Dagens Låt - 090331 - Stone Temple Pilots med "Plush" - 2008.


Dagens Låt - 090331 - Stone Temple Pilots med "Plush" - 2008.


Bra låt! 

Dagens Dagbok - Tisdagen den 31 mars 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev sen som vanligt lugn och skön.


Borzko satt och läste i sin bok först. Och sen så gick han och la sig för att sova redan klockan halvåtta, för han ska upp redan klockan halvtvå i natt.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Men den största delen så satt jag vid datorn. Först i köket, och sen på Jimmys rum.

VÅR !!! VÅR !!! VÅR !!!


Ja, i dag så var det den första riktiga VÅR-dagen för mig! Jag har inte känt så någon dag tidigare. Men i dag så var jag på min första VÅR-promenad. Det var cirka elva grader varmt, ganska så soligt, och ganska så blåsigt. Och jag gick i ungefär en timme runt omkring i Farsta.

Jag letade som sjutton efter tussilago på mina specialställen, och jag hittade hela tre stycken små nyuppkomna tussilago! Först fotade jag dom på plats, och sen så plockade jag dom och fotade dom. Jag skickade ett "Krya på dig"-MMS till Jenny med dom små söta blommorna. Och sen så gick jag hem till min Mamma och Pappa och överlämnade dom.Och i dag så blev det även årets första glass utomhus! Självklart så valde jag en av årets nyheter, och det blev en Nogger Mint. Och jag tyckte att den var jättegod!Fotograferade även några fler vårblommor, snödroppar och krokus.Dagens Dagbok - Tisdagen den 31 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och även i dag så var både Borzko och Jimmy hemma när jag kom hem. Borzko hade en ledig dag till i dag, eftersom han jobbar på lördag. Och Jimmy var även i dag ledig på grund av arbetsbrist.


När jag kom hem så gick jag nästan direkt iväg ut på en promenad. Riktigt vårväder ute! Ganska så soligt, ganska så blåsigt, och cirka elva grader varmt.


Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Fotograferade lite vårtecken på vägen också. Och jag hittade även årets första tussilago! Tre stycken hittade jag, och dom gick jag hem till min Mamma och Pappa med. Mamma blev jätteglad över dom.


Årets första glass utomhus blev det också i dag. Och jag var in i Centrum och gjorde ett ärende till en kollega på jobbet.


Kom hem vid fyratiden igen. Och då åt Borzko, Jimmy, och jag middag tillsammans. En fika efteråt blev det också, och vi satt och pratade en bra stund sen.


Borzko stack sen iväg till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Och Jimmy satte sig framför datorn.


Jag höll på med diverse hushållsgöromål här hemma.


(Några fotografier från eftermiddagens första VÅR-promenad kommer i ett separat inlägg lite senare.)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 31 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag, alltså förberedde matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


En av kollegerna som var sjuk i går var tillbaka i dag. Men den andra var fortfarande sjuk. På tisdagar så är vi ju alltid en personal mer, så det blev då ingen personalbrist i dag.


Vi serverade couscouspytt med kyckling i dag. Och vår salladsbuffé.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.


"I den innersta kretsen" av Viveca Sten - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "I den innersta kretsen" av Viveca Sten (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Startskottet till Gotland Runt avfyras utanför Sandhamn en solig julidag. En stor Swanbåt ligger längst fram, men plötsligt faller den av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.


Offret visar sig vara Oscar Juliander, framgångsrik seglare och vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. På ytan en känd och etablerad advokat, men skenet bedrar.


Thomas Andreasson och hans poliskolleger börjar kartlägga Julianders liv, och de förs in i överklassens salonger bland hemligheter och lögner. Med sina juridiska kunskaper ser Nora Linde de dolda sambanden. Samtidigt försöker hon att hålla ihop ett alltmer ansträngt äktenskap.


Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter.


I den innersta kretsen
är den andra fristående delen i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektör Thomas Andreasson och hans barndomsvän juristen Nora Linde. Den första delen, I de lugnaste vatten,har med sin blandning av deckarintrig och levande skildringar av skärgård och vardagsliv blivit en stor framgång. Nästa år ges den ut även i Tyskland och i Danmark.


Viveca Sten är chefsjurist på Posten och har tidigare givit ut flera juridiska fackböcker. Hon bor utanför Stockholm med man och tre barn. Sedan hon var liten har hon tillbringat somrarna på Sandhamn, där hennes släkt har haft hus i flera generationer. Våren 2008 debuterade hon på Forum med I de lugnaste vatten."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs först det här inlägget om Viveca Stens första bok: "I de lugnaste vatten".

Och sen vill jag bara tillägga att den här boken, Viveca Stens andra bok: "I den innersta kretsen" var precis lika bra!  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090330 - Caroline af Ugglas med "Så gör jag det igen" - 2009.


Dagens Låt - 090330 - Caroline af Ugglas med "Så gör jag det igen" - 2009.


Titellåten från Caroline af Ugglas nya CD-skiva. Och en av låtarna som hon ska sjunga på konserten i Berwaldhallen den tionde maj, och vi i kören ska köra bakom henne då.

Dagens Dagbok - Måndagen den 30 mars 2009 - Kvällen.

Vid halvfemtiden så stack jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan. Och så åkte jag till Skanstull. Där mötte jag upp med syrran, och så gick vi till Frans Schartaus Gymnasiums Aula för att gå på "Kör för alla!".


Vi var som vanligt där bland dom första, och vi fick som vanligt våra favoritplatser längst fram. Och så satt vi och pratade i en timme tills det började.


Sen så sjöng vi först den ordinarie tiden på en timme och en kvart. Plus lite extra tid i en kvart.


Vi övade på alla låtar som vi ska ha på vår konsert i Berwaldhallen den tionde maj. Och vi övade på låten som vi ska sjunga när Tommy Nilsson kommer på besök. Och vi övade även på flera av Carolines låtar som vi ska köra på under konserten.


Precis lika roligt som vanligt var det. Och tiden gick alldeles för fort som vanligt. Vid åttatiden så var det slut, och syrran och jag sa hej då och skiljdes åt. Hon tog sin bil och åkte hem, och jag åkte tunnelbanan hem till Farsta.


Jag läste ut boken: "I den innersta kretsen" av Viveca Sten på vägen hem.


När jag kom hem så blev det ett stort glas te och en pratstund med Borzko och Jimmy.


Borzko och Jimmy hade varit och tvättat bilen, för den var väldigt smutsig sen Jimmy hade den ute på landet i helgen. Sen så hade dom varit och handlat en hel del matvaror. Och dom hade också varit och handlat en elsladd till mig till min dator, för den gamla hade nästan gått av.


Efter fikastunden så satte sig Borzko och tittade på teve. Jimmy satte sig framför sin dator. Och jag satte mig med min dator.

Dagens Dagbok - Måndagen den 30 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Och Jimmy var ledig på grund av arbetsbrist. Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen i dag.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt även en stund vid datorn.


Vid fyratiden sen så åt vi alla tre middag tillsammans. Och efter det så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till "Kör för alla!".


Dagens Dagbok - Måndagen den 30 mars 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så "dukar" jag, alltså förbereder alla tre matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så är jag andreman i stora matsalen.


I dag så ringde två av kollegerna och sjukanmälde sig... Men en annan av kollegerna, som egentligen är ledig på måndagar, kom in och jobbade, så vi blev bara en personal för lite.


Jag hjälpte till lite i disken under lunchserveringen också, eftersom det blev där som det fattades en personal.


Vi serverade kalops med kokt potatis i dag. Och vi hade även några bleck ris som rest för dom som hellre ville ha det. Och så hade vi ju givetvis också vår fina salladsbuffé.


Allt flöt på rätt så bra i dag, trots personalbristen. Alla hjälptes åt, så vi fick allt klart ändå.


Vi fick glass, sorbet, och kakor till eftermiddagsfikat i dag, eftersom en av kollegerna fyllde fyrtio år i dag, och bjöd på det. Vi uppvaktade henne med present också. Och så uppvaktade vi även en annan av kollegerna som fyllde femtio år för ett par veckor sen, men då var hon ledig och på resa.

Veckans Vikt - Vecka 14 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 14 - 2009
30/03

60,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 13 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 13 - 2009
23/03 - 29/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------  


Veckans Steg - Vecka 13 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.375.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 392.

Fettförbränning: 21.5.

Kilometer: 8.30.


Tisdag:

Antal Steg: 5.566.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 238.

Fettförbränning: 12.9.

Kilometer: 4.45.


Onsdag:

Antal Steg: 9.683.

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 383.

Fettförbränning: 21.0.

Kilometer: 7.74.


Torsdag:

Antal Steg: 9.910.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 393.

Fettförbränning: 21.5.

Kilometer: 7.92.


Fredag:

Antal Steg: 5.881.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 242.

Fettförbränning: 13.2.

Kilometer: 4.70.


Lördag:

Antal Steg: 9.722.

Antal Snabba Steg: 2.566.

Antal Minuter Snabba Steg: 27.

Kaloriförbränning: 353.

Fettförbränning: 20.1.

Kilometer: 7.77.


Söndag:

Antal Steg: 876.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 38.

Fettförbränning: 2.1.

Kilometer: 0.70.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 52.013.

Antal Snabba Steg: 2.566.

Antal Minuter Snabba Steg: 27.

Kaloriförbränning: 2.039.

Fettförbränning: 112.3.

Kilometer: 41.58.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 7.430.

Antal Snabba Steg: 366.

Antal Minuter Snabba Steg: 3.8.

Kaloriförbränning: 291.

Fettförbränning: 16.0.

Kilometer: 5.94.


Dagens Dagbok - Söndagen den 29 mars 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev ungefär som tidigare under dagen, fast inget hushållsgöromålsfixande, och inte heller något sjungande.


Utan jag satt mest och läste i boken: "I den innersta kretsen" av Viveca Sten. Och så varvade jag med lite bloggläsning och nyhetsläsning.


Jimmy är på väg hem från Norrtälje nu, och kommer nog hem framåt tiotiden. Och Borzko är hemma hos sin Mamma, och kommer nog hem ungefär samtidigt.
Och så är det redan måndag i morgon igen...

Jobbet: :-(

Kören: :-)


Dagens Låt - 090329 - "Kör För Alla!" med Caroline af Ugglas med "Forever Young" - 2008.


Dagens Låt - 090329 - "Kör För Alla!" med Caroline af Ugglas med "Forever Young" - 2008.

Det här är "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl, som framför "Forever Young" i Berwaldhallen i maj 2008.

Om sex veckor så står jag där och sjunger! ;-D Det ska bli otroligt roligt och spännande! :-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 mars 2009 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen så fortsatte min slappa och sköna innedag. Jag sjöng lite till och tränade på låtarna till "Kör för alla!". Jag läste i min bok: "Avvägar" av Tawni O'Dell, och läste också så småningom ut den. Jag satt lite med datorn och läste bloggar och läste nyheter. Och jag höll på och fixade och grejade med diverse hushållssysslor här hemma.


Borzko kom hem från gymmet vid strax efter halvett. Han åt då lunch, och vi tog ytterligare en fika tillsammans. Sen så satte han sig och läste, först i Aftonbladet, och sen i sin bok. Vid strax före halvtre så stack han sen iväg igen. Först så skulle han på ett möte i vår Bostadsrättsförening. Och sen så skulle han åka direkt hem till sin Mamma efter det, på sitt vanliga söndagsbesök.


Vid tretiden så satte jag igång teven, och så tittade jag på "Robinson" som jag hade spelat in i går. Sen när det var slut, så stängde jag av teven, och fortsatte liksom tidigare med hushållssysslor, datorstunder, och körsångsträning.


Middag åt jag för mig själv vid femtiden. Och efter det så började jag att läsa i ny bok: "I den innersta kretsen" av Viveca Sten.

"Avvägar" (Back Roads) av Tawni O'Dell - 2000 - Bok---------    

Recension av boken: "Avvägar" (Back Roads) av Tawni O'Dell (2000) (Genre: Skönlitteratur)

---------   


"Avvägar är en mörk och intensiv skildring av en ung mans liv i "det andra Amerika". Vi befinner oss i vid sidan av allfarvägen i Pennsylvanias bergstrakter, bland nerlagda gruvor och människor "som har vapenskåp i stället för bokhyllor i vardagsrummet". Berättare är 19-årige Harley, har står ensam som familjeförsörjare med tre små systrar efter att fadern har blivit skjuten till döds av deras mor. Det ligger mörka familjehemligheter, våldsamma erfarenheter och psykologiska trauman bakom vad som har skett. Gradvis nystas det egentliga händelseförloppet upp både inför Harleys och läsarens ögon. Det förflutna kommer att också att spela in i Harleys förhållande till den melankoliska Callie, den kvinna som han inleder ett hett och hopplöst förhållande med.


Romanen är spännande, våldsam och frispråkig, men mitt i allt det brutala finns det en sorts vildsint humor. Harleys person är både frånstötande och djupt rörande, men både han och hans systrar engagerar läsaren oupphörligt.


Den amerikanska utgåvan har blivit en mycket stor framgång, inte minst genom lansering via Oprah Winfreys bokklubb."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket bra och lite annorlunda bok. Handlar om en lite udda familj i ett fattigt gruvsamhälle i USA. En så kallad "White Trash"-familj i Pennsylvania. Trots att boken är både våldsam, sorglig, och gripande, så är den också väldigt roligt skriven. Och har också vändningar som man inte räknar med. En klart annorlunda bok, som jag verkligen kan rekommndera. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Söndagen den 29 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, sommartid. Vi ställde om alla klockor i går kväll/natt innan vi somnade, så egentligen så var ju klockan faktiskt bara halvsju när jag vaknade.


Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det ett stort glas kaffe tillsammans med lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick då sina morgonbestyr. Efter att han var klar så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.


Sen när vi var klara så gick Borzko iväg även i dag till Farstahallen för att träna. Själv så funderade jag på ge mig iväg ut på en promenad. Men latmasken vann även i dag över hurtbullen, så jag bestämde mig för en innedag med mycket nöje och lite nytta.


Började med att hålla med lite allmänna hushållsgöromål här hemma. Sen så satte jag mig vid datorn med texter och låtar från "Kör för alla!" och så satt jag och tränade och sjöng ganska så länge.

Dagens Dagbok - Lördagen den 28 mars 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med fyra fotografier).

Eftermiddagen och kvällen blev nästan exakt som jag skrev om i inlägget: "Bloggfritt i eftermiddag och förmodligen också i kväll."


Borzko och jag gick iväg till Mamma och Pappa vid halvtvåtiden. Vi fikade och satt och pratade en stund när vi kom dit.


Sen så hjälpte vi dom med lite grejer. Borzko satte upp en gardinstång och en sänglampa bland annat. Jag hjälpte Mamma att lägga upp hennes nya gardiner och sen sätta upp dom. Jag hade också lite instruktion på deras tvättmaskin.

Borzko och jag var en sväng till Centrum också för att köpa lite smågrejer som vi behövde för att hjälpa dom med vissa grejer.


Vid halvfemtiden var vi klara med allt som vi hade tänkt oss att göra i dag. Då gick Pappa och Borzko till Pizzerian i Centrum och köpte pizzor.

Efter maten så fikade vi också. Och sen efter det så tog vi fram kortlekarna, och så spelade vi Canasta.

Den första omgången vann jag och Mamma. Och den andra omgången vann Borzko och Pappa. Den tredje omgången hann vi inte spela klart, men den ledde Borzko och Pappa när vi slutade att spela. Vi hann inte spela klart den, för både Borzko och Pappa ville titta på VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Portugal.

Vid halvtiotiden så gick sen Borzko och jag hem. Borzko satte sig framför teven för att titta på fotbollen. Och jag satte mig med datorn i knäet istället, och hörlurarna på mig. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och så lyssnade jag på musik förstås.


Men snart så ska jag nog ta och lämna datorn, och lägga mig i sängen och läsa i min bok istället. Håller fortfarande på med "Avvägar" av Tawni O'Dell.


Sommartid.
Ni glömmer väl inte att ställa fram klockorna i natt?
Klockan två så blir ju klockan tre.

Bloggfritt i eftermiddag och förmodligen också i kväll.

Vid tvåtiden så går Borzko och jag hem till min Mamma och Pappa. Vi ska hjälpa dom med några saker. Bland annat så ska vi sätta upp en gardinstång och en sänglampa. Vi ska också hjälpa dom med deras tvättmaskin, och också förmodligen gå ner och ge dom lite råd i tvättstugan. Lite annat pyssel blir det också.

Sen så stannar vi där och äter middag tillsammans. Förmodligen blir det pizza och sallad från närmaste pizzeria.

Och sen i kväll så ska vi spela kort. Canasta som vanligt förstås.

Så det blir inget bloggande i eftermiddag, och förmodligen inte heller i kväll. Det beror ju förstås på hur sent vi kommer hem.

Ha en trevlig lördagseftermiddag och lördagskväll allihopa! :-D


Dagens Låt - 090328 - Eric Carmen med "All By Myself" - 1975.


Dagens Låt - 090328 - Eric Carmen med "All By Myself" - 1975.

Dagens Låt i dag blir en tjugofyra år gammal klassiker med Eric Carmen. Laila och Tobias dansade ju sin showdans till den låten i går, och jag blev så sugen på att höra originalet. Jag kommer ihåg att jag älskade låten otroligt mycket när jag var fjorton år! :-D (Celine Dion gjorde en cover på låten 1996, men originalet är mycket bättre!)

Dagens Shopping - 090328 - Böcker från Adlibris + Tulpaner.


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en fika och nyhetsläsning i datorn. Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. Efter att han var klar så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund i köket.


När vi sen var klara så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Och jag gick iväg till Centrum för att shoppa.


Jag gick runt i Centrum lite överallt och tittade i en hel del affärer. Jag köpte några saker till Jenny som jag hade lovat henne att göra. Och jag köpte några saker till min Mamma som jag hade lovat henne att göra. Jag köpte även tulpaner att ta med mig till min Mamma och Pappa när jag ska dit senare i dag. Och jag köpte också tulpaner till mig själv. Hämtade också ut ett bokpaket på Hemköp från Adlibris.


När jag kom hem sen så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma. Och varvade lite med datorstunder.

Dagens Dagbok - Fredagen den 27 mars 2009 - Kvällen.

Sen vid sextiden så satte jag mig uppe i vardagsrummet tillsammans med daton och boken: "Avvägar" av Tawni O'Dell. Och så varvade jag bokläsning med datorstunder.


Vid halvåttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Tretton timmars jobb i dag blev det för honom.


Jimmy var bara hemma en kort stund, och packade en väska med lite grejer, och så stack han iväg vid åttatiden igen.


Han lånade vår bil, och så åkte han iväg för att hämta upp fyra kompisar. Sen så skulle dom vidare alla fem upp till en kompis föräldrars landställe i Norrtäljetrakten.


Det kändes ju inte så jättebra när han åkte iväg med bilen i snöstormen och halkan... :-(


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag förstås på Finalen i "Lets Dance". Den har jag ju redan bloggat om i ett flertal inlägg.


Åt och drack en massa gott till gjorde jag förstås också. Och jag satt även med datorn i knäet ibland.


Borzko jobbade jättesent i dag, och kom inte hem förrän vid halvelvatiden. Han duschade bara då, och gick sen och la sig direkt. Han var helt slut efter den långa dagen, och efter körandet i snöstormen.


När "Lets Dance" var slut, så satte jag mig med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid halvettiden så ringde Jimmy och sa att dom var framme på landstället. Dom hade ätit och handlat på vägen också, och så tog det ju tid att köra i det dåliga vädret. Jätteskönt att få veta att han var framme och i trygghet. :-)


Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite innan det är sovdags.


Dagens Låt - 090327 - Fall Out Boy med "I Don't Care" - 2008.


Dagens Låt - 090327 - Fall Out Boy med "I Don't Care" - 2008.


Ännu en bra låt som ofta spelas på Bandit Rock 106,3.

Bim Frågar - 33 - 090327 - Earth Hour.Bim Frågar - 33 - 090327.

Bim Frågar Om: "Earth Hour".

Nu är det dags för en "Bim Frågar" igen!
Tre månader sen senast!

Kommer du uppmärksamma Earth Hour i morgon?
Om JA: varför?
Om NEJ: varför inte?
Om JA: Hur?


Den bästa dansen i Lets Dance 2009.


Grattis Magnus och Annika!


Ja, jag kan inte bestämma mig för vem som är bäst...

    

Ja, jag kan inte bestämma mig för vem som är bäst... Eller allra bäst är nog kanske egentligen Laila och Tobias. Men absolut störst utveckling har ju Magnus och Annika haft. Båda är ju absolut värda att vinna. Men jag har inte ringt på någon i kväll, eftersom jag inte kan bestämma mig. Lailas och Tobias Showdans var ju helt fantastisk. Magnus och Annikas Showdans var också bra, men inte riktigt lika bra tycker jag. Så i helhet var nog Laila och Tobias bäst. Men måste jag välja så väljer jag nog Magnus och Annika i alla fall... Ja, ja, snart så får vi resultatet...


Lets Dance 2009 - 27/03 - Final.
Ja, i kväll så är då alltså Finalen i Lets Dance 2009. Och det blev ju då alltså Laila och Magnus i Finalen.

Ska ni se Finalen? Vem TROR ni vinner? Vem VILL ni ska vinna? Är det rätt deltagare i Finalen? Eller vilka hade ni velat haft i Finalen?

Gå in på TV4 - Lets Dance där det finns en massa små korta videos att titta på. Bland annat den här är kul, i alla fall för mig som tycker att David Hellenius är Sveriges roligaste!Dagens Dagbok - Fredagen den 27 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem, för Jimmy jobbade även i dag. Och Borzko också förstås.


Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Gjorde först ett ärende till en kollega, och sen så var jag på Hemköp och handlade matvaror.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma. Och varvade lite med datorstunder.


Vid fyratiden så åt jag middag i min ensamhet, för både Borzko och Jimmy skulle jobba sent i dag.


Efter maten så fortsatte jag att fixa med lite allt möjligt här hemma. Och så datorstunder däremellan.


Värsta snöstormen började här vid femtiden... Det vräker ner snö... Och det blåser något enormt... :-(

Dagens Dagbok - Fredagen den 27 mars 2009 - Arbetsdagen.

Och även i dag, veckans sista arbetsdag, så var det ungefär likadant som tidigare i veckan.


Jag var först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade kebabgryta med ris i dag, och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Låt - 090326 - Lalla Hansson med "Visa från Vargaskogen" - 1978.


Dagens Låt - 090326 - Lalla Hansson med "Visa från Vargaskogen" - 1978.


Snurran! Den här låten är till dig! Det var den låten som jag pratade om på jobbet härom dagen, när vi pratade om sensmoral! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 mars 2009 - Kvällen.

Jag satte mig sen i köket med datorn, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över sju. Han åt då middag, och jag tog en fika samtidigt, och vi hade en pratstund i köket.


Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på sport på teve.


Jimmy jobbade länge i dag. Han åkte hemifrån klockan fem i morse, och kom hem klockan nio i kväll. Sexton timmar sammanlagt hemifrån. Men å andra sidan så var det ju länge sen som han jobbade. Och han ska jobba i morgon också.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Ny "Höftväska" från Gina Tricot!Ja, det blev mera shopping i dag egentligen, utöver det som jag la in i inlägget Dagens Shopping tidigare. Jenny köpte den här midjeväskan/magväskan/höftväskan till mig på Gina Tricot i dag för 200:-. Den fanns inte på Gina Tricot här i Farsta, så hon köpte den åt mig i stan. Så jag har inte fått hem den än. Jag får den nästa gång som vi träffas.

Jag har ju alltid höftväska på våren/sommaren/hösten. Och vanlig handväska på vintern. Och jag är ju van att vara omodern, töntig, ute, och konstig. Men nu så kanske jag alltså blir modern, chic, inne, och cool då!? För om höftväskor säljs på Gina Tricot så måste det väl vara inne!? ;-D

Jag kallar dom höftväskor numer. För jag har dom ju aldrig i midjan, eller över magen, utan långt ner på höfterna.

Läs här ett inlägg som jag skrev om höftväskor för ett och ett halvt år sen, i juli 2007.

Vad anser ni om höftväskor? Jag fick tjugo kommentarer med åsikter senast jag frågade, i inlägget ovan. Vore kul att se om åsikterna har ändrats! Skriv gärna och tyck till! :-D

Min Mammas och Pappas nya snygga bäddsoffa.Den här bäddsoffan köpte min Mamma och Pappa i dag på MIO Möbler i Haninge. Fast inte i den här färgen, utan i en lite ljusare brunbeige färg.

Dagens Shopping - 090326 - Väska + Sjal + Bok + BUS.


Dagens Shopping i dag, torsdagen den 26 mars 2009, blev en väska, en sjal, en bok, och tre BUS-bodylotion.


En liten svart kuvertväska med axelrem köpte jag på Gina Tricot för 100:- kronor.

En vit lång sjal med silvertrådar i köpte jag på Gina Tricot för 80:- kronor.

En ny inbunden bok, "Den innersta kretsen" av Viveca Sten, köpte jag på Bokia för 200:- kronor.

Tre stycken bodylotion med BUS-effekt köpte jag på Apoteket för tillsammans 200:- kronor.Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte direkt från jobbet hem till min Mamma och Pappa och hämtade upp dom. Och så åkte vi ut till MIO Möbler i Haninge. Mina föräldrar köpte sig där en ny bäddsoffa till vardagsrummet. Men dom får den inte levererad förrän om cirka tre-fyra veckor.


Vi åkte sen en sväng till ICA Maxi i Haninge. Men där blev det inga inköp alls. Sen så åkte vi hem till Farsta igen, och jag släppte av Mamma och Pappa hos dom, och åkte sen hem till mig.


Jag var bara hemma en kort stund, läste posten och mejlen, och fixade med lite. Sen så gick jag en sväng till Centrum. Det blev inköp på Apoteket, Bokia, och Gina Tricot. Bilder på det jag köpte kommer i ett separat inlägg.


När jag kom hem igen sen så åt jag middag i min ensamhet, för i dag så jobbade Jimmy, och han skulle jobba sent också.


Sen så höll jag på här hemma med lite allmänna hushållsgöromål.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och hade hand om disken.


I dag så serverade vi tacobuffé. Det var tortillasbröd, tacochips, tacokryddad köttfärs, och massor med olika grönsaker och såser till.


Det blev en mycket stökig dag i dag, precis som alltid när vi har "extra god" mat. Typ sån mat som tacobuffé, hamburgare, pannkaka, chicken nuggets, med mer.


Men allt flöt ändå på rätt så okej, efter omständigheterna. Och vi var fulltalig personalstyrka.

Dagens Låt - 090325 - Johnossi med "Bobby" - 2008.


Dagens Låt - 090325 - Johnossi med "Bobby" - 2008.

Bra låt! Också ofta spelad på Bandit Rock 106,3 just nu!

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 mars 2009 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem vid sjutiden. Borzko kom hem nästan samtidigt från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund samtidigt.


Sen så satte jag mig i köket vid datorn, och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: Betalade räkningarna...


Efter det så höll jag på och fixade med lite här hemma, och varvade lite med datorstunder.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 mars 2009 - Eftermiddagen. (Med sex stycken fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Hämtade bara upp Jimmy, som var ledig i dag också, och sen så åkte vi hem till min Mamma och Pappa och hämtade upp dom. Jenny kom sen med tunnelbanan från skolan och mötte upp med oss hon också.


Vi åkte sen alla fem till Kungens Kurva och till IKEA. Gick sen runt omkring på varuhuset och plockade ihop allt som mina föräldrar skulle ha. Det var mest smågrejer såsom gardinstång, gardiner, sänglampa, täcke, kuddar, dörrmatta, med mera. Jenny köpte också lite grejer.


När vi hade hittat allt som dom skulle ha så gick vi upp till Restaurangen och åt middag.

Jag åt laxfilé med tillbehör.

Fikade gjorde vi efteråt också.

(Det här kortet har jag snott från Jennys blogg. Tyckte att det var bra på min Mamma och mig. Kolla gärna in Jennys blogg för fler kort från eftermiddagen i dag.)


På toaletten var vi också, och då passade jag på att ta det här tjusiga kortet! ;-D

Sen när vi hade betalat och gått ut, så tog vi bilen och åkte till Heron City och till MIO. Där tittade vi på bäddsoffa till mina föräldrar. Dom hittade en som dom troligtvis ska köpa vid ett senare tillfälle.


Jenny och Jimmy provar "Vänner"-fåtöljer! ;-D

Mamma och Jenny på MIO:

Vi åkte sen alla till Tumba och släppte av Jenny. Och sen åkte vi andra hem till Farsta. Följde med mina föräldrar upp med grejerna, och sen så åkte Jimmy och jag hem.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade köttgryta med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 mars 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som nästan alltid.


Jimmy satt större delen av kvällen framför sin dator på sitt rum.


Borzko jobbar sent i dag, och trodde att han skulle vara hemma vid tiotiden.


Jag satt större delen av kvällen med min dator inne i Jimmys rum. Bloggade massor (14!) med inlägg, läste bloggar, och läste nyheter.

"Kvinnor bör sola mer" --- "Sol gör mer nytta än skada""Kvinnor bör sola mer för - fördelarna överväger klart riskerna, enligt en svensk studie.
Studien, som omfattar 40 000 kvinnor, visar att de som solar mycket löper 30 procent lägre risk att drabbas av blodpropp jämfört med dem som undviker solen."

Jaha! Då ska man alltså välja mellan hudcancer och blodpropp? Solar man så dör man i hudcancer, och solar man inte så dör man i blodpropp... ;-/

Läs artiklarna i Aftonbladet och i Expressen.


Dagens Låt - 090324 - Hide The Knives med "Holy Banner" - 2009.


Dagens Låt - 090324 - Hide The Knives med "Holy Banner" - 2009.

Bra låt som spelas mycket på Bandit Rock 106,3 just nu.

Dagens Låt - 090323 - "Kör för alla!" & Staffan Hellstrand & Caroline af Ugglas med "En blå blå dag" - 2008.


Dagens Låt - 090323 - "Kör för alla!" & Staffan Hellstrand & Caroline af Ugglas med "En blå blå dag" - 2008.


Den här låten sjöng vi på "Kör för alla!" den här veckan. Det är kören som sjunger, men den är inspelad tidigare, innan jag började. Låtern är skriven av Staffan Hellstrand, speciellt till Caroline af Ugglas och "Kör för alla!".

Dagens Shopping - 090324 - A5-pärm med plastfickor.


Dagens Shopping - 090324 - A5-pärm med plastfickor, att ha mina texter till "Kör för alla!" i.Dagens Shopping - 090323 - CD-skivan "Så gör jag det igen" med Caroline af Ugglas


Dagens Shopping - 090323 - CD-skivan "Så gör jag det igen" med Caroline af Ugglas, signerad av Caroline med "Kram - Caroline".Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Jimmy var hemma även i dag, och ledig på grund av arbetsbrist i dag också. Jag hämtade bara upp honom, och så åkte vi till Svanströms i Hammarby. Där köpte jag mig en liten fin A5-pärm + plastfickor till, att ha mina texter i till kören.


Sen så åkte vi hem. Och jag höll sen på här hemma och fixade med lite allt möjligt.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter middagen så höll jag på och skrev ut alla texter till kören och fixade i ordning min nya pärm.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé.


Snurran var på kurs i dag, men tisdagar är ju den dagen som vi är en personal mer än dom andra dagarna, så vi var ju egentligen fulltaliga i dag också, trots att hon var borta.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 mars 2009 - Kvällen.

Vi sjöng sen i "Kör för alla!" mellan halvsju och kvart i åtta. Och lika roligt som vanligt var det förstås. En ny låt blev det, och den kommer i ett Dagens Låt-inlägg.


Åkte sen hem till Farsta, och kom hem vid halvniotiden. En fika och en pratstund med Borzko och Jimmy blev det då. Och sen så gick jag och la mig redan vid strax efter nio, för jag hade en sån huvudvärk. Läste en stund, och släckte sen vid halvtiotiden.

Dagens Dagbok - Måndagen den 23 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin veckans lediga dag. Och Jimmy var ledig på grund av arbetsbrist.


Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen. Och dom hade även handlat.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen höll jag på och plockade med lite allt möjligt.


Sen så åt vi middag tillsammans alla tre redan vid halvfyratiden.


Vid halvfemtiden sen så stack jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan och åkte iväg till Skanstull. Mötte upp med syrran och så gick vi till aulan i Frans Schartaus Gymnasium för att medverka i "Kör för alla!".


Vi började med att köpa varsitt signerat exemplar av Caroline af Ugglas nya CD-skiva. Och sen så satt vi och väntade på att kören skulle börja.


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 mars 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalrummet och fixar i ordning grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och har hand om disken.


Vi serverade järpar och potatismos. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bra, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 13 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 13 - 2009
23/03

61,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 12 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 12 - 2009
16/03 - 22/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------  


Veckans Steg - Vecka 12 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.821.

Antal Snabba Steg: 1.002.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kaloriförbränning: 417.

Fettförbränning: 23.0.

Kilometer: 8.65.


Tisdag:

Antal Steg: 9.784.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 382.

Fettförbränning: 29.9.

Kilometer: 7.82.


Onsdag:

Antal Steg: 7.936.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 312.

Fettförbränning: 17.0.

Kilometer: 6.34.


Torsdag:

Antal Steg: 7.886.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 325.

Fettförbränning: 17.7.

Kilometer: 6.30.


Fredag:

Antal Steg: 10.940.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 430.

Fettförbränning: 23.6.

Kilometer: 8.75.


Lördag:

Antal Steg: 4.278.

Antal Snabba Steg: 1.015.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kaloriförbränning: 149.

Fettförbränning: 8.4.

Kilometer: 3.42.


Söndag:

Antal Steg: 2.420.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 92.

Fettförbränning: 5.0.

Kilometer: 1.93.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 43.244.

Antal Snabba Steg: 2.017.

Antal Minuter Snabba Steg: 20.

Kaloriförbränning: 2.107.

Fettförbränning: 124.6.

Kilometer: 43.21.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 6.177.

Antal Snabba Steg: 288.

Antal Minuter Snabba Steg: 2.8.

Kaloriförbränning: 301.

Fettförbränning: 17.8.

Kilometer: 6.17.


Blogg-fritt i dag.


Ja, i dag blir det bloggfritt här hos mig. Utom det här inlägget förstås! ;-D

Klockan är nu nio. Har jobbat i dag förstås, sen hann jag inte med något bloggande på eftermiddagen.

Har sen varit på "Kör för alla!" och kom hem halvnio. Nu har jag fikat och pratat med Borkzo och Jimmy.

Och nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig... Jag är supertrött, och jag har en ganska så rejäl huvudvärk. Så jag orkar inte sitta vid datorn i kväll. Det blir inga blogginlägg, och inget bloggläsande. Utan jag lägger mig i sängen och läser i min bok istället.

Återkommer i morgon med inläggen från i dag, och så klart även morgondagens. Ha en fortsatt trevlig kväll, och en bra dag i morgon.

Dagens Dagbok - Söndagen den 22 mars 2009 - Kvällen.

Läste sen större delen av kvällen också, precis som under dagen. Läste ut boken: "Skulden" av Jodi Picoult. Det var den fjärde boken som jag läste ut på fyra dagar. ;-)


Satt med min bok och min dator i Jimmys rum under kvällen. När jag hade läst ut boken, så satt jag med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vi gick även en sväng till Centrum i snöovädret vid sjutiden för att köpa oss lite godis. Riktigt mycket snö här nu... :-(


Nu är klockan halvtio, och jag tror att jag ska ställa undan datorn för i kväll, och lägga mig i sängen, och börja på ännu en ny bok. Jimmy sitter framför sin dator som vanligt. Och Borzko är fortfarande hemma hos sin Mamma.


Måndag i morgon igen. Härligt med måndag eftersom det då är "Kör för alla!". Men lite måndagsångest trots allt, vad gäller jobbet.


"Skulden" (Plain Truth) av Jodi Picoult - 2000 - Bok---------    

Recension av boken: "Skulden" (Plain Truth) av Jodi Picoult (2000) (Genre: Skönlitteratur)

---------   


"Det värsta brott en människa kan begå ...

Försvarsadvokaten Ellie Hathaway står inför sitt livs svåraste uppdrag. I en lada i en fridfull småstad har ett dött spädbarn hittats - gömt i höet. Den unga amishkvinnan Katie, på långt håll släkt med Ellie, blir anklagad för brottet men nekar till allt.

Ellie måste komma Katie in på livet och ta reda på om hon är skyldig. Och försvara en människa som kanske mördat sitt eget barn?
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För en liten tid sen så läste jag "Allt för min syster" av Jodi Picoult. (Recension på den finns HÄR.) Den var så bra, så jag ville läsa fler böcker av henne. Nu i dag så har jag läst "Skulden". Den var också jättebra. Kanske inte riktigt lika bra som "Allt för min syster", men nästan. Inte lika gripande, men däremot så var det väldigt intressant att läsa om Amish-folket. Och jag ska definitivt läsa dom övriga tre böckerna av Jodi Picoult som finns på svenska. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090322 - Kings Of Leon med "Use Somebody" - 2008.


Dagens Låt - 090322 - Kings Of Leon med "Use Somebody" - 2008.


Bra låt som dom spelar ofta på Bandit Rock 106,3 just nu.


Mobil-Blogg. Det här är bra tr

MMS

Mobil-Blogg. Det här är bra tröst mot söndagsångest och snöblask! ;-)


Dåligt med bloggande från mig i dag...


Ja, i dag så har jag absolut ingen blogglust alls. Fast jag har varit inne och hemma hela dagen, så har jag inte bloggat någonting. Jag har bara läst, och läst, och läst...

Ni får hålla tillgodo med gårdagens åtta inlägg och fredagens sju inlägg. En hel del fotografier finns ju där också. I dag så blir det nog inga fotografier, och knappt några inlägg alls heller...

Det här är det som har hållit mig fångad hela dagen:


 (boken "Skulden") som är skriven av:  (Jodi Picoult).


Jag läste ju boken: "Allt för min syster" för ett tag sen. (HÄR finns recensionen på den). Och den här boken: "Skulden" är också jättebra. Så jag måste nog ta och köpa fler böcker av Jodi Picoult. Det finns fem böcker av henne som är översatta till svenska.

Är det någon av er som har läst böcker av Jodi Picoult? Vilka i så fall? Och vad tyckte ni?


Dagens Dagbok - Söndagen den 22 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzkos mobil larmade klockan nio. Och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund i köket.


Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Och jag funderade på om jag skulle ge mig iväg ut på en promenad. Men även i dag så var jag lat, och stannade hemma. I går förmiddag så var jag så duktig och flitig och fixade mycket här hemma. Och även i dag så höll jag på en hel del och grejade med allt möjligt här hemma.


Jag började också att läsa i en ny bok: "Skulden" av Jodi Picoult. Och lite varvande med datorstunder blev det ju så klart också.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Då blev det frukost för honom och lunch för mig, och en gemensam fika och pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig framför datorn på sitt rum.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt han lunch, och det blev återigen en fika för mig och en gemensam pratstund.


Sen så satt även Borzko och läste en stund.


Vid tretiden sen så tog han bilen och så åkte han hem till sin Mamma Dragica i Hallunda på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Och efter maten så blev det dagens femte fika.


Sen fortsatte Jimmy att sitta framför sin dator. Och jag fortsatte att läsa i min bok.

"I de lugnaste vatten" av Viveca Sten - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En man tar en tidig promenad med sin hund. Plötsligt gör han en makaber upptäckt: på stranden har en manskropp, inlindad i ett fisknät och med en repögla om midjan, flutit i land.
   Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen kallas till platsen. Med ett förflutet inom sjöpolisen och sommarskärgårdsbo sedan barnsben har han den perfekta lokalkännedomen.
   Mannen identifieras som en Krister Berggren, anställd på Systembolaget, ungkarl och försvunnen sedan påsken. Ingenting tyder på att ett brott har begåtts och fallet är på väg att avskrivas som en olycka. Då hittas en kvinna brutalt mördad på ett av Sandhamns pensionat. Thomas känner genast igen henne: Kicki Berggren, Kristers kusin, som han talat med tidigare under veckan.
   Nu är det ingen tvekan längre. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar för varje dag. Det är semestertider och personalstyrkan reducerad, och när Thomas mer erfarna kollega reser bort blir det han som får ansvar för fallet. Plågad av förlusten av sin nyfödda dotter och ett havererat äktenskap kastar han sig in i utredningen. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo ...
   Det blir ett svårt arbete. Ledtrådarna är få. Vad hade kusinerna för anknytning till Sandhamn? Vilken är den felande länken? Till sin hjälp får Thomas barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. Nora brottas även med egna problem. Hon försöker kombinera rollen som småbarnsmamma med ett krävande yrkesliv som bankjurist. Men det är inte det lättaste, särskilt inte som hennes man hellre är ute och seglar än tar del i familjelivet. När Nora får ett erbjudande om en befordran ställs allt på sin spets.


I de lugnaste vatten
är den första boken i en serie Sandhamnsdeckare om kriminalinspektören Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Det är en roman i Camilla Läckbergs anda, där spänningen kombineras med levande miljöskildringar från Stockholms skärgård och vardagslivets glädjeämnen och bekymmer."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket, mycket bra deckare! Den hade allt det som jag tycker är bra i kriminalromaner. Den var lättläst och oförutsägbar. Den hade mycket bra huvudkaraktärer. Den utspelade sig i Sverige, i en härlig skärgårdsmiljö. 

Den var lika bra som böckerna av Camilla Läckberg, Mari Jungstedt, Åsa Larsson, Anna Jansson, och alla andra bra svenska kvinnliga deckarförfattare. Och som Carin Gerhardsen, vars debutbok "Pepparkakshuset" var lika bra som den här debutboken "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten. 

Jag måste nog ta och beställa Viveca Stens andra bok i hennes planerade Sandhamnstriologi. Den andra boken har precis kommit ut, och heter "I den innersta kretsen".

Och till er som gillar svenska deckare skrivna av kvinnliga författere: LÄS DEN HÄR BOKEN! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090321 - Dead By April med "Losing You" - 2008.


Dagens Låt - 090321 - Dead By April med "Losing You" - 2008.


Det här är låten som är med i trailern till Robinson 2009. Det är gruppen Dead By April med låten Losing You. Mycket, mycket bra låt tycker jag.

Här är trailern till Robinson 2009.Robinson 2009 - Premiärprogrammet 2009-03-21
Jaha, och så har då det första programmet av Robinson 2009 sänts. Var det någon som såg det? Vad tyckte ni i så fall?

Själv så har jag aldrig följt Robinson genom åren tidigare. Jag har bara sett några avsnitt här och där förut. Jag brukar ju mest titta på underhållningsprogram där det är musik i, och det är det ju inte i Robinson precis.

Men jag funderar på att kanske följa det här nu på lördagskvällar. Inte för att jag tyckte att det var jättebra precis. Men ändå så pass bra så att jag kan tycka att det kan vara intressant att följa det.


Dagens Dagbok - Lördagen den 21 mars 2009 - Andra Halvan av Kvällen.

Borzko och jag kom hem vid åttatiden. Då satte vi oss i sofforna uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på första avsnittet av "Robinson 2009". Åt och drack lite gott till gjorde vi också.


Efter att "Robinson" var slut, så satte jag mig och läste i min bok "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten, och jag läste också så småningom ut den.


Borzko satt och slötittade lite på teve, och zappade mellan alla olika kanaler.


Sen när jag hade läst ut boken, så satte jag mig med datorn i knäet istället. Och Borzko kollade på sport på teve.


Dagens Dagbok - Lördagen den 21 mars 2009 - Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med sex fotografier).


När jag kände mig klar med mitt fixande här hemma, så satte jag mig och började att läsa i en ny bok: "I de lugnaste vatten" av Viveca Sten.


Resten av eftermiddagen, fram till halvfemtiden, så läste jag mycket i boken, och så varvade jag med datorstunder ibland.


Borzko tränade i ett par timmar. Sen på vägen hem så gick han förbi FrisörImperiet och klippte håret.


När han kom hem så blev det lite lunch, fika, och en pratstund. Sen så åkte han iväg med bilen för att tvätta av den.


Vid halvfemtiden sen så gick jag, Borzko, och Jimmy hem till min Mamma och Pappa. Vi lämnade en stor bukett med tulpaner till dom, och sen så gick vi allihopa mot KinaHörnet.


Mötte upp med Jenny och Jocke som kom från Tumba.


Och sen så satt vi alla sju på KinaHörnet i ungefär två timmar. Vi åt alla av Buffén, utom min Mamma som tog in räkor med broccoli istället. Efter maten så åt vi alla banan med glass, och vi drack kaffe. Mamma, Pappa, och Jenny drack rödvin. Borzko, Jimmy, och Jocke drack starköl. Och jag drack mineralvatten. Tre gånger tog jag av Buffén.


Vid sjutiden sen så gick vi alla sju därifrån. Och så gick vi alla hem en liten stund till mina föräldrar. Vi satt och pratade en liten stund, men sen så gick vi alla andra fem därifrån vid strax före åtta.


Jenny och Jocke skulle in till stan för att gå på bio. Jimmy skulle in till stan och möta upp med några kompisar.


Borzko och jag frågade Mamma och Pappa om dom ville spela lite Canasta, men Mamma var trött och hade ingen större lust, så då gick vi hem.


Sex fotografier från restaurangbesöket kommer här:
Middag på KinaHörnet i Farsta i dag.
(Bild från Hitta.se)


I dag klockan fem så ska vi äta middag på KinaHörnet i Farsta. Det är min Mamma och Pappa som bjuder oss. Det är som ett litet tack för all hjälp som dom har fått före, under, och efter deras flytt. Det blir Mamma, Pappa, Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, och Jocke.

Efter middagen så ska Jimmy iväg och träffa kompisar. Och Jenny och Jocke ska iväg på bio. Får väl se sen hur bra min Mamma mår, om hon orkar spela lite Canasta i kväll sen efter middagen. För om hon vill, då går väl jag, Borzko, Mamma, och Pappa, antingen hem till dom eller hem till oss, och spelar lite kort. Om hon inte orkar, då går väl Borzko och jag hem och tittar på någon film.

Vad ska ni göra i dag, och i kväll?


Nu har jag gjort två beställningar via Internet.


Först så beställde jag några böcker från Adlibris. Den jag var ute efter var: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen. Det är den fristående fortsättningen på boken "Pepparkakshuset" som jag tyckte var mycket bra. Sen så slank det även med några andra böcker också...
Sen så blev det en beställning på värmetåliga pappmuggar med lock från Quill. (2:75 per mugg med lock).


Dagens Dagbok - Lördagen den 21 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen. Borzko sov till nio, och sen gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost tillsammans och tog en fika och en pratstund.


Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Själv så funderade jag på en promenad. Men jag hade ingen större lust att gå ut och gå, däremot så hade jag lite lust att städa/fixa/plocka/pula/dona/rensa/greja/ här hemma med lite alla möjliga och omöjliga hushållssysslor. Så jag höll på med det hela förmiddagen.


Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Tog en fika och en pratstund med honom då när han åt frukost. Sen efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.


Jag fortsatte med mitt fixande här hemma. Varvade även med lite datorstunder.

"Rannsakan" av Michael Hjalmarsson - 2002 - Bok---------    

Recension av boken: "Rannsakan" av Michael Hjalmarsson (2002) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Under hela sin uppväxt lever Michael Hjalmarsson i skräck för sin egen far. En far som sviker sin familj genom upprepade övergrepp, men som utåt sett är respekterad i sin yrkesroll som samhällets väktare.

Tidigt tappar Michael förtroendet för vuxenvärlden. När han sexton år gammal hittar sin mamma död, efter att hon har begått självmord, är det ett fruktansvärt slag för honom. Han placeras nu av socialen i en egen lägenhet, ordineras mängder av psykofarmaka och lämnas ensam med sina hemska minnen. Det enda som håller Michael på fötter är idrotten.

All ledig tid tillbringar han i träningslokalen. Han är duktig i kampsport och blir allt mer våldsfixerad. Omedvetet dras han mot ett liv där våldet är en naturlig del av vardagen. Gränserna suddas mer och mer ut och när också fadern tar livet av sig är sveket fullständigt. I allt snabbare takt varvas lögner med grova våldshandlingar. Michael blir torped i den undre världen. Samtidigt försöker han få familjelivet med sambo och två barn att fungera.

Vändpunkten kommer när Michael grips och häktas för grovt väpnat rån 1998. För första gången får han professionell hjälp och en chans till ett nytt liv.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En lättläst och intressant och bra skriven självbiografi av våldsmissbrukaren Michael Hjalmarsson. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Fredagen den 20 mars 2009 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag. Han åt då middag, och vi tog sen en fika. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satt vi båda två en stund och läste uppe i vardagsrummet. Jag läste i boken "Rannsakan" av Michael Hjalmarsson.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Lets Dance". Och så åt och drack vi en massa gott också.

Dagens Låt - 090320 - Monica Zetterlund med "Sakta vi gå genom stan" - 1961.


Dagens Låt - 090320 - Monica Zetterlund med "Sakta vi gå genom stan" - 1961


.


Det här är verkligen inte min typ av musik egentligen. Men i kväll så var den här låten med i "Lets Dance", och då kände jag för att höra den med Monica Zetterlund, som är originalet för mig. Men egentligen så är ju den här versionen en cover.
Läs om låten på Wikipedia via den här länken.


Lets Dance 2009 - 20/03 - Semifinal.

 


Jaha, då var semifinalen över. Och vilka två par ska gå till final då? Vad tycker ni? Vilket par ska åka ut i kväll?

Själv så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag tycker... Jag tycker att alla tre paren är så himla bra. Jag vill ju egentligen inte att något par ska åka ut...


Vårdagjämning i dag!Och det är inte bara vårdagjämning i dag.
Utan i dag har också exakt halva vårterminen gått.
Och nu är det ju den bra halvan som är kvar! ;-)


Dagens Dagbok - Fredagen den 20 mars 2009 - Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och även i dag så var Jimmy hemma när jag kom hem. Han hade även i dag varit ledig från jobbet på grund av arbetsbrist.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Och sen efter det så gick både Jimmy och jag en sväng till Centrum.


Först så gick vi till FrisörImperiet där jag köpte en vax, ett schampo, och en mist.

Sen så gick vi till Åhléns där jag köpte en parfym.

Efter det så gick vi till Torget där jag köpte två buketter med blandade tulpaner.

Och slutligen så gick vi till Hemköp där vi köpte två kassar med matvaror. Självklart så köpte vi lite gott att äta till kvällen också. För mig så blev det det som jag nästan alltid äter.När vi var klara med shoppandet så gick vi hem. Och så åt vi middag vid fyratiden. En fika efteråt blev det också.


Jag höll sen på med lite allmänt hushållsarbete här hemma.


Jimmy stack sen iväg vid sextiden. Han åkte med tunnelbanan in mot stan för att möta upp med några kompisar.


Dagens Dagbok - Fredagen den 20 mars 2009 - Arbetsdagen.

Fredag äntligen och veckans sista arbetsdag äntligen.


Även i dag, precis som hela veckan tidigare, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade i ordning grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Fiskgratängen bestod av hokifilé (eller om det var alaskapollock, kommer faktiskt inte ihåg), med ost- och paprikasås över. Vi hade också förstås som vanligt vår salladsbuffé, något reducerad i dag, som den alltid är på fredagar. Och så hade vi även några bleck med hamburgare sen i går, som vi serverade som rest.


Vår diskmaskin slutade ju upp att fungera i går. Teknikern som skulle kolla på den, och eventuellt laga den, kom inte förrän vid tolvtiden. Han lyckades med att fixa den, så den var klar vid halvettiden. Men då var ju vår lunchservering precis över...


Så våra lunchgäster fick äta på papperstallrikar, äta med plastbestick, och dricka ur plastglas i dag.


Den sista timmen så hjälptes vi nästan allihopa åt att diska all disk som stod i hela diskrummet. Det var hur mycket som helst, och vi var några som sa att vi kunde jobba över så vi fick klart allt i dag. Men eftersom vi var så många som hjälptes åt, så fick vi faktiskt klart allting till klockan var två.


Så klockan två kunde vi gå hem, och veta att all disk är ren på måndag morgon, och diskmaskinen lagad och fungerande.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 mars 2009 - Kvällen.

Jag satte mig sen och läste i boken: "Islekar" av Liselott Willén. Och jag läste också ut den, och bloggade om den.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en kvällsmacka samtidigt. Och så satt vi i köket sen en bra stund och pratade.


Borzko duschade sen och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på lite sport på teve.


Jimmy satte sig återigen vid datorn.


Och jag började att läsa i en ny bok: "Rannsakan" av Michael Hjalmarsson.


Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D


"Islekar" av Liselott Willén - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Islekar" av Liselott Willén (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Isen lägger sig i viken. Också vattnet inuti den nästan sjunkna gamla båten fryser sig spegelblankt, det är där Alex tillbringar långa ensamma dagar när hon borde vara i skolan. I det stora pelarprydda huset på andra sidan viken bor Sara och under jullovet börjar de umgås. Vänskapens sötma är ny och hett åtrådd för Alex. Men tvåsamheten rubbas när Jakob dyker upp, lekarna fylls med andra känslor och gränserna överskrids.

Som vuxen återvänder Alex till platsen. Ett besök som tar henne tillbaka till den där vintern och de hotfulla lekarna runt viken, och den där båten? Vem var det egentligen som styrde händelserna, var det någon som bar ansvaret? Hur snabbt fryser man egentligen ihjäl ute på isen?


Islekar
är en lika stark som gripande skildring av barns lekar, av behov som är allmänmänskliga: vår vilja att bli älskade - ibland till ett pris vi inte ens själva förstår hur kostsamt det är."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en väldigt annorlunda bok tycker jag. Men den var gripande, spännande, och lättläst. Och jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090319 - Clawfinger med "Life Will Kill You" - 2007.


Dagens Låt - 090319 - Clawfinger med "Life Will Kill You" - 2007.


Bra låt!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Och även i dag så var Jimmy hemma när jag kom hem. Han var ledig på grund av arbetsbrist i dag också.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen efter det så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Och jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans. Och sen så blev det återigen en fika och en pratstund. Jag fortsatte sen med mitt pysslande här hemma.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 mars 2009 - Arbetsdagen.

I dag så var jag också först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade hamburgare med bröd och massor med olika tillbehör till i dag. Och vi hade även potatismos till för dom som ville ha det. En liten och reducerad salladsbuffé hade vi i dag också.


Det blev en mycket hektisk dag i dag, som alltid när vi har hamburgare och liknande mat.


Och så blev det väldigt mycket extra jobbigt i dag... För vår diskmaskin slutade att fungera... Precis när lunchrusningen började så la den av... Så vi fick köra slut på alla tallrikar, glas, och bestick, och sen när dom tog slut så fick vi ta fram papperstallrikar, plastglas, och plastbestick som vi alltid har i reserv.


Teknikerna från firman som brukar laga vår maskin kom vid ettiden. Men tyvärr så hittade dom inget fel och kunde inte göra något. En annan kille ska komma i morgon klockan åtta och titta på den.


Så nu står det disk i hela diskrummet... Och vi får väl se hur det går i morgon, om han lyckas fixa den på morgonen... Eller om vi får köra med engångsgrejer i morgon...


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 mars 2009 - Kvällen.

Höll sen på och fixade lite med allt möjligt här hemma. Och så småningom så satte jag mig i köket med datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden i dag. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt, och sen så satt vi och pratade en lång stund i köket.


Nu blir det lite bokläsning i "Islekar" av Liselott Willén.


Dagens Låt - 090318 - Erik Segerstedt med "Saturday Night" - 2009.


Dagens Låt - 090318 - Erik Segerstedt med "Saturday Night" - 2009.


Skön ny låt med Erik Segerstedt som man blir glad av.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 mars 2009 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem från jobbet. Och även i dag så hade han varit ledig på grund av arbetsbrist.


En fika och en pratstund blev det först när jag kom hem. Sen efter det så satte vi oss uppe i vardagsrummet, och Jimmy installerade den nya digitalboxen. Satt en stund och testade lite hur den fungerar också.


Middag åt vi sen vid fyratiden. Och efter det så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Själv så höll jag på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 mars 2009 - Arbetsdagen.

Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade soppa (köttsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost), i dag. Och som alltid även vår rikliga salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände i dag.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 mars 2009 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem till Farsta vid halvtiotiden. Borzko låg redan och sov när vi kom hem, för han skulle upp klockan två på natten.


Jag höll på och fixade lite här hemma när jag kom hem. Satt vid datorn en kort stund också. Och sen blev det sängdags vid halvelvatiden.

Dagens Shopping - 090317 - Inspelningsbar Digital-Box + Badrumsmatta, glas, och tillbringare.


Dagens Shopping - 090317 - Inspelningsbar Digital-Box + Badrumsmatta, glas, och tillbringare.
Dagens Låt - 090317 - Henrik Dorsin & Russian Base Lovers med "Tingeling" - 2009.


Dagens Låt - 090317 - Henrik Dorsin & Russian Base Lovers med "Tingeling" - 2009.


"Tingeling"-låten från Finalen i Melodifestivalen i Globen den 14 mars 2009.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 mars 2009 - Eftermiddagen. (Med fyra fotografier)


I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte till Älvsjö Station och mötte upp med Jenny där, som kom med pendeltåget från Tumba.


Vi åkte sen till Kungens Kurva och till IKEA. Vi började med att gå och fika.

Jag tog en caffe latte.

Efter det så gick vi runt om på IKEA och tittade på en massa olika grejer. Jag tittade bland annat på köksstolarna som jag är intresserad av att köpa. Det blir nog dom vita med svart mönster så småningom.

Några smågrejer köpte jag i alla fall på IKEA. Bilder på det kommer senare.


Sen så åkte vi bort till Heron City och gick in på Media Markt. Jenny tittade på lite olika grejer där, men det blev ingenting köpt där.


Efter det så åkte vi bort till Kungens Kurva igen, och så väntade vi in Jocke som kom dit med bussen.


Vi gick sen alla tre till Expert där Jenny och Jocke fixade digitalteveabonnemang på Comhem och en inspelningsbar digitalbox.


Vi har ju digitalteveabonnemang sen förut, men jag nytecknade mitt abonnemang och så skaffade jag också en ny inspelningsbar digitalbox.


Sen när vi var klara så åkte vi först till Farsta och hämtade upp Jimmy, och sen så åkte vi alla fyra till Tumba.


Vi köpte med oss middagsmat från McDonalds på vägen, som vi åt när vi kom hem till Jenny och Jocke.


Efter maten så blev det en fika också.


Jimmy hjälpte till med att hänga upp kökslampan och hallampan som Jenny hade köpt. Och Jocke installerade deras digitalbox.


Satt sen och pratade till framåt halvniotiden.

Sen så åkte jag, Jimmy och Jenny därifrån. Åkte först till McDonalds i Västberga där vi släppte av Jenny som skulle jobba ett nattpass mellan tio på kvällen och sju på morgonen.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.


I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och vi hade även några bleck med pyttipanna som vi serverade som rest. Och självklart också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag också. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Hej!


Dåligt med bloggande här i dag! Fullt upp hela dagen och kvällen, och det blev varken tid, lust, eller ork till något bloggande. Nu är jag trött och ska sova.

Arbetsdagen, Eftermiddagen, Kvällen, Dagens Shopping, och Dagens Låt, kommer i morgon. Och även svar på kommentarer.

Vill du läsa lite om min arbetsdag, så läs Snurrans Blogg.

Vill du läsa lite om min eftermiddag och kväll, så läs Jennys Blogg.


Min underbara Körledare Caroline af Ugglas sjunger med sina fina döttrar.


Kolla in den här videon. Den är från efterfesten efter finalen i melodifestivalen. Och det är Caroline af Ugglas som sjunger Snälla Snälla med sina två fina döttrar.
Dagens Låt - 090316 - Metallica med "Turn The Page" - 1998.


Dagens Låt - 090316 - Metallica med "Turn The Page" - 1998.


Kan ju inte låta bli att lägga in ännu en Metallica-låt. Det här är en cover på en Bob Seger-låt från 1998.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 mars 2009 - Kvällen.

Vid halvfemtiden så gick jag till Centrum och till tunnelbanan, och så åkte jag in till Skanstull och mötte upp med min syster Anette där.


Vi promenerade bort till Frans Schartaus Gymnasium och satte oss och väntade på att dom skulle öppna.


När dom öppnade så gick vi in och tog våra favoritplatser längst fram. Satt sen och pratade tills det var dags att börja att sjunga.


I dag så var inte Caroline af Ugglas där. Hon var helt slut efter förra veckan med melodifestival och trafikolycka, så hennes man hade gett henne ledigt i kväll. Så vi fick nöja oss med honom (Heinz Liljedahl) på sång och gitarr, plus Andreas på trummor och lite sång.


Självklart så saknade vi allihopa Caroline, men det gick bra ända. Vi sjöng och tränade på alla dom gamla låtarna, och det blev ingen ny låt i dag.


En timme och en kvart gick lika blixtsnabbt som vanligt, och syrran och jag sa hej då och åkte hem åt varsitt håll.


Jag kom hem vid halvniotiden. Både Borzko och Jimmy var hemma då. Dom hade gjort i ordning fika tills jag kom hem, så vi satt sen alla tre i köket en stund och fikade och pratade.


Sen efter det så blev det datorn, tills det är sängdags.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig från jobbet i dag på grund av arbetsbrist.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen efter det så blev det lite allmänt fixande med hushållsgöromål här hemma. Och lite varvande med datorstunder.


Middag åt Jimmy och jag, redan vid halvfyratiden, eftersom jag skulle iväg på kören sen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 mars 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och arbetsdag igen förstås... Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar i ordning grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


Vi serverade korv med potatismos i dag. Och som alltid, en stor och riklig salladsbuffé.


Fyra klasser var borta i dag, så det var något lugnare än vanligt.


Vi var fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 12 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 12 - 2009
16/03

61,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 11 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 11 - 2009
09/03 - 15/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------  


Veckans Steg - Vecka 11 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 9.901.

Antal Snabba Steg: 1.112.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kaloriförbränning: 386.

Fettförbränning: 21.2.

Kilometer: 7.92.


Tisdag:

Antal Steg: 9.928.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 400.

Fettförbränning: 21.9.

Kilometer: 7.94.


Onsdag:

Antal Steg: 9.466.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 392.

Fettförbränning: 21.5.

Kilometer: 7.57.


Torsdag:

Antal Steg: 9.529.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 386.

Fettförbränning: 21.0

Kilometer: 7.62.


Fredag:

Antal Steg: 11.545.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 447.

Fettförbränning: 24.5.

Kilometer: 9.23.


Lördag:

Antal Steg: 4.037.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 154.

Fettförbränning: 8.4.

Kilometer: 3.22.


Söndag:

Antal Steg: 4.294.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 154.

Fettförbränning: 8.5.

Kilometer: 3.43.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 58.700.

Antal Snabba Steg: 1.112.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kaloriförbränning: 2.319.

Fettförbränning: 127.0.

Kilometer: 46.93.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 8.385.

Antal Snabba Steg: 158.

Antal Minuter Snabba Steg: 1.4.

Kaloriförbränning: 331.

Fettförbränning: 18.1.

Kilometer: 6.70.


Mobil-Blogg. Test...

59922b8a9c4c07ffa01dc18c3d2771a7.png

Kolla varifrån!

Mobil-Blogg. Test - Nya Mobil-Bloggningen med Positionering.


Mobil-Blogg. Test - Gamla Mobi

MMS

Mobil-Blogg. Test - Gamla Mobil-Bloggningen.


Dagens Låt - 090315 - Plan Three med "Triggers" - 2008.


Dagens Låt - 090315 - Plan Three med "Triggers" - 2008.


Bra låt som spelas ofta på Bandit Rock just nu. Tyvärr hittade jag ingen video. Så ni får nöja er att bara lyssna på låten.

Dagens Dagbok - Söndagen den 15 mars 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum med min dator. Och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Måndag igen i morgon...

:-(     (Jobbet...)

:-)     (Kören!)

"Män som hatar kvinnor" - 2009 - Film

     


"Män som hatar kvinnor" - 2009 - Film

"Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher."

(Kopierat från LoveFilm)

(Länk til IMDb)

Ja, den här filmen var precis lika bra som alla har sagt och skrivit! Och den var precis lika bra, oavsett om man har läst boken eller inte! Det tyckte i alla fall Jimmy och jag. Jimmy har inte läst någon av böckerna, och tyckte att filmen var jättebra. Och jag har läst alla tre böckerna, och älskade dom, men jag tyckte också att den här filmen var jättebra.

Den får nästan högsta betyg av mig. Varför den inte får det allra högsta, det är för att det fattas en hel del från boken. Men det har jag i och för sig förståelse för. För filmen är ju ändå två och en halv timme lång, trots att det saknas en del.

Mycket, mycket bra skådespelare i filmen. Och den allra , allra bästa är ju så klart Noomi Rapace. Hon bara ÄR Lisbet Salander.

Jag längtar redan efter att få se fortsättningen!

Betyg: 4,5 av 5.


Filmens trailer:Dagens Dagbok - Söndagen den 15 mars 2009 - Eftermiddagen.

Jag fortsatte med mitt plockande här hemma, och mitt varvande med datorstunder.


Vid ettiden så gick Borzko upp. Han kände sig mycket bättre efter att ha sovit ut i över tolv timmar. Så han gick upp och duschade och gjorde sig i ordning, och åt frukost/lunch.


Vid halvtvåtiden sen så stack Jimmy och jag iväg med bilen bort till Sickla Köpkvarter. Vi hade bokat biljetter till filmen "Män som hatar kvinnor".


Borzko ville inte följa med på bio. Han skulle åka hem och hälsa på sin Mamma som vanligt istället.


Jimmy och jag hämtade ut biljetterna, och sen så gick vi bort till Ica Maxi och handlade biogodis.


Filmen började halvtre, och var två och en halv timme lång. Recension kommer i ett separat inlägg.


Vi kom hem till Farsta igen vid halvsextiden. Och då åt vi middag direkt när vi kom hem.


Sen så blev det lite telefonsamtal, med min kära Mamma, och med min kära Dotter. Och lite allmänt plockande här hemma igen.


Nu blir det eftermiddagsbio! "Män som hatar kvinnor"! :-D

Nu blir det eftermiddagsbio!

"Män som hatar kvinnor"!

:-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade vid halvåttatiden i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning vid datorn blev det sen.


Borzko kom upp en kort stund vid niotiden. Men han kände sig lite dålig, precis som han gjorde i går kväll, och hade även lite feber, så han gick och la sig direkt igen, för att sova lite till.


Jag höll på och fixade med diverse allmänna hushållsgöromål här på förmiddagen. Och varvade förstås med datorstunder också.


Vid strax efter elva så vaknade Jimmy och han gick då upp. Han åt frukost, och jag tog en fika och en lite tidig lunch med honom då.


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig vid datorn på sitt rum.


Jag fortsatte med mitt grejande här hemma, och fortsatte också att varva med datorstunder.

"14 år till salu" av Caroline Engvall - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "14 år till salu" av Caroline Engvall (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar ju "BOATS"-böcker, (Based On A True Story), och kanske lite extra mycket svenska såna. Den här boken var bra skriven, inte av huvudpersonen själv, utan av journalisten Caroline Engvall. Och handlingen var också bra. Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 mars 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med femton fotografier).


Borzko kom hem från jobbet vid elvatiden. Och då gick han och la sig för att sova i ett par timmar.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Frukost för honom, och lunch för mig då. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid ettiden så åkte jag och Jimmy iväg med tunnelbana - pendeltåg - pendeltåg - och buss, hem till Jenny och Jocke i Tumba. Lite drygt en timme tar det att åka kommunalt dit, mot prick en halvtimme med bil.


När vi kom dit så var Jockes mamma och hennes särbo där. Och också Jockes syster Jessica, hennes sambo Robban, och deras två barn Svea och Elis. (Här är en länk till Jessicas Blogg.)


Dom kunde inte vara där på kvällen, så dom kom på dagen istället, för att fira Jenny och Tindra.


När Jimmy och jag kom, så satt alla och fikade, så vi satte oss också med dom en stund och pratade.


Så småningom sen så började Jenny och jag att fixa i ordning allt ätbart till kvällen. Vi hade som typ buffé med massor med olika sorters plockmat.


Här står Jenny och jag i köket och fixar i ordning allting.

Tindra ligger i soffan och tittar i böckerna som hon fick av oss.

Bordet är färdigdukat med allt gott.

Jockes släkt åkte sen hem. Och sen vid sextiden så kom dom övriga gästerna.


Vi blev fjorton stycken: jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra, Mamma, Pappa, Borzkos Mamma Dragica, min syster Anette, Anettes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och Marias sambo Patric.


Både jag, Jenny, och Tindra blev uppvaktade med presenter på våra födelsedagar.


Vid halvsjutiden så satte vi oss och åt, åt, åt, åt, och drack. Och sen så satt vi där i ungefär en och en halv timme, tills klockan åtta.Klockan åtta så bänkade vi oss förstås framför teven för att titta och lyssna på Melodifestivalen. Vi hade, som alltid, vadslagning. Alla som ville, la en hundralapp på det bidrag som man trodde skulle vinna. Inte på det bidrag som man ville skulle vinna alltså, utan på det som man trodde skulle vinna.Vi blev elva stycken som var med och spelade, så hade jag haft tur så hade jag kunnat vinna elvahundra kronor. Men för första gången så var det ingen som vann! Vi har gjort så här i många år, och det är alltid någon som har vunnit. Och ibland har det varit flera som har fått dela på vinsten. Men i år så hade ingen satsat på "La Voix" med Malena Ernman. Så alla fick tillbaka sina pengar. (Jag hade vinnarlåten som nummer tre.)


Och det var ju en väldigt spännande och oförutsägbar Melodifestivalsfinal i år.


Mamma och Dragica i sina fina tröjor. Dom fick likadana tröjor av mig i julklapp, och båda två hade satt på sig dom i dag!

Vi fikade under festivalen, och åt en massa choklad, godis, chips och sånt. Gott att dricka fanns det förstås också.


Här sitter Tindra och Jenny och öppnar presenter.


Vid tiotiden, när festivalen var slut, så körde Borzko hem sin Mamma Dragica till Hallunda igen. Och vid halvelvatiden så åkte Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patric hem.


Jag ställde mig då och diskade upp all disk. Och vi hjälptes också åt att fixa i ordning det mesta efter kalaset.


Jag får en kram och en puss av Jenny för att jag diskar.

Sen vid elvatiden så åkte jag, Borzko, Jimmy, Mamma och Pappa hem till Farsta. Släppte av Mamma och Pappa, och vi var hemma vid halvtolvtiden. Borzko gick då och la sig direkt, för han kände sig inte riktigt bra. Jimmy och jag satte oss vid våra datorer. Jag gick sen och la mig vid halvettiden.


Det här fick jag i födelsedagspresent:


Av Jimmy, Jenny, och Jocke fick jag ju biljetterna till Metallica-konserten i Globen förra lördagen. En av dom bästa presenterna som jag någonsin har fått!


Av Borzko så gick jag ett jättefint halsband i silver, i form av en dödskalle. (Tyvärr så lyckades jag inte få någon skarp bild på den.)

Av min Mamma och Pappa fick jag femhundra kronor.


Av Dragica fick jag femhundra kronor plus en bukett rosor.


Av Anette, Kenneth, Mathias, Maria, och Patric fick jag ett fint blomsterarrangemang och en ask med fin choklad.


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Efter det så höll jag på här hemma med diverse olika hushållsgöromål. Och så varvade jag lite med datorstunder.
Förmiddagen lär väl fortsätta med lite fixande här hemma. Och med lite pauser här vid datorn.


Jimmy sover fortfarande. Han går nog upp vid tolvtiden som vanligt.


Borzko är fortfarande och jobbar. Han gick upp två i natt och åkte och jobbade. Pratade nyss med honom i telefon, och han trodde att han skulle vara hemma vid elvatiden.


När Borzko kommer hem så går han och lägger sig och sover i ett par timmar.


Vid ettiden så åker Jimmy och jag kommunalt hem till Jenny och Jocke. Jag ska hjälpa Jenny med allt fixande till kvällen inför vår gemensamma födelsedagsfest. Jimmy följer med mig dit då.


Sen så kommer Borzko dit till klockan sex, när alla andra också kommer. Han tar då bilen, och han hämtar då mina föräldrar och sin mamma på vägen dit.


Förmodligen så blir vi arton personer i kväll, istället för tjugotvå, eftersom det är fyra som inte kommer.


Vi ska bjuda på buffé, med en massa olika plockmat. Och sen så ska vi så klart titta på Melodifestivalen.


Vi kommer nog hem sent, så det blir nog inget mer bloggande i dag. Utan det kommer inlägg om dagen och kvällen i morgon, och förhoppningsvis med en hel del fotografier.


Läs gärna mina elva inlägg från i går, och två tidigare från i dag. Tyck gärna till om Melodifestivalen, och om Lets Dance. Och ge mig gärna fler tips om B.U.S.!


Ha en trevlig lördag allihopa! :-D

Melodifestivalen 2009 - Finalen - Globen - 14/03 (Uppdaterad)
Så här vill jag att ordningen blir i kväll i Finalen i Globen i Melodifestivalen 2009:

(Uppdaterad med låtarnas placering inom parentes)

Ett: Caroline af Ugglas med "Snälla Snälla". (Tvåa)
Två: H.E.A.T. med "1000 Miles". (Sjua)
Tre: Malena Ernman med "La Voix". (Etta)
Fyra: Alcazar med "Stay The Night". (Femma)
Fem: Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory". (Fyra)
Sex: EMD med "Baby Goodbye". (Trea)
Sju: Emilia med "You're My World". (Nia)
Åtta: Agnes med "Love Love Love". (Åtta)
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On". (Sexa)
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna". (Elva)
Elva: Sofia med "Alla". (Tia)

Jag tycker faktiskt att alla dom låtarna åtta första låtarna, som jag har satt som nummer ett och till och med åtta, är bra. Bara dom tre sista, nummer nio till och med elva, som jag inte gillar.

Och vad tycker ni då??Dagens Låt - 090314 - H.E.A.T med "1000 Miles" - 2009.


Nedräkning till Finalen i Melodifestivalen Lördagen den 14 mars 2009.

Elva: Sofia med "Alla".
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna".
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On".
Åtta: Agnes med "Love Love Love".
Sju: Emilia med "You're My World".
Sex: EMD med "Baby Goodbye".
Fem: Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory".
Fyra: Alcazar med "Stay The Night".
Tre: Malena Ernman med "La Voix".

Två: H.E.A.T. med "1000 Miles".Dagens Dagbok - Fredagen den 13 mars 2009 - Kvällen.

Och sen så tillbringade jag kvällen min ensamhet, tillsammans med datorn och teven.


Jag tittade på "Lets Dance", och efter att det var slut så blev det musikkanalerna på teven, VH-1 och MTV-2.


Åt en massa gott gjorde jag förstås också.


Borzko sov hela kvällen, eftersom han ska upp klockan två i natt, för att jobba extra.


Och Jimmy är ute på krogen och festar med några kompisar.


Nu ska jag nog byta ut datorn och teven, mot boken.

Helgens Planer - Vecka 11 - 2009.


I morgon, lördag, så ska vi hem till Jenny och Jocke. Och så kommer större delen av vår, och Jockes släkt dit. Vi ska fira Jennys 19-årsdag, Tindras 5-årsdag, och min 48-årsdag. Middag blir det, och fika. Och sen så blir det väl vadslagning inför Finalen i Melodifestivalen. Kommer alla inbjudna så blir vi tjugotvå personer. Men det verkar nog så att kanske inte precis alla kommer.

På söndag så ska jag förmodligen gå på bio, och se filmen "Män som hatar kvinnor".

Vad ska ni göra i helgen?


"Kör för alla!" i "Fråga Doktorn".
Måndagen den 4 maj, klockan 18.15 i SVT1 så kommer "Kör för alla!" att vara med i teveprogrammet "Fråga Doktorn".

Kolla gärna då, så kanske ni ser mig och syrran! ;-DBredband XL 50 från Comhem.
Nu har vi ett snabbare Internet här hemma. Vi har skaffat Bredband XL50 från Comhem. Vi bytte alltså upp oss från Large, till X Large. Så nu har vi 25-50 Mbit/s ner och 7-10 Mbit/s upp.

Jimmy, som kör med nätverkskabel, kommer upp i mellan 45-48 Mbit ner, medans jag som kör med trådlöst kommer upp i 35-38 Mbit ner.Ge mig råd och tips om "B.U.S."!
Den här flaskan köpte jag i går. Det är en bodylotion med lite lätt BUS-effekt. Tänkte att jag skulle börja lite snällt med den. Och sen fortsätta med lite mer riktiga Brun-Utan-Sol-produkter.

För jag har faktiskt tagit till mig av allt jag har läst om solarium... Så jag funderar på att helt sluta upp med att sola i solarium, och istället använda BUS-produkter.

Så nu vill jag ha massor med tips och råd! Om vilka produkter som är bäst? Och bästa sättet att använda dom? Kom igen nu! Hjälp mig!


Veckans Tulpaner.


Lets Dance 2009 - 13/03.
Jaha! Vad tycker ni i kväll då? Vem var bäst? Och vem var sämst? Vem vill du ska åka ut i kväll? Och vem tror du åker ut?

Jag VILL att Elisabet ska åka ut i kväll. Jag tycker att hon är fantastiskt duktig, och har utvecklats väldigt mycket. Men jag tycker ändå att det är hennes tur att åka ut ikväll.

Tyvärr så TROR jag att hon kanske har lite väl mycket stöd hos svenska folket, och får stanna kvar. Och då blir det nog kanske tyvärr Morgan som får åka ut...Grattis min lilla stora älskade Tufsan på 19-årsdagen! <3 <3 <3


Grattis min lilla stora älskade Tufsan på 19-årsdagen!  <3 <3 <3

Dagens Låt - 090313 - Malena Ernman med "La Voix" - 2009.


Nedräkning till Finalen i Melodifestivalen Lördagen den 14 mars 2009.

Elva: Sofia med "Alla".
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna".
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On".
Åtta: Agnes med "Love Love Love".
Sju: Emilia med "You're My World".
Sex: EMD med "Baby Goodbye".
Fem: Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory".
Fyra: Alcazar med "Stay The Night".

Tre: Malena Ernman med "La Voix".
Dagens Dagbok - Fredagen den 13 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte direkt hem från jobbet i dag. I dag var Borzko hemma när jag kom hem, men inte Jimmy.


Borzko hade sin lediga dag från jobbet i dag. Han hade varit på ett läkarbesök i dag. Och han hade också tagit hand om veckostädningen.


Jimmy jobbade i dag. Det var nog över två veckor sedan sist tror jag.


En fika och en pratstund med Borzko blev det när jag kom hem. Sen efter det så gick jag till Centrum för att uträtta några ärenden.


Jag köpte födelsedagspresent till Tindra. Och grattiskort till både Jenny och Tindra.


Sen så gick jag till Torget och köpte fredagstulpaner till både mig och till mina föräldrar.


Gick sen hem till min Mamma och Pappa och överlämnade tulpanerna. Gick in och satt och pratade en liten stund också.


Sen så gick jag hem igen. Och när jag kom hem så höll jag på med lite alla möjliga olika hushållssysslor.


Vid halvsextiden så gick jag återigen till Centrum, för att möta upp Jimmy när han kom från jobbet, för han ville ha lite hjälp för presentinköp till Jenny.


När vi var klara så gick vi hem, och då blev det middag.


Borzko åkte sen iväg till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil efter sin lediga dag. Han skulle egentligen vara ledig fredag, lördag, och söndag. Men han fick en extrakörning i natt och i morgon bitti.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och stack sen iväg mot Centrum och mot tunnelbanan, för att åka in mot stan, och möta upp med några kompisar. Och sen så skulle dom ut på krogen och festa i kväll.


Borzko gick och la sig för att sova vid åttatiden, och han ska sen gå upp klockan två i natt, för att jobba till ungefär tiotiden i morgon förmiddag.

Dagens Dagbok - Fredagen den 13 mars 2009 - Arbetsdagen.

Äntligen fredag, och veckans sista arbetsdag. Och precis som hela veckan tidigare, så var jag först en stund i skalen på morgonen och förberedde grönsakerna. Efter det så var jag i disken och tog hand om förmiddagsdisken. Sen så var jag i disken och jobbade som tredjeman under lunchserveringen. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


Vi serverade pyttipanna i dag, med rödbetor. Och som alltid, vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag också. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Och så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg. :-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 mars 2009 - Kvällen.

När Jimmy och jag kom hem till Farsta igen, vid halvåttatiden, så släppte han bara av mig, och så stack han iväg hem till en kompis för att hjälpa honom med en grej.


Jag höll på med fixade med lite allmänna hushållsgöromål här hemma en stund först. Och så småningom så satte jag mig i köket med datorn.


Snart ska jag väl ta och lämna datorn, och läsa lite i min bok en stund i stället.


Borzko jobbar sent i dag, och trodde han skulle komma ungefär vid tiotiden.


Jimmy vet jag inte när han kommer hem.
Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D Och inte vilken fredag som helst! Utan fredagen den trettonde mars! Jennys 19-årsdag! Glöm inte bort att gratulera henne! Här är länk till hennes blogg!

Dagens Shopping - 090312 - Trådlös router + trådlöst nätverkskort + B.U.S-creme + eyeliner + mascara + kajal.
Dagens Låt - 090312 - Alcazar med "Stay the night" - 2009.


Nedräkning till Finalen i Melodifestivalen Lördagen den 14 mars 2009.

Elva: Sofia med "Alla".
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna".
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On".
Åtta: Agnes med "Love Love Love".
Sju: Emilia med "You're My World".
Sex: EMD med "Baby Goodbye".
Fem: Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory".

Fyra: Alcazar med "Stay The Night".Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 mars 2009 - Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Och Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Och även i dag så hade han varit ledig på grund av arbetsbrist.


Jimmy hade handlat ett nytt trådlöst modem i dag, plus ett nytt nätverkskort till mig, eftersom vi har skaffat oss 50/10 bredband.


Vi åkte sen iväg nästan direkt mot Tumba. Och så mötte vi upp med Jenny på parkeringen utanför Willys och McDonalds.


Först så gick vi in på McDonalds och köpte oss varsin kaffe, och så satt vi och planerade och skrev upp vad vi skulle handla.


Sen så gick vi in på Willys och handlade det mesta inför vårt gemensamma födelsedagskalas på lördag.


Efter det så åkte vi till Tumba Centrum, och där mötte vi upp med Jocke som kom från jobbet.


Gick sen först till H&M där jag köpte mig en brun-utan-sol-kräm, en mascara, en eyeliner, och en kajalpenna.


Sen så gick vi till Systembolaget och köpte rödvin och starköl tills på lördag.


Och slutligen så gick vi till ICA och kompletteringshandlade det som vi inte fick tag i på Willys.


Vi åkte sen återigen bort till McDonalds, där jag bjöd på middag. Jag åt en McFish-meny.


Sen så åkte vi alla fyra hem till Jenny och Jocke. Vi packade upp alla matvaror först. Och sen så gjorde Jenny Smoothies till oss. Kaffe och kakor blev det också. Och vi satt och pratade en stund.


Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem mot Farsta igen. 'Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 mars 2009 - Arbetsdagen.

En helt vanlig arbetsdag i dag också. Först så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i disken och tog hand om förmiddagsdisken. Efter det så var jag tredjeman i disken. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris, och currysås i dag. Och vår salladsbuffé som vanligt.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag också. Och allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 mars 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum. Och delade min tid mellan datorstunder, och läsning i en ny bok: "14 år till salu" av Caroline Engvall.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart i nio. Middag hade han redan ätit, så det blev bara en dusch för honom när han kom hem.


En kvällsfika blev det också vid niotiden.

MMS från Borzko.

Den här bilden fick jag som ett MMS från Borzko i dag. Den visar hans lastbil som står halvt ner i ett dike. Han skulle uppför en backe som var plogad men inte sandad eller saltad. Lastbilen började att glida åt sidan, och gled ner i diket. Och sen så kom han inte upp av sig själv. När han skickade bilden så stod han och väntade på att bärgningsbilen skulle komma. Efter fyrtiofem minuter så kom bärgaren och drog upp honom ur diket, och han kunde fortsätta sin körning. Om en timme, vid halvniotiden, så beräknar han att vara hemma från jobbet.


Dagens Låt - 090311 - Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory" - 2009.


Nedräkning till Finalen i Melodifestivalen Lördagen den 14 mars 2009.

Elva: Sofia med "Alla".
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna".
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On".
Åtta: Agnes med "Love Love Love".
Sju: Emilia med "You're My World".
Sex: EMD med "Baby Goodbye".

Fem: Måns Zelmerlöw med "Hope & Glory".
Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Jimmy var även i dag hemma när jag kom hem, och han hade även i dag varit ledig på grund av arbetsbrist.


När jag kom hem, så gick Jimmy och jag direkt hem till min Mamma och Pappa. Och så hjälpte vi dom med den nya trådlösa telefonen som vi köpte till dom i går.


Fikade gjorde vi också, och satt och pratade en stund.


Sen så gick Jimmy och jag hem, och så åt vi middag när vi kom hem.


Efter det så höll jag på med lite allmänna hushållsgöromål här hemma en stund.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag så var jag först en kort stund i skalen och förberedde lite grönsaker. Sen så var jag i diskrummet och rengjorde avloppen. Efter det så skötte jag förmiddagsdisken i diskrummet. Sen så jobbade jag som tredjeman i diskrummet under lunchserveringen. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


I dag så serverade vi spaghetti med skinksås. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.


"Kör för alla!", jag, syrran och Caroline är med i Aftonbladet i dag! ;-D


Ja, i dag så är det en artikel i Aftonbladet, om Caroline af Ugglas, och om "Kör för alla!". Och på bilden så ser man mig och min syster, när vi står längst fram närmast Caroline och scenen.

(Bilden "lånad" från Aftonbladet.)

Här är en länk till artikeln i Aftonbladet.

Och här är bilden utan rund ring runt min syster och mig. ;-D

Jag bad även Borzko att köpa hem papperstidningen, och där var fotografiet och artikeln på ett helt uppslag.Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 mars 2009 - Kvällen.

När Jimmy och jag kom hem vid sextiden, så åt vi middag tillsammans. Sen så monterade vi den nya toalettsitsen och det nya duschmunstycket. Och efter det så blev det en fika.


Jag höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen när jag var klar så tog jag med mig min dator och satte mig inne på Jimmys rum.


Borzko jobbade sent i dag, och kom hem vid åttatiden. Middag hade han redan ätit. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

Dagens Låt - 090310 - EMD med "Baby Goodbye" - 2009.


Tänkte räkna ner dom sex låtarna som jag tycker är bäst, dom fem dagarna som är kvar till Finalen i Melodifestivalen på lördag, den 14 mars 2009.

Som nummer ett vill jag ju ha Caroline af Ugglas med "Snälla Snälla". Men den har jag ju redan lagt in här i bloggen som Dagens Låt, i torsdags den 5 mars. (Här är länk till den.)

Så jag lägger in från nummer sex i dag, till nummer två på lördag.

Dom fem låtarna som jag vill ha som nummer sju till och med elva är:

Elva: Sofia med "Alla".
Tio: Molly Sandén med "Så Vill Stjärnorna".
Nio: Sarah Down Finer med "Moving On".
Åtta: Agnes med "Love Love Love".
Sju: Emilia med "You're My World".

Och här kommer den som jag vill ha som nummer sex:Dagens Shopping - 090310 - Toalettsits och Duschmunstycke.Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 mars 2009 - Eftermiddagen.

Efter jobbet och mötet så åkte jag direkt hem till Farsta. Jimmy var hemma när jag kom hem i dag också. Och han hade även i dag varit ledig på grund av arbetsbrist.


Egentligen så hade vi ett inplanerat IKEA-besök med min Mamma och Pappa i dag. Men min Mamma kände sig trött, och ville att vi skulle åka i nästa vecka istället.


Jimmy och jag stack iväg till Länna direkt när jag kom hem. Först så var vi på Bauhaus där vi köpte en ny toalettsits till toaletten i badrummet, plus ett nytt duschmunstycke, för båda hade gått sönder.


Sen så åkte vi till OnOff och köpte en sladdlös telefon till min Mamma och Pappa.


Vi åkte sen direkt hem till min Mamma och Pappa. Pappa hade fått sin nya digitalbox från Comhem, så Jimmy hjälpte honom att koppla in den. Vi satte också den nya telefonen på laddning, och så ska vi hjälpa dom med den i morgon när den har laddat klart.


Fikade gjorde vi också, och satt och pratade en stund. Och sen åkte vi hem och kom hem vid sextiden.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Efter det så jobbade jag som tredjeman i diskrummet. Och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


I dag så serverade vi fiskpanetter, kokt potatis, och filsås. Och vår salladsbuffé förstås som vanligt. Vi hade även några bleck med köttbullar som vi serverade som rest.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Efter jobbet så stannade vi alla kvar i cirka en halvtimme och hade ett litet personalmöte, för husmor ville informera om en del ändringar som kommer framöver.

Dagens Låt - 090309 - Caroline af Ugglas med "Vi blundar" + Caroline af Ugglas & Tommy Nilsson med "Du var mitt hjärta" - 2009.


Dagens Låt - 090309 - Caroline af Ugglas med "Vi blundar" + Caroline af Ugglas & Tommy Nilsson med "Du var mitt hjärta" - 2009.

I dag så sjöng vi två nya låtar på "Kör för alla!", och det var dom två låtarna som jag lägger in här. Tyvärr så hittade jag inte "Du var mitt hjärta" på YouTube, så jag lägger in en länk till den till TV4:s hemsida, från när Caroline och Tommy var med i Nyhetsmorgon i TV4. (Om den kommer in på YouTube sen, så byter jag ut länken mot den.)

Och här är länken till "Du var mitt hjärta" med Caroline af Ugglas och Tommy Nilsson, till TV4:s hemsida, Nyhetsmorgon.


Dagens Dagbok - Måndagen den 9 mars 2009 - Kvällen.


"Kör för alla!" började halvsju som vanligt, och höll på till kvart i åtta. Och precis lika roligt var det den här gången. Två nya låtar sjöng vi i dag, och dom lägger jag in som Dagens Låt i ett separat inlägg.


Kom hem vid halvniotiden, och då var både Borzko och Jimmy hemma. En fika, en kvällsmacka, och en pratstund blev det då. Och efter det så satte jag mig i köket med datorn.

Dagens Dagbok - Måndagen den 9 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig från jobbet på grund av arbetsbrist i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen efter det så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och satt även lite vid datorn.


Vid halvfyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Efter det så gjorde jag mig i ordning. Och vid halvfemtiden så stack jag iväg mot Centrum och mot Tunnelbanan för att åka in till Skanstull och möta upp med min syster Anette där.


Vi promenerade bort till Frans Schartaus Gymnasiums Aula, och satte oss sen och väntade på att "Kör för alla!" skulle börja. Våra favoritplatser längst fram fick vi i dag också.

Dagens Dagbok - Måndagen den 9 mars 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så är jag i disken och tar hand om förmiddagsdisken. Efter det så är jag i diskrummet som tredjeman och hjälper till. Och slutligen så dukar jag fram mellanmålet.


Vi serverade köttbullar och makaroner i dag. Och vår fina salladsbuffé också förstås.


I dag så var vi fulltalig personalstyrka igen. Det var flera veckor sedan som vi var det, så det var skönt. Det var en lite hektisk dag i dag, på dom flesta områden, men allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 11 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 11 - 2009
09/03

60,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 10 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 10 - 2009
02/03 - 08/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------  


Veckans Steg - Vecka 10 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 11.302.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 435.

Fettförbränning: 23.9.

Kilometer: 9.04.


Tisdag:

Antal Steg: 7.216.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 292.

Fettförbränning: 15.8.

Kilometer: 5.70.


Onsdag:

Antal Steg: 10.288.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 399.

Fettförbränning: 21.8.

Kilometer: 8.23.


Torsdag:

Antal Steg: 7.735.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 317.

Fettförbränning: 17.3.

Kilometer: 6.18.


Fredag:

Antal Steg: 8.052.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 332.

Fettförbränning: 18.0.

Kilometer: 6.44.


Lördag:

Antal Steg: 9.729.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 372.

Fettförbränning: 20.5.

Kilometer: 7.78.


Söndag:

Antal Steg: 3.678.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 143.

Fettförbränning: 7.8.

Kilometer: 2.94.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 58.000.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 2.290.

Fettförbränning: 125.1.

Kilometer: 46.31.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 8.285.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 327.

Fettförbränning: 17.8.

Kilometer: 6.61.


Veckans Planer - Vecka 11.


Veckans Planer - Vecka 11.

Måndag:
- Jobba.
- Gå på "Kör för alla!" med Anette.

Tisdag:
- Jobba.
- Åka till IKEA med Mamma, Pappa, Jenny, och Jimmy. Vi andra ska hjälpa Mamma och Pappa att handla lite nya saker till deras nya lägenhet.

Onsdag:
- Jobba.
- Åka till Bauhaus för att köpa en nya toalettsits, eftersom vår har gått sönder.

Torsdag:
- Jobba.
- Storhandla på Willys inför helgen, tillsammans med Jenny, och kanske Jimmy.

Fredag:
- (Jenny fyller 19 år)
- Jobba.
- Kanske handla en ny trådlös telefon till Mamma och Pappa.

Lördag:
- Åka till Jenny och Jocke på dagen och hjälpa till att förbereda allt till kvällen.
- På kvällen kommer familj och släkt till Tumba för att fira Jennys 19-årsdag, Tindras 5-årsdag, och min 48-årsdag.

Söndag:
- Försöka att kanske komma iväg på Bio med Borzko och/eller Jimmy för att se "Män som hatar kvinnor".


Lite blandat om allt möjligt...Ni som brukar kommentera att ni tycker att jag ska lägga in fler fotografier i bloggen måste i alla fall vara nöjda nu! För den här helgen så har jag sammanlagt lagt in fyrtionio (49) stycken fotografier! ;-DLäs gärna både
Jennys och Jockes bloggar i dag. Dom har också lagt in en hel del fotografier nu, och bloggat om helgen.Tycker synd om alla som skulle på kvällens Metallica-konsert... Men samtidigt så är jag ju mycket glad att vi hade biljetter till i går, och inte till i dag. Ni har väl läst? Här är länkar annars:
Aftonbladet och Expressen.Jag är glad att Caroline af Ugglas gick vidare till Finalen i Melodifestivalen i Globen nästa lördag. Jag tycker att det var jättekul. Och Borzko var snäll och ringde flera gånger på henne från mig, eftersom jag var lite upptagen med att sjunga, hoppa, dansa, och klappa då! :-DI morgon så är det "Kör för alla!" igen! Det är så skönt att ha något roligt på måndagar numer! Jag som alltid har haft lite söndagsångest förut! Men det har jag inte nu!Lägger in helgens femtionde och sista fotografi. Det har jag snott från Jennys blogg, för jag tycker att både Jimmy och Jenny är så fina på det.


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 mars 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med åtta fotografier).


Jag, Borzko, och Jimmy kom fram till Tumba vid halvfyratiden. Jenny och Jocke höll då på med middagen, och vi andra tre hjälpte till.


Sen så åt vi vid fyratiden. Det blev Jennys jättegoda pasta med tagliatelle.

Och efteråt så fikade vi och drack Jennys jättegoda smoothies.

Diskade efter middagen gjorde jag förstås som vanligt.

Jag matade också fiskarna i deras fina akvarium.Och här vet jag inte riktigt vad jag håller på med! ;-D

Men här så bad jag Borzko att ta ett kort på Jocke, Jimmy, mig, och Jenny i våra fina nya Metallica-tröjor! :-) Visst är vi väl tjusiga!?

Vi åkte sen hem redan vid sextiden, och kom hem vid halvsjutiden. Borzko gick sen och la sig för att sova redan vid sjutiden, för han ska gå upp klockan två i natt för att jobba.


Jag tog med mig min dator, och så satte jag mig i Jimmys rum. Vi satt med varsin dator, pratade, och lyssnade på musik. På Metallica så klart! ;-)

Dagens Dagbok - Söndagen den 8 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan åtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. Och sen så åt vi frukost och hade en pratstund.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn och svarade på mail, svarade på kommentarer, läste bloggar, läste nyheter, och bloggade. Varvade med lite allmänna hushållsgöromål också.


Klockan tolv så vakande Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch, och vi hade en pratstund. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig vid datorn.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lite lunch och tog en fika. Sen så stack han iväg till sitt jobb för att byta lastbilen som han hade vid flytten i går, till sin ordinarie lastbil. Han var tillbaka vid tvåtiden igen.


Vid tvåtiden så gick jag till Centrum. Och så gick jag till Åhléns för att köpa en inflyttningspresentsblomma till min Mamma och Pappa. Min Mamma älskar orkidéer, men samtidigt är hon trött på att sköta om blommor. Så jag köpte två stycken vita jättefina konstgjorda orkidéer till dom.


Efter inköpet så gick jag hem till mina föräldrar och lämnade över blommorna. Och så satt vi och pratade en stund.


Sen klockan tre så kom Borzko och Jimmy och hämtade upp mig med bilen hos mina föräldrar, och så åkte vi alla tre till Jenny och Jocke i Tumba.


Jenny och Jocke sov ju här i Farsta i fredags, och alla deras grejer var kvar här, eftersom dom ju inte ville släpa med dom på konserten. Så vi åkte till Tumba för att lämna över dom, och passa på att äta middag där.

Dagens Låt - 090308 - Metallica med "Seek and Destroy" - 1983.


Dagens Låt - 090308 - Metallica med "Seek and Destroy" - 1983.


Och i dag kommer ytterligare en Metallica-låt. Men det blir den sista på ett tag nu. För nu har jag lagt in åtta Metallica-låtar som Dagens Låt! :-D

Dagens Låt - 090307 - Metallica med "Master of Puppets" - 1986.


Dagens Låt - 090307 - Metallica med "Master of Puppets" - 1986.

Dagens Låt för i går, måste ju självklart vara en Metallica-låt! Och den här är ju inte direkt fel! ;-D

16 fotografier från Metallica-konserten i Globen den 7 mars 2009.


Här kommer sexton fotografier från Metallica-konserten i Globen lördagen den sjunde mars.

Här kan du läsa mitt blogginlägg som jag har skrivit om själva konserten.


TUSEN TACK TILL JIMMY, JENNY, OCH JOCKE FÖR EN AV DOM BÄSTA FÖDELSEDAGSPRESENTERNA SOM JAG NÅGONSIN HAR FÅTT!  :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 mars 2009 - Kvällen.


Vid sextiden så mötte jag upp med Jimmy, Jenny, Jocke, och två av Jockes kompisar, och så gick vi in i Globen. Vi handlade varsin tröja först. Och lite att äta och dricka medans vi väntade på Metallica. Och så gick vi in och satte oss.


Klockan sju sen så började förbanden. Först var det The Sword som spelade, och sen så var det Machine Head. Dom var väl rätt så bra båda två, Machine Head var det bättre bandet av dom två tycker jag. Men inga direkta favoriter var något av banden för min del.


Och sen vid kvart över nio så gick då äntligen METALLICA på! Det var ju första gången jag såg dom på konsert, och så var det även för Jimmy och Jenny. Jocke däremot har sett dom ett flertal gånger.


Och jag måste ju säga att det var en kanonkonsert! Scenen var i mitten på arenan, så det var ståplatser runtom. Och det innebar ju att alla i Globen såg dom nästan lika bra. Vi hade jättebra platser på åttonde raden, på den "bästa" kortsidan. Så vi såg perfekt! Och hörde givetvis också perfekt.


Häftig lasershow, läcker scendekor med likkistor där strålkastarna satt, cool eldshow, och mycket annat. James Hetfields snack mellan låtarna var bra. Bra urval av låtarna, där nästan alla av mina favoritlåtar var med: "Enter Sandman", "Nothing else matters", "One", "Cyanide", "The day that never comes", "Seek and destroy", "Master of Puppets", och många fler.


Konserten var helt klart en av dom bättre som jag någonsin har varit på. Svårt att jämföra med andra konserter, har ju varit på många bra, bland annat med Iron Maiden, Guns N Roses, Bon Jovi, Queen, Europé, och många fler. Men den här ligger helt klart bland dom bästa konserterna.


Två timmar och en kvart spelade dom, så konserten var slut vid halvtolvtiden. Då gick vi alla mot Gullmarsplan, där vi skiljdes åt. Jenny åkte in mot stan för att gå ut på krogen med några tjejkompisar. Jocke åkte hem till Tumba. Och Jimmy och jag åkte hem till Farsta.


När Jimmy och jag kom hem vid tolvtiden, så hade Borzko nyss kommit hem från sin Mamma. Jag satte mig bara vid datorn en stund, och läste mail och kommentarer (tack förresten för alla grattis-hälsningar!), och sen så gick jag och la mig, helt slut efter den långa dagen och kvällen.


Bilder från Metallica-konserten kommer i ett separat inlägg.


Här är fyra länkar, två till Aftonbladet och två till Expressen, om ni vill läsa mer om konserten.
Aftonbladet - "Genialiskt, Metallica"

Aftonbladet - "Öldränkt, blästrad - och glad som fan"

Expressen - "Kärleken till Metallica är tillbaka"

Expressen - "Här är låtarna Metallica spelade i Globen"

Dagens Shopping - 090307 - Metallica-tröja.
Dagens Dagbok - Lördagen den 7 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med tjugo fotografier).


Ja, i går så var det då alltså en händelserik och minnesrik dag! Lördagen den sjunde mars 2009: min 48-årsdag, konsertdag med Metallica, och mina föräldrars flyttdag! :-D
Dagen började med att jag gick upp klockan halvsju, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen vartefter så kom Jenny, Jocke, Jimmy, och Borzko upp. Jenny och Jocke hade ju sovit här i natt.


Vi åt sen en mysig frukost ihop alla fem.


Vid strax före nio så åkte vi sen alla iväg hem till mina föräldrar i Örby, i Volvon och i Borzkos lastbil.


Sen vartefter så kom också fler i familjen och släkten dit: min syster Anette, Anettes sambo Kenneth, min systerson Mathias, min systerdotter Maria, och Marias sambo Patric. Allt som allt så blev vi tolv personer.
Vi hjälptes sen alla åt att tömma Mammas och Pappas lägenhet och bära ner allt till lastbilen. Och sen när vi var klara så åkte vi alla till deras nya lägenhet i Farsta.


Där så bar vi givetvis upp allting. Och när allt var inne i lägenheten så hjälptes vi alla åt att packa upp lådor, och montera ihop möbler.


Vid tolvtiden så blev det lunchpaus. Några åkte iväg och köpte pizzor och sallader till hela gänget, och sen så åt vi alla, och vi drack också kaffe efter.
Vi fortsatte sen fram till tvåtiden, då det mesta var klart. Då åkte alla därifrån utom jag och Borzko.


Borzko och jag fortsatte sen att hjälpa Mamma och Pappa med lite smågrejer fram till femtiden. Och då var nästan allting klart.


Allt gick så smidigt under dagen. Alla var så duktiga. Så himla skönt för Mamma och Pappa att få allt klart så fort.

TACK TILL ALLA SOM VAR MED FÖR ALL HJÄLP!


Borzko och jag åkte hem vid femtiden. Vi gjorde oss sen bara i ordning, och åt även lite. Och sen vid strax före sex så åkte vi iväg igen. Borzko släppte av mig vid Globen, där jag skulle möta upp med Jimmy, Jenny, och Jocke. Och sen så åkte Borzko hem till sin Mamma för att tillbringa kvällen där.Några fler bilder från Mammas och Pappas nya lägenhet.

         

         

         

         

         

         

Mobil-Blogg. Nu sitter vi i Gl

MMS

Mobil-Blogg. Nu sitter vi i Globen och väntar... :-D


I kväll, i morgon, och söndag.


När Lets Dance är slut, så åker jag iväg till Jennys jobb på McDonalds i Västberga. Hon slutar klockan elva, och då har också Jocke lagom åkt dit för att möta upp med henne och mig där. Jag hämtar dom båda två där, och så åker vi hem till Farsta. Och så sover dom båda här i natt.

I morgon bitti så åker vi sen iväg allihopa vid halvniotiden. Borzko och Jimmy åker i Borzkos lastbil. Och jag, Jenny, och Jocke i Volvon. Vi åker till Örby för att hjälpa Mamma och Pappa med flytten till Farsta.

Sen är vi väl i deras nya lägenhet hela dagen och hjälper dom att komma i ordning.

På kvällen sen så ska jag, Jimmy, Jenny, Jocke, och två kompisar till Jocke, gå och se på Metallica i Globen! :-D

Sen på söndag så ska Borzko och jag återigen hem till Mamma och Pappa för att hjälpa dom i lägenheten.Så som ni förstår, så kommer det inte att bli så mycket bloggat i helgen precis. Om någon av mobilbloggningarna fungerar, så kanske det blir något sånt inlägg. Jag ska i alla fall försöka att komma ihåg att fotografera mycket i helgen. Så lägger jag väl in korten på söndag kväll.Vad har ni för planer i helgen då?
Ha en trevlig helg vad ni än gör!


Dagens Dagbok - Fredagen den 6 mars 2009 - Kvällen.


När jag tyckte att jag hade gjort nog med hushållgöromål för i dag, så tog jag med mig min dator och så satte jag mig en stund hos Jimmy på hans rum. Vi satt med varsin dator, vi pratade, och vi lyssnade så klart på Metallica!


När klockan närmade sig åtta, så flyttade jag upp med min dator till vardagsrummet. Och så satte jag förstås igång teven och tittade på "Lets Dance".


Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid kvart över nio. Han hade redan ätit middag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han mig sällskap framför teven.

Metallica i Globen i morgon! :-D


I morgon, lördagen den 7 mars, på min 48-årsdag, klockan 19.00, så ska jag se METALLICA i Globen! :-D

Nån annan som ska dit?


Lets Dance 2009 - 06/03.

Ja, vem ska åka ut i kväll då?

Jag tycker nog tyvärr att det är dags för Elisabet att lämna tävlingen nu. Hon har varit fantastiskt duktig, men nu ska hon nog lämna tycker jag. För dom andra fyra paren är så väldigt duktiga. Synd är det ju på ett sätt, för just i kväll så var ju Elisabet himla bra tycker jag. Men ändå så är dom andra fyra paren bättre tycker jag.

Vad tycker ni?

Dagens Låt - 090306 - Star Pilots med "Higher" - 2009.


Dagens Låt - 090306 - Star Pilots med "Higher" - 2009.

Den låt som jag helst vill ska gå vidare från Andra Chansen till Finalen är ju låten som jag la in som Dagens Låt i går, Snälla snälla med Caroline af Ugglas.

Den här låten, Higher med Star Pilots är den andra låten som jag vill ska gå vidare.

Melodifestivalen 2009 - Andra Chansen - Norrköping - 07/03
I morgon så kommer jag ju att missa Andra Chansen, eftersom jag då sitter i Globen och lyssnar på Metallica istället! ;-)

Men jag vill allra helst att Caroline af Ugglas går vidare med sin låt Snälla Snälla.

Som andra låt att gå till Finalen vill jag ha Star Pilots med Higher. Eller annars Lili & Susie med Show me Heaven.

Vad tycker ni?


Dagens Dagbok - Fredagen den 6 mars 2009 - Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


I dag så åkte jag återigen hem till mina föräldrar i Örby direkt efter jobbet. Vi packade bilen full med påsar, kassar, och väskor fulla med prylar. Och sen så åkte vi till deras nya lägenhet i Farsta. Jimmy mötte upp med oss utanför. Han hade även i dag varit ledig från jobbet på grund av arbetsbrist.


Sen så höll vi på i lägenheten och packade upp prylar i skåp, lådor, och garderober. Hängde upp några gardiner gjorde vi också.


(Här är ett kort på mina föräldrar när dom sitter i porten till sitt nya hus. Mamma tycker det är så fint där, med två stolar, bord med blomma på, och stor blomma bredvid, så hon ville att vi skulle ta ett fotografi där.)

Jimmy och jag körde sen hem Mamma och Pappa till Örby igen, för allra sista gången. Och sen åkte jag och Jimmy hem till Farsta igen.


Stannade till i Centrum på vägen hem, och gick till Hemköp och handlade lite matvaror, och lite gott att äta till kvällen.


När vi kom hem så åt vi middag. Och efteråt så blev det en fika också.


Jag höll sen på med diverse hushållsgöromål här hemma en stund.

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 mars 2009 - Arbetsdagen. (Med ett fotografi).


Jobbade förstås även på veckans sista vardag. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så stod det "Blandat från frysen" på matsedeln. Och det innebär ju förstås att vår husmor och våra kokerskor tar reda på överblivna kartonger från tidigare serveringar. Så skickningarna fick lite olika maträtter. Och hos oss så serverade vi bland annat gulaschsoppa, fullkornspasta, nötfärsbiffar, korv, och pannkaka. Och som alltid så hade vi förstås vår salladsbuffé också.


En av kollegerna var fortfarande ledig i dag, så vi var en personal färre än vad vi skulle vara. I dag så blev det en ganska så hektisk dag, både i diskrummet och ute i matsalarna. Men det mesta flöt ändå på rätt så okej ändå.


Till eftermiddagsfikat i dag så bjöd jag mina kära kollegor på två sorters glass och två sorters sorbet. Och själv så fick jag en fin bukett tulpaner av dom. För jag fyller ju år i morgon!Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 mars 2009 - Kvällen.


Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Borzko satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet och tittade på ishockey på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


Jag satt större delen av kvällen i köket, och delade min tid mellan boken och datorn.


Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D

"Allt för min syster" (My Sister's Keeper) av Jodi Picoult - 2004 - Bok---------    

Recension av boken: "Allt för min syster" (My Sister's Keeper) av Jodi Picoult (2004) (Genre: Skönlitteratur)

---------   


"Trettonåriga Anna Fitzgerald har alltid funnits där för sin syster Kate - bokstavligt talat. För Anna är en så kallad designer baby, en perfekt genetisk matchning till systern, som lider av en ovanlig typ av leukemi. Hon var bara några minuter gammal när hon för första gången donerade friskt blod till sin syster. Det är kanske inte så konstigt att Anna hela livet känt sig som en reservdel till Kate.

Men nu har Anna fått nog. Kate har blivit sämre och om inte Anna donerar sin ena njure till henne kommer Kate att dö. Trots att Anna älskar sin syster vill hon inte längre att besluten ska fattas över hennes huvud. Hon uppsöker en advokat och stämmer sina föräldrar för att få rätten att bestämma över sin egen kropp..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket, mycket bra bok, som jag verkligen kan rekommendera till alla. Det var en bok som verkligen får en att tänka till. Mycket på det, att vad som är rätt eller fel, inte alltid är så självklart. Det bästa med boken var att man får följa dom olika huvudpersonernas tankar i olika kapitel. Och då förstår man ännu mer att det alltid finns flera olika sorters sätt att se på saker, och alla sätt kan vara rätt på sitt sätt. Boken var också oerhört gripande, och jag grät floder på slutet... Lättläst var den också. Så LÄS DEN! ///Bim.  

Vore kul också att få höra någon kommentar från någon som har läst den!

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------   


Nyfriserad! ;-)


Klippt håret, blekt slingor, färgat ögonfransar och ögonbrynen, "trådat" överläppen och ögonbrynen.
Dagens Låt - 090305 - Caroline af Ugglas med "Snälla, snälla" - 2009.


Dagens Låt - 090305 - Caroline af Ugglas med "Snälla, snälla" - 2009.


Och jag hoppas att det är några som ringer på Caroline af Ugglas med Snälla, snälla på lördag? För själv så sitter jag i Globen och lyssnar på Metallica när Andra Chansen sänds, så jag kan inte ringa. Men jag ska be att Borzko ringer några gånger från mig. Och kanske att någon av er ringer? Eller? För det vore ju kul om hon fick komma till Finalen i Globen den 14 mars!

MMS från Jenny.


Den här bilden fick jag som ett MMS från Jenny i dag. Och så skrev hon att Tindra älskar tröjan som hon har på sig på kortet, och vill ha den ofta. Det tycker jag är kul! För jag köpte den till henne i julklapp! :-DDagens Dagbok - Onsdagen den 4 mars 2009 - Eftermiddagen. (Uppdaterad: TORSdagen den 5 mars ska det så klart vara! ;-D)


Åkte hem direkt efter jobbet. Och i dag så var både Borzko och Jimmy hemma när jag kom hem. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Och Jimmy var även i dag ledig från jobbet på grund av arbetsbrist. Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen i dag.


Jag tog en fika och en pratstund med dom. Och sen vid strax före tre så gick jag iväg till Centrum och till FrisörImperiet. Sen så var jag där i en timme och fyrtiofem minuter. Jag blekte slingor, jag klippte mig, jag färgade ögonfransar och ögonbryn, och jag "trådade" överläppen och ögonbrynen. Ettusenetthundrafyrtio kronor gick det på.


När jag kom hem vid femtiden så åt jag, Borzko, och Jimmy middag tillsammans. Och ännu en fika blev det sen efter middagen också. Efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


(Foto på mitt "nya" hår kommer strax).

Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 mars 2009 - Arbetsdagen.


Jobbade som vanligt i dag. Och i dag så hade vi alla våra lunchgäster på plats igen. Och alla skickningar också.


Jag var även i dag först halva dagen i skalen, och sen den andra halvan i diskrummet med diskplockning och grovdisk.


Vi serverade fiskgratäng i dag, (hokifilé med smögensås), och kokt potatis till. Vår salladsbuffé hade vi förstås också. I dag var den kompletterad med två sorters sill, inlagd och skärgårdssill.


I dag var vi en personal för lite, för en av kollegerna har fortfarande semester. Men allt flöt på okej i dag ändå, och ingenting speciellt hände.

Ett inlägg om Mobilbloggningen i dag också...


I går så prövade jag att mobilblogga, både på det gamla sättet och det nya sättet. Men inget av dom fungerade... Bloggade ett inlägg om det också.

I dag så har jag också testat, på båda sätten. Och i dag så fungerade det på det gamla sättet, men inte på det nya sättet...

Känns så trist när det är så här, när man inte vet vilket av dom man ska använda, och man inte kan vara säker på att det fungerar... :-(


Mobil-Blogg. Test - Gamla Mobi

MMS

Mobil-Blogg. Test - Gamla Mobil-Bloggningen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 mars 2009 - Kvällen.

Efter att jag var klar med mina diverse hushållsgöromål här hemma, så satte jag mig med datorn i köket.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i dag. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika samtidigt. Sen så satt vi länge i köket alla tre och pratade.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och sen så kollade han in lite sport på teve. Jimmy satt framför sin dator. Och jag satt med min dator.

Dagens Låt - 090304 - Sandi Thom med "I Wish I Was A Punkrocker" - 2005.


Dagens Låt - 090304 - Sandi Thom med "I Wish I Was A Punkrocker" - 2005.


Tycker att det här är en mycket bra låt! :-D

Dagens Shopping - 090304 - Böcker från AdLibris + lite annat.


Dagens Shopping - 090304 - Böcker från AdLibris + lite annat.


Fem pocketböcker från AdLibris.

Två inbundna böcker från AdLibris. En för fullpris, och en för reapris.

Marsnumret av tidningen Situation Stockholm.

Glasögonrengöringsspray från SpecSavers + Puma Parfym och Mascara från Åhléns.Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 mars 2009 - Eftermiddagen.

Även i dag så åkte jag direkt efter jobbet hem till min Mamma och Pappa i Örby. Vi fyllde bilen med påsar, kassar, väskor och kartonger, och så åkte vi till deras lägenhet i Farsta.


Jimmy mötte även i dag upp med oss där. För han var ledig från jobbet på grund av arbetsbrist i dag också.


Vi packade upp lite grejer och höll på och fixade med allt möjligt i lägenheten sen en stund.


Sen så gick vi ner till Centrum, för Mamma och Pappa skulle handla några grejer till lägenheten. Det blev inköp på Clas Ohlson, Åhléns, och Hemköp.


När vi var klara med deras inköp så åkte vi alla fyra hem till mina föräldrar i Örby. Där hjälpte Jimmy sin Morfar med att plocka ner ett skåp som satt fastskruvat på väggen, och att ta ner en taklampa.


Jimmy och jag tog sen med oss lite prylar, och sen så åkte bara vi två till Farsta. Vi gick först till Mammas och Pappas lägenhet och lämnade av alla saker där.


Sen så gick vi till Centrum igen, för jag hade några ärenden att uträtta. Först så gick vi till  FrisörImperiet och jag beställde tid för klippning, slingning, och fixning och bryn och fransar. Jag fick tid hos Melek klockan tre i morgon.


Sen så gick vi till HemKöp och hämtade ut ett bokpaket. Till SpecSavers och köpte rengöringsspray till glasögonen. Till Åhléns för inköp av parfym och mascara. En tidning, Situation Stockholm, köpte jag på Torget av en försäljare. Och allra sist så gick vi till Konsum där jag köpte två olika sorters glass, och två olika sorters sorbet, som jag ska bjuda mina kollegor på jobbet på, på fredag.


När vi kom hem så åt vi middag. Och sen blev det en fika efter också. Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Och jag höll på med diverse hushållsgöromål här hemma.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobb i dag också så klart. I dag var det en lite annorlunda dag, för lärarna hade studiedag i vår skola. Så vi hade bara fritidshemsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen och alla lärarna som åt lunch hos oss.


Men alla skickningarna hade vi förstås som vanligt. Så på förmiddagen hade vi lika mycket att göra som vanligt. Fast sen under lunchserveringen så blev det ju såklart mycket lugnare än vanligt.


Jag var den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade grönsakssoppa i dag. Och så hade vi även några bleck med kycklingwok. Även förstås vår salladsbuffé.


I dag var två av kollegerna lediga, men det gick ju bra ändå, eftersom det var mindre att göra i dag.


Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag. Jag passade även på att gå en halvtimme tidigare i dag när det var lugnt.

Mobil-bloggning...


Jag gillar verkligen att mobilblogga. Och har gjort det ganska så mycket lite till och från. Varför jag inte alltid gör det mycket, är för att den är så osäker och instabil. Ibland så fungerar det jättebra, och ibland så kan inläggen komma in flera dagar efter...

Jag gillar den gamla vanliga mobilbloggningen. Men jag har ju också varit testpilot för den nya mobilbloggningen med positionering. Den kan ju vara rätt så kul för vissa, men jag är ju mest hemma, så för mig är den inte så intressant. Det tråkiga med den också är att fotografierna blir mycket mindre.

Nu lanseras den nya mobilbloggningen med positionering, för alla. Om den gamla mobilbloggningen finns kvar samtidigt också, det vet jag faktiskt inte...

Jag testade båda mobilbloggningarna för en halvtimme sen, vid kvart över sex, och ingen av dom har kommit in än i alla fall..

Vi får väl se hur det blir framöver...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 mars 2009 - Kvällen.

När jag var klar med allt mitt fixande, så tog jag med mig min dator och satte mig hos Jimmy på hans rum. Han satt med sin dator, jag satt med min dator, vi pratade, och vi lyssnade på musik.


Borzko kom hem vid åttatiden. Middag hade han redan ätit. Han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så gick han och la sig direkt, för han ska upp extra tidigt i morgon bitti. Eller rättare sagt i natt. Klockan två ska han upp, och sen jobba resten av natten, och in på morgondagen. Men på torsdag sen så är han ledig.


Nu ska jag lämna datorn för i kväll, och läsa lite i min bok, innan det är dags för att sova.


En Dagens "Dagens" - 2009-03-03.


Dagens Längtan: Alltid Jenny...
Dagens Nedräkning: Tre dagar tills det är Lördag då det händer massor!
Dagens Längtan Nummer Två: Sol, Värme, och Vår!
Dagens Måste: Måste beställa tid hos Frissan.
Dagens Konstigaste: Att jag fortfarande inte har testat min nya mixer.
Dagens Konstigaste Nummer Två: Att jag har hållit på med samma bok nu i en vecka.
Dagens Sinnestämning: Glad och Förväntasfull inför helgen som kommer.
Dagens Läge: Trött.
Dagens Arbetssammaste: Borzko, som jobbar väldigt mycket ibland.
Dagens Gladaste: Min Pappa, inför flytten på Lördag.
Dagens Nervösaste: Min Mamma, inför flytten på Lördag...
Dagens Utmaning: Gör en "Dagens" ni också! :-D


Veckans Planer - Vecka 10. (Uppdaterad).


Veckans Planer - Vecka 10.

Måndag:
- Jobba.
- Möta upp Mamma och Pappa, gå till Nordea och Svensk Fastighetsförmedling och möta upp med personliga bankmannen, mäklaren, och säljaren, och göra klart lägenhetsköpet.
- Gå till nya lägenheten och kolla in allt och planera lite.
- Åka till stan och gå på "Kör för alla!".

Tisdag:
- Jobba.
- Åka hem till Mamma och Pappa i Örby, hämta dom + en massa grejer, sen åka till deras nya lägenhet i Farsta, packa upp grejerna + fixa lite där, sen köra dom hem igen, hämta lite flera grejer, åka till lägenheten igen och ställa av dom där, sen åka hem.

Onsdag + Torsdag + Fredag:
- Som Tisdagen...

(Uppdaterad 2009-03-04)
Torsdag:
Frissan klockan 15.00!

Lördag:
- (Jag fyller 48 år! ;-D)
- Hjälpa Mamma och Pappa att flytta till nya lägenheten.
- Hjälpa dom att komma i ordning i nya lägenheten.
- METALLICA-konsert i Globen med Jimmy, Jenny, Jocke, och två stycken till.

Söndag:
- Fortsätta att hjälpa Mamma och Pappa att komma i ordning i nya lägenheten.


Dagens Låt - 090303 - Beyoncé med "If I were a boy" - 2008.


Dagens Låt - 090303 - Beyoncé med "If I were a boy" - 2008.


Lite omväxling till alla rocklåtarna som jag lägger in! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 mars 2009 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte direkt hem till mina föräldrar i Örby. Jag hämtade dom, och så tog vi med oss så mycket kassar, påsar, väskor, och kartonger som vi fick plats med i bilen. Vi tog med oss bräckliga saker, såsom glas, porslin, flaskor, och lampor, med mera.


Sen så åkte vi till deras nya lägenhet i Farsta. Jimmy mötte upp med oss utanför. För han var även i dag ledig från jobbet på grund av arbetsbrist.


Vi plockade sen upp det vi hade med oss. Och vi planerade lite hur dom ska möblera och så.


När vi sen var klara så skjutsade jag och Jimmy hem Mamma och Pappa till Örby igen. Vi tog återigen med oss bilen full med grejer. Och så åkte vi till lägenheten igen, och ställde in grejerna där. Och sen så åkte vi hem.


Vi åt middag när vi kom hem. Och sen så blev det även en fika. Jimmy satte sig sen på sitt rum framför datorn. Själv så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 mars 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi korv stroganoff med kokt ris. Och givetvis vår salladsbuffé.


Kollegan som var sjuk i går kom tillbaka i dag. Men fortfarande är en av kollegerna ledig, och kommer att vara så hela veckan.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Vill du läsa en av mina kollegors beskrivning av sin arbetsdag, och se fyra bilder från köket, så gå in i Snurrans Blogg - Filojokus Funderingar.

Dagens Låt - 090302 - David Bowie med "Ziggy Stardust" - 1972.


Dagens Låt - 090302 - David Bowie med "Ziggy Stardust" - 1972.

I dag på "Kör för alla!" sjöng vi låtar från alla dom tidigare gångerna + en ny låt, och det var den här.Dagens Dagbok - Måndagen den 2 mars 2009 - Kvällen.

Och så satte då "Kör för alla!" igång klockan halvsju. Vi var lika många som vanligt, ungefär sexhundra. Och det var lika roligt som vanligt. Vi sjöng sånger från gångerna tidigare, plus en ny låt för i dag: "Ziggy Stardust" med David Bowie.


Vid kvart i åtta så var det slut. Syrran tog sin bil och åkte hem till Sätra. Och jag tog tunnelbanan hem till Farsta. Kom hem vid halvniotiden. Både Borzko och Jimmy var hemma då.


En pratstund med dom blev det så klart. Och sen så satt jag resten av kvällen med datorn.

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 mars 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade även i dag varit ledig från jobbet på grund av arbetsbrist.


Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum för att möta upp mina föräldrar.


Först så gick jag med dom till Nordea, och till deras personliga bankman. Och så fixade dom i ordning allting med deras lån till lägenheten.


Sen så gick vi till Svensk Fastighetsförmedling där vi mötte upp med mäklaren, plus paret som sålde lägenheten.


Vi gick sen alla tillbaka till Nordea. Och sen så gjorde Mamma och Pappa, och paret som sålde lägenheten, och bankmannen, och mäklaren, klart allting.


När allt var färdigt så gick sen jag, Mamma och Pappa till deras nya lägenhet. Vi gick runt och kollade på allt. Och vi tittade på vinden och på tvättstugan.


Sen så gick vi till Centrum, och Mamma och Pappa tog bussen hem till Örby, och jag tog tunnelbanan in mot stan för att möta upp syrran och gå till "Kör för alla!".


När jag kom till Skanstull så gick jag först till HemKöp och köpte mig en drickyoghurt och en ostfralla, eftersom jag inte hann med någon middag.


Sen så promenerade jag bort till Frans Schartaus Gymnasium och mötte upp med Anette där. Och medans vi väntade på att dom skulle börja att släppa in så åt jag min middag.


Halvsex sen så släppte dom in, och vi tog våra vanliga platser längst fram. Och så satt vi där och pratade i en timme tills det började halvsju.

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 mars 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen och arbetsdag igen. Och nu är sportlovet över och alla barn är på plats igen.


Dagen började inte så bra... En kollega ledig hela veckan, och en kollega sjuk... Men vi ringde in en av kollegerna som jobbar deltid och egentligen är ledig på måndagar. Tack och lov så kunde hon komma, så då blev det bara en personal färre istället för två.


Jag är den här veckan först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och har hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade nötfärsbiffar med potatismos i dag. Och vår fina salladsbuffé förstås också.


Det blev en lite stressig dag i dag, både i disken, matsalarna, och köket. Men det flöt ändå på hyfsat bra i alla fall. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 10 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 10 - 2009
02/03

60,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg

Veckans Motion - Vecka 09 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 09 - 2009
23/02 - 01/03

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: Promenad, 0,5 tim.
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: ---------   

Veckans Steg - Vecka 09 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 12.423.

Antal Snabba Steg: 2.610.

Antal Minuter Snabba Steg: 25.

Kaloriförbränning: 462.

Fettförbränning: 25.9.

Kilometer: 9.93.


Tisdag:

Antal Steg: 11.622.

Antal Snabba Steg: 5.991.

Antal Minuter Snabba Steg: 52.

Kaloriförbränning: 419.

Fettförbränning: 24.5.

Kilometer: 9.29.


Onsdag:

Antal Steg: 6.710.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 274.

Fettförbränning: 15.0

Kilometer: 5.36.


Torsdag:

Antal Steg: 7.789.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 310.

Fettförbränning: 16.9.

Kilometer: 6.23.


Fredag:

Antal Steg: 10.443.

Antal Snabba Steg: 2.984.

Antal Minuter Snabba Steg: 27.

Kaloriförbränning: 389.

Fettförbränning: 22.0.

Kilometer: 8.35.


Lördag:

Antal Steg: 9.187.

Antal Snabba Steg: 5.964.

Antal Minuter Snabba Steg: 52.

Kaloriförbränning: 325.

Fettförbränning: 20.6.

Kilometer: 7.34.


Söndag:

Antal Steg: 2.160.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 82.

Fettförbränning: 4.5.

Kilometer: 1.72.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 60.334.

Antal Snabba Steg: 17.549.

Antal Minuter Snabba Steg: 156.

Kaloriförbränning: 2.261.

Fettförbränning: 129.4.

Kilometer: 48.22.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 8.619.

Antal Snabba Steg: 2.507.

Antal Minuter Snabba Steg: 22.

Kaloriförbränning: 323.

Fettförbränning: 18,4.

Kilometer: 6.88.


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 mars 2009 - Kvällen.

Kvällen blev lika lugn som eftermiddagen. Jag satt större delen av kvällen i Jimmys rum. Han satt vid sin dator. Och jag varvade min tid mellan min bok och min dator.


Och huvudvärken höll tyvärr i sig hela kvällen också...
Nu ska jag gå och göra mig i ordning, och sen lägga mig i sängen och läsa en stund. Sen så ska jag försöka att sova tidigt i kväll. Hoppas verkligen att huvudvärken har gett med sig till i morgon bitti... För i morgon så är det jobb, med minst en kollega borta, för det vet jag redan nu. Sen är det bankbesök och mäklarbesök med mina föräldrar. Och sen så är det kören. Så jag vill vara frisk och pigg och må bra i morgon...

Så ska det låta - 2009 - 1 - 27/02
Jag kollade nyss på säsongens första avsnitt av "Så ska det låta". Det går ju på fredagar, samtidigt som "Lets Dance" så det blir till att spela in det, kolla på någon av repriserna, eller kolla på nätet. Den här gången så blev det så att jag tittade på det på nätet på SVT Play.

Jag gillar "Så ska det låta". Jag gillar ju i och för sig nästan alla underhållningsprogram med musik och tävling i. Tycker att det nästan alltid är en bra kombination.

Kolla gärna på det här första säsongsavsnittet, för det var jättebra. Markoolio var jätterolig och bra. Brolle var jättebra. Och Sonja Aldén och Sibel var också bra.

Här är länk till hemsidan.


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 mars 2009 - Eftermiddagen.


Min eftermiddag blev lugn, skön, slapp, och slö. Jag gjorde som vanligt diverse hushållssysslor, men den mesta tiden gick till datorn och boken.


Huvudvärken höll tyvärr i sig hela dagen... Trots Ipren, kaffe, Alvedon, och vatten...


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Lunch, fika, pratstund, och bokläsning blev det för honom då. Sen vid tretiden så åkte han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy satt större delen av dagen framför datorn på sitt rum.

Dagens Låt - 090301 - Nirvana feat. Meat Puppets med "Lake of Fire" - 1993.


Dagens Låt - 090301 - Nirvana feat. Meat Puppets med "Lake of Fire" - 1993.


Klart skön låt!

Besöksstatistik - 2009 - februari.


Besöksstatistik - 2009 - februari.

I februari hade jag i genomsnitt:

 - 335 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i februari: 493.
Lägsta antalet läsare på en dag i februari: 257.

Enligt Blogg Esses statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2009:)
Februari: 335.
Januari: 362.
(2008:)
December: 342.
November: 381.
Oktober: 417.
September: 348.
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under februari 2009.

Lite statistik:

Under februari månad 2009 har jag bloggat 158 inlägg.

Det gör i snitt 5 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 1, flesta på en dag: 10).


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 mars 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med tre fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Vaknade med en hemsk huvudvärk i dag. Vet inte om det kanske var för att jag hade glömt att öppna fönstret i går kväll när jag gick och la mig. Gick i alla fall upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det lite frukost och en fika.


Vid niotiden sen så gick jag iväg till Solakuten i Centrum, för det var dags för årets första solariesolning. Jag vill inte sola för mycket, så jag håller upp i ett halvår över vintern, och brukar börja igen i mars. Jag solade bara i en kvart i dag, för jag vill ta det lugnt i början.


Funderade sen på om jag skulle gå en liten promenad, för det var soligt och fint ute. Men med huvudvärken och den tiogradiga kylan så avstod jag, och gick hem igen istället.


Borzko hade vaknat och gått upp när jag kom hem. Han åt frukost och jag tog en fika och pratstund med honom. Sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna även i dag.


Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet tillsammans med min dator och min bok. Och lite gott att dricka till.


Jimmy vaknade och gick upp vid halvelvatiden sen. Då åt han frukost, och jag tog ännu en fika, och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig framför datorn på sitt rum.

- EFIT - 2009-02-28 - Ett Foto I Timmen - 18 -


Och jag gjorde en EFIT igen i går, lördagen den 28 februari 2009. Det var min artonde EFIT.

Här är en länk till alla mina arton EFIT.

Och här är en länk till EFIT:s hemsida.

Det blev inte så många fotografier i går, bara tretton stycken, för jag glömde bort att ta dom fem korten mellan åtta och ett på kvällen... ;-)

--------------  

- EFIT - 2009-02-28 - Ett Foto I Timmen - 18 -

-------------- 

07.35.

Nu har jag alldeles nyss gått upp ur sängen, och ska kliva in i duschen.-------------  

08.54.

Färdigklädd för en liten promenad runtomkring i Farsa.-------------  

09.25.

Utsikt över vackra Magelungen. Det var många som åkte skridskor, långfärdsskridskor, och skidor på isen. Och även många som var ute och promenerade på isen. Själv så är jag en riktig fegis, och vågar mig inte ut på isen.--------------  

10.20.

Skönt att komma in i värmen efter promenaden, och dricka ett stort glas varmt kaffe.--------------  

11.39.

Molnen kom nästan precis efter att jag hade promenerat klart.-------------  

12.12.

Jimmy äter frukost, och jag äter lunch.-------------  

13.42.

Nu har vi varit först i Farsta Centrum, och sen på Webhallen i Sundbyberg. Och nu är vi på väg till mina föräldrar i Örby. Örby Skola syns lite till vänster. I den skolan har både jag och min Mamma gått!------------  

14.15.

Mina kära älskade föräldrar.-------------  

15.32.

Tvättmaskinen och torktumlaren fick gå några pass på eftermiddagen.------------  

16.05.

Borzko, Jimmy, och jag äter middag.--------------  

17.10.

Lite bokläsning blev det också på eftermiddagen och kvällen.--------------  

18.15.

Tittade på Lets Dance från fredagen som jag hade spelat in.-------------  

19.59.

Samma gamla lördagsgodis som vanligt! Jag tröttnar aldrig! ;-D--------------- 

Och sen så blev det alltså tyvärr inga fler kort från kvällen...

--------------  

Här är länkar till mina dagboksinlägg från dagen som bilderna är tagna:
Morgonen + Förmiddagen.
Eftermiddagen.
Kvällen.

--------------  


RSS 2.0