Dagens Dagbok - Torsdagen den 30 april 2009 - Kvällen.

Jag flyttade sen upp till vardagsrummet med min dator och min bok. Och sen så satt jag större delen av kvällen och varvade boken med datorn.


Jag läste ut boken: "Skynda att älska" av Alex Schulman. Och så började jag på boken: "Familjehemligheter" av Niclas Ericsson.


Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem från jobbet förrän vid niotiden. Middag hade han redan ätit. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Lite sporttittande på teve blev det för honom sen.


Jimmy är ute på stan med kompisar och festar.


Jenny har sina tjejkompisar hemma hos sig och Jocke i Tumba, på lite festande.


Borzko ska jobba extra i morgon, så han ska väl snart sova.


Och jag ska fortsätta med mitt varvande mellan boken och datorn.
Ha en fortsatt trevlig Valborgsmässoaftonskväll!
Och en riktigt trevlig Första Maj! :-)

"Skynda att älska" av Alex Schulman - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "Skynda att älska" av Alex Schulman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky.


Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla dem tillbaka längre.


I Skynda att älska får läsarna möta en ny sida av Alex Schulman. Det är ett slående ömsint, vemodigt och kärleksfullt porträtt av en far. Vemod och sorg blandas med humor och oceaner av kärlek."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar verkligen att läsa dokumentärer, memoarer, och biografier. Och det här var faktiskt en av dom bästa böckerna som jag har läst i den genren. Alex Schulman har skrivit ett mycket fin bok om sin pappa, Allan Schulman. Jag blev verkligen berörd av den. Så jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Det verkar ju i alla fall att bli tre soliga dagar nu framöver! :-D
Dagens Dagbok - Torsdagen den 30 april 2009 - Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. När jag kom hem så höll jag på med diverse hushållsgöromål här hemma en stund.


Sen så gick jag iväg en sväng till centrum. Handlade först några smågrejer till min mamma. Och så gick jag hem till dom för att lämna sakerna. Var bara där en liten stund och pratade, och sen så gick jag till centrum igen.


Var på Konsum och handlade lite matvaror, och sen så blev det blommor från torget.En glass blev det också. Nummer sju av GB:s åtta nya glassar i år.Jag gick sen hem, och fortsatte att plocka och fixa med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Och efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen när Jimmy var klar, så stack han iväg in mot stan för att möta upp med några kompisar. Och sen så ska dom väl förmodligen ut och festa i valborgsnatten. 


Dagens Dagbok - Torsdagen den 30 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade i dag också. Men det blev inte som en vanlig dag i dag. För alla eleverna var lediga i dag. Dom hade kompensationsledigt i dag, för att dom har gått i skolan på en kväll, när det var Öppet Hus.


Men vi hade ju ändå en del ätande. Fritidshemsbarnen, och mellanstadieverksamhetsbarnen kom och åt. Och även några större barn som inte hade varit med på Öppet Hus. Och också en grupp med specialbarn som är inhyrda i vår skola.


Våra skickningar hade vi som vanligt. Så det var ju en hel del att göra ändå, även om det var mycket lugnare än vanligt.


Jag började arbetsdagen med att vara i skalen och fixa i ordning grönsakerna. Sen efter det så åkte jag och en kollega iväg till G-ESS i Huddinge. Det är en affär som säljer arbetskläder. Där köpte vi nya arbetsskor till all vår personal.


När vi kom tillbaka så hjälpte jag till i disken under lunchserveringen. Och efter lunchserveringen så hjälpte jag till i matsalen med städningen.


En av kollegerna var ledig i dag, och en annan av kollegerna var sjuk.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände. Jo, vi fick gräddtårta med jordgubbar till eftermiddagskaffet i dag! Och det var gott! :-)

Dagens Shopping - 090429 - Några småsaker från IKEA.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 april 2009 - Kvällen. (Med sju fotografier).


Jag åkte iväg med bilen vid fyratiden, in till Skanstull, och till Jennys skola. Hämtade upp henne där, och sen så åkte vi ut mot Kungens Kurva.


Jenny tog det här tjusiga kortet på mig när jag satt och körde. ;-)Först så var vi och kikade lite på Jysk och på Silvan. Men vi köpte ingenting där. Och sen så åkte vi till IKEA.


Vi gick runt och tittade på massor, och vi plockade även ihop lite grejer som vi skulle handla.


Jimmy kom sen dit direkt efter att han hade slutat på jobbet. Och när han kom, vid sextiden, så gick vi upp till restaurangen på IKEA och åt middag.


Jag åt en vegetarisk tortilla med pilaff och salsa.Jenny.Jimmy.Köksstolarna som jag har tänkt att köpa, (följ länken till ett inlägg som jag har bloggat om det), har det kommit nya överdrag till. Nu är jag nog mest sugen på att köpa helsvarta.Sen så fortsatte vi att gå runt på IKEA. Jag köpte bara några smågrejer. (Bild kommer i separat inlägg.) Jenny köpte en hel del grejer, mest till hennes och Jockes balkong. (Här är länk till ett inlägg i hennes blogg.) Jag köpte en hel del saker till henne också.


Vid åttatiden, när IKEA stängde, så var vi klara, och då åkte vi alla tre, i två bilar, hem till Jenny och Jocke i Tumba.


(Jimmy har fortfarande inte fått sina KULLENS-skyltar till bilen.)När vi kom till Tumba, så fikade vi med Jocke, och åt lite glass. Sen så hjälptes vi åt att fixa i ordning på deras balkong.Vid halvtiotiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta, och vi var hemma vid tiotiden.


Jenny + IKEA + Jimmy + Tumba.


Har tillbringat den senare delen av eftermiddagen plus lite av kvällen på IKEA, och sen en stund i Tumba. Orkar inte blogga nu. Inlägg och bilder kommer i morgon istället. Men gå gärna in i
Jennys Blogg, för det finns det både text och bilder från kvällen. Här är en direktlänk till det inlägget.

Och i morgon är det (som) fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt. Och Jimmy hade jobb i dag också.


Jag höll på med diverse hushållsgöromål när jag kom hem. Och varvade med stunder vid datorn.
Nu ska jag göra mig i ordning. Och sen så ska jag åka in och hämta upp Jenny vid hennes skola när hon slutar. Vi ska sen åka ut till Kungens Kurva, för Jenny ska shoppa grejer till deras balkong.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 29 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och i dag var jag också först den första halvan av dagen i skalen, och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen.


I dag så serverade vi Bami Goreng. Bami Goreng är ungefär som Nasi Goreng, fast med pasta istället för ris. Pasta, nötkött, grönsaker, soja, och kryddor, innehöll rätten. Vi hade också, som alltid, vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. I dag flöt allt på bara bra, till skillnad mot i går. Och ingenting speciellt hände.


Skönt ute i dag också, så eftermiddagsfikat intogs utomhus.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 28 april 2009 - Kvällen.

Kvällen blev som vanligt lugn och skön.


Jimmy satt större delen på sitt rum, framför datorn och teven.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter middag och dusch, så tittade han på sport på teve.


Jag satt större delen av kvällen med min dator.


Och nu ska jag nog strax byta ut datorn mot boken: "Skynda att älska" av Alex Schulman.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 28 april 2009 - Eftermiddagen. (Med sex fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum. Köpte där en bukett blommor, och sen så gick jag hem till min mamma och pappa för att fika på deras balkong.


Jimmy ringde sen precis och sa att han hade slutat på jobbet, så jag frågade om han också ville komma och fika, och det ville han.


Vi satt sen alla i eftermiddagssolen på mammas och pappas balkong. Fikade, åt glass, och pratade.Vid halvfyratiden sen så åkte vi därifrån.Vi åkte direkt till Willys i Länna för att storhandla. Dom har precis byggt om den affären, och infört självscanning där. Så vi signade oss för det, och gjorde det för första gången. Det gick snabbt, och det var roligt, och vi slapp kontroll i dag.Ungefär en tusenlapp handlade jag för i dag. Och det var nästan bara hygienartiklar och kemtekniska produkter.När vi kom hem så hjälptes vi åt att packa upp allt och packa in i skåp. Och sen så åt vi middag tillsammans, och en fika efter maten blev det också.


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och satte sig sen vid datorn. Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


(Så här fina är mina tulpaner som jag fick i fredags.)Dagens Dagbok - Tisdagen den 28 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen.


I dag så serverade vi fiskpanetter, kokt ris, och filsås. Och som alltid, vår fina salladsbuffé.


Det blev en väldigt rörig dag i dag. Och det av många olika skäl. Här är några:


En av kollegerna gick i väg på ett möte, vid elvatiden, och kom inte tillbaka. En annan av kollegerna var iväg på ett annat möte, mellan halvtio och halvett.


Glasmästarna kom för att laga alla våra trasiga fönster i matsalen, så det var flera av borden som inte kunde användas under lunchrusningen. Och det innebar att det blev ont om sittplatser under den värsta rusningen.


Det var fel på vår leverans av fiskpanetter, vi fick alldeles för lite. Så vi fick värma kycklingnuggets som vi hade i frysen. Men dom tog också slut, och då blev det två sorters pyttipanna, en med lax och en med oxkött. Men då var det många av dom äldre eleverna som blev sura och missnöjda med maten.


Så det var väldigt rörigt och stressigt i dag. Både i matsalarna, där jag var, och i köket, och i disken.


Men till slut blev det i alla fall dags för vår efterlängtade eftermiddagsfika, som vi tog utomhus i dag. Och sen var det bara den sista timmen kvar, med slutstädningen, och så var klockan två och vi fick gå hem.


"Kör för alla!" med gäst: Tommy Nilsson!


I går på "Kör för alla!" så var Stadsmission där och sålde biljetter till vår konsert i Berwaldhallen den 10 maj. Biljetterna kostar 120:- kronor, och alla pengarna går oavkortat till Stadsmissionens barn- och ungdomsverksamhet. Jag köpte elva biljetter. Åtta till familj och släkt. Och tre stycken till tre kollegor som ville gå.

Tyvärr så fick inte syrran och jag våra favoritplatser längst fram igår. Det var några andra som hann före. Men det gick ju bra att vara på raden bakom också.

Vi värmde först upp som vanligt. Och sen så drog Caroline en massa information inför Berwaldhallskonserten, och även inför stunden med kvällens gäst. Tommy Nilsson.

Vi tränade sen på alla elva låtarna inför konserten, fram till klockan åtta.

Och klockan åtta så kom då Tommy Nilsson. Han fick först sitta på en stol och lyssna på oss när vi sjöng hans "Öppna din dörr" för honom. Han blev berörd och rörd, det såg man. Sen så sjöng vi den igen, tillsammans med honom. Och sen så sjöng Tommy och Caroline "Du var mitt hjärta" tillsammans, och vi körade lite på den.

Caroline gav också Tommy en blomma som tack från henne och kören.

Jättekul var det att sjunga för och med Tommy. Han verkar vara supertrevlig, och snygg är han också! ;-) Här kommer några kort från kvällen.
Dagens Dagbok - Måndagen den 27 april 2009 - Kvällen.

Stack iväg hemifrån vid halvfemtiden. Mötte upp med Anette vid femtiden i Skanstull.


("Kör för alla!" kommer i ett separat inlägg.)


Kom hem igen vid niotiden. Jimmy var hemma då. Och Borzko hade jobbat sent och kom hem ungefär samtidigt med mig.


En kopp te och en pratstund med Jimmy och Borzko blev det. Och en liten datorstund innan det var sängdags.

Dagens Dagbok - Måndagen den 27 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Borzko jobbade som vanligt. Och även Jimmy hade jobb i dag.


Jag höll på med dom gamla vanliga hushållssysslorna när jag kom hem. Och varvade med datorstunder.
Nu ska jag äta lite lätt och tidig middag i min ensamhet. Och sen så ska jag ge mig iväg in mot stan och till "Kör för alla!" I kväll kommer Tommy Nilsson på besök, och vi i kören ska sjunga hans låt "Öppna din dörr" för honom. Det ska bli kul, och får se om jag kanske fotograferar. Sen är det den nästa sista träningen innan konserten i Berwaldhallen, så vi kommer nog att sjunga lite längre än vanligt i kväll.

Dagens Dagbok - Måndagen den 27 april 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen.


Vi serverade köttbullar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.


Jo, förresten. Någonting speciellt hände visst i dag. Någonting tråkigt. Fyra fönster i lilla matsalen var trasiga när vi kom i morse. Någon eller några hade kastat in stenar genom fönstren. Så fyra stora fönster plus fyra mindre vädringsfönster var trasiga. Och det låg glas i hela matsalen. Så vi fick börja arbetsveckan med att tejpa fast kartonger för fönstren, sopa glas, och torka alla bord. Mycket extrajobb för oss, men värst är så klart kostnaderna för att laga alla fönstren, vilket dom förhoppningsvis kommer och gör i morgon.

Veckans Vikt - Vecka 18 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 18 - 2009
27/04

60,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 2,0 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg


Veckans Motion - Vecka 17 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 17 - 2009
20/04 - 26/04

Måndag: ------
Tisdag: ------
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: Promenad, 1,0 tim.
Lördag: Promenad, 3,5 tim.
Söndag: ------


Veckans Steg - Vecka 17 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 13.695.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 10.95.


Tisdag:

Antal Steg: 7.664.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.13.


Onsdag:

Antal Steg: 8.839.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.07.


Torsdag:

Antal Steg: 9.044.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.23.


Fredag:

Antal Steg: 14.314.

Varav Antal Snabba Steg: 6.276.

Antal Minuter Snabba Steg: 61.

Kilometer: 11.45.


Lördag:

Antal Steg: 24.094.

Varav Antal Snabba Steg: 20.603.

Antal Minuter Snabba Steg: 189.

Kilometer: 19.27.


Söndag:

Antal Steg: 5.036.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.02.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 82.686.

Varav Antal Snabba Steg: 33.155.

Antal Minuter Snabba Steg: 250.

Kilometer: 66.12.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 11.812.

Varav Antal Snabba Steg: 4.736.

Antal Minuter Snabba Steg: 35.

Kilometer: 9.44.


Dagens Dagbok - Söndagen den 26 april 2009 - Kvällen.

Kvällen blev mycket lugn och skön. Flyttade in från balkongen vid sextiden, och satte mig i vardagsrummet istället.


Läste ut boken: "Försvinnanden" med Jodi Picoult. Och resten av kvällens tid fick datorn. Läste bloggar, och nyheter. Och bloggade så klart själv också.


Jimmy är fortfarande hemma hos en kompis. Och Borzko är hemma hos sin mamma. Tror att jag snart ska lämna datorn, göra mig i ordning, ta fram en ny bok, och lägga mig i sängen och läsa.

"Försvinnanden" (Vanishing Acts) av Jodi Picoult - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Försvinnanden" (Vanishing Acts) av Jodi Picoult (2005) (Genre: Skönlitteratur)

---------   


"Delia Hopkins har haft en idyllisk uppväxt i det lantliga New Hampshire tillsammans med sin pappa som är änkling. Nu har hon själv en liten dotter, en fästman som älskar henne och en egen spårhund som hjälper i arbetet med att finna försvunna personer. Men när Delia är mitt uppe i förberedelserna för sitt bröllop börjar märkliga minnesbilder dyka upp i hennes huvud, minnen som inte alls överensstämmer med den barndom hon trott sig ha haft. Snart knackar polisen på dörren och en hemlighet avslöjas som får Delias hela tillvaro att falla samman. Chockad och förvirrad måste Delia försöka pussla ihop sanningen om sig själv och om de människor hon älskar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


I början av mars så läste jag boken: "Allt för min syster" av Jodi Picoult. Jag gav den 4,5 i betyg, och tyckte att den var fantastiskt bra. Här finns min recension på den. 

I slutet av mars så läste jag ännu en bok av Jodi Picoult: "Skulden". Jag gav den 4 i betyg, och tyckte att den var nästan lika bra som "Allt för min syster". Här är min recension på den boken. 

I dag så läste jag ut min tredje bok av samma författare: "Försvinnanden". Den var bra, helt okej, men inte alls lika bra som dom två första, tyvärr. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Vilken härlig helg det har varit! :-D


Ja, vilken jättehärlig helg det har varit! Jag känner mig verkligen glad och nöjd över helgen. Här är en del som jag känner mig glad och nöjd över:

- Vädret: varmt och soligt, med klarblå himmel och varma vindar.
- Promenerade in till stan i går.
- Läst en del.
- Bloggat lagom, femton inlägg.
- Fotograferat massor.
- Bloggat fyrtiotre fotografier.
- Fikat med Mamma och Pappa.
- Promenerat i stan med Jimmy.
- Haft myskväll med Borzko på lördagskvällen.
- Hjälpt Jenny med handling i dag.
- Fikat med Jenny, Jocke, och Tindra.
- Ätit och druckit gott.
- Fina naturupplevelser.
- Varit på Ben & Jerrys Caféet.
- Tittat på japanska körsbärsträden i Kungsträdgården.
- Gått över tjugofyratusen steg i går.
- Fått tulpaner av Borzko.
- Köpt en krya-på-dig-blomma till Jenny.
- Jenny verkar att må lite bättre nu.

Och säkert en massa annat som jag inte kommer ihåg just nu!

I morgon så är det ju då tyvärr måndag och jobb igen... Men måndag innebär ju också "Kör för alla!", så därför gillar jag ju faktiskt måndagar också! Kort arbetsvecka är det den här veckan, bara fyra dagar, och sen är jag ledig i tre dagar! Och vi får hålla tummarna att det blir lika fint väder då, som det har varit den här helgen. För i så fall så blir det nog kanske årets första grillning för oss då!


Dagens Låt - 090426 - Climax Blues Band med "Couldn't Get It Right" - 1976.


Dagens Låt - 090426 - Climax Blues Band med "Couldn't Get It Right" - 1976.

Den här låten älskade jag 1976, när jag var femton år.

Den får mig att tänka på fredagsdiscon på ungdomgården! ;-D


Dagens Låt - 090425 - Frank Zappa med "Bobby Brown" - 1979.


Dagens Låt - 090425 - Frank Zappa med "Bobby Brown" - 1979.

Jag fortsätter med mina nostalgilåtar! ;-)

Den här låten, "Bobby Brown" med Frank Zappa, får mig att minnas sommaren 1979, då jag var arton år, och tillbringade två veckor i Benidorm med en tjejkompis. :-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 26 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr. Och Jimmy gjorde det samma en timme senare, vid tiotiden. Alla åt förstås också frukost, och fikade.


Sen när alla var klara så gav vi oss iväg alla tre. Borzko gick iväg till Farstahallen för att träna på gymmet.


Jimmy och jag tog hans bil, och åkte iväg mot Kungens Kurva. Vi åkte till Silvan för att köpa en konstgräsmatta till Jenny och Jocke. Dom ville ha en till sin balkong, och så hade dom hört att Silvan har utförsäljning och säljer allt med fyrtio procents rabatt. Jenny är ju fortfarande sjuk, och ville inte själv ut och shoppa, så vi hjälpte dom med det. Tyvärr så var den gröna slut, så det blev en mörkgrå istället.


Köpte också en stor fin blomma till Jenny som "Krya-på-dig"-present, som dom kan ha på sin balkong.Vi la ut mattan på balkongen, och sen så satte vi oss och fikade i den sköna solen. Tindra var också där.
Precis när Jimmy och jag skulle åka hem, så kom Jockes mamma och hennes särbo dit.


Jimmy släppte bara av mig hemma, och sen så stack han iväg för att möta upp med en kompis.


Borzko var hemma från gymmet när jag kom hem. Men han åkte strax efteråt iväg, eftersom han skulle hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag gick iväg en sväng till centrum. Köpte bara lite toalett/hygien/kemtekniska produkter på Apoteket och på Åhléns.


Och så blev det så klart en glass också. Det blev den sjätte nyheten för i år, av GB:s åtta nya glassar.
När jag kom hem igen, så satte jag mig uppe på den övre balkongen och läste i min bok: "Försvinnanden" av Jodi Picoult. Soligt till en början var det, men sen så kom det fler och fler moln, men det var rätt så varmt och skönt ändå.


Vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. Och efter det så satte jag mig på balkongen igen, och satt där till sextiden.


Dagens Dagbok - Lördagen den 25 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen. (Med tjugofyra fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn blev det också.


Borzko hade gått upp klockan ett i natt och åkt iväg för att jobba extra i natt och i dag.


Jimmy var inte heller hemma, för han sov hos en kompis i natt.


Strax före nio så gav jag mig iväg ut på en promenad. Underbart väder ute. Strålande sol, klarblå himmel, inte så värst blåsigt, och redan tretton grader.


Jag hade bestämt mig för att gå in till stan, och jag gick min vanliga väg som är ungefär längs tunnelbanan.


Naturen blir bara vackrare och vackrare för varje dag nu. Här är en bild på en äng med blandade blommor på.Och vad det här är för träd vet jag faktiskt inte... Sälg kanske?Vid Globen var det MASSOR med människor. Jag kom förbi där precis vid tiotiden när dom skulle börja släppa in till audition i IDOL 2009.Massa andra jippon är det också vid Globen hela den här helgen, för Globen fyller tjugo år.


Tittade lite på där dom ska bygga den häftiga hissen/linbanan som man ska kunna åka upp på Globen med. Till vintern ska den tydligen bli klar.Sen så fortsatte jag in till stan. Och när jag kom till Gamla Stan så gick jag till Ben & Jerrys nya glasscafé där.Jag tog en stor våffelstrut med tre kulor i med olika smaker. Och en caffe latte till. Satt sen där inne och åt och drack upp.Jag fortsatte sen in mot city, och så gick jag till Kungsträdgården. Där blommade dom vackra rosa japanska körsbärsträden för fullt. Så otroligt vackert så man nästan blir tårögd. Jag fotograferade först. Och sen så satte jag mig en stund där och bara njöt av solen, värmen, träden, fontänen, och folklivet.


Här är åtta fotografier från Kungsträdgården.


Sen så gick jag mot city, och så köpte jag mig lite lunch. En ostmacka och en flaska smaksatt vatten, från Pressbyrån blev det.Satte mig sen på bänkarna vid den stora glasfontänen. Och så satt jag där ett bra tag och åt, drack, solade, och läste i min bok.Jimmy ringde sen och sa att han var på väg hem från sin kompis. Jag frågade om han ville komma och möta upp med mig i stan, istället för att åka hem, och det ville han.


Så vid halvettiden kom Jimmy och mötte upp med mig. Vi promenerade då ner till Kungsträdgården, så även han fick beundra dom vackra träden. Och sen så gick vi mot Gamla Stan.Och så blev det ännu ett besök på det nya Ben & Jerrys-caféet för mig. För Jimmy ville ju förstås också testa det. Den här gången så köpte jag tre andra smaker i en bägare.Vi promenerade sen mot Slussen, Medborgarplatsen, och till Skanstull. Där tog vi sen tunnelbanan hem till Farsta.


Ett besök på Pressbyrån och på Systembolaget blev det i Farsta. Och sen så gick vi direkt hem till min Mamma och Pappa för en fika.


Vi satt på balkongen och fikade, åt lite gott till, pratade, och njöt av solen.
Sen efter en stund så kom även Borzko dit. Han hade jobbat klart, och sen varit hemma och duschat och gjort sig i ordning. Och sen så kom han direkt till oss.Vi satt sen där till ungefär fyratiden, och sen så gick vi hem. Middag åt vi sen vid halvfemtiden. Och det blev, som så ofta, mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jag åt en pastasallad med räkor. Och till det vitlöksdressing och bröd.Vi åt vår middag i solskenet uppe på vår övre balkong. Det hade blivit så blåsigt under eftermiddagen, så det var lite kyligt ute på vår lilla uteplats. Men på balkongen är det mer skyddat, så där var det skönt.Efter maten så gjorde vi kaffe, och vi satt kvar och fikade på balkongen.Vid strax före sju sen, så försvann solen bakom huset framför, och då blev det skuggigt och lite kyligt, så då gick vi in.

Jimmy stack sen iväg vid sjutiden. Han skulle träffa några kompisar, och sen förmodligen ut och festa.


Borzko och jag satte oss i vardagsrummet vid sjutiden. Borzko läste i sin bok. Och jag läste nyheter, mail, kommentarer, och bloggar, i datorn.


Sen klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Robinson". Och som alltid så åt och drack vi lite gott till också.


Efter "Robinson" så satt Borzko och zappade lite på tevekanalerna. Och jag satte mig med datorn i knäet igen.


Mobil-Blogg. Fika efter middag

MMS

Mobil-Blogg. Fika efter middagen på balkongen. :-D


Mobil-Blogg. Sitter och fikar

MMS

Mobil-Blogg. Sitter och fikar på mammas och pappas balkong. :-)


Mobil-Blogg. Nu är jag i Kungs

MMS

Mobil-Blogg. Nu är jag i Kungsträdgården och tittar på dom vackra rosa japanska körsbärsträden som blommar nu. Jag har promenerat hit från Farsta. Och jag köpte Ben & Jerrys-glass i Gamla Stan på vägen. Det är underbart soligt och varmt. Och massor med folk i stan. Ha en bra dag allihopa. :-D


Sol, sol, strålande sol! :-D


Klockan sju i morse var det 8,5 grader. Nu klockan halvnio är det 12,5 grader. Solen lyser från en klarblå och molnfri himmel. Och det verkar inte blåsa så mycket.

Jag ska äta lite frukost nu, och ta en fika, och sen vid niotiden så ska jag ge mig iväg ut på en promenad. Jag tror att jag ska gå in till stan. Kanske äta en Ben & Jerrys-glass på det nya caféet i Gamla Stan. Kanske gå till Kungsträdgården och se om dom japanska körsbärsträden har börjat att blomma. Kanske sätta mig någonstans och fika, sola, och läsa.

Borzko jobbar, och kommer väl hem någon gång på eftermiddagen. Jimmy sov över hemma hos en kompis i natt, så han är inte heller hemma.

(Det enda molnet på min himmel är att Jenny är sjuk... Det är så tråkigt... Och jag blir lite orolig för henne... )

Ha en bra dag allihopa nu. Vad ni än gör. Twitter-uppdateringar kommer förmodligen under dagen. Och kanske också någon mobil-bloggning.

Dagens Dagbok - Fredagen den 24 april 2009 - Andra halvan av Kvällen.

Jag satt sen i en av sofforna i vardagsrummet. Delade min tid mellan datorn och boken.


Jimmy kom tillbaka hem vid tiotiden. Han duschade då, och bytte om från arbetskläder till vanliga kläder. Och sen så var jag snäll och skjutsade honom till en kompis. Jag kom hem vid elvatiden igen.


Fortsatte då att läsa i boken, och varva med datorstunder. Och så blir det fram till sovdags.


Dagens Låt - 090424 - Thin Lizzy med "Dancing In The Moonlight" - 1977.


Dagens Låt - 090424 - Thin Lizzy med "Dancing In The Moonlight" - 1977.


Och det blir en nostalgilåt i dag också. Den här är från 1978. Den sommaren var jag tillbaka i London i två veckor igen. Men den här gången så var det bara jag och en tjejkompis som åkte. Och en ny semesterkärlek blev det också. Men den här gången så blev det en Göteborgare! ;-D


Elva fotografier från eftermiddagen, fredagen den 24 april 2009.


Fina tulpaner som Borzko hade köpt i dag.Dagens glass blev en Ben & Jerrys Wich.
Hökarängsbadet.Och här kommer sju stycken våriga naturbilder.
Dagens Dagbok - Fredagen den 24 april 2009 - Eftermiddagen + Första halvan av Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin veckans lediga dag i dag. Och även den här veckan så hade han varit snäll och tagit hand om veckostädningen här hemma. Och han hade även köpt tulpaner till mig. :-D


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen efter det så gick jag ut på en liten promenad. Borzko stannade kvar hemma, och satt och läste i sin bok. Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. En glass blev det på vägen också.


När jag sen kom hem igen så satte sig både Borzko och jag uppe på vår övre balkong. Vi fikade, pratade, läste i våra böcker, och jag solade ansiktet och armarna lite. Middag åt vi vid femtiden.


Satt där ända till sextiden, då solen försvann bakom huset framför oss.


Borzko stack då iväg till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen, eftersom han ska jobba extra i natt och i morgon förmiddag.


Jag satte mig i köket med datorn, och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna...


Jimmy kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt bara middag snabbt, och sen så stack han iväg för att hämta upp två kompisar på Arlanda.


Borzko kom hem igen vid sjutiden. Och då gick han och la sig för att sova, för han ska gå upp klockan ett i natt för att jobba extra i natt och i morgon förmiddag.


Efter att jag var klar med räkningarna, så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma.


Och när jag tyckte att jag var klar med det, så tog jag min dator och min bok och flyttade upp till vardagsrummet.


(Några fotografier från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg).

Dagens Dagbok - Fredagen den 24 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt även på denna veckans sista arbetsdag. Och precis som tidigare i veckan så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så var jag i diskrummet och tog hand om morgondisken. Efter det så jobbade jag som tredjeman i disken. Och slutligen så dukade jag fram till mellanmålet.


Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag också. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag på jobbet.


Eftermiddagsfikat tog vi utomhus i solen i dag också.


Och så kom veckans bästa stund! Fredag eftermiddag klockan två! Och vi fick gå hem och fira helg!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 23 april 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


En fika, en kvällsmacka, och en pratstund i köket blev det vid åttatiden.


Borzko var ju inte hemma, utan på Söderstadion och kollade på fotboll.


Jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn, och med min bok.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Låt - 090423 - Michael Zager Band med "Let's All Chant" - 1977.


Dagens Låt - 090423 - Michael Zager Band med "Let's All Chant" - 1977.

Här kommer ytterligare en nostalgilåt. Det är en trettiotvå år gammal discolåt, som jag köpte som maxisingel när jag var i London 1977. Den här spelade dom flera gånger varje kväll, när vi var på discoteket "Tiffanys", i typ varje kväll i två veckors tid. :-)


Trettio arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D


Dagens Shopping - 090423 - Böcker från Bokus.

I dag så är det Världsbokdagen!Ja, i dag så är det alltså Världsbokdagen! Och det kan väl vara en dag att uppmärksamma, i alla fall för mig, som älskar att läsa böcker. Etthundraarton böcker blev det förra året! Och hittills i år så har jag läst trettio stycken.

Så här står det om Världsbokdagen i Wikipedia:

"Världsbokdagen, temadag instiftad av UNESCO 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Idéen kommer ursprungligen från Katalonien i Spanien där man sedan 1900-talets början firat skyddshelgonet Sankt Görans dag den 23 april, genom att ge en bok i gåva till dem man tycker om och få en ros tillbaka. Med inspiration från denna tradition föreslog International Publishers Association en internationell dag och Spanien lämnade förslaget till UNESCO. 23 april infaller Världsbokdagen."


Frissan i dag! :-DI dag så var jag hos min frisör som heter Melek och som jobbar på Frisörimperiet i Farsta centrum.

Jag slingade jättemycket blekta slingor. Jag klippte håret jättekort. Jag färgade ögonfransarna och ögonbrynen. Och jag noppade ögonbrynen och överläppen med tråd.

Två timmar ungefär tog det. Och ettusentrehundratjugo kronor kostade det.

Och som alltid när jag har varit där, så blev jag jättenöjd! :-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 23 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och gick in en kort stund. Och sen så gick jag till centrum och till frissan. (Separat inlägg med fotografi kommer om det lite senare.)


När jag var klar hos frissan så gick jag till Hemköp och hämtade ut ett bokpaket från Bokus. (Inlägg om böckerna kommer också senare.)


Kom hem vid femtiden. Jimmy hade kommit hem från jobbet då. Så vi åt middag tillsammans då på en gång.


Sen vid sextiden så stack han iväg för att hämta upp Borzko på jobbet. Dom var hemma vid halvsjutiden. Borzko är ledig i morgon, så han kunde inte ta med sig lastbilen hem, och han hade bråttom till fotbollen, därför hämtade Jimmy honom.


Borzko gjorde sig bara snabbt i ordning, och sen så stack han iväg vid sjutiden med tunnelbanan mot Söderstadion. Han skulle möta några kompisar först och ta en öl före matchen, och sen skulle dom titta på Hammarby mot Göteborg.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 23 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Och i dag så var mina arbetsuppgifter samma som gårdagens. Först en stund i skalen på morgonen och förberedde grönsakerna. Sen i disken och fixade morgondisken. Efter det i disken som tredjeman under lunchserveringen. Och slutligen så dukade jag mellanmålet.


Vi serverade köttsoppa i dag. Och vi hade mjukt bröd och pålägg till. Och som alltid också vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi dag också. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Jo förresten! Det blev årets första eftermiddagsfika utomhus i dag! Härligt!

Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 april 2009 - Kvällen.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden, och då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag satt med och fick en pratstund. Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Resten av kvällen så tittade Borzko på sport på teve. Jimmy satt vid datorn. Och jag satt med min dator.

MMS från Jimmy.


Den här bilden fick jag som ett mms från Jimmy i dag. Han har tagit det i lunchrummet där han jobbade i dag.


För er som är intresserade av "Kör för alla!" och/eller av mig! ;-D

På söndag, den 26 april i bilagan DN Söndag, kommer det att komma en artikel med bilder om Caroline af Ugglas och "Kör för alla". I måndags, den 20 april, så var dom på vår körträning och fotograferade. Jag vet inte om det kommer i nätupplagan också, eller om det bara är i papperstidningen.

Måndagen den 4 maj, så kommer Caroline af Ugglas och "Kör för alla!" att vara med i programmet "Fråga doktorn" på SVT 1 klockan 18.15. För ett par veckor sen så var dom och filmade hela vår körträning. (Det går också i repris, tre gånger, och kan även ses på nätet.)

Här är tidigare bloggade inlägg av mig om "Kör för alla!":

- Kör för alla! med Caroline af Ugglas - Kören för mig? 

-
Kör för alla! 

- I maj så sjunger jag i Berwaldhallen! :-D

- Min Körledare Caroline af Ugglas. 

- "Kör för alla!", jag, syrran och Caroline är med i Aftonbladet i dag! ;-D 

- Min underbara Körledare Caroline af Ugglas sjunger med sina fina döttrar.

Det här ser ju helt okej ut! ;-D


Dagens Låt - 090422 - The Floaters med "Float On" - 1977.


Dagens Låt - 090422 - The Floaters med "Float On" - 1977.

Och här kommer ännu en riktig nostalgilåt! ;-)

Sommaren 1977 var jag sexton år, och var i London två veckor tillsammans med nio kompisar. Då träffade jag en engelsman där, som jag blev förälskad i, och den här låten sjöng han för mig då. ;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Parkerade bara bilen och gick in en kort stund. Och sen så gick jag direkt till centrum och till folktandvården.


Jag hade det första besöket av sammanlagt två besök i dag. Jag ska sätta dit en krona istället för en tand som nu har gått sönder så mycket så den inte längre går att laga. Det kommer att kosta fyratusen kronor, och jag delbetalade hälften i dag, tvåtusen kronor.


En timme var jag där, och nu är tanden borta, och jag har en tillfällig "hätta" där tills min nya krona kommer från tandteknikern.


På vägen hem så gick jag förbi frisören och bokade upp en tid till i morgon.


Sen när jag kom hem så höll jag på med allehanda hushållsbestyr. Och varvade med stunder vid datorn.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 22 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobb som vanligt i dag också. Och samma arbetsuppgifter som i går: först i skalen och förberedde grönsakerna, sen i disken med morgondisken, efter det i disken som tredjeman, och slutligen dukning av mellanmålet.


Vi serverade couscouspytt med kyckling i dag. Och också några bleck med kycklingpyttipanna. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Klasserna ett till och med fem var inte i skolan i dag. Dom hade en kulturdag och var iväg på lite olika ställen, och åt inte lunch i skolan. Så det var väldigt lugnt i början av lunchserveringen, men sen så kom högstadiet som vanligt.


Fulltalig personalstyrka var vi idag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 april 2009 - Kvällen.

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över sex. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vi satte oss sen båda två i köket med våra datorer. Och så fixade vi våra egna plus Borzkos deklarationer bland annat.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Nu ska jag gå och lägga mig och läsa i min bok: "Försvinnanden" av Jodi Picoult.

Dagens Låt - 090421 - Toto Cutugno med "L'italiano Vero" - 1983.


Dagens Låt - 090421 - Toto Cutugno med "L'italiano Vero" - 1983.


Och här kommer ytterligare en gammal nostalgilåt! ;-)

Den här låten kommer alltid att få mig att minnas Borzkos och mina två veckor i Dubrovnik sommaren 1986. ;-D


Dagens Låt - 090420 - Rupert Holmes med "Escape - The Pina Colada Song" - 1979.


Dagens Låt - 090420 - Rupert Holmes med "Escape - The Pina Colada Song" - 1979.


Jag ska lägga in lite gamla och sköna nostalgilåtar nu som Dagens Låt ett tag framöver! ;-)

Den här låten är från 1979, då jag var 18 år gammal. Jag älskade den, men jag älskade ännu mer coverversionen på svenska med Lalla Hansson.  Men tyvärr så hittar jag inte den någonstans.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter mötet på jobbet. Ingen var hemma när jag kom i dag. Borzko jobbade som vanligt. Och i dag så hade också Jimmy jobb.


Funderade lite på om jag skulle gå en promenad när jag kom hem. Men det var mulet, grått, mörkt, trist, blåsigt, och endast sex grader... Så jag avstod.


Höll på här hemma på eftermiddagen med allehanda diverse hushållsgöromål. Och satt som vanligt lite vid datorn.


Vid fyratiden så åt jag middag i min ensamhet. Och efter det så fortsatte jag som tidigare.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 21 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Och även i dag, så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, sen så var jag i disken och tog hand om morgondisken. Efter det så jobbade jag som tredjeman i diskrummet, och slutligen så dukade jag fram mellanmålet.


Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Klockan halv två hade vi APT (ArbetsPlatsTräff) tillsammans med rektorn och kanslisten. En timme höll vi på ungefär, så vid halvtre så gick vi hem.


Dagens Dagbok - Måndagen den 20 april 2009 - Kvällen.

Mötte upp med syrran i Skanstull, och gick till Frans Schartaus gymnasiums aula. Vi fick våra favoritplatser längst fram som vanligt. Satt och pratade i en timme och väntade på att "Kör för alla!" skulle börja.


Halvsju satte det igång. Och det var lika roligt som vanligt! Vi tränade på dom elva låtarna som vi sjunga på konserten i Berwaldhallen den tionde maj. Kören sjunger sju låtar själva, och så körar vi bakom Caroline på fyra av hennes låtar.


I dag höll vi på i lite drygt en kvart extra. Sa sen hejdå till syrran, och gick till tunnelbanan. Kom hem vid kvart i nio.


Ingen var hemma när jag kom hem. Jimmy var hemma hos Jenny och Jocke. Dom tre, plus en kompis till Jocke, hade ätit middag ihop, och sen tittade dom på derbyt mellan Hammarby och Djurgården på teve.


Borzko såg också på fotbollen, fast live. Han var på Råsunda tillsammans med några kompisar.


Jag satte mig vid datorn när jag kom hem. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa i min nya bok som jag började på i dag på vägen till kören. Det är boken: "Försvinnanden" av Jodi Picoult.

Dagens Dagbok - Måndagen den 20 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig på grund av arbetsbrist i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.


Sen så åkte Jimmy iväg. Han skulle hämta upp Jenny vid hennes skola, och sen åka hem till Tumba med henne. Jimmy, Jenny, Jocke, och en kompis till Jocke skulle äta middag tillsammans, och sen titta på derbyt mellan Hammarby och Djurgården på teve tillsammans.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och satt lite vid datorn också. Middag blev det vid fyratiden, och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till "Kör för alla!".

Dagens Dagbok - Måndagen den 20 april 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så är jag i disken och tar hand om morgondisken. Efter det så är jag tredjeman i diskrummet. Och slutligen så dukar jag fram mellanmålet.


Vi serverade korv med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 17 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 17 - 2009
20/04

60,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 16 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 16 - 2009
13/04 - 19/04

Måndag: Promenad, 1,0 tim + Cykling, 0,5 tim.
Tisdag: ------
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: ------
Lördag: ------
Söndag: ------


Veckans Steg - Vecka 16 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.367.

Varav Antal Snabba Steg: 5.901.

Antal Minuter Snabba Steg: 57.

Kilometer: 8.29.


Tisdag:

Antal Steg: 9.434.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.54.


Onsdag:

Antal Steg: 6.903.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 5.52.


Torsdag:

Antal Steg: 8.800.

Varav Antal Snabba Steg: 1.073.

Antal Minuter Snabba Steg: 11.

Kilometer: 7.04.


Fredag:

Antal Steg: 9.919.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.93.


Lördag:

Antal Steg: 2.040.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.63.


Söndag:

Antal Steg: 2.720.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.17.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 50.183.

Varav Antal Snabba Steg: 6.974.

Antal Minuter Snabba Steg: 68.

Kilometer: 40.12.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 7.169.

Varav Antal Snabba Steg: 996.

Antal Minuter Snabba Steg: 19.

Kilometer: 5.73.Måndag:

Cykling:
Tid: 33:18 min.

Distans: 6.21 km.

Omräknat till steg: 3.000 steg.

Dagens Dagbok - Söndagen den 19 april 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn. Jimmy och jag satt vid varsin dator större delen av kvällen. Borzko var ju hemma hos sin mamma, och kom hem vid halvtiotiden.


Sängdags snart nu... Och måndag i morgon...

Tio fotografier från eftermiddagen, söndagen den 19 april 2009.


Den här bilden snodde jag från Jenny. Jag tyckte att den var bra på mig! ;-)Middag.

Jennys goda pasta.Och här är den obligatoriska diskbilden! ;-DDen goda sockerkakan som Jenny, Jocke, och Tindra hade bakat.Eller tigerkaka var det förresten.Fika.Blommorna som jag köpte med mig.Deras fina akvarium.(Här är länk till inlägget som bilderna hör till.)

(Och här är länk till Jennys blogg där det finns fler fotografier från eftermiddagen.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 19 april 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Vid halvtretiden sen så stack vi alla tre iväg. Borzko tog vår bil och åkte hem till sin mamma. Först skulle han hämta upp henne och hjälpa henne med att handla lite nya balkongmöbler. Och sen skulle han åka hem dit igen och hjälpa henne med montering och möblering. Och sen skulle han stanna på middag där, och även fika och lite sporttittande på teve.


Jimmy och jag tog hans bil och så åkte vi hem till Jenny och Jocke i Tumba. Tindra var också där. Jag skulle lämna av lite grejer till Jenny som hon skulle ha och även låna. Och så skulle jag hämta upp en hel del grejer där som hon har lånat av mig.


Vi stannade till på vägen och köpte med oss en stor bukett tulpaner till dom. Och jag tog datorn med mig och satt och surfade med mitt mobila bredband på vägen. ;-)


Vid tretiden så kom vi dit. Och ingen av oss hade ätit lunch i dag, så vi åt middag redan vid halvfyratiden. Jenny gjorde sin supergoda pastasås som vi alla älskar. Efter middagen så fikade vi, och åt en jättegod sockerkaka som Jenny, Jocke, och Tindra hade bakat.


Sen så satt vi och pratade och hade det trevligt i ett par timmar. Vid strax efter sex sen så packade Jimmy och jag med oss det vi skulle ta hem till Farsta, och vi kom hem vid strax före sju.


(Några fotografier från eftermiddagen kommer strax i ett separat inlägg.)


(Titta in i Jennys blogg för fotografier från eftermiddagen. Här är en direktlänk till det inlägget.)


Dagens Låt - 090419 - Basic Element med "Touch You Right Now" - 2008.


Dagens Låt - 090419 - Basic Element med "Touch You Right Now" - 2008.

Skön danslåt! :-)

Dagens Dagbok - Söndagen den 19 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan nio, och Jimmy gick upp klockan tio, och båda genomgick förstås sina morgonbestyr. Frukost, fika, och en pratstund i köket blev det också. Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Och jag lyckades inte komma ut på någon promenad i dag heller... Alldeles för kallt...


Jag höll sen på och fixade mina texter till kören. Ändrade, skrev ut, och satte in i min pärm. Läste bloggar och nyheter i datorn. Och höll på med diverse hushållsbestyr här hemma.


Vid tolvtiden så kom min Mamma och Pappa förbi. Dom skulle ut på en promenad, och gick förbi för att säga Hej. Jag bjöd förstås in dom på en fika. Och dom satt här i lite drygt en timme och fikade och pratade.

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Och strax efter så gick mina föräldrar iväg ut på sin promenad.


Jag fortsatte sen med att hålla på här hemma med lite allt möjligt. Och varvade med datorstunder.


(Veckans tulpaner blev rosa.)Nu ska vi strax åka iväg hem till Jenny och Jocke i Tumba! :-D


Ben & Jerry.


       


Var inne på
blogg.se:s startsida, och fick då syn på ett inlägg från bloggen uniquerebelism.blogg.se.

Inlägget handlade bland annat om att Ben & Jerrys har öppnat ett glasscafé i Gamla Stan! Och det måste dom ha gjort alldeles nyligen, för det var inte länge sedan som jag gick förbi där, och då fanns det inget.

Det ligger tydligen på Västerlånggatan vid Kåkbrinken. Och dom har tagit över det cafét där alltid fönsterna är öppna, och dom brukar sitta och grädda glassvåfflor vid fönstret, och lägga ut smakbitar som man får ta.

Så där lär ju jag bli stamkund i sommar! ;-D Härligt att kunna testa olika smaker, utan att behöva köpa en hel förpackning!


Dagens Dagbok - Lördagen den 18 april 2009 - Kvällen.

Jag satt sen och läste fram till åttatiden, med bara några korta stunder vid datorn emellanåt. Jag läste också ut den andra boken av Mari Jungstedt i dag: "I denna ljuva sommartid", som jag redan har bloggat om i ett separat inlägg.


Borzko och Jimmy kom hem från verkstan efter en stund. Och dom fortsatte att även här hemma hålla på och fixa lite med Jimmys bil.


Sen vid åttatiden så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på "Robinson". Åt och drack en massa gott till gjorde vi också förstås.


Efter att "Robinson" var slut, så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen: "Gran Torino" av och med Clint Eastwood. Recension på filmen finns i separat inlägg.


Filmen var slut vid halvtolvtiden, och då satte jag mig med datorn en stund.

"Gran Torino" - 2009 - Film.

         


"Gran Torino" - 2009 - Film.

"Walt Kowalski har precis blivit änkling och hans barn vill att han flyttar till ett äldreboende. Walt vill inte flytta även om han tycker att det bor väl många "non Americans" i kvarteret. Walt har speciellt svårt för asiater sedan han slogs mot dem i Koreakriget. Konflikterna eskalerar då grannpojken Thao  försöker stjäla hans älskade bil, en Gran Torino från 1972. Det visar sig att ett gäng ligger bakom stölden, Clintan blir lite av beskyddare för Thao, och blir indragen och själv måltavla för gängbråken."

(Texten kopierad från sf.se.)

(Länk till Lovefilm)

Det här var en mycket bra film. Ett väldigt starkt drama men också med en hel del action i. Clint Eastwood spelar huvudrollen, och har också regisserat filmen. Han är bra som vanligt, och dom övriga skådespelarna är också bra. Filmen har djup, mening, humor, och action. Och jag både skrattade och grät till den. Jag kan helt klart rekommendera den. Och Borzko och Jimmy tyckte också att den var jättebra.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


"I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt - 2007 - Bok.---------    

Recension av boken: "I denna ljuva sommartid" av Mari Jungstedt (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


""Han började springa norrut längs med vattenbrynet. Molnen jagade över den blygrå himlen och sanden var tung att trampa efter nattens regn. Det dröjde inte länge förrän han var genomsvettig. Borta vid udden vände han om. Tankarna klarnade när han sprang. Det var som om han fick rast.
     På vägen tillbaka upptäckte han en figur långt borta som kom gående åt hans håll, men som plötsligt snubblade till och föll omkull i sanden. Blev liggande utan att försöka resa sig upp. Han sprang oroligt fram.
     - Hur är det?
     Ansiktet som vändes emot honom var uttryckslöst, blicken kall och likgiltig. Frågan lämnades obesvarad.
     I några sekunder stod tiden stilla, han stelnade till. En oroväckande känsla i magen.     Djupt nere i hans inre gömda rum väcktes något till liv, något han försökt begrava i åratal. Till sist hade det kommit ifatt. 
     En pistolmynning pekade rakt emot honom. Automatiskt sjönk han ner på knä, i hans huvud blev allt tyst. Tankarna upphörde."


En gotländsk snickare och småbarnsfar från Slite skjuts kallblodigt ihjäl på en campingplats på Fårö. Det blir Karin Jacobssons första stora fall som biträdande kriminalchef då kommissarie Anders Knutas är på semester. Journalisten Johan Berg gräver efter sanningen, samtidigt som han kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken: "I denna ljuva sommartid" var lika bra som Mari Jungstedts tidigare fyra böcker. (Här finns länk till recensioner på dom.)

Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva. Jag tycker om karaktärerna i boken, som återkommer i alla böcker. Och jag gillar miljöskildringarna från Gotland. Lättlästa och trevliga svenska kriminalromaner är allid bra! ///Bim
.  

(Kopierat från tidigare recension.)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Lördagen den 18 april 2009 - Eftermiddagen.

Och sen så fortsatte eftermiddagen ungefär som förmiddagen. Jag fixade, pulade, donade, ordnade, grejade, plockade, och småstädade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Diskmaskinen, tvättmaskinen, och torktumlaren fick jobba också.


Jag började att läsa i en ny bok: "I denna ljuva sommartid", även den av Mari Jungstedt. Jag satt också en del vid datorn, och bland annat så gjorde jag en bokbeställning från Bokus, som jag har bloggat om i ett inlägg tidigare.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch, en fika, och en pratstund för oss båda. Sen så satte sig Borzko och läste i sin bok.


Vid tretiden så kom Jimmy hem från jobbet. Då gick han och Borzko ut till Jimmys nya bil, och fixade lite med den.


Sen vid fyratiden så åt vi middag tillsammans alla tre. I dag så blev det mat från vår lokala pizzeria på gatan. Borzko och Jimmy åt pizza, och jag åt en pastasallad med räkor.


Efter maten sen så åkte vi alla tre iväg i Jimmys bil. Vi åkte till Biltema i Haninge, där Jimmy köpte lite prylar. Ett besök på OKQ8 blev det också.


Sen åkte vi till Farsta Centrum och till Hemköp. Där handlade vi en hel del matvaror, och också lite gott till kvällen.


Jimmy och Borzko släppte sen av mig hemma. Och sen så åkte dom iväg till verkstan bredvid Borzkos jobb där killarna skulle hjälpa till med några grejer på bilen.


Jag satte mig och läste i min bok när jag kom hem.

Bokbeställning från Bokus i dag, 2009-04-18.
I dag så blev det en bokbeställning från Bokus. Elva böcker, varav nio stycken i pocket och två stycken inbundna. (Och en pocket till en kollega som ville att jag skulle beställa den när jag ändå gjorde en beställning.) Av dom nio pocketböckerna har jag redan läst tre, men det är såna som jag ändå vill ha och äga. Så nu har jag snart åtta stycken nya och bra böcker att läsa! Härligt! :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 18 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Jimmy gick upp klockan åtta, genomgick sina morgonbestyr, och åkte sen i väg för att jobba extra i dag mellan nio och två.


Borzko gick upp klockan nio, gjorde sina morgonrutiner, och gick sen iväg till Farstahallen för att träna på gymmet.


Jag hade tänkt mig att ge mig ut på en förmiddagspromenad. Men det var molnigt, blåsigt, och endast fem grader ute... Kände mig lat och frusen i dag, och bestämde mig för en hemmadag med lite nytta och mycket nöje.


Så sen varvade jag förmiddagen med lite allmänt fixande med hushållsgöromål här hemma, med datorstunder, och bokläsning. Läste ut boken: "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt.

"Den döende dandyn" av Mari Jungstedt - 2006 - Bok.---------    

Recension av boken: "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"En vinterkall söndagsmorgon hittas en mördad man upphängd till allmän beskådan i en port i Visby ringmur. Offret är den väl ansedde konsthandlaren Egon Wallin som dagen före haft en succéartad vernissage där en litauisk konstnär visat sina verk.


Kommissarie Anders Knutas och hans kolleger undersöker fallet och finner att Egon Wallin stod i begrepp att lämna sitt gamla liv; sin hustru sedan tjugo år, galleriet och bostaden på Gotland. I största hemlighet hade han förberett sitt uppbrott. Vart var han på väg och varför?


När en stöld av konstnären Nils Dardels berömda målning "Den döende dandyn" inträffar i Stockholm blottläggs tydliga samband med mordet på den gotländske konsthandlaren och mediaintresset blir enormt. TV-reportern Johan Berg går sina egna vägar för att söka fakta. Han är något avgörande på spåren utan att se konsekvenserna av sin våghalsiga framfart. Relationen med gotländskan Emma Winarve äventyras -- men också deras lilla dotters liv.


I de eleganta konstsalongerna rör sig en iskall mördare - oberäknelig och närmare än någon kan ana."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken: "Den döende dandyn" var lika bra som Mari Jungstedts tidigare tre böcker. (Här finns länk till recensioner på dom.)

Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva. Jag tycker om karaktärerna i boken, som återkommer i alla böcker. Och jag gillar miljöskildringarna från Gotland. Lättlästa och trevliga svenska kriminalromaner är allid bra! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


"Wanted" - 2008 - Film.

     


"Wanted" - 2008 - Film.

"Wesley Gibson (James McAvoy) är en hypokondrisk kontorsslav, med en chef som förödmjukar honom och en flickvän som är otrogen. Hans liv är hopplöst. Men när Wes upptäcker att hans försvunne far blivit brutalt mördad, tvingas han in i en hemlig organisation av lönnmördare som kallar sig Brödraskapet. Under den rutinerade mentorn Foxs (Angelina Jolie) ledning, utvecklar han snart blixtsnabba reflexer och övermänskliga förmågor. Men under sitt första uppdrag upptäcker Wes att det enda som är svårare än att ta någon annans liv, är att samla mod och ta kontrollen över sitt eget!"

(Kopierat från LoveFilm)

En klart sevärd actionfilm. Mycket häftiga effekter, lite humor, våld &blod, lite övernaturligt, bra skådisar. Ja, den här filmen hade det mesta som en bra actionfilm ska ha. Underhållning för stunden, men kanske inte något man minns.

Betyg: 3,5 av 5.

Filmens trailer:Dagens Låt - 090418 - Alexander Rybak med "Fairytale" - 2009.


Dagens Låt - 090418 - Alexander Rybak med "Fairytale" - 2009.

Det här är Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2009. Jag tycker det är en mycket bra låt. Alexander Rybak är 23 år gammal, född i Ryssland, och kom till Norge när han var 4 år. Han har själv skrivit både texten och musiken till låten.


Dagens Låt - 090417 - Johan Palm med "Emma Lee" - 2009.


Dagens Låt - 090417 - Johan Palm med "Emma Lee" - 2009.

Första singeln "Emma Lee" med Johan Palm från "Idol 2008" är riktigt bra tycker jag! :-)


Dagens Låt - 090416 - Pauline med "Give me a call" - 2008.


Dagens Låt - 090416 - Pauline med "Give me a call" - 2008.

Bra låt!

Dagens Dagbok - Fredagen den 17 april 2009 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem vid åttatiden. Jimmy satte sig då på sitt rum, framför datorn. Jag höll på fixade med lite allt möjligt här hemma, och jag satt också lite vid datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Vid halvtiotiden så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet, och så tittade vi på en film. Det blev actionfilmen. "Wanted". Recension på filmen kommer i ett separat inlägg som vanligt. Åt och drack en massa gott till gjorde vi också.


Filmen var slut vid halvtolvtiden. Jimmy gick då ner till sitt rum. Och Borzko gick och la sig för att sova, för han var trött. Själv så satt jag kvar i vardagsrummet med datorn i knäet.

Sju fotografier från eftermiddagen, fredagen den 17 april 2009.


Min goda pastasallad med lax och avocado som jag åt på Cafe Di Corno i Farsta Centrum.

Jimmy och Jenny var mycket gladare i verkligen än vad det ser ut här! ;-D

Min Moster Elsie, min Dotter Jenny, och min Pappa Yngve.

Min älskade lilla Mamma Gun.

Elsie, Jenny, Mamma, och Jimmy.

Mamma och Pappa står och vinkar på balkongen när vi åker hem.

Jimmys nya fina bil! :-)

(Här är länk till blogginlägget som bilderna hör till.)

Dagens Dagbok - Fredagen den 17 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade här hemma en stund med diverse hushållssysslor.


Vid halvfyratiden så kom Jenny hit, direkt ifrån skolan. Hon hade tandläkartid här i Farsta i dag klockan kvart över fyra.


Jimmy kom hem vid kvart i fyra från jobbet.


Vid fyratiden så gick Jenny och jag till Centrum, och jag följde med henne till Folktandvården, och satt och läste i väntrummet medans hon var hos tandläkaren.


När hon var klar hos tandläkaren vid kvart i fem, så kom Jimmy och mötte upp oss i Centrum.


Och så gick vi alla tre och åt middag på Café Di Corno. Jag åt en pastasallad med lax och avokado.


Efter att vi hade ätit klart, så gick vi och köpte fikabröd, en rulltårta, eller rättare sagt en drömtårta blev det.


Sen så gick vi till Torget och köpte två buketter med tulpaner.


Och sen så gick vi alla tre hem till min Mamma och Pappa. Min moster Elsie var där också, alltså min Mammas syster. Hon hade varit där på middag.


Mamma och Pappa fick fikabrödet. Och Mamma och Elsie fick varsin bukett tulpaner.


Sen så fikade vi alla sex, och satt och pratade.


Vid sjutiden sen så åkte vi därifrån. Min moster följde då med oss i bilen, och vi körde henne hem till Rågsved.


Sen så körde vi Jenny till Älvsjö Station, där hon tog pendeltåget hem till sig och Jocke i Tumba.


Jimmy och jag åkte sen hem till Farsta igen. Vi åkte till Centrum och handlade lite gott till kvällen på Konsum. Jag körde Jimmys nya bil en sväng också. Och vi kom sen hem vid åttatiden.


(Några fotografier från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)


Dagens Dagbok - Fredagen den 17 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobb som vanligt i dag också förstås. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen halva dagen i disken och hade hand om diskplocken och grovdisken.


I dag serverade vi köttfärsbiffar, kokt potatis, och brunsås. Och vår salladsbuffé.


Vi hade två kollegor frånvarande i dag... En var fortfarande sjuk, och en jobbade fackligt extra i dag. Och tyvärr så hade vi ingen vikarie att tillgå i dag.


Självklart så blev det en stressig dag i dag, på grund av personalbristen. Men vår husmor ryckte in och hjälpte till både i disken och i matsalen, så allt gick hyfsat bra ändå. Hennes kontorsarbete fick väl ligga till en annan dag... Och dagen var i alla fall långt mycket bättre än i onsdags när vi hade det så jobbigt.


Lite glass till eftermiddagsfikat blev det i dag. Det tyckte vi att vi var värda efter den här lite slitiga veckan.


Och sen blev klockan två, och vi fick gå hem och fira helg! :-D

Jimmys nya bil! :-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 april 2009 - Kvällen.

Vid sextiden så stack Jimmy och Borzko iväg till Huddinge, för att titta på en bil som Jimmy var intresserad av att köpa. Dom provkörde den, och Jimmy bestämde sig för att köpa den.


Vid åttatiden så kom dom hem hit igen, med båda bilarna. Sen så åkte vi alla tre iväg i Jimmys nya bil, och så åkte vi till Borzko jobb. Två killar, som Borzko känner, på en verkstad strax bredvid där, kollade igenom Jimmys bil, för det verkade var något fel på termostaten. Så vi åkte till OKQ8 i Västberga och köpte en ny termostat, och sen tillbaka till killarna på verkstan. Dom bytte termostaten till Jimmy och kollade igenom allt annat på bilen. Och dom tyckte att Jimmy hade gjort ett bra köp.


Borzko hämtade sen hem sin lastbil, inför morgondagens jobb. Och Jimmy och jag åkte hem i hans bil.


Jimmy släppte av mig hemma, och åkte sen hem till en kompis, för att visa sin nya fina bil.

(Bilder kommer strax i ett separat inlägg.)

Dagens Shopping - 090416 - Mascara + Eyeliner.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. I dag så var Borzko hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag från jobbet i dag. Och även den här veckan så hade han varit snäll och tagit hand om veckostädningen i dag. Han hade också ställt fram våra utemöbler på vår lilla uteplats.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen efter det så gick jag en liten sväng till Centrum. Först var jag inne på Bokia och på Åhléns och tittade på böcker. Sen tittade jag på midjeväskor på Åhléns och i väskaffärerna. Men jag köpte varken någon bok eller någon midjeväska. Däremot så köpte jag en mascara på Kicks, och en eyeliner på Åhléns.


När jag kom hem så höll jag på med diverse hushållssysslor här hemma. Och satt även lite vid datorn.


Jimmy jobbade i dag, och kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi middag tillsammans alla tre. En fika och en pratstund blev det också.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 16 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Precis som tidigare i veckan, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi soppa (grönsakssoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och som alltid så hade vi också vår stora och rikliga salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag också. Och i dag så hade vi tyvärr ingen vikarie. Men eftersom diskmaskinen fungerade bra hela dagen i dag, och eftersom soppa är ganska så lättserverad mat, och även lite lättare i disken, så gick dagen hyfsat bra i dag. Det var i alla fall än oändligt mycket bättre arbetsdag än vad det var i går!

Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 april 2009 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och vi tog en fika och en pratstund. Sen efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, med datorn, tevespelet, och teven.


Jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn, och boken: "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt.


En fika och en kvällsmacka i köket blev det för oss alla tre också.

Dagens Låt - 090415 - Anouk med "Nobodys Wife" - 1997.


Dagens Låt - 090415 - Anouk med "Nobodys Wife" - 1997.

Skön låt! Bra text! Cool tjej! ;-)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt. Jimmy var ledig från jobbet i dag, men han hade sovit över hemma hos Jenny och Jocke i natt efter Studentskivan.


Jag hade tänkt mig en promenad i dag efter jobbet. Men jag var så trött när jag kom hem, så jag orkade inte. Det var ju en rätt så jobbig dag på jobbet även i går, och sen så var jag ju borta i går kväll, det blev ju lite mindre sömn i natt, bara knappt fem timmar, och sen den här jobbiga arbetsdagen i dag.... Så jag var jättetrött och hade lite huvudvärk när jag kom hem.


Jag höll på här hemma och pysslade med lite småsaker i stället. Pratade länge i telefon med Jenny också, och fick höra allt skvaller om gårdagskvällen. ;-) Satt lite med datorn också.


Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem. Och då åt vi middag . En fika och en pratstund blev det också. Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och så satte han sig på sitt rum vid datorn, tevespelet, och teven.


Jag satte mig i köket med datorn, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 15 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så kom det reparatörer tidigt på morgonen, för att reparera vår trasiga diskmaskin. Dom kom tidigt, så att maskinen skulle bli klar till lunchserveringen. Men tyvärr så fick dom problem, med att fläktmotorn som dom hade med sig, inte passade...


Så dom fick åka därifrån och sen så tog det ett bra tag innan dom kom tillbaka. Och sen så tog det rätt så länge för dom att reparera maskinen. Så den kom inte igång förrän långt efter att lunchserveringen hade börjat. Och när maskinen väl gick att köra igen, så hade vi disk i travar över hela diskrummet... :-(


Så det blev inte någon rolig dag precis att jobba där. Men vi var tack och lov tre stycken hela tiden, och till och med fyra stycken ett långt tag. Ändå så hade vi inte diskat ikapp allt förrän det nästan var dags att gå hem.


En av kollegerna var sjuk i dag. Och Snurran jobbade ju fackligt i dag, som alltid på onsdagar. Tack och lov så fick vi tag i en vikarie som kom och jobbade mellan åtta och ett. Annars så hade nog dagen blivit ännu värre än vad den var.


Vi serverade korv stroganoff och kokt ris i dag. Och som alltid förstås vår fina salladbuffé.


Dagens Låt - 090414 - Skunk Anansie med "Weak" - 1996.


Dagens Låt - 090414 - Skunk Anansie med "Weak" - 1996.

Skön låt! Bra text! Cool tjej! ;-)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 april 2009 - Kvällen. (Med fem fotografier).


Borzko och jag gick mot Centrum och mot Tunnelbanan vid sextiden. Åkte in till stan och mötte upp med Jenny vid Centralen. Sen så åkte vi till Östermalmstorg och gick till Birger Jarlsgatan och till Blue Moon Bar för att vara med på Middagen på Jennys Studentskiva.


Vi gick in, och fick en fördrink, och minglade lite. Sen vid halvåttatiden så satte vi oss till bords.


Till förrätt var det en macka med skagenröra på, och lite sallad till.

Till varmrätt så var det kycklingfilé med parmaskinka och mozzarella, och någon sorts potatis- och rotfruktskaka till.


Men jag äter ju vegetariskt, så jag fick pasta med någon sorts tomatsås och parmesanost till.

Och till efterrätt så var det chokladmousse med vaniljcreme och hallonsylt på.

Vi satt till bords i ungefär två timmar, mellan halvåtta och halvtio. Och under hela tiden så var det olika aktiviteter på scenen. Det var tal från lärare, frågetävlingar om eleverna, uppträdande från eleverna, diplomutdelning, sång, och mycket annat. Jenny fick diplom som "Klassens Arbetsnarkoman"! ;-)Dom flesta av eleverna var utklädda. Temat var: "Det här ville jag bli när jag var liten". Jenny ville ju bli delfinskötare eller punkare, och hon hade klätt ut sig till punkare. Eller kanske inte direkt som en punkare, men hennes utstyrsel var i alla fall punkinspirerad. ;-)


Vid halvtiotiden så var middagen slut, och vi minglade runt lite till framåt tiotiden. Sen klockan tio så började Eftersläppet, då alla kompisar skulle komma. Och då gick dom flesta föräldrarna hem, och så också Borzko och jag.


Vi hann säga Hej till Jimmy och Jocke, som kom precis när Borzko och jag gick. Sen lite senare så kom åtta stycken till av Jennys kompisar.


(Gå in i Jennys blogg så finns det fotografier från kvällen, efter att vi hade gått hem. Här är en direktlänk till det inlägget.)


Borzko och jag promenerade till Hötorget, fick vänta en kvart på tunnelbanan, åkte sen hem till Farsta, och kom hem vid elvatiden. Gjorde mig i ordning, och satt en kort stund vid datorn, och sen somnade jag vid halvtolvtiden.

Jennys Studentskiva i kväll.


Ja, i kväll så har Jenny och hennes klass sin Studentskiva på Blue Moon Bar på Birger Jarlsgatan.

Klockan sju så är det Middag med alla föräldrar.

Och klockan tio så är det Eftersläpp då alla kompisar kommer.

Borzko och jag ska möta upp med Jenny i stan vid strax före sju. Sen vid tiotiden när Eftersläppet börjar så åker väl vi förmodligen hem. Borzko ska ju upp klockan fyra i morgon bitti, och jag ska upp klockan halv fem, och vi ska ju givetvis jobba i morgon båda två.

Jimmy och Jocke, plus åtta kompisar till Jenny, kommer till Eftersläppet klockan tio. Båda dom har tagit ledigt från sina jobb i morgon, så dom kan ju festa natten lång. ;-)

Dagbok från kvällen kommer i morgon, och förhoppningsvis också några fotografier från kvällen.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade i och för sig jobbat i dag, men bara fem timmar.


Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen efter en stund så stack Jimmy iväg hem till Jenny och Jocke, för att möta upp med Jocke där inför Jennys Studentskiva i kväll.


Jag höll på med diverse hushållssysslor här hemma en stund. Och sen så småningom så gjorde jag mig i ordning inför Jennys Studentskiva.


Borzko kom hem från jobbet vid fyratiden. Och han duschade då och gjorde sig också i ordning inför kvällen.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 14 april 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen, och jobb igen, tänkte jag skriva. Men det är ju faktiskt redan tisdag i dag. Och på tisdagar är vi alltid en personal mer än dom övriga dagarna. Och det är ju alltid skönt.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen, där jag fixar i ordning grönsakerna tillsammans med några av mina kollegor.


Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet, där jag har hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade tacokryddad pyttipanna i dag. Och vår rikliga och fina salladsbuffé också.


En kondensfläkt (tror jag det hette) gick sönder på vår diskmaskin i dag. Den fungerade lika bra ändå, men den lät fruktansvärt mycket och jobbigt. Två reparatörer kom snabbt, men tyvärr så kunde dom inte fixa det då, utan dom måste beställa delar, och det kunde ta upp emot en vecka. Så det lär bli en jobbig vecka i diskrummet för mig och mina kollegor. Körde med öronproppar en del av dagen, men det är också jobbigt, för då kan man ju inte prata med varandra, och man känner sig som om man är i en bubbla tycker jag.


Annars så hände inget speciellt i dag, och allt flöt på bara bra.

(Titta gärna in i min kollega Snurrans blogg, Filojokus Funderingar, i dag, för hon har fotograferat på jobbet i dag.)


Och nu är mina fem dagars påskledighet slut...


Ja, vad fort dom här fem dagarna gick! Och ändå så tycker jag att jag har hunnit med massor, i alla fall för att vara jag! ;-)

På Skärtorsdagen så var jag ju i stan, i nio timmar... med Jenny och också med Jimmy. Shopping, fikande, och lunchande. En härlig dag med "ungarna". Speciellt mysigt att få vara med Jenny hela dagen, eftersom hon sen har jobbat hela påskhelgen.

På Långfredagen så blev det promenad på dagen. Och på kvällen blev det filmtittande och myskväll med Borzko.

På Påskaftonen så blev det också promenad på dagen. Och sen så bjöd Borzko och jag min Mamma och Pappa på påskmiddag hemma hos dom. Promenad och kortspel blev det också.

På Påskdagen så blev det promenad med Borzko. Och sen blev det påskmiddag hemma hos Borzkos Mamma tillsammans med Borzko, Jimmy, och Mirko.

Och i dag, Annandag Påsk, så blev det promenerande med Jimmy, Mamma och Pappa. Fikande och lite shopping blev det också.

Annars så har jag läst mycket, fyra böcker har det blivit den senaste veckan... ;-) En film har jag sett, "Taken", och jag har sett "Robinson", men annars ingen teve.

Mycket promenerande som sagt, slog mitt stegrekord den här veckan. Lite solande, och i dag en kort cykeltur. Ätit en massa gott har jag gjort, det syntes på vågen i morse... En hel del hushållsbestyr har det faktiskt blivit gjort här hemma också.

Fotograferat har jag gjort massor som vanligt. Och många av fotografierna har jag lagt in här i bloggen.

Så till slut så vill jag bara säga att jag är mycket nöjd med mina fem dagars påskledighet. Och vädret har ju varit underbart.
I morgon så är det jobb som vanligt igen. Men skönt med bara fyradagarsvecka.

Och i morgon så har Jenny  och hennes klass sin Studentskiva. Så klockan sju så ska jag och Borzko äta middag på Blue Moon Bar på Birger Jarlsgatan. Sen är vi väl där till framåt tiotiden tills Eftersläppet börjar. Då kommer alla festande ungdomar, så då åker vi hem. ;-D Vi ska ju upp och jobba på onsdagen som vanligt.

Annars så är det inga planer i veckan.Hur har er påsk varit? Är ni nöjda med den?
Och vad har ni för planer för veckan?

Dagens Dagbok - Måndagen den 13 april 2009 - Kvällen.

Jimmy lånade bilen, och stack iväg hem till en kompis vid sextiden.


Borzko och jag satt större delen av kvällen i varsin soffa i vardagsrummet, och läste i varsin bok. Jag varvade lite med stunder med datorn också. Boken som jag läste i var: "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt.

Dagens Låt - 090413 - Darin med "Runaway" - 2008.


Dagens Låt - 090413 - Darin med "Runaway" - 2008.Sex fotografier från måndagen den 13 april 2009, annandag påsk.


Min Mamma och Pappa på Farstanäsbron som går över sjön Magelungen.

Farsta Gård.

En mysig fika i solen.

Min cykel.

Fjärde glassen som jag testar av årets åtta nya glassar.

Och den var god! ;-)

Dagens Dagbok - Måndagen den 13 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 13 april 2009 - Eftermiddagen.


Dagens Shopping - 090413 - Cykeldator + lite annat.
Dagens Dagbok - Måndagen den 13 april 2009 - Eftermiddagen.

Jimmy och jag kom sen hem vid ettiden. Borzko hade då alldeles nyss kommit hem från jobbet.


Borzko och Jimmy monterade min nya cykeldator till mig.


Sen så stack Borzko och Jimmy iväg med bilen. Dom skulle till Wash & Drive i Fagersjö för att tvätta bilen. Sen så skulle dom till OKQ8 för att tanka bilen, och kolla allt på den. Och sen så skulle dom till Bauhaus i Länna för att köpa rengöringsmedel till vår uteplats och våra utemöbler, och också olja/lasyr till uteplatsen och utemöblerna.


Jag tog min cykel och cyklade ut på årets första cykeltur för att testa min nya cykeldator. Det blev en kort liten tur bara. Jag cyklade i lite drygt en halvtimme, och det blev bara lite drygt sex kilometer. Och cykeldatorn fungerade bra.


En glass blev det på vägen också. Fjärde nyheten för i år smakade jag, en Sandwich Stracciatella.


När jag kom hem igen så höll jag återigen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Borzko och Jimmy kom sen hem igen, och då åt vi alla tre middag tillsammans vid fyratiden. En fika efter blev det också.


Sen efter maten så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn i knäet.


(Några fotografier från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)

För Arkivet - "Twitter" - Vecka 15 - 06/04 - 12/04 2009.


För Arkivet - "Twitter" - Vecka 15 - 06/04 - 12/04 2009.

En arbetsdag kvar, och sen så är jag ledig i fem dagar! Åh, vad det ska bli skönt! :-D

Nu ska jag iväg till Tandläkaren för att laga en tand som jag har tuggat sönder lagningen på... :-(

Njuter av kvällen och vetskapen om att jag har fem dagars ledighet framför mig! Sitter och läser i en bra bok, och äter chips! :-D

I morgon så är jag ledig, och ska in till stan och ha en heldag med Jenny! Vi ska shoppa, fika, prata, luncha, kramas, och promenera! :-D

GLAD PÅSK !! :-D

På väg hem från stan nu... Nio timmar sen jag åkte i morse... Puh! Väldigt trevlig dag!

Sitter i soffan nu, helt slut efter nio timmar i stan... Och väldigt ont av artrosen i mina tår och fötter efter allt skoprovande och gående

Men det var en jättetrevlig dag! Med både Jenny och Jimmy! Och mycket shoppande! Lunch och fika blev det förstås också! Bilder kommer! ;-D

Nu ska vi se på en film! Har inte sett en film här hemma på över tre månader! (Men jag såg en film på bio för en månad sen.) :-D

Underbart väder här i dag också! Nu ska jag ge mig iväg ut på en promenad i solen! GLAD PÅSK på er allihopa! :-D

Nu ska jag gå och handla mat, och sen så ska jag bjuda mina föräldrar på påskmiddag hemma hos dom. GLAD PÅSK! :-D

Hemma igen från Mamma och Pappa efter en trevlig eftermiddag och kväll med middag, fika, promenad, och kortspel. :-D

Kolla gärna in i min blogg, (http://bim.blogg.se/), där finns arton fotografier från i dag. :-D

Strålande sol här i dag igen! Strax blir det en lång promenad i dag med. Och i dag så ska jag för en gångs skull få sällskap av Borzko! ;-D

Nu ska jag, Borzko, och Jimmy åka iväg på Påskmiddag hos Borzkos Mamma Dragica i Hallunda! :-D

Kollar på "Robinson" som jag spelade in i går, och äter chips och smågodis! ;-D


Dagens Dagbok - Måndagen den 13 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också, på den femte och sista lediga dagen för den här gången. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Eftersom det var helt igenmulet ute och dessutom alldeles dimmigt, så struntade jag i min tidiga morgonpromenad som jag egentligen hade tänkt mig. Istället så satte jag igång och fixade här hemma med en massa olika hushållsbestyr.


Bland annat så provade jag igenom alla mina skor, och sorterade bort alla som jag inte längre kan ha på grund av min artros... Det var många... Nu har jag nästan inga skor kvar... Jag som hade så många förut...


Borzko gick ju upp redan klockan halvtvå i natt och hade då åkt iväg för att jobba, så han var inte hemma.


Jimmy vaknade klockan tio, och gick då upp. Han åt då frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid kvart i elva sen så gick vi båda två iväg för att möta upp med mina föräldrar, och för att ta en promenad och en fika med dom.


Vi gick ner mot sjön Magelungen, och så gick vi till höger den här gången, mot den gamla militärbron, och så över på andra sidan. Vände sen efter en stund, och gick tillbaka, och till Farsta Gård. Cirka en timme blev promenaden.


Vid Farsta Gård så fikade vi. Nu hade all dimman försvunnit, och nästan alla molnen också. Så det var riktigt soligt och skönt.


Jag tog en kopp kaffe och en chokladmuffins, och vi satt där utomhus en stund och njöt och pratade.


Så småningom så gick vi alla fyra mot Farsta Centrum. Jag gick med min Mamma till den Frisersalong där jag går, och hon bokade tid hos den frisör som jag brukar gå till.


Sen så kramades vi hejdå, och mina föräldrar gick hem till sig.


Jimmy och jag stannade kvar en stund i Centrum för lite shopping. En cykeldator på Clas Ohlson köpte jag, och även lite grejer på Apoteket och på Kicks.


(Några fotografier från förmiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)

Veckans Vikt - Vecka 16 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 16 - 2009
13/04

61,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 15 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 15 - 2009
06/04 - 12/04

Måndag: Promenad, 1,0 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: Promenad, 1, 0 tim.
Torsdag: Promenad, 1,5 tim.
Fredag: Promenad, 1,5 tim.
Lördag: Promenad, 1,5 tim. + Promenad, 1,0 tim.
Söndag: Promenad, 1,5 tim.


Veckans Steg - Vecka 15 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 18.403.

Antal Snabba Steg: 7.042.

Antal Minuter Snabba Steg: 64.

Kilometer: 14.72.


Tisdag:

Antal Steg: 13.941.

Antal Snabba Steg: 7.114.

Antal Minuter Snabba Steg: 63.

Kilometer: 11.15.


Onsdag:

Antal Steg: 13.160.

Antal Snabba Steg: 5.348.

Antal Minuter Snabba Steg: 49.

Kilometer: 10.52.


Torsdag:

Antal Steg: 20.039.

Antal Snabba Steg: 1.691.

Antal Minuter Snabba Steg: 16.

Kilometer: 9.01.


Fredag:

Antal Steg: 13.352.

Antal Snabba Steg: 10.724.

Antal Minuter Snabba Steg: 94.

Kilometer: 10.68.


Lördag:

Antal Steg: 20.079.

Antal Snabba Steg: 15.054.

Antal Minuter Snabba Steg: 139.

Kilometer: 16.06.


Söndag:

Antal Steg: 13.643.

Antal Snabba Steg: 10.739.

Antal Minuter Snabba Steg: 90.

Kilometer: 10.91.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 112.617.

Antal Snabba Steg: 57.712.

Antal Minuter Snabba Steg: 515.

Kilometer: 83.05.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 16.088.

Antal Snabba Steg: 8.244.

Antal Minuter Snabba Steg: 73.

Kilometer: 11.86.


Dagens Låt - 090412 - Pink med "Sober" - 2008.


Dagens Låt - 090412 - Pink med "Sober" - 2008.

Bra låt! Med en bra text! Framförd av en bra tjej! :-)

Dagens Dagbok - Söndagen den 12 april 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med ett fotografi).


Jimmy och jag åkte iväg med bilen vid kvart i fem, och åkte bort till Söderstadion och hämtade upp Borzko där. Borzko hade sett Hammarby förlora mot Gefle med 1-2.


Vi åkte sen alla tre ut till Hallunda och hem till Borzkos Mamma Dragica som bor där. Kom dit vid halvsextiden. Borzkos son Mirko var också där. Sen så åt vi alla fem Påskmiddag. Massor med god mat hade min kära Svärmor gjort i ordning.


Efter maten så blev det kaffe, med hembakat kaffebröd och godis. Och så satt vi och pratade förstås.


Sen redan vid halvåttatiden så åkte vi hem. Borzko ska jobba extra i natt, och ska gå upp redan klockan halvtvå, så han ville hem och sova.


Vi kom hem vid åttatiden, och då gick Borzko och la sig för att sova på en gång.


Jimmy och jag tog en sväng till Centrum och till Hemköp, och så köpte vi oss lite chips och godis.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn och teven.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet, och så tittade jag på "Robinson" som jag hade spelat in i går. Och när "Robinson" sen var slut, så ägnade jag min tid till bloggläsning och nyhetsläsning i datorn istället.

Dagens Dagbok - Söndagen den 12 april 2009 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satt både Borzko och jag och läste i varsin bok uppe i vardagsrummet. Lite lätt lunch blev det vid ettiden också.


Vid halvtvåtiden sen så stack Borzko iväg mot Centrum och mot tunnelbanan. Han skulle åka till Söderstadion och se Hammarby spela fotboll mot Gefle, klockan tre. Men först så skulle han möta upp med några kompisar och gå och ta en fika.


Jag höll sen på och fixade med lite allmänna hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också. Och jag läste även ut boken "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt.


Vid halvtretiden så kom Jimmy hem från sin kompis föräldrars landställe i Norrtälje. Vi tog då en fika tillsammans.


Jimmy satte sig sen på sitt rum framför datorn. Och jag satte mig på den övre balkongen när solen kom dit vid tretiden, och njöt av solen, och solade ansiktet i någon timme.


Sen så gjorde sig Jimmy och jag i ordning, för att åka iväg och hämta upp Borzko vid Söderstadion, för att sen alla tre åka iväg på Påskmiddag hos Borzkos Mamma Dragica i Hallunda.


Ibland så är Jimmy rätt så lik sin Pappa! ;-D


Ja, ibland så är faktiskt Jimmy rätt så lik Borzko. Dom är i alla fall lika snälla och gulliga. För knappt två veckor sen så bloggade jag DET HÄR INLÄGGET. Och nu i dag så kom Jimmy hem med en liten bukett tussilago till mig, när han kom hem från sin kompis föräldrars landställe där han har varit sen i fredags. :-D


"Den inre kretsen" av Mari Jungstedt - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Under den tryckande högsommarsolen gräver en grupp arkeologistuderande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd. En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten från vännerna. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen, och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag. Kriminalkommissarie Anders Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de makabra spåren vid brottsplatserna. Journalisten Johan Berg bevakar den dramatiska utredningen och försöker samtidigt få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


"Den inre kretsen" från 2005 är Mari Jungstedts tredje kriminalroman som utspelar sig på Gotland. Den första boken är "Den du inte ser" (Recension finns här), och den andra är "I denna stilla natt" (Recension finns här). 

Den här boken var precis lika bra som dom två första, så jag ska definitivt fortsätta och läsa alla böcker i serien. Det finns sex stycken hittills. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Fem fotografier från promenaden i dag, påskdagen, söndagen den 12 april 2009.


En porlande liten vårbäck.

Borzko.

Isen som låg här i går, var borta nu.

Dagens glass: Lemon Age.


         


Dagens Dagbok - Söndagen den 12 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan halvnio, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost och fika för oss båda.


Vid kvart över nio så var vi båda klara, och då gick vi ut på en promenad tillsammans. Jag brukar ju nästan alltid promenera ensam, för när Borzko är ledig så brukar han gå till gymmet i Farstahallen och träna istället. Men i dag så kände han inte för att gå inomhus i det vackra vädret, utan han följde med mig istället.


Vi gick ner mot Magelungen, och sen så gick vi den vackra promenadvägen åt vänster mot Farsta Strand. Vi gick sen i ungefär fyrtiofem minuter, och då vände vi och gick hemåt mot Farsta igen. Så promenaden blev cirka en och en halv timme.


Underbart väder i dag också. Strålande sol, varmt, nästan vindstilla, klarblå himmel.


När vi kom till Centrum så köpte vi en stor bukett tulpaner att ha med oss till Borzkos Mamma i eftermiddag. Och jag köpte mig en glass också.


Vid elvatiden så var vi hemma igen. Då blev det en fika. Sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Jag satte mig en stund vid den franska balkongen och solade ansiktet en stund. Sen så satte jag mig vid datorn en stund.


(Fem fotografier från promenaden kommer strax i ett separat inlägg.)

Dagens Låt - 090411 - Metallica med "All Nightmare Long" - 2008.


Dagens Låt - 090411 - Metallica med "All Nightmare Long" - 2008.Nio fotografier från eftermiddagen och kvällen, påskafton, lördagen den 11 april 2009.


Påskmiddag på Påskafton hemma hos min Mamma och Pappa.Fika med jordgubbar och glass.Här är vi ute på en kvällspromenad. Vi står vid Farsta Gård vid sjön Magelungen.

Utsikt uppefrån huset vid Farsta Gård.

Utsikt över solnedgången från Mammas och Pappas balkong.

Den stora parkeringen är nästan helt tom på kvällstid.

Kortspel som alltid. Och som alltid Canasta.Dagens Dagbok - Lördagen den 11 april 2009 - Eftermiddagen + Kvällen.

Höll på och fixade med lite allmänna hushållsbestyr här hemma en stund, och satt även lite vid datorn, till framåt ettiden.


Sen vid ettiden så tog jag med mig en ny bok: "Den inre kretsen" av Mari Jungstedt, och så gick jag ut i solen igen.


Jag gick ner i parken bakom vårt hus, och så satte jag mig på en parkbänk där. Satt sen där i ungefär en och en halv timme och läste och njöt av solen och det underbara vädret. Så himla skönt och varmt, så jag kunde sitta i bara kortärmat.


Sen vid halvtretiden så gick jag till Centrum och till Hemköp, och så handlade jag allting till kvällens påskmiddag. En stor bukett tulpaner till Mamma blev det också.


Gick sen hem till mina föräldrar, och kom dit vid tretiden. Och så fixade jag i ordning allting till kvällens påskmiddag, med lite hjälp av Mamma.


Borzko kom dit vid halvfyratiden, och sen vid halvfemtiden så åt vi vår påskmiddag.


Vi åt kokta ägghalvor med röd och svart kaviar plus räkor på. Rökt skivad lax med creme fraiche med smak av pepparrot och äpple hade vi också. Två sorters sill, vitlökssill och skärgårdssill hade vi, och så klart kokt potatis till. Vi hade också sex sorters blandade kex, och två sorters dessertostar.


Pappa och Borzko drack öl och nubbe. Mamma drack rödvin. Och jag drack Fun Light.


Efter middagen så drack vi kaffe. Och vi åt färska jordgubbar med Carte D'Or vaniljglass till. Choklad hade vi också.


När vi hade dukat undan och diskat efter middagen så gick vi ut allihopa på en liten kvällspromenad. Vi gick ner mot sjön Magelungen och gick först en sväng till höger vid Farsta Gård, och sen så gick vi en sväng åt andra hållet, där jag promenerade på förmiddagen i dag. Ungefär en timme var vi ute och gick, och det var så skönt ute fast det var kväll.


Sen när vi kom tillbaka hem till mina föräldrar så satt vi en stund på balkongen och njöt av den sista solen. Och när den hade försvunnit så gick vi in.


Kortspel blev det sen. Canasta som vanligt förstås. En hel omgång spelade vi, och den vann jag och min Mamma. Sen började vi på en ny omgång, som jag och min Mamma ledde när vi avbröt.


Vid tiotiden sen så gick Borzko och jag hem. Han satte sig då och tittade på fotboll på teve. Och jag satte mig med datorn.


(Nio fotografier från eftermiddagen och kvällen kommer lite senare i ett separat inlägg.)


Nio fotografier från promenaden vid sjön Magelungen, påskafton, lördagen den 11 april 2009.


Här är Farstastrandsbadet, där jag brukar ligga och sola på sommaren. Bara två månader kvar till sommarlovet nu... :-D

Gångvägen längs sjön Magelungen, från Farstastrandsbadet i Farsta, bort mot Farsta Strand.

Tunn, tunn, is ligger fortfarande kvar ute på sjön.

Det här är en av dom vackraste promenadvägarna som jag vet.

Längs en stor del av sjön, där det är berg, så har dom byggt upp såna här fina promenadvägar.

Och där det inte har behövts bygga gångvägar, så promenerar man på vackra naturstigar.

I dag var det så vackert, så det nästan gör ont i en... Och ändå är den finaste tiden framför oss: när allt börjar bli grönt och allting blommar och slår ut!

Den älskade solen...

Vattnet är blankt och stilla som en spegel.Dagens Dagbok - Lördagen den 11 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Ingen var hemma mer än jag. Borzko hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba extra i dag. Och Jimmy är ju hos sin kompis föräldrars landställe i Norrtälje, tills i morgon.


Precis samma tid som i går, vid kvart över nio, så gick jag ut på en promenad i dag också. I dag var det ännu skönare än i går. Strålande sol, klarblå himmel, helt vindstilla, och upp emot femton grader i skuggan.


Jag gick även i dag i Farsta, och även i dag i ganska så exakt en och en halv timme. Men i dag så gick jag ner mot Farstastrandsbadet, och sen så följde jag kanten vid sjön Magelungen bort mot Farsta Strand, vände efter cirka 45 minuter, och så gick jag tillbaka samma väg igen.


(Nio fotografier från promenader kommer lite senare i ett separat inlägg.)


Kom hem vid strax före elva. Då höll jag på och fixade här hemma med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också. Och en liten lätt lunch och en fika blev det vid strax före tolv.

Dagens Dagbok - Fredagen den 10 april 2009 - Kvällen.

Efter att vi hade varit i Centrum och handlat lite, så satt vi återigen och läste i varsin bok. Jag läste ut boken: "När ingen annan ser" av Duncan Fairhurst.


Vid halvniotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev actionthrillern: "Taken" med Liam Neeson från 2009.


Efter filmen så satt Borzko och zappade lite mellan tevekanalerna. Och jag satte mig med datorn i knäet.

Dagens Låt - 090410 - "Jesus Christ Superstar" - 1973.


Dagens Låt - 090410 - "Jesus Christ Superstar" - 1973

Tyckte att den här passade i dag på långfredagen...

"Taken" - 2009 - Film

                   


"Taken" - 2009 - Film

"Bryan gav upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin f.d. fru, Lenore och dotter, Kim i Los Angeles. Han vet att han åsidosatt dem bägge och aldrig varit en närvarande pappa. Detta vill han råda bot på nu och det svider lite extra att fruns nye make är rik, trevlig och skämmer bort hans dotter rejält. Bryan har dock svårt att koppla bort sitt förflutna och serfaror överallt. När hans dotter vill resa till Paris med en kompis motsätter han sig det bestämt, men ger efter för att vinna pluspoäng hos dottern, Hans värsta mardröm besannas dock när dottern blir kidnappad. Bryan har endast 96 timmar på sig att rädda henne från att säljas som prostituerad och troligen aldrig mer återfinnas i det oändliga sexträsket därute."

(Kopierat från LoveFilm)

Helt okej actionthriller med Liam Neeson i huvudrollen. Kanske ingenting man kommer att minnas, men helt klart bra och spännande underhållning i en och en halv timme.

Betyg: 3,5 av 5.

Här är en trailer till filmen:"När ingen annan ser" (Our little secret) av Duncan Fairhurst - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "När ingen annan ser" (Our little secret) av Duncan Fairhurst (2007) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"En sann berättelse om en ung pojke som blev sviken av den person han älskade allra mest - sin far.

Från det att Duncan var fyra år blev han utnyttjad av sin pappa. En fruktansvärd hemlighet som han bar på sina små axlar. Uppvuxen i ett hem där sjuka ritualer var en del av vardagen, blev Duncan manipulerad, retad och sexuellt utnyttjad av sin egen far.

Övergreppen pågick i tio års tid och satte djupa sår i den unga själen. Sår som ledde Duncan in i missbruk och kriminalitet. När han en dag som vuxen ser sin pappa hand i hand med en liten pojke bestämmer han sig. Det handlade inte längre bara om honom, andra tvingades uthärda samma sak. Han anmäler sin far för sexuellt utnyttjande av barn.
Det här är hans skakande berättelse om hur han tog tillbaka makten över sitt liv.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Ytterligare en "B.O.A.T.S"-bok (Based On A True Story). Den här var bra skriven tycker jag, och kan rekommenderas. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Fredagen den 10 april 2009 - Eftermiddagen.

På eftermiddagen så höll jag på en hel del och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Jag satt också lite med datorn. Och så läste jag ut boken: "Är det Saltmannen?" av Joakim Arkhammar. Jag började också på en ny bok: "När ingen annan ser" av Duncan Fairhurst.


Vid tretiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen så åt vi middag tillsammans vid fyratiden. En fika blev det också sen förstås.


Vi satte oss sen båda uppe i vardagsrummet och läste i våra böcker.


Sen vid sextiden så gick vi båda två till Centrum och till Hemköp och handlade en hel del matvaror plus lite gott att äta till kvällen.

Påskens Planer.

Skärtorsdag:
- Åka in till stan och shoppa med Jenny.
- Hemma och ta det lugnt på kvällen.

Långfredag:
- Bara ta det lugnt och ha en myskväll med Borzko.

Påskafton:
- Påskmiddag med min Mamma och Pappa, tillsammans med Borzko.

Påskdagen:
- Påskmiddag hos Borzkos Mamma, tillsammans med Borzko och Jimmy.

Annandag Påsk:
- Ingenting speciellt.Hela helgen:
- Promenera, läsa böcker, sitta vid datorn, kanske se film, hålla på med hushållsbestyr här hemma, lyssna på musik, sjunga och träna på kör-låtarna, äta gott, med mera...Jenny jobbar alla fyra påskdagarna.

Borzko jobbar tre av påskdagarna, alla utom Påskdagen.

Jimmy är i Norrtälje från fredag till söndag.Vad har ni för planer för Påskhelgen?


"Är det Saltmannen? - Svenska folkets felhörda låtar" av Joakim Arkhammar - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Är det Saltmannen? - Svenska folkets felhörda låtar" av Joakim Arkhammar (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Humor)

---------   


"Saltmannen.se är Sveriges största hemsida för felhörda låttexter. På sidan samlas låttexter och kommentarer från felsjungarna. Namnet på sajten kommer från en felhörd textrad där hiphop-kungen Petter rappar "är det sant, mannen?". Här är äntligen boken med de bästa felhörningarna! Eller vad sags om trettioåringen som bad coverbandet på julfesten att spela Ebba Gröns "Hoppa under granen, du kan lita på mig, du kan lita på mig"...?

Mannen som står bakom saltmannen.se, Joakim Arhammar, har i många år samlat felsjungna visdomsord och nu sammanställt denna bok med de roligaste felhörningarna. Boken är rikt illustrerad av några av Sveriges främsta serietecknare och innehåller kommentarer från felsjungarna själva. "Är det Saltmannen?" är en humorpocket från Kartago Förlag.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Rätt så rolig bok om svenska folkets felhörda låtar. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Fredagen den 10 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med tre fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade åkt till jobbet tidigare, och Jimmy sov efter sin kväll på krogen i går.


Vid kvart över nio så gick jag ut på en promenad. Strålande sol, klarblå himmel, bara lite blåst, men lite kyligt i luften.


Gick runt omkring i Farsta i cirka en och en halv timme. Pratade en hel del i telefon under tiden, med Jenny, Borzko, och min Mamma. Och resten av tiden så lyssnade jag på radio.


(Ett nytt konstverk hade kommit upp på ett träd.)Kom hem igen vid strax före elva. Vid elva så vaknade Jimmy, och han gick då upp. Han åt frukost, och jag åt lite lätt tidig lunch, och vi tog en fika och en pratstund tillsammans.


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och så packade ha ner lite grejer som han skulle ha med sig sen. Och jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Sen när Jimmy var klar så tog vi bilen och åkte bort till OKQ8 och jag tankade bilen full inför att han skulle låna den. Han körde sen hem mig igen och släppte av mig. Sen så tog han bilen och skulle åka och hämta upp sin kompis. Och sen så skulle dom vidare till kompisens föräldrars landställe i Norrtälje. Och dom ska vara där till på söndag.
Dagens Dagbok - Torsdagen den 9 april 2009 - Kvällen.

När jag kom hem så höll jag på och fotade det som jag hade shoppat. Två tvättmaskiner blev körda under kvällen också, både med dom nya kläderna, plus tvätt ur tvättkorgen.


Satt sen större delen av kvällen i soffan, med fötterna högt upp. Satt en hel del med datorn. Men började också att läsa i en ny bok: "Är det Saltmannen?" - Svenska folkets felhörda låtar, samlade av Joakim Arhammar.

Dagens Låt - 090409 - Black Ingvars med "Inget stoppar oss nu" - 1995.


Dagens Låt - 090409 - Black Ingvars med "Inget stoppar oss nu" - 1995.


Skön cover med Black Ingvars, som gör hårdrockscovers på bland annat dansbandslåtar och melodifestivalslåtar.

Här är originalet med Black Jack. 

Dagens Shopping - 090409 - Skor, Kläder, Smink.


(I det här inlägget så står det om det som jag shoppade i dag.)Dagens Dagbok - Torsdagen den 9 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).

I morse så larmade mobilen redan klockan sex, trots att jag var ledig. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i mobilen.


Hade sen tänkt att promenera in till Södra Station/Medborgarplatsen där jag skulle möta Jenny. Men det regnade... Så jag satte mig vid datorn en stund istället.


Borzko hade gått upp tidigare och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade inget jobb i dag så han sov.


Vid kvart i nio så gav jag mig iväg mot Centrum och mot tunnelbanan, med paraplyet i handen.


Jag åkte till Skanstull, och gick sen därifrån till Södra Station. Jag hade tänkt möta Jenny där, och att vi sen skulle gå in till Hötorget. Men det regnade fortfarande... Så jag gick istället på det tåget som Jenny kom med, och så åkte vi till Centralen.


Eftersom vi då blev lite tidiga, klockan var bara lite över halv tio, och affärerna öppnar ju klockan tio, så började vi med att gå och fika.


Vi gick till Gallerian, och satte oss och fikade en stund. Jag tog en Mocca Latte.

Sen när affärerna öppnade så började vi vår vandring runt för att leta... Det största problemet var ju, som alltid, att hitta skor till mig... Jag har ju bara mer och mer ont av min artros i mina tår och fötter... Så det är nästan omöjligt att hitta skor som både är snygga och sköna... Till slut så blev det ett par som i alla fall var rätt så bekväma, men inte så fina... Men jag får ha dom som "fin"-skor i alla fall. Några "promenad"-skor blev det inte i dag.


Men jag köpte ett par svarta lite snyggare jeans. Och också ett par blåa vanliga jeans. Jag köpte också ett svart linne, och en svart topp med trekvartsärm. En svart väst med guldnitar fram blev det också. Den blir perfekt att ha till konserten i Berwaldhallen med "Kör för alla!", för då ska min stämma ha svart och guld på kläderna.


Jag köpte också en vattenfast eyeliner, en vattenfast kajalpenna, en vattenfast mascara, och ett bra sminkborttagningsmedel. (Måste testa vattenfast smink, för mina ögon rinner jämt när det blåser när jag är ute och går.)


Jimmy kom in till stan vid tolvtiden. Och då gick vi alla tre och lunchade. Det blev Kungshallarna, där man kan köpa mat från olika ställen. Jimmy köpte från Taco House. Och Jenny och jag åt Sushi.Efter lunchen sen så fortsatte vi vårt shoppande. Jimmy köpte sig ett par nya gympaskor på Foot Locker. Jenny shoppade också. Bland annat ett par otroligt snygga skor. (Se bilder i hennes blogg). Kjol, linne, och lite annat blev det för henne också.


Jenny fick sina födelsedagspengar att shoppa för, som hon har haft innestående hos mig. Och både Jenny och Jimmy fick pengar i påskpresent till sitt shoppande.


En fika blev det så småningom också. Jag och Jenny delade då på varma scones med färskost och hallonsylt plus en chokladboll.Jimmy stack sen iväg hem till en kompis. Han skulle äta middag där, och sen så skulle dom vidare ut på krogen så småningom.


Vid halvsextiden så skiljdes Jenny och jag åt, och hon tog pendeltåget till Tumba, och jag tog tunnelbanan till Farsta.


Var inne på Konsum i Farsta och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen innan gick hem.


Kom hem vid sextiden, nio timmar efter att jag hade gått hemifrån i morse.... Det är nog mitt längsta besök i stan någonsin tror jag... Nittontusen steg har vi gått i dag...


Väldigt ont i artrosen i tårna efter allt skoprovande och gående. Men väldigt glad efter en otroligt trevlig dag med Jenny, och även Jimmy i några timmar.


(Bilder på det jag har shoppat kommer i ett separat inlägg.)


Skärtorsdagen.

                   

I dag så är det ju alltså Skärtorsdagen, och egentligen en vanlig arbetsdag för mig. Men jag har tagit ut en dags kompledighet i dag, så jag blir ledig i fem dagar i rad nu.

Jenny och jag ska ha en heldag i stan i dag. Vi ska träffas halvtio, och sen så är vi nog inne i stan hela dagen, till framåt eftermiddagen.

Jag ska shoppa en hel del. Jag behöver lite "fin"-kläder till lite olika evenemang framöver. Jag behöver ett par "fin"-skor, eftersom jag inte kan ha några av mina gamla på grund av min artros... Jag behöver ett par "promenad"-skor. Jag behöver nya jeans. Jag behöver en topp i svart och guld till konserten i Berwaldhallen. Och jag behöver lite nytt smink.

Och jag behöver då självklart världens bästa shoppinghjälp: alltså Jenny! ;-D Sen så ska vi självklart promenera, fika, prata , luncha, och kramas. Och Jenny ska väl kanske shoppa något också. Så det ska bli en jättemysig dag i dag.

Tyvärr så regnar det här nu... Jag hade tänkt mig att promenera ända in till stan, för att sen möta upp Jenny vid Södra Station/Medborgarplatsen. Men nu tar jag nog tunnelbanan in i stället. Synd också att vi inte kan sitta och luncha och fika ute på någon mysig uteservering. Men det är inget att göra åt. Det blir mysigt ändå.

Jenny ska väl få en påskpresent av mig också i dag. För vi kommer inte att ses något i påsk sen. Hon jobbar alla fyra påskdagarna, och slutar sent på tre av dom. Den enda dagen som hon slutar tidigt så ska hon, Jocke, och Tindra hem till Jockes Mamma som nyligen har kommit hem från en semesterresa.

Jimmy åker förmodligen till en kompis föräldrars landställe över påskhelgen. Och Borzko jobbar antagligen på tre av dom fyra påskdagarna. Så det blir nog inte så mycket påskfirande för oss här hemma. Men det gör mig ingenting. Det är skönt att bara vara ledig och ta det lugnt.

Jag ska läsa massor, promenera, sitta vid datorn, kanske se på film, pyssla här hemma, äta gott, och bara ta det lugnt, vila, och må bra. Kanske träffa mina föräldrar någonting också.

Vad ska ni göra i Påsk? Vad ni än gör, så hoppas jag att ni får en bra påskhelg!

GLAD PÅSK !


Mobil-Blogg. Test...

0-5b23f3390223004eba1784e135dc2b12.png

Kolla varifrån!

Mobil-Blogg. Test igen. Mobil-Blogg Nya.


Mobil-Blogg. Test igen. Mobil-

MMS

Mobil-Blogg. Test igen. Mobil-Blogg Gamla.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 april 2009 - Kvällen.

Borzko stack sen iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jag och Jimmy gick till Centrum och handlade matvaror plus lite gott att äta till kvällen.


Sen så satt Borzko och Jimmy och tittade på en gammal film.


Själv så satt jag och läste i min bok: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen, och läste också så småningom ut den.


Och sen så satt jag med datorn i knäet resten av kvällen.

Följ min blogg med bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

"Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?

Mamma, pappa, barn är del två i Hammarbyserien och uppföljaren till Carin Gerhardsens uppmärksammade deckare Pepparkakshuset (2007). Carin Gerhardsens böcker ska även ges ut i Norge, Tyskland och Nederländerna och i december kommer Pepparkakshuset som pocket på Pocketförlaget.
Carin Gerhardsen är född 1962 och uppvuxen i Katrineholm. Hon är matematiker och har sedan examen arbetat som konsult inom IT-branschen. Hon debuterade 1992 med den filosofiska idéromanen På flykt från tiden.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För lite drygt ett halvår sen så läste jag Carin Gerhardsens bok: "Pepparkakshuset". Jag tyckte att den var mycket bra, så jag såg fram emot den här boken: "Mamma, pappa, barn", som är den fristående fortsättningen, den andra delen, i bokserien "Hammarbyserien". (Här är en länk till min recension på: "Pepparkakshuset"). 

Och den här boken motsvarade mina förväntningar. Den var precis lika bra som den första boken tycker jag. Så nu ser jag redan fram emot del tre i serien! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090408 - Helena Sjöholm med "Gabriellas Sång" - 2004.


Dagens Låt - 090408 - Helena Sjöholm med "Gabriellas Sång" - 2004.


En otroligt vacker sång, från en otroligt bra film.

Jag måste nog ta och se om den filmen snart. Kul att se den igen nu när jag själv sjunger i kör! ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade sin veckans lediga dag i dag. Och som nästan alltid, så hade han varit snäll och tagit hand om veckostädningen i dag.


Vi tog en fika och en pratstund tillsammans när jag kom hem. Sen efter det så gick jag ut på en promenad. En timme runt omkring i Farsta blev det. Ganska soligt, lite kylig blåst, och cirka tio plusgrader.


Gick sen direkt till Folktandvården. Jag hade beställt tid där, eftersom jag hade bitit sönder en fyllning på en kindtand.


Nu blev det en provisorisk lagning + en vanlig undersökning. 620:- kronor kostade det. Har sen bokat tid för att fixa tanden permanent. Det går inte att laga den mer, utan jag måste göra en krona, och det kommer att gå på cirka 4.000:- kronor. :-(


När jag kom hem igen så hade Jimmy kommit hem från jobbet. Vi åt då middag tillsammans alla tre.


Efter middagen sen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Borzko gick ut och bytte från vinterdäck till sommardäck på bilen.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 8 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var det en lite lugnare dag än vanligt hos oss, eftersom det är påsklovsvecka.


I dag så var jag den första halvan av dagen i skalen, och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen.


Vi serverade korv och makaroner i dag. Och en liten salladsbuffé.


Två av kollegerna var lediga i dag, och Snurran var och jobbade fackligt i dag.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.I morgon har jag tagit ut komptid, och sen så är det ju påskhelg. Så nu är jag ledig i fem dagar! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Låt - 090407 - U2 med "Magnificent" - 2009.


Dagens Låt - 090407 - U2 med "Magnificent" - 2009.

Bra låt!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 april 2009 - Kvällen.

Kvällen delades mellan tre sysslor: pysslandes med diverse hushållsgöromål här hemma, sittandes vid datorn, och läsandes i boken: "Mamma, pappa, barn" av Carin Gerhardsen.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


Borzko jobbar sent, och kommer inte hem förrän vid tiotiden.


Årets första Vitsippor! :-)
Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade i och för sig jobbat i dag också, men slutat redan vid ettiden.


Jag gick direkt ut på en promenad när jag kom hem. Gick även i dag runt omkring i Farsta i cirka en timme. Strålande sol, klarblå himmel, lite blåsigt med rätt så kylig vind, cirka tolv plusgrader.


I dag hittade jag årets första vitsippor! (Bild kommer lite senare.)


När jag kom hem så gick jag upp och satte mig på den övre balkongen och solade ansiktet i cirka en timme.


Sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans.


Efter det så höll jag på här hemma och fixade med diverse hushållsgöromål.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 7 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så blev det en lite lugnare dag än vanligt, eftersom det är påsklov hos oss.


Jag var först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen då dukade jag matsalen inför lunchserveringen. Efter det så satt jag en stund vid vår husmors dator och fixade lite med våra skickningscheman i skalen. Höll sen på och hjälpte till lite överallt med lite allt möjligt. Och slutligen så hjälpte jag till med att städa i matsalen efter lunchserveringen.


I dag så serverade vi fiskgratäng med smögensås, och kokt ris till. En liten salladsbuffé hade vi också.


Två av kollegerna var lediga även i dag. Och en annan kollega var på kurs i dag. Men eftersom vi har mindre att göra den här veckan, så flöt allt på bara bra ändå. Och ingenting speciellt hände.

Årets första Blåsippor! :-)


Ja, i dag så såg jag årets första Blåsippor! :-)Och så såg jag ännu ett stickat konstverk! ;-)Dagens Låt - 090406 - The All-American Rejects med "Gives You Hell" - 2008.


Dagens Låt - 090406 - The All-American Rejects med "Gives You Hell" - 2008.


Bra låt! :-)

Dagens Dagbok - Måndagen den 6 april 2009 - Kvällen.

Gick iväg vid halvfemtiden mot Centrum och till tunnelbanan. Åkte in till Skanstull och promenerade till Frans Schartaus Gymnasium. Mötte upp med min syster utanför som åkte bil dit. Och så gick vi till aulan och väntade på att dom skulle öppna.


Vid halvsextiden så öppnade dom, och vi fick våra favoritplatser längst fram som vanligt. Sen så satt vi i en timme och pratade medan aulan fylldes av cirka 550 kvinnor och 50 män.


Halvsju började "Kör för alla!" En timme och en kvart sjöng vi på ordinarie tid. Och sen så sjöng vi en kvart extra. Och precis lika roligt som vanligt var det i dag också.


Vid åttatiden så slutade vi, och syrran och jag sa hej då. Jag gick till tunnelbanan, missade precis en, och var hemma i Farsta vid kvart i nio.


Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid sjutiden, och Borzko vid åttatiden. Båda hade ätit middag, och duschat och gjort sig i ordning.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen så satte sig Borzko framför teven, Jimmy framför sin dator, och jag framför min dator.

Dagens Dagbok - Måndagen den 6 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Borzko jobbade som vanligt. Och Jimmy hade fått jobb i dag.


Jag gick direkt ut på promenad när jag kom hem. Strålande sol, klarblå himmel, lite blåsigt, och cirka tretton plusgrader. Underbart promenadväder alltså.


Jag gick i cirka en timme runt omkring i Farsta. Hittade årets första blåsippor i dag också. (Bild kommer senare.)


När jag kom hem sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Och så åt jag middag för mig själv vid halvfyratiden. Sen gjorde jag mig i ordning för att åka in till "Kör för alla!".

Dagens Dagbok - Måndagen den 6 april 2009 - Arbetsdagen.

Måndag igen och jobb igen förstås. Men den här veckan så är det Påsklov hos oss, så jobbet blir lite annorlunda.


Vi har mycket färre som äter hos oss, och vi har lite färre skickningar. Men på loven är det ju också den enda gången som vi kan passa på att ta ut ledighet och komptid, så det är någon kollega ledig nästan varje dag.


I dag var det två av kollegerna som var lediga.


Vi serverade potatismos med flera olika tillbehör, bland annat kycklingnuggets, kebabsplit, och pannbiffar. (Husmor passar på att rensa lite i frysen under såna här veckor.) Och vi hade en liten salladsbuffé i dag.


Jag var först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så jobbade jag som försteman ute i matsalen.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

Twitter - Vecka 14 - 30/03 - 05/04 2009

Ska man börja att Twittra kanske!? ;-D

Men hur får jag in det i bloggen!? ;-/

Test från mobilen.

Testar att uppdatera min status på Facebook via Twitter.

Nu kan ni följa mig i Twitter om ni vill! Både på Twitter.com, i Bims Blogg, och på Facebook!

Nu är Jimmy och jag hemma hos Jenny och Jocke i Tumba. Vi har promenerat, ätit middag, och fikat. :-)

Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!! ;-D

Fredag! Sol! Varmt! Vår! Fan vad man blir på bra humör! ;-D

Nu sticker jag iväg hem till en jobbarkompis,tillsammans med sju kollegor till. Spela spel, leka lekar, snacka skit, äta och dricka gott !!!

Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig kväll med kollegerna. Trött efter en lång vecka är jag, så nu blir det sängen. God natt! ;-D

Vad härligt det är att vakna upp till strålande sol, klarblå himmel, ingen blåst, hyfsad temperatur på termometern, och en ledig lördag! :-D

Nu ska jag ut på en långpromenad i det underbara soliga, varma, och vackra vårvädret! Ha en bra dag allihopa! :-D

Efter lite drygt två timmars promenad och över fjortontusen steg så är jag framme i stan. ;-)

Hemma igen! Det blev 4 timmar sammalagt! Cirka 3 timmars effektiv promenad! 22.500 steg! Och 1.8 km! En helt underbar dag! :-D

Efter fyra timmars promenad, och sen fyra timmar på balkongen, så är jag nu inomhus! ;-D Vilken helt fantastiskt underbar dag det har varit!

Nu har jag bloggat tio inlägg (http://bim.blogg.se/)! Och lagt in tjugoen fotografier från i går och i dag! Kolla gärna in! :-D

Nu har jag promenerat i en och halv timme. Ingen sol, men det var skönt ändå. Nu blir det slappande resten av dagen, boken och datorn. :-D

Nu blir det bara jobb i tre dagar den här veckan, och sen så är jag ledig i fem dagar! Åh, vad skönt det ska bli! :-D


Veckans Vikt - Vecka 15 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 15 - 2009
06/04

60,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 14 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 14 - 2009
30/03 - 05/04

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: Promenad, 1, 0 tim.
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 3,0 tim.
Söndag: Promenad, 1,5 tim.


Veckans Steg - Vecka 14 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 14.785.

Antal Snabba Steg: 1.000.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kaloriförbränning: 555.

Fettförbränning: 30.6.

Kilometer: 11.82.


Tisdag:

Antal Steg: 15.028.

Antal Snabba Steg: 3.878.

Antal Minuter Snabba Steg: 35.

Kaloriförbränning: 573.

Fettförbränning: 32.1.

Kilometer: 12.02.


Onsdag:

Antal Steg: 16.422.

Antal Snabba Steg: 5.427.

Antal Minuter Snabba Steg: 50.

Kaloriförbränning: 607.

Fettförbränning: 35.9.

Kilometer: 13.13.


Torsdag:

Antal Steg: 14.706.

Antal Snabba Steg: 5.052.

Antal Minuter Snabba Steg: 48.

Kaloriförbränning: 555.

Fettförbränning: 31.6.

Kilometer: 11.76.


Fredag:

Antal Steg: 13.388.

Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kaloriförbränning: 511.

Fettförbränning: 28.1.

Kilometer: 10.71.


Lördag:

Antal Steg: 23.151.

Antal Snabba Steg: 18.300.

Antal Minuter Snabba Steg: 167.

Kaloriförbränning: 765.  

Fettförbränning: 52.7.

Kilometer: 18.52.


Söndag:

Antal Steg: 11.755.

Antal Snabba Steg: 10.442.

Antal Minuter Snabba Steg: 91.

Kaloriförbränning: 416.

Fettförbränning: 31.0.

Kilometer: 9.40.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 109.235.

Antal Snabba Steg: 44.099.

Antal Minuter Snabba Steg: 401.

Kaloriförbränning: 3.982.

Fettförbränning: 242.

Kilometer: 87.36.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 15.605.

Antal Snabba Steg: 6.299.

Antal Minuter Snabba Steg: 57.28.

Kaloriförbränning: 568.

Fettförbränning: 34.5.

Kilometer: 12.48.


Dagens Dagbok - Söndagen den 5 april 2009 - Kvällen.

Jag satt sen större delen av kvällen vid datorn. Jag bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och facebookade lite. Jag tittade också på två stycken teveprogram på webb-teve i datorn: "Berg flyttar in" avsnitt ett, med Pernilla Wahlgren, plus "Ballar av stål" avsnitt tre. Båda programmen är från den här veckan.


Jimmy satt mest framför sin dator på sitt rum. Borzko var hemma hos sin Mamma.


Nu tror jag att jag ska välja ut en ny bok, och lägga mig i sängen och läsa.

Twitter.

Jag har ju nyligen skaffat Twitter. Jag har ju läst om mikrobloggandet genom Twitter ett tag, och nu blev jag lite sugen på att pröva det.

Det bästa med Twitter tycker jag är att man samtidigt kan uppdatera Twitter, den lilla Twitter-rutan i min blogg, och även statusen på Facebook.

Väldigt smidigt att bara skicka iväg ett sms när man är någonstans. Skriva något kort på 140 tecken, och så syns det både på Twitter, i bloggen, och på Facebook. Kostnaden är ju bara vanlig sms-kostnad.

Sen kan man ju självklart uppdatera via Twitter i datorn också, och även då så uppdateras ju alla tre ställena.

Vad tycker ni om Twitter? För eller emot? Bra eller dåligt?

Jag på Twitter: BimKullin

Jag på Facebook: Britt-Marie Kullin


Dagens Dagbok - Söndagen den 5 april 2009 - Eftermiddagen.

Efter min lunch och Jimmys frukost så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma en stund.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg vid ettiden mot Centrum och till tunnelbanan, för att åka in till stan och möta upp med en kompis.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lunch, och sen så satte han sig och läste i sin bok.


Jag satte mig också, och så varvade jag datorn med boken.


Vid tretiden sen så stack Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag läste ut min bok: "Marley och jag" av John Grogan, och sen så satt jag med datorn.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem från stan, och då åt vi två middag tillsammans.


Sen så blev det lite mera fixande här hemma. Bland annat så plockade jag undan alla vinterjackor och vinterskor.

Dagens Låt - 090405 - In Flames med "Delight and Angers" - 2008.


Dagens Låt - 090405 - In Flames med "Delight and Angers" - 2008.


Bra låt!

"Marley och jag - Livet och kärleken med världens värsta hund" (Marley and me - Life and love with the world's worst dog) av John Grogan - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Marley och jag - Livet och kärleken med världens värsta hund" (Marley and me - Life and love with the world's worst dog) av John Grogan - 2005 - Bok (Genre: Skönlitteratur / Biografier/Memoarer/Dokumentärer)

---------   


"Internationell bestseller!
Livet och kärleken med världens värsta hund.

Nu är den här! Boken om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund.

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.

In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte.

Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

Marley och jag har hyllats av både läsare och kritiker, legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans förstaplats och sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken köpte jag av en slump. Jag skulle ha något att läsa på väg hem från stan, och fick syn på den här. Jag hade nyligen sett en reklamtrailer för filmen med samma namn som är baserad på boken, med Jennifer Aniston och Owen Wilson i huvudrollerna, och visste inte då att filmen var baserad på en bok. Så när jag såg boken så blev jag lite nyfiken på den och köpte den. Trots att jag är långt ifrån att vara en hundälskare... 

Och jag måste säga att jag blev glatt överraskad av boken! Det är en helt underbar bok, som jag verkligen kan rekommendera till alla, oavsett om man gillar hundar eller inte. 

Det var länge sedan som jag skrattade så mycket till en bok! Och jag har inte gråtit så mycket till en bok sen jag läste "Allt för min syster" av Jodi Picoult. 

Den är rolig, gripande, sorglig, kärleksfull, och tankeväckande. Men också väldigt lättläst och snabbläst. Att det sen är en verklig historia gör ju boken bara ännu bättre. 

Jag säger bara: Läs den! Ni kommer inte att ångra er! 

Och ni som har läst den, skriv gärna en kommentar om vad ni tyckte! Och ni som har sett filmen: hur var den? Nu är jag ju lite sugen på att se den också. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


"Klä in i konst"


Har ni sett all fin utsmyckning på lyktstolpar, träd, papperskorgar, och annat? Folk sitter och stickar konst som dom klär in stan i! Det kom väl för några år sen, och vad jag har hört så kommer det från USA från början.

Är det någon som vet mer om det? Vilka är det som gör det? Varifrån kommer det? Jag har googlat lite på det, men inte hittat så mycket. Men det sitter lappar med en e-mailadress på vissa ställen.

I dag när jag var på promenad här i Farsta, så fotograferade jag alla konstverk som jag hittade här. Har ni fotograferat något? Skriv gärna i så fall. Här kommer i alla fall nitton foton från mig.
         

          

         

         

         


Dagens Dagbok - Söndagen den 5 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost med fika blev det sen, med lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Mörkt, grått, och mulet när jag vaknade. Men vindstilla, och hyfsad temperatur. Så jag hade tänkt att ge mig ut på en promenad vid samma tid som i går, vid niotiden.


Men det började att regna vid niotiden. Så jag satte mig vid datorn en stund istället.


Vid niotiden så vaknade Borzko och han gick då upp. Han genomgick sina morgonbestyr, och åt sen frukost. Sen så stack han iväg till Farstahallen för att träna på gymmet.


Sen vid tiotiden så slutade det att regna. Så då skyndade jag mig ut på en promenad. Jag gick i en och en halv timme runt omkring i Farsta. Det var mulet hela tiden, men inte en endaste regndroppe kom det under min promenad. Det var helt vindstilla och cirka nio plusgrader, och riktigt skönt trots solbristen.


När jag kom hem igen, vid strax före tolv, så började regnet igen, precis när jag kom hem. Så jag hade en himla tur.


Klockan tolv så vaknade Jimmy och han gick då upp. Han åt frukost, och jag åt lunch, och vi tog en fika och en pratstund tillsammans.


(Några fotografier från förmiddagens promenad kommer senare i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Lördagen den 4 april 2009 - Andra Halvan av Kvällen.

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Robinson". Åt och drack en massa gott till gjorde vi också.


Efter att "Robinson" var slut, så satt Borzko och slötittade lite på teve. Och jag satt och läste i min bok: "Marley och jag" av John Grogan.


Dagens Låt - 090404 - Slipknot med "Snuff" - 2008.


Dagens Låt - 090404 - Slipknot med "Snuff" - 2008.

Bra låt!

Dagens Dagbok - Lördagen den 4 april 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen.

När jag kom hem från stan så tog jag med mig datorn och boken och så satte jag mig på den övre balkongen.


Satt lite med datorn, läste lite i boken, fikade, lyssnade på musik, solade ansiktet, och bara satt och njöt så mycket jag kunde.


Vid halvfyratiden så vaknade Borzko och gick upp. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig och tittade på sport på teve. Det var fotboll, Hammarby mot Elfsborg, och det blev 1-1.


Jimmy kom hem från kryssningen vid halvfemtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, packade upp, och sen så åt han, jag, och Borzko middag tillsammans.


Sen vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg igen. Han skulle möta upp med några kompisar, och ut och festa i kväll igen.


Borzko satt och läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet och bloggade en massa inlägg från i går och från i dag.

Tio fotografier från lördagens promenad i stan den 4 april 2009.


(Här har jag skrivit om dagen.)


Dagens Shopping - 090404 - En pocketbok från Åhléns.


Dagens Dagbok - Lördagen den 4 april 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Ingen var hemma mer än jag. Jimmy åkte ju på kryssning i går kväll. Och Borzko gick upp klockan ett i natt, för att jobba.


Vid kvart över nio så gick jag ut på promenad. Strålande sol, klarblå himmel, nästan vindstilla, och hyfsad temperatur redan då.


Jag gick längs tunnelbanan in mot stan. Det var helt fantastiskt skönt att promenera i dag. Att gå där i strålande sol, njuta av alla vårtecken, och så bra musik i lurarna.


Vid Globen så köpte jag mig en dricka och en kaffe på McDonalds som jag drack längs vägen.


Efter lite drygt två timmar och över fjortontusen steg så var jag framme vid Hötorget. Satte mig då en stund på trappan till konserthuset och bara njöt av vädret, solen, och alla fina färger på frukter, grönsaker, blommor, och påskris.


Ett toabesök blev det också. Och ett bokinköp på Åhléns för att ha något att läsa på tunnelbanan hem. Och självklart så blev det också en glass att äta.


Hade tänkt att åka hem direkt från Hötorget. Men det var så skönt ute så jag bestämde mig för att gå en stund till.


Jag gick ner mot Kungsträdgården, och sen längs kajen bort mot Slussen, och sen så gick jag ända bort till Skanstull.


Från Skanstull sen så tog jag tunnelbanan och åkte hem till Farsta igen. Kom hem vid strax före två.


Det blev över 22.000 steg på dagens promenad! 1,8 mil! Cirka 3 timmars effektiv gång!


Borzko låg och sov när jag kom hem, för han hade ju jobbat i natt och i morse.

(Bilder från dagen kommer i ett separat inlägg.)

Dagens Låt - 090403 - Killers med "Spaceman" - 2008.


Dagens Låt - 090403 - Killers med "Spaceman" - 2008.

Bra låt!

Dagens Shopping - 090403 - Krukor, plastpelargoner, och tulpaner.


Svarta krukor + rosa pelargoner i plast, att ha på vår lilla uteplats.

Fräscha tulpaner är ju ett måste på fredagar.Åtta fotografier från fredagskvällen den 3 april 2009.


Snurran och Monica.

Cathrine och Mita.

Alla paketen.

Snurran, Monica, Sonja, Lena.

Yvonne, Mita, Cathrine.

Cathrin, Lena.

Mina paket.

Innehållet i paketen.

(Följ länken så kan du läsa mitt inlägg om kvällen.)


Dagens Dagbok - Fredagen den 3 april 2009 - Kvällen.

Vid sextiden så kom jag fram till en av mina kollegor. Så småningom så blev vi nio stycken. Fem stycken från vår skola, och fyra stycken från en närliggande skola.


Först så satt vi och pratade i ett par timmar. Åt och drack en massa gott gjorde vi också.


Så småningom sen så satte vi oss på golvet med paketleken. Den beskrev jag förra gången som vi gjorde den. Läs det inlägget här om du vill. Annars så kan du läsa Snurrans beskrivning från i går.


I går så hade vi massor med paket. Och vi skrattade gott när alla tävlade om dom finaste paketen. Jag lyckades till sist få behålla tre stycken paket. Dom innehöll två handdukar, tre paket med påskfjädrar, och två värmeljushållare.


Efter paketleken så satte vi oss återigen i köket, och så spelade vi ett tärningsspel. Pratade, skrattade, åt, och drack gjorde vi förstås också.


Vid elvatiden så skulle tre av kollegerna dra sig hemåt, och då gjorde jag också det. Skjutsade hem en av dom, och sen så åkte jag hem till Farsta.


Borzko låg och sov när jag kom hem, han skulle upp på natten för att jobba.


Jag satt bara en kort stund vid datorn, och sen så gick jag och la mig vid halvtolvtiden.


(Bilder från kvällen kommer i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Fredagen den 3 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet som vanligt. Eller rättare sagt så kom Jimmy och hämtade mig efter jobbet med min bil. Han hade även kört mig till jobbet på morgonen. För han hade jobb den här dagen, och behövde komma hem så fort som möjligt eftersom han skulle bort på kvällen.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så packade han ner lite grejer. Och sen så gick vi båda två till Centrum. Jimmy gick till tunnelbanan för att åka in till stan och möta upp med några kompisar, och sen så skulle han så småningom vidare mot Viktingterminalen för att åka på kryssning till Åland. Jenny, Jocke, och massor med andra skulle också med.


Jag gick till Centrum för att handla till kvällen. Jag handlade paket till vår lilla presentlek som vi skulle ha. Det blev fyra paket för vardera tjugo kronor stycken. Vi hade kommit överens om att handla så många paket som möjligt för cirka femtio kronor. Men mitt bidrag blev fyra paket för åttio kronor.


Jag var också in på Hemköp och handlade lite matvaror och lite gott att ha med mig att äta och dricka på kvällen.


Sen gick jag hem och höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen vid halvsextiden så åkte jag iväg.

Dagens Dagbok - Fredagen den 3 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt även på veckans sista arbetsdag. Jag var först en stund i skalen och fixade med grönsakerna. Efter det så dukade jag matsalarna. Och sen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.


Vi serverade oxjärpar, kokt potatis, och brunsås. Plus vår salladsbuffé.


En av kollegerna var fortfarande sjuk. Så vi var en personal färre.


Men det mesta flöt på bra ändå. Och ingenting speciellt hände.


Till eftermiddagsfikat så blev vi bjudna på gott fikabröd i dag, av en kollega som har fyllt år.


Och så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

Hej, hej! :-D

I går så blev det inget bloggande alls för mig. Jag jobbade, shoppade, höll på lite hemma, och sen så träffade jag åtta kollegor på kvällen. Och när jag kom hem så var jag så trött så jag gick och la mig.

Nu ska jag ut på en promenad i det underbara vårvädret. Så alla blogginlägg från i går kommer senare i eftermiddag eller i kväll.

Här kan du läsa om kvällen i går, hos Snurran.

Ha en underbar lördag allihopa! Så hörs vi senare!

Kanske att det kommer mobilbloggningar under dagen. Eller så "twittrar" jag. Och mina twitter-inlägg kan ni ju se både här i bloggen, på Facebook, och så klart på Twitter.


Dagens Låt - 090402 - Deathstars med "Death Dies Hard" - 2008.


Dagens Låt - 090402 - Deathstars med "Death Dies Hard" - 2008.


Bra låt!

Dagens Dagbok - Torsdagen den 2 april 2009 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem till Farsta vid halvåttatiden. Borzko hade kommit hem från jobbet vid sjutiden, och hade precis ätit middag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på sport på teve. Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn. Jag höll på och fixade med lite här hemma. Och så småningom så satte jag mig också framför datorn.


Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!! ;-D


Tio fotografier från eftermiddagen, torsdagen den 2 april 2009.


Underbart vårväder i dag också. Det här fina trädet såg vi när vi promenerade ner till Tumba Centrum i dag.

Jenny äter glass när vi fikar i Centrum.

Och Jimmy äter en ost- och skinkbaguette.

Påskpyntat i Tumba Centrum.

Fika efter middagen.

Jocke håller på att försöka att sluta att snusa. Så nu har han gått över till
"en snuslik premiumprodukt framställd av en blandning av tesorter".

Och jag testade en "snus". Och jag såg så larvig ut så Jenny var tvungen att fotografera mig! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 2 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Han hade i dag också varit ledig på grund av arbetsbrist.


Vi stack iväg nästan direkt när jag kom hem, mot Jenny i Tumba.


När vi kom dit så lämnade vi av en väska som Jenny skulle låna av mig, plus några andra smågrejer.


Sen så gick både jag, Jimmy, och Jenny, ut på en promenad. För det var ju även i dag ett underbart vårväder för tredje dagen i rad. Cirka tolv plusgrader, soligt, och bara lite blåsigt.


Vi promenerade ner till Tumba Centrum. Och så gick vi till ett café och satte oss och fikade. Jag tog en kaffe latte med chokladsmak + en glasstrut.


Sen så satt vi där och pratade en stund. Så småningom så kom Jocke dit direkt från jobbet. Då gick vi alla till Ica och handlade lite matvaror.


Och så tog vi alla fyra en promenad hem till Jenny och Jocke.


När vi kom hem dit så hjälptes vi åt vi middag. Och efter middagen så fikade vi.


Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.


(Bilder från eftermiddagen kommer strax i ett separat inlägg.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 2 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag så var jag först i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


Vi serverade pannkakor med sylt i dag. Och vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk även i dag. Och i dag så hade vi ingen vikarie, så vi fick klara oss med en personal mindre.


Men allt flöt på bra ändå i dag, trots personalbristen. Och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 1 april 2009 - Kvällen.

Satt sen vid datorn större delen av kvällen. Bloggade, läste bloggar, läste nyheter, twittrade, och facebookade.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund med honom då.

Dagens Låt - 090401 - Sparzanza med "My World Of Sin" - 2009.


Dagens Låt - 090401 - Sparzanza med "My World Of Sin" - 2009.


Bra låt! :-)

I dag så hade Borzko plockat Tussilago till mig! :-D


Ja, i dag när Borzko kom hem från jobbet, så hade han en liten bukett med tussilago med sig hem till mig! Han vet ju att jag älskar tussilago, så han hade stannat och plockat dom någonstans i närheten av Vingåker! Gulligt va!? ;-DVÅR-promenad för andra dagen i rad! :-D


Hökarängsbadet vid sjön Drevviken.

Man önskar ju verkligen att den här löpsedeln stämmer!

Dagens glass blev även i dag en av GB:s nyheter, en Solero Berry Berry.Jimmy äter på sin Daimstrut på väg hem till mina föräldrar.Dagens Dagbok - Onsdagen den 1 april 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade även i dag varit ledig från jobbet på grund av arbetsbrist.


Jag parkerade bara bilen, och gick in en kort stund, och sen så gick jag även i dag ut på en promenad. Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme i dag också. Även i dag så var det cirka elva grader, ganska så soligt, och ganska så blåsigt. Jätteskönt vårväder alltså.


Sen så gick jag hem och hämtade upp Jimmy, för han skulle hjälpa sin Morfar med en sak.


På vägen hem till mina föräldrar så köpte vi varsin glass i vårsolen. Årets andra glassnyhet från GB blev det för mig, en Solero Berry Berry.


Vi var sen bara hos Mamma och Pappa en kort stund, och Jimmy hjälpte sin Morfar lite med teven, dvd:n, och digitalboxen.


När Jimmy och jag kom hem sen vid fyratiden, så åt vi middag tillsammans. En fika blev det sen, och en pratstund.


Sen så satte vi oss båda två i köket med våra datorer. Och så hjälpte Jimmy mig att fixa Twitter. Så nu kan ni följa mig via Twitter om ni vill. Både på Twitter.com, och här i bloggen, och på Facebook.


När vi var klara så satte sig Jimmy framför datorn på sitt rum. Och jag tog med mig min dator och satte mig inne hos honom.


(Några bilder från promenaden i eftermiddag, kommer i ett separat inlägg senare.)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 1 april 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag började jag som vanligt med att vara i skalen och förbereda grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Vi serverade soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (skivad potatislimpa), och pålägg (skivad ost). Några bleck med couscouspytt från i går hade vi också. Och som alltid också vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag också. Men i dag så hade vi en vikarie som hoppade in på hennes plats, så vi blev fulltaliga ändå.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


RSS 2.0