Dagbok – Tisdagen den 28 februari 2006


 
Jobbade i dag också förstås. I dag så fick vi också en och en halv timmes sovmorgon, och vi gick också hem en timme tidigare. Mita och Snurran var på kurs i dag också, och Monica var sjuk i dag. Men vi fem som var där hann med allt bra eftersom det var lika lugnt som i går. Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag.

Hemma vid halvtvåtiden. Jimmy gick upp precis när jag kom hem. Han hade ju jobbat nattpass i natt mellan tio och sju och hade sovit mellan halvåtta och halvtvå. Han åt frukost och duschade och jag höll på och pulade här hemma. Sen strax före halvtre så gick vi till Centrum tillsammans.

Jag hade tid halvtre på Nordea hos min personliga bankman. Jimmy följde med mig dit. Vi diskuterade pensionssparande. Jag ska tänka och planera lite, och så ska vi träffas om några veckor igen, och då ska jag bestämma hur jag ska göra.

Hemma igen vid halvfyratiden. Höll på och fixade lite. Sen så åt jag och Jimmy middag vid fyratiden. Efter att vi hade ätit klart så stack Jimmy iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. Jag höll på och grejade lite här hemma igen sen. Jimmy kom tillbaka vid sextiden tillsammans med Kristian. Han hämtade sin bärbara dator och sina arbetskläder. Han skulle vara hos Kristian med datorn på kvällen, och sen så skulle han åka direkt därifrån till McDonalds i Västberga och jobba även i natt mellan tio och sju.

Jenny åkte direkt ifrån sin Sportlovsskola in till stan för att jobba på 7-Eleven mellan tre och åtta. Hon åt middag där. Jag hamnade i kökssoffan med min dator vid halvsjutiden. Läste en massa nyheter och en massa bloggar. Kollade på ”Big Brother” på teve. Läste lite i min bok också. Ett Betapet-spel blev det i kväll, och den matchen vann jag. Borzko kom hem från jobbet vid kvart i nio. Jenny kom hem från sitt jobb vid niotiden.Dagbok – Måndagen den 27 februari 2006


 

Måndag och jobb i dag igen förstås. Men den här veckan är ju inte direkt som andra veckor, för vi har ju Sportlov här i Stockholm den här veckan. Istället för att ha cirka 700 ätande hos oss plus cirka 700 att skicka iväg mat till, så har vi den här veckan cirka 200 ätande hos oss plus cirka 100 att skicka iväg mat till. Så det är ju ganska så stor skillnad! Så såna här veckor passar vi på att göra en massa annat: få sovmorgon, gå hem tidigare, gå på kurs, ta ut tjänstledighet och komptid, städa en massa extra som vi inte hinner med annars, hinna prata med varandra, m.m, m.m, m.m.

Jag är den här veckan först i skalen på förmiddagen och sen så är jag i disken. I dag fick vi börja halvåtta (istället för sex) och vi fick sluta ett (istället för två). Mita och Snurran var på kurs i dag. Vi har också utvecklings- och lönesamtal med vår chef, Intendenten Agneta, den här veckan, så jag var där mellan tio och elva i dag.

Jenny går i ”Sportlovsskola” måndag, tisdag och onsdag den här veckan. Det är två lärare som har extra undervisning för de som behöver lite extra hjälp. Jenny har lite problem med Matten, så hon får hjälp med den.

Kom hem från jobbet vid halvtvåtiden. Jenny hade då nyss kommit hem. Jimmy hade åkt iväg till Hagsätra för att möta upp med några kompisar där. Underbart väder här, strålande sol och några grader kallt, så Jenny och jag gick ut på en promenad. Vi gick först ner mot sjön Drevviken och Hökarängsbadet.

(Hökarängsbadet vid Drevviken)

Sen vände vi och gick åt andra hållet mot sjön Magelungen och Farstastrandsbadet.


(Farstastrandsbadet vid Magelungen)


Där var Strandcaféet öppet så jag tog en fika och Jenny en glass. Satt och njöt en stund i solens sken på en parkbänk, och solen värmde faktiskt lite!


(Jenny solar och äter glass)


På vägen hem så gick vi genom Centrum. Vi var sugna på mer sol, så vi gick till Sol-Akuten och solade solarium i en kvart var. Så skönt! Lite färg fick vi faktiskt på en gång. Jag har inte solat sedan i augusti, men nu ska jag börja att sola lite då och då igen.


Stegräknaren var med:
7.778 steg
6.51 kilometer
235 förbrukade kalorier
1.11.02 effektiv gångtid


Var hemma vid halvfyratiden igen. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Vid femtiden så åt Jenny och jag middag tillsammans. Jimmy åt middag i Hagsätra med sina kompisar. Sen efter maten så höll jag på och pulade här hemma igen. Vid halvsjutiden så hamnade jag i kökssoffan med datorn.


(Mina vackra tulpaner)


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Efter att han hade ätit middag och duschat så blev det teven för honom resten av kvällen. Jimmy kom hem från Hagsätra vid åttatiden. Han var bara hemma i någon dryg timme, sen vid kvart över nio så åkte han i väg till Västberga för att jobba ett nattpass på McDonalds mellan 22.00 – 07.00. Vi hann i alla fall med att ta en fika och att sitta och prata lite innan han åkte iväg igen.


 Se även Mobilbloggkortet på Jenny lite längre ner i bloggen som jag fotograferade och MMS:ade under promenaden.


Jennys Blogg.
(Klicka på bilderna så blir de större!)Veckans Vikt - Vecka 09

Veckans Vikt
Vecka 09
27/02

60,3 kg

Jenny

Bild010
Jenny

Dagbok – Söndagen den 26 februari 2006


 
I går kväll (natt) så åkte jag iväg vid kvart i ett och hämtade Jenny och hennes tre kompisar Lina, Zina och Vanja på ”Wave” som de var på i Fryshuset i Hammarbyhamnen. Jag körde hem de tre tjejerna till Hagsätra och sen så åkte Jenny och jag hem till Farsta. När vi kom hem vid kvart över ett så hade precis Jimmy kommit hem från stan där han hade varit på krogen med sina kompisar Kristian och Jimi. De hade varit på ”Soft Kök & Bar”. Både Jenny och Jimmy var hungriga, så vi satt och åt och drack lite i köket och de pratade och berättade om sin respektive kväll. Jag gick och la mig vid kvart i två.

Mobilen larmade kvart i åtta i morse, efter mina sedvanliga sex timmars sömn. Dusch, iordninggörande och så frukost förstås. Jimmy gick upp vid åtta. Han åkte sen i väg till jobbet vid niotiden. Han tog bussen i dag, eftersom han hade druckit en hel del öl på krogen i går. Han skulle jobba på McDonalds mellan 10.00-19.00 i dag. Borzko gick upp vid halvniotiden och sen Jenny vid halvtiotiden. De gjorde sig så klart också i ordning och åt frukost. Höll på med lite allt möjligt här hemma ett tag.

Strax före elva så gick jag, Borzko och Jenny iväg till Farsta Trafikskola som ligger strax här bredvid där vi bor. Där var vi med på Handledarutbildning för privatkörning för körkort. Det är ju numera ny lag, så alla som ska vara handledare för någon som ska ta körkort måste genomgå utbildningen. Den kostade 300:- kronor per person, så 900:- gick det på för oss inklusive handledarböcker. Utbildningen pågick i knappt tre timmar, och vi tyckte den alla var intressant och bra. Sex ungdomar och åtta föräldrar var med.

Hemma vid tvåtiden igen. Då åt vi alla tre en lätt lunch. Sen så satte sig Borzko i soffan i vardagsrummet för att titta på OS-finalen i ishockey. Jenny och jag, som inte är det minsta sportintresserade, åkte till Willys i Länna för att handla istället. I dag handlade vi för cirka 800:- kronor. Hem igen och packade upp allt i kyl, frys, skafferi och städskåp.

När matchen var slut så åt vi middag. I dag åt vi pizza från vår lokala pizzeria på samma gata där vi bor. En Quattro Stagionio blev det för mig. Efter det så åkte Borzko iväg och tankade och fixade lite med bilen. Han hämtade upp Jimmy på jobbet också på vägen hem. Jag satte mig med min dator i Jennys rum. Nyhetsläsning, bloggläsning och chattande på MSN blev det mest. Pratade med Jenny förstås också under tiden.

Jimmy och Borzko kom hem vid halvåttatiden. Borzko satte sig i vardagsrummet och kollade på avslutningen på O.S. Jenny satt kvar i sitt rum vid sin dator. Jag flyttade ut med min dator i köket, och Jimmy kom dit med sin dator. Dags att umgås lite med sonen också efter att ha umgåtts med dottern hela dagen! ;-) Lite teve blev det också. I kväll så kollade jag först på ”Parlamentet” och sen på ”Big Brother Live”.Mina tre absoluta favoritbloggar just nu, 26/02-06.


Mina tre absoluta favoritbloggar just nu:


 Jennys Blogg

Godaste kaffet hemma just nu

Älskar kaffe i alla dess former! Så härligt att gå ut på caféer och fika, det finns hur många sorter som helst nu för tiden! Tycker att allt från vanligt kaffe, till choko kaffe, cafe au lait, caffe latte, cappochino, med mera är gott. För ett tag sen så drack jag jämnt caffe latte hemma. Men bara med minimjölk! Det är fantastiskt egentligen att det går att vispa minimjölk så det blir som grädde! Skönt med någonting som är gott med ändå inte massor med kalorier i! Men nu dricker jag oftast kaffet så här hemma:

- Jag tar ett stort, tjockt värmetåligt glas som rymmer fyra deciliter. (5:- kronor på IKEA)
- Häller i en deciliter minimjölk.
- Lägger i två stycken sacketter.
- Ställer in i micron och värmer i en minut.
- Lägger i en matsked NesCafé Lyx Gold snabbkaffe.
- Lägger i en matsked O'boy-pulver.
- Häller i en deciliter kallt vatten.
- Häller i två deciliter kokande vatten från vattenkokaren.

Och sen så dricker jag och njuter!

Innehåller cirka 75 kcal.


image597

(Uppdaterat inlägget med bild 2007-06-24.)

Veckans Motion - Vecka 08

Veckans Motion
Vecka 08
20/02 - 126/02

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 2,5 tim
Söndag: ---------

Fredagsfyran v08 -06


Tema: Bröllop


1. Hur ser du på äktenskapet?
Jag tror på äktenskapet. Jag tror de flesta lever bäst ihop med någon. Och jag tror även på trohet. Men äktenskapet är ett kämpande också.


2. Hur många bröllop har du varit på?
Hmm… faktiskt inte så många. Vad jag kan komma på nu så är det bara tre stycken plus mitt eget. Fyra alltså. Men jag kan ju ha glömt bort något också.


3. Har du varit med och fixat ett bröllop?
Nej, aldrig. Jo, mitt eget förstås.


4. Är du en sådan som skulle kunna hålla tal på bröllopsfesten?

Nej, aldrig! Jag kan absolut inte tala inför folk! Då skulle jag svimma direkt.


Dagbok – Lördagen den 25 februari 2006


 

Somnade vid halvtvåtiden i går. Jenny la sig också vid halvtvåtiden. Borzko gick upp vid halvtvåtiden för att åka till jobbet (!). Jimmy kom hem från Hagsätra vid halvtretiden.

Mobilen ringde halvåtta i morse så jag fick mina sex timmars sömn. Strålande sol var det utanför fönstret, så jag bestämde mig för att gå en promenad när jag var klar. Duschade och gjorde mig i ordning, och när jag väl var klar så var det grått och mulet utanför fönstret… och då hade jag ingen lust för någon promenad längre…

Både Jimmy och Jenny gick upp vid niotiden. Då åt vi tre frukost tillsammans. Jimmy och Jenny duschade sen och gjorde sig i ordning för att åka i väg på varsitt håll. Själv så höll jag på och fixade lite här hemma, och satt även vid datorn en stund och la in gårdagens dagbok som jag inte orkade lägga in i går.

Vid halvelvatiden så åkte Jenny iväg för att möta upp med sin kompis Lina plus tre andra tjejer från Hagsätra. De åkte sen iväg till Skärholmen för att ha Danslektion med Hulda. Jimmy åkte iväg vid kvart över elva. Han skulle till McDonalds och jobba mellan 12.00 och 21.00.

Själv så satte jag mig vid datorn och gjorde månadens tråkigaste uppgift: Betalade räkningarna… Sen så höll jag på och plockade, fixade, pulade, grejade, pysslade och småstädade med lite allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma.

Borzko kom hem från jobbet vid tolvtiden. Han åt lite lunch, duschade och sen så gick han och la sig för att sova i några timmar. Själv så gick jag hemifrån vid tolvtiden. Gav mig ut på en promenad trots allt. Gick in mot stan längs tunnelbanelinjen från Farsta. Härlig techno-musik i mp3:n i mobilen lyssnade jag på.

Först var det helt igenmulet och grått och ganska så blåsigt. Men sen så blev molnen tunnare, och solen visade sig faktiskt lite grann emellanåt, och blåsten lugnade ner sig. Så det var ganska så skönt trots allt. Fast väldigt moddigt ute, halt på vissa sträckor, och dåliga stövlar hade jag så jag blev blöt om fötterna.

Vid kvart i två så var jag vid Slussen. Då kom Jenny med tunnelbanan från sin dans och mötte upp med mig där. Vi gick sen in mot T-Centralen. Köpte varsin Focaccia + dryck på 7-Eleven till lunch som vi åt på vägen. Tittade runt lite bara i stan och sen så tog vi tunnelbanan hem. Gick sen runt i Farsta Centrum lite också. Köpte tulpaner på torget.

(Jenny i Gamla Stan med en Focaccia i handen)


Stegräknaren var med i dag:
18.126 steg
15.40 kilometer
549 förbrukade kalorier
2.45.31 effektiv gångtid


Hemma vid fyratiden. Borzko gick upp då efter sin sovstund. Höll på och fixade lite och sen så åt vi middag vid femtiden. I dag blev det hämtmat från McDonalds. Jag åt en McTasty och en McFlurry. Efter det så satte jag mig och slappade lite i kökssoffan med datorn. Borzko kollade på OS, och Jenny gjorde sig i ordning inför kvällen.


(Vårt fina och mysiga kök där jag sitter nästan varenda kväll i kökssoffan med datorn)

Vid halvsjutiden så körde Borzko över Jenny till Hagsätra. Hon skulle möta upp med sina kompisar Lina, Zina och Vanja där. Sen så skulle de åka vidare till ”Wave” i Fryshuset i Hammarbyhamnen. Borzko och jag bänkade oss i sofforna i vardagsrummet för att se på ”Melodifestivalen”. Chips och godis intogs till förstås.


Vad jag tyckte om Melodifestivalen i kväll kan ni läsa i ett eget blogginlägg före det här inlägget. (Men Magnus Carlsson var i alla fall bäst!)


(Veckans tulpanbukett: två knippor med blandade färger)

När Melodifestivalen var slut så satt Borzko kvar i vardagsrummet och tittade på bronsmatchen i ishockey i OS. Själv så gillar jag ju inte sport alls, kommer inte ens att se på finalen i morgon. Kommer inte att se en enda minut från OS! Jag flyttade ner i köket och satte mig i kökssoffan med min dator istället. Och så lyssnade jag på musik på radio resten av kvällen. I kväll lyssnade jag på NRJ: "NRJ Party Planet" med bra Club Music.


Vid halvtiotiden så kom Jimmy hem från jobbet på McDonalds. Han duschade snabbt och bytte kläder, och sen så körde jag honom till Hagsätra. Han skulle ut på krogen med sina kompisar Kristian, Jimi och Charlie. Jag släppte av honom utanför där Charlie bor, och sen så åkte jag hem igen. Hemma vid halvelvatiden.


Nu är klockan strax elva. Jag ska sitta här med datorn en stund till. Kanske ska läsa lite i min bok också. Musik ska jag i alla fall lyssna på. Borzko tittar på OS. Sen vid halvettiden så ska jag ut och köra bil igen. Jag ska åka till ”Wave” i Fryshuset vid Hammarbyhamnen och hämta upp Jenny och hennes tre kompisar, Lina, Zina och Vanja. Sen ska jag köra de tre andra tjejerna hem till Hagsätra, och sen så åker jag och Jenny hem till Farsta. Sen blir det sängen vid halvtvå- två-tiden. Och så blir det sova till halvåtta- åtta-tiden i morgon bitti.


Jennys Blogg
(Klicka på bilderna så blir de större!)Melodifestivalen - deltävling 2 - 25/02-06


 
Ja, vad tyckte jag då om låtarna i kvällens Melodifestival? Först och främst ska jag då säga att jag egentligen inte alls tycker om den sortens musik. Jag skulle aldrig lyssna på sån musik när jag själv väljer musik att lyssna på! Men däremot så älskar jag själva Melodifestivalerna som tävling och teveprogram! Och jag tycker att det ska vara en riktig schlager som ska tävla i den internationella Melodifestivalen. Och helst med lite svensk anknytning, och med en svensk artist.

Magnus Carlsson – ”Lev livet” - Kvällens bästa låt tycker jag. Hade allt som en schlager ska ha. Och Magnus Carlsson är ett proffs. Dessutom snygg! ;-)

The Elephantz – ”Oh Yeah” - Passar inte alls in i schlagervärlden. Inte speciellt bra utanför den heller. Kändes lite larvigt med elefanterna.

Sonya – ”Etymon” - Ganska så bra. Helt okej.

Östen med resten – ”Ge mig en kaka till kaffet” - Sådär. Tycker att Östen med resten är så larviga…

Pablo Cepeda – ”La chica de la copa” - Ganska så bra. Men inte speciellt bra som representant för en schlager från Sverige…

Kikki Danielsson – ”I dag & i morgon” - Bra låt. Kikki är ju proffs. En riktig schlagerlåt.

Niclas Wahlgren – ”En droppe regn” - Bra låt. Men ingen schlager. Alldeles för lugn.

Velvet – ”Mi amore” - Ganska bra. Helt okej.

Om jag hade bestämt så skulle Magnus Carlsson med ”Lev livet” och Kikki Danielsson med ”I dag & i morgon” gått till finalen.

Och till andra chansen skulle jag ha skickat Sonya med ”Etymon” och Velvet med ”Mi amore”.

Och som femma Niclas Wahlgren med ”En droppe regn”.

Sexa: Östen med resten med ”Ge mig en kaka till kaffet”.
Sjua: Pablo Cepeda med ”La chica de la copa”.
Åtta: The Elephantz med ”Oh yeah”.

Och den här gången så blev det ju faktiskt nästan precis om jag ville!

Dagbok – Fredagen den 24 februari 2006


 Jobb i dag också förstås. I dag serverade vi färsbiffar och potatismos. Lite annorlunda dag blev det i dag. Mita och Snurran stack i väg på en kurs inne i stan och var borta mellan sju och ett. Så vi blev två personal färre under de sex timmarna. Sen lagom när de kom tillbaka så stack Mita och jag iväg ner till konferensrummet för ett möte i ”Vi-gruppen” mellan ett och två. Men trots allt så fick vi ihop dagen rätt så bra i alla fall.Hem direkt efter jobbet. Jimmy hade stuckit iväg hemifrån när jag kom hem. Han hade åkt över till Hagsätra till sin kompis Kristian. De skulle även träffa Jimi och Charlie. De skulle kolla på båda semifinalerna i ishockey, och även fixa klart Jimmys baslåda i hans bil.Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny kom hem från skolan vid halvfyratiden. Borzko var väldigt tidig från jobbet i dag, han kom hem redan vid fyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig framför teven för att se på Sverige-Tjeckien i ishockeysemifinalen. Han åt även middag framför teven.Jenny och jag, som inte är det minsta sportintresserade, stack iväg till Centrum vid halvfemtiden. Jag köpte bara två tunna armband på ”Glitter”. Jenny köpte en del grejer, men det skriver hon säkert om i sin blogg. Vi gick runt och tittade på lite allt möjligt i många affärer. Vi åt även middag på ”Café di Corno”. Vi åt varsin Foccacia med kyckling och fetaost plus dryck och fika. Sen så gick vi bort till Videoaffären och hyrde två filmer. Jenny fick välja filmerna, och hon valde: ”The Perfect Catch” och ”The Perfect Man”.(Jenny på ”Café di Corno”)


Hemma igen vid halvåttatiden. Borzko gick och la sig ungefär samtidigt. Han jobbade först extra i dag, trots att han egentligen är ledig på fredagar. Och han ska också jobba extra i morgon, och han ska gå upp halv två (!).Jenny och jag hade en ”tjejkväll”. Vi såg de två filmerna som hon hade valt. Först ”The Perfect Catch” som var helt okej. Sen så såg vi en bit på ”The Perfect Man”. Vi tog en paus mitt i den och kollade på ”Big Brother” på teve mellan halvelva och halvtolv. Sen så såg vi andra halvan av ”Perfect Man”. Den var bra, bättre än den första filmen. Den var slut vid halvettiden. Satt vid datorn en stund sen. Gick och la mig strax efter ett.(Brickan med allt det goda som vi åt…)


Tack för en trevlig kväll Jenny! Älskar att umgås med dig! Att shoppa, promenera, fika, äta, kolla på film, lyssna på musik, sitta vid datorerna, och självklart: prata, prata, prata och prata! 

Dagbok – Torsdagen den 23 februari 2006


 

Jobb som vanligt i dag också. I dag serverade vi stekt fläsk, stekt lök, kokt potatis och brunsås. Hade även lite stekt kycklingkorv. Hela högstadiet hade friluftsdag i dag, så det var ju lugnt och skönt utan dem… Hann med en hel del extra städning i matsalarna efter att barnen hade ätit, och det behövs ju alltid…

Jenny kom tillbaka från friluftsdagen lagom för att åka bil hem med mig. Jimmy var hemma när vi kom hem. Vi tre satte då igång med vår torsdags-städning. Vi hjälptes åt med att: dammsuga, torka golven, städa balkongerna, damma, putsa glasytorna, byta handdukarna, tvätta, stryka kläder, skura toaletten och badrummet, m.m. Vi var klara med allt efter cirka en och en halv timme. Det går fort när man hjälps åt!

Middag åt vi vid fyratiden. Sen vid femtiden så gick Jenny iväg till Centrum en stund för att möta upp med Johan. De träffades en stund för att prata lite. Sen så kom Jenny hem igen. Jimmy åkte iväg till McDonalds vid kvart över fem. Han skulle jobba ett kvällspass mellan sex och tolv.

Lugn och skön kväll som vanligt. När jag var klar med alla hushållsbestyr vid sextiden så hamnade jag i kökssoffan med ett gäng kuddar och med min lilla bärbara dator i knäet. Då blev det nyhetsläsande och bloggläsande i massor. Sen vid sjutiden så flyttade jag in med datorn i Jennys rum, och så kollade vi på ”Big Brother” och på ”Sofis Mode” på teve. Sen satt jag kvar inne hos Jenny och lyssnade på musik och pratade. Givetvis så satt vi vid våra datorer samtidigt också.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Som vanligt för honom så blev det middag, dusch, och sen O.S. på teve.                                                                 

Fredag i morgon! Underbart!

Glöm inte bort att läsa Jennys Blogg! (Och om du klickar på hennes bilder så blir de större!)Dagbok – Onsdagen den 22 februari 2006Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Hade även blodpudding för de som ville ha det. Inget speciellt hände på jobbet i dag, men det var en väldigt stökig och rörig dag i dag… åtminstone i lilla matsalen där jag jobbade.

Huvudet nästan bra i dag. Hade bara lite, lite huvudvärk.

Hem direkt efter jobbet. Hade tänkt mig en promenad i dag, men jag avstod på grund av vädret… Jag är så himla trött på vintern nu, så jag har till och med tappat lusten att promenera… Jag som alltid älskar att promenera! Jag vill ha VÅÅÅÅR NU!!! Trött på att skrapa rutor och sopa snö på bilen varje morgon, och ofta också när jag ska hem från jobbet… Trött på vinterjackan och vinterstövlarna. Vill ha vårjacka och gympaskor på mig nu! Så trött på snö, is, modd, blött, kallt, blåst, grått, mörkt… Känner mig riktigt vinterdeppig i dag… Blä…

Höll på med diverse hushållsbestyr här hemma istället. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade somnat vid halvåtta i morse efter sitt nattpass på McDonalds mellan nio och sju. Sen hade han sovit till halvtvå.

Jenny gick direkt hem till sin kompis Lina efter skolan. Hon var där på eftermiddagen och åt även middag där. Sen så mötte hon upp med sin klass vid sextiden och åkte in till stan för att gå på teater och se ”En midsommarnattsdröm” på Stadsteatern tillsammans med sina klasskamrater och sina klassföreståndare.

Jimmy och jag åt tidig middag redan vid halvfyratiden. Strax efter fyra sen så stack vi åt olika håll. Han åkte till Hagsätra hem till sin kompis Kristian. Och jag gick till Centrum och till Folktandvården. Lagade min kindtand, som jag tappade en bit av fyllningen och av tanden i, för ett par veckor sen. 1.070:- kronor gick det på… Bokade även en tid för undersökning av resten av tänderna också.

Hem igen sen och höll på med allt möjligt här hemma. Vi sjutiden så hamnade jag i kökssoffan med datorn som vanligt. Kollade på ”Big Brother” som vanligt också. Resten av kvällen blev det radion istället för teven. I kväll blev det mest ”Rockklassiker”. Tre Betapet-matcher mot Snurran via Internet blev det i kväll också. Det blev 2-1 till mig, precis som i går.

Borzko kom hem från jobbet strax efter sju i dag. Middag, dusch och sen O.S. på teve blev hans kväll. En pratstund hann vi med också. Jenny kommer inte att vara hemma från teatern förrän kvart i elva-elva-tiden. Ska vänta uppe på henne, och sen lägger jag mig när hon har kommit hem.

-------------  

Det tog slut mellan Jenny och Johan i måndags… Läs hennes egna ord om det… I Jennys Blogg… Längst ner under inlägget: Tisdag…
Viktig och intressant länk.

Följ länken och läs blogginlägget hos en av mina favoritbloggar: "Hedgehog-Sara".
Om du håller med, så kommentera och länka du också.

http://hedgehog.webblogg.se/220206161254_vi_har_trttnat.html 

UPPDATERAD.

Läs gärna Hedgehogs krönikor också.
Hon skriver mycket bra krönikor där.
Läs gärna den som är publicerad i VLT den 6 februari. Mycket bra skriven!
Dagbok – Tisdagen den 21 februari 2006


 
Jobbade som vanligt i dag också. I dag serverade vi fiskgratäng och kokt potatis. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Huvudvärken var mycket bättre i dag. Hade bara lite ont i huvudet.

Hem direkt efter jobbet. Gick bara in och fixade lite, och sen så gick jag till Centrum. Jimmy följde med. Han hade lagt sig vid halvåtta i morse efter sitt nattpass mellan tio och sju. Sen hade han sovit till halvtvå.

I Centrum så var jag först hos SynOptik och handlade linsvätska. Sen hos GuldFynd och köpte en ny tumring i silver. Och sen till Bokia där jag köpte en pocketbok. Efter det så gick vi hem igen.

Höll på och fixade lite här hemma som vanligt. Sen så åt Jimmy och jag middag vid femtiden. Jenny hade gått hem till sin kompis Lina direkt efter skolan, hon åt middag där, och sen så åkte de tillsammans till deras dansundervisning i Skärholmen. Tre tjejer till från Hagsätra är också med och dansar.

Vid sextiden så åkte Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så skulle han åka direkt till McDonalds för ännu ett nattpass. I natt mellan nio och sju.

Jag höll på med allt möjligt här hemma. När jag var klar så satte jag mig med datorn och mobilen och la in nya låtar i min mp3-spelare i mobilen.

Slappande i kökssoffan blev det sen vid sjutiden. Höll som vanligt på med allt möjligt i datorn, mest bloggläsande och nyhetsläsande. Kollade på ”Big Brother” på teve också. Efter det så blev musiklyssnande på radio istället för tevetittande. I kväll så blev det mest ”RockKlassiker”. Läste lite i boken jag håller på med också. Tre stycken Betapet-spel mot Snurran över Internet blev det också. I kväll så hade jag turen på min sida, så det blev 2-1 till mig.

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag, dusch, och en stund O.S. på teve blev det för honom innan det är sängdags för honom. Jenny kommer hem från sin dans om en stund, strax före tiotiden. Då blir det en fika och en pratstund med henne innan det är sängdags för mig.Dagbok – Måndagen den 20 februari 2006


 
Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Den här veckan så är jag först i skalen och sen så är jag i lilla matsalen. Fulltalig personalstyrka hos oss i dag. Vi serverade korv och potatismos i dag. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Allt flöt på bara bra.


Hem direkt efter jobbet. Gick direkt ut på en promenad tillsammans med Jimmy. Vi gick det vanliga Hökarängsvarvet plus lite extra så vi var ute i ungefär en timme.


Stegräknaren var med:
6.292 steg
5.34 kilometer
190 förbrukade kalorier
0.54.54 effektiv gångtid


(Det har varit så många kort på Jenny på sistone här i min blogg, så nu måste vi ha lite rättvisa och jämlikhet, därför så kommer här två fotografier på Jimmy!)
Hemma igen vid halvfyratiden. Höll på och fixade här hemma med allt möjligt, och sen så åt vi två middag vid halvfemtiden. Höll sen på med lite allt möjligt igen.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Efter middag och dusch så blev det O.S.-tittande på teve resten av kvällen för honom.


Jimmy stack iväg vid sjutiden hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Sen så skulle han direkt åka och jobba på McDonalds i Västberga. Han skulle jobba nattpass mellan 22.00 och 07.00.


Jenny åkte till stan, tillsammans med sin kompis Lina, direkt efter skolan. Hon kom hem vid halvåttatiden. Sen så satt hon mest vid datorn resten av kvällen.


Har haft ont i huvudet hela dagen i dag. Vaknade med huvudvärk, och trots flera Alvedon-intag så har huvudvärken suttit i hela dagen. Har haft ont i huvudet flera gånger den senaste veckan. Och just vaknat med huvudvärk flera morgnar. Jättejobbigt. Har väl förmodligen någon infektion / inflammation / virus / bakterie eller något i kroppen. Eller så är det vädret…


Slappande i kökssoffan på kvällen som vanligt. Datorn i knäet förstås. Kollade på ”Big Brother” förstås. Sen så blev det lyssnande på musik resten av kvällen istället för teve: ”Bandit” och ”Rockklassiker” blev det i kväll. En Betapet-match mot Snurran blev det i kväll, och den vann jag.


Och det här blev det femte blogginlägget i dag!


Glöm inte Jennys Blogg!Från A till Ö...


Snodde den här listan från en av mina favoritbloggar: "Hedgehog in a storm".

A is for age: Jag blir 45 den 7 mars.
B is for booze of choice: Har inte druckit alkohol på ett par år nu. (Annars rioja rödviner)
C is for career: Njae, ingen karriär direkt… jobbar som mattant.
D is for your dad's name: Bror YNGVE Jakob.
E is for essential items to bring to a party: Ett gott humör och kanske en bland-skiva med bra, gamla danslåtar.
F is for favourite song at the moment: Oj… svårt… Kan inte komma på någon speciell…
G is for favourite game: Betapet. Som är Alfapet / Scrabble på Nätet.
H is for home town: Stockholm. Född här och har alltid bott här.
I is for instruments you play: Gitarr.
J is for jam or jelly you like: Äppelmos och Hallonsylt.
K is for kids: Två. Jimmy 18 år och Jenny snart 16 år.
L is for living arrangements: Gift med Borzko, bor i bostadsrättslägenhet i två etage i Farsta, en söderförort till Stockholm.
M is for mother's name: Gun.
N is for name of your crush: Borzko.
O is for overnight hospital stays: Två stycken BB-vistelser. Plus två veckor på sjukhus när sonen opererades för ett medfött njurfel.
P is for phobias: Flygrädsla, cellskräck, fästingar, larver, höjdskräck, tala inför folk, m.m…
Q is for quotes you like: “Tiden tas vid målet”. “Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete”. “Gå gärna till glaset med din glädje, men aldrig till flaskan med din sorg”.
R is for relationship that lasted the longest: Har varit ihop med min man i snart 21 år nu.
S is for sartorial style: ??? (Förstår inte det…)
T is for time you wake up: Halv fem…
U is for underwear: Svart och bomull.
V is for vegetables you love: Röd paprika, riven morot, plus nästan alla andra grönsaker.
W is for weekend plans: Vara med familjen, promenera, läsa, sitta med datorn, se en film, m.m.
X is for x-rays you've had: Tänderna massor med gånger.
Y is for yummy food you make: Allt! ;-)
Z is for zodiac sign: Fiskarna.
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Alla som tycker att listor är kul! Men speciellt: Jenny, Snurran och Angela.
Ä är för älsklingstrend: Svart…
Ö är för en önskan just nu: Att alla nära och kära, inklusive mig själv, får vara friska. (Och att det snart blir VÅR!)Länk till en bra krönika

Här är en länk till en mycket bra skriven krönika om hur det är att vara tonårsmamma.
Krönikan "En mors tuffa fredagskvällar" skriven av Susanne Hobohm publicerad i tidningen Stockholm City.

UPPDATERAD:

Ny länk:
 http://www.city.se/ArticlePages/200602/19/20060219191218_City833/20060219191218_City833.dbp.asp 
Den gamla länken går nu till en annan krönika.Veckans Vikt - Vecka 08

Veckans Vikt
Vecka 08
20/02

59,1 kg


Veckans Motion - Vecka 07

Veckans Motion
Vecka 07
13/02 - 19/02

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, cirka 2,0 tim
Söndag: ---------  


Dagbok – Söndagen den 19 februari 2006


 

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Jag kom inte i säng förrän vid tvåtiden i går natt och eftersom jag alltid vill ha mina sex timmars sömn, så sov jag alltså till klockan åtta. Duschade och gjorde mig i ordning och sen så blev det förstås frukost. Borzko gick också upp ungefär samtidigt som mig och genomgick ungefär liknande rutiner. Jimmy hade kommit hem från sitt nattpass på McDonalds vid halvåttatiden, så han skulle sova till halvfyratiden hade han sagt. Jenny skulle ha sovmorgon till tolvtiden i dag.


Strax före halvtio så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade tänkt mig en förmiddagspromenad egentligen. Men det var dimmigt, grått, mörkt, trist, kallt, blaskigt och tråkigt ute så jag hade ingen lust för en promenad... Jag är så trött på vinter, snö, kyla, blask, mörker och alltihopa just nu… Jag vill ha vår!!! Jag satte mig med datorn under förmiddagen istället. Varvade med lite allehanda hushållsgöromål här hemma också. Läste lite i min bok också. Håller fortfarande på med boken: ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist.


Jenny gick upp vid tolvtiden. Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt. Jenny åt frukost och jag och Borzko åt lunch. Sen när vi var klara så åkte vi tre iväg för att veckohandla på Willys i Länna. I dag handlade vi för cirka 800:- kronor. Hem igen och packade upp allting.Jimmy vaknade redan vid tvåtiden. Han gick upp och duschade, åt frukost och sen så satte han sig vid datorn och spelade WOW. Borzko åkte iväg med bilen till gör-det-själv-hallen på OKQ8 för att fixa lite smågrejer på bilen. Jenny och jag gick iväg en sväng till Centrum. Jenny shoppade lite, men jag köpte ingenting. Kollade på lite allt möjligt.


Middag åt vi vid halvfemtiden. I dag blev det blandad mat för oss. Jenny åt hamburgare från McDonalds, Jimmy åt pizza från Pizzerian, medans jag och Borzko bara åt blandade rester från kyl, frys och skafferi.


Jimmy åkte iväg till McDonalds i Västberga efter middagen. Han skulle jobba kväll mellan 18.00 och 23.00. Borzko åkte iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil tills i morgon. Jenny och jag gick en sväng till Centrum igen. Vi kände för godis och chips till kvällen.


Sen så blev det kväll och lite slappande som vanligt. Borzko satt i vardagsrummet och kollade på O.S. på teve. Sen så gick han och la sig redan vid niotiden, för han skulle upp redan vid tretiden i natt… Jenny och jag satt i köket. Mycket teve blev det i kväll för en gångs skull. Hela tre timmar. Först så kollade vi på ”Elle-galan” och sen så blev det ”Big Brother Live”.

Dagbok – Lördagen den 18 februari 2006


 
Mobilen larmade klockan sju som nästan alla mina lediga dagar. Gick och la mig vid ettiden i går, och sex timmars sömn är precis lagom för mig. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost. Jag åt det jag nästan alltid äter till frukost på mina lediga dagar: fiberhavregrynsgröt med kanel, socker och minimjölk. Och så ett stort glas kaffe och minimjölk.


Jag hade egentligen tänkt mig en promenad in till stan i dag. Men vädret lockade inte… Grått, kallt, blåsigt och snöigt… Så jag struntade i promenaden och satte mig en stund vid datorn istället.


Borzko gick upp vid åttatiden. Efter att han hade duschat, gjort sig i ordning och ätit frukost så stack han i väg till Farstahallen för att träna när de öppnade klockan halvtio. Jenny gick upp vid niotiden. Hon duschade, gjorde sig i ordning och sen så åt hon frukost. Jimmy skulle sova till tolv i dag, eftersom han ska jobba i natt.


Vid tiotiden så gick Jenny och jag iväg till tunnelbanan. Åkte in till Skanstull. Där gick vi av och promenerade in mot City. Var inne i en massa affärer på vägen. Gick sen runt i City och var inne även där i en massa affärer. Jag köpte sex stycken pocketböcker i en second hand-affär för 100:- kronor för alla sex böckerna tillsammans. Köpte även en svart, kort kjol där för 20:- kronor. Sen så köpte jag en svart, lång topp för 100:- och en svart&vit-randig cardigan för 200:- på Gina Tricot. Vad Jenny köpte får ni läsa om i hennes blogg. Vi var och fikade på ”John Criss” också. Jag drack en Caffe Latte och åt en ost&skink-macka.


(Jenny på John Criss.)

Stegräknaren var med i dag:
11.880 steg
10.09 kilometer
360 förbrukade kalorier
2.04.04 effektiv gångtid


(Jenny på tunnelbanan.)


Kom hem till Farsta igen, fem timmar efter att vi åkte, vid tretiden. Jimmy hade vaknat vid tolvtiden. Sen så satt han vid datorn och spelade WOW större delen av dagen. Borzko hade varit och tränat först på förmiddagen. Efter det så hade han varit på Södertappen vid Skanstull och lämnat blod.


Vid fyratiden så åt vi middag. Det blev bara lite rester från kyl, frys och skafferi i dag. Softade en stund sen, och sen blev det klädbyte för oss alla. Och vid halvsextiden så åkte vi iväg för att fira min systerson Mathias som fyller 16 år på tisdag. Först så åkte vi till Örby och hämtade upp min Pappa där. Tyvärr så följde inte min Mamma med, för hon är sjuk. Sen så åkte vi vidare till Mathias Pappa Thomas.


Vi som var där var: Jag, Borzko, Jimmy, Jenny, Pappa, Anette, Kenneth, Maria, Patrik, Thomas, Mathias, Attie. Vi åt ost, kex, vindruvor, päron, ölkorv och en massa annat smått och gott. Kaffe och choklad blev det sen. Och snacks efter det. Alla möjliga sorters dricka fanns det hela kvällen också. Åt, drack, pratade, skrattade och hade det allmänt trevligt.


Melodifestivalen lyssnade vi på också, och tittade lite med ett halvt öga. Tyckte väl att låtarna faktiskt var rätt så bra i dag. Tyckte bara att två låtar var dåliga, och det var faktiskt två av de tre låtarna som åkte ut. Så för mig så var resultatet helt okej. I alla fall när man kollade som vi gjorde, lite flyktigt bara.


Jimmy åkte i väg vid halvelvatiden därifrån. Han skulle till McDonalds och jobba natt mellan 11.00 och 07.00. Sen åkte jag, Borzko och Jenny hem vid tolvtiden. Körde hem min Pappa först också. Hemma vid halvettiden. Då blev det datorn en stund innan sängen väntade.


Fredagsfyran v07 -06

 


Tema: Kläder

1. Hur ofta köper du kläder?
Något litet klädesplagg köper jag nog varje vecka… Jag bor ju två minuters gångväg från ett av Stockholms bästa centrum: Farsta Centrum. Och sen så går jag eller så åker jag in till Stockholms City nästan varje helg

2. Vad tycker du om din klädstil?
Jag tycker om min klädstil! Är inte det självklart? Annars skulle man väl inte ha den klädstil man har? Om man inte tyckte om den alltså! Min klädstil är enkel. Alltid jeans, mest svarta men också blå. Och alla kläderna i övrigt är svarta. Enkla svarta toppar mest.

3. Brukar du köpa kläder av något speciellt märke?
Nej, jag köper inte kläder av något speciellt märke. Köper olika märken och i olika affärer. Helst så billigt som möjligt. Typ H&M och Gina Tricot.

4. Brukar du skänka kläder?
Ja, när jag vill bli av med kläder så brukar jag lägga dem i insamlingslådor för kläder till typ Myrornas och Emmaus och liknande.


Dagbok – Fredagen den 17 februari 2006


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Upp halvfem som vanligt. Duschade och gjorde mig i ordning. Iväg ut till bilen strax efter halvsex. Skrapade rutor och sopade snö… Parkerade vid jobbet vid tio i sex. Bytte om. Började jobba klockan sex.

I dag serverade vi färsbiffar med tacosmak, kokt potatis och brunsås. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på som vanligt. Både Snurran och Mita hade det tydligen lugnt i köket i dag, för båda två var länge och hjälpte till i disken och i plocken där jag var. Kul var det, för då hinner man ju snacka!

Åkte en sväng till min frissa Lotta i Ormkärr där jag var i går. Hade glömt min halsduk där så jag var där och hämtade den. Hemma vid halvtretiden. Satte igång en tvättmaskin med mina arbetskläder i, och sen så gick Jimmy och jag till Centrum. Var på Konsum och handlade lite ingredienser till middagen och sen så gick vi hem igen.

Borzko hade varit ledig från jobbet i dag. Han är ju det på fredagar numer. Han jobbar tio timmar om dagen fyra dagar i veckan istället för åtta timmar om dagen i fem dagar i veckan. Sen jobbar han ju en väldig massa övertid också. Borzko och Jimmy städade veckostädningen i dag. Det blev ju ingen städning i går som det brukar bli på torsdagar för jag var ju och fixade håret.

Jenny kom hem från skolan vid tretiden. Borzko kom hem strax efter för han hade varit hos tandhygienisten. Sen så hjälptes vi åt att fixa middagen. Vi gjorde två ugnsplåtar med hemgjord pizza i dag. Pizzabotten, tomatsås, salami, rökt skinka, gröna och svarta oliver, riven ost hade vi. Som tillbehör bredvid hade vi: jalpenos, gurka, sallad, vitlöksdressing och oliver.

(Här står Jimmy och jag och lägger på ost på pizzorna.)
(Pizzorna är klara att ställas in i ugnen.)
Jennys pojkvän Johan kom hit klockan fem, och då åt vi alla fem middag tillsammans. Pizzorna blev jättegoda! Satt och åt och pratade i en timme till klockan sex. Sen hjälptes vi åt att röja efter middagen.

(Borzko, Jimmy, Jenny och Johan.)
Efter middagen så hamnade vi i lite olika rum. Jenny och Johan var på Jennys rum. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på O.S. Jag och Jimmy satt med våra bärbara datorer i köket. Lyssnade på ”Bandit” i radion. Jimmy spelade WOW och jag höll på med allt möjligt. Bland annat så blev det Betapet-spel mot Snurran. I kväll så spelade vi tre matcher, och jag hade turen att vinna alla tre i kväll!  Sen så kollade jag på ”Big Brother”. Och efter det så blev det datorn igen. Johan åkte hem till Huddinge vid tiotiden. Han skulle på ett LAN hos en kompis.

(Så här ser ett Betapet-spel ut. Det är alltså Alfapet / Scrabble på Internet. Jätteroligt att spela! Jag är helt beroende av det. Spelar nästan varje kväll. Och nästan alltid mot min privata kompis / jobbarkompis / cyberkompis: Snurran! Pröva själv! http://www.betapet.com Och adda mig gärna i så fall! Jag heter ”Bimmen” där.)
Ha en fortsatt trevlig helg alla mina bloggläsare! Och glöm inte bort Jennys Blogg!


Dagbok – Torsdagen den 16 februari 2006


 

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Vi serverade kycklinghamburgare med bröd och tillbehör i dag plus potatismos. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på som vanligt.

(Innan klippningen. Kortet är taget i går kväll.)

Direkt efter jobbet så åkte jag till min frissa, Lotta, i Ormkärr. Där gjorde jag det vanliga: helblekte håret, klippte mig jättekort, färgade ögonbryn och ögonfransar. Tre timmar tog det och 700:- kronor kostade det. Jättekul att träffa min gode vän och före detta granne Lotta! Det blir inte så ofta nu för tiden. Typ bara var sjätte vecka när jag fixar håret!


(Efter klippningen. Kortet är taget i kväll.)
 

Hemma i Farsta vid halvsextiden. Då åt Jimmy och jag middag tillsammans. Sen så åkte han direkt iväg till Hagsätra till sin kompis Jimi. Själv så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma.


Jenny gick hem till sin kompis Lina direkt efter skolan. Hon åt middag där, och sen så åkte de två, plus några tjejer till, till dansundervisning i Skärholmen. De gick där förra året på dans hos en före detta kolloledare till dem, Hulda, och nu har hon startat upp en ny kurs.


När jag var klar med alla hushållsbestyr så hamnade jag som vanligt i kökssoffan med min lilla bärbara dator i knäet. Kollade på ”Big Brother” på teve. Resten av kvällen så blev det ”Rockklassiker” på radio istället.


Borzko kom hem från jobbet vid kvart i nio. Middag, dusch och sen O.S. på teve blev det för honom. Jenny kom hem från dansen vid kvart i tio. Tog en fika tillsammans med henne då och pratade lite.


Fick min fina Bloggtröja med posten i dag, som jag har köpt av Lotten Bergman. Tjusig va!? (Fast mina gamla läsglasögon är inte så tjusiga…)

Fredag i morgon! Wieee!!!


Dagbok – Onsdagen den 15 februari 2006Upp halvfem som vanligt. Dusch och iordninggörande. Iväg till jobbet vid halvsex. Började jobba klockan sex. I dag var vi full personalstyrka. Eller Anne-Mari är ju sjukskriven halvtid fortfarande. Hon jobbar förmiddagar, och sen så kommer Nadja och vikarierar för henne resten av dagarna. Jag var först i skalen på förmiddagen, och sen så var jag i diskplocken / grovdisken. Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Inget speciellt hände i dag, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Hämtade upp Jimmy och så gick vi ut på en promenad. Det blev det gamla vanliga Hökarängsvarvet, så vi var ute i ungefär en timme. Hemma igen vid halvfyratiden. Jenny kom hem från skolan ungefär samtidigt.

Vi tre åt middag mellan halvfyra och fyra. Sen så åkte Jimmy iväg strax efter fyra för att jobba på McDonalds mellan fem och åtta i kväll. Jag höll på och fixade lite här hemma och sen så gick Jenny och jag iväg en sväng till Centrum.

Jenny köpte en hel del grejer för sina presentkort som hon fick i går på Alla Hjärtans Dag av mig och Borzko. Vad hon köpte det får du läsa om i hennes blogg. Själv så köpte jag mig en ny morgonrock. En ganska så tunn i svart bomull med lite spets, på Åhléns för 300:-

Väl hemma igen så blev det en fika med nyinköpt morotskaka. Och så satt vi båda med bärbara datorer vid köksbordet och kollade på ”Big Brother”. Borzko kom hem vid halvåttatiden från jobbet. För honom blev det middag, dusch och sen O.S. på teve.

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden. Sen så satt han också i köket med sin dator. Han spelade WOW. Jenny flyttade in på sitt rum. Jag spelade en Betapet-match mot Snurran. Hon vann i dag. Sen blev det nyhetsläsande och bloggläsande.

-------------  

Orkar inte lägga in några fotografier i dag heller. Ni får hålla tillgodo med det väldigt tjusiga fotografiet från min mobilbloggning i morse! Visst har vi tjusiga hårnät!? Men tack och lov så behöver vi bara ha dem på förmiddagen vid tillredningen av maten och grönsakerna. Sen vid jobbet i matsalarna och i disken så behöver vi inte ha dem.

Fotografier finns också i Jennys blogg. Tycker du att hennes fotografier är små, så klicka på dem så får du upp större kort. I dag har hon länkat tillbaka till mig. Och hon har skrivit så gulligt om mig! * Tack Jenny! *


Våra nya fina hårnät... Snyggt va!?

Bild013
Våra nya fina hårnät... Snyggt va!?

<3 <3 <3 Testar om Mobil-bloggningen funkar...

Bild011
<3 <3 <3 Testar om Mobil-bloggningen funkar...

Dagbok – Tisdagen den 14 februari 2006 (Uppdaterad)


 

Alla Hjärtans Dag i dag! Innan jag stack iväg till jobbet i dag så ställde jag fram Alla Hjärtans Dag-presenterna till Jimmy och Jenny. De fick varsin hjärtkasse med en nallebjörn, ett telefonkort på 150:- och presentkort i Farsta Centrum på 300:- Borzkos present hade jag ställt fram innan jag gick och la mig i går, eftersom han går upp före mig. Han fick en hjärtkasse med en svart v-ringad t-shirt plus en gosedjurs-djävul.

På jobbet så var Monica tillbaka efter sin magsjuka. Men vi var en kvinna kort i dag i alla fall, för Christina var ledig i dag. Jag fick vara i disken i stället för henne, och Snurran var och hjälpte till i plocken/groven. Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Hämtade upp Jimmy och sen så åkte vi till Centrum och köpte två buketter med tulpaner plus en förpackning med geléhjärtan. Sen så åkte vi hem till min Mamma och Pappa i Örby för att uppvakta dem på Alla Hjärtans Dag. Satt där och fikade och pratade en stund innan vi åkte hem igen.

Jenny var hemma när vi kom hem. Vi åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Sen när allt var undanplockat och klart så satte vi oss vid köksbordet alla tre med våra bärbara datorer. Sen så hjälptes vi åt med att jobba med min blogg. Fick en HTML-manual av en snäll lärare, Magnus, i skolan i dag. Och med hjälp av den så lyckades jag ändra en stilmall till lite mer som jag vill ha den. Är väl inte till hundra procent nöjd, men det tar tid när man inte är van, så jag orkar inte mer i kväll.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Fick åtta stycken långskaftade röda rosor av honom plus en förpackning geléhjärtan. Jimmy och Jenny fick också varsin förpackning med geléhjärtan. Av Jimmy fick jag ett skämtsamt presentkort, att han är min slav och servar mig med allt! Jenny hade köpt Brownies, jordgubbar och vispgrädde till oss alla som hon bjöd på. Jag tror nog att vi alla fyra blev nöjda med både vad vi gav och vad vi fick!

En Betapetmatch blev det i kväll. Inte bara mot Snurran i kväll, utan både Jimmy och Jenny var med också! Kul! Det blev liksom en liten extra Alla Hjärtans Dag-present! Jag hade turen att vinna matchen. Snurran kom tvåa, Jimmy trea och Jenny fyra. Nu blir det lite bloggläsande och nyhetsläsande innan det är dags för att vika ihop datorn för i kväll.

Hoppas att ni alla har haft en trevlig Alla Hjärtans Dag!

Läs gärna Jennys blogg i dag. Hon har redan bloggat en gång i morse med två fotografier och en gång i eftermiddags med fem fotografier, och hon ska blogga en gång till i kväll säger hon med ännu flera fotografier! Jag hade också tänkt lägga in fotografier från i dag, men tiden och orken tog slut, så ni får hålla tillgodo med Jennys blogg!

-------------  

UPPDATERAD!

Nu har Jenny bloggat en tredje gång idag! Och lagt in ännu ett fotografi! Jag hoppas att ni kollar!
Dagbok – Måndagen den 13 februari 2006


 

Måndag då och jobb igen… Gick upp halvfem… Dusch och iordninggörande… Ut till bilen strax efter halvsex… Sopade snö och skrapade is… Och så köra till jobbet… Började jobba klockan sex som vanligt…

Den här veckan så ska jag först vara i skalen och sen så ska jag vara i diskplocken/grovdisken. Men eftersom Monica var hemma från jobbet i dag på grund av maginfluensa så fick jag vara tvåa i stora matsalen istället för henne. Vi serverade chickennuggets, kokt ris och currysås i dag. Inget speciellt hände, allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Hade egentligen tänkt mig att gå till gymmet och träna i dag, för det var så länge sedan. Men jag vaknade med huvudvärk i morse, och den fortsatte hela dagen, trots Alvedon-intag. Så jag föredrog att gå en promenad istället för att få lite frisk luft istället för svettig gym-luft… Jag fick med mig Jimmy ut på promenad också. Vi gick Hökarängsvarvet, och en liten extrasväng, så vi var ute i drygt en timme.

Efter promenaden så gick Jimmy hem, men jag gick en sväng till Centrum. Först var jag på Apoteket och köpte några grejer. Träffade sen på en gammal kompis, Marisa, som jag stod och pratade med en bra stund. Sen så gick jag och köpte Alla Hjärtans Dags-presenter till Jenny, Jimmy och Borzko.

När jag kom hem från Centrum så kom också Jenny hem från skolan strax efter. Jimmy och Jenny var snälla och fixade middagen medan jag höll på med en massa annat. Bland annat så slog jag in mina Alla Hjärtans Dags-presenter, och sen så höll jag på och fixade med en massa annat.

Middag åt vi vid femtiden. Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden, så vi satt kvar allihopa ända till klockan sex och åt och pratade. Sen så åkte Jimmy hem till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko kollade på O.S. på teve. Jenny satt vid datorn. Jag satt med min dator i Jennys rum. Vi kollade på Big Brother också. Två Betapet-matcher mot Snurran blev det också, jag vann båda.

Och som vanligt: Läs gärna min dotter Jennys Blogg! I dag finns det även fotografi på mig där! 


Veckans Vikt - Vecka 06

Veckans Vikt
Vecka 07
13/02

59,1 kg
Dagbok – Söndagen den 12 februari 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost. Borzko gick upp klockan åtta. Dusch och frukost för honom också förstås. Jenny gick upp klockan nio. Självklart så blev det samma för henne, dusch och frukost. Jimmy sov ju kvar på sin kompis Kristians föräldrars landställe utanför Norrtälje i går, så han var inte hemma.

Borzko stack iväg till Farstahallen lagom tills de öppnade klockan halvtio. Jenny och jag tog bilen och stack iväg vid kvart i tio. Vi åkte till IKEA i Kungens Kurva. Mest småprylar köpte vi i dag: pall till jobbet, pall till Jennys rum, 8 stycken kaffeglas, tvålpump, 2 dra-på-lakan, badhandduk med kardborreband + hårhandduk + tofflor, 3 plastburkar, 8 reflexer, kort till Jennys tavelramar, vattentät radio till duschen, plus förmodligen lite andra småprylar som jag inte kommer ihåg nu.

(Jenny med den gula IKEA-kassen på den gula IKEA-vagnen)

Tyvärr så fick vi plocka ihop allting två gånger… När vi var klara så skulle vi bara gå och kolla efter en sorts sjögräsmattor som jag tänkte köpa till vår övre balkong (vi har såna på vår nedre balkong). Vi ställde vår lilla gula vagn, där vår stora gula kasse hängde med allting i, lite undangömt nära kassorna. Gick snabbt till mattavdelningen och letade efter mattorna, som tyvärr inte fanns, och tillbaka igen. Och då var vagnen med väskan borta! Vi letade runt överallt i närheten, men den fanns inte… Förmodligen så hade väl någon personal tagit den och plockat upp grejerna. Så det var bara att börja om från början och gå och plocka alla grejer en gång till!


(Jag kämpar med Willys-vagnen i snön på parkeringen)

När vi väl var klara på IKEA så åkte vi bara till parkeringen bredvid för att handla på Willys i Heron City. Handlade inte så mycket i dag, blev bara sex plastkassar fulla. Sen så åkte vi hem till Farsta igen när vi var klara. Uppackning av alla grejer tog ju som vanligt en bra stund. Höll sen på och fixade med allt möjligt här hemma på eftermiddagen. Jenny och Borzko gjorde också det.


(Jag ser väldigt koncentrerad ut när jag kör bil…)


Borzko åkte iväg vid tretiden. Han skulle hem till sin Mamma och lämna några fotografier till henne. Han passade på att äta middag och fika där också. Jimmy kom hem från Norrtälje vid halvfyratiden. Jag, Jenny och Jimmy åt middag vid fyratiden. Jag åt rester från i går (kyckling och stripes), och J&J åt fryst pizza från IKEA (!).


(Jag på min ständiga plats i kökssoffan. Här sitter jag som oftast varenda kväll med datorn i knäet. Jag har stereon bredvid mig i fönstret. Och teven framför mig på köksbänken. På bordet brukar jag oftast ha ett stort glas med kaffe, mobilen, lypsylet och en tandpetare…)


Sen vid kvart över fem så åkte Jimmy i väg igen. Nu för att jobba på McDonalds mellan klockan 18.00 och 22.00. Jenny och jag satte oss vid hennes dator. Och så var jag med när hon fyllde i sin gymnasieansökan. Hon gjorde tolv stycken val. I första hand så blev det Handels- och Administrationsprogrammet, inriktning Handel och Service, på Franz Schartaus Gymnasium vid Skanstull. Hon vill helst in på det, så vi får väl hoppas att hennes betyg räcker till… Annars så har hon som sagt var elva alternativ till.


Sen så blev det slappande vid datorn resten av kvällen. Kökssoffan med datorn i knäet förstås. Nyhetsläsande, bloggläsande och eget bloggande förstås. Betapet-spel mot Snurran blev det också, men bara ett enda, och det hade jag turen att vinna! Borzko kom hem från sin Mamma vid åttatiden. Sen gick han och la sig redan vid halvniotiden, för han ska upp redan klockan halvtre i natt…


Själv så ska jag se Big Brother Live mellan nio och halvelva, och efter det så blir det sängen för mig. Det är ju tyvärr måndag i morgon igen… och då larmar ju mobilen redan klockan halvfem…


Glöm inte bort Jennys Blogg! Nu med ny design! Och ännu fler fotografier!

 "Onödigt Vetande"Här är en lista med "Onödigt Vetande".
Jag fick den från min dotter Jennys Blogg.
Alla som känner för det kan gärna göra en egen.

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? En stor svart tjock Everest-jacka från Stadium.
2. vad använder du just nu för skor? Svarta stövlar från SkoPunkten.
3. favoritfärg på kläder? Svart, svart och svart.
4. favoritmaterial på kläder? Bomull.
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Jeans, svarta och mellanblå.
6. favoritaffärer? Gina Tricot, H&M, MQ, Stadium, JC, SkoPunkten.
7. favoritmärke? Ovanstående affärer.

GREJER
vad har du för:
2.
plånbok? En pytteliten svart som egentligen är till för nycklar.
3. smycken? Silver.
4. solglasögon? Svarta.
5. nagellack? Använder aldrig nagellack.
6. mp3? Har mp3 (och radio och kamera) i min mobil.
7. mobil? Nokia 6230i.

BLANDAT
1. var har du i din:
a) jackficka just nu? Kamera, plånbok, nycklar, lypsyl, handsfree, bluetooth, tandpetare, tuggummi, m.m.
b) handväska eller liknande just nu? Använder inte handväska.
2. vad är du beroende av? Kärlek, vänskap, ömhet, skratt, m.m... Fast också av min mobil, min dator, lypsyl, tandpetare.
3. vilken sorts lipsyl använder du? Lypsyl Sensitive.
4. vad tror du på? Mig själv!
5. vad köpte du senast? Massor med mat och annat på Willys.
6. har du nåt husdjur? Nej.
7. vad bor du i? I en bostadsrättslägenhet i två egage i Farsta.Veckans Motion - Vecka 06

Veckans Motion
Vecka 06
06/02 - 12/02

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Onsdag: ---------  
Torsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Fredag: ---------  
Lördag: Promenad, cirka 2,0 tim
Söndag: ---------  


Dagbok – Lördagen den 11 februari 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i morse precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick och la mig vid ettiden i går, och sex timmars sömn är precis lagom för mig. Duschade, gjorde mig i ordning och sen så åt jag frukost. Borzko hade gått upp halvtvå i natt och åkt iväg för att jobba. Jimmy kom hem från sitt nattpass på McDonalds vid halvfem i morse, så han låg och sov när jag gick upp. Jenny sov ju över hos sin pojkvän Johan i Huddinge i natt.

(Trots att jag är så trött på vinter, snö och kyla, så måste man ju ändå säga att det är vackert…)

Vid niotiden så gick jag iväg ut på en promenad. Det var minus 8,5 grader, strålande sol, men en kall och kylig blåst. Så det var både skönt och inte skönt… Solen och den blå himmelen var underbar, men den kalla blåsten gjorde att det kändes mycket kallare än -8,5… Gick in mot stan. Under vägen i dag så lyssnade jag på radio istället för techno i mp3:n som jag alltid brukar göra. ”NRJ” blev det i dag.


(En fontän vid Globen. Det sprutar vatten högst upp, och sen är det så vackert fruset…)


Efter en och en halv timme, vid halvelvatiden, så var jag vid Skanstull. Där gick jag runt i Ringens Köpcentrum och i varuhuset Åhléns Söder. Tittade på lite allt möjligt, men köpte för ovanlighetens skull ingenting till mig själv. Däremot så köpte jag Alla Hjärtans Dag-presenter till Jenny, Jimmy och Borzko. Men jag vill inte skriva vad jag köpte här… Man vet ju aldrig vem som läser!


Stegräknaren var med:
13.847 steg
11.76 kilometer
419 förbrukade kalorier
2.07.08 effektiv gångtid


Vid halvtolvtiden så tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen. Köpte tulpaner på torget där och sen så gick jag hem. Var hemma vid tolvtiden. Borzko hade nyss kommit hem från jobbet. Han gick och la sig för att sova i ett par timmar. Jimmy hade gått upp vid elvatiden. Sen hade han åkt iväg vid halvtolvtiden för att hämta upp sin kompis Kristian i Hagsätra, och sen så skulle de båda åka ut till Kristians föräldrars landställe utanför Norrtälje och sova över där i natt. Jenny kom hem från Johan vid ettiden.


(Veckans tulpaner…)


Jag höll på och pulade, plockade, fixade, pysslade och grejade med allt möjligt och omöjligt här hemma. Jenny städade sitt rum. Båda vi två varvade med datorstunder också. Borzko vaknade och gick upp vid tretiden. Jenny och jag gick en sväng till Centrum vid fyratiden för att gå till Konsum och handla mat och godis till kvällen.


Middag åt vi tre vid femtiden. I dag blev det grillade kycklingklubbor, pommes stripes, bearnaisesås, aioli, och sallad. Riktigt gott var det! Sen efter maten så blev det en stunds slappande vid datorn.


Vid åttatiden så tittade jag, Borzko och Jenny på en nerladdad film. Egentligen så hade vi tänkt se en annan, men den fick vi inte att funka… Så då såg vi istället på: ”Narnia”. Jag tyckte att den var riktigt bra! Och det tyckte Borzko och Jenny också. Åt en massa godis och chips gjorde vi också. Sen resten av kvällen så blev det datorn. Läste lite i min bok också.


Och glöm inte bort att läsa min dotter Jennys Blogg! Nu även med fotografier! Tre stycken hittills!


 

Tråkigt...


Andra helgen i rad nu som inte mobilbloggningen fungerar...
Tråkigt...


Fredagsfyran v06-06

Fredagsfyran v 06 - 06

Tema: Tandvård

1. Har du haft hål i tänderna?
Ja, jag har haft otroligt mycket hål i tänderna... Hade hemskt mycket problem med tänderna som barn och ungdom. Kunde ha hur många hål som helst när jag kom till tandläkaren, trots att jag skötte om dem. De sa att det berodde på min saliv, och att det skulle bli bättre som vuxen. Och det blev det faktiskt också. Har inte haft så många hål i tänderna som vuxen. Däremot så börjar jag nu, när jag är i 45-årsåldern, och fyllningarna är 25-35 år, få stora problem med amalgamfyllningarna...

2. Vad tycker du om kostnaderna hos tandläkaren?
Jag tycker väldigt illa om kostnaderna! Jag förstår inte varför det ska vara dyrare att vara "sjuk" i munnen än i övriga kroppen! Det borde kosta lika mycket att få tänderna fixade som resten av kroppen tycker jag! Det är väl ingen skillnad!? Däremot ska ju "skönhetsgrejer" kosta mer, oavsett om det är kropp eller tänder.

3. Har du haft tandställning, hur länge?
Nej, jag har aldrig haft tandställning.

4. Hur ofta borstar du tänderna?
Jag borstar tänderna två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen.

FredagsfyranFredagen den 10 februari


Ännu ett kort från i går på Snurran och mig.

 

Dagbok – Fredagen den 10 februari 2006Jobbade även i dag precis som vanligt förstås. Vi serverade pannkakor med sylt i dag. ”Alla barns favoritmat!”  I dag hade hela den ”yngre strängen” friluftsdag, så det var väldigt lugnt i början på matsalstiden, men sen blev det som vanligt. Allt flöt på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Jenny åkte med mig hem från skolan i dag. Hon var bara hemma en stund, och sen så åkte hon även i dag in till stan för att jobba på 7-Eleven på Götgatan mellan 16.00-20.00.

Jag höll på och pulade med allt möjligt hemma, och sen så stack jag iväg vid fyratiden för en kväll tillsammans med jobbarkompisarna.

Åkte till Högdalen och mötte upp där med fem av kollegerna: Snurran, Mita, Monica, Nadja och Anne-Mari. Vi sex gick alla till Högdalshallens Bowling för att bowla i en timme mellan halvfem och halvsex. Vi hann med två set var och vi spelade tre på varje bana. För både Nadja och Anne-Marie var det första gången någonsin som de bowlade, så det var ju lite extra kul! Bästa resultatet hade Monica på någonting över hundra, och jag hade näst bäst på 90 poäng. Inga toppresultat precis!

(Två fotografier från Bowlingen)Sen efter bowlingtimmen så gick vi bort till Restaurang Skebohof som också ligger i Högdalen. Där mötte vi upp med tre till av våra arbetskamrater: Ami, Christina och Kristina. De ville inte bowla, så de kom direkt till restaurangen istället. Jag och de flesta andra åt av kinamats- och sushi-buffén. En kombinerad buffé med både många olika kinesiska rätter och flera olika sushi-rätter! Det var verkligen jättegott! Flera av oss hade aldrig heller provat på sushi, så det var ju extra kul för dem!

Jag tog fyra gånger av buffén! Och efter det så blev det två koppar kaffe och efterrätt. Jag åt friterad glass med mangosås. Det var också mycket gott. Två flaskor mineralvatten blev det också. Satt där och åt, drack, pratade och skrattade. Mycket gott och mycket trevligt var det. Vid kvart över nio så bröt vi alla upp och åkte hem.

(Fotografi på Snurran och mig. Vill inte lägga in fotografi där övriga är med, vet att vissa inte vill att jag lägger ut kort på dem här.)Träffade en ”cyber-vän” där också. ”Guggelutt” (Gunilla) från Lunarstorm var där med sin man och åt. Jag har ju träffat henne ”på riktigt” förut, men Snurran (som också är vän med henne via Internet) hade inte gjort det, så det var ju extra kul för de båda!

Kom hem vid halvtiotiden. Stannade bara till utanför och hämtade upp Jenny, och sen så skjutsade jag henne hem till hennes pojkvän Johan i Huddinge. Hon skulle sova där i natt. Hon hade kommit hem från jobbet vid kvart i nio, och sen gjort sig i ordning och väntat på att jag skulle skjutsa henne.

Jimmy hade åkt iväg för att jobba natt på McDonalds i natt mellan 19.00 och 04.00. Borzko hade kommit hem från jobbet vid halvfem. Efter mat, dusch och en stunds tevetittande så gick han och la sig vid halvåtta(!), för att han skulle upp klockan halvtvå(!), för att köra en extrakörning i morgon.

Jag var hemma igen vid tiotiden efter att ha skjutsat Jenny. Höll på och pulade lite och sen så satte jag mig i soffan vid halvelvatiden för att titta på ”Big Brother”. Höll på med allt möjligt i datorn också. Sitter väl här med datorn nu till ettiden, och sen så blir det väl sängen. Jag går då och lägger mig ungefär när Borzko går upp…

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!
Dagbok – Torsdagen den 9 februari 2006Jobbade som vanligt förstås i dag också. I dag serverade vi grönsakssoppa. När vi serverar soppa så har vi också alltid mjukt bröd med pålägg. I dag var det skivad limpa, skivad ost och färskost. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Det var en ganska så hektisk dag ute i matsalarna, men allt flöt ändå på bara bra.

Hem direkt efter jobbet. Fick med mig Jimmy ut på en promenad. Vi gick det vanliga Hökarängsvarvet, och vi var ute i en timme ungefär.

Stegräknaren var med:
6.559 steg
5.57 kilometer
198 förbrukade kalorier
1.02.00 effektiv gångtid

Nu när Jimmy ”bara” är hemma om dagarna så ”hjälper” han till lite mer här hemma. I dag hade han bytt och tvättat alla handdukar. Han håller också på att bränna ut en massa nerladdade filmer.

Jenny åkte direkt från skolan in till 7-Eleven på Götgatan där hon jobbar extra ibland. Hon skulle jobba mellan 16.00 och 20.00.

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen vid femtiden så åkte han iväg till Hagsätra för att träffa sina kompisar Kristian och Jimi.

Jag höll som vanligt på med diverse hushållsbestyr här hemma. Och när jag var klar så blev det kökssoffan och datorn. Kollade på ”Big Brother” på teve. Sen resten av kvällen så blev det musik istället för teve. I kväll så  lyssnade jag på ”Rockklassiker” på radio.

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Hans kväll blev: middag, dusch och sen teven. Jenny kom hem från sitt jobb strax före nio. En fika och en pratstund blev det med henne då.

Glöm inte att läsa min kära lilla stora dotters Blogg!

Och i morgon är det fredag! Härligt!Dagbok – Onsdagen den 8 februari 2006


 

Upp halvfem som vanligt… Dusch och iordninggörande… Iväg till jobbet vid halvsex… I dag var det ”bara” ett par grader minus, och ingen snö hade kommit på bilen i natt.

I dag serverade vi oxjärpar och potatismos. Och så salladsbuffén förstås. Inget speciellt hände på jobbet i dag, allt flöt på bara bra.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma som vanligt. Han hade varit på ett gruppbesök på Arbetsförmedlingen i dag. Han kommer snart att bli kallad för ett personligt besök också.

Vi brukar ju ha torsdagar som städdag, men eftersom Jenny jobbar i morgon kväll så blev det städdag i dag istället. Jimmy, Jenny och jag hjälptes åt med att: byta alla lakan, tvätta lakan, dammsuga, torka golven, skura balkongerna, damma, tvätta av lilla toaletten plus badrummet, och stryka kläder.

Vi var klara med allt vid femtiden, så då blev det middag. Efter det så åkte Jimmy till Hagsätra till sin kompis Kristian. Jenny höll på och röjde på sitt rum. Själv så hamnade jag i kökssoffan med datorn.

Vid halvåttatiden så åkte Jenny hem till sin pojkvän Johan i Huddinge. Det blev lite sent, för han hade varit på innebandyträning. Borzko kom hem från jobbet också vid halvåttatiden.

Jag slökollade på ”Big Brother”. Sen blev det Betapet-spel över Internet mot Snurran. Tre matcher spelade vi i kväll, och det blev 2-1 till Snurran.

Snart, vid tiotiden, så kommer Jenny hem från Johan. Då ska vi ta en fika ihop och prata lite. Och sen så blir det sängen för mig vid halvelvatiden.


 


Dagbok – Tisdagen den 7 februari 2006

 

I går morse så var det ju sjutton minusgrader här… I dag morse så var det nollgradigt… Men istället så hade det kommit massor med snö under natten. Så det tog en stund innan bilen var körklar…

Anne-Mari har blivit sjukskriven, för sin krånglande hand, halvtid i en hel månad, men tack och lov så ska Nadja vikariera för hennes halvtid.

I dag så serverade vi fiskgratäng i citronsås med kokt ris. Hade lite kalops som rest från i går också. Och så givetvis vår stora fina salladsbuffé! I dag var det trettio olika saker på den! Det var nationella prov för niorna i dag, så det var lite rörigt med mattiderna i dag, men allt flöt ändå på bra.

I dag började vi också med att använda hårnät… Vi har varit förskonade från det förut. Det har räckt med att alla har haft uppsatt hår (utom jag som har jättekort hår som inte går att sätta upp). Men nu så måste vi ha hårnät på förmiddagarna vid jobb i skalen och köket. Tack och lov så behöver vi inte ha det sen när vi jobbar ute i matsalarna! Hoppas verkligen att vi inte blir tvungna att ha det där också… Det blir varmt, det kliar, och framförallt: det ser för djävligt ut!

Åkte hem direkt ifrån jobbet. Fick med mig Jimmy ut på en promenad. Vi gick det vanliga Hökarängsvarvet ungefär. Var ute i en timme. Betydligt skönare var det i dag mot i går. Och i dag hade jag kommit ihåg mitt pannband och mina varma vantar!

Stegräknaren var med:
6.567 steg
5.58 kilometer
199 förbrukade kalorier
0.58.49 effektiv gångtid


Jenny åkte in till stan direkt efter skolan, tillsammans med sin kompis Lina. De skulle möta upp med Jennys pojkvän Johan och hans kompis Micke. De åt middag i stan.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen så åkte han iväg till Hagsätra för att möta upp med sina kompisar Kristian och Jimi.


Jag höll på med diverse hushållsgöromål här hemma. Sen när jag var klar så blev det kökssoffan och datorn. Mycket nyhetsläsande och bloggläsande som vanligt förstås.


Borzko kom hem från jobbet strax efter sju. Jenny kom hem från stan strax före åtta.


Tevetittande blev det i kväll. Först ”Big Brother” och sen ”Grammis-Galan”.


Två Betapet-matcher mot Snurran också. Vi fick rättvist nog vinna varsin. 


Dagbok – Måndagen den 6 februari 2006


 
Klockan ringde halvfem i morse som alla dagar… Gick upp och tittade på termometern… Minus sjutton grader ute… Brr… Tänkte nästan krypa ner under täcket igen och gå i idé tills våren kommer… Men, men, självklart så gick jag upp och duschade och gjorde mig i ordning. Inte nog med kylan… När jag borstade tänderna så ramlade en stor bit av en kindtand ut… Hade en stor amalgamfyllning i den, och nu föll den och en bit av tanden ut… Ingen bra början på en måndag morgon…

(Fotografi från gårdagens promenad)


Den här veckan så är jag först i skalen, sen så dukar jag, och sen så är jag försteman i stora matsalen. Anne-Mari hade problem med sin hand i dag, så hon var hemma från jobbet. Nadja kom till oss och vikarierade istället. Vi serverade kalops med kokt potatis och rödbetor i dag. Fyrorna och femmorna hade friluftsdag, sex klasser saknades alltså, så det blev en lugn dag. Inget speciellt hände annars, allt flöt på bra. Ringde till tandläkaren och beställde en tid. Fick inte tid förrän den 22 februari. Om jag får ont så skulle jag ringa igen och få en akuttid…

Hem direkt efter jobbet. Fick med mig Jimmy ut på en promenad. Det var ganska så skönt till en början, men när vi kom till Hökarängen så började det att snöa och blåsa som bara den… Inte skönt alls på hemvägen… Hade dessutom glömt mitt pannband och de varma vantarna… Fick ont i huvudet, öronen, händerna och även i tanden som plomben saknas i… Ångrade att vi över huvud taget gick ut på en promenad…

Stegräknaren var med:
5.498 steg
4.67 kilometer
166 förbrukade kalorier
0.46.43 effektiv gångtid

Väl hemma igen så blev det ett stort glas varm Choko Caffe Latte. Sen kom Jenny hem strax före fyra, och då gick vi båda direkt till Centrum. Hon hade tid för en Make Up Kurs på Make Up Store. Det tog cirka 45 minuter och det var kul att sitta och se på. Sen så köpte hon en hel del smink också. Jag köpte några smågrejer där också.

Sen gjorde vi lite annat i Centrum. Var inne på SynOptik där jag beställde tid för synundersökning för både nya progressiva linser och för läsglasögon. Beställde tid till Jenny också för undersökning till körkort. Sen var vi inne hos Fotografen och pratade lite om att ta ett familjeporträtt. Ska tillbaka en annan dag och boka tid. Efter det så var vi på Apoteket och handlade en hel del grejer. Och så hittade jag en ziptröja på rea på Cubus för 100:- kronor.


Hemma igen vid halvsextiden. Jimmy åkte precis i väg då. Han skulle jobba på McDonalds mellan 18.00 och 21.30. Jenny och jag åt middag tillsammans när vi kom hem. Sen efter det så ville hon testa sina nya kunskaper och sitt nya smink. Så det blev mig hon sminkade! Väldigt tjusig blev jag! Jättekul att bli sminkad av henne!

(Jag nysminkad. Men varför ser jag så sur ut!?)


Efter det så blev det kökssoffan och datorn i knäet. Kollade på ”Big Brother” på teve också. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Slappande resten av kvällen för oss alla sen.

(Veckans Tulpaner)
Veckans Vikt - Vecka 06

Veckans Vikt
Vecka 06
06/02

58,1
Veckans Motion - Vecka 05

Veckans Motion
Vecka 05
30/01 - 05/02

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: Gym, cirka 1,5 tim
Onsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 timDagbok – Söndagen den 5 februari 2006


 

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Borzko och Jimmy gick upp samtidigt. Åt frukost med dem och pratade lite, sen så åkte de iväg vid halvåttatiden. De skulle fortsätta med rostslipning och lackering av Jimmys bil i dag också. Själv så hoppade jag in i duschen och så gjorde jag mig i ordning.

Vid kvart i nio så gick jag ut på promenad. Elva minusgrader ute, lite molnigt till en början, men solen kom fram mer och mer. Riktigt skönt i dag också faktiskt. Strålande sol till slut, och gnistrande snö. Lite kall vind, men inte så farligt. Jag gick ungefär samma varv som i går, mot Hökarängen och sen tillbaka mot Farsta och förbi Hökarängsbadet och Farstastrandsbadet. Var ute i cirka en och en halv timme.

Stegräknaren var med i dag också:
10.684 steg
9.08 kilometer
323 förbrukade kalorier
1.28.48 effektiv gångtid

Väl hemma igen så åt jag lunch. Sen så satte jag mig i soffan och läste ut boken som jag började på i går: ”Odjuret” av Anders Roslund och Börge Hellström. Det är en krimanalroman som handlar om en pedofil och barnamördare. Mycket bra men mycket hemsk var den.

Ungefär samtidigt som jag hade läst ut min bok, vid tolvtiden, så vaknade Jenny och Johan. Sen vid halvettiden så kom Jimmy och Borzko hem. De var klara med Jimmys bil då. Nu är den vit och fin och utan fula bruna rostfläckar. Jimmys kompis Kristian kom också med hem hit. Och sen efter en stund så åkte Jimmy och Kristian hem till Kristian i Hagsätra.

Jag och Borzko åkte iväg till Willys i Länna och storhandlade. I dag handlade vi för cirka elvahundra kronor. När vi kom hem igen så stack Borzko iväg och hämtade sin lastbil. Jag packade upp allt i kyl, frys, skafferi och städskåp. Jenny var hemma och satt och pluggade lite. Johan hade åkt hem till sig i Huddinge.

Middag vid femtiden. Jimmy kom hem och åt, och sen så åkte han iväg till Kristian i Hagsätra igen efter middagen. Borzko stack ut och tankade bilen och fixade lite med den efter middagen. Jenny satt vid datorn i sitt rum. Själv så började jag på en ny bok: skräckromanen ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist. Den verkar spännande och bra.

Sen så satt jag med datorn inne i Jennys rum. Spelade en Betapet-match mot Snurran, och den vann hon. Efter det så blev det lite tevetittande: ”Big Brother – Live”.

Nästan femton minus är det här i Farsta nu… Brrr…

Måndag igen i morgon…Dagbok – Lördagen den 4 februari 2006


 
Mobilen ringde klockan sju som vanligt på mina lediga dagar. Gick upp och duschade och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås. Alldeles ensam hemma var jag. Jenny sov ju hos Johan i natt. Och Borzko och Jimmy hade gått upp redan vid sex, ätit frukost, och sen åkt i väg redan strax efter halv sju. De skulle fixa rosten på Jimmys bil i dag. Borzko hade fått låna ett ställe bredvid sitt jobb där de kunde stå och slipa, för sånt jobb får man ju inte göra på ”gör-det-själv”-anläggningarna på bensinmackarna. Och vi har ju inget garage. De hade stämt träff med en kille där klockan sju som skulle komma med nycklarna, och sen skulle de få vara där hela helgen.

Jag höll på och plockade lite här hemma, och sen så gav jag mig ut på promenad vid kvart i tio-tiden. Det var cirka tio grader minus, strålande sol, lite kylig vind, massor med nysnö. Jag gick först mot Hökarängen, tillbaka mot Farsta fast en annan väg, ner mot Hökarängsbadet, bort mot Farstastrandsbadet, mot Farsta Centrum, och sen hem. Var ute i cirka en och en halv timme, och trots att jag avskyr snö och kyla, så måste jag ju säga att det var väldigt vackert ute i dag med all den kritvita nysnön som glittrade av solstrålarna. Solen värmde i ansiktet också, och fåglarna kvittrade trots kylan.

Stegräknaren var med:
10.601 steg
9.01 kilometer
321 förbrukade kalorier
1.32.04 effektiv gångtid

De två fotografierna visar de två fina badplatserna som jag har inom cirka tio minuters gångavstånd från där jag bor. Det första badet är Hökarängsbadet vid sjön Drevviken som ligger åt ena hållet, och det andra badet är Farstastrandsbadet vid sjön Magelungen som ligger åt andra hållet. Längtar efter när jag kan ligga där och sola…
Väl hemma igen så blev det lunch och fika, och en stunds slappande vid datorn. Sen så blev det lite nytta gjort här hemma. Först så ställde jag mig vid strykbrädan. Det blev cirka en timmes strykande av våra kläder. Sen så höll jag på och pulade, plockade, grejade, fixade och pysslade med allt möjligt och omöjligt hushållsarbete här hemma. En stund vid datorn blev det igen sen när jag tyckte att jag var klar med dagens nytta.

Middag åt jag i min ensamhet i dag. Det är inte ofta precis. Men det gör mig ingenting om det händer någon gång ibland. Då sitter jag och läser när jag äter! Det tycker jag är så mysigt! Jag åt bara lite rester från kylen. Efter det så satte jag mig ner för att börja läsa en ny bok. Det blev ”Odjuret”, en kriminalroman av Anders Roslund och Börge Hellström. En mycket bra men mycket otäck bok som handlar om en pedofil/barnamördare…Vid halvåttatiden så kom Jenny och Johan hem hit. De hade varit i stan en sväng och sen hemma hos Johan igen. I natt så ska Johan sova över här i stället. De var här hemma i någon timme, och sen så åkte de iväg till Hagsätra för att möta upp med Lina och några andra kompisar. De ska komma hem till klockan ett.

Jimmy och Borzko kom hem strax efter halvåtta. De hade hållit på med Jimmys bil hela dagen. Eller i alla fall Borzko. Jimmy hade varit iväg till McDonalds och jobbat mellan 14.00-19.00. De ska iväg tidigt i morgon bitti och fortsätta med bilen. Men då blir de nog klara efter halva dagen tror de.
Vid halvniotiden så blev det ett Betapet-spel mot Snurran. Jag hade turen att vinna den. Sen vid niotiden så tog Jimmy och jag bilen och åkte iväg till Statoil i Sköndal. Där köpte vi chips, dipp och godis. Sen blev det lite olika slappande för oss. Borzko tittade på teve. Jimmy spelade WOW. Jag läste min bok och varvade med datorn.Fredagsfyran v05-06Fredagsfyran v 05 - 06

Tema: Ekonomi


1. Tycker du att du sköter och tar hand om dina pengar bra, varför?
Ja, det tycker jag nog. Jag "rättar väl munnen efter matsäcken". Men det klart, jag är ju dålig på att spara...

2. Om du skulle vinna en miljon, vad skulle du göra med pengarna?
Oj! Ja, jag skulle ge bort en del till mina barn och mina föräldrar. Och sen så skulle jag bjuda mina nära och kära på en resa till sol och värme. Sen skulle jag nog investera en del till barnens framtid, och även till min ålderdom...

3. Hur ofta tycker du man ska unna sig något? Hur ofta gör du det?
Jag tycker att man ska unna sig något så fort man har råd. Man lever ju bara här och nu. Jag unnar mig ofta något.

4. Sparar du till något speciellt just nu? Hur mycket sparar du?

Test.

Testar om detta inlägg kommer in.
Har mobil-bloggat två gånger i dag,
men de inläggen kommer inte in...
Får väl se om de dyker upp här på
bloggen senare...
Eller om de har försvunnit ut i
cyber-rymden.


Dagbok – Fredagen den 3 februari 2006


 

Jobbade som vanligt i dag också förstås. I dag var Anne-Mari borta från jobbet. Hon har problem med sin nyopererade handled. Nadja kunde tyvärr inte vikariera i dag, så vi fick vara en kvinna kort i dag. De hade ganska så lugnt i köket i dag, så de kunde hjälpa till, så allt flöt på bra ändå. Vi serverade fiskpanetter med kokt potatis och filsås i dag. Hade även lite rester: kokt ris och kycklingwok. Inget speciellt hände på jobbet i dag.

Jenny var tillbaka i skolan i dag, för hon mådde bra i dag. Hon åkte bil med mig hem i dag. Innan vi åkte hem så åkte vi till Martin Olsson i Årsta. Där handlade vi engångsmuggar i papp med lock till, för att ha till kaffe. Jimmy var hemma när vi kom hem. Jag höll på med lite allt möjligt hushållsarbete här hemma på eftermiddagen.

Sen vid fyratiden så åkte vi alla tre ut med Jimmys bil. Först så åkte vi till Huddinge för Jenny skulle hem till sin pojkvän Johan för att äta middag där, följa med och titta på när han hade innebandymatch, vara där på kvällen, och sen sova över där i natt. När vi hade släppt av henne så åkte vi vidare till Biltema i Haninge. Där köpte jag några smågrejer till bilen, bland annat ett cd-fodral att ha på solskyddet och en kaffemuggshållare. Jimmy köpte också lite småprylar.

Hemma igen vid sextiden. Då blev det middag för Jimmy och mig. Efter att alla hushållsbestyr sen var klara, så blev det kökssoffan och datorn för mig vid sjutiden. Jimmy åkte iväg för att hämta upp Borzko på jobbet. I vanliga fall så har alltid Borzko med sig lastbilen hem, men i morgon så skulle den gå på en extrakörning, så då brukar han ta bussen hem. Men i dag slapp han alltså det, för Jimmy var körsugen och åkte och hämtade honom. De var hemma vid åttatiden.

Satt vid datorn mellan sju och halvtio. Bloggläsande, nyhetsläsande och sen så blev det tre stycken Betapet-matcher. Det blev 2-1 till Snurran. Sen efter matcherna så tittade jag, Jimmy och Borzko på film på teve: ”Klassfesten” från 2002. Vi hade sett den förr, men det var kul att se om den eftersom den till stor del är inspelad i Hagsätraskolan där jag jobbar, och också runt om i Hagsätra och Rågsved där vi bodde förut. Tyckte filmen var lika bra nu som för fyra år sedan. Både rolig och med djup.

Nu är klockan halvtolv, och jag ska titta på ”Big Brother” som jag har spelat in eftersom det gick samtidigt som filmen. Kollar på det till halvett, och sen blir det väl en halvtimme med datorn innan det är dags för sängen vid ettiden.

Ja just det… det har varit snöstorm här större delen av eftermiddagen och kvällen… Massor med snö ute nu igen… Och minus 7,5 grader här just nu… Blääää… 


Dagbok – Torsdagen den 2 februari 2006Jobb i dag också förstås. I dag serverade vi kycklingwok. Och så hade vi förstås också vår fina salladsbuffé som jag mobilbloggade om i morse. Vi har alltid en stor salladsbuffé varje dag. Den varierar mellan som minst ett tiotal och som mest ett trettiotal olika sorter. Oftast ligger väl det som i dag runt ett tjugotal olika grönsaker, färdiga sallader, olika dressingar, kesoblandningar, m.m, m.m, m.m. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Allt flöt på bara bra.

Jenny var hemma från skolan i dag också. Hon mådde inte bra i dag heller precis som i går. Hängig, ont i magen, mådde lite illa. Jimmy, den numera arbetslöse…, hade också varit hemma hela dagen.

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Och eftersom det var torsdag så var det städdag… Jag, Jimmy och Jenny hjälptes åt. Vi gjorde det vanliga: dammsög, torkade golven, dammade, skurade toalett och badrum, bytte handdukar, tvättade, m.m. Sen när vi var klara så åt vi middag. Det blev bara rester i dag.

Kvällen var precis som vanligt. Kökssoffan med datorn i knäet. Mest bloggläsande och nyhetsläsande. Och så lite slötittande på teve: ”Big Brother”. Både Jimmy och Jenny var hemma hela kvällen, och det är ju alltid trevligt!  Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden.

Fredag i morgon! Wieee!

 

Fredagsfyran v04-06


Tema: Tidningar


1. Brukar du regelbundet läsa någon tidning?
Ja, jag läser både Aftonbladet och Expressen varje dag - nätupplagorna.

2. Vilka sorts tidningar skulle du inte kunna läsa och varför?
Jag läser inga så kallade "skvallertidningar". Inte ens hos frissan... Tycker att de ger mig absolut ingenting.

3. Jobbar eller har du jobbat på en tidingsredaktion? Skulle du vilja?
Nej, jag har inte jobbat på någon tidningsredaktion. Jag har aldrig haft någon vilja till det heller.

4. Tänker du mycket på en tidnings layout och utseende?
Nej, det gör jag nog inte.

Besöksstatistik - JanuariBesöksstatistik - Januari

Snitt: 51
Vår fina salladsbuffé. I dag med cirka tjugo olika sorter. Och h...

Bild003
Vår fina salladsbuffé. I dag med cirka tjugo olika sorter. Och huvudrätten är i dag kycklingwok.

Dagbok – Onsdagen den 1 februari 2006


 

Jobbade förstås i dag också som vanligt. I dag serverade vi thaigryta med ris. Inget speciellt hände på jobbet i dag. Allt flöt på bra.

Jenny var hemma från skolan i dag. Hon mådde illa och hade ont i magen och kände sig hängig.

Jag åkte hem direkt efter jobbet. Fick med mig Jimmy ut på en promenad. Vi gick till Hökarängen och tillbaka och sen en liten sväng i Farsta. En timme ungefär var vi ute. Soligt och mysigt var det ute. Nästan lite vårlikt! ;-)

Stegräknaren var med:
6.451 steg
5.48 kilometer
195 förbrukade kalorier
1.03.15 effektiv gångtid

Middag vid fyratiden. Sen vid halvfemtiden så åkte Jimmy iväg för att jobba på McDonalds i Västberga mellan 17.15 och 20.30.

Jag höll på med diverse hushållsgöromål, och när jag var klar så blev det soffan och datorn. Lite slötittande på teve blev det också: ”Big Brother”. Och som vanligt bloggläsande och nyhetsläsande i datorn.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Jimmy kom hem igen vid niotiden. Jenny tittade på teve större delen av kvällen.

Glöm inte att läsa Jennys Blogg! :-) 


"Mina konstiga ovanor" ;-)


Hedgehog utmanar bloggare att lista sina konstiga ovanor. Så då gör jag väl det då! ;-)
-
”Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.”

-

1. Jag är lite pedant, och måste alltid gå och rätta till allting som någon annan kanske har ställt någon centimeter ”fel”.

2. Jag har alltid tjugo stycken Windows-fönster uppe i datorn, helst ska de också alltid vara i samma ordning också. Och jag startar oftast inte om datorn förrän efter flera veckor när den är jätteseg.

3. Jag trycker på vattenkokaren jämt, många gånger per dygn, för jag vill att det alltid ska finnas vatten färdigt, men sen så använder jag det oftast inte i alla fall.

4. Jag har stor lagerhållning hemma. Köper inte typ schampo när det är nästan slut, utan jag köper när jag har typ två flaskor kvar.

5. Måste alltid peta tänderna efter varje gång som jag har ätit något. Är helt beroende av mina plasttandstickor. Är också helt Lypsyl-beroende.

Det här var de fem som jag kom på nu. Jag har säkert massor med fler konstiga ovanor också. ;-)
-
Eftersom de flesta redan har blivit taggade så taggar jag bara en blogg:
Jennys Blogg
och så taggar jag fyra stycken dagboksskivare på Lunarstorm:
http://www.lunarstorm.se/Snurr
http://www.lunarstorm.se/Guggelutt
http://www.lunarstorm.se/morsaneokay
http://www.lunarstorm.se/FinkanBloggtröjor!


Jag har beställt en cool bloggtröja!
Är du kanske också intresserad!?
Gå in till Lotten Bergmans Blogg,
scrolla ner till inlägget Bloggtröjor.
Jag har beställt den i mitten, med texten:
"Många av mina bästa vänner är bloggar".
Coola tulpaner...

Bild007
Coola tulpaner...

Jimmy och jag på eftermiddagspromenad i solen.

Bild000
Jimmy och jag på eftermiddagspromenad i solen.

RSS 2.0