Två av mina favoritlåtar för tillfället.


Eftersom både Jenny, i det här inlägget,
och
Jocke, i det här inlägget,
la ut sina favoritlåtar för tillfället,
så tänkte jag att jag skulle göra likadant.
Och just nu, så har jag två favoritlåtar,
och det är dom här:


"All summer long" med Kid Rock:

och:


"Rockstar" med Nickelback:Dagens Dagbok - Måndagen den 30 juni 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev sen lugn och skön som vanligt.


Jimmy satt större delen på sitt rum, framför datorn, och teven.


Borzko och jag satt större delen av kvällen uppe i vardagsrummet, och läste i varsin bok.


Sen vid tiotiden så åkte jag iväg ut en sväng med bilen och hämtade upp Jenny vid Älvsjö Station. Hon skulle ju egentligen ha sovit hos Jocke i kväll. Men eftersom busstrejken börjar i natt, så sover hon här hemma i Farsta istället, så hon lättare kommer till jobbet i morgon.


Nu är klockan elva, och alla här hemma har gått och lagt sig för att sova, förutom jag. Jag ska, som vanligt, sitta här och dela min tid mellan datorn och boken en stund till.


Dagens Dagbok - Måndagen den 30 juni 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med Sex Fotografier.)

Jenny och gick iväg hemifrån vid kvart över tio, mot Centrum och mot ersättningsbussarna in mot stan.


Tråkigt väder när vi åkte, men inget regn, så vi tog inget paraply, och det fick vi ju ångra senare...

Vi åkte till T-Centralen, och lämnade in Jennys stora väska på effektförvaringen på Åhléns först.


Sen så gick vi runt i många, många affärer inne i City. Jenny handlade en hel del grejer. Vad hon handlade kommer säkert på både text och bild i hennes blogg senare.


Jag handlade faktiskt ingenting alls i dag.


Vid elvatiden så kom regnet... Och det regnade ju inte direkt lite heller. Det ösregnade något otroligt, så att regnet bara vräkte ner. Och vi hade ju, som sagt var, inget paraply. Så vi blev rätt så blöta när vi sprang mellan affärerna.

Vid tolvtiden så gick vi och lunchade. Det blev John Chris även den här gången. Men den här gången blev det ingen sallad, som vi åt senast, utan vi åt varsin jättemacka. Jag tog en med mozzarella, tomat och basilika. Kaffe och vatten till.

Shopping sen igen. Och sen blev det en fika vid halvtvåtiden. Åhléns var vi då på. Caffe latte för mig och cappuccino för Jenny. Och så delade vi på en stor chokladcookie och en maräng.


Och det blev även varsin glass lite senare i Gallerian.

Ännu mera shopping sen. Och sen vid halvfyratiden så skiljdes vi åt. Jenny tog pendeltåget till Södertälje för att möta upp med Jocke när han slutade jobbet, för att vara där i kväll, och sova där i natt. Själv så tog jag tunnelbanan till Gullmarsplan och sen ersättningsbussen hem till Farsta.

Kom hem vid strax efter fyra. Jimmy hade kommit hem från jobbet när jag kom hem, och han hade duschat och gjort sig i ordning. Han och jag åt middag nästan på en gång, och sen blev det en fika och en pratstund.

Sen så höll jag på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma. Och så småningom så satte jag mig med datorn i köket.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han åt då middag, och sen då duschade han och gjorde sig i ordning.


(Två mobilbloggade fotografier på Jenny från i dag finns längre ner i bloggen.)

Dagens Shopping - 080630 - En bok från Tradera.


20 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D

20 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D


Veckans Vikt - Vecka 27 - 2008. (Även resten av familjen.)

Veckans Vikt
Vecka 27 - 2008
30/06

58,0 kgBorzko: 75,0.
Jimmy: 68,0.
Jenny: 49,5.

Veckans Motion - Vecka 26 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 26 - 2008
23/06 - 29/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, 1,5 tim.
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Mobil-Blogg. Fika på Åhléns.

MMS

Mobil-Blogg. Fika på Åhléns.


Mobil-Blogg. Lunch på John Chr

MMS

Mobil-Blogg. Lunch på John Chris.


Dagens Dagbok - Måndagen den 30 juni 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan åtta. Jag hämtade ju Jenny på jobbet i går, när hon slutade klockan ett, så jag somnade inte förrän vid tvåtiden. Och jag vill ju helst alltid ha mina sex timmars sömn. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så väckte jag Jenny klockan nio, för det hade hon sagt att jag skulle göra, och så åt vi frukost tillsammans. Och efter det så gjorde hon sig i ordning.


Nu ska vi båda bara fixa lite, göra oss i ordning, och blogga lite. Sen så sticker vi in till stan när vi är färdiga, kanske vid halvelvatiden. Jenny ska shoppa lite grann. Jag har inga planer på att köpa någonting, men det vet man ju aldrig... Och så ska vi förstås luncha, fika, promenera, titta i affärer, och prata, prata, prata, och prata. Tyvärr så är det mörkt, grått, trist, och blåsigt, och det ser ut som det som om det ska börja att regna när som helst...


Jag kanske mobilbloggar något under dagen, för det verkar att fungera igen nu. Jag testade nyss, och då gick det bra. (Jag tog bort det testet sen.) Om det inte funkar, så lägger jag in bilder från dagen, i eftermiddag eller i kväll.


Glöm inte att svara på Bim Frågar! Har du missat någon fråga, så svara gärna på gamla frågor också! Och tyck gärna till om mitt blogginlägg som heter Blogginlägg om mitt liv!

Bim Frågar - 12 - 080630 - Frågor.Bim Frågar - 12 - 080630.

Bim Frågar: "Vad tycker du om Bim Frågar?"

Ja, nu när jag har haft elva stycken frågor,
vad tycker du om dom?

Är dom för seriösa?
Eller är dom för oseriösa?
Jag har ju försökt att ha en mix av dom.

Vad tycker du jag ska fråga om?
Vilken typ av frågor?
Har du några förslag?
Än så har jag uppslag, men dom kanske tar slut...

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Vid halvtiotiden så flyttade jag upp med min dator till vardagsrummet. För Jimmy skulle gå och lägga sig i sängen och titta på teve, och sen så småningom sova.


Jag varvade sen datorn med min bok: "P.S. Jag älskar dig!" av Cecelia Ahern.


Vid halvtolvtiden sen så kom Borzko hem, och då gick han och la sig direkt.


Själv så blir jag uppe ett bra tag till. Tänkte vara en extra snäll Mamma i kväll, och åka och hämta Jenny på jobbet när hon slutar klockan ett, så slipper hon åka kommunalt hem. Så jag sitter väl här och varvar datorn med boken i en timme till, åker sen vid kvart i ett, och när vi kommer hem, vid kvart över ett, blir det sängen direkt.

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen. (Med Två Fotografier.)


Jimmy kom hem vid sextiden. Då åkte han och jag iväg direkt till McDonalds i Sköndal för att äta middag där. Jag åt en grekisk sallad med vitlök- och örter-dressing, salladsbröd, och fanta free. Och så en kaffe cool.


När vi kom hem igen vid sjutiden så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig hos Jimmy på hans rum. Vi pratade, fikade, lyssnade på musik, och satt givetvis med våra datorer och höll på med allt möjligt. Jimmy tittade lite på Discovery-kanalerna på teve också.Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Vid tretiden sen så satte jag mig uppe på den övre balkongen. Det var sol större delen av tiden, men ibland så kom det moln. Jag varvade datorn med boken när jag satt där. Och jag blev sittande där större delen av det som var kvar av eftermiddagen.


Blogginlägg om mitt liv.
Jag fick ett önskemål av en läsare i en kommentar, att jag skulle skriva och berätta lite mer om mitt tidigare liv, innan jag började blogga. Och det är faktiskt någonting som jag har tänkt på mycket länge. Faktiskt ända sen fyra år tillbaka. För i juli 2004 så skrev Angela, som är en av mina bästa och äldsta bloggvänner, flera långa blogginlägg där hon berättade om sitt liv. "This is my life" kallade hon sina inlägg,
och här är en länk till "part 1".

Jag har som sagt var tänkt till och från på det sen under flera år. Och nu när jag fick en kommentar om det, så väcktes idén igen om att göra det.

Framförallt så skulle det vara jättekul att ha kvar det för egen del. Tänker ju skriva det i word i så fall, och spara det både i min egen dator och i bloggen. Det kan säkert också vara kul att läsa för mina barn, och för övriga släktingar och privata vänner som läser bloggen. Och kanske även för vissa av er bloggläsare som inte känner mig privat.

Jag ska försöka att skriva så personligt och privat som möjligt. Men det är ju självklart att jag inte kan skriva ut allt. Jag vill ju inte lämna ut precis allt om mig, och inte heller andra personer.

Tänkte börja med när jag föddes, och skriva sånt som jag har fått berättat för mig. Och sen fortsätta med sånt som jag minns själv. Berätta och redovisa om mitt liv. Och skriva lite mer detaljerat om vissa stora händelser. Det kommer nog att bli många och långa inlägg. Och det kommer nog bli under en lång tid som jag kommer att göra det.

Ni som tycker att det är helt ointressant, får väl helt enkelt bara scrolla förbi dom inlägget. Jag har inte bestämt än vad Kategorin ska heta. Högst upp är några förslag. Har ni några bättre kanske? Kommer ni att läsa mina inlägg?

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Vid tolvtiden sen så tog jag återigen med mig min bok, och så gick jag ner till parken bakom vårt hus. Satte mig på parkbänken igen och läste och njöt av solskenet. Satt där i ungefär i en timme, till ettiden.


Gick sen hem igen vid ettiden och åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så satte jag mig på vår lilla uteplats, och tog datorn med mig.


Sen vid halvtvåtiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt också lite lunch och tog en fika. Och så satte han sig också på vår lilla uteplats, och så läste han i sin bok.


Vid tvåtiden sen så kom Jimmy förbi i Oldsmobilen tillsammans med två kompisar. Dom stannade bara i en kort stund, och sen så åkte dom iväg igen.


Sen vid tretiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


En biltur blev det i dag! ;-D


Jimmy lånade hem en jobbkompis bil. Och snäll som han är, så bjöd han sin gamla Mamma på en liten biltur i den nercabbade Oldsmobilen. Tack Jimmy! (Den är förresten till salu, om någon är intresserad!)

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Förmiddagen.

Jag bestämde mig sen för att varken åka till badet eller att gå ut på en promenad. Vid kvart över nio så tog jag med mig en ny bok: "P.S. Jag älskar dig!" av Cecelia Ahern, och så gick jag ner bakom vårt hus och satte mig i parken där på en bänk. Njöt av solskenet och läste.


Vid tiotiden så ringde Jimmy, och han hade precis vaknat. Jag gick då upp och hem, och så tog jag en fika och en pratstund med honom när han åt frukost. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Efter det så åkte Jimmy och jag ut på en liten biltur. Han hade lånat hem en av sina jobbarkompisars bil i natt. En stor, gammal amerikanare. En grön Oldsmobile Cabriolet. En sån bil som jag kallar för en raggarbil. ;-)


Och eftersom det var en cab, och det var strålande sol ute, så bjöd Jimmy mig på en liten biltur. Jättemysigt att sitta och åka nercabbat med honom en stund.


Sen vid tolvtiden så släppte Jimmy av mig hemma igen, och så åkte han iväg hem till en kompis.


(Några bilder från bilturen kommer senare.)

Dagens Dagbok - Söndagen den 29 juni 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp nu alldeles nyss vid niotiden. Han ska genomgå sina morgonbestyr nu, och sen äta frukost. Och efter det så ska han gå iväg till Farstahallen för att träna.


Jimmy sover. Han kom hem rätt så sent i natt, hörde jag, så han lär väl förmodligen sova till tolvtiden i dag.


Och Jenny är ju hemma hos Jocke, eftersom hon sov där i natt.


Jag har inte bestämt mig riktigt för vad jag ska göra i dag. Det är sexton grader varmt, strålande sol, men lite blåsigt. Jag vet inte om jag antingen ska åka iväg till Farstastrandsbadet för att sola och läsa i ett par timmar. Eller om jag ska gå ut på en promenad. Jag avvaktar en stund till innan jag bestämmer mig tror jag. Jag ska dricka lite mer kaffe, och läsa lite fler nyheter först.


Vad ska ni göra i dag?

Ha en bra söndag, vad ni än gör!


Bim Frågar - 11 - 080629 - Adoptioner.Bim Frågar - 11 - 080629.

Bim Frågar: "Vad tycker du om Adoptioner?"

Vad tycker du om adoptioner?
Vilka lagar och regler ska vi ha?

Ska det finnas någon undre åldersgräns på dom som vill adoptera?
Någon övre åldersgräns?
Samma för kvinnorna som för männen?

Ska två gifta lesbiska kvinnor få adoptera?
Ska två gifta homosexuella män få adoptera?

Ska en ensamstående kvinna få adoptera?
Ska en ensamstående man få adoptera?

Några andra tankar och synpunkter om adoptioner?

Skulle du själv kunna tänka dig att adoptera?
Varför? / Varför inte?

"Beck 7 - The Money Man"

         


I kväll så såg vi en Beck-film:

" Beck - 7 - The Money Man "

från 1998.

En av dom klart bättre Beck-filmerna tycker jag!

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning.)

Funkar mobilbloggningen för er andra?

Jag har inte kunnat mobilblogga på ett par dagar nu... Och inte så står det någon information på Blogg.se:s sidor... Och inte har jag fått något svar på mitt mail dit...

Ni andra på Blogg.se som brukar mobilblogga: Har ni också problem, eller?!?

Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen efter "Sommarkrysset" så satte vi igång en dvd-film. Vi fortsatte med att titta igenom alla gamla "Beck"-filmer. I kväll blev det nummer sju: "The Money Man".


Nu är klockan strax efter elva, och filmen tog nyss slut. Jag satte mig med datorn igen, och Borzko sitter och zappar lite mellan kanalerna på teven.


Jimmy är fortfarande hemma hos sin kompis.


Jenny åkte hem till Jocke direkt efter jobbet, och sover där i natt.


Snart är det väl läggdags för mig och Borzko.


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Vi handlade en massa gott till kvällen på HemKöp, och sen så åkte vi hem igen.


Vid halvsjutiden sen så satte vi igång teven och så tittade vi på ett gammalt avsnitt av "Sommarkrysset" som jag hade spelat in för ett par veckor sen, och glömt att se sen.


Och när det avsnittet var slut, så var det dags att titta på kvällens upplaga av "Sommarkrysset". Och så äta och dricka en massa gott förstås.


"Hammerfall" med Joakim Cans var ju med i kväll! Så bra!


Det blev visst ännu en lista i dag! ;-)

Hittade den här "listan" hos Snurran och den verkade rolig att göra.

Ta fram mobilens adressbok och var ärlig nu... Det var jag!
Jag utmanar er alla som tycker den verkar kul!

Har du pussat nummer 2?
Nej, men kramat henne har jag gjort många gånger, för det är en före detta chef som jag tyckte mycket om.

Vad har du för relation med nummer 20?
Jag är deras dotter och dom är mina föräldrar!

När ska du träffa nummer 30?
Kanske senare i kväll, eller så blir det i morgon bitti. Det beror på hur sent han kommer hem, för det är min son.

Är nummer 18 söt?
Njae, nummer 18 är ju ingen person, utan en kvällstidning!

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Oj, det kommer jag inte ihåg. Säkerligen rätt så bra, det är en av mina jobbarkompisar.

Gillar du nummer 14?
Det är mitt mobilabonnemangs kundtjänst, och dom är ju bra att ha ibland.

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
Ja, för två veckor sen senast, på avslutningen, för det är också en av mina jobbarkompisar.

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Förmodligen på måndag. Det är min dotter, och vi kanske ska ha en Mamma-Dotter-Dag ihop då.

Är du nära vän med nummer 23?
Ja, med alla fyra på nummer 23, för det är vårt eget hemnummer!

Har du gått på bio med nummer 4?
Ja, det har jag gjort, flera gånger, för det är min syster. Men det var väldigt länge sedan nu.

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Njae, det är ju en av Jimmys kompisar, så det kanske inte vore så passande...

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Det är en av mina favoriter inom bloggvärlden, Angela, så vi har bara "pratat" på nätet.

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Ja, i alla fall personalen som jobbar där, för det är numret som jag mms:ar mina mobilbloggsinlägg till.

Vad har du och nummer 24 för relation?
Vi har en Läkare-Patient-relation, för det är min hudläkare.

Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Få hjälp när jag inte mår bra, för det är numret till min Husläkare.

Vad är det bästa med nummer 8?
Att man kan få reda på vem som äger en viss bil, eftersom det är numret till bilregistret.

Brukar du och nummer 16 träffas?
Ja, fast det blir bara några gånger om året. Senast jag såg henne, min moster, var på födelsedagsfirande i mars.


Ännu en liten bokbeställning den här veckan...

Ja, det blev ännu en liten bokbeställning den här veckan... Nu måste jag ta och skärpa mig. En stor beställning från AdLibris, två små från Bokus, och så flera stycken vunna auktioner på Tradera... ;-DDagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Borzko och Jimmy kom sen tillbaka hem vid tretiden, efter att dom hade varit på Wash & Drive i Fagersjö och tvättat bilarna och dammsugit dom inuti.


Vid halvfyratiden redan så åt vi middag. En fika och en pratstund blev det också.


Sen vid halvfemtiden så stack Jimmy iväg med bilen, hem till en kompis.


Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet. Han läste i sin bok, och jag satt med datorn.


Vid halvsextiden så stack vi iväg till Centrum för att handla lite gott till kvällen. Vi tog bilen, för just då så vräkte regnet ner här, och det åskade lite också.

En liten lista var ju länge sedan jag gjorde! ;-D

Ja, en lista var faktiskt rätt så länge sen jag gjorde. Den här listan hittade jag i Denise Rudbergs blogg. Och jag utmanar er alla som känner för det, att göra den här listan också. Om ni gör den, så skriv i kommentarerna, så jag kan kolla in den.

Hur lång är du?
163 centimeter.

Vilken ögonfärg har du?
Blå.

Vilken hårfärg har du?
Typ mörkt rödblond... Fast blekt ljusblont sen många år tillbaka.

Familj?
Borzko 51 år, Jimmy 20 år, Jenny 18 år.

Har du någon bil?
Ja, en granatröd Volvo 850 i 1995 års modell.

Musik du lyssnar på?
Favoritmusiken är hårdrock, rock från sextiotal och framåt,  och metal. Men jag gillar också pop, svenskt, r&b, dance, hiphop, och mycket annat.
Det jag däremot absolut inte lyssnar på, det är klassiskt, opera, operett, dansbandsmusik, och femtiotalsrock.

Vem ringde dig senast?
Jenny, vid halvfyratiden, när hon precis hade slutat att jobba för i dag.

Var tror du att du befinner dig om tio år?
Förmodligen så bor vi väl kvar här i Farsta, fast bara jag och Borzko då. Förmodligen så jobbar jag kvar i skolköket på Hagsätraskolan. Förhoppningsvis så kanske jag har blivit både mormor och farmor! ;-D

Vilka städer har du bott i?
Bara Stockholm.

Hur många högskolepoäng i det gamla systemet har du?
Inte ett endaste litet poäng.

Vilket program läste du på gymnasiet?
Jag gick tyvärr aldrig gymnasiet.

Vilken är din favoritglass?
Ben & Jerrys Cookie Dough.

Kan du några andra språk än svenska?
Dålig engelska.

Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, med Jenny när hon var fyra år och ramlade i en trappa och slog i huvudet.

Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej.

Favoritdrink?
Alkoholfria drinkar.

Hur gör du för att lufta din ilska?
Det beror på med vem det är och i vilken situation.

Vad är du rädd för?
Att det ska hända mina barn något, det är ju den största rädslan.
Andra mindre rädslor jag har, det är: flyga, höjder, tvestjärtar, larver, mörkret, social fobi, m.m.

Hur många år har du jobbat på ditt nuvarande jobb?
Sju år.

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?
Oärlighet, missunsamhet, avundsjuka, svartsjuka, falskhet.

Hur många tatueringar har du?
Tio stycken, och fler lär det säkert bli.

Vad ska du göra idag?
Klockan är snart fem. Och i kväll ska jag läsa i en bok, sitta med datorn, titta på Sommarkrysset på teve, umgås med Borzko, och äta en massa lördagsgodis.

Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satt Jimmy på sitt rum en stund vid datorn. Jag och Borzko satt uppe i vardagsrummet och läste i varsin bok.


Vid tvåtiden sen så åkte Borzko och Jimmy iväg i båda bilarna. Dom åkte till Wash & Drive i Fagersjö för att tvätta bilarna och dammsuga dom inuti.


Jag var kvar hemma. Höll på och grejade och donade med allt möjligt. Och så läste jag ännu mer i min bok, och läste så småningom ut den också. Recension på boken finns som vanligt i ett separat inlägg. Satt med datorn ibland gjorde jag givetvis också.

"Allt eller inget" (Octavia) av Jilly Cooper.---------    

Recension av boken: "Allt eller inget" (Octavia) av Jilly Cooper. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


 

"När Octavia får syn på Jeremy på nattklubben, vet hon att här är mannen hon letat efter hela sitt liv. Att han är nyförlovad med en gammal skolkamrat till henne - den snälla, oförargliga Gussie, spelar mindre roll. Som han slukar Octavia med ögonen, så verkar det hela bli en lätt match...

Octavia är van vid att männen faller som käglor framför hennes fötter - det kan man ta för givet när man är så sensationellt snygg, rik och charmig. Så när den intet ont anande Gussie bjuder med Octavia på en kanalfärd över helgen, anser Octavia att det är klappat och klart. Nu återstår bara att förföra Jeremy.

Men då har hon inte räknat med den andra weekendgästen - affärsmannen Gareth Llewellyn. Han är minst lika självsäker och kaxig som Octavia - egenskaper som hon definitivt inte uppskattar hos andra. Och hur det nu går till, så lyckas han kvadda hennes planer totalt..."


(Kopierat från bokens baksida) 

---------    


(Hittade ingen länk till boken någonstans. Inköpt begagnad på Tradera. Utgiven 1977.)


---------  


Den här boken fick jag tips om av en trogen läsare av min blogg, Josefin, när jag frågade om vilka som var dom bästa böckerna som ni har läst. Det är en gammal bok, utgiven 1977, så jag hittade den varken på AdLibris eller Bokus, och inte heller någon annanstans på nätet. Men jag hittade den på Tradera, och jag ropade in den billigt där. 

Jag tycker att den här boken var bra, men inte mer än det. Inte jättebra, och väldigt långt ifrån dom bästa böckerna som jag har läst. Tyvärr Josefin, jag tyckte inte som du. ;-D Men boken var som sagt var helt okej, och läsvärd. Tunn var den, och väldigt lättläst, så det var inte många timmars läsning. Kan i alla fall rekommendera boken som ett par timmars lätt underhållning.
 ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Förmiddagen.

Sen så satt jag i vardagsrummet och varvade datorn med en ny bok: "Allt eller inget" av Jilly Cooper.


Satt sen i soffan mest hela förmiddagen och läste i boken och surfade i datorn.


Plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma också litegrann.


Vid halvtolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch. Satt och fikade och pratade en stund också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid tolvtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Lördagen den 28 juni 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen redan klockan sex, för jag hade lovat Jenny att skjutsa henne till jobbet. Jag gick bara på toa, borstade tänderna, och klädde på mig, och sen så åkte vi iväg vid kvart över sex. Släppte av henne på jobbet vid halvsju, och sen så åkte jag hem igen.


När jag kom hem igen så duschade jag, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Jimmy sov. Han var ju ute på krogen i natt, och sover väl förmodligen till tolvtiden i dag.


Borzko hade gått upp redan klockan tre i morse (natt), och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Tänkte ge mig iväg ut på en promenad, men hade ingen lust. Grått, mörkt, och trist ute, och det såg ut som om det skulle börja att regna när som helst. Tog med mig datorn upp i vardagsrummet och satte mig där istället.

Bim Frågar - 080628 - Världens snyggaste man.Bim Frågar - 080628.

Bim Frågar: "Vem är Världens Snyggaste Man?"

Ja, vem är världens
snyggaste, sexigaste, vackraste,
gulligaste, coolaste, finaste
man, kille, karl, pojke, gubbe?

Vem tycker just du att det är?
Alltså en känd person!
Inte din egen man!

Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen så gick Borzko och la sig för att sova redan klockan nio. Han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp redan klockan tre...


Jenny gick sen och la sig vid tiotiden. Hon skulle läsa en stund, och sen sova tidigt. Hon ska gå upp klockan halvsex i morgon, och sen jobba mellan sju och fyra.


Och Jimmy är ju ute på krogen, och lär väl säkerligen komma hem sent i natt.


Jag satt med datorn resten av kvällen. Bland annat så tittade jag på "Allsång på Skansen - den extra halvtimmen - bara på webben". Och så läste jag förstås en massa bloggar och en massa nyheter.

Jenny.

Nu har jag försökt att mobilblogga den här bilden två gånger, men den har fortfarande inte kommit in i bloggen. Så tydligen så fungerar inte mobilbloggningen i kväll.

Här är i alla fall Jenny i kväll när hon sitter koncentrerad med datorn uppe i vardagsrummet.Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Vid sextiden sen så satte sig både jag och Borzko uppe i vardagsrummet. Och så läste vi i varsin bok. Jag läste ut boken: "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda. Recension på boken finns i ett separat inlägg som vanligt.


Sen vid strax efter sju så kom Jenny hem från jobbet. Hon skulle egentligen åkt hem till Jocke efter jobbet i dag, men det blev så att hon åkte hit för att sova istället. För hon börjar klockan sju i morgon bitti igen.


Hon satte sig också uppe i vardagsrummet med mig och Borzko. Och så lånade hon Jimmys dator och hade i knäet. Jag satt också med min dator i knäet. Och Borzko läste i sin bok.


Poppade popcorn gjorde vi också och åt alla tre.

"Tillsammans är man mindre ensam" (Ensemble, c'est tout) av Anna Gavalda.---------    

Recension av boken: "Tillsammans är man mindre ensam" (Ensemble, c'est tout) av Anna Gavalda. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


 

"Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder.

Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal. Camille börjar teckna - i själva verket har hon en betydande konstnärlig begåvning, fast hon har svurit att aldrig teckna igen. Philiberts svåra stamning minskar då han berättar för Camille om sin beundran för drottning Marie Antoinette. Franck däremot blir dagligen mer otrevlig, tills det visar sig att hans vrede bottnar i skuldkänslor över att ha placerat sin älskade mormor på ett ålderdomshem. Camille kastar fram det halsbrytande förslaget att mormor Paulette ska flytta in med de andra i våningen, vilket hon också gör.

Så småningom inser Camille och Franck att de håller på att förälska sig i varandra. Blygt och trevande berättar de sina historier för varandra.

Handlingen i Anna Gavaldas nya roman utspelar sig i Paris under loppet av ett år. Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken hade jag läst och hört så mycket gott om, så jag nästan blev lite rädd för att läsa den. Jag hade fått för mig att jag inte skulle tycka om den, och att det inte var min typ av bok. 

Och lite rätt kanske jag hade. För jag måste ju säga att inte tyckte jag att den var så himla underbart bra, som många andra verkar att tycka. 

Men bra var boken absolut. Bra, men inte jättebra. Välskriven var den, och alla fyra huvudpersonerna i boken var härliga karaktärer som var klart intressanta att följa under det året som boken utspelar sig. Så jag kan i alla fall klart rekommendera boken.
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så åt vi ännu tidigare middag i dag, än till och med vad vi brukar göra. Redan halvfyra så blev det middag. Efter maten så blev det en fika och en pratstund i köket.


Vid kvart i fem sen så gav vi oss alla tre iväg i bilen. Först så skjutsade jag Jimmy till Älvsjö. Han skulle möta upp med sina jobbarkompisar där, först så skulle dom ha möte, och sen så skulle dom in till stan och gå ut på krogen.


Sen så körde jag Borzko till hans jobb, för han skulle hämta hem sin lastbil, eftersom han ska jobba extra i morgon.


Jag var hemma vid halvsextiden igen, och sen vid sextiden så kom Borzko hem igen.


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satte vi oss båda två ute på vår lilla uteplats. Det var skugga där då, men ändå så pass varmt i dag, så att man kunde sitta där. Vi fikade och pratade. Jag satt också med datorn, och med boken. Borzko läste kvällstidningen och i sin bok.


Vi hjälptes också åt med att fortsätta att tvätta, tumla, och bädda rent i sängarna.


Så småningom så kom solen på vår altan, men jag vågade inte sola i dag, eftersom jag brände mig lite i ansiktet i dag, så jag satt under parasollet.


Jimmy slutade en timme tidigare i dag, för det var så lugnt på jobbet, så han var redan hemma vid halvtre. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

Dagens Shopping - 080627 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Förmiddagen.

Vid niotiden sen så satte jag och Borzko igång med veckostädningen tillsammans. Och vi gjorde väl det som vi nästan alltid gör: bytte lakan, tvättade lakan, bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, dammsög, torkade golven, dammade, putsade speglar och glasytor, skurade av toaletten och badrummet, och torkade av uteplatsen. Jag smög iväg till datorn ibland också för att svara på kommentarer.


Vid elvatiden var allting klart, utom tvätten. Då åt vi lite tidig och lätt lunch, och tog en fika. Sen vid halvtolvtiden så åkte vi iväg till Willys i Länna för lite storhandling.


Det var lite folk där, och tomt i kassorna, så det gick väldigt snabbt att handla. Lite drygt elvahundra kronor gick det på i dag...


Hemma vid strax efter tolv igen, och då hjälptes vi åt att packa upp allt, och att plocka in allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


Dagens Dagbok - Fredagen den 27 juni 2008 - Morgonen.

Och även i dag så larmade min mobil klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Både Jenny och Jimmy hade gått upp vid femtiden och åkt i väg vid halvsextiden för att jobba. Jimmy skjutsade Jenny till jobbet i dag. Han jobbar som vanligt till klockan tre. Och Jenny kör sitt första dagskift i dag, mellan halvsju och halvfyra. Sen åker hon hem till Jocke i kväll.


Borzko har sin lediga dag från jobbet i dag. Han gick upp nu vid åttatiden, och genomgår precis sina morgonbestyr.


I dag är det strålande sol och femton grader varmt här klockan åtta. Inte verkar det att blåsa speciellt mycket heller. Tyvärr så kan inte jag vara i solen i dag... Jag låg ju tre timmar på stranden i går, och sen så satt jag i en timme och läste på altanen när jag kom hem. Så jag har faktiskt bränt mig i ansiktet. Är alldeles rosa, som en liten gris... Jag hade visst missat att smörja in mig i går... Och det blåste ju en del, så jag tänkte nog inte riktigt på att solen tog... Det har ju inte varit strandväder på så länge nu, och inte har jag ju solat solarium på länge heller, så därför blev det som det blev.


Det blir nog förmodligen veckostädning här istället. Och efter det så blir det nog storhandling på Willys.


Vad ska ni göra i dag?


Glöm inte att svara på dagens Bim Frågar! Skriv och berätta några rader om er själva. Både ni som jag vet om, och framförallt ni som jag inte vet om! :-D


Bim Frågar - 080627 - Vem är Du.Bim Frågar - 080627.

Bim Frågar: "Vem är Du?"

Ja, vem är du?
Som läser min blogg?

Jag har ju i snitt ungefär 600 läsare varje dag.
Och jag känner till kanske högst 10% av dom,
cirka ett sextiotal  ungefär.

Vilka är ni andra? Det vore så kul att veta vilka ni är!

Kan ni inte alla som läser min blogg,
skriva i kommentarerna nu,
och berätta vilka ni är,
och skriva lite om er själva.
Gärna även er som jag känner till!

Extra roligt vore det om det finns några av er,
som på något sätt känner mig även utanför bloggen,
som läser här, men som jag inte vet om.

Om det är någon som kanske inte vill lämna ut sig här,
så maila mig gärna på [email protected].


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Vid kvart i nio sen så gick Borzko upp till vardagsrummet och tittade på EM-fotbollsmatchen på teve.


Jag, Jimmy, och Jenny satt kvar i köket med våra datorer. Så mysigt att sitta där och prata under tiden som alla håller på med lite allt möjligt i sina datorer. Ett litet mini-LAN! ;-D


Så småningom så gick Jimmy och la sig i sängen för att kolla på teve en stund och sen sova.


Jenny och jag satt en lång stund i hennes rum och pratade om allt möjligt innan hon skulle sova.


Nu är klockan strax efter elva, och det är som vanligt bara jag kvar uppe. Alla andra tre har gått och lagt sig för att sova. Jenny ska upp halvfem i morgon bitti, och Jimmy klockan fem, och så ska dom båda jobba.


Borzko har sin lediga dag i morgon, så han ska inte upp tidigt. Men han gick och la sig ändå efter fotbollsmatchen, för han var trött efter arbetsveckan.


Jag blir väl sittande här i en timme eller två till. Och delar väl min tid mellan datorn och boken som vanligt.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Vid sextiden så kom Jenny hem från jobbet. Hon hade jobbat i dag mellan sju och fyra, och sen hade hon stannat kvar och ätit middag där.


Borzko kom också hem från jobbet vid sextiden. Han gick då en sväng till Centrum för att lämna in sin GPS på OnOff. Tredje gången som han lämnade in den nu... Och samma fel varje gång.


Sen så åt Borzko middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vi satt sen alla fyra i köket i flera timmar. Vi satt med datorerna, vi kollade i taxfree-katalogerna inför Turkiet, vi pratade givetvis massor, och vi fikade.


Jättemysigt att sitta så alla fyra! Det är så sällan nu för tiden!


Alla fyra är hemma i kväll! (För en gångs skull!) :-D


Jimmy, Jenny, och jag sitter med våra datorer som vanligt. ;-)

Och Borzko äter middag.Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juni 2008 - Eftermiddagen.

Efter lunchen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Sen efter det så satte jag mig i solen ute på vår lilla uteplats och läste i min bok: "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda.


Flyttade så småningom in på vår nedre balkong, och satt där i skuggan istället. För jag kände att det började bränna om kinderna...


Varvade sen datorn med boken som vanligt.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade haft körlektion i dag också, och sen så hade han jobbat över en stund. Han och jag åt då middag tillsammans, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juni 2008 - Förmiddagen.

Vid tiotiden så tog jag bilen, och så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet. Det är ju jättenära dit, men jag orkar inte gå och bära på min solstol, det är därför jag nästan alltid tar bilen dit.


Strålande sol, jättevarmt, faktiskt inte så kall vind, och stora moln en bit bort. Inte mycket folk när jag kom dit. Bara fem personer var där före mig. Men sen så kom det fler och fler personer allteftersom. Bland annat ett helt fritids med massor av ungar.


Molnen höll sig på håll hela tiden. Bara nåt litet moln som seglade förbi ibland. Jag solade, lyssnade på musik, och läste i min bok. Och njöt av att ligga där i bikini och känna solstrålarna mot kroppen.


När jag hade solat i tre timmar, så tyckte jag att det räckte med sol för min kropp. Hungrig var jag också. Och molnen verkade komma närmare. Så vid ettiden så packade jag ihop och gav mig iväg hemåt.

Mobil-Blogg. Det blev ett besö

MMS

Mobil-Blogg. Det blev ett besök på stranden. Det är jättevarmt och skönt nu. Men det verkar komma en massa moln... Får se åt vilket håll dom går. Just nu så är det i alla fall superskönt, så det är bara att passa på och njuta. :-)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 26 juni 2008 - Morgonen.

I dag så larmade mobilen också klockan sju. Och även i dag så låg jag och drog mig en halvtimme till halvåtta, innan jag gick upp. Vaknade med lite lätt huvudvärk även i dag. Vad gör jag egentligen på nätterna?


Duschade, och gjorde mig i ordning sen förstås. Och så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Nu sitter jag här och kan inte bestämma mig... Ska jag gå iväg ut på en promenad? Eller ska jag packa väskan och våga mig ner till stranden? Jag skulle så gärna vilja lägga mig där och sola i några timmar... Men det är bara 15 grader nu, och det ska bli max 19 grader mitt på dagen. Men soligt hela dagen. Och är vinden lika kall som i går, då lär jag ju frysa när jag ligger där i min bikini...


Jag ska avvakta fram till tiotiden, så får jag se sen hur jag gör...


Vad ska ni göra i dag?


Bim Frågar - 080626 - Vilket Parti i Valet.Bim Frågar - 080626.

Bim Frågar om Det var val nu, vilka skulle du då rösta på?

Ja, precis så. Om det var val just nu,
vilket parti skulle du i så fall rösta på?

Dagens Shopping - 080625 - En bok från Tradera.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 juni 2008 - Kvällen.

Så småningom så satte jag mig uppe i vardagsrummet. Datorn var med förstås. Men jag började också att läsa i en ny bok: "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så tittade han på em-fotbollsmatchen på teve.


Jimmy kom hem vid elvatiden.


Nu är klockan halvtolv, och både Borzko och Jimmy har gått och lagt sig. Och Jenny sover hemma hos Jocke. Och jag sitter här med datorn och boken som vanligt.

Två färre till Turkiet...

Ja, nu är vi två färre som ska till Alanya i Turkiet... För min Mamma och Pappa har hoppat av resan. Det är jättetråkigt tycker vi andra. Men Mamma känner nu att hon inte kommer att orka. Hon har varit så himla trött den senaste tiden, så hon tog det här beslutet. Och då följer ju inte Pappa med heller. Mamma blir ju snart 79 år, och Pappa är 84 år, så det är ju förståligt.


Här är Mamma och Pappa när vi var i Turkiet första gången tillsammans. I Side 2004-08-07.

Och här är Mamma och Pappa när vi var i Turkiet andra gången tillsammans. I Marmaris 2005-08-05.Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 juni 2008 - Eftermiddagen.

Efter lunchen så höll jag på och plockade och fixade lite här hemma en stund. Sen vid halvtvå, när solen kom på min lilla uteplats, så tog jag med mig min bok och satte mig ute i solen och läste.


Solen lös så fint och skönt. Men det var en väldigt kall vind... Jag satt väl där ute i kanske någon timme, och sen så började det att komma moln, och då blev det alldeles för kallt att sitta där, så då gick jag in.


Satte mig uppe i vardagsrummet och läste klart boken "Kärleksbarnet" av Hillevi Wahl. Recension på boken finns som vanligt i ett separat inlägg.


Sen efter det så satte jag mig vid datorn en stund. Och så var det dags för månadens tråkigaste uppgift: att betala räkningarna.


Middag åt jag sen i min ensamhet vid fyratiden. Borzko jobbade sent som vanligt, och beräknade att vara hemma vid åttatiden. Jimmy hade körlektion för sitt lastbilskörkort efter jobbet. Sen så skulle han, direkt efter det, åka hem till en kompis som skulle hjälpa honom med hans dator, så han beräknade att vara hemma sent. Jenny jobbade i dag, och skulle sen åka hem till Jocke direkt.


Efter maten så höll jag återigen på och grejade och donade med allt möjligt en stund. Och så varvade jag med datorstunder.

Det blev en liten bokbeställning till i dag... ;-D

Ja, det råkade bli en liten bokbeställning till i dag... ;-D

Den här gången var det från AdLibris. Och bara två stycken böcker. Fast inbundna.
Sen har jag ju lagt bud på några böcker på Tradera också...

Tre har jag redan vunnit. En kom i dag, och dom andra två betalade jag i dag. Och så har jag en bok vars auktion avslutas på lördag.

Nu får jag nog lov att låta bli att köpa böcker på ett tag... ;-)

Dagens lyxproblem...

    


Dagens lyxproblem är ett lyxproblem för mig var och varannan dag...
Och det inträffar när jag precis har läst ut en bok.

Problemet är att välja en ny bok att läsa!
Jag kan bli stående och gående framför mina bokhyllor hur länge som helst...

Jag har ju så många böcker som jag vill läsa!
Nyinköpta och olästa.
Och även gamla och olästa.
Jag vill ju läsa alla nu!

Så vad ska jag välja att läsa nu?!?
;-D


"Kärleksbarnet" av Hillevi Wahl.---------    

Recension av boken: "Kärleksbarnet" av Hillevi Wahl. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


" "Du var ett kärleksbarn", sa mamma. Men hon hade ett konstigt sätt att visa det på.

Jag ville verkligen inte skriva den här boken. Jag ville inte minnas hur det kändes att aldrig veta om mamma var nykter när jag kom hem från skolan. Jag ville inte komma ihåg hur det smakade av skräckblandad metall i munnen varje gång hon försökte ta livet av sig. Jag ville inte gå tillbaka in i den där lägenheten och känna lukten av utslaget vin, urin och spyor.

Hela mitt liv har jag försökt springa iväg ifrån min barndom. Jag trodde jag hade stängt igen alla dörrar efter mig, låst dem omsorgsfullt och kastat bort alla nycklar.

Men något hände när jag själv fick barn. När jag var rädd för att min ettåring skulle komma för nära spisen och bränna sig. Då mindes jag hur mamma en gång tog mina små händer och brände sönder dem på de heta plattorna.

"Sådärja, nu kanske du aktar dig för spisen", sa hon. En liten anekdot hon sedan gärna berättade för andra. Min uppfinningsrika, tuffa mamma. Då var jag stolt över henne.

Nu var det plötsligt obegripligt. Bränna små barns händer. Hur tänkte hon egentligen? Vem var hon, kvinnan som var min mamma? Hur blev hon så trasig? Vad var det som hade hänt i hennes barndom, det där som ingen längre ville tala om? Och hur kom det sig att honkunde ligga död i tre månader utan att någon saknade henne? Hur dog hon?

Var det självmord? Var det i så fall mitt fel?

Det här är berättelsen om mitt sökande efter svar, om en resa tillbaka i tiden. Rakt in i ett alkoholistbarns inferno. Jag ville verkligen inte skriva en bok om det. Men jag var tvungen. För min egen skull, för mina barn skull och för alla andra kärleksbarns skull.

Hillevi Wahl."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag tycker ju väldigt mycket om dokumentära böcker. Men i dom flesta fall, så tycker jag att dom är så dåligt skrivna. Och då blir det ju så, att även om det är ett bra ämne och en bra historia, så tycker jag ju boken är dålig, om den är dåligt skriven. 

Men den här boken hörde till dom bra undantagen. För den var mycket bra skriven. Men så är ju också författarinnan journalist och krönikör till yrket.

Boken handlar om Hillevi Wahls uppväxt hos sina alkoholiserade föräldrar. Och den var gripande, stark, och mycket bra. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Mmmm.... :-)

Mmmm.... :-)

Det här blir dagens lunch och middag! :-DDagens Dagbok - Onsdagen den 25 juni 2008 - Förmiddagen.

Gick sen iväg ut på en promenad vid halvtiotiden. Gick Hökarängsvarvet, och sen en sväng i Farsta. Promenadtiden blev cirka en och en halv timme. Jättevarmt och skönt när man kom i sol och lä, men jättekallt när man kom i skugga och blåst. Lyssnade på Bandit under promenaden.


Sen så gick jag till Centrum. Handlade först lite matvaror på HemKöp, och sen så köpte jag frukt på Torget.


Kom hem vid tolvtiden igen. Bara femton grader varmt i skuggan då, fast det var mitt på dagen och strålande sol.


Åt lite lätt lunch när jag kom hem, och tog en fika.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 25 juni 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Hade lite lätt huvudvärk och kände mig lite seg, så jag låg kvar i sängen till halvåttatiden. Då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, drack kaffe, och läste nyheter i datorn.


I dag är det sol här. Men det blåser typ storm... Och det är bara tolv grader... :-( Så tråkigt att man inte kan gå till stranden nån dag... Jag längtar efter att lägga mig där och sola, kanske bada, lyssna på musik, och läsa.


Men, men, inget att göra åt. Jag tror att jag ska ge mig iväg ut på en promenad i alla fall. Det är den första dagen på mitt sommarlov som jag faktiskt inte har någonting planerat alls. Och det är ju skönt. Det blir nog en promenad, och lite handlande i Centrum på vägen hem.


Vad har ni för planer för dagen?

Ha en bra dag, vad ni än gör!

Bim Frågar - 080625 - Vinna 100 Miljoner.Bim Frågar - 080625.

Bim Frågar om vad Du skulle göra om du vann 100 miljoner! 

Ja, vad skulle DU göra om du vann etthundra miljoner???

Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juni 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket med min dator, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Jimmy satt på sitt rum vid sin dator, och han spelade också GTA4 på PS3.


Vid halvåttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Direkt då så skjutsade Jimmy honom i Polon till verkstan, för han skulle hämta hem vår Volvo som har varit inne på reparation i dag. Dom kom tillbaka hem igen vid strax efter åtta.


Bromskivorna bak var bytta, och någon sorts länkarm. Tretusen kronor gick det på... 


Jag flyttade upp till vardagsrummet vid strax före åtta, och så satte jag igång teven för att titta på "Allsång på Skansen". Åt lite godis också som Borzko och Jimmy köpte med sig på vägen hem.


Tyckte tyvärr att det inte var ett så bra premiärprogram av "Allsång på Skansen". Bara Håkan Hellström som var bra. Och Anders Lundin förstås.


Efter programmet så började jag att läsa i en ny bok: "Kärleksbarnet" av Hellevi Wahl. Och jag läste sen större delen av kvällen. Varvade med datorn ibland också förstås.


Mobil-Blogg. Just nu! Allsång

MMS

Mobil-Blogg. Just nu! Allsång på Skansen och godis! ;-)


Det blev en liten bokbeställning från Bokus i dag! ;-D
Ja, nu när jag var så duktig och städade i mina bokhyllor, så var jag ju värd några fler böcker att ställa in i dom! ;-D

Det blev 15 stycken böcker.
Bara en enda inbunden, och resten i pocket.
Den inbundna kostar 157:- kronor.
Pocketböckerna kostar mellan 36:- och 44:-.
En bok fick jag på köpet, för fyra av dom var "tag fyra betala för tre".
Fraktfritt var det också.
Så 35:- kronor styck blev det i snitt för pocketböckerna.
650:- kronor gick alltihopa på.

Några av böckerna är tips som jag har fått av er läsare.

Mina bokhyllor.


I dag har jag gjort iordning i mina bokhyllor, både dom i vardagsrummet, och dom i sovrummet.


Här är tre fotografier från vardagsrummet:Och här är två fotografier från sovrummet:


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juni 2008 - Eftermiddagen.

Killen från OnOff kom vid strax efter tolv. Min nya diskmaskin hade han förstås med sig. Han tog bort den gamla, och sen så installerade han den nya. Lite strul blev det, så det tog lite längre tid än beräknat, men vid halvtretiden så var han klar i alla fall.


Jag höll på med mina böcker och mina bokhyllor under tiden. Flyttade om och fixade i ordning. Så nu har jag fått in alla nya böcker i hyllorna, och det finns även lite plats över för kommande köp.


Jimmy hade körlektion för sitt lastbilskörkort i dag klockan halvtvå, så han kom hem sen direkt efter, vid kvart i tre.


Han hjälpte sen mig med att fixa i ordning allt efter diskmaskinsinstallationen. Han satte tillbaka en list, och också en sockel.


När vi var klara med det så åt vi middag. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så blev det lite tid för oss båda vid våra datorer.

Min nya fina diskmaskin! :-)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juni 2008 - Förmiddagen.

Förmiddagen tillbringades inomhus. Kände inte för någon promenad i dag i det tråkiga vädret. Ingen bil hade jag hemma, ifall jag skulle ha velat åka någonstans. Och så skulle jag ju vänta på OnOff som skulle komma och leverera och installera vår diskmaskin mellan tolv och två.


Satt lite vid datorn först. Sen så började jag med att fixa i ordning lite i mina bokhyllor, både i vardagsrummet och i sovrummet. Jag har ju handlat så mycket böcker den senaste tiden, så det var dags att flytta om lite för att få plats med dom.

Längtar...25 dagar kvar...

Allsång på Skansen i kväll!
Ja, i kväll så ska jag faktiskt, för ovanlighetens skull, se på teve! För i kväll så börjar "Allsång på Skansen". Och det bara måste jag se. För det är sån nostalgi för mig i det programmet. I hela mitt liv (känns det i alla fall som) så har jag sett det varje sommar, och nästan alltid ute på mina föräldrars landställe. Och när mina barn var små, så var vi ju alltid nästan hela somrarna därute, och då såg vi det alltid också.

Så det är liksom en tradition att se det. Och jag måste alltid sitta och sjunga med också. Tycker programmet är mycket bättre nu också, när det är Anders Lundin som har det.

Jag har faktiskt inte kollat in vilka artister som är med i år. Men det brukar ju alltid vara några bra i alla fall.

Känns nästan konstigt att se på teve i kväll! Jag har inte kollat på teve en endaste minut på 30 dagar! Bara på 2 dvd-filmer. Men å andra sidan så har jag läst ut 14 böcker på den tiden! Och jag har förmodligen bloggat 200-300 inlägg! ;-D

Veckans Vikt - Vecka 26 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 26 - 2008
23/06

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 25 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 25 - 2008
16/06 - 22/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


JAG VILL HA RIKTIG SOMMAR NU !!!
Ja, nu är jag trött på det här vädret! Jag har sommalov nu, och när man har sommarlov så ska man gå till stranden varje dag tycker jag! Nu har jag haft sommarlov i tretton dagar, och inte varit på stranden en endaste gång! Dåligt!

I dag är det mörkt, grått, lite blåsigt, och det ser ut som om det ska börja regna när som helst... Definitivt inget strandväder... Inte ens väder för en promenad... :-(

Det blir en slö- och slappardag inne för mig i dag. Och så ska jag vänta på min diskmaskin som ska levereras och installeras i dag någon gång mellan tolv och två. Skönt! Jag har saknat min diskmaskin! ;-)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 24 juni 2008 - Morgonen.

I morse ringde också mobilen klockan sju, precis som nästa alltid på mitt sommarlov. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning, också som alltid. Och efter det så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn, också precis som alltid. Är man en rutinmänniska så är man ju! ;-D


Borzko hade gått upp halvfem och åkt till jobbet, och Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt till sitt jobb. Jenny sov ju hemma hos Jocke i natt, så hon var inte heller hemma.


Bim Frågar - 080624 - Monarki eller ej.Bim Frågar - 080624.

Bim Frågar om vi ska ha Monarkin kvar!

Ja, vad tycker du?
Ska vi ha Monarkin kvar?
Eller ska vi kanske ha President istället?
Som i Finland?
Ska vi lägga ner vårt Kungahus?
Eller ska vi ha dom kvar som representanter för vårt land?

Skriv vad ni tycker!
Och motivera gärna varför ni tycker så!

Dagens Dagbok - Måndagen den 23 juni 2008 - Kvällen.

Sen så spelade Jimmy och jag Guitar Hero i ett par timmar. Det är alltid lika kul!


När vi sen tröttnade så satte vi oss båda två vid våra datorer. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Då åkte han och Jimmy iväg direkt med båda bilarna. För Borzko skulle lämna Volvon på Verkstan där dom ska fixa våra bakbromsar plus en länkarm. Förmodligen så gör dom klart jobbet i morgon, och vi kan nog hämta bilen i morgon kväll. Jimmy följde med i Polon och skjutsade hem Borzko sen. Dom stannade även till på vägen hem och köpte godis till mig och Jimmy som var så godissugna.


Borzko åt sen middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så blev det lite tevetittande för honom, innan det var dags för sängen.


Jimmy satt vid datorn, spelade lite GTA4 på sin PS3, och pluggade lite inför sina tre körlektioner i veckan.


Och jag varvade datorn med boken resten av kvällen. Läste så småningom ut boken: "Maken" av Dean Koontz också. Recension av den finns som vanligt i ett separat inlägg.


Nu är klockan kvart över elva, och både Borzko och Jimmy har sagt god natt och gått och lagt sig. Och Jenny har ringt från Jocke och sagt god natt.


Konstigt nog så är jag inte så trött, trots min jobbiga natt i går, så jag ska nog vara uppe lite till. Ska läsa några fler bloggar, och lite fler nyheter.

"Maken" (The Husband) av Dean Koontz.---------    

Recension av boken: "Maken" (The Husband) av Dean Koontz. (Genre: Skönlitteratur / Thriller.)  

---------   


"Det här är historien om en helt vanlig man vars ovanliga lojalitet till sin fru ska ta honom med på ett hemskt äventyr fyllt av uppoffringar. En resa till själva kärlekens mysterium och till en uppgörelse med den mörka kraft som skulle förstöra den för evigt.

Vi har din fru. Du kan få henne tillbaka för två miljoner dollar. I kontanter. Landskapsarkitekten Mitchell Rafferty tänker att det måste vara ett skämt. Han var mitt uppe i att plantera blommor i en klients trädgård när hans mobil ringde. Nu står han i ett vanligt förortssamhälle en solig sommardag, och har det värsta samtalet i sitt liv.

Vem det än är på andra sidan luren så talar han sanning. Han har Mitchs fru och han har sagt sitt pris för att hon ska komma tillbaka till honom levande. Han bryr sig inte om att Mitch driver en liten tvåmans trädgårdsmästarfirma och inte har någon möjlighet att samla ihop en sådan svindlande summa. Han är säker på att Mitch kommer att lösa det på något sätt. Om han älskar sin fru tillräckligt.

Och Mitch älskar henne tillräckligt. Han älskar henne mer än själva livet. Och han har sextio timmar på sig att bevisa det. Han måste hitta de två miljonerna dollar tills då. Men han kommer att betala så mycket mer. Han skulle betala vad som helst.

Hur långt skulle du gå för kärleken? Skulle du dö för den? Skulle du döda för den?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har alltid gillat Dean Koontz böcker. Oftast så är det ju skräckböcker som han skriver, men den här boken var mer en thriller. Jag tycker att det här boken var jättebra. Lättläst, fänglsande, och spännande. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Mobil-Blogg. I kväll så var ja

MMS

Mobil-Blogg. I kväll så var jag så himla sugen på smågodis, och det var Jimmy också. Så det blev en varsin stor skål med lösviktsgodis för oss båda två. Fast det bara är måndag. ;-)


Dagens Shopping - 080623 - Näspiercingar, Behåar, Trosor, och Apoteksvaror.
Dagens Dagbok - Måndagen den 23 juni 2008 - Förmiddagen och Eftermiddagen. (Med Fyra Fotografier.)

Vid strax före halvelva så gav sig sen jag och Jenny iväg mot ersättningsbussarna i Centrum. Vi åkte till Gullmarsplan, och sen bytte vi till tunnelbanan och åkte en station till Skanstull. Sen så promenerade vi bort till Jennys skola, Jensen Gymnasium Södra. Jenny skulle dit för att lämna igen några böcker, och också prata lite med en av sina lärare.


Medans Jenny var i skolan, så gick jag ner till Hammarbykanalen och satte mig vid vattnet. Soligt och skönt var det då, så jag satt på en bänk och solade i en ungefär en halvtimme tills Jenny var klar.

Sen när hon var färdig i skolan så tog vi bussen in till Norrmalmstorg. Först så gick vi till Apoteket där jag gjorde några inköp. Sen så gick vi till Fritidsresor där jag hade ett ärende också.


Tittade lite i några affärer också, tills vi blev lite hungriga på lunch. Då gick vi till John Chris och lunchade. Vi tog varsin varm pastasallad. Jenny åt en med kräftstjärtar, och jag en med fetaost. Båda var mycket, mycket goda.


Efter lunchen sen så gick vi lite runt i affärer igen. Jag köpte mig två nya behåar och sex par trosor på Lindex. Jenny köpte sig ett par skor på rea på Din Sko. (Eller rättare sagt så fick hon dom av mig.)


Fikadags blev det sen förstås också. Vi fikade i Gallerian, och jag tog då en caffe latte. Sen så tog vi tunnelbanan till Skanstull, och gick till East Street Piercing där jag köpte mig tre stycken nya näspiercingar.


Sen så följde jag Jenny till bussen vid Skanstull som hon tog till Södra Station. Hon skulle sen ta pendeltåget till Södertälje och möta upp med Jocke där, och sen sova där i natt. Själv så tog jag tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen ersättningsbussen till Farsta.


Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade duschat och gjort sig i ordning. Så vi åt sen middag tillsammans nästan direkt. En fika och en pratstund blev det också.


Efter middagen sen så gick vi båda upp till vardagsrummet, och så satte vi igång vårt Nintendo Wii, och så spelade vi Guitar Hero 3.


(Fler bilder från dagen finns mobilbloggade sen tidigare.)

Mobil-Blogg. Just nu: Jimmy oc

MMS

Mobil-Blogg. Just nu: Jimmy och jag spelar Guitar Hero. :-)


Mobil-Blogg. Fikadags! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Fikadags! ;-)


Mobil-Blogg. Jenny och lunchar

MMS

Mobil-Blogg. Jenny och lunchar på John Chris.


Dagens Dagbok - Måndagen den 23 juni 2008 - Morgonen.

Gick upp klockan åtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Jenny hade bett mig väcka henne klockan nio, så det gjorde jag då. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi båda två frukost tillsammans.


Jenny packade sen ihop sina grejer, och plockade lite ordning på sitt rum. Och så gjorde vi oss båda två klara för att åka iväg in till stan tillsammans.

Vilken jobbig natt jag hade i natt!

I natt blev det en jobbig natt med lite sömn... Och det är jag inte van vid, för jag har nästan alltid lätt för att somna, och sover nästan alltid väldigt bra.


Jag gick och la mig vid halvettiden i går. Och sen så låg jag och kunde inte somna först. Somnade till sen vid ungefär kvart över ett.


Vid halvtvåtiden sen så vaknade jag av att det regnade något fruktansvärt. Det var som om himlen hade öppnat sig.


Efter en stund så började det att åska och blixtra också...


Jag kunde inte somna om givetvis, och jag låg och tänkte på Jenny som skulle sluta klockan två på jobbet. Funderade på om jag skulle ge mig ut i bilen och hämta henne.


Till slut så sms:ade jag henne, och skrev att hon skulle ta en taxi hem, och att jag skulle betala den.


Vid tvåtiden så ringde Jenny och sa att det hade slutat regna och åska där, så hon skulle ta bussen hem.


Jag slumrade till lite grann, när ovädret gav med sig. Sen så väckte Jenny mig när hon kom hem vid kvart i tre.


Sen så hade jag svårt att somna igen... Och självklart så snarkade ju Borzko, och pratade i sömnen gjorde han också.


Somnade till slut igen. För att vakna när Borzkos mobil larmade klockan fem. Låg sen vaken igen och hade svårt att somna om igen.


När jag till slut somnade om igen, så vaknade jag igen klockan sex, av att den vanliga telefonen ringde. När jag väl fattade vad det var som lät, och lyckades ta mig ner till undervåningen för att svara så hade ju personen redan lagt på. Okänt nummer var det ju förstås, så jag vet inte vem det var som ringde.


Somnade sen återigen om, för att vakna när min egen mobil larmade klockan sju. Kände mig fruktansvärt trött, och ställde om den på åtta, och somnade om igen. Sen när den larmade igen klockan åtta så gick jag upp.


Jättetrött var jag, och lite ont i huvudet hade jag. Vilken natt... Typiskt att allt ska vara samma natt! Att det otroliga regnet, och åskan var samma natt som Jenny jobbade. Och att någon ska ringa fel samma morgon. Och att Borzko ska snarka och prata i sömnen. Och att jag ska ha så svårt att somna.


Men, men, jag är ju ledig i dag, så jag ska väl egentligen inte beklaga mig. Det vore ju värre om jag skulle jobba i dag!

Bim Frågar - 080623 - Bästa Filmen.Bim Frågar - 080623.


Bim Frågar om Den Bästa Filmen som du har sett!

Vilken är den absolut bästa film du har sett någonsin?

Ja, jag blev lite inspirerad av bokfrågan i går,
så nu vill jag veta vilken den allra bästa filmen är!

Om det är omöjligt att säga, så räkna
upp några stycken bra filmer!

Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Resten av kvällen sen så satt jag uppe i vardagsrummet, och som vanligt så varvade jag datorstunder med läsning i boken.


Borzko kom hem från sin Mamma vid elvatiden, och vid halvtolvtiden så gick han och la sig. Han ska upp vid halvsextiden i morgon.


Jimmy gick och la sig vid elvatiden, och han ska upp vid femtiden i morgon.


Jenny jobbar ju från sex i kväll till två i natt. Sen så åker hon hem hit och sover. Hon är väl hemma mellan halvtre och tre, och då kommer hon upp och väcker mig, ger mig en kram, och sen så går hon och lägger sig och sover.


Min Hjärtålder.Hittade ett test hos
Duvan, där man kunde testa sitt hjärtas ålder.

Jag är 47 år, och mitt hjärta blev 40 år.

Det låter ju bra! ;-)

Här är
länken om du också vill testa.

"Untraceable" (Utan spår)

         


         


I kväll så såg Jimmy och jag filmen:

" Untraceable " (Utan spår) från 2008.

Länk till filmen på LoveFilm.

Länk till filmen på MovieZine.

(Bilderna från Google Bildsökning).

Både Jimmy och jag tyckte att filmen var både spännande och bra.

Klart sevärd alltså. Och jag rekommenderar den.


Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Sen vid sextiden så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum och till HemKöp. Vi var sugna på att se film, och att äta lite gott till.


Jimmy handlade chips och dipp. Och jag handlade chips och glass. OLW:s lättsaltade chips, och GB:s vaniljglass med krossad choklad, det blev det i dag.


Vi gick sen hem och satte igång filmen: "Untraceable" (Utan spår) på dvd. Recension på filmen finns i ett separat inlägg.


Efter filmen så satte vi oss båda två med våra datorer en stund.


Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så satt jag i köket och slöade och varvade min tid mellan datorn och boken: "Maken" av Dean Koontz.


Jenny la sig och sov i en timme, eftersom hon skulle jobba sent i kväll. Sen när hon vaknade, så duschade hon och gjorde sig i ordning.


Vid fyratiden så kom Jimmy hem från sin helg uppe i Norrtälje. Han hade haft det bra och trevligt hela helgen.


Sen vid halvfemtiden så åkte Jenny iväg till jobbet. Hon ville äta middag där innan, och sen så skulle hon jobba mellan sex i kväll och tills två i natt. Och sen så kommer hon hem hit och sover i natt.


Jimmy och jag åt middag vid halvfemtiden.


Efter middagen så satte sig Jimmy vid datorn på sitt rum. Och jag satte mig i köket och varvade återigen datorn med boken.


Åtta fotografier från dagen med Jenny, Jocke, och Tindra, söndagen den 22 juni 2008.
Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juni 2008 - Förmiddagen och Första Halvan av Eftermiddagen.

Vid niotiden sen så vaknade alla och gick upp. Både Borzko, Jenny, Jocke, och Tindra. Vi åt frukost, fikade, och satt och pratade en stund. Och alla gjorde sig i ordning sen.


Borzko stack sen i väg och tränade. Det var stängt i Farstahallen i dag, så han tog bilen till Högdalshallen och tränade där i stället.


Vi andra, jag, Jenny, Jocke, och Tindra gick ut en sväng. Det var ganska så soligt och skönt, men ändå inte så varmt och skönt så man kunde gå till något bad.


Vi gick till Farstaängens Lekplats som ligger här strax bredvid. Och där lekte Tindra, och vi andra, en stund.


Sen efter det så gick vi till Centrum, och så gick vi och fikade. Café Maja utomhus mitt i Centrum blev det. Jenny och Tindra tog en våffla och glass, och Jocke och jag tog bara kaffe.


Efter det så gick vi in i Centrum och tittade lite i affärer. Jocke handlade lite, men för en gångs skull varken jag eller Jenny.


Vi gick sen hem igen, och så blev det lite lätt lunch. Efter det så plockade Jocke och Tindra ihop sina grejer, för dom skulle åka hem.


Allihopa gick återigen till Centrum, och så vinkade jag och Jenny av Jocke och Tindra vid bussarna.


Jenny och jag gick sen en sväng in på HemKöp och handlade lite matvaror. Varsin glass blev det också.


När vi kom hem så satte vi oss båda två vid våra datorer en stund.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han åt då lite lätt lunch och tog en fika. Sen så åkte han iväg vid tvåtiden igen. Han skulle då hem till sin Mamma och hälsa på.


(Bilder från dagen kommer i ett separat inlägg.)

Bim Frågar - 080622 - Bästa Boken.Bim Frågar - 080622.

Bim Frågar om Den Bästa Bok Du Har Läst!

Vilken är den absolut bästa bok du har läst någonsin?

Eller om det är omöjligt att säga, så

räkna upp några av dom bästa böckerna,

eller åtminstone bästa författaren!

Skriv och berätta och kommentera
hur mycket du vill om bra böcker! :-)


Dagens Dagbok - Söndagen den 22 juni 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som oftast när jag är ledig. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko skulle gå upp klockan nio i dag. Han ställer oftast alarmet på klockan nio när han är ledig.


Jag fick tre nattgäster i natt också. Jenny, Jocke, och Tindra kom hem hit vid tvåtiden i natt. Dom var hemma hos vänner som bor här i närheten. Och eftersom Tindra somnade till där, så stannade dom kvar, och så tog dom en taxi hit i natt, istället för att åka hem ända till Södertälje mitt i natten.


Så nu sitter jag här i min ensamhet vid datorn, och väntar på att dom ska vakna. Det ska bli trevligt att träffa dom alla tre.

28 dagar kvar tills vi åker till Turkiet! :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 21 juni 2008 - Kvällen.

Och kvällen fortsatte precis lika lugnt och skönt som eftermiddagen. Både Borzko och jag satt större delen av kvällen i sofforna uppe i vardagsrummet.


Jag läste ut: "En shopaholic säger ja" av Sophie Kinsella, och började sen på: "Maken" av Dean Koontz. Och så varvade jag förstås med datorstunder.


Borzko satt först och läste i sin bok, men sen när fotbollsmatchen började vid kvart i nio, så satte han igång teven och tittade på den istället.


Nu är klockan strax efter halvtolv. Fotbollmatchen med förlängningen är slut, och Borzko sitter och slökollar på lite annat på teven. Och jag sitter fortfarande här och varvar datorn med boken.


"En shopaholic säger ja" (Shopaholic ties the knot) av Sophie Kinsella.---------    

Recension av boken: "En shopaholic säger ja" (Shopaholic ties the knot) av Sophie Kinsella. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------

"Rebecka Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar hela dagarna. Och får betalt för det. Det perfekta jobbet, den perfekta mannen - Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång ... Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig hemma i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig ...

Sophie Kinsella är författare och före detta ekonomireporter. Hon bor i London med sin familj, sina skor och en samling coola shoppingpåsar som hon använder i syfte att imponera på vännerna. Hennes eget bröllop var en mycket återhållsam tillställning som hon knappt brydde sig om..."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Vill man läsa lättläst och rolig chick-lit så kan jag verkligen rekommendera Sophie Kinsellas böcker om Rebecka Bloomwood.

Den här tredje boken i Shopaholic-serien var lika bra som dom två första tyckte jag.

Här är min recension på den första boken om Rebecka Bloomwood, "En shopaholics bekännelser".

Och här är min recension på den andra boken i Shopaholic-serien, "En shopaholic i New York".

 /// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 21 juni 2008 - Eftermiddagen.

När vi var klara med veckostädningen så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet. Och så satt vi sen där större delen av eftermiddagen.


Jag varvade min tid mellan datorn och en ny bok: "En shopaholic säger ja" av Sophie Kinsella. Borzko varvade sin tid mellan sin bok, och sovstunder på soffan.


Vädret utanför fönstret växlade mellan strålande sol och regnskurar... Blåsigt var det, och ingen av oss hade någon lust att gå ut i dag, så vi fortsatte vårt slappande uppe i sofforna.


Middag åt vi sen vid femtiden. Och efter det så blev det återigen slöande uppe i vardagsrummet.


Skön dag. Först städning på förmiddagen. Och sen bara slappande på eftermiddagen.


Mest Aktiva Listan på Blogg.se.I dag har jag kommit upp på Mest Aktiva Listan på Blogg.se, på plats 43. Det var väldigt länge sedan sist. Jag har ju inte precis bloggat mycket. Men jag har fått desto mer kommentarer. Så det måste vara det. Plus det att alla andra bloggare inte har bloggat speciellt mycket i dag. Dom flesta är väl bakis och/eller trötta och sover väl i dag. ;-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 21 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alltid när jag är ledig. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så satte jag mig i köket och åt frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Borzko vaknade och gick upp vid niotiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt han frukost.


När vi båda sen var klara med alla våra morgonbestyr så satte vi igång med att veckostäda tillsammans. Vi bytte handdukar, tvättade handdukar, tvättade kläder, dammsög, torkade golv, putsade speglar och glasytor, och skurade lilla toaletten och stora badrummet.


Bytte lakan gjorde vi inte, för det gjorde vi förra veckan, och vi brukar oftast göra det varannan vecka. Dammade gjorde vi inte heller, för det hade ingen av oss lust med, och det brukar vi göra lite då och då när andan faller på.


Lite lätt lunch och en fika blev det vid tolvtiden, och sen efter det så fortsatte vi med det vi hade kvar. Jag varvade hela förmiddagen mina städstunder med datorstunder också.

Dagens Dagbok - Fredagen den 20 juni 2008 - Midsommarafton. (Med Sju Fotografier.)

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan halvsex, och åkt iväg för att jobba extra. Egentligen så var det hans lediga dag, eftersom det var fredag, och även Midsommarafton, men han ställde upp på att jobba extra, men bara en halvdag.


Ingen av Jimmy och Jenny var ju hemma. Jimmy var i Norrtälje, på en kompis föräldrars landställe, och ska vara där över hela helgen. Jenny var hemma hos Jocke, och skulle fira Midsommarafton med hans familj och släkt.


Jag gjorde inget speciellt sen under förmiddagen. Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma, och satt även en hel del med datorn.


Sen vid tolvtiden så gick jag iväg till Centrum, och till bussarna. Vi skulle vara borta hos min syster Anette och hennes sambo Kenneth, klockan halvtvå. Så jag åkte kommunalt dit tillsammans med min Mamma och Pappa, så Borzko kunde ta bilen sen, eftersom han skulle komma lite senare.


Jag tog bussen till Örby, mötte upp där med min Mamma och Pappa som bor där, och sen så åkte vi en annan buss till Bredäng, tunnelbanan en station till Sätra, och sen så promenerade vi en bit hem till Anette och Kenneth.


Vi kom dit vid halvtvåtiden. Jag hade med mig min Vitlökssill, resten av maten så bjöd Anette och Kenneth på. När vi kom dit så var det strålande sol, och varmt och skönt i solen. Lite blåsig och kall vind var det, så i skuggan var det lite kallt. Men vi bestämde oss i alla fall för att sitta ute och äta.


Dom bjöd på en fördrink, och vi satt och pratade och njöt ute i solskenet. Sen efter ungefär en timme, vid halvtretiden så kom Borzko dit, och då satte vi oss till bords.


Jag hade som sagt med mig min goda Vitlökssill. Och Anette och Kenneth bjöd på matjessill med gräddfil och gräslök, inlagd sill, senapssill, skärgårdssill, gravad lax, avokado, skagenröra, ägghalvor med röd & svart kaviar + räkor, färskpotatis, bröd, ost, och säkerligen något mer som jag har glömt.


Dom andra drack öl och nubbe, och jag höll mig till Fun Light som vanligt. Vi sjöng förstås nubbevisor, och pratade, skrattade och hade det jättetrevligt.


Efter maten så drack vi kaffe, och så åt vi jordgubbar med vaniljglass. Och satt kvar och njöt av det underbara vädret. Men sen så kom molnen... Kommer inte riktigt ihåg vad klockan var, men jag tror att det var vid halvsextiden som regnet kom... Så då fick vi snabbt plocka ihop allting och flytta in.


Men det gjorde inte så mycket, för vi hade ju ändå haft en underbar eftermiddag ute, och det hade vi nog kanske inte räknat med. Jag hade nog inte trott att vi skulle kunna sitta ute alls, och nu satt vi ju faktiskt ute i ungefär fyra timmar.


Sen så satt vi inne och pratade. Tittade på fotografier från deras resor. Kollade lite i huset på deras planerade renoveringar.


Vid sjutiden sen så åt vi middag. Anette hade gjort en hemgjord potatissallad som var jättegod. Till det så åt dom andra rostbiff. Och även köttbullar, prinskorv, och chorizo. Till mig hade dom varit snälla och köpt morotsbiffar. Det fanns även två sorters goda ostar, och flera sorters kex. Dom andra drack vin, och jag höll mig även nu till min Fun Light.


Kaffe blev det sen efter middagen också. Och även lite jordgubbar och glass igen. Och whiskey eller likör till kaffet för dom som så önskade.


Prat, skratt, och hetsiga diskussioner, som alltid när vi i släkten träffas, blev det sen. Vid elvatiden sen så blev min Mamma trött och ville åka hem, så då bröt vi upp och sa hej då. Jag och Borzko skjutsade hem min Mamma och Pappa till Örby, och sen så åkte vi hem till Farsta. Kom hem vid halvtolvtiden. Borzko tittade då på teve en stund, och jag satte mig med datorn en stund.


Bim Frågar - 080621- Om Blodgivning.Bim Frågar - 080621.

Bim Frågar om Att Lämna Blod!

Du som lämnar blod:
Varför lämnar du blod?
Vad tycker du om att göra det?

Du som inte lämnar blod:
Varför lämnar du inte blod?

Kommentera och skriv gärna
vad du vill om Blodgivning.

Dagens Outfit - 080620 - Midsommarafton 2008.

Det här blev dagens outfit i dag.
Mina sköna långa jeanshorts från Gina Tricot.
Mina nya sköna sandaler från Ecco.
Svart fint linne om det är varmt.
En kortärmad blus att ha över om det är lite svalare.
Och en tunn cardigan om det känns kallt.Vädret - Midsommarafton 2008.

Aftonbladets Väder + Expressens Väder:MSN Weather:Ja, så här är prognoserna över Stockholm i dag. Sitter här och funderar på vad jag ska ha på mig... Vill ju helst ha klänning, kjol, eller snygga shorts... Men eftersom vi förmodligen sitter ute, och jag är väldigt frusen av mig, och inte heller dricker något, så blir det nog jeans...

Just nu här i Farsta, klockan elva, så är det sexton grader, mest mulet, lite sol ibland, och det blåser mycket. Gick nyss ut på vår uteplats, där det är skugga nu, och då kändes det riktigt kallt tycker jag. Så det blir nog jeans på, och en tjock tröja med
.

Midsommarafton 2008.Ja, nu så är det då Midsommarafton.
Det känns faktiskt lite konstigt att vara hemma i stan, och inte på Landet. Som jag har skrivit förut så köpte ju min Mamma och Pappa Landet när jag var 7 år, och sålde det i år när jag är 47 år. Och minst 35 av dom 40 åren så har jag firat ute på Landet. Dom åren som jag inte har varit där, då har jag varit på någon annans landställe.

Jag har ju även firat med mina barn dom flesta åren av dom senaste 20 åren. Det är väl något år, nu på senare tid, som något barn inte har varit med. Men en av dom har alltid varit med. Men i år så firar dom båda två på andra håll.

Så det känns lite vemodigt... Inget Landet... Och inga barn...

Men, men, inget att deppa ner sig för! Livet måste kunna förändras. Landet är nu sålt, och det är bara att acceptera. Och mina älskade ungar är vuxna, och skapar sig egna traditioner.

Jimmy är ute på en kompis föräldrars landställe hela helgen, tillsammans med några vänner. Han har det säkert jättebra och roligt där.

Jenny är med Jocke. Han har Tindra den här helgen. Så i dag så ska dom alla tre fira tillsammans med Jockes Mamma, och flera ur Jockes släkt, och dom får säkert jättetrevligt.

Borzko och jag hade bara tänkt vara hemma, och förmodligen så hade vi då bjudit hit min Mamma och Pappa. Men sen så hörde min syster av sig, och så bjöd hon hem mig och Borzko, plus Mamma och Pappa, hem till henne och henns sambo.

Midsommarlunch klockan halvtvå blev det. Och jag har gjort min Vitlökssill som jag ska ta med.

Borzko jobbar extra i dag, som vanligt... Han kan ju aldrig säga nej, han är alldeles för snäll. Men det blir nog bara halvdag, så han blir nog inte så sen, trodde han. Jag tar bussen hem till syrran, så kan han ta bilen sen när han kommer, så det går fortare. Så kör jag hem sen, för jag dricker ju ändå ingenting.

HA NU EN BRA MIDSOMMARAFTON NU, VAD NI ÄN GÖR!Svara gärna på "Bim Frågar", som i dag handlar om Midsommar, längre ner.

Och vill ni ha recpet på världens godaste sill, titta längre ner för det också.

Ska ni ta det lugnt i helgen, och vill ha boktips, titta längre ner i bloggen även för det.


Men ni kan väl lika gärna scrolla ner i hela första sidans längd, vilket är femtio inlägg! :-D

(Har varit väldigt aktiv på bloggfronten dom senaste dagarna, 19 inlägg i går, 18 i förrgår, 12 i tisdags, och 10 i måndags.)

Glad Midsommar på er alla läsare!
Ja, GLAD MIDSOMMAR på er! Alla mina kära läsare!
Vad ni än gör, så ha det så trevligt!
Och tänk på att ta det lugnt i trafiken...
och att inte dricka för mycket...
Tänk på barnen!
(Och svara gärna på Dagens Fråga - Bim Frågar -
som i dag så klart handlar om Midsommar!
:-D

Bim Frågar - 080620 - Om Midsommar.Bim Frågar - 080620. 

Bim Frågar om Midsommar!

Vad är viktigast för dig på Midsommarafton?
Några speciella traditioner?
Vilken mat är viktig?
Plats? Personer? Dricka?

Berätta vad som är viktigt - och oviktigt -
för dig på Midsommarafton!

Ösregnar här just nu... :-(Ja, nu är det en halvtimme kvar tills Midsommarafton...
Och regner bara vräker ner här i Farsta...
Är det Midsommarvädret som har kommit?
Eller går det kanske över till i morgon?
Ja, vi får väl bara vänta och se...

"Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo.---------    

Recension av boken: "Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------

"Minna är 16 och bor på Söder i Stockholm. Hon har precis börjat gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestämt sig för att börja om. Hon ska börja sköta sig. Hon börjar i ny skola där ingen vet vem hon är. Och kanske får hon lite ro nu när mamman är intagen på psyket och hon bara har sig själv att ta hand om.

På uppropet får Minna syn på Emma Larsson, hippa Emma Larsson, som bor på samma gata och som gått i samma skola som Minna - och med det minskar Minnas möjligheter till en omstart drastiskt. Samtidigt kommer mamma hem från psyket och Minna tvingas fatta det svåra beslutet att för en gångs skull först se till sina egna behov, svika mamman och flytta till Eddie, som kanske är hennes kille, i en rivningskåk i Liljeholmen.

Åsa Anderberg Strollo har bland annat skrivit manus för tv-serier. Bryta om är hennes debut. "

---------  

"Bryta om är het av både desperation och passion. Och har en historia som vägrar släppa sitt grepp om läsaren. Pia Huss, Dagens Nyheter

Det är en fantastiskt bra bok. Det här är den bästa ungdomsbok jag läst i år! Yukiko Duke SVT Go Morgon Sverige

AUGUSTNOMINERAD 2007
SLANGBELLANNOMINERAD 2008
VINNARE AV STORA LÄSARPRISET 2008
FILMOPTIONER SÅLDA

En på samma gång skitig och underhållande roman om att försöka förändra sitt liv.

Minna är 16 och bor på Söder i Stockholm. Hon ska precis börjat gymnasiet och efter mycket trassel i nian har hon bestämt sig för att börja om. Hon ska börja sköta sig. Hon börjar i ny skola där ingen vet vem hon är. Och kanske får hon lite ro nu när mamman är intagen på psyket och hon bara har sig själv att ta hand om."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag gillar att läsa ungdomsböcker ibland. Och det här var helt klart en av dom bättre som jag har läst. Tycker nog att det absolut lika mycket är en bok för vuxna, om inte ännu mera...

Den känns nästan lite dokumentär, och det finns säkert många ungdomar som har det så i verkligheten, såsom huvudpersonen har det i boken.  

Mycket bra skriven bok. Och en mycket gripande berättelse. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen vid niotiden, när fotbollsmatchen från EM började, så satte Borzko igång teven, och tittade på den.


Själv så fortsatte jag att varva datorstunder med bokläsning. Läste så småningom också ut boken: "Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo. Och efter det så blev det datorn resten av kvällen.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

När Jimmy hade åkt iväg, så flyttade jag upp i vardagsrummet med datorn. Började att läsa i en ny bok också: "Bryta om" av Åsa Anderberg Strollo.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satt vi båda två uppe i vardagsrummet. Fikade, pratade, och läste i våra böcker.

Personlighetstest.Hittade ett personlighetstest i
Junitjejs Blogg.

Så här blev jag:

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.

Tycker ni att det stämmer in på mig?

Jag tycker nog att personlighetsypen faktiskt stämmer in riktigt bra!

Av karriärerna så är det väl några som jag skulle kunna tänka mig:
Administratörer, kamrerer, banktjänstemän, programmerare, systemvetare, dataspecialister,  och revisorer.

Vill ni testa?
Här är länken.


Dom trettio bästa böckerna som jag har läst på två år. (Kopia.)


Jag har kopierat det här inlägget och publicerat det en gång till. Det beror på att jag vill ha inlägget i två olika kategorier: "Bokrecensioner" och "Statistik (Speciellt)".Jag blev så inspirerad av mitt inlägg som jag gjorde i går, med alla böcker som jag har läst under två års tid. Det var 178 stycken, och av dom så finns det recensioner på 151 stycken.

Tänkte att jag skulle välja ut dom allra bästa och skriva i en lista. Men det var svårt... Det var så många...Till slut så lyckades jag i alla fall med att rensa, och få ihop en lista med dom trettio bästa böckerna som jag har läst sedan augusti 2006.

Så ni som vill ha lästips, varsågod! Det är väl någon sorts rangordning också, med dom allra bästa överst.

Det skulle vara kul att få någon respons och kommentarer på listan! Vad tycker ni? Håller ni med?"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson.

"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

"Smuts" av Katarina Wennstam.

"Flyga drake" av Khaled Hosseini.

"Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini.

"Människohamn" av John Ajvide Lindqvist.

"Pappersväggar" av John Ajvide Lindqvist

"Mörkrädd" av Andreas Roman.

"Vigilante" av Andreas Roman.

"Svinalängorna" av Susanna Alakoski

"Så dumt!" av Mia Törnblom.

"En hjärtformad ask" av Joe Hill.

"Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker.

"Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors

"Livstid" av Liza Marklund.

"Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist.

"Blaze" av Stephen King.

"Signal" av Stephen King

"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

"Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

"Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg

"Tyskungen" av Camilla Läckberg

"Hemma Hos Martina" av Martina Haag

"Martina-koden" av Martina Haag

"Tankar från sängkanten" av Marian Keyes       

"Är det någon där?" av Marian Keyes.

"Kajsas Värld" av Kajsa Ingemarsson

"Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson.

"Skuld" av Karin Alvtegen.

"Saknad" av Karin Alvtegen.


Statistik över lästa böcker --- 11 juni 2006 - 14 juni 2008. (Kopia.)


Jag har kopierat det här inlägget och publicerat det en gång till. Det beror på att jag vill ha inlägget i två olika kategorier: "Bokrecensioner" och "Statistik (Speciellt)".Statistik över lästa böcker - 11 juni 2006 - 14 juni 2008.

  

178 lästa böcker på 2 år.

Snitt per år: 1,5-2 böcker i veckan.

Snitt på sommaren: 4-5 böcker i veckan.

Snitt resten av året: 1-1,5 böcker i veckan.

  

Började att skriva bokrecensioner 30 juli 2006,

Så det finns recensioner på 151 böcker i min kategori:

"Bokrecensioner".
Sommaren 2006:

40 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 5 böcker i veckan.

  

Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007:

45 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1 bok i veckan.


Sommaren 2007:

33 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 4 böcker i veckan.


Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008:

60 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1,5 bok i veckan.
Sommaren 2006. (40 stycken.)


Petter Karlsson & David Lega: "När inte armarna räcker till"

Stephen King: "Allt kan hända - 14 mörka berättelser"

Camilla Läckberg: "Stenhuggaren"

Camilla Läckberg: "Olycksfågeln"

Emma Hamberg: "Mossvikenfruar - Chansen"

Mattias Boström: "Du vet att du är svensk"

Marjaneh Bakhtiari: "Kalla det vad fan du vill"

Katarina von Bredow: "Hur kär får man bli"

Linda Skugge: "Ett tal till min systers bröllop"

Katarina von Bredow: "Expert på att rodna"

Magdalena Graaf: "Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

Liza Marklund: "Nobels testamente"

Hans Lindström: "Kvinnor"

Hans Lindström: "Feminister"

Cecilia Hagen: "Ellen Svenssons dagbok"

Mian Lodalen: "Kärlek - samlade krönikor"

Emma Hamberg: "Linas kvällsbok"

Sabine Dardenne: "Jag väljer livet"

Annika Sundbaum-Melin & Henrik Kolbjer: "Hon och Han  - Sambo i Sumpan"

Zbigniew Kuklarz: "Hjälp, jag heter Zbigniew"

Mian Lodalen: "Smulklubbens skamlösa systrar"

John Ajvide Lindqvist: "Hanteringen av de odöda"

Stefan Sundström: "Om mjölkens symbolvärde"

Lasse Anrell: "Mammagrisen"

Dr Carl Burak & Michele G Remington: "Jag dödade mitt barn"

Katarina Mazetti: "Mazettis nya blandning"

Stieg Larsson: "Män som hatar kvinnor"

Magnus Sundholm: "Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen"

Fredrik Strage: "Fans"

Johanna Thydell: "Det fattas en tärning"

Emma Hamberg: "Linas kvällsbok 2"

Linda Rosing & Daniel Nyhlén: "Den nakna sanningen"

Gunnar Jägberg: "Dumt sagt av dokusåpakändisar"

Stefan Lundell: "Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna"

Liza Marklund & Lotta Snickare: "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra"

Kajsa Ingemarsson: "Kajsas värld"

Kajsa Ingemarsson: "På det fjärde ska det ske"

John Ajvide Lindqvist: "Pappersväggar"

Lotta Thell: "Utan en tanke"

Lotta Thell: "I skuggan av värmen"


Sommaren 2006:

40 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 5 böcker i veckan.
Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007. (45 stycken.)


Lotta Thell: "Bortom ljus och mörker"

Mian Lodalen: "Trekant"

Ingrid Edgardh: "Kan jag dö, mamma?"

Danny Wattin: "Stockholmssägner"

Kajsa Ingemarsson: "Inte enklare än så"

Marian Keyes: "Tankar från sängkanten"

Kajsa Ingemarsson: "Små citroner gula"

Nick Hornby: "Fallhöjd"

Stephen King: "Signal"

Jenny Leeb: "Grevgatan 22"

Stieg Larsson: "Flickan som lekte med elden"

Cecily vonZiegesar: "Gossip Girl"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Ni vet att ni älskar mig"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Allt och lite till"

Katerina Janouch - "Våta spår"

Katerina Janouch - "Dotter önskas"

Lesley Lokko: "Lycksökare"

Lotten Bergman: "Die hard, liksom"

Martina Haag: "Hemma hos Martina"

Martina Haag: "Underbar och älskad av alla"

Martina Haag: "Martina-koden"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - För det är jag värd"

Charlotta Ölander: "...och himlen var oskyldigt blå"

Pigge Werkelin: "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak"

Thomas Harris: "Hannibal - Upptakten"

Kent Härstedt: "Det som inte kunde ske - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen"

Susanna Alakoski: "Svinalängorna"

Stephen King: "Sommardåd"

Marianne & Unni Wenche Tandberg: "Då gråter änglarna"

Julie Gregory: "Min mamma sa att jag var sjuk"

Belinda Olsson: "Gravidchock! Reporter erkänner"

Åsa Schwarz: "Och fjättra Lilith i kedjor"

Mats Strandberg: "Jaktsäsong"

Helena von Zweigbergk: "Kärleken skär djupa sår"

Håkan Nesser: "Det grovmaskiga nätet"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Det som passar mig"

Camilla Läckberg: "Tyskungen"

Karin Ahlborg: "Hälsa alla andra kändisar"

Denise Rudberg: "Tillsammans"

Åsa Schwarz: "Stigma"

Stieg Larsson: "Luftslottet som sprängdes"

Karin Fossum: "Jonas Eckel"

Ronnie Sandahl: "Vi som aldrig sa hora"

Sandra Gustafsson: "Maskrosungen"

Annika Lantz: "9 ½ månad"


Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007:

45 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1 bok i veckan.
Sommaren 2007. (33 stycken.)


Sofia Karlsson: "TV-huset"

Tina Nordlund: "Genom helvetet"

Lotta Thell: "Kärleksbarn"

Sara Kadefors: "Fågelbovägen 32"

Jens Lapidus: "Snabba cash"

Natasja T & Vera Efron: "Såld"

Emma Igelström & Carina Olofsson: "Simmar-Emma - min kamp mot bulimin"

Gitte Nilsson & Niklas Bodell: "På liv och död - historien om Micke Dubois"

Dean Koontz: "När månen skiner"

Jenny Jägerfeld: "Hål i huvudet"

Emma Hamberg: "Brunst-kalendern"

Åsa Linderborg: "Mig äger ingen"

Plum Sykes: "Bergdorf-blondiner"

Mats Strandberg: "Bekantas bekanta"

Marian Keyes: "Är det någon där?"

Anders Nyqvist: "Hatet"

Cecilia Ahern: "Där regnbågen slutar"

Daniel Åberg: "Dannyboy & kärleken"

Peter Pohl: "Sekten"

Therese Vestlund: "Tille-Lille"

Pelle Tagesson: "Den svenske kannibalen"

Conny Palmkvist: "Hej då, allihopa"

Jeanette Lindblad: "En tillräckligt vacker dag för att dö"

Allan Hall & Michel Leidig: "Flickan i källaren - Berättelsen om Natascha Kampusch"

Alison Lapper: "Mitt liv i mina händer"

Lauren Roche: "En andra chans"

Kajsa Ingemarsson: "Lyckans hjul"

Kajsa Ingemarsson: "Den ryske vännen"

Sara Gran: "Kom närmare"

Joe Hill: "En hjärtformad ask"

Dean Koontz: "Ansiktet"

Margareta Strömstedt: "Natten innan de hängde Ruth Ellis och andra berättelser ur mitt liv"

Dean Koontz: "Invasion"


Sommaren 2007:

33 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 4 böcker i veckan.
Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008. (60 stycken.)


Katerina Janouch: "Sommarbarn"

Linda Olsson: "Nu vill jag sjunga dig milda sånger"

Stephen King: "Liseys berättelse"

Mia Törnblom: "Självkänsla nu!"

Martin Svensson: "Hej! Mitt namn var Elton Persson"

Olle Svalander: "Junk"

Maria Eriksson: "Mias systrar"

Liza Marklund: "Livstid"

Jenny Leeb: "Stella & Sebastian"

Paulo Coelho: "Alkemisten"

Camilla Läckberg: "Snöstorm och mandeldoft"

10 olika svenska författare: "Mord i julklapp - Juldeckarnoveller"

Daniel Möllberg: "Pappadagar i råttans år"

Eva Dahlgren: "Hur man närmar sig ett träd"

Henrik Lange: "80 romaner för dig som har bråttom"

Lukas Moodysson: "Mellan sexton och tjugosex"

Margareta Strömstedt: "Julstädningen och döden"

Conan Doyle, Washington Irving & H.G. Wells: "Kusliga berättelser"

Marcus Birro: "Flyktsoda"

Bernhard Schlink: "Högläsaren"

Mary Willis Walker: "Under skalbaggens bo"

Mary Willis Walker: "Det röda skriket"

Constance Briscoe: "Äcklig"

Conny Palmkvist: "Två hus vid slutet av en väg"

Mary Willis Walker: "...och döda ligger ner"

Katarina Wennstam: "Smuts"

Bengt-Åke & Agneta Cras: "Otryggare kan ingen vara"

Katarina Wennstam: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt"

Mons Kallentoft: "Fräsch, frisk och spontan"

Sophie Kinsella: "Mina hemligheter"

Jonas Hassen Khemiri: "Ett öga rött"

Carolina Gynning & Alex Schulman: "Privat - Mejlkorrespondens"

Karin Alvtegen: "Skuld"

Cecilia von Krusenstjerna: "En spricka i kristallen"

Annie Proulx: "Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna"

Ulrika Olson & Anna Lytsy: "Den tusende gången"

Sophie Kinsella: "Karriär & köksbesvär"

Karin Alvtegen: "Saknad"

Karin Alvtegen: "Svek"

Karin Alvtegen: "Skam"

Karin Alvtegen: "Skugga"

Håkan Nesser: "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla"

Khaled Hosseini: "Flyga drake"

Johanne Hildebrandt: "Fördömd"

Khaled Hosseini: "Tusen strålande solar"

Katarina Wennstam: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt"

Håkan Nesser: "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö"

Anna Jansson: "Stum sitter guden"

Sophie Kinsella: "En shopaholics bekännelser"

Andreas Roman: "Mörkrädd"

Andreas Roman: "Vigilante"

Sophie Kinsella: "En shopaholic i New York"

Karin Fossum: "Mordet på Harriet Krohn"

Mia Törnblom: "Så dumt!"

Mats-Eric Nilsson: "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik"

Johan Kinde: "Någon sorts extas"

Helena von Zweigbergk: "Ur vulkanens mun"

Belinda Olsson: "Otrogen på öppen gata"

John Ajvide Lindqvist: "Människohamn"

Camilla Läckberg: "Sjöjungfrun"


Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008:

60 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1,5 bok i veckan.


Jimmy.

Eftersom jag la tre kort på Jenny i går,
så lägger jag här in ett kort på Jimmy,
för rättvisans skull!
;-DMin Vitlökssill! Igen! ;-D
Jag måste ju bara återigen få rekommendera er
att göra den här sillen tills i morgon, Midsommarafton!
För den är så underbart god!

Här är länk till mitt recept.Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen så ställde jag mig i köket, och så gjorde jag i ordning min Vitlökssill som jag ska ha med mig i morgon hem till min syster.


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Han åt en pizza plus ett vitlöksbröd från vår lokala pizzeria på gatan. Själv så åt jag bara lite lätt.


Jimmy packade sen en väska och gjorde sig i ordning för att åka iväg. Och sen så stack han vid halvsextiden.


Han skulle möta upp två kompisar, och sen så skulle dom vidare ut på den ena kompisens föräldrars landställe.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

När jag kom till Farsta så gick jag till HemKöp och handlade lite matvaror. Bland annat alla ingredienser till min Vitlökssill som jag ska ha med mig hem till min syster i morgon till Midsommarfirandet.


Sen så gick jag hem. Åt lite lätt lunch och tog en fika. Och sen så höll jag på och fixade och grejade lite här hemma.


Jimmy kom hem från jobbet redan vid halvtvåtiden i dag. Han slutade redan klockan ett i dag, eftersom det är Midsommarafton i morgon. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig vid datorn.


Jag satte mig också med datorn en stund, i köket, och bloggade några inlägg.

"Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson.---------    

Recension av boken: "Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"När hon vaknar är allt mörkt omkring henne. Hon känner smärtan i hela kroppen. Men här finns någon mera i mörkret. Maria Wern sträcker ut handen och rör vid personen bredvid sig. Kroppen känns slapp - en död människa.
En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställts inför. Med minskade resurser och under svår tidspress söker man en mördare.

Anna Jansson är född 1958 i Visby. Hon arbetar som sjuksköterska i Örebro och är bosatt i Vintrosa tillsammans med sin man och sina tre barn. Efter att ha publicerat ett antal kriminalnoveller - några prisbelönade - debuterade hon våren 2000 med romanen Stum sitter guden. Det var en debut som lät tala om sig och polisassistent Maria Wern blev en ny bekantskap i spänningslitteraturen. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Läste Anna Janssons första bok: "Stum sitter guden" för lite drygt en månad sen, och recenserade den i det här inlägget.

Jag tyckte att den här boken, hennes andra bok, också var bra. Men lite sämre än den första.

Har köpt även hennes tredje bok, så jag får väl se vad jag tycker om den. 

/// Bim.  

---------   

Betyg: 3 av 5.  

---------   


Blodgivningen - 2008-06-19.

                   


Ja, blodgivningen gick bra i dag. Det var ett helt år sedan jag lämnade blod senast, och det beror på att jag har tatuerat mig två gånger sen sist, och det måste gå ett halvår efter tatueringstillfället till blodgivningen.

Jag hade lågt och bra blodtryck som vanligt, och ett bra blodvärde hade jag också.

Mitt inlägg i går, inspirerade åtminstone en av mina bloggläsare, Ida, att anmäla sig som blodgivare. Bra Ida! Kanske fler blir inspirerade i dag?
Läs gärna Idas inlägg här.

Om det är någon som funderar på det här med blodgivning, så finns all information på
hemsidan GeBlod.nu. Annars så kan ni gärna fråga mig. Jag har varit blodgivare sedan jag var 18 år, i snart 30 år nu. Med uppehåll för barnafödande och amning bara. Och även för tatuering, piercing, och vissa utlandsresor.


Bilbesiktningen - 2008-06-19.

Bilbesiktningen gick ju bra, som jag ju har skrivit tidigare. Inga anmärkningar som kräver ombesiktning. Däremot påpekanden...

Båda bromsskivorna bak var precis på gränsen att bli underkända. Så dom kommer med all säkerhet inte att gå igenom nästa år. Så dom ska vi åtgärda nu med en gång. För vi vill ju inte åka runt med dåliga bromsar!

Sen var det också rost på någon länkarmslagring, som vi också bör åtgärda. Och då gör vi väl det samtidigt med bromsarna.

Så det är bara till att beställa tid hos vår reparatör på bilverkstaden.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Förmiddagen.

Klockan nio hade jag tid på Bilbesiktningen, och jag kom in punktligt. Bilen gick igenom besiktningen, så vi behöver inte göra någon ombesiktning. Men dom hade två punkter som dom påpekade, och dom ska vi givetvis åtgärda.


När jag kom hem igen, så var jag bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum och till ersättningsbussarna mot stan. Åkte till Skanstull för att lämna blod på SöderTappen. Var där halvelva, och upptäckte då att dom öppnar elva på torsdagar... Så det blev en fika på Espresso House så länge.


Sen klockan elva så gick jag iväg och lämnade blod. Allt gick bara bra som vanligt. Tog en fika där efteråt också. Och sen så åkte jag mot Farsta igen.


(Två mobilbloggade fotografier från förmiddagen finns sen tidigare.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 19 juni 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Alla övriga tre familjemedlemmar hade gått upp tidigt och åkt till sina respektive jobb. Borzko gick upp klockan fyra, Jenny halvfem, och Jimmy klockan fem.


Vid kvart i nio sen så stack jag iväg med bilen, för att åka till Högdalens Bilprovning för den årliga kontrollbesiktningen.

Mobil-Blogg. Nu är jag på Essp

MMS

Mobil-Blogg. Nu är jag på Esspresso House vid Skanstull. Var vid SöderTappen halv elva, och så öppnade dom elva! Så det blev en Caffe Latte och en dricka så länge. Tur att jag hade boken med mig. ;-)


Mobil-Blogg. Bilen gick igenom

MMS

Mobil-Blogg. Bilen gick igenom besiktningen. Men det är några saker som vi bör åtgärda. Bland annat byta bromsskivor bak. Så det blir till att beställa tid på verkstan nu...


Bim Frågar - 080619 - Om FRA-lagen.Bim Frågar - 080619.

Vad tycker ni om den nya FRA-lagen?

Bra eller dålig?

Motivera gärna varför du tycker så.

Länk till Aftonbladet.

Länk till Expressen.

"Bim Frågar" får kategorin heta!


Ja, elva personer skrev i kommentarerna att dom tyckte att det skulle vara kul om jag hade en "Dagens Fråga", och att dom skulle svara på den, vissa alltid, och vissa om frågan intresserade dom.

Tänkte att jag döper kategorin till "Bim Frågar", och så har jag alltid frågetecknet som bild.

Tycker att namnet "Bim Frågar" är bättre än "Dagens Fråga", eftersom jag kanske inte kommer att ha det exakt varje dag. Det gäller ju att ha tid också, och inspiration att hitta på en bra fråga.

Lämna Blod!

                   

(Bilder lånade genom Google Bildsökning.)


Ja, ni som kan: LÄMNA BLOD!

Som vanligt så är det ju brist på blod nu inför
midsommarhelgen, semestrarna, och sommaren.

Själv så ska jag åka in till SöderTappen vid Skanstull
 och lämna blod i morgon.

Bilbesiktning i morgon! Håll tummarna!

 
(Bilder lånade genom Google bildsökning)

 


Ja, håll tummarna för mig i morgon,
att vår bil går igenom besiktningen!
Den är ju från 1995, alltså 13 år gammal.
Så den kanske behöver lite tumhållning!

Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen så satt jag, Borzko, och Jenny uppe i vardagsrummet. Borzko och Jenny tittade på fotbollsmatchen, och jag satt med datorn i knäet. Jimmy satt nere på sitt rum och höll på och fixade med sin stora stationära dator.


Nu är klockan elva, och alla dom andra tre i familjen har gått och lagt sig för att sova. Alla tre ska ju upp tidigt i morgon för att jobba. Borzko ska gå upp klockan fyra, Jenny halvfem, och Jimmy fem. Själv så ska jag ju inte upp förrän klockan sju! ;-D


I morgon ska jag först besiktiga vår bil, och sen så ska jag lämna blod.

Dagens Shopping - 080618 - 2 - Åtta stycken pocketböcker.

Dagens Shopping - 080618 - 1 - Två svarta toppar.

Två svarta toppar från Axelssons. 99:- / 149:-.


Jättefin bild på mig och Jenny från i dag! :-D(Bilden har jag snott från Jennys Blogg!) ;-D

Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

När vi kom till Farsta så gick vi till SystemBolaget för lite inköp inför Midsommarhelgen. Och efter det så gick vi hem.


Jimmy var hemma när vi kom hem. Han satt vid datorn som vanligt. Middag hade han redan ätit.


Jag höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt när jag kom hem.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag. Sen så gick han ut och kollade lite på bilen, inför besiktningen i morgon. Och tur var det, för han hittade en trasig glödlampa som han bytte. För det är ju synd att få en ombesiktning på en sån liten grej. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid kvart i nio sen så flyttade Borzko, Jenny, och jag upp till vardagsrummet. Borzko och Jenny ville ju se fotbollsmatchen mellan Sverige och Ryssland, och jag följde med som sällskap. Jimmy stannade kvar på sitt rum vid sin dator.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Sen efter fikat så gick vi runt och tittade i affärer. Jag köpte mig två svarta toppar i dag igen, och även på Axelssons i dag igen. En kostade 99:- och en 149:- (Bilder på dom kommer i ett separat inlägg.)


Jag köpte också åtta stycken pocketböcker på Akademibokhandeln. Jenny valde några och jag valde några. Det var som vanligt tag fyra och betala för tre, så för oss blev det tag åtta och betala för sex. Hade också presentkort på 200:- som jag utnyttjade. (Bilder på böckerna kommer också i ett separat inlägg.)


Vid femtiden sen så gick vi och åt middag på Taco Bar. Jag åt en Vegetarisk Taco Salad. Mycket god var den. (Mobilbloggad bild finns längre ner.)


Efter det så åkte vi hem mot Farsta igen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Hade tid för årlig kontroll hos Tandläkaren klockan ett. Allt gick bara bra, och hade inga hål den här gången. Fick en tid till Tandhygienisten i augusti, för att ta bort tandsten och kolla tandfickor. I dag röntgade jag och gjorde en vanlig undersökning, och det kostade 650:- kronor.


Jenny kom sen och mötte upp med mig i Centrum vid halvtvåtiden, och vi tog ersättningsbussen in mot stan. Vi gick av vid Gamla Stan och promenerade in till City.


Gick och fikade på John Chris det första vi gjorde. Jag tog en Caffe Latte. Satt utomhus och fikade och pratade. (Mobilbloggad bild finns längre ner.)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Förmiddagen.

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här under förmiddagen. Satt lite vid datorn förstås också. Och läste även lite i min bok.


Jenny kom hem till Farsta vid kvart över elva. Vi åt lite lunch och satt och pratade lite. Sen så gick jag iväg till Centrum och till Folktandvården vid strax före ett.


Mobil-Blogg. Middag på Taco Ba

MMS

Mobil-Blogg. Middag på Taco Bar. :-)


Mobil-Blogg. Jenny och jag fik

MMS

Mobil-Blogg. Jenny och jag fikar på John Chris.


Dagens Fråga - 2008-06-18 - Vill ni ha en Dagens Fråga?Jag tänkte börja med att ha en "Dagens Fråga". Har sett ganska så många andra bloggar ha det, och tycker att det verkar vara en kul grej att testa. Ska försöka att ha både mer seriösa frågor, och även mindre seriösa.

Men för att det ska vara någon mening med att ha "Dagens Fråga" så gäller det ju att jag får några svar! ;-D Just nu ligger mina läsare på ungefär sexhundra per dag. Men jag får ju typ kommentarer från kanske bara ett tiotal personer, och det är ju nästan samma personer jämt. (Tack, ni trogna!)

Så "Dagens Fråga" i dag blir:

Tycker ni att det är kul om jag kommer att ha en "Dagens Fråga" varje dag? Kommer ni att svara på frågan varje dag då?

Dagens Outfit - 080618.


Dagens Planer, onsdagen den 18 juni 2008.

Dagens Planer, onsdagen den 18 juni 2008.


På förmiddagen ska jag bara vara hemma. Plocka och fixa lite här hemma som vanligt. Sitta lite vid datorn. Och kanske läsa lite.


Klockan ett så ska jag till Tandläkaren, Folktandvården i Farsta, för min årliga kontroll.


Sen efter tandläkarbesöket så kommer Jenny hem hit till Farsta, från Södertälje. Då ska hon och jag åka in till stan en sväng. Och så ska vi promenera, fika, prata, luncha, shoppa, och umgås.


Vet inte om vi äter middag i stan, eller om vi gör det i Farsta. Vi får se vad vi känner för.


Och sen så blir det en lugn kväll hemma. Jenny ska vara i Farsta i kväll, och sova här. Hon och Borzko vill väl se Sverige-matchen, så jag sitter väl med dom, fast med datorn i knäet.


Vad har ni för planer i dag?

Dagens Jag! ;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 18 juni 2008 - Morgonen.

I dag så larmade också mobilen klockan sju. Jag gillar att gå upp klockan sju, eller senast åtta, när jag är ledig. Behöver inte mer än sex timmars sömn, ibland kanske sju timmar om jag känner mig lite trött.


Borzko hade gått upp halvfem, och Jimmy klockan fem, och så hade dom förstås båda två åkt till sina respektive jobb. Jenny var inte hemma, hon sov ju hos Jocke i natt.


Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag förstås frukost, fikade, och så läste jag som vanligt nyheter i datorn under tiden.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Borzko kom inte hem från jobbet förrän vid kvart över nio i dag. Middag hade han redan ätit tidigare, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Lite fotbolls-EM på teve blev det för honom sen, innan det var dags för sängen.


Och jag fortsatte att varva datorn med boken resten av kvällen.


Dubbelt så varmt i Alanya just nu! :-D
Ja, nu klockan kvart i elva på kvällen,
så är det 13 grader här i Stockholm, och 26 grader i Alanya!

Trettiotvå dagar tills vi åker dit! ;-D


Det verkar ju bli hyfsat Midsommarväder i Stockholm! :-)Midsommarafton mellan 12-18 är det ju bara en sol, och inget moln.
Inte så varmt i och för sig, bara 16-21 grader.
Men man får väl vara glad bara det inte regnar! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Sen så satt jag i köket och delade min tid mellan datorn och boken: "Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson. Jimmy satt på sitt rum vid datorn.


Vid åttatiden sen så tog vi en kvällsfika tillsammans ute i köket.


Efter det så gick Jimmy och la sig i sängen och kollade på teve, och han skulle också sova tidigt. Det har väl inte blivit så mycket sömn dom senaste fyra nätterna under Dreamhack... ;-)

Midsommarafton på fredag.


Ja, tänk att det redan är Midsommarafton den här veckan! Helt otroligt vad fort det går. Tycker att jag brukar hinna ha en bit av sommarlovet innan Midsommarveckan. Men i år så blev första veckan på Sommarlovet samma vecka som Midsommarveckan.

***   Vad ska ni göra på Midsommarafton?   ***

Jag har i nästan fyrtio år varit ute på Landet på Midsommarafton. Min Mamma och Pappa köpte ju det när jag var sju år, och sålde det i år när jag var fyrtiosju år. Och kanske högst fem Midsommaraftnar under den tiden har jag inte varit där. Så i år så känns det lite konstigt... :-/

Borzko och jag hade inte tänkt att göra något speciellt, kanske bara bjuda hem Mamma och Pappa hit på middag. Jenny och Jimmy ska ju iväg på sina håll. Jenny ska vara med Jocke och Tindra och Jockes familj och släkt. Och Jimmy ska med sin kompis Kristian, och en kompis till, ut på hans föräldrars landställe i Norrtälje.

Men nu så blev Borzko och jag hembjudna till min syster och hennes sambo. Och dom har även bjudit hem Mamma och Pappa dit också. Så det ska bli jättetrevligt. Syrran ville att jag skulle ta med mig min goda Vitlökssill också, så det ska jag göra.

Så om ni vill göra världens godaste sill, så kan jag verkligen rekommendera er att göra den! Här är en länk till receptet. Och här är en bild på den.Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Jimmy satt sen på sitt rum vid datorn. Och jag satt med min dator i köket.


Vid fyratiden så åt han och jag middag tillsammans. En fika efteråt blev det också, och vi satt och pratade fram till femtiden.


Sen så återgick Jimmy till sitt rum och datorn. Själv så höll jag på och fixade lite här hemma en stund. Och sen så satte jag mig med datorn i köket.


På tisdag, den 24 juni, kommer vår nya diskmaskin hem.


Fy, vad bortskämd man är... Jag saknar min diskmaskin jättemycket... Även fast jag är ledig, och har hur mycket tid som helst, så tycker jag det är så jobbigt och tråkigt utan diskmaskin... Och jag har bara varit utan den i en enda vecka!

Men nästa tisdag, den 24 juni, så kommer vår nya diskmaskin hem till oss! Och det ska bli så skönt! ;-D

Länk till vår nya maskin, Bosch Diskmaskin SGU46M22SK, på OnOffs hemsida.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

Kom hem från frissan vid halvettiden. Lunch och fika blev det då. Och en pratstund i telefon med Jenny som just hade kommit till Södertälje från Dreamhack. Jimmy släppte av henne där, hos Jocke, för hon ska vara där i kväll, och sova där i natt.


Höll sen på och plockade och fixade lite här hemma, och satt också lite vid datorn. Sen vid kvart i två så kom Jimmy hem från Dreamhack, efter att ha kört hem Kristian och Billy.


Jimmy och jag hjälptes åt att ta bort takboxen från min bil, och bära ner den i källaren. Sen så åkte vi till OKQ8 och tankade upp båda bilarna, och så bytte vi tillbaka våra bilar.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och packade upp sina grejer. Jag höll återigen och grejade lite här hemma, och varvade lite med datorn.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 - Förmiddagen.

Sen så satt jag hos frissan, Lotta, på Susannas Hårservice i Ormkärr, Hagsätra, mellan nio och tolv. Jag gjorde det som jag alltid gör: helblekte håret, klippte det jättekort, färgade ögonfransar och ögonbryn, och noppade ögonbryn. Det gick på, med min rabatt, åttahundra kronor.


Jag blev ju lite besviken på mig själv... Jag hade ju verkligen tänkt mig att färga det svart i dag. Jag har velat testa det i flera år nu. Och hade tänkt göra det nu, för det är ju klart lättare att vänja sig när man är ledig och inte träffar alla på jobbet. Men så fegade jag ur igen... Nu ska jag sluta att snacka om det, för det kommer aldrig att bli av...


Kul som alltid, var det i alla fall att träffa Lotta. Hon är ju min vän, och före detta granne. Vi ses ju aldrig annars nu, men vi ses i alla fall var sjätte till åttonde vecka när jag fixar håret!

Mobil-Blogg. Nu är jag färdig!

MMS

Mobil-Blogg. Nu är jag färdig! ;-)


Mobil-Blogg. Nu sitter jag med

MMS

Mobil-Blogg. Nu sitter jag med blekning i håret hos frissan. Det blev inte svart den här gången heller... Hade ju kanske tänkt mig det. Men det blir ljust som vanligt.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 17 juni 2008 – Morgonen.

I morse så larmade mobilen också klockan sju. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Borzko hade gått upp tidigt som vanligt, och åkt iväg för att jobba som vanligt.


Pratade med Jimmy och Jenny vid halvniotiden. Då hade dom precis packat ihop sina grejer, och skulle åka iväg från Dremhack på Elmia i Jönköping. Men dom skulle ta det lugnt, och stanna till förmodligen nästan direkt för frukost, och lite senare för lunch, så dom kommer väl inte hem förrän i eftermiddag.


Jag ska strax åka iväg, för jag har tid hos min Frissa, Lotta, i Ormkärr, Hagsätra, klockan nio. Det blir helblekning och superkort klippning som vanligt. Och färgning av ögonfransar och ögonbryn. Så det tar väl ungefär tre timmar.


Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Sen så tittade Borzko förstås på Kroatiens match mot Polen i fotbolls-EM. Och när den var slut så gick han och la sig för att sova.


Jag varvade boken: "Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson, med datorn. Nu ska jag nog lämna datorn, och lägga mig i sängen och läsa fram till sovdags.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Första Halvan av Kvällen.

Satt sen på den övre balkongen till solen försvann bakom huset framför vid halvåttatiden. Solade ansiktet och armarna när det var molnfritt, och satt med datorn när molnen kom.


När det blev skuggigt så flyttade jag in i vardagsrummet, för då blev det alldeles för kallt att sitta där ute på balkongen.


Började då med att läsa i en ny bok: "Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson.


Borzko kom hem från jobbet först vid strax före halvnio. Han åt då snabbt middag, och duschade sen också snabbt och gjorde sig i ordning, för att hinna se Kroatiens match mot Polen i fotbolls-EM.

Dagens Shopping - 080616 - Två svarta toppar + två svarta linnen.

I dag så köpte jag två svarta toppar + två svarta linnen på Axelssons i Farsta. Topparna kostade 149:- kronor styck egentligen, men så var det två stycken för 199:-. Och det första linnet kostade 69:- och det andra 49:-. Så det blev bara 320:- kronor för alla fyra.

Jag tycker att det är så snyggt, som på den första toppen, när det ser ut som om det är två toppar/linnen som man har på sig. Jag letar alltid efter såna. Nån som har sett såna någonstans? Både tröjor, toppar, och linnen går bra. Svarta, och sen med en avvikande färg.

Min supergulliga Mamma! :-)


Veckans Vikt - Vecka 25 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 25 - 2008
16/06

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 24 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 24 - 2008
09/06 - 15/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 1,0 tim.
Fredag: ---------  
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,5 tim.


Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Resten av eftermiddagen sen så varvade jag med lite allmänt fixande och plockande här hemma, och datorstunder.


Lite lätt middag åt jag vid fyratiden.


Sen så flyttade jag upp till den övre balkongen, och satte mig och solade ansiktet och armarna en stund. Soligt, men kall blåst, fast rätt så skönt när man satt i lä. Varvade solningen med datorn när det kom moln.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Första Halvan av Eftermiddagen.

När vi hade fikat och pratat klart, så gick vi återigen till SynOptik. Och nu kunde min Mamma beställa sina nya glasögon. Hon ska få dom om 2-3 veckor.


Efter det så gick vi till SystemBolaget där Mamma köpte två flaskor vin.


Och efter det så gick vi hem till mig. Vi hämtade bara en bok som min Mamma skulle låna av mig, och sen så skjutsade jag henne hem till Örby igen.


När jag kom hem igen så höll jag på lite och fixade här hemma. Provade mina nya kläder och fotograferade dom. Pratade med Jenny länge i telefon också.

Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Förmiddagen.

Kom till Apoteket med mina recept prick klockan nio när dom öppnade. Och sen så tog det fyrtiofem minuter där... Förstår inte varför det alltid ska ta så himla lång tid där! Jag köpte mina mini-piller för ett år framåt. Jag köpte min Artros-medicin, Glukosamin, för ett halvår framåt. Och jag köpte mina ögondroppar för ett halvår framåt. Och det gick på 1.450:- kronor... :-( Inte kul att betala, men välbehövligt.


Sen så väntade jag in min Mamma. Hon kom med bussen från Örby, prick klockan tio. Och så gick vi till SynOptik för att jag skulle hjälpa henne att välja ut nya glasögon. Hon, jag, och en anställd där hjälptes sen åt att välja ut ett bra par. Tyvärr så hade dom datorstrul, så vi kunde inte beställa dom då, utan skulle komma tillbaka efter en stund.


Då gick vi till OnOff, där jag äntligen fick ett leveransdatum på min nya diskmaskin. Den kommer att levereras och installeras på tisdag, den 24 juni, mellan tolv och två.


Sen så gick vi till Axelssons, för min Mamma ville ha ett par nya shorts, att ha när vi åker till Turkiet. Hon hittade ett par snygga beigea som hon köpte. Och jag hittade två linnen och två toppar som jag köpte. 320:- för alla fyra blev det. (Bilder kommer i separat inlägg.)


Efter det så gick vi och fikade. Vi gick till Café di Corno som ligger på övervåningen. Satt sen där ett bra tag i deras sköna fåtöljer, och fikade och pratade. (Bild på Mamma kommer i separat inlägg.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 16 juni 2008 - Morgonen.

Första "riktiga" dagen på Sommarlovet i dag! :-D Det känns helt fantastiskt! Sextiotre lediga dagar! Eller fyra har ju egentligen redan gått, så femtionio dagar kvar! Wiieee!!!! :-)


I morse så larmade mobilen klockan sju. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost med fika, och så nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan halvsex för att åka och jobba som vanligt.


Jimmy och Jenny är ju fortfarande kvar på Dreamhack i Jönköping.


Höll på och fixade lite här hemma en stund, och sen så gick jag mot Centrum vid strax före nio, för jag ville vara på Apoteket med mina recept när dom öppnade klockan nio.

Dom trettio bästa böckerna som jag har läst på två år.

Jag blev så inspirerad av mitt inlägg som jag gjorde i går, med alla böcker som jag har läst under två års tid. Det var 178 stycken, och av dom så finns det recensioner på 151 stycken.

Tänkte att jag skulle välja ut dom allra bästa och skriva i en lista. Men det var svårt... Det var så många...Till slut så lyckades jag i alla fall med att rensa, och få ihop en lista med dom trettio bästa böckerna som jag har läst sedan augusti 2006.

Så ni som vill ha lästips, varsågod! Det är väl någon sorts rangordning också, med dom allra bästa överst.

Det skulle vara kul att få någon respons och kommentarer på listan! Vad tycker ni? Håller ni med?"Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson.

"Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.

"Smuts" av Katarina Wennstam.

"Flyga drake" av Khaled Hosseini.

"Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini.

"Människohamn" av John Ajvide Lindqvist.

"Pappersväggar" av John Ajvide Lindqvist

"Mörkrädd" av Andreas Roman.

"Vigilante" av Andreas Roman.

"Svinalängorna" av Susanna Alakoski

"Så dumt!" av Mia Törnblom.

"En hjärtformad ask" av Joe Hill.

"Under skalbaggens bo" av Mary Willis Walker.

"Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors

"Livstid" av Liza Marklund.

"Hej då, allihopa" av Conny Palmkvist.

"Blaze" av Stephen King.

"Signal" av Stephen King

"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

"Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

"Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg

"Tyskungen" av Camilla Läckberg

"Hemma Hos Martina" av Martina Haag

"Martina-koden" av Martina Haag

"Tankar från sängkanten" av Marian Keyes       

"Är det någon där?" av Marian Keyes.

"Kajsas Värld" av Kajsa Ingemarsson

"Lyckans hjul" av Kajsa Ingemarsson.

"Skuld" av Karin Alvtegen.

"Saknad" av Karin Alvtegen.


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juni 2008 - Kvällen.

Satt på den övre balkongen och njöt av kvällssolen, och varvade mellan datorn och boken. Vid halvåttatiden så försvann solen bakom huset framför, och då blev det för kallt att sitta där. Så då flyttade jag in med mina grejer till vardagsrummet.


Fortsatte då att varva datorn med boken, och läste också ut boken så småningom. Recension på den finns i ett separat inlägg som vanligt. Resten av kvällen sen så blev det bloggning, bloggläsande, och nyhetsläsande. Och Borzko kom hem från sin Mamma vid tiotiden.


Utmaning!

Jag blev utmanad av Therése. 

The Rules:

* Post rules at the beginning of the post.
* Answer all the questions.
* Tag 6 people, and go to their blog and leave a comment to inform them that they've been tagged and asking them to read your blog.
* Let the person who tagged you know when you've posted your answer.

What were you doing ten years ago?

För tio år sen så var det år 1998. Då var jag 37 år, Borzko 41 år, Jimmy 10 år, och Jenny 8 år. Vi bodde då i Hagsätra, och hade bott där i ett år, sedan 1997. Jag jobbade då på Vivo-butiken i Hagsätra. Satt mest i kassan, men hjälpte också till i charken ibland, och även på kontoret. Vi umgicks mycket då med tre andra familjer som bodde i samma hus, och som hade barn i ungefär samma åldrar.  

What are five things on your to-do list today?

Well, jag har:

1. Promenerat.
2. Läst ut en bok.
3. Solat på balkongen.
4. Handlat nyttigheter.
5. Bloggat.

Places you've lived?

På sju platser: Örby, Kristineberg, Örby, Solberga, Rågsved, Hagsätra, Farsta (alla platserna ligger i Stockholm).

What are 5 things you would do if you were a billionaire?

1. Säga upp mig från jobbet.
2. Ge bort massor med pengar till mina nära och kära.
3. Köpa en häftig lägenhet i stan.
4. Bo i Thailand på vintrarna.
5. Ha en betjänt/kock/städerska.

People you want to know more about:

Jag "taggar":
1. Jenny.
2. Jimmy.
3. Jocke.
4. Snurran.
5. Angela.
6. Duvan.

"Swing it!" av Linda Unnhem.---------    

Recension av boken: "Swing it!" av Linda Unnhem. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

" "Du är bra på mycket, Lars. Men du är ungefär lika uppmärksam som Stevie Wonder med hörselskydd."

Kanske är det därför Lars Holm - bokstavligt talat - blir tagen på sängen när hans sambo Pernilla avslöjar en av sina hemliga fantasier. För vad gör man egentligen då en trekant plötsligt krockar med ens fyrkantiga värld? Tar hjälp av Stefan - en 150 kilo tung charkarbetare med för mycket tid på Vilda Webben och för lite tid med sin fru? Eller av Gunilla - en medelålders bibliotekarie som inte bara är flickvännens kollega, utan även kvinnan man fantiserade om som femtonåring hemma i pojkrummet? En sak är i alla fall säker - den här hösten blir inte som Lars tänkt sig. Eller Pernilla...
Ur en mans perspektiv skildrar Linda Unnhem med förbluffande träffsäkerhet ämnen som kärlek, sex och vänskap. Resultatet blir en sanslöst rolig och varm relationsroman att känna igen sig själv - och andra - i. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken fick jag tips om av en bloggvän, Steffanie Müller. Hon skrev om den i sin blogg, och jag blev nyfiken på den. Det är en jobbarkompis till henne, Linda Unnhem, som har skrivit den. 

Och jag blev verkligen glatt överraskad av boken. För den var jättebra. Tycker att meningen ovan, från den kopierade texten från AdLibris, stämmer perfekt: "En sanslöst rolig och varm relationsroman att känna igen sig själv - och andra - i." Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Veckans Planer - Vecka 25.

Veckans Planer - Vecka 25 - 16/06 - 22/06 2008.

Måndag - 16/06:
09.00 cirka: Gå till Apoteket och hämta ut mediciner.
10.00 cirka: Möta upp min Mamma och gå till SynOptik för att hjälpa henne att prova ut nya glasögon.
11.00 cirka: Gå till OnOff för att få ett leveransdatum på vår nya diskmaskin.

Tisdag - 17/06:
09.00: Klippa och bleka håret hos Frissan i Ormkärr, Hagsätra.
13.00 cirka: Jimmy och Jenny kommer hem från Dreamhack i Jönköping.

Onsdag - 18/06:
13.00: Tandläkaren.
Eftermiddagen och kvällen: Umgås med Jenny.

Torsdag - 19/06:
09.00: Besiktiga bilen i Högdalen.
11.00 cirka: Lämna blod på SöderTappen.

Fredag - 20/06:
Midsommarafton.


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juni 2008 - Eftermiddagen.

Jag tog sen med mig min dator, och en ny bok, och så satte jag mig uppe på övre balkongen. Läste bloggar och nyheter först, och sen så läste jag i boken: "Swing it!" av Linda Unnhem.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han åt då lite, och vi tog en fika och en pratstund. Sen så satte han sig också och läste.


Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jag åt middag för mig själv vid fyratiden. Och efter det så satt jag återigen uppe på övre balkongen och varvade boken med datorn. Solade ansiktet också, för det var riktigt varmt och skönt när man satt i lä.


Nu ska jag äta lite smalt och nyttigt i ett par dagar! ;-D

Nu är jag så trött på att jag aldrig får bort mina sista kilon. Så nu har jag handlat lite smalt och nyttigt som jag ska äta i ett par dagar framåt. Jag har ätit så mycket onyttigt under dom senaste veckorna, så nu känner jag verkligen för att bara äta smalt och nyttigt. Ska dricka näringsdrycker, och så ska jag äta knäckebröd, grönsaker, och frukt. Kaffe och Fun Light blir det också. Och kanske fiberhavregrynsgröt. Handlade dryckerna och brödet i dag, och i morgon ska jag handla frukt och grönt på Torget. Började i dag, och ska i alla fall köra så i fem dagar. Sen blir det väl lite annat under Midsommarhelgen. Och så kanske jag sätter igång igen i nästa vecka.


Dagens Dagbok - Söndagen den 15 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr, och sen när han var klar så skulle han ge sig iväg till Farstahallen för att träna.


Själv så gav jag mig iväg ut på en promenad vid kvart över nio. Cirka sjutton grader, och ganska så soligt, men rätt så kall vind. Jag gick vägen in mot stan, först till Globen, där jag var på toa, och sen så gick jag vidare till Gullmarsplan. Där tog jag ersättningsbussen hem till Farsta igen.


När jag kom till Farsta så var jag på OnOff för att höra lite om min diskmaskin som jag har köpt. Jag har fortfarande inte fått något leveransdatum på den, men jag ska gå dit i morgon igen.


Sen så var jag och handlade lite på både HemKöp och Konsum. Och sen så gick jag hem.


Åt lite lätt lunch, och tog en fika när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Mobil-Blogg. Är ute på en morg

MMS

Mobil-Blogg. Är ute på en morgonpromenad. Just nu på toa i Globens KöpCentrum.


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juni 2008 - Kvällen.

Klockan sex så började ju fotbollsmatchen. Och den tittade så klart Borzko på. Själv så satt jag och läste i min bok: "Blaze" av Stephen King. Massor med att gott att äta och dricka hade vi förstås till matchen (boken).


Sen så började nästa match, som Borzko också tittade på. Och själv så fortsatte jag med att den största tiden läsa i min bok, och däremellan så blev det några datorstunder.


Läste också så småningom ut boken som jag höll på med. Och då blev det bara datorn resten av kvällen.

"Blaze" av Stephen King.---------    

Recension av boken: "Blaze" av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------

"Clayton Blaisdell var en smart pojke tills den dag hans alkoholiserade far slängde honom nedför trappan tre gånger i rad. Sedan dess ses han som efterbliven och trög, men han har också ett utmärkt, om än mycket selektivt, minne.

2 meter lång och 140 kilo tung är Blaze en stor kille, men hans brott är små tills han träffar George Rackley, en övervintrad brottsling som tror att han har alla svar. George inviger honom i hundra småbedrägerier och en stor idé: att kidnappa ett barn med rika föräldrar.

Paret Gerard badar i pengar, och deras senaste gren på familjeträdet kan vara värd miljoner. Det finns bara ett problem; när väl brottet ska genomföras, är hjärnan bakom brottet död.

Eller är han?

Blaze är en bok i samma anda som Den gröna milen och innehåller unikt extramaterial från Stephen Kings kommande roman Duma Key."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Jag älskar ju Stephen Kings böcker. Och har ju läst, och även äger, alla hans böcker som finns översatta till svenska, vilket är runt 55 böcker. 

Det här var ingen skräckroman, utan en "vanlig" roman. Och jag tyckte också, precis som det står i texten från AdLibris, att det var lite samma känsla som i "Den gröna milen". 

Den var, som nästan precis alla Stephen Kings böcker, mycket bra. Och jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Mobil-Blogg. Och så var det lö

MMS

Mobil-Blogg. Och så var det lördag igen! ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juni 2008 - Eftermiddagen.

Och eftermiddagen blev lika lugn och stillsam som förmiddagen. Det var lika tråkigt väder som på förmiddagen, och regnet återkom på den sena eftermiddagen...


Min huvudvärk satt i, och jag kände mig lite trött, seg och låg. Så det var skönt med en riktig slappardag.


Plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma lite då och då. Men satt den mesta tiden i en av sofforna uppe i vardagsrummet.


Självklart så satt jag mest med datorn som vanligt. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och så chattade jag förstås med Jimmy och Jenny från Dreamhack i Jönköping.


Läste en hel del också. Läste ut "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg först. Och sen så började jag att läsa "Blaze" av Stephen King.


Borzko kom hem från jobbet vid halvtretiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Middag åt vi sen vi två tillsammans, vid fyratiden.


Och sen vid femtiden så började han förstås att titta på utsändningarna från fotbolls-EM på teve inför Sveriges match.


Jag satt också med honom uppe i vardagsrummet, men jag varvade boken med datorn, istället för att titta på teven.

"Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg---------    

Recension av boken: "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------

"En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Trots att Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att finna honom, vet ingen om han är död eller levande. Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.

Fallet kompliceras när det avslöjas att en av hans bekanta, författaren Christian Thydell, under mer än ett års tid fått ta emot anonyma hotbrev. Christian står inför sitt stora genombrott och på releasefesten för sin roman Sjöjungfrun får han ytterligare ett meddelande. Han bryter samman och visar breven för Erica Falck, som har hjälpt honom med manuset.

Christian försöker sedan bagatellisera alltihop och vägrar att gå till polisen, men Erika smugglar med sig ett av breven och visar det för Patrik. Hon har anat att det är något som plågar Christian, och hon är oroad över vad som kan hända.

Patrik inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad och skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket. Polisen inser snart att det finns ett samband mellan breven och mordet, och spåren för dem tillbaka i tiden ...

Sjöjungfrun är den sjätte boken i Camilla Läckbergs succéserie om Patrik Hedström och Erika Falck i Fjällbacka. Hittills har serien sålt i sammanlagt 2 miljoner exemplar och rättigheter är sålda till 18 länder. I vår kommer Camilla även ut med en kokbok tillsammans med kocken Christian Hellberg: Smaker från Fjällbacka."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Det här är ju Camilla Läckbergs sjätte bok. Jag har ju läst alla hennes fem tidigare böcker: "Isprinsessan", "Predikanten", "Stenhuggaren", "Olycksfågeln", och "Tyskungen". Jag har tyckt om allihopa, och det gjorde jag även om den här. 

"Sjöjungfrun" är väldigt lik dom tidigare fem böckerna. Men det ser jag i och för sig inte som någon nackdel. Jag tycker om författare som har en viss stil, och håller sig till den. 

Men den var väldigt spännande, och jag hade ingen aning om hur den skulle sluta. Inte på något sätt förutsägbar alltså. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Hur går matchen i dag då?
Ja, vad tror ni att det blir i matchen i dag då?
Gissa resultatet i mina kommentarer!

Själv så är jag ju egentligen inte det minsta intresserad av varken fotboll,
eller någon annan sport...
Men jag tror ändå att jag ska sitta med Borzko uppe i vardagsrummet
och titta med ena ögat.
Datorn får vara med i knäet samtidigt, för annars blir jag nog helt uttråkad..
Jag tror i alla fall att Sverige vinner med 2-1 över Spanien!
Vad tror ni?

Statistik över lästa böcker --- 11 juni 2006 - 14 juni 2008.Statistik över lästa böcker - 11 juni 2006 - 14 juni 2008.

  

178 lästa böcker på 2 år.

Snitt per år: 1,5-2 böcker i veckan.

Snitt på sommaren: 4-5 böcker i veckan.

Snitt resten av året: 1-1,5 böcker i veckan.

  

Började att skriva bokrecensioner 30 juli 2006,

Så det finns recensioner på 151 böcker i min kategori:

"Bokrecensioner".
Sommaren 2006:

40 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 5 böcker i veckan.

  

Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007:

45 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1 bok i veckan.


Sommaren 2007:

33 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 4 böcker i veckan.


Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008:

60 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1,5 bok i veckan.
Sommaren 2006. (40 stycken.)


Petter Karlsson & David Lega: "När inte armarna räcker till"

Stephen King: "Allt kan hända - 14 mörka berättelser"

Camilla Läckberg: "Stenhuggaren"

Camilla Läckberg: "Olycksfågeln"

Emma Hamberg: "Mossvikenfruar - Chansen"

Mattias Boström: "Du vet att du är svensk"

Marjaneh Bakhtiari: "Kalla det vad fan du vill"

Katarina von Bredow: "Hur kär får man bli"

Linda Skugge: "Ett tal till min systers bröllop"

Katarina von Bredow: "Expert på att rodna"

Magdalena Graaf: "Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

Liza Marklund: "Nobels testamente"

Hans Lindström: "Kvinnor"

Hans Lindström: "Feminister"

Cecilia Hagen: "Ellen Svenssons dagbok"

Mian Lodalen: "Kärlek - samlade krönikor"

Emma Hamberg: "Linas kvällsbok"

Sabine Dardenne: "Jag väljer livet"

Annika Sundbaum-Melin & Henrik Kolbjer: "Hon och Han  - Sambo i Sumpan"

Zbigniew Kuklarz: "Hjälp, jag heter Zbigniew"

Mian Lodalen: "Smulklubbens skamlösa systrar"

John Ajvide Lindqvist: "Hanteringen av de odöda"

Stefan Sundström: "Om mjölkens symbolvärde"

Lasse Anrell: "Mammagrisen"

Dr Carl Burak & Michele G Remington: "Jag dödade mitt barn"

Katarina Mazetti: "Mazettis nya blandning"

Stieg Larsson: "Män som hatar kvinnor"

Magnus Sundholm: "Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen"

Fredrik Strage: "Fans"

Johanna Thydell: "Det fattas en tärning"

Emma Hamberg: "Linas kvällsbok 2"

Linda Rosing & Daniel Nyhlén: "Den nakna sanningen"

Gunnar Jägberg: "Dumt sagt av dokusåpakändisar"

Stefan Lundell: "Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna"

Liza Marklund & Lotta Snickare: "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra"

Kajsa Ingemarsson: "Kajsas värld"

Kajsa Ingemarsson: "På det fjärde ska det ske"

John Ajvide Lindqvist: "Pappersväggar"

Lotta Thell: "Utan en tanke"

Lotta Thell: "I skuggan av värmen"


Sommaren 2006:

40 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 5 böcker i veckan.
Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007. (45 stycken.)


Lotta Thell: "Bortom ljus och mörker"

Mian Lodalen: "Trekant"

Ingrid Edgardh: "Kan jag dö, mamma?"

Danny Wattin: "Stockholmssägner"

Kajsa Ingemarsson: "Inte enklare än så"

Marian Keyes: "Tankar från sängkanten"

Kajsa Ingemarsson: "Små citroner gula"

Nick Hornby: "Fallhöjd"

Stephen King: "Signal"

Jenny Leeb: "Grevgatan 22"

Stieg Larsson: "Flickan som lekte med elden"

Cecily vonZiegesar: "Gossip Girl"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Ni vet att ni älskar mig"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Allt och lite till"

Katerina Janouch - "Våta spår"

Katerina Janouch - "Dotter önskas"

Lesley Lokko: "Lycksökare"

Lotten Bergman: "Die hard, liksom"

Martina Haag: "Hemma hos Martina"

Martina Haag: "Underbar och älskad av alla"

Martina Haag: "Martina-koden"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - För det är jag värd"

Charlotta Ölander: "...och himlen var oskyldigt blå"

Pigge Werkelin: "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak"

Thomas Harris: "Hannibal - Upptakten"

Kent Härstedt: "Det som inte kunde ske - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen"

Susanna Alakoski: "Svinalängorna"

Stephen King: "Sommardåd"

Marianne & Unni Wenche Tandberg: "Då gråter änglarna"

Julie Gregory: "Min mamma sa att jag var sjuk"

Belinda Olsson: "Gravidchock! Reporter erkänner"

Åsa Schwarz: "Och fjättra Lilith i kedjor"

Mats Strandberg: "Jaktsäsong"

Helena von Zweigbergk: "Kärleken skär djupa sår"

Håkan Nesser: "Det grovmaskiga nätet"

Cecily von Ziegesar: "Gossip Girl - Det som passar mig"

Camilla Läckberg: "Tyskungen"

Karin Ahlborg: "Hälsa alla andra kändisar"

Denise Rudberg: "Tillsammans"

Åsa Schwarz: "Stigma"

Stieg Larsson: "Luftslottet som sprängdes"

Karin Fossum: "Jonas Eckel"

Ronnie Sandahl: "Vi som aldrig sa hora"

Sandra Gustafsson: "Maskrosungen"

Annika Lantz: "9 ½ månad"


Hösten 2006, vintern 2006/2007, våren 2007:

45 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1 bok i veckan.
Sommaren 2007. (33 stycken.)


Sofia Karlsson: "TV-huset"

Tina Nordlund: "Genom helvetet"

Lotta Thell: "Kärleksbarn"

Sara Kadefors: "Fågelbovägen 32"

Jens Lapidus: "Snabba cash"

Natasja T & Vera Efron: "Såld"

Emma Igelström & Carina Olofsson: "Simmar-Emma - min kamp mot bulimin"

Gitte Nilsson & Niklas Bodell: "På liv och död - historien om Micke Dubois"

Dean Koontz: "När månen skiner"

Jenny Jägerfeld: "Hål i huvudet"

Emma Hamberg: "Brunst-kalendern"

Åsa Linderborg: "Mig äger ingen"

Plum Sykes: "Bergdorf-blondiner"

Mats Strandberg: "Bekantas bekanta"

Marian Keyes: "Är det någon där?"

Anders Nyqvist: "Hatet"

Cecilia Ahern: "Där regnbågen slutar"

Daniel Åberg: "Dannyboy & kärleken"

Peter Pohl: "Sekten"

Therese Vestlund: "Tille-Lille"

Pelle Tagesson: "Den svenske kannibalen"

Conny Palmkvist: "Hej då, allihopa"

Jeanette Lindblad: "En tillräckligt vacker dag för att dö"

Allan Hall & Michel Leidig: "Flickan i källaren - Berättelsen om Natascha Kampusch"

Alison Lapper: "Mitt liv i mina händer"

Lauren Roche: "En andra chans"

Kajsa Ingemarsson: "Lyckans hjul"

Kajsa Ingemarsson: "Den ryske vännen"

Sara Gran: "Kom närmare"

Joe Hill: "En hjärtformad ask"

Dean Koontz: "Ansiktet"

Margareta Strömstedt: "Natten innan de hängde Ruth Ellis och andra berättelser ur mitt liv"

Dean Koontz: "Invasion"


Sommaren 2007:

33 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 4 böcker i veckan.
Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008. (60 stycken.)


Katerina Janouch: "Sommarbarn"

Linda Olsson: "Nu vill jag sjunga dig milda sånger"

Stephen King: "Liseys berättelse"

Mia Törnblom: "Självkänsla nu!"

Martin Svensson: "Hej! Mitt namn var Elton Persson"

Olle Svalander: "Junk"

Maria Eriksson: "Mias systrar"

Liza Marklund: "Livstid"

Jenny Leeb: "Stella & Sebastian"

Paulo Coelho: "Alkemisten"

Camilla Läckberg: "Snöstorm och mandeldoft"

10 olika svenska författare: "Mord i julklapp - Juldeckarnoveller"

Daniel Möllberg: "Pappadagar i råttans år"

Eva Dahlgren: "Hur man närmar sig ett träd"

Henrik Lange: "80 romaner för dig som har bråttom"

Lukas Moodysson: "Mellan sexton och tjugosex"

Margareta Strömstedt: "Julstädningen och döden"

Conan Doyle, Washington Irving & H.G. Wells: "Kusliga berättelser"

Marcus Birro: "Flyktsoda"

Bernhard Schlink: "Högläsaren"

Mary Willis Walker: "Under skalbaggens bo"

Mary Willis Walker: "Det röda skriket"

Constance Briscoe: "Äcklig"

Conny Palmkvist: "Två hus vid slutet av en väg"

Mary Willis Walker: "...och döda ligger ner"

Katarina Wennstam: "Smuts"

Bengt-Åke & Agneta Cras: "Otryggare kan ingen vara"

Katarina Wennstam: "Flickan och skulden - En bok om samhällets syn på våldtäkt"

Mons Kallentoft: "Fräsch, frisk och spontan"

Sophie Kinsella: "Mina hemligheter"

Jonas Hassen Khemiri: "Ett öga rött"

Carolina Gynning & Alex Schulman: "Privat - Mejlkorrespondens"

Karin Alvtegen: "Skuld"

Cecilia von Krusenstjerna: "En spricka i kristallen"

Annie Proulx: "Brokeback Mountain och andra berättelser från vidderna"

Ulrika Olson & Anna Lytsy: "Den tusende gången"

Sophie Kinsella: "Karriär & köksbesvär"

Karin Alvtegen: "Saknad"

Karin Alvtegen: "Svek"

Karin Alvtegen: "Skam"

Karin Alvtegen: "Skugga"

Håkan Nesser: "Och Piccadilly Circus ligger inte i Kumla"

Khaled Hosseini: "Flyga drake"

Johanne Hildebrandt: "Fördömd"

Khaled Hosseini: "Tusen strålande solar"

Katarina Wennstam: "En riktig våldtäktsman - En bok om samhällets syn på våldtäkt"

Håkan Nesser: "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö"

Anna Jansson: "Stum sitter guden"

Sophie Kinsella: "En shopaholics bekännelser"

Andreas Roman: "Mörkrädd"

Andreas Roman: "Vigilante"

Sophie Kinsella: "En shopaholic i New York"

Karin Fossum: "Mordet på Harriet Krohn"

Mia Törnblom: "Så dumt!"

Mats-Eric Nilsson: "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik"

Johan Kinde: "Någon sorts extas"

Helena von Zweigbergk: "Ur vulkanens mun"

Belinda Olsson: "Otrogen på öppen gata"

John Ajvide Lindqvist: "Människohamn"

Camilla Läckberg: "Sjöjungfrun"


Hösten 2007, vintern 2007/2008, våren 2008:

60 lästa böcker på 10 månader.

Snitt: 1,5 bok i veckan.


Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juni 2008 - Förmiddagen.

Det blev en väldigt lugn och stillsam förmiddag. Regnet upphörde efter en stund. Men jag hade ändå ingen lust att gå någon promenad. Det var grått, mörkt, trist, blåsigt, och cirka tretton grader. Hade lite lätt huvudvärk också.


Höll på och plockade och fixade lite här hemma först. Och sen så satte jag mig med datorn. Satt och sammanställde min boklista bland annat. Och så bloggade jag, läste bloggar, och läste nyheter.

Jag är då ingen stor tevetittare precis...
Ja, jag är då ingen stor tevetittare precis... Jag har inte sett på teve en endaste liten minut, sedan jag såg Eurovistion Song Contest för tre veckor sen, lördagen den 24 maj.

Men jag sitter ju desto mer med datorn! Och även med böcker! Så det är ju därför som jag nästan aldrig ser på teve. Jag prioriterar mycket hellre datorn och böckerna.

Jag såg ju förresten en dvd-film förra helgen, Borzko och jag såg en Beck-film på lördagen.

Jag ska försöka att se lite mer dvd-filmer nu när jag är ledig. Jag har ju en hel del som jag vill se. Men jag har ju så svårt att slita mig från datorn och böckerna!

Vanlig teve blir det nog inte så mycket. Det blir väl "Sommarkrysset" (som är inställt nu när det är fotbolls-EM...) på lördagar, och "Allsång på Skansen", som börjar tisdagen den 24 juni.

J & J på plats på Dreamhack! ;-D

Ja, nu är Jimmy och Jenny på plats i Elmia-hallen i Jönköping.
Det är så skönt när jag vet att dom är framme.
Jag är alltid lite orolig när dom är ute i trafiken på vägarna.
Men nu är dom där!

Följ livet på Dreamhack nu i Jennys blogg.

Här är en tjusig bild på min bil från Jennys blogg.Dagens Dagbok - Lördagen den 14 juni 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Somnade redan vid elvatiden i går, och jag tyckte att åtta timmars sömn fick räcka. Jag brukar nästan aldrig sova mer än sex timmar, för jag tycker att jag mår bäst då. Men i går var jag så trött efter konferensdagarna, så jag sov lite extra i natt.


Borzko hade gått upp halvfem, och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Jimmy och Jenny sov ju inte hemma i natt. Jimmy sov hos sin kompis Kristian i Högdalen, och Jenny sov hos sin pojkvän Jocke i Södertälje. Sen så åkte Jimmy, Jenny, Kristian och en kompis till Kristian iväg till Dreamhack vid femtiden i morse.


Jag gick i alla fall upp vid sjutiden, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden. Hade kanske tänkt mig att ta mig en liten morgonpromenad sen, men regnet öste ner utanför fönstret...


Dreamhack.
" Dreamhack - The world´s largest computer festival "


Ja, i morgon bitti, vid fyratiden, så är det dags igen för resan till Dreamhack.

Då åker Jenny och Jimmy iväg, tillsammans med två kompisar,
till världens största datorfestival och LAN-party,
Dreamhack i Elmia-hallen i Jönköping.

Det är den elfte gången som Jimmy är där,
och den sjätte gången som Jenny är där.

Här är Dreamhacks hemsida.

Och här är Jennys blogg,
där hon säkerligen kommer att blogga massor från Dreamhack.Dagens Dagbok - Fredagen den 13 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen.

Kom hem från konferensen vid tretiden. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han oftast har på fredagar. Och han hade i dag, som han ofta då gör, tagit hand om veckostädningen.


Pratade en stund med Borzko när jag kom hem. Sen så stack han iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil, eftersom han ska jobba extra i morgon.


Jenny kom sen hem vid halvfyratiden. Vi pratade en stund, och så packade hon ihop sina grejer som hon skulle ha med sig till Dreamhack i morgon. Sen så stack hon iväg igen, efter bara en timme. Så vid halvfemtiden så åkte hon hem till Jocke i Södertälje.


Jimmy kom hem, tillsammans med sin kompis Kristian, vid femtiden. Han satte på takboxen på Volvon, och plockade ihop sina saker som han ska ha med sig till Dreamhack i morgon. Sen vid halvsextiden så stack dom iväg igen. Dom åkte då till lägenheten i Bagarmossen, där dom har bott den här veckan. Dom har ju passat den åt en bekant till Kristians familj, och tagit hand om två katter.


Borzko kom tillbaka hem igen vid sextiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen efter det så satte sig han uppe i vardagsrummet och tittade på fotbolls-EM.


Själv så höll jag först på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och efter det så satte jag mig med datorn i köket och bloggade.


Vid halvniotiden så kom Jimmy och Kristian förbi en sväng igen. Jimmy lämnade av saker som han hade haft i Bagarmossen, och som han inte behöver ha med sig till Dreamhack. Och så plockade han ihop fler saker som han skulle ha med sig. Vid niotiden så åkte dom iväg igen, för Jimmy skulle sova hos Kristian i Högdalen i natt.

Nio fotografier från konferensen på Djurönäset, torsdagen den 12 juni 2008.

Djurönäset.

Neda, Snurran, Mita, och Anne-Mari.

Snurran, Mita, och Anne-Mari.

Neda.

Förrätt.

Varmrätt, vegetariskt alternativ.

Ost & kex.

Efterrätt.

Det här kortet har jag snott från Snurrans blogg. Jag tyckte att det var riktigt bra på mig. ;-DDagens Dagbok - Fredagen den 13 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så plockade jag ihop mina grejer. Och vid strax före åtta så gick jag och mötte upp med mina kollegor. Vi checkade ut, och sen så gick vi för att äta frukost. En fantastisk frukostbuffé fanns det, och jag åt massor.


Sen så började konferensen igen klockan nio. En kort gemensam genomgång hade vi. Och sen efter det så jobbade vi återigen i våra arbetslag.


Jag tycker att min kära kollega Snurran som har bloggen Filijokus Funderingar har skrivit så bra om vad vi pratade om, så är ni intresserade av att veta det så kan ni väl kika in hos henne. Här är länk till just det inlägget där hon skriver om konferensen.


Lunch fick vi förstås i dag också, och i dag var det lasagne. Jag avstod att ta det vegetariska alternativet, och åt "bara" från den fina salladsbuffén.


Fortsatte en stund till efter lunch. Och konferensen skulle egentligen pågå till klockan fyra, men eftersom alla arbetslagen kände sig klara, så fick vi avsluta redan klockan två.


Kramade sen om mina kära kollegor, för nu ses vi inte på sextioen dagar! Dom övriga fem, som alla skulle mot Huddingehållet, åkte i den andra bilen. Och jag som ensam skulle mot Farstahållet åkte själv i min bil. Kom hem ungefär vid tretiden.


(Bilder från i går och i dag finns i mobilbloggsinlägg längre ner. Och några fler bilder kommer i ett inlägg lite senare.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 12 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Mobilen larmade klockan halvsex. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Packade ner det sista i väskan. Och sen så blev det en fika och macka. Hann pussa på och prata lite med Jenny också. Hon hade sovit hemma, och gick upp strax före jag gick iväg, för hon skulle iväg och jobba.


Vid strax efter sju så åkte jag iväg med bilen. Åkte till jobbet och mötte upp med dom flesta av mina jobbarkompisar, som skulle med till konferensen. Vi blev åtta stycken, och vi delade upp oss, fyra i varje, i min bil och i vår husmor Mitas bil. Och sen så åkte vi iväg.


All personal i Hagsätraskolan, där jag jobbar, skulle på konferens i två dagar på Djurönäsets Konferensanläggning som ligger ute på Djurö, cirka fem mil härifrån. Jag tror att vi var ungefär etthundra personer sammanlagt.


Vi började med fika klockan halvnio, och sen så satte konferensen igång klockan nio. Först hade vi en gemensam timme allihopa. Men sen efter det så jobbade vi resten av tiden i våra arbetslag.


Vi är egentligen tio stycken i vår arbetsgrupp. Två personer valde att inte följa med alls. Två andra personer valde att bara vara med första dagen. Så den första dagen var vi åtta stycken, och den andra dagen var vi sex stycken.


Lunch fick vi vid ettiden. Det fanns en stor och fin salladsbuffé, och så var det lax och dillstuvad potatis till. Eftermiddagskaffe fick vi förstås också. Och klockan fem så avslutades konferensen för dagen.


Vi checkade då in, och fick våra rum. Sen så hade vi fri tid mellan fem och halvåtta. Snurran och jag valde att gå en promenad. Gick runt en liten motionsslinga ett par varv, och gick också och tittade nere vid vattnet. En timme promenerade vi ungefär. Kollade sen in datorerna som fanns att låna vid receptionen, men vi läste bara lite nyheter och några bloggar. Sen så gick vi upp på våra väldigt fina rum och gjorde oss i ordning inför kvällen, och sen så gick vi och mötte upp våra kollegor.


Två av kollegerna hade ju åkt hem då, så vi var sex stycken kvar. Halvåtta serverades middagen. Först var det en förrätt med mozzarellaost bland annat. Till huvudrätt var det fläskfilé, men då fick jag en vegetarisk rätt i stället. Grönsaker fanns ju givetvis att tillgå. Ost och kex efter maten, och sen rabarberpaj och lite annat gott till efterrätt. Vi satt i ungefär i två timmar och åt otroligt mycket. Jättegott var det.


När vi tyckte att vi var klara så gick vi ner till baren. Jag höll mig till alkoholfritt som vanligt, så jag drack bara två glas guavajuice. Vi satt mest och pratade med kollegerna från städ, men givetvis också med andra från lärarkåren och fritids.


Vid strax före tolv så var vi alla trötta efter dagen, och gick till våra rum. Baren skulle ändå stänga klockan tolv också. Jag somnade väl sen vid halvettiden ungefär.


(Fem stycken mobilbloggade bilder från dagen finns längre ner.)


Mobil-Blogg. Frukost!

MMS

Mobil-Blogg. Frukost!


Mobil-Blogg. Nu är jag uppe på

MMS

Mobil-Blogg. Nu är jag uppe på rummet och ska strax sova. Det har varit en trevlig kväll med god middag, och sen prat och skratt i baren. :-)


Mobil-Blogg. På promenad.

MMS

Mobil-Blogg. På promenad.


Mobil-Blogg. Mitt rum.

MMS

Mobil-Blogg. Mitt rum.


Mobil-Blogg. Snurran konferera

MMS

Mobil-Blogg. Snurran konfererar.


Mobil-Blogg. Nu börjar konfere

MMS

Mobil-Blogg. Nu börjar konferensen ute på Djurönäset!


Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 juni 2008 - Kvällen.

Vid sextiden sen så gick jag en sväng till Centrum. Först var jag på Pressbyrån och köpte förköpshäften. Sen så var jag på J.C. och köpte två stycken svarta toppar för 199:- kronor tillsammans. Och sen så var jag på Bokia och köpte Stephen Kings senaste bok: "Blaze" för 199:- kronor. (Fotografier i separat inlägg.)


Sen vid strax före sju så gick jag hem och tog bilen och så åkte jag för att hämta Jenny på jobbet. Gick in och mötte upp med henne. Hon åt middag och jag tog en fika och en glass. Åkte sen hem, och var hemma vid åttatiden.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden, ungefär samtidigt som vi kom hem. Han åt middag, och Jenny och jag satt i köket med honom och pratade en stund. Borzko duschade sen och gjorde sig i ordning.
Nu är klockan halvelva, och både Borzko och Jenny har gått och lagt sig. Jag ska bara blogga det här, och sen så ska jag packa en väska inför i morgon.


Jag åker på konferens i två dagar till Djurönäset. All personal i hela skolan ska dit, och vi sover kvar där i morgon kväll.


Jag tar inte med mig datorn dit, för det blir nog ändå inte så mycket tid över för den. Så jag bloggar inte förrän på fredag kväll igen. Möjligtvis att jag kanske mobilbloggar någonting.


Dagens Shopping - 080611 - Bok + två svarta toppar.
Dagens Dagbok - Onsdagen den 11 juni 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem till Farsta direkt efter jobbet. Hade en av mina jobbarkompisar med mig, Monica, för jag skulle följa med henne och vara smakråd när hon skulle välja ut nya glasögon. Vi parkerade min bil hemma hos mig, och sen så gick vi till Centrum.


Sen så var vi på SpecSavers Optik, och så hjälpte jag henne att välja ut bågar. När vi var klara så gick jag hem, och hon åkte hem till sig.


När jag kom hem så höll jag på här hemma på eftermiddagen och plockade, pulade, donade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt. Satt förstås lite med datorn också.


Middag åt jag för mig själv, vid femtiden. Och efter det så fortsatte eftermiddagen som tidigare, grejandes hemma varvandes med datorstunder.


Sex fotografier från jobbet i dag, onsdagen den 11 juni 2008, skolavslutning.

Här står vår Husmor Mita och gör i ordning våra goda räksmörgåsar som vi ska äta till vår avslutningslunch.

Utsikt ut över skolgården där barn och föräldrar börjar samlas inför avslutningen. Många mörka moln på himlen...

Såååå gott!!! ;-D

Mita med den fina blomman som hon fick av oss.

Närbild på blomman.

Vi har alltid jätteproblem vid vår lastkaj på avslutningsdagen. Föräldrar kommer och parkerar hur som helst, och tar ingen hänsyn till att vi har flera matleveranser med både små och stora lastbilar som ska fram.

Vi hade satt upp stora skyltar med texten: " LASTKAJ! INGEN PARKERING! ", men det respekterades inte. En bil ställde sig halvvägs ute på gatan i vändzonen så inte lastbilarna kom förbi. Vi blev så förbannade, så vi satte en av skyltarna på hans framruta... ;-/Dagens Jobb - Onsdagen den 11 juni 2008.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Men det var ju inte en vanlig dag i dag, utan vårterminens och läsårets sista arbetsdag.


Som vanligt så började jag först i skalen, där jag fixade i ordning grönsakerna för dagen.


Klockan nio åt vi lunch sen som vanligt. Men vi åt inte vanlig mat i dag. Utan vi åt våra traditionsbundna räksmörgåsar. I många år nu så har vi alltid ätit räkmackor till vår sista lunch, som vår kära Husmor gör i ordning.


Klockan nio så började också avslutningsfirandet på skolgården. Först så hade lågstadiet sin, och sen så klockan tio så hade högstadiet sin.


Vi satt vid fönstren vid vår lunch, och lyssnade på sångerna och talen. Tittade också ut och såg en del av ceremonierna.


Vi nio kollegor uppvaktade vår Husmor med en fin blomma, ett ljus, och ett kort, som tack för läsåret.


Sen vid elvatiden så kom lunchgästerna. Det var bara fritidsbarnen som åt lunch i dag, så det var bara ungefär etthundrafemtio stycken som åt.


Efter det så hjälptes vi åt att städa, diska, ta emot varor som kom, och att få i ordning allt inför vår ledighet.


Och så blev då äntligen klockan två på den sista dagen före sommarlovet, och vi fick gå hem! :-D


(Några fotografier från jobbet kommer i ett separat inlägg.)

Sommarlov !!! :-D


Ja, nu har jag alltså SOMMARLOV!
Och jag är ledig i SEXTIOTRE DAGAR!

Fast det känns inte riktigt som om sommarlovet har börjat än,
för sommarlovet börjar med två dagars övertid, för jag ska
på konferens torsdag och fredag, med övernattning på torsdag natt.

Så det känns mer som om sommarlovet börjar på lördag,
eller då känns det nog som om det är vanlig helg.
Så inte förrän på måndag så känns det nog som om det är sommarlov.

Men nu ligger alltså sextiotre underbara lediga dagar framför mig!
63 dagar = 9 veckor = 2 månader.

Åh, vad det ska bli skönt!
Jag ska sola, bada, promenera, vila, läsa böcker, blogga,
se film, umgås med familjen, umgås med släkt och vänner,
och bara ta det lugnt och njuta av sommaren och ledigheten.
Och så ska vi ju till TURKIET i en vecka också!
:-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 juni 2008 - Kvällen.

Höll sen på och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och jag tog en fika samtidigt, och så blev det en pratstund i köket.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han förstås på sändningarna från fotbolls-EM.


Själv så satt jag med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Läste också lite i min bok: "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg.


Och jag är väl typ den enda i hela Sverige som inte har tittat på fotbollsmatchen mellan Sverige och Grekland! Eller!?! ;-D


Nu blir det sängen och boken till sovdags.

Dagens Shopping - 080610 - Diskmaskin.I dag så beställde vi en ny diskmaskin på OnOff.
Det blev en Bosch Diskmaskin SGU46M22SK.
Här är en länk till maskinen på OnOffs hemsida.

Diskmaskinen inklusive
extra försäkring i fem år,
plus leverans, och installation av den nya maskinen,
och bortforsling av den gamla maskinen,
kostade med extrapris med OnOff-kortet,
och premierabatt:
6.681:- kronor.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 10 juni 2008 - Eftermiddagen. (Med Ett Fotografi.)

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg till Centrum vid kvart över två, för jag hade tid hos min gynekolog klockan halvtre.


Gjorde en gynekologisk rutinundersökning som gick bra, tog blodtrycket som var lågt som vanligt (103/68), och fick ett recept på nya minipiller (Mini-Pe).


När jag var färdig så gick jag runt i Centrum och väntade på Jimmy som skulle komma dit direkt efter jobbet. Åt en glass, och gick runt i solskenet och blåsten på torget.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy. Han skulle göra mig sällskap, och hjälpa mig att välja ut en ny diskmaskin.


Vi gick till OnOff, där vi nästan alltid handlar alla tekniska saker. Och vi valde ut en diskmaskin som vi ville ha. Tyvärr så fanns den inte inne just nu, men dom ska ringa mig i slutet på veckan och tala om när den kommer in. Om den kommer ganska så snart så väntar vi på den, men om det tar lång tid så går vi dit och väljer en annan maskin.


Sen så gick vi hem. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så tog vi en fika och en pratstund i köket. Men sen så stack Jimmy iväg "hem" till Bagarmossen där han bor den här veckan.


Jag åt lite lätt middag för mig själv, för Jimmy skulle äta "hemma" i Bagis med sin kompis Kristian. Sen efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.Chokladask och kort som vi alla fick varsina av på jobbet i dag.


Dagens Jobb - Tisdagen den 10 juni 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi varm pastasallad med kyckling och grönsaker i. Och så hade vi dressing till. En liten salladsbuffé blev det i dag också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, och allt flöt på bara bra i dag. Lite hektiskt var det i och för sig, som det alltid är på tisdagar, men ingenting speciellt hände.


En grupp av personal på skolan kom med varsin chokladask till oss, som tack för mat och service under det gångna året. Och det blev vi självklart väldigt glada för.


Inte lika fint väder i dag tyvärr, men ändå så pass så vi kunde sitta ute och fika på eftermiddagsrasten även i dag.


Och i dag så var det den sista "riktiga" dagen på terminen! I morgon så är det avslutning, och sista arbetsdagen för i år egentligen! Men sen tillkommer två konferensdagar på torsdag och fredag också, innan vi får vår efterlängtade ledighet!


Vår diskmaskin har gått sönder... :-(

Jaha, nu blir det förmodligen till att köpa en ny diskmaskin... :-(    I och för sig så har den krånglat lite sen en tid tillbaka, och den är nog rätt så gammal. Hur gammal vet vi ju inte, för den stod ju här när vi flyttade hit. Så det är nog ingen större idé att kosta på den en lagning. Utan det blir nog förmodligen en ny istället.

Handlar väl förmodligen på OnOff som vanligt. Kanske blir det en av märket Bosch, för det märket har vi på vår nya tvättmaskin och vår nya torktumlare som vi är jättenöjda med.

Är det någon som nyligen har köpt ny diskmaskin? Och som har någon att rekommendera?


Dagens Dagbok - Måndagen den 9 juni 2008 - Kvällen.

Vid sextiden sen så flyttade jag upp med dator och bok till den övre balkongen. Satt där och njöt av solen, tills den försvann bakom huset framför. Men det var skönt sen ändå i skuggan, så jag satt kvar resten av kvällen. Läste mest i min bok, och varvade lite med datorn.


Borzko kom hem vid åttatiden. Han åt då middag, och jag tog en fika samtidigt med honom i köket, och så hade vi en pratstund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen sen så tittade han på fotboll på teve.


Dagens Dagbok - Måndagen den 9 juni 2008 - Eftermiddagen. (Med Två Fotografier.)

Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny var hemma när jag kom hem. Vi gick då direkt till Centrum, för en fika och en pratstund. Vi satte oss på Café Romano, på deras uteservering i solen, och fikade och pratade. Jag tog in en caffe latte, och en bägare med tre kulor glass.

Efter fika- och pratstunden så gick vi runt och tittade lite i Centrum, men köpte ingenting. Sen så gick vi hem, och Jenny tog sina grejer, och så gick hon tillbaks till Centrum för att åka hem till Jocke.

När Jenny hade gått, så höll jag på och fixade, plockade, och grejade med lite allt möjligt här hemma. Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden.


Sen så satte jag mig i soffan på vår nedre balkong. Först så satt jag med datorn en stund och bloggade lite. Och sen så läste jag i min bok: "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg.

Dagens Jobb - Måndagen den 9 juni 2008.

Jobbade förstås som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna, och sen så är jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen som försteman.


I dag så serverade vi köttbullar och makaroner. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, plus vår bonusjobbare som jobbar hos oss måndagar och fredagar.


Hela högstadiet hade "Klassens Dag" i dag, och åt inte lunch i skolan. Så det blev en lugn dag i dag.


Varmt och skönt i dag också, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten.


Brandmän och Poliser på besök klockan sex i morse vid Hagsätraskolan! ;-D

Ja, i morse klockan sex så hade vi besök av både brandmän och poliser! ;-D

När jag parkerade min bil utanför skolan i morse klockan kvart i sex, och klev ur, så kände jag att det luktade brandrök. Jag tänkte att det brinner någonstans i Hagsätra, och så gick jag mot vår lastkaj.

Då kom min jobbarkompis Snurran, och parkerade sin bil, och gick ur. Hon sa då till mig: "Det brinner där!"  och pekade en bit bort på skolans område. Jag såg då att det steg upp massor med rök där.

Vi skyndade oss att larma av, och gå in och hämta två hinkar med vatten, som vi gick dit med. Vi såg då att det var en stubbe som brann. Vi släckte lågorna med vårt vatten, men det rök fortfarande ur stubben.

Under tiden hade vår husmor anlänt till jobbet, och hon tyckte att vi skulle ringa till brandkåren. Dom tyckte att det nog var bäst att dom kom och kollade, och släckte ordentligt i stubben, så det inte skulle sprida sig.

Så efter en stund så kom det en stor brandbil, med flera brandmän i, och så släckte dom ordentligt. En polisbil kom också och kollade.

Och efter en stund så var allt klart, och dom åkte därifrån.

Så det blev en lite ovanlig start på arbetsdagen! ;-D

Veckans Vikt - Vecka 24 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 24 - 2008
00/06

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 23 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 23 - 2008
02/06 - 08/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: Promenad, 3,0 tim.
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juni 2008 - Kvällen.

Vid sextiden sen så flyttade jag upp till vår övre balkong. Satt där i den underbara kvällssolen och hade datorn i knäet.


Vid sjutiden så kom Jimmy och hans kompis Kristian hit en sväng. Jimmy skulle hämta sina arbetskläder och lite andra grejer, eftersom han bor borta nu tills på fredag.


När dom hade åkt så satte jag mig återigen på vår övre balkong. Solen hade då försvunnit bakom huset, men det var skönt ändå. Började läsa ytterligare en ny bok, den fjärde den här helgen. Nu blev det Camilla Läckbergs nya bok "Sjöjungfrun".


Satt där och njöt av kvällen till strax efter nio. Då kom Borzko hem från sin Mamma, så då flyttade jag in, och ner i köket, för en pratstund.
Nu ska jag strax gå och lägga mig, och läsa lite till i min bok, innan det är dags att sova vid halvelvatiden. Sen så väcker Jenny mig när hon kommer hem i natt, för jag vill att hon ska göra det. Hon jobbar ju skiftledarpass till elva, och kanske lite senare. Förra gången så var hon inte hemma förrän vid ettiden.


Bara tre arbetsdagar kvar nu... Vi har avslutning på onsdag. Sen har vi i och för sig två konferensdagar, med övernattning, på torsdag och fredag. Så sommarlovet börjar ju egentligen på torsdag, fast det känns mer som om det börjar på lördag.

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juni 2008 - Eftermiddagen.

Jag satt sen i soffan på nedre balkongen och läste i min bok: "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist.


Dom stora och tjocka molnen som hade kommit vid tiotiden, försvann sen vid ettiden, och det blev strålande solsken och jättevarmt igen.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Vi satte oss då båda två ute på vår uteplats och fikade, läste, och pratade.


När solen kom till vår uteplats vid tvåtiden, så la jag mig och solade en stund också.


Vid tretiden så åkte Borzko iväg. Han skulle först åka och tvätta bilen, och sen så skulle han direkt efter det åka hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Vid halvfyratiden så tyckte jag att det räckte med sol på min kropp för i dag, så då flyttade jag in i skuggan på den nedre balkongen. Satt där och läste, och läste också ut boken så småningom. Recension på den finns som vanligt i ett separat inlägg.


Lite lätt middag åt jag i min ensamhet vid halvfemtiden.


Efter det så satt jag återigen i skuggan på vår nedre balkong. Nu blev det bloggning, bloggläsning, och nyhetsläsning i datorn

"Människohamn" av John Ajvide Lindqvist.---------    

Recension av boken: "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

" "Pappa, vad är det där? På isen?"
Det är en strålande vinterdag. Högst upp i Gåvastens fyr står Anders med sin sexåriga dotter Maja. Isen ligger snötäckt så långt ögat kan nå och Anders kan inte se något speciellt där hans dotter pekar.
Maja går för att undersöka och fem minuter senare börjar mardrömmen. Trots att det inte finns någonstans där Maja kan försvinna, är det just det som händer. Hon försvinner. Spårlöst. Anders och hans hustru Cecilia har inte längre något barn.

Det lyckliga livet på ön Domarö i Roslagens skärgård är slut. Bara förtvivlan och skilsmässa återstår. Ett par år senare återvänder Anders till ön, nersupen och deprimerad men fast besluten att leva. Då nås han av ett meddelande som tänder ett vansinnigt hopp: Maja finns ännu i världen, på en plats där han inte kan nå henne.

Ett sökande tar sin början. Det kommer att föra Anders till Domarös hemlighållna förflutna, mot havets mörka hjärta. Genom avgrunden måste han gå för att finna den han älskar. Om det nu verkligen är hon.
En mopedmotor hörs i skogen om nätterna. Brevlådor vandaliseras och hus brinner. Havet kastar sig mot klipporna. Någon hatar oss.

Människohamn är en saga om kärlek, hat och magi. Det är berättelsen om de dolda krafter som har skapat skärgården. "

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var mycket, mycket bra. Jag älskade dom två tidigare romanerna av John Ajvide Lindqvist: "Låt den rätte komma in" och "Hanteringen av odöda". Jag tyckte också mycket om novellsamlingen: "Pappersväggar". Så jag hade mycket stora förhoppningar om den här. 

Och jag kan ju inte säga att jag blev besviken precis. Även om den här boken inte direkt var någon skräckbok, som dom andra har varit. Visst finns det inslag av skräck, och det är ju ganska mycket övernaturliga inslag i den. Men jag skulle ändå inte kalla den för en skräckbok i första hand. 

Tycker nog att det här är John Ajvides bästa bok hittills. Även om jag då älskar skräckböcker, så tyckte jag att det här var en fantastiskt skriven bok. Han är en oerhört bra författare, och jag älskade verkligen sättet han beskriver sina karaktärer på. 

Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den. Både ni som älskar skräck, och ni som inte gör det. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------  


MMS från Jimmy som är vid Grisslinge Havsbad.


Mobil-Blogg. Nu sitter Borzko

MMS

Mobil-Blogg. Nu sitter Borzko och jag och fikar och läser på vår lilla uteplats.


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juni 2008 - Förmiddagen.

Borzko och jag åkte iväg till stranden vid strax före halvtio. Strålande sol och jättevarmt när vi kom dit. Men efter bara cirka en halvtimme så började det att komma stora moln... Och vid tiotiden så var det helt igenmulet. Men det var varmt och skönt ändå. Så vi satt i solstolarna och läste i våra böcker.


Vid elvatiden så gav vi upp, för det såg inte ut som om solen skulle komma fram igen. Så vi packade ihop våra saker och gav oss iväg därifrån. Borzko gick till Farstahallen för att träna, och jag åkte hem.


Satte mig i soffan på nedre balkongen när jag kom hem. Och så varvade jag som vanligt datorstunder med bokläsning i boken: "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist.


Lite lätt lunch och en fika blev det vid tolvtiden också.

Mobil-Blogg. Nu är Borzko och

MMS

Mobil-Blogg. Nu är Borzko och jag vid Farstastrandsbadet. Varmt och soligt och underbart skönt. :-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 8 juni 2008 - Morgonen.

I dag så larmade min mobil klockan sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så satte jag mig i köket och åt frukost och fikade, samtidigt som jag läste nyheter i datorn.


Borzko gick upp halvnio och genomgick sina morgonbestyr förstås.


Jimmy är inte hemma. Han bor ju i lägenheten i Bagarmossen nu, i en vecka, med sin kompis Kristian.


Jenny är inte heller hemma. Hon sov hos Jocke i natt, och sen så ska hon jobba ett skiftledarpass i dag mellan två och elva.
Nu ska jag packa min badväska, och så ska jag ge mig av till Farstastrandsbadet. Tänkte lägga mig där i ett par timmar och sola och läsa.


Förmodligen så får jag sällskap dit i dag. Borzko följer nog med mig en stund dit, och sen så går han nog till Farstahallen och tränar efter ett par timmar på stranden. Men då åker jag hem och slappar hemma på uteplatsen istället.


Ha en härlig söndag allihopa, vad ni än gör! :-D


"Beck 6 - Monstret"

         


I kväll så såg vi en Beck-film:

" Beck - 6 - Monstret "

från 1998 - Säsong 1.

Bra som vanligt!

Länk till filmen på LoveFilm.

(Bilderna har jag hittat genom Google Bildsökning.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 juni 2008 - Kvällen.

Jag satt kvar på den nedre balkongen till kvart i sju. Då försvann solen där, och jag gick upp till den övre balkongen, där solen var en halvtimme till. Vid kvart över sju så blev det skugga även där uppe, men det var skönt ändå, så jag satt kvar och varvade datorn med boken.


Satt där ute och njöt av den sköna kvällen till halvniotiden. Sen så gick jag in i vardagsrummet, för jag blev lite sugen på att se en film. Men först så blev Borzko och jag sittandes och pratades i en timme först.


Vid halvtiotiden sen så satte vi igång en dvd-film. Vi fortsatte att titta på dom gamla Beck-filmerna, och nu var det dags för: "Beck 6 - Monstret". Den var slut vid elvatiden. Då satte jag mig med datorn en stund. Och Borzko kollade sändningar från fotbolls-EM.


Mobil-Blogg. Just nu! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 juni 2008 - Eftermiddagen.

När Borzko och jag var klara med veckostädningen vid tolvtiden, så åt vi lite lätt lunch och tog en fika. Sen så tog Borzko bilen och åkte ner till Farstahallen för att träna i ett par timmar. Själv så tog jag min bok: "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson, och satte mig på uteplatsen och läste.


Först så satt jag i skuggan och läste. Sen vid tvåtiden, när solen kommer till vår uteplats, så satt jag i solen och läste. Och när jag vid tretiden hade läst ut boken, så låg jag bara och solade en stund.


Vid halvfyratiden så tyckte jag att det fick räcka med sol för i dag, för det blev ju väldigt mycket sol i går också. Så då fällde jag upp parasollet och satte mig i skuggan med datorn i knäet istället.


Borzko kom hem från gymmet vid halvfyratiden. Han gjorde mig då sällskap i skuggan under parasollet på vår lilla uteplats. Han läste då i sin bok.


Vid halvfemtiden så åt vi två middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen efter det så gick Borzko in, och upp till vardagsrummet, och så tittade han på sändningarna från Fotbolls-EM.


Själv så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen, och så varvade jag datorn med en ny bok: "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist. Och njöt av eftermiddags- och kvällssolen.


Vid sextiden så kom Jimmy och hans kompis Kristian hem hit. Kristians föräldrar har en vän som behövde passning av husdjur och lägenhet i en vecka. Så Kristian och Jimmy ska bo där från och med i dag, och till och med nästa fredag. Så Jimmy och Kristian hade åkt från Grisslinge Havsbad där dom hade varit under dagen, sen hade dom varit hemma hos Kristian i Högdalen och hämtat hans grejer. Och nu kom dom hem hit för att hämta lite grejer som Jimmy skulle ha under veckan. När dom sen var klara så stack dom iväg till Bagarmossen där dom ska vara och bo nu i en vecka.

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)


"Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson.---------    

Recension av boken: "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

""Sträckläsare"SOLO

Nyhetschefen Agata Hansson är tillbaka. Knappt har gravidchocken lagt sig förrän det är dags för bebischock. Ut kommer en stilig liten kille, Alex. Han är fantastisk, förstås. Men varför skriker han så mycket? Och varför måste det göra så ont i tuttarna?

Agata kan inte hjälpa det. Knappt har den lilla familjen kommit hem från BB förrän hon börjar längta tillbaka till jobbet. När Aftontidningen behöver någon som kan jobba extra är hon inte sen att tacka ja. Väl där möter hon den unga snygga vikarien Andy. Visst är sambon Teo en fantastisk pappa, men lite flirt har väl ingen småbarnsmamma dött av?

"Belinda Olsson går från noll till hundra på noll sekunder" Aftonbladet
"Medvetet eller inte slår hon sönder de rosenröda föreställningarna om den traditionella familjeidyllen. Agata kör sitt eget race." Upsala Nya Tidning
"Otrogen på öppen gata är snabbläst, lättsmält underhållning med en liten vass kant." Nerikes Allehanda

Belinda Olsson, född 1974, bor i Stockholm med sambo och två barn. Hon arbetar som kolumnist på Aftonbladet och programledare på TV8. Otrogen på öppen gata är den andra boken om Agata Hansson. Även den första, Gravidchock, finns i Månpocket."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


"Otrogen på öppen gata" är en fristående fortsättning på Belinda Olssons bok: "Gravidchock". "Gravidchock" läste jag för lite drygt ett år sen, och recensionen på den boken finns via den här länken

Den här boken, den andra delen i en planerad triologi, var lika bra som den första. Belinda Olsson skriver väldigt roligt, och jag kommer på mig själv med att sitta och le för mig själv flera gånger när jag läser. Jag kan klart rekommendera båda böckerna. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------  


Mobil-Blogg. Just nu! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Just nu! ;-)


Dagens Dagbok - Lördagen den 7 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko gick upp klockan nio, och genomgick då sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås också frukost.


Jimmy gick upp klockan tio, duschade, gjorde sig i ordning, åt frukost, och packade ner lite badgrejer. Sen så stack han iväg med bilen vid elvatiden, för att först hämta upp några kompisar, och sen åka ut till Grisslinge Havsbad för några timmar på stranden.


Jenny var ju inte hemma, hon sov ju hos Jocke i natt. Pratade med henne i telefon vid strax före tolv, och då var hon på väg till jobbet, för ett skiftledarpass mellan två på eftermiddagen, till elva i kväll.


Borzko och jag tillbringade förmiddagen med att tillsammans göra veckostädningen. Det blev väl det som vi ungefär alltid gör: dammsugning, torkning av golv, putsande av speglar och glasytor, skurande av badrum och toalett, avtorkning av uteplatsen, byte och tvätt av handdukar, tvättning av kläder, med mera. Vi bytte inte lakan den här veckan, för det gjorde vi förra veckan. Inte heller dammade vi något, för det hade vi ingen lust med.


Vi var klara ungefär när förmiddagen var slut, alltså vid tolvtiden.

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juni 2008 - Andra Halvan av Kvällen.

Jag satt sen på den övre balkongen, och njöt av den underbara kvällen, från halvniotiden, fram till halvelvatiden. Datorn var i knäet hela tiden. Borzko tittade på sport på teve då.


Sen vid halvelvatiden så flyttade jag in i vardagsrummet. Och så satt både Borzko och jag och läste i varsin bok. Jag började på: "Otrogen på öppen gata" av Belinda Olsson.


Nu blir det datorn en stund igen, innan det är sängdags.


Jimmy är i stan med sina kompisar, och kommer väl hem i natt någon gång.


Jenny jobbade i dag mellan nio och sex. Sen så mötte Jocke upp med henne på jobbet, och så åkte dom in till stan. Där mötte dom upp tre jobbarkompisar från McDonalds, och så satt dom på en uteservering hela kvällen och pratade, drack, skrattade, och åt. Jenny ringde vid strax före tolv, och då var hon och Jocke på väg hem till Södertälje.

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juni 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med Två Fotografier.)

Vid fyratiden sen, precis när jag hade läst ut min bok, så kom både Borzko och Jimmy hem nästan samtidigt. Borzko kom från jobbet, och Jimmy kom från stan. Båda två duschade och gjorde sig i ordning i tur och ordning.


Sen så åt vi tre middag tillsammans, på vår uteplats, i skuggan under parasollet. Borzko och Jimmy åt pizza från vår pizzeria på gatan. Jag var mätt efter allt jag hade stoppat i mig under dagen, för jag hade ätit en hel del godis på vägen hem och när jag kom hem, så jag åt bara ett vitlöksbröd med ost.Efter maten så fikade vi, och satt och pratade. Sen så satt jag och Jimmy med våra datorer, och Borzko satt och läste i sin bok. Vi satt sen där fram till åttatiden, och njöt av den underbara eftermiddagen och kvällen.


Sen vid åttatiden så flyttade vi alla in. Borzko satte sig uppe i vardagsrummet och tittade på friidrottstävlingar på teve.


Jimmy skulle hem till sin kompis Kristian i Högdalen, för att först vara där en stund, och sen så skulle dom vidare in till stan. Jag var snäll och körde honom dit.


När jag kom hem igen så satte jag mig uppe på den övre balkongen. Datorn i knäet blev det då, och bloggning, bloggläsning, och nyhetsläsning.


"Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk.---------    

Recension av boken: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Anna och Mats åker på en veckas semester till Sicilien i närheten av vulkanen Etna tillsammans med sina två barn, Molly, sju år, och Sebbe, elva. Våren har varit tung och veckan på Sicilien, som de egentligen inte har råd med, är ett försök att bryta en ond cirkel. Barnen är förväntansfulla och ser fram emot att få blicka ner i en riktig vulkan.


Ändå håller på att förgifta varandra och barnen med surhet och bitterhet. Mats tystnar och Anna förlorar sig i fantasier om Den Andre. De driver varandra till en gräns där de håller på att tappa kontrollen. Ett spänningstillstånd som börjar bli farligt? Resan skulle bli en början till förändring. Men kan de mötas igen? Och vill de det?


Helena von Zweigbergks nya bok Ur vulkanens mun är ett laddat relationsdrama om konflikter, svek, drömmar och kärlek som fullkomligen tar andan ur läsaren."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var mycket bra tycker jag. Den var gripande, hemsk, sorglig, och kändes väldigt verklig. Håller med AdLibris beskrivning: "Ett laddat relationsdrama", för det var det verkligen. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------  


Dagens Kändisspotting - 080606 - Pernilla Wahlgren.
I dag när jag var i stan och på Åhléns i City, så var Pernilla Wahlgren där. Hon skulle stå och prata om hårfärgningsmedlet Garnier. Jag frågade om jag fick ta en bild på henne, och det fick jag! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juni 2008 - Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med Fjorton Fotografier.)

Jag bestämde mig för att inte åka till badet i dag, utan att promenera in till stan istället. Jag gav mig iväg ganska så precis klockan nio. Redan då var det strålande sol, och jättevarmt. Jag gick min vanliga väg in mot stan.


Vid Globen tog jag en liten paus för ett toabesök och lite att dricka. Det blev McDonalds som fick mitt besök, och jag tog in en liten kaffe med mjölk plus en liten sprite light.

Sen så fortsatte jag in mot stan igen. Vid Slussen så var det massor med folk, för det skulle bli någon slags demonstration. Många polispiketer var det där också.Fortsatte från Slussen och ner mot Stadsgårdskajen.

Det låg många fina båtar där. Bland annat Ostindiefararen Götheborg. Och också några stora militärbåtar.Vid Skeppsbron så höll dom på att blåsa upp femtiotusen gula och blåa ballonger som dom skulle släppa iväg sen senare på eftermiddagen.Fortsatte sen mot Kungsträdgården där det var en massa Nationaldagsfirande och även "Smaka på Stockholm". Tittade lite på när Patrik Isaksson spelade. Eller rättare sagt så repeterande han bara inför spelningen som han skulle ha till kvällen.Jag gick runt och tittade lite. Köpte mig två stycken glassar också. En strut med vanlig glass, och en strut med sorbet. Här är två bilder till från Kungsträdgården.Efter en stund så gick jag upp mot City. Gick in på Åhléns för att gå på toa där. Och då så såg jag Pernilla Wahlgren där. Hon stod på entréplan och pratade om Garnier hårfärgningsmedel. Så jag passade på att ta ett kort på henne. Men det kortet kommer i ett annat inlägg.


Sen så mötte jag upp med Jimmy som kom in till stan vid halvettiden. Han skulle senare möta upp med sina kompisar, men han åkte in en timme tidigare och mötte upp med mig en stund. Vi gick ner till Kungsträdgården och gick runt lite där. Köpte sen varsin tunnbrödsrulle, Jimmy tog med rostbiff och potatissallad, och jag tog med skagenröra. Jimmy tog en öl, och jag tog vatten till.

Gick runt i Kungsträdgården en stund till, och sen så gick vi upp mot City igen. Jimmy gick och mötte upp med sina kompisar, och jag gick mot affärerna. Jag gick runt en stund i olika sport- och skoaffärer och letade efter Crocs flip-flops, men jag hittade inga.


Promenerade sen mot hemhållet. Gick från City och till Slussen. Därifrån så tog jag tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen ersättningsbussen 18X till Farsta. När jag kom till Farsta så gick jag till SynOptik och fixade till mina glasögon lite, för dom satt lite löst.


Jag kom hem vid tretiden, sex timmar sedan jag gick i morse. Tyvärr så glömde jag stegräknaren hemma i morse, så jag vet inte hur långt jag har gått, eller hur lång tid. Men minst tre timmars effektiv gångtid måste det i alla fall vara.


När jag kom hem så satte jag mig på uteplatsen, i skuggan under parasollet, och så läste jag i min bok: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk. Jag läste också ut den efter ungefär en timme.
Dagens Dagbok - Fredagen den 6 juni 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Sex timmars sömn som vanligt blev det då. För jag somnade vid halvettiden i går. Jag hämtade Jenny på McDonalds vid halvtolvtiden i går kväll. Sen när vi kom hem så satt vi en stund i köket och pratade. Jenny åt lite mat som hon hade med sig hem. Och jag åt en Mc Flurry-glass som Jenny hade köpt till mig. Sen så gick vi båda och la oss vid halvettiden.


I morse gick jag då upp halvsju, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba extra i dag.


Jenny gick upp vid halvåttatiden, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen vid åttatiden så åkte vi båda två iväg, och så körde jag henne till jobbet. I dag så skulle hon jobba ett pass mellan nio och sju.


Jag kom hem tillbaka igen vid halvniotiden. Nu sitter jag här vid datorn och äter frukost och dricker kaffe. Så fort jag är klar så ska jag ge mig i väg ut i solen. Det ska tydligen bli ännu en underbart solig och varm dag i dag. Funderar på om jag ska ge mig iväg in till stan, eller om jag ska åka till badet. Får se hur det blir. Tror att det blir så att jag promenerar in till stan. Skickar väl in något mobilbloggsinlägg senare förmodligen, så ni ser var jag är! ;-D


Ha en härlig Nationaldag allihopa! .-D

Mobil-Blogg.

MMS

Mobil-Blogg.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 juni 2008 - Kvällen.

Jag satt/låg sen i soffan på nedre balkongen fram till åttatiden. Läste mest i min bok: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk. Men varvade också med lite datorstunder.


Vid åttatiden så kom Borzko hem från jobbet. Då gick jag in från balkongen och gjorde honom sällskap när han åt middag. Jag tog en fika samtidigt, och vi hade en pratstund.


Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig i köket och läste i sin bok. Och jag satt också i köket och läste i min bok, och varvade med datorn.
Nu är klockan strax elva. Borzko har gått och lagt sig för att sova, för han ska jobba extra i morgon, och ska gå upp tidigt.


Jag ska strax åka iväg för att hämta upp Jenny på jobbet. Hon trodde att hon skulle vara klar vid tjugo över elva, så jag åker härifrån vid tio över elva. Vi är väl då hemma förhoppningsvis vid halvtolvtiden. Sen så blir det väl lite bokläsning för mig igen, innan det är sovdags.


Crocs flip-flops.

                   


Jag ska köpa mig ett par nya flip-flops.
Och jag vill ha ett par riktigt sköna, eftersom jag har lite problem med mina fötter.
Men samtidigt vill jag ju att dom ska vara lite fina också.

Är det någon som har testat Crocs flip-flops?
Tycker att dom här båda modellerna ser fina ut, i alla fall så här på bild.
Och dom ser sköna ut.

Den vänstra modellen heter Athens, och finns både för dam och herr.
Den högra modellen heter Capri, och är i damstorlekar.

Någon som har provat dom?
Eller i alla fall sett dom?

Dagens Outfit - 080605.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 5 juni 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara snabbt in och hämtade upp Jimmy och sen så åkte vi två iväg igen. Han hade slutat klockan ett på jobbet i dag, åkt hem, och duschat och gjort sig i ordning. Sen så skulle han tillbaka till jobbet för att mötas upp där inför en festkväll. Så jag var snäll och körde honom dit.


Jag kom tillbaka hem igen vid tretiden. Då blev det ombyte till minsta shortsen och bikiniöverdel, och sen så la jag mig i solstolen på vår uteplats och solade. Låg där i en timme ungefär, till fyratiden, och sen så tyckte jag att det fick räcka.


Gick då in vid fyratiden och åt middag i min ensamhet. Sen efter det så la jag mig i soffan på vår nedre balkong, och så läste jag i min bok: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk. Varvade med lite datorstunder ibland också.

Blomma och kort som vi fick på jobbet i dag.


Dagens Jobb - Torsdagen den 5 juni 2008.

Jobbade såklart precis som vanligt i dag också. Och exakt som tidigare i veckan, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen där jag var andreman.


Vi serverade "Blandat från frysen" i dag. Och det innebär ju en utstädning av frysen av alla små rester som har blivit kvar. Så det var en massa olika rätter hela dagen. Bland annat couscouspytt med kyckling, potatisgratäng, klyftpotatis, oxjärpar, kyckling nuggets, makaroner, kokt ris, köttfärssås, med mera. Och vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Det blev en mycket hektisk dag i dag under lunchserveringen. Många klasser hade olika aktiviteter i dag, till exempel så var det flera klasser som hade en brännbollsturnering. Så det kom väldigt många och åt samtidigt i dag.


Jag var i diskrummet och hjälpte till en hel del i dag, för där var det väldigt stressigt periodvis. Men allt flöt väl ändå på helt okej. Och ingenting speciellt hände.


Superfint väder i dag också, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten även i dag.


Vi fick en blomma och ett kort av två snälla lärare i dag, där dom tackade oss för det här läsåret. Och det blev vi givetvis glada för.


Och så blev klockan två, och vi fick gå hem och ha långledigt i tre dagar! Härligt! :-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 juni 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag i den underbara eftermiddags- och kvällssolen, på den nedre balkongen, tills solen försvann där vid kvart i sju. Då gick jag upp till den övre balkongen, där solen är en halvtimme längre, till kvart över sju. Bloggade under tiden, och läste bloggar och nyheter.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåtta. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom samtidigt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så blev det lite sport på teve för honom.


Jag satt sen igen på den övre balkongen med datorn. Först så var det skönt ändå, även fast det var skugga. Sen blev det lite kyligare, men då drog jag igen våra inglasningar och satt kvar där ändå.


Jag började att läsa i en ny bok också: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk.


Jimmy kom hem från sin kompis vid strax efter nio, och ligger nu på sitt rum och tittar på teve.


Jenny hade förmiddagsundervisning i skolan i dag, och sen så åkte hon iväg för att jobba ett arbetspass mellan två och elva på eftermiddagen och kvällen. Det var hennes första pass som skiftledare. Läs gärna vad hon har skrivit om det i hennes blogg. Sen så åker hon hem hit och sover i natt. Hon lär väl inte vara hemma förrän framåt tolvtiden.


Och i morgon så är det fredag! ;-D Eller det är det ju i och för sig inte... Men det är torsdag! Och röd dag på fredag! Så det är veckans sista arbetsdag i morgon! Och sen så är det en tredagarshelg! Underbart! Och vädret verkar ju hålla i sig över helgen också! :-D Härligt!

Dagens Shopping - 080604 - Blommor, tumring, cd-skivor, fodral.
Jimmy i dag vid middagen på vår lilla uteplats.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 4 juni 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum. Jag hade lovat på jobbet att jag skulle köpa ett grattiskort till en person, så då passade jag på att göra några andra ärenden också.


Jag köpte grattiskortet, cd-skivor att bränna på + fodral till, en ny tumring i silver till min högertumme eftersom jag har tappat min gamla, och två röda pelargoner till uteplatsen.


Jimmy kom till Centrum direkt efter jobbet och mötte upp med mig där vid halvfyratiden. Vi köpte oss varsin glass, och sen så gick vi hem.


Vi två åt middag tillsammans vid fyratiden, givetvis utomhus på vår lilla uteplats. Satt sen länge kvar och pratade och njöt av den härliga eftermiddagen.


Sen så småningom så gick Jimmy in och duschade och gjorde sig i ordning. Och efter det så satt han på sitt rum en stund. Och sen lite senare så stack han iväg i sin bil, och åkte hem till en kompis.


Jag satte mig med datorn i soffan på vår nedre balkong, och läste bloggar och nyheter, och njöt av eftermiddagssolen.


Den fina tårtan som vi fick på jobbet i dag.


Dagens Jobb - Onsdagen den 4 juni 2008.

Jobbade som vanligt förstås i dag också. I dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade med grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i lilla matsalen och jobbade som andreman.


I dag så serverade vi fiskpanetter, kokt ris, och filsås. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Underbart väder i dag också, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten även i dag. Och vi blev även bjudna på tårta i dag till kaffet.

"Någon sorts extas" av Johan Kinde.---------    

Recension av boken: "Någon sorts extas" av Johan Kinde. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

""Alla vi som inte var som de andra, alla vi som på något sätt kände oss utanför. Här var vi inne."


Stockholm, tidigt åttiotal
. Fyllda av drömmar söker Julian och hans vänner efter den perfekta låten, den perfekta utekvällen, den sanna kärleken. Efter någon sorts extas.


Bandet Bête Noir
har börjat nå framgång och Julian som skriver deras texter får del av berömmelsen. Nätterna tillbringar de på klubben 1984. De lever för stunden, de dras till synden, men någonstans är de ännu unga och oskyldiga.


En kväll möter
Julian Lina som förändrar allt. Samtidigt får han veta att hans mamma är allvarligt sjuk. Plötsligt är världen inte längre på plats.


Och det är
nu Julian börjar förlora sin oskuld - tron på att man bara kan älska en enda människa i livet, och att denna någon ska älska en tillbaka.


I Någon sorts extas återskapar Johan Kinde tiden då punken gick över i new wave, frisyrgelén kom till Sverige och Stockholm fick ett klubbliv. Men det är också berättelsen om en pojkes utveckling till ung man, om den första stora kärleken och den första stora sorgen.


Johan Kinde
, född 1963, växte upp i Åkersberga och är bosatt i Stockholm. Mellan åren 1979 och 1986 var han sångare och låtskrivare i Lustans Lakejer. Sedan dess har han fortsatt som soloartist och även gjort comeback med gruppen, som bland annat deltog i Melodifestivalen 2007. Någon sorts extas är Johan Kindes debut som romanförfattare."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken tyckte jag om. Den var bra skriven, tycker jag. Och det var jättekul att känna igen sig i mycket i boken. Johan Kinde är bara två år yngre än jag, så det blev en hel del nostalgi för mig att läsa om att vara ung i Stockholm i början på åttiotalet. Kan nog rekommendera den till dom flesta, men speciellt för Stockholmare i min ålder.   /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 juni 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då förstås middag, och efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så blev det sporttittande på teven för honom större delen av kvällen.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Han fördelade sin tid mellan datorn, teven, och tevespelen.


Jag satt först ute i soffan på nedre balkongen, och sen senare inne i köket. Och jag fördelade min tid mellan boken och datorn.


Jenny var hemma hos Jocke i Södertälje i kväll också, och hon sover där i natt med.


En fika och en kvällsmacka och en pratstund i köket blev det för mig, Borzko, och Jimmy vid åttatiden.


Nu är klockan snart nio, och det blir sängen och boken resten av kvällen.


Mobil-Blogg. Just nu: Dags för

MMS

Mobil-Blogg. Just nu: Dags för Chai Te och Kanel Knäcke. :-)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 3 juni 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag också. Och precis som i går så var det strålande sol från en klarblå himmel och jättevarmt. Så jag bytte bara om till korta shorts och litet linne, och så satte jag mig på vår lilla uteplats. Satt där sen och solade och läste i min bok: "Någon slags extas" av Johan Kinde.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Satt ute på vår uteplats och åt i dag, och sen efter maten så satt vi kvar ute och fikade och pratade en stund.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum, med datorn, teven, och tevespelet.


Själv så satte jag mig i soffan på nedre balkongen, och så fortsatte jag att läsa i min bok en stund.


Efter det så kollade jag mitt bankkonto, och då upptäckte jag att skatteåterbäringen hade kommit in på kontot redan i dag. Så då satte jag mig och betalade vår Turkiet-resa, och förde lite pengar hit och dit. Skrev ut papper på resan också.


Fem arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Fem arbetsdagar kvar till Sommarlovet! ;-D

Dagens Jobb - Tisdagen den 3 juni 2008.

Jobbade som vanligt i dag förstås. Första halvan av dagen så var jag i skalen och fixade grönsakerna. Sen den andra halvan skulle jag egentligen vara andreman i lilla matsalen. Men jag var bara det fram till tolvtiden. Då skulle en av kollegerna gå hem tidigare, så då fick jag vara i disken istället.


Vi serverade oxjärpar, kokt potatis, och brunsås i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


En före detta kollega kom och hälsade på, och det var roligt att träffa henne.


Allt flöt på bara bra i dag, och ingenting speciellt hände. Härligt väder var det i dag också, så vi satt ute och fikade på eftermiddagsrasten.

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 juni 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag ute på vår nedre balkong, i kvällssolen, med datorn i knäet, till kvart över sju. Då kom Borzko hem från jobbet, och då gick jag in till köket. Jimmy kom också ut till köket från sitt rum. Och så tog Jimmy och jag en fika, och Borzko åt middag. Satt sen och pratade en stund.


Efter det så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på lite sport på teve. Jimmy satte sig på sitt rum, och spelade GTA4 på PS3. Jag la mig i soffan ute på nedre balkongen, och så började jag att läsa i en ny bok: "Någon sorts extas" av Johan Kinde.


Nu är klockan halvtio, och det blev lite svalt där ute på balkongen, så jag har precis satt mig i köket istället. Men jag tror att jag ska lämna datorn för i kväll nu, och lägga mig i sängen och läsa istället, tills det är sovdags. Och så ska jag så klart ringa Jenny och prata en stund med henne, för hon är hos Jocke i Södertälje i kväll.


"Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson.---------    

Recension av boken: "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson. (Genre: Fakta.)  

---------

"Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök?
Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats o ch färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.

Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var verkligen bra! Väldigt intressant och även skrämmande. Och trots att det är en faktabok, så var den rolig och lätt att läsa. Jag kan verkligen rekommendera den till alla.  /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Bilolyckan i Farsta i går, söndagen den 1 juni 2008.


(Bilden lånad från Expressen)


Ovanför så är det en bild från bilolyckan som Jimmy och jag åkte förbi igår.
Den hände precis innan vi kom, när vi skulle åka till Willys i Länna.

Här är länk till mitt inlägg i går.

Här är en länk till SvD i dag.

Och här är en länk till Expressen i dag.

Några bilder från eftermiddagen, måndagen den 2 juni 2008.

I dag så gjorde jag sommarens första iskaffe. Och så drack jag den i strålande sol och underbar värme ute på uteplatsen på eftermiddagen.

Sen lite senare så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen. Det här ser jag, från höger till vänster, när jag ser mig omkring, när jag sitter där i soffan.

Dagens Dagbok - Måndagen den 2 juni 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Bytte direkt om till minsta shortsen och minsta linnet, och så satte jag mig i solen på vår lilla uteplats. Och så solade och läste jag. Läste ut boken: "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson.


Jimmy gick lite tidigare från jobbet i dag, och så åkte han till bilskolan och hade en körlektion med lastbilen. Sen kom han hem vid kvart över fyra. Då åt han och jag middag ihop. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på rummet vid datorn.


Jag tog med mig min dator, och så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen, och njöt av den sköna eftermiddagssolen.


Bryssel-Choklad.

Min kära kollega Snurran, som har bloggen Filojokus Funderingar, har varit i Bryssel i ett par dagar. Och hon var snäll och köpte med sig choklad och bjöd oss på i dag på jobbet.


Dagens Jobb - Måndagen den 2 juni 2008.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar i ordning grönsakerna. Sen den andra halvan av dagen så är jag i lilla matsalen och jobbar som andreman.


I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och givetvis också vår fina salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, plus vår bonusjobbare Snurran, som är hos oss på måndagar och fredagar.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände. Satt ute på eftermiddagsrasten och fikade.

Veckans Vikt - Vecka 23 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 23 - 2008
02/06

58,0 kg

Veckans Motion - Vecka 22 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 22 - 2008
26/05 - 01/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------  
Fredag: --------- 
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 juni 2008 - Kvällen.

Jag satt sen ute på den nedre balkongen och varvade datorn med boken som vanligt. I datorn blev det bloggande, bloggläsande, och nyhetsläsande. Och boken som jag läste var: "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson.


Jenny är ju hos Jocke i Södertälje, och sover där i natt. Borzko är hemma hos sin Mamma i Hallunda, och kommer väl snart hem. Jimmy är hos sin kompis Kristian i Högdalen, och kommer väl hem lite senare.


Jag ska lämna datorn nu, och lägga mig i sängen och läsa i min bok istället.


Och i morgon så är det då tyvärr måndag igen... :-(

Men det har varit en helt underbar helg! :-)

Och nu är det bara sju arbetsdagar kvar! :-D


Bytt bloggstatistik från Blogg.se till Google Analytics.Nu har jag bytt från att kolla min besöksstatistik på Blogg.se till Google Analytics. Min besökstatistik på Blogg.se har gått ner med ungefär hälften, och jag har svårt att tro att det stämmer. Varför skulle hälften av mina läsare försvinna, när jag byter plattform på Blogg.se till Publish.me? För det var ju då alla försvann, och inte när jag bytte till Spotlife.

Om jag kollar tillbaka i tiden på Google statistik, så har den legat ganska så lika, och inte förändrats vid några byten från Blogg.se, till Publish.me och Spotlife. Så jag tänker hädanefter att följa statistiken där i stället. Jag tror att den visar mer rätt faktiskt. Så Maj månads statistik i inlägget nedanför kommer därifrån.


Besöksstatistik - 2008 - Maj.

Besöksstatistik - 2008 - Maj.

I Maj hade jag i genomsnitt:

 - 607 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i maj: 866.
Lägsta antalet läsare på en dag i maj: 293.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under Maj månad 2008.

Lite statistik:

Under Maj månad 2008 har jag bloggat 211 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 1, flesta på en dag: 16).


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 juni 2008 - Eftermiddagen.

Jag satte mig sen ute på vår lilla uteplats. Varvade mellan att sitta i solen, och att sitta i skuggan under parasollet. Och varvade mellan datorn och boken: "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson.


Jimmy kom också ut och satte sig där, med sin dator.


Och Borzko kom hem från gymmet vid ettiden, och satte sig också där, med sin bok.


Jenny vaknade och gick upp vid tvåtiden. Hon kom då också ut och satte sig med oss. Hon åt frukost, och vi andra tog en fika.


Satt där sen alla fyra och pratade en stund. Jenny gjorde sig sen i ordning. Och vid tretiden så åkte hon och Borzko iväg. Borzko skulle hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Och Jenny skulle hem till Jocke i Södertälje. Så Borzko körde Jenny till Fittja, där hon sen tog bussen till Södertälje. Och Borzko åkte vidare till Hallunda.


När dom hade åkte iväg, så åkte Jimmy och jag till Willys i Länna vid kvart över tre. Och vi kom precis förbi när olyckan i Farsta hade hänt... Läs länkarna i inlägget nedanför...


I dag så gick det på nästan elvahundra kronor på Willys. Men vi hade i alla fall åtta fulla plastkassar med oss hem. Väl hemma igen så packade vi upp allt, och plockade in i frys, kyl, skafferi, och städskåp.


Sen så åt vi två middag tillsammans ute på uteplatsen. Och en fika blev det också. Efter det så satte sig Jimmy på sitt rum en stund och spelade GTA4 på PS3. Jag satte mig på den nedre balkongen och läste i min bok.


Jimmy stack sen iväg med bilen, för att åka hem till sin kompis Kristian i Högdalen. Och jag fortsatte att sitta i den underbara kvällssolen och läsa.


"Bil brakade in på fotbollsplan i Farsta".

När Jimmy och jag åkte till Willys i Länna i dag, så hade den här olyckan precis hänt...

Artikel i Svenska Dagbladet.

Och ännu en liknande artikel i Svenska Dagbladet.


"Så dumt!" av Mia Törnblom.---------    

Recension av boken: "Så dumt!" av Mia Törnblom. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografier / Memoarer.)  

---------

"Från heroinist till Sveriges mest framgångrika vägledare.

Att Mia Törnblom har ett stökigt förflutet är ingen hemlighet. I sina succéböcker och populära föreläsningar om självkänsla delar hon frikostigt med sig av sina egna erfarenheter. Men först nu berättar hon hur det verkligen var. Så dumt! är hennes efterlängtade självbiografi - en personlig berättelse om hur hon har tagit sig från djupaste självförakt till att respektera och älska den hon är.

Boken tar sin början under Mias sista dygn som aktiv narkoman då hennes tillvaro kantades av kriminalitet, missbruk, våld och sorg. Men då, när hon befann sig på botten, vände allt. Hon insåg att hon måste välja mellan att dö eller att överleva.

Med insiktsfullhet och humor skildrar Mia Törnblom hur hon blev nykter och drogfri. Hennes bok visar att förändring är möjlig. Alla kan lära sig att älska sig själva och att vända mörker till ljus.

Så dumt! ger svar på frågor som: Vad driver en människa att leva ett destruktivt liv? Vad krävs för att man ska finna kraften att vända om? Och hur gör man för att orka gå vidare trots att man skadat dem man älskar allra mest? Framför allt är det en berättelse om förlåtelsens läkande kraft.

Mia Törnbloms böcker Självkänsla nu! och Mera självkänsla! har blivit stora försäljningssuccéer, hennes föreläsningar är ständigt fullbokade."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken tyckte jag verkligen mycket om. Jag läser ofta och gärna biografier, memoarer, och dokumentära böcker. Men tyvärr så blir jag väldigt ofta besviken på dom. För även om dom handlar om intressanta ämnen och människor, så tycker jag att dom väldigt ofta är dåligt skrivna, och att dom inte engagerar mig. 

Men den här boken var jättebra. Det var verkligen intressant att läsa om hennes liv. Och även om hon skriver på ett lite speciellt sätt, lite så som hon pratar i sina program tycker jag, så engagerar hon verkligen. 

Så gillar ni Mia Törnbloms tidigare två böcker om självkänsla, eller om ni gillar Mias teveprogram, så gillar ni säkert också den här boken. Jag gjorde det i alla fall. Så jag rekommenderar den verkligen. /// Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 1 juni 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag somnade vid ettiden i går kväll, och det räcker med sex timmars sömn för mig. Och jag vill ju verkligen utnyttja dagarna när det är så här fint väder!


Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn.


Jenny kom hem från jobbet vid åttatiden. Hon hade ju jobbat ett nattpass mellan tio och sju. Hon gick förstås och la sig för att sova direkt. Och hon skulle sova till klockan två sa hon.


Jimmy sov. Han var ute och festade i natt, kom hem vid tretiden, och skulle sova till klockan tolv.


Borzko gick upp vid halvniotiden. Han genomgick förstås då sina morgonbestyr, och åt givetvis också frukost.


Vid strax efter nio så åkte både Borzko och jag iväg i bilen. Och vi åkte till Farstastrandsbadet för att ligga där i ett par timmar och njuta av solen.


Vi var där vid kvart över nio. Och sen låg vi där och solade, läste, och pratade i lite drygt två timmar. Underbart skönt och varmt, och en strålande sol från en klarblå himmel, och så lite lagom fläktande vind.


Jag läste ut boken: "Så dumt!" av Mia Törnblom. Recension på den kommer i ett separat inlägg.


Sen vid halvtolvtiden så tyckte vi att det räckte med sol för i dag, så då packade vi ihop våra grejer, och gick därifrån. Jag åkte hem. Men Borzko hade tagit med sig sin träningsvecka, och gick en sväng till gymmet i Farstahallen, som ligger precis bredvid Farstastrandsbadet.


När jag kom hem, så vaknade Jimmy strax efteråt, och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch. Vi satt också och fikade och pratade en stund. Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Mobil-Blogg. Just nu: Borzko o

MMS

Mobil-Blogg. Just nu: Borzko och jag är vid Farstastrandsbadet. :-)


Mycket för att vara mig, i maj och juni.

Ja, jag brukar ju inte ha så mycket inbokat precis. Men nu under maj, som precis är slut, och under kommande juni, så har det varit, och är, mycket inbokat. Mycket för att vara mig alltså... ;-D


12 maj     Nordea med mina föräldrar angående deras lägenhetsköp.

13 maj     Ut och äta, och titta på häggarna, med min Mamma, Jimmy, och Jenny i Kristineberg.

16 maj     Ut och äta med arbetskollegerna i Högdalen.

19 maj     Nordea angående mina försäkringar.

22 maj     IKEA med Jocke, Jenny, och Jimmy.

27 maj     Jobba över med niornas bal.

28 maj     Ögonläkaren.

30 maj     ComHem-tekniker hem till oss angående vårt bredband.

31 maj     Grillmiddag med Familjen + Jocke, Tindra, Mamma och Pappa.


10 juni     Gynekolog-besök.

11 juni     Avslutning på jobbet.

12 juni     Konferens med jobbet med övernattning.

13 juni     Konferens med jobbet.

16 juni     Blodgivning.

17 juni     Klippning och färgning av håret hos frissan.

18 juni     Tandläkaren.

19 juni     Bilbesiktning.

21 juni     Midsommarmiddag med familjen + Jocke, Tindra, Mamma, och Pappa.


RSS 2.0