Dagbok - Onsdagen den 30 november 2005


Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var vår husmor Mita hemma för hennes yngsta dotter var sjuk. Och så var Monica hemma för hon var sjuk. Men Nadja kom och vikarierade så vi slapp i alla fall att vara två kvinn kort. Det räckte gott och väl med en… Vi serverade korv stroganoff och ris i dag. Det blev en rätt så strulig och jobbig dag, men det mesta fungerade ändå och vi blev klara till slut.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom. Jag höll på och pulade lite här hemma i någon timme, och sen så åt han och jag en tidig middag redan vid halvfyra. Vid fyratiden så åkte han iväg för att jobba på McDonalds i Västberga mellan 17.00 och 22.00. Jenny åkte iväg direkt ifrån skolan. Hon skulle jobba på 7-Eleven på Götgatan mellan 15.00 och 20.00. Duktiga ungar man har! Borzko jobbade sent i dag, kom inte hem förrän vid åttatiden.

Jag gick till Centrum en sväng. Hämtade ut lite kontanter. Köpte två små burkar att ha lösviktsthé i på Åhléns. Och så var jag på Konsum och handlade lite ät- och drickbart. Väl hemma igen så blev det allmänt hushållsarbete igen. Och när jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta så blev det soffan med datorn i knäet. Lite slötittande på teve blev det också. Betapet-spel mot Snurran blev det också. I kväll så blev det hela fyra matcher, och rättvist blev det, för vi vann två var. Mötte upp med Jenny vid tunnelbanan också, när hon kom från jobbbet.

-------------  

I morgon blir det nog inget bloggande för min del. Jag ska ut på stan med fyra av mina jobbarkompisar. Först så ska vi gå ut och äta på någon restaurang inne i stan. Och sen så ska vi gå och se Musikalen: ”Saturday Night Fever” på Oscarsteatern. Det ska bli jättekul! Här är två länkar där ni kan kolla om ni vill: Oscarsteatern och Nightfever.


 

Dagbok - Tisdagen den 29 november 2005

 



Jobbade förstås som vanligt i dag också. Mycket snö hade kommit under kvällen och natten… så det tog en stund att få fram bilen under snö och is innan jag kunde åka till jobbet! I dag serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Hade APT-möte tillsammans med vår chef Intendenten Agnetha i slutet på dagen, så det blev övertid i en timme.


När jag kom hem så var resten av familjen hemma allihopa. Jimmy hade slutat tidigt i skolan i dag. Jenny var inte i skolan i dag för hon kände sig inte bra. Hon hade lite feber och var lite förkyld och kände sig hängig. Borzko hade kommit hem från Södersjukhuset där han hade gjort sin operation i urinblåsan i går. Allt hade gått bara bra för honom.


Borzko åkte iväg till sitt jobb för att vara med på ett informationsmöte och för att hämta sin lastbil. Jimmy och jag gick en sväng till Centrum. Först var vi på Apoteket där jag köpte hudlotion. Sen gick vi runt i flera affärer för Jimmy letade efter en viss sorts vantar. (Men vi hittade dem inte). Och sen så var vi i Konsum och köpte glögg och lite annat.


Sen blev det middag, disk, tvätt, och allehanda hushållsbestyr. Efter det så satte jag mig med datorn och gjorde månadens tråkigaste uppgift… betalade räkningarna… Och därefter så blev det mer nöjesbetonade saker vid datorn i stället. Blogg-läsande till exempel. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det också. Och rättvist nog så vann vi en var!


Lägger in ett härligt somrigt kort på Jenny i dag. Det är taget i somras ute på mina föräldrars landställe. Åh, vad jag längtar till sommar och värme!




 

Dagbok - Måndagen den 28 november 2005

 



Jaha, måndag igen… och jobb igen… Fick börja med att sopa fram bilen på morgonen. En hel del snö hade kommit under natten, och desto mer kom sen på dagen! Den här veckan så är jag först i skalen på morgonen, sen så dukar jag matsalarna, och sen så är jag andreman i stora matsalen tillsammans med Christina som är försteman. Vi serverade chili con carne med ris i dag. Tung och jobbig dag i dag på jobbet… Massa tjafs… Orkar inte skriva och förklara… Men i stort sett så är vi ”överkörda” av ledningen ”som vanligt”… Kände mig trött och lite låg också…


När jag skulle hem från jobbet så fick jag verkligen sopa fram bilen… Mycket snö hade kommit under arbetsdagen. Åkte sen hem direkt från jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Vi hade egentligen planerat att gå till gymmet och träna… Men ingen av oss hade någon lust… Vi gick till Centrum en sväng istället. Köpte sex stycken ytterkrukor på Åhléns och sen så var vi på Clas Ohlson och köpte en snöskyffel.


Hem igen och sen så gick jag strax tillbaka och mötte Jenny i Centrum när hon kom från skolan. Vi gick till Skopunkten. Jag köpte mig två par stövlar och hon ett par. Då de ju alltid har att man får köpa tre par och betala för två, så blev det tre par för 600:-. 200:- paret är ju helt okej!


Hem igen och då blev det middag för oss tre. I dag åt vi bara rester från söndagens goda middag. Efteråt så höll jag på med allt möjligt här hemma som vanligt. Tvätt, disk, och lite allmänt pulande, plockande, grejande och fixande. Jenny och jag gick ut en liten sväng och tog några fotografier på snön också.


Sen så blev det datorn och teven resten av kvällen. Samma sak gällde för Jimmy och Jenny. Ett tag så satt vi alla tre med bärbara datorer på köksbordet! Mysigt! Och så kollade vi samtidigt på ”Outsiders”. Och så drack vi thé respektive kaffe och åt clementiner respektive pepparkakor. En Betapet-match mot Snurran blev det också, och den hade jag turen att vinna.


Borzko har varit ledig i dag. Han har varit på Södersjukhuset och genomgått en liten operation i urinblåsan. Allt är bara bra med honom, men han får ligga kvar där tills i morgon.


Fyra bilder från i kväll.








 



 



 

17...




17 arbetsdagar kvar till Jullovet...


Veckans Vikt - Vecka 48

Veckans Vikt
Vecka 48
28/11

58,6 kg




Veckans Motion - Vecka 47

Veckans Motion
Vecka 47
21/11-27/11

Måndag: ---------
Tisdag: --------- 
Onsdag: --------.
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim


Dagbok - Söndagen den 27 november 2005

 



Vaknade och gick upp vid sjutiden. Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det gröt och fika till frukost. Borzko hade gått upp redan klockan sex för att åka ner till Dreamhack i Elmia i Jönköping. Jag höll på och fixade lite här hemma och sen så gick jag ut på en promenad vid tiotiden.

Det blev bara en promenad på ungefär en timme i dag. Gick runt lite överallt här i Farsta. Inte speciellt skönt ute… Grått, runt nollan, lite blåsigt… Men ändå skönt att komma ut en stund. Det var min första och enda motion den här veckan! Riktigt dålig vecka om man ser till motionen… Men, men, det blir så ibland.

Gick till Centrum sen och var på Konsum och handlade lite kompletteringar till Advents-middagen och Advents-fikat i dag. Hemma vid halvtolvtiden igen. Satt vid datorn en stund då. Löste Melodikrysset via Internet bland annat. Sen så höll jag på och pulade, fixade, grejade och plockade med allt möjligt här hemma.

Sen vid ettiden så kom Borzko tillbaka från Jönköping tillsammans med Jenny. Härligt att ha henne hemma igen! Och vid tretiden kom Jimmy hem igen som hade åkt tillbaka tillsammans med Kristian och hans Pappa. Härligt att honom hemma igen också!

Uppackning blev det sen för de hemvändande ungdomarna. Själv så höll jag på och förberedde lite till middagen och fikat. Borzko tog av takboxen på Volvon. Skönt att slippa åka omkring med den!

Viktor kom hit vid halvfemtiden, och då åt vi allihopa middag. Vi åt stekt nötköttsbiff, pommes frites, rödlökskeso, vitlöksfraiche, ärtor, isbergssallad, paprika. Mycket gott var det! Satt länge och åt och pratade.

Efter bortplockning och bortstädning av middagen så blev det lite olika för alla. Jenny och Viktor var på Jennys rum. Jimmy och jag satt vid köksbordet med våra bärbara datorer. Höll på och laddade ner lite musik och film, och brände några skivor. Borzko åkte iväg och tvättade av Volvon.

Sen vid halvniotiden så blev det adventsfika i vardagsrummet medan vi tittade på Parlamentet på teve. Vi åt och drack: kaffe, thé, glögg, julmust, mandel, russin, mjuk pepparkaka, två sorters hårda pepparkakor, tre sorters lussebullar. Mycket gott var det också! Satt och pratade och hade det mysigt också.

Viktor åkte hem vid tiotiden. Jag ska bara uppdatera min blogg nu och lägga in några kort, och sen är det dags att börja förbereda sig för sängen och för morgondagen…

Hoppas att ni alla har haft en trevlig första advents-helg.




 





 



 

Dagbok - Lördagen den 26 november 2005



Vaknade och gick upp vid sjutiden. Duschade och gjorde mig i ordning sen förstås. Och så gröt och kaffe på det. Borzko gick upp vid åttatiden. Medans han gjorde sig i ordning så satt jag en stund med datorn. Sen så åkte vi iväg för att handla på Willys i Länna vid halvtiotiden.

Lugnt och skönt var det i affären så pass tidigt på morgonen. Handlade för lite drygt ettusen kronor i dag. Sen så åkte vi hem igen. Väl hemma igen så blev det uppackning av varorna förstås. Skönt när allt är välfyllt igen!

Sen så höll vi på här hemma och fixade, pulade, grejade och plockade med lite allt möjligt. Tvätt och strykning förstås också. Lite städning också. Hade ju tänkt mig en promenad också… Men snöblask varvat med regn är ju inte direkt favoritpromenadvädret… Så det blev lite slappande vid datorn en stund istället.

Vid halvfyratiden så gick Borzko och jag iväg till Centrum för att möta upp med Mamma och Pappa som kom bussen. Hade tänkt gå en liten promenad, men det var fortfarande regn och snöblask så vi gick direkt hem istället. Jag fick en Amaryllis av Mamma och Pappa då.

Satt i vardagsrummet en stund och pratade och drack glögg med mandel och russin. Mycket smarrigt med årets första glögg! Sen så åkte Borzko iväg och köpte mat från Take It Thai i Farsta Centrum. Fyra olika sorters rätter blev det som vi alla delade på. Och mycket, mycket gott var det! Rödvin, öl och cola blev det till. Efter det så blev det fika: kaffe, glögg igen, lussebullar och pepparkakor.

Och efter allt ätande och drickande så blev det kortspel. Canasta som vanligt förstås! Två hela omgångar spelade vi, som jag och Mamma vann! Och sen en halv omgång som Mamma och jag ledde när vi avslutade! Sen så åkte Mamma och Pappa hem vid elvatiden. Borzko gick och la sig strax efter, för han ska ju upp tidigt i morgon för att åka till Jönköping.

Själv så städade jag undan här, och sen så blev det datorn i någon timme innan sängen.

I morgon kommer Jimmy och Jenny hem från Dreamhack i Jönköping! Jag längtar efter dem! Det är så tyst och tomt utom dem här hemma!

Ha en trevlig Första Advent-Söndag allihopa!

Tre fotografier i dag. Först ett kort på min Mamma som heter Gun och är 76 år, och på min Pappa som heter Yngve och är 81 år.




 
Sen ännu ett kort på min gulliga lilla älskade Mamma.





 
Och sen ett kort på godiset som vi åt medans vi spelade kort. Det är min Mammas favoritgodis: Mjölkchoklad, Polly och Persikor!






 

Dagbok - Fredagen den 25 november 2005


Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag var Kajsa i Ormkärr sjuk, så Anne-Mari från oss åkte ner dit och vikarierade, och till oss så kom Nadia och vikarierade. Vi serverade fiskburgare med bröd och tillbehör plus potatismos i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag. Han har ju för mycket övertid, så han är ledig på fredagarna för tillfället. Han hade städat och gjort el-biten av adventspyntningen. Jag fortsatte med resten när jag kom hem.

Sen så åkte Borzko hem till sin Mamma, Dragica, i Hallunda. Han skulle åka med henne till IKEA först, och sen hjälpa henne med lite ombyggnad av skåp i köket som behövdes efter hennes köp av nytt kylskåp.

Jag gick en sväng till Centrum. Var först på systemet och köpte glögg. Sen var jag på Åhléns och köpte en thékanna / thebryggare. Och sen var jag på Konsum och köpte två stycken julstjärnor (blommor) plus lite ätbart.

Fortsatte att pynta lite här hemma när jag kom hem igen. Höll på med lite allt möjligt hushållsarbete också. Sen så satte jag mig i soffan med datorn i knäet vid halvåttatiden.

Spelade två Betapet-matcher mot Snurran, och jag hade turen att vinna båda i kväll. Tittade på ”Idol” samtidigt också. Hoppades på att Sebastian skulle komma till final, och det gjorde han ju också! Fast jag tycker ju att Sibel istället för Agnes borde ha kommit med. Kollade på ”Hey Baberiba” och ”Jordan, Rättsläkare” också. Ovanligt mycket teve för att vara mig!

Tyst och tomt hemma utan Jimmy och Jenny… Kolla gärna in Dreamhacks hemsida och även Jennys Blogg.

Jag har lagt in några fotografier i mitt fotoalbum på Msn Spaces. Sexton kort från vår Adventspyntning. Korten blev inte speciellt bra tyvärr, det är svårt att ta kort på lampor så att det blir fint. Men, men, det kommer kanske bättre kort en annan gång. Blir ju mer pyntning framöver också! Det här är bara början! Här är i alla fall ett exempel från fotoalbumet. Gå gärna till Bims Fotoalbum och kolla in resten.





 

Dagbok - Torsdagen den 24 november 2005


Vad trött jag var i går kväll… Jag och la mig redan kvart över nio! Jag var helt slut efter mörkerkörningen i tre timmar från Jönköping… Jag har så himla dåligt mörkerseende… Har väl alltid haft det, men det har blivit värre också på ”äldre dar”. Tror också att jag ser sämre just när det gäller mörkerkörning när jag har mina progressiva linser på mig. Och speciellt när ögonen är trötta på kvällen. Hade tänkt åka tidigt på morgonen så jag skulle slippa köra i mörkret hem… Men ibland blir det tyvärr inte alltid som man vill… (Grrr…)

Jobb som vanligt i dag igen. Först var jag i skalen, och sen var jag i disken. Två stycken diskmaskinsreparatörer hade varit där i går när jag var ledig, så i dag fungerade diskmaskinen bra. Vi serverade (hemlagad) köttsoppa i dag + mjukt bröd med pålägg. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Åkte direkt till min frissa Lotta i Ormkärr efter jobbet. Där gjorde jag det vanliga: helblekte håret, klippte håret jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, noppade ögonbryn. Det tog 2,5 timmar och kostade 650:- kronor. Bokade som vanligt tid efter sex veckor igen. 5/1 är det dags igen!

Borzko var hemma när jag kom hem. Vi åt middag vid femtiden. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Efter det så blev det soffan och datorn vid åttatiden. (Den här bilden har jag förresten som skrivbordsunderläggsbild i min dator.)



 

Tyst och tomt här hemma utan Jimmy och Jenny… Man är så van vid liv och rörelse och två olika sorters musik på hög volym ur deras rum… Men, men, dagarna går nog fort tills det blir söndag och de är hemma igen! Är du nyfiken på var de håller hus så kolla DreamHack’s hemsida! Läs också Jennys Blogg som hon uppdaterar från Jönköping. Och mitt inlägg från i går. (Här är ett kort på mina underbara ungar! Fast inte direkt nytaget… Cirka femton år gammalt är det nog!)





 
Och i morgon är det Fredag!!! Och på söndag är det Första Advent!!! Och om en månad är det Julafton!!! Wieee!!! (Det här kortet hade vi förresten som Julkort förra året!)




 
Trött i kväll också… Ska lägga mig tidigt och läsa lite och sen sova tidigt…


Dagbok - Onsdagen den 23 november 2005



Jobbade bara halvdag i dag. Hade tagit ut komptid halva dagen för att jag skulle skjutsa Jimmy till Jönköping. Jobbade alltså mellan sex och tio, och sen så åkte jag hem. Fixade lite här hemma och åt lite också. Sen packade Jimmy in sina grejer i bilen och så åkte vi iväg och hämtade två av hans kompisar, Kristian och Jimi, i Hagsätra. Kom i väg därifrån vid tolvtiden.

Jimmy fick övningsköra hela vägen ner. Cirka 31 mil och drygt tre timmar senare så var vi framme. Killarna gick in och skrev in sig, och sen så packade de ur bilen. Och vid fyra så åkte jag hemåt mot Stockholm igen.





 
Lika långt hem förstås, något snabbare gick det när jag körde, prick tre timmar. Så jag var hemma klockan sju. Borzko hade precis kommit från jobbet. Jenny var också hemma. Åt middag och sen så höll jag på och fixade lite. Sen vid halvnio så körde Borzko hem Jenny till hennes kompis Malin. Hon ska sova där i natt, och sen så kör Malins Pappa, Rickard, Malin och Jenny till Jönköping.

De ska alltså vara på ”Dreamhack – The World’s Largest Computer Festival”. Det är ett LAN-Party för över 6.000 deltagare i Elmia i Jönköping. Det är sjunde gången som Jimmy är där och andra gången som Jenny är där. Fyra dagar håller det på, torsdag till söndag, dygnet runt förstås. Jenny är med som vanlig deltagare, medan Jimmy är ”Crew” den här gången, och det är därför han också skulle åka ner tidigare.Han ska jobba i Security-teamet. På söndag så ska de hämtas hem igen.



Dagbok - Tisdagen den 22 november 2005


 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi köttfärssås och spaghetti. Diskmaskinen som strejkade i går eftermiddag fungerade när vi kom i morse! Men sen så slutade den att fungera vid ungefär samma tid i dag! Mycket konstigt! Så jag fick lämna efter mig en hel del disk i dag också. Husmor Mita ringde i alla fall till en reparatör som förhoppningsvis kommer i morgon.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var redan hemma från skolan, men han stack strax iväg för att jobba på McDonalds mellan 17.00-21.30. Jag höll på med allt möjligt här hemma som vanligt. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Vi åt middag tillsammans vid halvfem. Sen så stack vi en sväng till Centrum.




 
Köpte pennor för att skriva på CD- och DVD-skivor med och så handlade vi lite mat på Konsum.



 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Jenny tillbringade kvällen med datorn, teven och att förbereda sig inför Jönköpingsresan. Jag brände en hel del musikskivor och sen så satt jag och slappade med datorn.

 
Dagens Kvällsmål var GB LättGlass Vanilj med Varma Hallon. Mycket, mycket smaskigt!




 

En Betapet-match mot Snurran blev det i kväll, och den förlorade jag tyvärr…



Dagbok - Måndagen den 21 november 2005


Måndag igen, jobb igen… Den här veckan så är jag först i skalen, och sen så är jag i disken. Vi serverade kycklinggryta och ris i dag. Inget speciellt hände på jobbet, det var en relativt sett ganska så lugn dag. Fast sen när jag skulle diska klart allt det sista efter vår fikarast så vägrade diskmaskinen att fungera… Så jag fick lämna en massa disk kvar till i morgon... Vi får väl se om den sätter igång av sig själv efter nattvilan, eller om vi får ringa vår kära reparatör på DiskTeknik.
 

Efter jobbet så åkte jag en snabbis till Högdalen och köpte en röd Cyklamen. Sen så åkte jag hem till Mamma och Pappa i Örby för att ge blomman till Mamma. Hon har varit förkyld och haft en jobbig hosta och inte mått bra i någon vecka nu. Så jag tyckte att hon behövde lite uppmuntran. Satt och pratade en stund och sen så åkte jag därifrån strax före tre.
 

Åkte tillbaka till Hagsätra och mötte upp med Jenny utanför skolan klockan tre. Sen så åkte vi iväg till Ungdomsmottagningen i Rågsved. Jenny behövde nya p-piller och det fick hon utskrivet. När hon var klar så åkte vi hem till Farsta.
 

Parkerade bilen och sen gick vi till Centrum till Apoteket och hämtade ut hennes piller. Sen så gick vi hem. Jimmy kom hem från skolan strax efter att vi kom hem. Åt middag vi tre tillsammans vid femtiden. Efter middagen så höll både Jimmy och Jenny på och städade sina rum. Det behövdes… Själv så höll jag som vanligt på och grejade, fixade, plockade och pulade med allt möjligt här hemma.
 

Vid sjutiden så blev det datorn i knäet istället. Och så slappande resten av kvällen. Tittade på ett väldigt intressant teveprogram: ”Outsiders” på Femman som i kväll handlade om Bodymodification (tatuering, piercing, scarification, implantat, töjning, m.m.) Mycket häftigt och intressant var det! Man blir ju såååå sugen!
 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter att han ätit och duschat så hjälptes han och Jimmy åt att sätta på takboxen på Volvon för den förestående Jönköpingsresan på Onsdag.
 

En Betapet-match mot Snurran, jag förlorade…



Veckans Vikt - Vecka 47

Veckans Vikt
Vecka 47
21/11

56,5 kg


Dagbok - Söndagen den 20 november 2005



OBS! OBS! OBS! Eftersom jag har märkt att ni alla inte känner till detta: Om ni inte ser hela dagens blogg ända till slutet, så ladda bara om sidan med Uppdatera-knappen (två gröna pilar), så kommer hela bloggen fram!



Mobilen ringde klockan sju som vanligt alla lediga dagar. Upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid halvåtta och Jimmy vid åttatiden. Jenny var ju kvar hos Viktor där hon sov i natt. Vi tre hemmavarande åt frukost vid halvniotiden. Sen vid kvart över nio så stack Borzko och Jimmy iväg med lastbilen. Först så körde Borzko Jimmy till jobbet på McDonalds i Västberga där han skulle jobba mellan 10.00-18.00 i dag. Sen så åkte Borzko vidare hem till sin Mamma i Hallunda. Han skulle följa med henne för att hon skulle köpa ett nytt kylskåp. Själv så gav jag mig ut på promenad klockan kvart över nio. Jag gick vägen längs tunnelbanelinjen in mot stan. Gick förbi Globen på vägen. (Och tog då detta kort)


 
Promenaden från Farsta till T-Centralen tog i dag ganska så exakt två timmar. Först var det molnigt men sen så tittade solen fram. Men lite kyligt och blåsigt var det. Fast det är ju ändå så skönt att promenera bara man kommer igång. Och så klart med skön musik i mp3-spelaren i mobilen! Jenny kom från Viktor på Lidingö och mötte upp med mig vid T-Centralen vid kvart över elva. (Åhléns i City)



 
Först så gick vi och fikade. Jag drack en god Caffe Latte Choko. Satt och pratade och myste en stund på caféet. Sen så gick vi runt på stan en stund och kollade och även shoppade lite. (Så här såg jag ut i dag i kylan)



 
Jag köpte mig två billiga toppar på H&M, en svart och en vit. Jenny handlade också lite grejer. Kollade lite på advents- och julpynt också. (Två kort från Gallerian)






Sen så åkte vi hem med tunnelbanan. Stegräknaren var med i dag och den visade följande efter promenaden in till stan och sen shoppingrundan i stan.

19.207 steg
16.32 kilometer
582 förbrukade kalorier
2.47.26 effektiv gångtid
 

När vi kom hem så hämtade vi bara bilen och så åkte vi iväg till shoppingcentrat ute i Länna. Där var vi och shoppade på EKO, Rusta och Jysk. Vi köpte massor med olika advents- och julpynt. Fikade där också. (Jenny kollade på glitter också)

 


 
Eftersom vi inte hittade riktigt allt det vi ville ha så åkte vi sen en sväng till BEA i Svedmyra. Köpte även där lite advents- och julpynt. Kom hem sen vid halvfemtiden. Borzko hade kommit hem då från sin Mamma. Åt middag vid femtiden. I dag blev det bara rester från fredagen och lördagen. Efter middagen så fixade Jenny i ordning kransen som vi köpte för att hänga på ytterdörren. (Och då tog jag detta kort)



 
Och inte kunde vi låta bli att hänga upp kransen redan i dag heller… Fuskade lite med den, men resten som vi handlade får vänta till nästa helg! (Kort på kransen)



 
På kvällen blev det slappande som vanligt för oss alla fyra. Borzko tittade på teve, sport som vanligt förstås! Jimmy, Jenny och jag satt vid våra datorer som vanligt förstås! Ingen teve för mig i kväll heller. Jo förresten, Parlamentet tittade jag ju på! Det är nog det enda teveprogrammet som jag följer just nu. Är i en anti-teve-period just nu. Ser i princip ingenting på teve för tillfället, bara typ någon nerladdad film ibland.

Jaha, så är det då måndag i morgon igen… Och jobb igen… Men det har varit en bra helg för mig tycker jag. Fast det är väl i och för sig de flesta helgerna. Och nästa helg så är det Första Advent! Jättemysigt! Så härligt att få adventspynta med allt fint som lyser upp överallt! Jag ser fram emot att få fotografera allt fint som jag har köpt och lägga in här i bloggen! Hoppas att ni andra också har haft en bra helg. Kram på er!


 

Veckans Motion - Vecka 46

Veckans Motion
Vecka 46
14/11-20/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 2,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 2,5 tim




23....



23 arbetsdagar kvar till Jullovet....


Dagbok - Lördagen den 19 november 2005

Mobilen ringde klockan sju i morse. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden. När han var duschad och iordninggjord så åt vi frukost tillsammans. Satt och åt och pratade en stund. Sen så satte vi igång och städade och fixade här hemma. Det blev den vanliga lördagssysselsättningen. Vi hjälptes åt med att: dammsuga, torka golv, skura toalett och badrum, städa av balkongerna, byta handdukar, tvätta handdukar, tvätta kläder, stryka kläder, m.m.

 
Jimmy var ju inte hemma, för han LAN:ade ju hos Kristian i natt. Jenny och Viktor vaknade vid tolvtiden. Åt lite lunch då när de åt frukost. Sen så stack Borzko iväg till Farsta-Hallen för att stryketräna. Och själv så gav jag mig iväg ut på en promenad. Soligt och fint ute, men några grader kallt och lite blåsigt. Jag gick vägen längs tunnelbanan in mot stan. Gick till Sandsborg i dag, och därifrån så tog jag tunnelbanan. Jenny och Viktor kom med det tåget. Viktor åkte hem till sig, och Jenny och jag gick av i Skanstull. Därifrån så promenerade vi in till Hötorget. Köpte varsin Kaffe-Choko på 7-Eleven att ha under promenaden.


Inne i stan så gick vi mest och kollade på grejer. Köpte faktiskt nästan ingenting i dag. Bara lite glitter och kulor som vi ska ha till att pynta med till första advent. Och lite frukt på Hötorget. Promenerade runt på stan och kollade på lite allt möjligt i affärerna. Var även inne i Storkyrkan och tände varsitt ljus för att hedra de som inte är med oss längre… Tänkte en extra tanke på min farbror ”Kulan” som dog i somras… Sen så åkte vi hemåt vid tretiden. Fel i tunnelbanan var det, så det tog en timme att komma hem…



Nya Stegräknaren var med i dag:
16.833 steg
14.30 kilometer
510 förbrukade kalorier
2.38.24 effektiv gångtid

 
Jimmy hade precis kommit hem när vi kom. Borzko var också hemma. Sen så hjälptes vi åt med middagen. I dag blev det lövbiff, potatisklyftor, rödlökskeso, vitlöksfraiche, basilikafraiche, och massor med grönsaker (isbergssallad, champinjoner, gurka, tomater, paprika). Jättegott! Satt länge och åt och pratade.



Sen så gjorde sig Jenny i ordning för att åka hem till Viktor på Lidingö. Hon skulle även sova där i natt. Jimmy och jag följde henne till tunnelbanan vid sjutiden. Passade på då att ta ett kort på snön som föll… Första snön här…



 

Efter att vi kom in igen så satt Jimmy och jag med våra bärbara datorer, och Borzko satt framför teven och kollade på sport, två fotbollsmatcher i rad tror jag det var som han tittade på… Jag höll på med allt möjligt i datorn, spelade två Betapet-matcher mot ”okända” bland annat. Körde några andra småspel online också. Sen så satt Jimmy och jag och tittade på en massa gamla musikvideos som han laddade ner.

 
Nu är det vitt ute… *Suckar*




 

Dagbok - Fredagen den 18 november 2005

Jobb förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi kycklingröra med pitabröd. Det var en mycket rörig dag i matsalen i dag. Det berodde på två orsaker. Den första är att det är alltid rörigt när vi har ”extra god mat”, typ: hamburgare, pannkakor, röror med pitabröd, röror med tacochips, grillspett, osv… Den andra orsaken var att många av eleverna kom och åt på ”fel” tid i dag, så det var väldigt många barn på en gång… När det är, enligt eleverna, extra god mat, så är det också mycket stökigare efteråt i matsalen. Då lämnar de efter sig fler tallrikar, glas, bestick och övrigt på borden… Varför vet jag inte! Det borde vara stökigare när vi har, enligt eleverna, mindre god mat! Tycker i alla fall vi!

Dagen och även arbetsveckan tog i alla fall slut till sist! Mycket skönt! Åkte direkt hem efter jobbet. Jimmy hade slutat tidigt i dag. Han hade tagit med sig sin nya bärbara dator och åkt hem till sin kompis Kristian på ett litet ”mini-LAN”. Jag höll som vanligt på med allt möjligt när jag kom hem. Viktor hade åkt och mött upp med Jenny i skolan. De var kvar i Hagsätra en stund och sen så kom de hit till Farsta. Jag mötte upp med dem i Centrum när de kom. Sen så var vi och kollade lite på nyöppnade affären Cubus. Och sen så var vi på Åhléns där jag köpte två stycken deoparfymer, en pocketbok och så en ny julgran! Vi vill ha en lite mindre gran än vad vi har haft, så vi köpte en 150 cm grön plastgran för 250:- kronor. Tog ett kort på julpyntningen i Centrum som jag lägger in här. Julkulorna som hänger från taket är jättestora!





 


Hem sen och fixade med middagen. Borzko kom hem vid halvsextiden och då åt han, jag, Jenny och Viktor middag. Satt länge och åt och pratade. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Vid åttatiden sen så blev det soffan, datorn och teven. Tittade och lyssnade på Idol. Ringde och röstade på Sebastian som jag tycker är bäst. Spelade två Betapet-matcher mot Snurran samtidigt. Jag hade turen att vinna båda. Slötittade på teve och slösurfade med datorn sen resten av kvällen. Umgicks med Borzko, Jenny och Viktor. Jimmy är ju borta över natten. Nu är klockan snart tolv. Tänkte lägga mig och läsa en bok i en timme och sen sova vid ett. Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!



Dagbok - Torsdagen den 17 november 2005

 


Jobbade förstås i dag också som vanligt. I dag serverade vi grillkorv och potatismos. Det var en ganska så rörig dag i dag på jobbet. Varför det var så vet jag egentligen inte… Ibland bara är det så!

 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var redan hemma när jag kom hem. Jag höll som vanligt på och fixade med allt möjligt här hemma i ett par timmar. Jenny kom hem från skolan vid fyratiden. Då åkte vi tre iväg. Först åkte vi till McDonalds i Haninge och åt middag. Sen så åkte vi till Willys i Länna och handlade. I dag så gick det på cirka 800:- kronor.
 

Hemma vid sextiden igen. Packade upp alla varor som vi hade köpt, hängde en maskin med tvätt, satte igång en ny, fixade med lite allt möjligt igen. Sen blev det kökssoffan och datorn i knäet vid sjutiden.
 

Borzko kom hem vid halvåttatiden. Efter dusch och middag så satt han framför teven resten av kvällen. Jag, Jimmy och Jenny satt som vanligt framför våra datorer. Spelade först en Betapet-match mot Jimmy, och den vann jag. Sen spelade jag två matcher mot Snurran, och jag vann båda två. Ingen teve i kväll heller.
 

Och i morgon är det fredag! Wieeee! Underbart!



Dagbok - Onsdagen den 16 november 2005

 



Jobb i dag med. I dag serverade vi två olika sorters fiskgratänger, en med örtkryddor och en med tomat, plus kokt potatis. Inget speciellt hände på jobbet i dag.



Hem direkt efter jobbet. Jimmy kom hem från skolan strax efter. Han hade fått en avi med posten om att hans dator hade kommit till Stockholm. Han hade ju beställt en Dell dator på Internet. Datorn låg hos Schenker ute i Lunda i Spånga norr om Stockholm. Men när han ringde dit så hade de inte tid att köra hit den förrän på måndag… Men eftersom Jimmy har en så snäll Mamma så satte vi oss i bilen och så fick han övningsköra sig fram och tillbaka dit så vi kunde hämta datorn själva. Mycket rusningstrafik var det tyvärr, så de tre milen dit och de tre milen hem tog drygt två timmar att köra. Men, men, Jimmy fick sin dator så han blev glad!



Kom hem vid halvsextiden. Då åt vi, plus Jenny, middag tillsammans. Sen så höll jag på och pulade och plockade och grejade och donade med allt möjligt och omöjligt här hemma. När jag tyckte att jag var klar så blev det datorn. Jimmy satt såklart och höll på med sin nya bärbara dator. Och Jenny satt vid sin nya stationära dator.



Borzko kom hem från jobbet, åt middag, och sen blev det repris för honom från i går. I dag var det Nissan-bilen som fick vinterdäcken på. Nu kan snön och halkan komma, för nu är båda bilarna rustade för vintern.



Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll, och rättvist var det, för vi vann varsin.



Här kommer två tjusiga kort på Jimmy med sin nya dator!







 





 


Dagbok - Tisdagen den 15 november 2005

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi gulaschsoppa plus mjukt bröd med pålägg. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var redan hemma från skolan när jag kom hem. Jenny åkte direkt in till stan efter skolan tillsammans med Malin för att också möta upp med Viktor. Jag höll på med allt möjligt här hemma på eftermiddagen.

Jimmy och jag åt middag vid femtiden. Jenny kom sen hem, tillsammans med Viktor, från stan vid sextiden. Jag mötte upp med dem vid tunnelbanan och sen så följde de med mig för jag ville ta några fotografier.

Det här är en jättefin gran som står inne i köpcentret.



 

Och det här är två kort tagna ute på parkeringen. Det är ljusdekorationer i form av snöflingor som bildar hjärtan. De är stora och de sitter på lyktstolparna. Och det är mycket, mycket finare i verkligheten än vad det blev på mina bilder.









Borzko åkte iväg och satte på vinterdäcken på vår Volvo på kvällen. Det verkar ju som om vintern tänker komma nu… *Ryser*

Och jag satt med datorn på kvällen som vanligt. Ingen teve i kväll. Betapet-spel mot Snurran blev det däremot. Först en match som jag vann, sen så en match till som Snurran ledde, men den blev tyvärr avbruten för servern strulade…



27 blogg-länkar...

Här är de tjugosju länkar som jag har i Favorit-Menyn i mappen Bloggar - Dagliga. Det är de som jag just nu för tillfället går in i och läser (nästan) varje dag. Listan ändras ju förstås hela tiden. Men om ni är lite nyfikna på någon ny, så kolla mina länkar!


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Dagbok - Måndagen den 14 november 2005


Måndag och jobb då igen förstås. Den här veckan är jag först i skalen och sen är jag i lilla matsalen. Vi serverade grekiska färsbiffar med makaroner i dag. Inget speciellt hände i dag. Det var en relativt sett ganska så bra dag i dag.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem men han åkte strax iväg till sin körskola för en körlektion. Jenny kom hem direkt efter skolan. Jag höll på med lite allt möjligt. Bland annat så började jag med att bränna ut massor med musik på skivor. Min hårddisk är så full, så jag ska bränna ner allting som mp3-skivor istället.
 

När Jimmy kom hem från sin körlektion vid femtiden så åt vi middag. Efter det så gick vi iväg till Centrum. Där var vi på OnOff och köpte en ny dator till Jenny. Vi tyckte att det inte var någon idé att försöka att fixa den efter i går… Den är ju ganska så gammal också. Nu fick hon en enkel vanlig dator plus en plattskärm.
 

Sen så höll vi på större delen av kvällen med att fixa i ordning den. Jag satt lite vid min dator också. En Betapet-match mot Snurran blev det också, och den vann jag. Ingen teve i kväll.



Veckans Vikt - Vecka 46

Veckans Vikt
Vecka 46
14/11

58,0 kg




Dagbok - Söndagen den 13 november 2005

 


Mobilen ringde klockan sju i morse som vanligt. Upp och käkade gröt och fikade. Sen så satte jag mig med datorn i knäet i kökssoffan medan alla andra, Borzko, Jimmy, Jenny och Viktor, sov.

 

Vid niotiden så gick Borzko och Jimmy upp. De duschade förstås också och åt frukost. Sen så stack Borzko iväg till Farsta-Hallen i dag igen för att träna. Jimmy och jag satt vid våra datorer en stund, och sen så gick vi iväg en sväng till Centrum.
 

Jag köpte mig en ny stegräknare. Jag var så trött på min gamla… Knapparna sitter lite dumt på den så jag nollställer den av misstag ibland. I går var det så när jag promenerade till stan, jag tittade på den, och det var över 15.000 steg, och nästa gång jag tittade så var det bara några hundra steg… Inte kul alls. Så nu så köpte jag en fin liten Silva-stegräknare för 250:-. (Se bild och info i tidigare blogg-inlägg). Jag köpte också en 25-pack med DVD-skivor att bränna på, för 200:-. Teknik-Magasinet var det vi handlade på.
 

Hem igen och då hade även Jenny och Viktor vaknat. Jimmy stack så småningom iväg till jobbet. Han skulle jobba i dag också, tredje dagen i rad, i dag mellan 13.30 och 21.45. Jag höll på lite hemma sen. Plockade, fixade, donade, grejade, småstädade och höll på med allt möjligt och omöjligt som vanligt här hemma.
 

Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Då tog han bilen och åkte iväg till Kyrkogården till sin Pappas grav för att tända ett ljus och sätta dit en blomma på Fars Dag. Själv så hade jag tänkt att åka hem till min Pappa för att uppvakta honom på Fars Dag med en present, men Mamma var förkyld och kände sig dålig, så hon ville inte att jag eller någon annan skulle komma i dag. Så jag får uppvakta honom en annan dag i stället.
 

Jag gick iväg till Centrum ytterligare en gång istället. Den här gången med Jenny och Viktor. Jenny köpte Fars Dags-present till Borzko från henne och Jimmy. Hon köpte lotter för 150:- kronor. Jag köpte mig nya örhängen i silver med lite glittriga stenar, sex stycken för sammanlagt 250:- kronor, på GuldFynd. Köpte varsin toast till lunch också.
 

Väl hemma igen så satt jag en hel del vid datorn igen. Höll på och laddade ner lite musik och filmer och brände lite skivor. Höll på med lite annat också. När Borzko kom hem från Kyrkogården så åkte han iväg till sitt jobb och hämtade upp sin lastbil. Han var även iväg och tankade upp båda våra bilar och fixade lite med dem båda två.
 

Viktor åkte hem till Lidingö vid femtiden. Då ställde sig Jenny och stekte pannkakor. Inte ofta som hon lagar mat precis! Men när hon fick jeansen för 400:- av mig i går så gjorde vi en liten deal, hon skulle ”betala” med lite ”tjänster”, alltså ”hjälpa till” lite mera här hemma. Så då började hon med att steka pannkakor i dag. Hon tyckte även att det var som en liten ”extrapresent” till Borzko på Fars Dag, att det var hon som lagade maten i dag.
 

Kvällen blev som vanligt lugn. Satt större delen av kvällen med min dator i knäet. Jenny satt också vid datorn mest. Men hon kunde inte sitta vid sin stationära dator utan hon fick låna Jimmys gamla bärbara dator. För hennes dator luktade nämligen väldigt mycket bränt… Vet inte om det är massor med damm i den, eller om det är någon kabel… Vi stängde i alla fall av den och vågade inte sätta igång den igen… Vi får göra det i morgon när vår datorkunnige Jimmy är hemma. Borzko kollade på teve större delen av kvällen, sport, sport och sport förstås. Själv så såg jag bara ett enda teveprogram i kväll: ”Parlamentet” förstås! Och favoriten Magnus Betnér var med i kväll.
 

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa någon av de två böcker som jag håller på med. Ska vänta in Jimmy som kommer från jobbet strax före elva. Sen ska jag sova.
 

Måndag i morgon igen… Fem arbetsdagar till nästa helg… Tjugoåtta arbetsdagar till Jullovet…



Veckans Motion - Vecka 45

Veckans Motion
Vecka 45
07/11-13/11

Måndag - ---------  
Tisdag - Promenad, ca 1 tim
Onsdag - ---------  
Torsdag - ---------  
Fredag - ---------
Lördag - Promenad, ca 4 tim
Söndag - ---------




Ny Stegräknare






 

Silva stegräknare Plus

Håll koll på din träning med en Silva stegräknare! Antal steg, tillryggalagd distans, förbrukade kalorier, effektiv gångtid - allt mäts och presenteras på skärmen. Fungerar lika bra för gång som för löpning. En filterfunktion gör att korta tillfälliga rörelser inte registreras. Fästes enkelt med bältesclip. Drivs och levereras med 1 st knappcellsbatteri (GP301/386). Mått 35x45 mm.
Pris: 249 kr





Betapet

Betapet är namnet på ett spel på Internet som man spelar mot en, två eller tre andra spelare online på Internet. Det är Alfapet eller Scrabble som det också kallas. Ett spel tar cirka en halvtimme, och jag spelar oftast två till tre matcher per kväll. Jag tycker att det är fantastiskt roligt och svårt vanebildande! Jag spelar oftast mot min jobbarkompis/cyberkompis/kompis som kallas för Snurran. Men ibland spelar jag mot andra som jag har addade där, och ibland mot helt okända. Om ni känner för att testa så gå in på Betapet-sajten och registrera er. Vill ni spela mot mig så säg bara till! Jag heter Bimmen där. Adressen är: http://www.betapet.com/.



28



28 arbetsdagar kvar till Jullovet...




Veckans Vikt - Vecka 45



Veckans Vikt
Vecka 45
07/11

57,0 kg





VitlöksViktVäktarFraiche


VitlöksViktVäktarFraiche


Viktväktarnas Creme Fraiche, fetthalt: 2 %
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta


image677

Dagbok - Lördagen den 12 november 2005

Mobilen ringde klockan sju i dag. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det fiberhavregrynsgröt och en stor mugg kaffe till frukost. Jimmy klev upp vid halvniotiden, och Borzko vid niotiden. Jenny var ju kvar hemma hos Viktor där hon sov i natt.

Sen så satt jag större delen av förmiddagen tillsammans med Jimmy framför datorn. Han lärde mig hur jag ska ladda musik och filmer ner från ett nytt ställe än vad jag har gjort förut. Vi höll även på med en massa andra olika saker i våra datorer. Bra att ha en personlig data-lärare! Borzko gick iväg till Farsta-Hallen för att träna.

Vid tolvtiden så åkte Jimmy iväg för att jobba mellan 13.00-19.00. Då gick jag ut på en promenad. Underbart väder ute, strålande sol, vindstilla och varmt! Fast efter en stund så blev det molnigt, blåsigt, men fortfarande varmt. Jag gick längs tunnelbanan in mot stan. De två tidigare gångerna som jag har gått till stan så gick jag lite väl nära Nynäsvägen så då var det lite väl bullrigt… I dag så gick jag en annan väg och den var mycket bättre. Lite längre blev den, men mycket trevligare.





Kom in till stan vid halvtretiden. Gick runt och kollade på lite allt möjligt. Efter en stund så kom Jenny in och mötte upp med mig. Vi köpte varsitt par jeans i märket Cheap Monday. Mina var svarta smalspåriga manchesterjeans. Jag köpte mig en pocketbok också. Sen så var vi och käkade varsin tacotallrik till middag på Taco Bar. Sen gick vi hemåt till Skanstull. Därifrån så tog vi tunnelbanan resten av vägen.




Var och handlade lite ätbart på Konsum i Centrum på vägen hem. Borzko åkte och hämtade Jimmy på jobbet när han slutade. Sen vid åttatiden så tittade vi alla fyra på en nerladdad film: ”The Fantastic Four”. Den var väl helt okej. Viktor kom hem till Jenny sen vid niotiden. Han ska sova här i natt. Sen så satte vi igång en film till: ”Mr and Mrs Smith”. Den hade jag sett förr, men den är väl också helt okej. Sen blev det datorn en stund innan det var dags för sängen. Går väl och lägger mig vid ettiden som vanligt.



Dagbok - Fredagen den 11 november 2005


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Christina var frisk och tillbaka på jobbet i dag. I dag serverade vi kycklingwok. Allt flöt på bra i både matsalarna och disken i dag. Det blev ett möte i dag mellan vissa av oss och vissa i gänget som jag skrev om i går… Jag hoppas att problemen är utredda nu… Så det blir lite lugnare framöver… Det är inte roligt när det är konflikter… Och när vissa i vår personalstyrka tar illa vid sig över det... Jag hoppas att gänget har tagit sitt förnuft till fånga och visar att de börjar bli vuxna nu…
 

Hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade lite här hemma. Borzko var ju ledig i dag, som han ju är nu ett tag framöver på fredagarna. Han hade varit bussig och städat av lite här hemma under dagen. Jimmy var hemma tidigt från skolan i dag. Jenny stannade kvar lite i Hagsätra efter skolan.
 

Jimmy och jag åkte iväg vid tretiden. Vi skulle på utvecklingssamtal i hans skola, S:t Eriks Gymnasium vid Fridhemsplan. Men efter diskussion på tunnelbanan så kom vi fram till att eftersom han är myndig nu så kanske det är bättre att han själv tar ansvar och går själv. Så jag vände och åkte hem igen. Jimmy gick på samtalet och sen så åkte han direkt till McDonalds i Västberga för att jobba mellan 17.45-22.00.
 

Väntade upp i Centrum på Jenny som kom strax efter mig. Vi gick runt och kollade lite och sen så gick vi hem. Borzko hade åkt i väg till Tatueraren i Aspudden för att bättra på sin nya tatuering lite. Men när han kom dit så tyckte de inte att det behövdes så han fick åka hem igen. Vi tre åt middag tillsammans vid halvsextiden.
 

Efter middagen så åkte Borzko hem till sin Mamma, Dragica, i Hallunda för att hälsa på henne och fika. Jenny och jag gick till Centrum. Vi var på Konsum och handlade lite. Efter det så åkte hon iväg med tunnelbanan för att åka hem till Viktor på Lidingö. De skulle först träffa några kompisar, Jerry och Maja, för att ha en filmkväll. Och sen så skulle hon sova kvar hos Viktor.
 

Jag gick hem och slappade i soffan. Spelade fyra Betapet-matcher mot Snurran i kväll. Det blev 3-1 till mig. Slökollade lite på Idol också. Borzko åkte hem från sin Mamma och hämtade upp Jimmy på vägen när han slutade. Sen så tittade jag, Jimmy och Borzko på nerladdad film: ”War Of Worlds” med Tom Cruise. Jimmy och jag hade sett den på bio i somras, men Borzko hade inte sett den. Det var häftigt med alla ljudeffekter i det nya hemmabiosystemet!
 

Filmen var slut vid halvettiden. Nu ska jag bara blogga klart och kanske läsa några andras bloggar, och så blir det sängen vid ettiden som vanligt.

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!



Dagbok - Torsdagen den 10 november 2005

Jobb i dag också förstås. I dag var Christina sjuk så Nadja kom och vikarierade för henne. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis och filsås i dag. I disken där jag jobbade var det en relativt sett ganska så lugn dag. Men i matsalarna var det inte så lugnt i dag heller… det var bråk och konflikter i dag igen… med samma elever som i går… ett gäng på fem stycken av de äldre barnen som inte har förstått riktigt hur man uppför sig i en matsal… framförallt en är värst… och de andra fyra är inte så trevliga de heller… åtminstone inte när de är gäster hos oss i matsalen… jättetråkigt när det är så… de är så pass gamla nu så de borde veta bättre…
 

Hem sen efter jobbet. Mötte upp med Jimmy som redan var hemma. Vi gick direkt till Centrum tillsammans. Först var vi på Nordea. Där avslutade han två gamla sparkonton. Sen så gick vi till Clas Ohlson där vi handlade en hel del kabel, sladdar och kontakter. Efter det så gick vi till Burger King och åt en tidig middag. Jenny åkte direkt till stan efter skolan med några kompisar. Sen så skulle hon möta upp med Viktor i stan och de skulle äta i stan.
 

När Jimmy och jag kom hem så fixade vi alla kablar till nya hemmabiosystemet och till nya DVD:n. Eller rättare sagt så var det mest Jimmy som fixade och jag höll på med en massa vanligt hushållsarbete som vanligt. Vi programmerade in tevekanaler och radiokanaler och gjorde klart allting. Jenny och Viktor kom hit hem efter att de varit i stan. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.
 

När allt var klart så blev det datorn för mig. Bara ett teveprogram tittade jag på i dag: ”Stockholm Live”. Två Betapet-spel mot Snurran blev det också. Tyvärr så vann hon båda… Fast match nummer två skulle jag nog ha vunnit, om inte mitt Internet hade strulat…
 

Fredag i morgon! Underbart!



Dagbok - Onsdagen den 9 november 200

Jobbade som vanligt i dag också förstås. I dag serverade vi minestronesoppa + mjukt bröd med pålägg. (Och salladsbuffén förstås!) En ganska så lugn dag jämfört med de två tidigare dagarna, i alla fall i disken där jag var. I matsalen var det däremot inte lika lugnt… det var bråk med några elever, framförallt med en, som brukar utmärka sig…
 

Hem direkt efter jobbet. Hemma vid kvart över tre som vanligt. Höll som vanligt på och fixade, donade, grejade och pulade med allt möjligt här hemma. Telefonsamtal, snail-mail och e-mail blev det också. Sen så kom Jenny hem från skolan vid halvfyra och Jimmy vid fyra. Åt middag vid halvfem. I dag åt vi varma mackor. Det blev formfranska med minilätta, skivad kasslerrökt kycklingfilé, skivad tomat, strimlad paprika och skivad ost.
 

Efter att middagen var avklarad och bortstädad så gick Jimmy och jag till Centrum. Där var vi på OnOff och införskaffade oss ett hemmabiosystem plus en inspelningsbar DVD med hårddisk. Det blev ju en hel del pengar… men det kan det nog vara värt!
 

Sen gick vi hem och kopplade in allting. Tyvärr så fick vi inte klart allt, för vi behöver lite mer kabel och kontakter. Men vi gjorde klart det vi kunde, och så får vi ta resten i morgon. Prylarna verkar vara bra i alla fall! Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag.
 

Resten av kvällen så blev det datorn som vanligt. Ingen teve i kväll. En Betapet-match mot Snurran blev det i kväll, och den vann hon.



Supergod Kesoröra som passar till allt (nästan...)!



Här kommer ett recept på en jättegod röra gjord på keso som passar till nästan allt. Och det bästa är att den är mager och nyttig också! Man kan väl ta lite som man tycker av ingredienserna, men ungefär så här gör jag.

Blanda ihop:

2 små (250 g) burkar mini-keso, 1,5% fetthalt
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 tsk Knorr Aromat
1 röd lök hackad i småbitar
2 tomater hackade i småbitar
Cirka 10 cm gurka hackad i småbitar


image676

Hemmabiosystem + inspelningsbar DVD med hårddisk

Dagbok - Lördagen den 12 november 2005

I dag har vi köpt Hemmabiosystem + inspelningsbar DVD med hårddisk!


 


 
PHILIPS Hemmabiosystem LX-8300SA
Med 5x50 watt i RMS och en aktiv subwoofer på 150 watt. Spelar upp SACD, DivX och DVD +-R/+-RW skivor mm.

Hemmabiosystem med som skänker njutning åt både ögon och öron. Med multikanals SACD får du yppersta lyssningskvalitet från CD-skiva. DVD:n klarar mängder av format: DivX, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW (videoläge), DVD-R, DVD-video, SVCD, Video-CD, CD, CD-R, CD-RW, MP3-CD-skiva, Flerkanals-SACD och SACD-stereo. Förstärkaren har en uteffekt på 5x50 watt och 150 watt till subwoofern. Bland bildförbättringssystemen finns progressive scan.

Högtalarna är alla 2-vägs och de fyra satelliterna har ett frekvensomfång på 120-50.000 Hz. Högtalarelementen består av 3 tums mellanregisterwoofer och en 3 tums ribbon tweeter. Centerhögtalaren har hela 4 stycken 2 tums mellanregisterwoffers och en liten effektiv 1,75 tums tweeter och presterar ett frakvensomfång på 120-30.000 Hz. Subwoofern har en högeffektiv 6,5 tums woofer och frekvensomfånget är 30-120 Hz.

Anslutningar som finns är: scartutgång med RGB, komponent, komposit s-videoutgång. Bland ingångarna återfinns en analog ljudingång och en digital koaxialingång.
 
 - teknisk ordlista
  
Effekt RMS50Wx5 + 150W
Dolby Digital/dtsJa/Ja
Radio/RDS/FörvalJa/Ja/20
DVD+R/+RW/-R/-RW/RAMJa/Ja/Ja/Ja/Nej
VHSNej
DVD-Audio/SACDNej/Ja
MP3/WMAJa/Nej
JPEG/kodak photoJa/Nej
VCD/SVCD/Divx/XvidJa/Ja/Ja/Nej
Digital IN/UTKoaxial/Nej
ScartJa
Progressive ScanJa
Högtalare5 Sat + Sub
Komponent utJa
SubwooferAktiv
Video D/A12 Bit
- = Uppgift saknas från leverantör

* progressive scan med komponent ut
* dolby digital, dts, dolby prologicii
* klarar dvd +-r/+-rw, vcd/svcd
* jpeg, sacd och divx
rds radio, 5x50 watt och 150 watt a. sub







 
LG Inspelningsbar DVD med Hårddisk RH-4820
Progressive Scan. DV in. Minneskortsläsare och hårddisk på 80GB. Spelar in DVD -R/-RW.

LG RH-4820 är en DVD-inspelare med både Progressive Scan, DV-in, minneskortsläsare och en hårddisk på 80 Gb.

Med RH-4820 kan du spela in från TV till DVD-skiva eller hårddisk med digital kvalitet. Via DV-ingången kan du också digitalt och förlustfritt överföra videofilm från din DV-videokamera.

RH-4820 är lika enkel att sköta som en videobandspelare, när du exempelvis vill spela in från TV räcker det med en enkel knapptryckning så börjar inspelningen. En Timer Rec-funktion finns också. På hårddisken kan du maximalt rymma upp till 20, 40 eller 80 timmars inspelningstid, allt beroende på vilken inspelningskvalitet du väljer.

Ansluter du din DV-kamera via DV-ingången får du också möjlighet att redigera dina inspelningar, till exempel lägga till och ta bort kapitel i filmmaterialet, via denna DVD-recorder. LG RH-4820 har även en TV tuner med automatisk sökning. Kanalerna går att flytta och namnge. Dessutom finns "bild-i-bild"-funktion samt en 3-i-1 kortläsare.

RH-4820 spelar bara in på DVD-R/-RW skivorna, men kan däremot spela upp både DVD-R/RW och DVD+R/RW skivor.
 
 - teknisk ordlista
  
InspelningsformatDVD -R/-RW
UppspelningsformatDVD +-R/+-RW
VCD/SVCD/DivX/XvidJa/Ja/Nej/Nej
CD-R/RW/MP3/WMA/JPEGJa
Progressive ScanJa, PAL
S-Video/komponent utJa
Scart2 st, in/ut
Hårddisk80 Gb
Digital DV-kamera inJa
Max. Inspelningstid80 timmar
MinneskortläsareJa
Digital ljudutgångKoaxial/Optisk
DekoderNej
D/A Video/Audio10bit/24bit
Storlek (BxHxD)mm430x69x367
Vikt (kg)6,4
- = Uppgift saknas från leverantör

* inspelngsbar dvd med 80 gb hårddisk
* progressive scan
* inspelning i dvd -r/-rw
* klarar de flesta format
dv in och high speed dubbing





Dagbok – Tisdagen den 8 november 2005


Jobbade som vanligt förstås i dag också. I dag serverade vi köttbullar och potatismos. (Och så förstås vår eminenta salladsbuffé med cirka trettio olika sorters godsaker på! Bild finns tidigare i bloggen!) Det var en hektisk dag i dag också, precis som det var i går, men allt flöt ändå på helt okej, åtminstone i disken där jag är den här veckan.
 

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var redan hemma från skolan när jag kom hem. Vi tog våra träningsväskor och promenerade bort till Farsta-Hallen för att styrketräna. Men när jag stod i omklädningsrummet och skulle byta om så upptäckte jag att jag hade glömt mina träningskläder hemma! Väldigt smart vá!? Tänkte först gå hem och hämta dem och sen gå tillbaka… men jag valde istället att gå ut på en promenad istället. Så Jimmy gick in och tränade själv, och jag tog en promenad på cirka en timme runt om i Farsta. Tog några fotografier på vägen också, ett exempel kan ni se tidigare i bloggen.
 

Mötte upp med Jimmy när han hade tränat klart, och så gick vi tillsammans till Centrum. Hämtade ut ett paket på Hemköp, innehållande en sladd till min dator, som jag hade beställt. Tyvärr så fattades halva delen av sladden! (Den delen som går från transformatorn till elkontakten). Nu har vi mailat, så jag hoppas att de skickar resten i morgon… Sen så var vi på OnOff och kollade lite på hemmabiopaket + inspelningsbara DVD:s med hårddisk. Vi ska nog köpa både och ganska så snart.
 

Hem och käkade middag sen bara vi två. Jenny hade åkt direkt efter skolan in till 7-Eleven vid Slussen för att jobba mellan 15.30-20.00. Borzko jobbade sent i dag. När hushållsbestyren sen var klara så blev det datorn i knäet som vanligt. Mötte upp med Jenny vid tunnelbanan vid halvniotiden sen. Borzko kom hem från jobbet i samma veva ungefär. Jag satt med datorn sen också. Ingen teve i dag. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll, och rättvist var det, för vi vann varsin.



Promenad-Bild - 8/11-05




 


Tog den här i eftermiddags när jag var ute och promenerade i Farsta.
Bilden är tagen ut över sjön Magelungen.




 

Vår eminenta salladsbuffé!






 
Vill bara visa vilken jättefin salladsbuffé vi har i skolan där jag jobbar.
I dag hade vi ungefär trettio (30!) olika sorter.
Så tycker inte våra skolbarn om dagens mat, så har de ett väldigt bra alternativ i salladsbuffén.





Dagbok – Måndagen den 7 november 2005



Måndag igen, och jobb förstås som vanligt igen… Den här veckan så är jag först i skalen som vanligt, och sen så är jag i diskplocken. I dag serverade vi kebabgryta och ris. Inget speciellt hände på jobbet i dag, men det var en hektisk dag med mycket att göra.
 

Stannade kvar efter jobbet för jag hade Utvecklingssamtal med Jenny och en av hennes klasslärare, Pia, klockan halv tre. Samtalet var väl ingen överraskning. Hon har IG-varning i Spanska, ligger på VG i ett par ämnen, och i resten av ämnena ligger hon på G.
 

Åkte sen hem tillsammans med Jenny efter samtalet. Jimmy hade redan kommit hem från skolan och sen åkt igen. Han skulle jobba på McDonalds i dag mellan 16.00-19.30. När jag kom hem så kollade jag först e-mail och snail-mail. Sen så höll jag på hemma och pulade, grejade, fixade och donade med allt möjligt som vanligt.
 

Jenny och jag åt middag vid femtiden. Sen så gick jag en liten sväng till centrum. Var på Hemköp och köpte massor med frukt, och nya blommor till köket. Borzko kom hem vid sextiden. Han åt middag och sen så gick han till Farstahallen och styrketränade.
 

Satte mig vid teven sen. Tittade på två dokumentärer som jag spelade in i går kväll på Discovery Channel. En handlade om män som bara attraheras av extremt feta kvinnor, och den andra handlade om människor som vill amputera en kroppsdel därför att de tycker att den inte hör till deras kropp. Båda dokumentärerna var intressanta. Sen så tittade jag på ett program på femman, Outsiders, om människor som vägrar vara Svenssons.
 

Självklart så var datorn med i knäet större delen av kvällen också. Jenny satt framför teven och datorn hela kvällen. Borzko kom hem från gymmet vid halvnio, och då blev det teven för honom. Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden, och då blev det datorn som gällde för honom. Inget Betapet-spel för mig och Snurran i kväll tyvärr. Det var något fel på sajten i kväll, så vi kunde inte spela. Det blev andra aktiviteter i datorn istället.



Några av mina favoritbloggar.



Här kommer länkar till några av mina favoritbloggar.
Fler kommer en annan dag.

Min dotter Jennys Blogg
Angelas Dagbok
Yshliga Tankar
Linda Skugges Blogg
Mamselamsens Blogg
Annica Tigers Blog



...



32 arbetsdagar kvar till Jullovet...





Dagbok – Söndagen den 6 november 2005

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt. Borzko och Jimmy hade gått upp klockan sex. Sen så hade Borzko kört Jimmy till jobbet för han skulle jobba på McDonalds i Västberga i dag mellan sju och fyra. När Borzko kom hem så gick han och la sig igen, och gick upp nästa gång vid halvniotiden. Jenny var ju inte hemma för hon sov ju hos Viktor i går. Dusch och frukost för både mig och Borzko förstås. Sen så satte jag mig med datorn i knäet i kökssoffan en stund. La in fotografier från i går i Foto-Albumet bland annat.
 

Vid tiotiden så gick Borzko och jag iväg till Centrum. Vi skulle möta upp med Mamma och Pappa som kom med bussen. De kom hit för att promenera en stund tillsammans med oss och sen komma hem till oss och fika. Vi promenerade alla fyra i ungefär en timme runt om här i Farsta. Gick ungefär samma promenad som jag och Borzko gjorde i går när jag fotograferade. Det var inte lika dimmigt i dag, men mulet och grått, fast ganska så varmt. Vi slapp regnet i alla fall. Visade i alla fall de fina omgivningarna som finns runt om här i Farsta. Så härligt med två badplatser vid två olika sjöar inom tio minuters gångavstånd från hemmet!
 

Gick sen hem till oss och fikade. Bjöd på kaffe och smörgåsar med flera olika sorters tillbehör som lunch. Sen så satt vi i ett par timmar och pratade och umgicks. Visade en massa fotografier för dem också. Vid tvåtiden sen så åkte de hem, och då följde jag med dem till bussen. Borzko åkte iväg för att hämta upp sin lastbil från firman. Och jag gick hem och satte mig i kökssoffan med datorn i knäet.
 

Jimmy kom hem från jobbet strax före fem. Och Jenny kom hem från Viktor vid femtiden. Då åt vi alla fyra middag tillsammans. I dag blev det thailändsk hämtmat från Gula Kiosken Thai Food här i Farsta. Vi köpte fyra olika rätter plus ris som vi alla fyra delade på. Mycket gott var det! Satt och åt och pratade och umgicks. Skönt när familjen är samlad igen! Två dygn sedan sist.
 

Efter middagen så blev det slappande för alla. Borzko satte sig framför teven, och vi andra tre framför våra datorer. Mycket datortid har det varit för mig den här helgen! Men nu är jag i alla fall klar med mitt fixande med Blogg och Fotoalbum! Nu är jag nöjd! Eller vad tycker ni!?
 

Kvällens enda teveprogram för mig blev: ”Parlamentet”, och resten av kvällen tillbringades som sagt var med datorn.



Grattis Jenny och Viktor på halvårsdagen!



GRATTIS JENNY OCH VIKTOR PÅ HALVÅRSDAGEN!




 

Thai Take Away




 

I dag åt vi hämtmat till middag. Det blev thaländsk mat från
"Gula Kiosken Thai-Food"
Mycket god och prisvärd mat där! Kan klart rekommenderas om du bor i närheten av Farsta!

 

Jag och Jimmy leker lite på IKEA!






 

Min nya digitalkamera.






 
NIKON COOLPIX 5600
Kompakt och lättanvänd digitalkamera med 5 megapixel, 3x optisk zoom och många smarta finesser.

Kompakt och lätt digitalkamera som är mycket enkel att använda och passar nybörjare i alla åldrar. Hög bildkvalitet tack vare 5 megapixel och 3x optisk zoom. Ta upp till 10 bilder så sparar kameran en, den skarpaste. D-Lighting kan i efterhand lyfta fram detaljer ur mörka partier utan att påverka de rätt exponerade partierna. Nikons avancerade röda ögon-reduceringsfunktion tar bort röda ögon redan i kameran. 16 Motivtyper. Närgräns endast 4 cm. Hjälpknapp förklarar varje menyfunktion. Lång batteri driftstid. Inkl Nikons Cool School på www.nikon.se.
 
 
 - teknisk ordlista
  
CCD Effektiva pixlar5,1 megapixel
Bildstorlek max2592 x 1944
Objektiv/motsv 35mm5,7-17,1/35-1057
Zoom optisk/digital3x/4x
FokussystemAuto/-
Närgräns norm/makro-/4cm
LCD-skärm/pixlar1,8"/80000
LagringsmediaSD-kort
Video/med ljudJa/JA
Video upplösning/bps640x480/15bps
Batteri2st LR-6(AA)
PictBridgeJa
GränssnittUSB
Vikt utan batt.&kort130
Vikt med batt.&kortOkänt
Storlek85x60x35 mm
SökareOptisk
Slutartider4-1/3000 sek
Starttid-
Största bländaref/2,8-4,9
Blixt/max räckviddJa/3,3 meter
- = Uppgift saknas från leverantör

* 5 megapixel och 3x optisk zoom.
* 1,8" lcd-skärm. 4 cm närgräns.
* video med ljud i hög kvalitet (vga).
* 14 mb internminne + sd-kortplats.
inkl nikons cool school på www.nikon.se

Veckans Motion - Vecka 44



Veckans Motion
Vecka 44
31/10-06/11

Måndag - ---------
Tisdag - ---------
Onsdag - Gymmet, ca 1,5 tim
Torsdag - Gymmet, ca 1,5 tim
Fredag - Promenad, ca 1 tim
Lördag - Promenad, ca 1 tim
Söndag - Promenad, ca 1 tim






22 nya fotografier i Foto-Albumet!

Nu finns det ett nytt Foto-Album med 22 nya fotografier från en dimmig dag i Farsta lördagen den 5 november. Gå till: Bims Fotoalbum i gamla Bims Blogg, och titta i "En dimmig dag i Farsta den 5 november". Du som missade det senaste: "Farsta - Nya Lägenheten" kan ju kolla i det också! Här kommer ett litet exempel från dagens inlagda:








 

Dagbok - Lördagen den 5 november 2005

Mobilen alarmade klockan sju. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så satt jag vid datorn en stund. Borzko gick upp vid halvniotiden. När han hade duschat och ätit så gick vi ut på en morgonpromenad tillsammans. Jag tog nya kameran med mig för att ta bilder runt omkring i Farsta för att testa den och för att lära mig. Tyvärr så var det väldigt dimmigt ute i morse, så bilderna blev inte så jätteroliga. Får väl göra om det någon solig dag framöver. Vi gick i ungefär en timme i alla fall.

När vi kom hem igen så satte jag mig vid datorn igen. Jobbade med gamla bloggen, nya bloggen, gamla fotoalbumet, nya fotoalbumet, och höll på med nya kameran. Borzko gick iväg till Farsta-Hallen för att träna på gymmet. Jimmy vaknade vid halvelvatiden och gick upp och duschade och åt frukost. Jenny ringde hemifrån Viktor och sa att de var vakna och att allt var bra där.

Sen så åkte Jimmy och jag ut en sväng och övningskörde. Vi åkte till hans kompis Kristian i Hagsätra som han var uppe hos och lånade ett spel av. Hem igen, och när Borzko kom från gymmet ungefär samtidigt så åkte han och jag iväg till Willys i Länna. Jimmy stannande hemma vid datorn då. Handlade cirka åtta plastkassar för cirka 850:- kronor i dag.

Efter upplockning av varor så blev det lite allmänt plockande, pulande, grejande och donande med lite allt möjligt som vanligt. Och sen så satte jag mig vid datorn igen. Middag sen förstås. I dag åt Jimmy en pizza (igen!) och Borzko och jag åt rester och smått och gott från frys, kyl och skafferi (igen!).

Jimmy åkte iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra efter middagen. Och för mig så blev det datorn igen. Tre Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll. Först vann vi varsin, och sen så hade jag turen att vinna den tredje och avgörande. Lite slötittande på teve blev det också: ”Folktoppen” och ”The Closer”. Nu sitter jag och kollar på en dålig skräckis: ”Valentine”. Borzko halvsover här i soffan bredvid. Jimmy är fortfarande ute med några kompisar. Och Jenny är kvar hos Viktor och sover där i natt också.

Har försökt att ladda upp fotografier från i dag… Men det funkar inte. De kommer i morgon istället. Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!




Länken till alla mina fem fotoalbum.



Länken till alla mina fem fotoalbum som finns i min gamla Bims Blogg:

HÄR ÄR DEN !




Och det senaste:






 
Och här är det senast fotoalbumet: "Farsta - Nya Lägenheten! Alla dessa fotoalbum, fem stycken, finns i min gamla Bims Blogg.

Ännu ett album:




Balkongen i Hagsätra.

 

Ännu ett av mina fotoalbum:






 
Jag, Jenny, Jimmy och Borzko - Augusti 2005 i Turkiet.



Ett smakprov ur ett till av mina fotoalbum:




 

Jimmy, Jenny och Borzko.

 

Ett smakprov ur ett av mina fotoalbum:






 
Jag i somras uppe i Stadshustornet.


Dagbok - Fredagen den 4 november 2005


Mobilen larmade klockan sju i dag, som de flesta av mina lediga dagar. Den här arbetsdagen har vi arbetat in. Vi börjar ju alltid att jobba några dagar innan höstterminen egentligen börjar, och den här dagen är en av de som vi då har som kompensation. Härligt så här med en extra ledig dag! Jimmy och Jenny var ju givetvis också lediga i dag eftersom de har höstlov. Borzko är ju ledig alla fredagar en tid framöver eftersom de har för mycket övertid på firman där han jobbar. Så hela familjen var hemma i dag! Borzko gick upp vid åttatiden. Jimmy vid niotiden. Och Jenny vid tiotiden! En timmes förskjutning per familjemedlem! Alla åt vi förstås frukost, och alla duschade och gjorde sig i ordning vartefter.

Borzko gick iväg till Farsta Läkarhus. Han hade tid hos en Urolog där, för han har lite problem med urinvägarna ibland. Sen när han kom hem igen så åkte han och Jimmy iväg till OnOff i Kungens Kurva. Själv så ställde jag mig vid strykbrädan och strök en stor hög med kläder.

Jag har inte alls varit nöjd med kameran som vi köpte häromdagen. Det blev jättedåliga fotografier med den. Så Borzko och Jimmy var på OnOff i Kungens Kurva för att byta den. Nu blev det en Nikon CoolPix 5600 med 5.1 megapixlar istället. Har tagit en hel del fotografier med den under eftermiddagen, och den verkar mycket bättre! Så den blir jag nog nöjd med, hoppas jag.

Sen så blev det strykning av kläder, byte och tvättning av handdukar, dammsugning, torkning av golv, skurning av toalett och badrum, plus städande och plockande och fixande och donande och grejande med allt möjligt.

Jenny och jag gick ut på en promenad på eftermiddagen. Vi gick en liten sväng på ungefär en timme, förbi Hökarängsbadet vid Drevviken och Farsta Strandbad vid Magelungen. Sen gick vi till Centrum där Jimmy också mötte upp med oss. Vi var inne på OnOff där och jag köpte ett 512 mb minneskort till min nya kamera för 500:- kronor. Jag köpte också en prydnads-en att ha på uteplatsen. Och Jenny köpte rosor för att ge till Viktor i kväll när han kommer hem från Lanzarote.

Till middag i dag så blev det lite olika. Jimmy åt en pizza från pizzerian, Jenny åt en kycklingsallad plus pizzabröd från pizzerian och Borzko och jag åt rester från veckans mat. Sen så blev det slappande efter middagen. Borzko satt och tittade på teve. Jag, Jimmy och Jenny satt framför våra respektive datorer. Jag höll på och fixade i min gamla blogg, i min nya blogg, i mitt nya fotoalbum, la in fotografier från nya kameran. Satt och försökte lära mig alla finesser i nya kameran också.

Vid åttatiden så ringde Viktor från Arlanda. Då hade hans flygplan från Lanzarote precis landat. Då åkte Jenny iväg hem till honom där han bor på Lidingö för att möta upp med honom där samtidigt som de kommer ifrån Arlanda. Sen så ska hon givetvis sova där i natt. Jimmy och jag följde med Jenny till tunnelbanan när hon skulle åka. Sen så gick vi bort till videoaffären och hyrde en film: ”New Police Story”, en actionfilm med Jackie Chan. Vi köpte givetvis godis och chips också. Vi satte igång filmen vid niotiden så den var slut vid elvatiden. Sen blev det datorn resten av kvällen. Går väl och lägger mig vid ettiden som vanligt. Filmen var bra förresten.



Massor med nya fotografier i gamla Bims Blogg!

Köket i vår nya lägenhet!



Nu har jag lagt in 44 stycken fotografier i FotoAlbumet i min gamla Bims Blogg. Gå gärna dit och titta på hur det ser ur i vår fina etagelägenhet i Farsta. Vi flyttade hit för en månad sedan, och vi stormtrivs!





Dagbok - Torsdagen den 3 november 2005

Jobbade i dag också. Började med sovmorgon en timme i dag också. I dag hade vi ingen matservering hos oss. Vi gjorde bara mat till två dagis och skickade. Sen så städade vi. Jag fixade först lite grönsaker till skickningarna och sen städade jag skalen och hjälpte även till och städade i disken. Efter det så fick vi gå hem för dagen redan strax efter elva. Härligt! Och dagen i morgon är inarbetad så då är vi lediga! Underbart!

Kom hem vid halvtolvtiden. Jenny och hennes kompis Malin, som hade sovit över här, var hemma. Jimmy åkte lastbil med Borzko i dag, så han hade gått upp halvfyra… Jag satte igång en tvättmaskin, gick igenom post, och sen höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Efter någon timme så promenerade jag bort till Farsta-Hallen.

Tränade sen i gymmet i cirka en och en halv timme. Jag tränade ju styrketräning i går, så i dag valde jag att bara träna kondition. Det blev: tio min gång på band, tio min löpning på band, tio min i roddmaskin, tio min i trappmaskin, tio min i crosstrainern, tio min på motionscykel. En timmes konditionsträning alltså. Sen så gjorde jag situps en bra stund, och sen stretchade jag ganska så länge. Välbehövlig dusch sen förstås.

Promenerade sen hemåt igen. Mötte precis Jenny och Malin när de skulle till tunnelbanan. Malin skulle åka hem och Jenny skulle åka och jobba. Hon skulle jobba på 7-Eleven mellan halvfyra och åtta i kväll. Höll sen på och fixade, pulade, grejade, donade, småstädade med allt möjligt ett bra tag hemma. Åt sen middag alldeles för mig själv. Det blev bara rester i dag.

Sen så blev det soffan och datorn i knäet. Satt och höll på en hel del med min nya Blogg som jag kommer att introducera snart. Jobbade också med mitt nya fotoalbum på nätet som likaså det kommer att publiceras snart. Jag gillar inte riktigt Bloggen här på MSN Spaces. Så jag kommer istället att ha en annan Blogg. Men i den finns det inget inbyggt fotoalbum, så jag kommer att ha ett fristående fotoalbum på nätet och sen länka till det från Bloggen.

Borzko och Jimmy kom hem vid sjutiden. Jenny kom hem vid niotiden. Jag mötte henne vid tunnelbanan då. Sen så blev det datorn igen resten av kvällen. Jobbade med Bloggen igen, lärde mig att lägga in bilder bland annat. Tittade på ”Stockholm Live” på teve också.

Ledig i morgon!



RSS 2.0