Måndagen den 31 januari 2011.


Den här veckan har jag ändrade arbetstider. Från dom vanliga sex-till-två, till sju-till-tre. Jag har det var femte vecka, eftersom jag då jobbar kvar med mellanmålet.

Så jag kom alltså till jobbet klockan sju, och började arbetsdagen med att fika. Efter det så städade jag i matsalarna. Sen gick jag in i skalen och jobbade med grönsakerna. Efter det så jobbade jag i disken, med diskplock och grovdisk. Och slutligen så jobbade jag då alltså med mellanmålet.

Vi serverade spaghetti med kycklingsås i dag. Och vår salladsbuffé.

Personalbrist i annexskolan i dag, så vi fick skicka ner en kollega dit. Men en annan kollega, som egentligen är ledig på måndagar, kom och jobbade.

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

En kollega i skolan, en lärare, slutade hos oss i dag, och det kändes tråkigt. Det var en av mina favoriter, som jag ofta har pratat med.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen gick jag till Centrum och till Solakuten. Solade för andra gången, och bara tio minuter i dag också.

När jag sen kom hem igen, så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Middag åt jag sen vid femtiden.

Vardagsrumssoffan blev det sen, med datorn i knäet.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag.Nu ska jag välja ut en ny recensionsbok att börja att läsa i.Lästa böcker – Januari – 2011 – 13 stycken


Lästa böcker - Januari – 2011 – 13 stycken

 

Bosse Löthén – ”Jag älskar den pojken” – 4,5 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Telegram – Recensionsbok

 

John Ajvide Lindqvist – ”Låt de gamla drömmarna dö” – 5 – Noveller – Sverige – Man – 2011 – Ordfront – Recensionsbok

 

Jo Nesbö – ”Huvudjägarna” – 4,5 – Kriminalroman – Norge – Man – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Amanda Hellberg – ”Döden på en blek häst” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2011 – Forum – Recensionsbok

 

Lillemor Östlin – ”Skäligen misstänkt för mord” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2011 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Liselott Willén – ”Ingenstans under himlen” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2011 – Albert Bonniers Förlag – Recensionsbok

 

Anitha Östlund – ”Tre änglar och tre mirakel” – 4 – Biografi – Sverige – Kvinna – 2010 – Paper Talk – Recensionsbok

 

Sophie Kinsella – ”En mini-shopaholic i mammas fotspår” – 3,5 – Chick Lit – England – Kvinna – 2011 – Damm Förlag – Recensionsbok

 

Alex Schulman – ”Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött” – 4,5 – Roman – Sverige – Man – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Johannes Källström – ”Offerrit” – 3 – Skräckroman – Sverige – Man – 2010 – Massolit – Recensionsbok

 

Mara Lee – ”Salome” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna- 2011 – Albert Bonniers Förlag – Recensionsbok

 

Stefan Tegenfalk – ”Vredens tid” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2009 – Massolit – Recensionsbok

 

Andrew Nicoll – ”Den gode borgmästaren” – 3 – Roman – England – Man – 2010 – Telegram – Recensionsbok

 

Summa:

13

 

Snitt per vecka:

3,25

 

Betyg:

5,0:  1

4,5:  3

4,0:  6

3,5:  1

3,0:  2

 

Kategorier:

Kriminalromaner:  5

Romaner:  4

Noveller:  1

Biografier:  1

Skräckroman:  1

Chick Lit:  1

 

Land:

Sverige:  10

England:  2

Norge:  1

 

Kön:

Män:  7

Kvinnor:  6

 

Utgivningsår:

2011:  8

2010:  4

2009:  1

 

Bokförlag:

Albert Bonniers:  2

Piratförlaget:  2

Telegram:  2

Massolit:  2

Lind & Co:  1

Forum:  1

Ordfront:  1

Damm Förlag:  1

Paper Talk:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  13

Köpt själv:  0

 

Månadens bästa bok:

”Låt de gamla drömmarna dö” av John Ajvide Lindqvist

 

Månadens näst bästa böcker:

”Jag älskar den pojken” av Bosse Löthén

”Huvudjägarna” av Jo Nesbö

”Att vara med henne…” av Alex Schulman

 

 


Dagens Låt - 110131 - Pharrell Williams med "Despicable Me" - 2010.


Dagens Låt - 110131 - Pharrell Williams med "Despicable Me" - 2010.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - Låtarna vi ska sjunga.


I dag när jag tittade in på "Kör för alla!"s hemsida så var det sex stycken låtar utlagda som vi sjunga den här terminen. Förmodligen så blir det väl fler låtar, för vi brukar sjunga ungefär tio låtar när vi har konsert.

Här är en länk till en spellista på Spotify där jag har lagt in dom sex låtarna. Och jag kommer också att fylla på den vartefter vi får fler låtar.

Och här kommer låtarna på YouTube:
Söndagen den 30 januari 2011.


Även i morse så larmade min kära iPhone 4 klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det lite nyhetsläsning i datorn och ett stort glas kaffe.

Borzkos mobil larmade klockan halvnio. Och efter att han var klar med sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund. Efter det så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

Och själv var jag som vanligt lat, och bestämde mig för en innedag. Som vanligt så höll jag på med mina vanliga tre sysslor: Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Jag satt en hel del med datorn. Och jag läste i min bok. Läste ut boken "Den gode borgmästaren" av Andrew Nicoll under dagen.

När Borzko kom hem från gymmet så åt han lunch och fikade. Sen så åkte han iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. När han kom hem efter det så fikade vi igen, och han satt sen och läste i sin bok en stund. Sen så åkte han iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jimmy kom hit och åt middag med mig. En fika och en pratstund blev det också.Jenny och Mattias kom också förbi en liten kort stund, eftersom Jenny skulle hämta och lämna lite saker.

Tittade på en dvd-film sen när dom alla tre hade åkt: "Despicable Me". Recension finns redan bloggad.

Borzko kom hem vid åttatiden från sin mamma. Han hade köpt godis med sig på vägen hem.Vi tittade sen på "Solsidan" och "Time Out".Veckans Planer - Vecka 05.


Veckans Planer - Vecka 05.

Måndag, 31/01:
- Sola solarium i Solakuten i Farsta Centrum.

Tisdag, 01/02:
- "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan, S:t Eriksplan, tillsammans med Anette.

Onsdag, 02/02:
- Blodgivning på Södertappen tillsammans med Jimmy.

Torsdag, 03/02:
- Shopping i Farsta Centrum.

Fredag, 04/02:
- Vaccination på Wasa Vaccination vid Hötorget.

Lördag, 05/02:
- Sola solarium i Solakuten i Farsta Centrum.
- Bio i Heron City, Kungens Kurva, tillsammans med Borzko.

Söndag, 06/02:
-

"Despicable Me" (Dumma mej) - 2010 - Film - Dvd"Despicable Me" (Dumma mej) - 2010 - Genre: Komedi, Animerat

"Mitt i en välmående villaförort fylld av rosenträdgårdar omgivna av vita staket står ett hus som skiljer sig från mängden - en svart villa med en död gräsmatta. Vad grannarna inte vet är att dold under detta hem ligger ett hemligt gömställe. Omringad av en mindre armé av hantlangare finner vi här Gru, mitt i planerandet av den största kuppen världen någonsin skådat. Han ska stjäla månen (ja, månen!). Gru avgudar allt som är ont. Beväpnad med en arsenal av krymp- och frysstrålar samt stridsklara farkoster för land och luft, övervinner han allt som kommer i hans väg. Det vill säga fram till den dag han stöter på den enorma viljestyrkan hos tre små föräldralösa flickor som ser honom på ett sätt som ingen annan någonsin har gjort: en potentiell far. Världens största bov har just mött sin största utmaning - tre små flickor vid namn Margo, Edith och Agnes."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag gillar nästan alltid animerade barn-/familjefilmer, och det här var inget undantag. Filmen var mycket bra. Rolig och rörande. Kan helt klart rekommendera den för alla som har barnasinnet kvar! ;-D

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Bokus - Bokbeställning - Tio Pocketböcker.Det blev en liten bokbeställning från Bokus i dag, tio stycken pocketböcker. ;-D"Den gode borgmästaren" (The Good Mayor) av Andrew Nicoll - 2010 (2008) - Bok---------


Recension av boken: "Den gode borgmästaren" (The Good Mayor) av Andrew Nicoll - 2010 (2008) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"En förtrollande kärleksroman.

I staden Dot, någonstans på den baltiska kusten, är stadens gode och ärlige borgmästare Tibo Krovic djupt och hemligt förälskad sin sekreterare, den vackra, ensamma och gifta fru Agathe Stopak. I den lugna och prydliga staden finns ingen möjlighet för borgmästaren att uttrycka sin kärlek till fru Stopak. Men en dag råkar hon tappa sin lunch i en fontän, allt förändras och deras liv blir sig aldrig lika igen.

Den gode borgmästaren är en historia om kärlek, förlust, förtrollning, vänskap, fantastisk mat, en blåsorkester, en italiensk häxa, en stor och vidsynt advokat, en tillfällig hund och en biljakt i promenadtempo. Det är en fullkomligt förtrollande roman. Läs den och bli förälskad igen."

(Kopierat från bokus.com)


---------

En lättläst, poetisk, annorlunda, ömsint, rolig, oförutsägbar och bra roman.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Telegram Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110130 - Gorilli ft. Ato Holewa med "Hej Kommissarien" - 2010.


Dagens Låt - 110130 - Gorilli ft. Ato Holewa med "Hej Kommissarien" - 2010.   "Kommissarie Späck - 2010 - Film - Dvd"Kommissarie Späck - 2010 - Genre: Komedi

"Kommissarie Mårten Späck har kallats till en brottsplats där en kropp hittats genomborrade med knivar, gafflar, skedar och en högaffel. Till allas förvåning drar Kommissarie Späck slutsatsen att det rör sig om ett självmord. Späck ser kopplingar till andra självmord och konstaterar att kåren fått en galen seriesjälvmördare på halsen. Han kommer snart på andra tankar när hans råbarkade kollega Grünvald Karlsson hittar andra spår – något som leder till något större än vad de kunnat ana. En ny kollega, superpolisen Irene Snusk kopplas in på fallet. Tillsammans ska trion lösa ett av de viktigaste fallen i svensk kriminalhistoria."

(Kopierat från Lovefilm)

Njae, tyckte faktiskt inte att den här filmen var speciellt bra... Trodde att den skulle vara mycket roligare än vad den var. Visst fanns det väl en del riktigt roliga scener, men dom var tyvärr alldeles för få. Bra skådespelare var det i och för sig. Men alldeles för få skratt från mig. Men en trea får den i alla fall.

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 29 januari 2011.


Gick upp vid halvåttatiden i morse, och genomgick mina morgonbestyr. Borzko gick upp vid halvniotiden och efter att han sen var klar så åt vi frukost och fikade.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och själv så höll jag mig hemma och inne.

Jenny kom hit i går kväll och sov här hemma. Magsjuka/maginfluensa/vinterkräksjuka, ja, något av dom hade hon... I dag mådde hon bättre, men fortfarande inte riktigt bra.

Hon låg och vilade/sov större delen av dagen.

Jag höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Bland annat så diskade jag ur min kryddsnurra, fyllde på med nya och fräscha kryddor, och skrev nya lappar.Jag satte mig också vid datorn en stund. Fixade månadens räkningar och överföringar bland annat.

Och så löste jag melodikrysset.Strax före tolv så gick jag iväg till Centrum en sväng, till Biblioteket, som öppnade klockan tolv. Jag gick dit för att få en pin-kod till mitt lånekort så jag kan låna e-böcker även till min iPhone.

Så himla smart! Att kunna låna (nästan) vilka böcker som helst! Helt lagligt och gratis! Och så kunna läsa dom både i datorn och/eller i iPhonen! Bra till Thailand till exempel! Att inte behöva släpa på så många tunga böcker! ;-DSen vid halvtvåtiden så gick jag hem till mina föräldrar, för att hjälpa dom lite innan resten av gästerna skulle komma klockan tre, för att fira pappas åttiosjuårsdag.

Borzko skjutsade sen hem Jenny hem till Mattias. För hon kunde ju tyvärr inte komma med och fira sin morfar, eftersom hon inte visste om hon kanske fortfarande smittade. Sen hämtade Borzko upp Jimmy, som skulle med och fira.

Jag hjälpte till att förbereda allt, och sen kom dom andra vid tretiden. Tolv stycken blev vi i dag: min mamma Gun, min pappa Yngve, min moster Elsie, min man Borzko, min son Jimmy, min syster Anette, Anettes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, Marias fästman Patric, och min systerdotterdotter Nova. Vi saknade Jenny... och även Mattias.

Mamma och pappa bjöd på en underbart god och fin smörgåstårta.Fyra sorters ostar, flera sorters kex, stenbitsrom, räkor, och vindruvor fanns också. Rödvin, starköl, folköl, och läsk att dricka.

Till kaffet sen blev det prinsesstårta. Och whiskey för dom som ville ha.Mellan tre och åtta var dom flesta där. Och som vanligt så hade vi det jättetrevligt med prat och skratt.

Här kommer tolv bilder från eftermiddagen och kvällen.
Vid åttatiden sen så gick vi alla hem. Jimmy åkte iväg in till stan för att möta upp med kompisar.

När Borzko och jag kom hem så satte sig han och läste en stund. Och jag satte mig med datorn en stund.

Nu snart så ska vi nog se en dvd-film.     Dagens Låt - 110129 - Mike Posner med "Please Don't Go" - 2010.


Dagens Låt - 110129 - Mike Posner med "Please Don't Go" - 2010.


Let's Dance 2011 - 28/01 - 04.Nummer tre att åka ut ur Let's Dance blev Anders Bagge.

Tycker att det var lite synd att han åkte.
Inte för att han är bland dom bättre,
men inte heller bland dom sämre tycker jag.
Hade hellre sett att Björn Ranelid hade åkt ut.

Vad tyckte ni om kvällen?
Bäst?
Sämst?


Fredagen den 28 januari 2011 - Kvällen.


Början av kvällen tillbringade vi båda två i vardagsrummet, fast med olika sysselsättningar.

Borzko tittade på handbollsmatchen i teve.

Jag satt med datorn istället. Hörlurar på, med musik från Spotify i öronen. Bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt. Och läste lite i min bok också.

Klockan åtta sen så tittade vi båda två på "Let's Dance". Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

Efter att programmet sen var slut, så satt vi båda två och läste i våra böcker.Fredagen den 28 januari 2011 - Arbetsdagen + Eftermiddagen.


I morse fick jag skrapa mina bilrutor själv, för Borzko hade sin lediga dag i dag! ;-D

När jag kom till korsningen som jag skrev om i går, så kom det inte en endaste bil från något håll, och det kändes skönt... ;-/I dag började jag arbetsdagen med att städa i matsalarna. Sen gick jag in i skalen och jobbade där med grönsakerna.

Men sen efter det så skilde sig min arbetsdag väsentligt från i går. För vid niotiden så åkte jag iväg ner till vår annexskola, Ormkärrsskolan, och jobbade där resten av dagen, på grund av personalbrist.

Där jobbar man ensam, och gör alla arbetsuppgifter själv.

Jag serverade pyttipanna med rödbetor. Och några skålar med olika grönsaker.

En halvtimmes övertid blev det också, eftersom jag även serverade mellanmålet.Åkte hem direkt efter jobbet, och kom hem vid tretiden. Borzko var hemma när jag kom hem, eftersom han hade sin veckans lediga dag i dag. Han hade även denna vecka tagit hand om all veckostädning. Och han hade kaffe klart när jag kom hem. Och för tredje veckan i rad så hade han köpt tulpaner till mig. <3Efter att vi hade fikat och pratat en stund så gick jag sen en sväng till Centrum och till Solakuten. Jag tänker sola cirka tio gånger nu innan vi åker till Thailand, ungefär två-tre gånger i veckan.

I dag var det den första gången, så jag solade bara i tio minuter.När jag sen kom hem igen så åt vi middag. Och som så ofta här hos oss så blev det hämtmat från Pizzeria Americana. Borzko åt en pizza, och jag åt ett vitlöksbröd med ost.Efter middagen sen så satte vi oss i vardagsrumssoffan med varsitt stort glas kaffe.Dagens Låt - 110128 - Dirty South feat. Rudy med "Phazing" - 2010.


Dagens Låt - 110128 - Dirty South feat. Rudy med "Phazing" - 2010.


Torsdagen den 27 januari 2011.


I morse var det elva grader kallt... Brrr... Men jag blev i alla fall glad när jag kom ut till bilen i dag också, för Borzko hade skrapat rutorna på min bil, på vägen till sin lastbil. :-)

På vägen till jobbet var jag med om en mycket otäck händelse... I en t-korsning, när jag hade grönt, så körde en bil mot rött... Så där hade det verkligen kunnat bli en ordentlig olycka... Men tur nog så var jag uppmärksam och tog det lugnt, och när jag skulle köra ut i korsningen, så tyckte jag att den andra bilen kom så otroligt snabbt, så jag tänkte att den hinner nog aldrig bromsa i tid... Men den bromsade inte ens, utan körde bara rätt igenom korsningen mot rött... Och fort körde den också, säkert nittio fast det är sjuttioväg... Hade jag inte stannat trots att jag hade grönt, så hade den smällt rätt in i min högra sida... :-/Arbetsdagen började sen för min del med städning av matsalarna. Efter det så var jag i skalen och fixade med grönsakerna. Och slutligen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Det var personalbrist i vår annexskola i dag, så en av kollegerna fick lov att åka dit ner och jobba.

Hos oss hade högstadiet friluftsdag, så det var bara cirka fyrtio stycken från högstadiet som åt lunch hos oss i dag. Så det blev alltså en lite lugnare dag än normalt.

Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Och en liten salladsbuffé.Åkte direkt hem efter jobbet. Var bara inne en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Köpte en bukett tulpaner på Torget, och sen så gick jag hem till mina föräldrar en stund.Satt där sen i lite drygt en timme och fikade och pratade.När jag sen kom hem igen så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Middag åt jag vid femtiden.

Så småningom sen så hamnade jag i soffan, tillsammans med datorn och boken.Borzko jobbar sent i dag, och beräknar att vara hemma vid tiotiden.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-DRecensionsbok nummer 154 + 155.
Recensionsbok nummer etthundrafemtiofyra är boken "I havet finns så många stora fiskar" (i PDF-format) av Sara Lövestam från Bokförlaget Piratförlaget.

Recensionsbok nummer etthundrafemtiofem är boken "Sockerdöden" (i PDF-format) av Unni Lindell från Bokförlaget Piratförlaget.Om 30 dagar så åker vi! ;-DJa, om exakt trettio dagar så sitter vi på planet till Patong Beach, Phuket, Thailand! ;-D

(Länk till min kategori Thailand - 2011)


Dagens Låt - 110127 - Andreas Johnson med "One Man Army" - 2011.


Dagens Låt - 110127 - Andreas Johnson med "One Man Army" - 2011.


Onsdagen den 26 januari 2011.


Även i dag så var det en helt vanligt dag på jobbet. Jag städade först i matsalarna. Sen så jobbade jag med grönsakerna i skalen. Och efter det så jobbade jag som tredjeman i matsalarna.

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

Vid fyratiden sen så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Vi åt först middag tillsammans, och en fika efteråt blev det också.

Efter det så bytte vi färgpatroner i skrivaren, och sen så skrev vi ut flygbiljetter och lite andra papper inför vår Thailandsresa.När Jimmy sen hade åkt hem så satt jag mest med datorn. Bloggade en massa inlägg, (det här är dagens sjunde), bland annat. Och höll på med lite annat.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag.

Nu blir det bokläsning. :-D


"Kör för alla!"I slutet av varje termin av "Kör för alla!" så har vi alltid en konsert. Under dom fyra terminerna som jag har varit med tidigare, så har vi under höstterminerna varit på Stockholms Centralstation, och under vårterminerna har vi varit i Berwaldhallen.

Men den här terminen så blir det lite häftigare! För då ska vi ha konsert på Hovet!

Lördagen den 14 maj ska både Stockholmskören och Uppsalakören i "Kör för alla!" sjunga tillsammans på Hovet! Det ska verkligen bli superkul! :-D

(Länk till Stockholm Globe Arenas - Hovet.)"Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" av Alex Schulman - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" av Alex Schulman (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan som han levt tillsammans med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa – han ser inte alls fram emot den.

På dagen ett år efter separationen föds hans dotter ­Charlie på BB i Visby.

Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan.

Alex Schulman har återvänt till sina gamla blogginlägg och krönikor från den tiden och utifrån dem skrivit en bok om att förändras, om att bli omkullkastad, tilltufsad och tvingas resa sig upp igen. Men framför allt har han skrivit en bok om kärlek. När han första gången träffar Amanda Widell förändras allt. Tillvaron förvandlas till en kamp med bara ett enda avlägset mål: att få henne.

Alex Schulman är journalist och författare. Hans första roman ”Skynda att älska” blev en stor försäljningsframgång och hyllades av såväl kritiker som läsare."


(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

För knappt två år sen så läste jag Alex Schulmans första bok: "Skynda att älska" om handlar om kärleken till hans pappa. Jag tyckte mycket om den boken, och här är en länk till min recension av den.

Alex Schulmans andra roman: "Att vara med henne..." handlar mest om kärleken till hans hustru.

"Att vara med henne..." utspelar sig under ett år. En del av kapitlen kände jag igen, för en del av boken har förekommit tidigare i Alex blogg och i hans krönikor.

Boken är kort, bara tvåhundra sidor, och väldigt snabbläst. Synd nog, för jag hade velat att den hade räckt mycket längre. För boken är väldigt bra. Jag gillar verkligen Alex sätt att skriva.

Redan i Alex första bok så märkte man ju verkligen att han är en utmärkt författare. Och att han är en väldigt känslig och ömsint människa.

Jag kan varmt rekommendera boken. Man blir glad och varm om hjärtat när man läser den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  "Huvudjägarna" (Hodejegerne) av Jo Nesbö - 2011 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Huvudjägarna" (Hodejegerne) av Jo Nesbö - 2011 (2008) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.

Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.

Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.

Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar.

Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Bara i Sverige har Harry Hole-serien sålt i över 850 000 exemplar under de senaste tre åren.
I augusti 2011 går filmen Headhunter (som bygger på Huvudjägarna) upp på biografer över hela Skandinavien."

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

I maj förra året så läste jag "Pansarhjärta" av Jo Nesbö. Det var den första boken som jag läste av honom, och här är en länk till min recension av den.

Den här boken, "Huvudjägarna" var en lite annorlunda kriminalroman. En lite skruvad story med mycket humor i.

Boken var spännande, blodig, rolig, välskriven, lättläst, och absolut inte förutsägbar. Det enda felet med boken var att den var så kort, bara 250 sidor. (Jämfört med "Pansarhjärta" som var på 650 sidor.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok (i PDF-format) från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110126 - Akon feat. David Guetta med "Angel" - 2010.


Dagens Låt - 110126 - Akon feat. David Guetta med "Angel" - 2010.   


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 25/01 - Första gången för terminen.I går var det första gången i vårterminens "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl.

Det var en grundomgång, som mest är till för dom nya medlemmarna. Mycket teknik gick vi igenom, men vi hann också sjunga en hel del.

Fyra gamla låtar sjöng vi, som vi inte ska ha på vårens konsert.

Men vi sjöng också en ny låt, som vi ska sjunga på terminenes uppträdande. Dom övriga låtarna får vi veta nästa gång, då det är den första ordinarie omgången.

Här är låten som ska vara med i år:Och här är dom övriga fyra låtarna som vi sjöng: 
Tisdagen den 25 januari 2011.


I går var det en helt vanlig ordinär dag på jobbet.

På eftermiddagen var jag hemma en stund och fixade med lite allt möjligt.

Sen åkte jag iväg in till stan för terminens första "Kör för alla!". Bloggar om det i ett eget inlägg.

Borzko kom och hämtade mig med bilen när det var slut. Och Jenny var med. Sen tittade Borzko på handboll när vi kom hem. Och jag och Jenny satt länge, länge i köket och pratade. (Så länge så jag inte ens hade tid att blogga! ;-D) Jenny sov även här sen."Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller)

---------


"»Mitt liv började när jag var tretton år.
Kan jag säga nu.
Som vuxna skapar vi ju vår barndom. Riktar ljuset mot de där händelserna som gjorde att vi blev som vi blev och glömmer bort de andra.
Carola minns säkert sin första rena ton. Ernst Kirchsteiger sin första formgjutning i lättbetong.
Men mitt liv började när jag var tretton.«

I Låt de gamla drömmarna dö har John Ajvide Lindqvist samlat texter skrivna under lång tid i vitt skilda sammanhang. Här finns allt från efterfrågade noveller, sketcher och kåserier till recensioner och Sommarprogrammet från 2006.

Inte minst finns här novellen som gett samlingen dess namn, och som ger svaret på vad som hände Oskar och Eli sedan de stigit av tåget där Låt den rätte komma in slutade.

Vissa av texterna har publicerats tidigare, däribland följetongen Tindalos och långnovellen Ansiktsburk, andra är helt nyskrivna eller har bara framförts på scen. Allt inleds med ett specialskrivet förord.

Det här är en bok för dem som vill läsa allt, för dem som vill veta hur det går och för alla som vill prova på att tillbringa några timmar i John Ajvide Lindqvists skrämmande och fascinerande värld.
"


(Kopierat från ordfront.se)

 

(Här finns hela 35 sidor att läsa som smakprov)


---------

John Ajvide Lindqvist har givit ut fem böcker tidigare, fyra romaner och en novellsamling. Jag har älskat dom alla fem, och kanske allra mest hans senaste roman "Lilla Stjärna". (Här är en länk till min recension av den. Och i den finns länkar till mina övriga recensioner av hans böcker.)

Jag träffade John Ajvide på en boksignering förra året, och det har har jag bloggat om i inlägget som jag länkar här.

Nu har jag läst John Ajvides sjätte bok, som är hans andra novellsamling. Eller det är inte bara noveller i den, utan en massa olika berättelser. Bland annat manuset till hans sommarprogram, en avslutande fortsättning på "Låt den rätte komma in", och en massa annat blandat.

Bäst i boken var just forsättningen/slutet på romanen "Låt den rätte komma in". Men också långnovellen "Tindalos" som har varit publicerad tidigare i Dagens Nyheter. Och manuset till John Ajvides Sommarprogram 2006. Även hans långa förord där han skriver om allt möjligt, tyckte jag var väldigt bra och mycket intressant.

Men även allt annat i boken, precis som allt jag har läst av John Ajvide, var jättebra. Så jag kan helt klart rekommendera boken till alla John Ajvides fans. Och även till er som inte är John Ajvides fans, för då kanske ni blir! ;-D

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


Och här har jag också bloggat om boken.

---------  Dagens Låt - 110125 - Duffy med "Endlessly" - 2011.


Dagens Låt - 110125 - Duffy med "Endlessly" - 2011.


Guldbaggen 2011.Bästa film: Sebbe som regisserades av Babak Najafi och producerades av Rebecka Lafrenz/Mimmi Spång.

Bästa regi: Pernilla August för Svinalängorna.

Bästa kvinnliga huvudroll: Alicia Vikander för Till det som är vackert.

Bästa manliga huvudroll: Joel Kinnaman i Snabba cash.

Bästa dokumentärfilm: Marcus Lindeen för Ångrarna.

Bästa manus: Lisa Langseth för Till det som är vackert.

Bästa manliga biroll: Peter Dalle för Himlen är oskyldigt blå.

Bästa kvinnliga biroll: Outi Mäenpää i Svinalängorna.

Guldspiran för bästa barnfilm: Fröken Märkvärdig & karriären av Lisbet Gabrielsson.

Hedersbagge: Mona Malm.

Bästa foto: Aril Wretblad för Snabba cash.

Bästa ljud: Sound of noise - Ola Simonssons och Johannes Stjärne Nilssons och Magnus Börjesson.

Bästa klipp: Åsa Mossberg för Svinalängorna.

Bästa rollbesättning: Jeanette Klintberg för Snabba cash.

Bästa kortfilm: Tussilago av Jonas Odell.

Bästa utländska film: Miraklen i Lourdes.

Publikens pris för bästa film: Änglagård - tredje gången gillt.Måndagen den 24 januari 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Resten av eftermiddagen så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr, varvat med lite datorstunder.

Borzko var på möte i vår bostadsrättsförening angående vårt stambyte/relining.

Sen blev det tevetittande i ett par timmar: "Guldbaggen 2011" i SVT1.Måndagen den 24 januari 2011 - Arbetsdagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Måndag igen, och jobb igen förstås... Gick upp halvfem som vanligt på jobbdagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Blev glad när jag kom ut till bilen, för Borzko hade sopat av snön och skrapat rutorna när han gick förbi på väg till sin lastbil.  

Vaknade med huvudvärk i dag, som tyvärr höll i sig hela arbetsdagen.

Den här veckan så städar jag först i matsalarna. Sen så är jag i skalen och jobbar med grönsakerna. Efter det så jobbar jag som tredjeman i matsalarna.

Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

En av kollegerna är ju alltid ledig på måndagar och fredagar, så hon var ju givetvis inte där i dag. Vår extrapersonal som vi har hos oss för tillfället, eftersom vi har vår extraskickning, jobbade i sin ordinarie skola i dag, så hon var inte heller där.

Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så gick jag en sväng till Centrum.

Först så var jag på Clas Ohlsson och köpte nya färgpatroner till skrivaren.Sen var jag på Bokia och köpte födelsedagspresent till min Pappa som fyller 87 år på lördag. Fyra pocketböcker blev det. Allihopa var svenska deckare.Sen gick jag till Hemköp och hämtade ut ett bokpaket. (Här är en bild på dom).

Och så handlade jag två nya grötmixer som jag ville testa.När jag sen kom hem så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt även lite med datorn.Dagens Shopping - 110124 - Fyra stycken begagnade böcker från Bokbörsen.Dagens Låt - 110124 - Hold It Against Me med "Britney Spears" - 2011.


Dagens Låt - 110124 - Hold It Against Me med "Britney Spears" - 2011.


Söndagen den 23 januari 2011.


I dag har det varit en väldigt lat, skön, och slapp dag.

Jag har varit hemma och inne hela dagen.

Lite nytta har jag gjort, dom vanliga hushållsbestyren, men mest har jag tillbringat tiden i soffan.

Jag har läst ut boken "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk, och sen börjat på boken "Den gode borgmästaren" av Andrew Nicoll.

Jag har sett en dvd-film: "The Twilight Saga - Eclipse".

Jag har spelat lite "Bejeweled 2" i datorn.

Jag har suttit en hel del vid datorn och bloggat, läst bloggar, facebookat, läst nyheter, och surfat runt på lite allt möjligt.

Nu blir det bokläsning fram till åtta, då ska jag se på "Solsidan" och sen på "Time Out". Efter det blir det bokläsning igen, fram till sängdags."The Twilight Saga - Eclipse - 2010 - Film - Dvd"The Twilight Saga - Eclipse - 2010 - Genre: Drama, Fantasy, Romantik, Thriller

"Seattle skakas av en serie våldsamma mord... En vampyr fortsätter sitt oupphörliga sökande efter hämnd... Och samtidigt måste Bella Swan välja mellan kärleken till Edward Cullen och vänskapen med Jacob Black - medveten om att hennes val kan krossa den sköra vapenvilan mellan vampyrer och varulvar. Och samtidigt väljer hon också mellan att leva vidare - och leva för evigt!"

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den tredje filmen, "Eclipse" i serien "The Twilight Saga". Här är en länk till min recension på den första filmen,"Twilight". Och här är en länk till min recension på den andra filmen, "New Moon".

Jag tyckte nog att den här tredje filmen var lite bättre än dom två första, som jag gav en trea i betyg. Den här får 3,5 i betyg.

Actionscenerna är bra, skådespelarna är bra, men filmen är lite för seg, lite för romantisk, och lite för amerikansk för att riktigt vara i min smak.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Vredens tid" av Stefan Tegenfalk - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord – en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet. Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta. Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats.
"


(Kopierat från massolit.se)


---------

Boken "Vredens tid" är den första boken i en trilogi. Den andra boken i serien, "Nirvanaprojketet", finns redan ute. Och den tredje och avslutande delen kommer ut under 2011.

"Vredens tid" är även Stefan Tegenfalks romandebut. Och en mycket bra sådan tycker jag.

Boken var riktigt spännande. Den hade bra och trovärdiga karaktärer. Dom två poliserna som böckerna handlar om vill man gärna läsa mer om. Och ämnet i boken känns verkligt och aktuellt.

Så jag kan verkligen rekommendera boken. Och jag ska absolut läsa fortsättningen också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  "The Green Hornet - 3D" - 2011 - Film - Bio"The Green Hornet - 3D" - 2011 - Genre: Action, Komedi

"Han är förläggare dagtid och en maskerad brottsbekämpare när mörkret faller. Hans ständige sidekick är Kato och tillsammans med sin japanske vapendragare färdas han runt i bilen "The Black Beauty", beväpnade med specialpistoler, knockout gas samt Katos närstridskunskaper blir de en duo att frukta…"

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket rolig och actionfylld film. Bra skådespelare i huvudrollerna, härlig humor, fartfyllda actionscener.

Kan helt klart rekommenderas till alla som har barnasinnet kvar. ;-D

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


P3 Guld Galan 2011.I går tittade jag på "P3 Guld Galan 2011" i SVT 1.

Galans drottningar var Kitty Jutbring (programledare) och Robyn (som vann tre priser).

Flera bra uppträdanden av bland annat Robyn, Oscar Linnros, Håkan Hellström, med flera.

Här är vinnarna:


Guldmicken (årets liveakt)

Robyn


Årets pop

This is head med "0001"

Årets rock/meta

Khoma med "A final storm"

Årets hiphop/soul

Carlito med "Guldburen"

Årets nykomling

Tove Styrke

Årets artist

Robyn med "Body talk pt.1"

Årets dans

Skudge

Årets låt

"Dancing on my own" med Robyn

Årets grupp

Johnossi med "Mavericks"Dagens Låt - 110123 - Håkan Hellström med "River en dröm" - 2010.


Dagens Låt - 110123 - Håkan Hellström med "River en dröm" - 2010.


Lördagen den 22 januari 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen.


Vid strax före två så stack Borzko och jag iväg i bilen, och så åkte vi till Heron City i Kungens Kurva. Vi hämtade först ut våra biobiljetter i Biomaten, och sen så gick vi till Willys och handlade godis till bion.

Först var det bara vi och ett par till, men sen så kom det ganska så mycket folk.Och eftersom det var en 3D-film, så såg vi alla så här tjusiga ut.Det var "The Green Hornet" som vi såg, och en recension av filmen kommer i ett vanligt inlägg som vanligt.

När filmen var slut, vid kvart över fem, så åkte vi direkt till Fagersjö. Där köpte vi pizzor på Hamburgarprinsen, och så åkte vi hem till Jimmy.Jag åt en vegetarisk pizza i dag.Efter maten så satte vi oss i rummet och drack kaffe, och pratade en stund.Sen så åkte vi alla iväg i bilen, till Farsta. Vi släppte av Jimmy vid tunnelbanan, för han skulle åka iväg hem till en kompis. Och sen så åkte Borzko och jag hem till oss.

När vi kom hem så satte sig Borzko och läste en stund, och jag satte mig med datorn en stund.Får se om vi kanske ser en dvd-film lite senare. Eller om vi kanske tittar på P3 Guldgalan 2011 i SVT1.Lördagen den 22 januari 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, precis som nästan alltid när jag är ledig. Och sen blev det mina vanliga morgonrutiner med dusch, iordninggörande, nyhetsläsning i datorn, och fika.

Borzko gick upp halvnio, och efter att han var klar med sina morgonbestyr så åt vi frukost.

Sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Och jag var lat som vanligt och höll mig hemma.

Under dagen sen så höll jag på med diverse olika hushållsbestyr här hemma. Och så varvade jag med stunder i soffan.

Jag löste "Melodikrysset". Det gick bra i dag. Med liiiite hjälp av Shazam, Google, Wikipedia, YouTube, och Nationalencyklopedin så klarade jag hela! ;-DJag tittade på vissa delar av gårdagens och förra veckans "Skavlan". Från förra veckan så tittade jag på Eva Gabrielsson och September. Och från i går så tittade jag på Joakim Larsson och Alex Schulman.Och så läste jag förstås i min bok, "Vredens Tid" av Stefan Tegenfalk, från Massolit Förlag.Borzko kom sen hem från gymmet vid strax efter tolv. Då blev det lite lunch och en fika.

Sen så satt vi båda två och läste i våra böcker.Snart så ska vi sticka iväg till Heron City i Kungens Kurva, för att se på bio. Vi ska se filmen "The Green Hornet - 3D".  :-DTampons for free.Läste i Viola Vamps blogg, i det här inlägget, om det nya "Tampons for free". Låter ju helt suveränt! Gratis tamponger varje månad. Och det enda man behöver göra är att svara på några frågor i ett e-mail varje månad. Jag har i alla fall tecknat mig direkt! Kolla in det ni också!Dagens Länk - 110122.Dagens Länk går till en, (som nästan alltid), bra skriven krönika av en av mina favoriter, Alex Schulman.


Dagens Låt - 110122 - Ellie Goulding med "Your Song" - 2011.


Dagens Låt - 110122 - Ellie Goulding med "Your Song" - 2011.


Let's Dance 2011 - 21/01 - 03.Jaha, då blev det Hannah Graaf som blev nummer två att åka ur Let's Dance. Jag hade nog hellre sett att Alexandra Pascalidou hade åkte ut.

Vem tycker ni skulle ha åkt ut? Eller var det rätt person? Och vem var bäst i kväll?Fredagen den 21 januari 2011.


Fredag och veckans sista arbetsdag, så härligt! Man är ju glad redan när man vaknar! ;-D

Arbetsdagen blev en bra dag. Jag hade samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. En timme i skalen först med grönsakerna. Sen "dukning" av matsalarna. Och sen jobb som försteman i stora matsalen.

Vi serverade kycklingwok i dag. (Pasta, kyckling, och grönsaker). Och vår vanliga lilla salladsbuffé.

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.Skulle egentligen ha gått till tandläkaren sen efter jobbet. Men hon ringde mig på förmiddagen och sa att det hade blivit någon sorts dubbelbokning, så jag ska dit på torsdag i nästa vecka i stället.Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag, som nästan alltid på fredagar.

Och som nästan också alltid när han är ledig så hade han tagit hand om all veckostädning i dag. Allt var klart när jag kom hem. Han hade även fixat kaffe klart tills jag kom hem. Och precis som förra veckan så hade han köpt en stor bukett tulpaner till mig. :-D <3 :-) <3Efter fikastund och pratstund så höll jag på och fixade och grejade med lite alla möjligt diverse hushållsbestyr här hemma. Några pratstunder i telefon, med mamma, dotter, och son, blev det också.

Sen efter att vi hade ätit middag så slöade och slappade vi i vardagsrumssoffan. Borzko läste först kvällstidningen och sen i sin bok. Och jag varvade datorn med boken. Började att läsa i en ny bok: "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk från Massolit Förlag.Det blir nog fortsatt bokläsning fram till åttatiden. Och då ska vi förstås titta på "Let's Dance"! :-DDagens Låt - 110121 - Roxette med "She's Got Nothing On (But The Radio)" - 2011.


Dagens Låt - 110121 - Roxette med "She's Got Nothing On (But The Radio)" - 2011.


Torsdagen den 20 januari 2011.


I morse så larmade mobilen klockan halvfem som alltid på jobbdagar. När jag vaknade så blev jag nästan generad alldeles för mig själv, för jag hade drömt så väldigt intensivt i natt. Jag hade drömt att jag var ihop med Andreas Carlsson (i Idol-juryn), och drömmarna var väldigt tydliga och intima... ;-D Vet inte om det beror på att det var fullmåne i natt... ;-DArbetsdagen blev ungefär som i går och i förrgår. Jag var först en timme i skalen och fixade med grönsakerna. Sen så förberedde jag matsalarna inför lunchserveringen. Och sen jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade asiatisk köttgryta i dag, med kokt ris. Och vår vanliga salladsbuffé. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så ringde min min mamma och frågade om jag ville komma över och fika, och alldeles självklart så ville jag ju det.

Först gick jag en sväng till Centrum och handlade med mig lite till dom.

Jag köpte en bukett tulpaner på Torget.Och så var jag in på Åhléns och köpte ett par grytvantar. Mamma hade bara grytlappar och bränner sig ofta på ovansidan av händerna när hon tar ut saker ur ugnen.Mamma och pappa hade köpt semlor, som vi åt till kaffet. Det var årets första för mig.Satt sen och pratade i lite drygt en timme.Sen så gick jag en sväng till Centrum ännu en gång. Var in på Clas Ohlson och köpte en sak till en kollega.

Efter det var jag på Cubus och köpte två stycken svarta piké-tröjor som jag ska ha på jobbet.Och så var jag på hälsokostaffären och köpte Lito Move, nyponpulverextrakt, som ska vara bra när man har artros. Jag åt dom för ungefär ett år sen, och märkte väl inte direkt någon skillnad. Men jag har hört flera som tycker att dom blir bättre av det, så jag tänkte ge det en chans till. Ska äta det under lite längre tid nu.När jag sen kom hem så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Och jag åt också middag.

Så småningom så hamnade jag som vanligt i vardagsrumssoffan, med datorn.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden.Nu tror jag att jag ska välja ut en ny recensionsbok att börja att läsa i. Eller så kanske jag spelar lite Betapet i stället och lyssnar på musik i Spotify.

Borzko ska titta på matchen i handbolls-VM på teve mellan åtta och tio, men det är ju inte direkt jag intresserad av. ;-)

Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!! :-D

Och det är bara TRETTIOSJU dagar kvar tills vi åker till Thailand! ;-DDagens Låt - 110120 - E-Type med "Back 2 Life" - 2011.


Dagens Låt - 110120 - E-Type med "Back 2 Life" - 2011.


Onsdagen den 19 januari 2011.


Dagen i dag har varit så lik dagen i går så jag skulle kunna kopiera den dagen rakt av och lägga in här. Och det gäller faktiskt både arbetsdagen och eftermiddagen/kvällen...

Började på, och läste också ut, boken "Salome" av Mara Lee. (Recension kommer den 4 februari).

Trött... Frusen... Ska sova tidigt i kväll... :-/"Offerrit" av Johannes Källström - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Offerrit" av Johannes Källström (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Skräckroman)

---------


"Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan. Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val. Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för.
"


(Kopierat från massolit.se)


---------

Det här är Johannes Källströms andra bok. Han har tidigare gett ut en bok med sju stycken noveller i, men den har jag inte läst.

Jag tyckte den här boken var ganska så bra. Helt okej, men tyvärr inte mer än så. Och även fast jag är ganska så lättskrämd, så tyckte jag inte att den grep tag i mig, och boken gjorde mig inte speciellt rädd.

Men själva storyn var bra, och boken var lättläst. Så jag kan nog ändå rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110119 - Victorious med "When We Were 10" - 2010.


Dagens Låt - 110119 - Victorious med "When We Were 10" - 2010.


Tisdagen den 18 januari 2011.


I dag blev det en betydligt lugnare dag på jobbet än i går. För att diskmaskinen fungerade hela dagen i dag! ;-D

Jag hade ungefär samma arbetsuppgifter i dag som i går. Först i skalen en timme med grönsakerna. Sen dukning av matsalarna. Och sen jobb som försteman i stora matsalen.

Vi serverade fiskgratäng (sej i paprikasås) med kokt potatis. Och vår salladsbuffé.

Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

En snäll kollega hade bakat en äppelkaka som hon bjöd på till eftermiddagskaffet, tillsammans med vaniljvisp. :-)Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma på eftermiddagen, och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag.

Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan. Borzko läste mest i sin bok. Jag delade min tid mellan datorn och boken.Läste ut boken "Offerrit" av Johannes Källström.

Det blev lite glögg i kväll också! Jag frös så, och vad är väl då bättre än ett glas het (alkoholfri) glögg! ;-DRecensionsbok nummer 153.Recensionsbok nummer etthundrafemtiotre är boken "Salome" av Mara Lee från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.Dagens Shopping - 110118 - Batteriladdare för iPhone4.Batteriladdare till min iPhone 4, att ha till exempel på flygresan ner till Thailand.Dagens Låt - 110118 - NEO med "Underground" - 2011.


Dagens Låt - 110118 - NEO med "Underground" - 2011.


Måndagen den 17 januari 2011.


Almanacksvecka tre, och arbetsvecka två, inleddes med att min iPhone 4 larmade klockan halvfem. Efter dusch och iordninggörande så gick jag ut till bilen vid halvsextiden. Eller gick och gick... Halkade och stapplade var det nog mer... För det var total isgata med vatten på, på hela vår gata och trottoar. Lyckades i alla fall att komma bort till bilen utan att ramla, och också att köra till jobbet helskinnad.

I dag var vi fulltalig personalstyrka, och det var vi så glada för. En stund i alla fall... För sen så slutade vår diskmaskin att fungera vid halvåttatiden... Vår husmor ringde förstås direkt efter reparatör, och han kom sen redan vid niotiden. Han lyckades med att laga den provisoriskt, och var klar med den vid halvelvatiden, precis när vår lunchservering börjar. Han ska sen återkomma och laga den bättre, när han har fått tag på reservdelar.

Dom som jobbade i diskrummet fick det sen stressigt, eftersom all morgonens disk var kvar när lunchserveringen började. Men dom var tre stycken där inne i dag, och jobbade på duktigt, så allt flöt på okej ändå.

Min arbetsdag började med en timmes jobb med grönsakerna i skalen. Sen så "dukade" jag, alltså förberedde matsalarna inför lunchserveringen. Och sen jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade spaghetti med köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé. Och allt flöt på bra i matsalarna, och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

Sen vid strax före fem så kom Jimmy och hämtade upp mig. Han kom direkt från jobbet, och vi hade bestämt att åka och handla lite i dag.

Först så åkte vi till Skärholmens Centrum, där vi var inne på Tele2. Jag ville ha lite information om hur jag ska göra med lite inställningar i min iPhone 4 när jag åker till Thailand, och det fick jag.

Efter det så åkte vill till IKEA i Kungens Kurva. Coola stora bokstäver gjorda i is, låg på marken vid ingången.Vi började med att äta middag.Det här åt jag.Sen plockade vi ihop det vi skulle ha. Jag köpte bara två stycken dra-på-lakan och en ny fönsterlampa till sovrummet. Jag köpte en likadan som jag hade förut, för jag tyckte om den, och den hade gått sönder.Jimmy köpte en del saker också. Och jag köpte även ett par saker till en kollega.

Vi åkte sen till Willys i Heron City för att handla lite där också. Ett par kassar var blev det där. Jimmy köpte lite måndagsgodis också. ;-)Sen så skjutsade Jimmy hem mig, och han åkte sen direkt hem till sig.

När jag kom hem vid halvåttatiden, så var Borzko hemma. Han hade kommit hem från jobbet vid sjutiden.

Resten av kvällen tillbringade vi båda två i soffan. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag varvade min tid mellan datorn och boken.Grammisgalan 2011.Årets artist:
Håkan Hellström.

Årets låt: Robyn: "Dancing on my own".

Årets grupp: Johnossi

Årets kvinnliga artist:
Robyn.

Årets manliga artist: Håkan Hellström.

Årets kompositör:
Klas Åhlund och Robyn.

Årets textförfattare:
Håkan Hellström.

Årets nykomling:
Oskar Linnros.

Årets producent: RedOne.

Årets barnalbum: Orkester Pop.

Årets dansband:
Lasse Stefanz

Årets folkmusik/visa: Blandade artister - "Sonja Åkesson tolkad av".

Årets hårdrock: Watain.

Årets jazz: Dan Berglunds Tonbruket.

Årets klassiska:
Zilliacusperssonraitinen.

Årets specialutgåva: Peter LeMarc.

Årets svenska internationella framgång: RedOne.

Årets urban/dance: Familjen

Årets innovatör: Iamamiwhoami.

Vinnare av årets hederspris: Dag "Dagge" Häggqvist.

International artist breakthrough of the year:
Donkeyboy.
Var det dom rätta som vann?
Om inte, vilka var det då som skulle ha vunnit?Dåligt att inte Grammisgalan 2011 sändes på teve i år tycker jag...
Mina Gadgets på Skrivbordet i Datorn.


I går så satt jag och gjorde i ordning mitt skrivbord i datorn med några olika gadgets.

Vad har ni för gadgets? Tipsa mig gärna om såna som ni tycker är användbara/nyttiga/roliga eller bra på nåt annat sätt!

Nedanstående tio gadgets har jag nu. Vänstersidan först, uppifrån och ned.

- Vanlig analog klocka.

- Väder och temperatur i Phuket, Thailand.

- Nerräkning tills vi åker till Thailand, i dagar och timmar.

- Vädret i Stockholm, i dag och tre dagar framåt.

- Mätare för CPU-användning och RAM-minne.

- Almanacka.

- Digital klocka, med alarmfunktion.

- Bildspel med tvåhundra fotografier från Thailand 2006.

- Feed-rubriker, senaste nytt från Aftonbladet och Expressen.

- Post-it-lapp, att skriva kom-i-håg på.Dagens Låt - 110117 - Stone Sour med "Hesitate" - 2010.


Dagens Låt - 110117 - Stone Sour med "Hesitate" - 2010.


"Solsidan" & "Time Out"Så roligt att "Solsidan" har börjat igen! Jag älskar det! Bland det bästa humorprogram som har visats på teve! Det ska jag definitivt följa varje söndag nu.Kommer nog att följa "Time Out" på söndagarna också. Det kommer ju ändå direkt efter "Solsidan", och är ju faktiskt också rätt så kul.


Söndagen den 16 januari 2011.


Min morgon var likadan i dag, som den var i går. Jag gick upp halvåtta när min mobil larmade. Duschade sen och gjorde mig i ordning. Fika och nyhetsläsning i datorn sen. Borzko gick upp halvnio, och när han var klar med sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och satt och pratade en stund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen även i dag för att träna. Och jag var lat även i dag och stannade hemma. Det var cirka en plusgrad, mörkt, grått och trist, och det regnade...

Jag bestämde mig för en innedag i dag också, med mina tre vanliga sysslor: hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning.

Och det blev så också. Jag höll på och fixade och grejade med lite diverse hushållssysslor. Jag satt en hel del med datorn och höll på med lite allt möjligt. Och jag fortsatte att läsa i boken som jag började på i går: "Offerrit" av Johannes Källström.

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Då åt vi lunch och tog en fika. Sen så stack han iväg igen, den här gången till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

När han kom hem sen igen, så satte han sig och läste i sin bok.

Sen vid tretiden så gav vi oss båda två iväg i bilen. Borzko skulle hem till sin mamma i Hallunda på sitt vanliga söndagsbesök, men först så skjutsade han mig hem till Jimmy i Fagersjö.

Jag klippte håret på Jimmy, eller rättare sagt så körde jag hårtrimmern på honom. Sen så hjälpte han mig med några saker i datorn som jag behövde hjälp med. Och så åt vi middag ihop. Fikade gjorde vi också, och pratade förstås. Och vi satt båda lite med våra datorer.Jag fixade lite med mitt skrivbord i datorn. Laddade ner lite gadgets bland annat. Bland annat några "Längtar till Thailand"-prylar. En nerräknare (41 dagar kvar), och väder där (26 grader), och ett bildspel med foton från förra gången som vi var där.Vid halvåttatiden så kom sen Borzko och hämtade upp mig när han var på väg hem från sin mamma.

Vi tittade sen på teve. "Solsidan" förstås! Och sen blev det också "Time Out".

Lite bokläsning sen innan läggdags.Stamrenovering - Relining.Nu är det bestämt när vår stamrenovering, relining, blir av. Vecka åtta och vecka nio kommer Röranalys att fixa vår lägenhet. Och vi åker till Thailand vecka nio och vecka tio...

Visst är det skönt på ett sätt, att vi är borta en av dom två veckorna. Fast jag hade nog egentligen hellre varit hemma under renoveringen... För det är jobbigt att komma hem till alltihopa sen. Och om det skulle hända något under tiden, så är man ju så långt borta... Och det känns liksom inte bra att ha en massa människor jobbandes här i vår lägenhet när vi är i Thailand. Börja med att storstäda när vi kommer hem, känns ju inte heller så roligt...

Vi kommer att få en Skogstoa under renoveringen. Eftersom vi inte kommer att ha toalett, dusch, eller någon sorts vatten...

Är det någon som har erfarenhet av stamrenovering genom relining? Skulle vara jättekul att få lite åsikter från någon som har erfarenhet av det! Speciellt hur det ser ut efteråt... Hur skitigt det blir... Många säger ju att det är oändligt mycket bättre än efter en traditionell stamrenovering. Och är det någon som har erfarenhet av att ha en skogstoa i lägenheten? Luktar det verkligen ingenting, som dom påstår?"Devil" - 2010 - Film - Dvd"Devil" - 2010 - Genre: Skräck, Thriller

"Fem främlingar i Philadelphia inleder dagen med den mest vardagliga av rutiner. De stiger in i en hiss i ett kontorshus. På denna instängda plats tvingas de dela utrymme med människor de aldrig träffat förr. Ingen uppmärksammar någon annan, de kommer ju bara att dela några få ögonblick. Men vad som först verkar vara en helt vanlig hisstur visar sig vara allt annat än slumpen när hissen plötsligt fastnar. Ödet har en plan för dessa arma själar. Idag kommer dessa främlingar att avslöja sina mörkaste hemligheter för varandra, och samtidigt få betala för sina synder. Långsamt och metodiskt övergår en smått irriterande situation till ren hjälplöshet och terror. Hemska saker börjar ske med passagerarna, en efter en, och misstankarna om vem som ligger bakom händelserna skiftar... fram till dess att de får reda på den fasansfulla sanningen: en av dem är Djävulen själv. Alltmedan de på utsidan förgäves försöker rädda dem, inser passagerarna att det enda sättet att överleva är genom att konfrontera den ondska som har lett dem dit de befinner sig idag."

(Kopierat från Lovefilm)

En film som var lite annorlunda mot vad jag hade förväntat mig. Jag hade väntat mig en riktigt otäck och blodig skräckfilm, fast kanske rätt så dålig (vilket ofta skräckfilmer tyvärr är). Men den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara. Inte så värst blodig. Och inte så himla läskig heller. Men väldigt spännande, välspelad, och mycket bra. Så jag kan helt klart rekommendera filmen.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


"RED" - 2010 - Film - Dvd"RED" - 2010 - Genre: Action, Komedi

"När hans idylliska liv hotas av en högteknologisk lönnmördare, måste den före detta agenten Frank Moses samla sitt gamla team i ett sista försök att överleva."

(Kopierat från Lovefilm)

En klart sevärd actionkomedi. Lite småspännande ibland, och ganska så rolig ibland. Men mest sevärd är den nog egentligen för skådespelarna. Ett helt gäng med gamla sköna välkända skådespelare, med bland annat Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovic, och Helen Mirren, och många, många fler. Jag kan helt klart rekommendera filmen för en stunds skön underhållning.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 110116 - Flogging Molly med "The Seven Deadly Sins" - 2004.


Dagens Låt - 110116 - Flogging Molly med "The Seven Deadly Sins" - 2004.


Lördagen den 15 januari 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Både jag och Borzko fortsatte att sitta och läsa i våra böcker under eftermiddagen. Jag blev sen så sugen på en hamburgare. Jag har ju nyligen börjat att äta kött igen, och har ju inte ätit en riktig hamburgare på över fyra år. Vi ringde Jimmy och frågade om han ville följa med oss och äta, och det ville han.

Så vid fyratiden så åkte vi och hämtade upp Jimmy. Och sen så åkte vi alla tre till McDonalds i Sköndal.Jag åt en El Maco Grande Meny + sombreros.Sen så skjutsade vi Jimmy till tunnelbanan, för han skulle åka hem till en kompis. Och Borzko och jag åkte sen hem igen.

Vi fortsatte sen att sitta och läsa när vi kom hem.

Sen vid sextiden så satte sig Borzko och tittade på teve. Han tittade på handbollsmatchen mellan Sverige och Slovakien.

Jag satte mig då med datorn, med hörlurar på mig, och så spelade jag Betapet och lyssnade på musik på Spotify. Fyra matcher blev det. En vann jag, och tre förlorade jag.

(Klicka på bilderna så blir dom större).
Klockan åtta sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev actionkomedin "Red". Lite gott att äta blev det då till också.

Och efter "Red" så blev vi sugna på en film till, så då tittade vi på filmen "Devil".

(Recension på båda filmerna kommer i morgon).Lördagen den 15 januari 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, som nästan alltid på mina lediga dagar. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det kaffe och nyhetsläsning i datorn. Borzkos mobil larmade halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Jag funderade på en promenad, men jag var för lat i dag också, som oftast. Molnigt väder, cirka fem minusgrader, och halt på marken, det lockade mig inte.

Utan det blev en lugn, skön, och slapp innedag. Lite nytta blev det gjort. Lite allmänna och diverse hushållsgöromål som vanligt. Annars så blev det mest tid vid datorn och boken.

Jag valde mellan mina recensionsböcker efter en ny bok att läsa.Och det blev den här.Jag spelade en Betapet-match (Alfapet på Nätet), som jag vann.Och jag löste också Melodikrysset på Nätet. Tyvärr så missade jag en fråga. En dubbelfråga på V8 och V14. Någon som löste den kanske?Borzko kom sen hem från gymmet vid halvettiden. Då åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Sen så satte sig han och läste i sin bok. Och jag fortsatte att dela min tid mellan datorn och boken.Dagens Låt - 110115 - Rihanna feat. Drake med "What's My Name" - 2010.


Dagens Låt - 110115 - Rihanna feat. Drake med "What's My Name" - 2010.


Let's Dance 2011 - 14/01 - 02.Jaha. Då blev det en av mina absoluta favoritförfattare, Denise Rudberg, som blev den första att åka ur årets "Let's Dance". Synd tycker jag. Det hade varit kul att ha henne kvar, tror att hon skulle kunna ha utvecklats bra. Och Tobias Wallin, som hon dansade med, verkar ju vara en av dom absolut bästa dansarna som är med.

Och vem skulle då ha åkt ut istället? Ja, det är svårt... Jag vill ju inte att någon ska åka ur. Jag tycker ju att alla är bra. Sämst var väl kanske Björn Ranelid. Men han är också kul att ha kvar. Om jag måste säga någon så tycker jag nog i så fall att Alexandra Pascalidou skulle ha åkt ut i dag.

Vem tycker ni skulle ha åkt ur? Eller var det rätt person som åkte ur?

Och vem var bäst i dag? Och hittills på dom här två gångerna?Fredagen den 14 januari 2011.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag. Trots att vi bara har jobbat en endaste vecka in på vårterminen, så känner jag mig redan trött. Tråkigt att vi fick börja första veckan med personalbrist... I dag var det sammanlagt tre personer borta, så det blev självklart en stressig och jobbig dag.

Började med att städa i matsalarna. Men i dag blev det bara sopning och inget våttorkande, för det hann vi inte med på grund av personalbristen. Sen gick jag in och jobbade i skalen med grönsakerna. Där blev det också lite mindre städande, eftersom jag blev tvungen att gå därifrån tidigare för att jobba i diskrummet. Och resten av dagen så jobbade jag i disken. Det blev mycket stressigt och jobbigt i disken i dag, och ingen kunde ju komma och hjälpa oss, eftersom det var brist på folk, och stressigt på alla arbetsområden.

Men klockan blev i alla fall två till sist. Och visst hann vi med det mesta i alla fall. Skönt var det i alla fall att ha en helt ledig och ouppbokad helg framför sig.Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag, och var klar med allt när jag kom hem. Kaffe hade han fixat till mig. Och han hade även köpt en stor bukett tulpaner till mig.Vi gick sen båda två en sväng till Centrum. Först var jag på Din Sko och köpte mig ett par stövlar. (Här är en länk till inlägget som jag har bloggat om dom).

Sen gick vi till The Phone House och köpte en ny mobiltelefon till Borzkos Mamma. Hennes hade slutat att fungera, och hon ville ha hjälp med att köpa en ny. Hon ville bara ha enklast tänkbara, och en Nokia, eftersom hon har haft det förut. Så det blev en Nokia 2330 för 500:- kronor.Efter det så gick vi till Hemköp och handlade fyra plastkassar fulla med matvaror, lite annat, och lite gott att äta till kvällen.

När vi sen kom hem så åkte Borzko iväg och hämtade upp Jimmy hemma hos honom i Fagersjö. Dom åkte sen en sväng till Centrum och till Systembolaget. Och sen kom dom båda två hit, och vi åt middag.Det blev hämtpizza från Pizzeria American. I dag åt jag en Kanon. Med salami, bacon, och ägg på.En fika och en pratstund blev det sen efter maten. Och sen så småningom så stack Jimmy iväg mot tunnelbanan för att åka in mot stan och möta upp med kompisar. Och sen så skulle dom vidare ut och festa.

Borzko och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Klockan åtta så ska vi förstås titta på "Let's Dance", och äta och dricka en massa gott. Massor med tända värmeljus förstås. Och mysa under min härliga el-filt. ;-D

Ha en trevlig fredagskväll! Vad ni än gör!Dagens Shopping - 110114 - Stövlar.Stövlar - Din Sko - 300:-

Dom är rätt så lika DOM HÄR, som jag köpte för ett och ett halvt år sen. Jag har älskat dom. Så sköna. Men nu har dom blivit så slitna och fula. Och det har börjat att läcka in lite i dom också. Tyvärr så verkar det inte vara lika bra sulor på dom nya. Dom är nog inte lika bra när det är halt ute som dom gamla har varit. Men dom verkar vara lika sköna. Och dom är snygga tycker jag. :-D"Ingenstans under himlen" av Liselott Willén - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Ingenstans under himlen" av Liselott Willén (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Christian Weber har gjort kometkarriär inom politiken. Med sitt kontroversiella förslag om ett nationellt DNA-register delar han landet. Ett riksdagsbeslut är nära förestående, och som en del av kampanjen lämnar Weber ett salivprov i direktsänd morgonteve.

Ett par dagar efteråt hämtas han av polisen i sitt hem inför ögonen på hustrun Stella. Hans DNA matchar de drygt tio år gamla spåren på en ung flickas döda kropp.

Ett dygn senare är Christian Weber försvunnen.

Det är upptakten till en driven spänningsroman som både fångar ett aktuellt ämne och skildrar människors skyddslöshet när allting runt dem rämnar."


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Liselott Willén har skrivit fyra romaner, och jag har läst en bok av henne tidigare: "Islekar", som finns recenserad via den här länken.

Hennes fjärde och senaste bok: "Ingenstans under himlen" var en mycket bra bok. Den är väl inte direkt en kriminalroman, utan mer en psykologisk spänningsroman.

Boken var lättläst och svår att lägga ifrån sig. Den var absolut inte förutsägbar, och den handlade om ett mycket intressant och aktuellt ämne: DNA-registrering.

Kan verkligen rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110114 - Pink med "Raise Your Glass" - 2010.


Dagens Låt - 110114 - Pink med "Raise Your Glass" - 2010.


Torsdagen den 13 januari 2011.


Gick upp halvfem som vanligt, och efter dusch och iordninggörande så gick jag ut till bilen en timme senare. Blev glad när jag såg att bilen var rensopad från snö och rutorna var skrapade. Det var min snälla man som hade gjort det på vägen till sin lastbil.

På jobbet blev dagen ungefär som i går, fast lite mer stressig... Städade i matsalarna först. Sen blev det jobb med grönsakerna i skalen. Och efter det så var jag i disken. I diskrummet hade vi det mycket stressigt i dag. Vi hade fortfarande en kollega på semester i dag, och vår extrapersonal var inte heller hos oss i dag.

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.Åkte direkt hem från jobbet i dag också. När jag öppnade posten så hade jag fått en räkning från Comhem på över tretusen kronor! Ringde förstås direkt upp dom, och det fixades till på en gång. Den skulle vara på cirka femhundra kronor (bredband och teve), så det var cirka tvåtusenfemhundra för mycket...

Sen klockan tre så väckte jag Jenny! Hon hade jobbat ett nattpass, och sen åkte hon hit till Farsta för att sova. Det skulle vara en hantverkare och jobba i Mattias lägenhet i dag, så därför ville hon inte sova där.

Hon åt sen "frukost", och jag åt middag. Och sen satt vi och fikade och pratade.

Jimmy ringde sen när han slutade jobbet, och sen kom han också förbi en stund. Han åt då middag. Och efter det så satt vi alla tre och fikade och pratade.

(Två dåliga bilder)...Så småningom åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö. Och lite senare så kom Mattias och hämtade upp Jenny, och så skulle dom hem till honom i Högdalen. Jenny skulle sen senare åka iväg och jobba ännu ett nattpass.

Jag höll sen på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr. Och sen så satte jag mig med datorn.

Borzko hade möte på jobbet, och beräknar vara hemma vid niotiden."Skäligen misstänkt för mord" av Lillemor Östlin - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Skäligen misstänkt för mord" av Lillemor Östlin (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"
Lillemor Östlin gjorde succé med sin självbiografiska roman Hinsehäxan, en bok där hon öppenhjärtigt berättade om sitt drogmissbruk, sitt liv som kriminell och inte minst de trettio år hon tillbringat på svenska fängelser. Nu är hon tillbaka med en fartfylld och oväntat humoristisk berättelse om människor i samhällets utkant.

En 54-årig bilhandlare häktas av Södertörns tingsrätt. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordet på den 57-åring som hittats misshandlad till döds i ett grustag i Tumba. Enligt polisen rör det sig om en uppgörelse i Stockholms undre värld.

Men verkligheten är sällan så som den beskrivs i kvällstidningarna. Den så kallade undre världen består också av vanliga husvagnspundare som Lill-Gurra och Gittan. Och bakom den organiserade brottsligheten döljer sig inte sällan vanliga rövargubbar som Hjalle och Luffarn.

LILLEMOR ÖSTLIN är en gangstermormor, en blandning av Jens Lapidus och Nancy Johansson, en mix av förortslang, Stureplansbrats och ett nygammalt Fattigsverige. I hennes sällskap blir det aldrig tråkigt och sannolikt finns det ingen annan svensk författare med en sådan unik inblick i den undre världen."


(Kopierat från lindco.se)


---------

Jag har läst Lillemor Östlins båda tidigare böcker, "Dagbok från kvinnofängelset" och "Hinsehäxan". (Här är en länk till min recension av "Dagbok från kvinnofängelset". "Hinsehäxan" läste jag innan jag började att recensera böcker i bloggen.) Båda dom två böckerna är självbiografiska.

Men Lillemor Östlins tredje bok, "Skäligen misstänkt för mord" är en kriminalroman.

Boken är bra tycker jag. Den känns nästan lite självbiografisk ändå, och det beror väl säkert på författarens bakgrund. Boken utspelar sig i mina hemtrakter, och det är ju alltid roligt att läsa om platser man känner igen. (Fast kanske inte egentligen när det gäller den här boken, med brott och knark...)

Mycket lättläst är boken, och kanske lite enkelt skriven. Men den är intressant och fängslande. Så jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Lind & Co.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110113 - Shakira med "Loca" - 2010.


Dagens Låt - 110113 - Shakira med "Loca" - 2010.


Onsdagen den 12 januari 2011.


En vanlig arbetsdag på jobbet i dag också. Ungfär samma arbetsuppgifter som i går. Började med städning i matsalarna. Sen jobbade jag med grönsakerna i skalen. Och slutligen i disken. Samma personltäthet som i går, vilket innebar att en kollega var på semester, och vår extrapersonal var inte heller där. Maten vi serverade i dag var köttbullar och makaroner.Åkte hem direkt efter jobbet. Och eftermiddagen blev också ungefär som i går. Jag höll på med diverse hushållsbestyr, och jag satt också lite med datorn. Middag blev det vid fyratiden.

Gjorde också någonting som jag gjorde mycket ofta förr, men det var nästan ett år sedan jag gjorde det senast: Spelade Betapet! En match blev det, och det var riktigt roligt, så jag ska nog spela snart igen.Men nu ska jag nog börja att läsa i Alex Schulmans nya bok tror jag:Borzko beräknar att komma hem vid sjutiden i dag."En mini-shopaholic i mammas fotspår" (Mini Shopaholic) av Sophie Kinsella - 2011 (2010) - Bok---------    

Recension av boken: "En mini-shopaholic i mammas fotspår" (Mini Shopaholic) av Sophie Kinsella (2011) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Chick Lit)

---------


"Becky Bloomwood har fått konkurrens – av sin egen dotter!

Becky Bloomwood har stora problem: tvååriga Minnie har en helt egen, mycket stark vilja; hela familjen tvingas bo hemma hos Beckys föräldrar och på grund av finanskrisen måste hon dra ned på en hel massa nödvändiga saker.

Becky trodde det skulle bli enkelt att vara förälder, men Minnie verkar vara alltför mycket får både Luke och henne. Det blir kaos både på Harrods och Harvey Nicks, för att inte tala om vad som hände på Minnies dop. Den lilla tvååringen är en mästare på att hitta lediga taxibilar och snor sin mammas handväskor. För att inte tala om hur lätt det är för småbarn att handla på nätet …

Luke och Becky har dessutom ännu inte hittat sitt drömhus och därför tvingas de bo hemma hos Beckys föräldrar. Något som ingen av de inblandade direkt uppskattar. Lukes styvmamma har dött och för att pigga upp honom beslutar sig Becky för att anordna en överraskningsfest till hans födelsedag. Det enda problemet är att det är finanskris och hon har lovat Luke att inte göra av med några pengar …

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomijournalist, och bor i London med make och tre barn. Tidigare böcker i Shopaholic-serien: En shopaholics bekännelser, En shopaholic i New York, En shopaholic säger ja, En shopaholic får en syster, En shopaholic i väntans tider. En shopaholics bekännelser har också blivit film med Isla Fisher i huvudrollen som Becky.

• För chiclit- och shoppingälskare!
• Femte shopaholicboken
• Humor och slapstick om föräldrar i storstäder"


(Kopierat från damm.se)


---------

Det här är den sjätte boken i "Shopaholic"-serien av Sophie Kinsella. Här är en länk till min recension av den femte boken, och i det inlägget finns det länkar vidare till dom tidigare böckerna.

Jag gillar verkligen Sophie Kinsellas böcker. Jag har läst tio böcker av henne. Alla sex böcker i "Shopaholic"-serien har varit bra tycker jag. Och dom övriga fyra fristående böckerna av Sophie Kinsella är också jättebra.

Sophie Kinsella skriver på ett väldigt lättsamt och humoristiskt sätt. Man blir glad när man läser hennes böcker. Kan helt klart rekommendera dom för lite lätt och rolig läsning.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110112 - Sick Puppies med "Maybe" - 2009.


Dagens Låt - 110112 - Sick Puppies med "Maybe" - 2009.


Tisdagen den 11 januari 2011.


Arbetsdagen började med städning i matsalarna. Efter det så gick jag in i skalen och jobbade med grönsakerna. Under lunchserveringen sen så jobbade jag i disken.

En av kollegerna har semester den här veckan. Och vår inlånade extrapersonal är inte heller hos oss den här veckan.

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé. Det mesta flöt på bra i dag. Stressigt var det förstås i diskrummet eftersom vi bara var två där, men det gick rätt så bra ändå.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma under eftermiddagen. Fixade och grejade med diverse hushållsbetstyr mest. Men satt också lite med datorn, och läste lite.

Middag åt jag för mig själv vid femtiden.

Under kvällen så läste jag mest i min bok, "En mini-shopaholic i mammas fotspår" av Sophie Kinsella, och jag läste också ut den så småningom.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, duschade, och gjorde sig i ordning. Efter att han sen var klar så satt han också mest och läste i sin bok.Dagens Låt - 110111 - Salem Al Fakir med "Split My Personality" - 2010.


Dagens Låt - 110111 - Salem Al Fakir med "Split My Personality" - 2010.


Recensionsbok nummer 152.Recensionsbok nummer etthundrafemtiotvå är boken "Att vara med henne..." (i PDF-format) av Alex Schulman från Bokförlaget Piratförlaget.Måndagen den 10 januari 2011.


Första arbetsdagen på vårterminen i dag. Den första av etthundrasex... Morgonen började med att mobilen larmade klockan halvfem... Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen halvsex, skrapade rutorna, och körde sen till jobbet. Mötte upp med Snurran utanför vid kvart i sex, och vi larmade av och gick in.

Kul att möta alla kära kollegerna igen. Både roligt och tråkigt hade hänt under jullovet, och vi delade våra berättelser med varandra.

Arbetsdagen blev lugn. Lärarna hade studiedag, och fritidspersonalen hade planeringsdag. Och dom flesta skickningarna var inte heller på plats i dag. Så det blev en lite annorlunda dag.

Jag började arbetsdagen med att plocka ner alla våra tjugonio julstjärnor i fönstren, och sen hänga upp våra fönsterlampor.

Efter morgonfikat sen så gick jag in och jobbade i skalen. Vi gjorde lite grönsaker till i dag, och så föreberedde vi mycket till i morgon.

Fortsatte sen att vara där efter vår lunchpaus.

På slutet av arbetsdagen så hjälpte jag till att förbereda matsalarna lite inför i morgon. Och jag satt också vid husmors dator en stund, och gjorde lite ändringar på våra arbetsscheman.

Här är en länk till min kära kollega Snurran i bloggen Filijokus Funderingar, som säkert har skrivit bra och utförligt om vår arbetsdag.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och var inne en kort stund, och sen så gick jag en sväng till Centrum. Hämtade ut ett bokpaket på Hemköp, och jag handlade också två plastkassar med matvaror.

Höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Vid halvfyratiden så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Vi åt middag tillsammans, och han stannade en stund och fikade och pratade.

Efter att han sen hade åkt hem till sig i Fagersjö, så satte jag mig i vardagsrumssoffan med datorn och boken. Började att läsa i en ny bok: "En mini-shopaholic i mammas fotspår" av Sophie Kinsella.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter middagsätande, dusch, och iordninggörande, så satte han sig också och läste i sin bok.Nyårslista 2010.


Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Nej, inte vad jag kan komma ihåg... Åkte SkyWiew i och för sig! ;-)

 

Höll du några av dina nyårslöften?

Njae, inte direkt...

 

Fick någon du känner barn?

Ja, kollegor på arbetsplatsen.

 

Dog någon som stod dig nära?

Nej, tack och lov.

 

Vilka länder besökte du?

Inga alls.

 

Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?

En utlandsresa, och det blir det under 2011! :-D

 

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

Första oktober, då Jimmy flyttade hemifrån.

 

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Inget speciellt. Jo, kanske att jag började att få recensionsböcker från dom flesta bokförlagen! :-)

 

Vilket var ditt största misstag?

Kommer inte ihåg att jag har gjort något speciellt misstag faktiskt.

 

Vilket var ditt bästa inköp?

Min iPhone 4! Älskar den!

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Min iPhone 4 och min nya dator.

 

Vad gjorde dig riktigt glad?

Ingen speciellt händelse som jag kommer ihåg. Allmänt glad har jag väl varit att det har gått bra för mina barn under året.

 

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej, ingenting.

 

Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?

"Från och med du" med Oskar Linnros.

 

Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?

Jag mådde nog ungefär som jag brukar göra. Kanske lite mer besvär av min artros bara.

 

Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Jag borde väl ha promenerat mer, och kanske också utövat någon annan motion.

 

Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Att äta onyttigt... ;-)

 

Hur var din julafton?

Lugn och trevlig tillsammans med mina närmaste och käraste.

 

Blev du kär?

Ja, i min iPhone 4! ;-D

 

Vilket program har varit det bästa på tv?

"Solsidan", "True Blood", "Så mycket bättre", "Idol", "Let's Dance".

 

Hatar du någon som du inte hatade förut?

Jag hatar ingen.

 

Vilken var den bästa boken du läst under året?

”Lilla Stjärna" av John Ajvide Lindqvist.

 

Vilken var din största musikaliska upptäckt?

Oskar Linnros, Jay Smith, Von Benzo.

 

Önskade du dig något som du fick?

Att alla mina nära och kära skulle må bra och ha det bra under året.

 

Önskade du dig något som du inte fick?

Nej.

 

Vilken var årets bästa film?

"Inception".

 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Var ute och åt på restaurang med mina fem närmaste och käraste.

 

Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Mina barn, min man, och mina föräldrar.

 

Hur skulle du beskriva din klädstil?

Jeans, Svart.

 

Vad fick dig att må bra?

Att umgås med mina nära och kära, och att läsa böcker.

 

Vilken kändis var du mest sugen på?

Jon Bon Jovi. Alltid! ;-)

 

Vem saknade du?

Mina barn när dom inte var här.

 

Vilken var din bästa månad?

Juli.

 

Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Kanske skött om min kropp bättre.

 

Hur kommer 2011 att skilja sig från 2010?

Jag kommer att fylla 50 år. Och jag kommer att åka två veckor till Thailand med mina tre mest älskade.

 

(Lånat listan från Viola Vamp)

 

 


Recensionsbok nummer 151.Recensionsbok nummer etthundrafemtioett är boken "En mini-shopaholic i mammas fotspår" av Sophie Kinsella från Bokförlaget Damm Förlag.Dagens Låt - 110110 - One Republic med "Secrets" - 2010.


Dagens Låt - 110110 - One Republic med "Secrets" - 2010.


"Tre änglar och tre mirakel" av Anitha Östlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Tre änglar och tre mirakel" av Anitha Östlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


""Det är inget fel på dig eller din kille, det här är nog bara psykiskt!"

Med de orden stängde läkaren dörren, och vi gick hand i hand från mottagningen med orden ringande i öronen. Jag hade haft början till ett missfall flera år tidigare, med en kille som väl egentligen var helt FEL. Det var ingen kärlek mellan oss. Då trodde jag att missfallet bara var en tillfällighet, och egentligen var det väl bra. Jag behövde inte själv ta beslutet att ta bort det, för abort är ju faktiskt inte ett preventivmedel. Barnmorskan berättade att jag hade ett pågående missfall och rekommenderade en så kallad medicinsk abort. Hon visade mig tabletterna och berättade i korthet hur det fungerade. Det visade sig vara en grym, smärtsam metod som innebar 8 timmar i en säng med smärta och tårar för att sedan föda ut ett dött foster. Killen ifråga smet undan allt ansvar.

Efter tre tidiga missfall på två år var jag och Peter modlösa. Vi siktade in oss på ett liv utan barn, eller också tänkte vi försöka adoptera barn. Alla missfall jag gått igenom hade gjort mig som i vanliga fall var en gladlynt tjej till en ledsen liten spillra.

Den här boken har jag skrivit till alla kvinnor som liksom mig haft problem att få barn. Flera struliga graviditeter med föreliggande moderkaka, tidiga sammandragningar, andnöd och grym foglossning finns i mina journaler. Alla gravidtidningar visar att en graviditet är så underbar, härlig och okomplicerad.

Trodde jag ja, hellurade är vi allihop! Jag och mina medsystrar på SÖS (södersjukhuset) efterlyste en sådan här bok när vi låg inne där för sjuttiofjärde gången. Någon som skrivit om missfall utan orsak och om gravidkomplikationer av alla de slag. Ett litet, litet hopp i allt det mörka!

Nåväl, jag lovade tjejerna att knåpa ihop en bok, och här är den. Den är skriven delvis i dagboksform eftersom jag följt mina dagböcker. Hoppas ni får hjälp och stöd av mina upplevelser.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Jag läste nyligen boken "Pappersskärvor" av Anitha Östlund, och här är en länk till min recension av den.

Det här boken, "Tre änglar och tre mirakel", var en mycket bra och intressant bok. Den är helt självbiografisk och handlar om Anithas sex komplicerade graviditeter varav tre blev missfall och tre blev för tidiga födslar med svåra förlossningar och allvarliga kejsarsnitt.

För mig, som har haft två okomplicerade graviditeter och förlossningar, så var det väldigt givande att få sätta sig in hur även jag kunde ha haft det om jag hade haft "otur".

Boken är mycket självutlämnande och väldigt gripande. Och jag tror att den kan vara till stor hjälp för kvinnor i samma situation som Anitha.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Anitha Östlund.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Godis är alltid bra mot lite lätt jobbånge...

img_2840 (MMS)

Godis är alltid bra mot lite lätt jobbångest! ;-)


Söndagen den 9 januari 2011.


Och på denna jullovets nittonde och sista dag, så larmade också min mobil klockan halvåtta. Som vanligt gick jag upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen blev det ett glas kaffe framför nyhetsläsning i datorn. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade fixat sina morgonbestyr så blev det frukost, fika, och en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Själv så bestämde jag mig för en hemmadag med mina vanliga tre sysslor: fixande med diverse hushållsbestyr, datorsittande, och allra mest: bokläsning.

När Borzko kom hem igen, vid tolvtiden, så åt vi lite lätt lunch, och det blev återigen en fika och en pratstund. Sen så stack han iväg igen. Den här gången så åkte han iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

När han sen kom hem igen så satt han och läste i sin bok. Och så småningom så stack han iväg för tredje gången. Den här gången åkte han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jag läste under dagen ut boken "Ingenstans under himlen" av Liselott Willén. Och så började jag på boken "Tre änglar och tre mirakel" av Anitha Östlund.Och kvällen kommer att fortsatta med bokläsning och datorsittande. Och så lite ångest... Lite söndagsångest har jag ju alltid, och lite värre nu efter ett jullov... Men, men, det blir nog bra bara jag kommer dit i morgon bitti... Klockan sex... Och mobilen kommer att larma halvfem... Och det är 106 arbetsdagar kvar till sommarlovet... :-/

Nej! Lite positivt tänkande nu! Snart börjar "Kör för alla!" igen! Och om FYRTIOÅTTA dagar så åker vi till Thailand! Wiieee!!!! ;-DLite statistik över Jullovet 2010-2011.


Ja, här kommer, som vanligt, lite onödig statistik över Jullovet 2010-2011. Om någon skulle vara intresserad av statistik över tidigare jullov och sommarlov, så finns dom i kategorin: "Statistik (Speciellt)".

Antal lediga dagar:  19
Antal kilo jag har gått upp:  2
Antal promenader:  2
Antal stora inköp:  1 (dator)
Antal lästa böcker:  9
Antal sedda filmer:  9
Antal sedda teveprogram:  9
Antal tillfällen jag har spelat Guitar Hero:  3
Antal gånger jag har träffat mina föräldrar:  4
Antal gånger jag har träffat Jenny:  6
Antal gånger jag har träffat Jimmy:  13
Antal restaurangbesök för lunch:  3
Antal restaurangbesök för middag:  1
Antal middagar hemma hos någon:  2
Antal frisörbesök:  1
Antal vaccinationscentralbesök:  1

Nu är det 106 arbetsdagar fram till sommarlovet! Avslutning fredagen den tionde juni! Fast för mig så är det bara 95 arbetsdagar! För jag är ju ledig under elva arbetsdagar när jag åker till Thailand! Och tills vi åker dit så är det 48 dagar! ;-DFem utlästa recensionsböcker under vecka 1 - 2011.


Jag har under den senaste veckan läst ut fem stycken recensionsböcker. Recensionerna kommer den 13, 14, 25 och 26 januari, och den 2 februari. Här kommer böckerna, i recensionsdatumsordning:Dagens Låt - 110109 - American Hi-Fi med "The Geeks Get the Girls" - 2004.


Dagens Låt - 110109 - American Hi-Fi med "The Geeks Get the Girls" - 2004.


"The Road" (Vägen) - 2010 - Film - Dvd"The Road" - 2010 - Genre: Drama, Thriller

"Det enda de har kvar är varandra. Världen är i stort sett död efter en klimatkollaps och av mänskligheten finns knappt någonting kvar - endast enstaka individer som inte hunnit lägga sig ner och dö än. En far och hans son går ensamma genom det ödsliga och förkolnade landskapet. Inget liv syns till och endast en svag vind kan skönjas. Kylan är bitande, nästintill outhärdlig, och snön som faller är grå. Himlen är mörk. De är på väg mot kusten trots att de inte vet vad, om någonting alls, väntar på dem där. De har ingenting kvar, förutom en kundvagn med ett fåtal tillhörigheter och en pistol att försvara sig med om de skulle bli hotade av någon av de fåtal förvildade människor vars enda mål är att överleva. Kärleken mellan far och son ställs mot en hopplöst skrämmande framtid, en framtid som skapats av människan."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket stark och gripande film.

Väldigt bra skådespelare med Viggo Mortensen i huvudrollen som pappan. Även Kodi Smit-McPhee som spelar sonen är otroligt bra.

Spännande och sorglig. En mycket mörk film, men som ändå har ljus.

Jag rekommenderar verkligen filmen.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 8 januari 2011 - Eftermiddagen + Kvällen.


Under eftermiddagen var jag hemma, och jag satt mest och läste. Började på en ny bok: "Ingenstans under himlen" av Liselott Willén. Varvade med datorstunder och lite allmänt hushållsbestyr också.

När Borzko kom hem från gymmet så satt han också mest och läste.

Vid tretiden så åkte Borzko och hämtade upp Jimmy som skulle följa med oss ut och äta. Vi var här hemma en stund, och vid strax före fyra så gick vi alla tre iväg mot Centrum för att möta upp mina föräldrar.

Vi gick sen alla fem till "Antonios Kök & Bar".

Sen så satt vi där i ungefär två och en halv timme, mellan fyra och halvsju. Vi åt allihopa både förrätt, varmrätt och efterrätt, och kaffe. Borzko och Jimmy drack starköl, mina föräldrar drack rödvin, och jag drack mineralvatten.

Till förrätt så åt jag en kantarelltoast.Till varmrätt så åt jag en rätt med scampi, champinjoner och hummersås. Med kokt ris till.Och till efterrätt så åt jag hallonsorbét.Pappa och Mamma.Mamma med sin efterrätt.Vi promenerade sen hem till mammas och pappas hus där vi kramades hejdå.

Sen gick vi hem till oss, och hämtade bilen, och så skjutsade vi hem Jimmy till Fagersjö.

När Borkzo och jag sen kom hem, så satte han sig och läste i sin bok. Och jag satte mig vid datorn en stund.

Snart så ska vi nog sätta igång en dvd-film.Undrar om jag ska köpa någon av dom här till vårjacka?(Fjällräven Greenland Women Jacket)Dagens Shopping - 110108 - Väckarklocka.Lördagen den 8 januari 2011 - Morgonen + Förmiddagen.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp. Duschade, gjorde mig i ordning, drack kaffe, och läste nyheter i datorn. Klockan halvnio så larmade Borzkos mobil och han gick då upp. Efter att han var klar med sina morgonbestyr så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och jag gick iväg till Centrum för lite shopping. Handlade bara en enda sak, och det var en ny väckarklocka på Clas Ohlson.

Min gamla väckarklocka har det blivit något fel på, för den har slutat att projektera tiden i taket. Och det vill jag verkligen ha. Tycker det är så skönt att alltid kunna se tiden i taket, utan att behöva röra sig, eller sätta på sig glasögon. Så därför så köpte jag mig en ny.

Gick sen hem och höll på och fixade med diverse olika hushållsbestyr här hemma under resten av förmiddagen.Dagens Låt - 110108 - The Offspring med "Pretty Fly (For A White Guy)" - 1998.


Dagens Låt - 110108 - The Offspring med "Pretty Fly (For A White Guy)" - 1998.


Let's Dance 2011 - 07/01 - 01.Kul att Let's Dance har börjat igen! Jag blir så glad av det programmet! Och det finns många orsaker till det:
- Sveriges bästa och roligaste programledare, David Hellenius.
- Härlig och rolig jury, framför allt Tony Irving.
- Bra urval på dom tävlande.
- Bra orkester, sångare, och låtval.
- Vackra kläder.
- Snygga dansare.
- Härliga dansnummer.
- Spännande tävlingsmoment.
- Mycket humor.
Och en massa annat.

Två nackdelar finns det bara:
- Reklamen...
- Tråkigt att något par måste åka ut varje gång. (Utom i dag!)

Tyckte att alla klarade sig riktigt bra i dag, trots premiärnerverna. Vet inte alls vilka som kommer att bli mina favoriter. Innan programmet började hade jag en av mina favoritförfattare, Denise Rudberg, och gulliga Anders Bagge, som favorit. Men det kanske kommer att ändras framöver.

Vet inte vem jag tyckte var bäst i dag. Väntar med ett utlåtande till nästa fredag.

Roligast i dag var i alla fall Andreas Weises kommentar om Tony Irving! ;-D

Vad tyckte ni andra om i dag?Fredagen den 7 januari 2011 - Eftermiddagen + Kvällen.


Eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma i lugn och ro, och till största delen i vardagsrumssoffan.

Jag läste ut boken "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg, som jag började på i går. Sen så började jag på boken "Skäligen misstänkt för mord" av Lillemor Östlin, och jag läste ut den så småningom också.

Datorn satt jag med en del också. Och lite små hushållsbestyr blev det förstås också.

Borzko åkte iväg en sväng på eftermiddagen. Han var iväg i ett ärende åt sin mamma, och så var han och klippte håret. Handlade lite gott till kvällen gjorde han på vägen hem också.

Efter middagen så fortsatte vi vårt slappande i varsin soffhörna och med varsin bok.

Klockan åtta så ska vi förstås titta på "Let's Dance". Mina förhandsfavoriter är en av mina absoluta favoritförfattare, Denise Rudberg, och så gulliga Anders Bagge. ;-D Men det kommer säkert att ändras efter att jag har sett kvällens program.

Efter "Let's Dance" så blir det kanske en dvd-film. Eller fortsatt bokläsning.

Ha en trevlig fredagskväll!:-)Recensionsbok nummer 150.Recensionsbok nummer etthundrafemtio är boken "Tre änglar och tre mirakel" av Anitha Östlund.


Fredagen den 7 januari 2011 - Morgonen + Förmiddagen.


I morse så larmade min mobil redan klockan halvsex, två timmar tidigare än vad jag brukar gå upp på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, fikade, läste lite nyheter i datorn, och fixade med lite saker.

Vid halvåttatiden sen så gick jag till Centrum och till T-banan. Och så åkte jag in till Hötorget. Min plan var att vara först i kön vid Wasa Vaccination när dom öppnade klockan åtta. Jag var ju där mitt på dagen i onsdags, men då var det så mycket folk så jag gick därifrån. (Har bloggat om det i det här länkade inlägget).

Jag kom dit fem över åtta, och då var det ungefär femton personer före mig. Men jag hade ju förstås en bok med mig, så jag satt och läste medans jag väntade. Efter ungefär en timmes väntetid så blev det min tur.

Det blev tre sprutor plus ett drickvaccin i dag. Och så ska jag tillbaka om en månad för två sprutor till. Och om ett år för ytterligare en spruta.

Först så tog jag en Engerix-B. Det är en spruta mot Hepatit B. Om man numer tar Twinrix, så blir man vaccinerad mot både Hepatit A och B. Men vi tog Havrix för sju år sen, och då fanns inte Twinrix, och Havrix skyddar bara mot Hepatit A. Engerix-B ska jag ta en spruta till av om en månad, och sen en tredje och sista om mellan ett halvår och ett år. Sen är jag skyddad mot Hepatit B i trettio år. Och mot Hepatit A sedan tidigare i tjugotre år till.

Jag tog sen en spruta Boostrix polio. Det är en spruta mot difteri, stelkramp och polio. Difteri och stelkramp har jag skydd mot i tjugo år, och mot polio är det livslångt. Jag tror att det bara var en spruta som jag skulle ta av den. Får lyssna igen när jag kommer dit om en månad. Det blev så mycket information om allting... ;-)

Sen tog jag en spruta med vanligt influensavaccin. Bra att ha när man som jag träffar så många barn varje dag. Och jag vill ju inte bli sjuk när vi ska åka snart.

Och slutligen så fick jag en förpackning med drickvaccinet Ducoral som skyddar mot kolera. Det ska jag dricka minst en vecka innan jag åker.Om en månad ska jag som sagt var dit igen, och ta den andra sprutan mot Hepatit B. Och då ska jag också passa på att ta påfyllnadsdos av fästingvaccin mot TBE. Det har jag gjort sen 1996, och man fyller på med fem års mellanrum.

1.127:- kronor gick det på i dag. Och då hade jag lite rabatt eftersom jag är anställd i Stockholms Stad. Nästa gång blir det väl lite billigare. För då är det bara två stycken vaccin, mot fyra stycken i dag.

Och visst är det väl en hel del pengar... Men värt vartenda öre tycker jag. För man vill ju inte bli sjuk. Aldrig i och för sig, men speciellt inte utomlands. Vaccin och försäkringar är väl värt pengarna, tycker i alla fall jag.

Oj! Det blev mycket där om vaccineringen! ;-D

När jag var klar så gick jag och fikade i väntan på att klockan skulle bli tio. Det blev Kulturhuset Stories Café. En caffe latte och en ost- och skinksmörgås blev det.Sen så gick jag till NK och var där när dom öppnade klockan tio. Jag ville titta på och prova en jacka som jag funderar på att köpa till våren, en Fjällräven Greenland, men det fanns inga inne av dom. Kommer förmodligen om cirka två månader.

Så då gick jag till tunnelbanan och åkte hem till Farsta, och kom hem vid elvatiden.

Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin lediga dag i dag. Han hade gått upp vid niotiden, och efter att han var färdig med sina morgonbestyr så hade han satt igång med veckostädningen. När jag kom så hjälpte jag till med det sista. Och efter det så åt vi lite lätt lunch och tog en fika.Dagens Låt - 110107 - Men Without Hats med "The Safety Dance" - 1982.


Dagens Låt - 110107 - Men Without Hats med "The Safety Dance" - 1982.


"The Social Network" - 2010 - Film - Dvd"The Social Network" - 2010 - Genre: Drama

"En sen kväll 2003 sätter sig Harvardstudenten och dataprogrammeringsgenit Mark Zuckerberg ner vid sin dator och börjar intensivt jobba med en ny idé. Ur allt bloggande och programmerande växer det fram som snabbt ska komma att bli ett globalt socialt nätverk och en revolution inom kommunikation. Bara sex år och 500 miljoner kompisar senare är Mark Zuckerberg den yngsta miljardären genom tiderna... men för den här entreprenören så leder framgången till både privata och rättsliga komplikationer."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket bra film!

Väldigt intressant och välspelad med bra skådespelare.

Kan verkligen rekommenderas.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Torsdagen den 6 januari 2011.


Även i morse så gick jag upp klockan halvåtta och genomgick mina vanliga morgonrutiner. Borzko hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba extra i dag.

Mörkt, trist, grått, och mycket blåsigt var det ute på morgonen och förmiddagen, så jag avstod att gå ut på en promenad.

Och sen någon gång mitt på dagen så drog snöstormen in... Blåste otroligt mycket och vräkte ner snö... :-/

Jag tillbringade hela dagen inne. Och till största delen i vardagsrumssoffan.

Lite hushållsbestyr höll jag förstås på med emellanåt. Och jag satt en hel del med datorn. Men allra mest så läste jag i mina böcker.

Läste ut boken "Huvudjägarna" av Jo Nesbö, som jag började på i går. Och började sen på boken "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg.

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hit. Han hade varit inne i stan tillsammans med en kompis, och kom förbi här på vägen hem. Han stannade en stund, åt middag, tog en fika, och satt och pratade en stund. Sen så åkte han hem till sig i Fagersjö.

Borzko kom sen hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och iordninggörande blev det för honom då. Och sen så satte han sig också och läste i en bok.

Får se om vi kanske sätter igång en dvd-film lite senare.Dagens Låt - 110106 - Caroline af Ugglas & Heinz Liljedahl med "En gång till" - 2010.


Dagens Låt - 110106 - Caroline af Ugglas & Heinz Liljedahl med "En gång till" - 2010.


"Killers" - 2010 - Film - Dvd"Killers" - 2010 - Genre: Komedi, Romantik, Action

"Efter sitt senaste misslyckade förhållande tror Jen Kornfeldt att hon aldrig kommer att bli kär igen, men när hon motvilligt följer med sina föräldrar på semester till den franska Rivieran träffar hon sina drömmars man; Spencer Aimes. Tre år senare har hennes önskan blivit sann. Hon och Spencer är nygifta och lever ett underbart liv tillsammans i en lugn villaidyll. Problemet är bara att Spencer aldrig berättade för henne att han jobbat som internationell superspion med rätt att döda, och när hans tidigare liv kommer ikapp honom vänds deras liv upp och ner. Plötsligt måste Jen börja lära sig att ducka för kulor, hantera skjutvapen och ständigt vara på sin vakt, för man vet aldrig vilken granne som är anlitad för att "ta hand om" Spencer."

(Kopierat från Lovefilm)

Lättsam, rolig, och lite småspännande ibland.

En helt okej och sevärd romantisk action-komedi.

Kan rekommenderas för en och en halv timmes underhållning.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Smartson - Testpilot - Fotobok från JapanPhoto.Nu har jag testat CeWe Fotobok hos Japan Photo genom Smartson. Här är en länk till tidigare bloggat inlägg om det.

Jag valde att göra den enklaste fotoboken, och jag gjorde den på våra 24 stycken julkort under åren 1987-2010.

Helt klart nöjd blev jag med resultatet. Jag framkallar ju aldrig fotografier längre, utan har dom bara på dvd-skivor, och tittar på dom i datorn och i teven. Men jag kanske ska göra en sån här fotobok någon gång, kanske med korten från vår kommande Thailands-resa.

Designen på min bok kanske inte blev den allra bästa, men det var bara mitt eget fel, eftersom jag tänkte lite fel när jag gjorde den. Ska vara lite mer noggrann nästa gång.

Kan rekommendera tjänsten helt klart.Smartson - Testpilot - Streamad hyrfilm från Headweb.Nu har jag testat streamad hyrfilm från Headweb. Jag har hyrt (gratis) två filmer från Headweb, som sen har streamats ner till min dator. Här är en länk till tidigare bloggat inlägg om det, med länkar.

Den ena filmen såg jag direkt i min dator. Och när jag såg den andra filmen så kopplade jag datorn till teven och såg filmen genom teven.

Allting fungerade mycket bra. Om jag hade betalat för filmerna så hade dom kostat 39:- kronor styck, och då kan man se dom (hur många gånger man vill) under ett helt dygn.

Jag kan helt klart rekommendera tjänsten. Och jag kanske kommer att hyra film genom Headweb igen.


Onsdagen den 5 januari 2011.


Och även i morse så började min dag klockan halvåtta när min kära iPhone4 larmade. Dusch, iordninggörande, frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn, blev det sen som vanligt.

Vid tiotiden så ringde Borzko från jobbet och berättade att hans mobil var borta... Han fick ju en ny mobil av mig i julklapp för bara två veckor sen, och nu hade han förmodligen tappat den... :-/

Vid halvelvatiden så gick jag till Centrum och till T-banan. Åkte sen in mot stan för att möta upp med Jenny vid T-Centralen. Hon hade en ledig dag i dag, och vi hade bestämt att vi skulle luncha i stan.

Först så gick vi till Wasa Vaccination. Jag hade tänkt kolla upp om jag behövde några sprutor inför vår Thailandsresa, och också be att få ett recept utskrivet på drickvaccinet Ducural.

När vi kom så var det nummer 51 och vi fick 79... Vi satt i över en halvtimme och då hade det bara gått 5 nummer... Vi insåg att vi nog skulle få sitta i flera timmar, så vi gick därifrån. Jag åker in en annan dag istället, ensam, eftersom Jenny ändå inte ska vaccinera sig.

Så vi gick och lunchade istället. Det blev restaurangen på Åhléns, och vi åt båda två av Buffén.Det finns både Tacobuffé och Vegetarisk Buffé där. Jenny tog mest av tacos, och jag tog mest av vegetariskt.Vi satt sen där i säkert två timmar. Åt först, och sen fikade vi. Och så pratade, pratade, och pratade vi.

(Även i telefon ibland).Sen så gick vi därifrån och lite runt i affärer. Jenny köpte några smågrejer, och jag köpte ingenting i dag.

Vi gick sen till Hötorget för att ta tunnelbanan.Skiljdes åt vid Gullmarsplan gjorde vi sen. Jenny åkte till Högdalen och hem till Mattias. Och jag åkte hem till Farsta.

Mysigt att få om Jenny i fyra timmar! :-D

När jag kom hem så gick jag en liten promenad. Från vårt hus, till stället där Borzko parkerar sin lastbil om nätterna, och sen hem igen. Hela vägen, fram och tillbaka, ringde jag till hans mobil... Man vet ju aldrig... Jag kunde ju haft tur... Och hört den ringa i någon snöhög på vägen... Men det gjorde jag ju förstås inte...

Sen höll jag på med lite diverse hushållsbestyr här när jag kom hem igen, vid fyratiden. Satt lite med datorn också.

Borzko kom sen hem från jobbet vid sextiden. Då åt vi middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det gick han till Centrum och till Pressbyrån för att köpa sig ett kontantkort att ha tills han får sitt nya sim-kort i nästa vecka. Han har ju abonnemang genom jobbet, så dom har beställt ett nytt kort. Och så tog han fram sin gamla mobil igen...

Jag ringde Folksam för att höra vad självrisken var på vår Allriskförsäkring. Och den var ju förstås på 1.500:- kronor... Och mobilen kostade ju 1.500:- kronor...Recensionsbok nummer 149.Recensionsbok nummer etthundrafyrtionio är boken "Huvudjägarna" (i PDF-format) av Jo Nesbö från Bokförlaget Piratförlaget.Dagens Låt - 110105 - Morrissey med "Let The Right One Slip In" - 1997.


Dagens Låt - 110105 - Morrissey med "Let The Right One Slip In" - 1997.


Tisdagen den 4 januari 2011 - Eftermiddagen + Kvällen.


Eftermiddagen tillbringades med mina vanliga tre sysslor: jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr, jag satt med datorn, och den allra mesta tiden tillbringades med boken: "Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist. Jag läste också ut boken så småningom. Har även bloggat ett inlägg om den, men recensionen kommer inte förrän den tjugofemte januari.

Jimmy kom hit direkt efter jobbet i dag också. Han hämtade upp mig, och så åkte vi till Centrum i några ärenden. När vi sen kom hem därifrån så kom Borkzo hem från jobbet ungefär samtidigt. Så då åt vi middag tillsammans alla tre.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Och Borzko och jag satte oss och tittade på en dvd-film: "Cop Out" med Bruce Willis i huvudrollen. Recension finns redan bloggad."Cop Out" - 2010 - Film - Dvd"Cop Out" - 2010 - Genre: Action, Komedi

"Bruce Willis och Tracy Morgan spelar två poliser från Brooklyn som hela tiden munhuggs, men som ställer upp för varandra när det verkligen gäller. Kevin Smith har regisserat den här spännande komedin där killarna är på jakt efter ett stulet baseballkort från 1952 i perfekt skick - en jakt som leder till en revolverstrid med en farlig narkotikakartell."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var ju inte någon av Bruce Willis bättre filmer precis... Tänkte ge den 2,5 i betyg, men jag var snäll och gav den en 3:a, och det var enbart för Bruce Willis skull.

Inte var den ett endaste dugg spännande. Och inte var den speciellt rolig heller. Så det är inte direkt någon film som jag rekommenderar.

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Recensionsbok nummer 147 + 148.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiosju är boken "Vredens tid" av Stefan Tegenfalk från Bokförlaget Massolit.Recensionsbok nummer etthundrafyrtioåtta är boken "Döden på en blek häst" av Amanda Hellberg från Bokförlaget Forum."Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist.Ja, nu har jag läst ut "Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist.

Recensionsdatum är ju inte förrän tisdagen den 25 januari, så jag lägger inte ut min recension förrän då. Men jag kan ju i alla fall säga att John Ajvide gjorde mig inte besviken... ;-)

Här är en liten video som John Ajvide själv har gjort inför lanseringen av sin bok. Se den!


Så här kommer jag att se ut när jag kommer hem från Thailand!Ja, det är är före- och efter-bilder, för min resa till Thailand!

Tänkte göra en läppförstoring, näsförminskning, hårförlängning, ansiktslyft, och lite annat där!

Vad tror ni om resultatet?

(Tack till Viola Vamp för tipset!)


Tisdagen den 4 januari 2011 - Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

Så här ser min frisyr ut i dag, när jag själv har stylat den!Efter frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn, så ställde jag mig i fönstret för att titta på solförmörkelsen. Men jag såg inte så bra där, eftersom solen går så lågt nu, och gömde sig bakom ett av höghusen bakom vårt hus.

Så vid kvart i tio så gav jag mig iväg ut på en promenad istället. Och då såg jag riktigt bra. Det hade väl precis varit som mest då, och gick tillbaka. Fotade gjorde jag förstås, men det blev jättedåligt på korten.

Några andra foton från promenaden blir det istället.Elva minusgrader ute var det, men soligt och fint.

När jag kom hem igen så drack jag ett stort glas varm mjölkchoklad, och åt det sista av julvörten.

Sen höll jag på med lite diverse hushållsbestyr.Let's Dance 2011.


På fredag, den 7 januari, så börjar den nya säsongen av "Let's Dance", och det ser jag verkligen fram emot!

Här är en av deltagarna:Och här är alla deltagarna:

Frank Andersson, fd brottare
(Dansar med Charlotte Sinclair)

Hannah Graaf Karyd, fd artist
(Dansar med Calle Sterner)

Tina Thörner, rallykartläsare
(Dansar med Tobias Karlsson)

Jessica Andersson, artist
(Dansar med Kristjan Lootus)

Helena Lundbäck, ryttare
(Dansar med Jonathan Näslund)

Alexandra Pascalidou
, programledare
(Dansar med Ludvig Jerkander)

Alexander Rybak
, artist
(Dansar med Malin Johansson)

Björn Ranelid, författare
(Dansar med Maria Lindberg)

Andreas Weise, artist
(Dansar med Sigrid Bernsson)

Anders Bagge, jurymedlem i Idol
(Dansar med Cecilia Ehrling)

Figge Norling, skådespelare
(Dansar med Oksana Spichak)

Denise Rudberg, deckarförfattare
(Dansar med Tobias Wallin)

(Länk till "Let's Dance" på TV4)Tänk vad kul man kan ha med en webbkamera på kvällen när man är trött! ;-D(Satt i går kväll och lekte och skrattade för mig själv! ;-D)


Dagens Promenad - 2011-01-04.Dagens Låt - 110104 - Gravitonas med "Kites" - 2010.


Dagens Låt - 110104 - Gravitonas med "Kites" - 2010.


Måndagen den 3 januari 2011.


Dagen började som vanligt med att min mobil larmade klockan halvåtta. Gick då upp och genomgick mina morgonbestyr, vilket gick snabbare än vanligt. Och det var för att jag skulle till frissan, så jag varken stylade håret eller sminkade mig.

Frukost, fika, och lite snabb nyhetsläsning i datorn blev det sen. Sen vid strax före nio så gick jag iväg till Centrum. Jag hade tid hos Michaela på Plainer Shop klockan nio.

Och jag gjorde det som jag alltid gör: blekte massor med jätteljusa slingor, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och noppade ögonbrynen. Köpte en stylingprodukt gjorde jag också, och bokade in en tid till nästa gång. 1.425:- kronor gick det på, och två och en halv timme tog det.

Här är en bild när jag sitter i värme med mina slingor.Och här är två bilder på det färdiga resultatet.Gick sen runt i Centrum för lite shopping. Apoteket, Åhléns, och Clas Ohlson blev det inköp på.

Kom sen hem vid strax efter tolv. Och då blev det lite lätt lunch och en fika.

Höll sen på här hemma under eftermiddagen med lite allmänna hushållsbestyr. Satt även lite vid datorn.

Jimmy kom sen hit direkt efter sin första arbetsdag efter hans jul- och nyårsledighet. Han hjälpte mig (som vanligt) med några saker som jag behövde hjälp med. Och han skulle även hämta några saker.

Vi åt också middag ihop. Säkert över en vecka sen som vi åt pizza! Så det var ju verkligen dags igen! ;-DJimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Och jag satte mig då med datorn en stund.

Borzko jobbar sent i dag, och beräknar att vara hemma vid åttatiden.

Nu ska jag sätta mig och läsa i en ny bok. Egentligen så har jag tio stycken recensionsböcker som borde gå före... Men jag kan ju inte hålla mig... Jag bara MÅSTE börja att läsa i "Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist, som jag fick i dag. Recensionsdatum är inte förrän den 25 januari.Recensionsbok nummer 146.Recensionsbok nummer etthundrafyrtiosex är boken "Låt de gamla drömmarna dö" av John Ajvide Lindqvist från Bokförlaget Ordfront.


Dagens Låt - 110103 - Taio Cruz feat. Kylie Minogue med "Higher" - 2010.


Dagens Låt - 110103 - Taio Cruz feat. Kylie Minogue med "Higher" - 2010.


Söndagen den 2 januari 2011.


Ja, den här dagen har det nog varit tur att jag inte har haft någon stegräknare på mig! ;-D För jag har typ tillbringat hela dagen, från morgonen till kvällen, i vardagsrumssoffan!

Den mesta tiden har gått åt till att, börja på, läsa i, och också läsa ut, boken "Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén. Recension på den finns redan bloggad.

Mycket tid har också gått åt till att sammanställa och blogga statistik över 2010 års böcker. Har också bloggat statistik över förra årets filmer. Och ett liten inlägg om shower och konserter 2010. Scrolla ner lite i bloggen så finns alla tre inläggen där.

Under kvällen så blev det också tittande på en dvd-film tillsammans med Borzko: "Machete". Recension på den finns också redan bloggad.

Borzko har jobbat extra i dag, och kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt vi middag tillsammans. Efter att han sen hade duschat och gjort sig i ordning, så läste han i sin bok. Och sen senare så såg vi, som sagt var, på film.Och jag har nu en hel vecka kvar av Jullovet framför mig! Så skönt! :-D"Machete" - 2010 - Film - Dvd"Machete" - 2010 - Genre: Thriller, Action, Komedi

"En man kallad Machete får i uppdrag att döda en senator. Men just när han ska avlossa skottet upptäcker han att någon siktar på honom och förstår att han har blivit lurad. Machete överlever trots allt skottet och är nu ute efter hämnd. Om du anlitar honom för att döda fienden, se till att fienden inte är du!"

(Kopierat från Lovefilm)

"Underhållande skitfilm!"

Ja, det var precis vad den här filmen var. ;-)

Den var otroligt blodig och våldsam. Men den hade hela tiden glimten i ögat.

Så jag kan helt klart rekommendera den, om man gillar den här typen av underhållningsvåld.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"1976. Bosse Löthén är 12 år. Hemma är det tufft. I skolan är han en udda fågel, glåpord och slagsmål är hans vardag. En dag lär han känna en man, nästan dubbelt så gammal som Bosse, som har i princip alla punkplattor som finns! Han gör Bosse till trummis i ett av Sveriges första punkband och plötsligt kan drömmen om ett liv som rockstjärna bli sann! Vad ingen förstår är vilket pris Bosse får betala till sin vän.

Jag älskar den pojken är en gripande vittnesbörd om en utsatt pojkes försök att kryssa sig genom en tillvaro av alkoholism, mobbing och sexuella övergrepp. Det är också berättelsen om när punken kom till Stockholm, om drömmar och om modet att skita i konventionerna.

Bosse Löthén är musiker, låtskrivare, barnboksförfattare och var under många år radiopratare i P3 (Sveriges bästa enligt Steffo Törnqvist)
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Det här var en mycket, mycket bra bok. Det är en biografi, fast det kändes mer som en roman när man läste den tycker jag.

Författaren är ungefär jämngammal med mig, och boken utspelar sig i Stockholm, och handlar mycket om när punken kom. Så det var otroligt stor igenkänningsfaktor för mig i boken. Den delen av boken är intressant och roligt att läsa om.

Men en annan sida av boken är ju att den handlar om sexuella övergrepp, mobbing och alkoholism. Och det är väldigt hemskt och gripande att läsa om.

Så boken har liksom allt. Och den är mycket lättläst och svår att lägga ifrån sig. Jag kan verkligen varmt rekommendera den till alla.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Telegram Bokförlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Shower - Konserter - 2010.Under 2010 var jag på sex stycken shower och konserter:
Den tionde januari var jag i Annexet i Globen tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny och tittade på "Riverdance - The Farewell Tour".Den sjätte februari var jag på Tyrol tillsammans med Borzko och Jimmy och tittade på "Jerry Williams - Dynamite".Den tjugotredje augusti så var jag i Globen tillsammans med Borzko och tittade på "Kommunal 100 år", med bland annat Takida.Den tjugotredje oktober så var jag på Cirkus tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny och tittade på Queen-musikalen "We will rock you".Den tolfte december så var jag i Globen tillsammans med Borzko, Mamma och Pappa och tittade på Stockholms Luciakonsert.Den sextonde december så var jag i Globen tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny och tittade på Björn Skifs Show.Jag har varit väldigt nöjd med precis alla showerna/konserterna.

Och ett evenemang varannan månad, det är väl precis lagom tycker jag.

Det enda som har saknats under 2010, det är en rock- och/eller hårdrocks-konsert.Statistik - Filmer - 2010 – 68 stycken.
Sedda filmer under 2010 – 68 stycken (varav 12 på bio):

 

 


 

 

Recensioner av alla filmerna finns under kategorin ”Filmrecensioner”.

 

 


 


"Död Snö" - 2009 - Film – Dvd – (3)

"I skuggan av värmen" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Snabba cash" - 2010 - Film – Bio – (4,5)

"Gamer" - 2009 - Film – Dvd – (3,5)

"Wallander - Dödsängeln" - 2010 – Film – Dvd – (3,5)

(Jan-5) (1)

 


"I taket lyser stjärnorna" - 2009 – Film – Dvd – (4)

(Feb-1) (0)"Vuxna människor" - 1999 - Film – Dvd – (3,5)

"The Taking of Pelham 1 2 3" - 2009 - Film – Dvd – (4,5)

(Mar-2) (0)

 


"Wallander - 23 - Vålnaden" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"The Departed" - 2007 - Film – Dvd – (4,5)

"Patrik 1,5" - 2008 - Film – Dvd – (4)

"Bröllopsfotografen" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Up in the Air" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"My Sister's Keeper" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Sherlock Holmes" - 2010 - Film – Dvd – (3)

"Clash of the Titans - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Shutter Island" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Wallander - 24 - Arvet" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"State of Play" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Watchmen" - 2009 - Film – Dvd – (4)

(Apr-12) (1)

 


"Death Race" - 2008 - Film – Dvd – (3,5)

"Seven Pounds" - 2008 - Film – Dvd – (4)

"Iron Man 1" - 2008 - Film – Dvd – (3,5)

"From Paris with Love" - 2010 - Film – Dvd – (3)

"Daybreakers" - 2010 - Film – Dvd – (3)

"Public Enemies" - 2009 - Film – Dvd – (2,5)

"Sex and the City - The Movie - 1" - 2008 - Film – Dvd – (4)

"Sex and the City - The Movie - 2" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Confessions of a Shopaholic" (En shopaholics bekännelser) - 2009 - Film – Dvd – (3)

(Maj-9) (1)

 


"Law Abiding Citizen" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"The A-Team" - 2010 - Film – Bio – (4)

"It's Complicated" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Beck - 26 - Levande begravd" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Farsan" - 2010 - Film – Dvd – (3)

"Wallander - 25 - Indrivaren" - 2010 - Film – Dvd – (4)

(Juni-6) (1)

 


"Edge of Darkness" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Iron Man 2" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"Dear John" - 2010 - Film – Dvd – (2,5)

"Smala Sussie" - 2003 - Film – Dvd – (4,5)

"Den bästa sommaren" - 2000 - Film – Dvd – (4)

"Prince of Persia" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"Wallander - 26 - Vittnet" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Wallander - Faceless Killers" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Inception" - 2010 - Film – Bio – (5)

"The Wolfman" - 2009 - Film – Dvd – (3,5)

(Juli-10) (1)

 


"Karate Kid" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"District 9" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Green Zone" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"The Expendables" - 2010 - Film – Bio – (4)

"I Love You Phillip Morris" - 2009 - Film – Dvd – (4)

"Toy Story 3 - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4,5)

"Kick-Ass" - 2010 - Film – Dvd – (4)

(Aug-7) (2)

 


"Salt" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"This is England" - 2006 - Film – Dvd – (4)

"The Twilight Saga - New Moon" - 2009 - Film – Dvd – (3)

"Resident Evil - 4 - Afterlife - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Wall-E" - 2008 - Film – Dvd – (3)

"Robin Hood" - 2010 - Film – Dvd – (4)

(Sep-6) (1)

 


"The Book of Eli" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Scott Pilgrim vs The World" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Saw 3D" (Saw 7) - 2010 - Film – Bio – (3,5)

(Okt-3) (2)

 


"The Sorcerer's Apprentice" (Trollkarlens lärling) - 2010 - Film – Bio – (3,5)

(Nov-1) (1)

 


"The Next Three Days" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Knight And Day" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Bröderna Karlsson" - 2010 - Film – Dvd – (3,5)

"Wallander - The Man Who Smiled" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Wallander - The Fifth Woman" - 2010 - Film – Dvd – (4)

"Varg Veum - 7 - Skriften på väggen" (Skriften på veggen) - 2010 - Film – Dvd – (4)

(Dec-6) (1)

 

 


 


Av dessa 68 filmer så såg jag följande 12 på bio:


"Snabba cash" - 2010 - Film – Bio – (4,5)

"Clash of the Titans - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Sex and the City - The Movie - 2" - 2010 - Film – Bio – (4)

"The A-Team" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Inception" - 2010 - Film – Bio – (5)

"The Expendables" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Toy Story 3 - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4,5)

"Resident Evil - 4 - Afterlife - 3D" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Scott Pilgrim vs The World" - 2010 - Film – Bio – (4)

"Saw 3D" (Saw 7) - 2010 - Film – Bio – (3,5)

"The Sorcerer's Apprentice" (Trollkarlens lärling) - 2010 - Film – Bio – (3,5)

"The Next Three Days" - 2010 - Film – Bio – (4)

  


Totalt antal filmer: 68.

Varav filmer på bio: 12.

Filmer i snitt per vecka: 1,3.

Biobesök i snitt per månad: 1.


 


 


Årets bästa film - betyg 5:

”Inception”

 


Betyg 4,5:

”Snabba Cash”

”The Taking of Pelham 123”

”The Departed”

”Smala Sussie”

”Toy Story 3 – 3D”

 

 


 


Länk till inlägget: ”Filmer – 2009”.


Länk till inlägget: ”Filmer – 2008”.

 

 
Dagens Låt - 110102 - Ray Lamontagne med "Jolene" - 2010.


Dagens Låt - 110102 - Ray Lamontagne med "Jolene" - 2010.


Statistik - Böcker - 2010 – 166 stycken.
Lästa böcker under 2010 – 166 stycken:

 
Snitt per månad: 13,80

Jan: 19

Feb: 11

Mar: 20

Apr: 11

Maj: 13

Jun: 15

Jul: 25

Aug: 15

Sep: 12

Okt:  8

Nov: 10

Dec:  7

 

Snitt per vecka: 3,20

Jan: 4,75

Feb: 2,75

Mar: 5,00

Apr: 2,75

Maj: 3,25

Jun: 3,75

Jul: 6,25

Aug: 3,75

Sep: 3,00

Okt: 2,00

Nov: 2,50

Dec: 1,75


Betyg i snitt: 3,70

5,0:   4

4,5:  18

4,0:  65

3,5:  48

3,0:  22

2,5:   7

2,0:   1

1,5:   1

 

Kategorier:

Romaner:  62

Kriminalromaner:  52

Biografier:  23

Ungdomsbok:  7

Fakta:  7

Krönikor:  6

Noveller:  3

Chick Lit:  2

Barnbok:  2

Dokumentär:  1

Humor:  1

 

Land:

Sverige:  130

USA:  15

England:  5

Norge:  5

Kanada:  3

Irland:  2

Danmark:  2

Finland:  2

Tyskland:  1

Skottland:  1

 

Kön:

Kvinnor:  88

Män:  58

Man/Man:  11

Kvinna/Man:  8

Kvinna/Kvinna:  1

 

Utgivningsår:

2010:  106

2009:  44

2008:  7

2007:  2

2005:  4

2001:  2

1995:  1

 

Bokförlag:

Piratförlaget:  24

Norstedts:  23

Forum:  18

Albert Bonniers:  15

Wahlström & Widstrand:  11

Ordfront:  10

Bra Böcker:  9

Lind & Co:  8

Alfabeta:  7

Damm Förlag:  6

Natur & Kultur:  5

Kalla Kulor:  4

Rabén & Sjögren:  3

Paper Talk:  3

Libris:  3

Brombergs:  2

Frank Förlag:  2

Kabusa:  2

Gassy:  1

Thorén & Lindskog:  1

Sivart Förlag:  1

Telegram:  1

Bonniers Carlsen:  1

Cosy Crime:  1

ICA Bokförlag:  1

Forma:  1

Leopard:  1

Voltaire:  1

ALF:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  132

Köpt själv:  34

 

 


 

 

Årets bästa bok:


”Lilla stjärna” av John Ajvide Lindqvist

 

 


 

 

Årets övriga bästa böcker (utan inbördes ordning) (26 st):

”Att springa” av Maria Sveland

”Jag älskar dig inte” av Christina Stielli

”Jag brukade drömma om dig” av Petra Holst

”Alfahannen” av Katarina Wennstam

”Jag ska fånga en ängel” av Håkan Östlundh

”Jag ska bara fixa en grej i köket” av Moa Herngren

”Fallet Vincent Franke” av Christoffer Carlsson

”En nästan vanlig man” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

”Hungerflickan” av Hillevi Wahl

”Vyssan lull” av Carin Gerhardsen

”I grunden utan skuld” av Viveca Sten

”Blodläge” av Johan Theorin”

”Svedd” av Sandra Gustafsson

”Själakistan” av Ann Rosman

”En himmel för Elliott” av Katarina Danielsson

”Det är så konstigt nuförtiden” av Karin Flygare

”Dyngkåt och hur helig som helst” av Mia Skäringer

”Hittebarnet” av Katerina Janouch

”Ett litet snedsprång” av Denise Rudberg

”Vinteräpplen” av Josefin Sundström

”Tiger” av Mian Lodalen

”En sannolik historia” av Karin Alvtegen

”Geim” av Anders De La Motte

”Ares tecken” av Dan Buthler & Dag Öhrlund

”Alltför nära” av Linwood Barclay

”Tom” av ”MJ Walther

 

 


 

 

(Min snittbok under 2010 är en svensk roman som jag har fått som recensionbok av Piratförlaget. Den är skriven av en kvinna och utgiven under 2010. Jag läste den i juli och gav den 3,5 i betyg.)

 

 


 

 

Här kommer en länk till min kategori "Bokrecensioner" där alla 2010 års lästa böcker finns, och fem länkar till tidigare bloggade inlägg om böcker:

 

Länk till min kategori: "Bokrecensioner" där alla min bokrecensioner finns.


Länk till inlägget: "Lästa böcker - 2009 - 141 stycken".


Länk till inlägget: "Lästa böcker - 2008 - 118 stycken".


Länk till inlägget: "Statistik över lästa böcker --- 11 juni 2006 - 14 juni 2008".


Länk till inlägget: "Dom 50 bästa böckerna som jag har läst på ett och ett halvt år, av 214 lästa böcker - 2008-07-01---2009-12-31."


Länk till inlägget: "Dom trettio bästa böckerna som jag har läst på två år - 2006-08-01---2008-06-31.

 
Och här kommer alla 2010 års 166 stycken lästa böcker:

Marika King: ”Supernova”

Hanna Hellquist: ”Karlstad zoologiska”

Martin Svensson: ”Din heder”

Margaretha Sturesson: ”Om det så skulle kosta mig livet”

Marianne Cederwall: ”Svinhugg”

Kristina Ohlsson: ”Askungar”

Birgitta Andersson: ”Blondie”

Henrik Fexeus: ”Alla får ligga”

Håkan Östlundh: ”Jag ska fånga en ängel”

Katarina Wennstam: ”Alfahannen”

 

Carolina Gynning: ”Ego woman”

Denise Rudberg & Daniel Möllberg: ”Malin och Henrik”

Marianne Cederwall: ”Svartvintern”

Johanne Hildebrandt: ”Älskade krig”

Johanne Hildebrandt: ”Förbannade fred”

Pernilla Glaser: ”40 minus”

Mattias Ronge: ”Tittaren”

Susanna Alakoski: ”Håpas du trifs bra i fengelset”

Liza Marklund & James Patterson: ”Postcard Killers”

Andrew Taylor: ”Det blödande hjärtat”

 

Katarina von Bredow: ”Bara inte du”

Danny Wattin: ”Vi ses i öknen”

Marie Hermanson: ”Värddjuret”

Jens Lapidus: ”Aldrig fucka upp”

Caroline Engvall: ”Tatuering”

Åsa Hellberg: ”Casanovas kvinna”

Jeff Abbott: ”Panik”

Dan Buthler & Dag Öhrlund: ”En nästan vanlig man”

Moa Herngren: ”Jag ska bara fixa en grej i köket”

Christoffer Carlsson: ”Fallet Vincent Franke”

 

Anne Holt: ”Frukta inte”

Unni Lindell & Fredrik Skavlan: ”Mystiska Milla och Vintercirkusen”

Viveca Sten: ”I grunden utan skuld”

Pontus Wikner: ”Löparen”

Täppas Fogelberg: ”Trött, fet & 50”

Miika Nousiainen: ”Hallonbåtsflyktingen”

Eli Levén: ”Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats”

Täppas Fogelberg: ”Kärlek mellan frysdisken och hundmaten”

Carin Gerhardsen: ”Vyssan lull”

Emre Güngör & Nima Dervish: ”Varför mördar man sin dotter?”

 

Mikael Nyqvist: ”När barnet lagt sig”

Hillevi Wahl: ”Hungerflickan”

Johan Kling: ”Människor utan betydelse”

Pia Ingström: ”Inte utan min mamma”

Ola Klippvik: ”Hotellet”

Ann Rosman: ”Fyrmästarens dotter”

Danny Wattin: ”Ursäkta, din själ dog nyss”

Varg Gyllander: ”Bara betydelsefulla dör”

Siegfried Lenz: ”En tyst minut”

Katarina Kieri & Per Nilsson: ”I det här trädet”

 

Cylin Busby & John Busby: ”När vi försvann”

Dilsa Demirbag-Sten: ”Fosterland”

Anna Grue: ”Judaskyssen”

Jens Christian Gröndahl. ”Fyra dagar i mars”

Charlotta von Zweigbergk: ”Cirkus 50”

Johan Theorin: ”Blodläge”

Viktoria Myrén: ”I en familj finns inga fiender”

Meg Cabot: ”Babbeldrottningen i New York”

Maria Hamberg: ”Drömfabriken”

Anne B. Ragde: ”Arseniktornet”

 

Sophie Kinsella: ”Flickan från tjugotalet”

Karin Ahlborg: ”Den föraktade falukorven”

John Ajvide Lindqvist: ”Lilla stjärna”

Patrik Pelosio & Theodor Lundgren: ”Jiddra inte”

Jonas Moström: ”Rymd utan stjärnor”

Mari Jungstedt: ”Den farliga leken”

Dana Fowley: ”Hur kunde hon?”

Andrew Davidson: ”Gargoylen”

Jo Nesbö: ”Pansarhjärta”

Jonas Moström: ”Mirakelmannen”

 

Dan Buthler & Dag Öhrlund: ”Förlåt min vrede”

Martina Haag: ”Fånge i hundpalatset”

Stephen King: ”Strax efter solnedgånen”

Ozzy Osbourne: ”Jag är Ozzy”

Sophie Hannah: ”Ett perfekt offer”

Dan Buthler & Dag Öhrlund: ”Grannen”

Lars Rambe: ”Skuggans spel”

Emma Hamberg: ”Baddaren”

Viggo Cavling: ”Rörmokaren”

Jonas Jonasson: ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”

 

Tommy Deogan: ”Blodsbröder”

Lena Sundström: ”Saker jag inte förstår – och personer jag inte gillar”

Anita Ahrens: ”Häst häst tiger tiger”

Stephen Davis: ”Welcome to the Jungle – Legenden om Guns N’ Roses”

Denise Rudberg: ”Baristas”

Josefin Palmgren: ”Engångsligg”

Sandra Gustafsson: ”Svedd”

Ann Rosman: ”Själakistan”

Marian Keyes: ”En förtjusande man”

Dean Koontz: ”Hjälten”

 

Lars Kepler: ”Paganinikontraktet”

Anna Ringberg: ”Boys”

James Patterson & Michael Ledwidge: ”Dubbelspel”

James Pattersson & Maxine Paetro: ”Bikini”

Marian Keyes: ”Oväntat besök på Star Street”

Anna Bovaller: ”Svinajakten”

Mia Skäringer: ”Dyngkåt och hur helig som helst”

Mikael Parkvall: ”Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk”

Jonas Helgesson: ”Grabben i kuvösen bredvid”

Kjell Eriksson: ”Kjell”

 

Kristina Ohlsson: ”Tusenskönor”

Filip Hammar & Fredrik Wikingsson: ”Tårtgeneralen”

Dilsa Demirbag-Sten: ”Stamtavlor”

Karin Flygare: ”Det är så konstigt nuförtiden”

Therése Eriksson: ”Vi har ju hemligheter i den här familjen”

Emily Giffin: ”Den man älskar”

Linwood Barclay: ”Utan ett ord”

Justin Evans: ”En mörkrädd pojke”

Jesper Ersgård: ”Ut kom vargarna”

Ingrid Hedström: ”Lärarinnan i Villette”

 

Jeff Lindsay: ”Dexter - hängiven hämnare”

Katarina Danielsson: ”En himmel för Elliott”

Candace Bushnell: ”Sex and the City”

Maria Ernestam: ”Caipirinha med Döden”

Katarina Danielsson: ”Livet vinkar (som en Kurt)”

Pär Östling: ”Aldrig stanna kvar”

Mark Levengood: ” Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig”

Helene Tursten: ”Den som vakar i mörkret”

Katerina Janouch: ”Hittebarnet”

Ninni Schulman: ”Flickan med snö i håret”

 

Denise Rudberg: ”Ett litet snedsprång”

(39 olika författare): ”Vildsint” – En novellsamling

Therese Bohman: ”Den drunknade”

Josefin Sundström: ”Vinteräpplen”

Jonathan Hayes: ”Heligt blod”

Mian Lodalen: ”Tiger”

Morgan Alling: ”Kriget är slut”

Isabella Löwengrip: ”Egoboost!”

Malin Persson Giolito: ”Bara ett barn”

Camilla Grebe & Åsa Träff: ”Bittrare än döden”

 

Gunilla Bergensten: ”Konsten att vara otrogen på Facebook”

Morgan Larsson: ”Radhusdisco”

Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: ”Det fördolda”

Maria Sveland: ”Att springa”

Petra Östergren: ”Berättelsen om Esmara”

Christina Stielli: ”Jag älskar dig inte”

Caroline af Ugglas: ”Hjälp, vem är jag?”

Marcel Brousseau: ”Tatueringar – Konst på hud”

Martin Svensson: ”När inget annat hjälper”

Ulrika Lidbo: ”Farsta fritt fall”

 

Johanna Thydell: ”Ursäkta att man vill bli lite älskad”

Carin Hjulström: ”Hitta vilse”

Anna-Leena Härkönen: ”Nej tack”

Elias Palm: ”Corpus Delicti”

Petra Holst: ”Jag brukade drömma om dig”

Karin Alvtegen: ”En sannolik historia”

Bingo Rimér: ”En flickfotografs bekännelser”

Sofie Sarenbrant: ”Vecka 36”

Kristina Appelqvist: ”Den som törstar”

Dan Buthler & Dag Öhrlund: ”Ares tecken”

 

Frank Andersson & Joakim Langer: ”Frank – Sanningen om lögnerna”

Anders De La Motte: ”Geim”

Annika Sjögren: ”Ur havet stiger vågorna”

Camilla Ceder: ”Babylon”

Ann Söderlund: ”Men vi knullar ju ändå inte”

Per Wirtén: ”Där jag kommer från”

Jo Nesbö: ”Doktor Proktor och världens undergång. Kanske.”

Robert Gustafsson: ”Från vaggan till deadline”

Therése Söderlind: ”Norrlands svårmod”

Keith Richards & James Fox: ”Livet”

 

Linwood Barclay: ”Alltför nära”

Mons Kallentoft: ”Vårlik”

Emma Donoghue: ”Inlåsta”

Kristina Sandberg: ”Att föda ett barn”

MJ Walther: ”Tom”

Anitha Östlund: Pappersskärvor”

 

 


 

 


Lördagen den 1 januari 2011 - Kvällen.


Kvällen tillbringade både Borzko och jag till största delen i vardagsrumssoffan.

Vi såg en dvd-film: "The Town" med Ben Affleck i huvudrollen, som jag redan har bloggat om i ett separat inlägg.

Borzko gick sen och la sig för att sova, för han ska jobba extra i morgon. Själv så ska jag nog nu välja ut en ny recensionsbok att läsa.

Och det känns så skönt att ha städat ut julen! Nu är det VÅR hos oss! ;-D (Bara min fina julgrupp står kvar på köksbordet, det är det enda som påminner om julen)."The Town" - 2010 - Film - Dvd"The Town" - 2010 - Genre: Thriller, Drama

"Doug MacRay är en brottsling utan ånger, en ledare av ett gäng hänsynslösa bankrånare som skryter med att stjäla det de vill ha och komma undan med det. Utan några egentliga relationer att bry sig om behöver Doug aldrig vara rädd föratt förlora någon nära person. Men allt det förändras vid gängets senaste jobb, när de tar en gisslan - bankchefen Claire Keesey. Även om de lät henne gå utan att skada henne, så misstänker hon att de vet vem hon är. Men hon slutar att vara på sin vakt när hon träffar en försynt och charmig man som heter Doug, omedveten om att det är samme man som bara dagar innan har terroriserat henne. Den omedelbara attraktionen mellan dem utvecklas snart till en passionerad förälskelse som hotar att ta dem båda nedför en farlig, och kanske dödlig, stig..."

(Kopierat från Lovefilm)

Actionthrillers med lite djup och mening är ju aldrig fel!
Och det är ju inget större fel på Ben Affleck heller! ;-)

Det här var en mycket bra film. Spännande, våldsam och rå.
Men också gripande, rörande och romantisk.

Bra skådespelare var det också.
Och filmen var över två timmar, och jag gillar ju långa filmer.

Kan helt klart rekommendera filmen!

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 1 januari 2011.


Årets första dag började klockan halvåtta för mig, när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade gått upp, och genomgått sina morgonbestyr, så blev det frukost, fika, och en pratstund i köket.

Sen så satte vi igång med veckostädningen och julsaksborttagandet.

Förut så tog jag bort alla advents- och julsaker på tjugonedag jul, Knut-dagen, den trettonde januari. För ett antal år sen så ändrade jag dagen till trettondedag jul den 6 januari. Och sen för några år sen så började jag med att ta bort alla saker redan på nyårsdagen den 1 januari.

Lika roligt som det är att få fram allting, är det ju att ta bort allting... Sätter ju oftast fram sakerna en vecka för tidigt, en vecka före första advent, så det får väl kompensera att jag tar bort för tidigt! ;-)

Vi hjälptes åt med den vanliga veckostädningen: dammsugning, torkning av golv, och skurande av toalett och badrum. Vi bytte också lakan och handdukar, och tvättade dom och tvättade även kläder.

Och så tog vi då alltså bort alla advent- och julsaker och gick ner med dom i källaren.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och han gick då upp. Han sov här i natt efter sitt nyårsfirande. Han var trött när han åkte hem i natt, och orkade inte ta bussen hem till sig i Fagersjö. Han skulle även hit i dag i ett ärende, och då tyckte han att han lika gärna kunde sova över här i sitt gamla rum. Han kom hit vid femtiden i morse.

När Jimmy gick upp så åt han frukost, och Borzko och jag åt då lite lätt lunch. Vi satt sen alla tre ett tag och fikade och pratade.

Så småningom så skjutsade jag Jimmy hem till sig i Fagersjö.

När jag kom hem igen så åkte Borzko ut med bilen en sväng. Han tankade och kollade allt på bilen. Han skottade även undan lite snö på vår parkeringsplats.

Egentligen så hade Borzko och jag tänkt att gå på bio i dag. Jag hade bokat biljetter till "Änglagård - tredje gången gillt", men sen så kände vi oss båda två lite slöa och lata, och beslöt oss för att vara hemma i stället. Så jag bokade av biljetterna.

Vi satte oss istället uppe i vardagsrumssoffan. Borzko läste i sin bok. Och jag satt mest med datorn. Efter att vi hade ätit middag sen, så fortsatte vi som tidigare.Och lite senare i kväll så blir det nog tittande på en dvd-film.Dagens Låt - 110101 - Kent med "Sverige" - 2002.


Dagens Låt - 110101 - Kent med "Sverige" - 2002.


Lästa böcker – December – 2010 – 7 stycken


Lästa böcker – December – 2010 – 7 stycken

 

Keith Richards & James Fox – ”Livet” – 3,5 – Biografi – England – Man/Man – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

Linwood Barclay – ”Alltför nära” – 4,5 – Kriminalroman – Kanada – Man – 2010 – Kabusa – Recensionsbok

 

Mons Kallentoft – ”Vårlik” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Emma Donoghue – ”Inlåsta” – 4 – Roman – Kanada – Kvinna – 2010 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Kristina Sandberg – ”Att föda ett barn” – 4 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

MJ Walther – ”Tom” – 4,5 – Roman – Sverige – Man – 2010 – Paper Talk – Recensionsbok

 

Anitha Östlund – ”Pappersskärvor” – 4 – Noveller – Sverige – Kvinna – 2010 – Paper Talk – Recensionsbok

 

Summa:

7

 

Snitt per vecka:

1,75

 

Betyg:

4,5:  2

4,0:  4

3,5:  1

 

Kategorier:

Kriminalromaner:  2

Biografier:  1

Romaner:  3

Noveller:  1

 

Land:

Sverige:  4

Kanada:  2

England:  1

 

Kön:

Kvinnor:  3

Män:  3

Man/Man:  1

 

Utgivningsår:

2010:  7

 

Bokförlag:

Norstedts:  2

Paper Talk:  2

Kabusa:  1

Natur & Kultur:  1

Lind & Co:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  7

Köpt själv:  0

 

Månadens bästa böcker:

”Alltför nära” av Linwood Barclay

”Tom” av ”MJ Walther

 

 


Några rader om teveprogrammen som jag såg under Nyårsaftonen i går."After Dark med Babsan" på TV4 var en mycket, mycket bra show!

Jag har alltid älskat After Dark, och har sett dom live flera gånger under åren. Första gången jag såg dom live tror jag var för över trettio år sen, på Hamburger Börs 1980, och dom senaste gångerna var i april och maj 2008. Då såg jag samma show två gånger, en gång med Jenny och en gång med Jimmy. ;-D

Föreställningen i går kväll var, som sagt var, fantastiskt bra tyckte jag. Men tyvärr så förstörde ju TV4 den genom att lägga in otroligt många reklampauser... :-/Sen så såg vi "Det mesta av det bästa ur säsongens Skavlan" på SVT1.

Jag har aldrig någonsin tidigare, under någon säsong, sett ett endaste avsnitt av Skavlan. Men kände ändå för att se det här programmet. Och det var riktigt bra! Så jag kan helt klart tänka mig att se kommande säsonger av Skavlan.Och slutligen så tittade vi på "Tolvslaget på Skansen".

Det var väl i och för sig ett stämningsfullt program. Jan Malmsjö sköter ju sin uppgift väl. Men valet av artister kanske inte var det allra roligaste...Fredagen den 31 december 2010 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Nyårsaftonens andra halva av eftermiddagen plus kvällen tillbringades tillsammans med Borzko här hemma i lugn och ro.

Vi gick och handlade tillsammans, på Hemköp i Centrum, en massa gott att äta till kvällen.

Och sen så tillbringade vi större delen av tiden i vardagsrumssoffan.

Tittade på "After Dark med Babsan" och "Det mesta av det bästa ur årets Skavlan" och "Tolvslaget på Skansen".

Åt och drack en massa gott, och hade det lugnt, skönt, och mysigt.

Vid tolvslaget så tittade vi förstås på alla raketer utanför fönstren.

Och sen gick vi till sängs vid halvettiden.RSS 2.0