"Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk.---------    

Recension av boken: "Ur vulkanens mun" av Helena von Zweigbergk. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------

"Anna och Mats åker på en veckas semester till Sicilien i närheten av vulkanen Etna tillsammans med sina två barn, Molly, sju år, och Sebbe, elva. Våren har varit tung och veckan på Sicilien, som de egentligen inte har råd med, är ett försök att bryta en ond cirkel. Barnen är förväntansfulla och ser fram emot att få blicka ner i en riktig vulkan.


Ändå håller på att förgifta varandra och barnen med surhet och bitterhet. Mats tystnar och Anna förlorar sig i fantasier om Den Andre. De driver varandra till en gräns där de håller på att tappa kontrollen. Ett spänningstillstånd som börjar bli farligt? Resan skulle bli en början till förändring. Men kan de mötas igen? Och vill de det?


Helena von Zweigbergks nya bok Ur vulkanens mun är ett laddat relationsdrama om konflikter, svek, drömmar och kärlek som fullkomligen tar andan ur läsaren."

(Kopierat från adlibris.se)

---------  

För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se. 

---------   


Den här boken var mycket bra tycker jag. Den var gripande, hemsk, sorglig, och kändes väldigt verklig. Håller med AdLibris beskrivning: "Ett laddat relationsdrama", för det var det verkligen. Jag kan verkligen rekommendera den. /// Bim.  

---------   

Betyg: 3,5 av 5.  

---------  


Kommentarer
Postat av: J

Började faktiskt läsa den här boken just idag, och har kommit ungefär halvvägs.Tycker väldigt mycket om von Zweigbergks andra böcker, och har (hittills) inte blivit besviken på den här. Den bästa beskrivningen av trasiga människors kamp jag läst på länge.

2008-06-09 @ 01:34:57
URL: http://telumendil.bloggagratis.se
Postat av: Bim

---> J: Jag har läst några av Helena von Zweigbergks förut, och tyckte om dom också. Men den här var ännu mycket bättre tycker jag. Jättebra men hemsk...

2008-06-09 @ 16:44:02
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: J

---> Bim:

Läste ut den i natt, och du har rätt. Den här var bättre än de andra. Eller i alla fall bra på ett annat sätt. Den känns mer verklig, och det är mycket lättare att identifiera sig i den.

2008-06-10 @ 00:06:58
URL: http://telumendil.bloggagratis.se
Postat av: Bim

---> J: Jag håller absolut med dig i det du skrev.

2008-06-10 @ 18:04:20
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0