Söndagen den 11 februari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det gröt, fika och nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han genomgick sina morgonrutiner då förstås. Jimmy sov. Han kom hem vid halvtretiden i natt och skulle sova lite längre. Jenny var inte hemma. Hon sov över hos sin kompis Pauline i Hagsätra i natt. De kom hem dit vid halvtretiden och då pratade jag med henne i telefon.


 

Sen när både Borzko och jag var klara med våra morgonsysslor så satte vi igång med veckostädningen. Tvättstugan var bokad mellan tio och ett. Tvättade handdukar och kläder där. Lakanen tvättade jag och Jenny förra helgen, så de brydde vi oss inte om. Vi brukar byta lakan varannan vecka. Det här hjälptes vi åt med i dag: byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, dammsugning, torkning av golv, damning, putsning av speglar och glasytor, skurande av toalett och badrum, m.m.


 

Jenny kom hem vid elvatiden. Och nästan samtidigt så vaknade Jimmy och gick upp. De åt båda frukost, och Borzko och jag tog en fika. En pratstund för oss allihopa blev det också. Sen så slutförde jag och Borzko veckostädningen. Jenny satte sig en stund med datorn vid köksbordet. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han på rummet vid datorn en stund.


 

Vid halvettiden så gick ”Melodifestivalen” i repris på teve, och det ville Jenny se eftersom hon inte såg det i går. Jimmy ville också kolla, så vi gick upp till vardagsrummet alla tre och tittade/lyssnade på det. Både Jimmy och Jenny tyckte precis som jag, att ”The Ark” var bäst. Vi satt givetvis alla tre med våra datorer samtidigt också. Jimmy spelade WOW, Jenny höll väl mest på med MSN och PlayAhead, och jag höll på med lite allt möjligt. Borzko satt och läste i sin bok.


 

Sen efter att vi hade tittat på ”Melodifestivalen” så satte vi igång en DVD-film. Vi tittade på en entimmes dokumentärfilm som vi köpte i Thailand: ”Tsunami – The Big Wave”. Den var mycket bra, intressant, och gripande att se.


 

Vid halvfyratiden sen så åkte Borzko iväg. Han skulle till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök och äta middag, fika, och ha en pratstund där.


 

Jimmy, Jenny och jag åt middag vid halvfemtiden. Jag åt bara rester från veckan. Jimmy och Jenny åt mat från McDonalds som de åkte och köpte i Centrum. De var också inne på HemKöp och köpte lite chips och godis till kvällen.


 

Efter middagen så satte vi oss återigen i vardagsrummet alla tre. Fortfarande med våra bärbara datorer i knäet och/eller på bordet. Och så slötittade vi på teve. Nu blev det ”Discovery Channel” vi tittade på. Först så tittade vi på: ”Förklaring Följer…” och sen på: ”Skitiga Jobb”. Roliga och intressanta program båda två.


 

Efter det så slog vi över till ”TV3”, och så tittade vi på ”På heder och samvete”. Klockan åtta sen när det slutade så åkte Jimmy iväg till jobbet. Han skulle jobba ett nattpass mellan nio på kvällen till sju på morgonen.


 

För Jenny och mig så fortsatte den kvällen likadant som den hade gjort tidigare. Så mycket teve som jag har sett den här eftermiddagen och kvällen har jag inte gjort på mycket, mycket länge. ”Stilpoliserna” på ”TV3” blev nästa program.


 

Nu slötittar vi på en gammal film på ”TV3”: ”Maid in Manhattan” (Kärleken checkar in) med Jennifer Lopez. Och så äter vi chips och godis. Filmen slutar elva, och då blir det sängen direkt.


 

Och i dag blev det en alldeles för lång, alldeles för detaljrik men ändå innehållslös dagbok. Och tyvärr inga fotografier…


 
Måndag i morgon igen tyvärr…  

Kommentarer
Postat av: ...

tycker din dagbok var lika bra idag som alltid:)
ha en toppen bra vecka!
Tusen kramar!

2007-02-11 @ 21:45:07
Postat av: Bim

---> Anonym: Okej! Tack ska du ha! Det var snällt sagt! Ha en toppenvecka du också! Kram!

2007-02-11 @ 21:47:27
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Ska bli spännande att se om du har fått fyrkantiga ögon i morgon då.. ;-D

2007-02-11 @ 22:05:08
Postat av: Bim

---> Snurran: Åtminstone fyrkantiga glasögon! ;-)

2007-02-11 @ 22:25:11
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: finkan

Ovanligt mycket tv-tittande blev det för dig idag*ler*

2007-02-11 @ 23:57:30
URL: http://finkans.blogg.se/
Postat av: Angela

Lite imponerad över Borzkos besök varje söndag hos sin mor är jag. Fint att vårda relationer på det viset tycker jag! Din dagbok är aldrig för lång, aldrig innehållslös, aldrig för detaljrik...Basta!

2007-02-12 @ 06:55:58
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Finkan: Ja, verkligen! Jag som nästan aldrig tittar på teve annars! Men jag skyllar på ungarna att det blev som det blev i dag! ;-)

2007-02-12 @ 17:27:27
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Ja, jag tycker också att det är bra att han åker dit varje söndag nästan. Hon är ju så ensam annars. Mina föräldrar är ju tack och lov, ännu så länge, två stycken... Och tack för berömmet om dagboken! Det blev jag glad över! Dig kan man alltid lita på! ;-)

2007-02-12 @ 17:29:16
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jessica

Du kanske ser/har sett min kommentar i Jennys blogg. Har inte mycket mer än det att skriva men jag vill att du ska veta att din och jennys blogg berör mig oerhört mycket. Ni verkar så ärliga mot varann och verkligen visar oss hur en familj kan se ut om det går bra i relationen. Tack igen. Kram / Jenny 16

2007-02-12 @ 18:15:10
Postat av: Jessica

Det blev något fel när jag skulle skriva klart, jag skulle fråga om Jenny var 16 år. :)

2007-02-12 @ 18:15:54
Postat av: Bim

---> Jessica: Hej! Tack för din otroligt gulliga kommentar! Jag gick just in och läste din kommentar hos Jenny också. Jätteroligt att våra bloggar berör dig! Vi är nog faktiskt ganska så ärliga mot varandra, och vi har en jättebra relation. Självklart så bråkar vi ibland också, men vi pratar alltid ut efteråt då. Jag är själv så glad att det är så här. Men jag har jobbat hårt på vår relation ända sedan Jimmy och Jenny var små. Så lite tar jag åt mig av att det är så här, och lite är nog medfött hos barnen. Tack för att du kommenterade! Gör det gärna igen om du känner för det! Kram på dig! :-)

2007-02-12 @ 18:23:12
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Jessica: Okej! ;-) Det blir så ibland! Jenny är 16 år, hon blir 17 i mars. :-)

2007-02-12 @ 18:23:55
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jessica

Vad roligt att du svarade på min lilla kommentar! Jag har det inte dåligt i min familj, men ibland skulle jag vilja att mina föräldrar litade mer på mig och tillät mig mig göra lite mera eftersom jag då skulle må bättre. Jag skulle vilja ha det mer avslappnat också, jag umgås inte speciellt mycket med min familj, lite tv på kvällen tillsammans och vid middagen tio minuter. Jag skulle vilja få en bättre relation och mer förtroende.. Men det känns ganska svårt nu när jag är 16 år.. menmen. kram!

2007-02-12 @ 20:54:09
Postat av: Bim

---> Jessica: Så klart att jag svarade! Jag svarar på alla kommentarer. Jag tycker att du ska prata med din Mamma (och/eller Pappa) om precis det du skriver till mig om. Sätt dig ner och säg helt öppet precis vad du tycker och vad du vill. Din familj kanske tror att du inte vill umgås så mycket med dem, och kanske lämnar dig ifred för att vara snälla. Så då kanske du måste tala om för dem att du faktiskt vill umgås mer. Om du själv säger att ni inte har det dåligt i familjen, då kan ni säkert få det mycket bättre ganska så lätt. För då har ni ju en grund att bygga på. *Kram*

2007-02-12 @ 21:13:46
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Jessica

Ja, men efter att ha läst era bloggar och hört om andras familjer tycker jag det bör vara självklart tyvärr att ha det lättsamt hemma.. Jag får ta ett steg i taget och på vägen njuta av era bloggar! det gör jag fullt ut. Var beredd på att se någon kommentar från mig i fortsättningen :) Ta hand om er. Kram!

2007-02-13 @ 17:13:45
Postat av: Bim

---> Jessica: Självklart är det nog tyvärr inte... Att ha det lättsamt hemma. Men du får jobba på det! Och fortsätt gärna att kommentera. Ta hand om dig du också. *Kram*

2007-02-13 @ 17:21:38
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0