"Porto Francos väktare" av Ann Rosman - 2011 - Bok

---------

Recension av boken: "Porto Francos väktare" av Ann Rosman (2011) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Porto Francos väktare är den våldsamma berättelsen om Marstrands tid som frihamn. Tiden är sent 1700-tal; kapare, smugglare och mördare härjar ostört.

En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv; sjömän på skeppen, handlare, brottslingar som fått amnesti i frihamnen. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo. Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.

220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge.

Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp.
"

 

(Kopierat från damm.se)


--------- 

Jag har läst båda Ann Rosmans tidigare böcker, "Fyrmästarens dotter" och "Själakistan". Och jag tyckte mycket om dom båda två.

(Här är en länk till min recension av "Själakistan", och i det inlägget finns också en länk till min recension av "Fyrmästarens dotter".

Den här tredje fristående delen i serien om kriminalpolisen Karin Adler och hennes kollegor och vänner var precis lika bra som dom två tidigare böckerna.

Jag tycker om blandningen av händelser för länge sedan och händelser i nutid. Och hur dom till slut vävs samman. Boken var heller inte förutsägbar.

Välskriven, lättläst, spännande, och engagerande var den också.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------

Betyg: 4 av 5.

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Damm Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.  


---------


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0