Dagens Dagbok - Söndagen den 31 augusti 2008 - Kvällen.

Jag varvade sen datorn och boken under den tidiga kvällen. Läste också ut boken: "Vila på gröna ängar" av Anne B. Ragde. Recension på boken finns i ett separat inlägg.


Vid halvåttatiden så kom Jimmy hem. Han har ju varit borta ända sedan i fredags eftermiddag, och festat både fredag och lördag.


Resten av kvällen så satt Jimmy vid datorn på sitt rum. Borzko satt och läste i sin bok uppe i vardagsrummet. Och jag satt med datorn i knäet större delen av kvällen.


Och i morgon så är det då alltså tyvärr måndag igen... :-(


Idol 2008.På onsdag den 3 september så börjar Idol 2008.

Det ska bli kul att följa. Jag gillar att följa program som "Idol", "Lets Dance", "Körslaget", "Så ska det låta", "Sommarkrysset", "Allsång på Skansen", "Melodifestivalen", och såna liknande program. Alltså program där det är mycket musik och också en viss form av tävling.

Gillar ni den typen av program?
Ska ni följa "Idol"?

Vad är meningen med livet?


Ja, vad är meningen med livet...?
Det kanske man funderar på ibland...

Jag läste ett så bra svar i Jockes blogg:


" Meningen med livet är att ge livet mening "


"Vila på gröna ängar" (Ligge i grönne enger) av Anne B. Ragde.---------    

Recension av boken: "Vila på gröna ängar" (Ligge i grönne enger) av Anne B. Ragde. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Tredje delen i en charmfull och älskad norsk trilogi.

Sedan Torunns pappa dog kämpar hon, storstadsflickan från Oslo, med att ta hand om hans gård och hans grisar. De andra i familjen Neshov verkar fullt upptagna med nya livsprojekt och har ingen tid för gården.

Äldste farbrodern Margido är begravningsentreprenör och håller just på att utvidga sin verksamhet och den yngre farbrodern Erlend och hans partner väntar barn tillsammans med två kvinnor.

Så kommer sommaren och familjen samlas på Neshov. Torunn har ett beslut att fatta som kommer att påverka allas framtidsplaner.

Humor, värme, oväntad händelseutveckling och kärleksfullt skildrade karaktärer är några av ingredienserna i Anne B. Ragdes böcker om bröderna Neshov och Torunn.

"Anne B. Ragde är en mästare på att beskriva livskriser på ett sätt så att vi står ut att läsa om dem. Sorg, gråhet och kriser blandas med humor, vanvett, värme och kärlek." VG.

"Värdig och modig slutpunkt för succétrilogin." Dagbladet.

Anne B. Ragde är född och bosatt i Trondheim. Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna, de två första romanerna om Torunn och syskonen Neshov, är båda utgivna på svenska."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken "Vila på gröna ängar" är en direkt fortsättning, och den tredje och avslutande delen i en trilogi. Den första boken "Berlinerpopplarna" har jag recenserat HÄR. Och den andra boken "Eremitkräftorna" har jag recenserat HÄR. 

Självklart så hade jag stora förväntningar på den här tredje och avslutande boken, eftersom jag älskade dom två första. Och den här boken levde definitivt upp till mina förväntningar. 

Den var gripande, oförutsägbar, sorglig, rolig, vemodig och helt underbar. Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa alla tre böckerna. 

Det tråkiga är bara att det inte blir några fler böcker om familjen Neshov, eftersom det är en avslutad triologi. Man skulle ju vilja veta mer om dom, och följa deras liv mer framöver. Men vem vet, efter denna succé så kanske författarinnan skriver fler! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------    


Blondinbella - Look Alike.

I dag när vi såg den norska thrillern/dramat "Varg Veum - 2 - Törnrosa" så satt jag hela tiden och tänkte på hur lik en av skådespelarna var Blondinbella.

Det var den sjuttonåriga norska skådespelerskan Julie Rusti som spelade en av huvudrollerna i filmen, den sjuttonåriga Lisa Halle.

Jag tycker att hon är otroligt lik Blondinbella som hon såg ut för något år sen, när hon var ett år yngre, och lite rundare i ansiktet än vad hon är nu.

Tyvärr så hittade jag inte några bra bilder på henne. Mest bilder när hon ler eller skrattar, och då är hon inte lika lik.

Vad tycker ni? Tycker ni att dom är lika? Och ni som har sett filmen, vad tyckte ni?


         

"Varg Veum - 2 - Törnrosa" (Tornerose)

         


"Varg Veum - 2 - Törnrosa" (Tornerose) - 2008

"Varg Veum får i uppgift att hitta den 16-åriga Lisa och hennes pojkvän Peter som rymt hemifrån. Han hittar Lisa i Köpenhamns horkvarter och Peter hittas mördad på ett hotellrum. För att hitta mördaren måste Varg gräva djupt i de två familjernas förflutna, ett förlutet fyllt av lögner och mörka hemligheter..."

(Kopierat från LoveFilm)

I går så såg vi den första av dom sex Varg Veum-filmerna.
Recension på den finns här.

Den här andra filmen var ännu bättre tycker jag. Och jag ser fram emot att se dom övriga fyra filmerna.

Betyg: 3,5 av 5.

Dagens Dagbok - Söndagen den 31 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Sen så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så tog jag med mig datorn upp till vardagsrummet och så blev det bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Vid ettiden så kom Borzko hem från gymmet. Han åt då lite lätt lunch och tog en fika. Sen så stack han iväg igen. Nu tog han bilen och så åkte han hem till sin Mamma för att vattna blommorna.


Jag satte mig och läste i min bok: "Vila på gröna ängar" av Anne B. Ragde. Varvade med datorstunder också.


Borzko kom hem igen vid tretiden. Vi åt då en mycket tidig middag redan klockan tre, för vi var båda hungriga, eftersom vi hade ätit så lite till lunch.


Vid halvfyratiden sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet och tittade på en dvd-film. Det blev den andra av Varg Veum-filmerna: "Törnrosa".


När filmen sen var slut vid femtiden så blev det återigen varvande mellan datorn och boken för mig. Borzko satt och läste i sin bok.

Några fotografier från förmiddagens promenad, söndagen den 31 augusti 2008.


Några sensommarbilder från sommarens sista dag...
Söndagen den sista augusti...
I morgon börjar hösten...
"Varg Veum - 1 - Bittra Blomster" (Bitre Blomster)

         


"Varg Veum - 1 - Bittra Blomster (Bitre Blomster) - 2007

"En man försvinner spårlöst. Hans älskarinna, en gift, framgångsrik politiker, kontaktar privatspanare Varg Veum för att få diskret hjälp. Varg dras in i en internationell mordhärva med aktörer som inte skyr några medel..."

(Kopierat från LoveFilm)

Jag fick tips om filmerna om Varg Veum av en av mina trognaste läsare, Josefin. Varg Veum är en norsk privatspanare, och det finns sex stycken filmer om honom.

I går så såg vi den första av filmerna, "Bittra Blomster", och jag tyckte att den var bra. Om man ska jämföra med svenska filmer så var den sämre än filmerna om Beck och Wallander. Men den var bättre än filmerna om Van Veeteren och Irene Huss.

Jag ska helt klart se dom andra filmerna i serien, för så pass bra tyckte jag att den var. Gillar man svenska polisfilmer så tycker jag att man ska se dom här filmerna.

Betyg: 3 av 5.


"Angel"

         


"Angel" - 2008

"Efter att ha varit firad rocksångerska på 80-talet har karriären gått utför för Angelica "Angel" Holst. Nu är det hög tid att kliva tillbaks in i rampljuset - men för att nå toppen krävs mediernas uppmärksamhet och frågan är vilket pris Angel är beredd att betala för att komma dit igen..."

(Kopierat från LoveFilm)

Jag har alltid älskat Colin Nutleys filmer. Men den här filmen blev jag besviken på. Den var långtifrån så bra som hans tidigare filmer tycker jag. Den var väl inte direkt dålig, men totalt intetsägande. Rekommenderar den inte, utan se någon av Colins gamla filmer istället.

Betyg: 2,5 av 5.

Sommarpratare nummer 27.

Sommarpratare nummer 27 av 2008 års Sommarpratare blev
Mattias Klum
.


Dagens Dagbok - Söndagen den 31 augusti 2008 - Förmiddagen.

Jag gick ut på en promenad vid kvart i tio. Gick lite runt omkring här i Farsta i ungefär en timme. Och lyssnade på ett Sommarprogram under tiden. Cirka femton grader varmt, och lite blåsigt. Och himlen växlande mellan strålande sol från en klarblå himmel, till mörka moln, om vartannat. Några fotografier från promenaden kommer lite senare i ett separat inlägg.


Kom hem vid kvart i elva. Borzko var inte hemma då, han hade nyss gått iväg till gymmet för att träna. Jag åt lite lätt och tidig lunch när jag kom hem, och tog en fika. Och så satte jag mig med datorn en stund.


Dagens Dagbok - Söndagen den 31 augusti 2008 - Morgonen.

God morgon, god morgon! Här i Farsta är klockan halvtio och jag sitter här vid datorn med ett stort glas kaffe bredvid mig. Just nu på radion, på Bandit Rock 106,3, så kör dom precis Metallicas nya singel också. Så allt är perfekt! Jag älskar deras nya singel! Gör ni? Hela skivan kommer den tolfte september, och det ser jag fram emot.


När jag gick upp, klockan åtta, så var det strålande sol! Men nu så har det blivit molnigt här. Det verkar också blåsa en del, och termometern visar på tretton grader.


Lite uppdateringar om min kära familj kommer här! Borzko är inne och duschar just nu. När han har gjort sig klar, och ätit frukost, så ska han gå iväg till FarstaHallen för att träna på gymmet.


Jimmy är fortfarande på sin kompis föräldrars landställe, där han var med på en kräftskiva i går. Han kommer väl förmodligen hem framåt eftermiddagen eller kvällen.


Jenny är hemma hos Jocke. Sen så ska hon återigen jobba ett pass som skiftledare mellan två och elva. Tredje passet i rad. Hon åker väl antagligen och sover hos Jocke sen i natt skulle jag tro.


Jag har jätteont i mina tår och fötter sen min långa promenad i går. Det är ju artrosen som gör att det blir så. Så i dag blir det ingen lång promenad. Men jag tror att jag ska ge mig iväg ut på en liten promenad runt omkring här i Farsta i alla fall. En timmes promenad ska jag väl klara av i alla fall. Och då blir det väl lyssnande på ett Sommarprogram under tiden. Får se om jag kanske fotograferar lite också.


Resten av dagen blir det nog mest slappande här hemma. Lite småfixande och plockande här hemma blir det väl kanske. Annars så ska jag nog mest läsa i mina böcker resten av dagen. Kanske att det blir någon film sen till kvällen.


Vad ska ni göra i dag? Ha en bra dag i alla fall, vad ni än gör! :-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 30 augusti 2008 - Kvällen.

Borzko och jag fortsatte sen att sitta uppe i vardagsrummet och läsa i våra böcker.


Vid sjutiden så gick vi en sväng tillsammans till Centrum, och till HemKöp. Handlade lite matvaror och lite gott att äta till kvällen.


Sen vid kvart i åtta så satte vi igång en dvd-film. Det blev den svenska filmen: "Angel" av Colin Nutley.  Den var slut vid halvtiotiden.


Då satte vi igång en film till. Och den här gången blev det den första filmen med Varg Veum, en norsk privatdeckare i en serie filmer. Jag har blivit tipsad om dom filmerna av en av mina mest trogna läsare, Josefin.


Den filmen var slut vid elvatiden. Då satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn.


Recensioner på båda filmerna kommer i morgon, jag är alldeles för trött i kväll för att orka skriva dom. Det blir nog tidigt sänggående både för mig och Borzko.


Dagens Dagbok - Lördagen den 30 augusti 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen.

Resten av eftermiddagen så satt både Borzko och jag uppe i vardagsrummet. Borzko läste i sin bok. Jag satt med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid fyratiden så gick vi ner till köket och åt middag. Och sen efter middagen så gick vi återigen upp till sofforna i vardagsrummet och fortsatte vårt slöande.


Jag började att läsa i en ny bok också: "Vila på gröna ängar" av Anne B. Ragde. Det är tredje delen i en norsk romantrilogi. Dom två första delarna har jag redan läst, och dom heter "Berlinerpopplarna" och "Eremitkräftorna".


"Flickan under gatan" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Flickan under gatan" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"Det är vinter och bitande kallt. Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.

Ewerts kollega Mariana Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.
Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

Flickan under gatan är Roslund & Hellströms fjärde kriminalroman. Deras tidigare böcker har sålt i flera hundratusen exemplar. Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 och Edward Finnigans upprättelse blev båda nominerade till Svenska Deckarakademins pris. Alla tre böckerna har blivit kritikerrosade såväl i Sverige som utomlands."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den fjärde boken av Anders Roslund & Börge Hellström: "Flickan under gatan" var precis lika bra som deras tre tidigare böcker: "Odjuret", "Box 21", och "Edward Finnigans upprättelse".

Här är länk till min recension av den tredje boken, och sen finns det länkar där till dom två tidigare böckerna.

Jag kan verkligen rekommendera alla fyra böckerna. Dom är väldigt bra, välskrivna, spännande, och handlar om väldigt aktuella och intressanta ämnen. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Situation Stockholm.
I dag när jag var i stan så köpte jag september-numret av tidningen "Situation Stockholm", tidningen som säljs av hemlösa. Jag försöker köpa den varje månad, eller i alla fall så ofta jag kan. Och jag köper alltid av kvinnliga säljare, och det är på grund av att det är kvinnorna som är värst utsatta när dom är hemlösa.

I den här månadens nummer kan man bland annat läsa om bandet "Noice" som var väldigt stora och populära mellan åren 1977 och 1982. Tyvärr så fastnade sen flera av medlemmarna i missbruk, och två av killarna dog när dom var i 35-årsåldern...

Ni som är lite äldre:
Kommer ni ihåg "Noice"?
Gillade ni dom?

Brukar ni köpa "Situation Stockholm"?
Varför?
Varför inte?

Sommarpratare nummer 26.

Sommarpratare nummer 26 av årets Sommarpratare blev
Yrsa Walldén
.


Dagens Kändisspotting - 080830 - Linda Rosing.Dagens Kändisspotting i stan i dag blev Linda Rosing.
Såg henne vid Medborgarplatsen,
jag tror att hon kom från tunnelbanan.
Bilden på henne har jag lånat från
hennes blogg.

Dagens Dagbok - Lördagen den 30 augusti 2008 - Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med ett fotografi).

Vid tiotiden så gick både jag och Borzko iväg ut på en promenad. Vi bestämde oss för att gå en långpromenad in till stan. Det var jätteskönt väder, soligt hela tiden, lite blåst, och ganska så varmt.


Den första timmen, fram till Globen, så pratade vi inte, utan jag lyssnade på ett Sommarprogram i mobilen, och Borzko lyssnade på radio i mobilen. Sen resten av promenaden så gick vi och pratade.


Vi kom fram till Hötorget efter ungefär två timmar. Vi hade inga planer på att shoppa, utan hade bara tänkt gå till City, och sen åka tunnelbanan hem igen. Men det var så skönt att promenera, så vi fortsatte lite till.


Vi gick ner mot Kungsträdgården, där vi också köpte oss varsin glass. Sen så gick vi längs kajen bort mot Slussen, och så fortsatte vi bort mot Medborgarplatsen.


Där skiljdes vi åt för en stund. Borzko gick till Södra Station och tog pendeltåget till Årstaberg, för att åka till jobbet och hämta hem lastbilen inför måndagens jobb.


Jag fortsatte bort mot Skanstull, där jag sen tog tunnelbanan hem till Farsta igen. Jag kom hem ungefär vid halvtvåtiden. Och stegräknaren stod på 20.300 steg när jag kom hem.


Jag satt mig med datorn i knäet när jag kom hem, uppe i en av sofforna i vardagsrummet, och läste lite nyheter och vilade benen och fötterna.

Vid halvtretiden sen så kom Borzko hem. Då satte han sig också uppe i vardagsrummet, och läste i sin bok.


Dagens Dagbok - Lördagen den 30 augusti 2008 - Morgonen.

God Morgon på er alla mina kära läsare! :-D Här i Farsta så är klockan nu kvart över nio, och jag sitter här i köket med min dator och ett stort glas med kaffe. Jag har precis läst lite nyheter, och jag har musiken från Bandit Rock 106,3 på radion. Ute är det strålande sol, men inte så varmt, bara tolv grader. Men tittar jag på väderprognosen så ska det bli arton grader senare i dag.


Borzko gick nyss upp, vid niotiden. Och han är just i badrummet och duschar och gör sig i ordning. När han är klar så ska vi äta frukost tillsammans, och då blir det väl ännu ett stort glas kaffe till det också.


Varken Jimmy eller Jenny är hemma. Jenny är väl i och för sig nästan aldrig det numer. Hon bor väl mer eller mindre hos Jocke i Södertälje nu. I går gick hon först i skolan några timmar på morgonen, sen var hon och tränade på SATS, och sen så jobbade hon ett pass som skiftledare på McDonalds i Västberga mellan två på eftermiddagen och ända till tolv på natten, eftersom hon även jobbade över lite. Sen så åkte hon hem till Jocke efter det. I dag så ska hon också jobba ett pass mellan två och elva, och även i morgon.


Jimmy var på stan i går och firade en kompis som fyllde år. Sen så sov han hos en kompis i natt. I dag så ska han åka ut på en kompis föräldrars landställe för att vara med på en kräftskiva där, och sen så sover han där. Så han kommer inte hem förrän på söndag kväll förmodligen.


Borzko brukar ju oftast gå och träna på lördagar och söndagar när han är ledig, men gymmet är stängt i dag. Så han ska bara träna i morgon den här helgen. Han har inga planer alls för i dag, så jag tänkte försöka att få med mig honom ut på en promenad. Han är ju ingen älskare direkt av att promenera, men ibland brukar han följa med. Oavsett hur han gör, så ska jag i alla fall ge mig ut på en promenad. Sen resten av dagen så ska jag nog bara läsa, och så kanske se någon film i kväll.


Vad ska ni göra i dag? Ha en jättetrevlig dag, oavsett vad ni gör! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 29 augusti 2008 - Kvällen.

Vid sjutiden så gick både jag, Borzko och Jimmy iväg mot Centrum. Jimmy skulle till tunnelbanan för att åka in mot stan och möta upp med några kompisar.


Borzko och jag gick till HemKöp för att handla. Två kassar med diverse matvaror blev det, och så klart lite gott att äta till kvällen också.


När vi kom hem så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet, och så läste vi i varsin bok. Jag läste i: "Flickan under gatan" av Anders Roslund och Börge Hellström.


Klockan nio så satte vi igång teven. Vi tittade på en film på TV3 från 2002: "Red Dragon". Åt och drack en massa gott till gjorde vi också.


Filmen var slut vid halvtolvtiden. Då stängde vi av teven. Borzko läste i sin bok. Och jag varvade min bok med datorn.


"Red Dragon" (Röd Drake)

         


"Red Dragon" (Röd Drake) - 2002

"Anthony Hopkins återvänder i sin bästa och mest obehagliga rollprestation hittills som den ondskefulle Dr Hannibal Lecter. FBI-agenten Will Graham (Edward Norton, "Fight Club") kallas in från sin förtidspensionering för att hitta den seriemördare som kallas "Tandfen". För att kunna stoppa de brutala morden måste Graham öppna sig för Lecter. Förbered dig på att bli skrämd när Graham möter den illvillige Lecter i denna mörka och spännande thriller. Filmen har en fantastisk rolluppsättning med bl a Oscar-belönade Emily Watson, Harvey Keitel, Mary Louise Parker och Philip Seymour Hoffman. FÖR ATT FÖRSTÅ ONDSKANS URSPRUNG MÅSTE DU GÅ TILLBAKA TILL BEGYNNELSEN!"

(Kopierat från LoveFilm)

Såg "Red Dragon" på TV3 i kväll. Jag trodde inte att jag hade sett den förut, utan bara läst boken. Men jag upptäckte efter bara en liten stund att jag hade sett den. Men det gjorde inget, jag såg gärna om den.

Den var bra. Och Anthony Hopkins är ju väldigt bra i sin roll. Även Edward Norton var bra tycker jag.

Betyg: 3 av 5.

Man skjuten utanför McDonalds i Örby, Älvsjö.


Man skjuten utanför McDonalds på Gamla Huddingevägen i Örby, Älvjsö...

Min Mamma och Pappa bor nästan precis bredvid...

Länk till Aftonbladet.

Länk till Expressen.

Länk till Dagens Nyheter.

Länk till Svenska Dagbladet.

Länk till Metro.

Dagens Shopping - 080829 - Två böcker från AdLibris.

I dag så kom mina två restnoterade böcker från AdLibris.


Dagens Dagbok - Fredagen den 29 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag, som han alltid har på fredagar. Och även den här veckan så hade han tagit hand om veckostädningen. Han hade även varit hos tandläkaren.


Vi tog en fika och en pratstund i köket när jag kom hem. Sen efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt vid datorn lite också.


Jimmy jobbade över i dag, mellan tre och kvart över fem, så han kom hem vid halvsextiden. Då åt han, jag, och Borzko middag tillsammans. Satt sen kvar en stund och pratade, och en fika blev det också. Efter det sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Fredagen den 29 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Och även i dag så var jag halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen halva dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi korv och makaroner. Vi hade även en del korvbröd som vi också serverade. Och så vår salladsbuffé.


En av kollegerna var ledig i dag också. Men Snurran var ju hos oss i dag, så då täckte ju hon upp den platsen.


Det blev en ganska så stressig dag i dag också, men ändå mycket bättre än i går. Allt flöt på bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 augusti 2008 - Kvällen.

Kvällen blev som vanligt lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen i köket. Satt mest med datorn och läste bloggar och nyheter. Och läste också lite i min bok: "Flickan under gatan" av Anders Roslund & Börge Hellström.


Jimmy satt större delen av kvällen i sitt rum, framför datorn.


Borzko jobbade sent som vanligt, och kom inte hem förrän vid kvart i nio. Han åt då middag, och Jimmy och jag tog en fika och en pratstund med honom då.


Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D


Tre fotografier från eftermiddagen, torsdagen den 28 augusti 2008.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 augusti 2008 - Eftermiddagen.

I dag åkte jag för ovanlighetens skull inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte till Älvsjö Station där jag plockade upp Jenny, och sen så åkte vi två hem till min Mamma och Pappa i Örby.


Mamma fyllde ju år i lördags, och Jenny var ju upptagen då, och kunde inte vara med och gratulera henne, så hon ville göra det nu i efterskott.


Jenny hade köpt en jättefin orkidé till sin Mormor. Och sen så blev hon också själv uppvaktad av sin Mormor och Morfar i efterskott på Förlovningsdagen. Hon och Jocke fick ett presentkort på IKEA på ettusen kronor.


Mamma och Pappa bjöd först på pannkakor med äppelmos och lingonsylt. Sen så blev det äppelpaj med vaniljvisp. Och efter det kaffe och vaniljglass.


Vi satt och åt, drack, pratade, och hade det jättetrevligt i ungefär två timmar.


Vid halvfemtiden sen så körde jag Jenny till Älvsjö Station och hon tog pendeltåget hem till Jocke i Södertälje. Och jag åkte hem till Farsta.


Jag kom hem vid strax före fem, och sen vid strax efter fem så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så blev det en fika, och Jimmy åt då äppelpaj med vaniljvisp som Mormor hade skickat med till honom.


(Några bilder från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också förstås. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi chicken nuggets, kokt ris, och currysås. Och så hade vi som vanligt vår salladsbuffé.


En av kollegerna var ledig i dag, så vi var inte fulltalig personalstyrka i dag, utan var en personal färre. En annan av kollegerna gick en timme tidigare också.


Det blev en mycket hektisk dag i dag. Och det berodde på flera orsaker tillsammans. Först och främst såklart på personalbristen. Sen också på att chicken nuggets är en väldigt populär mat. Och sen så kom också väldigt många klasser samtidigt och åt.


Men allt flöt ändå på rätt så bra trots omständigheterna. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 augusti 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så satt jag, Borzko, och Jimmy nästan hela kvällen i köket.


Jimmy hjälpte Borzko med att uppgradera och fixa med hans GPS.


Jag gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna...


En kvällsfika blev det också. Och vi satt och pratade länge om allt möjligt.


"I love your blog."
Jag blev nominerad av
Duvan. Hon utsåg mig till en av hennes sju favoritbloggar. Och nu är det min tur att utse mina favoritbloggar. Ni som blir nominerade ska i er tur utse era sju favoritbloggar.

1. De nominerade kopierar bilden och lägger på sin blogg.
2. Länka till personen du fick nomineringen av.
3. Nominera sju bloggar.
4. Länka till de bloggar du nominerat.
5. Lämna ett meddelande på deras bloggar att de blivit nominerade.

De nominerade är:

Jenny.

Snurran.

Angela.

Lotten.

Ninni.

Katerina.

Bloggkommentatorerna.

Det var väldigt svårt att välja ut sju bloggar av dom femtiofem som jag följer och har inlagda i min RSS-läsare. Jag gillar ju alla femtiofem! Annars skulle jag ju inte läsa dom! Så ni som inte blev nominerade, är ändå mina favoriter! ;-D

Dagens Shopping - 080827 - Tio böcker från AdLibris.

I dag så kom mitt bokpaket från AdLibris. Jag hade beställt tolv böcker, men två böcker var restnoterade och kommer senare. Men tre stycken inbundna och sju stycken pocketböcker kom i dag.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara inne en kort stund och höll på och fixade och grejade lite här hemma.


Sen så gick jag till Centrum. Först så gick jag till FrisörImperiet och beställde tid. Sen så gick jag till Torget och köpte två stycken blommor till uteplatsen. Efter det så gick jag till Apoteket och köpte Bats. Och sen så gick jag till HemKöp och hämtade ut ett paket med böcker från AdLibris.


Gick sen hem och lämnade allting, och sen så gick jag tillbaka till Centrum och FrisörImperiet. Och så noppade jag mina ögonbryn och håret på min överläpp. När jag var i Turkiet i somras så gjorde jag ju det, och det blev så himla bra, och var så lätt. Så nu ska jag börja gå hos den här turkiska tjejen och göra det regelbundet. För dom gör ju det med tråd, istället för med pincett.


När jag var klar så gick jag en liten promenad och mötte upp med Jimmy. Hann gå ungefär en halvtimme innan han kom från jobbet och plockade upp mig med bilen.


När vi kom hem, vid halvfemtiden, så åt vi middag. Efter det så stack Jimmy iväg till Centrum och till Folktandvården, för han hade tid hos tandläkaren.


Han kom sen hem igen, och allt hade gått bra. Inga hål, och tänderna var bra, så han ska inte tillbaka förrän om två år. När han kom hem så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också.


Även i dag först halva dagen i skalen med grönsakerna. Och sen den andra halvan av dagen i stora matsalen som försteman.


I dag serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Vi hade även ganska så många bleck med fiskpanetter, och också några bleck med couscouspytt. Givetvis också vår salladsbuffé.


Ingenting speciellt hände i dag. Och allt flöt på bara bra. Och vi var fulltalig personalstyrka.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön. Först så satt jag och läste ganska så länge. Läste ut boken: "Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström. Sen efter det så satt jag med datorn en stund och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Efter en stund sen så började jag att läsa i en ny bok. Det blev ännu en bok av Anders Roslund & Börge Hellström: "Flickan under gatan", som är deras fjärde och senaste bok.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, iordninggörande, och lite sport på teve, så blev hans kväll.

"Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2006.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.

Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar.

Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Anders Roslund & Börge Hellströms tredje bok. Och den tredje boken med dom som jag har läst på en vecka. 

Deras första bok: "Odjuret" finns recenserad HÄR

Deras andra bok: "Box 21" finns recenserad HÄR

Båda dom två tidigare böckerna var mycket bra. Och det var även den här tredje boken, som bland annat handlade om dödsstraff. Den var, liksom dom tidigare böckerna, spännande, gripande, välskriven, och oförutsägbar.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Fick en liten present av Jenny i dag! :-)

Ja, i dag så fick jag en liten present av Jenny.
Hon hade sett den i en affär, och tänkt på mig när hon såg den.
Det är en liten sked med ett hål i.
För till exempel oliver eller skivad saltgurka.
Jättefin och jättesmart.
Och framförallt jättegulligt av Jenny!
:-)


Dagens Shopping - 080826 - Två böcker från Tradera.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag på och plockade och fixade lite här hemma.


Vid tretiden sen så gick jag ut på en liten promenad. Gick och mötte Jimmy när han kom från jobbet. Lite drygt en halvtimme hann jag gå innan han plockade upp mig.


När vi kom hem så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Vid fyratiden sen så kom Jenny hem en liten stund, direkt från skolan. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och plockade ihop lite grejer.


Sen vid femtiden så stack både Jimmy och Jenny iväg igen.


Jimmy skulle åka in till stan, och möta upp med en kompis där. Sen så skulle dom äta på stan, och kompisen skulle shoppa lite.


Jenny skulle åka hem till en kompis, tillsammans med några andra kompisar, för att ha en tjejkväll.


När dom hade åkt, så åt jag middag i min ensamhet. Hade datorn som middagssällskap och satt och läste nyheter och bloggar under tiden.


Sen efter middagen så flyttade jag upp till vardagsrummet och satte mig i en av sofforna tillsammans med datorn och boken.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt.


Halva arbetsdagen i skalen med grönsaksfixande. Och andra halvan av arbetsdagen i stora matsalen som försteman.


Vi serverade grönsakssoppa, mjukt bröd, och skivad ost. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka. Allt flöt på bra. Inget speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 25 augusti 2008 - Kvällen.

När vi kom hem från Centrum så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så satte vi oss båda två i köket med våra datorer. Jimmy höll ju självklart på och fixade med sin nya mp3-spelare. Jag höll på med allt möjligt i datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han duschade och gjorde sig i ordning, och åt sen snabbt middag. Och sen så stack han iväg direkt igen när han var klar. Han skulle till Råsunda och se fotbollsderbyt mellan AIK och Hammarby.


Jenny åkte hem till Jocke i Södertälje efter sin skola i dag.


Och Jimmy och jag satt sen större delen av kvällen i köket med våra datorer.


Yearbookyourself.


Hittade en rolig sida, Yearbookyourself, där man kan göra fotografier av sig själv, som man skulle ha sett ut i en skolkatalog som en artonåring under olika år. Jag gjorde fotografier från åren 1950, 1960, 1970, 1980, 1990, och år 2000. Här är länken om ni också vill testa. Skriv i mina kommentarer om ni testar, så jag får se era kort.


    

    

    

Dagens Shopping - 080825 - Ny stegräknare + en bok från Tradera.

Dagens Dagbok - Måndagen den 25 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. När jag kom hem så höll jag på och fixade här hemma med lite allt möjligt en stund.


Sen så gick jag iväg en sväng till Centrum. Gick till Clas Ohlsson och köpte mig en ny stegräknare, för den gamla har blivit sliten och dålig.


När jag kom hem igen så höll jag återigen på och fixade lite här hemma, och satt också lite vid datorn.


Sen vid fyratiden gick jag iväg ut på en liten promenad. Gick och mötte Jimmy när han kom från jobbet. Jag hann gå ungefär en halvtimme innan Jimmy plockade upp mig med bilen.


När vi kom hem vid halvfemtiden så åt vi två middag tillsammans.


Sen så blev det en tur till Centrum igen. Jimmy skulle köpa sig en ny mp3-spelare och jag följde med honom. Han köpte en Creative Zen på OnOff.

Dagens Dagbok - Måndagen den 25 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen och jobb igen. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan i stora matsalen och jobbar som försteman.


Vi serverade couscouspytt med kyckling i dag. Och så vår salladsbuffé förstås.


Fulltalig personalstyrka var vi idag. Plus Snurran som är hos oss på måndagar och fredagar.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Läs gärna min kära kollega Snurrans blogg, hon har skrivit lite mer om vad just hon gjorde på jobbet i dag, och har också lagt in bilder.

Veckans Vikt - Vecka 35 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 35 - 2008
25/08

61,0 kg

Stegräknaren - Vecka 34.

Antal steg - Vecka 34.

Måndag: 10.554.

Tisdag: 10.824.

Onsdag: 11.730.

Torsdag: 8.847.

Fredag: 7.984.

Lördag: 1.076.

Söndag:  1.281.

Antal steg - Snitt per dag: 7.470.

Veckans Motion - Vecka 34 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 34- 2008
18/08 - 24/08

Måndag: Promenad, 0,5 tim.
Tisdag: Promenad, 0,5 tim.
Onsdag: Promenad, 0,5 tim.
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------


Dagens Dagbok - Söndagen den 24 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev väldigt lugn och skön.


Jenny var hemma hos Jocke i Södertälje.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn.


Borzko satt större delen av kvällen i vardagsrummet och läste i sin bok.


Och jag satt också större delen av kvällen i vardagsrummet. Mest med min bok: "Edward Finnigans upprättelse". Men också lite med datorn i knäet.


Glass, ostbågar och smågodis blev det för att stilla söndagsångesten... ;-/


För i morgon så är det ju måndag igen... :-(


Mobil-Blogg. Nu ska jag bota s

MMS

Mobil-Blogg. Nu ska jag bota söndags-ångesten! ;-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 24 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Jag fortsatte sen här hemma med att plocka och fixa med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


Borzko kom hem vid halvettiden efter sitt lastbilshämtande. Han åt då lite lunch, och så satt han och läste en stund.


Vid halvtvåtiden så stack han sen iväg igen. Nu skulle han hem till sin Mamma för att vattna hennes blommor, eftersom hon är i Kroatien.


Jag satte mig och läste i min bok: "Box 21" av Anders Roslund & Börge Hellström en stund. Och jag läste också så småningom ut den. Recension finns i ett separat inlägg.


Sen vid tvåtiden så satte jag igång teven för ovanlighetens skull. Och så tittade jag med ena ögat på avslutningsceremonierna från O.S. i Kina. Ett eget inlägg om det finns bloggat tidigare. Satt med datorn i knäet samtidigt också.


Vid tretiden så kom Borzko tillbaka. Och sen vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från Södertälje. Vid fyratiden sen så åt vi tre middag tillsammans. En fika efteråt blev det också.


Sen så satte jag mig återigen uppe i vardagsrummet. Delade min tid mellan datorn, och en ny bok: "Edward Finnigans upprättelse" också av Anders Roslund & Börge Hellström. Borzko satt också och läste i en bok. Och Jimmy satt framför datorn på sitt rum.


OS 2008 i Peking - Avslutningsceremonin.
Tittade ju på Invigningen av O.S. i Kina för lite drygt två veckor sen.
(Här är ett inlägg om det.) Sen dess så har jag ju inte sett en endaste minut av alla utsändningar därifrån. Jag är ju inte ett endaste dugg sportintresserad.

Men jag tänkte i alla fall att det kunde vara kul att se avslutningsceremonierna i dag. Så det gjorde jag. Dom var väl helt okej, men jag tyckte faktiskt inte att det var något speciellt. Invigningen var mycket bättre tycker jag. I dag så kände jag mig inte speciellt engagerad och tittade bara med ena ögat.

Men tio minuter under ceremonin tyckte jag var riktigt bra. Och det var den stunden som England fick bjuda på ett smakprov inför O.S. i London 2012.

Gitarristen Jimmy Page från Led Zeppelin spelade "Whole Lotta Love" och Leona Lewis sjöng. Riktigt bra och coolt tyckte jag. David Beckham var också med, och han är ju liksom aldrig fel! Häftigt också med dubbeldäckaren och dansarna. Invigningen i London om fyra år kan nog bli riktigt bra! Hoppas dom satsar mycket på musik, rock, och bra artister då! :-D

"Box 21" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Box 21" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2005.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling -
är hon då god eller ond?

Box 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 - som gömmer två unga kvinnors liv.

Detta är Anders Roslund och Börge Hellströms andra kriminalroman. De debuterade våren 2004 med Odjuret som har fått stora framgångar i Sverige ochutomlands."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Recenserade boken "Odjuret" för ett par dagar sedan, som är Anders Roslund & Börge Hellströms första bok. Och den var väldigt bra tycker jag. (Recensionen finns här.)

Deras andra bok "Box 21" var precis lika bra. Den handlade mycket om trafficing och handeln med unga kvinnor från Baltikum. 

Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den här boken. Den är välskriven, gripande, fängslande, och spännande. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Söndagen den 24 augusti 2008 - Förmiddagen.

Vid tiotiden så stack Borzko och jag iväg med bilen. Vi åkte till Willys i Länna för att storhandla lite.


Vid elvatiden var vi tillbaka igen. Åtta fulla plastkassar hade vi med oss hem, och cirka fjortonhundra kronor fattigare var vi.


Väl hemma så blev det förstås uppackning av allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp.


Sen vid halvtolvtiden så stack Borzko iväg. Han skulle åka iväg till sitt jobb och hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Själv så höll jag på och plockade, pulade, donade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma en stund.


Lite lätt lunch och en fika blev det vid strax före tolv också.


Dagens Dagbok - Söndagen den 24 augusti 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås frukost och fikade. Jag tog en fika till då tillsammans med honom, och en pratstund.


Varken Jimmy eller Jenny var hemma. Jenny sov hos Jocke, som hon numer alltid gör. Och i natt så sov faktiskt även Jimmy där. Han var ju ute och festade med Jocke i Södertälje i går, och sov kvar där i natt.

Mina älskade föräldrar.


Min kära Mamma, 79 år i dag.
Och min kära Pappa, 84 år.Dagens Dagbok - Lördagen den 23 augusti 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Och dagen blev precis som jag skrev i inlägget: "Dagens Planer".


Förmiddagen blev lugn och skön. Jag delade min tid mellan datorn och boken. Och Borzko satt och läste i sin bok.


Vid halvtolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt frukost, och jag och Borzko åt lite lätt lunch och tog en fika. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen vid halvettiden så gav vi oss alla iväg mot Södertälje, och hem till Jocke.


Vid ettiden så kom jag, Borzko, och Jimmy dit. Jenny var redan hemma hos Jocke. Efter en stund så kom Jockes mamma, Jockes "plastpappa", Jocke lillasyster, och Jockes två syskonbarn också dit.


Och sen så fikade vi alla tio, och satt och pratade. Jocke hade gjort en äppelpaj med vaniljvisp. Han hade också två sorters kakor, plus godis och vindruvor.


Det var jättekul att få träffa Jockes familj/släkt. Det kändes som om det var dags att träffas nu, eftersom Jenny och Jocke har varit ihop i över ett år, har förlovat sig, och nästan bor ihop.


Vi satt och fikade och pratade i ungefär tre timmar, och sen vid fyratiden så gav vi oss iväg därifrån.


Vi hade Jimmy med oss dit, men vi hade med oss Jenny därifrån. Jimmy skulle stanna kvar hos Jocke till kvällen. Det skulle sen komma dit två till kompisar till Jocke, och sen så skulle dom fyra förmodligen ut och festa lite.


Jenny åkte med oss mot Stockholm. Och så släppte vi av henne hos en kompis i Hagsätra. Dom skulle sen vidare på en fest.


Borzko och jag åkte hem till Farsta och kom hem vid strax före fem. Och strax efteråt så kom min Mamma och Pappa dit.


Jag och Borzko uppvaktade min Mamma på hennes födelsedag med två pocketböcker och två flaskor rödvin.


Och min Mamma och Pappa uppvaktade Borzko med femhundra kronor som min Mamma tyckte att han skulle köpa sig kläder för.


Sen så åt vi middag tillsammans. Vi hämtade sallader och pizzor från Pizzeria Americana. Jag och min Mamma åt varsin pastasallad med räkor plus vitlöksdressing och pizzabröd. Borzko och Pappa åt varsin pizza.


Min Mamma och Pappa drack rödvin, Borzko starköl, och jag Fun Light Appear. Efter maten så fikade vi, och så åt vi två sorters glass till, vanilj med krossad choklad och gammaldags vanilj.


När vi hade ätit och fikat klart, så blev det kortspel. Vi spelade Canasta som vanligt, och det blev två omgångar i kväll. Jag och min Mamma spelade ihop som vanligt, och vi vann båda omgångarna.


Vid tiotiden så åkte min Mamma och Pappa hem. Dom gick till Centrum, och så tog dom bussen hem.


Borzko och jag satte oss då uppe i vardagsrummet. Och så läste vi båda två i varsin bok. Liten stund vid datorn blev det för mig också.


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 augusti 2008 - Dagens Planer

I dag blir det firande av tre stycken födelsedagsbarn, Borzko, min Mamma, och Jocke. Borzko fyllde 52 år i går, min Mamma fyller 79 år i dag, och Jocke fyller 29 år på måndag.


Nu under förmiddagen blir det bara slappande. Borzko sitter och läser i sin bok här i köket, och jag sitter bredvid med datorn i knäet. Jag ska nog snart byta ut datorn mot boken.


Jimmy ska gå upp vid halvtolvtiden, och när han äter frukost då, så äter väl Borzko och jag lite lätt lunch och tar en fika.


Vid halvettiden sen så ska vi alla tre åka iväg till Södertälje för att fira Jockes födelsedag. Jockes mamma, Jockes styvpappa, Jockes syster, och systerns två barn kommer också dit. Det är första gången som vi alla träffas, och det ska bli trevligt.


Sen så sitter vi väl där och fikar i ett par timmar. Och sen så åker Borzko och jag hem till Farsta. Jimmy ska stanna kvar där, för han ska festa med Jocke och hans kompisar på kvällen. Jenny ska iväg på en annan fest med några tjejkompisar. Om hon hinner så följer hon med en stund till Farsta först också för att gratulera sin Mormor.


Vid femtiden sen så kommer min Mamma och Pappa hit till Farsta. Vi fyra ska äta middag ihop, för att fira både min Mamma och Borzko. Sen så blir det väl förmodligen kortspel under kvällen.


Så jag lär inte hinna med något mer bloggande i dag. Kanske något inlägg sent i kväll, om inte min Mamma och Pappa åker hem så sent. Möjligtvis att det kommer något mobilbloggsinlägg också. Annars så blir det blogginlägg i morgon om lördagen.


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 augusti 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då sina morgonbestyr. Sen så åt han frukost, och då tog jag en fika till med honom, och en pratstund.


Vaknade till vid halvfyratiden i natt/morse när Jimmy kom hem från stan. Han ska gå upp halvtolvtiden i dag, för vi ska ju åka iväg sen vid halvettiden, och han ville ha en timme till frukost och dusch och så.


Jenny har jobbat sitt första nattpass som skiftledare i natt. Pratade med henne vid åttatiden i telefon. Hon var då på väg hem till Jocke, för att hinna sova ett par timmar. Förhoppningsvis så hinner hon väl i alla fall sova i fyra timmar innan gästerna kommer hem för att fira Jocke. Natten hade i alla fall gått bra sa hon, och det var ju bra.


Dagens Shopping - 080822 - Två böcker från Tradera.

Dagens Dagbok - Fredagen den 22 augusti 2008 - Kvällen.

Vid sjutiden så kom Jenny hem hit för en kort stund. Hon hade gått eftermiddagspass i skolan först. Och sen så hade hon varit inne i stan och shoppat med en kompis.


När hon kom hem hit så uppvaktade vi Borzko med hans födelsedagspresenter.


Sen vid åttatiden så stack Jimmy iväg in till stan för att möta upp med några kompisar, och sen vidare ut på stan för att festa.


Vid niotiden så stack Jenny iväg till jobbet. Hon skulle jobba sitt första nattpass som skiftledare mellan tio i kväll och sju i morgon bitti.


Borzko och jag satte igång en dvd-film vid halvtiotiden. Det blev: "The Ruins" i kväll. Recension på filmen finns i ett tidigare bloggat separat inlägg.


Filmen var slut vid elvatiden. Då tittade Borzko lite på sport på teve. Och jag satte mig med datorn i knäet.

"The Ruins" (Ruinerna)

         


"The Ruins" (Ruinerna) - 2008

"Fyra amerikanska vänner, på semester i Cancún, Mexiko, möter en annan turist vars bror är försvunnen. De fyra bestämmer sig för att hjälpa honom i sökandet men upptäcker snart att de gett sig ut på djupt vatten."

(Kopierat från LoveFilm).

Jag läste nyligen den här boken, "Ruinerna" av Scott Smith. Boken var väldigt bra, och jag gav den 4,5 av 5 i betyg. (Här är länk till min bokrecension).

Men filmen tyckte jag inte alls var lika bra. Jag vet inte om det berodde på att jag hade läst boken först, och jämförde med den. Eller om jag hade tyckt att den inte var speciellt bra, även om jag inte hade läst boken innan.

Filmen var ju inte direkt dålig, men ändå inte långt därifrån. Boken var ju mycket mer skrämmande än vad filmen var. Jag blev inte rädd någon gång av filmen, däremot äcklad ett par gånger. För den var väldigt blodig med närgångna bilder.

Men filmen var ändå godkänd. Det är ju inte så lätt att hitta riktigt bra skräckfilmer, så den var ändå helt okej. Så gillar man skräckfilmer, och tål blodiga scener, så kan jag rekommendera den. Tyckte att det var bra skådespelare i filmen. Men jag kan ändå hellre rekommendera att läsa boken istället. För den var mycket, mycket bättre.

(Länk till filmen på MovieZine).

Betyg: 3 av 5.


Dagens Dagbok - Fredagen den 22 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem från jobbet. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag, som han alltid ska ha på fredagar. Och även den här veckan så hade han tagit hand om veckostädningen, trots att han fyller år i dag, och trots att han är förkyld, har lite ont i halsen, och känner sig hängig.


När jag kom hem så tog vi två en fika tillsammans och en pratstund. Sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt med datorn en stund också. Borzko satt och läste i sin bok.


Sen vid fyratiden så gick jag iväg till Centrum. Handlade födelsedagspresenter till Borzko och till min Mamma. Till Jocke köpte jag ju redan i går. Borzko fyller 52 år i dag, min Mamma fyller 79 år i morgon, och Jocke fyller 29 år på måndag.


Till Borzko köpte jag en skjorta, en t-shirt, ett skärp, och en inbunden bok. Till min Mamma köpte jag två pocketböcker och två flaskor rödvin. Och vad jag köpte till Jocke i går, det skriver jag inte, eftersom han brukar läsa min blogg.


Kom hem igen vid femtiden. Höll på och slog in paketen då, och skrev korten. Borzko kollade lite på sport på teve.


Vid halvsextiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi tre middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter maten så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Vi är två stycken av fjortontusen!

I år fyller den personliga registreringsskylten tjugo år.
Och vi har två av dom i familjen.

Jag och Borzko har Kullin på vår Volvo.
Och Jimmy har Kullens på sin Polo.

Här är en artikel i Aftonbladet.

Och här är ett blogginlägg från mig i maj 2007.Mycket bra krönika av Britta Svensson i Expressen i dag. (Uppdaterad).

I dag i Expressen så har Britta Svensson skrivit en krönika som heter: "Varför hata Blondinbella?" Jag tycker den är mycket bra skriven, så jag rekommenderar alla att läsa den.

Så här är dom sista meningarna i krönikan:

"Du tror att du hatar Blondinbella för att hon står för något som hela din själ vänder sig emot. Men du vet innerst inne att det inte är sant.
Du hatar Blondinbella för att du hatar dig själv.
Har du någonsin funderat på att ta tag i det, i stället för att ge dig på andra?"

Länk till krönikan.

(Uppdaterad).

Här är en länk till ett inlägg i Katerina Janouch blogg.


Dagens Dagbok - Fredagen den 22 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och även den här dagen så var jag först i skalen, sen så dukade jag, och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi spaghetti och köttfärssås. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka i dag också. Och Snurran var också hos oss, som alltid på fredagar.


Alla tre niorna var borta från skolan i dag, så det blev lite lugnare på slutet än vad det skulle ha varit.


På eftermiddagsfikat så uppvaktade vi två av kollegerna som har fyllt år under sommarlovet. Dom fick varsin blomma.


Och så blev det veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

Grattis Borzko på 52-årsdagen!


Grattis Borzko på 52-årsdagen!
(Fotografiet är taget i Maj 2007)

Jennys och min dator.

Och jag som tyckte att min dator var liten!
Jag hade ju den klart minsta, smidigaste, och lättaste datorn i familjen förut!
Men inte nu längre! ;-D
Jennys är på nio tum och min på tolv tum.Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 augusti 2008 - Kvällen.

Efter middagen och fikat så satte Jimmy igång med att fixa i ordning Jennys nya dator. Han installerade några program som hon behövde bland annat.


Vid åttatiden sen så var han klar med hennes dator. Så då skjutsade jag Jenny till Älvsjö Station för att hon där sen skulle ta pendeltåget hem till Jocke i Södertälje.


När jag kom hem igen vid kvart över åtta, så kom Borzko precis hem från jobbet. Han åt då middag och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Jag satt sen vid min dator i köket resten av kvällen.

Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D

Utmanad!

Utmanad av: Sanna Wiberg.

Klädbutik: Gina Tricot, H&M.
Inredningsbutik: IKEA.
Godis: Choklad, smågodis, chips, glass.
Stad: Stockholm.
Dryck: Fun Light Appear.
Musik: Hårdrock.
Tv-serie: Vänner.
Film: Sagan om Ringen.
Träning: Promenader.
Bakverk: Kladdkaka med vispgrädde.
Kaffe: Med minimjölk, sacketter, och oboypulver.

Utmanar alla som vill! :-)


Förlovningspresent till Jenny och Jocke.
Vi hade egentligen tänkt att ge Jenny och Jocke ett presentkort på IKEA i förlovningspresent. Tyckte att det kunde vara bra för dom att ha framöver eftersom dom planerar att skaffa en större lägenhet och flytta ihop på riktigt.

Vi bestämde oss för att ge dom femtusen kronor i förlovningspresent.

Men sen så ville Jenny ha en ny liten dator så hon kan ta med sig den till skolan lättare. Och Jockes gamla dator fungerar inte längre alls.

Så Jenny fick en ny dator för femtusen kronor. Datorn kostade fyratusen, försäkringen ett och ett halvt tusen, och så hade jag lite rabatt på OnOff, så det blev ganska så exakt femtusen.

Och Jocke fick hennes gamla dator. Och den är ju inte speciellt gammal och dålig precis. Den är bara ett år gammal och kostade då nästan tiotusen.

Grattis på Förlovningsdagen Jenny och Jocke! :-DHär är en länk till den nya datorn som Jenny köpte.

Här är en länk till hennes gamla dator som nu Jocke fick istället.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så höll jag på som vanligt. Jag plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jag satt lite vid datorn. Och jag läste lite i min bok.


Sen vid strax före halvfem så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från skolan.


Vi gick först till OnOff för att titta om datorn som Jenny skulle ha fanns där. Den var slut där, men dom ringde därifrån till OnOff i Länna och så la dom undan en där till oss.


Sen så gick vi till en annan affär i Centrumet och köpte en födelsedagspresent till Jocke som fyller år på måndag och som vi ska fira på lördag. Vad vi köpte skriver jag inte, för jag vet att han brukar läsa min blogg.


Vi gick sen ut ur Centrumet och mötte upp med Jimmy som kom direkt från jobbet. Och så åkte vi alla tre till OnOff i Länna där vi köpte datorn som Jenny hade valt ut.


Sen så åkte vi hem till Farsta, och kom hem vid sextiden. Och då åt vi alla tre middag tillsammans. En fika efteråt blev det också.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först i skalen en stund på morgonen, sen så dukade jag matsalarna, och sen så var jag andreman i stora matsalen.


Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås i dag. Och vår salladsbuffé förstås.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag också. Och även i dag så var det sex klasser borta. Så det blev en hyfsad lugn dag i dag.


Mobil-Blogg. Nu är det dags fö

MMS

Mobil-Blogg. Nu är det dags för mig att äta lunch!


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev precis lika lugn och skön som nästan alla mina kvällar. Jag satt större delen av kvällen i köket. Satt en hel del med datorn, pratade mycket i telefon, och började också att läsa i ny bok: "Box 21" av Anders Roslund och Börge Hellström.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden i dag. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Lite sport på teve blev det sen för honom innan det var dags för sängen.


Jimmy satt på sitt rum större delen av kvällen, med datorn och teven. En kvällsmacka och en pratstund i köket vid niotiden blev det också.


Och Jenny var hemma hos Jocke i Södertälje som vanligt, efter sin första skoldag på sitt sista skolår. Vi pratade mycket i telefon under kvällen.

Fem fotografier från jobbet i dag, onsdagen den 20 augusti 2008.


Här kommer fem stycken fotografier som är tagna i dag i Lilla Matsalen.

Här är brödbordet med tretton sorters knäckebröd.

Dagens mat i dag var varm pastasallad med kyckling plus filsås med chilismak till.

Sen hade vi också rester från i går, som var potatisbullar med lingonsylt.

En tredjedel av salladsbordet med keso, fetaost, turkisk yoghurt, basilikadressing, vitlöksdressing och vinegrette.

En till tredjedel av salladsbuffén med tomatklyftor, skivad gurka, pizzasallad, rivna morötter, och strimlad isbergssallad.

Och nästa tredjedel av salladsbordet med majs, sparris, pustasallad, svarta bönor, gröna sojabönor, svarta oliver, blandad vetesallad, paprikabitar, syltlök, gröna oliver, brytbönor, kikärtor, och röda bönor.

Cirka tjugofem olika sorter på salladsbuffén i dag. Och det är faktiskt ovanligt lite för att vara hos oss. Vi har ofta uppåt ett fyrtiotal olika sorter.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Gick bara in en liten stund, och sen så gick jag till Centrum. Handlade lite på Clas Ohlson, bland annat cd-skivor och cd-fodral. Och så handlade jag också lite på HemKöp.


Gick sen hem, och när jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma och fixade och grejade med lite allt möjligt. Satt lite vid datorn också.


Sen vid strax före fem så gick jag iväg ut på en promenad. Gick och mötte Jimmy när han kom från jobbet. Hann gå i ganska så exakt en halvtimme, innan han plockade upp mig i bilen.


När vi kom hem vid strax efter halvsex, så åt vi middag direkt. En fika och en pratstund blev det också. Och sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt. Också i dag var jag först en stund i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi varm pastasallad med kyckling, och så chilidressing till. Hade även lite potatisbullar från i går som vi serverade som rest. Salladsbuffén hade vi förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka. Och det blev en lugn dag, eftersom sex högstadieklasser var borta från skolan i dag.


Några fotografier från dagen kommer senare i ett separat inlägg.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev, som alltid, lugn och skön. Jag satt större delen av kvällen i kökssoffan i köket. Den mesta tiden blev med datorn. Läste bloggar, och läste nyheter. Satt och surfade runt lite överallt. Och så gjorde jag bokbeställningar. ;-)


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn och teven.


Vid halvniotiden så tog Jimmy och jag en fika och en kvällsmacka i köket. För mig så blev det bara ett stort glas grönt te.


Jenny var hemma hos Jocke i Södertälje i kväll också.


Borzko kom hem sent från jobbet i dag, vid strax efter nio. Ätit hade han redan gjort, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen blev det lite sport på teve för honom innan sängen.


Böcker beställda! (igen!) ;-D


Nu har jag beställt böcker igen!


Jag har lagt bud på fyra böcker på Tradera.
Två stycken inbundna.
Och två stycken pocket.

Och jag har beställt tolv böcker från AdLibris.
Fyra stycken inbundna.
Och åtta stycken pocket.Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg mot Centrum. Jag hade tid hos Tandhygienisten hos Folktandvården klockan tre. Och efter knappt en halvtimmes besök, så var jag 670:- kronor fattigare... :-(


På vägen hem så gick jag in på Bokia och tittade lite på böcker. Köpte ingenting då, men jag ska nog ta och göra en liten beställning på Bokus eller AdLibris lite senare tror jag... Jag har ju läst fem böcker på fem dagar nu, så jag kanske behöver några nya! ;-D


När jag kom hem så höll jag på här hemma och plockade och fixade lite. Satt lite vid datorn också.


Vid kvart över fem så gick jag ut på en liten promenad. Jag gick vägen mot Ågestabron och mötte Jimmy som kom från jobbet. Ganska så exakt en halvtimme hann jag gå innan han plockade upp mig i bilen på vägen.


Vi kom hem vid kvart i sex, sen blev det middag vid sextiden. En fika sen efteråt också.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först en stund i skalen, och sen så dukade jag. Efter det så var jag andreman i stora matsalen i dag också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag också. Fast i dag så var ju inte Snurran hos oss, eftersom hon jobbar fackligt på tisdagar, onsdagar, och torsdagar.


I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Och så vår salladsbuffé förstås.


Allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Måndagen den 18 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Jag satt större delen av kvällen i kökssoffan. Läste ut boken: "Odjuret" av Anders Roslund & Börge Hellström. Recension finns i separat inlägg som vanligt. Satt också en hel del med datorn och läste bloggar och läste nyheter.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum framför datorn och teven.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning, och efter det så satte han sig i vardagsrummet och tittade på sport på teven.


Jenny var i Södertälje hemma hos Jocke.


Nu ska jag stänga igen datorn för i dag tror jag, och börja att läsa i en ny bok: "Box 21" också av Anders Roslund & Börge Hellström.

"Odjuret" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Odjuret" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2004.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad - han kommer att mörda igen.

I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre en pedofil utan dras in i ett brottmål som berör hela landet. En pappa som hämnats sin dotters död står inför rätta anklagad för mord.

Ute i landet startar reaktionerna, demonstrationer anordnas för att pappan ska släppas fri och medborgargarden agerar domare och bödel. Och frågan ställs på sin spets: Vem måste dö först? Vems liv är värt mest?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken läste jag för ett par år sen för första gången. Men nu tänkte jag läsa dom efterföljande tre böckerna från samma författare, och då ville jag läsa om den här första boken igen först. 

"Odjuret" är en fruktansvärt bra bok. Den är riktigt hemsk att läsa, eftersom den handlar om pedofiler och barnamördare. Men det är också en bok som verkligen får en att tänka till. Till exempel på frågor som om liv är olika mycket värda, till exempel ett barns liv och en pedofils liv? Och kan man i vissa fall ha rätt att ta lagen i egna händer?

Jag kan verkligen rekommendera boken till alla. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Stegräknaren - Vecka 33.

Antal steg - Vecka 33.

Måndag: 15.110.

Tisdag: 15.119.

Onsdag: 20.434.

Torsdag: 6.827.

Fredag: 4.443.

Lördag: 7.072.

Söndag: Cirka 1.500.

Antal steg - Snitt per dag: 10.072.

Dagens Dagbok - Måndagen den 18 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Hade tänkt mig en liten promenad när jag kom hem. Men jag hade ingen större lust, så jag struntade i det. Vädret var grått och trist och uppmuntrade inte till en promenad. Och jag hade lite huvudvärk även i dag. Kände mig också lite trött efter första arbetsdagen.


Jag var inne och hemma på eftermiddagen istället. Jag höll på en hel del här hemma och plockade, pulade, donade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Jag satt även lite med datorn. Och jag läste också lite i min bok, "Odjuret" av Roslund & Hellström.


Jenny jobbade i dag mellan sju och tre, och sen så åkte hon direkt hem till Jocke i Södertälje.


Jimmy jobbar den här veckan på Tullinge Brädgård, istället för på Hägerstens Brädgård där han brukar vara. Och han jobbar mellan åtta och fem den här veckan, så han kommer att vara hemma först vid halvsextiden om dagarna. I vanliga fall är han ju hemma vid halvfyratiden.


Borzko skulle jobba sent i dag, och han beräknar att vara hemma vid åttatiden.


Beslöt mig för att ta en liten promenad sen i alla fall, så jag gick och mötte Jimmy när han kom från jobbet. Jag hann gå i lite drygt en halvtimme innan Jimmy plockade upp mig på vägen.


Vid kvart i sex så åt Jimmy och jag middag. Och efter middagen så blev det en fika och en pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Dagbok - Måndagen den 18 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Tredje arbetsdagen för terminen, men den första "riktiga" arbetsdagen i dag, eftersom alla barnen i skolan började i dag.


Dagen började med att mobilen larmade klockan halvfem... Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Lite drygt en timme senare, fem över halvsex, så gick jag iväg till bilen, och körde till jobbet.


Kom fram till jobbet vid kvart i sex, gick in, larmade av, och bytte om till arbetskläder. Jag var först, som nästan alltid, och sen vartefter så kom övriga kollegor.


Klockan sex började vi att jobba, och jag började som alltid med att vara i "skalen", alltså rummet där vi fixar grönsakerna.


Jobbade en timme, till klockan sju, och sen blev det frukost med fika. För mig så blev det två stycken Wasa Sport Plus-mackor med mjukost och paprika på.


Sen så fortsatte jag att jobba med grönsakerna en stund till, innan jag vid åttatiden övergick till att "duka".


Vi kallar det att duka när vi iordningställer dom tre matsalarna inför lunchen. Så jag dukade fram till klockan nio, då vi mattanter äter vår lunch. För min del så åt jag bara från vår salladsbuffé i dag: blandad vetesallad, blandad pastasallad med tonfisk, plus rivna morötter med lite dressing.


Efter vår lunch, och fika efteråt, så fortsatte jag med dukningen fram till klockan halvelva.


Sen mellan halvelva och halvett så har vi vår lunchservering. Jag jobbade som tvåa i stora matsalen. Det innebär att jag har hand om allt i den matsalen utom själva maten, för det har den som jobbar som etta hand om.


Vi serverade köttbullar med potatismos i dag. Och salladsbuffé.


Det blev väldigt hektiskt under lunchserveringen i dag, för det var många som kom och åt samtidigt. Eleverna hade inga riktiga lektioner i dag, så dom kom nog lite som dom ville och åt.


Klockan halvett, när lunchserveringen var över, så fikade vi. För min del så blev det kaffe, plus ett päron och ett äpple till.


Efter fikat så städade vi matsalarna. Jag torkade borden och sopade golven.


Och så blev klockan två, och vi fick gå hem efter vår första riktiga arbetsdag.


Veckans Vikt - Vecka 34 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 34 - 2008
18/08

61,0 kg

Veckans Motion - Vecka 33 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 33- 2008
11/08 - 17/08

Måndag: Promenad, 1,0 tim + Promenad, 1,0 tim.
Tisdag: Promenad, 1,0 tim + Promenad, 0,5 tim.
Onsdag: Promenad, 2,0 tim.
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, 1,0 tim.
Söndag: ---------


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev precis lika lugn som dagen tidigare hade varit.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför teven och framför datorn.


Borzko kollade på sport på teve större delen av kvällen, och läste också lite i sin bok.


Jag satt lite med datorn i knäet, men den största tiden så läste jag i min bok. Började att läsa i: "Odjuret" av Roslund & Hellström.


Jenny jobbar sent i kväll, och börjar tidigt i morgon bitti, så hon kommer hem hit och sover i natt.


Huvudvärken fortsatte...


Ångesten tilltog...


Tröstade mig med massor med smågodis...


Måndag i morgon... Och den första "riktiga" arbetsdagen på den här terminen... :-(


Mobil-Blogg. Så här är min sön

MMS

Mobil-Blogg. Så här är min söndagskväll. ;-)


Dagens klantigaste är nog jag... ;-/


"I denna stilla natt" av Mari Jungstedt.---------    

Recension av boken: "I denna stilla natt" av Mari Jungstedt. (2004.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet. När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarandepappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet.

Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarvesom han försökt glömma.

Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.

Mari Jungstedt är journalist och arbetar som nyhetsankare på Sveriges Television. Hon debuterade 2003 med kriminalromanen Den du inte ser som blev en stor framgång bland kritiker och läsare. Den har också sålts till flera länder, bland annat till Tyskland där den presenteras som årets kriminalroman."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var den andra boken av Mari Jungstedt som jag har läst. Den första, "Den du inte ser", finns recenserad på den här länken

Den här, Maris andra roman, "I denna stilla natt", var precis lika bra. Så nu måste jag ju köpa hennes fyra följande böcker också! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Satte mig sen uppe i vardagsrummet tillsammans med datorn och en bok. Började att läsa i boken: "I denna stilla natt" av Mari Jungstedt.


Borzko kom hem från gymmet vid tvåtiden. Han åt då lite sen lunch. Och sen så stack han iväg nästan på en gång igen. Han skulle åka hem till sin Mamma och vattna hennes blommor eftersom hon är i Kroatien. På vägen hem så tankade han bilen och kollade allt på den också.


Jimmy satt och slöade på sitt rum hela dagen, och delade sin tid mellan datorn och teven.


Och jag fortsatte att slappa och slöa uppe i vardagsrummet. Den mesta tiden fick boken, och lite tid fick datorn.


Regnet fortsatte att falla utanför fönstret... Det var så mörkt och trist så jag tände faktiskt alla smålamporna på eftermiddagen... Och då känns det som höst för mig... :-(


Huvudvärken fortsatte... Och ångesten satte in eftersom jobbet börjar "på riktigt" i morgon... :-(


Vid fyratiden så kom Borzko hem igen, och då åt han, jag, och Jimmy middag tillsammans.


Sen efter middagen så blev det slappande för oss alla tre. Jimmy tittade på teve och satt vid datorn på sitt rum. Jag delade min tid mellan boken och datorn uppe i vardagsrummet.  Och jag läste också så småningom ut även den boken. Och Borzko läste i sin bok också i vardagsrummet.


"Den du inte ser" av Mari Jungstedt.---------    

Recension av boken: "Den du inte ser" av Mari Jungstedt. (2003.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen.

Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten med vännerna går Helena Hillerström ut med hunden. På den dimmiga stranden möter hon någon. Hon återfinns brutalt mördad. När småbarnsmamman Frida Lindh efter en kväll på krogen hittas mördad på ett liknande sätt, också hon med trosorna intryckta i munnen, står det klart för kriminalkommissarie Anders Knutas att han har med samma gärningsman att göra. Någon som säkerligen kommer att mörda igen.

Mediauppbådet är stort. Paniken sprider sig och är på väg att lamslå hela ön. Väljer mördaren slumpvis, eller finns det en plan - och i så fall, vem blir nästa offer?
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Mari Jungstedt är en författare som jag liksom har "missat". Det finns ju så himla många bra svenska deckarförfattare, och man hinner inte med alla. För jag vill ju inte bara läsa kriminalromaner precis. Jag tycker om att försöka att variera olika genrer som mycket som möjligt. 

Men nu äntligen så läste jag då Mari Jungstedts debutroman från 2003: "Den du inte ser". Och den var mycket, mycket bra. Jag gillar verkligen Maris sätt att skriva, och storyn var fängslande. Jag ska helt klart läsa fler böcker av henne. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Hade satt mobilen på alarm klockan åtta i dag också, men vaknade precis som i går klockan sju. Låg och drog mig till halvåtta, och gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Hade tänkt mig en liten förmiddagspromenad, men det regnade ute, och då hade jag ingen lust... Satte mig och läste ut boken som jag började på i går istället: "Den du inte ser" av Mari Jungstedt. Recension kommer i ett separat inlägg som vanligt.


Vaknade med huvudvärk i dag också... Tredje dagen i rad nu... Jag tror inte att jag har haft huvudvärk tre dagar i rad på mycket, mycket länge... Kommer inte ens ihåg om jag har haft det förut...


Borzko vaknade och gick upp vid niotiden. Han genomgick då förstås sina morgonbestyr och åt sen frukost. Och vi satt och pratade en stund. Sen vid halvelvatiden så stack han iväg till FarstaHallen för att träna.


Klockan tio så vaknade Jenny och gick upp. Hon åt då frukost, och sen så satt hon kvar i köket ända till strax före tolv. Hon satt lite vid datorn där, och vi satt och pratade massor.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Då åt han frukost, och vi satt i köket och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Vid strax efter tolv så stack Jenny iväg till Centrum och till bussarna. Hon skulle även i dag jobba ett eftermiddags/kvällspass på McDonalds.


Dagens Dagbok - Lördagen den 16 augusti 2008 - Kvällen.

Började att läsa i ännu en bok i dag:  "Den du inte ser" av Mari Jungstedt.


Klockan åtta sen så tittade Borzko och jag på "SommarKrysset" på TV4. Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.


Efter att "SommarKrysset" var slut, så kollade Borzko lite på sport på teve. Och jag varvade min bok med datorstunder.

Ont i huvudet... :-(


Ska åka och hämta Jenny på jobbet klockan tolv. Hon ska sova här i natt, eftersom hon slutar så himla sent i kväll, och det blir så jobbigt för henne att åka till Södertälje då.


"För kärleks skull" av Lotta Thell.---------    

Recension av boken: "För kärleks skull" av Lotta Thell. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer.)  

---------   


"För kärleks skull är den sista delen av fem i Lotta Thells självbiografiskt präglade svit om Eva.

Nu ska allt bli perfekt. Eva och Erik har fått världen vackraste flickebarn. Eva är drogfri, de bor på en idyllisk liten gård.
Då händer något som Eva aldrig anat.
Konsekvenserna blir förödande.
Ska Eva någonsin få bli lycklig?

Bonusmaterial: Brev från författaren.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var den femte och sista delen i Lotta Thells självbiografiska romaner om sitt liv som heroinmissbrukare och livet efteråt. 

Jag tycker att alla fem böckerna är bra och intressanta. Men dom är lite jobbigt skrivna, speciellt den fjärde och den femte boken, alltså den här och den näst sista boken. Dom är jobbigt skrivna på så sätt att hon hela tiden upprepar allting, och det blir lite tjatigt till slut.

Men böckerna är ändå bra, och om ett intressant ämne, så jag kan ändå rekommendera dom. ///Bim
.  

Här är en länk till min recension av den fjärde boken i serien: "Kärleksbarn" och i det inlägget finns också länkar till recensioner på dom första tre böckerna i serien.

---------   

Betyg:  3 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Lördagen den 16 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Sen så slappade vi lite alla tre här hemma. Jimmy satt på sitt rum vid sin dator. Jag satt i köket med min dator. Och Borzko satt och läste i sin bok.


Vid halvtvåtiden sen så stack Borzko iväg en sväng till jobbet. Han skulle hämta hem sin lastbil inför måndagens jobb.


Jag började att läsa i en ny bok: "För kärleks skull" av Lotta Thell. Tillbringade sen större delen av eftermiddagen i en av sofforna i vardagsrummet och tillsammans med boken. Och läste också så småningom ut den. Recension kommer i separat inlägg som vanligt.


Middag åt vi tidigt som vanligt, vid fyratiden.


Vid sextiden sen så stack Jimmy iväg för att träffa några jobbarkompisar, och ut och festa lite.


Och min huvudvärk höll tyvärr i sig...

Dagens Dagbok - Lördagen den 16 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Hade satt mobilen på larm klockan åtta i dag. Somnade vid tolvtiden i går, och ville sova i åtta timmar, eftersom jag hade en sån huvudvärk i går. Vaknade vid sjutiden av mig själv. Låg och försökte att somna om, men det gick inte. Och jag hade lika mycket huvudvärk när jag vaknade i morse, som jag hade när jag somnade i går. Låg och drog mig till halvåttatiden, men då tröttnade jag och gick upp.


Duschade och gjorde mig i ordning. Och sen blev det lite fika med frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Sen vid strax före nio så gav jag mig iväg ut på en promenad. Kände att jag ville ha lite luft för att försöka att kurera huvudvärken.


Skönt promenadväder ute. Ingen sol i och för sig, men varmt, cirka arton grader, och nästan vindstilla. Jag gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme, men tyvärr så gick inte huvudvärken över för det.


När jag kom hem igen vid tiotiden så var Borzko vaken och uppe. Han hade gått upp vid niotiden, duschat och gjort sig i ordning, och ätit frukost. Vi tog en fika ihop när jag kom hem, och satt och pratade en stund.


Sen så hjälptes vi åt att frosta av båda våra frysar. Både lilla frysen i köket, och den stora frysboxen som står under vår trappa. Tvättade och tumlade massor med maskiner med kläder gjorde vi också.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag och Borzko åt lite lätt lunch då. Och så satt vi alla tre och fikade och pratade en stund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Grattis Jenny och Jocke på Förlovningsdagen 16/08-08.
(Bild från Jockes Blogg)

(Bild från Jennys Blogg)

Dagens Dagbok - Fredagen den 15 augusti 2008 - Kvällen.

Min fredagskväll blev en väldigt lugn och skön ensamkväll. Borzko var ju på fotboll och ute med sina kompisar. Jimmy var ute med sina kompisar. Och Jenny var hemma hos Jocke.


Tyvärr så hade jag en ihärdig huvudvärk hela kvällen. Den började lite smått på eftermiddagen och blev sen värre och värre under kvällen, trots Alvedon-intag. :-(


Jag satt nästan hela kvällen och läste i boken som jag började på i går kväll: "Ruinerna" av Scott Smith. Boken var så bra, så jag kunde inte sluta att läsa den. Så jag satt nästan hela kvällen och läste, och läste också ut den så småningom. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.


Vid halvelvatiden när jag hade läst ut boken, så satte jag mig med datorn istället. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Vid halvtolvtiden så kom Borzko hem.


"Ruinerna" (The Ruins) av Scott Smith.---------    

Recension av boken: "Ruinerna" (The Ruins) av Scott Smith. (Genre: Skönlitteratur / Thriller / Skräck.)

---------   


"Tre veckors festande och slappande i Cancún. Det är vad fyra amerikanska backpackers planerar att göra i Mexico. Men inget blir som de tänkt sig. Ruinerna är en klibbig, krypande djungelrysare som Stephen King kallat för "Århundradets bästa skräckroman".

När en nyfunnen väns bror plötsligt försvinner ser de fyra vännerna det som en möjlighet till äventyr och bestämmer sig för att hjälpa till med sökandet. Med kurs på en ruin från mayatiden beger de sig ut i djungeln. Men det som är tänkt som en spännande utflykt förvandlas snart till en mardröm något okänt och skräckinjagande lurar på deras väg.

Ruinerna är lika mycket en psykologisk studie av samspelet mellan vanliga människor när de utsätts för extrem stress, som en skildring av ett okänt, krypande hot. Den klibbiga, närmast outhärdliga djungelhettan är klaustrofobisk och bidrar till att stegra ångesten och undergångskänslan. Läsaren blir så skickligt indragen i historien att man till slut känner sig lika fångad som bokens karaktärer. Tänk en kallsvettig skräckversion av The Beach i Mexicos djungel, eller en variant av Joseph Conrads Mörkrets hjärta. Stephen King kallar Ruinerna för århundradets bästa skräckroman och menar att den kommer att göra för djungelsemestrar vad Hajen gjorde för badstränder 1975."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken hade jag inte hört någon prata om, och jag hade inte heller läst något om den. Jag hade heller aldrig hört talas om författaren. Jag köpte den av en enda anledning: Att jag läste på en skylt i bokhandeln att Stephen King kallade boken för: Århundradets bästa skräckroman. Och eftersom jag älskar alla Stephen Kings böcker, så var jag ju bara tvungen att köpa den här. 

Och jag kan ju faktiskt nästan hålla med Stephen King. För det här var en fantastiskt bra bok. Den är väl både en skräckroman och en thriller och ett drama. Den innehåller både fysiska skräckmoment och även psykologisk skräck. 

Gillar ni Stephen Kings böcker, och/eller Dean Koontz böcker så läs den här! Lite påminde mig den även om David Morrells bok "Intrång" som jag nyligen läste. Den fängslade mig något enormt, och jag kunde inte sluta att läsa, för jag ville ju så gärna veta hur den slutade. Så gillar ni lite läskiga böcker, så läs den här!
///Bim.  

---------   

Betyg: 4,5 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Fredagen den 15 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag i dag från jobbet. Han hade varit på vårdcentralen för ett besök hos husläkaren. Och så hade han även tagit hand om veckostädningen i dag.


En fika och en pratstund blev det när jag kom hem. Sen så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Vid fyratiden sen så stack Borzko iväg. Han skulle först möta upp några kompisar vid Globen och gå och äta en pizza och dricka några öl. Sen så skulle dom till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll. Och efter matchen så skulle dom också ut och dricka några öl.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvfemtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Och som så ofta så blev det pizza från vår lokala Pizzeria Americana på vår gata. Jag åt en Daniella.


Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och vid sextiden sen så stack han iväg hem till sin kompis Kristian i Högdalen.

Dagens Dagbok - Fredagen den 15 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Redan fredag! Kort arbetsvecka med bara två dagar! Skönt med en mjukstart! Och två lugna dagar också, eftersom vi bara har förberedelser och barnen kommer först på måndag.


Började dagen med att skjutsa Jenny till jobbet, för hon hade ju sovit här hemma i Farsta i natt. Sen till jobbet där det blev en jobbig början, för larmet tjöt ett bra tag... Men till slut så kom vaktmästarna och stängde av det, så det blev tyst och skönt.


I dag var vi sju stycken, för Snurran jobbade hos oss i dag, som hon alltid gör på måndagar och fredagar. Men två andra av kollegorna var lediga i dag.


Städning och förberedelser hela dagen i dag. Massor med varor fick vi hem i dag också. Bland annat så kom det fyra burar fulla med grönsaker.


Första halvan av dagen så städade jag i stora matsalen mest. Och den andra halvan av dagen så var jag mest i grönsaksrummet och förberedde bland annat pizzasallad till på måndag.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 augusti 2008 - Kvällen.

Vid halvsjutiden så tog Jenny och jag en sväng till Centrum. Först så var vi på Clas Ohlsson och köpte en stegräknare till Jenny. Och sen så var vi på HemKöp och köpte tre plastkassar med matvaror.


När vi kom hem igen så satte sig både jag, Jenny, och Jimmy uppe i vardagsrummet. Vi åt lite gott, satt och slötittade på teve, och satt och pratade. Jag hade min dator med mig också.


Borzko kom hem sent från jobbet, som nästan alltid. I dag kom han vid niotiden. Ätit middag hade han redan gjort. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning när han kom hem.


Tidig sänggång blir det nog för oss alla fyra i kväll. Jag ska upp klockan fem. Jimmy ska också upp klockan fem. Jenny ska upp klockan halvsex. Borzko är ledig i morgon, men är trött efter väldigt sena kvällar hela veckan, så han ska också lägga sig tidigt.


Och i morgon så är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn också.


Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Vi två åt då middag tillsammans. En fika efteråt blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket med datorn en stund.


Vid sextiden så kom Jenny hem hit direkt från jobbet. Hon skulle vara här i kväll, och sova här i natt. Och det var himla mysigt tycker jag! (OBS! Detta är ingen pik! Utan bara ett konstaterande! Och ni som inte förstår, kan ju läsa kommentarerna till det här inlägget!) ;-D

Sammanfattning Sommarlovet 2008.

Sammanfattning Sommarlovet 2008.

Jaha, och så var då det långa sommarlovet slut... Och som den statistiker jag är, så måste jag ju skriva en liten sammanfattning och göra ett statistikinlägg. Statistikinlägget kommer före eller efter det här inlägget i
kategorin Statistik (Speciellt).

Sommarlovet har i alla fall varit bra. Det bästa var ju självklart Turkiet-resan tillsammans med min älskade familj. Vi var ju en vecka i Alanya och hade det underbart. Läs gärna mina inlägg och se mina fotografier i kategorin Turkiet 2008.

Jag har ju varit ledig i nio veckor. Jenny i fyra veckor. Jimmy i tre veckor. Och Borzko i två veckor.

Vädret har varit till och från. Mycket bättre än sommaren 2007, men mycket sämre än sommaren 2006. I år var det väldigt dåligt i början på sommarlovet, mycket bra i mitten, och ganska så dåligt i slutet.

Förutom Turkiet-resan så har jag inte gjort så mycket i sommar. Läst böcker (36 stycken) och ätit... (gått upp 3 kilo...). Suttit vid datorn mycket också förstås, och även sett en hel del filmer (34 stycken).

Jag tycker även att jag har hunnit med att umgås ganska så mycket med både Borzko, Jimmy, och Jenny.

Promenerat lite, solat mycket, lyssnat på sommarprogram och musik, är väl sånt som jag också har gjort.

Och nu är det 92 arbetsdagar att jobba fram till Jullovet! ;-D


Statistik Sommarlovet 2008.


Statistik Sommarlovet 2008. (63 dagar / 9 veckor / 2 månader).


Utlandsresa: (1 stycken)

19/07 - 26/07 - Alanya i Turkiet - Borzko, Jimmy, och Jenny


Bio-Besök: (1 gång)

14/07 - Filmstaden Sickla - The Happening - Jimmy


Besök hemma hos någon: (2 stycken)

21/06 - Anette & Kenneth - Midsommarfirande med Borzko, Mamma, och Pappa

12/08 - Mamma & Pappa - Hjälp med teven + Middag - Jimmy


Läkarbesök: (2 stycken)

18/06 - Tandläkaren - Kontroll

16/07 - Tandläkaren - Lagning av tand


Gäster hemma hos oss: (3 gånger)  

17/07 - Mamma & Pappa - Fika

29/07 - Mamma & Pappa (+ Jocke & Tindra) - Middag, fika, och kortspel

12/08 - Mamma - Fika


Projekt hemma: (4 stycken)

24/06 - Omorganisation i bokhyllorna

24/06 - Installation av ny diskmaskin

07/07 - Fixande av nya scheman till jobbet i höst

17/07 - Backup på nya datorn + iordninggörande av gamla datorn


Diverse "besök": (5 stycken)

17/06 - Frissan

19/06 - Bilbesiktning

19/06 - Blodgivning

02/07 - Wasa Vaccin

07/08 - Frissan


Restaurangbesök: (Utom McDonalds!) (I Sverige 6 gånger)

18/06 - Taco Bar i stan - Jenny

08/07 - Åhléns Restaurang i stan - Jenny

12/07 - Santorini i Örby -  Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Mamma, Pappa

31/07 - Restaurang i Gävle - Mamma, Pappa, Borzko, Jimmy

06/08 - Restaurangen på IKEA i Kungens Kurva - Jenny, Jocke

13/08 - John Chris i stan - Jenny

(19/07 - 26/07 - Restaurangbesök varje dag i Turkiet)


Strandbesök: (I Sverige 7 gånger)

26/06 - Farstastrandsbadet - Ensam

01/07 - Farstastrandsbadet - Ensam

03/07 - Farstastrandsbadet - Ensam

09/07 - Farstastrandsbadet - Ensam

28/07 - Nickstabadet - Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra

29/07 - Farstastrandsbadet - Borzko

30/07 - Farstastrandsbadet - Borzko

(19/07 - 26/07 - Strandbesök varje dag i Turkiet)


City-Besök: (9 gånger)

18/06 - Jenny

23/06 - Jenny

30/06 - Jenny

02/07 - Ensam

06/07 - Ensam

08/07 - Jenny

10/07 - Snurran och Monica

05/08 - Jenny

13/08 - Jenny


Vikt: (9 veckor) (+ 3 kg)

V.25: 58,0.

V.26: 58,0.

V.27: 58,0.

V.28: 59,0.

V.29: 59,5.

V.30: ??,? (Turkiet)  

V.31: 61,0.

V.32: 61,0.

V.33: 61,0.


Olika Aktiviteter / Utflykter: (11 stycken)

12/06 - Djurönäset - Konferens med jobbet

13/06 - Djurönäset - Konferens med jobbet

16/06 - Farsta Centrum - Optikern och Shopping med Mamma

10/07 - Promenad på Djurgården och i stan med Snurran och Monica

12/07 - Haninge Centrum - Jenny gjorde lösnaglar

14/07 - Sickla Köpkvarter - Med Jimmy

17/07 - Farsta - Optikern och sen promenad med Mamma och Pappa

28/07 - Nynäshamn - Med Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, och Tindra

31/07 - Gävle - Med Borzko, Jimmy, Mamma, och Pappa

06/08 - IKEA - Med Jenny och Jocke

12/08 - Farsta - Promenad, shopping, och fika med Mamma


Motion: (I Sverige 20 gånger)

12/06 - Promenad - 1,0 tim

15/06 - Promenad - 1,5 tim

25/06 - Promenad - 1,5 tim

02/07 - Promenad - 2,0 tim

05/07 - Promenad - 1,0 tim

06/07 - Promenad - 2,5 tim

08/07 - Promenad - 1,0 tim

10/07 - Promenad - 4,0 tim

11/07 - Promenad - 1,0 tim + Cykling - 0,5 tim

14/07 - Promenad - 1,5 tim

15/07 - Promenad - 1,0 tim

17/07 - Promenad - 1,0 tim + Promenad - 1,0 tim

04/08 - Promenad - 1,0 tim

11/08 - Promenad - 1,0 tim + Promenad - 1,0 tim

12/08 - Promenad - 1,0 tim + Promenad - 0,5 tim

13/08 - Promenad - 2,0 tim

(19/07 - 26/07 - Promenader varje dag i Turkiet)


Sommarprogram som jag har lyssnat på: (25 stycken)

02/07 - Fredrik Lindström

02/07 - Lena Andersson

02/07 - Max Tegmark

03/07 - Lennart Johansson

03/07 - Fredrik Härén

03/07 - Maj Briht Bergström-Walan

04/07 - Björn Ranelid

04/07 - Lars Winnerbäck

04/07 - Margot Wallström

05/07 - Elisabeth Massi Fritz

05/07 - Amelia Adamo

05/07 - Peter Wallenberg

06/07 - Jana Söderberg

06/07 - Fredrik Skavlan

06/07 - Jonas Wahlström

06/07 - Peter LeMarc

11/07 - Olle Karlsson

14/07 - Kajsa Bergqvist

14/07 - Michael Segerström

14/07 - Isabella Lövin

15/07 - Leif Silbersky

15/07 - Tina Nordström

17/07 - Björn Ulvaeus

11/08 - Åsa Nilsonne

11/08 - Antonia Ax:son Johnson


Sedda Filmer hemma: (33 stycken)

22/06 - Untraceable - dvd - Jimmy

28/06 - Beck, 7, The Money Man - dvd - Borzko

05/07 - Beck, 8, Spår i mörker - dvd - Borzko 

11/07 - Beck, 9, Hämndens pris - dvd - Borzko, Jimmy

13/07 - Jumper - dvd - Jimmy

15/07 - The Eye - dvd - Borzko, Jimmy

17/07 - The Mist - dvd - Jimmy

18/07 - Beck, 10, Mannen utan ansikte - dvd - Borzko, Jimmy

27/07 - Armageddon - dvd - Borzko, Jimmy

30/07 - Beck, 11, Kartellen - dvd - Borzko, Jimmy

30/07 - Beck, 12, Enslingen - dvd - Borzko, Jimmy

30/07 - Beck, 13, Okänd avsändare - dvd - Borzko, Jimmy

01/08 - Beck, 14, Annonsmannen - dvd - Borzko, Jimmy

01/08 - Beck, 15, Pojken i glaskulan - dvd - Borzko

01/08 - Beck, 16, Sista vittnet - dvd - Borzko

04/08 - Irene Huss, 1, Tatuerad torso - dvd - Jimmy

04/08 - Irene Huss, 2, Den krossade tanghästen - dvd - Borzko, Jimmy

06/08 - Beck, 17, Skarpt läge - dvd - Jimmy

06/08 - Beck, 18, Flickan i jordkällaren - dvd - Jimmy

06/08 - Beck, 19, Gamen - dvd - Jimmy

07/08 - Beck, 20, Advokaten - dvd - Ensam

07/08 - Beck, 21, Den japanska shungamålningen - dvd - Ensam

08/08 - Beck, 22, Den svaga länken - dvd - Borzko

09/08 - Beck, 23, Det tysta skriket - dvd - Borzko

09/08 - Beck, 24, I Guds namn - dvd - Borzko

10/08 - Irene Huss, 3, Nattrond - dvd - Jimmy

10/08 - Irene Huss, 4, Glasdjävulen - dvd - Borzko, Jimmy

10/08 - Irene Huss, 5, Eldsdansen - dvd - Borzko, Jimmy

10/08 - The Bucket List - dvd - Ensam

11/08 - The X-files: I Want to Believe - dvd - Jimmy

11/08 - The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor - dvd - Borzko, Jimmy

12/08 - Drumline - dvd - Jimmy

13/08 - The Blood Diamond - dvd - Borzko, Jimmy


Lästa böcker: (36 stycken)

14/06 - Stephen King - Blaze

15/06 - Linda Unnhem - Swing it!

19/06 - Anna Jansson - Alla de stillsamma döda

19/06 - Åsa Anderberg Strollo - Bryta om

21/06 - Sophie Kinsella - En shopaholic säger ja

23/06 - Dean Koontz - Maken

25/06 - Hillevi Wahl - Kärleksbarnet

27/06 - Anna Gavalda - Tillsammans är man mindre ensam

28/06 - Jilly Cooper - Allt eller inget

30/06 - Cecelia Ahern - P.S. Jag älskar dig!

01/07 - John Ajvide Lindqvist - Tindalos

02/07 - Kim Kärnfalk - Mamma, mormor och jag

04/07 - Martina Haag - I en annan del av Bromma

05/07 - Stephen King - Dimman

05/07 - Britta Berggren Ericsson - Snälla mamma.... sluta dricka

07/07 - Jens Orback - Medan segern firades - Min mammas historia

09/07 - Malin Sävstam - När livet stannar

14/07 - Joe Hill - Vålnader

18/07 - Unni Drougge - Heroine

22/07 - David Morrell - Intrång

24/07 - Rajaa Alsanea - Flickorna från Riyadh

24/07 - Denise Rudberg - Tillsammans - Andra boken

26/07 - Katarina von Bredow - Knappt lovlig

29/07 - Meg Cabot - Babbeldrottningen

30/07 - Denise Rudberg - Åse

02/08 - Katarina von Bredow - Syskonkärlek

02/08 - Katarina von Bredow - Räcker det om jag älskar dig?

02/08 - Isobel Hadley-Kamptz - Jag går bara ut en stund

03/08 - Jill Smolinski - Nästa sak på min lista

04/08 - Anna-Lena Brundin - Det svider lite

04/08 - Jenna Jameson & Neil Strauss - Att älska som en porrstjärna - En sedlärande berättelse

05/08 - Anne B. Ragde - Berlinerpopplarna

07/08 - Anne B. Ragde - Eremitkräftorna

09/08 - Mötley Crüe & Neil Strauss - The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband

11/08 - Kicki Norman - Väninnorna & Kung Carl

12/08 - Katarina von Bredow - Som jag vill vara


KÖPT:

Köpt Diverse prylar:

23/06 - Tre stycken näspiercingar - East Street Piercing

25/06 - Puma Parfym - Åhléns

10/07 - Frågesportsspel + Diskmaskinsskylt + Disktrasehållare - DesignTorget

26/07 - Två stycken Puma Parfym - Flyget

29/07 - Solglasögon Polaroid - SynOptik

06/08 - Lite smågrejer på IKEA

Köpta Kläder:

16/06 - Två svarta linnen - Axelssons

16/06 - Två svarta toppar - Axelssons

18/06 - Två svarta toppar - Axelssons

23/06 - Två svarta behåar - Lindex

23/06 - Sex par svarta trosor - Lindex

02/07 - Tunn svart sweatshirtjacka - Stadium

26/07 - Svart zip-hood med tryck, Ed Hardy - Turkiet

26/07 - Svart topp med tryck, Ed Hardy - Turkiet

26/07 - Svart topp med tryck, Ed Hardy - Turkiet

26/07 - Puma Sneakers - Turkiet

Köpta Böcker: (40 stycken)  

18/06 - 8 pocketböcker på Akademibokhandeln

25/06 - 1 pocketbok från Tradera

27/06 - 1 pocketbok från Tradera

30/06 - 1 inbunden bok från Tradera

01/07 - 1 inbunden bok från Tradera

04/07 - 2 inbundna böcker från AdLibris

04/07 - 10 pocketböcker från Bokus

09/07 - 1 inbunden bok från Bokus

09/07 - 3 pocketböcker från Bokus

16/07 - 1 inbunden bok från Bokus

16/07 - 2 pocketböcker från Bokus

17/07 - 1 pocketbok från Bokus

19/07 - 3 pocketböcker från PocketShop

05/08 - 1 pocketbok från Åhléns

11/08 - 2 inbundna böcker från AdLibris

11/08 - 2 pocketböcker från AdLibris
Statistik Sommarlovet 2008.

Sammanfattning Sommarlovet 2008.

Statistik Sommarlovet 2007.

Sammanfattning Sommarlovet 2007.

Statistik Sommarlovet 2006.

Sammanfattning Sommarlovet 2006.36 lästa böcker under Sommarlovet 2008.

Sommarlovet 2008:

36 lästa böcker på 2 månader.

Snitt: 4 böcker i veckan.
(Cirka 1/2 bok om dagen.)


Stephen King: "Blaze"

Linda Unnhem: "Swing it!"

Anna Jansson: "Alla de stillsamma döda"

Åsa Anderberg Strollo: "Bryta om"

Sophie Kinsellla: "En shopaholic säger ja"

Dean Koontz: "Maken"

Hillevi Wahl: "Kärleksbarnet"

Anna Gavalda: "Tillsammans är man mindre ensam"

Jilly Cooper: "Allt eller inget"

Cecelia Ahern: "P.S. Jag älskar dig!"

John Ajvide Lindqvist: "Tindalos"

Kim Kärnfalk: "Mamma, mormor och jag"

Martina Haag: "I en annan del av Bromma"

Stephen King: "Dimman"

Britta Berggren Ericsson: "Snälla mamma.... sluta dricka"

Jens Orback: "Medan segern firades - Min mammas historia"

Malin Sävstam: "När livet stannar"

Joe Hill: "Vålnader"

Unni Drougge: "Heroine"

David Morrell: "Intrång"

Rajaa Alsanea: "Flickorna från Riyadh"

Denise Rudberg: "Tillsammans - Andra boken"

Katarina von Bredow: "Knappt lovlig"

Meg Cabot: "Babbeldrottningen"

Denise Rudberg: "Åse"

Katarina von Bredow: "Syskonkärlek"

Katarina von Bredow: "Räcker det om jag älskar dig?"

Isobel Hadley-Kamptz: "Jag går bara ut en stund"

Jill Smolinski: "Nästa sak på min lista"

Anna-Lena Brundin: "Det svider lite"

Jenna Jameson & Neil Strauss: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse"

Anne B. Ragde: "Berlinerpopplarna"

Anne B. Ragde: "Eremitkräftorna"

Mötley Crüe & Neil Strauss: "The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband"

Kicki Norman: "Väninnorna & Kung Carl"

Katarina von Bredow: "Som jag vill vara"


Nu har Jimmy fått uppkörningstid inför sitt lastbilskörkort! :-)


Ja, nu har Jimmy äntligen fått en tid för uppkörning inför sitt lastbilskörkort! :-)

Tisdagen den 23 september klockan 15.00 så får ni alla hålla era tummar! ;-)


         

"Blood Diamond"

         


"Blood Diamond" - 2006.

"I inbördeskrigets kaotiska Sierra Leone under 90-talet får vi möta Danny Archer, en sydafrikansk legosoldat och fiskaren Solomon Vandy. Båda är afrikaner men deras bakgrund är så olika de kan vara, tills ödet för dem samman i en gemensam jakt på en sällsynt rosa diamant som kan förändra deras liv. Under en fängelsevistelse får Archer reda på att Solomon - som har tagits från sin familj och tvingats jobba på diamantfältet - har hittat och gömt den ovanliga råstenen. Till sin hjälp har han Maddy Bowen, en amerikansk journalist vars idealism fått sig en törn av bekantskapen med Archer. De två männen beger sig ut på en jakt genom ogästvänliga territorier, en resa som kan rädda Solomons familj och ge Archer den andra chans han trodde han aldrig skulle få."

(Kopierat från LoveFilm)

Mycket, mycket bra film! Kan verkligen rekommenderas till alla!

Betyg: 4 av 5.


"Som jag vill vara" av Katarina von Bredow.---------    

Recension av boken: "Som jag vill vara" av Katarina von Bredow. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------   


"Jessica är 15 år när hon mister sin oskuld och blir gravid. Omvärlden försöker övertala henne att göra abort, men efter mycket övervägande bestämmer hon sig för att behålla barnet. Pojkvännen drar sig undan i panik och hennes föräldrar förstår inte alls hennes beslut. Men hon finner stöd hos bästa väninnans mamma, som också hon väntar barn. Det blir ett möte mellan två kvinnor över generationsgränserna.


Katarina von Bredow lyckas få känslorna att spraka och vibrera från den första sidan till den sista. En bok att sträckläsa!"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Katarina von Bredows senaste ungdomsbok var precis lika bra som alla hennes tidigare. Jag tycker att dom definitivt är lika bra för vuxna. Jag kan verkligen rekommendera alla hennes böcker. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 augusti 2008 - Dagens Jobb.

Ja, i dag så var det alltså den första arbetsdagen på den här terminen och det här läsåret. Dag ett av nittiotvå arbetsdagar fram till jullovet.


Våra barn börjar ju inte förrän på måndag, så dom här två dagarna är dagar som vi har till städning och förberedelser.


Det var jättekul att träffa alla jobbarkompisar igen. Två av kollegerna har ledigt den här veckan också, och Snurran jobbade fackligt i dag. Så vi var sju stycken som jobbade i dag.


Vi städade och föreberedde hela dagen. Jag städade ur grönsaksrummet och grönsakskylen. Och jag städade café-matsalen. Och så fixade jag knäckebröd och servetter i alla matsalarna. Bytte massor med glödlampor i alla våra fönsterlampor också. Och en massa annat höll jag också på med.


Ganska så lugn och skön dag blev det i alla fall i dag. Vi hann med att prata en massa med varandra också. Men det mesta av städningen hann vi med. Lite har vi kvar till i morgon. Och i morgon kommer det massor med grönsaker som vi ska förbereda tills på måndag. Och det kommer också en massa andra varor.

Ingen inspiration för att blogga i kväll... :-(

Jag har ingen inspiration för att blogga i kväll... Det beror väl på att jag lite ångest över att börja jobba i morgon igen... Jag ska lägga mig nu och försöka att sova tror jag... Eller kanske läsa lite...

Jag hade tänkt att blogga ett flertal inlägg nu. Men dom kommer i morgon eftermiddag/kväll istället. Det här blir det då:

1. - Ett inlägg om Jimmys uppkörningstid inför hans lastbilskörkort.

2. - En bokrecension av boken "Som jag vill vara" av Katarina von Bredow.

3. - En filmrecension av filmen "Blood Diamond".

4. - Statistik över Sommarlovet 2008.

5. - Sammanfattning över Sommarlovet 2008.

6. - Ny Kategori: "Resultat från Stegräknaren".

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 augusti 2008 - Kvällen.

Sen så höll jag på och förberedde lite inför morgondagens jobb, plockade ihop mina grejer som ska med till jobbet i morgon bland annat. Höll på och fixade och grejade med lite allt möjligt här hemma också.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Middag och dusch blev det då förstås för honom.


Sen så tittade vi alla tre på en dvd-film. I dag så blev det thrillern/dramat: "Blood Diamond" från 2006. Recension kommer i ett separat inlägg.


Nu är klockan tio, och Borzko har precis gått och lagt sig, för han ska upp klockan fyra i morgon bitti. Jimmy har också sagt god natt, och gått in på sitt rum, han ska upp klockan fem i morgon. Och Jenny har precis ringt och sagt god natt, för hon är ju hos Jocke i Södertälje. Hon ska också jobba i morgon, och ska gå upp vid halvfem eller fem tror jag.


Och jag ska väl också snart gå och lägga mig... För jag har ju min första arbetsdag i morgon... Men jag vet ju att det inte är någon idé att gå och lägga sig för tidigt för mig, för då kommer jag ändå inte kunna sova... Så jag blir väl sittandes här med datorn en stund till...

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 augusti 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med sex fotografier).

Jag stack iväg hemifrån vid halvtiotiden. Gick till Centrum, och så tog jag ersättningsbussen till Gullmarsplan, och sen tunnelbanan till Skanstull.


Promenerade sen runt omkring vid Skanstull, Medborgarplatsen, och Södra Station. Och sen mötte jag upp med Jenny vid Södra Station klockan kvart över elva, när hon kom med pendeltåget från Södertälje.


Vi promenerade sen in mot stan. Och sen så gick vi till John Chris vid tolvtiden och åt lunch. Jag åt en ljummen pastasallad med fetaost. Supergod. Jenny tog en med kräftstjärtar istället. Kaffe på maten blev det också. Och satt där och pratade en stund gjorde vi också. Ute satt vi förstås.

Sen så gick vi vidare på vår promenad genom stan. Ingen av oss skulle shoppa i dag, så vi var ovanligt nog inte inne i en enda affär. Vi hade funderat lite på bio, men det struntade vi i. Mysigare att bara prata och umgås istället.


Vi hamnade i Kungsträdgården där vi tittade lite på allt i Ung08-festivalen. Här är ett kort på länspolismästare Carin Götblad.


Sen så gick vi och fikade vid halvtvåtiden på ett fik vid Gallerian. Vi satt ute den här gången också. En kaffe plus en chokladtryffel och en vit chokladtryffel blev det för mig. Jenny tog en bit morotskaka.

Och så promenerade vi igen. Nu vände vi tillbaka och gick via T-Centralen, Gamla Stan, och Slussen bort till Medborgarplatsen. Och så gick jag med Jenny bort till Södra Station där hon tåg tåget klockan kvart i tre till Södertälje.


Tack Jenny för en mysig dag! Nu har vi pratat av oss i tre och en halv timme! ;-D


Jag tog tunnelbanan till Gullmarsplan, och sen så fick jag stå jättelänge och vänta på ersättningsbussarna för det var något fel. Men kvart i fyra var jag i alla fall hemma i Farsta igen.


Höll på och fixade och plockade lite när jag kom hem. Sen kom Jimmy hem från jobbet vid halvfemtiden och då åt han och jag middag tillsammans. Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och sen så satte han sig vid datorn. Och jag satte mig i köket med datorn en stund. Sen så klippte jag ner mina naglar, för nu kan jag inte ha nagellack och inte heller långa naglar, när jag börjar att jobba igen.Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 augusti 2008 - Morgonen.

Och även i dag, på sommarlovets allra sista dag, så larmade min mobil klockan sju. I morgon så kommer den att larma klockan halvfem istället... :-(


Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko och Jimmy hade som vanligt gått upp tidigare och åkt iväg till sina respektive jobb. Jenny sov hos Jocke som vanligt. Nu är det över en månad som hon sov här hemma...
Ja, i dag så är det lite av en ångestens dag för mig... Förmodligen så är jag ledig alldeles för länge, för det känns alltid så tungt att komma igång igen... Det är den sista lediga dagen i dag av sextiotre lediga dagar... Och nu är det nittiotvå arbetsdagar fram till jullovet...


Men jag ska i alla fall njuta av den här sista lediga dagen. I dag är det varmt ute, arton grader nu vid niotiden. Men det är helt igenmulet tyvärr. Kanske solen kommer fram senare under dagen.


Jag ska ha en Jenny-dag i dag! Hon är ledig från jobbet i dag, så vi ska träffas inne i stan. Det blir väl fika, lunch, promenad, prat, och shopping som vanligt. Eller om vi möjligtvis går på bio kanske. Vi får se. Vi ska i alla fall träffas vid Södra Station klockan elva.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 augusti 2008 - Kvällen.

När Jimmy och jag kom hem till Farsta så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så satt han vid datorn en stund. Jag höll på och plockade och fixade lite först. Och sen så satt jag också en stund med datorn.


Sen vid sjutiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev filmen "Drumline". Recension finns i separat inlägg. Filmen var slut vid niotiden, och då satte sig Jimmy vid sin dator.


Borzko jobbade sent som vanligt, men till och med ovanligt sent för att vara honom, för han kom hem vid strax före tio... Middag hade han förstås ätit sedan tidigare. Så han duschade bara och gjorde sig i ordning. En kort pratstund hann vi med också, och sen så gick han och la sig för att sova, för han ska ju upp tidigt i morgon igen...


Jag tillbringade resten av kvällen med att dela tiden mellan datorn och boken "Som jag vill vara" av Katarina von Bredow.

"Drumline"

         


"Drumline" - 2002.

"Devon Miles (Nick Cannon) är en ung hip hop-trummis från Harlem, N.Y. Efter att ha hävdat att han kan mer om musik än han verkligen kan, godkänns hans ansökan till Atlanta A&T University och han får ett stipendium för att spela i deras välkända paradband som underhåller i halvlek under fotbollsmatcherna. Han kan i verkligheten inte ens läsa noter och hans attityd är förskräcklig men han är den mest talangfulla trumslagare bandet någonsin sett. Skolåret leder till diverse kulturkrockar och till slut en plats i trumslagarlinjen i bandet. De äldre bandmedlemmarna vill inte ha honom i bandet så de börjar snoka i Miles förflutna och rapporterar vad de hittar till bandets ledare... "

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen är några år gammal, från 2002, men jag hade inte sett den förut. Jimmy hade sett den förut, och tyckte att den var cool, och ville se om den.

Och filmen var klart sevärd. Den var charmig, men framförallt så var den väldigt cool, med allt trummande, paraderande, orkesterspelande, cheerleadingande, och musicerande. Så jag kan klart rekommendera den för två timmars lätt underhållning.

Betyg: 3 av 5.


MMS från Borzko.


I dag hade Borzko en körning till Örebro,
och då skickade han mig ett mms,
 med en bild på Örebro Slott.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Sen så höll jag på här hemma och plockade och fixade lite som vanligt. Varvade lite med stunder vid datorn också. Och läste även lite i min bok.


Vid kvart i tre sen så gav jag mig iväg ut på en liten promenad för att möta upp Jimmy som kom från jobbet. Promenerade ungefär i en halvtimme, och sen så plockade han upp mig.


Sen så åkte vi direkt hem till min Mamma och Pappa i Örby. Pappa hade köpt en ny LCD-teve, och fått den levererad i dag, och behövde hjälp med kanalinställning och inkoppling av DVD och VHS.


Först så åt vi middag. Vi beställde mat från deras pizzeria på gatan. Jag åt en grekisk sallad med pizzabröd till.


Sen så hjälpte Jimmy sin Morfar med teven. Och vi prövade att det gick att se film på både dvd och vhs, och att det funkade att spela in på vhs.


Fikade gjorde vi också, och lite glass åt vi till kaffet. Och vid sextiden så åkte vi hem till Farsta.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 augusti 2008 - Förmiddagen. (Med tre fotografier).

Jag gick iväg mot Centrum vid strax före halvtio, och så mötte jag upp med min Mamma där, när hon kom med bussen.


Först så gick vi ut på en promenad. Vi gick ungefär samma sträcka som jag gick igår. Först ner mot Farstastrandsbadet, och sen längs med Magelungen på den mysiga promenadvägen där. Vi vände efter ungefär en halvtimme, och så gick vi samma väg tillbaka igen.


När vi kom till Centrum, vid halvelvatiden, så gick vi och fikade. Vi satte oss ute på Café Maja mitt på Torget. Jag tog en Caffe Latte och en bägare med två kulor glass. Sen så satt vi där en stund och pratade.
Efter det så gick vi in i Centrumet. Först så gick vi till OnOff och Mamma tittade lite på dammsugare. Sen så gick vi till Åhléns där Mamma tittade lite på kläder. Efter det så gick vi till Axelssons, och där köpte sig Mamma två stycken tröjor. Slutligen så blev det ett besök på SystemBolaget där Mamma köpte två flaskor rödvin.


Efter det så gick vi hem till mig, och så fikade vi igen. Kaffe och några mackor till lunch blev det för oss båda.


Och helt plötsligt så kom det ett oväntat besök. Det var min syster Anette som kom förbi. Hon hade varit i Farsta Centrum i ett ärende, och kom och hälsade på. Hon satt och pratade en stund, men efter en stund så skulle hon hem. Då passade Mamma på att få skjuts hem av henne. Så vid ettiden så åkte dom båda två iväg.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 augusti 2008 - Morgonen.

Och även i dag så larmade mobilen klockan sju, på min näst sista lediga dag... Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Både Borzko och Jimmy hade åkt iväg till jobbet som vanligt. Och Jenny sov hos Jocke i Södertälje i går som vanligt, och hon jobbar också i dag.
Nu, vid kvart i nio, så är det sjutton grader varmt, vindstilla, och strålande sol. Det ser ut att kunna bli en fin dag i dag.


Men det blir inget stranden för mig i dag, även om det kanske blir så pass fint väder. För min Mamma kommer hit i dag. Hon kommer med bussen, och jag ska möta henne i Centrum klockan halvtio. Sen så blir det väl kanske att vi tar en promenad först, och hon kanske vill gå och kolla lite affärer sen, och så går vi väl och fikar. Och så får vi väl se hur pass pigg hon är i dag, om hon kanske stannar till middagen också.


"The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor". (Mumien - Drakkejsarens grav)

         


"The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor". (Mumien - Drakkejsarens grav) - 2008

"I fjärran östern väcker far och son O´Connell den första kejsaren av Qins mumie."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här var den tredje Mumien-filmen. Ettan kom 1999 och tvåan 2001. Jag kommer inte ihåg så mycket av dom, men jag har för mig att jag tyckte att dom var rätt så bra.

Den här filmen tyckte jag var sådär. Coola effekter var det ju förstås, och det gillar ju jag mycket. Men själva filmen tyckte jag var sådär.

Betyg: 2,5 av 5.


"The X-files: I Want to Believe" (Arkiv X: I Want to Believe)

         


"The X-files: I Want to Believe" (Arkiv X: I Want to Believe) - 2008

"I de vinterklädda bergen i Virginia har en grupp kvinnor blivit bortförda och enda ledtråden till deras försvinnande är de groteska kvarlevorna som dyker upp i snön längs motorvägen. Då myndigheterna letar febrilt efter ledtrådar till kvinnornas försvinnande väljer de att följa upp en vanärad prästs tvivelaktiga visioner. Det leder dem till en plats där hemliga medicinska experiment äger rum. Ett solklart fall för Arkiv X, men problemet är att FBI la ner alla undersökningar kring paranormal aktivitet för flera år sedan. Bästa teamet för jobbet är före detta agenten Fox Mulder och Dr Dana Scully som inte har någon önskan att besöka deras mörka förflutna igen. Men lösningen på dessa fruktansvärda brott finns därute och det är upp till Mulder och Scully att hitta den."

(Kopierat från LoveFilm)

Jag älskade serien Arkiv X när den började att gå på teve i mitten på nittiotalet. Följde den i ett par år, men sen så tröttnade jag, vilket jag alltid gör på alla serier.

Kul att återuppliva gamla minnen och se den här filmen nu. Och den var väl helt okej tycker jag. Inget mästerverk som jag kommer att minnas kanske, men helt okej underhållning. Så jag kan rekommendera den.

Betyg: 3 av 5.


Dagens Dagbok - Måndagen den 11 augusti 2008 - Kvällen.

Vid sextiden sen så satte sig både jag och Jimmy uppe i vardagsrummet med våra datorer. Och så satte vi igång en dvd-film: "The X-files: I Want to Believe".


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen vid halvniotiden så blev det en film till. Och nu var även Borzko med och tittade på filmen: "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor".


Vid elvatiden sen så gick både Borzko och Jimmy och la sig för att sova. Dom ska ju båda upp vid femtiden i morgon bitti.


Jag satte mig då vid datorn en stund. Men jag ska nog snart lägga mig i sängen och läsa i min nya bok: "Som jag vill vara" av Katarina von Bredow.


Dagens Dagbok - Måndagen den 11 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Höll sen på lite här hemma och plockade och fixade med lite allt möjligt. Sen så satte jag mig och läste i min bok, och läste också ut den så småningom. Satt lite med datorn också.


Vid kvart över två sen så gav jag mig iväg ut på dagens andra promenad. Jag gick då längs Magelungsvägen för att möta upp med Jimmy när han åkte från jobbet. Även under den här promenaden så lyssnade jag på ett Sommarprogram. Soligt och jättevarmt ibland, och små korta regnskurar ibland var det.


Jag hann gå i ganska så exakt en timme, innan Jimmy kom och plockade upp mig längs vägen. Sen när vi kom hem, vid halvfyratiden, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och vid fyratiden sen så åt han och jag middag tillsammans.


Vid femtiden så tog vi båda en sväng till Centrum, för jag skulle hämta ut ett paket. Det var mina fyra böcker från AdLibris som kom. Vilka det var finns att se i ett separat inägg.


När vi kom hem igen så satte sig Jimmy på sitt rum vid datorn, och jag satte mig i köket med min dator.

Dagens Shopping - 080811 - Fyra böcker från AdLibris.

Dagens Shopping - 080811 - Fyra böcker från AdLibris - två stycken inbundna och två stycken pocketböcker.

-

Sommarpratare nummer 25.

Och Sommarpratare nummer 25 för mig i år blev
Antonia Ax:son Johnson
.


"Väninnorna & Kung Carl" av Kicki Norman.---------    

Recension av boken: "Väninnorna & Kung Carl" av Kick Norman. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------   


"Sara har ett glammigt jobb på tidskriften Gloria och är lyckligt kär i sin kille. Men tyvärr gör han slut - han har kommit på att hon förtjänar något bättre.

Men otur i kärlek ger tur på jobbet. För att glömma sliter Sara hårt på redaktionen och ligger bra till, i alla fall så länge hon gör som chefen säger och inte går upp i vikt. Men är det verkligen vad hon vill? Och hur kommer det sig att den dryge överklasskillen Nicklas dyker upp överallt? Och framför allt, varför dyker han upp när Sara är utklädd till smurf och exet dejtar sin nya flickvän bara en meter därifrån?

Lyckligtvis finns det alltid tid för det som gör att Sara trots allt överlever: terapisamtal och drinkar med väninnorna i baren på Kung Carl
."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------   

Den här boken tyckte jag inte var speciellt bra. Den var i och för sig rätt så rolig ibland, och väldigt lättläst. Men ändå så gav den mig inte speciellt mycket. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Åtta fotografier från förmiddagens promenad.


Här kommer åtta fotografier från förmiddagens promenad.
Dom är tagna från den fina promenadvägen som finns längs Magelungen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 11 augusti 2008 - Förmiddagen.

Gick ut på en promenad vid niotiden. Gick den fina promenadvägen längs med Magelungen och bort mot Farsta Strand. Vände efter lite drygt en halvtimme, och gick samma väg tillbaka igen. Lyssnade på ett Sommarprogram under tiden. Blåste rätt så mycket ute, men solen var riktigt varm.


Gick runt och tittade i Centrum lite, och stod också en stund och pratade med en vän som jag träffade på där.


När jag kom hem så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och utanför så började det att regna...


Lite lätt lunch och fika blev det vid tolvtiden också.


Sommarpratare nummer 24

Sommarpratare nummer 24 för mig i år blev
Åsa Nilsonne
.Veckans Vikt - Vecka 33 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 33- 2008
11/08

61,0 kg

Veckans Motion - Vecka 32 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 32- 2008
04/08 - 10/08

Måndag: Promenad, 1,0 tim
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------


Dagens Dagbok - Måndagen den 11 augusti 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, på min nästnäst sista lediga dag den här sommaren... Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt till jobbet, och Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt till sitt jobb.


Jenny sov hos Jocke i natt som vanligt, och hon har också sen åkt iväg för att jobba i dag.
Här är det cirka femton grader nu på morgonen, det blåser lite, och det är växlande sol och moln. Inget strandväder i dag heller alltså... Och det lär det väl inte bli nu på mina sista tre lediga dagar. Men jag ska i alla fall försöka att komma iväg ut på en promenad nu på förmiddagen. Och sen så ska jag bara vara hemma och slappa hela dagen, och läsa. Och njuta av min nästnäst sista lediga dag.

"The Bucket List" (Nu eller aldrig)

         


"The Bucket List" (Nu eller aldrig) - 2007

"Två dödligt sjuka män rymmer från en canceravdelning och beger sig på en resa med en lista på saker som de vill göra innan de dör, det är nu eller aldrig."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här var en mycket bra film tycker jag. Jag hade hört och läst mycket positivt om den, och den motsvarade helt klart mina förväntningar. Den var mycket rolig stundtals, och även mycket sorglig och gripande. Två underbart bra skådespelare spelade huvudrollerna: Morgon Freeman och Jack Nicholson. Båda dom två har alltid varit bland mina favoriter, speciellt Morgan Freeman. Jag skrattade flera gånger till filmen, och jag grät även floder. En enkel film, men ändå med ett väldigt djup. Jag kan verkligen rekommendera alla att se filmen.

Betyg: 4 av 5.


Dagens Dagbok - Söndagen den 10 augusti 2008 - Kvällen.

När den tredje filmen var slut, vid sjutiden, så åkte Borzko iväg med bilen för att åka och vattna hemma hos sin Mamma, som är i Kroatien nu. Han tankade även bilen och kollade upp allting på den, på hemvägen.


Jimmy satt på sitt rum vid datorn. Och jag varvade datorstunder med min bok. När Borzko kom hem igen så kollade han lite på sport på teve.


Så småningom så gick både Borzko och Jimmy och la sig för att sova, dom ska ju båda två upp tidigt i morgon för att jobba.


Själv så satte jag då igång ännu en dvd-film. Det blev dagens fjärde film, och det är nog rekord för mig på en dag. Och det blev komedin/dramat: "The Bucket List" (Nu eller aldrig).  


Efter filmen så satte jag mig med datorn en stund.

"Irene Huss - 5 - Eldsdansen"

         


"Irene Huss -  5 - Eldsdansen" - 2008

"Göteborg drabbas av serie anlagda bränder. Kriminalinspektör Irene Huss börjar utreda en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Samtidigt tvingas hon utreda ett knivmord på en gammal dam ute i skärgården, ett fall som till en början inte verkar ha något som helst samband med mordbränderna. Men när Irene gräver djupare i mordfallet upptäcker hon saker som avslöjar gamla sedan länge glömda hemligheter. Den lugn och ro hon skulle behöva hemma förvandlas till förtvivlan när det kommer fram att dottern Katarina är en mobbare i skolan."

(Kopierat från LoveFilm)

Och det här var den femte av Irene Huss-filmerna, och den var precis som dom fyra tidigare. Alltså helt klart sevärd, men inte i klass som Beck-filmerna precis. Den sjätte och sista av Irene Huss-filmerna släpps den sjuttonde september.


"Irene Huss - 4 - Glasdjävulen"

         


"Irene Huss -  4 - Glasdjävulen" - 2008

"I ett litet samhälle nära Göteborg hittas tre medlemmar i en prästfamilj brutalt mördade. Väggarna är täckta av upp-och-nedvända pentagram - symbolen för djävulens ansikte - som målats dit med offrens blod. Kriminalinspektör Irene Huss drar snabbt paralleller till ett tidigare fall där en präst mördades. Även i det fallet fanns det satanistiska kopplingar. Men ju djupare Irene Huss gräver i fallet desto mer övertygad blir hon om att kyrkans män inte alltid är så gudfruktiga som de borde vara. Hemma har Irenes dotter Katarina läst igenom mammans hemligstämplade utredningsmaterial om satanisterna och hon dras alltmer in i en mörk spiral av det ockulta och övernaturliga."

(Kopierat från LoveFilm)

Och nummer fyra var lika sevärd som dom tidigare Irene Huss-filmerna.


"Irene Huss - 3 - Nattrond"

         


"Irene Huss -  3 - Nattrond" - 2008

"Doktor Sverker Löwander hittar mitt i natten sin sjuksköterska strypt i det anrika Löwanderska sjukhuset. Det enda vittnet hävdar att syster Tekla synts i korridorerna under natten, något som kriminalinspektör Irene Huss har lite svårt att tro - syster Tekla hängde sig nämligen på sjukhuset för sextio år sedan. Ju mer Huss rotar i fallet desto märkligare framstår allting. Irene Huss måste inte bara leda en utredning i nutid, hon måste ta sig tillbaka till det förgångna för att få svar på alla frågor. Men i det förgångna finns inte bara den spökande syster Tekla... Samtidigt som Irene brottas med ett av hennes mest svårlösta fall i karriären börjar hennes och maken Kristers långa och krävande arbetsdagar att tära på deras äktenskap."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här var den tredje Irene Huss-filmen. Och den var väl ungefär som ettan och tvåan. Alltså helt okej, rätt så bra, och sevärd.


Dagens Dagbok - Söndagen den 10 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Sen så kände både jag och Jimmy för en riktig slappareftermiddag och att se på film. Så vid ettiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev en Irene Huss-film, nummer tre i ordningen som heter "Nattrond".


Borzko kom hem sen från gymmet vid tvåtiden, och då satte han sig också med oss och kollade på film. Då blev det dagens andra Irene Huss-film, nummer fyra i ordningen som heter "Glasdjävulen".


Efter dom två filmerna så gjorde vi en paus för att äta middag.


Och sen så satte vi igång dagens tredje Irene Huss-film, nummer fem i ordningen som heter "Eldsdansen".


Dagens "Vill ha".


Jag har ju tidigare bloggat om den lilla, lilla, datorn ASUS Eeee PC 701.
Och nu kommer det andra pyttesmå datorer som jag skulle vilja ha...
Den här, Sylvania Meso, skulle man ju inte direkt säga nej till!

Här är mitt inlägg som jag bloggade om ASUS Eeee PC 701.

Läs här i Aftonbladet om Sylvania Meso.

Och här är Sylvanias hemsida.

Dagens Dagbok - Söndagen den 10 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Tog sen en fika och läste nyheter och bloggar. Klockan nio gick Borzko upp och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi två frukost tillsammans, fikade, och satt och pratade en stund.


Inget strandväder i dag heller. Men däremot promenadväder. Så jag försökte verkligen få mig själv att ge mig ut på en promenad. Men tyvärr så lyckades jag inte. Jag kände verkligen inte för det, så jag bestämde mig för en slappardag inomhus istället. Mycket bokläsning, rätt så mycket sittande vid datorn, och kanske lite filmtittande, bestämde jag mig för.


Borzko är ju inte lika lat som jag, så han packade sin träningsväska och gick iväg bort till FarstaHallen för att träna på gymmet när dom öppnade klockan elva. Dom har lite konstiga öppettider nu på sommaren.


När han gick iväg, vid kvart i elva, så satte jag mig uppe i vardagsrummet och läste i boken som jag började på i går: "Väninnorna & Kung Carl" av Kick Norman. Varvade lite då och då med datorn också.


Klockan tolv så vaknade Jimmy och gick upp. Han åt då frukost, och jag åt lite lätt lunch. Sen så satt vi och fikade och pratade en stund.

"Beck 24 - I Guds namn"

         


"Beck 24 - I Guds namn" - 2007

"En paparazzifotograf blir brutalt mördad i Stockholm. Hans lägenhet är genomsökt och dator och fotoutrustning är borta. Beck söker ett motiv. Hade fotografen tagit integritetskränkande bilder? Ville någon hämnas? Man hittar två pennor och ett tomt block som tillhörde fotografen. En av pennorna visar sig innehålla ett USB-minne fullt av foton. Beck går igenom alla bilder och försöker hitta någon ledtråd till mordet. Oberg reagerar plötsligt starkt på en speciell på en bild som hon gömmer undan utan att någon märker det. Vad är det Oberg egentligen vet om personerna på bilden? Och varför säger hon ingenting till Beck?"

(Kopierat från LoveFilm)

Och den här, den tjugofjärde och sista Beck-filmen är också en av dom bättre tycker jag.
Ja, nu har vi sett om alla Beck-filmerna. Alla tjugofyra filmerna som har Peter Haber och Michael Persbrandt i huvudrollerna. Den första serien med åtta filmer från 1997-1998. Den andra serien, också med åtta filmer, från 2001. Och så den tredje, och sista serien, med åtta filmer från 2006-2007.

Jag tycker att precis alla tjugofyra filmerna är bra. Sen finns det ju självklart några av filmerna som utmärker sig och är lite extra bra.

Det var roligt att se om alla filmerna igen. Märkte ju faktiskt också att jag hade missat två av filmerna förut. Och jag kan nog helt klart tänka mig att se om filmerna igen någon gång i framtiden.

"Beck 23 - Det tysta skriket"

         


"Beck 23 - Det tysta skriket" - 2007

"Ett tåg glider fram i nattens mörker. En vanlig dag på jobbet för tågföraren, men så plötsligt förbyts det monotona lugnet med fullständigt kaos. På spåret ligger två flickor. Det finns ingen chans att föraren ska hinna bromsa tåget. Hur har de hamnat där?"

(Kopierat från LoveFilm)

Det här är en av dom bättre Beck-filmerna tycker jag.


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 augusti 2008 - Kvällen.

Borzko och jag satt sen och slappade i vardagsrummet, och så läste vi i varsin bok. Jag började på en ny bok: "Väninnorna & Kung Carl" av Kicki Norman.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade och lyssnade vi på "SommarKrysset" på TV4. "The Poodles" var ju förstås bäst i kväll.


Åt och drack en massa gott gjorde vi också. För mig i kväll blev det Ben & Jerrys Cookie Dough, Estrellas vickningschips, lite smågodis, och Fun Light Appear.


Efter att "SommarKrysset" var slut så satte vi igång en dvd-spelaren. Två Beck-filmer blev det i kväll. Nummer 23: "Det tysta skriket" och nummer 24: "I Guds namn.


Vid halvettiden så hade vi tittat klart på filmerna, och då blev det datorn en liten stund för mig, och lite bokläsande för Borzko, innan det var sängdags för oss båda två.


En mycket fin bild på Jenny! :-D
Den här bilden har jag snott från
Bubblans Blogg.
För jag tyckte att Jenny var så himla fin på bilden.
<3

Fantastiskt vacker regnbåge här just nu.

Ja, här är en fantastiskt vacker regnbåge just nu.
Men tyvärr så gör kameran i min mobil inte riktigt rättvisa till den.

Lars Winnerbäck på Zinkensdamm IP i kväll.
I kväll är Jenny på Zinkensdamms IP,
 tillsammans med en kompis, för att se Lars Winnerbäck.
Hon fick två biljetter av mig när hon fyllde år
 (eller var det i julklapp?).

Och här i Stockholm så vräker regnet ner just nu...
Stackars Jenny... :-(

Dagens Dagbok - Lördagen den 9 augusti 2008 - Eftermiddagen.

När vi så småningom var klara med veckostädningen så satte vi oss och slappade. Jag satte mig på den övre balkongen, och så varvade jag min bok med datorn. Läste också ut boken lite senare.


Borzko satte sig i vardagsrummet och så tittade han på sportsändningarna.


Jimmy åkte iväg hem till sin kompis Kristian i Högdalen, och skulle också äta middag där.


Vid fyratiden så åt Borzko och jag middag tillsammans.


Efter middagen så fortsatte Borzko att titta på sport på teve. Och jag flyttade in från balkongen med min dator, och satte mig också i vardagsrummet.


"The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband" (The Dirt - Confessions of the World's Most Notorious Rock Band) av Mötley Crüe & Neil Strauss.---------    

Recension av boken: "The Dirt - Bekännelser från världens mest ökända rockband" (The Dirt - Confessions of the World's Most Notorious Rock Band) av Mötley Crüe & Neil Strauss. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer.)  

---------   


"Mötley Crüe är världens mest ökända rockband. Whisky och porrstjärnor, bilkrascher, svart läder och höga klackar, överdoser och död är alla ingredienser i Mötley Crües liv - det band vars medlemmar dricker mest, slåss mest, har mest sex och är mest arroganta i världen. De har ägnat en hel karriär åt att leva så extremt som möjligt. Tommy Lee gifte sig med två internationella sexsymboler; Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer; Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda, och tog ännu en överdos dagen efter; Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin egen bror. Och det är bara början...

I The Dirt: Bekännelser från världens mest ökända rockband drar fyra ökända rockstjärnor den klassiska rock´ n´ roll-myten i egen whiskyindränkt tappning. Och de tvekar inte att göra sin egen historia mer spännande med alla tillgängliga medel.

"Utan tvekan den mest detaljerade redogörelsen som någonsin skrivits om kickarna och riskerna i att vara rock´n´roll-stärna. Fullständigt fängslande och totalt motbjudande." Rolling Stone."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Läs först min bokrecension på boken: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse" (How to Make Love Like a Porn Star - A Cautionary Tale) av Jenna Jameson & Neil Strauss. 

Sen kan jag då säga att jag tyckte ungefär likadant om den här boken, fast bättre!

Att jag tyckte att den här boken var bättre, det beror nog på att jag är väldigt mycket mer intresserad av rockvärlden än av porrvärlden.

Jag tycker om Neil Strauss sätt att skriva. Och jag ska läsa fler böcker som han har skrivit tillsammans med "kändisar", till exempel Marilyn Manson. 

Men den här boken om Mötley Crüe kan jag verkligen rekommendera. Speciellt till alla som gillar rock, och speciellt till dom som inte är så känsliga. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens i-landsproblem...

Mina älskade favoritjeans gick sönder i dag...
Jag har ju massor med jeans, men jag har nästan alltid dom här.
Det är ett par supertajta Lee-jeans.
Nu sprack dom rätt över det ena knäet...
:-(


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Och även den här morgonen så larmade min mobil klockan sju. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi båda två frukost och fikade och satt och pratade lite. Jag läste lite nyheter i datorn också.


När vi var klara så satte vi igång med veckostädningen tillsammans. Vi dammsög, torkade golven, skurade toaletten och badrummet, torkade av uteplatsen, putsade speglar och glasytor, bytte handdukar, tvättade handdukar, och tvättade kläder. Sen så dammade jag lite mer noggrant än vanligt, för det var rätt så länge sedan som vi gjorde det. Torkade även ur hyllorna i skafferiet också.


Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Han åt då frukost, och då åt Borzko och jag lite tidig och lätt lunch, och så blev det en fika och en pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och Borzko och jag fortsatte med städningen.

"Beck 22 - Den svaga länken"

         


"Beck 22 - Den svaga länken" - 2007

"Det är sen natt i en öde park. En ung kvinna hittas brutalt våldtagen och mördad. De som upptäcker den sargade kroppen är flickans föräldrar. En man dyker plötsligt upp på brottsplatsen. Har han något med mordet att göra? Och vem är personen i luva som han påstår sig ha sett i parken? Beck och hans kollegor får börja lägga ett pussel av ledtrådar för att få en klarare bild. Men varför finns det så få ledtrådar? Och kan det finnas någon koppling till andra liknande fall?"

(Kopierat från LoveFilm)

Ännu en Beck. Och det här är en av dom bättre tycker jag.


OS 2008 i Peking.
I går kväll så tittade jag på sammandraget av invigningen av OS 2008 i Peking. Sammandraget var på en och en halv timme, och det var alldeles lagom tyckte jag. Jag hade nog inte orkat att sitta och titta på alla timmarna i direktsändningen.

Jag tyckte att det var en jättefin invigning. Allra bäst var nog sekvensen med alla trummorna tror jag. Tittade ni? Vad tyckte ni?
(Bilderna är lånade från SVT)

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 augusti 2008 - Kvällen.

Jag satt sen och läste i min bok mellan sex och nio ungefär. Klockan nio så satte jag igång teven och så kollade jag på sammandraget av OS-invigningen. Och när det programmet var slut klockan halvelva så satte jag igång en Beck-film, nummer 22, Den svaga länken. När filmen var slut vid tolvtiden så satte jag mig med datorn en stund.


Borzko kom hem från jobbet sent i dag också, vid halvniotiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet.


Jimmy var med sina kompisar i kväll och festade på stan. Och även Jenny var ute med sina kompisar och festade på stan i kväll.


Två bilder från i dag - 080808.

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Eftermiddagens fyra första timmar delade jag mellan tre olika saker. Jag höll på och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Jag satt och läste i min bok: "The Dirt - bekännelser från världens mest ökända rockband" av Mötley Crüe och Neil Strauss. Och jag satt med datorn och läste bloggar och nyheter.


Vid halvfyratiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och när han var färdig så åt vi två middag tillsammans. I dag så blev det hämtmat från Pizzeria Americana på vår gata. Jimmy åt en pizza och ett vitlöksbröd. Jag åt en pastasallad med räkor i, plus vitlöksdressing och ett pizzabröd till.


Sen vid sextiden så stack Jimmy iväg in till stan för att möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom vidare ut på stan och festa i kväll.


Dagens Dagbok - Fredagen den 8 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Som nästan alla dagar när jag är ledig, så larmade mobilen klockan sju i morse också. Jag gick då upp, duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Vädret utanför fönstret var grått, mörkt, trist, höstlikt, och så regnade det... Så jag bestämde mig för att inte ta mig in till stan i dag, som jag kanske hade tänkt göra, eftersom det är 080808 i dag. Jag bestämde mig för en hemmadag med mycket slappande och lite nyttagörande.


Började med att sitta vid datorn en stund. Efter det så satte jag igång här hemma och plocka, fixa, dona, pula, och greja med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


Så småningom så satte jag mig ner och började att läsa i ny bok: "The Dirt - bekännelser från världens mest ökända rockband" av Mötley Crüe och Neil Strauss.

Stockholmarnas dag i dag!
Ja, i dag så är det alla Stockholmares dag.
För det är ju 080808.
 Många festligheter pågår i stan i dag,
både under dagen och under kvällen.

Här finns en länk till lite att läsa om dagen.

Jag hade kanske tänkt åka in till stan i dag och kolla lite.
Men det regnar ju här nu, så jag har ingen större lust faktiskt.
Så det blir nog bara en hemmadag i dag.

Ni som är nollåttor:
Ska ni delta i några av festligheterna?"Beck 21 - Den japanska shungamålningen"

         


"Beck 21 - Den japanska shungamålningen" - 2007

"En kvinna hittas skjuten på ett hotell i Stockholm. Det råder en del mystiska omständigheter kring mordet, bland annat har mördaren format kroppen så att den föreställer en känd Chagallmålning. Martin Beck tar sig an fallet med hjälp av sin tyske kollega Sperling som är på tillfälligt besök i stan. Ganska snart hamnar man mitt i en förfalskningshärva där ett stort antal falska Chagalltavlor är i omlopp - något man inser har samband med mordet. Var kvinnan inblandad och visste för mycket - eller var hon en bricka i spelet? Beck och Sperling förbereder en fälla för mördaren, men vad man inte vet är att mördaren tycks ha situationen under kontroll."

(Kopierat från LoveFilm)

Beck är alltid bra, men det här är nog ändå en av dom sämre.

"Beck 20 - Advokaten"

         


"Beck 20 - Advokaten" - 2007

"En känd stjärnadvokat mördas brutalt i sin lägenhet av en maskerad man. Beck-gruppen finner ett tydligt mordmotiv: advokaten skulle precis avsluta ett mål mot ett multinationellt bolag, som anklagats för att ha förgiftat brunnsvattnet i en liten by..."

(Kopierat från LoveFilm)

Ännu en Beck-film, och bra som vanligt.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 augusti 2008 - Kvällen.

Jag satt sen vid datorn en stund och läste bloggar och nyheter. Sen vid åttatiden så satte jag igång dvd:n och tittade på två stycken Beck-filmer. Det blev nummer 20 och 21, Advokaten och Den japanska shungamålningen.


Borzko kom hem sent från jobbet även i dag. Jimmy var hos sin kompis hela kvällen. Och Jenny var, som alltid, hos Jocke.


"Eremitkräftorna" (Eremittkrepsene) av Anne B. Ragde.---------    

Recension av boken: "Eremitkräftorna" (Eremittkrepsene) av Anne B. Ragde. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Uppföljaren till den norska kritikerrosade succéromanen Berlinerpopplarna.

Vid trettiosju års ålder har Torunn Neshovs liv tagit en ny och oväntad riktning. Allt började med hennes farmors död, då hon för första gången mötte släkten på sin fars sida. När Torunn lär känna bröderna Neshov råder det en okaraktäristisk turbulens i deras liv.

Det är i detta skede som Torunn blir brödernas vän. Men hur mycket är storstadsflickan från Oslo villig att förändra sitt eget liv för den nyfunna släktens skull? När Torunn får veta att hon är nästa arvtagare till gården ställs hon inför ett val som är allt annat än enkelt.

Eremitkräftorna är uppföljaren till den norska kritikerrosade succéromanen Berlinerpopplarna, den första av tre om syskonen Neshov. Insiktsfullt med humor, värme och träffsäkra miljöbeskrivningar skildras en ovanlig och charmfull familj som befinner sig i en tid av omvälvande förändringar."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är bok nummer två i trilogin om familjen Neshov. Jag recenserade nummer ett: "Berlinerpopplarna" i förrgår (se den här länken), och var då helt lyrisk över den boken. 

Bok nummer två: "Eremitkräftorna" var precis lika bra!

Nu längtar jag tills att bok nummer tre i serien kommer ut, och som också är den avslutande delen. Den kommer om tre veckor, och den heter: "Vila på gröna ängar". Jag kommer då att köpa och läsa den direkt. 

Rekommenderar er alla att läsa "Berlinerpopplarna" och "Eremitkräftorna". ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 augusti 2008 - Eftermiddagen.

När jag kom hem så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen efter det så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Satt såklart lite med datorn också. Så småningom så satte jag mig och läste i min bok istället, "Eremitkräftorna" av Anne B. Ragde.


Och regnet strilade ner utanför fönstret... :-(


Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Vi åt då middag tillsammans och satt och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så tog han bilen och åkte hem till en kompis.


Jag satte mig då och läste igen, och läste också ut min bok den här gången.


Bim Frågar - 31 - 080807 - Ringsignal på mobilen.Bim Frågar - 31 - 080807.

Bim Frågar Om: "Ringsignal på mobilen".

Jag har inte haft något "Bim Frågar" på nästan tre veckor nu. Först så var jag ju i Turkiet i en vecka, och sen så har jag faktiskt glömt bort det. Tänkte att jag skulle ta upp det igen nu, fast bara lite då och då. Jag känner inte för att ha det varje dag, som jag hade förut. Jag kommer ändå inte att ha ork, lust, tid, och inspiration till det när jag börjar att jobba igen om en vecka. Men jag ska ha det lite då och då när jag kommer på en bra fråga. Kom gärna med tips om frågor. Den här frågan läste jag i en annan blogg, och blev inspirerad av den.

Vilken ringsignal har du på mobilen?

Varför har du den?

Själv så har jag introt till
"Sweet Child O Mine"
med
Guns And Roses.

Och varför jag har den?
För att jag tycker att det är
världens bästa intro på en låt!
Lyssna själva!Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 augusti 2008 - Förmiddagen.

Vid kvart i nio så åkte jag i väg till Susannas Hårservice i Ormkärr i Hagsätra, där jag hade tid klockan nio hos min frisör, och före detta granne, och vän, Lotta.


Jag gjorde det som jag alltid gör, helblekte håret, klippte det jättekort, och färgade ögonfransar och ögonbryn. Det tog ungefär två och en halv timme, och med min rabatt som jag har hos Lotta, så kostade det åttahundra kronor.


Bra blev det som vanligt. Och lika trevligt som vanligt var det också att träffa Lotta.


Åkte hem sen direkt när jag var klar, och var hemma vid tolvtiden.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 augusti 2008 - Morgonen.

Och precis som vanligt, så larmade mobilen klockan sju i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp halvfem, och åkt till jobbet. Och Jimmy hade gått upp klockan sex, och åkt till jobbet. Jenny sov hemma hos Jocke i går som vanligt.
Morgonens väder:


Mörkt, grått, trist, höstlikt, vindstilla, småregnar, femton grader... :-(
Dagens planer:


Klockan nio ska jag vara hos min frissa, Lotta, på Susannas Hårservice i Ormkärr, Hagsätra. Helblekning och kortklippning blir det som vanligt. Det tar väl cirka tre timmar, så jag är väl hemma efter tolv. På eftermiddagen tänkte jag plocka och fixa lite här hemma, och så läsa i min bok.


Och speciellt för dig, Snurran, kan jag meddela att det blev byxorna till vänster...


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 augusti 2008 - Kvällen.

Sen så kände både jag och Jimmy för en filmkväll i kväll igen. Och det blev en Beck-trippel i kväll, som det har blivit flera kvällar förut. Fyra och en halv timmes dvd-tittande mellan ungefär halvsex och tio.


Det blev Beck nummer 17, 18, och 19 i ordningen. Nu har jag bara fem filmer kvar av alla tjugofyra filmerna.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden i kväll. Efter middag, dusch, och iordninggörande så hann han bara med att vara social med Jimmy och mig en kort stund, innan det blev sängen för honom, eftersom han ska upp tidigt i morgon.


Vid halvelvatiden så hade Borzko gått och lagt sig, och Jimmy hade gått in på sitt rum för natten. Då satte jag mig med datorn i knäet och bloggade, läste bloggar, svarade på kommentarer, och läste nyheter.

"Beck 19 - Gamen"

         


"Beck 19 - Gamen" - 2007

"Den före detta idrottsministern, John Vedén, försvinner spårlöst efter ett sent möte på det socialdemokratiska kansliet. Då Oberg är nära vän med Vedén ger hon i uppdrag till Martin Beck och hans kollegor att undersöka försvinnandet. Beck-gruppen kartlägger Vedéns sista dygn som leder in i Stockholms illegala spelvärld och där stöter de på namnet Gamen. Vem är Gamen? Har Vedéns försvinnande med hans spelande att göra eller finns det en politisk koppling?"

(Kopierat från LoveFilm)

Också en ordinär, men helt okej, och bra Beck-film.

"Beck 18 - Flickan i jordkällaren"

         


"Beck 18 - Flickan i jordkällaren" - 2006

"I en övergiven jordkällare norr om Stockholm hittas en femårig flicka död. Hon ligger prydligt nerbäddad på en madrass, och den rättsmedecinska undersökningen visar att hon har varit död en längre tid. Men det står dagsfärsk mat intill henne. Och inget matchande barn har anmälts saknat, och Martin Beck och hans kollegor söker förtvivlat ta reda på vem den döda flickan var. Vem är flickan? Hur hamnade hon i jordkällaren och varför?"

(Kopierat från LoveFilm)

En rätt så ordinär, men bra, Beck-film.


"Beck 17 - Skarpt läge"

         


"Beck 17 - Skarpt läge" - 2006

"En brutalt misshandlad kvinna, Monika, lyckas fly från sitt hem med sina två barn. Strax efter hittas liket av en man i hemmet. Mordet har föregåtts av slagsmål. Blod från köket överensstämmer med Monikas DNA. Beck-gruppen gör allt för att finna Monika och hennes två söner. Familjen är spårlöst försvunnen. Mordmisstankarna mot Monika skärps. Hos en kvinnojour får Beck veta att Monika och hennes barn håller sig gömda. Monika vägrar av rädsla för repressalier att träffa polisen och uppge vem som misshandlat henne. Varför? Hennes plågoande är ju redan död?"

(Kopierat från LoveFilm)

Nu har vi kommit till serie tre i Beck-serien, med dom åtta senaste filmerna, och som är gjorda 2006-2007.

Den första i serien, som vi såg i dag, nummer 17: "Skarpt läge" är en av dom klart bättre Beck-filmerna tycker jag. Alla tjugofyra Beck-filmerna är bra tycker jag. Men det finns ju några av dom som är lite extra bra, och "Skarpt läge" är en av dom.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 augusti 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Vid halvtiotiden så åkte jag iväg med bilen. Åkte till Stuvsta och hämtade upp Jenny och Jocke vid pendeltågsstationen där. Och sen så fortsatte vi mot IKEA i Kungens Kurva.


Kom dit strax efter att dom öppnade. Och sen så gick vi runt och tittade ut vad vi skulle ha, och plockade ihop allt på en vagn.


Jag skulle ju inte handla något, men det blev en del smågrejer, för sammanlagt cirka 250:- kronor i alla fall. (Vad jag handlade finns i ett separat inlägg längre ner i bloggen.)


Vad Jenny och Jocke köpte, får ni läsa om i Jennys Blogg och Jockes Blogg.


Vid halvtolvtiden så gick vi upp till restaurangen och så bjöd jag på lunch. Vi åt faktiskt samma alla tre den här gången: varsin räksallad.


Sen så betalade vi och gick ut. Åkte sen bara några meter bort till Heron City och parkerade där. Sen så var vi och kollade på MediaMarkt, men ingen köpte något.


Efter det så skjutsade jag dom hem till Södertälje. Stannade där och fikade också. Jimmy slutade tidigare på jobbet i dag, så han kom också förbi och fikade.


Vid tretiden sen så åkte både jag och Jimmy hem till Farsta. Kom hem vid halvfyratiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi middag vid fyratiden.


Jimmy satte sig sen framför datorn på sitt rum. Jag höll först på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma, och sen så satte jag mig i köket med datorn.

(Så här fint blev det med dom nya små ljushållarna från IKEA.)

(Fler bilder från dagen finns mobilbloggade lite längre ner i bloggen.)

Dagens Shopping - 080806 - Lite smågrejer från IKEA.


Dagens Outfit - 080806.


Vilken längd på byxorna blir det i morgon då?


Ja, vilken längd blir det på jeansen i morgon då?
Dom här tre väljer jag mellan varje morgon.
Ett par vanliga långa jeans.
Ett par halvlånga som slutar strax under knäet.
Och ett par shorts som slutar en bit ovanför knäet.
Jag hoppas ju självklart på dom korta...Mobil-Blogg. Jimmy kom också o

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy kom också och fikade.


Mobil-Blogg. Fika i Södertälje

MMS

Mobil-Blogg. Fika i Södertälje.


Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.

MMS

Mobil-Blogg. Lunch på IKEA.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 augusti 2008 - Morgonen.

Mobilen larmade som vanligt klockan sju i dag också. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp halvsex och åkt iväg för att jobba. Och Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till sitt jobb. Jenny sov hos Jocke i natt som vanligt.
Lite bättre väder här i dag än vad det var i går, för då vräkte ju regnet ner på morgonen. I dag är det uppehållsväder, i alla fall nu. Fjorton grader, ganska så vindstilla, mulet, men det ser nästan ut som om solen skulle kunna bryta igenom.


I dag så blir det ett besök på IKEA i Kungens Kurva, tillsammans med Jenny och Jocke. Jag ska möta upp dom vid tiotiden, för dom behöver handla lite grejer till Jockes lägenhet. Jag ska nog inte handla någonting tror jag. Eller några smågrejer lyckas jag väl säkert plocka med mig. Förmodligen så bjuder jag väl dom på lunch på IKEA. Sen så kör jag dom hem till Södertälje med grejerna som dom har köpt. Och så får väl dom bjuda mig på en fika där hemma som tack för skjutsen och hjälpen.


Åker väl hem sen till Farsta igen senast så jag är hemma till Jimmy kommer hem från jobbet vid halvfemtiden, så kan vi två äta middag tillsammans. Borzko jobbar förmodligen sent i dag.


Kanske mobilbloggar något under dagen.


(Längtar redan till i kväll när jag får fortsätta att läsa i "Eremitkräftorna"! Har läst sextiofem sidor, och den är, i alla fall hittills, precis lika bra som "Berlinerpopplarna"!) ;-D


Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 augusti 2008 - Andra Halvan av Eftermiddagen + Kvällen.

När jag kom hem från stan så höll jag på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Satt lite vid datorn också. Borzko satt och läste i sin bok.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och då åt vi alla tre middag tillsammans.


Borzko stack sen iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen efter det så tog han sin bil och åkte hem till sin kompis Kristian i Högdalen.


Jag satte mig och läste i: "Berlinerpopplarna" av Anne B. Ragde, och läste också ut den så småningom. Recension finns i separat inlägg.


Klockan åtta så satte sig både Borzko och jag framför teven, och så tittade vi på säsongens sista: "Allsång på Skansen".


Efter att programmet var slut, så stängde vi av teven. Borzko läste i sin bok, och jag satt vid datorn en stund. Sen så började jag att läsa i ny bok: "Eremitkräftorna" av Anne B. Ragde.


"Berlinerpopplarna" (Berlinerpoplene) av Anne B. Ragde.---------    

Recension av boken: "Berlinerpopplarna" (Berlinerpoplene) av Anne B. Ragde. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


" "Det är varmt, roligt och mycket ömsint." Expressen.

På släktgården Neshov utanför Trondheim samlas tre bröder vid sin mors dödsbädd. Där är äldste brodern Tor, som i alla år bott kvar och skött gården. Nu överraskar han familjen genom att presentera sin okända vuxna dotter Torunn. Där är den korrekte Margido, begravningsentreprenören, en korrekt och plikttrogen man som möter omvärlden med sträng självbehärskning. Och där är den yngste brodern Erlend, som stöttes bort från familjen på grund av sin homosexualitet. Numera lever han det goda livet i Köpenhamn, men under den lättsamma ytan bultar en smärtsam vrede mot familjen.

Tjugo år har gått sedan bröderna sågs. Tjugo år sedan modern styrde deras liv med järnhand. Tiden är kommen för avslöjanden och kanske för försoning?

"En lättläst och lättillgänglig bok om kärlek och familjerelationer i en pittoresk miljö. Ett outslitligt tema Anne B. Ragde förvaltat väl." Nerikes Allehanda.

"Så underhållande att den är nästintill omöjlig att slita sig från." Tidningen Laura.

"Det här är en mycket fascinerande, välskriven historia som man helst vill läsa från pärm till pärm." Tranås-Posten.

Norska Anne B. Ragdes prisbelönta roman Berlinerpopplarna har blivit en stor succé  hemlandet och har sålts i närmare 250 000 exemplar. "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Vill börja med att skriva att det här är den bästa boken som jag har läst på ett tag! 

Ibland kan jag få förutfattade meningar om böcker. Jag kan få för mig att jag inte kommer att gilla en bok, trots att många andra säger att den är jättebra. Så kände jag inför boken: "Nu ska jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson (recension på den finns via den här länken). Där hade jag (som oftast!) fel. Jag älskade den boken! 

Jag kände lite så inför den här boken också. Men så tänkte jag att jag skulle ge den ett försök. Och jag älskade den från första sidan!

"Berlinerpopplarna" är en helt underbar bok! Väldigt annorlunda mot andra böcker. Jag har (som vanligt) svårt att förklara och beskriva min läsupplevelse. Men jag säger bara: LÄS DEN! För den är helt suverän! 

Och jag ser fram mot att läsa "Eremitkräftorna" som är andra delen i trilogin. Den tredje delen heter "Vila på gröna ängar" och kommer ut om tre veckor. Hoppas verkligen att dom kan leva upp till "Berlinerpopplarna"s nivå. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------    


Dagens Shopping - 080805 - Pocketbok + Hårborttagningsvax.

Håller på och läser i "Berlinerpopplarna" nu, och den är jättebra, så jag köpte uppföljaren "Eremitkräftorna" i dag.
Och så köpte jag hårborttagningsvax, remsor från Veet. Är det någon som har testat dom här? För att ta bort håret ovanför överläppen?


Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 augusti 2008 - Förmiddagen + Första Halvan av Eftermiddagen. (Med två fotografier).

Gick till Centrum och mot ersättningsbussarna vid halvtiotiden. Och mötte sen upp med Jenny på T-Centralen vid strax efter tio.


Vi började med att gå och fika. Vi var på ett fik i Gallerian som jag inte kommer ihåg vad det heter. Jag tog en Chai Latte, och Jenny tog en kopp te och en macka. Satt sen länge där och pratade.


Sen så gick vi för att titta lite i affärer. Jag köpte inga kläder i dag alls. Köpte bara en pocketbok och hårborttagningsvax. Jenny köpte sig ett par byxor på rea, och lite hygienprodukter.


Och sen så gick vi och fikade igen. Den här gången blev det på Åhléns. Jag tog en Caffe Latte den här gången, och en rågbrödsmacka med ost. Jenny tog en läsk och en kladdkaka. Och så satt vi återigen och pratade och pratade.


Vid tvåtiden sen så sa vi hej då, och åkte till varsitt håll. Jenny åkte hem till Jocke i Södertälje igen, och jag åkte hem till Farsta.


Borzko var hemma när jag kom hem, vid halvtretiden. Han hade lämnat sin Mamma på Arlanda, och sen så hade han varit i Farstahallen och tränat på gymmet.

(Två mobilbloggade bilder från dagen finns längre ner i bloggen.)


Mobil-Blogg. Fika igen! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Fika igen! ;-)


Mobil-Blogg. Fikadags! ;-)

MMS

Mobil-Blogg. Fikadags! ;-)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 augusti 2008 - Morgonen.

Och mobilen larmade klockan sju även i dag. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Han jobbar mellan sju och fyra resten av veckan.


Jenny sov hos Jocke som vanligt.


Borzko hade gått upp vid sextiden och åkt iväg hem till sin Mamma, för att sen köra henne till Arlanda. Han bytte sin lediga dag på fredag mot i dag i stället. Hans Mamma ska åka ner till sin dotter, Borzkos syster, Natalie i Split i Kroatien och vara där i sex veckor.
Här är det grått, mörkt, dystert, och höstlikt... Och regnet formligen vräker ner... Sen femtiden i går eftermiddag så har det regnat oavbrutet... Och det är ju inga små mängder precis... Blåser mycket gör det också... Ett djävla skitväder helt enkelt... :-(


Jenny och jag ska träffas i stan i dag. Vi hade ju tänkt oss en mysig dag med att strosa runt på stan och sitta på mysiga uteserveringar... Men så lär det ju inte bli i dag precis... Men vi får väl ha en mysig dag ändå, fast inomhus. Vi får promenera inne i affärerna och galleriorna istället. Och luncha och fika inomhus på mysiga ställen. Det är i alla fall alltid mysigt att träffa henne, prata, fika, äta, och shoppa lite. Har inte sett henne på en vecka nu. Jag kanske mobilbloggar något under dagen.


"Irene Huss - 2 - Den krossade tanghästen"

         


"Irene Huss -  2 - Den krossade tanghästen" - 2008

"Den välbärgade Richard von Knecht faller från en balkong och landar på en taxi på gatan. Det enda ögonvittnet är hans egen fru som lamslås av skräck. När kriminalinspektör Irene Huss kommer till platsen visar det sig snart att det som såg ut som ett tragiskt självmord i själva verket är ett brutalt mord på en av Göteborgs rikaste män. Och det följs av fler mord. Spåren leder Irene Huss in i en farlig värld av kriminella mc-gäng, droghandlare och utpressare. På hemmaplan utkämpar hon en annan fight; hennes upproriska dotter Jenny har en ny pojkvän med starka nazistiska åsikter.

Irene Huss är en karismatisk och modern kvinna som tidigare varit europamästare i Ju-jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar. "Den krossade tanghästen" är den andra av totalt sex filmer som bygger på Helene Turstens storsäljande deckare om kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor på mordroteln i Göteborg. De övriga filmerna är "Tatuerad torso", "Eldsdansen", "Nattrond", "Glasdjävulen" och "Guldkalven"."

(Kopierat från LoveFilm)

Det här är den andra filmen i ordningen av filmatiseringen av Helene Turstens böcker om kriminalinspektör Irene Huss. Och jag tycker att den här var lika bra som den första. Ser fram mot dom övriga fyra filmerna.


"Irene Huss - 1 - Tatuerad Torso"

         


"Irene Huss -  1 - Tatuerad Torso" - 2007

"Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda kriminalinspektör Irene Huss har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Utredningen leder henne till Köpenhamn och en alltmer intensiv jakt på en sjuk bestialisk mördare. En mördare som hon vet snart kommer att slå till igen och som dessutom börjar fatta intresse för hennes egen familj. När hennes dotter mystiskt försvinner ställs Irene inför det ohyggliga faktum att hon kan tvingas att jaga sin egen dotters mördare.

Irene Huss är en karismatisk och modern kvinna som tidigare varit europamästare i Ju-jutsu. 38 år gammal är hon mitt uppe i karriären som kriminalinspektör, men hanterar samtidigt ett hemmaliv med make och två tonårsdöttrar. "Tatuerad torso" är den första av totalt sex filmer som bygger på Helene Turstens storsäljande deckare om kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor på mordroteln i Göteborg. De övriga filmerna är "Den krossade tanghästen", "Eldsdansen", "Nattrond", "Glasdjävulen" och "Guldkalven"."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen såg jag för ungefär ett halvår sen. Men eftersom vi tänkte se alla sex filmerna i serien nu snart, så började vi med att se om den här första filmen.

När jag såg den förra gången,
(den recensionen finns här), så tyckte jag att den var sådär... Men jag vet inte om jag inte var på humör för film den kvällen, för nu tyckte jag faktiskt att filmen var riktigt bra!

Den var väl typ som Beck, Wallander, och Van Veeteren-filmerna. Jag gillar svenska polis-filmer.


Dagens Dagbok - Måndagen den 4 augusti 2008 - Kvällen.

Jag satt sen i köket och varvade datorstunder med lässtunder i min bok: "Berlinerpopplarna" av Anne B. Ragde. Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Sen vid åttatiden så satte sig både Jimmy och jag i vardagsrummet och så satte vi igång en dvd-film: "Irene Huss - 1 - Tatuerad Torso".


Borzko kom hem från jobbet vid niotiden. Han åt då lite, och duschade och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så satte han sig också med oss i vardagsrummet.


Vi tittade sen alla tre på ännu en dvd-film: "Irene Huss - 2 - Den krossade tanghästen".


Sen blev det varvande med datorn och boken för mig igen.


Det har regnat otroligt mycket hela kvällen här. Började vid femtiden, och har sen bara blivit värre och värre. Nu vräker det ner, och det blåser jättemycket också. Känns som höst... :-(


Dagens Dagbok - Måndagen den 4 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Höll sen på här hemma och fixade med allt möjligt under eftermiddagen. Satt förstås lite vid datorn också. Och så började jag att läsa i en ny bok: "Berlinerpopplarna" av Anne B. Ragde.


Jimmy kom hem från jobbet vid tretiden. Han följde med mig till Centrum direkt då, och så handlade vi tre kassar med matvaror på HemKöp.


Middag åt vi sen vid fyratiden. Och efter den så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy i sitt rum vid datorn. Och jag satte mig i köket och läste.


"Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse" (How to Make Love Like a Porn Star - A Cautionary Tale) av Jenna Jameson & Neil Strauss.---------    

Recension av boken: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse" (How to Make Love Like a Porn Star - A Cautionary Tale) av Jenna Jameson & Neil Strauss. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer.)  

---------   


" "Att älska som en porrstjärna är gripande och tänkvärd och oerhört underhållande."
Mariestads-Tidning

En förtvivlad, vidrig, ärlig och vansinnigt vacker berättelse om hur Jenna Jameson blev det största namnet i porrindustrins historia. Boken är en tragisk och triumferande uppväxthistoria, en freakig och lustig sexlek, och en anmärkningsvärd avhandling om kvinnlig styrka - allt i ett.

I Att älska som en porrstjärna: En sedelärande berättelse berättar Jenna Jameson, tillsammans med journalisten Neil Strauss, om sitt liv. Om uppväxten på den sjaskiga undersidan av Las Vegas, om sin tid som minderårig dansös på strippklubbar och om hur hon blev porrvärldens största stjärna. Historien rymmer övergrepp, våldtäkt och mord, men det är ingen simpel gråthistoria. Den är svart som natten och motbjudande realistisk, men bitvis vansinnigt rolig. Porrindustrins nuvarande drottning berättar närgånget och uppriktigt om sexuella erfarenheter som räcker i flera livstider.
Jenna Jameson föddes som Jenna Massoli 1974 i Las Vegas. Hon är inte bara vår tids mest populära kvinnliga porrstjärna, utan också den mest omtalade genom alla tider.
Neil Strauss är journalist på New York Times och Rolling Stone och har skrivit två av de senaste årens mest omskriva och lästa biografier, The Dirt tillsammans med Mötley Crüe och The Long Hard Road Out of Hell tillsammans med Marilyn Manson.

"Neil Strauss, som spökskrivit boken, är en av världens bästa skribenter. Han skulle kunna göra ett parti plockepinn läsvärt. Och med Jenna Jamesons 'vida loca' att spela med, blir det förstås en väldigt underhållande bok."
Borås tidning

"Jenna Jamesons självbiografi är förvisso både sorglig och hemsk, men också rolig i sin närgångenhet, fantastisk i uppvisat mod och, ja, faktiskt, ibland rätt sexig."
Göteborgs-Posten "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken hade jag hört och läst mycket om, och bara positivt. Och alla mina förväntningar uppfylldes faktiskt. Jag tycker ju mycket om dokumentära böcker och biografier/självbiografier/memoarer. Och det här var helt klart en av dom bättre som jag har läst på ett tag. 

Den var mycket bra skriven. Jag ska helt klart läsa fler böcker som Neil Strauss har hjälpt till med att skriva, till exempel boken om Motley Crue, för jag gillar hans sätt att skriva. 

Boken är ju givetvis ingenting för känsliga läsare, men det kanske man självklart förstår, eftersom den handlar om världens största porrstjärna. Mycket porr, våld, droger, förnedring och sex innehåller ju boken förstås. 

Boken var både gripande, hemsk, sexig, och rolig. Och fast den är ganska så tjock, så gick den väldigt fort att läsa. Jag kan helt klart rekommendera den. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


"Det svider lite" av Anna-Lena Brundin. (mp3-bok.)---------    

Recension av boken: "Det svider lite" av Anna-Lena Brundin. (mp3-bok) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Noveller.)  

---------   


"I Det svider lite har Anna-Lena Brundin, som den tvättakta romantiker hon är, samlat ihop tio väldigt olika berättelser om kärlek som leder till barn.

Här möter vi bland andra den korrekta revisorn som under en lång kväll med mycket Absolut Vodka vanilj berättar om hur hon blev på smällen under en skolresa, det bohemiska paret som insisterar på att visa sin förlossningsfilm till kaffet, Anna-Lenas brevvänner som plötsligt slutar skriva för att de har blivit lesbiska och dessutom kära. I varandra!

Och så naturligtvis författarens egen berättelse om hur hon efter målmedvetet sökande äntligen fann den rätte och i gravid iver efter den perfekta julen lyckades förgifta sina akvariefiskar.

En del är sant, något är nästan sant och en hel del skulle kunna vara sant i denna underhållande bok, tillägnad "alla dem som tror på kärleken. Och alla dem som inte gör det men som kommer att bli omvända och tacka mig för resten av sina liv."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är en bok med tio stycken noveller som alla handlar om kärlek som leder till barn. Jag lyssnade på den som ljudbok, uppläst av författaren själv. 

Tyckte att det var en helt okej och trevlig bok. Inget speciellt, men underhållande. Så jag kan rekommendera den. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 4 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Ingen annan var hemma mer än jag. Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt iväg till sitt jobb. Jenny var hemma hos Jocke som vanligt.


Jag mådde bättre i dag. Fortfarande rätt så snorig, men bara lite ont i halsen.


Tyvärr inget strandväder i dag. Men i alla fall promenadväder.


Så jag gick iväg ut på en liten promenad vid niotiden. Gick Hökarängsvarvet runt, i ungefär en timme. Lyssnade klart på en ljudbok under tiden: "Det svider lite" av Anna-Lena Brundin.


När jag kom hem så satte jag mig och läste klart boken som jag började på i går: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse" av Jenna Jameson och Neil Strauss.


Efter det så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

Ett fotografi från i går kväll.Det här fotografiet tog jag i går kväll vid sjutiden.
Solen lyste så intensivt på husen.
Och bakom var himlen alldeles svart.
En stund senare så kom regnet, åskan, och blixtarna...


Veckans Vikt - Vecka 32 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 32 - 2008
04/08

61,0 kg

Veckans Motion - Vecka 31 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 31 - 2008
28/07 - 03/08

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------


Tio dagar kvar...


Borzko börjar jobba igen i morgon efter sina två veckors semester...


Jimmy börjar jobba igen i morgon efter sina tre veckors semester...


Jenny har en vecka kvar av semestern som hon har i fyra veckor...


Och jag har tio dagars ledighet kvar av min
uppehållstjänstledighet på sextiotre dagar...


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 augusti 2008 - Kvällen.

Och kvällen fortsatte ungefär som eftermiddagen. Jag läste, läste, läste, och läste... Och så små pauser vid datorn emellanåt.


Jimmy satt på sitt rum framför datorn och teven större delen av kvällen.


Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid halvniotiden. Och sen så läste han också lite.


Jenny hemma hos Jocke i dag och i kväll och i natt också.


Åskväder på kvällen här, och regn...


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Jag fortsatte sen med att sitta uppe i vardagsrummet och läsa i mina böcker. Varvade med små korta datorstunder ibland också. Läste ut boken: "Nästa sak på min lista" av Jill Smolinski. Och började sen på boken: "Att älska som en porrstjärna - En sedelärande berättelse" av Jenna Jameson och Neil Strauss. (Sjätte boken på tre dagar!)


Jimmy och Kristian satt på Jimmys rum och tittade på film.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han satte sig då också och läste.


Sen så åkte Borzko iväg vid fyratiden. Han skulle till Söderstadion och se Hammarby spela fotboll. Han skulle äta middag innan med några kompisar också.


Kristian åkte hem till sig, också vid fyratiden.


Och Jimmy och jag åt middag tillsammans vid halvfemtiden. Det blev pizza från vår lokala pizzeria på vår gata, Pizzeria American. Jag åt en Daniella.


Efter middagen så satte sig Jimmy framför datorn på sitt rum. Och jag fortsatte att läsa i min bok, med små pauser vid datorn.


"Nästa sak på min lista" (The next thing on my list) av Jill Smolinski.---------    

Recension av boken: "Nästa sak på min lista" (The next thing on my list) av Jill Smolinski. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


"Varm, tankeväckande och rolig - svår att lägga ifrån sig!

20 saker att göra innan jag fyller 25.

Så lyder rubriken på den lista June Parker av en händelse får i sin hand efter att 24-åriga Marissa dött i en bilolycka. Hon bestämmer sig för att själv utföra de saker som finns med på listan, ett beslut som försätter henne i de mest omöjliga situationer ?

Junes 34-åriga liv har hittills mest gått på slentrian. Hon engagerar sig inte särskilt mycket vare sig i jobbet, kärleken eller familjen. Men nu får hon verkligen veta att hon lever. Bland de punkter hon måste utföra på listan finns: Kyssa en främling, åka helikopter och - det svåraste av allt - förändra någons liv.

Och det är bråttom, allt måste vara färdigt till vad som skulle varit Marissas 25-årsdag."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var mycket bra tycker jag. Precis som det stod i beskrivningen från AdLibris så var den varm, tankeväckande, och rolig. Svår att lägga ifrån sig var den också, och mycket lättläst. 

Den var heller faktiskt inte så förutsägbar, som jag kanske först trodde att den var. Jag kan verkligen rekommendera till alla att läsa den. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost för oss båda.


Mådde lite bättre i dag på morgonen än vad jag har gjort dom senaste två dagarna. Ingen huvudvärk, ingen ögonvärk, ingen öronvärk, ingen hosta. Men fortfarande lite ont i halsen, och väldigt, väldigt snorig...


Morgonens väder var grått, mulet, mörkt, dystert, och tråkigt... Och det såg ut som om det skulle börja att regna när som helst. Fast ganska så varmt, arton grader, och nästan vindstilla.


När morgonbestyren och frukostbestyren var avklarade så gick jag upp till vardagsrummet och satte mig där tillsammans med datorn och boken. Läste lite nyheter och bloggar i datorn först, och övergick sen till boken "Nästa sak på min lista" av Jill Smolinski.


Borzko satte sig också och läste i sin bok.


Vädret klarnade upp, och solen tittade fram. Funderade på om jag skulle ge mig iväg ut på en promenad, men kände inte för det. Beslöt mig för att unna mig en tredje och sista "sjukdag" inomhus.


Borzko gick iväg bort till Farstahallen vid halvelvatiden för att träna på gymmet. Jag fortsatte att sitta och läsa, och läste också så småningom ut boken.


Vid halvtolvtiden så vaknade Jimmy, och även hans kompis Kristian som hade sovit över här. Dom åt frukost, och jag passade på att äta lite lätt lunch, och ta en fika med dom då.

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 augusti 2008 - Kvällen.

Och jag läste ut även den tredje boken i dag: "Jag går bara ut en stund" av Isobel Hadley-Kamptz.


Sen så blev det lite tevetittande på: "SommarKrysset". Bäst i kväll var förstås: "Backyard Babies".


När programmet var slut så stängde jag av teven, och började på en fjärde (!) bok i dag: "Nästa sak på min lista" av Jill Smolinski.


Borzko kom hem från sin Mamma vid tiotiden, och då satte han sig också i vardagsrummet och läste i sin bok.


Jimmy och hans kompis Kristian stack iväg in till stan vid tiotiden. Dom skulle möta upp några kompisar, och sen ut och festa.


Nu ska jag stänga igen datorn för i kväll, och lägga mig i sängen och läsa istället.


"Jag går bara ut en stund" av Isobel Hadley-Kamptz.---------    

Recension av boken: "Jag går bara ut en stund" av Isobel Hadley-Kamptz. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Jag ligger med hans arm om mig och tänker på andra som kan ta bort det värsta. Det är inte många veckor sedan vi var lyckliga. När jag blundar och fyller huvudet med hans lukt går det lite bättre. Det bästa i världen som ett eget litet fängelse. Kommer han att vara kvar om jag går ut en liten stund?
  
Det är snart sju månader sedan det värsta hände. Jag måste skriva de här månaderna ur mig.

Vad gör man när döden och kärleken envisas med att finnas på exakt samma punkt i världen? Hur överlever man efter att ha älskat en ofödd dotter mer än man trodde var möjligt, och ändå sedan ha dödat henne? Kan man ens ta sig vidare, som samma person, med samma relationer och samma inställning till livet och lyckan?
  
Isobel kan inte det. Den gamla kärleken, den gamla sällheten kväver henne, trots att det elvaåriga äktenskapet med Erik är det bästa hon har. Sorgen ligger som ett bylte mellan dem och hon orkar inte ens försöka sträcka sig över till andra sidan. I stället dövar hon sin kropp och sitt hjärta med andra män, med andra människor, med allting som i alla fall för ett ögonblick kan få henne att känna sig levande igen.
  
Jag går bara ut en stund handlar om en kärlek som riskerar att drunkna och en kärlek som kan övervinna allt."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken handlar om Isobels kamp för att få ett barn. Och också hennes kamp för att få kärleken till hennes man att bestå genom alla problem. 

Tycker att boken var bra. Men kanske inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Kan i alla fall helt klart rekommendera den.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Lördagen den 2 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Jag satt även större delen av eftermiddagen ute på den övre balkongen. Och jag mådde ungefär som på förmiddagen. Regnet kom på eftermiddagen, och jag var glad att jag inte åkte in till PrideParaden.


Borzko stack iväg vid tretiden hem till sin Mamma en sväng.


Jag läste även ut: "Räcker det om jag älskar dig?" av Katarina von Bredow, och så började jag på: "Jag går bara ut en stund" av Isobel Hadley-Kamptz.


Flyttade så småningom in från balkongen och in till vardagsrummet. Varvade datorn med boken.


Jimmy kom hem vid sextiden tillsammans med sin kompis Kristian.


Bokbeställning från AdLibris i dag.


I dag så blev det en liten bokbeställning från AdLibris.
Två stycken inbundna böcker för 168:- kronor styck.
Och två stycken pocketböcker för 39:- kronor styck.


"Räcker det om jag älskar dig?" av Katarina von Bredow.---------    

Recension av boken: "Räcker det om jag älskar dig?" av Katarina von Bredow. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------   


"19-åriga Fanny är mitt uppe i sin första "riktiga" relation. Hon bor ännu hemma hos sin mamma, men hennes pojkvän Johan har en egen lägenhet, en etta. Fanny bor mest hos honom, allt är perfekt, men en dag märker hon att det är något som inte stämmer. Hon vill så gärna tro att de skulle "leva lyckliga i alla sina dagar". Men hur ser det ut i verkligheten?
Känslorna vibrerar i denna intensiva roman om kärlekens irrvägar och om att finna sig själv.

Katarina von Bredow är född 1967 och gjorde redan som 23-åring sensationell debut med "Syskonkärlek". Hon har sedan dess skrivit flera ungdomsromaner om kärlek - bland andra "Hur kär får man bli?" och "Expert på att rodna."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Och det blev ännu en av Katarina Bredows ungdomsböcker i dag. Kanske inte riktigt lika bra som "Syskonkärlek" men definitivt lika bra, och även lite bättre än "Knappt lovlig".

(Läs mer i föregående recension.) ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


PrideParaden i dag.
Ja, i dag så går PrideParaden av stapeln. Jag brukar alltid åka in och titta på den. Har gjort det i ganska så många år i rad nu. Tycker att det finns flera anledningar till att göra det. Den största anledningen är väl att jag mer än gärna vill ge mitt stöd och visa det. Och en annan stor anledning är ju förstås att det är himla kul att se paraden.

Men i år så åker jag inte in. Jag mår ju inte så bra, på grund av den här dumma sommarförkylningen som jag har åkt på. Så jag känner inte för att ge mig iväg in till stan.

Jag får titta på fotografierna från föregående år istället. Och ni också om ni vill.

Här är länk från mitt inlägg från PrideParaden från 2007, när jag var där med Jimmy.

Och här är en länk från mitt inlägg från PrideParaden från 2006, när jag var där med Jenny.

Och det kommer ju en parad nästa år igen, så jag får väl hoppas på att jag är frisk då! ;-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han förstås också frukost.


Jenny sov hemma hos Jocke i natt som vanligt, så hon var inte hemma.


Jimmy som över hos en kompis i natt, så han var inte heller hemma.


Ingen sol här i dag. Helt igenmulet, men varmt och vindstilla.


Jag mådde ungefär lika dåligt som i går, kanske något lite bättre bara.


Jag satt större delen av förmiddagen uppe på den övre balkongen, och varvade min tid mellan datorn och böckerna. Läste ut "Syskonkärlek" och började på "Räcker det om jag älskar dig?", båda böckerna skrivna av Katarina von Bredow.


Borzko höll på och fixade med lite allt möjligt, och så satt han också och läste en hel del.


"Syskonkärlek" av Katarina von Bredow.---------    

Recension av boken: "Syskonkärlek" av Katarina von Bredow. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------   


"Amanda älskar sin bror Ludvig och med tiden upptäcker hon att han känner detsamma för henne. De dras till varandra allt mer och till slut kan de inte stå emot längre utan inleder ett förhållande. En bok om kärlek och lust, men också en fråga om vad som är rätt och fel. Vem bestämmer över andras lycka?

Boken kom ut för första gången 1991 och har översatts till tyska, danska, norska och holländska. I Tyskland blev den nominerad till det största tyska ungdomspriset "Deutschen Jungendliteraturpreis."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag gillar verkligen Katarina von Bredows ungdomsböcker. Tycker nästan att det är synd att dom klassas som ungdomsböcker, för dom är precis lika bra för vuxna tycker jag. Hon har skrivit åtta stycken böcker, och det här var den fjärde som jag läste. Och jag ska definitivt läsa dom återstående fyra böckerna också. 

Den här boken handlade om syskonkärlek. Men ingen vanlig syskonkärlek, utan kärlek mellan syskon. Den beskriver otroligt bra både känslor, sex, åtrå, förbjudna känslor, med mera, så att det känns väldigt äkta.

Jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla, både ungdomar och vuxna. Enda nackdelen med ungdomsböcker är väl att dom oftast är lite väl tunna och korta. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


"Beck 16 - Sista vittnet"

         


"Beck 16 - Sista vittnet" - 2001

"Två kvinnolik hittas. Ingen av de mördade kan identifieras och allt tyder på att det är samma psykopatiske gärningsman som härjar. All personal kopplas in, men innan utredningen hunnit komma igång på allvar hittas ytterligare ett kvinnolik. En detalj leder till ett märkligt avslöjande: Samtliga offer är prostituerade från Lettland och hiv-smittade..."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen hade jag inte sett förut. Jag har alltid trott att jag har sett precis alla Beck-filmer. Men tydligen så hade jag missat två, den här och nummer 12, Enslingen. Men den här filmen var i alla fall också precis lika bra som alla andra Beck-filmer. Nu har vi sett om dom två första omgångarna på åtta filmer vardera. En omgång kvar, också den med åtta filmer.


"Beck 15 - Pojken i glaskulan"

         


"Beck 15 - Pojken i glaskulan" - 2001

"Modern till autistiske Jack, Mona Svensson hittas mördad i sitt hem. I husets gillestuga sitter Monas svårt handikappade pojke med mordvapnet - en lampa av stål - i handen. Jack klarar inte av att kommunicera med den upprörda omgivningen och slutar också upp med sin enda favoritsysselsättning - teckning. Men döljer han inom sig en oförlöst sanning? En sanning som människorna runt honom inte vill ska komma ut..."

(Kopierat från LoveFilm)

Även nummer femton i ordningen av Beck-filmerna var bra.


"Beck 14 - Annonsmannen"

         


"Beck 14 - Annonsmannen" - 2001

"En kvinna blir brutalt överfallen under en cykeltur i skogen. Hon sliter sig loss och under flykten lyckas hon sätta på sin mobiltelefon och få kontakt med sin man innan hennes röst försvinner. Mannen ringer desperat till polisen. Beck och hans män hittar ett kvinnolik i skogen. I samband med brottsutredningen dyker ett mobiltelefonnummer upp. Ett nummer som verkar komma från en annons. Teamet bakom serien om den sympatiske och proffsige poliskommissarien Martin Beck (PETER HABER) har än en gång lyckats skapa ett förtätat vardagsdrama. Upptakten till de brott som Beck och hans män ska klara upp hämtas från miljöer och händelser som skulle kunna vara tagna från våra egna liv."

(Kopierat från LoveFilm)

Och den här filmen var också precis lika bra som jag tycker att alla Beck-filmer är.


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 augusti 2008 - Kvällen.

Borzko handlade med sig lite gott att äta till kvällen, på vägen hem från sitt jobb, där han hade hämtat hem sin lastbil inför måndagens jobb.


Vi satt sen i vardagsrummet och läste ett tag. Jag började på en ny bok: "Syskonkärlek" av Katarina von Bredow.


Jimmy kom förbi en sväng vid halvåttatiden tillsammans med sin kompis Kristian. Jimmy lämnade sin bil, hämtade några öl, och bytte kläder. Sen så stack dom båda två iväg till en fest.


Vid halvniotiden så satte Borzko och jag igång dagens andra dvd-film, och det blev ännu en Beck-film: nummer 15, Pojken i glaskulan.


Åt och drack en massa gott gjorde vi också. För mig så blev det Ben & Jerrys Cookie Dough, Estrellas Vickningschips, och Fun Light Appear.


Och sen så satte vi igång dagens tredje Beck-film: nummer 16, Sista vittnet. Den var slut vid halvtolvtiden, och då satte jag mig med datorn en stund, och Borzko läste i sin bok.


Nu ska jag ställa ifrån mig datorn för i dag, gå och lägga mig, och läsa lite i min bok i sängen.


Och jag mår likadant fortfarande tyvärr... :-(

Dagens Dagbok - Fredagen den 1 augusti 2008 - Eftermiddagen.

Nästan hela eftermiddagen sen så satt jag uppe i skuggan på den övre balkongen. Hade datorn i knäet större delen av tiden. Bloggade tre filmrecensioner och sex bokrecensioner plus två statistikinlägg. Läste bloggar och läste nyheter. Och så satt jag och slösurfade omkring.


Vid halvfyratiden så satte sig jag, Borzko, och Jimmy i vardagsrummet och tittade på en film. Beck 14 - Annonsmannen blev det.


Sen vid femtiden när filmen var slut så stack Jimmy iväg för att möta upp med en kompis. Han skulle äta middag med honom också.


Borzko och jag åt middag vid femtiden. Vi åt varsin pastasallad från pizzerian.


Efter middagen så stack Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem sin lastbil inför måndagens jobb.


Jag satt i vardagsrummet med datorn i knäet igen då.


Och mådde likadant som i förmiddagens inlägg... :-(


Besöksstatistik - 2008 - Juli.

Besöksstatistik - 2008 - Juli.

I Juli hade jag i genomsnitt:

 - 355 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i juli: 514.
Lägsta antalet läsare på en dag i juli: 236.

Så här har statistiken varit hittills:

(Jag har återigen tagit en ny statistik. Jag tror att jag har legat alldeles för högt tidigare. Den här månadens statistk är nog den sanna bilden av mina läsare.)

(2008:)
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29


Antal inlägg under Juli månad 2008.

Lite statistik:

Under Juli månad 2008 har jag bloggat 214 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 0, flesta på en dag: 18).


"Åse" av Denise Rudberg.---------    

Recension av boken: "Åse" av Denise Rudberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------   


"Åse har funnit sig till rätta på Östermalm i Stockholm efter flytten från Olso ett år tidigare. Inredningsbutiken som hon och systern Matilde öppnat har blivit en stor succé och hon har inlett ett förhållande med Manfred, men anar att han ändå inte är rätt för henne. Därför blir hon glatt överraskad när några nyfunna väninnor bjuder med henne på en jakthelg i Värmland med efterföljande smokingmiddag. 

Snart är Åse del av ett umgänge fyllt av fester och människor mer än lovligt förmögna som inte behöver bry sig om morgondagen. Hon försöker hålla sig utanför de intriger som utspelas kring nya väninnan Disa och hennes entourage, men kan inte undgå att märka att det inte står riktigt bra till mellan väninnan och hennes man Otto, något hon blir varse på mer än ett sätt?

Denise Rudberg skriver återigen om den dekadenta överklassen och människor vi älskar att hata, glamorösa miljöer och svåra livsval. Åse är tredje delen i en löst sammanhållen trilogi där de tidigare romansuccéerna är Jenny S och Matilde.  I denna avslutande del träffar vi karaktärerna från de två tidigare böckerna och även många från den tidigare trilogin bestående av Väninnan, Storlek 37 och o.s.a.

Om Matilde: "Denise Rudberg är den sköna underhållningslitteraturens obestridda drottning och med uppföljaren till Jenny S har hon återigen skrivit en bok som kan förvandla den gråaste höstdag till sprakande technicolor ... underhållning på högsta nivå." Glamour.

Om Jenny S: "... du kan inte lägga den ifrån dig utan måste läsa den från pärm till pärm." Veckorevyn."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Gillar man genren "Chick Lit" så gillar man Denise Rudbergs böcker. Jag har läst alla Denise Rudbergs böcker: 

Dom två första böckerna i triologin  med ungdomsböckerna: "Tillsammans" och "Tillsammans - Andra boken".

Sen jag har läst dom tre böckerna i Denise Rudbergs första triologi vuxenböcker: "Väninnan", "Storlek 37", och "o.s.a.".

Och nu läste jag "Åse" som är den sista boken i triologin: "Jenny S", "Matilde", och "Åse".

Och den här boken, "Åse", var precis lika bra som alla hennes tidigare böcker. Riktigt underhållande, lättläst, och väldigt bra Chick Lit. Jag kan helt klart rekommendera alla hennes böcker. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


"Babbeldrottningen" (Queen of Babble) av Meg Cabot.---------    

Recension av boken: "Babbeldrottningen" (Queen of Babble) av Meg Cabot. (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------   


"Meg Cabot har haft stora framgångar, både internationellt och i Sverige, med serien En prinsessas dagbok, som också blivit en filmsuccé.

Nu har hon skapat en lika charmig och oemotståndlig huvudperson för lite äldre läsare: Lizzie Nichols, vars stora problem i livet är att hon aldrig kan hålla tyst! Hon har en osviklig förmåga att säga fel saker vid fel tidpunkt. Denna gång lyckas hon skrämma bort sin nye pojkvän som hon besöker i London. Resultatet blir att hon är fast i den engelska huvudstaden utan kille, utan bostad och utan pengar..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har inte läst några av Meg Cabots ungdomsböcker. Hon har ju bland annat skrivet "En prinessas dagbok" som också har filmats. 

Den här boken "Babbeldrottningen" är Meg Cabots första bok som riktar sig mot vuxna. Det är en Chick Lit-bok som påminner mig mycket om "Shopaholic"-böckerna av Sophie Kinsella. 

Om man gillar Chick Lit-böcker, så kommer man att älska den här. Jag tycker att den var jättebra och väldigt rolig. Kan helt klart rekommendera den. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"Knappt lovlig" av Katarina von Bredow.---------    

Recension av boken: "Knappt lovlig" av Katarina von Bredow. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------   


"Hanna är en riktig asfaltsblomma. Men hennes mamma, som är författare, får för sig att hon kommer att kunna skriva så mycket bättre, bara hon kommer ut på landet. För Hanna är det rena katastrofen; hur ska det nu gå med livet? Hanna måste åka skolbuss fram och tillbaka med den hopplösa lantisen Sara och det blir krångligt att stanna i stan om kvällarna.

Och Hannas bästis Linn fullkomligt pyser av förakt inför landsbygden och dess människor.

Men så träffar Hanna Arild.

Det är alldeles omöjligt förstås. Han är mycket äldre än hon och dessutom grisbonde. Linn skulle få spader om hon visste. Men Hanna kan inte låta bli. Det går bara inte. Fast hur får man honom att upptäcka en 15-årig tjej från stan..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag har läst några av Katarina von Bredows ungdomsböcker förut. Både Jenny och jag gillar hennes böcker. Har några till i bokhyllan som är olästa, och jag ska också köpa dom som jag inte har av henne. 

Den här var, precis som dom som jag har läst tidigare, bra och klart läsvärd.  
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"Tillsammans - Andra boken" av Denise Rudberg.---------    

Recension av boken: "Tillsammans - Andra boken" av Denise Rudberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker.)  

---------   


"Sommaren är över. Nu kommer hösten till Stockholm.


Under sommaren som gått har Alexander varit på västkusten tillsammans med sin mamma och syster. Det sista han såg av Theresa var när de kysstes på husbåten strax innan han åkte. Theresa har under sommaren umgåtts nästintill dygnet runt med Jakob. När skolan börjar vet ingen av de tre hur de ska förhålla sig till varandra. Det enda de vet är att det finns starka känslor inblandade...


Det här är den andra boken i serien Tillsammans. Denise Rudberg har en rad publikframgångar bakom sig med romaner som "Väninnan", "o.s.a"., "Storkek 37", "Jenny S" och "Matilde".


Denise Rudberg är född 1971 och bor i Stockholm med man och två barn. Tidigare bodde hon i New York där hon studerade film och dramaturgi. Med början i november kan Denise Rudberg ses i TV4 Plus där hon tillsammans med Camilla Läckberg är värd för ett bokprogram."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Jag gillar ju mycket Denise Rudbergs vuxenböcker. Men jag tycker också att det är kul att läsa ungdomsböcker ibland. Och för ett år sen så lästa jag den första boken i den här serien, boken "Tillsammans" som jag recenserade HÄR. 

Jag läste någonstans att det kommer en tredje bok i serien, nästa år. Och det behövs nog, för den här boken kändes väldigt oavslutad på något sätt. Den var väldigt tunn, väldigt kort, och väldigt lättläst, och det kändes på något sätt som om den aldrig riktigt började. Så det behövs verkligen en tredje bok i serien. 

Men jag tyckte ändå att den var bra. Man får ju ändå tänka på att den är skriven för större barn och ungdomar. Så jag kan ändå rekommendera den, men man bör nog läsa den första boken innan man läser den här. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea.---------    

Recension av boken: "Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


" "...boken ger en fascinerande bild av ett stycke verklighet som är okänd för de flesta."Svenska Dagbladet

Förbjuden kärlek och passion trotsar sträng saudisk tradition!

Varje vecka efter fredagsbönen, cirkulerar ett e-brev mellan en grupp prenumeranter i ett omfattande onlinenätverk. Genom detta brev får vi under ett år följa fyra universitetsstuderande ur Riyadhs övre samhällsskikt: Gamra, Michelle, Sadim och Lamis. Det blir en avslöjande inblick i deras liv. De är uppslukade av Sex and the city, att dejta och att smyga bakom föräldrarnas ryggar i ett samhälle präglat av stränga kulturella traditioner.                      

Möt fyra unga kvinnor vars moderna livsstil skapar förvecklingar men också inspirerar dem till självständighet. Eviga kulturella konflikter understryker svårigheterna att vara en ung, modern och välutbildad kvinna på 2000-talet i en värld så djupt rotad i ett ålderdomligt sätt att leva.

Med denna roman har Rajaa Alsanea skakat om en hel värld, och hennes röst har inspirerat många andra arabiska kvinnor att berätta historien om sina liv.

"...oupphörligt intressant för en västerlänning. Inte bara för att den visar våra kulturers stora skillnader utan framför allt för att den visar våra likheter." Sydsvenskan

"Det bästa med Flickorna i Riyadh är tonen, mixen av språkliga och litterära nivåer." Dagens Nyheter

"Det exotiska förstärker läsvärdheten, boken beter sig som läsafrodisiakum." Gefle Dagblad "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken var helt klart lite annorlunda. För den handlar om fyra kvinnor i Saudiarabien. Och jag tror nog inte att jag har läst någon bok förut som har utspelat sig i det landet. 

Boken var välidgt intressant, eftersom man fick en inblick i hur det är att vara en ung kvinna i det landet. Romanen i sig var uppbyggd lite som "Gossip Girl"-böckerna. 

Kan helt klart rekommendera den. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"Intrång" (Creepers) av David Morrell.---------    

Recension av boken: "Intrång" (Creepers) av David Morrell. (Genre: Skönlitteratur / Thriller / Skräck.)

---------   


"Belönad med Bram Stoker-priset för bästa skräckroman 2005.

"Skrämmande och hypnotiserande läsvärd."
Stephen King.

Asbury Park i New Jersey var under första hälften av 1900-talet ett blomstrande sommarnöje som lockade badturister från hela New York. Juvelen i kronan var det exklusiva Paragon Hotel - byggt av en excentrisk miljonär med en mayapyramid som förebild. När Asbury Parks glansdagar var över och staden förföll barrikaderades alla ingångar till hotellet. Sedan 1970 har det stått orört.

En kylig oktoberkväll samlas fem personer i det nu nedgångna Asbury Park. De är urbana utforskare, de undersöker övergivna byggnader, och har siktet inställt på Paragon Hotel - ett drömobjekt för en urban utforskare. De tar sig in via en servicetunnel, men väl inne står det klart att en i gruppen har en egen agenda för intrånget. Dessutom upptäcker de snart att de inte är ensamma. Där inne i mörkret lurar något långt mer ondskefullt än de någonsin kunnat föreställa sig. Och allteftersom natten skrider kryper det närmare inpå.

Intrång utspelar sig under åtta timmar - från klockan 21 på kvällen till klockan fem på morgonen. Förbered dig på åtta timmars sträckläsning - den här boken kan man inte lägga ifrån sig."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Av David Morrell har jag bara läst en enda bok förut, och det var för tjugofem år sen... Det var boken "Tvekampen" från 1973 som på engelska heter "First Blood" och som sen blev filmen "First Blood", den första Rambo-filmen, 1982. 

Den här boken, "Intrång" är väl en blandning av en skräckroman och en thriller. Jag tyckte att den var mycket bra. Väldigt spännande, och en bok som man verkligen ville sträckläsa. Jag kan helt klart rekommendera den. 
///Bim.  

---------   

Betyg: 4 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 augusti 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, efter åtta timmars sömn. Sov två timmar extra i natt, eftersom jag gick och la mig redan klockan elva i går kväll. Jag mådde ju inte bra i går kväll, och jag mådde ju inte precis bättre i morse... Trodde faktiskt att jag hade feber när jag vaknade, men när jag tog tempen så var den bara 37,0.


Jätteont i halsen, lite ont i öronen, lite ont i huvudet, lite ont i ögonen, lite rethosta, helt igentäppt i näsan, ljusskygg, trött och hängig... :-(


Klarblå himmel med strålande sol, bara lite lätt blåst, och tjugofem grader nu klockan tolv... :-/


Kände att jag definitivt inte ville vara i solen när jag mådde så pass dåligt. Så Borzko och jag bestämde oss för att fixa veckostädningen i dag. Det blev det vanliga: byte av lakan, tvätt av lakan, byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, lite dammande, putsning av speglar och glasytor, skurande av toalett och badrum, dammsugning, torkning av golv, avtorkning av uteplatsen, med mera.


Jag gick lite på halvfart under städningen, så Borzko gjorde helt klart det mesta. Pauser vid datorn tog jag ibland också. Började med att skriva tre stycken filmrecensioner och sex stycken bokrecensioner.


Jimmy vaknade och gick upp vid elvatiden. Då åt han frukost, och jag och Borzko tog en paus då och tog en fika och lite lunch. Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn.


När all städning var klar, så satte jag mig med datorn, i skuggan uppe på den övre balkongen. Fortsatte då med mitt skrivande av recensioner.


"Beck 13 - Okänd avsändare"

         


"Beck 13 - Okänd avsändare" - 2001

"En revisor hittas skjuten på långtidsparkeringen vid Arlanda flygplats. Mannen har varken biljett eller bagage, men Martin Beck upptäcker snart att den mördade hade bokat en enkel biljett till Malaysia. Hans konton var fullständigt tömda - det verkar som om han tänkte lämna landet för gott. Samtidigt med undersökningen arbetar en journalist för högtryck på att avslöja en svindel med atomsopor och EU-bidrag. En sammansvärjning som sträcker sig långt utanför landets gränser... Med transaktioner över gränserna bland skrupelfria spekulanter sätter denna thriller fokus på ett av världssamfundets mest infekterade problem. Beck (Peter Haber) dras in i ett fall där internationella gangsters spelar rysk roulette med kommande generationers liv som insats..."

(Kopierat från LoveFilm)

Och även nummer tretton i ordningen av Beck-filmerna, Okänd avsändare från 2001, var bra som vanligt.


"Beck 12 - Enslingen"

         


"Beck 12 - Enslingen" - 2001

"En asiatisk kvinna hittas död i vattnet i Stockholms skärgård. Tecken på hennes kropp tyder på att den döda var prostituerad. Men vem var hon och varför blev hon mördad? Frågorna hopar sig för Martin Beck. I kölvattnet av en rad ouppklarade inbrott i skärgården hittas samtidigt den pensionerade öbon Erik Johannesson nedstucken på sin lilla gård. Snart visar sig en rad spår som alla pekar åt samma tragiska håll... De två mordutredningarna kastar sitt ljus över ärelystnaden inom den svenska poliskåren. I "Enslingen" ser Martin Beck (PETER HABER) hur spåren leder honom in i de egna leden. Becks två medhjälpare, den rutinerade Gunvald Larsson (MIKAEL PERSBRANDT) och den opråvade Alice (MALIN BIRGERSON) gräver sig sammanbitet ned i var sitt fall, Inställda på att verkligen gå till botten..."

(Kopierat från LoveFilm)

Den här filmen tror jag faktiskt att jag har missat förut. Trodde att jag hade sett precis alla Beck-filmerna, men den här kände jag inte igen alls. Den var i alla fall lika bra som alla andra.


"Beck 11 - Kartellen"

           


"Beck 11 - Kartellen" - 2001

"En grekisk restaurangägare ligger mördad på golvet i sin restaurang, illa tilltygad efter en grym tortyr. Misstankarna riktas snabbt mot en viss grupp inom restaurangvärlden, där ljusskygga transaktioner, svart arbetskraft och smuggelsprit hör till vardagen. De restaurangägare som inte vill samarbeta utsätts för hotelser och våld. Att mycket står på spel står klart när en kommunal tjänsteman strax efter en restaurangrazzia hittas mördad i en park. I "Kartellen" får vi återse kommissareie Beck när han tittar på en giftig meny med dödlig utgång. Beck (PETER HABER) försöker gå till botten med ett fall som snabbt visar sig vara råare och mer korrupt än man trodde vid första åsynen. Trots sin långa erfarenhet chockeras han av ett nätverk med sammansvurna, som verkar sträcka sina trådar ända in i Stockholms toppadministration. En vardagsthriller som med förkrossande realism visar upp en samhällsmoral i total upplösning."

(Kopierat från LoveFilm)

Och vi fortsätter vårt omtittande på alla Beck-filmer. Den här var nummer elva i ordningen, och den var bra, precis som alla Beck-filmer är.


RSS 2.0