"Caipirinha med Döden" av Maria Ernestam - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Caipirinha med Döden" av Maria Ernestam (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner.)

---------


"När Ericas sambo Tom berättar att han vill ta en paus i deras förhållande, rasar hela Ericas värld. Hon som trodde att deras liv tillsammans var perfekt! Sent en kväll när Erica tröstat sig med några glas vin, ringer det på dörren. Utanför står en stilig man som presenterar sig som Döden. Och utan att Erica riktigt har förstått hur det gått till, har hon bjudit in honom.

Döden visar sig vara en charmerande man som gärna lagar fantastiska middagar och vet att uppskatta ett glas gott vin. Dessutom är han en bra lyssnare och beter sig alltid som en oklanderlig gentleman. Inte konstigt Erica låter sig charmas. Men att inleda en relation med Döden får alltid oanade konsekvenser ...
"


(Kopierat från adlibris.com)

 

---------

Maria Ernestam är en författare som jag har "missat", trots att hon har gett ut fem romaner som jag bara har hört gott om. Men nu har jag då i alla fall äntligen läst hennes debutroman som är fem år gammal.

Och jag tyckte mycket om den. Den var väldigt annorlunda. Humor, död, relationer, allvar, kärlek, ja det var verkligen en blandning av allt.

Många tankar väckte boken också, om etik och moral, och rätt eller fel.

Så jag kan helt klart rekommendera boken, och jag ska verkligen läsa fler böcker av Maria Ernestam.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  "Inception" - 2010 - Film - Bio"Inception" - 2010 - Genre: Thriller

"Dom Cobb är en skicklig tjuv, den absolut bästa när det handlar om att stjäla värdefulla hemligheter djupt från det undermedvetna under drömtillståndet, när sinnet är som mest sårbart. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en efterfrågad man i den här nya världen av företagsspionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Men Cobb får nu en chans att gottgöra sig. Ett sista jobb kan ge honom livet tillbaka, men bara om han kan genomföra det omöjliga. Istället för att stjäla hemligheter, måste Cobb och hans team göra det omvända: plantera en hemlighet. Det skulle vara det perfekta brottet. Men ingen planering kan förbereda teamet för den farliga fiende som verkar kunna förutse allt de gör."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här var en otroligt bra film, i precis min smak. I början så fattade jag typ ingenting. Men ju längre filmen gick, så förstod man hur smart allt var uträknat. Otroligt bra actionsscener, och man undrar ju hela tiden var gränsen går mellan verklighet och datorgjort. Jättebra skådespelare i alla dom stora rollerna, med bland annat Leonardo DiCaprio och Joseph Gordon-Levitt.

Filmen var som sagt otroligt bra, spännande, tankeväckande, och hade härliga och fantastiska actionscener. Jag kan helt klart rekommendera den till alla. Men se den inte hemma, utan se den på bio!

Betyg: 5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och oftast tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 100731 - Anki Bagger & Peter Gustafson med "Secret Weapon" - 2010.


Dagens Låt - 100731 - Anki Bagger & Peter Gustafson med "Secret Weapon" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 30 juli 2010 – Hela Dagen.


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp, duschade, och genomgick alla morgonbestyr. Sen så blev det förstås frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn som vanligt.

 

Höll sen på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Och jag satt också lite med datorn.

 

Vid tiotiden så gick jag ut på en promenad. Gick mot Larsboda, sen Farsta Strand, och sen gångvägen vid sjön Magelungen tillbaka mot Farsta. Gick i lite drygt en timme, och lyssnade på ett sommarprogram under tiden.

 

När jag kom hem igen så höll jag på som vanligt här hemma. Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Jag läste lite i min bok. Och jag satt ganska så mycket med datorn. Lyssnade också på ett extra sommarprogram, från Ålands Radio, och under den tiden så broderade jag lite.

 

Middag blev det vid fyratiden. Och sen vid femtiden så tog jag bilen till Centrum och var på Hemköp och handlade fyra fulla plastkassar med matvaror.

 

Lyssnade sen på ännu ett sommarprogram, dagens, och broderade lite under tiden. Fortsatte sen att läsa i min bok, och varva med datorstunder.

 

Och så blev det lite ”True Blood” även i dag. Dom första två avsnitten av säsong två, tittade jag på.

 True Blood - Säsong 3 - Avsnitt 1 + 2.Och jag känner mig helt besatt just nu... Av "True Blood"! ;-D I kväll blev det dom två första avsnitten av säsong tre. Säsongen är lika bra, hittills i alla fall, som dom två första säsongerna. Och Eric är lika snygg. ;-)Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 35 - 30/7 - Per Morberg.Sommarvärd nummer trettiofem, den trettionde juli, var Per Morberg, 49 år, programledare, kock, skådespelare.

Ett lite flummigt och ostrukturerat program. Men helt klart intressant och trevligt att lyssna på.

Betyg: 4 av 5.Sommar - 2010 - Sommarprat i Ålands Radio - 28/7 - Caroline af Ugglas.I dag lyssnade jag på ett "extra" Sommarprogram! Och det var från Ålands Radio. Och med min körfröken Caroline af Ugglas!

Mycket trevligt program som helt klart kan rekommenderas!

Här är länken till Ålands Radios sida med Sommarpratare.

Och här är länk till poddradion.Ge mig tips på era bästa "appar" !Ja, nu har jag ju som sagt var köpt en iPhone 4 32 GB. Den levereras hem till mig om en-två veckor.

Och nu vill jag ju ha massor med tips! Jag har ju inte haft någon iPhone förut, och har bara hört talats om alla dessa "appar"!

Så nu vill jag ha tips om era favorit-appar! Bra, roliga, nyttiga, onödiga, sjuka, gulliga, coola, användbara, ja, alla möjliga appar vill jag ha tips om!

Och givetvis alla andra bra tips om iPhone! Bra tillbehör till exempel. Eller vad som helst. Please, give me! ;-D


Dagens Låt - 100730 - Shout Out Louds! med "Fall Hard" - 2010.


Dagens Låt - 100730 - Shout Out Louds! med "Fall Hard" - 2010.


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 34 - 29/7 - Pija Lindenbaum.Sommarvärd nummer trettiofyra, den tjugonionde juli, var Pija Lindenbaum, 55 år, bilderboksskapare. 

Ett trevligt, intressant, välpratat och bra program, med många bra ord och tankar.

Betyg: 4 av 5.Dagens Shopping - 100730 - En begagnad inbunden bok från Bokbörsen.Yes! Nu har jag klickat hem en iPhone4 32GB!Yes! Nu har jag klickat hem en iPhone 4 32GB! Den kommer hem till mig om en-två veckor! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok – Torsdagen den 29 juli 2010 – Hela Dagen. (Med fem fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvsju och jag gick då upp. Konstigt nog kände jag mig pigg då, trots att jag hade varit vaken en hel del under sena natten och tidiga morgonen på grund av ett väldigt åskväder, med massor med blixtar, mycket dunder, och otroligt ösregn…


Jag duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, fikade, läste nyheter i datorn, och genomgick alla mina andra morgonbestyr. Sen höll jag på och plockade och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma, och jag satt också lite med datorn.


Vid strax före tio så gick jag iväg till Centrum, eftersom jag hade bokat tid hos frissan klockan tio. Jag var hos Camilla på Plainer Hair Shop. Och jag gjorde det vanliga. Jag slingade massor med blekta slingor, jag klippte håret kort, och jag färgade ögonfransar och ögonbryn. Ganska så exakt två timmar tog det, och inklusive inköp av en stylingprodukt så kostade det 1.425:- kronor.Gick sen hem, och när jag kom hem så åt jag en liten lätt lunch. Efter det så tillbringade jag några timmar med mina vanliga sysslor. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr, jag läste i min bok, och jag satt med datorn.


Och det ösregnade här under hela eftermiddagen… Lite åska på ganska långt håll var det då också.Jag satte mig, för en gångs skull, och tittade på tv/serier/dvd på dagen. Brukar sällan göra det, utan brukar oftast titta på kvällen istället. Men jag tyckte att det passade bra i det här vädret. Avsnitt nio och tio av säsong två av ”True Blood” blev det.Och sen så kom det ett väldigt åskväder hit igen… Mycket närmare nu, än vad det var tidigare på eftermiddagen. Men inte riktigt lika nära som i natt, tror jag. Och regnet verkligen vräkte ner…Satte mig sen igen och tittade på ytterligare två avsnitt av ”True Blood”. Nu blev det dom två sista avsnitten av säsong två. (Och sex nya avsnitt av säsong tre väntar på mig…) ;-D


Resten av kvällen delade jag mellan datorn och boken.True Blood - Säsong 2 - Avsnitt 9-12.I dag/kväll blev det hela fyra stycken avsnitt av "True Blood". Det var liksom väder för det i dag! Ösregn, åska, och blixtar passar ju bra ihop med "True Blood". ;-)

Nu har jag sett klart hela säsong två också. Så nu ska jag snart (fast inte i kväll) börja på säsong tre... Ser fram emot det! :-DJag vill också ha en iPhone 4 !!! ;-D


Jag vill också ha en iPhone 4 !!! ;-D

(Underbara människor som sitter och köar i ösregn!) ;-D
Dagens Låt - 100729 - Jonas Gardell med "Aldrig ska jag sluta älska dig" - 2006.


Dagens Låt - 100729 - Jonas Gardell med "Aldrig ska jag sluta älska dig" - 2006.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 juli 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen. (Med ett fotografi).


Under eftermiddagen så satt jag största delen av tiden på balkongen. Jag satt lite med datorn. Jag läste lite i min bok, ”Caipirinha med Döden” av Maria Ernestam. Och så lyssnade jag på två stycken sommarprogram, från i går och i dag, med Maria Akraka och Andreas Lundstedt. Medans jag lyssnade så broderade jag lite korsstygn på mina kylskåpsmagneter.


Eftersom jag hade ätit en så stadig lunch, så jag åt bara havrefras, färska hallon, och minimjölk till middag.Fortsatte sen som tidigare, alltså med att sitta på balkongen, läsa i boken, och hålla på i datorn.


Så småningom så flyttade jag in från balkongen och till vardagsrummet. Och så blev det även i kväll två avsnitt av säsong två av serien ”True Blood”.True Blood i kväll också.Och även i kväll blev det två avsnitt av säsong två av "True Blood".

Här ovanför är min favorit i True Blood: vampyren Eric, spelad av Alexander Skarsgård.

Vem är din favorit i True Blood?


;-D


Här är en härlig video med en skön humor i: "I Love Minorities".

Låten som den är gjord av är "California Gurls" med Katy Perry och Snoop Dogg.

Kolla på den! Lyssna på orden! Och läs texten!

Och OBS! Den är inte rasistisk på något sätt! För den sparkar åt precis alla håll! ;-D


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 33 - 28/7 - Andreas Lundstedt.Sommarvärd nummer trettiotre, den tjugoåttonde juli, var Andreas Lundstedt, 35 år, sångare, artist.

Ett mycket, mycket bra program. Välpratat, roligt, intressant, gripande, rörande, och öppenhjärtigt. Och när han friade till sin pojkvän på slutet, då flödade mina tårar...

Betyg: 4,5 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 32 - 27/7 - Maria Akraka.Sommarvärd nummer trettiotvå, den tjugosjunde juli, var Maria Akraka, 43 år, företagare, f.d. medeldistanslöpare.

Mycket bra program. Välpratat och intressant att höra om hennes liv och hennes åsikter.

Betyg: 4 av 5.Dagens Dagbok – Onsdagen den 28 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tio fotografier).


Även i morse så larmade mobilen först klockan halvsju. Och även i morse så kände jag mig trött, och sov en timme till. Gick upp halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Hade bestämt att träffa min syster Anette, min systerdotter Maria, min systerdotterdotter Nova, min mamma Gun, och min pappa Yngve i dag. Om det hade varit sol, så skulle vi ha träffats på stranden. Men eftersom det var mulet i dag, så blev det promenad och lunch istället.


Helt igenmulet var det, men det var varmt och skönt ute ändå.


Mötte upp med mina föräldrar utanför deras port klockan tio Sen så promenerade vi bort till Farstahallens parkering där vi mötte upp med Anette, Maria, och lilla Nova.


Vi promenerade sen på den fina promenadvägen längs sjön Magelungen. Och gick sen samma väg tillbaka.


Här är vi vid Farstastrandsbadet.Nova känner på vattnet.Gick sen till Farsta Gård, där mina föräldrar bjöd på lunch.Först åt jag lite sallad och ett gott hårt tunnbröd.Sen åt jag en mycket god silltallrik, med tre sorters sill, lax, ägg, gräddfil, gräslök, och grönsaker. Väldigt god och otroligt fräsch.Här är fyra bilder på Nova.Efter ungefär tre timmar sen så skiljdes vi åt. Anette åkte hem till Sätra. Maria och Nova åkte hem till Älvsjö.Och jag, mamma och pappa promenerade mot Centrum. Där skiljdes också vi åt, och gick åt varsitt håll.


Kom hem vid halvtvåtiden. Höll då på och fixade med lite diverse hushållsbestyr. Och satt också lite med datorn.Dagens Låt - 100728 - Against Me! med "I was a Teenage Anarchist" - 2010.


Dagens Låt - 100728 - Against Me! med "I was a Teenage Anarchist" - 2010.


Styr min vackra dans! ;-D
Ja, klicka på länken, och styr när jag dansar! ;-)Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 juli 2010 – Kvällen.


Jag satt sen ute på balkongen med datorn och boken. Började att läsa i en ny bok: ”Caipirinha med Döden” av Maria Ernestam.

 

Klockan åtta flyttade jag in till vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag på ”Allsång på Skansen”.

 

Och därefter så tittade jag på två avsnitt av ”True Blood”.

 

Boken och datorn sen igen.

 

 


Kvällens teve och dvd - Allsång på Skansen och True Blood.Allsång på Skansen, program 5, tittade jag på i kväll. Medverkande var: Lill Lindfors, Jonas Gardell, Christer Sjögren, Thorsten Flinck, Jamine Kara, Idolerna, och Mando Diao.

Avsnitt 5 och 6 av säsong 2 av True Blood blev det också i kväll.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 juli 2010 – Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Den första delen av eftermiddagen tillbringades på balkongen. Läste i boken ”Sex and the City” av Candace Bushnell, och satt också lite med datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han hämtade bara upp mig, och så åkte vi direkt iväg in till Skanstull och till Södertappen. Jimmy lämnade blod, och jag var bara med som sällskap, eftersom jag lämnade blod tillsammans med Jenny i förra veckan, och då kunde inte Jimmy följa med.


På vägen hem så stannade vi till i Sköndal, och åt middag på McDonalds där.Jag åt en fiskburgare, minimorötter, och mjölk.När vi kom hem igen så satte jag mig på balkongen igen, med boken och datorn."Sex and the City" (Sex and the City) av Candace Bushnell - 2001 (1996) - Bok---------    

Recension av boken: "Sex and the City" (Sex and the City) av Candace Bushnell (2001) (1996) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Chick Lit.)

---------


"Boken bakom den uppmärksammade och omtalade TV-serien!

Oskuldens tid är förbi... Stig in i det vackra folkets värld, ledsagad av en av dess innevånare.
Tjuvkika på och chockeras av deras underhållande vanor och parningslekar.
Liksom i sina spirituella och frispråkiga krönikor i New York Observer, låter Candace Bushnell läsaren följa de unga och vackras väg från fester via barer till klubbar.
Här finns den grubblande Carrie, en ung journalist som söker kärleken, utan att hitta rätt. Mr Big , en affärsman som går från ett meningslöst förhållande till ett annat. Samantha Jones, en filmproducent i fyrtioårsåldern som personifierar den alltför smärtsamma insikten om skönhetens och ungdomens förgänglighet.
"


(Kopierat från forum.se)

 

---------

Med tanke på hur bra serierna och filmerna "Sex and the City" är, som baserar sig på den här boken, så blev jag mycket förvånad över hur dålig jag tyckte att den här boken var...

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  2 av 5.  

---------  Dagens Dagbok – Tisdagen den 27 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med tre fotografier).


Även i morse så larmade mobilen klockan halvsju. Hade lätt huvudvärk när jag vaknade, och kände mig trött, så jag somnade om en timme till. Sen gick jag upp vid halvåtta, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Varmt och skönt ute på förmiddagen, men igenmulet. Så jag klädde på mig för en promenad.Men jag upptäckte ganska så snart att det var ännu varmare än vad jag trodde. Blusen fick jag bära. Och jag önskade att jag hade haft mina jättekorta jeansshorts istället. Dom bytte jag sen om till så fort jag kom hem.


Jag gick ”Hökarängsvarvet” och det tog ungefär en timme. Jag lyssnade på gårdagens sommarprogram med Karin Johannisson under tiden.


Sen gick jag till Centrum. Var inne på H/M och handlade två stycken scarfs. (Bilder i separat shopping-inlägg som vanligt). Och sen var jag på Torget och köpte gröna vindruvor, bigarråer, hallon, och blåbär.När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite diverse hushållsbestyr först en stund. Sen efter det så satte jag mig på balkongen och åt min lunch. Och lunchen blev allt det goda som jag hade köpt.Dagens Shopping - 100727 - Två stycken scarfs - H/M.True Blood.I går tittade jag på avsnitt tre och fyra av säsong två.

Och så lyssnade jag många gånger på den underbara låten "Bad Things" med Jace Everett.

Länk till låten på Spotify.

Länk till låten på YouTube.


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 31 - 26/7 - Karin Johannisson.Sommarvärd nummer trettioett, den tjugosjätte juli, var Karin Johannisson, 65 år, professor i idé- och lärdomshistoria.

Ännu ett program som jag trodde kanske inte skulle vara så intressant för mig, men som det istället verkligen var. Handlade om gråt, tårar, drömmar och sömn - förr och nu.

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100727 - Le Kid med "Mercy Mercy" - 2010.


Dagens Låt - 100727 - Le Kid med "Mercy Mercy" - 2010.


Dagens Dagbok – Måndagen den 26 juli 2010 – Hela Dagen.


I morse larmade mobilen klockan halvsju. Jag tittade ut genom fönstret och såg att det var grått och trist, och så kände jag mig lite trött, så jag somnade om i en timme till. Gick sen upp klockan halvåtta och genomgick mina morgonbestyr. Efter det blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn som vanligt.

 

Funderade på om jag skulle ta mig en promenad. Men jag kände mig lite slö i dag och hade ingen lust. Vädret lockade ju inte direkt heller. Det regnade ju i och för sig inte, men det var svalt, blåsigt, och molnigt ute.

 

Så det blev en innedag i dag. Med mycket nöjen och lite nytta.

 

Jag läste ut boken ”Dexter – hängiven hämnare” av Jeff  Lindsay. Jag började sen på, och läste och sen så småningom ut, boken ”En himmel till Elliott” av Katarina Danielsson. Jag satt en hel del med datorn och höll på med lite allt möjligt. Och jag fixade också med diverse hushållsbestyr här hemma.

 

Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Vi åkte då direkt iväg till Willys i Länna för att storhandla. Det blev inte så farligt mycket i dag, ”bara” cirka ettusen kronor gick det på.

 

När vi kom hem igen så packade vi förstås upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Sen efter det så åt vi middag.

 

Satt sen vid datorn ett tag, och gjorde bland annat en bokbeställning. Började också att läsa i en ny bok: ”Sex and the City” av Candace Bushnell.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satte han sig också och läste.

 

Efter att Borzko hade gått och lagt sig, vilket han gjorde vid tiotiden eftersom han ska upp fyra i morgon bitti, så tittade jag på två avsnitt av ”True Blood”.

 

Och efter det så blev det boken och datorn igen.

 

 


Bokbeställning från Bokus.I dag blev det en bokbeställning från Bokus av tolv stycken ovanstående pocketböcker.

Och det blev även en beställning från Bokbörsen av en bok som har utgått:

"Livet vinkar (som en Kurt)" av Katarina Danielsson."En himmel för Elliott" av Katarina Danielsson - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "En himmel för Elliott" av Katarina Danielsson (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner.)

---------


"Tvillingarna Elsa och Elliott är oskiljaktiga: Som sagobarn, säger tanterna till mamma. Hela somrarna tillbringar de på farfars gård med bad i den mörka sjön, med serietidningar i gungsoffan, med kattungen Berit och med den åldrande grisen Ernst som farfar aldrig förmår sig att slakta. Så borde det alltid få vara, tycker åtminstone Elsa. Men åren går, Ernst självdör och så småningom även farfar. Och däremellan trillar Elliott i vattnet och dör han också. Så att Elsa blir ensam kvar.

Katarina Danielsson berättar lekfullt och med stor ömhet om Elsa och Elliott, tvillingsjälar som döden plötsligt skiljer åt. Eller gör den verkligen det? 

En oemotståndlig roman om kärlek, sorg och band som aldrig brister.
"


(Kopierat från wwd.se)

 

---------

Ibland hamnar böcker olästa någonstans i min bokhylla och glöms bort... Så har det varit med den här boken. Jag kommer inte ihåg när jag köpte den, eller hur länge den har stått i hyllan.

Men i dag så hittade jag plötsligt boken, och började att läsa den. Och vilken tur! För vilken bra bok det var! Synd att den har stått oläst så länge, men å andra sidan så blev den otroligt uppskattad i dag!

Den handlar om obeskrivlig sorg... Men också lika mycket om kärlek och glädje. Om familjband och relationer. Och om kärlek över generationsgränser. Boken har också mycket humor i sig. Jag skrattade och jag grät när jag läste den. Jag blev oerhört rörd över den. Det är den vackraste bok som jag har läst på länge.

Jag rekommenderar verkligen boken till alla! Läs den! Ni kommer inte att ångra er!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------  Dagens Låt - 100726 - Royal Republic med "Full Steam Spacemachine" - 2010.


Dagens Låt - 100726 - Royal Republic med "Full Steam Spacemachine" - 2010.


"Dexter - hängiven hämnare" (Dearly Devoted Dexter) av Jeff Lindsay - 2009 (2005) - Bok---------    

Recension av boken: "Dexter - hängiven hämnare" (Dearly Devoted Dexter) av Jeff Lindsay (2009) (2005) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner)

---------


"Livet är inte alltid lätt för Dexter Morgan. Att vara världens enda seriemördare med samvete, speciellt när man jobbar hos polisen i Miami, kan vara nog så besvärligt. Och inte blir det bättre av att en kollega har börjat fatta misstankar. För att undvika ett avslöjande tvingas Dexter att tillbringa alltmer tid tillsammans med sin flickvän Rita och hennes två barn.

Så dyker plötsligt en konkurrent upp i Miamis undre värld. En skugglik, mordlysten psykopat kidnappar och drogar sina utvalda offer för att sedan ta livet av dem genom utstuderade tortyrmetoder. Hans tillvägagångssätt är så bestialiskt att till och med den annars så känslokalle och härdade Dexter blir chockerad. När Dexters hårdnackade syster Deborah, som är polis, dras in i utredningen av den nye seriemördaren, känner Dexter sig tvingad att komma ut från sitt gömställe och delta i jakten på monstret. Och det dröjer inte länge förrän den Mörke Passageraren tvingar honom att sluta spela familjecharader och släppa lös sin inre demon.

Dexter - hängiven hämnare är den andra boken i succéserien om kriminalteknikern och sociopaten Dexter Morgan.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här är den andra boken om Dexter. Den första läste jag för ungefär ett år sedan, och recensionen finns via den här länken.

Jag har fortfarande inte sett ett endaste avsnitt av teveserien som är gjord efter böckerna.

Men jag tyckte mycket om den här boken. Den var lättläst, spännande, rå och blodig, och har en härlig svart humor. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  Dagens Dagbok – Söndagen den 25 juli 2010 – Hela Dagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.


Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Jag åt frukost och läste nyheter i datorn.

 

Femton grader, grått, mörkt, igenmulet, och ett lätt regn, så var vädret här på morgonen och förmiddagen. Hela gårdagskvällen och natten vräkte regnet ner här.

 

Bestämde mig för en innedag med båda nytta och nöje.

 

Och jag blandade sen det under förmiddagen och eftermiddagen. Bland annat så läste jag ut boken ”Lärarinnan i Villette” av Ingrid Hedström. Jag lyssnade på gårdagens sommarprogram med Percy Barnevik. Jag broderade lite korsstygn på en kylskåpsmagnet. Jag satt med datorn och facebookade, läste bloggar, och läste nyheter. Jag betalade alla månadens räkningar och fixade alla månadens överföringar. Jag tvättade och tumlade några maskiner med tvätt. Jag höll på och plockade och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr. Med mera, med mera, med mera…

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvtretiden. Han var bara hemma en stund, duschade, gjorde sig i ordning, och satt sen och läste en stund i sin bok. Sen så stack han iväg igen vid fyratiden. Han skulle träffa några kompisar, äta pizza med dom, och sen skulle dom gå och titta på en Bajen-match på Söderstadion.

 

Jimmy och jag åt middag vid fyratiden.

 

Sen fortsatte jag som tidigare. Jag lyssnade på ännu ett sommarprogram, dagens med Johan Rabaeus. Jag broderade lite mer. Jag tvättade och tumlade ännu fler maskiner med tvätt. Jag började att läsa i en ny bok ”Dexter- Hängiven hämnare” av Jeff Lindsay.

 

Jag tittade också på dom två första avsnitten av säsong två av serien ”True Blood”.

 

Borzko kom sen hem igen vid halvniotiden. Och då satte han sig och läste i sin bok. Jag varvade då bokläsning med datorstunder.

 True Blood - Säsong 2 - Avsnitt 1 + 2.I kväll så har jag börjat att titta på säsong två av "True Blood". Jag tycker att den serien är så fantastiskt bra. Jag tittade ju på första säsongen i höstas. Sen vet jag inte varför jag inte har fortsatt att titta på säsong två. Jo, det vet jag visst förresten! Det är ju läsandet av alla mina böcker som tar all min tid! ;-)

Men nu ska jag titta klart på säsong två under dom sista veckorna på mitt sommarlov. Och så fort sen som säsong tre kommer med svensk text, så ska jag se den.

För jag älskar verkligen den här serien!

Här är den sköna låten som inleder varje avsnitt:


Dagens Länk - 100725.Här är en länk till en mycket bra, och väldigt rolig, krönika skriven av en av mina stora favoriter, Alex Schulman.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 30 - 25/7 - Johan Rabaeus.Sommarvärd nummer trettio, den tjugofemte juli, var Johan Rabaeus, 62 år, skådespelare.

Ännu ett trevligt och välpratat program.

Betyg: 4 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 29 - 24/7 - Percy Barnevik.Sommarvärd nummer tjugonio, den tjugofjärde juli, var Percy Barnevik, 69 år, ordförande stiftelsen Hand In Hand International.

Ett välpratat och mycket intressant program.

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100725 - Hammerfall feat. The Swedish Women Olympic Curling Team med "Hearts On Fire (Curling Version)" - 2006.


Dagens Låt - 100725 - Hammerfall feat. The Swedish Women Olympic Curling Team med "Hearts On Fire (Curling Version)" - 2006.


"Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström - 2008 - Bok---------    

Recension av boken: "Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström (2008) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner.)

---------


"En älskad lärarinna i den lilla staden Villette blir påkörd och dödad. Flera vittnen hävdar bestämt att det inte var en olycka. Undersökningsdomare Martine Poirot och hennes team börjar forska i fallet. Vad kan ligga bakom en oförvitlig kvinnas plötsliga död? En historia med förgreningar bakåt i tiden, till en väl dold hemlighet från början av 60-talet börjar skymta fram. En historia som uppenbarligen inbegriper hela det lilla samhället och har trådar uppåt i politikens översta toppar...

Lärarinnan i Villette är en skickligt skriven deckare med starka karaktärer, spännande miljöer och en mycket otäck intrig. Ingrid Hedström lägger ut ett pussel med ledtrådar och parallellhistorier som vävs samman på ett ovanligt snyggt sätt!

Ingrid Hedström är sedan många år journalist på Dagens Nyheter där hon skriver om Europa. Under åren 1992 till 1997 var hon bosatt i Belgien. Det var dramatiska år med en rad intressanta rättsfall. Här väcktes tanken på att förlägga en serie kriminalromaner till detta land. Med Lärarinnan i Villette inleder hon en ny serie med undersökningsdomaren Martine Poirot i huvudrollen.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Den här boken hade jag läst så många bra recensioner om. Men tyvärr så kan jag nog inte riktigt hålla med dom om att boken var så himla bra.

Visst var boken helt okej, men inte mer än så, tyckte jag.

Fast ändå så pass bra så jag kommer nog att ge en bok till i serien om Villette en chans.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  Sommarkrysset + The Seventies - 24/7-10.I Sommarkrysset i går var det väl inte direkt några av mina favoriter med direkt. Men jag tyckte ändå att det var ett bra program, och dom som var med gjorde bra ifrån sig. Dom här var med i går: Style, Ola Joyce, Le Kid, Peter Jezewski, Anna Bergendahl, och Sean Banan.

I går var det andra avsnittet av The Seventies, och det handlade i går om året 1971 och om singer/songwriters. Inget superbra program precis. Alldeles för mycket prat och för lite musik. Tycker också att det är tråkigt att det handlar så mycket om bara ett par artister, i går Don McLean och Gilbert O'Sullivan, och så lite om alla övriga. Men det roligaste är nästan fortfarande att se modet, kläderna, och frisyrerna! ;-)


"Wallander - Faceless Killers" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - Faceless Killers" - 2010 - Genre: Thriller

"Wallander undersöker ett brutalt mord på ett äldre par på en avskild lantgård. En läcka från polisen om att den mördade kvinnans sista ord ger upphov till rasistiska hämndaktioner. Följderna får Wallander att tvivla på allt, till och med sitt yrkesval som polis."

(Kopierat från Lovefilm)

Förra sommaren såg jag dom tre första engelska Wallander-filmerna från BBC med Kenneth Branagh i huvudrollen, och jag tyckte om dom alla tre.

Nu finns det tre filmer till, och "Faceless Killers" är den första av dom.

Den här filmen tyckte jag var mycket bra. Minst lika bra som dom svenska Wallander-filmerna. Så jag kan helt klart rekommendera den, och jag ska se dom följande två också.

Betyg: 4 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 24 juli 2010 – Hela Dagen. (Med tjugo fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och han gick då upp. Han skulle sen genomgå sina morgonrutiner, och efter det gå till Farstahallen för att träna på gymmet.


Själv så gick jag iväg ut på promenad vid niotiden. Jag gick längs tunnelbanan och till Globen. Det tog lite drygt en timme i dag, och jag lyssnade på ett Sommarprogram med Anette Norberg under tiden.


När jag kom fram till Globen vid strax efter tio, så gick jag till SkyView och köpte biljetter till vår åktur senare på eftermiddagen.


Gick sen till Gullmarsplan, och där tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen.


När jag kom hem, vid halvelvatiden, så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt då frukost och jag åt lite lätt lunch och tog en fika och en pratstund med honom.


Sen vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet, och då gjorde han mig och Jimmy sällskap.


Det blev sen lite slappande för oss alla tre. Jimmy satt på sitt rum framför datorn. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag varvade min tid mellan datorn och boken.


Vid kvart över tre sen så satte vi oss alla tre i bilen och åkte till Globen. Vi parkerade i P-huset och gick upp till SkyView. Där mötte vi upp med Jenny som kom från en kompis.


Och sen så åkte vi då SkyView! Först fick man se en liten kort informationsfilm, och sen så åkte man upp. Jag var lite nervös innan, för jag kan ha lite höjdrädsla ibland. Men det var faktiskt mycket mindre läskigt än vad jag trodde det skulle vara.


Här står Borzko, Jimmy, och Jenny och väntar på att det ska bli vår tur att åka.Tyvärr så var det grått, helt igenmulet, och småregnade lite… Så utsikten kunde ju ha varit bättre. Ska nog åka den igen någon solig dag. Men det var ändå helt klart värt pengarna, det tyckte vi nog alla fyra.


Här är tolv bilder från åkturen.Sen när vi kom ner igen, så åkte vi med bilen in till Gamla Stan för att äta på Vapiano. Vi hade tur och fick en perfekt parkeringsplats precis utanför.


Det var första gången som jag var på Vapiano, och det var det även för Borzko och Jimmy. Bara Jenny som hade varit där förut. En väldigt annorlunda restaurang, med ett mycket speciellt koncept. Jag tyckte om den. All mat som vi åt var väldigt bra, och det var klart prisvärt.


Till förrätt åt jag bruschetta (rostad ciabatta, tomater, vitlök, olivolja).Till varmrätt åt jag scampi e spinaci (jätteräkor, gräddsås, pesto, bladspenat).Och till efterrätt blev det tarte aux framboises (färska hallon med en ljuvlig creme patissiere serveras i en krispig choklad-tartelette).Vi åt alla samma förrätt. Jenny åt en annan sorts pasta. Borzko och Jimmy åt varsin pizza.


Här är fyra bilder på oss från Vapiano.Och här är en länk till Vapianos hemsida.


Vi var där i ungefär två och en halv timme. Och när vi kom ut, så var vi glada att vi hade tagit bilen, för då öste regnet ner.


På vägen hem så körde vi Jimmy till Västertorp, där han skulle möta upp med några kompisar.


När vi kom hem så var bara Jenny hemma en kort stund, och sen blev hon upphämtad av en kompis.


Sen vid halvniotiden så satte Borzko och jag igång en dvd-film. Det blev en av dom tre nya engelska Wallander-filmerna: ”Faceless killers”.


När den var slut, vid tiotiden, så gick Borzko och la sig för att sova. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti, för att jobba extra.


Jag tittade då på ”Sommarkrysset” som jag hade spelat in. Och sen också på andra delen av ”The Seventies”.


När jag hade sett dom båda två programmen, vid halvtolvtiden, så satte jag mig med datorn en stund.SkyView.
I dag ska vi åka SkyView!

Jag fick ju ett presentkort av Borzko, Jimmy, och Jenny när jag fyllde 49 år den 7 mars, och nu ska det äntligen bli av!

Efter åkturen så ska vi gå ut och äta på restaurang. Och det är den andra halvan av min julklapp från familjen, som inte har blivit av än! (Den första halvan var att se Riverdance i Globen, och det gjorde vi i början av året. Men det blev aldrig av att vi gick ut och åt då.)

Liiiite nervös är jag faktiskt! För liiiite höjdrädd är jag ju faktiskt! Men det ska också bli jätteroligt!

Någon annan som har åkt? Vad tyckte ni?Dagens Låt - 100724 - Snook med "Mister Cool" - 2004.


Dagens Låt - 100724 - Snook med "Mister Cool" - 2004.


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 28 - 23/7 - Anette Norberg.Sommarvärd nummer tjugoåtta, den tjugotredje juli, var Anette Norberg, 43 år, olympisk mästare i curling, avdelningschef.

Ett trevligt och intressant program att lyssna på. Trots att jag inte är ett dugg sportintresserad, och inte vet ett endaste dugg om curling.

Betyg: 4 av 5.


"Wallander - 26 - Vittnet" - 2010 - Film - Dvd"Wallander - 26 - Vittnet" - 2010 - Genre: Thriller

"En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt - och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats."

(Kopierat från Lovefilm)

Och det här var den allra sista Wallander-filmen för alltid. (Eller?!?) Den trettonde i den här andra omgången, och den tjugosjätte totalt med Krister Henriksson. (Här är en länk till Wikipedia om alla Wallander-filmerna).

Liiiite trött börjar man ju bli på dom här filmerna nu. Men samtidigt så kommer jag nog faktiskt ändå att sakna dom lite.

"Vittnet" var väl som dom flesta andra Wallander-filmer. Helt okej och bra alltså!

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Fredagen den 23 juli 2010 – Hela Dagen. (Med åtta fotografier).


Även i dag så larmade min mobil klockan halvsju. Och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Fika och nyhetsläsning vid datorn blev det sen.


Jimmy hade gått upp klockan fem, och Borzko klockan halvsex, och åkt iväg för att köra sina respektive lastbilar.


Jenny hade beställt väckning klockan nio, och det fick hon förstås. Vi åt sen frukost tillsammans, och satt och pratade en stund.


Jenny stekte ägg till frukost.Sen så gjorde sig Jenny i ordning, och vid halvelvatiden så gick vi mot Centrum, och tog tunnelbanan in mot stan för en dag tillsammans på stan.Vi gick av vid T-Centralen, och gick runt lite i affärer först och kollade lite.


Sen gick vi bort till PK-huset, och Jenny gick in på en Frisersalong som hade Drop In, för lite toppklippning.


Medans jag väntade på henne så gick jag till Coffehouse by George och drack en Caffe Latte och läste lite i min bok.När hon var klippt och klar så fortsatte vi vår shopping.


Jag letade lite efter en bikini och efter ett par skor, men jag hittade ingenting av det som jag ville ha. Och ingenting annat nästan heller. Så jag köpte faktiskt bara en scarf och lite smink. (Bilder i separat shopping-inlägg som vanligt).


Jenny shoppade en del. Men faktiskt inte speciellt mycket heller.


Lunchen intogs, som så ofta när vi är i stan, på John Chris. Vi åt båda två en ljummen pastasallad. Jenny åt en med kräftstjärtar, och jag åt en med fetaost.Jenny i sitt nyklippta hår.Efter ytterligare strosande i stan och i affärer, så blev det en fika på Café Moda. En varsin kaffe blev det, och så delade vi på en Cookie.Jenny pratar i telefon.Vi åkte så småningom hem till Farsta igen. Och när vi kom dit så blev det en sväng in på Systembolaget eftersom Jenny skulle handla lite där.


Kom sen hem vid halvfemtiden, sex timmar efter att vi åkte i morse…


Jimmy kom sen hem från jobbet strax efteråt, vid femtiden. Han skulle sen bort och träffa kompisar och grilla med dom, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Jag var sen snäll och skjutsade honom till Segeltorp, och Jenny följde med som sällskap.


När Jenny och jag kom hem igen, så gjorde hon sig bara i ordning, och sen skulle hon också iväg och träffa kompisar, och äta middag med dom. Jag var då snäll igen, och skjutsade henne till Högdalen.


På vägen hem så stannade jag till i Centrum för att handla lite på Hemköp. Fyra fulla plastkassar blev det med lite diverse saker. Plus lite gott att äta till kvällen förstås.


Och jag har fortfarande inte tröttnat på Ben & Jerrys Cookie Dough + Estrellas Vickningschips. ;-)Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Sen vid tiotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev den senaste Wallander-filmen: ”Vittnet”.


Och efter filmen så blev det datorn en stund.Dagens Shopping - 100723 - Scarf - H&M - 99:- + solspray och primer.Dagens Låt - 100723 - Snook med "Kommer Ifrån" - 2006.


Dagens Låt - 100723 - Snook med "Kommer Ifrån" - 2006.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 22 juli 2010 – Hela Dagen. (Med nio fotografier).


Mobilen larmade klockan halvsju i morse också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn.


Satt sen och läste en stund, i en ny bok, ”Lärarinnan i Villette” av Ingrid Hedström.


Klockan nio hade Jenny beställt väckning, hon har ju semester den här veckan. Hon gick då upp, och vi åt frukost tillsammans och satt och pratade i nästan en timme.


Sen så gjorde sig Jenny i ordning, och jag höll på och plockade och fixade med lite här hemma.


Mycket varmt och skönt i dag, men ganska så molnigt. Jenny och jag funderade först på att strandbesök, men sen blev det lite annat istället.


Först blev det ett besök på IKEA. Och jag tror faktiskt att det var den allra första gången som jag kom därifrån utan någonting alls! För jag hittade inte någonting av det jag letade efter, och inte köpte jag något annat heller.


Men fikade gjorde vi förstås! En liten minimuffins med smak av päron och vanilj, en fläderblomsdricka, ett glas vatten, och en kaffe med mjölk blev det för mig.Sen var vi en sväng på ICA Kvantum, men inte heller där blev det något inköp.


Vi åkte sen hem till Farsta, parkerade bilen hemma, och så gick vi till Centrum.


Handlade en bukett blommor, en kartong jordgubbar, och en ask hallon, och så gick vi hem till mina föräldrar för att fika.Dom bjöd på kaffe och glass som vi hade till det vi hade köpt. Och sen så satt vi på deras balkong och fikade och pratade.Hallon och vaniljglass är bland det godaste som finns.Vackra Jenny…… som vill äta upp alla hallon!Och cool är hon i morfars gamla Ray Ban!Satt väl där i ungefär en och en halv timme, och sen så gick Jenny och jag hem igen. Vi var bara hemma en kort stund, och sen så åkte vi återigen i väg i bilen.


Jag skjutsade först Jenny till Högdalen, och därefter till Västberga, för hon hade ärenden till båda ställena. Sen så åkte jag med henne till Gullmarsplan där jag släppte av henne hos en kompis. Och så åkte jag själv hem till Farsta igen.


Kom hem vid halvfemtiden. Höll då på och fixade lite med diverse hushållsbestyr.


Jimmy kom sen hem från jobbet vid halvsextiden. Då blev det middag och en fika.


Efter det så satte jag mig på balkongen, och så lyssnade jag på två stycken Sommarprogram, Tina Janssons från i går, och Ulf Danielssons från i dag.


Och samtidigt som jag lyssnade, så gjorde jag något som jag inte har gjort på väldigt, väldigt länge! Jag broderade!


Förr, innan datorn blev ett så stort intresse för mig, så broderade jag jämt korsstygnsbroderier. Då var det böckerna och broderierna som var mitt stora intresse. Sen när vi köpte vår första dator, och mitt intresse för den världen bara blev större och större, så broderade jag mindre och mindre, och till slut inte alls. Nu tar jag kanske fram något broderi typ en gång per år, på sommaren, syr några stygn, och sen ligger det till nästa år. Intresset är inte tillräckligt stort nu, för att konkurrera ut böckerna och datorn.


Det blev i alla fall några stygn på en kylskåpsmagnet under tiden som jag lyssnade. Förr broderade jag mest tavlor.Sen blev det boken och datorn igen, som vanligt. Och det var en lika underbart skön kväll ute på balkongen i kväll också, så jag satt förstås där.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 27 - 22/7 - Ulf Danielsson.Sommarvärd nummer tjugosju, den tjugoandra juli, var Ulf Danielsson, 46 år, professor teoretisk fysik.

Ett "sådär"-program var det här för mig. Hyfsat intressant, men inget som tog mig till sig.

Betyg: 3,5 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 26 - 21/7 - Tina Jansson.Sommarvärd nummer tjugosex, den tjugoförsta juli, var Tina Jansson, 45 år, lyssnarnas sommarvärd, lärare.

Ett mycket nyttigt program att lyssna på. Det fick mig verkligen att tänka efter och att tänka till.

Så här står det på hemsidan:

"Framröstad till ”Lyssnarnas Sommarvärd”. Arbetade som lärare i många år, men insjuknade i nervsjukdomen ALS för snart fyra år sedan. Är nu helt förlamad och kan varken äta eller prata. Kommunicerar via en liten reflex på glasögonen och en så kallad huvudmus på datorn som är kopplad till en talsyntes. Är gift och har tre barn. Har alltid tyckt om att göra nya saker – fånga trollsländor, spela saxofon eller göra smycken. Äger ett par örhängen gjorda av kalkinkapslade binnikemasklarver.


– Mitt Sommarprogram kommer att handla om en del av det jag tänkt på och lärt mig sedan jag fick ALS. Om hur man väljer att leva när man vet att man ska dö. Helst skulle jag vilja göra folk lite mindre rädda."


Betyg: 5 av 5.


Dagens Låt - 100722 - Hoffmaestro & The Chraa med "Young Dad" - 2006.


Dagens Låt - 100722 - Hoffmaestro & The Chraa med "Young Dad" - 2006.


Dagens Låt - 100721 - Sonic Syndicate med "Burn this City" - 2009.


Dagens Låt - 100721 - Sonic Syndicate med "Burn this City" - 2009.


Dagens Dagbok – Onsdagen den 21 juli 2010 – Hela Dagen.


Även i dag så larmade mobilen klockan halvsju. Och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Sen så blev det, som vanligt, frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.

 

Jimmy hade gått upp klockan fem, och Borzko klockan halvsex, för att åka till sina respektive jobb.

 

Jenny sov, på hennes första semesterdag i dag.

 

Vid strax före nio så gav jag mig iväg till Farstastrandsbadet. Och sen var jag där i ungefär fyra timmar i dag.

 

Solade, badade, fikade, lyssnade på två sommarprogram, med Christine Meltzer och Andres Lokko, läste ut boken ”En mörkrädd pojke” av Justin Evans, och började sen på boken ”Ut kom vargarna” av Jesper Ersgård.

 

Vid ettiden så åkte jag hem. Jenny var hemma, vaken, och uppe då.

 

Lite lunch, en fika, och en lång pratstund med Jenny blev det då.

 

Höll sen på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma, och varvade med lite balkongsittning med datorn och boken.

 

Vid fyratiden så stack Jenny iväg. Hon skulle träffa kompisar, och sen vidare ut och festa i kväll.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Middag och en fika blev det då.

 

Vid strax före sju så åkte Jimmy och jag iväg i bilen till Farsta Strand för att kolla på en lägenhet till honom. Det var den femte lägenheten som han tittade på. Och han lär nog tyvärr inte få den här heller, för han är nummer tolv i kön…

 

När vi kom hem igen så satte jag mig återigen på balkongen, med boken och datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag, dusch, iordninggörande, och sen bokläsning på balkongen blev det för honom.

 

Och det var en lika skön kväll på balkongen även i kväll. Jag läste så småningom även ut boken som jag började på i förmiddags på stranden. Satt sen med datorn.

 

 


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 25 - 20/7 - Andres Lokko.Sommarvärd nummer tjugofem, den tjugonde juli, var Andres Lokko, 43 år, skribent, manusförfattare.

Ett intressant och bra program. Ingenting som direkt grep tag. Men ändå trevligt att lyssna på.

Betyg: 4 av 5."Ut kom vargarna" av Jesper Ersgård - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Ut kom vargarna" av Jesper Ersgård (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner.)

---------


"William Franzén och Julia Wikman är två outsiders inom polisen. Han: vanställd efter ett knivattentat och avskydd av sina kollegor för sin rättrådighet. Hon: vacker men instabil efter traumatiska händelser i det förflutna. När de handplockas till Rikspolisen för ett hämtningsuppdrag i S:t Petersburg förefaller allting enkelt: Åka dit, undersöka om brottslingen finns där, rapportera och åka hem. Men den inofficiella beskrivningen av uppdraget är en annan. Väl på plats visar det sig att det är fler som är på jakt efter den efterspanade svensken. Kan de lita på den lokala polisen? På de betalda tipsarna? Eller ens på varandra?

Ut kom vargarna är en iskall "vem-går-att-lita-på"- thriller. Jesper Ersgård är känd för manus till filmer som Living in peril och Rancid. Med mycket action och dramatik skriver han realistiskt om livet på fel sida om lagen i sin debutroman.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här var en lite annorlunda kriminalroman. Den kändes lite som en blandning av en gammaldags "kioskdeckare" och ny kriminalroman. Den var väldigt realistisk och blodig, och definitivt inget för känsliga. Om jag ska likna boken med någonting, så blir det i så fall med James Pattersons böcker.

Jag tyckte om boken, som var välskriven, lättläst, spännande och oförutsägbar. Så jag kan helt klart rekommendera den till alla som gillar spännande, blodiga, svenska deckare.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 24 - 19/7 - Christine Meltzer.Sommarvärd nummer tjugofyra, den nittonde juli, var Christine Meltzer, 35 år, programledare, komiker, skådespelare.

Jag gillade det här programmet, för jag kände igen mig så mycket i det... Christine pratade mycket om blyghet, feghet, och rädsla. Speciellt rädsla för mörker, för att flyga, och för döden. Eftersom jag alltid har varit en blyg, feg, och rädd person, så kände jag, som sagt var, igen mig i mycket, och det var mycket intressant. Gripande när hon pratade om sin pappas död var det också.

Betyg: 4,5 av 5."En mörkrädd pojke" (A good and happy child) av Justin Evans - 2009 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "En mörkrädd pojke" (A good and happy child) av Justin Evans (2009) (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner)

---------


"George Davis sitter nedsjunken i en stol hos sin terapeut. Hans fru har tvingat dit honom, deras äktenskap är på väg att spricka. Orsaken är att George inte kan hålla i sin nyfödda son. George berättar att han en gång tidigare i sitt liv besökt en terapeut, som elvaåring.

På terapeutens uppmaning skriver George ner vad som hände en ödestiger höst i början av åttiotalet. Hur han en kväll ska gå och lägga sig och plötsligt hör någon ropa i rummet. Den som ropar en osynlig "vän ". George blir besatt av det som hans "vän" berättar för honom. Vad är sanningen bakom hans fars mystiska död i Centralamerika? Är det verkligen faderns kolleger som ligger bakom hans död? "Vännen" har nu blivit en del av George och vägleder honom mot allt mörkare platser - platser som ingen människa tidigare beträtt.

En mörkrädd pojke är en litterär thriller med ekon av Donna Tartts Den hemliga historien.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Den här boken trodde jag skulle vara mycket bättre än vad den var. Hade läst några bra recensioner på den i några bloggar. Men ibland så tycker man inte lika... Trodde den skulle vara bra och läskig. Men jag tyckte faktiskt inte att den var läskig alls. Och inte speciellt bra heller. Fast okej var den. Bra skriven och lättläst också. Men själva storyn var sådär.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  Allsång på Skansen - 2010 - Program 4 - 20/07.I kväll var det en bra omgång av "Allsång på Skansen" tycker jag.

Bäst var ju förstås Oskar Linnros.

Men flera andra var ju också bra: Salem Al Fakir, Thomas Di Leva, Drängarna, och The Real Group.

Som ni kanske har märkt här i bloggen, så är Oskar Linnros en stor favorit hos mig just nu. Tycker att hans nya skiva är jättebra.

Men jag gillade honom väldigt mycket förut också, när han var del i "Snook".

Här är en länk till Snooks låtar på Spotify.


Dagens Dagbok – Tisdagen den 20 juli 2010 – Hela Dagen. (Med sex fotografier).


Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning.


Jenny kom hem från jobbet vid strax efter sju, efter sitt sista nattpass för den här gången. Hon la sig sen för att sova vid halvåttatiden.


Jimmy var inte hemma, för han hade redan åkt till jobbet som vanligt.


Borzko hade sin veckans lediga dag i dag. Hans mobil larmade klockan åtta, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr.


Vi åt sen frukost, fikade, och hade en pratstund.


Rätt så varmt ute, ganska blåsigt, och sol och moln om vartannat, så var vädret här på morgonen. Så vi beslöt oss för att inte åka till stranden, utan vi tog tag i veckostädningen istället.


Vi dammsög, torkade golven, skurade badrummet och toaletten, städade av övre balkongen och den inglasade entrén och uteplatsen, bytte i sängarna, tvättade lakan, med mera.


När vi sen var klara så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen så satte vi oss båda två på balkongen, och läste i varsin bok. Jag började på boken ”En mörkrädd pojke” av Justin Evans.


Klockan två hade Jenny beställt väckning, och det fick hon förstås. Hon åt då frukost, och Borzko och jag tog en fika med henne.


Borzko gick sen en sväng till Centrum och till Hemköp och handlade lite matvaror.


Jenny gjorde sig sen i ordning, och vid halvfyratiden så åkte hon och jag iväg i bilen.


Vi åkte till Södertappen vid Skanstull, för att lämna blod. Det var Jennys allra första gång, och min sextiofemte gång!


Jag har alltså lämnat ”vanligt” blod 65 gånger. Jag har lämnat plasma (för cirka 15 år sen) 22 gånger (tror jag att det var). Jag hade 125 i blodvärde i dag. Och blodtrycket var 102 / 72.


Allt gick bra för Jenny på hennes premiär som blodgivare. När vi var klara så satt vi kvar en stund och fikade.


Jag tog två ölglas som tackgåva. Jenny hittade ingenting speciellt som hon ville ha, så hon tog också två ölglas. som jag fick. (Och så betalade jag ett nagellack till henne sen på Åhléns istället).


Så här ser ölglasen ut. Dom är även fina att ha som vaser tycker jag.Jag har ju varit blodgivare i över trettio år. Och Borzko har varit blodgivare i ungefär tjugofem år. Så vi har ju samlat på oss en hel del tackgåvor genom åren.


Vinglas, ”vanliga glas” och kaffemuggar har vi massor av hemma. Och nu blir det då samlande av ölglas framöver.När vi var färdiga så gick vi in på Åhléns för vi båda två skulle köpa nagellack.


Det här är världens bästa nagellack tycker jag! Dyrt i och för sig, men verkligen prisvärt, eftersom det sitter som berg och aldrig flagnar.Här är tre av mina fingrar med underlack, två lager pärlemorlack, och överlack, målat av Jenny.När vi kom hem igen, vid halvsextiden, så hade Jimmy kommit hem från jobbet.


Borzko hade åkt en sväng till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb, men han var strax hemma igen.


Jenny var bara hemma en stund, och sen åkte hon iväg för att träffa kompisar.


Borzko och jag satt sen på balkongen och läste i våra böcker.


Men klockan åtta gick vi in, och satte igång teven, och så tittade och lyssnade vi på ”Allsång på Skansen”. Bäst i kväll var en av mina favoriter just nu, Oskar Linnros.


Kollade även på den halvtimmeslånga webbsändningen efter Allsången, för jag ville ju se Oskar Linnros en gång till, och höra honom sjunga ”Från och med du”, som är så bra.Efter det gick vi återigen ut och satte oss och läste på balkongen. Man vill ju verkligen utnyttja dessa underbara kvällar!Efterlysning!
Ja, även om jag skrev om det här i ett annat inlägg i går, så måste jag ju försöka igen!

Jag eftersöker en Spotify-lista med NY BLANDAD ROCK! Typ musik som dom spelar på radiostationen BANDIT ROCK.

Det finns massor med listor med ny pop, gammal pop, och gammal rock. Men jag har hittills inte hittat någon lista med  NY ROCK.

Visst skulle jag ju kunna sätta ihop en sån lista själv... Men  jag orkar och känner inte för det just nu... Det borde ju finnas någon där ute i Spotify-världen som redan har gjort det! ;-)

Så om det är någon som har, eller har sett, en bra lista med ny blandad rock, så kan ni väl länka den här till mig! Tack! :-DOch här länkar jag till inlägget som jag gjorde i går, där det finns en massa länkar till bra (tycker jag) musik-listor på Spotify.

Dagens Låt - 100720 - Thirty Seconds To Mars med "Closer To The Edge" - 2009.


Dagens Låt - 100720 - Thirty Seconds To Mars med "Closer To The Edge" - 2009.
Titta INTE på videon här ovanför! Titta istället på DEN HÄR VIDEON SOM JAG LÄNKAR TILL! Det gick tyvärr inte att lägga in den videon här i bloggen (det står
"Inbäddning inaktiverad på begäran"), så därför länkar jag till den istället. För det är en MYCKET BRA VIDEO. :-D"Utan ett ord" (No time for goodbye) av Linwood Barclay - 2009 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Utan ett ord" (No time for goodbye) av Linwood Barclay (2009) (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner.)

---------


"Du vaknar. Huset är tomt. Din familj är borta.


14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta.


25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila


Om författaren.


Kanadensiske författaren och journalisten Linwood Barcley har skrivit en skrämmande thriller i Hitchcocks anda som snabbt blivit en internationell storsäljare som översatts till över 20 språk. Bakom sig har han flera non-fictionböcker och en deckarserie. Utan ett ord är hans första och oerhört framgångsrika thriller!"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här var en mycket, mycket bra amerikansk kriminalroman / thriller. Den var väldigt spännande, och var svår att lägga ifrån sig. Och den var absolut inte förutsägbar. Jag kunde i alla fall inte räkna ut hur det skulle gå, och hur det skulle sluta.

Jag har inte läst någonting förut av Linwood Barclay. Men det ska definitivt bli fler böcker av honom, efter den här boken. Om jag måste jämföra honom med någon annan författare, så tyckte jag att han var lite lik Harlan Coben (vilken jag i och för sig också bara har läst en bok av: "Berätta inte för någon").

Rekommenderar boken varmt till alla deckar/kriminalroman/thriller-älskare!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Dagens Dagbok – Måndagen den 19 juli 2010 – Hela Dagen. (Med sju fotografier).


Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Packade sen min badväska, och så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet vid niotiden.


Var sen där i ungefär tre timmar. Jag läste först i ”Den man älskar” av Emily Giffin. Sen när jag hade läst ut den så började jag läsa i ”Utan ett ord” av Linwood Barclay.En fika blev det förstås också.Inget dopp i Magelungen blev det i dag. Utan bara solande. För det var inte alls lika varmt i luften i dag. Strålande sol var det, men en ganska så kraftig och lite sval vind.


Utsikt från min plats, mot sjön, mot caféet, och upp från sjön.Åkte hem vid tolvtiden. En fika och lite lätt lunch blev det när jag kom hem. Sen höll jag på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr här hemma. Och så varvade jag med datorstunder på balkongen. Läste i boken också.


Vid halvtretiden så vaknade Jenny och hon gick då upp. (Hon jobbar nattpass just nu). Hon åt då frukost, och jag tog en fika, och vi satt sen i nästan en timme och pratade.


Satt sen på balkongen igen med boken och datorn.


Vid femtiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag tillsammans alla tre.


Och sen så blev det återigen balkongen.


Jenny stack sen iväg, och sen senare så skulle hon iväg för att jobba ännu ett nattpass."Den man älskar" (Love the one you're with) av Emily Giffin - 2009 (2008) - Bok---------    

Recension av boken: "Den man älskar" (Love the one you're with) av Emily Giffin (2009) (2008) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner.)

---------


"Ellen Dempsey har allt: en våning i New York, en framgångsrik karriär som fotograf, och inte minst underbare maken Andy. Ellens äktenskap inte bara verkar perfekt, det är perfekt.

Men tre månader in i det lyckliga äktenskapet springer Ellen på Leo - första kärleken som bara försvann ur hennes liv efter ett bråk en nyårsnatt för sju år sedan. Leo, som helt utan förklaring lämnade henne hjärtekrossad och bitter. Det ena leder till det andra. Ellen börjar ifrågasätta det liv som hon lever tillsammans med Andy ... För om Andy är den stora kärleken, varför kan hon då inte glömma Leo?

Den man älskar är en kärleksroman med humor och hög igenkänningsfaktor. Emily Giffin skriver med värme och intelligens om ämnen som berör oss alla"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

En charmig, kärleksfull, rolig, välskriven, insiktsfull, rörande, oförutsägbar, sorglig, och jättebra roman/chick lit/kärleksroman! Kan helt klart rekommenderas!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Mina 25 favoriter på Spotify JUST NU.
Här är en liten mini-lista med mina 25 favoriter på Spotify JUST NU:

" Bims Favoriter Sommaren 2010 "Tre sköna softa svenska skivor som jag lyssnar mycket på just nu i Spotify.


Ja, dom här tre svenska softa sköna skivorna lyssnar jag mycket på just nu, i min Spotify, när jag är på stranden, eller hemma.

Länk till Spotify - Oskar Linnros - Vilja bli.

Länk till Spotify - Fibes Oh Fibes! - 1987.


Länk till Spotify - Kent - En plats i solen.
Sen så lyssnar jag ju förstås också på min egen lista, med 450 låtar, med alla låtar som jag har haft som Dagens Låt här i bloggen. En mycket blandad lista! :-D

Länk till Spotify - "Bims Låtar - Dagens Låt från Bims Blogg".


Jag lyssnar också på Jennys lista - "Jenny Kullin".


Och på Jimmys lista - "Super".Vad lyssnar ni på just nu? Länka gärna till era listor!

Det jag saknar, (och som jag inte har orkat sätta ihop själv), är en lista med blandad NY rock. Listor med blandad gammal rock finns det mycket av. Men jag skulle vilja ha en lista med BRA, NY, BLANDAD ROCK, med kanske bara några få gamla låtar iblandat. Typ som RADIOKANALEN BANDIT ROCK. Ingen som har en sån lista? Länka i så fall! :-DUppdaterat:


En länk till mina 25 favoriter just nu: "Bims Favoriter Sommaren 2010".
Dagens Låt - 100719 - Avenged Sevenfold med "Nightmare" - 2010.


Dagens Låt - 100719 - Avenged Sevenfold med "Nightmare" - 2010.


Dagens Dagbok – Söndagen den 18 juli 2010 – Hela Dagen.


Även i morse så larmade mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan åtta, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost, fikade, och hade en pratstund.

 

Vi hade planerat att även i dag åka iväg till Farstastrandsbadet vid niotiden. Men det var helt igenmulet här på morgonen, så vi struntade i den idén.

 

Vi beslöt oss båda två istället för att göra ”lite nytta”.

 

Borzko åkte iväg med bilen till gör-det-själv-hallen vid OKQ8 här i Farsta. Det har låtit konstigt ibland, en tid, när vi bromsar bilen. Typ som att det sitter fast en liten sten mellan bromsskivorna eller nåt. Så han åkte iväg för att kolla upp det, och försöka få bort det.

 

Själv så satte jag mig med datorn, och med alla dom papper som jag hade med mig hem efter konferensen på Skepparholmen i början av juni. Jag har ju nio veckor på mig att göra i ordning allting, men det är ju dumt att skjuta upp allt till slutet av ledigheten.

 

Så jag satt sen i ungefär tre timmar och jobbade med våra arbetsscheman och alla andra papper som vi behöver till vårt jobb i höst. Mailade sen alla nio papperen till min husmor och en kollega, så dom får kolla mig och korrekturläsa.

 

Jag var klar vid tolvtiden, och ungefär samtidigt så kom Borzko hem med bilen igen. Han trodde att han har fått i ordning på den, men vi får väl se när vi är ute och kör lite mer framöver.

 

Lite lätt lunch, en fika, och en pratstund blev det. Efter det så flyttade vi båda två upp till balkongen. Borzko läste i sin bok, och jag satt lite med datorn.

 

Sen började jag att läsa i en ny bok: ”Den man älskar” av Emily Giffin.

 

Vid tretiden så åkte Borzko iväg i bilen igen. Den här gången hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

 

Jag tittade på SVT Play i datorn, på det första halvtimmeslånga avsnittet av ”The Seventies – 1970 – Hårdrock”, en serie på tio avsnitt om musiken på sjuttiotalet. (Har bloggat om det i ett annat inlägg).

 

Och jag lyssnade på två Sommarprogram, i poddradion, ett från i går med Christer Sjögren, och ett från i dag med Anneli Alhanko. (Har bloggat om dom i egna inlägg).

 

Fortsatte att läsa i boken gjorde jag också. Och däremellan blev det datorstunder.

 

Molnen försvann mer och mer under dagen. Så jag satt också och solade lite på balkongen under den sena delen av eftermiddagen.

 

Både Jimmy och Jenny var iväg tillsammans och med kompisar, och badade på eftermiddagen. Så jag åt middag för mig själv, vid femtiden.

 

Fortsatte sen att sitta ute på balkongen, med datorn och boken.

 

Borzko kom sen hem vid åttatiden, och gjorde mig då sällskap där, med sin bok.

 

Framåt tiotiden sen så flyttade vi in till vardagsrummet istället.

 

 


Några kommentarer om några teveprogram...I onsdags tittade jag på "Grattis Kronprinsessan" från Öland. Programledaren Martin Emtenäs var väl i och för sig helt okej. Men jag saknade Mark Levengood, som brukar vara programledare... 

Uppträdde gjorde bland annat Martin Stenmarck, Amanda Jenssen, Erik Saade, Charlotte Perrelli, Peter Jöback, och Lisa Nilsson.

Tyckte att programmet var sådär... Programledaren kunde ha gjort bättre ifrån sig. Och ljudet var fruktansvärt dåligt. Urvalet av artister var väl också bara sådär.I går tittade jag på "Sommarkrysset" som är tillbaka igen efter att fotbolls-VM (äntligen!) är slut. I går var följande artister med: Fibes Oh Fibes!, Madcon, Magnus Carlson, Rasmus Seebach, Crucified Barbara, och Anne-Lie Rydé.

Jag gillar "Sommarkrysset", tycker att det är ett program som man blir glad av. (Men jag är aldrig med och tävlar). Och jag tycker att Gry Forssell är en mycket bra programledare.

Alla artisterna som var med i går, tyckte jag var mycket bra. (Kanske undantaget Anne-Lie Rydé).I dag såg jag "The Seventies" på SVT Play, som gick på teve i går kväll. Det var första avsnittet, i en serie på tio halvtimmeslånga avsnitt, om musiken på sjuttiotalet. Varje avsnitt avhandlar ett år + ett speciellt tema.

Första avsnittet handlade om året 1970 och temat var hårdrock. Tyckte väl att programmet var rätt så bra. Kanske kunde ha varit liiiite mer musik, och liiiite mindre prat. Eller så kanske det kunde ha varit en timmes långa avsnitt istället. Då hade man fått både mycket musik och mycket prat.

Det roligaste var nästan att se kläderna och frisyrerna! ;-D Finns det något roligare mode än sjuttiotalsmode!?!Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 23 - 18/7 - Anneli Alhanko.Sommarvärd nummer tjugotre, den artonde juli, var Anneli Alhanko, 56 år, prima ballerina assoluta, hovdansare.

Ett intressant och bra program. Men ingenting speciellt för mig, och det engagerade och berörde mig inte mycket.

Betyg: 3,5 av 5.


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 22 - 17/7 - Christer Sjögren.Sommarvärd nummer tjugotvå, den sjuttonde juli, var Christer Sjögren, 60 år, sångare.

Jag har aldrig gillat Christer Sjögren speciellt mycket... Men jag måste ju faktiskt tillstå att jag tyckte om hans sommarprogram! Han pratade trevligt och intressant. Och det berörde mig också.

Betyg: 4 av 5.


Underbar humor! :-D


Det här är underbar humor! Just dom här är översatta till svenska, och lånade från Aftonbladet. (Nästan längst ner på den länkade sidan, finns en länk med 263 stycken strippar på svenska. Men den går inte att direktlänka till.)

Annars så är dom på engelska, och här är hemsidan.

Nio favoriter kommer här:

Dagens Låt - 100718 - Fibes, Oh Fibes! med "Love Child" - 2009.


Dagens Låt - 100718 - Fibes, Oh Fibes! med "Love Child" - 2009.


"Prince of Persia" - 2010 - Film - Dvd"Prince of Persia" - 2010 - Genre: Action

"Dastan, prins av Persien har efter en belägring avtvingat en indisk maharadja hans dotter och olika magiska föremål. Men den vesir som förrått maharadjan lurar Dastan att öppna ett timglas med en magisk dolk och släppa ut Tidens sand. När sanden lämnat sin hållare förvandlas stadens innevånare till rasande demoner och Dastan måste ta hjälp av den indiska prinsessan för att rädda sitt folk och förhindra att en sandstorm förgör hela världen. Med hjälp av Tidens dolk kan Dastan styra tiden och kanske ordna så att hans ödesdigra misstag blir ogjorda."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag hade ganska så låga förväntningar på den här filmen, och det kanske var tack vare det som jag tyckte att den var bra! ;-)

En helt okej film. Häftiga actionscener. Lite humor. Och Jake Gyllenhaal i bar överkropp gör ju inte direkt ont att titta på! :-D

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 17 juli 2010 – Hela Dagen.


Mobilen larmade klockan halvsju i morse, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan åtta gick Borzko upp och genomgick då sina morgonbestyr. Vi åt sen frukost, och därefter packade vi ner våra badgrejer.

 

Vid strax före nio så åkte vi ner till Farstastrandsbadet. Det var klarblå himmel och strålande sol när vi kom dit, men sen så kom det hela tiden mer och mer moln. Men trots att det så småningom blev helt igenmulet, så var det varmt och skönt ändå.

 

Jag lyssnade på ett sommarprogram först, och sen läste jag i min bok. Borzko läste i sin bok.

 

Vi träffade på ett par gamla kompisar från när vi bodde i Hagsätra, som vi stod och pratade med en stund.

 

Mina föräldrar var ute på en promenad, och kom förbi oss. Dom stannade en stund och pratade också.

 

Efter ungefär tre timmar, vid tolvtiden, så åkte vi hem. Lite lätt lunch och en fika blev det då.

 

Sen så satte vi oss båda två uppe på balkongen och läste i våra böcker.

 

Vid fyratiden så åt Borzko och jag middag tillsammans. Båda ”ungarna” var på annat håll.

 

Och sen återgick vi till balkongsittandet. En mulen men regnfri, och varm och skön kväll.

 

Jag läste ut boken: ”Vi har ju hemligheter i den här familjen” av Therése Eriksson.

 

Klockan åtta så lämnade vi balkongen och gick in och satte oss i vardagsrummet istället. Och så tittade och lyssnade vi på ”Sommarkrysset”. Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Vid åttatiden så kom regnet hit till Farsta också. Men det kom bara några droppar.

 

Sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev: ”Prince of Persia”. Recension kommer som vanligt i ett eget inlägg.

 

Efter filmen så satte sig Borzko och läste i sin bok igen. Och jag satte mig med datorn en stund.

 

 


Dom 80 bästa böckerna - aug 2006 - dec 2009.Härom dagen så fick jag den här kommentaren av en läsare:

" Det skulle vara kul med en topplista över de allra bästa böckerna du läst (du verkar ju minst sagt ha koll) :) "

Funderade då på om jag skulle göra en sån lista, över alla dom bästa böckerna som jag har läst under hela mitt liv.

Men jag insåg snabbt att det var alldeles för svårt. Hur ska man komma ihåg allt som man har läst? Jag har ju varit en bokslukare i hela mitt liv, från typ femårsåldern...

Dessutom så ändrar sig ju smaken genom åren. Det jag tyckte var jättebra för tjugofem år sen, kanske jag inte tycker är bra i dag.

(Fast Stephen Kings böcker har jag i och för sig älskat nu i trettiofem år!) ;-)

Så det blir ingen sån lista!

Men jag har faktiskt bloggat två listor tidigare på några av mina favoritböcker.

Här är en länk till ett inlägg med dom 50 bästa böckerna (av 214 lästa) under tiden augusti 2008 - december 2009.

Och här en länk till ett inlägg med dom 30 bästa böckerna (av 178 lästa) under tiden augusti 2006 - augusti 2008.

Så där har ni i alla fall tips på 80 stycken mycket bra böcker (av 392 lästa) under tiden augusti 2006 - december 2009 (tre och ett halvt år).

:-D"Vi har ju hemligheter i den här familjen" av Therése Eriksson - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Vi har ju hemligheter i den här familjen" av Therése Eriksson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Memoarer/Biografier/Dokumentärer.)

---------


"Gripande uppväxtskildring.

Therése Erikssons mycket uppmärksammade debutbok är en både skakande och upplyftande skildring av hur det är att växa upp med en missbrukande och psykiskt sjuk förälder.
Therése växte upp i Enskede, i ett rött hus med vita knutar - en trygg och närmast idyllisk uppväxt. Men när hon gick på mellanstadiet började hon märka att det bråkades allt mer hemma och att hennes mamma kanske inte var som alla andra mammor, även om hon inte förstod varför. En sensommarkväll när Therése var elva år yttrade hennes pappa några ord som fick bitarna att falla på plats och som skulle komma att prägla resten av hennes uppväxt: "Therése, mamma är alkoholist."
Med utgångspunkt i sina dagböcker har Therése Eriksson skrivit en gripande och ärlig bok om sin uppväxt. Det handlar om rädsla och sömnlösa nätter, om depressioner och självmordsförsök, om struliga tonår och alla vägar som leder fel.
Men framförallt är det en bok om att välja rätt väg, om att ta ansvar för sitt eget välbefinnande och om insikten att det är okej att må bra, även om någon annan mår dåligt. Det är också en bok om världens bästa mamma.

Therése Eriksson är 23 år gammal och verksamhetsansvarig för den ideella föreningen Maskrosbarn som finns till för att stödja unga som lever med föräldrar som missbrukar och/eller har en psykisk sjukdom. Syftet med hennes arbete, och med den här boken, är att visa att man kan må bra, trots att man har mått dåligt under sin uppväxt. Therése har fått ett flertal priser för sitt arbete, hon blev till exempel utnämnd till Årets förebild på galan Svenska Hjältar 2008. Hon är bosatt i Stockholm.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

En mycket bra och stark självbiografi från grundaren till föreningen "Maskrosbarn", och en av som som blev en av "Svenska Hjältar 2008".

Kan starkt rekommenderas till alla. För att kunna få en liten insikt om hur det är att som barn och ungdom leva med en psykiskt sjuk och/eller missbrukande förälder.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 21 - 16/7 - Aris Fioretos.Sommarvärd nummer tjugoett, den sextonde juli, var Aris Fioretos, 50 år, författare, översättare.

Ett helt okej program. Trivsamt att lyssna på. Men det gav mig inte något speciellt.

Betyg: 3,5 av 5.Dagens Låt - 100717 - DJ Mangoo feat. Deadline med "Fanta & Rosé" - 2010.


Dagens Låt - 100717 - DJ Mangoo feat. Deadline med "Fanta & Rosé" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 16 juli 2010 – Hela Dagen.


Och även i morse så larmade min mobil klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, gjorde mig i ordning, åt frukost, fikade, läste lite nyheter i datorn, och plockade och fixade med lite här hemma.

 

Vid niotiden sen så åkte jag iväg till Farstastrandsbadet. Sen så satt/låg jag där i ungefär tre timmar, mellan nio och tolv.

 

Jag lyssnade på sommarprogram, badade, solade, fikade, och hade det skönt. Det var lite molnigt ibland, men varmt ändå.

 

Min mamma och pappa kom förbi och pratade lite. Men dom satte sig inte ner där i dag, för i dag ville dom ut och promenera.

 

Kom hem vid tolvtiden. Jenny hade vaknat då, och var hemma. Men hon åkte strax efteråt iväg, för hon skulle iväg och bada med några kompisar, vid Flatenbadet.

 

Jag höll på och fixade lite med diverse hushållsbestyr en stund, och lyssnade på sommarprogram under tiden.


Sen så satte jag mig på balkongen med datorn i knäet en stund.

 

Började sen att läsa i en ny bok: ”Det är så konstigt nuförtiden” av Karin Flygare.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet.

 

Och sen vid sextiden så kom Jenny hem från Flatenbadet tillsammans med en av kompisarna. Kompisen stannade på middag, och vi åt alla fyra pizza från vår lokala pizzeria på gatan, Pizzeria Americana. Jag åt en Amalfi.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning, och hon och kompisen åkte sen iväg. Jenny skulle sen senare vidare iväg för att jobba ett nattpass mellan nio och sex i natt.

 

Jimmy stack sen så småningom också iväg. Han blev upphämtad av två kompisar, och skulle sen vidare ut och festa.

 

Jag satte mig återigen på balkongen. Läste ut boken. Och satt sen med datorn en stund.

 

Borzko jobbade sent i dag också, och kom hem först vid niotiden. Middag hade han redan ätit. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Vi hade egentligen tänkt oss att se en film, som vi oftast brukar göra på fredags- och lördagskvällar. Men ingen av oss kände för det i kväll. Vi kände inte för att vara inomhus, utan vi ville bara vara ute på balkongen. Så vi satt på balkongen och slöade, pratade, fikade, och läste i våra böcker. Jag började i ännu en ny bok: ”Vi har ju hemligheter i den här familjen” av Therése Eriksson.

 "Det är så konstigt nuförtiden" av Karin Flygare - 2009 - Bok---------    

Recension av boken: "Det är så konstigt nuförtiden" av Karin Flygare (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner)

---------


"Helenas 86-åriga mamma bor sedan länge ensam i det radhus som varit hennes hem i fyrtioåtta år. Men nu har hon börjat röra ihop saker, hon hittar inte nycklarna eller glasögonen, hon glömmer bort att äta. Ibland tycks hon ha förflyttats femtio år tillbaka i tiden, hon frågar efter döda släktingar och känner inte ens igen sin egen dotter.
Helena förvandlas sakta men säkert till förälder till sin egen mamma, en mamma hon älskar men inte riktigt orkar med att vårda. Heltidsjobb, barn och man att träffa, ett eget liv att leva tiden och kraften räcker inte till.

Karin Flygares berättelse är skriven med värme och medkänsla. Den är rörande och sorglig, men också fylld av mänsklig varm humor.

Karin Flygare är socionom och har mer än trettio års yrkeserfarenhet inom socialt arbete. Det är så konstigt nuförtiden är hennes debut som författare.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här var en mycket bra bok. Den var välskriven och väldigt gripande. När jag läste boken så tänkte jag ju hela tiden på min egen mamma, som är 81 år, och som nog börjar att få lite symptom på demens...

Boken var även skriven med en del humor, så jag kom på mig att sitta och le ibland. Men mest så föll ju tårarna... För den var mycket rörande och sorglig.

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. Och speciellt till dom med äldre släktingar.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------  


Nu har jag två stycken Spotify Invites över igen! ;-)Nu har jag två stycken Spotify Invites över igen!

Någon som fortfarande inte har Spotify, men som vill ha?

Skriv en kommentar i så fall!"Stamtavlor" av Dilsa Demirbag-Sten - 2005 - Bok---------    

Recension av boken: "Stamtavlor" av Dilsa Demirbag-Sten (2005) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Romaner / Memoarer/Biografier/Dokumentärer.)

---------


"Dilsa Demirbag-Sten kom till Sverige som sexåring 1976. Hennes tjugofemåriga mor hade då rest ensam med sina fyra barn från bergsbyn i den kurdiska delen av Turkiet för att återförenas med sin man som fått arbete i det nya landet. De hade lika gärna kunnat resa till månen, så stor var kontrasten.

I Stamtavlor berättar Dilsa Demirbag-Sten om sitt kurdiska arv och hur det är att ha sina rötter i två kulturer, utan att vara rotad i någon av dem. Hon beskriver sin stams historia, baserad på de många berättelser hon hört under sin uppväxt. Hon berättar om starka kvinnor och kärleken till bergen där hon är född. Men hon redogör också för traditioner som hon idag tar avstånd från, som kvinnans underordnade ställning, tvångsgiftermål och hedersmord.
"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

"Stamtavlor" är Dilsas första bok om sitt liv. Den hade jag missat att läsa, när jag läste Dilsas andra bok "Fosterland" för ett par månader sen. (Här är en länk till min recension av "Fosterland").

"Fosterland" handlade ju mest om Dilsas liv i Sverige. Medans "Stamtavlor" mest handlar om hennes forna hemland, Kurdistan i Turkiet.

"Stamtavlor" var lika bra som "Fosterland". Mycket intressant och gripande att läsa. Och jag kan helt klart rekommendera båda böckerna.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 20 - 15/7 - Micael Dahlén.Sommarvärd nummer tjugo, den femtonde juli, var Micael Dahlén, 36 år, professor företagsekonomi.

Ett lite annorlunda program av en lite annorlunda människa. ;-) Klart lyssningsvärt.

Betyg: 4 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 19 - 14/7 - Lennart Jirlow.Sommarvärd nummer nitton, den fjortonde juli, var Lennart Jirlow, 73 år, konstnär.

Det här var ett program som tyvärr inte intresserade och engagerade mig.

Betyg: 3 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 18 - 13/7 - Elisabeth Åsbrink.Sommarvärd nummer arton, den trettonde juli, var Elisabeth Åsbrink, 37 år, journalist, författare.

Ett mycket intressant och spännande program som mest handlade om allt som hennes bok "Smärtpunkten - Lars Norén, pjäsen Sju tre och morden i Malexander" handlar om.

Betyg: 4,5 av 5.Dagens Låt - 100716 - Takida med "Never Alone Always Alone" - 2010.


Dagens Låt - 100716 - Takida med "Never Alone Always Alone" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 15 juli 2010 – Hela Dagen. (Med tre fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halv sju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.


Jenny hade beställt väckning klockan halvtio. Hon hade en ledig dag i dag. Hon gick då upp och gjorde sig i ordning, och sen så åkte vi iväg vid tiotiden.


Vi åkte till Farstastrandsbadet, där det i dag var tjugofem grader i vattnet. Vi badade, solade, pratade, och lyssnade på musik.


Efter ungefär en timme kom också mina föräldrar dit en stund. Dom stannade i ungefär en timme, och vi satt och fikade och pratade.Dom gick sen hem. Och nästan samtidigt så kom fyra av Jennys kompisar dit. Jag stannade i ungefär en timme till med dom. Och sen åkte jag hem vid ettiden.


Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag till Centrum och mötte upp med min syster Anette som var där och shoppade.


Vi köpte med oss jordgubbar, och så gick vi hem till våra föräldrar för att fika.


Sen så satt vi på balkongen, alla fyra, och fikade och pratade i ett par timmar.Vid halvfyratiden sen så gick jag och Anette därifrån. Hon åkte hem till Sätra, och jag gick hem till mig.


Höll sen på med lite diverse hushållsbestyr när jag kom hem.


Middag åt jag för mig själv, vid femtiden.


Jenny kom hem från badet vid sextiden. Hon var bara hemma en kort stund, gjorde sig i ordning, och stack sen iväg direkt igen. Hon skulle träffa kompisar och äta med dom.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag och gjorde sig sen i ordning.


Jag satt på balkongen, med datorn, och en ny bok: ”Stamtavlor” av Dilsa Demirbag-Sten.Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid niotiden. Middag hade han förstås redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen satte han sig och läste i sin bok.
"Paganinikontraktet" av Lars Kepler - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Paganinikontraktet" av Lars Kepler (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.

- Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
- Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
- Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
- Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
- Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.


Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.
Han har givetvis rätt.
Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.
Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.


Paganini-kontraktet är pseudonymen Lars Keplers nya bok efter den massiva succén med debuten Hypnotisören."

 

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Jag läste Lars Keplers första bok "Hypnotisören" för ungefär ett år sen. Det är ju tydligen en sån bok att antingen älskar man den eller så avskyr man den. Själv så älskade jag den, och gav den 4,5 i betyg.

Nu har jag läst Lars Keplers andra bok "Paganinikontraktet" som är den fristående andra delen i en planerad serie böcker.

Jag tyckte inte att "Paganinikontraktet" var riktigt lika bra som "Hypnotisören". Den fängslade mig inte riktigt på samma sätt.

Men en fyra får den helt klart i betyg. För den var bra och spännande. Och temat i boken var bra. Så gillade ni "Hypnotisören" så kan jag helt klart rekommendera även "Paganinikontraktet".

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 100715 - Martin Stenmarck med "Som en vän" - 2009.


Dagens Låt - 100715 - Martin Stenmarck med "Som en vän" - 2009.


"Tårtgeneralen" av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson - 2009 - Bok

 

---------    

Recension av boken: "Tårtgeneralen" av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Den 13 november 1984 utser tv-programmet Rekord-Magazinet Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan ett helt land skrattar och en hel bygd lamslås bestämmer sig Hasse Pettersson - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga Världens Längsta Smörgåstårta, och därmed skriva in Köping i Guinness Rekordbok.

Det blir upptakten till en kedja av ofta befängda händelser som under några månader skakar om Köping, under en tid då den hårt prövade lilla staden behöver en ledargestalt och finner en osannolik och högst tillfällig hjälte i främlingen med den gudabenådade svadan och de bruna seglarskorna.

Men den här sanna berättelsen, den här stora svenska romanen, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst: runtknullande basketstjärnor, 75-åriga bordellmammor från Rumänien, brännvinsadvokater och Rotaryfarbröder, lottomiljonärer och revykungar, Jerry Baskerville och Ingvar Kamprad, elitbrottare som sadlar om till "nöjeskonsulter", män som fejkar sin egen dödsannons för att komma undan skulder, den helande kraften i lingonrensning och de kvarvarande ärr som kan uppstå när man råkar se sin frånskilda pappa runka. Framförallt handlar det om en man och hans smörgåstårta. Om ett annat slags livsverk.
"

 

(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Njae, den här boken var inte så rolig som jag trodde att den skulle vara. Tycker att den var rätt så långtråkig emellanåt faktiskt. Men, men, den gick snabbt att läsa, så den får väl ändå vara värd tiden och pocketpriset.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  Dagens Dagbok – Onsdagen den 14 juli 2010 – Hela Dagen. (Med sex fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Jenny och jag hade bestämt att vi skulle gå till stranden tillsammans i dag. Jag skulle väcka henne halvnio, och så skulle vi vara på stranden mellan nio och tolv, sen hem, hon skulle göra sig i ordning, och så skulle jag skjutsa henne till jobbet för ett arbetspass mellan två och elva.


Men det var ju tyvärr alldeles igenmulet i morse. Varmt var det i och för sig, men ingen sol. Så vi ställde in strandbesöket, och Jenny tillbringade en del av förmiddagen med att sova i stället. Och jag tillbringade förmiddagen med att hålla på med diverse hushållsbestyr, och även sitta på balkongen och läsa i min bok.


Jenny gick upp vid elvatiden. Hon åt frukost och jag åt en tidig lunch. Sen så gjorde hon sig i ordning för att så småningom åka iväg och jobba.


Och vi halvettiden så gav vi oss båda två iväg. Hon åkte iväg till jobbet. Och jag tog en sväng in till stan.


Jag tog tunnelbanan in till stan, promenerade runt lite runt omkring i stan i effektiv tid ungefär en timme.


Här är en konstinstallation på Plattan.Och här är en enormt stor Shrek-figur på Filmstaden Sergel vid Hötorget.En fotoutställning visade skillnaden mellan Hötorget nu och för ungefär femtio år sedan.En kaffe latte och en stor bägare glass med tre kulor blev det på Feca på Götgatan.Ingen shopping blev det i dag. Och jag var hemma i Farsta igen vid tretiden.


När jag kom hem så blev det lite fixande med hushållsbestyr först. Och sen så satte jag mig på balkongen med boken och datorn.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Men han var bara hemma en kort stund, och sen så åkte han iväg direkt igen. Han skulle möta upp kompisar, och äta middag med dom, och åka och bada.


Jag åt middag för mig själv efter att han hade åkt.


Sen så satte jag mig återigen på balkongen. Läste ut boken ”Tusenskönor” av Kristina Ohlsson. (Recension kommer på recensionsdagen onsdagen den 18 augusti). Började sen på boken ”Tårtgeneralen” av Filip Hammar & Fredrik Wikingsson.Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande, så satte han sig också på balkongen och läste i sin bok.


Vid niotiden så gick vi in, och så tittade och lyssnade vi på ”Grattis Kronprinsessan” på SVT1.


Sen återgick jag till boken igen.

 


 


Dagens Låt - 100714 - Darin med "Lovekiller" - 2010.


Dagens Låt - 100714 - Darin med "Lovekiller" - 2010.


Halva / Halva.


Dagens Sämsta: Halva Sommarlovet har nu redan gått... :-(

Dagens Bästa: Halva Sommarlovet är faktiskt kvar! :-)Det här är lite vad jag har gjort under den första halvan:

- Läst 23 böcker.

- Sett 10 filmer.

- Varit på stranden 14 gånger.

- Gått 9 promenader.

;-DDagens Dagbok – Tisdagen den 13 juli 2010 – Hela Dagen.


I morse så larmade också mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Och sen blev det frukost, fika och nyhetsläsning i datorn.

 

Höll på och plockade med lite här hemma, sen så packade jag badväskan, och så stack jag iväg till Farstastrandsbadet vid kvart i nio.

 

Borzko, Jimmy, och Jenny var på sina respektive jobb.

 

Jag var sen på badet i ungefär tre timmar. Jag solade, badade, lyssnade på en sommarpratare, läste i min bok, fikade, och hade det varmt och skönt.

 

Vid tolvtiden så åkte jag hem. Lite lätt lunch och en fika blev det då.

 

Sen så gick jag en sväng till Centrum. Handlade mig ett par slip-in-sandaler från Ecco på Eurosko. (Bild finns i tidigare bloggat inlägg). Köpte också solskyddsfaktorlotion, brun utan sol-lotion, och nagellack.

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma.


Sen så satte jag mig på balkongen, med datorn och boken.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax före fem. Han hämtade bara upp mig, och sen så åkte vi på en visning av lägenhet här i Farsta.

 

När vi kom hem från visningen så hade även Jenny kommit från jobbet.

 

Jimmy och jag åt middag. Jenny hade redan ätit på jobbet.

 

Sen så åkte Jimmy och jag iväg på ännu en lägenhetsvisning. Den här var i Fagersjö.

 

(Tror ju tyvärr inte att Jimmy kommer att få någon av dom här två lägenheterna heller, för det var ganska så många före honom i kön.)

 

Jenny stack sen iväg för att träffa kompisar.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden.

 

Jag och Borzko satte oss sen i vardagsrummet och tittade och lyssnade på ”Allsång på Skansen”.

 

Efter det så satte vi oss båda två på balkongen och läste i våra böcker.


Jag började på en ny bok: ”Tusenskönor” av Kristina Ohlsson.

 

(Lika skön kväll i kväll. 23,5 grader varmt ute klockan halvelva.)

 Allsång på Skansen - 2010 - Program 3 - 13/07.I kväll var dessa artister med: Cotton Eye Joe Show, Darin, Timoteij, Movits!, Olivia Stevens och Kikki Danielsson.

Bäst i kväll tyckte jag att Darin var."Kjell" av Kjell Eriksson - 2009 - Bok

 

---------    

Recension av boken: "Kjell" av Kjell Eriksson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


""Skogaholmslimpa och för mycket O'boy blev min diet och fick mig att växa och bli allt tjockare. Snart förföljdes jag av både jämnåriga plågoandar och en skolsyster som satte mig på tvångsbantning.

Det här är min berättelse om kampen för att få vara mig själv, den hårda vägen förbi alla hinder som ville döda min kreativitet och mina drömmar i en tid då alla skulle passa in i en redan förutbestämd mall."

Kjell växer upp i ett radhusområde i Täby under 80-talet. Här är det viktiga att inte sticka ut och att vara så lika alla andra som möjligt. Men Kjell utmärker sig tidigt på alla sätt och vis.

Kjell Eriksson (född 1975) är journalist, programledare och humorist, välkänd från bland annat P3 som "Kjelleman", "Annika Lantz" och i TV4:s "Parlamentet". Han har tidigare givit ut humorboken Pest eller kolera som var en framgång, samt humorboken Erfarenhetslexikon.
"

 

(Kopierat från bokus.se)


---------

En mycket bra biografi. Den är väldigt rolig, samtidigt som den är väldigt sorglig. Den är också en underbar tidsskildring av åttiotalet. Jag kan verkligen rekommendera den till alla.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Dagens Bästa Nyhet.iPhone 4 släpps med Tele2/Comviq-abonnemang.


Dagens Shopping - 100713 - Slip-in-sandaler - Ecco - Eurosko - 600:-.(Länk)


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 17 - 12/7 - Jill Johnson.Sommarvärd nummer sjutton, den tolfte juli, var Jill Johnson, 37 år, sångerska.

Ett mycket trevligt och trivsamt program. Lättsamt, men absolut inte ytligt. Och jag rördes till tårar flera gånger av hennes berättelser.

Betyg: 4,5 av 5.


Dagens Låt - 100713 - Oskar Linnros med "Ack, Sundbyberg" - 2010.


Dagens Låt - 100713 - Oskar Linnros med "Ack, Sundbyberg" - 2010.


Dagens Dagbok – Måndagen den 12 juli 2010 – Hela Dagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Klockan åtta så larmade Borzkos mobil, eftersom han hade sin veckans lediga dag i dag. Efter att han var klar sen, så åt vi frukost tillsammans. Både Jimmy och Jenny hade båda två åkt iväg till sina respektive jobb.

 

Det var en mycket varm morgon, men ingen sol. Så vi struntade i strandbesöket som vi hade planerat in. Borzko stack istället iväg till Farstahallen för att träna. Och jag gick ut på en promenad.

 

Jag gick i ungefär en timme runt omkring i Farsta. Och lyssnade på ett Sommarprogram med Mats Sundin under tiden.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade lite med hushållsbestyr här hemma först. Och sen så satte jag mig på balkongen med datorn och boken.

 

Började att läsa i en ny bok ”Dyngkåt och hur helig som helst” av Mia Skäringer. Och jag läste sen också ut den lite senare på eftermiddagen.

 

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Vi åt då lite lätt lunch och tog en fika.

 

Borzko höll sen på och fixade med lite grejer här hemma. Och sen när han var klar med det så satte han sig också på balkongen och läste.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt vi middag tillsammans alla tre.

 

Jenny kom hem strax efteråt. Men hon skulle inte äta hemma i dag. Hon gjorde sig bara i ordning och sen så stack hon iväg direkt igen.

 

Borzko stack sen också iväg. Han skulle till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.

 

Jag satte mig återigen på balkongen. Började i en ny bok ”Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk” av Mikael Parkvall. Och jag läste också ut den så småningom.

 

Började sen på dagens tredje bok. (Dessa böcker har varit väldigt tunna pocketböcker). Det blev ”Grabben i kuvösen bredvid” av Jonas Helgesson. Och jag läste även ut den under kvällen.

 

Och törs jag skriva att jag sen började på en fjärde bok? Det blev i alla fall ”Kjell” av Kjell Eriksson.

 

(Har haft en hemsk huvudvärk hela dagen. Trodde att det var för att det var åska på gång. Men det har inte kommit någon åska här. Hoppas huvudvärken släpper tills i morgon bitti…)

 

 


"Grabben i kuvösen bredvid" av Jonas Helgesson - 2009 - Bok

 

---------    

Recension av boken: "Grabben i kuvösen bredvid" av Jonas Helgesson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Biografi/Memoarer/Dokumentär)

---------


"Fyrtio minuter. Så länge var Jonas Helgessons hjärna utan syre. Till slut började hans liv igen - ett liv som CP-skadad. Men Jonas beslutade sig tidigt för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han ville ju spela golf och ta körkort, och i all hemlighet drömde han om att göra det omöjliga: att tala inför publik.

"Grabben i kuvösen bredvid" är en bok om att vinna mot sina svårigheter och se utmaningen och möjligheterna i varenda orealistisk dröm. En uppmärksammad och inspirerande biografi - nu som pocket.
"

 

(Kopierat från bokus.se)


---------

En mycket intressant, gripande, och rolig biografi av och om Jonas Helgesson som har en CP-skada.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  "Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk" av Mikael Parkvall - 2009 - Bok

---------    

Recension av boken: "Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk" av Mikael Parkvall (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Fakta)

---------


"Är det verkligen så att "lagom" bara finns i svenskan? Att det ursprungligen kommer från vikingarnas sätt att dricka ölet "laget om"? Stämmer det att eskimåerna har över 100 ord för snö? Eller att engelska är ett så mycket rikare språk än svenska, som är så litet och fattigt? Och att vi lånar ord från andra språk, från engelskan och från olika invandrarspråk, är det verkligen ett hot mot vårt eget språk?

Det cirkulerar en mängd seglivade myter om språk som har väldigt lite med verkligheten att göra. Lingvisten Mikael Parkvall tar ner oss på jorden med både humor och sakkunskap i denna på samma gång roande och bildande bok.
"

 

(Kopierat från bokus.se)


---------

Jag tycker att det är intressant att läsa om det svenska språket, och även om andra språk, när böckerna är skrivet på ett humoristiskt och lättfattligt sätt. Och det var den här boken.

Tidigare har jag läst liknande böcker av Fredrik Lindström, och den här boken liknade dom lite.

Om du vill läsa fakta om språk, skrivet på ett roligt sätt, så kan jag helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------Recensionsbok nummer 84.Recensionsbok nummer åttiofyra är boken "Tusenskönor" av Kristina Ohlsson från Bokförlaget Piratförlaget."Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer - 2009 - Bok

---------    

Recension av boken: "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------


"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.
Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar." / Mia Skäringer

Mia Skäringer delar med sig av sina erfarenheter, av skilsmässa, föräldraskap, dåligt samvete, prestationsångest och vacklande självförtroende. Hon krossar myten om superkvinnan som glatt leende håller alla bollar i luften samtidigt, och önskar alla att våga vara den man är.
"

 

(Kopierat från bokus.se)


---------

Den här boken hade jag bara läst bra recensioner om. Och den motsvarade verkligen mina förväntningar.

Den var otroligt rolig, mycket igenkännande, väldigt utlämnade, och rörande.

Jag kan verkligen rekommendera den till ALLA.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 16 - 11/7 - Mats Sundin.Sommarvärd nummer sexton, den elfte juli, var Mats Sundin, 39 år, f.d. professionell ishockeyspelare.

Trots att jag är helt ointresserad av sport, så tyckte jag att det här programmet var mycket bra.

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100712 - Enrique Iglesias med "I like it" - 2010.


Dagens Låt - 100712 - Enrique Iglesias med "I like it" - 2010.


Veckans Vikt - Vecka 28 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 28 - 2010
12/07

60,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 11 juli 2010 – Hela Dagen. (Med fyra fotografier).


I morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Borzko gick upp klockan nio, och när han var klar så åt vi frukost. Vi packade sen ner våra badgrejer, och så stack vi till stranden vid tiotiden. Både Jimmy och Jenny sov när vi åkte, dom var ju båda två ute och festade i går.

 

Sen så var vi vid Farstastrandsbadet i ungefär tre timmar, mellan tio och ett. Cirka trettio grader i luften i dag, och tjugofyra i vattnet. Jag lyssnade på ett sommarprogram, och jag läste i min bok. Pratade, fikade, solade, badade, och lyssnade på musik gjorde jag också.

 

Borzko och jag kom hem igen vid ettiden. Då blev det en fika och lite lätt lunch. Jimmy var vaken när vi kom hem. Borzko stack sen iväg vid tvåtiden. Han skulle först fixa lite med bilen, och även tvätta den. Sen så skulle han hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök, och även se VM-finalen tillsammans med henne.

 

Jenny hade beställt väckning klockan två. Och det fick hon förstås. Både hon och Jimmy slöade sen bara på eftermiddagen, och gjorde ingenting speciellt.

 

Jag satte mig uppe på balkongen, i skuggan, med boken och datorn, och musik, och njöt av den underbart varma och sköna dagen.

 

Jenny stack sen iväg in till stan, för att möta upp med kompisar.

 

Jimmy och jag åt middag tillsammans.

 

Sen så stack Jimmy också iväg för att träffa sina kompisar.

 

Jag fortsatte att sitta på balkongen som tidigare. Läste ut boken ”Svinajakten” av Anna Bovaller så småningom. (Recension finns sedan tidigare i ett separat inlägg).

 

Vid halvniotiden, när ”alla andra i Sverige” satte sig för att titta på VM-finalen, så gick jag in och satte mig och tittade på en dvd-film. Det blev ”Den bästa sommaren”. (Recension finns som vanligt i ett separat inlägg).

 

Efter filmen så satte jag mig återigen på balkongen, med datorn.

 


 

I dag har det varit så varmt, så jag har gått i bikiniöverdel och jeansshorts hela dagen.På ena sidan såg det ut så här vid kvart i elva. Helt klart.Och på andra sidan, vid samma tid, så var det lite moln.Och en timme senare, vid kvart i tolv, var det fortfarande så här varmt.


 


"Den bästa sommaren" - 2000 - Film - Dvd"Den bästa sommaren" - 2000 - Genre: Komedi

"I den lilla byn Molkom lever Yngve Johansson. Genom sitt yrke som begravningsentreprenör är han en central och någorlunda respekterad figur som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden. Sommaren 1958 - den bästa sommaren - är det Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Vad han inte vet är att detta kommer att förändra hans liv för evigt."

(Kopierat från Lovefilm)

Jag såg ju "Smala Sussie" i går. Sen satt jag och läste lite om Ulf Malmros filmer, och fick för mig att jag inte hade sett den här filmen, "Den bästa sommaren". Så då tänkte jag att jag skulle se den i kväll. Efter att jag hade sett en stund, så upptäckte jag att jag visst hade sett den. Men det gjorde ingenting. För filmen var så bra, så den var värd att se om. Och inte kom jag ihåg så mycket heller, eftersom det säkert är tio år sen som jag såg den.

Det var i alla fall en mycket bra film. Och Kjell Bergqvist är helt suverän i huvudrollen. Kan varmt rekommendera filmen, precis som alla filmer av Ulf Malmros.

Betyg: 4 av 5

Ett klipp från filmen:


"Svinajakten" av Anna Bovaller - 2009 - Bok

---------    

Recension av boken: "Svinajakten" av Anna Bovaller (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Petra Wester är advokat i Stockholm, där hon bor med sin 16-åriga dotter Martina. Petra har ett sommarhus på Österlen dit hon söker sig för att komma undan stress och yrkesliv.

En sommar blir Petra kontaktad av affärsmannen Sten Backman, en bekant från studietiden, som just ärvt den pampiga österlenska gården Hamra efter att hans far plötsligt gått bort. Stens nya planer för Hamra och den traditionsenliga jakten där ses inte med blida ögon i trakten. Samtidigt genomför miljöaktivister en rad protestaktioner på båda sidor av sundet.

En plötslig och tragisk dödsolycka sätter i gång polisens utredning. Under ytan i det vackra österlenska landskapet styrs händelserna av kärlek, svek och avund, vilket sätter i gång en spiral av våldsamma gärningar. Petras efterforskningar på Stens uppdrag blir nu allt farligare och hennes upptäckter gör att hon motvilligt dras in i polisutredningen.
"

 

(Kopierat från norstedts.se)


---------

Jag har hört så många som har tyckt att Anna Bovallers andra bok "Svärmaren" är jättebra. Och jag vill ju då också förstås läsa den, men tänkte att jag skulle läsa hennes första bok "Svinajakten" först.

"Svinajakten" var bra, men kanske inte jättebra. Men eftersom det är en debutbok, så hoppas jag på att "Svärmaren" kommer att vara ännu bättre.

Men "Svinajakten" var inte på något sätt alls dålig, utan jag kan helt klart rekommendera den. Det var en högst ordinär svensk kriminalroman. Ganska spännande, bra personporträtt, och välskriven.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 15 - 10/7 - Meta Velander.Sommarvärd nummer femton, den tionde juli, var Meta Velander, 85 år, skådespelare.

Ett ganska så ordinärt program som tyvärr inte intresserade och engagerade mig speciellt mycket.

Betyg: 3 av 5.Dagens Låt - 100711 - Oskar Linnros med "Genom eld" - 2010.


Dagens Låt - 100711 - Oskar Linnros med "Genom eld" - 2010.


"Smala Sussie" - 2003 - Film - Dvd"Smala Sussie" - 2003 - Genre: Komedi

"När Smala Sussie spårlöst försvinner tvingas hennes bror Erik att återvända till sin barndoms by i Värmland för att leta efter henne. Det dröjer inte länge förrän Erik befinner sig mitt i ett vibrerande getingbo av lögner, penningbegär och värmländsk galenskap. Under ytan har allt förändrats och ingen är intresserad av att hjälpa till i sökandet efter Smala Sussie, inte ens byns ende polis. Snart inser Erik att Sussie inte är den präktiga lillasyster hon en gång var."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen har jag tänkt att se så länge. Vet inte varför det har dröjt sju år att se den. För jag har hört så mycket positivt om den av så många. Och jag gillar ju verkligen Ulf Malmros andra filmer, till exempel "Bröllopsfotografen" och "Tjenare Kungen".

Och "Smala Sussie" motsvarade verkligen mina förväntningar! För den var fantastiskt bra! Jätterolig, allvarlig, sorgsen, underbara karaktärer, härliga miljöer, fantastiska skådespelarinsatser, bra miljöer, ja precis allt var bra!

Och är ni fler som inte har sett den, SÅ GÖR DET! För det är en ovanligt bra svensk film!

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Betyg: 4,5 av 5

Filmens trailer:


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 14 - 9/7 - Micael Bindefeld.Sommarvärd nummer fjorton, den nionde juli, var Micael Bindefeld, 50 år, eventarrangör, pr-konsult.

Ett mycket bra sommarprogram som förvånade, intresserade, roade, och berörde. Kan verkligen rekommendera till alla att lyssna på Micaels program.

Betyg: 5 av 5.


Dagens Låt - 100710 - Kent med "Ismael" - 2010.


Dagens Låt - 100710 - Kent med "Ismael" - 2010.


"Dear John" - 2010 - Film - Dvd"Dear John" - 2010 - Genre: Drama

"En arg rebell, John, hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv - tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt till den typ av kärlek som gör att Savannah väntar på John ska avsluta sin tjänstgöring inom armén. John drömmer också om att få flytta ihop med den kvinna som har fångat hans hjärta, men 9/11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att åter ta värvning. Och under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen måste han inse fakta att trots att Savannah är gift med en annan är hon fortfarande hans livs stora kärlek - och i och med det ta det svåraste beslutet i hans liv."

(Kopierat från Lovefilm)

Njae, den här filmen var inte speciellt bra tycker jag. Den engagerade inte. Jag som annars gråter så lätt och är så himla lättrörd, fällde inte en endaste tår till den här filmen. Den grep liksom inte tag i mig på något sätt. Så det är tyvärr ingen film som jag kan rekommendera.

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Betyg: 2,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 10 juli 2010 – Hela Dagen. (Med tio fotografier).


I morse så larmade mobilen halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Borzko gick sen upp klockan åtta, och när han var färdig, så åt vi frukost tillsammans. Vi packade sen ner lite badgrejer, och så stack vi iväg till Farstastrandsbadet vid strax före nio.

 

Sen så var vi på badet i ungefär tre timmar. Min pappa kom dit vid elvatiden också. Jag lyssnade på ett Sommarprogram, med Micael Bindefeld, och jag började att läsa lite i en ny bok: ”Svinajakten” av Anna Bovaller.

 

Kom hem vid tolvtiden. Jimmy hade då vaknat och gått upp. Borzko och jag åt lite lätt lunch när vi kom hem, och tog en fika. Och så satt vi och pratade en stund alla tre, och planerade middagen och upplägget av dagen.

 

Borzko satte sen igång med veckostädningen. Och Jimmy och jag åkte till Willys i Länna för att storhandla lite. Sex papperskassar för lite drygt tolvhundra kronor blev det i dag. Vi körde självscanning, och vi slapp kontroll i dag, så allt gick snabbt.

 

När vi sen kom hem så plockade vi förstås upp allting. Och sen så fortsatte vi att hjälpas åt alla tre med alla sysslor.

 

Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, städade på balkongen + vår inglasade entré + altanen.

 

Och vi förberedde allt inför vår grillmiddag.

 

Vid fyratiden så kom Jimmys kompis Kristian hit. Och sen vid femtiden så kom mina föräldrar hit. En fin blombukett hade dom med sig till oss.

 

Och i dag så firade faktiskt min mamma och pappa femtiofemårig bröllopsdag! <3

 

Maten var klar vid femtiden, och då satte vi oss alla till bords ute på altanen.

 

Vi hade grillat både oxfilé och fläskfilé. Och till det hade vi potatissallad gourmet. Vi hade också en blandad sallad. Och vitlöksdressing gjord på creme fraiche. Vitlöksbröd hade vi också. Till dryck hade vi rödvin, starköl, folköl, och fun light.

 

Efter maten så fikade vi. Och till kaffet hade vi jordgubbar, maränger, kinapuffar, och vaniljvisp.

 

Satt sen och pratade och hade det jättetrevligt i den otroligt sköna kvällen. Pratade även lite med grannarna bredvid oss.

 

Vid niotiden sen så gick min mamma och pappa hem till sig. Och ungefär samtidigt så stack Jimmy och Kristian iväg in till stan, för att träffa fler kompisar, och sen gå ut på krogen.

 

Borzko och jag plockade undan lite, och sen gick vi in. Eller jag gick ut direkt igen, fast på den övre balkongen istället. 24,5 grader var det ute vid kvart över nio. Borzko gick in och satte sig i vardagsrummet och tittade på fotbollsmatchen.

 

Klockan halvelva, när fotbollsmatchen var slut, så gick jag in från balkongen, och så tittade Borzko och jag på en dvd-film. Det blev en gammal film, som jag aldrig har sett, men alltid velat se, och nu blev det äntligen av: ”Smala Sussie”!

 

När filmen var slut så satte jag mig med datorn en stund.

 

(22 grader varmt ute, klockan 00:15) :-D

 

Här är tio fotografier från middagen:

 


Dagens Dagbok – Fredagen den 9 juli 2010 – Kvällen.


Jag fortsatte med lite hushållsbestyr, varvat med datorsittande på balkongen.

 

Vid sjutiden så gick jag ut en sväng till Centrum, och handlade lite matvaror, och lite gott att äta till kvällen, på Hemköp.

 

Fortsatte sen att sitta på balkongen, med datorn, och lyssnandes på bra musik, på Spotify.

 

Borzko jobbade sent i dag också, och kom hem först vid niotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.

 

Vid tiotiden så gick jag in från balkongen, efter en underbart skön kväll där ute. Men vi var filmsugna, så Borzko och jag satte igång en dvd-film.

 

Vi tittade på ett amerikanskt drama: ”Dear John”. (Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg).

 

Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.

 

Efter filmen blev det datorn en stund.

 

 


"Oväntat besök på Star Street" (The Brightest Star in the Sky) av Marian Keyes - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Oväntat besök på Star Street" (The Brightest Star in the Sky) av Marian Keyes - 2010 (2009) (Genre: Irländsk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Vem - eller vad - är det som håller ett vakande öga på de boende på Star Street 66 i Dublin? Hur det än ligger till med den saken så kommer denna mycket speciella gäst att föra med sig många omvälvande överraskningar för husets invånare: en del ovälkomna, andra angenäma.

På översta våningen bor musikbolagschefen Katie som tillbringar sina dagar med att hålla gårdagens rockstjärnor kort och fundera över hur mycket cheesecake det går åt för att äta ihjäl sig.

Under henne delar ett par muskulösa polacker lägenhet med en gatsmart tjej som heter Lydia. Hon har en vass tunga och en ännu skarpare hjärna, men trots det några oväntade svaga punkter.

På första våningen bor Fionn - en trädgårdsmästare som föredrar palsternackors sällskap framför människors. Men han ser ut som en prins hämtad direkt ur sagans värld och när han oväntat erbjuds en egen tv-show kastas han plötsligt rakt in i strålkastarljuset.

På bottenvåningen bor Matt och Maeve som är Väldigt, Väldigt Kära och som håller sin desperation på avstånd genom att i all välmening och slumpmässigt göra snälla saker.

Men en mystisk besökare har precis landat på Star Street 66 och stora förändringar är på gång. Gamla hemligheter är på väg att komma upp till ytan och medföra kärlek, tragik och oväntad optimism. Livet kommer aldrig att bli detsamma.
"

 

(Kopierat från norstedts.se)


---------

Det här var en mycket bra Marian Keyes-bok. Jag har alltid gillat hennes böcker. Tycker om blandningen av humor, chick lit, allvar, relationer, missbruksproblem, med mera.

Den förra boken av henne som jag läste, ("En förtjusande man"), tyckte jag var lite väl lång och utdragen. Men jag gillar ju i och för sig tjocka böcker, så den här, "Oväntat besök på Star Street", var precis lagom, med sina sexhundra sidor.

Så jag kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Norstedts.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Fredagen den 9 juli 2010 – Eftermiddagen.


Kom hem igen vid tolvtiden. Då tog jag med mig min bok, och så gick jag ut till den lilla parken precis bakom vårt hus. Satte mig där på en parkbänk och läste och njöt av solen.

 

Satt där till halvtvåtiden ungefär. Då gick jag upp och in. Satte sen igång med lite hushållsbestyr. Bland annat så bytte jag alla lakan och handdukar, och tvättade alla lakan och handdukar, och även lite kläder.

 

Varvade med stunder på balkongen, med datorn och boken. Läste så småningom ut boken ”Oväntat besök på Star Street” av Maria Keyes.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han bara duschade och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg mot tunnelbanan och in mot stan. Han skulle träffa kompisar, ut och käka och dricka öl, och sen vidare ut och festa.

 

Jag åt middag för mig själv, vid femtiden. Fortsatte sen med hushållsbestyr och balkongsittning med datorn.

 Dagens Låt - 100709 - Gavin DeGraw med "I Don't Wanna Be" - 2004.


Dagens Låt - 100709 - Gavin DeGraw med "I Don't Wanna Be" - 2004.


Dagens Dagbok – Fredagen den 9 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen. (Med ett fotografi).


I morse så larmade INTE min mobil klockan halvsju som vanligt… Utan jag blev väckt av Jenny kvart över nio! Så länge har jag inte sovit på många, många år! Och en hemsk huvudvärk hade jag när jag vaknade då, vilket jag alltid får när jag sover för länge…

 

Att försova sig är väl ingen stor grej för dom flesta, men för mig är det verkligen det. När jag jobbar har jag alltid både väckarklocka och mobil, för att jag inte ska försova mig. Men när jag är ledig så har jag bara mobilen.

 

Jag hade lovat att väcka Jenny klockan åtta i dag. Hon är ledig i dag, och skulle tillbringa dagen med att hjälpa till inför bröllopet som hon ska på i morgon. Hon skulle gå upp åtta, fixa med lite grejer, och sen hade jag lovat att skjutsa henne vid elvatiden, eftersom hon hade massor med saker att bära på.

 

Jenny vaknade, av sig själv, vid kvart över nio. Självklart undrade hon varför jag inte hade väckt henne. Hon tänkte att jag kanske, trots att hon vet att jag aldrig skulle göra så, hade glömt bort att väcka henne, och att jag var ute och promenerade.

 

Hon ringde då min mobil, och upptäckte då att den var avstängd, eftersom mobilsvaret gick på direkt. Då blev hon faktiskt lite orolig. Tänkte att något kanske hade hänt. Jag stänger ju aldrig av mobilen, och svarar alltid.

 

Hon gick då ut ur sitt rum, såg att min handväska hängde i hallen, gick upp till mitt sovrum, och såg att jag sov! Kvart över nio! ;-D Hon väckte mig då förstås direkt. Och jag vaknade med en sprängande huvudvärk…

 

Kollade då direkt min mobil, och såg att den hade stängt av sig under natten…

 

Dum som jag var, så hade jag haft en massa nerladdning på under natten, och inte haft laddaren i…

 

Jag laddade ner en ny version av Spotify i går kväll, och då försvann alla mina låtar som jag hade laddat ner för att även kunna lyssna på dom offline. Jag satt igång nerladdningen av alla tusentals låtar innan jag gick och la mig, och då var batteriet fulladdat. Men trots att bara hälften av låtarna hade laddats ner, så hade batteriet tagit slut, och mobilen stängt av sig.

 

Så jag gick upp då kvart över nio, nästan tre timmar senare än planerat, duschade och genomgick mina morgonbestyr, och sen så åt Jenny och jag frukost tillsammans. Jenny gjorde sig också i ordning, packade ner det hon skulle ha med sig, och höll på och fixade med lite.

 

(När Jenny pratade med sin pappa i telefon, så sa hon till honom: ”Tänk att även mamma är mänsklig!”) ;-D

 

Vid strax före elva sen, så åkte vi iväg i bilen. Jag skjutsade Jenny till hennes jobb, på McDonalds i Västberga, för hon skulle ställa sina saker där så länge, och sen hämta dom senare, med en annan bil.

 

Lustigt nog så var Jimmy precis där och åt lunch! Så vi stannade en kort stund och tog en fika och en glass tillsammans, och satt och pratade en stund.

 

 

Jimmy åkte sen iväg med sin lastbil för att fortsätta och jobba. Jag skjutsade Jenny till Telefonplans tunnelbanestation, för hon skulle in till stan och möta upp sin kompis som ska gifta sig i morgon, för dom skulle uträtta några ärenden i stan först.

 

Jag kom hem till Farsta igen vid tolvtiden.

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 juli 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

 

Under eftermiddagen så höll jag på som jag oftast gör. Jag höll på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Jag lyssnade på två sommarprogram, med Viveca Sten och Amanda Jenssen. Jag läste i min bok, ”Oväntat besök på Star Street” av Marian Keyes. Och jag satt med datorn. Och allt, utom hushållsbestyren, gjorde jag på balkongen.

 

Vid fyratiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Efter det så återgick jag till mina sysslor som tidigare.

 

Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid niotiden.

 

Det var en underbart skön sommarkväll i kväll, och jag satt ute på balkongen till framåt halvelvatiden. Då flyttade jag in till vardagsrummet.

 Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 13 - 8/7 - Amanda Jenssen.Sommarvärd nummer tretton, den åttonde juli, var Amanda Jenssen, 21 år, artist, låtskrivare.

Ett mycket trevligt och bra program, som verkligen berörde mig.

Betyg: 4 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 12 - 7/7 - Viveca Sten.Sommarvärd nummer tolv, den sjunde juli, var Viveca Sten, 50 år, deckarförfattare, chefsjurist.

Det här var ett program som verkligen tilltalade mig. Jag har läst Vivecas tre utkomna kriminalromaner om Sandhamn, och hoppas på fler. (Här är en länk till min recension på hennes senaste bok, och det finns också länkar till dom två tidigare där).

Jag läser ibland hennes blogg, har henne som vän på Facebook, och vi har också träffats en gång när hon signerade sina böcker på Bokia i Farsta. (Här är länk till det inlägget).

Jag tycker att Vivecas sommarprogram var mycket bra och intressant, och det berörde mig.

(Och Viveca, jag tycker att du spelade jättebra musik! Strunta i vad dina barn säger!) ;-D

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100708 - Erik Hassle med "Standing Where You Left Me" - 2010.


Dagens Låt - 100708 - Erik Hassle med "Standing Where You Left Me" - 2010.


Dagens Dagbok – Torsdagen den 8 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med tio fotografier).


Även i morse så larmade min mobil klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Jenny hade beställt väckning klockan halvnio i dag, för hon ville ner till stranden och sola i ett par timmar, innan hon skulle jobba.

 

Hon åt frukost, gjorde sig i ordning, och så packade vi varsin badväska. Och vid niotiden så kom vi till Farstastrandsbadet.

 

Först var vi själva från niotiden till halvelvatiden. Sen kom min mamma och pappa dit vid halvelvatiden. Och sen en timme senare, vid halvtolvtiden, så kom min systerdotter Maria och hennes elva månader gamla dotter Nova, dit.

 

Vi solade, fikade, pratade, och lekte och gullade med Nova. Jenny tog årets första dopp också. Och för mig var det årets andra dopp.

 

Sen vid halvettiden så åkte Jenny och jag hem. Jenny duschade och gjorde sig i ordning, och sen så skjutsade jag henne till jobbet. Hon skulle även i dag jobba ett pass mellan elva och två.

 

När jag kom hem igen, vid tvåtiden, så höll jag på med diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Satte mig sen med datorn på balkongen.

 

Här är tio bilder från stranden, på lilla underbara, härliga, söta och gulliga NOVA. Men hon är mycket finare i verkligheten än på mina kort.

 


Dagens Dagbok – Onsdagen den 7 juli 2010 – Hela Dagen.


Mobilen larmade klockan halvsju i morse också. Och jag gick då upp och gjorde alla mina morgonbestyr.

 

Stack sen iväg till stranden vid strax före nio. Efter någon timme så kom också min pappa dit. Mamma var inte med i dag, för hon mådde tyvärr inte så bra i dag.

 

Solade, fikade, och pratade gjorde vi.

 

Vid tolvtiden sen så gick vi båda därifrån.

 

Under eftermiddagen så var jag hemma. Satt på balkongen och solade lite, satt på balkongen med datorn en del, var inne ibland och fixade med alla möjliga hushållsbestyr, och jag lyssnade också på två stycken sommarprogram. (Och dom har jag bloggat om i egna inlägg).

 

Och så satt jag förstås och läste. Fortfarande i boken ”Oväntat besök på Star Street” av Marian Keyes.

 

Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans.

 

Efter middagen så fortsatte jag att sitta på balkongen och läsa.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, och iordninggörande blev det då förstås för honom.

 

Sen så satte sig Borzko i vardagsrummet och tittade på fotboll.

 

Jimmy satt på sitt rum framför datorn.

 

Och jag fortsatte att sitta ute på balkongen och njuta av den underbara kvällen. Och boken och datorn var med förstås.

 

 


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 11 - 6/7 - Nicklas Lundblad.Sommarvärd nummer elva, den sjätte juli, var Nicklas Lundblad, 38 år, samhällspolitisk rådgivare, Google. 

Det här var ett väldigt intressant program för mig som är en riktig datanörd! ;-D Jag som både "Wikipediar" och "Googlar" flera gånger om dagen. Och som även "Bloggar" och "Facebookar" flera gånger om dan. "Twitter" har jag ju också, men använder det inte för tillfället. Och "Spotify" är ju min favorit också.

Programmet var bra och mycket intressant, och Nicklas var en trevlig talare. Jag gillar ju nördar! ;-D

Betyg: 4,5 av 5.Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 10.Sommarvärd nummer tio, den femte juli, var Anna Carrfors Bråkenhielm, 43 år, medieentreprenör.

Mycket bra och väldigt intressant program! En stark och feministisk kvinna i min smak!

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100707 - Kent med "Socker" - 2002.


Dagens Låt - 100707 - Kent med "Socker" - 2002.


"Bikini" (Swimsuit) av James Patterson & Maxine Paetro - 2010 (2009) - Bok---------    

Recension av boken: "Bikini" (Swimsuit) av James Patterson & Maxine Paetro - 2010 (2009) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Bikini är en skräckfylld berättelse med en dramatisk och ytterst oväntad vändning. Telefonen ringer mitt i natten hemma hos paret McDaniels i Grand Rapids, Michigan. En okänd röst som säger att det gäller deras dotter Kim. Kim, som studerar till läkare, har rest till Hawaii för att stå modell vid en stor baddräkts-fotografering för ett välkänt magasin. Den okände mannen har ett otäckt budskap – Kim är försvunnen. Och det var han som tog henne…

Till Hawaii kommer Ben Hawkins, utsänd av L.A.Times för att skriva om den försvunna modellen och de fasansfulla händelser som sedan följer. Utan att vara medveten om det får han också direktkontakt med mördaren, som sedan inte släpper sitt grepp om Hawkins utan tvingar honom till ett sällsynt makabert samarbete.
"

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Kopierar här in min recension på boken "Dubbelspel", av James Patterson och Michael Ledwidge, för den här boken, "Bikini", var nästan exakt likadan, bara med en annan story förstås.

---   

Läste "Postcard Killers" för ett halvår sen, som är skriven tillsammans av James Patterson och Liza Marklund. (Här är en länk till min recension av den).

Den här boken, "Dubbelspel" påminde mycket om den. Den var också oerhört lättläst. 117 kapitel på 345 sidor ger ett snitt på 3 sidor på kapitel, och många tomma halvsidor. Stort typsnitt och stora mellanrum mellan raderna var det också. Så boken tog inte många timmar att läsa ut precis.

Boken var VÄLDIGT amerikansk. Och den kändes VÄLDIGT typiskt skriven av en lite äldre man. Boken kändes också mycket "enkel" på något sätt.

Men den var ändå bra, och underhållande. Så vill ni läsa en hårdkokt amerikansk lättläst deckare, så kan jag helt klart rekommendera den. :-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  "Dubbelspel" (The Quickie) av James Patterson & Michael Ledwidge - 2010 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Dubbelspel" (The Quickie) av James Patterson & Michael Ledwidge - 2010 (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Dubbelspel är en intrikat spänningsroman, berättad med ett högt tempo. 
Lauren Stilwell är vacker, begåvad och mitt i karriären. Tillsammans med sin man Paul lever hon det perfekta New York-livet. Men lika lång tid som det har tagit att bygga upp denna tillvaro, lika snabbt ödeläggs den. 

Hon hade tyckt att det var en så bra idé, att överraska Paul på kontoret och bjuda ut honom på lunch. Men Paul är inte ensam. Lauren blir vittne till hur han stiger in på ett av Manhattans elegantaste hotell tillsammans med en annan kvinna – en ung skönhet med ljust, glänsande hår. Laurens värld raseras. Istället för att konfrontera Paul söker Lauren upp sin attraktive arbetskamrat Scott. Det blir ett enda möte, en enda natt. Och innan natten är över ändras livet för alltid för de tre inblandade. En är död, en är en mördare och den tredje har bevittnat alltihop. Den hemlighet Lauren bär på kan hon därefter inte avslöja för någon. Men hon är inte den enda som har något att dölja…"

 

(Kopierat från piratforlaget.se)


---------

Läste "Postcard Killers" för ett halvår sen, som är skriven tillsammans av James Patterson och Liza Marklund. (Här är en länk till min recension av den).

Den här boken, "Dubbelspel" påminde mycket om den. Den var också oerhört lättläst. 117 kapitel på 345 sidor ger ett snitt på 3 sidor på kapitel, och många tomma halvsidor. Stort typsnitt och stora mellanrum mellan raderna var det också. Så boken tog inte många timmar att läsa ut precis.

Boken var VÄLDIGT amerikansk. Och den kändes VÄLDIGT typiskt skriven av en lite äldre man. Boken kändes också mycket "enkel" på något sätt.

Men den var ändå bra, och underhållande. Så vill ni läsa en hårdkokt amerikansk lättläst deckare, så kan jag helt klart rekommendera den. :-)

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Tisdagen den 6 juli 2010 – Hela Dagen.


Mobilen larmade klockan halvsju i morse, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Frukost och nyhetsläsning blev det sen.

 

Varmt ute, men ingen sol, så inget strandbesök. Gav mig ut på en promenad istället, redan vid kvart över åtta.

 

Gick runt omkring i Farsta och Farsta Strand i ungefär en timme och en kvart. Hemma igen vid halvtiotiden.

 

Höll sen på med diverse hushållsbestyr när jag kom hem. Satt lite med datorn också.

 

Vid halvelvatiden så vaknade Jenny, som hade en ledig dag i dag. Hon åt då frukost, och jag åt en lite tidig lunch, vi fikade, och satt och pratade en stund.

 

Jenny gjorde sig sen i ordning, och stack iväg vid halvettiden, för att möta upp med kompisar.

 

Jag satte mig då på balkongen, och började att läsa i en ny bok: ”Bikini” av James Patterson. Satt och läste i ett par timmar, och läste också ut boken så småningom. (Recension kommer i morgon).

 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Han hämtade då bara upp mig, och så åkte vi även i dag hem till en kollega till mig. Tyvärr så fick inte Jimmy ordning på deras dator, trots byte av nätverkskort. Så dom får nog konsultera någon annan, eller lämna in datorn på reparation.

 

Vi fikade i alla fall med kollegan och hennes man, och satt och pratade en stund, innan Jimmy och jag åkte hem till Farsta igen.

 

När vi kom hem så hade Borzko nyss kommit hem, och vi åt då middag tillsammans alla tre.

 

Jimmy satte sig sen på sitt rum, framför datorn.

 

Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet, och tittade och lyssnade på ”Allsång på Skansen”.

 

Efter att det var slut, så satte vi oss båda två och läste i våra böcker. Jag började i en ny bok: ”Oväntat besök på Star Street” av Marian Keyes. Och satt förstås en hel del med datorn också.

 Bim Frågar - 53 - 100706 - "Världens bästa låt"?


Bim Frågar - 53 - 100706

Bim Frågar Om: "Världens bästa låt?"

Ja, jag vet att det egentligen är helt omöjligt...
Men om du måste välja!
Vilken är då VÄRLDENS BÄSTA LÅT genom tiderna?


Allsång på Skansen - 2010 - Program 2 - 06/07.


Bäst i kväll var "The Ten Tenors" med "Bohemian Rhapsody".

Men inte ens Tio stycken Tenorer kan ersätta en enda Freddie Mercury.

Om jag var tvungen att välja en enda låt, som världens bästa låt genom tiderna, så skulle jag nog välja "Bohemian Rhapsody" med Queen från 1975.Dagens Låt - 100706 - OneRepublic med "All The Right Moves" - 2009.


Dagens Låt - 100706 - OneRepublic med "All The Right Moves" - 2009.


Dagens Dagbok – Måndagen den 5 juli 2010 – Kvällen.


Jag satte mig sen ute på balkongen, och fortsatte att läsa i boken ”Dubbelspel” av James Patterson. Varvade lite med datorstunder ibland.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter att han hade ätit middag, duschat, och gjort sig i ordning, så satte han sig och tittade på en Hammarby-match på TV4 Sport. När matchen sen var slut så satte han sig också på balkongen och läste.

 

Vid tiotiden så gick Borzko och la sig för att sova, eftersom han ska upp klockan fyra i morgon bitti. Jag flyttade då in från balkongen, till vardagsrummet. Och jag läste även ut min bok. (Recension på den kommer på recensionsdagen, som är på onsdag).

 

Resten av kvällen tillbringade jag med datorn.

 

 


Dagens Dagbok – Måndagen den 5 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvsju, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

 

Varmt ute, men tyvärr ingen sol här på morgonen, så det blev inget strandbesök i dag.

 

Jag satte mig istället på balkongen och läste ut min bok, ”Boys” av Anna Ringberg. (Recensionen kommer på recensionsdagen tisdagen den 10 augusti).

 

Jenny vaknade vid tiotiden. Hon gick upp efter en stund och vi åt sen frukost, fikade, och satt och pratade.

 

Jimmy kom hem ungefär samtidigt, på lunch. Han hade vägarna förbi, och passade på att äta lunch hemma.


Så vi satt alla tre i någon timme tillsammans, och pratade.

 

Jimmy åkte sen iväg med sin lastbil igen, och fortsatte att jobba.

 

Och Jenny gjorde sig i ordning, och sen åkte hon iväg till sitt jobb vid halvettiden.

 

Jag gick ut på en promenad vid halvettiden. Gick lite runt omkring i Farsta i ganska så precis en timme. Lyssnade på gårdagens sommarprogram, i poddradion, under tiden.

 

När jag kom hem igen så höll jag på här hemma och fixade och grejade med alla möjliga hushållsbestyr. Varvade lite med stunder vid datorn.

 

Började sen att läsa i en ny bok, och det blev ”Dubbelspel” av James Patterson.

 

Sen vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade då bara upp mig, och så åkte vi direkt hem till en jobbarkompis till mig, samma som vi var hos för en vecka sen. Dom hade datorproblem igen, och Jimmy skulle försöka att hjälpa dom.

 

Jimmy höll på och fixade en stund, men till slut fick han ge upp, och vi ska dit i morgon igen, eftersom han insåg att dom måste ha ett nytt nätverkskort.

 

Vi satt då och fikade och pratade en stund på deras altan, innan Jimmy och jag åkte hem till Farsta igen.

 

Vi stannade till vid Centrum på vägen hem, och var inne på Clas Ohlson och handlade ett nytt nätverkskort som vi ska ha med oss i morgon.

 

Jimmy släppte sen av mig hemma, och åkte sen direkt iväg för att träffa en kompis.

 

Jag åt middag när jag kom hem.

 Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nummer 9.Sommarvärd nummer nio, den fjärde juli, var Ulf Malmros, 45 år, regissör och manusförfattare.

Ett mycket bra och väldigt intressant program.

Betyg: 4,5 av 5.Dagens Låt - 100705 - Jay Sean feat. Sean Paul & Lil Jon med "Do You Remember" (Do You Remember vs Sweet Child O' Mine - Djs from Mars Club Remix) - 2010.


Dagens Låt - 100705 - Jay Sean feat. Sean Paul & Lil Jon med "Do You Remember" (Do You Remember vs Sweet Child O' Mine  - Djs from Mars Club Remix) - 2010.


Veckans Vikt - Vecka 27 - 2010.

Veckans Vikt
Vecka 27 - 2010
05/07

60,0 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Kvar till målvikt: 3,0 kg

Dagens Dagbok – Söndagen den 4 juli 2010 – Hela Dagen.


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

 

Borzko hade gått upp klockan halvsex och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Både Jimmy och Jenny sov.

 

Jag gick ut på en promenad redan klockan nio. Jag gick i ganska så precis en timme, till Hökarängen och sen en annan väg tillbaka, och jag lyssnade på ett sommarprogram under tiden.

 

Kom hem igen klockan tio, och då väckte jag Jenny, som hade beställt väckning då. Jimmy vaknade, av sig själv, nästan precis samtidigt.

 

Sen så åt vi frukost alla tre tillsammans, fikade, och hade en pratstund.

 

Jag gick sen upp och satte mig på balkongen och läste i min bok. Varvade med datorstunder och hushållsbestyr som vanligt.

 

Vid halvettiden så stack Jenny iväg till jobbet för att jobba ett pass mellan två och elva.

 

Och vid ettiden så stack Jimmy iväg för att åka iväg och bada med några kompisar.

 

Jag fortsatte att njuta av den underbara dagen, på balkongen. Solade i ett par timmar när solen kom dit, och lyssnade på två sommarprogram till. (Alla tre sommarprogrammen som jag lyssnade på i dag, har jag bloggat om i ett separat inlägg).

 

Vid femtiden så kom Borzko hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans.

 

Sen så satt vi båda två på balkongen. Läste i våra böcker, fikade, och pratade. Jag varvade med stunder med datorn också.

 

Jimmy kom hem vid åttatiden. Han satte sig då framför datorn på sitt rum.

 

Jag läste ut boken ”Paganinikontraktet” av Lars Kepler. (Recensionen av den kommer på recensionsdagen torsdagen den 15 juli).

 

Började sen på en ny bok, och då blev det ”Boys” av Anna Ringberg.

 

Vid tiotiden sen så gick Borzko och la sig, eftersom han ska upp klockan fyra i morgon bitti. Jag flyttade då ungefär samtidigt in från balkongen, till vardagsrummet. Fortsatte där att läsa i min bok.

 

 


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärdar nummer 6 + 7 + 8.Sommarvärd nummer sex, den första juli, var Natasha Illum Berg, 39 år, professionell storviltsjägare och författare.

Ett bra och intressant program, med en kvinna med ett ovanligt liv.

Betyg: 3,5 av 5.Sommarvärd nummer sju, den andra juli, var Rolf Ekéus, 74 år, diplomat.

Ett helt okej program, men inte ett av mina favoriter direkt.

Betyg: 3 av 5.Sommarvärd nummer åtta, den tredje juli, var Eva Gabrielsson, 56 år, arkitekt och livskamrat till Stieg Larsson.

Mycket intressant program och att höra om Evas liv med och efter Stieg Larsson.

Betyg: 4 av 5.Dagens Låt - 100704 - Black Sabbath med "Iron Man" - 1970.


Dagens Låt - 100704 - Black Sabbath med "Iron Man" - 1970.


"Iron Man 2" - 2010 - Film - Dvd"Iron Man 2" - 2010 - Genre: Action

"Stark är under stark press från regeringen, pressen och allmänheten att dela med sig av sin teknologi till militären, men vägrar då han är rädd att hemligheten bakom Iron Man-teknologin ska hamna i fel händer. Med Pepper Potts och James "Rhodey" Rhodes vid sin sida bildar Tony nya allianser och konfronterar nya, kraftfulla fiender."

(Kopierat från Lovefilm)

Såg "Iron Man 1" för ett par månader sen, och då skrev jag så här:

"Filmen var riktigt underhållande. Härlig action och skön humor. Bra skådespelare också. Kan helt klart rekommenderas till dom som har barnasinnet kvar."

Och dom raderna kan stå även för "Iron Man 2". :-)

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Betyg: 3,5 av 5

Filmens trailer:


Dagens Dagbok – Lördagen den 3 juli 2010 – Andra Halvan av Kvällen.


Borzko och jag satt sen på balkongen en stund och njöt av den underbara kvällen, och läste i våra böcker. Vi ville knappt gå in, men vi var sugna på att se en film, så vi gick ändå in vid niotiden.

 

Vi tittade på filmen ”Iron Man 2”. Och åt och drack lite gott till. Sen efter filmen så återgick vi till våra böcker.

 

(Nu klockan halvtolv så är det nitton grader utomhus!) :-)

 Dagens Dagbok – Lördagen den 3 juli 2010 – Andra Halvan av Eftermiddagen + Första Halvan av Kvällen. (Med sex fotografier).


Jenny klippte/rakade/trimmade sen håret på både Borzko och Jimmy.


Jimmy tog det allra kortaste.Och Borzko tog det näst kortaste.Vi gjorde oss sen allihopa i ordning, och vid halvtretiden så gav vi oss iväg i båda bilarna. Hämtade upp mina föräldrar gjorde vi också, och sen åkte vi hem till Borzkos mamma, som bor i Hallunda. Borzkos son Mirko kom också dit.


Borzkos mamma fyllde 73 år i torsdags, och vi uppvaktade henne med presenter och blommor.


Vi åt sen middag alla åtta. Och som vanligt så hade hon gjort massor med god mat.Efter maten så fikade vi, med en underbart god hemgjord jordgubbstårta.Och sen så satt vi och pratade och hade det trevligt i ett par timmar.


Jenny slappar i soffan.Vid sjutiden så åkte vi sen allihopa hem. Vi körde hem mina föräldrar. Och vi körde Jenny hem till en kompis, och dom skulle sen vidare in till stan och ut och festa. Även Jimmy körde vi hem till en kompis, och dom skulle också sen vidare ut och parta.


Borzko och jag kom sen hem vid åttatiden. Då satte vi oss båda två på balkongen, och njöt av den fantastiskt sköna kvällen, och läste i våra böcker. Jag satt lite med datorn också.Dagens Dagbok – Lördagen den 3 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Borzko gick upp klockan nio, och Jenny kvart över nio. Jimmy var inte hemma, för han sov hemma hos en kompis i natt.


Vi gjorde oss alla tre i ordning, vi åt frukost, och vi packade ner lite badgrejer. Och sen vid tiotiden så åkte vi iväg med bilen till Farstastrandsbadet.


Jättevarmt och skönt i dag, med en lite lagom ljum och skön vind.


Här sitter Jenny och jag och njuter av solen.(En tidigare mobilbloggad bild, på Borzko och Jenny, finns längre ner).


Varsin fika och varsin glass köpte vi förstås. Och Borzko tog årets första bad. (Jag tog ju mitt första den 29 juni).


Mycket folk var det i dag på stranden.Efter ungefär tre timmar, vid ettiden, så åkte vi hem igen. Jimmy var hemma då när vi kom hem.Farstastrandsbadet med Borzko och Jenny! :-D

201007033313 (MMS)

Farstastrandsbadet med Borzko och Jenny! :-D


Dagens Låt - 100703 - Eminem feat. Rihanna med "Love The Way You Lie" - 2010.


Dagens Låt - 100703 - Eminem feat. Rihanna med "Love The Way You Lie" - 2010.


Dagens Dagbok – Fredagen den 2 juli 2010 – Kvällen.


I början av kvällen så satt jag ute på balkongen och njöt av den helt underbara kvällen. Jag började att läsa i en ny bok: ”Paganinikontraktet” av Lars Kepler.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter hans middagsätande och iordninggörande så bestämde vi oss för att se en film.

 

Vi tittade på dvd-filmen: ”Edge of Darkness” med Mel Gibson i huvudrollen. En massa gott att äta och dricka till blev det förstås också.

 

Efter filmen så satte vi oss båda två och läste i våra böcker. Jag varvade lite med datorn också.

 

 


"Edge of Darkness" - 2010 - Film - Dvd"Edge of Darkness" - 2010 - Genre: Thriller

"När polisen Thomas Cravens 24-åriga dotter mördas på hans tröskel tror alla att Craven själv var det tilltänkta offret. Sakta men säkert får Craven emellertid reda på att hans dotter bar på en livsfarlig hemlighet och snart har han kastat sig ut i en brutal hämndaktion som leder långt upp i maktens korridorer."

(Kopierat från Lovefilm)

En klart bra thriller med Mel Gibson i huvudrollen. Spännande, blodig, och bra skådespelare. Kan helt klart rekommenderas till actionthrillerälskare!

Betyg: 4 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner)

Filmens trailer:


Dagens Shopping - 100702 - Nitton böcker från Bokus - Två inbundna böcker + sjutton pocketböcker.


I dag kom mitt bokpaket från Bokus. Det innehöll nitton böcker varav två inbundna böcker och sjutton pocketböcker. Det är över ett halvår sedan jag köpte böcker senast. För sen den senaste bokshoppingen (här är en länk till den, 091228), har jag fått åttiotre stycken recensionsböcker.

Dom här böckerna är såna som är för gamla för att få som recensionsböcker. Eller som jag av andra skäl inte har fått. Vete sjutton när jag ska hinna med att läsa dom, eftersom det ramlar in recensionexemplar hela tiden! ;-D Men om inte förr, så får jag väl läsa dom i Thailand i mars! För då vill jag ju bara ha med mig pocketböcker! :-DDagens Låt - 100702 - Hoffmaestro med "Highwayman" - 2010.


Dagens Låt - 100702 - Hoffmaestro med "Highwayman" - 2010.


Recensionsbok nummer 83.Recensionsbok nummer åttiotre är boken "Boys" av Anna Ringberg från Bokförlaget Ordfront.Dagens Dagbok – Fredagen den 2 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Efter att mobilen hade larmat klockan halvsju, så gick jag upp och genomgick mina morgonbestyr. Jag väckte sen Jenny klockan halvnio, och sen åkte vi båda iväg med bilen vid strax före nio.


Vi åkte till Farstastrandsbadet för att sola i ett par timmar, innan Jenny skulle jobba senare.


Här smörjer Jenny in sig med solskyddsfaktorslotion.Varsin kaffe och varsin glass blev det lite senare.Vi solade, pratade, lyssnade på musik, och hade det allmänt mysigt.


Sen vid elvatiden så kom mina föräldrar dit en sväng också.


Vid tolvtiden sen så gav vi oss alla iväg därifrån. Mina föräldrar gick iväg på en liten promenad. Och Jenny och jag åkte hem.


Jenny gjorde sig sen i ordning, och vid ettiden sen så skjutsade jag henne till jobbet. Hon skulle jobba ett pass mellan två och elva.


När jag kom hem till Farsta igen så åkte jag direkt till Centrum. Och sen var jag lite runt i ärenden.


Först var jag på Clas Ohlsson där jag köpte CD-skivor + fodral, och anteckningsblock. Sen var jag på Apoteket och köpte hudlotion. Där träffade jag också på en kompis från ”Kör för alla!”. Kul! :-) Efter det så var jag på Åhléns och köpte sminkborttagningsmedel. Och sen var jag också och köpte en födelsedagspresent.


Hemköp blev det sen, och uthämtning av ett stort bokpaket från Bokus. Och slutligen så handlade jag ett par kassar med matvaror.


Hem sen och uppackning av allt jag hade köpt. Höll sen på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma. Och varvade lite med stunder med datorn på balkongen.


Jimmy kom hem vid fyratiden. Han bara duschade och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg in till stan för att möta upp med kompisar. Dom skulle äta på stan, och sen ut och festa.


Jag åt middag, för mig själv, på balkongen. Och sen så satt jag där en stund med datorn igen.
Farstastrandsbadet med Jenny! :-D

201007023292 (MMS)

Farstastrandsbadet med Jenny! :-D


"Hjälten" (The Good Guy) av Dean Koontz - 2010 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Hjälten" (The Good Guy) av Dean Koontz - 2010 (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


""Är du han?"

"Vem skulle jag annars vara?"

"Du ser så … vanlig ut."

"Jag jobbar på det."


Timothy Carrier brukar ta en öl efter jobbet i sin väns bar. Han tycker om att slå sig i slang med barens mer excentriska gäster. Men den nervöse mannen som sitter bredvid honom just den här kvällen har blandat ihop Tim med någon helt annan – och mannen ger honom ett brunt kuvert fullt med pengar.


"Tio tusen nu. Resten får du när hon är borta."


Innan främlingen går lämnar han ett fotografi av den vackra kvinnan som ska dö, och hennes adress. Men det blir snart ännu värre. Tio minuter senare slår sig en annan främling ned bredvid Tim. Den här mannen är en kallblodig mördare som tror att det är Tim som har lejt honom. Tim tänker snabbt och säger:


"Jag har ändrat mig. Du får tio tusen för att inte göra någonting. Vi kan kalla det för ett inte-döda-arvode."


Han behåller fotografiet och ger pengarna till yrkesmördaren. Tim smyger efter mannen ut från baren, och då får han nästa chock: yrkesmördaren är polis. Plötsligt befinner sig den helt vanlige Tim Carrier mitt i ett mysterium med oanade proportioner. Han är den ende som kan rädda en oskyldig kvinnas liv och stoppa en mördare som rättvisan inte kommer åt, och som är lika obeveklig som ondskan själv.

 

Men först måste Tim utveckla egenskaper inom sig själv. Med förmågor som mod, uthållighet och osjälviskhet kan även en helt vanlig man bli hjälten."

 

(Kopierat från bbb.se)


---------

Det här var min fyrtionde bok av Dean Koontz. Han har alltid varit min näst bästa favoritförfattare, efter Stephen King.

Förut skrev han ju mest skräckböcker. Men nuförtiden så tycker jag att hans böcker är mer som kriminalromaner.

Jag tycker om hans sätt att skriva. Även när det är som mest spännande, så är det alltid mycket humor i.

Den här boken var lättläst, spännande, rolig, och inte förutsägbar. Kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 juli 2010 – Kvällen.


Början av kvällen tillbringades på balkongen tillsammans med boken. Läste också ut den så småningom. Satt en del med datorn också.

 

Flyttade sen in till vardagsrumssoffan när det blev lite för svalt på balkongen.

 

Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn på sitt rum.

 

Borzko kom hem från Hammarbymatchen vid halvtiotiden. Då satte han sig och läste i sin bok.

 

Jenny jobbar till elva i kväll.

 Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 juli 2010 – Eftermiddagen.


Eftermiddagen tillbringades hemma. Jag varvade som vanligt mellan mina tre sysslor: hushållsbestyr, datorsittande, och bokläsning. Började att läsa i en ny bok: ”Hjälten” av Dean Koontz.

 

Vid femtiden så kom både Borzko och Jimmy hem från jobbet, nästan samtidigt. Vi åt då middag alla tre tillsammans.

 

Borzko gjorde sig sen i ordning för att åka iväg till Söderstadion och se Hammarby spela fotboll.

 

Jag och Jimmy åkte iväg med bilen till Fagersjö, där vi var på en visning av en lägenhet som Jimmy är intresserad av. Den här gången är han nummer tio i kön. Förra lägenheten som han tittade på då var han nummer tjugo, och den fick han ju inte. Skulle nog tyvärr tro att han inte kommer att få den här heller, för lägenheten och läget var bra, så någon, några, eller alla dom nio som är före honom kommer nog att ta den…

 

 


Juni 2010.


Månadens antal lästa böcker: 15.

Månadens bästa böcker: "Svedd" av Sandra Gustafsson + "Själakistan" av Ann Rosman.

Månadens antal sedda filmer: 6.

Månadens bästa film: "Law Abiding Citizen".

Månadens biobesök: "The A-Team" tillsammans med Borzko och Jimmy.

Månadens stolthet: Att jag nu är uppe i åttioen stycken recensionsböcker.

Månadens teveprogram: "Så ska det låta" + "Sommarkrysset" + "Bröllopsyran" + "Festkonserten" + "BRÖLLOPET" + "Allsång på Skansen".

Månadens favorit: Även den här månaden: Spotify i mobilen.

Månadens fika: Wayne's Coffee i Farsta med Mamma och Jenny + Café Maja i Farsta med Mamma.

Månadens tävling: Utlottning av cd-skivan "Mitt livs gemål".

Månadens shopping: Läslampa, webcam, jeansskjorta, bikini, jeansshorts, ringar, mobilsmycken, piercingar,

Månadens bloggnyhet: Mina tre videobloggar.

Månadens present: Blommor från Borzko.

Månadens roligaste: Min och Jimmys videoblogg.

Månadens IKEA-besök: Med Jenny.

Månadens myskvällar: Fem stycken "Sex and the City"-kvällar med Jenny.

Månadens mysdag: En dag på stan med Jenny.

Månadens bästa dag: Sista dagen på jobbet / skolavslutningen.

Månadens konferens: Skepparholmen två dagar med kollegerna.

Månadens restaurangbesök: "Pizza Hut" i Heron City med Borzko och Jimmy.

Månadens minikonsert: Magnus Carlsson & Charlotte Perrelli i Farsta.

Måndens frisörbesök: Hos Plainer Hair Shop i Farsta.
Månadens lägenhetsvisning: En etta i Farsta med Jimmy.
Månadens strandbesök: Sex stycken.
Månadens värvning: Värvade Jenny till blodgivare.
Månadens kultur: Parkteaterns Musikteater "Stjärnsmäll" med Mamma, Pappa och Jenny.
Månadens firande: Midsommarafton med Borzko, Mamma, Pappa & Elsie.
Månadens utebyte av tjänster: Jimmy fixade en kollegas dator, och vi fick fika där.
Månadens bad: Första doppet den 29 juni.
Månadens coolaste: Åka lastbil med Jimmy.
Månadens längsta promenad: Till City från Farsta.
Månadens mest rörande: Flera av Sommarpratarna.
Månadens övrigt: Allt som jag har glömt bort här nu!Recensionsbok nummer 82.Recensionsbok nummer åttiotvå är boken "Hjälten" av Dean Koontz från Bokförlaget Bra Böcker.Lästa böcker – Juni – 2010 – 15 stycken


Lästa böcker – Juni – 2010 – 15 stycken

 

Sophie Hannah – ”Ett perfekt offer” – 3,5 – Kriminalroman – England – Kvinna – 2010 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Dan Buthler & Dag Öhrlund – ”Grannen” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man/Man – 2010 – Voltaire Publishing – Recensionsbok

 

Lars Rambe – ”Skuggans spel” – 3,5 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Cosy Crime – Recensionsbok

 

Emma Hamberg – ”Baddaren” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Viggo Cavling – ”Rörmokaren” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Forum – Recensionsbok

 

Jonas Jonasson – ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” – 4 – Roman – Sverige – Man – 2009 – Piratförlaget – Recensionsbok

 

Tommy Deogan – ”Blodsbröder” – 3,5 – Biografi – Sverige – Man – 2009 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Lena Sundström – ”Saker jag inte förstår – och personer jag inte gillar” – 4 – Fakta – Sverige – Kvinna – 2005 – Leopard Förlag – Köpt

 

Anita Ahrens – ”Häst häst tiger tiger” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2009 – ALF Bokförlag – Recensionsbok

 

Stephen Davis – ”Welcome to the Jungle – Legenden om Guns N’ Roses” – 2,5 – Biografi – USA – Man – 2009 – Norstedts – Recensionsbok

 

Denise Rudberg – ”Baristas” – 3,5 – Ungdomsbok – Sverige – Kvinna – 2010 – Bonnier Carlsen – Recensionsbok

 

Josefin Palmgren – ”Engångsligg” – 3,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Albert Bonniers – Recensionsbok

 

Sandra Gustafsson – ”Svedd” – 4,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Bra Böcker – Recensionsbok

 

Ann Rosman – ”Själakistan” – 4,5 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Damm Förlag – Recensionsbok

 

Marian Keyes – ”En förtjusande man” – 3,5 – Roman – Irland – Kvinna – 2009 – Norstedts – Recensionsbok

 

Summa:

15

 

Snitt per vecka:

3,75

 

Betyg:

4,5: 2

4,0: 4

3,5: 8

3,0: 0

2,5: 1

 

Kategorier:

Romaner: 6

Kriminalromaner: 5

Biografier: 2

Fakta: 1

Ungdomsbok: 1

 

Land:

Sverige: 12

USA: 1

England: 1

Irland: 1

 

Kön:

Kvinnor: 9

Män: 5

Man/Man: 1

 

Utgivningsår:

2010: 9

2009: 5

2005: 1

 

Bokförlag:

Bra Böcker: 3

Norstedts: 2

Piratförlaget: 2

Albert Bonniers: 1

Bonniers Carlsen: 1

Damm Förlag: 1

Forum: 1

Cosy Crime: 1

Leopard: 1

Voltaire: 1

ALF: 1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen: 14

Köpt själv: 1

 

Månadens bästa böcker:

”Svedd” av Sandra Gustafsson

”Själakistan” av Ann Rosman

 

 


Dagens Dagbok – Torsdagen den 1 juli 2010 – Morgonen + Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvsju, och jag gick då upp, och genomgick mina morgonbestyr. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn sen.

 

Ingen sol, helt igenmulet, väldigt blåsigt, men däremot varmt med arton grader, var vädret på morgonen. Inget strandväder alltså, men däremot promenadväder.

 

Så vid kvart i nio gick jag ut på en promenad. Jag gick runt omkring i Farsta i ganska så exakt en timme. Lyssnade på sommarprogrammet från i går med Per Holknekt under tiden.

 

När jag kom hem igen så höll jag på och fixade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma. Och varvade lite med datorstunder.

 

Jenny hade beställt väckning klockan elva, och det fick hon förstås. Hon åt då frukost och jag tog en fika och lite tidig lunch med henne. Satt och pratade en stund förstås också.


Sen så gjorde sig Jenny i ordning för att åka och jobba ett pass mellan två och elva i dag. Och hon stack iväg vid halvettiden.

 

 


Sommar - 2010 - P1 - Sommarvärd nr 5 - 30/06 - Per Holknekt.Per Holknekt, 50 år - modedesigner, entreprenör.

Per Holknekts program var mycket bra och intressant. Otroligt vilket omväxlande liv han har haft. Han pratade i direktsändning, vilket alltid är lite extra roligt tycker jag. Och det var mycket gripande och rörande många gånger.

Allra roligast var ju när han spelade "Mediahora" från det första Big Brother som sändes i Sverige år 2000. Per var ju med där då, som precis nybliven nykter alkoholist.

Jag älskade Big Brother! Och det allra första var ju det allra bästa! :-D

Här under är "Mediahora" från 2000 med alla deltagarna.

Betyg: 5 av 5.


Dagens Låt - 100701 - Bon Jovi med "When We Were Beutiful" - 2009.


Dagens Låt - 100701 - Bon Jovi med "When We Were Beutiful" - 2009.(Tack till Johanna för tipset!)


Dagens promenad - 2010-07-01.


Antal steg: 6.838.

Varav antal "snabba steg": 6.813.

Effektiv gångtid: 59 minuter.

Sträcka: 5 km + 470 meter.


RSS 2.0