Torsdagen den 29 juni 2006

I dag larmade mobilen klockan sju som de flesta av mina lediga dagar. Strax efteråt så ringde telefonen, och då var det McDonalds som undrade varför inte Jimmy hade kommit. Han skulle ha börjat klockan sju men hade försovit sig… Han kom i alla fall iväg vid kvart över sju, så det blev väl en halvtimmes försening för honom. Jag duschade, gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost.När jag var klar med mina morgonbestyr så hade jag tänkt mig en promenad. Men trots att det var soligt och fint ute så kände jag inte för det i dag. Beslöt mig för en slapp förmiddag hemma istället. Tyckte jag var värd det efter den hektiska dagen i går. Satte mig med datorn först en stund. Höll på som vanligt med att fixa med lite allt möjligt här hemma också.


 

Strax före tio vaknade Jenny och gick upp. Hon gjorde sig i ordning och åt frukost. Sen så stack hon iväg vid halvelvatiden. Hon skulle möta upp med Robin och hans kompisar och sen åka för att sola och bada vid Grisslinge Havsbad. Jag satt mig för att läsa en stund. Läste ut boken: ”Olycksfågeln” av Camilla Läckberg. Den var jättebra precis som hennes övriga böcker.


 

Efter att jag hade läst ut boken så varvade jag diverse hushållsbestyr med datorn. Sen vid ettiden så kom en tekniker från UPC. Han skulle byta ut vårt antennuttag i vardagsrummet så vi kunde koppla in vår digitalbox. Han gjorde det han skulle och allt funkade bra efter att han var klar.Satte mig på uteplatsen efter att han hade åkt. Läste först igenom alla bruksanvisningar om nya lcd-teven och nya digitalboxen. Sen så satt jag en stund och bara solade. Härligt varmt och skönt på uteplatsen var det. Pratade lite med grannarna bredvid till vänster också. Och så började jag på en ny pocketbok: ”Mossvikenfruar – Chansen” av Emma Hamberg.Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Efter att han hade duschat så åt vi två middag tillsammans. Vi hämtade mat från ”Lilla Bas”, en pizzeria nära där vi bor. (Vår pizzeria på vår gata har semesterstängt i en månad.) Jimmy tog en pizza och jag tog en räksallad.Efter det så satte vi oss uppe i vardagsrummet. Trots den varma, underbara, soliga kvällen, då man definitivt inte borde vara inne, så satte vi oss där. Sen så satt vi och ”lekte” med nya teven och nya digitalboxen. Man vill ju lära sig alla finesser som finns.


 

Jenny kom hem från sin bad- och soldag vid halvsjutiden. Borzko kom hem från jobbet strax efter. De åt också middag då. Sen så blev det slappande för oss alla. Vi satt alla upp i vardagsrummet och tittade på en massa olika program på teven och testade och höll på. Jimmy och jag hade våra bärbara datorer också.


 

Vid halvniotiden så kom Robin hit. Vid niotiden så testade vi UPC:s ”On Demand”. Det är deras tjänst för att kunna se film direkt. Man har ett antal filmer att välja medan och det kostar 39:- kronor per film. Vi beställde ”The Honeymooners” att se klockan nio. Det var en komedi som var en och en halv timme lång. Jag tyckte att filmen var ganska så dålig.


 

Resten av kvällen blev det slötittande på teven varvat med lite datoraktivitet.


 

Här är tre stycken fotografier som jag tog strax efter elva i kväll. Det är utsikten från vår franska balkong i vardagsrummet. Än så länge så är det ju ganska så ljust så här sent på kvällen.

 
 


 

Bloggenkät


Du som bloggar, svara gärna på en enkät om oss som bloggar.

Här kan du läsa ett inlägg hos Annica Tiger om enkäten.

Här är blogginlägget om enkäten hos www.kullin.net: (obs. ingen släkting till mig! ;-)):

"BloggSverige 2 - dags för en ny bloggenkät

För ett år sedan genomförde jag den första stora svenska undersökningen av bloggare och bloggläsare, BloggSverige 1.0. Sedan dess har bloggvärlden utvecklats enormt och därför är det dags för en uppföljning. För att kunna överträffa förra årets 600 enkätsvar, behöver jag andra bloggares hjälp med att sprida information om enkäten.

Därför skulle jag vilja be så många som möjligt att:

1) fylla i enkäten genom att klicka på följande länk:
Klicka här för att fylla i enkäten.

2) om du har en egen blogg, lägga upp en text på din blogg i stil med följande:
Bloggen Media Culpa genomför sin andra undersökning av svenska bloggare och bloggläsare och behöver deltagare till sin enkät. Svara på enkäten genom att klicka på länken och uppmana gärna fler att delta: http://www.surveymonkey.com/s.asp?u=956142272223

Enkäten tar bara ett par minuter och är helt anonym. Resultaten presenteras här inom kort. Tack på förhand."

-------------  
Onsdagen den 28 juni 2006

 

 

I dag alarmade mobilen redan klockan halvsex. Jimmy hade missat att boka besiktning på sin bil i tid, och på lördag skulle det bli körförbud på den utan besiktning. Den enda tiden som fanns i hela Stockholmsområdet var i dag klockan 07.50 i Vinsta ute vid Vällingby. Han fick inte ledigt från jobbet, så jag åtog mig att åka och besiktiga den. Och Jenny erbjöd sig att följa med som sällskap. *Tack Jenny!*


 

Jag gick upp halvsex, Jimmy likaså, och Jenny vid sextiden. Alla gjorde sig i ordning och åt frukost förstås. Jimmy åkte iväg till jobbet med min bil vid kvart över sex. Han skulle jobba mellan sju och halvfem. Och Jenny och jag stack iväg med Jimmys bil vid kvart i sju. Jag har ju världens sämsta lokalsinne så jag ville ha god tid på mig.


 

(Jag och Jenny.)


 


 

Allt gick bra under vägen dit, så vi var där redan vid kvart över sju. Och sen så fick vi sitta och vänta ända tills kvart över åtta. Själva besiktningen gick ju rätt så fort. Tyvärr så gick den inte så bra… Jimmy fick hela fem stycken nerslag på bilen. Bland annat så måste han byta ut alla bromsrören som var rostiga. Och sen var det några andra grejer. Hoppas att det inte blir allt för dyrt för honom. Vi ska lämna in den till ”vår” bilreparatör i nästa vecka.


 

På vägen hem så stannade vi till vid Globen. Gick till biljett kassan och hämtade ut biljetterna som jag beställde i går. Jenny och jag ska gå och se George Michael i Globen i oktober. Efter det så åkte vi hem. Åt lite lätt lunch när vi kom hem.


 

(Biljetterna till George Michael.)


 


 

Sen så blev det veckostädning i dag istället för i morgon. Eftersom Jimmy jobbade så blev det bara Jenny och jag som hjälptes åt i dag. Och det blev det vanliga: dammsugning, torkning av golv, dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, byte och tvätt av handdukar, m.m.


 

När vi var klara så stack vi iväg till Willys i Länna för att handla. I dag blev det inte så mycket. Handlade ”bara” för 550:- kronor. Sen så åkte vi hem och packade upp allting. Tog en fika och lite att äta då också. Höll sen på och grejade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


 

Vid kvart i två så gick Jenny och jag till Centrum. Jag hade tid på Nordea klockan två. Träffade ”min personliga bankman” för lite ekonomiska förehavanden. Placerade om lite pengar på mina sparkonton, för vi ska betala vår Thailandsresa i nästa vecka tänkte vi.


 

Vi var också på Konsum och handlade lite gott till kvällen, för det hade vi glömt när vi var på Willys. Väl hemma igen så höll vi på och skar grönsaker och fixade dipp till kvällen. Sen när vi var klara så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma igen.


 

Vid halvfem så ringde Jimmy och sa att han var på väg hem från jobbet. Han åkte direkt till Centrum och Jenny och jag gick och mötte upp med honom där. Sen så gick vi till OnOff för att hämta vår nya teve. Killen på OnOff var snäll och körde den med pallyftare till parkeringen. Och hjälpte oss att få in den i bilen. Det var knappt att den gick in, trots att vi fällde baksätet.


 

(Gamla teven och gamla tevebordet, och innan ommöbleringen.)


 


 

Väl hemma så duschade Jimmy medan Jenny och jag fixade till middagen. Sen så åt vi middag. När allt var undanröjt så satte vi igång med installationen av teven. Det blev så bra! Den är så stor och härlig. Jättefin bild, lagom stor, bra ljud – fast ännu bättre ljud förstås med vårt hemmabiosystem. Och i morgon så kommer det en tekniker från UPC och fixar vårt antennuttag så vi kan få ännu bättre bild och fler kanaler genom digitalboxen. Vi är så nöjda!


 

(Nya teven och nya tevebordet, och efter ommöbleringen.)


 


 

Borzko kom hem vid halvåttatiden. Efter att han hade ätit middag och duschat så satte vi oss så småningom alla fyra i vardagsrummet för att titta på DVD-film i vår nya fina teve. Vi åt en massa gott också: två sorters kex, fyra sorters grönsaker, sex sorters dipp, plus lite gott att dricka. Filmen vi såg var en film som vi i och för sig har sett förut, en science fiction/action-film: ”The Island”. En riktigt bra film tycker vi alla.


 

(Lite ätbart till filmen.)


 


 

Sen efter filmens slut så gick Borzko och la sig, för han skulle upp tidigt i morgon bitti och jobba som vanligt. Jag, Jimmy och Jenny satt vid våra datorer.


 

Vad mycket man hinner vissa dagar! Vissa dagar bara försvinner utan att man knappt har gjort någonting. Och så är vissa dagar som i dag, då man hinner med att göra nästan hur mycket som helst!


 

(Nya teven, 37 tum.)


 Länk till teven på OnOff.


Tisdagen den 27 juni 2006

 

 

Hade ställt mobilen på alarm klockan åtta i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hade tänkt mig en promenad sen, men det regnade ute så då struntade jag i promenaden.


 

Större delen av förmiddagen så varvade jag datorn med hushållsarbete. Bloggade gårdagens dagbok bland annat. Jimmy vaknade och gick upp vid halvelvatiden. Efter att han hade duschat och ätit så stack han iväg med bilen en stund. Han skulle hjälpa en jobbarkompis att flytta lite grejer.


 

Sen när han kom hem så höll vi på och fixade uppe i vardagsrummet. Möblerade ju om lite i går för att få plats med vår nya teve som förhoppningsvis kommer i morgon. Vi ordnade med det nya tevebordet och alla sladdar och så.


 

Jenny kom hem från Robin vid tretiden. Alla vi tre slappade på eftermiddagen. Sen så åt vi middag så småningom. Det blev samma mat som i går: kycklingklubbor och potatissallad.


 

Gick en sväng till Centrum efter middagen alla tre. Jag köpte mig en simkortsläsare till datorn. Och så köpte vi lite frukt och bär på torget. Handlade lite på Konsum också. Skulle hämta ut biljetter på ATG också, men det gick inte, för det var tydligen på Ticnet jag skulle hämta ut dem.


 

Då gick vi hem och hämtade bilen och åkte till Globen för att hämta ut biljetterna där. De brukar stänga sju, men nu hade de sommartider och hade stängt redan klockan fyra. Så det blev inga biljetter där heller. Jag får väl hämta de i morgon istället.


 

Sen så gjorde vi i ordning lite gott att äta. Jag åt jordgubbar, vindruvor och bigarråer. Jimmy åt chips, och Jenny åt ostbågar. Och så tittade jag på teve för en gångs skulle! Vi tittade alla tre på ”Allsång på Skansen”. Det programmet är verkligen Sommar för mig! Men helst ska man ju se det med Mamma och Pappa på deras landställe.


 

Efter programmet så blev det två Betapet-matcher över Internet mot Snurran. Hon hade turen med sig i dag och vann båda matcherna. Borzko hem från jobbet vid halvniotiden. Middag, dusch och teve blev hans kväll. Jimmy, Jenny och jag satt vid varsin dator resten av kvällen.


 

Här är en bild på vår nya teve som vi har köpt. Förhoppningsvis så kan vi hämta den redan i morgon.Måndagen den 26 juni 2006 (uppdaterad)

 

 

Mobilen larmade klockan sju i dag som vanligt på lediga dagar. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Satt vid datorn och fixade lite sen också. Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy kom hem vid åttatiden från sitt nattpass på McDonalds. Han la sig förstås för att sova direkt. Jenny var hemma men hon sov lite längre i dag.


 

Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Hade hoppats på solsken i dag, och då hade jag tänkt mig sol och bad. Men det var tyvärr mulet och grått. I och för sig rätt så varmt och skönt, cirka 17 grader. Gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme.


 

Stegräknaren var med:

6.415 steg

5.45 kilometer

194 förbrukade kalorier

0.52.34 effektiv gångtid


 

När jag kom hem höll jag på och pulade, fixade, grejade, plockade med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma. Tvättade bland annat många maskiner med tvätt. Gjorde också månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna över Internet. Satt vid datorn en hel del också och letade efter och jämförde olika lcd-teve. Jenny vaknade och gick upp vid elvatiden. Hon satt vid sin dator större delen av dagen.


 

Vid tvåtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Efter att han hade ätit frukost och duschat så gav vi oss alla tre iväg ner till Centrum. Först var vi på Vårdcentralen där vi alla tre tog fästingsprutor. Det var fem år sedan sist, så det var dags för en påfyllning av vaccinet. Det är väldigt mycket fästingar med TBE-smitta där min Mamma och Pappa har landställe, så vi har vaccinerat oss sedan cirka femton år tillbaka. 280:- kronor styck kostade det.


 

Sen så gick vi iväg till OnOff för att titta på lcd-teve. Vi hade hittat en på Internet som vi ville ha, men när vi kom dit så visade det sig att den var för stor för att gå in i det utrymmet mellan bokhyllorna där den skulle stå. Vi gick hem igen för att se vad vi kunde göra åt saken. Och det blev en liten ommöblering av vardagsrummet. Efter att vi var klara så stack vi till Centrum igen.


 

Vi beställde teven, som tyvärr inte fanns inne för tillfället. Vi får den förmodligen inom en vecka. Det blev en Philips lcd-teve på 37 tum. Mycket kostade den… men det får det väl vara värt. Jag har ju fortfarande kvar lite av mina arvpengar. Sist vi köpte en ny teve till vardagsrummet var 1987. Den fungerar fortfarande men står numer i källaren. Den vi har nu köpte vi begagnad för nästan ingenting av en före detta granne för ett par år sedan.


 

Vi köpte också ett bord med hyllor att ha teven på. Och så hämtade vi ut en UPC digitaltevebox. Den fick vi inte att fungera, för vi hade för gammalt antennuttag i vardagsrummet. Vi har beställt en tekniker som ska komma och byta ut det.


 

Väl hemma igen så åt vi middag. I dag blev det kycklingklubbor och potatissallad. Sen så höll vi på med lite allt möjligt och så småningom så gjorde Jimmy och jag oss i ordning för att åka iväg till konserten. Vi åkte vid kvart i sju. Var framme vid Globen vid sjutiden och parkerade bilen i garaget.


 

Vi hade ståplatsbiljetter så vi gick ner på golvet. Först så träffade vi en gammal kompis till mig: Mia, med hennes dotter Jeanette. Stod och pratade en stund. Det var jättekul att träffa henne, för det var så länge sedan vi sågs. Sen så skiljdes vi åt, för de ville stå långt fram och Jimmy och jag ville stå lite längre bak. Sen när vi gick för att köpa varsin tröja så mötte vi flera som vi kände, som hade sittplatser. Först träffade jag en bloggkompis: Anna, med hennes kille och en kompis. (Kolla hennes blogg, hon skriver säkert också om konserten.) Precis bakom henne så satt också två klasskompisar till Jenny: Sofi och Charlotta.


 

Jimmy och jag köpte varsin t-shirt och varsitt mobil/nyckel-band. Vid halvåttatiden så satte första förbandet igång: Bullet For My Valentine. De var rätt så bra. Sen så kom det andra förbandet vid halvniotiden: Avenged Sevenfold. De var också rätt så bra. Har inte hört de banden så mycket förut, men de var helt okej, se- och hörvärda. Sen blev det lite väntan.


 

Och vid kvart i tio så satte GUNS N’ ROSES igång sin konsert. Det är ju bara Axl Rose som är kvar av originalmedlemmarna, men jag tycker ju att det är han som ÄR Guns N Roses. Både jag och Jimmy tyckte i alla fall att konserten var jättebra, tvärtemot vad tidningarna tyvärr skriver. De höll på i nästan två och en halv timme. De spelade alla gamla favoritlåtar: Paradise City, Sweet Child Of Mine, Welcome To The Jungle, m.m, m.m, m.m. Och så några nya låtar också. Mycket eld och fyrverkerier hade de i scenshowen. En mycket bra storbildsteve också.


 

Konserten var över vid kvart över tolv. Gick ganska så fort att komma ut, och även att komma ut ur garaget, så vi var hemma vid kvart i ett. Gick och la mig på en gång då, var jättetrött i ben, rygg och nacke. Man kanske börjar bli för gammal för att ha ståplats på konserter! ;-) Får väl börja att ha sittplats snart istället. :-)


 

Vi var i alla fall helnöjda med konserten. Inte den bästa konsert jag har varit på, men klart bland de bästa. Fyra av fem möjliga poäng. Tyvärr så blev fotografierna som jag tog med min mobil väldigt dåliga. För långt ifrån, och för dåligt ljus. Lägger in några kort i alla fall.Här är några länkar om någon är intresserad:

En hemsida om Guns N' Roses.

Lite information om Guns N' Roses.

Fem artiklar i Aftonbladet.

1.

2.

3.

4.

5.

Fem artiklar i Expressen.

1.

2.

3.

4.

5.
 


UPPDATERAD 2006-06-27 15:45

Länk till Allt om Stockholm

Länk till DN

Länk till SvD


Nu är Jimmy och jag i Globen och ska se Guns N Roses. Det här är...

DSC00083
Nu är Jimmy och jag i Globen och ska se Guns N Roses. Det här är ett av förbanden.

Veckans Vikt - Vecka 26

Veckans Vikt
Vecka 26
26/06

55,7 kg

Veckans Motion - Vecka 25

Veckans Motion
Vecka 25
19/06 - 25/06

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim + Cykling, cirka 1,0 tim
Tisdag: Promenad cirka 2,0 tim + Promenad cirka 1,5 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1, 0 tim
Söndag: ---------

Söndagen den 25 juni 2006Vaknade vid sjutiden. Låg och drog mig till halvåttatiden. Gick upp och gjorde mig i ordning. Borzko, Mamma och Pappa kom också upp strax efter. Åt frukost vid halvniotiden. Jenny gick upp vid niotiden.

Sen så gick vi alla ut på tomten och njöt av solen. Solade, fikade, pratade, löste korsord, läste, lyssnade på musik, och hade det mysigt och trevligt.

Vid ettiden sen så packade vi ihop våra grejer och så gav vi oss iväg hemåt mot Farsta. Jag och Jenny åkte i Volvon, och Borzko åkte med lastbilen. Mamma och Pappa stannade kvar på landet.

Vid strax före två var vi hemma. Jimmy vaknade och gick upp då. Han hade ju jobbat natt och gått och lagt sig vid halvåttatiden. Han åt frukost och gjorde sig i ordning. Vi andra packade upp våra grejer från landet.

Sen så åkte Borzko i väg till Hallunda för att vattna sin Mammas blommor. Hon är i Kroatien just nu. Jenny satt vid datorn. Jimmy och jag gick en sväng till Centrum. Jag köpte mig ett nytt större minneskort, 2 GB, till min mobil. Sen så kollade vi lite på digital-/plasma-/platt-/lcd-/-teve. Vi köpte ingen i dag, men vi kommer kanske att göra det i morgon.

Väl hemma igen så höll jag på och pulade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så åt vi middag vid femtiden. Jag åt en grekisk sallad, Jenny åt en kycklingsallad, och Jimmy och Borzko åt varsin pizza. Allt från vår lokala pizzeria på vår gata.

Efter middagen så åkte Borzko iväg och tvättade bilen. Efter att han kom hem så tittade han på sport på teve resten av kvällen. Jimmy satt vid sin dator, och sen vid åttatiden så åkte han iväg till jobbet för att jobba ett nattpass mellan 21.00 och 07.00. Jenny satt vid sin dator större delen av kvällen, och tittade även lite på fotboll. Och jag satt mest i kökssoffan med min bärbara dator i knäet. Jenny och jag tog en sväng till Centrum också för jag var godis- och chipssugen!

---------  

Och i morgon kväll ska jag till Globen med Jimmy och titta på Guns N’ Roses!
Här är några länkar och bilder.
 

Lördagen den 24 juni 2006
Vaknade vi sjutiden. Låg och drog mig till halvåttatiden. Gick upp och gjorde mig i ordning. Borzko, Mamma och Pappa kom också upp strax efter. Åt frukost tillsammans. Sen vid niotiden så gick Mamma och jag ut på en promenad. Borzko och Pappa stannade vid huset. Mamma och jag gick runt omkring på området i ungefär en timme.

Tillbaka vid tiotiden igen. Sen så satte vi oss i solen och njöt större delen av dagen. Solade, fikade, pratade, löste korsord, m.m, m.m, m.m.

Sen så åt vi middag vid fyratiden. I dag så gjorde jag pastasallad med pasta, grönsaker, skinka och ost. Till det så hade vi vitlöksdressing. Och sen så hade vi baguette, kex, ost och lite andra tillbehör.

Vid halvfemtiden så kom Jenny ut med bussen. Hon hade åkt från sitt midsommarfirande på Ingarö, först hem till Robin en stund, och sen ut till landet. Hon åt middag när hon kom ut.

Sen så tittade Jenny, Borzko, Mamma och Pappa på fotbollsmatchen mellan Sverige och Tyskland. Jag passade då på att skriva min dagbok om midsommaraftonen och blogga den.

Jimmy jobbade ju i natt. Sen så sov han halva dagen. Och sen så tog han det lugnt hemma. Sen så blev det ett nytt nattpass för honom mellan 21.00 och 07.00.

Efter matchen så blev det Canastaspel förstås som vanligt. I dag blev det 2-1 i matcher för Borzko och Pappa mot mig och Mamma. Jenny satt vid datorn större delen av kvällen. Sängdags blev det vid tolvtiden.


 

Fredagen den 23 juni 2006 – Midsommarafton


 
Mobilen ringde klockan sex i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp klockan halvsex och sen åkt iväg för att jobba en halv dag extra i dag. Jimmy gick upp vid sjutiden och genomgick sina morgonrutiner. Jenny och Robin sov. Jag packade ner lite grejer inför helgen och sen så gav sig Jimmy och jag iväg vid åttatiden.

Jenny och Robin skulle först sova lite. Sen åka hem till Robin. Och sen så skulle de ut till Ingarö och fira Midsommar med fyra andra kompisar. Finns säkert mer att läsa om Jennys midsommar i hennes egen blogg.

Vi åkte i varsin bil eftersom Jimmy sen skulle hem och jobba i kväll. Först så åkte vi till Willys i Länna och handlade mat till midsommarhelgen. Cirka ettusen kronor handlade vi för. Sen så åkte vi ut till landet. Kom dit strax före tio.

(Jimmy, Pappa och Mamma sitter och fikar.)

Mamma och Pappa var redan ute på landet. Vi packade upp maten vi hade med oss och sen så tog vi en fika. Vi åt äppelpaj med vaniljsås till kaffet. Satt i solen och njöt lite också. Höll på med lite allt möjligt. Sen vid strax före två så gick vi upp till platsen där Midsommarstången skulle resas. Stod och tittade när den restes, hörde på tal, sjöng nationalsången, och sen så såg vi på när många dansade runt stången.

(Jag, Mamma, Pappa och Marika (en granne och kompis på landet.))

Vid tretiden så kom Borzko ut till landet efter att han hade jobbat halva dagen, och sen varit hemma i Farsta och duschat, gjort sig i ordning, och packat lite grejer. Han åkte sin lastbil ut till landet. När han kom ut så gick vi tillbaka till huset.

Gjorde i ordning maten och sen så åt vi middag vid fyratiden. Vi hade fyra sorters sill: skärgårdssill, vitlökssill, senapssill, inlagd sill och så färskpotatis till förstås. Sen så hade vi massor med tillbehör: fyra sorters kex, fyra sorters ostar, romsås, två sorters oliver, fetaost, grönsaker, m.m, m.m, m.m. Mamma, Pappa och Borzko drack öl och nubbe. Jimmy och jag höll oss till alkoholfritt.

(Mamma, jag, Borzko och Pappa.)

Efter maten så fikade vi och åt färska svenska jordgubbar med vaniljvisp. Sen vid halvsextiden så åkte Jimmy hem till stan igen. Han skulle jobba ett nattpass mellan 20.00 och 05.00. Vi andra röjde upp efter maten och fikat.


(Jimmy på väg hem.)


Vid sextiden så satte vi oss ner för att spela kort. Vi spelade Canasta som vanligt. Jag och Mamma spelade ihop, mot Borzko och Pappa. Vi blev sittande där hela kvällen sen. Vi hade tänkt gå upp en sväng till festplatsen och dansbanan. Vi brukar gå dit och dansa lite grann. Men det var en kall och blåsig kväll, och vi valde att sitta hemma och spela kort i stället. Vi satt mellan sex och tolv och spelade fyra spel, och Mamma och jag vann med 4-0! Sen så gick vi och la oss vid halvettiden.

 

Trevlig Midsommar!Ha en underbart trevlig Midsommarhelg alla kära läsare. Hoppas att ni får en toppenhelg allihopa. Och att solen lyser på er. Var rädda om er själva och varandra. Ta det lugnt med alkoholen, och kör försiktigt om ni ska ut i trafiken.

Lägger ut några fotografier från förra årets midsommarafton.


                             


                                               

 

                               

Torsdagen den 22 juni 2006Mobilen ringde klockan sju i dag. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Lite nyhetsläsning i datorn, och sen så gav jag mig i väg på en promenad vid halvniotiden. Gick Hökarängsvarvet och var borta i ganska så exakt en timme.

Stegräknaren var med:
1.00.39 effektiv gångtid
7.227 steg
6.14 kilometer
219 förbrukade kalorier

Kom tillbaka vid halvtiotiden. Satt vid datorn en liten stund. Vid tiotiden så vaknade både Jimmy och Jenny och gick upp. Tog en fika med dem när de åt frukost. Sen så duschade de och gjorde sig i ordning. Vid strax efter elva så åkte Jimmy iväg för att jobba på McDonalds i Västberga. I dag hade han ett pass mellan 12.00 och 20.00.

Jenny och jag stack iväg till Centrum. Köpte fem flaskor schampo och fem flaskor balsam på H&M av en sort som de sålde billigt och som Jenny gillar. Sen så var vi på HemKöp och köpte lite matvaror. Och sen så var vi på torget och köpte fina blommor till min Mamma som hon ska få på Midsommarafton.

Gick sen bara hem med grejerna och sen så gick vi till Centrum igen, men den här gången till tunnelbanan. Åkte in till Hötorget och sen så gick vi till Webhallen. Jenny skulle köpa sig en mobil där, men trots att det stod på Internet att de hade dem hemma, så var de slut när vi kom dit.

Åkte hem till Farsta igen då. Gick till OnOff och köpte mobilen till Jenny där istället (fast något dyrare). Nu har hon en likadan som jag har. Hon och Jimmy fick en hel del ”sommarpengar” av Borzko och mig. Så då köpte hon sig en ny mobil istället för sin gamla som bara krånglar. Och så la hon till lite pengar själv också.

Väl hemma igen så blev det lite allmänt slöande för Jenny och mig större delen av eftermiddagen. Jag satt mest vid datorn och hon höll mest på med sin nya mobil. Skulle ju ha testat bromsarna på min cykel, men det var grått, mulet och småregnade så jag hade ingen lust…

Middag åt vi vid halvfemtiden. Sen vid halvsextiden så gick vi en sväng till Centrum för tredje gången i dag. Men den här gången så gick vi till SolAkuten och la oss och solade i en kvart var. Sen efter det så gick vi till torget där jag handlade jordgubbar och bigarråer till kvällen som vanligt.

Jag gick hem sen, men Jenny väntade in Robin som var på väg med tunnelbanan. Sen så kom de hem strax efter. Borzko kom hem ungefär samtidigt från jobbet. Han åt middag, duschade och sen så blev det så klart fotbolls-vm på teve resten av kvällen för honom. Jenny och Robin kollade också en hel del på fotboll. Jimmy kom hem från jobbet vid halvtiotiden. Då blev det mest datorn för honom.


 

Bloggportalen

Vill bara tipsa er alla bloggare om nya Bloggportalen. Registrera gärna era bloggar där. Gå gärna in och tyck till och betygssätt min blogg om ni känner för det. Min dotter Jennys blogg är också registrerad där. Även ni som inte bloggar själva men läser andras bloggar kan ju hitta nya bra bloggar att läsa där.


Onsdagen den 21 juni 2006


 

I dag ringde mobilen en timme tidigare än vanligt, redan klockan sex, för jag hade tid hos frissan klockan åtta. Gick upp sex, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hann med lite nyheter också, läste Aftonbladet och Expressen på Internet. Sen vid kvart i åtta så åkte jag iväg till min frissa, Lotta, i Ormkärr i Hagsätra.

Sen så satt jag där i cirka tre timmar. Jag gjorde det som jag alltid gör: helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn och noppade ögonbryn. Det gick på 700:- kronor. Pratade en stund med Lotta sen, som det alltid är lika kul att träffa, och sen så åkte jag hem.

När jag kom hem vid halvtolvtiden så hade Jenny vaknat och gått upp. Och Jimmy hade kommit hem från sitt LAN. Vi åt lite lunch tillsammans och pratade en stund. Sedan satte vi igång med vår veckostädning. Vi brukar städa på torsdagar, men det passade bättre för oss alla att göra det i dag i stället.

Det blev det vanliga: dammsugning av lägenheten och båda balkongerna, torkning av golv i lägenheten, städande av toaletten och badrummet, dammande av lägenhet och båda balkongerna, avtorkande av bord och stolar på uteplatsen, putsning av speglar och glasytor, byte och tvätt av handdukar, m.m.

När allt var klart så stack både Jenny och Jimmy iväg. Jenny tog tunnelbanan till Medborgarplatsen för att gå hem till sin pojkvän Robin som bor där. Jimmy tog bilen till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi.

Jag höll på och fixade med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma. Sen när jag var klar så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen tillsammans med datorn. Tyvärr ingen sol i dag. Molnigt, men ändå ganska så varmt med cirka tjugo grader på dagen.

Vid femtiden så tog jag bilen ner till Centrum. Var sen på Hemköp och handlade. Köpte en hel del tunga saker, mjölk, yoghurt, juice och så, det var därför jag tog bilen. När jag kom hem så åt jag en liten lätt middag i min ensamhet.

Sen så blev det soffan på min nedre balkong igen. Men nu så började jag läsa en ny bok istället. Det blev Camilla Läckbergs fjärde bok: ”Olycksfågeln”. Men jag hann inte så långt för sen så ringde Jenny och var på väg hem och då gick jag och mötte upp med henne i Centrum.

Hon köpte några smågrejer. Jag handlade ingenting. Jimmy ringde och var på väg hem, så han kom och mötte upp med oss i Centrum. Vi gick alla tre sen till Konsum och handlade lite ätbart till kvällen. Jag köpte snabbsaltad gurka och bigarråer.

Regnade på eftermiddagen och kvällen…

Borzko kom hem från jobbet vid strax före åtta. Han åt middag och duschade. Sen så höll han på med min cykel och försökte att få ordning på bromsarna. Det verkar som om det kanske lyckades, men det regnade så mycket ute så ingen ville cykla någon längre provtur. Jag kanske tar en cykeltur i morgon och provar.

Resten av kvällen var lugn. Borzko tittade på lite fotboll på teve en stund, men sen gick han och la sig tidigt för han ska upp tidigt i morgon. Jimmy och Jenny satt i sina rum framför sina datorer. Och jag satt i kökssoffan och varvade datorn med boken.

Jimmy och Jenny 2006-06-21.
 

Tisdagen den 20 juni 2006Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Ingen var hemma. Borzko gick upp fyra i morse och åkte till jobbet. Jimmy är fortfarande på LAN hos Kristian. Jenny sov hemma hos Robin.

(Dagens outfit.) (Kjol, linne, väst.)

Vid halvniotiden så gick jag iväg. Promenerade längs tunnelbanelinjen in mot stan. Hade bestämt träff där med min Mamma klockan elva. Underbart varmt och strålande sol under promenaden. Efter ganska så exakt två timmar så var jag vid Åhléns vid T-Centralen.

Stegräknaren efter promenaden in till stan:
14.384 steg
12.22 kilometer
435 förbrukade kalorier
2.01.09 effektiv gångtid

Gick runt lite och väntade in Mamma. Klockan elva så träffades vi utanför Åhléns. Sen så gick vi runt för att leta efter kläder och skor till henne. Vid tolvtiden så gick vi och fikade. Jag tog en caffe latte och en ost-och-skink-fralla. Sen så fortsatte vi shoppandet.

Vid halvettiden så kom Jenny och gjorde sällskap med oss. Vi fortsatte sen shoppandet. När Mamma var nöjde med det hon hade fått tag i och började bli trött, så gick vi och käkade en sen lunch / tidig middag. Åhléns restaurang blev det som vi gick och åt på. Jag åt en cous-cous-sallad med massor med tillbehör.

(Mamma och Jenny på Åhléns Restaurang.)

Satt och åt, fikade och pratade en bra stund. Sen så åkte vi hemåt. När Jenny och jag kom till Farsta så fortsatte vi shoppandet lite. Och när vi var klara så gick vi hemåt.

Stegräknaren från att jag kom in till stan och till dess jag var hemma:
8.266 steg
7.02 kilometer
250 förbrukade kalorier
1.39.19 effektiv gångtid

Stegräknaren sammanlagt i dag:
22.650 steg
19.24 kilometer
685 förbrukade kalorier
3.40.28 effektiv gångtid

(Jag köpte återigen fyra stycken pocketböcker. Jag valde de två till vänster och Jenny valde de två till höger.)

(Köpte också en svart pås-väska.)

Lite andra smågrejer köpte jag också: mascara, nagellack, hudkräm, bigarråer.

I dag blev det återlämnande av Rolling Stones-biljetterna också. Konserten skulle ju ha varit på Ullevi den 10 juni, men är ju framskjuten till obestämt datum, om den överhuvudtaget blir av. Så Jimmy och jag beslöt oss för att lämna tillbaka dem, även om den kanske blir av i framtiden. Det är ju ändå 1.880:- kronor som det rör sig om, som man ligger ute med. Finns väl alltid möjlighet att i så fall köpa biljett igen om det blir någon konsert.

Väl hemma så blev det lite fixande med allt möjligt här hemma. Och sen när jag var klar så la jag mig i soffan på nedre balkongen och fortsatte att läsa i boken som jag började på i går.  Låg där till sjutiden, sen blev det lite för svalt att ligga ute. Flyttade då in till kökssoffan och fortsatte att läsa, och läste också ut: ”Stenhuggaren” av Camilla Läckberg. Den var ännu bättre än hennes tidigare två böcker. Ska börja på hennes fjärde bok snart.

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag och duschade. Han hann även titta lite på bromsarna på min cykel. Men han hann inte få ordning på den innan klockan blev nio. För då blev det förstås vardagsrumssoffan för honom och matchen Sverige – England på teve. Jenny satt också och tittade. Jag satt också där för sällskaps skull, men jag hade min dator i knäet istället för att se på matchen. Nyhetsläsning, bloggläsning, och även lite ”nätpratande” med en av mina favoritvänner på Internet: Angela, som inte heller tittade på fotbollen. *Tänk att det faktiskt finns fler än jag!*


Måndagen den 19 juni 2006Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp vid fyratiden som vanligt och åkt till jobbet. Jimmy är ju på LAN hos Kristian. Jenny och Robin sov. Vid halvniotiden så ringde jag några samtal till lite olika läkare och beställde och ändrade tider. När jag var klar vid niotiden så tog jag mig en liten promenad.

(Dagens Outfit.) (Det ser ut som om jag har samma kläder varje dag!) ;-)

Gick bara i en halvtimme ungefär. Fick ett trevligt samtal på mobilen medans jag promenerade som jag blev glad över! Vid halvtiotiden så gick jag till SynOptik i Centrum för jag hade tid där då. Lämnade in mina glasögon för att få mina nya glas ditsatta. Sen så gick jag hem igen.

Jenny och Robin var vakna när jag kom hem. De åt frukost, så jag tog en fika med dem och pratade lite. Sen så gjorde de sig i ordning och stack sen iväg in till stan vid halvelvatiden. Jag satte mig vid datorn en stund för att vänta på att mina glasögon skulle bli klara.

Strax före elva så gick jag till Centrum igen för att hämta upp mina glasögon. Nu har jag likadana glas fast något större och lite annorlunda slipning. Jag har varit nöjd med mina progressiva glasögon, fast de har varit lite felaktigt slipade för mig. Jag har fått hålla ner huvudet när jag ska titta på långt håll, till exempel när jag kör bil. Och det är en konstig huvudställning för mig, för jag går egentligen lite upp med hakan och näsan. Nu ska det väl förhoppningsvis blir bättre.

(Mina ”nya” glasögon.) (Är det någon som ser att glasen är större?)

Gick en liten promenad i cirka en halvtimme till sen efter optikerbesöket så att det blev lite drygt en timme sammanlagt med den lilla promenaden tidigare i morse.

Stegräknaren var med:
8.013 steg
6.81 kilometer
242 förbrukade kalorier
1.17.04 effektiv gångtid

Gick sen till Centrum igen. Först var jag på Bokia där jag köpte fyra stycken pocketböcker. (Tag fyra betala för tre.) Nu har jag så mycket böcker att läsa, så nu får jag inte köpa fler på ett tag!  

(De fyra pocketböckerna som jag köpte i dag.)

Sen var jag i Farsta Tobak och hämtade ut biljetter. Jimmy och jag ska gå och se ”Monsters Of Tribute” i Globens Annex, fredagen den 15 september klockan 20.30. Det är fem stycken coverband som har specialiserat sig på varsitt band. Tre av dem har vi redan sett: ”Kyss” (Kiss), ”Queer” (Queen), ”Ozzy the Coverband” (Ozzy Osbourne). Sen är det två band till som vi inte har sett tidigare: ”AB/CD” (AC/DC), ”Brainbow” (Rainbow).

(Monsters of Tribute-biljetterna)

Efter det så var jag på HemKöp och handlade lite ätbart. Och slutligen så var jag på torget och köpte frukt: vattenmelon, bigarråer och jordgubbar, att ha till kvällen.

(Finns det något godare!?)

Väl hemma igen så höll jag först på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så satte jag mig på uteplatsen med datorn en stund. Vid halvtvåtiden så kom Jimmy förbi en snabbis. Han hade lite problem med sin dator på sitt LAN, så han var hemma och hämtade lite grejer, och sen åkte han tillbaka igen. Solade lite på uteplatsen sen när han hade åkt iväg.

Vid halvtretiden så kände jag för en cykeltur. Det var verkligen länge sen! Har inte cyklat någonting alls förut i år. Jag cyklade över ”militärbron” över till Farstanäset. Cyklade runt lite där, och sen så cyklade jag samma väg tillbaka hem igen. Var borta i ungefär en timme. Jag ska cykla dit någon mer gång, för det var väldigt fint där, men jag ska skriva ut en karta från Internet först, så jag hittar lite bättre. Och så måste jag fixa mina bromsar. De gnisslar och låter något fruktansvärt! Och då menar jag verkligen det! Inte något litet smågnissel, utan jag skrämmer typ slag på folk när jag bromsar!

(Utsikt från Farstanäsbron.)

(Farstanäsbron sett från Farstanäset.)

När jag kom hem igen så satte jag mig på uteplatsen igen. Satt i skuggan under parasollet och hade datorn i knäet. Sen vid femtiden så åt jag middag i min ensamhet. Det blev pastasalladen med dressing från i går i dag också. Efter middagen så blev det soffan på nedre balkongen. Övergav datorn och påbörjade en ny bok: ”Stenhuggaren” av Camilla Läckberg. Låg sen och läste i kvällssolen i ett par timmar.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag när han kom hem, och vi satt och pratade en stund. Sen så duschade han, och efter det så blev det fotboll på teve resten av kvällen. Jimmy är kvar på sitt LAN. Jenny sover hos Robin i natt. Själv så hamnade jag i kökssoffan och varvade datorn med boken större delen av kvällen. Ingen teve som vanligt.


Veckans Vikt - Vecka 25

Veckans Vikt
Vecka 25
19/06

55,5 kg

Veckans Motion - Vecka 24

Veckans Motion
Vecka 24
12/06 - 18/06

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim + 1,0 tim
Söndag: ---------

Söndagen den 18 juni 2006Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad innan det var dags för stranden, men i dag kände jag ovanligt nog inte för någon promenad. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma ett tag istället.

(Dagens outfit.)

Borzko gick upp vid åttatiden. Han gjorde sina morgonbestyr, och sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna när de öppnade klockan halvtio. Jenny sov lite längre. Jimmy var fortfarande på Kristians landställe.

(Hökarängsbadet vid sjön Drevviken.)

Vid halvtiotiden så stack jag iväg till stranden. I dag blev det Hökarängsbadet. Låg och solade, läste, löste korsord, lyssnade på musik. Vid elvatiden så kom Jenny dit på min cykel. Vi låg och pratade och solade. Badade också tre gånger i dag. Det stod att det var 21 grader i vattnet, som är sjön Drevviken.

(Jenny ligger och läser och solar.)

Vid halvtvåtiden så drog vi oss hemåt. Vi stack iväg till Centrum en sväng då. Var på Hemköp och köpte lite ingredienser till kvällens middag. När vi kom hem igen så satte jag mig på vår uteplats i skuggan från parasollet och läste i min bok.

(Mina sommarfötter och mina sommarhänder.)

   


Gick så småningom in och fixade middag till oss. I dag blev det hemmagjord pastasallad. I den var det: fullkornspasta, rökt skinka, ost, fryst ärter/majs/paprika/saltgurka-blandning. Gjorde två olika dressingar till: basilika och vitlök. Åt middag vid halvfemtiden, och väldigt gott var det.

(Min hemgjorda pastasallad.)

Efter middagen så satte jag mig i soffan på nedre balkongen och fortsatte med att läsa min bok och läste så småningom ut den också. Det var ”Allt kan hända – 14 mörka berättelser” en novellsamling av Stephen King, som jag läste. Sen så blev det datorn i knäet istället.

Borzko tittade på fotboll på teve större delen av eftermiddagen och kvällen.

Jimmy kom hem från Kristians landställe vid halvsextiden. Han packade bara om sina grejer och hämtade sin dator och sen så stack han iväg direkt igen. Nu skulle han hem till Kristian i Hagsätra och LAN:a där med Kristian, Jimi och Mathias.

Vid halvniotiden så gick Jenny iväg till Centrum för att möta Robin som kom med tunnelbanan. Han skulle även sova kvar här. De köpte med sig en glass till mig också, för jag var så sugen på det. Vid niotiden så lämnade jag balkongen och flyttade in i kökssoffan istället. Sen så blev det datorn resten av kvällen.

Och glöm inte bort Jennys Blogg!
Lördagen den 17 juni 2006Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp vid åttatiden. Jenny sov lite längre i dag. Jimmy var inte hemma för han är på en kompis landställe. Vid halvniotiden så gav jag mig i väg ut på en promenad. Jag gick runt omkring i Farsta i cirka en timme.

Stegräknaren var med:
7.051 steg
5.99 kilometer
213 förbrukade kalorier
0.58.59 effektiv gångtid

Kom hem vid halvtiotiden igen. Borzko hade gått i väg till Farstahallen för att träna. Jag packade ner lite grejer och så gav jag mig i väg till Farstastrandsbadet. Underbar varm och skön dag. Låg och solade och tog även årets första och andra dopp! Det stod att det var 22 grader i vattnet, som är den lilla sjön Magelungen. Vet inte om det stämde, men det var i alla fall inte särskilt kallt.

Jenny ringde vid elvatiden och hade nyss vaknat. Hon lånade min cykel och kom ner till badet. Först cyklade hon till fel bad, hon trodde att jag var på Hökarängsbadet! Men sen så kom hon till rätt bad. Vi låg och solade och pratade. Glass åt vi förstås också. Vid ettiden så tyckte vi att det räckte med sol för i dag så då begav vi oss hemåt.

Borzko var hemkommen från gymmet när vi kom hem. Vi åt lite lätt lunch på vår uteplats. Sen så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Köpte middagsmat och också lite gott att äta till kvällen. När vi kom hem igen så satt både Jenny och jag, på vår uteplats i skuggan från parasollet, och läste varsin bok. Jag läste boken som jag köpte i går: ”Allt kan hända – 14 mörka berättelser” en novellsamling av Stephen King. Borzko satt inne och tittade på fotboll.

Vid halvfemtiden så åt vi middag. Satt och åt ute på vår lilla uteplats i skuggan från parasollet. Jag och Borzko åt varsin pastasallad i dag också. Jenny åt en fryst pizza. Efter middagen så satte jag mig i soffan på vår nedre balkong en stund. Bytte ut boken och satt med datorn en stund istället.

Vid sextiden så stack Jenny iväg. Hon skulle åka in till stan för att träffa sin kompis Zina från Hagsätra. Jag lyckades övertala Borzko att slita sig från fotbollen på teven en stund och följa med mig ut på en promenad. Vi gick Hökarängsvarvet och var ute i ganska så exakt en timme. Stegräknaren glömde jag hemma. Det var helt underbar kväll, varmt och skönt med en liten lätt varm vind. Gick i bara shorts och linne. En glass blev det förstås på vägen också.

Hemma vid sjutiden igen. Borzko satte sig i vardagsrummet i soffan och tittade på fotboll på teve förstås. Jag satte mig i soffan på nedre balkongen och njöt av den underbara kvällen. Det går ju bara inte att gå inomhus sådana här kvällar! Först satt jag en stund med datorn i knäet, och sen så bytte jag ut datorn mot Stephen King-boken. Satt där till tiotiden. Då gick jag och mötte Jenny vid tunnelbanan som kom hem från stan. Flyttade sen in i kökssoffan. Plockade fram en massa gott att äta då. Ett Betapetspel mot Snurran blev det i kväll. Och i kväll hade jag lite mer tur, för jag vann. Sen så blev det läsande i boken igen.

”Lördags-godiset” blev nästan samma som jag åt i går. Fast i dag blev det bigarråer istället för vindruvor.


 


Glöm inte att läsa Jennys Blogg!

 

Fredagen den 16 juni 2006Mobilen alarmade klockan sju i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Jimmy vaknade och gick upp redan vid strax efter åtta. Jenny kom hem från Robin också vid strax efter åtta. Hon hade sovit där i natt, och när han gick till jobbet i morse så åkte hon hem. Vi åt alla tre frukost tillsammans.

Sen vid niotiden så gick jag iväg till Centrum och till Folktandvården. Jag tappade ju en stor fyllning i en kindtand förra veckan, så jag hade fått en tid till att laga den. 1.100:- kronor gick det på… Hemma igen vid tiotiden.

Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen en stund. Jimmy satt mest vid datorn. Jenny städade toaletten och badrummet som hon hade lovat i går. Sen röjde hon lite i sitt rum också.

Strax efter elva så var både Jenny och jag klara med det vi skulle göra. Då tog vi tunnelbanan in till stan för lite shopping.

Jag köpte två ärmlösa toppar (80:- styck) plus ett långt linne (130:-) som man även kan ha som strandklänning, på Gina Tricot. Sen så köpte jag en kortärmad blus (150:-) och en tunn väst (100:-) på H&M. Köpte även ett par slip-in-skor (200:-) i skoaffären i Hötorgets t-banestation. Ett par korta shorts (200:-) från KappAhl blev det också. Och slutligen en ny bok med 14 noveller av Stephen King (270:-) på Åhléns.


                       


   


Vi gick och fikade också. I PK-huset blev det i dag. Jag tog en ost- och skink-macka, en apelsinjuice och en caffe latte. Jenny handlade också både kläder och skor. Men vad hon köpte skriver hon säkert om i sin blogg.

Vid halvtretiden så åkte Jenny iväg mot Hagsätra för att möta upp med några kompisar där. Jag strosade runt på stan en stund till, och sen efter en stund så åkte jag hem. Kom hem vid fyratiden. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Jimmy hade åkt iväg vid tretiden. Han hade åkt till sin kompis Kristians föräldrars landställe utanför Norrtälje. Han stannar förmodligen där tills på söndag.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen vid halvsjutiden så tog vi en promenad till Centrum. Handlade lite smågrejer på Clas Ohlson och på Åhléns. Sen så var vi på Hemköp och handlade lite ätbart. Köpte även med oss varsin pastasallad hem.

Åt sen middag när vi kom hem. Mycket goda pastasallader var det. När vi satt och pratade efter maten så ringde Jenny och sa att hon var på väg hem. Då gick jag återigen till Centrum (fjärde gången i dag!) och mötte upp med henne. Vi gick sen en sväng till Konsum och köpte lite gott att äta till kvällen.

I går åt jag chips och smågodis. I dag blev det lite nyttigare: jordgubbar, snabbsaltad gurka, vindruvor, ansjovisoliver.

När vi kom hem så satte jag mig en stund i soffan ute på nedre balkongen. Datorn i knäet förstås. Man vill ju inte vara inomhus dessa underbara kvällar! Sen vid niotiden så gick jag in. Borzko och Jenny skulle titta på fotboll. Satte mig med dem uppe i vardagsrummet och sällskapade lite. Men jag satte mig med datorn i knäet och höll på lite med den istället för att titta på teven. Men pratade gjorde vi förstås.

Fyra Betapetmatcher över Internet blev det sen. Först två matcher mot både Robin och Snurran, och då kom jag sist i båda två. Sen två matcher mot bara Snurran, och då förlorade jag båda två. Efter det så blev det bloggande, bloggläsande och nyhetsläsande.


 

Blogginlägg om Jobbet...

Tänkte bara skriva några rader om mitt bloggande om mitt jobb. I och för sig så har jag ju ett långt sommarlov framför mig, och det är länge tills det skulle vara aktuellt att skriva något om jobbet. Men jag vill ändå redan nu skriva och meddela att jag kommer inte längre att skriva någonting överhuvudtaget om jobbet mer. Jag vill inte gå in på här varför det är så. De som är inblandade vet precis varför ändå. Och de som inte vet, behöver väl egentligen inte heller veta. Tycker bara att det är tråkigt att jag känner mig tvungen att ta det här beslutet, för jag tycker att det var trevligt att skriva även om min arbetsdag, och inte bara om min lediga tid. Jag är ju alltid helt ärlig i det jag skriver. Däremot så händer det självklart att jag väljer att inte skriva om vissa saker. Oftast då så är det till hänsyn om andra.

 

 


Torsdagen den 15 juni 2006


 

Vaknade vid sjutiden även i dag. Och återigen så låg jag och drog mig till åttatiden för att inte störa övriga. Gick sen upp och gjorde mig i ordning. Vartefter så kom också alla övriga upp: Mamma, Pappa, Elsie, Jimmy, Jenny och Mathias. Vi åt alla frukost förstås. Vi som skulle åka hem packade sen ihop våra grejer. Och vid tiotiden så åkte jag, Jimmy, Jenny och Mathias hem mot stan.

Vi har haft tre sköna och trevliga dagar på landet. Så mysigt att vara där med både Jimmy och Jenny. Och självklart med Mamma och Pappa. (Tyvärr så jobbade ju Borzko.) Roligt också att barnens kusin Mathias var där. Det enda tråkiga under dagarna var att jag och min moster Elsie hade en liten konflikt…

Jimmy körde hem mig och Jenny till Farsta först. Sen så körde han hem Mathias. Han tvättade bilen sen på vägen hem också. Jenny duschade och packade upp. När hon var klar så tog hon tunnelbanan hem till Robin. Hon skulle vara med honom hela dagen och kvällen och även sova kvar där.

Eftersom det är torsdag och vår städdag så satte Jimmy och jag igång med att städa sen. Vi bytte lakan i alla sängar, bytte handdukar, tvättade alla lakan + alla handdukar + kläder, dammade, putsade speglar + skärmar + glasytor, dammsög hela lägenheten + båda balkongerna, torkade golven överallt, sopade asfaltsgången, torkade av utemöblerna, m.m. Allt det vi brukar göra blev gjort utom rengöring av toalett och badrum. Det lovade Jenny att göra i morgon, eftersom hon stack iväg i dag.

Middag åt vi vid halvfemtiden. Det blev avhämtningsmat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza och jag åt en grekisk sallad. Sen så blev det slappande för oss båda. Jimmy satt mest i sitt rum framför datorn. Och jag satte mig i soffan ute på nedre balkongen. Hade lilla bärbara datorn i knäet förstås.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag och duschade. Sen så hade vi en liten pratstund tills fotbollen började. Då bänkade han sig i vardagsrumssoffan och tittade på Sverige-Paraguay. Jimmy och jag är ju inte det minsta intresserade av fotboll, så vi gjorde annat. Jimmy satt mest på sitt rum och tittade på nerladdade teveserier. Han gillar Navy CIS och Las Vegas. Jag satt i kökssoffan med datorn. Mycket bloggläsning och nyhetsläsning blev det.

Vid tiotiden så blev vi alla lite sugna på något gott att äta, så Jimmy och jag åkte iväg med bilen till Statoil i Sköndal, där vi köpte chips, dipp, och godis.

Jimmy i bilen.

 
Vickningschips och lösviktsgodis. 

Veckans Vikt - Vecka 24

Veckans Vikt
Vecka 24
12/06

55,5 kg

Veckans Motion - Vecka 23

Veckans Motion
Vecka 23
05/06 - 11/06

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 3.0 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Jogging, cirka 0,5 tim
Lördag: Promenad, cirka 0,5 tim
Lördag: Promenad, cirka 0,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Onsdagen den 14 juni 2006


 

Vaknade vid sjutiden i dag också. Låg och drog mig till åttatiden för att inte störa alla andra. Sen så gick jag upp och gjorde mig i ordning. Mamma, Pappa, Elsie, Mathias, Jimmy och Jenny kom upp så småningom vartefter och vi alla åt frukost.


Sen så blev det ut på tomten och allmänt slappande i solstolarna. Mathias, Jimmy och Jenny hjälptes åt med att klippa gräset på allmänningen utanför vår tomt. Solade, läste, löste korsord, lyssnade på musik, kastade pil, pratade, var några av de aktiviteter som vi ägnade oss åt.Lite lätt lunch och fika blev det så småningom. Sen så kom molnen och en kall vind. Och ytterligare lite senare så kom regnet… Så det blev slappande inne på eftermiddagen. Jag satt mest och löste korsord.


Middag blev det sen förstås. Jimmy, Jenny och Mathias stod ute och grillade. De hade parasollet som skydd mot regnet.Vi åt chorizo, grillkorv, cevapcici, två sorters potatissallad, mimosasallad, cole slaw, blandad sallad, plus massor med andra tillbehör.


Sen så blev det kortspel. Jimmy och Pappa spelade mot mig och Mamma. Tre omgångar spelade vi och de blev 2-1 till Jimmy och Pappa. Mathias och Jenny satt med datorerna och Elsie löste korsord.Ännu lite senare så blev det fotbollstittande på teven för några av oss. Jag kopplade upp mig på Internet för att blogga bland annat.


 

Tisdagen den 13 juni 2006


 

Vaknade vid sjutiden. Låg och drog mig till åttatiden, för jag ville inte störa alla andra. Sen gick jag upp och gjorde mig i ordning. Mamma, Pappa, Jimmy, Jenny, och Elsie kom sen också upp vartefter. Det var så varmt ute redan på morgonen så vi kunde sitta ute och äta frukost.

Jimmy och Jenny sover ute i Morfars Uthus.


Sen så satte vi oss alla ute på tomten och njöt av solen och värmen. Efter ett tag så cyklade jag, Jimmy och Jenny ner till stranden. Där tog Jenny sig ett dopp i det iskalla vattnet. Stannade bara en liten stund och sen så cyklade vi hem igen.


Jenny har just badat.


Åt lite lunch när vi kom hem. Strax efter så kom min syster Anette och hennes son Mathias ut till landet, och då blev det fika. Satt sen igen och solade och njöt av den underbara värmen. Anette och jag tog en promenad ner till sjön sen, medan Jenny, Jimmy och Mathias cyklade dit. Återigen så tog Jenny sig ett dopp, men ingen av oss andra ville bada i det kalla vattnet.


Så småningom så började vi med middagen. Jimmy var grillmästare och grillade hela fläskfiléer med hjälp av Jenny och Mathias. Jag gjorde det mesta av jobbet med maten inne, med lite hjälp av Mamma och Anette.


Grillarna.


Till middag åt vi helgrillad fläskfilé, potatisklyftor, blandad sallad, baguette, fyra sorters cremefracihe-såser, tre sorters keso, kex, ost, m.m, m.m, m.m. Efter maten så blev det kaffe med kanelbullar.


Efter disk och undanplockande så blev det en kubb-match i kvällssolen. Jag, Anette, Mamma och Pappa spelade mot Jimmy, Jenny och Mathias. Ungdomarna vann…


Jenny, Mamma, Mathias och Jimmy.

Vid åttatiden så åkte Anette hem till stan igen, för hon skulle jobba i morgon. Mathias stannade kvar hos oss. Han åker hem i morgon eller på torsdag.


Vid niotiden så tittade Mamma, Pappa, Elsie, Jenny och Mathias på fotbollsmatchen. Jag och Jimmy är ju inte intresserade av fotboll, så vi kopplade upp oss på Internet via modem med våra bärbara datorer istället.


 

Måndagen den 12 juni 2006


 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås. Jimmy gick också upp vid sjutiden och Jenny vid åttatiden. De gjorde förstås också sina morgonbestyr. Sen så packade vi alla ner lite grejer för att vara på landet från måndag förmiddag till och med torsdag eftermiddag. Jimmy hade tandläkartid halvtio så han stack iväg dit först. Det var bara en kontroll, och allt var bara bra. När han sen kom tillbaka så åkte vi iväg vid tiotiden.

Först så åkte vi till Willys i Länna för att handla med oss mat ut till landet. Det blev tio fulla plastkassar för 1.200:- kronor i dag. Sen så åkte vi Nynäsvägen ut till landet. Kom fram dit vid strax före tolv. Packade upp alla grejer och sen så åt vi lite lunch.

Blommorna som jag gav Mamma på Mors Dag.Sen så blev det solstolarna ute på tomten resten av dagen. Det var underbart varmt och skönt. Vi låg och solade större delen av eftermiddagen. Jag löste lite korsord också. Sen så åt vi tidig middag vid fyratiden.Vid halvfemtiden så kom Mamma, Pappa och Elsie ut. Vi fikade och åt fruktsallad och jordgubbar med vaniljyoughurt då. Sen så gick jag, Mamma, Jimmy och Elsie ut på en promenad. Gick runt omkring på området i en timme ungefär. Jätteskön och ljum kväll.


Så småningom så blev det kortspel. Jag och Mamma spelade mot Jimmy och Pappa. Vi spelade två omgångar och vi förlorade tyvärr båda… Jenny satt och läste en bok, och Elsie löste korsord.


Sen blev det lite allmänt slappande för oss alla resten av kvällen. Jag och Jimmy kopplade upp våra bärbara datorer via modem via telefonjacket.


 

Söndagen den 11 juni 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner. Klockan halvnio så gav jag mig ut på en promenad. Gick runt omkring här i Farsta i ganska så precis en timme. Kom hem klockan halvtio igen. Borzko hade då gått iväg ner till Farstahallen för att träna.

Stegräknaren var med:
6.649 steg
5.65 kilometer
201 förbrukade kalorier
0.57.50 effektiv gångtid

Jag packade ihop lite grejer och sen så gav jag mig iväg till Farstastrandsbadet. Kom dit vid tiotiden, och då var det väldigt lite folk där, men sen så kom det fler och fler. Låg där i cirka två timmar och solade. Läste ut boken som jag började på i går också: ”David Lega – när inte armarna räcker till” av Petter Karlsson. Löste lite korsord också. Serveringen var öppen där, vilket den tyvärr inte var på Hökarängsbadet i går, så en glass blev det förstås. Vid tolvtiden så gav jag mig iväg hemåt igen.


Borzko kom hem ungefär samtidigt från gymmet. Jenny hade gått upp vid elvatiden och sen så hade hon åkt in till stan, först för att träffa Robin, och sen när han skulle gå iväg till jobbet, så kom hennes kompis Zina in till stan. Jimmy kom hem från sin kompis Kristians landställe utanför Norrtälje, vid tolvtiden. Han bytte bara om och sen så åkte han iväg till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba mellan 13.00 – 22.00.


Lite hushållsarbete blev det, och sen när jag var klar med det så blev det slappande resten av eftermiddagen. Satt länge i soffan på nedre balkongen med min lilla bärbara dator i knäet. Mycket nyhetsläsning och bloggläsning blev det då. Borzko slappade också, och så åkte han iväg en sväng och tankade och tvättade bilen.


Middag åt vi vid fyratiden. Det var bara vi två, så resterna från gårdagens middag räckte perfekt. Det var ju inga dåliga rester precis. Oxfilé med potatisklyftor plus massor med tillbehör. Efter middagen så hamnade Borzko i vardagsrumssoffan och sen så blev det fotboll plus annan sport på teve resten av kvällen för honom.


Jenny kom hem från stan vid halvsextiden. Sen vid sextiden så gick vi ut på en promenad. Vi var ute i ungefär en timme och vi gick via Hökarängsbadet, Farstastrandsbadet, och Farsta Gård. Varsin glass köpte vi på vägen också. Det var fortfarande mycket folk kvar på båda baden trots att klockan var så mycket. En helt underbart varm kväll. Så skönt att kunna promenera på kvällen i bara korta shorts, linne med tunna band, och flip-flop-skor.


När jag kom hem så blev det soffan på nedre balkongen igen, och med datorn i knäet. Det går ju bara inte att vara inne såna här underbara kvällar! Det gäller ju att ta vara på dem. Man vet ju aldrig hur många det blir…


Vid halvniotiden så gick Jenny och jag ut igen och det blev en sväng till Centrum. Vi var så sugna på något gott, men ändå ville vi inte äta något onyttigt. Så vi köpte två liter jordgubbar och tre stycken snabbsaltade gurkor. Det ska vi äta till filmen som vi tänkte se i kväll: ”En amerikansk varulv i Paris” som går på TV6 i kväll mellan tio och tolv. Det är en kombinerad komedi/skräckfilm.


 

Lördagen den 10 juni 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp vid åtta och genomgick sina morgonrutiner. Ingen av barnen var hemma. Jenny sov hos Robin och Jimmy är på Kristians landställe. Vid halvniotiden så gav jag mig iväg ut. Jag var ute i ungefär en timme och det blev Hökarängsvarvet ungefär. I dag så gav jag mig på lite jogging också! Det var verkligen länge sedan! Varvade gång med jogging, cirka 40 minuters gång och cirka 20 minuters jogging blev det nog.

Stegräknaren var med:
8.025 steg
6.82 kilometer
243 förbrukade kalorier
1.01.06 effektiv gångtid

Hemma vid halvtiotiden igen. Borzko hade gått i väg till Farstahallen, när de öppnade halvtio, för att styrketräna. Jag packade en väska och så tog jag bilen och åkte iväg till Hökarängsbadet. Vid tiotiden var jag där. Först på hela badet var jag! Satte mig i min brassestol och solade. Efterhand så kom det lite mer folk dit också. Jag läste lite i en ny pocketbok också: ”David Lega – när inte armarna räcker till” av Petter Karlsson. Satt och njöt av solen i cirka en och en halv timme och sen så åkte jag hem igen.


Hemma vid halvtolvtiden igen. Lite lätt lunch blev det då. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Vid tolvtiden så kom Jenny hem från Robin, för han skulle iväg för att jobba då. Vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet. Lite lunch blev det för de båda också. Vid ettiden så satte vi igång alla tre med att förbereda lite inför kvällens middag. När vi var klara med förberedelserna så satt vi och njöt lite av solen på uteplatsen.

Vid fyratiden så kom Mamma och Pappa som vi hade bjudit hit på middag. De hade en bukett blommor med sig när de kom. Vi satt för första gången i år ute på uteplatsen och åt. Härligt varmt och soligt var det. Satt i skuggan under parasollet och åt.

Vi bjöd på grillad oxfilé, potatisklyftor, bearnaisesås, vitlöksdressing, basilikadressing, rödlökskeso, blandad sallad, baguette, kex, ost, vin, m.m.


Till efterrätt så blev det jordgubbar med vaniljglass. Kaffe till också.Vid sextiden så gick Borzko, Pappa och Jenny in och tittade på Sveriges VM-match. Mamma och jag satt kvar på uteplatsen och njöt av kvällssolen. Efter en stund så försvann solen bakom huset framför, så då gick vi upp till övre balkongen och satt oss där istället, för där var det fortfarande sol. Efter en stund så gick jag och Mamma ut på en promenad medan de andra fortsatte att se matchen. Gick lite runtomkring här i Farsta i ungefär en halvtimme.

När vi kom tillbaka så var precis matchen slut. Då satte vi oss vid köksbordet och spelade kort. Canasta som vanligt, och jag spelade med Mamma som vanligt. Tre omgångar hann vi med i kväll, och Mamma och jag vann alla tre. Jenny satt mest i sitt rum vid datorn. Jimmy var ju fortfarande kvar i Norrtälje. Vid tolvtiden så åkte Mamma och Pappa hem. Borzko och jag röjde upp lite då. Sen satte han sig framför teven en stund, och jag vid datorn en stund, innan sängen.


Fredagen den 9 juni 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse som de flesta av mina lediga dagar. Jag är en ganska så inrutad människa som mår bäst av att det är så. Jag mår också bäst av att sova sex timmar per natt. Så när jag jobbar går jag och lägger mig halvelva och går upp halvfem. När jag är ledig så går jag och lägger mig klockan ett och går upp klockan sju.

Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen åt jag frukost förstås. Hade tänkt mig en morgonpromenad, men det duggregnade ute, så jag satte mig med datorn en stund istället. Vid niotiden så gick både Jimmy och Jenny upp. Satt och pratade och fikade medan de åt frukost. Sen gjorde sig de båda två i ordning förstås.

Strax efter tio så gav vi oss alla tre iväg. Jimmy tog bilen och åkte till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett pass mellan 11.00 och 20.00. Duggregnet var borta så Jenny och jag gick ut på en promenad. Vi gick Hökarängsvarvet runt, plus lite till. Var borta i en timme och en kvart.

Stegräknaren var med:
8.351 steg
7.09 kilometer
253 förbrukade kalorier
1.14.51 effektiv gångtid

När Jenny och jag kom hem så städade vi vår lilla uteplats. Eftersom det har varit kallt och dåligt väder länge nu så har vi inte torkat av där på länge. Det var alldeles gult av allt pollen plus svart av smuts. Vi skurade möblerna flera gånger och torkade av vår lilla träaltan ett flertal gånger också. Lite lunch blev det för oss sedan.

(Jenny moppar vår lilla uteplats.)


Under eftermiddagen så städade Jenny sitt rum och så satt hon vid datorn. Jag höll på och pulade med diverse hushållsbestyr här hemma och satt också lite vid datorn. Sen vid fyratiden så gick vi till Centrum för att ta tunnelbanan in mot stan. Gick av vid Hötorget och så gick vi till Kungshallen. Där åt vi mat från Hot Wok City – wokad asiatisk mat. Både Jennys och mitt val av mat var jättegott.


Gick sen mot T-Centralen och där tog vi bussen ut på Djurgården, och sen så gick vi till Gröna Lund. Andra gången den här veckan som jag är där för att se på konsert! I måndags var jag ju där med Jimmy och då var vi på Tyrol och såg ”Monsters Of Covers”. I kväll var det konsert ute på stora scenen och det var ”Nationalteatern” som spelade.


Vi var där rätt så tidigt, så vi gick omkring lite först. Åt lite gott, satt och pratade i solens sken. (Som jag skrev i gårdagens dagbok så tappade jag ju en stor bit av en plomb i en kindtand när jag åt godis på bion i går. Hade inte speciellt ont, så jag glömde att ringa till tandläkaren i dag. När jag åt en daimglass på Grönan nu i kväll så åkte en stor bit till ut… Och nu har jag lite ont… Hoppas jag klarar mig till måndag i alla fall, så jag slipper åka till tandakuten nu i helgen.)


Klockan åtta så satte konserten igång. Det var verkligen jättekul att se ”Nationalteatern”! Har gillat dem ända sen 1975 när jag var 14 år och köpte deras skiva ”Livet är en fest”. De spelade de flesta av mina gamla favoritlåtar: ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar”, ”Jack the Ripper”, ”Hanna från Arlöv”, ”Kolla kolla”, m.m, m.m, m.m.Det var väl inte någon jättepublik direkt som såg dem, men en hel del folk i alla fall. Många ”äldre” i min ålder som har hört dem från början, men också förvånansvärt många yngre också som sjöng med i låtarna. Enda felet med konserten var att den var alldeles för kort… Här är länk till Nationalteaterns hemsida, och här är en till en recension i Göteborgsposten från deras turnépremiär i år.Borzko var snäll och kom och hämtade upp mig och Jenny. Sen så åkte vi till Medborgarplatsen där Jennys pojkvän Robin bor, och så släppte vi av henne där, för hon skulle sova där i natt. Efter det så köpte vi lite chips och godis på Statoil, och sen så åkte vi hem. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid halvniotiden. Sen så hade han åkt iväg med bilen ut till Kristians föräldrars landställe utanför Norrtälje. Han ska vara där med Kristian och Jimi till söndag morgon. Då kommer han hem, för han ska jobba på söndag. Slappande framför teveskärmen respektive datorskärmen blev det resten av kvällen för Borzko och mig.


 

Torsdagen den 8 juni 2006Jaha! Så kom då äntligen sista arbetsdagen för terminen! Och det blev ju inte någon arbetsdag precis… Började med sovmorgon i en timme. Sen så bytte vi inte ens om till arbetskläder i dag, för vi hade nästan ingenting att göra. Ingen av våra barn skulle äta mat i dag. Bara fritidsbarnen senare, och de skulle sommarmatspersonalen (Snurran och Monica) ta hand om. Filmjölk skulle de bara få i dag. Endast två dagis hade vi att skicka mat till. De fick pyttipanna som vi värmde. Grönsakerna till dem hade jag gjort i ordning redan i går.

Jag hjälpte till att göra i ordning räkmackorna som vi skulle äta. Det är en tradition sedan en del år tillbaka att vi äter det sista dagen. Höll på med lite allt möjligt, och sen vid niotiden så hade vi vår lilla avslutningsmåltid. Två räkmackor var och så kaffe och juice till. Vi uppvaktade vår husmor Mita med en blomma, en fin ytterkruka, och en ljuslykta. Sen skulle vi äta prinsesstårta, men då var jag tvungen att gå innan tårtan hann fram.

(Våra fina räkmackor.)

Klockan tio började avslutningen för klasserna sex till nio. Då gick jag ut på skolgården för att vara med. Jenny gick ju ut nian i den skola som jag jobbar i. Stod och tittade på hela avslutningen som var i cirka en timme. Bra uppträdande av elevkör, elevband, lärarband, lärarkör. Stipendieutdelning och diverse tal var det också. Tyckte att avslutningen i år höll ganska så hög klass.

(Lägger ut två kort på Jenny i sin fina klänning. De är ganska så suddiga och dåliga kort. Har klippt ut dem från kort där andra är med. Vill inte lägga in bilder här på andra personer som jag inte har frågat om lov.)
Sen så fortsatte avslutningen i respektive klassrum. Ganska så många föräldrar hade slutit upp. Jennys båda lärare höll tal till barnen. Utdelning av avgångsbetygen, medaljer, och ett varsitt ”ord på vägen” till varje barn blev det också. Lärarna blev uppvaktade med blommor från de flesta eleverna också. Det blev en mycket gripande avslutning. Många grät, både bland barn och föräldrar. Lärarna kommer jag ju träffa igen, eftersom vi jobbar i samma skola. Men de flesta barn och föräldrar kommer jag ju inte träffa igen eftersom vi har flyttat från Hagsätra till Farsta.

Vid tolvtiden så var det slut. Jag åkte hem till Farsta, men Jenny stannade kvar i Hagsätra för att umgås med sin klass under eftermiddagen och kvällen. Hennes slutbetyg blev fem VG, ett IG, och resten G. Hoppas nu att de räcker till för att komma in på det program och i den skola som hon vill gå. Tycker i alla fall att hon har kämpat på bra den här terminen, och hon höjde ju också i vissa ämnen.

Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag i dag från jobbet. Han hade gjort sin del av städningen som var kvar från i går. Vi stack i väg till Willys i Länna efter en stund. Många kassar fulla blev det i dag, och det gick på över elvahundra kronor. Hem sen och packade upp allting förstås.

Sen så åkte vi iväg igen. Jag ville fira mitt sommarlov på något sätt, så jag tog med mig Jimmy och gjorde det. Borzko skulle ju jobba sent, och Jenny skulle fira med sina klasskamrater. Jimmy och jag åkte till Heron City i Kungens Kurva. Först var vi och åt en tidig middag på Pizza Hut. Vitlöksbröd med mozzarellaost till förrätt. Till varmrätt så åt jag salladsbuffé och Jimmy åt pan pizza. Sen så köpte vi kaffe och glass från McDonalds och tog med oss ut. Satt i solen och åt och drack och pratade en stund.

(Jimmy äter pizza på Pizza Hut.)

(Jimmy äter McFlurry och dricker kaffe.)

Vi hade mycket tid innan bion skulle börja, så vi gick in i den nyöppnade MIO-affären där. Höll på och provade sängar, soffor och fåtöljer. Larvade oss och hade kul. Efter det så gick vi till Internetcaféet och hyrde tid för varsin halvtimme. Satt där den tiden och sen så gick vi iväg till bion. Köpte godis innan vi gick in. (Det skulle jag inte ha gjort… tappade en stor plomb i en kindtand när jag tuggade på något segt och hårt godis… Så nu måste jag ringa till tandläkaren...)

(Jimmy provar fåtöljer på MIO.)

Jimmy framför X-Men-affischen.)

Halvsju började bion. Det var: ”X-Men 3 – The Last Stand” som vi såg. Både Jimmy och jag älskar den typen av ”övernaturliga framtidsfilmer” och vi gillade båda två både X-Men 1 och 2. Den här tyckte vi båda två också om. Den var ungefär lika bra som de två tidigare. Åkte hem sen efter filmen. Stannade till på vägen och köpte chips med oss hem.

Hemma vid niotiden. Borzko var hemma och satt och tittade på sport på teve. Jimmy satte sig vid datorn i sitt rum. Jag satte mig med min dator i knäet i kökssoffan. Nyhetsläsande och bloggläsande blev det en hel del för mig som vanligt. Och så blev det då chipsätande också.

Jenny hade varit hemma hos sin kompis Zina på eftermiddagen. Sen vid halvfemtiden så hade hela hennes klass åkt tillsammans in till stan och ut på Långholmen för att grilla och umgås hela kvällen. Där hade de varit större delen av kvällen. Sen hade de allihopa åkt till Hagsätra. Jimmy och jag åkte iväg sen och hämtade Jenny där klockan halvtolv.

---------  

Och nu har jag SOMMARLOV!!! Nu är jag ledig i 69 dagar!!! Åh, vad det ska bli underbart! Och värmen ska ju tydligen komma nu också! Nu hoppas jag verkligen att det blir bra väder större delen av sommarlovet! För jag vill verkligen sola, bada, njuta av värme, och gå omkring i shorts, linne och sandaler. Sen ska jag läsa många böcker, brodera lite, lösa korsord, sitta med datorn. Umgås med familj, släkt och vänner också. Promenera mycket förstås. Och jag ska njuta av och uppskatta varenda dag av alla mina 69 dagar! :-)

---------  

Onsdagen den 7 juni 2006Näst sista arbetsdagen för det här läsåret… Började med en timmes sovmorgon, började alltså sju istället för sex. I dag hade vi alla våra skickningar att laga mat till: två skolor och tre dagis. Men hos oss hade vi bara cirka femtio ätande, för vår skola hade Klassens Dag. Tonfisksallad med dressing serverade vi i dag. Hela förmiddagen var jag i skalen och förberedde grönsaker till idag, till i morgon, och även till sommarlovsmaten. Efter det så hjälpte jag till lite överallt, tills det var dags att gå hem klockan två.

Hem direkt efter jobbet. Eftersom vi brukar städa på torsdagar, men jag tyckte att det skulle kännas fel att städa i morgon efter avslutningen, så blev det städning i dag istället. Jenny gjorde sin del i morse. Hon kom hem från Robin vid åttatiden i morse. Hon åkte hem när han åkte till jobbet. Sen städade hon sin del och fixade lite annat. Efter det så åkte hon till skolan till klockan ett för att möta upp med klassen på Klassens Dag. De skulle gå på bio och gå ut och äta middag på restaurang. Jimmy fixar sin del av städningen i morgon förmiddag, för han är ledig hela dagen i morgon. Jag gjorde min del i dag på eftermiddagen. Det var det gamla vanliga som vi gjorde.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden efter ett lite längre dagpass: 06.00-17.00. Vi åt middag tillsammans när han kom hem. Sen så satt Jimmy mest i sitt rum vid sin dator. Och jag satt som vanligt mest i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Hans kväll såg då också ut som vanligt: middag, dusch, och sen sport på teve. Jenny kom hem, från sin dag på stan med klassen, vid åttatiden. Hon satt sen också mest vid sin dator.

En arbetsdag kvar… :-)   ;-)  
Tisdagen den 6 juni 2006


 
 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Borzko hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan halvsex för att jobba ett dagpass mellan sju och fyra. Jenny var inte hemma för hon sov hos Robin i går. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Fixade lite här hemma och satt med datorn en stund. Sen när klockan var nio så gav jag mig ut på promenad.
 

Gick längs tunnelbanan in mot stan. Soligt ibland och molnigt ibland, och en hård kall vind tyvärr. Gick i rask takt och lyssnade på musik i mp3-spelaren i min nya mobil under vägen. Efter ganska så exakt två timmar (och lite drygt 14.000 steg och lite drygt 1,2 mil) så var jag framme vid Hötorget. Gick runt och kollade lite och väntade in Jenny.
 

Jenny hade åkt från Robin (som skulle jobba) och hem till Farsta. Och efter lite fixande hemma så åkte hon in till stan igen. Vi möttes upp vid T-Centralen strax efter elva. Sen så gick vi runt i affärer. Jag letade återigen efter en tunn, somrig jacka med många fickor. Eller alternativt liknande väst eller skjorta. Men jag hittade ingenting. Köpte en liten handväska på Ohio för 100:-. Vid halvettiden så kom Jennys kompis Zina in till stan för att möta upp med henne. Och samtidigt så tog jag tunnelbanan och åkte hem.
 

Mellan 09.00 och 13.00:
21.016 steg
17.86 kilometer
636 förbrukade kalorier
3.08.55 effektiv gångtid
 

Hemma vid ettiden. Åt lite lätt lunch när jag kom hem. Sen så höll jag på med diverse hushållsarbete här hemma varvat med datorstunder under eftermiddagen. Började på en pocketbok: ”Handbok för tankspridda” av Johan Rapp. Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter fyra. Han duschade bara och gjorde sig i ordning, och sen så åkte han iväg. Han skulle åka och möta upp med Jenny, Robin och flera av Robins kompisar och så skulle de allihopa grilla och umgås ute på Långholmen.
 

Jag satte mig uppe på övre balkongen där det då var soligt. Där sitter man i lä, så det var riktigt varmt. Jag solade en stund och så läste jag också ut boken som jag började på under eftermiddagen. Den var ganska så bra. Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Middag åt vi då vi två tillsammans. Sen så blev det slappande för oss båda resten av kvällen. Borzko tittade på sport på teve som vanligt. Jag började läsa på ännu en pocketbok: ”Hemma hos Martina” av Martina Haag. Femte boken på tre dagar! Jag har verkligen kommit in i en läsperiod just nu.
 

Jimmy kom hem från grillningen vid halvniotiden. Sen satt han vid datorn resten av kvällen. Jenny kom inte med hem, för hon skulle hem till Robin och sova där. Borzko gick och la sig redan vid halvniotiden för han hade sån huvudvärk. Jag fortsatte min kväll med att läsa. Läste ut även den andra boken också. Den var bra och rolig.
 

Sen så blev det lite tid med datorn. Betapetspel mot Snurran över Internet blev det också. Två matcher körde vi i kväll, och det blev rättvist nog 1-1.
 

Två arbetsdagar kvar… :-)
Måndagen den 5 juni 2006


 

Jobbade i dag. Men det var inte någon vanlig dag hos oss. Först började vi med sovmorgon i en timme. Började alltså sju istället för sex. Sen så hade vi väldigt lite att göra på jobbet. Alla våra skickningar var lediga idag. Även alla skolbarn i vår skola. Så vi hade bara fritidsbarnen att göra mat åt. Men även av de, så var många lediga. Cirka 50 ätande hade vi bara. Vi gjorde massa annat i stället. Själv så var jag först i skalen och fixade lite grönsaker på morgonen. Sen så åkte jag och Mita iväg till G-Ess och beställde nya arbetsskor till oss till höstterminen. Efter det så höll jag till inne hos Mita på kontoret och hjälpte henne lite med hennes nya dator. Och sen så fick vi gå hem en och en halv timme tidigare, redan halvett istället för två.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon var ledig från skolan i dag, och hade kommit hem på förmiddagen från Robin där hon sov i natt. Vi tog en sväng till Centrum. Jag kollade lite efter någon tunn, somrig jacka med många fickor, men jag hittade ingen. Tittade runt lite på annat också. Sen så köpte vi varsin Mocca Milk Shake på McDonalds och så gick vi hem. Väl hemma så höll jag på med diverse hushållsarbete som vanligt, och jag satt också lite med datorn. Läste också ut det lilla som jag hade kvar av boken: ”Ett UFO gör entré” av Jonas Gardell, som jag började på igår. Började på hans nyaste bok: ”Jenny” sen också.


Jimmy kom hem vid halvfemtiden efter sitt dagpass på McDonalds mellan sju och fyra. Han hade köpt med sig McFlurry Strawberry Surprise hem. Borzko kom hem ovanligt tidigt från jobbet, redan vid femtiden. När han hade kommit hem så åt vi alla fyra middag tillsammans.


Efter middagen så åkte Jenny iväg hem till Robin för att vara där på kvällen och också sova där i natt. Jimmy satt vid sin dator. Borzko tittade på teve. Jag satt och läste igen, och läste också ut boken ”Jenny” som jag hade börjat på under eftermiddagen. Satt en liten stund med datorn också.


Vid halvåttatiden så åkte Jimmy och jag iväg. Vi åkte ut till Djurgården för att gå på Tyrol på Gröna Lund och se ”Monsters Of Covers”. Tre coverband var det som skulle spela, Kyss som spelar låtar av Kiss, Queer som spelar låtar av Queen, och Ozzy the Coverband som spelar låtar av Ozzy Osbourne.


Gick runt en sväng på Grönan först och kollade lite. Sen vid halvniotiden så gick vi in på Tyrol. Och vid niotiden så började konserten.


Först spelade Kyss Kiss-låtar.

 

Sen spelade Queer Queen-låtar.Och till slut spelade Ozzy the Coverband Ozzy Osbourne-låtar.Jättedåliga fotografier. Taget med mobilen. Dåligt ljus. Långt ifrån.


Alla tre banden var jättebra. Bäst tyckte nog både Jimmy och jag att Kiss var. Men alla var som sagt var bra. En klart prisvärd konsert var det att få se alla de tre banden, i sammanlagt tre timmar, för endast 120:- kronor för en biljett.Nu är jag på Gröna Lund. Jimmy och jag ska se Monsters of Covers...

DSC00019
Nu är jag på Gröna Lund. Jimmy och jag ska se Monsters of Covers på Tyrol.

Veckans Vikt - Vecka 23

Veckans Vikt
Vecka 23
04/06

55,0 kg

Veckans Motion - Vecka 22

Veckans Motion
Vecka 22
29/05 - 04/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Söndagen den 4 juni 2006


 
Mobilen ringde som vanligt klockan sju i morse. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt frukost. Borzko gick upp vid åttatiden. Efter hans morgonbestyr så gick han så småningom ner till gymmet i Farstahallen för att träna när de öppnade där klockan halvtio. Själv så gav jag mig ut på en morgonpromenad redan vid åttatiden i dag. Gick först Hökarängsvarvet och sen lite runt omkring i Farsta. Var ute i cirka en och en halv timme.

Stegräknaren var med:
10.808 steg
9.18 kilometer
327 förbrukade kalorier
1.32.14 effektiv gångtid

Hemma igen vid halvtiotiden. Höll på med diverse hushållsbestyr här hemma som vanligt. Satt lite med datorn också. Vid elvatiden så vaknade Jenny och Robin och gick upp. Satt och pratade med dem en stund när de åt frukost. Sen så stack Robin iväg hemåt vid tolvtiden. Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Åt lite lunch med honom när han åt frukost. Jenny stack iväg in till stan vid ettiden. Hon skulle möta upp med sin kompis Zina där. Borzko kom hem från gymmet vid ettiden.

Slappade på eftermiddagen mest. Satt rätt så länge och läste. Jag köpte nyligen Jonas Gardells senaste bok ”Jenny”. Den är en fristående fortsättning på de två tidigare böckerna om hans liv: ”En komikers uppväxt” och ”Ett UFO gör entré”. Men de två böckerna var så länge sedan som jag läste, så jag ville läsa om de två innan jag började på ”Jenny”. Så jag började med att läsa i ”En komikers uppväxt”.

Spelade tre Betapetspel via Internet mot Robin på eftermiddagen också. Det blev 2-1 till mig.

Vid tretiden så stack Jimmy iväg till jobbet för att jobba ett kvällspass mellan fyra och åtta. Jenny kom hem från stan vid femtiden. Då åt hon, jag, och Borzko middag tillsammans. Sen så stack hon iväg vid sextiden igen. Hon skulle hem till Robin och också sova över där i natt.

Jag fortsatte mitt slappande på kvällen. Läste ut ”En komikers uppväxt” och började sen på ”Ett UFO gör entré”, och läste nästan ut den också. Satt lite med datorn förstås också. Teve tittade jag som vanligt inte på någonting alls. Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden och satt sen vid datorn. Borzko tittade på teve. Fler Betapetmatcher blev det för mig. Men mot Snurran den här gången. Vi spelade tre stycken, och det blev 2-1 till mig nu också.Besöksstatistik - Maj

Besöksstatistik - Maj:

(Unika besök - IP-nummer):

Snitt per dag:

--- 70 ---


Nu är jag som vanligt ute på en morgonpromenad. Kunde inte låta ...

DSC00018
Nu är jag som vanligt ute på en morgonpromenad. Kunde inte låta bli att fota dessa fina liljekonvaljer. Soligt och fint här i dag, men ganska blåsigt med kall vind. Men det kanske blir varmare framåt dagen. Ha en trevlig dag allihopa.

Dagbok – Lördagen den 3 juni 2006


 
Mobilen larmade klockan sju som nästan alla mina lediga dagar. Men först hade jag vaknat klockan halvtre när Jimmy kom hem från krogen. Och sen vaknade jag klockan halvfem av att min väckarklocka ringde som jag hade glömt att stänga av. Och sen sov jag som sagt var till klockan sju. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost förstås.

Borzko gick upp klockan åtta. Efter att hans morgonbestyr var klara så satt vi vid köksbordet och pratade i någon timme. Sen så gick han iväg till gymmet i Farstahallen för att träna. Själv så gav jag mig iväg ut på promenad. I dag blev det Hökarängsvarvet runt i ungefär en timme.

Stegräknaren var med:
7.878 steg
6.69 kilometer
238 förbrukade kalorier
1.08.03 effektiv gångtid

Väl hemma igen så blev det diverse hushållsbestyr här hemma. Jimmy vaknade vid tolvtiden, och när han åt frukost så åt jag lunch. Borzko kom hem från gymmet sen så småningom också. Sen så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma under dagen. Varvade med lite sittande vid datorn också. Höll även på och fixade en hel del med min nya mobil. Satt lite och njöt ute på övre balkongen också.

Vid fyratiden så åt jag, Borzko och Jimmy middag. Jimmy åt hämtpizza från vår lokala pizzeria, och Borkzo och jag åt rester från kyl och frys. Sen strax efter sex så åkte Jimmy iväg. Han skulle jobba ett nattpass mellan 19.00 och 05.00.

Jenny kom hem vid sextiden. Hon sov ju kvar hos Robin i går natt, och de sov ganska så länge i dag. Sen så åkte hon direkt därifrån och mötte upp med sin kompis Zina, och därefter så åkte de vidare till Hoodsfreds-festivalen i Alby. Där tittade de på kompisar som uppträdde i den dansgruppen som Jenny dansade i förut, ”Rhythm & Dance”. När hon kom hem så åt hon middag.

Lugn lördagskväll för oss alla. Först så satt Borzko i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Jag satt i kökssoffan med datorn i knäet. Vid åttatiden så tog Jenny och jag en sväng till Centrum och köpte godis och chips.

Sen så kom Jennys pojkvän Robin vid niotiden. Då satte sig jag, Borzko, Jenny och Robin i vardagsrummet för att titta på film. Det blev en svensk thriller/rysare från 2004: ”Strandvaskaren”. Den var ganska så bra. Efter det så blev det datorn igen resten av kvällen.Första mobilbloggningen från nya mobilen. Inte så tjusigt kanske...

DSC00016
Första mobilbloggningen från nya mobilen. Inte så tjusigt kanske. Taget på mig själv under min förmiddagspromenad.

Dagbok – Fredagen den 2 juni 2006


 
Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. I dag serverade vi kebabskav med pitabröd. Inget speciellt hände på jobbet mer än att både Snurran och Christina gick en timme tidigare för de skulle på varsitt studentexamensfirande.

Åkte direkt hem efter jobbet. Höll på med allt möjligt hushållsarbete här hemma. Höll på lite med nya telefonen också, och satt även lite med datorn.

Borzko kom hem vid halvfemtiden i dag. Han duschade bara och sen så tog han bilen och åkte hem till sin Mamma. Han skulle äta middag där och sen titta på fotbollsmatchen med henne.

Jimmy hade sovit hos sin kompis Kristian i natt. Sen skulle han med på Kristians studentexamensfirande i dag. Efter det så skulle de gå ut på krogen och festa i kväll och natt.

Jenny var i skolan halva dagen. Sen hade hon ledigt för att åka på sin pojkvän Robins studentexamensfirande.

Jag åt middag för mig själv, och sen så stack jag iväg vid sextiden. Jag tog tunnelbanan in till stan och sen kom Jenny på samma tunnelbana vid Medborgarplatsen. Sen så åkte vi vidare in till City. Gick sen till Dansens Hus i Folkets Hus vid Norra Bantorget.

Vi hade biljetter till en dansföreställning med gruppen Bounce. Vi beställde biljetterna för rätt så länge sedan, så då visste vi ju inte att Jenny skulle på Robins studentexamensfirande i dag. Nu blev det lite struligt för henne. Hon fick åka därifrån i ett par timmar för att se Bounce.

Föreställningen var jättebra. Första gången som jag var på en ren dansföreställning. Den byggde på filmen Gökboet. Jenny tyckte också att det var jättebra. Vid halvniotiden så var det slut. Då gick vi till tunnelbanan. Jenny klev av vid Medborgarplatsen och gick hem till Robin igen. Och jag åkte hem till Farsta.

Hemma vid nio. Resten av kvällen tillbringades i kökssoffan. Satt en hel del med datorn i knäet, och satt också en hel del och fixade med min mobil. Borzko kom hem från sin Mamma vid elvatiden.Dagbok – Torsdagen den 1 juni 2006


 
Jobbade förstås som vanligt i dag också. Snurran var tillbaka i dag från sin kurs. På förmiddagen så var det brandövning på skolan, så vi fick utrymma en stund och stå på skolgården. Vi serverade färsbiffar och potatismos i dag.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy hade ledig dag i dag så han var hemma. Jenny kom hem från skolan vid halvfyratiden. Och eftersom torsdag är vår städdag så blev det förstås städning för oss tre. Det vanliga: dammsugning, torkning av golv, byte och tvätt av handdukar, putsning av speglar och glasytor, lite damning, städning av båda balkongerna, skurande av badrum och toalett, m.m.

När vi var klara så åt vi middag. Sen så gick Jenny och jag en sväng till Centrum. Där så köpte hon present till sin pojkvän Robin som tar sin studentexamen i morgon. Sen så gick vi hem igen.

Sen så satt jag länge och höll på med min nya telefon. La in låtar i mp3-spelaren, fixade ny bakgrund och ny ringsignal, och sen så satt jag och försökte lära mig telefonen och alla dess finesser. Lite hann jag med, men mycket har jag kvar till i morgon.

Jimmy stack sen iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Han skulle sova över där i natt för han ska vara med på Kristians studentexamensfirande i morgon. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.

Fredag i morgon! ;-)RSS 2.0