Tisdagen den 31 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem.


 

Borzko jobbade som vanligt förstås. Sen så skulle han åka direkt efter jobbet till SöderStadion för Hammarbys sista hemmamatch i Allsvenskan för säsongen. Han beräknade att vara hemma vid halvtiotiden.


 

Jimmy jobbade i dag mellan två och tio och beräknade att vara hemma vid elvatiden.


 

Jenny åkte ju ut till Värmdö i går. Hon är på en tjejkompis föräldrars landställe. De är sju stycken tjejer som ska vara där från i går och tills i morgon. Hon beräknar att komma hem på onsdag kväll.


 

Jag gick till Centrum en sväng när jag kom hem. Gjorde först ett ärende till en jobbarkompis. Sen så strosade jag runt och kollade lite i affärer. Köpte mig en stor, fyrkantig schal med fransar i svart och vitt på Carlings.
           

 

Väl hemma igen så höll jag som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Middag åt jag sen i min ensamhet vid femtiden.


 

Kvällen blev som vanligt slapp och lugn. Jag ägnade datorn mest tid. Mycket bloggläsning och nyhetsläsning blev det i kväll. Läste också i boken som jag håller på med, den tredje boken om Gossip Girl. Inget PSP-spel blev det i kväll. Och som vanligt, inget teve-tittande i kväll heller.  


Måndagen den 30 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko hade sin vanliga lediga dag från jobbet i dag, precis som alla måndagar för tillfället. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag precis som han har gjort de flesta måndagar när han har varit ledig.


 

Jimmy hade åkt till jobbet när jag kom hem. Han skulle jobba mellan två och tio i dag. Jenny har ju höstlov den här veckan, så hon är ju ledig från skolan.


 

Jimmy och Jenny hade varit hos FrisörKompaniet i Farsta Centrum i dag på förmiddagen. Jimmy hade klippt sig ganska så kort. Jenny hade bara klippt topparna. Men så hade hon också gjort massor med ljusa slingor i håret.


 

Jenny åkte iväg nästan precis när jag kom hem. Hon skulle ut till en tjejkompis föräldrars landställe ute på Värmdö. De är ett tiotal tjejer som ska vara där tills i morgon eller tills på onsdag.


 

Jag höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här på eftermiddagen.


 

Internet funkade inte på eftermiddagen. Det löjliga var att det hade varit en tekniker från ComHem här under dagen, han hade fixat med något i källaren, och sen så hade han kollat något inne hos oss. Sen hade han sagt att ”nu skulle det inte vara några problem”. Men efter bara en liten stund efter att han hade gått så slutade Internet att fungera…


 

Borzko åkte iväg vid halvfemtiden. Han skulle på möte på jobbet klockan fem. De skulle också få något att äta där. Och så skulle han hämta hem lastbilen.


 

Jag åt middag i min ensamhet vid femtiden. Sen så satt jag vid datorn en stund eftersom Internet började att fungera igen.


 

Sen så satte jag mig och spelade Daxter-spelet på PSP. Satt ganska så länge, men till slut så körde jag fast på en bana, och då tröttnade jag…


 

Borzko kom hem igen från sitt möte vid halvåttatiden. Sen så blev det sport på teve för honom resten av kvällen.


 

Jag varvade boken och datorn resten av kvällen.


Veckans Vikt - Vecka 44 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 44 - 2006
30/10

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 43 - 2006

Veckans Motion
Vecka 43 - 2006
23/10 - 29/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: ---------  

Söndagen den 29 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Vi ställde om alla klockor i går kväll innan vi gick och la oss, så jag vaknade klockan sju normaltid eller vintertid. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen blev det gröt och fika till frukost. Lite nyhetsläsning i datorn under tiden blev det också.


 

Borzko gick upp vid åttatiden. Han genomgick sina morgonbestyr och sen så åt han frukost. Vid kvart över nio så gick han i väg till Farstahallen för att vara där när de öppnade klockan halvtio.


 

Jenny vaknade och gick upp vid kvart över nio. Jimmy vaknade och gick upp vid halvtio. De åt frukost tillsammans vid tiotiden. Sen så duschade de och gjorde sig i ordning.


 

Strax före elva så stack vi alla tre iväg en sväng till Centrum. Där var vi i två spelaffärer: ”Game” och ”EB Games”. Jag köpte ett till spel till min PSP: ”Daxter”. Jag köpte också lite tillbehör till PSP:n. Bland annat ett större minneskort, en väska/fodral att ha den i, hörlurar, fodral att ha spelen i. Jimmy köpte också några tillbehör, plus ett spel till. Jenny köpte också ett spel att ha i våra PSP, ”The Sims 2”.


 

Väl hemma igen så satt Jimmy och Jenny och spelade en hel del PSP. Jag satt lite vid datorn. Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Då blev det lite lätt lunch för oss alla fyra.
 


  

Efter det så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. De åkte till gör-det-själv-hallen hos OKQ8 och bytte till vinterdäck på båda bilarna.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen en stund. Jenny spelade PSP. Internet strulade… Det funkade inte under flera timmar under eftermiddagen. När jag var klar med fixandet här hemma så satte jag mig sen också och spelade PSP.


 

Borzko och Jimmy kom hem igen vid halvfyratiden. Borzko stack iväg nästan direkt hem till sin Mamma på sitt numera sedvanliga söndagsbesök.


 

Jimmy, Jenny och jag åt middag sen. Efter det så satt vi i flera timmar i köket tillsammans. Jimmy och Jenny spelade PSP och jag satt med datorn sen när Internet började fungera igen.(Med blixt)                                                                                                        (Utan blixt)

    
 


 

Ännu lite senare så städade Jenny sitt rum, och Jimmy och jag spelade på våra PSP.


 

Och i morgon är det måndag igen… Helgerna går så otroligt fort…


Första morgonen med minusgrader...

DSC00338
Första morgonen med minusgrader...

Lördagen den 28 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse som den nästan alltid gör på helgerna. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och samtidigt lite nyhetsläsning i datorn.


 

Borzko hade gått upp redan klockan fem och åkt till jobbet för att jobba extra i dag. Jimmy sov gott efter sitt krogbesök i går kväll/natt och skulle gå upp vid tolvtiden. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt.


 

Vid niotiden så gick jag ut på en promenad. Klart och soligt ute. Men kallt, bara tre grader, och väldigt blåsigt. Gick runt Farsta i lite knappt en och en halv timme. Glömde stegräknaren hemma i dag. Här är några fotografier från promenaden.
     

 

     

 

Var sen hemma bara en kort stund. Bytte skor, skalade av mig lite kläder, och gick på toa. Sen så gick jag iväg till Centrum.


 

Först var jag på Clas Olsson. Där köpte jag tio stycken kopplingsur. Åtta stycken digitala för inomhusbruk, och två stycken för utomhusbruk. 50:- kronor styck för båda sorterna. Här är länk till den digitala, och här är länk till den för utomhusbruk.


 

Sen så var jag på Åhléns och köpte fyra stycken Date parfym. 50:- kronor styck. Här är länk.


 

Och slutligen så var jag på SkoPunkten. Där köpte jag ett par ett par stövlar som var veckans Skoop. Nedsatta från 349:- till 199:-. Här är länk till stövlarna.


 

Jag köpte också tre par skor. De kostade 250:- kronor per par. Men eftersom SkoPunkten alltid har: ”Tag tre betala för två”, så blev det tre par för 500:-, alltså cirka 165:- kronor per par.


 

Här är länk till först paret. Och här är länk till andra paret. Det tredje paret fanns inte med på deras hemsida, så jag lägger in ett fotografi på dem istället.
 

  

När jag kom hem igen så åt jag lite lätt lunch och tog en fika. Satt sen en liten stund vid datorn.


 

Klockan tolv så vaknade Jimmy. Han gick upp, åt frukost, och sen så duschade han. När han sen var klar så åkte vi iväg med hans bil vid ettiden.


 

Först så åkte vi ut till Webhallen i Solna. Där köpte Jimmy ett lås till sin bärbara dator som han hade beställt. Han ska ha det när han ska på LAN i november.


 

Sen så åkte vi till Willys i Länna. I dag blev det tio plastkassar fulla för cirka 1.300:- kronor. Åkte hem sen och packade upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


 

Efter det så blev det en sväng till Centrum för Jimmy och mig. Vi var till affären ”Game” och där köpte vi oss ett varsitt PSP (PlayStation Portable). Främst är väl tanken att vi ska ha dem till vår Thailandsresa, men de lär ju även användas flitigt här hemma också. Länk till PSP finns här.


 

Vi köpte två stycken spel var också. Jag köpte: ”Namco Museum Battle Collection” och  ”Ape Academy 2”.


 

När vi kom hem igen så kom Jenny precis hem samtidigt. Borzko hade nyss kommit från jobbet också. Vi åt alla fyra middag ihop då. Trevligt att äta alla fyra tillsammans!


 

Sen så blev det en slapp och skön familjekväll för oss alla fyra. Vi spelade på våra nya PSP-spel, vi satt med våra datorer, och vi slötittade på teve. Vi åt chips, dipp, choklad, och godis också. Vi drack öl och läsk.


 

Jättetrevlig kväll var det. Det är inte så ofta nu för tiden som vi alla fyra är hemma samtidigt en lördagskväll och sitter och myser som i kväll.


 

Beställde fyra spel till mitt PSP på Internet också. Jimmy beställde ett till sitt.


Fredagen den 27 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid halvtretiden. Eftermiddagen såg ut som de flesta av mina eftermiddagar. Jag höll på och pysslade, donade, grejade, fixade, ordnade, småstädade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Middag åt jag vid fyratiden.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Han åt middag då och sen så duschade han. Jenny kom hem vid sextiden. Hon hade varit hos Robin en stund efter skolan. Hon åt middag när hon kom hem och så duschade hon. Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han hade jobbat mellan nio och sex i dag. Han hade ätit middag på jobbet. Han duschade också.


 

Sen strax före halvåtta så stack både Jenny och Jimmy iväg med tunnelbanan in mot stan. Jenny skulle möta upp med ett gäng tjejer från klassen. Sen så skulle de ut till Solna till en tjej. Där skulle de ha tjejkväll och sen så ska hon kanske sova över där, eller så åker hon hem till Robin och sover där. Jimmy skulle möta upp med några jobbarkompisar i stan, och sen så skulle de ut på krogen.


 

Borzko tittade på teve från sjutiden. Jag satt vid datorn mellan sju och åtta. Sen klockan åtta så gjorde jag honom sällskap uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på ”Idol” tillsammans. Jag tyckte ju att alla de sju som var kvar var bra, så jag ville inte att någon alls skulle åka ut. Ringde i alla fall en gång på Marcus som jag nog ändå tyckte var bäst.


 

Borzko gick och la sig efter ”Idol” för han ska upp och jobba extra i morgon. Själv så tittade jag på ”Hey Baberiba”, sen så läste jag lite i min bok, och sen så såg jag på resultatet av ”Idol”-omröstningen. Och det blev ju Linda som åkte ut. Hade jag varit tvungen att välja bort någon så hade jag nog valt bort Johan i dag.


 
Nu ska jag fortsätta att läsa boken som jag håller på med för tillfället. Det är den tredje boken i ”Gossip Girl”-serien av Cecily von Ziegesar: ”Allt och lite till”.  

Torsdagen den 26 oktober 2006

Jobbade…


 

Direkt efter jobbet så åkte jag sen till min frissa Lotta på Susannes Hårservice i Ormkärr i Hagsätra. Där gjorde jag det vanliga: helblekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, och noppade ögonbrynen. I dag tog det lite drygt två och en halv timmar, och det gick på sjuhundra kronor. Som vanligt var det jätteroligt att träffa min vän och före detta granne Lotta.


 

Kom hem vid strax efter fem. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade jobbat mellan sju och fyra, och Jenny hade förstås varit i skolan. Vi åt alla tre middag tillsammans nästan direkt.


 

Jimmy stack sen iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Men innan han åkte iväg till honom så åkte han och Jenny en sväng till Centrum och köpte glass till mig. Jag hörde i dag på radion om den nya GB Sandwich Lussebulle så jag blev så sugen på att testa den!


 

Jag åt både en GB Sandwich Lussebulle och en GB Sandwich Pepparkaka. Pepparkaka fanns ju även förra hösten, och jag tror även förrförra hösten. Den är ju jättegod, och den smakar riktigt mycket pepparkaka. Den nya Lussebulle var också jättegod, men tyvärr så tyckte jag inte att den smakade speciellt mycket lussebulle. Jag tycker att den skulle ha smakat mycket, mycket mer av lussebulle, alltså av saffran. Nu var den liksom bara en vanligt god glass. Skriv gärna vad ni tycker om ni har smakat den.


 

Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Hans kväll blev precis som nästan alltid: middag, dusch, och sen sport på teve.


 

Jenny satt på sitt rum större delen av kvällen. Hon satt vid datorn, och hon pluggade även en del. Jag hamnade så småningom i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Läste även lite i min bok.


 

Och efter att ha haft väldigt mycket strul med vårt Internet i cirka tre veckor, så har faktiskt Internet fungerat riktigt bra i ungefär en vecka nu. Inte helt bra, men ändå helt okej.


 

Fredag i morgon! Wieee!


Onsdagen den 25 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Jenny var hemma när jag kom hem, hon hade nyss kommit från skolan. På eftermiddagen höll jag på som vanligt och fixade med allt möjligt här hemma. Satt vid datorn också och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna…


 

Jimmy jobbade mellan sju och fyra i dag. Han kom hem klockan fem. Då åt han, jag, och Jenny middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy.


 

Vid kvart i sex så åkte vi alla tre iväg med Jimmys bil. Vi åkte hem till min Mamma och Pappa i Örby för att hjälpa dem med inspelning på deras VHS, och för att hämta konsertbiljetter.


 

Jimmy programmerade och hjälpte Pappa med videon. Vi drack kaffe och åt glass, kakor, och godis. Vi fick också våra fyra konsertbiljetter som Pappa hade ordnat till oss. Han är medlem i COOP och då kostade biljetterna bara 100:- kronor styck.


 

Vi ska se ”Rock’n’Roll X-mas” i Globen, torsdagen den 7 december. Här är länk till Ticnet och till Globen, för mer information.


 

Kom hem igen vid strax före åtta. Borzko hade kommit hem från jobbet vid sjutiden, ätit middag, och duschat. Sen så tittade han på teve tills det var sängdags.


 

Jimmy stack iväg nästan direkt igen. Hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Jenny satt vid datorn resten av kvällen.


 
Och jag varvade datorn med boken.  

Tisdagen den 24 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid strax före halvtre. Sen så höll jag på större delen av eftermiddagen här hemma som vanligt. Plockade, donade, fixade, grejade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


 

Jenny slutade skolan klockan halvfyra i dag. Sen så åkte hon direkt hem till Robin, åt middag där, var där på kvällen, och ska också sova kvar där.


 

Jimmy jobbade mellan sju och fyra i dag. Han kom hem klockan fem, och då åt han och jag middag ihop. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så tog han bilen och åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll.


 

Och jag satt i kökssoffan med datorn i knäet. Mycket nyhetsläsning och bloggläsning blev det. Även en hel del mailskrivande.


 

Nu ska jag läsa lite i min bok istället.


 

Och ett stort Grattis till Jenny och Robin som har varit ihop i sju månader i dag! Hoppas att det blir många fler månader! Kram till er båda två!


Veckans Vikt - Vecka 43 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 43 - 2006
23/10

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 42 - 2006

Veckans Motion
Vecka 42- 2006
16/10 - 22/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 3,0 tim

Måndagen den 23 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Lämnade bara bilen och sen så gick jag direkt till tunnelbanan och åkte in till stan. Mötte upp med Jenny som kom direkt ifrån skolan. Hon hade bara gått en sväng förbi ”East” och köpt en ny näspiercing till mig, för den gamla hade blivit så svart och ful.


 

När vi kom till stan så gick vi direkt till skinnaffären på Regeringsgatan där Jimmy köpte sin skinnjacka i går. Vi blev också lite sugna på varsin skinnjacka när vi var där i går, men beslöt oss för att avvakta till i dag.


 

Och det blev ju givetvis så att vi köpte varsin jacka. Jenny köpte en brun, slät jacka. Jag köpte en svart med sex stycken fickor. 


 


 

Efter det så blev det lite mera shopping. Jag köpte fem tunna typ munkjackor och en typ cardigan. Jag behövde verkligen lite tjockare tröjor att ha under jackan. Och det blev faktiskt inte bara svarta den här gången…  

Jenny handlade också lite. Sen så åkte vi hem vid femtiden. Middag åt vi direkt sen när vi kom hem.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han hade jobbat mellan sju och fyra. Sen hade han stannat kvar där en stund, och även ätit middag där. Han duschade när han kom hem.


 

Vi tre tog en sväng med bilen till Centrum sen. Jimmy skulle köpa sig en ny plånbok och Jenny och jag följde med. Tittade lite på timers på Clas Olsson också. Ska köpa några såna någon annan dag.


 

Sen så åkte Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny satt sen mest vid datorn i sitt rum resten av kvällen. Jag höll först på och fixade lite här hemma, och sen så blev det datorn i knäet i kökssoffan för mig.


 

Borzko hade sin lediga dag från jobbet i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen även den här måndagen. Sen hade han varit i Centrum och klippt håret också. På kvällen så var han på Söderstadion och såg Hammarby spela fotboll.


Söndagen den 22 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr.


 

Klockan nio så gick både Borzko och jag iväg ut på promenad. I dag så skulle både Jimmy och Borzko handla kläder för sina födelsedagspengar, och Jenny och jag skulle vara smakråd. Så Borzko och jag skulle gå in till stan, och sen så skulle Jimmy och Jenny komma dit med tunnelbanan.


 

Vi gick längs tunnelbanan. Lite duggregn kom det under vägen, men inte i några större mängder. Efter lite knappt två timmar så var vi framme vid T-Centralen. Där väntade vi upp Jimmy och Jenny som kom dit med tunnelbanan till klockan elva.


 

Sen så blev det massor med shoppande för både Jimmy och Borzko. Borzko handlade en svart kort vinterjacka, fyra par jeans (ljusblå, mörkblå, grå, svarta), fyra par strumpor, tre v-ringade t-shirts (två svarta + en vit), och svarta skor med kardborreband. Jimmy handlade en svart kort skinnjacka, svarta skor med kardborreband, svarta ”fin”-skor, blå jeans, grå cardigan, halsband och skinnarmband. Möjligtvis så handlade de något mer som jag har missat.


 

Jenny och jag skulle inte handla något alls i dag, utan bara vara smakråd. Men trots det så handlade Jenny ett par pumps, och jag handlade svart läderskärp med nitar på. 


 


 

Vi var och fikade till lunch också. Jag åt en fiberfralla med ost och skinka på, och så drack jag en caffe latte.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 3 timmar, 15 minuter och 45 sekunder

Antal steg: 21.213

Distans: 1 mil, 8 kilometer och 30 meter

Förbrukade kalorier: 642


 

Vid halvtretiden sen så tog vi alla fyra tunnelbanan hem till Farsta igen. Borzko åkte sen iväg igen nästan direkt. Först så skulle han till sitt jobb för att lämna igen lastbilen. Sen så skulle han hem till sin Mamma och äta middag där och vara där på kvällen.


 

Jimmy och Jenny stack en sväng till Centrum och köpte middagsmat från McDonalds med sig hem. Själv så åt jag bara lite rester från kylen. Efter maten så satt vi alla tre framför våra datorer en stund.


 

Vid sextiden så åkte Jimmy iväg med sin bil hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Och vid halvsjutiden så åkte Jenny och jag iväg med min bil till Globen. Vi skulle se George Michael uppträda klockan halvåtta. 


 

 

Klockan åtta började konserten. Vi hade sittplatser. Inget förband hade han. Först spelade han i ganska så exakt en timme. Sen så var det en paus på tjugo minuter. Och sen så spelade han i cirka en timme till. Han körde låtar från hela sin musikaliska karriär på tjugofem år.


 

Konserten var helt suveränt bra. Balladerna var i och för sig också bra, men det bästa var när han körde sina gamla disco-hits. Alla stod upp och dansade och sjöng även på sittplatserna. Scen-showen var nog den bästa som jag någonsin hade sett. Urhäftigt med två ordinarie storbildskärmar, och så en fantastiskt stor en där det hela tiden var enorma ljusspel och filmer.


 

Han avslutade med extranumren: ”Careless Whisper” och ”Freedom”. Jag ger honom en 4,5:a i betyg för showen. En 5:a hade han fått om han inte hade haft någon paus. Här är länkar till två artiklar i Expressen (första, och andra). Och en i Aftonbladet.


 

Och här kommer några fotografier från kvällen. Jag förminskar ner dem en hel del så de inte tar så mycket plats i bloggen. Vill du se dem i större format så gå till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i albumet Bims Blandade Blogg-Bilder 5.


 

        
 

    
 

    

Jenny och jag är i Globen och tittar på George Michael. Konserte...

DSC00294
Jenny och jag är i Globen och tittar på George Michael. Konserten är jättebra med en fantastisk scenshow.

Nu sitter Jenny och jag i Globen och väntar på George Michael.

DSC00285
Nu sitter Jenny och jag i Globen och väntar på George Michael.

Lördagen den 21 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Satt sen en stund vid datorn och läste morgonens nyheter i Aftonbladet och Expressen.


 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jenny var inte heller hemma, hon sov hos Robin i natt. Jimmy var hemma, och sov. Han skulle sova till tolvtiden i dag hade han sagt.


 

Gick sen ut på en liten promenad vid niotiden. Tio grader, duggregn, dimmigt, grått, mörkt, trist… Men ändå alltid skönt att gå en liten promenad, röra på sig, och få luft. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Sen så gick jag till Centrum och handlade på Torget. Gröna och blå vindruvor, satsumas, och plommon blev det i dag, att ha till kvällen.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 10 minuter och 28 sekunder

Antal steg: 7.958

Distans: 6 kilometer och 760 meter

Förbrukade kalorier: 241


 

Sen så höll jag på som vanligt här hemma under resten av förmiddagen. Donade, plockade, pysslade, fixade, grejade och pulade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade med lite stunder vid datorn också.


 

Läste lite även lite i nya böcker: ”Gossip Girl”-serien av Cecily von Ziegesar. Det är tre böcker i en serie som Jenny ville ha, och som jag köpte till henne i veckan. Hon läste ut alla tre böckerna på tre dagar. Det är ungdomsböcker / chic-lit-böcker. Hon tyckte att de var jättebra. Jag tycker kanske inte att de är riktigt så bra…


 

Jimmy vaknade strax efter ett. Han gick upp, åt frukost, och duschade. Sen så satte han sig vid datorn. Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jenny kom hem från jobbet strax före fyra.


 

Sen så kom Mamma och Pappa hit till Farsta med bussen vid strax efter fyra. Nästan direkt sen så gick vi alla sex iväg till Centrum. Där var vi och åt middag på restaurangen ”Antonio’s”. Alla åt och drack lite olika. Jag åt medelhavstallrik (musslor, bläckfisk, scampi och hälleflundra med grönsaker och tomatsås, kokt potatis till) och drack mineralvatten. Efter det så åt jag glass med frukt, och så kaffe till.
 

 

Satt där ganska så länge och åt, drack, och pratade. Gick sen in en sväng på HemKöp på vägen hem och köpte lite chips och choklad.


 

Väl hemma igen så skjutsade jag iväg Jimmy till Hagsätra. Mamma följde med mig i bilen. Jimmy skulle möta upp med sina kompisar, och sen så småningom så skulle de vidare in till stan och gå ut på krogen.


 

Väl hemma igen så satte vi oss alla i vardagsrummet. För en gångs skull så blev det inget Canasta-spel  när Mamma och Pappa var här. I stället så tittade vi på teve. Vi tittade på firandet av SVT:s 50-årsdag. Jag tyckte väl att programmet var sådär… Tycker nog att det kunde ha varit mycket, mycket bättre med de resurserna som finns. Åt och drack lite gott till gjorde vi också.
 

 


 

När programmet var slut så tog Mamma och Pappa bussen hem till Örby igen. Jenny flyttade ner till sitt rum och satt vid datorn resten av kvällen. Borzko satt kvar i vardagsrummet och tittade på någon fotbollsmatch. Jag flyttade ner till köket och satte mig med datorn i kökssoffan.


Fredagen den 20 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid halvtretiden. Och precis som vanligt så höll jag sen på här hemma på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Satt lite vid datorn en stund också.


 

Vid fyratiden åkte jag iväg och hämtade upp Jimmy på hans jobb på McDonalds i Västberga. Han hade åkt dit en sväng efter sin avslutning på kursen som han har gått på hela veckan på huvudkontoret i Skärholmen.


 

Borzko kom hem strax efter fem från jobbet. Jenny kom hem strax efter halvsex från skolan. För en gångs skull så åt vi middag tillsammans alla fyra. Det var trevligt att göra det och att sitta och prata allesammans.


 

Sen så stack både Jimmy och Jenny iväg, fast åt olika håll. Jimmy tog bilen och åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jenny åkte först till en klasskompis och mötte upp med flera andra där. Efter det, och efter att Robin hade spelat innebandymatch, så möttes hos och Robin upp, och hon ska sova hos honom i natt.


 

Borzko och jag satte oss i vardagsrummet vid åttatiden och tittade på ”Idol”. Alla åtta var suveränt bra i kväll tycker jag. Jag ringde inte på någon, men om jag hade ringt så hade jag nog gjort det på Marcus som senast. Ville inte att någon skulle åka ut, men nån måste ju, och det blev ju Snäckan.


 

Borzko la sig för att sova efter Idol, han ska upp tidigt i morgon bitti, för han ska jobba extra i morgon. Jag satte mig med datorn i knäet efter Idol. Ska läsa lite bloggar och nyheter nu, och sen så byter jag nog ut datorn mot min bok.


Torsdagen den 19 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Ingen var hemma när jag kom hem. Jag höll som vanligt på och pysslade med allt möjligt här hemma, och satt även lite med datorn.


 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Vi två åt middag vid femtiden. Satt länge och pratade sen i köket.


 

Efter maten så satte jag mig i kökssoffan och läste ut boken ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson. Efter det så satt jag med datorn. Recenserade boken bland annat.


 

Jenny satt vid sin dator en hel del på kvällen. Och hon läste mycket i sin bok också.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Hans kväll blev precis som vanligt: middag, dusch och sen sport på teve.


 

Jimmy gick på kurs i dag också på McDonalds huvudkontor, och sover även i natt på Scandic Hotel.


 

Nu ska Jenny och jag ta en fika och en pratstund. Sen ska jag läsa lite i en ny bok innan det är sovdags.


 

Och i morgon är det fredag!


"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

---------  


 

Recension av boken: ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)


 

---------  


 ”I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla.


Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander...


Stieg Larsson var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. En formidabel deckardebut trots att författaren avled året innan boken kom ut.”
 
(Kopierat från bokus.com)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com


 

---------  


 

Det här är en mycket, mycket bra bok. Läste Stieg Larssons första bok i somras: ”Män som hatar kvinnor”, och det var bland det bästa som jag har läst på länge i den genren. Stieg Larssons andra bok: ”Flickan som lekte med elden”, tycker faktiskt jag är ännu bättre. Den är ju lik den första, det är samma personer som är huvudpersoner, men jag tycker att storyn är bättre i den andra boken. Jag ser redan fram emot den tredje boken i Stieg Larssons trilogi i Millenium-serien. Jag kan varmt rekommendera de här första två böckerna. Mycket bra storys, härliga karaktärer, bra språk, spännande, och tjocka. ///Bim.


 

---------  


 

Läs också recensionen i Svenska Dagbladet.


 

---------  


 

Betyg:  4,5 av 5.


 

---------  


Onsdagen den 18 oktober 2006

Jobbade…


 

Jobbade över i en timme i dag. Åkte sen hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över tre. Höll sen som vanligt på under eftermiddagen och fixade med allt möjligt här hemma. Satt vid datorn lite också.

 
 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då åt hon och jag middag tillsammans. Sen så var hon bara hemma en liten stund, och sen så stack hon iväg vid halvsextiden. Hon åkte för att möta upp med några kompisar och sen så skulle de gå på ishockeymatch och se Hammarby möta AIK.


 

Jimmy var på sin kurs på McDonalds huvudkontor i Skärholmen i dag också. Sen så åkte han direkt därifrån till hotellet Scandic i Kungens Kurva. Han ska sova där i natt, och även i morgon natt, och så kursa på dagarna. På fredag kväll kommer han hem igen.


 

Jag hamnade i kökssoffan och varvade bloggläsning och nyhetsläsning i datorn, med bokläsning, fortfarande: ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll.


 

---------  


 

I dag har halva höstterminen gått. Den första halvan har gått ovanligt fort tycker jag. Det kan nog bero på många olika saker, men den fina sensommaren och förhösten är nog en orsak. Olika orsaker på jobbet har nog bidragit också. Jag hoppas verkligen att den andra halvan går lika fort. Men det tror jag nog att den kommer att göra. Jag har ju Thailand att se fram emot!


Tisdagen den 17 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Var hemma vid halvtretiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt och beräknade att vara hemma vid sjutiden. Jimmy var andra dagen på sin kurs och beräknade att vara hemma vid halvsjutiden. Jenny har eftermiddagsvecka i skolan och beräknade att vara hemma vid halvsextiden.


 

Jag höll på som vanligt här hemma när jag kom hem från jobbet. Fixade, plockade, grejade, pysslade, och donade med lite allt möjligt och omöjligt under eftermiddagen. Jenny ringde när hon var på väg hem från skolan. Hon hade redan läst ut boken som vi köpte i går. Jag gick och mötte upp med henne vid tunnelbanan vid halvsextiden. Sen så gick vi till Bokia och köpte del två och del tre i samma bokserie.
 

  

Åt middag vi två sen direkt när vi kom hem. Jimmy kom hem från kursen vid sextiden. Han lämnade bilen och sina grejer. Han gjorde sig i ordning, och sen så skjutsade jag iväg honom strax efter sex. Åkte till Skärholmen och lämnade av honom vid Scandic Hotel där han skulle möta upp med sina kurskompisar och kursledare. Sen så skulle de åka vidare tillsammans in till stan för att gå ut och äta på ”Hard Rock Café”.


 

Kom hem igen vid kvart i sju. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han åt middag då och sen så duschade han. Resten av kvällen så satt han i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jag satte mig i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Läste även lite grann i boken som jag håller på med: ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson.


 

Jenny satt och pluggade lite på kvällen och satt även lite vid datorn. Sen vid halvniotiden så gick hon till Centrum och tog tunnelbanan in till Medborgarplatsen och hem till Robin. Han hade tränat innebandy i kväll, det var därför hon åkte dit så sent. Hon sover kvar där i natt också och går direkt till skolan därifrån i morgon.


 

Tjugonde dagen i rad som Internet strular…


Måndagen den 16 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Borzko var hemma när jag kom hem. Han är ju ledig på måndagar för närvarande. Han hade tagit hand om veckostädningen även den här måndagen. När jag kom hem så tog han bilen och så åkte han iväg och hämtade Jimmys vinterdäck som han hade beställt.


 

Varken Jenny eller Jimmy var hemma. Jenny går eftermiddagar i skolan den här veckan, så hon skulle sluta fem och beräknade att vara hemma vid halvsextiden. Jimmy är på kurs hela den här veckan. Kursen ingår i den arbetsledar-/skiftledar-utbildning som han just nu genomgår på McDonalds. Så han ska vara på Huvudkontoret i Skärholmen hela veckan mellan nio och sex. Han beräknade att vara hemma vid halvsjutiden.


 

Jag höll på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Sen när Borzko kom hem igen med däcken så åt vi två middag tillsammans vid halvfemtiden. Jimmy kom sen hem vid femtiden, för de hade fått gå tidigare från kursen. Han åt också middag då när han kom hem.


 

Jag gick och mötte Jenny i Centrum när hon kom med tunnelbanan vid halvsextiden. Först så var vi på Bokia och köpte en bok som hon ville ha.
 


 


 

Sen så var vi på Lagerhaus och köpte ett stort vitt ljusfat i keramik att ha på vardagsrumsbordet med ljushållarna på som jag köpte på IKEA i förra veckan.
 

  

Vi köpte också ett litet ljusfat i metall plus tre gråa blockljus till våra sideboard. 


  

Efter det så gick vi hem. Jimmy hade åkt iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko åkte iväg till sitt jobb, Kyl- och Frys-Expressen i Årsta, och hämtade hem sin lastbil. Jenny åt middag och jag tog en fika.


 

Resten av kvällen tillbringade Borzko i vardagsrummet tittandes på sport på teve. Jenny satt i sitt rum, mest framför datorn. Och jag satt kökssoffan med datorn i knäet.


 

Nittonde dagen med Internet-strul… Lika bra jag bloggar nu medan det funkar…


 

(Tänkte att jag ska testa att skriva in nyckelord i bloggen varje dag…)  


Två månader kvar till Thailandsresan!

I dag, den sextonde oktober, är det exakt två månader tills vi åker till Thailand!

Några länkar:

Nedräkning.

Tidigare blogginlägg om Thailand.


Veckans Vikt - Vecka 42 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 42
16/10 - 2006

56,5 kg

Veckans Motion - Vecka 41 - 2006

Veckans Motion
Vecka 41- 2006
09/10 - 15/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 4,5 tim

Söndagen den 15 oktober 2006

Mobilen ringde klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hade tänkt blogga gårdagens dagbok på morgonen, men Internet funkade inte i morse heller. Artonde dagen i rad med strul. Borzko gick upp vid åttatiden, och genomgick sen sina morgonbestyr. Jimmy och Jenny sov.


 

Vid kvart i nio så gav jag mig iväg ut på promenad. Det var en härlig höstdag ute, med hög, klar, kall luft, med ett strålande solsken. Hade mycket kläder på mig, så jag frös inte. Gick längs tunnelbanelinjen in mot stan, och lyssnade på bra musik i mobilen.


 

En och en halv timme senare så var jag vid Skanstull. Gick in på McDonalds för att vänta in Jenny som skulle komma med tunnelbanan och möta upp med mig. Köpte mig en Caffe Latte och passade på att mobilblogga, och gå på toa.


 

Jenny kom strax efter halvelva. Vi promenerade då in mot stan. Väl inne i stan sen så gick vi runt nästan överallt och letade efter en vinterjacka till Jenny. Men tyvärr så hittade hon ingen som hon ville ha utom en som var alldeles för dyr. Hon köpte lite annat i alla fall, som hon säkert själv bloggar om.


 

Jag handlade en täckjacka på H&M för 400:-, en schal på Åhléns för 100:-, och två svarta v-ringade toppar med tryck på Gina Tricot för 100:- kronor styck.
 
 

 

Vi var och fikade i PK-huset. Jag åt en fullkornsfralla med ost & skinka plus en caffe latte.


 

När vi var färdiga i stan så promenerade vi tillbaka till Skanstull. Köpte en Kaffe Choko på 7-Eleven och drack på vägen. Tittade lite i köpcentrumet där i Ringen också. Sen så tog vi tunnelbanan hem till Farsta igen. Vi var hemma igen strax före fyra, sju timmar efter att jag gick hemifrån i morse!
 


 

 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 4 timmar, 43 minuter och 42 sekunder

Antal steg: 28.273

Distans: 2 mil, 4 kilometer och 30 meter

Förbrukade kalorier: 856


 

Borzko och Jimmy var inte hemma när vi kom hem.


 

Borzko hade först varit och tränat i gymmet i Farstahallen. Sen så hade han fixat lite här hemma. Bland annat så hade han burit ner utemöblerna till källaren. Och sen så hade han åkt hem till sin Mamma för att äta middag där och vara där på kvällen.


 

Jimmy hade först varit hemma en sväng hos sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så hade han åkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba mellan två och tio. Det är ju egentligen i dag som Jimmy fyller 19 år! Men vi firade ju honom i går istället, eftersom han skulle jobba i dag.


 

Internet fungerade när Jenny och jag kom från stan, så jag passade på att lägga in gårdagens dagbok. Sen så åt hon och jag middag vid femtiden. Vid sextiden sen så åkte hon återigen in till stan. Hon skulle möta upp med några av hennes klasskompisar för att gå på café och fika.


 

Nu sitter jag här i vardagsrumssoffan med benen uppåt. Lite trött i fötter och ben är jag efter dagens gående. Ska sitta här och läsa bloggar och nyheter så länge Internet fungerar. Annars så övergår jag till boken som jag håller på med. Ska i alla fall, redan nu, passa på att blogga dagens dagbok. Lika bra att passa på medans det funkar…


 

Och i morgon är det tyvärr måndag igen…


Lördagen den 14 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som de flesta lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gröt och fika blev det till frukost sen. Borzko hade gått upp redan klockan halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy sov, han skulle sova till tolv i dag. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin, och hon skulle också sova till tolv i dag.


 

Internet strulade som vanligt på morgonen. Sjuttonde dagen i rad i dag. Ringde till UPC/Chello när de öppnade klockan nio. De säger fortfarande samma sak. De har driftstörningar i Farsta och de jobbar på problemet… De har bytt ut någon del som de trodde var fel på. Men det hjälpte inte. Så Internet kommer förmodligen att fortsätta att strula framöver också…


 

Vid halvtiotiden så gick jag ut på en promenad. Gick Hökarängsvarvet i dag. Sen så gick jag en sväng till Centrum. Där var jag på Åhléns och köpte mig två stycken typ snusnäsdukar att ha runt halsen, och så köpte jag tio stycken galgar. Hemma igen vid elvatiden.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 5 minuter och 0 sekunder

Antal steg: 7.289

Distans: 6 kilometer och 190 meter

Förbrukade kalorier: 220
 

  

Satt en stund vid datorn när jag kom hem. Tog en fika också. Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt frukost och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Vid ettiden sen så gick han och jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från Robin.


 

Sen så var vi alla tre på HemKöp och handlade massor med ätbart till kvällen. När vi kom hem igen så hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så hjälptes vi alla fyra åt med att förbereda allt till kvällen.


 

Vid tretiden så åt vi sen lunch/tidig middag. Jimmy och Jenny åkte och hämtade mat från McDonalds i Sköndal. Jag åt en grilled chicken ceasar salad, med balsamicodressing, krutonger, salladsbröd och coca cola light.


 

Efter att vi hade ätit så uppvaktade vi Jimmy på födelsedagen. I och för sig så fyller han ju år först i morgon, men då jobbar han ju, så vi firade honom i dag istället. Av Jenny så fick han en Puma Parfym. Av mig och Borzko fick han en platta starköl, en stock snus, en cardigan, tre par kalsonger, plus ettusen kronor.
 

  

Sen efter det så hjälptes vi åt med att förbereda för kvällen. Möblerade om lite, dukade, och förberedde allt det ätbara. Sen runt sextiden så kom gästerna. Vi blev bara elva stycken i kväll. Vi brukar vara sexton stycken, men fem stycken kunde inte komma i kväll. Vi som var här var: Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, Pappa, Dragica, Anette, Mathias, Maria, och Patrik.


 

Vi bjöd först på sju sorters ostar, tre sorters kex, vindruvor, och oliver. Till det valfri dricka, rödvin, starköl eller alkoholfritt. Efter det så blev det kaffe, brownies med vispgrädde, småkakor, och whisky eller jägermeister för de som ville. Slutligen så blev det chips och smågodis och valfri dricka till det.


 

Satt och pratade, skrattade, diskuterade, åt, drack, och hade det trevligt. Vid elvatiden så åkte allihopa hem. Då hjälptes vi alla fyra kvarvarande åt med att röja upp allting. Och vi var väl klara vid halvtolvtiden. Hade tänkt att blogga då, men Internet strulade som vanligt. Det slutade att fungera vid sextiden på kvällen, och fungerade sen inte på hela kvällen. Så därför så lägger jag in gårdagens dagbok i dag istället.
 


Nu sitter jag på McDonalds i Skanstull och väntar på Jenny. Jag ...

DSC00250
Nu sitter jag på McDonalds i Skanstull och väntar på Jenny. Jag har promenerat in hit och hon kommer med tunnelbanan. Sen ska vi gå in till stan och shoppa. Internet strular som vanligt hemma. Har inte kunnat lägga in gårdagens dagbok. Men vi hade en trevlig kväll i går när vi firade Jimmys 19-årsdag. Jag hoppas att jag kan blogga hemifrån i kväll. Annars så får jag väl mobilblogga igen.

Fredagen den 13 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Var hemma vid halvtretiden. Jenny kom hem nästan samtidigt från skolan. Borzko var på jobbet och beräknade att vara hemma vid femtiden. Jimmy jobbade mellan tolv och nio i dag och beräknade att vara hemma vid halvtiotiden.


 

Höll på som vanligt när jag kom hem, och fixade, donade, plockade och grejade med allt möjligt. Internet strulade på eftermiddagen... Sextonde dagen i rad som det strular nu…


 

Vid fyratiden så åt Jenny och jag middag. Sen så stack hon iväg vid femtiden. Hon skulle hem till Robin och vara där på kvällen, och även sova där.


 

Vid femtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning.


 

Jag fixade i ordning bland mina skor och jackor. Ordnade kartonger och ställde i ordning i överskåpen i sovrummet.


 

Vid åttatiden så satte sig Borzko och jag i vardagsrummet och tittade på ”Idol”. Jag tycker att alla de som är kvar är bra. Men Markus är nog allra bäst. Ringde en gång på honom. Om jag måste välja någon som skulle åka ut i kväll, så skulle jag ha valt Jessica, som också var den som åkte ut.


 

Vid halvtiotiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp vid halvfemtiden.


 
Resten av kvällen så satt Jimmy och jag i vardagsrummet med våra bärbara datorer. 

Torsdagen den 12 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Jenny var hemma när jag kom hem. Vi åkte sen vid halvtretiden iväg med bilen mot Kungens Kurva för lite shopping. Först så var vi i Affärscentret. Där köpte vi födelsedagspresenter till Jimmy som fyller 19 år på söndag. (Vad vi köpte skriver jag inte här, för han kanske läser…)


 

Sen så åkte vi bort till IKEA. Där handlade vi för cirka 2.300:- kronor. Vi köpte ett nytt soffbord till vardagsrummet, tre stycken små sideboards, två små extrabord att ha när vi har gäster, två nya dörrmattor, massor med olika sorters värmeljushållare, massor med olika sorters ljus, massor med olika sorters IKEA Familys hygienprodukter, plus massor med andra smågrejer.


 

Middag åt vi i IKEA:s restaurang. Jag åt Dagens Soppa (mexikansk bönsoppa) plus bröd, sallad, och dricka. Sen lite senare så tog vi en fika i IKEA:s cafeteria. Hemma igen var vi vid halvsjutiden. 


  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag och duschade. Sen så hjälpte han till med att montera ihop alla sex borden. Jag höll på och plockade med allt annat som vi hade köpt. Jenny städade på sitt rum.


 

Internet funkade inte under flera timmar på kvällen… Femtonde dagen nu som det strular…


 

Jimmy jobbade mellan tolv och nio i dag. Sen var han en sväng hem till sin kompis Kristian innan han kom hem.


 

Och i morgon är det fredag!!!


 

(Se mobilblogginlägget med kort på Jenny från IKEA i föregående inlägg.)


(Soffbordet, de tre sideboarden, två små extrabord, plus några av alla de värmeljushållare och ljusen som vi köpte.) 

  

Jenny och jag på IKEA.

DSC00223
Jenny och jag på IKEA.

Onsdagen den 11 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Borzko jobbade förstås som vanligt. Jimmy var kvar på LAN:et hos Kristian. Jenny var först i skolan, och sen så var hon i stan med Robin.


 

Jag höll som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma när jag kom hem. Sen vid fyratiden så gick jag en sväng till Centrum. Där var jag på J.C. och köpte mig den här:  

Egentligen så är det en jacka. Och för killar dessutom. Men jag ska ha den som en kofta/tröja/inomhusjacka. Jag fryser alltid så otroligt mycket på kvällarna när jag sitter still hemma. Så då har jag tänkt att ha den på mig. Den är i tjockt sweatshirtmaterial och har luddigt tjockt foder inuti. Jättemysig är den, och riktigt varm verkar den vara. 500:- kronor kostade den.


 

Hem igen och så åt jag middag i min ensamhet. Sen vid sextiden så blev det kökssoffan och så datorn i knäet. Mycket nyhetsläsning och bloggläsning blev det då.


 

Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, sen så duschade han, och sen så tittade han på teve – fotbollsmatchen mellan Sverige och Island förstås.


 

Jimmy kom hem från Kristian vid halvåttatiden. Han duschade och sen så satte han sig hos mig vid köksbordet med sin bärbara dator.


 

Jenny åkte hem till Robin efter att hon hade varit i stan. Hon var där på kvällen och sen så ska hon sova över där.


 

Jimmy och jag satt och spelade lite Texas Hold Em på Poker Champs på Internet en stund. Sen så slutade Internet att fungera, så då läste jag lite i min bok istället, ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson.


 

Nu har Internet precis börjat att fungera igen, så jag ska passa på att blogga medan det fungerar. Fjortonde dagen nu som Internet strular…


Tisdagen den 10 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Hemma vid kvart över två. Jenny kom hem från skolan vid halvtre. Sen så gick vi båda två iväg till Centrum till klockan tre. Där mötte vi upp med min Mamma som kom dit med bussen. Hon skulle shoppa lite och Jenny och jag skulle vara smakråd och sällskap.


 

Sen så gick vi runt i Centrum mellan tre och halvfem, och Mamma shoppade lite. Jenny och jag köpte för ovanlighetens skull ingenting.


 

Jimmy hade ju jobbat natt i natt och sov mellan åtta och fyra. Han gick upp fyra, duschade och gjorde sig i ordning, och sen så kom han och mötte upp med oss i Centrum vid halvfemtiden.


 

Mamma bjöd oss sen på middag på ”Ciao Ciao Buono” i Centrum. Jimmy åt Pasta Carbonara, Mamma åt stekt rödspätta med kokt potatis och remouladsås, jag och Jenny åt Tacotallrik. Vi var alla nöjda med maten, och det var också hyfsat billigt där.  


 

Sen så gick vi alla fyra hem till oss. Där fixade jag kaffe och så satt vi alla fyra och fikade och pratade en stund. Vid sjutiden sen så skjutsade Jimmy hem Mamma till Örby. Och efter att han hade lämnat av henne så stack han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Men i natt så jobbar han inte. I stället så tog han datorn med sig och så ska han LAN:a hos Kristian till i morgon kväll.
 

  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll. Jenny satt vid datorn på sitt rum större delen av kvällen sen. Själv så satt jag i kökssoffan med datorn i knäet större delen av kvällen.  


Måndagen den 9 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Var hemma vid halvtretiden. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade sin lediga dag i dag, precis som alla måndagar nu ett tag framöver. Han hade även i dag tagit hand om veckostädningen.


 

Jag höll som vanligt på och plockade med lite allt möjligt när jag kom hem. Jenny kom hem från skolan vid tretiden. Sen så vaknade Jimmy och gick upp vid fyratiden.
 

  

Vi åt alla fyra middag tillsammans. Efter att Jimmy sen hade duschat så åkte vi alla fyra iväg med Jimmys bil. Vi åkte till Haninge Polisstation och hämtade ut våra nya pass, och sen så var vi hemma vid sextiden igen.
 


 


 

Borzko stack iväg vid sextiden en sväng till jobbet och hämtade upp sin lastbil inför i morgon. Jimmy stack iväg vid halvsjutiden, först till Kristian, och sen till jobbet för sitt nionde nattpass på tio dygn.


 

Jenny satt mest vid sin dator på kvällen, sen så gick hon och la sig rätt så tidigt, för hon var förkyld, och hade ont i halsen, och kände sig hängig. Jag varvade datorn med boken som jag började på igår. Jenny och jag hade också ett rätt så långt samtal om en hel del som vi behövde prata om.  


Veckans Vikt - Vecka 41 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 41
09/10 - 2006

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 40 - 2006

Veckans Motion
Vecka 40
02/10 - 08/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: --------- 
Söndag: Promenad, cirka 2,5 tim

Söndagen den 8 oktober 2006(Fullmånebild tagen strax efter midnatt…)  

Mobillarmet ringde klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy kom hem vid halvniotiden från sitt nattpass, och då gick han och la sig för att sova direkt. Jenny var inte hemma, för hon sov ju hos Robin i natt.


 

Vid niotiden så gav jag mig ut på promenad. I dag var en betydligt trevligare dag än i går. I går så regnade det större delen av dagen här. Jag hade också en hemsk huvudvärk hela dagen. I dag var det soligt större delen av dagen, bara lite molnigt emellanåt. Lite huvudvärk har jag haft i dag också, men inte alls lika mycket som i går.


 

(Fina svampar.)  

Jag gick längs tunnelbanelinjen in mot stan. Framme vid Hötorget efter två timmar, vid elvatiden. Kollade runt lite i stan, och sen så tog jag tunnelbanan hem. Tittade även runt lite i Farsta Centrum innan jag gick hemåt.


 

(Gåsgränd i Gamla Stan. En av de smalaste gränderna.)   

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 30 minuter och 37 sekunder

Antal steg: 16.729

Distans: 1 mil, 4 kilometer och 210 meter

Förbrukade kalorier: 506


 

När jag kom hem så åt jag en liten lätt lunch. Sen så höll jag som vanligt på med lite allt möjligt här hemma. Varvade lite med datorn också. Borzko hade gått iväg till Farstahallen för att träna, när de öppnade klockan halvtio. Han kom sen hem vid halvtretiden. Sen så stack han iväg vid halvfyratiden hem till sin mamma.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Sen så åt bara han och jag middag tillsammans. Borzko åt middag hos sin mamma. Jenny åt middag hos Robin. Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning, och han satt även vid datorn en kort stund. Sen så stack han iväg vid halvsextiden. Först åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra, och sen så åkte han så småningom vidare till ännu ett nattpass på jobbet mellan nio och sju.


 

Jag började att läsa en ny bok: ”Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson, den andra boken i Millenium-serien. Jag läste ju första delen, ”Män som hatar kvinnor”, i somras, och tyckte att den var fantastiskt bra. Läste cirka 150 sidor av bokens 630 sidor, och den här boken är absolut lika bra som den första. Varvade lite med datorn emellanåt också. Internet funkade som vanligt lite till och från…


 

Sen så tittade jag för ovanlighetens skull lite på teve. Jag är verkligen i en icke-teve-period just nu. Veckans teve för mig är två timmar ”Idol” på fredagar, och sen en timmes teve på söndagar, först ”Mäklarna” för att den är inspelad i Hagsätra, och sen ”Parlamentet” för att jag tycker att det är så kul. Tre timmar teve i veckan blir det bara för mig för tillfället. Prioriterar datorn och böckerna istället.


 

Lika bra jag bloggar nu innan Internet lägger av igen… Jenny är på väg hem från Robin nu. Hon kommer väl vid strax efter nio. Borzko skulle också komma hem vid nio-halvtiotiden.


 

Och i morgon är det ju tyvärr måndag igen… 


"Grevgatan 22" av Jenny Leeb

---------  


 

Recension av boken: ”Grevgatan 22” av Jenny Leeb. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)


 

---------  


 ”Det var kärlek vid första ögonkastet när Josefine såg lägenheten på Grevgatan 22. Hon var övertygad om att de som gick hemåt längs en gata som avslutades med en sådan underbar utsikt över vattnet måste ha ett lyckligare liv än andra. Det var som att promenera mot ett löfte om något fantastiskt."


Josefine ska snart fylla trettio och i hennes värld går ingenting upp mot en kul kväll på krogen och en hanterbar flirt. Hon vet hur hon ska sköta både män och jobbet på reklambyrå för att få det hon vill. Men så dyker Jesper upp och livet trasslar till sig rejält. Samtidigt som Josefine kämpar med att få rätsida på kärlekslivet är hennes syster Emelie lyckligt gift och bor med familjen i ett stort hus i den fina förorten. Josefine tror inte en sekund på att man, barn och villa detsamma som lycka, men Emelie verkar vara nöjd. Ända tills den dag hon av misstag läser ett sms som hon definitivt inte borde se. Från den stunden vänds även Emilies tillvaro upp och ner och hon tvingas omvärdera både livet och kärleken.”
 
(Kopierat från bokus.com)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com


 

---------  


 

Det här en debutbok från Jenny Leeb. Jag har träffat Jenny Leeb, men det var nog minst tio år sedan sist. Hon är kusin till mina barns kusiner. Jenny Leeb är alltså min systers exmans systers barn. ;-) Det gör det ju lite roligare att läsa hennes bok när man vet vem hon är.


 

Det här är en så kallad ”chic lit”-roman. (Finns det förresten någon svensk översättning på det?) Om man gillar såna böcker så gillar man den här. Men den är ganska så enkelt skriven, och är väldigt förutsägbar. Men ett klart underhållande och lättläst tidsfördriv. Typ som Denise Rudbergs böcker, fast inte riktigt lika bra. Men jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.


 

---------  


 Läs också recensionen i Svenska Dagbladet.  
 

---------  


 

Betyg:  3,5 av 5.


 ---------    

Lördagen den 7 oktober 2006

Mobillarmet ringde klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jimmy kom hem vid åttatiden från sitt nattpass på McDonalds. Han gick och la sig för att sova direkt då. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr.


 

Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt. Sen så gick hon direkt till 7-Eleven och jobbade ett pass mellan elva och sju.


 

Vid niotiden så stack Borzko och jag iväg till Willys i Länna. Där blev det åtta plastkassar fulla för ungefär 1.100:- kronor. Hem igen och packade upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


 

Efter det så tog vi en sväng till Centrum. Där köpte vi två nya torkställningar att ställa på golvet, plus en torkställning att hänga på elementet, på Åhléns. Vi köpte också två stycken tvåfärgade ljung att ha utomhus, plus en höstkrans att hänga på ytterdörren, på Torget.


 

Sen vid elvatiden så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Själv så hade jag tänkt mig en promenad, men eftersom det ösregnade så blev det inte någon. Jag höll på och fixade, donade, grejade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma istället.


 

Hade en hemsk huvudvärk hela dagen. Vaknade med den, och trots Alvedon-intag så vägrade den att ge med sig. Så när jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta, så blev det soffan i vardagsrummet för mig. Varvade datorn (när Internet funkade) med boken (när Internet inte funkade). Började med en ny bok i dag: ”Grevgatan 22” av Jenny Leeb.


 

Internet fortsatte att strula även i dag. Tionde dagen i rad nu som vi har problem. Och enligt vad Chello/UPC sa till mig i torsdags så lär det väl fortsätta så här ett tag framöver. Internet kommer och går som det vill. Det funkar till och från, lite då och då. Under dagen i dag så funkade det hyfsat, med bara kortare avbrott, men från klockan fem och framåt så fungerade det inte alls ända fram till tiotiden.


 

Borzko kom hem från gymmet vid halvfyratiden. Klockan fyra ringde Jimmys väckarklocka och han gick upp. Strax efter så åt vi tre middag tillsammans. Jimmy åt en pizza från vår lokala pizzeria på vår gata. Borzko och jag åt rester från veckans mat.


 

Jimmy stack iväg vid sextiden. Han skulle hem till sin kompis Kristian i Hagsätra först, för att sen fortsätta till jobbet för ännu ett nattpass mellan nio och sju.


 

Borzko och jag tog en sväng till Centrum och köpte chips, godis och glass till kvällen. Sen så tittade vi på: ”Idol” som jag hade spelat in i går. Rätt person (Natalie) åkte ut, tyckte jag.


 

När Jenny slutade jobbet klockan sju så åkte hon direkt till en fest hos en kompis till hennes pojkvän Robin. Sen så ska hon sova hos Robin i natt.


 

Klockan åtta sen så gick Borzko in i sovrummet för att titta på fotbollen mellan Sverige och Spanien. Själv så satt jag kvar i vardagsrummet. Läste ut boken som jag började på i eftermiddags, ”Grevgatan 22” av Jenny Leeb. Recension kommer i separat blogginlägg.


 

Lagom när jag var klar med boken vid tiotiden så började Internet att fungera igen. Och det är väl lika bra att jag bloggar det här så fort som möjligt nu innan det slutar att fungera igen. Lägger in fem fotografier från i dag också.


 

Här är höstkransen som vi köpte till ytterdörren.  

De fina tvåfärgade ljungen till uteplatsen.  

Närbild på ljungen.  

Ny torkställning.  

Torkställning till elementet.  
 

Fredagen den 6 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade lite här hemma som vanligt. Sen så gick jag en sväng till Centrum. Handlade chips och godis på HemKöp som jag skulle ha med mig till kvällen. Och så handlade jag två stycken blommor på Torget som jag också skulle ha med mig till kvällen.


 

Väl hemma igen så höll jag återigen på och fixade lite. Sen klockan fyra så vaknade Jimmy och gick upp. Då åt vi två middag tillsammans. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Borzko kom hem från jobbet redan vid femtiden i dag. Dusch och middag blev det också för honom.


 

Jenny slutade klockan fem i skolan vid Skanstull i dag. Sen så gick hon direkt till 7-Eleven på Götgatsbacken vid Slussen för att jobba mellan fem och åtta. Och efter det så gick hon direkt hem till Robin vid Medborgarplatsen för att vara där på kvällen och också sova där.


 

Jimmy stack iväg vid femtiden. Först så skulle han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra i ett par timmar. Och sen så skulle han jobba ännu ett nattpass på McDonalds i Västberga mellan nio och sju.


 

Jag åkte iväg vid halvsextiden. Först så hämtade jag upp Mita. Sen så åkte vi och mötte upp med Snurran och Yvonne utanför Monica. Vi fem jobbarkompisar hade vår tredje Pokerkväll. Två gånger har vi varit hos Yvonne i Rågsved, och nu blev det första gången hos Monica i Huddinge. Vi gav Monica två blommor som en liten inflyttningspresent eftersom det var första gången som vi var hos henne sen hon flyttade dit.


 

Först så satt vi bara och pratade en bra stund. Sen så spelade vi ett parti Texas Hold Em. Jag kom tvåa, och Mita vann. Sen så åt vi ost och kex. Och efter det så var det meningen att vi skulle spela ett parti till, men det blev så att vi bara satt och pratade istället. Chips och godis åt vi också. Alla drack lite olika, jag höll mig till MiniMer.


 
Till slut blev alla trötta och ville hem. Jag körde hem Mita först i Huddinge, sen Yvonne till Rågsved, och sen så åkte jag hem till Farsta. Snurran hade egen bil. Jag kom hem vid tolvtiden. Borzko hade gått och lagt sig när jag kom hem. Jag satte mig en stund vid datorn innan det var sängdags. 

Torsdagen den 5 oktober 2006

Jobbade…


 

Hade möte på eftermiddagen på jobbet, så jag var hemma lite senare än vanligt, ungefär vid tretiden. Höll sen på här hemma på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt.


 

Jimmy vaknade och gick upp klockan fyra. Vi åt då middag tillsammans. Sen så satt vi lite med våra datorer vid köksbordet.


 

Jenny kom hem från skolan vid sextiden. Hon åt middag då och sen så satt hon mest vid datorn.


 

Jimmy stack iväg vid sjutiden. Han åkte först en sväng hem till sin kompis Kristian, och sen så åkte han vidare till jobbet för att jobba ett nattpass i natt igen mellan nio och sju.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, det blev hans kväll.


 

Jenny stack iväg vid halvniotiden. Hon åkte hem till Robin och ska också sova där i natt.


 

Jag satt mest vid datorn. Höll också på och fixade med lite allt möjligt.


 

Och i morgon är det fredag! :-)


 

---------  


 

Internet la av vid niotiden i går kväll… Fungerade sen inte mer under kvällen… Vet inte hur det var under natten… Funkade inte i morse innan jag stack till jobbet… Inte heller vid åttatiden i morse när Jimmy kom hem från jobbet…


 

När jag kom hem från jobbet vid tretiden fungerade inte Internet... Sen så började det funka igen vid femtiden... Fungerade sen utan avbrott fram till åttatiden... Försvann då vid åtta... Kom igen vid halvniotiden… Får väl se hur länge det funkar nu…


 
Åttonde dagen i rad som Internet strular… Pratade med Chello/UPC även i dag. De har driftsstörningar i Farstaområdet… Någonting har gått sönder… De väntar på reservdelar… Internet kommer att strula, fungera till och från, och då och då, fram till att de har bytt ut delarna… De kan inte säga när det kommer att bli klart...  

Fina Fotografier på Hagsätraskolans Hemsida! ;-)

Kolla in de fina fotografierna på Hagsätraskolans Hemsida! :-)
Gissa vem som har tagit dem!? ;-)
Vi har också cirka trettio stycken liknande fotografier uppsatta som tavlor i matsalen! :-)

Onsdagen den 4 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Gick direkt till Centrum och till OnOff efter att jag hade kommit hem. Jag lämnade återigen in den gamla bärbara datorn på reparation. Jag hämtade ju ut den i går efter att den hade varit fyra veckor på reparation. Men samma fel kvarstod. Så i dag lämnade jag alltså in den igen.


 

Gick sen till GuldFynd och köpte mig nya silverörhängen till mina sex stycken hål i öronen. Sen så gick jag hem igen. Hade inget Internet på eftermiddagen. Sjunde dagen i rad nu som Internet strular för oss. Jag höll på här hemma som vanligt och fixade, donade, grejade, och plockade med lite allt möjligt.


 

Jenny kom hem från skolan vid strax före fem. Då åt hon och jag middag tillsammans. Satt rätt så länge och pratade också. Sen så satt hon mest vid datorn. Jimmy kom hem från Ornö vid strax efter sex. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satt han i köket med sin bärbara dator en stund.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Hans kväll blev precis som alltid: middag, dusch, och sen sport på teve. Jimmy åkte iväg till jobbet vid åttatiden för ett nattpass mellan nio och sju. Jag satt med datorn till och från under kvällen, när Internet funkade…


 

---------  


 
Och vid niotiden, precis när jag skulle blogga gårdagens dagbok, så la Internet av igen för resten av kvällen… Så därför kommer gårdagens dagbok först i dag. 

Tisdagen den 3 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, och var hemma vid kvart över två. Jimmy hade nyss vaknat och gått upp när jag kom hem. När han hade ätit frukost och duschat så gav vi oss iväg.


 

Först så åkte vi till Centrum. Där hämtade vi ut min gamla bärbara dator som har varit på reparation. Sen så köpte vi ett nätverkskort till min jobbarkompis Mita.


 

När vi hade shoppat klart så åkte vi hem till Mita för att Jimmy skulle hjälpa henne med nätverkskortet och installation av trådlöst nätverk. Han fixade det och sen så tog vi en fika med Mita och Nisse.


 

Hem sen igen och var hemma vid femtiden. Satte igång datorn som vi hade hämtat från reparation och upptäckte att felen inte var åtgärdade… Åkte ner till OnOff igen och pratade med dem. De tyckte att vi skulle testa igen till i morgon och sen komma tillbaka då.


 

Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Sen så höll vi mest på med våra datorer… Strul med det mesta… Min nya dator får jag inte att fungera tillsammans med vår skrivare… Den gamla bärbara datorn som vi hämtade ut från reparation och som Jenny ska ha, den är inte åtgärdad alls verkar det som… Den har varit på reparation i en månad, men samma fel återstår… Jag ska lämna in den på OnOff i morgon igen… Vårt Internet strular i dag också… För sjätte dagen i rad…


 

Känner mig trött på datorer och Internet just nu… Avskyr när saker strular och inte funkar som det ska… Man kanske ska skaffa sig en ny hobby!?


 
Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag, dusch, och sport på teve för honom. Jimmy stack iväg med bilen vid åttatiden. Han skulle ut till en kompis på Ornö med några andra kompisar och sova där i natt. Jenny satt vid sin gamla dator, och så tittade hon på teve. Jag satt mest vid datorn.  

Måndagen den 2 oktober 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen i dag. Jimmy hade precis vaknat och gått upp när jag kom hem. Jenny har eftermiddagsvecka i skolan så hon var inte hemma.


 

Jag höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Borzko stack iväg ganska så snart efter att jag kom hem. Först så åkte han till ett möte på jobbet, och efter det så åkte han till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.


 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen så åkte vi hem till min jobbarkompis Mita i Huddinge för att Jimmy skulle hjälpa henne med lite datorproblem. Vi var hemma vid sextiden igen. Jenny hade kommit hem från skolan då, och då åt hon middag.


 

Varvade sen lite fixande här hemma med stunder vid datorn. Vid åttatiden så stack Jimmy iväg till jobbet för ännu ett nattpass, i natt mellan nio och sju. Jenny satt mest vid datorn, och så pluggade hon. Jag satt mest vid datorn resten av kvällen (när den funkade…). Ingen teve i kväll.


 
Även i dag har vi haft strul med vårt Internet… Både under eftermiddagen och kvällen… Det funkar lite när det själv vill… Lite då och då… Och fortfarande så säger Chello att ”de jobbar på problemet”… Femte dagen som det strular nu…  

THAILAND! ;-)

THAILAND! ;-)


Besöksstatistik - 2006 - September

Besöksstatistik - 2006 - September


I september hade jag i genomsnitt:


108.


läsare med unika IP-nummer per dag.


Högsta antalet läsare på en dag i september: 187.
Lägsta antalet läsare på en dag i september: 85.


Så här har statistiken varit hittills:


September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
December: 42
November: 29

Veckans Vikt - Vecka 40 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 40
02/10 - 2006

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 39

Veckans Motion
Vecka 39
25/09 - 01/10

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 0,5 tim

Söndagen den 1 oktober 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy kom hem från jobbet vid strax före nio, han hade jobbat över en timme. Han gick sen och la sig för att sova. Jenny vaknade och gick upp vid niotiden.


 

Vi hade inget Internet så jag ringde till vår Internetleverantör, Chello, klockan nio när de öppnade. Vårt Internet har strulat jättemycket de senaste dagarna nu. Många timmars avbrott till och från. De sa återigen att de har problem i vårt område och att de jobbar på problemet…


 

Höll på med lite allt möjligt här hemma en stund. Vid elvatiden så fick jag med mig Jenny ut på en promenad. Tyvärr så hade det precis börjat att regna då… men vi gick ändå. Jag tog paraply och hon mössa. Gick en sväng ner mot Magelungen och sen hem igen. En halvtimmes promenad blev det bara, sen ville Jenny hem igen.(Farstastrandsbadet)


 (Sjön Magelungen vid Farsta Gård)


 


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 34 minuter och 37 sekunder

Antal steg: 3.910

Distans: 3 kilometer och 320 meter

Förbrukade kalorier: 118


 

Väl hemma igen så satte jag mig och läste i boken jag höll på med: ”Signal” av Stephen King. Borzko och Jenny höll på med lite allt möjligt. Sen vid strax efter tolv så åkte de båda iväg för att se Robins innebandymatch med hans lag, Hammarby.


 

Vid ettiden så kom vårt Internet tillbaka för en stund... Då hade det åtminstone, vad jag vet, varit borta i sex timmar… Satt lite med datorn en stund då, sen så slutade det att fungera igen efter någon timme… Satte mig och läste igen istället, och läste nu ut Stephen King-boken ”Signal”.


 

När Robins innebandymatch var slut så åkte Borzko hem till sin Mamma och var där resten av eftermiddagen och en stund på kvällen. Han åt även middag där. Jenny åkte med Robin hem. Och hon var där resten av eftermiddagen och kvällen. Hon åt middag där, och hon sov även kvar där.


 

Jag höll på med lite allt möjligt här på eftermiddagen efter att jag hade läst ut boken. Tvättade, strök kläder, plockade med allt och inget. Internet fungerade emellanåt och då satt jag lite med datorn.


 

Klockan fem så larmade Jimmys mobil, så han vaknade och gick upp då. Han duschade och sen så åt han och jag middag tillsammans. Eller för honom var det väl egentligen frukost! Vi tog en fika sen också och satt och pratade lite. En kort datorstund blev det för Jimmy också, men sen var det dags för honom att åka till jobbet igen strax efter sju. I natt ska han jobba mellan åtta och fem.


 

Jag hamnade i kökssoffan med datorn resten av kvällen. Mycket bloggläsning och nyhetsläsning blev det. Sen så tittade jag faktiskt på teve i en hel timme i kväll. Först så tittade jag på andra avsnittet av den svenska dramakomedin ”Mäklarna”. Den tittar jag på för att den är inspelad i Hagsätra. Och sen så tittade jag på ”Parlamentet”. Det tittar jag på för att det är så roligt. En av mina favoriter var med i dag också: Magnus Betnér.


 

Och i morgon är det tyvärr måndag igen…  


"Signal" av Stephen King

---------  


 

Recension av boken: ”Signal” av Stephen King. (Genre: Skräck.)


 

---------  


 ”Första oktober. Gud är i sin himmel, börsen står i 10.140, de flesta flygplan följer tidtabellen, och Clayton Riddell, konstnär från Maine, nästan dansar fram längs Boylston Street i Boston. Han har just skrivit på kontrakt för ett seriealbum som kanske kan låta honom försörja sin familj på att skapa konst istället för att lära ut den. Han har redan köpt en liten (men dyr!) present till sin tålmodiga fru, och han vet precis vad han ska köpa till sin son Johnny. Och varför inte en liten belöning till honom själv? Clay ser hoppfullt på framtiden.


Det gör han inte länge till. Orsaken till förödelsen är ett fenomen som snart är känt som signalen, och attackredskapet är mobiltelefoner. Allas mobiltelefoner. Clay och de få förtvivlade överlevande som förenar sig med honom finner sig plötsligt mitt i den becksvarta natten av civilisationens mörkaste tid, omringade av kaos, massmord, och en människostam som blivit reducerad till sitt mest basala tillstånd... och sedan börjar utvecklas.


Det finns ingen flykt undan denna mardröm. Men för Clay pekar tecknen hem till Maine, och medan han och de övriga flyktingarna mödosamt tar sig norrut börjar de se primitiva skyltar som bekräftar deras färdriktning: KASHWAK=NO-FO. Ett löfte, möjligen. Eller ett hot ...


Det finns 193 miljoner mobiltelefoner bara i USA. Vem äger inte en? Stephen Kings fängslande, bloddrypande och fascinerande roman ställer inte bara frågan: "Hör du mig?", den svarar också på den i allra högsta grad.”
 
(Kopierat från bokus.com.)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.


 

---------  


 

Stephen King är ju min absoluta favoritförfattare. Jag har alla hans böcker som finns utgivna på svenska, jag tror det är strax över femtio stycken. Jag tycker att precis allt som han har skrivit är bra. Inte en enda dålig bok har han skrivit enligt mig. Det mest fantastiska med honom tycker jag är att han hela tiden kommer med något nytt. En annan författare som jag också gillar och som också skriver skräckböcker är Dean Koontz. Men han upprepar sig mycket i sina böcker och kan vara lite förutsägbar tycker jag. Det tycker jag aldrig om Stephen King.


 

Den här boken var jättebra tycker jag. Den kändes som en klassisk Stephen King-bok samtidigt som den avhandlade ett aktuellt ämne: mobiltelefoner… Jag kan varmt rekommendera den, precis som jag kan rekommendera alla Stephen Kings femtio andra böcker. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 4,5 av 5.


 

---------  


RSS 2.0