"The Bourne Identity" - 2002 - Film

         

"The Bourne Identity" - 2002 - Film

"The Bourne Identity berättar historien om en man som räddas från en säker död utanför den Italienska kusten av en fiskebåt. När han återhämtar sig, råkar mannen ut för total minnesförlust, med varken identitet eller bakgrund. Hans exceptionella fysik och språkförmåga tyder dock på ett farligt förflutet. Nu börjar mannens desperata jakt efter sanningen. Till sin hjälp har han den hemlighetsfulla Marie och snart inser han att han de jagas av lönnmördare."

(Kopierat från Lovefilm)

Vi såg om den sju år gamla filmen "The Bourne Identity" i kväll. Och snart, förmodligen i morgon, så ska vi se om den fem år gamla filmen "The Bourne Supremacy". Vi ser om dom, för att vi tyckte att dom var bra, men vi kommer inte ihåg så mycket av dom. Och vi tänkte sen se den tredje filmen, den två år gamla "The Bourne Ultimatum" som vi inte har sett tidigare. Och det är roligare att se alla tre ungefär samtidigt tycker jag. Ungefär som vi nyligen gjorde med "Noll tolerans", "Livvakterna", och "Den tredje vågen".

Filmen "The Bourne Identity" var i alla fall jättebra, det tyckte vi alla tre.

Betyg: 3,5 av 5 .

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid åttatiden sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Jimmy brukar ju sällan vara hemma på fredags- och/eller lördagskvällar, men han kände sig så trött i dag och orkade inte gå ut. Vi dukade fram en massa gott att äta, och så satte vi igång en dvd-film.

 

Det blev den gamla filmen ”Bourne Identity” från 2002. Vi ville se om den, och även den andra filmen ”Bourne Supremacy” från 2004 ska vi se om, för att sen se den tredje filmen ”Bourne Ultimatum” från 2007, som vi inte har sett.

 

När filmen var slut, vid tiotiden, så försvann både Borzko och Jimmy. Jimmy kände sig trött, och gick ner på sitt rum, för att sitta vid datorn en stund, och sen sova så småningom. Borzko gick och la sig för att sova, för han ska gå upp redan klockan fyra i morgon bitti, för att köra sin syster med familj ut till Arlanda.

 

Jag satt kvar i vardagsrummet med datorn i knäet. Och nu funderar jag på om jag ska ta och börja att läsa i en ny bok.

 


"Terror" av Håkan Östlundh - 2006 - Bok---------    

Recension av boken: "Terror" av Håkan Östlundh  (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"En solig försommarmorgon skjuts två turistande ungdomar till döds i Nisseviken på Gotland. Båda har invandrarbakgrund. När polisen kommer till platsen upptäcker de snart att det funnits ytterligare en person i huset kvar i ett av rummen ligger ett egyptiskt pass. Det ligger nära till hands att anta att det är ett rasistdåd, men varför ger sig den försvunne mannen då inte till känna?

Polisen Fredrik Broman kastar sig gärna in i utredningen för att tänka på något annat än sitt äktenskap, som är i allvarlig gungning. Hans fru Ninni har kastat ut honom sedan hon fått veta att Fredrik inlett ett förhållande med en kvinnlig kollega.

Mitt i utredningen av morden i Nisseviken inträffar plötsligt något som förändrar hela situationen. En sprängladdning exploderar ombord på en Gotlandsfärja, och ett antal personer dödas i det kaos som följer. Alla allmänna kommunikationsmedel lamslås och skräcken sprider sig i samhället. Är det så att den internationella terrorismen nått det fredliga sommarparadiset och det trygga Sverige?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läste Håkan Östlundhs första bok: "Släke" i maj, och här är recensionen till den.

Och jag läste Håkan Östlundhs andra bok: "Dykaren" i juni, och här är den recensionen.

Nu, i juli, läste jag den tredje boken av samma författare: "Terror", och den var precis lika bra som dom två tidigare böckerna. Jag kan verkligen rekommendera dom, alla tre.   ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Eftermiddagen.

Eftermiddagen tillbringades hemma. Lite nytta gjorde jag, dom vanliga hushållsbestyren. Men mest så satt jag bara och tog det lugnt på balkongen. Läste mest i boken, och varvade med datorstunder.

 

Det var rätt så soligt större delen av eftermiddagen. Men en hel del moln var det också. Och det kom också en kort men häftig regnskur.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi middag tillsammans. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och han satte sig sen på sitt rum framför datorn.

 

Jag satte mig en stund till på balkongen, och läste ut min bok ”Terror” av Håkan Östlundh. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.


Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite snabbare än vanligt gick det i dag, för eftersom jag skulle till frissan, så varken sminkade jag mig, eller stylade håret.

 

Vid strax före halvtio så gick jag till Centrum, och till Frisörimperiet, och till min frisör Melek. Sen så var jag där i lite drygt två och en halv timme. Jag blekte massor med slingor, klippte håret jättekort, färgade ögonbrynen och ögonfransarna, och ”trådade” ögonbrynen och överläppen. Jag köpte också två stylingprodukter och ett schampo. Och jag var precis lika nöjd som vanligt när jag gick därifrån.

 

Kom hem vid halvettiden, och då åt jag lite lätt lunch, och tog en fika.

Dagens Dagbok – Torsdagen den 30 juli 2009 – Kvällen.

Kvällen tillbringades till större delen i vardagsrumssoffan, med boken och datorn.

 

Läste ut boken: ”Fruset ögonblick” av Camilla Ceder. Recension har jag redan bloggat i ett separat inlägg.

 

Resten av kvällen så satt jag med datorn i knäet. Gjorde en bokbeställning på Bokus, och la bud på böcker på Tradera. Men det har jag också tidigare bloggat om.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid sextiden i dag, och Borzko kom hem vid niotiden i dag. Middag åt dom när dom kom hem, och duschade och gjorde sig i ordning gjorde dom förstås också. Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Och Borzko läste i sin bok.

Bokbeställning från Bokus - 090730.I kväll så blev det en bokbeställning från Bokus igen.Tretton stycken pocketböcker blev det, för 526:- kronor, vilket ger ett snittpris på 40:50 per bok. Helt okej tycker jag.Sen har jag även suttit lite på Tradera och lagt bud på inbundna böcker. Sex stycken bud har jag lagt på följande böcker:

Helena von Zweibergk - Det gud inte såg.
Ann Heberlein - Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva.
Sara Natt och Dag - Livet kan inte vänta.
Varg Gyllander - Somliga linor brister.
Thomas Bodström - Idealisten.
Lars Kepler - Hypnotisören.

Får väl se hur högt upp buden går på dom sex böckerna, om dom blir mina eller inte."Fruset ögonblick" av Camilla Ceder - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Fruset ögonblick" av Camilla Ceder  (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Slut hans ögon, för djävulen. Den spontana tanken förbryllade: orden som kommit till henne. Den marinblå Helly Hansen-tröjan var en likadan som den hennes far ofta burit under jackan vintertid. Det blonda håret var nerdränkt i blod, stelnat och mörknat. Slut hans ögon, upprepade hon viskande och kunde inte längre hindra tårarna.


När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad.


Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.


Fruset ögonblick är en debut som med deckarens verktyg mejslar fram ett Sverige bortom allfarvägen. Där väver Camilla Ceder med fingertoppskänsla för det vardagligt mänskliga fram berättelsen om en handfull liv vilka av slump, nödvändighet och historia strålar samman i ett våldsamt dödsfall. Ett dödsfall som vid första anblicken ter sig obegripligt för polisgruppen med kriminalkommissarie Christian Tell i spetsen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Camilla Ceders debutroman och jag tyckte att den var mycket bra. Hoppas verkligen att hon kommer att skriva och ge ut fler böcker, för jag blev glatt överraskad av den. Tycker att den var klart i klass med många av Sveriges ledande deckarförfattares böcker. Rekommenderar den varmt till alla som gillar svenska deckare, och jag ser som sagt var fram emot fler böcker av henne.  ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 30 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Efter mina vanliga morgonrutiner så var jag inne och hemma på förmiddagen. Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma, jag satt lite med datorn, och jag läste lite i min bok. Lite lätt lunch blev det vid halvtolvtiden också.

 

Vid tolvtiden sen så stack jag iväg med bilen. Åkte först bara till centrum och mötte upp med mamma och pappa där. Vi gick till Torget och köpte två buketter med blommor att ta med oss.

 

Sen så åkte vi hem till min systerdotter för att hälsa på i hennes och hennes fästmans nya lägenhet, och för att titta på hennes bebismage. Min syster kom också dit samtidigt med oss.

 

Vi tittade på lägenheten, beundrade hennes fina mage, fikade, och satt och pratade. Min systerson kom också förbi en stund.

 

Efter ungefär en och en halv timme sen, så sa vi hej då och åkte därifrån. Nästa gång vi ses, så har dom kanske en bebis, för hon är beräknad att föda om cirka två veckor.

 

Tyvärr så fotograferade jag ingenting i dag…

 

Jag, mamma och pappa åkte hem till Farsta igen. Åkte först hem till mig, för mamma skulle låna en dammsugare av mig, och pappa skulle låna två böcker av mig. Sen så skjutsade jag dom hem.


Stannade till vid centrum på vägen hem, och var in på Hemköp och handlade två kassar med matvaror.

 

Sen när jag kom hem så blev det återigen lite grejande med allehanda hushållssysslor, och så stunder vid datorn emellanåt, och även lite bokläsning.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid halvfemtiden. Och sen så fortsatte jag som tidigare.


Bästa bloggen just nu:


Bästa bloggen just nu tycker jag är:

Alex Schulmans nya blogg på Aftonbladet: "Pappabloggen".

(Att vara Charlie Schulmans pappa - Alex Schulman bloggar om livet som nybliven far).

Dagens Dagbok – Onsdagen den 29 juli 2009 – Kvällen.

Och sen så blev kvällen lugn och skön som vanligt. Jag började att läsa i en ny bok: ”Fruset ögonblick” av Camilla Ceder, och det gjorde jag sen större delen av kvällen. Varvade med datorstunder förstås också.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satt han också större delen av kvällen och läste i sin bok.

Jenny har handlat Ed Hardy-kläder till mig i Turkiet! :-D


I dag berättade Jenny att hon har handlat Ed Hardy-kläder till mig i Turkiet! Och jag blev så glad! När vi var i Alanya förra sommaren, så köpte jag mig två toppar och en hood-tröja. Och jag älskar dom. Givetvis så är det ju piratkopior, och dom var ju jättebilliga. Men det är superbra kvalitét i dom. Jag har haft dom jättemycket nu i ett år, och tvättat dom massor med gånger, och lika snygga är dom i alla fall. Så jag blev så glad att hon hittade tröjor till mig nu, och att hon har handlat dom. Det ska bli kul att se på söndag hur dom ser ut. Så här ser dom ut som jag köpte förra året:

         

         

Här är länk till shopping-inlägget från Turkiet sommaren 2008.Dagens Dagbok – Onsdagen den 29 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Efter mina vanliga morgonrutiner, så stack jag iväg vid strax före tio. Åkte hem till mina föräldrar och hämtade upp dom. Och sen så åkte vi alla tre hem till min syster i Sätra. Där parkerade jag min bil, och så åkte vi alla fyra iväg i hennes bil.

 

Åkte sen ner till hennes och hennes sambos landställe i Sparreholm. Vi stannade på vägen också och köpte med oss lunch.

 

Kom dit vid tolvtiden.

 

 

Vi satte oss utomhus och åt vår inköpta lunch. Dom andra tre åt pastasallader, och jag hade köpt mig en portion med sushi.

 

 

Sen så fikade vi efter maten.

 

 

Vi satt sen och njöt av solen och värmen. Solade lite, och satt och pratade.

 

Min pappa och min syster gick in skogen bakom huset en liten sväng, och dom hittade dom här kantarellerna på bara en kort liten stund.

 

 

Vid tretiden sen så packade vi in oss i bilen och åkte mot Stockholm igen. Åkte först till Sätra, sa hejdå till syrran, och så tog vi andra tre min bil till Farsta. Släppte av mina föräldrar sen, och så åkte jag hem.

 

Kom hem vid femtiden. Jimmy kom hem nästan precis samtidigt från jobbet. Han duschade bara och gjorde sig i ordning, och sen stack han iväg direkt. Han skulle träffa några kompisar för att äta middag ihop med dom, och umgås på kvällen.

 

Jag åt lite lätt middag för mig själv. Höll sen på och fixade med lite här hemma. Och sen så satte jag mig i vardagsrumssoffan med datorn.

 "Perfekta hemmafruar" (Goodnight Nobody) av Jennifer Weiner - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Perfekta hemmafruar" (Goodnight Nobody) av Jennifer Weiner (2005) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Vad gör man när man hamnat i den bästa av villaförorter men bara vill därifrån? Trebarnsmamman Kate Klein håller på att förgås av leda. Hon passar inte alls in i de andra välfriserade, modellsmala och hippa hemmafruarnas schemalagda liv. Förgäves försöker hon ordna spektakulära barnkalas och stilfulla cocktailpartyn, medan maken Bens missnöje med hennes brister som representativ maka och mor bara växer.

Så blir den mest perfekta av alla perfekta hemmafruar - Kitty Cavanaugh - mördad. Ingenting är sig längre likt i den idylliska förorten. Full av energi drar Kate i gång en egen utredning och upptäcker att den döda Kitty Cavanaugh levt ett dubbelliv. Den perfekta fasaden rämnar och avslöjar fler hemligheter och lögner än någon kunnat ana."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var en liten blandning av roman, chick lit, och deckare. Den var rolig, lättsam, och underhållande. Men kanske en aning seg, och lite för utdragen. Men helt okej, och kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Kvällen.

När klockan blev åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Allsång på Skansen”. Bäst i kväll var ju ”After Dark” och ”H.E.A.T.”.

 

Efter det programmet stängde jag av teven, och resten av kvällen så läste jag mest i min bok, och läste också så småningom ut den. Och så varvade jag med datorstunder som alltid.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt, och varvade med lite bokläsning och datorstunder.

 

Vid kvart över fyra så kom Jimmy hem från jobbet, han hämtade bara upp mig, och så stack vi iväg till IKEA.

 

Det blev ju fel med kuddarna när jag var där förut tidigare i dag, så Jimmy var snäll och följde med mig så jag fick sällskap den här gången, och så passade jag på att bjuda honom på middag på IKEA.

 

 

Jag åt laxfilé med couscous och örtsås. Jättegott och prisvärt, som alltid på IKEA.

 

 

När vi hade ätit och fikat, så plockade vi ihop kuddarna, betalade, och åkte hem till Farsta igen.

 

Gick en sväng till Centrum efter att vi hade parkerat bilen, för vi hade varsitt ärende dit. Jimmy hämtade ut kontanter i Bankomaten. Och jag bokade tid hos min frisör på Frisörimperiet.

 

När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt en stund först. Och sen så satte jag mig i vardagsrummet med datorn och boken.

 

Och här kommer tre fotografier tagna hemma i dag:

 

Så här fint blev det i vårt sovrum, med dom nya kuddarna och dom nya kuddöverdragen.

 

 

Och så här fint blev det i vardagsrumsfönstret, med dom fyra nya blommorna.

 

 

Nu är min servis komplett. Nu har jag tjugofyra av varje av tallrikar, assietter, djupa tallrikar, skålar (skålrikar), och kaffemuggar. Och så har jag fyra vardera av runda och rektangulära uppläggningsfat.

 

 


Vykort från Jenny!I dag så kom det ett vykort från Jenny. Hon har gått in på Posten.se och gjort egna vykort där på Internet och skickat. Visst är det fint!? ;-DDagens Shopping - 090728 - Lite blandat från IKEA.Det här köpte jag i dag: två stora kuddar, fyra kuddöverdrag, tolv skålrikar, en bricka, två paket servetter, sex små gafflar, sex små knivar, sex gafflar, sex knivar, sex skedar, och fyra plastblommor.

(Tyvärr så passade inte kuddöverdragen till dom två stora kuddarna som jag hade hemma. Dom är gamla, och i en annan storlek. Så jag måste åka och köpa två stycken stora kuddar till.)
Det blev även några matvaror från IKEA: frysta pizzaslice, fryst vitlöksbröd, två påsar med frysta grillade grönsaker, knäckebröd, och tuggummi.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade halvåtta i dag också, och jag gick då upp, bäddade, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.

 

Varmt ute, cirka tjugo grader, ingen blåst, men tyvärr helt igenmulet… Så det var inte läge för något strandbesök i dag heller. Och inte kände jag för någon promenad i dag heller. Utan det blev lite shopping i dag också. :-)

 

Vid halvelvatiden så tog jag bilen och åkte iväg till IKEA i Kungens Kurva. Handlade för knappt femtonhundra kronor i dag, och bilder på det jag köpte kommer i ett separat inlägg lite senare.

 

Tyvärr så hade jag missat att mäta ett par kuddar som jag skulle köpa kuddfodral till, så det blev lite fel, så jag måste åka tillbaka snart igen. Men det gör i och för sig inget, för jag gillar att åka till IKEA! ;-)

 

Hade tur och klarade mig undan regnet, för sen när jag kom hem så började regnet att vräka ner här.

 

När jag kom hem så åt jag lite lätt lunch och fikade. Sen höll jag på och fixade lite med det jag hade köpt, och även med lite annat här hemma.

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 27 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Jag satt sen på balkongen resten av eftermiddagen. Tyvärr så var det helt molnigt då, så jag kunde inte njuta av någon sol. Men det var rätt så varmt och skönt i alla fall.

 

Började att läsa i en ny bok: ”Perfekta hemmafruar” av Jennifer Weiner. Och varvade med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Och då åt vi två middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund samtidigt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag och Borzko på ”Lotta på Liseberg”.

 

Sen när det var slut, vid halvtiotiden, så stängde vi av teven, och så satt vi båda två och läste i våra böcker.

 

 


Dagens Shopping - 090727 - Kofta + Scarf + Väska.


Kofta - Axelsons - 150:-
Scarf - Kappahl - 80:-
Väska - Kappahl - 130:-
Dagens Dagbok – Måndagen den 27 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta även i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Hade hoppats på strandväder i dag, men det var växlande molnighet och rätt så blåsigt ute, och inte tillräckligt varmt för mig för att lägga mig i bikini på stranden.

 

Däremot var det väl egentligen alldeles utmärkt promenadväder. Men jag kände inte för att promenera i dag. Däremot så kände jag för lite shopping, så jag bestämde mig för det i stället.

 

Först så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen vid halvelvatiden så gick jag iväg till centrum.

 

Och sen så strosade jag runt i centrum i ungefär två timmar. Jag handlade en svart tunn kofta på Axelsons för 150:- kronor. En pytteliten svart handväska i fuskskinn blev det på Kappahl för 130: kronor. Köpte också en scarf på Kappahl i svart, vitt, och silvertrådar för 80:- kronor. Bilder på koftan, väskan, och scarfen kommer i ett separat inlägg.

 

Jag handlade också två stycken kroppslotion med brun-utan-sol-effekt på Apoteket. En eyeliner och en parfym köpte jag på Åhléns. Men dom kommer det inga bilder på.

 

Tittade på lite allt möjligt, och provade några andra saker, men det blev inga mer inköp.

 

Mamma ringde och frågade om jag ville komma och fika på deras balkong, och det ville jag så klart. Tänkte köpa med mig en blomma, men jag köpte med mig två askar med hallon från Torget istället.

 

 

Sen så satt jag på mammas och pappas balkong i ungefär en och en halv timme och fikade, åt hallon, och pratade.

 

 

På vägen hem så gick jag förbi Torget igen, och så handlade jag jordgubbar, bigarråer, och gröna vindruvor med mig hem. (Druvorna åt jag upp innan jag fotograferade).

 

 

När jag kom hem så höll jag först på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig med datorn på vår övre balkong.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 31 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 31 - 2009
27/07

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 30 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 30 - 2009
20/07 - 26/07

Måndag: Promenad, 1,5 tim.
Tisdag: Promenad, 2,5 tim.
Onsdag: Promenad, 1,5 tim
Torsdag: Promenad, 1,5 tim.
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: Promenad, 1,5 tim.

Veckans Steg - Vecka 30 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.753.

Varav Antal Snabba Steg: 8.246.

Antal Minuter Snabba Steg: 79.

Kilometer: 8.60.

 

Tisdag:

Antal Steg: 18.197.

Varav Antal Snabba Steg: 16.055.

Antal Minuter Snabba Steg: 154.

Kilometer: 14.55.

 

Onsdag:

Antal Steg: 11.605.

Varav Antal Snabba Steg: 9.022.

Antal Minuter Snabba Steg: 91.

Kilometer: 9.28.

 

Torsdag:

Antal Steg: 12.707.

Varav Antal Snabba Steg: 9.279.

Antal Minuter Snabba Steg: 86.

Kilometer: 10.16.

 

Fredag:

Antal Steg: 2.803.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.24.

 

Lördag:

Antal Steg: 3050.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.44.

 

Söndag:

Antal Steg: 10.826.

Varav Antal Snabba Steg: 8.142.

Antal Minuter Snabba Steg: 85.

Kilometer: 8.66.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 69.941.

Varav Antal Snabba Steg: 50.744.

Antal Minuter Snabba Steg: 495.

Kilometer: 55.93.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.991.

Varav Antal Snabba Steg: 7.249.

Antal Minuter Snabba Steg: 70.

Kilometer: 7.99


Jag saknar faktiskt min lilla stora Tufsan...Nu har Jenny varit borta en vecka, och har en vecka kvar i Turkiet. Jag saknar henne här hemma i Sverige. Vi ses ju oftast en till två gånger i veckan, och dom träffarna saknar jag ju givetvis. Men ännu mera saknar jag att prata med henne. Vi pratar ju varje dag nu också när hon är borta. Men det blir ju bara små korta stunder. I vanliga fall så pratar vi oftast flera gånger om dagen, och säkert i snitt en timme sammanlagt.

Jag vet att jag är larvig, och det är nog bara bra för mig att hon är borta såhär. Och jag unnar henne verkligen den här semestern. Jag är så glad för hennes skull att resan är så lyckad. Det är ju faktiskt första gången som hon är utomlands tillsammans med kompisar. Och det blev ju en himla bra avslutning på hennes gymnasieår.Dagens Dagbok – Söndagen den 26 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Sen så blev resten av eftermiddagen, och kvällen, lugn och skön. Inte så mycket nytta blev det gjort här hemma, men två maskiner med tvätt körde jag i alla fall, en med handdukar och en med kläder. Och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna…

 

Annars så satt jag mest och läste i en ny bok: ”White Line Fever” av Lemmy Kilmister. Och så varvade jag ju som alltid med stunder vid datorn.

 

Jag tittade också på: ”Sommarkrysset” som jag spelade in i går när vi var på bio. Bra artister den här gången tycker jag. Bäst var ju så klart The Poodles. Men dom andra var också bra: Roger Pontare, Måns Zelmerlöv, Niclas Wahlgren, och Pernilla Andersson.

 

Borzko åkte hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Han åkte vid tretiden, och kom hem vid niotiden.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Jag läste så småningom ut min bok, och satt sen med datorn resten av kvällen.

 

 


"White line fever" av Lemmy Kilmister - 2002 - Bok---------    

Recension av boken: "White line fever" av Lemmy Kilmister (2002) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Här berättar den evige basisten och sångaren i världens mest legendariska rockband Motörhead, om ett liv fyllt av rock´ n ´roll, droger och brudar. Lemmy Kilmister har gjort allt för att leva ut rockmyten till hundra procent med sitt extrema leverne. I sin självbiografi berättar han med mycket humor om hejdlöst roliga anekdoter från rockens värld, hur musikrörelsen startade i England och hur hårdrocken växte fram. Men självklart också hur han grundade världens coolaste rockband. Det här är historien om myten och legenden Lemmy Kilmister!


White Line Fever är fylld av oförglömliga oneliners och mycket humor. Den här samtida klassikern är given läsning för alla Motörheads fans men även för alla som headbangar då och då.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En rolig och intressant bok, om Lemmys liv i hårdrockbandet Motörhead. Ungefär lika bra som Marilyn Mansons bok, men bäst är ändå The Dirt, boken om Mötey Crue. 
//Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Låt - 090726 - The Poodles med "I Rule The Night" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 090726 - The Poodles med "I Rule The Night" - 2009.The Poodles senaste singel som dom spelade på Sommarkrysset på TV4 i går."Wallander - Kuriren" - 2009 - Film

        

"Wallander - Kuriren" - 2009 - Film

"En MC-förare hittas mördad och polisen finner spår som leder till traktens MC-klubb. Klubben anlitar våghalsiga MC-kurier för att smuggla narkotika över Öresundsbron. När allt pekar på att offret var en av dessa kurirer förstår Wallander att det finns krafter utanför MC-klubben som har planer på att ta över narkotikamarknaden i regionen. Det är först när Wallanders kollega, Isabell blir brutalt överfallen i sitt hem som han förstår hur långt dom är villiga att gå för att uppnå sina mål."

(Kopierat från Lovefilm)

Lika bra som "Skulden" och "Hämnden" som jag recenserade i DET HÄR INLÄGGET.

Betyg: 4 av 5
"Johan Falk - GSI - Gruppen för Särskilda Insatser" - 2009 - Film

         

"Johan Falk - GSI - Gruppen för Särskilda Insatser" - 2009 - Film

"Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Eftersom Johans familj flyttar inte med honom hem, blir GSI som ett substitut, där all vaken tid fokuseras på att fånga kriminella. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Och vad är det för hemligt kuvert som förvaras i kassaskåpet hos chefen för länskrim? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns…"

(Kopierat från Lovefilm)

Jag har ju nyligen sett om dom tre gamla filmerna om Johan Falk: "Noll Tolerans", "Livvakterna", och "Den tredje vågen" från 1999, 2000, och 2003. Här är recensioner på dom.

Och den här nya Johan Falk-filmen, som är den första i en serie av sex stycken nya filmer, tyckte jag definitivt var lika bra som dom tre gamla. Jag kan verkligen rekommendera den, och jag ser fram emot dom fem andra.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


"Rädda Felix" av Helen Richardson - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Rädda Felix" av Helen Richardson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Fyraårige Felix riskerar att dö i en obotlig sjukdom om inte familjen skaffar ett nytt syskon, ett barn som kan donera benmärg. Felix bror Mathias är redan bortom räddning, han är döende. För att Felix ska räddas krävs det att han får hjälp snabbt. Efter en lång strid med debatt och ifrågasättande blir föräldrarna slutligen de första i Sverige som får tillåtelse från Socialstyrelsen att genomföra gallring av embryon i jakt efter ett identiskt barn.


I Rädda Felix slungas vi in i Helena Richardsons vardag, en tillvaro som kan tyckas svår att uthärda, men som familjen lyckas hantera med humor, hopp och stort tålamod. Hon berättar uppriktigt och självutlämnande om sin och makens kamp och om drivkraften bakom - kärleken till barnen. Följ deras kamp, en kamp som lämnar ingen oberörd."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


 En mycket intressant och gripande bok. Rekommenderas varmt. Och läs gärna den här artikeln i Dagens Nyheter som handlar om familjen, och dottern som nu har fötts.  //Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 26 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta som vanligt, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Jimmy sov, och skulle sova till tolv, som han nästan alltid gör när han är ledig.

 

Borzko satte sig och läste lite i sin bok, i väntan på att gymmet skulle öppna, för det öppnar inte förrän elva på söndagar på sommaren.

 

Jag satte mig också och läste en stund, i väntan på att mina föräldrar skulle bli klara, eftersom vi skulle promenera tillsammans.

 

Vid halvelvatiden så gick jag sen iväg och mötte upp med min mamma och min pappa. Vi gick sen ner till den fina promenadvägen vid sjön Magelungen. Gick nästan ända bort till slutet till vänster på sjön, vände där, och gick tillbaka.

 

Och sen så gick vi till Farsta Gård för att fika. Jag ringde Jimmy och frågade om han ville komma och fika med oss, och det ville han. Så han tog bilen och kom dit.

 

 

Efter en stund så ringde Borzko och sa att han var klar på gymmet, och då frågade jag om han också ville komma dit och fika, och det ville han förstås. Så efter en stund så kom han också dit.

 

 

Sen så satt vi där alla fem och fikade, pratade, och njöt av solen, som nästan hela tiden var framme.

 

Vid halvtvåtiden så sa vi hej då till mamma och pappa, och gav oss hemåt allihopa.


När vi kom hem så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko satte sig och läste lite i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 25 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med tre fotografier).


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg i bilen vid halvfyratiden, till Heron City. När vi kom dit så gick vi först och köpte biljetterna till filmen som vi skulle se.

 

Sen så gick vi till Pizza Hut och åt middag.

 

 

Till förrätt så tog vi alla tre in heta vitlöksbröd med jalapeños på. Till huvudrätt så tog vi alla tre in pan pizzor. Jag tog en vegetarisk med bland annat färska champinjoner på. Borzko och Jimmy tog varsin starköl till maten, och jag drack bara vanligt vatten. Till efterrätt så tog jag in en banana split och en kopp kaffe. Borzko och Jimmy tog varsin öl till då, istället för efterrätt.

 

 

Vi gick sen ner till Willys och köpte lite smågodis att ha under filmen. Var inne lite på Media Markt och tittade lite sen, eftersom vi hade lite tid kvar innan filmen. Borzko tittade bland annat på GPS:er. Han ska förmodligen köpa sig en ny, men det blev inget köp i dag, för modellen som han är intresserad av, var slut där.

 

Sen så gick vi upp till biosalongerna. Även i dag, precis som i torsdags när Jimmy och jag var på bio, så var det en liten salong med bara åtta rader. Och precis som då, så satt vi längst bak nu också. Filmen vi såg var ”Johan Falk – Gruppen för Särskilda Insatser”, och den recenserar jag som vanligt i ett eget inlägg.

 

 

Vid halvniotiden så var filmen slut, och vi åkte hem till Farsta igen. Och vi kände för att se mer film, så vi satte igång en dvd-film vid halvtiotiden. Det blev den nyaste Wallander-filmen: ”Kuriren”. Den recenserar jag också i ett separat inlägg.

 

Filmen var slut vid elvatiden. Jimmy gick då ner till sitt rum och satte sig framför datorn. Borzko gick och la sig, eftersom han var trött efter att ha gått upp klockan två i natt, och sen jobbat halva natten och hela dagen. Jag satte mig med datorn en stund.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 25 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade som vanligt klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det, också som vanligt, frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko var inte hemma, han jobbade extra i dag.

 

Jimmy sov, och skulle sova till tolv i dag, som han nästan alltid gör när han är ledig.

 

Tyvärr inget strandväder i dag heller… Men däremot promenadväder. Men jag kände mig lat i dag också, och hade ingen lust för någon promenad.

 

Så förmiddagen tillbringades mest med boken, lite med datorn, och med lite hushållsbestyr.

 

Klockan tolv så gick Jimmy upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch samtidigt med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vi satte sen båda två igång med veckostädningen tillsammans. Vi dammsög, torkade golven, putsade speglar och glasytor, skurade toaletten och badrummet, städade av lite på båda balkongerna, dammade lite, med mera.

 

Sen när vi var klara så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn.

 

Och jag fortsatte att läsa i min bok, och varva lite med datorstunder.

 

Vid halvtretiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen så gjorde vi oss klara, alla tre, både Borzko, Jimmy, och jag, för att åka iväg."P.S. I love you" - 2007 - Film

        

"P.S. I love you" - 2007 - Film

"Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag läste boken "P.S. Jag älskar dig" av Cecelia Ahern för ungefär ett år sedan, och tyckte att den var bra. Här är min recension av den.

Filmen var också bra. Den var ganska så olik sig från boken, men huvudstoryn var ju den samma. Filmen var mycket rörande, och jag grät flera gånger. Men den var också rolig ibland. Lättsam och charmerande, och bra skådespelare, bland annat Kathy Bates.

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 24 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse som vanligt. Var lite trött när jag vaknade, för jag sov rätt så dåligt i natt, på grund av allt regnande. Men jag gick ändå upp på en gång, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Funderade lite på om jag skulle ta en promenad, för när jag var klar med alla mina morgonrutiner, så hade det slutat att regna. Men det var mörkt, grått, trist, blåsigt, och höstlikt ute… Och jag kände mig trött, lat, slö, slapp, och lite låg i dag… Så jag bestämde mig för en innedag i dag.

 

Så jag var inne och hemma hela dagen. Och jag gjorde det som jag nästan alltid gör när jag är hemma. Och det är att varva mellan tre sysslor: hushållsbestyr, datorstunder, och bokläsning.

 

Så så blev det. Jag höll på och fixade, pulade, donade, grejade, plockade, och småstädade här hemma med diverse olika allehanda hushållsgöromål. Och jag satt vid datorn och bloggade, facebookade, chattade, läste nyheter, och läste bloggar. Och så läste jag i mina böcker. Jag läste ut boken ”Mord i Skärhamn” av Ramona Fransson, och jag började på boken ”Rädda Felix” av Helena Richardson.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när Jimmy sen var klar, så tog vi bilen och åkte bort till Willys i Länna för att storhandla lite.

 

Vi var väl hemma ungefär vid sjutiden sen. Borzko var hemma då och hade nyss kommit hem från jobbet. Han åt bara middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så gick han och la sig vid åttatiden, för han ska köra en specialkörning i natt och i morgon bitti, så han ska gå upp klockan två i natt…

 

Upplockning av alla varor blev det, i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Cirka tolvhundra kronor handlade jag för i dag.

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn. Och jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn och boken.

 

Vid halvniotiden så satte jag igång en dvd-film. Det blev: ”P.S. I love you”. Recension på filmen kommer i ett separat inlägg som vanligt.

 

Efter filmen återgick jag till att varva bokläsning med datorstunder.

 


Nittonåring dödad i smitningsolycka...


När jag läste om den här olyckan som hände i förrgår kväll, så tyckte jag att det var så fruktansvärt hemskt... Jag såg bara då att det var en kille som var nitton år, och att det hände nära Hagsätra, där vi bodde förut...

Här är en länk till en artikel i Aftonbladet.

Och här är en länk till en artikel i Expressen.

Sen så fick jag se på Facebook att det var en kille som gick i Jennys klass i grundskolan...

Jag kände honom inte, men jag vet att det var en jättebra kille, och jag såg honom ju varje dag i matsalen där jag jobbar...

Så fruktansvärt hemskt... Och så otroligt onödigt... Han hade precis tagit studenten, och skulle fylla tjugo år i nästa vecka...

För er som har Facebook, och kanske vill gå in i grupperna som är startade för att hedra hans minne, här har ni länkarna:

"Vila I Frid Vår Älskade Khaled".

"VILA I FRID KHALED NOORISTANI".

"R.I.P. Khaled Nooristani"."Mord i Skärhamn" av Ramona Fransson - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Mord i Skärhamn" av Ramona Fransson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"I Skärhamn på Tjörn på västkusten tror spaningschef Greger Thulin att han bor i en idyll. Men även den vackraste av tavlor kan ha ett felaktigt penseldrag.

Bakom väggarna i Bleketskolan döljer sig fysisk och psykisk mobbing och droger. På Rönnvägen bor Jonas Blomgren, klassföreståndare på Bleketskolan. I hans klass finns eleverna Amanda Durén och Belinda Wallin. Amanda har exklusiva märkeskläder, strör pengar omkring sig och bor i en herrgård medan Belindas familj är tacksamma om det finns pengar till att betala de nödvändiga utgifterna. Belindas mamma, Margit Wallin har en olustig känsla när det gäller dotterns klassföreståndare.

Kan det vara så att han bevakar Belinda och i så fall varför? När det första mordoffret dyker upp på Lyckebacken i Skärhamn är Greger Thulin först övertygad om att de inom en snar framtid kommer att få fast mördaren men missmodet kryper närmare allt eftersom tiden går. Kriminalare Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman skickas till platsen och försöker lägga pussel med ledtrådar de lyckats skrapa ihop. Det visar sig att offret hade en lägenhet på Eklandagatan i Göteborg. Vad sysslade han med i lägenheten? Snart börjar Katarina misstänka att bakom offrets familjefasad döljer sig inte enbart en hustrumisshandlare.

Greger Thulin tvingas snart att ställa den oundvikliga frågan; Har idyllen i Skärhamn packats ner i en kappsäck, kastats ombord på en båt och seglat ut ur hamnen?

Detta är Ramona Franssons tredje deckare i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin i huvudrollen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var den fjärde boken som jag läste av Ramona Fransson, och det var den tredje i deckarserien om Skärhamn.

Här är min recension till den föregående boken i serien.

Jag gillar böckerna av Ramona Fransson sådär. Storyn i den här boken var väl helt okej, och bättre än i bok nummer två. Men böckerna känns liksom lite naivt och lite amatörmässigt skrivna på något sätt. Men dom är lättlästa och ändå helt okej. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

"Terminator" - Salvation" - 2009 - Film

         

"Terminator" - Salvation" - 2009 - Film

"Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack, kämpar en liten grupp av överlevande människor - ledda av John Connor (Christian Bale) mot att stoppa maskinerna att ta över världen."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag kopierar rakt av vad jag skrev om filmen "Transformers - The Revenge of the Fallen" för en månad sen:

Om man har mycket barnasinne kvar, och är rätt så barnslig. Och dessutom älskar påkostad action med massor med specialeffekter. Då gillar man den här filmen! :-D

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Shopping - 090723 - Färgpatroner till skrivaren/scannern/kopiatorn.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 23 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med nio fotografier).


Resten av eftermiddagen varvade jag mellan hushållsbestyr här hemma, bokläsning, och stunder vid datorn.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så stack vi iväg med bilen vid femtiden, mot Heron City, för restaurangbesök och biobesök.

 

När vi kom dit vid halvsextiden, så gick vi först upp och köpte biljetter till bion.

 

 

Sen så gick vi till Pizza Hut. Jimmy bjöd mig på middag där, för det var han ”skyldig” mig sedan länge. Ingen av oss kommer faktiskt ihåg riktigt varför!

 

Jimmy sitter och väntar på maten.

 

 

Till förrätt så tog vi in heta vitlöksbröd med jalapeños på. Starka och goda var dom.

 

 

Jag tog in en pan pizza, en vegetarisk pizza, med mozzarella, fetaost, svarta oliver, och färska tomater på. Den var jättegod.

 

 

Jimmy tog också en pan pizza, fast en kebabpizza.

 

 

Jag drack vatten till maten, och Jimmy drack öl.

 

 

Och till efterrätt så tog jag in en glass. Jimmy hoppade över efterrätten och tog en öl till istället.

 

 

När vi hade ätit klart så gick vi en sväng till Media Markt. Gick runt en stund där och tittade på allt. Och sen så köpte jag färgpatroner till vår skrivare/scanner/kopiator.

 

Sen så gick vi till Willys och så köpte vi lösviktsgodis till bion. Och vi gick även förbi McDonalds och köpte varsin kaffe.

 

 

Och när tiden sen var inne, så gick vi till bion. Filmen gick på en liten salong, med bara åtta rader, och vi satt längst bak. Det blev mer folk sen, det var väl ungefär halvfullt.

 

 

Filmen vi såg var ”Terminator – Salvation", och den recenserar jag som vanligt i ett eget inlägg.

 

Vid strax efter elva så var filmen slut, och då körde vi hem. Det regnade något helt fruktansvärt när vi åkte hem, så det var jobbigt att köra.

 

Kom hem vid halvtolvtiden, och då gick Jimmy och la sig på en gång. Borzko låg redan och sov när vi kom hem.

 

Jag satte mig med datorn i knäet en stund. Och regnet vräkte ner utanför fönstret. Efter en stund så kom det ett åskväder också, och det blixtrande och åskade massor, så det var ju ingen idé att gå och lägga sig och försöka att sova.

 

Vid halvtvåtiden var ovädret över, och då gick jag och la mig.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 23 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Efter mina vanliga morgonrutiner så hade jag tänkt mig ett strandbesök i dag, för på Aftonbladets väder på nätet, så lovade dom strålande sol och tjugotvå grader… 

 

Men i Farsta så var det mörkt, grått, trist, och helt igenmulet…

 

Så det blev inget strandbesök, utan en promenad istället. Jag gick ut vid halvtiotiden, promenerade runt omkring i Farsta, i ungefär en och en halv timme, och lyssnade på min ljudbok under tiden.

 

Det var varmt och skönt, cirka tjugo grader, och jag gick i linne och shorts. Men solen visade sig tyvärr ingenting.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och grejade med diverse hushållsbestyr en stund. Lite tid vid datorn blev det förstås också.

 

Vid tolvtiden så kom Jimmy förbi för att äta lunch. Han hade körningar med lastbilen precis i närheten, så han passade på att komma hem och få gratislunch med fika och sällskap.

 

En timme senare så åkte han iväg för att jobba vidare. Och jag höll återigen på att fixa med lite allt möjligt här hemma. Med pauser vid datorn förstås.

 


"Höstoffer" av Mons Kallentoft - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Höstoffer" av Mons Kallentoft (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?


Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.


Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har ju tidigare läst dom två första böckerna i serien, och också recenserat dom. Här är en länk till första boken "Midvinterblod" och här är en länk till andra boken "Sommardöden".

Och den här boken "Höstoffer", som är den tredje boken i serien om kriminalinspektör Malin Fors, var precis lika bra som dom första två. Jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna.  /
//Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Onsdagen den 22 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jag satt sen på vår övre balkong och njöt av eftermiddagen. Det var lite växlande sol och moln, men varmt och skönt hela tiden. Jag läste i min bok, och varvade lite med datorstunder.

 

Middag åt jag vid fyratiden, och sen så fortsatte jag som tidigare, och satt kvar där till halvsjutiden.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden i dag. Han åt då middag och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så satt han på sitt rum framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden i dag. Han åt då middag, och precis som med Jimmy tidigare, så tog jag en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig tillsammans med mig i vardagsrummet, och läste i sin bok.

 

Jag läste ut boken: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft, och började på boken: ”Mord i Skärhamn” av Ramona Fransson.

 Jennys Blogg.


Ni som läser min blogg, ni läser väl också Jennys blogg?Just nu så mobilbloggar hon ju lite då och då från Turkiet.

Jenny har ju varit lite utsatt ibland av dumma människor som ger elaka kommentarer. Och jag förstår faktiskt inte varför...

Det här senaste påhoppet tycker jag är så taskigt. För när jag såg på kortet som jag tog på Arlanda, så tänkte jag först att: "Åh, vad alla fem tjejerna är fina!" Sen efter det så tänkte jag att den som ser gladast ut av alla, och den som det verkligen strålar om, det är Jenny! :-)

Och så får hon två såna kommentarer... :-(

Jag vet att man inte ska bry sig om det, och nu gör jag väl fel, eftersom "bloggtrollen" får ännu mer uppmärksamhet, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite... :-/
Dagens Dagbok – Onsdagen den 22 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Sen hade jag ju tänkt mig att sticka iväg till stranden, eftersom dom i går lovade solsken. Men det var helt igenmulet här på förmiddagen, så det blev inget strandbesök.

 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund först. Och sen vid strax före elva så gick jag och mötte upp med mina föräldrar, för att ta en promenad med dom.

 

Vi gick ner mot Magelungen, och sen så gick längs sjön, fast åt höger, och inte åt det håll som vi nästan alltid går. Vi promenerade i ungefär tre kvart, och sen så vände vi och gick tillbaka.

 

Här är en badbrygga ungefär vid Fagersjö.

 

 

Sen så gick vi, som så ofta, till mysiga Farsta Gård och fikade.

 

 

Molnen försvann mer och mer under vår promenad, och när det var dags att fika så var det en strålande sol från en klarblå himmel. Så vi satt länge och fikade, pratade, och njöt av solen.

 

 

Men till slut så gick vi därifrån, och promenerade hemåt. Jag följde mamma och pappa hem, och sen så gick jag till centrum.

 

Handlade bär och frukt på Torget innan jag gick hem. Jordgubbar, hallon, bigarråer, och gröna vindruvor blev det i dag. Det är ju så otroligt gott! :-D

 

 

När jag kom hem så höll jag först på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och när jag tyckte att det fick räcka med det som jag hade gjort, så satte jag mig på vår övre balkong.


En del av molnen kom tillbaka på eftermiddagen. Så det var lite växlande sol och moln när jag satt där, med min bok, och med min dator.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Kvällen.


Satt ute på balkongen och läste i min bok till framåt sjutiden, och då flyttade jag in till vardagsrummet istället.

 

Vid halvåttatiden så tog Jimmy och jag en kvällsfika och en kvällsmacka i köket.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på: ”Allsång på Skansen”.

 

Efter det programmet så stängde jag av teven, och så fortsatte jag att läsa i min bok: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 

Borzko jobbade sent i dag, som nästan alltid…, och kom inte hem från jobbet förrän vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så läste han lite i sin bok.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Eftermiddagen.

 

När jag kom hem, vid ettiden, så blev det sämre väder. Mer moln, och även ett par korta regnskurar. Så jag hade nog tur under min promenad på förmiddagen.

 

Jag höll på här hemma med lite diverse hushållsarbete under eftermiddagen, och varvade med stunder vid datorn som vanligt.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden i dag, och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag satte mig på balkongen och började att läsa i en ny bok: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med fyra fotografier).

Min mobil larmade som vanligt klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem, och Jimmy klockan fem, och åkt till sina respektive jobb.

 

Vädret i morse var sexton grader, rätt så blåsigt, och växlande molnighet. Alltså inget strandväder, men däremot bra promenadväder.

 

Så vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad, och jag lyssnade på min ljudbok: ”Insidan” av Liam Norberg, under tiden.

 

Jag gick från Farsta och in till Hötorget. Det tog cirka två och en halv timme i dag. Sen så gick jag runt lite på stan en stund också.

 

Åkte sen tunnelbanan hem till Farsta igen, och kom hem vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch och en fika.

 

Här är fyra bilder från promenaden.

 

 

 

 


"Tre sekunder" av Anders Roslund & Börge Hellström - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Tre sekunder" av Anders Roslund & Börge Hellström (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är Roslund & Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens. För sina tidigare böcker har de blivit prisbelönta, fått fantastiska recensioner och nått en mycket stor läsekrets. Böckerna har översatts till sjutton språk och håller på att filmatiseras.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har läst dom fyra tidigare böckerna av Roslund & Hellström, och tyckt att dom har varit väldigt, väldigt bra. Här kommer länkar till mina recensioner på dom: "Odjuret", "Box 21", "Edward Finnigans upprättelse", och "Flickan under gatan".

Och den här boken, "Tre sekunder" deras nyaste och femte bok, var precis lika bra som dom tidigare fyra böckerna. Väldigt spännande, och mycket intressant om ett aktuellt ämne. Vill man läsa svenska kriminalromaner av mycket hög kvalitet så ska man verkligen läsa böckerna av Roslund & Hellström. /
//Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 20 juli 2009 – Kvällen.

 

Jag satt sen i kvällssolen på balkongen, med boken och datorn, fram till sjutiden. Då försvann solen bakom huset framför, och jag flyttade in i vardagsrummet istället.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Lotta på Liseberg” på TV4. Stängde sen av teven när det var slut, och fortsatte att läsa i min bok, och läste så småningom ut den också. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

Borzko kom hem vid halvtiotiden. Men han hade inte jobbat så länge i kväll, utan han hade åkt direkt från jobbet till Söderstadion, för att se Hammarby spela fotboll. Middag hade han förstås ätit ute i dag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom hem. Sen så blev det lite bokläsning även för honom.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Veckans Vikt - Vecka 30 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 30 - 2009
20/07

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 29 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 29 - 2009
13/07 - 19/07

Måndag: Promenad, 1,5 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: Promenad, 1,5 tim
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: ------  
Lördag: Promenad, 1,5 tim.
Söndag: ------

Veckans Steg - Vecka 29 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 13.835.

Varav Antal Snabba Steg: 8.600.

Antal Minuter Snabba Steg: 81.

Kilometer: 11.06.

 

Tisdag:

Antal Steg: 10.408.

Varav Antal Snabba Steg: 5.523.

Antal Minuter Snabba Steg: 52.

Kilometer: 8.32.

 

Onsdag:

Antal Steg: 11.933.

Varav Antal Snabba Steg: 8.661.

Antal Minuter Snabba Steg: 81.

Kilometer: 9.54.

 

Torsdag:

Antal Steg: 9.476.

Varav Antal Snabba Steg: 6.500.

Antal Minuter Snabba Steg: 60.

Kilometer: 7.58.

 

Fredag:

Antal Steg: 2.490.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.99.

 

Lördag:

Antal Steg: 12.490.

Varav Antal Snabba Steg: 8.031.

Antal Minuter Snabba Steg: 83.

Kilometer: 9.99.

 

Söndag:

Antal Steg: 3.074.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.45.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 63.706.

Varav Antal Snabba Steg: 37.315.

Antal Minuter Snabba Steg: 357.

Kilometer: 50.93.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.100.

Varav Antal Snabba Steg: 5.330.

Antal Minuter Snabba Steg: 51.

Kilometer: 7.27.


Dagens Dagbok – Måndagen den 20 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Vaknade med huvudvärk, så jag låg kvar i sängen en stund, istället för att gå upp direkt. Sov dåligt i natt, förmodligen på grund av det intensiva regnandet. Vid åttatiden så gick jag upp, bäddade, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Sjutton grader, väldigt blåsigt, och växlande molnighet, så var förmiddagens väder. Vid tiotiden så gav jag mig ut på en promenad. Gick själv först, i ungefär en halvtimme, och då lyssnade jag på min ljudbok: ”Insidan” av Liam Norberg. Sen så mötte jag upp med min mamma, och så gick vi tillsammans i ungefär en timme.

 

Efter sammanlagt en och en halv timmes promenad, så gick mamma och jag hem till henne. Och så blev det kaffe och macka på balkongen. Pappa kom hem efter en stund också, efter förmiddagens boule-spelande.

 

 

Sen vid halvettiden så gick jag hem till mig igen. Höll sen på här hemma och fixade, donade, plockade, pulade, och grejade med lite alla möjliga och omöjliga hushållsbestyr.

 

När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta så satte jag mig sen på vår övre balkong, och så läste jag i min bok: ”Tre sekunder” av Roslund & Hellström.

 

Riktigt soligt, varmt, och skönt blev det på balkongen på eftermiddagen. Där är det lä, så man känner inte av när det blåser så mycket, som det har gjort i dag.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi två middag tillsammans.

 Ni kollar väl in Jennys blogg? För hon mobilbloggar från Turkiet! Sex inlägg har hon hunnit med hittills! :-D

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 19 juli 2009 – Kvällen.

 

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i en av sofforna i vardagsrummet och läste i min bok. Och så varvade jag som vanligt med stunder vid datorn.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid niotiden.

 


 

Fick ett flertal sms av Jenny under kvällen, och vi pratade också i telefon. Dom är supernöjda med sitt hotell, det är det finaste som Jenny har bott på sa hon. Resan gick bra, och dom är väldigt nöjda med precis allting. Härligt! Jag blir så glad för deras skull! :-D

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 19 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


I morse så larmade mobilen redan klockan fem. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan sex så gick Jimmy upp, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans.

 

Sen vid halvsju så stack vi båda två iväg i hans bil, och så åkte vi till Norrviken. Jenny och hennes kompisar sov där tillsammans i natt, och vi skulle hämta upp dom där vid sjutiden, för att skjutsa dom till Arlanda. En annan mamma kom också och hämtade, eftersom dom var fem stycken.

 

Vi släppte av dom vid Arlanda och kramades hej då, där vid halvåttatiden. Jag har redan tidigare bloggat ett inlägg med två fotografier som jag tog på Arlanda, och här är länken till det inlägget.

 

Jimmy och jag åkte sen hemåt igen, och vi var hemma vid strax efter åtta. Jimmy satte sig då vid datorn på sitt rum en stund. Och jag satte mig också vid datorn en stund. Bloggade inlägget med fotona på tjejerna från Arlanda, och jag bloggade också ett inlägg om min nya mobil, Nokia N97, och här är länken till det inlägget.

 

Klockan nio så larmade Borzkos mobil och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr och åt frukost.

 

Sen så tillbringade vi alla tre förmiddagen åt veckostädning och storhandling. Vi dammsög, torkade golven, städade toaletten och badrummet, städade av båda balkongerna, bytte och tvättade lakan + handdukar, med mera.

 

Jimmy och jag tog en sväng till ut med hans bil också.

 

 

Först så åkte vi till OKQ8 och tankade.

 

 

Och sen så åkte vi till Willys i Länna för lite storhandling. Men vi handlade faktiskt ovanligt lite i dag. För ”bara” åttahundra kronor.

 

 

Lite lätt lunch och en fika blev det också sen vid tolvtiden.

 

När vi var färdiga med all städning och annat, så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn.

 

Klockan 13.55 fick jag det här som sms: ”Rullar in till gaten nu!”

 

Och klockan 14.26 fick jag ett mms, med bilden nedanför och den här texten: ”Sooool och sååååååå varmt”

 

 

Och sen klockan 14.36 så mobilbloggade Jenny ett inlägg i sin blogg, och här är länken till det inlägget. Jättekul att det tydligen fungerar för henne att mobilblogga, för det fick vi aldrig att funka när vi var i Turkiet förra året…

 

Så glöm inte bort att kolla in Jennys blogg lite då och då. För hon lär säkert mobilblogga fler gånger. Och hon har ju också sin lilla minidator med sig, så fungerar det bra med Internet så lär hon nog blogga vanligt också.

 

Klockan 17:12 så fick jag nedanstående bild, med följande text: ”Där vi bodde, eller bakom”. Deras transferbuss åkte då förbi bakom hotellet som vi bodde på förra året när vi var i Alyana.

 

 

Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg med bilen, hem till sin mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag. Och efter den så fortsatte han att sitta på sitt rum, framför datorn. Jag började att läsa i en ny bok: ”Tre sekunder” av Roslund & Hellström.

 

 


Nu har Jenny åkt iväg till Alanya i två veckor.Ja, nu har Jimmy och jag kört Jenny och hennes tjejkompisar till Arlanda. Och nu åker dom till Alanya i Turkiet i två veckor. Dom är fem tjejer som åker nu, och sen så kommer en sjätte tjej, Matilda, ner den andra veckan.

Jag kommer att sakna Jenny jättemycket. Även om hon inte längre bor hemma, så ses vi nästan alltid två gånger i veckan. Och sen så pratar vi i telefon flera gånger varje dag. Sammanlagt säkert en timme varje dag.

Nu kommer jag inte att se henne på två veckor. Och det blir väl bara några få och korta telefonsamtal under dom här veckorna. Så det kommer att kännas tomt.

Men jag hoppas på att dom får en toppensemester där nere. Det är ju första gången som Jenny är utomlands själv utan familjen. Så det blir nog jättekul.

Här är: Erika, Jenny, Pauline, Hedda, och Joanna.


Nokia N97Det var någon som bad mig att jag skulle recensera och utvärdera min nya mobil efter att jag hade använt den ett tag. Nu har jag haft den i lite drygt en vecka, och jag måste ju säga att jag är supernöjd! :-D

Det finns absolut ingenting som jag är missnöjd med. Alla funktioner och finesser fungerar jättebra. Så jag kan verkligen rekommendera den, om det är någon som funderar på att köpa en Nokia N97.Dagens Dagbok – Lördagen den 18 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Borzko och jag fortsatte sen att sitta på balkongen och läsa, fika, prata, och njuta av solen och värmen.

 

Middag, också på balkongen, blev det vid femtiden. Och sen så fortsatte vi att sitta där och läsa.

 

Vid sjutiden så försvann solen bakom huset framför, och då flyttade vi in.


Sen så gick vi en sväng till centrum och till Hemköp och köpte lite gott att äta till kvällen.

 

Klockan åtta sen så satte vi oss i vardagsrummet, och så satte vi igång teven och tittade och lyssnade på ”Sommarkrysset”.

 

Och vid niotiden så tog den fina dagen slut, för då kom regnet till Farsta…

 

Jimmy kom hem vid halvtiotiden. Vi satt då alla tre i vardagsrummet och pratade en stund.

 

Sen så gick Jimmy ner till sitt rum, och satte sig framför datorn. Borzko läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet.

"Vansinne" (Velocity) av Dean Koontz - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Vansinne" (Velocity) av Dean Koontz (2009) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Billy Wile jobbar som bartender och lever ett ganska stillsamt, vanligt liv. Ända till den kväll då han hittar ett meddelande instucket under bilens vindrutetorkare:

Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgö­renhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt.

Billy uppfattar det hela som ett dumt skämt men berättar ändå vad som hänt för sin gode vän Lan­ny Olson som är polis. Lanny är av samma åsikt och råder Billy att nonchalera det hela. Mindre än 24 timmar senare hittas en ung, blond lärarinna brutalt mördad i grannstaden. Billy får skuldkänslor och är beredd att vända sig till polisen. Då kommer nästa meddelande. Och nästa deadline…

Plötsligt har Billys lugna tillvaro vänts upp och ned. Han dras in i en fullkomlig mardröm som bara blir värre och värre för varje nytt ultimatum han får. Och den fruktansvärda sanningen blir alltmer påtaglig – någon därute har gett honom makten att styra över liv och död..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Dean Koontz är ju min favoritförfattare nummer två, efter Stephen King som är nummer ett. Dean Koontz senaste bok "Vansinne" är min trettionionde bok med honom. Och den var bra, som hans böcker alltid är. Kan rekommendera den, precis som alla hans böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 18 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också, precis som vanligt. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Ingen mer än jag var hemma. Borzko hade gått upp tidigare, för han jobbade extra i dag. Och Jimmy sov över hemma hos en kompis i natt.

 

Det var tjugo grader varmt, inte speciellt blåsigt, och växlande molnighet. Så jag packade min badväska och åkte iväg till Farstastrandsbadet vid halvtiotiden.

 

Så här var dagens outfit.

 

 

Först så var det väldigt soligt och varmt, men sen så kom det in mer och mer moln. Men det var varmt och skönt ändå, så jag satt och läste i min bok på badet.

 

Mamma ringde sen på mobilen och frågade om jag ville gå ut och promenera med dom, och det ville jag ju förstås.

 

Och då hade det ändå blivit ganska så molnigt, så det gjorde mig ingenting att lämna badet, och jag hade ändå varit där i ungefär en och en halv timme.

 

 

Jag packade in min badstol och min badväska i bilen, och gick och mötte upp mina föräldrar. Sen så promenerade vi längs den fina gångvägen vid sjön Magelungen. Vi gick ända bort till slutet av sjön, och sen tillbaka samma väg igen. Ungefär en och en halv timmes promenad blev det.

 

 

Vi gick sen till Farsta Gård för att fika. Då hade molnen försvunnit, och det var riktigt soligt igen.

 

 

Jag tog en ostmacka till kaffet.

 


Satt där sen och fikade, åt, pratade, och njöt av det sköna vädret, i ungefär en timme. Sen så gick mamma och pappa hem, och jag gick och hämtade min bil vid badet och åkte hem.

 

Jag kom hem vid tvåtiden. Jimmy hade varit hemma och hämtat sin bil. Och sen så hade han och en kompis åkt iväg till ett bad.

 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden, nästan samtidigt som jag kom hem. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satte vi oss båda två på den övre balkongen. Borzko läste först i Aftonbladet, och sen i sin bok. Jag varvade stunder vid datorn, med läsning i boken: ”Vansinne” av Dean Koontz. Fikade och pratade gjorde vi förstås också.

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 17 juli 2009 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Och kvällen var lugn och skön. Satt större delen av kvällen med datorn och boken. Först på balkongen, och sen i vardagsrummet.


Facebook.

                   

Ni som läser min blogg, och har Facebook, kan inte ni adda mig där?
Så kan vi följa varandra där också?


Britt-Marie "Bim" KullinDagens Dagbok – Fredagen den 17 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).


Efter dom vanliga rutinerna i morse, så packade jag min badväska, och så stack jag iväg med bilen vid halvtiotiden.

 

Åkte hem till Jenny och Jocke i Tumba och hämtade upp dom. Och sen så åkte vi till Brotorpsbadet vid sjön Brosjön i Vårsta. Det ligger knappt fem kilometer från där Jenny och Jocke bor.

 

Det var första gången som vi var där, och det var en pytteliten men väldigt mysig badplats. Varmt och skönt i vattnet, eftersom det är en liten sjö. Toalett fanns, men tyvärr ingen öppen kiosk.

 

 

Vi solade, och vi badade en gång också. Efter ungefär en och en halv timme, så blev Jenny rastlös och ville åka hem, så då packade vi ihop och åkte därifrån.

 

På vägen hem så stannade vi till vid Willys i Tumba, och Jenny och Jocke handlade lite matvaror.

 

Sen så följde jag med dom hem, för att äta lunch och fika.

 

Jenny steker ägg.

 

 

Dom har så mysig balkong.

 

 

Och fin utsikt också.

 

 

Sen så var jag kvar där i några timmar. Jenny och jag höll på med lite grejer i datorn. Och jag hjälpte henne lite med hennes packning.

 

Och så målade hon fransk manikyr på mina naglar.

 

 

Jimmy slutade tidigt på jobbet i dag, så han kom dit efter att han hade slutat.

 

Vid fyratiden sen så åkte Jimmy och jag därifrån. Vi stannade till på McDonalds i Tumba på vägen hem och åt middag.

 

 

Kom hem vid femtiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg med tunnelbanan för att möta upp kompisar, och förmodligen sen in till stan för att festa.

 

Jag höll på och plockade och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund samtidigt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 BrotorpsbadetDagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Kvällen.

 

Jag satt sen i kvällssolen på övre balkongen och läste i min bok, till klockan var strax efter sju, för då försvann solen bakom huset framför.

 

Flyttade då in i vardagsrummet och fortsatte att läsa där.

 

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en kvällsmacka samtidigt. Och en pratstund hade vi alla tre.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Och Borzko och jag satt i vardagsrummet och läste i varsin bok.


"Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Lillemor Östlin har spenderat mer än tjugofem år i svenska fängelser. Hon har tidigare öppenhjärtigt berättat om sig själv och sitt liv i den uppmärksammade boken Hinsehäxan, där hon också kommenterar sin egen inblandning i Geijer-affären och relationen till den före detta justitieministern Lennart Geijer.

Sensommaren 2007 arresterades Lillemor utanför sitt hus i Skärholmen söder om Stockholm. Polisen hittar amfetamin. Hon döms till tid på Ljustadalens fängelse i Sundsvallstrakten. Det är första gången någonsin som Lillemor sitter på en öppen anstalt, men efter några månader flyttas hon till Hinseberg. Hon är tillbaka på Sveriges tuffaste kvinnofängelse, men det gör henne inget - det är där hon känner sig hemma.

Dagbok från kvinnofängelset är Lillemors personliga anteckningar från sin senaste fängelsevistelse. Där berättar hon om livet på ett kvinnofängelse idag. Hon skildrar gripande människoöden, vardagens rutiner och jämför med hur det en gång var. Vad får man egentligen göra som fånge på Sveriges tuffaste anstalt? Och hur behandlas fångarna - är vår kriminalvård lika human som vi tror? Det är stor skillnad på Hinseberg idag jämfört med för tio-femton år sedan. Om någon kan svara på hur den svenska Kriminalvården och livet i fängelset har förändrats så är det Lillemor Östlin. Hon kan sitt ämne."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läste Lillemor Östlins första bok för några år sedan: "Hinsehäxan". Jag tyckte att den var intressant och bra, så därför så ville jag också läsa hennes nya bok: "Dagbok från kvinnofängelset". Och den var också bra, intressant, och läsvärd. //Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Satt sen och läste i min bok: ”Dagbok från kvinnofängelset” av Lillemor Östlin, i solen, på vår övre balkong.

 

Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi två middag tillsammans.

 

Sen så skulle han åka och tvätta sin bil, och ville ha sällskap, så jag följde med honom.

 

Först så var vi på Wash & Drive i Sköndal, där han tvättade sin bil.


 

Sen så åkte vi till OKQ8 i Farsta där han tankade och kollade allt på bilen.

 

Och sen så blev det en sväng till Willys i Länna, där Jimmy köpte två stockar snus.

 

När vi kom hem igen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn.

 

Och jag satte mig på vår övre balkong igen, med datorn och boken.

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).

Efter alla dom vanliga morgonrutinerna så packade jag min badväska och tog bilen och åkte till Farstastrandsbadet vid strax före tio.

 

Det var växlande sol och moln, väldigt varmt när solen var framme, och hyfsat varmt när det var molnigt.

 

Jag låg och solade i min solstol på stranden i ungefär två timmar. Och lyssnade på min ljudbok, ”Insidan – brotten, pengarna, tiden” av Liam Norberg, under tiden.

 

 

Vid tolvtiden sen så gav jag mig iväg hemåt. Åt lite lätt lunch och tog en fika.


Sen vid ettiden så gick jag ut på en promenad. Jag gick lite runt omkring här i Farsta i ungefär en timme. Lyssnade på min ljudbok gjorde jag även nu också.

 

Gick sen till centrum och hämtade ut ett bokpaket på Farsta Speltjänst, skickat genom DHL av en säljare på Tradera, innehållande boken ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 

När jag kom hem igen så satte jag mig, med datorn och boken, på vår övre balkong. Först i skuggan, men sen vid tretiden så kom solen dit.

 Dagens Shopping - 090716 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 15 juli 2009 – Kvällen.

Och kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter middag och dusch, så satt han med mig i vardagsrummet, och läste i sin bok.

 

Jag satt och läste i mina böcker större delen av kvällen. Läste först ut boken ”Tethy, bara Tethy” av Gunborg Sahlin, och började sen på boken ”Dagbok från kvinnofängelset” av Lillemor Östlin.

 

Varvade med stunder vid datorn förstås också.

"Tethys, bara Tethy" av Gunborg Sahlin - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "Tethy, bara Tethy" av Gunborg Sahlin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"De första dagarna efter det att jag varit med på TV och i tidningarna var det ett jäkla hallåande runtom mig. Inte minst när jag visade mig på stan. För plötsligt hälsade folk och vinkade och jag hörde aldrig ordet sinnesrubbad viskas bakom min rygg. Snarare hörde jag: "Vilken hjältinna. Vilket mod. Vilket civilkurage. Tänk vad fel vi haft om henne i alla år!"

Det kändes förstås härligt att få höra de orden istället, men uppmärksamheten blev lite för mycket för mig som inte var van vid den typen av tillrop. Dessutom var det vansinnigt dyrt med alla vasar jag fick köpa till de blommor som folk envisades med att hänga på min dörr.

Så efter ett tag tröttnade jag och ville vara ifred och satte upp en stor lapp på ytterdörren och skrev "All uppvaktning undanbedes å det bestämdaste."

Tethy handlar om en burdus och fördömande kvinnas liv. För Tethy är Tethy och hon backar inte för någon eller något.

Boken är en uppföljare till Tethys Pool Position. Men kan också läsas som en fristående berättelse."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs gärna först min recension av Gunborg Sahlins första bok: "Tethys pool position".

Gunborg Sahlins andra bok, "Tethy, bara Tethy" var också bra. Kanske inte riktigt lika bra som den första boken, men nästan. Gillade mest början av boken när Tethy berättar om sin barndom och uppväxt. Boken är en fristående fortsättning på den första boken, och jag tror att man har störst behållning av att läsa dom i rätt ordning. Rekommenderar dom båda två.
///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 090715 - Två böcker från Tradera + ett extra batteri till min mobil.
Dagens Dagbok – Onsdagen den 15 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).

Mobilen larmade halvåtta, gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Strålande sol, klarblå himmel, inga moln, vindstilla, och nitton grader. Så klockan kvart över nio så gick jag iväg ut på en promenad. Riktigt varmt och skönt ute. Jag hade nog stuckit iväg till stranden i dag, om jag inte skulle bort på lunch senare.

 

Jag gick till Hökarängen, och sen en annan väg tillbaka till Farsta, och sen lite runt omkring i Farsta. Cirka en och en halv timme blev promenaden. Och jag lyssnade på en ny ljudbok under tiden: ”Insidan – brotten, pengarna, tiden” av Liam Norberg.

 

Sen så gick jag en sväng till centrum och till Hemköp där jag hämtade ut två paket. Ett paket med två böcker inköpta från Tradera. Och ett paket med ett extra batteri till min nya mobil, inköpt från Webhallen.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite här hemma, och sen så gjorde jag mig i ordning.

 

Vid tolvtiden så åkte jag iväg med bilen hem till min mamma och hämtade upp henne. Sen så åkte vi båda hem till min moster och hämtade upp henne i Rågsved. Och sen så åkte vi alla tre hem till Jenny och Jocke i Tumba, på lunch och fika.

 

Jenny och Jocke hade lagat sin supergoda pasta till lunch.

 

 

Lunchen åt vi inomhus, vid deras matsalsbord, i vardagsrummet.

 

 

Sen så flyttade vi ut på balkongen där vi fikade.

 

 

En jättegod sockerkaka hade Jenny och Jocke bakat.

 

 

Och jag fick dricka kaffe i min fina mugg. Den fick jag av Jenny i Mors Dags-present, och den ska alltid stå hemma hos henne och Jocke har hon bestämt, och symbolisera att jag alltid är välkommen dit att fika.

 

 

Vi åt, fikade, pratade, och hade det jättetrevligt. Efter cirka tre timmar, vid fyratiden, så åkte vi därifrån.

 

Jenny följde med oss, eftersom hon skulle iväg in till stan och träffa kompisar på kvällen.

 

Jag skjutsade hem min moster, och sen min mamma, och sen så åkte Jenny och jag till centrum, för Jenny skulle shoppa lite.

 

Jimmy kom till centrum och mötte upp med oss, för han hade kommit hem tidigt från jobbet i dag.

 

Jenny handlade lite saker, och sen så kramades vi hej då, och hon tog tunnelbanan in till stan för att möta upp med sina kompisar.

 

När Jimmy och jag kom hem så åt han middag. Själv var jag fortfarande proppmätt efter två portioner pasta och två sockerkaksbitar, så jag ville inte ha någon middag.

 Michael Jackson Dance Tribute med Bounce.


Dom här har väl snart publicerats i varenda blogg, och massor med gånger på Facebook. Men jag vill ha dom här i min blogg också. ;-D

Det är ju dansgruppen Bounce som gör hyllningar till Michael Jackson. Det är tre stycken uppträdanden. En på Sergels Torg, en på Centralstationen, och en på Stureplan.

Har ni inte sett dom, så klicka och kolla! Dom är helt suveräna!

I den första så är det först från Sergels Torg, och sen från Stureplan.

Och i den andra så är det från Centralstationen.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Kvällen.


Jag satt sen och läste i min bok, fram till klockan åtta. Satte då igång teven, och så tittade jag och framförallt lyssnade jag, på ”Allsång på Skansen” först, och sen på ”Grattis Kronprinsessan”. Båda programmen var bra, med många bra artister.

 

Nu blir det boken och datorn resten av kvällen.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.

 

När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta här hemma, så satte jag mig i vardagsrummet med boken och läste, medans regnet vräkte ner utanför fönstret.

 

Läste ut boken: ”Michael Jackson – Mannen bakom masken” av Bob Jones & Stacy Brown. Satt lite med datorn också.

 

I dag så kom Jimmy hem tidigt från jobbet. Redan vid halvfem kom han i dag, och det var ju fyra timmar tidigare mot i går när han kom halvnio.

 

Vi åt middag direkt när han kom hem. Och sen blev det en fika och en pratstund. Efter det så duschade Jimmy, och så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Solen kom fram här igen, så jag satte mig på vår övre balkong och läste i en ny bok: ”Tethy, bara Tethy” av Gunborg Sahlin. Njöt av den sena eftermiddagssolen och lite av kvällssolen tills klockan var sju, och solen försvann bakom huset framför. Då flyttade jag in i vardagsrummet igen med boken och datorn.

"Michael Jackson - Mannen bakom masken" (Michael Jackson - The Man Behind the Mask) av Bob Jones & Stacy Brown - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Michael Jackson - Mannen bakom masken" (Michael Jackson - The Man Behind the Mask) av Bob Jones & Stacy Brown (2005) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Hollywoods svarta gudfader berättar.

Bob Jones har arbetat med Michael Jackson i 34 år, ända sedan underbarnet var 12 år gammal. Plötsligt och oförklarligt fick han sparken och har sedan dess blivit kontaktad av massmedia för att berätta sin egen historia. Dock har han nekat, av lojalitetsskäl och för att folk inte ska tro att bitterheten driver honom.

Efter en sommar med eftertanke och överväganden bestämde sig Bob Jones till sist för att dela med sig av det han vet, dock inte till något av de mediemagasin som mer eller mindre dagligen kontaktar honom, utan i en egen bok. Han vill berätta med sina egna ord.

Detta är den första detaljerade, osminkade och ocensurerade redogörelsen för vad som hänt bakom kulisserna till världens största megastjärna. Från The Jackson Fives tidiga dagar till Michaels sologenombrott, till hans orubbliga status som en av de mest dynamiska och populära artisterna inom den moderna tidens populärmusik."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Tycker att det här var en ganska så dåligt skriven biografi om Michael Jackson. Den är skriven av en av hans medarbetare som fick sparken, och vad som är sant eller inte i boken, går ju självklart inte att veta. Men den är väldigt negativt skriven mot Michael Jackson, och den gav mig inte speciellt mycket. ///Bim.

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).

Och även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag tycker att det är en alldeles lagom tid att gå upp när jag är ledig. Det är ju ändå sovmorgon för mig. När jag jobbar så går jag ju upp tre timmar tidigare, redan klockan halvfem.

 

Samma rutiner sen som alltid. Jag bäddar sängen, och sen så sitter jag fem minuter vid datorn och kollar nyheter och mail. Efter det så går jag ner i badrummet, och gör mina morgonbestyr. Sen så blir det frukost, fika, och mera nyhetsläsning i datorn. Lite facebook, e-mail, och bloggkommentarer blir det oftast också.

 

Eftersom jag tar det lugnt när jag är ledig, så är klockan oftast framåt halvtio när jag är klar med allt ovanstående. Och så var det även i dag.

 

Det var nitton grader varmt, vindstilla, men helt igenmulet ute. Jag undrade om jag skulle våga ge mig iväg på en promenad utan jacka och paraply, med tanke på gårdagens promenad… Men jag gjorde det.

 

Jag gick längs tunnelbanan för att promenera in till stan. Men jag kom bara två stationer innan regnet kom… Så jag hoppade på tunnelbanan vid Gubbängen, och så åkte jag mot stan.


Regnet upphörde ganska så snabbt den här gången, så jag hoppade av i Gamla Stan och promenerade mot City.

 

Strosade sen runt lite i stan. Bland annat vid Plattan och Sergels Torg.

 

 

Och i Kungsträdgården.

 

 

Men efter en stund så började det att regna igen, och då gav jag upp och tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

 

Så här mycket regnade det på vägen hem…

 

 

När jag kom fram till Farsta så vräkte regnet ner. Gick in på Åhléns och köpte mig ett paraply, så jag slapp att bli så blöt på vägen hem från centrum. Jag behövde ändå ett nytt paraply.

 

Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem, och en fika blev det förstås också. Sen så höll jag på och fixade, pulade, donade, grejade, ordnade, småstädade, med en massa olika hushållsbestyr och saker här hemma.

 


Dagens Shopping - 090714 - Ett superlätt och jättelitet paraply.


"Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer)

---------   


" Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa.
Så gör Niklas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen.
Niklas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet.

Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket självutlämnande självbiografi. Jag lyssnade på den som ljudbok, och tyckte då att den kanske blev lite väl lång och utdragen. Men det är inte säkert att jag hade tyckt det om jag hade läst den som en pappersbok, eftersom det går så väldigt mycket snabbare. Men jag tyckte om boken, som jag brukar göra med Unni Drougges böcker. Och jag kan rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Halva sommarlovet...


Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Kvällen.


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Lotta på Liseberg” på TV4.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.

 

Vid halvtiotiden, när teveprogrammet var slut, så började jag att läsa i ny bok: ”Michael Jackson – Mannen bakom masken” av Bob Jones & Stacy Brown från 2005.

 

Borzko kom hem från jobbet först vid elvatiden, på grund av lite strul för honom i dag. Middag hade han självklart ätit tidigare. Han duschade bara, och gick sen direkt och la sig.


"Till alla mammor!" - 16 kända svenska kvinnor skriver om mammarollen - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Till alla mammor!" - 16 kända svenska kvinnor skriver om mammarollen (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------   


"Mamma, förlåt mig när jag morrar till och låter stressad och irriterad. Men kanske är du den sista människan på jorden jag kan göra så inför, den sista människan som jag är helt och hållet trygg med, den sista människan jag vet kommer att älska mig oavsett hur grinig jag än är.


Så skriver Katerina Janouch om sin mamma. Hon och 15 andra kända kvinnor berättar om sina personliga erfarenheter av mammarollen. Starka texter som griper tag, berör, roar och överraskar. Här ryms allt ifrån hyllningar till en älskad mamma till sorgen över mamman man aldrig försonades med. Om att inte vilja bli mamma, känslan av att vara nybliven mamma, förhållandet till barnen och skräcken när de flyttar hemifrån.


Till alla mammor är den perfekta presenten till alla mammor, döttrar, systrar och väninnor. Bland de medverkade finns några av våra bästa och mest älskade svenska skribenter - Carina Rydberg, Katerina Janouch, Amelia Adamo, Hillevi Wahl, Åsa Moberg, Birgitta Stenberg, Mia Skäringer, Ann Söderlund och många, många fler."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Sexton stycken korta texter, skrivna av sexton kända svenska kvinnor, om mammarollen. Helt olika skrivna, en del om att vara mamma, och en del om sina egna mammor. Alla var bra skrivna, och flera var både rörande och gripande. Jag kan varmt rekommendera den till alla. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Resten av eftermiddagen, och första delen av kvällen, satt jag och njöt av solen på vår övre balkong. Från halvtretiden, och fram till sjutiden.

 

Jag började på, och läste ut, boken: ”Till alla mammor! – 16 kända kvinnor skriver om mammarollen”. Och jag satt även lite med datorn. Middag åt jag också på balkongen, i min ensamhet, vid sextiden.

 

Vid sjutiden, när solen försvann bakom huset framför, så flyttade jag in i vardagsrummet.

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).