Jenny är nummer 44 och jag är nummer 60. ;-D

image1541

Dagens Dagbok - Onsdagen den 31 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så tog jag med mig min dator och satte mig inne hos Jimmy på hans rum. Han spelade datorspel. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och så pratade vi förstås också.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. En pratstund hade vi också.


Mellan nio och tio så blev det tevetittande för mig. TV4 och "Heroes" blev det. Sen efter det så blev det datorn igen.


Vid tiotiden så gick både Borzko och Jimmy och la sig för att sova.


Jenny har varit hos Jocke hela dagen i dag, och hon sover där i natt också.


Nu är jag ledig i fyra dagar! ;-D

Nu är jag ledig i fyra dagar! Åh, vad skönt det ska bli! :-D

Fredagen så är vi alla lediga på. Den är inarbetad för oss, eftersom vi börjar två dagar tidigare på höstterminen. Vi måste ju börja två dagar före alla andra, för att kunna förbereda inför terminen. Hinna städa efter sommaren, få hem alla varor, och så vidare. Den ena dagen som vi då alltid är lediga på istället, är fredagen på höstlovet. Den andra dagen är klämfredagen vid Kristi Himmelfärdshelgen.

I morgon så är vi fyra stycken som har tagit en ledig dag med komptid. Vi har ju svårt att ta ut vår komptid under vanliga veckor. För lite komptid blir det ju ibland när det blir övertid. Men under höstlovsveckan så har vi ju det så pass lugnt, så då kan vi passa på att ta ledigt om vi vill. Jag har en hel del komptid innestående, så jag passar på att ta ut en dag i morgon.

Så nu är jag ledig i fyra dagar! Så skönt så! :-D

Dagens Shopping - 071031 - Lampprydnad till köksfönstret.

I dag så köpte jag en ny lampprydnad till köksfönstret. Det är den tredje likadana nu... Först så köpte jag en på Bea i Svedmyra. Den gick sönder ganska så snabbt. Då hade de inga fler kvar när jag kom för att byta, så jag fick pengar istället. Jag köpte då en ny på Ljusinspiration i Farsta. Den gick också sönder ganska så fort. När jag då skulle byta den, så hade jag tappat bort kvittot... Så nu har den trasiga stått i köksfönstret ganska så länge. I dag när jag gick i Farsta Centrum, och gick förbi Ljusinspiration, så såg jag att de hade fått in såna igen. Jag gick då in och köpte en ny. Nu har jag lagt undan kvittot på ett säkert ställe, och så får vi väl se om den här också går sönder snabbt, eller om det är tredje gången gillt.

Många tycker ju att det här är en advents-/jul-prydnad, men det tycker inte jag. Jag vill alltid ha den i köksfönstret. Tycker det är så fint och mysigt med ett hjärta. Vad tycker ni? Fint eller fult? Julsak eller åretruntsak?


image1539


image1540

Dagens Dagbok - Onsdagen den 31 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en kort stund, och sen så gav jag mig iväg ut på en liten promenad. Soligt och klart ute. Vindstilla och hög luft. Men rätt så kallt. Gick runt omkring i Farsta en sväng.


Sen så gick jag förbi Centrum och köpte en lampprydnad till köksfönstret på Ljusinspiration. Bild kommer i separat inlägg.


Gick sen och mötte upp med Jimmy som kom från jobbet. Och så åkte jag med honom i bilen hem. Promenadtid för mig blev cirka en timme.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen när han var klar så åt vi middag tillsammans.


Efter middagen så satte sig Jimmy på sitt rum och tittade på en av sina nerladdade serier. Jag höll på här hemma och fixade med lite allt möjligt.


Två fotografier till från dagens promenad.

image1537image1538


Dagens Jobb - Onsdagen den 31 oktober 2007.

Jobbade i dag också. Först så var jag i skalen på morgonen och fixade grönsakerna. Sen resten av dagen så blev det extra höstlovsstädning. Jag städade bland annat skalrummet och grönsakskylen riktigt ordentligt. Sen så röjde och slängde vi en del grejer också.


Vi serverade kokt korv med potatismos i dag. Snurran jobbade fackligt i dag, så vår vikarie var hos oss i dag. En lugn dag var det i dag i alla fall, eftersom det är höstlov. Inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.


(Mobil-Blogg) Ute på en eftermiddagspromenad i solen. :-D

200710312269.jpg
(Mobil-Blogg) Ute på en eftermiddagspromenad i solen. :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 30 oktober 2007 - Kvällen.

Jag fortsatte sen att sitta i köket med min dator. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid halvsjutiden så kom Jimmy hem från sitt möte på jobbet. Han hade redan ätit middag, för de hade fått mat på mötet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så tog han sin dator och satte sig ute i köket hos mig.


Sen så satt vi i köket till åttatiden. Då gick vi upp till vardagsrummet med våra datorer. Jimmy tittade på "Discovery Channel", först på "Mythbusters" och sen på "Extrem Ingenjörskonst". Jag tittade bara lite med ena ögat, höll mest på i datorn istället.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han oss sällskap framför teven uppe i vardagsrummet.


Nu är klockan ungefär tio, jag har precis pratat med Jenny i telefon och sagt god natt. Nu ska jag gå och göra mig i ordning för sängen.


Två Webbtest i Stockholm City. (Plus fjortispoäng.com)

Gjorde två små webbtest i Stockholm City nyss.

Först så gjorde jag: "Vad vet du om Stockholm?".
På det så fick jag bara sex rätt av tio.

Sen så gjorde jag: "Vad vet du om kändisar i Stockholm?".
På det testet så fick jag alla rätt, tio av tio.När jag bloggade om "Vuxenpoäng.com" förut, så fick jag tips om "Fjortispoäng.com.
Så jag gjorde det testet också.
Men jag var bara 13,8 % Fjortis! ;-D

(Mobil-Blogg) Dags för en Chai Latte!

200710302268.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för en Chai Latte!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 30 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte direkt hem efter jobbet. Höll sen på här hemma ett bra tag och fixade med lite allt möjligt. Och sen så blev det förstås en stund vid datorn också.


Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Och efter middagen så satte jag mig i köket med datorn.


Borzko skulle jobba sent i dag, och komma hem ungefär vid åttatiden.


Jimmy skulle vara med på ett personalmöte efter jobbet, och komma hem ungefär vid halvsjutiden.


Jenny jobbade i förmiddags. Sen så träffade hon en kompis. Efter det så var hon på ett läkarbesök. Och sen så åkte hon hem till Jocke i Södertälje. Och hon sover där i natt också.


Kolla in den här bloggen om ni vill förändra er blogg!

Jag vill bara tipsa om en ny jättebra blogg. I alla fall för er som bloggar hos Blogg.se. Det är bloggen "Designa din blogg". Det är en blogg som hjälper till med de flesta förändringar som man kanske vill göra med designen på sin blogg. Och är det någonting som ni inte hittar där, så kan ni alltid lägga in önskemål. Det är "Webkocken" som har startat upp den nya designbloggen.

(Mobil-Blogg) En fin liten blomma som Jimmy och/eller Jenny fick i l%F

200710302267.jpg
(Mobil-Blogg) En fin liten blomma som Jimmy och/eller Jenny fick i lördags.

Utsikt från vardagsrummet.

image1533


Hur vuxen är du egentligen?

Hittade ett kul litet test hos Blondinbella i dag: "Hur vuxen är du egentligen?" från Vuxenpoäng.com.


image1532


Och jag är ju 46,7 år. Så jag borde egentligen alltså vara sex år yngre! ;-D

Testa ni också!

Och skriv till mig hur det gick!


Rulltårta/Tårta på jobbet i dag.

Den här goda rulltårtan/tårtan bjöd vår förra chef oss på i dag.


image1531

Dagens Jobb - Tisdagen den 30 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Men det blev ju inte en vanlig arbetsdag, eftersom det är höstlov. Början av dagen var som vanligt. Då var jag i skalen och fixade grönsakerna. Frukost åt vi som vanligt vid sjutiden. Sen vid niotiden, när vi brukar äta lunch, så tog vi bara en fika, för vi skulle luncha senare i dag.


Sen när jag egentligen skulle ha varit försteman i lilla matsalen, så blev det städning istället för mig. Först så städade jag elementen och fönsterbrädorna i lilla matsalen. Sen så städade och rensade jag ur mitt skåp.


Vi serverade pasta och köttbullar i dag. Och en liten salladsbuffé också.


Efter det så hjälpte jag till med att duka och fixa i ordning till vår lunch. Vi har en liten tradition på höstlovet, att vi alltid bjuder vaktmästarna, städarna, IT-teknikern, och kanslisten på lunch. Med oss alla mattanter så är vi då sammanlagt tjugotre stycken. Vi bjöd också in vår förra chef, som gick i pension i våras.


Klockan tolv hade vi lunchen, efter att alla ordinarie lunchgäster hade varit och ätit. Vi åt mörbit, pommes duchesses, bearnaisesås, och så grönsaker till förstås.


Efter maten så blev det kaffe. Vår förra chef hade bakat en underbart god rulltårta/tårta som hon bjöd oss på.


Efter lunchen sen så dukade jag fram mellanmålet till fritidsbarnen, och efter det så var det dags att gå hem.


Dagens Dagbok - Måndagen den 29 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satte sig både Jimmy och jag i köket med våra bärbara datorer. Jimmy spelade datorspel. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från sitt lastbilshämtande vid halvåttatiden. Då satte han sig i vardagsrummet och tittade på teve.


Sen så spelade jag också lite datorspel. Först så blev det två matcher "Betapet" och sen så blev det lite "Super Mario World", och efter det så blev det "Bejeweled".


Och efter det så blev det återigen lite bloggläsande och nyhetsläsande. Och snart så är det dags att göra sig i ordning för sängen.


(Mobil-Blogg) Och så ännu ett spel... Bejeweled!

200710292260.jpg
(Mobil-Blogg) Och så ännu ett spel... Bejeweled!

(Mobil-Blogg) Och sen så blev det lite nostalgi: Super Mario World!%

200710292259.jpg
(Mobil-Blogg) Och sen så blev det lite nostalgi: Super Mario World! ;-D

(Mobil-Blogg) I kväll blev det Betapet-spelande. ;-D (Uppdaterad)

200710292258.jpg
(Mobil-Blogg) I kväll blev det Betapet-spelande. ;-D(Uppdaterad klockan 20:20)

Nu har jag spelat två matcher Betapet! Det var verkligen länge sen! För ett par år sen så spelade jag ett par matcher varje kväll! Men nu hade jag inte spelat en enda match sedan i april! Men nu blev det som sagt var två matcher. Jag vann båda, en på grund av att min motståndare avbröt matchen, och en vann jag på poäng. Är det någon av er läsare som brukar spela Betapet?

(Mobil-Blogg) Jimmy spelar datorspel. Jag läser nyheter och bloggar.

200710292257.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy spelar datorspel. Jag läser nyheter och bloggar.

Jenny i Farsta Tunnelbanestation.

Jenny i Farsta Tunnelbanestation, på väg hem till Jocke.


image1526

Dagens Dagbok - Måndagen den 29 oktober 2007 - Eftermiddagen.

När jag kom till Farsta så mötte jag upp vid tunnelbanan med Jenny. Hon hade jobbat sitt arbetspass i dag mellan sju och tolv. Sen så hade hon jobbat över en timme till klockan ett. Efter det så hade hon ätit lite på jobbet, innan hon sen åkte hem hit till Farsta.


Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Och han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen här hemma.


Jenny var bara hemma en kort stund, bytte kläder och lämnade/hämtade lite grejer. Sen så gick hon och jag till Centrum igen. Hon åkte iväg för att möta upp med Jocke i Södertälje. Och hon ska även sova där i natt.


Jag gick till Solakuten. Solade där en halvtimme som vanligt. Och lika underbart varmt och skönt var det som vanligt. Extra skönt i dag eftersom det har regnat hela dagen i dag...


Medans jag låg och solade så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade bara upp Borzko, och så åkte de tillsammans till bilverkstan som vi anlitar. Där hämtade de upp vår bil som har varit på service i dag. 3.300:- kronor kostade det. Och så bokade Jimmy tid för service på sin bil till nästa måndag.


När jag kom tillbaka från solandet, så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen så kom Borzko och Jimmy hem igen vid strax efter halvfem. Då åt vi tre middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Borzko stack iväg ut igen, den här gången för att åka till sitt jobb, och hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Åkte buss för en gångs skull i dag...

I dag så åkte jag buss hem från jobbet. Det är inte ofta som jag åker buss precis. Tunnelbana händer det väl att jag åker ibland, till exempel när jag åker in till City. Men buss åker jag nästan aldrig.


image1525

Dagens Jobb - Måndagen den 29 oktober 2007.

Måndag igen och jobb igen förstås. Den här veckan så är det ju höstlov, och skolbarnen är lediga från skolan, men tyvärr så är inte vi det...


Gick upp en kvart tidigare än vanligt i dag, redan kvart över fyra. Duschade, och gjorde mig i ordning, och sen så skjutsade Jimmy mig till jobbet. Borzko lämnade ju vår bil på verkstan i går, för den skulle genomgå service i dag.


Vi jobbar ju som sagt var som vanligt den här veckan. I alla fall i fyra dagar, för på fredag så är vi lediga. Då har vi en inarbetad dag som vi tar ut. Det är för att vi börjar tidigare på höstterminen.


Men även om vi jobbar som vanligt så har vi det mycket lugnare än vanligt. Vi hinner med både extrastädning och att prata lite mer med varandra. Av våra tio ställen som vi skickar mat till, så skickar vi till nio ställen den här veckan. Men det är mycket färre portioner än vanliga veckor. Och i vår egen skola så har vi i vanliga fall cirka 600 ätande, och den här veckan så har vi ungefär 200 ätande.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Den andra halvan av dagen så ska jag egentligen vara försteman i lilla matsalen. Men vi serverar bara mat i stora matsalen den här veckan, så det blev extrastädning för mig istället. Bland annat så torkade vi av alla stolar i lilla matsalen riktigt ordentligt. Och våttorkade värmeskåp, mjölkbaren, med mera.


Vi serverade fullkornsmakaroner och köttfärssås i dag. Och så hade vi en mycket liten salladsbuffé i dag.


Till eftermiddagskaffet så hade vi prinsesstårta i dag. Det var en kollega i skolan som var snäll och bjöd på det.


På vägen hem så fick jag skjuts till Högdalen av Snurran, och sen så tog jag buss 165 därifrån hem till Farsta.


Prinsesstårta på jobbet i dag.

I dag så blev vi bjudna på prinsesstårta till eftermiddagskaffet av en snäll kollega i skolan.


image1524

Veckans Vikt - Vecka 44 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 44 - 2007
29/10

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 43 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 43 - 2007
22/10 - 28/10

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 1,0 tim
Söndag: Promenad, 1,0 tim

Dagens Dagbok - Söndagen den 28 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satt vi båda två uppe i vardagsrummet. Jimmy fortsatte att spela datorspel. Jag fortsatte att blogga, läsa bloggar, och läsa nyheter.


Sen så blev det lite tevetittande. "Miami Ink" på TV6 först, och sen TV3 och "Ensam Mamma söker".


Och efter de två timmarnas slötittande på teven, så återgick jag till mina aktiviteter i datorn igen. Och Jimmy fortsatte sitt datorspelande.
Nu blir väl resten av kvällen likadan. Fast det är ju inte så mycket kvar av kvällen för min del. Jag ska väl gå och lägga mig strax efter tio. För i morgon ska jag upp klockan kvart över fyra. Jag går upp en kvart tidigare än vanligt i morgon, för jag ska få skjuts av Jimmy till jobbet. Vår bil har ju Borzko lämnat till verkstan nu i kväll, för den ska genomgå service i morgon. Så jag åker med Jimmy i morgon bitti, och på eftermiddagen tar jag bussen hem.


Jenny är hemma hos Jocke, och sover där i natt. Hon har Höstlov i veckan som följer, så det är ingen skola för hennes del, men däremot lite jobbande. I morgon jobbar hon ett förmiddagspass mellan sju och tolv. Sen så åker hon förmodligen hem till Jocke igen, och sover där i morgon kväll också.


Borzko är hemma hos sin Mamma nu. Han kommer väl antagligen hem rätt så sent, för han har sin lediga dag i morgon. Han skulle ta hand om veckostädningen i morgon. Den blir väl ovanligt lätt i morgon, eftersom ungdomarna här har städat så fint i dag.


Jimmy sitter här bredvid och spelar datorspel, och det lär väl han fortsätta med tills det är sängdags för honom.


Och i morgon så är det alltså då måndag igen...


Jimmys tjugoårsfest.

Jimmys tjugoårsfest i går blev mycket lyckad. Han var nöjd, Jenny var nöjd, och de flesta av gästerna verkar vara nöjda.

Och jag och Borzko blev verkligen jättenöjda när vi kom hem. Jimmy, Jimmys kompis Kristian, Jenny, och Jennys pojkvän Jocke, hade verkligen städat fint här. Allt var helt perfekt, rent, snyggt, och i ordning.

TUSEN TACK till mina älskade ungar som skötte allting så bra! Och till deras kompisar som skötte sig, hjälpte till, och hade roligt, så att Jimmys tjugoårsfest blev något att minnas för honom. (I ordet kompisar inkluderar jag då alla: kusiner, Jennys pojkvän, släkt, vänner, bekanta, och alla som var här.)

Här är länk till inlägget om festen som jag skrev i går.

Här är länk till Jennys inlägg om festen, och fotografier.

Här är länk till Isabellas (Blondinbella) inlägg om festen, och fotografier.

Här är länk till Robins inlägg om festen, och fotografier.

Det finns väl säkert kanske fler som har bloggat om festen, men det här är de som jag vet om.


(Mobil-Blogg) Middag.

200710282253.jpg
(Mobil-Blogg) Middag.

Dagens Dagbok - Söndagen den 28 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Vid strax före tolv sen så åkte vi alla fyra iväg från Landet. Först så åkte vi till Örby, där vi släppte av Mamma och Pappa. Och sen så åkte Borzko och jag hem till Farsta.


När vi kom hem vid ettiden så var det mycket snyggt och välstädat hemma. Jimmy, Jenny, Jennys pojkvän Jocke, och Jimmys kompis Kristian, hade alla fyra hjälpts åt med städningen.


Borzko gav sig ganska så snart iväg igen. Han skulle först till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll. Sen efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Och sen på vägen hem så skulle han lämna Volvon vid bilverkstan som vi anlitar. I morgon bitti så har vi en bokad tid för service på bilen.


Jag, Jenny, Jimmy, Jocke, och Kristian pratade om festen i går kväll. Vi tittade på fotografier också. Sen så skulle Jenny och Jocke bort på middag vid tretiden, så jag lånade Jimmys bil och körde dem dit.


När jag kom hem igen så satte jag mig vid datorn i köket, och så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


Kristian åkte sen hem vid fyratiden. Och då åt Jimmy och jag middag. Det blev ännu en gång middag från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza och ett vitlöksbröd. Jag åt en pastasallad med räkor, och som tillbehör ett pizzabröd och vitlöksdressing.


Efter middagen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet med våra nya, fina, små, bärbara datorer. Jimmy spelade datorspel. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Bilder från Landet i förmiddags.

Här kommer fjorton stycken bilder ifrån Landet i förmiddags.
Klicka på dem så blir de större!


    


    


   

Dagens Dagbok - Söndagen den 28 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Vaknade rätt så tidigt i morse, men låg kvar och drog mig. Jag ville inte gå upp och störa Mamma och Pappa. Vid strax före åtta så hörde jag att de gick upp, så då gick jag också upp. Sen vaknade Borzko strax efter och gick också upp.


Vi hjälptes åt att fixa frukost och fika. Sen så satt vi och åt och drack, och pratade en stund. Alla gjorde sig sen i ordning.


Vid tiotiden sen så gick vi alla fyra ut på en promenad. I går var det ju mulet och vindstilla, men i dag var det soligt och blåsigt. Vi gick i ungefär en timme runt omkring på området, nästan samma runda som Mamma och jag gick igår. Jag fotograferade lite också, som kommer i ett senare inlägg.


När vi kom hem igen så fikade vi och åt lite mackor. Sen efter det så packade vi ihop våra grejer och gjorde oss klara för hemfärden.


(Mobil-Blogg) Nu är vi ute på promenad på Landet.

200710282243.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är vi ute på promenad på Landet.

(Mobil-Blogg) Frukost på Landet.

200710282231.jpg
(Mobil-Blogg) Frukost på Landet.

Canasta-spel.

image1506

Dagens Dagbok - Lördagen den 27 oktober 2007 - Kvällen.

Efter middagen och fikat så blev det kortspel. Vi spelade det som vi alltid gör, "Canasta". Jag och Mamma spelade ihop som vanligt, mot Borzko och Pappa. Två matcher blev det, och det blev 1-1 mellan oss.


Sen så blev det lite tevetittande. "Postkodsmiljonären", "Svensson, Svensson", och "Babben & Co".


Lite lördagsgodis blev det också, chips och choklad.


Sen så blev det kortspel igen, och ännu en omgång av "Canasta". Det blev kvällens sista och avgörande match, och den vann jag och Mamma!


Nu blir det väl bara lite slöande för oss alla fyra resten av kvällen. Jag sitter med Datorn, Mamma löser korsord i Året Runt. Pappa läser Expressen. Och Borzko läser Aftonbladet.


Middag på Landet.

image1505

Dagens Dagbok - Lördagen den 27 oktober 2007 - Eftermiddagen.

När vi hade fikat så gick jag och Mamma ut på en promenad. Borzko och Pappa stannade kvar vid huset. Jag och Mamma gick en promenad runt omkring på området. Ungefär i en timme var vi ute. Det var grått och trist ute, men vindstilla och ganska så varmt. Så det var skönt med en promenad, trots avsaknaden av sol.


Sen så satt vi bara inne och pratade en stund. Och så började vi sen med middagen. Mamma stod för matlagningen i dag, och jag assisterade henne. Vi åt stekt, panerad rödspätta, kokt potatis, och citronsås. Grönsaker till förstås, och även bröd. De övriga tre drack rödvin, och jag höll mig som vanligt till min Fun Light. Redan halvfyra åt vi middag. Tidigt, men vi hade ju inte ätit någon lunch.


Efter maten så fikade vi. Lite choklad och småkakor till hade vi bara då. Pappa och Borzko tog varsin whiskey också.


Två bilder från en promenad på Landet.

image1503

image1504


Dagens Dagbok - Lördagen den 27 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och fika, och under tiden lite nyhetsläsning i datorn.


Klockan nio så gick Borzko upp. Han duschade då, och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han förstås frukost.


Sen så packade vi ner lite grejer inför kvällens övernattning på landet.


Klockan tio så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag, han, och Borzko  hade då en lite pratstund då om kvällens fest. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och Borzko och jag gjorde oss klara för att åka.


Vi sa Hej Då till Jimmy, och så åkte vi iväg till Centrum först. Handlade lite matvaror på HemKöp, och sen vid elvatiden så åkte vi iväg mot Landet.


Kom fram vid kvart i tolv, och då hade Mamma och Pappa kaffet klart. Vi fikade och åt ett par mackor, och satt och pratade en stund.


I dag åker vi ut till Landet.

I dag så ska Borkzo och jag åka ut till Landet. Alltså till min Mammas och Pappas landställe. Det ligger i Skärlinge Fritidsby, ute på en halvö som heter Lisö, cirka en och en halv mil från Sorunda, cirka två mil från Nynäshamn, och cirka fem och en halv mil från Farsta, där vi bor.


Mamma och Pappa är redan där ute, de åkte ut i går. Vi åker väl någon gång mitt på dagen i dag, och vi kommer hem vid ungefär samma tid i morgon.


Blogga lär jag väl göra ändå, fast jag inte är hemma. Jag tar ju med mig min lilla nya bärbara dator, och så mitt nya usb-modem till mitt mobila bredband.


Vi åker ut till landet för att Jimmy (och Jenny) ska få ha föräldrafri fest här hemma. Jimmy har faktiskt aldrig haft någon fest, och nu ville han ha en fest för sina kompisar, eftersom han precis har fyllt tjugo år.


Det är ju hans fest, men det har blivit även lite Jennys fest. Hon har bjudit hit några av sina kompisar också. Och hennes pojkvän förstås. Sen så kommer några av deras gemensamma vänner, jobbarkompisar, och även deras kusiner.


Jag hoppas att det inte blir alltför mycket liv och röj här hemma när vi är borta... Är inte så förtjust i stora fester... Och man vet ju aldrig om det dyker upp flera än vad som är bjudna... Men vi får väl hoppas att allt går bra.


Vi har pratat med båda grannarna som bor på sidorna om oss, så de har lite koll. Åtminstone den ena grannen lär nog ha ganska så mycket koll, och det tycker jag känns tryggt. Det tar ju mindre än en timme för oss att köra hem också, om det skulle vara något. Och polisstationen i Farsta ligger ju nära! ;-D


Rent och snyggt och städat ska det i alla fall vara när vi kommer hem i morgon, det har Jimmy och Jenny lovat. Och jag hoppas att allt är helt här hemma, och att inte grannarna kommer med klagomål.


Jag hoppas i alla fall att festen blir lyckad för dem! Så att både de är nöjda, alla gästerna är nöjda, och att Borzko och jag är nöjda när vi kommer hem! :-D


(Mobil-Blogg) Morgonfika i datorns och ljusets sken som vanligt. Och s%E

200710272218.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonfika i datorns och ljusets sken som vanligt. Och så Rix fm:s Topp 40 på radion. :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 26 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så fortsatte jag och Jimmy att sitta uppe i vardagsrummet med våra datorer. Jimmy höll på och installerade allt i sin nya dator. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och så lyssnade vi på musik, och pratade förstås.


Klockan åtta så satte vi igång teven. Och så tittade och lyssnade vi på "Idol".


Borzko kom hem från jobbet vid kvart över åtta. Han brukar inte jobba så sent på fredagar, men det hade varit strul med lastbilen i dag, så därför blev han så sen. När han kom hem, så åt han middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så gjorde han mig och Jimmy sällskap framför teven i vardagsrummet.


Efter "Idol" så tittade vi på "Fredag hela veckan", och sen då så blev det de båda andra delarna av båda programmen.


Dagens fredagsgodis för min del blev en påse micropopcorn.


När "Fredag hela veckan" var slut vid strax efter elva, så gick Borzko och la sig för att sova. Han var trött efter sin struliga dag.


Jimmy och jag fortsatte att sitta i vardagsrummet och hålla på med våra datorer. Och så lyssnade och tittade vi på musik på teven. Det blev "VH1 Rocks" på VH1. En massa gamla och nya, och sköna, rockvideos.


Nu är klockan halvett. Jag ska ta och avsluta mitt datoriserande för i kväll, och göra mig i ordning för natten.


IDOL - 26/10.

image1501

Jaha. Nu är första delen av Idol slut för i kväll. Och vem eller vilka var bäst? Ja, jag har då ingen aning! Jag tänker inte ringa på någon eller några i kväll. Jag tyckte att alla åtta var fantastiskt bra i kväll! Jag blir nog lika ledsen vem som än åker ut. Vad säger ni?

(Bilden lånad)

Jenny i Svenska Dagbladet! :-D (Uppdaterad.)

Den här annonsen satt i Svenska Dagbladet i veckan. Som ni ser så är det reklam för Jensen Gymnasium. Jenny är ju en av de utvalda som kommer att vara med i olika reklamsammanhang. Bland annat i tidningar, och kanske även som reklam i tunnelbanan. Texten som står är hennes egna ord som hon skrev när hon blev utvald. Så här stod det i mailet som hon fick:

"Jag har den stora glädjen att meddela att du har blivit framröstad till att bli en av JENSEN gymnasiums sex ambassadörer i vår kommande marknadsföring inför gymnasievalet 2008."

(Tack till
Annebelle, som såg annonsen i SvD, och som kommenterade det i min blogg, och som också skickade annonsen till mig! :-D)


image1500(Uppdaterad klockan 20:43)

Så här lyder texten som Jenny har skrivit. Den var lite svårläst från bilden, och jag fick ett önskemål i en kommentar om att skriva texten lite tydligare."Jag valde JENSEN eftersom det är en traditionell skola i grunden men med nytänkande lärare och utbildning och med en skolledning som engagerar sig i eleverna. När jag sökte till JENSEN var jag trött på allt som hade med skolan att göra, men det ändrades så fort jag klev innanför dörrarna på JENSEN. Jag fick upp ögonen för skolan igen och njöt av att åka till skolan varje dag. Jag klarade och fick lätt för ämnen jag hade kämpat med hela högstadiet tack vare lärarna. Det stora engagemang som lärarna har får mig att känna att de tror på min förmåga. Och om de tror på mig, så kan ju jag göra det också."Jimmys nya fina dator från Dell!

Här är Jimmys nya fina dator från Dell som kom i dag!


image1498


image1499

Vegetarisk Special Pizza till middag i dag.

image1497

Dagens Dagbok - Fredagen den 26 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem.


Jimmy kom hem från jobbet vid tretiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Jenny stack iväg vid halvfyratiden. Hon skulle till Södertälje och möta upp med Jocke. Och så äta middag där, vara där i kväll, och också sova där i natt.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. I dag så blev det hämtpizza från vår lokala lilla pizzeria på vår gata. Jag åt en Vegetarisk Special.


Efter middagen så flyttade jag och Jimmy upp till vardagsrummet med våra bärbara datorer. Han fick sin nya dator från Dell i dag. Det kunde ta upp till sex veckor att få den levererad, men det tog bara elva dagar.


Sen så satt vi där uppe och lekte i våra datorer, lyssnade på musik, och pratade.


Dagens Jobb - Fredagen den 26 oktober 2007.

Och även i dag så jobbade jag ju förstås som vanligt. Halva dagen i skalen med grönsakerna, och så halva dagen i lilla matsalen som andreman.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och Snurran jobbade hos oss i dag.


I dag serverade vi soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


En av kollegerna hade bakat en hallon/blåbärs-paj som hon bjöd på, tillsammans med vaniljvisp, till eftermiddagskaffet. En trevlig avslutning på arbetsveckan!


Dagens Dagbok - Torsdagen den 25 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så flyttade vi upp till vardagsrummet. Jimmy tittade på teve, men höll också på i sin dator. Jag höll mest på i min dator, men tittade även lite på teve med ena ögat.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han mig och Jimmy sällskap uppe i vardagsrummet.


Jimmy valde teveprogram under kvällen så det blev Discovery Channel. Först "Förklaring följer", och sen "Mythbusters". Sen så blev det TV5 och "CSI Miami".


Nu är klockan ungefär tio. Borzko har precis gått och lagt sig för att sova, han ska upp klockan fyra i morgon bitti. Jimmy åkte iväg med bilen för en stund sen. Han skulle hämta upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan tio. De kommer väl hem vid kvart över tio ungefär. Då blir det en kort pratstund med dem för mig, och så lite godnattkramar och pussar, och så blir det sängen för mig vid halvelvatiden, jag ska ju upp halvfem i morgon bitti som vanligt.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Shopping - 071025 - Varma kängor + topp.

Dagens Shopping i dag, torsdagen den 25 oktober, blev ett par kängor och en topp.

Kängorna köpte jag på Din Sko. De kostade 380:- kronor, och är egentligen i herrmodell, och är varmfodrade.


image1495


En svart topp för 150:- kronor från Gina Tricot blev det också.


image1496

"Felfinnaren i farten"! ;-D (Uppdaterad!)

Det var länge sen som jag la in ett inlägg i kategorin "Korrekturläsaren i farten". Men i dag så kan jag inte låta bli. När vi var på Intersport i Farsta Centrum i dag och tittade efter skor till mig så hittade vi skylten nedanför.

"Ko för aerobics och step up." Är det verkligen möjligt!? Ska det inte vara "Sko"?

Och vad är "frånskut"? Det ska väl vara "frånskjut"?

Tycker att det är väldigt slarvigt och klantigt att ha två såna fel på en och samma skylt. De borde väl ha en korrekturläsare innan de trycker! Men det klart, roligt blir det ju i alla fall när det blir fel!


image1494(Uppdaterad 2007-10-26)

Maggan hittade otroligt nog ännu ett fel! Det står "aerobis" istället för "aerobics"! Tänk att lyckas med att få in tre stavfel i en sån liten annons! De borde nog anställa en korrekturläsare på Intersport i Farsta Centrum! ;-D
Dagens Dagbok - Torsdagen den 25 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var redan hemma från skolan när jag kom hem. Vi gick direkt till Centrum båda två. Jenny köpte sig en klänning på Gina Tricot. Bild på den finns i hennes blogg. Jag köpte mig en svart topp för 150:- kronor, också på Gina Tricot. Bild på den kommer i ett senare inlägg.


Sen så köpte jag mig ett par varmfodrade kängor. Det är egentligen en herrmodell, men det spelar inte mig någon roll. Svarta är de förstås, 380:- kronor kostade de, och jag köpte dem på Din Sko. Bild kommer lite senare.


Jimmy kom sen direkt från jobbet och mötte upp med oss. Vi gick och fikade på Waynes Coffee. Jag tog en stor Chai Latte även den här gången. Efter det så gick vi alla tre till Systembolaget och handlade lite. Och efter det så gick vi hem.


Jenny var bara hemma en kort stund, sen så gick hon till Centrum för att åka till jobbet. Hon skulle jobba ett pass i dag mellan sex och tio.


Jimmy och jag åt middag när Jenny hade åkt. Hon valde att äta sin middag på McDonalds innan hon skulle jobba. Sen när Jimmy och jag hade ätit så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig både Jimmy och jag i köket med våra datorer. Jimmy tittade först på ett avsnitt av en av sina nerladdade serier. Jag höll på med lite allt möjligt i min dator.


Dagens Jobb - Torsdagen den 25 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Först så var jag halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


I dag var vi fulltalig personalstyrka. Snurran jobbade fackligt, men vår vikarie jobbade hos oss i dag.


Vi serverade pannkaka i dag. Och så sylt till förstås. Men vi hade också vår salladsbuffé.


Ganska så hektiskt var det i dag, många kom och åt samtidigt, och så är det alltid lite extra hektiskt när det är någon av barnens favoriträtter, som förstås pannkaka är. Men allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände.


(Mobil-Blogg) Fika i Centrum med Jimmy och Jenny.

200710252187.jpg
(Mobil-Blogg) Fika i Centrum med Jimmy och Jenny.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 24 oktober 2007 - Kvällen.

När Jimmy hade åkt iväg med bilen hem till sin kompis vid sextiden, så flyttade jag upp med min dator till vardagsrummet. Satt sen där och höll på med lite allt möjligt i datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han var klar så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet. Han satt och läste i sin bok.


Klockan nio så blev det en timmes teve-tittande för mig, serien "Heroes" på TV4.


Nu är klockan snart halv elva. Jenny slutade på jobbet klockan tio. Jimmy åkte direkt ifrån sin kompis, och hämtade sen Jenny på jobbet. Så de kommer väl strax hem båda två. Och sen så är det väl läggdags för mig.


Heroes!

Tittar ni på serien "Heroes" som går på TV4 på onsdagar mellan nio och tio? Det gör jag, och jag tycker att den är jättebra! Jag tycker att det är den klart bästa serien som går på teve just nu. Vad tycker ni?


image1492

(Bilden lånad)

Om två månader så är det Julafton...

Om två månader så är det Julafton...
Hur känns det?
Najs eller Bajs?
Bra eller Anus?

Förra året vid den här tiden så hade vi THAILANDsresan att se fram emot.
Nu så är det väl mer blandade känslor inför Julen...
Hur känner ni det ?
Längtar ni? Eller bävar ni?


image1491

(Bilden lånad)

Blomma.

Här är bara en liten närbild på en blomma ur en av Jimmys födelsedagsbuketter. Jag tyckte den var så fin, så jag tog ett kort på den. Tyvärr så blev den inte riktigt skarp.


image1490

TILL NADJA ! ;-D

Hej Nadja! Det här inlägget är speciellt till dig! ;-D Eftersom du så gärna ville se bilder på Jimmys födelsedagspresenter, så får du väl det då! ;-D

Han fick: pengar till en tatuering, en platta starköl, en flaska "champagne", ett halssmycke, en t-shirt, två blombuketter (inte med på bilden), och så ganska så mycket pengar att ha till vad han vill. ;-D

Nu när jag la in bilder precis som du ville, så vill jag att du kommenterar också! ;-D


image1489

Dagens Dagbok - Onsdagen den 24 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt, och fixade med lite allt möjligt, här hemma när jag kom hem.


Jimmy slutade lite tidigare på jobbet i dag, så han var hemma redan vid kvart i tre. Då duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig med sin dator ute i köket.


Jag fortsatte att greja med allt möjligt här, och sen så varvade jag lite med datorstunder också.


Vid halvfemtiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och efter det så satt vi i köket med våra datorer.


Jenny slutade skolan vid fyratiden i dag. Då åkte hon direkt till McDonalds för att jobba ett pass mellan fem och tio.


Sen vid sextiden så åkte Jimmy iväg med bilen hem till en kompis.


Dagens Jobb - Onsdagen den 24 oktober 2007.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Sen så skulle jag egentligen ha varit andreman i lilla matsalen, men eftersom vi var en personal färre i dag, så jobbade jag istället ensam som försteman i lilla matsalen.


Snurran jobbade fackligt i dag, och egentligen så skulle vår vikarie ha varit hos oss. Men hon kunde inte jobba i dag, så vi fick vara en personal mindre.


Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås i dag. Och så vår fina salladsbuffé förstås.


Allt flöt ändå på relativt bra, trots personalbristen, och ingenting speciellt hände.


(Mobil-Blogg) Nu är det dags för en eftermiddagsfika.

200710242176.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är det dags för en eftermiddagsfika.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 23 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så gick vi alla fyra upp till vardagsrummet. Jag, Jimmy, och Jenny hade med oss våra datorer upp förstås. Vi höll på i våra datorer, vi tittade lite på teve, och vi pratade förstås.


Teveprogrammen som vi tittade på var: "Förklaring följer" på Discovery Channel, "Ugly Betty" på TV5, och slutligen "Desperate Housewives" på TV5.


Fikade gjorde vi också. Vi åt upp det sista av äppelpajen och vaniljvispen från i lördags. Mysig kväll med familjen blev det. Det är inte så ofta som vi sitter tillsammans alla fyra längre. Jenny är ju så mycket hos Jocke nuförtiden. 


Några bilder från kvällen.

image1486


image1487


Dagens Shopping - 071023 - Väska + lite småprylar.

image1484

image1485

Dagens Dagbok - Tisdagen den 23 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon mådde bättre i dag, så hon hade åkt till skolan direkt hemifrån Jocke i morse. Efter skolan sen så åkte hon till sin blivande praktikplats på Webhallen.


När jag kom hem så gick Jenny och jag direkt till Centrum. Jag handlade en lite större handväska, som jag även får ner min nya dator i. Och så handlade jag lite andra smågrejer. Tre stycken Bats, en Bepanthén, och en handcremé på apoteket. Och så tjugo cd-fodral, femtio plastfickor, och en tidsskriftssamlare (till Jimmy var den), på Clas Ohlsson.


Vi gick även runt och tittade på lite allt möjligt. Jenny handlade ingenting i dag. Sen så gick vi upp till Waynes Coffee och fikade. Jag tog en stor mugg med Chai Latte. Jenny tog en kopp cappuchino och en chokladboll.


Vi kom hem igen vid halvfemtiden. Jimmy kom hem från jobbet ungefär samtidigt, för han hade jobbat över i en timme i dag. Vi tre åt då middag tillsammans, och satt och pratade en stund.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Jenny och jag satte oss vid köksbordet med våra datorer. Och Jimmy kom också dit med sin dator


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt då middag först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Dagens Jobb - Tisdagen den 23 oktober 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så hade jag samma arbetsuppgifter som i går. Först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


I dag serverade vi köttbullar, kokt potatis, och brunsås. Och så vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka idag. Väldigt hektiskt var det, som det alltid är på tisdagar, men allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Vi stressade på med städningen på slutet, och hoppade över vår fikarast. Och sen så hade vi APT (ArbetsPlatsTräff) den sista timmen av arbetsdagen, tillsammans med vår chef.


(Mobil-Blogg) Fika i Centrum.

200710232164.jpg
(Mobil-Blogg) Fika i Centrum.

Dagens Dagbok - Måndagen den 22 oktober 2007 - Kvällen.

Vid sextiden så gick både jag och Jimmy upp till vardagsrummet. Våra bärbara datorer fick följa med förstås. Jimmy ville titta på Discovery även i kväll. Jag kikade lite med ena ögat, men det mesta av min uppmärksamhet ägnade jag datorn.


När Borzko kom hem igen, efter sitt hämtande av lastbilen, så gjorde han oss sällskap uppe i vardagsrummet. Han och Jimmy tittade mest på teven, och jag höll mest på i min dator. Bland annat så la jag in en annons på Tradera på min gamla dator.


Sony Vaio bärbar dator säljes!

Är det någon som är intresserad av att köpa min ett år gamla bärbara Sony Vaio?
Jag har nu lagt in en annons på Tradera. Följ länken och kolla in min annons!

Sony Vaio på Tradera.


image1481

image1482

Dagens Dagbok - Måndagen den 22 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte direkt hem efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som han alltid har på måndagar nu för tiden. Han har alldeles för mycket övertid, så han är tvungen att vara ledig på måndagar. Och så jobbar han minst tio timmar om dagen de övriga fyra dagarna i veckan. Så då blir det heltid i alla fall. Han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen i dag när han var ledig.


Jag pratade lite med Borzko, kollade e-mail, snail-mail, och reklamen. Sen så gick jag iväg till Centrum. Gick till Solakuten och solade i en halvtimme. Det var lika underbart skönt som alltid.


När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också.


Jimmy kom hem vid halvfyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och satt sen en stund vid datorn.


Vid halvfemtiden sen så åt vi tre middag tillsammans. De blev tacos till middag för tredje dagen i rad. Vi gjorde ju så mycket mat i lördags, så det räckte ända till och med i dag. Men det är ju så gott, så vi åt det gärna i dag igen.


Efter middagen sen så åkte Borzko iväg till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jimmy och jag satte oss vid köksbordet med våra datorer.


Jenny sov hos Jocke i går, sen så skulle hon ha åkt till skolan i morse, och sen så skulle hon ha besökt sin kanske blivande praktikplats, och efter det så skulle hon ha jobbat ett kvällspass på McDonalds, och slutligen kommit hem hit för att sova. Men hon vaknade upp sjuk i morse. Så hon har legat sjuk hemma hos Jocke hela dagen. Ingen skola, inget praktikbesök, och inget jobb. Och hon sover även kvar där i natt.


Dagens Jobb - Måndagen den 22 oktober 2007.

Mobilen larmade klockan halvfem i morse, som alltid på jobbdagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen vid fem över halv sex. Körde till jobbet på tio minuter. Mötte upp med Snurran utanför vid kvart i sex. Gick in, larmade av, och bytte om till arbetskläder. De övriga arbetskamraterna anlände vartefter, och sen så började vi att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som andreman.


I dag så stod det "smått och gott" på matsedeln. Det var alltså flera olika blandade rätter. Hos oss så blev det mest couscouspytt och pannkaka. Vi hade även wraps, kyckling i sås, och potatismos.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Inget speciellt hände. Och allt flöt på bara bra.


Veckans Vikt - Vecka 43 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 43 - 2007
22/10

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 42 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 42 - 2007
15/10 - 21/10

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

(Mobil-Blogg) Middag hemma klockan halv fem. Tacos i dag också för%2

200710222161.jpg
(Mobil-Blogg) Middag hemma klockan halv fem. Tacos i dag också för tredje dagen i rad! ;-D

(Mobil-Blogg) Jag gillar ju inte hösten. Men man måste ju faktiskt%2

200710222160.jpg
(Mobil-Blogg) Jag gillar ju inte hösten. Men man måste ju faktiskt säga att naturen är väldigt vacker!

(Mobil-Blogg) Nu har den nya skylten kommit. Så nu har jag en skyl

200710222159.jpg
(Mobil-Blogg) Nu har den nya skylten kommit. Så nu har jag en skylt utan fula hål i. Visst är det väl fint nu?

(Mobil-Blogg) Fika på jobbet klockan halv ett.

200710222158.jpg
(Mobil-Blogg) Fika på jobbet klockan halv ett.

(Mobil-Blogg) Lunch på jobbet klockan nio.

200710222157.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch på jobbet klockan nio.

(Mobil-Blogg) Frukost på jobbet klockan sju.

200710222156.jpg
(Mobil-Blogg) Frukost på jobbet klockan sju.

(Mobil-Blogg) God natt. Sov gott. Ha en bra arbetsvecka.

200710212155.jpg
(Mobil-Blogg) God natt. Sov gott. Ha en bra arbetsvecka.

Dagens Dagbok - Söndagen den 21 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så blev det mera slötittande på teven, samtidigt som vi satt med våra datorer. Vi tittade först på Discovery Channel och "Extrem Ingenjörskonst". Sen på Discovery Science och "Brainiac". Och så lite drygt hälften på "Pantenttesterna", också på Discovery Science. Det var Jimmy som valde kanaler, han älskar Discovery-kanalerna. Jag tycker också oftast att det är intressanta och roliga program där.


Sen så ville jag bestämma tevekanal i en timme, för jag ville se "Ensam Mamma söker" på TV3. Så då gjorde vi det. Vi satt ju båda två givetvis också med våra datorer samtidigt. Och självklart så pratade vi ju också.


Borzko var ju hemma hos sin Mamma på kvällen. Och han lär väl komma hem ganska så sent, för han har sin lediga dag i morgon.


Jenny var kvar hos Jocke hela dagen, och hon sover kvar där i natt också, och åker direkt till skolan därifrån i morgon.


Nu är klockan halvtio. Och Jimmy och jag tittar återigen på Discovery Channel. Den här gången på "Mythbusters". Det slutar tio, och då är det dags för mig att göra mig i ordning för sängen, för jag vill ju somna vid halvelvatiden, så jag får mina sex timmars sömn, eftersom jag ska upp klockan halvfem i morgon bitti...


För i morgon så är det då tyvärr måndag igen...


(Mobil-Blogg) Jag älskar min nya dator! ;-D

200710212153.jpg
(Mobil-Blogg) Jag älskar min nya dator! ;-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 21 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt frukost då, och jag åt samtidigt lite lätt lunch. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt lunch då och tog en fika.


Jimmy och jag fortsatte att fixa i ordning min nya dator. Och sen så formaterade vi om min gamla, så nu är den rensad och redo för försäljning.


En fika för oss alla tre blev det också med äppelpaj och vaniljvisp som var kvar från i går.


Vid tretiden så åkte Borzko iväg. Först så skulle han till OKQ8 och tanka bilen, och också kolla olja, vatten, luft, och allt sånt. Och sen så skulle han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag flyttade upp till vardagsrummet vid halvfyratiden. Självklart så hade vi våra datorer med oss. Jimmy tittade på teve på Discovery Channel. Först på "Dödlig fångst", och sen på "Blod, svett, och olja". Jag kikade bara lite med ena ögat. Jag höll mest på i min nya dator. La bland annat in alla mina tusentals fotografier i min nya dator. Så nu är den klar och uppdaterad med allt som den gamla hade.


Vid femtiden så åt Jimmy och jag middag. Det blev Tacos till middag i dag också. Vi hade massor kvar från i går. Jag gör alltid för mycket mat när jag har gäster.


Vid sextiden så var vi klara med middagen, och då gick vi båda två upp till vardagsrummet igen.


(Mobil-Blogg) Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervån

200710212152.jpg
(Mobil-Blogg) Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervåningen i dag söndag klockan halvfyra.

Dagens Dagbok - Söndagen den 21 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

I dag så ringde mobilen klockan åtta. Klockan blev lite mycket i går kväll/natt innan jag somnade, så jag sov en timme extra i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost med fika vid köksbordet i datorns och stearinljusets sken.


Klockan nio så vaknade Borzko och gick upp. Han genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås frukost. När han var klar sen så gick han iväg till Farstahallen för att träna även i dag.


Själv så satte jag mig uppe i vardagsrummet med min lilla, söta, nya, fina, dator. Läste massor med bloggar först. Hade inte hunnit det på ett par dagar, så jag hade en hel del att läsa. Sen så läste jag nyhter, och så höll jag på med lite annat i datorn.


Jimmy skulle sova till tolv i dag, han var ju ute på krogen och festade i går kväll/natt.


Jenny var ju inte hemma, hon sov ju hos Jocke i natt.


Fotografier från firandet av Jimmys tjugoårsdag.

image1458

image1459

image1460

image1461

image1462

image1463

image1464

image1465

image1466

image1467

image1468

image1469

image1470

image1471


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 oktober 2007 - Andra delen av Eftermiddagen och Kvällen.

Vi fortsatte sen alla sex att hjälpas åt med alla förberedelser inför kvällen. Jenny, Jocke, och Tindra tog en sväng till Centrum också för att kompletteringshandla.


Sen vid strax före halvfem så började gästerna att komma. Vi blev sexton stycken sammanlagt. Vi var: Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra, Gun, Yngve, Elsie, Dragica, Anette, Kenneth, Mathias, Maria, Patric, och Kristian.


Vi satte oss till bords så fort alla hade kommit. Och vi bjöd som sagt var på Tacos. Massor med olika tillbehör hade vi. Och all valfri dricka också.


Efter maten så blev det kaffe förstås. Min Mamma hade jag gjort äppelkaka som vi då bjöd på. Och så vaniljvisp till förstås.


Och sen efter det så blev det snacks, chips, och godis. Och så valfri dricka till.


Pratade, skrattade, diskuterade, sjöng och hurrade för Jimmy, gjorde vi. Han blev självklart uppvaktad av alla också. Han fick en flaska mousserande vin, en fin t-shirt, ett halsband, och två blombuketter. Och sen så fick han också ganska så mycket pengar.


Vid niotiden sen så blev det hemfärd för de flesta. Maria och Patric hade åkt iväg tidigare till andra festligheter. Jimmy och Kristian drog in till stan för att gå ut på krogen.


Jag körde först Borzkos Mamma hem till Hallunda. Och sen så körde jag Jenny, Jocke, och Tindra till Södertälje.


Vid tiotiden så var jag hemma igen. Höll då på och fixade iordning lite här efter kalaset. Och sen så satte jag mig i vardagsrummet med min dator. Borzko satte sig också där, och han tittade på fotboll på teven.


Nu är klockan kvart över elva. Och det lär väl inte hända så mer nu i kväll. Vi kommer väl sitta här ett tag till i vardagsrummet, jag med min dator, och Borzko tittande på fotboll. Sen så blir det väl läggdags för oss båda så småningom.


Bilder från kvällen kommer i ett separat inlägg.


Några bilder från eftermiddagen.

Jenny torkar av diskbänken.


image1452


Tindra spelar datorspel på Jennys gamla dator. Jocke hjälper till.


image1453


Jimmy sätter tassar på våra extrastolar.


image1455


Borzko står och skär lök ute på nedre inglasade balkongen. Jag och Jenny lider så mycket när vi skär lök, så han gör det där ute för att vi ska slippa gråta.


image1456


Tindra äter lite yoghurt och flingor.


image1457

Dagens Dagbok - Lördagen den 20 oktober 2007 - Första delen av Eftermiddagen.

Vid halvettiden så kom Jenny, Jocke, och Tindra hem hit. Och strax efteråt så kom Borzko hem från gymmet. Sen så började vi alla sex att hjälpas åt med att fixa inför kvällen.


Vi gjorde i ordning våra extrabord, alla stolar, och dukade ett långt, långt bord uppe i vardagsrummet.


Vi skar alla grönsaker och förberedde allt så mycket vi kunde inför kvällens middag.


En fika tog vi också, och lite lätt lunch/mellanmål åt vissa av oss också.


Nu är klockan tre, och vi är klara med de flesta förberedelserna inför kvällen. Vid halvfemtiden sen så kommer gästerna. De flesta i släkten kommer för att fira Jimmy som har fyllt tjugo år nyligen. Sexton personer blir vi. Och vi ska äta Tacos till middag.


Dagens Dagbok - Lördagen den 20 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en morgonfika i skenet av datorskärmen och stearinljuset.


Vid åttatiden så gick Borzko upp och genomgick sina morgonbestyr. Och vid halvniotiden så kom Jimmy upp och gjorde det samma. Båda åt förstås frukost också.


Vid kvart över nio så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy och jag satt och höll på och fixade lite i min nya dator en stund. Sen vid tiotiden så åkte vi iväg till Willys i Länna.


I dag blev det sex plastkassar för cirka åttahundra kronor. Nästan alltihopa var till kvällens födelsedagsfirande.


När vi kom hem igen så blev det förstås uppackning av allt. Och sen så åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Efter det så blev det en liten datorstund för oss båda.


(Mobil-Blogg) Nu är vi på Willys i Länna och handlar.

200710202124.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är vi på Willys i Länna och handlar.

(Mobil-Blogg) Morgonfika vid nya datorn! ;-)

200710202123.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonfika vid nya datorn! ;-)

Rekordmånga läsare fredagen den 19 oktober.

Fredagen den 19 oktober så hade jag rekordmånga läsare.

Jag hade för första gången över ettusen läsare.

Antalet läsare med unikt IP-nummer blev: 1057.

Antalet sidvisningar var också rekord: 2267.

Och varför så många hade hittat hit, det var för att Blondinbella hade hänvisat till min blogg i en intervju med henne på glife.se.

Så här står det i intervjun:

"Vilken svensk blogg följer du själv?
- Bim.blogg.se - en 46 årig Farstamammas blogg. Jag är så fascinerad av deras vardagliga liv, med familjemiddagar, storhandlande och så där. Mest för att jag aldrig upplevt någonting liknande. Jag bodde med min pappa och växte upp ganska tidigt. Nu har hela deras familj börjat blogga, så jag följer dem allihop."

Här är länk till hemsidan. Hittade ingen direktlänk till intervjun med Isabella, men ni hittar den säkert om ni kollar runt på sidan.

Dagens Shopping - 071018 - 12 tums laptop, LG.

Jag har ju redan skrivit flera inlägg om min nya dator. Men jag måste ju ändå också lägga in det i Dagens Shopping. Fast nu är det ju redan gårdagens shopping... eller till och med förrgårs shopping! ;-D


image1448

Dagens Dagbok - Fredagen den 19 oktober 2007 - Kvällen.

Vid åttatiden sen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet. Och så tittade vi på och lyssnade till "Idol". Jag tyckte att Daniel och Amanda var bäst i kväll, som jag skrev i ett tidigare inlägg.


Jimmy och jag fortsatte att fixa i ordning min nya dator samtidigt.


En massa gott åt och drack vi också. För min del så blev det chips och choklad i kväll.


Efter "Idol" så tittade vi på "Fredag hela veckan".


Vid elvatiden sen så var både Borzko och Jimmy jättetrötta. Så de gick båda och la sig ungefär samtidigt.


Själv så blev jag sittandes kvar med min lilla, fina, nya, dator i knäet. Den är inte riktigt klar än. Några smågrejer som vi ska fixa i morgon. Men i stort sett så är den klar, och som jag vill ha den.


Nu är klockan strax tolv, och jag blir väl sittandes här i någon timme till innan det blir sängdags för mig.


Dagens Dagbok - Fredagen den 19 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så åt han och jag middag tillsammans direkt.


Efter det så satte vi oss vid köksbordet med våra datorer. Han med sin, och jag med båda mina, den gamla, och den nya. Och sen så satt vi och höll på och fixade i ordning min nya. Vi gjorde backup på den gamla. Förde över alla mina dokument, fotografier, musik, och allt annat, från den gamla, och till den nya. Laddade ner massor med program, och installerade en massa olika grejer.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jenny åkte direkt hem till Jocke efter skolan. Och sen så var hon där hela kvällen, och hon skulle också sova där i natt.


Borzko gick och handlade lite gott till kvällen. Och han bar också upp bord och stolar ur källaren som vi ska ha till i morgon. Jimmy och jag fortsatte att fixa min dator.


Dagens Jobb - Fredagen den 19 oktober 2007.

Jobbade förstås som vanligt även i dag, på veckans sista arbetsdag. Även i dag så hade jag samma arbetsuppgifter som resten av veckan. Först så var jag i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i disken och plockade disk och diskade grovdisken.


Vi serverade två sorters fiskgratäng i dag. En med citronsås, och en med tomatsås. Och så kokt ris till. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


I dag var Snurran och jobbade hos oss, och all övrig personal var också närvarande, så vi var fulltalig personalstyrka.


Det blev en hektisk dag i disken i dag. På fredagar så är det alltid extra mycket disk, eftersom allt ska diskas innan helgen. Och så var det jobbig disk, speciellt grovdisken, eftersom det var fisk och ris. Men Snurran kom in och hjälpte oss en hel del, så allt flöt på bra ändå.


Och så kom då veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg! ;-)


(Mobil-Blogg) I kväll så ringde jag och röstade i IDOL. Jag ring

200710192119.jpg
(Mobil-Blogg) I kväll så ringde jag och röstade i IDOL. Jag ringde på Daniel och Amanda.

(Mobil-Blogg) Nu tittar och lyssnar vi på IDOL. Och Jimmy och jag

200710192116.jpg
(Mobil-Blogg) Nu tittar och lyssnar vi på IDOL. Och Jimmy och jag håller fortfarande på och fixar iordning min nya dator. :-D

(Mobil-Blogg) Jimmy och jag sitter och fixar iordning min nya dator. %

200710192115.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy och jag sitter och fixar iordning min nya dator. :-D

(Mobil-Blogg) Lunchdags! :-D

200710192114.jpg
(Mobil-Blogg) Lunchdags! :-D

(Mobil-Blogg) Jag är så glad över min nya dator! Den är så%2

200710192113.jpg
(Mobil-Blogg) Jag är så glad över min nya dator! Den är så liten och behändig! Bara 12 tum! Och inte ens 2 kilo! Så enkel att bära med sig! Hoppas att den är lika bra som fin också! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 18 oktober 2007 - Kvällen.

Vid kvart i sex så åkte Jimmy och jag iväg med bilen. Först så åkte vi till Centrum och mötte upp med Jenny vid tunnelbanan. Hon kom direkt från skolan, och ville följa med oss och handla dator.


Sen så åkte vi alla tre iväg till Computer City i Länna. Och där så köpte jag då datorn som jag tidigare hade tittat på på Internet. Det är den datorn som jag bloggade om tidigare i dag. Den är jätteliten och fin, bara 12 tum.


Allt gick snabbt, och så åkte vi hem igen. När vi kom hem så satte vi oss alla tre i köket. Jenny satt och bloggade och höll på med lite allt möjligt i datorn. Jimmy och jag satt med min nya och min gamla dator. Vi brände in allt på skivor från min gamla dator. Och så började vi att installera lite på den nya datorn. Men vi hann inte klart, så vi får fortsätta i morgon.


Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Han åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt han med oss andra i köket resten av kvällen, och så läste han i sin bok.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


(Mobil-Blogg) Gamla stora datorn till vänster. Nya lilla fina datorn t

200710182112.jpg
(Mobil-Blogg) Gamla stora datorn till vänster. Nya lilla fina datorn till höger! :-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 18 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så blev det en fika och en datorstund.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax före halvfyra. Han duschade och gjorde sig i ordning då. Sen så satt vi båda två en stund i köket framför min dator, och så letade vi efter en ny bärbar dator till mig.


Sen så åt vi middag tillsammans. Och efter det så satte sig Jimmy på sitt rum och tittade på en av sina nerladdade serier.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så satt jag även lite vid datorn.


Dagens Jobb - Torsdagen den 18 oktober 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen andra halvan i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag serverade vi broccolisoppa, mjukt bröd, och skivad ost. Vi hade också lite köttfärssås och spaghetti kvar som rest sen i förrgår. Och så hade vi förstås vår salladsbuffé.


Snurran jobbade fackligt även i dag, så vår vikarie var och jobbade hos oss.


Inget speciellt hände i dag, och allt flöt på bara bra. Lite hektiskt i disken var det som vanligt.


Computer City? LG:s bärbara datorer?

Nu har jag hittat en ny bärbar dator som jag är intresserad av. Men det är ett märke som jag aldrig har haft förut. Och jag har bara hittat den i en affär där jag aldrig har handlat.

Någon som har handlat dator hos Computer City?
Någon som har haft en dator från LG?
Någon som vet något om datorn LG R200-D CPSSV?

Här är länk till datorn på hemsidan.

(Det gick inte att länka direkt till datorn. Gå in på sidan och kopiera in: LG R200-D CPSSV i sök-rutan uppe till vänster.)

image1441

(Mobil-Blogg) Så här ser tatueringen ut i dag. Jag är så nöj

200710182111.jpg
(Mobil-Blogg) Så här ser tatueringen ut i dag. Jag är så nöjd. :-D

(Mobil-Blogg) Det här är en av dagens bästa stunder. Eftermiddagsfik

200710182108.jpg
(Mobil-Blogg) Det här är en av dagens bästa stunder. Eftermiddagsfika vid datorn vid tretiden. :-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 17 oktober 2007 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem vid strax före sju. Då duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig vid datorn på sitt rum och kollade på sina nerladdade serier, och höll även på med lite annat i datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Resten av kvällen så blev det tevetittande uppe i vardagsrummet för honom. Han kollade förstås på Sveriges EM-kval-match i fotboll mot Nord-Irland.


Jenny var ledig från skolan i dag, och inte heller hade hon något jobbpass i dag. Hon var kvar i Södertälje hos Jocke hela dagen och kvällen, och ska också sova där även i natt.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Och sen så satte jag mig förstås med datorn i köket som vanligt. Bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning blev det mest.


Tittade även på teve i en timme, serien "Heroes" på TV4.


Sju bilder från Tatueringen i dag! :-D

Flash Fighters Tatuerings-Studio i Aspudden.


image1431


Mia och Aniela jobbar här.


image1432


Här är Mias förslag som jag godkände direkt.


image1433


Nu har hon tryckt det på armen.


image1434


Här har hon precis börjat med konturerna.


image1436


Nu är alla konturerna klara.


image1437


Och här är hela tatueringen klar! Självklart så är korset i flaggan gult! Det röda är mitt blod! Och längst till höger i Stockholmsflaggan, som inte syns så bra, är det Kaknästornet.


image1438


Jag är verkligen jättenöjd med min tatuering! Den blev precis som jag hade tänkt mig! Jag ska lägga in bättre kort när den har läkt.

Vad tycker ni om den?


Dagens Dagbok - Onsdagen den 17 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Stannade till lite snabbt i Centrum och hämtade ut pengar för att ha till betalning av min tatuering.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma i ungefär en timme.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax före halvfyra. Då åkte vi båda två iväg nästan på en gång.


Vi åkte till Aspudden och till Flash Fighters. Jag hade bokat tid hos Mia för att göra min Stockholm/Sverige-tatuering.


Hon hade ritat ett jättefint förslag efter min jättefula teckning. Jag tyckte att hennes var perfekt, så hon kunde sätta igång direkt att tatuera.


Allt flöt på bara bra, och det tog väl ungefär en och en halv timme att göra tatueringen. Bilder kommer i ett senare inlägg.


Vid sextiden så var jag klar. Jag betalade, och så bokade jag en ny tid.


På vägen hem så stannade vi till i Sköndal på McDonalds, och så åt Jimmy och jag middag där. Jag åt en McFish (ingen pommes frites), och drack en Fanta Free och en Caffe Latte.


Dagens Jobb - Onsdagen den 17 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter i dag som tidigare i veckan, först halva dagen i skalen, och sen andra halvan i plocken.


Vi serverade kebabbiff, pyttpotatis, och brunsås i dag. Och salladsbuffén.


Snurran jobbade fackligt, så vår vikarie var hos oss och jobbade i dag.


Lugnt i början på lunchserveringen, för det var några borta av småklasserna. Men sen lite senare så blev det desto mera hektiskt. Men allt flöt ändå på bra.


Nu är tatueringen klar!

Nu är tatueringen klar!
Och jag är jättenöjd!
Bilder kommer lite senare!
:-D

(Mobil-Blogg) Morgonfika.

200710172098.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonfika.

I morgon ska jag göra min nionde tatuering!

I morgon ska jag göra min nionde tatuering!

Här är bilder på mina tidigare åtta tatueringar.

Och här är den som jag planerar som nummer tio.

Och denna planerar jag som nummer elva.

Men i morgon blir det alltså den här!


Dagens Dagbok - Tisdagen den 16 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så flyttade både jag och Jimmy upp till vardagsrummet. Självklart så hade vi båda två våra bärbara datorer med oss.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han oss sällskap uppe i vardagsrummet.


Jimmy ville kolla på teve i kväll, och han älskar att kolla på Discovery Channel, så då blev det den kanalen hela kvällen. "Så funkar det", "Mythbusters", och "Extrem ingenjörskonst" kollade vi på.


(Jag spelade in  "Desperate Housewives" för att se en annan kväll.)


Och jag satt ju såklart hela kvällen med datorn i knäet också.


Jenny åkte hem till Jocke efter skolan, var där på kvällen, och ska också sova där i natt.


(Mobil-Blogg) Dags för lite nyttigt och gott!

200710162097.jpg
(Mobil-Blogg) Dags för lite nyttigt och gott!

Dagens Dagbok - Tisdagen den 16 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Satt lite vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax före halvfyra. Vi åkte då båda en sväng till Centrum. Var på HemKöp och hämtade ut ett paket. Det var Jennys usb-modem till mobilt bredband från Tele2 som kom. Hon har beställt ett likadant som jag har.


Sen när vi kom hem igen så satte vi oss båda två med våra datorer i köket. Vi testade Jennys modem, och det fungerade perfekt. Tack och lov, med tanke på allt strul jag hade med mitt första modem.


Middag åt vi sen vid femtiden. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte vi oss båda två återigen i köket med våra datorer.


Dagens Jobb - Tisdagen den 16 oktober 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag hade jag samma sysselsättning som i går. Först så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockade disk och skötte grovdisken.


I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås. Och så vår fina salladsbuffé förstås också.


Snurran jobbade fackligt i dag, så vår vikarie var och jobbade hos oss i dag.


Tisdagar är ju en mycket hektisk dag hos oss den här terminen, för det kommer så många och äter samtidigt då. I dag var det ju också mycket populär mat. Så det blev väldigt stressigt i dag i diskrummet. Tyvärr så var det ingen som hade möjlighet att komma och hjälpa till lite heller. Så det blev en jobbig dag i dag.


Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.


Både jag och Jimmy på Mest Aktiva-listan! ;-D

Just nu så ligger både jag och Jimmy på Mest Aktiva-listan! ;-D
Jag som nummer 12.
Och Jimmy som nummer 46.


image1427


image1428

(Mobil-Blogg) Nu är det lunchdags!

200710162095.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är det lunchdags!

(Mobil-Blogg) Morgonutsikt från matsalen.

200710162094.jpg
(Mobil-Blogg) Morgonutsikt från matsalen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 15 oktober 2007 - Kvällen.

Efter middagen sen så åkte Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jenny satte sig på sitt rum med datorn en stund. Jimmy och jag satte oss i köket med våra datorer. Jimmy beställde sig en ny bärbar dator från Dell. Och så startade han upp en egen blogg. Jag höll på med allt möjligt i datorn som vanligt. Efter en stund så kom även Jenny ut till köket med sin dator. Och så blev det LAN i kväll också precis som i går.


När Borzko kom hem igen så gjorde han oss sällskap i köket. Han satt och läste i sin bok. Jenny tog ett bubbelbad sen. Och efter det så låg hon och läste i en bok på sitt rum.


Lite slötittande på teve blev det också: "Nyberg & Törnblom" på TV3.


Jimmy 20 år.

Jimmy fyller ju 20 år i dag. Vi har inte firat så mycket i dag. Han fick ju sin present från oss redan i fredags. Borzko och jag betalade ju hans nya fina tribal-tatuering på vaden. Den kostade tretusen kronor.

Middag fick han välja i dag. Så då blev det kinamat från kinarestaurangen i Centrum. Sen så har vi inte firat något mer i dag. För vi ska ju fira honom på lördag.

På lördag så kommer det släkt och vänner hit. Då bjuder vi på middag och sen fika. Och så blir han uppvaktad av alla övriga.

Lördagen efter det så ska han ha fest för sina kompisar. Då ska Borzko och jag hålla oss undan, och så ska han få ha fest i fred.

Men lite familje-mys har vi haft i kväll i alla fall! ;-D

Födelsedagsmiddagsbilder.

image1423


image1424


Dagens Dagbok - Måndagen den 15 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade även den här måndagen haft sin lediga dag från jobbet. Och han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen i dag.


Jag gick nästan direkt iväg till Centrum. Först så gick jag till SolAkuten där jag solade en halvtimme som vanligt. Och lika underbart skönt var det som vanligt också.


Sen så gick jag till Apoteket Shop och köpte hudcremé, flytande tvål, och tandstickor.


Efter det så mötte jag upp med Jimmy som kom från jobbet och direkt till Centrum. Vi gick sen till Systembolaget och köpte öl, vin, och cider till helgens firande.


Efter det så åkte vi hem. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning.


Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden.


Borzko gick till KinaHörnet i Centrum och köpte mat till oss alla fyra. Självklart så fick Jimmy välja middagsmat när han fyllde år, och han ville ha strimlad biff med bambuskott, som han älskar. Själv så åt jag stekta blandade grönsaker, och det var jättegott.


Satt sen länge vid matbordet och pratade och hade det jättetrevligt. Mysigt att sitta alla fyra och äta tillsammans och umgås.


Ännu en ny bloggare! ;-D

Nu har det tillkommit ännu en bloggare i vår familj!

Jimmy har börjat att blogga!
Och just i dag på sin tjugoårsdag!

Så nu får ni lägga till ännu en bloggadress i era Favoriter!

jimmykullin.blogg.se 

Välkommen till bloggvärlden Jimmy! ;-)

Jennys och Jockes Bloggar.

Nu har även Jennys pojkvän Jocke börjat att blogga!

Kolla gärna in hans blogg!

Och självklart Jennys också!


Dagens Jobb - Måndagen den 15 oktober 2007.

Måndag igen och jobb då igen förstås... Gick upp halvfem, som alltid på jobbdagar. Duschade och gjorde mig i ordning, och så iväg till jobbet vid strax efter halvsex.


Den här veckan så är jag först halva dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och plockar disk och sköter grovdisken.


I dag serverade vi köttgryta med kokt ris. Och så vår salladsbuffé förstås.


Vi var fulltalig personalstyrka delar av dagen i dag. Men mellan nio och tolv så var vi en kvinn kort, för då var Snurran på möte.


Det blev en hektisk dag i dag, i alla fall i diskrummet, men Husmor Mita var snäll och kom in och hjälpte oss en stund när det var som stressigast.


Annars så flöt allt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 42 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 42 - 2007
15/10

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 41 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 41 - 2007
08/10 - 14/10

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Jimmy fyller 20 år i morgon! :-D

I morgon, måndagen den 15 oktober så fyller Jimmy 20 år!
Helt otroligt! De tjugo åren har gått så fort!

Massor med pussar och kramar till dig min kära son!
Jag älskar dig så otroligt mycket!


image1420


image1421


Dagens Dagbok - Söndagen den 14 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satt vi alla tre större delen av kvällen i köket med våra datorer. Alla höll på med sitt i sina datorer, och så pratade vi massor förstås också. Thé- och kaffedrickande blev det också. Och så satt vi och slötittade på teve lite också. Först så kollade vi på "Miami Ink" på TV6, och sen på "Ensam Mamma söker" på TV3. Före och efter de programmen så lyssnade vi på musik.

Dator-Mys i Köket med Jimmy och Jenny! ;-D

Nu sitter vi i köket och har lite Dator-Mys! ;-D
Det är så mysigt att sitta i köket med våra datorer.
Alla håller på med sitt, och så pratar vi självklart massor.


image1418


image1419


Dagens Dagbok - Söndagen den 14 oktober 2007 - Resten av Eftermiddagen.

När Jimmy och jag kom hem till Farsta igen så satte vi oss båda två i köket med våra bärbara datorer. Borzko satte sig också där med oss, och så tog vi en fika och en pratstund alla tre.


Sen så satt Borzko och läste i sin bok. Jimmy och jag satt och höll på i våra datorer. Vi satt båda två och tittade lite på bärbara datorer... Vi är båda två sugna på en ny... Men, men, vi får väl se hur det blir... Jimmy är lite sugen på en specialbeställd från Dell igen... Jag hittade en som jag tyckte om på Siba...


Borzko åkte sen iväg vid halvfyratiden. Han skulle hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jenny kom hem från Jocke vid femtiden. Då åt hon, Jimmy, och jag middag tillsammans direkt, och satt och pratade en stund.


Sen så satte vi oss alla tre i köket med våra datorer. Alla höll på med sitt i sin dator, och självklart så pratade vi också.


Fotografier från IKEA i dag.

Julgranar och annat julpynt finns det gott om på IKEA nu...


image1413


Fikadags!


image1414


Jocke och Jimmy.


image1415


Jag och Jenny.


image1416


Matpaus igen utanför kassorna.


image1417


Dagens Dagbok - Söndagen den 14 oktober 2007 - Morgonen, Förmiddagen, och en bit av Eftermiddagen.

I morse så ringde mobilen klockan halvåtta. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan halvnio så gick Jimmy upp. Vi åt då frukost tillsammans. Sen vid niotiden så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och sen vid strax före halvtio så åkte vi två iväg.


Vi åkte till Stuvsta och mötte där upp med Jenny och Jocke som kom med pendeltåget från Södertälje. Sen så åkte vi alla fyra iväg mot Kungens Kurva och till IKEA.


Jocke shoppade litegrann. Jag köpte nästan ingenting, bara två förpackningar vaniljdoftande värmeljus, fyra askar plåster, en flaska badskum, och sex stycken långa kaffeskedar.


Fikade gjorde vi ju givetvis där. Jag tog en caffe latte och en grovbrödsmacka med brieost och grönsaker. En mjukglass sen utanför kassorna blev det också.


När vi var klara på IKEA så åkte vi till Södertälje, och hem till Jocke. Jimmy och jag fick kolla in hur han bodde. Och så hjälpte vi till och installerade mitt usb-modem på Jennys dator som hon hade där. Hon skulle testa det hos Jocke.


Jimmy och jag åkte sen hem efter en stund. Jenny stannade kvar ett tag till hos Jocke. Jimmy och jag kom hem vid ettiden. Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade varit i Farstahallen och tränat även i dag.


(Bilder från IKEA kommer i ett separat inlägg.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 13 oktober 2007 - Kvällen.

Efter middagen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet. Eller Borzko flyttade sen ganska så snabbt in i sovrummet. Där tittade han på fotbollsmatchen mellan Sverige och Lichtenstein. Varken jag eller Jimmy är ju ett dugg sportintresserade, så vi satte igång en dvd-film istället.


Vi kollade på thrillern/rysaren: "28 veckor senare". Den var bra, ungefär som första filmen i serien (28 dagar senare), som vi såg i torsdags.


Sen när filmen var slut, och även fotbollsmatchen var slut, så kom Borzko ut till mig och Jimmy i vardagsrummet. Och sen så blev det ytterligare en dvd-film, thrillern/rysaren: "Resident Evil - Extinction". Den var också bra, ungefär som den första och andra filmen i serien.


Lite gott att äta hade vi givetvis också. För mig blev det chips och choklad i kväll. När filmen sen var slut så gick Jimmy ner och in på sitt rum. Borzko satt kvar och slötittade på teven. Och jag satte mig med datorn en stund.


(Jenny sov ju hos Jocke i går. Hon var också kvar i Södertälje hela dagen och kvällen. Och så sover hon där i natt igen.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 13 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Jag fortsatte på eftermiddagen precis som på förmiddagen. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Jimmy kom hem från sin kompis ungefär samtidigt. Då åt vi alla tre lite lätt lunch, och tog en fika och en pratstund.


Sen när vi var klara så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. De skulle till "Gör-det-själv"-hallen på OKQ8 för att byta till vinterdäck på både vår Volvo och Jimmys Polo.


Jag stannade kvar här hemma och fortsatte precis som förut: fixande här hemma och datoriserande om vartannat.


Borzko och Jimmy kom hem igen fyratiden. De hade bytt däcken på båda bilarna, och så hade de satt fast mina nya skylthållare.


Jimmy satte sig sen vid datorn en stund, och tittade på ett avsnitt av en av hans nerladdade serier. Borzko och jag hjälptes åt med att hänga upp den nya kökslampan.


Sen vid femtiden så åt vi tre middag tillsammans. Det blev mat från lokala pizzeria på gatan i dag, som så ofta. Borzko och Jimmy åt pizza. Jag åt en pastasallad med räkor.


Nya kökslampan!

Och så här blev det med den nya kökslampan. :-D


image1411


image1412


Och det nya usb-modemet funkar bra! ;-D

Det nya usb-modemet till det mobila bredbandet från Tele2 fungerar bra! Jag har varit uppkopplad på det i ett dygn ungefär nu, och det verkar vara stabilt och säkert. Skönt att det löste sig efter allt strul.


image1410

Webbtest i Aftonbladet - "Vilken hösttyp är du?"

Jag gjorde ett Webb-test i Aftonbladet i dag: "Vilken hösttyp är du?" Det var sex frågor, och det fanns fyra olika kategorier. Mina svar fördelade sig med tre på "Höstmysaren" och tre på "Hösthataren". Stämmer nog in ganska så bra på mig faktiskt! Jag är nog lite av varje av de två personligheterna. Och definitivt ingenting av de två andra. ;-D Vilken personlighet är ni andra?

Personlighet B - Höstmysaren

Du har bunkrat med tesorter, doftljus och filmer att avnjuta under en filt i soffan när vinden viner utanför. För att träffa dig måste man komma med en morotskaka till chai-teet. Glöm inte bort att världen pågår där utanför, även på hösten.


Personlighet D - Hösthataren

Så fort du ser årets första gula löv drar du täcket över huvudet. Du vaknar varje morgon och vet exakt hur många minuter kortare solen lyser jämfört med i går. Det svenska klimatet är helt enkelt inget för dig. Sätt upp dig på en andelslägenhet i Thailand.


Nya skylthållarna på plats.

Nu har Borzko och Jimmy monterat fast mina nya skylthållare på bilen. Det blev jättebra tycker jag. Men jag har beställt en ny skylt bak (60:-) och ett nytt kontrollmärke (0:-) för det blev så fult med hålen i skylten. Så då blir det ännu finare när de har kommit och satts dit.


image1406


image1407


image1408


image1409

MMS från Jenny.

MMS från Jenny.

Text i MMS:et:

" Din stil!! "


image1405


Fick ett MMS i dag vid tretiden. Det var från Jenny. Hon är i Södertälje hos Jocke, och de var då nere i Centrum och kollade lite i affärer. På "Wedins" hittade hon dessa stövlar/stövletter/boots som hon tyckte var min stil! Och de är de verkligen! Jag ska nog gå till "Wedins" här i Farsta i morgon och kolla om de finns där. Om de inte klämmer för mycket på mina dumma Artros-tår och knölar så köper jag dem nog. 500:- kostar de.

Fem sedda filmer under tiden 070909 - 071012.

Fem sedda filmer under tiden 070909 - 071012. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1400

"Mr Beans Semester"
   ---   Betyg: 2,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image1401

"James Bond - Die another day"
   ---    Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1402

"Beck - Det tysta skriket"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1403

"28 dagar senare"
   ---   Betyg: 3 av 5  


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image1404

"Beck - I Guds namn"
   ---   Betyg: 3,5 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Dagens Dagbok - Lördagen den 13 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Hade mobilen på alarm klockan åtta i morse, istället för klockan sju som jag brukar ha, eftersom jag fortfarande inte är bra från min förkylning. Vaknade först vid sextiden och hade svårt att somna om, men sen så lyckades jag somna igen och sov till klockan åtta.


Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Vid niotiden så vaknade både Borzko och Jimmy. Vi åt då alla tre frukost tillsammans och satt och pratade en stund. Sen så duschade de båda två i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.


Borzko stack sen iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy satt vid datorn på sitt rum en stund. Sen så åkte han iväg en stund hem till kompis.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Varvade med stunder vid datorn också.


Jimmys nya tatuering! :-D

Här kommer två bilder på Jimmys nya tatuering som han gjorde i går! :-D
Han fick pengarna till den i tjugoårspresent av mig och Borzko.
Visst är den väl läcker!? ;-D


image1398


image1399

Minusgrader i morse för första gången i höst... :-(

image1397

Borzko och Jimmy.

image1396


Dagens Dagbok - Fredagen den 12 oktober 2007 - Kvällen.

När vi kom hem så höll vi på och fixade med lite allt möjligt. Bland annat så installerade vi det nya usb-modemet, och det verkar fungera bättre än det förra. Än så länge i alla fall... Jag ska använda det så mycket som möjligt nu ett tag, för att se att det verkligen funkar bra.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid åttatiden så flyttade jag och Jimmy upp till vardagsrummet. Borzko kom efter när han var klar. Och så tittade vi på "Idol".


Sen när första delen av "Idol" var slut, vid halvtiotiden, så satte vi igång en dvd-film. Det blev den nyaste Beck-filmen: "I Guds namn". Den var bra, precis som alla andra Beck-filmer.


Lite gott att äta till blev det förstås också.


Vid elvatiden, när filmen var slut, så gick Jimmy ner till sitt rum. Han var trött och skulle titta lite på teve i sängen, och sen snart sova. Borzko satt kvar och slötittade lite på teven i vardagsrummet. Och jag satte mig med datorn en stund.


Bilder från Jimmys tatuering i dag.

Här är några bilder från tatueringsstudion "Flash Fighters" i Aspudden. Det är Mia som tatuerar. Hon har gjort de flesta av mina tatueringar också.

I morgon får ni se hur hela tatueringen ser ut. Nu är den blodig, insmord i salva, och bakom kompresser... Men i morgon efter Jimmy har vaknat, och duschat, så ska ni få se hur den ser ut. :-D


image1391


image1392


image1393


image1394


image1395

Dagens Shopping - 071012 - USB-modem + Kökslampa + Skylthållare.

I dag så kom det nya USB-modemet. En vecka efter det första. Nu får vi se om det här fungerar bättre...


image1388


Nya kökslampan kommer att packas upp och hängas upp i morgon. Då kommer det ett nytt kort på den.


image1389


Mina skylthållare till bilen. De kommer att monteras i morgon.


image1390

Dagens Dagbok - Fredagen den 12 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Stannade till i Centrum på vägen hem och hämtade ut pengar i Bankomaten. Sen var jag bara hemma en kort stund, och så stack jag iväg med bilen till Centrum igen, för jag hade fått lappar på paket att hämta ut. Var på Hemköp och hämtade ut tre paket.


Sen så åkte jag bort till Jimmys jobb, på Hägerstens Brädgård, i Segeltorp. Mötte upp med honom där när han slutade klockan tre. Parkerade min bil där och sen så åkte vi tillsammans i Jimmys bil bort till Aspudden.


Jimmy hade tid bokad hos tatueraren Mia på Flash Fighters i Aspudden, för att göra en stor tribal på högra vaden.


Lite förarbete först, och sen så tog själva tatueringen cirka två timmar att göra. Allt gick bara bra, och några bilder kommer senare i ett separat inlägg.


När allt var klart och jag hade betalat, (han fick den av oss i tjugoårspresent), så gick vi till "Daisys" strax bredvid och åt middag. Jag åt ett vegetariskt burgarmeal, och Jimmy åt ett cajunmeal.


Sen så åkte vi tillbaka till Segeltorp, där jag hämtade min bil, och så åkte vi hem till Farsta. Kom hem vid halvsjutiden.


MMS från Borzko.

Det här fotografiet fick jag som ett MMS från Borzko i dag. Det är vattentornet, som kallas Svampen, i Örebro.


image1387

Dagens Jobb - Fredagen den 12 oktober 2007.

Och så blev det då äntligen den efterlängtade fredagen! Det är alltid lite lättare att gå upp ur sängen på fredagsmorgnar tycker jag! För då vet man ju att man sen är ledig i två dagar!


Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag även i dag sen den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade kycklingwok i dag. Vi hade även lite hamburgare kvar sen i går som vi serverade som rest. Och så salladsbuffé förstås.


Snurran jobbade fackligt även i dag, så vår vikarie var hos oss och jobbade. Men sen var även en annan av kollegerna ledig i dag, och vi har ju ingen mer vikarie att kunna ta in, så vi hade en personal mindre i dag.


Allt flöt ändå på bra under dagen, trots personalbristen, och ingenting speciellt hände.


Och så blev äntligen klockan två och vi fick gå hem! Veckans bästa stund är fredagar klockan två! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 11 oktober 2007 - Kvällen.

Jag fortsatte att sitta med datorn i köket. Jimmy satt med datorn i sitt rum.


Sen vid halvåttatiden så gick vi båda två upp till vardagsrummet. Och så tittade vi på en dvd-film. Det blev thrillern/skräckisen: "28 dagar senare".


Borzko kom hem vid åttatiden. Han åt middag, duschade och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han oss sällskap i vardagsrummet.


Filmen var slut vid halvtiotiden. Då gick Jimmy in på sitt rum för natten. Borzko gick och la sig. Och jag satte mig vid datorn i köket.


Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Funderingar på ännu en tatuering... ;-)

Jag har funderingar på ännu en tatuering... ;-)
Jag skulle vilja ha ett porträtt i svart/vitt på mina barn när de var små.
Funderar på att ta de två nedanstående fotografierna.
Där var de ungefär sex år gamla båda två.
Jag vill att de två korten sätts ihop, så att det ser ut som om de är på samma kort.
Jag är helt säker på att jag vill ha en sån tatuering,
men det värsta är att jag vet inte var!
Det finns ingen bra och ledig plats på min kropp där jag vill ha den.
Så jag måste tänka lite till, och även prata och rådgöra med min tatuerare.


image1386

Trettonde förkylningsdagen i dag...

Trettonde förkylningsdagen i dag...
Mår likadant fortfarande...

Dagens Dagbok - Torsdagen den 11 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på här hemma och fixade med lite allt möjligt en stund. Varvade med stunder vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans.


Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så satte han sig vid datorn på sitt rum.


Jag höll på igen och fixade lite här hemma. Och sen så satte jag mig vid datorn i köket.


Jenny sov hos Jocke i går natt. Hon skulle sen ha åkt direkt till skolan i morse. Men hon vaknade upp sjuk och med feber, så hon stannade hemma i dag. Hon sover kvar hos Jocke i natt också, och så får hon väl känna efter i morgon bitti hur hon mår, om hon blir hemma i morgon också, eller om hon går till skolan.


Dagens Jobb - Torsdagen den 11 oktober 2007.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Snurran jobbade fackligt även i dag, så vår vikarie var och jobbade hos oss i dag också.


I dag så serverade vi hamburgare med bröd och massor med tillbehör. Vi hade även potatismos som komplement. Lite grann av vår salladsbuffé hade vi också.


När det är hamburgare så blir det alltid väldigt hektiskt i matsalen, och så blev det i dag också. Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt inträffade.


(Mobil-Blogg) Fin utsikt från fönstret i matsalen på jobbet i morse%

200710112007.jpg
(Mobil-Blogg) Fin utsikt från fönstret i matsalen på jobbet i morse! :-D

(Mobil-Blogg) I morse fick jag skrapa bilrutorna för första gången.%

200710112005.jpg
(Mobil-Blogg) I morse fick jag skrapa bilrutorna för första gången... Usch, fy, och blä...

Dagens Dagbok - Onsdagen den 10 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så blev kvällen nästan precis som alla mina kvällar. Jag satt större delen av kvällen i köket med min dator.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Middag åt han då förstås. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


En kvällsfika i köket blev det för oss alla tre. Och en pratstund också förstås.


Sen så blev det lite sport på teven i vardagsrummet för Borzko. Och lite dator på rummet för Jimmy. Och för mig så blev det en timmes tevetittande i kväll, precis som i går, det blev TV4 och "Heroes". Sen när det är slut så är det väl strax sängdags för mig.


Tolfte förkylningsdagen i dag...

Tolfte förkylningsdagen nu...
Mår likadant...
:-(

(Mobil-Blogg) Kvällsfika! ;-D

200710102004.jpg
(Mobil-Blogg) Kvällsfika! ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 10 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Då åkte vi båda två iväg på en gång. Först så åkte vi till Centrum och till Posten. Där skickade jag iväg två paket. Först så skickade jag iväg den felaktiga röda datorportföljen som jag fick hem i fredags. Sen så skickade jag också iväg usb-modemet till det mobila bredbandet från Tele2 som inte fungerar.


Sen så åkte vi till Länna och till Willys. Handlade inte så mycket, bara för cirka 450:- kronor blev det i dag. Sen så åkte vi hem igen.


När vi kom hem så åt vi middag. Efter middagen sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han vid datorn på sitt rum,


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt en stund först. Och sen så satte jag mig med datorn i köket.


Jenny åkte direkt efter skolan hem till Jocke. Och hon ska även sova där i natt också.


Blogginlägg till Snurran! ;-D

Det här blogginlägget är speciellt till min jobbarkompis Snurran! Hon jobbar fackligt onsdag, torsdag, och fredag den här veckan, och är alltså inte på jobbet. Men hon var så nyfiken på vår nya vask i matsalen som vi fick i dag, så därför bloggar jag en bild på den! ;-D


image1382

Dagens Jobb - Onsdagen den 10 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Och precis som tidigare i veckan så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade kyckling i currysås med ris till i dag. Vi hade även köttsoppa kvar sen i går som vi serverade som rest. Och så förstås vår fina salladsbuffé.


Snurran jobbade fackligt i dag, så vår vikarie kom och jobbade hos oss.


En ganska så hektisk dag i dag blev det, men allt flöt ändå på bara bra.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 9 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så flyttade jag in till Jimmys rum med min dator en stund. Han flyttade om lite på sitt rum, och rensade lite. Jag satt och sällskapade, vi pratade, och vi höll givetvis på lite i våra datorer. Jag beställde nya skylthållare till bilen bland annat.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag förstås, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Vid åttatiden sen så tog vi en fika alla tre i köket, och satt och pratade en stund.


Sen klockan nio så blev det en timmes tevetittande, TV5 och "Desperate Housewives" blev det. Och sen när det är slut klockan tio så är det väl strax dags för sängen.


Coola skylthållare till bilen beställda. ;-D

Nu har jag beställt två stycken nya skylthållare till bilen. Alltså de hållarna som registreringskyltarna sitter i. Jag har beställt dem på Dekaltrim.nu. Där kan man beställa skylthållare med valfri text. Så jag har beställt med texten: www.bim.blogg.se. 169:- kronor per skylt kostade det.

Så här kommer det att se ut:


image1379

Fast min registreringskylt ser ju ut så här: (Den översta)


image1381

Nu är förkylningen inne på elfte dagen... :-/

Nu är förkylningen inne på elfte dagen... :-/
Och jag mår exakt som tidigare... :-(


Dagens Shopping - 071009 - Datorryggsäck + dvd-skivor.

image1377


image1378

Dagens Lunch.

Det här åt jag till lunch i dag. En portion med flera olika sorter från salladsbuffén. Och så lite grönsakssoppa.


image1376

Dagens Dagbok - Tisdagen den 9 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade haft förmiddagsundervisning i skolan i dag, och var hemma en kort stund, innan hon sen skulle jobba på McDonalds.


Vi åkte nästan på en gång iväg till Centrum med bilen. Först var vi på Clas Ohlsson. Jenny köpte ett hänglås att ha på skåpet på jobbet. Jag köpte en packe dvd-skivor att bränna på. Sen så var vi på Posten där jag hämtade ut datorryggsäcken som jag hade skickat efter. Jag fick ju fel förra gången. (Se det här inlägget.)


Efter det så körde jag Jenny till hennes jobb. Hon skulle jobba ett pass mellan fyra och åtta, och efter det så skulle hon åka hem till Jocke och sova där i natt.


Jimmy ringde och sa att han precis skulle åka från jobbet, så han kom och mötte upp med oss där på McD. Jenny och Jimmy åt mat, och jag tog en caffe latte och en cola light bara. Och så satt vi och pratade en stund.


Sen när Jenny skulle börja att jobba, så åkte jag och Jimmy därifrån. Jag åkte hem till Farsta igen. Jimmy åkte hem till kompis för att hjälpa honom med lite grejer.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma först. Åt sen middag. Och efter det så satte jag mig i köket med min dator.


Jimmy kom hem vid halvsextiden. Då duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig på sitt rum vid datorn.


Dagens Jobb - Tisdagen den 9 oktober 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi soppa (köttsoppa), mjukt bröd (skivad skogaholmslimpa), och pålägg (skivad ost). Och så hade vi förstås vår salladsbuffé också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och det var nog tur det, för tisdagar är ju alltid en hektisk dag hos oss, den här terminen. Det kommer alldeles för många och äter samtidigt då, så det blir lite köigt och stökigt. Och en sån här dag, då är det vid smörgåsbordet som det blir mest trängsel.


Allt flöt ändå på bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 8 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satt jag större delen av kvällen i köket med min dator. Och Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum med sin dator.


Vid kvart i nio sen så åkte Jimmy iväg med bilen. Han hämtade upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan nio.


Klockan nio så satte jag igång teven. Jag tittade på TV3 och på "Nyberg & Törnblom". Vid kvart över nio så kom Jimmy och Jenny hem och gjorde mig sällskap. En fika och en pratstund blev det då. Jenny hade köpt munk, muffins, och paj med sig från McD som hon bjöd oss på.


Vid kvart i tio så kom Borzko hem från fotbollsmatchen, och då gjorde han också oss sällskap.


Nu är klockan tio och jag ska gå och göra mig i ordning för natten, och komma i säng till senast halvelva.


Dagens Dagbok - Måndagen den 8 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jenny var hemma när jag kom hem.


Borzko hade sin vanliga lediga dag i dag. Och han hade även denna måndag tagit hand om veckostädningen.


Jenny hade nyss kommit hem från skolan när jag kom hem. Hon tog sin dator och satte sig en stund med mig i köket. Vi satt och pratade och höll på lite i våra datorer. (Kolla in det fina lilla bildspelet som Jenny har lagt in i dag i sin blogg).


Borzko hann jag bara prata med en kort stund, och sen så åkte han iväg. Han åkte först till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Sen så skulle han åka direkt, med lastbilen, till Söderstadion. Där skulle han möta upp med några jobbarkompisar för att först ta en fika. Och sen så skulle de se Hammarby spela fotboll.


Vid halvfyratiden sen så gick både Jenny och jag till Centrum. Hon åkte sen iväg med bussen mot sitt jobb, för hon skulle jobba ett pass mellan fem och nio i dag.


Jag gick till Solakuten och solade i en halvtimme. Lika skönt som alltid var det.


Hemma igen vid strax efter fyra. Höll på och fixade lite med allt möjligt här hemma då.


Sen så kom Jimmy hem vid halvfemtiden. Han hade åkt direkt efter jobbet till Huséns Trafikskola och så hade han tagit sin första körlektion inför sitt lastbilskörkort. Det var första gången som han körde lastbil, och han tyckte att det var jättekul.


Jimmy och jag åt middag vid femtiden. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satt han på sitt rum vid datorn.


Jag höll på och fixade lite igen. Och så varvade jag med datorstunder i köket.


Mmm... Chai Latte! ;-D

Mmm... Chai Latte! ;-D

Lite gott på kvällen, och skönt för halsen! ;-)


image1375

Mellanmål hemma på eftermiddagen.

Fun Light Tropical   ///   Caffe Choko   ///   C-vitaminbrustablett  

Glukosamin   ///   Multivitamintablett   ///   Ipren


image1374

Min lunch på jobbet i dag.

Det blev även i dag bara mat från salladsbuffén.


image1373

Dagens Förkylningsrapport... ;-/

Tionde dagen nu... Och jag mår exakt samma som förut... :-(

Söndagens statistik.

Söndagens statistik:

2 bilder. 
2 fotografier.
12 blogginlägg.
17:e plats på mest aktiva-listan på blogg.se.
36 kommentarer (mina egna borträknade). 
926 unika besökare.
2.137 sidvisningar.


Dagens Jobb - Måndagen den 8 oktober 2007.

Måndag igen, och då jobb igen förstås... Gick upp halvfem, som alltid på arbetsdagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Gick ut till bilen vid fem över halv sex, och kom fram till jobbet vid kvart i sex. Gick in, larmade av, bytte om till arbetskläder, och började sen att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi fiskpanetter och potatismos. Vi hade även rester kvar sen i fredags som vi serverade, kebabgryta och ris. Och så givetvis vår fina salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och det var bra, för det blev en mycket hektisk dag i dag. Men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.


Veckans Vikt - Vecka 41 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 41 - 2007
08/10

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 40 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 40 - 2007
01/10 - 07/10

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

God natt och sov så gott alla mina kära läsare... ;-)

God natt och sov så gott alla mina kära läsare, för nu går jag och lägger mig! ;-) Jag tänkte att jag skulle lägga mig lite tidigare, så får jag en timmes extra sömn i natt. Det behöver jag nog, med tanke på att jag fortfarande inte mår bra... Jag hoppas verkligen att jag mår bättre i morgon! Jag är så trött på den här förkylningen nu! Tionde dagen i morgon nu... Och måndag är det ju tyvärr också...

Ha en trevligt avslut på helgen nu. Och ha en bra arbetsvecka. Tack alla ni som har läst min blogg nu i helgen, när jag har haft rekordmånga läsare. Och tack alla ni som har kommenterat. Och ni som har peppat mig med Krya-på-dig-ande! ;-)


Dagens Dagbok - Söndagen den 7 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satt Jimmy och jag kvar uppe i vardagsrummet med våra datorer. Vi tittade på "Really Big Things" på Discovery Channel. Efter det så tittade vi på "Miami Ink" på TV6.


Jimmy åkte iväg en sväng med bilen till Hemköp i Centrum, och så handlade han lite gott att äta till oss. Jag åt glass och chips. Och han åt chips och dipp.


Sen så tittade vi på "Ensam Mamma söker" på TV3. Spelade in "Parlamentet" på TV4 gjorde jag. Men det tittar jag på i morgon, eller någon annan kväll istället.


Det finns inga ord... :-(

Det finns inga ord... :-(
Så fruktansvärt det som har hänt i natt fredags natt...
Fem "barn" har sparkat ihjäl ett annat "barn"...
Fem femton- och sextonåringar, födda 1991 har sparkat ihjäl en sextonåring, som skulle ha fyllt sjutton år i morgon...
Vad säger man?!?...
Det finns inga ord... :-(

Aftonbladet.


Expressen.

(Mobil-Blogg) Nu är det dags för lite Söndagsgodis! Glass och chip

200710071979.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är det dags för lite Söndagsgodis! Glass och chips! ;-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 7 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och jag tog en fika med honom och åt lite lätt lunch. Satt och pratade en stund gjorde vi också.


Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han vid datorn på sitt rum en stund.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt lite lunch då, och sen så höll han på och fixade med lite allt möjligt.


Jimmy stack iväg med bilen sen vid halvtvåtiden. Han skulle åka hem till en kompis en stund.


Jag fortsatte att sitta i soffan uppe i vardagsrummet. Läste i, och också ut, boken "Livstid" av Liza Marklund. (Se recension i separat blogginlägg).


Vid tretiden så stack Borzko iväg med bilen. Han skulle först till OKQ8 för att tanka bilen, och kolla olja, luft, vatten, och allt sånt. Och sen efter det så skulle han direkt åka hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Efter att jag hade läst ut min bok så blev det lite tevetittande. Jag tittade på "Doobidoo" från i fredags som jag hade spelat in.


Jimmy kom tillbaka hem igen vid fyratiden. Vid halvfemtiden sen så åt han och jag middag tillsammans.


Efter middagen så tog Jimmy med sig sin dator, och så flyttade han upp till mig i vardagsrummet. Sen så tittade och lyssnade vi på "Idol" från i fredags. Jag missade ju nästan allting då i fredags, för jag pratade ju med Tele2:s support i över en timme... Men jag såg att det var repris i dag mitt på dagen, så jag spelade in det då. Så nu har jag hört alla "Idolerna" ordentligt.


"Livstid" av Liza Marklund.

image1371

---------    

Recension av boken: "Livstid" av Liza Marklund. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen. Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken var jättebra tycker jag. Jag har alltid gillat alla Liza Marklunds böcker tidigare, och det var samma med den här. Jag tycker om hennes sätt att skriva, och jag gillar Annika Bengtzon. Den här var en direkt fortsättning på "Nobels Testamente", så det är nog bra om man har läst den först, innan man läser "Livstid".  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 7 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Sov ganska så dåligt och oroligt i natt, och speciellt framåt morgonen. Mest på grund av snorigheten, men också för att jag hostar lite... Vid åttatiden så tröttnade jag på att ligga i sängen och försöka att sova, så då gick jag upp.


Duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost. Efter det så hamnade jag även i dag uppe i vardagsrummet i soffan, och med datorn i knäet.


Borzko vaknade och gick upp vid niotiden. Efter dusch, iordninggörande, och frukost, så gick han sen iväg till Farstahallen även i dag, för att träna.


Jimmy var ju ute och festade i går, och skulle sova till tolvtiden. Jenny var ju inte hemma, hon sov ju hos Jocke i natt.


Jag satt sen resten av förmiddagen i soffan uppe i vardagsrummet med datorn i knäet. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och beställde lampan i inlägget en bit längre ner.


Jennys Blogg.

Ni läser väl min dotter Jennys Blogg? Det hoppas jag verkligen att ni gör, för hon bloggar riktigt bra tycker jag! I och för sig är jag väl partisk och jävig, och skulle väl tycka att den var bra hur hon än bloggade! Men den ÄR faktiskt bra! När hon är hemma så bloggar hon ganska så mycket, ibland bloggar hon också från skolan. När hon är hos sin pojkvän så blir det lite dåligt med bloggandet, eftersom han inte har något Internet för tillfället. Men hon brukar skicka iväg något Mobil-bloggsinlägg lite då och då. Här är några länkar till några speciellt bra inlägg hos henne:

Ett inlägg där hon skriver om sin Skolios.

Ett inlägg om matvanor och vikt.

Om hennes utmärkelser på jobbet.

Eller gå till startsidan i hennes blogg och läst allt hon skriver i stället! Hon lägger också in en hel del fina bilder.


Nu har jag beställt en ny kökslampa.

Nu har jag beställt en ny kökslampa. Jag har tittat på den här lampan i faktiskt ett par år nu. Men jag har inte kunnat bestämma mig för om det är min stil eller inte. Jag tycker att den är jättefin, men ändå så är den på något sätt lite "för mycket". Men nu har jag beställt den i alla fall.

Den är i svart smide. Och det är el-ljus i en skomakarskärm i mitten. Sen runt om så kan man antingen sätta långa vanliga ljus, men det vill jag inte, för då droppar det bara på bordet... Eller så kan man köpa till små glaskupor att sätta i ljushållarna, och i glaskuporna så kan man ha värmeljus. Så det ska jag ha.

Tycker det verkar mysigt att kunna ha elljus ibland, och så ha värmeljus ibland. Så nu har jag som sagt var beställt den. Den ser ut som på bilden, men jag har beställt andra färger. Mina glaskupor är inte i någon färg, utan i frostat glas. Och mina ljusmanchetter är i beige.

Jag har beställt den på Ateljé Margaretha (där också bilden är lånad ifrån), och inklusive allt så gick den på 705:- kronor.


image1370

Söndagens Frukost.

Det här blev söndagens frukost. Jag brukar nästan alltid äta fiberhavregrynsgröt när jag är ledig. Men nu när jag inte har mått bra så har jag inte känt för det. Så det blev det här till frukost i dag. Nästan samma som i går.

Två stycken knäckebröd (Wasa Sport), med mjukost (Kavli Lättost Räkor), och strimlad röd paprika. Ett stort glas Caffe Choko, ett stort glas Fun Light Tropical. Och så en Ipren-tablett...


image1369


Nionde dagen nu... :-(

Och inte mår jag bra i dag heller... Jag är så trött på det här nu... Nu tycker jag att den här förkylningen kan släppa sitt grepp om mig... Men ingen feber i dag heller... Termometern visar stadigt på 36,7 grader... Däremot så har jag lite ont i öronen... ljusskygg... trött... hängig... snorig... småhostig... ont i huvudet... och framförallt jätteont i halsen... Så det blir en lugn dag i soffan i vardagsrummet i dag också... Jag orkar och vill inte göra någonting... Så tråkigt... Känner mig bara sur och grinig... Vill sitta här med datorn och boken hela dagen... Borde väl gå ut på en liten promenad, men jag absolut ingen vilja och ork till det... Vill bara vara här och tycka synd om mig själv... Hoppas bara att jag mår lite bättre i morgon... För det blir tufft att jobba i morgon annars... Förra arbetsveckan var jättejobbig, eftersom jag kände mig så här hela veckan... Så jag hoppas verkligen att jag vaknar upp i morgon bitti och känner mig frisk, eller åtminstone lite bättre...

Rekordmånga unika läsare i går! ;-D

I går slog jag mitt eget rekord på antal läsare med unika ip-nummer! ;-D
962 stycken blev det!
Jag tycker att det är så roligt att det finns så många som vill läsa min blogg!
Tack snälla alla ni! Fortsätt gärna och läs! Och kommentera gärna mera!
Slog även mitt eget rekord på antal bloggade inlägg, 14 stycken.
Och hade också den högsta platsen på mest aktiva-listan någonsin, 4:a.
Men det klart, jag mådde ju inte bra i går, och satt större delen av dagen i soffan med datorn! ;-D

Så här blev Lördagens statistik:

4:e plats på mest aktiva-listan på blogg.se.
3 bilder. 
16 fotografier.
14 blogginlägg.
39 kommentarer (mina egna borträknade). 
962 unika besökare.
1.953 sidvisningar.


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 oktober 2007 - Kvällen.

Sen så satt vi alla sex uppe i vardagsrummet. Vi åt en massa gott, pratade, skrattade och hade det jättetrevligt. Vi spelade också Lego Star Wars på Playstation 2.


Vid halvåttatiden sen så blev det lite bilkörande för mig. Först så släppte jag av Jimmy hos en kompis en bit bort här i Farsta. Han skulle på fest där.


Efter det så åkte jag till Älvsjö Station och släppte av Jenny, Jocke, och Tindra där. De skulle ta pendeltåget hem till Södertälje, och Jenny skulle med och sova där i natt.


Jag kom hem vid åttatiden igen. Då fortsatte Borzko och jag att sitta uppe i vardagsrummet, och så blev det teve-tittande. Först så tittade vi på "Svensson, Svensson", och sen på "Babben & Co", båda på SVT1. Efter det så blev det TV3 och "Sing A Long", och "Extra, Extra".


Efter det så satt jag och läste lite i min bok "Livstid" av Liza Marklund. Borzko fortsatte att titta på teve. Och snart så är det väl sängdags för oss båda två.


(Mobil-Blogg) Nu är det dags för något mycket gott! ;-D

200710061974.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är det dags för något mycket gott! ;-D

Bilder från kvällen - 6 oktober 2007.

Jag fick en fin teckning av Tindra när hon kom. Det syns väldigt dåligt här, men hon har ritat av sina händer.


image1358


Jenny och Tindra busar och leker.


image1359


Jocke och Jimmy sitter framför varsin dator. Visst är de rätt så lika!?


image1360


Tindra i badrummet.


image1361


Tindra i trappan.


image1362


Bakom galler. ;-D


image1363


Visst är hon väl söt!?


image1364


Jocke, Jenny, och Tindra.


image1365


Jocke sitter med datorn. Jenny visar Tindra hur hon ska göra när hon spelar tevespelet.


image1366


Jenny sitter med datorn. Tindra spelar tevespel. Jocke tittar på.


image1367


Dagens Dagbok - Lördagen den 6 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost då, och jag åt lite lätt lunch med honom samtidigt. Vi satt och fikade och pratade en stund i köket sen.


Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så tog han sin dator med sig, och kom upp till mig i vardagsrummet.


Han försökte återigen fixa med vårt nya usb-modem till det mobila bredbandet i Tele2, men det gick inte. Det är helt dött och reagerar överhuvudtaget inte...


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt han lite lunch, och sen så tog han en fika med mig och Jimmy uppe i vardagsrummet.


Jimmy och jag satt med våra datorer och höll på med lite allt möjligt. Laddade ner film, laddade ner musik, jag bloggade, läste bloggar, läste nyheter, Jimmy tittade också på ett avsnitt av en av sina nerladdade serier.


Borzko stack iväg med bilen en sväng för att handla lite prylar på Willys, mest kemtekniska produkter och hygienprodukter. Och sen vid kvart i tre så åkte Jimmy iväg. Först så skulle han hämta upp Jenny på McDonalds i Västberga när hon slutade klockan tre. Och sen så skulle de hämta upp Jocke och Tindra vid Älvsjö Station en stund senare.


Borzko kom hem från Willys vid halvfyratiden. Vi hjälptes då åt att packa upp, och plocka in alla varor. Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra åkte en sväng till Centrum på vägen hit, för Jocke skulle handla någonting. Sen så kom de alla fyra hit vid fyratiden.


Vi hade bestämt att de skulle komma hit och äta middag i dag, och vara här en stund på kvällen. Och även fast jag inte mådde bra i dag, så ville de komma en stund ändå. Men någon middag orkade jag ju inte laga, så vår lokala Pizzeria på vår gata fick stå för maten, som så många gånger förut.


Alla de övriga åt pizza, Jenny och Tindra delade på en. Själv så åt jag en pastasallad med räkor. Satt sen och pratade en stund i köket.


Efter vi hade ätit klart så röjde jag och Borzko undan. Jimmy åkte snabbt en sväng till en kompis för att hämta lite grejer som han hade glömt där. Jenny, Jocke, och Tindra gick en sväng bort till Centrum för att köpa lite gott att äta till kvällen, glass, godis, chips, m.m.


När de alla fyra var tillbaka igen, så satte vi oss alla sex uppe i vardagsrummet.


Fyra. ;-D

image1357

Jenny - 6 oktober.

image1356

Jenny
är ett kvinnonamn och är en engelsk kortform av Johanna och en smekform av Jane, med betydelsen Gud har förbarmat sig. Kan även vara en smeknamnsform för Jennifer.

Namnet har använts i Sverige sedan 1767.

Jenny var en av kometerna på namntoppen under 1980-talet. Därefter har trenden vänt neråt. 31 december 2005 fanns det totalt 47 245 personer i Sverige med namnet, varav 31 390 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 393 flickor namnet, varav 102 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag 6 oktober.

(Källa: Wikipedia)
Massor med kramar och pussar till min älskade Jenny på hennes namnsdag.(Mobil-Blogg) Jenny, Tindra, och Jocke äter pizza.

200710061958.jpg
(Mobil-Blogg) Jenny, Tindra, och Jocke äter pizza.

(Mobil-Blogg) Jimmy sitter och tittar på en av sina nerladdade serier

200710061944.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy sitter och tittar på en av sina nerladdade serier i datorn, uppe i vardagsrummet.

Dagens Dagbok - Lördagen den 6 oktober 2007 - Morgonen och Förmiddagen.

Vaknade ofrivilligt klockan fem i morse... Låg och försökte sova tills klockan var åtta... Då gav jag upp och gick upp... Kollade tempen när jag gick upp... 36,7 i dag också, så ingen feber... Men mådde fortfarande jättedåligt, fruktansvärt ont i halsen, och hade också en jobbig huvudvärk...


Duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, tog en fika, och tog även en Ipren.


Borzko gick upp vid niotiden. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost. När han var färdig så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Själv så gick jag upp till vardagsrummet och satte mig i en av sofforna. Satt där med datorn, bloggade, läste bloggar, läste nyheter. Vilade och tyckte synd om mig själv också...


Jimmy festade i går, och skulle sova till klockan tolv i dag.


Jenny sov hos Jocke i natt. Sen så skulle hon gå upp tidigt, och så åka och jobba på McDonalds i dag mellan sju och tre.


Och jag fortsatte att sitta i vardagsrummet med datorn hela förmiddagen.


Dagens Frukost.

image1353

Dagens Outfit - 071006.

image1352

Färdigsminkad och färdigstylad.

image1351

Femma på Mest Aktiva-Listan! :-D

I dag så ligger jag Femma på Mest Aktiva-Listan!
Så högt har jag aldrig legat tidigare.

Fredagens statistik:

5:e plats på mest aktiva-listan på blogg.se.
4 bilder. 
5 fotografier.
10 blogginlägg.
30 kommentarer (mina egna borträknade). 
678 unika besökare.
1.392 sidvisningar.

image1350


Inte frisk i dag heller... :-(

Jag trodde ju att jag skulle vakna upp i morse och vara frisk och pigg! Som jag skrev i det här inlägget i går kväll. Men inte gjorde jag det inte... Jag mår precis likadant i dag. Lika ont i halsen som i går... Och ännu värre huvudvärk än i går... Och även snorig, småhostig, ljusskygg, trött, lite ont i öronen, hängig...

Gick och la mig lite tidigare i går kväll, än vad jag brukar göra på helger. La mig vid tolvtiden. Ställde för en gång skull INTE larmet på min mobil, utan jag tänkte sova tills jag vaknade själv, eftersom jag inte kände mig bra.

Och när vaknade jag då!? Klockan FEM! Jag vaknade klockan fem, försökte somna om, lyckades inte, gick upp på toa, och drack även lite vatten, och sen gick jag och la mig och försökte igen. Men jag lyckades aldrig riktigt somna om ordentligt. Slumrade till då och då, men vaknade upp lika snabbt igen. Så så låg jag i tre timmar mellan klockan fem och åtta. Klockan åtta så tröttnade jag, och då gick jag upp.

Jag är trött på den här förkylningen nu! Åttonde dagen nu... Jag vill bli frisk och må bra nu! :-/

Idol 2007 - 05/10.

Såg och hörde tyvärr inte så mycket av Idol i kväll... Jag var dum nog att ringa till Tele2:s Support precis när Idol började. Trodde samtalet bara skulle ta ett par minuter... Men det tog 62 minuter, så jag missade ju nästan allt i Idol.

Men av det lilla jag såg och hörde, så tyckte jag nog att det var rätt person, Anastasia, som åkte ut i kväll. Eller vad tyckte ni?

Och mina favoriter, Amanda, Marie, Daniel, och Mattias, var väl bra även i kväll tror jag. Eller?

Var det några som utmärkte sig i kväll? Vem var bäst? Vem skulle åkt ut? Tyck till här så jag vet, eftersom jag missade det mesta.


Jag har ALLTID otur med datorer och datorprylar... :-(

Jag har ALLTID otur med datorer och datorprylar... ;-(

En gång när vi köpte ny dator så var det fel på cd/dvd-spelaren i den, så vi fick byta den...

En annan gång när vi köpte en ny dator och startade upp den så stod det: "Tervetuola" (istället för Välkommen)... Allting var på finska i datorn, så vi fick börja med att formatera om den...

Finns massor med såna exempel i vår familj, men speciellt med mina prylar... Men jag ska bespara er dem, och istället berätta om dagens två oturs-prylar...

image1346(Den här skulle jag ha...)


Jag fick ju två paket i dag. Beställde båda två i onsdags, och de kom båda två i dag. Väldigt snabba och bra leverenser. Så långt var allt ju bra...

Första leverensen var en svart datorryggsäck som jag hade beställt. Men inte sjutton var det någon svart datorryggsäck i paketet... Utan det var en röd datorportfölj... Inte direkt vad jag ville ha.

När jag ringde dit så hade ju givetvis alla gått hem... Fick i alla fall prata med en tjej som tog mina uppgifter och klagomål, och så skulle någon höra av sig till mig på måndag... Så får de väl skicka en ny, och jag får skicka tillbaka den jag fick...


image1347(En röd sån här fick jag...)
image1348


Och så fick jag ju vårt usb-modem till vårt mobila bredband från Tele2. Vi installerade modemet, och det fungerade perfekt! I ett par minuter... Sen så slutade det att fungera... Efter några försök så fick vi det till slut att fungera igen, i en liten stund... Och sen så bara vägrade det att funka...

Till slut gav jag upp och ringde till Tele2:s Support. Jag satt sen i telefon i en timme och två minuter... Men han kunde inte heller hjälpa mig att få igång det igen.

Jag föreslog att jag kunde åka till någon butik i helgen och få det utbytt. Men så lätt var det ju inte... Nej, han måste göra en felanmälan, sen så ska tekniker titta på den felanmälan, och sen så ska de ta ställning till vad som ska göras... Så de tar kontakt med mig i nästa vecka. Och förhoppningsvis så beslutar de väl att de ska skicka mig ett nytt modem, och att jag får skicka tillbaka det gamla...


image1349Jag blir så trött att det nästan alltid är så här när vi handlar datorer, tillbehör till datorer, eller andra datorrelaterade prylar...


(Bilderna lånade från Swedoffice och Tele2)

Fredagens Förkylnings-Rapport. ;-/

Och inte har förkylningen gått över inte... :-( Fortfarande så har jag jätteont i halsen... Snorig är jag också... Lite ont i öronen har jag med... Ljusskygg... Småhostar... Trött... Hängig... Lite ont i huvudet... Men framförallt väldigt, väldigt ont i halsen... I morgon är det en vecka sen förkylningen började... Så jag hoppas att jag vaknar upp i morgon bitti fullt frisk... Precis tvärtemot som jag vaknade upp förra lördagen...


Dagens Dagbok - Fredagen den 5 oktober 2007 - Kvällen.

Jimmy kom hem vid sjutiden igen, för att lämna bilen. Sen så skulle han tillbaka till sin kompis för att festa lite. Så jag körde dit honom med bilen.


Jag kom hem igen vid halvåttatiden. Och ungefär samtidigt då så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet. Åt godis och popcorn. Och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Eller jag missade det mesta, för jag pratade i telefon med Tele2:s support...


Efter det så blev det lite allmänt slötittande på teven, och jag satt ju givetvis med datorn också.


Och så lär väl kvällen fortsätta, tills det är läggdags för oss båda två.


Dagens Dagbok - Fredagen den 5 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvfyratiden.


Det kom ett bud från Posten med en leverans till mig, datorryggsäcken som jag hade beställt.


Sen så åkte Jimmy och jag en sväng till Centrum. Där var vi på Hemköp och hämtade ut ännu ett paket till mig, usb-modemet till mitt mobila bredband från Tele2.


Jimmy ville äta middag på Burger King i dag, så därför gick vi dit sen. Han åt mat, och själv så tog jag mig bara en caffe latte.


När vi kom hem igen så åt jag middag, det blev bara lite rester från kylen. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg till en kompis.


Jag flyttade upp till vardagsrummet. Och så tittade jag på de två avsnitten av "Heroes" som jag spelade in i onsdags och i går.


Jenny åkte direkt från skolan hem till Jocke, och ska också sova där i natt.


Dagens Jobb - Fredagen den 5 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och fixade med grönsakerna. Sen så förberedde jag matsalarna inför luncherna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Fulltalig personalstyrka var vi, och det behövdes för det blev en ganska så hektisk dag i dag. Men allt flöt ändå på bra, och inget speciellt hände.


En av kollegerna fyllde år i dag, så hon bjöd på fikabröd till eftermiddagskaffet, och vi andra uppvaktade henne med en blomma.


Och så blev klockan två! Och vi fick gå hem! ;-D


(Mobil-Blogg) Fredagsgodis! ;-D

200710051923.jpg
(Mobil-Blogg) Fredagsgodis! ;-D

Dagens Shopping - 071005 - Mobilt Bredband.

I dag så fick jag mitt trådlösa usb-modem till mitt mobila bredband från Tele2.
Jag beställde det i onsdags, så det kom verkligen snabbt.


image1343


Min underbara lilla stora Tufsan!

När jag kom hem från jobbet i dag, trött och sliten efter en tung vecka, eftersom jag har varit lite sjuk, så möttes jag av nedanstående syn.

Det var Jenny som hade lånat min sjal tidigare i veckan. Sen så har hon sovit hos Jocke i ett par dagar så jag har inte träffat henne. I förmiddags var hon hemma en kort stund, när jag var på jobbet, och hämtade sina arbetskläder. Sen så åkte hon till skolan. Och efter skolan så åker hon till Jocke igen, och sover där. I morgon jobbar hon på dagen, och så kommer hon, Jocke, och Tindra hit i morgon kväll.

Jenny hade lagt min sjal som ett hjärta på köksbordet, och så lagt den lilla lappen i mitten. Jag blev så glad. Det värmde mitt hjärta. Det är de små sakerna som oftast berör mest tycker jag. Eller vad tycker ni? Är jag "larvig" som blir glad och berörd över en sån sak?


image1341


image1342

(Mobil-Blogg) Ingen feber i dag heller... Så det blir till att j

200710051913.jpg
(Mobil-Blogg) Ingen feber i dag heller... Så det blir till att jobba i dag med...

I morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

I morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

(Missa inte mina fyra inlägg längre ner, med fotografier från i dag.)


Dagens förkylningsrapport! ;-/

Dagens förkylningsrapport är att jag mår exakt som i går och som i förrgår... ;-/

Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 oktober 2007 - Kvällen.

Efter middagen så satt Jimmy på sitt rum en stund och tittade på en av sina nerladdade serier. Jag satt med datorn i köket.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag då, och Jimmy och jag tog en fika tillsammans med honom då.


Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jimmy satte sig i köket en stund med sin dator, med mig.
Det blir tidig sänggång för mig även i kväll... Spelar in "Heroes" även i kväll... Mår precis som i går... Hoppas på att den extra sömnen gör att jag mår bättre i morgon...


Dagens Dagbok - Torsdagen den 4 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte inte hem direkt efter jobbet i dag. Utan jag åkte direkt till min frissa, Lotta, på Susannes Hårservice i Ormkärr. Väl där så gjorde jag det jag alltid gör: helblekte håret jätteljust, klippte håret jättekort, och färgade ögonfransar och ögonbryn. Det gick på 750:-, eftersom jag har lite rabatt, eftersom jag och Lotta är gamla vänner och före detta grannar. Lika kul att träffa henne som alltid, var det också.


Cirka tre timmar tog det som vanligt, så jag var hemma vid halvsextiden. Jimmy och jag åt då middag tillsammans nästan direkt.


Jenny åkte även i dag hem till Jocke direkt efter skolan, och ska också sova där även i natt.


Dagens Jobb - Torsdagen den 4 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så "dukade" jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Snurran jobbade fackligt även i dag, så vår vikarie var hos oss och jobbade.


I dag serverade vi kycklingnuggets och potatismos. Och så salladsbuffén förstås.


Det blev en väldigt hektisk dag i dag, men allt flöt ändå på bra.


En snäll personal bland fritidspersonalen bjöd oss på hembakta kanelbullar i dag, eftersom det var kanelbullens dag i dag.


MMS från Borzko.

Den här bilden fick jag som MMS från Borzko i dag.

Texten som medföljde var:

" Hej. Här kommer en vy från färjan på Blidö. Puss. " 


image1339

Före- och efter-bilder! ;-D

image1337

image1338


(Mobil-Blogg) Sitter hos frissan och får håret blekt.

200710041902.jpg
(Mobil-Blogg) Sitter hos frissan och får håret blekt.

(Mobil-Blogg) Eftersom det är kanelbullens dag i dag så blev det en%

200710041897.jpg
(Mobil-Blogg) Eftersom det är kanelbullens dag i dag så blev det en sån här till eftermiddagsfikat. ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 oktober 2007 - Kvällen.

Jag fortsatte att sitta i köket med datorn. Läste bloggar, läste nyheter, och bloggade.


Jimmy satt i sitt rum, vid datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så tog vi alla tre en fika och en pratstund i köket.


Efter det så gick Jimmy återigen in på sitt rum, till datorn. Borzko gick upp till vardagsrummet och tittade på sport på teve. Och jag satt kvar i köket vid datorn.
Nu ska jag redan gå och lägga mig... Jag har satt "Heroes" på inspelning på dvd:n. Jag får väl se två avsnitt i morgon istället. Jag mår så dåligt, så jag ska gå och lägga mig redan nu, och hoppas på att jag mår bättre i morgon...


Bilder från kvällen.

Jimmy tar en fika och läser sin FHM-tidning.


image1333


Det blev en Chai Latte i kväll också.


image1334


Dagens förkylningsrapport! ;-D

Dagens förkylningsrapport är att jag mår exakt som i går... :-(


Dagens Dagbok - Onsdagen den 3 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Jag hade träff med min personliga bankman på Nordea klockan tre. Satt där i ungefär en timme och pratade med henne, och gick igenom en massa olika saker.


Kom hem igen vid strax efter fyra. Jimmy var hemma då. Han hade kommit hem vid halvfyratiden. Han hade duschat och gjort sig i ordning. Han och jag åt middag tillsammans nästan direkt.


Jenny åkte direkt hem till Jocke efter skolan. Hon skulle vara där på kvällen och även sova kvar där.


Efter middagen så satt både Jimmy och jag i köket en stund med våra bärbara datorer. Gjorde två beställningar över Internet bland annat. Beställde ett mobilt bredband från Tele2, och en datorryggsäck.


Sen så satte sig Jimmy på rummet och tittade på en av sina nerladdade serier. Jag satt kvar i köket med min dator och höll på med lite allt möjligt.


Rekord på Salladsbuffén! ;-D

I dag var det en rekorddag på vår salladsbuffé. ;-D
Jag tror aldrig att vi har haft så många olika sorter som i dag.
Fyrtio olika skålar hade vi i dag! :-)


image1329


image1330


image1331


image1332


Dagens Jobb - Onsdagen den 3 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så förberedde jag matsalarna inför luncherna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Snurran jobbade fackligt i dag, precis som hon gör varje tisdag och onsdag, onsdag och torsdag, så vi hade vår vikarie hos oss.


Vi serverade kokt varmkorv (kycklingkorv) och makaroner (fullkorn) i dag. Vi hade även lite korvbröd som vi också serverade. Och så salladsbuffén förstås.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 oktober 2007 - Kvällen.

När jag kom hem igen så satte jag mig i köket med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag. Sen vid halvåttatiden så kom Jimmy hem från sitt Personalmöte. De hade fått lite att äta där, så han tog bara en fika och ett par mackor. Jag tog mig ett glas vaniljthé. Borzko satt också kvar. Sen så satt vi där alla tre i någon timme och pratade.


Sen så duschade Jimmy och Borzko i tur och ordning, och gjorde sig i ordning. Efter det så satt Jimmy vid datorn på sitt rum. Borzko tittade på lite sport uppe i vardagsrummet. Jag fortsatte att sitta med min dator i köket.


En timmes tevetittande blev det också: "Desperate Housewives" på Kanal 5 mellan nio och tio. Och när det sen är slut så blir det sängdags för mig direkt. Lite extra sömn för att kurera mig.


Några bilder från kvällen.

Mysigt med tända stearinljus på kvällen.


image1326


I kväll blev det ett stort glas med Vanilj-thé.


image1327


Jimmy tar en fika och käkar en kvällsmacka.


image1328


Dagens Dagbok - Tisdagen den 2 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn också. Satt också och läste en stund i min bok.


Vid halvfemtiden så kom Jenny hem från skolan. Hon duschade då och gjorde sig i ordning.


Jag åt middag själv vid halvfemtiden. Jenny skulle bort och äta middag i dag. Jimmy hade personalmöte på jobbet och skulle komma hem sent. Och Borkzo skulle jobba sent som vanligt.


Jenny och jag satt en stund tillsammans i köket också. Vi satt som vanligt med våra datorer, och så pratade vi förstås.


Vid strax före sex så åkte vi iväg i Volvon. Vi åkte förbi McDonalds i Älvsjö och köpte varsin caffe latte. Sen så åkte vi till Älvsjö Station och satt i bilen och pratade och fikade. Jenny skulle möta Jocke där, som kom med pendeltåget från Södertälje. När han kom så mötte Jenny upp honom, och jag åkte hem till Farsta igen.


Några bilder från eftermiddagen.

De här bilderna tog jag i dag på eftermiddagen. De är tagna i balkongdörren till vår franska balkong i vardagsrummet på övervåningen.


image1322


image1323


image1324


image1325

Sämre i kväll... :-(

Vaknade ju i lördags morse med jätteont i halsen... Sen så tyckte jag att jag var liiiite bättre på söndagen, ännu liiiite bättre i går på måndagen. Och i morse, tisdag morgon, så tyckte jag att jag var ännu liiiite bättre.

Men sen helt plötsligt nu i dag på tisdagseftermiddagen, så började jag helt plötsligt att må sämre... :-( Nu har jag ännu mer ont i halsen... börjar bli snorig... är tung i huvudet... känner av öronen... och är jättetrött och hängig... :-( Framförallt halsen värker mycket mer... :-( *suckar*

Bilder från jobbet i dag.

Här är en bild på vår jättefina salladsbuffé. I dag var det trettiosju olika sorter på salladsbordet.


image1320


Och det här åt jag i dag. Bara mat från salladsbuffén. Och från åtta av de trettiosju skålarna. Så äter jag nästan alltid. Även om vi har jättebra mat också, så gillar jag bäst att äta från salladsbordet.


image1321


Dagens Jobb - Tisdagen den 2 oktober 2007.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var kollegan tillbaka på jobbet, hon som var sjuk i går, så vi var fulltalig personalstyrka.


Jag var först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så "dukade" jag, alltså förberedde de tre matsalarna inför luncherna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Fiskgratängen bestod av hokifilé med tomattäcke. Salladsbuffén, i dag med 37 olika skålar, hade vi förstås också.


En liten incident hände i matsalen i dag. Alltid tråkigt när bråk uppstår... Annars så flöt allting på bara bra.


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 oktober 2007 - Kvällen.

Jenny och jag fortsatte att sitta i köket med våra datorer. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter gjorde vi. Och så pratade vi förstås en hel massa.


Vid sjutiden så kom Borzko hem från sitt lastbilshämtande. Han satte sig då uppe i vardagsrummet och tittade på teve.


Sen vid åttatiden så flyttade även Jenny och jag upp till vardagsrummet. Våra datorer följde ju givetvis med upp också.


Jimmy kom sen hem från körskolan vid halvniotiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så gjorde han oss andra tre sällskap i vardagsrummet.


Först blev det bara lite allmänt slötittande på teve. Sen klockan nio så tittade Jenny och jag på "Nyberg & Törnblom".


Jimmy satt och pluggade lastbilsteori, och Borzko satt och hjälpte honom lite.


Mmm... Chai Latte!

I kväll så blev det en Chai Latte. Det var länge sen som jag gjorde en sån här hemma. Men i kväll så blev jag så sugen på en sån. Och den lenade så gott i min onda hals.

Här finns recept på hur jag gör mina olika kaffe- och thé-drycker om någon är intresserad.


image1319

2 år i Farsta! :-D

I dag, den första oktober, har vi bott två år här i vår lägenhet i Farsta. Det är bland det bästa som vi har gjort! Att vi flyttade hit alltså!

Vi bodde i Hagsätra tidigare, och det var väl i och för sig inget fel med det. Fast jag saknade alltid närheten till vatten där.

Sommaren 2005 dog min farbror, och jag fick ärva pengar av honom. Och då passade vi på att ansöka om lån och så köpte vi den här bostadsrätten i Farsta.

Den är en etagelägenhet på två plan, cirka 90 kvadratmeter. Två inglasade balkonger, plus en liten, liten uteplats. Det tar typ två minuter att gå till tunnelbanan och till Farsta Centrum.

Två sjöar har vi inom gångavstånd. Det tar väl ungefär tio minuter att gå till vardera sjö, Drevviken med Hökarängsbadet, och Magelungen med Farstastrandsbadet.

Vi alla fyra i familjen stormtrivs här! :-D

Här kommer några gamla fotografier härifrån.
(Klicka på bilderna så blir de större.)


                        

                       


Dagens Dagbok - Måndagen den 1 oktober 2007 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag. Och även den här veckan så hade han tagit hand om veckostädningen i dag.


Jag gick nästan direkt iväg till Centrum och till SolAkuten. Solade där i en halvtimme, och det var lika underbart skönt som alltid.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag med datorstunder också.


Jenny kom hem från skolan vid femtiden. Hon åkte direkt från Jocke i morse till McDonalds och jobbade ett par timmar på förmiddagen. Sen så hade hon eftermiddagsundervisning i skolan. Och sen så kom hon hem.


Jimmy jobbade över i dag. Sen så åt han middag på McDonalds i dag, för han hann inte hem mellan jobbet och teorilektionen på körskolan. Så efter jobbet och middagen så åkte han till Huddinge för sin teorilektion mellan sex och åtta.


Jag, Borzko, och Jenny åt middag vid femtiden. Sen efter middagen så åkte Borzko iväg till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jag och Jenny satte oss i köket båda två med våra bärbara datorer. Vi höll båda två på i våra datorer, och så pratade vi förstås massor också.


Dagens Jobb - Måndagen den 1 oktober 2007.

Mobilen larmade klockan halvfem... Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åkte sen iväg till jobbet vid fem över halvsex. Kom fram till jobbet kvart i sex. Mötte upp med min kollega Snurran utanför. Larmade av, gick in, bytte om till arbetskläder, och började sen att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först i skalen i två timmar, sen så förbereder jag matsalarna inför luncherna, och sen så är jag egentligen andreman i stora matsalen. Men eftersom en av kollegerna var sjuk i dag, så jobbade jag istället som försteman i stora matsalen.


Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


Trots att vi var en personal för lite i dag, så flöt ändå arbetsdagen på bra. Inget speciellt hände annars i dag.


Besöksstatistik - 2007 - September.

Besöksstatistik - 2007 - September.

I September hade jag i genomsnitt:

614.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i september: 923.
Lägsta antalet läsare på en dag i september: 347.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under September månad 2007.

Lite statistik:

Under September månad 2007 har jag bloggat 206 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 3, flesta på en dag: 12).


Veckans Vikt - Vecka 40 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 40 - 2007
01/10

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 39 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 39 - 2007
24/09 - 30/09

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------  
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

RSS 2.0