Dagens Dagbok – Lördagen den 31 oktober 2009 – Andra Halvan av Kvällen.

 

Borzko och jag kom hem vid åttatiden. Och vi satte oss då uppe i vardagsrummet och tittade och lyssnade på ”Körslaget”. Åt och drack lite gott till gjorde vi också.

 

Efter programmet var slut så satte sig Borzko och läste i sin bok. Jag satte mig först med datorn en stund. Och sen så satte jag mig också och läste, och läste också så småningom ut boken: ”Fjärilen i Tibet” av C.J. Håkansson. Recension finns i separat inlägg som vanligt.

 

Jimmy jobbar fortfarande, nu när klockan är kvart över elva. I går så kom han hem vid tolvtiden, och i dag så blir det ännu senare. Dom är ett stort gäng som håller på med en företagsflytt.

 "Idol" + "Körslaget" - Vecka 44.Och här kommer veckans rapport om "Idol" och "Körslaget"! ;-D Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker! :-)I gårdagens Idol så tyckte jag att alla var bra utom Rabih som var dålig, och Erika som var sådär. Övriga sex Idoler var bra.

Så för mig så var det helt okej att det blev Erika som åkte ut. Men ännu hellre hade Rabih fått åkt ut.

Den här ordningen tycker jag (just nu), på dom som är kvar: Erik, Tove, Calle, Mariette, Eddie, Reza, och sist Rabih.I Körslaget i dag, så var Team Ola helt klart bäst (som vanligt). Sen så tyckte jag den här ordningen: Team Pontare, Team Amy, och Team Stefan.

Helst så hade jag velat att Team Stefan hade åkt ut. Men det var rätt så okej med Team Amy också. Hoppas att Team Stefan åker ut nästa gång, så vi får Team Ola och Team Pontare i finalen.

Team Ola borde verkligen vinna. Dom är så otroligt bra. Mycket bättre än dom andra. Bäst är att dom har bara körsång hela tiden, och inga solister alls. Coolt med en ren manskör också. I det sista numret i kväll så var dom helt suveräna tycker jag.
"Fjärilen från Tibet" av C.J. Håkansson - 2007 - Bok---------    

Recension av boken: "Fjärilen från Tibet" av C.J. Håkansson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"C J Håkanssons Fjärilen från Tibet är en roman för verkliga skräckälskare. Utan omskrivningar, utan tröst skildrar den hur helvetets portar slås upp mitt i den svenska vardagen: vrålande fasa och kroppar som slits sönder av krafter bortom allt förstånd.

Under en resa i Tibet konfronteras svenske Martin med undergångens meningslösa ansikte. På sin väg tillbaka genom Sverige för han med sig en storm av förintelse. Trygga bönder, osäkra ungdomar, ensamstående mödrar, barn, åldringar: i Fjärilen från Tibet skonas ingen.

C J Håkansson skriver inte mysrysare med väluppfostrade överklassfantasier om vampyrer och seriemördare. Han skrämmer läsaren från vettet med monstruösa och förkrossande vederstyggligheter. Fjärilen från Tibet är en hyllning till splatterfilmare som Lucio Fulci och piskmetallband som Slayer.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag älskar ju skräckböcker. Men jag tyckte inte att den här var speciellt bra. Vissa stycken i boken var bra. Och vissa var dåliga. Men den engagerade mig inte. ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

--------

Dagens Dagbok – Lördagen den 31 oktober 2009 – Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med fyra fotografier).

 

Höll på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund efter min promenad.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Då åt vi lite lätt lunch och tog en fika.

 

Sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok.

 

Vid halvfyratiden sen så gick vi hem till min mamma och pappa.

 

Mamma och pappa bjöd på smörgåstårta och en massa annat smått och gott till.

 

Efter det så fikade vi och åt en massa gott då också.

 

Satt sen och pratade och hade det trevligt.

 

Vid strax före åtta sen så tackade Borzko och jag för oss, och så gick vi hem till oss.

 

Och Jimmy hade fortfarande inte kommit hem från jobbet när vi kom hem.

 

Här är fyra fotografier från mamma och pappa.

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 31 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med åtta fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det ett stort glas kaffe, och nyhetsläsning i datorn.

 

Jimmy hade gått upp klockan sju, och åkt iväg för att jobba i dag också.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

 

Sen så gick vi iväg ut båda två. Borzko skulle träna på gymmet i Farstahallen, så jag promenerade med honom dit, sa hejdå, och fortsatte ut på en promenad.

 

Jag gick längs Magelungen mot Farsta Strand, vände efter ungefär en halvtimme, och gick tillbaka. Gick sen förbi Farsta Gård, mot Centrum, och sen hem.

 

Var ut i ungefär en timme och en kvart. Lyssnade på ljudboken ”Svensk Maffia” av Lasse Wierup och Matti Larsson under tiden.

 

När jag kom hem så höll jag på här hemma och plockade och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

Här är åtta fotografier från promenaden. Tyvärr så var det ingen sol i dag, men det var rätt så skönt att promenera ändå.

 

 

Jag blev lite nervös när jag gick förbi Kanadagässen. Jag har ju en Canada Goose-jacka nu. Och tänk om dom blir förbannade och attackerar mig, för jag går omkring med deras döda kompisars fjädrar på mig. ;-)

 "Hembiträdet" av Marie Hermanson - 2004 - Bok---------    

Recension av boken: "Hembiträdet" av Marie Hermanson (2004) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Yvonne gick upp för trappan till ytterdörren, låste upp och gick in. Och nu äntligen erfor hon den pirrande känsla hon föreställt sig när hon tagit det drastiska steget att söka hembiträdestjänsten för att få komma in i huset.

Yvonne Gärstrand är en framgångsrik organisationskonsult som känner leda, såväl i jobbet som i sin familj. För att liva upp sig börjar hon ströva omkring i ett främmande villaområde, hon iakttar människorna där och fantiserar om deras liv.

Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs. Hon får veta att de söker en hemhjälp, går dit på en anställningsintervju och får jobbet. Men när hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till.

Från att ha varit en utanförstående iakttagare dras Yvonne alltmer in i Bernard Ekbergs liv. Hon invigs i hans mörka hemligheter och blir mot sin vilja en pådrivare av händelsernas dramatiska utveckling. Men i samma ögonblick som hon går över tröskeln till familjen Ekbergs hus börjar också hennes eget liv förvandlas liv på ett sätt hon inte kunnat ana.

Marie Hermanson
fick 1998 ett stort genombrott med romanen Musselstranden."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Tredje boken som jag läser av Marie Hermanson. Och den här var lika bra som dom två tidigare.

Här är en länk till min recension på "Ett oskrivet  blad".

Och här en länk till min recension på "Mannen under trappan".

Jag kan verkligen rekommendera Marie Hermansons böcker.
Dom är fängslande, välskrivna, spännande, lättlästa, och mycket bra. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  

Dagens Dagbok – Fredagen den 30 oktober 2009 – Kvällen.

 

Vid sextiden sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

 

Läste också i min bok: ”Hembiträdet” av Marie Hermanson, och läste också så småningom ut den.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden även i dag.

 

Vi tittade och lyssnade sen på ”Idol” på TV4. Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också. Och sen så tittade vi på ”Idol Eftersnack” i TV400.

 

Jimmy jobbade väldigt sent i dag, och kom inte hem förrän vid tolvtiden.

 Dagens Shopping - 091030 - Jacka - Canada Goose - Ladies Expedition Parkas - Röd.


Läs först det här inlägget.

Och sen det här inlägget.

Och i dag så blev det tredje gången gillt! ;-D

Jag var och bytte den svarta jackan i storlek medium, till en röd jacka i storlek small.

Och nu så känns det helt rätt och helt bra!

Jag har aldrig velat hit och dit så här mycket förr. Inte en sammanlagt i mitt fyrtioåttaåriga liv, har jag tvekat så mycket. Men jag har heller aldrig köpt ett så dyrt klädesplagg. Inte ens i närheten.

Men nu så känns det bra, och i morgon så ska jag börja använda min jacka.

Vitt var för känsligt!
Och svart var för tråkigt!
Den röda känns glad! Men inte jättekänslig!

Vad tycker ni? Skulle jag ha haft den vita? Eller den svarta? Eller är den röda bäst? Kul bara att få lite åsikter!

Men egentligen så spelar det ingen roll vad någon tycker, för nu så känner jag att det är helt rätt för mig! Även om jag aldrig brukar ha rött. Jag brukar ju bara ha svart. Men jag vet att jag kommer att trivas i den här jackan nu.Dagens Dagbok – Fredagen den 30 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med tre fotografier).


Tog ut komptid två timmar i dag, och gick hem från jobbet klockan tolv.


Åkte hem, hämtade min svarta jacka som jag köpte i går, och åkte sen till Länna Sport. Bytte där den svarta jackan i medium, till en röd jacka i small.


Sen så åkte jag hem, parkerade bilen, och gick till centrum. Handlade på Life, Åhléns, och Apoteket.Efter det så gick jag hem till mamma och pappa för att fika. Min systerdotter Maria var där, med sin dotter Nova.Var sen där i ungefär två timmar, och fikade och pratade. Och beundrade lilla underbara Nova, som nu är cirka två och en halv månad.Maria och Nova åkte sen hem, och jag gick till centrum igen. Gick till Hemköp och handlade lite matvaror, och lite gott att äta till kvällen.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma.


Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden, för både Borzko och Jimmy skulle jobba sent i dag.Dagens Dagbok – Fredagen den 30 oktober 2009 – Jobbet.

 

Lugn höstlovsdag på jobbet även i dag.


Var i skalen först och fixade grönsakerna. Och sen i matsalen som andreman.

 

Vi serverade hamburgare med bröd och tillbehör i dag.

 

Tre kollegor var lediga i dag, och en kollega var sjuk i dag.

 

Vi övriga sex stycken som jobbade, tog ut komptid från klockan tolv i dag, och gick hem.

 Beställning på Bokbörsen i dag.


I dag så blev det en beställning av några begagnade böcker på Bokbörsen:

Marie Hermanson: ”Det finns ett hål i verkligheten”


Marie Hermanson: ”Musselstranden”


Marie Hermanson: ”Värddjuret”


Mons Kallentoft: ”Marbella Club”


Carin Hjulström: ”Finns inte på kartan”Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 oktober 2009 – Kvällen.

 

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön.


Jag delade min tid mellan boken ”Hembiträdet” av Marie Hermanson, och stunder med datorn.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratsund samtidigt.

 

 


Dagens Shopping - 091029 - Jacka - Canada Goose - Ladies Expedition Parkas - Svart.


Nu har jag tänkt, och tänkt, och tänkt i åtta dagar. Velat hit och dit, och fram och tillbaka. Och i dag så bestämde jag mig.

Jag åkte till NK och lämnade tillbaka min vita jacka. På NK var dom svarta jackorna slut, så jag åkte då till Länna Sport och köpte mig en svart jacka.

Här är inlägget som jag skrev när jag köpte min vita jacka, och bilder på den.

Känns bra nu när jag har bytt färg, och det känns rätt. Men ändå så känns det lite trist och tråkigt. Jag tyckte den vita jackan var så himla snygg. Hade den gått att tvätta hemma så hade jag aldrig tvekat om att ha den. Men att ha en vit jacka, som är så himla dyr, och säkert behöva kemtvätta den flera gånger om året, i många år, kändes inte så bra. Jag är ju så kort också, så varje morgon på vintern när jag skrapar rutorna på bilen, så måste jag ju luta mig emot den, och då kan man ju tänka sig hur en kritvit jacka ser ut efter ett tag.

Så nu har jag en likadan jacka, fast en praktisk (men lite tråkig) svart. Så här ser den ut.Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem även i dag. Och han hade även i dag varit ledig på grund av arbetsbrist.

 

Vi åkte sen iväg nästan på en gång, i Jimmys bil. Först så åkte vi in till stan och till NK, där jag lämnade tillbaka min vita jacka.


Sen så åkte vi ut till Länna Sport i Länna och köpte en likadan jacka, fast en svart.

 

Som tack för hjälpen, så bjöd jag sen Jimmy på middag på McDonalds i Sköndal.

 

 

Jag åt en fiskburgare, minimorötter, och lättmjölk.

 

 

När vi kom hem igen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och varvade med stunder vid datorn.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 oktober 2009 – Jobbet.

 

I dag på jobbet så blev det också en rätt så lugn höstlovsdag.

 

Jag var först i skalen i dag också, och sen i matsalen som andreman.

 

Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris, och varm sötsur sås.

 

Två av kollegerna var lediga i dag, och en var sjuk.

 

På fikarasten i dag så fick jag lite skönhetsbehandling av en av mina kollegor. Hon ”trådade” min överläpp och mina ögonbryn.

 Tack snälla Malin! :-DI dag så kom min bok! Som jag bloggade om i DET HÄR INLÄGGET! Tack snälla Malin!


Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev som vanligt lugn och skön. Satt först och läste i min bok, ”Udda” av Sara Lövestam, och läste också ut den så småningom. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund samtidigt.

 Tre fotografier.


Här kommer tre fotografier från dagen.

Berberisbuskarna är så vackra nu. Ännu vackrare är dom ju när solen lyser på dom, och det gjorde den ju i dag på dagen. Men när jag hade slutat jobbet, så hade tyvärr solen gått i moln.Nu är det så mörkt på kvällarna. Till och med på eftermiddagen. Stearinljus i massor är ett måste nu. Mest så har jag värmeljus. Men ibland så har jag blockljus också.Nu är min samling av handkrämer komplett. Tjugo stycken har jag nu, och den lilla glashyllan i badrummet är proppfull. Jag tror att jag klarar mig med handkrämer över vintern nu. Elller typ ett antal vintrar! ;-D"Udda" av Sara Lövestam - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Udda" av Sara Lövestam (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Första gången Martin Sander såg en amputerad kvinna var han tretton år. Sedan dess har han blivit butikschef på Systembolaget, skaffat sig ett fint radhus och flera beundrarinnor. Men han har aldrig lyckats bli av med den, fascinationen för det ofullständiga. Det pinsamma, hemliga begäret till det avhuggna. Till stumpen. Som tur är finns internet och där finns Paula, med noll och ett halvt ben.

Paula vill helst sitta instängd i ett rum, ensam med bandinspelningar av partikelverb. Hon är definitivt inte intresserad av någon uppvaktning, hon vill bli citerad i akademiska tidskrifter och bortse från just det som ingen någonsin bortser ifrån - hennes obefintliga ben och skeva ansikte. Hon vill inte tyckas synd om, hon vill inte svara på på frågor om hur hon kör bil. Hon vill alldeles särskilt inte behöva konfronteras med påflugna lesbianer som slänger sin sexualitet över halva bordet. Det har hon sannerligen aldrig bett om.

Lelle älskar kvinnor. Hon har dem lite som andra har choklad - som något gott att njuta av när andan faller på. Hon skäms inte för det. Hon skäms inte riktigt heller för att storma in på andras kontor och tala om vad de själva borde göra i sängen. Skämmas är något som Lelle inte tycker är en bra idé. Men man kan verkligen fråga sig vad tre medelålders kvinnor på en kemtvätt i Sveg har med den saken att göra.

Sara Lövestam är född 1980 och arbetar som lärare i svenska för invandrare och som krönikör för magasinet QX. Hennes blogg har varit nominerad till flera priser och våren 2009 vann hennes deltagande bokmanus tävlingen Bok-SM, arrangerad av skrivasajten Kapitel1.se och Piratförlaget. Udda är hennes debutroman."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En mycket bra bok! Lägger här in en recension av min bloggvän och facebookvän Kristina Simar, som har skrivit en utmärkt recension på boken, på Adlibris:

 • Sara Lövestam UDDA Vinnaren av BOK-SM 2009

  "Jag är så glad och tacksam för att jag fick läsa Saras bok och recensera den samma dag som den kommer ut. Sara har verkligen lyckats med sin debutbok på ett lysande sätt.

  Boken är så välskriven och språket är perfekt. Om jag inte visste att detta var hennes debut, så hade jag trott att hon var en etablerad författare, som jag i så fall tyvärr hade missat att läsa.

  Hennes beskrivning om de här "udda" människorna är skrivet på ett väldigt kärleksfullt sätt.
  Martins kärlek till stympade kvinnor och Lelles lesbiska kärlek känns inte alls konstigt, bara så helt rätt. Till och med Saras beskrivande sexscener mellan två kvinnor blir vackert och inte konstigt (tänker på att en del heterosexuella kan ha svårt att ta till sig en lesbisk kärleksakt)

  Jag hade även turen att träffa och prata med Sara på bokmässan. En jättetrevlig och glad tjej, som verkligen förtjänade att vinna BOK-SM. Jag hoppas på många intressanta böcker skrivna av Sara i framtiden.


 • av Kristina Simar lektör/bokrecensent, 2009-09-30"


///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------

Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade haft en ledig dag i dag, på grund av arbetsbrist.

 

Jag höll på som vanligt här hemma när jag kom hem. Fixade med diverse hushållsbestyr, och varvade med datorstunder.

 

Klockan fyra så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn.

 

Jag höll på med diverse hushållsbestyr igen, satt lite vid datorn, och läste också i min bok.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 oktober 2009 – Jobbet.

 

Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna, och sen i matsalen som andreman.

 

Men jag gjorde även lite annat i dag också.

 

Min kollega och husmor Mita och jag åkte iväg till Fredells Byggvaruhus i Sickla för att köpa några konsoler.

 

Satt även en del vid Mitas dator och skrev om scheman och arbetsbeskrivningar i skalen.

 

Vi fick även ett besök från en annan skola under eftermiddagen.

 

Lite extra städning hann vi också med.

 

Skönt att hinna med lite extra sysslor, nu när det är höstlov och lite lugnare hos oss.

 

Maten vi serverade i dag var pyttipanna med rödbetor. Och en liten salladsbuffé.

 

Två av kollegerna var lediga i dag, och en kollega var sjuk.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev lugn och skön som vanligt. För mig så blev det lite datorsittande, lite hushållsbestyr, och lite bokläsande. Jag började på en ny bok: ”Udda” av Sara Lövestam.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Då åt han middag, och Jimmy och jag tog en fika i köket samtidigt med honom. En pratstund blev det förstås också.Ojdå! Jag råkade visst beställa "några" böcker från Bokus igen! ;-D


Ja, jag VET att jag är beroende och köpgalen när det gäller böcker... Skulle beställa några böcker till Fars Dags-present och födelsedagspresent. Men jag råkade visst knappa hem elva böcker till mig själv också!

Sofi Fahrman: ”Elsas mode - Elsas värld”

Anne Holt: ”1222 över havet”

Martin Svensson: ”Din heder”

Katerina Janouch: ”Systerskap”

Marie Hermanson. ”Svampkungens son”

Andreas Carlsson: ”Live to win - låtarna som skrev mitt liv”

Mats Strandberg: ”Halva liv”

Karolina Ramqvist: ”Flickvännen”

Hanna Hellquist: ”Karlstad zoologiska”

Andreas Roman: ”Någon i din säng”

Helena von Zweibergk: ”Sånt man bara säger”

(+ tre böcker till som ska bli Fars Dags-present och födelsedagspresenter.)

Är det någon som har läst någon av dom här böckerna???Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så gick jag till centrum och mötte upp med min mamma.

 

Sen så hjälpte jag henne att handla en hel del saker. Vi var på Systembolaget, Apoteket, och Konsum.

 

Följde sen med henne hem, och stannade kvar och fikade med henne och pappa, i någon timme.

 

Gick sen förbi hälsokostaffären Life på vägen hem, och köpte en tvål som jag blev tipsad om här i bloggen, av Josefin.

 

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade, donade, pulade, grejade, och ordnade med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Och då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.

 

Vi serverade korv och makaroner i dag.

 

Allt flöt på bara bra i dag också. Färre barn hos oss, och färre skickningar, eftersom det är höstlovsvecka. (Som jag skrev om i går.)

 

Ingenting speciellt hände i dag.

 

 


"Mannen under trappan" av Marie Hermanson - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Mannen under trappan" av Marie Hermanson (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Allt har gått Fredrik väl i händer. Han har ett tryggt jobb som näringslivssekreterare i kommunen. Han har till sin häpnad blivit gift med Paula, som han beundrar gränslöst - hon är framgångsrik konstnär. De har två fina barn. Och nu har de just flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar: ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med inbyggd glasveranda och stor balkong med utsikt över åkrar och skog. De är en ovanligt lyckad familj.


Men snart störs idyllen. När Fredrik en sömnlös morgon kommer ner i hallen står någon där: en vuxen man, knappt en och femtio lång, svarthårig med smala ögon och bred mun, klädd i joggingbyxor och T-tröja, båda fruktansvärt smutsiga. Med nasal röst säger han sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Gång på gång framhärdar han: jag bor här.

Vad är det som pågår i det stilfullt inredda huset? Vad är det som händer med Fredrik? Och varför börjar hans hustru dra sig undan från honom?

Mannen under trappan är en suggestiv och spännande berättelse som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och mardröm. Med stor inlevelse skildrar Marie Hermanson en man som dignar under alla de krav som ställs på honom."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


För tre dagar sen så läste jag ut "Ett oskrivet blad" av Marie Hermanson. Hon är, för mig, en nyupptäckt författare, och jag tyckte väldigt mycket om den boken.

Nu i dag så läste jag ut "Mannen under trappan". Den var precis lika bra som "Ett oskrivet blad". Och jag ska snarast möjligt läsa fler böcker av Marie Hermanson.

Jag kan verkligen rekommendera hennes böcker. Dom är fängslande, välskrivna, spännande, lättlästa, och mycket, mycket bra. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Måndagen den 26 oktober 2009 – Kvällen.

 

Började sen att läsa i en ny bok. Och eftersom jag tyckte att ”Ett oskrivet blad”, som jag läste ut i fredags, var så himla bra, så började jag på en ny bok av samma författare: ”Mannen under trappan” av Marie Hermanson.

 

Varvade läsningen med små stunder vid datorn som vanligt, och också lite hushållsbestyr.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

En kvällsmacka, en fika, och en pratstund i köket blev det vid åttatiden.

 

Borzko jobbade sent i dag, och kom hem först vid niotiden.

 

Jag läste ut boken som jag hade börjat på under eftermiddagen. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 26 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig på grund av arbetsbrist i dag.

 

Höll sen på med diverse hushållssysslor här under eftermiddagen. Varvade lite med datorstunder som vanligt också.

 

Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Och eftersom det är höstlov, så är det inget ”Kör för alla!” i kväll, tyvärr… :-(

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 26 oktober 2009 – Jobbet.

 

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är det höstlov här i Stockholm, så det är lite annorlunda för oss på jobbet.

 

Vi har alla skickningar som vanligt, men flera av skickningarna har färre portioner än vanligt. Och hos oss så har vi cirka 200 ätande mot i vanliga fall upp mot 700 ätande. Så det blir ju lite lugnare arbetstempo än vanligt.

 

Men å andra sidan så passar flera av oss på att ta ut ledighet den här veckan. I dag var två av kollegerna lediga hela dagen, och en annan kollega var ledig halva dagen.

 

Jag var först i skalen och fixade grönsakerna. Sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen under lunchserveringen. Och sen på slutet så blev det lite extra städning. Torkade bland annat av bord, stolar, och fönsterbrädor i lilla matsalen.

 

Vi serverade köttfärsbiffar med potatismos i dag. Och en något reducerad salladsbuffé.

 

Två gäster hade vi i dag också. Först kom en före detta kollega och hälsade på oss. Och sen kom en före detta kollega som arbetstränade hos oss, också och hälsade på. Hon hade även fikabröd med sig till oss.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 44 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 44 - 2009
26/10

58,5 kg

Under veckan: + 1,0 kg
Sammanlagt: - 3,5 kg
Kvar till målvikt: 1,5 kg

Är det någon som har dessa böcker?


Efter att Malin hade erbjudit mig en bok som jag saknar, så kom Mimmi med ett förslag. Hon tipsade mig om att blogga om böcker som jag saknar, så kanske någon av mina snälla läsare har boken och kanske vill sälja den.

Ibland får jag ju tips om äldre böcker, som har utgått från förlagen. Eller ibland hittar man "nya" författare, som man vill läsa tidigare böcker av, som inte längre finns att köpa.

Jag brukar leta gamla böcker på Tradera och liknande ställen. Och även på loppisar. Men nu ska jag blogga om det istället, och kanske att någon av er har någon av böckerna som jag saknar.

Jag betalar självklart för boken, och för portot. Helst så vill jag ha pocketböcker, eftersom dom är både billigare, och billigare att skicka.

Här är en länk till inlägget som jag skrev om Malin, och som Mimmi kommenterade i.

Och här är en lista på några böcker som jag söker efter just nu:

André Roslund: ”Älsklingsgrabben”


Sarah Waters: ”Livstråden”


Katarina von Bredow: ”Kattskorpor”


Mons Kallentoft: ”Marbella Club”


Jennifer Weiner: ”I hennes skor”


Marie Hermanson: ”Musselstranden”


Marie Hermanson: ”Värddjuret”


Marie Hermanson: ”Tvillingsystrarna”


Marie Hermanson: ”Snövit”

 


 


Dagens Dagbok – Söndagen den 25 oktober 2009 – Kvällen.

 

Satt sen nästan hela kvällen och läste i boken ”Borta bäst” av Sara Kadefors, och läste också ut den så småningom. Recension finns redan bloggat i separat inlägg. Varvade med datorstunder också som vanligt.

 

Jimmy satt större delen av kvällen vid datorn.


Borzko kom hem vid halvniotiden, från fotbollsderbyt och besöket hos sin mamma. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve.

 "Borta bäst" av Sara Kadefors - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Borta bäst" av Sara Kadefors (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.

Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon? Vad har hon varit med om? För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det om att överleva. Medan Sylvia kämpar för att upprätthålla den perfekta fasaden kommer hon i kontakt med en helt ny värld som förändrar hennes världsbild. Till slut går det inte att fly längre. Hon måste tillbaka till sitt gamla liv, göra upp med den hon en gång var och dem hon en gång lämnat.

Med humor och stort allvar ställer Sara Kadefors frågor om valen man gör i livet. Vem bestämmer egentligen hur man ska leva? Och är det ena mer rätt än det andra?

Sara Kadefors har tidigare utkommit med romanen
Fågelbovägen 32 som fick ett fantastiskt mottagande både hos press och läsare. Innan dess skrev hon ungdomsromanen Sandor slash Ida som belönades med Augustpriset 2001. Sara Kadefors skriver även dramatik för tv, film och teater."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


För två år sen så läste jag Sara Kadefors första vuxenroman, "Fågelbovägen 32", och jag tyckte att den var mycket, mycket bra. Här är en länk till min recension på den boken.

Saras andra vuxenbok, "Borta bäst" var precis lika bra. Jag kunde inte sluta läsa den när jag hade börjat. Oerhört spännande var den, och jag var väldigt nyfiken på hur den skulle fortfölja och sluta. Den var lättläst, gripande, tankvärd, och fick mig verkligen att tänka till och reflektera över mina fördomar. Jag kan verkligen rekommendera den till alla. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Söndagen den 25 oktober 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.

 

Jag satte mig sen och började att läsa i en ny bok: ”Borta bäst” av Sara Kadefors. Varvade med lite datorstunder som vanligt.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Vid fyratiden så åt vi två middag tillsammans. Det blev mat från vår lokala pizzeria på vår gata i dag, Pizzeria Americana. Jimmy åt en pizza, och jag åt en pastasallad med räkor och vitlöksdressing plus pizzadegsbröd. En fika efteråt blev det också.


Sen så återgick vi till det vi hade gjort tidigare.

 

 


Ibland så blir man bara så glad över snälla människor! :-D


Ja, ibland så blir man ju bara så himla glad över att det finns så snälla människor!

Jag har just upptäckt en ny (för mig) författare, och det är Marie Hermanson. Hennes gamla böcker finns inte längre att köpa, utan dom är slutsålda och har utgått. Så nu söker jag dom på Tradera och liknande ställen.

Jag skrev det i en kommentar till en annan (också snäll) läsare, Akå.

Och då fick jag den här kommentaren av Malin:

"Hejhej! Jag har Hembiträdet, så om du är intresserad av den kan jag skicka den i paket gratis för jag har ingen nytta av den. Den är i pocket. :) Kram"

Nu har vi haft mailkontakt, och hon kommer att skicka boken, helt gratis, till mig. (Fast jag kommer i alla fall att betala henne för den, och för portot).

Jag blir så himla glad över sånt här! Att det finns människor som är snälla, omtänksamma, och hjälpsamma! Och det är det som gör det så roligt att blogga! Och då glömmer man ju direkt alla bittra och missunnsamma människor som kommenterar negativt.

Tack Malin!

Och tack alla andra snälla människor som kommenterar här, som jag egentligen inte känner alls. Nu nämner jag några som jag bara kommer på i hastigheten. Bli inte ledsna ni som jag glömmer!

Tack Malin.H.! Akå! Josefin! Annebelle! Angela! Emma! Malin.L! (Och alla ni andra!)

Tack så klart också för snälla kommentarer av er som jag känner "i verkligheten"! Jenny! Jimmy! Natalie! Snurran! (Och alla andra!)

(Här är en länk till inlägget som gällde boken.)Dagens Dagbok – Söndagen den 25 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Vi ställde om alla klockor redan i går kväll, utom dom som ställde om sig själv under natten. Så allt kändes rätt och som vanligt redan när vi vaknade.

 

Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn. Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans och hade en pratstund i köket.

 

Klockan tio så larmade Jimmys mobil, och han gick då upp. Borzko och jag gjorde honom sällskap i köket när han åt frukost. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Jag satte mig med datorn en stund, och gjorde månadens tråkigaste syssla: betalade räkningarna och fixade alla överföringar.

 

Vid elvatiden sen så stack Borzko iväg med bilen. Han skulle möta upp med några kompisar vid halvtolvtiden. Sen så skulle dom se fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK klockan halvett. Och direkt efter det så ska han åka hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag stack iväg vid strax före tolv. Först gick vi till Centrum och köpte blommor och choklad. Och sen så gick vi hem till mamma och pappa för att fika.

 

 

Vi var där i ungefär en och en halv timme och fikade och pratade. Jimmy hjälpte sin morfar att ställa om tiden på deras dvd/vhs också.

 

 

Vid tvåtiden så var vi hemma igen. Jimmy satte sig då framför datorn. Jag höll på och fixade och grejade med lite här hemma. Och varvade med datorstunder.

 "Idol" + "Körslaget" - Vecka 43.Och här kommer lite om vad jag tycker om veckans "Idol" och "Körslaget". Ni får jättegärna kommentera och skriva vad ni tyckte, om ni vill, och om ni såg.I fredags så var det ju Rocktema i Idol, och det är ju alltid mitt favorittema. Helt okej låtar hade dom väl valt tycker jag, även om vissa kunde ha gjort bättre val.

Bäst i fredags tycker jag att Erik, Calle, Eddie, Mariette, och Tove var.

Mindre bra i fredags tycker jag att Rabih, Reza, Erika, och Nicklas var.

Tyckte att det var helt okej att Nicklas åkte ut. Om man ser till helheten under flera program så tycker jag att han har varit en av dom mindre bra.

Min största favorit är nog fortfarande Erik.

Men nästan alla är ju så himla bra...I Körslaget i går, så tyckte jag helt klart att Team Ola var bäst.

Sen tyckte jag i den här ordningen: Team Caroline, Team Pontare, Team Amy, och sist Team Stefan.

Team Ola var otroligt bra i går tycker jag, och klart bäst under alla programmen.

Tråkigt att min kära lilla körfröken Caroline åkte ut tycker jag. Dom var näst bäst.

Jag hade ju velat att Team Stefan hade åkt ut. Gillade dom inte alls i går, och tycker att dom har varit sämst hittills under programmen."Armlös, benlös men inte hopplös" av Mikael Andersson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Armlös, benlös men inte hopplös" av Mikael Andersson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------


"Mikael Andersson var dömd till ett liv på institution när han föddes armlös och benlös för drygt fyrtio år sedan. Följ hans väg från barndomens kamp mot rådande fördomar fram till hans liv idag som egen företagare och trebarnsfar.

I boken beskriver Mikael vad som fört honom framåt i livet. Genom hans mycket personliga berättelse får vi en inblick i betydelsen av drivkraft, aktiva val och eget ansvar för att uppnå det mål han satte upp för över 40 år sedan. Mikaels dröm var ett självständigt liv. En målsättning som under åren utvecklades till att allt mer innefatta ett liv utifrån hans fulla potential, att leva fullt ut. Idag har han nått sitt mål. Mikael lever sin dröm och vi får i boken veta hur det gick till.

Hur kan man, utan armar och ben, ta sig fram i livet på det sätt som Mikael gör? Han berättar om sitt eget sätt att angripa problem och övervinna självskapade begränsningar och hur detta gradvis förändrade hans egen livssituation. Med en vinnande attityd tar han sig fram i livet. Denna attityd och Mikaels smittande leende räddade en gång livet på en djupt deprimerad människa som var på väg att ta sitt liv.

Mikael beskriver sina egna upplevelser kring att välja livet. "Jag skapar min egen verklighet och är ansvarig för vad som händer mig i livet. Det är tankens kraft som avgör om jag väljer livet eller inte." Han är medveten om att för en del kan detta uppfattas som provocerande, men när Mikael säger det får orden en annan innebörd.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En mycket intressant dokumentär bok, som handlar om Mikael Anderssons liv. Mikael är 45 år och föddes utan armar och ben. ///Bim.

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

"Wallander - Prästen" - 2009 - Film"Wallander - Prästen" - 2009 - Film

"En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet - och vem av de bedragna parterna har haft det starkaste motivet?"

(Kopierat från Lovefilm)

Wallander - Prästen - andra omgången - film nummer sex - var ungefär som dom tidigare Wallander-filmerna.
(Men nu börjar jag nästan att tröttna liiiite på dom)


Betyg: 3,5 av 5.

(Hittar ingen trailer för filmen på YouTube)

Dagens Dagbok – Lördagen den 24 oktober 2009 – Kvällen.

 

Borzko och jag satt sen uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Körslaget”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås som vanligt också.

 

Halvnio så hade Jenny beställt väckning, så då gick jag ner och väckte henne. Hon kom sen upp och satt och tittade på ”Körslaget” med oss.

 

Jimmy kom hem från Norrtälje vid niotiden, en dag tidigare än beräknat.

 

Klockan halvtio sen så skjutsade jag Jenny till jobbet, eftersom hon skulle jobba ännu ett nattpass.

 

När jag kom hem igen så tittade jag och Borzko på en dvd-film. Det blev ”Wallander – Prästen”.

 

Efter filmen så läste jag i min bok igen. Och det gjorde Borzko också. Jimmy satt framför datorn på sitt rum.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 24 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Jag kom hem igen vid ettiden. Och Borzko kom hem ungefär samtidigt från gymmet. Borzko åt då lite lätt lunch, och jag tog en fika, och en pratstund hade vi i köket.

 

Sen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet, och läste i varsin bok. Jag läste ut boken som jag hade börjat med på förmiddagen. Varvade lite med datorstunder också.

 

Började sen att läsa i ny bok: ”Armlös, benlös men inte hopplös” av Mikael Andersson.

 

Jenny kom sen hit igen vid halvfemtiden. Hon kom direkt ifrån dopet, för att sova här i ett par timmar igen. Och sen så kör jag henne till jobbet i kväll eftersom hon ska jobba nattpass igen. Hon la sig för att sova nästan direkt när hon kom.

 

Borzko och jag åt middag vid femtiden.

 

Sen tog Borzko en sväng till Centrum och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen. Jag höll då på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 

Efter det så satte vi oss återigen och läste i våra böcker uppe i vardagsrummet, och fikade.

 "Livet 40+ ocensurerat" av Stina Abenius med flera - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Livet 40+ ocensurerat" av Stina Abenius med flera (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär)

---------


"Sanna berättelser om kärleken, kropparna, kriserna och känslorna.


Varför är det så bra att få en mittlivskris? När är förhållandet dött och när behöver det bara en omstart? Måste man acceptera sina rynkor? Och varför är vi så sexfixerade?

Under mina år som chefredaktör på Tara har dessa frågor varit ständigt aktuella. För de flesta av oss är det här den allra bästa tiden. Samtidigt drömmer många av oss om någon form av förändring, men hur ska den se ut? Därför har jag skrivit den här boken tillsammans med några av mina favoritskribenter. Jag vill att den ska kännas som en riktigt bra kompis, en sådan som hjälper dig att vara den du är.

Stina Abenius."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En mycket bra bok, skriven av Stina Abenius och åtta andra kvinnor (och en man) som alla är 40+. Skrivet som typ en massa krönikor om olika saker i livet efter 40. Tankvärd, gripande, rolig, och klart läsvärd, i alla fall om man, som jag, är en 40+. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  

"Ett oskrivet blad" av Marie Hermanson - 2001 - Bok---------    

Recension av boken: "Ett oskrivet blad" av Marie Hermanson (2001) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------


"Just som han ska gå får han syn på henne: en stor, tjock kvinna som står i ett mörkt hörn och fumlar med sin kappa. Ena ärmen har hon fått på sig, men den andra får hon inte fatt i - hon trevar efter den och hamnar fel gång på gång. När hon vänder ansiktet mot honom ser han i hennes ögon en förvirring och skam som han själv är väl bekant med. Som om det var någon annan som handlade i honom kliver han fram, hjälper henne med kappärmen och frågar om han får bjuda henne på café.

Huvudpersonerna i Marie Hermansons nya roman heter Reine och Angela, och de är två udda människor utan stora förhoppningar på livet. Men de finner varandra och försiktigt börjar de bygga upp en tillvaro tillsammans. De flyttar ihop, gifter sig och när de får en pojke tycks det Reine att han vunnit själva storvinsten. Men lyckan vänder. Det visar sig att pojken lider av en svår sjukdom och när Reine gör ett desperat försök att skaffa pengar till en dyrbar behandling utomlands hamnar han i ett händelseförlopp som han snart inte kan kontrollera. Och hans förhållande till Angela förändras, han blir rädd. Vem är hon egentligen bakom sitt orörliga ansikte och vad har hon varit med om i sitt tidigare liv?
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En väldigt bra roman av en författare som jag förut har missat. Men nu när jag har upptäckt henne, så ska jag definitivt läsa mer av henne. Någon som har läst någon bok av Marie Hermansson, som ni kan rekommendera? Den här boken var spännande, gripande, fängslande, välskriven, och mycket, mycket bra. Jag kan verkligen rekommendera den. Det enda felet var att den var lite väl kort och tunn, bara 250 sidor. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

"Den orolige mannen" av Henning Mankell - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Den orolige mannen" av Henning Mankell (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"En vinterdag 2008 försvinner en pensionerad hög marinofficer, Håkan von Enke, under sin dagliga promenad i Lilljansskogen.

För Kurt Wallander blir det en personlig fråga av högsta rang. von Enke är nämligen Linda Wallanders svärfar och hennes lilla dotters farfar.

Trots att utredningen handläggs av polisen i Stockholm kan Kurt Wallander inte låta bli att engagera sig. När sedan också von Enkes hustru Louise försvinner, lika spårlöst, lika gåtfullt, blir hans engagemang om möjligt ännu större.

Trådarna leder bakåt i tiden, till Kalla kriget, högerextrema sammanslutningar och lönnmördare från det gamla Östeuropa. Wallander anar att han har kommit en stor hemlighet på spåren, som berör hela den svenska efterkrigshistorien. Kanske befinner han sig i utkanten av något som är mångdubbelt allvarligare än Wennerströmaffären, den värsta spionhärva Sverige upplevt.

Wallander kastas in i ett skeende vars förvecklingar han har svårt att överblicka.

Samtidigt dyker ett ännu mörkare moln upp på hans himmel."

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


Jag brukar gilla Henning Mankells böcker om Kurt Wallander. Men den här gillade jag inte speciellt mycket. Den var oerhört seg, och intresserade mig inte alls. Klart sämst av alla Wallander-böcker.  ///Bim.

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 24 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen.

 

I morse så larmade mobilen klockan sju. Gick då upp, borstade tänderna, och klädde på mig. Sen så gick jag ut till bilen, och åkte till McDonalds i Västberga och hämtade upp Jenny på jobbet.


Vi åkte sen hem till Farsta, och hon la sig för att sova, i sitt gamla rum.

 

Hon hade jobbat ett nattpass, och ska göra det även kommande natt. Men hon skulle iväg på ett barndop klockan ett i dag, så hon valde att åka till Farsta för att sova, eftersom det är närmare hit, så hon hann sova mer. Och jag valde att hämta henne, så hon vann lite tid där också.

 

Jenny somnade vid åttatiden. Och jag duschade och gjorde mig i ordning. Efter det så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp, och genomgick sina morgonbestyr. Efter att han hade ätit frukost, fikat, och vi hade haft en liten pratstund, så gick han iväg bort till Farstahallen för att träna på gymmet.

 

Jag höll på med diverse hushållsbestyr en stund, och sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet.

 

Hade ”I-landsproblem” en stund, och försökte bestämma mig för vilken bok jag skulle börja läsa, av mina arton nya böcker. Men till slut så blev det: ”Livet 40+ ocensurerat” av Stina Abenius med flera.

 

Satt sen och läste i min bok, varvade med datorstunder, och även lite hushållsbestyrsfixande.

 

Kvart i tolv så hade Jenny begärt väckning, så då väckte jag henne, efter knappt fyra timmars sömn... Medan hon duschade och gjorde sig i ordning, så fixade jag lite frukost/lunch åt oss båda.

 

Vid halvettiden sen så skjutsade jag henne till Vantörs Kyrka i Högdalen där dopet skulle vara klockan ett.

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 23 oktober 2009 – Kvällen.

 

Satte mig sen uppe i vardagsrummet och läste i boken: ”Ett oskrivet blad” av Marie Hermansson. Varvade med datorstunder.

 

Borzko kom hem vid halvåttatiden från jobbet. Efter middag och dusch så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet.

 

Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Idol”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi också. ”Idol – Eftersnack” i TV400 blev det sen.

 Dagens Shopping - 091023 - Böcker, tights, benvärmare, och mamelucker.


En bok från Tradera, och en bok från Bokus som var restnoterad i förra ordern.Ett par mameluckor att ha under arbetsbyxorna på jobbet. Två par tights att ha under jeansen på fritiden. Och ett par benvärmare. Allt från Twilfit.Dagens Dagbok – Fredagen den 23 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte direkt hem från jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade jobbat i dag, men lite kortare dag i dag.

 

Jag höll på med diverse hushållssysslor när jag kom hem. Och satt lite med datorn också.

 

Vid halvfemtiden så åkte Jimmy iväg med bilen. Han skulle hämta upp några kompisar. Och sen så skulle dom alla ut till en av kompisarnas föräldrars landställe uppe i Norrtälje. Dom kommer inte hem förrän på söndag kväll.

 

Jag gick iväg till centrum en sväng. Var på Twilfit och handlade två par tights, ett par mamelucker, och ett par benvärmare. Sen så var jag på Hemköp och handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen.

 

När jag kom hem igen så åt jag middag. Och sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 23 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade förstås som vanligt även på arbetsveckans sista dag. Och även i morse så började jag med att sopa och moppa matsalarna med en kollega. Efter det så gick jag in i skalrummet och fixade grönsakerna tillsammans med några kollegor. Och sen så gick jag in i diskrummet tillsammans med några kollegor, och hade hand om diskplockningen och grovdisken.

 

Vi serverade fåraherdens paj (shepherds pie) i dag. Och vår salladsbuffé som alltid också.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev lugn och skön som vanligt.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko satt större delen av kvällen i vardagsrummet, och tittade på sport på teven.

 

Jag satt större delen av kvällen i köket, med datorn i knäet.

 

 


Dagens Shopping - 091022 - Böcker, böcker, och böcker. Sexton stycken. Från Mamma, Tradera, och Bokus.


Sexton böcker blev det i dag. Boken på den översta bilden fick jag av mamma. Dom två böckerna på nästa bild har jag köpt på Tradera. Och böckerna på dom sista fyra bilderna har jag köpt på Bokus.Oj, vad mycket piller jag tar just nu! ;-/ • Mini-Pe.
 • Penicillin (mot urinvägsinfektion).
 • Mulitivitamintablett, Mitt Val Kvinna.
 • Ipren.
 • Järntablett i kapselform (efter blodgivning).
 • Glukosamin (mot artros).
 • Tranbärstablett i kapselform (mot urinvägsinfektion).
 • C-vitaminbrustablett.Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

 

Åkte hem direkt efter jobbet, och kom hem vid halvtretiden. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist i dag. Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen i dag.

 

När jag kom hem så åkte vi alla tre iväg i bilen, och hem till min mamma. Pappa var inte hemma, för han var iväg på något pensionärsmöte. Vi satt sen och fikade och pratade i lite drygt en timme.

 

 

Sen så gick jag, Jimmy, och Borzko en sväng till Centrum. Träffade på en gammal kompis där som vi stod och pratade med en stund. Och efter det så gick vi till Hemköp och hämtade ut ett bokpaket.

 

Vi tog sen bilen och åkte iväg till Biltema i Haninge. Där köpte vi två saker till bilen. Både en fårskinnsfäll, och också en dyna som man kopplar in i cigguttaget så det blir värme i den. Jag ska ha båda två i förarsätet, för jag fryser alltid så om morgnarna i bilen…

 

Hämtade ut ytterligare ett bokpaket på vägen hem, som hade hamnat i Hökarängen.

 

När vi sen kom hem, vid halvsextiden, så åt vi middag tillsammans.

 

Sen så gick Borzko och Jimmy ut och fixade till min nya fäll och min nya dyna i bilen.

 

Jimmy skjutsade sen Borzko till hans jobb, för han skulle hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. 

Kolla in Jockes nya fina tatuering som han gjorde i dag! :-)

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 oktober 2009 – Jobbet.

 

Även i dag så började arbetsdagen med städning av matsalarna. Sen så fortsatte jag in i skalrummet där jag fixade grönsakerna. Och slutligen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade kycklingnuggets, kokt ris, och currysås i dag. Vår salladsbuffé hade vi som vanligt också. Och även några kantiner med biff stroganoff som vi serverade som rest.

 

I dag var alla friska, så vi var fulltalig personalstyrka i dag.

 

Dagen var rätt så stressig och hektisk. Men allt flöt ändå på bra.

 

Vi hoppade över fikarasten, och jobbade på snabbare än vanligt, och sen så hade vi möte mellan ett och två.

 

Det var en kille från Folksam som var där på mötet och informerade om våra fackliga försäkringar inom Kommunalanställdas Förbund.

 

Mötet var bra och intressant, och slutade ungefär kvart över två.

 Dagens Shopping - 091021 - Jacka - Canada Goose - Ladies Expedition Parkas.I dag så köpte jag mig en ny vinterjacka. Det blev en Canada Goose - Ladies Expedition Parkas. Jag köpte den på NK. Och det blev en VIT jacka! Ovanligt för att vara mig, som alltid bara har svart. Men jag kände verkligen för den här vita, så jag hoppas verkligen att jag inte ångrar mig! :-DDagens Dagbok – Onsdagen den 21 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kom hem vid halvsjutiden. Jimmy var hemma när jag kom hem, han hade kommit hem från jobbet vid halvfemtiden.

 

Borzko kom sen hem från jobbet vid halvåttatiden.


En fika och en pratstund för oss alla tre blev det sen.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem redan klockan ett, eftersom jag tog ut min friskvårdstimme i dag.


Parkerade bara bilen, och var inne en kort stund, och sen så gick jag till centrum och till tunnelbanan, för att åka in till stan, och möta upp med Jenny.


Jenny var ledig i dag, och skulle vara min hjälp, mitt sällskap, och mitt smakråd, när jag skulle köpa mig en jacka.


Och det blev en Canada Goose Ladies Expedition Parkas på NK. Och helt otroligt nog, så köpte jag inte en svart, som jag hade tänkt mig! Vilken färg det blev, det får ni se i ett separat inlägg strax! ;-D


Jenny handlade lite också. Och sen när vi var klara så gick vi till Kungshallarna och åt middag.Jag åt wokade grönsaker med kokt ris.Vi skiljdes sen åt vid sextiden, och Jenny åkte hem till Tumba, och jag åkte hem till Farsta.Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 oktober 2009 – Jobbet.

 

Arbetsdagen började med städande av matsalarna. Sen efter det så var jag i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men vår praktikant hjälpte till bra, så allt gick bra trots personalbristen.

 

Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag.

 

Och det var min tur att ta ut friskvårdstimme i dag, så jag gick och bytte om redan klockan tjugo i ett när dom andra gick och fikade.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen i går tillbringades först med datorn i köket. Och sen med boken i sängen. Läste ut boken ”Den orolige mannen” av Henning Mankell. La mig sen tidigt för att sova, eftersom jag inte mådde bra.

 I går var jag arg på en cykelkorg... och hade en vaktmästare som Dagens Hjälte!


I går morse, när jag hade typ tio meter kvar till jobbet, så körde jag på en cykelkorg som låg på gatan... Det var typ en sån här:

Den låg upp och ner på gatan, och när jag körde över den, så fastnade den under bilen...

Det lät som om hela avgassystemet hade trillat ner och låg och släpade i backen, när jag körde. Fattade inte var det var först, för jag såg ingenting. Jag körde upp dom sista tio metrarna till min parkering, och tittade under bilen och såg då cykelkorgen som hade fastnat på två skruvar som stack ner.

Jag fick inte bort den, och till slut så fick jag be en av våra snälla vaktmästare om hjälp. Han kom med stora avbitartången och efter en stunds jobb, i regnet..., så lyckades han bända bort den.

Så han blev min Dagens Hjälte i går! Och i dag så hade jag en chokladkartong med mig till honom som tack för hjälpen.Bra bemötande på Åhléns!


För ungefär två månader sen så köpte jag en liten handväska för 200:- på Åhléns i Farsta Centrum.Nu i helgen så lossnade den magnetiska tryckknappen som man stänger väskan med.

Kvittot hade jag tyvärr slarvat bort... Så jag tänkte att jag aldrig skulle få byta den. Och var beredd på att köpa en ny.

Men jag fick ett oerhört glatt och positivt bemötande, och fick en ny väska direkt och självklart!

Blev glad och överraskad över det! :-D


En ny låt även den här veckan i "Kör för alla!".


Ännu en ny låt för den här terminen fick vi träna på i går kväll. Resterande låtar som vi sjöng i går, finns samlade i min kategori "Kör för alla!"

Veckans nya låt var "Here comes the sun" med The Beatles från 1969.Veckans Vikt - Vecka 43 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 43 - 2009
19/10

57,5 kg

Under veckan: - 0,5 kg
Sammanlagt: - 4,5 kg
Kvar till målvikt: 0,5 kg

Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick sen direkt en sväng till centrum och handlade lite. Var på Life och på Åhléns bland annat. Och så handlade jag två kassar med matvaror på Hemköp.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter fyra, och då åt vi middag tillsammans.

 

Fortsatte sen med hushållsbestyr varvat med datorsittande.

 

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 oktober 2009 – Jobbet.


Jobbet var ungefär som i går. Och jag länkar även i dag till min kollega.Dagens Dagbok – Måndagen den 19 oktober 2009 – Kvällen.

 

Måndagskvällen tillbringades i Frans Schartaus Gymnasiums Aula tillsammans Caroline af Ugglas, Heinz, Andreas, och cirka sjuhundra körmedlemmar.

 

Vi sjöng i cirka en och en halv timme, och det var precis lika roligt som vanligt.

 

Kom hem vid halvniotiden. Ett stort glas hett te blev det då, och en pratstund med Borzko och Jimmy.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 19 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade här hemma med diverse hushållsbestyr. Satt lite vid datorn också.

 

Åt middag vid halvfyratiden. Och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 19 oktober 2009 – Jobbet.

 

Började arbetsdagen med att städa matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så var jag i skalen och fixade grönsakerna tillsammans med några kollegor. Och slutligen så var jag i diskrummet och hade hand om grovdisken och diskplockningen.

 

Vi serverade biff stroganoff och kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Och allt flöt på bara bra.

 

(Min kära kollega Snurran skriver säkert en mycket bättre och mer utförlig dagbok om dagen, så titta gärna in i hennes blogg filijokus funderingar.)

 Dagens Dagbok – Söndagen den 18 oktober 2009 – Kvällen.

 

Söndagskvällen delades mellan boken och datorn. Sen så gick jag och la mig redan vid halvniotiden eftersom jag mådde så dåligt.

 Dagens Dagbok – Söndagen den 18 oktober 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen.

 

Borzko åkte sen iväg igen vid halvfyratiden, hem till sin mamma, på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Sen så satte sig Jimmy på sitt rum, framför datorn.

 

Jag satte mig uppe i vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag på ”Körslaget” som jag hade spelat in i går.

 

 


 

 

Mår jättedåligt… Ont av urinvägsinfektionen, både i magen och i underlivet… Ont i ryggen och i sidan på höger sida… Jobbigt att veta att jag inom några dagar först kommer att bli jättedålig i magen av penicillinet… Och sen att jag antagligen kommer att få en svampinfektion av penicillinet… Ont i huvudet… Och nu har jag börjat att få ont i halsen också… Blä… :-(

 

 "Idol" + "Körslaget" - Vecka 42.Tänkte skriva lite vad jag tyckte om veckans "Idol" och "Körslaget". Det vore jättekul om ni skrev och kommenterade vad ni tyckte också.Det var roligt tema - Michael Jackson - på veckans "Idol" tycker jag. Tycker faktiskt att precis ALLA deltagarna var bra. Det är väldigt hård konkurrens i år, alla är verkligen jättebra.

Men jag tyckte faktiskt att det var rätt personer som stod mot varandra i duellen, Camilla och Nicklas, för dom två var dom två som jag tyckte sämst om. Vem av dom som åkte ut, spelade ingen större roll för mig, och nu blev det ju då Camilla.

Min största favorit just nu är Erik. Andra favoriter är Tove, och Mariette. Och sen typ alla andra... ;-)Veckans tema i "Körslaget" var ju att körledarna skulle sjunga en av sina egna hit-låtar, och det är alltid ett kul tema tycker jag.

Bäst i kväll var ju självklart Team Caroline. Jag blev helt rörd och berörd av den låten. Minns när jag stod med min stora kör i Berwaldhallen och körade i den låten bakom Caroline. Det var en helt otrolig känsla, och lite av den känslan kom tillbaka när jag såg och hörde dom framföra "Snälla, snälla".

Största favoriten är ju så klart "Team Caroline". Efter det så tycker jag "Team Ola". Och sen typ alla andra där också! ;-D
Dagens Dagbok – Söndagen den 18 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Borzkos mobil larmade klockan nio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen när han var klar, så gick han iväg till Farstahallen för att träna.

 

Sjätte dagen i dag som jag har besvär av min urinvägsinfektion. Jag har kämpat med mina huskurer nu i sex dagar, men inte blivit något bättre. I och för sig inte sämre heller.

 

Men i går kväll så hade jag ont i sidan och bak i ryggen på höger sida. Och det satt i när jag vaknade i dag. Och då blev jag lite orolig att kanske urinvägsinfektionen håller på att sprida sig uppåt njurarna. Så jag beslöt mig för att kontakta läkare i dag.

 

Carema Vårdcentral Farsta har drop in vardagarna mellan 07.15-19.00, och på helgerna mellan 09.00-17.00. Så jag tog med mig ett urinprov och gick dit vid elvatiden. Det var bara en person före mig i väntrummet, så jag kom in efter bara ungefär en kvart.

 

Fick träffa en läkare, som konstaterade att jag hade bakterier i urinen. Han klämde och kände på mage, rygg, och sida, också. Och så skrev han ut penicillin.

 

 

När jag skulle hämta ut medicinen så var Apoteket stängt på grund av ombyggnad och flytt. Så jag gick hem istället.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid tolvtiden. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch.


Borzko kom sen hem vid halvettiden. Han tog då bilen, och så åkte han till Apoteket i Globen och hämtade ut min medicin. Han handlade lite på ICA också till mig. En fil och en yoghurt med ”goda” bakterier i. Bra för magen när man äter penicillin.

 

 

Efter det så skjutsade Jimmy iväg Borzko till jobbet, för han skulle hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 Dagens Dagbok – Lördagen den 17 oktober 2009 – Hela Dagen. (Med sexton fotografier).

 

I går så gick jag upp vid halvåttatiden, Borzko vid halvniotiden, och Jimmy vid niotiden. Alla duschade och gjorde sig i ordning i tur och ordning, och frukost åt vi förstås också.

 

Vid tiotiden sen så stack Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jimmy och jag åkte iväg i hans bil strax efter.

 

Först så åkte vi bara till Centrum och hämtade upp två stycken tårtor på Konsum. Två fina gräddtårtor med hallon, för tvåhundra kronor styck.

 

Sen så åkte vi hem till Jenny och Jocke, och kom dit vid elvatiden.

 

Först så tog vi en fika alla fyra, och satt och pratade lite.

 

Sen så satte vi igång alla fyra med att förbereda allting inför kvällens födelsedagsfirande.

 

En sväng ner till Tumba Centrum för lite kompletteringshandlande blev det också. Det mesta handlade vi ju redan i torsdags.

 

När vi kom hem igen så fortsatte vi vårt jobb.

 

Sen så kom kära familjen och släkten. Vi skulle bli arton stycken, men min moster mådde inte bra så hon stannade hemma, så vi blev sjutton stycken.

 

Dom här var vi: Britt-Marie, Borzko, Jimmy, Kristian, Jenny, Jocke, Tindra, Dragica, Mirko, Gun, Yngve, Anette, Kenneth, Mathias, Patric, Maria, Nova.

 

Vi åt tacos, som är en tradition på Jimmys födelsedag. Och sen så blev det kaffe med kakor och tårta. Och efter det chips, godis, och frukt.

 

Jimmy fick mest pengar, men även kläder och blommor.

 

Det blev en trevlig kväll, med gott att äta, gott att dricka, prat och skratt, och sjungande och hurrande för 22-åringen.


Roligt att träffa lilla söta Nova, som nu är lite drygt två månader.

 

Jag diskade allt, som vanligt, och med allt annat så hjälptes vi åt med.

 

Vid tiotiden så hade alla gått, och efter det sista städandet så åkte vi också hem.

 

Gick och la mig nästan direkt när jag kom hem. Helt slut efter dagen, och efter hela veckan när jag inte har mått bra. Hade ont i ryggen och sidan när jag gick och la mig.

 

Här kommer sexton fotografier från dagen.

 


Födelsedagsfirande i dag.


I dag så ska vi fira Jimmys 22-årsdag som ju var i torsdags.

Jenny ville så gärna att vi skulle fira Jimmy hemma hos henne och Jocke i Tumba, så därför gör vi det.

Jimmy och jag åker dit tidigt för att fixa i ordning allting, och dom övriga kommer vid femtiden.

Vi blir sjutton stycken som ska fira Jimmy, mest släktingar.

Det blir tacos till middag. Det är lite av en traditon för oss. Efter det så blir det kaffe och tårta. Och sen lite snacks.

Så det blir inget bloggande i dag. Möjligtvis kanske sent i kväll när vi kommer hem. Annars så blir det inlägg i morgon, med förhoppningsvis lite bilder från i dag. Svarar även på era kommentarer i morgon.

Ha en trevlig lördag, alla kära läsare. För det är jag helt säker på att vi kommer att få. :-DVad skulle man göra på hösten om det inte fanns värmeljus?!? ;-DDagens Dagbok – Fredagen den 16 oktober 2009 – Kvällen.

 

Både Borzko och jag satte oss sen uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Och jag satt med datorn i knäet.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Idol” på TV4. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Vid niotiden så kom Jimmy hem från jobbet, och han gjorde oss då sällskap framför ”Idol”.


Jimmy gick sen ner på rummet och satte sig framför datorn. Borzko och jag tittade på ”Idol Eftersnack” på TV400.

 

 


Några smaktest och smaktips! :-D


I går så testade jag två nya (för mig) chokladsorter. Först så prövade jag Marabou Sensation Yoghurt Raspberry.Jag trodde faktiskt att den skulle vara jättegod, men det var den verkligen inte! Den var otroligt söt och sliskig, och inte alls god. Blev jättebesviken på den. :-(Men en som jag däremot inte alls blev besviken på, det var Marabou Vinter. :-)För den var jättegod! Den smakade höst, vinter, jul, och pepparkaka! Den var verkligen supergod! Perfekt till kaffe, och till glöggen så småningom, och till advent, och till jul! Den kommer jag verkligen att köpa igen, och jag rekommenderar er att testa den!Köpte också en ny smak av Fun Light. Det var Fun Light Limited Edition Autumn, med smak av Red Apple och Chai.Jag gillar ju alla tidigare smaker av Fun Light, och den här var inget undantag. Den hade en mild och god smak. Och jag kommer att köpa och dricka den nu under hösten.Sen så måste jag ju bara tipsa om min favorit-müsli. Det är Pauluns Müsli.
Jag äter inte enligt GI-metoden, som den här müslin kanske främst är till för. Men det är den godaste müsli som jag har smakat hittills, och den är minst kalorier i sig av alla olika sorter som jag har kollat. Väldigt dyr är den, men jag tycker att den är värd sitt pris. Just för att den både är så himla god, den är nyttig, och den har minst kalorier i sig. Fyra sorter finns det, och alla är lika goda.Och allra godast är müslin tillsammans med Arlas Mini Yoggi med smak av Passionsfrukt, Persika, och Vanilj.En portion med 250 gram yoghurt och 30 gram müsli ger bara 200 kcal tillsammans. Och är supergott och mättande, och nyttigt.

Dagens Shopping - 091016 - Skinnjacka.


I dag så kom skinnjackan, som jag ropade in på Tradera. Här är inlägget som jag bloggade om det förut. (Och även ett inlägg till här.)

Och det var som jag trodde... Den var faktiskt inte direkt i min smak... Men, men, 403:- kronor är ju inte så mycket, och den kan väl duga att ha ibland...Köpte tranbärstabletter (kapslar) i hälsokostaffären Life i dag också.Två bilder från Willys i går.


Mina underbara gulliga ungar! ;-D
Sex veckor kvar till Första Advent, men Julkalendern kan man redan köpa! ;-)Dagens Shopping - 091015 - Ett extrabord från IKEA.Dagens Dagbok – Fredagen den 16 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag.

 

När jag kom hem så stack vi båda iväg till Centrum för att uträtta några ärenden.

 

Först så var vi på Konsum och beställde två tårtor till morgondagens födelsedagsfirande.

 

Sen så var vi på Life och där köpte jag tranbärstabletter.

 

Sen gick vi till Bokia, där jag köpte ett grattiskort till Jimmy.

 

Efter det så var vi på Clas Ohlson där vi köpte ett lysrör till Jenny och Jocke. Och jag köpte även en whiteboardtavla till jobbet.

 

Hemköp gick vi sen till, där jag hämtade ut två paket.


Och till sist så handlade vi en hel del matvaror på Hemköp också.

 

Vi åkte sen hem, och när vi kom hem så åt vi middag tillsammans, och sen så blev det en fika också.

 

Jimmy ringde och sa att han skulle jobba extra i kväll, och komma hem sent.

 

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 16 oktober 2009 – Jobbet.


Mycket strulig dag på jobbet i dag, med bland annat trasig diskmaskin. Följ länken och läs Snurrans blogginlägg om dagen.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 15 oktober 2009 – Eftermiddagen + Kvällen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma som vanligt och fixade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

 

Jimmy kom hem vid strax efter fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så stack vi iväg direkt i bilen.

 

Först så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva. Där köpte vi ett extrabord. En billig bordskiva, 150 cm lång, och fyra ben. 350:- kronor kostade det. Två förpackningar med värmeljus blev det också.

 

Sen så åkte vi hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vi lämnade bordet. Och vi lämnade även åtta stycken fällstolar som vi hade tagit med hemifrån.

 

Jenny följde sen med oss i bilen, och vi åkte till Tumba Centrum. Där var vi på Systembolaget och köpte rödvin och starköl tills på lördag.

 

Efter det så åkte vi bort till Willys i Tumba. Men först så gick vi in på McDonalds bredvid, och åt middag. Jag åt en fiskburgare.

 

Sen så gick vi in och handlade på Willys. Köpte det mesta inför Jimmys födelsedagsfirande på lördag. Cirka elvahundra kronor handlade jag för.

 

När vi var klara så åkte vi hem till Jenny och Jocke igen. Vi packade upp alla varor, och vi monterade även bordet som vi hade köpt.

 

Vi fikade sen och åt två nya chokladsorter som vi hade köpt.


Framåt niotiden sen så åkte jag, Jimmy, och även Jenny iväg. Vi körde först Jenny till jobbet, på McDonalds i Västberga, och släppte av henne vid halvtiotiden. Sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta, och kom hem vid kvart i tio.

 

Jag gick då och la mig nästan på en gång. Jättetrött var jag efter den långa dagen, och eftersom jag inte mår så bra.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 15 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och i dag var jag också först i skalen och fixade i grönsakerna. Och sen i lilla matsalen som försteman.

 

Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Och vår salladsbuffé förstås också. Vi serverade även tacochips, som vi hade över sedan vi hade tacobuffé senast.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Canada Goose-jacka.
Jag fryser jämt, och det blir värre och värre för varje höst och vinter. Nu har jag bestämt mig för att köpa en riktigt, riktigt varm och skön jacka. Och den ska vara såpass lång, så jag sitter på jackan när jag sätter mig i bilen.

Funderar på en Canada Goose-jacka. Eller något liknande.

Tar gärna emot tips. Är Canada Goose-jackorna prisvärda? För dom är ju väldigt dyra... Finns det liknande jackor som är billigare, men ändå riktigt, riktigt bra? För jag har köpt billiga jackor tidigare, och tyckte inte riktigt att dom höll måttet. Tror att jag vill ha en i äkta och bra dun den här gången, och ett bra märke.

Kom gärna med tips och råd! Om jackor, märken, och affärer. Tack på förhand!Jimmy 22 år.


I dag fyller världens finaste kille 22 år!

Grattis Jimmy på födelsedagen!

Jag älskar dig!


Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev som vanligt lugn och skön.

 

Satt större delen av kvällen i köket, med massor med tända ljus, och fördelade min tid mellan datorn och boken.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter middag och dusch, så satte han sig sen och tittade på fotbollsmatchen på teve.

 

 


Urinvägsinfektion...


Känner att jag har början till att få en UVI - urinvägsinfektion - blåskatarr... Vill inte gärna äta antibiotika - penicillin, eftersom jag då alltid får svamp... :-(

Så nu försöker jag få bort symptomen med huskurer istället:

- Jag dricker massor med osötad tranbärsjuice.

- Jag dricker c-vitaminbrus.

- Jag dricker massor med vatten.

- Jag dricker te.

Nu har jag suttit och googlat och sökt på huskurer, och fått en del andra tips såsom äppelcidervinäger, avkok från havregryn, lingondricka, med mera.

Har ni några bra huskurer? Både till att förebygga UVI? Och att få bort den när man har den i ett lindrigt skede?

Kom gärna med tips!

Tack på förhand!Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på här hemma och fixade med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter fyra. Vi åt då middag tillsammans.

 

Sen när vi var klara så stack vi iväg till Blodcentralen Skanstull för att lämna blod.

 

Allt gick som vanligt bra vid blodgivandet. Jag hade 129 i blodvärde, och det var min 85:e gång (inklusive en del plasmalämnande förr).

 

När vi var klara så fikade vi, och så valde vi våra tackgåvor. Jimmy tog en trisslott. Och jag tog en handkräm och en fotkräm.

 

 

Kom hem vid sextiden igen.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 oktober 2009 – Jobbet. (Med ett fotografi).

 

Dagen i dag var ungefär samma som i går. Jag var först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.

 

Vi serverade korv och makaroner i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Kollegan som var sjuk i går, kom tillbaka i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.

 

En lite stökig och rörig dag i dag i matsalarna, med lite incidenter här och var…

 

Och första snön föll i dag… Vet inte om det syns på bilden, som jag tog på förmiddagen ute på vår lastkaj…

 


Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 oktober 2009 – Kvällen.


Orkade inte uppdatera i går kväll, för jag var såååå trött. Kvällen tillbringades i alla fall med boken och datorn, och sen så gick jag och la mig redan vid halvniotiden…Dagens Shopping - 091013 - Lite saker från Clas Ohlsson, Apoteket, SpecSavers, Life, och Bokia.Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Fixade med lite här hemma en stund, och pratade även lite i telefon. Sen så gick jag till Centrum.

 

Handlade lite saker på Clas Ohlsson, Apotektet, SpecSavers, Life, och Bokia.

 

Sen så gick jag till min Tandhygienist på Folktandvården. Hon gjorde en genomgång av tänderna, tog bort tandsten, och polerade lite. En halvtimme tog det, och 675:- kronor kostade det.

 

Kom hem vid femtiden. Jimmy var hemma då, och hade kommit hem från jobbet vid strax efter fyra.

 

Middag blev det vid femtiden. Och sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 13 oktober 2009 – Jobbet.

 

Även i dag så började min arbetsdag med att vara i skalen och fixa i ordning grönsakerna med några av mina kollegor.


Efter det så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.

 

Vi serverade couscouspytt med kyckling i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men eftersom vi alltid är en personal mer på tisdagar (och på torsdagar), så flöt allt på bra ändå. Vår praktikant hjälpte till som vanligt också.

 

 


En ny låt i kväll på "Kör för alla!"


I kväll så sjöng vi bland annat "In the Ghetto", "Buffalo Soldier", "Thorn in my side", och "Mamma Mia". Men dom har jag ju lagt in tidigare, i förra veckan, och i förrförra veckan. Gå in i min kategori "Kör för alla!" så finns låtarna där.

Vi sjöng också en ny låt, och det var:

"Solglasögon" med Docent Död från 1980.Dagens Dagbok – Måndagen den 12 oktober 2009 – Kvällen.

 

Stack iväg vid halvfemtiden till centrum och till tunnelbanan, och så åkte jag till Skanstull där jag mötte upp med min syster. Vi gick sen in i Frans Schartaus Gymnasiums Aula och satt och pratade en timme och väntade på att ”Kör för alla!” med Caroline af Ugglas skulle börja.

 

Sen så satte det igång, och det var förstås lika roligt som alltid! Vi tränade på flera olika låtar i dag.

 

Åkte sen hem när det var slut, och kom hem vid halvniotiden. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem. Vi tog en fika och en pratstund i köket då. Och efter det så satte jag mig med datorn en stund.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 12 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Hemma vid ettiden, eftersom jag hade friskvårdstimme i dag, som jag skrev i det förra inlägget.

 

Jag gav mig direkt iväg ut på en promenad. Kallt och blåsigt var det, och inte speciellt skönt, så jag gick bara i ungefär tre kvart i dag.

 

När jag kom hem så la jag mig på spikmattan och spikkudden i en halvtimme ungefär.

 

Sen så höll jag på här hemma och fixade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

 

Vid halvfyratiden så åt jag middag för mig själv. Och sen så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg till ”Kör för alla!”.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 12 oktober 2009 – Jobbet.

 

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. Dagen började i skalen, där jag fixade grönsakerna tillsammans med några kollegor. Sen så fortsatte dagen i lilla matsalen, där jag jobbade som försteman.

 

Vi serverade köttbullar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 

Min friskvårdstimme den här veckan var i dag, så jag gick och bytte om när dom andra gick och fikade vid tjugo i ett, och gick hem vid tio i ett.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 42 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 42 - 2009
12/10

58,0 kg

Under veckan: - 1,0 kg
Sammanlagt: - 4,0 kg
Kvar till målvikt: 1,0 kg

Veckans Motion - Vecka 41 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 41 - 2009
05/10 - 11/10

Måndag: ------  
Tisdag: ------  
Onsdag: ------
Torsdag: ------  
Fredag: Promenad, 1,0 tim.
Lördag: Promenad, 1,5 tim.
Söndag: Promenad, 1,0 tim.

Veckans Steg - Vecka 41 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 9.147.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.31.


Tisdag:

Antal Steg: 5.178.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.14.


Onsdag:

Antal Steg: 7.875.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.30.


Torsdag:

Antal Steg: 6.584.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 5.26.


Fredag:

Antal Steg: 13.581.

Varav Antal Snabba Steg: 6.110.

Antal Minuter Snabba Steg: 55.

Kilometer: 10.86.


Lördag:

Antal Steg: 11.873.

Varav Antal Snabba Steg: 11.385.

Antal Minuter Snabba Steg: 103.

Kilometer: 9.49.


Söndag:

Antal Steg: 9.854.

Varav Antal Snabba Steg: 7.865.

Antal Minuter Snabba Steg: 70.

Kilometer: 7.88.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 64.092.

Varav Antal Snabba Steg: 25.360.

Antal Minuter Snabba Steg: 228.

Kilometer: 51.24.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.156.

Varav Antal Snabba Steg: 3.622.

Antal Minuter Snabba Steg: 32.

Kilometer: 7.32.


Dagens Dagbok – Söndagen den 11 oktober 2009 – Kvällen.

 

När jag hade tittat klart på dom två sista avsnitten av säsong ett av serien ”True Blood”, så satte jag mig och läste i min bok, ”Den orolige mannen” av Henning Mankell, igen.

 

Borzko kom hem från sin mamma vid åttatiden. Och då satte han sig och läste i sin bok en stund.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

 Med risk för att vara tjatig, så var även den här helgen en sån härlig helg! ;-)


Ja, jag vet att det faktiskt är femte gången (här är länk till den fjärde gången), som jag skriver ett sånt här inlägg nu, men även den här helgen har ju varit en så härlig helg!

Men jag tänker inte räkna upp allt här som har gjort min helg till en sån bra helg! Utan ni får scrolla ner genom dom sjutton senaste inläggen, med tjugofyra fotografier och tio andra bilder, och se själv varför jag tycker att min helg har varit en sån bra helg! ;-DDagens Dagbok – Söndagen den 11 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Efter lunchen och fikat så gick Borzko iväg till Centrum igen. Den här gången så var han på Frisörimperiet och klippte håret. Det blev en trimmer-klippning, med 4 mm på sidorna, och 9 mm uppe på huvudet, för 150:- kronor.

 

När han kom hem igen så åkte både Borzko och Jimmy iväg i Jimmys bil. Jimmy skulle till sin chef och lämna lite papper, och passade då på att köra Borzko till jobbet, för Borzko skulle hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.

 

Jag satte mig med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Började också att läsa i en ny bok: ”Den orolige mannen” av Henning Mankell.

 

När dom båda kom hem igen, så satte sig Jimmy framför datorn, och Borzko satte sig och läste i sin bok. Och jag satt och läste igen.

 

Vid tretiden sen så stack Borzko iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Vid fyratiden så åt Jimmy och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.

 

Sen vid femtiden så satte jag igång teven och dvd:n, och så tittade jag på två avsnitt av serien ”True Blood”. Nu har jag sett alla tolv avsnitten av säsong ett.

 Dagens Dagbok – Söndagen den 11 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med elva fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta även i dag. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen. Borzkos mobil larmade klockan nio, och då gick han upp och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så blev det frukost för oss båda.

 

Vid kvart i tio sen så gick vi båda ut på en promenad. Borzko var bättre i ryggen i dag, men inte så bra så han ville gå till gymmet för att träna. Så han följde med mig ut på en promenad i dag också.

 

Det var inte lika skönt väder som i går. Blött efter nattens regn, mulet, grått, och trist. Men vindstilla, och hyfsat skönt med cirka sju grader varmt. Så det var rätt så skönt promenadväder ändå.

 

Vi gick ner mot sjön Magelungen även i dag. Men sen så gick vi till höger istället för till vänster som i går. Vi gick över Farstanäsbron, ut på Farstanäset, och sen till höger. Fram till ridstallet som ligger där, och sen så vände vi och gick samma väg tillbaka.

 

Promenerade i en timme och en kvart ungefär, och sen så gick vi till Centrum tills dom öppnade klockan elva.

 

Förra veckan så köpte ju jag en ny jacka till Borzko. Och så var vi också och köpte honom ett par boots, och ett par skor. Nu var det dags för lite mer shopping till honom.

 

Först så var vi på Dressman där han köpte sig tre par jeans. Ett par svarta, ett par mörkblåa, och ett par mellanblåa. Dom kostade 500:- + 400:- + 400:-. Och så var det ”tag tre betala för två”, så det blev bara 900:- för tre par jeans. 300:- i snitt per jeans. Helt okej! Han hade tänkt sig två par jeans bara, men ett par gratis säger man ju inte nej tack till.

 

Sen så var vi på H&M där han köpte sig sex par kalsonger (300:-), och åtta par strumpor (160:-). Och två stycken skjortor, en grå och en blå, för 250:- styck.

 

Slutligen så var vi på J.C. där han köpte sig två v-ringade, kortärmade tröjor på 100:- styck.

 

Det blev alltså sammanlagt: 3 jeans, 2 skjortor, 2 t-shirts, 6 kalsonger, 8 strumpor för 2.050:- kronor. Mycket bra pris tycker jag.

 

Tillsammans med jackan (600:-), och dom två par skorna från förra veckan (500:- + 400:-), så har han nu köpt kläder för 3.550:-. Och nu klarar han definitivt hela hösten, vintern, och våren utan problem!

 

När vi kom hem igen, vid tolvtiden, så var Jimmy vaken och uppe. Vi tog då en fika tillsammans i köket alla tre, och lite lätt lunch blev det också.

 

Här kommer elva fotografier från förmiddagen.

 


"Idol" + "Körslaget" - Vecka 41.Vad tyckte ni om dom första utröstningarna i "Idol" och "Körslaget" då?
Var det rätt person / kör som åkte ut?
Eller vem / vilken kör borde ha åkt ut?
Vem / vilken kör är bäst?
Vore kul att få lite åsikter!Så här tycker jag:När det gäller "Idol" så tycker jag faktiskt att ALLA är bra. Väldigt hög klass i år. Men jag tycker nog ändå att det var rätt person som åkte ut. Jag har aldrig gillat Carolina speciellt mycket.

Några favoriter för mig är, just nu, Erik, Mariette, och Tove.

Några som jag kanske gillar något mindre är, just nu, Nicklas, och Camilla.

Men det kan ändras, för egentligen så tycker jag verkligen att ALLA är bra i år. Jag kommer att bli ledsen varje fredag, oavsett vem som åker ut...Och när det gäller "Körslaget" så är det samma sak där. Tycker att ALLA körerna håller väldigt hög klass i år. Och härliga körledare är det också.

Jag vet inte vem jag hade velat skulle lämna tävlingen i går. Ingen... Men om jag måste säga någon, så säger jag nog Team Amy.

Finns inga som jag gillar mindre. Möjligtvis i så fall Team Stefan.

Men största favoriten är ju så klart Team Caroline, eftersom jag ju självklart vill heja på min kära körfröken.

Annars så gillar jag också Team Ola mycket. Tycker att den kören är cool och lite speciell.

Kommer även där att bli ledsen varje fredag oavsett vilka som får lämna tävlingen...Länk till mitt inlägg om "Idol".

Länk till mitt inlägg om "Körslaget".
Dagens Dagbok – Lördagen den 10 oktober 2009 – Kvällen.

 

Vid sextiden så satte jag igång teven och inspelningen av ”Idol” från i går. Tittade och lyssnade på det gjorde både Borzko och jag.

 

Vid åttatiden sen så flyttade Borzko in i sovrummet för att titta på Fotbollsmatchen. Och själv så satt jag kvar i vardagsrummet och tittade och lyssnade på ”Körslaget”.

 

Efter att både Fotbollsmatchen och Körslaget var slut så satt både jag och Borzko i vardagsrummet. Han läste i sin bok. Och jag satt med datorn.

 Och nu blev det också lite bud lagda på böcker på Tradera! ;-DDagens Dagbok – Lördagen den 10 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Efter fikat vid tolvtiden för oss alla tre, så stack Borzko och Jimmy iväg i båda bilarna. Dom åkte iväg för att dammsuga ur bilarna, och fixa lite med dom.

 

Jag höll på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma.

 

När Borzko och Jimmy sen kom hem igen, så var bara Jimmy hemma en kort stund. Sen så stack han iväg med tunnelbanan in mot stan. Han skulle möta upp med några kompisar, äta middag med dom, och sen ut och festa i kväll.

 

Borzko och jag satte oss båda uppe i vardagsrummet. Sen så satt vi där och läste i varsin bok.

 

Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans.

 

Och sen så återgick vi till läsandet. Jag läste ut boken: ”Sängkamrater” av Jennifer Weiner. Satt sen med datorn i knäet istället. Gjorde en bokbeställning från Bokus bland annat. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter också förstås.

 

 


En liten bokbeställning från Bokus blev det i dag! :-)"Sängkamrater" (Good In Bed) av Jennifer Weiner - 2001 - Bok---------    

Recension av boken: "Sängkamrater" (Good In Bed) av Jennifer Weiner (2001) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------


"Sängkamrater är en varmt humoristisk och smått hjärtknipande roman om ett kaotiskt år i en ung kvinnas liv.

Cannie Shapiro hade aldrig drömt om att bli kändis. Som smart, kvick och något överviktig reporter på Philadelphia Examiner var hon fullt tillfreds med att skildra andra människors liv. Men en dag hände det. I en tidning ''för moderna män'' fick hon plötsligt syn på en krönika som hennes före detta pojkvän skrivit om ... deras sexliv!

Med en pappa som alltid sagt att Cannie aldrig kunde bli älskad av någon och en mamma som börjat leva lesbiskt är Cannies självförtroende inte det bästa. Men Cannie är av segt virke, och med sin humor och envishet lyckas hon inte bara hitta fotfästet igen - hon lär sig att acceptera sig själv precis som hon är och då finner hon också trygghet och lycka.
"

 

(Kopierat från adlibris.se)

---------


En bra chick lit-bok. Den var underhållande och rolig, lättläst och gripande. Kan rekommenderas. ///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 10 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med sex fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp klockan nio, och duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi frukost tillsammans.

 

Borzko kände sig bättre i ryggen i dag, men inte helt bra. Han ville inte gå ner till gymmet för att träna, men han ville gå ut på en promenad med mig, för att röra lite på ryggen.

 

Så vid tiotiden så gick vi iväg ut. Det var två minusgrader klockan halvåtta, men vid tiotiden så var det fyra plus, och när vi kom hem, vid kvart i tolv, var det åtta plus. Strålande sol var det, frost i gräset till en början, nästan helt vindstilla, och hög, klar, kall luft. En riktigt härlig höstdag alltså, och perfekt promenadväder.

 

Vi gick ner till sjön Magelungen, gick till vänster mot Farsta Strand, bort till där sjön tar slut och vänder, och vi vände vid infarten mot Fållan. Och så gick vi samma väg tillbaka igen. En timme och tre kvart var vi ute ungefär, och det var mysigt att promenera tillsammans, eftersom det inte blir så ofta som vi gör det.

 

När vi kom hem igen, vid kvart i tolv, så var Jimmy vaken och uppe. En fika i köket blev det då för oss alla tre, och en pratstund.

 

Här är sex fotografier från promenaden.

 


"Johan Falk - GSI - 4 - Leo Gaut" - 2009 - Film"Johan Falk - GSI - 4 - Leo Gaut" - 2009 - Film

"Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bils sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan, återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut... "Johan Falk - Leo Gaut" är en realistisk, stenhård och intensivt spännande thriller som följer både polisens elitstyrka GSI och de tyngsta kriminella i Göteborg. Filmen är den fjärde av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskilda insatser."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen, den fjärde filmen om Johan Falk på GSI, var precis lika bra som dom tidigare tre filmerna. Eller egentligen så var den här nog faktiskt bättre än trean. Tyckte att storyn var något bättre, och Peter Andersson gör en mycket bra roll som Leo Gaut. Väldigt gripande på slutet var den också, med tårar från min sida.

Betyg: 4 av 5.

Här är länk till den tredje filmen, där det finns länkar till dom tidigare filmerna också."Johan Falk - GSI - 3 - National Target" - 2009 - Film"Johan Falk - GSI - 3 - National Target" - 2009 - Film

"Johan Falk och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffialedare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infiltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner, sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infiltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-officerare… "Johan Falk- National Target" är en realistisk, stenhård och intensivt spännande thriller. Titeln anspelar på den term som används även av svensk polis för en kriminell som det är högsta prioritet för ett land att sätta fast. Filmen är den tredje av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskilda insatser."

(Kopierat från Lovefilm)

Den tredje filmen om Johan Falk var lika bra som dom två första filmerna, och jag kan verkligen rekommendera dom allihopa. Länkar till mina recensioner av dom två första filmerna finns nedanför.

Betyg: 4 av 5.

Hittar ingen trailer till filmen. Men titta gärna på trailern till den första filmen, som finns i min recension av den första filmen. Eller titta på intervjun med Joel Kinnaman, som finns i min recension av den andra filmen.Dagens Dagbok – Fredagen den 9 oktober 2009 – Kvällen.

 

Början av kvällen så satt jag en stund med datorn och bloggade och läste bloggar. Borzko satt och läste i sin bok. Och Jimmy satt framför datorn.

 

Vid halvniotiden så satte sig både jag, Borzko, och Jimmy uppe i vardagsrummet för att se på dvd-film. Varken Borzko eller Jimmy är så speciellt intresserade av ”Idol”, så det satte jag på inspelning, för att se i morgon istället. Mysigare att sitta alla tre och att se något som alla tre gillar istället.

 

Vi tittade först på ”Johan Falk GSI 3 – National Target”, och sen på ”Johan Falk GSI 4 – Leo Gaut”. Båda var jättebra. Och speciellt 4:an. Recensioner på båda filmerna kommer i morgon.

 

Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Vid strax före tolv så var filmerna slut. Jimmy satte sig då på sitt rum framför datorn. Jag satte mig med datorn i knäet en stund. Och Borzko gick och la sig för att vila sin onda rygg.

 Korrekturläsaren i farten. ;-D


Det var länge sedan som jag la in något inlägg i den här kategorin. Men i dag så var jag bara tvungen! ;-D Bilden är tagen på Hemköp i Farsta i dag.Dagens Dagbok – Fredagen den 9 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg, om dagens jobb, så kom jag hem klockan ett.

 

Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag i dag. Han hade, som ofta när han är ledig, tagit hand om veckostädningen i dag.

 

Men han hade haft lite otur i dag… För när han böjde sig ner vid köksbordet, för att torka golvet under kökssoffan, så knäppte det till i ryggen på honom… Så han fick jätteont i sidan på ryggen… Han har ringt till vårdscentralen och även till sjukvårdsupplysningen... Dom tror att det kan vara en liten muskelbristning… Dom tyckte att han skulle vila, röra sig försiktigt, och ta värktabletter, och avvakta tills i morgon…

 

Jag pratade en stund med Borzko när jag kom hem, och sen så gick jag ut på en promenad under min friskvårdstimme. Jag gick till Hökarängen, och en annan väg tillbaka, och var ute i ungefär en timme.

 

När jag kom hem igen så la jag mig på min spikmatta och min spikkudde i en halvtimme.

 

Sen efter det så gick jag hem till min mamma och pappa på en fika. Satt där i lite drygt en timme ungefär.

 

Jimmy hämtade sen upp mig på vägen hem från jobbet.

 

När vi kom hem så åt vi middag ihop alla tre. Satt sen en bra stund och pratade.

 

Efter det så tog Jimmy och jag en sväng till centrum och till Hemköp. Handlade en hel del matvaror, och en massa gott att äta till kvällen.

 Hösten är ju så fantastiskt vacker! :-DDagens Dagbok – Fredagen den 9 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade så klart precis som vanligt även på arbetsveckans sista dag.

 

Först så städade jag matsalarna. I dag var jag ensam om att göra det, så det blev bara sopning av alla tre matsalarna, och ingen moppning, bara lite runt barerna i stora matsalen.

 

Sen så var jag i diskrummet och hade hand om morgondisken.

 

Och sen så var jag i diskrummet även under lunchserveringen, och hade hand om disken.

 

Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

 

En av kollegerna var ledig i dag. Men vi hade även i dag vår praktikant som bra hjälp.

 

Sen så slutade jag klockan ett i dag, istället för, som vanligt, klockan två.

 

Vi har börjat med ett försök, att ta ut vår friskvårdstimme, som vi har rätt till, en gång i veckan.

 

Vi har aldrig gjort det förut, för vi har inte fått till det att fungera. Men nu så har Snurran gjort ett schema, som vi testar, där vi turas om att gå en timme tidigare en dag i veckan.


Så jag ska gå tidigare på måndagar, onsdagar, eller fredagar, på ett rullande treveckorsschema.

 

Vi fikar ju alltid mellan ungefär tjugo i ett, och ett. Så när vi ska gå tidigare, så kan vi välja mellan att vara med på fikat, eller gå och byta om redan tjugo i ett. Så gjorde jag, och åkte hem vid tio i ett, och var hemma i Farsta redan klockan prick klockan ett för att kunna utnyttja min friskvårdstimme.

 Veckans Luncher. (Klicka på bilderna så blir dom större.)


Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 oktober 2009 – Kvällen.

 

Början av kvällen höll jag på med diverse hushållsbestyr. Sen så småningom så satte jag mig med datorn i knäet. Läste även lite i min bok.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom samtidigt.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Då åt han middag, och då blev det ett glas te och en pratstund även med honom.

 

Fortsatte sen att varva datorstunder med bokläsning.

 

 


Körslaget - 091010.
1. Roger Pontare med kör
Musik: Go West - Village People/Pet Shop Boys

2. Rigo Pencheff med kör
Musik: La bamba - Ritchie Valens

3. Amy Diamond med kör
Musik: Fairytale - Alexander Rybak

4. Ola med kör
Musik: New York, New York - Frank Sinatra

5. Andreas Lundstedt med kör
Musik: Poker Face - Lady GaGa

6. Caroline af Ugglas med kör
Musik: 800 grader - Ebba Grön

7. Stefan Nykvist med kör
Musik: Inget stoppar oss nu - Black Jack

 

 

Ska du titta?

Ska du rösta?

Har du någon favorit?

Någon du inte gillar?

Tyck gärna till, om du vill!

 Idol - 091009.
Nicklas Hocker

Låt: Get this party started av Pink


Rabih Jaber

Låt: When love takes over av David Guetta/Kelly Rowland


Karolina Brånsgård

Låt: Just dance av Lady Gaga


Erika Selin

Låt: About you now av Sugababes


Calle Kristiansson

Låt: Destiny calling av Melody Club


Reza Ningtyas Lindh

Låt: Superstar av Jamelia


Erik Grönwall

Låt: Leave a light on av Belinda Carlisle


Camilla Håkansson

Låt: All night long av Lionel Richie


Eddie Razaz

Låt: Release me av Agnes


Mariette Hansson

Låt: When tomorrow comes av Eurythmics


Tove Styrke

Låt: Hot N Cold av Katy Perry


Kommer du att titta?
Kommer du att rösta?
Har du redan någon favorit?
Och någon som du absolut inte gillar?
Skriv gärna och tyck till om du vill!Dagens Shopping - 091008 - Spikkudde.Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och var in en kort stund, och sen så gick jag till centrum.

 

Jag köpte mig en spikkudde i affären Life, som komplement till min spikmatta. Sen så var jag på Clas Ohlson och köpte papper till skrivaren, batterier, och plastmappar.

 

När jag kom hem igen så la jag mig på spikmattan och spikkudden. Låg i nästan en timme. Slumrade nog till en stund under tiden också…

 

Sen så åt jag middag i min ensamhet, eftersom både Borzko och Jimmy jobbade sent.


Höll sen på här hemma och fixade med diverse hushållsbestyr.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade så klart precis som vanligt även i dag. Och dagen i dag var ungefär som tidigare i veckan.


Jag städade först matsalarna med en kollega. Sen så var jag i diskrummet och tog hand om morgondisken. Och sen så var jag i diskrummet även under lunchserveringen, och hade hand om disken.

 

I dag serverade vi hamburgare med bröd och massor med olika tillbehör. Vi hade även potatismos till. Och en något reducerad salladsbuffé.

 

En av kollegerna var sjuk i dag. Men vår praktikant hjälpte till bra, så personalbristen märktes inte så mycket.

 

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

 Dagens Dagbok – Onsdagen den 7 oktober 2009 – Hela dagen. (Med fem fotografier).


Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter som i går. Alltså först städning av matsalarna, sen hand om morgondisken, och sen hand om disken under lunchserveringen.


Vi serverade fiskgratäng (hokifilé med hummersås) och kokt potatis.


Fyrorna och femmorna hade idrottsdag i dag, och åt inte lunch i skolan. Så det var lite lugnare mitt i lunchserveringen.


En av kollegerna gick hem på förmiddagen i dag, för hon mådde inte bra. Men vår praktikant jobbade på bra, så arbetsdagen gick bra ändå, trots personalbristen.


Åkte sen direkt hem efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade inte jobbat under dagen, utan skulle jobba några timmar på kvällen istället.


Han åkte iväg vid strax före tre, för han skulle börja att jobba klockan tre. Jag åkte med honom i bilen, och han släppte av mig hos min mamma och pappa.


Jag hade lovat att komma och fika hos mamma och pappa en snabbis, innan jag skulle iväg till stan.


Så jag var där i lite drygt en timme och fikade och pratade.Pappa hade varit och köpt sig en digitalkamera. Så jag visade dom lite hur den fungerade.Sen vid fyratiden så gick jag till tunnelbanan och åkte in till stan för att möta upp med Jenny och Jocke.


Vi gick runt och kollade lite först. Och sen så gick vi och åt middag på Sandys.


 

Jag åt en pastasallad med skaldjur.
Vi gick sen runt i kläd- och skoaffärer. Jenny köpte sig ett par stövlar. Och sen fick hon välja ut en mössa, ett par handskar, och en halsduk av mig i försenad namnsdagspresent.


Vid halvsjutiden sen så skiljdes vi åt, och dom åkte hem till Tumba, och jag åkte hem till Farsta.


När jag kom hem så fixade jag en bruksanvisning till min pappa och mamma på deras nya kamera. Det följde ju ingen med på papper, utan bara på cd-skiva. Dom har ju ingen dator, så jag skrev ut en manual på papper till dom. Sextioen sidor var det…


Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter åtta, och då följde han med mig hem till mina föräldrar för att lämna manualen.


När vi kom hem igen så hade Borzko precis kommit hem från jobbet.


Resten av kvällen så satt jag sen med datorn.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen blev lugn och skön som vanligt.

 

Jag började att läsa i en ny bok: ”Sängkamrater” av Jennifer Weiner. Och så satt jag en hel del med datorn och läste bloggar och nyheter.

 

Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför sin nya dator.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden.

 

 


Grattis JENNY på namnsdagen!(Skickade det här kortet som ett vykort till Jenny i dag, med grattishälsningar från mig, Borzko, och Jimmy. Läs i hennes blogg).


Jag vann auktionen på skinnjackan.


Jag la ju ett bud på en skinnjacka på Tradera i lördags. Utropspriset var 349:- kronor, och jag fick den för 369:- kronor, plus frakt för 34:- kronor, summa 403:- kronor.

Jag är väldigt nyfiken på hur den kommer att vara. Känner mig lite tveksam och skeptisk till den. Men, men, nu är den min, och jag hoppas verkligen att jag tycker om den.

Här är länk till inlägget som jag bloggade om jackan, med bild på den, och länk till auktionen.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med fem fotografier).


Åkte direkt hem efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem, för både Borzko och Jimmy jobbade i dag.


Jag höll först på och fixade, pulade, donade, grejade, och plockade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma.


Är så nöjd med vårt vardagsrum och vårt kök nu. :-)Sen så la jag mig en stund på spikmattan. Somnade nog till lite grann också… ;-)


Förstår inte varför jag helt plötsligt har köpt så många handkrämer?! Arton stycken har jag nu på min nya hylla! Kanske liiiite väl överdrivet!? Eller?? ;-DJimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Vi åt då middag tillsammans.


När vi var klara så stack vi sen direkt iväg till Willys i Länna.I dag blev det rätt så mycket handlat. Ettusen tvåhundra kronor gick det på i dag.När vi kom hem så packade vi förstås upp allt och in i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och jag höll på och fixade lite.

 Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 oktober 2009 – Jobbet.

 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och även i dag så började jag arbetsdagen med att sopa och moppa matsalarna tillsammans med en kollega. Sen så var jag i diskrummet och tog hand om morgondisken. Rengjorde även avloppen i diskrummet i dag också. Och tog också hand om lite tvätt. Under lunchserveringen sen så var jag också i diskrummet, tillsammans med några kollegor, och jag hade hand om disken. Och dagen avslutades med städning av diskrummet.

 

I dag så serverade vi cevapcici, potatismos, och ajvarsås. Och som alltid, vår salladsbuffé.

 

Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

 Tre nya låtar som vi sjöng i kväll, måndagen den 5 oktober, på "Kör för alla!".


Precis som förra måndagen, så blev det även i kväll tre stycken nya låtar. Här kommer videos på dom.

"In the Ghetto" med Elvis Presley från 1969.

"Mamma Mia" med ABBA från 1975.

"I just called to say I love you" med Stevie Wonder från 1984.

För att se övriga låtar från "Kör för alla!" så klicka på DEN HÄR LÄNKEN för att komma till kategorin "Kör för alla!".


Dagens Dagbok – Måndagen den 5 oktober 2009 – Kvällen.

 

”Kör för alla!” höll sen på mellan kvart i sju och åtta. Vi sjöng några av låtarna från förra gången, och även tre nya låtar. Lika kul som vanligt var det givetvis, och tiden gick alldeles för fort.

 

Syrran och jag skiljdes sen åt när det slutade. Hon tog bilen hem till Sätra, och jag tog tunnelbanan hem till Farsta.

 

Jimmy hade precis kommit hem när jag kom hem vid halvniotiden. Han hade kommit hem från jobbet vid halvfemtiden i dag, men sen så hade han åkt hem till en kompis, ätit middag där, och varit där i ett par timmar.

 

Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Jag satte mig vid datorn när jag kom hem.

 Dagens Dagbok – Måndagen den 5 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade med diverse hushållsbestyr. Satt lite med datorn också.

 

Vid fyratiden sen så åt jag middag för mig själv. Och sen så gjorde jag mig i ordning inför kören.

 

Och sen vid halvfemtiden så gick jag till centrum, och till tunnelbanan, och åkte till Skanstull. Gick till Frans Schartaus Gymnasium, och mötte där upp med min storasyster Anette vid femtiden.

 

Vi fick vänta en stund, och vid kvart över fem så släppte dom in. Vi fick våra favoritplatser längst fram, och sen så satt vi där och pratade i nästan en och en halv timme, innan ”Kör för alla!” började klockan kvart i sju, en kvart försenat på grund av det stora intresset.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 5 oktober 2009 – Jobbet.

 

Måndag igen, och jobb igen, förstås. Började med att sopa och moppa matsalarna tillsammans med en kollega. Därefter så hade jag hand om morgondisken. Och under lunchserveringen så var jag också i diskrummet, och hade hand om disken.

 

Vi serverade kycklingsoppa, mjukt bröd, och pålägg i dag. Och vår salladsbuffé.

 

Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände i dag.

 

En av kollegerna fyllde år i dag, så vi uppvaktade henne med en blomma, och hon bjöd oss på tårta.

 

 


Veckans Vikt - Vecka 41 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 41 - 2009
05/10

59,0 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 3,0 kg
Kvar till målvikt: 2,0 kg

Veckans Motion - Vecka 40 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 40 - 2009
28/09 - 04/10

Måndag: ------  
Tisdag: ------  
Onsdag: ------
Torsdag: ------  
Fredag: ------
Lördag: Promenad, 2,5 tim.
Söndag: Promenad, 1,5 tim.

Veckans Steg - Vecka 40 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 13.570.

Varav Antal Snabba Steg: 893.

Antal Minuter Snabba Steg: 10.

Kilometer: 10.85.


Tisdag:

Antal Steg: 10.024.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.01.


Onsdag:

Antal Steg: 11.860.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 9.48.


Torsdag:

Antal Steg: 11.036.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.82.


Fredag:

Antal Steg: 10.088.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.07.


Lördag:

Antal Steg: 17.577.

Varav Antal Snabba Steg: 15.609.

Antal Minuter Snabba Steg: 152.

Kilometer: 14.06.


Söndag:

Antal Steg: 13.431.

Varav Antal Snabba Steg: 8.843.

Antal Minuter Snabba Steg: 82.

Kilometer: 10.74.

 

Summa hela veckan:

Antal Steg: 87.586.

Varav Antal Snabba Steg: 25.345.

Antal Minuter Snabba Steg: 244.

Kilometer: 70.03.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 12.512.

Varav Antal Snabba Steg: 3.620.

Antal Minuter Snabba Steg: 34.

Kilometer: 10.00.


Dagens Dagbok – Söndagen den 4 oktober 2009 – Kvällen.

 

Kvällen tillbringade jag sen till största del i soffan i vardagsrummet. Jag satt mest och läste i min bok: ”Någon sorts frid” av Camilla Grebe och Åsa Träff, och jag läste också ut den så småningom. Jag satt också en hel del med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och facebookade.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden, så det blev ett kort arbetspass i dag, bara fyra timmar.

 

Borzko kom hem från fotbollsmatchen, och sen besöket hos sin mamma, också vid halvniotiden.

 

Borzko hade tyvärr råkat köra in i en bil framför honom i dag.. Men det var i låg fart, så det hade inte hänt så mycket.. Bilen framför fick lite färg bortskrapad.. Och på vår bil så var det visst bara nummerskylthållaren som gick sönder..

 "Någon sorts frid" av Camilla Grebe & Åsa Träff - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Någon sorts frid" av Camilla Grebe & Åsa Träff (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------


"Siri är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.

Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?

Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.

Någon sorts frid är till sista sidan en riktig bladvändare. Skickligt använder Grebe Träff den klassiska deckarens alla möjligheter att driva upp spänningen och listigt plantera ut ledtrådar - eller villospår! - i handlingen. Samtidigt gör de något nytt och eget av genren. I terapisamtalen med bokens karaktärer växer en förtröstansfull insikt fram hos läsaren att vi delar våra mörkaste hemligheter med varandra. Och en obehaglig fråga väcks: Betyder det att jag också kan bli en mördare?"


(Kopierat från adlibris.se)

---------


Det här är en debutroman som två systrar har skrivit tillsammans. Och det var inte bara en av dom bästa debutböcker som jag har läst på länge. Utan faktiskt en av dom bättre böcker som jag överhuvudtaget har läst på länge. Den kategoriseras som en psykologisk spänningsroman, och det stämmer verkligen. Den var mycket välskriven, fängslande, och spännande. Och jag kan verkligen rekommendera den. ///Bim.

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

"Insidan" av Liam Norberg - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Insidan" av Liam Norberg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------


"Livet såg ljust ut för Liam Norberg den där vinterdagen 1993. Han hade gott om kontanter efter ett flertal lyckade kupper och han hade sopat igen alla spår efter sig. Trodde han.


Insidan är berättelsen om Liams väg, från hängiven kampsportskille till yrkeskriminell. Det är en berättelse om ger en unik inblick i de kriminellas värld och deras sätt att se på samhället. Men det är också en bok som visar att det finns en väg ut, en väg till något nytt.

Liam Norberg är känd för sina filmroller i bland annat Stockholmsnatt och Sökarna. Men även för att han dömdes till ett rekordlångt fängelsestraff för 930-miljonerskuppen mot Gota-banken 1990 och ett värdetransportrån i Göteborg."


(Kopierat från adlibris.se)

---------


En intressant bok om Liam Norbergs liv under åren som kriminell och under tiden som han satt i fängelse.

Jag lyssnade på den som ljudbok, och ibland så blev den lite långdragen, och ibland så var det en hel del upprepningar. Men den var bra, och jag kan rekommendera den.
///Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Och det här var återigen en mysig helg! :-D


Med risk för att vara himla tjatig, så var det här också en jättemysig helg. :-D Precis som jag skrev i DET HÄR INLÄGGET, för en vecka sen.

Här är en del av det som har gjort min helg till en bra helg:

- Jättemysig eftermiddag i dag, med kanelbullsbak, med Jenny, Jocke, och Jimmy.

- Härlig promenad i går, först själv, och sen tillsammans med mina föräldrar. Även en liten promenad i dag också blev det.

- Shopping med Borzko i går.

- Fika i går med mina föräldrar och Borzko.

- Roligt att se "Körslaget" med bland annat min körfröken Caroline af Ugglas. Också roligt att se "Idol" i fredags.

- Läst ut boken "Jakten på en mördare" och börjat på boken "Någon sorts frid", och lyssnat klart på ljudboken "Insidan".

- Kul att åka lastbil med Jimmy.

- Mysiga kvällar, både fredag och framförallt lördag, med Borzko.

- Handlade snygga handskar i fredags. Och la ett bud på en skinnjacka på Tradera i går.

- Underbart att jag under helgen har umgåtts med dom jag tycker allra mest om: Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Mamma, och Pappa.

- Skönt att jag kom ut på en promenad både lördag och söndag.

- Glad över att jag har uppnått mitt stegmål den här veckan. För det var länge sen! Har gått över tiotusen steg varje dag, och snittet blir nog en bra bit över.

- Har mått bra över helgen, både psykiskt och fysiskt.

- Jag har bloggat mycket i helgen. Hittills har det blivit 18 inlägg, med 37 fotografier, 9 andra bilder, och 6 videos.

Ja, det var det som jag kommer på nu. Säkert en hel del annat som jag har glömt, eller sånt som jag kanske inte vill skriva om i bloggen.

Och i morgon så är det den första "riktiga" omgången i terminens "Kör för alla!" :-DDagens Dagbok – Söndagen den 4 oktober 2009 – Eftermiddagen. (Med tio fotografier).

 

Vid tolvtiden så åkte Jimmy och jag iväg mot Tumba. Vi åkte i den stora lastbilen, eftersom Jimmy skulle jobba senare. Hans egen bil står norr om stan, på firman som äger lastbilen.

 

Borzko kom hem från gymmet ungefär när vi åkte i väg. Men han följde inte med oss till Tumba. Han skulle till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Vid ettiden så mötte Jimmy och jag upp Jenny och Jocke utanför Willys i Tumba. Vi handlade sen alla ingredienser för att kunna baka kanelbullar, och sen så åkte vi alla fyra hem till Jenny och Jocke.

 

Vi gjorde i ordning bulldegen, dubbel sats blev det. Sen medans den jäste så åkte Jimmy och Jocke iväg till Robbans Pizzeria och handlade pizzor till sen lunch/tidig middag.

 

Efter att vi hade ätit sen så bakade vi ut bullarna. Det blev mest Jenny och jag som bakade. För Jimmy och Jocke spelade mest Guitar Hero Metallica.

 

När bullarna var klara så drack vi kaffe med underbara nybakta varma bullar till. Fyra stycken lyckades jag få i mig, trots att jag ganska så nyss hade ätit en stor pizza, och också en massa ogräddade bulldegbitar.

 

Sen vid fyratiden så åkte Jimmy och jag iväg med lastbilen. Jimmy skulle jobba ett kvällspass, och skulle vara vid Stockholmsmässan klockan halvfem. Så han släppte av mig vid Älvsjö Station och åkte sen iväg för att jobba.

 

Jag tog pendeltåget en station till Farsta Strand, och sen tunnelbanan en station till Farsta. Gick hem en sväng till mina föräldrar direkt, och lämnade en påse med nybakta kanelbullar till dom. Jag hade också med mig en påse hem till Borzko.

 

När jag kom hem så höll jag på och plockade med lite allt möjligt. Och så satte jag mig med datorn en stund.

 

Titta in i Jennys blogg. Hon har lagt in en massa fotografier från vårt bullbak, och lagt musik till, och gjort en liten film av det.

 

Tack Jenny och Jocke (och Jimmy) för en trevlig eftermiddag!

 

Här kommer tio fotografier från eftermiddagen i Tumba.

 


Dagens Dagbok – Söndagen den 4 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen. (Med sex fotografier).

 

Mobilen larmade klockan halvåtta i dag också. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en snabb fika och lite frukost. Och sen så gav jag mig iväg ut på en promenad redan klockan kvart i nio.

 

Jag gick till Hökarängen, och sen tillbaka till Farsta en annan väg. Och sen runt lite i Farsta. Promenaden blev nästan en och en halv timme. Så jag var hemma igen vid strax efter tio.

 

Lyssnade klart på ljudboken ”Insidan” av Liam Norberg under promenaden. Och resten av tiden så lyssnade jag på radiokanalen Bandit Rock.

 

När jag kom hem så hade Borzko gått iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Jimmy hade precis vaknat och gått upp. Så jag tog en fika med honom när han åt frukost.

 

Sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn en stund.

 

Här är sex fotografier från promenaden.

 


 


 

 

(I eftermiddag så ska jag hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vi ska baka kanelbullar, för det är ju Kanelbullens Dag i dag!)

 Dagens Dagbok – Lördagen den 3 oktober 2009 – Kvällen.

 

Borzko och jag fortsatte sen att sitta i vardagsrummet och läsa i varsin bok. Jag började på den psykologiska spänningsromanen: ”Någon sorts frid” av dom debuterande systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff.

 

Klockan åtta så satte vi gång teven, och så tittade och lyssnade vi på: ”Körslaget”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också. Vad jag tyckte om ”Körslaget” har jag redan bloggat om i ett eget inlägg.

 

Sen när det var slut, så återgick vi båda två till våra böcker.

 Har lagt ett bud på en skinnjacka på Tradera i dag. (Uppdaterad).


Ja, i dag så har jag lagt ett bud på en skinnjacka på Tradera. Det är väl kanske inte riktigt vad jag har tänkt mig, och det är ju också svårt att bara se på en bild hur den är. Men 349:- är ju inte speciellt mycket pengar, så får jag den för det priset, så borde den väl vara värd det.Här är länken till auktionen på skinnjackan på Tradera.Uppdaterad 2009-10-06 klockan 19:00.

Jag vann auktionen på skinnjackan. Priset blev 369:- kronor + frakt 34:- kronor = Summa 403:- kronor.

Jag är väldigt nyfiken på den. Undrar verkligen om jag kommer att bli nöjd med den... ;-)Körslaget Hösten 2009. (Uppdaterad).I kväll börjar "Körslaget" igen i TV4.

Jag tycker att det ska bli jättekul att se. Först för att det är ett bra och underhållande program. Och nu också extra kul, eftersom min körledare i "Kör för alla!" är med och tävlar.

Dom här låtarna framför körerna i kväll:

1. Andreas Lundstedt med kör
Musik: Disco inferno - The Trammps

2. Amy Diamond med kör
Musik: Baby Goodbye - EMD

3. Stefan Nykvist med kör
Musik: Jag ringer på fredag - Sven Ingvars

4. Caroline af Ugglas med kör
Musik: The ketchup song - Las Ketchup

5. Ola med kör
Musik: Viva la vida - Coldplay

6. Rigo Pencheff med kör
Musik: I know you want me - Pitbull

7. Roger Pontare med kör
Musik: Pride - U2

 

(Bilder från TV4)

 

 


 

 

Uppdaterat klockan 21:45:


Oj! Vad bra alla var! Precis alla körer var ju superbra!


Men självklart så hejar jag ju på Team Caroline!


Och måste jag säga någon mer, så säger jag nog då Team Ola. Det var nog den kören som hade allra minst solosång, och så tycker jag att det ska vara i en kör. Coolt med bara killar i kören också.

 

Vad tyckte ni?

 

 


Dagens Dagbok – Lördagen den 3 oktober 2009 – Andra Halvan av Eftermiddagen. (Med fyra fotografier).


Sen så satt både Borzko och jag uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok. Regnet vräkte ner utanför fönstret, och det blåste jättemycket. Mysigt att sitta inne då, med varsitt stort glas kaffe, tända stearinljus, och läsa i en bra bok.


Jag läste ut boken ”Jakten på en mördare” av Tobias Barkman. Det tog nästan två veckor för mig att läsa ut den, och det är ovanligt för mig. Men jag har haft väldigt mycket annat för mig dom senaste veckorna.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade lastbilen med sig, som han hade kört under dagen, för han ska köra den i morgon också.Han hämtade upp mig, och så följde jag med honom dit han skulle parkera den.När vi sen kom hem igen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och under tiden så gick Borzko till vår lokala pizzeria på gatan, Pizzeria Americana, och köpte mat.Jag åt en Daniella.Efter maten så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Och Borzko och jag satte oss i vardagsrummet igen. Borzko med sin bok. Och jag med datorn."Jakten på en mördare" av Tobias Barkman - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Jakten på en mördare" av Tobias Barkman (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner / Dokumentärer)

---------


"Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.

Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. En tid av omorganisationer, kriminaltekniska framsteg och ökad professionalisering - men också en tid då polisen tappat räkningen på alla ouppklarade mord. Boken handlar om Per-Åke Åkesson, en ovanligt skicklig kriminalkomissarie som löst samtliga mordfall han varit spaningschef för. Det är polisarbetet, mördarjakten, som står i fokus, med Per-Åke Åkesson som huvudperson och hans utredare som bifigurer.

Boken påminner till formen om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Den innehåller avslöjande detaljer om polisiära misstag och spelet kring utredningarna och den ger inblick i de mörka sidor av samhället som vanligtvis inte kommer till allmänhetens kännedom. Här får vi också för första gången den kompletta bilden av hur mordet på Helén Nilsson löstes.

Boken är också ett historiskt dokument över svenskt polisarbete. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån."


(Kopierat från adlibris.se)

---------


Det här är en så kallad "repotagebok". Den är skriven av en journalist och handlar om en mordspanares arbete. Bland annat om det välkända mordet på tioåriga Helén Nilsson i Skåne under slutet av åttiotalet. Boken kändes nästan som en kriminalroman, och var spännande och intressant. //Bim.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Dagens Dagbok – Lördagen den 3 oktober 2009 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tolv fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost och fika för oss båda. Jimmy hade gått upp redan klockan halvsju, och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Vid strax före tio så gick både Borzko och jag iväg till Centrum, för att köpa nya skor till Borzko. Det blev två par på Din Sko. Ett par boots som är lite grövre, och ett par lite ”finare” skor. Men båda hyfsat varma. Bootsen kostade femhundra, och skorna fyrahundra kronor.När vi var klara så gick vi bort till Farstahallen, där vi skiljdes åt. Borzko gick in för att träna, och jag gick ner till sjön Magelungen för att promenera. Det var rätt så kallt och blåsigt, men hyfsat soligt och skönt ändå. Här är sex höstliga bilder från promenaden.Sen så ringde min mamma och pappa och frågade om jag ville promenera med dom. Och det ville jag förstås. Så jag gick och mötte upp med dom utanför där dom bor, och sen så gick vi ner till sjön Magelungen igen. Promenerade sen längs sjön en bra bit innan vi vände om.När vi tyckte att det räckte med promenad för i dag, så gick vi bort till Farsta Gård för att fika.Jag tog en ostmacka till kaffet.Borzko kom sen och fikade med oss när han var klar på gymmet. (Min mamma har tagit det här kortet på oss.)Satt där och pratade och fikade en stund, och sen så gick vi alla därifrån och mot centrum. Där skiljdes vi sen åt, och mamma och pappa gick hem till sig, och Borzko och jag hem till oss.


Det blev en effektiv promenadtid på över två och en halv timme i dag, och över femtontusen steg.


När Borzko och jag kom hem, så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund.


Lagom när vi kom hem så började det att vräka ner regn utanför fönstren.Idol 2009 - 091002.Tycker att det var lite tråkigt att det var Jon Sindenius som åkte ut i kväll. Gillade faktiskt honom. Men, men, dom elva som är kvar är ju också bra. Så jag vet inte vem jag skulle ha velat att åka ut istället...Vem tycker du skulle ha åkt ut?
Och vem har du som favorit?Dagens Dagbok – Fredagen den 2 oktober 2009 – Kvällen.

 

Sen så satt jag med datorn. Jag bloggade några inlägg, och jag läste också en hel del bloggar.

 

Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag på ”Idol”.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden i dag. Och han gjorde mig sen sällskap vid teven.

 

Efter att ”Idol” var slut så satt vi och läste i varsin bok. Jag varvade med stunder vid datorn också. Och Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

 


Dagens Shopping - 091002 - Svarta skinnhandskar med nitar på + lite annat.Köpte mig ett par nya skinnhandskar, med nitar på, hos Wedins Accent. Sen så köpte jag en rosa Puma parfym på Åhléns. Fyra små block + två reflexer på Clas Ohlsson blev det också. Och slutligen tidningen Situation Stockholm av en försäljare.Dagens Dagbok – Fredagen den 2 oktober 2009 – Eftermiddagen.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen och gick in en kort stund, och sen så gick jag en sväng till centrum.

 

Köpte mig ett par nya skinnhandskar, med nitar på, hos Wedins Accent. Sen så köpte jag en rosa Puma parfym på Åhléns. Fyra små block + två reflexer på Clas Ohlsson blev det också. Och slutligen tidningen Situation Stockholm av en försäljare. Och allra sist en glass som jag åt på vägen hem.

 

När jag kom hem igen så höll jag på här hemma med diverse hushållsbestyr.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. När han hade duschat och gjort sig i ordning, så åt han och jag middag tillsammans.

 

Han satte sig sen på sitt rum, vid sin nya fina dator.

 

 

Jag höll återigen på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och satt också lite med datorn.

 Dagens Dagbok – Fredagen den 2 oktober 2009 – Jobbet.

 

Arbetsdagen i dag blev ungefär som tidigare i veckan. Först städning av matsalarna. Sen dukning och förberedande av matsalarna. Och sen jobbade jag som försteman i stora matsalen.

 

Vi hade lite personalbrist i dag. Men vår praktikant hjälpte till bra, så det märktes inte så mycket.

 

I dag serverade vi korv stroganoff och ris. Och vår salladsbuffé.

 

Så här såg min lunchtallrik ut i dag:

 

 

Allt flöt på bara bra. Men det var lite stökigt och småbråkigt i matsalarna även i dag.

 

En av kollegerna bjöd på tårta och bakelser till eftermiddagsfikat, för att fira att hon har fått en tillsvidareanställning hos oss. Förut så hade hon bara ett vikariat.

 

Och sen så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

 

(Via den här länken så kan du se en bild på min kära kollega Snurran.)

 Efterlysning!


Jag vill ha en varmfodrad skinnjacka till vintern. Helst en billig i "fuskskinn". Men om jag inte hittar någon sån, så kan jag tänka mig en "äkta" skinnjacka om den inte är alltför dyr.

Den ska vara svart, inte alltför urringad, och inte allt för kort. Och så varmfodrad då alltså. Helst utan pälskrage, men det går bra med en sån också, bara den inte är för stor och för långhårig. Och helst då borttagbar.

Är det någon som har något tips om var jag kan hitta en sån jacka?!? Jag har letat i alla affärer i Farsta Centrum och i Skärholmens Centrum, och inte hittat någon där. Jag ska nog förmodligen ge mig av in till stan i morgon, och leta vidare där. Ingen som har något tips om var jag ska leta!?!

Jackan här nedanför köpte jag ju till Borzko härom dagen. Något liknande fast i lite "kvinnligare" modell, kan jag tänka mig.Dagens Låt - 091001 - The Killers med "All These Things That I've Done" - 2004 + Tove Styrke Östman med "All These Things That I've Done" - 2009.


Dagens Låt - 2 - 091001 - The Killers med "All These Things That I've Done" - 2004 + Tove Styrke Östman med "All These Things That I've Done" - 2009.

En mycket bra låt av The Killers, som framfördes mycket, mycket bra av Tove i Idol.


Höstterminens gäst på "Kör för alla!".


Förra terminen hade vi Tommy Nilsson som gäst på "Kör för alla!". Här är en länk till inlägget som jag bloggade om det besöket.

Den här terminen ska vi ha Frida Öhrn som gäst. Hon är sångerska i gruppen "Oh, Laura", som har gjort låten "Release Me". Och den är den låten som vi ska framföra när hon kommer till oss.

Här är Frida Öhrn:Och här är "Oh, Laura" med Frida Öhrn, med låten "Realease Me":


Låtar vi sjöng på "Kör för alla!" i måndags, den 28 september 2009.


Förra terminen så sjöng vi sammanlagt tjugosju olika låtar. Alla dom låtarna finns i DET HÄR INLÄGGET, och i inlägg som jag länkar från det inlägget.

I måndags så sjöng vi flera låtar från förra terminen, men också tre "nya" låtar. Och det var dom här tre låtarna:

"Thorn In My Side" med Eurythmics från 1986."Buffalo Soldier" med Bob Marley från 1980."Love Me Tender" med Elvis Presley från 1956.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 oktober 2009 – Hela dagen. (Med fyra fotografier).


I morse var temperaturen runt nollan här i Farsta… Så jag fick skrapa rutorna på bilen för första gången i år… :-(


Jobbet blev i dag, ungefär som tidigare i veckan. Alltså började jag arbetsdagen med att sopa och moppa dom tre matsalarna tillsammans med en kollega. Efter det så ”dukade” jag, alltså förberedde matsalarna inför lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Vi hade också lite pannkakor från frysen som vi också serverade. Och som alltid så hade vi förstås också vår fina salladsbuffé.


Så här såg min lunchtallrik ut i dag, tio olika sorter från salladsbuffén.Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och det mesta flöt på bara bra. Men det var lite stök, konflikter och bråk i matsalen i dag tyvärr.


En snäll kollega bjöd på hemgjort äppelpaj med vaniljvisp till eftermiddagsfikat i dag, och det var förstås mycket uppskattat av oss andra.


Åkte sen hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag i dag. Han hade bland annat satt upp våra nya sänglampor i dag.Borzko och jag tog en fika och en pratstund. Sen så stack han iväg till tandläkaren för kontroll.


Jag åkte sen så småningom också iväg. Åkte till McDonalds i Västberga och mötte upp med Jenny. Hon var egentligen ledig i dag, men hade varit där på ett möte.


Vi åkte sen först hem till en kompis till Jenny och hämtade lite grejer. Och sen så åkte vi till Skärholmens Centrum.


Jag var ute efter en svart varmfodrad skinnjacka. Helst en lite billigare i ”fusk”skinn. Vi gick runt i alla klädaffärer, men jag hittade ingen tyvärr.


Gick sen och åt middag på Restaurant Sawadee.(Uppdaterat: Nu är Jenny brunett! Kolla in fotografierna i DET HÄR INLÄGGET i hennes blogg.)


Jag åt en jättegod och ganska så stark rätt med räkor, curry, och kokosmjölk bland annat.Gick runt och tittade lite mer på kläder och skor sen. Men ovanligt nog så köpte vi ingenting, någon av oss. ;-)


Sen så skjutsade jag Jenny hem till Tumba. Men jag gick inte med upp i dag, utan jag åkte direkt hem till Farsta.


Kom hem vid halvåttatiden. Borzko kom hem strax efteråt. Han hade varit på jobbet och hämtat hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Vi satte oss sen båda två i vardagsrummet och tittade på ”Idol”.


När det var slut sen så tittade Borzko på lite sport på teve. Och jag satte mig med datorn i knäet.


Jimmy jobbade sent i dag, och kom hem vid niotiden från jobbet.
RSS 2.0