"Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge - 2007 - Bok



---------    

Recension av boken: "Boven i mitt drama kallas kärlek" av Unni Drougge (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer)

---------   


" Unni lever ensam med sina fem barn. Hon är etablerad författare, flitigt anlitad som föreläsare och har många vänner. Hon trivs med livet och har landat i tillvaron efter en uppslitande skilsmässa.
Så gör Niklas entré och de blir djupt förälskade. Han är ung och tillgiven men väldigt osäker och Unni vill hjälpa honom, hon anar bara inte till vilket pris. Utåt är de ett lyckligt par, men hemma är tillvaron allt annat än idyllisk. Hon reser runt och föreläser om mäns våld mot kvinnor men lever själv i ett misshandelsförhållande. Medan hon bygger upp hans karriär offrar hon sin egen.
Niklas svartsjuka styr snart hela hennes liv. Bit för bit släpper hon taget om det viktigaste hon har: barnen, vännerna, skrivandet.

Unni Drougge skonar ingen, allra minst sig själv, när hon beskriver sitt eget sönderfall. Boven i mitt drama kallas kärlek är en självbiografisk roman om den destruktiva kärlekens kraft och hur den kan få oss ända till helvetet men också om hur man hittar styrkan att ta sig därifrån.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket självutlämnande självbiografi. Jag lyssnade på den som ljudbok, och tyckte då att den kanske blev lite väl lång och utdragen. Men det är inte säkert att jag hade tyckt det om jag hade läst den som en pappersbok, eftersom det går så väldigt mycket snabbare. Men jag tyckte om boken, som jag brukar göra med Unni Drougges böcker. Och jag kan rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0