Sammanfattning Jullovet 2006-2007.

Sammanfattning Jullovet 2006-2007.


Jaha, så är det dags för en liten sammanfattning av jullovet då. Jag brukar ju ha som vana att skriva en sammanfattning efter jullov och sommarlov. Men den här gången så känns det som om jag redan har gjort det, med tanke på allt som jag har skrivit om Thailand.


Jullovet för mig blev ju en vecka extra i år, tre veckor istället för två. För jag tog ju ut komptid de sista fyra arbetsdagarna och åkte till Thailand en vecka före jul. Vi kom ju hem på nyårsdagen, så jag har ju haft nästan en vecka ledigt här hemma sen också.


De två första veckorna var jag ju då alltså i Thailand med familjen. Och det har jag ju som sagt var skrivit om flera gånger tidigare, så det är ni väl trötta på att läsa om vid det här laget. Men vi hade det i alla fall underbart! Det har alltid varit min dröm att åka till Thailand och fira jul med min familj. Men jag trodde aldrig att vi skulle få möjlighet till det. Men tack vare min snälla farbror som testamenterade pengar till mig och min syster så blev drömmen verklighet!


Och allt med Thailandsresan blev precis som jag hade drömt om, hoppats på, och önskat! Den resan kommer alltid att vara ett underbart minne, resten av livet. Det var sjätte gången som vi åkte utomlands tillsammans, men det var första gången som vi åkte själva, bara vi i familjen. Och man vet ju inte, det kanske var sista också. Jimmy blir ju tjugo i år, och Jenny sjutton, så de har ju snart egna liv, så det kanske inte blir av att vi åker bara vi fyra någon mer gång.


Som minne har jag ju självklart alla minnen inom mig, men det är också kul att ha de nästan ettusen fotografierna som vi tog. (Tvåhundra av dem finns ju i mitt fotoalbum på nätet). Vi har också cirka femtio små korta filmer som vi filmade med våra kameror. Och så har jag ju min nya tatuering som ett minne.


Den här veckan som jag har haft hemma sen så har jag ju typ inte gjort någonting. Borzko har jobbat. Jimmy har varit ledig och varit hemma ganska så mycket. Jenny var hemma två dagar, och sen åkte hon ner till Skåne i fem dagar. Jag har hållit på och fixat och plockat mycket här hemma. Och så har jag suttit mycket vid datorn och fixat med fotografier, dagboken, bloggen, och också läst ikapp alla bloggar.


Nu börjar skolan och jobbet i morgon igen. Jag har ju inte bloggat någonting om jobbet på hela förra terminen, eftersom det blev lite tjafs förut om det. Men jag tror att jag kanske ska börja att blogga lite grann försiktigt igen. Men det kommer att bli ytterst lite, och väldigt ytligt, så jag inte gör bort mig igen.


Det är 106 arbetsdagar att jobba fram till sommarlovet! Halva vårterminen har gått den 21 mars. Det finns ju några röda dagar och några klämdagar att se fram emot längre fram. Sportlovet och påsklovet då jobbar vi ju tyvärr, men det är ändå ganska sköna veckor eftersom det då är lugnt i skolan. Men det är sju hela veckor fram till det första lite lugnare tillfället, sportlovet.


Och jag som alltid brukar ha så mycket inbokade saker att se fram emot, har faktiskt ingenting inbokat nu. Ingen resa, inga konserter, ingen planering alls av någonting framöver. Men det är ju lätt att ändra på om jag känner för det!


Jag har inte givit något nyårslöfte i år, det har jag slutat med för länge sen. Jag brukar bara skoja och säga att jag inte ska börja röka igen i år heller! Den tjugonde februari är det tjugo år sedan som jag slutade att röka. Inte ett endaste bloss har jag tagit sedan dess. Det var den dagen som jag fick positivt på graviditetstestet. Innan dess så rökte jag ett paket om dagen i arton år.


Men jag ska som vanligt kämpa på med vikt och motion. Det är ju en ständig kamp för mig för att inte gå upp de kilon som jag har gått ner. Jag vill verkligen vara smal, jag mår så väldigt mycket bättre då, både fysiskt och psykiskt. Men som sagt var, det är en ständigt kamp.


Jag tror att även det här året kommer att bli ett helnyktert år för mig också. Har inte druckit någon alkohol på tre år nu. (Eller är det fyra år? Kommer inte riktigt ihåg när jag slutade). Jag mår så bra av det, och saknar inte alkoholen alls. Så jag fortsätter så, tills jag känner för att börja dricka igen.


Slutade ju att äta kött för cirka en och en halv månad sen. Och det ska jag fortsätta med. Jag vill avstå helt från köttprodukter och bara äta vegetariskt plus fisk och skaldjur. Jag ska hålla upp minst ett halvår, helst ett år, och se om det onda i mina tår och fingrar blir bättre. Och än så länge så saknar jag inte kött någonting, trots julbord och utlandsresa. Det finns så mycket goda vegetariska alternativ, och jag älskar fisk och skaldjur.


Oj, vad långt det här blev nu! Jag förstår inte varför allt jag skriver ska bli så himla långt! Men fingrarna lever sitt eget liv ibland. Kan väl passa på här på slutet och önska er alla en god fortsättning på det nya året. Hoppas att 2007 blir ett bra år för oss alla. Fortsätta att blogga ska jag i alla fall definitivt göra under 2007, för det tycker jag är jättekul. Kul att jag har läsare som följer mig också! Jag har varit lite dålig sista tiden på att lägga in bilder, och då ser bloggen så tråkig ut tycker jag. Men jag ska försöka att skärpa mig med det. Till dess så får ni nöja er med alla mina fotografier i mitt fotoalbum. *Kram på er allihopa!*  

Kommentarer
Postat av: Niclas

Hej Bim...
Du frågade hur jag får över filmer från vhs band till datorn. Jag har en stationär dator som jag har TV kort i. Och så har jag ingång i datorn som jag kan koppla in vanlig antenn kabel från videon direkt till hårdisken. Sen sätter jag bara på videon och spelar in filmerna med hjälp av ett program som heter power cinema. Då omvandlas filmen till en digital film och lägger sig som en fil i datorn.

Ha det gott... /Niclas

2007-01-07 @ 14:16:32
URL: http://niclasp.blogspot.com/
Postat av: Bim

---> Niclas: Hej! Tack för informationen! Jag ska visa sonen vad du skrev. För vi håller just nu på med att kopiera alla gamla VHS-filmer från när barnen var små. Tänkte att det kanske finns bättre sätt än hur vi gör. Ha det bra du också.

2007-01-07 @ 14:19:18
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ahnna

Åhh, vilken avslutning på jullovet. Självklart kommer jag att titta in och kolla hur dina dagar har varit. Lite konstigt men kul, jag menar jag känner ju inte dig. Men man får en inblick hur du lever och har det. Kul att du delar med dig, det är ju kan vare Läckberg jag hittade hit. Så det är väl ett halvår jag har följt dig. Då hittar jag Angela här. men det är bara er två jag följer. Vilket inlägg, jag skrev.

2007-01-07 @ 14:52:17
Postat av: Bim

---> Ahnna: Kul att du orkade läsa min alldeles för långa sammanfattning! Och kul att du följer mitt liv! Tycker själv att det är jättekul att följa människors liv i bloggar. Jag följer cirka tjugofem bloggar varje dag.

2007-01-07 @ 15:54:50
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

Hejsan. Varför gjorde du bort dig när du skrev om ditt jobb?
Du verkar ha haft ett underbart år :) och måste säga att din dotter och din son är himla trevliga verkar iallfall så när man läser Jennys blogg och pratar med Jimmy :)!
Kramar:)

2007-01-07 @ 16:38:59
Postat av: Bim

---> Anonym: Jag vill inte exakt skriva vad det var som gjorde att jag slutade blogga om jobbet. Läs gärna mitt inlägg om det på den här länken: http://bim.blogg.se/140806115436_bloggande_om_jobbet.html

Ja, 2006 har faktistkt varit ett bra år! Det är ju bara tacka och ta emot! En del år har ju tyvärr inte varit så här bra... Men livet går ju upp och ner, det måste man ju acceptera.

Ja, jag är väldigt stolt över båda mina barn! Tycker att de har vuxit upp till två bra människor! Det är jag väldigt glad över! Förresten, känner du Jimmy eftersom du skrev så där på sista raden? ;-) *Kram*

2007-01-07 @ 16:51:24
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Ahnna

Nu så kan jag inte låta bli att skriva att idag när jag skulle handla ny deo så blev det date, kom och tänka på dig då. Köpte även sprayen, hade glöm hur gott de luktar för det bra/billiga priset. Jag kan ju inte lukta hur mycket som helt pga arbetsvalet. men man vill ju lukta lite gott.

2007-01-07 @ 17:58:54
Postat av: Emelie

Jag kommer fortsätta med min dagliga läsning i din blogg. Ha ett bra 2007!

Kram
Emelie

2007-01-07 @ 18:02:24
URL: http://Emelie.webblogg.se
Postat av: Bim

---> Ahnna: Kul att du tänkte på mig! ;-) Jag använder faktiskt inte Date Deo. Bara Date Spray. Tycker om lukterna och att de är så lätta.

2007-01-07 @ 19:03:43
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Emelie! Kul! Du är mycket välkommen att fortsätta att läsa! Ha ett bra 2007 du också! *Kram*

2007-01-07 @ 19:04:43
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Snurran: Okej! Jag springer! ;-)

2007-01-07 @ 20:50:20
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Snurran

Nu kan du läsa mina "avslöjanden"!

2007-01-07 @ 20:51:40
Postat av: Anonym

Känner och känner, de håller jag helst hemligt tihi ;) (a)

2007-01-07 @ 21:35:23
Postat av: Bim

---> Anonym: Okej! ;-)

2007-01-07 @ 21:50:58
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Angela

Japp, skärpning på bildfronten krävs! Skojar bara - jag är så nöjd att din blogg uppdateras igen. Det var tomt när ni var i Thailand att varje dag se inlägget från Arlanda... KRAM (Nu ska vi gå och äta middag.)

2007-01-07 @ 22:00:17
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Angela: Tack snälla Angela för ditt beröm! Det värmer! :-) Och ha en smaklig måltid! Själv så ska jag snart gå och lägga mig... :-(

2007-01-07 @ 22:07:32
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anonym

(A) allt berättar man inte för sin mamma tro det eller ej;)

2007-01-07 @ 22:11:12
Postat av: Bim

---> Anonym: Mammor berättar faktiskt inte allt för sina barn heller! Tro det eller ej! ;-)

2007-01-07 @ 22:12:24
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Mia

Har satt datum för mitt "rökstopp" 15 jan!! har du några tips är det välkommet!! Känner mig supermotiverad men det har jag gjort förr och misslyckats!!! Tycker det e lite jobbigt när folk runt omkring en verkar tycka att det är sååååå lätt att sluta röka!
Håll tummarna!!
Kramiz

2007-01-08 @ 11:30:18
URL: http://studentmamma.blogg.se
Postat av: Bim

---> Mia: Kan bara säga "Lycka Till"! Hoppas att du klarar det! Jag håller tummmarna!

2007-01-08 @ 14:33:00
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0