"V for Vendetta"

---------   

Recension på filmen: ”V for Vendetta” . (Genre: Action/Science Fiction/Thriller.)

 

---------  

 
”Vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? Hjälte eller galning? Frihetskämpe eller förtryckare? Vem ärV – och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot denfascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp? Från skaparna av Matrix-trilogin kommer nu V för Vendetta, en fängslande och kompromisslös framtidsvision... Vem är egentligen mannen som döljer sitt ärrade ansikte bakom en mask? Hjälte eller galning? Frihetskämpe eller förtryckare? Vem ärV – och vilka kommer att följa honom i hans kamp mot denfascistiska regim som håller nationen i ett järngrepp?  

Från skaparna av Matrix-trilogin kommer nu V för Vendetta, en fängslande och kompromisslös framtidsvision sombygger på den klassiska serien med samma namn.Natalie Portman spelar Evey, en tjej ur arbetarklassensom är osäker på om hennes hjälte håller på attförvandlas till det monster han själv slåss emot. Hugo Weaving spelar V – en modig, karismatiskfrihetskämpe som är ute efter hämnd på desom vanställt hans ansikte. Stephen Reaspelar detektiven som leder en desperatjakt på V för att stoppa honom innanrevolutionen är ett faktum. Insatserna ökar. Spänningen stiger. Handlingen intensifieras. Vems sida står du på? I V:s värld finns inga gråzoner.” 


(Kopierat från cdon.com)


 

--------- 

 


För bild och övrig information gå till direktlänk på cdon.com.


 

---------  

 


Jag tyckte att det här var en mycket bra film. Jag hade inte läst så mycket om den tidigare. Visste bara att den byggde på en ”seriefigur”. Hade väntat mig något i stil med Batman, Superman och Spiderman. Men jag tycker faktiskt att den här var lite annorlunda. Jag tyckte att den hade mycket mer mening i sig. Man fick mycket associationer till Hitler och andra världskriget. Tyckte att handlingen var mycket bra. Sen var det också häftiga actionscener. Lite kärlek och lite humor fanns också med. En klart sevärd film som jag rekommenderar. ///Bim.

 

---------  


 

Betyg: 4 av 5.

 

---------  

  

Kommentarer
Postat av: Part

Har velat se den, men det blev aldrig riktigt av ...

2006-07-30 @ 20:03:55
URL: http://partofastory.blogg.se
Postat av: Bim

---> Part: Då tycker jag att du ska hyra den på DVD nu! För den är faktiskt riktigt bra! :-)

2006-07-30 @ 20:09:35
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: sanna

den skulle jag vilja se.. :)

2006-07-30 @ 20:35:43
URL: http://wiiberg.blogg.se
Postat av: Bim

---> Sanna: Den finns att hyra på DVD! ;-)

2006-07-30 @ 20:40:34
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Sofia

jaa, tack! Men sen då... hur gör jag då? nu är nr:et reggat...

2006-07-30 @ 20:49:04
URL: http://sofiasplace.blogg.se
Postat av: Bim

---> Sofia: Om du har reggat ditt nummer, då har jag för mig att det bara är att börja mobilblogga! Det var så länge sen så jag kommer inte riktigt ihåg. Jag har försökt leta efter information på blogg.se men jag hittar inget just nu. Testa att skicka ett MMS till blogg.se. Börja texten på MMS:et med ordet Blogg och ett mellanslag. Sen så skriver du din text. Sen skickar du det till nummret 72155. Men jag vet inte om man måste ha utökat medlemsskap för att det ska fungera... Jag kom på det nu. Jag är PRO.

2006-07-30 @ 20:58:26
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0