Dagbok – Lördagen den 29 april 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i dag som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag la mig som vanligt vid ettiden i går kväll, och jag mår alltid bäst av cirka sex timmars sömn. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad in till stan sen, men det var mörkt, grått, ruggigt och blött ute. Såg ut att ha regnat hela natten och det duggregnade lite fortfarande. Kände absolut inte för att gå ut och gå i det vädret, så jag satte mig vid datorn istället.

Jenny vaknade och kom upp vid halvelvatiden. Hon gjorde sig i ordning och åt frukost. Vi satt och pratade en stund och sen så stack hon iväg vid tolvtiden till tunnelbanan för att åka till Skärholmen. Hon skulle på extra dansträning i dag mellan ett och tre.

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han gjorde sig i ordning och åt frukost. Vi satt och pratade en stund och sen så satte han sig vid sin dator och spelade War Of Worldcraft.

Borzko kom hem från jobbet vid tolvtiden. Han gick och la sig för att sova i ett par timmar eftersom han var trött efter sitt arbetspass. Han gick ju upp halvtvå i natt.

Jag höll på och fixade, grejade, plockade, donade med allt möjligt och omöjligt hushållsbestyr här hemma. Varvade med stunder vid datorn också.

Jimmy stack iväg med bilen och hämtade upp Jenny i Skärholmen. De var hemma igen vid halvfyratiden. Jenny duschade efter sin dansträning.

Borzko vaknade och gick upp vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning.

Vid halvfemtiden så gick vi alla fyra iväg. Vi hade bestämt oss för en ”familjekväll”. Vi brukar försöka att ha det ibland, kanske ungefär en gång i kvartalet, då vi umgås och gör något kul tillsammans hela kvällen. Vi hade i dag bestämt oss för att först gå ut och äta på restaurang. Sen hyra film och köpa en massa gott till kvällen. Efter det gå hem och spela sällskapsspel, ”Så det kan låta”, och ”Trivial Persuit”. Och efter det titta på en DVD-film tillsammans. Och inte sitta något framför datorerna och inte heller något tevetittande.

Egentligen så hade vi ju tänkt fira Valborgshelgen ute på mina föräldrars landställe. Men eftersom Mamma blev sjuk och inte ville åka ut, så struntade vi också i det. Det är inte lika kul att vara där ute på landet utan Mamma och Pappa. Om det ändå bara är vi fyra så är vi hellre hemma.

Vi gick mot Centrum vid halvfemtiden. Kikade lite runt i affärerna i en halvtimme först. Sen så gick vi till restaurangen ”Sam & Co” som ligger mitt i Centrum. Jenny, Jimmy och Borzko åt fläsknoisette med bearnaisesås. Till det så hade J&J klyftpotatis och Borzko tog potatisgratäng. Jag åt Pasta Pollo. Det var kyckling, pasta och grönsaker i en god sås. Jimmy och Borzko tog varsin starköl, och Jenny och jag drack cola respektive ramlösa. Maten smakade mycket bra och vi satt och pratade i någon timme.


Sen så gick vi till Megastore och hyrde en film till kvällen. Det blev ”Mankells Wallander – Mastermind”. Efter det så gick vi till Konsum och handlade chips, dipp och godis. Hem sen efter det. Satte oss i köket och spelade spel när vi kom hem. Först spelade vi ett parti ”Så det kan låta”. Jenny och jag spelade tillsammans och vi vann. Sen så spelade vi ett parti ”Trivial Persuit”. Då spelade vi var och en för sig, och då vann Borzko. Sen så spelade vi ett parti ”Så det kan låta” igen, och det partiet vann Jenny och jag igen.Efter det så gick vi upp till vardagsrummet för att se på filmen (Mastermind). Vi tyckte alla fyra att den var jättebra. Bra handling, bra skådisar, riktigt spännande. Vi kan verkligen rekommendera den. Det är tydligen film nummer sju i en serie om åtta, så vi ska nog ta och se de andra sju också.

När filmen var slut så var klockan tolv. Borzko gick och la sig och sov då, och vi övriga tre satte oss vid våra datorer. Lär väl bli sittande här till ettiden som vanligt.Dagbok – Fredagen den 28 april 2006Jobbade precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi fiskgratäng med smögensås och till det kokt potatis. Vi hade även en hel del rester kvar sen veckan som vi serverade. Ganska så hektisk dag i dag, men allt flöt ändå på bara bra.

Jenny slutade samtidigt som mig i dag så hon åkte med mig hem i bilen. Jag höll på med diverse hushållsbestyr som vanligt när jag kom hem. Ingen solning på uteplatsen i dag inte… det regnade…

Jag och Jenny åt tidig middag redan vid halvfyratiden. Sen så stack hon iväg vid fyratiden till sin dansträning i Skärholmen. Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Jenny kom tillbaka hem igen vid sjutiden. Jimmy kom hem från jobbet vid halvåttatiden efter sitt pass mellan tio och sju.

Borzko gick och la sig vid halvåttatiden. Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp halvtvå i natt…

Jenny och jag stack en sväng till Centrum och handlade chips, dipp, godis och läsk. Sen så kollade vi på ”Big Brother” mellan nio och tio som vi hade spelat in. Resten av kvällen så satt vi alla tre vid våra datorer. Jimmy spelade mest ”WOW” och pratade i Skype med sin kompis Jesper. Jenny chattade på MSN, var på Playahead, läste bloggar, m.m. Jag läste bloggar och nyhetstidningar mest. Sen så satt jag och Jenny och beställde klänningar åt henne från ASOS. Klänningar till skolbalen, skolavslutningen, Robins studentexamen, midsommar, m.m.

Ha en fortsatt trevlig Valborgshelg allihopa!

-------------  

Hittade ett jättegammalt fotografi som jag lägger in i dag. Det är Jimmy när han är 2,5 år och Jenny när hon är alldeles nyfödd. (Nu är Jimmy 18,5 år och Jenny 16 år!) ;-) 

Dagbok –Torsdagen den 27 april 2006


 
Jobbade i dag precis som vanligt. Vi serverade köttfärsröra med tacochips i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem, så vi satte igång med vår torsdagsstädning direkt. Vi hjälptes åt med: dammsugning, torkning av golv, dammning, byte och tvätt av handdukar, skurning av toalett och badrum, m.m. Vi var klara med allt vid fyratiden när Jenny kom hem från skolan, så hon slapp städning i dag.

Jimmy åkte iväg strax efter fyra för att jobba ett kvällspass på McDonalds mellan fem och halvtio. Jenny gjorde sig i ordning inför kvällen. Själv så satte jag mig vid datorn och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna…

Vid sextiden så åkte Jenny iväg med tunnelbanan. Först skulle hon möta upp med eleverna och lärarna i sin spanskagrupp. De skulle gå ut och äta på en spansk restaurang på Södermalm. Sen efter det så skulle hon hem till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplatsen och sova kvar där.

Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma, och sen vid sjutiden så blev det kökssoffan och bärbara datorn. Spelade en Betapet-match mot Robin som jag hade turen att vinna. Kollade på ”Big Brother”, ”Du är vad du äter”, och ”Efterlyst”. Senare så blev det mera Betapet. En match mot Snurran som hon vann.

Och i morgon är det fredag! Härligt! Och tredagarsledighet! Underbart!Dagbok – Onsdagen den 26 april 2006


 
 

Jobbade förstås som vanligt i dag med. I dag serverade vi köttgryta och kokt ris. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.
 

Åkte direkt hem efter jobbet. Satt i någon timme i strålande sol på uteplatsen och solade. Sen så gick jag in och höll på med diverse hushållsgöromål här hemma.
 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Mötte upp med henne i Centrum då. Vi gick runt lite i affärerna och kollade. Jag tittade lite efter en jacka, men köpte ingen. Hemma igen vid halvsextiden. Då åt vi middag tillsammans. Jimmy kom strax efteråt och gjorde oss sällskap. Han hade jobbat mellan 08.00 och 17.30.
 

Sen kom Robin hit vid halvsjutiden. Jenny gick och mötte honom vid tunnelbanan och sen kom de hit. Vid sjutiden så åkte Jimmy iväg. Han skulle till Hagsätra och träffa kompisar.
 

I kväll så blev det vardagsrumssoffan för ovanlighetens skull. Hamnade där vid sjutiden, Jenny och Robin också. Kollade på Big Brother och sen senare på O.C. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.
 

 


Dagbok – Tisdagen den 25 april 2006


 

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Vi serverade kycklingwok i dag. Inget speciellt hände på jobbet.

Åkte direkt hem efter jobbet. Fixade med lite allt möjligt och satt även en liten stund på uteplatsen och solade lite.

Jenny kom hem från skolan vid tretiden, och Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Vi åt tidig middag vid fyratiden. Sen så åkte Jenny iväg in mot stan. Hon skulle först träffa Robin en stund, och sen så skulle hon på sin dansträning i Skärholmen.

Jimmy och jag stack iväg till Centrum. Först var jag hos Optikern i dag igen och fixade lite med glasögonen. Sen så var vi på Hemköp och handlade tre plastkassar fulla.

När vi kom hem igen så åkte Jimmy iväg efter en stund. Han åkte till sin kompis Kristian i Hagsätra. Själv så höll jag på och fixade med lite allt möjligt.

Vid sjutiden så blev det kökssoffan och datorn. Slökollade lite på ”Big Brother” också. Spelade en Betapet-match mot Robin samtidigt som tyvärr han vann.

Borzko kom hem vid halvåttatiden. Efter att han hade duschat och ätit middag så satt vi och pratade länge om allt möjligt. Sen kom Jenny hem från dansen och då satt vi och pratade och fikade.

(De här fina tussilagorna och den lilla gulliga blåsippan har Jenny plockat till mig i dag!) 

Dagbok – Måndagen den 24 april 2006Jobbade förstås som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i diskplocken / grovdisken. Vi serverade färsbiffar och potatismos i dag. Inget speciellt hände på jobbet, allt flöt på bara bra.

Direkt efter jobbet så var jag på utvecklingssamtal med Jenny och en av hennes klasslärare, Pia. Det var väl ungefär som vanligt. Sen så åkte Jenny och jag tillsammans hem.

Jimmy skulle precis åka iväg när vi kom hem. Han skulle jobba extra i dag som budbilschaufför genom Patrik.

Jenny och jag gick iväg till Centrum. Först så var vi hos Optikern. Fixade till mina bågar lite, för de satt inte riktigt som de skulle. Pratade lite om de problemen som jag har med seendet, progressiviteten och glasögonen. Jag ska försöka att ha tålamod och se om jag vänjer mig.

Sen så var vi på Konsum och handlade lite mat. Mötte upp med Jennys pojkvän Robin sen som kom med tunnelbanan. Han hade med sig tre stycken långskaftade rosor till Jenny för de firar att de har varit ihop i en månad i dag. Jättegulligt av honom tycker jag att uppvakta med rosor. 

Efter det så gick vi hem och hjälptes åt att laga middag. I dag blev det laxfilér i ugn med citronpeppar, kokt ris, hollandaisesås, ärtor/majs/paprika. Till efterrätt så gjorde Jenny ”turbo-glass” som hon hade lärt sig på hemkunskapen i dag. 

Efter uppröjning i köket och lite allmänt plockande så blev det teven i vardagsrummet tillsammans med Jenny och Robin. Vi tittade på ”Big Brother” och ”Outsiders”. Efter det så blev det datorn och kökssoffan. Spelade två Betapet-matcher mot Snurran, och jag förlorade båda matcherna.

(Och ett stort grattis till Jenny och Robin på enmånadersdagen! Jag hoppas verkligen att det blir många månader till att fira!  Kram på er båda två!)

 

Dagbok – Söndagen den 23 april 2006Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Vid kvart över åtta så var jag klar och då gav jag mig ut på en tidig morgonpromenad i solskenet. Gick längs tunnelbanelinjen in till Gullmarsplan. Där tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen. Gick sen en liten kort sväng runt Centrum och sen så gick jag hem. Cirka en och en halv timmes promenad blev det.

Stegräknaren var med:
10.387 steg
8.82 kilometer
314 förbrukade kalorier
1.29.33 effektiv gångtid

(Här är ett kort på vitsippor. Det var lite för tidigt på morgonen, och lite för skuggigt, så de var inte riktigt utslagna. Men nu har jag nog i alla fall bloggat de flesta vårblommor: vitsippor, blåsippor, tussilago, vårgäck, skilla. Nästa blir väl maskrosen!)

Hemma vid tiotiden. Jimmy sov efter sitt nattpass, han gick och la sig halvåtta i morse. Borzko hade stuckit iväg till Farstahallen för att träna. Jenny och Robin hade precis vaknat och gått upp när jag kom hem. De åt frukost och jag tog en fika med dem.

Vid elvatiden så tog Robin tunnelbanan hem till sig. Jenny och jag tog bilen och åkte iväg till Länna Köpcentrum. Först var vi på EKO. Där köpte vi sex små tunna dynor till soffan och stolarna på övre balkongen, ny vaxduk till borden där, två plädar att ha ute under lite kyliga sommarkvällar, m.m. Sen så var vi på JYSK. Där köpte vi två stora tjocka dynor till solstolarna på övre balkongen.

Väl hemma i Farsta igen så gick vi till Centrum och till Clas Ohlson. Där köpte vi en ny fönsterpustsskrapa att ha till balkonginglasningarna. Jenny köpte en plattång också. När vi kom hem igen så var Borzko hemkommen från gymmet. Vi höll på och fixade lite här hemma med allt möjligt.

(Jenny åker ner på de gamla stolsdynorna i vår trappa!)

Vid halvtvåtiden så åkte Jenny hem till Robin. Jag följde med henne till tunnelbanan för jag var glassugen. Vi åt varsin glass innan hon åkte iväg, och sen så gick jag hem igen. När jag kom hem igen så hade Jimmy precis vaknat. Han åt frukost och jag tog en fika med honom.

(Här kommer tre bilder. Först är det på den inglasade balkongen på övervåningen. Sen är det på den inglasade balkongen på nedervåningen, som också är vår ingång. Och sen är det på vår lilla uteplats utanför. Så mysigt att ha tre ställen att sitta på!)

Borzko stack iväg vid tvåtiden. Han skulle till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll mot Halmstad. Jimmy stack iväg till Hagsätra när han var klar. Han skulle träffa sina kompisar Kristian och Jimi. Själv så satte jag mig på uteplatsen och solade ansiktet och njöt av vårvärmen.

(Här sitter jag och njuter av vårsolens strålar i ansiktet!)

Påbörjade och avslutade en pocketbok också under utesittandet. I dag blev det ”Ego Girl” av Carolina Gynning. Den var lättläst och ganska så hyfsat bra. Underbart skönt att sitta ute i solen och läsa!

Borzko kom hem från fotbollen vid halvsextiden. 0-0 blev resultatet i matchen. Han och jag åt middag tillsammans vid sextiden. Det blev bara rester och lite blandat från kyl och skafferi. Jenny åt middag hos Robin i Medborgarplatsen och Jimmy med kompisarna i Hagsätra.

Resten av kvällen tillbringade jag i kökssoffan med datorn i knäet som vanligt. Mycket nyhetsläsande och bloggläsande blev det. En Betapet-match mot Robin blev det också, och den vann han… Jenny kom hem från Robin vid niotiden. Då blev det en fika och lite prat med henne. Vi kollade på ”Big Brother Live” också.

---------  

Måndag i morgon igen… Tyvärr… Men en underbar helg har det varit! Äntligen, äntligen, äntligen så är det VÅR! Åh, vad underbart det är! Nu har vi förhoppningsvis drygt fyra månader härlig vår och sommar framför oss! Jag hoppas att ni alla har haft en lika skön och trevlig helg som jag har haft.


 

Dagbok – Lördagen den 22 april 2006Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Jimmy gick upp vid åttatiden och Borzko strax efter. Jenny var ju inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt.

Vid halvniotiden så gav jag mig ut på promenad. Gick längs tunnelbanan in till Skanstull. Det tog ganska så precis en och en halv timme. Underbart promenadväder! Strålande sol, hyfsat varmt, inte så blåsigt. Lyssnade på fågelsången och njöt av alla vårtecken ute.

Vid tiotiden så var jag framme vid Skanstull. Mötte upp med Jimmy där som kom in med bilen. Sen så gick vi till Södertappen för att lämna blod. Det var Jimmys andra gång och min femtiosjätte gång! Fikade gjorde vi där också, och så fick vi varsin tackgåva.

(Ingången till Södertappen.)

Gick in på Vi Skanstull och handlade lite mat till middagen. Sen så åkte vi hemåt. Stannade till vid Statoil Sköndal och handlade briketter till kvällen. Hemma vid halvtolvtiden igen.

Stegräknaren var med på promenaden:
11.835 steg
10.05 kilometer
358 förbrukade kalorier
1.43.22 effektiv gångtid

(Soffan på nedre balkongen.)

Borzko var hemma när vi kom hem. Sen höll vi alla tre på och fixade här hemma. Det här gjorde vi bland annat: oljade in utemöblerna en andra gång, skurade av uteplatsen, monterade grillen, bytte slang i min cykel, monterade min cykeldator, tvättade två omgångar med lakan, strök en stor hög med kläder, deklarerade på nätet, satte fast nya möbeltassar på köksstolarna, beställde en snarkskena till Borzko och ett par sminkglasögon till mig på nätet, m.m, m.m, m.m.

(Jimmy monterar ihop grillen.)

Jenny kom hem från Robin vid halvtvåtiden. Vi hjälptes åt alla fyra att förbereda lite till middagen då. Sen när allt var klart och vi tyckte att vi hade gjort nog med nytta i dag så satte vi oss på vår uteplats och njöt av solen! Underbart skönt väder, soligt och hyfsat varmt, kall vind ibland i och för sig. Vi fikade och solade ansiktet. Pratade lite med grannarna som bor till vänster om oss också, de verkar jättetrevliga.

(Jimmy och Jenny fixar med parasollet.)

(Vi testar parasollet, och det blir väl fint?)

(Mysigt med uteplats!)

Sen så fixade vi middagen. Vi grillade två stycken hela fläskfiléer på vår nya klotgrill utomhus. Sen så hade vi potatisklyftor, rödlökskeso, vitlöksfraiche, bearnaisesås och grönsaker till. Vi funderade på att äta ute, men det var lite för kallt när maten blev klar vid halvsextiden, så vi åt inne.

(Jimmy och Borzko grillar.)

Satt och åt och pratade en bra stund och hade det trevligt. Efter att allt var bortplockat och undanstädat så åkte Jimmy iväg. Han åkte först i väg till Hagsätra för att umgås med sina kompisar Kristian och Jimi. Sen skulle han åka direkt därifrån till McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan 23.00 och 05.00.

Vid sjutiden så gick Jenny och jag iväg till Centrum. Vi mötte upp med Robin där som kom med tunnelbanan. Han hade varit i Hagsätra och spelat streethockey. Vi gick till Hemköp och handlade lite godis och chips till kvällen.

Robin duschade och sen så fick han rester av vår middag, för han hade inte ätit. Jag hamnade i kökssoffan med min bärbara dator, och spelade Betapet (scrabble/alfapet)  på Internet mot Snurran. Tre matcher mot henne blev det i kväll, och det blev 2-1 till henne. Borzko hamnade i vardagsrumssoffan och tittade på sport på teve.

(Robin äter.)

Sen så gick vi upp i vardagsrummet och sjöng karaoke. Det vill säga, jag och Jenny sjöng, och stackars Robin lyssnade och tittade på. Han ville inte sjunga. Inte Borzko heller som stängde in sig i sovrummet och fortsatte sporttevetittandet. I en knapp timme sjöng Jenny och jag, sen så fick det räcka.

Borzko fick åter tillgång till teven i vardagsrummet för fortsatt sporttittande. Jenny och Robin stängde in sig i badrummet och tog ett bad med skum i vårt bubbelbadkar. Jag återtog Betapet-spelandet. Fast den här gången med Lilla Mysan. Två matcher spelade vi, och jag förlorade båda…

Sen så blev det nyhetsläsande, bloggläsande, bloggande och allmänt surfande på Internet för mig resten av kvällen. Godisätande och chipsätande också…

---------  

UPPDATERAD 2006-04-23 10:50

Tre bilder till från lördagen finns i Jennys Blogg.
Klicka på hennes länkar, orden som är understrykna, så kommer tre bilder från dagen.


Dagbok – Fredagen den 21 april 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag också. Vi serverade kebabgryta med ris i dag. Inget speciellt hände på jobbet, allt flöt på bara bra.
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig i bilen för hon slutade samtidigt. SOL när vi kom hem. Vi satte oss på vår uteplats i varsin stol och solade en stund. Bara ansiktena förstås, för det var en kall vind så tjocka kläder fick vara på.
 

Tidig middag åt vi två, och sen så stack Jenny iväg till sin dansträning vid fyratiden. Själv så gick jag en sväng till Centrum. Köpte en grilltändare på Clas Ohlson och mjölk på HemKöp. Väl hemma igen så höll jag på med diverse hushållsgöromål.
 

Jenny kom hem från dansen vid sjutiden. Jimmy kom hem vid kvart över sju från sitt jobbpass på McDonalds i dag mellan 10.00 och 19.00. Jenny åkte sen iväg igen vid åttatiden. Hon skulle hem till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplasen, hon skulle även sova kvar där. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.
 

Kollade på ”Big Brother” mellan åtta och nio. Sen så åkte Jimmy och jag iväg bort till Videobutiken. Vi hyrde filmen ”Sound Of Thunder”. Köpte godis och chips också. Jag, Jimmy och Borzko tittade sen på filmen. Det var en science fiction / action-film, och den var väl ganska så bra.
 

Sen blev det datorn resten av kvällen.
 

 


Dagbok – Torsdagen den 20 april 2006


 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag serverade vi soppa (tomatsoppa med pasta i), mjukt bröd (fullkornspolarkakor), och pålägg (skivad ost). Inget speciellt hände på jobbet i dag, utan allt flöt på bara bra.

Åkte direkt hem efter jobbet i dag. Jenny slutade samtidigt och åkte med mig hem i bilen. Jimmy var inte hemma när vi kom hem. Han jobbade i dag mellan 12.00-22.00. Jenny och jag satte igång med vår torsdagsstädning när vi kom hem. Det blev ungefär det vanliga: dammsugning, torkning av golven, byte och tvätt av handdukar, skurande av toaletten och badrummet, m.m.

När vi var klara så gick vi till Centrum. Först var vi hos SynOptik. Där hämtade jag ut mina nya progressiva glasögon + solglas att hänga på dem + ett extra par läsglasögon. Över åttatusen gick det på…

Jag har aldrig haft progressiva glasögon förut… Bara progressiva linser, som jag har haft i lite drygt tre år. Känns jättekonstigt med glasögonen. Men de sa att det kan ta tid att vänja sig vid dem. Någon som har tips eller råd om progressiva glasögon?

(Så här ser jag ut i mina nya glasögon.)

Sen var vi på Apoteket och handlade lite. Efter det så var vi i Djuraffären och köpte en spray som man kan spraya på till exempel utemöbler och dynor för att slippa besök av katter… Sen var vi på Clas Ohlson. Där köpte vi lite smågrejer: kortlekar, möbeltassar, lampa, svampar, m.m. Var på Burger King och åt middag också.

Gick runt och tittade på kläder och lite allt möjligt också. Sen vid halvsjutiden så kom Robin med tunnelbanan. Vi mötte upp med honom och gick sen hem. Borzko kom hem ungefär samtidigt. Han hade varit och hämtat frysen som jag hade beställt. En extra frysbox att ha under trappan. 212 liter rymmer den, och den kostade 2.800:- kronor.

(Den nya frysen. Just nu med lite konstigt innehåll…)

 
Resten av kvällen blev lugn. Satt som vanligt mest i kökssoffan med datorn. Nyhetsläsning, bloggläsning och så lite slötittande på teve.


(Robin.)


Och i morgon är det fredag! Underbart! Vi får väl hoppas att det blir lite bättre väder i helgen än vad det har varit här i dag … Här har det både regnat och snöat… Blä…


Dagbok – Onsdagen den 19 april 2006


 

Jobbade som vanligt förstås i dag också. Vi serverade fiskpanetter och potatismos i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Åkte direkt hem efter jobbet. Jimmy hade precis åkt iväg för att jobba mellan 15.00 och 00.00. Höll på och fixade med allt möjligt här hemma på eftermiddagen. Satt och solade ansiktet en stund på nedre balkongen också.

Jenny kom hem vid fyratiden. Vi två åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen så tog vi bilen och åkte iväg till Länna köpcentrum. Först var vi på EKO. Där köpte vi ett stort parasoll, 2,5 meter i diameter, grönt tyg, med vev (250:-). Och så köpte vi en parasollfot i granit på 30 kg (300:-). Köpte även tunna gröna dynor till klappstolarna (50:- styck). Lite andra smågrejer också, gräsfrö och vaxduk bland annat. Fikade gjorde vi även på EKO.

Sen så åkte vi till JYSK. Mötte upp med Borzko där som kom direkt från jobbet med lastbilen. Där köpte vi ett fyrkantigt bord, fyra höga stolar som man kan ställa i sju olika lägen, en soffa, fyra tjocka höga dynor till stolarna, sex stycken tjocka halvdynor till soffan. Alltihopa gick på 4.900:- kronor. Möblerna är i mörkt brunt trä och är till uteplatsen och till nedre balkongen.

Hem till Farsta sen. Svängde förbi Clas Ohlson och köpte en klotgrill för 150:- kronor. (I går köpte Borzko en dyn-låda i plast för 800:- och träolja). Väl hemma igen så blev det jobb för oss alla. Borzko började med att äta middag och duscha. Jag packade upp alla grejer. Jenny sådde gräsfrö och vattnade på vår pyttelilla gräsplätt.

Sen så monterade vi ihop alla möbler, och efter det så oljade vi in dem med träolja. Allt blev jättebra. Och ännu bättre lär det bli i morgon med dynor och parasoll!

Vi var klara vid niotiden. Efter bortstädning och undanplockning så blev det kökssoffan och datorn resten av kvällen.

Lägger in några kort här ifrån kvällen. Det kommer fler i morgon. Eller om det regnar i morgon så blir det någon annan dag. Ser lite tråkigt ut på korten nu. Det blir finare i dagsljus och med dynorna och parasollet.


(Jenny på fiket på EKO i Länna.)
(Kladdkaka med vispgrädde + cappuchino.)


 


(Jenny sår gräsfrö och vattnar.)
(Jenny oljar in nya utemöblerna med träolja.)

 


(Borzko monterar ihop soffan.)

 


(Möblerna är klara.)
(Soffan på nedre balkongen.)
(Uteplatsen sedd från övre balkongen.)
 

Dagbok – Tisdagen den 18 april 2006


 

Jaha, så var då den lugna påsklovsveckan och den lediga påskhelgen slut… Jobbade som vanligt i dag igen då… Mobilen larmade klockan halvfem… Upp och duschade och gjorde mig i ordning och sen så åkte jag iväg strax efter halvsex. Den här veckan så är jag först i skalen som vanligt, sen så dukar jag och sen så är jag försteman i stora matsalen. Vi serverade korv stroganoff med ris i dag. Inget speciellt hände på jobbet, allt flöt på bara bra.

Jenny slutade också klockan två i dag, så hon åkte med mig hem i bilen. Vi åkte först en sväng till Örby. Där plockade vi en bukett med tussilago som vi sen gick hem till min Mamma med. Det är en tradition att vi alltid gör det när de första tussilagorna har kommit på våren. Mamma blev jätteglad. Pratade en stund och sen åkte vi hem till Farsta.

Jimmy var hemma när vi kom hem. Vi åt sen en tidig middag redan vid halvfyra, för Jimmy skulle iväg och jobba. Han stack iväg strax efter fyra för att jobba ett kvällspass mellan 17.00 och 00.00. Jenny och jag gick iväg till Centrum.

(Fina blommor på vägen mot Centrum.)

Först så var på hos min Optiker och hämtade ut mina linser. Glasögonen var fortfarande inte klara… Sen så köpte jag en trippmätare till min cykel på Teknikmagasinet. Efter det så gick vi till Solakuten och solade en kvart var. (Elfte gången var det för mig).

Hem igen och så hämtade vi bilen. Åkte iväg en sväng till Globens köpcentrum. Jag kollade efter ett par jeans som jag söker på Carlings, men de fanns tyvärr inte. Var på ICA och handlade lite också. Robin mötte upp med oss där och sen så åkte han med oss hem till Farsta.

Hemma vid sjutiden igen. Big Brother på teve blev det då. Sen resten av kvällen så blev det datorn. Satt och fikade och pratade med Jenny och Robin en hel del också. Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.

(Cafébordet och klappstolarna som vi köpte på IKEA i går.)


Dagbok – Måndagen den 17 april 2006Mobilen larmade klockan sju i morse efter sex timmars sömn eftersom jag la mig klockan ett i går. Borzko hade gått upp redan klockan två i natt/morse och åkt till jobbet. Jimmy kom hem från jobbet vid halvsex och la sig givetvis för att sova. Jenny sov ju hemma hos Robin i går. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Hade tänkt mig en morgonpromenad sen, men det var så grått, mörkt, trist, och blött ute så jag hade ingen lust. Satte mig en stund med datorn istället. Sen kom solen fram…

Jenny kom hem från Robin vid halvelvatiden. Då stack hon och jag iväg för att titta på utemöbler. Vi åkte ut mot Länna / Haninge och var på Jysk, EKO, Rusta och ICA Maxi. Efter att vi hade kollat runt så bestämde vi oss för möbler som vi hittade på Jysk. Tyvärr så fanns inte alla delar inne för tillfället, men de skulle komma på onsdag. Vi beställde och förhandsbokade ett bord, fyra stolar, en soffa, fyra höga dynor till stolarna och sex halvdynor till soffan. Det är i lite mörkt brunt trä. Alltihopa skulle gå på strax under femtusen kronor. Soffan ska vi ha på den nedre balkongen och resten på uteplatsen.

Jimmy vaknade och gick upp vid halvtolv. När han hade ätit och duschat så kom han och mötte upp med oss. När vi var klara i Länna så åkte vi hem och lämnade min bil, och så åkte vi i Jimmys bil ut till IKEA i Kungens Kurva. Där kikade vi också på utemöbler. Vi köpte ett pyttelitet typ cafébord i mörkt trä plus två små klappstolar för sammanlagt 200:- kronor. De ska vi ha på en nedre balkongen tillsammans med soffan.

Kom hem igen strax före två. Borzko hade nyss kommit hem från jobbet. När han var klar så åkte vi iväg igen, den här gången till påskmiddag hos Borzkos Mamma. Först åkte vi en sväng förbi Coop Forum i Fittja för att kolla in deras utbud på utemöbler. Men det var ingenting vi fastnade för där, så det blir nog det som vi hittade på Jysk. Sen klockan tre så var vi framme i Hallunda hos Dragica. Mirko var också där.

Middag blev det med massor med mat. Efter det så blev det kaffe och massor med fikabröd. Och ytterligare efter det så blev det ost och kex. Och däremellan så var det också godis och chips. Väldigt proppmätta var vi alla sen… Satt och pratade och hade det trevligt och sen så åkte vi hemåt vid sjutiden.

Väl hemma igen så blev det påskäggsskattjakt för Jimmy och Jenny. Lite fel dag kanske… Men först så glömde vi bort dem, och sen så var Jenny inte hemma. Men nu blev det i alla fall av. Det är tradition i vår familj att jag gömmer äggen, och sen så får de lappar att gå skattjakt på. De kanske är lite stora för det nu egentligen… Men är det en tradition så är det! Inget godis i äggen var det, utan pengar och telefonkort.

Sen så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko satt och tittade på sport på teven. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Och jag hamnade i min kökssoffa med datorn i knäet. Tre Betapet-matcher på Internet blev det i kväll. Först en med bara Snurran, och den vann jag. Sen en med Snurran, Jenny och Robin, och den vann Robin och jag kom tvåa. Sen en med bara Robin, och den vann jag.

---------  

Måndag i morgon igen… Jobbigt att komma igång… Först efter en skön arbetsvecka med väldigt lugnt på jobbet… Och sen efter fyra dagars skön ledighet… Men det är ju bra att det bara är fyra arbetsdagar den här veckan i alla fall… Och skönt är det också att komma in i normalt ätande igen… Har ätit så mycket nu i fem dagar… Men nu är det slut på det… Hoppas i alla fall att ni alla har haft en lika trevlig påskhelg som jag har haft!Mitt Fotoalbum!

Här kommer en länk till mina fotoalbum här på Internet.
Jag har dem på MSN Spaces där jag förut bloggade.
Där får ni gärna gå in och titta på alla mina fotografier.
Klicka på pilen vid Fotoalbum ovanför bilderna så kommer alla tio albumen fram.

Det finns tio stycken fotoalbum där:

Bims Blandade Blogg-Bilder 1. (Nov-Feb) (200 kort)
Bims Blandade Blogg-Bilder 2. (Feb- --->) (125 kort)

(I dessa två ovan så ligger alla de bilderna som jag har lagt in i mina dagböcker)
(Sen så finns det lite andra bilder i dessa nedan)

Britt-Marie (8 kort)
Mina Tatueringar och Piercingar (18 kort)
Advent (16 kort)
En dimmig dag i Farsta den 5 november (22 kort)
Farsta - Nya Lägenheten (44 kort)
Turkiet 2005 (40 kort)
Hagsätra (22 kort)
Min Familj (8 kort)

Gå gärna in och kolla!


Favoriter i repris!


Här kommer några favoriter i repris. Ifall någon av er missade dem.

Först kommer en länk till ett inlägg med en efterlysning. Jag söker "kattspray" och "plastljus". Har ni några tips, så skriv i kommentarer eller maila till mig.

EFTERLYSNING AV  "KATTSPRAY" OCH "PLASTLJUS".

Sen så är det en länk till inlägget om bokningen av vår Thailandsresa. Har ni några tips om Thailand, Phuket och/eller Patong Beach så skriv i kommentarer eller maila mig.

THAILAND / PHUKET / PATONG BEACH.

Sen så är det en länk till ett inlägg om mina fyra favoritbloggar för tillfället. Gå in och kolla och läs dem!

MINA FYRA FAVORITBLOGGAR.


Veckans Vikt - Vecka 16

Veckans Vikt
Vecka 16
17/04

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 15

Veckans Motion
Vecka 15
10/04 - 16/04

Måndag: ---------
Tisdag: Promenad, cirka 1,5 tim
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 3,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Dagbok – Söndagen den 16 april 2006Mobilen larmade halvåtta i morse efter sex timmars sömn eftersom jag somnade vid halvtvåtiden i natt. Jimmy kom precis då hem från sitt nattpass på McDonalds mellan 23.00 och 07.00. Han gick givetvis och la sig för att sova direkt. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Borzko sov, och så gjorde även Jenny och Robin.

Klockan halvnio så gick jag ut på en promenad. Det var lite halvmulet i dag, men ändå ganska så skönt. I dag blev det Hökarängsvarvet och sen en sväng runt Farsta. Var ute i cirka en och en halv timme. Hemma vid tiotiden igen.

Stegräknaren var med:
10.052 steg
8.54 kilometer
304 förbrukade kalorier
1.25.03 effektiv gångtid

Jenny och Robin vaknade och gick upp ungefär när jag kom hem. De åt frukost och jag satt och pratade med dem en stund. Sen så duschade de och gjorde sig i ordning. Vid halvtolvtiden sen så åkte de båda iväg. De skulle åka ut på Värmdö för att umgås med Robins familj och släkt. Sen skulle Jenny sova över hos Robin i natt i Medborgarplatsen.

Jag höll på och fixade här hemma med allt möjligt hushållsarbete. Varvade med lite datorstunder också. Jimmy vaknade och gick upp vid halvtvåtiden. Efter att han hade ätit och gjort sig i ordning så följde jag med honom när han skulle till macken och fixa lite. Sen blev det återigen fixande varvat med datorn.

Borzko tillbringade sin dag på Södersjukhusets Akutmottagning. Han har haft jätteont i sin vänstra arm i en vecka. Ont och så har den domnat av konstigt. Han har vaknat flera gånger på nätterna av det också. Jag har tjatat på honom att han borde kolla upp det. Hans pappa hade ju kärlkramp och problem med hjärtat, och med tanke på det, och även på ålder och stress, så ska man inte nonchalera sånt tycker jag.

Han åkte dit i morse och de kollade allt, allt och lite till. Men det var inga problem vare sig med hjärtat eller kärlkramp. Utan det var en nerv som låg i kläm i armbågen. Han fick tabletter som han ska äta i två veckor, och i övrigt ska han leva som vanligt. Om det inte är bra om två veckor så ska han gå till vårdcentralen.
 
Borzko kom hem vid fyratiden. Sen så åt han, jag och Jimmy middag vid halvfemtiden. Det blev rester från påskbuffén i går, och även från middagen i fredags. Goda rester var det i alla fall! Satt sen en stund i kvällssolen på övre balkongen och läste. Så skönt! Sen vid strax efter sex så åkte Jimmy iväg för att jobba ännu ett pass på McDonalds, den här gången mellan 19.00 och 04.00.

Sen så blev det slappande på kvällen för mig och Borzko. Fast bara en stund för Borzko, för han gick och la sig redan klockan åtta, för han ska jobba i morgon, och ska gå upp redan klockan två i natt. Jag satt i min ensamhet i min kökssoffa med min lilla bärbara dator i knäet. Läste också ut boken som jag började på i dag: ”Kulla-Gulla i övergångsåldern – eller Nu fyller alla duktiga flickor 50” av Cecilia Hagen. En tio år gammal pocketbok som jag köpte billigt på second hand. Den var väl sådär. Kollade på ”Big Brother Live” på Kanal Fem, sen blev det ”Rockklassiker” på radio resten av kvällen.

-------------  

Tråkig blogg utan fotografier i dag. Hade tänkt försöka att lägga in fotografier varje dag hädanefter. Tycker att bloggen blir mycket trevligare då. Nu har jag bloggat i nio dagar i rad med fotografier, men i dag har jag ingen inspiration till det. Ni får kolla tillbaka på fotografierna de senaste nio dagarna istället. Till exempel i går, då jag la in hela tolv stycken.

Och glöm inte bort att läsa Jennys Blogg!

Ha en trevlig avslutning på påsken allihopa!Dagbok – Lördagen den 15 april 2006


 

Mobilen larmade klockan halvsju i dag efter sex timmars sömn eftersom jag gick och la mig vid halvettiden i går. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid halvåttatiden och Jimmy vid åttatiden. Jenny var ju inte hemma för hon sov ju hos Robin i natt. Jag, Borzko och Jimmy åt frukost tillsammans vid åttatiden. Sen när de var iordninggjorda och klara så stack de iväg med båda bilarna till OKQ8 för att byta till sommardäck på båda bilarna. De skulle också tvätta bilarna och fixa lite med dem. Själv så gav jag mig ut på en promenad. Här går jag förbi våra bilar.


Gick iväg vid kvart i nio i strålande solsken, en knapp ljum vind, och cirka fem plusgrader. Gick längs tunnelbanan in mot stan. Såg både blåsippor och tussilago på vägen.


Vid Skanstull så köpte jag mig en Kaffe Choko och en grovfralla på 7-Eleven som jag avnjöt på vägen. Gick in i Storkyrkan i Gamla Stan och tände ett ljus för de nära och kära som inte är med oss längre.


Tittade in på Carlings vid T-Centralen efter ett par jeans som jag söker, men de fanns inte. På Åhléns besökte jag toaletten.


Vid Hötorget hade jag tänkt mig att ta tunnelbanan hem. Men det var så underbart att promenera i solen så jag vände där och gick åt andra hållet istället. Satt en stund på en bänk och solade ansiktet också. Jenny ringde och sa att hon och Robin precis skulle ut och promenera. Robin bor ju vid Medborgarplatsen så vi möttes upp vid Slussen och så gick vi tillsammans till Skanstull. Där vände de och gick hemåt mot Robin igen, och jag gick över bron till Gullmarsplan. Där tyckte jag att det fick räcka för i dag så då tog jag tunnelbanan hem.


Stegräknaren var med:
22.257 steg
18.91 kilometer
674 förbrukade kalorier
3.15.13 effektiv gångtid


Hemma vid strax före ett, fyra timmar sedan jag gick i morse. Cirka tio grader varmt ute i skuggan när jag kom hem. Promenerade nästan två mil på lite över tre timmar. Åt lunch när jag kom hem. Borzko och Jimmy kom hem vid ettiden. De hade bytt däck på båda bilarna, tvättat dem, dammsugit dem, kollat och gått igenom allt, m.m. Här är de rena och fina bilarna.Sen så hjälptes vi åt att förbereda middagen. Jenny kom hem vid tretiden och då hjälpte hon också till.


Hann med att sitta och sola en liten stund ute på nedre balkongen också. Underbart varmt och skönt när man satt i lä.Vid femtiden sen så kom Mamma och Pappa med bussen. Fick en bukett påskliljor av dem. Påskmiddag intog vi sen. Vi hade buffé med alla möjliga saker på: kokt potatis, skärgårdssill, ägghalvor med stenbitsrom, kräftstjärtar, gravad lax, hemgjord vitlöksost, ölkorv, kaviarsås, vitlökssås, massor med olika sorters grönsaker, flera olika sorters kex, lök, ostar, m.m. Vin, öl, cider och läsk att dricka. Efter maten så blev det kaffe och godis till.Sen så spelade vi kort. Canasta förstås som vanligt. Jag spelade med Mamma som vanligt, och Borzko med Pappa som vanligt. Och så var Jimmy och Jenny med i dag, och då spelade de ihop.


Robin kom sen vid åttatiden. Då satt han bredvid Jenny och lärde sig. Sen vid kvart över tio så åkte Jimmy iväg för att jobba ett nattpass på McDonalds mellan 23.00 och 06.00, och då tog Robin hans plats i spelet.


Två partier spelade vi i kväll.


Vid elvatiden sen så skjutsade jag hem Mamma och Pappa till Örby. Jag kom tillbaka vid halvtolvtiden igen. Efter lite undanplockande sen så blev det en stund med datorn innan sängdags.Dagbok – Fredagen den 14 april 2006


 

Mobilen larmade halvåtta i morse efter sex timmars sömn. Borzko hade gått upp halvsju och åkt iväg för att jobba. Jag duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Hade sen tänkt mig en promenad vid niotiden, men det var gråmulet, mörkt, dimmigt och disigt ute så jag tappade lusten för en promenad och satte mig vid datorn en stund istället.

Vid halvelvatiden så kom Jenny och Robin och även Jimmy upp. De åt frukost och jag åt lunch och så satt vi och pratade en stund. Sen så stack Jimmy och jag iväg en sväng till Centrum. Vi var på Stadium och köpte varsitt par gympaskor. Jimmy köpte ett par Salomon för ettusen kronor. Jag köpte ett par D-Care för 350:- kronor. Så här ser de ut:

När vi kom hem igen så fixade vi lite i våra bilar. Städade ur bilarna lite i handskfacken och bagageutrymmen bland annat. Efter det så åkte Jimmy och jag iväg till Willys i Länna för att handla mat. Jenny och Robin åkte iväg in till stan för att bowla tillsammans med några kompisar till Robin. Vi handlade för lite drygt ettusen kronor på Willys, och det blev åtta fulla plastkassar.


När vi kom hem igen vid tvåtiden så hade Borzko precis kommit hem från jobbet. Efter att han hade duschat och ätit lite så satte han igång med att göra i ordning den övre balkongen. Han skurade golvet och möblerna, la ut mattorna och möblerade. Det är de gamla möblerna från Hagsätra. Sen ska vi köpa möbler till nedre balkongen och framförallt till uteplatsen. Så här blev det:Jimmy och jag hjälptes åt med att förbereda middagen. Sen när Jenny och Robin kom hem från bowlingen i stan vid halvsextiden så åt vi. Vi grillade fläskkotletter på vår elinomhusgrill och till det så hade vi potatisgratäng. Vi hade också rödlökskeso, isbergssallad och vitlöksfraciche. Mycket gott blev det, och så här såg det ut:


Satt och åt och pratade och hade det trevligt en bra stund. Efter det så åkte Jenny och Robin hem till Robin där han bor i Medborgarplatsen. De skulle vara där på kvällen och Jenny skulle sova över där. Borzko fixade i ordning efter middagen och själv så tog jag fram hårtrimmern och så fixade jag i ordning Jimmys frisyr. Så här blev han:

Efter det så satt Jimmy och spelade WOW på datorn i sitt rum:


Jag satt med min dator i kökssoffan och höll på med lite allt möjligt i datorn samtidigt som jag kollade på ”Big Brother” mellan åtta och nio. Borzko kollade på ”Så ska det låta” uppe i vardagsrummet samtidigt. Klockan nio sen så åkte Jimmy och jag iväg en sväng med bilen. Vi åkte till Statoil och köpte chips. Vi hade tänkt se en film sen, men Jimmy ville spela WOW, Borzko var trött, och jag kände inte heller för film. Borzko gick och la sig redan vid tiotiden. Han var trött efter arbetsdagen. Jag blev sittande som vanligt. Läste i datorn mest och så lyssnade jag på musik. Skönt och avkopplande.


Ha en fortsatt trevlig påsk allihopa!Dagbok – Torsdagen den 13 april 2006Jobbade i dag också. Men i dag var det verkligen en ovanlig arbetsdag. Först fick vi sovmorgon i två timmar. Sen så tillbringade vi arbetsdagen med att bara sitta och planera och diskutera. Ingen matlagning eller matservering i dag. Egentligen så skulle vi städa i dag. Men vi tyckte att vi bättre behövde sitta ner alla åtta och diskutera igenom vår arbetsfördelning. Vi hinner ju aldrig göra det i vanliga fall och det var en hel del som vi behövde prata om.

Vi satt mellan åtta och tolv och diskuterade, planerade och pratade. Lite fika och raster hade vi också emellanåt. Vid tolvtiden så tyckte vi att vi var klara och då fick vi gå hem. Vi tyckte nog i alla fall allihopa att det var en givande dag. Nu ska jag bara skriva ut alla minnesanteckningar från vårt möte.

Jenny var hemma när jag kom hem. Hon var ledig i dag, för påsklovsskolan tog slut i går. Jimmy hade åkt till jobbet för att jobba mellan 12.00 och 21.30. Jimmy hade städat lite innan han stack till jobbet. Jenny hade också städat en hel del innan jag kom hem. Sen när jag kom hem så fortsatte hon och jag med vår torsdagsstädning. I dag så blev det: dammsugning, torkning av golven, skurande av toalett och badrum, städning av övre balkongen efter elektrikerns jobb i går, byte och tvätt av handdukar, byte av lakan i alla sängar, dammande, m.m, m.m, m.m.

När allt var klart så gick Jenny och jag en stund till Centrum. Köpte bara glödlampor på Clas Ohlsson och en blomma till syrran på Hemköp. Sen så gick vi hem igen. Jennys pojkvän Robin kom hit sen vid halvfemtiden. Sen vid halvsextiden så åkte jag, Jenny och Robin iväg med bussen för att åka hem till syrran i Solberga. Vi lämnade bilen kvar till Borzko. Han var sen från jobbet, så då var det bättre att han fick ha bilen.

Buss från Farsta till Älvsjö, och sen buss från Älvsjö till Solberga. Kom dit strax före halvsju. Syrran och hennes kille var där. Även hennes son och hennes dotter med pojkvän. Och så Mamma, Pappa och moster. Vi åt först en sillmacka som förrätt. Sen hade syrran gjort en underbart god kycklingfilé med sås och ris. Sallad, ost och kex fanns också. Efteråt så blev det kaffe och kladdkaka med grädde. Och sen chips och godis. Allehanda dricka fanns förstås också.

Borzko kom dit vid kvart i åtta-tiden. Sen så kom Jimmy dit vid kvart i tio-tiden. Som alltid när vår släkt träffas så var det högljudda diskussioner om allt möjligt. Kul och trevligt hade vi i alla fall. Och kul att Robin var med och introducerades i släkten. Åkte hem vid halvtolvtiden. Jimmy, Jenny och Robin åkte i Nissan och skjutsade hem Maria och Patrik. Jag och Borzko åkte i Volvon och vi skjutsade hem Mamma och Pappa.

Hemma vid tolvtiden. Borzko gick och la sig direkt för han skulle upp och jobba. Jag satte mig med datorn en stund. Spelade en Betapet-match mot Robin. Jag hade tur i matchen och vann ganska så stort. Höll på med lite annat i datorn också innan det blev dags för sängen. Kom i säng vid halvtvåtiden.

---------  

Lägger in fyra fotografier på Jenny och Robin i dag. Lägger inte in några fotografier från kvällen på övriga då jag inte vet om alla tycker att det är okej att ligga ute till allmän beskådan på Internet.

 

Dagbok – Onsdagen den 12 april 2006
Jobbade i dag också. En timmes sovmorgon i dag med. I dag serverade vi potatisbullar med lingonsylt. När alla hade ätit och allt var städat och diskat så hade vi påsklunch klockan tolv. Vi hade bjudit in städarna, vaktmästarna och kansliet till oss så vi var sammanlagt nitton stycken som åt påsklunch. Först hade vi inlagd sill med kokt potatis, ägghalvor och kaviarsås. Sen blev det kycklinglår med potatiskroketter och gräddsås. Massor med grönsaker förstås också. Och efter det kaffe med chokladmuffins. Det var uppskattat och gästerna kom med en bukett blommor till oss som tack.


Nästan en timme tidigare gick vi hem i dag. Jenny gick på påsklovsskola även i dag för tredje och sista dagen och slutade ungefär samtidigt så hon åkte med mig hem i bilen. När vi skulle åka så hittade vi årets första tussilago precis utanför jobbet!Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade nyss kommit från sitt LAN. Sen stack han iväg för ett arbetsmöte på jobbet mellan tre och fem. Jag höll på och fixade med alla möjliga hushållsbestyr här hemma på eftermiddagen som vanligt.Jenny och jag hjälptes åt med middagen i dag. Hon hade beställt stekt blodpudding och stekt ägg. Massa grönsaker vid sidan om hade vi förstås också. Åt middag vid kvart över fem när Jimmy kom från jobbet.Borzko kom hem från jobbet en stund vid fyratiden för att möta upp med elektrikern. Han kom också vid fyratiden och avslutade jobbet med våra lampor, infravärmare och elkontakter på båda balkongerna. Borzko åkte sen tillbaka till jobbet vid sextiden för att lasta upp lastbilen till i morgon. Sen så kom han hem från jobbet, för andra gången, vid halvniotiden.


Jennys pojkvän Robin kom hit vid halvsjutiden. De var först mest på Jennys rum. Jimmy satt vid datorn i sitt rum. Jag satt i kökssoffan med min dator. Sen vid niotiden så gick vi alla upp till vardagsrummet där vi kollade på ”O.C.” på teve. Satt och pratade i någon timme sen också efteråt. Ett Betapet-spel mot Snurran blev det också, och det hade jag turen att vinna.

---------  

Det här är alla mina kylskåpsmagneter som jag har broderat. De på den övre halvan är sydda med korsstygn, och de på den nedre halvan är sydda med långstygn. Jag har en hel hög som ligger och väntar på att bli broderade också… Men just nu för tillfället så har jag inte sytt på länge.
Dagbok – Tisdagen den 11 april 2006


 

Jobbade i dag också. Började, precis som i går, med en timmes sovmorgon. Skalen, dukning, och sen andreman i stora matsalen, också precis som i går. Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Vid tolvtiden när alla hade ätit och städning och diskning var klar så åkte vi allihopa iväg.

Vi åkte iväg till Snösätraskolan på ett ”studiebesök”. Det är en av de skolorna som vi skickar mat till så vi var där för att träffa personalen, titta på köket och matsalen, och bli bjudna på fika. Tyvärr så kunde inte vår husmor, Mita, följa med. Precis när vi skulle åka så var hon tvungen att åka hem till ett sjukt barn. Vi andra sju åkte i alla fall iväg och hade en trevlig stund där. Även deras rektor och biträdande rektor hedrade oss med ett besök. Gott fikabröd blev vi också bjudna på.

Kom hem vid tvåtiden. Gav mig direkt iväg ut på en promenad, för det var UNDERBART vårväder ute. Strålande sol, ganska så varmt, svag ljum vind. Gick runt omkring här i Farsta i ungefär en timme och bara njöt.

Inga tussilago lyckades jag hitta i dag heller. Men massor med fina krokusar i alla fall.


Årets första glass ätandes utomhus blev det i dag. Den nya Solero Exotic var jättegod och kan rekommenderas. Inte så många kalorier i den heller. Cirka etthundra.


Äntligen så har frukt- och grönt-stånden kommit tillbaka på torget här i Farsta Centrum. Det har ju bara funnits blommor en längre tid nu. Men nu är all frukt och alla grönsaker tillbaka igen.Vackra färger på alla fjädrar på påskrisen.Jenny gick på påsklovsskola i dag också. Hon mötte upp med mig i Centrum när hon kom från skolan. Då blev det ännu en glass för mig, en Solero Peach and Youghurt den här gången, och Jenny tog en mjukglass. Vi satt en stund på torget och njöt av solen och glassarna.Gick runt och tittade på lite allt möjligt i Centrum en stund innan vi gick hem.


Stegräknaren var med:
9.019 steg
7.66 kilometer
273 förbrukade kalorier
1.27.25 effektiv gångtid


Väl hemma så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Jenny höll på med det samma fast i sitt rum. Vid halvfemtiden så åt vi middag tillsammans. Sen vid femtiden så stack Jenny iväg. Först skulle hon på sin dansträning i Skärholmen hos Hulda. Och efter den så skulle hon hem till sin pojkvän Robin i Medborgarplatsen och sen sova kvar där i natt.


Jimmy var på sitt LAN hos Kristian tillsammans med Jimi fortfarande. Han skulle även jobba ett kvällspass på McDonalds mellan 17.00 och 23.00. Efter det så skulle han tillbaka till LAN:et som fortsätter till och med i morgon.


Och jag hamnade i kökssoffan tillsammans med min laptop som vanligt så småningom. Kollade på ”Big Brother”, men resten av kvällen blev tevefri. Lyssnade på ”Rockklassiker” på radio istället. Läste i datorn större delen av kvällen: bloggar, krönikörer, kolumnister, nyhetstidningar, m.m. Borzko kom hem från jobbet strax efter nio…Veckans Vikt - Vecka 15

Veckans Vikt
Vecka 15
10/04

56,5 kg


Veckans Motion - Vecka 14

Veckans Motion
Vecka 14
03/04 - 09/04

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Dagbok – Måndagen den 10 april 2006


 

Jobbade i dag förstås. Men inte precis som vanligt. För den här veckan så är det påsklov här i Stockholmsområdet. Skolbarnen har påsklov, men vi jobbar ändå. I vanliga fall så har vi cirka 700 ätande hos oss och cirka 700 som vi skickar iväg mat till (2 skolor + 3 dagis). Den här veckan så har vi cirka 200 ätande hos oss och cirka 100 som vi skickar iväg mat till (2 dagis). De som äter hos oss är fritidsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen, och påsklovsskolebarnen.

Vi började dagen med en timmes sovmorgon. Sen så är jag den här veckan först i skalen och sen så dukar jag och sen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fisk i tomatsås med kokt ris i dag. Vid eftermiddagsfikat fick vi påskpresenter! Först så fick vi varsin kaffemugg av vår husmor, Mita. De hade hon dekorerat jättefint med våra namn på. De behöll vi på jobbet för att använda där. Sen så fick vi godisskålar av en försäljare/leverantör till oss. De var i blått glas med lock och i form av en höna.

(Godisskålen som jag fick.)

Vi var färdiga vid ettiden och då fick vi gå hem, en timme tidigare än vanligt. Åkte direkt hem. Höll på med diverse hushållsbestyr som vanligt när jag kom hem. Jimmy vaknade och gick upp klockan halvtvå efter sex timmars sömn efter sitt nattpass. Han åt och duschade och sen så stack han iväg. Han skulle på LAN hemma hos sin kompis Kristian i Hagsätra tillsammans med Jimi. De ska förmodligen LAN:a till onsdag kväll.


Jenny var på påsklovsskola i dag och ska även gå både tisdag och onsdag. Det är skola för åttor och nior för de som har problem i kärnämnena matte, svenska och engelska. Jenny har det jobbigt med matten så därför är hon där. Efter skolan, som är mellan nio och ett, åkte hon hem till Robin och var där på eftermiddagen.


(Påskliljor i kruka som jag fick av Mamma och Pappa i lördags.)


Gick till Centrum vid halvfyratiden. Var på Konsum och handlade lite till middagen och lite annat. Mötte upp med Jenny och Robin som kom med tunnelbanan hemifrån Robin. Gick tillsammans hem. Sen så blev det matlagning. Jag lagade och de höll mig sällskap. Det blev stekta fiskpinnar, kokt fullkornsris, smögensås och kokta gröna ärtor. Vi tre åt mat och satt och pratade.


Robin åkte sen härifrån vid halvsextiden. Han skulle möta upp med kompisar och sen gå på fotbollsderbyt mellan Djurgården och Hammarby. Jenny satt sen mest vid datorn i sitt rum. Jag satt som vanligt i kökssoffan med min laptop. Slökollade på Kanal 5 hela kvällen samtidigt också. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.


 

Dagbok – Söndagen den 9 april 2006


 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Dusch, iordninggörande och sen gröt- och fika-frukost. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick liknande procedurer. Vi hade en pratstund och jag satt även en stund vid datorn. Vid kvart i tio sen så gick vi båda hemifrån fast åt olika håll. Borzko gick bort till Farstahallen för att träna. Och själv så gick jag ut på promenad. Jimmy kom hem ungefär samtidigt från sitt nattpass på jobbet och gick och la sig för att sova direkt då vid tiotiden.

Jag gick först Hökarängsvarvet, sen gick jag ner till Hökarängsbadet och sen ner till Farstastrandsbadet. Underbart väder ute. Strålande sol, ljum vind, cirka fem plusgrader. På slutet av promenaden kom det tyvärr lite moln också. Letade tussilago i dag också men hittade inga. Det kanske inte växer tussilago här i Farsta!? Eller så är de mycket senare här än på andra ställen. Fast förmodligen så är det väl jag som tittar på fel ställen.

(Om exakt två månader så är det skolavslutning… Och då hoppas jag att jag, efter att vi har slutat för dagen och för terminen, kan gå ner hit för att sola och bada…)
(Eller hit…)

Stegräknaren var med:
10.501 steg
8.92 kilometer
318 förbrukade kalorier
1.28.31 effektiv gångtid

Hemma vid halvtolvtiden igen. Då blev det en lätt lunch. Sen så höll jag på som vanligt och plockade, fixade, pulade, grejade och ordnade med allt möjligt och omöjligt här hemma. När jag tyckte att jag hade gjort nog med nyttigheter i dag så satte jag mig och påbörjade och läste även ut en pocketbok: ”Singel i Sumpan” av Annika Sundbaum-Melin. Den var väl sådär…

Borzko kom hem från Farstahallen vid ettiden. Han höll också på och grejade med allt möjligt här hemma. Sen vid halvfyratiden så åkte han hem till sin Mamma en sväng. Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Efter att han hade duschat så åt vi middag tillsammans vid halvfemtiden. (Eller om det var frukost han åt!?)

(Här är vår för tillfället tomma lilla uteplats. Det är ett trädäck med ett litet staket. Sen är det en pytteliten gräsplätt bakom staketet. Snart ska vi väl ta och köpa bord och stolar och ställa där ute.)
På kvällen blev det förstås kökssoffan som vanligt. Lilla bärbara datorn i knäet förstås. Nyhetsläsning och bloggläsning blev det en hel del som vanligt. Jimmy stack iväg vid sextiden. Han skulle först till Hagsätra och träffa sina kompisar Kristian och Jimi. Och sen skulle han direkt till McDonalds och jobba ett nattpass mellan 21.00 och 07.00.

Gick ut en sväng vid sjutiden och mötte upp med Jenny vid tunnelbanan. Hon kom från Robin där hon hade varit en stund sedan de kom från landet. Hon har haft en toppenhelg på landet med Robins familj och släkt. Fika och pratstund blev det såklart med henne när vi kom hem. Vi satt med våra datorer, och vi slötittade på ”Parlamentet” och ”Big Brother Live”, och så pratade, pratade, och pratade vi. 


 

Dagbok – Lördagen den 8 april 2006


 

Mobilen larmade klockan sju som vanligt på mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost förstås. Ensam hemma var jag. Både Jimmy och Jenny var ju borta sedan i går. (Se gårdagens inlägg). Och Borzko jobbade extra i dag och hade gått upp klockan halvfem.

Vid niotiden så gav jag mig ut på en promenad. Jag gick längs tunnelbanelinjen: Farsta, Hökarängen, Gubbängen, Tallkrogen, Skogskyrkogården. Där vände jag och gick hemåt igen fast en annan väg. Det var cirka fem grader varmt, lite blåsigt men en ganska så ljum vind. Solen försökte hela tiden bryta igenom molnen, men lyckades aldrig riktigt. Skönt och lite vårlikt var det i alla fall.

(Jag letade efter tussilago, men hittade inga. Tog kort på de här gula krokusarna i stället. Måste ju ha vårbilder!)
Stegräknaren var med i dag:
11.890 steg
10.10 kilometer
360 förbrukade kalorier
1.45.17 effektiv gångtid

Efter cirka en och en halv timme så var jag vid Farsta Centrum. Var inne på Clas Ohlsson och köpte några små trädgårdsredskap, en ficklampa och två kortlekar. Sen var jag inne på Hemköp och handlade lite frukt och grönt. Hemma vid elvatiden.

Åt lite lunch och sen så höll jag på och fixade lite här hemma. Borzko kom hem från jobbet vid halvettiden. Han duschade och åt lunch och sen så gick han ut i vår pyttelilla trädgård och fixade lite. Han skottade bland annat bort den äckliga snöhögen… Själv så ställde jag mig i köket och gjorde fruktsallad till i kväll.

(Här kommer det någonting upp i vår lilla rabatt i vår lilla, lilla trädgård. Vad det är vet jag inte. Vi flyttade ju hit för ett halvår sen, i oktober. Vi får väl se vad det är som kommer upp! Är det tulpaner kanske!?)

Vi höll båda två sen med lite allt möjligt här hemma. Vid tretiden sen så kom Mamma och Pappa hit. Vi gick då ut på en liten promenad här runt omkring Farsta. Men det var inte lika skönt då som på morgonen.. duggregn och kall blåst… Så det blev bara lite drygt en halvtimme och sen så gick vi hem igen.

Vid fyratiden så gick Borzko och Pappa iväg och köpte mat i vår lokala Pizzeria. Jag och Mamma åt kycklingsallad respektive räksallad och vitlöksbröd med ost till. Borzko och Pappa åt pizza. Sen efter det så drack vi kaffe och så åt vi fruktsalladen som jag gjorde tidigare, och till den så hade vi vaniljyoghurt.

Vid sextiden när vi hade ätit och fikat klart och pratat av oss lite så tog vi fram kortlekarna. Och sen så blev det ”Canasta” hela kvällen. Tre fulla omgångar hann vi med, och alla tre vann jag och Mamma! Sen blev det en omgång till som vi inte hann spela klart, och den ledde Borzko och Pappa. Så vi kan väl säga att det blev 3-1 till tjejerna.


Jimmy kom hem från Norrtälje vid halvniotiden. Han satt sen med sin bärbara dator med oss i köket. Sen strax efter tolv så skjutsade Jimmy först hem Mamma och Pappa till Örby, och sen så åkte han vidare till McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan 01.00 och 09.00.


Pratade med Jenny under kvällen också. Hon har det jättebra på Robins landställe med hans familj och släkt. De är i Tärnsjö, tre mil utanför Uppsala.

Och nu så ska jag bara blogga det här och lägga in fyra stycken fotografier och sen så blir det sängen…


Dagbok – Fredagen den 7 april 2006


 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Jo, skolledningen bjöd på jättegod påsktårta till eftermiddagskaffet!

Jenny slutade ungefär samtidigt som jag gjorde i dag, så hon åkte bil med mig hem. Jag höll på och fixade, pulade, plockade, grejade och donade med lite allt möjligt och omöjligt när jag kom hem. Jenny gjorde sig i ordning, städade lite, packade lite, och åt lite.

Sen vid fyratiden så stack hon iväg. Först skulle hon till Skärholmen till sin dansträning. Sen så skulle hon hem till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplatsen. Där skulle hon äta middag och sen sova kvar där. Och sen i morgon bitti så ska hon följa med Robins familj till deras landställe som ligger någonstans utanför Uppsala. Hon kommer hem på söndag kväll.

(Påskliljor)
Jimmy jobbade i dag mellan nio och fem och kom hem strax efter fem. Borzko var ovanligt tidig och kom hem ungefär samtidigt. Vi tre åt middag tillsammans vid halvsextiden.

När Jimmy hade ätit och duschat så packade han ner lite grejer och stack sen iväg. Han skulle först till Hagsätra och hämta upp två stycken av sina kompisar, Kristian och Jimi, sen så skulle de tre åka ut till Kristians föräldrars landställe som ligger någonstans utanför Norrtälje. Han kommer hem i morgon kväll, för han ska jobba i morgon natt.

Lugn hemmakväll som vanligt blev det. Slöande med datorn i knäet och ena ögat på teven. Tre Betapet-matcher mot Snurran blev det i kväll. Det blev 2-1 till henne…

(Så här ser skrivbordet i min laptop ut)Ha en fortsatt trevlig helg!


 

Dagbok – Torsdagen den 6 april 2006Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag serverade vi hamburgare med bröd och massor med tillbehör plus potatismos. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Höll på och städade och fixade med allt möjligt här hemma i någon timme. Sen strax före halvfyra så gick jag iväg till Centrum. Jag hade tid hos Farsta Husläkare klockan halvfyra. Jag ville kolla upp några hudförändringar / leverfläckar / födelsemärken som jag har. Hon tittade på dem och sen så skrev hon en remiss till en hudläkare som jag ska bli kallad till.

Sen gick jag hem igen och fortsatte med städningen. Jenny kom så småningom hem från skolan och då satte hon också igång med städningen. Jimmy jobbade på McDonalds i dag mellan 12.00 och 20.45.  Han städade lite på förmiddagen innan han åkte till jobbet. Tillsammans så fixade vi alla tre vår torsdagsstädning: dammsugning, torkning av golv, skurande av badrum och toalett, byte och tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av kläder, putsande av speglar och glasytor, dammande, m.m.

Jenny och jag tog en paus för middag vid femtiden. Sen så fortsatte vi igen tills vi var klara. När jag var färdig så blev det så klart kökssoffan och lilla bärbara datorn i knäet. När Jenny också var klar med sin del av städningen så flyttade jag in med datorn i hennes rum. Lite slökollande på teve blev det också: ”Big Brother” och ”Sofis Mode”.

Betapet blev det i kväll också. Först spelade jag och Robin en match som blev avbruten för vårt Internet strulade här i kväll… Sen så körde vi en match till, och då gick det bättre, och jag vann. Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden och sen kom Jimmy hem från jobbet vid niotiden. En fika och en pratstund med hela familjen blev det också.

Och i morgon är det fredag!Dagbok – Onsdagen den 5 april 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag med. I dag serverade vi grönsakssoppa, mjukt bröd och pålägg. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Jo, Christina fyllde år! Hon fick blommor av oss, och vi fick lite gott att äta till eftermiddagsfikat av henne!
 

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig för hon slutade samtidigt. Jimmy var hemma när vi kom hem. Höll på med lite allt möjligt här hemma sen som vanligt. Tidig middag åt vi redan vid strax före fyra. Sen så åkte Jimmy iväg till McDonalds för han hade ett möte där klockan fem med sin chef om sin kommande skiftledarutbildning.
 

Jenny gick till Centrum och mötte upp med Robin som kom med tunnelbanan. De gick till optikern och köpte linsvätska till mig också. Sen kom de hem och var här hemma. Jimmy åkte direkt till Hagsätra till sin kompis Kristian efter att hans möte på McDonalds var slut.
 

Jag hamnade förstås i kökssoffan så småningom med min lilla bärbara dator i knäet. Höll på med allt möjligt som vanligt. Lite slötittande på teve med. En Betapet-match mot Snurran blev det också, och den hade jag turen att vinna.
 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, dusch och sport på teve blev hans kväll. Jenny och Robin var mest på rummet.
 

 


Dagbok – Tisdagen den 4 april 2006

 

Jobbade som vanligt förstås i dag också. I dag serverade vi ostgratinerad kalkon- och grönsaksgratäng med kokt ris. Inget speciellt hände på jobbet.
 

Jenny mådde bra i dag och var i skolan. Hon slutade vid två, så hon åkte bil med mig hem. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt när jag kom hem. Sen så gick jag en sväng till Sol-Akuten i Centrum och solade solarium. Det var min tionde gång.
 

Jenny och jag åt middag vid femtiden. Sen så åkte hon iväg till sin dansträning i Skärholmen. Borzko kom hem från jobbet strax före sex. Efter att han hade ätit middag och duschat så åkte han iväg till Söderstadion för att se Hammarby spela mot Helsingborg i sin första hemmamatch. Jimmy kom hem från jobbet strax efter sex. Han hade jobbat mellan 09.00 och 18.00 i dag. Efter att han hade ätit middag och duschat så åkte han till sina kompisar i Hagsätra.
 

Och jag hade en lugn hemmakväll som vanligt. Satt i kökssoffan som vanligt med datorn i knäet. Höll på med allt möjligt i datorn, och slötittade även lite på teve. Två Betapet-matcher spelade jag mot Robin, och vi vann en varsin.

 

Nu är klockan kvart över nio, och jag sitter och väntar in min familj. Borzko kommer nog hem vid halvtiotiden, glad och lycklig över Bajens 4-2-seger! Jenny kommer nog hem vid tiotiden, glad och trött efter sin dansträning. Jimmy kommer nog hem efter jag har gått och lagt mig vid halvelvatiden.

 


 

 


Mina fyra absoluta favoritbloggar just nu, 04/04-06.


Efterlysning !

Tänkte att någon av er som läser min blogg kunde hjälpa mig med två stycken saker som jag vill få tag i men inte hittar.

Först och främst så skulle jag vilja ha tag på "oäkta" ljus! Jag har ljusstakar i mitt vardagsrumsfönster som jag vill ha ljus i. Men vi har så starkt solsken här så ljusen böjer sig bara. Jag har förut, i en affär som heter BEA, sett "ljus" i bubbligt glas som man bara har till prydnad. Men de finns ej kvar där längre. Är den någon som har set såna ljus någon annanstans? Eller i plast? Eller porslin? Eller målat trä? Det ska alltså vara långa smala ljus, typ kronljus eller antikljus.

Sen så vill jag ha tag i någonting som katter inte gillar... Vi har många lösa katter som springer omkring här där vi bor nu. Finns det typ något medel som man kan spraya på stolsdynor, mattor och dylikt? Har hört talas om att det ska finnas någonting sånt. Någon som vet?

Har ni något tips om ljusen och/eller kattsprayen så skriv här i kommentarer eller maila mig!
Besöksstatistik - Mars

Besöksstatistik - Mars

Snitt per dag - Unika besök - Enskilda IP-nummer:

 ---      64       ---


Veckans Vikt - Vecka 14

Veckans Vikt
Vecka 14
03/04

57,3 kg


Veckans Motion - Vecka 13

Veckans Motion
Vecka 13
27/03 - 02/04

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Thailand!Nu har vi bokat resa till Thailand! Om åtta och en halv månad så åker vi! Äntligen så går min dröm i uppfyllelse! Att fira julen i sol och värme! Vi åker med Apollo, till Thailand, till ön Phuket! Där ska vi bo vid Patong Beach på ett hotell som heter Hyton Leelavadee! Vi åker lördagen den 16 december och kommer hem drygt två veckor senare, på nyårsaftonen, söndagen den 31 december! Det ska bli så underbart! För en gångs skull så kan jag se fram emot vintern! Den här gången så är det bara vi fyra i familjen som åker! Det blir sjätte utlandsresan för oss, men första gången som vi åker utan ressällskap! Nu vill jag ha massor med tips från er som varit i Thailand! Om allt! Shopping, mat, utflykter, m.m! Skriv och tipsa och berätta!Dagbok – Måndagen den 3 april 2006


 
 

Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Fulltalig personalstyrka. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i disken. Vi serverade sejfiléer i dillsås med kokt potatis i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.
 

Jenny var hemma från skolan i dag. Hon mådde illa och hade feber på morgonen och dagen. Men på eftermiddagen kände hon sig bättre.
 

Jimmy var hemma och ledig i dag. Han och jag åkte in till Odenplan till Eastmaninstitutet till specialisttandvården för tandreglering vid tretiden. Vi gick där på en sista kontroll för hans underbett. Men nu är beslutet taget att det inte blir varken tandställning eller käkoperation. Han var precis gränsfall, och bestämde sig för att inte göra något åt det.
 

Hemma igen vid femtiden. Då åt jag, Jimmy och Jenny middag tillsammans. Sen efter det så satte vi oss vid köksbordet med båda våra bärbara datorer och så kollade vi runt på Ving och Apollo på Thailandsresor till jul. Och så bokade vi äntligen en resa! (Kommer ett eget inlägg om det strax!)
 

Sen vid sextiden så kom Jennys pojkvän Robin hit. De tillbringade större delen av kvällen på Jennys rum. Jag och Jimmy satt med våra datorer i köket. Jag höll på med allt möjligt i datorn, och slötittade även lite på teve. Borzko kom hem från jobbet strax efter sju. Middag, dusch och sen sport på teve blev det för honom.

 


Dagbok – Söndagen den 2 april 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen blev det gröt och fika till frukost. Borzko gick upp klockan åtta. Han duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. Sen så gick han iväg till Farstahallen när de öppnade klockan halvtio för att träna. Jimmy kom hem strax efter sju efter sitt nattpass på McDonalds, och då gick han och la sig för att sova på en gång. Jenny vaknade vid halvtio, gick upp vid tio, duschade och åt frukost.

(Veckans tulpaner.)

Jag hade tänkt mig att promenera in till stan, för att sen möta upp med Jenny där som skulle komma in med tunnelbanan. Men det vräkte ner snöblandat regn här på morgonen… Så jag struntade i promenaden och satte mig vid datorn istället. Sen så åkte Jenny och jag tillsammans in till stan med tunnelbanan vid elvatiden. Vi hade i alla fall tänkt att gå av vid Skanstull och gå in till Hötorget, men inte det heller lockade oss när vädret var som det var… Så vi åkte hela vägen in.


(Jenny på tunnelbanan.)


Vi började med att gå på ”John Criss” och fika. Jag drack en ”24 karat latte”, en underbart god kaffe latte med chokladsås, marshmallowskräm och vispgrädde. Mer godis än kaffe kanske! Och så åt jag en ost- och skinkfralla. Satt där en stund och pratade och mös. Sen så gick vi en shoppingrunda. I dag köpte jag: sandaler på Skopunkten, tre armband på Glitter, två svarta toppar, en pocketbok. Jag letade efter en zip-tröja också, men hittade ingen som var bra. Vad Jenny köpte skriver hon säkert om i sin blogg.


(Jag på tunnelbanan.)Hemma igen strax efter två. Jimmy var vaken och Borzko hemma från gymmet. Jenny åkte iväg strax efter igen. Den här gången skulle hon hem till Robin för att vara där på eftermiddagen och kvällen och även äta middag där. Jag, Borzko och Jimmy åkte iväg till Willys i Länna för att storhandla. I dag blev det riktigt mycket… 1.350:- kronor gick det på i dag.


(Min 24 karat latte och min ost- och skinkfralla på John Criss.)


Väl hemma igen så blev det uppackning av allting förstås. Sen så åt vi middag. Borzko och jag åt bara blandade rester från veckans mat och lite hopplock från kyl, frys och skafferi. Jimmy fick gå och köpa sig en pizza från vår lokala pizzeria.


(Mina skor som jag köpte på SkoPunkten.)


Efter maten så åkte Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko åkte iväg och tankade, kollade allt på bilen, och fixade lite med den. Sen när han var hemma igen så blev det vardagsrumssoffan och sport på teve för honom. Och själv så hamnade jag som vanligt i kökssoffan med datorn i knäet. Mycket nyhetsläsning och bloggläsning blev det. Satt och kollade lite på Thailandsresor till jul också hos Ving och Apollo…


Jenny kom hem från Robin vid niotiden. Då blev det en fika och en pratstund med henne. Vi slökollade lite på ”Big Brother Live” också. Och så spelade jag en Betapet-match mot Robin. Det var vår första match mot varandra, och den vann (tyvärr) Robin…


Måndag i morgon igen… Helgerna går så otroligt fort…


 

Dagbok – Lördagen den 1 april 2006


 
Mobilen larmade klockan sju i morse precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost. Hade möjligtvis tänkt mig en lång promenad in till stan i dag, men det var mulet, grått, blåsigt och ett par minusgrader ute…, så jag kände inte för någon promenad alls.


Jag höll istället på och fixade, pulade, plockade, grejade och ordnade med allt möjligt och omöjligt här hemma hela förmiddagen och in på eftermiddagen. Plockade bland annat undan alla mina vinterjackor, stövlar och kängor… Vägrar att ha dem mer nu! Då fryser jag hellre! Plockade fram vårjackorna och vårskorna istället.


Borzko gick ju upp halvtvå i natt för att jobba extra i dag. Han kom sen hem vid tolvtiden. Sen så gick han och la sig vid halvettiden och sov till halvfemtiden. Jimmy jobbade ju natt och kom hem strax efter sju i morse. Han la sig vid halvåttatiden och sov till halvtvåtiden. Robin sov över här hos Jenny och de två sov till ettiden i dag. Efter att de hade ätit sin sena frukost så låg de bara och slappade hela dagen. När Jimmy hade ätit sin sena frukost så åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra.


Själv så gick jag ut på en promenad vid halvtretiden. Solen hade kommit fram, så jag kände att jag ville ut och få lite luft och sol. Jag gick varvet över Hökarängen som tar ganska så exakt en timme. Fina snödroppar och fina gula blommor som jag inte vet vad de heter såg jag efter vägen.


Här är snödropparna:


Och här är de små söta gula blommorna som jag inte vet vad de heter:


Tittade efter tussilago också, men det såg jag inga. Kallt ute, bara ett par plusgrader, blåsigt med kall vind, men ändå skönt eftersom solen lös så fint.

Stegräknaren var med:
7.505 steg
6.37 kilometer
227 förbrukade kalorier
1.02.47 effektiv gångtid


När jag kom hem igen så satte jag mig med datorn en stund, och höll även på med lite allt möjligt här hemma. Vid femtiden sen så gav vi oss iväg. Robin åkte hem, för han skulle sen ut på krogen och fira en kompis som fyller tjugo år i dag. Och då kan ju inte Jenny följa med som bara är sexton år. Jag, Borzko och Jenny tog bilen och åkte till Högdalen där vi mötte upp med Jimmy som kom från Hagsätra med sin bil.


Vi hade bestämt oss för att gå ut och äta på restaurang i kväll för att fira att vi nu har bott här i Farsta i ett halvår! Och eftersom varken Jimmy eller Jenny har ätit sushi någon gång så gick vi på restaurangen Skebohof där de har buffé med både sushi och vanlig kinamat. Väldigt praktiskt med båda sorterna på buffén! Gillar man inte sushin så kan man ju äta vanlig kinamat. Jag var där och åt buffén för ett tag sen med mina jobbarkompisar.


Vi kom dit vid halvsex och satt där i en och en halv timme till klockan sju. Jimmy tyckte sushi var gott, men det tyckte inte Jenny… Vi åt och åt och åt alla fyra av allt gott på de båda bufféerna.


Så här såg min första tallrik ut: (Sen hämtade jag tre gånger till av maten…)


När vi äntligen var mätta allihop så blev det kaffe och efterrätt. Jag tog friterad glass med mangosås. Det var underbart gott, och såg ut så här:


Väl hemma igen så åkte Jimmy iväg igen till Hagsätra en stund. Borzko satte sig i vardagsrummet och tittade på sport på teve. Jenny satte sig på sitt rum vid datorn. Och jag hamnade i kökssoffan med datorn i knäet. Jimmy kom hem igen efter en stund och då satt han i sitt rum vid datorn.


Sen vid niotiden så satte vi igång en nerladdad film i DVD:n. Det blev ”In her shoes” med bland annat Cameron Diaz, Toni Collette och Shirley MacLaine. Det var jag, Borzko och Jenny som såg den. Jimmy föredrog att spela ”World Of Warcraft” på datorn istället. Vi tyckte alla tre att filmen var jättebra! Speciellt jag och Jenny tyckte det. Den var både rolig, charmig och rörande. Mycket känslosamt, så många tårar blev det fällda för mig…


Vid elvatiden så var filmen slut. Då satt Borzko kvar i vardagsrummet och tittade på sport på teven. Jenny satte sig i sitt rum vid datorn, och jag tog min dator och satte mig inne hos henne. Jimmy åkte iväg till McDonalds för att jobba ett nattpass mellan 23.45 och 05.00.


 

Dagbok – Fredagen den 31 mars 2006 (UPPDATERAD)


 

Uppdaterad upplaga av fredagens dagbok. Tillägg och ändringar i texten + fotografier. Uppdaterad på lördagen klockan 12.35.


Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Christina var sjuk i dag, så Nadja kom och vikarierade för henne. Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Jag gick hem en timme tidigare från jobbet i dag för jag skulle till tandläkaren.


Hade ett samtal med Jennys lärare i dag också… Jenny har varit lite utsatt av vissa i skolan… Vill inte gå in närmare på det här… Men det mesta löste sig rätt så bra under dagen… Det är så tråkigt att det så ofta ska vara bråk och trakasserier… Skönt att det bara är två månader kvar… På gymnasiet är det förhoppningsvis bättre…


Hos tandläkaren var jag i cirka en timme och lagade två stycken hål. Det gick på 1.810:- kronor… Jag blir kallad om ett år igen, men däremot så ska jag till tandhygienisten om cirka två månader.


Kom hem från tandläkaren vid tretiden ungefär samtidigt som Jenny kom från skolan. Jimmy och Borzko var hemma när vi kom hem. Strax efteråt så åkte jag, Jenny och Jimmy iväg till IKEA för Jimmy skulle köpa en ny skrivbordsstol, vilket han också gjorde. Jag köpte också en del grejer: ett överkast till vår dubbelsäng, två dörrmattor, två vaser, fyra glas, två stora blommor med krukor, och säkerligen lite mer som jag nu har glömt. Jenny köpte också lite grejer, och de kan ni läsa om och se i hennes blogg.


(Jimmy och Jenny på IKEA.)


Middag åt vi också på IKEA. Jag åt wallenbergare med potatismos och gröna ärter. Sallad till och kaffe efteråt. När vi kom hem igen så höll jag på och fixade med allt möjligt.


(Min mat på IKEA.)


Borzko var ledig i dag också. Han var först på snark-kliniken och lämnade igen apparaturen som han sov med i natt. Sen så var han också hos tandläkaren. Han fixade en trasig tand, och det kostade 1.070:- kronor. (Så nästan tretusen tillsammans har vi betalat till tandläkaren i dag…) Sen så höll han på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så småningom så åkte han till firman och hämtade lastbilen.


(Överkastet jag köpte på IKEA. Vändbart med en mörkbrun sida och en nougatbrun sida.)


Vid halvåttatiden så gick Borzko och la sig… Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp klockan halvtvå (!) i natt. Jag, Jimmy och Jenny åkte iväg till OKQ8 och till Videobutiken och handlade chips, dipp och godis. Sen vid åttatiden så åkte Jenny och Jimmy iväg och hämtade upp Jennys pojkvän Robin vid Farsta Strand. Han kom med pendeltåget för han kom direkt från innebandyspelande.


(Påskliljor i kruka från IKEA.)


Kökssoffan med datorn i knäet blev det sen för mig. Kollade på teve också: ”Så ska det låta”, ”Hey Baberiba” och ”100 %”. Ett Betapet-spel mot Snurran via Internet blev det också, och den matchen hade jag turen att vinna! Jimmy satt också i köket med sin dator. Jenny och Robin var på rummet. Sen vid tiotiden så åkte Jimmy iväg för att jobba ett nattpass på McDonalds mellan 23.00-07.00.


(De stora blommorna med krukor köpte vi på IKEA. De kostade nio (9!) kronor styck inklusive krukan!)


Sen så gick jag, Jenny och Robin upp i vardagsrummet och kollade på ”Big Brother”. Satt och pratade lite också. Nu är klockan halvett och de har gått tillbaka in på Jennys rum, och jag har satt mig i köket igen. Ska kolla runt lite bland nyheter och bloggar och sen så blir det sängen vid ettiden.


(Den fina skeden som jag fick av Jenny när jag fyllde år. Hon har gjort den i träslöjden. Kom på att jag har glömt att blogga den!)


Ha en fortsatt trevlig helg!


 

RSS 2.0