Torsdagen den 31 mars 2011.


I dag så jobbade jag också ungefär med samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först var jag i skalen en stund och jobbade med grönsakerna. Efter det så dukade jag matsalarna, alltså förberedde dom inför lunchserveringen. Och slutligen jobbade jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade hamburgare med bröd i dag. Plus massor med olika tillbehör. Och även potatismos.

En rätt så stökig dag blev det i dag. Det blir det alltid när vi har den här typen av mat.

Fulltalig personalstyrka var vi dag. Och allt flöt i alla fall på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

En före detta praktikant kom och hälsade på. Och hon hade med sig hembakta kanelbullar och hemgjord risbräck. Så det blev lika gott eftermiddagsfika som i går.Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum och till Folktandvården.

Jag har haft en trasig tand länge, och nu var det dags att fixa den. Den gick inte längre att laga, så tanden slipades ner, och jag gjorde avtryck för tillverkning av en krona. Och så fick jag en provisorisk tand där att ha ett tag. Nästa gång som jag ska dit, så sätter dom dit den nya kronan. Och så kommer det att kosta ungefär femtusen kronor... :-/

Gick sen till Hemköp och hämtade ut paket. Nya registreringsskyltar plus nya skylthållare till bilen.Sen så gick jag hem. Höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och sen när bedövningen hade släppt i munnen, så åt jag middag.

Satte mig sen och läste i min bok. Och varvade lite med datorstunder.

Vid åttatiden sen så kom Borzko hem från jobbet. Och Jimmy kom också hit samtidigt. Dom åt då båda två middag. Och sen satt vi och fikade och pratade alla tre.Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö. Jag satte mig med datorn en stund. Och Borzko satte sig och läste i sin bok.Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D"Imamens dotter" (The Imam's Daughter) av Hannah Shah - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Imamens dotter" (The Imam's Daughter) av Hannah Shah - 2010 (2009) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Hannah Shah är imamens dotter. Hennes familj är djupt respekterad i grannskapet, hennes far ses som en stor man.

Bara familjen känner till de övergrepp som Hannah utsätts för. Enda vägen till ett värdigt liv är att bryta med familjen men kan en ung muslimsk kvinna göra det?

Bland de muslimska pakistanierna i England är Hannahs far en andlig vägledare. I sin egen familj använder han sin makt på ett annat sätt: han utsätter sin dotter för både fysiska och psykiska övergrepp. Resten av familjen vet. Ingen förmår hjälpa.

Hannah själv försöker klara både skolan och livet hemma, men när släkten förebereder hennes bröllop med en man hon själv inte har valt flyr hon.

Imamens dotter är en berättelse om att välja friheten trots att den har ett högt pris. Hannah Shahs självbiografi har fått stor uppmärksamhet. Hon arbetar nu med att hjälpa andra kvinnor som far illa."


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket intressant och gripande självbiografi, som handlar om en muslimsk pakistansk flicka i England.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag av en jobbarkompis. 

---------  Dagens Låt - 110331 - Styx med "Come Sail Away" - 1978.


Dagens Låt - 110331 - Styx med "Come Sail Away" - 1978.


Delar av mina bokrecensioner finns med i två pocketböcker till! ;-D


När jag bloggade DET HÄR INLÄGGET i måndags, så fick jag tips från två läsare att mina bokrecensioner fanns med i två böcker till.

Så jag var ju tvungen att gå till bokhandeln i dag för att kolla om det var sant, och i så fall köpa böckerna.

Sant var det, men det var inte på baksidan av böckerna den här gången. Utan i slutet av varje bok så fanns det några sidor med utdrag ur recensioner.

Jättekul att få vara med så där! Och om det är någon som ser mina recensioner i någon annan bok, så skriv gärna och tala om det!Dagens Shopping - 110330 - Skor + Jacka + Bok.Ecco - Summer Zone - Skinn - Vita - 900:- (Länk till skon på Eccos hemsida).Fuskskinnjacka - Cubus - 350:- (Ordinarie pris 500:-, 30 % i dag).


Onsdagen den 30 mars 2011.


Arbetsdagen i dag blev rätt så lika både arbetsdagen i går och i förrgår. Jag hade ungefär samma arbetsuppgifter, och vi var fulltalig personalstyrka. Maten vi serverade i dag var korv stroganoff och kokt ris.

En av kollegerna fyllde år i dag. Det är vår yngsta medarbetare och hon fyllde 42. (Vår äldsta är 63 år, och dom flesta är som jag, runt 50).

Vi uppvaktade henne med en bukett blommor, och hon bjöd på två sorters glass (choklad/vanilj + päron/jordgubb/vanilj) och tre sorters frukt (jordgubbar, vindruvor, och kiwi).På vägen hem så tog jag ett fotografi till på den lilla tussilagon utanför jobbet. I dag var den lite mer utslagen än i går. (Länk till gårdagens bild). Och den hade också fått en liten kompis, för det stod en till tussilago strax bredvid (som inte kom med på bilden).Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara inne en kort stund, och gick sen en sväng till Centrum för lite shopping.

Tre böcker, en jacka, och ett par skor handlade jag i dag. Men det bloggar jag om i två andra inlägg.

Åt middag när jag kom hem igen. Och efter det så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Satt sen en hel del med datorn. Bloggade "ikapp", och höll på med lite annat i datorn. Läste lite i min bok också.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, pratstund, dusch, och iordninggörande blev det för hans del då.

Resten av kvällen blir det förmodligen bokläsning för oss båda två. Jag håller just nu på med en bok som jag har lånat av en jobbarkompis: "Imamens dotter" av Hannah Shah.Recensionsbok nummer 165 + 166 + 167.Recensionsbok nummer etthundrasextiofem är boken "Nya röster sjunger samma sånger" (i PDF-format) av Liza Marklund från Bokförlaget Piratförlaget.Recensionsbok nummer etthundrasextiosex är boken "Flimmer" (i PDF-format) av Anne Holt & Even Holt från Bokförlaget Piratförlaget.Recensionsbok nummer etthundrasextiosju är boken "Den enögda kaninen" (i PDF-format) av Christoffer Carlsson från Bokförlaget Piratförlaget.


Recensionsbok nummer 164.Recensionsbok nummer etthundrasextiofyra är boken "Inkräktaren" av Håkan Östlundh från Bokförlaget Forum."Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Walter parkerade en bit från huvudgrinden i skydd av några träd. Piketpoliserna var snabbt ute ur bilarna och grupperade sig ljudlöst framför grinden. Väktaren låste upp två enorma hänglås. De svartklädda poliserna spred ut sig som en solfjäder i grupper om tre. Jonna drog sin Sig Sauer och osäkrade. Walter gjorde likadant. Tillsammans med en av piketpoliserna tog de vägen längs ett av stängslen. Med ficklampan ställd på dämpat läge började de lysa på husvagnsdörrarnas lås. Dimman gjorde sikten nästan obefintlig. Som vålnader hukande längs med de uppställda husvagnarna undersökte de lås efter lås. Det var tidsödande och trots kylan och den fuktiga luften svettades Jonna. Genomskinliga pärlor trängde ut i pannan och rann längs tinningarna. Hon kände hur adrenalinet rusade i ådrorna. Hennes andetag bildade kondens som blandades med dimman till en vitaktig mjölk. Hon iakttog konturerna av Walter som fanns snett till höger. Som en skenbild flöt han in och ut ur dimman. Märkligt nog rörde han sig smidigt trots sitt handikapp i ryggen. Han höll vapnet i båda händerna riktat ned i marken framför sig. Jonna viskade till honom, men han hörde inte. I stället försvann han in i tjockan. Hon flyttade blicken för att inte förlora piketpolisen ur sikte. I samma ögonblick såg hon hur dimman slukade även honom. Hon tog några hastiga steg efter kollegan hon inte ens visste namnet på när något plötsligt bröts under hennes sko.
"


(Kopierat från massolit.se)


---------

"Nirvanaprojektet" är den andra boken i en trilogi. Den första boken, "Vredens tid", läste jag för två månader sen, och tyckte att den var mycket bra. (Här är en länk till min recension av den). Den tredje boken, "Den felande länken", kommer ut i september.

Den här boken var precis lika bra som den första boken. Den var lättläst och välskriven. Karaktärerna var bra och engagerande. Och själva storyn kändes verklig och var mycket spännande.

Kan verkligen rekommendera båda böckerna.

Och jag ser verkligen fram emot att läsa den tredje och avslutande delen i serien.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Massolit Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 110330 - Gravitonas med "Religious" - 2010.


Dagens Låt - 110330 - Gravitonas med "Religious" - 2010.


"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 29/03."Kör för alla!" denna veckan var precis lika roligt som alltid. Vi körde över en hel halvtimme också, så vi fick sjunga och träna extra mycket.

Tio låtar har jag ju bloggat om tidigare, som vi ska ha på vårens konsert.

Här är länk till sex stycken av dom.

Och här är länk till fyra till.

I går tränade vi på ytterligare två låtar. Så nu har vi tolv låtar till konserten.

Här är dom två nya låtarna:
Tisdagen den 29 mars 2011.


I går, tisdag, hade jag ungefär samma arbetsuppgifter som i förrgår, måndags.

Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis.

Fotograferade årets (för mig) första tussilago utanför jobbet i går. Såg den egentligen för första gången i måndags, men då var det så mycket bilar just där, så jag ville inte fota då. För nästan varje år så ser jag årets första tussilago på samma ställe, i vändplanen utanför jobbet, vid den lilla parkeringen i mitten, vid en lyktstolpe.

I måndags var det sol, och då var den helt utslagen. Men i går var det molnigt och småsnöade, och då såg den ut så här:Efter jobbet var jag hemma i ett par timmar, och sen åkte jag iväg till "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan vid S:t Eriksplan.

Vi drog över en halvtimme i går, så jag var inte hemma förrän efter klockan nio. Då blev det hett te, några mackor, och sen sängen.Dagens Låt - 110329 - Flogging Molly med "The Devil's Dancefloor" - 2000.


Dagens Låt - 110329 - Flogging Molly med "The Devil's Dancefloor" - 2000.


Jag bloggar ikapp i morgon! ;-D


Kom hem sent från kören.
Trött, frusen, och hungrig.
Ska dricka hett te.
Och äta några mackor.
Sen lägga mig tidigt och sova.

Jag bloggar ikapp i morgon! ;-D

(Dessutom så är det tydligen strul på Blogg.Esse stod det på startsidan...Så det kanske inte ens går att publicera det här...)I dag blev jag mycket glad och faktiskt lite stolt också! ;-D


Ja, i dag blev jag faktiskt jätteglad! Och jag känner mig faktiskt lite stolt också! ;-D

En snäll läsare här i bloggen tipsade mig om att en del av en bokrecension som jag har skrivit satt på baksidan av en ny pocketbok.

Så jag var ju såklart tvungen att springa till centrum för att titta efter! Och självklart köpa boken också!

Det är på pocketversionen av boken "Jag älskar den pojken" av Bosse Löthén. Jag fick den inbundna versionen av boken som ett recensionsexemplar av Telegram Bokförlag, och läste och recenserade den för ungefär tre månader sen. (Här är en länk till mitt blogginlägg med min bokrecension).

Jättekul att förlaget nu har satt en del av min recension på pocketupplagan! Och jag är ju i fint sällskap där bak också! ;-)Måndagen den 28 mars 2011.


Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. Snöat hade det gjort under natten.. så sopa av bilen fick jag göra.. och under snön var det is som jag fick skrapa.. Usch! Vad trött jag är på snösopning och isskrapning! Det får räcka med det nu!

Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen går jag till matsalen och "dukar", alltså förbereder allt inför lunchserveringen. Och sen jobbar jag som försteman i stora matsalen.

Vi serverade färsbiffar med kokt ris och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé. Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Min lunchtallrik såg ut så här i dag.Åkte hem direkt efter jobbet. Blev glad när jag kom hem och såg mina tulpaner. Det bästa med att få blommor, det är att man blir inte bara glad just när man får dom. Utan man blir glad varje dag som man ser dom, i ungefär en vecka efter också. ;-DSen på eftermiddagen så var jag bara hemma och inne. Höll på och fixade, grejade, pulade, och donade med en massa olika diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också. Och läste lite i min bok.

Stack sen iväg till centrum en sväng vid halvsjutiden. Hade fått tips om, av en snäll bloggläsare, att en del av en recension som jag har skrivit, satt på baksidan av en pocketbok. Och då var jag ju förstås tvungen att springa till bokhandeln och kolla! Och även köpa boken! ;-) (Kommer ett eget blogginlägg om det). :-D

När jag kom hem igen så hade Borzko kommit hem från jobbet. Middag, pratstund, och sen dusch och iordninggörande blev det för honom då.

Resten av kvällen kommer vi nog förmodligen tillbringa båda två i vardagsrumssoffan tillsammans med våra böcker.Dagens Låt - 110328 - Destroy Rebuild Until God Shows med "If You Think This Song Is About You It Probably Is" - 2010.


Dagens Låt - 110328 - Destroy Rebuild Until God Shows med "If You Think This Song Is About You It Probably Is" - 2010.


Söndagen den 27 mars 2011.


Som vanligt på lediga dagar så larmade min iPhone 4 klockan halvåtta. Och eftersom den hade ställt om sig till sommartid i natt, så var ju klockan i kroppen bara halvsju. Somnade ungefär klockan halvett i går, enligt normaltid. Så jag fick mina sex timmars sömn i natt i alla fall.

Vaknade tyvärr med en hemsk huvudvärk i morse. Gick i alla fall upp när klockan ringde, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko kom sen upp, och genomgick sina morgonbestyr. Och sen åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund i köket.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Själv så drack jag mer kaffe, och vatten, och tog en huvudvärkstablett, och vilade i soffan en stund, för att försöka att få huvudvärken att gå över.

Och vid halvelvatiden, när jag precis hade bestämt mig för att gå ut på en liten promenad, så ringde min mamma och frågade om jag ville ta en promenad med henne och pappa. Och det ville jag ju förstås.

Mötte upp med dom vid elvatiden, och så gick vi ner mot sjön Magelungen för att promenera längs den fina strandpromenaden där. Vi gick en bit mot Farsta Strands-hållet, och sen så vände vi och gick samma väg tillbaka.Soligt och fint var det. Men ganska så kallt, och väldigt blåsigt med isande vindar.Och vi såg årets första blåsippor i dag! :-DGick sen bort till Farsta Gård för att fika. Precis när vi var utanför så ringde Borzko och hade precis tränat klart. Så han kom då och mötte upp med oss.Sen så satt vi och fikade och pratade i ungefär en halvtimme.Gick sen mot Centrum där vi skiljdes åt. Mamma och Pappa gick för att handla lite, och Borzko och jag gick hem. Cirka en och en halvtimmes promenad blev det sammanlagt.

När vi kom hem så åkte sen Borzko iväg nästan på en gång. Han skulle till jobbet för att hämta sin lastbil inför morgondagens jobb.

Själv så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt också lite med datorn.Så småningom så satte jag mig och började att läsa i en ny bok. Det blev boken: "Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk.Borzko kom sen hem från sitt lastbilshämtande, och då satt han också och läste i sin bok. Sen åkte han så småningom iväg igen, den här gången hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jag åt middag för mig själv vid femtiden. Och resten av kvällen kommer bli ungefär som eftermiddagen: lite hushållsbestyr, lite datorsittande, och mycket bokläsning.Dagens Promenad - 2011-03-27.Länk till min sida på RunKeeper.Dagens Låt - 110327 - The Poodles med "Cuts Like a Knife" - 2011.


Dagens Låt - 110327 - The Poodles med "Cuts Like a Knife" - 2011.


"The King's Speech" - 2011 - Film - Dvd"The King's Speech" - 2011 - Genre: Drama

"Om Albert, hertigen av York, av familjen kallad Bertie, som näst efter sin bror var tronarvinge till den brittiska kronan. Hertigen lider av svår stamning och dålig hälsa och inom kungahuset ifrågasätts hans lämplighet som tronarvinge. Hans problem hålls hemligt för allmänheten, men blottas då Bertie gör sitt första publika framträdande och håller tal inför miljontals radiolyssnare. När Berties bror Edward avsäger sig tronen blir Bertie 1936 motvilligt kung över det brittiska samväldet och tar sig namnet kung George VI. Under tiden har han träffat talpedagogen Lionel Louge, som med sina okonventionella metoder försöker råda bot på kungens stamning. England står inför ett nytt världskrig, och allt ställs på sin spets när Bertie måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen."

(Kopierat från Lovefilm)

En mycket, mycket bra film. Strålande skådespelarinsatser. Gripande och intressant. Och även lite humor i.

Kan verkligen rekommendera filmen till alla.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Körslaget - 2011 - 26/03.Tycker att veckans "Körslaget" var en bra omgång. Bra låtval och bra utföranden.

Jag vill ju helst inte att någon skulle åka ut.. Men om jag måste välja så hade jag nog hellre sett att Team Ann-Louise hade åkt ut istället för Team Jasmine.

Bäst tyckte jag nog att Team Gabriel var. Minst solosång där, även den här veckan, och så tycker jag att det ska vara."Så ska det låta" - 2011 - 02 - 25/03Som nästan alltid så var veckans "Så ska det låta" mycket bra.

Två "coola gamla tanter" var med. Lill-Babs, 73 år och Ann-Louise Hansson, 66 år. Och deras döttrar Malin, 44 år och Josefin, 37 år.Lördagen den 26 mars 2011.


Som nästan alltid på mina lediga dagar så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost tillsammans.

Sen gick vi iväg båda två, fast till olika ställen. Borzko gick till Farstahallen för att träna. Och jag gick till Solakuten för att sola. En halvtimmes solning blev det i dag.Efter solandet så blev det en kort promenad. Cirka en halvtimmes promenad blev det bara i dag. I och för sig så var det soligt och skönt. Men det var så kallt och blåsigt, så jag hade inte lust med någon längre promenad i dag.När jag sen kom hem så höll jag på med en massa olika hushållsbestyr här hemma. Betalade räkningar och fixade överföringar gjorde jag också.

Och hängde undan min kemtvättade vinterjacka. Nu vill jag inte se den på läääänge... ;-/När Borzko kom hem från gymmet så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen satt vi båda två och läste i våra böcker.

Jenny och Mattias kom sen förbi här en kort stund. Jenny skulle hämta post och lite kläder.

Sen vid tretiden så åkte jag och Borzko iväg i bilen. Vi åkte till Fagersjö och hämtade upp Jimmy först, och sen åkte vi till Huddinge. Där släppte jag av dom, för dom skulle möta upp med sina jobbarkompisar där klockan halvfyra, och sen skulle dom vidare ut och festa med jobbet.

På vägen hem så stannade jag till i Centrum och köpte lite gott att äta till mig själv, både till middag och till kvällen.

Det här åt jag till middag i dag: gröna kärnfria vindruvor + oliver med ansjovisfyllning + salta kex + stark ölkorv + cambozolaost vitlök + snabbsaltad gurka. Mycket, mycket gott var det! ;-DLite efterrätt blev det också.

Och i kväll blir det en lugn hemmakväll alldeles för mig själv. Borzko och Jimmy är ju ute och festar med jobbet. Jenny skulle ut med sina tjejkompisar i kväll. Och Mattias skulle ut med sina kompisar.

Jag ska titta på "Körslaget", och förmodligen också på "Så ska det låta" som jag spelade in i går. Kanske att jag tittar på någon dvd-film också.Dagens Promenad - 2011-03-26.


Dagens Låt - 110326 - Within Temptation med "What Have You Done" - 2007.


Dagens Låt - 110326 - Within Temptation med "What Have You Done" - 2007.


Let's Dance 2011 - 25/03 - 12 - Finalen.Väldigt jämn final. Spelade mig faktiskt ingen större roll vem som skulle vinna. Frank tycker jag har varit bra från början. Men Jessica har kommit igen mycket på slutet. Hejade väl liiiite mer på Frank. Men då blev det alltså Jessica som vann.


Fredagen den 25 mars 2011.


Jobbat som vanligt i dag också. En helt vanlig och ordinär arbetsdag.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag från jobbet i dag. Och som nästan alltid när han är ledig, så hade han tagit hand om veckostädningen i dag.

Han hade även köpt tulpaner till mig, som stod på bordet när jag kom hem.Jimmy kom sen hit vid fyratiden, direkt efter att han hade slutat jobbet. Och så åt vi tre middag tillsammans.

Inte blev det våfflor trots att det var våffeldagen. Utan det blev, som så ofta, pizza! ;-)Jag åt en Pan Pizza i dag. Med oxfilé och bearnaisesås.Satt sen en stund och fikade och pratade. Och sen åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Borzko och jag satte oss sen så småningom uppe i soffan i vardagsrummet. Och så läste vi i våra böcker.

Jag började att läsa i boken "Änglavakter" av Kristina Ohlsson.Nu: Finalen i "Let's Dance"! Och som David Hellenius sa: En blondin från Trollhättan som heter Andersson kommer att vinna! ;-)I dag var det stort pådrag runt jobbet...Länk till artikel i Expressen.Dagens Låt - 110325 - The Blackouts med "Higher and Higher" - 2011.


Dagens Låt - 110325 - The Blackouts med "Higher and Higher" - 2011.


"Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen" (Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna) av Anne Holt - 2011 (2010) - Bok---------    

Recension av boken: "Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen" (Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna) av Anne Holt - 2011 (2010) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Barnbok)

---------


"En härligt trivsam, småtokig och lite spännande bok om två mycket olika åttaåringar som blir bästa vänner.

En morgon upptäcker Maj-Britt att det flyttat in en ny flicka i grannens trädgård, i en husvagn! Hon säger att hon heter Mars-Britt och hon är allt som Maj-Britt inte är. Och har allt som Maj-Britt inte har.
Mars-Britt är blond och äventyrslysten och väldigt, väldigt snäll. Maj-Britt är mörk, försiktig och har lätt för att rodna. Maj-Britt tycker varken om opålitliga hundar eller dumma pojkar, men Mars-Britt handskas hur lätt som helst med båda delarna. Mars-Britt klarar nästan vad som helst! Men hon lyckas också röra till det för sig på alla möjliga sätt och snart visar det sig att det ibland kan vara riktigt bra att vara tyst, klok och eftertänksam.
Som Maj-Britt.

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen är en bok full av roliga men också allvarliga kapitel med massor av illustrationer i färg.

Anne Holt är en av Skandinaviens bäst säljande författare. Hon debuterade 1993 och har sedan dess nästan varje år gett ut en ny roman, för vilka hon blivit mångfaldigt prisbelönad. Denna gång har hon skrivit en kapitelbok för 6-9-åringar och för illustrationerna står hennes namne och syssling Anne Holt.
"

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

En trevlig och rolig barnbok för åldersgruppen 6-9 år. Lämpar sig utmärkt för högläsning.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Torsdagen den 24 mars 2011.


Skitdag på jobbet i dag... Ingenting att blogga om... :-/

Men så här såg i alla fall min lunchtallrik ut:Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag ut igen.

Först gick jag till ett ställe som jag åker förbi med bilen där jag såg att det var en massa blommor. Ville ju så gärna fotografera dom.Sen så gick jag till Centrum för att hämta ut ett bokpaket på Hemköp.

Resten av eftermiddagen och kvällen var jag bara hemma och inne. Höll som vanligt på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Satt vid datorn lite också. Och läste i min böcker."Det som vilar på botten" av Varg Gyllander - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "Det som vilar på botten" av Varg Gyllander (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En ensam hamnkapten tittar ut över havet där vågtopparna piskas vita av den annalkande stormen. Kryssningsfartyget M/S Vegas lanternor dyker inte upp i den nattsvarta horisonten som de brukar. Någonting har hänt ute på havet, en händelse som kommer att sätta kriminaltekniker Ulf Holtz på svåra prov både professionellt och privat. När utredningen drar igång tycks frågorna bara bli fler och fler, vem är den döde mannen utan identitet och utan historia och vad döljer besättningen?


Medan polisarbetet fortskrider och händelseförloppen långsamt klarnar för Holtz gör sig saknaden efter hans älskade Nahid påmind. Nahid Ghadjar, den unga kollegan som lyckades öppna den hårt tilldragna dörren till Ulf Holtz hjärta, för att sedan försvinna ur hans liv, och som ingen nu vet var hon är. Kollegan Pia Levin kämpar med sina egna demoner och dras obönhörligen ner i sitt personliga mörker alltmedan hon utreder en familjetragedi som ingen tycks bry sig om. En hel familj har hittats död och utredarna misstänker att det rör sig om ett utvidgat självmord där mamman har mördat sin familj och därefter tagit sitt eget liv. Men det är något som inte stämmer och Pia Levin börjar på egen hand utreda fallet trots ett kompakt motstånd.

Det som vilar på botten är den tredje boken om kriminalteknikern Ulf Holtz och hans kollegor."


(Kopierat från bbb.se)


---------

Jag har läst Varg Gyllanders två tidigare böcker, "Somliga linor brister" och "Bara betydelsefulla dör". (Recensioner finns via länkarna). Och jag tyckte mycket om dom båda två.

Så jag såg verkligen fram emot den tredje fristående delen om kriminalteknikern Ulf Holtz och hans kollegor.

Och jag blev absolut inte besviken på den här boken. För den var minst lika bra som dom två tidigare.

Jag gillar verkligen Varg Gyllanders sätt att skriva. Boken var lättläst, spännande, och absolut inte förutsägbar. Och jag gillar "CSI-känslan".

Ser verkligen fram emot många böcker i serien om kriminalteknikerna. :-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Smartson - Testpilot - Arla Köket - Creme Fraiche - Gourmet - Dill, Vinäger, Svartpeppar.Nu har jag varit Testpilot åt Smartson ännu en gång, och testat Arla Köket Creme Fraiche Gourmet, i smaken Dill, Vinäger, och Svartpeppar.

Jag tyckte att den var mycket, mycket god. Den smakade mest dill, men även lite svartpeppar. Vinäger-smaken kände jag faktiskt inte alls, men det tyckte jag var bara bra.

Jag kan helt klart rekommendera den. Det enda felet med den, tycker jag, är att fetthalten är lite väl hög (27%).Recensionsbok nummer 163.Recensionsbok nummer etthundrasextiotre är boken "De målade grottornas land" av Jean M. Auel från Bokförlaget Bra Böcker.Dagens Låt - 110324 - Martin Solveig feat. Dragonette med "Hello" - 2010.


Dagens Låt - 110324 - Martin Solveig feat. Dragonette med "Hello" - 2010.


Onsdagen den 23 mars 2011.


I dag var det ingen vanlig arbetsdag, utan en ovanlig kursdag! ;-)

Var på en heldagskurs i Bagarmossens Folkets Hus tillsammans med min kollega Monica.

Det var en åttatimmars Basutbildning i Livsmedelshygien.

Kursen började klockan halvnio och slutade klockan fem. Lunch hade vi mellan tolv och ett, och då gick jag och Monica till en liten lokal pizzeria och åt varsin pizza.Det här handlade kursen om:Kursen var mycket bra. Det mesta kunde jag väl sedan förut, men lite nytt var det också. Och det är ju aldrig fel med lite repetition av gamla kunskaper också.

Roligt också att höra åsikter och erfarenheter från anställda i andra skolor.

En mycket bra kursledare hade vi, som verkligen kunde prata bra, och engagera oss en hel dag.

Och varsitt diplom fick vi med oss hem.Det lilla som sen var kvar av eftermiddagen när jag kom hem, och kvällen, tillbringades med hushållssysslor, datorsittande, och bokläsning. Håller just nu på och läser i Varg Gyllanders tredje och nya bok "Det som vilar på botten".Dagens Låt - 110323 - Johnossi med "Roscoe" - 2010.


Dagens Låt - 110323 - Johnossi med "Roscoe" - 2010.


Tisdagen den 22 mars 2011.


Min tisdag:

- Jobbat.

- "Kör för alla!".

;-D"Kör för alla!" - Vårterminen 2011 - 22/03.


Äntligen var det dags för mig att sjunga med "Kör för alla" igen! Har ju missat tre gånger i rad. Först var jag två veckor i Thailand. Och sen var jag så trött och mådde inte alls bra förra tisdagen.

Men i kväll var jag där! Och sjöng! Åh, vad roligt det var! :-)

Här är en länk till sex av terminens låtar, som jag har bloggat om förut.

Och här är fyra låtar till som vi sjunger i år:
Dagens Låt - 110322 - Oskar Linnros med "Vilja Bli" - 2011.


Dagens Låt - 110322 - Oskar Linnros med "Vilja Bli" - 2011.


"Alla lyckliga familjer liknar varandra" av Claes de Faire - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Alla lyckliga familjer liknar varandra" av Claes de Faire (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Jan-Carl och Louise lever i ett destruktivt äktenskap i det högre sociala skiktet. Louise står för anorna medan Jan-Carl briljerar i karriären. De avundas varandra och kompenserar sprickorna i den perfekta fasaden genom att ta avstånd från varandra. Dottern Julia lever ett liv på internatskola som utåt sett ter sig lyckat, men vid sidan av ägnar hon sig åt destruktivt sex med män som utnyttjar henne. Dessutom måste hon hela tiden förhålla sig till moderns iskyla.

Alla lyckliga familjer liknar varandra är en insiktsfull skildring av en familj på väg mot katastrofens brant, helt bortom den gängse bilden av hur det vackra folket ska leva.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

En iskall skildring av en överklassfamilj där ingen förstår varandra, inte ens sig själva.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  Måndagen den 21 mars 2011.


Den här veckan jobbar jag med mellanmålet, så jag började med att ha sovmorgon en timme. Kom alltså till jobbet klockan sju, och började med att fika och äta frukost. Sen så jobbade jag i skalen med grönsakerna under förmiddagen. Under lunchserveringen sen så hade jag hand om disken.

Vi serverade köttbullar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé. Vi hade även lite skärgårdssill för dom som ville ha.

En av kollegerna var sjuk i dag. Men allt flöt ändå på bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

Åkte sen hem klockan tre, efter att mellanmålsserveringen var klar.

Och så här såg mina lunchtallrikar ut i dag.Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och så gick jag en sväng till Centrum.

Lämnade in min och Jennys vinterjackor på kemtvätt. Och så handlade jag lite på Apoteket.

När jag sen kom hem igen, så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr.

Middag åt jag vid femtiden.

Kvällen tillbringades sen till största delen i vardagsrumssoffan, tillsammans med boken och datorn.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Och då upptäckte vi att vi helt plötsligt inte hade något vatten... Vår relining/stambyte är ju klart, så vi ska ju ha vatten hela tiden nu. Borzko ringde runt till alla möjliga innan han till slut fick tag på någon som kunde hjälpa till. Det visade sig att någon, som hade fått dålig information, hade stängt av vattnet även för oss, eftersom han inte visste att vår lägenhet var klar. Men vid åttatiden så hade någon satt igång vattnet till vår lägenhet igen.Dagens Låt - 110321 - Pink med "Fucking Perfect" - 2011.


Dagens Låt - 110321 - Pink med "Fucking Perfect" - 2011.


Lite saker som händer under veckan.


Måndag, 21/03:
- Vårdagjämning.

Tisdag, 22/03:
- "Kör för alla!".

Onsdag, 23/03:
- Kurs - 08.30-17.00 - Bagarmossens Folkets Hus.

Torsdag, 24/03:
- Halva vårterminen har gått!

Fredag, 25/03:
- Våffeldagen.
- Lön!

Lördag, 26/03:
- Sola solarium.

Söndag, 27/03:
- Sommartid! - Ställa om klockorna.Söndagen den 20 mars 2011.


I dag blev det också en förmiddagspromenad. Gick i ungefär en timme, mellan tiotiden och elvatiden, runtomkring i Farsta.

Bland annat vid Hökarängsbadet.Och jag hittade också mina första vårtecken för i år, både snödroppar och krokusar, mot en solig husvägg.Under eftermiddagen så var jag hemma och inne. Dom vanliga tre sysslorna blev det då, hushållsbestyr, bokläsning, och datorsittande. Skrev bland annat sex stycken bokrecensioner på böckerna som jag läste när jag var i Thailand.

Borzko tränade på förmiddagen, och sen lite senare på eftermiddagen så åkte han hem till sin Mamma.

Jimmy kom hit vid tretiden. Först så åkte vi en sväng till Bagarmossen. Jag ska dit på kurs i veckan, och ville se vart det låg, och hur lång tid det tog att köra dit.

Sen hjälpte jag honom med att lägga upp hans nya arbetsbyxor, som var alldeles för långa.

Och så åt vi middag ihop. Jimmy åt pizza och jag åt något nytt hos vår Pizzeria Americana, en salladsrulle. Finns flera olika, och jag valde en med grekisk sallad i. Jättegod var den, men lite svår att äta.Efter en fika så åkte sen Jimmy hem till sig i Fagersjö.

Jag satte mig framför teven och tittade på "Så ska det låta" som jag hade spelat in i fredags.Borzko kom sen hem vid halvåttatiden, och vi tittade sen båda två på sista avsnittet av "Solsidan". Efter det blev det lite bokläsning och lite datorsittande igen."Solsidan"Och nu är då säsong 2 av Solsidan slut...

Jag kommer att sakna det...

Solsidan är det absolut roligaste som har sänts på teve på många år!

Hoppas verkligen att det kommer en säsong 3.


Spotify.Ja, jag har sagt det förr... Men jag säger det igen:

JAG ÄLSKAR SPOTIFY!

Det är så otroligt bra att man kan ha (nästan) all världens musik, i datorn och i mobilen, för bara en hundring i månaden. Och helt lagligt och ärligt. ;-)

Och jag kopplar också in min mobil till hemmabiosystemet i vardagsrummet, till ministereon i köket, och till bilstereon i bilen, så då har jag all musik överallt.

Helt suveränt!

Om någon vill "subscriba" till någon av mina listor så är ni varmt välkomna.

För er som hade min lista "Bims Favoriter - Just Nu" förut, så råkade jag ta bort den... ;-/

Men jag har gjort en ny nu, som ni kan abonnera på:

" Bims Favoriter - Just Nu - Mars 2011 "

I den finns det, just nu, arton låtar.

Sen har jag min jättelista där jag lägger in alla låtar som jag har som Dagens Låt här i bloggen:

" Bims Låtar - Dagens Låt från Bims Blogg "

I den finns det, just nu, sjuhundrafemton låtar.

Och så har jag en massa andra listor som ni gärna får prenumerera på om ni vill:

" Britt-Marie Bim Kullin ""Så ska det låta" - 2011 - 01 - 18/03Jag älskar ju nästan alla musikunderhållningsprogram, och det är ju typ det enda som jag ser på teve.

"Så ska det låta" tillhör en av favoriterna, och nu har det börjat igen. Spelade in det i fredags, eftersom jag då tittade på "Let's Dance", och såg det nu i kväll.

En bra omgång var det tycker jag. Både Alcazar och Style gjorde bra ifrån sig. Och dom nya pianisterna var helt okej.

Kommer helt klart att följa alla tolv avsnitten under våren.

Det här är några av mina favoritmusikunderhållningsprogram: "Let's Dance", "Idol", "Så ska det låta", "Så mycket bättre", "Allsång på Skansen", "Sommarkrysset", "Melodifestivalen", och "Körslaget"."Stjärnlösa nätter" av Arkan Asaad - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Stjärnlösa nätter" av Arkan Asaad (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Biografier/Memoarer/Dokumentärer)

---------


"Amàr växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är 18 år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. Amàr är först väldigt glad att återse sin jämnåriga kusin Amina. Men får en chock när det står klart att hans far över hans huvud bestämt sig för att de ska gifta sig."


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket intressant bok om hederskultur och tvångsgifte för män. Mycket bra skriven, och väldigt intressant att få inblick i detta. Jag kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  "Djurvänner" av Anton Marklund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Djurvänner" av Anton Marklund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Den autistiske sjuttonåringen Johannes bor med sin familj utanför ett litet samhälle i Västerbotten. Föräldrarna ser det goda i honom medan omvärlden bara ser hans fel. Och det blir ofta fel då Johannes ideligen missförstår, trots att han vill vara till lags. En tuff uppväxt kantas av utanförskap och svårigheter i skolan. Han luras till sattyg av jämnåriga och till slut går det alldeles överstyr. Vems händer bär Johannes öde?

Djurvänner är en drabbande skildring av isolering och utsatthet. De olika berättarperspektiven hakar i varandra som små roterande cirklar - och bildar ett sammansvetsat romanuniversum.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket, mycket bra bok. Väldigt bra skriven, med olika personer som berättar i kapitlen. Oerhört gripande och en bok som jag kommer att ha kvar i huvudet, och i hjärtat, länge, länge.

Rekommenderar verkligen ALLA att läsa boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  "Kärlek i cancerns tid" av Anders Sundin - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Kärlek i cancerns tid" av Anders Sundin (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Den 2 augusti 2006 står Anders Sundin plötsligt ensam med sin sexårige son. Anders har förlorat sin livskamrat och stora kärlek Karin, deras son har förlorat sin mamma. På sju månader förändrades allt.

Kärlek i cancerns tid är Anders Sundins kärleksförklaring till Karin - hon som hade en sådan aptit på livet, som inspirerade människorna omkring sig, som hade en sådan passion för böcker - som dör endast 38 år gammal.

Med kärleksfull värme berättar Anders om den lyckliga tid de fick tillsammans, hur de börjar förverkliga sina gemensamma drömmar om framtiden och hur allt rasar samman när Karin blir sjuk. Skildringen av Karins dödskamp och död, begravningen och tiden därefter är stark och gripande. Detta är inte i första hand en berättelse om cancer utan en ovanligt stark kärlekshistoria. Det är också ett vackert porträtt och ett oändligt sorgligt farväl av en kraftfull och spännande kvinna, älskad och saknad.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket stark och gripande bok av Anders Sundin om hans frus död i cancer. Eller inte bara om det, utan boken är en biografi över Anders liv. Lättläst och välskriven. Bra och sorglig. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  "Elsas värld" av Sofi Fahrman - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Elsas värld" av Sofi Fahrman (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Chick Lit)

---------


"Efter en fantastisk sommar med pojkvännen Hugo är Elsa tillbaka i Stockholm och i sitt nya jobb som modeprofil på Bladet har hon fler spännande uppdrag framför sig än någonsin. Men även några små problem ...

Elsa är tillbaka, självklart med sitt entourage men även med ett gäng nya karaktärer. Hon guidar oss bakom kulisserna såväl på tidningsredaktionen och New Yorks modevecka, som på Stureplans nattklubbar och Los Angeles kändisfester. Välkommen tillbaka till Elsas värld!
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Den här boken var väligt lik Sofi Fahrmans första bok, "Elsas mode". (Här är en länk till min recension av den).

Boken kan rekommenderas om man gillar lättläst svensk chick lit.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 3 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  "Dandy" av Andreas Carlsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Dandy" av Andreas Carlsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"If you can dream it, you can be it!

Andrew Drake växer upp tillsammans med sin pappa på Drake Manor i oerhört välstånd och rikedom. Men en dag förlorar han allt, när pappan åker i fängelse och Andrew hamnar på barnhem. Det som räddar honom blir musiken, och när han utrustad med sitt nya smeknamn - Dandy - tar sig till Platinum City blir han upptäckt av managern Bigwhig och den vackra Diamond. Över en natt blir Dandy universums största stjärna, älskad av fansen och hyllad av pressen. Men musiken, som alltid spelat i hans huvud och guidat honom rätt i livet, spelar tystare och tystare när Dandy ställs inför sitt tuffaste beslut någonsin.

En berättelse om längtan och drömmar, girighet och svek, kärlek och musik.
"


(Kopierat från bokus.com)


---------

Andreas Carlssons självbiografiska bok "Live to win" tyckte jag var bra. Här är länk till min recension av den.

Men den här boken, romanen "Dandy" tyckte jag inte var bra.

Den engagerade mig inte ett dugg. Kändes dåligt skriven. Och handlingen tyckte jag var larvig.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 2 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  "Varför gråter inte Emma?" av Emma Jangestig & Magnus Wennerholm - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Varför gråter inte Emma?" av Emma Jangestig & Magnus Wennerholm (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Äntligen hade allt ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma. Hon hade mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans.

Emma valde att träda fram och berätta om sina känslor. Hon möttes av djup beundran men också misstro. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet.

Varför gråter inte Emma? är en djupt skakande skildring om att förlora allt men också om att hitta kärlekens läkande kraft."


(Kopierat från bokus.com)


---------

En mycket bra och gripande dokumentär. Välskriven bok om en fruktansvärd händelse. Vissa delar var lite jobbiga att läsa, men ändå så är det ingen deprimerande bok.

Kan helt klart rekommenderas för alla som vill läsa Emmas egna ord om morden på hennes barn.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 4 av 5.    

---------

Denna bok lånade jag som E-bok från Biblioteket och läste i min iPhone. 

---------  I Thailand läste jag sex stycken e-böcker lånade från Biblioteket.Ja, dom här ovanstående sex e-böckerna läste jag under semestern i Thailand. Jag lånade dom från Biblioteket, och jag läste dom i min iPhone.

Recensioner kommer någon gång när jag orkar, har lust, och har tid... ;-)(Uppdaterad)

Fick lust, hade tid, och orkade! För recensionerna kommer alldeles strax! ;-DDagens Promenad - 2011-03-20.Dagens Låt - 110320 - Robyn & Oskar Linnros med "Dancing On My Own Från Och Med Du" - 2011.


Dagens Låt - 110320 - Robyn & Oskar Linnros med "Dancing On My Own Från Och Med Du" - 2011.


Lördagen den 19 mars 2011.


Började dagen med att gå och sola en halvtimme på Solakuten.Sen blev det en timmes promenad i det underbara solskenet.På eftermiddagen sen så stack Borzko och jag iväg till Heron City för att går på bio.

Först ett toalettbesök.Och det kom lite mer människor sen...Efter filmen så åkte vi hem till Jimmy för att äta middag.Köpte med oss mat från Hamburgarprinsen.Fikade gjorde vi sen efter maten.Jimmys fina barskåp är nu lite mer välfyllt efter Thailandsresan.Borzko och jag åkte sen hem till Farsta.

Och så blev det tevetittande resten av kvällen.

Först tittade vi på premiärprogammet av "Körslaget".

Och sen tittade vi på dom tre avsnitten av "Solsidan" som vi missade när vi var i Thailand.Körslaget - 2011 - 19/03.Kul att "Körslaget" har börjat igen!

Jag tyckte att alla var bra i premiärprogrammet.

Bäst tyckte jag nog att Gabriel Forss var.

Och näst bäst var Lisa Miskovsky.

Det tyckte jag mest för att dom inte hade några solister. Jag tycker att det ska vara bara körsång i "Körslaget", och ingen solosång alls.

Ser fram emot hur säsongen kommer att bli. För jag tyckte, som sagt var, att precis alla var bra i dag.

Och Jakob Samuel är ju en cool kille! ;-D


"True Grit" - 2011 - Film - Bio"True Grit" - 2011 - Film - Genre: Action, Drama

"Fjortonåriga Mattie Ross far har blivit skjuten till döds av ynkryggen Tom Chaney och hon är fast besluten att se till att rättvisa skipas och att mördaren får vad han förtjänar. Hon tar hjälp av en skjutglad, försupen U.S. Marshal, Rooster Cogburn, och de ger sig iväg - mot hans protester - för att få tag på Chaney. För att kunna hämnas sin far måste hon förfölja brottslingen in på indianterritorium och dessutom hitta honom fort, innan en Texas Ranger vid namn LaBoeuf fångar honom först och för honom till Texas för att stå till svars för mordet på en annan man."

(Kopierat från Lovefilm)

Westernfilmer har väl liksom aldrig riktigt varit min grej, men jag hade hört att den här skulle vara bra, så jag tänkte att jag ger den en chans.

Och filmen var väl helt okej, men ingen höjdarfilm direkt.

Bra skådespelare var det. Och fina naturscener. Spänning, action, och humor fanns det också.

Men dialogerna tyckte jag var lite larviga ibland.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 110319 - Pendulum feat In Flames med "Self vs Self" - 2010.


Dagens Låt - 110319 - Pendulum feat In Flames med "Self vs Self" - 2010.


Dagens Promenad - 2011-03-19Länk till min sida hos RunKeeper.


Let's Dance 2011 - 18/03 - 11.Det tionde paret att åka ut ur "Let's Dance" blev då alltså Tina & Tobias.

Jag har nästan hela tiden velat ha Tina mot Frank i Finalen. Men i går ändrade jag mig faktiskt. För Jessica har utvecklats enormt, och var mycket bättre än Tina. Så nu tycker jag det är rätt att det blir Frank mot Jessica i Finalen nästa fredag.


Fredagen den 18 mars 2011.


Den här morgonen bjöd också på en fin soluppgång. Kanske inte riktigt lika fin som den jag fotade i går, men tillräckligt fin för att jag skulle fotografera den i alla fall.Min arbetsdag blev rätt så lik dom tidigare i veckan. Jag började med att förbereda grönsakerna i skalen. Sen gick jag in i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Och under lunchserveringen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.

I dag serverade vi lasagnette. Och salladsbuffén.

Lite personalbrist hade vi i dag. En person färre är vi ju alltid på fredagar (och på måndagar), eftersom en av kollegerna endast jobbar tre dagar i veckan. Sen så var en annan av kollegerna, (Snurran), sjuk i dag. Och en tredje kollega var ledig ett par timmar, och kom till jobbet först klockan elva.

Men det mesta flöt ändå på bra i dag. Lite hektiskt var det förstås emellanåt. Men allt gick ändå bra.Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så stod det en present utanför dörren. Det var en flaska fin champagne och ett kort. Och det var från en grannfamilj. Det var en kombinerad tack-present för att jag har hjälpt dom med posten när dom var borta, och även en födelsedagspresent.Var bara hemma en kort stund, och sen åkte jag iväg med bilen. Hämtade först upp min mamma, och sen åkte vi hem till min moster som fyllde 83 år i dag. Min syster kom också dit.Vi uppvaktade henne med blommor och vin. Och hon bjöd på kaffe och tårta.Så småningom åkte vi därifrån, och jag skjutsade först hem min mamma. Åkte sen till Centrum för att hämta ut ett bokpaket, och för att handla lite på Hemköp.

Borzko och Jimmy kom sen hem samtidigt från jobbet.Jimmy stannade hos oss och åt middag. En fika- och pratstund blev det också. Och sen åkte han hem till sig.

Borzko och jag satte oss sen i soffan vid åttatiden, för att titta på "Let's Dance". Lite gott att äta och dricka till blev det också.Recensionsbok nummer 162.Recensionsbok nummer etthundrasextiotvå är boken "Det som vilar på botten" av Varg Gyllander från Bokförlaget Bra Böcker.Dagens Låt - 110318 - Adele med "Rolling in the deep" - 2011.


Dagens Låt - 110318 - Adele med "Rolling in the deep" - 2011.


Torsdagen den 17 mars 2011.


Morgonen bjöd på en fantastisk soluppgång, så det första jag gjorde när jag kom till jobbet i dag, var att gå ut i matsalen och fotografera den vackra himlen.Arbetsdagen började sen med att jag jobbade med grönsakerna i skalen. Sen gick jag in i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Och under lunchserveringen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.

Vi serverade chicken nuggets, kokt ris, och currysås i dag. Och vår salladsbuffé. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Ingenting speciellt hände. Och allt flöt på bara bra.

Så här såg min lunchtallrik ut i dag.Åkte sen hem direkt efter jobbet. Och jag var sen hemma och inne hela eftermiddagen. Höll på och fixade, grejade, donade, pulade, och pysslade med en massa olika hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också. Och läste lite i min bok.

Kvällen blev ungefär som eftermiddagen. Lite mer dator och bok, och lite mindre hushållsbestyr bara. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-)"Where the Wild Things Are" (Till vildingarnas land) - 2009 - Film -"Where the Wild Things Are" (Till vildingarnas land) - 2009 - Genre: Barn & Familj, Drama, Fantasy, Äventyr

"Nioårige Max rymmer hemifrån och seglar över havet för att bli kung över ett förunderlig rike med jättelika, luddiga Vildingar - men att vara kung kanske inte är så bekymmerslöst som det ser ut! En magiskt och visuellt överraskande version av Maurice Sendaks hyllade klassiker som utforskar den glada och vilda lek i tid och rum som vi kallar barndom."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag kanske var helt fel målgrupp, för jag tyckte att den här filmen var konstig och rätt så tråkig...

Betyg: 2,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief " (Percy Jackson och kampen om åskviggen) - 2010 - Film -"Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief " (Percy Jackson och kampen om åskviggen) - 2010 - Genre: Fantasy, Äventyr

"Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan - men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv - och de är inte på gott humör. Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva."

(Kopierat från Lovefilm)

Rolig och actionfylld. Kan helt klart rekommenderas till alla med barnasinnet kvar.

Betyg: 3,5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)


Filmens trailer:


"The Blind Side" - 2009 - Film -"The Blind Side" - 2009 - Genre: Drama, Sport

"Hemlöse tonåringen Michael Oher vet ingenting om familjelivet och ännu mindre om sport. Det han känner till är Memphis gator och slitna kvarter. Leigh Anne Tuohy lever ett bekvämt liv i den övre medelklassen och vet inte mycket om Michaels värld. Men när de möts har han funnit ett hem. Och familjen Tuohy har funnit något som är minst lika omvälvande, en son och en bror."

(Kopierat från Lovefilm)

Mycket bra och gripande film. Men väldigt, väldigt amerikansk...

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Date Night" (En galen natt) - 2010 - Film -"Date Night" (En galen natt) - 2010 - Genre: Komedi, Romantik, Action

"Det gifta paret Claire och Phil Foster kämpar sig rutinmässigt igenom vardagslivet och äktenskapet. Men när detta ordinära par förväxlas med ett annat, kastas de huvudstupa in ett extraordinärt äventyr! Medan de tar sig an korrupta poliser, brutala gangsters och en förryckt taxichaffis minns de plötslig vad som gör deras förhållande så speciellt, och deras "dejtkväll" blir till en vild och oförglömligt upplevelse."

(Kopierat från Lovefilm)

En ganska så förutsägbar och smårolig amerikansk komedi.

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:

/>

;-/


Jättetrött..

Ont i huvudet..

Ont i halsen..

Ont i öronen..

Hostig..

Snorig..

Myggbettskliande..

Underlivssvampsvidande..

Mensont..

Artrosont i tålederna..

Fryser..


Jag tror att jag tar och går och lägger mig nu..

;-/

 Onsdagen den 16 mars 2011.


Min arbetsdag i dag var till en början väldigt lik arbetsdagen i går. Sen så blev det lite kaos framåt halvelvatiden... Ett stort strömavbrott i två timmar hade vi, och tydligen ett stort område runt omkring.

Min kära kollega Snurran/Ingrid/Filijokus har skrivit så bra om dagen, så jag länkar till hennes inlägg, och avstår från att skriva själv i dag.Åkte sen hem direkt efter jobbet. Blev glad när jag kom hem och såg mina fina tulpaner.Jimmy slutade tidigt i dag, och kom hit vid halvtretiden. Och då åkte vi ut på en liten shoppingrunda.

Först åkte vi till Farsta Centrum, där Jimmy hade två ärenden.

Sen åkte vi vidare till Länna. Först var vi på Länna Sport, där jag köpte mig en ny vårjacka. Har redan bloggat om det tidigare.

Och sen åkte vi till Willys för att handla mat och annat.Jimmy släppte sen av mig hemma, och sen åkte han direkt hem till sig, för en kompis till honom skulle komma över hem till honom.

Jag packade upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp. Och sen så åt jag middag.

Resten av eftermiddagen och hela kvällen ägnades sen åt mina vanliga tre sysslor: jag höll på och fixade med lite alla möjliga hushållssysslor här hemma, jag läste i min bok, och jag satt med datorn.

Borzko jobbar sent i dag, och trodde att han skulle vara hemma vid niotiden.Blir så glad varje gång jag ser min lilla nya gulliga tatuering! :-)Dagens Shopping - 110316 - Fjällräven Greenland Jacket Women Black.Köpte mig en vårjacka i dag. Och det blev en sån som jag BLOGGADE OM HÄR för ett par månader sen.

Den fanns i fem färger, och jag hade väldigt svårt att välja mellan en Light Khaki och en Black. Men det blev en svart till slut. I storlek S. HÄR ÄR LÄNK till jackan på Fjällrävens hemsida.

Jag köpte den på Länna Sport, och den kostade 1.700:-.Dagens Shopping - 110226-110313 - Inköp i Thailand.


Inlägg ETT.

Inlägg TVÅ.

Inlägg TRE.

Inlägg FYRA.Lästa böcker - Februari – 2011 – 3 stycken


Lästa böcker - Februari – 2011 – 3 stycken

 

Sara Lövestam – ”I havet finns så många stora fiskar” – 5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Unni Lindell – ”Sockerdöden” – 3 – Kriminalroman – Norge – Kvinna – 2011 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Louise Boije af Gennäs – ”Högre än alla himlar” – 4,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Albert Bonniers Förlag – Recensionsbok

 

Summa:

3

 

Snitt per vecka:

0,75

 

Betyg:

5,0:  1

4,5:  1

3,0:  1

 

Kategorier:

Romaner:  2

Kriminalromaner:  1

 

Land:

Sverige:  2

Norge:  1

 

Kön:

Kvinnor:  3

Män:  0

 

Utgivningsår:

2011:  2

2010:  1


Bokförlag:

Piratförlaget:  2

Albert Bonniers:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  3

Köpt själv:  0

 

Månadens bästa bok:

”I havet finns så många stora fiskar” av Sara Lövestam

 

Månadens näst bästa bok:

”Högre än alla himlar” av Louise Boije af Gennäs


"I havet finns så många stora fiskar" av Sara Lövestam - 2011 - Bok---------    

Recension av boken: "I havet finns så många stora fiskar" av Sara Lövestam (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"
Bakom en gardin i Lugnvik står en iakttagare. Det är tryggt bakom fönstret, fyrtiosex millimeter treglasgräns som stänger ute verkligheten. Om man har tråkigt kan man studera barnen som går på förskolan som så lämpligt ligger mitt emot. Man kan följa dem med blicken, vattna sina pelargoner och glömma allt. Tills man inte kan det längre.

På dagisets uteplats står Malte. Han har helt själv hittat en kotte som är alldeles grön, och när han ser på den tänker han inte på det andra. Mamma som bara sover, pappa som en gång kom och hälsade på. Och mannen med det blonda håret, som antingen är hans vän eller något helt, helt annat.

I havet finns så många stora fiskar är en historia om vad som kan hända ett barn när skyddsnätet har stora hål. Hur det som är hemma är hemligt, och hur det blir plats för fula fiskar att ta sig in. Men det är också en berättelse om att minnas eller inte minnas, se eller inte se, finnas eller inte finnas. Och om det som är fint i det som är fult."


(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

För lite drygt ett år sen så läste jag Sara Lövestams debutbok "Udda". Jag tyckte att den var mycket, mycket bra, och den fick en fyra i betyg av mig. (Här är en länk till ett inlägg som jag bloggade om boken).

Nu har jag läst Sara Lövestams andra roman "I havet finns så många stora fiskar", och jag är helt tagen...

Boken fångade mig från första stund. Och jag har gått och tänkt på den på jobbet under dagarna. Jag ville läsa riktigt snabbt, för att få veta hur den slutade. Men samtidigt ville jag läsa långsamt, för att få den att räcka länge.

Boken har så många bottnar och djup. På ett sätt så är den väldigt hemsk... Men det finns också mycket positivitet i den.

Romanen innehåller flera parallella historier som ändå hör ihop. Och den är mycket välskriven.

Jag säger bara "läs den"! För det är en oerhört bra bok. Och jag ser mycket fram emot Sara Lövestams framtida produktion av böcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg: 5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok (i PDF-format) från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


"Sockerdöden" (Sukkerdöden) av Unni Lindell - 2011 (2010) - Bok---------    

Recension av boken: "Sockerdöden" (Sukkerdöden) av Unni Lindell - 2011 (2008) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"”Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.”

Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt.

Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.

Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.

Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I hemlandet Norge klättrade boken snabbt upp till förstaplatsen på bästsäljarlistan."

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Jag har aldrig läst någon bok skriven av Unni Lindell förut. "Sockerdöden" är en fristående bok som är den åttonde delen i en serie om kriminalkommissarie Cato Isaksen och hans polisteam.

Jag tror att jag hade tyckt att den här boken hade varit mycket bättre om jag hade läst dom föregående böckerna. Det var så mycket hänvisningar till tidigare händelser, så jag tror att Unni Lindells böcker vinner på att att läsas i rätt ordning.

Annars så var boken en helt okej, ganska så ordinär, kriminalroman. Rätt så förutsägbar, men lite spännande ändå. Lättläst var den, och storyn var bra.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok (i PDF-format) från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Tisdagen den 15 mars 2011.


Så blev det dagen då det var dags att börja jobba igen, efter sjutton dagars ledighet.

Hade, som vanligt på jobbdagar, ställt alarmet på halvfem i morse. Gick och la mig vid halvelvatiden i går, för att få mina sex timmars sömn.

Men även i morse, precis som i går morse, så vaknade jag halvfyra. Och kunde inte somna om i dag heller. Låg och försökte fram till kvart över fyra, då jag tröttnade och gick upp.

Duschade och gjorde mig i ordning. Och så här såg jag ut när jag var klar.Kändes faktiskt helt okej att komma till jobbet i dag. Riktigt roligt att träffa mina kära kollegor.

I dag så började min arbetsdag i skalen, med fixande av grönsaker. Sen var jag i diskrummet och tog hand om förmiddagsdisken. Och under lunchserveringen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.

Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bra. Och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, eftersom han hade en semesterdag i dag också, för att göra i ordning efter reliningen/stambytet.

Han hade satt tillbaka köksskåpen och badrumsskåpen. Städat hade han också gjort.

När jag kom hem så hade han kaffe klart, och så hade han köpt tulpaner till mig.Blev väldigt, väldigt trött under eftermiddagen. Och huvudvärken, som hade börjat tidigare på dagen, blev bara värre och värre.

Förmodligen så beror det på "Jetlag".

Beslöt mig för att stanna hemma från "Kör för alla!" i dag. Kändes tråkigt att missa ännu en gång, eftersom jag redan har missat två gånger när jag var i Thailand. Men jag kände att jag inte skulle orka.

Borzko och jag åt middag vid femtiden. Han stack sen iväg för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

Jag satte mig i soffan med datorn i knäet.

Ska lägga mig tidigt i kväll, eftersom det bara blev fem timmars sömn i natt, och lika lite natten innan.Recensionsbok nummer 157 + 158 & 159 + 160 + 161.Recensionsbok nummer etthundrafemtiosju och etthundrafemtioåtta är boken "Änglavakter" av Kristina Ohlsson och boken "Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen" av Anne Holt & Anne Holt från Bokförlaget Piratförlaget.Recensionsbok nummer etthundrafemtionio, etthundrasextio, och etthundrasextioett är boken "Nirvanaprojektet" av Stefan Tegenfalk och böckerna "Auto Da Fay" och nyutgåvan av "En hondjävuls liv och lustar" av Fay Weldon från Bokförlaget Massolit."The Walking Dead"Under flygresan från Thailand så satt jag och såg alla dom sex avsnitten i säsong ett av serien "The Walking Dead".

Hade laddat ner dom och lagt in dom i min iPhone. Det fungerade jättebra att se dom så. Och det gick riktigt bra att läsa texten, trots att den ju blev rätt så liten.

Tyckte att serien var riktigt bra! Och ser fram emot nya avsnitt som kommer till hösten.Dagens Låt - 110308-110317.


Dagens Låt - 110308 - Eric Saade med "Popular"Dagens Låt - 110309 - Danny Saucedo med "In the Club"Dagens Låt - 110310 - The Moniker med "Oh  My God!"Dagens Låt - 110311 - Sanna Nielsen med "I'm in love"Dagens Låt - 110312 - Swingfly med "Me and my drum"Dagens Låt - 110313 - The Playtones med "The King"Dagens Låt - 110314 - Linda Bengtzing med "E det fel på mig"Dagens Låt - 110315 - Nicke Borg med "Leaving Home"Dagens Låt - 110316 - Sara Varga med "Spring för livet"Dagens Låt - 110317 - Brolle med "7 days and 7 night"


Dagens Låt - 110226-110307.


Dagens Låt - 110226 - Melody Club med "The Hunter"Dagens Låt - 110227 - Julia Alvgard med "Better or Worse"Dagens Låt - 110228 - Lasse Stefanz med "En blick och nånting händer"Dagens Låt - 110301 - Linda Pritchard med "Alive"Dagens Låt - 110302 - Anders Fernette med "Run"Dagens Låt - 110303 - Love Generation med "Dance alone"Dagens Låt - 110304 - Shirley's Angels med "I thought it was forever"Dagens Låt - 110305 - Loreen med "My heart is refusing me"Dagens Låt - 110306 - Pernilla Andersson med "Desperados"Dagens Låt - 110307 - Jenny Silver med "Something in your eyes"


Måndagen den 14 mars 2011.


Somnade som en sten i går, hur trött som helst, klockan halvelva. Men min kropp tyckte ju då att klockan var halvfem på natten/morgonen...

Sen framåt halvfyratiden på morgonen så vaknade jag och kunde absolut inte somna om, trots att jag bara hade sovit ungefär fem timmar. Men min kropp tyckte väl att klockan var halvtio på förmiddagen, och ville inte sova då...

Låg och vände och vred mig till typ kvart över fyra, och då tröttnade jag och gick upp. Hade i och för sig tänkt mig att gå upp tidigt, för att komma i fas med tiden, men inte så tidigt...

Duschade, gjorde mig i ordning, fikade, åt frukost, och läste lite nyheter i datorn.

Så småningom så kom även Borzko upp och gjorde mig sällskap.

Vi hade båda två semester även i dag. Och Borzko har en dag till i morgon också.

Borzko stack iväg med bilen vid halvsjutiden. Han skulle till den bilverkstad som vi brukar lämna in bilen på, som ligger i Huddinge. Vi hade bokat tid för service i dag plus att varningslampan för airbagen lös.

Han kom sen tillbaka hem, med kommunala färdmedel, vid åttatiden.

Sen höll vi på här hemma hela dagen. Vi packade förstås upp våra väskor. Vi hade tvättstugan mellan tio och ett, och vi tvättade och tumlade även i våra egna maskiner. Vi städade efter reliningen/stamrenoveringen. Och vi höll på och fixade, grejade, plockade, donade, och småstädade med allt möjligt.

Borzko åkte sen iväg vid tretiden för att hämta hem bilen igen.

Jag gick då över till mina föräldrar en sväng. Köpte med mig tulpaner till dom. Och jag hade även några småsaker från Thailand till dom. Två kepsar till min pappa. Och en scarf och en liten orkidé-prydnadssak till min mamma.

Satt där i någon timme och fikade och pratade, och sen så gick jag hem igen.

Jenny och Mattias kom över en sväng. Jenny skulle lämna resväskan och hämta post. Båda två hade varit lediga från jobbet i dag. Dom stannade bara en kort stund, och sen åkte dom vidare.

Sen kom Jimmy hit hem. Han var den enda som hade jobbat av oss idag. Hans första dag på nya jobbet var det i dag. Och han hade fått åkt med en annan kille i dag, för att lära sig om jobbet.

Borzko kom sen också hem, med bilen. Det var ett enkelt fel med airbagen, och ett annat enkelt fel som hade fixats. Plus själva servicen. 2.500:- gick allt på.

Jimmy stannade över på middag och en fika. Sen åkte han hem till sig.

Borzko och jag fortsatte att hålla på och fixa med allt möjligt här hemma.

Så småningom så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn i knäet.Nu är klockan halvtio, och jag är trött. Tror att jag ska lägga mig tidigt ikväll. Känns som om jag behöver det, med tanke på sömnen i går natt, och på att jag ska jobba i morgon. Och i morgon kväll är det "Kör för alla!".Ett allra sista inlägg i Thailands-kategorin! ;-)


Ja, det här får bli det femtioandra och allra sista inlägget i Thailands-kategorin.

Det blev alltså en hel del bloggat från Thailand ändå! Femtiotvå inlägg på fjorton dagar! Och sammanlagt har jag bloggat trehundratjugosex fotografier! ;-)

(Och även lagt upp alla fotografierna på Facebook, fördelat på två album). (Bli gärna vän med mig där förrresten!)

Här är en direktlänk till kategorin Thailand 2011.

Och här kommer några fler länkar till inlägg som är speciella för mig.

Våra tatueringar som vi gjorde alla fyra
.

Ett textinlägg om tatueringarna.

Vårt vykort från Thailand 2011.

Några ord om min femtioårsdag.

Min underbara familj och jag på min dag.

Min 50-årsdag!.

Ett inlägg om min otur.

Ett positivt inlägg om min familj och om Thailand.

Det fjärde shoppinlägget, med länkar till dom tre tidigare.

Och sen vill jag bara slutligen, och återigen, skriva att jag:
- älskar att resa!
- älskar min familj!
- älskar Thailand!
- älskar att umgås med mina tre närmaste och käraste!
Och gärna då resa till Thailand, för att umgås med min älskade familj!
Allt bra på en gång! :-)

Tack till er alla tre, Borzko, Jimmy, och Jenny, för att ni gjorde min 50-årsresa till något som jag kommer att minnas hela livet.

Och eftersom det här kanske är den allra sista resan som vi gjorde bara vi fyra tillsammans, så är jag extra tacksam. (Det var vår åttonde resa ihop).  Det kan väl i och för sig hända att vi kanske reser tillsammans i framtiden. Men troligt är väl då att det kanske finns flickvänner, pojkvänner, och kanske till och med barn, med i bilden då.

Och tack till alla er också som har följt vår resa här i bloggen, (och vissa även på Facebook). Även om jag bloggar till största del för min egen skull, för att ha det för att kunna gå tillbaka till, så är det ju självklart jättekul att jag har haft cirka 450 läsare per dag under dom här veckorna. Och att jag även har fått en hel del kommentarer.

:-)Söndagen den 13 mars 2011.


Den allra sista dagen på vår Thailandsresa började klockan halvsju med att vi gick upp. Sen gick vi till frukostbuffén klockan sju, och åt av den mycket fina och goda buffén för sista gången.Sen gick vi upp på rummen och packade ihop alla våra saker.Gick sen till receptionen för att checka ut.Och sen satt vi och väntade på bussen som skulle komma och hämta oss för att skjutsa oss till flygplatsen.Ett sista toalettbesök blev det också.Bussen kom punktligt klockan nio och hämtade oss. Åkte sen runt till några andra hotell för att hämta upp folk, och sen åkte vi mot flygplatsen.

Efter incheckning och passkontroll så blev det en fika.Det här blev det för mig.Och sen vid halvettiden så fick vi gå ombord.En sista titt ut på Thailand genom flygplansfönstret.Och en allra, allra sista glimt av det underbara landet Thailand.Sen blev det en flygtur på cirka tolv timmar.Jag sov ingenting som vanligt. Två filmer av planets utbud blev det för mig. Och sex avsnitt av en serie i min iPhone. Och cirka en halv e-bok, också i iPhonen. En massa prat med familjen förstås också. Två måltider fick vi att äta.

Landade på Arlanda vid halvåttatiden. Allt gick snabbt och smidigt där. Och vi blev hämtade i en minibuss av Lindskrogs Långtidsparkering. Jimmys bil stod där uppstartad, varm och klar, så det var bara att köra direkt.

Skjutsade först Jenny till Mattias i Högdalen. Sen åkte vi hit till Farsta. Jimmy väntade för att se att Borzko fick igång vår bil. Det fick han utan problem, och då åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö

Allt var helt okej här hemma, med tanke på omständigheterna med vår relining/stamrenovering.

Höll på och plockade och fixade med litegrann en kort stund, men sen så gick jag och la mig vid halvelvatiden. I min kropp var ju klockan då sex timmar mer, alltså halvfem nästa morgon, så jag var ju rätt så trött...  Lördagen den 12 mars 2011 - Kvällen.


Sista kvällen... :-(

För DEN HÄR gången! ;-)

Gick ner på stan vid sjutiden. En skön och underbart varm kväll som vanligt här. Lite blåsigt. Men inget regn.

Vi gick till "billiga restauranggatan" och gick på en av restaurangerna där.

Så här ledsna såg jag och Jenny ut för att det var vår allra sista middag här...Borzko och Jimmy såg lite gladare ut. ;-)Den sista måltiden blev räkcockail till förrätt. Sen kyckling med cashewnötter till varmrätt. Och slutligen friterad glass till efterrätt.När vi hade ätit klart så promenerade vi bort till Bangla Road. Och gick sen till livemusikbaren Margarita.

Satt sen och lyssnade på det mycket, mycket bra coverbandet som spelar där.På vägen hem till hotellet sen så blev det lite sista shopping.Och sen lite balkonghäng innan sista natten här...Klockan är nu strax över tolv. Och snart ska vi sova. Upp halvsju i morgon. Frukostbuffén vid sjutiden. Sen tillbaka till hotellrummen för att duscha, göra oss i ordning, och packa... Bussen kommer och hämtar oss klockan nio... Sen går planet klockan ett. Och efter tolv timmars flygning, inklusive mellanlandning, så landar vi på Arlanda klockan halvsju på söndagskvällen, svensk tid.

Lördagen den 12 mars 2011 - Dagen.


I dag har det varit den enda dagen utan sol på vår fjortondagars semester här. Molnigt hela dagen, ganska blåsigt, och lite duggregn då och då. (Men absolut inte kallt!)

Dagen började som vanligt med frukostbuffén.Sen gick vi ner till stranden för en sista heldag på stranden, trodde vi.

Jimmy och jag började som vanligt med en morgonpromenad i strandkanten. Cirka trekvart gick vi i dag.

Sen låg vi i solstolarna en stund. Men det blev allt molnigare och började att duggregna så smått.Så vi bestämde oss för att gå och shoppa istället.

Först sa vi hej då till vår mycket trevliga strandkille. Alla killarna som har servat vårt område av stranden har varit supergulliga. Men den här killen har varit favoriten. :-)Så sen blev det shopping i ett par timmar, i alla små stånd/shoppar/affärer överrallt.

Lunch i dag blev det faktiskt på McDonalds. Jag åt bara en pommes frites med ostsås över, och en äppeljuice.Så småningom så gick vi hem till hotellet. Då var det molnigt men inget duggregn, så vi stannade till vid poolen en stund. Tog ett dopp, och satt en sista stund där. En iskaffe blev det också.Sen gick vi upp på rummen för dusch, iordninggörande, och lite balkonghäng innan kvällen.Shoppinginlägg nummer fyra.Necessärsset i fyra delar.

Stor necessär.

Tre Ed Hardy-toppar.

(Shoppinginlägg nummer tre)

(Shoppinginlägg nummer två)

(Shoppinginlägg nummer ett)Fredagen den 11 mars 2011 - Kvällen.


Gick ner på stan vid sjutiden.

Dom här plattorna sitter lite överallt på trottoarerna.I dag så gick vi återigen till den restauranggatan där det ligger många bra och billiga restauranger.

Så här fina är tjejerna som jobbar på den restaurangen som vi gick till i dag.Jag åt räkor med cashewnötter i dag.Efter maten så gick vi bort mot Bangla Road, och sen så gick vi till Margarita för att lyssna på coverbandet som spelar där. Lika bra i kväll var dom.Satt och lyssnade i någon timme, och sen så gick vi och strosade på stan och shoppade lite.

Fina lysande träd.Gick så småningom hem för lite balkonghäng som vanligt. Lite thailändska goda chips blev det då.Sista dagen i morgon... :-/Fredagen den 11 mars 2011 - Dagen.


Pooldag i dag.

Men först frukostbuffén förstås.Sen upp på rummet för att packa badväskan.Och sen till poolen vid niotiden.

Alltid så gott om plats både i poolen, och runt poolen.Vackra träd och blommor överrallt.En massa rolig vattenlek förstås.Lunch.Dricka.Mellanmål.En liten kompis.Efter en hel arbetsdag vid poolen i dag, precis som på stranden i går, så gick vi upp på rummet vid femtiden.

Jättevarmt hela dagen. Mest soligt. Lite molnigt ibland. Inget regn.

Efter dusch och iordninggörande så blev det lite balkonghäng en stund.Länkar.


Ni läser väl Jennys blogg också? Hon har ju börjat att blogga igen, här från Thailand, efter cirka åtta månaders uppehåll.

Här är länk till hennes blogg.

Vill bara tipsa om två inlägg hos en av mina favoritbloggare också. Vi möttes nästan på Arlanda, för hon och hennes familj kom hem nästan samtidigt som vi åkte iväg. Dom var i Surin Beach, bara några kilometer från Patong Beach.

Länk till inlägg ett.

Länk till inlägg två.Jag älskar Thailand! <3


Jag kände att mitt förra inlägg blev så negativt, så jag måste skriva ett lite positivt inlägg nu! ;-D

Jag älskar Thailand! <3

Ja, jag gör verkligen det. Vår resa börjar nu närma sig sitt slut, bara två dygn kvar nu tills vi åker hem. Bussen går från hotellet klockan nio på söndag morgon. Men det har varit tolv helt fantastiska dagar hittills.

Precis ALLT har varit bra. Det finns absolut ingenting negativt att säga om vår resa. (Utom då det jag skrev om i förra inlägget). 

Thailändarna är ett så underbart folk! Så vänliga! Och glada! Alltid med ett leende på läppparna! Men inte "smöriga och fjäskiga", utan mer naturligt trevliga!

Vädret har varit helt underbart. Otroligt varmt och skönt. I och för sig lite moln ibland, men det är ju nästan bara skönt. Några regnskurar har vi haft, men det är ju fortfarande så varmt när det regnar, så det är bara roligt när det regnar.

Hotellet är det finaste vi någonsin har bott på. Rummen är det väl i och för sig kanske inget speciellt med, dom är väl typ ordinära. Men själva hotellområdet, och framförallt poolområdet är helt fantastiskt fint.

Stranden är ju självklar underbar. Har legat på samma ställe hela tiden, och haft supertrevliga strandkillar som har servat oss.

Och allt annat, maten, drycken, restaurangerna, priserna, shoppingen, naturen, utflykten, Tuk-Tukarna, frukostbuffén, rockbaren Margarita, och alla andra tusen grejer som jag inte kommer på just nu, har varit mer än hundraprocentigt bra.

Och så det allra, allra bästa, som i och för sig inte har med Thailand att göra: att få umgås med mina tre allra käraste och närmaste i två hela veckor, dygnet runt. Så otroligt mysigt! Jag kan leva på minnena resten av livet! Förmodligen så är väl kanske det här den sista resan som bara vi fyra gör tillsammans. Vår åttonde utlandsresa tillsammans är det. Den första gjorde vi 1996, när barnen var nio och sex år gamla.

Och min 50-årsdag kunde inte ha varit bättre! :-D

Visst var resan dyr, och visst har det gått väldigt mycket pengar här nere, trots att det är billigt, men det är värt vartenda öre!

Jag kan, som sagt var, leva på minnena resten av livet! Kul att ha alla fotografierna också, för man minns bättre då, när man kan gå tillbaka och titta på dom.

Så tack kära familjen! För att ni har gjort min 50-års-resa till en fantastisk resa och ett underbart minne!

Och till er som inte har varit i Thailand, men ibland kanske funderar på att åka dit, säger jag bara: ÅK HIT! :-D

Jag ska i alla fall försöka att komma hit en tredje gång, nån gång i mitt återstående liv!

För jag älskar Thailand! <3Har haft lite otur här nere i Thailand den här gången.


Även om jag har haft två helt underbara veckor här i Thailand, så har jag ändå haft lite otur, och inte mått hundraprocentigt bra någon gång.

Fick ont i halsen redan hemma i Sverige, ett par dagar innan vi åkte. Brukar ha problem med min hals lite då och då, men den här vintern har jag klarat mig ovanligt bra. Så självklart kändes det surt när jag fick det när vi skulle åka...

Halsontet har sen suttit i nu i tre veckor. Lite bättre dom senaste dagarna har det blivit.

Efter någon vecka kom också snuva, hosta, och lite öronont. Gick till läkaren och fick antibiotika och två andra mediciner, men jag tycker inte att det har hjälpt någonting alls, så det har nog varit något virus som inte medicinerna har bitit på.

Snuvan har jag kvar fortfarande, och även lite ont i öronen, men hostan har blivit bättre.

Sen har jag varit svårt ansatt av myggor. Förra gången vi var här hade jag inte ett endaste myggbett. Och jag brukar sällan få myggbett i Sverige heller. Men nu har otroligt mycket myggbett, mest på benen, men även några på armarna. Betten är som små bölder, och dom kliar något helt fruktansvärt. Har rivit sönder mig flera gånger. Har köpt några myggmedel, men dom hjälper inte ett dugg.

Problem med lederna har jag ju alltid nuförtiden. Brukar däremot vara mycket bättre när jag är i varmare länder. Men så är det tyvärr inte den här gången. Tummarna och knäna är väl ungefär som hemma. Men i tårna har jag till och med ondare än hemma. Tror att det är för att vi promenerar så mycket, och i fel sorts skor hela tiden.

Dålig i magen är jag nästan alltid när jag är utomlands. Ingen annan i familjen blir dålig i magen, det är alltid bara jag. Förra gången som jag var i Thailand så var jag bra i magen, men inte den här gången. Utan jag har varit ungefär som när jag har varit i Turkiet. Jag har ju inte ont magen, eller är magsjuk direkt. Men jag får springa till toaletten några gånger om dagen.

Sen nu senaste dagarna så har jag fått underlivssvamp också. Nästan alltid när jag äter antibiotika/penicillin så får jag det. Det är ganska så vanligt, och det är för att medicinen tar bort även dom goda bakterierna och inte bara dom onda. Det yttrar sig genom att det svider och kliar. Inte kul att ha det hemma i Sverige, och definitivt inte roligare här, när man går i blöta badkläder större delen av dagen...

Så jag tycker att jag har haft lite otur dom här två veckorna... Och inte mått hundraprocentigt bra en endaste dag...

Men, men! Det är bara att bita ihop! För allt annat, förutom det, har varit helt underbart fantastiskt bra! :-DTorsdagen den 10 mars 2011 - Kvällen.


Stack iväg ner på stan vid halvsjutiden. Gick till den restauranggata som vi oftast har gått till, där det ligger massor med billiga och bra ställen.

Och så satte vi oss på ett av dom.I dag åt jag "Tempura", en massa olika friterade saker, bland annat räkor, lökringar, och olika grönsaker. (Det var mer på tallriken från början, för jag åt några innan jag kom ihåg att jag skulle fota). ;-)Efterrätt blev det i dag. Friterad glass. Jättegott! :-)Vi var alla supertrötta i kväll, så vi gick sen hemåt. Vi hade varken lust för shopping, barbesök, eller rockklubbsbesök. Vi handlade bara med oss lite snacks och dricka hem, och så satte vi oss på balkongen.Torsdagen den 10 mars 2011 - Dagen.


Och enligt vårt varannandagssystem så var det alltså en stranddag i dag! ;-)

Frukostbuffén klockan sju.Och sen gick vi iväg till stranden när vi var klara.

Här en bild på mina myggbett. Dom är väldigt stora och kliar otroligt mycket. Jag som aldrig har varit utsatt av mygg tidigare. Men den här resan råkar jag visst ut för allt! ;-)I dag blev det lite sandlekar!

Jenny längtar tydligen hem till snön, för hon byggde en sandlykta istället för en snölykta.Sen gjorde hon Jimmy till en mumie.Lunchen i dag åt vi på stranden. Jenny och jag åt lite allt möjligt som vi gick upp och handlade i en liten Mini Market.

Varmt hela dagen, mest soligt, men lite moln ibland, fast inget regn i dag.

Efter typ en hel arbetsdag på stranden, åtta timmar, så gick vi hem till hotellet vid halvfemtiden.

Dusch, iordninggörande, och sen balkonghäng, blev det då.Onsdagen den 9 mars 2011 - Kvällen.


Kvällen blev regnfri efter regnandet på eftermiddagen.

Vi stack iväg in mot stan vid halvsjutiden.

Först så gick vi och åt middag på en av dom billiga och bra restaurangerna som ligger på samma gata. I dag gick notan på cirka 150 SEK för oss alla fyra.

Jag åt wokade räkor med cashewnötter i dag.Efter maten så promenerade vi längs Bangla Road, och så gick vi till "Margarita" och lyssnade, för tredje gången, på det mycket, mycket bra coverbandet som spelar där.Satt där sen rätt länge och lyssnade. Sen så småningom så promenerade vi hem till hotellet. Och så blev det lite balkonghäng innan läggdags.Onsdagen den 9 mars 2011 - Dagen.


Efter vi kör vårt varannandagssystem så blev det en pooldag i dag. Vi gick upp en timme senare i dag, halvåtta, och åt frukostbuffén vid åttatiden. Sen plockade vi ihop våra grejer och gick ner till poolområdet vid niotiden.

Jag tog med mig datorn och satt med den en stund i skuggan under parasollet. Bloggade ikapp, la upp kort på Facebook, och svarade på en massa kommentarer.

Sen blev det bad och sol förstås.Lite molnigt till och från under dagen. Men mest sol. Och riktigt, riktigt varmt som vanligt.

Lunch blev det vid ettiden. I dag åt jag en ägg- och räksandwich med pommes frites och sallad.Min fina familj.Lite gott att äta och dricka på eftermiddagen.Vid tretiden sen så kom det mer och mer moln, och så småningom så började att regna. Jättemysigt att bada ner regnet öste ner. Här blir det ju aldrig kallt när det regnar.Vi lekte och badade länge i spöregnet. Bland annat så körde vi nerputtningstävlingar på palmstocken som ligger över en del av poolen, så man kan gå över till den lilla ön i mitten. Jätteroligt hade vi, men då blev det inget fotograferande.

Så småningom så gick vi in. Och efter duschande och iordninggörande så blev det balkonghäng.

Här är sex fotografier från mitt och Jennys rum.Shoppinginlägg nummer tre.


Länk till shoppinginlägg nummer ett.

Länk till shoppinginlägg nummer två.

(Kylskåpsmagneter)Tisdagen den 8 mars 2011.


I går, tisdagen den 8 mars, så blev det en stranddag.


Men först frukostbuffén förstås.Ett litet förmiddagsmellanmål på stranden blev en tropical fruit shake.Lunchen blev en sandwich med salami, tomat, och lök.Efter att vi hade varit på vårt favoritställe på stranden, som ligger nästan precis mitt på stranden, precis framför Phuket Tower, i ungefär sex timmar, mellan nio och tre, så gick vi hem till hotellet.


Och så blev det två timmar vid poolen.Eftermiddagsmellanmålet blev en ice coffee.Vid femtiden så kom det en regnskur, så då gick vi upp till rummet. Efter att vi hade gjort oss i ordning så satt vi sen på balkongen en stund.Gav oss sen iväg ner på stan, vid halvsjutiden, för att äta middag. Eftersom det fortfarande regnade då så tog vi en Tuk-Tuk.


Gick till den gata där det ligger många bra, enkla, och billiga restauranger.I går åt jag gratinerade musslor till förrätt.Och till varmrätt så blev det wokade räkor med broccoli.Efter maten sen så blev det en shoppingrunda resten av kvällen. Gick runt i flera timmar i dom små affärerna/stånden som ligger överallt. Jenny shoppade en hel del, Borzko och Jimmy lite grann, och jag handlade också en del. Bilder kommer i ett separat shoppinginlägg som vanligt.


Såna här små stånd, som säljer bränsle till mopeder, finns överallt. Ser så kul ut när det står en massa spritflaskor med bensin i.Vid elvatiden så orkade vi inte med mer shopping, så då gick vi hem och hade lite balkonghäng i ett par timmar. Gick och la oss vid halvtvåtiden.

 Måndagen den 7 mars 2011.


Jag har ju redan bloggat lite om i går, måndagen den 7 mars, min 50-årsdag, i DET HÄR inlägget, och DET HÄR inlägget.


Men nu kommer lite mer text och lite mer bilder.


Min födelsedag började med att min älskade familj sjöng för mig, och överlämnade tjugo långskaftade röda rosor och ett litet fint paket.I paket låg det något som jag har önskat mig en tid, och kanske hade tänkt mig att köpa. Ett jättefint halsband med tre berlocker från Thomas Sabo.Läs mer om halsbandet i inlägget som jag bloggade i går. Om vad berlockerna kommer att symbolisera för mig.


Efter frukost så åkte vi iväg på överraskningsbåtutflykten som familjen hade bokat.


Klockan åtta kom dom och hämtade upp oss med buss, körde oss till piren, och sen åkte vi iväg i speedboat.Först åkte vi till ”James Bond Island” (Khao Phing Kan) för att se den fina kalkstensön där scener i filmen ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in.Sen åkte vi till en annan ö, där det finns en muslimsk by, i hus som är byggda på pålar.Efter det så åkte vi till en tredje ö, där vi fick gå ombord på en större båt för att äta lunch. En mycket god liten buffé fick vi.När vi hade ätit så fick vi åka ut på en kanottur. Vi satt två stycken turister i varje kanot tillsammans med en thailändsk paddlare. Det blev en jättemysig tur, och vi åkte in i flera kalkstensgrottor. Vissa var så låga i tak så vi fick lägga oss ner i kanoterna. Tyvärr så tog vi inte med våra kameror på den turen, eftersom vi var rädda för att dom skulle få vatten på sig. Så det blev inga bilder från den härliga turen.Vi åkte sen till den sista ön där vi stannade på en jättefin sandstrand för sol och bad.Och slutligen så åkte vi till Phuket och piren igen.Dom här fina ”rosorna” gjorde våra thailändska paddlare av någon sorts vissna blad.Bussen körde oss sen hem till hotellet igen, och vi kom hem vid femtiden, nio timmar efter att vi blev upphämtade.


Efter att vi sen hade gjort oss i ordning, så tog vi en ”Tuk-Tuk” ner på stan. Familjen hade bokat bord på en lite finare restaurang mot vad vi vanligtvis brukar äta på.Jag åt fem olika smakprov på thailändska rätter.Och till efterrätt så åt jag en thailändsk specialitet med ris, kokosmjölk och mango.Efter att vi hade ätit så gick vi mot Bangla Road. Tittade lite på allt folkliv där som vanligt.Sen gick vi till ”Margarita” för att lyssna på det mycket bra coverrockbandet. I går kväll var det en annan manlig sångare än i förrgår, och den ”nya” var ännu bättre.Satt där i ungefär två och en halv timme och lyssnade på den mycket bra musiken.


Sen promenerade vi hemåt i den sköna natten. En glass på vägen hem blev det också.Fotade lite vid hotellet också. Den fina skylten utanför hotellet, och hotellets andehus.


 

Och när vi kom hem var klockan över tolv, och min födelsedag var slut. För mig var det en helt perfekt födelsedag. Umgänge med mina tre älskade från halvsju på morgonen tills dagen var slut. Mysig båtutflykt. God middag. Och sen avslutning med skön rockmusik. Och så den jättefina presenten. Det kunde inte ha varit bättre.


TACK ÄLSKADE FAMILJ FÖR EN UNDERBAR FÖDELSEDAG!

 50 år - 7/3-11.I dag är det min 50-årsdag! :-)


Ja, i dag är det min 50-årsdag!

Blev uppvaktad redan klockan kvart i sju i morse, med tjugo långskaftade röda rosor. Och med en present.

Presenten var något jag har önskat mig en tid, och kanske hade tänkt köpa mig. Men nu fick jag den av mina tre älskade istället!

Det var ett silverhalsband från Thomas Sabo. Och med tre stycken berlocker. Ett hjärta, en dödskalle, och en flip-flop.

Hjärtat symboliserar kärlek. Dödskallen för att jag gillar såna! Och flip-flopen som ett minne från den här resan.

Eller så kan man säga att hjärtat är för Borzko, dödskallen för Jimmy, och flip-flopen för Jenny!

Bilder kommer senare i kväll, eller i morgon, eller en annan dag! Hinner inte nu.

Blev också uppvaktad med en överraskningsdag. Dom hade bokat en båtutflykt till oss hela dagen. Vi blev hämtade klockan åtta i morse, och kom hem klockan fem. Jättemysig och trevlig dag! Blogginlägg om det, kommer även det senare.

Nu är vi på hotellet för att göra oss i ordning. Sen klockan sju så har dom bokat bord en lite finare restaurang mot vad vi brukar äta på. Och efter det så går vi nog och lyssnar på rockmusik på stället som vi var på i går.

En perfekt femtioårsdag! Tycker i alla fall jag! :-D

Tack för kommentarer här i bloggen, och på Facebook, och i mail. Svarar på dom en annan dag.Söndagen den 6 mars 2011 - Kvällen.


Satt en stund på balkongen på den tidiga kvällen.

Roade mig med att ta ett kort på några av alla mina hundratals myggbett...Tog också kort på en regnbåge. Vet inte riktigt var den kom ifrån, för det hade inte regnat något här. Men förmodligen lite längre bort.Och det här kortet blev riktigt fint tycker jag. Utsikt från balkongen, vid solnedgångstid.Gick sen iväg ner på stan vid halvsjutiden. Gick till en restaurang som vi hade varit på en gång förut. Den ligger in på en tvärgata från strandgatan. Lika billigt blev det i kväll. Fyra varmrätter + fyra portioner ris + fem starköl + en juice + en portion vitlöksbröd = 860 BHT = 180 SEK.

Jag åt wokade räkor med cashewnötter. Mycket, mycket gott.Sen så gick vi mot Bangla Road för att titta på folklivet.

Gick sen in på "Rock City" för att lyssna på coverrockband. Men det var inget bra band där i kväll, så vi gick vidare till ett annat ställe strax bredvid.

Det hette "Margarita", och var ett mycket mysigt och trevligt ställe.Där spelade ett superbra coverrockband. Sju thailändare, sex killar och en tjej, var med i bandet. En av killarna och tjejen turades om att sjunga varannan låt.

Tjejen var helt otroligt bra, men även killen var jättebra. Och hela bandet var väldigt, väldigt bra. Dom spelade jättebra låtar, allt från gamla låtar av Deep Purple och Dire Straits, till nya låtar av Kings Of Leon och Pink.Satt där i lite över två timmar och lyssnade på musiken.

Sen promenerade vi hemåt, och när vi kom hem blev det lite balkonghäng igen.Söndagen den 6 mars 2011 - Dagen.


I dag har vi haft en riktigt skön och slapp dag vid poolen. Vi har inte knappt rört oss alls. Ingen promenad och ingen shopping.

Upp halvsju som vanligt. Frukostbuffén mellan typ sju och åtta. Balkonghäng mellan åtta och nio. Och sen ner till poolen vid niotiden.

Strålande sol, cirka trettiofem grader varmt, och bara lite lätta moln ibland, så har vädret varit hela dagen.En liten iskaffe blev det på förmiddagen.Till lunch i dag åt jag en sallad.Och till mellanmål blev det en Banana Split.Här är min kära och älskade familj, slappande vid poolen.Vårt poolområde är det nog finaste som jag någonsin har haft när jag har varit utomlands. Hela hotellområdet är nog förresten det finaste som jag någonsin har bott på.Vid femtiden så gick vi upp på rummen. Och som vanligt efter dusch och iordninggörande så blev det lite balkonghäng.

Och snart ska vi som vanligt ge oss ut "på byn" för att äta middag. (Klockan är sex på kvällen här nu.)God Morgon.


God Morgon alla kära läsare. Här i Patong Beach så är klockan nu halvnio på morgonen. Vi sitter på balkongen en stund, och ska strax gå ner till hotellets poolområde. Eftersom vi kör varannan dag vid stranden och varannan dag vid poolen, så blir det en pooldag i dag.

Enligt väderprognosen som jag bloggade om för några dagar sedan, så skulle det vara moln, regn, och åska i dag. Men här är det strålande sol från en klarblå himmel, och bara några små lätta moln. Helt okej! ;-)

Halva tiden här har gått nu. :-( Men halva tiden är ju också kvar! :-) Det ska bli underbart att få njuta här nere en hel vecka till.

Precis allt är bra. Ingenting är negativt, utan allt är perfekt och jättebra. (Utom min förkylning och mitt halsont... Men det försöker jag att ignorera... ;-/)

I dag är det min sista dag som 49-åring. I morgon fyller jag "The Big Five O"! ;-D

Vi har inga större planer för vecka nummer två. Har pratat en del om utflykter, men ingen av oss känner direkt för det. Förra gången vi var här så gjorde vi en hel del utflykter, men den här gången vill vi bara ta det lugnt och softa.

Jag tror i alla fall att jag ska göra en tatuering till. Redan innan jag åkte hit så hade jag funderingar på att göra en triballiknande tatuering i nacken, som en liten femtioårspresent till mig själv. Så jag tror nog att det blir en sån. Men då gör jag den på fredag, eftersom det kanske blir lite strul med bad och sol då.

Nej, nu ska jag smörja in mig med en massa solskyddsfaktor. Och gå ner till poolen. Ha en trevlig söndag alla. Och tack för att ni läser här! :-)Shoppinginlägg nummer två.


Har tidigare bloggat DET HÄR INLÄGGET om vad jag har shoppat här nere.

Här är några fler saker som jag har köpt.Lördagen den 5 mars 2011 - Kvällen.


Gick ut ner "på stan" vid sjutiden. Nästan direkt så gick vi till en restaurang för att äta middag. I dag så åt jag wokade grönsaker med räkor.Efter middagen så gick vi bort till Bangla Road. Satte oss på en bar en stund och drack lite och tittade på folklivet på gatan.

Gick sen bort till Rock City.Satt en stund och lyssnade på ett band.Sen gick vi in på Bangla Road igen, och tittade på allt galet folkliv där.

Tittade bland annat på en jätteduktig kille som dansade på en bar.Och på alla vackra "shemale".Promenerade sen så småningom hemåt. Lite shopping blev det på vägen. Och även varsin pannkaka. I dag tog jag en med cocos och russin.När vi sen kom hem så blev det lite balkonghäng innan sängdags.Lördagen den 5 mars 2011 - Dagen.


Frukostbuffén mellan sju och åtta som vanligt.Sen blev det en stranddag i dag. Vi kör varannan dag på stranden och varannan dag vid poolen.


Kom till vårt favoritställe på stranden vid niotiden. Tog fyra solstolar, två parasoll, och två bord, som vanligt. Alltihopa kostar 400 BHT = 80 SEK. Sen så låg vi på stranden hela dagen till framåt fyratiden.


Jimmy och jag tog en morgonpromenad på stranden även i dag, som vi har gjort alla stranddagar hittills. Strax under en timme gick vi i dag. Skönt och mysigt.


Gick upp en sväng till affärerna för att köpa mig en keps. Avskyr egentligen att ha keps, och jag passar definitivt inte i det heller. Men det är ju faktiskt skönt att ha för att skärma av solen ibland.


Så här snygg är jag i först mina vanliga progressiva glasögon under, sen har jag mina Polaroid solglasögon som är till för att ha över vanliga glasögon. Och sen min nya keps.Ett litet besök på McDonalds för att köpa fyra stycken McFlurry blev det också. Visst är Ronald McDonald tjusig här. ;-)Till lunch så köpte vi i dag mat från en liten thailändsk moppevagn som thailändarna själva köper mat ifrån. Jättegod mat var det, men tyvärr så var den lite för stark för oss i dag. Varken Jenny eller jag kunde äta upp i dag. Men Borzko och Jimmy tål stark mat bättre, så dom kunde äta det. En portion kostade 40 BHT = 8 SEK.Jenny gjorde en hennatatuering på stranden i dag.Här är åtta strandbilder från i dag.


 

I dag var vi lite lata och tog en Tuk-Tuk hem. Det kostar alltid 200 BHT oavsett vart man åker inom Patong Beach. Det är cirka 40 SEK.När vi kom hem så hade vi fått tillbaka vår tvätt som vi hade lämnat in. Vi hade tydligen tänkt lite fel, för vi trodde att det skulle kosta 200 BHT (40 SEK) för en påse tvätt, men vår påse gick på 1400 BHT (300 SEK). Inte för att det gör något, men nästa gång vi ska lämna in tvätt så ska vi nog lämna in ”ute på stan” istället för här på hotellet.


Efter dusch och iordninggörande så satte vi oss och njöt på balkongen. Nu är klockan halvsju här. Och snart så ska vi väl ge oss iväg ut på stan för att äta middag.

 Fredagen den 4 mars 2011.


Och även i morse så gick vi upp vid halvsjutiden. Och var vid frukostbuffén vid sjutiden. Och sen satt vi där i nästan en timma och åt, och åt, och åt.En liten del av det som jag åt i dag.(Ja, jag veeeet att många tycker att vi är konstiga som går upp så tidigt på semestern. Men vi vill faktiskt det alla fyra. Dom övriga tre i familjen sover oftast en hel del i solstolarna under dagen. Och jag behöver inte mer än sex timmars sömn.)


Lite balkonghäng mellan åtta och nio sen. Och vid niotiden gick vi ner till poolområdet eftersom vi hade bestämt oss för en pooldag i dag. Varannan dag på stranden och varannan dag vid poolen är rätt så bra faktiskt.


Vår balkong är den som är längst ner till vänster.Jag satt med datorn en stund först, och bloggade ”ikapp”. Laddade upp kort på Facebook också. Efter att jag var klar blev det solande, badande, och läsande.


Lunch blev det sen vid tolvtiden. Det här åt jag i dag.Här är en av dom trevliga killarna som serverar vid poolen.Och här är fem bilder till från dagen.På eftermiddagen så gick vi och tog massage på det stället som ligger precis vid poolen. En timmes massage = 600 BHT = 125 SEK.Lika underbart skönt med massage var det i dag också.


Gick upp från poolen vid femtiden. Efter att vi alla fyra hade gjort oss i ordning så satt vi på balkongen en stund först.


Och sen gick vi ner ”på stan”. Strosade runt lite först. Och sen så gick vi och satte oss på en restaurang på en tvärgata.


Fyra varmrätter + fyra ris + fyra öl + två läsk + två juice kostade 620 BHT = 130 SEK. Alltså cirka 32 kronor per person. Helt otroligt billigt.Det här åt jag i dag.Min juice.Lite shopping blev det sen efter maten. Och vi strosade runt lite. Så småningom så gick vi hem till hotellet och satte oss på balkongen, och njöt av den underbara kvällen.

 Vykort från Thailand.Det här kortet blev vårt vykort från Thailand i år. Vi fotade vid poolen, fixade till kortet i datorn, och sen skickade vi det via Posten.se.

Himla snabbt och smidigt att göra så! Kortet kommer fram dagen efter man laddar upp det. Och det kostar 15:- per kort, över hela världen.Håll tummarna för oss!


Hittills, i sex dagar, så har det varit strålande solsken varje dag. Bara några jättesmå moln ibland. Och så har det varit korta regnskurar två kvällar.

Men nu undrar vi ju lite hur den andra veckan här kommer att bli... På alla vädersidor så står det att det ska bli moln, regn, och åska under dom kommande åtta dagarna...

Håll tummarna för oss att meterologerna har fel! ;-/Några coola satellitbilder från Google Earth.


Här är sex stycken satellitbilder från Google Earth, över vår jättestora härliga pool, över hotellområdet Duangjitt Resort & Spa, och över Patong Beach.Några kort från poolområdet.Rena rama Spa-resan! ;-)


Hittills så är det här ju rena rama Spa-resan! Så himla skönt! På fem dagar så har det blivit:

- Massage på hotellet.
- Massage på stranden.
- Ansiktsbehandling.
- Manikyr.
- Pedikyr.
- "Fish Spa" för fötterna.
- Plockning av ögonfransar och ögonbryn.

Och så tatueringen förstås! :-)Min Shopping hittills - Sidenkimono, piercings, och Ed Hardy-tröjor.


Sidenkimono - morgonrock.Två stycken navelpiercings.Linne.Två stycken tunna långärmade tröjor med blixtlås.Tre stycken kortärmade toppar.Torsdagen den 3 mars 2011.


Även den här morgonen så gick vi upp redan vid halvsjutiden, och vi var vid frukostbuffén vid sjutiden. Åt, åt, åt, och åt i ungefär en timme. Packade sen ihop våra badgrejer och gick bort till stranden.

 

En del av min frukost.

 Gulliga små "Tuk-Tuk"s!

 Sen så var vi på stranden från cirka halvnio till halvtre, i cirka sex timmar. Gick hem lite tidigare än vanligt, för vi tyckte allihopa att det räckte med sol för i dag. Badade, solade, badade, läste, och badade hela dagen.


Lunch åt vi på stranden. Jimmy och Borzko beställde mackor och öl av strandkillarna. Jenny och jag gick upp till en liten Supermarket och köpte en massa olika små saker som vi åt. Bland annat yoghurt, vitlöksbröd, frukt, muffins, och chips.

 

 

Dom sover gott på stranden! ;-)

 När vi kom hem så gjorde vi förstås oss i ordning först. Och sen så satt vi länge alla fyra på en av våra balkonger.


Jenny och jag satt lite med våra datorer. Borzko och Jimmy satt lite och läste.


Sen gick vi iväg ut på stan vid sextiden. Vi promenerade längs strandgatan som vanligt. I dag hade jag önskemål om att vi inte skulle äta middag på restaurang, utan äta av dom små vagnarna som finns överallt. Den maten äter oftast thailändarna själva av.


Vi gick in på en tvärgata och stannade till vid en vagn. Köpte varsin portion med nudelsoppa med en massa olika grönsaker och kött i. Det var otroligt gott. Och det kostade bara 50 THB per portion, alltså cirka 10 SEK.

 Efter det så gick vi och satte oss på en bar. Dom andra tre tog varsin öl. Och jag tog en tropical fruit shake.

 Sen var det dags för efterrätt. Så då blev dags för mer mat från vagnar på gatan. Varsin pannkaka med olika fyllningar på. Vi tog fyra olika och delade på. En citron/socker, en banan/choklad, en banan/karamell, och en med hasselnötscrème. Dom kostade också bara 50 THB = 10 SEK.

 Strosade runt lite på stan, shoppade lite smågrejer. Även på Apoteket och i en Supermarket.


Sen gick vi hem tidigt i går kväll, för alla var trötta. Satte oss på balkongen på hotellrummet. Pratade, läste, satt vid datorn, åt snacks, och drack lite gott. Somnade redan vid halvtolvtiden.Tjugoen fotografier från i onsdags, 2 mars.


Här kommer tjugoen fotografier från i onsdags, den 2 mars, som hör till DET HÄR REDAN BLOGGADE DAGBOKSINLÄGGET.Frukostbuffén.Jag får ögonbrynen och överläppen plockade.En liten, liten del av vår stora, stora pool.Lunchen vid poolen - Banana Split + Frukttallrik.Några bilder från massagen.Vid poolen.Middag."Bangla Road"."Rock City".Åskregn.I en Tuk-Tuk på väg hem.Nitton fotografier från i tisdags, den 1 mars, som jag inte har bloggat tidigare.


Frukostbuffén.Läkarbesök hos Dr Wattana International Clinic.Några fler massagebilder.Lunch på stranden.Vattenflaska från vårt hotell.Elledningarna ser ju lite annorlunda ut än i Sverige! ;-)Hotellbilder.Foton från i måndags, den 28 februari, som jag inte tidigare har bloggat.


Utsikt från vår balkong.Frukost.Kort tagna från stranden.Godiskaffe från Starbucks.Manikyr och pedikyr.Uthyrare på stranden.Solnedgång bakom träden.Min middag.


Fotografier från i söndags, som jag inte redan har bloggat.


Vid infarten till vårt fina hotell.Min middag första kvällen.


Sju foton till från tatueringen i söndags.


Har ju redan bloggat två inlägg om tatueringen i söndags, HÄR! och HÄR!

Men här kommer sju foton till också.Fem foton från resan hit.


Borzko och Jimmy på planet.Jenny på planet.Praktiskt att alla har egen bildskärm i stolsryggen framför. Så alla kan välja sina egna filmer.Jimmy på bussen från flygplatsen.Jenny på bussen.Onsdagen den 2 mars 2011.


Och även den här dagen så gick vi upp vid halvsjutiden. Frukostbuffén mellan sju och åtta. Sen blev det lite balkonghäng mellan åtta och nio. Och eftersom vi hade bestämt oss för en pooldag i dag, så gick vi till poolområdet vid niotiden när dom öppnade.


I början av förmidagen så satt jag med datorn i knäet i skuggan. Skrev ikapp dagbok från lördagen, söndagen, måndagen, och tisdagen. Har inte varken typ hunnit eller orkat förut. Men kände nu att skulle jag inte göra det nu, så skulle det inte bli av sen. Och jag tycker ju själv att det är så roligt att ha dessa dagboksinlägg för att kunna gå tillbaka till och läsa.


När jag var färdig så gick jag upp med datorn till hotellrummet, och så blev det sol och bad och umgänge med familjen.


Efter en stund gick Jenny och jag iväg en sväng. Hon skulle köpa sig en keps, och jag passade på att gå in på en salong för att få ögonbrynen och överläppen plockade. Det kostade 200 THB = cirka 40 SEK.


När vi kom tillbaka igen så blev det lite lunch. Jag tog en Banan Split och en Frukttallrik till lunch i dag.


Sol, bad, sol, bad, sol, bad, blev det förstås hela, hela, hela, tiden också.


Sen gick Jenny och jag iväg för att få massage på hotellet precis vid poolområdet. Det kostade dubbelt mot på stranden, 600 THB (125 SEK), mot 300 THB (62 SEK). Men det var mer än dubbelt så bra här på hotellet mot på stranden. Många gånger bättre till och med. Det var nog den bästa massage jag någonsin har fått. En timme ungefär höll dom på, och gick igenom hela kroppen.


Fortsatte sen att slappa vid poolen. Läste lite också.


Vid femtiden så gick vi sen upp på rummen för att göra oss i ordning för kvällen. Åtta timmar på stranden eller vid poolen har det blivit ganska så precis dom här tre senaste dagarna.


Satt sen en stund på balkongen. Jag fixade bland annat vykort från egna fotografier, att skicka genom Posten.se. Fantastiskt att kunna ta kort, skicka dom som vykort från Thailand, genom datorn, genom Posten i Sverige, och så kommer dom fram dagen efter. Och bara för femton kronor kortet.


Vid sjutiden sen så gick vi ut på stan. Vi gick först och åt middag. En liten, mycket bra, och billig restaurang in på en liten tvärgata från strandgatan. Fyra varmrätter, fyra ris, sju små starköl, en juice, och ett vitlöksbröd, gick på i svenska pengar 190 kronor. Helt otroligt billigt. Jag åt en sorts kycklingwok.


Sen gick vi bort mot Bangla Road. Gick först runt och tittade lite på allt där. Sen gick vi och satte oss på en bar, och drack och pratade en stund.


Vid halvtiotiden sen så gick vi till ”Rock City”. Tittade och lyssnade på två bra rockband när dom spelade.


Det första bandet var bäst. Dom hade en helt grym thailändsk sångare.


Det andra bandet var lite sämre tyckte jag.


Ett riktigt åskregn kom det även i kväll.


Men när vi sen åkte hem, vid halvtolvtiden, så hade det slutat att regna. Trots det, så tog vi en ”Tuk-tuk” hem. Cirka fyrtio svenska kronor kostade det.


Gick sen och la oss vid halvettiden.Tisdagen den 1 mars 2011.


Även den här dagen så gick vi upp vid halvsjutiden. Frukostbuffén mellan sju och åtta. Sen iväg till stranden. Tog platser lite längre bort i dag, ungefär på mitten av stranden.


När klockan strax var nio så följde Jenny med mig till ”Dr Wattana International Clinic”. Det är den läkarmottagning som Ving-resor rekommenderar.


Dom öppnade nio, vi kom som nummer två, och kom in snabbt.


Jag fick ju ont i halsen redan hemma i Stockholm, ungefär en vecka tidigare. Sen har det bara blivit värre och värre, och nu tyckte jag att det var dags att göra något åt det.


Han gav mig en penicillinspruta, och så fick jag tre olika sorters tabletter. Antibiotika, något annan mot inflammation, och något annat mot hosta.


Omvandlat till svenska pengar så kostade själva läkarbesöket 125 kronor, sprutan kostade  190 kronor, och dom tre medicinerna kostade 190 kronor tillsammans. Men jag antar att jag får tillbaka pengarna på min reseförsäkring. Har inte kollat upp det än.


Han tyckte också att jag skulle kunna undvika att doppa ner huvudet under vattnet dom närmaste två-tre dagarna.


Vi gick sen tillbaka till stranden och badade en stund.


Sen gick vi upp till en restaurang i närheten där Ving-resor hade informationsmöte. Tyvärr så kändes det helt onödigt att gå dit, för det var nog det sämsta möte vi har varit på. Men det var bara en halvtimme, så det gjorde inte så mycket.


Tillbaka tills stranden igen för en stunds bad, och sen gick vi alla fyra iväg för lite massage. Vi tog massage av samma kvinnor som vi tog manikyr och pedikyr av dagen innan. Underbart skönt var det, det tyckte vi alla fyra. Borzko och Jimmy tog även manikyr och pedikyr, eftersom dom inte hade gjort det dagen innan när Jenny och jag gjorde det. Men dom hoppade över nagellacket som vi fick!


Trehundra Baht kostade massagen, vilket motsvarar ungefär sextiofem kronor. Mycket billigt och väldigt prisvärt.


Sen gick vi tillbaka till stranden igen, och åt lite lunch. Jimmy och Borzko åt sandwich och Jenny och jag åt Thai Take Away från restaurangen bredvid. Ris med stekt ägg och grönsaker åt vi. Kostade ungefär trettio kronor.


Fortsatte sen att vara på stranden resten av eftermiddagen. Badade, solade, och läste.


Vid femtiden gick vi hem till hotellet. Och när vi var färdiga med alla bestyr så gick vi ner på stan.


Har ju bloggat om kvällen förut. ”Fish Spa”, Middag, Ansiktsbehandling, Åskväder, och Balkongmys blev det under kvällen. Men bilder och text finns i eget inlägg. La oss vid ettiden.Måndagen den 28 februari 2011.


Våra mobiler larmade klockan halvsju. Vi är alla mycket morgontidiga av oss, och tycker om att gå upp tidigt, äta av frukostbuffén när den är ny och fräsch, och när det är lite folk där. Frukostbuffén är mellan halvsju och tio, och vi kom dit vid sjutiden. Satt sen i ungefär en timme och åt och drack massor. Superbra buffé med allt man vill ha.


Gick sen till rummen och packade våra badväskor, och så gick vi ner till stranden för vårt första besök.


Tog fyra solstolar, två parasoller, och två bord. Det kostade för alltihopa, hela dagen, cirka etthundra svenska kronor. Mycket bra pris.


Helt fantastiskt underbart med det första doppet Indiska Oceanen. Precis lagom temperatur, härliga vågor, fin botten. Helt perfekt allting, men det visste vi ju i och för sig sedan förut.


Jimmy och jag gick på en lång promenad vid strandkanten. Först hela vägen till strandens ände åt hela hållet, och sen tillbaka och till andra änden, och sen till vår plats. Det tog lite drygt en timme.


Låg sen på stranden i ungefär åtta timmar, mellan nio och fem. Fast självklart så låg vi ju inte där hela tiden. Det blev många små turer därifrån och upp mot strandpromenaden och huvudgatan. Toalettbesök och små shoppingrunder blev det förstås. Jenny och jag gick också och tog manikyr och pedikyr hos dom kvinnorna som har sina små ”salonger” på mattor i skuggan av palmer och buskar på överkanten av stranden. Ungefär fyrtio kronor vardera kostade behandlingarna. Otroligt billigt.


Lunchen blev sandwichs på stranden. Vi gick även till Starbucks och köpte iskaffe. Inte så thailändskt precis, utan väldigt amerikanskt och dyrt. Men gott! Och värt priset!


När vi kom hem till hotellet vid femtiden, så blev det förstås dusch och iordninggörande, innan vi gav oss ut för en kväll ”nere på byn”.


Strosande bland alla små stånden/affärerna. Shoppade lite grann. Sen blev det middag. I dag åt jag också någon sorts kycklingwok med grönsaker. Tog en liten starkare variant i dag med curry.


Små småningom så gick vi hemåt. Köpte med oss lite snacks och dricka från en ”Super Market”, och så satte vi oss på balkongen.


Satt där sen och njöt av den underbara kvällen. Gick och la oss vid halvettiden.Söndagen den 27 februari 2011.


Efter elva timmars flygresa landade vi, klockan fem på morgonen svensk tid, men eftersom Thailand ligger sex timmar före, så var klockan elva när vi landade.


Passkontroll, vänta på väskorna, och sen lite väntetid på att alla skulle komma på bussen, tog ungefär en timme. Sen tog resan till hotellet ungefär en timme, eftersom vårat hotell var det sista stoppet. Så ungefär vid ettiden var vi framme på ”Duangjitt Resort & Spa”. Sjutton timmar från dörren i Farsta till dörren på hotellet tog det.


Checkade in på vår otroligt stora hotellanläggning. Det är ett jättestort grönområde, med en jättestor pool, plus två stycken småpooler. Flera olika små hus med vanliga hotellrum, lägenheter, och bungalows. Vi fick två jättefina dubbelrum en bit från receptionen men nära poolen.


Ställde bara in våra väskor på rummen, och sen gick vi direkt till poolen. Helt underbart att känna denna hetta i luften, och det sköna vattnet i poolen. Vi bestämde oss för att bara vara vid poolen den här första korta dagen, och ta första strandbesöket på måndagen.


Vi var vid poolen i några timmar, badade, solade, och bara njöt. Drack lite från vår mysiga lilla poolbar med barstolarna i vattnet. Åt även lite lunch vid den lilla barserveringen.


Så småningom så gick vi upp på rummen och gjorde oss i ordning. Och så gick vi iväg ut på ”stan”.


Eftersom vi hade bestämt oss för att tatuera oss, så gick vi till den tatueringsstudion där Jimmy och jag tatuerade oss för lite drygt fyra år sen. Eftersom vi blev nöjda då, så kändes det bäst att gå till samma nu igen, trots att det finns massor med olika ställen här.


Vi gjorde varsin Smiley på insidan av handleden, som jag tidigare att bloggat både text och bilder om. Fler bilder kommer från tatueringen.


När vi sen var klara så gick vi och åt middag. Jag åt någon sorts thailändsk kycklingwok med grönsaker. Mycket, mycket gott, som maten alltid är här. Maten är alltid så fräsch.


Lite strosande på huvudgatan blev det sen, med lite shopping också.


Sen blev det en tidig kväll hem. Vi var alla trötta, och mest jag, som inte hade sovit en endaste minut under natten innan. Gick och la oss redan vid halvelvatiden.Lördagen den 26 februari 2011.


Mobilen larmade klockan halvåtta, efter den femte och sista natten hos Jimmy. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. När jag sen var färdig så väckte jag Jimmy, och vi åt frukost tillsammans.


Jag klippte sen, eller rättare sagt trimmade, håret på Jimmy. Packade sen ihop mina saker som jag hade haft under veckan som jag bodde i Fagersjö. Och så åkte jag hem till Farsta.


Kom hem till Farsta vid tiotiden. Borzko hade då gått iväg till Farstahallen. Han skulle träna en liten stund, men främst gick han dit för att duscha, raka sig, och göra sig i ordning.


Jag kom hem till en lägenhet, utan vatten, och med en skogstoa. Täckpapp och plast överallt. Öppna rör, dålig lukt, lite smutsigt och stökigt.


Sen tillbringades dom följande fyra timmarna med packning och lite andra förberedelser inför resan.


Jimmy kom sen när han var klar med sin packning. Borzko var hos frisören efter gymmet, och sen kom han hem och packade. Jenny fick skjuts hem av Mattias, som stannade en liten stund, innan han åkte hem igen.


Vid tvåtiden sen var alla klara med allt, och vi tyckte att det var lagom att åka iväg. Vi åkte i Jimmys bil, och först åkte vi till långtidsparkeringen i Lindskrog. Parkerade bilen där, och sen åkte vi vidare, i en av deras minibussar, till Arlanda.


Incheckningen var redan öppen när vi kom dit, så vi checkade in direkt, och gick sen genom passkontrollen.


Gick sen direkt till en av restaurangerna där vi åt och drack lite.

 

Sen gick vi till taxfree och shoppade lite.


Och så småningom var det dags att gå till gaten och gå ombord.


Klockan 18.05 skulle planet gå, och vi kom iväg strax efteråt.

 

Och sen väntade en elva timmar lång flygresa. Jag kunde som vanligt inte sova en endaste liten minut... Men dom övriga tre i familjen sov en hel del. Två filmer såg jag under resan, läste lite gjorde jag också. Och vilade lite och försökte att sova, som tyvärr då alltså inte lyckades.

 


 


Hej, hej, från Patong Beach, Phuket, Thailand! :-)


Tänkte bara säga att mina blogginlägg härifrån kommer att komma in lite hur som helst! ;-) Internet fungerar väldigt bra ibland, inte alls ibland, och mittemellan ibland. Ladda upp kort fungerar inte alltid, och tar väldigt lång tid för det mesta. Ibland kan det gå fort och bra.

Jag har "skrivit ikapp" mina dagboksinlägg, och tänkte blogga dom nu, med fotografier. Men just nu så tar det så lång tid att ladda upp foton, så jag struntar i dom. Lägger bara upp texten nu, så kommer fotona en annan gång. Får se om jag orkar någon annan dag, annars så kommer dom när jag kommer hem!

En del kort har jag ju redan bloggat sedan tidigare. Och Jenny har ju fått upp en hel del kort i sin blogg, så kolla in där.

Underbart har vi det i alla fall! Jättevarmt och skönt! Vi stormtrivs! :-)Tisdag Kväll: "Fish Spa", Middag, Ansiktsbehandling, Åskregn! :-)


Efter att jag bloggade DET HÄR INLÄGGET om vår dag, så gick vi iväg ut på "stan" vid sextiden. Vi gick längs strandgatan, som alla typ gör varje kväll här. Där ligger dom flesta små affärer, barer och restauranger. Och även in på alla tvärgator.

Vi stannade först vid ett "Fish Spa". Man sätter sig på en bänk, stoppar ner underbenen i ett stort akvarium med massor med fiskar, och så äter dom upp hudflagor och död hud på fötterna.

Lite läskigt var det, men rätt coolt och kul! :-)Lite shopping blev det sen, för oss alla fyra. Kläder och smycken blev det i dag.

Sen gick vi och åt middag. Vi åt på den lilla restaurang där vi åt den allra första gången när vi var här i Phuket 2006.

Fyra portioner mat, fyra portioner ris, två stora starköl, en liten starköl, en juice blev det, och det kostade, med dricks, 1200 Baht, alltså ungefär 250 SEK, lite drygt 60 kronor per person. Mycket bra pris på en väldigt god restaurangmiddag!

Jag åt en wok med krabbkött, vitlök, paprika, och lite andra grönsaker.Efter maten så skiljde vi på oss. Borzko och Jimmy gick på en pubrunda. Och Jenny och jag gick och gjorde en ansiktsbehandling.

Åttio minuters behandling för 600 Bath, alltså cirka 125 SEK. Det var massor med olika behandlingar, bland annat ångbehandling, scrubb, och pormaskborttagning. Jätteskönt var det, och otroligt prisvärt.

Här sitter Jenny och väntar på att vi ska få gå in och lägga oss i behandlingsrummet.Under tiden som vi låg under behandling, så blev det världens åskväder! Regnet öste ner, och det åskade och blixtrade massor. Borzko och Jimmy mötte upp oss när vi var klara, och sen gick vi hem i regnet till hotellet.

Nu, när klockan är tolv på natten, så sitter vi på hotellet på balkongen. Jenny och jag bloggar lite, och Borzko och Jimmy sitter och dricker öl. Lite mysigt att sitta så här och lyssna på regnet. Varmt ute är det ju ändå. Men vi får ju hålla tummarna för att det är sol i morgon igen! :-)

(Ni läser väl även Jennys blogg? Hon har ju börjat att blogga igen! Och lägger också in massa kort härifrån Thailand!)Tisdag Dag: Läkarbesök, Ving-Info, Massage, och Strandliv! :-)


Efter en underbar frukost vid vår otroligt stora och goda frukostbuffé så gick vi ner mot stranden.

Här är vår trevliga kock som gör våra omeletter och stekta ägg.Vid niotiden var jag på läkarbesök, på grund av mitt halsonda som jag fick för en vecka sen. Hade rejält ont redan hemma i Sverige, och sen har det bara blivit värre och värre. Gick till läkaren i dag och fick en pencillinspruta i rumpan, och tre olika mediciner utskrivna.Sen blev det ett Ving-info, som tyvärr inte gav oss någonting.

Efter det så blev det massage. Underbar massage för oss alla fyra på stranden. Borzko och Jimmy tog även manikyr och pedikyr, som Jenny och jag gjorde i går. (Fast dom hoppade över nagellacket!)Och resten av dagen tillbringades solandes, badandes, ätandes, drickandes, sovandes, läsandes, med mera, på stranden.Nu är vi på rummet och gör oss i ordning. Klockan är sex. Sen blir det ut på "stan" för att äta middag.

En del av vårt väldigt stora hotellområde.RSS 2.0