"The Bourne Identity" - 2002 - Film

         

"The Bourne Identity" - 2002 - Film

"The Bourne Identity berättar historien om en man som räddas från en säker död utanför den Italienska kusten av en fiskebåt. När han återhämtar sig, råkar mannen ut för total minnesförlust, med varken identitet eller bakgrund. Hans exceptionella fysik och språkförmåga tyder dock på ett farligt förflutet. Nu börjar mannens desperata jakt efter sanningen. Till sin hjälp har han den hemlighetsfulla Marie och snart inser han att han de jagas av lönnmördare."

(Kopierat från Lovefilm)

Vi såg om den sju år gamla filmen "The Bourne Identity" i kväll. Och snart, förmodligen i morgon, så ska vi se om den fem år gamla filmen "The Bourne Supremacy". Vi ser om dom, för att vi tyckte att dom var bra, men vi kommer inte ihåg så mycket av dom. Och vi tänkte sen se den tredje filmen, den två år gamla "The Bourne Ultimatum" som vi inte har sett tidigare. Och det är roligare att se alla tre ungefär samtidigt tycker jag. Ungefär som vi nyligen gjorde med "Noll tolerans", "Livvakterna", och "Den tredje vågen".

Filmen "The Bourne Identity" var i alla fall jättebra, det tyckte vi alla tre.

Betyg: 3,5 av 5 .

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid åttatiden sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet. Jimmy brukar ju sällan vara hemma på fredags- och/eller lördagskvällar, men han kände sig så trött i dag och orkade inte gå ut. Vi dukade fram en massa gott att äta, och så satte vi igång en dvd-film.

 

Det blev den gamla filmen ”Bourne Identity” från 2002. Vi ville se om den, och även den andra filmen ”Bourne Supremacy” från 2004 ska vi se om, för att sen se den tredje filmen ”Bourne Ultimatum” från 2007, som vi inte har sett.

 

När filmen var slut, vid tiotiden, så försvann både Borzko och Jimmy. Jimmy kände sig trött, och gick ner på sitt rum, för att sitta vid datorn en stund, och sen sova så småningom. Borzko gick och la sig för att sova, för han ska gå upp redan klockan fyra i morgon bitti, för att köra sin syster med familj ut till Arlanda.

 

Jag satt kvar i vardagsrummet med datorn i knäet. Och nu funderar jag på om jag ska ta och börja att läsa i en ny bok.

 


"Terror" av Håkan Östlundh - 2006 - Bok



---------    

Recension av boken: "Terror" av Håkan Östlundh  (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"En solig försommarmorgon skjuts två turistande ungdomar till döds i Nisseviken på Gotland. Båda har invandrarbakgrund. När polisen kommer till platsen upptäcker de snart att det funnits ytterligare en person i huset kvar i ett av rummen ligger ett egyptiskt pass. Det ligger nära till hands att anta att det är ett rasistdåd, men varför ger sig den försvunne mannen då inte till känna?

Polisen Fredrik Broman kastar sig gärna in i utredningen för att tänka på något annat än sitt äktenskap, som är i allvarlig gungning. Hans fru Ninni har kastat ut honom sedan hon fått veta att Fredrik inlett ett förhållande med en kvinnlig kollega.

Mitt i utredningen av morden i Nisseviken inträffar plötsligt något som förändrar hela situationen. En sprängladdning exploderar ombord på en Gotlandsfärja, och ett antal personer dödas i det kaos som följer. Alla allmänna kommunikationsmedel lamslås och skräcken sprider sig i samhället. Är det så att den internationella terrorismen nått det fredliga sommarparadiset och det trygga Sverige?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läste Håkan Östlundhs första bok: "Släke" i maj, och här är recensionen till den.

Och jag läste Håkan Östlundhs andra bok: "Dykaren" i juni, och här är den recensionen.

Nu, i juli, läste jag den tredje boken av samma författare: "Terror", och den var precis lika bra som dom två tidigare böckerna. Jag kan verkligen rekommendera dom, alla tre.   ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Eftermiddagen.

Eftermiddagen tillbringades hemma. Lite nytta gjorde jag, dom vanliga hushållsbestyren. Men mest så satt jag bara och tog det lugnt på balkongen. Läste mest i boken, och varvade med datorstunder.

 

Det var rätt så soligt större delen av eftermiddagen. Men en hel del moln var det också. Och det kom också en kort men häftig regnskur.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt vi middag tillsammans. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och han satte sig sen på sitt rum framför datorn.

 

Jag satte mig en stund till på balkongen, och läste ut min bok ”Terror” av Håkan Östlundh. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.


Dagens Dagbok – Fredagen den 31 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite snabbare än vanligt gick det i dag, för eftersom jag skulle till frissan, så varken sminkade jag mig, eller stylade håret.

 

Vid strax före halvtio så gick jag till Centrum, och till Frisörimperiet, och till min frisör Melek. Sen så var jag där i lite drygt två och en halv timme. Jag blekte massor med slingor, klippte håret jättekort, färgade ögonbrynen och ögonfransarna, och ”trådade” ögonbrynen och överläppen. Jag köpte också två stylingprodukter och ett schampo. Och jag var precis lika nöjd som vanligt när jag gick därifrån.

 

Kom hem vid halvettiden, och då åt jag lite lätt lunch, och tog en fika.

Dagens Dagbok – Torsdagen den 30 juli 2009 – Kvällen.

Kvällen tillbringades till större delen i vardagsrumssoffan, med boken och datorn.

 

Läste ut boken: ”Fruset ögonblick” av Camilla Ceder. Recension har jag redan bloggat i ett separat inlägg.

 

Resten av kvällen så satt jag med datorn i knäet. Gjorde en bokbeställning på Bokus, och la bud på böcker på Tradera. Men det har jag också tidigare bloggat om.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid sextiden i dag, och Borzko kom hem vid niotiden i dag. Middag åt dom när dom kom hem, och duschade och gjorde sig i ordning gjorde dom förstås också. Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Och Borzko läste i sin bok.

Bokbeställning från Bokus - 090730.



I kväll så blev det en bokbeställning från Bokus igen.Tretton stycken pocketböcker blev det, för 526:- kronor, vilket ger ett snittpris på 40:50 per bok. Helt okej tycker jag.



Sen har jag även suttit lite på Tradera och lagt bud på inbundna böcker. Sex stycken bud har jag lagt på följande böcker:

Helena von Zweibergk - Det gud inte såg.
Ann Heberlein - Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva.
Sara Natt och Dag - Livet kan inte vänta.
Varg Gyllander - Somliga linor brister.
Thomas Bodström - Idealisten.
Lars Kepler - Hypnotisören.

Får väl se hur högt upp buden går på dom sex böckerna, om dom blir mina eller inte.



"Fruset ögonblick" av Camilla Ceder - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Fruset ögonblick" av Camilla Ceder  (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Slut hans ögon, för djävulen. Den spontana tanken förbryllade: orden som kommit till henne. Den marinblå Helly Hansen-tröjan var en likadan som den hennes far ofta burit under jackan vintertid. Det blonda håret var nerdränkt i blod, stelnat och mörknat. Slut hans ögon, upprepade hon viskande och kunde inte längre hindra tårarna.


När Seja väcks av telefonen tidigt en decembermorgon är det Åke, hennes ålderstigne granne. Chockad berättar han att han hittat en massakrerad kropp vid en gammal bilverkstad.


Seja börjar efter en skilsmässa långsamt känna sig stark och fri i sitt nya liv i det lilla huset på landet. Och så vänds allt upp och ner när hon och Åke rullar in på uppfarten till bilverkstaden, där polisen redan påbörjat sin undersökning. En rostig skylt vajar i vinden: Thomas Edells verkstad och skrot. Utan förvarning sköljer minnen från det förflutna genom Seja. Hon måste få se den döde.


Fruset ögonblick är en debut som med deckarens verktyg mejslar fram ett Sverige bortom allfarvägen. Där väver Camilla Ceder med fingertoppskänsla för det vardagligt mänskliga fram berättelsen om en handfull liv vilka av slump, nödvändighet och historia strålar samman i ett våldsamt dödsfall. Ett dödsfall som vid första anblicken ter sig obegripligt för polisgruppen med kriminalkommissarie Christian Tell i spetsen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Camilla Ceders debutroman och jag tyckte att den var mycket bra. Hoppas verkligen att hon kommer att skriva och ge ut fler böcker, för jag blev glatt överraskad av den. Tycker att den var klart i klass med många av Sveriges ledande deckarförfattares böcker. Rekommenderar den varmt till alla som gillar svenska deckare, och jag ser som sagt var fram emot fler böcker av henne.  ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 30 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Efter mina vanliga morgonrutiner så var jag inne och hemma på förmiddagen. Jag höll på med diverse hushållsbestyr här hemma, jag satt lite med datorn, och jag läste lite i min bok. Lite lätt lunch blev det vid halvtolvtiden också.

 

Vid tolvtiden sen så stack jag iväg med bilen. Åkte först bara till centrum och mötte upp med mamma och pappa där. Vi gick till Torget och köpte två buketter med blommor att ta med oss.

 

Sen så åkte vi hem till min systerdotter för att hälsa på i hennes och hennes fästmans nya lägenhet, och för att titta på hennes bebismage. Min syster kom också dit samtidigt med oss.

 

Vi tittade på lägenheten, beundrade hennes fina mage, fikade, och satt och pratade. Min systerson kom också förbi en stund.

 

Efter ungefär en och en halv timme sen, så sa vi hej då och åkte därifrån. Nästa gång vi ses, så har dom kanske en bebis, för hon är beräknad att föda om cirka två veckor.

 

Tyvärr så fotograferade jag ingenting i dag…

 

Jag, mamma och pappa åkte hem till Farsta igen. Åkte först hem till mig, för mamma skulle låna en dammsugare av mig, och pappa skulle låna två böcker av mig. Sen så skjutsade jag dom hem.


Stannade till vid centrum på vägen hem, och var in på Hemköp och handlade två kassar med matvaror.

 

Sen när jag kom hem så blev det återigen lite grejande med allehanda hushållssysslor, och så stunder vid datorn emellanåt, och även lite bokläsning.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid halvfemtiden. Och sen så fortsatte jag som tidigare.


Bästa bloggen just nu:


Bästa bloggen just nu tycker jag är:

Alex Schulmans nya blogg på Aftonbladet: "Pappabloggen".

(Att vara Charlie Schulmans pappa - Alex Schulman bloggar om livet som nybliven far).

Dagens Dagbok – Onsdagen den 29 juli 2009 – Kvällen.

Och sen så blev kvällen lugn och skön som vanligt. Jag började att läsa i en ny bok: ”Fruset ögonblick” av Camilla Ceder, och det gjorde jag sen större delen av kvällen. Varvade med datorstunder förstås också.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satt han också större delen av kvällen och läste i sin bok.

Jenny har handlat Ed Hardy-kläder till mig i Turkiet! :-D


I dag berättade Jenny att hon har handlat Ed Hardy-kläder till mig i Turkiet! Och jag blev så glad! När vi var i Alanya förra sommaren, så köpte jag mig två toppar och en hood-tröja. Och jag älskar dom. Givetvis så är det ju piratkopior, och dom var ju jättebilliga. Men det är superbra kvalitét i dom. Jag har haft dom jättemycket nu i ett år, och tvättat dom massor med gånger, och lika snygga är dom i alla fall. Så jag blev så glad att hon hittade tröjor till mig nu, och att hon har handlat dom. Det ska bli kul att se på söndag hur dom ser ut. Så här ser dom ut som jag köpte förra året:

         

         

Här är länk till shopping-inlägget från Turkiet sommaren 2008.



Dagens Dagbok – Onsdagen den 29 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Efter mina vanliga morgonrutiner, så stack jag iväg vid strax före tio. Åkte hem till mina föräldrar och hämtade upp dom. Och sen så åkte vi alla tre hem till min syster i Sätra. Där parkerade jag min bil, och så åkte vi alla fyra iväg i hennes bil.

 

Åkte sen ner till hennes och hennes sambos landställe i Sparreholm. Vi stannade på vägen också och köpte med oss lunch.

 

Kom dit vid tolvtiden.

 

 

Vi satte oss utomhus och åt vår inköpta lunch. Dom andra tre åt pastasallader, och jag hade köpt mig en portion med sushi.

 

 

Sen så fikade vi efter maten.

 

 

Vi satt sen och njöt av solen och värmen. Solade lite, och satt och pratade.

 

Min pappa och min syster gick in skogen bakom huset en liten sväng, och dom hittade dom här kantarellerna på bara en kort liten stund.

 

 

Vid tretiden sen så packade vi in oss i bilen och åkte mot Stockholm igen. Åkte först till Sätra, sa hejdå till syrran, och så tog vi andra tre min bil till Farsta. Släppte av mina föräldrar sen, och så åkte jag hem.

 

Kom hem vid femtiden. Jimmy kom hem nästan precis samtidigt från jobbet. Han duschade bara och gjorde sig i ordning, och sen stack han iväg direkt. Han skulle träffa några kompisar för att äta middag ihop med dom, och umgås på kvällen.

 

Jag åt lite lätt middag för mig själv. Höll sen på och fixade med lite här hemma. Och sen så satte jag mig i vardagsrumssoffan med datorn.

 



"Perfekta hemmafruar" (Goodnight Nobody) av Jennifer Weiner - 2005 - Bok



---------    

Recension av boken: "Perfekta hemmafruar" (Goodnight Nobody) av Jennifer Weiner (2005) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Vad gör man när man hamnat i den bästa av villaförorter men bara vill därifrån? Trebarnsmamman Kate Klein håller på att förgås av leda. Hon passar inte alls in i de andra välfriserade, modellsmala och hippa hemmafruarnas schemalagda liv. Förgäves försöker hon ordna spektakulära barnkalas och stilfulla cocktailpartyn, medan maken Bens missnöje med hennes brister som representativ maka och mor bara växer.

Så blir den mest perfekta av alla perfekta hemmafruar - Kitty Cavanaugh - mördad. Ingenting är sig längre likt i den idylliska förorten. Full av energi drar Kate i gång en egen utredning och upptäcker att den döda Kitty Cavanaugh levt ett dubbelliv. Den perfekta fasaden rämnar och avslöjar fler hemligheter och lögner än någon kunnat ana."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var en liten blandning av roman, chick lit, och deckare. Den var rolig, lättsam, och underhållande. Men kanske en aning seg, och lite för utdragen. Men helt okej, och kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Kvällen.

När klockan blev åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Allsång på Skansen”. Bäst i kväll var ju ”After Dark” och ”H.E.A.T.”.

 

Efter det programmet stängde jag av teven, och resten av kvällen så läste jag mest i min bok, och läste också så småningom ut den. Och så varvade jag med datorstunder som alltid.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt, och varvade med lite bokläsning och datorstunder.

 

Vid kvart över fyra så kom Jimmy hem från jobbet, han hämtade bara upp mig, och så stack vi iväg till IKEA.

 

Det blev ju fel med kuddarna när jag var där förut tidigare i dag, så Jimmy var snäll och följde med mig så jag fick sällskap den här gången, och så passade jag på att bjuda honom på middag på IKEA.

 

 

Jag åt laxfilé med couscous och örtsås. Jättegott och prisvärt, som alltid på IKEA.

 

 

När vi hade ätit och fikat, så plockade vi ihop kuddarna, betalade, och åkte hem till Farsta igen.

 

Gick en sväng till Centrum efter att vi hade parkerat bilen, för vi hade varsitt ärende dit. Jimmy hämtade ut kontanter i Bankomaten. Och jag bokade tid hos min frisör på Frisörimperiet.

 

När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt en stund först. Och sen så satte jag mig i vardagsrummet med datorn och boken.

 

Och här kommer tre fotografier tagna hemma i dag:

 

Så här fint blev det i vårt sovrum, med dom nya kuddarna och dom nya kuddöverdragen.

 

 

Och så här fint blev det i vardagsrumsfönstret, med dom fyra nya blommorna.

 

 

Nu är min servis komplett. Nu har jag tjugofyra av varje av tallrikar, assietter, djupa tallrikar, skålar (skålrikar), och kaffemuggar. Och så har jag fyra vardera av runda och rektangulära uppläggningsfat.

 

 


Vykort från Jenny!



I dag så kom det ett vykort från Jenny. Hon har gått in på Posten.se och gjort egna vykort där på Internet och skickat. Visst är det fint!? ;-D



Dagens Shopping - 090728 - Lite blandat från IKEA.



Det här köpte jag i dag: två stora kuddar, fyra kuddöverdrag, tolv skålrikar, en bricka, två paket servetter, sex små gafflar, sex små knivar, sex gafflar, sex knivar, sex skedar, och fyra plastblommor.

(Tyvärr så passade inte kuddöverdragen till dom två stora kuddarna som jag hade hemma. Dom är gamla, och i en annan storlek. Så jag måste åka och köpa två stycken stora kuddar till.)




Det blev även några matvaror från IKEA: frysta pizzaslice, fryst vitlöksbröd, två påsar med frysta grillade grönsaker, knäckebröd, och tuggummi.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 28 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade halvåtta i dag också, och jag gick då upp, bäddade, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.

 

Varmt ute, cirka tjugo grader, ingen blåst, men tyvärr helt igenmulet… Så det var inte läge för något strandbesök i dag heller. Och inte kände jag för någon promenad i dag heller. Utan det blev lite shopping i dag också. :-)

 

Vid halvelvatiden så tog jag bilen och åkte iväg till IKEA i Kungens Kurva. Handlade för knappt femtonhundra kronor i dag, och bilder på det jag köpte kommer i ett separat inlägg lite senare.

 

Tyvärr så hade jag missat att mäta ett par kuddar som jag skulle köpa kuddfodral till, så det blev lite fel, så jag måste åka tillbaka snart igen. Men det gör i och för sig inget, för jag gillar att åka till IKEA! ;-)

 

Hade tur och klarade mig undan regnet, för sen när jag kom hem så började regnet att vräka ner här.

 

När jag kom hem så åt jag lite lätt lunch och fikade. Sen höll jag på och fixade lite med det jag hade köpt, och även med lite annat här hemma.

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 27 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Jag satt sen på balkongen resten av eftermiddagen. Tyvärr så var det helt molnigt då, så jag kunde inte njuta av någon sol. Men det var rätt så varmt och skönt i alla fall.

 

Började att läsa i en ny bok: ”Perfekta hemmafruar” av Jennifer Weiner. Och varvade med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Och då åt vi två middag tillsammans. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund samtidigt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag och Borzko på ”Lotta på Liseberg”.

 

Sen när det var slut, vid halvtiotiden, så stängde vi av teven, och så satt vi båda två och läste i våra böcker.

 

 


Dagens Shopping - 090727 - Kofta + Scarf + Väska.


Kofta - Axelsons - 150:-
Scarf - Kappahl - 80:-
Väska - Kappahl - 130:-




Dagens Dagbok – Måndagen den 27 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta även i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Hade hoppats på strandväder i dag, men det var växlande molnighet och rätt så blåsigt ute, och inte tillräckligt varmt för mig för att lägga mig i bikini på stranden.

 

Däremot var det väl egentligen alldeles utmärkt promenadväder. Men jag kände inte för att promenera i dag. Däremot så kände jag för lite shopping, så jag bestämde mig för det i stället.

 

Först så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen vid halvelvatiden så gick jag iväg till centrum.

 

Och sen så strosade jag runt i centrum i ungefär två timmar. Jag handlade en svart tunn kofta på Axelsons för 150:- kronor. En pytteliten svart handväska i fuskskinn blev det på Kappahl för 130: kronor. Köpte också en scarf på Kappahl i svart, vitt, och silvertrådar för 80:- kronor. Bilder på koftan, väskan, och scarfen kommer i ett separat inlägg.

 

Jag handlade också två stycken kroppslotion med brun-utan-sol-effekt på Apoteket. En eyeliner och en parfym köpte jag på Åhléns. Men dom kommer det inga bilder på.

 

Tittade på lite allt möjligt, och provade några andra saker, men det blev inga mer inköp.

 

Mamma ringde och frågade om jag ville komma och fika på deras balkong, och det ville jag så klart. Tänkte köpa med mig en blomma, men jag köpte med mig två askar med hallon från Torget istället.

 

 

Sen så satt jag på mammas och pappas balkong i ungefär en och en halv timme och fikade, åt hallon, och pratade.

 

 

På vägen hem så gick jag förbi Torget igen, och så handlade jag jordgubbar, bigarråer, och gröna vindruvor med mig hem. (Druvorna åt jag upp innan jag fotograferade).

 

 

När jag kom hem så höll jag först på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig med datorn på vår övre balkong.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 31 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 31 - 2009
27/07

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 30 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 30 - 2009
20/07 - 26/07

Måndag: Promenad, 1,5 tim.
Tisdag: Promenad, 2,5 tim.
Onsdag: Promenad, 1,5 tim
Torsdag: Promenad, 1,5 tim.
Fredag: ------  
Lördag: ------  
Söndag: Promenad, 1,5 tim.

Veckans Steg - Vecka 30 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.753.

Varav Antal Snabba Steg: 8.246.

Antal Minuter Snabba Steg: 79.

Kilometer: 8.60.

 

Tisdag:

Antal Steg: 18.197.

Varav Antal Snabba Steg: 16.055.

Antal Minuter Snabba Steg: 154.

Kilometer: 14.55.

 

Onsdag:

Antal Steg: 11.605.

Varav Antal Snabba Steg: 9.022.

Antal Minuter Snabba Steg: 91.

Kilometer: 9.28.

 

Torsdag:

Antal Steg: 12.707.

Varav Antal Snabba Steg: 9.279.

Antal Minuter Snabba Steg: 86.

Kilometer: 10.16.

 

Fredag:

Antal Steg: 2.803.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.24.

 

Lördag:

Antal Steg: 3050.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.44.

 

Söndag:

Antal Steg: 10.826.

Varav Antal Snabba Steg: 8.142.

Antal Minuter Snabba Steg: 85.

Kilometer: 8.66.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 69.941.

Varav Antal Snabba Steg: 50.744.

Antal Minuter Snabba Steg: 495.

Kilometer: 55.93.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.991.

Varav Antal Snabba Steg: 7.249.

Antal Minuter Snabba Steg: 70.

Kilometer: 7.99


Jag saknar faktiskt min lilla stora Tufsan...



Nu har Jenny varit borta en vecka, och har en vecka kvar i Turkiet. Jag saknar henne här hemma i Sverige. Vi ses ju oftast en till två gånger i veckan, och dom träffarna saknar jag ju givetvis. Men ännu mera saknar jag att prata med henne. Vi pratar ju varje dag nu också när hon är borta. Men det blir ju bara små korta stunder. I vanliga fall så pratar vi oftast flera gånger om dagen, och säkert i snitt en timme sammanlagt.

Jag vet att jag är larvig, och det är nog bara bra för mig att hon är borta såhär. Och jag unnar henne verkligen den här semestern. Jag är så glad för hennes skull att resan är så lyckad. Det är ju faktiskt första gången som hon är utomlands tillsammans med kompisar. Och det blev ju en himla bra avslutning på hennes gymnasieår.



Dagens Dagbok – Söndagen den 26 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Sen så blev resten av eftermiddagen, och kvällen, lugn och skön. Inte så mycket nytta blev det gjort här hemma, men två maskiner med tvätt körde jag i alla fall, en med handdukar och en med kläder. Och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna…

 

Annars så satt jag mest och läste i en ny bok: ”White Line Fever” av Lemmy Kilmister. Och så varvade jag ju som alltid med stunder vid datorn.

 

Jag tittade också på: ”Sommarkrysset” som jag spelade in i går när vi var på bio. Bra artister den här gången tycker jag. Bäst var ju så klart The Poodles. Men dom andra var också bra: Roger Pontare, Måns Zelmerlöv, Niclas Wahlgren, och Pernilla Andersson.

 

Borzko åkte hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Han åkte vid tretiden, och kom hem vid niotiden.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Jag läste så småningom ut min bok, och satt sen med datorn resten av kvällen.

 

 


"White line fever" av Lemmy Kilmister - 2002 - Bok



---------    

Recension av boken: "White line fever" av Lemmy Kilmister (2002) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Här berättar den evige basisten och sångaren i världens mest legendariska rockband Motörhead, om ett liv fyllt av rock´ n ´roll, droger och brudar. Lemmy Kilmister har gjort allt för att leva ut rockmyten till hundra procent med sitt extrema leverne. I sin självbiografi berättar han med mycket humor om hejdlöst roliga anekdoter från rockens värld, hur musikrörelsen startade i England och hur hårdrocken växte fram. Men självklart också hur han grundade världens coolaste rockband. Det här är historien om myten och legenden Lemmy Kilmister!


White Line Fever är fylld av oförglömliga oneliners och mycket humor. Den här samtida klassikern är given läsning för alla Motörheads fans men även för alla som headbangar då och då.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En rolig och intressant bok, om Lemmys liv i hårdrockbandet Motörhead. Ungefär lika bra som Marilyn Mansons bok, men bäst är ändå The Dirt, boken om Mötey Crue. 
//Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Låt - 090726 - The Poodles med "I Rule The Night" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 090726 - The Poodles med "I Rule The Night" - 2009.



The Poodles senaste singel som dom spelade på Sommarkrysset på TV4 i går.



"Wallander - Kuriren" - 2009 - Film

        

"Wallander - Kuriren" - 2009 - Film

"En MC-förare hittas mördad och polisen finner spår som leder till traktens MC-klubb. Klubben anlitar våghalsiga MC-kurier för att smuggla narkotika över Öresundsbron. När allt pekar på att offret var en av dessa kurirer förstår Wallander att det finns krafter utanför MC-klubben som har planer på att ta över narkotikamarknaden i regionen. Det är först när Wallanders kollega, Isabell blir brutalt överfallen i sitt hem som han förstår hur långt dom är villiga att gå för att uppnå sina mål."

(Kopierat från Lovefilm)

Lika bra som "Skulden" och "Hämnden" som jag recenserade i DET HÄR INLÄGGET.

Betyg: 4 av 5




"Johan Falk - GSI - Gruppen för Särskilda Insatser" - 2009 - Film

         

"Johan Falk - GSI - Gruppen för Särskilda Insatser" - 2009 - Film

"Efter ett fem år långt förordnande som polis på Europol i Haag flyttar Johan Falk tillbaka till Göteborg. Han har fått en tjänst på en framgångsrik liten specialenhet, GSI – Gruppen för Särskilda Insatser, som punktmarkerar den grova organiserade brottsligheten. Eftersom Johans familj flyttar inte med honom hem, blir GSI som ett substitut, där all vaken tid fokuseras på att fånga kriminella. Men hur kommer det sig att denna lilla specialstyrka uppnår sådana förvånansvärda resultat där andra enheter fullständigt misslyckas? Och vad är det för hemligt kuvert som förvaras i kassaskåpet hos chefen för länskrim? Långsamt öppnas Johans ögon för en värld han inte trodde fanns…"

(Kopierat från Lovefilm)

Jag har ju nyligen sett om dom tre gamla filmerna om Johan Falk: "Noll Tolerans", "Livvakterna", och "Den tredje vågen" från 1999, 2000, och 2003. Här är recensioner på dom.

Och den här nya Johan Falk-filmen, som är den första i en serie av sex stycken nya filmer, tyckte jag definitivt var lika bra som dom tre gamla. Jag kan verkligen rekommendera den, och jag ser fram emot dom fem andra.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


"Rädda Felix" av Helen Richardson - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Rädda Felix" av Helen Richardson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Fyraårige Felix riskerar att dö i en obotlig sjukdom om inte familjen skaffar ett nytt syskon, ett barn som kan donera benmärg. Felix bror Mathias är redan bortom räddning, han är döende. För att Felix ska räddas krävs det att han får hjälp snabbt. Efter en lång strid med debatt och ifrågasättande blir föräldrarna slutligen de första i Sverige som får tillåtelse från Socialstyrelsen att genomföra gallring av embryon i jakt efter ett identiskt barn.


I Rädda Felix slungas vi in i Helena Richardsons vardag, en tillvaro som kan tyckas svår att uthärda, men som familjen lyckas hantera med humor, hopp och stort tålamod. Hon berättar uppriktigt och självutlämnande om sin och makens kamp och om drivkraften bakom - kärleken till barnen. Följ deras kamp, en kamp som lämnar ingen oberörd."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


 En mycket intressant och gripande bok. Rekommenderas varmt. Och läs gärna den här artikeln i Dagens Nyheter som handlar om familjen, och dottern som nu har fötts.  //Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 26 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta som vanligt, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Jimmy sov, och skulle sova till tolv, som han nästan alltid gör när han är ledig.

 

Borzko satte sig och läste lite i sin bok, i väntan på att gymmet skulle öppna, för det öppnar inte förrän elva på söndagar på sommaren.

 

Jag satte mig också och läste en stund, i väntan på att mina föräldrar skulle bli klara, eftersom vi skulle promenera tillsammans.

 

Vid halvelvatiden så gick jag sen iväg och mötte upp med min mamma och min pappa. Vi gick sen ner till den fina promenadvägen vid sjön Magelungen. Gick nästan ända bort till slutet till vänster på sjön, vände där, och gick tillbaka.

 

Och sen så gick vi till Farsta Gård för att fika. Jag ringde Jimmy och frågade om han ville komma och fika med oss, och det ville han. Så han tog bilen och kom dit.

 

 

Efter en stund så ringde Borzko och sa att han var klar på gymmet, och då frågade jag om han också ville komma dit och fika, och det ville han förstås. Så efter en stund så kom han också dit.

 

 

Sen så satt vi där alla fem och fikade, pratade, och njöt av solen, som nästan hela tiden var framme.

 

Vid halvtvåtiden så sa vi hej då till mamma och pappa, och gav oss hemåt allihopa.


När vi kom hem så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn. Borzko satte sig och läste lite i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 25 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med tre fotografier).


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg i bilen vid halvfyratiden, till Heron City. När vi kom dit så gick vi först och köpte biljetterna till filmen som vi skulle se.

 

Sen så gick vi till Pizza Hut och åt middag.

 

 

Till förrätt så tog vi alla tre in heta vitlöksbröd med jalapeños på. Till huvudrätt så tog vi alla tre in pan pizzor. Jag tog en vegetarisk med bland annat färska champinjoner på. Borzko och Jimmy tog varsin starköl till maten, och jag drack bara vanligt vatten. Till efterrätt så tog jag in en banana split och en kopp kaffe. Borzko och Jimmy tog varsin öl till då, istället för efterrätt.

 

 

Vi gick sen ner till Willys och köpte lite smågodis att ha under filmen. Var inne lite på Media Markt och tittade lite sen, eftersom vi hade lite tid kvar innan filmen. Borzko tittade bland annat på GPS:er. Han ska förmodligen köpa sig en ny, men det blev inget köp i dag, för modellen som han är intresserad av, var slut där.

 

Sen så gick vi upp till biosalongerna. Även i dag, precis som i torsdags när Jimmy och jag var på bio, så var det en liten salong med bara åtta rader. Och precis som då, så satt vi längst bak nu också. Filmen vi såg var ”Johan Falk – Gruppen för Särskilda Insatser”, och den recenserar jag som vanligt i ett eget inlägg.

 

 

Vid halvniotiden så var filmen slut, och vi åkte hem till Farsta igen. Och vi kände för att se mer film, så vi satte igång en dvd-film vid halvtiotiden. Det blev den nyaste Wallander-filmen: ”Kuriren”. Den recenserar jag också i ett separat inlägg.

 

Filmen var slut vid elvatiden. Jimmy gick då ner till sitt rum och satte sig framför datorn. Borzko gick och la sig, eftersom han var trött efter att ha gått upp klockan två i natt, och sen jobbat halva natten och hela dagen. Jag satte mig med datorn en stund.

 



Dagens Dagbok – Lördagen den 25 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade som vanligt klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det, också som vanligt, frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko var inte hemma, han jobbade extra i dag.

 

Jimmy sov, och skulle sova till tolv i dag, som han nästan alltid gör när han är ledig.

 

Tyvärr inget strandväder i dag heller… Men däremot promenadväder. Men jag kände mig lat i dag också, och hade ingen lust för någon promenad.

 

Så förmiddagen tillbringades mest med boken, lite med datorn, och med lite hushållsbestyr.

 

Klockan tolv så gick Jimmy upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch samtidigt med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vi satte sen båda två igång med veckostädningen tillsammans. Vi dammsög, torkade golven, putsade speglar och glasytor, skurade toaletten och badrummet, städade av lite på båda balkongerna, dammade lite, med mera.

 

Sen när vi var klara så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn.

 

Och jag fortsatte att läsa i min bok, och varva lite med datorstunder.

 

Vid halvtretiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen så gjorde vi oss klara, alla tre, både Borzko, Jimmy, och jag, för att åka iväg.



"P.S. I love you" - 2007 - Film

        

"P.S. I love you" - 2007 - Film

"Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag läste boken "P.S. Jag älskar dig" av Cecelia Ahern för ungefär ett år sedan, och tyckte att den var bra. Här är min recension av den.

Filmen var också bra. Den var ganska så olik sig från boken, men huvudstoryn var ju den samma. Filmen var mycket rörande, och jag grät flera gånger. Men den var också rolig ibland. Lättsam och charmerande, och bra skådespelare, bland annat Kathy Bates.

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 24 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse som vanligt. Var lite trött när jag vaknade, för jag sov rätt så dåligt i natt, på grund av allt regnande. Men jag gick ändå upp på en gång, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Funderade lite på om jag skulle ta en promenad, för när jag var klar med alla mina morgonrutiner, så hade det slutat att regna. Men det var mörkt, grått, trist, blåsigt, och höstlikt ute… Och jag kände mig trött, lat, slö, slapp, och lite låg i dag… Så jag bestämde mig för en innedag i dag.

 

Så jag var inne och hemma hela dagen. Och jag gjorde det som jag nästan alltid gör när jag är hemma. Och det är att varva mellan tre sysslor: hushållsbestyr, datorstunder, och bokläsning.

 

Så så blev det. Jag höll på och fixade, pulade, donade, grejade, plockade, och småstädade här hemma med diverse olika allehanda hushållsgöromål. Och jag satt vid datorn och bloggade, facebookade, chattade, läste nyheter, och läste bloggar. Och så läste jag i mina böcker. Jag läste ut boken ”Mord i Skärhamn” av Ramona Fransson, och jag började på boken ”Rädda Felix” av Helena Richardson.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när Jimmy sen var klar, så tog vi bilen och åkte bort till Willys i Länna för att storhandla lite.

 

Vi var väl hemma ungefär vid sjutiden sen. Borzko var hemma då och hade nyss kommit hem från jobbet. Han åt bara middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så gick han och la sig vid åttatiden, för han ska köra en specialkörning i natt och i morgon bitti, så han ska gå upp klockan två i natt…

 

Upplockning av alla varor blev det, i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Cirka tolvhundra kronor handlade jag för i dag.

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn. Och jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn och boken.

 

Vid halvniotiden så satte jag igång en dvd-film. Det blev: ”P.S. I love you”. Recension på filmen kommer i ett separat inlägg som vanligt.

 

Efter filmen återgick jag till att varva bokläsning med datorstunder.

 


Nittonåring dödad i smitningsolycka...


När jag läste om den här olyckan som hände i förrgår kväll, så tyckte jag att det var så fruktansvärt hemskt... Jag såg bara då att det var en kille som var nitton år, och att det hände nära Hagsätra, där vi bodde förut...

Här är en länk till en artikel i Aftonbladet.

Och här är en länk till en artikel i Expressen.

Sen så fick jag se på Facebook att det var en kille som gick i Jennys klass i grundskolan...

Jag kände honom inte, men jag vet att det var en jättebra kille, och jag såg honom ju varje dag i matsalen där jag jobbar...

Så fruktansvärt hemskt... Och så otroligt onödigt... Han hade precis tagit studenten, och skulle fylla tjugo år i nästa vecka...

För er som har Facebook, och kanske vill gå in i grupperna som är startade för att hedra hans minne, här har ni länkarna:

"Vila I Frid Vår Älskade Khaled".

"VILA I FRID KHALED NOORISTANI".

"R.I.P. Khaled Nooristani".



"Mord i Skärhamn" av Ramona Fransson - 2007 - Bok



---------    

Recension av boken: "Mord i Skärhamn" av Ramona Fransson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"I Skärhamn på Tjörn på västkusten tror spaningschef Greger Thulin att han bor i en idyll. Men även den vackraste av tavlor kan ha ett felaktigt penseldrag.

Bakom väggarna i Bleketskolan döljer sig fysisk och psykisk mobbing och droger. På Rönnvägen bor Jonas Blomgren, klassföreståndare på Bleketskolan. I hans klass finns eleverna Amanda Durén och Belinda Wallin. Amanda har exklusiva märkeskläder, strör pengar omkring sig och bor i en herrgård medan Belindas familj är tacksamma om det finns pengar till att betala de nödvändiga utgifterna. Belindas mamma, Margit Wallin har en olustig känsla när det gäller dotterns klassföreståndare.

Kan det vara så att han bevakar Belinda och i så fall varför? När det första mordoffret dyker upp på Lyckebacken i Skärhamn är Greger Thulin först övertygad om att de inom en snar framtid kommer att få fast mördaren men missmodet kryper närmare allt eftersom tiden går. Kriminalare Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman skickas till platsen och försöker lägga pussel med ledtrådar de lyckats skrapa ihop. Det visar sig att offret hade en lägenhet på Eklandagatan i Göteborg. Vad sysslade han med i lägenheten? Snart börjar Katarina misstänka att bakom offrets familjefasad döljer sig inte enbart en hustrumisshandlare.

Greger Thulin tvingas snart att ställa den oundvikliga frågan; Har idyllen i Skärhamn packats ner i en kappsäck, kastats ombord på en båt och seglat ut ur hamnen?

Detta är Ramona Franssons tredje deckare i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin i huvudrollen."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var den fjärde boken som jag läste av Ramona Fransson, och det var den tredje i deckarserien om Skärhamn.

Här är min recension till den föregående boken i serien.

Jag gillar böckerna av Ramona Fransson sådär. Storyn i den här boken var väl helt okej, och bättre än i bok nummer två. Men böckerna känns liksom lite naivt och lite amatörmässigt skrivna på något sätt. Men dom är lättlästa och ändå helt okej. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

"Terminator" - Salvation" - 2009 - Film

         

"Terminator" - Salvation" - 2009 - Film

"Efter att Skynet utrotat större delen av mänskligheten i en kärnvapenattack, kämpar en liten grupp av överlevande människor - ledda av John Connor (Christian Bale) mot att stoppa maskinerna att ta över världen."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag kopierar rakt av vad jag skrev om filmen "Transformers - The Revenge of the Fallen" för en månad sen:

Om man har mycket barnasinne kvar, och är rätt så barnslig. Och dessutom älskar påkostad action med massor med specialeffekter. Då gillar man den här filmen! :-D

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Shopping - 090723 - Färgpatroner till skrivaren/scannern/kopiatorn.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 23 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med nio fotografier).


Resten av eftermiddagen varvade jag mellan hushållsbestyr här hemma, bokläsning, och stunder vid datorn.

 

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så stack vi iväg med bilen vid femtiden, mot Heron City, för restaurangbesök och biobesök.

 

När vi kom dit vid halvsextiden, så gick vi först upp och köpte biljetter till bion.

 

 

Sen så gick vi till Pizza Hut. Jimmy bjöd mig på middag där, för det var han ”skyldig” mig sedan länge. Ingen av oss kommer faktiskt ihåg riktigt varför!

 

Jimmy sitter och väntar på maten.

 

 

Till förrätt så tog vi in heta vitlöksbröd med jalapeños på. Starka och goda var dom.

 

 

Jag tog in en pan pizza, en vegetarisk pizza, med mozzarella, fetaost, svarta oliver, och färska tomater på. Den var jättegod.

 

 

Jimmy tog också en pan pizza, fast en kebabpizza.

 

 

Jag drack vatten till maten, och Jimmy drack öl.

 

 

Och till efterrätt så tog jag in en glass. Jimmy hoppade över efterrätten och tog en öl till istället.

 

 

När vi hade ätit klart så gick vi en sväng till Media Markt. Gick runt en stund där och tittade på allt. Och sen så köpte jag färgpatroner till vår skrivare/scanner/kopiator.

 

Sen så gick vi till Willys och så köpte vi lösviktsgodis till bion. Och vi gick även förbi McDonalds och köpte varsin kaffe.

 

 

Och när tiden sen var inne, så gick vi till bion. Filmen gick på en liten salong, med bara åtta rader, och vi satt längst bak. Det blev mer folk sen, det var väl ungefär halvfullt.

 

 

Filmen vi såg var ”Terminator – Salvation", och den recenserar jag som vanligt i ett eget inlägg.

 

Vid strax efter elva så var filmen slut, och då körde vi hem. Det regnade något helt fruktansvärt när vi åkte hem, så det var jobbigt att köra.

 

Kom hem vid halvtolvtiden, och då gick Jimmy och la sig på en gång. Borzko låg redan och sov när vi kom hem.

 

Jag satte mig med datorn i knäet en stund. Och regnet vräkte ner utanför fönstret. Efter en stund så kom det ett åskväder också, och det blixtrande och åskade massor, så det var ju ingen idé att gå och lägga sig och försöka att sova.

 

Vid halvtvåtiden var ovädret över, och då gick jag och la mig.

 



Dagens Dagbok – Torsdagen den 23 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Efter mina vanliga morgonrutiner så hade jag tänkt mig ett strandbesök i dag, för på Aftonbladets väder på nätet, så lovade dom strålande sol och tjugotvå grader… 

 

Men i Farsta så var det mörkt, grått, trist, och helt igenmulet…

 

Så det blev inget strandbesök, utan en promenad istället. Jag gick ut vid halvtiotiden, promenerade runt omkring i Farsta, i ungefär en och en halv timme, och lyssnade på min ljudbok under tiden.

 

Det var varmt och skönt, cirka tjugo grader, och jag gick i linne och shorts. Men solen visade sig tyvärr ingenting.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och grejade med diverse hushållsbestyr en stund. Lite tid vid datorn blev det förstås också.

 

Vid tolvtiden så kom Jimmy förbi för att äta lunch. Han hade körningar med lastbilen precis i närheten, så han passade på att komma hem och få gratislunch med fika och sällskap.

 

En timme senare så åkte han iväg för att jobba vidare. Och jag höll återigen på att fixa med lite allt möjligt här hemma. Med pauser vid datorn förstås.

 


"Höstoffer" av Mons Kallentoft - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Höstoffer" av Mons Kallentoft (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Regnet vräker ner över slottet Skogså utanför Linköping, dropparna faller tungt över markerna och kroppen som flyter i vallgraven. Advokat Jerry Petersson, nybliven slottsägare och känd för sin hänsynslöshet, kommer inte att ta några fler uppdrag. Men hur har han hamnat i vallgraven?


Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten? Nära Malin, men som på andra sidan en tunn hinna, rör han sig som en skugga genom det som varit hans liv och händelserna som skulle leda fram till hans brutala död.


Höstoffer är tredje delen i Mons Kallentofts uppmärksammade serie om kriminalinspektör Malin Fors, som inleddes med de kritikerhyllade böckerna Midvinterblod och Sommardöden."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har ju tidigare läst dom två första böckerna i serien, och också recenserat dom. Här är en länk till första boken "Midvinterblod" och här är en länk till andra boken "Sommardöden".

Och den här boken "Höstoffer", som är den tredje boken i serien om kriminalinspektör Malin Fors, var precis lika bra som dom första två. Jag kan verkligen rekommendera alla tre böckerna.  /
//Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Onsdagen den 22 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Jag satt sen på vår övre balkong och njöt av eftermiddagen. Det var lite växlande sol och moln, men varmt och skönt hela tiden. Jag läste i min bok, och varvade lite med datorstunder.

 

Middag åt jag vid fyratiden, och sen så fortsatte jag som tidigare, och satt kvar där till halvsjutiden.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden i dag. Han åt då middag och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så satt han på sitt rum framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden i dag. Han åt då middag, och precis som med Jimmy tidigare, så tog jag en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig tillsammans med mig i vardagsrummet, och läste i sin bok.

 

Jag läste ut boken: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft, och började på boken: ”Mord i Skärhamn” av Ramona Fransson.

 



Jennys Blogg.


Ni som läser min blogg, ni läser väl också Jennys blogg?Just nu så mobilbloggar hon ju lite då och då från Turkiet.

Jenny har ju varit lite utsatt ibland av dumma människor som ger elaka kommentarer. Och jag förstår faktiskt inte varför...

Det här senaste påhoppet tycker jag är så taskigt. För när jag såg på kortet som jag tog på Arlanda, så tänkte jag först att: "Åh, vad alla fem tjejerna är fina!" Sen efter det så tänkte jag att den som ser gladast ut av alla, och den som det verkligen strålar om, det är Jenny! :-)

Och så får hon två såna kommentarer... :-(

Jag vet att man inte ska bry sig om det, och nu gör jag väl fel, eftersom "bloggtrollen" får ännu mer uppmärksamhet, men jag var bara tvungen att skriva av mig lite... :-/




Dagens Dagbok – Onsdagen den 22 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Sen hade jag ju tänkt mig att sticka iväg till stranden, eftersom dom i går lovade solsken. Men det var helt igenmulet här på förmiddagen, så det blev inget strandbesök.

 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund först. Och sen vid strax före elva så gick jag och mötte upp med mina föräldrar, för att ta en promenad med dom.

 

Vi gick ner mot Magelungen, och sen så gick längs sjön, fast åt höger, och inte åt det håll som vi nästan alltid går. Vi promenerade i ungefär tre kvart, och sen så vände vi och gick tillbaka.

 

Här är en badbrygga ungefär vid Fagersjö.

 

 

Sen så gick vi, som så ofta, till mysiga Farsta Gård och fikade.

 

 

Molnen försvann mer och mer under vår promenad, och när det var dags att fika så var det en strålande sol från en klarblå himmel. Så vi satt länge och fikade, pratade, och njöt av solen.

 

 

Men till slut så gick vi därifrån, och promenerade hemåt. Jag följde mamma och pappa hem, och sen så gick jag till centrum.

 

Handlade bär och frukt på Torget innan jag gick hem. Jordgubbar, hallon, bigarråer, och gröna vindruvor blev det i dag. Det är ju så otroligt gott! :-D

 

 

När jag kom hem så höll jag först på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och när jag tyckte att det fick räcka med det som jag hade gjort, så satte jag mig på vår övre balkong.


En del av molnen kom tillbaka på eftermiddagen. Så det var lite växlande sol och moln när jag satt där, med min bok, och med min dator.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Kvällen.


Satt ute på balkongen och läste i min bok till framåt sjutiden, och då flyttade jag in till vardagsrummet istället.

 

Vid halvåttatiden så tog Jimmy och jag en kvällsfika och en kvällsmacka i köket.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på: ”Allsång på Skansen”.

 

Efter det programmet så stängde jag av teven, och så fortsatte jag att läsa i min bok: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 

Borzko jobbade sent i dag, som nästan alltid…, och kom inte hem från jobbet förrän vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så läste han lite i sin bok.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Eftermiddagen.

 

När jag kom hem, vid ettiden, så blev det sämre väder. Mer moln, och även ett par korta regnskurar. Så jag hade nog tur under min promenad på förmiddagen.

 

Jag höll på här hemma med lite diverse hushållsarbete under eftermiddagen, och varvade med stunder vid datorn som vanligt.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden i dag, och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Jag satte mig på balkongen och började att läsa i en ny bok: ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 21 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med fyra fotografier).

Min mobil larmade som vanligt klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem, och Jimmy klockan fem, och åkt till sina respektive jobb.

 

Vädret i morse var sexton grader, rätt så blåsigt, och växlande molnighet. Alltså inget strandväder, men däremot bra promenadväder.

 

Så vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad, och jag lyssnade på min ljudbok: ”Insidan” av Liam Norberg, under tiden.

 

Jag gick från Farsta och in till Hötorget. Det tog cirka två och en halv timme i dag. Sen så gick jag runt lite på stan en stund också.

 

Åkte sen tunnelbanan hem till Farsta igen, och kom hem vid ettiden. Då blev det lite lätt lunch och en fika.

 

Här är fyra bilder från promenaden.

 

 

 

 


"Tre sekunder" av Anders Roslund & Börge Hellström - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Tre sekunder" av Anders Roslund & Börge Hellström (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är Roslund & Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens. För sina tidigare böcker har de blivit prisbelönta, fått fantastiska recensioner och nått en mycket stor läsekrets. Böckerna har översatts till sjutton språk och håller på att filmatiseras.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har läst dom fyra tidigare böckerna av Roslund & Hellström, och tyckt att dom har varit väldigt, väldigt bra. Här kommer länkar till mina recensioner på dom: "Odjuret", "Box 21", "Edward Finnigans upprättelse", och "Flickan under gatan".

Och den här boken, "Tre sekunder" deras nyaste och femte bok, var precis lika bra som dom tidigare fyra böckerna. Väldigt spännande, och mycket intressant om ett aktuellt ämne. Vill man läsa svenska kriminalromaner av mycket hög kvalitet så ska man verkligen läsa böckerna av Roslund & Hellström. /
//Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 20 juli 2009 – Kvällen.

 

Jag satt sen i kvällssolen på balkongen, med boken och datorn, fram till sjutiden. Då försvann solen bakom huset framför, och jag flyttade in i vardagsrummet istället.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Lotta på Liseberg” på TV4. Stängde sen av teven när det var slut, och fortsatte att läsa i min bok, och läste så småningom ut den också. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

 

Borzko kom hem vid halvtiotiden. Men han hade inte jobbat så länge i kväll, utan han hade åkt direkt från jobbet till Söderstadion, för att se Hammarby spela fotboll. Middag hade han förstås ätit ute i dag, så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom hem. Sen så blev det lite bokläsning även för honom.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.


Veckans Vikt - Vecka 30 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 30 - 2009
20/07

58,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 29 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 29 - 2009
13/07 - 19/07

Måndag: Promenad, 1,5 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: Promenad, 1,5 tim
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: ------  
Lördag: Promenad, 1,5 tim.
Söndag: ------

Veckans Steg - Vecka 29 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 13.835.

Varav Antal Snabba Steg: 8.600.

Antal Minuter Snabba Steg: 81.

Kilometer: 11.06.

 

Tisdag:

Antal Steg: 10.408.

Varav Antal Snabba Steg: 5.523.

Antal Minuter Snabba Steg: 52.

Kilometer: 8.32.

 

Onsdag:

Antal Steg: 11.933.

Varav Antal Snabba Steg: 8.661.

Antal Minuter Snabba Steg: 81.

Kilometer: 9.54.

 

Torsdag:

Antal Steg: 9.476.

Varav Antal Snabba Steg: 6.500.

Antal Minuter Snabba Steg: 60.

Kilometer: 7.58.

 

Fredag:

Antal Steg: 2.490.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.99.

 

Lördag:

Antal Steg: 12.490.

Varav Antal Snabba Steg: 8.031.

Antal Minuter Snabba Steg: 83.

Kilometer: 9.99.

 

Söndag:

Antal Steg: 3.074.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.45.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 63.706.

Varav Antal Snabba Steg: 37.315.

Antal Minuter Snabba Steg: 357.

Kilometer: 50.93.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.100.

Varav Antal Snabba Steg: 5.330.

Antal Minuter Snabba Steg: 51.

Kilometer: 7.27.


Dagens Dagbok – Måndagen den 20 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Vaknade med huvudvärk, så jag låg kvar i sängen en stund, istället för att gå upp direkt. Sov dåligt i natt, förmodligen på grund av det intensiva regnandet. Vid åttatiden så gick jag upp, bäddade, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn.

 

Sjutton grader, väldigt blåsigt, och växlande molnighet, så var förmiddagens väder. Vid tiotiden så gav jag mig ut på en promenad. Gick själv först, i ungefär en halvtimme, och då lyssnade jag på min ljudbok: ”Insidan” av Liam Norberg. Sen så mötte jag upp med min mamma, och så gick vi tillsammans i ungefär en timme.

 

Efter sammanlagt en och en halv timmes promenad, så gick mamma och jag hem till henne. Och så blev det kaffe och macka på balkongen. Pappa kom hem efter en stund också, efter förmiddagens boule-spelande.

 

 

Sen vid halvettiden så gick jag hem till mig igen. Höll sen på här hemma och fixade, donade, plockade, pulade, och grejade med lite alla möjliga och omöjliga hushållsbestyr.

 

När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta så satte jag mig sen på vår övre balkong, och så läste jag i min bok: ”Tre sekunder” av Roslund & Hellström.

 

Riktigt soligt, varmt, och skönt blev det på balkongen på eftermiddagen. Där är det lä, så man känner inte av när det blåser så mycket, som det har gjort i dag.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi två middag tillsammans.

 



Ni kollar väl in Jennys blogg? För hon mobilbloggar från Turkiet! Sex inlägg har hon hunnit med hittills! :-D

 

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 19 juli 2009 – Kvällen.

 

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag satt större delen av kvällen i en av sofforna i vardagsrummet och läste i min bok. Och så varvade jag som vanligt med stunder vid datorn.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid niotiden.

 


 

Fick ett flertal sms av Jenny under kvällen, och vi pratade också i telefon. Dom är supernöjda med sitt hotell, det är det finaste som Jenny har bott på sa hon. Resan gick bra, och dom är väldigt nöjda med precis allting. Härligt! Jag blir så glad för deras skull! :-D

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 19 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


I morse så larmade mobilen redan klockan fem. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan sex så gick Jimmy upp, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans.

 

Sen vid halvsju så stack vi båda två iväg i hans bil, och så åkte vi till Norrviken. Jenny och hennes kompisar sov där tillsammans i natt, och vi skulle hämta upp dom där vid sjutiden, för att skjutsa dom till Arlanda. En annan mamma kom också och hämtade, eftersom dom var fem stycken.

 

Vi släppte av dom vid Arlanda och kramades hej då, där vid halvåttatiden. Jag har redan tidigare bloggat ett inlägg med två fotografier som jag tog på Arlanda, och här är länken till det inlägget.

 

Jimmy och jag åkte sen hemåt igen, och vi var hemma vid strax efter åtta. Jimmy satte sig då vid datorn på sitt rum en stund. Och jag satte mig också vid datorn en stund. Bloggade inlägget med fotona på tjejerna från Arlanda, och jag bloggade också ett inlägg om min nya mobil, Nokia N97, och här är länken till det inlägget.

 

Klockan nio så larmade Borzkos mobil och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr och åt frukost.

 

Sen så tillbringade vi alla tre förmiddagen åt veckostädning och storhandling. Vi dammsög, torkade golven, städade toaletten och badrummet, städade av båda balkongerna, bytte och tvättade lakan + handdukar, med mera.

 

Jimmy och jag tog en sväng till ut med hans bil också.

 

 

Först så åkte vi till OKQ8 och tankade.

 

 

Och sen så åkte vi till Willys i Länna för lite storhandling. Men vi handlade faktiskt ovanligt lite i dag. För ”bara” åttahundra kronor.

 

 

Lite lätt lunch och en fika blev det också sen vid tolvtiden.

 

När vi var färdiga med all städning och annat, så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satte mig också i vardagsrummet, fast med datorn.

 

Klockan 13.55 fick jag det här som sms: ”Rullar in till gaten nu!”

 

Och klockan 14.26 fick jag ett mms, med bilden nedanför och den här texten: ”Sooool och sååååååå varmt”

 

 

Och sen klockan 14.36 så mobilbloggade Jenny ett inlägg i sin blogg, och här är länken till det inlägget. Jättekul att det tydligen fungerar för henne att mobilblogga, för det fick vi aldrig att funka när vi var i Turkiet förra året…

 

Så glöm inte bort att kolla in Jennys blogg lite då och då. För hon lär säkert mobilblogga fler gånger. Och hon har ju också sin lilla minidator med sig, så fungerar det bra med Internet så lär hon nog blogga vanligt också.

 

Klockan 17:12 så fick jag nedanstående bild, med följande text: ”Där vi bodde, eller bakom”. Deras transferbuss åkte då förbi bakom hotellet som vi bodde på förra året när vi var i Alyana.

 

 

Vid tretiden sen så åkte Borzko iväg med bilen, hem till sin mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag. Och efter den så fortsatte han att sitta på sitt rum, framför datorn. Jag började att läsa i en ny bok: ”Tre sekunder” av Roslund & Hellström.

 

 


Nu har Jenny åkt iväg till Alanya i två veckor.



Ja, nu har Jimmy och jag kört Jenny och hennes tjejkompisar till Arlanda. Och nu åker dom till Alanya i Turkiet i två veckor. Dom är fem tjejer som åker nu, och sen så kommer en sjätte tjej, Matilda, ner den andra veckan.

Jag kommer att sakna Jenny jättemycket. Även om hon inte längre bor hemma, så ses vi nästan alltid två gånger i veckan. Och sen så pratar vi i telefon flera gånger varje dag. Sammanlagt säkert en timme varje dag.

Nu kommer jag inte att se henne på två veckor. Och det blir väl bara några få och korta telefonsamtal under dom här veckorna. Så det kommer att kännas tomt.

Men jag hoppas på att dom får en toppensemester där nere. Det är ju första gången som Jenny är utomlands själv utan familjen. Så det blir nog jättekul.

Här är: Erika, Jenny, Pauline, Hedda, och Joanna.


Nokia N97



Det var någon som bad mig att jag skulle recensera och utvärdera min nya mobil efter att jag hade använt den ett tag. Nu har jag haft den i lite drygt en vecka, och jag måste ju säga att jag är supernöjd! :-D

Det finns absolut ingenting som jag är missnöjd med. Alla funktioner och finesser fungerar jättebra. Så jag kan verkligen rekommendera den, om det är någon som funderar på att köpa en Nokia N97.



Dagens Dagbok – Lördagen den 18 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Borzko och jag fortsatte sen att sitta på balkongen och läsa, fika, prata, och njuta av solen och värmen.

 

Middag, också på balkongen, blev det vid femtiden. Och sen så fortsatte vi att sitta där och läsa.

 

Vid sjutiden så försvann solen bakom huset framför, och då flyttade vi in.


Sen så gick vi en sväng till centrum och till Hemköp och köpte lite gott att äta till kvällen.

 

Klockan åtta sen så satte vi oss i vardagsrummet, och så satte vi igång teven och tittade och lyssnade på ”Sommarkrysset”.

 

Och vid niotiden så tog den fina dagen slut, för då kom regnet till Farsta…

 

Jimmy kom hem vid halvtiotiden. Vi satt då alla tre i vardagsrummet och pratade en stund.

 

Sen så gick Jimmy ner till sitt rum, och satte sig framför datorn. Borzko läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet.

"Vansinne" (Velocity) av Dean Koontz - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Vansinne" (Velocity) av Dean Koontz (2009) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Billy Wile jobbar som bartender och lever ett ganska stillsamt, vanligt liv. Ända till den kväll då han hittar ett meddelande instucket under bilens vindrutetorkare:

Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgö­renhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt.

Billy uppfattar det hela som ett dumt skämt men berättar ändå vad som hänt för sin gode vän Lan­ny Olson som är polis. Lanny är av samma åsikt och råder Billy att nonchalera det hela. Mindre än 24 timmar senare hittas en ung, blond lärarinna brutalt mördad i grannstaden. Billy får skuldkänslor och är beredd att vända sig till polisen. Då kommer nästa meddelande. Och nästa deadline…

Plötsligt har Billys lugna tillvaro vänts upp och ned. Han dras in i en fullkomlig mardröm som bara blir värre och värre för varje nytt ultimatum han får. Och den fruktansvärda sanningen blir alltmer påtaglig – någon därute har gett honom makten att styra över liv och död..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Dean Koontz är ju min favoritförfattare nummer två, efter Stephen King som är nummer ett. Dean Koontz senaste bok "Vansinne" är min trettionionde bok med honom. Och den var bra, som hans böcker alltid är. Kan rekommendera den, precis som alla hans böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 18 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också, precis som vanligt. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Ingen mer än jag var hemma. Borzko hade gått upp tidigare, för han jobbade extra i dag. Och Jimmy sov över hemma hos en kompis i natt.

 

Det var tjugo grader varmt, inte speciellt blåsigt, och växlande molnighet. Så jag packade min badväska och åkte iväg till Farstastrandsbadet vid halvtiotiden.

 

Så här var dagens outfit.

 

 

Först så var det väldigt soligt och varmt, men sen så kom det in mer och mer moln. Men det var varmt och skönt ändå, så jag satt och läste i min bok på badet.

 

Mamma ringde sen på mobilen och frågade om jag ville gå ut och promenera med dom, och det ville jag ju förstås.

 

Och då hade det ändå blivit ganska så molnigt, så det gjorde mig ingenting att lämna badet, och jag hade ändå varit där i ungefär en och en halv timme.

 

 

Jag packade in min badstol och min badväska i bilen, och gick och mötte upp mina föräldrar. Sen så promenerade vi längs den fina gångvägen vid sjön Magelungen. Vi gick ända bort till slutet av sjön, och sen tillbaka samma väg igen. Ungefär en och en halv timmes promenad blev det.

 

 

Vi gick sen till Farsta Gård för att fika. Då hade molnen försvunnit, och det var riktigt soligt igen.

 

 

Jag tog en ostmacka till kaffet.

 


Satt där sen och fikade, åt, pratade, och njöt av det sköna vädret, i ungefär en timme. Sen så gick mamma och pappa hem, och jag gick och hämtade min bil vid badet och åkte hem.

 

Jag kom hem vid tvåtiden. Jimmy hade varit hemma och hämtat sin bil. Och sen så hade han och en kompis åkt iväg till ett bad.

 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden, nästan samtidigt som jag kom hem. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

 

Sen så satte vi oss båda två på den övre balkongen. Borzko läste först i Aftonbladet, och sen i sin bok. Jag varvade stunder vid datorn, med läsning i boken: ”Vansinne” av Dean Koontz. Fikade och pratade gjorde vi förstås också.

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 17 juli 2009 – Kvällen. (Med ett fotografi).


Och kvällen var lugn och skön. Satt större delen av kvällen med datorn och boken. Först på balkongen, och sen i vardagsrummet.


Facebook.

                   

Ni som läser min blogg, och har Facebook, kan inte ni adda mig där?
Så kan vi följa varandra där också?


Britt-Marie "Bim" Kullin



Dagens Dagbok – Fredagen den 17 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).


Efter dom vanliga rutinerna i morse, så packade jag min badväska, och så stack jag iväg med bilen vid halvtiotiden.

 

Åkte hem till Jenny och Jocke i Tumba och hämtade upp dom. Och sen så åkte vi till Brotorpsbadet vid sjön Brosjön i Vårsta. Det ligger knappt fem kilometer från där Jenny och Jocke bor.

 

Det var första gången som vi var där, och det var en pytteliten men väldigt mysig badplats. Varmt och skönt i vattnet, eftersom det är en liten sjö. Toalett fanns, men tyvärr ingen öppen kiosk.

 

 

Vi solade, och vi badade en gång också. Efter ungefär en och en halv timme, så blev Jenny rastlös och ville åka hem, så då packade vi ihop och åkte därifrån.

 

På vägen hem så stannade vi till vid Willys i Tumba, och Jenny och Jocke handlade lite matvaror.

 

Sen så följde jag med dom hem, för att äta lunch och fika.

 

Jenny steker ägg.

 

 

Dom har så mysig balkong.

 

 

Och fin utsikt också.

 

 

Sen så var jag kvar där i några timmar. Jenny och jag höll på med lite grejer i datorn. Och jag hjälpte henne lite med hennes packning.

 

Och så målade hon fransk manikyr på mina naglar.

 

 

Jimmy slutade tidigt på jobbet i dag, så han kom dit efter att han hade slutat.

 

Vid fyratiden sen så åkte Jimmy och jag därifrån. Vi stannade till på McDonalds i Tumba på vägen hem och åt middag.

 

 

Kom hem vid femtiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg med tunnelbanan för att möta upp kompisar, och förmodligen sen in till stan för att festa.

 

Jag höll på och plockade och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund samtidigt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 



Brotorpsbadet



Dagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Kvällen.

 

Jag satt sen i kvällssolen på övre balkongen och läste i min bok, till klockan var strax efter sju, för då försvann solen bakom huset framför.

 

Flyttade då in i vardagsrummet och fortsatte att läsa där.

 

Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en kvällsmacka samtidigt. Och en pratstund hade vi alla tre.

 

Resten av kvällen så satt Jimmy på sitt rum framför datorn. Och Borzko och jag satt i vardagsrummet och läste i varsin bok.


"Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Dagbok från kvinnofängelset" av Lillemor Östlin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Lillemor Östlin har spenderat mer än tjugofem år i svenska fängelser. Hon har tidigare öppenhjärtigt berättat om sig själv och sitt liv i den uppmärksammade boken Hinsehäxan, där hon också kommenterar sin egen inblandning i Geijer-affären och relationen till den före detta justitieministern Lennart Geijer.

Sensommaren 2007 arresterades Lillemor utanför sitt hus i Skärholmen söder om Stockholm. Polisen hittar amfetamin. Hon döms till tid på Ljustadalens fängelse i Sundsvallstrakten. Det är första gången någonsin som Lillemor sitter på en öppen anstalt, men efter några månader flyttas hon till Hinseberg. Hon är tillbaka på Sveriges tuffaste kvinnofängelse, men det gör henne inget - det är där hon känner sig hemma.

Dagbok från kvinnofängelset är Lillemors personliga anteckningar från sin senaste fängelsevistelse. Där berättar hon om livet på ett kvinnofängelse idag. Hon skildrar gripande människoöden, vardagens rutiner och jämför med hur det en gång var. Vad får man egentligen göra som fånge på Sveriges tuffaste anstalt? Och hur behandlas fångarna - är vår kriminalvård lika human som vi tror? Det är stor skillnad på Hinseberg idag jämfört med för tio-femton år sedan. Om någon kan svara på hur den svenska Kriminalvården och livet i fängelset har förändrats så är det Lillemor Östlin. Hon kan sitt ämne."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag läste Lillemor Östlins första bok för några år sedan: "Hinsehäxan". Jag tyckte att den var intressant och bra, så därför så ville jag också läsa hennes nya bok: "Dagbok från kvinnofängelset". Och den var också bra, intressant, och läsvärd. //Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Satt sen och läste i min bok: ”Dagbok från kvinnofängelset” av Lillemor Östlin, i solen, på vår övre balkong.

 

Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi två middag tillsammans.

 

Sen så skulle han åka och tvätta sin bil, och ville ha sällskap, så jag följde med honom.

 

Först så var vi på Wash & Drive i Sköndal, där han tvättade sin bil.


 

Sen så åkte vi till OKQ8 i Farsta där han tankade och kollade allt på bilen.

 

Och sen så blev det en sväng till Willys i Länna, där Jimmy köpte två stockar snus.

 

När vi kom hem igen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn.

 

Och jag satte mig på vår övre balkong igen, med datorn och boken.

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 16 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fem fotografier).

Efter alla dom vanliga morgonrutinerna så packade jag min badväska och tog bilen och åkte till Farstastrandsbadet vid strax före tio.

 

Det var växlande sol och moln, väldigt varmt när solen var framme, och hyfsat varmt när det var molnigt.

 

Jag låg och solade i min solstol på stranden i ungefär två timmar. Och lyssnade på min ljudbok, ”Insidan – brotten, pengarna, tiden” av Liam Norberg, under tiden.

 

 

Vid tolvtiden sen så gav jag mig iväg hemåt. Åt lite lätt lunch och tog en fika.


Sen vid ettiden så gick jag ut på en promenad. Jag gick lite runt omkring här i Farsta i ungefär en timme. Lyssnade på min ljudbok gjorde jag även nu också.

 

Gick sen till centrum och hämtade ut ett bokpaket på Farsta Speltjänst, skickat genom DHL av en säljare på Tradera, innehållande boken ”Höstoffer” av Mons Kallentoft.

 

När jag kom hem igen så satte jag mig, med datorn och boken, på vår övre balkong. Först i skuggan, men sen vid tretiden så kom solen dit.

 



Dagens Shopping - 090716 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 15 juli 2009 – Kvällen.

Och kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter middag och dusch, så satt han med mig i vardagsrummet, och läste i sin bok.

 

Jag satt och läste i mina böcker större delen av kvällen. Läste först ut boken ”Tethy, bara Tethy” av Gunborg Sahlin, och började sen på boken ”Dagbok från kvinnofängelset” av Lillemor Östlin.

 

Varvade med stunder vid datorn förstås också.

"Tethys, bara Tethy" av Gunborg Sahlin - 2009 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Tethy, bara Tethy" av Gunborg Sahlin (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"De första dagarna efter det att jag varit med på TV och i tidningarna var det ett jäkla hallåande runtom mig. Inte minst när jag visade mig på stan. För plötsligt hälsade folk och vinkade och jag hörde aldrig ordet sinnesrubbad viskas bakom min rygg. Snarare hörde jag: "Vilken hjältinna. Vilket mod. Vilket civilkurage. Tänk vad fel vi haft om henne i alla år!"

Det kändes förstås härligt att få höra de orden istället, men uppmärksamheten blev lite för mycket för mig som inte var van vid den typen av tillrop. Dessutom var det vansinnigt dyrt med alla vasar jag fick köpa till de blommor som folk envisades med att hänga på min dörr.

Så efter ett tag tröttnade jag och ville vara ifred och satte upp en stor lapp på ytterdörren och skrev "All uppvaktning undanbedes å det bestämdaste."

Tethy handlar om en burdus och fördömande kvinnas liv. För Tethy är Tethy och hon backar inte för någon eller något.

Boken är en uppföljare till Tethys Pool Position. Men kan också läsas som en fristående berättelse."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs gärna först min recension av Gunborg Sahlins första bok: "Tethys pool position".

Gunborg Sahlins andra bok, "Tethy, bara Tethy" var också bra. Kanske inte riktigt lika bra som den första boken, men nästan. Gillade mest början av boken när Tethy berättar om sin barndom och uppväxt. Boken är en fristående fortsättning på den första boken, och jag tror att man har störst behållning av att läsa dom i rätt ordning. Rekommenderar dom båda två.
///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Shopping - 090715 - Två böcker från Tradera + ett extra batteri till min mobil.




Dagens Dagbok – Onsdagen den 15 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).

Mobilen larmade halvåtta, gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Strålande sol, klarblå himmel, inga moln, vindstilla, och nitton grader. Så klockan kvart över nio så gick jag iväg ut på en promenad. Riktigt varmt och skönt ute. Jag hade nog stuckit iväg till stranden i dag, om jag inte skulle bort på lunch senare.

 

Jag gick till Hökarängen, och sen en annan väg tillbaka till Farsta, och sen lite runt omkring i Farsta. Cirka en och en halv timme blev promenaden. Och jag lyssnade på en ny ljudbok under tiden: ”Insidan – brotten, pengarna, tiden” av Liam Norberg.

 

Sen så gick jag en sväng till centrum och till Hemköp där jag hämtade ut två paket. Ett paket med två böcker inköpta från Tradera. Och ett paket med ett extra batteri till min nya mobil, inköpt från Webhallen.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite här hemma, och sen så gjorde jag mig i ordning.

 

Vid tolvtiden så åkte jag iväg med bilen hem till min mamma och hämtade upp henne. Sen så åkte vi båda hem till min moster och hämtade upp henne i Rågsved. Och sen så åkte vi alla tre hem till Jenny och Jocke i Tumba, på lunch och fika.

 

Jenny och Jocke hade lagat sin supergoda pasta till lunch.

 

 

Lunchen åt vi inomhus, vid deras matsalsbord, i vardagsrummet.

 

 

Sen så flyttade vi ut på balkongen där vi fikade.

 

 

En jättegod sockerkaka hade Jenny och Jocke bakat.

 

 

Och jag fick dricka kaffe i min fina mugg. Den fick jag av Jenny i Mors Dags-present, och den ska alltid stå hemma hos henne och Jocke har hon bestämt, och symbolisera att jag alltid är välkommen dit att fika.

 

 

Vi åt, fikade, pratade, och hade det jättetrevligt. Efter cirka tre timmar, vid fyratiden, så åkte vi därifrån.

 

Jenny följde med oss, eftersom hon skulle iväg in till stan och träffa kompisar på kvällen.

 

Jag skjutsade hem min moster, och sen min mamma, och sen så åkte Jenny och jag till centrum, för Jenny skulle shoppa lite.

 

Jimmy kom till centrum och mötte upp med oss, för han hade kommit hem tidigt från jobbet i dag.

 

Jenny handlade lite saker, och sen så kramades vi hej då, och hon tog tunnelbanan in till stan för att möta upp med sina kompisar.

 

När Jimmy och jag kom hem så åt han middag. Själv var jag fortfarande proppmätt efter två portioner pasta och två sockerkaksbitar, så jag ville inte ha någon middag.

 



Michael Jackson Dance Tribute med Bounce.


Dom här har väl snart publicerats i varenda blogg, och massor med gånger på Facebook. Men jag vill ha dom här i min blogg också. ;-D

Det är ju dansgruppen Bounce som gör hyllningar till Michael Jackson. Det är tre stycken uppträdanden. En på Sergels Torg, en på Centralstationen, och en på Stureplan.

Har ni inte sett dom, så klicka och kolla! Dom är helt suveräna!

I den första så är det först från Sergels Torg, och sen från Stureplan.

Och i den andra så är det från Centralstationen.





Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Kvällen.


Jag satt sen och läste i min bok, fram till klockan åtta. Satte då igång teven, och så tittade jag och framförallt lyssnade jag, på ”Allsång på Skansen” först, och sen på ”Grattis Kronprinsessan”. Båda programmen var bra, med många bra artister.

 

Nu blir det boken och datorn resten av kvällen.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.

 

När jag tyckte att jag hade gjort nog med nytta här hemma, så satte jag mig i vardagsrummet med boken och läste, medans regnet vräkte ner utanför fönstret.

 

Läste ut boken: ”Michael Jackson – Mannen bakom masken” av Bob Jones & Stacy Brown. Satt lite med datorn också.

 

I dag så kom Jimmy hem tidigt från jobbet. Redan vid halvfem kom han i dag, och det var ju fyra timmar tidigare mot i går när han kom halvnio.

 

Vi åt middag direkt när han kom hem. Och sen blev det en fika och en pratstund. Efter det så duschade Jimmy, och så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Solen kom fram här igen, så jag satte mig på vår övre balkong och läste i en ny bok: ”Tethy, bara Tethy” av Gunborg Sahlin. Njöt av den sena eftermiddagssolen och lite av kvällssolen tills klockan var sju, och solen försvann bakom huset framför. Då flyttade jag in i vardagsrummet igen med boken och datorn.

"Michael Jackson - Mannen bakom masken" (Michael Jackson - The Man Behind the Mask) av Bob Jones & Stacy Brown - 2005 - Bok



---------    

Recension av boken: "Michael Jackson - Mannen bakom masken" (Michael Jackson - The Man Behind the Mask) av Bob Jones & Stacy Brown (2005) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Hollywoods svarta gudfader berättar.

Bob Jones har arbetat med Michael Jackson i 34 år, ända sedan underbarnet var 12 år gammal. Plötsligt och oförklarligt fick han sparken och har sedan dess blivit kontaktad av massmedia för att berätta sin egen historia. Dock har han nekat, av lojalitetsskäl och för att folk inte ska tro att bitterheten driver honom.

Efter en sommar med eftertanke och överväganden bestämde sig Bob Jones till sist för att dela med sig av det han vet, dock inte till något av de mediemagasin som mer eller mindre dagligen kontaktar honom, utan i en egen bok. Han vill berätta med sina egna ord.

Detta är den första detaljerade, osminkade och ocensurerade redogörelsen för vad som hänt bakom kulisserna till världens största megastjärna. Från The Jackson Fives tidiga dagar till Michaels sologenombrott, till hans orubbliga status som en av de mest dynamiska och populära artisterna inom den moderna tidens populärmusik."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Tycker att det här var en ganska så dåligt skriven biografi om Michael Jackson. Den är skriven av en av hans medarbetare som fick sparken, och vad som är sant eller inte i boken, går ju självklart inte att veta. Men den är väldigt negativt skriven mot Michael Jackson, och den gav mig inte speciellt mycket. ///Bim.

---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Tisdagen den 14 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).

Och även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag tycker att det är en alldeles lagom tid att gå upp när jag är ledig. Det är ju ändå sovmorgon för mig. När jag jobbar så går jag ju upp tre timmar tidigare, redan klockan halvfem.

 

Samma rutiner sen som alltid. Jag bäddar sängen, och sen så sitter jag fem minuter vid datorn och kollar nyheter och mail. Efter det så går jag ner i badrummet, och gör mina morgonbestyr. Sen så blir det frukost, fika, och mera nyhetsläsning i datorn. Lite facebook, e-mail, och bloggkommentarer blir det oftast också.

 

Eftersom jag tar det lugnt när jag är ledig, så är klockan oftast framåt halvtio när jag är klar med allt ovanstående. Och så var det även i dag.

 

Det var nitton grader varmt, vindstilla, men helt igenmulet ute. Jag undrade om jag skulle våga ge mig iväg på en promenad utan jacka och paraply, med tanke på gårdagens promenad… Men jag gjorde det.

 

Jag gick längs tunnelbanan för att promenera in till stan. Men jag kom bara två stationer innan regnet kom… Så jag hoppade på tunnelbanan vid Gubbängen, och så åkte jag mot stan.


Regnet upphörde ganska så snabbt den här gången, så jag hoppade av i Gamla Stan och promenerade mot City.

 

Strosade sen runt lite i stan. Bland annat vid Plattan och Sergels Torg.

 

 

Och i Kungsträdgården.

 

 

Men efter en stund så började det att regna igen, och då gav jag upp och tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

 

Så här mycket regnade det på vägen hem…

 

 

När jag kom fram till Farsta så vräkte regnet ner. Gick in på Åhléns och köpte mig ett paraply, så jag slapp att bli så blöt på vägen hem från centrum. Jag behövde ändå ett nytt paraply.

 

Jag åt lite lätt lunch när jag kom hem, och en fika blev det förstås också. Sen så höll jag på och fixade, pulade, donade, grejade, ordnade, småstädade, med en massa olika hushållsbestyr och saker här hemma.

 


Dagens Shopping - 090714 - Ett superlätt och jättelitet paraply.


"Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge - 2007 - Bok



---------    

Recension av boken: "Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer)

---------   


" Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa.
Så gör Niklas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen.
Niklas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet.

Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket självutlämnande självbiografi. Jag lyssnade på den som ljudbok, och tyckte då att den kanske blev lite väl lång och utdragen. Men det är inte säkert att jag hade tyckt det om jag hade läst den som en pappersbok, eftersom det går så väldigt mycket snabbare. Men jag tyckte om boken, som jag brukar göra med Unni Drougges böcker. Och jag kan rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Halva sommarlovet...


Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Kvällen.


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Lotta på Liseberg” på TV4.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum framför datorn.

 

Vid halvtiotiden, när teveprogrammet var slut, så började jag att läsa i ny bok: ”Michael Jackson – Mannen bakom masken” av Bob Jones & Stacy Brown från 2005.

 

Borzko kom hem från jobbet först vid elvatiden, på grund av lite strul för honom i dag. Middag hade han självklart ätit tidigare. Han duschade bara, och gick sen direkt och la sig.


"Till alla mammor!" - 16 kända svenska kvinnor skriver om mammarollen - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Till alla mammor!" - 16 kända svenska kvinnor skriver om mammarollen (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------   


"Mamma, förlåt mig när jag morrar till och låter stressad och irriterad. Men kanske är du den sista människan på jorden jag kan göra så inför, den sista människan som jag är helt och hållet trygg med, den sista människan jag vet kommer att älska mig oavsett hur grinig jag än är.


Så skriver Katerina Janouch om sin mamma. Hon och 15 andra kända kvinnor berättar om sina personliga erfarenheter av mammarollen. Starka texter som griper tag, berör, roar och överraskar. Här ryms allt ifrån hyllningar till en älskad mamma till sorgen över mamman man aldrig försonades med. Om att inte vilja bli mamma, känslan av att vara nybliven mamma, förhållandet till barnen och skräcken när de flyttar hemifrån.


Till alla mammor är den perfekta presenten till alla mammor, döttrar, systrar och väninnor. Bland de medverkade finns några av våra bästa och mest älskade svenska skribenter - Carina Rydberg, Katerina Janouch, Amelia Adamo, Hillevi Wahl, Åsa Moberg, Birgitta Stenberg, Mia Skäringer, Ann Söderlund och många, många fler."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Sexton stycken korta texter, skrivna av sexton kända svenska kvinnor, om mammarollen. Helt olika skrivna, en del om att vara mamma, och en del om sina egna mammor. Alla var bra skrivna, och flera var både rörande och gripande. Jag kan varmt rekommendera den till alla. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.


Resten av eftermiddagen, och första delen av kvällen, satt jag och njöt av solen på vår övre balkong. Från halvtretiden, och fram till sjutiden.

 

Jag började på, och läste ut, boken: ”Till alla mammor! – 16 kända kvinnor skriver om mammarollen”. Och jag satt även lite med datorn. Middag åt jag också på balkongen, i min ensamhet, vid sextiden.

 

Vid sjutiden, när solen försvann bakom huset framför, så flyttade jag in i vardagsrummet.

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 13 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.

 

När jag vaknade så var det strålande sol och klarblå himmel. Men det kom lite moln sen. Och när jag gick iväg ut på promenad vid halvtiotiden så var det växlande moln och sol, arton grader, och nästan ingen blåst.

 

Jag gick ner till sjön Magelungen, och sen vidare bort på promenadvägen längs vattnet. Vid tiotiden så ringde min mamma och sa att hon skulle komma och möta upp med mig. Pappa var iväg och spelade boule, så han skulle inte med.

 

 

Mamma kom vid halvelvatiden, och då började det att dugga lite smått. Men det var blått runt om, och det såg inte som om det skulle komma några större mängder regn, så vi gick bortåt gångvägen längs sjön igen.

 

Men, oj, vad fel vi hade… Det började att regna mer och mer… Vi tog skydd under träden, men till slut så insåg vi att vi kunde ju inte stå där i evighet, för man vet ju inte hur länge det ska regna… Så vi promenerade hemåt… Ingen jacka, och inget paraply… När vi äntligen kom fram till centrum, så var vi helt genomblöta…

 

Tanken var att vi efter promenaden skulle shoppa lite, och sen fika ihop. Men vi var så genomblöta, så vi gick var en hem till sig istället. Kom hem vid halvtolvtiden.

 

Jag bytte kläder när jag kom hem,  och fixade i ordning glasögon, hår, och smink efter regnpromenaden. Sen så åt jag lite lätt lunch.

 

Nästan så fort som jag kom hem, så slutade det att regna, molnen försvann, och solen började att lysa från en klarblå himmel. Så jag ringde mamma och frågade om jag fick komma och fika i alla fall, som vi hade tänkt från början, och det fick jag så klart.

 

Jag gick först en sväng till Clas Ohlson och köpte några ramar till mamma som hon ville ha. Och sen så gick jag hem till dom, och kom dit vid ettiden.

 

 

Pappa var också hemma nu, och vi satt sen alla tre och fikade och pratade på deras balkong, i ungefär en och en halv timme.

 

Sen så gick jag hem vid halvtretiden. Och när jag kom hem så satte jag mig i solen på vår övre balkong, tillsammans med datorn och boken förstås.

 


Veckans Vikt - Vecka 29 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 29 - 2009
13/07

58,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 28 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 28 - 2009
06/07 - 12/07

Måndag: ------
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: Promenad, 2,0 tim
Torsdag: ------  
Fredag: Promenad, 1,0 tim
Lördag: ------  
Söndag: ------

Veckans Steg - Vecka 28 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 9.570.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.65.


Tisdag:

Antal Steg: 8.245.

Varav Antal Snabba Steg: 6.879.

Antal Minuter Snabba Steg: 62.

Kilometer: 6.59.


Onsdag:

Antal Steg: 14.449.

Varav Antal Snabba Steg: 11.062.

Antal Minuter Snabba Steg: 109.

Kilometer: 11.55.


Torsdag:

Antal Steg: 5.774.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.61


Fredag:

Antal Steg: 10.081.

Varav Antal Snabba Steg: 6.356.

Antal Minuter Snabba Steg: 57.

Kilometer: 8.06.


Lördag:

Antal Steg: 963.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 0.77.


Söndag:

Antal Steg: 1.492.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.19.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 50.574.

Varav Antal Snabba Steg: 24.297.

Antal Minuter Snabba Steg: 228.

Kilometer: 40.42.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 7.224.

Varav Antal Snabba Steg: 3.471.

Antal Minuter Snabba Steg: 32.

Kilometer: 5.77. 


"Mera kärlek - krönikor & andra texter" av Mian Lodalen - 2006 - Bok



---------    

Recension av boken: "Mera kärlek - krönikor & andra texter" av Mian Lodalen (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------   


" I Mera kärlek samlar Mian Lodalen sina bästa krönikor, politiska tal och andra texter, flera av dem tidigare opublicerade. Det är en rapport från dagens Sverige, från Stockholms hbt-värld, men också ett nedslag i Smålands Jerusalem där Mian växte upp och var övertygad om att hon och hennes flickvän var de enda flatorna i landet.

   I högt tempo rör hon sig mellan sitt eget liv och politiken. Det handlar om solidaritet och om att våga slåss för sin sak. Om klass och feminism, om maktens skenhelighet och om en svensk flyktingpolitik som glömt vad empati är. Och inte minst: om att stå upp för den man är och älska med stolthet, om att all kärlek är bra kärlek.
  Mera kärlek är en bok med skarp blick och klara åsikter, drastiska formuleringar och höga garv. Den visar att det går att leva utanför normen, att en tillåtande tillvaro snarare gör livet väldigt mycket roligare. För oss alla."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


 Jag läste Mian Lodalens första krönikebok för ett par år sedan: "Kärlek - samlade krönikor", och jag tyckte den var mycket bra. Nu köpte jag hennes andra bok med fler samlade krönikor i, och den var precis lika bra den. Jag gillar Mians sätt att skriva, och jag gillar hennes synsätt. Så jag kan rekommendera boken. (Men ännu mer så rekommenderar jag DEN HÄR boken av henne.) ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 12 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Och även i dag, precis som vanligt, så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det i vanlig ordning frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio i dag också, som nästan alltid när han är ledig. Och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. När han sen var klar, så tog han bilen och åkte till gör-det-själv-hallen på OKQ8 här i Farsta. Han hade några grejer som han ville fixa i ordning på bilen.

 

Jag hade tänkt mig en promenad i dag, eftersom jag knappt gick några steg alls i går. Men jag kände mig lat i dag också, och struntade i promenaden även i dag. Jag höll först på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden i dag. Frukost, fika, dusch, och iordningörande blev det för honom då.

 

Borzko kom hem sen efter ett par timmars mekande på macken.

 

Sen så satt vi alla tre uppe i vardagsrummet i ett par timmar. Jimmy hjälpte mig även i dag med min nya mobil. Jag la in musik, och ljudböcker. Och jag lärde mig alla finesser som finns på den. Jimmy satt med sin dator, när han inte hjälpte mig. Borzko satt och läste i sin bok.

 

Vid halvfyratiden så stack Borzko iväg med bilen på sitt vanliga söndagsbesök hos sin mamma. Och sen vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans.

 

Efter middagen så satte jag mig i den sköna eftermiddagssolen på vår övre balkong, och så läste jag ut boken: ”Bara vanligt vatten” av Kajsa Ingemarsson.

 

När solen försvann vid sjutiden, så flyttade jag tillbaka in i vardagsrummet och satt med datorn en stund och läste bloggar och nyheter. Jimmy satt vid datorn på sitt rum.

Sen så började jag på en ny bok: ”Mera kärlek – krönikor & andra texter” av Mian Lodalen.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid halvtiotiden, och då gjorde han mig sällskap i vardagsrummet, med sin bok.

 

Nu är klockan strax före elva, och både Borzko och Jimmy har gått och lagt sig för att sova. Dom ska ju upp tidigt i morgon bitti för att jobba.

 

Själv så sitter jag nog kvar här och läser i min bok i ett par timmar till.

 


"Bara vanligt vatten" av Kajsa Ingemarsson - 2009 - Bok



---------    

Recension av boken: "Bara vanligt vatten" av Kajsa Ingemarsson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Stella Friberg tycks ha allt en kvinna kan drömma om: en makalöst framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, en garderob fylld med designkläder, en charmerande pojkvän, sportbil och häst. Stellas böcker om Franciska Falke, en ung, självständig privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé både i Sverige och utomlands. Nu ska den tionde och sista boken i serien skrivas. Och allt vore gott och väl om det inte vore för en läcka i badrummet.

Det är svårt att få skrivro när Strandberg Bygg & Rör AB drar in och börjar bryta upp golv och borra sig in i väggar för att hitta läckan. Förlaget ligger på inför lanseringen av boken samtidigt som pojkvännen Fredrik, tv-chef och svärmorsdröm, tycker att det är dags att de gör slag i saken och flyttar ihop. Skrivandet går allt trögare och när en serie oväntade händelser inträffar, och media får nys om saken, blir situationen ohållbar.

När det blåser som värst kring Stella faller illusionen om det liv hon byggt upp, och det visar sig hur ensam hon i själva verket är. Föräldrarna har aldrig förstått varför hon slösar bort sin begåvning på att skriva simpla underhållningsromaner, vännerna har svikit i samma takt som hennes framgång har växt och förlaget är bara intresserade av att få ut så mycket som möjligt av sin kassako. Den enda som ser hur hon egentligen mår är Johnny, hantverkaren som råkat kliva in i hennes liv precis när allt börjar rasa.

Kajsa Ingemarssons nya bok Bara vanligt vatten rör sig i förlagsvärlden och är en träffsäker, humoristisk och driven skildring av framgångens baksida. Men det är också ett varmt porträtt av en kvinna som tvingas söka sig bortanför sina invanda föreställningar om livet för att finna lyckan."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har alltid gillat Kajsa Ingemarssons böcker. Tycker att hon skriver underhållande och lättläsa romaner som väl är på gränsen mellan roman och chick lit. Det här är hennes sjunde bok, om jag inte minns fel just nu. Här är min recension till hennes förra och sjätte bok: "Lyckans hjul".  Jag tyckte den här nya. "Bara vanligt vatten" var riktigt bra, och jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

test



test
test

Bloggar från mobilen.

JAG FöRSöKER KLURA UT HUR JAG SKA LYCKAS MED ATT SKRIVA SMå BOKSTäVER HäR I TEXTEN OCH INTE BARA I RUBRIKEN. OCH HUR JAG SKA GöRA EN RADMATNING.     i html så går det både och eller tydligen inte radmatningar. Bara små bokstäver.

"Wallander - Skulden" - 2009 - Film

         

"Wallander - Skulden" - 2009 - Film.

"Sexårige Albin Landberg försvinner spårlöst från sitt förskola och hela Ystad engagerar sig i familjens och polisens alltmer desperata sökande efter pojken. Spåren leder snart Kurt Wallander och hans kollegor i riktning mot en pedofildömd man, nyligen utsläppt efter att ha avtjänat sitt straff. Men också mot sanningar som visar sig vara långt mer fruktansvärda och komplicerade än vad någon av dem kunnat föreställa sig."

(Kopierat från Lovefilm)

Så här skrev jag om "Hämnden", som jag såg för ungefär två månader sen:

"Jag älskar ju Wallander-filmer, och kanske ännu mera Beck-filmer. Nu framöver så kommer det ju nio stycken nya Wallander-filmer, och två stycken nya Beck-filmer, och det är himla kul tycker jag. 

Den här filmen, "Hämnden" är den första filmen av dom nio filmerna i den nya omgången med Wallander-filmer. Några personer har ju försvunnit sedan dom förra filmerna, och några nya har kommit till. 

Men annars så tyckte jag att den här filmen var precis lika bra som dom brukar vara. Faktiskt till och med något bättre. Vissa Wallander-filmer kan vara lite sega tycker jag, men det var definitivt inte den här. Jag ser verkligen fram emot kommande filmer. Och jag kan verkligen rekommendera denhär. ///Bim."

Och jag tyckte att den här filmen, "Skulden" var precis lika bra som "Hämnden".

Betyg: 4 av 5.

Två scener från filmen:




Dagens Dagbok – Lördagen den 11 juli 2009 – Andra Halvan av Kvällen.


När ”Sommarkrysset” var slut, så satte jag och Borzko igång en dvd-film, och det blev den nyaste Wallander-filmen ”Skulden”. Recension på den kommer i separat inlägg som vanligt.

 

Och när filmen var slut vid elvatiden, så satte sig Borzko och läste i sin bok, och jag satt mest med datorn och läste bloggar, nyheter, med mera.


Dagens Dagbok – Lördagen den 11 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen.

Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det som vanligt frukost, fika, och nyhetsläsning i mobilen.

 

Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. När han sen var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jimmy var ju för en gångs skull hemma i går kväll. Han brukar väl annars nästan alltid vara ute och festa både fredag och lördag. Men i går kväll så var han hemma, för han var trött efter arbetsveckan. Så därför så vaknade han också tidigt i morse, redan vid tiotiden. Han åt då frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jag höll på lite och fixade med lite diverse hushållsbestyr här först ett tag på förmiddagen, men sen när Jimmy var färdig med sina morgonbestyr, så satte vi oss med våra datorer vid köksbordet.

 

Och sen så satt vi i köket större delen av dagen. Och det vi mest sysslade med, det var att fixa till min nya mobil. Vi förde över allt från den gamla mobilen. Vi installerade program och funktioner. Och Jimmy gick igenom allt i den nya mobilen med mig och lärde mig allting.

 

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Då åt vi alla tre lite lätt lunch och tog en fika.

 

Jimmy fortsatte sen med det vi gjorde tidigare, och Borzko satt och läste i sin bok hos oss i köket.

 

Vid halvfemtiden så blev det middag. Och i dag så blev det, som så ofta, mat från vår lokala pizzeria på gatan. Borzko och Jimmy åt varsin pizza, och jag åt en pastasallad med räkor.

 

Även sen efter middagen så satt vi kvar i köket med mobiler, datorer, och böcker.

 

Vid strax före sju sen, så körde jag och Jimmy iväg med bilen. Jag skjutsade honom till Hagsätra dit han skulle på en fest, där även Jenny och Jocke skulle vara. Jenny kom ner från festen, och vi pratade en stund, och sen så åkte jag hem igen.

 

När jag kom hem igen så satte sig både Borzko och jag uppe i vardagsrummet. Och när klockan sen var åtta så satte vi igång teven för att titta och lyssna på ”Sommarkrysset” på TV4. Lite gott att äta och dricka blev det så klart också.



test

test 

"Den tredje vågen" - 2003 - Film

         

"Den tredje vågen" - 2003 - Film

"Johan Falk har tröttnat på jobbet som polis. Det lönar sig inte att fånga busar. De får ändå inga straff. Nu är han arbetslös. Helst vill han flytta ut på landet och ta hand om sin nya familj. Men det blir inte som han hade tänkt sig... Kriminalkommissarie Sellberg var en gång Johans chef och mentor. Nu är han ny chef för avdelningen för organiserad brottslighet på Europol, EU:s egen polisorganisation. Den organiserade brottsligheten växer explosionsartat och hotar att bryta sönder samhällsstrukturen inom hela EU. Sellberg bildar en speciell arbetsgrupp - en "task force" - som ska bekämpa de stora ekonomiska brottslingarna. Johan Falk är en självskriven medlem i den här tuffa gruppen. Det visar sig bli början på en lång rad mardrömsliknande händelser med våld, svek och död när en hel världsdel håller på att stjälas."

(Kopierat från Lovefilm)

(I veckan så hade filmen "Johan Falk - GSI" biopremiär. Den filmen är en fristående fortsättning på filmerna "Noll Tolerans" från 1999, "Livvakterna" från 2000, och "Tredje Vågen" från 2003. Alla dom tre filmerna har jag sett tidigare, men det minst fem år sedan. Eftersom jag nu vill se den nya filmen "Johan Falk - GSI", så ville jag först se om dom tre gamla filmerna. Jag kommer inte ihåg nästan någonting av dom, mer än att jag tyckte att dom var bra.)

Ovanstående är kopierat från min recension på filmen "Noll tolerans", och filmen "Livvakterna". Den tredje filmen, "Den tredje vågen", var precis lika bra som dom två första filmerna. Det ska bli roligt att sen se den nya filmen från 2009 "Johan Falk - GSI".

Betyg: 4 av 5.

Musik från filmen:


"Livvakterna" - 2001 - Film

         

"Livvakterna" - 2001 - Film

"Johan Falks gode vän Sven Persson driver ett konfektionsföretag med en del av sin verksamhet förlagd till utlandet. Efter att ha blivit utsatt för maskningsaktioner på fabriken i Estland, organiserade av den lokala maffian, tar Sven kontakt med Nikolaus Lehman, en säkerhetsexpert som lovar ta hand om maffian mot en viss procent på Svens vinster. Nikolaus tar hand om problemet. Definitivt och utan nåd. Sven som blir förskräckt över Nikolaus metoder, säger upp överenskommelsen dem emellan. Han åker hem till Sverige och hoppas att allt ska lösa sig. Men Nikolaus menar att avtalet inte går att bryta. Plötsligt är det inte bara Svens företag som står på spel. Nu är hela hans familj i livsfara..."

(Kopierat från Lovefilm)

(I veckan så hade filmen "Johan Falk - GSI" biopremiär. Den filmen är en fristående fortsättning på filmerna "Noll Tolerans" från 1999, "Livvakterna" från 2000, och "Tredje Vågen" från 2003. Alla dom tre filmerna har jag sett tidigare, men det minst fem år sedan. Eftersom jag nu vill se den nya filmen "Johan Falk - GSI", så ville jag först se om dom tre gamla filmerna. Jag kommer inte ihåg nästan någonting av dom, mer än att jag tyckte att dom var bra.

Och i kväll så såg jag alltså "Noll Tolerans", och jag tyckte att den var jättebra.)

Ovanstående är kopierat från min recension av filmen "Noll Tolerans" som vi såg för någon vecka sen. "Livvakterna" var precis lika bra, om inte ännu lite bättre.

Betyg: 4 av 5.

En mycket bra låt från filmen:


Dagens Dagbok – Fredagen den 10 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Solen kom fram på eftermiddagen, så vid tretiden så satte jag mig i solskenet på den övre balkongen, och läste i min bok: ”Bara vanligt vatten” av Kajsa Ingemarsson.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid halvfemtiden. Och efter det så fortsatte jag att sitta och läsa i solen på balkongen.

 

Vid halvsjutiden så kom både Borzko och Jimmy hem från jobbet, nästan samtidigt. Dom åt då middag, och jag tog en fika med dom och en pratstund samtidigt. Sen så duschade dom båda i tur och ordning och gjorde sig i ordning.

 

Sen så stack Jimmy och jag iväg en sväng till centrum, och handlade lite gott att äta till kvällens planerade filmtittande.

 

Vid åttatiden så satte vi igång en dvd-film, och det blev filmen: ”Livvakterna”. Sen så tittade vi på en film till, och då blev det filmen: ”Den tredje vågen”. Så nu har vi sett alla dom tre filmerna om Johan Falk, och sen så ska vi se den nya filmen så småningom, som går på bio nu.

 

Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också. Och den sista filmen var slut vid tolvtiden.

Dagens Shopping - 090709 - Tio böcker från Bokus.




Dagens Dagbok – Fredagen den 10 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt till sina respektive jobb.

 

Mulet, grått, trist, mörkt, blåsigt, och sexton grader ute. Men inget regn, så jag gav mig iväg ut på en promenad vid tiotiden.


Gick i ungefär en timme runt omkring här hemma i Farsta. Lite duggregn fick jag på mig på slutet av promenaden, men det var inga större mängder.

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och jag satt också och läste igenom användarhandboken till min nya mobil.

 

Lite lätt lunch och en fika blev det vid tolvtiden.

 

Sen vid halvettiden så gav jag mig iväg ut igen, men den här gången så tog jag bilen, och jag åkte bara till centrum.

 

Hemköp var jag på, och först hämtade jag ut ett bokpaket från Bokus. Och sen så handlade jag några kassar fulla med matvaror.

 

Väl hemma igen så höll jag återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Dagens Shopping - 090709 - 2 - Nokia N97.



Ja, i dag så köpte jag äntligen en Nokia N97! Jag har ju länge velat ha en sån. Jag bloggade ju om den redan för sju månader sen. (Kolla in inlägget här.) Men den kom ju inte förrän för ett par veckor sen.

Jag har ju haft min Nokia N95 i lite drygt två år nu, och alltid varit supernöjd med den. Jag har aldrig varit så nöjd med en mobil förut, och inte heller har jag någonsin haft en mobil så länge.

Så jag hoppas verkligen att jag blir lika nöjd med den här nya. Men det är ju lite nytt, som jag inte har haft förut, bland annat pekskärm och utskjutbart tangentbord. Storleken är lite större än min förra, den nya är ungefär som en Iphone.

Jag har i alla fall tecknat obegränsad surf nu, för det är ju ett måste på en sån här telefon. Perfekt att ha det, och att kunna blogga, facebooka, läsa nyheter, chatta på msn, och surfa runt på nätet, precis var och när man vill. ;-)

Här är en länk till Nokia N97 på Nokias hemsida.

Dagens Shopping - 090709 - 1 - Tallrikar + kuddar + lite annat - IKEA.


I dag på IKEA så handlade jag för 1.700:- kronor.

Jag köpte 24 flata tallrikar, 24 djupa tallrikar, 24 assietter, 4 runda uppläggningsat,  och 4 fyrkantiga uppläggningsfat, i samma servis-serie som jag köpte 12 skålar i för ett tag sedan.

Sen så köpte jag 8 innerkuddar, och 8 kuddfodral. 4 av dom till kökssoffan, och 4 av dom till vardagsrumssofforna.

Jag köpte också lite andra småsaker.

Här kommer fem bilder från shoppingen på IKEA.



(Vi hade bruna kuddar förut, och det blev så mycket ljusare och finare med dom här kuddarna tycker jag.)





(Likdant i vardagsrummet. Där hade vi svarta kuddar förut, och det blev så fräscht med dom här vita istället.)





(Och jag är så nöjd med min nya servis. Nu har jag slängt ut allt det gamla, och gillar verkligen det här nya. Ska bara köpa tolv stycken skålar till, för dom var slut i dag.)



Dagens Dagbok – Torsdagen den 9 juli 2009 – Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).

 

Vid ettiden sen så tog jag bilen och åkte iväg. Och så åkte jag till McDonalds i Västberga och hämtade upp Jenny när hon slutade strax efter ett.


Sen så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva. Mycket folk var det där i dag, men det hade vi förstås räknat med, eftersom det regnade så mycket.

 

Vi gick runt och plockade ihop det vi skulle ha. Eller rättare sagt det jag skulle ha, för Jenny handlade ingenting i dag. Jag köpte tallrikar och kuddar bland annat. Bilder kommer i ett separat inlägg lite senare.


Sen så gick vi och fikade. Jag tog en caffe latte, och Jenny tog en coca-cola och en liten chipspåse.

 

 

Sen så åkte vi till Heron City en sväng, för Jenny ville kolla lite på Media Markt. Men det blev inga inköp där i dag.

 

Vi åkte då till Farsta, och till centrum. Först så var vi på Phone House, där jag la undan en telefon till senare. Och så var vi på Teknikmagasinet där Jenny köpte resehögtalare.

 

Vi köpte sen med oss sushi hem, och så åt vi middag tillsammans med Borzko när vi kom hem vid halvfemtiden.

 

 

Sen så höll vi på och fixade lite med det jag hade köpt. Och Jenny valde ut lite böcker som hon sen lånade av mig. Borzko hade också hämtat Jennys cykel från cykelrummet, som hon sen senare tog med sig hem till Tumba, och fixat i ordning den lite, och hämtat upp en resväska från källaren som hon ska låna.

 

Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvsextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så stack jag, Jimmy, och Jenny iväg i Jimmys bil.

 

Borzko stack iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.

 

Vi andra tre åkte till centrum, och så gick vi till Phone House där jag köpte telefonen som jag hade lagt undan tidigare. Bild på den kommer i ett separat inlägg lite senare.

 

Sen så åkte vi till Tumba, där vi lämnade av Jenny, hennes cykel, och resväskan och alla böcker som hon ska låna. Vi var upp och in en liten stund. Hälsade på Jocke och pratade en liten stund, men sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.

 

Borzko hade också precis kommit hem, när vi kom hem. Sen resten av kvällen så satt Jimmy framför datorn på sitt rum, och Borzko satt i vardagsrummet och läste i sin bok. Jag satt mest med datorn, och så höll jag på och fixade lite med mina inköp.

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 9 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Även i morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt till jobbet som vanligt.


Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Hans mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Ösregn här, hela natten, morgonen, och förmiddagen… :-(

 

Borzko och jag satte sen igång med att hjälpas åt med veckostädningen. Det vanliga blev det: dammsugning, torkning av golven, skurande av toaletten och badrummet, byte och tvätt av lakan, tvätt av kläder, byte och tvätt av handdukar, avtorkande på båda balkongerna, med mera.

 

Jag rensade också ur våra köksskåp. Slängde massor med gamla och udda grejer. Och jag ska också slänga vår gamla servis, så snart som jag har varit på IKEA och köpt en ny.

 

Jimmy kom förbi med sin stora lastbil vid elvatiden. Han hade haft en körning i närheten, och passade på att äta lunch hemma. Han var här i ungefär en timme, och åt, fikade, och pratade en stund.

Dagens Dagbok – Onsdagen den 8 juli 2009 – Kvällen.

Kvällen tillbringade jag mest med att läsa. Jag läste ut boken: ”Den dubbla tystnaden” av Mari Jungstedt, och så började jag på boken: ”Bara vanligt vatten” av Kajsa Ingemarsson.

 

Lite pauser från bokläsandet blev det ibland för lite datorstunder.

 

Och självklart så blev det ju också pauser från bokläsandet när Jimmy och Borzko kom hem från jobbet.

 

Jimmy kom hem vid åttatiden. Han åt då middag, och efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så satt han resten av kvällen framför datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit tidigare, så när han hade duschat och gjort sig i ordning, så gjorde han mig sällskap i vardagsrummet, och läste i sin bok.

"Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt - 2009 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Den dubbla tystnaden" av Mari Jungstedt (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på sin traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter iland i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.


Mari Jungstedts sjunde roman borrar djupt i de mörkaste av hemligheter som även vänner döljer för varandra. Den dubbla tystnaden är en pulshöjande thriller som stärker Jungstedts position som en av landets mest lästa författare.Nu har mer än en miljon exemplar av Jungstedts böcker sålts bara i Sverige"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här sjunde boken: "Den dubbla tystnaden" var precis lika bra som Mari Jungstedts tidigare sex böcker.

Jag gillar Mari Jungstedts sätt att skriva. Jag tycker om karaktärerna i boken, som återkommer i alla böcker. Och jag gillar miljöskildringarna från Gotland. Lättlästa och trevliga svenska kriminalromaner är allid bra, och Mari Jungstedts böcker är bland dom bästa i Sverige, tycker jag. ///Bim
.  

(Kopierat från tidigare recensioner.)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


Dagens Shopping - 090708 - Två inbundna böcker från Tradera.




Dagens Dagbok – Onsdagen den 8 juli 2009 – Eftermiddagen.


Eftermiddagen tillbringades hemma. Jag varvade mina tre vanliga sysslor: hushållsarbete, bokläsning, och datorsittande.

 

Hyfsat varmt på eftermiddagen, mest molnigt, men också lite solstunder. Så bokläsningen och datorsittandet gjorde jag på den övre balkongen.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Och efter middagen så tog jag en snabb sväng till centrum, och hämtade ut ännu ett bokpaket på Hemköp.



Dagens Dagbok – Onsdagen den 8 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med åtta fotografier).

Samma rutiner i morse, som dom flesta andra dagar. Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn under tiden.

 

Strålande solsken och ungefär sjutton grader, gjorde att jag sen gav mig iväg ut på en promenad vid halvtiotiden. Gick längs den underbart vackra promenadvägen längs sjön Magelungen. Och jag lyssnade på min ljudbok under tiden.

 

 

Tyvärr så försvann solen mer och mer, och både vita och svarta moln kom upp. Men det var varmt och skönt i alla fall.

 

 

Naturen är så vacker nu. Själv så älskar jag mest av allt alla gula blommor.

 




 

Mamma och Pappa ringde mig på mobilen, och frågade om jag ville promenera med dom. Och så klart ville jag det, så jag gick och mötte upp med dom.

 

Vi promenerade då åt andra hållet vid sjön Magelungen, och så gick vi över bron över till Farstanäset.

 

 

En liten svanfamilj höll till vid bron.

 

 

Vi promenerade en stund på Farstanäset, och sen så vände vi och gick tillbaka samma väg igen. Stannade till vid Farsta Gård, där vi hade tänkt fika, men där höll en grävskopa på och jobbade, så det var sånt liv där, så vi gick vidare.

 

Gick till serveringen vid Farstastrandsbadet och fikade där i stället. Satt där en stund och njöt av solen som tittade fram mellan molnen ibland. Men det kom till och med några regnstänk, och vi hörde åskan mullra på håll.

 

 

Sen så gick vi mot centrum, där vi skiljdes åt och kramades hej då. Mamma och pappa gick hem till sig, och jag uträttade några ärenden i centrum innan jag gick hem.

 

Först var jag på Apoteket och hämtade ut nya minipiller. Sen så var jag på Hemköp och hämtade ut ett paket med en bok i, från Tradera. Handlade lite matvaror på Hemköp också. Gick sen hem, och kom hem vid halvettiden. Och då åt jag lite lätt lunch.

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 7 juli 2009 – Kvällen.

Jag fortsatte sen att jobba med mina papper och scheman till jobbet. Tio papper skrev jag till slut ut, när jag var klar sen senare på kvällen.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sen gjorde han mig sällskap i vardagsrummet.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Allsång på Skansen”. Bra artister i kväll: Magnus Uggla, John ME, Caroline af Ugglas, och Robert Gustafsson.

 

Efter allsången så fortsatte jag med mina papper, och vid tiotiden så var jag äntligen klar med dom.

 

Upptäckte då att jag helt hade glömt bort, och missat, minnesstunden för Michael Jackson… Väldigt klantigt av mig, för den hade jag gärna velat ha sett, men att se den i efterhand är ju inte riktigt samma sak…

 

Resten av kvällen satt jag vid datorn och läste bloggar och nyheter. Funderar nu på om jag ska börja att läsa i boken: ”Den dubbla tystnaden” av Mari Jungstedt, som jag skulle börjat på i går kväll, men då blev det aldrig av. Och jag har faktiskt inte läst en endaste rad på hela dagen i dag, bara jobbat med mina papper.


Tre bra artister är med på "Allsång på Skansen" i kväll.


Jag hade en liten tanke förut att jag kanske skulle åka in och se "Allsång på Skansen" live i kväll. För det är tre bra artister som jag gillar med: min körfröken Caroline af Ugglas, min gamla idol Magnus Uggla, och nya bra artisten John ME.

Men det har ju regnat hela dagen till och från här... Och åskan har mullrat på håll... Så det blev inget Skansen för mig. Nu när klockan är halvsex, och det är två och en halv timme till sändning, så öser regnet ner...

Om jag fick bestämma vilka låtar som Caroline af Ugglas, Magnus Uggla, och John ME ska sjunga i kväll, då skulle det vara dom här:


John ME - "Love is my drug"





Caroline af Ugglas - "En del av mitt hjärta"





Magnus Uggla:"Potpurri med blandade låtar"




Dagens Dagbok – Tisdagen den 7 juli 2009 – Eftermiddagen.

Lagom tills jag kom in igen från min promenad, så kom regnet tillbaka. Och sen så var det regnigt större delen av eftermiddagen. Mörkt, grått, trist, och blåsigt var det också. Och åskan mullrade lite på håll också.

 

Jag satte igång med ett projekt, som jag gör varje sommar, och det är att göra våra nya scheman, arbetsinstruktioner, och en massa andra papper till jobbet. Allt det som vi kom fram till på vår tvådagarskonferens i juni, skriver jag rent, och gör snygga scheman och papper. Det brukar ta ungefär en effektiv arbetsdag i snitt, och sen så får jag ta ut det i komptid i höst.

 

Jag höll på med det större delen av eftermiddagen, men jag varvade hela tiden med annat också. Allmänt hushållsarbete här hemma, och lite andra göromål vid datorn.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och han satte sig sen framför datorn på sitt rum.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 7 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen. Och lite allmänt plockande här hemma sen.

 

Regn, blåst, mörkt, kallt, ruggigt, tolv grader… Så var morgonens väder.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och Borzko hade gått upp klockan halvsex, och dom hade sen båda åkt iväg till sina respektive jobb.

 

Vädret hyfsade sen till sig lite, och det slutade att regna och blåsa. Så vid halvelvatiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Då var det arton grader, vindstilla, inget regn, men tyvärr heller ingen sol, utan igenmulet.

 

Jag gick i ungefär en timme. Gick till Hökarängen, och sen så gick jag en lite annan väg tillbaka till Farsta mot vad jag brukar göra. Lyssnade på min ljudbok under promenaden.

 

Hemma vid halvtolvtiden igen. Då blev det lite lätt lunch och en fika.

Dagens Låt - 090706 - Dead By April med "Losing You" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 090706 - Dead By April med "Losing You" - 2009.




Den här låten har jag lagt in förr, (HÄR), men jag tyckte att Dead By April var så bra när dom var med i SommarKrysset i TV4 i lördags, så jag lägger in den versionen också. Klicka, titta, lyssna, och njut! :-D



"Iskall hämnd" av Ramona Fransson - 2006 - Bok



---------    

Recension av boken: "Iskall hämnd" av Ramona Fransson (2006) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"På Klädesholmen på Tjörn i Bohusläns skärgård fanns trygghet och kärlek.Nu var hon ensam kvar. Med tiden förstod hon att de hade blivit lurade.

Bitterhet fyllde hennes tankar med hämnd.

Riksdagsledamot Martin Swedin hemmahörande i Göteborg hittas knivskuren till döds i Sisjöns industriområde. Spaningschef Greger Thulin, kriminalkommissarie Katarina Linde tillsammans med kriminaltekniker Charlotte Engman kastas in i fallet. Då sker ytterligare ett mord på en riksdagsledamot. Greger och Katarina får det hett om öronen. Kriminaltekniska bevis lyser med sin frånvaro. Det tipsas att det kan vara politiska bråk bakom morden. Bråken skulle gälla fastighetsskatten. Då inträffar ett tredje mord!
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Här är en länk till min recension av Ramona Franssons debutroman från 2005: "Dyrbar kärlek".

Hennes andra bok, "Iskall hämnd", som jag nu läste, tyckte jag ungefär likadant om, fast tyvärr något sämre. Tyckte inte riktigt om storyn i den, och jag tyckte den kändes lite hafstigt skriven ibland. Men den var ändå rätt så okej.
///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 6 juli 2009 – Kvällen.

Satte mig sen uppe i vardagsrummet och läste i min bok, och varvade med datorstunder som vanligt.

 

Vid sjutiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig på sitt rum, framför datorn.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på ”Lotta på Liseberg” på TV4.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet.

 

Borzko satt och läste i sin bok. Jag varvade datorstunder med bokläsning. Läste ut boken: ”Iskall hämnd” av Ramona Fransson.

Tant-Test!

Det är stor tantvarning när...

  ...du köper hushållspapper med dekor på. - NEJ.

  …du kan laga dillkött utan att titta i Rutiga kokboken.- NEJ.

  …du använder doftspray i badrummet.- JA!

  …du semestrar bara på platser där du har varit förut. - NEJ. 

  …du köper skor av märket ’’Sköna Marie’’. - NEJ.

  …du tittar på Go’kväll och Fråga Doktorn. - NEJ.

  …du sparar på glasburkar. - NEJ.

  …du läser reklambladen som om de var tidningar. - NEJ.

  …du varvar upp bilen i 4000 varv för att köra ut från parkeringen i fem km/h. - NEJ.

  …du visar upp din handväska/påse för kassörskan. - NEJ.

  …du kör under hastighets­gränsen. - NEJ.

  …du kallar datorn för ”datan”. - NEJ.

  …du handlar i mat­affären utan att ta av dig cykelhjälmen. - NEJ.

  …du diskar ur och återanvänder ­fryspåsar. - NEJ.

  …du spar och återanvänder inslagningspapper. - NEJ.

  …du motionssimmar utan att doppa huvudet. - NEJ.

  …du lämnar allt oftare mobil­telefonen hemma och avstängd när du går ut. - NEJ.

  …du köper nylonstrumpor som håller in. - NEJ.

  …du gör sådana här test.  - JA!



Tantfacit: Hur många JA fick du?

1—4 kryss: Du är fortfarande ung i sinnet – och snart är det slut med det. ( 2 kryss - här är jag! )

5—8 kryss: Du visar vissa tendenser. Det är inte naturligt att vid din ålder tycka att färgglada glasögonbågar är ”fräcka”.

9—13 kryss: Du är i riskzonen. Se upp, innan du vet ordet av har du beställt handväskan från baksidan av Allers.

14—17 kryss: Du är tant så det stänker om det. Vi vågar knappt gissa vad du gör när du tror att ingen ser.

18—20 kryss: Naturhistoriska Riksmuseet ringde. De behöver en dinosaurie till sin utställning.



Ja, det blev ju inte så farligt alltså! Bara 2 kryss av 20. (Doftsprayen och testet). Om några av er läsare gör testet, så skriv i kommentarerna så jag kan kolla in era! (Testet har jag kopierat från Aftonbladet PLUS).



Nu har mina nya gardiner som jag beställde hos IKEA kommit.


När jag beställde gardinerna på IKEA så sa dom att det kunde ta upp till fyra veckor innan man fick dom uppsydda och hemskickade. Men jag fick mina på cirka två och en halv vecka. Och det kostade 240:- kronor, inklusive allt.



Jag blev jättenöjd med gardinerna. Och även med kökssoffan, som vi klädde om med likadant tyg. Tyg till soffan gick på 125:- kronor.



Jag tycker att tyget i gardinen och på soffan matchar våra nya köksstolar riktigt bra.

.

Nu måste jag bara köpa nya kuddar till kökssoffan. Dom vi har nu är bruna, och passar inte alls ihop. Det blir vita, svarta, eller svartvita nya kuddar.



Dagens Shopping - 090706 - En kort svart kjol på rea hos Axelsons.


Dagens Dagbok – Måndagen den 6 juli 2009 – Eftermiddagen.

När jag kom hem från mamma och pappa så åt jag lite lätt lunch. Sen höll jag på här hemma och småstädade, pulade, grejade, donade, och fixade. Många tvättmaskiner körde jag under eftermiddagen också.

 

Sen så gick jag ännu en sväng till centrum. Jag var på Apoteket, Kicks, och Åhléns och köpte massor med hygienprodukter, kemtekniska produkter, och sminkprodukter.

 

Och sen så var jag på Hemköp och hämtade ut ett paket från IKEA med mina köksgardiner i. Jag handlade några kassar med matvaror också innan jag gick hem.

 

Hängde upp mina nya gardiner när jag kom hem. Fotografier kommer senare.

 

Middag åt jag för mig själv vid femtiden. Och sen så fortsatte jag med diverse hushållsarbete här hemma.

Dagens Dagbok – Måndagen den 6 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, som nästan alltid när jag är ledig. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg för att jobba. Och Borzko hade gått upp klockan halvsex, och åkt iväg till sitt jobb.

 

Vid tiotiden så gick jag hem till min mamma, och sen så gick hon och jag direkt ner till centrum. Pappa var inte med, för han var iväg och spelade boule.

 

Sen så blev det lite shopping med mamma. Hon köpte lite grejer på Clas Ohlson, och lite kläder på Axelsons. Jag köpte mig en svart kort kjol på rean på Axelsons. Fotografi på den kommer i ett annat inlägg senare.

 

Jag gick sen med mamma hem, och pappa kom också hem ungefär samtidigt. En fika och en pratstund på deras balkong blev det då. Och sen vid ettiden så gick jag hem.


Veckans Vikt - Vecka 28 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 29 - 2009
06/07

58,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Veckans Motion - Vecka 27 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 27 - 2009
29/06 - 05/07

Måndag: ------
Tisdag: ------  
Onsdag: Promenad, 2,5 tim
Torsdag: Promenad, 1,5 tim
Fredag: Promenad, 1,5 tim
Lördag: ------  
Söndag: ------   

Veckans Steg - Vecka 27 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 3.491.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 2.79.

 

Tisdag:

Antal Steg: 1.779.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.42.

 

Onsdag:

Antal Steg: 17.655.

Varav Antal Snabba Steg: 14.889.

Antal Minuter Snabba Steg: 132.

Kilometer: 14.12.

 

Torsdag:

Antal Steg: 11.127.

Varav Antal Snabba Steg: 7.212.

Antal Minuter Snabba Steg: 63.

Kilometer: 9.04.

 

Fredag:

Antal Steg: 12.775.

Varav Antal Snabba Steg: 8.729.

Antal Minuter Snabba Steg: 83.

Kilometer: 10.22.

 

Lördag:

Antal Steg: 1.832.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.46.

 

Söndag:

Antal Steg: 2.478.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.98.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 51.137.

Varav Antal Snabba Steg: 30.830.

Antal Minuter Snabba Steg: 278.

Kilometer: 41.03.

 

Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 7.305.

Varav Antal Snabba Steg: 4.404.

Antal Minuter Snabba Steg: 39.

Kilometer: 5.86.


Dagens Dagbok – Söndagen den 5 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med fem fotografier).


Vid tvåtiden så åkte jag, Borzko, och Jimmy iväg i bilen. Åkte till Hallunda, och så mötte vi upp med Jenny, Jocke, och Tindra som kom dit med bussen från Tumba. Och sen så gick vi alla sex upp till Borzkos mamma Dragica.

 

Borzkos syster Natalie, hennes man Tihomir, och deras dotter Tina bor där nu när dom är i Sverige på semester från Kroatien.

 

Sen så var vi där i ungefär fem timmar. Vi åt en massa god mat. Vi fikade och åt massor med gott kaffebröd. Vi pratade givetvis massor. Tindra och Tina blev riktigt bra kompisar, och lekte bra ihop, trots att Tina nästan inte kan någon svenska.

 

Jättekul att träffa Natalie, Tihomir, och Tina. Det var två år sedan sist vi sågs. Dom hade med sig presenter till oss alla också, och det var gulligt av dom.

 

Vid åttatiden så åkte vi hemåt. Jag skjutsade hem Jenny, Jocke, och Tindra till Tumba. Jimmy följde också med i bilen. Och Borzko tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

När vi kom hem så gick både Borzko och Jimmy och la sig tidigt. Dom ska båda upp tidigt i morgon bitti och jobba. Och båda var lite trötta efter gårdagens festande.

 

Jag satte mig i vardagsrummet, och tillbringade resten av kvällen med datorn och boken.

 

Här kommer fem fotografier från eftermiddagen och kvällen:

 

 


 

 

 


Mobilblogg. Testar...

12ae6b1e6819e935bbca50114f233ab2.png

Kolla varifrån!

Mobilblogg. Testar återigen om mobilbloggningen fungerar...


Dagens Dagbok – Söndagen den 5 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Och även i morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det förstås sen som vanligt.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så satte han sig en stund och läste i sin bok, eftersom gymmet inte öppnade förrän klockan elva i dag. Och sen vid kvart i elva så gick han iväg bort till Farstahallen för att träna.

 

Jag tillbringade förmiddagen med att varva mellan, lite allmänt hushållsarbete, datorstunder, och bokläsning. Läste ut boken: ”Pesetas” av Mons Kallentoft. Recension finns i separat inlägg som vanligt. Och sen så började jag på en ny bok: ”Iskall hämnd” av Ramona Fransson.

 

Klockan tolv så larmade Jimmys mobil, och han gick då upp. Och så åt han frukost, jag åt lunch, vi tog en fika, och vi hade en pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig framför datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lätt lunch, och en fika, och sen så satte han sig och läste i sin bok.

 



Snart så åker vi iväg en sväng under resten av eftermiddagen och kvällen.


"Pesetas" av Mons Kallentoft - 2000 - Bok



---------    

Recension av boken: "Pesetas" av Mons Kallentoft (2000) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Här debuterar en ung thrillerförfattare med en bok som huvudsakligen utspelar sig i ett samtida Madrid. Huvudpersonerna är fem människor i trettioårsåldern som alla söker sin plats i tillvaron.

Caterina, avhoppad läkarstudent, är trött på sitt arbete som sjuksköterska, Sofia är alkoholiserad och bortstött av sin förmögne far, Carl är en svensk avhoppad arkitekt som har drivit en bar i konkurs och Emilio och Paco försörjer sig genom att sälja kokain, som Paco stjäl ur brev i postsorteringen där han jobbar. När kokainet slutar komma, bestämmer sig de tre unga männen för att råna en bank. Det som har varit måste ersättas av något nytt och det blir inte bara ett bankrån.

Pesetas är en berättelse om hur livet kan gestalta sig för yngre människor i ett nytt framväxande Europa, har ett högt tempo, är spännande och underhållande och har en nära filmisk form.

Mons Kallentoft är född 1968 och har under de senaste åren delat sin tid mellan Stockholm och Madrid. Pesetas skrevs på plats i Madrid och flertalet av karaktärerna är inspirerade av personer som rör sig i stadsdelen Chueca, de centrala kvarteren strax bakom Gran Via. För närvarande bor han i Stockholm och arbetar i reklambranschen."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En lite annorlunda roman/kriminalroman. Inte lik dom andra böckerna som jag har läst av samma författare. Det här är hans debutroman från år 2000, och den var bra, men väldigt olik hans andra böcker. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 4 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

Jag fortsatte att sitta ute på vår övre balkong resten av eftermiddagen. Först så skingrades molnen, och solen kom fram en stund. Men sen så kom molnen tillbaka, och det kom en väldig regnskur, och också lite åska, fast på långt håll. Och slutligen sen så kom solen fram igen vid sextiden.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden, och sen så fortsatte jag mitt balkongsittande. Började att läsa i ny bok: ”Pesetas” av Mons Kallentoft. Och varvade förstås med datorstunder.

 

Satt ute på balkongen och njöt av den sköna kvällen, till framåt åttatiden. Då flyttade jag in i vardagsrummet med datorn och boken, och så satte jag igång teven. Tittade och lyssnade på ”Sommarkrysset” i TV4. Bra artister i kväll, gillade faktiskt alla som var med i kväll. Bäst var ju självklart ”Dead by April”.

 

Sen när programmet var slut, så satte jag igång en dvd-film. Det blev skräckfilmen ”The Signal”. Recension finns i separat inlägg som vanligt.

 

När filmen sen var slut så varvade jag bokläsarstunder med datorsittandestunder.

 

Och nu när klockan är strax före tolv, är både Borzko, Jimmy, och Jenny, ute på stan och festar med sina kompisar, på lite olika håll.


Och jag sitter i lugn och ro här hemma! ;-D


"The Signal" - 2007 - Film

         

"The Signal" - 2007 - Film

"En ljudstörning i staden Terminus tar över all elektronisk utrustning och driver människor till vansinne en nyårsafton. Att döda eller att dödas är det enda som gäller, utom för några få som lyckats undkomma denna signal. För dessa gäller det att få klarhet i vem de kan lita på för att tillsammans kunna rädda sig undan det rådande kaoset."

(Kopierat från Lovefilm)

En totalt värdelös skräckfilm. Rekommenderas inte.

Betyg: 2 av 5.

Filmens trailer:


"En shopaholic i väntans tider" (Shopaholic & Baby) av Sophie Kinsella - 2007 - Bok



---------    

Recension av boken: "En shopaholic i väntans tider" (Shopaholic & Baby) av Sophie Kinsella (2007) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Allas vår favorit-shopaholic är tillbaka med en bula på magen!
Hon handlar för två men finns det tre i hennes äktenskap?
Becky Bloomwoods liv är härligt! Hon arbetar i Londons nyaste modevaruhus. Hon letar hus tillsammans med sin man Luke (hennes hemliga dröm är en skogarderob). Och hon är gravid! När Becky kommer på att shopping är det bästa mot illamående blir livet ännu enklare, och roligare. För allt måste vara perfekt när barnet kommer. Allt från barnrummet till barnvagnen, till gynekologen till sjukhuset till kläderna till ja, vad behövs mer?
Det enda som inte är riktigt perfekt är att Luke inte verkar lika engagerad som Becky när det gäller barnet. Förutom när det är dags att gå till barnmorskan som råkar vara Lukes före detta flickvän!
Sophie Kinsella skriver träffsäkert och med mycket humor om viljan att ge sitt nya lilla barn allt och om den svåra balansen mellan att köpa det man vill ha och det man verkligen behöver."

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är den femte boken i Shopaholic-serien om Rebecca Bloomwood. Den var precis som alla dom tidigare fyra böckerna i serien, lättläst, rolig, och underhållande. Vill man läsa bra chick lit-böcker så ska man läsa böcker av Sophie Kinsella tycker jag.

Här är länk till bok nummer fyra i serien.
///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 4 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

I morse så larmade mobilen som vanligt klockan halvåtta. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det som vanligt frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Sen när han var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna.

 

Jag satte igång med att hålla på och fixa, dona, pula, greja, ordna, röja, småstäda, med lite allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma. Varvade lite med datorstunder som vanligt. Bland annat så gjorde jag en bokbeställning från Bokus, som jag har bloggat om i ett eget inlägg.

 

Klockan tolv så larmade Jimmys mobil, och han gick då upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch, vi fikade, och vi hade en pratstund. Borzko kom från halvettiden från gymmet, och gjorde oss då sällskap med lite lunch och en fika.

 

Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Sen så skulle han hem till en kompis, och eftersom Borzko ändå skulle ut med bilen en sväng, så skjutsade han Jimmy dit. Jimmy skulle sen vara hos sin kompis hela dagen och kvällen, och sen senare i kväll så skulle dom nog in till stan och festa.

 

Borzko åkte iväg i ett ärende i bilen, och han var också på macken och tankade och kollade upp allt.

 

När Borzko sen kom hem, så stack han iväg igen nästan på en gång. Han skulle till Globen och möta upp med några av sina jobbarkompisar. Först skulle dom gå och ta en pizza och ett par öl, och sen så skulle dom till Söderstadion för att se Hammarby spela match mot Trelleborg klockan fyra. Och sen efter matchen så åker dom nog in till Söder och dricker ett par öl.

 

När jag var klar med allt mitt fixande här hemma, och när jag blev ensam kvar efter att både Jimmy och Borzko hade stuckit iväg, så satte jag mig uppe på vår övre balkong. Ingen sol i dag, molnigt, men inget regn, och rätt så varmt. Jag läste ut boken: ”En shopaholic i väntans tider” av Sophie Kinsella, och sen så satt jag med datorn.

 

 


Bokbeställning från Bokus.



I dag så blev det en bokbeställning från Bokus igen. Inte bara pocket den här gången, utan några inbundna också. Så det blev 856:- kronor för tio böcker, och det ger ju ett snittpris på 85:- per bok. Men det är väl rätt så okej, för jag har några inbundna på gång på Tradera också, och där blir det ju ett lite billigare pris.



Limited Edition - Summer - Fun Light & Marabou Mjölkchoklad.


I dag så köpte och testade jag två stycken Limited Edition - Summer. Det var Fun Light Honeymelon Peach, och det var Marabou Mjölkchoklad Sommar! med jordgubbsbitar i.

Och här kommer mina resultat av mina smaktest! ;-D



Fun Light Summer Honeymelon Peach var jättegod. Jag trodde att den skulle vara lite för söt, med tanke på namnet, men det var den absolut inte. Den var väldigt fräsch och god. Jag kommer helt klart att dricka den över sommaren, istället för Fun Light Appear, som jag i vanliga fall dricker.



Marabou Mjölkchoklad Sommar! med jordgubbsbitar i har jag läst en hel del åsikter om. Allt ifrån "supergod" till "jätteäcklig". Och vad tyckte då jag? Ja, varken eller faktiskt... Den var helt okej, men inte mer. God var den, men inte jättegod. Tycker fortfarande att Digestive är den allra godaste. Och godare än den här är också bland annat Daim, Amigo, och Apelsinkrokant. Så jag köper hellre någon av dom fyra, än den här igen. Men blir jag bjuden på den så äter jag så klart. :-)



Har ni testat någon av dom? Vad tyckte ni i så fall?

"Noll Tolerans" - 1999 - Film

         

"Noll Tolerans" - 1999 - Film

"Johan Falk, en f.d. polis i nationella insatsstyrkan och numera kriminalinspektör på krimjouren i Göteborgs City, dras in i ett skottdrama i en gränd vid Nordstan strax efter julhandelns slut på julafton. Han gör en hjältemodig insats, som bland annat räddar livet på ett barn, men dras sedan in i en mardrömslik spiral av händelser som leder till att han själv blir åtalad. Han ser ingen annan utväg än att fly. Han tar lagen i egna händer i jakten på sanningen och blir därmed efterlyst och jagad av sina egna kollegor. "Noll Tolerans" blev 5-faldigt Guldbaggenominerad vid Filmgalan 2000."

(Kopierat från Lovefilm)

I veckan så hade filmen "Johan Falk - GSI" biopremiär. Den filmen är en fristående fortsättning på filmeran "Noll Tolerans" från 1999, "Livvakterna" från 2000, och "Tredje Vågen" från 2003. Alla dom tre filmerna har jag sett tidigare, men det minst fem år sedan. Eftersom jag nu vill se den nya filmen "Johan Falk - GSI", så ville jag först se om dom tre gamla filmerna. Jag kommer inte ihåg nästan någonting av dom, mer än att jag tyckte att dom var bra.

Och i kväll så såg jag alltså "Noll Tolerans", och jag tyckte att den var jättebra.

Betyg: 4 av 5.

Sluttexten plus låten i sluten av filmen:


Dagens Dagbok – Fredagen den 3 juli 2009 – Kvällen.

Jimmy kom hem vid sextiden från jobbet i dag. Han duschade bara då och gjorde sig i ordning, men middag skulle han inte ha i dag, för han skulle äta ihop med några kompisar.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid halvsjutiden. Och han hade ätit middag där.

 

Jag och Borzko skjutsade sen Jimmy hem till en kompis. Dom skulle äta ihop några stycken, och sen så skulle dom ut och festa lite senare.

 

När vi kom hem till Farsta så stannade vi till i centrum, och så var vi på Hemköp och handlade lite matvaror, och lite gott att äta till kvällen.

 

Sen så satte vi oss båda två uppe på vår övre balkong, i den sköna kvällen. Borzko läste i sin bok, och jag delade min tid mellan datorn och boken.

 

Vi satt där till halvtiotiden, och då flyttade vi sen in till vardagsrummet. En dvd-film blev det då, ”Noll Tolerans”, och lite gott att äta och dricka.

 

Vid halvtolvtiden så var filmen slut, och då återgick Borzko till sin bok. Och jag varvade min tid mellan boken och datorn.

 



Dagens Dagbok – Fredagen den 3 juli 2009 – Eftermiddagen.

Borzko och jag satt sen på vår balkong, och läste i våra böcker. Åskan och blixtarna försvann efter en stund. Regnet höll sig kvar lite längre, men gick också över efter ett tag. Molnen stannade ett tag till, men till slut så tittade solen fram. Lite lunch och en fika blev det vid tolvtiden.

 

Vid ettiden sen så stack Borzko iväg med bilen. Han skulle till Arlanda för att hämta upp sin syster Natalie, hennes man Tihomir, och deras dotter Tina. Sen så körde han dom till sin och Natalies mamma Dragica i Hallunda.

 

Jag gick ut på en promenad vid ettiden. Då hade solen och värmen kommit tillbaka ordentligt. Jag gick till Hökarängen, och så en annan väg tillbaka. Ringde sen till mina föräldrar och frågade om jag fick komma och ta en fika på deras balkong, och det fick jag förstås.

 

Gick förbi torget i centrum på vägen dit, och köpte med mig en bukett blommor till dom. Sen så satt vi och fikade, åt glass, pratade, och njöt av den härliga eftermiddagen. Satt väl där i ungefär en och en halv timme, och sen gick jag hem. Promenaden i dag blev också ungefär en och en halv timme.

 

När jag kom hem så satte jag mig på vår övre balkong, i skuggan, med datorn, och en ny bok: ”En shopaholic i väntans tider” av Sophie Kinsella.

 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden, och sen så fortsatte jag att sitta på balkongen med boken och datorn.

"Mitt nya jag" (Remember Me?) av Sophie Kinsella - 2008 - Bok



---------    

Recension av boken: "Mitt nya jag" (Remember Me?) av Sophie Kinsella (2008) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"Tänk om du vaknade en morgon och hela ditt liv var perfekt...
En snygg man, ett fantastiskt hus, ett chefsjobb, en snygg och vältränad kropp och dyra designerkläder. Hur kunde hon få allt detta utan att komma ihåg vad som hände?
När Lexi vaknar upp en morgon befinner hon sig på sjukhus efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men, egentligen är det år 2007 och hon är 28 år. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på - och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla sina drömmar uppfyllda? Hon tror inte att det är sant, särskilt inte när hon får se sitt vackra hem. Men när hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att en rival vill åt hennes jobb. Och sen dyker det upp en ovårdad men sexig man och avslöjar en chockerande hemlighet ... Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?"

 

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var precis som Sophie Kinsellas tidigare böcker. Mycket lik hennes böcker: "Mina hemligheter" och "Karriär och köksbesvär". (Recensioner på dom böckerna finns här i bloggen under kategorin Bokrecensioner). Boken var lättläst, förutsägbar, och rolig. Gillar man bra chicklit så gillar man Sophie Kinsellas böcker. Så jag kan rekommendera den varmt för underhållande sommarläsning. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Fredagen den 3 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr.

 

Jimmy hade även i dag gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba.

 

Jag och Borzko hade tänkt oss några timmar på stranden under förmiddagen, men det var helt igenmulet på morgonen. Då bestämde vi oss istället för att gå ut på en promenad.

 

Men vid tiotiden, precis när vi hade tänkt oss att gå iväg, så blev det mörkare och mörkare, och sen så började det att mullra… Ösregn, åska, och blixtar blev det sen…

 

Så det blev varken strandbesök eller promenad. Vi satte oss i stället på vår övre balkong, med inglasningen fördragen, och läste i våra böcker. Ganska mysigt att sitta så när det åskar, blixtrar, och vräker ner regn utanför inglasningen.

 



"Wallander - One step behind" - 2008 - Film

         

"Wallander - One step behind" - 2008 - Film

"Tre gravt förmultnade lik i 1700-tals kläder hittas i en vacker skogsglänta strax utanför Ystad. Wallanders kollega sedan många år - Svedberg - är först på plats. Starkt tagen av fyndet berättar han att liken förmodligen är tre ungdomar som varit anmälda som försvunna i några veckor. När Wallander senare hittar Svedberg död i hemmet, med sitt tjänstevapen i handen, står det klart att det är mord, och att det har kopplingar till morden på de tre ungdomarna man hittat tidigare. Wallander vill sätta dit mördaren, men ligger hela tiden steget efter i utredningen. Fler offer är att vänta."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den tredje och sista av dom engelska Wallander-filmerna. Jag tyckte precis som jag tyckte om den första filmen, "Sidetracked", och den andra filmen, "Firewall", att det inte kändes som en Wallander-film, utan mer som en annan ordinär kriminalfilm. Filmen är ändå helt okej, och klart sevärd.

Betyg: 3 av 5

Filmklipp från YouTube:


Dagens Dagbok – Torsdagen den 2 juli 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med fem fotografier).

Borzko och jag satt sen och läste på balkongen, till framåt fyratiden. Sen så gjorde vi oss i ordning inför vårt restaurangbesök.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

 

Vid strax före fem sen, så gick vi alla tre hem till min mamma och pappa och mötte upp med dom.

 

 

Och sen så gick vi alla fem till centrum, och till den italienska restaurangen ”Antonios”.

 

Mamma och pappa bjöd oss sen på middag där. Jag åt en fiskplanka, och den var mycket, mycket god.

 

 

Satt på uteserveringen i skuggan, i den underbara eftermiddagen och kvällen. Efter maten så tog vi in kaffe, och vi satt där i ungefär en och en halv timme, till framåt halvsjutiden.

 

Sen så gick vi ut på en liten kvällspromenad, alla utom Jimmy som gick hem istället.

 

Vi gick längs den vackra promenadvägen längs sjön Magelungen. Smultron hittade vi också.

 

 

Vi gick lite drygt en halvtimme, och sen så vände vi om, och gick samma väg tillbaka.

 

Lite fotografering under vägen är ju alltid ett måste för mig.

 

 

Och även Borzko fick lov att ta ett kort, så jag fick vara med.

 

 

Vid åttatiden så var vi vid mammas och pappas hus, och tackade och sa hej då. Sen så gick Borzko och jag en sväng till centrum, och handlade lite matvaror på vägen hem.

 

När vi kom hem, så satt Jimmy på sitt rum framför datorn.

 

Borzko och jag satte oss i den underbara kvällen, ute på vår övre balkong. Borzko med sin bok, och jag med datorn och boken.




Om vi sen lyckas slita oss från balkongen, så ska vi kanske se en dvd-film lite senare. Eller så sitter vi kvar här på balkongen hela kvällen.

 




Dagens Dagbok – Torsdagen den 2 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

I morse så larmade min mobil klockan sju, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

 

Borzko hade gått upp redan halvsju, och han åkte sen iväg vid strax efter sju, för vi hade tid för besiktning av bilen klockan halvåtta.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och åkt iväg för att jobba

 

Borzko kom hem vid åttatiden igen, och besiktningen hade gått bra.

 

Jenny sov ju i Farsta i natt, och hon hade beställt väckning till klockan halvnio, och hon gick då upp, och sen så åt hon, jag, och Borzko frukost tillsammans.

 

Sen så tog vi bilen, och så åkte vi iväg till Farstastrandsbadet, och vi var där vid halvtiotiden.

 

Vid elvatiden sen så kom även min mamma och pappa dit och gjorde oss sällskap. Och sen så satt vi där alla fem och solade, åt glass, fikade, och pratade. Alla utom min mamma badade också flera gånger.

 

 

Sen vid halvettiden så gick vi alla därifrån. Mamma och pappa gick hem till sig. Borzko gick till gymmet för att träna. Och jag och Jenny åkte hem.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning till sitt arbetspass, och vid strax efter ett så åkte vi iväg i bilen, och jag körde henne till jobbet.

 

Släppte av henne utanför jobbet vid halvtvå, och hon skulle sen jobba från två till elva i kväll.

 

När jag kom hem så satte jag mig i skuggan uppe på vår övre balkong, tillsammans med datorn och boken. Vid halvtretiden sen så kom Borzko hem från gymmet, och han gjorde mig då sällskap på balkongen, tillsammans med sin bok.



Dagens Dagbok – Onsdagen den 1 juli 2009 – Kvällen.

Jag fortsatte sen att sitta på balkongen och njuta av den underbara kvällen. Började att läsa en ny bok: ”Jag saknar dig, jag saknar dig!” av Peter Pohl & Kinna Gieth, och läste också sen senare på kvällen ut boken. Varvade förstås som alltid med datorstunder.

 

Borzko kom hem igen från sin mamma vid sjutiden. Han gjorde mig då sällskap på balkongen och satt och läste i sin bok.

 

Och kvällen var så otroligt skön, så vi hade ingen lust att gå in från balkongen, utan satt kvar där hela kvällen. Jag började på en tredje bok i dag: ”Mitt nya jag” av Sophie Kinsella.

 

När klockan närmade sig elva, så gick vi in från balkongen. Borzko satte sig då i vardagsrummet och fortsatte att läsa.

 

Jag satte mig i bilen, och så åkte jag för att hämta upp Jenny på jobbet. Hon slutade klockan elva i kväll, och skulle sova hos oss i Farsta i kväll.

 

Vid halvtolv så kom hon iväg från jobbet, och vi var hemma i Farsta vid kvart i tolv. Jag, Borzko, och Jenny satt då och pratade i någon halvtimme i köket.

 

Jimmy hade kommit hem från jobbet vid elvatiden, ätit, duschat, och gått och lagt sig.

 


 

 Nu är klockan kvart över tolv. Jimmy sover. Jenny har precis gått och lagt sig för att sova i sitt gamla rum. Och Borzko och jag ska snart gå och lägga oss.

 

I morgon så ska Jenny vara här i Farsta med mig och Borzko på förmiddagen. Vi ska sola och bada. Sen så kör jag henne till jobbet när hon börjar klockan två.

 


"Jag saknar dig, jag saknar dig!" av Peter Pohl & Kinna Gieth - 1992 - Bok



---------    

Recension av boken: "Jag saknar dig, jag saknar dig!" av Peter Pohl & Kinna Gieth (1992) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker)

---------   


"Två tonårsflickor springer över vägen efter bussen till skolan. De är tvillingar, enäggstvillingar. Den ena systern blir påkörd och dödad.

Detta är berättelsen om Tina som blev kvar, tvungen att försöka stå upprätt och hålla balansen i livet utan Cilla.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar att även läsa ungdomsböcker ibland, och fick ett tips om den här sjutton år gamla boken. Och jag måste säga att den var mycket bra. Väldigt sorglig och gripande. Och bra skriven. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

"Tethys pool position" av Gunborg Sahlin - 2008 - Bok.



---------    

Recension av boken: "Tethys pool position" av Gunborg Sahlin (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


" I morse sket katten på äkta mattan. Å jag vet att katter skiter på mattor å jag vet att den har gjort det hur många gånger som helst förut. Men inte på den här mattan. Den som jag ärvt av faster Herta och som jag tveklöst sålt om jag bara haft kraft att jaga fram en köpare.

Nu ligger den där under mitt trebenta soffbord och stinker skit. Den som i alla fall kunde ha varit värd några kronor.

Faen också!

Först tänkte jag ta tag i Mirres svans och veva runt den, men sen lugnade jag mig och kom på att man inte gör så med sin älskade katt. Oavsett vad fanskapet ställt till med och hur arg man än är.

Så inleds romanen "Tethys pool position". Berättelsen handlar om den färgstarka kvinnan Tethy som lever ensam med sin katt. Hon är en svärande, missnöjd och obeveklig person med en samling dåliga egenskaper som många känner igen - hos andra förstås!

Berättelsen har en allvarlig underton men är laddad med en skön, mörk humor som aldrig känns bitter.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs först inlägget som jag länkar till här, varför jag har läst och recenserat den här boken.

Och jag måste då ju börja med att säga, att jag blev väldigt glad att jag gillade boken så mycket! Jag blev glatt överraskad av den. Den var mycket speciell, och väldigt olik dom flesta böcker som jag har läst.

Boken var mycket lättläst, och kanske lite väl tunn för min del. Det var en skön humor i boken, men också allvar. Kapitlen berättas av olika personer, och jag tyckte mest om dom kapitel som inte berättas av huvudpersonen Tethy själv. För ibland kan hon bli lite för mycket.

Själva storyn, som jag inte vill avslöja här, var mycket bra upplagd. Så jag kan varmt rekommendera boken till alla. Och jag ska helt klart köpa Gunborg Sahlins andra bok som heter: "Tethy, bara Tethy". 
///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Onsdagen den 1 juli 2009 – Eftermiddagen.

När Borzko och jag kom hem från stan, vid ettiden, så blev det lite lätt lunch och en fika.


Sen så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

 

Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund först.

 

Och sen så satte jag mig på vår övre balkong, tillsammans med boken och datorn.

 

Borzko kom hem från gymmet vid halvfyratiden. Och vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans.

 

Efter middagen så tog Borzko bilen, och så åkte han hem till sin mamma en sväng.

 

Jag satte mig återigen på balkongen med datorn och boken. Läste ut boken: ”Tethys pool position” av Gunborg Sahlin. Recension kommer i separat inlägg som vanligt.

Dagens Dagbok – Onsdagen den 1 juli 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta, och då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr.

 

Det hade regnat en hel del här under natten, och duggregnade även lite på morgonen, men det slutade rätt så snabbt. Helt igenmulet var det, men fortfarande väldigt varmt.

 

Eftersom det inte var någon sol, så blev det inget strandbesök i dag. Så Borzko och jag bestämde oss för att gå en långpromenad istället.

 

Vi gick hemifrån vid strax före tio, och vi gick vägen in mot stan. Det var perfekt promenadväder, mulet men varmt.

 

Från Farsta, och in till Hötorget gick vi. Det tog lite drygt två timmar.

 

Köpte oss varsin take away-kaffe och gick runt och strosade en stund på stan.

 

Sen så tog vi tunnelbanan hem till Farsta igen, och kom hem hit vid ettiden.


Dagens Shopping - 090701 - Ytterligare en inbunden bok från Tradera.


"Wallander - Firewall" - 2008 - Film

         

"Wallander - Firewall" - 2008 - Film

"Kommissarie Kurt Wallander kopplas in för att utreda ett brutalt taximord. Två unga flickor grips och erkänner, men verkar helt oberörda av sitt besinningslösa dåd. En man dör av en hjärtattack mitt på torget i Ystad. Senare blir hans kropp mystiskt stulen från bårhuset. Samma kväll slocknar plötsligt ljuset i stora delar av Skåne. Märkligt nog kan de här två händelserna sammankopplas. Någon vill förgöra information och skapa totalt kaos. Spåren leder till terrorism långt utanför Sveriges gränser. I den här brittiska filmatiseringen av Henning Mankells bok, gjord för BBC, spelas Kurt Wallander av den Oscar-nominerade skådespelaren Kenneth Branagh."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den andra av dom tre engelska Wallander-filmerna. Jag tyckte precis som jag tyckte om den första filmen, "Sidetracked" (recension finns via den här länken), att det inte kändes som en Wallander-film, utan mer som en annan ordinär kriminalfilm. Filmen är ändå helt okej, och klart sevärd.

Betyg: 3 av 5

Några ihopklippta scener från filmen:


RSS 2.0