Onsdagen den 31 januari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som i går, skalen först, sen dukning, och efter det så var jag andreman i stora matsalen. I dag serverade vi färsbiffar med tacosmak, kokt potatis, och till det brunsås. Och även i dag hade vi trettiosju olika skålar på vår salladsbuffé. Allt flöt på bara bra på jobbet i dag, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, han hade en ledig dag från jobbet. Jag höll på och fixade lite här hemma en stund först. Sen så tog Jimmy och jag båda bilarna till Centrum. Gick till Systembolaget och köpte rödvin som min Pappa ska få som födelsedagspresent när vi firar honom på fredag.


 

Väntade sen in Jenny som kom med tunnelbanan från skolan. Och sen så åkte vi med båda bilarna till IKEA. Vi tog båda bilarna i dag eftersom vi skulle handla några stora saker så vi måste fälla baksätet på min bil.


 

I dag handlade vi för cirka tretusen kronor på IKEA. Det dyraste var en stor fin byrå till Jennys rum, den gick på tolvhundra kronor. Sen så köpte jag en ny svart vardagsrumsmatta för femhundrafemtio kronor. Tre nya hyllplan till mina Billy-hyllor för trehundrafemtio kronor. Duk till köksbordet för fyrtio kronor. Tyg till kökssoffan för sextio kronor metern.


 

Vi beställde också gardiner till köksfönstret i samma tyg som vi köpte till kökssoffan. Och även gardiner till Jennys rum, fast i ett annat tyg. De syr upp dem på IKEA och sen så skickar de hem dem med Posten. Smidigt och bra, och hyfsat billigt.


 

Lite andra smågrejer blev det också. Och sen så åt vi middag där i dag också, precis som i måndags. I dag åt jag ugnsbakad lax med pesto, kokt potatis, och hjortronyoghurtsås. Sallad, bröd och vatten till, och sen kaffe efteråt. I dag gick maten för oss alla tre på etthundraåttio kronor.
 


  

 

Väl hemma igen så hjälptes vi åt att bära in allt. Sen så la vi ut nya mattan i vardagsrummet. Det blev jättefint.
  

 

Så här blev det i fönstren med de nya lamporna.
 


 


 

Jenny stack sen ganska så snart iväg. Hon skulle hem till Robin, och hon ska även sova där i natt.


 

Jimmy och jag fortsatte att fixa. Vi klädde om kökssoffan med det nya tyget.
  


 

Och så satte vi dit de extra hyllplanen i Billy-hyllorna. Jennys byrå satte vi inte ihop. Hon ska först städa, röja, och rensa lite på sitt rum innan hon ska ha in den.


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, sen så duschade han, och sen så satte han upp lampan i Jennys rum som vi köpte i går. De andra tre lamporna satte han upp i går. Och resten av kvällen så tittade han på teve.


 

Jimmy stack iväg vid halvniotiden. Han skulle hämta sin kompis Kristian på hans jobb, och sen så skulle han hem till Kristian i Hagsätra en stund.


 

Nu blir det datorn resten av kvällen förmodligen, om jag inte börjar med att läsa någon ny bok.  


Tisdagen den 30 januari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. I dag serverade vi kycklingkorv och fullkornsmakaroner. Och så förstås vår eminenta salladsbuffé, som i dag innehöll 37 (!) olika sorter. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade en ledig dag från jobbet i dag. Han stack iväg ganska direkt till Webhallen i Sundbyberg och köpte sig en ny mobil. En Samsung SGH-Z150 blev det den här gången.


 

Själv så gick jag iväg till Centrum och till Folktandvården. Det var dags för ett besök hos min Tandhygienist. En halvtimme senare, och 650:- kronor fattigare så gick jag hem igen.


 

Jenny kom hem en kort stund efter skolan, men sen stack hon iväg nästan direkt igen. Hon skulle iväg på en teveinspelning av ett avsnitt av ”Fråga Olle” på Kanal 5 tillsammans med kompisar från skolan. Hon åt sen middag på McDonalds.


 

Jimmy och jag åkte iväg en sväng till Bauhaus i Länna. Där köpte vi fyra stycken nya fönsterlampor. Det blev fyra stycken likadana som vi köpte i december till vårt köksfönster. (Här finns en bild på fönsterlampan från ett tidigare inlägg, och här är ytterligare ett kort). De här fyra nya ska vi ha i Jennys rum, mitt och Borzkos sovrum, och så två stycken i vardagsrummet.


 

När vi kom hem så åt vi två middag. Efter det så satt Jimmy och jag i köket med våra datorer en stund. Vid sjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag då och sen så duschade han. Jimmy stack iväg vid halvåttatiden till Hagsätra för att träffa några kompisar.


 

Jenny kom hem vid strax före åtta. Vi två satte oss sen vid köksbordet med våra datorer. Och så tittade vi på ”Grammis-Galan” förstås. Den var som vanligt kul att titta på.


"För det är jag värd" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

---------   

 Recension av boken: ”För det är jag värd” - fjärde boken i Gossip Girl-serien av Cecily von Ziegesar. (Genre: ”Chick Lit” / Ungdomsböcker / Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”I New Yorks hetaste innekretsar tror man inte sina ögon: Han finns alltså, Mannen som lyckats erövra Serenas hjärta. Men alltså, ärligt talat, vem tycker det är intressant med ett kärlekspar som bara går in för varandra och tvåsamheten? Turturduvorna går alla på nerverna. Inte minst Blair stör sig. Hon har nämligen just insett att korta kärleksaffärer är det som livet faktiskt går ut på.


GOSSIP GIRL är bokserien alla talar om och som gjort internationell succé. Böckerna handlar om ett gäng tonårstjejer med samma passioner och kärlekstrubbel som du har, men som är snuskigt rika och bor på Manhattan.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------  
 


Den här boken var exakt som de tre tidigare böckerna i Gossip Girl-serien: lättläst, rolig, och underhållande. ///Bim.


 Här är länk till recensionen på de tre tidigare böckerna. 

 ---------   

 Betyg: 2,5 av 5. 

 ---------  

Veckans Vikt - Vecka 05 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 05 - 2007
29/01

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 04 - 2007

Veckans Motion
Vecka 04 - 2007
22/01 - 28/01

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 29 januari 2007

Måndag igen och jobb igen… Nio minusgrader ute på morgonen... Snö att sopa på bilen, hård och svår is att skrapa på rutorna… Men bilen startade i alla fall perfekt med det nya batteriet och det var jag i alla fall glad åt.


 

Fulltalig personalstyrka på jobbet i dag. Den här veckan så är jag först i skalen (och fixar grönsaker), sen så dukar jag (gör i ordning matsalarna), och sen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade ”blandat från frysen i dag”, och för vår del så betydde det tre olika rätter: pyttipanna, couscouspytt, och kycklingfärspasta.


 

Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra. Efter jobbet så åkte jag direkt hem. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade ledig dag från jobbet i dag, men han hade tagit ett extrapass till kvällen. Jenny går förmiddagspass i skolan den här veckan, så hon hade redan kommit hem.


 

Vi stack alla tre iväg direkt till IKEA. Sen så gick vi runt där rätt så länge och tittade. Vi köpte inget speciellt i dag, utan vi ska åka tillbaka en annan dag när vi har planerat och mätt hemma. Jenny ska förmodligen köpa en byrå eller hylla till sitt rum, gardiner, och en lampa. Och jag ska förmodligen köpa matta och lampor till vardagsrummet, lampa till sovrummet, och gardiner till köket, tyg till kökssoffan och duk till köksbordet.


 

Lite smågrejer köpte vi alla fall, en plastkasse med lite småprylar i blev det, och det gick på exakt 300:- kronor. Middag åt vi också på IKEA. Vi åt alla olika mat. Jag åt pasta med ratatouille, och till det sallad, dryck, och bröd, plus kaffe efteråt. Middagen för oss alla tre kostade bara 140:- kronor. 
 


  

Kom hem igen vid halvsextiden. Plockade upp grejerna och höll sedan på och mätte och planerade inför det vi ska köpa när vi åker dit igen. Jimmy stack iväg sen vid sextiden. Han skulle jobba ett extra kvällspass mellan sju och tolv. Jenny satte sig vid datorn på sitt rum och pluggade lite. Jag satte mig med min dator i köket.


 

Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Han åt middag, sen så duschade han, och sen så satt han och läste i sin bok större delen av kvällen.


 

Jenny och jag tog en fika och en pratstund i köket vid åttatiden. Sen så slappade hon på sitt rum resten av kvällen, med datorn och teven. Jag satt vid min dator i köket resten av kvällen. Mycket bloggläsning och nyhetsläsning blev det i kväll.

 


(Och i dag fyller min Pappa 83 år. Men det ska vi fira på fredag.)  


Söndagen den 28 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost. Jimmy sov, han kom hem klockan fem i morse från sitt krogbesök i stan i natt. Jenny åkte hem till Robin i natt och sov kvar där efter festen hon var på i går. Borzko åkte ju till Åland i går kväll så han var inte hemma.


 

Vid kvart över nio så vaknade Jimmy och gick upp. Han gjorde sig i ordning och sen så körde jag honom till jobbet, för han skulle jobba mellan tio och åtta i dag. Han kunde ju inte själv köra bil eftersom han drack en del i går kväll och natt.


 

Hade haft en mycket liten tanke om att jag kanske skulle gå en promenad, jag har inte promenerat en endaste gång sedan vi var i Thailand, men tretton minusgrader lockade inte precis. I och för sig så var det faktiskt sol på morgonen, men den försvann ganska så fort sen. Minusgraderna halverades då, men jag kände ändå inte för någon promenad.


 

Jag ställde mig vid strykbrädan istället, och strök en ganska så stor hög med kläder som hade samlats. När jag var klar med det så höll jag på och pulade med en massa annat här hemma. Lite lätt lunch blev det också förstås.


 

Sen så satte jag mig med min dator och min bok i soffan uppe i vardagsrummet. Jag varvade boken med datorn sen större delen av eftermiddagen. Bloggade tio stycken bok- och film-recensioner bland annat.


 

Jenny kom hem från Robin vid tvåtiden. Sen så höll hon på och röjde och städade på sitt rum större delen av eftermiddagen.


 

Vid fyratiden så åt hon och jag middag tillsammans. Sen så fortsatte hon med att fixa på sitt rum, och jag fortsatte att sitta i vardagsrummet med datorn och boken.


 

Vid femtiden så kom Borzko hem från sin Ålandsresa med jobbet. Vid halvsextiden sen så gav sig han iväg ut för att försöka få igång vår bil som inte startade.


 

Vid halvsextiden så var Jenny klar med sitt rum. Då tog hon med sin dator och så kom hon upp och satte sig hos mig i vardagsrummet. Vi slötittade lite på teve samtidigt också som vi satt med våra datorer.


 

Borzko åkte och köpte ett nytt batteri till bilen, bytte det, och sen så startade bilen alldeles utmärkt. Batteriet vi hade i bilen var bara mellan ett och ett och ett halvt år gammalt, så det borde egentligen inte vara slut redan, men tydligen så var det det.


 

Han ville köra lite med bilen också för att få igång batteriet ordentligt, så först så åkte han iväg och tankade bilen och kollade olja och sånt. Och sen så åkte han iväg och hämtade Jimmy på jobbet när han slutade klockan åtta.


 

Robin kom hit en sväng på kvällen för att träffa Jenny. Vi satt alla uppe i vardagsrummet och slökollade lite på teve, Elle-galan bland annat.


 
Nu är klockan tio. Robin har åkt hem. Borzko har gått och lagt sig. Jimmy och Jenny sitter på sina rum med sina datorer. Jag ska blogga det här, och sen så ska jag läsa lite i min bok. Och så blir det sängen vid halvelvatiden. Och i morgon är det tyvärr måndag igen…  

Du har väl inte missat dessa blogginlägg!? ;-)

Du har väl inte missat dessa blogginlägg!? ;-)


 

Mitt hårfärgstest. Ska jag färga håret svart?


 

EFIT – Ett Foto I Timmen – tisdagen den 23 januari.


 

Recept på tre goda varma drycker.


 

Salladsbuffén på jobbet.


 ETIT – Ett Foto I Timmen – lördagen den 13 januari.  


Klicka och kolla! :-)

"Raise Your Voice"

---------   

 Recension av filmen: ”Raise Your Voice”. (Genre: Komedi / Romantik / Drama / Musik.) 

 ---------  
 

”Terri Fletcher, en ung snygg tjej som drömmer om en karriär som sångerska. Men när hennes bror plötsligt omkommer i en bilolycka verkar det som allas drömmar dör ut ... och så även hennes. Terris mamma och moster beslutar sig trots hennes pappas motstånd, att skicka Terri till en musikskola i L.A. Livet i L.A är till en början skrämmande men inte i närheten så stressande som hennes nya vänners talanger på skolan. Terri träffar rebellen Jay och tillsammans upptäcker de kärleken.”


 (Kopierat från lovefilm.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

 Det här en riktigt amerikansk ungdomsfilm. Men den var faktiskt ganska så bra tycker jag. Trevlig, lättsam, underhållande, och också väldigt gripande stundtals. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3 av 5. 

 ---------  

"Martina-koden" av Martina Haag

---------   

 
Recension av boken: ”Martina-koden” av Martina Haag. (Genre: Krönikor / Humor.) 

 ---------   

 ”Varför hörs någon vråla SÅÅÅHÄÄÄÄR HAAAR INTEEE MARIIIAAANNE FREDRIKSSOOON DEEEEEEET i det lilla vita huset i Bromma? Vad gör man när man är så trött att man inte står ut en enda sekund till och vill stoppa in hela sin familj i ett skåp? Varför ser Martina Haag ut som en smurf med pösbyxor? Och vad gör hon egentligen instängd i en hiss med Viggo Mortensen på en lyxig björnfäll?
Hur ska man bära sig åt för att få en riktigt vidrig julafton? Och kommer verkligen Hans Blix att kunna reda ut bråken hemma hos familjen Haag?


Svaren och mer därtill får du i Martina-koden - återkomsten. Martinas debutbok, krönikesamlingen Hemma hos Martina, blev en succé bland både kritiker och läsare och har hittills sålt i över 120 000 exemplar. Hennes roman Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra) som kom ut 2005 har sålts till fem länder och ska bli långfilm, i regi av Måns Herngren och Hannes Holm. Martina-koden innehåller både nyskrivna krönikor och tidigare publicerat material från Aftonbladet och mama. Martina Haag är skådespelare, författare och krönikör. Hon delar sin tid mellan det medeltida slottet på engelska landsbygden, prinsessan Lilians lustyacht utanför Saint-Aix-en-Languedoc-dufl ex, och hela den översta våningen på Hiltonhotellet i New York.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------   

 Den här boken, Martinas andra krönikebok, är lika bra och rolig som hennes första krönikebok, Hemma hos Martina. Man skrattar och känner även igen sig ibland. Läs den! ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 4 av 5. 

 ---------  

"Underbar och älskad av alla" av Martina Haag

---------   
 
Recension av boken: ”Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)” av Martina Haag. (Genre: Svensk skönlitteratur / Humor.) 

 ---------   

 ”Det är något som inte stämmer i Isabella Eklöfs liv. Vid det här laget borde hon ju vara superframgångsrik filmstjärna med fantastisk pojkvän. Det är som om hennes riktiga liv, det liv hon egentligen är ämnad för att leva, aldrig sätter igång. När den stora chansen till förändring äntligen dyker upp kastar hon sig över den. Det är då det blir jobbigt på riktigt.


Underbar och älskad av alla är en charmig, rolig och oemotståndlig skildring av en kvinna som försöker få ordning på livet. Det är Martina Haags första roman. År 2004 utkom krönikesamlingen Hemma hos Martina som blev en stor försäljningsframgång, omtyckt av både recensenter och läsare. Martina Haag skriver krönikor i tidningen Mama och Aftonbladet. Hon arbetar också som skådespelare.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------   

 Det här är en jätterolig bok som jag verkligen kan rekommendera. Inte riktigt lika rolig och bra som Martinas krönikeböcker, men nästan.  ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  3,5 av 5. 

 ---------  

"Hemma Hos Martina" av Martina Haag

---------   
 
Recension av boken: ”Hemma Hos Martina” av Martina Haag. (Genre: Krönikor / Humor.) 

 ---------   

 

”Hemma hos Martina andas hela tillvaron glamour. I Mariah Carey-garderoben som tar upp en hel vägg ligger sidenunderkläderna sorterade i egna fack och klänningarna hänger i färgordning.


Hemma hos Martina är det aldrig någon som bråkar. Alla räkningar är betalda i tid och i trädgården ligger stenarna i storleksordning. Barnen har håret vattenkammat helt rakt och katterna öppnar sina kattmatsburkar själva utan att mjaua ett endaste dugg. Martina ljuger aldrig, är aldrig avundsjuk och känner sig aldrig som en tant.


När hon är gravid är hon mild och vis, går nästan inte upp någonting och påminner inte ett dugg om Rolf Lassgård i underbyxor.


Precis så är det. Absolut inte.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------   

 Det här är en fantastiskt rolig krönikebok som absolut alla borde läsa. Man sitter verkligen och skrattar för sig själv när man läser den. Jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  4 av 5. 

 

---------  


"Armageddon"

---------   

 
Recension av filmen: ”Armageddon”. (Genre: Action / Äventyr.) 

 ---------  
 

”Med en hastighet på 35000 km/h är en gigantisk asteroid på väg att kollidera med jorden. För att förhindra katastrofen anlitar NASA-chefen Dan Truman (Billy Bob Thornton) världens
främste oljeborrare Harry S. Stamper (Bruce Willis), den ende som kan klara uppdraget.

Under 12 intensiva dagar skall han och hans mannar tränas till astronauter och inte minst - till att rädda världen. I rollen som Harrys dotter Grace ser vi Liv Tyler och hennes stora kärlek AJ spelas av Ben Affleck från "Pearl Harbor". "Armageddon" är en actionfilm i rasande tempo från Michael Bay och Jerry Bruckheimer, männen bakom The Rock och Pearl Harbor.”

 (Kopierat från lovefilm.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på lovefilm.se. 

 ---------   

 Det här är ju en film som är över tio år gammal. Men det är verkligen en av mina favoritfilmer. Om man tänker med hjärnan så är det ju kanske en riktig skitfilm, men om man känner med hjärtat så tycker jag att det är en underbar film. Jag har sett den flera gånger, och jag lär säkerligen se den igen. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 4 av 5. 

 ---------  

"Die Hard, liksom" av Lotten Bergman

---------   

 Recension av boken: ”Die Hard, Liksom” – Lottens samlade kåserier - av Lotten Bergman. (Genre: Kåserier / Humor.) 

 ---------   

 ”Lotten beskriver livet som


- mamma
- hårt arbetande yrkeskvinna
- basketspelare
- amatörhantverkare


Här får ni stifta bekantskap med Onde Grannen, Faster Ulla och Broder Jakob samt lära er hur man blir av med både springmask och hårlöss. Ni får en lektion


- i konsten att flyttstäda
- skotta snö
- gräla på rätt sätt.


Och om ni memorerar hela boken kommer ni i framtiden aldrig någonsin att ha problem med


- luciafirande
- julgranar
- matinköp
- pengakriser”

 (Kopierat från kontorsboken.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på kontorsboken.se.

 ---------   

 Det här är verkligen en jätterolig bok. Det visste jag ju redan innan att den skulle vara eftersom jag läser Lottens Blogg varje dag och vet hur roligt och bra hon skriver. Jag tycker mycket om att läsa kåserier och krönikor, och de här var verkligen inget undantag. Det enda felet med den var att den tog slut alldeles för kort. Jag kan varmt rekommendera boken, och även Lottens Blogg. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  4 av 5. 

 ---------  

"Lycksökare" av Lesley Lokko

 ---------    

Recension av boken: ”Lycksökare” av Lesley Lokko. (Genre: Skönlitteratur.) 

 
---------   

 ”Lycksökare är en fängslande och fartfylld berättelse om fyra unga kvinnor och deras vänskap. Vi följer dem från skoltiden in i vuxenlivet; genom passion, kärlek, svek och tragedi, från London och Johannesburg till Los Angeles och Martinique ...


Rianne de Zoete, rik arvtagerska till diamantgruvor i Sydafrika, har svårt att anpassa sig till livet på den engelska internatskolan och hennes tre rumskamrater tycker till en början att nykomlingen är en riktig snobb - arrogant och bortskämd.


Men mellan de fyra flickorna växer en vänskap fram som trots deras olikheter skapar starka band - band som fortfarande finns kvar när de sprids över världen. Den vackra Rianne hamnar i modellyrket. Gabby söker sig till juridikstudier i Oxford. Nathalie startar en framgångsrik affärsverksamhet och Charmaine, flirtig och full av liv, dras snart in i en destruktiv virvel av sex, droger och män som inte alltid vill henne väl.”

 (Kopierat från adlibris.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 ---------   

 Den här boken tyckte jag var riktigt bra. Det var väl en form av ”chick-lit”, men ändå så kändes det som om det också var lite mer allvar i boken också, förmodligen för att den handlade en hel del om apartheid i Sydafrika. Jag kan varmt rekommendera den. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  3,5 av 5. 

 ---------  

"Dotter Önskas" av Katerina Janouch

---------   

 Recension av boken: ”Dotter Önskas” av Katarina Janouch. (Genre: Svensk Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”För Helena, trettionånting, en ung kvinna som inte är särskilt hårt förankrad i tillvaron, känns familjeliv avlägset. Men så möter hon Paul och bitarna faller på plats. Snabbt blir hon gravid och föder en son. Helenas mamma är en engagerad mormor. Släkten gläds åt det första barnbarnet. Och efter pojken kommer flickan - förutsätter alla. Helena blir medveten om att omvärlden är fylld av kvinnor som föder döttrar. Alla utom hon själv, verkar det.


När Helena blir gravid igen, händer något som förändrar familjens liv för alltid. Hennes mamma avlider hastigt. Tragedin gör att Helenas önskan om en dotter växer sig allt starkare. Att mista sin mamma när man själv just håller på att bli en, är kanske livets svåraste utmaning. Helena blir smärtsamt medveten om att hon har alltför få nära kvinnorelationer i sitt liv. En liten flicka kanske skulle kunna fylla tomrummet.


Mitt i kaoset sker något oväntat. Helena hittar sin mammas hemliga dagbok. Sakta inser Helena att hennes mors liv på många sätt är ett mysterium. Vem var hon, denna på ytan lättsamma kvinna? Helenas saknad och svårigheter att finna sig tillrätta i den bitvis tunga modersrollen blandas med en önskan att få veta sanningen. Hon ger sig på jakt efter en svunnen tid. Sökan är både en tröst, en flykt och ett begär att få veta. Men jakten på svar leder in Helena till oväntade insikter. Kanske bör en del frågor förbli obesvarade...”

 (Kopierat från bokus.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.

 ---------   

 Den här boken var väl ganska så bra. Men ändå ganska så långtråkig. Fast lättläst så jag kan väl ändå rekommendera den. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  2,5 av 5.
 


---------  


"Deja Vu"

---------   

 
Recension av filmen: ”Deja Vu”. (Genre: Action / Thriller.) 

 ---------   

 

”Nutid. dåtid och samtid vävs samman i actionthriller med Denzel Washington.


 

Federala agenten Doug Carlin (Denzel Washington) får i uppdrag att utreda ett bombattentat mot en färja i New Orleans. Snart kommer Carlin att upptäcka att hans känsla av déjà vu när han kommer till attentatsplatsen är mer än en känsla.Carlins utredning blir med ens något som inte bara bryter gränserna för tid och rum, han får också uppleva en mycket annorlunda kärlekshistoria. Den utvecklas baklänges när Carlin upptäcker en förbryllande känslostark koppling till en kvinna vars förflutna kan förhindra katastrofen. Ett ögonkast under en bråkdels sekund, gör emellertid att Carlin tar chansen att ställa allt till rätta.”

 (Kopierat från alltomstockholm.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på alltomstockholm.se

 ---------   

 Den här filmen tyckte jag om. Jag gillar när det är lite övernaturligt och resor i tiden. Jag tyckte att handlingen ändå kändes trovärdig och det var bra action och spänning. Välspelad med bra skådisar också. Kan rekommenderas. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3,5 av 5. 

 ---------  

"Våta Spår" av Katerina Janouch

---------   
 
Recension av boken: ”Våta Spår” av Katerina Janouch. (Genre: Svensk Skönlitteratur.) 

 ---------   

 ”Katty Lundström, 43, stirrade ner på den nakne mannen i hennes badkar. Det fanns förstås en helt naturlig förklaring till att han låg där. Död. Skjuten. Men vilken? Vad skulle polisen tro? Och, inte minst, hennes egen känsliga tonårsdotter? Katty bestämmer sig för att göra sig av med kroppen och dumpar den i källaren. Strax efter gör hon ännu ett överraskande fynd, den här gången bland underkläderna i hennes byrålåda


Liv, 16, hatar allting. Sitt namn. Pojkvännen som bara tänker på sex. Pluggets monstruösa meningslöshet. Mest av allt hatar hon sin självupptagna, åldersfixerade, pinsamma mamma. Fast ändå En dag, när mamma blivit äldre och lugnat ner sig lite, kanske de kan sätta sig och prata ut. Men inte nu, för idag tänker Liv lämna sitt gamla liv. Sticka. Bli ännu ett fall av mystiskt försvunna personer.


Katty och Liv tar oss med på ett äventyr fyllt av såväl kärlek och systerskap som mord och kidnappning. Och som röd tråd slingrar sig den ömtåliga men trots allt kärleksfulla relationen mellan en mor och hennes dotter.”
 
(Kopierat från adlibris.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på adlibris.com.

 ---------   

 Den här boken var väl sådär tycker jag. Den var i och för sig väldigt lättläst, och den var också underhållande. Men den kändes så överdriven hela tiden. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 2 av 5. 

 ---------  

Bok-Recensioner + Film-Recensioner

Jag har glömt bort att skriva recensioner på lästa böcker och sedda filmer sedan en tid tillbaka. Så här kommer det nu tio stycken recensioner, tre stycken på filmer, och sju stycken på böcker.


Lördagen den 27 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju, så då gick jag upp. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt. Jimmy gick också upp klockan sju. Han gjorde sig i ordning, och sen så gick han till Centrum vid kvart i åtta för att åka buss till jobbet. Han kunde ju inte ta bilen, för han drack ju öl i natt och kom inte hem förrän vid tretiden. Han skulle jobba mellan nio och sju i dag.


 

Jag duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Det blev min vanliga helgfrukost, gröt och fika. Lite nyhetsläsning blev det i datorn samtidigt med frukosten också. Strax före nio så gick jag sen iväg till Centrum. Först så gick jag till Bankomaten och hämtade ut lite pengar. Sen så gick jag till T-banan och köpte förköpsbiljetter. Och slutligen så gick jag till SolAkuten och solade i en halvtimme.


 

Väl hemma igen så plockade jag ihop tvätten och sen klockan tio så gick jag ner till Tvättstugan, för jag hade bokat tid mellan tio och ett i dag. Tvättade handdukar plus kläder. Mellan promenaderna fram och tillbaka till tvättstugan så höll jag på som vanligt här hemma och plockade, pulade, grejade, fixade, och donade med lite allt möjligt och omöjligt.


 

Vid tolvtiden så blev det lite lätt lunch. I dag blev det en tallrik lättfil med lättmüsli, och så ett stort glas caffe choko. Även ett glas c-vitaminbrus och en vitamin/mineral-tablett blev det också.


 

Vid ettiden så kom Jenny hem ifrån Robin. Då åt hon lite lunch och jag satt med henne och pratade. Sen så satte vi igång med att städa här hemma. Jag dammsög och torkade golven, och Jenny skurade av toaletten och badrummet.


 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning sen inför kvällen.


 

När Jenny och jag var klara med städningen så gick vi iväg ut till bilen för att åka iväg till Willys för att storhandla. Men bilen startade inte… Borzko gick ut och tittade på den och han trodde att det var batteriet som var helt slut. Men han hann inte göra något i dag, för han skulle ju iväg. Han ska titta på den i morgon kväll när han kommer hem igen.


 

Tur nog så stod ju Jimmys bil hemma i dag, så Jenny och jag lånade den till Willys. Vi handlade tio fulla plastkassar i dag, och det gick på cirka 1.300:- kronor.


 

När vi kom hem igen så hade Borzko åkt iväg. Han skulle åka med Birka Princess till Åland med sitt jobb. Först så skulle de ha lite konferens, och sen så skulle det bli middag och festande förstås. Han kommer hem i morgon kväll igen.


 

Jenny och jag plockade upp allt i kyl, frys, skafferi och städskåp. Sen så åt vi middag vi två tillsammans vid femtiden.


Efter det så gjorde sig Jenny iordning inför kvällen. Själv så satte jag mig med datorn vid köksbordet. Vid sjutiden sen så stack Jenny iväg. Hon skulle möta upp med sina tjejkompisar. Först så skulle de äta lite gott och förfesta ihop, och sen så skulle de på en fest.


 

Jag flyttade upp till vardagsrummet med min dator. Började att läsa en ny bok: ”För det är jag värd”, den fjärde boken i Gossip Girl-serien, av Cecily von Ziegesar.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid åttatiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, sen så satte han sig vid sin dator en stund.


 

Jag tittade på teve från åttatiden. Först blev det ”Lena Philipsson De Luxe” på fyran, och sen så blev det: ”Sing-A-Long” på trean.


 

Vid halvelvatiden så stack Jimmy iväg. Han skulle ta tunnelbanan in till stan för att sen möta upp med några kompisar där, och sen så skulle de gå ut på krogen.


 Jag satte igång en dvd-film. Det blev ”Raise Your Voice” med Hilary Duff. Den var bra. Nu ska jag fortsätta att läsa i min bok tills det är dags för sängen vid ettiden. 

Fredagen den 26 januari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även denna dag så var en av kollegorna sjuk, och vi hade vikarie istället. Och även i dag så var jag först i skalen och sen i disken. I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås. Inget speciellt hände på jobbet, allt flöt på bara bra. Men dagen var väldigt hektisk, precis som onsdagen och torsdagen har varit.


 

Underbart skönt när klockan blev två och vi fick gå hem. Jag trivs bra på mitt jobb, men jag trivs ännu bättre hemma! Jag har ju inte mått så bra den här veckan heller, så jag har verkligen längtat efter helgen. Så skönt att gå från jobbet och veta att man har sextiofyra timmars ledighet framför sig.


 

Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade, Jimmy jobbade, och Jenny var i skolan. Jag höll först på och pulade med allt möjligt här hemma. Sen så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna.


 

Vid halvsextiden så kom Jenny hem från skolan. Vi åt middag tillsammans då. Sen så gjorde hon sig i ordning inför kvällen.


 

Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag då, och sen så duschade han.


 

Vid sjutiden så stack Jenny iväg. Hon skulle möta upp med några stycken av sina tjejkompisar för att ha en tjejkväll.


 

Vid halvåttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg igen vid åttatiden med bilen för att möta upp med några kompisar i Hagsätra.


 

Jag och Borzko satte oss uppe i vardagsrummet och tittade på: ”Let’s Dance”. Jag hade förstås datorn i knäet som vanligt också. Borzko gick sen och la sig för att sova när programmet var slut. Han ska även denna lördag jobba extra, så han ska upp tidigt.


 

Själv så fortsatte jag att sitta kvar i vardagsrummet. Jag tittade på: ”Så Ska Det Låta” som jag hade spelat in, och så höll jag på med allt möjligt i datorn. Bland annat så bloggade jag hårfärgstestet i föregående inlägg. Åt popcorn gjorde jag också.


 

Jimmy kom hem vid elvatiden från Hagsätra. Han lämnade av bilen, hämtade några öl, och så gick han till en fest här i Farsta hos en jobbarkompis.


 

Jenny ringde vid tolvtiden och sa att hon åkte direkt hem till Robin efter sin tjejkväll, och hon skulle också sova där i natt.


 Nu ska jag läsa lite bloggar och lite nyheter. Sen så ska jag göra mig i ordning, och så blir det sängen vid ettiden. 

Hårfärgs-Test!

I går var jag hos frissan och helblekte håret som vanligt. Min äkta hårfärg är röd. Förut var jag lite ljusare rödblond, men nu är jag nog mer åt det mörkröda hållet. Jag har i alla fall aldrig tyckt om min egen hårfärg. Jag har prövat att ha den emellanåt, men aldrig trivts i den. Nu är det många år sedan sist som jag var naturlig i håret. Förut så blekte jag massor med slingor, men på senare år så har jag helblekt håret.


 

Jag trivs verkligen i mitt ljusa hår. Men ändå så har jag under några år nu varit sugen på att färga håret svart. Men hittills så har jag varit för feg. Det är ju rätt så stor skillnad mot det nästan vita som jag har nu, till alldeles kolsvart. Fast jag skulle verkligen vilja testa någon gång.


 

Jag har tänkt att jag någon gång skulle gå in och testa en svart peruk i någon affär som säljer peruker. Men nu har jag i alla fall testat ett program som finns på Laura Magasin där man bland annat kan pröva på olika frisyrer och hårfärger. Jag tyckte inte att det var ett speciellt bra program. Det fanns bara fem olika korta frisyrer, och för mig så var de inte ens speciellt korta. Det är ingen som har ett tips på något bättre program?


 

Jag lägger i alla fall ut fotografierna. Först originalkortet där jag är blond, och sen de fem fejkade fotografierna. Vad tror ni? Tror ni att jag skulle passa i svart hår? Tyck gärna till!  


 

Torsdagen den 25 januari 2007

Jobb som vanligt i dag också. Även i dag så var en av kollegorna sjuk, och vår vikarie jobbade istället. Jag var i skalen först, och sen i disken, i dag också. Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.


 

Direkt efter jobbet så åkte jag till min frissa, Lotta, på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där gjorde jag det som jag alltid gör var sjätte vecka, helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn. Två och en halv timme tog det och sjuhundra kronor kostade det. Kul som alltid att träffa min kompis och före detta granne Lotta.


 

Kom hem vid femtiden. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade förstås som vanligt. Jenny var i skolan. Jimmy hade ledig dag från jobbet i dag, men han hade åkt till Hagsätra för att träffa kompisar, äta där, och vara där på kvällen.


 

Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Då åt hon och jag middag tillsammans. Sen så satte vi oss båda två vid köksbordet med våra datorer. Hon höll på och pluggade, och jag höll på med allt möjligt i datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, och sen teve, så blev hans kväll. Jenny och jag fortsatte att sitta med våra datorer vid köksbordet. Vi slötittade lite på teve också.


 

Och i morgon så är det äntligen fredag! Wiieee!!!! Det har varit en lång vecka, eftersom jag inte har mått så bra. Så det är så skönt att det är fredag i morgon!


 
(Du såg väl min EFIT i tisdags!?)  

Onsdagen den 24 januari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag var en av kollegorna sjuk, men vår vikarie kom i dag också. Liksom i går så var jag i dag först i skalen och sen i disken. I dag serverade vi chicken nuggets, kokt ris, och currysås. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra. Vi jobbade in eftermiddagsfikapausen, så vi var klara till halvtvå. Sen så hade vi APT-möte mellan halvtvå och halvtre.


 

Jimmy hade sovit hos en kompis i Hagsätra i natt. Han hade inte bilen med sig för de tog ett par öl i går. Så han kom och mötte mig vid jobbet och så åkte han med mig i bilen hem. Vi var hemma vid tretiden.


 

Förresten så skrev jag aldrig i går att Jimmy var hos läkaren och fixade ett intyg för att ansöka om körkortstillstånd för att ta körkort för lastbil. Så fort han får tillståndet klart så ska han börja att ta körlektioner och teorilektioner för lastbil.


 

När vi kom hem så höll jag först på och fixade lite här hemma. Sen så satte jag mig vid datorn för att fixa gårdagens ”EFIT”. (Du har väl kollat in den!?) Jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn, för Jimmy satte sig där och spelade tevespel.


 

Vid femtiden sen så åt vi två middag tillsammans. Sen så efter det så gick vi återigen upp till vardagsrummet. Jimmy fortsatte att spela tevespel och jag fortsatte med att sitta med datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, och sen så duschade han. Efter det så blev det tevetittande för honom resten av kvällen.


 
Jenny kom hem vid halvtiotiden. Hon hade först gått eftermiddag i skolan. Sen så hade hon varit med på Öppet Hus i skolan.  

EFIT - 2007-01-23 - Ett Foto I Timmen - 2 -

Och här kommer då fotografierna från i går ifrån mitt andra deltagande i ”EFIT – Ett Foto I Timmen”. Jätteroligt även denna gång att ta ett kort i timmen. Det här var ju egentligen en reservdag, men jag kände för att vara med även denna gång. Förra gången var ju en lördag, och nu blev det ju lite annorlunda när det var en jobbardag.

 


-------------  

 


04.31.

 


Här är min väckarklocka, precis efter att den har ringt klockan 04.31. Först ringer alarmet på mobilen klockan 04.30 och sen så ringer väckarklockan klockan 04.31 som en liten säkerhetsåtgärd.
 

 


-------------  

 


05.17.

 


Det här är termometern i vardagsrummet. Det var ingen roll syn precis den här gången… Nästan tolv minus…
 

 


-------------  

 


06.00.

 


Nu har jag bytt om till arbetskläder och redo att sätta igång grönsaksbearbetningen i skalen. Fast först ska hårnätet på...
 

 


-------------  

 


07.00.

 


Dags för frukost. Det här är nästan alltid min frukost på jobbet. En mugg kaffe med mjölk, Ett glas vatten. Två knäckemackor, (oftast sportknäcke), med mjukost (oftast mildost), och så massor med gul och röd paprika på.
 

 


-------------  

 


08.02.

 


Det här är en av mina arbetskamrater, den enda som ville vara med på bild. Snurran heter hon (eller kallas, kanske man säger, egentligen heter hon ju Ingrid), och hon jobbar som dietkokerska. Här står hon framför en varmluftsugn. Läs gärna hennes blogg förresten!
 

 


-------------  

 


09.06.

 


Nu är det dags för lunch. Vi äter ju väldigt tidigt, redan vid niotiden. Det är den enda tiden som vi kan ta paus, för sen är det full rulle ända fram till klockan halvett. I dag var dagens lunch Tortellini (vegetariska med ost- och pizzasmak). På min tallrik ligger också rivna morötter med basilikadressing, eblysallad, och kesoröra. Lite extra blev det också på tallriken bredvid, en bit smörgåstårta som en kollega bjöd på. Två glas vatten till maten också, och efteråt blev det en mugg kaffe.
 

 


-------------  

 


10.00.

 


Här är en bild på vår fina salladsbuffé. I dag hade vi 36 skålar på buffén. Inte dåligt vá!?
 

 


-------------   

 


11.17.

 


Nu är jag i disken. Här står jag och spolar av tallrikar innan de ska in i diskmaskinen.
 

 


-------------  

 


12.48.

 


Dags för fika. En mugg kaffe och ett glas vatten dricker jag alltid. Ibland kan det bli någon knäckemacka, men oftast blir det bara någon frukt. I dag blev det fyra clementiner.
 

 


-------------  

 


13.06.

 


Nu är matsalarna tomma igen. Det här är en vy över stora matsalen. Vi har tre stycken matsalar.
 

 


-------------  

 


14.19.

 


Nu har jag kört hem ifrån jobbet. 7,5 kilometer är det mellan Hagsätra och Farsta, och det tar oftast 10 minuter att köra.
 

 


-------------  

 


15.06.

 


Snö, snö, snö… Blä!
 

 


-------------  

 


16.08.

 


Jimmy och jag äter middag.
 

 


-------------  

 


17.12.

 


C-vitaminbrustablett och Multivitamintablett kanske hjälper mot förkylning och trötthet!?
 

 


-------------  

 


18.07.

 


Boken som jag håller på att läsa just nu.
 

 


-------------  

 


19.04.

 


Jag älskar stearinljus. Jag har alltid ett eller flera ljus tända varje kväll.
 

 


-------------  

 


20.40.

 


Jenny
kommer hem från en fika med kompisar i stan, och hon är alltid lika glad!
 

 


-------------  

 


21.00.

 


Jenny
har precis ätit en sen middag.
 

 


-------------  

 


22.03.

 


Nu har jag rivit av dagens almanacksblad. Dagen är slut för mig. Nu återstår det bara att göra sig i ordning inför natten. Jag lägger mig nästan alltid klockan halvelva de dagar som jag jobbar. Jag går ju upp halvfem, och sex timmars sömn är lagom för mig. Almanackan har jag förresten broderat, men det var ganska så många år sedan.
 
-------------  

 


Nästkommande EFIT-dagar: Onsdagen den 14 februari och/eller Söndagen den 25 februari.


-------------  


Tisdagen den 23 januari 2007

Svårt att komma upp ur sängen och att komma i väg till jobbet var det i dag… Även i dag så var jag väldigt snorig, hade lite ont i halsen och i huvudet, kände mig trött och seg. Att termometern visade på tolv minusgrader utanför fönstret gjorde ju inte saken bättre precis... Men efter snösopande, isskrapande och sen försiktigt körandes på hala vägar så kom jag i alla fall till jobbet.


 

Även i dag så var en av kollegorna sjuk och hemma från jobbet. Men vår vikarie kom även i dag och jobbade så allt blev som vanligt ändå. Även i dag så var jag först i skalen och beredde grönsaker, och sen så var jag i disken.


 

En av jobbarkompisarna bjöd på egenhändigt gjord smörgåstårta i dag till lunchen. Jättesnällt av henne och jättegott var det. Allt flöt på bara bra på jobbet i dag, och inget speciellt hände. Jo, jag tog ett fotografi i timmen på jobbet i dag, eftersom det har varit EFIT-dag i dag. Men de korten bloggar jag inte förrän i morgon.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, han hade ledig dag från jobbet i dag. Vi stack ganska så direkt iväg till Centrum.


 

Först så var vi på Nordea och besökte vårt bankfack. Vi stoppade i våra originalvideoband från när barnen var små. Och även de DVD-skivor som vi nyligen har bränt med kopior på alla band. Vi hade även gjort skivor med alla mina tusentals digitalfotografier på som vi också la där.


 

Efter det så var vi på Systembolaget och köpte två plattor med starköl. En till Borzko och en till Jimmy. Sen så åkte vi hem igen. Höll sen på här hemma och fixade med allt möjligt.


 

Vid fyratiden så åt vi två middag tillsammans. Sen efter det så stack Jimmy iväg till Hagsätra för att möta upp med några kompisar. Själv så höll jag på igen och fixade med allt möjligt här hemma.


 

Så småningom så blev det kökssoffan och varvande mellan datorn och boken. Håller nu på och läser: ”Martina-Koden” av Martina Haag.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, sen så duschade han, och efter det så tittade han på sport på teve fram till sängdags.


 

Jenny kom hem vid niotiden. Hon hade först gått i skolan till klockan fem, sen hade hon varit och fikat i stan med kompisar. Hon åt en sen middag när hon kom hem, och sen så satte hon sig med sin dator hos mig i köket, och där satt vi sen resten av kvällen tills det blev sängdags för mig.


 
(Och mina nitton EFIT-kort kommer alltså som sagt var i morgon.)  

Veckans Vikt - Vecka 04 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 04 - 2007
22/01

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 03 - 2007

Veckans Motion
Vecka 03 - 2007
15/01 - 21/01

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 22 januari 2007

Måndag igen och jobb igen… Massor med snö ute, fick sopa och skrapa bilen innan jag kunde ge mig iväg. Rätt så halt på vägarna var det också. Och kallt… Cirka sex minusgrader på morgonen.


 

Mådde inte så bra i dag heller… Ont i huvudet, ont i halsen, snorig, trött. Men jag hade ingen feber, och jag mådde inte så pass dåligt så att jag stannade hemma från jobbet.


 

I dag var det en i personalgruppen som var sjuk och hemma från jobbet. Men tur nog så har vi en vikarie att ringa till, och hon kom så fort hon kunde, så vi blev trots allt fulltalig personalstyrka i dag.


 

Den här veckan så är jag först i skalen på morgonen, och sen när lunchserveringen börjar så är jag i disken. Vi serverade färsbiffar med kebabsmak, kokt ris, och brunsås i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, han hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag, jag hjälpte till med det sista när jag kom hem. Sen så satt vi och fikade och pratade en stund.


 

Vid halvfemtiden så åkte han iväg till jobbet. Först så skulle han vara med på ett möte på jobbet, och så skulle han också hämta hem lastbilen till i morgon. Middag skulle de få på mötet också. Jag åt middag själv vid femtiden.


 

Jenny går eftermiddagar i skolan den här veckan, så hon var inte hemma från skolan förrän vid sextiden. Då åt hon middag.


 

Sen så satte sig både Jenny och jag vid köksbordet med våra bärbara datorer en stund. Ytterligare efter en stund så stack hon iväg en sväng och träffade Robin. Men hon kom hem igen vid niotiden.


 

Borzko kom hem vid halvåttatiden från sitt möte och lastbilshämtande. Sen så tittade han på teve resten av kvällen.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter hans dusch så satte han sig med sin dator i köket hos mig.


 

Vid niotiden så blev det en fika i köket för mig, Jenny, och Jimmy. Vi satt vid våra datorer, vi fikade, och vi tittade på ”Guldbaggegalan” med ena ögat.


 
Och nu är det minus tio grader ute… *Brrr*  

Söndagen den 21 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy gick upp klockan åtta. Han och jag åt frukost tillsammans då. Sen så gjorde han sig i ordning för att åka iväg för att jobba i dag mellan tio och nio. Han stack iväg vid niotiden. Jenny kom hem vid halvniotiden från Robin. Han skulle åka iväg på bortamatch med sitt innebandylag, det var därför hon kom hem så tidigt. Hon la sig för att sova lite mer här hemma.


 

Jag mådde i morse ungefär som i går kväll. Ont i huvudet, trött, ont i halsen, snorig… Och utanför fönstret var det cirka en minusgrad, och full snöstorm… Så jag bestämde mig för en riktig slappardag. Inte gå utanför dörren och göra så lite nytta här hemma som möjligt.


 

Jag började med att lägga mig i vardagsrumssoffan och läsa en bok. I går läste jag ut: ”Hemma hos Martina” av Martina Haag. Och nu började jag på hennes andra bok: ”Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)”, och jag läste även ut den.


 

Lite lätt lunch åt jag vid halvtolvtiden. Vid tolvtiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt frukost då. Sen så satte vi oss båda två med våra bärbara datorer vid köksbordet. Satt där sen i ett par timmar och höll på med allt möjligt i våra datorer, och pratade givetvis också.


 

Jenny gjorde iordning en Chai Latte till mig. Och hon pudrade över kanelen genom en pepparkaksform så det blev som ett hjärta. Visst blev det väl fint? Tack Jenny!
 


  

Så småningom så tog vi våra bärbara datorer och gick upp till vardagsrummet. Jenny ville titta på ”Let’s Dance” som jag spelade in i fredags och såg i går, så vi tittade på det med ena ögat och med det andra ögat på våra datorer. Jag började även att läsa en tredje bok av Martina Haag: ”Martina-Koden”.
 
 

 

Borzko kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade bara och sen efter det så åkte han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

  

Jenny och jag åt middag vid halvfemtiden. Det blev bara lite blandade rester i dag. Efter maten så gick vi en sväng ner till Centrum. Där var vi på HemKöp och köpte chips, godis, glass, och läsk till kvällen.

  

 

Sen så blev det en riktigt slö-, slappar-, och mys-kväll för oss två. Vi satt i vardagsrumssofforna med våra datorer i knäet, slökollade på teve, läste, och åt upp allt gott som vi hade köpt.

 

  

Se bilder i Jennys blogg. (Klicka på bilderna så blir de större). 


Lördagen den 20 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp redan klockan fyra för att åka till jobbet och jobba extra i dag. Jenny var inte hemma, hon sov hos Robin i natt. Jimmy gick upp klockan åtta.


 

Vid kvart över åtta så gick Jimmy och jag iväg till bilen, och så skjutsade jag honom till jobbet. Han var ju ute på krogen i natt och drack öl, så det var ju inte så lämpligt för honom att köra bil i morse, därför så var jag snäll och körde honom till jobbet för han skulle jobba mellan nio och sju i dag.


 

När jag kom hem igen så blev det gröt och fika till frukost. Vid halvtiotiden sen så gick jag mot Centrum och till SolAkuten. Solade i en halvtimme där. Efter det så gick jag in i Centrum. Först var jag på Åhléns. Där handlade jag en mascara, två Date-parfymer, och tio stycken nya sugproppshängare till badrummet.
 

 

 Efter det så var jag på Bokia och kollade. Det hade ju kommit in en hel del nya böcker där, så jag kunde ju inte låta bli att handla några stycken… Det blev en bok till Jenny och två böcker till mig. Fjärde delen i Gossip Girl-serien, ”För att jag är värd det”, av Cecily Von Ziegesar, till Jenny.

  

 

Och till mig blev det tredje delen i Det Mörka Tornet-serien, ”De Öde Landen”, av Stephen King.
  

 

Och även boken ”Hannibal – Upptakten” av Thomas Harris.
 


  

Sen så gick jag hem igen. Inte heller den här dagen orkade jag mig ut på någon promenad… Jag har inte promenerat en enda gång sen jag kom hem från Thailand. I dag hade jag återigen tänkt mig att jag skulle komma i väg. Men jag orkade bara inte… Jag vaknade med en sprängande huvudvärk i morse, och trots Alvedon-intag så vägrade den att ge med sig. Och huvudvärk i samband med fem minusgrader ville jag inte ha på någon promenad… Så jag gick direkt hem ifrån Centrum.


 

När jag kom hem så satt jag vid datorn en stund. Bloggade dagboken från i går bland annat. Lite lätt lunch blev det sen när det var dags för det. Och sen så höll jag som vanligt på och plockade, fixade, grejade, pysslade och donade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvtvåtiden. Han åt lunch och sen så duschade han. Efter det så höll han också på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Så småningom så hamnade vi i varsin vardagsrumssoffa. Borzko satt och läste i sin bok. Jag satt först lite med datorn och sen så började jag att läsa i en ny bok: ”Hemma hos Martina” av Martina Haag.


 

Jenny kom hem från Robin vid fyratiden. Vid halvfemtiden så åt jag, Borzko, och Jenny middag tillsammans och satt och pratade en stund. Efter det så duschade Jenny och gjorde sig i ordning för kvällen.


 

Vid halvsextiden så skjutsade Borzko iväg Jenny till Älvsjö Station. Hon skulle möta upp där med några tjejkompisar. Sen så skulle de ta pendeltåget och åka iväg på tjejmiddag med några andra. Och slutligen så skulle hon möta upp med Robin senare och sova där i natt.


 

Borzko hann sen bara vara hemma en stund, och sen så åkte han iväg igen med bilen. Den här gången så åkte han iväg till Västberga för att hämta upp Jimmy på jobbet när han slutade klockan sju.


 

Själv så låg jag i vardagsrummet och slappade i soffan. Jag kände mig inte alls bra på eftermiddagen och kvällen. Huvudvärken som jag hade redan när jag vaknade i morse fanns fortfarande kvar och hade också blivit lite värre. Halsontet som jag har haft litegrann hela veckan tycker jag också har tilltagit i dag. Snuvighet och nästäppa kom helt plötsligt på eftermiddagen också. Och så kände jag mig väldigt trött…


 

Jag tittade på ”Let’s Dance” som jag spelade in i går. Satt med datorn lite samtidigt också. Vid sextiden så nådde snöstormen även hit till Farsta. Det började att vräka ner snö här. Och inte så lite heller…
 

 

  

Jimmy duschade när han kom hem från jobbet. Sen så åkte han och Borzko ut med bilen en sväng igen. Den här gången för att köpa chips, dipp, choklad, godis, och glass. Perfekt för mig att trösta mig med när jag inte kände mig riktigt bra… och med snöstorm utanför fönstret…


 

Sen så satte vi oss alla tre i vardagsrummet för att äta en massa gott och titta på en DVD-film. I kväll så blev det en gammal klassiker som vi alla tre tycker om: ”Armageddon”. Den var lika bra den här gången, och tårarna trillade precis som alltid.


 

När filmen var slut så gick Borzko och la sig. Han ska jobba extra även i morgon. Det är väldigt sällan som han jobbar på söndagar, men det gör han alltså i morgon. Fast på måndag så är han i alla fall ledig.


 

Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn efter filmen. Jag satte mig i köket med min dator. Bloggläsning och nyhetsläsning blev det då. Nu ska jag bara blogga det här inlägget, och sen så ska jag läsa i min bok innan det blir sängen vid ettiden.


 

Och mycket snö har det kommit under kvällen…
 

 


Fredagen den 19 januari 2007

Jobbade precis som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som resten av veckan, först skalen, och sen lilla matsalen. Vi serverade kalkonschnitzel, klyftpotatis och brunsås i dag. Och så hade vi en rest från frysen som räckte nästan hela serveringen: couscouspytt. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy hade en ledig dag från jobbet även i dag, och han var hemma när jag kom hem. Vi tog en sväng till Centrum. Först var vi på HemKöp där jag köpte chips, godis, och dricka till kvällen. Sen så var vi på Kjell & Company och köpte CD/DVD-fodral.


 

Jimmy stack sen iväg. Han skulle till Hagsätra för att möta upp med några kompisar. Först skulle de vara där och äta middag och förfesta, och sen så skulle de in till stan och ut på krogen för att fira en av killarna som fyllde tjugo år i dag.


 

Jenny kom hem vid fyratiden. Då åt hon och jag middag tillsammans. Sen så höll jag på och plockade lite med allt möjligt här hemma. Vid halvsextiden sen så stack jag iväg. Vi skulle träffas, sex stycken jobbarkompisar, för att spela spel, prata, och umgås. Fyra av oss jobbar i samma skola, och de andra två jobbar i en skola i närheten som vi skickar mat till.


 

Jag hämtade upp tre stycken på vägen, och så kom Snurran i egen bil. Huddinge var vi i den här gången. Sen så var vi där mellan sex och halvett. Vi åt massa chips och godis, och så drack alla lite olika. Jag höll mig till alkoholfritt som vanligt.
 

  

Den här gången så spelade vi först ”Texas Hold Em”. Sen så spelade vi: ”Med andra ord”. Och slutligen så spelade vi: ”Så det kan låta”. Jättekul att spela alla spelen tycker jag, och väldigt trevligt att umgås och prata utanför jobbet. Vid halvettiden så blev några trötta och ville hem, så då åkte vi hem allihopa.


  

 

Jag skjutsade hem tre stycken och sen så var jag hemma vid strax före ett. Borzko låg och sov när jag kom hem. Jimmy var fortfarande ute på krogen. Jenny var på fest inne i stan, och skulle sen åka hem och sova hos Robin.Kallt när jag kom hem... 
 
Torsdagen den 18 januari 2007

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och med samma arbetsuppgifter som i går. I dag serverade vi fiskgratäng (hokifilé i smögensås) och potatismos. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände på jobbet i dag.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy hade ledig dag från jobbet även i dag, så han var hemma när jag kom hem. Vi höll sen återigen på med att fixa alla gamla VHS-filmer från när Jimmy och Jenny var små. Vi blev äntligen klara med det i dag. Nu finns allt på DVD-skivor i två exemplar.


 

Jenny kom hem från skolan vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans och satt och pratade en stund. Sen efter det så stack Jimmy iväg med bilen till Hagsätra och hem till sin kompis Jimi.


 

Sen så blev det datorn för mig större delen av kvällen. Jenny satt i köket med sin dator en stund, och författande en jobbansökan. Vi tog sen en sväng till Centrum för att lägga brevet på postlådan.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag och efter det en dusch blev det då för honom. Jenny stack sen iväg vid halvniotiden. Hon skulle åka hem till Robin och sen sova där i natt. Han hade varit på träning, därför åkte hon så sent.


 

Jag är trött i kväll, ska försöka att komma i säng lite tidigare.


 
Men i morgon så är det i alla fall fredag! Wiieee! ;-)  

Onsdagen den 17 januari 2007

Klockan ringde klockan halvfem i morse, precis som alla vardagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Vid fem över halvsex så gick jag ut till bilen och åkte till jobbet. Kom dit vid kvart i sex och mötte upp med Snurran utanför. Vi larmade av och gick sen in och bytte om till arbetskläder. En efter en så droppade sen resten av arbetskollegorna in.


 

Klockan sex så började vi att jobba. Jag var även denna morgon först i skalen och fixade grönsaker. Sen när lunchtiderna började så var jag försteman i lilla matsalen. I dag serverade vi potatisbullar, blodpudding, och lingonsylt. (Och salladsbuffén förstås!) Vi hade även en rest från frysen, stekt fläsk, som räckte till nästan alla. Inget speciellt hände på jobbet i dag, och allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag från jobbet i dag. Vi höll sen på att återigen fixa med inspelningarna från våra gamla inspelade VHS-band från när Jimmy och Jenny var små. Nu är vi snart klara med att få över alla banden till DVD-skivor. Sen så ska originalvideobanden + de brända originalDVDskivorna in i bankfacket. Och så ska vi ha kopior på DVD att titta på hemma.


 

Vi stack iväg en sväng till Centrum också. Där var vi först på Kjell & Company och köpte fler DVD-skivor. Sen så var vi på McDonalds och köpte med oss mat hem, för jag ville testa den nya vegetariska burgaren, McBean, som lanserades i går. (Bilden är tagen från McDonalds hemsida). 


 

 Jag kan ju då säga att den faktiskt var jättegod! Oväntat stark var den, men absolut inte för stark. Perfekt i min smak, och jag tror nog att den även kan locka kunder som inte är vegetarianer eller veganer. Relativt nyttig är den också, med fullkornsbröd och mycket fibrer. Kanske något högt kaloriantal i min smak, (412 kcal), men ändå ett bra alternativ till McFish (350 kcal), och Couscoussallad utan kyckling (313 kcal), som är det som man som vegetarian kan äta på McDonalds. 


 

Efter maten så åkte Jimmy iväg med bilen hem till sin kompis Kristian i Hagsätra, och han lär väl inte komma hem förrän jag har gått och lagt mig.


 

Borzko kom hem en kort sväng vid femtiden, tillsammans med en elektriker som har varit här och fixat lite grejer förut. Han fixade lite grejer i säkringsskåpet som har krånglat. Sen så åkte han iväg, och Borzko åkte iväg till jobbet igen.


 

Jag satte mig i kökssoffan med datorn i knäet sen, och höll på med allt möjligt. Sen så kom Borzko hem från jobbet, för andra och sista gången i dag, vid halvåttatiden. Han åt middag, duschade, och sen så läste han lite i sin bok, och tittade också lite på teve.


 

Jenny mådde bättre i dag än i går, så hon gick till skolan i morse. Efter skolan slutade så satt hon först kvar och pluggade en stund. Efter det så träffade hon två gamla kompisar från grundskolan och var och fikade med dem. Hon åt middag på McDonalds i stan också. Sen på kvällen så var hon på ett möte i skolan. Efter det så åkte hon hem till Robin en stund. Men hon ska komma hem och sova i natt, så hon skulle komma hem vid tiotiden. 


Chai Latte, Caffe Latte, Caffe Choko, Vanilj Latte, och Ice Coffee.

Recpet på Chai Latte, Caffe Latte, Caffe Choko, Vanilj Latte, och Ice Coffee så som jag gör dem!   

Chai Latte.


 

Först så brygger jag Chai Latte Lösviktsthé ganska så starkt.

Jag har i två sacketter i théet.

Sen så värmer jag en deciliter minimjölk i en minut i micron.

Vispar sen mjölken med en lattevisp.

Tar ett stort värmetåligt glas som rymmer fyra deciliter.

Häller i tre deciliter thé.

Och så skedar jag mjölken ovanpå.

Slutligen så pudrar jag över med ganska så mycket kanel.


image598


   

Caffe Latte.


 

Jag fyller upp tre deciliter kaffe, bryggt eller snabbkaffe, i ett fyradeciliters glas.

Två sacketter i.

Vispar en deciliter minimjölk och skedar sen det uppepå kaffet.

Pudrar över med antingen lite kanel eller lite oboypulver.   

Caffe Choko.


 

Jag tar ett stort värmetåligt glas som rymmer fyra deciliter.

Häller i en deciliter minimjölk.

Lägger i två stycken sacketter.

Ställer in i micron och värmer i en minut.

Lägger i en matsked NesCafé Lyx Gold snabbkaffe.

Lägger i en matsked O'boy-pulver.

Häller i en deciliter kallt vatten.

Häller i två deciliter kokande vatten från vattenkokaren.

(Innehåller cirka 75 kcal.)


image599Vanilj Latte.


Gör exakt likadant som Caffe Choko,
men istället för O'boy-pulver så har du i Vaniljsocker istället.
(Innehåller cirka 75 kcal.)

   


Ice Coffee.


Så här gör jag Ice Coffee.
Jag häller i en deciliter minimjölk i ett fyradecilitersglas.
Stoppar i två sacketter.
Lägger i en matsked Nes Café Lyx Snabbkaffepulver.
Sen smaksätter jag kaffet,

antingen med en matsked O'boy-pulver,

eller med en matsked Vaniljsocker,

eller så nöjer jag mig med kaffepulvret.

Sen så tar jag ungefär fyra isbitar,
och så krossar jag dem i småbitar.
Det går ju bra med hela isbitar också.
Och sen så fyller jag upp glaset med iskallt vatten.
Rör om, drick, och njut!

image600Caffe Latte och Caffe Choko har jag varvat med på kvällarna ganska så länge nu. Men nu har jag fått en ny favorit, Chai Latte, som är lika gott det. (Tack Hedgehog-Sara!) Så nu har jag tre favoriter att varva med. Nån annan som har något tips på något gott, varmt, och inte allt för kaloririkt att dricka?(Uppdaterat 2007-05-18 med receptet på Vanilj Latte.)(Uppdaterat 2007-06-07 med recepten på Ice Coffee.)(Uppdaterat 2007-06-24 med tre stycken fotografier.)


Tisdagen den 16 januari 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (limpa), och pålägg (ost). Jag var även i dag först i skalen, och sen andreman i lilla matsalen. Inget speciellt hände på jobbet, och allt flöt på bara bra.


 

Tänkte att jag skulle visa vår fantastiska salladsbuffé som vi har på jobbet. Tycker man av någon anledning inte om maten som vi serverar för dagen så behöver man definitivt inte gå hungrig. I dag hade vi trettiotre olika skålar på vår salladsbuffe. Det varierar lite dag för dag, men i dag så hade vi följande:


 

Grekisk sallad

Kycklingpastasallad

Majs

Färska champinjoner

Gröna oliver

Svarta bönor

Svarta oliver

Röda bönor

Eblysallad

Purjolök

Ädelost

Minimorötter

Sparris

Linser

Burkchampinjoner

Tzatziki

Brytbönor

Alfalfagroddar

Isbergssallad

Pizzasallad

Tomater

Paprika

Gurka

Rivna morötter

Bladspenat

Morötter

Olje- och vinägerdressing

Basilikadressing

Rhode Islanddressing

Vitlöksdressing

Keso

Kesoblandning

Fetaost


 

Här kommer fyra bilder på salladsbuffén: (De är speciellt för dig, Natalie!)
 
  
Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade inte varit i skolan i dag. När hon vaknade hos Robin i morse så kände hon sig sjuk, så hon sov vidare en stund, och sen så åkte hon hemåt lite senare, och fortsatte att sova hemma.


 

När jag kom hem från jobbet så kände hon sig något bättre, så då satt hon med sin dator vid köksbordet och gjorde läxor och skolarbeten. Jag satte mig också vid köksbordet med min dator en stund. Varvade med lite allmänt plockande här hemma också.


 

Vid halvfemtiden sen så åt vi två middag tillsammans. Efter det så satt vi vid köksbordet igen vid våra datorer. En Chai Latte blev det så småningom även i dag. 


  

Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, och sen så duschade han. Jimmy kom hem från jobbet vid åttatiden. Han hade ätit middag på jobbet, så han duschade bara.


 

Sen så blev det lite allmänt slappande för oss resten av kvällen. Jenny tittade på teve och satt med datorn. Borzko läste i sin bok. Jimmy spelade tevespel. Och jag själv satt mest vid datorn.


Veckans Vikt - Vecka 03 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 03 - 2007
15/01

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 02 - 2007

Veckans Motion
Vecka 02 - 2007
08/01 - 14/01

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 15 januari 2007

Måndag igen och jobb som vanligt igen. Stormen hade bedarrat här när jag gick ut för att åka till jobbet i morse. Men det var väldigt halt på trottoarer och gator. Kom fram välbehållen till jobbet i alla fall vid strax före sex. Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Den här veckan så är jag först i skalen på förmiddagen, och sen så är jag försteman i lilla matsalen. Vi serverade pasta med skinksås i dag. Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny kom hem strax efteråt. Hon går förmiddagar i skolan den här veckan, så hon slutade tidigt i dag. Sen så hade hon varit en sväng i stan innan hon kom hem. Jag höll på som vanligt här hemma på eftermiddagen. Fixade med lite allt möjligt och varvade med datorstunder.


 

Jenny och jag åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen så stack hon iväg hem till Robin för att vara där på kvällen och också sova där i natt. Jag fortsatte med allmänt fixande varvat med datorstunder.


 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart över sju. Han åt middag, sen så duschade han, och resten av kvällen så läste han i sin bok. Jimmy kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han hade redan ätit middag på jobbet, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


 
Sen så satte vi oss i vardagsrummet. Jimmy spelade ett av sina spel på PlayStation 2. Jag satt med datorn. Borzko läste i sin bok. 

Söndagen den 14 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som nästan alla mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Vid åttatiden så gick både Borzko och Jimmy upp och gjorde sina morgonbestyr. Sen så blev det förstås frukost för oss alla. Jenny var inte hemma, för hon sov hos Robin i natt.


 

Jimmy skulle jobba i dag mellan tio och åtta. Eftersom han drack öl i går så var det inte så lämpligt för honom att köra bil så pass tidigt, så Borzko och jag ordnade så han kom till jobbet. Självklart så kunde han ju ha åkt buss till jobbet, men det är ju skönt för honom att ha bilen på kvällen när han ska hem. Så vi åkte i båda bilarna till McDonalds i Västberga, lämnade Jimmy och hans bil där, och så åkte Borzko och jag hem igen i vår bil.


 

Väl hemma igen så blev det veckostädningen för oss. Vi gjorde väl ungefär det som vi nästan alltid gör när vi veckostädar: dammsög, torkade golven, dammade, putsade speglar och glasytor, bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, m.m. Jag satte mig en stund vid datorn också och la in mitt EFIT-blogginlägg också.


 

Sen när allt var klart så blev det slappande för oss båda två. Jag satt vid datorn, och Borzko började läsa i en ny bok. Vid strax före två sen så gick jag till Centrum och till tunnelbanan och mötte upp med Jenny och Robin. Sen blev det lite shopping. Först var vi på Lagerhaus där jag köpte nya plastsnittblommor till mina höga vaser i köksfönstret. Sen så var vi på Kjell & Company och köpte DVD-skivor. Och sen så var vi på Ljuskompaniet och köpte två plastblommor i krukor att ha på vitrinskåpet.
  

 

När vi hade handlat klart så gick vi hem. Borzko stack iväg strax efter att vi kom hem. Han åkte på sitt sedvanliga söndagsbesök till sin Mamma med middag, fika, tevetittande och pratstund.


 

Jag, Jenny, och Robin gick upp och satte oss i vardagsrummet. Jenny och Robin spelade LEGO-spelet på PS2. Jag tittade på när de spelade och satt samtidigt med datorn i knäet och höll på med lite allt möjligt.


 

Vid femtiden så åt vi tre middag. I dag blev det thai-mat från ”Gula Kiosken”. Jag åt ”Pat San Kai” – stekta äggnudlar med räkor, grönsaker, och champinjoner, plus tillbehören hackade jordnötter och chilipulver. Jenny och Robin åt varsin kycklingrätt.


 

Efter maten så fortsatte de att spela, och jag fortsatte att titta på, och att sitta med datorn. Vid halvåttatiden sen så flyttade vi ner. De flyttade in i Jennys rum, och jag satte mig i köket. Vid halvniotiden sen så åkte Robin hem till sig.


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden, ungefär samtidigt som Robin åkte hem. Han duschade och gjorde sig i ordning. Vid niotiden sen så tog jag, Jenny, och Jimmy en fika i köket. Jag drack för första gången Chai Latte. Jag gjorde det efter Hedgehog-Saras recept, och det var jättegott.
  

 

Borzko kom hem vid halvtiotiden. Han gick ganska så snabbt och la sig för att sova, för han ska upp halvfyra i morgon bitti. Och vi andra tre datornördar satt vid våra datorer resten av kvällen tills det var sängdags för oss.


 

Och här är det full storm nu… Det blåser något fruktansvärt… Och snön vräker ner… Usch och blä…


 

Och så är det då måndag igen i morgon…  


EFIT - 2007-01-13 - Ett Foto I Timmen - 1 -

Här kommer mitt första deltagande i ”EFIT – Ett Foto I Timmen”. Jag tycker att det var jättekul att ta ett foto i timmen, så jag kommer nog att vara med flera gånger. Jag fotograferar ju mycket i vanliga fall också, och lägger ju ganska så ofta in många fotografier i min blogg, så det här är ju verkligen något för mig. Det finns ju många andra som jag skulle vilja att de var med i EFIT. Ni vet nog vilka ni är! ;-) Kolla in EFITs hemsida, och tänk på saken till nästa gång.


-------------   


07.08.


 

Nu har jag nyss gått upp. Jag går ju nästan alltid upp klockan sju när jag är ledig. Mina fina örngott har jag fått i födelsedagspresent från Jenny.  

-------------  

 


08.42.


 

När jag är ledig så äter jag nästan alltid den här frukosten: Fiberhavregrynsgröt med kanel, socker och minimjölk + ett stort glas kaffe med oboypulver, sacketter och minimjölk + ett stort glas Fun Light tropical fruit. Äter jag ensam så läser jag alltid nyheterna i datorn medan jag äter. Och ljus har jag alltid tänt.

 
-------------  

 


09.22.


 

Solariet SolAkuten i Farsta Centrum fick ett besök av mig. Låg där och njöt i en halvtimme.

 
-------------  

 


10.03.


 

Det här är försäljningen på Torget i Farsta Centrum. Det är inte så många stånd nu så här års. Många fler, och mycket finare, är det till våren och sommaren.

 
-------------  

 


11.40.


 

Nu har Jimmy vaknat och gått upp. Han äter nästan alltid rostade mackor till frukost. I dag med salami på. Och så kaffe förstås.

 
-------------    

 


12.01.


 

Och nu är det dags för lite lunch för mig. Det blev en Wasa Sandwich, och så kaffe och fun light förstås.

 
-------------  

 


13.12.


 

Jenny kommer hem från Robin.

 

-------------  


14.11.


 

Här sitter vi alla tre i köket med våra bärbara datorer. Mysigt att sitta så tycker jag. Alla håller på med sitt i sin dator, men ändå så kan man prata och umgås.

 
-------------  

 


15.28.


 

Jimmy och jag spelar på vår PlayStation 2. I dag blev det ett av mina spel: ”LEGO – Star Wars 2”. Jätteroligt!

-------------  

 


16.09.


 

Middag för oss alla fyra. Det är inte så ofta som vi alla fyra äter middag tillsammans nuförtiden. Så när det väl blir av så är det alltid lika mysigt tycker jag. Jimmy och Jenny äter mat från McDonalds, och Borzko och jag äter rester från veckan.

  -------------  

 


17.22.


 

Jimmy och jag tog en sväng med bilen till Centrum för att handla något gott att äta till kvällen. Det här är hans fina Volkswagen Polo.


-------------  


 

18.34.


 

All glass är gott. Men Ben & Jerrys-glass är nog ändå lite extra gott! I dag blev det dessa två sorter.

 
 


-------------  

 


19.04.


 

Min fina dator. Jag älskar min bakgrundsbild.

  
-------------  

 


20.20.


 

Chips, smågodis, choklad… Mmmm… Härligt med lördagsgodis! ;-)

 -------------  

 


21.18.


 

”Die hard, liksom” – Lottens samlade kåserier av Lotten Bergman kan jag verkligen rekommendera för rolig läsning.

 
-------------  

 


22.49.


 

Borzko sover skönt.

  

-------------  

 


23.33.


 

SMS från Jenny klockan 23.26 (och tre tidigare under dagen).

-------------  

 


00.07.


 

Dags för sminkborttagning och tandborstning.

  

Lördagen den 13 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alla mina lediga dagar. Borzko hade gått upp vid fyratiden och åkt iväg för att jobba. Jimmy skulle sova lite längre i dag, för han hade ledig dag från jobbet. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt. Jag gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.


 

Vid strax efter nio så gick jag iväg ut. Hade möjligtvis kanske tänkt mig en liten promenad i dag… Men inte i dag heller så kunde jag uppbringa någon lust för det. Det var jättekallt ute, cirka en grad plus, men det blåste halv storm ute så det kändes som om det var mycket, mycket kallare. Jag gick istället direkt till Centrum och till SolAkuten.


 

Solade i trettio minuter i den underbara värmen. Låg som vanligt och drömde om Thailand… Efter solningen så gick jag en sväng i Centrum. Handlade bara några smågrejer på både HemKöp, Konsum, och Åhléns. Gick runt och tittade lite också innan jag gick hem igen.


 

Kom hem vid strax efter elva. Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolvtiden. Han duschade och åt frukost. Själv så åt jag lite lätt lunch. Och efter lunchen så satt jag en stund vid datorn. Jimmy flyttade ut sin dator till köket och satt där också.


 

Vid strax efter ett så kom Jenny hem från Robin. Hon tog också sin dator och satte sig med Jimmy och mig i köket. Satt där sen alla tre och höll på i våra datorer och pratade också förstås.


 

Vid tvåtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig och läste i sin bok.


 

Vid halvtretiden så flyttade vi alla fyra upp till vardagsrummet. Jenny fortsatte att sitta och hålla på i sin dator även där uppe. Borzko fortsatte att läsa i sin bok. Men Jimmy och jag satte oss och spelade PlayStation 2 istället. LEGO – Star Wars 2 blev det som vi spelade i dag.


 

Vid fyratiden sen så åt vi en tidig middag. Borzko och Jenny tog en sväng till McDonalds och köpte mat där till Jenny och Jimmy. Men jag och Borzko åt bara rester från veckan istället.


 

När vi hade ätit klart så stack Jenny iväg till Centrum och till tunnelbanan och åkte hem till Robin. Hon skulle först vara där en stund tillsammans med honom och en del av hans kompisar. Sen när de skulle ut på krogen så skulle Jenny iväg och festa med sina tjejkompisar. Och sen så ska hon träffa Robin igen på natten och sova där. Hon kan ju tyvärr inte gå med ut på krogen eftersom hon inte ens är sjutton.


 

Jimmy och jag stack iväg en sväng till Centrum efter ett tag. Chips, godis, och glass blev kvällens inköp. Sen när vi kom hem så satt vi återigen och spelade Lego-spelet på PlayStation 2 .


 

Vid halvsjutiden sen så stack Jimmy iväg, också hem till Robin, till Medborgarplatsen. Han skulle med Robin och hans kompisar och festa lite i kväll.


 

Sen så satt jag mest med datorn ett tag. Borzko satt och läste i sin bok. Och efter en stund så läste jag också i boken som jag håller på med nu: ”Die hard, liksom” av Lotten Bergman. Åt en massa chips och godis också.


 

Borzko gick och la sig redan vid tiotiden. Han var trött efter att ha gått upp tidigt och ha jobbat extra i dag. Jag fortsatte att varva datorn med boken. Läste också ut boken till slut. Hade MTV på på teven, de körde bra musik hela kvällen. En massa olika Top 10-listor i olika kategorier.


 

-------------  


 

Och jag har tagit 18 fotografier i dag under de 18 timmar som jag har varit vaken. Men jag lägger ut allihopa i morgon. Välkomna tillbaka då! ;-)


"EFIT" - Ett Foto I Timmen

I dag vill jag tipsa er om: "EFIT" - Ett Foto I Timmen.

Det är en hemsida som som har ett fotoprojekt som går ut på att man tar ett foto i timmen under speciella dagar. Cirka 1.100 personer är aktiva på sidan. Det är vissa dagar som är utvalda så alla medlemmar lägger in fotografierna på samma dag.

Jag har precis blivit medlem, för jag tycker att det verkar vara en kul grej. Så i dag så ska jag ta ett kort i timmen, mellan sju på morgonen och ett på natten blir det för mig. Så arton kort blir det under dagen. Får se om jag orkar lägga in dem i kväll mellan tolv och ett när sista kortet är taget, eller om jag gör det i morgon istället.

Om ni tycker att det verkar intressant och kul, så kolla in deras sida. Ha en trevlig lördag allihopa!

Fredagen den 12 januari 2007

Jobb som vanligt i dag också förstås. Vi serverade frasbakade fiskpanetter med kokt potatis och filsås med senap relish. Inget speciellt hände på jobbet, och allt flöt på bara bra i dag också.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Skön känsla att veta att man är ledig i över två och ett halvt dygn när man kommer hem. Den här veckan har egentligen inte varit speciellt jobbig, vi har varit fulltalig personalstyrka och allt har flutit på bra. Men ändå så har jag varit rätt så trött, det är väl förmodligen för att jag inte är så van att jobba. Tre veckors ledighet gör ju att man kommer av sig.


 

På eftermiddagen så gjorde jag inget speciellt. Höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt, och så satt jag lite vid datorn också.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Efter att han hade duschat så åt vi två middag tillsammans.


 

Jenny slutade skolan klockan fem i dag. Sen så åkte hon direkt hem till Robin och var där på kvällen. Hon ska också sova kvar där.


 

Jag satt och läste ganska så länge på kvällen. Läste ut boken som jag har hållit på med ett tag: ”Lycksökare” av Lesley Lokko.


 

Jimmy jobbade mellan nio och sju i dag. Han kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så skjutsade Borzko honom hem till hans kompis Kristian i Hagsätra. De skulle sen träffa fler kompisar och förmodligen åka till stan och gå ut på krogen.


 

Klockan åtta så tittade jag på teve 4 och programmet ”Let’s Dance”. Jag brukar ju nästan aldrig titta på teve, och jag såg inga avsnitt av det programmet när det gick förra året. Men i år så tänkte jag följa programserien. Tror nog att det kan bli ganska så kul.


 

Borzko gick och la sig vid tiotiden när programmet var slut. Han ska jobba extra i morgon igen så han ska upp tidigt.


 

Själv så började jag på en ny bok: ”Die hard, liksom” av Lotten Bergman. Det är en bok med kåserier i som jag vann i en tävling i hennes blogg.


 

Tittade sen på lite mera teve, en kriminalserie på fyran blev det nu: ”Jordan, rättsläkare”.


 

Nu är klockan halv tolv. Ska läsa några bloggar efter att mitt eget blogginlägg är inlagt. Efter det så blir det nog boken igen fram till ettiden då det är sängdags.


 
(Och det formligen vräker ner regn här utanför… Blåser gör det också… Och det är två grader… Blä…)  

Dator till salu!

Dator till salu.

Se länk.

Jenny och Robin

Och så vill jag bara säga att jag är glad för Jenny och Robins skull som har hittat tillbaka till varandra igen.

Torsdagen den 11 januari 2007

I dag var det också jobb som vanligt. Jag var även i dag först i skalen och fixade grönsaker, och sen var jag andreman i lilla matsalen. Vi serverade chicken kebab i pitabröd i dag. Inget speciellt hände på jobbet, och allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Hämtade upp Jimmy och så tog vi bilen till Centrum. Jimmy hade en ledig dag från jobbet i dag. Först var vi på Clas Ohlsson och köpte nya lysrör till köket. Sen var vi på Systembolaget och köpte thailändska starköl: Singha, och så köpte jag rödvin. Väl hemma igen så höll jag först på med lite allt möjligt. Sen så satt Jimmy och jag med våra datorer i köket och fixade allt med vårt byte från Chello till ComHem. Chello har ju köpts upp av ComHem så vi var tvungna att ändra våra e-mail-adresser bland annat. Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Hon satte sig sen också med sin dator i köket. Och sen satt vi där alla tre och höll på i våra datorer med allt möjligt, och pratade så klart också.
 


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch, och sen lite tevetittande och lite bokläsande blev det för honom. Jenny gick in på sitt rum och pluggade lite engelska för ett omprov i morgon. Jimmy satt kvar i köket med ena ögat på datorn och en ögat på ”Mythbusters” på teve. Detsamma för mig.


 

Och i morgon är det fredag! Wiieee! 


Oasis - "Don't Look Back In Anger"

En låt som alltid kommer att få mig att tänka på

min familj i Thailand 2006 är:

Oasis - "Don't Look Back In Anger"

Ny e-mail-adress!

Eftersom ComHem har köpt upp Chello så har jag tyvärr varit tvungen att ändra min e-mail-adress.

Min nya e-mail-adress är:

[email protected]

Onsdagen den 10 januari 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Idag var alla skolbarn där, precis som i går. Men också alla våra skickningar var tillbaka i dag. Jobbade förmiddagen i skalen, och sen var jag andreman i lilla matsalen. Allt flöt på bara bra i dag också. Vi serverade köttbullar och potatismos i dag. Och så vår väldigt fina salladsbuffé förstås.
 

Åkte hem direkt efter jobbet. Eftermiddagen blev i dag som de flesta av mina eftermiddagar. Höll som vanligt på med allt möjligt här hemma. Och så stunder vid datorn förstås också.


 

Vid femtiden så kom Jenny hem från skolan. Hon hade Robin med sig hem också. Vi tre åt middag tillsammans och satt sen och pratade ganska så länge. Efter det så var de två på Jennys rum, och jag satt i köket vid min dator.


 
Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Sen så kom Jimmy strax efter, vid kvart i åtta. De två åt middag då, vi andra tre tog en fika samtidigt, och så satt vi alla fem en stund i köket och pratade. Sen så blev det lite allmänt slappande för oss alla resten av kvällen. 

Tatueringar!

Jag har ju nu åtta tatueringar. Jag har bestämt mig för att göra två stycken till. Efter det så tror jag nog att det får räcka för mig med tatueringar. Men, men, det vet man ju aldrig. Man är ju alltid sugen på fler. De två som jag har bestämt för att göra framöver är dessa två:


 

Runt min vänstra vad och ankel så ska jag ha en kedja, eller ett band, eller något liknande. Sen så ska det gå en länk, eller ett band, eller något liknande ner på fotryggen. Där ska det hänga som en berlock eller liknande, och den ska vara som en liten sol. Allt ska vara lite tribal-aktigt, förmodligen helt i svart.


 

På insidan av min högra underarm så ska jag ha en svensk flagga och så orden Stockholm och Sweden. Flaggen ska inte vara helt rak, utan den ska typ bölja i vinden. Och så ska det stå Stockholm i en uppåt-båge ovanför, och så ska det stå Sweden i en neråt-båge nedanför. Flaggan ska vara i färg.


 

Är det någon som har sett något liknade på bild på Internet så tipsa mig gärna! Eller om ni har några andra synpunkter så är det alltid kul att höra.


 
(Bilder på mina sju första tatueringar finns i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces i fotoalbumet: Mina tatueringar och piercingar – 2005. Min åttonde tatuering finns i fotoalbumet: Thailand 2006.)  

Tisdagen den 9 januari 2007

I dag var det en helt vanlig dag på jobbet. Alla våra skolbarn fanns på plats, och nästan alla våra skickningar. Hela förmiddagen så var jag i skalen och fixade alla våra grönsaker tillsammans med några av kollegorna. Sen resten av dagen så var jag andreman i lilla matsalen. Vi var fulltalig personalstyrka och allt flöt på bara bra. Mycket prat för mig blev det med många av lärarna och övrig personal. Alla ville förstås höra om Thailandsresan. Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.


 

Åkte sen hem direkt efter jobbet. Och sen så blev det en helt vanlig eftermiddag. Alltså en massa grejande här hemma varvat med datorstunder. La in tjugotvå nya fotografier i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces bland annat. Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Sen så satt jag ganska länge och läste i min bok som jag håller på med: ”Lycksökare” av Lesley Lokko.


 

Så småningom så kom familjen hem en efter en. Först så kom Borzko hem från jobbet vid kvart över sju. Han åt middag och sen så duschade han. Jimmy kom sen hem från sitt jobb vid åttatiden. Och då blev det hans tur att äta middag och sen duscha. Jenny kom hem vid kvart i nio. Hon hade gått i skolan till fem och sen hade hon varit kvar i stan, och även ätit middag där.


 En fika i köket med alla i familjen blev det vid niotiden. Sen så satt Borzko och läste en stund innan han gick och la sig. Jenny pluggade och satt vid datorn. Jimmy satt vid sin dator. Och jag satt också en stund vid datorn, och nu tänkte jag läsa lite igen innan det är dags för sängen.  

Tjugotvå nya fotografier.

Vill bara tipsa om att jag har lagt in tjugotvå nya kort i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces. Länk: http://bim61.spaces.live.com/.


 

De ligger i det andra fotoalbumet uppifrån, det som ligger under Thailand 2006 och heter Bims Blandade Bilder -6- (Jan--->07).


 

Det är först elva fotografier från den senaste veckan sedan vi kom hem från Thailand med lite blandade bilder.


 

Sen så är det elva fotografier på alla min inköp som jag gjorde i Thailand.


 
Jag är lite lat just nu, så jag orkar inte lägga in fotografierna här i bloggen… Jag lovar att skärpa mig och att lägga in lite fler fotografier här i bloggen framöver. Jag tycker själv att min blogg ser så tråkig ut när jag inte har några fotografier i den. Och jag tycker själv att andras bloggar är mycket roligare att läsa när det finns fotografier i dem. 

Veckans Vikt - Vecka 02 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 02 - 2007

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 01 - 2007

Veckans Motion
Vecka 01 - 2007
01/01 - 07/01

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Måndagen den 8 januari 2007

Mobilen ringde klockan halv fem i morse… Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Åkte iväg till jobbet vid fem över halv sex. Anlände till jobbet vid kvart i sex, samtidigt som Snurran. Vi larmade av och gick in. Bytte om till arbetskläder, och sen så anlände en efter en av våra jobbarkompisar. Klockan sex började vi att jobba.


 

Det var en lugn första arbetsdag, för vårterminen inleddes med en studiedag. Bara fritidsbarnen åt lunch i dag, och på våra skickningar var det också väldigt mycket färre barn. Skönt att få börja lite lugnt, och att också hinna med att prata med kollegorna om allas jullov.


 

Den här veckan så är jag först i skalen på förmiddagen, och sen så ska jag vara i lilla matsalen som andreman. Men eftersom vi bara hade stora matsalen öppen i dag, så var jag kvar i skalen nästan hela dagen och förberedde morötter och vitkål till i morgon och framåt veckan.


 

Det var kul att träffa alla jobbarkompisar. Vi är ett bra gäng, och jag gillar faktiskt allihopa, fast det klart, vissa mer och vissa mindre. ;-) Till lunchen i dag serverade vi kokt kycklingkorv och fullkornsmakaroner.


 

Fick två julklappar i efterskott också. Först fick jag en julklapp i vår interna julklappsutlottning bland mattanterna. Det var en värmeljushållare för sex ljus i rött glas. Sen så fick jag en julklapp av skolledningen. Det var två biobiljetter och en chokladask.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade i dag, trots att han egentligen ska vara ledig på måndagar. Men de har ont om chaufförer, så han jobbade extra. Jimmy började också att jobba i dag efter sin ledighet. Han jobbade ett pass mellan nio och sex. Jenny började skolan i dag. Hon har eftermiddagsundervisning den här veckan så hon gick till klockan fem i skolan.


 

Jag höll på som vanligt här på eftermiddagen när jag kom hem. Småstädade, plockade, pulade, grejade, fixade, pysslade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Satt lite vid datorn en stund också. Och så satt jag och läste lite i min bok: ”Lycksökare” av Lesley Lokko.


 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Sen så plockade jag fram allt som jag köpte i Thailand och fotograferade. Kul att ha att titta på längre fram. Jag ska lägga in bilderna i mitt fotoalbum på Internet en annan dag. Efter det så varvade jag datorn med boken igen.


 

Sen så kom alla övriga i familjen hem så småningom. Jimmy kom hem från jobbet vid sjutiden. Han hade stannat kvar en stund efter jobbet. Borzko kom sen hem vid kvart över sju från sitt jobb. Och Jenny kom hem vid halvåttatiden. Hon hade varit kvar i stan ett tag efter skolan. Hon hade ätit middag i stan, men Jimmy och Borzko åt middag när de kom hem.


 

Vi satt alla fyra sen länge i köket och pratade och berättade om våran respektive dag. Efter det så blev det mest datorn för mig, Jenny, och Jimmy. Och för Borzko blev det teven.


 
Och jag är jättetrött i kväll… Inte för att arbetsdagen var speciellt betungande. Men jag hade svårt att somna i går kväll, och sov väldigt oroligt i natt, och vaknade för tidigt i morse. Så är det alltid kvällen före jag ska börja jobba igen när jag har varit ledig en tid. Jag ska nog ta och lägga mig tidigt i kväll. 

Söndagen den 7 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner. Vi åt sen frukost tillsammans. Jimmy sov, han var ju på krogen i går, så han skulle sova länge i dag. Jenny var ju inte hemma, eftersom hon fortfarande var i Skåne. Jag satt vid datorn en stund sen efter frukosten.


 

Sen så blev det städning som gällde här hemma. Borzko och jag hjälptes åt med veckostädningen. Vi: dammsög, torkade golv, dammade lite, skurade toaletten och badrummet, strök kläder, tvättade kläder, bytte lakan och handdukar, tvättade lakan och handdukar i tvättstugan, strök kläder, putsade speglar och glasytor, m.m, m.m, m.m.


 

Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning så åt han frukost, och då åt Borzko och jag lite lätt lunch. Sen så fortsatte vi med att hålla på och plocka, pula, fixa, greja, pyssla, och städa här hemma. Jimmy städade lite på sitt rum också. Jag varvade lite med små stunder vid datorn också.


 

Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg med bilen hem till sin Mamma Dragica i Hallunda. Han skulle äta middag, fika, och prata och umgås lite med sin Mamma. Jimmy och jag åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen vid strax efter fem så åkte vi iväg med Jimmys bil.


 

Åkte till Bromma Flygplats för att hämta upp Jenny som kom med flygplan från Sturup. Hon har varit i Anderslöv utanför Malmö i Skåne i fem dagar. Hon har där hälsat på några killkompisar som hon har lärt känna när hon har varit på Dreamhack i Jönköping. Hon har bott hos en av killarna, Bobo, och hans familj.  


 

Vi var hemma igen vid halvsjutiden. Jenny packade upp och satt sen mest vid datorn. Jimmy satt mest vid sin dator. Och jag satt också mest med min dator större delen av kvällen.


 

Jimmy och jag upptäckte sen lite sent att det tydligen har varit hårdrockshelg på MTV. Men vi tittade i alla fall mellan nio och elva när de listade de fyrtio bästa Metal-hitsen. Kul att se och lyssna på.


 
Måndag och jobbardag i morgon igen då…  

Sammanfattning Jullovet 2006-2007.

Sammanfattning Jullovet 2006-2007.


Jaha, så är det dags för en liten sammanfattning av jullovet då. Jag brukar ju ha som vana att skriva en sammanfattning efter jullov och sommarlov. Men den här gången så känns det som om jag redan har gjort det, med tanke på allt som jag har skrivit om Thailand.


Jullovet för mig blev ju en vecka extra i år, tre veckor istället för två. För jag tog ju ut komptid de sista fyra arbetsdagarna och åkte till Thailand en vecka före jul. Vi kom ju hem på nyårsdagen, så jag har ju haft nästan en vecka ledigt här hemma sen också.


De två första veckorna var jag ju då alltså i Thailand med familjen. Och det har jag ju som sagt var skrivit om flera gånger tidigare, så det är ni väl trötta på att läsa om vid det här laget. Men vi hade det i alla fall underbart! Det har alltid varit min dröm att åka till Thailand och fira jul med min familj. Men jag trodde aldrig att vi skulle få möjlighet till det. Men tack vare min snälla farbror som testamenterade pengar till mig och min syster så blev drömmen verklighet!


Och allt med Thailandsresan blev precis som jag hade drömt om, hoppats på, och önskat! Den resan kommer alltid att vara ett underbart minne, resten av livet. Det var sjätte gången som vi åkte utomlands tillsammans, men det var första gången som vi åkte själva, bara vi i familjen. Och man vet ju inte, det kanske var sista också. Jimmy blir ju tjugo i år, och Jenny sjutton, så de har ju snart egna liv, så det kanske inte blir av att vi åker bara vi fyra någon mer gång.


Som minne har jag ju självklart alla minnen inom mig, men det är också kul att ha de nästan ettusen fotografierna som vi tog. (Tvåhundra av dem finns ju i mitt fotoalbum på nätet). Vi har också cirka femtio små korta filmer som vi filmade med våra kameror. Och så har jag ju min nya tatuering som ett minne.


Den här veckan som jag har haft hemma sen så har jag ju typ inte gjort någonting. Borzko har jobbat. Jimmy har varit ledig och varit hemma ganska så mycket. Jenny var hemma två dagar, och sen åkte hon ner till Skåne i fem dagar. Jag har hållit på och fixat och plockat mycket här hemma. Och så har jag suttit mycket vid datorn och fixat med fotografier, dagboken, bloggen, och också läst ikapp alla bloggar.


Nu börjar skolan och jobbet i morgon igen. Jag har ju inte bloggat någonting om jobbet på hela förra terminen, eftersom det blev lite tjafs förut om det. Men jag tror att jag kanske ska börja att blogga lite grann försiktigt igen. Men det kommer att bli ytterst lite, och väldigt ytligt, så jag inte gör bort mig igen.


Det är 106 arbetsdagar att jobba fram till sommarlovet! Halva vårterminen har gått den 21 mars. Det finns ju några röda dagar och några klämdagar att se fram emot längre fram. Sportlovet och påsklovet då jobbar vi ju tyvärr, men det är ändå ganska sköna veckor eftersom det då är lugnt i skolan. Men det är sju hela veckor fram till det första lite lugnare tillfället, sportlovet.


Och jag som alltid brukar ha så mycket inbokade saker att se fram emot, har faktiskt ingenting inbokat nu. Ingen resa, inga konserter, ingen planering alls av någonting framöver. Men det är ju lätt att ändra på om jag känner för det!


Jag har inte givit något nyårslöfte i år, det har jag slutat med för länge sen. Jag brukar bara skoja och säga att jag inte ska börja röka igen i år heller! Den tjugonde februari är det tjugo år sedan som jag slutade att röka. Inte ett endaste bloss har jag tagit sedan dess. Det var den dagen som jag fick positivt på graviditetstestet. Innan dess så rökte jag ett paket om dagen i arton år.


Men jag ska som vanligt kämpa på med vikt och motion. Det är ju en ständig kamp för mig för att inte gå upp de kilon som jag har gått ner. Jag vill verkligen vara smal, jag mår så väldigt mycket bättre då, både fysiskt och psykiskt. Men som sagt var, det är en ständigt kamp.


Jag tror att även det här året kommer att bli ett helnyktert år för mig också. Har inte druckit någon alkohol på tre år nu. (Eller är det fyra år? Kommer inte riktigt ihåg när jag slutade). Jag mår så bra av det, och saknar inte alkoholen alls. Så jag fortsätter så, tills jag känner för att börja dricka igen.


Slutade ju att äta kött för cirka en och en halv månad sen. Och det ska jag fortsätta med. Jag vill avstå helt från köttprodukter och bara äta vegetariskt plus fisk och skaldjur. Jag ska hålla upp minst ett halvår, helst ett år, och se om det onda i mina tår och fingrar blir bättre. Och än så länge så saknar jag inte kött någonting, trots julbord och utlandsresa. Det finns så mycket goda vegetariska alternativ, och jag älskar fisk och skaldjur.


Oj, vad långt det här blev nu! Jag förstår inte varför allt jag skriver ska bli så himla långt! Men fingrarna lever sitt eget liv ibland. Kan väl passa på här på slutet och önska er alla en god fortsättning på det nya året. Hoppas att 2007 blir ett bra år för oss alla. Fortsätta att blogga ska jag i alla fall definitivt göra under 2007, för det tycker jag är jättekul. Kul att jag har läsare som följer mig också! Jag har varit lite dålig sista tiden på att lägga in bilder, och då ser bloggen så tråkig ut tycker jag. Men jag ska försöka att skärpa mig med det. Till dess så får ni nöja er med alla mina fotografier i mitt fotoalbum. *Kram på er allihopa!*  

Svaren på mina Fem Påståenden.

Och här kommer svaren på mina Fem Påståenden:


 

(1) – Mitt drömjobb när jag var yngre var att bli bibliotekarie.


 

Ja, detta är helt sant. Jag har alltid älskat böcker. Fick ett pris ett år, när jag var ungefär tolv år, som Örby Biblioteks meste och bäste lånare på barn- och ungdomssidan.


 

(2) – Jag gick upp cirka tio kilo när jag var gravid.


 

Nej, det här är falskt! Och det var alltså det här ni skulle ha gissat på! Jag gick upp cirka TRETTIO kilo med min förstfödde, Jimmy. Med mitt andra barn, Jenny, kommer jag inte ihåg exakt vad jag gick upp, men det var över tjugo kilo i alla fall.


 

(3) – Jag har aldrig varit högre upp i Sverige än Hudiksvall.


 

Det här är sant. Och det är ju hemskt egentligen att hälften, eller nästan två tredjedelar av Sverige inte fått mitt besök. När jag faktiskt har varit runt i många länder i Europa.


 

(4) – Jag har aldrig träffat min farmor och farfar.


 

Helt sant är detta. Farmor dog många år innan jag föddes, redan när min Pappa var tjugo år ungefär. Farfar dog när jag bara var några månader, så jag hann aldrig träffa honom heller.


 

(5) – Mina första idoler var Sweet.


 

Och det här är sant. Jag älskade verkligen Sweet, och var kär i Brian Connolly. Såg dem uppträda på Gröna Lund en gång också. Men jag kan hälsa till En Djefla Man att jag gillade faktiskt både Slade, David Bowie och Deep Purple också!


 

Och den som allra först gissade rätt blev: HEDGEHOG-SARA! Grattis till dig! Tyvärr så har jag inget fint pris till dig, utan du får nöja dig med äran! Lite ära får du dela med de andra två som också gissade rätt, fast efter dig: Mariellee, och Anna. Ni tre gissade rätt av de tjuogotvå som svarade.


Lördagen den 6 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i dag också, precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost och nyhetsläsning i datorn. Borzko hade gått upp halvfem och åkt i väg för att jobba extra i dag. Jenny var ju inte hemma eftersom hon fortfarande är i Skåne. Jimmy sov och skulle sova till elva i dag.


 

Vid niotiden så gick jag i väg till Centrum och till SolAkuten. Jag hade ju egentligen tänkt mig en liten promenad först. Men jag bara orkade inte när jag tittade ut. Två plusgrader, snålblåst, mörkt, grått, trist, dimmigt, och regnet hängande i luften. Jag har inte lyckats komma ut på någon promenad sen jag kom hem från Thailand. Jag vill promenera i bikini i vattenbrynet på en sandstrand! Annars får det vara!


 

Solade i trettio minuter och drömde mig bort i den sköna värmen. Sen så gick jag direkt hem igen. Satt lite vid datorn sen. Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Vid tolvtiden sen så stack vi iväg för att handla. Vi åkte till Willys i Länna. Lagom när vi hade plockat halva vagnen full så ringde Jenny på mobilen. De hade ringt henne från Malmö Aviation. Någonting hade blivit fel, så pengarna för den bokade biljetten till i morgon hade inte kommit in. Och kundtjänst skulle stänga klockan ett, och biljetten var tvungen att betalas i dag. Så vi lämnade vår vagn och åkte hem igen.


 

Ringde upp Malmö Aviation. Vi lyckades inte med att förstå varför pengarna inte hade kommit in. Vi hade inte gjort fel, men ändå så fanns inte pengarna hos dem. Men vi gjorde en ny överföring och de kontrollerade direkt att pengarna hade kommit till dem. Och när allt var klart så åkte vi tillbaka till Willys.


 

Vi plockade ihop resten. I dag blev det cirka tio fulla plastkassar och vi fick betala 1.200:- kronor. Hem sen igen, och så blev det upplockning av allt och inplockning i kyl, frys, skafferi, och städskåp. Borzko hade kommit hem från jobbet när vi kom från Willys.


 

Sen så blev det lite allmänt pulande här hemma. Varvade som vanligt med datorstunder. Middag åt vi sen redan vid fyratiden. Inte heller i dag var det någon här som orkade laga mat. Vi har varit otroligt slöa den här veckan. Jimmy och Borzko åt pizza i dag igen från pizzerian. Jag åt en pastasallad med räkor som jag hade köpt på Willys.


 

Efter middagen sen så skjutsade Borzko hem Jimmy till hans kompis Kristian i Hagsätra. Sen senare så skulle de gå ut på krogen, det var därför han inte tog bilen själv dit. När Borzko kom hem igen så tog han och jag en sväng till HemKöp i Centrum. Vi köpte chips och godis till kvällen.


 

Sen så varvade jag datorn med boken större delen av kvällen. Fortsatte att läsa boken som jag läste i går: ”Lycksökare” av Lesley Lokko. I datorn så blev det mycket bloggläsning i kväll.


 
Borzko gick och la sig rätt så tidigt. Han har blivit förkyld och kände sig hängig och trött. Själv så tänkte jag fortsätta med min bok nu. 

1356 fotografier i 15 fotoalbum

Titta gärna på alla mina 1356 fotografier i 15 olika fotoalbum.

http://bim61.spaces.live.com/ 

 

Fem Påståenden.

Jag har blivit utmanad av En Södertäljebos Liv II. Och också blivit inspirerad av till exempel Lotten Bergman, Hedgehog in a storm, Junitjej, med flera, som också har gjort detta.


 

Här är alltså fem påståenden om mig.

Fyra är sanna.

Ett är falskt.

Gissa vilket som är falskt?


 

(1) - Mitt drömjobb när jag var yngre var att bli bibliotekarie.


 

(2) - Jag gick upp cirka tio kilo när jag var gravid.


 

(3) - Jag har aldrig varit högre upp i Sverige än Hudiksvall.


 

(4) - Jag har aldrig träffat min farmor och farfar.


 

(5) - Mina första idoler var Sweet.


 
Jag utmanar i min tur: Angela, Filijokus Funderingar, Draken, och Finkan

Fredagen den 5 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och samtidigt nyhetsläsning i datorn. Borzko hade gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade också gått upp klockan fyra och åkt med Borzko i lastbilen i dag. Jenny är ju fortfarande kvar i Skåne.


 

Klockan tio så gick jag iväg till Centrum. Var först på X-Change och växlade in lite Thailändska Baht till Svenska Kronor. Sen så var jag på Apoteket Shop och köpte Bats Creme. Efter det så var jag på Gina Tricot och köpte en zip-tröja med luva och en cardigan, båda svarta förstås. Tittade in på Bokia också, men köpte faktiskt inget där.


 

Väl hemma igen så höll jag på och plockade, pysslade, grejade, pulade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Fyllde i nya almanackan, flyttade om på anslagstavlorna, och skrev några mail, bland annat. Vid tolvtiden så åt jag lite lätt lunch också.


 

Sen fortsatte jag att hålla på här hemma under större delen av eftermiddagen. Varvade med stunder vid datorn också. Satt också och läste en stund i en e-bok som jag lånat och laddat ner från biblioteket: ”Dotter Önskas” av Katerina Janouch.


 

Vid halvfemtiden så kom Borzko och Jimmy hem. Efter att de hade duschat och gjort sig i ordning så åt vi middag tillsammans vid halvsextiden. De åt pizza från vår lokala pizzeria på gatan, och jag åt thailändsk mat från den lilla hämtrestaurangen nära oss som säljer både thailändsk och indisk mat. Jag åt wokade grönsaker och nudlar med curry.


 

Jimmy satt sen vid datorn en stund. Vid halvåttatiden sen så stack han iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko satte sig framför teven efter middagen. Där satt han sen tills det var läggdags för honom vid halvelvatiden. Han ska jobba extra i morgon, och ska upp klockan halvfem.


 
Jag själv satt vid datorn större delen av kvällen. Jag läste ut e-boken som jag höll på med. Läste också bloggar och nyheter. Även en massa krönikor och kolumner. Sen så läste jag i en pocketbok: ”Lycksökare” av Lesley Lokko. 

Torsdagen den 4 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det fiberhavregrynsgröt och kaffe till frukost. Satt vid datorn sen en stund. Borzko hade gått upp klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba. Jenny var ju inte hemma, hon är ju i Skåne. Jimmy vaknade och gick upp vid niotiden. Då åt han frukost och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Sen så satte jag mig vid datorn igen. Nu så la jag in alla mina femton dagboksinlägg från Thailand, som sammanlagt var tjugo A4-sidor långa. Så nu är allting klart. Tvåhundra kort i fotoalbumet, och hela dagboken från Thailand. Jimmy satt mest vid sin dator.


 

Vid elvatiden så gick jag en sväng till Centrum till SolAkuten. Där solade jag i trettio minuter. Blundade och drömde att jag låg i en solstol på Patong Beach i Thailand istället för i ett tråkigt solarium i gråa, regniga och trista Farsta.


 

När jag kom hem igen så åt Jimmy och jag lite lätt lunch tillsammans. Sen så satt vi och fixade alla filmerna som vi köpte i Thailand. Man fick omslagen med till filmerna, men inte själva fodralen, för det skulle ju bli alldeles för otympligt att frakta hem. Så vi köpte fodral i går, och nu satt vi och gjorde i ordning alla sextio filmerna. Filmerna kostade 12:- kronor styck, och fodralen kostade 3:- styck, så det blev 15:- kronor per film. Perfekt att ha sextio bra filmer med snygga omslag också.


 

Sen så satt vi vid våra datorer en liten stund. Vi tvåtiden sen så satte vi oss i vardagsrummet och tittade på en film. Det är inte ofta det händer att jag sätter mig framför teven mitt på dagen, jag gör det ju inte ens på kvällarna. Det blev en av filmerna som vi köpte i Thailand: ”Deja Vu” med Denzel Washington. Den var jättebra.


 

Efter filmen så blev det middag. I dag åt vi båda två pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jag åt en Vegetariana. Det var nog över ett halvår sen som jag åt pizza senast, så det var jättegott.


 

Vi fortsatte sen med att spela över våra heminspelade videofilmer till DVD-skivor. Jimmy och jag fastnade en stund framför teven och tittade lite på när han var fyra år och Jenny var två år. Tänk vad de femton åren har gått fort!


 

Vid sextiden sen så stack Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, duschade, och sen så tittade han på teve i ett par timmar innan han gick och la sig vid tiotiden. Jimmy kom hem igen från Kristian vid tiotiden. Han gick och la sig redan vid elvatiden sen, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti, samtidigt med Borzko, för han ska åka med i lastbilen i morgon.


 
Jag satt i kökssoffan med min dator i knäet nästan hela kvällen. Jag läste i kapp alla mina bloggar på min favoritlista. Så nu är jag uppdaterad över vad som har hänt sedan den sextonde december. 

Thailand 2006 - Sista inlägget.

Nu har jag lagt in alla mina femton långa dagboksinlägg från Thailand! De är så många och långa, så alla inlägg syns inte när man scrollar längst ner i bloggen. För att se alla inlägg om Thailand, så klicka på "Thailand 2006" till höger under "Kategorier". Då kommer precis alla inlägg om Thailand fram. Och återigen, för att se alla tvåhundra fotografier, gå till: http://bim61.spaces.live.com/.

Söndagen den 31 december 2006 (Nyårsafton) (Avresedagen) (Dag femton)

Söndagen den 31 december 2006 (Nyårsafton) (Avresedagen) (Dag femton)


 

Mobilen larmade klockan halvsju i morse också. Gick upp och gjorde oss lite i ordning. Frukostbuffén klockan sju i dag också. Upp på rummen igen och fixade lite. Sen så gick vi till poolområdet vid åttatiden. Låg sen där i två timmar ungefär och badade och solade lite. Upp på rummen igen vid tiotiden. Duschade, gjorde oss i ordning, och sen så packade vi ner alla våra saker.


 

Checkade ut från hotellet vid tolvtiden. Lät våra väskor stå i receptionen, och sen så gick vi ut på stan för sista gången. Gick först till en restaurang och åt lunch. Jag åt en sista god thailändsk maträtt, och det blev wokade grönsaker med ris. Mycket gott som vanligt.

Sen så gick vi ut på en sista shoppingtur. Jag handlade en svart keps, sex par svarta strumpor, två par korta svarta shorts, och tio dvd-filmer till. Filmerna som jag köpte var:


 Band Of Brothers – 10 avsnitt – 5 skivor
Flags Of Our Fathers
Green Street Hooligans
Hostel
Attack Force
Armageddon
 


Sammanlagt sextio filmer har vi köpt nu. (Plus de arton som Jenny köpte själv.)


 

Gick sen tillbaka till hotellet. Satte oss en stund vid våra datorer och hotellets datorer i datorhörnan. Sen så satt vi bara och väntade på bussen, och den kom punktligt klockan halvtre.


 

Lite drygt en timme tog sen bussfärden till flygplatsen. Säkerhetskontroll, incheckning, säkerhetskontroll igen, och sen passkontroll blev det när vi kom fram till flygplatsen. Efter det så hade vi cirka två timmar kvar innan planet skulle lyfta. Vi handlade lite smågrejer. Jag köpte två nyckelringar (ett tempel och en elefant), och en kylskåpsmagnet (en Tuk-Tuk). Vi tog en fika och en macka också.


 

Klockan halvsex fick vi börja att gå ombord. Och sen klockan halvsju så lyfte planet punktligt. Först så flyg vi i sex och en halv timme. Sen så mellanlandade vi i Dubai i Förenade ArabEmiraterna. Där fick vi gå av planet och in på flygplatsen. Planet skulle tankas, städas lite, och så skulle besättningen bytas. Efter lite knappt en timme så fick vi gå på igen och flyga vidare.


 

Sen så flög vi i ytterligare sex och en halv timme innan vi landade på Arlanda klockan tre på nyårsaftonsnatten svensk tid. Det gick snabbt genom passkontrollen, väskorna kom också snabbt, tullen gick vi bara igenom, och sen så stod en av Lindskrogs lilla bussar och väntade på oss och körde oss till långtidsparkeringen.


 

Hemkörningen till Farsta gick också snabbt och bra. Vi stannade bara till på den nattöppna Statoil i Sköndal och köpte lite mjölk till morgonfikat. Ganska så prick fem var vi hemma igen.


 

Det blev många timmars hemfärd. Om man räknar från när vi blev hämtade på hotellet och tills vi kom till Farsta så blev det tjugo och en halv timme. Jag lyckades i alla fall med att sova lite mer på planet den här gången.


 

Borzko och Jenny la sig för att sova i några timmar. Men Jimmy och jag kände inte för att gå och lägga oss. Vi höll på och fixade och plockade med lite allt möjligt, och givetvis också så satt vi vid våra datorer. Bloggade bland annat en liten sammanfattning över resan.


 

---------    


 (Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Lördagen den 30 december 2006 (Dag fjorton)

Lördagen den 30 december 2006 (Dag fjorton)


 

Sedvanliga rutiner först på morgonen. Upp halvsju. I natt blev det endast fyra timmar sömn. Frukostbuffén klockan sju. Upp på rummen sen och gjorde oss lite i ordning och packade ner lite badgrejer. Och sen ner tills stranden och tog solstolar med tillbehör. Jimmy och jag tog även i dag en morgonpromenad på cirka en timme. Solade, badade, läste, spelade spel, pratade, tittade på folk, och njöt, njöt, njöt, som vanligt. Lunch blev det på stranden i dag också. I dag åt vi baguetter, jag åt en med ägg och grönsaker.


 

Vi gick från stranden vid halvettiden i dag, och så upp till poolområdet istället. Låg sen där och softade i tre timmar ungefär. Vid halvfyratiden så gick vi upp på rummen. Duschade, och gjorde oss i ordning. Höll på och fixade med lite allt möjligt sen också. Bland annat så tog vi reda på tvätten som vi hade lämnat in och som kom tillbaka. Två gånger har vi lämnat in tvätt på hotellet, och det har fungerat jättebra. Vi betalade också räkningarna som vi hade liggande i receptionen så det är klart till i morgon när vi ska åka hem.


 

Sen vid halvsextiden så gick vi iväg ut ”på stan” för sista gången. Vi gick längs Patong Beach Road in mot det centrala Patong. Stannade vid en av de lite ”finare” restaurangerna och åt middag. I dag blev det för mig: vitlöksbröd till förrätt, och sen wokade nudlar med räkor och grönsaker till varmrätt.


 

Efter det så gick vi mot Bangla Road. Gick och tittade lite överallt först. Sen så gick vi till baren som vi oftast har varit på. Där tog vi in varsin dricka. Jag drack en frozen Margerita utan alkohol.


 

När vi hade druckit upp så gick Borzko och Jimmy in för att spela några matcher i biljard. Jenny och jag gick på shoppingrunda istället. När de sen hade spelat klart så kom de och mötte upp med oss. Jag köpte fyra svarta linnen utan tryck på, och fyra svarta toppar med olika tryck på.


 

Sen så kom det ett häftigt regn. Vi tänkte att vi går ändå, och tyckte först att det var väl inte så farligt. Men det regnade bara mer och mer, så när vi kom till vårt hotell så var vi precis plaskblöta ända in på skinnet.


 

Köpte med oss lite chips, godis och dricka på vägen. Så sen så satt vi alla fyra på vårt rum sen och åt, pratade, och lyssnade på musik. Borzko och Jimmy gick in till sig för att sova vid elvatiden. Jenny la sig också för att sova då. Själv så satt jag och skrev dagbok och flyttade över fotografier från kamera och mobil, till datorn och usb-minnet. Vid halvtolvtiden la jag mig för att sova.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Fredagen den 29 december 2006 (Dag tretton)

Fredagen den 29 december 2006 (Dag tretton)


 

Halvsju larmade mobilen som vanligt, efter fem och en halv timmes sömn. Frukostbuffén klockan sju som vanligt. Ner till stranden klockan åtta som vanligt. Solstolar med tillbehör som vanligt. Morgonpromenad i en timme längs strandkanten med Jimmy som vanligt. Badade, solade, läste, spelade spel, pratade, tittade på folk, och njöt, njöt, njöt som vanligt. Lunch på stranden som vanligt. För mig blev det mest färsk god thailändsk frukt som vanligt.


 

Sen så gick vi ifrån stranden och upp till vårt hotell redan klockan tolv i dag. Borzko och Jenny gick till poolområdet och la sig där. Jag och Jimmy gick upp till våra rum för att duscha och göra oss i ordning.


 

När vi sen var klara så promenerade vi bort till Amazing Tattoo som ligger nästan längst bort på Patong Beach Road. Vi hade båda två beställt tid där för tatuering.


 

Först så tatuerade Jimmy sig. Han gjorde ett helsvart tribalmönster på vänster underarm. Cirka trekvart tog det för honom. Sen så gjorde jag en röd drake, med lite gult i också, som slingrar sig runt en svart tribal. Vänster överarm blev det för mig, och min tog ungefär en timme att göra.


 

Båda våra kostade lika mycket, cirka 700:- svenska kronor vardera. Jättebilligt. De hade säkert kostat minst det tredubbla hemma i Sverige.


 

Borzko och Jenny kom och mötte oss när vi var klara. Då gick vi bort till piercingstudion där Jenny hade bokat tid. Egentligen så hade hon tid i morgon, men hon kände också för att göra sin i dag, så vi gick dit för att lyssna om det gick bra. Och det gjorde det, så hon gjorde sin piercing i vänstra bröstvårtan. Cirka 160:- kronor kostade det.


 

När vi var klara så tog vi en Tuk-Tuk hem till hotellet. Där pysslade vi om våra tatueringar och piercingar lite, och sen så gick vi ut igen för att äta middag. Vi gick bara till den restaurang som ligger allra närmast hotellet. Bara tvärs över gatan. Jag åt nudlar med grönsaker, sås, och fisk, räkor, och bläckfisk. Mycket gott var det.


 

Sen så gick vi till hotellet igen. Satte oss en liten stund i Internethörnan och satt lite vid datorerna. Och sen vid halvåttatiden så stack vi ännu en gång iväg från hotellet.


 

Vi tog återigen en Tuk-Tuk. Den här gången så åkte vi till Bangla Road. Där gick vi och satte oss på en bar och tog in varsin drink/öl. Det kom också en liten, liten, regnskur medan vi satt där.


 

Strax före halvtio så promenerade vi bort till rockklubben ”Rock City”. Vi fick ett bra bord nära scenen. Strax efter halvtio så började första bandet att spela. Det är ju bara coverband och tributeband som spelar där. Första bandet spelade låtar från många olika rockgrupper. Andra bandet spelade mest låtar från U2 och Oasis, men även några andra låtar. Tredje bandet spelade mest låtar från Bon Jovi, men även några andra låtar. (Fjärde bandet skulle sen mest spela Metallica., men då hade vi gått hem).


 

Satt och lyssnade på all bra rockmusik. Pratade och drack lite givetvis också. Jag höll mig som vanligt till alkoholfritt. Non Alcoholic Frozen Margaritas blev det mest i kväll.


 

Jimmy och Borzko blev lite trötta, så de tog en Tuk-Tuk hem vid halvettiden. Jenny och jag stannade kvar i en ungefär en timme till, så vid halvtvåtiden så tog vi en Tuk-Tuk hem.


 

När vi kom hem så höll jag på och plockade med allt möjligt. Skrev det här i dagboken förstås också. Släckte lampan, och la mig för att sova vid halvtretiden.


 

---------   


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Torsdagen den 28 december 2006 (Dag tolv)

Torsdagen den 28 december 2006 (Dag tolv)


 

Mobilen larmade halvsju. Sex timmars sömn i natt. Borzko kom med en bukett med fem röda rosor till mig när vi skulle gå ner till frukostbuffén. Han hade köpt den i går kväll. Vi har ju bröllopsdag i dag, sjutton år sedan vi gifte oss, så det var ju gulligt av honom.


 

Åt frukost som vanligt. Sen upp på rummen och packade ner badgrejer. Och sen så gick vi till stranden vid åttatiden. Även i dag blev det en morgonpromenad med Jimmy. Cirka en timme gick vi i dag. Sen tillbringade vi ungefär fem timmar på stranden. Som vanligt: solade, badade, spelade spel, läste, pratade, njöt, njöt, njöt. Lunch blev det förstås också. I dag åt jag bananer, ananas, oliver, och glass.


 

Vid ettiden så gick vi upp till hotellet och till poolområdet. Och sen så låg vi där i cirka tre timmar. Vid fyratiden så gick vi upp på rummen. Duschade, gjorde oss i ordning, och plockade med lite allt möjligt.


 

Semesterns tredje regnskur kom vid femtiden. De andra två har varit pyttesmå med stilla regn en kort stund. Men nu så kom det en riktigt kraftig regnskur och en längre stund.


 

Vid halvsextiden så gick vi ut. Då hade regnet dragit förbi, och det var bara att som vanligt gå iväg i shorts eller kjol, linne, och flip-flops. Vi gick som vanligt iväg in mot centrala Patong.


 

Först så gick vi till en restaurang och åt middag. I dag tog vi först in förrätt, jag tog en räkcocktail. Och sen till varmrätt så tog jag in wokade grönsaker med ris. Vatten att dricka till som vanligt.


 

Efter maten så gick vi till Bangla Road. Där gick vi in på baren som vi har varit på flera gånger nu. Först så satt vi ute och tog in varsin drink. Jag tog en Non Alcoholic Frozen Margerita.


 

Sen så gick vi in och spelade biljard. Vi tog ett bord, och så spelade vi vartannat spel. Vi spelade tio spel, fem vardera. Av Jimmy och Borzko var det Jimmy som vann, men jag kommer inte ihåg med hur mycket. Och mellan Jenny och mig så blev det 3 – 2 till mig.


 

Mitt under när vi spelade så blev det strömavbrott på halva Bangla Road. Det varade väl ungefär i en halvtimme. Men personalen ställde ut stearinljus överallt, så vi kunde spela ändå.
Det var riktigt mysigt.


 

Sen vid strax före tio så gick vi ifrån biljardspelandet och baren. Promenerade bort till rockklubben ”Rock City”. Tredje gången nu som vi var där allihopa, men fjärde gången för Jimmy och Borzko som var där i går kväll när Jenny kände sig lite dålig så hon och jag gick hem.


 

Precis när vi kom vid tiotiden så började livemusiken. Det var två band som spelade medan vi var där. Båda banden spelade massa covers från flera olika band, och båda banden var jättebra. Jenny blev trött, så hon och Borzko stack iväg hem lite tidigare. Jimmy och jag stannade till klockan tolv, då tog vi en Tuk-Tuk hem.


 

Sen blev det lite dagboksskrivande i datorn. Somnade sen vid ettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Onsdagen den 27 december 2006 (Dag elva)

Onsdagen den 27 december 2006 (Dag elva)


 

I morse var det våra gamla vanliga rutiner igen. Vaknade halvsju av mobilalarmet, efter sex timmars sömn. Gjorde oss lite i ordning. Ner till frukostbuffén klockan sju när de öppnade. Jag åt som vanligt mest omelett och färsk frukt. Kaffe, juice och lite annat också. Sen upp på rummen igen och gjorde oss i ordning och packade ner badgrejer. Och så gick vi iväg till stranden vid åttatiden.


 

Vi tog som vanligt fyra solstolar, två bord, och två parasoller. Och det kostade 65:- kronor för alltihopa. En morgonpromenad längs strandkanten blev det i dag också. Och även i dag så var det Jimmy som följde med mig. Lite drygt en timme tog det från där vi låg, till ena kanten, tillbaka igen, till andra kanten, och sen tillbaka igen. Sen så gick Jenny och jag en liten kort promenad för att fotografera och filma lite på de små gulliga krabborna som finns längst bort på stranden.


 

Solade, badade, spelade spel, läste, pratade, och bara låg och tittade ut över stranden, folket, havet och njöt, njöt, njöt. Lunch på stranden blev det i dag. Jag åt bröd, yoghurt, och färsk frukt. Efter fem timmar på stranden, vid ettiden, så gick vi upp till vårt hotell och la oss vid poolen istället. Vi var där i cirka två och en halv timme, och sen så gick vi upp på rummen.


 

Duschade, gjorde oss i ordning, och fixade med lite allt möjligt. Jenny mådde inte riktigt bra. Hon hade ont i huvudet, ont i magen, mådde lite illa, och var jättetrött. Hon ville inte följa med ut, utan ligga inne på rummet och sova och vila lite. Borzko och Jimmy gick iväg och handlade lite att äta till henne, bröd och yoghurt, innan vi gick iväg.


 

Vid halvsextiden sen så stack jag, Jimmy och Borzko iväg in mot det centrala Patong. Jag erbjöd mig att stanna kvar hos Jenny, men eftersom hon bara ville sova, så låg hon kvar själv. Det finns ju som tur är mobiler!


 

Vi gick omkring lite först. Sen så satte vi oss på en restaurang för att äta middag. I dag åt jag räkor med vitlök och peppar, och så ris till förstås. Mineralvatten till maten, och kaffe efter maten, blev det också.


 

Semesterns andra lilla regnskur kom också. Fem minuters varmt och skönt regn.


 

Sen så gick vi till Bangla Road och till baren där Jimmy och Borzko spelade biljard i går. Precis då ringde Jenny och sa att hon mådde lite bättre och skulle komma till oss. Jimmy och Borzko stannade kvar och spelade, och jag gick mot hotellet för att möta Jenny på halva vägen. Vi möttes upp, och sen så gick vi till baren igen.


 

Vi satt och tittade på när Borzko och Jimmy spelade klart. Sen så gick vi alla fyra till en annan bar och satte oss och tog lite att dricka. Satt där en stund och tittade på alla människor som gick förbi på Bangla Road.


 

Sen så kände sig Jenny lite hungrig och ville gå till McDonalds så då gjorde vi det alla fyra. Hon åt lite mat där. Jimmy åt också lite trots att han hade ätit middag förut. Där såg vi också den andra kändisen här nere. Förut så har vi ju sett Niclas Wahlgren, med son, tre gånger här. Nu så var Magnus Carlsson och handlade mat på McDonalds tillsammans med sin man.


 

Efter det så ville Jenny gå hem till hotellet igen. Vi hade ju bestämt att gå på rockklubben ”Rock City” i kväll, men det orkade hon inte när hon inte mådde riktigt bra. Så jag följde med Jenny hem till hotellet. Jag tyckte att det var tråkigt för henne att vara ensam. Borzko och Jimmy gick iväg till rockklubben.


 

När Jenny och jag kom till hotellet så gick vi och satte oss i hotellets Internet Corner en stund. Satt där i lite knappt en timme, och sen så gick vi upp på rummet. Jenny var trött igen och la sig för att sova vid elvatiden. Jag satt och läste, och sen så blev det sängen vid halvettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Tisdagen den 26 december 2006 (Annandagen) (Tsunami Day) (Dag tio)

Tisdagen den 26 december 2006 (Annandagen) (Tsunami Day) (Dag tio)


 

I dag larmade mobilen för ovanlighetens skull inte vid halvsjutiden som den brukar göra. Resten av familjen kände för en sovmorgon i morse, och då gjorde jag som de ville. Så mobilen larmade inte förrän klockan halvnio i morse, efter åtta timmars sömn. Då gick vi upp, gjorde oss i ordning, och sen så blev det frukostbuffén klockan nio i stället för klockan sju som vi har varit nu i åtta morgnar.


 

Jimmy och Jenny ville ha en pool-dag i dag, så vi gick inte iväg till stranden efter frukosten som vi brukar göra. Jenny och Borzko gick direkt och la sig vid poolen. Jag och Jimmy gick på en förmiddagspromenad.


 

Vi gick längs strandpromenaden bort till Loma Park. Där var det en ceremoni mellan halvtio och elva i dag eftersom det klockan halvelva i dag på förmiddagen var exakt två år sedan som Tsunami-katastrofen inträffade. Det var många tal av flera personer på thailändska. Sen så kom det cirka trettio stycken buddist-munkar som gjorde ceremonier för att hedra offren. Det var väldigt intressant och gripande att se ceremonin.


 

Sen så promenerade vi hem till hotellet och till Jenny och Borzko. Vi låg sen vid poolen till tretiden. Solade, badade, läste. Lunch blev det förstås också, och den intog vi vid poolen i dag. Vid tretiden så gick vi upp till rummen. Vi gjorde oss i ordning och pysslade med lite allt möjligt.Vid femtiden så gick vi sen ”ut på stan”. Promenerade bort mot det centrala Patong Beach, och mot Loma Park där vi var i förmiddags. Satte oss på en restaurang nära parken och åt middag. I dag åt jag wokade grönsaker med cashewnötter. Ris till förstås.


 

Efter middagen så gick vi in i parken för att titta på den andra ceremonin för dagen om Tsunamin. Det var en massa tal den här gången också. Men lite mer på engelska också den här gången. Sen var det en barnkör som sjöng och en orkester som spelade. Och det sista i  ceremonin var att alla fick gå ner på stranden och tända en väldig massa ljus för att hedra alla offer. De hade grävt mängder med gropar i sanden och sen satt ner ett stearinljus i. Det var otroligt vacker, stämningsfullt, och gripande när alla ljusen var tända.


 

Sen så sändes det även upp rispapperslyktor i massor. Såna som vi skickade upp två stycken i går. Fantastiskt vackert och gripande även det när hela himlen blev full med brinnande lyktor.


 

Så småningom så gick vi därifrån och in mot centrala Patong igen. Vi gick till Bangla Road där vi satte oss på en bar och tog lite att dricka. Jag drack en alkoholfri Frozen Margarita i dag. Sen så började Borzko och Jimmy att spela biljard. Jenny och jag gick då ut och promenerade tillbaka mot hotellet istället.


 

Vi såg då Niclas Wahlgren för tredje gången på ett par dagar. Han och hans cirka 18-åriga son verkar bo nära oss, för vi har sett dem på ungefär samma ställe nu tre kvällar i rad.


 

När vi kom hem till hotellet så ringde Borzko och Jimmy och sa att de hade spelat klart. Vi gick då och mötte dem. Gick in och handlade lite chips, godis, och dricka, och sen gick vi till hotellet igen. Satt en stund på rummet först och åt, drack, och pratade lite. La in alla fotografier i datorn också.


 

Sen så gick vi ner till hotellets lilla datorhörna en stund. Jag och Jenny satt med våra bärbara datorer, och Borzko och Jimmy satt och läste. Sen så gick Jimmy och Borzko upp på rummet för att sova redan vid elvatiden för de kände sig trötta. Jenny och jag satt kvar till halvtolvtiden och sen så gick vi upp på rummet.


 

Slappade på rummet sen i en timme. Skrev dagbok, läste lite, åt lite chips och godis. Och sen så blev det sovdags vid halvettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Måndagen den 25 december 2006 (Juldagen) (Dag nio)

Måndagen den 25 december 2006 (Juldagen) (Dag nio)


 

Mobilen larmade klockan kvart över sex i morse, efter fem timmars sömn. Utflyktsdag i dag igen. Vi gick upp, gjorde oss lite i ordning, packade ner lite grejer, och sen så blev det frukostbuffén prick klockan sju när de öppnade.


 

Klockan kvart i åtta så blev vi hämtade av en minibuss. Vi åkte sen till Karon Beach och hämtade upp några fler. Efter det så åkte vi till Chalong där vi mötte upp med ännu fler, plus våra guider. Det blev sen transport med små eltåg ut på den långa piren. Där fick vi sen kliva på en lite mindre båt som transporterade oss ut till den större båten.


 

Sen så åkte vi båt i lite knappt en timme ut till en av Phi Phi Islands-öarna. Phi Phi Islands är två öar som ligger precis bredvid varandra. De är som riktiga paradisöar. Otroligt fin vit sand, alldeles turkost vatten. Perfekt att snorkla på eftersom vattnet är så klart och det finns så mycket fiskar att titta på.


 

När vi kom fram så var det snorkling som gällde. Jättekul och mysigt att snorkla där. Vi såg massor med stora, små, fina, färggranna, orädda fiskar.


 

Vid tolvtiden så fick vi lunch på en restaurang precis vid stranden. Jättefin buffé fick vi. Sen vid ettiden så fick vi välja på två olika aktiviteter. Antingen så kunde man åka in till den lilla byn på den ön som vi var på, för att gå upp jättehögt på ett berg till en utsiktsplats. Eller så kunde man åka till den andra ön, där filmen ”The Beach” är inspelad, för att snorkla där också.


 

För en gångs skull så delade vi då på oss. Jenny och Borzko åkte ut till den andra ön och snorklade lite mer. Jag och Jimmy åkte in till byn för att gå upp till utsiktsplatsen.


 

Då blev det först då en ”Long Tail Boat” in till byn. Sen så gick vi en bit genom byn. Och sen så kom vi då fram till trappan upp till utsiktsplatsen. Jag hade nog inte riktigt förstått hur långt, högt, varmt, och jobbigt det skulle vara. Men det var klart värt det när vi äntligen kom upp. Det var en fantastisk utsikt ut över hela ön med dess två laguner. Vi tog massor med fotografier där uppe. Vilade också benen en stund innan vi gick ner igen.


 

När vi kom ner igen så blev det ett dopp i havet. Det var klart välbehövligt efter den promenaden. Sen så kom det en båt och hämtade oss igen för att köra oss ut till den stora båten. Och sen så tog det lite knappt en timme tillbaka till Chalong.


 

Och sen så fick vi transport hem med minibuss till Patong Beach igen. Var hemma vid hotellet vid halvsextiden. Trötta var vi då efter att ha varit borta i tio timmer. Vi duschade och gjorde oss i ordning, och sen så stack vi ut igen vid halvsjutiden.


 

Promenerade in mot det mer centrala Patong Beach. Middag blev det vid sjutiden. I dag blev det både förrätt och varmrätt. Jag åt först en räkcocktail, och sen blev det wokade grönsaker med ris. 180:- kronor gick det på för oss alla fyra.


 

Sen så promenerade vi längs strandpromenaden och alla små affärer som ligger längs gatan där. Svängde sen in på Bangla Road. Satte oss på en bar för något att dricka. Jag drack en alkoholfri Pina Colada.


 

Efter det så promenerade vi hemåt igen. På stranden hade de då redan börjat med minneshögtiderna för offren i Tsunamin. Man kunde köpa en sorts stor rispapperslykta för tjugo kronor styck. Vi köpte två. Sen så tände de på lyktorna längst ner, och när sen värmen steg upp i rispappersröret steg de högt upp på himlen. Mycket vackert att se alla lyktor stiga upp mot den svarta himlen.


 

Efter det så gick vi till ännu en bar och satte oss en stund. Den här gången så tog jag också in en alkoholfri drink, och så en portion glass. Satt där en stund och åt, drack, och pratade. Sen så gick vi hem till hotellet efter det. Kom hem vid elvatiden ungefär.


 

Vi satte oss då i Internethörnan/ Foajén/Receptionen. Jag och Jenny satt med våra bärbara datorer, Jimmy satt med en av hotellets datorer. Borzko satt och läste en bok. Lite att dricka blev det för oss igen också. Efter en timme ungefär så gick vi upp på rummen vid tolvtiden. Och sen så blev det sängen vid halvettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Söndagen den 24 december 2006 (Julafton) (Dag åtta)

Söndagen den 24 december 2006 (Julafton) (Dag åtta)


 

Samma morgonrutiner i dag också. Mobilen larmade klockan halvsju, efter fem timmars sömn. Gjorde oss lite i ordning, och sen så blev det frukostbuffén klockan sju. Upp sen på rummen och packade ner lite badgrejer, och så blev det stranden vid åttatiden. Solstolar med tillbehör blev det i dag också. Och likaså en morgonpromenad tillsammans med Jimmy. Hela stranden från kant till kant på lite drygt en timme blev det.


 

Sen så var vi på stranden i cirka fem timmar. Lunch åt vi också förstås. Resten av familjen åt lunch från McDonalds i dag, men det ville inte jag ha. Jag åt bara massor med färsk frukt istället. Badade, solade, läste, spelade spel, gjorde vi bland annat.


 

Vid ettiden så gick vi upp till hotellet. Jenny och jag tog då massage i dag igen. I dag blev det thailändsk oljemassage i en timme. Det kostade cirka 170:- kronor vardera. Lika skönt som förra gången var det. Lite annorlunda med olja var det, och mycket ”snällare” massage. Billigt för oss var massagen, men ändå dyrt för att vara här. Vi tog på hotellet för att vi kände för att vara där, men tar man massage ute på stan så kostar det ungefär en tredjedel bara.


 

Efter massagen så stack vi iväg ”ut på stan”. Strosade runt och tittade i alla stånd och affärer. Tog en fika gjorde vi också. Alla handlade vi någonting i dag också. Jag handlade ett par korta shorts med militärmönster för cirka 130:- kronor. Och så två svarta linnen med lite mönster på för cirka 65:- kronor styck.


 

Vi handlade även några begagnade pocketböcker i en affär som hade böcker på nästan alla språk. Begagnade pocketböcker mest, som hemresande turister har lämnat.


 

Vid halvsextiden så kom vi hem till hotellet igen. Då gick vi upp på rummen och gjorde oss i ordning, och lite fina, inför julaftonskvällen. Sen klockan sju så gick vi ner till hotellets poolområde där julmiddagen skulle hållas.


 

Middagen var en buffé med massor med olika mat. Mest thailändsk mat, men också lite internationell mat. Vi åt av maten flera gånger förstås, och sen till sist av efterrättsbordet. Ett band spelade musik under middagen. Det var även lite lekar för dem som ville vara med. Fantastiskt fint pyntat var det runt hela poolområdet där vi satt. Mängder med slingor och olika ljus.


 

Men vid niotiden så tröttnade vi på att sitta där. Det skulle hålla på till klockan elva, men vi gick iväg som sagt var vid niotiden. Först så gick vi iväg till en affär en liten bit bort. Vi hade tittat på kameror tidigare under dagen. Men vi ville inte förhasta oss, utan tänka lite först. Nu kände vi att vi hade tänkt klart, så då gick vi för att handla.


 

Både Jenny och jag köpte oss varsin likadan kamera. Hon har inte haft någon egen tidigare, och jag var lite trött på min. Den är i och för sig ganska så bra, men den är lite klumpig. Nu köpte vi varsin Pentax Optio S7 med 7,0 megapixlar och 3 x optisk zoom. Vi fick kameran med tillbehör (laddare, batteri, datorsladd, tevesladd, bärrem, instruktionsbok, cd-skiva) plus en kameraväska plus minneskort på 1 GB för 2.500:- kronor vardera. Ganska så bra pris tyckte vi. Kameran är liten, tunn och smidig, och den verkar jättebra.


 

Sen så gick vi hem med kamerorna, och så bytte vi från ”fina” kläder till lite ”rockigare” kläder. Sen så tog vi en ”Tuk-Tuk” bort till ”Rock City” där vi var i går. Sen så satt vi där mellan tio och tolv ungefär. Lyssnade på två bra coverband när de spelade massa gamla och nya rocklåtar. I dag kostade det inträde, men då fick man i och för sig fri dricka hur mycket man ville och vad man ville, och så fick man varsitt svart Rock City-linne också.


 

Vid tolvtiden så gick vi därifrån och tog en Tuk-Tuk hem till hotellet. Höll sen på med lite allt möjligt. Jag la in alla fotografier i datorn och skrev dagbok i datorn bland annat. Sovdags blev det vid kvart över ett.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.)  

Lördagen den 23 december 2006 (Dag sju)

Lördagen den 23 december 2006 (Dag sju)


 

Mobilen larmade halvsju i morse också, efter fem timmars sömn. Gjorde oss i ordning och sen blev det frukostbuffén klockan sju. Efter det upp på rummen och packade ner lite grejer, och så var vi på stranden vid åttatiden. Fyra solstolar, två parasoller, och två bord även i dag, för cirka 65:- kronor.


 

Jag tog en morgonpromenad även i dag, och det blev Jimmy som följde med mig även i dag. Vi gick som i går, allra längst bort på båda sidorna av stranden. I dag tog det lite drygt en timme. Vi var på stranden i cirka fyra timmar. Badade, solade, läste, spelade lite spel och njöt av den underbara miljön.


 

Vid tolvtiden så gick vi upp mot hotellet igen. Sen så blev det poolområdet i cirka två timmar. Lite lunch åt vi också. Jag åt bara lite grönsaker och frukt i dag. Vid tvåtiden så gick vi upp på rummen. Duschade och gjorde oss i ordning, och sen så stack vi iväg vid tretiden.


 

Vi tog en ”Tuk-Tuk” och åkte till ett tempel som ligger en bit bort. Det heter ”Wat Cha Lang” och är ett buddistiskt tempel. Det är det största och mest kända på Phuket så vi tänkte att det kunder vara kul att se det. Vi gick runt och tittade på templet och byggnaderna runt omkring. Fotograferade förstås lite också. Sen så tog vi en ”Tuk-Tuk” tillbaka till Patong Beach igen.


 

När vi kom tillbaka igen vid femtiden så gick vi direkt ut och promenerade in mot kärnan av Patong Beach. Lite shopping blev det förstås i dag också. Alla köpte grejer i dag. Jag köpte: ett par svarta, tunna, fladdriga långbyxor för cirka 70:- kronor, ett par svarta Crocs-skor (Foppa-tofflor) för cirka 80:- kronor, ett badlakan med Thailand-tryck på för cirka 70:- kronor. Och sen blev det tio stycken DVD-filmer till i dag. Nu har vi köpt sammanlagt femtio stycken filmer för 600:- kronor (12:- styck). De här filmerna köpte vi i dag:


 Star Wars 1 – The Phantom Menace
Star Wars 2 – Attack Of The Clones
Star Wars 3 – Revenge Of The Sith
Star Wars 4 – A New Hope
Star Wars 5 – The Empire Strikes Back
Star Wars 6 – The Return Of The Jedi
Black Hawk Down
Titanic
Moulin Rouge
Save The Last Dance 2

 

Middag åt vi förstås också. I dag gick middagen på cirka 160:- kronor för oss alla fyra inklusive dricka och dricks. Jag åt wokade räkor med grönsaker, sås och ris. Mycket gott precis som alla dagar. Precis ALLT som vi har ätit och druckit här har varit jättegott hittills. En enda sak har vi inte tyckt om… Och det var när vi köpte en kokosnöt att dricka kokosmjölken ur. Det tyckte ingen av oss var gott.


 

Promenerade sen hemåt igen. Kom hem vid niotiden. Lämnade bara av allt vi hade shoppat och sen så stack vi iväg igen. Nu tog vi en ”Tuk-Tuk” bort till en bar som ligger allra längst bort åt andra hållet på ”Patong Beach Road”. Det är en bar/rockklubb som heter ”Rock City”. Där satt vi sen i ett par timmar och lyssnade på ett jättebra coverband som spelade massor med både gamla och nya rocklåtar från alla möjliga band. Drack öl/drink/läsk också.


 

Men alla var lite trötta, så vi tog sen en ”Tuk-Tuk” hem till hotellet igen. Satte oss en stund i Internetcaféet och gjorde lite allt möjligt i datorn. Sen blev det upp på rummen där vi också pysslade med lite allt möjligt som vanligt. Och så blev det sängen vid ettiden.


 

---------  


 (Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Fredagen den 22 december 2006 (Dag sex)

Fredagen den 22 december 2006 (Dag sex)


 

I morse så larmade mobilen klockan halvsju, efter sex timmars sömn. Gick upp och gjorde oss i ordning, och sen så blev det frukostbuffén klockan sju. Jag lovar att jag inte tvingar min familj att gå upp så tidigt! Men de vill faktiskt det själva! Tro det eller ej! När vi hade ätit klart så packade vi ihop lite grejer och så gick vi till stranden.


 

Morgonpromenad började jag med. Jimmy gick med mig i dag också. Vi gick ända längst bort på stranden, sen tillbaka igen, och sen längst bort åt andra hållet, och så tillbaka igen. Det tog ungefär en timme och en kvart.


 

Sen så låg vi och solade, badade, läste, spelade lite spel, pratade, och njöt. Lite lunch blev det också. De andra åt sandwichar och jag åt frukt till lunch. Handlade två saker av strandförsäljare också: en svart klänning för cirka 80:- kronor, och en svart kimono i en underbart tjock, fin kvalité för ganska dyrt pris: 400:- kronor. Fem timmar blev det på stranden i dag, och sen vid ettiden så gick vi till hotellet.


 

När vi kom till hotellet så la vi oss vid poolen. Badade lite först, och sen så tog Jenny och jag massage. Vi tog ”Thai Massage” i en timme. Det kostade 110:- kronor vardera. Underbart skönt var det. Men ganska så hård massage. Efter att vi var klara så tog även Borzko massage. Vid fyratiden så gick vi upp på rummen. Vi duschade och gjorde oss i ordning. Sen vid kvart över fem så blev vi hämtade av en minibuss till en aktivitet som vi hade köpt.


 

Vi åkte till ”Phuket Fanta Sea” i Kamala ungefär en mil härifrån. Vi åkte först runt till några andra hotell och hämtade upp folk, och sen kom vi fram till ”Phuket Fanta Sea” vid Kamala Beach ungefär vid sextiden.


 

Först så gick vi och checkade in oss. Sen så gick vi till den enormt stora restaurangen och åt middag. Det var en jättefin buffé med hur mycket mat som helst. Massor med olika sorter fanns det att äta, även för mig som inte äter kött längre. Vi åt tre gånger av maten, och en gång av efterrätten.


 

Sen så strosade vi runt på området och tittade på allt. Lite shopping blev det förstås också. Både Borzko, Jimmy och Jenny köpte lite. Jag köpte bara några små presenter till min Mamma och Pappa som tack för att de kollar vår lägenhet.


 

Strax före nio sen så gick vi och intog våra platser i salongen. Och sen så började showen klockan nio. Vi hade jättebra platser, i mitten, och ganska så långt fram. Showen var väldigt bra. Det var sång, dans, trolleri, illusioner, lasershow, 3D, akrobatik, djur, fantastiska scenkläder, tjugo stycken elefanter, m.m, m.m, m.m.


 

Det höll på i cirka en och en halv timme. Och vi var alla fyra jättenöjda med showen. När allt var slut så åkte vi minibuss hem igen. Kom hem vid elvatiden. Hela kvällen med show, middag, och transport, gick på cirka 1.700:- kronor för oss alla fyra.


 

När vi kom hem igen så satte vi oss i Internethörnan/foajén/receptionen. Jag och Jenny satt med våra datorer, och Borzko och Jimmy satt bredvid och drack öl. Vi satt där i lite drygt en timme, och sen så gick vi upp på rummen. Var uppe i någon timme till, och sen så blev det sängen vid kvart över ett.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.)  

Torsdagen den 21 december 2006 (Dag fem)

Torsdagen den 21 december 2006 (Dag fem)


 

I morse ringde mobilen kvart över sex, efter sex timmars sömn. Vi gick upp, gjorde oss i ordning, och sen så packade vi ner lite grejer eftersom vi skulle på utflykt i dag. Prick sju när frukosten startade så gick vi dit och åt frukost. Sen klockan halvåtta så blev vi hämtade av en liten minibuss.


 

Först så åkte vi från ön Phuket, till fastlandet, och till Kao Lak. Där hämtade vi upp en familj till och sen så åkte vi vidare till en Nationalpark / Naturreservat en bit bort. Där fick vi sitta två och två i gummikanoter med en som paddlade längst bak. Sen så åkte vi längs en mycket vacker flod i cirka 45 minuter. Gick sen i land på ett ställe en stund, och sen så fortsatte vi i cirka 45 minuter till tills vi kom tillbaka där vi kom ifrån.


 

Det var en mycket vacker och underbar flodtur. Fantastisk natur, rena djungeln. Vi såg fiskar, fåglar, och även fyra stycken ormar. Jättemysigt att bara sitta i kanoten och flyta fram i en och en halv timme.


 

När vi kom tillbaka så åkte vi en liten bit i minibuss till en restaurang. Där fick vi en fyrarätters lunch, dricka, och så frukt till efterrätt.


 

Efter det så åkte vi till ett annat ställe en inom parken/reservatet. Där fick vi sätta oss två och två i ”soffor” på ryggen på elefanter. Sen så red vi i cirka 45 minuter. Klev av elefanterna vid ett litet vattenfall där de som ville fick bada. Jenny, Jimmy och Borzko badade, men jag hoppade över det. Sen så klev vi på elefanterna igen och så red vi cirka 45 minuter till tills vi var tillbaka där vi kom ifrån. Roligt men lite läskigt var det att rida på elefanterna. Men häftigt med en helt fantastisk natur.


 

Efter det så åkte vi mot Kao Lak. Där var vi och tittade på den stora Polis-båten som hamnade 1,2 kilometer från land när Tsunamin kom. Helt otroligt att den kunde komma så långt ifrån havet. Och bra att de har låtit den ligga kvar, för det var intressant att se. Efter det så tog minibussen oss hem till hotellet.


 

Kom hem vid åttatiden, över tolv timmar sedan vi åkte i morse. Hungriga och trötta var vi. Vi gick direkt ut och åt middag. I dag åt jag wokade grönsaker i oystersås med ris. Vår nota gick på i dag för alla fyra: 140:- kronor inklusive dryck och dricks.


 

Sen så gick vi tillbaka till hotellet på en gång. Vi satt en stund alla fyra i receptionen/foajén/Internetcaféet. Jenny och jag försökte givetvis blogga igen, men det gick inte i dag heller. Vi höll på med lite annat i datorn. Borzko och Jimmy var trötta och gick och la sig vid elvatiden. Jenny och jag la oss vid halvettiden.


 

---------  


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Onsdagen den 20 december 2006 (Dag fyra)

Onsdagen den 20 december 2006 (Dag fyra)


 

I morse ringde också mobilen klockan halvsju, efter sex timmars sömn. Vi gick upp och gjorde oss lite i ordning, och sen blev det frukostbuffén klockan sju. Vi satt länge och åt och njöt av maten. Sen blev det upp på rummet, gjorde oss i ordning, packade ner lite grejer, och sen så gick vi till stranden.


 

Vi hyrde, precis som i går, fyra solstolar, två bord, och två parasoll, för cirka 60:- kronor. Jag tog, också precis som i går, en morgonpromenad längs strandkanten. Men i dag var det Jimmy som följde med mig istället. Vi gick i en timme ungefär.


 

Sen så solade vi, och badade massor förstås. Lite lunch i form av sandwichar på stranden blev det. Jag åt en med tonfisk. Vid halvtvåtiden så drog vi oss hem till hotellet. Och så blev det solstolarna vid poolen istället. Lite gott att äta och dricka blev det även där. Vid halvfyratiden sen så gick vi upp på rummen. Solskyddsfaktor 20 blev det i dag.


 

Vi duschade och gjorde oss i ordning och sen så stack vi iväg vid fyratiden. Vi gick bara ut på gatan och så tog vi en ”Tuk-Tuk”. Vi åkte med den mot Phuket Town, den lilla staden på ön Phuket ungefär en mil härifrån Patong Beach. 60:- kronor kostade det för oss alla att åka dit.


 

Först så åkte vi till ett shoppingcenter en bit utanför stan: ”Lotus”. Gick där och tittade och handlade lite. Sen så tog vi en taxi en bit bort till nästa shoppingcenter: ”Central Festival”. Där tittade vi också och handlade lite. Efter det så blev det en Tuk-Tuk igen in till själva centrala Phuket Town. Där gick vi också och tittade och handlade lite. Och sen slutligen så tog vi en Tuk-Tuk tillbaka till Patong Beach.


 

Det här shoppade jag i dag: en svart sarong för cirka 60:-, en blå sarong för cirka 20:-, ett svart linne för cirka 40:-, ett svart linne till för cirka 20:-, två bagageband för cirka 20:- styck. Plus en hel del smågrejer som solkrämer och sånt. Jenny handlade också en del grejer.


 

När vi kom tillbaka till Patong Beach så gick vi direkt och åt middag. Jag åt wokade räkor med minimajs och lite andra grönsaker. Även i dag så gick middagen för oss alla på cirka 160:- kronor inklusive dricka och dricks.


 

Efter maten så gick vi längs huvudgatan först, sen Bangla Road, och sen strandpromenaden. Vi var inne i en piercingateljé och bokade tid till Jenny för hon ska pierca en eller båda bröstvårtorna. Hon ska göra det dagen innan vi åker hem.


 

Vi bokade också in en show på fredag. Det är middagsbuffé och en stor thailändsk show på en nattklubb ungefär en mil härifrån.


 

Handlade tjugo stycken DVD-filmer till. De kostade bara 12:- kronor styck även i dag, så det blev 240:- kronor för alla tjugo. Nu har jag handlat sammanlagt 40 stycken filmer för 480:- kronor, så nu får det räcka. De här filmerna blev det i dag:


 The Lord Of The Rings – The Fellowships Of The Ring
The Lord Of The Rings – The Two Towers
The Lord Of The Rings – The Return Of The King
Top Gun
Honey
School Of Rock
War Of The Worlds
Resident Evil – Apocalypse
Mission Impossible 3
Constantine
The Dukes Of Hazzard
The Da Vinci Code
Dark Water
Raise Your Voice
National Treasure
RENT
The Simple Life 2 – Road Trip
Pirates Of The Caribbean – Dead Mans Chest
You, Me and Dupree
The Butterfly Effect 

 

Vid tiotiden så kom vi tillbaka till hotellet igen. Då satte vi oss i receptionen/foajén/Internethörnan. Borzko och Jimmy tog varsin öl och satt bredvid oss vid datorerna och de tittade även lite på teve. Jenny och jag satte oss med hotellets datorer i en timme ungefär. Försökte givetvis att blogga igen, men det gick inte i dag heller. Läste lite bloggar, kommenterade lite, läste mail, chattade lite på msn, och gjorde lite annat.


 

Vid elvatiden så gick vi upp på rummen. Där höll vi på och fixade med lite allt möjligt, och sen så blev sängen vid tolvtiden.


 

---------  


 (Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Tisdagen den 19 december 2006 (Dag tre)

Tisdagen den 19 december 2006 (Dag tre)


 

Mobilen larmade klockan halvsju i morse också, efter fem timmars sömn. Gick upp och gjorde oss lite i ordning. Sen gick vi ner till frukostbuffén klockan sju när de öppnade. Satt i knappt en timme och åt och drack massor av den goda frukostbuffén. Mest omelett och färsk frukt blev det för mig i dag också.


 

Efter frukosten så gjorde vi oss bara klara, packade ner lite grejer, och sen så gick vi till stranden. Där hyrde vi fyra solstolar, två bord, och två parasoller. Det kostade sammanlagt cirka 60:- kronor.


 

Sen så var vi på stranden mellan cirka halvnio och cirka halvtvå. Först så gick Jenny och jag en promenad i bikini i vattenbrynet. Vi bor nästan i ena kanten av stranden, så vi gick hela vägen till den andra kanten, och sen tillbaka. Det tog cirka en timme.


 

Vi badade så klart massor, solade, och handlade massa olika gott att äta under dagen, bland annat färsk frukt, munkar, iskaffe, med mera. Handlade en strandklänning för cirka 100:- kronor också, och en navelpiercing för cirka 120:- kronor. Vid halvtvåtiden så packade vi ihop oss och gick hemåt. Solskyddsfaktor 20 blev det i dag.


 

Vi gick direkt och la oss vid vår pool vid hotellet då. Satte oss i vår mysiga bar som ligger precis vid poolen så man kan sitta i vattnet på barstolar. Åt lite grann vid poolen också. Jag åt en sandwich med räkor och sallad.


 

Jag satte mig också vid datorn en stund. Laddade upp fotografier som jag hade tagit, och fixade jul/nyårs/vy-kort och skickade från Posten på Internet. Försökte också återigen att blogga, men det funkade inte nu heller…


 

Var kvar vid poolen till halvfemtiden. Sen gick vi upp på rummen och duschade och gjorde oss i ordning. Vid strax efter fem så gick vi iväg ut på ”stan”. Promenerade längs strandpromenaden in mot det mer centrala Patong Beach.


 

Lite shopping blev det förstås. En väska för cirka 50:- kronor, och också ett par sandaler för cirka 35:- kronor. Övriga i familjen handlade också en hel del grejer. Middag blev det sen. Och thai-mat förstås. I dag åt jag wokade räkor med blandade grönsaker och så ris till förstås. Vi tog också in en förrätt och delade på: ”Tempura”, som var blandade friterade saker.


 

Sen promenerade vi vidare. Gick in på ännu en tatueringsstudio. Vi har varit inne på flera stycken och kollat varenda dag. Men den här fastnade vi för. Både jag och Jimmy bokade tid. Men vi vill ju inte förstöra semestern genom att tatuera oss redan nu, för då blir det ju lite problem med sol och bad. Så vi beställde båda två tid till nästa fredag den 29 december, två dagar innan vi åker hem.


 

Jimmy ska göra sin första tatuering, och det blir en svart tribal på vänstra underarmen. Jag ska göra min åttonde tatuering, och det blir en röd och svart drake på vänstra överarmen, som ett minne från vår Thailandsresa. De skulle kosta 700:- kronor vardera. De hade nog minst kostat det tredubbla hemma i Sverige.


 

Efter det så gick vi och satte oss på en bar på Bangla Road och tog in en drink/öl/läsk. Satt och pratade där en stund och lyssnade på musik och tittade på folk som gick förbi. Sen så promenerade vi hemåt mot hotellet igen.


 

Mer shopping blev det förstås. Nu köpte vi DVD-filmer. Jag handlade tjugo stycken DVD-filmer för sammanlagt 240:- kronor. Det blir 12:- kronor styck! De här filmerna köpte jag:


 Tsunami – Wave Of Destruction
James Bond – Casino Royale
Eragon
Saw 3
Borat!
The Holiday
The Guardian
Failure To Launch
Click
World Trade Center
Little Miss Sunshine
Déjà vu
Lady In The Water
Material Girls
The Grudge 2
The Hills Have Eyes
The Devil Wears Prada
The Butterfly Effect 2
Friends With Money
Jarhead

 

Jenny köpte hela ”Sex In The City”-serien, alla avsnitt, alla säsonger. Arton skivor sammanlagt var det.


 

Vi kom tillbaka till hotellet vid tiotiden. Då satte vi oss en stund nere vid foajén/receptionen/Internethörnan. Försökte återigen att blogga… Men det gick inte nu heller. Så himla tråkigt att det inte fungerar! Jag hade verkligen velat lägga in dagbok plus bilder. Vi har ju redan tagit ganska så många fotografier.


 

Satt i alla fall där en stund och gjorde lite annat allt möjligt i datorerna. Sen så gick vi upp till vårt rum och satt en stund och åt lite snacks som vi också hade köpt på vägen hem. Kollade att filmerna funkade, och satt och pratade en stund. I säng kom vi vid halvettiden i dag.


 

---------  


 (Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.)  

Måndagen den 18 december 2006 (Dag två)

Måndagen den 18 december 2006 (Dag två)


 

Mobilen larmade klockan halvsju, efter sex timmars sömn. Gick upp och gjorde oss lite i ordning. Sen så gick vi ner till vår frukostbuffé klockan sju. De har öppet mellan sju och tio varje morgon, men vi är ju morgontidiga så vi var där först. Jättefin frukostbuffé! Det fanns verkligen allt man kunde önska sig på den. Jag åt mest omelett och massor med färsk frukt. Vi satt där i cirka en timme.


 

Sen så gick vi till vår pool och tog det första doppet i den. Jättefin pool med solstolar och poolbar. Låg där en stund. Sen så gick Jenny och jag till rummet och hämtade våra datorer. Kopplade upp oss på hotellets trådlösa Internet för att blogga lördagens och söndagens dagböcker. Men Blogg.se fungerade inte… Typiskt! Det krånglar ju jämt nu för tiden! Men nu fick vi i alla fall veta att det funkade bra att koppla upp oss, så bara Blogg.se behagar att fungera så blir det nog en hel del bloggar och fotografier härifrån!


 

Klockan kvart i tio sen så blev vi hämtade av en ”Tuk-Tuk”. Det är små öppna bussar med långa säten i som det finns massor av här ner. Vi åkte runt och hämtade upp andra på andra hotell och sen så åkte vi till samhället bredvid oss ”Karon Beach”. Där var vi på en restaurang och närvarade på Apollos informationsmöte. Massor med bra information fick vi.


 

Vi bokade också in två utflykter. På torsdag ska vi på ”Djungel Trekking”. Det är en heldagsutflykt med elefantridning och kanotåkning. (Pris: cirka 2.500:- kronor för oss alla). Sen nästa tisdag så ska vi till ”Phi Phi Island”. Det är en heldagstur per båt med snorkling. (Pris: cirka 2.000:- kronor för oss alla). Vi får väl se om vi tycker att det räcker, eller om vi bokar in fler utflykter sen. Annars är väl det typ det enda som är dyrt här nere, utflykter. Det är väl i och för sig billigare om man bokar av ”privata” och inte genom Apollo. Men de här två tar vi genom Apollo, och ska vi göra fler utflykter så tar vi det privat.


 

När mötet var klart så tog vi en ”Tuk-Tuk” tillbaka till Patong Beach. Vi gick bara snabbt upp på rummet och hämtade badgrejer och sen så gick vi ner till stranden för det första doppet i havet. Underbart var det! Jag vet inte hur många grader det är i vattnet, men det var i alla fall jättevarmt och skönt! Underbar strand med fin vit sand. Långgrunt med jättefin botten. Vi låg i och njöt av vattnet en lång stund. Solskyddsfaktor 20 blev det i dag.


 

Sen så småningom så gick vi upp och tillbaka till hotellet. Vi duschade och gjorde oss i ordning och sen gick vi ut på upptäcksfärd och promenad. Vi gick längs strandpromenaden och tittade på allt. Några smågrejer handlade både Borzko, Jimmy och Jenny, men konstigt nog inte jag!


 

Vi var inne i några tatuerings-ateljéer också. Jag funderar på att göra en tatuering här nere i Thailand, men jag har inte riktigt bestämt mig än. I så fall så blir det nog en tribal-drake på vänstra överarmen.


 

Jenny och Jimmy gjorde varsin henna-tatuering. (Sån som går bort på några dagar eller veckor). Jenny gjorde en liten som kostade cirka 40:- och Jimmy en lite större som kostade cirka 100:-. Sen så gjorde Jenny en nagelförlängning. Den kostade 220:- Jag gjorde manikyr och pedikyr. Det kostade sammanlagt 60:-. Väldigt, väldigt billigt alltihopa.


 

Middag åt vi förstås också. Thai-mat blev det i dag också. Jag åt wokade räkor med sparris, och så ris till. I dag gick allas vår mat och dryck på cirka 140:- kronor med dricks. Mycket billigt.


 

En pytteliten regnskur på cirka fem minuter kom det också. Varmt och skönt regn, så det gjorde absolut ingenting.


 

Sen så gick vi hem en sväng till hotellet igen. Vi testade återigen att blogga, men det fungerade inte nu heller. Efter det så gick vi ut igen.


 

Gick återigen längs strandpromenaden. Tittade och handlade en del. Jag handlade ett par sandaler för 20:- kronor, en liten handväska för 60:-, två små portmonnäer, en för 5:- och en för 20:- kronor. Jenny handlade en hel del grejer.


 

Gick och kollade på nöjeslivet på den (ö)kända gatan ”Bangla Road”. Satte oss på en bar en stund och drack öl/läsk/drink/. Gick sen återigen ut och in i alla små butiker. Köpte även lite gott att äta här och där: glass, bananpannkakor, grillad majskolv, med mera.


 

Kom hem till hotellet vid tolvtiden. Satte oss alla på rummet en stund då. Jenny och jag förskrev våra dagböcker och la in kort. Vid ettiden så gick vi ner till receptionen för ett tredje försök att blogga. Men för tredje gången också så gick det inte att logga in på Blogg.se. Jättetråkigt… Satt en liten stund vid datorerna ändå, sen så gick vi och la oss vid halvtvåtiden.


 

---------   


 
(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.) 

Söndagen den 17 december 2006 (Ankomstdagen) (Dag ett)

Söndagen den 17 december 2006 (Ankomstdagen) (Dag ett)

Planet gick iväg punktligt klockan 23.55 på lördag kväll/natt. Flygresan gick bra. Vi fick en god middag mitt i natten. Sen så sov väl de flesta i ett par timmar då de släckte ner flygplanet. Jag sov nästan ingenting för jag har ju lite svårt för det när jag flyger. Jag har ju problem med mina ben när jag sitter länge, och sen så har jag svårt att koppla av för att jag är lite rädd. Min lite slumrade jag till i alla fall.


 

En god frukost fick vi också på morgonen. Sen så landade planet punktligt klockan halv elva svensk tid på söndagsförmiddagen eller rättare sagt klockan halv fem thailändsk tid på söndagseftermiddagen. Allt gick snabbt och bra genom passkontroll, tull och väskutlämning. Sen så blev det buss i cirka en timme till Patong Beach.


 

Efter avlämning på några andra hotell så blev vi till slut avsläppta på vårt hotell ”Hyton Leelavadee” vid sextiden. Vi checkade in och fick våra rum. Jag och Jenny delar rum, och med ett rum emellan så bor Borzko och Jimmy i sitt rum. Jättefina rum, fräscha badrum, fina balkonger.


Vi bytte bara snabbt om från våra varma Sverigekläder till lite lättare Thailandskläder. Sen så gick vi runt lite och kollade på och runt hotellet. Det var redan mörkt, så vi såg inte så mycket. Men poolen verkar vara stor och fin. Gym och Spa finns också på hotellet. Restaurang och Bar förstås. Och Internethörna. 
 

Sen så gick vi iväg för att först kolla in stranden och sen äta mat. Först så gick vi alltså mot stranden. Det var väl cirka 200 meter, det tog kanske fem minuter att gå. Vi vadade lite i vattnet, som var underbart ljumt trots att det var kväll. Stranden verkar att vara jättefin, av vad vi kunde se i mörkret.


 

Efter det så gick vi längs vägen vid stranden ”Patong Beach Road”. Gick upp och in på en liten gata där vi hittade en enkel liten restaurang som såg bra ut. Vi beställde alla in varsin thailändsk maträtt. Jag åt en blandad wok med fisk, skaldjur och grönsaker. Ris till förstås. Fantastiskt gott tyckte vi alla fyra att våra olika rätter var. Och väldigt, väldigt billigt. Vi beställde in fyra maträtter med ris, fyra öl, en cola, en vatten, och det kostade 160:- kronor med dricks.


 

Sen så promenerade vi en sväng och tittade lite på alla små affärer. Jenny köpte sig en ny jättefin bikini för endast 40:- kronor. Efter det så gick vi till en ”7-Eleven”. Där handlade vi tre påsar chips, två påsar nötter, en påse godis, två flaskor vatten, två öl, två läsk, en alkoläsk. Och allt detta gick på endast cirka 70:- kronor. Väldigt billigt.


 

Gick sen tillbaka till vårt hotell. Satte oss på balkongen sen och åt vårt godis och snacks, och drack vår dricka, och pratade. Jenny och jag satt också lite med våra datorer. Vi förskrev våra bloggar och la in våra fotografier. Fixade lite med uppackningen också. Och sen blev det slutligen dags för sängen vid halvettiden. Då var jag väldigt, väldigt trött eftersom jag knappt sov någonting alls föregående natt.


---------

(Vill du se tvåhundra fotografier från Thailand? Gå då till mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet Thailand 2006. Kommentar och information finns också under varje bild. Här är länken: http://bim61.spaces.live.com/.)  

Femton dagboksinlägg från Thailand 2006

Nu ska jag lägga in min dagbok från Thailandssemestern. Det är femton dagboksinlägg på sammanlagt tjugo A4-sidor. Jag lägger inte in några fotografier i bloggarna, utan ni får kolla in mitt fotoalbum på Windows Live Spaces istället. Här är länk: http://bim61.spaces.live.com/. Vi får väl se om det finns någon som orkar läsa all text!

Onsdagen den 3 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba. Klockan åtta vaknade Jenny och gick upp, då åt vi frukost tillsammans. Sen så satte jag mig vid datorn en stund och bloggade lite statistik. Jimmy vaknade vid nio och gick upp och åt frukost. Både Jimmy och Jenny duschade sen och gjorde sig i ordning. Jenny packade sen och städade lite på sitt rum. Jimmy satt vid datorn.


 

Vid tiotiden så tog vi alla tre en sväng till Centrum. Det enda vi köpte var en bok som Jenny skulle ha med sig på resan: ”Rivalerna” av Lesley Lokko. Vid elvatiden så åt vi lite lätt lunch alla tre. Och sen vid halvtolvtiden så åkte vi iväg.


 

Vi åkte i Jimmys bil ut till Bromma Flygplats för att lämna av Jenny. Först skulle hon flyga en timme till Malmö. Där skulle hennes tre killkompisar möta upp med henne på Sturup Flygplats. Sen skulle de åka flygbuss i en halvtimme in till centrala Malmö. Där skulle de sen ta en buss och åka i cirka en timme till Anderslöv där killarna bor.


 

Vi fikade på Bromma och handlade lite. Vi var med när Jenny checkade in, och sen så sa vi hej då innan hon gick igenom säkerhetskontrollen. Efter det så åkte Jimmy och jag hem igen.


 

Nästan direkt så åkte sen Jimmy och jag iväg igen. Nu åkte vi till Media Markt i Heron City i Kungens Kurva. Där köpte vi en ny VHS Videobandspelare eftersom vår gamla har slutat att fungera. Vi använder ju nästan bara DVD nu för tiden, men vi har ju så mycket gamla VHS-filmer så vi vill ju kunna spela dem också.


 

VHS:en kostade ettusen kronor. Sen så köpte vi DVD-brännskivor och sen åttio stycken tomma DVD-fodral till de filmer som vi köpte i Thailand. Åkte sen hem igen.


 

När vi kom hem så började vi med att kopiera över alla våra videofilmer som vi har filmat själva med videokamera. Vi filmade ju ganska så mycket när Jimmy och Jenny var små, och nu ska vi kopiera över allting på DVD-skivor. Det känns bättre att ha dem så, eftersom VHS kommer ju att försvinna helt så småningom. Har vi dem på DVD så kan vi ju titta på dem i datorerna också. Men det är många timmar, så det lär ta lång tid innan vi är klara. Vi började i alla fall med den första tretimmarsfilmen som är från när Jimmy var fyra år och Jenny ett år.


 

Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Vi åt rester från middagen i går: tacos och tortillas med allehanda tillbehör.


 

Efter middagen så satt vi båda två vid våra datorer. Sen vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, duschade, och sen så tittade han på teve. Jimmy stack hem till sin kompis Kristian i Hagsätra vid sextiden.


 
Jag satt sen resten av kvällen vid datorn. Jag la in tvåhundra fotografier, av de nästan ettusen bilderna som vi tog i Thailand, i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces. Kolla gärna! Här är länk till sidan: http://bim61.spaces.live.com/.
 

Pratade såklart med Jenny i telefon också. Hon hade det bra nere i Skåne. Borzko la sig vid halvtiotiden, han ska upp halvfyra i morgon bitti. Jag blev sittande vid datorn större delen av kvällen.


TVÅHUNDRA FOTOGRAFIER FRÅN THAILAND !!!

Nu har jag lagt in tvåhundra fotografier från Thailand i mitt fotoalbum!


 

Du hittar det på: http://bim61.spaces.live.com/.


 

Du vet väl att du kan ändra hastigheten på bildspelet? Till långsammare eller snabbare.


 

Eller gör som jag när jag tittar på bilder: Tryck på playknappen så det blir paus, och tryck själv fram bilderna när du vill ändra med hjälp av piltangenterna.


 

Jag har skrivit en kommentar under varje bild. Först är det datum och klockslag, och sen lite information om bilden.


 

Om du vill kommentera bilderna, så gör helst det här i den här bloggen. Jag använder bara min gamla Bims Blogg på Windows Live Spaces som fotoalbum.


 

Jag ska också lägga in mina femton dagboksinlägg så snart som möjligt. Men jag kommer inte att lägga in några fotografier där, utan ni får gå till fotoalbumet och kolla.


 Titta på fotografierna nu! Här är länken! 

Besöksstatistik - 2006 - December

Besöksstatistik - 2006 - December

I december hade jag i genomsnitt:

137.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i december: 296.
Lägsta antalet läsare på en dag i december: 62.

Så här har statistiken varit hittills:

(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Veckans Vikt - Vecka 01 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 01 - 2007
01/01

Tisdagen den 02/01 - 57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 52 - 2006

Veckans Motion
Vecka 52 - 2006
25/12 - 31/12

Promenader i Thailand!

Veckans Vikt - Vecka 52 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 52 - 2006
25/12

??,? kg

Veckans Motion - Vecka 51 - 2006

Veckans Motion
Vecka 51 - 2006
18/12 - 24/12

Promenader i Thailand!

Veckans Vikt - Vecka 51 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 51 - 2006
18/12

Lördagen den 16/12 - 55,0 kg

Veckans Motion - Vecka 50 - 2006

Veckans Motion
Vecka 50 - 2006
11/12 - 17/12

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Tisdagen den 2 januari 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse. Borzko hade gått upp klockan fem och åkt i väg för att jobba som vanligt igen. Jag vaknade med en fruktansvärd huvudvärk. Hade även vaknat flera gånger under natten av att jag hade sån huvudvärk. Tror att jag nästan aldrig har haft så ont i huvudet förut. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så försökte jag äta frukost, men jag fick ge upp efter halva portionen gröt, för jag mådde illa.


 

Jag hade tänkt mig att äta frukost, och sen ge mig ut på en morgonpromenad. Men jag fick gå ifrån bordet mitt i frukosten, och så gick jag och la mig uppe på sängen, efter att ha tagit två stycken Alvedon. Låg där och vilade och slumrade i cirka två timmar. Klockan tio vaknade Jenny och kom upp till mig. Då kände jag mig lite bättre.


 

Gick upp och försökte återigen att äta frukost, och den här gången så gick det bättre. Tog två Alvedon till också. Jenny åt också frukost med mig. Sminkade mig, och satt sen en stund vid datorn. Jimmy vaknade och gick upp klockan elva. Satt med honom då han åt frukost. Hade fortfarande lite ont i huvudet, mådde lite illa, och kände mig lite konstig. Men kände mig ändå mycket bättre än vad jag gjorde tidigare.


 

Sen så höll jag på och fixade, plockade, grejade, pulade, och pysslade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Jimmy satt mest vid datorn. Jenny pluggade lite. Vid strax efter klockan ett sen så åkte Jenny iväg in till sin skola. Hon skulle, trots att det är lov, göra ett omprov på ett prov som hon inte klarade förut.


 

Jimmy och jag stack iväg till Centrum vid halvtvåtiden. Handlade matvaror för cirka 700:- kronor på HemKöp. Hem sen och packade upp, och sen så hjälptes vi åt att förbereda allt till kvällens middag. Vid halvfyratiden sen så kom Jenny tillbaka hem igen. Hon trodde att provet gick bra.


 

Sen vid fyratiden så kom min Mamma och Pappa hit. De hade med sig en bukett tulpaner till oss. Och de fick lite grejer av oss som tack för att de hade passat vår lägenhet när vi var borta. Kopplade in datorn till teven och sen så satt vi en bra stund och tittade på fotografierna från Thailand.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Efter att han hade duschat och gjort sig i ordning så åt vi allihopa middag vid halvsextiden. Jimmy och jag hade gjort i ordning tacos och tortillas med massor med tillbehör. Vi satt länge och åt och pratade.


 

Efter det så fikade vi. Mamma hade med sig sin hemgjorda äppelpaj som vi åt med vaniljsås till. Satt sen och pratade till niotiden. Då skjutsade Jimmy hem sin Mormor och Morfar. Han körde även Jenny hem till hennes kompis Pauline i Hagsätra. Sen så skulle de åka vidare på fest på Kungsholmen. Jimmy åkte vidare till Västberga för att möta upp med några av sina jobbarkompisar.


 

Borzko gick och la sig vid halvelvatiden. Jag satte mig vid datorn då. Mådde nästan helt bra på kvällen.


 (Jag har tyvärr inte hunnit/orkat med Thailandsdagboken och Thailandsfotografierna än. Jag hoppas att jag hinner/orkar i morgon.)  

Måndagen den 1 januari 2007

Kom hem till Farsta vid femtiden på morgonen. Borzko och Jenny gick och la sig för att sova några timmar. Men Jimmy och jag kände inte för att gå och lägga oss, så vi stannade uppe. Höll på och fixade med lite allt möjligt och så satt jag vid datorn en stund. Bloggade en liten sammanfattning över Thailandsresan och svarade på kommentarer och mail.


 

Vid niotiden så vaknade Borzko och gick upp. Jenny sov till elvatiden. Sen så höll vi alla fyra på här hemma under dagen. Alla packade upp förstås. Vi tvättade massor, både i tvättmaskinen i badrummet, och så hade vi bokat tvättstugan mellan ett och fyra. Jag gick igenom all post, och så betalade jag räkningarna. Borzko och Jimmy tog bort takboxen från bilen. Vi tog också bort de få julsakerna som vi har haft framme, och bar ner dem i källaren.


 

Sen när allt var klart så stack alla iväg åt varsitt håll utom jag. Jenny åkte in till stan och mötte upp med sin kompis Pauline. Hon åt middag i stan också. Jimmy åkte till Hagsätra och hem till sin kompis Kristian. Han åt middag där också. Borzko åkte till Hallunda och hem till sin Mamma Dragica. Han åt middag där. Och jag blev kvar ensam hemma och åt middag i min ensamhet.


 

Större delen av kvällen sen så satt jag vid datorn och höll på med alla fotografier. Vi har ju tagit nästan ettusen kort med fem olika kameror. Satt och sorterade och gjorde backup. Valde också ut tvåhundra kort av de ettusen korten som jag ska lägga in i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces.


 
Jenny kom hem från stan vid sjutiden. Borzko kom hem från sin Mamma vid åttatiden. Jimmy kom hem sent, nån gång på natten. Jag blev jättetrött på kvällen, hade ju knappt sovit någonting natten innan, så jag gick och la mig redan vid niotiden.  

Nu är vi hemma igen från Thailand !!!

Hej på er alla kära bloggläsare. Nu är jag hemma i Sverige igen. Tyvärr… Vi har haft en helt underbar semester! Det var precis som jag hoppades på, drömde om, och önskade. Om inte ännu bättre! Det fanns absolut ingenting att klaga på. Allt var perfekt.


 

Vädret var underbart. Jättevarmt hela tiden. Några små moln någon gång ibland bara. Och ett par korta små regnskurar och en lite större. Mellan trettio – trettiofem grader hörde vi att det var. Vattnet var runt tjugoåtta grader. Stranden var suverän. Hotellet var jättefint med ett verkligen fint och mysigt poolområde. Frukostbuffén var perfekt.


 

Mellan oss i familjen har allt funkat perfekt. Vi har inte bråkat eller tjafsat någonting. Vi har haft väldigt kul och trevligt tillsammans hela tiden.


 

Vi har haft en perfekt avvägning mellan utflykter/aktiviteter och slappande tycker jag. Vi har shoppat ganska så mycket. Jimmy och jag har tatuerat oss, och Jenny har piercat sig. Vi har ätit fantastiskt god mat hela tiden.


 

Tyvärr så fick jag ju inte bloggandet att fungera där. Varken från datorn eller mobilen. Men jag har skrivit dagbok varje dag. Så nitton A4-sidor i datorn finns att blogga nu! Vi har också tagit hundratals fotografier och även filmat lite grann. Så så fort jag hinner ska jag lägga in min dagbok, och sen också många fotografier. Hoppas att hinna/orka med det i dag, måndag, annars så blir det i morgon, tisdag.


 

Jag lägger här i alla fall in en liten kort sammanfattning på vad vi har gjort om dagarna. Efteråt så lägger jag in listan på allt som jag har shoppat.


 

Mycket billigt var det ju i Thailand. Men ändå så har det ju gått en hel del pengar… Men det har helt klart varit värt det! Det här är en resa som jag har drömt om länge, och härligt nog så motsvarade precis allt mina förväntningar!Tack snälla, gulliga, rara, Jenny!, Jimmy!, och Borzko! för att ni har gjort resan till det den blev! För mig kommer det alltid att vara en jättefint minne för livet!


 

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


 

KORT SAMMANFATTNING:


 

-------------  


 

Söndagen den 17 december 2006 (Ankomstdagen) (Dag ett)


 

Flög iväg vid midnatt på lördagskvällen/natten. Flygresan tog knappt elva timmar. Sen transfer från flygplatsen i Phuket till Patong Beach och till vårt hotell Hyton Leelavadee. Framme vid sextiden. Checkade in och kollade runt lite. Sen ut på stan. Kollade in stranden och sen så gick vi ut och åt. Sen gick vi längs shoppingstråken och tittade och shoppade lite.


 

-------------  


 

Måndagen den 18 december 2006 (Dag två)


 

Poolen en stund. Sen till Karon Beach på Apollos informationsmöte. Stranden med sol och bad. Tittande och shoppande längs strandgatan. Manikyr och pedikyr. Restaurangmiddag. Bangla Road med barbesök.


 

-------------  


 

Tisdagen den 19 december 2006 (Dag tre)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Restaurangmiddag. Tittande och shoppande längs strandgatan. Barbesök på Bangla Road.


 

-------------  


 

Onsdagen den 20 december 2006 (Dag fyra)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Tuk-tuk till Phuket Town. Tittande och shopping. Middag i Patong Beach. Tittande och shopping längs strandgatan. Barbesök på Bangla Road.


 

-------------  


 

Torsdagen den 21 december 2006 (Dag fem)


 

Utflykt. Först flodtur i nationalpark i gummikanoter. Sen lunch. Efter det elefantridning i djungeln. Och slutligen Kao Lak till polisbåten. Hemma sent. Middag ute och sen hotellet.


 

-------------  


 

Fredagen den 22 december 2006 (Dag sex)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Thai Massage vid hotellet. Phuket Fanta Sea i Kamala på kvällen. Middagsbuffé och stor Show.


 

-------------  


 

Lördagen den 23 december 2006 (Dag sju)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Tuk-Tuk till Templet Wat Cha Long. Restaurangmiddag i Patong Beach. Tittande och shopping. Rockklubben ”Rock City” på kvällen.


 

-------------  


 

Söndagen den 24 december 2006 (Julafton) (Dag åtta)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Olje Massage vid hotellet. Shopping och strosande. Julaftonsbuffé på hotellet. Rockklubben Rock City.


 

-------------  


 

Måndagen den 25 december 2006 (Juldagen) (Dag nio)


 

Utflykt. Båt ut till Phi Phi Islands. Snorkling. Utsiktstorn. Middag i Patong Beach. Shopping och strosande och barbesök.


 

-------------  


 

Tisdagen den 26 december 2006 (Annandagen) (Tsunami Day) (Dag tio)


 

Tsunamiceremoni. Poolen hela dagen. Restaurangmiddag. Tsunamiceremoni på kvällen igen. Barbesök på Bangla Road.


 

-------------  


 

Onsdagen den 27 december 2006 (Dag elva)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Restaurangmiddag och barbesök. Strosande med tittande och shoppande.


 

-------------  


 

Torsdagen den 28 december 2006 (Dag tolv)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Restaurangmiddag. Barbesök. Biljardspelande. Rockklubben Rock City.


 

-------------  


 

Fredagen den 29 december 2006 (Dag tretton)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Jag och Jimmy gjorde varsin tatuering, och Jenny piercade sig. Restaurangmiddag. Barbesök. Rockklubben Rock City.


 

-------------  


 

Lördagen den 30 december 2006 (Dag fjorton)


 

Stranden på förmiddagen inklusive strandpromenad. Poolområdet på eftermiddagen. Restaurangmiddag. Barbesök. Shopping. Regn.


 

-------------  


 

Söndagen den 31 december 2006 (Nyårsafton) (Avresedagen) (Dag femton)


 

Poolen en stund. Sen packning och utcheckning. En sista promenad med lite shopping och lunch. Sen hemresa…


 

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


 

SHOPPING:


 

Sandaler – 20:-

Handväska – 60:-

Portmonnä – 5:-

Portmonnä – 20:-

Strandklänning – 100:-

Navelpiercing – 120:-

Väska – 50:-

Sandaler – 35:-

Tjugo DVD-filmer – 240:-

Ryggsäck - 80:-
Sarong – 60:-

Sarong – 20:-

Linne – 40:-

Linne – 20:-

Bagageband – 20:-

Bagageband – 20:-

Tjugo DVD-filmer – 240:-

Klänning – 80:-

Kimono – 400:-

Byxor – 70:-

Crocs – 80:-

Badlakan – 70:-

Tio DVD-filmer – 120:-

Shorts – 130:-

Linne – 65:-

Linne – 65:-

Kamera – 2.500:-

Linne – 80:-

Tsunamitidning – 60:-

Linne – 50:-

Linne – 50:-

Linne – 50:-

Linne – 50:-

Topp – 60:-

Topp – 60:-

Topp – 60:-

Topp – 60:-

Keps – 60:-

Strumpor – 6 par – á 6:50 – 40:-
Shorts – 20:-
Shorts – 20:-

Tio DVD-filmer – 120:-

Nyckelring – 30:-

Nyckelring – 30:-

Kylskåpsmagnet – 20:-

 -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

RSS 2.0