Dagens Dagbok – Lördagen den 24 juli 2010 – Hela Dagen. (Med tjugo fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Klockan nio så larmade Borzkos mobil, och han gick då upp. Han skulle sen genomgå sina morgonrutiner, och efter det gå till Farstahallen för att träna på gymmet.


Själv så gick jag iväg ut på promenad vid niotiden. Jag gick längs tunnelbanan och till Globen. Det tog lite drygt en timme i dag, och jag lyssnade på ett Sommarprogram med Anette Norberg under tiden.


När jag kom fram till Globen vid strax efter tio, så gick jag till SkyView och köpte biljetter till vår åktur senare på eftermiddagen.


Gick sen till Gullmarsplan, och där tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen.


När jag kom hem, vid halvelvatiden, så höll jag på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt då frukost och jag åt lite lätt lunch och tog en fika och en pratstund med honom.


Sen vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet, och då gjorde han mig och Jimmy sällskap.


Det blev sen lite slappande för oss alla tre. Jimmy satt på sitt rum framför datorn. Borzko satt och läste i sin bok. Och jag varvade min tid mellan datorn och boken.


Vid kvart över tre sen så satte vi oss alla tre i bilen och åkte till Globen. Vi parkerade i P-huset och gick upp till SkyView. Där mötte vi upp med Jenny som kom från en kompis.


Och sen så åkte vi då SkyView! Först fick man se en liten kort informationsfilm, och sen så åkte man upp. Jag var lite nervös innan, för jag kan ha lite höjdrädsla ibland. Men det var faktiskt mycket mindre läskigt än vad jag trodde det skulle vara.


Här står Borzko, Jimmy, och Jenny och väntar på att det ska bli vår tur att åka.



Tyvärr så var det grått, helt igenmulet, och småregnade lite… Så utsikten kunde ju ha varit bättre. Ska nog åka den igen någon solig dag. Men det var ändå helt klart värt pengarna, det tyckte vi nog alla fyra.


Här är tolv bilder från åkturen.



Sen när vi kom ner igen, så åkte vi med bilen in till Gamla Stan för att äta på Vapiano. Vi hade tur och fick en perfekt parkeringsplats precis utanför.


Det var första gången som jag var på Vapiano, och det var det även för Borzko och Jimmy. Bara Jenny som hade varit där förut. En väldigt annorlunda restaurang, med ett mycket speciellt koncept. Jag tyckte om den. All mat som vi åt var väldigt bra, och det var klart prisvärt.


Till förrätt åt jag bruschetta (rostad ciabatta, tomater, vitlök, olivolja).



Till varmrätt åt jag scampi e spinaci (jätteräkor, gräddsås, pesto, bladspenat).



Och till efterrätt blev det tarte aux framboises (färska hallon med en ljuvlig creme patissiere serveras i en krispig choklad-tartelette).



Vi åt alla samma förrätt. Jenny åt en annan sorts pasta. Borzko och Jimmy åt varsin pizza.


Här är fyra bilder på oss från Vapiano.



Och här är en länk till Vapianos hemsida.


Vi var där i ungefär två och en halv timme. Och när vi kom ut, så var vi glada att vi hade tagit bilen, för då öste regnet ner.


På vägen hem så körde vi Jimmy till Västertorp, där han skulle möta upp med några kompisar.


När vi kom hem så var bara Jenny hemma en kort stund, och sen blev hon upphämtad av en kompis.


Sen vid halvniotiden så satte Borzko och jag igång en dvd-film. Det blev en av dom tre nya engelska Wallander-filmerna: ”Faceless killers”.


När den var slut, vid tiotiden, så gick Borzko och la sig för att sova. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti, för att jobba extra.


Jag tittade då på ”Sommarkrysset” som jag hade spelat in. Och sen också på andra delen av ”The Seventies”.


När jag hade sett dom båda två programmen, vid halvtolvtiden, så satte jag mig med datorn en stund.



Kommentarer
Postat av: minaal

va fina bilder , föresten fin blogg :P

2010-07-25 @ 01:06:20
URL: http://minaal.blogg.se/
Postat av: MariaJ

Vad kostade SkyView? Kanske kunde vara något till nästa Stockholmsbesök!

Blev nästan hungrig när jag såg matbilderna trots att jag precis stigit upp.

Lite ösregn som ni hade igår hade jag nästan önskat att vi fick också. Men bara en eller ett par dagar sen vill jag ha SOL OCH VÄRME igen.

2010-07-25 @ 08:07:33
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Minaal: Tack så mycket! :-D

2010-07-25 @ 09:05:24
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> MariaJ: SkyView kostar 130:- (100:- för barn och pensionärer. Det tycker jag att det helt klart var värt, trots att det regnade när vi åkte.



Maten på Vapiano var otroligt god, och väldigt prisvärd. Gillade verkligen deras koncept, så dit kommer jag att gå fler gånger. Finns tre stycken i Stockholm.



Det har ösregnat här hela kvällen och natten, och det regnar nu också, fast inte riktigt lika mycket.



Jag vill också ha SOL OCH VÄRME igen! ;-)

2010-07-25 @ 09:08:27
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Lundenskan

Vilket typ av annorlunda koncept har denna restaurang Vapiano? Maten såg väldigt aptitlig ut i varje fall.

2010-07-25 @ 14:42:10
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Lundenskan: Så här står det på Vapianos hemsida om deras koncept:



"Vapiano står för ett framtidsorienterat serveringskoncept som vi kallar „Fresh & fast casual“; detta är en typ av restauranger som vi anser inte finns i Sverige idag, men vi ser ett stort behov av det. Konceptet är egentligen enkelt strukturerat: vi har varken hållit tillbaka på läge eller inredning och atmosfär – och självklart inte på kvaliteten på mat och dryck eller personalen. Det enda vi har skurit ner på är dyrbara servitörer och servitriser. Snabb självservice där kunden får se sin maträtt tillagas framför sina ögon, kombinerat med ett smidigt betalkortssystem, skapar en speciell fascination för Vapiano hos kunderna i de länder där vi har lanserat. Vi lägger stor omsorg på val av råvaror och alla rätter tillagas färskt „à la minute“. En begränsning av maträtterna till pasta, pizza, sallader och italiensk „antipasti“ minskar inte bara kostnaderna för resursplanering och lager; det har också visat sig vara ett synnerligen bra sätt för potentiella medarbetare och folk som är nya i branschen att lära sig om, och integreras i, restaurangen snabbare och mer effektivt."



2010-07-25 @ 14:47:48
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0