http://bimsblogg.comBloggen flyttad!

http://bimsblogg.com 
Ny blogg!


Hej!

Nu har jag bestämt mig för att byta Blogg-Portal! I stället för Blogg.Esse så blir det Wordpress!

Jag är så trött på att Blogg.Esse aldrig kommer med sin Blogg-App... Strax före jul förra året så skrev dom att den var på gång... Det är åtta månader sen nu, och fortfarande har inget hänt. Och ingen information kommer dom med heller.

Jenny öppnade en ny blogg i går, för att endast mobilblogga från iPhone-App. (Här är en länk till hennes nya blogg). Och nu har jag också öppnat en ny blogg i Wordpress. Jag kommer både att mobilblogga och datorblogga.

Jimmy har suttit nu i flera timmar och försökt att flytta över allt från den gamla bloggen, till den nya bloggen. Men tyvärr så lyckas han inte. Min blogg verkar vara för stor... För det bara kraschar när han försöker. Så nu har jag skrivit till en datorsupportfirma och frågat hur mycket det kostar att få bloggen flyttad. Vi får väl se vad priset blir. Om jag tycker att det är värt det eller inte. Annars så får jag väl ha den gamla bloggen kvar också.

Jag hoppas att ni alla följer med mig till den nya bloggen! Den är väl inte riktigt klar än. Men det kommer vartefter. Tyck gärna till och kom med åsikter, tips, råd, och hjälp.

:-D

http://bimsblogg.com/Någon som bloggar i Wordpress?Är det någon av er läsare som bloggar i Wordpress? För jag ska nog börja att göra det, och det vore bra att ha någon att kunna be om råd, tips, och hjälp.

Inför julen förra året så meddelade Blogg.Esse att deras iPhone-app var på gång. Nu är det inte mer än fyra månader kvar till nästa jul, och appen har fortfarande inte kommit...

Så jag funderar på att byta bloggportal, från Blogg.Esse, till Wordpress.

Jenny har precis startat upp en ny blogg, i Wordpress, och hon kommer nog bara att mobilblogga.

Jag hade nog tänkt att både blogga från datorn, och från min iPhone.

Men det vore kul att få lite åsikter och synpunkter från någon eller några som har erfarenhet från Wordpress.


Och Jenny har börjat att blogga igen! :-)Här är länk till Jennys nya blogg! :-)


Söndagen den 14 augusti 2011


I morse så hade vi lite sovmorgon, både Borzko och jag. Efter våra morgonrutiner och frukost så gick vi iväg ut vid kvart över tio. Mötte upp med mina föräldrar, och så gick vi ut på en liten promenad.

Ner mot Magelungen gick vi, och i ungefär en timme promenerade vi. Sen så gick vi till Farsta Gård för att fika.När Borzko och jag kom hem igen, så blev det lite veckostädning. Vi dammade, dammsög, torkade golven, torkade av på balkongen, och skurade av badrummet.

Sen så åkte vi hem till Jimmy. Vi köpte med oss mat på vägen från Hamburgarprinsen.Efter middag och fika så hjälpte Jimmy mig med lite saker i datorn.

När Borzko och jag sen kom hem igen, så tittade vi på två avsnitt av "Sons of Anarchy".  


Veckans serier - vecka 32."True Blood"
Säsong 4
Episod 3

"Sons of Anarchy"
Säsong 1
Episod 7 + 8 + 9 + 10.Veckans teveprogram - vecka 32.Gäster var: Tomas Ledin, September, Eric Saade.Bäst var: Tomas Ledin.

Gäster var: Lena Philipsson, Sven-Ingvars, Peter Bjorn and John, Albin Flinkas och Fredrik Meyer, Staffan Percy.Bäst var: Lena Philipsson.

Gäster var: The Poodles, Danny Saucedo, Carola.Bäst var: The Poodles.Lördagen den 13 augusti 2011 - Eftermiddagen + Kvällen.


Jag fortsatte att sitta och njuta på balkongen, (som jag bloggade om i DET HÄR inlägget tidigare), till framåt halvettiden.

Vid strax före halvett så gick jag ner till Centrum och mötte upp med Jenny och Mattias, som kom dit med bussen från Högdalen.

Sen gick vi och shoppade. Det var Jenny och Mattias som skulle köpa födelsedagspresent till Nova. Jag hade ju redan handlat sedan tidigare.

Jimmy kom sen dit strax efter, med bussen från Fagersjö.

Vi mötte sen upp med min Pappa också, som också skulle med och fira Nova. Tyvärr så följde inte min Mamma med, för hon kände sig inte riktigt bra i dag.

Och sen åkte vi alla fem tunnelbanan in till stan.Och hem till min systerdotter, hennes fästman, och deras dotter Nova, som fyllde två år i går.

Skönt väder var det, så vi kunde sitta ute och fika och njuta av solen.

Dom bor mitt i stan, högt uppe på ett tak, och det är ungefär som ett liten radhusområde uppe på taket. Superhäftigt och jättefint.

Bloggar bara tre fotografier, för jag vet inte om dom övriga personerna som var där vill att jag lägger ut korten på dom här i bloggen.Vi var där i ungefär tre timmar, mellan två och fem, och sen så åkte vi hem. Jenny och Mattias åkte hem till sig i Högdalen. Jimmy åkte direkt hem till en kompis. Och jag och min Pappa åkte till Farsta.

Borzko var hemma när jag kom hem, vid halvsextiden. Han hade kommit hem vid halvfemtiden från jobbet. Och vi åt sen middag.

Satte oss sen på balkongen en stund, och njöt av kvällssolen.

Snart så ska vi titta och lyssna på "Sommarkrysset". Sen blir det nog någon dvd-film, eller ett par avsnitt av en serie.


Lördagen den 13 augusti 2011 - Morgonen + Förmiddagen.


I morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp.

Borzko hade gått upp redan klockan halvfem, och åkt i väg för att jobba extra i dag.

När han gick upp fanns det ström, men inte när jag gick upp. Så strömmen måste ha försvunnit någon gång mellan halvfem och halvsju.

Trodde att jag skulle få duscha i skenet av stearinljus, och vara utan morgonkaffet... Men strömmen kom tillbaka redan klockan kvart över sju.Försökte styla mitt hår som frisören gjorde i går. Klippningen är väl ungefär densamma som förut. Men jag ska nu testa att ha sidohåret framåt istället för bakåt.Efter att alla mina morgonbestyr var klara, och efter lite allmänt fixande här hemma, så satte jag mig på balkongen vid halvtiotiden.Njöt av solen, värmen, och utsikten. Läste i min e-bok i datorn, och spelade Wordfeud i mobilen. Drack kaffe och lyssnade på musik.

Här är en av matcherna, som jag spelade mot Snurran.


Fredagen den 12 augusti 2011.


I morse så larmade min kära iPhone 4 redan klockan sex. Och efter mina vanliga morgonbestyr så blev det förstås frukost.

Sen så höll jag på här hemma under ett par timmar och fixade med diverse hushållsbestyr. Och mellan sysslorna så spelade jag Wordfeud i mobilen.Klockan tio så hade jag bokat tvättstugan, så då åkte jag ner till den.Och eftersom man kan boka in fyra tvättmaskiner på en gång, så behövde jag bara en tvättomgång plus en omgång med torktumlaren. Så vid tolvtiden var all tvätt tvättad och torr.

När allt var vikt och inlagt i skåpen, så åt jag lite lätt lunch. Och efter det så var det dags att gå till frissan, eftersom jag hade tid bokad klockan ett.Och även den här gången så var jag på Plainer Hair Shop. Men jag hade en ny, för mig, frisör den här gången, Henrik. Han blekte slingor och klippte håret. Sen var det en annan frisör, Maria, som fixade mina ögonfransar och ögonbryn. En stylingprodukt köpte jag också, och alltihopa gick på sextonhundra kronor.

Några fotografier som jag tog på mig själv i spegeln.Innan jag gick hem från Centrum så gick jag till Hemköp och handlade ett par kassar med matvaror.

Väl hemma igen så blev det hushållsbestyr, datorsittande, bokläsning, och mera Wordfeud-spelande.När Borzko kom hem från jobbet blev det middag.

Sen lite senare så tittade vi på två avsnitt av serien "Sons of Anarchy".

Och fin solnedgång var det även i kväll, och fyra luftballonger såg vi.Fullmåne var det också sen senare.


Torsdagen den 11 augusti 2011.


I morse så gick jag upp klockan halvsju, och genomgick mina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, kaffe, nyhetsläsning i datorn, lite facebookande, och Wordfeud-spelande i iPhonen...

Hade tid bokad hos Plainer Hair Shop klockan halvtio. Men klockan kvart i nio så ringde min frissa och sa att hennes dotter hade blivit sjuk. Så jag fick ingen ny tid förrän i morgon klockan ett. Och då hos en annan frissa.

Höll sen på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och spelade Wordfued...Och naglarna bara växer och växer. Snart dags att fila ner dom... Bara fem semesterdagar kvar nu...Vid halvelvatiden sen så gick jag iväg och mötte upp med min Mamma i Centrum. Först så blev det lite shopping. Men det var bara Mamma som handlade i dag, jag köpte ingenting.

Sen efter det så gick vi en liten promenad, ner mot sjön Magelungen.Knappt en timmes promenad blev det. Sen följde jag med min Mamma hem för att fika. Pappa var där också.

Och efter någon timmes fikande så gick jag hem igen.

Strax efteråt så kom Jenny och Mattias hit. Mattias skulle hjälpa oss med två stycken el-jobb.

När han var klar med det så fikade vi. Och jag introducerade dom för Wordfued. Och dom blev också fast...Så småningom så åkte dom hem.

Och strax efteråt så kom Borzko hem från jobbet.

Jag spelade sen större delen av kvällen...Helt otroligt hur mycket tid man kan lägga ner på ett spel när man fastnar i det. Har spelat trettiofem matcher på två dagar nu. Nu spelar både Jimmy, Jenny, Mattias, och flera andra som jag känner. Och sen så spelar jag ju förstås mot en massa "okända" också.

Om det är några av er läsare som spelar Wordfued, så adda mig där. Jag heter Bimmen där.

Och så några solnedgångsbilder från i kväll.


Onsdagen den 10 augusti 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.


(Har bloggat tidigare om dagen i DET HÄR inlägget).

Jimmy kom sen hit hem direkt efter jobbet. Han hämtade upp mig, och sen åkte vi till Centrum. Han köpte sig en AUX-kabel på Clas Ohlson. Och jag köpte mig en extra laddare till min iPhone, i Telia-butiken.

Sen gick vi till Konsum och handlade mat. Och Jimmy följde sen med hem hit och åt middag.

Borzko kom hem från jobbet precis lagom efter att vi hade kommit från Centrum.

Vi åt sen middag tillsammans alla tre, och en fika blev det sen efteråt också.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö.

Borzko gick och la sig tidigt i kväll igen, för han ska upp mycket, mycket tidigt i morgon bitti.

Jag tillbringade kvällen med att: läsa i min e-bok i datorn, spela Wordfeud i mobilen, titta på avsnitt tre av säsong fyra av serien "True Blood", lyssna på musik, och hålla på med lite allt möjligt i datorn.


Onsdagen den 10 augusti 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Gick upp tidigt i morse också, klockan sex, helt utan orsak egentligen. Bara för att jag tycker om att gå upp tidigt, ha långa dagar, och inte behöver mer än sex timmars sömn.

Efter dom vanliga morgonbestyren så höll jag på och fixade med lite här hemma. Både boken och datorn fick en stund också.

Strax före tio så gick jag ner till Centrum, lagom tills dom öppnade. Först var jag på Clas Ohlson och handlade DVD-skivor och fodral.

Sen handlade jag en present till min systerdotterdotter Nova, som fyller två år på fredag. Och vi ska fira henne på lördag. Vad jag köpte skriver jag inte, för jag vet att hennes mamma brukar läsa min blogg. Men så här ser i alla fall paketet ut.Efter att shoppingen var klar, så gick jag och solade solarium. Det var över sex veckor sedan jag solade senast, men jag har ju solat en hel del utomhus under den tiden.Hade ju hoppats på att få sitta och läsa och sola i mina nya fina stolar på balkongen... Men det gick ju inte i dag precis.Det var molnigt hela dagen, regnade en hel del också. Och åska och blixtar var det emellanåt också. Jag stod länge och försökte att få med blixtarna på fotografi. Men det är svårt att hinna med... En endaste liten, liten blixt fick jag med en gång!  Så resten av dagen var jag inomhus. Höll på och fixade med en hel del olika hushållsbestyr här hemma. Satt ganska mycket med datorn ibland också. Läste i min bok förstås. Satt även framför fönstret på min favoritplats och tittade ut på regnet och blixtarna.Sen så spelade jag en hel del "Wordfued" i min iPhone under hela dagen. Jätteroligt och väldigt beroendeframkallande! Om det är någon av er läsare, som har iPhone eller Android-mobil, och vill spela mot mig i Wordfued, så heter jag "Bimmen" där!Sex stycken spel körde jag samtidigt i dag under dagen, med olika personer.


Dagens Låt - 110810 - Peter, Bjorn & John med "Young Folks" - 2006.


Dagens Låt - 110810 - Peter, Bjorn & John med "Young Folks" - 2006.


Tisdagen den 9 augusti 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det förstås frukost och lite nyhetsläsning i datorn.

Borzko hade gått upp redan klockan tre och åkt iväg för att jobba.

Jag höll på som vanligt här hemma ett tag sen. Varvade hushållsbestyr med datorsittande och bokläsning.

Så här såg min dagens outfit ut i dag.Vid tiotiden så åkte jag sen iväg med bilen, till IKEA i dag igen. Hade fått tips om sidobord som man egentligen ska ha inomhus, men som man kan ha som balkongbord.

Jag tittade på några olika, men tyckte mest om det här, i svartlackerad metall och härdat glas.Jag köpte bordet. Och så köpte jag ett nytt överkast plus två tillhörande kuddfodral, och två innerkuddar.

(Har bloggat ett tidigare inlägg med bilder från IKEA på dagens shopping.)

Åkte sen hem och lämnade av sakerna. Och så gick jag en sväng ner till Centrum. Handlade på Apoteket och Hälsokostaffären. Och så var jag hos Plainer Hair Shop och bokade en tid för klippning och slingning.

Hem igen, och sen åkte jag iväg med bilen igen. Nu hade jag fått ett tips om stolar till balkongen, som jag ville titta på. Så jag åkte till Jula i Port 73 i Haninge.

Så här såg stolen ut.Jag tyckte den var snygg, skön, och prisvärd. Men kanske lite för stor för vår lilla balkong. Så jag köpte ingen, utan mätte bara stolen, och så åkte jag hem igen.

Mätte ute på balkongen sen när jag kom hem, och kom fram till att jag nog i alla fall skulle köpa två stycken stolar. Insåg att det kommer att bli rätt så trångt, men att jag i alla fall vill ha dom.

Jag la sen på det nya överkastet och dom nya kuddarna. (Färgen är mycket snyggare i verkligheten. Det blev så konstig blå färg på fotografiet.Och så monterade jag ihop det nya balkongbordet. Jättebra blev det. Litet, praktiskt, och snyggt bord.Sen höll jag på som vanligt här hemma en stund. Blandade hushållsbestyr med datorsittande och bokläsning.

Vid femtiden sen så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Han hämtade upp mig och så åkte vi tillsammans ut till Jula i Haninge.

Där köpte jag stolarna som jag hade tittat på tidigare.

Sen bjöd jag Jimmy på middag på McDonalds i Haninge, som tack för hjälpen.När vi kom hem till Farsta sen igen, så kom Borzko hem nästan samtidigt från jobbet. Borzko och Jimmy hjälptes då åt med att gå ner med saker till källaren, återvinningsrummet, och grovsoprummet.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö.

Och jag fotograferade balkongen. Vi tycker att det blev riktigt snyggt med det lilla nya bordet, och dom två mycket sköna stolarna.Borzko och jag tittade sen på "Allsång på Skansen". Och efter det så blev det bokläsning.Ni såg väl inlägget som jag bloggade tidigare i dag? Med trettoåtta fotografier från lägenheten? Med före- och efter-bilder?Recensionsbok nummer 216 + 217.Recensionsbok nummer tvåhundrasexton är boken "Konsten att vara ungkarl" av Mike Gayle från Bokförlaget Basil. Recensionsbok nummer tvåhundrasjutton är boken "Jonnas bok" av Katerina Janouch från Bokförlaget Bonnier Carlsen.


Dagens Låt - 110809 - Eric Saade med "Timeless" - 2011.


Dagens Låt - 110809 - Eric Saade med "Timeless" - 2011.

 

Dagens Shopping - 110809 - 2 - JULA - Två Solstolar.

 


Dagens Shopping - 110809 - 1 - IKEA - Balkongbord + Överkast.


 


Före - Efter.


(FÖRE-bilderna är tagna av Svensk Fastighetsfömedling, av en fotograf, med en proffskamera, och med ett vidvinkelobjektiv.

EFTER-bilderna är tagna av mig, med kameran i min iPhone4.)
Måndagen den 8 augusti 2011.


I morse så larmade min mobil klockan sex, inte för att jag skulle göra något speciellt i dag, utan för att jag tycker det är skönt att gå upp tidigt, om jag har kommit i säng i hyfsad tid, och eftersom jag mår bäst av cirka sex timmars sömn.

Borzko hade gått upp redan klockan halvtre i natt/morse och åkt iväg för att jobba sin första dag efter semestern.

Jag duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, och läste lite nyheter i datorn.

Sen så höll jag på med lite allt möjligt här hemma under ett par timmar. Jag höll på och grejade och fixade med lite olika hushållsbestyr. Jag satt lite med datorn. Jag läste lite i min bok. Och jag satt lite och solade ute på balkongen.Vid elvatiden sen så åkte jag iväg med bilen. Första anhalten blev IKEA i Kungens Kurva. Handlade för lite drygt en tusenlapp där, och jag har redan bloggat ett inlägg med bilder tidigare.

Sen åkte jag runt i Kungens Kurva för att leta efter ett litet vitt runt balkongbord i plast. Eller något annat liknande. Jag var på Rusta, Jysk, Ö&B, Jula, och Citygross. Men jag hittade tyvärr inget bord.

Jenny hörde av sig och frågade om jag ville komma hem till henne och Mattias på en fika, och så klart så ville jag det.

Så på vägen dit så stannade jag till och köpte en bukett blommor och en förpackning med glass.

Jimmy hade precis också kommit dit när jag kom, för han hade ju sin veckans lediga dag i dag.

Mattias hade köpt sig en ny leksak, som han och Jimmy höll på och fixade lite med.Och Jenny, Thore och jag myste i soffan.Jag fick lite presenter av Jenny också. Ett prydnadsföremål/brevställ i ståltråd med texten Mamma, från Rom. Och ett snapsglas passande mig, plus en fleecejacka från Ullared. Gulligt av Jenny, (och Mattias), att köpa presenter med sig när dom är ute och reser.Ett par kompisar till Jenny och Mattias kom dit sen också. Och sen så skulle dom alla fem iväg för att köra med Mattias och Jimmys radiostyrda bilar.

Jag åkte då hem till mig i Farsta.

Höll sen på och fixade med det som jag hade handlat på IKEA.

Så här blev det i i fönstren med blommor och lampor:  Lite senare: Och ännu senare: 

 

Middag åt jag för mig själv, för Borzko åkte direkt från jobbet, till Söderstadion, för att se Hammarby spela fotboll.

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag på "Lotta på Liseberg". Ovanligt bra i kväll, med Tomas Ledin, September, och Eric Saade.

Borzko kom hem vid halvtiotiden från matchen.

Och jag kommer nog aldrig tröttna på utsikten här över himlen. I kväll var den ovanligt häftig.


Dagens Shopping - 110808 - IKEA - Blommor + Krukor + Dörrmattor + Ljushållare + Ljus + Lampa + Sladdar + Förvaringsboxar.

  


Dagens Låt - 110808 - The Black Eyed Peas med "Don't Stop The Party" - 2011.


Dagens Låt - 110808 - The Black Eyed Peas med "Don't Stop The Party" - 2011.


Söndagen den 7 augusti 2011.


Även i dag så blev det ungefär samma rutiner som i går morse/förmiddag. Jag gick upp halvåtta när min mobil larmade, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost.

En grå, trist, och regnig dag var det här. Den första på mycket länge. Och vi kände för en slapp- och slöardag i dag också, precis som i går.Så vi bara tog det lugnt under morgonen, förmiddagen, och en bit in på eftermiddagen. Läste en hel del i våra böcker bland annat.

Vid ettiden sen så hörde Jimmy av sig. Han tänkte åka till Willys för att storhandla, och ville ha sällskap, och det fick han förstås.

Jag följde med honom, men handlade inte så värst mycket, eftersom vi redan hade det ganska så välfyllt i skåpen hemma. "Bara" sjuhundra handlade jag för i dag.Självscannade gjorde vi båda två. Jimmy åkte på avstämning i dag, men det gick bara bra.

Borzko stannade hemma medans Jimmy och jag var på Willys, för det skulle komma en flyttkartongsköpare till i dag. Femton lådor köpte hon. Sen hade vi bara femton lådor kvar av våra etthundra lådor, och dom ställde vi ut i återvinningsrummet. Kanske att någon tar dom där, annars så får dom åka med i wellpappinsamlingen.

Jimmy släppte av mig hemma, och sen åkte han hem till sig.

Borzko stack sen iväg med en bilen en sväng till OKQ8, för att tanka den och kolla allt på den.

Fortsatte sen vårt slappande och slöande här hemma.

Sen vid halvfyratiden så stack vi iväg med bilen. Både Jimmy, och vi, var pizzasugna, så vi bestämde att vi skulle äta pizza tillsammans hemma hos Jimmy.

Borzko och jag hämtade upp pizzor på Fagersjö Pizza & Grill, och så åkte vi hem till Jimmy för att äta där.En fika och en pratstund blev det sen.Och så småningom så åkte Borzko och jag hem till Farsta igen.

Då blev det slöande, slappande, och bokläsning en stund igen.

Vid sjutiden sen så satte vi oss och tittade på två avsnitt av "Sons of Anarchy", avsnitt 5 och 6 av säsong 1. Lite gott att äta till blev det också.Sen vid halvniotiden så gick Borzko och la sig för att sova. Hans semester är nu slut, och han har sin första arbetsdag i morgon, och då ska han gå upp redan klockan halvtre...

Jag fortsatte med min bokläsning då när han gick och la sig.

Och så här såg solnedgången ut i kväll.Riktigt mörkt i dag och i kväll. Kändes nästan lite höstlikt... Ställde fram små lampor i fönstren i kväll. Hade inte bestämt mig riktigt om jag skulle ha dom eller inte. Började helt utan både gardiner, lampor, och blommor, i fönstren. Men nu i kväll kände jag att jag i alla fall vill ha dom små lamporna i fönstren.


Veckans serier - vecka 31."Sons of Anarchy"
Säsong 1
Episod 5 + 6


"The Bounty Hunter" - 2010 - Film - Dvd

    

"The Bounty Hunter" - 2010 - Genre: Komedi, Romantik, Action

"Den otursdrabbade prisjägaren Milo Boyd verkar äntligen ha hittat drömjobbet när han ombeds spåra upp sin ex-fru, reportern Nicole Hurley som rymt från borgen. Milo räknar med en enkel dag på jobbet men ingenting har någonsin varit enkelt mellan honom och Nicole. De båda ex-makarna gör allt för att sätta käppar i hjulet för varandra - tills de plötsligt inser att de måste fly för sina liv!"

(Kopierat från Lovefilm)

En charmig, rolig, och romantisk film, med två bra och snygga personer i huvudrollerna. Kan helt klart rekommenderas för två timmars lättsam underhållning. Och det var också mycket bra musik under hela filmen.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Så djävla bra! ;-D


Så djävla bra! ;-D


Veckans teveprogram - vecka 31.Gäster var: Danny Saucedo, A Friend In London, Paradise Oskar, Stella Mwangi, Arja Saijonmaa.Bäst var: Danny Saucedo.

Gäster var: Timbuktu, Fredrik Kempe, Babsan, Johnny Logan, Patriks Combo, Eva Eastwood, Hans-Erik Dyvik Husby, Svante Thuresson, Grotesco.Bäst var: Timbuktu.

Gäster var: Caroline af Ugglas, Martin Stenmarck, Swingfly.Bäst var: Caroline af Ugglas.Dagens Låt - 110807 - Caroline af Ugglas med "Du får tycka om mig" - 2010.


Dagens Låt - 110807 - Caroline af Ugglas med "Du får tycka om mig" - 2010.


Lördagen den 6 augusti 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost.

Sen blev det lite allmänt slappande här hemma i ett par timmar.

Vid elvatiden sen så åkte vi iväg en sväng med bilen. Det blev Bauhaus i Länna som fick ett besök. Vi köpte en toalettpappersrullehållare och en en handdukshängare med fyra krokar, inför vår kommande badrumsrenovering.Intog dagens lunch också på Bauhaus, och det blev en kokt korv med bröd. Har nog inte ätit det på säkert fem år, sen innan jag blev vegetarian, vilket jag ju nu längre inte är.När vi kom hem så fortsatte vi vårt slappande här hemma. Vi pratade om att åka in till stan för att se på Pride-paraden, och vi pratade om att åka iväg för att se på bio. Men vi var båda två slöa och slappa i dag, och kände inte för det. Vi kände bara för att vara hemma och göra ingenting, ta det lugnt, läsa i våra böcker, sitta på balkongen, med mera.

Och så blev det större delen av eftermiddagen. Satt på balkongen ibland, när det var sol, eller när det var tunna moln. Och satt inne ibland, när det regnade, eller var lite tjockare moln så det blev lite för kallt.

Vi blev sen så sugna på kinamat, så vi hämtade hem mat från "Kinahörnet" i Centrum. Jag åt wokade kinesiska jätteräkor med broccoli.Fortsatte sen vår slappa och sköna dag.

Två bilder tagna från balkongen under den tidiga kvällen.Vid åttatiden så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "Sommarkrysset". Lite gott att äta och dricka till blev det förstås också.

Sen lite senare så blir det väl förmodligen så att vi kanske tittar på en dvd-film.

Och här är kvällens solnedgångsfotografier, tagna klockan kvart i nio.


Dagens Låt - 110806 - The Lonely Island feat Justin Timberlake med "Motherlover" - 2011.


Dagens Låt - 110806 - The Lonely Island feat Justin Timberlake med "Motherlover" - 2011.


"Wall Street: Money Never Sleeps" - 2010 - Film - Dvd

    

"Wall Street: Money Never Sleeps" - 2010 - Genre: Drama

"Efter sitt långa fängelsestraff befinner sig Gordon Gekko utanför den värld som han tidigare styrde. I hopp om att kunna reparera sitt förhållande till dottern, skapar han en förbindelse med hennes fästman. Men Gekko är fortfarande en mästare på manipulation... och nu är insatsen högre än någonsin."

(Kopierat från Lovefilm)

Den första "Wall Street"-filmen kom redan 1987. Jag minns inte så mycket av den, men jag kommer ihåg att jag tyckte att den var bra.

Och den här filmen, uppföljaren efter 23 år, var också mycket bra tycker jag.

Och Michael Douglas är strålande även i den här filmen.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Staden utan kvinnor" av Madeleine Hessérus - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Staden utan kvinnor" av Madeleine Hessérus (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


""Vilka kvinnor kände inte olust och rädsla de där höstdagarna? Vilken kvinna kände inte rysningar inför tanken på att ensam passera genom en mörk gångtunnel eller genom en port där lampan slocknat, eller stå och vänta på nattbussen vid en folktom busshållplats, eller fastna i en hiss tillsammans med en okänd man med bortvänt ansikte? Och vem undrade inte vad det var för kollektiv mardröm som spritt sig och som skickade ut så onda spöken i natten?"


Stockholm i en nära framtid: en våg av brutala kvinnomord skakar staden. Efter långvariga stridigheter, där kvinnor och män tar till vapen mot varandra, byggs en mur. I de södra stadsdelarna, bakom den hårt bevakade ringmuren förskansar sig kvinnorna, i de norra lämnas männen kvar i en stad av förfall.


En regnig morgon anländer Jakob Hall till Norra staden. Han tillhör motståndsrörelsen mot muren som har sitt fäste i skärgården. Genom tre unga män dras han in i ett vindlande händelseförlopp i sexhandelns gallerior, i spelkvarteren och i underjordens gångsystem. Det förflutna hemsöker honom och han minns Hedda som han aldrig slutat älska och som försvann när muren byggdes.


Staden utan kvinnor är en visionär och mångbottnad berättelse om en stad lika kusligt bisarr som trovärdig. Madeleine Hessérus fortsätter här att utforska det urbana landskap som hon också gestaltade i den kritikerrosade romanen Till Isola som gavs ut 2004."

 

(Kopierat från nok.se)

 

--------- 

En lite annorlunda roman om ett Stockholm med en mur som delar av staden, i ett område för kvinnor, och ett för män.

Jag tyckte att det var en intressant bok. Och boken var välskriven och lättläst.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Natur & Kultur Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Fredagen den 5 augusti 2011.


I morse så larmade min mobil klockan sju, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan åtta så larmade Borzkos mobil, och när han var klar med sina morgonbestyr, så åt vi frukost.

Vi satte sen igång med veckostädningen. Vi dammade, dammsög, torkade golven, torkade av balkongen, och städade badrummet.

Klockan tio så hade vi också bokat tvättstugan. Så vi bytte lakan och handdukar. Och så tvättade vi lakan, handdukar, och kläder.

Vid tolvtiden så kom en av alla våra hantverkare hit. Det var rörmokaren som ska vara med och fixa i ordning badrummet. Han var här en stund, och vi valde bland annat inredning till badrummet.

Sen under eftermiddagen så blev det bara slappande. Både Borzko och jag satt nästan hela eftermiddagen på balkongen, och läste i våra böcker. Solade, fikade, och pratade också förstås. Och jag satt även lite med datorn en stund.

 

Vid femtiden åt vi middag, och efter det så fortsatte vi vårt balkongsittande.

Sen vid sjutiden så gick vi en sväng till Centrum för att handla. Det blev ett par kassar med matvaror, både från Hemköp och Konsum.

Fortsatte sen att läsa och slappa när vi kom hem.

Vid niotiden sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev "Wall Street: Money Never Sleep" från 2010.

(Och inga solnedgångsbilder blev det i kväll. Dom första åtta kvällarna var det vackra solnedgångar. Men i kväll, vår nionde kväll här, var det molnigt.)


Dagens Låt - 110805 - Pitbull feat Marc Anthony med "Rain Over Me" - 2011.


Dagens Låt - 110805 - Pitbull feat Marc Anthony med "Rain Over Me" - 2011.


"Aldrig mer" (The Point of Rescue) av Sophie Hannah - 2011 (2008) - Bok---------

Recension av boken: "Aldrig mer" (The Point of Rescue) av Sophie Hannah - 2011 (2008) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Sally Thorning sitter och tittar på nyheterna med sin man när hon hör ett namn hon aldrig trodde att hon skulle få höra igen: Mark Bretherick. Det är ett namn hon inte borde känna igen.

Året innan blev en tjänsteresa Sally hade planerat inställd i sista minuten. Längtan efter en paus från sitt hektiska liv som småbarnsmamma med ett krävande jobb fick Sally att inte berätta för sin man att resan hade blivit inställd. I stället gav hon sig själv en hemlig semester på ett litet hotell i present. Allt hon ville ha var lite lugn och ro och tid för sig själv. Men så blev det inte eftersom Sally träffade en man … Mark Bretherick.

Alla detaljer stämmer: var han bor, vad han jobbar med, hans fru Geraldine och dottern Lucy. Alla detaljer – bortsett från att bilden på nyheterna visar en man som Sally aldrig har sett förut. Och nu är både Geraldine och Lucy Bretherick döda ...
"

 

(Kopierat från bbb.se)


--------- 

Jag har läst båda Sophie Hannahs tidigare böcker, "Lilla hjärtat" och "Ett perfekt offer". Och jag tyckte mycket om dom båda två.

Den tredje boken "Aldrig mer" är uppbyggd på samma sätt som dom tidigare. Det är mer av en psykologisk thriller än en kriminalroman.

Boken är spännande och absolut inte förutsägbar. Och lite annorlunda mot traditionella kriminalromaner.

Så jag kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Torsdagen den 4 augusti 2011.


Även i morse så gick vi upp tidigt, eftersom det skulle komma en kille och köpa flyttkartonger av oss. Han köpte femtio stycken. Och eftersom det var en kille i går som köpte tjugo stycken, så har vi nu bara trettio stycken kvar. Vi låter annonsen stå kvar tills på söndag på Blocket. Har ingen köpt dom då, så ställer vi ner dom i grovsoprummet.

Efter dusch, iordninggörande, och frukost, så packade jag min badväska, och så åkte jag till Farstastrandsbadet vid niotiden. Borzko stannade kvar hemma, för han hade ett avtalat möte klockan elva, med en av hantverkarna.

När jag kom till badet så var jag nästan ensam där, men sen senare så kom det rätt så mycket folk.Jag solade, badade, läste i min bok, och lyssnade på musik.

Vid halvtolvtiden sen så kom Borzko också dit. Han hade köpt med sig bigarråer och vindruvor från Torget, som vi åt som lunch.

Min Pappa kom också förbi en stund. Han var ute på promenad, men stannade hos oss och pratade ett tag.

Mycket varmt och skönt i luften i dag, och tjugotre grader i vattnet.

Vid tvåtiden sen så åkte vi hem.

Satte oss då på balkongen och läste i våra böcker.Efter middagen, som i dag bestod av färdiggrillad kyckling och potatissallad, så fortsatte vi att sitta på balkongen.

Vid strax före sex så kom Jimmy hit. Och då satt vi och fikade på balkongen en stund.Sen så åkte vi iväg med Jimmys bil till Tallkrogens fotbollsplan, en tom och bra grusplan, där Jimmy ville köra sin bil.

Och så lekte vi alla tre med den tills batteriet tog slut.Jimmy skjutsade sen hem oss, och han åkte sen hem till sig.

Resten av kvällen så blev det bokläsning för Borzko, och bokläsning och datorsittande för mig.

Åttonde kvällen här, och åttonde solnedgången. Inte en molnig kväll hittills. Tänkte att jag skulle fotografera solnedgången varje kväll, tills den första molniga kvällen kommer. ;-)


Dagens Låt - 110804 - Katy Perry med "Last Friday Night (T.G.I.F.)" - 2011.


Dagens Låt - 110804 - Katy Perry med "Last Friday Night (T.G.I.F.)" - 2011.


"Vid vägs ände" av Björn B. Jakobsson - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Vid vägs ände" av Björn B. Jakobsson (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Isad tillvaro.

Vistelsen i det ensliga huset skulle bli början på något nytt för dem båda. I stället blev det början på deras värsta mardröm.

Under höstlovet beger sig Ivona och hennes femtonåriga styvdotter Polly till ett ensligt beläget hus i närheten av en väldig skog för att tillbringa några dagar utan TV, internet och mobiler. Meningen är att den kompakta tystnaden ska tvinga dem att tala med varandra.

Sedan Pollys pappas död har Polly alltmer slutit sig i sitt skal och stängt av kommunikationen med Ivona. Hon har också visat tydliga tecken på att befinna sig i en svår livskris: hon svälter sig och skär sig med rakblad i armarna.

Som Ivona ser det är det nödvändigt att Polly öppnar sig för henne och berättar hur hon vill ha det i framtiden: om de ska fortsätta att leva tillsammans eller planera för en separation.

Men vistelsen i det ensliga huset blir inte vad någon av dem tänkt sig. Ett oväder stänger av all kommunikation med omvärlden, deras bil går sönder och någonstans inte så långt därifrån jagar ett polisuppbåd två förrymda fångar misstänkta för ett bestialiskt mord på en yogainstruktör. Tillvaron i den lilla skogsbyn förvandlas snabbt till en bokstavlig kamp på liv och död.
"


(Kopierat från damm.se)


--------- 

Den här boken är av ännu en debuterande kriminalromansförfattare. Och det var ännu en bra debutbok tycker jag.

Boken var mycket lättläst och snabbläst. Den var spännande och engagerande. Relationerna i boken kändes trovärdiga. Och den var blodig och bra.

Så jag kan helt klart rekommendera boken till alla som gillar svenska kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Onsdagen den 3 augusti 2011.


I morse så gick vi också upp tidigt, eftersom vår bil skulle hämtas på verkstan. Efter att vi hade genomgått våra morgonbestyr och ätit frukost, så åkte Borzko iväg och hämtade ut bilen. Och reparationerna gick på 4.700:- kronor...

Satt sen på balkongen en stund och läste i våra böcker. Vid halvelvatiden sen så gick vi iväg ut på en promenad. Vi mötte först upp med mina föräldrar i Centrum, och sen gick vi alla fyra ner till Magelungen. Promenerade i cirka en timme, och sen så gick vi till Farsta Gård för att fika.Satt där och fikade och pratade och njöt av det sköna vädret, i ungefär en timme. Sen så gick vi hemåt igen. Mamma och pappa gick hem till sig, och Borzko och jag gick hem till oss.

Det kom en kille sen och köpte tjugo av våra etthundra flyttlådor. Bara åttio kvar nu...

Sen så satt Borzko och jag i ett par timmar på balkongen, och läste i våra böcker.

Vid strax efter tre så kom Jimmy hit, han hade slutat tidigt på jobbet i dag. Vi gick sen alla tre ner till Centrum och mötte upp med en av våra förra grannar, Lisbet. Hon skulle till tandläkaren och jag hade lovat att passa hennes lilla söta dotter Alice, som är ungefär ett och ett halvt år gammal.

Så vi blev tre barnvakter på ett enda litet snällt barn. ;-)

Först så gick vi en liten promenad med Alice i vagnen. Sen så gick vi till Farstaängens Parklek, och lekte med Alice. Vi gungade, åkte rutchkana, och lekte i sandlådan.

Efter lite drygt en timme så kom Lisbet tillbaka, och efter en pratstund så skiljdes vi åt.

(Bloggar inga kort på lilla söta Alice, eftersom jag inte vill lägga ut bilder på andras barn, så här öppet i bloggen).

Gick sen till Centrum och hämtade ut två bokpaket.

Och efter det så åkte vi alla tre hem till Jimmy i Fagersjö.

Först åt vi middag från Hamburgarprinsen.Sen så trimmade jag håret på både Jimmy och Borzko. Jimmy blev helsnaggad, och Borzko blev nästan helsnaggad. 

 

Efter det så gick vi iväg ut en stund, för att leka lite. Jimmy köpte sig en radiostyrd bil i går, så Borzko och jag ville ju förstås testköra den.Körde tills batteriet blev urladdat, och sen gick vi hem till Jimmy igen. Fikade och pratade en stund, och sen åkte Borzko och jag hem till Farsta igen.

Bokläsning sen resten av kvällen. För mig blev det förstås även lite datorsittande.

Och för sjunde dagen i rad, så bloggar jag här solnedgångsfotografier. ;-)


"I stället för dig" av Sofie Sarenbrant - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "I stället för dig" av Sofie Sarenbrant (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Sanningen om pojken som försvann.

Nu kommer den efterlängtade fortsättningen på Vecka 36!

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i sommaridyllen Brantevik. I dag är fallet nedlagt sedan länge fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.

Men en person har inte glömt och mer beslutsam än någonsin beger hon sig till Brantevik för att äntligen finna svaren på sin familjs mörka hemlighet …

Sofie Sarenbrant är journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med sin man och deras två barn. Varje sommar tillbringar hon med familjen i Brantevik.

I september 2010 debuterade hon med deckaren Vecka 36."


(Kopierat från damm.se)


--------- 

Förra året så läste jag Sofie Sarenbrants debutbok, "Vecka 36", och jag tyckte mycket om den. (Här är en länk till min recension av den boken).

Nu har jag läst Sofie Sarenbrants andra bok, "I stället för dig" som är en fortsättning på "Vecka 36".

Och jag tyckte att den här andra boken var precis lika bra som den första boken. Det var kul och intressant att få läsa hur det gick för huvudpersonerna. För man förstod ju i slutet av första boken att det skulle komma en fortsättning.

Boken var välskriven, lättläst, spännande, och engagerande. Och absolut inte förutsägbar.

Jag kan varmt rekommendra boken, fast läs i så fall "Vecka 36" först.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Dagens Låt - 110803 - Don Omar ft. Lucenzo med "Danza Kuduro" - 2011.


Dagens Låt - 110803 - Don Omar ft. Lucenzo med "Danza Kuduro" - 2011.


Dagens Promenad - 2011-08-03.Min sida hos RunKeeper.


Recensionsbok nummer 214 + 215.Recensionsbok nummer tvåhundrafjorton är boken "Skendöd" av Thomas Enger från Bokförlaget Forum.Recensionsbok nummer tvåhundrafemton är boken "En god man" av Ulf Lindström från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.


"Skamfläck" av Caroline Engvall - 2011 - Bok

---------

Recension av boken: "Skamfläck" av Caroline Engvall (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär)

---------


"Sandra är tjejen som har växt upp på en av Sveriges finaste gator just bredvid Strandvägen i Stockholm. Perfekt yta. Ingen kunde ana att hon lät äldre män våldta henne medan hon låtsades sova över hos sin kompis.

När Nadja var 15 år spreds nakenbilder på henne i skolan. Kroppen tappade betydelse. Hon kunde lika gärna använda den till det enda hon var riktigt bra på sex.

Jocke är 17-åringen som låter sig utnyttjas av våldsamma sexköpare. För pengarna försörjer han sig själv och sin pappa.

Sandra, Nadja och Jocke är en bild av ett nytt Sverige, något vi gärna vill blunda för. Alla var barn när de började sälja och ha sex för att försöka låta ångesten i själen pysa ut. Tyvärr finns Sandra, Nadja och Jocke på riktigt.

Berättelser som deras finns överallt runt omkring oss. I alla svenska städer och byar. I alla samhällsklasser. Med hjälp av ord, våld och hot står våra barn ut med allt sexköparna gör med dem samtidigt som de kämpar för att bevara sin största hemlighet.

Skamfläck är en skakande historia, skickligt sammanflätad av Caroline Engvall, författarinnan bakom försäljningssuccén 14 år till salu. Idag föreläser Caroline om unga som skadar sig själva med sex och förutom den mycket starka historien i Skamfläck, presenteras även ett fråga-svar-block för föräldrar, kompisar och andra engagerade.
"

 

(Kopierat från kallakulor.com)


--------- 

För lite drygt två år sen så läste jag "14 år till salu" av Caroline Engvall. Det är en bok med samma tema som Caroline Engvalls nya bok "Skamfläck". (Här är en länk till min recension av "14 år till salu").

Och precis som Carolines första bok, så var den här boken mycket, mycket bra.

En sån här bok är ju egentligen omöjlig att sätta betyg på, och att recensera, tycker jag.

Ämnet är ju oerhört viktigt och aktuellt. Och det är en hemsk bok som kan kännas tung att läsa.

Men boken är också mycket välskriven, och den är även lättläst och engagerande.

Jag kan varmt rekommendera boken till alla.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Kalla Kulor Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Tisdagen den 2 augusti 2011.


Även i morse så gick vi också upp tidigt. Borzko gick upp halvsex, och jag gick upp klockan sex. Borzko åkte sen iväg vid halvsjutiden, för han skulle lämna bilen på verkstan klockan sju. Några olika saker som skulle fixas på vår bil, bland annat byte av bromsskivorna bak. Borzko åkte sen kommunalt hem igen.

Min Dagens Outfit såg ut som vanligt.Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Borzko tog sen tunnelbanan in mot stan, vid halvtiotiden.

Och jag vinkade när han stod på perrongen. ;-)Och jag vinkade när han kom hem igen. Här går han precis utanför Centrumkyrkan.Han åkte tyvärr in mot stan i onödan. För han skulle till en firma som säljer delar till vår köksfläkt. Men dom hade flyttstängt just nu. Öppnar igen om ett par veckor, fast då i Handen istället för på Söder.

Varvade fixande inne med sittningar på balkongen. Varmt och skönt i dag.Sen blev det mera vinkande. Jimmy hade en körning till ICA i Farsta. Här kommer han på vägen utanför mina föräldrars hus, i sin stora lastbil.Och här svänger han ner mot baksidan av ICA.Borzko fixade sen klart överhyllorna i köket. Han sågade bort en bit av hyllorna så dom fick plats framför ventilationstrumman.Det blev riktigt bra.Efter det så insåg vi att vi faktiskt var helt färdiga i vår lägenhet. Så då städade vi. Vi dammade, dammsög, torkade golven, torkade balkongen, och skurade av badrummet.

Satt sen på balkongen, och läste i våra böcker.

Vid fyratiden sen så kom en rörmokare hit. Han ska göra jobb under vår badrumsrenovering. Så han kollade in vad han skulle göra, och så lämnade han en massa kataloger till oss.När han hade gått så åt vi middag.

Och sen satt vi länge och tittade i katalogerna. Och så valde vi ut vad vi ska ha. Dusch, toalett, tvättställ, underskåp, badrumsskåp, och handdukstork.

Vid åttatiden sen så flyttade vi in från balkongen, och så tittade och lyssnade vi på "Allsång på Skansen".

Och det syns att jag inte har jobbat på länge! Mina naglar är ovanligt långa nu. Konstigt nog så höll dom i flytten. Men när jag jobbar, då går dom jämt av.Och för sjätte dagen i rad, så kommer här kvällens solnedgångsfotografier! ;-D (Men inga luftballonger i kväll).


Någon som vill köpa flyttlådor? Eller känner någon som vill?


Länk till vår annons på Blocket.


Dagens Låt - 110802 - Bad Meets Evil Ft. Bruno Mars med "Lighters" - 2011.


Dagens Låt - 110802 - Bad Meets Evil Ft. Bruno Mars med "Lighters" - 2011.


Måndagen den 1 augusti 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvsju. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en mugg kaffe och lite nyhetsläsning i datorn. Borzkos mobil larmade halvåtta, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Efter det så blev det frukost, och en mugg kaffe till för mig.

Vid strax före nio så gick vi sen ner till Centrum, och till Svensk Fastighetsförmedling. Där mötte vi upp med vår mäklare, och med köparna av vår lägenhet. Vi skrev alla papper och allt ordnades med våra respektive banker. Cirka en timme tog det. Skönt när allt var klart, och vi slapp ha dubbla lån.

Kom hem igen vid tiotiden, och ungefär samtidigt så kom Jimmy hit. Vi hade bokat tvättstugan mellan tio och två. Jimmy har ju veckans lediga dag på måndagar, och skulle ha haft tvättstugan hemma hos sig. Men han kom hit med tvätten istället, och så tvättade vi tillsammans, eftersom han skulle hjälpa oss med att lägga trallen på balkongen i dag.

Vi satte igång fyra maskiner med tvätt, och sen gick vi upp och började med trallen. Varvade sen besök i tvättstugan med tralläggandet.Och även fast vår balkong är liten, så tog det en hel del timmar att få det klart, för det blev mycket sågande för att få det att passa in.

Mycket snyggt tycker i alla fall vi att det blev.Jenny och Mattias kom hit en stund på eftermiddagen. Dom stannade bara en kort stund.

Här står dom på andra sidan av Centrumparkeringen och vinkar. ;-)Och vi har ju väldigt nära till tunnelbanan nu! Jag hör högtalarna på perrongen när dom ropar ut felmeddelanden. ;-)Sen så började vi med jobbet att fixa till tre överhyllor på bokhyllorna i matrummet. Det går en ventilationstrumma där, så hyllorna får inte plats. Vi mätte och förberedde för att såga till dom i morgon.Middag blev det sen. Och även i dag från "Lilla Bas Pizzeria". Jag åt en grekisk sallad i dag.Efter det så åkte Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna till OKQ8. Dom tankade och gjorde i ordning båda bilarna. Och sen bytte vi tillbaka bilarna. Vi har ju haft Jimmys bil i lite drygt en vecka, i samband med flytten. Men nu är allt klart, och alla inköp är gjorda, så nu fick Jimmy tillbaka sin bil igen.

Borzko och jag satte oss sen på balkongen och njöt av kvällen. Jag satt med datorn och Borzko satt och läste i sin bok.

Så vackert när solen strålar ut ur molnen.Klockan åtta sen så gick vi in i vardagsrummet, och så satte vi oss och tittade och lyssnade på "Lotta på Liseberg".

Och här är kvällens solnedgångsfotografier! ;-D


Dagens Låt - 110801 - Theory of a Deadman med "Lowlife" - 2011.


Dagens Låt - 110801 - Theory of a Deadman med "Lowlife" - 2011.


Filmer – Juli 2011 – 17 – (Bio: 1)


Filmer – Juli 2011 – 17 – (Bio: 1)

 

”The Tourist” – (3)

”Love And Other drugs” – (4)

”Unknown” – (3,5)

”Maria Wern – Drömmar ur snö” – (3)

”Irene Huss – ”Den som vakar i mörkret – (3,5)

”Transformers 3 – Dark of the Moon – 3D” (4) – (Bio)

”Svinalängorna” – (4,5)

”X-Men: First Class” – (4)

”Source Code” – (4)

”The Fighter” – (4)

”The Rite” – (3,5)

”Mother and Child” – (4,5)

”The American” – (3,5)

”Fast & Furious 5” – (4)

”The Adjustment Bureau” – (4)

”Maria Wern – Må döden sova” – (3)

”Black Swan” – (3,5)


Lästa böcker - Juli – 2011 – 12 stycken


Lästa böcker - Juli – 2011 – 12 stycken

 

Monika Häägg – ”Solbarnet” – 3,5 – Ungdomsbok – Sverige – Kvinna – 2009 – Monkaland Bokförlag – Recensionsbok

 

Britt-Marie Rönnbäck – ”När offret talar” – 3 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2008 – Sivart Förlag – Recensionsbok

 

Ulla Bolinder – ”Intrång” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2009 – Sivart Förlag – Recensionsbok

 

Ulla Bolinder – ”Uppsåt” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Sivart Förlag – Recensionsbok

 

Lucy-Anne Holmes – ”50 sätt att träffa den rätte” – 4,5 – Chick Lit – England – Kvinna – 2011 – Basil Förlag – Recensionsbok

 

Karin Isberg – ”Nakendiscot” – 3 – Dokumentär – Sverige – Kvinna – 2011 – Frank Förlag – Recensionsbok

 

Mikael Strömberg – ”Vätten” – 5 – Roman – Sverige – Man – 2011 – Frank Förlag – Recensionsbok

 

Mons Kallentoft – ”Den femte årstiden” – 4,5 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2011 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Madeleine Hessérus – ”Staden utan kvinnor” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2011 – Natur & Kultur – Recensionsbok

 

Carolina Fredriksson – ”Flod” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2011 – Albert Bonniers Förlag – Recensionsbok

 

Linwood Barclay – ”Morgonen hon försvann” – 4,5 – Kriminalroman – Kanada – Man – 2011 – Kabusa Böcker – Recensionsbok

 

Ann Rosman – ”Porto Francos väktare” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2011 – Damm Förlag – Recensionsbok

 

Summa:

12 

 

Snitt per vecka:

 

Betyg:

5,0:  1 

4,5:  3 

4,0:  3 

3,5:  3 

3,0:  2 

 

Kategorier:

Kriminalromaner:  6 

Romaner:  3 

Ungdomsböcker:  1 

Chick Lit:  1 

Dokumentär:  1 

 

Land:

Sverige:  10 

England:  1 

Kanada: 1 

 

Kön:

Kvinnor:  9 

Män:  3 

 

Utgivningsår:

2011:  8 

2010:  1

2009:  2 

2008:  1 

 

Bokförlag:

Sivart:  3 

Natur & Kultur:  2 

Frank:  2

Bonniers:  1 

Damm:  1 

Kabusa:  1 

Basil:  1 

Monkaland:  1 

 

Recensionsböcker:

Fått recensionsexemplar från förlagen:  12 

 

Månadens bästa bok:

”Vätten” av Mikael Strömberg

 

Månadens näst bästa böcker:

”50 sätt att träffa den rätte” av Lucy-Anne Holmes

”Den femte årstiden” av Mons Kallentoft

”Morgonen hon försvann” av Linwood Barclay


RSS 2.0