"Box 21" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Box 21" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2005.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"En kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås. En man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder. Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg. Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala?
När ett brottsoffer blir en brottsling -
är hon då god eller ond?

Box 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 - som gömmer två unga kvinnors liv.

Detta är Anders Roslund och Börge Hellströms andra kriminalroman. De debuterade våren 2004 med Odjuret som har fått stora framgångar i Sverige ochutomlands."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Recenserade boken "Odjuret" för ett par dagar sedan, som är Anders Roslund & Börge Hellströms första bok. Och den var väldigt bra tycker jag. (Recensionen finns här.)

Deras andra bok "Box 21" var precis lika bra. Den handlade mycket om trafficing och handeln med unga kvinnor från Baltikum. 

Jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den här boken. Den är välskriven, gripande, fängslande, och spännande. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0