Dagens Dagbok - Söndagen den 30 september 2007 - Kvällen.

Efter att jag hade tittat på mina inspelade program så läste jag i min bok en stund, fortfarande Liza Marklunds "Livstid".


Sen vid sjutiden så satte jag igång teven. Först så tittade jag på "Miami Ink" på TV6. Efter det så blev det "Ensam Mamma söker" på TV3. Och slutligen så blev det "Parlamentet" som jag hade spelat in från TV4.


Och i morgon är det då alltså måndag igen... Extra jobbigt känns det i dag, eftersom jag inte mår bra... :-(


(Mobil-Blogg) Popcorn river ju skönt när man har ont i halsen! ;

200709301845.jpg
(Mobil-Blogg) Popcorn river ju skönt när man har ont i halsen! ;-D

Middag på McDonalds.

image1307


image1308


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 september 2007 - Eftermiddagen.

Jag fortsatte att sitta uppe i vardagsrummet. Varvade boken: "Livstid" med Liza Marklund med stunder vid datorn.


Jenny fortsatte att storstäda, röja, och rensa på sitt rum.


Borzko satt och läste.


Vid halvtvåtiden sen så åkte jag iväg med bilen. Åkte till Hägerstens Brädgård och hämtade upp Jimmy som kom hem från Gotland. De flög från Visby till Bromma, och sen så åkte de gemensam buss till brädgården. Han hade haft en otroligt bra helg på Gotland. :-D


Väl hemma igen så packade Jimmy upp. Jenny fullföljde sin städning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Borzko åkte iväg med bilen vid tretiden. Han skulle på sitt sedvanliga söndagsbesök hem till sin Mamma.


Jag, Jimmy, och Jenny åkte iväg strax efter i Jimmys bil. Vi åkte först till McDonalds i Sköndal där vi intog vår middag. Jag åt McFish och minimorötter, cola light till. Sen så tog vi varsin kaffe efteråt, eller jag tog en caffe latte, och så satt vi kvar och pratade en stund.


Sen så körde vi till Älvsjö Station där jag och Jimmy släppte av Jenny. Hon skulle ta pendeltåget till Södertälje och hem till Jocke. Och så ska hon sova där i natt.


Jimmy och jag åkte sen hem igen. Han satte sig på sitt rum och tittade på en av sina nerladdade serier. Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet. Jag tittade på två inspelade program: "Doobidoo" och "Svensson, Svensson". Och så satt jag förstås med datorn samtidigt.


Ni läser väl Jennys blogg!? ;-)

Ni läser väl Jennys blogg!? ;-)

Hon har bloggat riktigt mycket den senaste tiden.


Jag sitter med datorn i soffan i vardagsrummet.

Jag sitter uppe i vardagsrummet i soffan med min dator i knäet. Kaffeglaset bredvid som vanligt förstås också. Solen lyser in så det ser nästan ut som om datorn lyser! ;-D


image1306


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 september 2007 - Förmiddagen.

Jag gick upp vid halvåttatiden. Hade inte ställt mobilen på alarm, eftersom jag inte mådde bra. Men jag vaknade vid sjutiden, och vid halvåttatiden var jag för rastlös för att ligga kvar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åt sen frukost och läste nyheter i datorn. Efter det så satte jag mig uppe i vardagsrumssoffan med datorn.


Vid strax efter nio så vaknade Borzko och gick upp. Han kände sig mycket bättre i dag. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost.


Jenny och Jocke vaknade och gick upp strax efter nio de också. De åt då också frukost. Vi satt alla fyra en stund och pratade i köket också.


Sen så var Jenny och Jocke på rummet en stund. Och vid elvatiden sen så åkte Jocke hem. Han skulle hem och städa hos sig. Och Jenny skulle röja på sitt rum som såg för djävligt ut...


Jocke åkte hem. Jenny städade på sitt rum. Borzko tog det lugnt. Jag varvade datorn med boken.


MMS nummer 4 från Jimmy i Visby.

Jimmy är på Visby flygplats på väg hem till Stockholm igen.


image1305


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 september 2007 - Natten och Morgonen.

Jag gick och la mig vid elvatiden i går. Sen så sov jag väldigt oroligt hela natten. Vaknade om vartannat och frös och svettades. Kollade tempen, men jag hade ingen feber, 37,0 grader. Fruktansvärt ont i halsen hela natten, värker som bara den, och jobbigt att svälja saliven.

Borzko är nog fortfarande sjuk. Han sover fortfarande nu när klockan snart är nio. Jag får väl se hur han mår när han vaknar.

Jenny och Jocke sover också. De kom hem vid tvåtiden i natt från festen. De hade haft jättekul, och alla hade dansat jättemycket. Jag som älskar att dansa! :-( Så tråkigt att jag inte kunde vara kvar... Hade det inte blivit någon dans på festen, då hade det inte gjort mig så mycket att jag var tvungen att gå hem. Men när jag vet att det blev dans, då blir jag så ledsen att jag inte kunde vara kvar. Jag tycker verkligen om att dansa, och det blir ju så sällan av nuförtiden.

Nu på morgonen har jag fortfarande fruktansvärt ont i halsen. Värker hela tiden, och jättejobbigt att svälja. Har också lite ont i huvudet, lite ont i öronen, ljusskygg, trött, frusen... :-(

Rekorddag! ;-D

I går var det en rekorddag för mig här i bloggvärlden. Så många unika besökare, (923), har jag aldrig haft förut. Och jag har heller aldrig legat så högt, (7:a), på mest aktiva-listan. Inte heller har jag förut fått så många, (40), kommentarer någon gång. Tack alla läsare! Tycker att det är så kul att ni gillar min blogg! Jag uppskattar verkligen att ni läser! Och kommentera gärna ännu mera! ;-D

Lördagens statistik:

7:e plats på mest aktiva-listan på blogg.se.
7 bilder.
12 fotografier.
12 blogginlägg.
40 kommentarer (mina egna borträknade). 
923 unika besökare.
1.731 sidvisningar.


Dagens Dagbok - Lördagen den 29 september 2007 - Kvällen.

Som jag har skrivit i tidigare inlägg så åkte jag iväg vid halvfemtiden. Hämtade upp Mamma och Pappa och så åkte vi till Patric och Maria.


Det var Öppet Hus från fem, och vi kom dit vid femtiden. Sen så kom folk vartefter. Jenny och Jocke kom vid halvsjutiden.


Kul att vara med en stund och träffa alla trevliga människor. Men vid åttatiden så orkade jag inte längre vara kvar, så då åkte jag hem. Mamma och Pappa åkte också hem då, så jag skjutsade hem dem. Jenny och Jocke stannade förstås kvar.


(Se bilder från kvällen i separat inlägg.)


När jag kom hem så satt Borzko uppe en stund. Han hade varit uppe i någon timme, och även fått i sig en kopp thé. Men han blev snart trött igen, och gick och la sig igen.


Jag satte mig i soffan uppe i vardagsrummet. Datorn i knäet förstås, och så slötittade jag på teve. Jag tittade på "Babben & Co", "Sing A Long", och "Extra, Extra".


Nu har jag så FRUKTANSVÄRT ont i halsen... Har också lite ont i huvudet, lite ont i öronen, är ljusskygg, jättetrött, fryser jättemycket, och känner mig allmänt hängig... Men halsen är ju helt klart värst... Ska gå och lägga mig nu, och försöka sova bort det värsta tills i morgon.


Bilder från kvällen.

Delar av den fantastiskt fina buffén.


image1294


Mera av buffén.


image1295


Födelsedagsbarnet Patric vars 25-årsdag vi firade. Och så hans fästmö/sambo Maria som är min systerdotter och mitt gudbarn.


image1296


Min systerson Mathias och min Mamma Gun.


image1297


Patric fixar med buffén.


image1298


Min Pappa Yngve, min Mamma Gun, och min storasyster Anette.


image1299


Min systerson Mathias, min dotters pojkvän Jocke, och min dotter Jenny.


image1300


Patric öppnar sitt stora paket som vi alla hade samlat ihop till.


image1301


En 50 tums plasma-teve fick han.


image1302


Väldigt glad blev han givetvis!


image1303


Nummer Sju.

image1293


Hemma igen...

Hemma igen... Orkade med att vara där i tre timmar... Sen vid åtta så gav jag upp och åkte hem... Skjutsade hem Mamma och Pappa då också. Jenny och Jocke stannade givetvis kvar.

Borzko satt i soffan och tittade på teve när jag kom hem. Han hade varit uppe i någon timme, och fått i sig en kopp thé. Han kände sig lite bättre, men efter en stund så gick han och la sig igen.

Själv så känner jag mig inte alls bra. Jag har fruktansvärt ont i halsen... :-(

25-årsfest.

Sticker iväg nu på 25-årsfest. Det är min systerdotters fästman/sambo som fyller 25 år. De har Öppet Hus från klockan fem. Jag ska hämta upp min Mamma och Pappa först, och sen så ska vi vara där vid femtiden. Jenny och Jocke kommer senare, för de är ju på Gröna Lund just nu med Jockes jobb. Jimmy kommer ju inte med, han är ju i Visby. Borzko kan inte följa med, han mår ju jättedåligt. Egentligen så mår ju jag inte heller bra, och känner inte alls för att gå iväg. Men jag åker dit en stund. Ett par timmar så ska jag väl i alla fall orka...

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 september 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så flyttade jag upp till vardagsrummet och satte mig i en av sofforna. Datorn fick följa med upp förstås.


Och sen så läste jag i min bok som jag håller på med för tillfället: "Livstid" av Liza Marklund. Började att läsa i den, bara ett kapitel, för tio dagar sen. Efter det så har jag inte läst någonting på tio dagar. Väldigt ovanligt för att vara mig. Datorn tar väl för mycket tid! ;-D Nu läste jag om den från början, och läste en bra bit i den. Den är jättebra tycker jag.


Borzko sov, och sov, och sov... Helt plötsligt kom han upp, och gick på toa, och spydde... Han hade även gjort det en gång i morse också sa han... Han kollade även tempen och den stod på 38,2... Han mådde jättedåligt sa han, och gick sen och la sig igen...


Och min halsont blev bara värre och värre... Fick även lite ont i öronen... Och huvudvärken fortsatte... Trött, ljusskygg, och lite deppig också...


Fortsatte att varva datorn med boken hela eftermiddagen.


Lyssnade på musik också. Bland annat Peter LeMarcs nya CD: "Kärlek i tystnadens tid". Den första singeln som han har släppt från CD:n: "Det är så gott att må gott igen" är så bra. Jag har alltid gillat Peter LeMarc, men det var ju länge sedan som han släppte något nytt material.


(Mobil-Blogg) Nu regnar det jättemycket här... Det bara vräker n

200709291821.jpg
(Mobil-Blogg) Nu regnar det jättemycket här... Det bara vräker ner... Och blåser mycket också... Jättetrist höstväder... :-(

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, och så datorn bredvid på köksbordet med lite nyhetsläsning under tiden.


Vaknade med ont i halsen i morse... Det var verkligen länge sedan som jag hade det. Känner mig även lite låg, frusen, lite ont i huvudet, trött, lite deppig, och så halsvärken då...


Satte mig vid datorn en stund och bloggade lite. Kunde inte riktigt bestämma mig om jag skulle ge mig ut på en promenad eller inte. Eftersom det började att blåsa mer och mer, och även regna lite grann, så bestämde jag mig för en innedag i dag.


Satte mig med månadens tråkigaste uppgift istället... Betalade räkningarna... Efter det så satte jag mig och läste lite bloggar och nyheter.


Och så gick förmiddagen iväg. Satt vid datorn större delen av tiden. Lyssnade på musik förstås. Och fixade även lite med allt möjligt här hemma.


Borzko är fortfarande sjuk. Han har sovit nästan hela tiden sedan han gick och la sig klockan halvsju i går kväll. Men så gör han alltid när han är sjuk. Han sover hela tiden. Han sover nog bort sjukdomen.


Idol 2007.

Nu är det ju klart vilka de elva finalisterna i Idol 2007 blir.
Jag måste ju faktiskt säga, att jag tycker att ALLA är bra!
Om jag måste välja ut några som jag tycker är bäst just nu, så blir det två killar och två tjejer.
Men vad jag tycker, det kommer säkert att ändras många gånger framöver.
Så det här är bara vad jag tycker just nu.

Vad tycker ni? Vilka tycker ni är bäst just nu?

Här är bild på alla elva finalisterna:


image1287


Och här är bilder på de fyra som jag tycker är bäst just nu:

Amanda, Mattias, Marie, och Daniel.


image1288   image1289   image1290   image1291

(Bilderna är lånade från tv4)

Vilka är dina favoritbloggar?

Nu är det frågestund igen här i min blogg! ;-D
Jag skulle så gärna vilja få tips om bra bloggar!
Så därför så blir min fråga:

Vilka är era favoritbloggar?


I dag är det riktigt höstväder...

I dag så är det riktigt höstväder här... Det är jätteblåsigt, mörkt, grått, mulet, dystert, dimmigt... I och för sig så är det faktiskt ganska så varmt, hela tolv grader. Jag hade tänkt mig en liten morgon/förmiddagspromenad i min nya, fina, varma jacka, men jag vet inte... Sen jag tog kortet för en stund sen så är det ännu mörkare... Och nu har det även börjat att duggregna... Så det får nog bli en innedag i dag.


image1286

Nummer Nio på Mest Aktiva-Listan. :-D

I dag så ligger jag som nummer nio på Blogg.se:s Mest Aktiva-Lista. Jag var ju flitig i går kväll och bloggade tio inlägg under kvällen, så det är väl därför. Det var väldigt länge sen som jag låg så högt upp. Inte sedan den första maj.

Så här var resten av statistiken i går:

Fredagens statistik:

10 blogginlägg.
9:e plats på mest aktiva listan på blogg.se.

21 kommentarer (mina egna borträknade). 
602 unika besökare.
1.114 sidvisningar.


image1285


Dagens Dagbok - Fredagen den 28 september 2007 - Kvällen.

Satt sen i vardagsrummet med datorn i knäet. Bloggade själv, läste andras bloggar, och läste nyheter.


Klockan åtta sen så satte jag igång teven. Och så tittade jag på "Idol". Sen så blev det datorn en stund igen, innan jag sen tittade på den andra delen av "Idol".


Och nu blir det väl åter igen datorn, innan det är dags för sängen.
Och så några rader om resten av familjen:


Jenny är hos Jocke. Hon jobbade till klockan åtta. Sen så kom Jocke och mötte upp med henne på jobbet när hon slutade, och så åkte de tillsammans hem till honom.


Jimmy är i Visby. Tre MMS har jag fått under kvällen.


Borzko sover. Han kom ju hem från jobbet vid sextiden och mådde dåligt. Så nu har han sovit ända sedan klockan halvsju.


Vilken är den absolut bästa film som du har sett?

För en vecka sen så frågade jag här i bloggen vilken som var den bästa bok som ni hade läst. Tyckte att det var så kul att höra vad ni tyckte, och att få en massa tips på böcker, så nu ställer jag en ny fråga:

Vilken är den absolut bästa FILM som du har sett?

Jag hoppas på många svar! :-D


MMS nummer 3 från Jimmy i Visby. (skickat 19:54).

image1284

MMS nummer 2 från Jimmy i Visby.

När Jimmy skickar sina MMS så skriver han ingenting, utan han bara skickar bilden. Men det här är väl då förmodligen från flygplatsen i Visby, och från bagagebandet. (Skickat 19:24).


image1283

Måste nog jobba nästa vecka också... ;-D

Skrapade nyss en Triss-lott. Hade ju hoppats på en storvinst, så jag skulle slippa jobba nästa vecka. Men det blev bara tjugofem kronor... ;-D Men, men, jag kan ju byta in den mot en ny lott! Och då så kanske miljonvinsten kommer! ;-D


image1282

Dagens Dagbok - Fredagen den 28 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade lite här hemma med allt möjligt när jag kom hem.


Jenny kom hem från skolan vid kvart i tre. Hon hade köpt min jacka på vägen hem också. (Se tidigare blogginlägg).


Hon packade bara ner lite grejer, och gjorde sig i ordning. Sen så gick vi båda iväg vid kvart över tre. Jag skjutsade henne till jobbet på McDonalds i Västberga. Hon skulle jobba ett pass mellan fyra och åtta. Sen efter det så skulle hon åka direkt hem till Jocke, och så sova där i natt.


Jimmy kom inte hem efter jobbet i dag, utan han åkte direkt från jobbet till konferensen i Visby.


Jag kom hem igen vid fyratiden. Jag höll då återigen på och grejade här hemma med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också. Åt lite middag också vid halvfemtiden.


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han mådde jättedåligt när han kom hem, och hade gjort så större delen av dagen. Han mådde illa, och så hade han ungefär 38 graders feber. Han duschade bara, och sen gick han direkt och la sig vid halvsjutiden. Ingen middag ville han ha, utan han ville bara sova. Han ställde en hink bredvid sängen också, för han mådde riktigt illa när han la sig...


Jag flyttade upp med min dator till vardagsrummet vid halvsjutiden.


Både Jenny och jag på Mest Aktiva-Listan. :-D

Det var länge sedan som både Jenny och jag låg på Mest Aktiva-Listan samtidigt!
Jag på plats 32, och hon på plats 36.


image1281


MMS från Jimmy.

Jimmy åker till Visby på konferens över helgen. De åker nu, fredag kväll, och kommer hem på söndag eftermiddag. Han har sagt att han ska skicka MMS till mig, som jag sen ska blogga här i min blogg, i hans kategori: "MMS från Jimmy".  Vi får väl se hur många han skickar. Det kanske bara blir ett enda, det här som han skickade klockan kvart i fem. Eller så kanske det blir många. Det här har har han i alla fall tagit i bussen som ska köra dem till Bromma Flygplats.


image1280

Dagens Shopping - 070928 - Svart jacka/parkas från MQ.

Jag skulle ju köpa mig en jacka i går på MQ här i Farsta. En likadan som Jenny köpte häromdagen, och som jag la in på bild här i bloggen.

Men det fanns bara alldeles för stora storlekar kvar i går... Så det blev ingen.

Jenny lovade att kolla på MQ i Ringen vid Skanstull i dag när hon åkte hem från skolan. Och om hon inte hittade där, så skulle jag leta på andra MQ i helgen.

Men hon fick tag i en jacka i storlek 36 till mig! :-) :-D


image1279

Dagens Jobb - Fredagen den 28 september 2007.

Äntligen fredag och sista arbetsdagen för veckan! Så skönt! :-D


Gick upp en halvtimme tidigare i morse. Jag skulle köra Jimmy till jobbet, för han skulle åka till Visby på konferens direkt efter jobbet, och ville inte ha bilen stående på jobbet hela helgen.


Så jag gick upp klockan fyra... Duschade och gjorde mig i ordning. Och så åkte Jimmy och jag iväg vid kvart över fem. Släppte av honom vid hans jobb, och sen så åkte jag till mitt jobb.


Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna och sen i diskrummet och diskade.


Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Vi hade även lite pyttipanna som rest. Och så salladsbuffén förstås.


I dag var Snurran tillbaka på jobbet efter sina två fackliga dagar. Hon hade lite tid över och kom in och hjälpte mig och min kollega i disken.


Och sen blev klockan två och vi fick gå hem! Wiieee!!!!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 september 2007 - Kvällen.

Jag, Jimmy, och Jenny kom hem från Centrum vid halvsjutiden. Vi satte oss alla tre en stund vid våra datorer då.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så tittade han på teve.


Jimmy packade ner grejer inför sin Visby-resa i morgon.


Teve blev det för mig i kväll också. Först så tittade jag med ena ögat på "Sjukhuset". Sen så blev det "Idol". Och slutligen så kollade jag på "Heroes".


En kvällsfika i köket med Jenny blev det också. Hon åt rostade mackor, och jag åt bara ett äpple.
Nu är klockan snart tio. Borzko har gått och lagt sig för att sova. Jimmy har gått in på sitt rum för natten. Han skulle kolla lite på teve, och sen sova tidigt i kväll. Jenny och jag sitter i köket med våra datorer, och så kollar vi på "Heroes". Så fort det är slut så ska jag gå och lägga mig. Jag ska upp en halvtimme tidigare i morgon, redan klockan fyra, för jag ska köra Jimmy till jobbet innan jag ska till mitt eget jobb.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


(Mobil-Blogg) Kvällsfikat i kväll blev ett äpple! ;-D

200709271804.jpg
(Mobil-Blogg) Kvällsfikat i kväll blev ett äpple! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jenny var hemma när jag kom hem. Vi satte oss en stund i köket båda två, med våra datorer förstås.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter tre. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi tre middag tillsammans vid fyratiden.


När vi var klara så stack vi alla tre iväg till Centrum. Jimmy skulle köpa sig ett par nya jeans, och han ville ha med oss som smakråd. Även jag och Jenny hade några ärenden att göra också.


Vad vi köpte står i inlägget "Dagens Shopping" som jag la in tidigare. Jag tittade också efter en sån jacka som Jenny köpte i förrgår, men det fanns bara alldeles för stora storlekar kvar på MQ i Farsta. Jag ska leta efter jackan på andra MQ i helgen.


Fikade gjorde vi så klart också. Se tidigare mobilbloggat inlägg.


Vi var hemma igen vid halvsjutiden ungefär.


Sjukhuset på TV3 onsdagen den 26/09.

Var det någon som såg Sjukhuset på TV3 i går, onsdagen den 26 september? Jag såg programmet kvällen innan, på tisdagen, och då handlade det bland annat om en gammal tant som de gjorde någon sorts kranskärlsförstoringar på. (Kan ingenting om sjukvård och operationer...) Det gick inte så bra, och tanten verkade lite illa ute, och det var ganska så gripande tyckte jag. Jag skulle se på programmet i går, för jag förutsatte att det skulle bli en fortsättning på fallet. Men jag glömde bort det... Var det någon som såg det? Hur gick det för tanten?

Dagens Shopping - 070927 - dvd-film + 2 pixi-böcker.

I dag blev det inte så mycket shopping för mig. Det var jag, Jimmy, och Jenny som var och shoppade i Farsta Centrum. Vi var där för att Jimmy skulle köpa sig ett par nya jeans, och han ville ha med oss som smakråd. Ett par snygga mörkblå jeans blev det till honom.

Jenny handlade en hel del, men det får ni se bilder på och läsa om i hennes blogg.

Jag var och hämtade ut en gratisfilm på OnOff. Jag har konto där, och det var en present för kontokunder. Vi valde filmen "Offside".

Sen så handlade jag bara två små PIXI-böcker för tio kronor styck. Jag blev så nostalgisk när jag såg dem. Jimmy och Jenny älskade dessa böcker när de var små. De hade massor av dem, men tyvärr så har vi dem inte kvar. Köpte de här två för att ha hemma när Tindra kommer på besök.


image1276

image1277


(Mobil-Blogg) En Chai Latte på Wayne's Coffee.

200709271796.jpg
(Mobil-Blogg) En Chai Latte på Wayne's Coffee.

(Mobil-Blogg) Nu är vi i Centrum och shoppar lite.

200709271795.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är vi i Centrum och shoppar lite.

Bokmässan i Göteborg.

Jag har i flera år nu varit sugen på att åka ner till Bokmässan i Göteborg. Men det har bara stannat som en tanke i mitt huvud och inte blivit något mer. Nu nämnde jag det på jobbet, och då visade det sig att två av mina arbetskamrater också var intresserade av att åka dit. Tror nog att även en tredje kollega också kan vara intresserad, men hon var inte där just då.

(Vad säger du
Snurran!? Ska du haka på till Bokmässan i Göteborg om ett år!?)

Nu är det ju för sent för i år. Men nästa år så ska jag nog försöka att organisera oss så vi kommer dit.

Är det någon av er läsare som har varit där? Eller nån som har någon information om det? Det vore jättekul att få lite information! Skriv om ni vet något!

Ni har väl inte missat dessa två blogginlägg!? ;-D

Ni har väl inte missat dessa två blogginlägg!? ;-D

Vilken är den absolut bästa bok som du har läst?

Fråga vad du vill! ;-D


Dagens Jobb - Torsdagen den 27 september 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Också i dag så var jag först i skalen med grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet med disken.


Snurran jobbade fackligt i dag också, så vår vikarie kom och jobbade hos oss.


I dag serverade vi pannkaka, och så sylt till förstås. Salladsbuffén hade vi också. Och vi hade även lite gulaschsoppa kvar från i går.


Det blev en väldigt hektisk dag i disken i dag. Många kom samtidigt, och gick då också samtidigt, så mycket disk kom in samtidigt. Det blev väldigt stressigt i disken under den värsta tiden. Men allt flöt ändå på hyfsat bra, så vi klarade av det bra ändå.


Till eftermiddagsfikat så åt vi äppelkaka i dag. Det var en snäll anställd av fritidshemspersonalen som hade bakat åt oss.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 september 2007 - Kvällen.

Jag, Jimmy, och Borzko tog en fika och en pratstund i köket, efter att Jimmy kom hem igen, och att Borzko var klar.


Efter det så satte vi oss i olika rum. Jimmy satte sig i sitt rum och tittade på ett avsnitt av en av sina nerladdade serier. Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och jag satt kvar i köket med min dator.


Sen så blev det två timmars tevetittande för mig. Först så blev det "Idol" på TV4, och sen så blev det "Heroes" på TV4.


Nu ska jag vänta in Jenny som kommer hem från bloggträffen, med Isabella och de andra tjejerna, vid halvelvatiden. Sen när hon har kommit hem så ska jag gå och lägga mig. Borzko och Jimmy har redan gått och lagt sig.


Min älskade lilla Mamma, och min älskade stora Jimmy. ;-)

image1272


image1273


Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Nästan direkt efter att jag kom hem så kom min Mamma hit. Hon hade varit hos ögonläkaren här i Farsta, och passade på att hälsa på hos oss då.


Vi fikade och satt och pratade. Sen så kom Jimmy hem från jobbet, och då gjorde han oss sällskap, och vi fikade och pratade ännu mer.


När det var middagsdags sen, så bjöd Mamma på middag. Så det blev mat från vår lokala pizzeria på vår gata i dag. Jimmy åt en pizza. Jag och Mamma delade på en pastasallad med räkor, med vitlöksdressing, och med vitlöksbröd med ost.


Vid sextiden sen så skjutsade Jimmy hem sin Mormor till Örby igen.


Borzko kom hem från jobbet strax efteråt. Då åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte direkt från skolan in till stan i dag. Hon skulle möta upp med Isabella och så skulle de träffa en massa andra tjejer för en bloggträff.


Dagens Jobb - Onsdagen den 26 september 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsaker. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.


Snurran jobbade fackligt i dag, så vi hade vår vikarie hos oss istället.


Vi serverade gulaschsoppa i dag. Och till det så hade vi mjukt bröd och skivad ost. Och givetvis salladsbuffén.


Det var friluftsdag/idrottsdag för klasserna ett till och med fem i dag. Vissa kom och åt hos oss, fast på lite andra tider. Och andra hade matsäck med sig i dag, och kom inte upp och åt. Så cirka fem klasser färre hade vi i dag.


Det blev en lite lugnare dag i disken i dag. Först för att då alltså cirka etthundra barn var borta, och sen för att det var lättare disk i dag när det var soppa.


Allt flöt på bara bra hela dagen, och ingenting speciellt hände i dag.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 september 2007 - Kvällen.

Satt sen uppe i vardagsrummet med datorn. Läste bloggar och nyheter. Och så bloggade jag själv också förstås.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt han middag, och jag gick ner och tog en fika med honom samtidigt. Och så satt vi och pratade en stund. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och jag gick upp till vardagsrummet igen. Borzko kom sen efter när han var klar.


Tevetittande blev det sen vid halvåttatiden. Först så tittade jag på "Sjukhuset" på TV3. Sen så blev det "Idol" på TV4. Och slutligen så blev det "Desperate Housewives" på TV5.    


Jag ska gå och lägga mig så fort "D.H." är slut, känner att jag behöver sova, för jag har haft ont i huvudet på eftermiddagen och kvällen.


Svart lång jacka - Parkas - MQ.

En sån här jacka köpte Jenny i dag. Jag är jättesugen på att köpa en likadan! ;-D Den är så fin. Och lagom lång så man kan vara varm om rumpan i vinter. Lagom tjock också, inte för tjock och klumpig. Fem fickor har den också, bra för mig som inte gillar att gå med väska. Jenny har sagt att det är okej om jag köper en likadan. ;-) Jag ska tänka tills i morgon så får jag se hur jag känner då.


image1271

(Bilden lånad från MQ)

Tevetittande.

Jag som nästan inte har sett någon teve alls förut, har helt plötsligt börjat titta väldigt mycket på teve!

Så här ser min tevevecka ut:

Måndag:
Idol.
Nyberg & Törnblom.

Tisdag:
Idol.
Desperate Housewives.

Onsdag:
Idol.
Heroes.

Torsdag:
Idol.
Heroes.

Fredag:
Idol.
(Film.)

Lördag:
Svensson, Svensson.
Babben & Co.
Sing A Long.
Extra Extra.
(Film.)

Söndag:
Ensam Mamma söker.
Parlamentet.

Jimmy har mycket att se fram emot den närmaste tiden! ;-D

Jimmy har mycket att se fram emot den närmaste tiden: 

28-29-30/09 så ska han flyga till Visby på konferens med sitt jobb. 

08/10 så ska han börja med sina körlektioner för lastbilskörkort.

12/10 så ska han göra sin andra tatuering.

15/10 fyller han 20 år. (Och kan gå och handla på Systembolaget!)

20/10 ska vi ha 20-årsfest för släkten.

27/10 ska han ha 20-årsfest för sina kompisar.

29-30/11-01-02/12 ska han till datorfestivalen Dreamhack i Jönköping.

Det här inlägget hos Jenny måste ni läsa! :-D

Jag är alltid stolt över båda mina barn. Men ibland kan man ju få vara lite extra stolt och glad över dem av olika orsaker.

I söndags så fick jag tillfälle att vara extra glad och stolt över Jenny.

Läs det här inlägget så förstår ni varför! ;-D


Dagens Shopping - 070916 - Bilbarnstolskudde.

Glömde ju blogga bilden på bilbarnstolskudden som vi köpte förra veckan!


image1270

Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 september 2007 - Eftermiddagen. (Uppdaterad)

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på en stund och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny kom hem vid halvtretiden. Hon hade åkt direkt från Jocke i morse till skolan, och sen haft förmiddagsundervisning. Och efter det så hade hon varit i stan med några kompisar och shoppat lite. Bland annat en jättesnygg jacka, som jag också är lite sugen på att köpa... ;-)


Jenny duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åkte hon iväg vid halvfyratiden igen. Hon skulle möta upp med Jocke. Sen så skulle de shoppa lite, och efter det så skulle hon följa med honom hem, och även sova där i natt också (för åttonde natten i rad...). (Uppdaterad: Där blev det visst lite fel. Hon sov ju faktiskt hemma i går natt!) ;-D


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han och jag middag vid fyratiden. En fika efteråt och en pratstund blev det också.


Sen så satt han vid datorn på sitt rum en stund. Och jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Vid halvsextiden sen så åkte Jimmy iväg med bilen hem till en kompis.


Jag flyttade upp till vardagsrummet då vid halvsextiden. Satt med datorn och bloggade, och läste bloggar och nyheter.


Min frukost, lunch, och eftermiddagsfika, på jobbet i dag.

Frukost klockan 07.00.


image1267


Lunch klockan 09.00.


image1268


Eftermiddagsfika klockan 12.30.


image1269


Dagens Jobb - Tisdagen den 25 september 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag andra halvan av dagen i diskrummet och diskade.


Kollegan som var sjuk i går, kom tillbaka till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka i dag.


Vi serverade korv stroganoff med ris i dag. Och så salladsbuffén förstås.


Det blev en hektisk dag i dag, som det alltid är på tisdagar den här terminen, eftersom det är så många som kommer samtidigt då.


Allt flöt ändå på bra, och inget speciellt hände.


Morgonfika! ;-)

Jag äter ju ingen frukost hemma på morgonen när jag jobbar. Vi äter ju frukost på jobbet klockan sju, så jag brukar vänta tills dess.

Jimmy har ju nya arbetstider sen en tid tillbaka, och går upp klockan fem. Han brukar oftast ta en fika hemma innan han åker iväg till jobbet.

I dag överraskade han mig med att göra ett glas kaffe även till mig, som han kom in med till mig i badrummet.

Gulligt va!? ;-D


image1266

Dagens Dagbok - Måndagen den 24 september 2007 - Kvällen.

Kvällen fortsatte som tidigare. Jag tittade på mina inspelade program, och så höll jag på lite i datorn samtidigt.


Borzko kom hem vid sjutiden. Han satte sig då och läste i sin bok.


När jag hade kollat klart på de inspelade programmen, så blev det ännu mera tevetittande. Först så tittade jag på "Sjukhuset" på TV3. Grät floder gjorde jag under förlossningen som de visade. Jag kan aldrig se när någon föder barn på teve utan att gråta massor. Jag blir så otroligt rörd. Är det samma med er?


Sen efter det så tittade jag på "Idol" på TV4. Alla var bra tycker jag! Vill inte att någon ska åka ut! Men Mathias var nog bäst tror jag. Eller vad tyckte ni? Och slutligen så blev det "Nyberg & Törnblom" på TV3. Och det var bra även i dag. Åsikter?


När Jimmy slutade på körskolan klockan åtta, så åkte han och hämtade Jenny på jobbet när hon slutade halvnio. Så de kom båda hem vid kvart i nio.


Sen så blev det en fika och en pratstund i köket med allihopa. Alltid lika mysigt! Och nu är det väl dags att sova snart för oss allihopa. Vi ska ju alla fyra upp tidigt i morgon, tre till jobbet och en till skolan.


Dagens Dagbok - Måndagen den 24 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han är ju numera ledig på måndagar från jobbet. Han jobbar cirka tio timmar fyra dagar i veckan för närvarande, istället för åtta timmar fem dagar i veckan som är ordinarie. Han hade även i dag tagit hand om veckostädningen.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt när jag kom hem. Och så blev det även en liten stund vid datorn. En fika och en pratstund med Borzko blev det också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyra. Han duschade och gjorde sig i ordning då. Vid fyratiden sen så åt jag, Borzko, och Jimmy middag tillsammans. Satt och pratade en stund också.


Jenny åkte till sitt jobb på McDonalds i Västberga direkt efter skolan i dag. Hon skulle jobba ett pass mellan fyra och halvnio.


Jimmy åkte iväg vid halvsextiden för sin teorilektion i bilskolan mellan sex och åtta inför sitt lastbilskörkort. Borzko åkte med också, för Jimmy skulle släppa av honom vid hans jobb, för Borzko skulle hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


När de hade åkt så satte jag mig uppe i vardagsrummet med min dator. Och så tittade jag på några teveprogram som jag hade spelat in tidigare och inte hunnit sett. Först så tittade jag på "Parlamentet" från i går. Sen så tittade jag på "Idol" från i fredags. Och sen så tittade jag på "Desperate Housewives" från i tisdags.


Dagens Jobb - Måndagen den 24 september 2007.

Måndag igen, och jobb igen...


Mobilen larmade klockan halvfem... Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick iväg ut till bilen fem över halv sex. Körde till jobbet, och kom fram kvart i sex. Larmade av, gick in, bytte om till arbetskläder, och började sen att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och diskar.


En av kollegerna var sjuk i dag, och vi hade ingen vikarie i dag, så vi var en personal färre i dag.


På matsedeln i dag så hade Husmor skrivit: "Smått och Gott". Och det innebar att det blev en frysrensning. Så det var massor med olika rätter i dag, både hos oss, och hos våra skickningar.


Stor salladsbuffé hade vi som vanligt, och den åt jag av till min lunch.


Allt flöt på bra i dag, trots personalbristen. Schemat på barnens luncher fungerar hyfsat bra på måndagar, så det blev inte jättestressigt någon gång under dagen, som det oftast blir på tisdagar och torsdagar.


Söndagens statistik.

Söndagens statistik:

10 blogginlägg.
20:e plats på mest aktiva listan på blogg.se.

34 kommentarer (mina egna borträknade).
809 unika besökare.
1.812 sidvisningar.


Veckans Vikt - Vecka 39 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 39 - 2007
24/09

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 38 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 38 - 2007
17/09 - 23/09

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Torsdag: ---------  
Fredag: Promenad, cirka 0,5 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

(Mobil-Blogg) Lunchdags! Det blev en salladstallrik för mig i dag.

200709241778.jpg
(Mobil-Blogg) Lunchdags! Det blev en salladstallrik för mig i dag.

Webbtest i Aftonbladet - Ätprofil.

Gjorde ett Webbtest i Aftonbladet:

"Kolla din ätprofil - Bli kvitt sötsuget".

Så här blev mitt resultat:


C: Du tröstäter.
Din aptit bottnar i känslor snarare än riktig hunger. Du tröstäter, peppar och belönar dig själv med mat. Ofta är det svårt att skilja det här matbeetendet från vanlig hunger eftersom det sker omedvetet.

Lösningen för dig:
Rannsaka dig själv. Är du verkligen hungrig? Eller är du egentligen arg, ledsen eller uttråkad? I så fall, försök finna andra sätt att hantera känslorna. Ett annat knep är att vänta i tio minuter när suget sätter in.

Det resultatet stämmer väl i och för sig in på mig. Men jag tycker att ALLA alternativen stämmer in på mig! ;-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 23 september 2007 - Kvällen.

Sen så fortsatte Jimmys och mitt slappande. Han satt och spelade sitt Lord Of The Rings Online vid datorn. Jag stannade kvar på hans rum, och höll på med allt möjligt i min dator. Och så lyssnade vi på musik, och pratade också förstås.


Så småningom så tittade vi (eller mest jag) på teve också. Först så blev det "Miami Ink" på TV6. Och efter det så blev det "Ensam Mamma söker" på TV3. (Spelade in "Parlamentet" som gick samtidigt, och ser det en annan kväll.)


Jimmy åkte iväg en sväng till Hemköp i Centrum också, för han var så godissugen. Och jag tackade ju inte precis nej jag heller... ;-D Så det blev en stor skål med lösviktsgodis åt oss var.
Nu är klockan halvtio och teven är avstängd igen. Jag sitter fortfarande kvar i Jimmys rum med min dator. Jag håller på med allt möjligt, och Jimmy spelar.


Bara en timme kvar av den här helgen, sen är det dags att sova. Helgen gick lika fort som vanligt... Och i morgon är det ju då tyvärr måndag igen...


Borzko är fortfarande hos sin Mamma, och kommer hem senare. Han är ledig i morgon, så han behöver ju inte gå och lägga sig tidigt.


Jenny är på personalfesten. Sen så möter hon upp med Jocke, och åker hem med honom och sover kvar där. Och så åker hon direkt till skolan därifrån i morgon bitti.


(Mobil-Blogg) Nu blir det lite Söndags-godis! ;-D

200709231776.jpg
(Mobil-Blogg) Nu blir det lite Söndags-godis! ;-D

Min (eventuellt) tionde tatuering.

Jag har ju åtta tatueringar för närvarande. Bilder på dem finns i det här inlägget.

Den sjuttonde oktober så ska jag ju gå och göra min nionde.
Och den ska bli som bilden i det här inlägget.

Men nu har jag ju redan lite planer på en tionde tatuering också. Jag vill ha någonting ungefär som den tatueringen som Nicole Richie har på ena foten. Fast jag vill inte ha ett kors, utan någonting annat istället.

Det lutar åt att det blir en sol som hänger ner från kedjan också. Jag har också funderat på att ha bokstaven "J" eller bokstaven "B". Men en sol i tribalmönster, liknande den som jag har på min vänstra handled, är nog det mest troliga.

Vad tycker ni? Har ni något annat bra förslag om vad som ska hänga i kedjan istället för ett kors?


image1263

image1261

(Bilderna lånade)

Jenny på väg till personalfest på McDonalds.

image1259

Dagens Dagbok - Söndagen den 23 september 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så kom Jenny hem från Jocke. Hon satte då igång med att röja lite på sitt rum. Och det fortsatte hon sen med i ett par timmar.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Efter en lätt lunch så satt han sen och läste i sin bok i ett par timmar.


Jimmy och jag satt på hans rum med våra datorer. Han spelade Lord Of The Rings Online i datorn. Jag läste bloggar och nyheter, bloggade, och gjorde lite allt möjligt i datorn.


Borzko åkte iväg med bilen vid tretiden. Han skulle som vanligt hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jenny duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så stack hon iväg vid fyratiden. Hon skulle möta upp med några jobbarkompisar först. Sen så skulle de vidare in till stan för att gå på Personalfest med McDonalds.


Jimmy och jag åt middag vid halvfemtiden. I dag blev det bara lite rester och hopplock från kylen. Efter maten så satte vi oss båda återigen i hans rum. Han fortsatte att spela, och jag fortsatte med mitt.


Poptimistic i Globen den 15 november. (Uppdaterad)

Torsdagen den 15 november ska vi alla fyra i familjen gå till Globen på konsert. Det är Konsumentföreningen i Stockholm i samarbete med Coop MedMera som anordnar en popkonsert som heter Poptimistic.

Jag är inte medlem i Konsum, men min Mamma och Pappa är. Biljetterna kostar bara 90:- kronor styck, och man får köpa 4 biljetter per medlem. Mamma och Pappa har köpt det, och bjuder oss på konserten.

Vi var på något liknande för ungefär ett år sen, och det var jättebra. Det kanske inte direkt är artister som vi skulle ge flera hundra för att gå och se. Men det är ändå helt okej artister som är värda 90:- kronor, eller som för oss 0:- kronor.

De som är med är:
Andreas Johnson
Jill Johnson
Marit Bergman
Sahara Hotnights
Sebastian
The Refreshments
Liverpool
The Repeatles med
Claes Af Geijerstam

Här är en länk med information om Poptimistic.

Och här är en länk till Globens sida om konserten.


image1260

(Bilden lånad från Poptimistic)


Lördagens statistik.

Lördagens statistik:

10 blogginlägg.

30 kommentarer (mina egna borträknade).

1478 sidvisningar.

719 unika besökare.

17:e plats på mest aktiva listan på blogg.se.


Sex stycken fotografier från dagens promenad.

Jag lyssnade på Veckans Bästa av Rix FM MorgonZoo i radion när jag promenerade. Och då gick jag precis förbi den här reklamskylten på en busshållplats i Hökarängen.


image1255


Cool bil vid Farsta Brandstation.


image1256


Löven är så vackra nu.


image1254


Gillar ju inte höst egentligen, men det är ju vackert i naturen.


image1252


Nyponrosor.


image1257


Berberisbuskar.


image1258

Dagens Dagbok - Söndagen den 23 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

I dag så gick jag inte upp förrän klockan åtta. Det blev så att jag somnade lite väl sent i går, så jag tog sovmorgon en timme i morse. Duschade och gjorde mig i ordning först, och sen så åt jag frukost och läste lite nyheter i datorn.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost förstås.


Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Gick min entimmesrunda över Hökarängen och sen tillbaka till Farsta. Några fotografier blev det i dag också.


Hemma igen vid halvelvatiden. Borzko var inte hemma då, han hade även i dag gått iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Han åt frukost då, och jag tog en fika med honom. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund.


Sen så tog jag min dator och satte mig inne i Jimmys rum. Vi satt båda två och höll på i våra datorer, och så pratade vi förstås.


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 september 2007 - Kvällen.

Jag satt sen med datorn en stund och läste bloggar, bloggade själv, och läste lite nyheter. Borzko fortsatte att läsa i sin bok. Och Jimmy satt på sitt rum vid datorn.


Vid åttatiden sen så stack Jimmy iväg med bilen hem till en kompis. Borzko och jag satte oss och tittade på teve. Först så blev det "Svensson, Svensson" och "Babben & Co" på SVT 1. Efter det så blev det den andra halvan av "Sing A Long" och "Extra, Extra" på TV 3.


Sen vid halvelvatiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev den senaste Beck-filmen: "Det tysta skriket". Den var som alla andra Beck-filmer ungefär, alltså bra. Den var slut vid tolvtiden. Och nu blir det lite bloggande innan det är läggdags.


Ja, just det! Jenny har jag ju inte rapporterat om i dag! ;-) Hon sov ju hos Jocke i går. Sen har hon varit där under dagen. Och så var de iväg till Jockes Mamma på middag. Efter det så åkte Jenny med Jocke och Tindra hem igen till Södertälje. Och så sover hon där i natt igen.  


Lördagsgodis. ;-D

image1251


Jimmy och Borzko är nysnaggade igen.

image1249

image1250


Mina Communitys.

Jag lägger ju ner en hel del tid här i min blogg, så jag är inte direkt aktiv i någon Community.

Jag har ju mina fotoalbum på Windows Live Spaces. Där har jag cirka 1.700 fotografier, men jag har inte lagt in några nya sedan i april. Fast jag har väl tänkt att uppdatera med fler fotografier så småningom. (Jag heter Bim61 där.) Här är direktlänk till mitt album.

Sen så har jag nyligen gått med i Facebook. Men jag har inte varit aktiv någonting där än. Jag har bara tackat Ja till några som har addat mig som vän, och jag har addat några själv. Får väl se om jag kanske kommer att vara mer aktiv framöver. (Jag heter Britt-Marie Kullin där.) Här är direktlänk till min sida.

Den första communityn som jag gick med i var Lunarstorm. Jag gick med där redan 2002 och jag har skrivit dagbok där sedan 2002 och ända tills jag började att blogga istället. För några år sedan var jag väldigt aktiv där, men det har jag inte varit nu på rätt så länge. Men jag har kvar mitt medlemsskap eftersom jag inte vill att mina gamla dagböcker ska försvinna. (Jag heter Bim där.)

Playahead är jag också medlem. Men där har jag aldrig varit aktiv. Har mest haft medlemsskap för att kolla in andra, och eftersom Jimmy och Jenny har varit där. (Jag heter Bimman där.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 22 september 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt. Jimmy åt då frukost och jag och Borzko åt lite lätt lunch. Vi satt och fikade och pratade en stund också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. De var först på OKQ8 i Farsta och tankade bilarna och kollade olja, luft, vatten, och allt annat. Sen så åkte de till Wash & Drive och tvättade båda bilarna.


Själv så höll jag först på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Och sen så småningom så satte jag mig med datorn en stund.


Satte mig också och kollade på teveprogram som jag hade spelat in under veckan och inte hunnit sett. Jag tittade på halva "Nyberg & Törnblom" sen i måndags, "Idol" sen i torsdags, och "Heroes" sen i torsdags. Tyvärr så missade jag att spela in "Idol" i går, så jag får titta på, eller spela in, reprisen som är på måndag.


Middag åt vi tre vid fyratiden. I dag blev det hämtpizza från pizzerian på vår gata. Jag åt en Vegetariana Special.


Efter middagen så satte jag mig i vardagsrummet, och så fortsatte jag att titta på de inspelade programmen. Datorn hade jag förstås i knäet också. Borzko satt och läste i sin bok. Jimmy satt vid datorn på sitt rum.


Vilken är den absolut bästa bok som du har läst?

Snodde den här idén av Steffanie som hade ställt frågan till alla sina vänner på Facebook. Men jag ställer frågan här i bloggen till alla mina läsare istället.

VILKEN ÄR DEN ABSOLUT BÄSTA BOK SOM DU HAR LÄST?

Det vore jättekul att få höra vad ni tycker. Jag, och alla läsare här, kanske får en massa bra tips på böcker som man har missat.

Dagens Shopping - 070921 - DVD-brännare till Jimmy.

En extern dvd-brännare för 700:- kronor på OnOff till Jimmy.


image1248


Dagens Shopping - 070920 - IKEA.

12 stycken långa kaffeskedar att ha i våra stora fyradeciliters kaffeglas från IKEA. Vi hade bara 6 stycken skedar förut, och det räckte ju inte. Nu har vi 18 stycken skedar.


image1246


Fyra stora flaskor av IKEA:s billiga och jättebra hudlotion.


image1247


16 stycken bilder från min förmiddagspromenad. (Uppdaterad)

Här kommer sexton stycken bilder från min förmiddagspromenad.
Jag lägger in dem som små bilder den här gången, så ni får klicka på dem för att kunna se dem större.


                    


                    


                    


                    


1. Solariet
2. Solakuten
3. Torget i Farsta Centrum
4. Torget i Farsta Centrum

5. Farstastrandsbadet
6. Farstastrandsbadet
7. Farsta Gård
8. Farsta Gård

9. Farsta Gård
10. Farsta Gård
11. Farsta Gård
12. Våra fönster på baksidan av huset
Överst är fönstren i vardagsrummet plus den franska balkongen
Underst är Jennys och Jimmys fönster

13. Hökarängsbadet
14. Berberisbuske
15. Lönnlöv
16. Äppelträd


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost samtidigt som jag läste lite nyheter i datorn. Satt kvar vid datorn en stund sen.


Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås frukost.


Vid strax före nio så gick jag iväg ut. Jag gick till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag en halvtimme som vanligt, och det var lika underbart skönt som alltid.


Efter solningen så gav jag mig iväg ut på en liten promenad. Ganska så varmt ute. Lite blandat sol och moln. Men väldigt blåsigt. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Fotograferade lite också.


Kom hem igen vid kvart i elva. Borzko var inte hemma då. Han hade gått iväg till Farstahallen för att träna.


Jag satte mig vid datorn med ett stort glas kaffe när jag kom hem. Läste bloggar och nyheter, och lyssnade på musik.


Dagens Dagbok - Fredagen den 21 september 2007 - Kvällen.

Vi åt middag sen direkt när de kom. Det blev stekt grillkorv med pommes frites. Lite tillbehör också: gurka, tomat, och vitlöksdressing. Och efter maten så blev det kaffe och glass.


Satt sen och pratade, ritade, lekte med Tindra, och hade det jättemysigt allihopa. Jocke är väldigt trevlig, och Tindra är väldigt gullig! ;-D


Vid halvniotiden sen så skjutsade jag iväg Jenny, Jocke, och Tindra till Älvsjö Station. Jimmy följde med mig. Jocke och Tindra tog sen tåget hem till Södertälje, och Jenny följde med för att sova där i natt.


Jag och Jimmy åkte hemåt, och stannade till vid HemKöp i Centrum och köpte chips. När vi kom hem igen så satte sig jag, Jimmy, och Borzko i vardagsrummet och tittade på film på dvd. Det blev en James Bond-film: "Die another day".


Nu är klockan halvtolv, och vi är jättetrötta alla tre, så det blir nog snart sängdags för oss allihopa.


Tindra, Jocke, Jenny, Jimmy, Borzko och jag.

image1220

image1221

image1222

image1223

image1224

image1225

image1226

image1227

image1228

image1229


Dagens Dagbok - Fredagen den 21 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med lite allt möjligt en stund.


Sen så gick jag ut på en liten promenad. Gick precis som i onsdags och mötte Jimmy som kom från jobbet. I dag hann jag inte så långt, men det blev en halvtimmes promenad i alla fall innan Jimmy plockade upp mig. Tog några bilder även i dag.


När vi kom hem så tog vi en fika och en macka eftersom det skulle bli en sen middag i dag. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Åkte sen till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från skolan. Sen så gick vi alla tre till OnOff där jag köpte en extern dvd-brännare till Jimmy. Vi hade gjort en deal, så att han fick en av mig, eftersom hans dator saknar dvd-brännare, och som tack och betalning så ska han bränna filmer till mig.


Efter inköpet på OnOff så var vi på HemKöp och handlade mat. Kom sen hem igen vid femtiden. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Jag började att förbereda lite till middagen.


Sen vid strax före sex så åkte Jimmy och Jenny iväg för att hämta upp Jocke och Tindra vid Älvsjö Station. Alla fyra kom sen hem hit vid halvsjutiden.


Höstbilder från promenaden i dag.

image1216

image1217

image1218

image1219


Dagens Jobb - Fredagen den 21 september 2007.

Jobbade som vanligt i dag. I dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


I dag så var vi fulltalig personalstyrka, och det var väldigt skönt.


Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och så salladsbuffén.


Allt flöt på bara bra i dag. Och inget speciellt hände.


Otroligt skönt att gå hem klockan två och veta att DET ÄR FREDAG !!! :-D


Fotografier från IKEA i kväll.

Här sitter vi uppe i restaurangen på övre planet och äter middag.


image1208


Min mat: kornpilaff med selleristicks och myntayoghurt. Till det: rivna morötter med dressing, havreknäcke, och cola light.


image1209


Fikapaus i fiket på bottenvåningen. För mig blev det en kaffe och en havreboll.


image1210


Helt otroligt! De förbereder för JULEN! Den 20 september! Över tre månader till jul! Över två månader till första advent!


image1211


Mer julförberedelser.


image1212


I kassakön.


image1213


Tredje ät- och dryck-pausen. Den här gången utanför kassorna.


image1214


Instrumentpanelen i Volvon.


image1215


Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 september 2007 - Kvällen.

Jimmy och jag åkte iväg vid kvart över fem. Hämtade upp Jenny och Jocke i Stuvsta. Jenny kom från skolan, och Jocke kom från jobbet. Sen så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva.


När vi kom dit så gick vi direkt upp till restaurangen högst upp där vi åt middag. Sen så gick vi runt och tittade och plockade på oss lite saker. Sen när vi kom till bottenvåningen så gick vi till fiket och tog en fika och fikabröd.


När vi satt och fikade så kom min syster Anette och hennes pojkvän Kenneth förbi. Vi pratade en stund, och sen så gick de vidare.


Handlade sen vidare och var klara vid åttatiden när de stängde. Tog lite att äta sen utanför kassorna. Tredje gången gillt för mat och dryck på IKEA under kvällen. ;-)


Packade in grejerna i bilen och åkte mot Södertälje och hem till Jocke. Släppte av Jocke och Jenny plus alla grejer som Jocke hade handlat. Jenny stannade kvar hos Jocke och ska sova där i natt.


Jimmy och jag åkte hem till Farsta och kom hem vid niotiden. Jimmy gick in på sitt rum för natten för att titta på teve först och sen sova så småningom.


Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid kvart i tio. Duschen och sen sängen, det blev hans kväll sen.


Jag hade satt dvd:n på inspelning på "Idol" och "Heroes", men det ser jag en annan kväll.


Inte mycket inköp på IKEA för min del i dag. Bara tolv stycken långa kaffeskedar och fyra flaskor hudlotion. Sen så köpte jag två lampor till en jobbarkompis plus en pall som vi ska ha på jobbet.


Fotografier från kvällen kommer i ett separat inlägg om en stund.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och fixade med allt möjligt. Varvade lite med datorstunder också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så tog vi en fika och macka tillsammans vid fyratiden. Annars så brukar vi ju äta middag vid den tiden, men eftersom vi hade bestämt att vi skulle äta middag på IKEA, så tog vi bara lite för att stilla den värsta hungern.


Sen så satt både Jimmy och jag vid våra datorer. Och så lär vi göra fram till att det är dags att åka härifrån vid kvart över fem.
Vi ska åka och hämta upp Jenny, som kommer från skolan, och Jocke, som kommer från jobbet. Vi ska hämta dem i Stuvsta klockan halvsex. Sen så ska vi fyra åka vidare till IKEA i Kungens Kurva. Där ska vi först äta middag, och sen så ska vi shoppa. Och sen så skjutsar vi hem Jocke till Södertälje. Jag vet inte om Jenny ska sova där i natt också, eller om hon ska med hem till Farsta.


Borzko åker direkt efter jobbet i dag till Råsunda. Där ska han titta på någon fotbollsmatch tillsammans med några jobbarkompisar. Han kommer väl hem runt tiotiden.


Gårdagens statistik.

Gårdagens statistik:

8 blogginlägg.

15 kommentarer (mina egna borträknade).

1330 sidvisningar.

726 unika besökare.

23:e plats på mest aktiva listan på blogg.se.


Dagens Jobb - Torsdagen den 20 september 2007.

I dag så blir det ingen dagbok från jobbet av skäl som jag inte kan skriva om här. Men jag har i alla fall varit på jobbet i dag! ;-)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 september 2007 - Kvällen.

Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund sen. Efter det så satte jag mig och började att läsa i en ny bok: "Livstid" av Liza Marklund.


Jimmy satt på sitt rum och tittade på nerladdade serier.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid åttatiden så började Internet, teve, och telefon att fungera igen, efter sex timmar... Jag la då undan boken, och så satte jag mig med datorn i knäet och började att blogga istället.


Två timmars tevetittande blev det också. Först "Idol" och sen "Heroes".


Jenny åkte i morse från Jocke direkt till skolan. Sen efter skolan så åkte hon hem till Jocke igen. Och hon ska också sova där i natt igen.


Naturbilder från promenaden i dag.

image1204

image1205

image1206

image1207


Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och gick in en kort stund. Sen så gick jag till Centrum. Handlade Ormsalva på Apoteket, cd-skivor plus cd-fodral på Clas Ohlsson, och så lite grejer till jobbet på Åhléns. Sen så gick jag hem igen.


Var bara hemma en kort stund igen, och sen så gick jag ut igen. För första gången på över fem veckor så gick jag faktiskt ut på en promenad! Jag tänkte att om jag går längs vägen som Jimmy kommer från jobbet, och så plockar han upp mig på vägen, så åker jag med honom hem. Han jobbade över lite i dag, så jag beräknade att promenaden blir nog ungefär en timme.


Jag hann också gå i cirka en timme innan han kom, så det blev precis lagom. Fotograferade lite på vägen också. Åkte med honom i bilen hem, och vi var hemma vid kvart över fyra.


Vi åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen så tog vi Jimmys bil och åkte en sväng till Centrum, för Jimmy ville handla lite. Först så var vi på Clas Ohlsson där han köpte sig ett mobilfodral, och sen så var vi på H&M där han köpte sig ett skärp.


När vi kom hem så ringde vi till Comhem. För då hade inte varken Internet, teve, eller telefon funkat på hela eftermiddagen. Vi har ju alla tre via Comhem. Men de hittade inget fel, gjorde en felanmälan, och vi skulle avvakta...


Dagens Shopping - 070919 - Lite smågrejer.

image1203


Gårdagens statistik.

Gårdagens statistik:
8 blogginlägg.
16 kommentarer (mina egna borträknade).
1.315 sidvisningar.
645 unika besökare.
24:e plats på mest aktiva listan på blogg.se.


Dagens Jobb - Onsdagen den 19 september 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


I dag så var Snurran och jobbade fackligt, men vår vikarie kom och jobbade istället för henne. Sen så var tyvärr en av kollegerna sjuk i dag, så då blev vi en man kort i dag i alla fall.


Eftersom vi var en personal färre i dag, så fick jag jobba själv i lilla matsalen. Det var en mycket stressig och rörig dag i dag i matsalarna, så det var inte så kul.


Vi serverade oxjärpar och makaroner i dag. Och salladsbuffén.


Dagen flöt på ändå, trots kaoset ett tag. Och vi hann med det vi skulle göra till slut i alla fall.


Nu fungerar Internet igen! :-D

Nu fungerar Internet igen! Och teven! Och telefonen!
Så snart så kommer det blogginlägg!
Och så ska jag se "Idol" och "Heroes"!
Tänk vad beroende man är av Internet!
Telefonen bryr jag mig ju inte om, vi ringer mest till och från mobilerna.
Teven bryr jag mig inte heller så mycket om, vill i och för sig gärna se "Idol" och "Heroes", men så viktigt är det inte. Det finns ju alltid att ladda ner från Internet vid senare tillfälle också.
Men när inte Internet fungerar, då blir jag frustrerad!
Internet fungerade inte mellan två och åtta.
Nästan prick åtta nu så började allt att fungera igen, efter sex timmar.


(Mobil-Blogg) Internet funkar inte här... Inte heller teven och tele

200709191663.jpg
(Mobil-Blogg) Internet funkar inte här... Inte heller teven och telefonen. Vi har alla tre hos Comhem, och ingenting fungerar. Och har inte gjort det sen jag kom från jobbet vid strax efter två. Vi får väl se om jag kan blogga i kväll eller inte...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 september 2007 - Kvällen.

Jag satt mest med datorn under den första delen av kvällen. Bloggade en hel del inlägg, och så läste jag förstås bloggar och nyheter. Jimmy satt på sitt rum vid datorn, han spelade datorspel och tittade på nerladdade serier.


Borzko kom hem från jobbet. Han åt middag, duschade och gjorde sig i ordning. Sen så tittade han på teve tills det var sängdags.


Två timmars tevetittande blev det för mig i kväll. Först så tittade jag på "Idol" och sen så tittade jag på den andra halvan av "Kristallen". (Desperate Housewives spelade jag in, det ska jag titta på en annan kväll med Jenny).


Jenny jobbade i förmiddags mellan sju och halvett. Sen så åkte hon till skolan och var där till fem. Efter det så åkte hon till Södertälje för att gå på ishockeymatch med Jocke och några av hans kompisar. Och efter det så ska hon sova hos Jocke i natt.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han och jag åt middag vid fyratiden och satt och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satt Jimmy på sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket med min dator.


Mina Länkar här i Bloggen.

Här är en liten redovisning över de Länkar som jag har här i bloggen.


- Mitt Foto-Album. Massor av fotografier finns här!

Här är en länk till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces. Där har jag för närvarande (2007-09-18) sexton stycken olika fotoalbum med cirka 1.700 fotografier i. Kolla gärna in dem. I det första albumet finns det 200 kort från vår Thailandsresa julen 2006.


-- Min dotters Jennys Blogg

Här är en länk till min dotter Jennys blogg.


Mina Kategorier här i Bloggen.

Här är en liten redovisning över de Kategorier som jag har här i bloggen.


*** - Läs här först!

Här kommer jag att lägga in information om mig. Typ sånt som många frågar om. Så nytillkomna läsare kan titta här först. Och även "gamla" läsare som undrar över något. Mina favoritlänkar kommer också att finnas här.


Allmänt (Blandat med Fotografier)

Här finns det massor med blogginlägg. Det enda de har gemensamt är att det finns minst ett fotografi i inlägget.


Allmänt (Blandat)

Här är det massor med blandade blogginlägg utan fotografier. Oftast är det inlägg som inte passar in i någon annan kategori.


Allmänt (Personligt, Viktigt, Fint och Speciellt)

Här finns det texter som betyder mycket för mig.


Böcker som jag har läst

Här redovisar jag alla böcker som jag läser. Skriver en liten recension också, och betygssätter.


Dagens Dagbok (Med Fotografier)

Här är dagens dagbok, de dagar som jag har fotografier i dagboken.


Dagens Dagbok (Utan Fotografier)

Här är dagens dagbok, de dagar som jag inte har fotografier i dagboken.


Dagens Jobb

Här är dagens dagbok från jobbet.


Dagens Outfit

Här lägger jag in fotografier med dagens kläder.


EFIT - Ett Foto I Timmen

Här lägger jag ut fotografierna de gånger som jag är med i fotoprojektet EFIT.


Filmer som jag har sett

Här redovisar jag de filmer som jag ser. Betygssätter också.


Humor

Här lägger jag ut roliga saker.


Korrekturläsaren i farten

Här lägger jag ut fotografier på felskrivna skyltar och dylikt.


Kändisspotting

Här lägger jag ut vilka kändisar jag har sett på stan.


Listor, Tester, och Utmaningar

Här lägger jag ut listor, tester, utmaningar, värdelöst vetande, frågor, fakta, med mera.


Länkar

Här lägger jag ut länkar till lite allt möjligt.


Mat och Dryck

Här finns det recept och lite annat inom mat och dryck.


MMS från Jimmy

Här lägger jag ut fotografier som jag får av Jimmy via MMS.


Mobil-Blogg (med Fotografier)

Här lägger jag alla de inlägg med fotografier som jag skickar in via MMS från mobilen.


Motion och Vikt

Här lägger jag ut veckans motion och veckans vikt.


Musik - Lyssna här!

Här lägger jag ut musik som man kan lyssna på direkt från bloggen.


Musik, Teve, och Radio

Här lägger jag ut inlägg som handlar om musik, teve, och radio.


Nostalgi

Här lägger jag ut gamla fotografier. Jag fotograferar av gamla kort och lägger in, och skriver och berättar om dem.


Ordlös Onsdag

Här lägger jag ut fotografierna i fotoprojektet Ordlös Onsdag, de gånger som jag är med.


Shopping

Här lägger jag ut fotografier på det mesta som jag köper.


Statistik (Allmänt)

Här lägger jag ut all möjlig sorts statistik. Mest som handlar om bloggen.


Statistik (Speciellt)

Här finns statistik över till exempel allt som jag gör på loven. Och även sammanfattningar över loven.


Strunt

Här ligger bara massa strunt-inlägg. Oftast nedräkningar till något.


Thailand 2006

Här ligger min långa, långa, dagbok över vår Thailandsresa över julen 2006.


TisdagsTema

Här lägger jag ut fotografierna i fotoprojektet TisdagsTema, de gånger som jag är med.


YouTube-filmer - Se här!

Här lägger jag in länk till alla möjliga YouTube-filmer.


Två bilder på Jimmy.

image1200


image1201

En riktigt bra dag i går också! ;-)

Det blev en riktigt bra dag i går också.
Jag skrev 9 blogginlägg.
Jag fick 23 kommentarer (mina egna borträknade).
Jag hade 1.638 sidvisningar.
Och jag hade 767 unika besökare.
Tack ska ni ha allihopa!
Fortsätt gärna och läs min blogg!
Och kommentera gärna mera!
;-D


Bilder från jobbet i dag.

Här är en bild från dagens salladsbuffé. I dag hade vi mellan 30-35 olika sorter. Det är väl en normaldag på buffén. Jag tror vi har haft ända upp till 40 olika sorter någon gång. Och ibland kan vi ha lite mindre, "bara" runt 20 sorter. Oftast är det på fredagar som har vi lite mindre, eftersom vi sen måste slänga allt inför helgen.


image1198


I dag serverade vi sjömansbiff. Och jag hade då vegetarisk sjömansbiff att tillgå. Men de flesta dagarna i veckan så äter jag ingen "riktig" mat till lunch. Utan jag tar "bara" från salladsbuffén. Så här såg min tallrik ut i dag. Nyttigt, mättande, och jättegott!


image1199

Dagens Jobb - Tisdagen den 18 september 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och den andra halvan av dagen så var jag försteman i lilla matsalen.


Vi serverade sjömansbiff i dag. Vi hade även kvar några bleck med couscouspytt som vi serverade som rest i dag. Och så hade vi förstås vår fina salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi även i dag. Allt flöt på bara bra i dag, och inget speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 17 september 2007 - Kvällen.

När Borzko och Jimmy hade åkt iväg vid halvsextiden så satte jag mig i köket med datorn en stund. Bloggade en hel del inlägg, och läste också de bloggar som hade uppdaterats i min SharpReader.


Efter det så övergick jag till att läsa i min bok istället, "Mias systrar" av Maria Eriksson. Varvade sen datorn och boken under kvällen. Läste till slut ut boken och bloggade ett inlägg om den.


Borzko kom hem igen vid sjutiden. Han satte sig då och tittade på teve resten av kvällen.


Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från bilskolan. Han hann bara in en kort stund, och sen så åkte han iväg igen. Den här gången åkte han till McDonalds kontor i Skärholmen för att hämta upp Jenny från personalmötet.


En timmes tevetittande blev det för mig i kväll också. "Nyberg & Törnblom" på TV3.


Jimmy och Jenny kom hem vid halvtiotiden. Då blev det en kvällsfika och en pratstund i köket.


"Mias systrar" av Maria Eriksson.

image1197

---------    

Recension av boken: "Mias systrar" av Maria Eriksson. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Mia Eriksson fick en fristad i USA, men ända sedan hon tvingades gå under jorden har hon stått i kontakt med medsystrar. Kvinnor som likt Mia själv slåss för sin och barnens överlevnad. Några av dem vill hon försöka hjälpa...

Mia Eriksson - från Gömda, Asyl och Mias hemlighet - berättar här tillsammans med Kerstin Weigl om tre vanliga svenska kvinnors liv på flykt undan våldsamma män.

Veronika lever med misshandel och hot från sin förre pojkvän, men det är han som av tingsrätten ges vårdnaden om deras gemensamma son. När hon får pojken tillbaka blir konflikten livsfarlig.

Leila flyr den svenska småstaden samma dag hon ska gifta sig. 17 år gammal börjar hon sitt ensamma liv, utan familj och vänner.

Anette lämnar Sverige för USA i hopp om att kunna skapa ett nytt liv för sig och dottern. Men för att få stanna i landet måste hon ingå ett riskabelt skenäktenskap."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken var väl ungefär som jag hade väntat mig. Eftersom den handlar om verkliga fall, så är det ju som vanligt svårt att recensera. Den var ju läsvärd men ändå så grep den inte riktig tag. För varje bok i Maria Erikssons bokserie så har den blivit lite sämre. "Gömda" var ju jättebra, "Asyl" var bra, "Mias hemlighet" var ganska så bra, och den här "Mias systrar" var sådär. ///Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Ställ flera frågor! ;-D

Ni såg väl mitt inlägg från i lördags som hette:

" Fråga vad du vill! ;-D "

Jag fick 14 frågor, som jag har svarat på.
Men jag vill gärna ha fler!
Så har ni fler frågor till mig så gå in i det inlägget och skriv!

Här är länken till inlägget.
Jenny gjorde också ett likadant inlägg.
Och hon vill gärna också ha fler frågor!

Här är länken till hennes inlägg.

Nästan rekorddag i går! ;-)

I går så blev det nästan en rekorddag för mig vad det gäller antalet unika läsare.
Det högsta jag har haft förut var 885 läsare en dag i maj.

I går så hade jag 870 unika besökare.
Antalet sidvisningar tror jag var rekord i går.
De var: 2.239 stycken.

Kommentarer hade jag ungefär 20 i lördags och 20 i går.

Tack alla ni som läser min blogg!
Jag uppskattar att ni gör det!
Och kommentera gärna mera! ;-D

Dagens Dagbok - Måndagen den 17 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig från jobbet i dag. Han är ledig på måndagar numera. Han har varit det i ett par veckor nu, och det ska fortsätta så ett tag framöver. Det är för att han har lite för mycket övertid, så därför så måste han vara ledig en dag i veckan. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag också, precis som tidigare måndagar.


När jag kom hem så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med lite stunder vid datorn förstås.


Jimmy jobbade över i en timme i dag, så han kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han, jag och Borzko middag direkt.


Sen vid halvsextiden så stack Jimmy iväg till bilskolan för att gå på teori mellan sex och åtta. På vägen dit så skjutsade han Borzko till hans jobb, för han skulle hämta hem lastbilen inför morgondagen.


Jenny jobbade i morse på McDonalds. Sen så åkte hon direkt till skolan och hade eftermiddagsundervisning i dag. Efter det så åkte hon till McDonalds igen, för att sen åka vidare till kontoret i Skärholmen. Väl där så skulle hon vara med på personalmöte mellan sex och nio i kväll.


Dagens Jobb - Måndagen den 17 september 2007.

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. Gick upp halvfem som alltid på jobbdagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Gick sen ut till bilen vid strax efter halvsex. Kom fram till jobbet vid kvart i sex. Gick in, bytte om till arbetskläder, och så började jag att jobba vid sextiden.


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen den andra halvan av dagen så är jag försteman i lilla matsalen.


I dag så serverade vi couscous-pytt med kyckling. Och så vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra i dag. Och inget speciellt hände.


Och jag som var så duktig på att promenera förut... :-(

Förut så var jag så duktig på att promenera...
Jag gick nästan alltid både lördag och söndag.
Och ofta långt, ibland ända in till stan.
Någon promenad i veckan brukade det väl bli ibland också.

Nu har jag inte gått en endaste liten promenad på FEM VECKOR!
Jag vet inte vad som har hänt med mig!
Jag måste komma igång igen...

Veckans Vikt - Vecka 38 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 38 - 2007
17/09

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 37 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 37 - 2007
10/09 - 16/09

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 16 september 2007 - Kvällen.

Sen efter middagen så satt vi alla tre framför våra datorer och i olika rum. Jimmy satt på sitt rum och tittade på nerladdade serier i datorn kopplad till teven. Jenny satt på sitt rum och bloggade, chattade, och lyssnade på musik. Jag satt i köket och bloggade, läste bloggar, och höll på med lite allt möjligt i datorn.


Klockan åtta så flyttade Jenny och jag upp till vardagsrummet, och våra datorer fick förstås följa med. Vi tittade på: "Ensam mamma söker" på TV 3. Efter den timmen så flyttade vi ner till nedervåningen igen. Och så satte vi oss båda två i köket med våra datorer. Jenny tog och åt lite kvällsmål också.


Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen...


Bilder på mina Tatueringar (8 st) och Piercingar (2 st).

Här kommer bilder på mina (för närvarande) åtta tatueringar och två piercingar. Jag ska göra min nionde tatuering om en månad, och jag har en tionde under planering också. Fler piercingar har jag inte under planering. Jag har haft en tredje, i underläppen, men den trivdes jag inte med, så den tog jag ganska så snabbt bort.

Bilderna är tyvärr inte så bra. Svårt att få till bra bilder, trots att Jenny har tagit med sin fina kamera.
Det här var min första tatuering som jag gjorde. Den gjorde jag 1985 när jag var 24 år gammal. Den går från nyckelbenet ner mot armhålan.


image1187


Den här sitter på utsidan av låret, upp mot höften.


image1188


Den här sitter på smalbenet/skenbenet/ankeln/vristen. (Vad heter det egentligen!?) Den på bilden är på utsidan av benet, och så sitter det en likadan på insidan, och så går länken runt hela benet.


image1189


Den här sitter på högra armens utsida, ganska så högt upp. Det är bokstaven " J " som givetvis står för Jimmy och Jenny.


image1190


Den här sitter i svanken.


image1191


Högt upp på ryggen.


image1192


Vänstra handens insida, nära handleden.


image1193


Den här sitter på vänstra armens utsida. Den gjorde jag i Thailand i somras julas. Alla de andra tatueringarna har jag gjort hos Flash Fighters i Aspudden.


image1194


Näspiercing.


image1195


Navelpiercing.


image1196

Fika på EKO i Länna.

image1186

Dagens Dagbok - Söndagen den 16 september 2007 - Eftermiddagen.

Efter frukosten/lunchen så blev det hårtrimning för både Borzko och Jimmy. Borzko valde en millimeters längd, och Jimmy tog noll millimeter. Och det var Jenny som höll i trimmern den här gången.


Efter klippningen så duschade Jimmy och Jenny i tur och ordning och gjorde sig i ordning. Sen vid halvtvåtiden så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg i Jimmys bil för lite shopping i Haninge och Länna.


Borzko stannade kvar hemma, han är inte så mycket för att shoppa precis. Han plockade ner utemöblerna i källaren, för vi lär väl inte precis sitta där något mer. Sen efter det så åkte han och tvättade bilen, och även tankade den och kollade allt på den. Och efter det så åkte han direkt hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag, Jimmy, och Jenny åkte först till BilTema i Haninge. Där köpte vi en bilstolskudde för att ha när Tindra åker med i våra bilar. Sen efter det så åkte vi till EKO i Länna. Där köpte vi bara en hel del hygienprodukter. Och så var vi och fikade. Satt länge och fikade och pratade.


Kom hem igen vid fyratiden. Då tog Jenny kort på alla mina tatueringar som jag ska blogga. Vid femtiden så åt vi middag tillsammans och satt och pratade en stund. Efter det så satte vi oss alla tre vid våra datorer.


Hårtrimning av Jimmy och Borzko.

image1183

image1185

image1184

Dagens Dagbok - Söndagen den 16 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost och fikade, och under tiden så läste jag nyheter i datorn.


Sen så höll jag på och fixade här hemma lite en stund först. Efter det så blev det datorn en stund. Och sen så satte jag mig och läste lite i min bok: "Mias Systrar" av Maria Eriksson.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås frukost. Sen höll han på och fixade lite här hemma också.


Jenny gick upp vid halvelvatiden. Hon åt frukost då, och sen så började hon att röja och städa på sitt rum.


Jimmy gick upp vid tolvtiden. Då åt han sin frukost, och jag och Borzko passade på att äta lunch då med honom. 


Dagens Dagbok - Lördagen den 15 september 2007 - Kvällen.

Efter middagen så tittade jag på teve en timme mellan fem och sex. Jag tittade på reprisen från i går av "Doobidoo" på SVT 1. Efter det så började jag att läsa en ny bok istället. Det blev "Mias Systrar" av Maria Eriksson.


Jimmy kom hem med fyra kompisar vid halvåttatiden. Han skulle bara lämna bilen hemma, och byta kläder. Sen vid åttatiden så stack de alla fem iväg med tunnelbanan. De skulle till en annan kompis på fest.


Vid åttatiden så blev det mer tevetittande för mig. Jag tittade på "Svensson, Svensson" på SVT 1. Och efter det så blev det "Babben & co", också på SVT 1. Satt förstås med datorn i knäet under tiden.


Och ännu mer tevetittande blev det efter det. Sista halvan av "Sing a long" och så "Extra, extra" på TV 3. Och så datorn samtidigt förstås.


Borzko kom hem från stan vid halvtiotiden. Han hade haft en trevlig kväll med sina arbetskamrater. Hammarby vann ju matchen, och sen så hade de varit ute och ätit, druckit, pratat, och umgåtts. När han kom hem så gjorde han mig sällskap en stund i tevesoffan. Men vid halvelvatiden så blev han trött och gick och la sig för att sova.


Resten av kvällen så satt jag kvar i vardagsrummet. Ingen mer teve blev det. 3,5 timmars tevetittande fick räcka för i kväll. Ovanligt mycket för att vara mig. Resten av kvällens tid delade jag mellan datorn och boken. Lyssnade lite på musik också.


Fråga vad du vill! ;-D

Jag har sett i flera bloggar under senaste tiden att bloggarna har uppmanat sina läsare att ställa frågor till dem. Nu kommer jag bara ihåg en enda bloggare, och det är En Södertäljebos Liv II. Jag blev lite inspirerad av hennes och de andras uppmaning.

Så nu uppmanar jag er läsare: FRÅGA MIG OM VAD SOM HELST! ;-D Jag ska försöka att svara på de flesta av era frågor. Självklart så svarar jag inte på alltför privata frågor, och inte heller på frågor som jag måste lämna ut andra människor för att kunna svara på. Men jag kommer att svara på så personliga frågor som jag kan i alla fall.

Så kom igen nu! Fråga mig om det är något du undrar över! ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 15 september 2007 - Eftermiddagen.

Efter min lunch och de andras frukost så satte jag mig vid datorn en stund. Höll också återigen på och fixade lite här hemma. Jenny och Jocke var på Jennys rum en stund. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så tog han sin bil och åkte hem till en kompis.


Borzko kom hem från jobbet vid halvtvåtiden. Han var bara hemma en kort stund, duschade, och gjorde sig i ordning, och sen så stack han iväg igen. Han skulle möta upp med flera av sina jobbarkompisar för att sen gå på Söderstadion och se Hammarby spela fotboll. Och sen efter matchen så skulle de gå någonstans för att äta mat, dricka öl, prata, och umgås.


Jenny och Jocke duschade och gjorde sig i ordning. De åt sen lite igen också. Och sen så stack de iväg vid tretiden. Jocke skulle åka hem till sig. Jenny skulle åka hem till en tjejkompis först och där göra sig i ordning inför kvällen. Sen så skulle de vidare hem till en annan tjejkompis för att fira hennes artonårsdag.


När alla hade gått och jag var ensam kvar hemma så flyttade jag upp, med min dator och med min bok, till vardagsrummet. Sen så satt jag där på eftermiddagen och varvade bokläsandet med lite allt möjligt i datorn. Läste ut boken som jag hade hållit på med ett tag: "Junk" av Olle Svalander. Middag intog jag vid halvfemtiden.


"Junk" av Olle Svalander.

image1182

---------    

Recension av boken: "Junk" av Olle Svalander. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Efter femton år i rocksvängen har Åke Berg spelat på varenda scen i landet. Nu längtar han efter nytändning. Med sin gamle vän John Paul, före detta rockstjärna och b-kändis, reser han norrut för att spela i en föreställning om Elvis Presley.
Samtidigt har Rebecka kastat ut sin man och undrar om det var så bra...

Det är förutsättningarna för Junk; Olle Svalanders debut som romanförfattare.

Olle Svalander (född 1969) är författare och frilansjournalist med uppdrag för tidningar, magasin och radio. Han har studerat litteraturvetenskap och teologi och fick sin första Elvis Presley-LP när han var sex år.
Olle Svalander är bosatt i Stockholm. Han har tidigare bott i Sundsvall där också Junk utspelar sig."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Tyckte den här boken verkade bra när jag läste om den. Men jag blev väldigt besviken på den. För trots att den var lättläst så har det tagit tid att läsa ut den. Och det var för att jag tyckte den var så tråkig. Tror inte ens att jag skulle ha gillat den om jag hade varit ett Elvis-fans, vilket jag absolut inte är. ///Bim.  

---------   

Betyg: 2 av 5.  

---------    


Jocke och Jenny.

image1180

image1181

Dagens Dagbok - Lördagen den 15 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som den nästan alltid gör när jag är ledig. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det fika och frukost, med nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp vid sextiden och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy skulle sova till tolv hade han sagt. Och Jenny och Jocke skulle också sova länge.


Jag brukar bara sova sex timmar per natt, men jag var så trött i går kväll, så jag somnade redan vid elvatiden. Det är väldigt ovanligt för att vara mig, jag brukar sällan somna före ettiden när jag är ledig. Så det blev åtta timmars sömn i natt.


Vid strax före nio så gick jag mot Centrum och till Solakuten. Solade där en halvtimme som vanligt. Det är så underbart skönt att ligga där och njuta av värmen och lyssna på musik.


Sen så gick jag till Åhléns. Där köpte jag en ram som jag ska ha till jobbet för att ha vårt mattants-fotografi i. Efter det så gick jag till Hemköp och köpte lite matvaror. Och sen så gick jag hem igen, och var hemma vid tiotiden.


När jag gick upp klockan sju, så var det strålande solsken. Och då kände jag för att ta en promenad, för det var hur länge som helst sen som jag promenerade. Tror att det faktiskt var över en månad sedan... Men sen när jag hade solat, då var det mulet, grått, mörkt, jätteblåsigt, och duggregnade... Så det blev ingen promenad i dag heller.


När jag kom hem igen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn förstås.


Vid strax före tolv så kom Jenny och Jocke upp. Och strax efter det så gick också Jimmy upp. De alla tre åt då frukost, och jag passade på att ta mig lite lunch då. Sen så satt vi en stund och pratade och fikade.


Dagens Outfit - 070915 - Utomhus.

image1179

Dagens Outfit - 070915 - Inomhus.

image1178


Dagens Dagbok - Fredagen den 14 september 2007 - Kvällen.

Jimmy, Jenny, och Jocke tog en sväng till Hemköp i Centrum och köpte lite gott att äta till kvällen. Och så åkte de till Videoaffären och hyrde en film. Det blev: "Mr Beans semester".


Vi satte oss sen alla fem uppe i vardagsrummet och tittade på filmen och åt lite gott.


Sen så skiljdes vi alla åt vid halvelvatiden. Borzko gick och la sig för att sova, han ska upp klockan sex i morgon för att jobba extra. Jimmy gick in på sitt rum, han var trött och skulle ligga i sängen och titta på teve, och sen sova. Jenny och Jocke gick in på Jennys rum.


Och jag tänkte nog nu lägga mig i sängen och läsa i min bok. Känner mig trött i kväll, orkar inte med vare sig teve eller dator. Ska läsa en stund och sen sova.


Fredags-Mys! :-D

image1177

Middag, fredagen den 14 september 2007.

image1175

image1176


Dagens Dagbok - Fredagen den 14 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag förstås på precis som vanligt. Jag plockade, donade, pysslade, grejade, pulade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning då. Jenny kom hem från skolan vid strax efter fyra. Vi satt sen en stund i köket och pratade.


Vid halvsextiden sen så kom Jocke hit direkt från sitt jobb. Och vid kvart i sex så kom Borzko hem från jobbet.


Vid sextiden sen så åt vi alla fem middag tillsammans. Det blev hämtpizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jag delade en pizza med Jenny, och så delade vi också på ett vitlöksbröd. Efter maten så fikade vi, och så satt vi och pratade en bra stund.


Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Vi andra fyra satt kvar vid köksbordet och pratade och höll på lite i våra datorer.


Dagens Jobb - Fredagen den 14 september 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag så skulle jag egentligen vara först halva dagen i skalen, och sen den andra halvan som andreman i lilla matsalen. Men dagen blev lite annorlunda för mig i dag.


Snurran var och jobbade fackligt även i dag. Och den som ersätter henne och lagar dietmaten när hon är borta, hon var sjuk i dag. Så husmor fick rycka in och laga dietmaten. Vår vikarie kom i alla fall och vikarierade, så vi blev tack och lov inte två man kort, utan en man kort.


Jag fick hoppa in och hjälpa till i köket. Bland annat så fick jag ta hand om potatiskokningen och så fick jag hjälpa till att plocka upp varor som kom. Jag var även behjälplig husmor och kokerskan med lite allt möjligt. Och de stunder när de inte behövde min hjälp så var jag på mina ordinarie platser.


Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och så salladsbuffén förstås.


Allt flöt ändå på bra i dag, trots personalbristen. Alla hjälptes åt och vi fick allt klart i tid. För mig blev det en kul och annorlunda dag. Roligt att göra lite annat, och att få hjälpa till i köket.


Och sen så blev det äntligen fredag eftermiddag och klockan två, och vi fick gå hem och ha helg!


Och i morgon är det FREDAG !!! :-D

Och i morgon är det FREDAG !!! :-D


image1173

image1174

(Bilderna lånade)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 september 2007 - Kvällen.

Sen så satt jag och läste i min bok, "Junk" av Olle Svalander, i nån timme. Vid sjutiden sen så tog Jimmy och jag en sväng till Centrum. Även i dag så var vi så sugna på nåt gott att äta, så Hemköp fick ett besök där vi inhandlade lite gott och onyttigt.


Borzko kom hem från jobbet ungefär när vi kom hem från Centrum. Han åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så tittade han på teve med mig en stund.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn och teven.


Jag flyttade upp till vardagsrummet vid åttatiden. Och så tittade jag på teve i två timmar. Först "Idol" och sen "Heroes".


Så här ska min nya tatuering se ut! ;-D

image1172


Så här har jag tänkt mig min nya tatuering. Eller förhoppningsvis en aning snyggare än min teckning! ;-) Det ska i alla fall föreställa två korsade flaggor. En Sverige-flagga och så en flagga med Stockholms Silhuett på. Typ Globen, Stadshustornet och Kaknästornet. Jag har lämnat en sån här teckning till hon som ska tatuera mig, och så ska hon rita något snyggt av det. Sen så ska den sitta på högra underarmens insida. Jag tror att jag kommer att bli väldigt nöjd med det. (Men som ni ser så är jag helt värdelös på att rita!)

Läs Jennys blogg i dag också! ;-D

Läs Jennys blogg även i dag! ;-)

I ett inlägg så berättar hon om hur hon och Jocke blev ihop. Hon fick en fråga om det i en kommentar, så hon skrev ett inlägg om det.
Läs inlägget här.

Här är en cool bild på en tvestjärt... *ryser*
Följ länken här.

Här är startsidan till Jennys blogg.
Länk.Och så lägger jag in gårdagens inlägg i repris här:

I dag har Jenny och Jocke varit ihop i två månader.
Läs det här inlägget där hon bland annat har skrivit om det.

Och ni har väl inte missat hennes senaste bildspel?
Här är länken till det.

Läs förresten hela hennes blogg!
Länk till startsidan finns här.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som jag nästan alltid gör här hemma på eftermiddagarna. Jag plockade, pulade, donade, grejade, pysslade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Först så satt vi och pratade en stund. Sen så åt vi middag. Och så satt vi och pratade en stund till. Vid femtiden sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så satt Jimmy vid datorn på sitt rum. Och jag satt i köket med min dator.


Jenny hade förmiddagspass i skolan i dag. Sen så stannade hon kvar i stan i ett par timmar. Och efter det så åkte hon hem till Jocke för att äta middag, vara där i kväll, och sova där i natt.


Dagens Jobb - Torsdagen den 13 september 2007.

I dag så var det en rätt så vanlig dag på jobbet. Samma arbetsuppgifter som i går, alltså först halva dagen i skalen, och sen andra halvan av dagen som andreman i lilla matsalen.


Snurran jobbade fackligt även i dag, så vår vikarie jobbade hos oss.


I dag så serverade vi tortellini, vegetariska med ost- och pizzasmak. Och så salladsbuffén förstås.


Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra i dag.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 september 2007 - Kvällen.

Jimmy och jag tog en sväng till Centrum vid halvsjutiden. Vi var så himla godissugna så vi var på Konsum och handlade en massa lösviktsgodis. Och så pantade vi massor med flaskor också.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och vi satt och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt han uppe i vardagsrummet med mig och tittade på teve.


Jag flyttade upp till vardagsrummet strax före åtta. Och så tittade jag först på "Idol" och sen på "Heroes".


Borzko gick och la sig vid halvtiotiden, för han ska upp vid halvfyratiden i morgon bitti.


Jimmy satt på sitt rum vid datorn större delen av kvällen. Sen vid halvtiotiden så åkte han iväg och hämtade Jenny på jobbet. Hon fick gå lite tidigare, så de var hemma igen båda två vid tiotiden.


"Hur litterär är du?"

Gjorde Webb-testet i Expressen i dag:
"Hur litterär är du?"
Och trots att jag läser mycket böcker, så är jag inte så litterär...
För så här blev resultatet:

"Du fick 14 av 28 möjliga.

14 rätt lyckades du skrapa ihop. Av 28. Knappt godkänt alltså, men kom ihåg att frågorna är svåra."

Här är länken om någon mer vill testa! ;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här på eftermiddagen och pysslade, pulade, grejade, plockade, donade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn förstås.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han och jag åt middag tillsammans då. Vi tog också en fika efter maten och satt och pratade en stund. Sen efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han vid datorn på sitt rum.


Själv så höll jag återigen på och fixade lite. Och sen när jag var klar så satte jag mig vid datorn i köket en stund. Läste bloggar och nyheter mest. Och bloggade förstås själv också.


Jenny kände sig lite bättre i dag, så hon har inte varit hemma. Hon hoppade över idrotten i skolan i dag, så hon hade bara ett par timmars skoltid på eftermiddagen. Sen så åkte hon direkt till McDonalds för att jobba ett pass mellan fem och tio i dag.


Tid bokad för Tatuering! :-D

Nu har både Jimmy och jag bokat tid för tatuering!

Jimmy ska göra en stor svart tribal på högra vaden den 12 oktober.
Han får den i 20-årspresent av mig och Borzko.
Det blir hans andra tatuering.

Jag ska göra en Sverige-tatuering på insidan av högra underarmen den 17 oktober.
Det blir min nionde tatuering.

Det är Mia på Flash Fighters i Aspudden som ska göra dem.

Vi längtar! ;-D

Här är en bild från Thailand i julas på de tatueringar som vi gjorde där.


image1171


Kolla in Jennys blogg!

I dag har Jenny och Jocke varit ihop i två månader.
Läs det här inlägget där hon bland annat har skrivit om det.

Och ni har väl inte missat hennes senaste bildspel?
Här är länken till det.

Läs förresten hela hennes blogg!
Länk till startsidan finns här.


Dagens Jobb - Onsdagen den 12 september 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag i lilla matsalen som andreman den andra halvan av dagen.


Snurran jobbade fackligt i dag, så vår vikarie kom och jobbade istället för henne.


I dag serverade vi soppa (grönsakssoppa), bröd (mjukt skivat bröd) och pålägg (skivad ost). Sen så serverade vi även lite rester: kokt ris, kalkonschnitzlar, och skinksås. Och så hade vi förstås också vår salladsbuffé som vanligt.


Inget speciellt hände i dag. Allt flöt på bara bra. Lite hektiskt som det brukar vara på onsdagar, men mycket bättre än i går.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 september 2007 - Kvällen.

Jag, Jimmy, och Jenny åkte iväg vid halvsextiden. Vi åkte först till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Sen så fortsatte vi till Älvsjö och hem till Maria och Patrik. Maria fyllde 23 år i dag, så vi åkte dit för att fira henne.


Sen så var vi där i ett par timmar och umgicks, åt, drack, pratade, skrattade, och hade det jättetrevligt. De flesta i Maria och Patriks släkt var där. Kul att träffas är det ju alltid.


Vid halvniotiden så åkte vi hemåt. Skjutsade hem Mamma och Pappa till Örby först, och så kom vi hem till Farsta igen vid niotiden.


Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade kommit hem från jobbet vid sjutiden. Men han hade ingen lust att stressa iväg och komma till oss då. Utan han var hemma och tog det lugnt istället.


Jenny och jag satte oss uppe i vardagsrummet och tittade på "Idol" från tidigare på kvällen, som jag hade spelat in. Jimmy satt på sitt rum vid datorn.


-------------  


Och tyvärr så fungerade inte Blogg.se alls mellan nio och halvelva i går kväll... Så därför bloggar jag det här i dag istället...


Här är några bilder från i går kväll.


image1165


image1166


image1167


image1168


image1169


image1170


Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 september 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon var hemma från både sin förmiddagsundervisning i skolan, och från jobbet på eftermiddagen och kvällen. Förkyld, ont i huvudet, ont i halsen, ont i ryggen, hosta, feber...


Men hon kände sig lite bättre när jag kom hem. Så hon följde med mig en sväng till Centrum. Väl där så köpte jag födelsedagspresent till min systerdotter Maria som fyller 23 år i dag. Fyra stycken pocketböcker blev det. Gick runt och kikade lite också. Och så handlade vi lite ätbart på Hemköp.


Hem igen sen och höll på med lite allt möjligt här hemma. Jenny satt vid sin dator. Sen så kom Jimmy hem från jobbet vid fyratiden. Jenny och Jimmy var så sugna på McDonalds-mat så de åkte iväg till Sköndal och handlade middagsmat där till dem. Själv så åt jag rester från kylen istället.


Efter maten så duschade både Jimmy och Jenny i tur och ordning och gjorde sig i ordning. Jag höll på med lite allt möjligt här hemma, och satt även lite med datorn. Och så gjorde jag mig i ordning inför att åka och fira dagens födelsedagsbarn.


Dagens Jobb - Tisdagen den 11 september 2007.

Jobbade precis som vanligt i dag också. I dag så var jag först i skalen halva dagen, och sen så var jag i lilla matsalen som andreman den andra halvan av dagen.


Snurran var sjuk i dag, men vår vikarie kom och jobbade, så vi blev fulltaliga i alla fall.


Vi serverade kalkonschnitzlar, kokt ris, och brunsås i dag. Vi hade även lite kycklingklubbor som vi också serverade. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé som vanligt.


Som alla tisdagar hittills den här terminen så kommer det jättemånga och äter samtidigt, så det var väldigt hektiskt ett tag.


Vår före detta chef, som numera är pensionär, kom och hälsade på oss i dag, och satt med oss och fikade på eftermiddagen. Alltid lika trevligt att träffa henne!


(Mobil-Blogg) Dagens Outfit! ;-D

200709111574.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens Outfit! ;-D

(Mobil-Blogg) Lilla stora Tufsan mår inte bra... Hoppas hon kryar

200709101573.jpg
(Mobil-Blogg) Lilla stora Tufsan mår inte bra... Hoppas hon kryar på sig till i morgon.

Dagens Dagbok - Måndagen den 10 september 2007 - Kvällen.

Jenny och jag gick upp till vardagsrummet vid sextiden. Hon låg i en av sofforna och vilade och tittade på teve. Jag satt mest med datorn och tittade också lite på teve.


Borzko kom hem igen vid sjutiden, och då gjorde han oss sällskap. Han läste lite i sin bok, och tittade även lite på teve.


Jimmy kom hem från körskolan vid halvniotiden. Sen satt han resten av kvällen på sitt rum vid datorn och teven.


Slökollade på lite allt möjligt först på teven som Jenny tittade på. Sen så tittade vi på "Nyberg & Törnblom" på TV 3.


Och nu är det strax läggdags.


Dagens Dagbok - Måndagen den 10 september 2007 - Eftermiddagen.

Efter jobbet så åkte jag till Älvsjö Station för att hämta upp Jenny där. Hon sov hos Jocke i går, och skulle egentligen ha gått i skolan på förmiddagen och sen ha jobbat på eftermiddagen och kvällen i dag. Men hon vaknade upp i morse och var sjuk. Förkyld med feber. Så hon sjukskrev sig från både skola och jobb. Och så sov hon kvar hos Jocke under dagen. Sen så åkte hon hem lagom så att jag kunde hämta henne vid pendeltåget.


Vi åkte sen direkt hem. Jenny gick och la sig direkt i sängen och vilade.


Borzko var hemma när vi kom hem. Han är ju för närvarande ledig på måndagar, eftersom han har lite för många övertidstimmar. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag. Och resten av dagen hade han tagit det lugnt och suttit och läst en hel del.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt och så varvade jag med stunder vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter halvfyra. Vid fyratiden sen så åt vi alla fyra middag tillsammans. Trevligt att sitta tillsammans alla fyra vid middagsbordet. Det är tyvärr inte så ofta det händer numer. Jenny satt bara med en liten stund, sen så gick hon och la sig i sängen och vilade igen. Vi andra tre satt kvar och pratade en stund.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen vid kvart över fem så åkte han iväg med bilen för att åka till Bilskolan för en teorilektion inför sitt lastbilskörkort. Han skjutsade även Borzko till hans jobb, på vägen till bilskolan, för Borzko skulle hämta hem sin lastbil tills i morgon.


Ännu en jättefint bildspel i Jennys Blogg! :-D

Nu har Jenny gjort ännu ett jättefint bildspel i sin blogg.
Kolla in massor med bilder på Jenny, Jocke, och Tindra från helgen som var.

Här är länken till det nya bildspelet med bilder från 8-9 september.Ni har väl sett hennes två andra bildspel som hon la in tidigare!?
Annars så kommer länkarna till de två här också.

Bilder från Jennys jobb på McDonalds i Västberga.

Bilder på Jocke och Tindra från Augusti.

(Ha ljudet på när ni kollar på bildspelen. För hon har lagt in musik till.)

En bra dag i går! ;-)

I går hade jag väldigt många läsare. Det var nog en av mina bästa dagar hittills. Inte den allra bästa, för jag vet att jag har haft över 700 läsare ett par gånger, och över 800 läsare åtminstone en gång.

Men en av de bästa dagarna blev det med:
622 antal unika läsare
25:e plats på Mest Aktiva-listan.
31 kommentarer (utom mina egna).
8 inlägg.
5 fotografier.
1 bild.

;-D

Veckans Vikt - Vecka 37 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 37 - 2007
10/09

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 36 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 36 - 2007
03/09 - 09/09

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Jobb - Måndagen den 10 september 2007.

Mobilen larmade klockan halvfem i morse, precis som alltid på arbetsdagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick hemifrån fem över halv sex. Åkte till jobbet och kom fram kvart i sex. Gick in, larmade av, bytte om till arbetskläder, och sen så började jag att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först halva arbetsdagen i skalen och fixar grönsakerna, och sen så ska jag egentligen vara andreman i lilla matsalen den andra halvan av dagen. Men det blev lite omflyttningar i personalstyrkan av lite olika orsaker, så jag jobbade i dag som försteman i lilla matsalen istället.


Vi serverade falukorv med potatismos i dag. Och så hade vi förstås vår fina salladsbuffé med massor av sorter också.


Allt flöt på bara bra i dag, och inget speciellt hände.


Dagens Dagbok - Söndagen den 9 september 2007 - Kvällen.

Kvällen fortgick precis som eftermiddagen. Jimmy satt på sitt rum och kollade på nerladdade serier. Och jag satt uppe i vardagsrummet och varvade datorn med boken.


En sväng till Centrum blev det också för lite inköp av gott att äta på kvällen.


Jenny var kvar hos Jocke hela dagen, och hos ska även sova där i natt också.


Teve en timme för mig blev det också. Jag tittade på "Ensam mamma söker" på TV3.


Och efter det så blev det återigen boken och datorn, och så blir resten av kvällen nu fram till läggdags.


Och i morgon är det då återigen och tyvärr redan måndag igen... :-(


Jimmy + lite gott att äta.

Det blev en sväng igen till Centrum för Jimmy och mig. Den här gången till Hemköp för att köpa lite gott att äta på kvällen.


image1161


För mig så blev det Crunchy Cheese Doodles + Glass, Ben & Jerrys Chocolate Therapy.


image1162


Nej, nu måste jag sluta att äta så mycket onyttigt! Jag skulle ju sluta med det från och med i måndags... Skulle ju bara äta nyttigt i sex dagar i veckan, och så äta onyttigt en dag i veckan. Men nu har jag ätit jättemycket onyttigt i tre dagar i rad... Så det blir inte kul att väga sig i morgon bitti... Jag har ju gått upp ett par kilo under sensommaren, som jag nu vill gå ned. Och det lär jag ju inte göra om jag fortsätter så här! Så nu måste jag ta och skärpa mig! ;-D


Middag på Burger King.

image1159

image1160

Dagens Dagbok - Söndagen den 9 september 2007 - Eftermiddagen.

Vi fortsatte vårt slappande alla tre. Jag och Borzko satt uppe i vardagsrummet i varsin soffa och läste i våra böcker. Jimmy satt nere i sitt rum och tittade på nerladdade serier.


Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg. Först så skulle han till OKQ8 och tanka bilen plus kolla luft, olja, vatten och allt sånt. Sen efter det så skulle han direkt hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Vid fyratiden så blev Jimmy och jag hungriga. Och eftersom vi som nästan alltid är lata och oekonomiska så blev det ingen matlagning i dag heller. Vi tog en sväng till Centrum och till Burger King där vi intog vår middag.


Väl hemma igen så blev det ett stort glas med kaffe choko för mig, och kaffe för Jimmy. Sen så satte sig Jimmy igen på sitt rum och fortsatte att titta på sina nerladdade serier i datorn kopplad till hans stora teve.


Jag satte mig återigen uppe i vardagsrummet. Varvade boken med datorn.


image1158


Och så var det då dags för en liten lista igen! ;-D

Den här listan hittade jag hos Hedgehog-Sara i dag, och jag snodde den direkt! ;-) Är det någon som känner sig manad, så häng på du också! ;-D

Tre saker som alltid finns i min...


Kyl:
Minimjölk, vaniljyoghurt, minilätta.

Frys: Isbitar, bröd, färdiga rätter.

Skafferi: Fun light, nescafé, fiberhavregryn.

Handväska: (Använder oftast inte väska, så det får bli i fickorna): mobiltelefon, lypsyl, nycklar.

Sminkväska: Mascara, kajal, ögonfransböjare.

Badrumshylla: Pincett, handcreme, hudlotion.

Tvättkorg: Vita kläder, röda kläder, rosa kläder. (Tvättar oftast svarta kläder)

Skohylla: Birkenstock, Puma-gympadojor, stövletter.

Förråd: (Källare): Åtta stycken däck (vinter/sommar), massor med väskor, bra-att-ha-grejer.

Hjärna: Familjen, bloggen, jobbet.

Jackficka: Lypsyl, mobil, kamera.

Kryddskåp: Salt, svartpeppar, kanel.

Trädgård/balkong: Trädgårdsmöbler, grill, blommor.

Barskåp: Rödvin, starköl, whiskey.

Köksbänk: Platteve, fruktskål, vattenkokare.

Fruktkorg: Röda äpplen, gröna äpplen, bananer.

Japp - man kan hålla på i all oändlighet ju :)


Aktiv Blogg-dag i går! ;-D

I går var jag verkligen flitig i blogg-världen!
Det blev sammanlagt 10 stycken inlägg under dagen.
Och jag fick 26 kommentarer.
(Mina egna svar inte inräknade då)
Jag la in 18 fotografier.
Och 5 andra bilder.
;-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 9 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som alltid. Men jag hade vaknat redan klockan sex och inte kunnat somna om, varför vet jag inte. Jag låg mellan sex och sju och verkligen försökte att sova, för jag kände mig fortfarande trött, men det gick inte.


Gick upp vid sjutiden. Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden.


Vid strax före nio så gick jag iväg till Solakuten i Centrum. Solade där i en halvtimme som vanligt, och det var också precis lika skönt som vanligt.


Hade kanske tänkt mig en liten promenad efter solningen. Men det regnade ju även i dag, så jag gick bara direkt hem efteråt.


Borzko var vaken och uppe när jag kom hem. Han hade vaknat och gått upp vid niotiden. Och sen så hade han duschat och gjort sig i ordning. Frukost åt han sen förstås också.


Ute var det mörkt, grått, mulet, trist, och regnigt... Både Borzko och jag kände oss verkligen slöa och slappa i dag, och kände inte för att göra någonting. Borzko erbjöd sig även den här söndagen att ta veckostädningen ensam i morgon när han har en ledig dag, och det fick han gärna göra för mig.


Så vi intog varsin vardagsrumssoffa och så satt/låg vi där och läste i varsin bok. Pratade förstås ibland också. Och jag varvade med datorn ibland också.


Jag läste ut boken: "Hej! Mitt namn var Elton Persson", och bloggade ett inlägg om den. Sen så började jag på boken: "Junk" av Olle Svalander.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och då åt Borzko och jag lite lätt lunch. Och så satt vi och fikade och pratade en stund alla tre. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Jimmy kände också för en slappardag i dag. Han festade ju i går, och kom hem vid halvfyratiden i natt, så han var väl lite slö. Han satte sig på sitt rum och satt och kollade i datorn på någon av de serier som han följer. Han laddar ju ner dem direkt efter att de har sänts i USA, och väntar ju inte som vi andra gör tills de sänds på teven i Sverige.


Borzko och jag gick återigen upp till vardagsrummet och fortsatte att läsa i våra böcker.


"Hej! Mitt namn var Elton Persson" av Martin Svensson.

image1157

---------    

Recension av boken: "Hej! Mitt namn var Elton Persson." av Martin Svensson. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"I Hej! Mitt namn var Elton Persson berättar Martin Svensson den både roliga och rörande historien om den unga popartisten Elton, som på kort tid blivit stjärna och flickidol. Han är gift med Någon, en annan lika framgångsrik skivartist, och nyinflyttad i en paradvåning på Östermalm i Stockholm. Där skulle sagan ha kunnat få sitt lyckliga slut, men Elton grips av vantrivsel och känner inte igen sig själv i bilden man ger av honom i media. Sprickan mellan artist och privatperson vidgas, och så sker även mellan man och hustru.

Denna fartfyllda berättelse ger många levande och inte sällan dråpliga inblickar i artistlivet, men är också en inträngande skildring av kändisskapets baksidor. Hej! Mitt namn var Elton Persson är även en kärlekssaga som verkligheten hinner ifatt. Martin Svensson har skrivit en bok som lyckas vara på en gång allvarlig och underhållande. Den för med sitt omväxlande livsberusade och insiktsfulla tilltal tankarna till en annan svensk generationsroman, Ulf Lundells Jack.

Martin Svensson är född 1978 i Kalmar men växte upp i Varberg och flyttade 1995 till Stockholm. Under åren 1997 till 2002 gav han som popartist ut fyra skivor och fick sitt stora genombrott i Melodifestivalen 1999. Därefter har han varit medlem i rockbandet Nina Rochelle och skrivit låtar till en rad andra artister. Hej! Mitt namn var Elton Persson är Martin Svenssons debutrroman."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


En helt värdelös bok i mitt tycke. Det var knappt att jag orkade läsa ut den. Men tack vare att den var så lättläst så gjorde jag ändå det.  ///Bim.  

---------   

Betyg: 1 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 8 september 2007 - Kvällen.

Vid sjutiden sen åkte jag och Jimmy iväg med bilen. Först så åkte vi till Älvsjö och hämtade upp Maria och Patrik. Maria är min systerdotter och Patrik är hennes fästman. Men Patrik är också Jimmys chef. Patrik har företaget City Consulting som är en firma som hyr ut personal. Jimmy är anställd där och för närvarande uthyrd till Hägerstens Brädgård.


Patrik hade bjudit sin personal till O'Learys i Heron City i Kungens Kurva för att se fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Och för att dricka öl, prata, och umgås. Och jag var snäll och körde dem dit. Jag släppte av dem där vid halvåttatiden och sen så åkte jag hem igen.


När jag kom hem så tog jag min dator och flyttade upp till vardagsrummet. Borzko satte sig i sovrummet och tittade på fotbollsmatchen på teven där. Själv så satt jag först och zappade runt mellan kanalerna i en timme. Och sen klockan nio så tittade jag på TV4 Film, och på den svenska filmen från 1999: "Vägen Ut". Den var lika bra nu som för åtta år sen.


Efter att filmen var slut vid elvatiden, och likaså fotbollsmatchen, så satt både Borzko och jag i vardagsrummet och slötittade på inget speciellt på teven. Jag höll på lite i datorn som vanligt också. Nu är det väl snart läggdags för oss båda två.


Fem sedda filmer under tiden 070814 - 070908.

Fem sedda filmer under tiden 070814 - 070908. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1152

"Dödligt Vapen 3"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image1153

"Shrek"
   ---    Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1154

"Shrek 2"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1155

"Van Veeteren - Svalan, katten, rosen, döden"
   ---   Betyg: 3 av 5  


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1156

"Vägen Ut"
   ---   Betyg: 4 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Lördagsgodis! ;-)

Och så var det dags för lördagsgodis då! ;-)
I dag så blir det chips, och så två sorters mjölkchoklad: digestive och daim.


image1151

Tindra och Jenny på McDonalds i dag.

Här är några bilder från vår fika på McDonalds i dag. Det blev bara Jenny och Tindra som kom med på fotografierna. Varken Jocke, Jimmy, eller jag kom med. Pepparkaksgubben från Shrek kom med bara.


image1143

image1144

image1145

image1146

image1147

image1148

image1149

image1150


Dagens Dagbok - Lördagen den 8 september 2007 - Eftermiddagen.

Vid strax före två så åkte jag och Jimmy iväg med bilen. Vi åkte till McDonalds i Västberga för att möta upp med Jenny, Jocke, och Tindra där. Jenny slutade att jobba klockan två i dag, och då skulle Jocke och Tindra möta upp med henne. Jag och Jimmy åkte då dit för att ta en fika med dem, och jag ville också träffa Tindra.


Vi satt och fikade och pratade i en timme ungefär. Det var ju Shrek-helg på McDonalds, så Tindra blev ansiktsmålad som Shrek också. Det var jättekul att få se och träffa Tindra, och hon är en jättegullig liten tjej. (Fotografier kommer i ett separat inlägg.)


Sen vid strax efter tre så gick vi alla därifrån. Jag och Jimmy körde Jenny, Jocke och Tindra till Ormkärr. Jockes syster bor där, och de skulle dit och hälsa på en stund. Sen senare så skulle Jenny med Jocke och Tindra hem och sova där i natt.


Jimmy och jag åkte sen direkt därifrån och ut till Länna för att storhandla på Willys. Cirka 1.100:- kronor handlade jag för i dag.


Kom sen hem vid strax efter fyra. Borzko var hemma då. Han hade kommit hem från jobbet vid halvtretiden. Vi packade upp alla varor och sen så åt vi tre middag. I dag blev det mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jag brukar nästan alltid ta sallad när vi äter mat därifrån, men i dag så blev det en vegetarisk pizza.


Efter maten så satte sig Jimmy vid datorn på sitt rum en stund. Borzko och jag satte oss i köket. Jag satt med datorn, och Borzko läste i sin bok.


image1141


image1142


(Det ser ju lite konstigt ut att vi sitter och äter ur pizzakartongerna... Men pizzorna på vår pizzeria är så otroligt stora, och vi har inga pizzatallrikar, utan bara vanliga middagstallrikar. Det går inte att äta de här pizzorna på de tallrikarna, för halva pizzorna hänger utanför då! Så vi äter hellre ur kartongerna! Så det är inte för diskens skull som vi gör det! Vi har ju faktiskt diskmaskin!)


Några fotografier från Jimmys mobil.

Fick några fotografier från Jimmys mobil som jag tyckte var bra. Först ett på mig när jag sitter med datorn i soffan uppe i vardagsrummet. Och så två stycken på Jimmys bil.


image1138


image1139


image1140

Dagens Dagbok - Lördagen den 8 september 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

I morse larmade mobilen redan klockan sex, trots att jag var ledig och då alltid brukar gå upp klockan sju. Men jag hade lovat att köra Jenny till jobbet, därför så gick jag upp klockan sex.


I går kväll så var jag helt slut. Jenny och Borzko gick ju båda och la sig redan vid halvtiotiden. Jag satt sen vid min dator en stund. Övergick sen till boken, men jag var så trött efter den här jobbiga veckan, så jag orkade inte läsa. Jag gick och la mig för att sova redan vid strax efter elva. Så jag sov nästan sju timmar i natt, och det tror jag att jag behövde.


Gick upp klockan sex i morse som sagt var. Åkte till McDonalds i Västberga och släppte av Jenny där som skulle jobba mellan sju och två i dag. Sen så åkte jag hem igen. Duschade då och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost med fika, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Efter det så höll jag på som vanligt här hemma. Jag plockade, pulade, fixade, pysslade, donade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Varvade lite med stunder vid datorn också. Bloggade tre inlägg bland annat. Läste lite grann i boken som jag håller på med också.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost och jag åt lite lätt lunch samtidigt med honom då. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och så satt han lite vid datorn en stund.


Buzzador-kampanj - Halstabletter, Wrigleys Extra Cool Pro.

Nu har jag rapporterat den första kampanjen som jag har varit med i som en Buzzador.
Det var halstabletter, Wrigleys Extra Cool Pro, i tre smaker.

Cirka tio personer fick vara med och dela på mina tabletter. Självklart så tyckte alla lite olika, men de flesta tyckte att alla tre sorterna var goda, och att citron var godast.

Jag tyckte att den Gula, Lemon Mint, var jättegod.

Den Blå, Strong Mint, och den Gröna, Eucalyptus Menthol, tyckte jag var ganska så goda, men lite för starka i min smak.

image1137

Jeans.

Fick ett ryck och gick igenom mina jeans nyss. Jag städade ju ur mitt klädskåp för lite drygt en månad sen, och då slängde jag massor med jeans. Jag har ju så svårt att slänga något, men Jenny hjälpte mig då att slänga bland annat alla fula och utsvängda jeans. Jag slängde också alla de jeans som var för stora för mig. Jag har ju gått ner ett tiotal kilo sedan jag hade dom, och jag vill inte ha dem kvar som reserv ifall jag går upp så pass mycket igen. För jag ska ju inte gå upp i vikt igen. Och om jag ändå gör det, ja då får jag väl köpa nya jeans.

Upptäckte i alla fall att jag har nio stycken par svarta och gråa jeans, och så har jag sex par blåa jeans. Och de är de som är hellånga. Jag har ju också ett antal kortare jeans, typ highwaterbyxor/clamdiggers/piratbyxor eller vad det nu heter. Och jag har ju också flera par jeansshorts.

Men nio par svarta/grå, och sex par blå, alltså sammanlagt femton par schyssta jeans som är i lagom storlek. Det borde jag väl klara mig på under hösten/vintern/våren!? Jag ska verkligen försöka att inte handla flera par nu...


image1135

image1136

Det regnar här i dag...

Här regnar det i dag... Och det har det gjort ända sen jag vaknade klockan sex i morse. Det regnar inte speciellt mycket, men tillräckligt mycket för att jag inte ska vilja ta någon promenad. Hade annars tänkt göra det  i dag, eftersom det var jättelänge sedan som jag promenerade. Det är ganska så varmt, fjorton grader, och det blåser ingenting. Men som sagt var, det regnar...

Hur är vädret hos er i dag? Och vad har ni för planer för dagen?

Jag ska bara slappa och ta det lugnt hela dagen och kvällen. Det behöver jag efter den här jobbiga arbetsveckan. Lite nytta blir det väl kanske gjort här hemma ändå. Ska kanske åka och storhandla lite sen också. Jag får se. Just nu så vill jag bara ta det lugnt här hemma. Fixa med lite allt möjligt, varva med datorn och kanske lite med boken, och lyssna på musik.

Här är ett fotografi över vår blöta uteplats. Och så är det Jimmys bil som står på gatan.


image1134

Dagens Dagbok - Fredagen den 7 september 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Liten stund vid datorn blev det också.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden, och då åt vi middag. Sen så kom Jenny hem från skolan vid femtiden, och då åt hon middag, och jag satt med henne och pratade.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åkte vi alla tre iväg med bilen. Först så körde vi till Högdalen och lämnade av Jimmy där hos en kompis. Han ville inte ha sin egen bil med sig, för han tänkte ta ett par öl under kvällen.


Sen så åkte Jenny och jag tillbaka till Farsta, och så stannade vi till i Centrum. Var på Apoteket först och köpte vitamintabletter till mig och Jenny. Sen så var vi på Åhléns. Jag köpte mig där en likadan liten väska som Jenny köpte i går. Och så köpte jag mig också en lite större handväska. Se fotografier i separat inlägg. Vi var också på Hemköp och köpte lite gott till kvällen.


Kom hem igen vid sjutiden. Borzko hade då kommit hem från jobbet, ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning.


Vi satte oss alla tre uppe i vardagsrummet vid sjutiden. Och så tittade vi på teve i två timmar. Först så tittade vi på en dokumentär som jag hade spelat in på Kanal 5 i går: "De nya alkoholisterna". Efter det så tittade vi på musiktävlingsprogrammet: "Doobidoo" på SVT 1.


Sen vid halvtiotiden så gick både Borzko och Jenny och la sig. Borzko ska, som vanligt, jobba extra i morgon och ska gå upp vid halvfemtiden. Jenny har ju haft en väldigt tuff vecka. Hon har jobbat fyra förmiddagar och börjat klockan sju, och sen gått eftermiddagarna i skolan. Så hon har gått upp före fem nästan varje dag. Och också sovit hos Jocke flera kvällar. Så hon var jättetrött och la sig tidigt. Hon ska ju jobba även i morgon, och börjar klockan sju då också.


Jag satt kvar uppe i vardagsrummet med datorn. Läste bloggar och nyheter och lite annat. Och så lyssnade jag på musik samtidigt.


Nu ska jag nog övergå till min bok en stund istället.


Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!


Här är tre fotografier från kvällen:


image1131

image1132

image1133


Dagens Shopping - 070907 - Två väskor.

Dagens shopping i dag, fredagen den sjunde september, blev två stycken svarta handväskor på Åhléns. En liten kuvertväska med lång kedja som också går att ta bort så man kan använda den som en liten kuvertväska. Och så en lite större typ vanlig hand/axelremsväska. Den mindre väskan kostade 150:- kronor, och den lite större kostade 200:- kronor.

image1128

image1129

image1130


Dagens Jobb - Fredagen den 7 september 2007.

Och i dag jobbade jag förstås också som vanligt. Samma arbetsuppgifter i dag också, först skalen och sen plocken.


Vi serverade pasta med skinksås i dag. Och salladsbuffén.


Snurran jobbade fackligt i dag också. Egentligen är det bara onsdagar och torsdagar som hon ska göra det. Men i dag var det en extradag. Vår vikarie kom och jobbade i dag också så vi var fulltalig personalstyrka.


I dag så kom väl våra matgäster lite bättre än i går. Så det var inte riktigt lika hektiskt som det har varit onsdag och torsdag. Men ändå så var det stressigt i disken, speciellt i slutet av dagen. Det är det alltid på fredagar, eftersom allt då ska diskas inför helgen.


Och så blev det då äntligen fredag klockan två, och HELG! Den här veckan har varit väldigt tuff och tung. Hoppas verkligen inte att hela den här terminen blir så...


Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 september 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så var jag bara hemma hela eftermiddagen. Höll på och fixade med allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn. Satte mig också och läste en stund i en ny bok: "Hej! Mitt namn var Elton Persson" av Martin Svensson.


Jimmy jobbade över i en timme, och så kom han hem vid halvfemtiden. Vi åt middag vid femtiden, och satt sen och pratade. Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden, och då åt hon middag. Jimmy och jag satt kvar med henne, och så satt vi alla tre och pratade till sextiden.


Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så åkte han iväg med sin bil för att träffa kompisar.


Jenny och jag gick en snabb sväng till Centrum, för hon skulle köpa en väska som hon hade sett ut förut.


Sen så höll Jenny på och fixade lite på sitt rum. Och jag satt vid datorn i köket. Läste lite till i min bok också.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då direkt, och vi satt och pratade en stund då också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid åttatiden så flyttade Jenny och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Och så kollade vi på teve också samtidigt. Det blev TV4, och först: "Idol" och sen: "Heroes". Borzko kom också och gjorde oss sällskap sen, men han läste i sin bok.


(Mobil-Blogg) Wiee!!! Jenny är hemma i kväll! ;-D

200709061501.jpg
(Mobil-Blogg) Wiee!!! Jenny är hemma i kväll! ;-D

Dagens Jobb - Torsdagen den 6 september 2007.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Och även i dag hade jag samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan: först i skalen med grönsakerna, och sen i diskrummet med diskplock och grovdisk.


I dag serverade vi hamburgare med bröd och massor med olika tillbehör. Potatismos hade vi också för dom som ville ha det.


Vår kollega som har varit sjuk kom tillbaka till jobbet i dag. Snurran jobbade på facket i dag, så vår vikarie var och jobbade hos oss.


De större barnen hade idrottsdag i dag, så det var ingen ordning på mattiderna alls i dag. Allt kom nästan samtidigt, så det var ett väldigt tryck i matsalarna. Och så är det ju alltid jobbigt när vi har hamburgare också, för det är ju väldigt populär mat.


I diskrummet hade jag och min kollega det lika jobbigt i dag som i går. Det var knappt att vi hann med, och ingen hade tid att komma och hjälpa oss. Men vi kämpade på och fixade det själva i alla fall.


Vi blev i alla fall klara med allt till slut, och kunde gå hem i tid.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 september 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och gick in en kort stund. Sen så gick jag till Centrum. Väl där så var jag i Läkarhuset och på ett besök hos min Gynekolog. Allt gick snabbt och bra.


Sen så var jag i Centrumet och handlade två böcker. En på Bokia och en på Åhléns. Se fotografier på dem i separat inlägg.


Gick sen hem, och strax efteråt så kom Jimmy hem från jobbet. Vi åt en tidig middag tillsammans, och sen så åkte vi iväg.


Vi åkte till tatueringsstudion i Aspudden där nu "min" tatuerare var tillbaka från sin semester. Jag lämnade en teckning på hur jag har tänkt mig min nya tatuering. Hon skulle tänka och fundera på den, och så ska vi höras om ungefär en vecka. Jimmy tittade ut vilken tatuering som han ska ha också. Men vi har inte beställt någon tid ännu.


När vi kom hem igen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så åkte han iväg för att möta upp med några kompisar. Själv så höll jag på med lite allt möjligt här hemma, och så småningom så hamnade jag med datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, vi hade en pratstund, han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så läste han i sin bok större delen av kvällen.


Själv så tittade jag två timmar på teve i kväll. Först så kollade jag på det andra programmet av "Idol", och sen så tittade jag på det första avsnittet av den nya serien "Heroes". Den serien kanske jag ska följa, den verkar rätt så cool och bra.


Nu är det snart dags att stänga igen datorn och krypa ner under täcket istället.


Dagens Shopping - 070905 - Två stycken böcker.

image1125

image1126


Dagens Jobb - Onsdagen den 5 september 2007.

Jobb förstås som vanligt i dag också. Och precis som i går så var jag även i dag första halvan av dagen i skalen och andra halvan av dagen i diskplock/grovdisk.


I dag serverade vi asiatisk gryta med ris. Och salladsbuffé.


Snurran jobbade på facket i dag, och en av kollegerna var fortfarande sjuk. Vår vikarie kom, men vi var ju då en personal för lite ändå.


Väldigt hektisk dag i dag, precis som i går. Onsdagar är den näst värsta dagen i veckan den här terminen, nästan lika jobbig som tisdagar. Och i dag hade vi ju inte Snurran hos oss, som alltid brukar rycka in och hjälpa till i disken när det är som värst. Så vi två som var i diskrummet i dag, vi fick jobba på av allt vi kunde för att hinna med.


Allt blev ändå gjort till slut, och inget speciellt hände i dag.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 september 2007.

På vägen hem från jobbet så stannade jag till i Centrum. Var inne på Hemköp och hämtade ut mitt paket från Adlibris. Fotografier på böckerna kan ni se i ett tidigare inlägg. 


Under hela eftermiddagen sen så höll jag på som jag nästan alltid gör: jag höll på här hemma och pulade, plockade, donade, pysslade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. När jag äter själv, så sitter jag alltid och läser under tiden jag äter. Antingen i en bok, eller så i min bärbara dator. I dag så satt jag läste bloggar i datorn under middagen.


Efter middagen så satt jag i köket med datorn och läste nyheter, krönikor, kolumner, och bloggar.


Vid sjutiden så kom både Borzko och Jimmy hem nästan samtidigt. Borzko hade jobbat länge som vanligt. Jimmy hade jobbat sina vanliga tider, och sen så hade han varit med på ett personalmöte på jobbet efter det.


Båda två åt middag när de kom hem. Vi satt sen alla tre och pratade en stund. Sen så gick de båda två in, i tur och ordning, och duschade och gjorde sig i ordning.


Jenny kom inte hem i dag. Hon jobbade först i morse och förmiddags. Sen så hade hon eftermiddagsundervisning i skolan. Och sen efter det så åkte hon direkt hem till Jocke och tillbringade kvällen där hos honom. Och hon ska sova där i natt, och åka direkt till skolan i morgon bitti.


Jag tittade på teve i en timme i kväll också, precis som i går. I kväll så blev det första programmet av "Idol 2007". Jag har nog tänkt mig att följa det under hösten.


Resten av kvällen så satt jag mest vid datorn.


(Mobil-Blogg) Dagens MMS från Jimmy! ;-D

20070904011.jpg
(Mobil-Blogg) Dagens MMS från Jimmy! ;-D

Dagens Shopping - 070904 - 12 stycken böcker från Adlibris.

image1120

image1121

image1122

image1123


Dagens Jobb - Tisdagen den 4 september 2007.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Och liksom i går så var jag även i dag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag serverade vi köttbullar och potatismos. Och så salladsbuffén förstås.


En av kollegerna var sjuk i dag, så vår vikarie kom och jobbade hos oss.


Väldigt hektisk dag i dag, precis som alla tisdagar har varit den här terminen. Men tack och lov så kom Snurran in i diskrummet och hjälpte oss under den värsta tiden.


Inget speciellt hände i dag, och allt flöt på bara bra.


Dagens Dagbok - Måndagen den 3 september 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag från jobbet. Han jobbar så mycket övertid, så han ska vara ledig på måndagarna ett tag framöver. Han hade varit snäll och tagit veckostädningen i dag. :-)

 

Vid halvtretiden så gick jag iväg till Centrum och till Solakuten. Solade en halvtimme som vanligt, och lika skönt som vanligt var det också.

 

Borzko hade under tiden åkt iväg med Volvon och tankat den och kollat luft, vatten, olja, och sånt på den.

 

Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han har nya arbetstider från och med i dag. Nu jobbar han mellan sex och tre varje dag.

 

Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han, jag och Borzko middag ihop vid fyratiden.

 

Efter middagen så åkte Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.

 

Jenny kom hem från skolan strax före halvsex. Då åt hon middag.

 

Jimmy stack sen iväg strax efter halvsex. Han åkte till Huséns Trafikskola i Huddinge för sin andra teorilektion i utbildningen för lastbilskörkort.

 

Borzko kom tillbaka från sin sväng till jobbet. Men han stack direkt iväg igen, fast nu med Volvon. Han skulle till Råsunda för att se fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK.

 

Jenny och jag satte oss i köket med våra datorer. Vi höll på med lite allt möjligt i datorerna och så pratade, pratade, pratade, och pratade vi. Jenny har ju inte varit hemma på tre dagar, så vi hade ju lite att berätta för varandra. Även om vi har pratat en hel del i mobilerna så är det ju inte riktigt samma sak.

 

Vid halvniotiden så kom Jimmy hem från körskolan. Han hämtade upp Jenny, och så åkte de till Hemköp i Centrum och handlade lite gott att äta. Men för en gångs skull faktiskt inte till mig, för nu ska jag verkligen försöka att inte äta något onyttigt i veckorna.

 
Sen så satt vi alla tre i köket. Jenny och jag satt med våra datorer. Jimmy satt och läste i sin körkortsbok. Jimmy åt chips, och Jenny åt ostbågar. Själv så åt jag en knäckebrödsmacka och ett äpple. ;-)  


Tevetittande i en timme blev det också. Vi tittade på: "Nyberg & Törnblom". Tyckte det var intressant att se eftersom jag nyligen läste Mia Törnbloms bok: "Självkänsla nu!".

 

Nu är klockan strax efter tio. Jag ska bara blogga det här och sen så ska jag förbereda mig för sängen.


Dagens Jobb - Måndagen den 3 september 2007.

Mobilen larmade klockan halvfem i morse, som alltid på mina jobbdagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åkte sen iväg till jobbet vid strax efter halvsex.

 

Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan i diskrummet och plockar disk och sköter grovdisken.

 

Vi serverade potatisbullar i dag. Och vi hade även blodpudding för dem som ville ha det. Och så vår salladsbuffé förstås.

 

En av kollegerna var sjuk i dag, så vår vikarie kom och jobbade hos oss.

 

Allt flöt på bara bra i dag och inget speciellt hände.


(Mobil-Blogg) Den här bilden fick jag som MMS av Jimmy i dag. Den%

20070903009.jpg
(Mobil-Blogg) Den här bilden fick jag som MMS av Jimmy i dag. Den är tagen på Hägerstens Brädgård där han jobbar.

Veckans Vikt - Vecka 36 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 36 - 2007
03/09

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 35 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 35 - 2007
27/08 - 02/09

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 2 september 2007 - Kvällen.

Sen så fortsatte jag med mitt slappande hela kvällen. Jag satt uppe i vardagsrummet i soffan med datorn i knäet större delen av tiden. Slötittade lite på teve gjorde jag också. Inte på något speciellt, utan mest zappande mellan kanalerna. Ett program som jag fastnade lite mer i var: "Ensam mamma söker". Och så åt jag Ben & Jerrys-glass och ostbågar.

 

Jenny var hos Jocke hela dagen i dag också. Och hon kommer inte hem i kväll heller, utan hon ska sova där i natt också.

 

Och i morgon är det ju då tyvärr måndag igen...


(Mobil-Blogg) Den här bilden skickade Jimmy till mig nyss som mms .

20070902008.jpg
(Mobil-Blogg) Den här bilden skickade Jimmy till mig nyss som mms .

Kvällens frosseri.

Nu ska jag frossa lite...
I kväll blir det Ostbågar och så
Ben & Jerrys Cookie Dough glass.


image1116

image1117


Dagens Dagbok - Söndagen den 2 september 2007 - Dagen.

I morse så sov jag en timme längre, ända till åtta. Jag vill ju gärna sova i ungefär sex timmar, och jag kom ju inte i säng förrän strax efter två i natt. Gick upp, duschade, och gjorde mig sen i ordning.

 

Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy hade tänkt sig att sova till tolvtiden, men han vaknade redan vid halvtio och kunde inte somna om. Så även han gick upp, duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost.

 

Vid strax före elva så gick Jimmy och jag till Centrum. Där var vi på Phone House och så köpte sig Jimmy en ny mobil. Det blev en likadan som jag har, en Nokia N95.

 

Sen så blev det allmänt slappande för oss alla större delen av dagen. Vi satt alla tre upp i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Jimmy höll på med sin nya mobil, och även i sin dator. Jag satt mest med min dator. Och så lyssnade vi alla på musik förstås.

 

Vid tretiden sen åkte Borzko iväg. Han skulle hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag satt kvar och slappade i vardagsrummet en stund till. Sen vid fyratiden så gick vi återigen till Centrum. Där var vi på Burger King och åt middag. Sen så var vi en sväng in på Konsum och handlade lite.

 

Väl hemma igen så satt vi återigen i vardagsrummet och slöade. Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg hem till en kompis.

 

Jag fortsatte med att sitta i vardagsrummet och läsa allt möjligt i datorn, och lyssna på musik.


Dagens Dagbok - Lördagen den 1 september 2007 - Andra halvan av dagen.

Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg som planerat vid kvart över fem. Jenny skulle ju inte med eftersom hon var hemma hos Jocke och hjälpte honom med hans flytt. Vi hämtade upp min Mamma och Pappa i Örby, och sen så åkte vi till Sätra.

 

Festen var i Sätra Båtklubbs lokal, och det var cirka 55 personer där. Och festen var en 100-årsfest, för det var fest både för min syster som fyller 50 år i november, och för en av hennes kompisar som fyllde 50 år i augusti.

 

Välkomstdrink först. Sen så satte vi oss till bords och åt en mycket god förrätt med någon sorts laxröra på mörkt bröd och med grönsaker. Till varmrätt så blev det rostbiff med potatisgratäng och så sallad till. Valfri dricka till, rödvin, vitt vin, öl, alkoholfritt. Efterrätten var fruktsallad med grädde. Och sen var det kaffe, choklad, och valfri dricka till. Jimmy hjälpte till lite med servering och service, eftersom de andra ungdomarna som var där gjorde det, bland annat hans kusiner.

 

Ett tvåmannaband stod för musiken hela kvällen. Mycket bra och mycket trevliga var de. Under middagen så sjöng vi en massa sånger ur ett häfte. Och bandet spelade också en del. Både femtioåringarna blev också utsatta för sånger och andra upptåg. Diverse tävlingar hade vi också. Bland annat en musiktävling där man skulle gissa låtarnas namn efter att ha hört lite av introt. Det var jätteroligt.

 

Efter maten så röjdes några bord undan, och sen så blev det dans resten av kvällen. Bandet spelade blandat musik, och jag tror faktiskt att precis alla gästerna var uppe och dansade. Jag dansade nästan hela tiden. Vi hade jätteroligt, och det var jättebra musik.

 

En liten incident inträffade tyvärr under kvällen, men det är ingenting som jag vill skriva om här. Och allt löste sig ändå till det bästa till slut.

 

Klockan ett så slutade bandet att spela, och då blev det inspelad musik istället. Folk gick hem vartefter, och vid halvtvå så åkte vi hem. Jag körde ju bil som vanligt. Vi körde hem min Mamma och Pappa till Örby, och vid tvåtiden så kom jag, Borzko, och Jimmy hem till Farsta. Sängen direkt blev det förstås för oss alla tre då.

 

Det var en mycket lyckad fest tycker jag. Jag tror nog att alla gäster tyckte att det var en trevlig kväll. Och jag tror nog att de båda 50-åringarna var mycket nöjda med sin kväll.

 

Tack Anette för en jättetrevlig kväll! :-D

 

Jag lägger här in åtta stycken fotografier. Det blev inte så många bra kort från kvällen. Jag tog inte så många. Jimmy tog en del, men han är inte så van vid min kamera, så de blev inte så bra. Och jag vill inte heller lägga in kort på vissa som jag inte riktigt vet vad de tycker om det. Men några stycken hyfsade kort kommer här.


image1106

image1107

image1108

image1110

image1112

image1113

image1114

image1115


Dagens Dagbok - Lördagen den 1 september 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost med fika och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy sov och skulle sova till tolv hade han sagt. Jenny sov hemma hos Jocke i natt, så hon var inte hemma.

 

Jenny skulle egentligen ha jobbat i dag. Men hon tog ledigt, och hjälpte istället till när Jocke flyttade.

 

Vid strax före halvtio så gick jag iväg till Centrum. Vad jag handlade finns i ett separat inlägg. Kollade runt på lite allt möjligt också innan jag gick hem igen vid halvelvatiden.

 

När jag kom hem igen så satte jag mig vid datorn en stund. Och så höll jag som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma.

 

Vid strax efter tolv så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och jag åt lunch och tog en fika. Och så satt vi och pratade en stund.

 

Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så stack han iväg, vid halvtvåtiden, med bilen hem till en kompis.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvtretiden. Han duschade då. Och sen så gick han och la sig och sov en stund.

 

Jag fortsatte att varva lite fixande här hemma, med stunder vid datorn.

 
 

Nu är klockan snart halvfem. Borzko skulle gå upp vid halvfemtiden och sen ska han göra sig i ordning. Jimmy skulle komma hem vid halvfemtiden och ska då också göra sig i ordning. Jag ska lämna datorn och gå och göra mig i ordning.

 

Sen vid kvart över fem så ska vi alla tre åka iväg. Vi ska hämta upp min Mamma och Pappa i Örby. Och sen så ska vi vidare till min systers femtioårsfest. Hon ska ha festen ihop med en kompis som också fyller femtio. Så vi blir visst cirka femtio personer på festen. Jenny kommer tyvärr inte med. Hon valde att vara med på Jockes flytt i dag istället.


Besöksstatistik - 2007 - Augusti.

Besöksstatistik - 2007 - Augusti.

I Augusti hade jag i genomsnitt:

447.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i augusti: 550.
Lägsta antalet läsare på en dag i augusti: 306.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under Augusti månad 2007.

Lite statistik:

Under Augusti månad 2007 har jag bloggat 166 inlägg.

Det gör i snitt 5 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 2, flesta på en dag: 11).


Dagens Shopping - 070901 - Cardigan, ljung, kajal, parfym.

Dagens Shopping i dag, lördagen den 1 september blev:


En cardigan till Jimmy. (Jag hade lovat att köpa en ny till honom, eftersom jag hade lyckats krympa en i tvätten!) Det blev en grå, med lite svarta detaljer. Och på båda armbågarna så är det svarta dödskallar. Köpt på Åhléns för 300:-


image1100


image1101


Två stycken ljung-blommor till uteplatsen köpte jag på Torget. 50:- kronor för två.


image1102


image1103


En ny kajalpenna blev det. En svart, märke Isadora. Köpt på Åhléns för 65:- kronor.


image1104


Tre stycken Date-parfymer för 52:- kronor styck på Åhléns.


image1105

RSS 2.0