Fredagen den 9 juni 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse som de flesta av mina lediga dagar. Jag är en ganska så inrutad människa som mår bäst av att det är så. Jag mår också bäst av att sova sex timmar per natt. Så när jag jobbar går jag och lägger mig halvelva och går upp halvfem. När jag är ledig så går jag och lägger mig klockan ett och går upp klockan sju.

Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen åt jag frukost förstås. Hade tänkt mig en morgonpromenad, men det duggregnade ute, så jag satte mig med datorn en stund istället. Vid niotiden så gick både Jimmy och Jenny upp. Satt och pratade och fikade medan de åt frukost. Sen gjorde sig de båda två i ordning förstås.

Strax efter tio så gav vi oss alla tre iväg. Jimmy tog bilen och åkte till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att jobba ett pass mellan 11.00 och 20.00. Duggregnet var borta så Jenny och jag gick ut på en promenad. Vi gick Hökarängsvarvet runt, plus lite till. Var borta i en timme och en kvart.

Stegräknaren var med:
8.351 steg
7.09 kilometer
253 förbrukade kalorier
1.14.51 effektiv gångtid

När Jenny och jag kom hem så städade vi vår lilla uteplats. Eftersom det har varit kallt och dåligt väder länge nu så har vi inte torkat av där på länge. Det var alldeles gult av allt pollen plus svart av smuts. Vi skurade möblerna flera gånger och torkade av vår lilla träaltan ett flertal gånger också. Lite lunch blev det för oss sedan.

(Jenny moppar vår lilla uteplats.)






Under eftermiddagen så städade Jenny sitt rum och så satt hon vid datorn. Jag höll på och pulade med diverse hushållsbestyr här hemma och satt också lite vid datorn. Sen vid fyratiden så gick vi till Centrum för att ta tunnelbanan in mot stan. Gick av vid Hötorget och så gick vi till Kungshallen. Där åt vi mat från Hot Wok City – wokad asiatisk mat. Både Jennys och mitt val av mat var jättegott.


Gick sen mot T-Centralen och där tog vi bussen ut på Djurgården, och sen så gick vi till Gröna Lund. Andra gången den här veckan som jag är där för att se på konsert! I måndags var jag ju där med Jimmy och då var vi på Tyrol och såg ”Monsters Of Covers”. I kväll var det konsert ute på stora scenen och det var ”Nationalteatern” som spelade.


Vi var där rätt så tidigt, så vi gick omkring lite först. Åt lite gott, satt och pratade i solens sken. (Som jag skrev i gårdagens dagbok så tappade jag ju en stor bit av en plomb i en kindtand när jag åt godis på bion i går. Hade inte speciellt ont, så jag glömde att ringa till tandläkaren i dag. När jag åt en daimglass på Grönan nu i kväll så åkte en stor bit till ut… Och nu har jag lite ont… Hoppas jag klarar mig till måndag i alla fall, så jag slipper åka till tandakuten nu i helgen.)


Klockan åtta så satte konserten igång. Det var verkligen jättekul att se ”Nationalteatern”! Har gillat dem ända sen 1975 när jag var 14 år och köpte deras skiva ”Livet är en fest”. De spelade de flesta av mina gamla favoritlåtar: ”Livet är en fest”, ”Bängen trålar”, ”Jack the Ripper”, ”Hanna från Arlöv”, ”Kolla kolla”, m.m, m.m, m.m.







Det var väl inte någon jättepublik direkt som såg dem, men en hel del folk i alla fall. Många ”äldre” i min ålder som har hört dem från början, men också förvånansvärt många yngre också som sjöng med i låtarna. Enda felet med konserten var att den var alldeles för kort… Här är länk till Nationalteaterns hemsida, och här är en till en recension i Göteborgsposten från deras turnépremiär i år.







Borzko var snäll och kom och hämtade upp mig och Jenny. Sen så åkte vi till Medborgarplatsen där Jennys pojkvän Robin bor, och så släppte vi av henne där, för hon skulle sova där i natt. Efter det så köpte vi lite chips och godis på Statoil, och sen så åkte vi hem. Jimmy hade kommit hem från jobbet vid halvniotiden. Sen så hade han åkt iväg med bilen ut till Kristians föräldrars landställe utanför Norrtälje. Han ska vara där med Kristian och Jimi till söndag morgon. Då kommer han hem, för han ska jobba på söndag. Slappande framför teveskärmen respektive datorskärmen blev det resten av kvällen för Borzko och mig.


 

Kommentarer
Postat av: Ahnna

Jag hoppas det blir bra med din tand och att det inte bli ett för stort hål i plånboken.
/kram Ahnna

2006-06-10 @ 21:18:11
Postat av: Bittan

Hejsan!
Glömmer helt av dej då du aldrig gör besök!*S*
Kul att ni oxå fått uppleva "VÅRA" goa gubbar!Liisa såg dem 2 ggr förra veckan och jag hade Nikke i min Gästbok ,det du!
Du vet..här är de som "vem som helst",fast de är SÅ STÖRST,samtidigt!
Lever ju mitt ibland oss,handlar i samma affärer ,vi möts på gator o torg..Förresten är U.Dagebys fru,Rektor för lågstadiet i Liisas skola!
Har du inget minne av min dyrkan av Totta?Totta Näslund?Deras stora publikmagnet genom alla år,tyvärr borta sedan förra året.
Han är "My kind of man"då det gäller musik..rösten..Wooow.
Ikväll är det Sorg i Göteborg.
Skulle ju vart *a Bigger BANG* ikväll..Ni skulle väl oxå kommit om jag minns rätt?
Nu sörjer ungarna i Slottskogen,sjungandes Nationalteaterns låtar!
Vad affärsidkare sjunger vet jag inte,men många många förlorade massor på Keiths Palm klättrande!
Kram i kvällen från sommar Gbg.
p.s:
Den 26 kommer jag o 3 tonårs-töser till Globen!:D

2006-06-10 @ 23:05:26
URL: http://spaces.msn.com/majornasbittan/
Postat av: Bittan

Måste tillägga,De flesta unga jag känner inkl. Liisa spelar deras låtar/skivor jämt,kan alla texter osv.De är verkligen HETA igen.Kul,kul!
Förresten,Har Jenny varit här i stan?Kanske får bläddra o läsa tbaka lite här.
Hälsa din fina familj!
Kram igen.

2006-06-10 @ 23:10:48
URL: http://spaces.msn.com/majornasbittan/
Postat av: Bim

---> Ahnna: Tack för omtanken! Och jag hoppas precis så!

2006-06-11 @ 00:48:27
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Bittan: Hej Bittan! Alltid lika kul när du kikar in och kommenterar! Förstår att Nationalteatern är stora nere hos er i Göteborg. De är nog inte riktigt lika stora här i Stockholm. Men de verkar ändå ha fått ny publik bland ungdomarna. Och visst kommer jag ihåg att du älskade Totta. --- Ja, visst är det jättetråkigt att det inte blev någon BIG BANG i kväll. Jag hade verkligen velat vara där nu. Nu vet man ju inte om det överhuvudtaget blir någon konsert. --- Ja, Jenny var på klassresa till Göteborg. Och hon var jättenöjd med dagarna där. --- Ha det så bra, och fortsätt gärna att titta in! *Kram*

2006-06-11 @ 00:52:03
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Nån från hagsätraskolan

du lagar god mat :)

2007-04-16 @ 14:14:23
Postat av: Bim

---> Nån från Hagsätraskolan. Hahaha! Tack ska du ha! Fast just jag lagar ju ingen mat! Jag fixar ju grönsakerna! :-)

2007-04-16 @ 17:44:17
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0