Dagens Låt - 090228 - Tomas Ledin med "Håll Ut" - 2009.


Dagens Låt - 090228 - Tomas Ledin med "Håll Ut" - 2009.


Tomas Ledins senaste låt "Håll ut" känns väldigt aktuell så här en kall, snöig, och blåsig kväll, den sista kvällen i februari...

Dagens Dagbok - Lördagen den 28 februari 2009 - Kvällen.


Efter middagen och fikat så satte jag mig i vardagsrummet och läste lite i min bok. Borzko satt också där och läste. Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Vid sextiden sen så satte jag igång teven och dvd:n och så tittade jag på "Lets Dance" som jag hade spelat in i går.


Sen klockan åtta så kom även både Borzko och Jimmy och satte sig framför teven. Och så tittade och lyssnade vi på "Melodifestivalen". Och självklart så åt och drack vi en massa gott också.


Jimmy gick sen så småningom ner till sitt rum igen. Borzko tittade på en fotbollsmatch på teven. Och jag satt med datorn och läste ikapp lite bloggar.

Melodifestivalen 2009 - Deltävling 4 - Malmö - 28/02 (Uppdaterad)I kväll var det en svår omgång tycker jag. Och den var faktiskt bättre än vad jag först trodde att den skulle vara. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag tycker. Dom flesta låtarna var helt okej tycker jag. Bara två låtar som jag absolut inte tyckte om. Och det var låtarna med Susanne Alfvengren och Sarah Down Finer. Resten var helt okej tycker jag.

Men om jag måste rangordna så blir det så här:

Star Pilots - Higher

Agnes - Love, love, love


Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing med tenderly

Thorleifs - Sweet Kissing in the moonlight


Next 3 - Esta Noche


Malena Ernman - La Voix

Sarah Down Finer - Moving on

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går

Och vad tycker ni??(Uppdaterad klockan 21:35)

Jaha. Då var den sista deltävlingen över då. Och det blev Agnes och Malena till Finalen. Och Star Pilots och Sarah till Andra Chansen. Det var väl helt okej för mig. Måste säga att jag tyckte bättre om Malena Ernmans låt La Voix för varje gång jag hörde den. I och för sig har jag lite svårt för operarösten, men det var bra drag i låten. Lite Evanescence över den. Eller Nightwish.


Lets Dance 2009 - 27/02.

Så här tycker jag om gårdagskvällens Lets Dance:

Dom här fyra paren var jättebra allihopa tycker jag:
- Niclas & Jeanette
- Magnus & Annika
- Laila & Tobias
- Morgan & Helena

Och dom här två paren var lite mindre bra tycker jag:
- Elisabet & Tobias
- Carl-Jan & Maria

Så jag tycker att det var helt rätt att Carl-Jan åkte ut. Och nästa gång så är det nog Elisabets tur tror jag. Även om både Elisabet och Carl-Jan har varit fantastiskt duktiga för sina förutsättningar och för sin ålder, speciellt Elisabet, så är det nog dags för dom båda två att försvinna ur tävlingen.

Och sen blir nog kampen väldigt hård mellan dom fyra paren som är kvar.

Vad tycker ni??


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 februari 2009 - Eftermiddagen.


Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost, och jag tog en fika med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


När han sen var klar, vid halvettiden, så tog vi bilen och stack iväg för att uträtta några ärenden här och var.


Först så åkte vi bara ner till Farsta Centrum. Och så gick vi på Systembolaget och köpte två plattor starköl till Jimmy och Borzko.


Sen så gick vi till Torget och köpte två buketter med tulpaner för att ge min Mamma och Pappa.


Efter det så tog vi bilen och åkte till Webhallen i Sundbyberg. Där köpte jag mig en ny kylningsplatta till min dator.


Sen så åkte vi till Örby och hem till min Mamma och Pappa. Vi gav dom tulpanerna, och så bjöd dom oss på fika. Vi satt och pratade i någon timme, och pratade mest om deras flytt som är om en vecka.


Vi åkte sen hem till Farsta igen, och kom hem vid halvfyratiden. Borzko var hemma då när vi kom hem. Han hade kommit hem från gymmet vid halvtvåtiden, och sen hade han mest suttit och läst i sin bok.


Vid fyratiden sen så åt vi middag alla tre. Jimmy åt en pizza från vår lokala pizzeria på vår gata. Och Borzko och jag åt bara rester från veckan. En fika blev det sen efteråt också.

Dagens Shopping - 090228 - Kylplatta till laptop.


I dag så köpte jag en ny kylplatta till min bärbara dator, för min gamla har gått sönder.
Den här nya köpte jag på Webhallen i Sundbyberg, och den kostade 550:- kronor.Dagens Dagbok - Lördagen den 28 februari 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med sex fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En snabb frukost och en fika blev det också.


Sen så gav jag mig iväg ut på en promenad klockan prick nio. Det var sex grader kallt, vindstilla, och en strålande sol från en klarblå himmel.


Jag gick sen runt omkring i Farsta i ganska så prick en timme. Kallt var det, men solens strålar värmde faktiskt lite mot ansiktet.


Bland annat så gick jag förbi huset som min Mamma och Pappa flyttar till om precis en vecka.Och så gick jag på den fina gångvägen bredvid sjön Magelungen.När jag kom hem igen, klockan tio, så började det precis att blåsa, och molnen kom, och solen försvann. Temperaturen steg till minus en, och några små flingor började att falla.


Borzko hade redan gått iväg till gymmet i Farstahallen när jag kom hem. Och Jimmy sov.


Jag höll sen på med diverse hushållsgöromål här hemma under förmiddagen. Och så varvade jag förstås som vanligt med datorstunder.


Jag vet inte vilket överdrag jag ska välja till stolarna!


Vi har länge funderat på att köpa nya stolar till köket. Flera av dom börjar bli rangliga, och det hjälper inte att vi har försökt att spika och skruva dom.

Nu är jag väldigt sugen på att köpa dom stoppade stolarna Henriksdal från IKEA. Stolarna är helt underbart sköna att sitta i, med mjuk skön stoppning både i sits och rygg. Och det är höga ryggar. Jag sitter ju mycket i köket, både med datorn och när jag läser, så jag skulle verkligen uppskatta såna stolar.

Det finns åtta olika överdrag till stolarna, men egentligen så är det inte något av dom som jag riktigt, riktigt känner hundra procent för. Så jag vet inte vilken jag ska välja. Ska ju så klart höra vad Borzko, Jimmy, och Jenny tycker också.

Här är en länk till IKEA:s hemsida där man kan se alla olika träslag på stolarna (vi ska ha björk eller ek), och alla åtta olika tygerna.

Vilket av dom här fyra tycker ni är finast? Vilket tyg tror ni skulle passa bäst hemma hos oss? Kom gärna med råd, tips, och synpunkter!Tio fotografier från gårdagskvällen, Fredagen den 27 februari 2009.


Här kommer tio fotografier från gårdagskvällen, fredagen den 27 februari 2008, när jag var på middag hos en jobbarkompis tillsammans med några andra kollegor.

Här kan du läsa vad jag skrev om kvällen.

Här är jag färdig och ska strax åka iväg.

Jag köpte med mig en fin orkidé med kruka och kort, från oss alla fem som kom dit.

Till förrätt så fick vi en smörgås med räkor och stenbitsrom.

Från vänster till höger: Snurran, Neda, och Salima.

Vår värdinna: min husmor Mita stående, och Anne-Mari sittande.

Mitas mellandotter Therese satt med oss vid middagen en stund. Dom två andra döttrarna plus hennes man var inte hemma.

Väldigt gott var det, och väldigt trevligt hade vi det.

Varmrätten bestod av en gryta med räkor, paprika, lök, chili, kokosmjölk, med mera i. Plus ris och blandad sallad.

Till efterrätt så fick vi tre olika sorters sorbet.

Mitas köksstolar som jag tycker är så fina. Funderar på att köpa likadana. Ett blogginlägg, med olika tyger, kommer under dagen

Fler kort från kvällen kommer förmodligen under dagen i Snurrans Blogg, Filojokus Funderingar.


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 februari 2009 - Kvällen.


Åkte sen iväg med bilen och åkte hem till Mita så att jag var där vid strax före sex. Neda och Salima var redan där. Och strax efteråt så kom Snurran och Anne-Mari. Mitas dotter Therese var hemma också.


Vi gick först runt lite och tittade i Mitas hus, för alla hade inte varit där förut. Och sen så satte vi oss till bords i hennes stora kök.


Till förrätt så fick vi en smörgås med räkor och stenbitsrom.


Och till huvudrätt så blev det en gryta med räkor, lök, paprika, chili, kokosmjölk, och massa annat gott i. Kokt ris var det till, och en blandad sallad.


Och slutligen till efterrätt så blev det tre olika sorters sorbet.


Kaffe sen efter maten.


Och efter det tre sorters chips.


Vi satt sen och pratade, pratade, skrattade, pratade, pratade, och skrattade.


Vid niotiden sen så åkte Anne-Marie, Neda, och Salima hem.


Snurran och jag satt kvar och pratade i två timmar till. Och vid strax efter elva så bröt vi upp och åkte hem. Jag var hemma i Farsta vid halvtolvtiden.


En väldigt trevlig kväll var det, och maten var supergod. Tack snälla Mita för all god mat och för att du bjöd hem oss! Och tack allihopa för en jättetrevlig kväll!


(Tio stycken fotografier från kvällen kommer i ett separat inlägg. Orkar inte ladda upp korten i kväll. Så dom kommer i morgon.)


I kväll ska jag bort på middag tillsammans med några kollegor!


Ja, i kväll så ska jag bort på middag tillsammans med några kollegor. Det är vår kära husmor, som har bjudit hem oss alla av hennes personal, plus några till i närliggande skolor.

Vi skulle ha blivit femton stycken om alla hade kommit. Men tyvärr så var det väldigt många som inte kunde komma av lite olika skäl. Så nu blir vi bara sex stycken.

Men det blir säkert lika trevligt ändå, och gott förmodligen också! Ett trevligt initiativ av husmor är det i alla fall.

Kommer jag inte hem för sent, så bloggar jag några bilder i kväll. Annars så får det bli i morgon.

Ha en trevlig fredagskväll allihopa! :-D


Dagens Låt - 090227 - Dropkick Murphys med "The Spicy McHaggis Jig" - 2001.


Dagens Låt - 090227 - Dropkick Murphys med "The Spicy McHaggis Jig" - 2001.


Kopierat från Wikipedia:

Dropkick Murphys är ett Boston-baserat band med irländska influenser, bildat 1996. De spelar ett slags blandning av Oi!, irländsk folkmusik och punk. Bästa benämningen på genren är Celtic punk, som även spelas av bland andra Flogging Molly och The Pogues.

Dagens Dagbok - Fredagen den 27 februari 2009 - Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. I dag var Jimmy ledig från jobbet på grund av arbetsbrist igen, så han var hemma när jag kom hem.


Jag skulle till Centrum i ett ärende, och Jimmy följde med mig. Fick också med mig honom ut på en liten promenad i solen, på cirka en halvtimme.

Efter den lilla promenaden så gick vi till T-Blommor i Centrum där jag köpte en fin orkidé, en kruka, och ett kort, att ha med mig i kväll när jag ska bort på middag.


Sen så gick vi hem igen. Och när vi kom hem så tog vi en fika och ett par mackor.


Efter det så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma. Och varvade lite med datorstunder.

Dagens Dagbok - Fredagen den 27 februari 2009 - Arbetsdagen. (Med ett fotografi).


Fredag och sportlovsveckans sista arbetsdag. Även i dag så var vi bara fem stycken personal. Tre var lediga, och en var sjuk. Och även i dag så var jag först en stund i skalen och fixade grönsaker, sen så förberedde jag matsalen, och sen så jobbade jag i matsalen under lunchserveringen.

I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och en liten salladsbuffé. Allt flöt på bara bra, för det var få som åt i dag, och vi hade också färre skickningar. Ingenting speciellt hände, och när vi var klara så gick vi hem lite tidigare i dag.

Mobil-Blogg. Testar om mobilbl

MMS

Mobil-Blogg. Testar om mobilbloggningen fungerar. Bilden visar en liten del av den stora matsalen på jobbet.


Dagens Låt - 090226 - Airbourne med "Diamond In The Rough " - 2008.


Dagens Låt - 090226 - Airbourne med "Diamond In The Rough " - 2008.


Bra låt! :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 februari 2009 - Kvällen.


Jimmy och jag kom hem till Farsta vid halvåttatiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma först. Och sen så satte jag mig också med min dator.


Borzko kom hem från jobbet sent i dag, vid halvniotiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på lite sport på teve.


Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 februari 2009 - Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


I dag så åkte jag inte direkt hem från jobbet. Utan jag åkte direkt till Tumba och hem till Jenny. Mötte upp med Jenny utanför hennes hus, och sen så åkte vi ner till Willys. Jenny handlade hem en hel del matvaror, och sen så åkte vi hem till henne igen.


När vi kom hem så packade vi upp allt som hon hade köpt. Hon fick också ett par små presenter av mig bara på skoj.


Sen så fixade Jenny kaffe, och goda mackor med ost och ruccola på.

Vi  satte oss sen vid köksbordet med både Jennys dator, och min dator som jag hade med mig.

Vi satt sen där i ett par timmar och Jenny fixade min design i min blogg. Hon gjorde en ny header åt mig i photoshop. Och vi ändrade också massa andra små grejer i bloggen.

Vid halvfemtiden så kom Jocke hem från jobbet. Jenny lagade sen middag, och jag och Jocke hjälpte till.


Sen vid halvsextiden så kom Jimmy dit. Han hade jobbat i dag, och kom dit direkt efter jobbet. Vi åt då middag tillsammans alla fyra.


I dag så lagade Jenny en wokrätt med ris, grönsaker, och crabfish.

Efter middagen så diskade jag förstås. (Men jag glömde att ta det obligatoriska diskkortet i dag!)  Och Jenny gjorde sig i ordning för sin arbetsnatt.


Vid kvart i sju sen så åkte jag, Jimmy och Jenny därifrån. Vi körde först till McDonalds i Västberga där Jenny gick av för att jobba ett nattpass. Och Jimmy och jag åkte hem till Farsta.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 februari 2009 - Arbetsdagen.

En relativt sett lugn dag i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade med grönsakerna. Sen så gjorde jag i ordning matsalen inför lunchserveringen. Och efter det så jobbade jag i matsalen. Vi var bara fem som jobbade i dag. Tre av kollegerna var lediga i dag. Och en var sjuk. I dag serverade vi färsbiffar med potatismos.


Nu är min design lite omgjord igen! :-D


Vad tycker ni nu då? För nu har Jenny och jag suttit och jobbat nästan hela eftermiddagen med min design! :-)

Jenny har photoshoppat en ny header till mig. Och vi har ändrat på lite småsaker lite överallt. Den gula färgen blev lite gulare igen nu också. ;-)

Nu tar jag gärna emot synpunkter på vad ni tycker! Både sånt ni tycker är bra och sånt ni tycker är dåligt! Tack på förhand! :-D


"Dagens"


Dagens Längtan: Alltid Jenny.
Dagens Vill Ha: Vår, sol, och värme.
Dagens Nedräkning: Tio Dagar kvar till den 7 mars.
Dagens Smärta: Artrosen i tår och tummar.
Dagens Bok: "Allt för min syster" av Jodi Picoult.
Dagens Teve: Ingen alls, som alltid på vardagar.
Dagens Humör: Glatt.
Dagens Tillstånd: Trött.
Dagens Uppmaning: Kommentera mera!


Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 februari 2009 - Kvällen.


Och kvällen blev även i kväll lugn och skön.


Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn.


Borzko delade sin tid mellan läsning i sin bok, och tittande på sport på teve.


Och jag delade min tid mellan sittande med datorn i knäet, och läsning i en ny bok: "Allt för min syster" av Jodi Picoult.


Telefonsamtal med Jenny blev det förstås också. Och en gemensam kvällsfika i köket med Borzko och Jimmy.

8-åring rånad av gäng i Farsta...


Tre män i tjugoårsåldern rånade en åttaårig pojke i Farsta...
Brottet hände strax före jul.
Fallet tas upp av Efterlyst i kväll.

Länk till artikel och filminslag i Expressen.  

Vart fan bor man egentligen !?!?!? :-(


Dagens Låt - 090225 - Alesha Dixon med "The Boy Does Nothing" - 2008.


Dagens Låt - 090225 - Alesha Dixon med "The Boy Does Nothing" - 2008.


I dag blir det inte en rocklåt som dagens låt, som det nästan alltid blir varje dag. Utan det blir "The boy does nothing" med Alesha Dixon, som är en skön låt tycker jag.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 februari 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem sen direkt efter jobbet. Och så tog jag, Jimmy, och Borzko en fika och en pratstund tillsammans.


Som jag skrev i inlägget om arbetsdagen, så var ju både Borzko och Jimmy lediga i dag. Borzko hade sin veckans lediga dag. Och Jimmy var ledig på grund av arbetsbrist.


Borzko hade varit på verkstan med vår bil, och fixat vår trasiga vindrutetorkare. Sen så hade Borzko och Jimmy hjälpts åt med veckostädningen här hemma.


Jag höll på med diverse hushållsgöromål här hemma en stund. Och sen så satte jag mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna...


Vid femtiden sen så åt vi alla tre middag tillsammans. Och en fika blev det sen igen också.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 februari 2009 - Arbetsdagen.

Dagen i dag började med att Borzko skjutsade mig till jobbet. Han hade sin lediga dag i dag, och skulle ta bilen till verkstan för att fixa vår trasiga vindrutetorkare.


Jag jobbade i dag först i skalen med grönsakerna. Och sen så jobbade jag i stora matsalen som försteman.


Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås i dag. Och en liten salladsbuffé.


En av kollegerna var ledig i dag, och en annan av kollegerna var sjuk i dag. Men eftersom det är sportlov här, och mycket lugnare som vanligt hos oss, så klarade vi oss bra ändå, trots att vi var två personal färre.


Och Jimmy, som var ledig även i dag på grund av arbetsbrist, kom och hämtade mig på jobbet när jag slutade.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 februari 2009 - Kvällen.

Kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Jag satt större delen av kvällen inne i Jimmys rum, med min dator och min bok. Och Jimmy satt vid sin dator. Vi fikade, pratade, och lyssnade på musik också.


Borzko jobbade sent i kväll, och är på väg hem nu, när klockan är tio. Han ringde nyss, och kommer strax.


Fyrtiofem minuters telefonsamtal blev det med Jenny också, när hon åkte hem från jobbet.


Sängdags snart.

Dagens Låt - 090224 - Papa Roach med "Hollywood Whore" - 2008.


Dagens Låt - 090224 - Papa Roach med "Hollywood Whore" - 2008.

Bra låt som dom kör en del på Bandit Rock 106,3 nu.

"Änklingen" (De weduwnaar) av Ray Kluun - 2006 - Bok---------    

Recension av boken: "Änklingen" (De weduwnaar) av Ray Kluun . (2006.) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi.)

---------   


"Uppföljaren till succén En sorts kärlek.


"Efter hustrun Carmens död i cancer spårar Sten ur totalt. Istället för att ta hand om sin treåriga dotter, kastar han sig ut i Amsterdams nattliv. Det är sprit, droger och naturligtvis - kvinnor. Efter en vild brud- och knarktripp till Ibiza når han botten. Han bestämmer sig för att göra en lång resa tillsammans med sin dotter - en trevande början på en ny relation mellan far och dotter."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läste Ray Kluuns första bok: "En sorts kärlek" för tre månader sen. Recension finns här. 

Den här boken, som är en fristående fortsättning på den första boken, var också bra. Kul och intressant att veta hur det gick för Ray och hans dotter Luna efter Carmens död. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Och nu så har jag blivit utmanad igen!


Jag har blivit umanad av Jessica.

4 av mina favoritprogram på tv
Melodifestivalen
Allsång på Skansen
Lets Dance
Idol

4 saker jag gjorde igår
Jobbade
Sjöng i kör
Ramlade
Bloggade

4 saker jag längtar till (efter)
Sommar
Sol
Sommarlovet
Jenny

4 favoritrestauranger
Går i princip nästan aldrig ut och äter, så jag kan inte säga fyra stycken favoritrestauranger.

4 saker på min önskelista
Att slippa ha ont i mina tår och fingrar
Att gå ner fyra kilo
Att få igång mitt promenerande igen
En utlandsresa till sol och värme

Jag utmanar
Jenny
Therése
Snurran
Josefin

Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 februari 2009 - Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag när jag kom hem. Och även i dag så hade han varit ledig på grund av arbetsbrist.


Det var cirka nollgradigt och lite halvsoligt/halvmolnigt när jag kom hem, och jag kände faktiskt för en promenad. Tjatade lite på Jimmy, och fick faktiskt med mig honom ut.


Vi gick Hökarängsvarvet, och det tog lite knappt en timme.

Sen så gick vi till Centrum och till HemKöp och handlade lite matvaror. Bland annat så handlade vi semlor, eftersom det är fettisdagen i dag.

När vi kom hem igen så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål en stund. Sen vid fyratiden så åt vi middag tillsammans.


Efter det så höll jag återigen på och grejade med lite allt möjligt. Jimmy satt vid datorn på sitt rum. Och så småningom så tog jag med mig min bok och min dator och satte mig inne hos honom.


Hade väldigt ont i min artros i mina fötter i dag. Så jag värmde en vetekudde i micron och satt med den på fötterna. Det är så skönt, och lindrar smärtan lite, i alla fall för stunden.
Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 februari 2009 - Arbetsdagen.


Jobbade som vanligt i dag också. Men det blev inte en så vanlig arbetsdag i dag. Först så var jag i alla fall i skalen och fixade med grönsakerna som vanligt.


Sen så hade jag medarbetarsamtal (utvecklingssamtal) med vår chef i lite drygt en halvtimme. Alltså inte vår chef, husmor. Utan vår chef, rektorn. Jag tyckte att det var ett bra och givande samtal, så jag kände mig nöjd efteråt.


Efter det så jobbade jag i matsalen under vår lunchservering. I dag så serverade vi lasagnette.


Sen efter det så hjälptes vi alla åt att snabbt städa undan allting. Och så hade vi en liten lunchbjudning. Vi brukar varje höstlov och varje sportlov bjuda in städarna, vaktmästarna, it-teknikern, och kanslisten på lunch. Och inte att förglömma, vår kära före detta chef som gick i pension för några år sedan.


Vi bjöd på kycklingfiléer och potatisgratäng. Och till kaffet så hade vi vaniljgräddefyllda petit-chouer.  


Jättegott var det, och jättetrevligt att alla kunna sitta ner och prata och umgås. Och allra trevligast att träffa vår härliga ex-chef.


Sen hjälptes vi åt att städa undan allt, och så var arbetsdagen slut.

Dagens Låt - 090223 - Blur med "Tender" - 1999 + Ratata med "Doktor Kärlek" - 1982. (Dagens två nya låtar på Kör för alla!)


Dagens Låt - 090223 - Blur med "Tender" - 1999 + Ratata med "Doktor Kärlek" - 1982. (Dagens två nya låtar på Kör för alla!)


Otursdag i dag... (Eller kanske en turdag?!) ;-D


Ja, i dag hade jag lite av en otursdag... Eller kanske en turdag! Det beror ju på hur man ser det. ;-D


Otur:
- När jag skulle köra till jobbet i morse så fungerade inte vindrutetorkaren på förarplatsen.

Tur:
- Det kunde har snöat och/eller regnat massor så jag inte hade sett någonting, men det gjorde det tack och lov inte.


Otur:
- Jag fick en jättesladd när jag skulle provbromsa för att se hur halt det var, och bilen ställde sig tvärs över körbanan.

Tur:
- Det kunde ha kommit någon annan bil när jag fick sladden.


Otur:
- Jag bråkade med en elev i skolan i dag som misskötte sig.

Tur:
- Jag gick därifrån i tid innan jag gjorde mig olycklig på henne.


Otur:
- Jag halkade och ramlade omkull precis utanför dörren när jag kom hem från jobbet.

Tur:
- Jag gjorde mig inte illa, och ingenting gick sönder.


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 februari 2009 - Kvällen.


Och som jag skrev tidigare så åt Jimmy och jag middag vid halvfyratiden. Sen så gjorde jag mig i ordning. Och vid halvfemtiden så stack jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan och mot Skanstull. Mötte upp med min syster Anette vid femtiden. Och sen så gick vi en liten promenad i nästan en halvtimme.


Vid halvsextiden sen så gick vi in i Frans Schartaus Gymnasiums Aula och tog våra favoritplatser längst fram. Satt sen och pratade i en timme tills "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl började.


Cirka sexhundra personer var vi i dag också. Skulle uppskatta att det är ungefär femhundrafemtio kvinnor och cirka femtio män.


Vi sjöng flera av dom "gamla" sångerna, och så fick vi också sjunga två nya låtar i dag. Lägger in dom två i dagens "Dagens Låt"-inlägg.


Sen så var det lite extra speciellt i dag, för SVT var och filmade hela tiden. Inslaget kommer att sändas i programmet "Fråga Doktorn" som går i SVT 1 på måndagar klockan 18.15. Men vilken måndag som det blir, det vet jag inte. Men när jag vet det, så kommer jag skriva det i bloggen, om det är någon som är intresserad av att se och lyssna på det. Vem vet!? Ni kanske ser och hör mig!? ;-D


Kom hem till Farsta igen vid halvniotiden. Borzko hade kommit hem från jobbet vid åttatiden, och hade precis satt på vårt reparerade dubbdäck som jag fick på punktering på i fredags. Så nu slipper jag köra med ett sommardäck i den här halkan.


Satte mig vid datorn när jag kom hem. Och där (här) lär jag väl bli kvar fram till läggdags.

Dagens Dagbok - Måndagen den 23 februari 2009 - Dagen.


Jobbade som vanligt i dag. Men lite annorlunda arbetsdag var det, eftersom vi har sportlov här nu. Vi har ju färre barn som äter hos oss då, bara fritidshemsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen, och sportlovsskolebarnen. Vi har också färre skickningar än vanligt. Men vi har också färre personal hos oss. Tre stycken var lediga i dag. Vi har ju alltid svårt att få vara lediga, så vi brukar passa på när det är lite mindre att göra på loven. Jag började i alla fall med att jobba med grönsakerna i skalen. Och efter det så var jag i matsalen och serverade maten, och tog även hand om all städning efteråt. Vi serverade korv och potatismos i dag.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han var ledig i dag igen, och återigen på grund av arbetsbrist. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.


Sen så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma. Och jag satt också lite vid datorn.
Middag blir det vid fyratiden. Och efter det så sticker jag iväg in till stan till: "Kör för alla!" :-D


Veckans Vikt - Vecka 09 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 09 - 2009
23/02

61,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 08 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 08 - 2009
16/02 - 22/02

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ----------
Söndag: ---------  


Min nya design. (Uppdaterad)


Jag vill bara säga det att min nya design inte är riktigt klar.

Headern ska definitivt inte se ut sådär. Men det blev bara en snabb nödlösning eftersom jag inte kunde ha Spotlifes design några dagar. (Läs gärna kommentarerna i det här inlägget).

Den gula färgen är jag inte riktigt nöjd med, jag tycker att den är lite för skarp. Men jag lyckas inte med att hitta rätt gul färg. Tips någon?

Och det jag är mest irriterad över, det är att vi inte lyckas med att centrera bloggen... Vi har försökt jättelänge, men lyckas inte. Så hjälp mig gärna, om det är någon som kan!

Kom gärna med förslag på hur den slutgiltiga designen ska se ut! Och ni som kan något om HTML och bloggdesign, hjälp mig gärna!(Uppdaterad 2009-02-23 klockan 16:05)

Nu har jag lyckats med att få bloggen centrerad! Med lite hjälp så fixar sig allt! Tack Nina! :-D

Och jag har en annan gul färg. Är det bättre? Jag är ändå inte riktigt nöjd med den gula färgen, men den är bättre än den förra tycker jag. (Den förra syns ju där det står Bims blogg.)

Och i morgon så fixar Jenny en ny header till mig!

Dagens Dagbok - Söndagen den 22 februari 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Vid tolvtiden så åt jag lite lätt lunch. Och efter det så fortsatte jag att varva fixande och grejande här hemma, med datorstunder, och bokläsning.


Vid ettiden sen så kom Borzko hem från gymmet. Han hade även tankat bilen och kollat den på vägen hem. Vi tog en fika och en pratstund när han kom hem.


Sen vid halvtvåtiden så gav jag mig iväg ut med bilen. Jag tog datorn med mig, eftersom Jenny skulle hjälpa mig med designen av min blogg.


Borzko stannade kvar hemma. Han skulle åka iväg med tunnelbanan vid halvtretiden, hem till sin Mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.


Det var väldigt snöigt, moddigt, och halt ute på vägarna, så det tog lite längre tid än vanligt för mig att ta mig till Tumba. Men jag kom fram helskinnad till slut i alla fall, trots att jag kör på tre dubbdäck och ett sommardäck! ;-)


Jenny och Jocke hade, bland en massa annat, fått en liten tavla till hallen som man kan skriva på. Så Jenny hade skrivit ett liten välkomstmeddelande till mig! ;-)

Jimmy var ju hemma hos Jenny och Jocke, eftersom han sov där i natt efter festen. Dom tre hade städat så fint, så jag kunde knappt se att det hade varit fest där.


Vi fikade när jag kom, och sen så satte Jenny igång med att fixa till min bloggdesign. En hel del klarade hon av, och hann hon med. Men vissa saker lyckades vi inte få till, och tiden räckte inte riktigt till heller.


Vid fyratiden så stack Jimmy och Jocke iväg och hämtade hem pizzor från deras närmaste pizzeria.

Sen vid femtiden så stack jag, Jimmy, och Jenny iväg. Jenny lämnade vi av nere vid Tumba Station, för hon skulle ta pendeltåget hem till en kompis. Dom var några tjejkompisar som skulle ha tjejkväll och sova där i natt.


Jimmy och jag åkte hem till Farsta igen, och kom hem vid sextiden. Jimmy satte sig då vid datorn på sitt rum. Och jag tog med mig min dator och satte mig hos honom.


Sen så satt jag där större delen av kvällen. Bloggade, läste bloggar, svarade på kommentarer, chattade på msn, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt.

Dagens Låt - 090222 - Nickelback med "Something in your mouth" - 2008.


Dagens Låt - 090222 - Nickelback med "Something in your mouth" - 2008.


Ännu en låt med Nickelback. Har ju lagt in "Rockstar" och "Gotta be somebody" sedan tidigare. Tyvärr så hittade jag ingen video till den här låten. Så ni får hålla tillgodo med att lyssna på den.

OBS!


OBS!          OBS!          OBS!          OBS!          OBS!          OBS!

Om min blogg krånglar att komma in i under eftermiddagen och kvällen, och/eller om den ser jättekonstig ut, så är det för att jag håller på att jobba med den!

Jag ska åka hem till Jenny och Jocke under eftermiddagen, och så ska hon hjälpa mig lite med min design. Jag vill ha fotografier i headern, jag vill ha in Knuff-länkar, jag vill ändra på färgerna, och så är det lite annat som vi ska försöka oss på.

Även om Jimmy är jätteduktig på datorer, så kan han ingenting om HTML och bloggdesign. Jenny kan lite mer än vad jag och Jimmy kan, så hon ska försöka att hjälpa mig.

Men om vi inte får ordning på det, så ska jag försöka att få hjälp på annat håll. Är det någon eller några av er läsare som är duktiga på bloggdesign och HTML? Och som kan tänka sig att hjälpa mig? Självklart så betalar jag ju.

Dagens Dagbok - Söndagen den 22 februari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Borzko gick upp klockan nio. Och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.


Jimmy var inte hemma. Han sov över hos Jenny och Jocke i natt efter deras fest.


När Borzko var klar så tog han bilen, och så stack han iväg bort till Farstahallen för att träna på gymmet.


Och jag kom inte ut på någon promenad i dag heller. I dag var det riktigt ruggigt väder ute. Det hade kommit massor med snö i natt, typ snöstorm ute, snöade i sidled, superblåsigt, grått, mörkt, och cirka en minusgrad... :-(


Så jag gjorde det jag typ gör oftast: varvade diverse hushållsgöromål med datorstunder och bokläsning.Glöm inte bort att ge mig recept på (nyttiga) Smoothies! ;-)

Bokbeställning från Adlibris.

En bokbeställning från Adlibris blev det nu ikväll.
En inbunden till fullpris.
En inbunden till reapris.
Och fem stycken pocket.
Summa: 454:- kronor


Smoothies!


         


Jag köpte ju mig en mixer i veckan, och tänkte ha den mest till att göra smoothies.

Så nu vill jag ha en massa bra recept av er!
Eller länkar till bra hemsidor med recept.

Helst så vill jag ha recept på nyttiga och magra smoothies!
Men alla recept, länkar, tips, och råd är välkomna.

Kom igen nu!
Ge mig massor!
Och tack på förhand!

Dagens Låt - 090221 - E.M.D. med "Jennie let me love you" - 2008.


Dagens Låt - 090221 - E.M.D. med "Jennie let me love you" - 2008.

 
Tycker att E.M.D. var dom enda som var bra i kvällens deltävling i Melodifestivalen. Så därför lägger jag in den här låten med dom.

Dagens Dagbok - Lördagen den 21 februari 2009 - Kvällen. (Med två fotografier).


Efter middagen sen så satte Borzko upp min glashylla i badrummet som jag köpte på IKEA i veckan. Förut så har jag haft radion och klockan i ett av skåpen, men det har varit så dålig mottagning på radion då, och det har varit svårt att se klockan i vissa lägen. Så nu är det mycket bättre.

Vi satte oss sen uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satt med datorn och läste ikapp bloggar.


Och klockan åtta så tittade och lyssnade vi förstås på Melodifestivalen. Men det har jag ju bloggat om i ett separat inlägg.


Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.


Efter att Melodifestivalen var slut så stängde vi av teven. Nu sitter Borzko och läser i sin bok igen. Och jag sitter här med datorn och bloggar. Lyssnar på musik gör vi under tiden.

Melodifestivalen 2009 - Deltävling 3 - Leksand - 21/02 (Uppdaterad)
I kväll så tycker jag att det var ett mycket svagt startfält. I alla fall om man jämför med förra veckan då jag tyckte att det var ett mycket starkt startfält.
(Här är en länk till mitt blogginlägg från förra lördagen.)

Men jag måste väl ändå försöka mig på att rangordna låtarna, så här innan vi får veta dom första resultaten:


E.M.D. - Baby, Goodbye

Mikael Rickfors - Du vinner över mig!


Velvet - The Queen

BWO - You're Not Alone


Maja Gullstrand - Här för mig själv


Sofia - Alla

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I Got U

Molly Sandén - Så vill stjärnornaJaha. Då blev det den som jag tyckte var bäst, och den som jag tyckte var sämst, som gick direkt till Finalen i Globen.

Som jag skrev tidigare så tyckte jag att det var ett ovanligt svagt startfält i kväll.

BWO brukar jag alltid gilla, men deras låt var alldeles för lugn den här gången. 

Molly Sandén är ju duktig. Men jag vill ha snabba låtar i Melodifestivalen.

Men E.M.D. var i alla fall helt okej och värdiga en finalplats tycker jag.

VAD TYCKTE NI ??


Fyra Fotografier från Eftermiddagen, Lördagen den 21 februari 2009.


Födelsedagsbarnet Mathias, 19 år, med sina kusiner Jimmy och Jenny, plus Jennys pojkvän/fästman/sambo Jocke.

Jenny var hos frisören i morse och klippte sig riktigt kort. För fler bilder, se DET HÄR INLÄGGET i hennes blogg. Visst blev hon väl jättefin i den korta frisyren!? :-D

En glad Mormor med två av sina fyra barnbarn.

Jimmy, Pauline, Jocke, och Jenny på McDonalds i Västberga.Dagens Dagbok - Lördagen den 21 februari 2009 - Eftermiddagen.


Och eftermiddagen blev sen nästan precis som jag skrev om i inlägget Dagens Planer.


Borzko kom hem från jobbet vid ettiden. Han gick då och la sig för att sova i ett par timmar.


Jimmy och jag åkte sen iväg vid halvtvåtiden. Vi hämtade upp Jenny och Jocke i Älvsjö, och sen så åkte vi alla till Sätra.


Sen så kom större delen av släkten dit, för att fira min systerson Mathias 19-årsdag.


Vi fikade och åt en massa gott kaffebröd och tårta. Och satt och pratade förstås.


Vid fyratiden sen så åkte vi därifrån.


Först så åkte vi till Telefonplan och mötte upp med Jennys kompis Pauline där. Sen så åkte vi alla fyra till McDonalds i Västberga för att Jenny och Jocke skulle hämta is där till sin fest.


Jimmy, Jenny, Jocke, och Pauline åt middag där också. Men jag avstod, för att äta hemma sen istället.


När dom var klara så körde jag dom till Älvsjö Station och så åkte dom alla fyra till Tumba.


Jag åkte hem till Farsta. Borzko hade sovit till klockan fyra, duschat och gjort sig i ordning. Så när jag kom hem så åt vi två middag tillsammans.


(Några bilder från eftermiddagen kommer strax i ett separat inlägg).

Dagens Planer, Lördagen den 21 februari 2009.


Det här är Dagens Planer för mig, och för min familj.

Vid halvtvåtiden så åker Jimmy och jag iväg i bilen. Och så åker vi till Älvsjö Station och hämtar upp Jenny och Jocke som kommer med pendeltåget från Tumba.

Sen så åker vi alla fyra hem till min syster och hennes sambo i Sätra, för att fira min systerson Mathias som fyller nitton år idag.

Vi är väl där i kanske typ två timmar, till fyratiden, och sen så åker jag, Jimmy, Jenny, och Jocke därifrån. Då åker vi till Jennys jobb på McDonalds i Västberga, där hon ska hämta några påsar med is till hennes och Jockes inflyttningsfest i kväll.

Dom har inflyttningsfest nu, eftersom den blev inställd när dom skulle ha den på Nyårsafton, för då var Jenny sjuk. Dom kommer också att fira Jennys nittonårsdag, som är om tre veckor.

Efter att vi har hämtat isen, så kör jag till Älvsjö Station, och släpper av både Jimmy, Jenny, och Jocke. Och så åker Jimmy med dom andra hem till Tumba, för att hjälpa till att förbereda för festen.

Själv så åker jag hem till Farsta igen. Borzko har då förmodligen kommit hem vid tvåtiden, och antagligen så har han då sovit några timmar.

Vid sextiden kanske så har han nog vaknat och gått upp, och då äter vi nog middag tillsammans. Sen så blir det väl lite datorsittande för mig och kanske bokläsning för Borzko.

Och klockan åtta sen så kommer vi förstås att titta och lyssna på Melodifestivalen. Och självklart så kommer vi att äta och dricka en massa gott också.Och vad har ni för planer för dagen och kvällen??


Fem Fotografier Från Förmiddagen.


I går så köpte jag februarinumret av tidningen "Situation Stockholm". Jag försöker att köpa den varje månad. Och det är faktiskt den enda tidning som jag köper och som jag läser.

Det var kallt i går kväll/natt när jag gick och la mig. Nästan tio grader minus... Usch och Brr...

I morse så snöade det ymnigt här. Men jag tror inte att det syns på bilden.

Sen efter ett par timmar så strålade solen så vackert från en klarblå himmel.

Utsikt från den franska balkongen i vårt vardagsrum.Dagens Dagbok - Lördagen den 21 februari 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan åtta. Och då när jag vaknade så föll det stora vita flingor utanför fönstret... Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko var ju inte hemma, för han jobbade i natt och på förmiddagen i dag.


Jimmy vaknade och gick upp vid halvtiotiden. Då åt han frukost och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig framför datorn i sitt rum.


Dom stora vita flingorna som föll vid åttatiden försvann sen, och även molnen försvann mer och mer, och till slut så sken solen från en klarblå himmel.


Så jag borde jag absolut ha gett mig ut på en promenad i dag... Det finns ingenting att skylla på varför jag inte kom iväg... Enbart lathet...


Jag höll på här hemma istället, och fixade med allehanda hushållsbestyr. Och så varvade jag förstås med datorstunder också.

Dagens Dagbok - Fredagen den 20 februari 2009 - Kvällen.


Sen vid sextiden så gick Borzko och la sig för att sova, eftersom han skulle jobba i natt. Själv så satt jag en del i köket vid datorn, mailade Spotlife och Blogg Esse bland annat.


Vid åttatiden sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet, och så tittade jag på "Lets Dance" Åt och drack lite gott till gjorde jag förstås också.


Efter att Lets Dance var slut så satt jag och slöade i en av sofforna i vardagsrummet. Lyssnade på musik, och hade datorn i knäet. Bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt.


Klockan tolv så gick Borzko upp, gjorde sig i ordning, och stack i väg för att jobba i natt och i morgon förmiddag.


Och själv så ska jag väl strax göra mig i ordning, gå och lägga mig, och läsa lite i min bok, för att så småningom sen sova.

En artikel i Expressen om bråket mellan Spotlife och Blogg Esse... (Uppdaterad)


Läs artikeln i Expressen: "Blondinbella hotas av avstängning", som handlar om bråket mellan Spotlife och Blogg Esse...(Uppdaterad 2009-02-21 klockan 12:45)

Läs också artikel i Resume.se.

Och i Affärsvärlden.

Här är ett inlägg från mig där jag skrev att jag hoppar av Spotlife.


Dagens Låt - 090220 - U2 feat. Green Day med "The Saints Are Coming" - 2006.


Dagens Låt - 090220 - U2 feat. Green Day med "The Saints Are Coming" - 2006.

Bra Låt!

Utmanad igen!


Jag blev utmanad igen av Snurran i bloggen Filojokus Funderingar.

Och själv så utmanar jag alla som vill!

Ni som gör den, skriv i kommentarerna så jag kan kolla in!

Regler:

- Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
- Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
- Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

Lycka till!

1. Vad heter du?: Britt-Marie.


2. Ett ord på fyra bokstäver?: Barn.

3. Flicknamn: Bella.

4. Pojknamn: Björn.

5. Yrke: Banktjänsteman.

6. Färg: Blå.

7. Klädesplagg: Bastkjol.

8. Mat: Bandspaghetti.

9. Sak i badrummet: Bindor.

10. Plats/stad: Bandhagen.

11. En orsak att vara sen: Bussförsening.

12. Något man skriker: Bu!

13. Film: Brokeback Mountain.

14. Något man dricker: Blåbärssoppa.

15. Band: Blue Öyster Cult.

16. Djur: Bi.

17. Gatunamn: Bäverbäcksgränd.

18. Bil: BMW.

19. Sång: Blue Suede Shoes.

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Bandy.

Kändisspotting.


Kändisspotting den senaste tiden har varit Robert Wells och Lars Frölander.

Robert Wells såg jag för en tid sen i Farsta Centrum, och då satt han och fikade med någon.


Lars Frölander såg jag på IKEA i onsdags. Han var där och handlade med någon.Lets Dance 2009 - 20/02.

Jaha! Och vad tyckte ni om kvällens Lets Dance då?
Dom vanliga frågorna från mig...
Åkte rätt par ut?
Eller vilka skulle ha åkt ut?
Vilka är bäst?

Jag tyckte faktiskt att rätt par åkte ut i kväll.

Och så här tycker jag om dom som är kvar:

Morgan & Helena
Laila & Tobias
Magnus & Annika
Niclas & Jeanette
Elisabet & Tobias
Carl-Jan & Maria


Dagens Dagbok - Fredagen den 20 februari 2009 - Dagen.


Jobbade som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först en stund i skalen, sen så dukade jag matsalarna, och sen så var jag andreman i stora matsalen. I dag så serverade vi pannkakor med sylt. Vi var en personal mindre även i dag, eftersom en av kollegerna är på semester. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet. I dag så var Jimmy hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag på grund av arbetsbrist.


Jag var bara hemma en kort stund, och sen så åkte både Jimmy och jag iväg med bilen. Först så åkte vi till Shurgard och köpte flyttkartonger, och sen så åkte vi hem till mina föräldrar i Örby för att lämna över dom. Stannade en stund och pratade, vek ihop några kartonger till dom, och tog även med oss lite grovsopor åt dom.


Sen så åkte vi hem till Farsta igen, fast till Centrum. Och så var vi på HemKöp och köpte en hel del matvaror.


När vi sen skulle ta bilen och åka hem, så upptäckte vi att vi hade fått punktering på höger bakdäck... Men eftersom Jimmy strax skulle iväg, och jag inte kan (eller vill) byta däck, och Borzko var precis på väg hem från jobbet, så lämnade vi bara bilen där och gick hem istället.


Jimmy stack sen iväg nästan på en gång, hem till en kompis. Och strax efteråt så kom Borzko hem från jobbet.


Borzko gick då direkt till bilen i Centrum, och bytte till reservdäck. Det satt en skruv i det punkterade däcket... Vi får väl se om det går att laga, eller om vi får köpa ett nytt.


Sen så åt Borzko och jag middag tillsammans, och en fika blev det också. Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Nu har jag flyttat tillbaka till Blogg Esse igen.


Ja, nu har jag sagt upp samarbetet med Spotlife och bloggar bara på Blogg Esse igen.

Så nu fungerar inte http://www.bimkullin.se/ längre. Eller bloggen finns fortfarande kvar, men den uppdateras inte.

Utan nu är det min gamla blogg från förr på Blogg Esse som gäller, med adressen http://bim.blogg.se/.

Designen är ju lite tråkig här, men det ska jag försöka att fixa till med hjälp från Jenny, och/eller kanske någon annan.

Dagens Låt - 090219 - Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland med "4 Minutes" - 2008.


Dagens Låt - 090219 - Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland med "4 Minutes" - 2008.


Madonna har jag alltid gillat, genom åren, och genom hennes lite olika stilar. Och den här låten är inget undantag.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 februari 2009 - Dagen + Kvällen. (Med fyra fotografier).


Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag på morgonen så var jag i diskrummet och rengjorde alla åtta avloppen. Efter det så blev det frukost med fika. Och sen så satt husmor Mita och jag och gjorde grönsaksbeställningen till nästa vecka. Efter det så fixade jag i ordning matsalarna inför dagens lunch. Sen när lunchgästerna började att komma så jobbade jag som andreman i stora matsalen. Och det innebar att jag serverade förstemannen med hjälp, plus att jag hade hand om bordstorkning och golvsopning. Vi serverade broccolisoppa i dag. Med mjukt bröd och skivad ost. Och så serverade vi även lite rester, kokt ris plus köttfärssås. Vi hade personalbrist i dag också, för en av kollegerna hade ledigt i dag, och kommer att fortsätta att vara ledig ända fram till och med den åttonde mars.


Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, för i dag så hade även Jimmy jobb. Jag höll på och fixade och grejade med allt möjligt här hemma när jag kom hem. Satt lite med datorn också.


Sen vid strax före halvsex så åkte jag iväg med bilen för att möta upp med Jimmy. Han hade slutat klockan fem, och så åkte vi båda två till Älvsjö Station och möttes där. Åkte sen vidare till Stockholmsmässan i Älvsjö för att hälsa på Jenny när hon stod där med sitt UF-företag. (Läs mer om det i Jennys blogg.)


Vi kom dit vid strax före sex. Hälsade på Jenny och hennes kompisar, och stod och pratade en stund.


Jenny i sin vita morgonrock, som hon och hennes tre kollegor står i.

Jimmy och Jenny.

Sen så gick Jimmy och jag runt en sväng och kollade in en del andra montrar och företag. Gick sen tillbaka till Jenny och pratade en stund till. Och vid strax före sju sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen.


Självklart så köpte jag ju några Proppit av Jenny och hennes vänner.

När vi kom hem så åt vi lite, och en fika blev det också.

Jimmy satte sig sen framför datorn på sitt rum. Och jag tog med mig min dator och satte mig också inne hos honom.


Borzko jobbar sent i kväll, och trodde att han skulle vara hemma vid tiotiden.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

MMS från Borzko.


MMS från Borzko:

" Hej. Kolla min fina samling. Puss. <3 "

Det är vindrutan på hans lastbil.
Bajen-nallen har han fått från Jenny.
Och dom övriga fyra nallarna från mig.

Dagens Låt - 090218 - Metallica med "Whiskey in the jar" - 1998.


Dagens Låt - 090218 - Metallica med "Whiskey in the jar" - 1998.


Sjätte Metallica-låten i Dagens Låt blir covern Whiskey in the jar.

Historien fortsätter om min Stegräknare... Del tre... Ny Stegräknare har kommit! :-D

Läs här inlägget som jag skrev i förrgår, tisdagen den 17 februari.

Han jag pratade med då, måste ha skickat en ny stegräknare direkt, för den kom med posten redan i går, onsdagen den 18 februari!

Jag har haft den på mig i dag, och den verkar att fungera bra hittills i alla fall. Fortsättning följer...


Dagens Shopping - 090218 - En Mixer från NetOnNet + en glashylla och bodylotion från IKEA.


I går så köpte jag en likadan mixer som Jenny har. En Philips från NetOnNet Lagershop i Slagsta för 399:- kronor.

Det blev också en liten glashylla från IKEA för 139:- kronor. Den ska jag ha i badrummet och ha min radio och min klocka på. Några bodylotion blev det också.Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 februari 2009 - Dagen + Kvällen. (Med sex fotografier).


I går, onsdag, jobbade jag som vanligt förstås. Jag var även i går först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, sen så fixade jag i ordning matsalarna inför lunchserveringen, och slutligen så jobbade jag som andreman i stora matsalen. Vi serverade fiskpanetter, kokt ris, och filsås. En av kollegerna var sjuk även i går, så vi fick jobba med personalbrist. Men allt flöt på bara bra ändå, och ingenting speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, för han hade inget jobb i går på grund av arbetsbrist. Jag var bara hemma en kort stund, och sen så åkte vi båda iväg i bilen.


Först så åkte vi och hämtade upp Jenny vid hennes skola Jensen Gymnasium Södra vid Skanstull.


Sen så åkte vi alla tre till Västberga och till DHL där. Jenny hämtade där upp ett paket med alla grejerna som hon skulle ha till UF-mässan torsdag och fredag.


Efter det så åkte vi till Kungens Kurva och till IKEA. Jenny köpte en massa prylar som hon och hennes företag skulle ha till mässan. Jag köpte en hylla till badrummet och bodylotion. Varsin glass utanför kassorna blev det också.


Sen så blev det Silvan byggvaruhus, där Jenny också köpte lite prylar.


Efter det så blev det Systembolaget där Jenny och Jimmy handlade till Jennys och Jockes lite försenade inflyttningsfest på lördag.


Sen så blev det NetOnNet i Slagsta där jag köpte mig en likadan mixer som Jenny har.


Efter det så åkte vi till Willys i Tumba där Jenny handlade en hel massa inför deras fest på lördag. Och även lite annat som hon och Jocke behövde hemma.


Sen så var vi klara med allt handlande, och så åkte vi hem till Jenny och Jocke. Jocke var hemma när vi kom hem. Jenny lagade då middag, och vi andra hjälpte till.

Det blev hennes supergoda pasta igen.

Efter maten så fikade vi och så drack vi Jennys goda smoothies.

Och självklart så diskade jag ju också! ;-D

Och så tankade jag en massa kärlek från Jenny förstås också! :-DVid åttatiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Borzko var hemma när vi kom hem.


Jag mådde inte alls bra när jag kom hem, kände mig lite illamående och fruktansvärt trött. Så efter en pratstund med Borzko, så gick jag och la mig redan vid niotiden.

Onsdag - 18/02 - 20:52.


Kom nyss hem från Jenny och Jocke i Tumba. Känner mig inte riktigt bra. Lite ont i huvudet, lite ont i magen, lite ont i ryggen, ont i tår och tummar som vanligt, jättetrött, känner mig liksom lite deppig och hängig... Så jag ska gå och lägga mig direkt nu. Blir inget bloggande i kväll. Dagbok från i dag, dagens låt, bilder från middagen i Tumba, och lite bilder från dagens shopping, lägger jag in i morgon istället...


Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 februari 2009 - Kvällen.


Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


När Borzko kom hem från sitt lastbilshämtande, så tittade han på sport på teve resten av kvällen.


Jimmy satt framför sin dator större delen av kvällen.


Och jag satt större delen av kvällen med min dator och läste bloggar och nyheter.

Dagens Låt - 090217 - John ME med "Love is my drug" - 2009.


Här kommer min absoluta favoritlåt precis just nu. Tycker att den är så himla skön, och jag blir glad när jag hör den. För att ni verkligen ska förstå hur bra jag tycker att den är, så lägger jag in den i tre olika versioner.

Den bästa om man bara LYSSNAR, är den andra videon, med studioversionen av låten.

Den bästa om man vill TITTA, är den första videon, där också den väldigt härliga Amanda Jenssen är med och sjunger. Det är en live-version från P3 Guld-Galan som var i januari.

Sen lägger jag också in en akustisk version av låten, den tredje videon.

Vad tycker ni om låten?

"Love is my drug, is my medicine
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me
Love is my drug, she's my heroin
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me"John ME heter egentligen Mattias Edlund, är 34 år, och bor i Stockholm. Han var förut sångare i rockbandet Motorhomes. Hans första egna album kommer i mars.

Historien fortsätter om min Stegräknare... Del två...

15 jan
- Beställde en ny stegräknare från LivsVinst.
19 jan - Stegräknaren levererades.
03 feb - Mailade LivsVinst om att den krånglade.
08 feb - Mailade LivsVinst igen, för jag hade inte fått något svar.
09 feb - Fick svar från LivsVinst med telenr till SundMed.
09 feb - Ringde SundMed som skulle skicka ny stegräknare.
13 feb - Mailade SundMed eftersom ingen stegräknare har kommit.

Fortsättning följer...Ovanstående bloggade jag i lördags den 14 februari. I går kom ingen stegräknare, och inte heller i dag. Inte heller fick jag något svar på mailet som jag skickade i fredags.

Ringde då upp SundMed igen i dag, och pratade med samma kille som jag pratade med för åtta dagar sedan, förra måndagen, den 9 februari. Han kunde inte förklara varför dom inte hade skickat en ny stegräknare till mig, och skulle göra det nu på en gång...

Fortsättning följer...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 februari 2009 - Dagen. (Med ett fotografi).


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna, sen så dukade jag i ordning matsalarna, och sen så var jag andreman i stora matsalen. I dag så serverade vi ugnsfalukorv med ost- och tomatsås på, med potatismos. En av kollegerna var sjuk i dag, så vi fick jobba med en personal mindre i dag. Det blev en ganska så stressig dag i dag, men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag även i dag, eftersom han ska jobba lördag den här veckan. Jimmy var inte hemma, han hade fått några timmars jobb i dag.


Borzko hade gjort kaffe när jag kom hem, så vi tog en fika och en pratstund först. Sen så gick vi tillsammans till Centrum, för Borzko behövde köpa sig ett par nya jeans. Vi gick till Dressman och han köpte sig ett par ganska så ljusa jeans i en ny modell från Batistini.

Efter det så gick vi en sväng till HemKöp där det blev två fulla plastkassar med matvaror. Och sen så gick vi hem igen efter det.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid fyratiden. Han hade bara jobbat i knappt fyra timmar i dag. När han kom hem så åt vi middag ihop alla tre.


Efter middagen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Jag höll på och fixade med lite här hemma, och sen så hamnade jag också framför datorn, fast i köket. Borzko stack iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

Dagens Låt - 090216 - Tommy Nilsson med "Öppna Din Dörr" - 1994.


Dagens Låt - 090216 - Tommy Nilsson med "Öppna Din Dörr" - 1994.


Den här låten var den enda låten som var ny på kören i dag. Annars så sjöng vi låtar från dom tidigare fyra gångerna. Här finns en länk till ett inlägg med länkar till dom tidigare låtarna.Dagens Dagbok - Måndagen den 16 februari 2009 - Kvällen.

Precis som jag skrev tidigare, så åt jag, Borzko, och Jimmy middag vid fyratiden. Sen så gjorde jag mig i ordning, och så stack jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan vid strax före fem. Åkte till Skanstull och mötte upp med min syster Anette där vid kvart över fem. Vi promenerade sen bort till Frans Schartaus Gymnasium. Vid halvsextiden, en timme innan kören började, så öppnande dom dörrarna till aulan, och vi gick in och tog våra favoritplatser längst fram.


Sen så satt vi och pratade i en timme, medans salen fylldes på med lite drygt sexhundra körmedlemmar... Vid halvsju sen så satte Caroline af Ugglas igång "Kör för alla!" med hjälp av sin man Heinz Liljedahl på gitarr och sång, och även med hjälp av Andreas på trummor.


Vi sjöng sen i lite drygt en timme och en kvart, till strax före åtta. Syrran och jag kramades sen hejdå, och hon tog bilen hem till Sätra, och jag tog tunnelbanan hem till Farsta, och kom hem vid strax före halvnio.


En pratstund och en fika med Borzko och Jimmy blev det när jag kom hem. Sen efter det så satte jag mig med datorn i köket. Borzko satt och läste i sin bok. Och Jimmy satt vid sin dator.


Dagens Dagbok - Måndagen den 16 februari 2009 - Dagen.

Måndag igen och arbetsdag igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Efter det så dukar jag, alltså gör i ordning matsalarna. Och slutligen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och som alltid också vår salladsbuffé. Vi var fulltalig personalstyrka i dag, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet. I dag så var både Borzko och Jimmy hemma när jag kom hem. Borzko hade sin lediga dag från jobbet i dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist. Dom hade tagit hand om veckostädningen tillsammans i dag. När jag kom hem så tog vi en fika och en pratstund tillsammans.


Sen så höll jag på här hemma och fixade med lite allehanda hushållsgöromål. Satt lite vid datorn också.
Vid fyratiden så kommer vi att äta middag tillsammans. Sen så ska jag göra mig i ordning för att åka iväg till Skanstull och möta upp min syster där klockan kvart över fem. Vi tar väl sen en liten promenad, innan det är dags för att gå till "Kör för alla!". :-D

Veckans Vikt - Vecka 08 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 08 - 2009
16/02

61,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 07 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 07 - 2009
09/02 - 15/02

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, 0,5 tim.
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 februari 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


Vid tretiden sen så tog Borzko bilen och så åkte han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


När han gick så tog jag med mig min dator och så flyttade jag ner och satte mig i Jimmys rum.


Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika blev det sen också.


Sen så fortsatte vi båda två med att sitta i hans rum. Han satt vid sin dator. Och jag satt med min dator. Lyssnade på musik gjorde vi förstås. Och självklart så pratade vi också.


Jag började att läsa i ny bok också: "Änklingen" av Ray Kluun.
Måndag i morgon! Och då är det Kör! ;-D

Alla kan ju inte gilla allt man gör! ;-D


Jag brukar kolla in dom andra Spotlifebloggarna ibland. Och i kväll när jag gjorde det, så hittade jag det här i en av dom:


Läser du alla Spotlifebloggarna regelbundet och har du några favoriter där?

Nej, jag läser inte alla bloggar inom Spotlife regelbundet. Mina absoluta favoriter är Mumari och Wysteriia. Sedan besöker jag Bim (trots alla tråkiga statistikinlägg och bokrecensioner), Blondinbella och DennisM (trots hans riktigt sjuka kroppsideal).


Men, men, man kan ju inte gillas av alla! Och alla kan ju inte gilla allt man gör! Och jag förstår att mina statistikinlägg är jättetråkiga. Men dom gör jag ju faktiskt för min egen skull! Men att bokrecensionerna skulle vara tråkiga?! Det förstår jag inte! För det tycker jag är det bästa i andra bloggar som jag läser! ;-)

Själv så skulle jag aldrig skriva så här om någon annan. Varför ska bloggare alltid klanka ner på varandra? Gillar man inte någon så är det väl bara att undvika den bloggen!? Eller? Och jag kan tycka att vissa inlägg hos andra också är tråkiga, men då scrollar jag bara förbi dom.

Vad tycker ni egentligen om Alla Hjärtans Dag?

         


Vad tycker ni egentligen om Alla Hjärtans Dag?
Är det en underbar dag för att visa kärlek till sina nära och kära?
Eller är det bara ett kommersiellt jippo för köpmännen att tjäna pengar?

Gav ni någonting till någon på Alla Hjärtans Dag?
Fick ni någonting av någon på Alla Hjärtans Dag?

Är det bara en dag mellan älskande par?
Eller ska man ge till sina vänner också?
Och familj och släkt också?

Det vore jättekul att få höra era synpunkter på det här!

Själv så tycker jag att det är en kul dag, och jag uppvaktar gärna mina nära och kära på den. Jag känner inget tvång och inget måste, utan tycker bara det är roligt. Jag uppvaktar min man, mina barn, och mina föräldrar. Inga andra. Jag köper ofta saker åt dom på vanliga dagar också, så det är bara en extra dag för mig.

Jag har alltid varit så att jag tycker det är kul att uppvakta och ge saker till mina närmaste. När barnen var små så hade vi det inte så bra ställt ekonomiskt, så då blev det mest småsaker på kul. Nu när vi har det lite bättre ställt, så blir det ju lite mer som vi ger. Men det har egentligen ingen betydelse. Huvudsaken är att man tänker på någon, och bryr sig om. Värdet på det man ger har ju mindre betydelse.

I år så gav jag bort det här på Alla Hjärtans Dag:

Borzko fick en nalle till att ha i sin samling i fönstret i lastbilen + en ask chokladhjärtan + ett fint kort.

Min Mamma och Pappa fick en bukett blommor + en ask chokladhjärtan + ett fint kort.

Jimmy fick 500 kronor + en nalle + en ask chokladhjärtan + ett fint kort.

Jenny fick 500 kronor + en nalle + en ask chokladhjärtan + ett fint kort + en bukett blommor.


Dagens Låt - 090215 - Bruce Springsteen med "The River" - 1980


Dagens Låt - 090215 - Bruce Springsteen med "The River" - 1980

I dag blir det en riktig nostalgilåt. "The River" med Bruce Springsteen från 1980. Nästan trettio år gammal är den, men lika bra i dag. Är det kanske Bruce Springsteens allra bästa låt? Fast han har ju gjort så många, så det är ju omöjligt att säga.


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 februari 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta även i dag. Och även i dag så hade jag varit vaken en liten stund vid femtiden för att vara väckningsbackup till Jenny. Jag gick upp halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen försökte jag verkligen få mig att gå ut på en promenad, men jag lyckades inte. Med mitt misslyckade promenadförsök i går i minne, och fem minusgrader, och ett tråkigt, grått, mulet, mörkt, och trist väder utanför fönstret, så fick jag mig inte att gå ut.


Så jag bestämde mig för en till största del slapp dag, med lite inslag av nytta. Så sen så blev det ett varvande mellan pysslande av olika hushållsgöromål, datorstunder, och bokläsning.


Borzko gick upp vid niotiden. Och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund. Efter det så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy gick upp vid tiotiden. Han åt då frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Efter sina morgonbestyr sen, så satte han sig på sitt rum framför datorn.


Lunch åt jag vid tolvtiden.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lunch. Och sen så tog vi en fika tillsammans. Efter det så satte sig Borzko uppe i vardagsrummet och läste.


Jag fortsatte mitt varvande av fixande med lite allt möjligt här hemma, datorstunder, och bokläsning. Läste också ut boken som jag började på i fredags kväll. Recension finns i separat inlägg som vanligt.


"I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" av Pontus Herin - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" av Pontus Herin. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur /Dokumentär/Fakta.)

---------   


"Ny lägenhet, nya grannar, nytt dagis och nya rutiner. Familjen Herin bytte liv över en natt och resultatet har blivit en djupt fascinerande dagboksberättelse om det segregerade Sverige och om vad som händer när en familj byter miljö helt.
  
Fågelvägen är det bara en mil mellan Tensta och Djursholm, men det är svårt att tänka sig två mer skilda världar. Så är åtminstone klichébilden av de här två Stockholmsförorterna. Journalisten Pontus Herin är 38 år, uppvuxen i fashionabla Djursholm och har i hela sitt vuxna liv bott i Stockholms innerstad. Driven av nyfikenhet och en vilja av att se något annat hyrde de ut familjens bostadsrätt och skaffade hyreskontrakt i norrförorten Tensta. Han ville utmana sina "typiskt svenska" fördomar om invandrare och förortsliv, om kriminalitet och misär. Och i Tensta hade han och familjen aldrig varit tidigare.
  
De mötte ett förort som var mer segregerad än de kunnat drömma om, sonen var den ende svensken på sin nya förskola. De mötte våld och problem, men upplevde också mycket generositet, värme och en tro på framtiden. Men projektet var inte konfliktfritt, dels på grund av slitningar i familjen, dels med de nya grannarna och dels med somliga gamla vänners reaktioner, en del ville inte ens komma ut och hälsa på.
 
Parallellt med upplevelserna i Tensta träffade han människor som kunde belysa segregationen i Sverige, hur långt den har gått och vilka problem det leder till i form av en växande känsla av utanförskap, ökad religiös fundamentalism och kriminalitet.
  
I ett av bokens mest dramatiska kapitel åker Pontus Herin till Frankrike för att skapa sig en egen bild av problemförorterna runt Paris. Hösten 2005 drabbades de här "gettona" av allvarliga kravaller varpå många svenska förståsigpåare sa att det även kan ske i Sverige. Men kan det verkligen det?
  
Följ med på hans resa och läs dagboken från Tensta, humoristiskt, inkännande och analyserande. En sorts varm Wallraff-undersökning i dagens Sverige. Som Åsne Sejerstads "Bokhandlaren i Kabul" fast på hemmaplan. Med många dråpliga situationer, oväntade möten och skarpa iakttagelser.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En mycket intressant bok. Den är en dokumentär, och bygger mycket på fakta. Men är också en form av dagbok om familjens liv under ett och ett halvt år. Jag kan varmt rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Metallica!


För alla er som gillar Metallica så kan jag tipsa er om att gå in i Jockes blogg dom närmsta tjugo dagarna. Eftersom det är tjugo dagar till Metallica-konserten i Globen den sjunde mars, så kör han nedräkning med dom tjugo Metallica-låtarna som han tycker är bäst.

Här är länk till Jockes Blogg!

Och jag passar på att återigen lägga in den lilla Metallica-filmen som Jenny, Jimmy, och Jocke gjorde och gav till mig i en lite för tidig födelsedagspresent!
Mina favoritinlägg i januari 2009.
Jag har ju bloggat tre månader tidigare om mina favoritinlägg, och jag fortsätter nu med det.
Favoritinlägg i december 2008.

Favoritinlägg i november 2008.

Favoritinlägg i oktober 2008.Alla böcker som jag har läst under 2008.

Alla filmer som jag har sett under 2008."Musik som var viktig för mig när jag var mellan tio och tjugofem år" - Femton stycken nostalgilåtar från YouTube.Svaren på dom tjugotvå frågorna som jag fick i min frågestund.

En Quiz med frågor om mig.

Sammanfattning över jullovet 2008-2009.Bilder från lägenheten som min Mamma och Pappa ska flytta till.

Pappa 85 år.Kanske en kommande ny soffa?

Kör för alla!Nyårsafton.

Bort med julpyntet, 1 jan.

Nyklippt, 2 jan.

Middag i Tumba, 2 jan.

IKEA + Tumba, 5 jan.

IKEA + Tumba igen, 6 jan.

Promenad, 17 jan.

Tumba, 20 jan.

Klippning och Slingning, 22 jan.

Middag i Tumba igen, 25 jan.

Tumba igen, 28 jan.Här finns det många fotografier, i kategorin "Allmänt (Blandat med Fotografier)".

Här finns det också många fotografier, i kategorin "Dagens Dagbok (Med Fotografier)".10 lästa böcker i januari. Recensioner finns i kategorin "Bokrecensioner". 

2 sedda filmer i januari. Recensioner finns i kategorin "Filmrecensioner". 

37  låtar finns inlagda som Dagens Låt i januari. Alla finns i kategorin "Musik - Dagens Låt". 

6 inlägg blev det under december med shopping. Alla finns i kategorin "Shopping".Här är en länk till ett mycket bra skrivet inlägg om rökning!


Jag måste bara länka till det här mycket bra skrivna inlägget om rökning.

En av mina favoritbloggare, Annebelle, skriver om rökning, prinsessan Madeleine, och förebilder.

Läs gärna inlägget här!


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 februari 2009 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med två fotografier).


Vid fyratiden så åt vi sen middag ihop alla tre. Och som så ofta på lördagar så blev det i dag mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy och Borzko åt varsin pizza och varsitt vitlöksbröd, och jag åt en pastasallad med räkor plus vitlöksdressing och ett pizzabröd.


(Och Jimmy lyckas ju, som så ofta, blunda på kortet.)

Efter middagen så satt vi sen återigen alla tre uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, Jimmy satt med sin dator, och jag varvade min bok med min dator.


Vid sjutiden sen så stack Jimmy iväg hem till en kompis. Och sen så skulle dom vidare ut och festa.


Klockan åtta sen så satte Borzko och jag så klart igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Melodifestivalen". (Separat inlägg finns om det.)


Som alltid så åt och drack vi en massa gott också förstås.

Efter att festivalen var slut, så satt Borzko och zappade lite bland kanalerna på teven. Och jag satt med datorn i knäet och bloggade lite och läste bloggar.


Nu går en av musikkanalerna på teven, och Borzko sitter och läser i sin bok. Jag ska nog också ta och läsa lite en stund.

Dagens Låt - 090214 - H.E.A.T med "There For You" - 2008


Dagens Låt - 090214 - H.E.A.T med "There For You" - 2008


Dagens Låt i dag får bli en låt med H.E.A.T, som var med i Melodifestivalen i kväll, och gick direkt till Finalen.

Melodifestivalen 2009 - Deltävling 2 - Skellefteå - 14/02 (Uppdaterad)
Nu, så här, precis innan vi får veta det första resultatet, tycker jag så här:


H.E.A.T - 1000 Miles

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory


Lasse Lindh och Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter

Lili & Susie - Show Me Heaven


Amy Diamond - It's My Life


Jennifer Brown - Never Been Here Before  

Cookies n Beans - What If

Markoolio - Kärlekssång Från Mig
Uppdaterad klockan 21:35.


I kväll blev det ju faktiskt nästan precis som jag tyckte och ville! Jag ville ju ha H.E.A.T och Måns till Final, och det fick jag!


Och det blev ju nästan som jag ville till Andra Chansen också! Jag valde faktiskt mellan Lasse och Amy när jag skrev inlägget. Så där spelade det absolut ingen roll alls.


Tyckte i alla fall att H.E.A.Ts låt var riktigt bra! Och även Måns låt var jättebra!


Och Petra Mede är himla rolig!


Lite synpunkter och åsikter av er nu kanske då tack!


Lite roliga saker att se fram emot! :-)
7 mars
- Jag fyller 48 år.
7 mars - Mamma och Pappa flyttar till Farsta.
7 mars - Konsert med Metallica i Globen.
13 mars - Jenny fyller 19 år.
21 mars - Jag och Jenny firar våra födelsedagar med släkten.

14 april
- Jennys studentskiva.

10 eller 31 maj
- Konsert i Berwaldhallen med Kör för alla!

10 juni
- Mitt sommarlov börjar.
10 juni - Jenny tar studenten.


Historien fortsätter om min Stegräknare...
15 jan
- Beställde en ny stegräknare från LivsVinst.
19 jan - Stegräknaren levererades.
03 feb - Mailade LivsVinst om att den krånglade.
08 feb - Mailade LivsVinst igen, för jag hade inte fått något svar.
09 feb - Fick svar från LivsVinst med telenr till SundMed.
09 feb - Ringde SundMed som skulle skicka ny stegräknare.
13 feb - Mailade SundMed eftersom ingen stegräknare har kommit.

Fortsättning följer...


Nu har jag blivit utmanad igen! ;-)


Jag blev utmanad av Snurran i bloggen Filojokus Funderingar.


- Svara på frågorna.

- Välj ut fyra stycken att utmana.

- Skriv till dom att dom är utmanade.

- Skriv även till den som utmanade dig, att du har gjort utmaningen.


Jag utmanar: Josefin, Therése, Anna, och Jessica.


- Vilken mat äter du ofta?

Eftersom jag inte äter kött sedan två och ett halvt år tillbaka, så försöker jag att äta fisk ofta. Och inte bara därför, jag älskar ju fisk och skaldjur också.


- När du är på kalas, är du den personen som sitter, eller hjälper du till med att duka av?

Det beror helt på vem jag är hos. Är det familj och släkt så hjälper jag definitivt till. Även med att diska.


- Var sitter du helst när du bloggar?

Det är helt olika. På vardagarna sitter jag oftast vid köksbordet. Och på helgerna sitter jag oftast uppe i vardagsrummet. Men om Borzko jobbar och Jimmy är hemma, så sitter jag ofta inne på Jimmys rum. Och på sommaren så sitter jag gärna ute på någon av våra balkonger, eller på vår lilla uteplats.


- Köper du ofta Triss-lotter?

Nej, faktiskt väldigt sällan. Kanske lite för sällan.


- Vilken stad eller land har varit din bästa semester?

Helt klart Patong Beach på Phuket i Thailand! Där var jag med min man Borzko, och mina två barn Jimmy och Jenny, och firade julen 2006. Många andra städer och länder på andra semestrar har också varit väldigt bra, men Thailand var ändå bäst.


- Vilken TV-kanal tittar du mest på?

Jag tittar ju bara på teve på fredagar och lördagar. Och då blir det program som Melodifestivalen, Så ska det låta, Sommarkrysset, Allsång på Skansen, Idol, Lets Dance, Stjärnor på is, och Körslaget. Alltså endast underhållningsprogram med musik i. Och dom flesta av dom går ju på TV 4.


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 februari 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Men då hade jag varit vaken i två korta stunder tidigare. Först klockan halvfem när Borzko gick upp för att åka till jobbet. Och sen klockan fem när jag hade sms-kontakt med Jenny för att vara hennes väcknings-backup.


Gick upp halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Åt sen en snabb frukost, och tog en fika.


Och sen prick klockan nio så gav jag mig iväg ut. Det var då strålande sol ute, och åtta minusgrader, och det såg rätt så skönt ut ute.


Min plan var att ta tunnelbanan in till Skanstull, sen promenera in till Hötorget. Efter det promenera runt lite på stan, och sen kanske shoppa lite.


Jag åkte till Skanstull, och så började jag att promenera in mot stan... Då hade solen gått i moln, det var svinkallt, grått, mörkt, ruggigt, blåste en hel del, och det kändes som typ femton grader kallt istället för dom åtta som det var...


Jag gick bara en enda station, till Medborgarplatsen, och sen gick jag ner i tunnelbanan igen... Tänkte först åka in till stan, men sen så ändrade jag mig, och så åkte jag hem till Farsta istället...


Kom dit prick tio när Centrumet öppnade. Gick in där och så handlade jag Alla Hjärtans Dags-presenter till Borzko och Jimmy. (Jenny och mina föräldrar hade jag ju redan handlat till).


Sen så gick jag hem, och kom hem vid halvelvatiden. Jimmy hade precis vaknat och gått upp då, så han åt då frukost, och jag åt lite lätt och tidig lunch.


Min Mamma ringde sen, och sa att hon och Pappa inte lyckades med att vika ihop flyttkartongerna som dom hade fått av oss, och ville att jag skulle komma över och hjälpa dom. Och självklart så gjorde jag ju det.


Jimmy följde också med. Så vi vek ihop alla kartongerna. Sen så fikade vi och satt och pratade en stund.


Jag hade ju redan uppvaktat Mamma och Pappa med Alla Hjärtans Dags-presenter redan i onsdags, och så även hade jag ju gjort med Jenny. Det gjorde jag eftersom att Jimmy hade tänkt åka bort över helgen, och låna med min bil då, men den resan blev inställd.


När vi sen åkte från Örby, så tog vi med en teve och en strykbräda som dom ville bli av med. Och på vägen hem så åkte vi till Återvinningscentralen i Högdalens Industriområde och slängde det.


Vi ettiden så var vi hemma i Farsta igen. Och strax efteråt så kom Borzko hem från jobbet. Jag gav Jimmy och Borzko deras Alla Hjärtans Dags-presenter. Och jag fick också presenter från Borzko. En fin bukett med röda rosor plus en ask med geléhjärtan fick jag.


Både Jimmy och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet. Efter att Borzko hade duschat och gjort sig i ordning, så gjorde han oss också sällskap. En fika blev det för oss alla tre. Borzko läste sen i sin bok. Jimmy satt med sin dator.

Och jag varvade min tid mellan datorstunder och bokläsning i: "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" av Pontus Herin.Dagens Dagbok - Fredagen den 13 februari 2009 - Kvällen.

Och sen så hade Borzko och jag en lugn och mysig kväll. Vi tittade så klart på "Lets Dance". Och vi åt och drack en massa gott.


Nu är klockan halvtolv, och Borzko sover. Han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp klockan halvfem.


Jimmy är i stan med kompisar.


Och jag sitter här i en av sofforna i vardagsrummet, med datorn i knäet. Funderar på om jag ska ta fram en ny bok att börja att läsa i. Eller om jag ska surfa runt lite i cybervärlden istället.


Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!


( Och har ni sett att min blogglust är tillbaka nu! ;-) Det här är det åttonde inlägget i dag! ;-D )

Dagens Låt - 090213 - Ammotrack med "S.H.O.U.T" - 2008


Dagens Låt - 090213 - Ammotrack med "S.H.O.U.T" - 2008


En av mina favoritbloggare för tillfället är Spiderchick. Hon la in den här låten häromdagen, för sångaren i Ammotrack är hennes pojkvän. Lyssna på låten, för den är bra! Och framförallt, läs hennes blogg, för den är väldigt rolig och bra! :-)

Lets Dance 2009 - 13/02.

Jaha, då åkte Kitty ut i kväll då. Inte gjorde det mig nåt, även om jag nog tycker att Carl-Jan var sämre, och kanske även George. Men det spelade mig egentligen ingen roll vilken av dom tre som åkte ut.

Så här tycker jag av dom sju paren som är kvar:

Morgan & Helena
Magnus & Annika
Laila & Tobias
Niclas & Jeanette
Elisabet & Tobias
George & Maria
Carl-Jan & Maria

Vad tyckte ni om kvällen? Vilka var bäst? Vilka var sämst? Åkte rätt par ut? Vem tror ni vinner Lets Dance 2009?Fredagsgodis! ;-)

         


Fredagen den 13:e i dag... ;-/


                   


Är ni skrockfulla? Tycker ni att fredagen den 13:e är en otursdag?

För min del så har jag alltid haft 13 som mitt lyckonummer. Så har det varit ända sedan jag var liten. Varför vet jag egentligen inte. Men 13 och 3 har jag alltid haft som turnummer.

Och när jag var ung så tyckte jag det var så larvigt det där med fredagen den 13:e, så jag sa alltid att det var min turdag.

I dag så har det väl varken varit en turdag eller otursdag. Dagen har väl varit som dom flesta dagar. (I alla fall hittills, det är ju faktiskt drygt fyra timmar kvar av dagen).

Eller förresten... Lite otur har jag ju faktiskt haft i dag! Jag råkade ha ner en enliters kanna med dressing i... Plastkannan sprack i massa delar, och en liter gräddfilsdressing sprutade ut över golvet, hyllor, och över mina byxor... "Fort och fel" det är tyvärr ofta mitt valspråk! Stressar och ska vara snabb, och så blir det så där ibland istället... Det blev en massa jobb att torka upp det, och att gå och byta kläder fick jag också göra. ;-/

Dagens Dagbok - Fredagen den 13 februari 2009 - Dagen.

Äntligen fredag och arbetsveckans sista dag! Har varit så trött dom senaste dagarna, så det var så skönt att äntligen få vakna upp och veta att det var sista dagen.


Och även den här dagen så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om disken.


Vi serverade cevapcici och potatismos i dag. Och som alltid förstås också vår salladsbuffé. Vi var tyvärr inte fulltalig personalstyrka i dag, för en av kollegerna var sjuk. Men trots personalbristen så flöt allt på hyfsat ändå i dag. Och ingenting speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma, för Jimmy jobbade även i dag. Satte mig sen nästan direkt och läste ut boken: "Duma Key" av Stephen King. Jag hade så lite kvar att läsa i den, men i går kväll så ramlade bara ögonen igen...


När jag hade läst ut boken sen så höll jag sen på här hemma som vanligt och fixade med allahanda hushållsgöromål.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag direkt tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, för att sen sätta sig framför datorn på sitt rum ett tag.


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han hade trott att han skulle komma hem mycket senare i dag, men sen så blev det inte så. Däremot så ska han jobba extra i morgon. Han åt middag när han kom hem, och en fika och en pratstund blev det för oss alla tre. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid sjutiden sen så stack Jimmy iväg mot Centrum och tunnelbanan, för att åka in mot stan och hem till en kompis, och sen vidare ut i fredagsnatten för att festa.

Mobil-Blogg. Test!

MMS

Mobil-Blogg. Test!


"Duma Key" av Stephen King - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Duma Key" av Stephen King. (2008.) (Genre: Skönlitteratur /Thriller/Skräck.)  

---------   


"Inte mer än ett svart blyertsstreck på ett vitt papper. En horisontlinje, förvisso. Men även en springa för svärtan att strömma ut genom ...

Edgar Freemantle har det mesta en man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras plötsligt allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans familj inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta men föreslår även någonting annat:

"Edgar, finns det något som gör dig glad?"
"Jag brukade teckna lite."
"Börja med det igen. Du behöver murar - murar mot natten."

Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key, i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de har kommit dit.

Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som
bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han.

Allteftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden - på gott och ont ...
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Ja, om jag är tvungen att säga en enda favoritförfattare, då är det Stephen King. Och så har det varit i ungefär trettio år. Jag läste min första Stephen King-bok i slutet av sjuttiotalet, när jag var i slutet av tonåren, och sen dess så har jag alltid älskat hans böcker. 

Jag har alla hans böcker som har getts ut på svenska, och det här är nummer femtiosju i samlingen. Och jag tycker att han skriver lika bra när han skriver om skräck, som när han skriver "vanliga" romaner. Hittills så har jag aldrig läst en bok av honom som jag har tyckt varit dålig. Dom är alltid bra, och oftast jättebra. 

Hans senaste bok: "Duma Key", var absolut inget undantag. Den var tjock, välskriven, fängslande, läskig, och jättebra. Kan varmt rekommenderas, precis som hans övriga 56 böcker! ;-D ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 februari 2009 - Kvällen.


Jag satt sen i Jimmys rum och varvade stunder vid datorn, med läsning i min bok.


Borzko kom sen hem från jobbet vid åttatiden. Middag, fika, dusch, och sporttittande på teve, så blev hans kväll.
Nu är klockan nio, och jag känner mig supertrött... Och ingen blogglust har jag i dag heller... Tredje dagen i rad nu... Men i morgon så är det fredag! Och sen så är det helg! Då blir jag säkert piggare! Och då kommer säkert blogglusten tillbaka!


Nu ska jag göra mig i ordning, lägga mig i sängen, och läsa i min bok tills jag inte orkar längre, och sen sova...

Dagens Låt - 090212 - Metallica med "Nothing Else Matters" - 1991.


Dagens Låt - 090212 - Metallica med "Nothing Else Matters" - 1991.


Det blev en Metallica-låt i dag också. Tredje dagen i rad. Den här låten är också en av mina favoriter. 23 dagar kvar nu...

Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 februari 2009 - Dagen.

Jobb som vanligt i dag också. Och jag var även i dag först i skalen, och sen i disken. En av kollegerna var sjuk i dag, så vi fick jobba med en personal mindre i dag. Vi serverade kycklingwok i dag. Högstadiet hade idrottsdag i dag, så det blev lugnt i slutet på dagen i dag.


Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, för i dag så hade Jimmy jobb igen. Jag höll på här hemma och fixade med allt möjligt under eftermiddagen.


Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då stack han och jag iväg direkt med bilen. Det blev Willys i Länna som fick ett besök.


Rundvandringen på Willys tog lite längre tid än vanligt, för dom håller på att bygga om där, och dom har ändrat plats på många av sakerna. Men vi lyckades hitta allt till slut, och lite drygt en och en halv tusenlapp fattigare åkte vi därifrån...


När vi kom hem så packade vi upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Sen så åt vi middag tillsammans. Och en fika blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så satte sig Jimmy framför datorn. Och jag tog med mig min dator och satte mig också i hans rum.

Dagens Låt - 090211 - Metallica med "One" - 1988.


Dagens Låt - 090211 - Metallica med "One" - 1988.

Till dig, Therése! ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 februari 2009 - Dagen + Kvällen. (Med sex fotografier).

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag först i skalen, och sen i disken. Fulltalig personalstyrka var vi även i dag. Och även i dag så flöt allt på bra, och ingenting speciellt hände. Vi serverade gulaschsoppa i dag, med mjukt bröd och ost.


Åkte hem direkt efter jobbet. I dag var Jimmy hemma när jag kom hem, han hade inget jobb i dag igen, på grund av arbetsbrist.


Jag var bara hemma en kort stund, för att hämta Jimmy, och min symaskin som Jenny skulle låna.


Sen så åkte Jimmy och jag iväg i bilen. Först så åkte vi till Centrum för att handla Alla Hjärtans Dag-presenter till Jenny, och till min Mamma och Pappa.


Efter det så åkte vi hem till min Mamma och Pappa i Örby. Där hämtade vi ett dubbel-våffeljärn som min Mamma hade, men inte ville ha kvar, och som Jenny skulle få. Och så passade jag på att uppvakta min Mamma och Pappa i förskott på Alla Hjärtans Dag. Dom fick en fin blandad bukett med tulpaner och andra blommor, en ask med chokladhjärtan, och ett fint kort.


Sen så åkte Jimmy och jag vidare hem till Jenny och Jocke i Tumba. Jenny fick våffeljärnet av sin Mormor. Hon fick låna min symaskin med alla tillbehör. Och så uppvaktade jag även Jenny i förskott på Alla Hjärtans Dag. Hon fick också en fin blandad bukett med tulpaner och andra blommor, och också hon en ask med chokladhjärtan, och även hon ett fint kort. Sen fick hon också en liten söt nallebjörn till sin lilla samling. Och sist, men inte minst, så fick hon femhundra kronor.


Jimmy åkte sen och mötte Jocke vid Tumba Station när han kom från jobbet. Dom handlade lite matvaror på ICA i Centrum. Och sen så åkte dom till Pizzerian och köpte pizzor till oss alla fyra.


Sen så åt vi middag. Och efter det så fikade vi och drack varsitt glas av Jennys goda hemgjorda smoothies.


Jenny rakade också av håret på både Jimmy och Jocke. Jimmy rakade hela huvudet. Men Jocke sparade sitt hår mitt på uppe på huvudet. Han skulle ha det så i ett par dagar, på kul bara.


Vid halvåttatiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Vi kom hem vid åttatiden. Borzko var hemma då när vi kom hem, och hade kommit hem från jobbet vid sjutiden. Sen hade han ätit middag, och duschat och gjort sig i ordning.


Resten av kvällen så tittade Borzko på sport på teve. Jimmy satt vid datorn. Och jag satt vid min dator. Men snart blir det nog bokläsning i stället.


Här kommer sex stycken fotografier från kvällen:

Här äter vi middag, och både Jocke och Jimmy har fortfarande sitt hår kvar.

Jennys goda Smoothies.

Och självklart så diskade jag även i dag! ;-)

Jenny rakar av Jimmys hår.

Och så här blev det färdiga resultatet.

Och så här ser Jocke ut nu.Dagens Låt - 090210 - Metallica med "Enter Sandman" - 1991.


Dagens Låt - 090210 - Metallica med "Enter Sandman" - 1991.


Det här är helt klart en av Metallics bästa låtar tycker jag. Vad tycker ni?

Bara tjugofem dagar kvar nu...

Dagens Dagbok - Måndagen den 9 februari 2009 - Dagen + Kvällen.

En helt vanlig dag på jobbet även i dag. Först var jag i skalen, och sen i disken. Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Fulltalig personalstyrka, allt flöt på bra, och ingenting speciellt hände.


Efter jobbet så hade vi arbetsplatsmöte i ungefär en timme.


Kom hem vid strax efter tre. Ingen var hemma i dag när jag kom hem, för Borzko jobbade som vanligt i dag, och i dag så hade även Jimmy jobb.


Höll på och fixade med allt möjligt här hemma när jag kom hem. Pratade länge i telefon också, även i dag med min Mamma och med min Dotter.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så tillbringade Jimmy resten av kvällen framför datorn.


Jag satt lite vid datorn, men större delen av kvällen så tillbringade jag med min bok: "Duma Key" av Stephen King.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Efter middag, fika, och dusch, så tittade han på sport på teve.Supertrött i kväll... Ska nog försöka att komma i säng tidigt... Och jag har noll blogglust i kväll... Så det blir nog inga fler inlägg i dag... Sorry... Skriver mer en annan dag... Ska fortsätta att läsa i min bok nu...


Dagens Låt - 090209 - John Lennon med "Give Peace A Chance" - 1969.


I dag på kören så fick vi sjunga låtar från:

förra måndagen, den 2 februari,

och från förrförra måndagen, den 26 januari,

och från måndagen för tre veckor sen, den 19 januari.

Och så var det en ny låt för i dag, måndagen den 9 februari, och det var "Give Peace A Chance" med John Lennon, från 1969.Dagens Dagbok - Måndagen den 9 februari 2009 - Kvällen.

Vid strax efter halvfem så gick jag iväg till Centrum och till tunnelbanan, och så åkte jag in till Skanstull. Där mötte jag upp med min syster Anette vid femtiden, och så gick vi en promenad på ungefär en halvtimme.


Vid halvsextiden sen så gick vi till skolan där "Kör för alla!" håller till, och så gick vi in och tog platser längst fram den här gången också. Vi satt och pratade i en timme, och sen så började vi att sjunga klockan halvsju.


En timme och en kvart höll det på i dag också, lite drygt. Och precis lika roligt var det i dag också.


När det var slut så sa syrran och jag hej då, för hon hade åkt bil även i dag. Och jag gick till tunnelbanan, missade en precis, fick vänta i tio minuter, och kom hem vid halvniotiden.


Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Men Borzko stack iväg strax efteråt, för han skulle till jobbet och hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Han hade inte kunnat åka tidigare, för bilen kom in sent.


Jag tog min dator och satte mig i Jimmys rum för att blogga, läsa bloggar, och läsa nyheter. Och så lär jag väl fortsätta en stund till. Sen blir det sängen och lite bokläsning innan det är sovdags.

Dagens Dagbok - Måndagen den 9 februari 2009 - Dagen.

Måndag igen och jobb igen förstås...


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna, och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och har hand om disken.


Vi serverade köttbullar och makaroner i dag. Och vår salladsbuffé. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Ingenting speciellt hände. Och allt flöt på bara bra.


Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem i dag, precis som i fredags. Borzko hade veckans lediga dag i dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist. Borzko hade varit och lämnat blod i dag. Jimmy hade inte gjort något speciellt.


När jag kom hem så hade dom kaffe klart, och vi tog en fika och en pratstund tillsammans alla tre.


Sen så åkte Borzko iväg med bilen till gör-det-själv-hallen på OKQ8 för att tvätta den, och fixa lite med den.


Jag höll på här hemma och fixade med lite allt möjligt. Pratade länge i telefon också, först med Jenny, och sen med min Mamma. Satt lite med datorn också.


Vid fyratiden så kom Borzko hem igen, och då åt vi alla tre middag tillsammans.
Och nu ska jag strax åka iväg till "Kör för alla!" med Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl i Frans Schartaus Gymnasiums Aula, tillsammans med min syster Anette! :-D

Veckans Vikt - Vecka 07 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 07 - 2009
09/02

61,0 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,0 kg
Kvar till målvikt: 4,0 kg


Veckans Motion - Vecka 06 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 06 - 2009
02/02 - 08/02

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim.
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  


Dagens Låt - 090208 - Falconer med "The Clarion Call" - 2002.


Dagens Låt - 090208 - Falconer med "The Clarion Call" - 2002.


Den här låten, och många andra låtar med den svenska gruppen Falconer, spelar Jimmy ofta.

Dagens Dagbok - Söndagen den 8 februari 2009 - Kvällen.


Och kvällen fortsatte sen på samma sätt som den senare delen av eftermiddagen.


Jag satt med min dator och min bok inne på Jimmys rum. Jimmy satt vid datorn. Och jag läste mest i min bok, och varvade med datorstunder. Självklart så lyssnade vi på musik, och lika självklart så pratade vi också.
Nu är klockan halvtio, och jag ska stänga ihop datorn för i dag, göra mig i ordning, och sen lägga mig i sängen och fortsätta att läsa lite till i min bok. För den är så bra! ;-D


Borzko har inte kommit hem än, men han kommer väl förmodligen snart.


Och i morgon så är det måndag! Och det känns ju bra nuförtiden, för då är det ju KÖR! :-D

Dagens Dagbok - Söndagen den 8 februari 2009 - Dagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det fika och nyhetsläsning i datorn.


Klockan nio så gick Borzko upp, och genomgick då sina morgonbestyr. När han var klar så åt vi frukost tillsammans, och hade en pratstund i köket.


Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen även i dag, för att träna. Och jag hade, precis som i går, tänkt mig en promenad. I dag var det ingen hemsk dimma, som det var i går. Men det var grått, mörkt, murrigt, trist, ruggigt, duggregn, och bara ett par plusgrader varmt. Så jag var lika lat i dag, precis som i går, och stannade hemma.


Jag höll som vanligt på med lite allmänna hushållsgöromål här hemma, och så varvade jag med datorstunder.


Men den mesta tiden gick åt till att läsa i min nya Stephen King-bok, den 635 sidor tjocka "Duma Key". Det är den femtiosjunde Stephen King-boken i min samling.


Lite lunch blev det vid tolvtiden.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt han lite lunch, och vi tog en fika och en pratstund tillsammans.


Sen så satt han också och läste lite i sin bok.


Men vid halvtretiden så stack han iväg igen. Han skulle hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Lite tidigare åkte han i dag, för han skulle hjälpa henne att laga en trasig persienn.


Vid tretiden så kom Jimmy hem. Han har ju varit hemma hos sin kompis, och sovit där, ända sedan i fredags.


Vi åt middag tillsammans vid fyratiden.


Efter middagen så tog jag med mig min dator och min bok, och så flyttade jag ner till Jimmys rum. Jimmy satt vid datorn, jag varvade bokläsning med datorstunder. Lyssnade på musik gjorde vi förstås, och pratade gjorde vi ju självklart också.

Det här har jag gjort nästan hela dagen... ;-)


Ja, nästan hela dagen så har jag suttit och läst i Stephen Kings nyaste roman: "Duma Key". Den är härligt tjock, 635 sidor, och jättebra! :-)


                   


"Inte mer än ett svart blyertsstreck på ett vitt papper. En horisontlinje, förvisso. Men även en springa för svärtan att strömma ut genom ...

Edgar Freemantle har det mesta en man kan önska sig: ett bra jobb, en älskad hustru och två fina döttrar. Men efter en svår olycka förändras plötsligt allt. Han förlorar sin högra arm, mister en del av talförmågan och drabbas av svåra minnesförluster. Hans humör blir allt sämre och till slut står hans familj inte ut längre. När skilsmässan blir ett faktum börjar Edgar nästan önska att han inte hade överlevt och som en sista utväg vänder han sig till en psykolog. Han ger Edgar rådet att flytta men föreslår även någonting annat:

"Edgar, finns det något som gör dig glad?"
"Jag brukade teckna lite."
"Börja med det igen. Du behöver murar - murar mot natten."

Edgar lämnar sitt tidigare liv bakom sig och beger sig till den lilla ön Duma Key, i Florida. Där återupptar han sin gamla hobby att måla och det dröjer inte länge förrän han inser att han faktiskt har en talang utöver det vanliga. Hans tavlor tycks på något sätt leva sitt eget liv. Ofta händer det att han upptäcker detaljer som han inte har någon aning om hur de har kommit dit.

Så småningom lär Edgar känna Elizabeth Eastlake, en konstintresserad, äldre dam som visar sig äga större delen av Duma Key. Elizabeth talar ett språk som bitvis är helt osammanhängande, men ju mer Edgar målar desto mer förstår han.

Allt eftersom Elizabeths dunkla förflutna rullas upp blir det mer och mer uppenbart att Edgars tavlor inte är några vanliga konstverk. Genom att måla har han fått förmågan att styra framtiden - på gott och ont ..."

Min Körledare Caroline af Ugglas.


                   


Nu har jag läst en massa bloggar, och många har ju självklart bloggat om Melodifestivalen i går. Det som jag tycker är jättetråkigt att läsa, det är att det så många som tycker illa om Caroline af Ugglas. Dom tycker att hon är konstig och ful och att hon inte kan sjunga, har fula kläder, med mera...

Jag tycker att det är synd... För det är väl kul med några som inte är exakt som "alla andra"!? Jag har alltid gillat Caroline af Ugglas, och också till exempel Thomas Di Leva, och Joakim Thåström, som kanske också är "lite annorlunda". Finns ju många fler, men det var dom som jag kom på nu.

Kan i och för sig hålla med om att Carolines låt kanske inte direkt är någon direkt Melodifestivallåt. Tror ju att texten måste gå fram för att man ska tycka låten är riktigt bra. Och det kommer det ju inte göra i övriga länder. Men att hon blev utvald av den Internationella Juryn, det kanske visar att jag har fel! Väldigt roligt att hon blev utvald av den juryn, och också att hon faktiskt kom till Andra Chansen. Det var nog inte många som hade trott det.

Tråkigt i alla fall när folk klagar på henne som person. Jag tycker att Carolin verkar vara en underbar människa. Hon är i alla fall underbar som körledare. Hon är otroligt entusiasmerande och karismatisk, och perfekt som körledare.

Här finns en länk till en liten film på drygt tre minuter på SVT Play. Där kan man se lite av när Caroline leder kören här i Stockholm. Men den är inspelad förra terminen, så ni behöver inte leta efter mig där! ;-) Och känslan att stå i denna stora kör, går tyvärr inte fram på filmen tycker jag.

Länk till "Caroline af Ugglas med kören" på SVT Play.

Dagens Låt - 090207 - Jordan Sparks feat. Chris Brown med "No Air" - 2007.


Dagens Låt - 090207 - Jordan Sparks feat. Chris Brown med "No Air" - 2007.


Skön låt med Jordin Sparks och Chris Brown, som också Eriks kör gjorde bra i Körslaget.

Dagens Dagbok - Lördagen den 7 februari 2009 - Kvällen.


Klockan åtta så tittade och lyssnade både jag och Borzko på Melodifestivalen förstås. Vad jag tyckte om den har jag bloggat i ett separat inlägg.


Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.


Resten av kvällen blir lika lugn och skön här hemma.


Glöm inte att kolla in mitt EFIT-inlägg med bilder från i går! :-D


Melodifestivalen 2009 - Deltävling 1 - Göteborg - 07/02
Jaha!.Då var den första deltävlingen över. Och vad tyckte ni då? Var det rätt låtar som gick till Finalen i Globen? Och rätt låtar som gick till Andra Chansen? Eller?

Dom som gick till Finalen var ju:
Alcazar
och
Emilia

Och till Andra Chansen gick ju:
Caroline af Ugglas
och
Scotts

Åkte ut gjorde:
Nina Söderqvist
Jonathan Fagerlund
Maria Serneholt
och
Shirley Clamp

Men jag hade nog velat ha det lite annorlunda...

Direkt till Final ville jag ha:
Caroline af Ugglas
och
Alcazar

Till Andra Chansen ville jag ha:
Nina Söderqvist
och
Emilia

Men mitt tyckande var ju inte så olikt det riktiga resultatet. Så kvällens resultat var helt okej för mig.

Största behållningen av kvällen var i alla fall att få se min Körledare sjunga, och att det gick så bra för henne, så att hon kom till Andra Chansen. Jag ringde ganska så många gånger på henne... ;-)

Programledaren Petra Mede tyckte jag var precis lika bra, rolig, och proffsig som hon alltid där.

Åsikter nu då!?!


Lets Dance 2009 - 06/02.


Nu har jag tittat på Lets Dance från i går som jag hade spelat in. Någon som såg i går? Vad tyckte ni i så fall?

För mig var det helt okej att Hasse Aro åkte ut. Han var ju bland dom sämre tycker jag. Även om jag kanske hellre hade sett Kitty åka ut, eller George, Eller Carl-Jan...

Så här tycker jag just nu, tror jag, av dom åtta som är kvar:

Morgan & Helena
Laila & Tobias
Magnus & Annika
Niclas & Jeanette
Elisabet & Tobias
George & Maria
Kitty & Anders
Carl-Jan & Maria

Fast det är ju så svårt att bedöma. Det går ju inte direkt att jämföra Elisabeth med Laila... Om man även skulle ta hänsyn till varje persons ålder och förutsättningar, då är ju Elisabet klart bäst av alla tycker jag! Jag hoppas att hon åtminstone stannar kvar längre än Carl-Jan. Och helst längre än Kitty och George också. Det är hon värd tycker jag. I den här veckans Lets Dance så blev jag rörd och fick tårar i ögonen när hon dansade...Dagens Dagbok - Lördagen den 7 februari 2009 - Dagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio och genomgick då sina morgonbestyr. När han var klar så åt vi sen frukost tillsammans.


Jimmy var inte hemma, han sov över hos en kompis i natt.


Sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna.


Jag hade tänkt mig en promenad på förmiddagen. Men det var en supertjock dimma, en plusgrad, mörkt, grått, ruggigt, trist, jätteslaskigt, och såg väldigt halt ut, så jag hade ingen som helst lust alls för att ge mig ut.


Så jag bestämde mig för en inne- och hemmadag med mycket nöje och lite nytta.


Och förmiddagen blev då ett varvande med allt möjligt fixande, grejande, donande, pulande, plockande, och småstädande med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så stunder vid datorn förstås.


Vid tolvtiden så åt jag lite lätt lunch. Och efter det så fortsatte jag precis som tidigare med blandning av nytta och nöje.


Satt bland annat och bloggade mitt EFIT-inlägg, och det tog ju en hel del tid att lägga in alla tjugofyra korten.


Vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lite lätt och sen lunch. Och efter det så tog vi en fika tillsammans.


Han satte sig sen uppe i vardagsrummet och läste i sin bok. Och jag satte mig också där, fast med min dator i knäet.


Vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans. Och efter det så blev det vardagsrummet, en fika, sofforna, Borzko läste bok, och jag satt med datorn.


Efter en stund sen så satte jag igång teven och dvd:n och så tittade jag på "Lets Dance" som jag hade spelat in när jag var borta i går.


Jimmy kom aldrig hem från sin kompis där han sov i natt. Han blir nog förmodligen kvar där i natt också.

- EFIT - 2009-02-06 - Ett Foto I Timmen - 17 -


Det var länge sen  som jag gjorde en EFIT. Nästan ett år sedan. Min första EFIT gjorde jag 2007-01-13, och min sextonde och senaste EFIT gjorde jag  2008-03-10.

Här är länk till alla mina EFIT.

Och här är länk till EFIT:s hemsida.

I går så var jag vaken under tjugotvå av dygnets tjugofyra timmar. Från halvfem på morgonen, till strax efter ett på natten. Så det blev tjugotvå kort, + två extra bonuskort på mina kollegor från i går kväll. Så här kommer det tjugofyra kort från gårdagen, fredagen den 6 februari 2009.

-------------  

- EFIT - 2009-02-06 - Ett Foto I Timmen - 17 -

-------------  

04.43.

Klockan kvart i fem så har jag varit vaken och uppe i en kvart. Dom här två sakerna är det viktigaste för mig i badrummet på morgnarna. Klockan, så jag har koll på tiden hela tiden. Och radion, så jag kan lyssna på Bandit Rock 106,3 så att jag vaknar och blir på bra humör.

-------------  

05.36.

Vid den här tiden varje vardagsmorgon, så går jag ut till bilen, och sätter mig och kör dom 7,5 kilometrarna till jobbet, och det tar nästan alltid exakt tio minuter.

-------------  

06.06.

Här börjar jag oftast mina arbetsdagar. I "skalen" som vi kallar det. Det är beredningrummet för grönsaker, med skal- och rivmaskiner. Och innanför så är kylrummet för grönsakerna.

-------------  

07.01.

Vid sjutiden så äter vi alltid frukost. Och jag äter nästan alltid samma sak. Två stycken Wasa Sport med Kavli mildost på, och oftast en med gul paprika och en med röd paprika. Men just den här dagen så var den röda paprikan slut. En mugg kaffe dricker jag förstås, och också ett glas vatten.

-------------  

08.01.

Den här dagen så var Snurran och hjälpte till i skalen. Här håller hon på med att göra rent det stora karet som vi gör vår pizzasallad i.

-------------  

09.07.

Vår lunch äter vi alltid vid niotiden. Den här dagen serverade vi köttgryta och kokt potatis. Givetvis så finns det också ett vegetariskt alternativ som jag kan äta av. Men jag nöjer mig oftast med bara äta från vår salladsbuffé.

-------------  

10.06.

Här är en av kollegerna, Cathrine, som kör en ställning som innehåller bleck med potatis.

-------------  

11.18.

Det här är vår husmor, Mita, som sitter på sitt pyttelilla kontor.

-------------  

12.08.

En fjärde av mina kollegor, Monica, som sopar golvet i en av matsalarna.

-------------  

13.04.

Här är dörren till mitt skåp i vårt omklädningsrum.

-------------  

13.30.

Kortet som skulle tas mellan två och tre, tog jag lite tidigare, klockan halvtvå, eftersom jag visste att jag skulle sitta i möte på Nordea mellan två och tre, med mina föräldrar och vår personliga bankman.

Jag gick ju lite tidigare från jobbet i dag, och kom hem vid halvtvåtiden. Både Borzko och Jimmy var hemma då, och då tog jag det här kortet på dom.

-------------  

15.31.

Dom här fina tulpanerna hade Borzko köpt till mig i dag. Jag köper alltid själv tulpaner varje fredag, från nyår och fram till våren. Men det är ju ännu roligare att få dom av Borzko.

-------------  

16.24.

En liten datorstund blev det mellan Nordea-besöket och kvällen med kollegerna. Sagan om Ringen-bilden har jag haft som bakgrund på flera datorer och flera mobiler i flera år nu.

--------------  

17.13.

Nu är jag iordninggjord och färdig för att åka iväg till en kväll med jobbarkompisarna.

--------------  

18.17.

Dessa fantastiskt fina och otroligt goda smörgåstårtor med lax i, hade vår värdinna Yvonne gjort.

-------------  

19.00.

En väldig massa godis hade vi att snaska på efteråt.

--------------  

20.02.

Här är alla paketen som vi spelade om. Följ länken till inlägget om gårdagskvällen och läs om leken.

--------------  

21.03.

Här är två av mina kära kollegor: Snurran och Cathrine.

-------------  

22.04.

Efter leken om alla paketen så spelade vi Texas Hold'em.

-------------  

23.23.

Här kommer det tre kort istället för ett kort. Så att alla från kvällen får vara med.

Cathrine och Snurran.

Lena, Lena, och Yvonne.

Mita och Monica.

-------------  

00.25. 

Här sitter jag i bilen, och har precis parkerat bilen hemma i Farsta igen.

-------------  

01.03.

Och nu är den här EFIT-dagen slut. Det är tjugo och en halv timme sedan mobilen larmade i morse, och definitivt dags att sova för mig, efter en aktiv dag med jobb, bankbesök, och en supertrevlig kväll med kollegorna.

-------------

Här länkar till mina dagboksinlägg från dagen som bilderna är tagna:
Dagen.
Kvällen.

-------------  


Utmaning!


Jag har blivit utmanad av Snurran i Filojokus Funderingar.


- Gå in bland dina fotografier.
- Välj mapp nummer sex.
- Och välj sedan bild nummer sex.

- Blogga den och berätta lite om den.

- Utmana därefter sex stycken och länka till deras sidor.

Och här är min bild nummer sex i mapp nummer sex:

Bilden är inlagd 2002-12-28. Alltså för över över sex år sedan. Vi köpte vår första digitalkamera i december 2002, så det här är en av dom första bilderna och mapparna som vi tog, och gjorde. Just den här mappen innehåller bara bilder på mig. Jag kommer ihåg att dom togs för att jag skulle ha dom som profilbilder på typ Lunarstorm och MSN.


Och dom här sex utmanar jag:

Jenny.

Jocke.

Jessica.

Johanna.

Anna.

Therése.


Dagens Låt - 090206 - Meryl Streep med "Mamma Mia!" - 2008.


Dagens Låt - 090206 - Meryl Streep med "Mamma Mia!" - 2008.


Dagens Låt för i går, blir Meryl Streep som sjunger "Mamma Mia!". Och den lägger jag in för att vi hörde på soundtracket till filmen "Mamma Mia" i går hos kollegan som vi var hos. Jag vet inte hur många gånger den skivan gick runt och runt... ;-)

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 februari 2009 - Kvällen.


Jag stack sen iväg vid halvsextiden i går kväll. Åkte först och hämtade upp en av kollegerna, och sen åkte vi hem till henne vi skulle till.


Vi var åtta stycken mattanter som träffades. Fem från vår skola, och tre från en närliggande skola som vi skickar mat till.


Först så åt vi två jättegoda, och väldigt fina, smörgåstårtor som värdinnan hade gjort. Det fanns också sallad, bröd, och lite annat tilltugg.


Efter att vi hade ätit, så lekte vi en lek. Jag har hört och läst om den förut, och oftast så leker man den tydligen med julklappar. Alla hade köpt ett eller flera paket. Vi hade satt som övre gräns trettio kronor, men dom flesta hade köpt för uppåt femtio kronor. En del hade bara köpt ett paket, och en del hade fått ihop många paket för den summan. Vi la alla dom inslagna paketen på bordet, och sen så slog vi tärningar. Om man fick en sexa så fick man ta ett paket ur högen. När paketen var slut på bordet så hade alla olika många paket. Nu ställde vi en klocka på tjugo minuter, och så slog vi tärningarna igen. Om man nu fick en etta eller en sexa så fick man välja ut ett paket som någon annan hade. Och ju längre tiden gick så blev det mer och mer stressigt och spännande. Vissa paket såg ju extra fina ut och dom blev ju populära och alla ville ha dom. När sen tiden var ute så hade en del bara ett paket, och en del hade många paket. Jag hade lyckats få behålla två paket. Sen så öppnade vi paketen och fick se vad det var i dom. Och det var ju inte alltid som dom finaste paketen på ytan innehöll dom bästa sakerna. Mina två paket innehöll värmeljuslyktor och choklad.


När paketleken var slut så började vi att spela kort, och det blev pokerspelet Texas Hold'em. Det blev ett väldigt utdraget spel, mest beroende på att det var två av kollegerna som inte hade spelat det förut. Jag åkte ut som fjärde man. Och vinnaren fick den lilla potten på etthundrasextio kronor, eftersom vi hade satsat tjugo kronor var.


Vi åt en massa godis och snacks hela kvällen. Och drack en massa gott gjorde alla förstås. Jag höll mig till alkoholfritt som vanligt. Och det gjorde även min kollega Snurran, som också hade bilen med sig. (Hon kommer väl säkert också blogga om kvällen, här är länk till hennes blogg.)


Vid strax efter tolv så bröt vi upp och åkte hemåt. Jag skjutsade först hem en av kollegerna, och sen så åkte jag hem till Farsta. Kom hem vid halvettiden ungefär. Borzko hade redan gått och lagt sig när jag kom hem. Och Jimmy var inte hemma. Satt en stund vid datorn när jag kom hem, och läste lite nyheter. Gick och la mig vid strax efter ett.


Tack för en mycket trevlig kväll, alla ni som var där och läser min blogg!


Bilder från dagen och kvällen kommer i mitt EFIT-inlägg, lite senare i dag.

(Uppdaterad.) (Här finns det bilder från kvällen i Snurrans blogg.)

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 februari 2009 - Dagen.


I dag så började arbetsdagen lite bättre än i går. Det blev ingen KULLINARE gjord i morse! (Kolla in länken till Chips blogg).


Jag var även den här morgonen först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i lilla matsalen. I dag var vi fulltalig personalstyrka, och det blev en mycket, mycket lugnare dag i dag. Vi serverade köttgryta med kokt potatis, och då är det stor skillnad mot som i går när vi hade tacobuffé. Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Och sen redan klockan ett så gick jag hem, en timme tidigare. Jag tog ut en timmes komptid, eftersom jag skulle följa med min Mamma och Pappa till Nordea.


När jag kom hem så var både Borzko och Jimmy hemma. Borzko hade sin lediga dag från jobbet i dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist. Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen i dag. Och Borzko hade också köpt tulpaner till mig, även den här veckan, som stod på bordet när jag kom hem. Härligt att komma hem när dom båda är hemma plus att det är nystädat plus att få blommor! :-D


Jag var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum och mötte upp med mina föräldrar. Och så gick vi till Nordea för att prata med vår personliga bankman och ordna med allting inför deras flytt.


Vi satt där i ungefär en timme och fixade i ordning allt. Sen så gick vi därifrån, och Mamma och Pappa tog bussen hem till Örby igen. Och jag gick hem.


Höll sen på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma. Och satt lite vid datorn också.


Vid fyratiden sen så åt Borzko och Jimmy middag. Och jag åt bara lite lätt, eftersom jag skulle bort sen på kvällen.


Sen vid halvfemtiden så stack Jimmy iväg hem till en kompis. Och senare i kväll så ska dom förmodligen ut och festa.
Jag ska, för ovanlighetens skull, bort i kväll. Jag ska hem till en jobbarkompis klockan sex, tillsammans med fem andra kollegor. Vi ska äta lite gott, dricka lite gott, spela kort och/eller spel, och prata en massa. Jättekul och trevligt ska det bli. (Och Lets Dance spelar jag in, och kollar på i morgon.)


Kommer jag inte hem alltför sent, så bloggar jag kanske senare i kväll. Annars blir det inget förrän i morgon. Min EFIT kommer i alla fall in i morgon.


Ha en trevlig fredagskväll allihopa! :-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 februari 2009 - Kvällen. (Med fem fotografier).


Vid strax före fem så åkte jag iväg med bilen. Åkte till Gullmarsplan och mötte upp med Jenny där som kom från skolan. Och sen så åkte vi hem till henne i Tumba. Jocke var hemma när vi kom dit.


Jenny lagade sen sin goda pastarätt, och Jocke och jag hjälpte till. Vid halvsjutiden sen så kom Jimmy dit direkt från jobbet. Och då åt vi middag tillsammans alla fyra.


Efter maten så diskade jag förstås. Och sen efter det så fikade vi och åt glass.


Jag hade med mig några små presenter till Jenny, och även lite matvaror till dom båda.


Satt sen och pratade en stund. Och vid halvniotiden sen så åkte Jimmy och jag hem mot Farsta, och kom hem vid niotiden.


Här är länk till Jennys inlägg om kvällen.

Och här kommer fem bilder från kvällen.Dagens Låt - 090205 - Maria Haukaas Storeng med "Hold On Be Strong" - 2008.


Dagens Låt - 090205 - Maria Haukaas Storeng med "Hold On Be Strong" - 2008.


Den här låten tyckte jag var en av dom absolut bästa i förra årets Eurovision Song Contest. Det var Norges bidrag, och jag har för mig att jag hade dom som tvåa, efter Sverige förstås. Och jag gillar fortfarande låten.

"EFIT" i morgon! :-)


I morgon så tror jag att jag ska göra en EFIT! För det var länge sen. Nästan ett år sen, som jag gjorde det.

Min första EFIT gjorde jag den 14 jan 2007, och den senaste - den 16:e - gjorde jag den 11 mars 2008.

Här är länk till alla min EFIT.

Och här är länk till EFIT:s hemsida.

Såg ni förresten att Jenny gjorde sin första EFIT i går?

Det är ingen av er andra bloggare som hänger med på en EFIT i morgon?


Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 februari 2009 - Arbetsdagen + Större delen av eftermiddagen.


I dag så började inte dagen så bra precis... :-(


Det var ett par grader kallt i morse, och snöade litegrann. När jag hade parkerat utanför jobbet, och gick upp mot lastkajen, så såg jag inte den stora isfläcken, som jag i och för sig vet att den brukar vara där. Vi har en liten typ Friggebod vid sidan om lastkajen där vi har vår kartongpressmaskin. På marken där vattnet kommer från hängrännan vet jag ju att det ofta är en isfläck. Men eftersom det var snö över fläcken i morse, så tänkte jag inte på det. Så jag klev på fläcken, och sen så låg jag bara där på marken... Och det gjorde så djävla ont i vänstra höften och i vänstra armbågen. Låg där och kämpade mot gråten en stund, och sen så pallrade jag mig upp. En av mina kollegor kom i samma veva, men hon missade tyvärr precis mitt snygga fall. Smärtan klingade i alla fall av efter en stund, och nu känns det mest ömt och stelt. (Det konstiga är, att även Jenny gjorde en vurpa i morse! Läs här! )


Arbetsdagen i dag blev också lite jobbig. I alla fall den senare delen av den. Först så var jag i alla fall i skalen och fixade grönsakerna. Sen så jobbade jag i lilla matsalen. Och i dag så serverade vi tacobuffé. Det är alltid väldigt jobbigt när vi har det. Det är många tillbehör som ska fyllas på hela tiden, och det spills mycket, kladdas ner mycket, och stökas till mycket. Sen så var en av kollegerna tvungen att gå två timmar tidigare i dag, så vi hade svårt med att hinna torka alla superkladdiga bord, och sopa dom nersölade golven. Men med bra samarbete och lite stress, så lyckades vi alla fall bli klara till klockan två.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var inte hemma i dag heller, för han jobbade i dag också. Jag höll på som vanligt här hemma när jag kom hem, och plockade, fixade, och grejade med allt möjligt. Pratade en hel del i telefon också, och skickade några mail. Och så satt jag lite med datorn också.

Trettioen dagar kvar! ;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 februari 2009 - Kvällen.

Och den här kvällen blev nästan exakt som kvällen i går.


Borzko kom hem från jobbet vid strax före åtta i kväll. Efter middag och dusch, så tillbringade han större delen av resten av kvällen framför teven tittandes på sport.


Jimmy satt framför datorn större delen av kvällen.


Jag läste ut min bok: "Makt, mod och motstånd" av Benny Haag. Och efter det så satt jag mest med datorn.


"Makt, mod och motstånd" av Benny Haag - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Makt, mod och motstånd" av Benny Haag. (2008.) (Genre: Dokumentärer / Biografier/Memoarer.)  

---------   


""När jag slutade dricka fick jag på mig ett par "alkoholglasögon" som gjorde att jag plötsligt, med isande skärpa såg vad kröken ställer till med, hur den krossar, dödar och förstör. Då gick det inte längre att blunda för det faktum att väldigt många människor lider av spritens följder fast dom kanske inte dricker en droppe själva. Jag vet att jag är mycket mindre än David och att den industri och den förnekelse jag slåss emot är mångdubbelt större än Goliat, men det spelar ingen roll - jag kommer att kämpa resten av mitt liv mot kröken. Mina "alkoholglasögon" ska massproduceras. Vänta bara!"

Så säger Benny Haag, skådespelare, monologförfattare och debattör. Den här boken är hans manifest för en nyktrare värld. Här berättar han i dagboksform om sin långa och hårda kamp mot myndigheter och institutioner för att nå ut med sitt budskap och för att få sätta upp monologen Inte mer än fullt, tack. Boken är också ett brinnande upprop mot det svenska supandet och en djupt tankeväckande betraktelse över allt som spriten för med sig. Här finns också den delvis självbiografiska monologen i sin helhet, som är djupt gripande och ett hårt slag i mellangärdet på alla dem som någonsin trott att spriten är något som bara berör ett fåtal."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs, VIA DEN HÄR LÄNKEN, vad Ann Herberlein i Expressen skriver om boken. Så här avslutar hon: 

"Därför tycker jag att Benny Haags bok är något av det viktigaste jag läst på mycket, mycket länge. Vi måste prata om hur destruktivt det är att dricka alkohol. Hur ofta alkohol är inblandad i våldsbrott, vid våldtäkter, kvinnomisshandel, barnmisshandel. Enligt en undersökning från Karolinska Institutet som publicerades 2006 är alkohol den drog som triggar våldshandlingar mest. Det är kanske dags att sluta ljuga om spriten nu."

En mycket bra bok, som engagerar och upprör, och får en att tänka. Kan varmt rekommenderas.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Låt - 090204 - Cervello med "Stay and Bleed" - 2008.


Dagens Låt - 090204 - Cervello med "Stay and Bleed" - 2008.


Dagens Låt är "Stay and Bleed" med gruppen Cervello från Stockholm, som vann Bandit Unsigned 2008.

MMS från Jimmy.
Den här bilden fick jag som ett MMS från Jimmy i dag. Han har jobbat i dag med att ta ner skyltar på hus. Här står han på marken och tar kort på sin jobbarkompis som står uppe i liften. Jimmy har ju förstås också stått och jobbat uppe i liften, cirka femton meter upp i luften... ;-/


Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 februari 2009 - Dagen.

Även i dag så var det en helt vanlig dag på jobbet. Och jag jobbade först i skalen, och sen i lilla matsalen, även i dag. Vi serverade fiskbullar i hummersås, med kokt potatis, i dag. Hade även några bleck pyttipanna som rest. Och givetvis också vår salladsbuffé. Fulltalig personalstyrka var vi, och ingenting speciellt hände i dag.


Jag åkte hem direkt efter jobbet i dag också, som nästan alltid. Men i dag så var inte Jimmy hemma. För i dag så hade han jobb! :-D


Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum för lite shopping. Det blev bland annat lite smink- och hygienprodukter från Åhléns och Apoteket.


När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma och plockade, fixade, och grejade med lite allt möjligt. Och varvade som vanligt med stunder vid datorn också.


Vid kvart över fem så kom Jimmy hem från jobbet. Då åt vi middag tillsammans, och det blev också en fika och en pratstund. Efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 februari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag. Efter middag och dusch, så tittade han på sport på teve större delen av kvällen.


Jimmy satt framför datorn större delen av kvällen.


Jag delade min tid mellan datorn och boken: "Makt, mod och motstånd" av Benny Haag.Och Blogg.se strular i kväll igen... Eller är det Spotlife som strular? Ja, inte vet jag, men det går inte att kommentera i alla fall... :-(

Dagens Låt - 090203 - Renegade Five med "Darkest Age" - 2008.


Dagens Låt - 090203 - Renegade Five med "Darkest Age" - 2008.


I dag så har Jimmy valt ut Dagens Låt igen! :-)

Lördagarna framöver är bokade! ;-)
Gissa vem jag kommer att rösta på, på lördag?!? ;-D


I maj så sjunger jag i Berwaldhallen! :-D


    
                   
Ja, ingen som följer min blogg, har väl missat att jag numer sjunger i "Kör för alla!" på måndagar. Och det är ju Caroline af Ugglas och hennes man Heinz Liljedahl som leder kören.

I maj så kommer vi ha en konsert i Berwaldhallen. Dom hade det även förra året, och då gick vinsten till Stockholms Stadsmisson. Och en halv miljon kronor fick dom ihop då!


Jag har ingen tur med stegräknare tydligen... :-(


Min förra stegräknare, en SILVA, fungerade ju inte som den skulle, så för ett par veckor sen så beställde jag en ny, en Omron Walking Style II.

Men den fungerar inte heller som den ska... Först funkade den jättebra. Sen helt plötsligt i lördags, så registrerade den inte mina steg... Den fungerade sen bra på söndagen, och i går. Men i dag, när jag var ute och promenerade i en timme, så registrerade den inte ett enda steg...

Nu har jag mailat till henne som jag köpte den av, för att få veta hur jag ska göra för att reklamera den. Hoppas att hon svarar snabbt, och att jag får en ny, bra, som fungerar, snabbt...


Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 februari 2009 - Dagen. (Med två fotografier).


En helt vanlig dag på jobbet i dag. Jag var även i dag först i skalen, och sen i lilla matsalen. Vi var fulltalig personalstyrka, och inget speciellt hände. Dagens mat var pyttipanna med rödbetor.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma även i dag. Och jag fick med mig honom ut på en promenad i dag. Det var otroligt länge sedan som han promenerade med mig. Vi gick till Hökarängen och sen tillbaka till Farsta en annan väg. Knappt en timme blev promenaden. Det var ganska så soligt, och en grad kallt "bara", mot morgonens tio minusgrader...

När vi kom hem igen, så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Vid fyratiden sen så åt vi middag tillsammans. En fika blev det också. Och efter det så höll jag återigen på med plockande och pysslande här hemma.

( Bildbevis på att Jimmy var med mig på promenaden i dag. Och på det andra kortet är det bildbevis på att även solen var med oss! ;-D )


Dagens Låtar - 090202 - Dom här tre låtarna fick vi, bland annat, sjunga på kören i dag.


I dag på "Kör för alla!" fick vi sjunga fem låtar. Först så sjöng vi två låtar som vi också sjöng förra gången: "Seasons in the sun" med Terry Jacks från 1974 plus "Down on the Corner" med Creedence Clearwater Revival" från 1969.

Här är länk till dom ovanstående två låtarna. (I det inlägget finns även en låt till, plus en länk till dom tre låtarna som vi fick sjunga på prova-på-omgången.)

Och här kommer dom tre låtarna som var nya för dagen:


"Release me" med Oh Laura från 2007.

"I'm too sexy" med Right Said Fred från 1992.

"Take a chance on me" med ABBA från 1978.Dagens Dagbok - Måndagen den 2 februari 2009 - Kvällen.

Gick iväg mot Centrum och mot tunnelbanan vid strax efter halvfem. Och åkte in till Skanstull. Gick bort till Frans Schartaus Gymnasium och mötte upp med Anette där, som kom med bil den här gången.


Sen så gick vi en liten promenad, eftersom vi var lite väl tidiga. Men efter en stund så gick vi tillbaka, och så gick vi in och satte oss och väntade på att "Kör för alla!" skulle börja.


Vi tog platser längst fram även den här gången. Och den här gången var det den allra första "riktiga" gången, så nu var det ännu mer folk. Det står att aulan tar in 800 personer, och det såg nästan fullt ut när man tittade bakåt...


Vi sjöng fem låtar i dag. Två som vi sjöng även förra gången, och tre nya för i dag. (Låtarna kommer i ett separat inlägg.) Och det var precis lika roligt den här gången! :-D


Strax före åtta så slutade det, och vi gick därifrån. Syrran tog sin bil, och jag tog tunnelbanan hem.


Jag kom hem vid strax före halvnio. Och precis samtidigt så kom Borzko från jobbet.


Borzko åt middag, jag drack te, och Jimmy drack kaffe. Och så hade vi alla en pratstund i köket. Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Borzko uppe i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jimmy satt på sitt rum framför datorn. Och jag satte mig i köket med min dator.

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 februari 2009 - Dagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvfem. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åkte jag iväg till jobbet vid strax efter halvsex. Kom fram vid kvart i sex, larmade av, och gick in. Bytte sen om till arbetskläder, och så började jag att jobba klockan sex.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbar som försteman.


Vi var fulltalig personalstyrka dom första tre timmarna. Sen så åkte en av kollegerna iväg för att jobba fackligt, så då var vi en kvinna kort dom resterande fem timmarna.


Vi serverade korv och potatismos i dag. Och som vanligt också vår fina salladsbuffé. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


Jag åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade inte jobbat i dag, på grund av arbetsbrist. En fika och en pratstund blev det när jag kom hem.


Sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och varvade lite med datorstunder förstås också.


Vid halvfyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg in till stan och möta upp syrran, och gå på "Kör för alla!".

Veckans Vikt - Vecka 06 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 06 - 2009
02/02

61,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 0,5 kg
Kvar till målvikt: 4,5 kg


Veckans Steg - Vecka 05 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 12.754

Antal Snabba Steg: 974

Antal Minuter Snabba Steg: 10

Kaloriförbränning: 475

Fettförbränning: 26,0

Kilometer: 8,92


Tisdag:

Antal Steg: 7.320

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 296

Fettförbränning: 16,0

Kilometer: 5,12


Onsdag:

Antal Steg: 10.564

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 393

Fettförbränning: 21,5

Kilometer: 7,39


Torsdag:

Antal Steg: 5.682

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 233

Fettförbränning: 12,6

Kilometer: 3,97


Fredag:

Antal Steg: 6.517

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 254

Fettförbränning: 13,8

Kilometer: 4,56


Lördag: (Ingen stegräknare)

Antal Steg: ---

Antal Snabba Steg: ---

Antal Minuter Snabba Steg: ---

Kaloriförbränning: ---

Fettförbränning: ---

Kilometer: ---


Söndag:

Antal Steg: 1.685

Antal Snabba Steg: 0

Antal Minuter Snabba Steg: 0

Kaloriförbränning: 72

Fettförbränning: 3,9

Kilometer: 1,17


Summa hela veckan: (Sex dagar)

Antal Steg: 44.522

Antal Snabba Steg: 974

Antal Minuter Snabba Steg: 10

Kaloriförbränning: 1.723

Fettförbränning: 93,8

Kilometer: 31,1


Snitt per dag under veckan: (Sex dagar)

Antal Steg: 7.420

Antal Snabba Steg: 162

Antal Minuter Snabba Steg: 1,6

Kaloriförbränning: 287

Fettförbränning: 15,6

Kilometer: 5,1


Veckans Motion - Vecka 05 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 05 - 2009
26/01 - 01/02

Måndag: ---------  
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 februari 2009 - Kvällen.

Och kvällen blev, som nästan alltid, väldigt lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum. Han satt vid sin dator, och jag varvade stunder med min dator, med läsning i min bok. Jag läste ut boken: "Till dess din vrede upphör" av Åsa Larsson. Efter det så blev det en massa läsning av bloggar. Lite extra kul att läsa alla blogginlägg från dom som var med på Spotlife-festen i går. Det är nästan så jag ångrar mig att jag inte var där! ;-)


Lyssnade på musik i massor gjorde vi förstås. Och pratade gjorde vi ju självklart också. En varsin skål med popcorn blev det också.


Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtiotiden.


Och nu ska jag inte skriva det som jag brukar skriva på söndagskvällar: "Och i morgon så är det tyvärr måndag igen... :-(" För numer så tycker jag att det är härligt med måndagar! För då så får jag ju gå på "Kör för alla!" ;-)


Hoppas att ni alla har haft en riktigt trevlig helg! Och ha nu en bra arbetsvecka! :-)

"Till dess din vrede upphör" av Åsa Larsson - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Till dess din vrede upphör" av Åsa Larsson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


""Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.
   Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.
   Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut."

Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.
   Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?
   En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Åsa Larssons fjärde och senaste bok. Och den var precis lika bra som dom tre tidigare. Storyn i den här fjärde boken, tyckte jag var bättre än i den tredje boken. Men framförallt så är det karaktärerna, huvudpersonerna, och naturskildringarna som är bäst. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Låt - 090201 - Dragonforce med "Trail of Broken Hearts" - 2006.


Dagens Låt - 090201 - Dragonforce med "Trail of Broken Hearts" - 2006.


Dagens Låt i dag har Jimmy valt. :-D

Besöksstatistik - 2009 - januari.


Besöksstatistik - 2009 - januari.

I januari hade jag i genomsnitt:

 - 362 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i januari: 425.
Lägsta antalet läsare på en dag i januari: 302.

Enligt Blogg.se:s statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2009:)
Januari: 362.
(2008:)
December: 342.
November: 381.
Oktober: 417.
September: 348.
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under januari 2009.


Lite statistik:

Under januari månad 2009 har jag bloggat 206 inlägg.

Det gör i snitt 6 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 2, flesta på en dag: 14).


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 februari 2009 - Dagen. (Med fem fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr. Vid tiotiden sen så gick han iväg bort till Farstahallen för att träna.


Vid tiotiden så vaknade Jimmy och gick då upp, och gjorde sina morgonbestyr.


Jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma under förmiddagen. Och satt också lite med datorn.


Vid halvtolvtiden sen så åkte jag och Jimmy iväg i bilen. Och så åkte vi hem till Jenny och Jocke i Tumba, för att hämta hem våra flyttkartonger som har blivit kvar där sedan deras flytt.


Vi kom dit vid tolvtiden. Vi fikade och satt och pratade lite. Och Jimmy busade och lekte lite med Tindra.


Jenny fick fyra stycken pocketböcker av mig.


(Jenny gjorde en jättegod kaffedryck med glass i.)

(Jenny och Jocke.)

(Tindra.)

(Jocke och Jimmy sitter och leker med sina IPhones.)

(Nu börjar deras akvarium bli riktigt fint.)

Sen vid ettiden så tog vi dom nio flyttkartongerna som dom hade kvar. Och även massor med papperskassar från IKEA, som också är bra att packa i.


Och så åkte både jag, Jimmy, och Jenny iväg. Vi körde Jenny till jobbet hennes, på McDonalds i Västberga, eftersom hon skulle jobba ett pass även i dag, mellan två och elva.


Sen så åkte jag och Jimmy hem till mina föräldrar i Örby och lämnade flyttkartongerna och papperskassarna. En kort pratstund blev det där, och sen så åkte vi hem till Farsta igen.


Vi var hemma vid strax efter två. Och strax efteråt så kom Borzko hem. Han hade först varit och tränat, och sen så hade han varit på jobbet och hämtat hem sin lastbil.


En fika och en pratstund blev det. Sen så åkte Borzko iväg igen vid tretiden. Och så åkte han hem till sin Mamma, som nästan alltid på söndagar. I dag så skulle dom så klart se finalen i handbolls-VM tillsammans, eftersom Kroatien spelar i finalen.


Jag flyttade sen ner med min dator till Jimmys rum. Han satt med sin dator, och jag satt med min dator. Lyssnade på musik gjorde vi självklart. Och förstås så pratade vi också.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. Och en fika blev det också. Efter det så fortsatte vi vår eftermiddag som tidigare.

RSS 2.0