"Pistvakt"


 

---------  


 

Recension av filmen: ”Pistvakt”. (Genre: Komedi.)


 

---------  


 ”Efter en tragisk händelse i Svartlien så faller allt samman för störstebror Sven Erik, den oförlöste livsnjutaren Jan Erik och deras skyddslösa lillebror Olle. Men när allt ser som mörkast ut så inträffar ett underverk. Hoppet och framtidstron väcks till liv igen, och sagan ser ut att bära på en skimrande fortsättning.
Men utanför de vindpinade knutarna döljer sig ett fruktansvärt hot, som visar sig vara långt mer bestialiskt än någon kunnat ana.
Bröderna Sven Erik, Jan Erik och Olle ställs inför sin hittills största, och kanske sista, prövning. Mer avskurna från omvärlden och polisen Yngve än någonsin tidigare, blir det till en slutlig och våldsam kamp mellan människan och naturen.”
 

(Kopierat från moviebox.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på moviebox.se.


 

---------  


 

Ja, vad ska man säga om den här… Jag tycker att den är ett totalt misslyckande. Jag tyckte att teveserien Pistvakt var jätterolig. Men åt den här filmen skrattade jag inte en enda gång. Den enda behållningen var en rolig dansscen som man redan hade sett i alla trailer, och så en jättesöt bebis som var med i filmen. Nej, jag rekommenderar den verkligen inte. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 1 av 5.


 

---------  

 
 

"Byfånen" - Wallander


 

---------  


 

Recension på filmen: ”Mankells Wallander – Byfånen”. (Genre: Action/Thriller.)


 

---------  


 ”En man med långa flätor och en indianfjäder i håret kliver in på en bank med något som ser ut som en bomb virad runt sin hals. Han kräver att pengar ska sättas in på ett konto, annars spränger han banken och sig själv i luften. Mannen, påstår att hans pappa heter Sitting Bull, är bygdens byfåne och anses vara fullständigt harmlös och tas därför till en början inte på allvar. Men snart inser alla berörda att bomben är verklig - Byfånen menar allvar! Frågan är om han ensam står bakom rånet eller om det finns fler inblandade. Här börjar en lång och komplicerad utredning för Kurt Wallander och hans kollegor.”

 

(Kopierat från ginza.se.)


 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på ginza.se.


 

---------  


 

Wallander-filmer är ju alltid Wallander-filmer. Precis som Beck-filmer alltid är Beck-filmer. Gillar man en så gillar man nog alla. Men jag tycker nog ändå att det här var en av de sämre av de nyare filmerna. Ger nog de flesta av de nyare Wallander-filmer en fyra, men den här får bara tre och en halv. Tycker att det var lite långsökt och konstig handling i den. Och inte var den så spännande heller. ///Bim.


 

---------  


 

Betyg: 3,5 av 5.


 

---------  


 

Ebba von Sydow

Här är en länk till ett inlägg i VeckoRevyn av Chefredaktören Ebba von Sydow . Hon länkar till Jennys Blogg och inlägget från Gotland där hon träffade Ebba.

Inlägget hos Ebba.

Ebbas Blogg.

Inlägget hos Jenny.

Jennys Blogg.


Veckans Vikt - Vecka 31

Veckans Vikt
Vecka 31
31/07

56,0 kg

Veckans Motion - Vecka 30

Veckans Motion
Vecka 30
24/06 - 30/07

Måndag: Promenad, cirka 4,5 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: Cykling, cirka 0,5 tim
Torsdag: ---------
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------

Söndagen den 30 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Jenny var ju fortfarande på Gotland. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta. Han gjorde sina morgonbestyr, och sen så åt vi frukost tillsammans. Vi höll båda på och fixade med allt möjligt här hemma sen. Jag satt en stund vid datorn också.


 

Sen vid strax före tio så stack vi iväg till Farstastrandsbadet. Vi tog bilen eftersom vi ville ha solstolarna med oss. Solade, badade, pratade, läste bok, löste korsord, lyssnade på musik, fikade, m.m. Efter tre timmar i solen så tyckte vi att det fick räcka så då åkte vi hemåt.


 

Åt lite lätt lunch när vi kom hem. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Borzko gick till Centrum och klippte håret. Sen så åkte han iväg med bilen och tankade den och kollade upp den lite. Jag satte mig med datorn en stund på nedre balkongen.


 

Borzko åkte sen iväg igen strax efter fyra. Han skulle gå och se Bajen spela fotboll på Söderstadion. Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi åt middag tillsammans vid femtiden. Efter att han hade duschat så satt han vid datorn. Jag läste lite in min bok, och så fixade jag några filmer i datorn.


 

Vid sextiden så stack Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag höll mig i soffan på nedre balkongen med bortdragen inglasning. Där varvade jag datorn med boken. Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid halvåttatiden. Då blev det teven för honom i ett par timmar. Sen gick han och la sig vid halvtiotiden, för han ska upp redan halvfyra i morgon bitti.


 

Jimmy kom hem igen vid tiotiden. Vi satt en stund vid köksbordet med våra bärbara datorer. Sen så gick vi upp i vardagsrummet för att titta på dvd-film. I dag blev det ännu en Wallander-film: ”Byfånen”. Efter det så gick vi ner till datorerna i köket igen.  

Nu ska vi sitta här en stund. Jag ska lägga in den här dagens dagbok förstås. Sen så ska vi kanske se en film till. Vi ska i alla fall inte gå och lägga oss. Klockan tre ungefär så ska vi ta bilen och köra till Nynäshamn. Båten från Gotland kommer in klockan fyra. Vi ska hämta Jenny och Robin och sen köra hem igen. Förhoppningsvis så blir det väl läggdags vid femtiden. Och sen så sover jag väl till fram emot elvatiden.


 

Kolla Jennys Blogg med hennes sista tre uppdateringar från Gotland i dag.


 

(I dag hade vi en stor jättefin igelkott precis vid vår uteplats.) :-) 


"V for Vendetta"

---------   

Recension på filmen: ”V for Vendetta” . (Genre: Action/Science Fiction/Thriller.)

 

---------  

 
”Vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? Hjälte eller galning? Frihetskämpe eller förtryckare? Vem ärV – och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot denfascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp? Från skaparna av Matrix-trilogin kommer nu V för Vendetta, en fängslande och kompromisslös framtidsvision... Vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? Hjälte eller galning? Frihetskämpe eller förtryckare? Vem ärV – och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot denfascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp?  

Från skaparna av Matrix-trilogin kommer nu V för Vendetta, en fängslande och kompromisslös framtidsvision sombygger på den klassiska serien med samma namn.Natalie Portman spelar Evey, en tjej ur arbetarklassensom är osäker på om hennes hjälte håller på attförvandlas till det monster han själv slåss emot. Hugo Weaving spelar V – en modig, karismatiskfrihetskämpe som är ute efter hämnd på desom vanställt hans ansikte. Stephen Reaspelar detektiven som leder en desperatjakt på V för att stoppa honom innanrevolutionen är ett faktum. Insatserna ökar. Spänningen stiger. Handlingen intensifieras. Vems sida står du på? I V:s värld finns inga gråzoner.” 


(Kopierat från cdon.com)


 

--------- 

 


För bild och övrig information gå till direktlänk på cdon.com.


 

---------  

 


Jag tyckte att det här var en mycket bra film. Jag hade inte läst så mycket om den tidigare. Visste bara att den byggde på en ”seriefigur”. Hade väntat mig något i stil med Batman, Superman och Spiderman. Men jag tycker faktiskt att den här var lite annorlunda. Jag tyckte att den hade mycket mer mening i sig. Man fick mycket associationer till Hitler och andra världskriget. Tyckte att handlingen var mycket bra. Sen var det också häftiga actionscener. Lite kärlek och lite humor fanns också med. En klart sevärd film som jag rekommenderar. ///Bim.

 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.

 

---------  

  

"Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen" av Magnus Sundholm

 

---------  

 

Recension på boken: ”Robbie – En superstjärnas väg från botten till toppen” av Magnus Sundholm. (Genre: Biografi.)


 

---------  


 ”Som "Den fete längst bak" i Take That var han uträknad och hånad. Stämd på miljontals kronor, utblottad, deprimerad och drogberoende. Du kommer att dö om du inte söker hjälp, varnade vännen Elton John. I dag är Robbie Williams världens störste popstjärna och fri från drogerna. Inom loppet av bara tre timmar såldes alla 1,6 miljoner biljetter till hans världsturné 2006.

Magnus Sundholm, reporter på Aftonbladet, har skrivit den första biografin på svenska om Robbie Williams och ger en spännande bild av ett otroligt händelserikt liv - i glamour och misär.Här finns också de bästa bilderna från karriären och bakgrunden till många av succélåtarna.”  


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------  


 

För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.


 

---------  


 

Jag tyckte inte boken var speciellt bra. Jag tyckte att den var lite ”torftigt” skriven. Och det kändes inte som om den hade så mycket att ge. Tror nog att Robbie Williams egen självbiografi i så fall skulle vara mer intressant att läsa. Jag vet inte om den finns på svenska eller om man i så fall måste läsa den på engelska. Men boken var tunn, stor stil, en del bilder, och jag läste ut den på några timmar. Så med tanke på priset (pocket) och tiden så tycker jag ändå att den kan vara värd att läsa. ///Bim.

 

---------  


 

Betyg: 2 av 5.


 

---------  


 

Recensioner.

Nu har jag bestämt hur jag ska göra med mina recensioner. Jag ska göra som en annan bloggare (Anna K) gör. Hon kopierar in handlingen på boken eller filmen från annan hemsida på nätet, och sen skriver hon några korta rader om vad hon själv tyckte.

Lördagen den 29 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba i dag. Jenny är ju fortfarande kvar på Gotland. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också.


 

Vid niotiden sen så gav jag mig iväg ut på en promenad. Gick längs tunnelbanelinjen och hade tänkt mig en promenad in till stan. Till en början så var det soligt och varmt. Men sen kom det fler och fler mörka moln. När jag var ungefär vid Blåsut så började det att dugga. Då vände jag och gick tillbaka. Vid Sandsborg så hoppade jag på tunnelbanan hemåt. Och tur hade jag, precis när jag kom på tunnelbanan så började regnet att vräka ner.


 

Väl framme i Farsta så öste regnet ner och ett riktigt åskväder hade satt igång. Jag gick in på Åhléns och köpte mig ett nytt paraply och sen så gick jag hemåt. Tur att jag hade mina flip-flop på mig, för jag fick vada i pölar på vägen hem. Sen så satt jag en stund och tittade ut och fascinerades av hällregnet, åskan och blixtarna.  

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 17 minuter och 53 sekunder

Antal steg: 8.990

Distans: 7 kilometer och 640 meter

Förbrukade kalorier: 272


 

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Åt lite lätt lunch också. Satt en hel del med datorn också. Gjorde min 100-lista bland annat. Det var jobbigt men roligt att göra den. Uppmanar er alla andra att också göra en!


 

Satt och läste en stund också. ”Robbie – En superstjärnas väg från botten till toppen” av Magnus Sundholm. Läste även ut den boken också. Sen så började jag på en ny: ”Fans” av Fredrik Strage.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden, och Jimmy kom strax efter. Borzko hade kört frukt och grönt i dag också, och fått med sig lite hem. Vi åt middag tillsammans vid halvsextiden. Det blev i dag mat från vår lokala Pizzeria på vår gata. Borzko och Jimmy åt varsin pizza. Jag tog en räksallad. Vitlöksdressing och pizzadegsbröd som tillbehör.  

Efter maten så hamnade Borzko i vardagsrumssoffan och tittade på sport på teve. Jimmy satt i sitt rum framför datorn. Jag satt i kökssoffan och varvade datorn med boken.


 

Sen vid halvåttatiden så tittade vi på dvd-film tillsammans. I kväll blev det. ”V for Vendetta”. Den var riktigt bra. Sen vid tiotiden så satte sig jag och Jimmy i köket med våra bärbara datorer. Lyssnade på musik och höll på med allt möjligt i datorerna. Borzko satt kvar i vardagsrummet och tittade på teve.


 

Satt sen länge och chattade med en före detta jobbarkompis och vän som jag inte har träffat eller pratat med på flera år. Hon hittade min blogg när hon satt och surfade runt och sen så addade hon mig på msn. Jättekul!


 

---------  


 

Och kolla in Jennys Blogg även i dag. Två uppdateringar har hon gjort.


 

---------   


Recensioner.

Nu har jag gjort en ny kategori i min blogg som heter ”Recensioner”. Jag har fått lite påtryckningar från flera olika håll att jag borde skriva recensioner. Jag har ju i och för sig en hel del att recensera… Hittills under sommarlovet så har jag läst 28 böcker, sett 21 filmer hemma, 5 filmer på bio, och sett 3 konserter. Sen finns det ju annat man också kan recensera, till exempel teveprogram, restauranger, badplatser, affärer, m.m.

 

Men jag får väl se. Jag har aldrig skrivit recensioner förut. Tycker att det är svårt att förklara och beskriva vad jag tycker ibland. Så jag lovar ingenting. Jag ska i alla fall försöka. Jag tror inte att jag recenserar det jag har läst och sett hittills i sommar, utan jag tror att jag börjar från och med nu. Om jag inte tycker att det känns kul, och tar tag i lite gamla grejer också. Vi får se.

100-Lista!

Jaha, nu har då turen kommit till mig att skriva en 100-Lista. Jag har läst så många nu i bloggar de senaste veckorna. Kommer inte ihåg alla jag har läst hos, men här är några av dem: ”Deckarmamma” (Camilla Läckberg, en av mina favoritförfattare och favoritbloggare), ”Silverfisken”, och ”Åsiktstorpeden”. Och här kommer då min 100-Lista:


 

1. Jag ljuger aldrig och är alltid ärlig (nästan).

2. Jag fick pris på biblioteket där jag bodde när jag var 13 år för att jag var den flitigaste låntagaren på barn- och ungdomssidan.

3. Jag har sju stycken tatueringar.

4. Jag är flygrädd.

5. Jag har inte druckit någon alkohol på ett par år nu.

6. Jag tycker att det godaste som finns är chips.

7. Jag har två piercingar.

8. Jag har bott på sju ställen: Örby, Kristineberg, Örby, Solberga, Rågsved, Hagsätra, Farsta.

9. Jag gick ut nionde klass med 2,5 i snitt.

10. Jag tycker matlagning och allt hushållsarbete är tråkigt.

11. Jag har aldrig gått gymnasiet.

12. Jag är mörkrädd.

13. Jag är dator- och Internetberoende.

14. Jag har vägt tjugo kilo mer än vad jag gör nu, och får hela tiden kämpa för att inte gå upp i vikt igen.

15. Jag kan ibland ha tendenser till ätstörningar.

16. Jag älskar att promenera.

17. Jag är mobilberoende.

18. Jag är blyg och lite socialt handikappad.

19. Jag älskar Fun Light.

20. Jag har världens bästa ungar som jag är oerhört stolt och glad över.

21. Jag är beroende av Lypsyl.

22. Jag älskar att lyssna på musik.

23. Jag jobbar som mattant, men helst skulle jag vilja jobba på kontor.

24. Jag älskar sol och värme.

25. Jag spelade gitarr under flera år i min barndom.

26. Jag pratar mycket när det är några få, men är helt tyst om det är fler än ungefär 5-6 stycken.

27. Jag älskar att läsa böcker.

28. Jag gillar all form av spel, sällskapsspel, datorspel, tevespel, kortspel, m.m.

29. Jag tycker fortfarande att det är roligt att köra bil.

30. Jag är lat och skulle helst inte vilja jobba.

31. Jag är flitig och duktig när jag väl jobbar.

32. Jag är inte speciellt förtjust i djur, faktiskt inte heller i andras barn.

33. Jag är allergisk mot katter och hasselnötter.

34. Jag är intresserad av fotografering.

35. Jag älskar skräckfilmer.

35. Jag rökte ett paket om dagen från jag var 14 år till jag var 26 år.

36. Jag tycker om all mat och kan äta allting.

37. Jag gillar verkligen att blogga och att läsa bloggar.

38. Jag har inte så många vänner.

39. Jag har problem med lederna i mina stortår.

40. Jag ser dåligt på både nära och på långt håll.

41. Jag är väldigt nyfiken.

42. Jag har aldrig varit otrogen.

43. Jag tycker att den snyggaste mannen i världen är Jon Bon Jovi.

44. Jag älskar hårdrock.

45. Jag är ganska så barnslig av mig.

46. Jag sover alltid sex timmar per natt.

47. Jag älskar caffe latte och alla sorters kaffe.

48. Jag är rädd för larver och tvestjärtar.

49. Jag är feminist.

50. Jag inser nu när jag har kommit till hälften att det här var svårare än jag trodde…

51. Jag har aldrig röstat på något borgerligt parti.

52. Jag gillar att lösa korsord.

53. Jag broderade jättemycket korsstygnsbroderier förut.

54. Jag älskar att gå på konserter.

55. Jag är fåfäng.

56. Jag har haft fem olika sorters jobb: kontorsarbete, postsortering, affärsbiträde, personlig assistent, mattant.

57. Jag är agnostiker.

58. Jag tycker de bästa filmerna som finns är ”Sagan om Ringen”-trilogin.

59. Jag har nästan bara svarta kläder (utom jeans).

60. Jag är lite prylgalen.

61. Jag tycker om att se film.

62. Jag tittar nästan aldrig på teve.

63. Jag älskar att shoppa.

64. Jag vill helst av allt vara med mina barn.

65. Jag älskar att bo här där vi bor nu.

66. Jag har varit tillsammans med min man i över 21 år.

67. Jag tycker att Sveriges roligaste person är Magnus Betnér.

68. Jag tycker om statistik och planering.

69. Jag gillar choklad och smågodis.

70. Jag hatar vintern, snön och kylan.

71. Jag älskar att kramas.

72. Jag älskar våren.

73. Jag bet på naglarna tills jag var 26 år.

74. Jag har bara plastblommor hemma.

75. Jag blir rörd och gråter oerhört lätt.

76. Jag hade min sexdebut när jag var 16 år.

77. Jag har en storasyster som är fyra år äldre än jag.

78. Jag är ganska pedantisk av mig.

79. Jag avskyr dansbandsmusik, country, Elvis, 50-talsrock, opera, operett, klassisk musik.

80. Jag älskar hårdrock, rock, pop, svenskt, rap, hip-hop, visor, techno, disco.

81. Jag har alla Stephen Kings böcker, cirka 50 stycken.

82. Jag avskyr sport på teve.

83. Jag har åkt ambulans en gång.

84. Jag har bra föräldrar och har haft en bra barndom och uppväxt.

85. Jag har sex ringar, två halsband, en fotlänk, ett armband, och sex örhängen i silver på mig.

86. Jag har slutat med linser och övergått till glasögon.

87. Jag har alltid svart nagellack på tånaglarna på sommaren.

88. Jag har inga komplex, utan har lärt mig att acceptera min kropp.

89. Jag har upptäckt att jag ibland är väldigt fördomsfull.

90. Jag älskar Allsång på Skansen.

91. Jag älskar att sjunga karaoke hemma.

92. Jag bleker håret och klipper mig var sjätte vecka.

93. Jag har blivit rånad i Barcelona när jag sov på stranden när jag tågluffade.

94. Jag tyckte att det gjorde ofattbart ont att föda barn, men det var värt besväret.

95. Jag använder mascara och kajal varje dag.

96. Jag har aldrig varit utanför Europa.

97. Jag tycker att jag har varit och är en bra mamma till mina barn.

98. Jag vill nog alltid bo i Sverige tror jag, trots vädret.

99. Jag önskar mest av allt att mina barn ska vara lyckliga och att det ska gå bra för dem i livet.

100. Jag är glad nu att jag kom ända hit till nummer hundra. Det var mycket svårare än jag trodde, och det tog mycket längre tid än jag trodde, men det var ändå ganska så kul att sitta och tänka ut saker att skriva. Många saker som man kommer på är ju alldeles för privata att skriva. Nu uppmanar jag er alla att skriva egna 100-listor!

  

UPPDATERAD!

I kommentarerna så finns det fler länkar till andra 100-listor! Och jag lägger dit fler så fort jag hittar dem! ;-)


Fredagen den 28 juli 2006

I dag larmade mobilen klockan halvsju. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och också åkt iväg för att jobba. Jenny är ju fortfarande på Gotland. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också. Däremot så åt jag ingen frukost. Jag hade bestämt med Jimmy att jag skulle komma och hälsa på honom på jobbet och äta frukost där.


 

(McDonalds i Västberga.)  

Vid åttatiden så tog jag bilen och så åkte jag i väg till McDonalds i Västberga där Jimmy jobbar. Han håller ju på att lära sig till Skiftledare nu. I dag jobbade han som skiftledare, så på morgonen satt han ute i restaurangen och planerade sitt skift. Så jag köpte mig en McFullkorn och en Caffe Latte och satte mig vid honom. De har nyligen byggt om hela restaurangen, jättefin har den blivit. Satt ungefär en halvtimme där, och sen åkte jag hem igen.


 

(Jimmy på jobbet.)  

När jag kom hem så blev det en stund vid datorn. Läste lite nyheter bland annat. Sen så satte jag igång med att städa i min garderob. Det är någonting som har behövts länge, men det är ju så tråkigt, så det har inte blivit av. Men nu tog jag tag i det. Det var inte så mycket jag rensade bort, bara en kasse full ungefär, men däremot så organiserade jag om allting. Nu kan jag hitta det jag vill ha! Jättebra blev det!


 

(Min garderob.)  

Sen blev det lite lätt lunch, och så en liten stund vid datorn. Efter det så blev det en promenad. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Varmt och skönt väder. Lite sol och moln om vartannat. Gick en sväng förbi Centrum också. Handlade ingenting i dag. Jo, dagens glass förstås! Och som nästan alltid blev det en Solero.


 

(Bilden nedanför är speciellt till dig, Snurran! Jag vet ju att du har bott på Filipstadsbacken, men jag vet inte på vilket nummer. Det är väldigt sällan som jag promenerar åt det hållet. Jag tror att jag bara har gjort det en enda gång förut på de tio månaderna som jag har bott här. Men i dag gick jag på din gamla gata och också lite runt omkring i Larsboda, även lite i företagsområdet.)  

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 1 minut och 48 sekunder

Antal steg: 6.900

Distans: 5 kilometer och 860 meter

Förbrukade kalorier: 209 


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Efter det så blev det soffan på nedre balkongen, och så läste jag ut den jättebraiga  kriminalromanen: ”Män som hatar kvinnor” av Stieg Larsson. Jag kan verkligen rekommendera den, och jag ser fram emot bok nummer två i serien. Jag har beställt den från cdon.com.


 

Satt lite vid datorn också. Bland annat så beställde jag böcker igen. Den här gången bara tre stycken böcker. Nu väntar jag på två bokpaket: ett med fjorton stycken böcker i, och ett med tre stycken böcker i.


 

Strax före fem kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och bytte om, och sen så åkte vi direkt iväg, för vi hade köpt biljetter till premiärfilmen ”Superman Returns”. Heron City i Kungens Kurva åkte vi till. Först hämtade vi ut biljetterna. Sen så åt vi en snabb middag på McDonalds. Jag åt en couscoussallad med tillbehör. Och sen så såg vi då filmen.


 

Den var lite drygt två och en halv timmar lång. Bra tycker jag som gillar långa filmer. Och bra var själva filmen! I alla fall om man gillar den typen av ”övernaturliga sagofilmer”. Och det gör ju både Jimmy och jag. Så vi var jättenöjda med filmen.


 

Vid niotiden var vi hemma. Borzko hade kommit hem från jobbet vid halvsextiden. Dusch, middag och sen tevetittande blev hans kväll. Sen så gick han och la sig vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti och jobba extra i morgon.


 

Jimmy satt vid datorn på sitt rum. Jag satt med datorn i kökssoffan. Lite kvällsgodis blev det också: jordgubbar och hallon. Borzko hade kört frukt & grönt i dag och fått med sig lite hem.  

Och Jenny är fortfarande kvar på Gotland. Två blogginlägg i dag också. Titta och läs gärna! 


Torsdagen den 27 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Jenny är ju fortfarande på Gotland. Borzko hade gått upp klockan fyra för att åka och jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex för att åka och jobba. Jag gick upp klockan sju, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost: gröt och fika. Satt vid datorn en liten stund och läste Aftonbladet och Expressen. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma också.


 

Vid kvart över nio så tog jag bilen och åkte iväg. Åkte till Hudmottagningen i Björkhagens Läkarhus. Hade fått remiss till en hudspecialist av min husläkare. Jag skulle kolla upp en hel del grejer på kroppen. Han kollade allt, ingenting var någonting farligt. Men jag hade ett par saker som han ville kolla upp igen, och kanske skära bort, fast inte nu mitt i sommaren. Jag fick en tid i början på november till honom igen.


 

Kom hem vid halvelvatiden igen. Packade ner badgrejer och lite lätt lunch och sen så gav jag mig i väg bort till Farstastrandsbadet. Jag tog bilen i dag för jag ville ha min solstol med. Sen så var jag där i lite drygt två timmar. Samma sysselsättning som alltid: solade, badade, läste, löste korsord, lyssnade på musik, fikade, åt lite lätt lunch, tittade på folk, och bara njöt för fullt av solen och värmen.


 

(Farstastrandsbadet.)  

Vid ettiden så åkte jag hemåt igen. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma igen. Sen så gick jag en sväng till Centrum. Först var jag på Clas Olsson och köpte lite smågrejer. Sen var jag på HemKöp och köpte lite matvaror. Och slutligen så var jag på Torget och köpte dagens frukt och bär.


 

(Musik i Centrum i dag.)  

(Torgförsäljningen.)  

(Bigarråer, vindruvor, hallon.)  

Väl hemma igen så höll jag återigen och fixade med lite allt möjligt. Sen så la jag mig i soffan på nedre balkongen och läste i min mycket bra kriminalroman: ”Män som hatar kvinnor” av Stieg Larsson. Samtidigt med läsningen så höll jag på och brände några filmer i datorn.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden i dag. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen efter middagen så blev det soffan på nedre balkongen igen. Varvade läsning i boken med allt möjligt i datorn. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag och dusch blev det för honom då förstås.


 

Sen vid niotiden så tittade vi på en dvd-film: ”Firewall” med Harrison Ford. Den var spännande och bra. Efter filmen så slötittade vi lite på teve samtidigt som jag satt med datorn. Borzko la sig redan vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra. Jimmy gick och la sig vid halvtolvtiden, för han ska upp vid halvsextiden. För mig blev det kökssoffan resten av kvällen, och till sällskap datorn och boken.


 

---------  


 

Och som vanligt så vill jag påminna er om att titta in i Jennys Blogg. Hon mobilbloggar ju från Gotland. Två foton i måndags, tre i tisdags, två i går, och hittills två i dag, har hon bloggat.


 

---------  Onsdagen den 26 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba. Jenny är ju på Gotland. Jimmy skulle sova lite längre i dag.


 

Vid halvniotiden så tog jag cykeln och gav mig iväg. Först så cyklade jag en liten sväng runt Farsta i cirka en halvtimme, och sen så cyklade jag till Farstastrandsbadet. Låg där och solade i en timme och sen så cyklade jag hem igen.


 

Cykeldatorn visade:

Tid: 27 minuter och 33 sekunder

Distans dagens tur: 6 kilometer och 973 meter

Distans sammanlagt: 9 mil, 1 kilometer och 238 meter

Medelhastighet: 15.2 kilometer i timmen


 

När jag kom hem igen, vid strax efter tio, så hade Jimmy vaknat och gått upp. Han åt frukost och duschade. Sen så blev det veckostädning för oss bägge. Det är ju ungefär samma saker som vi gör varenda vecka. I dag blev det: byte och tvätt av handdukar, dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toalett och badrum, sopande av asfaltsgången, torkande av utemöbler, skurande av uteplatsen, m.m.


 

När vi var klara så blev det en liten lätt lunch och en fika. Sen så åkte vi iväg med bilen för lite shopping. Först så åkte vi till Bea i Svedmyra. Där köpte jag två nya matlådor till Borzko att ha i lastbilen. Köpte även lite andra smågrejer. Sen så åkte vi till Lidl i Fagersjö. Där köpte vi två plattor med cider. Det är en sort som Jenny tycker om, och de sålde den jättebilligt.  

Sen så åkte vi till OKQ8 och tankade Jimmys bil. Efter det så åkte vi till Willys i Länna. I dag blev det inte så mycket handlat där, bara cirka 600:- kronor gick det på i dag. Efter det så åkte vi hem igen.


 

Satte oss sen på uteplatsen i skuggan under parasollet. Vi tog ut båda våra bärbara datorer och satt och höll på med allt möjligt i dem. Vid femtiden sen så åt vi middag tillsammans. Och vi åt på uteplatsen förstås. Jag åt en pastasallad som jag hade köpt på Willys, och Jimmy åt en pizza från pizzerian Lilla Bas.


 

Efter middagen så flyttade vi in på nedre balkongen med våra datorer. Sen vid halvsjutiden så stack Jimmy iväg med sin bil. Han åkte till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag bytte ut datorn mot en ny pocketbok: kriminalromanen ”Män som hatar kvinnor” av Stieg Larsson.  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. För honom blev det middag förstås och sen en dusch. En pratstund hann vi med också. Och sen tittade han på lite sport på teve innan han gick till sängs vid tiotiden, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti.


 

Jag varvade datorn med boken resten av kvällen. Först på balkongen, och så småningom så flyttade jag in till kökssoffan.


 

Nu börjar det verkligen blir mörkt ute om kvällarna… Det här kortet är taget strax efter elva, vid vår franska balkong i vardagsrummet.  

---------  

 

Och glöm inte bort Jennys mobil-bloggande från Gotland! Två uppdateringar har hon gjort i dag.

 

---------   


Tisdagen den 25 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jimmy och Borzko hade gått upp redan klockan fem. Borzko skulle jobba. Jimmy var ledig från sitt jobb i dag, och åkte med Borzko i lastbilen. Jenny är ju på Gotland. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn blev det också.


 

Vid niotiden sen så gav jag mig iväg. Det blev till Farstastrandsbadet som vanligt. I dag tog jag för en gångs skull bilen, för jag ville ha en solstol med mig. Var där i cirka tre timmar, och de blev de vanliga sysslorna: solade, badade, läste bok, löste korsord, lyssnade på musik, fikade. När jag kom hem så åt jag lite lätt lunch.


 

Sen så gick jag till Centrum. Gick runt och tittade på lite allt möjligt först. Sen så gick jag till HemKöp och handlade lite matvaror. Och sen till torget där jag handlade dagens frukt och bär: hallon, jordgubbar, bigarråer och vindruvor.  

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Bland annat så gjorde jag månadens tråkigaste: betalade räkningarna. Och så gjorde jag något roligare: beställde böcker från CDON.COM. Jag skulle ju inte köpa fler böcker… Men, men, nu blev det hela 14 stycken böcker för sammanlagt knappt 1.400:- Det var blandat: inbundna, häftade, pocket, ordinariepris, rea. Men ett snittpris på knappt 100:- per bok är ju bra.


 

Middag åt jag i min ensamhet vid fyratiden. Tycker det är rätt mysigt att äta själv någon gång ibland. Då läser jag medan jag äter. Antingen i en bok, eller i min bärbara dator. Sen så blev det slappande i soffan på nedre balkongen. Varvade bloggläsning och nyhetsläsning i datorn med pocketboken: ”Mazettis nya blandning” av Katarina Mazetti, som jag också läste ut.


 

Klockan åtta så gick jag in och upp i vardagsrummet. Jag missar ju aldrig ”Allsång på Skansen” om jag är hemma. Två bra artister var ju med i kväll också: Orup och Eric Gadd.  

Vid kvart i nio så kom Borzko och Jimmy hem. De åt middag och sen så duschade de. Vid tiotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev en ännu en Wallander-film: ”Afrikanen”. Den var, precis som de flesta Wallander-filmer, bra. Efter det så blev det datorn resten av kvällen.


 

---------  


 

De här ljuslyktorna köpte jag i söndags på Åhléns. Sen har vi ställt dem i marschallhållarna. Det ser riktigt fint ut när vi tänder värmeljus i dem på kvällen.  

---------  


 

Och glöm inte bort att Jenny mobilbloggar från Norderstrands Camping precis utanför Visby på Gotland. Två uppdateringar i går gjorde hon, och tre uppdateringar i dag hittills.


 

---------  Veckans Vikt - Vecka 30

Veckans Vikt
Vecka 30
24/07

56,0 kg

Veckans Motion - Vecka 29

Veckans Motion
Vecka 29
17/06 - 23/07

Måndag: Promenad, cirka 0,5 tim + Promenad, cirka 3,5 tim
Tisdag: Promenad, cirka 0,5 tim
Onsdag: Promenad, cirka 0,5 tim
Torsdag:  Promenad, cirka 0,5 tim
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 4,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim + Cykling, cirka 0,5 tim

Måndagen den 24 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Ensam hemma på morgonen. Jenny åkte till Gotland klockan fem i morse. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och också åkt iväg för att jobba. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost.


 

Dagens Outfit.  

Vid kvart i nio så gav jag mig iväg ner till Centrum. Där tog jag tunnelbanan och åkte till T-Centralen. Jag hade stämt träff med två av mina jobbarkompisar, Snurran och Monica, klockan halvtio vid Klarabergsviadukten. Vi skulle ta en långpromenad i stan, precis som vi gjorde förra måndagen. Då gick vi ju Djurgården runt, och sen mot Söder.


 

Utsikt mot Karlbergs Slott.  

Nu gick vi istället Kungsholmen runt. Riktigt varm och skön dag var det, men lite moln ibland. Gick längs vattnet större delen av Kungsholmen. När vi kom in till City igen så gick vi in på HemKöp på Åhléns City. Där köpte vi varsin färdig sallad plus dricka. Sen så gick vi och satte oss i Kungsträdgården och åt lunch.


 

Snurran och Monica i Kungsträdgården.  

Sen så promenerade vi vidare mot Söder. När vi kom fram till Södra Station så tog Snurran och Monica pendeltåget hem mot Tullinge respektive Huddinge. Själv så hade jag ingen lust att åka hem riktigt än. Jag gick mot Skanstull. Köpte en yoghurtglass på 7-Eleven på vägen.


 

Gick sen och tittade på var gymnasieskolan ligger som Jenny ska gå i i höst. Jensen gymnasium Södra heter skolan och ligger på Katarina Bangatan nära Hammarbykanalen. Gick runt och tittade lite på omgivningarna där. Sen gick jag tillbaka mot Skanstull igen. Var inne en snabbis på Åhléns Söder och i Ringens KöpCentrum. Sen så  tog jag tunnelbanan hem till Farsta.


 

Jensen gymnasium Södra. 

          

Kom hem vid kvart över tre. Då hade jag varit borta i cirka 6,5 timmar. Av den tiden så hade jag gått i cirka 4,5 timmar. Nästan 2,5 mil blev det i dag.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 4 timmar, 36 minuter och 4 sekunder

Antal steg: 28.337

Distans: 2 mil, 4 kilometer och 80 meter

Förbrukade kalorier: 858


 

En mycket trevlig dag var det med Snurran och Monica. Härligt att promenera i ett ljuvligt sommar-Stockholm och med trevligt sällskap. Det var andra gången i sommar. Vi får väl se om det blir en tredje gång också.


 

Väl hemma så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Satte mig en stund vid datorn också. Läste lite i boken också. Sen kom Jimmy hem från jobbet vid femtiden. Då åt han och jag middag tillsammans.


 

Efter middagen satte sig Jimmy framför datorn. Jag intog soffan på nedre balkongen. Läste först ut boken: ”Jag dödade mitt barn” en dokumentär berättelse av Dr Carl Burak & Michele G Remington. Sen så satt jag med datorn. Jimmy kom så småningom också ut till balkongen med sin bärbara dator. Vi satt och kollade en hel del på mobiler. Och han beställde sig en ny mobil på Internet.


 

Jimmy ute på balkongen.  

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han duschade och sen så åt han middag. Och efter det så blev det vardagsrumssoffan och teven för honom resten av kvällen. Vid niotiden så gick jag och Jimmy in från balkongen och upp i vardagsrummet. Jimmy och Borzko tittade på CSI Miami. Jag satt med datorn i knäet och läste bloggar och nyheter istället.


 

Vid tiotiden så gick Borzko och la sig. Jimmy och jag tittade på ”Jackass” och ”Viva La Bam” på MTV. Sen vid elvatiden så gick Jimmy och la sig. Han var trött efter fyra arbetsdagar då han har gått upp tidigt. Och i morgon ska han gå upp halvfem för att åka lastbil med Borzko. Jag flyttade ner till kökssoffan. Nu ska jag blogga klart, sen ska jag nog ta fram någon ny pocketbok läsa den i ett par timmar.


 

---------  


 

Jennys båtresa till Gotland gick bra. Nu är de på campingplatsen Norderstrands Camping. Det är hon, hennes pojkvän Robin, plus ett tiotal kompisar till honom. Glöm inte bort att kolla in Jennys Blogg, för hon kommer att mobil-blogga från veckan på Gotland. Två uppdateringar har hon redan gjort.  


 

---------  Söndagen den 23 juli 2006

Mobilen larmade klockan sex i morse. Gick upp för att kolla att inte Jimmy hade försovit sig, eftersom han skulle upp tidigt, och kom hem sent i natt. Men han var vaken och uppe. Han stack iväg vid kvart över sex, han skulle jobba mellan sju och fyra i dag. Hade tänkt lägga mig en stund igen, men jag kände mig pigg, så jag struntade i det. Duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Satt vid datorn en stund och läste lite nyheter också.


 

Strax före åtta så gav jag mig iväg ut på promenad. Gick runt omkring i Farsta på de tomma gatorna. Inte många ute vid åttatiden en söndagsmorgon inte! Var ute i ungefär en timme. Kom hem vid niotiden igen.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 4 minuter och 1 sekund

Antal steg: 7.545

Distans: 6 kilometer och 410 meter

Förbrukade kalorier: 228


 

Jenny sov när jag kom hem. Borzko hade precis åkt i väg. Han hade gått upp åtta, gjort sina morgonbestyr, och sen åkt iväg hem till sin Mamma för att vattna hennes blommor. Efter det så åkte han iväg och fixade lite med bilen.


 

Jag packade min väska med badgrejer och sen så tog jag min cykel och gav mig iväg. Cyklade en liten sväng runt Farsta först, och sen så cyklade jag till Farstastrandsbadet. Sen så låg jag där och solade och läste i min bok. Efter en stund så kom Borzko dit också. Ett enda dopp blev det bara i dag. Vattnet var inte så trevligt i dag, alldeles grönt av alger. Så sen blev det bara dusch istället.


 

Efter jag hade varit där i två timmar så tyckte jag att det räckte för i dag. Borzko stack iväg till Farstahallen precis bredvid för att styrketräna. Jag cyklade en liten omväg och sen hem.


 

Cykeldatorn visade:

Tid: 30 minuter och 48 sekunder

Distans dagens tur: 7 kilometer och 113 meter

Distans sammanlagt: 8 mil, 4 kilometer och 265 meter

Medelhastighet: 13.9 kilometer i timmen


 

Jenny var vaken och uppe när jag kom hem. Jag åt lite lätt lunch. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Så småningom så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Hon köpte lite smågrejer som hon skulle ha med sig till Gotland. Jag köpte mig ett par jeansshorts till. Mina andra som jag köpte på Gina Tricot i våras har jag nästan jämt. Hinner knappt tvätta dem. Nu köpte jag ett par på H&M. Skönt att ha två par.  

Väl hemma igen så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt. Satt lite på nedre balkongen en stund också med datorn och boken. Borzko kom hem från gymmet vid tretiden. Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning.


 

Vid femtiden så gick vi alla fyra iväg ner till Centrum. Vi gick sen till den kinesiska restaurangen ”Kinahörnet”. Där åt vi alla fyra av den kinesiska buffén. Borzko och Jimmy drack öl, Jenny och jag läsk. Efter maten så åt vi friterad banan med glass, och så kaffe till. Jättegott var det, och jättetrevligt att sitta och prata alla fyra så där, på Borzko sista semesterdag, och Jennys sista dag hemma innan hon åker till Gotland.  

På vägen hem så gick vi in på ICA en sväng. När vi kom hem så blev det en datorstund framför varsin dator för mig, Jimmy och Jenny. Borzko satt framför teven. Jag fixade en film som vi sen satte oss tillsammans i vardagsrummet och tittade på. Det blev ännu en Wallander-film: ”Den Svaga Punkten”. Den var bra som de flesta av Wallander-filmerna.


 

Borzko gick sen och la sig vid halvtiotiden. Han ska upp klockan halvfem i morgon bitti för att börja jobba igen. Jenny packade klart sitt sista. Jag och Jimmy satt vid våra datorer. Sen vid strax efter tio så körde jag och Jimmy in Jenny till stan.  

Vi körde henne och all hennes packning till Medborgarplatsen där hennes pojkvän Robin bor. Sen ska de bli hämtade i natt av Robins bror för vidare färd mot Nynäshamn och Gotlandsbåten. Båten går klockan fem i morgon bitti. Och sen kommer hon inte hem förrän måndagen efter.


 

Jag kommer att sakna henne mycket här hemma. Lite orolig kommer jag nog också att vara. Men, men, det hör till när man som jag är en riktig hönsmamma! ;-) Jag hoppas i alla fall att både hon, och Robin, och alla andra som ska med, får en riktig toppenvecka på Gotland!  

Jennys Blogg. 


Lördagen den 22 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag. Gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Men jag hoppade över frukosten i dag, för jag tänkte äta den i stan. Jimmy hade gått upp redan vid halvsex och åkt iväg för att jobba mellan sju och tre. Jenny var inte hemma för hon sov hos Robin. Borzko sov lite längre i dag.


 

(Dagens Outfit.)  

Vid kvart i åtta så gick jag iväg ut på promenad. Gick längs tunnelbanelinjen in mot stan. Gick på den ”vänstra” sidan förbi Globen. Vid kvart över nio så var jag vid Skanstull. Där gick jag in på McDonalds och köpte mig frukost: fullkornsmacka, yoghurt med frukt, och caffe latte. Satt ute och åt och njöt.


 

Sen så gick jag vidare in till Hötorget. Cirka två timmar effektiv gångtid tog det dit. Där mötte jag upp med Borzko som kom in med tunnelbanan. Och så vände jag och vi gick genom stan och hemåt. Den här gången så gick jag på ”andra” sidan förbi Skärmarbrink. Riktigt varmt blev det under promenaden.


 

(Utsikt från Stallbron mellan Gamla Stan och Norrmalm, Stadshuset till vänster, Operahuset till höger.)  

Hem tog det lite längre, då var vi två, mer folk på stan, och det var varmare. Cirka två timmar och en kvart effektiv gångtid. Sammanlagt så gick jag cirka 2,5 mil på 4 timmar och en kvart. Det är nog den längsta promenaden i år.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 4 timmar, 12 minuter och 17 sekunder

Antal steg: 29.942

Distans: 2 mil, 5 kilometer och 450 meter

Förbrukade kalorier: 907


 

Väl hemma så blev det lite lätt lunch. Sen så satte jag mig med en bok ute på uteplatsen. Började att läsa:  ”Mammagrisen” av Lasse Anrell. Jag solade en hel del också. Borzko tog bussen och åkte iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil.


 

Jimmy kom hem vid halvfyratiden. Han bara duschade, bytte kläder, och sen så stack han iväg igen direkt. Han skulle ut till sin chef i Rönninge på grillparty. Alla skiftledare på McDonalds i Västberga skulle dit. Jimmy är ju inte färdig skiftledare än, men de som är under utbildning fick också vara med.


 

Jenny kom hem från Robin vid fyratiden. Då åt hon, jag och Borzko middag tillsammans. Det blev hämtmat från Pizzerian Lilla Bas i dag också. Jag och Jenny delade på en pastasallad med kyckling. Vitlöksdressing och pizzadegsbröd till. Borzko åt en grekisk sallad.


 

Efter maten så satte sig Borzko uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satt i sitt rum vid datorn. Jag satte mig i soffan på nedre balkongen med inglasningen bortdragen. Jag varvade datorn med boken. Läste ut den boken som jag påbörjade på eftermiddagen. Började sen på en ny: ”Jag dödade mitt barn” av Dr Carl Burak & Michele G Remington.


 

Vid halvniotiden sen så tittade jag, Borzko, och Jenny på en dvd-film tillsammans. Det blev en Wallander-film från 2005: ”Steget Efter”. Den var bra. När filmen var slut så flyttade jag ner och ut på balkongen igen. Det är ju så härligt att sitta där om kvällarna. Jag vill ju helst inte vara inne. Varvade datorn med boken igen. Jenny varvade datorn med packning till sin Gotlandsresa.


 

Jennys Blogg.Fredagen den 21 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jenny gick upp vid halvåtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy hade gått upp redan klockan halvsex och sen åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sitt.


 

Vid kvart över åtta så gick Jenny och jag iväg. Jag följde för sista gången med henne på vägen till hennes sommarjobb på Farsta Sjukhem. Jag gick sen vidare på min promenad. I dag blev det inte bara den lilla halvtimmesrundan, utan jag gick en extra sväng så jag var ute i lite drygt en timme. Stegräknaren hade jag glömt hemma i dag. Men några fotografier tog jag med mobilen.


 

Första kortet är taget på ett öde Farstastrandsbadet. Endast Kanadagässen är där…

Andra kortet visar gula näckrosor i sjön Magelungen.

Tredje kortet är Farsta Gård sett från sjösidan.

Fjärde kortet är Farsta Gård från landsidan.


 

     

    

 

Vid halvtiotiden så var jag hemma igen. Då höll jag på fixade med lite allt möjligt här hemma. En stund vid datorn blev det också. Framåt elvatiden sen så gick jag en sväng till Centrum.


 

Först var jag på OnOff och hämtade ut massa kort som jag hade beställt från min digitalkamera. Vi framkallar ju inga fotografier själva längre, vi har allt i datorn, och så lägger jag backup på min externa hårddisk, och så bränner jag skivor med fotografierna på. Mycket bättre, behändigare och billigare. Men jag hade beställt en massa kort till min Mamma och Pappa, och så några stycken till några andra.


 

Sen så var jag på torget och inhandlade frukt och bär. I dag blev det hallon, vindruvor, bigarråer, och jordgubbar.  

Höll återigen att fixa med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Lite lätt lunch blev det också. Började att läsa två nya böcker också. En nerladdad e-bok: ”Om mjölkens symbolvärde”, en bok med krönikor i av Stefan Sundström. Och så en pocketbok: ”Hanteringen av de odöda”, en svensk skräckbok av John Ajvide Lindqvist.


 

Framåt eftermiddagen så försvann molnen och det blev riktigt varmt. Så då satte jag mig på uteplatsen och solade. Borzko åkte iväg en sväng till jobbet. Han skulle vara med på ett möte på eftermiddagen. Jenny slutade klockan tre på jobbet. Då åkte hon direkt in till stan för att möta upp med Robin. De skulle först shoppa, sen äta middag ihop, och sen så skulle hon sova hos honom. Jimmy slutade klockan fyra på jobbet och kom hem vid halvfemtiden.


 

Middag åt vi tre vid femtiden. Det blev hämtmat från Pizzerian Lilla Bas här strax bredvid. Jag åt en pastasallad med räkor, crabfish, ägg, stenbitsrom, m.m. Currydressing till och ett pizzadegsbröd som tillbehör. Mycket gott var det, och mycket mat var det, så mycket mätt blev jag.


 

Efter maten så blev det soffan på nedre balkongen för mig. En härlig och varm kväll var det. Fortsatte att läsa i min pocketbok, och efter ett par timmar så hade jag läst ut den. Borzko hamnade i vardagsrumssoffan och tittade på teve. Jimmy tog bilen och åkte hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


 

Så småningom så flyttade jag in i kökssoffan istället. Och så blev det lilla bärbara datorn i knäet. Lite nyhetsläsning och bloggläsning och sen blev det e-boksläsning. Läste även ut den boken så småningom. Frukt och bär blev kvällsgodiset.

 

---------  

 

Läs gärna min dotter Jennys Blogg. Läs gärna också kommentarerna till hennes blogginlägg den senaste veckan. Hon har skrivit mycket bra blogginlägg, och fått många bra kommentarer.

 

---------  


Torsdagen den 20 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jenny gick upp halvåtta och genomgick sina morgonbestyr. Vid kvart över åtta så gick vi iväg. Vi promenerade bort till Farsta Sjukhem, där gick hon in för att jobba, och jag promenerade vidare på min vanliga lilla morgonrunda i cirka en halvtimme.


 

Hemma igen strax före nio. Borzko hade vaknat och genomgått sina morgonbestyr. Jimmy vaknade vid nio och gjorde sen det samma. Sen så blev det nytta som gällde. Vi tre hjälptes åt med: byte av alla lakan, byte av handdukar, tvätt av lakan, tvätt av handdukar, dammande, putsande av speglar och glasytor, dammsugning, torkning av golv, skurande av toalett och badrum, strykning av tvätt, skurande av uteplatsen, m.m, m.m, m.m. En sväng till Willys i Länna blev det också, och kvittot slutade på strax över ettusen kronor.


 

Sen så rensade jag ut en massa grejer i överskåpen i vårt sovrum. La sen det i flyttlådor och sen ner med det i källaren och upp på de fina hyllorna som Borzko har byggt. Nu är det verkligen jättebra i källaren! Förut så gick det inte ens att gå in. Nu sitter takboxen uppspänd, och alla åtta däcken hänger uppe på väggen. Sen är det massor med hyllor med plats för cirka tjugo flyttkartonger. Fast jag gick ner med en hel del i dag, så finns det ännu plats för flera lådor till på hyllorna. Och sen så finns det ju massor med plats på golvet också.


 

Tråkigt väder hela dagen, så det passade ju bra med all nytta i dag. Grått, molnigt, små regnskurar ibland, cirka tjugo grader. Inte kul alls. Jimmy stack iväg vid tvåtiden när vi var klara. Först åkte han hem en sväng till sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så skulle han vara på jobbet klockan fyra. En av cheferna slutade i dag, så de skulle ha en liten avtackning med personalen.


 

Jag varvade datorn med boken sen ett tag. Läste lite bloggar och nyheter i datorn. Läste ut boken som jag började på i går kväll: ”Smulklubbens skamlösa systrar” av Mian Lodalen. Jenny kom hem från jobbet vid strax efter tre. Hon gjorde sig i ordning och sen så satt hon vid datorn en stund.


 

Vid femtiden sen så åkte jag, Borzko och Jenny iväg. Vi tog bilen, och först så åkte vi till McDonalds i Sköndal, där vi åt middag. Jag åt en couscoussallad med tillbehör. Sen så körde vi vidare in mot stan och sen ut på Djurgården. Parkerade på den stora parkeringen precis utanför Gröna Lund. Nära och bra, men väldigt dyr blev parkeringen.


 

Gick sen mot Skansen. Vi hade ju köpt fyra biljetter för länge sedan till årets Rocktåg med Tomas Ledin, Andreas Johnson, och Jill Johnson. Men Jimmy kunde ju nu inte gå eftersom han skulle på sitt håll på jobbet, så innan vi gick in så sålde vi hans biljett utanför.


 

Vi var där strax efter sex. Bara ståplats var det, och vi tog bra platser en bit bak upp på en upphöjning så vi såg bra. Prick sju så började Andreas Johnson. Han spelade väl i cirka trekvart. Han var faktiskt riktigt bra. Efter honom så var det Jill Johnson. Hon var väl sådär tycker jag. Jag gillar inte riktigt hennes musik. Hon spelade väl också cirka trekvart.


 

Och sen slutligen så kom då Tomas Ledin. Det var nog ungefär femte gången som jag såg honom. Och han var precis som vanligt. Han hade en bra blandning mellan nya och gamla låtar. Trevliga mellansnack hade han också. Härlig allsång blev det förstås. Trodde att det kanske skulle vara sämre, att han hade blivit äldre och tröttare, och att han kanske hade gjort sitt. Men så tyckte jag absolut inte att det var. Han hade samma spelglädje som förut. En klart jättebra konsert var det. Borzko och Jenny tyckte också att det var jättebra.


 

De hade varnat för regn på kvällen, men det slapp vi. Det kom endast några få droppar just när konserten tog slut. Det gick snabbt att komma hem sen med bilen. Vi var hemma vid halvtolvtiden.


 

Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade varit på avtackningen av en jobbarkompis först. Sen hade tio stycken av dem, bland annat Jimmy, åkt iväg på bio. För mig blev det en liten datorstund när jag kom hem innan det blev dags för sängen.


 

Lägger in några fotografier från kvällen. De är tagna med mobilen och en bit ifrån scenen så det är ju inte någon toppenkvalité precis. Kolla gärna in Jennys Blogg också. Hon kanske skriver något och lägger in kort också.        


   

Nu står vi på Skansen och väntar på Tomas Ledin.

DSC00165
Nu står vi på Skansen och väntar på Tomas Ledin.

Onsdagen den 19 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag också. Genomgick sen samma morgonrutiner som alltid, dusch, iordninggörande och sen gröt och fika till frukost. Jenny gick upp halvåtta. Hon genomgick sina morgonrutiner och sen så åt hon frukost. Vid kvart över åtta så gick vi sen iväg. Som jag har gjort alla dagar som Jenny har jobbat hittills, så följde jag henne först till Farsta Sjukhem, och sen så gick jag min lilla runda på ungefär en halvtimme.


 

När jag kom hem så hade Borzko genomgått sina morgonrutiner. Sen så åkte han iväg vid niotiden för att handla på Bauhaus bland annat. Vår borrmaskin gick sönder i går när han jobbade nere i källaren. Så han skulle köpa en ny borrmaskin plus reglar och spånskivor att göra hyllor av till källaren.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden. Han åt frukost, duschade, och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Sen så satt både han och jag vid våra datorer en stund. Fixade lite med nerladdning och bränning av skivor bland annat.


 

När Borzko kom hem från shoppingturen så blev det lite lätt lunch för oss alla tre. Sen så gick Borzko och Jimmy ner i källaren för att fixa med hyllorna. Själv så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Sen så satte jag mig i soffan på nedre balkongen och läste. Så småningom, när solen kom vid halvtvåtiden, så flyttade jag ut på uteplatsen. Fortsatte att läsa, och läste också ut boken som jag började på i går: ”Hon och Han – Sambo i Sumpan” av Annika Sundbaum-Melin och Henrik Kolbjèr. Sen så satt jag och solade ett tag också.


 

Vid halvtretiden så stack Jimmy iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Han skulle äta där och vara där på kvällen. Borzko fortsatte själv med att sätta upp hyllor på väggarna i vårt källarkontor. Jenny kom hem från jobbet vid strax efter tre. Hon satt vid datorn en stund, och sen så duschade hon och gjorde sig i ordning.


 

Vid fyratiden så åt jag, Borzko och Jenny middag. När vi hade ätit klart så stack Jenny iväg med tunnelbanan in till stan för att möta upp med sin kompis Zina och gå och fika med henne. Borzko åkte ännu en sväng till Bauhaus för att köpa flera spånplattor som han gör hyllorna av. Och när han kom hem igen så gick han återigen ner i källaren för att jobba med hyllorna.


 

Själv så satte jag mig på nedre balkongen med bortdragen inglasning. Njöt av eftermiddags- och kvällssolen. Började att läsa ännu en bok: ”Hjälp jag heter Zbigniew” av Zbigniwe Kuklarz, och efter ett par timmar så hade jag även läst ut den boken.


 

Otroligt vad mycket jag har läst den senaste tiden. Sedan sommarlovets början så har jag läst ut tjugo böcker! Det är så härligt att läsa. Tycker nästan synd om dom som inte har upptäckt läsglädjen. Jag har alltid älskat att läsa, ända sen jag var riktigt liten. Har alltid någon bok på gång, men det klart, så här mycket blir det ju självklart inte när jag jobbar.


 

När jag hade läst ut boken så blev det datorn i knäet i stället. Bloggläsning och nyhetsläsning blev det då. Så småningom när solen försvann bakom huset framför så blev det en kylig kväll, så då fick jag dra igen inglasningen.


 

Jenny kom hem från stan vid halvniotiden. Vi tog en kopp thé, en macka, och en pratstund vid tiotiden. Sen så varvade hos sin tid hos datorn och boken. Borzko satt uppe i vardagsrummet och tittade på teve. Jag flyttade in från balkongen och till kökssoffan. Började att läsa ännu en ny bok: ”Smulklubbens Skamlösa Systrar” av Mian Lodalen. Varvade lite med datorn också.


 

Så här ser det ut när jag sitter/ligger i soffan på nedre balkongen. Första bilden ser jag om jag tittar rakt fram. Andra bilden ser jag om jag tittar lite uppåt till vänster. Och tredje bilden ser jag om jag tittar ännu lite mera uppåt och till vänster.


 Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg. 


Tisdagen den 18 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jenny gick upp vid halvåtta och genomgick liknande morgonbestyr. Vid kvart över åtta så gick hon och jag iväg. Jag gick med henne till jobbet på Farsta Sjukhem, och sen så promenerade jag min lilla morgonrunda på ganska så exakt en halvtimme.


 

Kom hem vid kvart i nio igen. Borzko hade vaknat vid åtta och sen gjort sina morgonrutiner. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma efter att jag kom hem, och sen fram till strax före tio. Borzko åkte iväg vid halvtio. Han skulle till Mekonomen, Biltema, och Rusta och handla lite grejer. Jag gick iväg strax före tio ner till Centrum.


 

Först var jag på Apoteket och hämtade ut minipiller. Sen så var jag i Apoteket Shop och köpte alvedon, batscreme, essexlotion, m.m. Efter det så var jag på Åhléns och köpte Date-parfym, mascara, tvättpåsar, handkräm, m.m. Sen gick jag till Bokia där jag köpte fyra stycken pocketböcker. Och slutligen så var jag på HemKöp och handlade lite matvaror.  

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Borzko kom hem igen vid elvatiden. Sen så gick han ner till källaren för att fixa lite där. Han skulle spänna fast takboxen längs en vägg, och även sätta upp grejer att hänga upp vinterdäcken till båda våra bilar på.


 

Vid strax före tolv så åkte Jimmy och jag hem till min Mamma och Pappa i Örby. Där hjälpte Jimmy sin Morfar med den nya kombinerade dvd:n / vhs:n som han hade köpt. Jimmy programmerade in kanalerna och lärde honom hur han ska se på film och spela in. Fikade med glass till, och satt och pratade en stund gjorde vi också.Strax efter ett så körde Jimmy hem mig till Farsta. Sen så åkte han direkt till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett pass mellan två och tio. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem.


 

Sen så satte jag mig på uteplatsen och läste. Läste ut boken som jag började på i går: ”Linas Kvällsbok” av Emma Hamberg. Solen kom fram, och det blev varmt, så jag solade en stund också. Jenny kom sen hem från jobbet vid strax efter tre.


 

Vid fyratiden så åt hon, jag, och Borzko middag. Sen efter middagen så tog Jenny och jag bilen och åkte iväg till JULA i Kungens Kurva, för Jenny hade sett ut ett tält där som hon skulle köpa och ha med sig till Gotland. Vi inhandlade det, och sen så åkte vi hem igen.


 

Jenny stack iväg igen efter en liten stund. Hon skulle till stan och träffa en kompis och gå och fika. Jag la mig i soffan på nedre balkongen. Började på en ny bok, och läste även ut den: ”Jag väljer livet” av Sabine Dardenne.


 

Vid åttatiden så gick jag in och upp i vardagsrummet. ”Allsång på Skansen” är Sommar med stort S för mig, så det missar jag inte gärna. Annars så tittar jag ju ingenting på teve för tillfället. Jo, filmer på dvd, men inte på några teveprogram. Jag vill hellre utnyttja dessa underbara sommarkvällar. Slötitta på teve, det kan jag göra i höst.


 

Så efter Allsången var slut så gick jag återigen ner och ut på balkongen. Satt sen i soffan där med datorn i knäet och njöt av kvällen. Lite kyligt var det, så jag fick dra igen inglasningen efter ett tag, men ändå mysigt att sitta så där nästan ute ändå. Borzko satt kvar uppe framför teven.


 

Jenny kom hem från stan vid halvtiotiden. Sen så satt hon vid datorn. Jag flyttade in från balkongen så småningom, och in till kökssoffan istället. Började sen läsa ännu en bok: ”Hon och Han – Sambo i Sumpan” av Annika Sundbaum-Melin och Henrik Kolbjer.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvelvatiden. Han hade två kompisar med sig, Kristian och Robin.B. Jimmy bytte bara om från arbetskläder och de var här en kort stund, och sen så åkte alla tre iväg igen. De skulle till Hagsätra.


 

Resten av kvällen satt Borzko framför teven. Jenny varvade datorsittande med bokläsande. Och jag gjorde precis som Jenny.


 

Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg. 


Måndagen den 17 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny gick upp vid halvåtta. Hon gjorde också sina morgonbestyr, och sen så åt vi frukost tillsammans. Borzko gick upp vid åtta. Jimmy skulle sova till elva i dag.


 

Vid kvart över åtta så gick Jenny iväg till jobbet, och jag följde med henne på vägen. När jag hade skiljts åt med henne vid Farsta Sjukhem så gick jag en liten runda på cirka en halvtimme. Var hemma igen vid kvart i nio.


 

Stegräknaren var med:

Effektiv gångtid: 27 minuter och 31 sekunder

Antal steg: 3.217

Distans: 2 kilometer och 730 meter

Förbrukade kalorier: 97


 

Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Sen vid strax före tio så gick jag iväg till tunnelbanan. Åkte in till T-centralen och gick sen upp till Klarabergsviadukten där jag hade bestämt träff klockan halvelva med två av mina jobbarkompisar: Snurran och Monica.


 

Vi hade bestämt att vi skulle ses för att promenera och prata. Vi gick från Klarabergsviadukten ut till Djurgården. Sen så promenerade vi runt hela Djurgården. Sen in mot stan igen. Stannade på McDonalds vid Norrmalmstorg och köpte varsin sallad. Satte oss i Berzelii Park och åt maten. Sen fortsatte vi vårt promenerande. Gick genom stan söderut till Medborgarplatsen. Glass och kaffe köpte vi på vägen på 7-Eleven.  

Vi träffades halvelva. Klockan tre skiljdes vi åt vid Medborgarplatsen. Snurran och Monica gick till Södra Station för att ta pendeltåget hem. 4,5 timmar var vi i stan. Av den tiden så var det säkert minst 3,5 timmar i effektiv gångtid. Tyvärr så hade jag ju glömt min stegräknare hemma. Men mer än en timme hade vi inte uppehåll i promenerandet.


 

Jättetrevligt hade vi i alla fall. Härligt promenadväder var det. Och det är alltid lika trevligt att träffa de två av mina jobbarkompisar som jag gillar allra bäst. Vi sa att vi ska försöka göra om det minst en gång till under sommarlovet. Får väl hoppas på att det blir av.


 

Jag tog tunnelbanan in till T-Centralen. Gick till PocketShop och köpte sex stycken pocketböcker för trehundra kronor.  

Tog sen tunnelbanan hem till Farsta. Gick till Torget för att köpa två stycken blommor till mina nya blomhållare. De hade inte riktigt vad jag sökte, men jag köpte två billiga blommor som i alla fall ser bättre ut i hållarna än de två som jag köpte i lördags. Jag satte även i ytterkrukor i hållarna.  

Ingen i familjen var hemma när jag kom hem. Jenny hade jobbat på Farsta Sjukhem. Efter jobbet så hade hon bara varit hemma en kort stund. Sen hade hon åkt iväg hem till Robin för att äta middag hos honom och tillbringa kvällen där. Jimmy hade sovit till elva. Sen hade han åkt iväg till jobbet vid ettiden för att jobba mellan två och tio.


 

Borzko hade åkt iväg till jobbet och lånat en släpkärra. Sen så hade han röjt upp i källaren och åkt iväg med en massa grejer till sopstationen. Han kom hem strax efter att jag kom hem. Vi två åt middag tillsammans vid femtiden. Det blev rester från fredagens, lördagens och söndagens grillmiddagar.


 

Vid sextiden sen så åkte Borzko iväg till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll. Själv så satte jag mig i vardagsrumssoffan med datorn i knäet. Först blev det lite nyhetsläsning, och sen blev det mycket bloggläsning.


 

Vid halvniotiden sen så kom Jenny hem. Jag flyttade ner till kökssoffan istället och satte mig. Började läsa i en av de nya pocketböckerna som jag köpte i dag: ”Linas Kvällsbok” av Emma Hamberg.


 

Jenny satt mest vid datorn. Bland annat så skickade hon in bekräftelse på sitt gymnasieval. Det blev Jensen Gymnasium Södra, Handelsprogrammet, Inriktning Företagande och Försäljning.


 

Borzko kom hem från Bajenmatchen vid halvtiotiden. Sen tittade han på teve. Jimmy kom hem från jobbet vid halvelvatiden. Sen så satt han vid datorn. Jag varvade datorn med boken resten av kvällen.


Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg.Veckans Vikt - Vecka 29

Veckans Vikt
Vecka 29
17/07

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 28

Veckans Motion
Vecka 28
10/06 - 16/07

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 0,5 tim + Cykling, cirka 1,0 tim
Onsdag: Promenad, cirka 0,5 tim + Cykling, cirka 0,5 tim
Torsdag: Promenad, cirka 0,5 tim + Cykling, cirka 0,5 tim
Fredag: Promenad, cirka 0,5 tim + Promenad, cirka 2,5 tim
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Söndagen den 16 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko gick upp klockan åtta. Han gjorde sina morgonbestyr och sen så åt han frukost. Jag satte mig vid datorn en stund när jag var klar. Jenny vaknade och gick upp vid niotiden. Hon gjorde förstås också sig i ordning sig och åt.


 

Borzko stack iväg en sväng vid halvtiotiden. Han åkte först hem till sin Mamma och vattnade hennes blommor. Sen åkte han till OKQ8 och tankade och fixade lite med bilen. Jag höll på med lite allt möjligt här hemma. Sen när han kom tillbaka så gick han, jag och Jenny till Centrum vid elvatiden när de öppnade.


 

Borzko är så dålig på att köpa sig kläder, och nu tyckte Jenny och jag att han definitivt var tvungen att ekipera sig lite! Det blev två par jeans, två kortärmade tröjor, tre par kalsonger, och sex par strumpor till honom. Jenny köpte sig tre par trosor, sovshorts och sovlinne. Jag köpte två behåar och tre par trosor. Och så köpte vi tre par kalsonger till Jimmy.


 

Vid halvettiden så var vi klara och gick hem igen. Vi åt lite lätt lunch alla tre. Jimmy hade nyss vaknat så han satt precis och åt frukost. Sen så gjorde han sig förstås i ordning. Han hade haft det kul på krogen i går kväll och han kom hem halvfem i morse.


 

Sen höll vi alla fyra på med lite allt möjligt här hemma. Jenny satt vid sin dator. Jag satt vid min dator och fixade lite med mina fotografier. Borzko och Jimmy satte upp en hylla i vardagsrummet till en högtalare. Jag satt en stund på uteplatsen och solade också. Läste även ut boken som jag höll på med: ”Kärlek – samlade krönikor” av Mian Lodalen.


 

Vid tretiden så gick vi alla tre till Centrum. Där handlade vi lite prylar: bild- och ljudkabel att ha mellan datorn och teven, jordad förlängningssladd, cykelpump, dvd-skivor, superlim, plus lite andra grejer. Sen så gick vi till HemKöp och köpte matvaror.


 

När vi kom hem igen så hjälptes vi åt att fixa ordning till middagen. Det blev grillning för tredje dagen i dag, men i dag blev det hamburgare, bröd, plus massor med olika tillbehör. Gott blev det, och skönt väder att sitta ute och äta i var det också. Satt en stund och njöt och pratade.  

Hjälptes sen åt att röja upp efter middagen. Borzko och Jenny gick ner en sväng till källaren också och kollade upp lite grejer som hon ska ha med till Gotland i nästa vecka. Jag satt lite igen och höll på med mina fotografier. Beställde papperskopior för att ge till Mamma plus några andra. Jimmy satt också lite vid datorn.


 

Sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum och till HemKöp och köpte chips och godis till kvällen. Vid åttatiden sen så blev det filmkväll igen. Alla vi fyra tittade på två nerladdade dvd-filmer. Först så blev det en Wallander-film: ”Täckmanteln”. Den var bra. Sen så blev det filmen ”United 93” om ett av flygplanen den 11 september 2001. Den var ännu bättre.  

Efter filmerna var slut så blev det datorerna som gällde för mig, Jenny och Jimmy. Borzko satt kvar i vardagsrummet och tittade på teve. 


Lördagen den 15 juli 2006

Mobilen alarmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta. Han duschade också och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans. Jag satt lite vid datorn sen när jag var klar också. Klockan nio så vaknade både Jimmy och Jenny och gick upp. De genomgick sina morgonbestyr, och så åt de frukost förstås.


 

Vid strax före tio så var vi alla fyra klara så då åkte vi iväg. Egentligen hade vi tänkt oss en dag på stranden allihopa, men det var halvmulet, blåsigt och lite småkyligt. Så det blev en shoppingdag istället. Först så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva. Där handlade vi bara en liten hylla som vi ska en högtalare på i vardagsrummet.


 

Sen så åkte vi till Länna. Först var vi på Bauhaus, men där handlade vi ingenting. Sen så var vi på Rusta där vi köpte ”blomhållare” till vår uteplats. De funkar typ som marschallhållare med en blomkrukehållare ovanpå. Man sticker ner pinnen i marken och har en blomma uppepå.


 

Kikade in på Jysk, men där handlade vi ingenting. Nästa anhalt blev EKO. Där köpte vi en hel del smågrejer. Det blev också en fika där i caféet. En café a lait plus en ost-och-skinka-macka blev det för mig.


 

Sen så åkte vi hem och parkerade bilen, och så gick vi ner till Centrum. Först var vi på HemKöp och handlade lite matvaror. Sen så var vi på Torget och handlade två blommor till våra nya blomhållare + frukt och grönsaker.  

(Så här blev det med nya blomhållarna. De hade inte så mycket fina blommor på Torget i dag. De här fick jag billigt, så vi ska ha de tills vidare. I nästa vecka ska jag köpa två lite finare blommor som hänger ner mycket på sidorna, kanske hänglobelia, hängpetunia, hängbegonia, eller liknande.)  

Sen så hjälptes vi åt och fixade med allt möjligt här hemma. Fixade med det vi hade inhandlat, och förberedde sedan till kvällens grillning. Jimmy stack sen iväg vid tretiden. Han skulle först hem till sin kompis Kristian i Hagsätra, sen skulle de träffa andra kompisar och grilla, och sen ännu senare så skulle de gå ut på Krogen.


 

Klockan fyra kom Mamma och Pappa hit, och då åt vi middag. Vi hade grillat hel fläskfilé och två flintastekar. Till det så hade vi potatisgratäng. Och så hade vi förstås en massa tillbehör: rödlökskeso, isbergssallad, vitlöksfraiche, tomat + gurka, basilikafraiche, röd + gul paprika, bearnaisesås, två sorters hårt bröd, smör + ost, m.m. Mamma, Pappa, och Borzko drack rödvin, jag drack Fun Light, och Jenny drack läsk.


 

(En bukett blommor som Mamma och Pappa kom med.) 

 Sen så drack vi förstås kaffe efter maten. Till kaffet åt vi vaniljglass med färska hallon och jordgubbar. När vi hade ätit och fikat färdigt så röjde vi undan, och sedan blev det, som alltid, kortspel. Canasta förstås!  

Jenny var inte med och spelade. Hon satt vid oss ibland, och på sitt rum ibland. Jag och Mamma spelade ihop som vanligt. Men vinsterna blev inte som vanligt i kväll, för nästan alltid brukar hon och jag vinna. I kväll blev det tvärtom. Fyra omgångar spelade vi, de tre första förlorade vi, men den sista vann vi i alla fall. Lite gott att äta och dricka hade vi förstås under kvällen också: öl, läsk, snacks, och godis.  

Vid tolvtiden så gick Mamma och Pappa iväg till Centrum för att ta bussen hem. Borzko och jag röjde undan efter kvällen. Sen blev det en liten datorstund för mig före sängen. 


Fredagen den 14 juli 2006

Mobilen ringde klockan halvsju i morse också. Gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Frukost blev det sen vid halvåttatiden. Jenny och Robin kom upp då och gjorde mig sällskap. Sen så gjorde de också sina morgonbestyr. Borzko gick upp vid åttatiden. Jimmy kom hem vid åttatiden. Det var hans fjärde och sista nattpass för den här gången. Han gick och la sig direkt.


 

Vid kvart över åtta så gick jag, Jenny och Robin iväg. Robin gick till tunnelbanan och åkte hemåt till Medborgarplatsen. Jag följde med Jenny fram till hennes jobb på Farsta Sjukhem och sedan gick jag en liten runda på knappt en halvtimme.


 

Stegräknaren var med:

Effektiv gångtid: 25 minuter och 8 sekunder

Antal steg: 3.032

Distans: 2 kilometer och 570 meter

Förbrukade kalorier: 91


 

Väl hemma igen så väntade jag på att Borzko skulle bli klar. Satt vid datorn en liten stund. Sen vid niotiden så gick vi iväg ut på promenad. Molnigt, lite blåsigt, och arton grader, så det var ju inte precis något strandväder, utan ett bra promenadväder. Vi gick längs tunnelbanan in mot stan.  

Promenaden från Farsta in till T-Centralen tog knappt två timmar. Gick runt lite grann och kollade, och sen så gick vi och fikade. Satte oss på ett utomhusfik precis bredvid Hötorget. För mig blev det en ost- och skinkmacka plus en caffe latte.  

Sen så tog vi tunnelbanan hem till Farsta igen. Gick och handlade lite matvaror på HemKöp och sen köpte vi frukt och grönsaker på Torget. Jag träffade två kollegor från jobbet också på Torget, och det är ju alltid trevligt.   


 

Stegräknaren var med igen:

Effektiv gångtid: 2 timmar 23 minuter och 40 sekunder

Antal steg: 16.810

Distans: 1 mil, 4 kilometer och 280 meter

Förbrukade kalorier: 509


 

Väl hemma igen så satt vi en stund på uteplatsen i solen som då hade kommit fram. Borzko läste tidningen och jag fortsatte i boken som jag började på i går. Jag brände några skivor i datorn också.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid tvåtiden i dag. Han åt lite, duschade och gjorde sig i ordning. Borzko och jag hjälptes åt att förbereda allting till middagen. Jenny stannade kvar lite och fikade efter jobbet, så hon kom hem vid fyratiden.


 

Vid halvfemtiden så åt vi middag. I dag grillade vi oxfilé. Till det så hade vi potatisklyftor, rödlökskeso, istbergssallad, basilikafraiche, tomater + gurka, vitlöksfraiche, röd + gul paprika, och kall bearnaisesås.


 

När vi hade röjt upp efter maten så satte vi oss i köket för att spela poker. Texas Hold ’Em spelade vi, och ett parti blev det. Borzko hade turen att vinna, jag kom tvåa, Jenny trea, och Jimmy fyra.  

Efter det så flyttade vi upp i vardagsrummet, och så blev det filmtittande. Först tittade vi på "Magnus Betner Stand-Up Comedy Live från Norra Brunn" En dvd på 40 minuter som vi såg både i går och i förrgår också. Jimmy ville se den i kväll för han hade inte sett den. Vi andra såg den för tredje gången, men vi skrattade lika mycket i alla fall. Han är så otroligt rolig.  

Sen så blev det tre (!) spelfilmer! Först såg vi en Wallander-film: ”Fotografen”. Den var bra. Sen så såg vi en actionfilm: ”16 Blocks” med Bruce Willis. Och slutligen så såg vi en rysare: ”Final Destination 3”. Den var ganska så bra och läskig. 


Torsdagen den 13 juli 2006

Mobilen ringde halvsju. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning. Jenny gick upp halvåtta, duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans. Borzko gick upp åtta och gjorde sina morgonbestyr. Jimmy kom hem från sitt nattpass strax efter åtta. Han gick sen och la sig för att sova direkt.


 

Jenny gick iväg till jobbet vid kvart över åtta. Jag följde med henne på vägen och sen så gick jag så att promenaden blev ganska så precis en halvtimme. Hemma vid kvart i nio igen. Stegräknaren hade jag glömt hemma.


 

Packade mina badgrejer och pratade lite med Borzko. Han hade lite andra planer för förmiddagen, så jag cyklade iväg till Farstastrandsbadet ensam. Cyklade en liten sväng först så det skulle bli ungefär en halvtimme. Passade på att ta ett fotografi på denna fina Hummer som står parkerad i Sköndal för att visa Jimmy som gillar dessa bilar.  

Sen så var jag på badet i ungefär tre timmar. Solade, badade, fikade, lyssnade på musik, löste korsord, läste ut boken som jag började på i går: ”Ellen Svenssons dagbok” av Cecilia Hagen. Den var ganska så bra.


 

Cykeldatorn visade:

Tid: 35 minuter och tre sekunder

Distans dagens tur: 7 kilometer och 863 meter

Distans sammanlagt: 7 mil, 7 kilometer och 150 meter

Medelhastighet: 13.5 kilometer i timmen


 

Väl hemma igen så blev det veckostädning för mig och Borzko. Jimmy och Jenny slipper hjälpa till med städningen den här veckan och nästa vecka. Jag och Borzko hjälptes åt med: byte och tvätt av handdukar, strykning av tvätt, dammsugning, torkning av golven, putsning av speglar och glasytor, dammande, skurande av toalett och badrum, putsning av inglasningarna på båda balkongerna, sopande av asfaltsgången, skurande av uteplatsen, handlande på HemKöp, förberedande av middagsmat och fruktsallad till kvällen, m.m.


 

Jenny kom hem vid kvart över tre. Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Vi alla fyra åt middag vid strax efter fyra. I dag så åt jag och Borzko inlagd sill på burk med färskpotatis till. Jimmy och Jenny åt fiskbullar i dillsås med färskpotatis till. Grönsaker till förstås också: gul + röd paprika, tomat, och gurka.


 

När vi hade ätit klart så stack Jenny iväg. Hon tog tunnelbanan till Medborgarplatsen för att möta upp med sin pojkvän Robin. Vi tre som var kvar hemma tog det allmänt lugnt. Borzko satt och läste tidningen och löste korsord på uteplatsen. Jag satt och läste en bok på uteplatsen: ”Kärlek – samlade krönikor” av Mian Lodalen. Jimmy satt vid sin dator. Jag och Jimmy hjälptes även åt att bränna några filmer som vi hade laddat ner både på hans och min dator.


 

Vid sjutiden så fikade vi på uteplatsen och så åt vi fruktsallad med vaniljyoghurt. Satt och pratade och njöt av kvällssolen. Sen vid åttatiden så åkte Jimmy iväg för att jobba ännu ett nattpass på McDonalds. Fjärde natten i rad nu mellan 20.00 och 07.00, men också den sista för den här gången. 


 

Borzko satt kvar ute till niotiden, sen gick han in och upp i vardagsrummet för att titta på teve. Jag satt kvar ute på balkongen. Vid halvtiotiden så kom Jenny och Robin hit hem. Då satte vi oss alla fyra i vardagsrummet och tittade på dvd-film. Först tittade vi på komedin: ”She’s the Man”. Den var bra och rolig. Sen så tittade vi på samma dvd som vi såg i går: ”Magnus Betner Stand-Up Comedy Live från Norra Brunn”, för Robin hade inte sett den, och vi andra såg gärna om den. Efter det så blev det en liten datorstund innan sängen. 


Onsdagen den 12 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny gick upp vid halvåttatiden. Hon duschade också och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans. Jag åt det som jag nästan alltid gör: fiberhavregrynsgröt med kanel, socker och minimjölk, och så ett stort glas av min kaffedryck till.


 

Jimmy kom hem från jobbet efter sitt nattpass vid strax efter åtta. Han gick och la sig för att sova direkt då. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost.


 

Jenny gick iväg till sitt jobb vid kvart över åtta. Jag gick med henne eftersom jag ändå ville ut på en liten morgonpromenad. Vi skiljdes åt vid Farsta Sjukhem och sen så gick jag runt en sväng och sen hemåt. Var ute i ganska så exakt en halvtimme. Stegräknaren var inte med på promenaden i dag, för den lånade Jenny med sig till jobbet för att se hur mycket hon går där.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Datorn fick en liten stund också. Borzko och jag satt och pratade lite också. Sen så packade jag mina badgrejer och tog cykeln till Farstastrandsbadet. Borzko följde inte med, han skulle fixa lite med grejer hemma, och sen så skulle han på ett läkarbesök.


 

Jag låg på badet i två timmar ungefär. Gjorde det jag alltid gör på badet: solade, badade, läste, löste korsord, lyssnade på musik, fikade. Cyklade sen en liten omväg när jag skulle hem, så det blev cirka en halvtimmes cykeltur.  

Cykeldatorn visade:

Tid: 25 minuter och 14 sekunder

Distans dagens tur: 5 kilometer och 709 meter

Distans sammanlagt: 6 mil och 9 kilometer och 287 meter

Medelhastighet: 13.6 kilometer i timmen


 

Packade upp grejerna och gick igenom posten när jag kom hem. Sen så gick jag iväg ner till Centrum. Där var jag på Konsum och handlade lite middagsmat. Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så satte jag mig på uteplatsen. Solade lite först och sen så fällde jag upp parasollet och satt och läste min e-bok i skuggan.


 

Vid tretiden så kom Borzko hem. Och vid kvart över tre så kom Jenny hem. Och vid fyratiden så vaknade Jimmy och gick upp. Middag åt vi strax efter fyra. I dag blev det kall färdigmat: grillad rostbiff i tunna skivor, kokt skinka på burk, potatissallad (två sorter: en lätt och en vanlig), plus grönsaker: tomat, gurka, röd + gul paprika.


 

När vi hade ätit klart så stack Jenny iväg. Hon skulle in till stan och fika med en kompis i dag precis som i går. Men i dag var det först hennes före detta pojkvän Viktor som hon skulle träffa. Efter det så skulle hon hälsa på sin nuvarande pojkvän Robin på hans jobb, ett Internetcafé. Och ytterligare efter det så skulle hon träffa två tjejkompisar. Jimmy satte sig vid datorn. Borzko satt och löste korsord en stund, och sen så tittade han på teve.


 

Jag satte mig i soffan på nedre balkongen med inglasningen bortdragen. En härlig kväll i kväll också, fast något svalare än vad man är van vid. Först så läste jag ut e-boken som jag höll på med: ”Nobels Testamente” av Liza Marklund. Sen så blev det bloggläsning och nyhetsläsning i datorn. Laddade också ner två böcker med skämt i, av Hans Lindström: ”Kvinnor” och ”Feminister”. De läste jag också ut. Sen så började jag på ytterligare en bok, fast en pocketbok i papper den här gången: ”Ellen Svenssons Dagbok” av Cecilia Hagen. Läste lite drygt halva i den.


 

Strax före halvelva så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan. När vi kom hem så satte vi oss uppe i vardagsrummet och tittade på en DVD: ”Magnus Betner Stand-Up Comedy Live från Norra Brunn”. Åt lite salta solrosfrön till. Sen blev det datorn resten av kvällen.

 

Och nu har precis halva sommarlovet gått. Trettiofem dagar har förflutit av mina sjuttio lediga dagar. Hittills så är jag väldigt nöjd med mitt sommarlov. Hoppas att den andra halvan blir lika bra som den första.Tisdagen den 11 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jennys mobil larmade klockan sju. Hon gick också upp och gjorde sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans. Jimmy kom hem från sitt nattpass på McDonalds vid strax efter åtta. Han gick direkt och la sig för att sova.


 

Jenny skulle gå iväg till jobbet vid strax efter åtta. Jag skulle ändå ut på en morgonpromenad, så jag gjorde sällskap med henne. Vi skiljdes åt vid Farsta Sjukhem, hon gick in för att jobba och jag promenerade vidare. Gick bara i en halvtimme cirka, så jag var hemma strax efter halvnio igen.


 

Stegräknaren var med:

3.376 steg

2.86 kilometer

102 förbrukade kalorier

0.29.32 effektiv gångtid


 

Borzko hade vaknat och gått upp när jag kom hem. Jag väntade tills han var klar med sina morgonbestyr och frukost. Sen så tog vi en cykeltur tillsammans. Vi cyklade bort till Flatenbadet. Det var lite drygt sju kilometer och tog drygt tjugofem minuter. Gick omkring lite där och tog även en fika. Men det var molnigt och blåsigt så det blev inget bad. Efter en stund så cyklade vi hem igen.  

Cykeldatorn visade:

Tid: 52 minuter och sju sekunder

Distans dagens tur: 1 mil 4 kilometer 591 meter

Distans sammanlagt: 6 mil 3 kilometer 577 meter

Maxhastighet: 33.9 kilometer i timmen

Medelhastighet: 16.8 kilometer i timmen


 

Väl hemma igen så parkerade vi bara cyklarna och sen så gick vi en promenad ner till Centrum. Var på HemKöp och handlade två plastkassar med matvaror. När vi var hemma igen så åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Sen höll vi på och fixade med lite allt möjligt.


 

Borzko åkte iväg sen med Jimmys bil, Nissan. Han skulle till verkstan och Johnne skulle titta på rosten för att se om det är värt att göra något. Han tyckte nog tyvärr inte det. Han tyckte att bilen är för gammal och dålig för att lägga ner så mycket pengar på den som det skulle kosta för att fixa all rost. De pratade även om service på vår Volvo. Ska väl kanske ta och göra service till hösten även om det kostar en del. Men den bilen tyckte han var värd att kosta på.


 

Jag gick till Centrum igen strax efter ett. Jag hade tid i Farsta Läkarhus på Röntgenavdelningen för Mammografi. Jag tycker att jag har känt någonting i mitt högra bröst som inte har varit där förut, så när jag var hos Gynekologen i förra veckan så bad jag om en remiss. Jag gjorde mammografering av båda brösten och även ultraljudsundersökning. Men det var bara en körtel som kanske har ändrat lite på sig. Känns skönt att jag har kollat i alla fall.


 

Gick till torget och köpte frukt och bär med mig hem också. I dag blev det: jordgubbar, vindruvor, bigarråer, och hallon.  

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Sen så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen en stund med datorn. Läste mest nyheter. Borzko gjorde mig sällskap när han kom hem. Han läste nyheterna på papper istället.


 

Vid kvart över tre kom Jenny hem från jobbet. Hon jobbar mellan halvnio och tre. Hon berättade om sin dag, och sen duschade hon. Åt lite mellanmål gjorde hon också, och satt vid datorn en stund. Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning.


 

Sen så åt vi middag tillsammans. Det blev samma mat som i går, för jag gjorde dubbla portioner av pastasalladen i går. Så pastasallad med dressing blev det, och det var lika gott i dag som det var i går.


 

Jenny stack iväg in till stan vid halvfemtiden. Hon skulle möta upp med sin kompis Zina. De skulle äta middag, fika, och prata. Själv så intog jag soffan på nedre balkongen, givetvis med inglasningen bortdragen, och så läste jag i min e-bok: ”Nobels Testamente” av Liza Marklund.


 

Jimmy satt vid sin dator. Borzko läste tidningen och löste korsord. Jag åkte med Jimmy bort till OKQ8 en sväng. Han skulle tanka och kolla olja, vatten, luft och allt sånt. Jag passade på att köpa briketter till grillen när jag ändå var där.


 

Sen så blev det balkongen, soffan, och e-boken igen. Klockan åtta så åkte Jimmy iväg för att jobba ett nattpass mellan nio och sju. Jag satte mig uppe i vardagsrummet tillsammans med Borzko och tittade på ”Allsång på Skansen”.


 

Efter att programmet var slut så gick jag ner till min balkong igen. Jag vill verkligen inte vara inne dessa fina kvällar. Inte lika varmt i kväll kanske, men ändå rätt så skönt. Jag fortsatte att läsa min e-bok.


 

Vid tiotiden så kom Jenny hem. Hon ville se en film, så då tittade hon, jag och Borzko på en dvd-film. Det blev: ”Torsk på Tallinn”. Den var bra tyckte jag, rolig och tragisk. Resten av kvällen så blev det datorn för mig. Jenny satt vid sin dator, och Borzko tittade på teve.Måndagen den 10 juli 2006

Mobilen alarmade klockan halvsju i dag. Gick upp en halvtimme tidigare för att inte krocka med Jenny i badrummet för hon skulle upp tidigt och jobba. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Jennys klocka ringde klockan sju. Hon gick upp vid halvåttatiden. Vi åt frukost tillsammans och sen så duschade hon och gjorde sig i ordning. Borzko gick upp vid åttatiden.


 

I dag började Jenny på sitt sommarjobb. Hon ska jobba sex timmar om dagen i två veckor på Farsta Sjukhem. När hon skulle gå iväg till jobbet så satte det igång ett väldigt åskväder här och det forsade ner regn. Så jag körde henne till jobbet med bilen. Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden.


 

Eftersom regnet fortsatte så beslöt jag mig för att göra lite nytta här hemma under dagen. Jimmy och Borzko stack iväg till gör-det-själv-hallen vid OKQ8 för att lufta Jimmys bromsar bland annat.


 

Jag satte igång med ett jobb som verkligen var välbehövligt. Jag rensade bland alla mina papper och i alla mina pärmar. Det var nog ungefär ett år sedan sist såg det ut som. Slängde massor med papper, sorterade det som blev kvar, så nu har jag verkligen ordning på allt. Det tog ganska så lång tid innan jag blev klar, men det var klart värt besväret.


 

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade lite med stunder vid datorn också. Så småningom så förberedde jag middag också. Jimmy hade inget speciellt för sig så han åkte och hämtade Jenny på jobbet. Satt och pratade en stund när hon kom hem och hon berättade hur hon hade haft det. Och det kan ni förmodligen läsa om i hennes blogg.


 

Middag åt vi vid fyratiden. I dag hade jag gjort pastasallad. Fullkornspasta, rökt skinka, mager hårdost, och ärtor/majs/paprika/saltgurka-blandning hade jag i. Två sorters dressing gjorde jag på viktväktarcremefraiche: vitlök och basilika.


 

Efter middagen så satte jag mig på nedre balkongen med datorn. Jimmy satte sig också där med sin dator. Robin kom hem till Jenny. De bokade båtbiljetterna till Gotland om två veckor. Jag hjälpte dem med betalningen över Internet. De satt en stund också på balkongen och pratade.


 

Sen så satt Borzko, Jenny och Robin i vardagsrummet och slötittade på teve. Jag och Jimmy satt fortfarande på balkongen med våra datorer. Vid åttatiden sen så stack Jimmy iväg. Han skulle jobba ett nattpass på McDonalds mellan 21.00-07.00. Jag satt kvar på balkongen till niotiden.  


 

Vid niotiden så tittade jag, Borzko, Jenny och Robin på en DVD-film. Det blev den nya filmen: ”Poseidon”. Den var ganska så bra. När den var slut vid halvelvatiden så åkte Robin hem till sig. Jenny satte sig vid datorn på sitt rum. Borzko kollade på teve. Och jag gick tillbaka ut på balkongen och satte mig där i soffan med datorn. Läste lite i e-boken bland annat. 


Veckans Vikt - Vecka 28

Veckans Vikt
Vecka 28
10/07

56,5 kg


Veckans Motion - Vecka 27

Veckans Motion
Vecka 27
03/06 - 09/07

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: Cykling, cirka 0,25 tim + Promenad, cirka 3,0 tim
Onsdag: Cykling, cirka 0,5 tim
Torsdag: Cykling, cirka 1,0 tim + Promenad, cirka 0,5 tim
Fredag: ---------  
Lördag:Cykling, cirka 0,25 tim
Söndag: Cykling, cirka 1,0 tim

Söndagen den 9 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko, Jimmy och Jenny gick alla tre upp vid åttatiden. De gjorde också sina morgonbestyr. Sedan så åt vi frukost tillsammans alla fyra. Vid kvart över nio så var vi alla klara så då gav vi oss iväg.


 

Vi skulle ha en ”familjedag” i dag. Borzko har ju bara två veckors semester nu i sommar. Tanken var att både Jimmy och Jenny skulle vara lediga samtidigt och att vi skulle ha dessa två veckor som ”familjeveckor”. Men det blev strul både på Jimmys och Jennys jobb, så nu ska båda två jobba dessa två veckor. Inget att göra åt, utan bara att acceptera. Men de få dagar vi då har, där vi alla fyra är lediga, blev då ”familjedagar”. Tre hela dagar och fyra halvdagar blev det på de här två veckorna. Då ska vi göra saker tillsammans alla fyra och umgås. En halvdag hade vi igår, och en heldag i dag.


 

Jag, Borzko, och Jenny cyklade, och Jimmy åkte inlines. Vi valde ett bad som vi tyckte låg på lagom avstånd att cykla till: Ågestabadet. Tyvärr så strulade Jennys växlar, de hoppade ur hela tiden och hon hade problem med att växla. Hon gjorde sig också illa på hälen när cykeln uppförde sig konstigt och hon halkade till med foten. Vi fick cykla i långsam takt för hennes skull.


 

När vi kom fram till Ågestabadet så var serveringen och toaletterna stängda. Toaletterna skulle de öppna, men inte serveringen. Då beslöt vi oss för att cykla hem till Farsta igen och lägga oss på Farstastrandsbadet istället. Inget kul när man inte kan köpa kaffe och glass. Så vi cyklade tillbaka till Farsta och kom dit vid tiotiden.  

Cykeldatorn visade:

Tid: 43 minuter och fem sekunder

Distans dagens tur: 9 kilometer och 120 meter

Distans sammanlagt: 4 mil 6 kilometer och 450 meter

Maxhastighet: 28.8 kilometer i timmen

Medelhastighet: 12.8 kilometer i timmen


 

Sen så var vi där i cirka tre timmar. Solade, badade, pratade, lyssnade på musik, fikade, m.m. I dag var det inte alls lika varmt som det har varit. Lite molnigt och ganska så blåsigt var det. Vid ettiden så åkte vi hemåt.


 

Cykeldatorn visade:

Tid: 8 minuter och två sekunder

Distans dagens tur: 1 kilometer och 250 meter

Distans sammanlagt: 4 mil 7 kilometer och 710 meter

Maxhastighet: 28.8 kilometer i timmen

Medelhastighet: 9.5 kilometer i timmen


 

Det blev cirka en mils cykeltur sammanlagt och det tog cirka femtio minuter. När vi kom hem så satte sig Jenny på rummet en stund vid sin dator. Jimmy och jag satte oss i skuggan på uteplatsen med våra bärbara datorer. Borkzo försökte att fixa till växlarna på Jennys cykel, och han fick väl någorlunda ordning på dem.


 

Sen vid tretiden så åkte vi allihopa iväg igen, fast den här gången med bilen. Vi åkte ut till Heron City i Kungens Kurva. Först så gick vi och åt tidig middag vid halvfyratiden. Vi var ju hungriga eftersom vi hade missat lunchen som vi ofta gör. Vi åt där man kan köpa mat från olika restauranger men sitta på samma ställe. Jag åt wokade grönsaker med äggnudlar. Det var supergott. Jimmy åt kebab, Borzko åt grillspett, och Jenny åt McDonaldsmat.  

Efter det så gick vi till bion. Vi såg: ”The Fast And The Furios 3 – Tokyo Drift”. Den var klart underhållande. Vi tyckte alla fyra att den var helt okej. När vi var på väg hem så träffade vi på två gamla kompisar, Mia och Johan, och deras dotter Jeanette. Det var kul att träffas och vi stod och pratade en stund.  

Vi var hemma i Farsta igen vid sjutiden. Borzko åkte iväg hem till sin Mamma och vattnade hennes blommor, för hon är fortfarande kvar i Kroatien. Jag, Jimmy och Jenny hamnade framför våra datorer. Borzko kom hem lagom till vm-finalen och då satte han sig förstås och tittade på den. Jenny tittade också på den sen.  

Jimmy stack iväg med bilen till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi. Jag satte mig i soffan på nedre balkongen med min dator i knäet. Nyhetsläsning och bloggläsning blev det. Började i läsa en ny nerladdad e-bok också: ”Nobels Testamente” av Liza Marklund. 


Lördagen den 8 juli 2006

Mobilen ringde klockan sju i dag. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost. Jimmy gick upp vid åttatiden och genomgick sina morgonrutiner. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jenny sov hemma hos Robin i natt och skulle sen åka och jobba på 7-Eleven mellan tio och tre.


 

Vid kvart i nio så stack Jimmy och jag iväg till badet. Han åkte inlines och jag cyklade. Åkte till Farstastrandsbadet. Var sen där i cirka två timmar mellan nio och elva. Vi solade, badade, lyssnade på musik och fikade. När vi åkte hem så stannade vi till i Centrum. Köpte varsin McFlurry på McDonalds och satt och åt den ute.  

När vi kom hem så torkade vi av möblerna på uteplatsen och även själva uteplatsen. Borzko kom hem från jobbet vid tolvtiden. Nu är han ledig i femton dagar. Han duschade och gjorde sig i ordning. Jimmy och jag satte oss med våra datorer i skuggan på uteplatsen en stund.


 

Sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum. Vi handlade lite matvaror på HemKöp, och sen så handlade vi frukt och bär på Torget. När vi kom hem så fixade Borzko och Jimmy i ordning alla fyra cyklarna. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt. Satt med datorn en stund på uteplatsen också.  

Så småningom så började jag att förbereda middagen. I dag blev det grillad oxfilé, potatisklyftor, vitlökskroketter, rödlökskeso, vitlöksfraiche, basilikafraiche, sallad, tomater, paprika, fiberbaguetter, och vitlökssmör. Till dryck blev det öl, cider och fun light.  

 
Jenny kom hem från jobbet vid halvfyra, och redan vid fyra så åt vi. Ingen av oss hade ätit lunch så det blev tidig middag. Satt sen i hela två timmar och åt, drack, pratade, och hade det trevligt. Det kom några regnstänk medans vi åt, men det var inte så mycket så vi klarade oss under parasollet.  

Hjälptes åt att röja undan allt, och sen blev det efterrätt och fika vid halvsju. Vi åt brownies, vaniljvisp, jordgubbar, vaniljglass, hallon, och blåbär. Kaffe till förstås. Satt och åt och pratade till halvåttatiden. Sen röjde vi undan. Precis när vi gick in så kom det en riktig regnskur.  

Sen så flyttade vi alla upp till vardagsrummet. Chips, ostbågar och dricka blev det då. Två dvd-filmer såg vi sen alla fyra tillsammans. Först såg vi: ”Den Vita Lejoninnan” efter en bok av Henning Mankell med bland annat Rolf Lassgård. Den var bra. Sen så såg vi komedin: ”The Dukes Of Hazzard” med bland annat Johnnie Knoxville. Den var rolig.  

Vid halvtolvtiden så var den sista filmen slut. Då blev det sport på teve för Borzko. Och vi tre andra hamnade framför våra datorer resten av kvällen. 


Fredagen den 7 juli 2006

Mobilen larmade klockan halvsju i dag. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Sen så gick jag iväg mot Centrum vid strax efter åtta. Gick till Farsta Läkarhus och till Gynekologen. Genomgick en rutinkontroll och fick nya minipiller utskrivna. Fick också en remiss till Mammografi i nästa vecka.


 

Hemma igen vid niotiden. Jimmy vaknade och gick upp ungefär samtidigt. Jag höll på och fixade lite här hemma, och sen när Jimmy var klar så stack vi iväg för att storhandla på Willys i Länna. I dag blev det tio plastkassar fulla för ungefär 1.200:- kronor.


 

När vi kom hem igen så hade Jenny vaknat och gått upp. Jag packade upp alla varor och in i kyl, frys, skafferi och städskåp. Sen så hjälptes vi alla tre åt med veckostädningen: bytte och tvättade alla handdukar, dammsög, torkade golv, dammade, putsade speglar, skurade toaletten och badrummet, m.m.


 

Sen så blev det lite lätt lunch. Jenny åkte iväg vid strax efter tolv. Hon skulle jobba i dag på 7-Eleven mellan ett och åtta. Jag satte igång med att klippa Jimmy. Eller rättare sagt trimma honom. Väldigt kort ville han ha i dag. Det blev två millimeter uppe på huvudet, och en millimeter på sidorna.


 

Efter det så höll jag på fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Vid strax före två sen så stack Jimmy och jag iväg med båda bilarna. Jag hade tid för besiktning av Volvon kvart över två, och Jimmy skulle ombesiktiga sin Nissan. Han fick ju fem nerslag på sin bil och har ju nu kostat på den sextusen kronor…


 

Högdalen åkte vi till. Den här gången så gick Jimmys bil igenom. Och min gick igenom direkt på första gången. Det kändes skönt. Åkte hem sen direkt efter besiktningen. Lämnade av min bil och sen så åkte vi iväg igen. Biltema i Haninge blev det. Vi köpte varsin mobilhållare till bilarna plus några andra smågrejer.


 

Sen så åkte vi iväg därifrån och direkt till Heron City i Kungens Kurva. I tisdags så hade jag ju en eftermiddag och kväll med Jenny, och nu var det dags för en med Jimmy. Först så var vi på Pizza Hut och åt middag. Varsin pizza blev det förstås.


 

Och sen så var vi på bio. Vi såg actionthrillern: ”Lucky Number Slevin”. Många bra skådisar med, och till skillnad från recensionen som jag länkar till, så tyckte både Jimmy och jag att den var jättebra. En klar fyra av fem får den av oss båda. Spännande, rolig och väldigt klurig.


 

På vägen hem så åkte vi förbi OKQ8 i Västberga och köpte varsin termometer till bilarna. Åkte förbi på McDonalds där Jimmy jobbar också och köpte varsin kaffe. Väl hemma igen så satt vi en lång stund på parkeringen och höll på med våra mobilhållare och termometrar i bilarna.


 

Borzko kom hem vid halvtiotiden. Jag tog en promenad och Jimmy åkte inlines, och så mötte vi Borzko där han parkerar sin lastbil. Väl hemma igen så satt Jimmy och jag en stund med våra datorer på nedre balkongen. Borzko duschade och gjorde sig i ordning. Middag hade han redan ätit innan han kom hem.


 

Några kompisar till Jimmy ringde, så vid halvelvatiden så stack han iväg. Först skulle han till Hagsätra och hämta upp Kristian, Jimi och Robin.B. Sen så skulle de åka vidare till Alvik för att träffa några kompisar som var där och grillade.


 

Jenny jobbade till åtta. Sen så gick hon direkt hem till Robin. Och efter de så drog de iväg till Alvik för att grilla med samma gäng som Jimmy skulle träffa. Sen så skulle hon sova hos Robin i natt.


 

Borzko gick och la sig vid halvelva. Egentligen så skulle ju han börja sin semester i morgon. Men snäll som han är så hade han lovat att jobba extra en halv dag i morgon. Så han ska upp halvfem i morgon bitti.


 

Jag satt i soffan på nedre balkongen med min lilla bärbara dator i knäet. En lika underbar kväll som i går. Klockan elva var det 21,5 grader ute. Och klockan tolv var det 20,5. Bara vägrar att gå in såna här kvällar. Det är så fantastiskt skönt ute. Dessa kvällar ska jag komma ihåg och tänka på i höst och vinter.


 

(En nysnaggad Jimmy på Pizza Hut med ett stor glas isthé framför sig.) 

Helt otroligt. Över tjugo grader klockan halvett på natten.

DSC00121
Helt otroligt. Över tjugo grader klockan halvett på natten.

Här bor jag !


Här bor jag !
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Här bor jag !


Torsdagen den 6 juli 2006

 

 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jenny var inte hemma för hon sov hos Robin i natt. Jimmy skulle sova till tolv i dag. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Höll sen på och fixade lite här hemma, och satt även en liten stund med datorn.


 

Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg. Hade bestämt mig för att ta en lite längre cykeltur i dag innan stranden. Cyklade cykelvägen Nynäsleden tills jag kom en bit bortom Trångsund, och sedan så vände jag. Var vid Farstastrandsbadet vid kvart över tio.


 

Sen så låg jag där och solade i en och en halv timme ungefär. Solade, badade, lyssnade på musik, löste korsord, och började också på en ny bok: ”Expert på att rodna” av Katarina von Bredow. Cyklade hemåt vid kvart i tolv. Tog en liten omväg hem också.  

Cykeldatorn visade:

1.00.43 effektiv tid

12.9 medelhastighet

28.8 maxhastighet

13.03 kilometer i dag

34.52 sammanlagd sträcka i sommar


 

Kom hem vid tolvtiden. Jimmy hade precis vaknat och gått upp. Han åt frukost och jag åt lunch. Sen så höll jag på och fixade lite här hemma. Vid ettiden så åkte Jimmy iväg till jobbet för att jobba ett pass mellan två och tio. Jag tog ut min bärbara dator och satte mig i skuggan på uteplatsen. Bland annat så bloggade jag fem stycken inlägg. Och så läste jag i e-boken som jag började på i går: ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” av Magdalena Graaf.


 

Vid halvfyratiden så gick jag en sväng till Centrum. Först så köpte jag mig en glass (en Solero förstås!) och gick en liten promenad på cirka en halvtimme. Sen så gick jag till Torget och köpte vattenmelon, röda vindruvor, bigarråer och hallon.  

Väl hemma igen så höll jag på och fixade lite här hemma. Sen så satte jag mig igen på uteplatsen i skuggan. Läste ut pocketboken som jag började på i morse. Det var ännu en av Jennys ungdomsböcker, och den var riktigt bra. Middag åt jag i min ensamhet sen också.


 

Efter middagen så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen. Återigen så var det en underbar kväll. Jag bara vägrar att gå inomhus dessa kvällar. Nyhetsläsning, bloggläsning och e-boksläsning blev det nu.


 

Vid sjutiden så kom Jenny hem från Robin. Jag gick och mötte henne i Centrum. Och så var vi på HemKöp och handlade lite. När vi kom hem så satt hon vid datorn, och jag fortsatte att sitta ute på balkongen. Läste även ut e-boken. Jenny kom och satte sig hos mig en stund på balkongen och vi satt och pratade och njöt av den fantastiska kvällen.  

Borzko kom hem från jobbet först vid halvtio i dag. De hade varit strul, därför var han så sen. Middag hade han blivit bjuden på, så han duschade bara och sen gick han och la sig nästan på en gång. Han ska ju upp tidigt i morgon bitti som vanligt. Men det är hans sista arbetsdag, sen så har han semester i två veckor. Och det är nog välbehövligt för honom, så mycket som han jobbar. Hoppas det underbara vädret håller i sig också.


 

Vid halvelva kom Jimmy hem från jobbet. Då flyttade jag in från balkongen, och vi satt oss vid köksbordet med våra datorer resten av kvällen. Farsta Centrum

Måste bara få tala om hur mycket jag gillar Farsta Centrum! Det är så underbart att bo typ två minuters gångväg till centrumet. Har alltid tyckt att det är ett bra centrum, men när vi flyttade hit så saknade jag två av mina favoritaffärer: ”SkoPunkten” och ”Gina Tricot”. När vi hade bott här ett litet tag bara så öppnade de en SkoPunkten i centrum. Och nu så ska de snart öppna en Gina Tricot i centrum. Då finns det precis alla de affärer som jag gillar. Behöver ju aldrig åka till stan längre om jag inte vill. Fast det vill jag ju förstås i alla fall, för det är alltid mysigt att åka in till stan också. Och Willys finns ju inte här i centrum förstås. Men det finns ju i Länna en liten bit bort bara.

 

Länk till Farsta Centrum.


Thailand!

Och nu har vi betalat Thailandsresan! Så skönt att känna att allt är färdigt. Fast det är långt kvar… Fem månader och tio dagar! Men det är så härligt att hela tiden kunna tänka på det och längta till det. Jag tycker om att boka långt i förväg, för då har man verkligen något att se fram emot!

 

Här är inlägget som jag skrev när vi hade bokat resan. Där finns också några länkar om du är intresserad och nyfiken.


  Länk till tidigare inlägg.


Veckans Vikt - Vecka 27

Veckans Vikt
Vecka 27
03/07

55,0 kg

Veckans Motion - Vecka 26

Veckans Motion
Vecka 26
26/06 - 02/07

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: Cykling, cirka 0,25 tim
Lördag:Cykling, cirka 0,25 tim
Söndag: Cykling, cirka 0,5 tim

Besöksstatistik - Juni

Tycker att det är kul att föra statistik över mina läsare. Men nu har de gjort om redovisningen av statistiken så det går inte att se exakt hur många läsare per dag man har. Så jag kan inte se och redovisa statistiken för Juni. Men det verkar vara ungefär som i Maj, runt 70 stycken. Jag hoppas att de ändrar på statistikredovisningen igen så man kan se exakt hur många läsare man har. Så här har det i alla fall varit tidigare:

 


Maj: 70

April: 66

Mars: 64

Februari: 54

Januari: 51

December: 42

November: 29


Onsdagen den 5 juli 2006

 

 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba som vanligt. Jimmy gick upp vid kvart över åtta. Vid halvniotiden så kom Borzko och hämtade honom med lastbilen. Sen så åkte de till verkstan där Jimmy bil var inlämnad. Johnne hade fixat bilen nu, och det kostade sextusen kronor för Jimmy... Alla bromsrören var bytta plus några andra grejer var fixade. Nu ska den bara ombesiktigas.


 

Jenny gick upp vid niotiden. Jimmy kom tillbaka hem igen vid halvtiotiden. Jag tog det lite lugnt på morgonen och stack inte iväg så tidigt som jag nästan alltid brukar göra. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Bloggade gårdagens dagbok bland annat, för i går kväll så funkade det ju inte.


 

Vid halvelva sen så stack jag i väg till Farstastrandsbadet. Cyklade dit ensam, för Jimmy skulle jobba och Jenny skulle träffa Robin. Solade, badade, läste, löste korsord, lyssnade på musik och hade det skönt i solen. Efter tre timmar, vid halvtvåtiden, så cyklade jag hem igen. Tog en liten omväg hem så cykelturen blev något längre.


 

Cykeldatorn visade:

0.26.29 effektiv tid

12.2 medelhastighet

27.9 maxhastighet

5.33 kilometer

21.48 sammanlagd sträcka  

När jag kom hem vid tvåtiden så var det ingen hemma. Jimmy hade åkt för att jobba ett pass mellan två och tio. Jenny hade åkt i väg för att bada och sola med Robin och hans kompisar. Jag höll på och fixade här hemma en stund och sen så gick jag iväg en sväng till Centrum. Var på HemKöp och handlade matvaror.


 

När jag kom hem så packade jag bara upp, och sen så gick jag en sväng till till Centrum. Den här gången så köpte jag mig en glass och gick sen runt och tittade lite i Centrum. Sen så köpte jag en hel del frukt på Torget.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Sen så satte jag mig i skuggan under parasollet ute på vår uteplats. Fortsatte att läsa i boken som jag började i på badet i morse, och läste även ut den: ”Hur kär får man bli?” av Katarina von Bredow. Det är en ungdomsbok som Jenny har köpt, men det är kul att läsa såna också ibland. Den var bra. Middag åt jag sen vid femtiden i min ensamhet. Jenny åt hemma hos Robin, och hon sov kvar där också.


 

Efter middagen så satte jag mig i soffan på nedre balkongen med inglasningen bortdragen förstås. Fortsatte att läsa i e-boken som jag började på för ett par dagar sedan och läste även ut den: ”Ett tal till min systers bröllop” av Linda Skugge. Den var sådär. Lite nyhetsläsning och bloggläsning blev det också förstås. Så underbart skönt att sitta ute såna här ljuvliga kvällar.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag, duschade, och sen så blev det sport på teve för honom. Semifinalen i fotboll tittade han på förstås. Själv så satt jag fortfarande ute på balkongen och njöt. Laddade ner en ny e-bok och började läsa den: ”Det ska bli ett sant nöje att döda dig” av Magdalena Graaf.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter elva. Sen så satt vi tillsammans i köket med våra bärbara datorer.
 

Tisdagen den 4 juli 2006

 

Mobilen alarmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning och åt sen frukost. Sen så cyklade jag iväg till Farstastrandsbadet vid halvniotiden. Låg sen där och solade och lyssnade på musik i två timmar. Vid kvart i elva så cyklade jag hem igen.


 

Cykeldatorn visade:

0.14.42 effektiv tid

10.4 medelhastighet

2.54 kilometer


 

När jag kom hem vid elvatiden så hade Jimmy vaknat och gått upp. Han åt frukost och jag åt lite lätt lunch. Sen strax efter elva så kom Jenny hem från Robin där hon hade sovit i natt. Hon gjorde sig i ordning och satt lite vid datorn. Jimmy gjorde sig också i ordning och satt vid sin dator. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma och jag satt också lite vid datorn.


 

Vid ettiden så gav vi oss alla tre i väg. Jimmy åkte iväg till McDonalds för att jobba ett pass mellan två och tio. Han fick låna min bil eftersom hans bil är på reparation. Jenny och jag gick till Centrum för att ta tunnelbanan in till stan. Vi skulle ha en mamma/dotter-eftermiddag/kväll på stan.


 

(Min och Jennys outfit.)


 

                

Vi började med att åka till T-Centralen. Därifrån så promenerade vi genom stan ut till Djurgården och sen ut på Djurgården till Waldermarsudde. Åt en av 7-elevens goda yoghurtglassar på vägen.


 

(Jenny vid en Djurgården-skylt.)


 


 

Där gick vi in på museet för att jag ville visa Jenny en av mina favorittavlor. Det är ”Molnet” målad av Prins Eugen. Det är en flera meter stor målning som brukar hänga där på museet. Men typiskt nog så var den utlånad och på turné runt jorden i ett år. Så nu är Jenny tvungen att följa med dit nästa sommar igen!


 

(Köpte i alla fall ett vykort med Molnet på.)


 


 

Sen så promenerade vi tillbaka mot stan till igen. Tänkte gå in på Skansen för att kolla och lyssna på genrepet till ”Allsång på Skansen”. Vi hörde Andreas Johnson och Carola sjunga när vi gick utanför. Men vi struntade i att gå in. Vi gick bort mot färjorna och tog båten mot Slussen istället.


 

(Jenny på Djurgården.)


 


 

Promenerade sedan från Slussen bort mot Medborgarplatsen. Gick in och kollade på Filmstaden Söder för att se om filmen ”Beck – Skarpt Läge” gick snart. Det gjorde den inte, men vi såg att den skulle gå på Filmstaden Sergel om trekvart. Gick då till tunnelbanan och åkte till Hötorget. Köpte biljetter och sen gick vi och köpte lite gott till filmen. Jag köpte bigarråer och Jenny köpte popcorn.


 

Filmen var jättebra. Precis som alla andra Beck-filmer. Det stora ämnet i den här filmen var kvinnomisshandel. Både Jenny och jag var verkligen nöjda med filmen och vi kan rekommendera den.


 

När filmen var slut så promenerade vi bort mot Gamla Stan och sen så svängde vi av ner mot Kungsträdgården. Köpte sen mat på McDonalds och tog med oss. Jag köpte en couscous-sallad med tillbehör. Jenny köpte en hamburgermeny. Vi tog med oss maten och så gick vi bort mot Berzelii Park. Där satte vi oss och hade lite picnic i gräset.


 

(Jenny äter middag i Berzelii Park.)


 


 

Sen så promenerade vi igen. Vi gick bort mot T-Centralen och sen till Gamla Stan. Där satte vi oss på en uteservering på ett café och drack varsin caffe latte. Satt en stund och pratade och njöt av kvällen.


 

(Jenny dricker Caffe Latte på Sundbergs Konditori.)


 


 

Sen så promenerade vi igen. Gick mot Medborgarplatsen. Där stannade vi återigen. Den här gången så satte vi oss också på en liten uteservering på ett litet café. Jag åt en glass och Jenny drack en juice.


 

(Jag äter glass.)


 


 

Satt där och pratade och njöt av den underbara kvällen. När klockan var halvtio så gick vi mot tunnelbanan och åkte sen hemåt. Kom hem vid tiotiden.


 

Borzko var hemma och satt och tittade på semifinalen i fotboll. Han gick och la sig vid elvatiden. Jimmy jobbade över en timme och kom hem vid kvart över elva. Jenny satt vid datorn en stund. Och det gjorde jag också. Sen vid halvtolv så tittade jag, Jimmy och Jenny på ”Allsång på Skansen” som vi hade spelat in. Och sen så blev det datorn igen mellan halvett och ett. Försökte att blogga då, men det fungerade tyvärr inte. Sängen sen vid ettiden.


 

Sammanlagd tid i stan i dag var nio timmar, och sammanlagd promenadtid i dag uppskattar Jenny och jag till cirka tre timmar.


 

Tack Jenny för en jättemysig dag! :-) 


Måndagen den 3 juli 2006

Mobilen ringde klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Jimmy gick upp vid halvåtta och gjorde sina morgonbestyr. Borzko hade gått upp redan halvfyra för att åka och jobba. Jenny sov och skulle sova till niotiden i dag.


 

Vid halvniotiden så åkte Jimmy och jag i väg i Volvon. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min mamma och pappa. Och sen så startade vi vår färd mot Gävle. Jimmy körde på vägen upp. Inga köer på uppfärden var det, så det tog cirka två timmar.


 

Det är ett år sedan min pappas bror dog, och han bodde i Gävle. Så därför så gjorde vi en utflykt till Gävle i dag. När vi kom till Gävle så svängde vi först in och köpte två blombuketter. Sen så åkte vi först till minneslunden på Skogskyrkogården. Där satte vi en bukett röda rosor till min farbrors och hans frus minne.  

Efter det så åkte vi till en annan kyrkogård som låg ute i Bomhus. Där satte vi också en bukett blommor vid min farfars och farmors grav.  

Sen så åkte vi och parkerade bilen i stadsdelen Öster där min farbror bodde. Efter det så promenerade vi in till stan. Där gick vi först och fikade på ett Café. Jag tog en caffe latte och en ostfralla.  

Efter det så promenerade vi runt på stan och tittade lite överallt. Bland annat i city, där bocken brukar stå, i Gamla Gefle, m.m. Tog en glasspaus i den underbara värmen också.  

Sen så promenerade vi tillbaka till där vi hade parkerat bilen. Gick runt och tittade på och i huset där han bodde, för de hade byggt om en hel del sedan förra året. Och efter det så körde vi bilen mot Stockholm igen.


 

Stannade vid Älvkarleby och åt middag på Dragon Gate. Jag åt friterad hälleflundra med kokt potatis och dillsås.  

Eftersom kaffet var helt slut på restaurangen som vi åt middag på, så stannade vi och fikade på vägen hem också. Ulva Café blev det som låg strax före Uppsala. Där bytte vi också chaufför, så jag körde resten av vägen. 


 

Allt gick bra ända till Järva Krog. Sen så hamnade vi i fruktansvärda köer ända därifrån, genom Eugeniatunneln, över Essingeleden. Hemfärden tog drygt en timme mer än vad uppfärden gjorde. Jättejobbigt att sitta i dessa köer. Och inte för att jag någonsin vill klaga på denna underbara värme, men i en stillastående bilkö, i en bil med fyra personer, och ingen A.C. så blir det inte så värst skönt.


 

Lämnade av Mamma och Pappa i Örby, och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta. Kom hem vid halvåttatiden. Vi satte oss en stund i skuggan på uteplatsen med våra datorer. Så skönt efter den varma bilen på vägen hem.


 

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åkte han och Jimmy iväg med båda bilarna för att lämna av Jimmys bil på verkstan. I morgon så ska de ska fixa de fem nedslagen som han fick på besiktningen i förra veckan.


 

När de kom tillbaka så åt Borzko middag och duschade. Sen så blev det lite teve innan det var dags för honom att sova eftersom han ska upp tidigt i morgon. Jimmy och jag satt lite vid våra datorer.


 

Jenny åkte iväg i morse och mötte upp med Robin och hans kompisar. Sen så var de och badade och solade vid Flaten hela dagen. Efter det så åkte hon med Robin hem och åt middag, och hon ska också sova där i natt.


 

Vid tiotiden så satte sig Jimmy och jag i vardagsrummet för att se en film i vår nya fina stora teve. Det blev en dvd med en film med Tom Cruise: ”War Of The Worlds”. Den hade vi i och för sig sett förut, men en bra film kan man alltid se om. Filmen var slut vid tolvtiden, och efter det en timmes datortid innan sängen.


Söndagen den 2 juli 2006

Mobilen larmade klockan sju i dag. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko gick upp vid åttatiden och gjorde sina morgonbestyr. Vid halvniotiden så tog jag cykeln och gav mig iväg. Cyklade lite runt omkring i Farsta för att sen slutligen cykla till Farstastrandsbadet.


 

Cykelmätaren visade när jag var framme vid badet:

0.30.29 effektiv tid

12.4 medelhastighet

25.1 maxhastighet

6.295 kilometer

12.338 sammanlagd sträcka

(Är du nöjd nu Angela!? ;-))

Sen så låg jag vid badet i cirka två timmar. Som vanligt: solande, badande, läsande av bok, lösande av korsord, lyssnande på musik. Började på en ny pocketbok: ”Kalla det vad fan du vill” av Marjaneh Bakhtiari. Tyckte att det räckte med två timmars solande i dag. Har ju solat varje dag nu i några dagar, och det lär väl bli det i veckan som följer också. Så vid elvatiden så gav jag mig iväg hemåt.


 

Cykelmätaren visade när jag var hemma:

0.06.48 effektiv tid

11.4 medelhastighet

25.1 maxhastighet

1.263 kilometer

13.602 sammanlagd sträcka


 

(Min cykel stående på den nedre balkongen. Kortet är taget på kvällen vid halvelva med mobilen, så det är lite mörkt och inte så bra.)


 


 

När jag kom hem så hade Borzko precis gått iväg till Farstahallen för att träna. De öppnar inte förrän elva nu på sommaren. Jenny var uppe. Hon mådde bättre i dag, men hon kände sig fortfarande lite hängig, och kände inte för att vara i solen. Jimmy vaknade och gick upp strax efter att jag kom hem.


 

Satte mig på uteplatsen i skuggan med datorn. Jimmy satte sig också där en stund med sin dator. Läste i min e-bok: ”Ett tal till min systers bröllop” av Linda Skugge. Vid ettiden sen så åkte Jimmy iväg till jobbet. Han skulle jobba mellan två och tio i dag. Borzko kom hem från gymmet strax efter ett.


 

Sen så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma för att vattna hennes blommor för hon är i Kroatien. Jenny satt på sitt rum vid sin dator. Jag fortsatte med att sitta ute på uteplatsen och läsa. Läste både i pocketboken och i e-boken.


 

Vid tretiden så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Var på HemKöp och handlade lite matvaror. Och så varsin glass förstås. En glass om dagen minst tycker jag man ska äta på sommaren!


 

(Vår lilla uteplats. Det här kortet är också taget med mobilen vid halvelva på kvällen, så det är inte heller så bra.)


 


 

Väl hemma igen så blev det återigen uteplatsen och samma sysslor där som förut. Vid fyratiden så kom Borzko hem. Efter vattningen hade han åkt till OKQ8 och kollat över bilen lite. På fredag är det ju dags för besiktning igen, men den här gången är det vår bil, Volvon, som ska kollas.


 

Sen så åt vi middag tillsammans. Det blev rester från kyl, frys och skafferi i dag bara. Efter det så hamnade jag återigen på uteplatsen. Läste, läste och läste. Jenny var mest på sitt rum, satt vid datorn, och läste också en bok. Borzko hamnade i vardagsrummet och tittade på teve.


 

Flyttade så småningom in från uteplatsen och till vår nedre balkong. Satt där i soffan och läste ut pocketboken som jag började på i morse: ”Kalla det vad fan du vill” av Marjaneh Bakhtiari. Den var ganska så bra. Sen så blev det datorn istället. Nyhetsläsning, bloggläsning och e-boksläsning blev det då. Underbar skön kväll ute på balkongen.


 

Vid niotiden så kom Jenny ut och satte sig hos mig. Vi satt och åt lite gott och pratade och hade det mysigt till halvelvatiden. Då gick vi in. Borzko hade gått och lagt sig redan vid halvtiotiden, för han skulle upp vid halvfyratiden i morse. Jimmy stannade kvar på jobbet en stund, så han kommer väl förmodligen hem snart. Nu blir det e-boksläsning för mig igen till ettiden då det blir sängen.


 

Glöm inte att läsa Jennys blogg! 


Lördagen den 1 juli 2006

 

 

Mobilen ringde klockan sju som vanligt i dag. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade åkt iväg i natt klockan ett för att köra en extrakörning. Jenny sov hemma hos Robin. Jimmy sov och skulle sova lite längre i dag.


 

Jag packade ner mina badgrejer och lite matsäck och så tog jag cykeln och gav mig iväg ner till Farstastrandsbadet vid Magelungen. Kom dit vid niotiden. Sen så blev det det vanliga vid badet: solande, badande, läsande av bok, lösande av korsord, lyssnande på musik, m.m.


 

Vid halvelvatiden så kom Jenny. Hon kom direkt ifrån Robin. Robin skulle jobba i dag. Sen så var vi kvar vid badet till ettiden ungefär.


 


 

När vi kom hem så skulle Jimmy precis åka till jobbet. Han skulle jobba i dag mellan två och tio. Borzko hade nyligen kommit hem från jobbet. Han hade lagt sig för att sova i ett par timmar.


 

Jenny och jag gick en sväng till Centrum sen. Var på HemKöp och handlade lite matvaror, och sen på torget och handlade lite frukt.


 

När vi kom hem så gick Jenny och la sig och sov en stund, för hon kände sig trött och lite hängig. Själv så satte jag mig i soffan på nedre balkongen. Hade tänkt mig att sitta med datorn för att blogga om gårdagen. Men Internet funkade inte… Så det fick bli boken i stället. Läste ut den också. ”Mossvikenfruar – Chansen” av Emma Hamberg. Den var bra och rolig.


 

Vid halvfyratiden vaknade Borzko och gick upp. Och vid fyratiden så gjorde Jenny det samma. Sen så förberedde jag och Borzko middagen. Jag skötte det inomhus, och han skötte grillen. Vi skulle egentligen haft Mamma och Pappa på middag här i dag, men Mamma mådde inte bra, så de kom inte, tråkigt nog.Vid femtiden så åt vi middag. På uteplatsen förstås. Det blev grillad fläskkarré, potatisklyftor, tomatklyftor, paprikastavar, bearnaisesås, basilikacremefraiche. Och dricka till förstås. Jag drack Fun Light, Borzko folköl, och Jenny cider.


 


 

Efter maten så la sig Jenny för att vila en stund igen på sitt rum. Borzko satte sig i vardagsrummet och kollade på en av kvartsfinalerna i fotbolls-VM. Jag satte mig i soffan på nedre balkongen  och bloggade gårdagens dagbok, för nu funkade Internet igen. Läste bloggar och nyheter också.


 

Vid åttatiden så tog Jenny och jag en liten sväng ner till Centrum. Vi köpte oss varsin glass (jag tog en McFlurry Daim) på McDonalds och sen så gick vi hem igen. Jenny återgick sen till sitt vilande på rummet. Borzko fortsatte tevetittandet. Och jag satte mig återigen i soffan på nedre balkongen och njöt av den underbara kvällen. Det går ju absolut inte att gå in sådana här kvällar. Det är ju de kvällarna som vi ska minnas i höst och vinter.


 

Jenny gick så småningom också upp i vardagsrummet för att titta på fotboll. Själv så kunde jag inte lämna balkongen. Satte mig och läste e-böcker i datorn. Först så laddade jag ner en liten kort rolig bok: ”Du vet att du är svensk…” av Mattias Boström, Fredrik Månsson & Cristopher Overton. Den läste jag ut på bara en liten stund. Sen så laddade jag ner: ”Ett tal till min systers bröllop” av Linda Skugge. Läste lite i den också.


 

Satt ute på balkongen ända till klockan elva. Då var fotbollen slut. Och Jimmy kom hem från jobbet. Då satte vi oss alla fyra i vardagsrummet och slökollade lite på teve.

 

 


Fredagen den 30 juni 2006

 

I morse ringde mobilen redan klockan sex. Jimmy var uppe när jag vaknade. Han åkte iväg till jobbet vid kvart över sex för att jobba ett pass mellan sju och fyra. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg till jobbet. Jenny och Robin sov. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning och sen så blev det gröt och fika till frukost.


 

Strax före åtta gick jag iväg till Centrum och till Folktandvården för jag hade tid där klockan åtta. Kollade upp två ställen som jag har obehag på när jag tuggar. Hon kollade, slipade lite, och så ska jag se om det räcker med det. Om jag fortfarande har obehag så får hon göra större och dyrare ingrepp…


 

Hemma igen vid halvnio. Packade i ordning badgrejer och lite matsäck. Sen så tog jag cykeln och gav mig i väg bort till Farstastrandsbadet. Och jag kan meddela speciellt till Angela att tipset som jag fick av dig fungerade alldeles utmärkt! Nu skrek det absolut ingenting om mina bromsar!


 


 

Kom dit strax före nio. När jag kom det så var det bara fem personer på hela badet! Men sen så blev det fler och fler vartefter. Solade, badade, läste, åt glass, lyssnade på musik, löste korsord, och hade det mysigt.


 


 

Vid halvtolvtiden så tyckte jag att det räckte med sol för tillfället så jag cyklade hem. Jenny och Robin hade vaknat och stuckit iväg. Robin skulle åka och bada. Jenny hade åkt iväg för att jobba på 7-Eleven på Götgatan i dag mellan tolv och sex. Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem.


 

Försökte att förstå mig på min nya cykeldator…

0:23:24 effektiv cykeltid

3.55 kilometer

20,4 maxhastighet

9,2 medelhastighet

Ingen direkt lång och snabb cykeltur precis! Men det var bara till och från badet. Och nu vet jag att bromsarna är tysta och bra. Och jag förstår hur cykeldatorn fungerar. Då kanske det förhoppningsvis blir lite fler cykelturer framöver!


 

Vid halvettiden sen så gick jag till Centrum. Först så var jag på SkoPunkten. Där köpte jag ett par gympaskor, kopior av Converse-modell. De är svarta, märke Lejon, och de kostade 150:- kronor.


 


 

Sen så var jag på H&M. Där köpte jag ett par tunna fladdriga byxor i linne/bomull som man kan vika upp benen på och fästa med knappar. Och till det en tunn kavaj/blus i samma material och man kan göra samma sak med ärmarna som med benen på byxorna. (200:- respektive 150:-.)


 


 

Jag köpte också en pikétröja utan ärmar, en svart/vitrandig topp och ett linne med spets fram. (100:-, 80:-, 150:-.)


 


 

Efter det så var jag på HemKöp och handlade lite matvaror. Och slutligen så var jag på torget och köpte jordgubbar och bigarråer.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Varvade lite med datorn också. Och så satt jag en hel del på uteplatsen och solade och läste i min bok. Pratade lite med grannen till vänster också.


 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt middag och jag åt lite lätt bara efter som jag skulle bort senare. Efter maten så duschade jag av mig och gjorde mig i ordning. Vid halvsex kom Borzko ifrån jobbet. Och strax efter så åkte jag iväg.


 


 

Tog bilen och åkte till Rågsved. Där mötte jag upp med fyra av mina jobbarkompisar: Snurran, Monica, Mita och Nadja. Och sen så gick vi gemensamt upp till en annan kollega till oss som jobbar i Snösätraskolan: Yvonne. Hon hade bjudit hem oss för att ha en Poker-kväll.


 

Först så bjöd hon oss på två sorters sallad med bröd till. Sen så satte vi igång med att spela kort. Vi spelade alltså pokerspelet: ”Texas Hold Em”. Hon bjöd på godis och snacks. Dricka hade vi med oss själva. Jag höll mig som vanligt till alkoholfritt.


 

Tre omgångar hann vi med. Jag kom sist i den första, sist i den andra, och näst sist i den tredje. Men det gör inget! Det var jätteroligt ändå! Vi satsade tjugo kronor per spel. Så sextio kronor blev förlusten för hela kvällen på sex timmar. Billigt nöje!


 

Strax efter tolv så drog vi oss alla hemåt. Jag var hemma vid halvettiden. (Lägger inte ut några fotografier ifrån kvällen, vissa av dem som var med vill inte ligga ute på Internet.) Jag gick och la mig vid ettiden.


 

Och återigen så lyckades jag ha sönder en tand… När jag tuggade på en hemkola under kvällen så lossnade en bit av en fyllning i en kindtand. Just i den tanden som jag har obehag i, och som tandläkaren kollade i morse. Så nu måste jag ringa till tandläkare återigen… Men jag tror jag väntar och ser om jag får ont innan jag ringer… Jag är så trött på mina dåliga tänder…


 

Jimmy kom hem ungefär samtidigt med mig. Han hade varit i Skogås och grillat med några jobbarkompisar. Jenny hade jobbat ända till klockan halvnio. Sen så hade hon varit och grillat på Långholmen med Robin och hans kompisar. Och efter det så hade hon åkt med Robin hem för att sova där. Borzko hade gått och lagt sig redan klockan sju på kvällen för han skulle gå upp redan klockan ett på natten för att köra någon extrakörning under fredagsnatten/lördagsmorgonen. Så när jag gick och la mig prick klockan ett så gick han upp! Vi möttes i trappan! Lite konstigt är det ibland!


RSS 2.0