Dagbok – Lördagen den 22 april 2006



Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp och duschade, gjorde mig i ordning och åt frukost. Jimmy gick upp vid åttatiden och Borzko strax efter. Jenny var ju inte hemma, hon sov ju hos Robin i natt.

Vid halvniotiden så gav jag mig ut på promenad. Gick längs tunnelbanan in till Skanstull. Det tog ganska så precis en och en halv timme. Underbart promenadväder! Strålande sol, hyfsat varmt, inte så blåsigt. Lyssnade på fågelsången och njöt av alla vårtecken ute.

Vid tiotiden så var jag framme vid Skanstull. Mötte upp med Jimmy där som kom in med bilen. Sen så gick vi till Södertappen för att lämna blod. Det var Jimmys andra gång och min femtiosjätte gång! Fikade gjorde vi där också, och så fick vi varsin tackgåva.

(Ingången till Södertappen.)





Gick in på Vi Skanstull och handlade lite mat till middagen. Sen så åkte vi hemåt. Stannade till vid Statoil Sköndal och handlade briketter till kvällen. Hemma vid halvtolvtiden igen.

Stegräknaren var med på promenaden:
11.835 steg
10.05 kilometer
358 förbrukade kalorier
1.43.22 effektiv gångtid

(Soffan på nedre balkongen.)





Borzko var hemma när vi kom hem. Sen höll vi alla tre på och fixade här hemma. Det här gjorde vi bland annat: oljade in utemöblerna en andra gång, skurade av uteplatsen, monterade grillen, bytte slang i min cykel, monterade min cykeldator, tvättade två omgångar med lakan, strök en stor hög med kläder, deklarerade på nätet, satte fast nya möbeltassar på köksstolarna, beställde en snarkskena till Borzko och ett par sminkglasögon till mig på nätet, m.m, m.m, m.m.

(Jimmy monterar ihop grillen.)





Jenny kom hem från Robin vid halvtvåtiden. Vi hjälptes åt alla fyra att förbereda lite till middagen då. Sen när allt var klart och vi tyckte att vi hade gjort nog med nytta i dag så satte vi oss på vår uteplats och njöt av solen! Underbart skönt väder, soligt och hyfsat varmt, kall vind ibland i och för sig. Vi fikade och solade ansiktet. Pratade lite med grannarna som bor till vänster om oss också, de verkar jättetrevliga.

(Jimmy och Jenny fixar med parasollet.)





(Vi testar parasollet, och det blir väl fint?)





(Mysigt med uteplats!)





Sen så fixade vi middagen. Vi grillade två stycken hela fläskfiléer på vår nya klotgrill utomhus. Sen så hade vi potatisklyftor, rödlökskeso, vitlöksfraiche, bearnaisesås och grönsaker till. Vi funderade på att äta ute, men det var lite för kallt när maten blev klar vid halvsextiden, så vi åt inne.

(Jimmy och Borzko grillar.)





Satt och åt och pratade en bra stund och hade det trevligt. Efter att allt var bortplockat och undanstädat så åkte Jimmy iväg. Han åkte först i väg till Hagsätra för att umgås med sina kompisar Kristian och Jimi. Sen skulle han åka direkt därifrån till McDonalds i Västberga för att jobba ett nattpass mellan 23.00 och 05.00.

Vid sjutiden så gick Jenny och jag iväg till Centrum. Vi mötte upp med Robin där som kom med tunnelbanan. Han hade varit i Hagsätra och spelat streethockey. Vi gick till Hemköp och handlade lite godis och chips till kvällen.

Robin duschade och sen så fick han rester av vår middag, för han hade inte ätit. Jag hamnade i kökssoffan med min bärbara dator, och spelade Betapet (scrabble/alfapet)  på Internet mot Snurran. Tre matcher mot henne blev det i kväll, och det blev 2-1 till henne. Borzko hamnade i vardagsrumssoffan och tittade på sport på teve.

(Robin äter.)





Sen så gick vi upp i vardagsrummet och sjöng karaoke. Det vill säga, jag och Jenny sjöng, och stackars Robin lyssnade och tittade på. Han ville inte sjunga. Inte Borzko heller som stängde in sig i sovrummet och fortsatte sporttevetittandet. I en knapp timme sjöng Jenny och jag, sen så fick det räcka.

Borzko fick åter tillgång till teven i vardagsrummet för fortsatt sporttittande. Jenny och Robin stängde in sig i badrummet och tog ett bad med skum i vårt bubbelbadkar. Jag återtog Betapet-spelandet. Fast den här gången med Lilla Mysan. Två matcher spelade vi, och jag förlorade båda…

Sen så blev det nyhetsläsande, bloggläsande, bloggande och allmänt surfande på Internet för mig resten av kvällen. Godisätande och chipsätande också…

---------  

UPPDATERAD 2006-04-23 10:50

Tre bilder till från lördagen finns i Jennys Blogg.
Klicka på hennes länkar, orden som är understrykna, så kommer tre bilder från dagen.


Kommentarer
Postat av: Hedgehog-Sara

fina möbler ni med =)

2006-04-23 @ 18:48:14
URL: http://hedgehog.webblogg.se
Postat av: Angela

Det blev jättefint med dynorna! Jag kan riktigt känna den goda grilldoften som måst ha spridit sig kvareteret ;-) Mums, första grilltillfället på vårkanten är något speciellt!

2006-04-23 @ 19:05:36
URL: http://www.muller.se/angela
Postat av: Bim

---> Hedgehog-Sara: Tack så mycket! Det tycker vi också! ;-)

2006-04-23 @ 19:20:14
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Bim

---> Angela: Tack ska du ha! Vi tycker också det! Och det var väldigt gott med grillat! Men nästa gång så ska vi äta ute också! ;-)

2006-04-23 @ 19:21:40
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0