Åtta fotografier från Första Advent.


Jennys och Jockes hemkokta underbart goda chokladkarameller.
Fint dukat bord i vardagsrummet.
Tindras, Jockes, och Jennys pepparkakshus.
Juligt och fint i köket.
Jag diskar efter fikat.
Jenny tar kort på mig och henne.
Min pizza Daniella.
Jimmy sitter vid datorn på sitt rum.


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 november 2008 - Kvällen.

Jimmy och jag åt middag vid sextiden. I dag så blev det pizza från Pizzeria Americana. Jag åt en Daniella.


Efter middagen så satte sig Jimmy inne på sitt rum framför datorn. Jag tog med mig min dator, och satte mig också inne hos honom en stund.


Och jag lär nog sitta med datorn ett tag till, sen lägger jag mig kanske och läser lite, och sen så ska jag nog försöka gå och lägga mig för att sova rätt så tidigt i kväll. Tuff arbetsvecka väntar...


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 november 2008 - Eftermiddagen.

Jimmy kom hem från Dreamhack i Jönköping vid halvettiden. Han duschade då, och packade upp sina saker. Borzko åkte iväg och tankade och fixade i ordning bilen. Han gick också ner till källaren och hämtade upp några julsaker som Jenny och Jocke skulle få. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Vid halvtvåtiden sen så åkte vi alla tre iväg i bilen, hem till Jenny och Jocke i Tumba. Vi kom dit vid tvåtiden, och strax efteråt så kom Jockes Mamma och hennes Särbo dit också.


Först så drack vi glögg. Och sen så fikade vi. Vi åt Jennys hemkokta supergoda chokladkarameller, Jennys och Jockes hembakta goda saffransbullar, och köpepepparkakor. Vi satt och pratade och hade det trevligt.


Sen så spelade vi lite "Guitar Hero - World Tour" på PlayStation 3 också.


Vid femtiden så åkte jag och Jimmy hem till Farsta. Jockes Mamma och hennes Särbo åkte också hem. Borzko hade åkt redan vid fyratiden, hem till sin Mamma.


(Några bilder från dagen kommer i ett separat inlägg.)


Första Advents-fika hos Jenny och Jocke i Tumba.


Ja, nu sticker vi snart iväg mot Tumba, och hem till Jenny och Jocke. Vi är bjudna dit på första advents-fika, och det ska bli jättetrevligt. Ska försöka att komma ihåg att fotografera, och i så fall så kommer bilderna i kväll.

Så länge så får ni hålla till godo med mina nio inlägg från i går, med sammanlagt tjugoen fotografier plus tre andra bilder.

Ha en trevlig första advents-söndag! :-)


Dagens Dagbok - Söndagen den 30 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp vid halvniotiden, och genomgick sina morgonbestyr. Sen så blev det frukost, fika, och en pratstund i köket.


När Borzko sen var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna. Själv så hade jag tänkt att kanske ge mig ut på en liten promenad, men regnet utanför fönstret gjorde att jag avstod.


Vädret var duggregn, mörkt, grått, lite blåsigt, och cirka tre plusgrader... :-(


Höll på här hemma istället som vanligt och fixade med lite allt möjligt. Småstädade och plockade. Som alltid så gick tvättmaskinen, torktumlaren, och diskmaskinen. Varvade med lite bloggläsning och nyhetsläsning i datorn.


Vid strax före elva så gick jag iväg till Centrum. Och då hade faktiskt duggregnet försvunnit. Centrum öppnar ju tyvärr inte förrän elva på söndagar. Jag var på Åhléns, Lagerhaus, och T-Blommor, där jag köpte några små Första Advents-presenter till Jenny och Jocke, eftersom vi ska dit på fika i eftermiddag.


Hemma vid tolvtiden igen. Borzko kom strax efteråt från gymmet också. Lite lätt lunch och en fika blev det för oss båda två då.


Dagens Dagbok - Lördagen den 29 november 2008 - Kvällen.

Jag satt sen med datorn, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Borzko läste i sin bok.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Stjärnor på is". Och, som alltid, så åt och drack vi en massa gott till också.


Nu sitter Borzko och läser i sin bok igen. Och jag sitter med datorn igen. Musik lyssnar vi på, från en av musikkanalerna på teven. Just nu så är det Oasis på MTV 2.

Fjorton fotografier från dagen i stan i dag tillsammans med Jenny.


Ja, här kommer fjorton fotografier från stan i dag,
lördagen den 29 november 2008,
tillsammans med Jenny.

 
Här är en länk till inlägget där jag skrev om dagen.

Tack Jenny, för en mysig och trevlig dag! :-D


Jenny i sin nya fina pälsjacka.
Jättefina dekorationer.
Här är också jättefina dekorationer.
Min lunch.
Jenny på Café Bellman.
NK-huset.
En liten söt ponny vid Kungsträdgårdens Julmarknad.
En Jul-Kör med Tomte-Mödrar.
Tänkte på Jimmy när jag såg det här ståndet. För han älskar Brända Mandlar.
Alltid mysigt med levande eld.
Kungsträdgårdens Skridskobana.
Det blev Glögg och Pepparkakor vid Gamla Stans Julmarknad.
En söt liten Barn-Kör som sjöng julvisor.
Några stånd vid Gamla Stans Julmarknad.
Jag måste åka in till stan någon dag snart igen. Fast när det är mörkt den här gången istället. Det är så mycket fina ljusdekorationer överallt. Men dom kom inte till sin rätt i dag när det var så ljust ute. Ska fotografera nästa gång när det är mörkt istället.

Stjärnor på is - 081129.

Jag håller tummarna för att framförallt Markus går vidare till final!

Men jag hoppas också att Tony går vidare!

Vad tycker ni?

Fungerar inte att blogga fotografier just nu...


Har försökt att lägga upp fotografier i över en timme nu... Men det fungerar inte... Tänkte blogga ett inlägg med fjorton fotografier från dagen i stan med Jenny... Men det går inte... Försöker igen senare... Annars så kommer dom i morgon...

Dagens Shopping - 081129 - 2 - Sex stycken pocketböcker från Adlibris.
Dagens Shopping - 081129 - 1 - Stövlar och Tofflor + Tidning.


Dagens Shopping i stan i dag, lördagen den 29 november, tillsammans med Jenny, blev ett par stövlar och ett par tofflor, plus en tidning.

Stövlarna köpte jag på Din Sko, och dom kostade 400:- kronor. Dom är varma, med "päls" utanpå, och jag hoppas att dom kommer att fungera med mina onda fötter...Tofflorna köpte jag på Deichmann, och dom kostade 130:- kronor. Det är "Foppa-tofflor" / "Crocs" som är fodrade. Underbart varma och mjuka och sköna! Dom kommer jag älska att toffla omkring med här hemma! Jag skulle helst vilja gå med dom utomhus också! ;-DOch sen så blev det december-numret av "Situation Stockholm". Jag försöker att köpa den varje månad, och då alltid av en kvinna, eftersom jag tycker att dom är mer utsatta än män.Dagens Kändisspotting - 081129 - Kattis Ahlström + Gert Fylking.


Dagens Kändisspotting i stan i dag med Jenny,
blev Kattis Ahlström och Gert Fylking.

Kattis Ahlström såg vi i Kungsträdgården, vid skridskobanan. Hon hade barn med sig som skulle åka skridskor.

Gert Fylking såg vi gåendes på Västerlånggatan i Gamla Stan.


Dagens Dagbok - Lördagen den 29 november 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Vid strax efter tio så gick jag iväg till Centrum och till tunnelbanan. Åkte in till Medborgarplatsen, och så promenerade jag bort till Södra Station. Väntade in Jenny som kom med pendeltåget från Tumba.


Sen promenerade vi bort till Mariatorget och tog tunnelbanan till T-Centralen. Sen så gick vi runt i affärer och tittade och shoppade. Jag köpte mig ett par tofflor, ett par stövlar, och en tidning. Bilder på min shopping kommer i ett separat inlägg lite senare. Och vad Jenny handlade får ni se i hennes blogg.


Lunch åt vi vid tolvtiden, på Café Bellman vid Sergelgången. Jag åt en ostmacka och drack en caffe latte.


Efter lunchen så fortsatte vi att promenera runt på stan. Vi tittade på NK:s julskyltning, och vi kollade in Julmarknaden i Kungsträdgården.


Sen så gick vi till Julmarknaden i Gamla Stan och kollade in den. Drack lite glögg och åt pepparkakor där också.


Promenerade sen bort mot Medborgarplatsen där vi skiljdes åt vid halvtretiden, efter tre och en halv timme på stan tillsammans. Jenny gick till Södra Station för att ta pendeltåget hem till Tumba. Och jag tog tunnelbanan till Farsta. Bilder från dagen kommer lite senare i ett separat inlägg.


Tack älskade lilla stora Tufsan för en mysig dag på stan! :-D


När jag kom till Farsta så gick jag till Farsta Speltjänst och hämtade ut ett paket med sex böcker från Adlibris. Och sen så gick jag hem.


Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit och tränat, och sen så hade han bara varit hemma och tagit det lugnt sen.


Jag höll på och strulade med vårt bredband när jag kom hem, som fortfarande inte fungerade. Men vid halvfemtiden sen så fick ComHem äntligen ordning på det.


Vid femtiden så åt Borzko och jag middag tillsammans. Sen så satt han och läste, och jag satt med datorn, uppe i vardagsrummet.

Dagens Dagbok - Lördagen den 29 november 2008 - Morgonen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp vid niotiden, och genomgick då sina morgonbestyr, och åt frukost. När han sen var klar så gick han iväg till Farstahallen för att träna.


Vårt Internet fungerade inte på morgonen, så jag satt i telefon med Comhem ett bra tag. Dom hoppas på att det kommer att börja fungera igen under dagen. Nu sitter jag med mitt lilla mobila bredband istället.


Jag hade bjudit hem min Mamma och Pappa på middag och kortspel i kväll. Men tyvärr så kommer dom inte, för Mamma mår inte riktigt bra. :-(


Nu ska jag göra mig klar, och så ska jag sticka iväg in till stan. Och möta upp min lilla stora Tufsan! ;-) Vi ska ses i stan vid elvatiden. Sen så ska vi kolla på julskyltningarna, på julmarknader, shoppa lite skor och kläder kanske, fika och luncha, promenera, och prata, prata, prata, och prata! Mysdag!!! :-)


Kommer väl hem framåt eftermiddagen någon gång. Ska försöka att komma ihåg att fotografera mycket i dag, som jag i så fall lägger in i kväll. Kanske att jag mobilbloggar något under dagen också.


Sen i kväll så blir det lördagsmys med Borzko, med gott att äta, och "Stjärnor på is".


Vad ska ni göra i dag? Och i kväll? Vad ni än gör, så ha en trevlig dag och kväll! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 28 november 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag och slöade i en av sofforna i vardagsrummet i ett par timmar. Läste bloggar, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt


Borzko kom hem från jobbet vid strax före åtta. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och när han var klar så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet.


Vi tittade och lyssnade på "Idol". Och så åt och drack vi en massa gott till förstås.


Efter första delen av "Idol", så tittade vi på första delen av " Fredag hela veckan", sen på Nyheterna, sen på andra delen av "Idol", och slutligen på "Idol - Eftersnack" på TV400.

Idol 2008 - 28/11.
Vad tycker ni om kvällens "Idol" då?
Vem var bäst?
Vilka tre ska gå vidare?
Och vem ska åka ut?

Själv så tycker jag, även den här gången, att Johan ska åka ut.
Jag ringde två gånger på Alice,
två gånger på Kevin,
och två gånger på Robin...,
för jag vill att Johan ska åka ut.

(och ÅH, vad jag har svårt för Carola...!)

Dagens Dagbok - Fredagen den 28 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte buss hem från jobbet i dag också, eftersom Jimmy är i Jönköping med bilen. Eller först så promenerade jag till Högdalen, och sen så tog jag bussen till Farsta. Kom hem vid tretiden ungefär.


När jag sen kom hem så höll jag på och plockade med lite allt möjligt här hemma under eftermiddagen. Och jag satt även lite med datorn.


Vid femtiden så åt jag lite lätt middag, i min ensamhet. Sen efter det så satt jag med datorn igen. Nästan en timmes telefonsamtal med Jenny blev det också.

Tre arbetsveckor / femton arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D


Ja, nu är det tre arbetsveckor / femton arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D

Sen är jag ledig i arton dagar! :-D

Dagens Dagbok - Fredagen den 28 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Fick skjuts av Borzko i lastbilen till jobbet i morse också.


Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi kycklinggryta med kokt ris. Och vår salladsbuffé hade vi som vanligt också.


Vi adventspyntade på jobbet i dag också. Fina lysande guldstjärnor kom upp i alla fönster.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Och sen kom veckans bästa stund! Fredag eftermiddag klockan två! Och vi fick gå hem och fira helg! :-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som nästan alltid.


Jenny är ju hemma hos sig och Jocke i Tumba.


Jimmy är på Dreamhack i Elmia i Jönköping.


Borzko jobbade sent, och kom inte hem förrän vid halvniotiden.


Jag satt större delen av kvällen vid datorn. Läste mycket bloggar, för det har jag knappt hunnit gjort, varken onsdag eller tisdag. Bloggade lite själv också, mailade, och läste nyheter.


Spelade också lite Guitar Hero - World Tour på Nintendo Wii.


Jättetrött... :-(


Och i morgon så är det då äntligen FREDAG igen! Wiieee!!!! :-D


Dreamhack Winter 2008.

Ja, nu är Jimmy på Dreamhack Winter 2008, i Elmia-hallen i Jönköping.
Det är elfte gången som han är där.
Han åkte i morse, och kommer hem på söndag igen.
(Jenny är inte med den här gången. Hon har varit där fem gånger.)

Här är länk till Dremhacks hemsida.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på rätt så mycket här hemma under eftermiddagen och plockade, pulade, donade, grejade, och fixade med lite allt möjligt och omöjligt. Några stunder vid datorn blev det emellanåt också.


Middag åt jag, för mig själv, vid fyratiden. Och sen så fortsatte jag som innan middagen. Gjorde månadens tråkigaste uppgift också: betalade räkningarna...


Dagens Dagbok - Torsdagen den 27 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och precis som tidigare i veckan, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Den andra halvan av dagen så var jag i diskrummet och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Vi hade även couscouspytt som vi serverade som rest. Och även några bleck med färsbiffar.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände. Lite stressigt var det i diskrummet i dag, men vi fick hjälp när vi behövde, så allt gick bra.


Jag sitter på bussen på väg hem från

Kolla varifrån!

Jag sitter på bussen på väg hem från jobbet.

Jag får skjuts till jobbet av Borzko

Kolla varifrån!

Jag får skjuts till jobbet av Borzko i lastbilen. :-)

Guitar Hero - World Tour - Nintendo Wii. :-D
Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 november 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem.


Borzko hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Och som nästan alltid så hade han tagit hand om veckostädningen i dag.


Jimmy var ledig i dag, för det var ont om arbete på hans jobb på brädgården. Han hade bara varit hemma och inte gjort något speciellt i dag.


När jag kom hem från jobbet, så hämtade jag bara upp Jimmy, och så åkte vi till Centrum. Vi gick sen till affären Game och så köpte jag "Guitar Hero - World Tour" till vårt Nintendo Wii.


Sen så åkte vi hem, packade upp allting, monterade det, och satte igång att spela. Borzko gillar inte att spela, så han bara lyssnade och tittade på, när Jimmy och jag spelade.


Ett avbrott för middag blev det vid halvfemtiden, och sen så fortsatte vi spelandet.


Grymt kul att spela! ;-D Både gitarr, som vi ju har spelat förut i vårt "Guitar Hero 3", men speciellt trummorna! Och sjunga är ju givetvis också kul.


Vi fortsatte större delen av kvällen att spela.


Borzko stack iväg en sväng till sitt jobb, för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Sen vid niotiden så avslutade vi vårt spelande, efter att ha spelat nästan hela tiden mellan tre och nio! Nästan sex timmars spelande. ;-)


Jimmy åkte sen iväg vid halvtiotiden hem till sin kompis Kristian, där han ska sova i natt. Sen så är dom lediga från jobbet torsdag och fredag. Tidigt i morgon bitti så åker dom iväg till Dreamhack i Jönköping, och är där till och med söndag. Dom lånar min och Borzkos bil, så vi har ingen bil nu på fyra dagar. Det blir till att åka kommunalt till och från jobbet för mig nu i två dagar.


(Några bilder från eftermiddagen och kvällen kommer i ett separat inlägg strax.)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 26 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också.


I dag så var jag också först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade gulaschsoppa idag. Och så hade vi skivad limpa och skivad ost till. Vår salladsbuffé hade vi som vanligt också.


Fulltalig personalstyrka var vi idag. Utom Snurran då förstås, som alltid jobbar fackligt på onsdagar och torsdagar.


Allt flöt på bara bra i dag på jobbet. Och ingenting speciellt hände.


;-)

Kolla varifrån!

;-)

Mobil-Blogg. Hemma igen.

MMS

Mobil-Blogg. Hemma igen.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 november 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och fixade lite.


Vid halvfemtiden sen så kom Jimmy hem från jobbet. Då åkte vi iväg i bilen nästan på en gång.


Vi åkte till Gullmarsplan och så hämtade vi upp Jenny där som kom direkt ifrån skolan.


Sen så åkte vi till McDonalds i Västberga där jag bjöd på middag. Jag åt en McBean (vegetarisk burgare).


Efter att vi hade ätit så åkte vi hem till Jenny i Tumba. Jocke var inte hemma för han jobbar eftermiddags/kvälls-skift den här veckan.


Jättemysigt att träffa Jenny! Och krama henne! Det var ju tio dagar sen jag senast såg henne. I och för sig så pratar vi ju i telefon i minst en timme varje kväll. Men det är ändå inte samma sak som att ses! :-D


Jenny fick sin strykbräda, som jag hade bytt mig till, istället för strykjärnet som hon fick dubbelt av. Hon fick också låna två böcker av mig. Och så fick hon en massa jul- och adventspynt som vi inte använder längre.


Vi fikade, och sen så spelade vi Jockes nya spel: "Guitar Hero 4". Och det var grymt kul! :-D Så i morgon så köper jag nog ett likadant! ;-)


(Vi har ju Guitar Hero 3. Där kan man spela en spelare eller två spelare, och båda spelar gitarr. Guitar Hero 4 kan man spela en, två, eller tre spelare. Och det är gitarr, trummor, och sång. Här är en länk till Guitar Hero 4 på Webhallen.)


Vid åttatiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta igen. Jimmy satte sig då framför datorn på sitt rum. Jag höll på och fixade med lite här hemma först. Sen så satte jag mig med min dator inne på Jimmys rum en stund.


Borzko jobbar sent i dag, och beräknar att vara hemma vid halvelvatiden först. Men i morgon så har han sin lediga dag.


(Två bilder från eftermiddagen och kvällen finns mobilbloggade sedan tidigare.)

Jag spelar trummor på Guitar Hero 4.

Kolla varifrån!

Jag spelar trummor på Guitar Hero 4.

Middag på McDonalds med Jenny och Jim

Kolla varifrån!

Middag på McDonalds med Jenny och Jimmy.

Ibland så är Borzko extra gullig och snäll! ;-D


I morse, klockan halvsex, när jag kom ut till bilen så blev jag så förvånad! För det hade ju snöat här hela natten, och alla bilar runt omkring min, hade massor med snö på sig. Men inte min! Min bil var nästan helt ren från snö, den hade bara några enstaka flingor på sig.

Jag åkte till jobbet, och sen på fikarasten så skrev jag ett sms till Borzko och frågade om det var han som hade sopat bort snö från min bil. För han gick upp klockan fyra i morse, och gick iväg innan jag gick upp klockan halvfem.

Jag fick ett svars-sms strax efteråt, och så här stod det i det:


" Ja, det var säkert två decimeter snö på den. Jag hade tid, så jag sopade av den. Ha en bra dag. Puss. "


Var inte det himla gulligt och snällt!? Det tyckte i alla fall jag! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 25 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också.


Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi färsbiffar och potatismos. Och som vanligt så hade vi också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka, allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände. Och Snurran var hos oss i diskrummet och hjälpte till under rushen.


Dagens Dagbok - Måndagen den 24 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen var precis lika lugn och skön som nästan alltid.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han åt då middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, mest framför datorn.


Och jag satt större delen av kvällen med datorn. Bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och surfade runt på lite allt möjligt.

Glögg för tredje dagen i rad nu! :-)


I går så blev det DEN HÄR glöggen.

Och i lördags så blev det
DEN HÄR glöggen.

Och i kväll så blev det den här glöggen:


En månad till Julafton i dag!


Ja, i dag så är det en månad till Julafton!

Längtar ni?
Eller inte?
Har ni börjat köpa julklappar?
Om inte, när ska ni börja?
Skickar ni julkort?

Det här har varit våra julkort dom tre senaste åren:

Julen 2007:
Julen 2006:
Julen 2005:


Dagens Dagbok - Måndagen den 24 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Och när jag kom hem så höll jag på som vanligt, och plockade, pulade, donade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Satt lite med datorn en stund också.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig på sitt rum, framför datorn.


Jag höll på och fixade lite här hemma. Och så satt jag med datorn i köket.

Dagens Dagbok - Måndagen den 24 november 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen och jobb igen förstås.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och har hand om diskplockningen och grovdisken.


Vi serverade couscouspytt med kyckling i dag. Och givetvis också vår fina och rikliga salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände. I diskrummet fick vi hjälp av Snurran i dag, så det blev aldrig stressigt där.

Veckans Vikt - Vecka 48 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 48 - 2008
24/11

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 47 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 47- 2008
17/11 - 23/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: Promenad, 0,5 tim.
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, 1,0 tim.

Mycket snö har det kommit i dag...

Kolla varifrån!

Mycket snö har det kommit i dag...

Mobil-Blogg. Dagens Lunch!

MMS

Mobil-Blogg. Dagens Lunch!


Dagens Dagbok - Söndagen den 23 november 2008 - Kvällen.

Kvällen blev sen som vanligt lugn och skön.


Borzko var hemma hos sin Mamma, och har inte kommit hem än. Skulle tro att han kommer ungefär vid tiotiden.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, mest framför datorn.


Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum. Läste ut boken: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. Recension finns i separat inlägg. Sen så satt jag med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Resten av kvällen så sitter jag nog med datorn. Om jag inte börjar på någon ny bok. ;-)


"Midvinterblod" av Mons Kallentoft.---------    

Recension av boken: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. (2007.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.

Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag älskar att läsa svenska kriminalromaner. Tycker oftast att nästan alla är bra. Och den här boken var inget undantag. Jag tyckte om sättet den var skriven på. Och jag tyckte om karaktärerna i boken. Så jag ser fram mot dom övriga två böckerna i trilogin om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Glögg i dag igen! ;-)


I går så blev det: DET HÄR.

Och i kväll så blev det:Dagens Dagbok - Söndagen den 23 november 2008 - Eftermiddagen.

Jag satte mig sen och läste i min bok: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt då frukost, och jag åt lunch. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig framför datorn på sitt rum.


Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han hade också varit i Centrum på FrisörImperiet och klippt sig på vägen hem. Han åt lite lunch, och det blev en fika och en pratstund för oss alla tre också. Efter det så satte sig Borzko och läste en stund i sin bok.


Vid tretiden så åkte Borzko iväg med bilen. Han skulle iväg till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. På vägen dit så skulle han till OKQ8 och tanka och kolla allt på bilen också.


Jag flyttade in på Jimmys rum med min bok och min dator. Jag varvade datorstunder med lässtunder. Jimmy satt vid sin dator. Och så lyssnade vi på musik och pratade förstås också.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. Och efter middagen så fortsatte vi precis som före middagen.

I dag så blev det en liten bokbeställning från Adlibris! ;-)

Ja, i dag så blev det en liten bokbeställning från Adlbris. ;-)
Men det blev inga dyra inbundna böcker den här gången.
Utan bara fem stycken små vanliga pocketböcker plus en storpocket.

Fyra arbetsveckor / tjugo arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D


Ja, nu är det fyra arbetsveckor / tjugo arbetsdagar kvar till Jullovet! ;-D

Sen är jag ledig i arton dagar! :-D

Sex fotografier från förmiddagens promenad, söndagen den 23 november 2008.

Dagens Dagbok - Söndagen den 23 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det lite frukost och en fika. Borzko gick upp vid halvniotiden, genomgick sina morgonbestyr, och skulle sen efter frukosten sticka iväg till Farstahallen när dom öppnade klockan halvtio.


Själv så gav jag mig iväg ut på promenad vid niotiden. Jag gick till Hökarängen, och sen tillbaka en annan väg. Var ute i ungefär en timme, så jag kom hem vid tiotiden igen.


Vädret var väldigt omväxlande när jag var ute. Under den timmen så hann det med att vara molnigt, solen tittade fram lite, och det snöade. Blåste jättemycket gjorde det hela tiden, så det kändes mycket kallare än dom tre minusgrader som det var.


Några fotografier från promenaden kommer i ett separat inlägg.


När jag kom hem igen så hade Borzko stuckit iväg till gymmet. Och Jimmy låg fortfarande och sov. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så satte jag mig uppe i vardagsrummet med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.

Ännu en lista! Om bloggande den här gången! ;-)


Den här listan lånade jag av Mia i Miizing Blogg. Gör den gärna ni andra också. Länka gärna till Mia då, för det är hon som har gjort listan. Och skriv till mig så jag vet om ni har gjort den.


När började du blogga?

Den 3 november 2005 så startade jag den här bloggen på Blogg.se. Innan det så bloggade jag ett kort tag på msn live spaces. Och innan det så skrev jag dagbok på Lunarstorm i ett par år.

Varför började du blogga?
Det utvecklades från dagboksskivandet på Lunarstorm. Ville att alla skulle ha möjlighet att läsa, inte bara medlemmar på Lunarstorm.


Vad stod det i ditt första blogg-inlägg?
Här är en länk till inlägget.

Vem övertalade dig att börja blogga?
Ingen övertalade mig att börja blogga. Men det var Angela som påverkade mig att börja. Hon skrev också dagbok på Lunarstorm först, och det var där vi "lärde känna" varandra. Sen började hon att blogga, och så småningom så hängde jag på.


Hur många bloggar läser du?

Runt ett femtiotal.

Hur många av dessa bloggar läser du varje dag?
Jag läser dom flesta varje dag. Och jag gör jag inte det, så läser jag "ikapp" sen när jag hinner.

Har du någon favoritblogg?
Jennys, Snurrans, och Angelas.


Hur många besökare har du per dag?

Runt 400.

Hur många kommentarer får du per dag?

Det är olika. Men i snitt kanske ungefär femton per dag.

Hur många inlägg skriver du per dag?
I snitt så är det sju stycken. Men det varierar från ett till femton.


Tjänar du pengar på din blogg?

Nej, ingenting.

Samarbetar du med något företag?

Ja, med Spotlife.

Vad bloggar du om?
Detaljerade dagboksinlägg är standard, cirka tre om dagen. Sen så är det fotografier, bokrecensioner, filmrecensioner, shopping, outfit, teve, och mycket annat.


Vilken blogg-genre läser du helst (vardaglig, musik, mode osv.)?

Mest vardagsbetraktelser. Men jag gillar att läsa lite olika bloggar för att ha variationen.

Läser du någon blogg från din stad/by?
Självklart massor från Stockholm. Men ingen från Farsta.


Läser du någon blogg från en annan kommun?

Ja, lite alla möjliga i vårt land.

Läser du någon blogg från ett annat land?
Läser min svägerskas som bor i Kroatien.


Brukar du ändra designen på din blogg?

Nej, väldigt sällan. Nu senast så fixade Spotlife min design.

Hur ofta gör du det?
Aldrig.


Är du nöjd med din design nu?

Ja, jag är nöjd. Fast jag har ju i och för sig en annan hårfärg nu...

Gör du din design själv?
Nej, inte numer.


Hur många kategorier har du?
36 stycken.

Varför har du dessa kategorier?

För att det ska vara lite lättare att hitta vissa specifika inlägg.

Vad vill du förbättra på din blogg?
Ingenting vad jag kan komma på nu.


Om du fick önska dig vad som helst kring din blogg, vad skulle det vara?
Att jag skulle kunna tjäna pengar på att blogga! ;-D


99 saker du kanske inte visste om mig! ;-)


Den här listan hittade jag i Jockes Blogg. Gör den gärna du också! Och skriv i så fall till mig att du har gjort det!


99 saker du kanske inte visste om mig! ;-)

1. Fullständigt namn? - Britt-Marie Kullin.
2. Exakt ålder? - 47 år och 8 månader.
3. Vart bor du? - Farsta, en söderförort till Stockholm.
4. Bor tillsammans med? - Min man Borzko, och min son Jimmy.
5. Husdjur? - Nej.
6. Färg på ditt hus? - Rött.
7. När är du född? - Den 7 mars 1961.
8. Klass? - Gick bara ut grundskolan.
9. Vilket år tar/tog du studenten? - Tog tyvärr aldrig studenten.
10. Något jobb? - Ja, jobbar i skolköket i Hagsätraskolan.
11. När ska du sova ikväll? - Brukar lägga mig mellan tolv och ett på helgerna.
13. Duschat idag? - Ja, vid sjutiden i morse.
14. Kramat någon idag? - Min man och min son.
15. Pussat någon idag? - Min man och min son.
16. Vad har du ätit idag? - Frukost, lunch, och middag.
17. Dagens klädsel? - Blåa jeans och en svart topp.
18. Dagens smink? - Mascara och kajal.
19. Dagens sötnos? - Jenny.
20. Dagens roligaste? - Att vi har adventspyntat här hemma.
21. Har du många vänner? - Nej.
22. Hur många har du kysst? - Många.
23. Vem kramade du senast? - Jimmy.
24. Hur många har du haft sex med? - För privat att svara på tycker jag.
25. Hur många har varit otrogna med dig? - Ingen, vad jag vet.
27. Har du pojk-/flickvän? - Ja, en äkta man.
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Jenny.
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? - Borzko, i går. Och det stod när han skulle komma hem från jobbet.

FAVORIT:
31. Film? - Sagan om Ringen-trilogin.
32. Låt? - Just nu: Nickelback - "Gotta be somebody"
33. Mat? - Sushi och thailändskt.
34. Dryck? - Fun Light Appear.
37. Stad? - Stockholm.
38. Land? - Thailand.
39. Ämne i skolan? - Svenska.
40. År? - 1987 och 1990.

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? - Jenny.
42. Personen du kysste? - Borzko.
43. Gången du spydde? - Minns inte, mycket länge sen.
44. Gången du grät? - I går, till Idol-utröstningen.
45. Pizzan du åt? - Daniella.
46. Gången du var i Göteborg? - Tror det var ungefär år 2000.
47. Gången du var i Stockholm? - Jag bor ju i Stockholm.
48. Gången du var full? - Många år sedan.
49. Gången du var hög? - Aldrig varit.
50. Personen som såg dig gråta? - Borzko, igår, när vi såg på Idol.

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Svart.
52. Hund eller katt? - Hund. (Allergisk mot katter.)
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Hemma och mysa.
54. Tv-spel eller datorspel? - Tv-spel.
55. Singel eller upptagen? - Upptagen.
57. Lunarstorm, Helgon eller Playahead? - Inget av dom.
58. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise Hotel? - Big Brother.
60. Svart hår eller blont? - Blont.
61. Blåa ögon eller bruna? - Blåa.
62. Choklad eller lakrits? - Choklad.
63. Göteborg eller Stockholm? - Stockholm.
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger.
65. CocaCola eller Fanta? - CocaCola.
66. Pizza eller kebab? - Pizza.
67. Randigt eller prickigt? - Randigt.
68. Älska eller älskas? - Älska.
69. Leva eller dö? - Leva.

ANTAL:
70. Personer du älskar? - 6
71. Personer du hatar? - 0.
72. Personer som sagt jag älskar dig? - Vet inte.
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? - 0.
74. Glassar du ätit på en dag? - Kanske 5.
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - 0.
76. Gånger du haft minnesluckor? - 0.
77. Piercingar har du? - 2.
78. Personer du saknar just nu? - 1.
79. Gånger ditt hjärta brustit? - 0.

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - Borzko.
81. Ska du träffa imorgon? - Ingen tror jag.
82. Sjöng du senast för? - Min familj.
83. Hade du senast en msn-konversation med? - Jenny.
84. Spelade du tv-spel med senast? - Jimmy.
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - Borzko.
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Ingen.
87. Förtjänar att dö? - Ingen.
89. Vill du sova bredvid inatt? - Borzko.

VAD:
90. Gör dig glad? - Mina barn.
91. Gör dig ledsen? - Hösten, vintern, mörkret...
92. Vad vill du helst göra nu? - Mysa.
93. Önskar du att du slapp göra? - Jobba...
94. Vill du ha nu? - Sol och värme.
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - En resa till solen och värmen.
96. Längtar du till? - Jullovet.
97. Tycker/tyckte du om dina betyg? - Dom var rätt så dåliga...
98. Ångrar du i ditt liv? - Inget stort.
99. Är det bästa som har hänt dig? - Jimmy och Jenny.


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 november 2008 - Kvällen.

Jag började sen att läsa i en ny bok: "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. Borzko satt också och läste i en bok. Och Jimmy satt på sitt rum framför datorn.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Stjärnor på is". Och så åt och drack vi så klart en massa gott till också.


Efter att "Stjärnor på is" var slut, så återgick både Borzko och jag till våra böcker. Lyssnade på lite musik på musikkanalerna på teven också.

Stjärnor på is - 081121.
Vad tyckte ni om kvällens "Stjärnor på is" då?
Vilka var bäst?
Åkte rätt par ut?
Eller vilka skulle annars ha åkt ut?

Min favorit är fortfarande Markus Fagervall.

Det var väl kanske ganska så rättvist att det blev Josefine som åkte ut i kväll.
Men samtidigt så var det lite tråkigt, för nu är ju ingen tjej kvar, utan bara fyra killar.

Adventspyntning 2008 - En vecka för tidigt! ;-)


Ja, i dag så adventspyntade vi alltså. Åtta dagar för tidigt. Men jag tyckte att jag behövde det, eftersom jag har känt mig lite låg och deppig den senaste tiden. Det passade ju väldigt bra att göra det i dag också, när det var snöstorm utanför fönstret. Här kommer några bilder på hur det ser ut hemma hos oss nu.


Här är vårt köksfönster.
Adventsljusstaken. (Men det första ljuset tänder vi inte förrän nästa helg.)
Kransen på ytterdörren.
Den här snöflingan sitter på vår nedre inglasade balkong, bredvid ytterdörren.
Dom här fina paketen står på vår övre inglasade balkong, ut mot gatan.
Borzkos och mitt sovrumsfönster.
Vardagsrummet.
Jimmys rum.
Jennys gamla rum. / Gästrummet.
Tycker ni att det blev fint? Det kommer ju mer pynt senare... Lite till vid första advent. Sen ännu mer vid Lucia. Och sen det sista vid helgen precis före jul. Mina julbroderier sätter jag nog upp nästa helg tror jag.


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 november 2008 - Eftermiddagen.

Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Efter lite lunch och en fika, så gick han och Jimmy sen ner i källaren och hämtade upp alla våra advents- och julsaker.


Och sen så höll vi på här hemma alla tre i ett par, tre timmar med att sätta upp alla adventssaker. Vi kopplade också in timers. Borzko tog en sväng bort till Clas Ohlson och köpte glödlampor och batterier. Och så värmde vi glögg som vi drack till pyntandet.


Bilder från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.


Vid halvfemtiden så var vi klara, och då åt vi middag. Som så ofta så blev det lördagsmiddag från vår lokala pizzeria på gatan. Jag åt ingen pizza, utan det blev bara ett vitlöksbröd med ost.


Efter maten så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko satte sig i vardagsrummet och läste i en bok. Och jag satte mig också i vardagsrummet, med datorn i knäet.

I dag blev det Glögg!


"Om jag kunde drömma" (Twilight) av Stephenie Meyer.---------    

Recension av boken: "Om jag kunde drömma" (Twilight) av Stephenie Meyer. (2005.) (Genre: Skönlitteratur / Ungdomslitteratur / Rysare.)  

---------   


""Tre saker var jag absolut övertygad om. Den första var att Edward var vampyr. Den andra var att det fanns en del av honom - och jag visste inte hur stark den delen kunde vara - som törstade efter mitt blod. Och den tredje var att jag var villkorslöst och ohjälpligt förälskad i honom." BELLA SWAN

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara. OM JAG KUNDE DRÖMMA är en intensivt sinnlig och utomordentligt spännade kärleksroman."


(Kopierat från adlibris.se)

---------    


Den här boken, som väl egentligen är en ungdomsroman, hade jag hört mycket bra om. Och jag tyckte också att den var väldigt bra. Det är någon sorts blandning av en kärleksroman och en rysare. Den var inte lik någon bok som jag har läst tidigare. Men jag tyckte, som sagt var, mycket om den. Och jag ska definitivt läsa dom följande tre böckerna som finns. //Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Lördagen den 22 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn. Vid halvnio så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Han och jag åt sen frukost tillsammans.


Vid halvtiotiden så stack Borzko iväg med bilen bort till FarstaHallen. Själv så höll jag mig inne denna snöstorms-förmiddag. (Se bilder i inlägget före det här.)


Jag höll på och fixade, donade, pulade, plockade, småstädade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn, och med bokläsning.


Vårt bredband fungerade inte på hela förmiddagen, så jag fick använda mitt lilla mobila bredbandsmodem från Tele2.


Läste så småningom ut min bok också. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.


Vid tolvtiden så vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt frukost, och jag åt lite lätt lunch. En fika och en pratstund blev det också.

Snöstorm här i dag... :-(


Ja, i dag så är det snöstorm här i Farsta... Det har vräkt ner snö under natten, och det håller fortfarande på. Och det är inga fina flingor som dalar rakt ner precis... Nej, det blåser halv storm ute, så snön piskar ner i sidled! Jag tror inte att det syns så bra på mina bilder tyvärr.

Hade det varit ett fint snöande, så hade jag nog gått ut på en liten promenad, för det är ju trots allt rätt så mysigt med den första snön. Men i den här snöstormen blir det definitivt ingen promenad. Möjligtvis bara till Centrum fram och tillbaka, för något behövs säkert handlas i dag.

Det blir en lugn och skön förmiddag, med mycket bokläsning och lite datorsittning. Vårt bredband fungerar inte, jag vet inte om det kanske är på grund av snöovädret. ComHems kundtjänst öppnar nio, så jag ska väl ringa dit då. Nu sitter jag med mitt mobila bredband.

Borzko ska gå ner till FarstaHallen och träna. Han kommer väl hem till ettiden igen. Jimmy sover. Jag hörde att han kom hem vid halvfyratiden i natt/morse. Så han sover väl till tolvtiden som han brukar göra på helgerna. Så sen vid ettiden när alla är vakna och hemma igen, så ska vi ADVENTSPYNTA! Det passar ju väldigt bra i det här vädret! Kanske att vi dricker lite GLÖGG då också!

Vad ska ni göra i dag?Och nu har jag ätit upp alltihopa! ;-D


Dagens Shopping - 081121 - Almanacka.
I dag var jag på Bokia och köpte min favorit-almanacka. Jag har haft den i många år nu. Den är perfekt, för det finns fem rutor för varje dag, så alla i familjen har varsin ruta, plus en gemensam för alla. Sen så är det roliga små serie-strippar längst ner på varje blad, och det är "Ensamma Mamman" av Cecilia Torudd.

Dagens Dagbok - Fredagen den 21 november 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden. Han åt då middag. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så gjorde han mig sällskap uppe i vardagsrummet, och så fikade vi, och satt och läste i varsin bok.


Vid åttatiden sen så satte vi igång teven. Och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Som vanligt så åt och drack vi en massa gott till också. Jag satt som vanligt även en hel del med datorn samtidigt. Vi tittade sen på första delen av "Fredag hela veckan", sen på utröstningen i "Idol", och slutligen på "Idol - Eftersnack" på TV400.


Idol 2008 - 21/11.

Vem ska åka ut i kväll då?

Jag tycker att Johan ska åka ut.

I morgon blir det Adventspyntning! ;-D
Ja, i morgon så tänker vi Adventspynta! Vi struntar i att det faktiskt är åtta dagar för tidigt! Jag är så trött på deppigheten, mörkret, och november nu! Så jag vill ha upp allt som lyser så fint! Så vi gör det redan i morgon! Över en vecka för tidigt!

Så här såg det ut förra året:
Inlägg:
"Nu är väl ungefär hälften av Adventspyntningen klar här hemma." Från den 30 november 2007.
Och inlägg:
"Och nu är den andra halvan av Adventspyntningen klar! ;-D" Från den 1 december 2007.


Dagens Dagbok - Fredagen den 21 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte sen hem direkt efter mötet på jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han var ju frisk i dag, och hade tänkt jobba. Men dom hade ont om arbete på hans jobb, så han fick en betald ledig dag i dag. På måndag ska han i alla fall jobba igen.


Höll på och fixade lite här hemma först när jag kom hem. Ringde ett par samtal gjorde jag också.


Sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum. Först så var vi på Clas Ohlsson och köpte CD-skivor och fodral. Sen så var vi på Bokia där jag köpte en ny almanacka. Och sen så var vi på HemKöp och köpte lite matvaror.


När vi kom hem så åt vi middag tillsammans. Sen efter middagen så stack Jimmy iväg nästan direkt. Han åkte in till stan för att möta upp några kompisar, och sen så skulle dom ut och festa lite i kväll.


Dagens Dagbok - Fredagen den 21 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbdagen började ju lite annorlunda i dag, eftersom jag var på Läkarbesök på morgonen. (Ett separat inlägg finns om det.)


Kom till jobbet vid halvniotiden. Och då blev det skalen en stund, och lite fixande med grönsakerna.


Sen den andra halvan av dagen så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


I dag så serverade vi spaghetti med köttfärssås. Och vi hade även lite fiskburgare kvar sen i går. Liten salladsbuffé hade vi också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och allt flöt på bara bra. Ingenting speciellt hände.


Sen så avslutades dagen med ett APT (ArbetsPlatsTräff) för oss tio mattanter plus rektorn och kanslisten. En timme höll vi på ungefär, så det blev en halvtimmes övertid i dag.


Läkarbesök i dag igen.


Ja, i dag så var jag hos min Husläkare på Farsta Vårdcentral igen. Jag var ju där i tisdags, och då var jag även på labbet och tog prover, och på röntgen och röntgade mig. (Här är inlägget om det.)

Jag fick en remiss till Arbetsterapi. Så jag ska ringa dit på måndag och boka tid. Det är visst rätt så långa köer dit. Där kan man få gå till Arbetsterapeuter och till Sjukgymnaster. Man kan både få en massa tips och råd om vad man ska göra, och inte göra. Och man kan även få möjlighet till att få hjälpmedel utprovade.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 november 2008 - Kvällen.

Lugn och skön kväll som vanligt.


Borzko blev kvar på jobbet en stund när han skulle hämta sin lastbil. Det var ett möte där som han var med på. Så han kommer hem vid niotiden förmodligen.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn, och även tittandes på sina nerladdade serier. Men han mår bättre nu, så han hade tänkt att jobba i morgon. Men tydligen så var det ont om jobb i morgon, så han blir nog hemma i alla fall, men nu på grund av arbetsbrist.


Jag satt ett par timmar inne på Jimmys rum, med datorn och med en ny bok: "Twilight" av Stephanie Meyer. Pratade också med Jenny i telefon i nästan en timme.


Sen vid halvåttatiden så tog Jimmy och jag en kvällsfika och en kvällsmacka i köket.


Nu tror jag att jag snart ska lämna datorn för i kväll, och lägga mig i sängen och läsa.


Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 november 2008 - Eftermiddagen.

I dag så hade jag ingen bil till jobbet. Bilen skulle in på service i dag, så Borzko körde mig till jobbet i morse, och sen så åkte han till Huddinge och lämnade in bilen till verkstan.


Efter att jag hade jobbat, så tog jag en promenad till Högdalen, på cirka en halvtimme. Och sen därifrån så tog jag bussen till Farsta.


Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit hemma från jobbet även i dag, på grund av sjukdom.


Borzko kom sen hem vid fyratiden. Han hade haft sin lediga dag i dag från jobbet. Först på morgonen så hade han alltså varit och lämnat in bilen. Sen hade han tagit hand om veckostädningen på dagen. Och sen hade han åkt iväg till verkstan igen på eftermiddagen för att hämta hem bilen.


Bilen var inlämnad för tiotusenmilaservice. Men en styrled byttes ut på den också, eftersom den var dålig. Och även termostaten byttes. Och cirka fyratusen kronor kostade det.


Vid halvfemtiden så åt vi alla tre middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen efter det så åkte Borzko iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 20 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Och i dag så var jag också först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi fiskburgare med massor med tillbehör. Och även potatismos på sidan om.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev, som alltid, lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen och läste i min bok: "En plats i solen" av Liza Marklund. Och jag läste så småningom ut den också. Recension finns som vanligt i ett separat inlägg.


Jag varvade förstås också med stunder vid datorn, och då blev det bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Lite fixande här hemma blev det som vanligt också.


Jimmy mådde dåligt även på kvällen. Och han låg större delen av kvällen inne på sitt rum, och tittade på sina nerladdade serier.


Borzko kommer hem sent i kväll. Han trodde inte att han skulle vara hemma förrän vid tiotiden...

"En plats i solen" av Liza Marklund.---------    

Recension av boken: "En plats i solen" av Liza Marklund. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien - alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.

Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla. Den är en direkt fortsättning på Livstid.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Liza Marklunds elfte bok, och jag har läst dem alla. Och den här var bra, som hennes böcker alltid är. Men jag tyckte att den nog inte var riktigt lika bra som hennes böcker brukar vara.
 
Man ska definitivt ha läst hennes näst senaste bok: "Livstid", om man ska läsa den här: "En plats i solen". Och helst också: "Nobels Testamente" som utspelar sig före: "Livstid". (Här finns min recension på "Livstid".)

"En plats i solen" var som sagt bra. Men den var lite rörig ibland tycker jag. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade varit hemma från jobbet i dag på grund av förkylning. Han har en hemsk hosta, och han är snorig, och har ont i halsen och huvudet. Och så är han allmänt trött och hängig, och mår dåligt.


När jag kom hem så höll jag på som vanligt här hemma, och plockade med lite allt möjligt. Sen så satt jag lite med datorn också.


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Efter middagen så gick Jimmy och la sig i sängen igen, eftersom han är sjuk. Jag höll återigen på och fixade lite här hemma, och varvade med datorstunder.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 19 november 2008 - Dagens Jobb.

I dag jobbade jag som vanligt. Först så var jag den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade kebabgryta med kokt ris i dag. Och givetvis också vår fina salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Lunch.

Mobil-Blogg. Dags för lunch! :-)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 november 2008 - Kvällen.

Sen så satt jag större delen av kvällen i köket, och delade min tid mellan datorn och boken.


Jimmy kom hem från jobbet, och mötet, vid kvart över sju. Han hade ätit middag på mötet. Han mådde inte alls bra... Förkyld, ont i halsen, snorig, hostig... Men ingen feber... än... Får se om han kan gå till jobbet i morgon...


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt då middag. Och Jimmy och jag tog en kvällsfika samtidigt. Sen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning.


Borzko tittade sen på sport på teven uppe i vardagsrummet. Jimmy låg nerbäddad i sin säng och tittade på nerladdade serier. Och jag fortsatte att sitta i köket med dator och bok.

Ett stort glas chai-te hjälper också

Kolla varifrån!

Ett stort glas chai-te hjälper också till att hålla värmen...

Det är tur att man har många stearinl

Kolla varifrån!

Det är tur att man har många stearinljus såna här gråa, regniga, mörka, blåsiga, kalla dagar...

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 november 2008 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag inte direkt hem från jobbet, utan jag åkte direkt till Farsta Centrum. Och så gick jag till Röntgenavdelningen i Farsta Läkarhus, för att röntgas för min artros i fötterna och min eventuella artros i händerna.


När jag var klar där så gick jag in i Centrumet, och till Åhléns. Köpte mig en ny parfym och en ny mascara där. Gick sen runt i Centrum lite och kollade, bland annat på Bokia och på Phone House.


Sen så åkte jag hem. Och när jag kom hem så höll jag på och fixade lite här hemma. Satt lite med datorn också.


Vid halvfemtiden sen så åt jag middag alldeles för mig själv. Borzko skulle komma hem sent som vanligt, förmodligen vid åttatiden. Och i dag så skulle även Jimmy komma hem sent, för dom hade möte på hans jobb.


Efter maten så delade jag min tid mellan datorn, och min bok: "En plats i solen" av Liza Marklund.

Expressen - Webbtest - Stockholmsförfattare.

Jag tänkte att:
Jag älskar böcker, och jag älskar Stockholm,
och då borde jag väl ha alla rätt på
Expressens Webbtest om Stockholmsförfattare!
Och det hade jag!

Testa ni också! Vad fick ni?

Dagens Dagbok - Tisdagen den 18 november 2008 - Dagens Jobb.

Arbetsdagen började lite annorlunda i dag, eftersom jag var på läkarbesök på morgonen.


Jag kom till jobbet vid halvniotiden. Och av det som var kvar av morgonen så var jag i skalen och fixade grönsaker. Sen efter det så jobbade jag som försteman i stora matsalen.


Hela högstadiet hade idrottsdag i dag. Så det blev väldigt lugnt för oss på slutet av arbetsdagen. Men då hann vi med lite extra skurning av matsalarna i dag.


Till eftermiddagsfikat i dag så åt vi en supergod äppelkaka med vaniljvisp. Den hade en snäll kollega i skolan bakat till oss.


I dag så serverade vi lasagne. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och allt flöt på bara bra.


Läkarbesök i dag.


I dag så var jag hos min Husläkare på Farsta Vårdcentral. Jag har blivit så mycket sämre i mina fötter, och jag har också börjat känna av artrosen i händerna.

Jag var där för nästan ett och ett halvt år sen. Men då hade jag inte alls lika ont som nu. Då tog jag en del prover, och jag röntgades, och dom konstaterade att det var artros. Jag fick då Glukosamin utskrivet att äta två gånger om dagen.

Det sista halvåret så har jag fått mycket mera ont i fötterna, och jag har också börjat få ont i händerna. Det var därför som jag bokade tid nu.

Min Husläkare tyckte att jag skulle ta nya prover i dag, och även göra en ny röntgen. Så det gjorde jag. Och sen så ska jag tillbaka till henne på fredag och få veta svaren från prover och röntgen. Och då ska vi också prata igenom om jag kanske behöver en remiss till en Ortoped.

Sovmorgon i dag! ;-)


Ja, här sitter jag vid datorn, klockan sju en tisdag morgon... Känns ju lite konstigt! Men jag hade sovmorgon i en timme i dag. Sov till halvsex, istället för halvfem.

Nu sitter jag här vid datorn med ett stort glas kaffe, och ska strax ge mig i väg.

Jag ska vara hos min Husläkare på Farsta Vårdcentral klockan halvåtta. Jag har beställt tid för att jag har så mycket besvär med min artros i mina fötter.

Sen när jag är klar där, så åker jag förstås direkt till jobbet. Så jag berättar i eftermiddag hur det gick hos läkaren.

Ha en bra dag allihopa!

Dagens Dagbok - Måndagen den 17 november 2008 - Kvällen.

Kvällen blev som alltid lugn och skön.


Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så satte han sig i vardagsrummet och tittade på teve. Bland annat på "Fotbollsgalan".


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Och han delade sin tid mellan datorn och teven.


Jag satt större delen av kvällen i köket. Jag delade min tid mellan datorn och en ny bok: "En plats i solen" av Liza Marklund.


(Och Jenny var på världspremiären av filmen "Twilight". Läs om det i hennes blogg.)


Dagens Dagbok - Måndagen den 17 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet.


Höll först på som vanligt här hemma en stund och plockade, donade, pulade, fixade, och grejade med lite allt möjligt.


Sen så satte jag mig och läste ut boken: "Nattfåk" av Johan Theorin. Recension finns i separat inlägg som vanligt.


Efter det så satte jag mig med datorn en stund.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Och då åt vi middag ihop han och jag. Och en fika blev det också. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

"Nattfåk" av Johan Theorin.---------    

Recension av boken: "Nattfåk" av Johan Theorin. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------   


"När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.


I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner - inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken var mycket, mycket bra! Jag läste ju Johan Theorins debutbok: "Skumtimmen" för ett par månader sen. Den var också jättebra, (här är min recension på den), men "Nattfåk" var ännu bättre tycker jag! 

Precis som det står ovan, som jag har kopierat från AdLibris, så är det en blandning av krimanalroman, spökhistoria, och familjedrama. Och den var väldigt spännande och väldigt gripande. Och inte heller så förutsägbar.

Jag läste alldeles nyss, på Johan Theorins hemsida, (här är länk till den), att det kommer två böcker till i en serie som han kallar för "Ölandskvartetten". Och det ser jag verkligen fram emot! ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 17 november 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen, och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbar som försteman.


I dag så serverade vi potatisbullar med lingonsylt. Vi hade även några bleck med sjömansbiff kvar sedan i fredags, som vi också serverade. Och givetvis också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 47 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 47 - 2008
17/11

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 46 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 46- 2008
10/11 - 16/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 16 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev precis lika lugn och skön som eftermiddagen. Större delen av tiden så läste jag i min bok: "Nattfåk" av Johan Theorin. Emellanåt så blev det några datorstunder också. Och så kommer kvällen att fortsätta ett tag till.


Dagens Dagbok - Söndagen den 16 november 2008 - Eftermiddagen.

Vid halvettiden så gick jag och Jimmy en sväng till Centrum. Först så var vi i Pressbyrån för Jimmy skulle köpa sig ett nytt SL-kort tills i morgon.


Efter det så var vi på Clas Ohlsson där jag bytte strykjärnet, som jag gav till Jenny och Jocke i går, mot en strykbräda. Dom fick ju två stycken strykjärn i inflyttningspresent i går, och det är ju lite onödigt med två! Så jag bytte mitt mot en strykbräda.


Sen så gick vi hem igen. Och strax efteråt så kom Borzko hem från gymmet. Borzko åt lite lunch, och sen så satte han sig och läste, först Aftonbladet, och sen i sin bok.


Jimmy satte sig på sitt rum framför datorn. Och jag höll på och fixade och grejade lite här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Vid halvtretiden så stack Borzko iväg. Han skulle hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


Jag flyttade in med min dator och en ny bok in på Jimmys rum. Och så satt jag där och varvade stunder vid datorn med läsning i boken: "Nattfåk" av Johan Theorin.


Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Han åt en pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Själv så åt jag bara lite rester från kylen.


Efter maten så fortsatte vi vårt slappande. Jimmy tittade på nerladdade serier i datorn. Jag fortsatte att läsa i min bok, och varvade med datorstunder.


Mobil-Blogg. Jag vet inte om d

MMS

Mobil-Blogg. Jag vet inte om det syns så bra på kortet... Men det vräker ner snö här nu... Blä... :-(


Dagens Dagbok - Söndagen den 16 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvåtta. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan halvnio, och genomgick sina morgonbestyr. När han sen var klar, så åt vi frukost tillsammans.


Vid halvtiotiden sen så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Själv så höll jag först på och fixade och grejade lite här hemma. Sen så satte jag mig i en av sofforna i vardagsrummet med min dator i knäet, och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Sen vid halvtolvtiden så kom Jimmy hem från sin Tallin-kryssning. Vi åt lite lätt lunch, och tog en fika, och hade en pratstund då.


Utmanad av Mia och Snurran!


Ja, i förra veckan så blev jag utmanad av både Mia och Snurran med samma utmaning. Och nu har jag gjort min utmaning.

Regler:
- Sätt in dessa regler på din blogg, och länka den (eller dom) som har utmanat dig.
- Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga eller knäppa, stora saker eller små saker, hemliga eller offentliga.
- Utmana 7 stycken i slutet av inlägget genom att nämna deras namn, och länka till dom. Låt dom också få veta att dom har blivit utmanade.


* Jag har turen och förmånen att nästan aldrig bli sjuk. Har inte varit hemma från jobbet på grund av sjukdom på över sex år nu.


* Jag älskar tatueringar. Har just nu tio stycken, men jag kommer att göra fler i framtiden. Tycker också om piercingar. Har två stycken, och har just nu inga planer på att göra fler.


* Jag har artros i mina fötter som jag har mycket problem med. Har också börjat få problem i händerna. Och jag tror att det börjar komma lite i knäna också...


* Jag har inte druckit en droppe alkohol på över fem år nu. Och jag har inga planer på att börja med det igen, för jag trivs så bra med att inte dricka något.


* Jag slutade äta kött för ungefär två år sen. Men jag äter fisk och skaldjur. Trivs med att inte äta kött, så jag tror att jag kommer att fortsätta med det också.


* Jag är ganska så lat av mig. Älskar att vara ledig och inte behöva göra någonting. Kan sitta och läsa i mina böcker i timmar. Eller sitta med datorn i timmar.


* Jag är ganska så tekniskt lagd, speciellt vad det gäller datorer och mobiler. Och i alla fall för att vara en fyrtiosjuårig mattant! ;-)


Jag utmanar:

Jenny.

Jimmy.

Jocke.

Therése.

Johanna.

Annebelle.

Josefin. (Som inte har någon blogg, utan får göra utmaningen i mina kommentarer.)


Dagens Dagbok - Lördagen den 15 november 2008 - Kvällen.

Satt sen och varvade min bok med stunder vid datorn. Läste också ut boken, och en recension på den finns i ett separat inlägg som vanligt.


Klockan åtta så satte vi igång teven, och så tittade vi på "Stjärnor på is". Och åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.


Nu sitter jag med datorn och läser lite bloggar. Borzko tittar på sport på teven.

"Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet" (Marilyn Manson - The long hard road out of hell) av Marilyn Manson & Neil Strauss.---------    

Recension av boken: "Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet" (Marilyn Manson - The long hard road out of hell) av Marilyn Manson & Neil Strauss. (1998.) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi/Memoarer.)  

---------   


"Äntligen svensk utgivning för bestsellern The long hard road out of hell, skräckrockarens självbiografi. Detta är svartrockens askungesaga, från barndom till succé, inklusive pubertetsgrubbel, familjeavslöjanden, skolpojkshyss och kärlekshistorier."


(Väldigt lång beskrivning på boken. Gå in på AdLibris för resten av texten.)

(Kopierat från adlibris.se)

---------    


I somras så läste jag två andra dokumentärer och biografiska böcker som är skrivna av Neil Strauss tillsammans med andra. 

Det var "The Dirt" av och om Motley Crue

Och så var det "Att älska som en porrstjärna av och om Jenna Jameson

Båda dom böckerna tyckte jag var väldigt bra. Den här boken, om Marilyn Manson, tyckte jag väl inte var riktigt lika bra. Men den var helt okej, och läsvärd, så jag kan ändå rekommendera den. (Men läs hellre dom andra två, om ni inte har gjort det.) //Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  


Stjärnor på is - 081115.

I kväll åkte rätt par ut tycker jag. Det var ju Anki och Ove som åkte ut.

Nu blir det svårt att rösta framöver. Alla fem paren som är kvar är ju så bra.

Just nu så har jag nog Markus och Johanna som favoriter.

Någon som tittar på "Stjärnor på is?
Vad tycker ni i så fall?

Sju fotografier från Jennys och Jockes "Inflyttningsfika" i dag.


Här kommer sju stycken fotografier från
Jennys och Jockes "Inflyttningsfika" i dag,
lördagen den 15 november.
Här kan du läsa om eftermiddagen.


Jenny med sin Mormor och Farmor.
Jocke och Jenny.
Jag och Jenny. (Jenny tar kortet.)
Jenny, Jockes, och Tindras goda saffransbullar.
Mina föräldrar och min svärmor.
Jenny med Oliver och Elis.
Julia, Svea, och Tindra.


Dagens Dagbok - Lördagen den 15 november 2008 - Eftermiddagen.

Och eftermiddagen blev ungefär som jag beskrev den tidigare.


Vid ettiden så åkte Borzko och jag iväg. Vi åkte först till Örby och hämtade upp mina föräldrar. Och sen till Hallunda och hämtade upp min svärmor. Och sen så åkte vi till Jenny och Jocke i Tumba, till deras "Inflyttningsfika". Kom dit vid tvåtiden.


Dom hade fixat och gjort så fint i lägenheten. Och dom hade bakat världens godaste saffransbullar!


Dom bjöd på kaffe, glögg (både med alkohol, och alkoholfri), mandel, russin, clementiner, pepparkakor, hembakta saffransbullar, julmust.


Vi blev 19 personer där, 14 vuxna och 5 barn. Det var jag, Borzko, min Mamma Gun, min Pappa Yngve, Borzkos Mamma Dragica, min systerdotter Maria, Marias fästman Patric, Jenny, Jocke, Tindra, Jockes Mamma, Jockes Mammas Särbo, Jockes syster Jessica, Jessicas två barn: Svea och Elis, + två vänner till Jenny och Jocke: Johanna och Magnus med deras två barn: Julia och Oliver.


Dom fick både fina presenter, och också en hel del pengar att köpa saker till lägenheten för. Jag hade köpt ett strykjärn och en elvisp. Men dom fick också ett strykjärn till. Så jag tog hem det som jag hade köpt, och ska byta det mot en strykbräda istället.


Vid halvfemtiden så åkte vi, och dom flesta andra, hemåt. Utom Jessica med familj, och Johanna med familj, som skulle stanna kvar där och äta middag.


Borzko och jag körde våra föräldrar hem, och sen så åkte vi hem till Farsta. Kom hem vid halvsextiden. Vi åt då lite lätt middag.


(Bilder från eftermiddagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)


(Kolla också gärna in både Jennys och Jockes bloggar för bilder från dagen.)


Mobil-Blogg. Test - "vanlig" m

MMS

Mobil-Blogg. Test - "vanlig" mobilbloggning.


Tro inte att jag är där kartbloggningen visar att jag är! ;-D

Nej, tro inte att jag är där kartbloggningen visar att jag är! ;-D För den misstämmer väldigt mycket. Förra testet på kartbloggning som jag skickade, visar att jag är vid den blåvita pricken, vid Värmlandsvägen. Men egentligen så är jag vid den svarta pricken, vid Lysviksgatan. Och det är ju en avvikelse på upp mot en kilometer...

Dagens Dagbok - Lördagen den 15 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan halvnio, och genomgick sen sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans.


Vid halvtiotiden så tog Borzko bilen och åkte iväg till Farstahallen för att träna. Jag höll sen på och plockade, donade, pulade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Slog in två paket till Jenny och Jocke bland annat...


Sen när jag var klar med allt mitt fixande, så tog jag boken och datorn med mig och satte mig uppe i vardagsrummet. Varvade bokläsning i: "Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet" med bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning.


Vid tolvtiden så kom Borzko hem från gymmet. Och då åt vi båda två lite lätt lunch, och tog en fika.

Vid ettiden så ska vi åka iväg. Först till Örby och hämta upp mina föräldrar. Och sen till Hallunda och hämta upp Borzkos mamma. Och sen så åker vi alla fem till Jenny och Jocke i Tumba.

Jenny och Jocke har "Inflyttningsfika" för släkten vid tvåtiden. Det blir glögg, kaffe, hembakta lussebullar, och pepparkakor. Jag tror att vi blir ungefär tjugo personer, cirka femton vuxna och fem barn.

Vi är väl där i ett par timmar, och sen så kör vi hem våra föräldrar igen. Skulle väl tro att vi är hemma till kanske sextiden igen. Lite lätt middag blir det väl då, efter allt bullätande. Och sen så blir det "Stjärnor på is" i kväll, och kanske någon film efter det. Och en massa gott att äta till förstås också. Bloggande och bokläsande blir det väl förstås också till kvällen.

Ha en trevlig lördagseftermiddag och lördagskväll allihopa! :-D

Vad tycker ni nu då?
Nu har dom ändrat lite på tjänsten för "kartbloggning". Så nu skulle jag vilja höra lite om vad ni tycker om det. Vilken mobilbloggning är bäst nu? Den "gamla vanliga" mobilbloggningen? Eller den här "nya kartbloggningen"?

Här är en länk till den "nya kartbloggningen".

Och här är en länk till den "gamla vanliga" mobilbloggningen.

Här är en länk till när jag frågade vad ni tyckte förra gången, och där finns länkar på hur det såg ut förut.

Vad tycker ni nu? Vilken mobilbloggning gillar ni bäst? Tacksam för svar!

Test - "kartbloggning"

Kolla varifrån!

Test - "kartbloggning"

Dagens Dagbok - Fredagen den 14 november 2008 - Kvällen.

Efter middagen flyttade jag upp till vardagsrummet med min bok och min dator. Läste lite i boken som jag håller på med just nu: "Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet" av Marilyn Manson & Neil Strauss. Satt också med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade och lyssnade jag på "Idol". Åt och drack en massa gott till gjorde jag också.


Vid niotiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så gjorde han mig sällskap framför teven.


Idol 2008 - 14/11.
Jaha... I kväll så åkte min favorit ut... :-(
Vad tyckte ni om kvällens Idol?
Åkte rätt person ut?
Eller vem tycker ni skulle ha åkt ut?
Jag tycker att Johan skulle ha åkt ut i kväll...

Två fotografier från jobbet i dag, fredagen den 14 november 2008.


Här kommer det två fotografier från jobbet i dag. Det är på mig och på två av mina jobbarkompisar, Snurran och Neda. Vi tre har alltid likadana arbetskläder, och jag tyckte att det kunde vara kul att ha några kort på oss.

Det första kortet är taget i Skalen, och det andra kortet är taget i Disken. (Det andra kortet är tyvärr väldigt suddigt, men jag lägger in det ändå.)


Dagens Dagbok - Fredagen den 14 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara hemma en kort stund. Sen så åkte jag iväg vid halvtretiden igen. Åkte till Tullinge Brädgård för att hämta upp Jimmy på jobbet när han slutade klockan tre.


Vi kom hem till Farsta vid halvfyratiden. Jimmy duschade då och gjorde sig i ordning, och sen stack han iväg så fort han var klar. Han åkte in mot stan för att möta upp med några kompisar först. Och sen så skulle dom vidare mot Värtahamnen/Frihamnen för att åka på en kryssning till Tallinn. Dom var ett helt stort gäng som skulle åka, och dom kommer hem på söndag förmiddag igen.


Jag gick sen en sväng till Centrum, för jag ville köpa något till Jenny och Jocke, att ta med mig på deras "Inflyttningsfika" i morgon. Borzko och jag har ju redan givit dom deras inflyttningspresent, för dom fick ju en soffa till vardagsrummet för femtusen av oss. En blomma har jag också haft med mig, så egentligen skulle vi ju lätt kunna komma tomhänta dit i morgon. Men jag älskar ju att handla presenter! Och speciellt till mina älskade ungar! Så inte kan jag komma tomhänt dit inte! ;-D


När jag hade handlat det jag skulle i presentväg, så gick jag till HemKöp och handlade lite matvaror.


Väl hemma igen så åt jag lite lätt middag i min ensamhet. Borzko skulle jobba sent, och planerade att vara hemma någon gång mellan åtta och nio... Höll sen på och plockade och fixade med lite här hemma. Och satt även lite med datorn.


Dagens Dagbok - Fredagen den 14 november 2008 - Dagens Jobb.

Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag!


Och även i dag så var mina arbetsuppgifter som tidigare i veckan. Först så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen efter det så dukade jag och gjorde i ordning matsalarna inför lunchserveringen. Och till sist så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi sjömansbiff. Och vi hade smörgåsgurka till. Självklart så hade vi också vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men eftersom det var fredag så jobbade Snurran hos oss. Och då tog hon hennes plats.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Ett fotografi från jobbet i dag kommer lite senare i ett separat inlägg.


Och i morgon så är det fredag! :-D


Ja, i morgon så är det då äntligen fredag! Och det känns så skönt! Jag har känt mig så låg den här veckan... Deppig, frusen, trött, ont i lederna... Så det har varit tungt att jobba den här veckan, även om det egentligen inte har varit någon direkt jobbig vecka på jobbet.

Så det känns så skönt att det är fredag i morgon! Så här är helgens planer:

Jimmy sticker iväg på en kryssning till Tallinn i morgon eftermiddag, tillsammans med ett helt gäng kompisar. Och han kommer inte hem förrän på söndag förmiddag.

Jenny ska ha inflyttningsfika för släkten på lördag eftermiddag, så då ska jag och Borzko förstås dit i ett par timmar.

Men det är det enda som jag har planerat i helgen. Och jag ska inte göra ett endaste dugg mer. Jag ska bara vila och ta det lugnt.

I morgon ska jag se på "Idol", och på lördag så ska jag se på "Stjärnor på is". Kanske att det blir någon film också. Annars så ska jag läsa, läsa, läsa, och läsa i mina böcker.

Jag ska väl också försöka att blogga lite mer nu i helgen, än vad jag har gjort dom senaste dagarna... Men jag har inte haft någon inspiration till att blogga nu dom senaste dagarna. Hoppas att lusten återkommer nu i helgen. Annars så får ni stå ut med att vänta i ett par dagar till.

Ha en bra fredag nu allihopa! Och sen en riktigt trevlig helg! :-)

Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så tittade han på sport på teve.


Jimmy kom hem igen vid åttatiden. Och sen så satt han vid datorn på sitt rum.


Jag satt större delen av kvällen och läste i boken som jag började att läsa i på eftermiddagen. Satt lite med datorn också, och läste bloggar och nyheter.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma en stund, och fixade, donade, pulade, plockade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Ringde några telefonsamtal också. Bland annat så beställde jag tid hos min Husläkare på Vårdcentralen för att kolla upp min Artros.


Sen så satte jag mig och läste en stund i en ny bok: "Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur Helvetet" av Marilyn Manson & Neil Strauss. Satt samtidigt med fötterna i ett riktigt hett fotbad, för att försöka lindra mina onda leder i tårna och fötterna.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen efter middagen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen när han var klar så lånade han min bil, och så åkte han iväg hem till en kompis.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 13 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag med. Först i skalen en stund och förberedde grönsakerna. Sen så fixade jag i ordning matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi lite olika rätter. Vi hade mest spaghetti med köttfärssås. Men vi hade också köttbullar och små piroger med tacosmak.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

"En sorts kärlek" (Komt een vrouw bij de dokter) av Ray Kluun.---------    

Recension av boken: "En sorts kärlek" (Komt een vrouw bij de dokter) av Ray Kluun. (2003.) (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär/Biografi.)  

---------   


"En av de ärligaste och sorgligaste böcker som har skrivits.

Sten och Carmen är det snygga storstadsparet med ett till synes perfekt liv. De är båda unga och framgångsrika inom reklamsvängen, de tillhör Amsterdams innekretsar och är lyckliga föräldrar till en liten dotter. Gott om både pengar och vänner.

Men tillvaron vräks omkull när de får beskedet att Carmen har bröstcancer. Medan hon tvingas till att byta ut sin bekymmerslösa livsstil mot en evighet av sjukhusbesök och strålbehandlingar uppför sig Sten sig som den stöttande och förstående maken, på dagarna - på nätterna blir han desto mer hämningslöst utlevande.

Plötsligt ställs den notoriskt otrogne rumlaren Sten inför det faktum att hans fru är döende. Hur ser äkta kärlek ut? Hur ska en god make vara?

Ray Kluun är född 1964 och bosatt i Amsterdam. 2001 miste han sin 36-åriga fru i cancer. Kluun for med sin då treåriga dotter till Australien och skrev En sorts kärlek som blivit en enorm bästsäljare över hela Europa."


(Kopierat från adlibris.se)

---------    


Det här var en mycket bra och gripande dokumentär bok, skriven av en man som mister sin fru i bröstcancer. Men jag var lite kluven när jag läste boken... För samtidigt som jag tyckte att den var mycket bra, så blev jag så himla irriterad på författaren/huvudpersonen hela tiden... För han var otrogen hela boken igenom! Till och med när hans fru ligger döende...

Men jag kan i alla fall rekommendera boken, för jag tyckte om den ändå. Och jag kommer också att köpa och läsa fortsättningen, som heter: "Änklingen". //Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 november 2008 - Kvällen.

Kvällen blev lugn och skön.


Borzko tittade på sport på teven uppe i vardagsrummet efter att han kom hem efter sitt lastbilshämtande.


Jimmy satt vid datorn på sitt rum större delen av kvällen.


Jag satt i köket och varvade datorn med boken. Läste ut boken: "En sorts kärlek" av Ray Kluun. (Recension kommer i separat inlägg som vanligt.) Sen blev det bloggläsning och nyhetsläsning i datorn.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Och han hade, som nästan alltid, gjort veckostädningen i dag . Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade med allt möjligt här hemma, och jag satt också en stund med datorn.


Satte mig även en stund i fåtöljen på övervåningen med min massagedyna en stund. Läste lite i min bok samtidigt då.


Vid femtiden så kom Jimmy hem från jobbet, och då åt vi middag tillsammans alla tre. En fika och en pratstund blev det också.


Sen efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och satte sig sen framför datorn på sitt rum. Borzko stack iväg till sitt jobb för att hämta hem lastbilen inför morgondagens jobb. Och jag satte mig i köket med datorn.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 12 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Först så rengjorde jag dom åtta avloppen i diskrummet, vilken är min uppgift varje onsdagsmorgon. Sen så var jag en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Efter det så gjorde jag i ordning alla tre matsalarna inför lunchserveringen. Och slutligen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi soppa (kycklingsoppa), mjukt bröd (skivad Pågens Lingongrova), och pålägg (skivad ost). Och givetvis så hade vi vår salladsbuffé som vanligt också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

I dag så gjorde en av mina bloggläsare mig glad! :-D


Ja, i dag så blev jag glad!
Tyckte att en av mina trogna läsare och kommenterare
 var så gullig och snäll och rolig! :-D

Läs kommentarerna från Therése och sen mina svar till henne,
i kommentarerna till inlägget:
"Lååååg i kväll... :-("

Tack ska du ha Therése! :-)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 november 2008 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Och sen så höll jag på som vanligt här hemma, och fixade med allt möjligt. Satt lite med datorn också.


Vid kvart i fyra så åkte jag iväg med bilen. Först så åkte jag till Hägerstens Brädgård i Segeltorps Industriområde och hämtade upp Jimmy när han slutade klockan fyra. Han hade fixat en stor skiva som Jenny skulle ha i sitt badrum. Och han hade även fixat en liten skiva till mig till vårt badrum.


Sen så åkte vi till McDonalds i Västberga och mötte upp med Jenny där, som också hade slutat klockan fyra. Vi åt alla tre middag där, och sen så åkte vi iväg i bilen.


Nästa stopp blev vid Willys i Tumba. Där storhandlade jag för cirka 1.100:- kronor. Även Jenny handlade en hel del där.


Sen så åkte vi hem till Jenny och Jocke. Jocke jobbar sent skift den här veckan, så han var inte där. Jenny packade upp allt, och Jimmy hjälpte Jenny med lite strul som dom hade med sin nya bredbandsinstallation. Han fick allt att fungera med det trådlösa nätverket, och på båda datorerna.


Vid sjutiden sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta. Kom hem vid halvåttatiden. Jag packade upp alla inhandlade varor i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Jag höll på och fixade med lite här hemma en liten stund. Sen så tog jag med mig min dator, och satte mig inne hos Jimmy på hans rum.


Borzko jobbade sent i dag, han kom hem från jobbet alldeles nyss, vid halvtiotiden.


(Två mobilbloggade bilder från eftermiddagen och kvällen finns sedan tidigare längre ner i bloggen.)

Mobil-Blogg. Jimmy hjälper Jen

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy hjälper Jenny med datorn.


Mobil-Blogg. Middag på McDonal

MMS

Mobil-Blogg. Middag på McDonalds i Västberga.


Dagens Dagbok - Tisdagen den 11 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så fixade jag i ordning matsalarna. Och sen var jag andreman i stora matsalen.


I dag serverade vi fiskpanetter och potatismos. Och vår salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Ingenting speciellt hände.

Lååååg i kväll... :-(


Ja, i kväll så känner jag mig så låg... Eller det har jag väl i och för sig gjort hela dagen i dag... Och vad beror det på då? Ja, typ allt... Eller inget...

Egentligen så är det väl bara min vanliga höstdeppighet som har slagit till lite grann. November är en vidrig månad... Och i dag så har det varit mörkt, trist, grått, murrigt, blåsigt, kallt, och bara allmänt november-trist...

Sen så har jag haft ovanligt mycket ont i mina tår och fötter i dag. Jag vet inte om artrosen blir värre av sånt här väder... Eller om det är psykiskt. Men ett tag på jobbet i dag så hade jag så ont så jag knappt orkade gå... Och så har jag aldrig känt förut... :-(

Har mer och mer ont i tummarna också... Så jag måste nog kanske ta och gå till läkaren snart... Det är ju över ett år sen jag var där, röntgades, fick min diagnos artros, och fick medicin.

Jag är så himla trött också. Ändå så tycker jag att jag har sovit mer än vanligt på den senaste tiden. Men det är väl vädret där också kanske... Eller psyket...

Har väl kanske lite separationsångest över Jennys flytt också...

Och det känns så långt till jullovet... För att inte tala om hur långt det känns till våren... Och sommarlovet...

Usch... Blä... Suck... Hoppas att det känns lite bättre i morgon...


Dagens Dagbok - Måndagen den 10 november 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och resten av kvällen så tittade han på sport på teven uppe i vardagsrummet.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum. Han delade sin tid mellan datorn, teven, tevespelen, datorspelen, och musiken.


Och jag satt större delen av kvällen i kökssoffan. Jag delade min tid mellan datorn och boken. I datorn så läste jag som vanligt bloggar och nyheter. Och boken jag läste i var: "En sorts kärlek" av Ray Kluun.


Klockan nio så ska jag sätta igång teven i en timme. För då ska jag kolla på det sjätte och sista avsnitten av "Matakuten" på TV4, som handlar om skolmaten. Och efter att det är slut, så blir det sängen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 10 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Höll sen på som vanligt här hemma och plockade, pulade, donade, fixade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


Strax före fem så tog jag bilen till Centrum. Och så mötte jag upp med Jimmy vid tunnelbanan när han kom från jobbet.


Först så var vi på Posten där Jimmy hämtade ut sitt nya körkort. Sen så var vi på Systembolaget där jag köpte starköl och rödvin.


När vi kom hem så åt vi middag. Och efter det så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Måndagen den 10 november 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen förstås. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så dukar jag och gör i ordning alla tre matsalarna inför luncherna. Och sen så jobbar jag som andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi köttbullar med makaroner. Och så vår fina salladsbuffé förstås.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men Snurran jobbade hos oss i dag, så hon tog hennes plats.


Allt flöt på bra i dag, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 46 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 46 - 2008
10/11

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 45 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 45- 2008
03/11 - 09/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Mobil-Blogg. Dags för lunch! :

MMS

Mobil-Blogg. Dags för lunch! :-)


Dagens Dagbok - Söndagen den 9 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev lugn och skön som vanligt.


Borzko är fortfarande hos sin Mamma, jag skulle tro att han kommer hem vid tiotiden.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn. Nu har han precis börjat att kolla på en nerladdad serie, på teven.


Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum, med datorn. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter.


Nu är klockan kvart i nio, och jag tror att jag ska ta och göra mig i ordning, och gå och lägga mig i sängen, och läsa i min bok.

Är det fler som kanske inte vet hur man kommenterar i min blogg?!?


I dag så fick jag det här mailet:

"Hej Britt-Marie, läste ditt inlägg om att du önskar fler kommentarer.
Jag tror att fler med mig har problem med att förstå hur man skriver kommentarer i din blogg. Normalt sett brukar man ju trycka på "kommentarer" där det brukar finnas ett fält där man kan skriva och skicka, men den funktionen saknas hos dig.

Jag skulle gärna kommentera om jag bara visste =)
För övrigt tycker jag din blogg är trevlig och jordnära i kontrast till alla modebloggar med kläder, smink och osunt mycket shopping."


Och då undrar jag ju nu, om det kanske är fler som inte vet hur man kommenterar?!?

Så därför så kommer här en liten instruktion! :-)

- Gå till inlägget som du vill kommentera i.
- Tryck på "kommentarer" längst ner i inlägget.
- ELLER tryck på rubriken till inlägget.
- Tryck sen på "kommentarer" EN GÅNG TILL.
- ELLER tryck på rubriken till inlägget EN GÅNG TILL.
- Då öppnas en separat liten ruta som man kan kommentera i.
- Om det INTE öppnas ett nytt fönster, så kanske du måste stänga av Pop-Up-funktionen för min blogg.

OM DU FORTFARANDE HAR PROBLEM MED ATT KOMMENTERA, TROTS DENNA INSTRUKTION, SÅ MAILA MIG PÅ:
[email protected].

Sex fotografier från i dag, söndagen den 9 november 2008.


Det blev tyvärr inte så många fotografier tagna i dag. Jag glömde bort det...
Men några stycken blev det i alla fall! ;-)


Tindra sitter i Jennys och Jockes nya fina soffa.
Jimmy och Borzko borrar i köket.
Tindra och Jocke när vi fikade / åt lite lätt lunch.
Tindra i sin säng med sin nya fina sänghimmel.
Tindra och Jimmy i Tindras rum.
Jimmy med sin Mormor Gun, hemma hos Anette och Kenneth i Sätra.


Dagens Dagbok - Söndagen den 9 november 2008 - Förmiddagen + Eftermiddagen.

Och dagen blev ganska så precis som jag beskrev den inlägget som jag skrev i morse.


Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg vid halvtiotiden från Farsta och hem till Jenny och Jocke i Tumba. Tindra var också där.


Sen så hjälpte vi Jenny och Jocke med en hel del grejer. Borzko och Jimmy borrade en hel del, mest i taken och i badrummet. Dom satte upp lampor, duschdraperistång, hyllor och lite annat. Jag hjälpte Jenny med att lägga upp hennes gardiner i vardagsrummet och att sätta upp prydnader i köket bland annat.


Vid tolvtiden så blev det en liten paus med kaffe och mackor.


Vid ettiden så kom Jockes Mamma dit. Vi hann bara med en kort pratstund, och sen så åkte jag, Borzko, Jimmy och även Jenny, iväg.


Vi körde Jenny till McDonalds i Västberga för hon skulle även i dag jobba ett pass som skiftledare mellan två och elva.


Sen så åkte vi andra hem till min syster Anette och hennes sambo Kenneth för att fira deras födelsedagar. Kenneth fyllde 57 år i dag, och Anette fyller 51 år i morgon. Anette och jag firade även vår Pappa Yngve på Fars Dag.


Jag hade köpt böcker till alla tre. Fyra pocketböcker till Pappa, och två pocketböcker var till dom två födelsedagsfirarna.


Det kom en hel del annat folk givetvis också. Både familj, släktingar, och vänner till både Anette och Kenneth.


Vi åt och drack en massa gott. Och pratade och hade det trevligt.


Sen vid femtiden så åkte jag och Jimmy hem. Vi skjutsade hem mina föräldrar också. Borzko hade stuckit iväg vid fyratiden, och åkt hem en stund till sin Mamma.


Jimmy och jag släppte av Mamma och Pappa i Örby, och sen så åkte vi hem till Farsta. Stannade till på OKQ8 också, och tankade och fyllde på spolarvätska. Var hemma vid sextiden.

(Några bilder från dagen kommer lite senare i ett separat inlägg.)

Dagens Dagbok - Söndagen den 9 november 2008 - Morgonen.

I dag så gick jag upp klockan sju, duschade, och gjorde mig i ordning. Nu sitter jag med en kaffe vid datorn och läser lite nyheter. Borzko och Jimmy ska gå upp strax, vid halvniotiden, och sen så äter vi frukost tillsammans. Sen så gör sig dom i ordning, och så ska vi alla tre åka iväg vid halvtiotiden.


Vi ska först alla tre åka till Tumba, hem till Jenny och Jocke. Där ska vi hjälpa dom med lite grejer i lägenheten. Framförallt så är det Borzko som ska hjälpa till att borra en hel del, bland annat i taken för att sätta upp lampor. Jocke har ju problem med en axel, och kan inte borra just nu. Och det är ju alldeles för tungt för Jenny. Sen är det väl en del andra smågrejer som vi ska hjälpa dom med.


Vid ettiden sen så åker vi därifrån, och då tar vi också Jenny med oss. Vi kör henne till McDonalds i Västberga, för hon ska jobba även i dag mellan två och elva.


Jag, Borzko, och Jimmy åker då till Sätra, hem till min syster Anette och hennes sambo Kenneth. Där ska vi fira båda deras födelsedagar, som är i dag och i morgon. Och jag ska även uppvakta min Pappa på Fars Dag.


Vi är väl där i ett par timmar. Sen så åker Borzko hem till sin Mamma Dragica i Hallunda en stund, och Jimmy och jag åker hem till Farsta igen.


Så det blir inget bloggande i dag, förrän senare i kväll. Jag ska testa att mobilblogga under dagen, men förmodligen så funkar det inte. Blogg.se har problem med sin mobilbloggning för tillfället. Men jag kanske lägger in några fotografier i kväll, från dagen.


Kommentera gärna lite mera! I går så bloggade jag 12 stycken inlägg, och i fredags 7 stycken inlägg. Men jag får tyvärr så lite kommentarer. Jag har ju i alla fall i snitt cirka 400 läsare, så några kommentarer till borde jag väl kunna få. ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 8 november 2008 - Kvällen.

Satt sen och läste i, och läste också så småningom ut, boken: "Ulrikas sista strid" av Anna Lytsy & Ulrika Olson.


Klockan åtta sen så satte vi igång teven, och så tittade Borzko och jag på: "Stjärnor på is". Och så åt vi och drack vi en massa gott till.


Efter att programmet var slut så stängde vi av teven, och så satt vi och läste i varsin bok. Jag började på boken: "En sorts kärlek" av Ray Kluun.


Stjärnor på is - 081108.

Tittade ni på "Stjärnor på is" i kväll?
Vad tyckte ni i så fall?
Vilka var bäst?
Åkte rätt par ut?
Eller vilka skulle ha åt ut?

"Ulrikas sista strid" av Anna Lytsy & Ulrika Olson.---------    

Recension av boken: "Ulrikas sista strid" av Anna Lytsy & Ulrika Olson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)

---------   


"Den tusende gången - den starka och självutlämnande berättelsen om de sexuella övergrepp Ulrika utsattes för av sin far - blev en stor försäljningssuccé. Ulrikas sista strid är den fortsatta historien om Ulrikas hårda men lyckosamma kamp för att skapa sig ett gott liv. I boken berättar hon om hur hon möter Lukas, sin stora kärlek, och om alla de nästan övermäktiga svårigheter de tar sig igenom tillsammans på vägen mot ett fungerande familjeliv. 


(Kopierat från adlibris.com)

---------    


Den första boken om Ulrika Olsons liv: "Den tusende gången" läste och recenserade jag i mars i år. (Här är länk.) Den var fruktansvärt hemsk, men bra. 

Den här andra boken om Ulrika Olsons liv: "Ulrikas sista strid" handlar om Ulrikas fortsatta kamp för att kunna leva ett normalt liv trots dom hemska sexuella övergreppen i hennes barndom. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------  


Dagens Dagbok - Lördagen den 8 november 2008 - Eftermiddagen.

Efter lunchen så började jag på en ny bok: "Hey Dolly" av Amanda Svensson. Varvade med stunder vid datorn också. Läste ut den boken också sen.


Sen så började jag på ytterligare en ny bok: "Ulrikas sista strid" av Anna Lytsy & Ulrika Olson. Varvade bokläsning, med stunder vid datorn, och också med lite fixande här hemma.


Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Och bara en liten stund efter så kom Jimmy hem från sin kompis. Dom duschade båda två i tur och ordning, och gjorde sig i ordning.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så satte sig Jimmy på sitt rum framför datorn. Borzko och jag satte oss uppe i vardagsrummet. Jag läste i min bok, och Borzko läste Aftonbladet.

"Hey Dolly" av Amanda Svensson.---------    

Recension av boken: "Hey Dolly" av Amanda Svensson. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"Dollyhar en pojkvän som heter Mårten och som irriterar henne. "Med huvudet mot Mårtens mage ligger jag i badkaret och smeker mej själv med samma frenesi som man gnuggar bort fastbränd knäck från en kokplatta. Sedan förälskelsens första hetta lagt sej har fumligt sex i badkaret blivit standardaktiviteten för att pigga upp vårt kärleksfulla men mycket rutinmässiga förhållande." Dolly tillber en rockstjärna som dyker upp i hennes rum. Men det är bara hon som ser honom.

Det går inflation i trasiga psyken och skev självbild bland hennes vänner, och hon känner att hon ligger i riskzonen. Dollys bäste vän heter Marvin, och han försöker få henne att leva i verkligheten, med varierande framgång.

Hey Dolly är en hejdlös psykologisk skildring i huvudet på ett tonårsbrud som är både skärpt och omedveten.  Amanda Svensson är tjugo år. Detta är hennes debut."  


(Kopierat från adlibris.com)

---------    


En väldigt tunn (157 sidor) pocketbok med stor text i, som inte tog många minuter att läsa ut. Men den var bra skriven och ganska så rolig.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------         


En bok är en bok... Eller?!?...


Satt och tänkte på hur olika böcker är. Ja, inte innehållsmässigt då alltså, utan hur snabbt dom går att läsa. Ibland så kan man ju läsa ut en bok på ett par timmar, och ibland så kan det ta veckor. Självklart så beror det ju mycket på innehållet, hur den är skriven, genren, och mycket annat. Men böcker är ju också så himla olika långa. Ta till exempel och titta på två av dom pocketböckerna som jag köpte i går.

"Shantaram" har 938 sidor, och superliten text.
"Hey Dolly" har 157 sidor, och ganska så stor text.
Själv så älskar jag ju riktigt tjocka böcker, typ som Stephen King ofta har, och även Dean Koontz. Gillar jag en bok mycket, så vill man ju att den ska räcka länge. Men samtidigt så finns det ju så många böcker som jag vill läsa, och jag hinner aldrig med riktigt... Så då på ett sätt så vill jag ju att dom ska gå fort att läsa, så jag hinner med fler! Så jag är lite kluven där!

Vad tycker ni?

"Dödergök" av Katarina Wennstam.---------    

Recension av boken: "Dödergök" av Katarina Wennstam. (2008.) (Genre: Svensk Skönlitteratur.)

---------   


"I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.
 
Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Men medan Maria blir alltmer besatt av undersökningen börjar hennes och Tobias förhållande att krackelera. 

Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.

Med Dödergök har Katarina Wennstam skapat en spänningsroman om brott som i regel går strafflösa och återigen avslöjar hon några av det svenska samhällets allra djupaste fördomar."
 


(Kopierat från adlibris.com)

---------    


Den här boken var mycket, mycket bra. Den var en fristående fortsättning på boken: "Smuts", som jag läste och recenserade i februari i år. (Här är länk till den.) 

"Dödergök" handlar om kvinnovåld, och är en mycket spännande och gripande roman. Jag rekommenderar den verkligen till alla. 

(Men läs också "Smuts" som är ännu bättre! Och läs den gärna före "Dödergök".) ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------         


Några nya favoritbloggar. (Och massor med gamla...)


Jag har ju bloggat ett inlägg med mina favoritbloggar, ett antal gånger nu. Senast jag gjorde det var i mars 2008, för åtta månader sen. I det inlägget så länkar jag mina sex stycken absoluta favoritbloggar. Och sen finns det också där massor med länkar till inägg tidigare genom åren, med dåvarande länkar till favoritbloggar.

Just nu så har jag jag cirka 50 stycken bloggar i min RSS-läsare. Jag försöker att hålla det på den nivån, för blir det för många att läsa, så tar det för mycket tid. Många av bloggarna har jag läst i många år nu, och vissa är helt nya.

Hade tänkt att jag skulle göra ett inlägg med alla dom 50 bloggarna som jag läser nu, men jag kände att jag inte orkade... ;-) Istället så länkar jag till mitt inlägg som jag gjorde i mars 2008, för dom sex favoritbloggarna där, är även mina favoritbloggar nu. Kolla gärna in länkarna i det inlägget också, med gamla inlägg med länkar.

HÄR ÄR INLÄGGET FRÅN I MARS 2008, MED MINA SEX ABSOLUTA FAVORITBLOGGAR + EN MASSA LÄNKAR TILL TIDIGARE INLÄGG OM FAVORITBLOGGAR.

Men jag måste faktiskt också tipsa om två bloggar som jag alldeles nyligen har börjat att läsa:

"Vimmelmamman" - En mycket bra skriven blogg av en 41-årig kvinna, som jag tror jobbar som nöjesreporter. Hon skriver om sitt jobb, man, hus, barn, men också mycket om sin cancer som hon drabbades av i maj 2008.

"Rut" - En 93-årig kvinna som bloggar. Behövs det sägas mer? Nittiotre år och bloggar! Helt otroligt! Och hon skriver jättebra och intressant om sitt liv, barn, barnbarn, och nyheter i världen. Här känner jag mig ibland gammal i bloggvärlden, och så hittar jag Rut! ;-D

Dagens Dagbok - Lördagen den 8 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn under tiden.


Borzko hade gått upp klockan halvsex, och åkt iväg för att jobba i dag. Han jobbar en ordinarie lördag var sjätte vecka numer, på sitt nya schema. Och beräknar att vara hemma vid fyratiden.


Jimmy var inte heller hemma. Han sov över hos en kompis i natt. Vet inte när han kommer hem.


Jag höll på och fixade, donade, plockade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma en stund.


Sen så satte jag mig och läste ut boken: "Dödergök" av Katarina Wennstam. (Recension kommer i ett separat inlägg).


Satte mig sen en stund med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och sen så blev det lite lätt lunch och en fika vid tolvtiden.

Recept på Vitkålssallader.


Den här kommentaren fick jag för några dagar sedan:

"Hej!
jag läser din blogg ofta och tänkte nu önska ett litet inlägg från dig och hoppas du hänger på. Eftersom du arbetar i storkök vore det så super om du ville blogga lite recept på olika vitkålssallader ni gör. Förstår att ni gör dem i helt andra propotioner än en vanlig familj men kanske du kunde skriva ned dem lite eller bara tipsa om vad man kan göra för något. Jag äslakr vitkålssallad och där jag arbetar får vi mat/salladsbord från ett storkök (en skola) och vitkålssalladerna är alltid så goda. Så har du tid och lust, tipsa gärna.
Tacj på förhand./Jennie."

Och snäll som jag är så lovade jag att blogga några recept. ;-)

Vi har faktiskt bara två sorters vitkålssallader i vår skola: pizzasallad och cole slaw. Så det blir väl recepten på dom då:
Pizzasallad:
Strimlad vitkål blandas med en vinegrette som är gjord på lika delar matolja, vitvinsvinäger, och vatten, plus salt, grovmalen svartpeppar, och italiensk salladskrydda.

Cole Slaw:
Finstrimlad vitkål plus rivna morötter blandas med majonnäs, och eventuellt lite gräddfil, plus salt och peppar.Sen har jag en jättegod vitkålssallad som jag gör privat. Den är speciellt god på sommaren till grillad mat:

Vitkål- och vitlökssallad:
- Finstrimla vitkål.
- Gör en blandning av lika delar olja och vatten, plus salt och grovmalen svartpeppar. Pressa sedan i MYCKET vitlök.
- Rör om blandningen och blanda den sen ordentligt med vitkålen.Men det kanske är någon av er läsare som kan bidra med några recept till Jennie på goda vitkålssallader?!?

Lite mer om Halal-teve - handskakning - muslimer, med mera...
I onsdags så skrev jag ett inlägg om "rasism-bråket" mellan Carl Hamilton och programledarna i Halal-teve i SVT.
Läs gärna det inlägget om du inte har gjort det, och även kommentarerna som jag fick.

Här är också en länk till en artikel i Expressen av Pernilla Ouis som jag tycker är bra skriven. (Har lånat bilden därifrån också.)

Jag tyckte det här var så intressant, så jag pratade om det med mina två "favorit-mussar", alltså mina två muslimska kollegor på jobbet.

Dom är båda två kurder, från Iran och Irak. Båda är muslimer, och dom är mycket goda vänner privat, och har varit det i flera år. Men dom är också väldigt olika.

"S" är cirka 55 år. Har bott i Sverige i cirka 5-10 år. Pratar ganska så dålig svenska. Är gift, och har sex barn. Hon är mycket muslimsk i många avseenden. Hon äter inte gris och dricker inte alkohol. Hon äter bara halal-slaktat kött. Hon bär alltid slöja. Hon fastar noga på Ramadan.

"N" är cirka 40 år. Har bott i Sverige i cirka 20 år. Pratar mycket bra svenska. Är frånskild, med två barn. Hon äter inte gris, och dricker inte alkohol. Men annars så är hon inte så muslimsk i sitt agerande. Hon äter kött som inte är halal. Hon bär aldrig slöja. Hon fastar inte. Hon är ganska så "svensk" till sättet.

Jag tycker mycket bra om dom båda två. Och även fast "S" är väldigt muslimsk i sitt agerande, så prackar hon inte på andra vad hon tycker, och hon accepterar andra till hundra procent. Hennes religionsutövande inverkar inte på hennes jobb, till exempel när hon fastar. Och hon är bästa vän med "N" trots att dom är så olika i sitt tänkande.

Vad jag egentligen skulle komma fram till var, att dom båda två tycker att programledarna för Halel-teve gjorde fel. Dom tycker att alla muslimer ska skaka hand, när dom till exempel bor här i Sverige. Att man ska ta seden dit man kommer i såna avseenden. Och dom tycker att det är tråkigt även för dom själva, när det blir såna här diskussioner. För det drabbar ju alla muslimer i Sverige.

Dom tycker att, indirekt, programledarna bidrar till mer rasism mot muslimer när dom agerar så här. Och det håller jag definitivt med om.

Vad tycker ni? Tyck till!


Några bilder från vårt "nya" gästrum.


Här kommer några bilder från vårt "nya" gästrum, alltså Jennys gamla rum.


         


         


         

Dagens Dagbok - Fredagen den 7 november 2008 - Kvällen.

Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över sex, för han hade jobbat över i dag. Vi två åt då middag tillsammans. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Vid halvåttatiden så gick vi båda två iväg mot Centrum. Jimmy gick till tunnelbanan och åkte iväg in till stan för att möta upp med en kompis, och sen så skulle dom vidare ut och festa i kväll. Jag gick till Hemköp och köpte lite gott att äta till kvällen.


Vid åttatiden så satte jag mig uppe i vardagsrummet, och så tittade och lyssnade jag på "Idol". Och åt och drack en massa gott.


Borzko jobbade ovanligt sent i kväll, för att vara fredag. Han kom inte hem förrän vid niotiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så gjorde han mig sällskap i soffan.


Utbetalning för reklam i bloggen.

Jag har ju numer reklam i bloggen, som ni har sett. Från oktober så får vi Spotlife-bloggare betalt för vår reklam. Jag hade ju absolut inte räknat med att få några pengar, eftersom jag inte har så många läsare som dom flesta andra Spotlife-bloggare har. Och gissa hur mycket jag fick för oktober? Jo, jag fick 35:- kronor! ;-D Men om ni är lite bussiga och klickar lite då och då på annonserna så kanske jag får lite mer pengar nästa månad! ;-)

Idol 2008 - 7/11.

Oj! Vad alla var bra i kväll tycker jag! Eller var det bara för att det var så bra låtar? Men jag måste väl ändå rangordna dom. Så här tyckte alltså jag (tror jag...):

Robin E
Robin B
Kevin
Alice
Johan
Anna
Lars

Vad tyckte ni???


I dag så körde Jimmy lastbil själv för första gången! :-D


Dagens Shopping - 081107 - Radio + Reflexer + Böcker.


Dagens Shopping i dag blev en radio från TeknikMagasinet, två reflexer från Bokia, och fyra pocketböcker från Bokia.


Den här lilla radion ska jag ha i badrummet. Den jag har haft där förut har jag slängt, för den bara sprakar nu för tiden, och det är dåligt ljud i den. Jag vill alltid lyssna på Bandit Rock - 106,3 på morgonen när jag gör mig i ordning. Jag är ju nästan en timme i badrummet på morgonen, och jag blir mycket gladare och piggare om jag har musik då.
Jag köpte mig två reflexer i dag också. En ska jag ha på jackan, och en på väskan.
Det blev också fyra pocketböcker i dag.


Dagens Dagbok - Fredagen den 7 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Var bara inne en kort stund och kollade mail och post. Sen så gick jag iväg till Centrum.


Jag handlade presenter till tre personer, som vi ska fira i helgen. Jag köpte födelsedagspresenter till min syster Anette och hennes sambo Kenneth, så fyller år på söndag och måndag. Och så köpte jag fars dag-present till min Pappa. Vi ska fira alla tre på söndag eftermiddag hemma hos Anette och Kenneth. Vad jag köpte skriver jag inte, för man vet ju aldrig vem och vilka som läser.


Sen så handlade jag lite till mig själv. Fyra pocketböcker på Bokia, två reflexer på Bokia, och en liten radio på TeknikMagasinet. Bilder på shoppingen kommer i ett separat inlägg lite senare.


Gick sen hem från Centrum. Och när jag kom hem så höll jag på här hemma och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt och omöjligt.


Satt lite med datorn en stund också. Och satt även och läste lite i min bok: "Dödergök" av Katarina Wennstam.


Dagens Dagbok - Fredagen den 7 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt även på arbetsveckans femte och sista dag. Och även i dag var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om disken.


I dag så serverade vi korv och potatismos. Och givetvis också vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Och Snurran var ju också hos oss och jobbade, som alltid på fredagar.


Dagen flöt på bara bra i dag. Ingenting speciellt hände. Och vi hade mycket hjälp i diskrummet i dag.


Och så kom då veckans bästa stund: fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

Läs det här inlägget i Jennys blogg!


Jag måste bara länka till inlägget: " Mogen eller inte?" i Jennys blogg.
Jag tycker att det är så himla bra skrivet.
Läs det!

Dagens Shopping - 081106 - Stora kuddar + ljus.


Dagens Shopping för mig i dag på IKEA blev två stora kuddar till vårt nuvarande gästrum / Jennys gamla rum. Och så blev det två förpackningar med doftvärmeljus.


Tindra och Jocke.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 november 2008 - Kvällen.

Jimmy och jag kom hem till Farsta vid åttatiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig på sitt rum vid datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och efter det så tittade han på sport på teve.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma, en stund när jag kom hem. Sen så satte jag mig i köket med datorn.


Och i morgon så är det då äntligen fredag! Wiieee!!!! ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 november 2008 - Eftermiddagen.

I dag så åkte jag för ovanlighetens skull inte hem direkt efter jobbet. Utan jag åkte till Älvsjö och mötte upp med Jenny där som kom med pendeltåget från Tumba.


Sen så åkte vi till IKEA. Vi gick sen runt och plockade ihop allt som Jenny och Jocke skulle ha. Vid fyratiden sen så kom Jocke dit direkt efter jobbet. Han kollade in lite vad Jenny hade valt, och allt var okej.


Jag köpte bara två stora kuddar till Jennys gamla rum / nuvarande gästrummet + doftvärmeljus. (Bild kommer i separat inlägg.)


Vi åkte sen hem till Jenny och Jocke i Tumba. Jimmy mötte upp med oss utanför, han hade fått skjuts dit av en jobbarkompis.


Vi hade köpt med oss IKEA:s pizza slice med oss hem, som vi gjorde i ordning. Precis tills middagen var klar så kom Jockes dotter Tindra dit. Hon skulle vara där i ett par timmar, medans hennes Mamma gjorde någonting.


Vi åt sen alla fem middag tillsammans och satt och pratade. Sen så fikade vi med pepparkakor, också från IKEA.


Efter det så hjälpte Jimmy och jag till lite. Han hängde upp dom nya gardinerna, och jag diskade. Jimmy lekte också lite med Tindra. (Här finns några bilder på lite av det som Jenny och Jocke shoppade i dag.)


Vid halvåttatiden sen så åkte Jimmy och jag hem. Stannade till på vägen bara och köpte lite bröd. Kom hem till Farsta vid åttatiden. (Några bilder från eftermiddagen kommer lite senare.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 6 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade såklart som vanligt i dag också. Och även i dag först halva dagen i skalen med grönsakerna, och sen andra halvan av dagen i diskrummet med disken.


I dag var alla kollegerna friska, så vi var fulltalig personalstyrka. Utom Snurran förstås, som jobbade fackligt i dag.


Vi serverade Taco-buffé i dag. Så det blev en mycket stressig dag, som alltid när vi har sån extra god mat som alla gillar.


Men allt flöt på bara bra i alla fall, och ingenting speciellt hände.


Och i morgon så är det sista arbetsdagen för den här veckan!

Mobil-Blogg. Dags för lunch. I

MMS

Mobil-Blogg. Dags för lunch. I dag har vi Taco-buffé.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 november 2008 - Kvällen.

Kvällen blev, som nästan alltid, lugn och skön.


Jag satt större delen av kvällen inne på Jimmys rum. Jag läste lite i min bok: "Dödergök" av Katarina Wennstam. Men den mesta tiden satt jag med datorn i knäet. Bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Och svarade på massor med kommentarer... (Se inlägget om Barack Obama framförallt, men även inlägget om Halal-teve, och också om Idol. Och kommentera gärna!)


Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn.


Borzko jobbade länge i dag, efter sina fyra dagars ledighet. Han var inte hemma förrän vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Och sen lite sport på teve innan sängen.

Idol 2008 - 07/11 - Tema Rock!


På fredag så ska det verkligen bli kul att titta på Idol! För då är temat Rock! Gillar faktiskt alla sex låtarna väldigt mycket! Så det kommer nog bli svårt att rösta på fredag!

Vad tycker ni om temat? Och vad tycker ni om låtvalet?Uppdaterad klockan 19:07:

Råkade visst tappa bort en tävlande! ;-)
Här kommer han:


Skulle vilja höra era åsikter om det här!

Har ni läst om "rasism-bråket" i Halal-teve?

Om ni inte har gjort det så läs följande två artiklar.

Här är Carl Hamiltons text.

Och här här programledarna i Halal-teves text.

Vad tycker ni? Vad är rätt? Och vad är fel?
Skulle gärna vilja höra era åsikter om det här!


Barack Obama!

Ja, jag tycker i alla fall att det verkar vara jättebra
att Barack Obama blev USA:s nya President!

Vad tycker ni?

I förrgår så fyllde min blogg 3 år!
Ja, i förrgår så fyllde min blogg här på Blogg.se 3 år!

Här är det allra första inlägget i den här bloggen, den 3 november 2005.

Innan dess så bloggade jag några månader på
MSN Spaces Live. (Där har jag också ett fotoalbum, som jag uppdaterar numer bara vid utlandsresor.)

Och före det så skrev jag dagbok på
Communityn Lunarstorm sedan 10 september 2002.

Så egentligen kanske jag inte firar tre år! Utan sex år! ;-)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma, och fixade och plockade med lite allt möjligt. Satt en stund vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jag höll återigen på och grejade lite här hemma.


Sen så satte sig Jimmy vid datorn på sitt rum. Och jag tog med mig min dator och satte mig inne hos honom på hans rum.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 5 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade i ordning grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet och hade hand om disken.


Kollegan som var sjuk i går, kom tillbaka till jobbet i dag. Men i stället så var en annan kollega sjuk... Så vi blev en personal kort i dag. I dag jobbade ju inte heller Snurran hos oss, för hon jobbar ju fackligt onsdagar och torsdagar.


I dag så serverade vi fiskgratäng med kokt potatis. Och vår salladsbuffé.


Lite lugnare än i går var det i dag. Men det blev ändå lite stressigt, eftersom vi hade personalbrist. Vi fick i alla fall hjälp i disken under den allra stressigaste tiden.


Allt flöt ändå på rätt så bra, och ingenting speciellt hände.


Mobil-Blogg. Lunchdags!

MMS

Mobil-Blogg. Lunchdags!


Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 november 2008 - Kvällen.

Och kvällen blev som vanligt lugn och skön. Var jättetrött... Det var ju en mycket jobbig arbetsdag i dag, och sen var det spänningen på eftermiddagen...


Jag satt större delen av kvällen med datorn i knäet. Läste en massa bloggar, och läste också massor med nyheter. Satt halva kvällen i köket, och halva kvällen inne i Jimmys rum.


Borzko stack iväg en sväng till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Sen när han kom hem så satt han resten av kvällen framför teven och tittade på sport.


Jimmy satt större delen av kvällen framför sin dator på sitt rum.


Och Jenny var så klart hemma hos sig och Jocke, i deras nya lägenhet i Tumba. (Ni läser väl Jennys blogg också?!)  Ett godnattsamtal blev det förstås med henne. Det har vi varje kväll.

Grattis Jimmy till Lastbilskörkortet !!!


I dag så  blev det "tredje gången gillt" för Jimmy! Teorin, körningen, och manöverprovet hade han ju klarat sen förut. Men säkerhetskontrollen och funktionsbeskrivningen hade han ju missat två gånger. Men i dag så fixade han det!


Så här glad är han i dag!
Här är "Lappen"! (Det riktiga körkortet kommer om några dagar.)
I present av oss så fick han en leksakslastbil! ;-D (Men han fick också ettusen kronor att köpa sig vad han vill för!)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag från jobbet även i dag. Den här veckan så är han ledig måndag och tisdag, och så jobbar han på lördag. Han hade varit och lämnat blod på Södertappen i dag, och också varit på gymmet i Farstahallen och tränat.


När jag kom hem så blev det en fika och en pratstund i köket. Sen så satte jag mig med datorn en stund, och Borzko satt och läste kvällstidningen.


Klockan fyra, när jag visste att Jimmy skulle göra "säkerhetskontroll och funktionsbeskrivning" för tredje gången, inför sitt lastbilskörkort, så blev jag så nervös, och kunde inte sitta still...


Efter tjugofem minuter, klockan fem i halvfem, så ringde Jimmy, och talade om att han hade klarat av det! Jag blev så glad för hans skull, så jag började att gråta lite.


Borzko och jag satte oss i bilen, och så åkte vi iväg till Tullinge Brädgård och hämtade upp Jimmy på jobbet där. Han fick välja var vi skulle äta middag i dag, och jag trodde att han skulle välja Pizza Hut, men det blev Burger King i Farsta Centrum.


Sen så åkte vi hem, och då blev det en fika. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och satte sig framför datorn i sitt rum.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 4 november 2008 - Dagens Jobb.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. I dag så var jag också först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken där jag hade hand om disken.


I dag så var vi inte fulltalig personalstyrka. En av kollegerna var sjuk och hemma från jobbet i dag. Och en annan kollega var borta några timmar på morgonen på grund av ett läkarbesök. Men tur nog så var ju Snurran hos oss i dag.


Vi två som jobbar i diskrummet fick i all fall lite hjälp av en kollega under den allra stressigaste tiden.


I dag så serverade vi kycklingnuggets, kokt ris, och sötsur sås. Och som alltid, vår salladsbuffé.


Det blev en mycket hektisk dag i dag, så det blev en jobbig dag. Men allt flöt ändå på rätt så bra, trots omständigheterna, och ingenting speciellt hände.


Dagens Shopping - 081101-081103 - Soffa, säng, hjulsidor.


Här kommer några bilder från Shopping dom senaste dagarna.


I lördags så köpte jag och Borzko en soffa till Jenny och Jocke i inflyttningspresent. Dom valde den själv, och den kostade femtusen kronor på IKEA.
Borzko och jag köpte också en ny säng att ha i Jennys gamla rum. För det ska vi ha som ett gästrum. Vi köpte säng, bäddmadrass, madrasskydd, täcke, två kuddar, och överkast. Alltihop gick på lite drygt femtonhundra kronor.
I går så köpte Borzko nya hjulsidor till vinterdäcken på vår bil. Det kostade 520:- kronor för fyra stycken.


Dagens Dagbok - Måndagen den 3 november 2008 - Kvällen.

Borzko kom hem från fotbollen vid halvtiotiden, och då satte han sig och tittade på sport på teve.


Jimmy satt större delen av kvällen inne på sitt rum. Han pluggade en hel del lastbilsteori, och resten av tiden så satt han vid datorn.


Jag satt större delen av kvällen i köket med datorn och bloggade, läste bloggar, och läste nyheter. Höll också på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jag satt också en stund inne hos Jimmy på hans rum, med datorn. En kvällsfika i köket vid niotiden blev det för oss båda två också.


En timmes tevetittande blev det för mig också i kväll. "Matakuten" förstås. Som handlar om skolmaten. Och det måste man ju se.

Mina favorit-inlägg i oktober.Jag bloggar ju rätt så mycket, i snitt 7 inlägg om dagen. I oktober månad så bloggade jag 230 inlägg. Nu har jag valt ut mina 16 favorit-inlägg under oktober.

Mest är det för min egen skull som jag gör det här inlägget. Det är lättare att hitta mina favorit-inlägg i efterhand, om jag gör så här varje månad.

Men ni kanske också tycker det är kul? Ni kanske har missat något bra inlägg? Kolla gärna in dom här 16 länkarna! Och kommentera gärna! :-)
Här är ett inlägg där jag beskriver mina känslor för Jenny och för hennes flytt hemifrån.

Och här är ett grattis-inlägg till Jimmy på hans 21-årsdag.

Här är en YouTube-film som Jenny har gjort från henne, Jocke, och Jimmy. Det är deras presentation av min födelsedagspresent till den 7 mars 2009, en biljett till Metallica-konserten i Globen.En Dagens, med bara roliga saker.

SMS från min Pappa.

Gullig lapp + kastanj från Jenny.

Tidning från Jenny.Enkät-svar om min hårfärg, blont eller brunt.

Bott i Farsta i tre år.

Ett inlägg om programmet Matakuten och skolmaten.Min kommande mobil kanske!?: Nokia 5800 XpressMusic.

En bra reklam/informations-film från IQ.Fotografier från Jimmys 21-årsdag.

Fotografier från Golden Hits!Recension på "Låt den rätte komma in".

Recension på "Mamma Mia!".Sex böcker lästa under oktober:

Länk till bokrecensioner.

Besöksstatistik - 2008 - oktober.


Besöksstatistik - 2008 - oktober.

I oktober hade jag i genomsnitt:

 - 417 -

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i oktober: 555.
Lägsta antalet läsare på en dag i oktober: 333.

Enligt Blogg.se:s statistik.

Så här har statistiken varit hittills:

(2008:)
Oktober: 417.
September: 348.
Augusti: 350.
Juli: 355.
Juni: 574.
Maj: 607.
April: 723.
Mars: 918.
Februari: 893.
Januari: 891.
(2007:)
December: 840
November: 794
Oktober: 754
September: 614
Augusti: 447
Juli: 387
Juni: 307
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under oktober månad 2008.


Lite statistik:

Under oktober månad 2008 har jag bloggat 230 inlägg.

Det gör i snitt 7 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 1, flesta på en dag: 13).


Dagens Dagbok - Måndagen den 3 november 2008 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade haft sin lediga dag från jobbet i dag. Och han hade, som nästan alltid när han är ledig, tagit hand om veckostädningen.


När jag kom hem så höll vi på och fixade i ordning i Jennys gamla rum. Vi ska ha det som ett gästrum. En ny säng med alla tillbehör köpte vi ju i lördags. Nu flyttade vi in en garderob dit, från Jimmys rum, och vi hängde upp en ny taklampa, och lite broderier på väggarna.


Sen så åkte Borzko iväg en sväng med bilen. Han köpte nya hjulsidor till vinterdäcken, och så tankade han, och kollade allt på bilen. När han kom tillbaka så rensade vi ur handskfacket plus alla andra småutrymmen i bilen.


Jag höll sen på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma. Satt en stund vid datorn också.


Jimmy kom hem från jobbet vid halvsextiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Borzko stack i väg med bilen till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll mot Malmö FF.


Dagens Dagbok - Måndagen den 3 november 2008 - Dagens Jobb.

Måndag igen, och jobb igen. Höstlov och ledighet är över, och nu är allt som vanligt igen. Nu är det sju arbetsveckor, alltså trettiofem arbetsdagar, kvar fram till jullovet.


Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen, och fixar i ordning grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet, där jag har hand om disken.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag, i alla fall större delen av dagen. En av kollegerna var iväg på ett möte mellan halvnio och tolv. Och en annan kollega var iväg på ett läkarbesök mellan elva och tolv. Men vi två som jobbar i diskrummet fick i alla fall hjälp av en annan kollega när det var som stressigast vid halvtolvtiden.


I dag så serverade vi pyttipanna med rödbetor. Och så vår salladsbuffé förstås också.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 45 - 2008.

Veckans Vikt
Vecka 45 - 2008
03/11

60,5 kg

Veckans Motion - Vecka 44 - 2008.

Veckans Motion
Vecka 44- 2008
27/10 - 02/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 2 november 2008 - Kvällen.

Kvällen blev lugn. Höll på och plockade och fixade med lite här hemma en stund. Och sen så satt jag resten av kvällen med datorn.


Trött... Och lite huvudvärk... Ska försöka att komma i säng tidigt...


Egentligen så borde jag ju vara pigg och utvilad efter den här veckan! Eftersom det har varit Höstlovsvecka och lugnt på jobbet. Och så var jag ju ledig i torsdags och fredags. Men istället är jag tröttare än vanligt... För det har varit en väldigt aktiv vecka inför och under flytten...


Varenda eftermiddag och kväll har jag ju varit i Tumba, Södertälje, och IKEA efter jobbet under dom tre jobbdagarna. Och under mina fyra lediga dagar så har det ju varit full fart hela tiden med packning, förberedelser inför flytten, shopping, själva flytten, flyttstädningen, med mera...


Men självklart så har det också varit roligt! Jag har ju träffat Jenny varje dag! Och det är bara kul att få hjälpa henne och Jocke!


(Ni läser väl Jennys blogg också!?)

Tre fotografier från dagen, söndagen den 2 november 2008.


Jenny flyttstädar i Jockes lägenhet i Södertälje.
Jocke och Jenny i deras nya soffa som dom fick i inflyttningspresent av mig och Borzko.
Så här ser soffan ut om man bäddar ut den, eftersom det är en bäddsoffa.


Dagens Dagbok - Söndagen den 2 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag förstås frukost. Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr och åt sen frukost.


Vid strax före tio sen så gav vi oss båda två iväg. Jag åkte i Volvon och Borzko åkte i lastbilen.


När vi kom fram till Tumba så parkerade Borzko sin lastbil där, och så hämtade vi upp Jenny och Jocke, och så åkte vi alla fyra till Södertälje.


Sen så hjälptes vi alla fyra åt med att flyttstäda i Jockes lägenhet i Södertälje. Även om det bara var en etta, så tog det ett par timmar att städa allt ändå.


Jenny och jag var och handlade lite i affären nära där också.


När vi var klara med allt så åkte vi till närmaste McDonalds och åt en sen lunch. Och sen så åkte vi tillbaka till Tumba.


Borzko tog då sin lastbil, och så åkte han till jobbet för att lämna tillbaka den, eftersom han har sin lediga dag i morgon. Efter det så åkte han direkt hem till sin Mamma Dragica i Hallunda på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag gick med Jenny och Jocke upp i lägenheten för att hjälpa dom med soffan. Jocke och jag hjälptes åt med att montera ihop soffan, medan Jenny höll på och gjorde i ordning i badrummet bland annat.


När vi var klara med soffan, så satt vi och fikade och pratade lite. Sen så bar vi ner en massa skräp till grovsoprummet, och sen så åkte jag hem.


Jag kom hem vid femtiden. Jimmy var hemma. Han hade sovit till tolv. Sen hade han suttit vid datorn plus pluggat lastbilsteori under eftermiddagen. Vi åt middag tillsammans när jag kom hem. En fika och en pratstund blev det också.


Sen så höll jag på och fixade och plockade med lite allt möjligt här hemma en stund.


(Jag mobilbloggade två inlägg under dagen, men dom kom tydligen aldrig in. Så jag lägger in dom fotografierna i ett eget inlägg om en stund.)


(Titta gärna in i Jennys blogg. Hon har lagt in många kort, både från i dag, och från i går.)

Flyttstädning i Södertälje och Fixande i Tumba.


I går blev dagen lång, vi höll på i nästan tolv timmar... Sen blev det tre timmars lördagsmys i soffan för mig och Borzko. Vid elvatiden var vi så himla trötta på båda två, så vi gick och la oss. Jag gick upp åtta i morse, så jag har sovit i nästan nio timmar! Det är ovanligt för att vara mig. Vaknade med en lätt huvudvärk, om det beror på allt jobb i går, eller för mycket sömn, det vet jag inte.

Nu strax, vid halvtio, så ska jag åka till Tumba och hämta upp Jenny och Jocke där vid tiotiden. Dom ska till Södertälje och flyttastäda lägenheten där, och jag lovade att hjälpa dom. Sen när vi är klara där så åker jag med dom till Tumba och hjälper till lite med att fixa i ordning lite där. Kanske att vi bygger ihop soffan som dom fick i går.

Jag ska försöka att komma ihåg att mobilblogga under dagen.


Dagens Dagbok - Lördagen den 1 november 2008 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Mobilen larmade klockan sex i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Klockan sju så gick både Borzko och Jimmy upp, och då åt vi frukost tillsammans alla tre. Alla gjorde sig sen klara, och klockan åtta så började vi med flytten.


Vi packade in alla Jennys saker, här hemifrån Farsta, i Borzkos stora lastbil. Sen så åkte Borzko och Jimmy i lastbilen, och jag i Volvon, hem till Jockes Mamma. Där hämtade vi ett matsalsbord med stolar, som Jenny och Jocke fick av henne.


Sen så åkte vi alla fyra till Södertälje, Jockes Mamma åkte i Volvon med mig. Och i Södertälje var så klart Jenny och Jocke. Vi hjälptes sen åt alla fem med att packa in alla saker i lastbilen.


När vi hade tömt hela lägenheten plus källarkontoret så åkte vi alla fem till Jennys och Jockes nya lägenhet i Tumba. Det skulle egentligen ha kommit dit en kompis till Jocke också, men tyvärr så fick han förhinder, så vi blev bara fem stycken flyttgubbar.


Vi bar upp allt till lägenheten, och ner till källaren. En paus för lunch blev det vid ettiden. Jockes Mamma och jag åkte iväg till deras lokala pizzeria, och så köpte vi med oss pizzor hem till allihopa.


När allt var uppburet så hjälptes vi åt med att få i ordning på det viktigaste. Sen vid halvfyratiden så åkte Borzko, jag, och Jockes Mamma iväg i lastbilen. Först så skjutsade vi hem Jockes Mamma hem till sig. Och sen så åkte Borzko och jag till IKEA.


Borzko och jag hade bestämt att vi ville ge Jenny och Jocke någonting för femtusen kronor till lägenheten i inflyttningspresent. Då valde Jenny och Jocke att få en soffa från IKEA som kostade femtusen kronor. Så Borzko och jag åkte till IKEA för att köpa den.


Vi köpte soffan. Och så köpte vi också, till oss själva, en ny säng plus alla tillbehör, till Jennys gamla rum, som nu blir ett gästrum.


Mycket folk var det på IKEA, och långa köer både till kassorna och till varuutlämningen, så vi kom inte tillbaka igen till Tumba förrän vid halvsextiden.


Jenny, Jocke, och Jimmy hade fortsatt att fixa i lägenheten medans vi var borta. När vi kom så ställde vi bara in alla lådorna med soffans olika delar. Sen så åkte Borzko till McDonalds och köpte middag till allihopa.


Efter maten så gjorde sig Jenny, Jocke, och Jimmy i ordning. Och vid sjutiden sen så åkte vi alla iväg. Borzko åkte lastbilen direkt hem till Farsta. Och jag körde Jenny, Jocke, och Jimmy till Hagsätra, där dom alla tre skulle på samma fest, hos Jennys jobbarkompisar (och Jockes och Jimmys före detta jobbarkompisar).


Borzko hade handlat lite gott att äta på vägen hem. Vi var hemma båda två ungefär vid halvåttatiden, efter nästan tolv timmars flyttjobb...


Vi satte oss uppe i vardagsrummet vid åttatiden. Och så tittade vi på "Stjärnor på is". Och åt och drack en massa gott.


Väldigt trötta är vi båda två, efter den långa och ansträngande (men roliga) dagen. Så det blir nog tidig sänggång för oss båda två.

(Mobilbloggade bilder från dagen finns längre ner i bloggen och också i Jennys blogg.)


Mobil-Blogg. Nu är Borzko och

MMS

Mobil-Blogg. Nu är Borzko och jag hemma efter tolv timmars flyttjobb. Nu blir det lördagsmys i soffan framför teven.


Mobil-Blogg. Jimmy, Jenny, och

MMS

Mobil-Blogg. Jimmy, Jenny, och Jocke är redo för att åka iväg på fest.


Mobil-Blogg. På väg från IKEA

MMS

Mobil-Blogg. På väg från IKEA till Tumba i Borzkos lastbil.


Mobil-Blogg. Pizza till lunch

MMS

Mobil-Blogg. Pizza till lunch i Tumba.


Mobil-Blogg. Nu börjar vi flyt

MMS

Mobil-Blogg. Nu börjar vi flytten.


RSS 2.0