"14 år till salu" av Caroline Engvall - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "14 år till salu" av Caroline Engvall (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet. Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar ju "BOATS"-böcker, (Based On A True Story), och kanske lite extra mycket svenska såna. Den här boken var bra skriven, inte av huvudpersonen själv, utan av journalisten Caroline Engvall. Och handlingen var också bra. Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Kommentarer
Postat av: Caroline Engvall

Vad roligt att du tyckte om vår bok - det värmer!

2009-03-21 @ 09:48:38
URL: http://www.14artillsalu.se
Postat av: Bim

---> Caroline Engvall: Ja, jag tyckte om den! Och vad roligt att du skrev en kommentar här! :-D

2009-03-21 @ 10:54:57
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0