Söndagen den 31 juli 2011


Sent i går kväll / tidigt i natt, så kom Jimmy hit. Han hade varit hemma hos en kompis, och var på väg hem. Men eftersom det var lång tid tills hans buss skulle gå från Farsta och till Fagersjö, och eftersom han ändå skulle hit till oss i dag, så frågade han om han fick sova över här. Och alldeles självklart så fick han ju det.

Jag gick upp klockan sju i morse, duschade och gjorde mig i ordning. Klockan åtta så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Och klockan nio sen så väckte vi Jimmy, som hade sovit så gott på vår soffa.Vi åkte sen alla tre iväg till IKEA, och var där vid halvtiotiden när deras frukostservering startade.Så här såg min frukostbricka ut. Och den kostade trettio kronor.Vi satt där och åt och fikade i en halvtimme. Och sen när själva varuhuset öppnade klockan tio, så hämtade vi det vi var där för att köpa, och det var ännu en stor tavla.

Hem sen direkt, och monterade och hängde upp den.

Vi är jättenöjda med att ha två likadana tavlor. Det blir nästan som en fondvägg, fast snyggare. Det såg så tomt ut förut på väggen bakom fåtöljerna. Och jag vill inte hänga upp några fotografier eller några broderier, som jag hade många av på väggarna förut.Vi höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma, fram till tolvtiden, när min mamma och pappa kom hit.

Dom hade med sig en bukett blommor. Och vi fick även en summa pengar som en inflyttningspresent.Efter att dom hade gått runt och beundrat vår fina lägenhet, så satt vi sen och fikade och pratade i ett par timmar.Efter att mamma och pappa sen hade gått hem till sig, så fortsatte vi att fixa med en massa saker här i lägenheten.

Jimmy satte bland annat upp öppningsfunktioner på Billy-dörrarna.En liten stund satt vi och njöt av solen på balkongen också.Middag blev det sen. Och det blev pizza från "Lilla Bas Pizzeria" igen.Jag åt en barnpizza i dag, för jag var inte så hungrig. Men den var nästan lika stor som en vanlig pizza.Sen åkte vi alla tre iväg i bilen. Först så åkte vi bara ner till Centrum, och gick på Hemköp, för Jimmy behövde handla lite. Efter det så skjutsade jag och Borzko hem Jimmy till sig i Fagersjö.

Först åkte vi till vårt före detta hem, och kollade så att allt var okej där, inför överlämnandet i morgon. Sa också hejdå till våra favoritgrannar.

Vi åkte sen ut för lite shopping.

Först blev det ett besök på Bauhaus i Länna. Där köpte vi en ny lysrörsarmatur till köket. En WC-skylt blev det också, att ha på toalettdörren. Och massa krokar som vi ska ha i klädkammaren.

Sen åkte vi till ICA Maxi. Där köpte vi en fristående hushållspappersrullehållare. (Egentligen skulle vi ha en att ha på väggen, men vi har inte hittat någon någonstans. Och den här var så billig, så vi kan ha den så länge, tills vi hittar en.) Lite fler krokar blev det där också.

Efter det så åkte vi hem igen. Och fortsatte att fixa, dona, pula, och greja i lägenheten.

Två översiktsbilder på vardagsrummet tog jag också. Nu är vi nöjda, med två mattor istället för en, som vi hade först. Och två tavlor, istället för en, som vi hade först.Vid åttatiden sen så slutade vi jobba för i dag. Och så satte vi oss på balkongen och njöt av den sköna kvällen. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn en stund. 

Sen vid niotiden så blev det lite för svalt för mig, som inte orkade klä på mig mer kläder, och bara hade korta shorts och linne, så då flyttade vi in till vardagsrummet istället.

Och här är dom vanliga solnedgångsbilderna. Bilderna är tagna mellan kvart i nio, och kvart över nio. Sammanlagt sex luftballonger såg vi i kväll också.


Dagens Shopping - 110731 - IKEA - Stor tavla - 200 x 140 cm - En till! ;-D

 

Det blev en till likadan tavla! ;-D


Dagens Låt - 110731 - Martin Rolinski med "Blame It On A Decent Matter" - 2011.


Dagens Låt - 110731 - Martin Rolinski med "Blame It On A Decent Matter" - 2011.Veckans teveprogram - vecka 30.Gäster var: Ulrik Munther, Martin Rolinski, Lill Lindfors.Bäst var: Ulrik Munther.

Gäster var: Hoffmaestro, Eric Saade, Marika Willstedt & Angelica Alm, Carl Norlén, Caroline Wennergren, Östen me Resten.Bäst var: Hoffmaestro.

Gäster var: Eric Amarillo, Tommy Nilsson, Sanna Nielsen.Bäst var: Eric Amarillo.Lördagen den 30 juli 2011


Även i morse så gick vi upp vid sextiden. För vi vill ju hinna med så mycket som möjligt, och bli klara så snart som möjligt.

Så efter våra morgonbestyr och frukost så satte vi igång.

Bland annat så monterade vi vår nya tavla, och hängde upp den.Vid tiotiden, när Centrum öppnade, så tog vi bilen dit, eftersom vi skulle handla mycket. Det blev några inköp på Clas Ohlson, och på Apoteket. Massor med matvaror från både Hemköp och Konsum blev det också.

Och så köpte vi en ny duk, en löpare, på Hemtex.När vi kom hem igen så fortsatte vi att hålla på med massor med olika saker i lägenheten. Bland annat så hängde vi upp lampan i vardagsrummet, satte upp hängare i hallen, och en massa annat småfixande.

Sen vid halvtretiden så åkte Borzko iväg. Han skulle hämta upp sin syster med familj, och sen skjutsa dom till Arlanda.

Jag satte mig då med datorn en stund, fixade två bokrecensioner bland annat. Varvade med lite småfix i lägenheten också.

Satte mig en liten stund på balkongen också, läste lite i min bok, och njöt av det underbara vädret.

 

Vid femtiden sen så kom Borzko tillbaka hem. Jag mötte upp med honom utanför då, och så åkte vi direkt till IKEA, i dag igen.

Tog ett "Dagens Outfit"-fotografi i nya spegelgarderoben i hallen. Så här har jag gått klädd nu nästan hela sommarlovet. Jag har tre par jeansshorts, och cirka sex svarta linnen och sex vita linnen.På IKEA så började vi med att äta middag, i dag igen! I dag så tog jag kött istället för fisk.Vi köpte en till matta, likadan som i går, två dukar (löpare), och fyra kuddfodral till kuddarna i vardagsrummet.

Mattan la vi vid fönstret och balkongen, under fåtöljen, på min "mysplats". Där kommer jag nog ofta att sitta och titta ut genom fönstret. Perfekt där med det låga nedre vädringsfönstret. Man ser jättebra när man sitter där, till och med sjöutsikt över sjön Magelungen. (Och det är ju självklart mycket, mycket finare i verkligheten än vad det blir med min iPhone-kamera).  Kuddfodralen blev jag nöjd med. Dom är gråa och matchar mattorna.Och lite översiktsbilder över vardagsrummet.Efter IKEA så åkte vi till COOP Forum i Haninge. Men vi fick inte tag i det som vi skulle ha där. Vi tänkte då åka till Bauhaus och kolla där, men dom hade stängt redan klockan sex.

Åkte då hem, och fortsatte med vårt jobb.

Satte bland annat upp en termometer i köket.Vi höll sen på och fixade och grejade med lite smågrejer här hemma.

Vid halvtiotiden så tyckte vi att det fick räcka för i kväll, så då fixade vi iordning lite gott att äta och dricka, och så satte vi oss i soffan och tittade och lyssnade på "Sommarkrysset" som vi hade spelat in sedan tidigare på kvällen.

Dom obligatoriska solnedgångskorten blev det ju förstås i kväll också.


Dagens Shopping - 110730 - IKEA - Matta + 8 kuddfodral + 2 bordslöpare.Matta (en till likadan som den vi köpte i går) - 199:-.


Fyra stycken gråa kuddfodral till kuddarna i vardagsrummet - 59:- styck.


Två stycken löpare, svart och beige, 39:- styck.


"Porto Francos väktare" av Ann Rosman - 2011 - Bok

---------

Recension av boken: "Porto Francos väktare" av Ann Rosman (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Porto Francos väktare är den våldsamma berättelsen om Marstrands tid som frihamn. Tiden är sent 1700-tal; kapare, smugglare och mördare härjar ostört.

En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv; sjömän på skeppen, handlare, brottslingar som fått amnesti i frihamnen. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo. Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.

220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge.

Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp.
"

 

(Kopierat från damm.se)


--------- 

Jag har läst båda Ann Rosmans tidigare böcker, "Fyrmästarens dotter" och "Själakistan". Och jag tyckte mycket om dom båda två.

(Här är en länk till min recension av "Själakistan", och i det inlägget finns också en länk till min recension av "Fyrmästarens dotter".

Den här tredje fristående delen i serien om kriminalpolisen Karin Adler och hennes kollegor och vänner var precis lika bra som dom två tidigare böckerna.

Jag tycker om blandningen av händelser för länge sedan och händelser i nutid. Och hur dom till slut vävs samman. Boken var heller inte förutsägbar.

Välskriven, lättläst, spännande, och engagerande var den också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.  


---------


"Flod" av Carolina Fredriksson - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Flod" av Carolina Fredriksson (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Två små barn lever i en husbil under en hårt trafikerad bro. Platsen var tidigare en kåkstad som har undergått myndigheternas våldsamma utrensning, bara Alka och Kappen blev kvar.

Då och då kommer den unga kvinnan Ina dit med mat och presenter från staden. I väntan på henne lever barnen vind för våg, med fläckvisa och mörka minnen från det förflutna, i gränslandet mellan vardagsbestyr och lekarnas fantasivärld. Intill floden finner de verktyg och föremål som Alka försöker rekonstruera den gamla kåkstaden med. Hon är arkitekten som vill visa Kappen världen. I lekens värld blir husbilen en flygande farkost och med kartbokens hjälp ger de sig iväg på fantastiska resor genom magiska landskap över stad och skog, land och hav. På andra sidan floden finns staden som ett alltid närvarande hot och som en påminnelse om det mänskliga samhälle som barnen saknar.

I sin debutroman Flod skildrar Carolina Fredriksson med osvikligt närvarande berättarröst två ensamma barn i en drömlik och samtidigt skrämmande, karg värld.
"

 

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

 

---------

En lite annorlunda roman, om två barn som har hamnat utanför samhället. Deras fantasier blandas med verkligheten.

Boken var intressant, välskriven, och lättläst.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Dagens Låt - 110730 - Pink med "Heartbreak Down" - 2010.


Dagens Låt - 110730 - Pink med "Heartbreak Down" - 2010.


Fredagen den 29 juli 2011


Oj, oj, vilken dag! Vi gick upp vid sextiden, började att jobba så fort vi var klara med våra morgonbestyr, och sen jobbade vi fram till elvatiden i kväll! Sexton timmars arbetsdag blev det! Men vi har hunnit med otroligt mycket i dag! Nu är det riktigt fint här hemma! :-D

Vi har packat upp alla typ fyrtio flyttkartonger som var kvar. Dom flesta var det böcker i. Men det var också några med kläder och lite andra saker.

Sen har vi fixat, donat, plockat, pulat, och grejat med allt möjligt i lägenheten.

Målaren var här och målade det sista fönstret också.

Och städfirman var och städade i vår gamla lägenhet.

En sväng till IKEA blev det också, för inköp av ett nytt matbord till matrummet och en ny matta till vardagsrummet. Ett tidigare shoppinginlägg finns redan bloggat.

Här kommer tjugofem fotografier från i dag:

Min middag på IKEA.Borzko på IKEA.Ena väggen i sovrummet, med alla mina pocketböcker.Andra väggen i sovrummet, med lite blandade böcker + pärmar med papper i + fotoalbum.Vardagsrummets bokhyllor. I underskåpen finns tevespel, dvd-filmer, och en massa annat.Långväggen i matrummet.Kortväggen i matrummet.Mörka moln på ena sidan...... och en vacker solnedgång på andra sidan.Matrummet, med nya bordet.Köket, med barbordet.Micron och köksstereon på köksbänkenVattenkokare och kaffemaskin.Diskbänken.Matrummet och köket.Älskar solnedgångarna här.Vår nya fristående sänggavel, med hyllor på sidorna.Sovrumsgarderoben.Underdelen av garderoben.Sovrumsgarderoben.Vardagsrummet med soffgruppen och nya mattan."Myshörnan" vid fönstret.Vardagsrummet.Vardagsrummet.Hallen.


Dagens Shopping - 110729 - IKEA - Matbord + Matta.


Matbord - 1.595:-


Matta - 199:-


Dagens Låt - 110729 - Ricky Martin med "Mas" - 2011.


Dagens Låt - 110729 - Ricky Martin med "Mas" - 2011.


Torsdagen den 28 juli 2011.


Oj, oj, oj, vilken dag! Tur att man inte flyttar så ofta! ;-D

Dagen började vid sextiden. Borzko åkte sen iväg vid strax före sju, hämtade först upp Jimmy, och sen åkte dom och hämtade lastbilen som vi hade hyrt på Statoil i Rågsved. Dom åkte sen till McDonalds i Sköndal och köpte frukost till oss alla.

Jenny och Mattias kom sen strax efteråt. Och när alla hade ätit klart så började vi att packa lastbilen.

Körde ett par vändor, och sen vid ett av tillfällena när hissen var proppfull med flyttlådor, så fastnade hissen... Det var ingen person i den, för några stod nere i porten och fyllde hissen, tryckte upp den, och sen stod några uppe och tog emot grejerna.

Vi hade inte fyllt hissen för mycket, för vi räknade ut att det var ungefär 350 kg i lådorna, och hissen tar 500 kg.

Så medans vi väntade på hissreparatören så höll vi på och jobbade med annat i lägenheten.

Jenny och Mattias gick ner till Centrum och köpte lunch också. McDonalds även den gången.

Dom var även på Systembolaget, och då köpte Jenny en present till mig. En alkoholfri Pina Colada som hon tyckte att jag skulle dricka på min balkong.

Så småningom så blev hissen fixad, och vi kunde fortsätta att flytta alla saker.

Vid halvfyratiden så var det sista av våra saker inne i vår nya lägenhet. Jenny och Mattias åkte då iväg, för dom hade annat för sig. Men Jimmy stannade kvar för att hjälpa oss mer.

Borzko åkte iväg och lämnade tillbaka lastbilen.

Sen så jobbade jag, Borzko, och Jimmy med allting i lägenheten. Ställde upp alla mina sjuttton bokhylledelar, satte fast alla i väggen, monterade ihop möbler, byggde ihop en sänggavel, packade upp några flyttkartonger, med mera.

Middag blev det från vår närmaste pizzeria, som numer är Lilla Bas Pizzeria på Larsbodavägen 55. Borzko och Jimmy åt pizza, och jag åt en grekisk sallad.

Vi fortsatte sen att jobba fram till niotiden. Då åkte Jimmy hem till sig i Fagersjö. Borzko och jag satte oss då på balkongen och njöt av den helt fantastiska kvällen.

Borzko läste i sin bok och drack en öl. Jag satt med datorn i knät och drack min alkoholfria Pina Colada som jag hade fått av Jenny tidigare.Tack så mycket kära Jimmy, Jenny, och Mattias för all hjälp i dag!Och jag måste ju bara säga att jag är helt övertygad om att jag kommer att trivas helt fantastiskt bra här! Jag älskar lägenheten! Det är så otroligt trivsam! Och balkongen och utsikten är ju helt underbar!Och nu har vi tio dagar på oss att fixa i ordning lägenheten helt perfekt! Sen börjar Borzko att jobba igen. Och då har jag två veckor kvar av min ledighet, som jag då hoppas kunna tillbringa en hel del tid av på min balkong!

Och sen, när jag börjar att jobba igen, så sätter badrumsrenoveringen igång... Men dom fem veckorna vill jag inte tänka på nu... Nu vill jag bara njuta. Dom bekymren och problemen tar vi sen.Här kommer tio fotografier från dagen:

Jenny och lastbilen.Provisorisk lunch i köket, innan vi hade fått upp köksmöblerna, under tiden som hissen satt fast.Och sen till middagen så hade vi alla fall bord och stolar.Jimmy fixar med vår fristående nya sänggavel. Tur att han är smal, för inne i den hade varken jag eller Borzko fått plats! ;-DOch här är min Pina Colada som jag drack på balkongen vid niotiden.Och den underbara solnedgången.


Dagens Låt - 110728 - Mohambi ft. Nicole Scherzinger med "Coconut Tree" - 2011.


Dagens Låt - 110728 - Mohambi ft. Nicole Scherzinger med "Coconut Tree" - 2011.


Onsdagen den 27 juli 2011.


Även i morse så var vi uppe tidigt, vid sex-sju-tiden båda två. Och efter dusch, ordninggörande, och frukost, så satte vi igång med dagens jobb. Sista dagen innan flytten...

Borzko gick upp till nya lägenheten och var där hela morgonen, förmiddagen, och en bit in på eftermiddagen. Glasmästarkillen, målaren, och persiennkillarna var där.

Jag höll mig här hemma då, tyckte det räckte med folk där uppe, och så packade jag ner dom allra sista sakerna. Lämnade bara det som vi absolut måste ha i kväll och i morgon bitti.

När alla hantverkarna var klara i lägenheten så kom Borzko och hämtade mig och flyttkartongerna som jag hade packat.

Nya glas i båda dom trasiga fönstren var på plats. Alla dom fjorton persiennerna likaså. Målaren har en sista målning av det stora, före detta trasiga, fönstret kvar, och det kommer han och gör på fredag.

Sen så jobbade vi i nya lägenheten resten av eftermiddagen och en bit in på kvällen.

Jimmy slutade tidigt på jobbet i dag, så han kom direkt till oss och hjälpte till.

Han hjälpte till med att fixa så att internet och teve fungerade.

Jag packade upp det som jag hade packat ner under förmiddagen. Jag putsade alla fönster, igen, på in- och utsidan, men inte emellan. Jag byggde ihop lite förvaringslådor.

Borzko och Jimmy satte upp två stycken hatthyllor. Sen byggde dom ihop hallgarderoben och förankrade den i väggen, och satte sen dit spegeldörrarna.

En massa annat höll vi också på och fixade och grejade med.

Pizza vid diskbänken blev det till middag. Och en fika på balkongen tog vi oss tid till också.

Nu är klockan strax åtta, och vi ska väl snart avsluta här för i dag. Och så ska vi hem till Lysviksgatan 43 B och sova där för allra sista gången. För i morgon så flyttar vi ju äntligen! ;-D

Men vi har "för-flyttat" väldigt duktigt. Cirka hälften, 40 st, av våra 80 stycken flyttkartonger är redan flyttade och uppackade. Dom fyrtio som är kvar, det är "bara" boklådor. Så det är dom som ska flyttas, och så alla möbler förstås. Bland annat mina sjutton bokhyllor plus sjutton överhyllor.

:-D 

Tre bilder från i dag:


Dagens Låt - 110727 - Hoffmaestro med "Seize the day" - 2008.


Dagens Låt - 110727 - Hoffmaestro med "Seize the day" - 2008.


"Black Swan" - 2011 - Film - Dvd

    

"Black Swan" - 2011 - Genre: Drama, Thriller

"Regisserad av Darren Aronofsky och med Oscar-belönade Natalie Portman i huvudrollen har denna utmanande psykologiska thriller hänfört både publik och kritiker, samtidigt som den blivit årets stora filmattraktion. Portman gör sitt livs rollprestation som Nina – en förbluffande begåvad, men farligt labil, ballerina på väg att nå stjärnstatus. Pressad till bristningsgränsen av sin pådrivande konstnärliga ledare samt av hotet från en förförisk rival, börjar Nina förlora sitt redan klena grepp om verkligheten. Allteftersom pressen ökar tappar Nina kontrollen över sin förtärande besatthet och hon slungas in i en mardröm som inte bara hotar hennes förstånd, utan även hennes liv."

(Kopierat från Lovefilm)

En spännande och bra psykologisk thriller. Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Maria Wern - Må döden sova" - 2011 - Film - Dvd

    

"Maria Wern - Må döden sova" - 2011 - Genre: Thriller, Drama

"Två kvinnor utan synbara kopplingar omkommer i vad som först verkar vara självmord. Men de märkliga omständigheterna får Maria Wern och hennes kolleger på gotlandspolisen att gräva djupare, och snart blir frågorna allt fler. Var det någon som förföljde kvinnorna? Finns det anledning att tro att de led av någon slags psykos? Och finns det trots allt en gemensam nämnare...?

Utredningen svänger åt ett oväntat håll när polisen står inför fyndet av ännu fler döda kroppar ? och snart tvingas Marias kolleger Ek och Erika betydligt längre in i händelsernas centrum än de räknat med..."

(Kopierat från Lovefilm)

(Skriver precis samma som om filmen "Maria Wern - Drömmar ur snö" som jag såg för ett par veckor sen).  

Filmen var helt okej. En ganska så ordinär svensk kriminalfilm. Klart sevärd för en stunds underhållning. Och jag gillar Eva Röse som spelar huvudrollen.

Betyg: 3 av 5


Tisdagen den 26 juli 2011.


En låååång arbetsdag i dag också. Över tio timmar... Gick upp klockan sex i morse, och efter dusch, iordninggörande, och frukost så åkte vi båda två upp till nya lägenheten.

Vi tog med oss flyttkartonger med kökssaker i. Jag började sen med att packa upp dom. Borzko åkte några vändor till och hämtade alla kartonger med köksgrejer i.

Och eftersom jag inte bara ville ställa upp allt hur som helst i skåpen, så tog det många timmar att få upp allt. Var tvungen att rensa bort en del också, eftersom allt inte fick plats. Det blev mest plastburkar som jag kastade.

(Kvart över nio ungefär kommer solen fram runt hörnet på huset. Sen stannar den i över tio timmar! Så härligt! Fast i dag var det inte så mycket sol.)Mamma och Pappa kom upp en kort stund och tittade på lägenheten.

En kille från en glasfirma kom också dit. Han mätte våra trasiga fönster, och i morgon kommer han och fixar dom. Både det lilla som Borzko hade sönder ett glas i, och det stora som en av målarna hade sönder alla tre glasen i.

Borzko började också med att bygga ihop spegelgarderoben som ska stå i hallen. Men det var ett fel på den, så då tog vi en sväng till IKEA för att byta.Köpte lite saker när vi ändå var på IKEA också. Det har jag redan bloggat om i ett tidigare inlägg.

När vi kom till Farsta igen så åt vi middag i gamla lägenheten. Mat från frysen i dag igen.

Sen så åkte vi upp en sväng till till nya lägenheten. Tog med oss lite blandade udda saker upp också. Höll på och packade upp lite och fixade lite.

Vid halvsjutiden sen så tyckte vi att det fick räcka för i dag, och då gav vi oss iväg hem. Så här såg himlen ut då.Slängde oss i soffan när vi kom hem. Borzko läste Aftonbladet och i sin bok. Jag satt med datorn en stund.

Klockan åtta satte vi igång teven, och tittade och lyssnade på "Allsång på Skansen".Och förmodligen så blir det väl en dvd-film lite senare. Och kanske lite gott att äta till filmen också. Tycker vi är värda det efter dagens slit! ;-DEn (1!) dag till flytt! ;-)Dagens Shopping - 110726 - IKEA - Stor tavla - 200 x 140 cm.


I dag så köpte jag tavlan som jag har tittat på länge. Motivet är tryckt på målarduk. Och tavlan är 200 x 140 cm. 1.495:- kostade den. (Här är länk till alla dom fem tavlorna i serien.)

Lite annat på IKEA blev det också. Två fönsterlampor. Ett hyllplan. Fyra konsoler. Och en stor dörrmatta.


Dagens Låt - 110726 - Roxette med "Speak to me" - 2011.


Dagens Låt - 110726 - Roxette med "Speak to me" - 2011.


Måndagen den 25 juli 2011.


Även i dag så klev vi upp tidigt. Borzko gick upp klockan sex, och jag klockan halvsju. Efter våra morgonbestyr och frukost så åkte Borzko iväg till Ramirent i Årsta och hyrde en riktigt rejäl borrhammare (slagborrmaskin). Vi ska ha den i åtta dagar nu, för den vi har själva är så himla värdelös.

Vid halvniotiden sen så packade vi in lite grejer i bilen, och så åkte vi upp till lägenheten. Precis då så kom en av målarna dit. Han skulle fixa fogarna mellan väggarna och golvsocklarna. Och så skulle han ta bort allt skräp och allt arbetsmaterial som stod på balkongen och i badrummet.

Vi pratade bara lite med honom, och sen så åkte vi hem igen. Vi tyckte det var bättre att han fick jobba i fred.

Fixade med lite allt möjligt hemma istället då. Jag grejade med månadens överföringar och betalade räkningarna bland annat.

Sen vid strax före tio så gick vi till Centrum för lite inköp.

Först var vi på Clas Ohlson och köpte glödlampor, batterier, skruvar, och lite andra småsaker.

Efter det var vi på Happy Homes och köpte lite småprylar där också.

Sen var vi på Hemköp och köpte en ny golvmopp.

Ur & Penn var vi också och shoppade på, för Borzko behövde en ny armbandsklocka. Det blev en snygg och vattentålig Casio. Nersatt från ettusen kronor, till fyrahundra kronor.

När vi var klara med shoppingen så åkte vi upp till vår nya lägenhet igen, för att se om målaren var klar eller kvar. Han var färdig, och hade åkt därifrån.

Då satte vi igång med dagens jobb i lägenheten. Cirka sex timmars jobb blev det i dag, mellan elva och fem.

Vi skurade badrummet och balkongen. Vi tog bort en massa självhäftande plast från flera av köksskåpen. Vi hämtade cirka femton flyttkartonger med allt som skulle in i dom båda klädkamrarna, och vi packade också upp dom.

Vi hämtade och ställde upp våra balkongmöbler. Men tyvärr så var det inget balkongväder i dag precis...Persiennfirman kom och mätte våra fönster, och vi gjorde en beställning på persienner till alla våra fjorton fönster. 7.650:- kommer det att kosta...

En massa annat gjorde vi säkert också, som jag har glömt bort nu.

Sen åkte vi hem till gamla lägenheten vid femtiden. Middag åt vi då. Och sen vid sextiden så stack Borzko iväg till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.

Jag satte mig då i soffan med datorn och böckerna.Snart så ska jag se på "Lotta på Liseberg".

Och sen efter det, och när Borzko har kommit hem från matchen, så tittar vi förmodligen på en dvd-film.Två (2!) dagar kvar till flytt! :-DRecensionsbok nummer 213.Recensionsbok nummer tvåhundratretton är boken "Skamfläck" av Caroline Engvall från Bokförlaget Kalla Kulor Förlag.


Recensionsbok nummer 211 + 212.Recensionsbok nummer tvåhundraelva är boken "Lärjungen" (i PDF-format) av Hjorth & Rosenfeldt från Bokförlaget Norstedts.Recensionsbok nummer tvåhundratolv är boken "Anna och Mats bor inte här längre" (i PDF-format) av Helena von Zweigbergk från Bokförlaget Norstedts.


Dagens Låt - 110725 - Amy Winehouse med "Back to Black" - 2009.


Dagens Låt - 110725 - Amy Winehouse med "Back to Black" - 2009.  


"The Adjustment Bureau" - 2011 - Film - Dvd

    

"The Adjustment Bureau" - 2011 - Genre: Thriller, Sci-Fi, Drama

"Kontrollerar vi vårt öde, eller styrs vi av osynliga makter? I thrillern "The Adjustment Bureau" spelar Matt Damon en man som får en skymt av den framtid som väntar och inser att han vill något helt annat. Politikern David Norris står inför en plats I USA:s senat, när han möter den vackra balettdansösen Elise Sellas - en kvinna olik alla andra. Men samtidigt som han inser att han håller på att bli förälskad i henne, finns det andra som arbetar för att hålla dem isär..."

(Kopierat från Lovefilm)

Cool handling. Bra skådespelare. Klart underhållande. Kan rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Fast & Furious 5" - 2011 - Film - Dvd

    

"Fast & Furious 5" - 2011 - Genre: Action, Drama, Thriller, Komedi

"Sedan Brian och Mia Toretto fritog Dom från häktet har de korsat många gränser för att kunna undvika myndigheterna. I Rio de Janeiro har de slutligen hamnat i en återvändsgränd och måste göra en sista stöt för att kunna vinnasin frihet. Medan de samlar ihop sitt gäng av toppförare vet de fortfarande att det enda sättet för dem att verkligen slippa undan är att konfrontera den korrupte affärsman som vill se dem döda. Men han är inte ensam om att vilja få tag på dem. Den hårdkokte FBI-agenten Luke Hobbs missar aldrig ett mål. När han får i uppdrag att sätta stopp för Dom och Brian sätter han ihop en insatsstyrka av elitpoliser och går till angrepp. Men under sin jakt över hela Brasilien inser Hobbs snart att det är omöjligt att skilja de onda från de goda. Nu måste han lita till sina instinkter för att fånga sitt byte, innan någon annan hinner ikapp dem."

(Kopierat från Lovefilm)

Lika underhållande som tidigare "Fast & Furious"-filmerna. Lika coola bilar. Lika roliga repliker. Lika snygga skådespelare. Lika häftiga biljakter.

Kan helt klart rekommenderas om man gillar den här typen av filmer.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Söndagen den 24 juli 2011.


I dag har det varit en lång och mycket effektiv dag, både för Borzko och mig.

Jag gick upp redan klockan sex, och Borzko klockan sju. Och efter våra morgonbestyr och frukost, så tog vi med oss massor med städsaker och åkte upp till vår nya lägenhet.

Det mesta är nämligen klart där nu. (Förutom badrummet förstås, som dom kommer och börjar med om en månad.)

Det enda som är kvar nu, av den nuvarande renoveringen, det är lagande av fönsterrutan som gick sönder förut, målande av det fönstret inklusive karmar och lite runt om fönstret, fixande av fogar mellan väggar och golvsocklar, borttagande av skräp och arbetsmaterial, och installation av diskmaskin och uppsättning av nytt element.

Allt det ska fixas under veckan. Det mesta, förhoppningsvis, redan i morgon. Fast rörmokaren kommer nog inte förrän senare under veckan.

Men eftersom det mesta i alla fall är klart, och det inte kommer att blir så speciellt smutsigt av det som är kvar, eftersom allt bilande, borrande, slipande, och sånt är klart, så beslöt vi oss för att påbörja städningen i dag.

Och det var ju liksom rätt så mycket att städa... Detta fina slipdamm överallt...

Vi sopade, dammsög, torkade och torkade och torkade och torkade..., och putsade fönstren.

Cirka fyra mycket effektiva timmar gånger två personer tog det att få lägenheten ren och fin. Och då städade vi ändå inte badrummet och balkongen. För där har målarna alldeles fullt med sina saker.

När vi var klara med all städning, vid tolvtiden, så kom även sen Jimmy dit.

Sen så hjälpte han också till med att fixa i ordning i lägenheten. Vi satte då upp fyra stycken taklampor/plafonder. Vi satte nya dörrhandtag och nyckelhålsbrickor på alla dörrar. Och höll på och fixade och grejade med en massa andra små saker.

Vi hämtade även upp två skåp som har stått i vår klädkammare, och som ska göra det också fortsättningsvis.

Fram till fyratiden jobbade vi. Sen åkte vi ner till vår gamla lägenhet, och så åt vi pizza till middag. En fika blev det sen efteråt också.

Efter det så åkte vi med båda bilarna till OKQ8, tankade båda bilarna, och sen så bytte vi bil.

Vi ska ha Jimmys bil i en vecka nu, eftersom han har en kombi. Och då får han ha vår bil istället.

Jimmy åkte sen hem till sig i Fagersjö, och Borzko och jag åkte upp en sista sväng till vår nya lägenhet.

Sen tyckte vi att det fick räcka för i dag. Tio timmars jobb nästan blev det i dag. Men vi hann med en hel del i dag i alla fall.

Satte oss sen i soffan och vilade och slöade. Borzko läste i sin bok, och jag satte mig med datorn.Förmodligen blir det väl tittande på en dvd-film lite senare.Tre (3!) dagar kvar till flytt! ;-DTolv fotografier från vår nya lägenhet, tagna i dag.

Borzko sätter upp en taklampa/plafond i hallen. Och Jimmy byter dörrhandtag på innerdörren.Detalj ur sovrummet. Fint nytt golv. Och ljusa fina väggar.Vårt fina kök. Och lika fint golv där som i sovrummet.Hallen. Och likadant golv även där.Dörrar till klädkammarna.En liten bit av vardagsrummet.Sovrumsdörr.Och så lite vybilder.


Veckans teveprogram - vecka 29.Gäster var: Brolle, Jack Vreeswijk, Jenny Silver, Josefin Glenmark, Ann-Louise Hanson.Bäst var: Brolle.

Gäster var: Petter, Pernilla Andersson, Bo Kaspers Orkester, Vocalettes, Malena Ernman, Lena-Maria Klingvall, After Shave & Anders Eriksson.Bäst var: Petter.

Gäster var: September, The Moniker, Anne-Lie Rydé.Bäst var: September.Dagens Låt - 110724 - Rihanna med "California King Bed" - 2011.


Dagens Låt - 110724 - Rihanna med "California King Bed" - 2011.


Lördagen den 23 juli 2011.


Efter dom vanliga morgonrutinerna så höll vi på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Frostade av frysen gjorde vi också.

Sen gick vi en sväng till Centrum för lite shopping.

Nya skruvmejslar på Clas Ohlson, matvaror på Hemköp, och en blomma att ha med oss bort på middagen senare, blev dagens inköp.

Åkte sen en sväng hem till Jimmy, och tog med min dator. Och så hjälpte Jimmy mig med en sak i datorn.

Hem sen igen, och satt och läste en stund. Borzko läste i sin bok, och jag satt och läste nyheter om och om igen... i datorn... Om Norge... :-/

Vid strax före halvtre sen så åkte vi iväg.

Först åkte vi hem till mina föräldrar här i Farsta, och hämtade upp dom. Och efter det så åkte vi till Fagersjö och hämtade upp Jimmy.

Åkte sen hem till Borzkos Mamma i Hallunda. Mötte upp med Jenny och Mattias utanför först.

Borzkos syster Natalie, hennes man Tihomir, deras dotter Tina, och Tihomirs kusin Jadranka var också där.

Vi åt sen massor med god mat. Förrätt, soppa, och varmrätt. Och sen kaffe med två goda hembakta kaffebröd.

Åkte sen hem vid sjutiden.Nu sitter vi och tittar och lyssnar på "Sommarkrysset". Efter det så ska vi nog titta på en dvd-film.Fyra (4!) dagar kvar till flytt! ;-DHär är åtta fotografier från besöket hos Borzkos mamma i dag.


Det finns liksom inga ord att skriva om det...Ja, vad säger och skriver man om det hemska i Norge...

Finns liksom ingenting att säga och skriva...

Mer än att vi tänker och känner med alla dom döda, skadade, och anhöriga i dag...

:-/


Dagens Låt - 110723 - Broken Door med "Hey You" - 2011.


Dagens Låt - 110723 - Broken Door med "Hey You" - 2011.


"Morgonen hon försvann" (Fear the Worst) av Linwood Barclay - 2011 (2009) - Bok---------

Recension av boken: "Morgonen hon försvann" (Fear the Worst) av Linwood Barclay (2011) (Genre: Kanadensisk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Tim Blakes liv är ingen framgångssaga, liksom många andra har han ett par större misslyckanden bakom sig. Men det är inget dåligt liv, och en stor anledning till det är tonårsdottern Sidney. En eftermiddag kommer Sidney inte hem.


När Tim åker till hotellet där hon sommarjobbar visar det sig att ingen på hotellet hört talas om Sidney. Inte ens hennes närmaste vänner vet var Sidney hållit hus den här sommaren. Tims liv förvandlas långsamt till en mardröm och han blir alltmer desperat i sitt sökande. Dagarna går utan några livstecken från Sidney. Så hittas hennes övergivna bil. Där finns spår av blod. Det börjar stå klart för Tim att han inte är ensam i sin jakt efter dottern. Han måste inte bara hitta henne. Han måste hitta henne först."


(Kopierat från kabusabocker.se)


--------- 

Det här är den tredje boken som jag har läst av Linwood Barclay. Och jag har tyckt lika mycket om dom alla tre.

(Här är en länk till min recension av hans andra bok, och i det inlägget finns det en länk till den första boken.)

Alla tre böckerna är uppbyggda på ungefär samma sätt. Cliffhangers i slutet på varje kapitel, så det är svårt att lägga ifrån sig boken. Och det är också en hel del humor i böckerna.

Men framförallt så böckerna väldigt, väldigt spännande.

"Morgonen hon försvann" var mycket spännande, väldigt lättläst, och absolut inte förutsägbar. Jag kan helt klart rekommendera den, och dom tidigare böckerna, för några timmars bra och underhållande läsning.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Kabusa Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


"The American" - 2010 - Film - Dvd

    

"The American" - 2010 - Genre: Thriller, Drama

"Amerikanen Jack är en slipad lönnmördare. När ett jobb i Sverige går snett meddelar han sin kontaktperson Larry att nästa uppdrag blir hans sista. Det tar honom till en liten pittoresk stad på den italienska landsbygden, där han håller låg profil och för en gångs skull kan njuta av lugnet. Hans uppdragsgivare, en belgisk kvinna vid namn Mathilde, dyker dock snart upp i stan med en beställning, att tillverka ett vapen. Helt oväntat träffar Jack en präst, Fader Benedetto, som han öppnar sig för och han inleder en romans med den italienska kvinnan Clara. Men med garden nere utmanar Jack ödet..."

(Kopierat från Lovefilm)

En rätt så bra thriller/drama-film. Ganska så långsam och inte så mycket action i, men helt okej på sitt sätt ändå.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer.


Fredagen den 22 juli 2011.


I dag började min dag redan vid strax före klockan sex... För då vaknade jag av ett åskande, blixtrande, och regnande utanför fönstret...

Försökte sen att somna om, men det gick tyvärr inte... Och eftersom jag hade suttit och läst ända till halvtvå i natt, så blev det bara cirka fyra och en halv timmes sömn för mig...

Hade huvudvärk sen i ett par timmar, men tur nog så gick den över efter frukost, dubbel kafferanson, flera glas vatten, och en huvudvärkstablett.

Efter lite allmänt fixande här hemma sen på morgonen, så gick Borzko och jag till Nordea när dom öppnade klockan tio.

Och efter att vi hade gjort vårt ärende på banken, så gick vi en sväng upp till vår lägenhet, för vi hade ett ärende även dit.

När vi sen kom hem så packade vi ihop våra badsaker och så åkte vi till Farstastrandsbadet. För efter morgonens åskväder så hade det blivit en helt fantastiskt fin dag.

Vi kom dit vid halvtolvtiden, och då var det nästan inga människor alls där.Men vartefter timmarna gick, så kom det fler och fler folk dit.Vi åt lite lunch vid serveringen på stranden. Varsin toast-tallrik blev det.Cirka tre timmar var vi vid stranden, och sen åkte vi hem vid halvtretiden.

Satt sen resten av eftermiddagen, och början av kvällen, på balkongen, fast nu i skuggan. Läste i våra böcker och njöt av den underbara dagen och kvällen.

Jimmy kom över en sväng efter jobbet och åt middag här. En fika och en pratstund blev det också. Nu är klockan över nio, och vi sitter fortfarande ute på balkongen. Det är en sån underbar kväll så man vill ju inte gå in. Men så småningom så ska vi nog gå in och titta på en dvd-film.Fem (5!) dagar kvar till flytt! :-DDagens Låt - 110722 - Lady Gaga med "The Edge Of Glory" - 2011.


Dagens Låt - 110722 - Lady Gaga med "The Edge Of Glory" - 2011.


"Mother and Child" - 2011 - Film - Dvd

    

"Mother and Child" - 2011 - Genre: Drama

"Tre kvinnor, mödrar och döttrar. Alla lever de i Los Angeles, omedvetna om hur stor påverkan deras liv har på varandra. Karen tvingades vid 14 års ålder adoptera bort den dotter som från den dagen kommit att påverka varenda steg hon tagit, varenda tanke hon tänkt. Elizabeth, dotterns som adopterades bort, är moderlös, känslokall karriärkvinna, men rymmer så mycket mer än vad den första blick vill ge. Lucy är varm och öppen, företagare och hustru. Hon kan dock inte ge maken det barn han så hett efterlängtar. För honom är blod tjockare än vatten, men för Lucy är känslan till det adopterade barnet lika starkt som till det för henne omöjliga biologiska."

(Kopierat från Lovefilm)

Ett mycket, mycket bra drama. Och det var absolut inte förutsägbart.

Filmen berörde verkligen. Och det var väldigt bra skådespelarprestationer av alla som var med i filmen, men allra främst av Annette Bening som spelade huvudrollen.

Jag kan verkligen rekommendera filmen.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Torsdagen den 21 juli 2011.


Efter dom vanliga bestyren på morgonen så gick Borzko en sväng till vicevärden i vårt nya hus, för att hämta nya filter till våra vädringsfönster.

Sen höll vi på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma en stund.

Vid kvart i tio sen så åkte vi iväg till Media Markt för att köpa tvättmaskin och torktumlare till nya lägenheten.

(Det har jag bloggat om i det här länkade inlägget).

När vi sen kom hem igen, så gick Borzko till Nordea och hämtade myntrör. Och sen så fixade vi iordning alla rören med mynten.

Vi gick sen till Centrum och köpte blommor,och bakelser,och så gick vi hem till mamma och pappa för att fika.Mamma hade namnsdag i går, men då mådde hon inte så bra, och ville inte att vi skulle komma över då. I dag kände hon sig piggare, så då fick vi komma och fika och uppvakta henne lite.

Vi satt där och pratade i ungefär en och en halv timme, och sen gick vi hem igen.

Tog med oss alla mynten sen, och så gick vi till Nordea och satte in dom på kontot.

(Här är länk till inlägget om våra mynt, som jag bloggade tidigare).

När vi kom hem igen, så åt vi middag. Frysrensningsmiddag i dag också.

Sen åkte Borzko iväg. Han skulle till IKEA och köpa ett extrabord till sin mamma, och sen åka hem till henne och lämna det, och sen stanna och fika där en stund.

Jag satte mig då och läste i min bok när han var borta. Satt lite med datorn också. Läste så småningom också ut boken "Flod" av Carolina Fredriksson.Nu ska jag välja mig en ny bok att läsa i. Har tio stycken recensionsböcker att välja på nu, så det blir dagens i-landsproblem. ;-D

När Borzko sen kommer hem så tittar vi nog förmodligen på en dvd-film i kväll också.Sex (6!) dagar kvar till flytt! :-DI dag har vi äntligen växlat in alla våra mynt!


Vi har länge pratat om att vi måste växla in alla våra mynt. Vi har lagt alla tior och femmor i burkar under många år nu, säkert uppåt tio år.

Nu tyckte vi att det var dags att växla in dom.

Mynten vägde 12,5 kilo sammanlagt.

Det var två lite mindre proppfulla burkar, en med bara tior och en med bara femmor. Och så en lite större burk som var halvfull, med blandat femmor och tior.Vi trodde väl att det kanske i alla fall skulle bli ett par tusen... Men när vi började lägga i rör, så insåg vi att det nog var rätt så mycket...

Och det var det verkligen!

12.700:- !!!Helt otroligt att det var så mycket! Det trodde vi aldrig!

Nu ska vi försöka att spara dom pengarna, eftersom det är pengar som vi inte har räknat med på något sätt. Och tillsammans med dom 10.200:- som vi fick för vårt byrålådeguld, (här är en länk till ett inlägg som jag har bloggat om det), så blir det ju nästan 23.000:-. Och dom pengarna hade vi ju inte heller räknat med på något sätt alls. Så dom 23.000:- ska vi verkligen försöka att spara, och så göra en semesterresa för dom nästa sommar.

(Den här sommaren har vi ju tyvärr inte tid. Och jag kan inte ta ledigt mitt i terminen. Och på jullovet så blir det så dyra resor om man vill åka till ett riktigt varmt land.)

Så det blir väl kanske förhoppningsvis en tvåveckorsresa till Turkiet nästa sommar, för guld- och mynt-pengarna! :-D


Dagens Shopping - 110721 - Tvättmaskin + Torktumlare - Media Markt.I dag köpte vi en tvättmaskin + en torktumlare på Media Markt.

Jag har under många års tid handlat det mesta av våra tekniska saker på OnOff. Men nu är det ju tyvärr ändring med det...

Så det blev Media Markt i dag för första gången för ett större inköp.

Tvättmaskin + torktumlare + monteringshylla + hemleverans + 5 års plusgaranti = 16.628:-.

Levereras lagom till badrumsrenoveringen.


Dagens Låt - 110721 - Trivium med "In Waves" - 2011.


Dagens Låt - 110721 - Trivium med "In Waves" - 2011.


"The Rite" - 2011 - Film - Dvd

    

"The Rite" - 2011 - Genre: Skräck, Thriller, Drama

"I den här övernaturliga thrillern, som är inspirerad av verkliga händelser, får vi följa en skeptiskt sinnad präststudent när han åker till Vatikanen för att studera exorcism hos den legendariske fader Lucas. Där bevittnar han ett fenomen som vetenskapen inte kan förklara, och en ondska så våldsamt skräckinjagande att han tvingas ifrågasätta allt han tror på."

(Kopierat från Lovefilm)

Filmen var bra, som film. Men tyvärr inte lika bra som skräckfilm.

Jag tyckte inte att filmen nästan var nästan något läskig alls. Och det ska väl liksom en skräckfilm vara.

Men själva filmen var ändå bra. Och Anthony Hopkins var, som alltid, strålande i sin roll.

Så jag kan ändå rekommendera filmen.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Onsdagen den 20 juli 2011.


Även i dag blev morgonen och förmiddagen ungefär som i går.

Efter uppgång, iordninggörande, och frukost, så satte vi igång med dagens arbete vid halvtiotiden.

Vi packade ner det mesta från badrummet, men inte i flyttkartonger. Utan vi packade ner allt i massor med, tio stycken, necessärer. Men dom fick sen stå kvar i badrummet, för nerpackning först i nästa vecka. Rensade bort och kastade en hel del i badrummet också.

Vi röjde sen i skåpet under diskbänken. Kastade en hel del där också. Men packade ingenting där heller, för dom sakerna kommer vi nog att behöva innan flytten.

Gick sen igenom hela lägenheten och packade ner lite udda prylar bara.

Sen insåg vi att vi faktiskt nog är helt klara med packandet för tillfället. Vi ska ju faktiskt bo här i en hel vecka till, så resten får vänta med att packas ner först nästa vecka.

78 lådor packade, och 22 lådor kvar. Men alla dom kommer nog inte att gå åt.

När vi var klara hemma för dagen så gick vi en sväng till Centrum. Vi var på Apoteket och handlade lite saker. Och på Konsum och handlade en hel del matvaror. Clas Ohlson fick också ett besök. Där handlade vi bland annat två stycken nya brandvarnare, fem stycken fönsterhakar/vädringsbeslag, och lite andra småsaker.

Efter att vi sen hade varit hemma en stund, så ringde en av hantverkarna inför vår kommande badrumsrenovering. Det var han som skulle fixa elen i badrummet, och han behövde träffa oss i lägenheten. Så vi gick då upp dit och pratade med honom. En av målarna var där och målade, och vi pratade lite med honom också.

Lite kort tog jag också.

Här är en del av tavlan i porten över vilka som bor i vårt hus.Och här är vår dörr.Och så två kort från balkongen.När vi sen kom hem igen så åt vi middag. Det blev mat från frysen i dag också, eftersom vi håller på att rensa den nu inför flytten.

Efter maten så satte vi oss på balkongen och läste i våra böcker. Jag läste ut boken "Staden utan kvinnor" av Madeleine Hessérus. Och sen började jag på boken "Flod" av Carolina Fredriksson.

(Rena rama julafton var det i dag när brevbäraren kom! Fem recensionsexemplar var dagens post! Har bloggat om det i tidigare inlägg.)

Nu är klockan strax åtta, och vi sitter fortfarande på balkongen och njuter av den sköna kvällen. Så småningom så går vi väl sen in, och sen blir det nog en dvd-film även i kväll.Sju (7!) dagar kvar till flytt! ;-DRecensionsbok nummer 206 + 207 + 208 + 209 + 210.Recensionsbok nummer tvåhundrasex är boken "Morgonen hon försvann" av Linwood Barclay från Bokförlaget Kabusa Böcker.Recensionsbok nummer tvåhundrasju är boken "Aldrig mer" av Sophie Hannah från Bokförlaget Bra Böcker.Recensionsbok nummer tvåhundraåtta är boken "Vid vägs ände" av Björn B Jakobsson från Bokförlaget Damm Förlag.Recensionsbok nummer tvåhundranio är boken "Porto Francos Väktare" av Ann Rosman från Bokförlaget Damm Förlag.Recensionsbok nummer tvåhundratio är boken "I stället för dig" av Sofie Sarenbrant från Bokförlaget Damm Förlag.


Dagens Låt - 110720 - Petter med "Stockholm i mitt hjärta" - 2010.


Dagens Låt - 110720 - Petter med "Stockholm i mitt hjärta" - 2010.


Tisdagen den 19 juli 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade sen klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr så åt vi frukost och planerade dagen.

Och sen satte vi igång med dagens rensande och packande.

Vi rensade ut bland våra handdukar och lakan bland annat. Helt otroligt vad mycket vi hade! Vet inte hur många sopsäckar vi lämnade på Återvinningscentralen i Högdalen. Och ändå sparade vi en hel del att ha i lastbilen under flytten, att skydda möblerna med.

Packade sen det som var kvar av lakan och handdukar, typ ingenting... Och så packade vi kläder och lite annat från garderoberna i sovrummet.

Sen packade vi ner nästan allting ifrån köket. Vi har bara jättelite saker kvar där nu, bara det som vi måste ha under vår sista vecka här.

Och allt som allt nu har vi packat sjuttiosex stycken flyttkartonger... Vi har tjugofyra stycken kvar. Men jag tror faktiskt att det till och med kan bli några över. För vi har inte så mycket kvar att packa nu. Och det som är kvar, det är sånt som vi vill ha kvar nu under den sista veckan.

I dag slutade vi att jobba redan vid tretiden, eftersom vi ligger så bra till. Och så satte vi oss med varsin bok och njöt av solen på balkongen.

Middag vid femtiden. Och sen fortsatte vi att sitta och läsa på balkongen ända fram till åttatiden.

Då gick vi in och satte igång teven och tittade och lyssande på "Allsång på Skansen".

Efter att programmet var slut så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen "The Fighter".

Och efter att filmen var slut blev det bokläsning igen. Håller nu på med boken "Staden utan kvinnor" av Madeleine Hessérus.Tråkigt med blogginlägg utan fotografier... Ska försöka att skärpa mig i morgon och fotografera lite då. ;-)Åtta (8!) dagar till flytt! :-D"The Fighter" - 2010 - Film - Dvd

    

"The Fighter" - 2010 - Genre: Drama

"Dicky och Mickey är halvsyskon, men som boxare är de på väg i två helt olika riktningar! Dicky har talangen, men saknar omdömet. Och snart dras han in i en livsstil som skickar honom raka vägen till fängelset! Lillebror Mickey är den enträgnaste av boxare - som lidit de mest förödmjukande förluster! Men när Dicky återvänder gör han allt för att förvandla sin lillebro från en evig looser... till en äkta fighter."

(Kopierat från Lovefilm)

Även om jag egentligen inte gillar boxning alls, så tyckte jag att det här var en mycket bra film.

Ett gripande och spännande drama, med väldigt bra skådespelarinsatser, speciellt av Christian Bale.

Kan helt klart rekommenderas.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Recensionsbok nummer 205.Recensionsbok nummer tvåhundrafem är boken "Flod" av Carolina Fredriksson från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.


"En död ängel" av Åsa Schwarz - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "En död ängel" av Åsa Schwarz (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Nova åker till berget Ararat för att resa en ark som symbol för kampen mot klimatförändringarna tillsammans med andra Greenpeaceaktivister. Hon övertalar sin nyfunna pojkvän Benjamin att följa med till ruinstaden Ani där kyrkor, stadsmurar, fort och grottor ligger tätt. I en av ruinerna hittar Nova en golvmålning som det är något bekant över. Där blir hon brutalt nedslagen. Hon vaknar upp på Karolinska Sjukhuset i Stockholm efter att ha varit medvetslös i en vecka. Ingen har sett Benjamin efter överfallet. Varför är han spårlöst försvunnen? Varför blev Nova nedslagen i ett tempel där änglar tidigare dyrkades? Vem vill att Nova inte ska få reda på sitt ursprung? Hon finner till slut att alla frågor leder åt ett håll: jakten på världens mest omtalade artefakt, Noas ark.

Åsa Schwarz, (född 1973) har skapat en helt egen genre: skräck möter deckare möter mysticism. Detta kombinerat med ett starkt engagemang i miljöfrågan och mot politiskt förtryck gör Åsa till en av våra mest moderna författare för en ny generation läsare som vill ha både spänning och etik."

 

(Kopierat från telegramforlag.se)

 

--------- 

Det här är Åsa Schwarz fjärde roman. Jag har läst alla hennes tre tidigare, och jag tyckte speciellt bra om hennes tredje bok "Nefilim", som är den första boken om Nova Barakel.

"En död ängel" är en fristående fortsättning på "Nefilim", och den handlar också om Nova Barakel.

(Här är en länk till min recension av "Nefilim".)  

Precis som det står i texten ovanför, så har Åsa Schwarz verkligen hittat en liten egen genre. Det är en del deckare, en del roman, en del skräck, en del mysticism, en del miljöpolitik, och en del rättvisepolitik.

Blandningen blir väldigt bra. Tycker att den här boken, "En död ängel", precis som "Nefilim" är mycket bra.

Boken engagerar verkligen, samtidigt som den är lättläst.

Kan verkligen rekommendera boken till alla. Men läs gärna "Nefilim" först.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Telegram Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.  


---------  


Dagens Låt - 110719 - Swedish House Mafia med "Save The World" - 2011.


Dagens Låt - 110719 - Swedish House Mafia med "Save The World" - 2011.


"Source Code" - 2011 - Film - Dvd

    

"Source Code" - 2011 - Genre: Sci-Fi, Thriller, Action, Drama


"En soldat blir värvad till ett hemligt statligt program mot terrorism. Hans medvetande blir placerat i kroppen tillhörande ett vittne av ett terroristdåd. För att hitta den ansvarige för bombningen måste han genomleva händelsen gång på gång."


(Kopierat från Lovefilm)

Cool, bra, spännande, mystisk, och välspelad. Kan helt klart rekommenderas!  

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Måndagen den 18 juli 2011.


I dag började dagen lite tidigare. Borzko gick upp klockan halvsex, och jag gick upp klockan sex. Det var för att vi hade besiktning av bilen redan klockan sju.

Efter iordninggörande och frukost så åkte Borzko iväg till bilbesiktningen. Den gick igenom bra utan ombesiktning. Men några anmärkningar fick vi på bilen. Bland annat så behöver vi byta bromsskivorna på bakhjulen. Så vi ska väl ta och boka en tid på en bilverkstad för det snart...

Vid åttatiden sen så så gick Borzko iväg till vicevärden i vårt nya hus, för vi hade ett par saker som vi behövde prata med honom om.

Jag höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma under tiden.

När Borzko kom hem igen så började vi med dagens sorterande, rensande, och packande. Klädkammaren och garderoben började vi med i dag. Packade bland annat jackor och skor, och en massa olika prylar från klädkammaren.

Sen vid strax efter tio så fick vi besök. Vi hade bestämt möte med dom som har köpt vår lägenhet, att dom skulle komma hit. Dom behövde planera lite inför sin renovering och flytt. Och vi behövde fråga om några saker som vi eventuellt kunde lämna kvar till dom.

Vi gick runt i lägenheten och gick igenom allt. Och vi var också i källaren, tvättstugan, och grovsoprummet och visade.

Dom flesta saker som vi kunde tänka oss att lämna, ville dom ha.

När dom hade gått hem, så åt Borzko och jag lite lätt lunch och tog en fika. Sen så fortsatte vi vårt jobb. Plockade bort gardiner, termometrar, krokar, speglar, och lite andra saker, bland annat.

Och så fortsatte vi att packa saker från klädkammaren.

Middag åt vi vid fyratiden. Och efter det så slutförde vi dagens projekt.

Vi tyckte sen att det fick räcka för i dag, och satte oss i soffan och läste i våra böcker istället. Jag läste sen också ut boken "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft.  

Borzko gick sen iväg en sväng till vicevärden igen, i ännu ett ärende. Och när han ändå var i närheten, så gick han upp och tittade lite i lägenheten.

Och i lägenheten hade det hänt en liten olycka... Ett stort fönster, och alla tre rutorna, hade gått sönder... När målaren hade hållit på och jobbat, så hade det blivit korsdrag när han hade fönstren öppna, och fönstret hade blåst igen så hårt, så alla tre rutorna på ett av dom stora fönstren, det som är vid matplatsen i köket, hade gått sönder... Men det får ju dom fixa lagning av, och betala... :-/

Nu sitter vi och tittar och lyssnar på "Lotta på Liseberg". Med Brolle som gäst, och med Cornelis Vreeswijk-tema så kan det ju bara bli ett bra program. ;-)

Efter det så ska vi nog titta på en dvd-film.

Och det är ju inte så snyggt i vårt vardagsrum längre precis...


Recensionsbok nummer 202 + 203 + 204.Recensionsbok nummer tvåhundratvå är boken "Tigerkvinnan" (i PDF-format) av Katerina Janouch från Bokförlaget Piratförlaget.Recensionsbok nummer tvåhundratre är boken "Glada hälsningar från Missångerträsk" (i PDF-format) av Martina Haag från Bokförlaget Piratförlaget. Recensionsbok nummer tvåhundrafyra är boken "Malin från Skaftnäs" (i PDF-format) av Malin Wollin från Bokförlaget Piratförlaget. 


"Den femte årstiden" av Mons Kallentoft - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga. Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?


Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.


Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen."


(Kopierat från nok.se)


--------- 

Det här är den femte boken i serien om polisen Malin Fors, av Mons Kallentoft. Här är en länk till min recension av den fjärde boken, "Vårlik".

Jag har tyckt mycket om alla böckerna i serien. Men jag tycker nog att den här senaste (sista?) boken är den allra bästa.

Jag gillar sättet som Mons skriver på. Det är lite annorlunda skrivet än vad dom "vanliga" svenska kriminalromanerna är.

Och jag tycker mycket om karaktärerna och deras privatliv.

Handlingen i den här boken var mycket grym och våldsam. Men det har jag i och för sig absolut inte någonting emot.

Så jag kan rekommendera boken. Och också alla fem böckerna om poliserna i Linköping.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Natur & Kultur.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Det här blev jag glad över i dag! :-)


I går blev jag ju glad över ett mail som jag bloggade om i det här länkade inlägget.

Och i dag så fick jag också ett mail som jag blev jätteglad över! 
"Grattis!

 

Du skrev en recension och var då med och tävlade om ett presentkort. Du har med din recension av boken Vätten vunnit ett presentkort på 200 kr på bokus.com. Pengarna kommer att sättas in på ditt konto på Bokus och vi behöver ditt användarnamn för att säkerställa att pengarna sätts in på rätt konto.

 

Maila över dina uppgifter till mig, eller till oss på redaktionen. Har du några frågor får du gärna kontakta oss på [email protected]

 

Grattis igen!

 

Mvh

Minna"Jag kopierar ju alla mina bokrecensioner här i bloggen, och lägger in på Boktipset, Bokus, och Adlibris.

Och det var på Bokus jag vann! Extra roligt var det också att det var med recensionen på boken "Vätten" som jag tyckte så mycket om! Jag blev också ovanligt nöjd med just den recensionen!

Här är länk till min recension av "Vätten".


Dagens Låt - 110718 - David Guetta feat. Nicki Minaj, Flo Rida med "Where Them Girls At" - 2011.


Dagens Låt - 110718 - David Guetta feat. Nicki Minaj, Flo Rida med "Where Them Girls At" - 2011.


Söndagen den 17 juli 2011 - Kvällen.


När vi kom hem från besöket hos Jimmy och sen i Centrum, så satte vi oss båda två och läste i våra böcker. Jag fortsatte i boken "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft.

Vid niotiden sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev den femte X-men-filmen: "X-Men: First Class". Lite gott att äta och dricka till blev det också.

Och efter filmen blev det bokläsning igen.10 dagar kvar... ;-)


 


"X-Men: First Class" - 2011 - Film - Dvd

    

"X-Men: First Class" - 2011 - Genre: Sci-Fi, Action, Drama

"Efter fyra framgångsrika filmatiseringar av en av Marvels mest älskade serier kommer äntligen historien om hur allt började. Hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida tillsammans med andra mutanter kämpade för att rädda världen från en säker undergång och kom ut på andra sidan som bittra fiender."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den femte X-Men-filmen. Men den utspelar sig före alla dom tidigare fyra filmerna.

Jag har alltid gillat alla X-Men-filmerna. Tycker dom är coola, välspelade, och med häftiga effekter.

Den här filmen var till och med lite bättre än dom tidigare. För det var roligt att få veta hur allting började.

Kan klart rekommenders för alla med barnasinnet kvar.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Söndagen den 17 juli 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


Och dagen i dag blev ganska så lik dagen i går. Vi har sorterat, rensat, och packat.

Jag fortsatte med sorteringen och rensningen av alla mina papper och pärmar. Och jag blev äntligen klar efter några timmar i dag. Det är nog inte kvar mer än kanske knappt en fjärdedel av alla papper nu.

Vi packade alla pocketböcker från vardagsrummet. Monterade loss bokhyllorna och ställde ut dom på vår övre inglasade balkong så länge.

Vi packade ner alla våra CD-skivor i papperskassar. Nio papperskassar blev det. Uppskattningsvis ungefär åttahundra skivor sammanlagt.Borzko åkte sen iväg med allihopa till "Mickes Serier CD & Vinyl" i Hornstull, en affär som bland annat tar emot begagnade skivor.

Lite godisätande blev det under dagen, av godiset som jag hade kvar från bion i går.Jag hittade också lite gammal nostalgi. Ett mjukisdjur, eller rättare sagt en "kudd-docka" som Jimmy älskade när han var liten. "Stoja Gockan" kallade han den. Han hade den jämt, och man ser ju hur trasig och lagad den är.Vi rensade bland våra plastblommor och krukor. Slängde en del, ställde ut en del i grovsoprummet, och packade ner en del.

Fönsterlampor togs ner, och sladdar togs bort.

Säkerligen så har vi gjort mer saker, som jag nu har glömt bort.

Vid fyratiden så åkte vi iväg med bilen mot Fagersjö. Vi köpte mat med oss från Hamburgarprinsen och så åkte vi hem till Jimmy för att äta middag.Vi åt allihopa varsin grekisk hamburgermeny.

Fikade gjorde vi sen, och satt och pratade en stund, innan Borzko och jag åkte hem till Farsta igen.

Vi stannade till i Centrum sen, och var inne på Konsum och köpte lite matvaror.


Veckans teveprogram - vecka 28.Gäster var: Alcazar + Charlotte Perrelli, Jessica Andersson, och Linda Pritchard.Bäst var: Alcazar.

Gäster var: Veronica Maggio, Sara Varga, Eric Amarillo, Elisa's, Kjell Lönnå.Bäst var: Veronica Maggio."Grattis Kronprinsessan"Gäster var: Andreas Johnson, Eric Saade, Jessica Andersson, Carola, David Garrett, Elin Rombo.Bäst var: Andreas Johnson.

Gäster var: Takida, Shirley Clamp, Christer Sjögren.Bäst var: Takida.Snälla mail blir man ju glad över! ;-D


Tack för ALLA dina fantastiskt bra boktips. :)
Har slutat vara inne och kolla tips andra boksidor utan räcker med dina.
Vi har exakt samma smak.
Fortsätt rekommendera böcker och jag lovar jag skall hänga med.

Ha en skön sommar med mycke bra läsning.
Mvh / (X.X.)


Dagens Låt - 110717 - Takida med "Haven Stay" - 2011.


Dagens Låt - 110717 - Takida med "Haven Stay" - 2011.


"Svinalängorna" - 2011 - Film - Dvd

    

"Svinalängorna" - 2011 - Genre: Drama

"En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga gå vidare. "Svinalängorna" är baserad på den August-prisbelönta romanen med samma namn av Susanna Alakoski."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag läste boken "Svinalängorna" av Susanna Alakoski för drygt fyra år sen, och jag tyckte att den var jättebra. (Här är en länk till min recension).

Och filmen var faktiskt nästan lika bra som filmen. Mycket bra skådespelarinsatser av alla, men främst av Noomi Rapace och Tehilla Blad.

Kan verkligen rekommendera filmen till alla. Och även om den är mörk, så är den ändå inte tung att se.

Betyg: 4,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Transformers 3 - Dark of the Moon - 3D" - 2011 - Film - Bio

      

"Transformers 3 - Dark of the Moon - 3D" - 2011 - Genre: Sci-Fi, Action

"Då Decepticons såg ut att förlora kriget mot Autobots skickade de ett skepp mot jorden med ett innehåll som skulle rädda deras ras. De amerikanska austronater som upptäckte det kraschade skeppet på månen tystadener händelsen i vad de trodde var mänsklighetens intresse. Men när hemligheten läcker ut vaknar den slumrande fienden och kriget mellan Autobots och Decepticons kan plötsligt få en helt annan utgång."

(Kopierat från Lovefilm)

En lång film med mycket, mycket action i. Gillade man dom två första filmerna så gillar man den här. Häftiga effekter och skön humor. Jag har mycket barnasinne kvar, så jag tyckte om den.

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


"Mitt" hus och "min" lägenhet är med på framsidan av en bok! ;-D


I dag när jag rensade papper, så hittade jag följebrevet till en recensionsbok som jag fick, läste, recenserade, och bloggade om i september förra året. Det är en ungdomsbok av Ulrika Lidbo från Bokförlaget Alfabeta som heter "Farsta fritt fall".

Här är en länk till min recension.

Och det var lite roligt, för i dag fick jag se att det är ju "mitt" hus på framsidan! Och det är till och med "min" lägenhet som är markerad!

Här är en bild på bokens framsida. Och sen kommer en bild som jag har tagit på huset och där jag har markerat lägenheten.
Lördagen den 16 juli 2011.


Hela morgonen, förmiddagen, och eftermiddagen fram till fyratiden, så har vi sorterat, rensat, och packat.

Jag har nog inte slängt ett enda papper sen vi flyttade hit för sex år sen, tror jag... Så nu tog jag tag i att rensa bland alla högar och i alla pärmar.

Och det tog tid... Jag hann inte ens klart i dag, utan jag får fortsätta i morgon.

Men vi har gjort en hel del annat också.

Vi rensade bort ungefär hälften av alla Borzkos kläder, och körde dom till återvinningen.

Vi packade alla pocketböcker från sovrummet.

Vi byggde ihop dom sista Billy-bokhyllorna.

Bytte lakan och handdukar, och tvättade dom, gjorde vi också.

Och lite annat fixande och grejande med lite allt möjligt här hemma blev det också.

Sen åt vi en tidig middag vid halvfyratiden, för vi hade missat att äta lunch i dag.

Och efter maten så åkte vi iväg till Heron City. Där såg vi sen "Transformers 3 - Dark of the Moon - 3D".

När vi kom hem så tittade vi sen på "Sommarkrysset", med Takida.

Och efter det så blev det en film till, "Svinalängorna".


Dagens Låt - 110716 - Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack, Nayer med "Give Me Everything" - 2011.


Dagens Låt - 110716 - Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack, Nayer med "Give Me Everything" - 2011.


"Irene Huss - 7 - Den som vakar i mörkret" - 2011 - Film - Dvd

    

"Irene Huss - 7 - Den som vakar i mörkret" - 2011 - Film - Dvd

"Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Allt eftersom undersökningen fortgår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en fruktansvärd serie-mördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryl-lade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt börjar Irene känna sig förföljd..."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den sjunde filmen om Irene Huss. Vi såg dom sex tidigare filmerna under sommaren 2008. Nu kommer det tre filmer till under sommaren och hösten, och den här, den sjunde filmen, är den första av dom tre. Alla dom sex tidigare filmerna har fått 3 i betyg av mig.

Jag har bara läst en enda bok av Helene Tursten om Irene Huss. Och det är just den här boken, Den som vakar i mörkret. Den fick 3,5 i betyg av mig.

"Den som vakar i mörkret" tyckte jag var bra. Tyckte att den var lite bättre än dom tidigare filmerna. Den var spännande och välspelad. Och jag kan helt klart rekommendera den.

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


"Maria Wern - Drömmar ur snö" - 2011 - Film - Dvd

    

"Maria Wern - Drömmar ur snö" - 2011 - Genre: Thriller, Drama

"Det är juletid på Gotland när ön drabbas av en plötslig och obeskrivlig tragedi – en gymnasieflicka hittas död mitt på landsvägen, klädd i vit lucia-klänning. Det som först verkar vara ett oförklarligt självmord visar sig snart vara något annat, och bakom den oskuldsfulla fasaden bär ett av gymnasieskolans flickgäng på mörka hemligheter… Tillsammans med sina kolleger vid Gotlandspolisen gräver Maria Wern allt djupare i konflikterna på flickans gymnasieskola – och när poliserna upptäcker dolda hot på internet växer oron att flickans död inte är den sista."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag har inte sett någon av Maria Wern-filmerna förut. Inte heller dom teveserier som har sänts på teve. Däremot har jag läst några av böckerna om Maria Wern av Anna Jansson.

Filmen var helt okej. En ganska så ordinär svensk kriminalfilm. Klart sevärd för en stunds underhållning. Och jag gillar Eva Röse som spelar huvudrollen.

Betyg: 3 av 5


Fredagen den 15 juli 2011 - Kvällen.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan.

Bloggade en hel del. Det här blir kvällen sjunde och sista inlägg.

Läste ut den mycket bra boken "Vätten" som jag redan har bloggat en recension om.

Sen så tittade vi på två svenska filmer. Båda var gjorda efter kriminalromaner, och båda var bara en och halv timme vardera.

Det var filmerna "Maria Wern - Drömmar ur snö" och "Irene Huss - Den som vakar i mörkret". Recensioner kommer i morgon.

Datorn en stund sen, innan läggdags.


"Vätten" av Mikael Strömberg - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Vätten" av Mikael Strömberg (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Skräck)

---------


"Peter och hans familj lämnar Norrland tidigare än tänkt för att köra hem till Stockholm på natten. Men med mörkrets inbrott kommer tröttheten smygande, liksom känslan av att vara isolerade från omvärlden. Ett misslyckat försök att undvika en kollision slutar med att bilen blir stående vid vägkanten. Plötsligt blir det skrämmande uppenbart att familjen inte är ensamma. Peter står öga mot öga med något främmande. En underlig varelse med en mörk uppsyn, som därefter försvinner spårlöst i natten.

Väl hemkomna börjar otäcka olyckor att hända i familjens närhet. Peter bestämmer sig för att bege sig tillbaka till olycksplatsen, för att försöka finna varelsen. Detta blir startskottet till sökandet efter det okända med en historia som har sina rötter över hundra år tillbaka i tiden.

Vätten är en andlöst spännande skräckroman. Skickligt och välskrivet för Mikael Strömberg in skräcken hos en vanlig barnfamilj i ett vardagligt, samtida Sverige.

Mikael Strömberg (född 1976) är uppvuxen i Norrtälje och bor med fru och 2 barn i Aspudden i Stockholm. Vätten är hans debutroman.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

--------- 

Det här var en otroligt bra bok! När jag läste om den så tyckte jag att den verkade bra, men sen vet man ju aldrig. Speciellt inom genren skräck tycker jag att det är svårt att hitta bra böcker.

Men det här var en helt fantastisk bok! Den fångade mig från allra första sidan! Jag ville sen bara läsa, läsa, och läsa, eftersom den var så bra, och jag ville veta hur det skulle gå. Men samtidigt ville jag läsa sakta, sakta, för att få den att räcka länge.

"Vätten" är Mikael Strömbergs debutbok. Och jag hoppas att boken är den första i en lång, lång rad av böcker från författaren.

Boken var riktigt skrämmande och kuslig. Blev till och med lite mörkrädd när jag satt och läste den ensam på kvällen.

Men boken var också så mycket, mycket mer än bara en skräckroman. Skildringen av småbarnsfamiljen som allt kretsar runt, är väldigt bra skriven.

Så jag kan verkligen rekommendera den till alla. Inte bara till skräckboksfantaster. Utan till alla som vill läsa en spännande och välskriven bok.

Och kanske har vi fått en kronprins till kungen John Ajvide Lindqvist! ;-D

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Frank Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Fredagen den 15 juli 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


I dag började dagen för mig klockan sju, när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.

Borzko hade sin veckans lediga dag i dag, och sen börjar hans semester efter det, så han är nu ledig i drygt tre veckor framåt. Hans mobil larmade klockan åtta, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

När vi båda var klara så åt vi frukost, fikade, och satt och planerade dagen.

Borzko satte sen igång med att fortsätta med ihopskruvandet av alla våra Billy-bokhyllor. Och jag höll på med en massa pappersarbete och datorarbete. Bland annat så skickade jag iväg våra flyttkort i dag.Vid halvtolvtiden så lämnade vi bokhyllorna och pappersarbetet och åkte iväg med bilen.

Först åkte vi till vår lägenhet för att vi återigen behövde mäta och kolla lite.

Några kort från balkongen blev det också.Ett inzoomat kort på huset som mina föräldrar bor i, och som ligger på andra sidan centrum.Och ett inzoomat kort taget mot sjön Magelungen och Farstahallen.När vi var klara med vårt mätande och kollande i lägenheten, så åkte vi iväg till IKEA i Kungens Kurva.

Och eftersom det var lunchdags, så började vi med att gå och fika.Jag åt en liten ostsmörgås och en vaniljmunk.Vi plockade sen ihop det vi skulle ha, två stycken plafonder till köket, fyra stycken små fönsterlampor, och tolv stycken blomkrukor.

Vi lämnade också tillbaka en taklampa till köket.

Sen åkte vi till Bauhaus i Länna. Där lämnade vi också tillbaka en annan lampa. Och så köpte vi borrar till borrmaskinen.

Efter det så åkte vi till Clas Ohlson i Farsta Centrum. Där handlade vi sågblad till sticksågsmaskinen, och en digital termometer.

(Har bloggat ett inlägg tidigare, med några bilder på en del av det som vi köpte.)

När vi kom hem igen, så släppte bara Borzko av mig, och sen åkte han iväg för att fixa bilen. Han tvättade den, dammsög den inuti, tankade, och kollade allting på den. På måndag har vi besiktning av bilen, och då vill man ju att den ska vara i ordning.

Jag höll på hemma igen med lite pappersarbete och datorjobb.

Vid femtiden sen så åt vi middag.

Efter det så skruvade Borzko ihop lite Billy-bokhyllor igen. Jag satte mig då och bloggade lite.


35/35.


I dag har halva sommarlovet gått...

Men i dag är halva sommarlovet kvar! 


Dagens Låt - 110715 - Lili & Susie feat. Diamond Dogs med "Bailamor" - 2011.


Dagens Låt - 110715 - Lili & Susie feat. Diamond Dogs med "Bailamor" - 2011.


Recensionsbok nummer 200 + 201.Recensionsbok nummer tvåhundra är boken "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft från Bokförlaget Natur & Kultur.Recensionsbok nummer tvåhundraett är boken "Staden utan kvinnor" av Madeleine Hessérus från Bokförlaget Natur & Kultur.

 

Dagens Shopping - 110715 - Termometer på Clas Ohlson + 4 Fönsterlampor, 2 Plafonder, och 12 Blomkrukor på IKEA.
 


Torsdagen den 14 juli 2011 - Kvällen.


Kvällen tillbringades, som vanligt, till största delen i vardagsrumssoffan.

Läste i boken "Vätten" av Mikael Strömberg. (En mycket, mycket bra bok!)

Satt även med datorn en del.

Och så tittade jag på teve, på: "Grattis Kronprinsessan", med uppträdanden av flera artister. (Som var mycket, mycket bättre förr, när Mark Levengood var programledare. Gillar inte Martin Emtenäs som är programledare numer.)


Torsdagen den 14 juli 2011 - Andra Halvan av Eftermiddagen.


Pratade med snickaren i telefon på eftermiddagen, för han ringde för att meddela att han nu är klar med sin del av jobbet.

Han sa då att ingen var där och jobbade just då, så då passade jag på att gå upp dit och titta lite.  

Han har rivit väggen i köket, gjort plats för diskmaskinen, lagt in nya golv plus nya socklar i köket, hallen, och sovrummet. Och nya socklar i vardagsrummet.

Rörmokaren har tagit bort elementet i köket, och kommer dit med ett nytt element i nästa vecka + att han ska installera diskmaskinen.

Nu håller målaren på. Dom hade i alla fall målat grundfärg i taken och på dom flesta väggarna. Man ser redan nu hur ljust och fint det kommer att bli.

Här är en liten bit av det nya golvet som är i alla rum utom vardagsrummet.Diskmaskinen på plats, och elementet borta.Mitt blivande fina kök.Och jag tror inte att jag kommer att ha några gardiner alls i lägenheten. Jag vill inte missa en enda centimeter av denna underbara utsikt. Och jag ska inte ha några hängande fönsterlampor. Och bara pyttesmå låga blommor i fönstren.Det kanske inte framgår på fotografierna, men man ser redan nu hur himla fint det kommer att bli! Åh, vad jag längtar efter att bo där! Tretton dagar kvar nu! :-D


Torsdagen den 14 juli 2011 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.


Torsdagen började tidigt, för jag gick upp redan klockan sex. Efter mina vanliga morgonbestyr här hemma så höll jag på och fixade med lite allt möjligt.

Vid halvniotiden, just när jag planerade att ge mig ut på en promenad, så hörde syrran av sig och frågade om jag ville komma till henne och promenera.

Hon passar en hund just nu, Loka, och skulle ut på en långpromenad med henne. Självklart så ville jag komma dit, så jag åkte över direkt.

Kom dit vid strax efter nio, och vi gick iväg ut på en promenad på en gång. Vi gick längs en fin promenadväg vid sjön Mälaren. Lite drygt en och en halv timme var vi ute.

När vi kom tillbaka hem till min syster igen, så följde jag med in. Vi satt sen på deras uteplats på baksidan, i solen, och fikade och åt vattenmelon. Cirka en och en halv timme satt vi där.

Sen vid tolvtiden, efter tre timmars samvaro, så åkte jag hem till Farsta igen.

När jag kom hem så varvade jag mina vanliga tre sysslor: hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning.

Här är fem fotografier från förmiddagen.


Dagens Promenad - 2011-07-14.

 

Min sida hos RunKeeper.


Dagens Låt - 110714 - Adele med "Someone like you" - 2011.


Dagens Låt - 110714 - Adele med "Someone like you" - 2011.


Onsdagen den 13 juli 2011.


I dag gick jag upp vid sjutiden. Efter mina vanliga morgonrutiner så höll jag på och fixade med lite olika hushållsbestyr här hemma.

Vid strax efter halvelva så gick jag iväg ut för att möta upp mina föräldrar. Och så gick vi en promenad.

Vi gick ner till sjön Magelungen, och så promenerade vi längs den i ungefär en timme.Sen så gick vi bort till Farstastrandsbadet för att fika.Jag tog en kaffe och en glass.Satt där och pratade och njöt av solen som var framme nästan hela tiden.

Efter det så gick vi upp till Centrum. Och så var jag smakråd när Mamma shoppade lite.

Vi gick sen till ICA och handlade lite matvaror. Och därefter så gick mamma och pappa hem till sig, och jag gick hem till mig.

Satte mig vid datorn när jag kom hem, och gjorde bokönskningar inför hösten. Jag tittade igenom dom flesta bokförlagens höstkataloger, och så mailade jag mina önskningar på recensionsexemplar.

Jimmy kom förbi en kort stund. För han var ute och åkte inlines.Han bara vilade benen och fötterna en stund, och sen så åkte han iväg igen.

Jag fortsatte sen med mina bokbeställningar.

Så småningom, när jag var klar, så satte jag mig och tittade på Webballsången från i går.

Och efter det så läste jag i mina böcker. Läste ut boken "Nakendiscot" av Karin Isberg, och började sen på "Vätten" av Mikael Strömberg.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Han satt sen också mest och läste i sin bok under kvällen.


"Nakendiscot" av Karin Isberg - 2011 - Bok---------

Recension av boken: "Nakendiscot" av Karin Isberg (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär)

---------


"Karin Isberg levde i ett lyckligt äktenskap med en framgångsrik man, söta barn och fint hus. Trodde hon. På ytan såg det perfekt ut. Nu har fasaden av den lyckliga kärnfamiljen raserats och hon har tvingats inse att hon ljugit för sig själv under många år. Men med hjälp av en bra terapeut, tantrakurser, nakendisco och diverse tokerier har hon gått från total botten till lycka.

Hon har förstått att livet inte bara behöver handla om prestationskrav och plikter, utan också kan levas kärleksfullt och bejakande. Hon har helt enkelt blivit en kåtare, gladare och tacksammare människa. Det här är hennes berättelse om hur det gick till.

Nakendiscot är en rolig och befriande bok om konsten att genomleva en skilsmässa, ta ansvar för sitt liv och finna livsglädje. Med hög igenkänning lotsar den dig igenom en skilsmässas alla faser och känslomässiga berg- och dalbana. Nakendiscot tar oss med på en utvecklingsresa som lär oss att lyssna på oss själva.

Karin Isberg är omvärldsanalytiker och föreläsare.
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

--------- 

En intressant och bra skriven dokumentär bok om en skilsmässa.

Jag hade nog missförstått lite, när jag läste om boken. För jag trodde att det skulle vara en roman och inte en dokumentär.

Men när jag ändrade min inställning till boken, så tyckte jag den var bra i alla fall.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Frank Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Dagens Promenad - 2011-07-13.


Dagens Låt - 110713 - Adelitas Way med "Sick" - 2011.


Dagens Låt - 110713 - Adelitas Way med "Sick" - 2011.


Tisdagen den 12 juli 2011.


I morse så larmade min mobil klockan sju, och jag gick då upp. Dusch, iordninggörande, frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

Hade planerat in ett strandbesök i dag, men så fint väder var det inte tyvärr. Men ändå hyfsat soligt, och ganska så varmt.

Funderade på om jag skulle ta en promenad, men jag kände mig lat i dag, och bestämde mig för bokläsning istället.

Så jag tog med mig boken och gick ut och satte mig på en parkbänk i parken bakom vårt hus. Och så satt jag där och läste.

Efter en stund så ringde Jimmy och frågade om jag ville åka lite lastbil med honom, och det ville jag ju förstås.

Han hade en körning till ICA här i Farsta, så jag gick dit och mötte honom.Och sen så åkte jag med honom resten av hans arbetsdag.Alltid kul att åka med Jimmy! :-DNär Jimmys arbetsdag var slut så åkte vi till Farsta, för Jimmy hade några ärenden dit. Vi var på Clas Ohlson, Stadium, Systembolaget, och Hemköp.

Sen åkte vi hem till Jimmy. Och så lagade Jimmy middag, och jag hjälpte till.Han lagade en jättegod pastarätt.Borzko kom sen också dit direkt efter jobbet, och vi åt alla tre middag, fikade, och pratade.Borzko och jag åkte sen hem till Farsta, i Borzkos lastbil.

Tevetittande blev det sen, på "Allsång på Skansen". Bra artister i kväll, med både Veronica Maggio, Sara Varga, och Eric Amarillo.

Sen blev det datorsittande en stund. Ska nog börja på en ny bok nu också.15 dagar kvar till flytt... ;-)"50 sätt att träffa den rätte" (50 Ways to Find a Lover) av Lucy-Anne Holmes - 2011 (2009) - Bok---------

Recension av boken: "50 sätt att träffa den rätte" (50 Ways to Find a Lover) av Lucy-Anne Holmes (2011) (Genre: Engelsk Skönlitteratur / Roman / Chick Lit)

---------


"Speeddejting? Dildodrinkar? Benmärg till middag? Sarah utesluter inget i sina försök att hitta den rätte.

Sarah Sargeant, skådespelerska/servitris, har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar. Torkan är så extrem att Bob Geldof nog hade arrangerat en välgörenhetsgala bara han vetat om det.
De senaste fem månaderna har hon samlat mod till att bjuda ut den tunnhåriga bartendern med ölmage nere på stampuben, men när hon får till svar att han hellre stannar hemma och ser Narnia på dvd svär hon på att aldrig ha något med det motsatta könet att göra igen. Hennes familj och vänner tycker annorlunda.
De anmäler henne till en dokusåpa (som hon visserligen inte vill vara med i, men rackarns vad det svider när hon inte blir uttagen), övertalar henne att gå på speed-dejting och att starta en blogg.
Och helt plötsligt upptäcker Sarah att hon har ett uppdrag - att utforska femtio sätt att hitta den rätte.

Den roligaste, fräckaste och fyndigaste romantiska komedin sedan Bridget Jones dagbok.

"Fartfylld, smart och väldigt rolig" - Press Association
"Hysteriskt rolig läsning. Du kommer att gapskratta." - OK!
"Oerhört underhållande." - In Style

Lucy-Anne Holmes är den nya stjärnan på den europeiska chicklit-himlen. Hon har gjort storsuccé i hemlandet där hennes böcker säljer i stora upplagor och älskas av läsarna. Precis som bokens Sarah Sargeant är även Lucy-Anne skådespelerska (dock ej längre servitris)och har bland annat varit med i Morden i Midsomer och teateruppsättningar i West End. Hon bor i London men drömmer om att flytta till Devon och det är få saker hon uppskattar mer än ett riktigt bra snoppskämt.
"


(Kopierat från bokus.com)


--------- 

Det här var verkligen en chick lit av högsta klass! Länge sedan jag läste något så bra i den genren. Och det var också väldigt länge sen som jag läste en så otroligt rolig bok.

Boken var mycket charmig, väldigt rolig, och faktiskt inte helt förutsägbar. Så gillar ni chick lit av hög kvalitet så kan jag verkligen varmt rekommendera den här boken.

Och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker på svenska av Lucy-Anne Holmes!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Basil.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  


Dagens Låt - 110712 - Hardcore Superstar med "Here Comes That Sick Bitch" - 2010.


Dagens Låt - 110712 - Hardcore Superstar med "Here Comes That Sick Bitch" - 2010.


Måndagen den 11 juli 2011.


Även i dag så har det varit en hyfsat aktiv dag, men ändå långt ifrån dom senaste tre dagarna. ;-)

Tyvärr så har jag liksom glömt bort att fotografera i dag! Det är verkligen inte likt mig, som brukar fotografera det mesta. Men i dag så blev det tyvärr inte så.

Dagen började när min kära iPhone larmade klockan sex. Upp då, duschade, gjorde mig i ordning, och sen blev det en fika och en nyhetsstund vid datorn.

Jimmy kom sen hit vid strax före åtta. Han hade hjälpt en kompis med skjuts på morgonen, därför var han uppe så tidigt på sin lediga dag.

Vi hade redan bestämt att vi skulle göra en del shopping ihop i dag, och så blev det.

Så vi stack iväg till Willys i Länna redan vid åttatiden. En liten storhandling blev det för oss båda två.

Efter det så åkte vi iväg till Jennys jobb, på McDonalds i Västberga, för att äta frukost där. Jenny hade tid med en liten pratstund också.

Därefter så åkte vi till IKEA. Vad jag köpte där har jag redan bloggat om. Jimmy köpte sig en hylla.

Sen åkte vi vidare till XL Bygg - Hägerstens Brädgård i Segeltorp, där Jimmy handlade en sak.

Och sen åkte vi hem till Farsta igen. Jag packade upp alla mina inköp, både från Willys, och från IKEA.

Jimmy plockade ihop lite saker som han behövde för att sätta upp sin hylla, borrmaskin bland annat.

Jag tog med mig min dator, och sen åkte vi båda hem till Jimmy i Fagersjö.

Så här ser det ut från Jimmys balkong.Sen så var vi i Fagersjö en stund.

Och efter det blev det en sväng till Farsta Centrum, för Jimmy skulle göra ett inköp.

Tillbaka till Fagersjö igen.

Och så tillbaka till Farsta Centrum igen! För ännu ett inköp som Jimmy skulle göra! ;-D

På vägen tillbaka till Fagersjö igen, så köpte vi med oss middagsmat hem från Hamburgarprinsen. För mig blev det förstås deras underbara grekiska hamburgare!

Borzko kom sen dit direkt efter jobbet, med lastbilen.

Och så hjälpte han till med att sätta upp Jimmys hylla.Så här blev det när det var färdigt. Han ska ha dvd-filmer på hyllan.Borzko och jag åkte så småningom, i lastbilen, hem till Farsta.

"Lotta på Liseberg" blev det sen.

Och efter att det programmet var slut, så blev det datorn.En av hantverkarna ringde i dag, och sa att det var lite strul... Det finns bara en enda lämplig plats att sätta in vår diskmaskin på. Där passar den bra, men det går inte att öppna luckan då... För luckan tar i elementet... Så han ringde för att diskutera vad vi ska göra åt problemet. Och vi kom fram till att vi får lov att köpa ett annat element och sätta dit. Hoppas att det inte blir alltför dyrt bara... Först inköp av ett element, och så den extra arbetskostnaden...Grattis till Jenny och Mattias som firar ett år tillsammans i dag! <3<3Dagens Låt - 110711 - Veronica Maggio med "Satan i gatan" - 2011.


Dagens Låt - 110711 - Veronica Maggio med "Satan i gatan" - 2011.


Recensionsbok nummer 198 + 199.Recensionsbok nummer etthundranittioåtta är boken "Nakendiscot" av Karin Isberg från Bokförlaget Frank Förlag.Recensionsbok nummer etthundranittionio är boken "Vätten" av Mikael Strömberg från Bokförlaget Frank Förlag.


Dagens Shopping - 110711 - IKEA - Barstolar - Galgar - Hyllplan - Konsoler - Dörrknoppar.


I dag blev det lite shopping på IKEA igen.

Två stycken hopfällbara barstolar som jag ska ha på balkongen.

Vita galgar till hallen.

Ett hyllplan och konsoler till hyllan, att ha i köket, där min lilla köksstereo ska stå.

Dörrknopp till en dörr i hallen.


Söndagen den 10 juli 2011.


Och även den här dagen blev en otroligt aktiv dag, för tredje dagen i rad.

Morgon började halvåtta med att mobilen larmade. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp halvnio, och när han var klar med sina morgonbestyr så åt vi frukost, fikade, och satt och planerade dagen.

Vid tiotiden åkte jag och hämtade upp Jimmy, för han hade lovat att hjälpa oss i dag också.

Borzko och Jimmy åkte då först iväg till Återvinningscentralen med våra sex gamla bokhyllor från vardagsrummet.

När dom sen kom hem igen, så packade dom in allt som har stått i vår källare, i Borzkos lastbil, och så körde dom över det till vårt nya hus, och ställde ner allting i källaren där. Våra cyklar tog dom med sig också.

Jag följde inte med varken till ÅVC eller till vår nya adress. Utan jag var hemma och röjde i köket. Jag gick igen alla skåp och lådor och rensade ut en massa saker, som jag sen ställde i grovsoprummet. Och jag packade även ner en hel del från köket, sånt som jag vet att vi inte kommer att behöva dom närmaste arton dagarna. Åtta lådor blev det från köket i dag.

Här står dom åtta kökslådorna uppe i vardagsrummet:(Dom kökssakerna som jag gjorde mig av med, ställde jag snyggt i IKEA-kassar i grovsoprummet. När vi kom ut dit några timmar senare, då var allting borta! Likadant var det i går, när vi ställde dit två tavlor, då var dom också borta lite senare! Kul tycker jag! Att några andra fick glädje av våra saker! För det var inget fel på dom.)

Några Billy-bokhyllor skruvade vi ihop sen. Så nu är sju stycken underhyllor klara av dom nya som vi köpte. Fyra stycken kvar att fixa, plus elva stycken överhyllor...

Här bygger Jimmy och Borzko hyllor för fullt:Nu står det sju höga bokhyllor ute på vår inglasade entré:Och det innebär att all min utsikt från köket försvann...:Efter det så åt vi middag. Och som så ofta så blev det varsin Kreta från Pizzeria Americana:Efter middagen, och en fika, så åkte Jimmy hem.

Och då gick Borzko och jag upp till vår nya lägenhet. Vi gick dit för att plocka bort alla dom gamla persiennerna. Sen ska ju fönstren bli målade, och så ska vi ha upp nya persienner.

Det tog över två timmar att få bort allihopa. Tror att det var sammanlagt fjorton fönster, eftersom det är ett vädringsfönster och ett stort fönster på varje ställe. Sju ställen med två på varje tror jag att det var.

Borzko håller på med fönstret i köket:Här ser man var den numer borttagna väggen har suttit:En liten olycka hände också. Borzko råkade ha sönder ett glas på ett av vädringsfönstrerna i sovrummet. Men det är tre glas i varje fönster, och det var det yttersta fönstret bara, tur nog.

Det trasiga fönstret:Två kort från balkongen blev det också taget i kväll.

Fina moln:Och utsikten mot sjön Magelungen, lite inzoomat:När vi kom hem igen, så höll vi på och plockade och fixade lite allmänt.

Sen var vi äntligen klara med dagens arbete. Satte oss i soffan vid halvåttatiden för att slappa lite.

Tittade på fjärde avsnittet i första säsongen av "Sons of Anarchy".

Sen gick Borzko och la sig redan vid niotiden, för han ska upp redan klockan tre i morgon bitti (eller i natt kanske man säger).

Jag satte mig då med datorn i knäet för att blogga, läsa bloggar, och facebooka. Får se om jag kanske ska läsa lite i min bok sen också.


Veckans serier - vecka 27."True Blood"
Säsong 4
Episod 1 + 2

"Sons of Anarchy"
Säsong 1
Episod 1 + 2 + 3 +4


Veckans teveprogram - vecka 27.Gäster var: The Poodles, Rasmus Eriksson, Malena Ernman, Swingfly feat. Pauline & Christoffer Hiding.Bäst var: The Poodles.

Gäster var: Håkan Hellström, Ulrik Munther, The Moniker, Hasse Andersson, Siw Malmkvist, Miriam Aida.Bäst var:  Håkan Hellström.

Gäster var: Brolle, Jedward, Kikki Danielsson.Bäst var:  Brolle.Dagens Låt - 110710 - SuperCharger med "Are You Satisfied" - 2011.


Dagens Låt - 110710 - SuperCharger med "Are You Satisfied" - 2011.


"Unknown" - 2011 - Film - Dvd

    

"Unknown" - 2011 - Genre: Thriller, Action, Drama

"Dr. Martin Harris vaknar upp efter en bilolycka i Berlin och upptäcker att hans fru Elizabeth inte längre vet vem han är, och att en annan man har antagit hans identitet. Ensam finner han sig jagad av både myndigheter och lönnmördare och med taxichauffören Gina som enda hjälp försöker han finna sanningen och ta tillbaka sitt liv."

(Kopierat från Lovefilm)

En rätt så bra actionthriller. Inget speciellt, men helt okej för ett par timmars underhållning.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 9 juli 2011.


Och det blev en väldigt aktiv dag i dag också, precis som i går.

Dagen började klockan sju, när min mobil larmade. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, drack kaffe, och läste nyheter på internet.

Borzko hade gått upp klockan halvfem för att jobba en halvdag extra i dag.

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Rensade bland annat ut lite saker i frysen, kylen, och skafferiet.

Vid strax efter tio sen, så kom Jimmy hit. Han hade lovat att hjälpa oss med rensning och packning i dag.

Vi satte då igång med att packa och rensa i bokhyllorna i vardagsrummet.

Borzko kom sen hem vid elvatiden, och efter att han hade duschat och gjort sig i ordning, så hjälpte han också till.Tjugofem flyttkartonger blev packade i dag. Och alla dom sex bokhylledelarna som stod i vardagsrummet är nu borta. Dom ska till ÅterVinningsCentralen i morgon, och vi ställde dom så länge på vår inglasade entré.

Klockan fem hade vi stämt träff med mina föräldrar på Restaurang Antonios i Farsta Centrum. Min mamma och pappa har 56-årig bröllopsdag i morgon, och då tyckte dom det passade att vi gick ut och åt i kväll.

Två kort från restaurangen:Och det här åt jag i kväll:Vid sjutiden så gick vi därifrån, och så gick vi upp till vår nya lägenhet, för att visa mamma och pappa den.

Sen promenerade vi hem till mina föräldrars hus, och där sa vi hej då.

Här är två kort på det 56-årsfirande paret:Vi gick sen hem till oss, och så tog vi bilen och skjutsade hem Jimmy. Han skulle sen förmodligen ut och träffa kompisar.

När vi sen kom hem igen, vid halvniotiden, så tittade och lyssnade vi på "Sommarkrysset".

Efter det så hade vi tänkt se en film, men sen så kände ingen av oss direkt för det, så Borzko slötittade bara lite på teve, och jag satte mig med datorn i knäet.


Dagens Låt - 110709 - Veronica Maggio med "Välkommen in" - 2011.


Dagens Låt - 110709 - Veronica Maggio med "Välkommen in" - 2011.


Fredagen den 8 juli 2011.


I dag har det varit en aktiv dag, och både Borzko och jag har varit i farten från tidiga morgonen till senaste kvällen. Och i dag var dagen som vi äntligen fick nycklarna till vår nya lägenhet! :-D

Dagen började klockan sex när min mobil larmade. Borzko hade sin veckans lediga dag i dag, och hans mobil larmade klockan sju. När vi båda två var iordninggjorda så åt vi frukost.

Borzko stack sen iväg vid strax före klockan åtta. Han gick då till vicevärden i vårt nya hus, i några ärenden.

Jag höll på och fixade och grejade med saker hemma då. Borzko kom sen hem efter en stund, och tog bilen och åkte iväg med sopsäckerna med kläder som jag rensade ut i går. När han sen kom hem igen så var det strax dags att gå iväg till mötet på Svensk Fastighetsförmedling.

Klockan elva så träffade vi mäklaren och dom två som företrädde dödsboet på vår nya lägenhet. Vi skrev alla papper, mäklaren ordnade allt med våra banker, och vi fick våra nycklar.

När allt var färdigt så gick vi till låssmeden för att fixa flera nycklar.

Sen gick vi hem, hämtade diskmaskinen (på en pirra) som ska stå i nya lägenheten, och så gick vi för första gången hem till vårt nya hem!

Åh! Vilken känsla att gå in där för första gången nu när den var vår! :-D

Dom här fotografierna tog jag från balkongen i dag.Sen väntade vi in snickaren/golvläggaren. Och han kom efter en stund. Vår elektriker kom också.

Snickaren började direkt med att ta bort väggen mellan köket och det lilla sovrummet, så vi får ett stort kök med matrumsplats.

Vi gick sen därifrån efter en liten stund. Och så gick vi och kollade runt lite på tvättstugan, källarkontoret, grovsoprummet, cykelrummet, återvinningsrummet, och lite annat.

Efter det så åkte vi till Bauhaus för att handla lite. Och så hem igen en stund.

Därefter blev det en tur till IKEA. Men först på vägen dit så stannade vi på McDonalds i Västberga för att äta middag. Jenny jobbade och hon hade tid att sitta och prata med oss en liten stund.

När vi hade handlat det vi skulle ha på IKEA så åkte vi hem igen.

Och sen så åkte vi upp till nya lägenheten en stund igen. Snickaren hade då gått hem för dagen. Han hade rivit bort hela väggen så det var redan klart.

Borzko och jag skruvade ner alla gardinstänger, som dom hade lämnat kvar. Vi mätte och planerade lite också.

Åkte sen till Centrum och handlade fyra kassar med matvaror. Och sen hem och packade upp dom.

Klockan var sen halvnio, och vi tyckte att vi hade jobbt klart för i dag. Så då satte vi igång en dvd-film: "Unknown".

När filmen var slut, vid halvelvatiden, så gick Borzko och la sig, för han ska upp halvfem i morgon bitti, och jobba extra. Jag satte mig då vid datorn en stund.

Tjugo dagar kvar tills vi flyttar! :-D


Dagens Låt - 110708 - Nanne Grönvall med "Hatar, Älskar" - 2001.


Dagens Låt - 110708 - Nanne Grönvall med "Hatar, Älskar" - 2001.


Dagens Shopping - 110703 - Plafond - Dörrhandtag - Inredning till hallgarderob.


Shoppingen i dag blev en taklampa/plafond till köket på Bauhaus. Vi köpte också sex stycken nya dörrhandtag till alla innerdörrarna i nya lägenheten, också på Bauhaus.

På IKEA handlade vi inredning till vår hallgarderob.


Torsdagen den 7 juli 2011.


Torsdagen blev verkligen en lång, aktiv, händelserik, och rolig dag. :-D

Dagen började när min mobil larmade klockan halvsju. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det förstås frukost, kaffe, och lite nyhetsläsning i datorn. Och efter det lite allmänt fixande här hemma.

Vid niotiden sen så åkte jag iväg för att hämta upp Jenny på jobbet. Hon hade varit inne och jobbat några timmar på morgonen bara.

Vi åkte sen först hem till henne i Högdalen. Och så gick vi ut en promenad med Thore.Sen lämnade vi Thore och så åkte vi hem till Farsta. Jenny hjälpte mig sen att rensa ut bland mina kläder. Jag har ju svårt att göra mig av med kläder och saker. Det kan ju vara "bra att ha". Så det var väldigt stor hjälp att ha Jenny där som sa vad hon tyckte att jag skulle spara och kasta.

Mer än hälften av mina kläder försvann ner i sopsäckar som vi ska lämna till återvinning.När vi var klara med utrensningen så gick vi till Centrum för att äta lunch. Det blev uteserveringen på Café Voltaire som fick ett besök.Eftersom vi satt i skuggan när vi åt, så gick vi tvärs över Torget sen, för att fika i solskenet. Och då blev det Espresso House som fick ett besök av oss.Jenny övertalade mig sen att följa med henne och Mattias, och en kompis till Mattias, att golfa på eftermiddagen och kvällen.Jag har alltid sagt att: "När jag blir pensionär ska jag köra motorcykel och spela golf". Nu är det ju i och för sig femton år kvar till pensionen, men jag kan väl kanske börja ändå! ;-D

Mattias har spelat golf i några år, och Jenny följde med honom och provade för ett par veckor sen, och hon tyckte att det var superkul.

Vi har sen pratat om att jag skulle följa med och testa nån gång, men jag hade nog tänkt att det skulle bli nästa sommar, eftersom vi har fullt upp med flytten den här sommaren.

Men Jenny övertalade mig att följa med redan i går, och jag hade både tid och lust, så jag sa jag. Behöver kanske tänka på annat än flytten ibland...

Vi gick sen hem från Centrum och hem till mig. Var bara där en kort stund, och sen åkte vi hem till Jenny i Högdalen.

När Mattias sen kom hem från jobbet så åkte vi iväg. Mattias åkte i sin bil och hämtade upp sin kompis Tommy. Och Jenny och jag åkte direkt mot golfbanan.

Grödinge Golfcenter och Golf Club var det vi åkte till. För att spela på deras "Pay & Play".

Dom andra tre hade egna klubbor och vagnar med sig, men jag hyrde klubbor och vagn.

Vi började sen med att slå ut varsin hink med bollar för att träna lite innan det var dags för oss att gå ut på 18-hålsbanan. Vi hade tiden 16.40.

Och sen så spelade vi då alltså en artonhålsbana. Efter nio hål hade vi en tiominuters paus. Med pausen så tog rundan fyra timmar och tre kvart. Och vi gick ungefär åtta och en halv kilometer.

Här är ett foto från RunKeeper-appen.Och jag har redan tidigare bloggat en bild från RunKeeper. Men jag lägger väl in den här också.Mellan tjugo i fem och halvtio spelade vi. Det var en oerhört varm och skön eftermiddag och kväll.

Jag tyckte det var superkul att spela, och det vill jag definitivt göra igen. Nästa gång jag följer med Jenny och Mattias så ska Borzko följa med också, för han vill också testa.

Jag tyckte att det gick bra för mig. Visst var det jättesvårt, men jag fick ändå till några bra slag ett par gånger. Sju poäng lyckade jag i alla fall få. Mattias fick 32, Tommy 18, Jenny 9, och jag alltså 7.Här är nio fotografier till från dagen:När vi hade spelat klart så skjutsade jag Jenny hem till Högdalen. Åkte sen hem till Farsta, och blev då stående en stund utanför och pratade med min granne.

Så klockan var över halvelva när jag till slut satte mig ner i soffan. Och, oj, vad trött jag var. Både i huvudet och kroppen, efter den långa dagen.

Borzko satt och tittade på teve när jag kom hem. Och jag satte mig med datorn i knäet en stund. Men jag orkade inte blogga eller göra någonting. Och redan vid halvtolvtiden så gick jag och la mig.

Men det var en mycket trevlig och bra dag! Inte helt fel att umgås med min kära älskade lilla stora Tufsan i typ tolv timmar heller! ;-D


Dagens Motion - 2011-07-07 - Golfrunda 18 hål.Dagens Motion - Golfrunda 18 hål - 8,58 km - Tid: 4 tim 46 min.

Länk till min hemsida på RunKeeper.


Dagens Låt - 110707 - Rasmus Eriksson med "Cowboy Superstar" - 2011.


Dagens Låt - 110707 - Rasmus Eriksson med "Cowboy Superstar" - 2011.


Onsdagen den 6 juli 2011.


I morse så larmade också min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, kaffe, och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen. Och efter det så höll jag på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma, och satt även lite med datorn.

Sen vid strax före halvelva så gick jag ut till bilen, och så åkte jag och hämtade upp mina föräldrar. Vi åkte sen alla tre hem till min syster i Sätra. Hon var barnvakt i dag, åt sin dotterdotter Nova, och vi åkte dit för att hälsa på och äta lunch.

Det var en underbart varm, skön, och solig dag i dag. Så vi satt sen hela dagen ute i deras lilla trädgård.

Vi fick jättegod lunch, och kaffe sen också.

Lekte med Nova, solade, pratade, och hade det jättetrevligt.

Så småningom kom även Novas mamma Maria dit, och då blev det ännu trevligare! :-D

Vi var där ungefär mellan elva och fem, och sen så åkte vi hem, efter sex timmars mycket trevlig samvaro.

Så roligt att träffa lilla söta Nova! Och också jätteroligt att träffa min kära systerdotter Maria!

Här är tio fotografier från dagen:När jag kom hem så höll jag på med lite allmänt hushållsarbete.

Satte mig också en stund och tittade på "Webballsången" från i går.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag.

Efter att vi sen hade ätit middag, och Borzko gjort sig i ordning, så satte vi oss och tittade på första avsnittet på första säsongen av serien "Sons of Anarchy". Jag såg ju det i går, men i dag tittade även Borzko på det, för att se om han gillade det, och om vi skulle fortsätta att titta på det.

Och han gillade det också, så vi fortsatte sen med både det andra och det tredje avsnittet. Och vi ska definitivt se hela säsongen, och förmodligen dom två andra säsongerna sen också.


Recensionsbok nummer 197.Recensionsbok nummer etthundranittiosju är boken "50 sätt att träffa den rätte" av Lucy-Anne Holmes från
Bokförlaget Basil.


Dagens Låt - 110706 - Ulrik Munther med "Boys Don't Cry" - 2011.


Dagens Låt - 110706 - Ulrik Munther med "Boys Don't Cry" - 2011.


Britt-Marie "Bim" Kullin = Gemma Teller MorrowSå här skrev en kär cybervän, Viola Vamp, om varför hon tycker att jag och rollkaraktären Gemma Teller Morrow i serien Sons of Anarchy, liknar varandra:

" Det jag tycker ni är lika på är framför allt den supercoola klädstilen samt att både du och karaktären är tuffa, men samtidigt känsliga kvinnor som månar om familjen och håller ihop den med ert fixande och trixande. Ett starkt matriarkat, helt enkelt. "

Tack snälla Viola Vamp för den liknelsen! Tycker att det var en mycket fin komplimang! :-D


TACK !!


Vill bara säga ett stort TACK till alla er tolv som skrev kommentarer i mitt "Depp-dag i dag... :-/"-inlägg! (Och till er också som skrev till mig på Facebook).

Ni ska veta att det verkligen värmer att veta att jag har så fina "cyber-vänner"!

TACK!
:-D
<3


Tisdagen den 5 juli 2011.


Deppdag i dag... Men det har jag ju redan bloggat om tidigare...

Tråkigt väder hela dagen också. Mulet, grått, och trist hela dagen.

Höll mig inne hela dagen och deppade...

Läste ut en bok, "Uppsåt" av Ulla Bolinder.

Tittade på ett avsnitt av "True Blood", och ett avsnitt av "Sons of Anarchy".

Höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma.

Och satt en del med datorn också.

Jimmy ringde sen när han var på väg hem från jobbet, och frågade om jag hade lust att komma över en stund, och självklart så hade jag det.

Vi åt middag tillsammans. Det blev varsin grekisk hamburgermeny från Hamburgarprinsen i Fagersjö. Sen fikade och pratade vi. Jimmy visade också fotografierna från London, och det som han shoppade i London.När jag sen kom hem så tittade och lyssnade jag på "Allsång på Skansen". Borzko var hemma då också, och tittade också.

Efter programmets slut så satt Borzko och läste, och jag varvade bokläsning med datorstunder.


"Sons of Anarchy".I dag tittade jag på det första avsnittet av första säsongen av serien "Sons of Anarchy".

Jag fick tips av en cybervän som trodde att serien skulle passa mig. Och hon tyckte att mamman i serien påminde om mig!

Jag tyckte serien var bra! Och jag kanske ska ta och fortsätta att titta på den. Om jag tar mig den tiden, från bokläsningstiden.

Men jag vet inte riktigt om jag tycker att mamman och jag påminner om varandra! (Som spelas av Katey Sagal, som spelade Peg Bundy i "Våra värsta år"). Någon annan som har sett den? Vad tycker ni?


True Blood - Säsong 4 - Episod 1.Yes! Nu har äntligen säsong fyra börjat av "True Blood"!
Härligt! Nu har jag ett nytt avsnitt att se fram emot varje vecka!

I dag tittade jag på epidod ett. Och det var precis lika bra som avsnitten i dom tre tidigare säsongerna har varit.

Någon annan som ska följa säsong fyra nu?


Dagens Låt - 110705 - Swingfly feat. Pauline & Christoffer Hilding med "Little did I know" - 2011.


Dagens Låt - 110705 - Swingfly feat. Pauline & Christoffer Hilding med "Little did I know" - 2011.  


"Uppsåt" av Ulla Bolinder - 2010 - Bok---------

Recension av boken: "Uppsåt" av Ulla Bolinder (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Lilian Lovén, en 37-årig läkarsekreterare, blir brutalt knivhuggen på sin arbetsplats. Hon kommer snabbt under läkarvård, men hennes liv går inte att rädda.


Det finns inga kända vittnen till själva händelsen, och polisen inleder det mödosamma arbetet med att samla in och bearbeta iakttagelser av misstänkta gärningsmän i närheten av brottsplatsen. Vem kan ha dödat Lilian och varför?


Ulla Bolinder har en originell berättarstil med fokus på brottet genom ett collage av monologer med stor intensitet och närvaro. Språket är enkelt, ärligt och mycket realistiskt."


(Kopierat från sivart.se)

 

---------

Jag läste i går ut Ulla Bolinders tredje roman i den här serien, "Intrång". Den här boken, "Uppsåt", är den fjärde boken i serien. Jag har inte läst dom två första böckerna i serien.

Så här skrev jag om "Intrång":

"Det här var en mycket bra kriminalroman, som också var väldigt annorlunda.

Boken är uppbyggd på intevjuer och polisförhör, och det gör att boken känns väldigt realistisk, ungefär som en dokumentär bok.

Kul att läsa en kriminalroman i lite annorlunda stil. Och jag kan helt klart rekommendera den."


Och den texten gäller den här boken också. Den var uppbyggd på precis samma sätt, och jag tyckte lika mycket om den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Sivart Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Depp-dag i dag... :-/


Ja, i dag har jag en depp-dag... :-( Men det måste man väl få ha någon gång också... :-/

Egentligen har jag väl inte ett endaste dugg att deppa för. Utan jag borde väl vara sprudlande glad istället. Snacka om att det är i-landsproblem och lyxproblem jag har...

Men man kan ju inte rå för, för hur man är, och för hur man känner sig...

Jag känner mig så deppad, nervös, och orolig över allt som jag har framför mig...

Jag är ju sån som oroar mig för allt som överhuvudtaget kan gå fel. Och nu är det ju så mycket som kan gå fel framöver...

(Här är vår planerade och preliminära tidsplan inför allt med flytten).

- Tänk om inte hantverkarna blir klara i tid...

- Tänk om vi inte hinner med att packa allt i tid...

- Tänk om vi inte hinner med att göra i ordning i nya lägenheten innan badrumsrenoveringen...

- Hur ska jag klara av fem veckor under badrumsrenoveringen... Inget varmvatten i köket, utan bara kallt vatten i en slang... Inget badrum överhuvudtaget, alltså ingen dusch, och framförallt: ingen toalett...

- Hur ska jag klara av att under fem veckor åka ner fjorton våningar för att gå på toaletten antingen i tvättstugan eller i gymmet...

- Tänk om det blir strul under badrumsrenoveringen, och det blir mycket längre tid än fem veckor...

Jag VET att jag är knäpp som håller på och deppar och oroar mig över det här... Allt går säkert bra, och gör det inte det, så klarar jag ju av det såklart  ändå...

Men jag är ju en väldigt nervös och orolig människa. Och jag får trygghet när allt runt omkring mig är i ordning och som det brukar vara. Och det kommer det ju inte vara på mycket länge nu...

Jag blir så fruktansvärt irriterad på mig själv också, att jag inte får någonting gjort här hemma... Så fort Borzko är hemma, då går det bra att rensa och sen säkert också att packa. Men när jag är ensam så får jag ingenting ur händerna...

Jag skulle verkligen behöva att sätta igång med att rensa, rensa, rensa, och sen packa... Men dagarna bara går, och ingenting händer här hemma...

Och det tar så mycket energi att vara orolig och nervös hela tiden. Jag vaknar om nätterna och ligger och tänker på allt.

Så dumt att oroa sig i förskott över saker som sen kanske aldrig inträffar. Jag borde ju glädjas åt att vi flyttar istället... Och det gör jag väl i och för sig så klart också! Jag längtar till hösten för första gången i mitt liv! ;-D

För i höst, då är allting klart. Då är min trygghet och mitt lugn och min ro tillbaka igen. Då kommer jag att vara glad och njuta av vårt nya boende. Och då kommer jag att längta efter våren och nästa sommar, när jag ska tillbringa all solig och ledig tid på min balkong.

Men jag ska tillåta mig själv att ha en depp-dag i dag. Och i morgon så får jag lov att försöka att rycka upp mig igen.

Och jag VET att det är ett larvigt i-landsproblem, och att jag egentligen har det så djävla bra, och ingenting att vara deppad för, när det finns så många människor som har det svårt, och har "riktiga" problem. Men, men, man är ju som man är...

Behövde bara skriva av mig lite... Om nu någon har orkat läsa allt det här...


Måndagen den 4 juli 2011.


I morse så larmade min mobil som vanligt klockan halvåtta. Gick upp, och insåg att det inte skulle bli något strandbesök i dag.Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det som vanligt frukost, kaffe, och lite nyhetsläsning i datorn.Gjorde mig sen i ordning för en promenad, och gick iväg vid kvart över nio.Det blev en promenad på en och en halv timme ungefär. Gick mot Hökarängen, Gubbängen, och Tallkrogen, och vände sen och gick tillbaka en annan väg.

Rödklövern blommar fint nu.Och smultron finns det gott om nu också.Gick förbi "mitt" hus gjorde jag också förstås.När jag sen kom hem så höll jag på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr en stund.

Sen satte jag mig med datorn i knäet för att titta på Metallica-konserten från i går i SVT Play. Kopplade inte in datorn i teven den här gången, utan tittade bara direkt i datorn.

Ibland tittade jag på helbild.Och ibland så höll jag på med annat i datorn samtidigt.Målade naglarna gjorde jag också, på både fingrar och tår.När jag hade sett klart på Metallica, så höll jag återigen på och plockade och donade med allmänna hushållsgöromål. Under tiden så lyssnade jag på dagens Sommarpratare som var Nanne Grönvall.

Satte mig sen och läste i mina böcker. Läste så småningom ut "Intrång" och började på "Uppsåt".Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på "Lotta på Liseberg". The Poodles tyckte jag förstås var bäst i kväll.Och ungefär samtidigt så kom Borzko hem från jobbet, så han gjorde mig sällskap efter att han hade duschat och gjort sig i ordning.

Efter att programmet var slut så blev det bokläsning varvat med datorstunder.(Hade tänkt göra en EFIT i dag, men jag glömde bort att ta kort under flera timmar, så därför fick det bli extra många kort i det här vanliga dagboksinlägget istället).(Det här är dagens nionde blogginlägg. Så scrolla gärna ner och kolla in allihopa.)"Intrång" av Ulla Bolinder - 2009 - Bok---------

Recension av boken: "Intrång" av Ulla Bolinder (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Det är högsommar och Roine Palm, en man i 40-årsåldern hittas svårt skadad i sitt hem. Han avlider senare på sjukhus och oklara omständigheter gör att polisen börjar utreda om ett brott ligger bakom. David Weber följer brottsutredningen genom ingående intervjuer med inblandade personer, allt från poliser, grannar och anhöriga till vittnen och misstänkta. Efterhand framkommer flera dunkla och skakande hemligheter som är kopplade till det till synes så lugna villaområdet. Men det är problematiskt för polisen att bringa klarhet i vad Roine har blivit utsatt för.


Ulla Bolinder har en originell berättarstil med fokus på brottet genom ett collage av monologer med stor intensitet och närvaro. Språket är enkelt, ärligt och mycket realistiskt."


(Kopierat från sivart.se)

 

---------

Det här var en mycket bra kriminalroman, som också var väldigt annorlunda.

Boken är uppbyggd på intevjuer och polisförhör, och det gör att boken känns väldigt realistisk, ungefär som en dokumentär bok.

Kul att läsa en kriminalroman i lite annorlunda stil. Och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Sivart Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Sommar i P1.


Sommar - 2011 - P1 - Sommarvärd nummer 10 - 04/07 - Nanne Grönvall.


(Sommarvärd nummer tio för mig - Lyssnade på programmet den 4 juli.)

Ett mycket, mycket bra program. Väldigt gripande om Nannes uppväxt. Men ändå ett mycket positivt program. Jag har alltid gillat Nanne, och tror att hon är en god människa. Musiken hon spelade var också helt suverän. Precis varenda låt var i min smak.

Betyg: 5 av 5. 
 

Lyssna på Sommarpratarnas musik i Spotify! Många bra listor där redan!

Här är länken till p1_sverigesradio.


Metallica på SVT Play.

 

Två timmar med Metallica från Göteborg den 3 juli finns via den nedanstående länken. Går att titta på till och med den 2 augusti. Kan helt klart rekommenderas till er, som liksom jag, missade direktsändningen i går.  

För jag har precis titta och lyssnat nu, och konserten var mycket, mycket bra!

Och jag fick sköna minnen från Metallics konsert i Globen som jag var på, på min födelsedag, den 7 mars 2009, tillsammans med bland annat mina älskade barn.

Här är en länk till en video som Jenny gjorde och som jag fick tillsammans med biljetterna till konserten i förskott som födelsedagspresent.

Här är en länk till mitt blogginlägg från den dagen.

Och här är en annan länk med bilder från konserten.

Och här är en länk till gårdagens konsert med Metallica på SVT Play.


Alla reklamfilmer är faktiskt inte dåliga! :-D

  

Dagens Promenad - 2011-07-04.Länk till min sida på RunKeeper.   


Dagens Låt - 110704 - PAIN med "Dirty Woman" - 2011.


Dagens Låt - 110704 - PAIN med "Dirty Woman" - 2011.


Sommar i P1.


Sommar - 2011 - P1 - Sommarvärd nummer 09 - 03/07 - Beate Grimsrud.


(Sommarvärd nummer nio för mig - Lyssnade på programmet den 3 juli.)

Inget program som intresserade mig speciellt mycket. Men helt okej ändå att lyssna på.

Betyg: 3,5 av 5.

 Ni vet väl att Sommarpratarnas musik läggs ut på Spotify? En mycket trevlig och bra service från P1 tycker jag. Flera bra listor redan.

Bäst musik hittills hade Thomas Johansson. Men också Henke Larsson, Maria Wetterstrand, och Clara Lidström har haft bra musik i min smak.

Här är länken till p1_sverigesradio."När offret talar" av Britt-Marie Rönnbäck - 2008 - Bok---------

Recension av boken: "När offret talar" av Britt-Marie Rönnbäck (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Socialchefen i Luleå mördas utanför stadshuset. Han hade nyss vunnit en seger och var nöjd, både med sig själv i synnerhet och tillvaron i allmänhet. Sällan kan ett dödande skott vara så befriande för så många. Skottet på stadshustrappan i Luleå leder till många sidospår där offer av olika slag uppmärksammas och får komma till tals.


Kriminalkommissarie Gunnar Mäki och kriminalinspektör Kerstin Persson leder mordutredningen där lösningen slinker dem ur händerna gång på gång.


Vi får en god inblick i det komplicerade arbetet som socialförvaltningen ansvarar för. Boken skildrar även människors förmåga eller brist på förmåga att hantera livskriser och kunna gå vidare.


Britt-Marie Rönnbäck har arbetat som chef i över 25 år, både för socialtjänsten i Luleå och som chef för landstingets omsorgsverksamhet och handikappverksamhet i Gävleborg och Sörmland. När offret talar är Britt-Maries första kriminalroman."


(Kopierat från sivart.se)

 

---------

En ganska så ordinär kriminalroman. Lättläst och välskriven, men kanske lite tråkig. Helt okej för en stunds förströelse, man kanske ändå inget jag skulle rekommendera, eftersom det finns så många bättre.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Sivart Förlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


Både jag och mina fötter älskar ECCO-skor! :-D


Jag har ju mycket problem med mina fötter, med min artros i mina tåleder. Och jag har svårt att hitta bra skor. Men ECCO-skor har jag nästan aldrig problem med! Dom är alltid sköna, har hyfsat pris, och fler och fler snygga skor i sortimentet för varje år.

Här är sommarens skor för mig. Med dom här fyra paren så har jag skor för alla sorts väder, och alla sorts aktiviteter. :-D


Söndagen den 3 juli 2011.


I morse så larmade min mobil som vanligt klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp halvnio och genomgick då sina morgonbestyr. Och efter det så åt vi frukost.

Vi gick sen iväg till Borzkos lastbil och så åkte vi i den till IKEA. Kom fram lite före dom öppnade klockan tio, så vi fick vänta en stund på att gå in.Klockan tio prick så började vi sen att plocka ihop allt vi skulle ha. Och vad vi köpte har jag redan bloggat om i ett tidigare inlägg här under.

Vinkade gjorde vi till Jenny på hennes jobb på vägen hem också! ;-DNär vi kom hem så bar vi in alla dom trettionio paketen. Dom flesta ska vi sen montera ihop här i gamla lägenheten, för att det ska gå snabbare vid flytten. Men vissa, som till exempel hallgarderoben, väntar vi med att montera ihop tills vi har flyttat.

         

Två hyllor monterade vi ihop sen. Men resten spar vi tills en annan dag.

Borzko stack sen iväg vid fyratiden. Han skulle möta upp med några kompisar, äta middag med dom, och sen gå på Söderstadion och se Hammarby spela fotboll.

Jag åt middag för mig själv. Höll sen på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Fotograferade vår och Jimmys bil som stod så fint på gatan. ;-)Satte mig sen och läste i min bok, varvat med datorstunder.Och jag lär väl fortsätta nu, i ett par timmar, att läsa i mina böcker, och varva med datorstunder. Sen vid åttatiden så ska jag åka iväg ut med bilen. Ner till Skavsta ska jag, och hämta upp Jimmy och hans kompis Kristian där, som kommer från London i kväll. Och så kommer jag väl hem igen sen i kväll vid elva-tolv-tiden.Dagens Shopping - 110703 - IKEA - Sänggavel + Hallgarderob + Massor med delar till Billy.


I dag blev det storhandling på IKEA. Trettionio stycken bruna platta paket med möbeldelar i blev det.

Nästan exakt tolvtusen handlade vi för idag. Och då fick vi tag i nästan allt som vi skulle ha. Bara inredningen till hallgarderoben som saknas. Så där blir det väl cirka en tusenlapp till sen.

Det här handlade vi i dag:

En sänggavel:


En hallgarderob med spegeldörrar:


Sju stycken Billy bokhyllor 80 cm:


Sju stycken överhyllor till Billy 80 cm:


Fyra stycken Billy bokhyllor 40 cm:


Fyra stycken Billy överhyllor 40 cm:


Tre stycken dörrar till tre stycken 40 cm överhyllor:


Tio stycken dörrar till Billy bokhyllor:


Hallgarderoben ska (förstås) stå i hallen.

Billy-bokhyllorna ska stå både i vardagsrummet, sovrummet, och i "matrummet". Vissa av hyllorna ska vara som garderob i sovrummet. Dörrarna ska vara på dom hyllorna som vi ska ha som garderob. Och även några dörrar på hyllor i vardagsrummet, att ha förvaring i.


Dagens Låt - 110703 - The Ark med "The Apocalypse Is Over" - 2011.


Dagens Låt - 110703 - The Ark med "The Apocalypse Is Over" - 2011.


Veckans teveprogram - vecka 26.Gäster var: Ola Svensson, Thomas Di Leva, Christer Sjögren, och Jörgen Mörnbäck.Bäst var: Ola Svensson.

Gäster var: September, Danny, Benny Anderssons Orkester, Lunds Studentsångare, och Per Andersson.Bäst var: September

Gäster var: The Ark, Magnus Carlsson, Jessica Andersson, Loreen.Bäst var: The Ark."Love And Other Drugs" - 2011 - Film - Dvd

    

"Love And Other Drugs" - 2011 - Genre: Drama, Romantik, Komedi

"Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway spelar mot varann i en sexig komedi som garanterat orsakar gapskratt och får en beroendeframkallande effekt. Hathaway gör en bländande rollprestation som den egensinniga Maggie. Maggie möter sin like i en charmerande viagra-försäljare, Jamie och de kastar sig in i en villkorslös affär som det slår gnistor om. Men trots försök att ha en avslappnad attityd till relationen kan Maggie och Jamie inte låta bli att påverkas av den ultimata drogen... kärlek!"

(Kopierat från Lovefilm)

En bra film med två mycket bra skådespelare i huvudrollerna. Filmen var rolig och charmig. Men den hade också en djupare underton. Jag tyckte mycket om den, och kan helt klart rekommendera den.  

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 2 juli 2011.


I morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp och gjorde mig i ordning. Sen gick Borzko upp halvåtta och genomgick sina morgonbestyr. Frukost blev det förstås sen, och när vi båda var klara så åkte vi iväg i bilen.

Jag skjutsade Borzko till Eriksberg i Tumba för han skulle hämta hem sin lastbil som stod på en verkstad där. Vi behöver den i morgon, då vi ska låna den för att åka till IKEA och handla lite stora saker.

Vi åkte sen båda två hem till Farsta igen i varsin bil. När vi kom hem så packade vi bara ihop våra badsaker, och sen åkte vi ner till Farstastrandsbadet.När vi kom dit, vid halvtiotiden, så var det väldigt lite folk, och det var lite molnigt. Men ändå mycket varmt och skönt.

Vartefter så försvann molnen mer och mer, och det kom också fler och fler människor.Min Pappa kom dit en stund också, och satt och fikade och pratade en stund med oss. Tyvärr så kände sig inte Mamma bra i dag, igen, och stannade hemma.

Badade gjorde både Borzko och jag. Det stod att det bara var arton grader i vattnet. Men jag tyckte att det kändes som om det var en bra bit över tjugo grader.

(Första gången som jag badade i sommar, då stod det att det var tjugotvå grader, och då tyckte jag det kändes som nitton grader.)

Jätteskönt var det i alla fall att bada, oavsett hur många grader det var. Och i luften var det tjugoåtta grader i dag när det var som varmast.Vid tvåtiden så skulle Borzko åka därifrån, för han skulle till Arlanda för att hämta sin syster Natalie och hennes familj där, och ge dom skjuts hem till Borzkos och Natalies mamma.

Jag tyckte att det kunde räcka med sol då, efter fyra och en halv timme på stranden, så jag åkte hem då.

Resten av eftermiddagen och början av kvällen tillbringade jag sen i skuggan på balkongen. Lyssnade på två sommarpratare, läste i min bok, lyssnade på min ljudbok, fikade, åt middag, och njöt av den underbara dagen och kvällen.

Jenny och Mattias kom förbi en liten stund också. Dom hade varit och handlat lite i Farsta Centrum, och kom hit en stund på vägen hem. Vi satt och pratade en stund, och sen åkte dom hem till sig.

Vid åttatiden så gick jag in från balkongen, och satte mig i vardagsrumssoffan istället, för att titta och lyssna på "Sommarkrysset".Nu är klockan halvtio, "Sommarkrysset" är slut, och Borzko har precis kommit hem. Vi ska nog sätta igång en dvd-film att titta på nu.Veckans Sommar i P1 - Vecka 26 - 5.Sommar - 2011 - P1 - Sommarvärd nummer 07 - 01/07 - Thomas Johansson.

(Sommarvärd nummer sju för mig - Lyssnade på programmet den 2 juli.)

Ett mycket bra program om ett ämne som verkligen intresserade mig. Jättekul att få höra episoder och händelser från Thomas över fyrtio år i rockbranschen. Välpratat och trivsamt. Och suverän musik.

Betyg: 4 av 5.Sommar - 2011 - P1 - Sommarvärd nummer 08 - 02/07 - Henke Larsson.

(Sommarvärd nummer åtta för mig - Lyssnade på programmet den 2 juli.)

Ett helt klart intressant program. Mycket gripande också när han pratade om sin missbrukande lillebror som inte finns i dag.

Betyg: 4 av 5.
Ni vet väl att Sommarpratarnas musik läggs ut på Spotify? En mycket trevlig och bra service från P1 tycker jag. Flera bra listor redan.

Bäst musik hittills hade Thomas Johansson. Men också Henke Larsson, Maria Wetterstrand, och Clara Lidström har haft bra musik i min smak.

Här är länken till p1_sverigesradio.Dagens Låt - 110702 - In Flames med "Deliver Us" - 2011.


Dagens Låt - 110702 - In Flames med "Deliver Us" - 2011.


"Solbarnet" av Monika Hääg - 2009 - Bok---------

Recension av boken: "Solbarnet" av Monika Häägg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Ungdomsbok)

---------


"Solbarnet är en historisk äventyrsroman. Den handlar om flickan Fry som är hittebarn och växer upp under svåra omständigheter på Nygården.

Hon blir anklagad för stöld av offergåvorna och dömd att bli det första människooffret på lång tid men Fry är utvald av Solgudinnan och visar sig ha övernaturliga krafter...


Solbarnet är en spännande läsning som utspelar sig i bronsålderstid. Den är lokalt förankrad i Halmstad och södra Halland. Boken är mycket lämplig att använda som läsprojekt på mellan- och högstadiet.


Den går också utmärkt att läsas av äldre."


(Kopierat från monkaland.se)

 

--------- 

Jag tycker om att läsa ungdomsböcker ibland. Egentligen skulle det väl inte heta ungdomsböcker och vuxenböcker, utan kanske "mer lättläst" och "mindre lättläst" eller nåt. För åldern har väl egentligen ingen som helst betydelse när det gäller böcker.

Den här boken var lättläst och snabbläst. Och den var intressant, välskriven, och spännande. Kan helt klart rekommenderas både till barn och vuxna, som gillar att läsa historiska böcker.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 3,5 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Monkaland Bokförlag.

Här har jag skrivit om boken tidigare.


---------  


"The Tourist" - 2010 - Film - Dvd

    

"The Tourist" - 2010 - Genre: Drama, Romantik, Action, Thriller 


"Den beskedlige amerikanen Frank semestrar i Venedig, där han träffar den vackre Elise som bär på en mystisk hemlighet. Deras till en början lekfulla flört förvandlas snart till en härva av farliga lögner och plötsligt jagas de båda av Interpol, italiensk polis och ryska torpeder i denna nervkittlande internationella actionthriller."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en sån film som ger god underhållning under tiden man ser den, och så fort den är slut så har man glömt bort den.

Helt okej alltså, men inget minnesvärt.

Betyg: 3 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Fredagen den 1 juli 2011.


I går kväll så åtog sig Borzko en akut extrakörning upp till Gävle. Så han kom inte tillbaka till Kyl- och Frysexpresen i Årsta förrän klockan tolv på natten. Och eftersom han skulle ha sin lediga dag i dag, så hade han ju ingen lastbil att åka hem i. Utan han skulle åka kommunalt hem. Enligt SL så skulle han då komma hem klockan kvart över ett till Farsta. Men då åkte jag iväg och hämtade honom med bilen istället, och då var han hemma kvart över tolv, en hel timme tidigare. Tänk vilken skillnad det är ibland att åka bil mot att åka kommunalt.I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.

Sen blev det frukost, kaffe, och en pratstund.

Vädret här på morgonen och förmiddagen var varmt, cirka tjugotvå grader, men helt igenmulet. Regnat hade det gjort tidigare, men inte när vi satt och planerade dagen.

Vi bestämde oss för att ha en nyttodag, med städning, handling, och lite fixande inför flytten.

Så först satte vi igång med den vanliga veckostädningen. Vi dammsög, torkade golven, skurade badrummet och toaletten, bytte lakan och handdukar, tvättade en massa tvätt, och fixade med lite annat.

När vi sen var klara, så åt vi lite lätt lunch, och tog en fika.

Sen gick Borzko iväg till Centrum för att klippa håret.

Och då satte jag mig på balkongen en stund, med datorn och boken.

När Borzko kom hem igen från frissan, så tog vi båda två bilen till Centrum. Först var vi och hämtade ut min kökspall på Farsta Speltjänst. Sen var vi och hämtade ut en bok, och en ny snarkskena till Borzko, på Hemköp. Vi handlade också en massa olika saker på Apoteket, både till mig och Borzko. Borzko köpte sig också ett nytt mobilfodral (att ha på jobbet) på Clas Ohlson. Och slutligen så handlade vi en massa matvaror, både på Hemköp och Konsum.

Packade upp allt när vi kom hem. Och sen gick vi ännu en gång till Centrum. Den här gången med allt vårt gamla byrålådeguld. Men det har jag redan bloggat om tidigare.

När vi återigen sen kom hem, så höll vi på och fixade och grejade med lite allt möjligt. Middag blev det sen vid femtiden.

Efter det så satte vi oss båda två på balkongen. Borzko läste i sin bok, och jag varvade min bok med datorstunder.

Hela dagen har det varit jättevarmt och skönt, trots att det har varit helt igenmulet nästan hela dagen. Några små korta solstunder bara. En kort regnskur kom det också på den tidiga kvällen. Men ingen åska här alls. Och efter regnskuren blev det mest sol.Vi kommer nog att sitta här ute på balkongen ett tag till, för det är en mycket skön kväll. Så småningom så går vi väl in och tittar på någon dvd-film.(Har bloggat sex inlägg tidigare i dag, där det också finns några fotografier. Med tanke på det här tråkiga inlägget utan foton! ;-D)I dag har vi äntligen sålt allt vårt gamla guld!Vi har länge, länge pratat om att sälja allt vårt "byrålådeguld". Jag har haft en hel del gamla guldsmycken som jag aldrig använder. Och även Borzko hade några saker.

Nu tyckte vi att det var dags att göra oss med det. Passar ju bra nu när vi ska flytta och har en massa extra utgifter.

Och jag blev faktiskt förvånad över hur mycket vi fick! Hade nog inte gissat på mer än hälften!

10.215:- fick vi!

Gold Buyers i Farsta Centrum sålde vi det till.


I kväll blir det ingen teve för mig inte...Jag brukar ju oftast titta på teve på fredagar och lördagar, och då på musikunderhållningsprogram. Men i kväll blir det definitivt ingen teve för mig i alla fall. Det blir till att titta på en dvd-film istället.

För sämre program på bästa sändningstid en fredagskväll, det får man ju leta efter... :-/

SVT 1: En trettiotre år gammal svensk komediserie...

SVT 2: En dokumentär om en kvinnlig arkitekt från Irak...

TV 3: En fjorton år gammal engelsk komedifilm...

TV 4: En femton år gammal svensk fars...

Kanal 5: Ett amerikanskt tävlingsprogram...

Tycker ju faktiskt att dom borde kunna sända lite bättre program, och lite nyare filmer, en fredagskväll på bästa sändningstid...

Men, men, vi har gott om dvd-filmer att titta på, så det är inget synd om oss! ;-D


Recensionsbok.Den här boken har jag fått tidigare i PDF-format.

Men nu fick jag den även som en inbunden bok.


Dagens Shopping - 110701 - Kökspall.Kökspall / köksstege från Tradera - 320:-


Flyttkort.Jag tyckte att flyttkorten var så tråkiga, så jag har gjort ett eget istället. Har tagit fyra fotografier som jag har fotat på vårt hus, och från vår balkong, och gjort till ett kort.

Sen skickar jag dom direkt från Posten.se, precis som jag alltid gör med våra julkort, och med våra vykort när vi är utomlands.

Femton kronor styck kostar korten, inklusive porto, över hela världen.

Tycker att det är en suverän tjänst. Man får personliga kort, både enkelt och billigt.


Dagens Låt - 110701 - Sean Banan med "Händer i luft" - 2011.


Dagens Låt - 110701 - Sean Banan med "Händer i luft" - 2011.


RSS 2.0