Torsdagen den 30 november 2006

Jobbade…


 

Vi hade möte på jobbet i slutet av arbetsdagen i dag, så det blev en timmes övertid. Kom hem vid kvart över tre.


 

Höll på och fixade, plockade, grejade, donade, småstädade och pulade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma under större delen av eftermiddagen och tidiga kvällen.


 

Varvade med datorstunder. Chattade förstås med Jimmy och Jenny som är på Dreamhack i Jönköping.


 

Middag åt jag i min ensamhet vid femtiden. Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Hans kväll blev som de flesta av hans vardagskvällar: middag, dusch, och sen sport på teve.


 

Jag satt med datorn större delen av kvällen.


 

Så här såg Jenny ut vid fyratiden i morse, strax innan hon åkte iväg. Glöm inte bort att läsa hennes Blogg från Dramhack!
  

 

Så här ser Jimmy ut i webkameran när han sitter framför sin dator nere på Dreamhack i Jönköping.
 

  

Och i morgon är det fredag! Underbart! :-)


 

Och bara sexton dagar kvar… ;-)


Dreamhack

Nu har både Jimmy och Jenny stuckit iväg till Dreamhack i Elmia-hallen i Jönköping. De åkte vid kvart över fyra nu på morgonen. Och de kommer tillbaka hem igen på söndag eftermiddag. Nu ska de umgås med över 5.000 andra datorintresserade ungdomar. Som sagt var, åttonde gången för Jimmy, och tredje gången för Jenny är det som de är där.


 

Jag gick upp redan halvfyra. En timme tidigare än vanligt. Jag ville ta en fika med Jenny, och sen vinka av både henne och Jimmy när de åkte iväg. Jimmy sov ju hos sin kompis Kristian i Hagsätra i natt. Sen så kom de två och hämtade Jenny vid fyratiden.


 

Jimmy har lånat min bil de här dagarna, eftersom den är större, så jag ska ha hans bil nu i ett par dagar.


 
Nej, nu ska jag väl ta och ge mig iväg till jobbet strax. Jag brukar alltid åka vid fem över halv sex. Då är jag där vid kvart i sex. Lagom för att byta om och göra sig klar. Och sen börja att jobba klockan sex.  

Onsdagen den 29 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Höll på som vanligt och fixade lite här hemma när jag kom hem. Jimmy vaknade och gick upp vid halvtretiden. Han hade sovit på dagen för han jobbade i går natt. Efter att han hade tagit en fika och duschat så var vi en sväng i källaren och hämtade lite grejer som han och Jenny ska ha med sig till Dreamhack.


 

Jenny kom hem från skolan vid halvfemtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Sen efter middagen så packade Jimmy bilen och så stack han iväg till sin kompis Kristian i Hagsätra. De skulle packa bilen med Kristians grejer, och sen så skulle han sova där i natt. Och så kommer båda tillbaka i natt/morgon bitti klockan fyra och hämtar upp Jenny.


 

Sen så åker de alla tre till Dreamhack i Jönköping för att vara där i tre dygn, från torsdag morgon till söndag morgon. Läs mer om evenemanget i Jennys Blogg. Det är åttonde gången som Jimmy är på Dreamhack, och tredje gången som Jenny är där.


 

Jenny och jag gick sen en sväng till Centrum. Först var vi på TeknikMagasinet där Jenny köpte en minneskortsläsare. Sen så var vi på SolAkuten där vi solade en kvart var. Det var min fjärde gång inför Thailandsresan.


 

Väl hemma igen så höll Jenny på och packade, fixade, städade lite på rummet, och gjorde i ordning allt inför Dreamhack.


 

Jag satt i kökssoffan med datorn större delen av kvällen. Jenny och jag tog vår sedvanliga kvällsfika med pratstund också.


 

Borzko kom hem sent från jobbet som vanligt. Vid åttatiden. Middag, dusch och lite sport på teve, så blev hans kväll som vanligt.


 

Jenny missade världens chans i dag också… Himla otur hon hade alltså… Läs om det i hennes blogg… Men hon får försöka glädja sig åt att hon ändå egentligen först blev utvald… Fast väldigt synd var det att hon missade det… Men, men, egentligen är det väl Expressen som ska vara ledsna som missade henne! Och hon får väl blogga som vanligt i sin egen blogg istället!


Tisdagen den 28 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han var ledig i dag på dagen eftersom han skulle jobba nattskift i natt. Hans kompis Kristian var här också. De höll på och förberedde inför Dreamhack på torsdag. De satte på takboxen på bilen bland annat. Jimmy tankade och kollade allt på båda bilarna också.


 

Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma på eftermiddagen. Vid fyratiden så åkte Kristian hem till sig. Jimmy och jag åt middag då.


 

Efter middagen så satt vi båda två vid köksbordet med våra datorer. Jimmy fixade bland annat in annonser på Blocket på Jennys gamla stationära dator och plattskärm. Se separat blogginlägg med länkar.


 

Jenny kom hem från skolan vid kvart i sex. Då åt hon middag. Sen så satte hon sig också vid köksbordet med sin dator.


 

Vi satt där sen och hade ett litet Mini-LAN. ;-) Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Han åt middag, och sen så duschade han. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


 

Jimmy åkte iväg vid åttatiden för ett nattskift på McDonalds mellan nio och sju.


 

Jenny och jag tog vår sedvanliga fika och pratstund vid halvniotiden.


Stationär dator + plattskärm till salu

Är det någon som är intresserad av en stationär dator?
Eller kanske en plattskärm?
Kolla i så fall in våra annonser på Blocket.

Här är länk till datorn.

Här är länk till plattskärmen.

Måndagen den 27 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Vi stack direkt iväg till Centrum och till OnOff för att kolla upp problemet med det trådlösa nätverkskortet på Jennys bärbara dator. Vår favorit-säljare Kenta hjälpte oss att fixa fram drivrutinerna som vi behövde. Och väl hemma igen så funkade datorn alldeles utmärkt även utan nätverkskabel. Nu funkar alla fyra bärbara datorerna bra! (*Peppar, peppar, ta i trä*!)


 

Jimmy och jag åt middag tillsammans vid fyratiden. Sen så stack han iväg hem till sin kompis Kristian i Hagsätra vid femtiden. Själv så gick jag till Centrum en gång till. Mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan vid femtiden. Hon hade först varit i skolan och sen på Ungdomsmottagningen.


 

Vi gick sen till Apoteket. Jag handlade massor med olika grejer inför Thailandsresan. Bland annat: stödstrumpor, öronproppar, värktabletter, åksjuketabletter, vätskeersättning, förebyggande tabletter mot turistmage, tabletter om man får turistmage, m.m. Mycket pengar gick allt på… Men det kan nog säkert ändå vara värt det.


 

Sen så var jag ju tvungen att fotografera lite i Centrum! För Farsta Centrums kännetecken, de fina fjärilarna som sitter vid alla ingångar, de hade fått tomteluvor! Här är först två kort som de ser ut nu. Och sen kommer två gamla kort som de ser ut i vanliga fall.
 

 


Väl hemma igen så åt Jenny middag. Jag tog en fika med henne eftersom jag redan hade ätit. Sen så var Jenny mest på sitt rum. Hon pluggade, och så satt hon med sin dator. Jag höll på och fixade lite med allt möjligt här hemma först. Sen så satte jag mig i kökssoffan med datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Han ska ju egentligen vara ledig på måndagar. Men det var så många sjukskrivna på hans jobb så han fick jobba extra i dag. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll.


 

Jenny och jag tog en fika och en pratstund i köket vid halvniotiden. Alltid lika mysigt!  


Veckans Vikt - Vecka 48 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 48 - 2006
27/11

55,5 kg

Veckans Motion - Vecka 47 - 2006

Veckans Motion
Vecka 47 - 2006
20/11 - 26/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: Promenad, cirka 0,5 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Söndagen den 26 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen blev det gröt, fika, och nyhetsläsning i datorn. Borzko gick också upp vid sjutiden i dag. Han genomgick förstås sina morgonrutiner då.


 

När vi båda två var klara så blev det veckostädningen som gällde. Vi hjälptes åt med att: byta lakan, byta handdukar, tvätta lakan, tvätta handdukar, tvätta kläder, stryka kläder, dammsuga, torka golven, skura toaletten, skura badrummet, putsa speglar, m.m.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid tiotiden. Efter att han hade ätit frukost och duschat så satte han sig vid köksbordet och fortsatte att fixa med våra bärbara datorer. Han gjorde i ordning Jennys dator så den är helt klar nu. (Utom det trådlösa nätverkskortet som vi inte kan fixa förrän på måndag.) Han grejade lite med min också. Och även med min allra äldsta dator som vi har som vår ”reserv-dator”. Jag har även den när jag ska skriva ut grejer, för vi får inte vår gamla skrivare att fungera med min nya dator. Däremot så fungerar skrivaren med alla de tre andra bärbara datorerna. (Visst ser det lite coolt ut med alla de fyra bärbara datorerna!?)
  

  

Jenny sov hemma hos sin kompis Pauline i Hagsätra i natt. Vid tolvtiden så kom hon hem. Då åt vi alla lite lätt lunch tillsammans. Sen så fortsatte hon med att fixa iordning på sitt rum som hon påbörjade i går, städning och rensning i garderober och skåp.


 

Vid strax efter ett så stack Jimmy iväg till sitt jobb på McDonalds i Västberga för att köra ett pass mellan två och tio. (Här är ett kort på tröjan som han köpte på konserten i går.)
  

 

Borzko stack iväg vid tvåtiden. Först skulle han till OKQ8 för att fixa lite med bilen. Efter det så skulle han hem till sin Mamma, Dragica, i Hallunda för sitt sedvanliga söndagsbesök och även äta middag där.


 

Jenny och jag gick också iväg vid tvåtiden. Först så gick vi cirka en timmes promenad runt om i Farsta. Här är två kort tagna ut över sjön Magelungen. Det första vid Farstastrandsbadet och det andra vid Farsta Gård.
  

  

Sen så gick vi till Farsta Centrum och till SolAkuten. Där solade vi båda två i tjugo minuter. Det var min tredje solning inför Thailandsresan. När vi hade solat klart så gick vi till den Thailändska restaurangen Take It Thai. Där handlade vi med oss middagsmat hem. Jag köpte wokade grönsaker med ris.
  

 

Satt och åt, njöt av maten, och pratade en bra stund vid middagsbordet. Sen efter det så fortsatte Jenny återigen att fixa på sitt rum. Själv så satte jag mig i kökssoffan med datorn i knäet. Satt där större delen av kvällen och läste bloggar och nyheter.
 

  

Och i morgon är det tyvärr måndag igen… Helgen gick som vanligt blixtsnabbt…


 

Men nu är det bara tjugo dagar kvar tills vi åker! Underbart!  


Lördagen den 25 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag.


 

Sen så satte jag mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift… betalade räkningarna. Skrev några mail och kollade upp lite grejer också.


 

Vid niotiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. Sen vid tiotiden så stack vi två iväg för lite shopping.


 

Först så åkte vi till Willys Länna. Där handlade vi cirka åtta plastkassar fulla för cirka 1.300:- kronor. Sen så åkte vi till EKO Länna. Där handlade vi två stycken adventsstjärnor för att ha i köksfönstret och sovrumsfönstret. Bilder på dem kommer nästa helg när vi har hängt upp dem till första advent. Jag köpte också ett nytt sällskapsspel: ”Med andra ord”. Här är bild på spelet:
  

 

Efter det så åkte vi till Bauhaus Länna. Där köpte jag en ny liten fönsterlampa till köksfönstret. Och slutligen så åkte vi till Bea i Svedmyra. Där köpte jag en ny lampa till fönsterbrädan i köket. Här nedanför finns bilder på lamporna. Men det ser lite konstigt ut, för det speglar sig både i fönstret och i inglasningen utanför.
 

  

Vid ettiden så kom vi hem igen. Jimmy hade vaknat, gått upp, duschat, och ätit frukost. Vi åt alla tre lite lätt lunch. Vi hjälptes åt alla tre att packa upp allt och få in allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så hjälpte han till att fixa med de nya lamporna. Han gick också ner i källaren och hämtade upp de grejer som vi ska ha till första advent nästa helg.


 

Jimmy formaterade om Jennys dator. Alltså den bärbara datorn som har varit borta i elva veckor på reparation. Efter formateringen så fungerade inte det trådlösa nätverkskortet… Vi tog en sväng till Centrum och till OnOff och lyssnade med dem. Tydligen så har serviceverkstaden glömt att skicka med drivrutiner till det nya moderkortet som de har satt in… Tyvärr så kan vi inte kontakta dem förrän på måndag, så hon får använda nätverkskabel så länge. (Och som vanligt är jag inte förvånad över att vi som vanligt har problem med våra datorer…)


 

Jimmy satt sen stor del av dagen och fixade i ordning Jennys dator. Han ordnade med virusskydd, och la in alla program och sånt som hon ska ha. Jenny pluggade en del, och hon höll också på och fixade på sitt rum. Borzko och jag höll på och fixade med lite allt möjligt.


 

Vid fyratiden så åt vi alla fyra middag tillsammans. I dag blev det lite blandat. Jimmy åt pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jenny åt hamburgare från McDonalds i Centrum. Jag och Borzko åt rester från kylen. Satt och pratade och hade det trevligt en stund.


 

Efter middagen så satt vi alla tre datornördar i köket med våra bärbara datorer. Borzko gjorde inget speciellt.


 

Vid strax före sju sen så stack Jimmy och jag iväg. Vi tog bilen och åkte till Globen för en konsert med Iron Maiden. Jimmy köpte biljetter till honom och mig till min födelsedag i mars. Men sen har vi bytt dag på biljetterna en gång.


 

Vi parkerade i p-huset och sen så gick vi in. Lyssnade först lite på förbandet Trivium. Sen så gick vi och köpte varsin Iron Maiden-tröja. Sen gick vi in och väntade på att konserten skulle börja.


 

Allt kom i gång i tid. Vi hade hyfsade platser på långsidan. Kanske lite väl långt från scenen. Men vi såg bra ändå. Vi visste ju att de (tyvärr) skulle spela mest nya låtar och det gjorde de också. Jag tror att de spelade hela nya skivan i sin helhet. Men sen på slutet så körde de några gamla låtar. Tack och lov så spelade de min (och många andras) favoritlåt Fear Of The Dark. Konserten höll på i cirka två och en halv timme. Både jag och Jimmy var jättenöjda och tyckte att det var jättebra. Även om vi då kanske i och för sig hade önskat oss lite fler gamla låtar.
 

  

Men de sa att de kommer tillbaka sommaren 2008 för en utomhusturné, och då ska de bara köra gamla klassiker. Så den har Jimmy och jag redan bestämt att vi ska gå på. Publiken i kväll var i alla fall suverän. Man får ju gåshud när hela Globen sjunger med. Det är en enorm känsla tycker jag när man går på konserter.
  

 

Det gick snabbt att komma hem, så vi var hemma redan strax före elva. Jimmy släppte bara av mig och sen så åkte han till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på teve när jag kom hem. Jenny var med sin kompis Pauline i Hagsätra. De skulle iväg på en fest på Söder, och sen så skulle Jenny sova hos henne.Jag satte mig med datorn i knäet en stund när jag kom hem.


 

Här är tröjan som jag köpte.
  


Nu sitter Jimmy och jag i Globen och väntar på Iron Maiden.

DSC00506
Nu sitter Jimmy och jag i Globen och väntar på Iron Maiden.

Fredagen den 24 november 2006

Jobbade…


 

Jag brukar ju inte skriva något om jobbet. (Läs den här länken där jag har skrivit om det tidigare.) Men i dag gör jag ett litet undantag. Efter samråd med mina kära kollegor så lägger jag ut två bilder på blommor som vi fick i dag. De är från en mindre skola som vi skickar iväg mat till. Vi lagar ju mat till vår egen skola givetvis, men också till tre andra mindre skolor, och också fem stycken dagis. Blommorna fick vi av en av skolorna för att de är så nöjda med vår mat. Givetvis så blev vi jätteglada över dem.
 


 


I dag bestämde jag mig också för en sak som jag har tänkt på länge. Jag ska försöka att i största möjliga mån bara äta vegetariskt. Fast jag ska äta fisk och skaldjur fortfarande. På jobbet har jag det så bra, så där får jag ett vegetariskt alternativ varje dag. Hemma är det ju nästan alltid jag som handlar och bestämmer vad vi ska äta, så där är det ju inte heller något problem. Fast resten av familjen ska ju fortsätta att äta kött, så det blir väl att fixa två alternativ. Jag vill i alla fall testa och se hur det känns. Men jag ska som sagt var äta fisk och skaldjur. Och även ägg. Men inget kött från däggdjur och fågel.


 

Åkte hem direkt efter jobbet, var hemma vid halvtretiden. Jenny hade precis kommit hem från skolan när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt, och Jimmy jobbade mellan elva och åtta i dag.


 

Höll på med det vanliga fixandet och hushållsarbetet när jag kom hem. Sen så satt Jenny och jag i köket med våra datorer en stund.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Efter middagen så hjälptes Jenny och jag åt att skruva ihop hennes tevebänk som vi köpte på IKEA i går.
 


  

Sen så fixade Jenny på sitt rum. Borzko gick iväg med lite grejer till källaren och till grovsoporna. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt.


 

(Här är förresten datorväskan som jag köpte på OnOff i går.)
 
 

 

När klockan blev åtta så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet för att titta på ”Idol”. Mycket spännande var det ju i kväll. Jag ringde fem gånger på Marcus, och fem gånger på Erik. Båda de två var fantastiskt bra tyckte jag. Att det var Johan som åkte ut var helt rätt tycker jag. Jag gillar i och för sig honom också. Han är cool och har grym utstrålning. Men han sjunger inte lika bra som Marcus och Erik.


 

Finalen nästa vecka kommer att bli jobbig att se. Jag kommer att gråta massor vem som än förlorar. Jag tycker att både Marcus och Erik är så himla bra. De sjunger lika bra, de är lika snygga, de har enorm utstrålning, de verkar lika trevliga. Jag kommer inte att ringa på någon av dem. Förut har jag hela tiden hejat på Marcus. Men Erik har hela tiden blivit bättre och bättre. Helst skulle jag vilja att det kunde bli oavgjort! (Men om jag ändå var tvungen att välja någon, så blir det nog ändå Marcus.)


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han bara duschade och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg direkt med tunnelbanan in till stan. Han skulle möta upp med ett gäng kompisar, och sen så skulle de gå ut på krogen.


 

Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti och jobba extra i morgon.


 

Jenny och jag satt kvar i vardagsrummet efter ”Idol”. Vi satt med våra bärbara datorer i knäet och så slötittade vi lite på teve.


 

(Läs gärna Jennys blogg. Hon bloggar mycket nu för tillfället. Fyra inlägg i dag och två i går.)


Torsdagen den 23 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt i dag. Sen efter jobbet så skulle han direkt till Söderstadion och se Hammarby spela fotboll i Royal Legue. Han beräknade att vara hemma vid halvtiotiden. Jimmy var också på jobbet. Han jobbade mellan två och tio i dag och beräknade att vara hemma vid elvatiden.


 

Vid tretiden så ringde Kenta från OnOff och sa att min gamla bärbara dator äntligen hade kommit tillbaka från reparationen. Jag stack iväg ner till Centrum för att hämta den. Datorn har sammanlagt varit borta i elva veckor! Först var den borta i fyra veckor, och när vi fick tillbaka den så var det samma fel i alla fall. Vi lämnade in den igen och den här gången så har den varit borta i sju veckor.


 

Nu hade de i alla fall bytt moderkortet och allt verkar vara bra. (”Peppar, peppar, ta i trä”). Jag köpte mig en datorväska också. Jag har ju tänkt att ha med mig min dator till Thailand, och då vill jag ha en riktig väska att ha den i. Den kostade egentligen 500:- kronor, men jag fick den för halva priset eftersom vi har haft så mycket strul.


 

Även om det har varit mycket strul och långa väntetider nu, så måste jag ändå säga att jag tycker att OnOff i Farsta har bra service. Jag fick 500:- kronor i presentkort förut som kompensation, och i dag fick jag då alltså 250:- kronor i rabatt. All personal är jättebra där, men framförallt min favoritsäljare där, Kenta, som har hjälpt oss mycket.


 

Jenny kom sen hem från skolan vid strax före fem. Vi stack då iväg direkt med bilen ut till Kungens Kurva och IKEA. Jenny handlade en teve-bänk till sitt rum. Hon har tagit bort sitt datorbord nu när hon ska ha den bärbara datorn istället för hennes gamla stationära dator. Sen handlade hon lite andra smågrejer till sitt rum. Jag handlade bara ljus och hudlotion.


 

Vi åt även middag på IKEA. Jag åt ett vegetariskt alternativ som var jättegott: selleristicks med grönsaksbulgur och myntatzatziki. Sallad, bröd, mjölk och kaffe också till. Mycket prat, lek, skratt och fniss blev det på IKEA i dag också. ;-)
  

 


Vi kom hem igen vid halvåttatiden. Efter lite allmänt fixande så hamnade vi båda två i köket med våra bärbara datorer. Sen så satt vi där större delen av kvällen.


 

Och i morgon är det fredag! Wiieee! Underbart! :-)


Onsdagen den 22 november 2006

Jobbade…


 

Snurran åkte med mig hem efter jobbet i dag. Jag lämnade av bilen hemma på parkeringen. Sen gick vi in en stund så Snurran fick gå lite husesyn och se hur jag bor. Efter det så gick vi mot Centrum och tog tunnelbanan in mot stan.


 

Vi gick av vid Gamla Stan och så promenerade vi bort till Odenplan. Det tog lite drygt en halvtimme. Ett litet missöde hände på vägen… Jag ramlade pladask på trottoaren! Tur som var så höll både kropp, kläder och mobilen som jag höll i handen. Lite omtumlad och mörbultad blev jag bara.


 

Väl vid Odenplan så mötte vi upp med två jobbarkompisar till, Monica och Nadja. Och sen också med större delen av Hagsätraskolans personal. All skolans personal var inbjuden. Jag vet inte riktigt hur många av dem som var där, men minst ett femtiotal var vi nog i alla fall.


 

Klockan fyra hade vi inbokade banor på BouleBar på Surbrunnsgatan. Först så fick vi en introduktion av instruktörerna på BouleBar. Sen så fick vi köra fyra boulematcher vardera i två- och tremannalag. Efter det så var det slutspel, som tyvärr mitt lag inte kom med i.


 

Klockan sex så var boulespelet över. Då promenerade vi alla bort till Hard Rock Café på Sveavägen. Först så stod vi i baren en stund och pratade. Klockan halvsju sen så gick vi upp till festvåningen som skolan hade hyrt.


 

Där fick vi äta en buffé. Det fanns bland annat: kycklingklubbor, revbensspjäll, friterade lökringar, pasta, tacochips, sallad, flera olika dressingar, salsa, m.m. Allt var jättegott och jag åt två stora tallrikar med mat.


 

Efter det så blev det efterrätt som var brownies och glass med chokladsås.
 


  

Vi blev bjudna på allt utom drickan som vi fick betala själva. Det blev en billig kväll för mig, jag köpte bara en cola och en fika.


 

Vid niotiden så gick jag och mina tre kollegor hemåt. Några hade redan gått tidigare, men många satt också kvar när vi gick. Jag gick till tunnelbanan och de andra tre gick till pendeltåget.


 

Jag kom hem vid halvtiotiden. Då blev det lite prat med Jenny och Borzko, och sen så blev det datorn en stund innan sängen.


 

Jenny var frisk i dag och tillbaka i skolan. Sen så var hon bara hemma och tog det lugnt på eftermiddagen och kvällen.


 

Jimmy sov på dagen eftersom han jobbade i går natt. Sen åkte han hem till sin kompis Kristian i Hagsätra på kvällen.


 

Borzko kom hem sent från jobbet i dag. Kort kväll blev det för honom, för sen gick han och la sig tidigt. 


Tisdagen den 21 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över två. Borzko jobbade som vanligt i dag förstås. Jimmy var hemma, men han sov efter sitt nattpass. Jenny var hemma för hon var sjuk och hemma från skolan i dag också.


 

Jag tog en sväng till Centrum direkt när jag kom hem. Var på Clas Olsson och handlade en grej till jobbet först. Sen så var jag på OnOff och pratade lite om min gamla bärbara dator igen. Förhoppningsvis så ska den komma tillbaka från reparation på torsdag eller fredag…


 

Höll på och fixade lite här hemma sen när jag kom hem från Centrum. Jimmy vaknade och gick upp klockan fyra. Efter att han hade duschat så åt vi tre middag tillsammans.


 

Så småningom så satte vi oss alla tre i vardagsrummet. Jimmy satt med sin bärbara dator, och Jenny satt med min dator. Jag spelade mitt Lego-spel på PlayStation 2.


 

Vid åttatiden så stack Jimmy iväg för att jobba sitt fjärde nattpass i rad mellan nio och sju. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Han duschade och sen så åt han middag. Jenny och jag tog en fika samtidigt.Sen så blev det vardagsrummet igen. Jag satt med min dator. Jenny spelade Crash Bandicoot-spelet på PlayStation 2. Borzko tittade på.  

Måndagen den 20 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två.


 

Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade varit ledig i dag, precis som de flesta måndagar för tillfället. Han hade även denna måndag tagit hand om veckostädningen.


 

Jenny var också hemma när jag kom hem. Hon hade varit hemma från skolan i dag för hon var sjuk.


 

Jimmy var också hemma, men han sov efter nattens jobbpass.


 

Borzko och jag tog en sväng till Centrum när jag kom hem. Först så var vi på OnOff. Kollade om min gamla bärbara dator hade kommit tillbaka från reparation, men det hade den inte. Sen så var vi på HemKöp och handlade lite mjölk och frukt bland annat. Och slutligen så var vi på Clas Olsson och handlade en färgpatron och en svart patron till skrivaren, cd-fodral, och en ny duschslang eftersom vår gamla läckte.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Borzko stack iväg till sitt jobb för att vara med på deras chaufförsmöte som de alltid har på måndagar. Något ätbart får de alltid också då. Och så skulle han hämta hem sin lastbil tills i morgon.


 

Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Efter hans dusch så åt han, jag, och Jenny middag tillsammans.


 

Efter middagen så satte vi oss alla tre i vardagsrummet. Jag satt med datorn, Jenny hade Jimmys dator, och Jimmy spelade PlayStation2-spelet ”Champions Of Norrath”. Borzko kom hem vid halvåttatiden och satt sen med oss.


 
Vid åttatiden så stack Jimmy iväg till McDonalds för ännu ett nattpass mellan nio och sju. Jag tog över PlayStation2-spelet och spelade ”Lego - Star Wars 2 - The Original Trilogy”.  

Veckans Vikt - Vecka 47 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 47 - 2006
20/11

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 46 - 2006

Veckans Motion
Vecka 46 - 2006
13/11 - 19/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Söndagen den 19 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost, och nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jenny sov. Jimmy kom hem från jobbet efter sitt nattpass, vid kvart över nio. Han gick då och la sig direkt för att sova.


 

Strax före halvtio gick både Borzko och jag iväg, fast åt olika håll. Han gick ner till FarstaHallen för att träna. Jag gick ut på promenad. I dag var det sol, så det var mycket skönare än i går. Men det var ganska så kallt, bara ett par plusgrader, och så en ganska så kylig vind.

 

 

 Jag gick till BEA i Svedmyra, det tog cirka tre kvart. Gick och tittade på alla grejer på nedervåningen där. BEA är en ICA-butik som har matvaror på övervåningen, och massor med olika prylar på nedervåningen. Jag kollade på lite olika advents- och jul-saker, men jag köpte ingenting. Promenerade sen tillbaka till Farsta, och det tog då också cirka tre kvart.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 37 minuter och 44 sekunder

Antal steg: 11.473

Distans: 9 kilometer och 750 meter

Förbrukade kalorier: 347

 

 

 Kom hem vid elvatiden. Jenny hade alldeles nyss vaknat då. Hon åt då frukost medans jag åt en lätt lunch och tog en fika, och så satt vi och pratade en stund.


 

Sen så höll jag på som vanligt här hemma och fixade och grejade med lite allt möjligt. Varvade med stunder vid datorn också.


 

Jenny var mest på rummet. Hon satt vid datorn, och så rensade hon i sin dator och förberedde till sin nya dator. Hon städade även på sitt rum.


 

Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Han höll på och fixade lite här hemma, och sen så stack han iväg vid tretiden igen. Först skulle han åka och tanka bilen och fixa lite med den. Och sen skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök med middag.


 

Jenny och jag gick en sväng till Centrum vid tretiden. Vi var på SolAkuten och solade i en kvart var. Det var min andra gång.


 

Sen så fortsatte Jenny att städa på sitt rum och att rensa och fixa i sin dator. Själv så gick jag upp till vardagsrummet och spelade lite tevespel. Det blev ”Lego – Star Wars 2 – The Original Trilogy” på PlayStation 2.


 

Vid femtiden så vaknade Jimmy. Han gick upp och duschade, och sen så åt han, Jenny och jag middag tillsammans. Jimmy hjälpte sen Jenny lite med hennes dator.


 

Efter det så spelade jag och Jimmy tevespel en stund. Det blev ”Champions of Norrath”. Vi spelade fram till klockan åtta. Då åkte Jimmy iväg för att jobba ännu ett nattpass mellan nio och sju.


 

Resten av kvällen spenderas nog vid datorn för min del. Och Jenny ska fortsätta att fixa med sin dator och sitt rum.


 

Måndag i morgon igen tyvärr…


Lördagen den 18 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost, och så lite nyhetsläsning i datorn.


 

Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy var ju inte hemma, han var ju på Ålandsbåten. Jenny var inte heller hemma, hon sov hos Robin i natt.


 

Vid niotiden så gick jag iväg ut på en promenad. Jag hade egentligen tänkt mig att gå en tvåtimmarspromenad in till stan. Men efter att jag kom till Hökarängen så insåg jag att det fick bara bli en entimmespromenad i dag. Det var inte speciellt skönt ute. Mörkt, grått, dimmigt, disigt, snålblåst, duggregn, och dessutom så hade jag glömt handskarna hemma så jag frös om händerna.


   

Gick Hökarängsvarvet i ganska så precis en timme. Sen när jag kom till Farsta Centrum så gick jag till SolAkuten, och där så solade jag solarium i femton minuter. Åh, vad det var skönt! Jag har tänkt mig att sola en hel del nu framöver så jag har lite färg till Thailand.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 6 minuter och 25 sekunder

Antal steg: 7.946

Distans: 6 kilometer och 750 meter

Förbrukade kalorier: 240  

Hemma igen vid halvelvatiden. Borzko var inte hemma då, han hade gått iväg till FarstaHallen vid halvtiotiden för att träna. Jag höll sen på med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med stunder vid datorn. Lunch blev det förstås också.


 

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Han åt lunch och fixade lite. Sen så stack han iväg vid halvtvåtiden igen. Han åkte till SöderStadion för att möta upp med några jobbarkompisar, och sen så skulle de se Hammarby spela fotboll i Royal Legue mot Lilleström.


 

Min eftermiddag fortsatte med lite allmänt fixande här hemma, och så datorstunder däremellan. Sen vid halvfyratiden så stack jag iväg med bilen. Först så åkte jag in till Medborgarplatsen där jag hämtade upp Jenny hos Robin.Sen så åkte hon med mig för att hämta Jimmy vid Ålandsbåten. Klockan fyra så kom Birka Princess in som han hade åkt med. Efter lite felåkningar av mig på Söder, och efter att ha kört hem en av hans jobbarkompisar, så kom vi sen hem.


 

Vi åt middag direkt när vi kom hem. Sen efter det så satte sig Jenny på sitt rum vid datorn. Jag och Jimmy satte oss i vardagsrummet med våra datorer. Vi tittade samtidigt på ”Idol” som jag hade spelat in i går.


 

Marcus och Erik var fantastiskt bra igår båda två tyckte jag. Jag hoppas verkligen att det blir de båda i finalen. Felicia åkte ju ut i går, och jag hoppas att det blir Johan som åker ut nästa fredag. Nu vet jag knappt vem jag hejar på av Marcus och Eric. Jag har ju hela tiden hejat på Marcus, men Eric har ju bara blivit bättre och bättre. Jag skulle helst vilja att de fick dela på förstaplatsen!


 

Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid sextiden. Då åt han middag, och sen så satt han med oss i vardagsrummet och tittade på Idol.


 

Vid åttatiden sen så åkte jag, Jenny och Jimmy iväg. Först åkte vi till McDonalds i Västberga och lämnade av Jimmy där. Han skulle jobba ett nattpass mellan nio och sju, men han var ju inte riktigt i form att köra bil själv efter Ålandsresan, så vi var snälla och körde honom dit.


 

Sen åkte Jenny och jag till Farsta Centrum. Var inne på HemKöp och handlade chips och godis, och sen en sväng till McDonalds och köpte varsin McFlurry Pepparkaka.


 

Här är två av de fina dekorationerna på parkeringen vid Farsta Centrum.
  


 

Sen vid niotiden så satt både Borzko, Jenny och jag i vardagsrummet och åt en massa gott och slötittade på teve. Jag hade även min bärbara dator i knäet och Jenny lånade Jimmys dator.


 

Nu är klockan elva, och jag ska nog ta och spela tevespel i ett par timmar nu innan sängen.


Fredagen den 17 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet så jag var hemma vid kvart över två. Borzko jobbade och Jenny var i skolan. Jimmy var ledig från jobbet även i dag så han var hemma när jag kom hem. Han följde med mig en sväng till Centrum. Där var jag vi på HemKöp där jag köpte lite ät- och drickbart att ta med mig till kvällen.


 

Höll på och fixade lite här hemma med lite allt möjligt sen när vi kom hem igen. Vi åt lite lätt middag sen tillsammans vid halvfyratiden redan. Jimmy gjorde sig i ordning inför kvällen.


 

Vid halvfemtiden så åkte vi sen i väg. Först så hämtade vi upp en jobbarkompis till Jimmy, och sen så körde jag dem till Stadsgården och Ålandsbåtarna. Jimmy är ju nu skiftledare/arbetsledare på den McDonalds där han jobbar, och han och de andra skiftledarna skulle åka en dygnskryssning till Åland. De var cirka tio stycken som skulle åka, alla skiftledarna plus chefen, och de skulle både konferera och festa.


 

Jag kom hem igen strax efter fem. Jenny kom hem strax efter från skolan. Hade en pratstund med henne medans hon åt middag. Sen så stack jag iväg igen vid sextiden.


 

Åkte hem till en av mina jobbarkompisar, Monica. Sen kom även Snurran, Mita och Yvonne dit. Det var dags för en av våra spelkvällar igen. Först så spelade vi en omgång av pokerspelet ”Texas Hold Em”. Den vann Yvonne.
 


 


 

Efter det så spelade vi spelet ”Familje-Alias”. Ett jätteroligt spel där man ska förklara ord under stress. Två omgångar blev det av det, och mitt lag vann båda omgångarna. Sista omgången var helt sanslöst kul. Då var vi nog rätt så trötta så vi skrattade så vi grät och fick ont i magen.
 


  

Snurran åkte hem redan vid elvatiden, men vi andra stannade till halvett. Vi åt och drack en massa gott under kvällen förstås också. Och självklart så pratade vi massor. Väldigt trevlig kväll var det i alla fall. När jag kom hem så var det bara Borzko hemma, och han sov. Jenny var i stan på fest med sina tjejkompisar från klassen. Jag kom i säng vid kvart över ett.  
 

Torsdagen den 16 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över två. Borzko jobbade. Jenny var i skolan. Jimmy hade ledig dag från jobbet även i dag, så han var hemma när jag kom hem. Fixade lite med allt möjligt först hemma. Sen så gick Jimmy och jag en sväng till Centrum även i dag.


 

Först så var vi på affären ”Game”. Där lämnade jag igen ett av PS2-spelen som jag köpte för ett par dagar sedan. Mycket bra med öppet köp i tio dagar som även gäller om man har spelat spelet! Jag lämnade igen spelet: ”Shadow The Hedgehog”, som ingen av oss tyckte var speciellt roligt. Istället så köpte jag spelet: ”Lego – Star Wars 2 – The Original Trilogy”.


 

Sen var vi in en sväng på Åhléns där jag köpte en ny mascara och nagelfilar. Hem igen sen. När vi kom hem så satt vi en bra stund och spelade PS2. Vi spelade ett av Jimmys nya spel: ”Champions Of Norrath”.


 

Middag åt vi sen vid halvfemtiden. Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden, och då åt hon middag. Hon satt sen en stund på sitt rum, Jimmy spelade, och jag höll på och fixade lite.


 

Sen så gick vi alla tre upp till vardagsrummet. Och så körde vi EyeToy 1, 2, och 3 på PlayStation 2 ganska så länge. Jättekul!
 


 
 

Efter det så satt Jenny på sitt rum, vid datorn mest, och jag tror även att hon pluggade något. Jimmy och jag körde sen en hel del på mitt nya spel som jag köpte i dag. Det var jättekul.


 

Borzko kom senare än vanligt hem från jobbet i dag, vid halvniotiden. Middag, dusch, och en liten tevestund blev det för honom innan det var dags för sängen.


 

Och i morgon är det fredag!  


En månad kvar till Thailand!

Nu är det exakt en månad kvar tills vi åker till Thailand!

Se tidigare inlägg om Thailand här!

Se nedräknare här!


Veckans Vikt - Vecka 46 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 46 - 2006
13/11

56,5 kg

Veckans Motion - Vecka 45 - 2006

Veckans Motion
Vecka 45 - 2006
06/11 - 12/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Onsdagen den 15 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Borzko jobbade, och Jenny var i skolan, men Jimmy var ledig i dag och hemma. Vi gick nästan direkt en sväng till Centrum. Flera inköp blev det till vår PlayStation 2. Först så var vi på Game. Där köpte jag en EyeToy-kamera, och tre stycken EyeToy-spel: 1, 2, och 3. Sen så var vi på EB Games. Där köpte jag ett SingStar-spel: SingStar 80’s.


 

När vi var hemma igen så testade vi förstås alla våra nya grejer. Jätteroligt både med EyeToy-spelen och SingStar-spelen. Visst är väl Jimmy tjusig där han syns i teven!?
 

  

Vid halvfemtiden sen så åt vi två middag tillsammans. Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Hon åt bara lite lätt eftersom hon skulle ut på restaurang och äta middag senare.


 

Jenny satt sen lite vid datorn, och sen så gjorde hon sig i ordning. Jimmy och jag satte oss återigen i vardagsrummet. Jimmy spelade mest på sin PSP. Jag varvade datorn med PS2.
 


  

Vid halvåttatiden så stack Jenny iväg med tunnelbanan in till stan. Hon skulle ut på restaurang för att äta middag tillsammans med flera andra för att fira en kompis som fyller år i dag.


 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart i åtta. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll. Jimmy och jag fortsatte med PSP, PS2, och datorn.

 

Tisdagen den 14 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet, så jag var hemma vid kvart över två. Borzko var på jobbet. Jenny var i skolan. Jimmy var däremot hemma när jag kom hem. Han skulle egentligen varit på kurs i dag, och även onsdag och torsdag. Men på grund av diverse omständigheter så blev det ingen kurs för honom den här gången, utan han ska gå den vid ett senare tillfälle. Så han var ledig i dag istället.


 

Jag höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem från jobbet. Sen när jag var klar så satte jag mig i vardagsrummet och spelade PS2. I dag blev det spelet: Crash Bandicoot – Twinsanity. Jimmy satt också i vardagsrummet, och han spelade spel på sin PSP.


 

Vid halvfemtiden så åt vi två middag tillsammans. Sen vid halvsextiden så stack Jimmy iväg en sväng till jobbet för ett möte där. Jenny kom hem från skolan ungefär samtidigt. Hon åt middag då. Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden, och då åt han middag.


 
På kvällen så spelade jag mycket PS2, och satt även lite vid datorn. Jenny satt mest vid datorn. Jimmy spelade mest PSP, men också PS2.  

Måndagen den 13 november 2006

Jobbade…


 

Jobbade över i en timme, så jag kom hem vid kvart över tre. Borzko hade haft sin lediga dag i dag som alla måndagar för tillfället. Han hade precis som vanligt tagit hand om veckostädningen. Jimmy hade också ledig dag i dag. Han hade bara varit hemma och tagit det lugnt. Jenny har eftermiddagslektioner den här veckan, så hon var i skolan.


 

Jimmy och jag tog en sväng till Centrum. Först var vi på Game. Där lämnade jag igen ett av spelen (Sonic Mega Collection Plus) till PlayStation 2 som jag köpte förra veckan. Det var inte speciellt roligt, och eftersom det var öppet köp så kunde jag ju lika gärna lämna igen det. Köpte två andra spel där istället (Shadow the Hedgehog + Jak and Daxter: The Precursor Legue). Jimmy köpte ett spel (Resident Evil 4). Sen så var vi på EB Games, där jag också köpte ett spel (Crash Bandicoot – Twinsanity). Bra med begagnade spel så man kan köpa flera och billiga!


 

Det kom även två spel till PlayStation Portable med posten i dag som vi hade beställt. Ett som Jimmy hade beställt (Untold Legends – Brotherhood of the Blades) och ett som jag hade beställt (Loco Roco),.


 

Borzko stack iväg till sitt jobb vid femtiden. De skulle ha sitt vanliga chaufförsmöte som de alltid har på måndagar, och sen så skulle han hämta hem sin lastbil. Jimmy och jag åt middag när vi kom hem från shoppingen. Borzko skulle äta på jobbet. Jenny slutade fem i skolan i dag. Sen så var hon hemma hos Robin en sväng, och hon åt även middag där.


 

Efter middagen så satte sig jag och Jimmy i vardagsrummet. Sen så blev det spel både på Playstation 2 (PS2) och Playstation Portable (PSP). Vi testade och spelade alla våra nya spel. Vid sjutiden så kom Jenny hem från Robin. Borzko kom hem vid halvåttatiden.


 
Jimmy och jag satt och spelade sen hela kvällen. Jenny satt mest vid datorn, men hon kom också upp och spelade i någon timme. Borzko satte sig i sovrummet och tittade sport på teve. 

Söndagen den 12 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det gröt och fika till frukost, och så nyhetsläsning i datorn samtidigt. Borzko gick upp strax efter åtta och genomgick sina morgonrutiner. Jimmy sov gott efter nattens festande. Jenny sov också gott hemma. Hon kom hem i går kväll/natt och sov hemma istället för att sova borta som hon egentligen hade planerat.


 

Borzko gick iväg bort till Farstahallen vid strax efter nio. Själv hade jag tänkt mig en promenad, veckans första och sista. Men det blev ingen promenad i dag heller. Det blev en vecka helt utan motionerande och promenerande. Det var grått och trist utanför fönstren, och jag kände mig seg och hade en lätt huvudvärk, så jag hade absolut ingen lust att gå ut.


 

Jag satte mig i vardagsrummet istället, med min nya PlayStation 2 som jag köpte i går. Först så spelade jag tevespel i en stund. Det blev spelet Crash Bandicoot som jag spelade i dag. Sen så sjöng jag lite med SingStar-skivorna en stund. Sen så spelade jag lite spel igen.


 

Vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han duschade och åt frukost. Jag tog en fika och lite lätt lunch med honom. Sen så satt vi båda i vardagsrummet. Han satt och spelade sitt nya PS2-spel Hitman, och jag satt med min dator.


 

Vid ettiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon duschade och åt frukost. Borzko kom hem från gymmet vid halvtvåtiden. Då åt han lite lunch.


 

Vid tvåtiden sen så åkte jag, Jimmy och Jenny iväg. Vi åkte hem till min Mamma och Pappa i Örby för att fira Pappa på Fars Dag. Han fick tre pocketböcker och en flaska rödvin av oss. Min syster Anette kom också dit. Sen så satt vi och fikade, pratade, och hade det allmänt trevligt i ett par timmar.
 


 


 

Jimmy stack sen iväg en sväng till sitt jobb. Han skulle inte jobba, men han hade ett möte och lite förberedelser inför sin kurs i veckan. Jenny och jag åkte hemåt så småningom. När vi kom hem så hade Borzko åkt hem till sin Mamma i Hallunda på middag och fika och sitt numera vanliga söndagsbesök.


 

Vid halvsextiden så åt Jenny och jag middag. Satt en stund och pratade och hade det mysigt bara vi två. Sen så satte hon sig på sitt rum och vid datorn. Jag satte mig uppe i vardagsrummet och spelade tevespel igen.


 

Vid halvåttatiden så kom Jimmy hem från McDonalds. Då satte sig han i vardagsrummet och spelade sitt tevespel. Jag hämtade min dator och satt med den i vardagsrummet. Jenny satt på sitt rum vid sin dator.


Lördagen den 11 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Satt en stund vid datorn sen och läste lite nyheter. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy skulle sova till tiotiden i dag. Jenny gick upp klockan nio. Då åt hon och jag frukost tillsammans.


 

Sen vid strax före tio så gick vi ner till Centrum för lite shopping. Jenny handlade sig ett par mjukisbyxor på Stadium och ett par gympaskor på Din Sko. Hon handlade också Fars Dags-present till Borzko, en bok plus lotter, från henne och Jimmy. Jag handlade några pocketböcker i Fars Dags-present till min Pappa.


 

Vid elvatiden så kom även Jimmy till Centrum. Då blev det shopping på OnOff. Först så pratade vi om min gamla bärbara dator med ”vår” trevliga försäljare Kent. Nu har den ju varit borta i snart två och en halv månad sammanlagt. Vi blev erbjudna antingen en lånedator tills vår dator kommer tillbaka, eller presentkort på femhundra kronor på OnOff.


 

Vi tackade ja till pengarna. Och sen så handlade vi upp dem direkt plus en hel del till. Vi köpte ett tevespel: ett PlayStation 2. Plus tillbehör: en extra spelkontroll, ett minneskort, två mikrofoner, och spelet SingStar Svenska Hits. Jimmy köpte spelet Black.


 

Sen så gick vi till affären Game och handlade lite fler spel. Jimmy köpte spelet HitMan Blood Money och jag köpte SingStar, Crash Bandicoot The Wrath och Cortex, och Sonic Mega Collection Plus.


 

Vi kom hem från Centrum igen vid halvettiden. Borzko hade precis kommit hem från jobbet då. Vi åt alla fyra lite lätt lunch. Sen efter det så installerade vi vårt PS2 och invigde det. Först så sjöng jag, Jimmy och Jenny massor med låtar från de två SingStar-skivorna. Borzko gillar inte att sjunga så han satt bara och lyssnade. Och efter det så testade vi de fyra spelen som vi köpte till.
 

Höll på större delen av eftermiddagen med PS2. Middag åt vi sen alla fyra vid halvfemtiden. Efter middagen så blev det tevespelande igen. Vid sjutiden sen så stack både Jimmy och Jenny iväg på varsitt håll. Jimmy skulle på fest hos en jobbarkompis. Jenny skulle möta upp med några klasskompisar, sen gå på fest, och sen förmodligen sova hemma hos en av tjejerna.
    


    
 

Vid halvåttatiden sen när det bara var Borzko och jag kvar hemma så satte vi oss i vardagsrummet och tittade på Idol som jag hade spelat in i går. Inte lika roligt att se det i efterhand när man redan visste hur det gick. Men ändå kul att se Idolernas uppträdanden. Marcus var som vanligt bäst tyckte jag. Erik var näst bäst. Johan var ovanligt bra i går. Felicia är väl bra fast lite intetsägande. Cissi var inte så bra i går, hon var rätt person att åka ut, även om jag tycker om hennes stil.


 

Efter att vi hade sett klart Idol-programmet, Hey Baberiba, och Idol-omröstningen så satte jag mig med datorn. Borzko slötittade på lite allt möjligt på teven. Nu är klockan halvtolv och han har nyss gått och lagt sig för han var trött. Själv så blir jag väl sittande här vid datorn till ettiden som vanligt. Eller om jag ska ta att spela lite PS2 kanske!?..


Fredagen den 10 november 2006

Jobbade…


 

Jobbade över en timme i dag, så jag kom hem vid kvart över tre ungefär. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade även i dag varit hemma från skolan eftersom hon inte alls mådde bra. Jimmy var inte hemma. Han jobbade mellan tio och sju i dag. Och Borzko jobbade givetvis också.


 

Jag gick en sväng till Centrum nästan direkt. Jenny kände sig lite bättre på eftermiddagen så hon hängde med mig. Jag köpte födelsedagspresent till min syster och så köpte jag mig en ny väggalmanacka för 2007. En varsin pocketbok till mig och Jenny blev det också. 

 


 

Middag åt vi två vid halvfemtiden. Sen efter det så höll jag på och fixade lite här hemma som vanligt. En stund vid datorn blev det också. Bloggade gårdagens dagbok bland annat. Jag orkade inte det i går kväll efter konserten.


 

Vid halvsextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag och duschade då.


 

Vid halvsjutiden så åkte Jenny och jag iväg till syrrans födelsedagsfirande. Borzko valde att vara hemma i kväll. Han ska jobba extra i morgon, och han ska gå upp redan klockan halvfyra. Han valde att bara vara hemma och ta det lite lugnt en stund, och sen gå och lägga sig tidigt.


 

Jenny och jag åkte först till Örby och hämtade upp min Mamma och Pappa. Sen så åkte vi vidare hem till min syster Anette i Solberga för att fira hennes 49-årsdag. Kenneth, Mathias, Maria och Patric var också där. Jimmy kom också dit sen lite senare direkt ifrån jobbet.
  

 

Först så fikade vi med tårta och massor med kaffebröd. Sen så blev det dricka och snacks. Satt och pratade, skrattade, diskuterade, och hade det allmänt trevligt.
  

 

Vid elvatiden sen så åkte vi hemåt. Jag körde hem Mamma och Pappa. Jimmy och Jenny körde hem Maria och Patric. Kom hem vid halvtolvtiden.


 

Sen så blev vi alla tre sittande framför varsin dator resten av kvällen. Går väl och lägger mig vid ettiden som vanligt på lediga kvällar.


Torsdagen den 9 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över två. Jenny var hemma när jag kom hem. Hon hade varit hemma från skolan i dag igen, för hon mådde inte bra. Borzko jobbade som vanligt, och Jimmy jobbade mellan 07.00 och 17.00 i dag.


 

Eftermiddagen var precis som vanligt. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och så varvade jag lite med stunder vid datorn.


 

Vid halvfemtiden så åt Jenny och jag middag tillsammans. Satt i en timme sen och pratade vid bordet. Vid kvart i sex så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt middag, och sen så duschade han.


 

Vid halvsjutiden sen så åkte Jimmy och jag iväg. Vi skulle på konsert på Hovet för att se Europe. Vi parkerade i p-huset, och sen så tog vi en fika. Vi hade platser på långsidan, ganska nära kortsidan mot scenen, men tyvärr lite för högt upp, rad 23.


 

Klockan halvåtta så började förbandet. Och det var det svenska bandet Stereolith. Jag hade bara hört någon låt med dem förut, men de var riktigt bra.


 

Halvnio så började Europe. Sen så spelade de i cirka två timmar och en kvart, inklusive extranumren. De blandade många gamla låtar med några nya från den precis utkomna nya skivan.


 

Konserten var jättebra tyckte både Jimmy och jag. Vi såg bra, men satt, i mitt tycke, lite för högt upp. Ljudet var helt perfekt. De spelade nog de flesta av mina favoritlåtar av dem.
 


 Konserten var slut vid kvart i elva. Det gick fort att komma ut ur Hovet, och även ur parkeringshuset, så vi var hemma vid elvatiden.
 
 

Dessa fina rosor stod och väntade på mig när jag kom hem, tillsammans med några nerskrivna rader på ett papper. De var från min käre man.
 


Europe!

DSC00417
Europe!

Nu är Jimmy och jag på Hovet och väntar på Europe. Det här är fö...

DSC00409
Nu är Jimmy och jag på Hovet och väntar på Europe. Det här är förbandet.

Onsdagen den 8 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. I dag var det ingen hemma när jag kom hem. Borzko jobbade förstås som vanligt, och han beräknade att vara hemma vid sjutiden. Jimmy jobbade mellan två och tio i dag, och han beräknade att vara hemma vid elvatiden. Jenny mådde bättre i dag, så hon gick till skolan i dag. Sen efter skolan så gick hon hem till Robin.


 

Jag höll på här hemma som vanligt på eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade lite med datorn också. Sen så åt jag middag i min ensamhet vid femtiden. Efter middagen så höll jag återigen och fixade med lite allt möjligt här hemma, och varvade med datorn även då.


 

Jenny kom hem vid sjutiden. Hon hade varit hos Robin på eftermiddagen, och även ätit middag där. Sen så skulle han på innebandyträning och då åkte hon hem. Väl hemma så satt hon mest vid datorn.


 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart över sju. Och hans kväll blev som nästan alla hans vardagskvällar: middag, dusch, och sen sport på teve.


 

Vid halvniotiden så kom Jenny till köket för en fika och en pratstund. Det är alltid lika mysigt! Oftast så är det dagens bästa stund!


Höstens ljuspunkter.

Jag avskyr hösten och vintern… Men i år så känns det ju otroligt mycket lättare än vad det brukar göra! Och självklart så är ju det för att vi ska åka till Thailand den 16 december!


 

Det är bara 38 dagar kvar tills vi åker. Det känns helt otroligt och ofattbart! När vi bokade resan, den 3 april, så var det åtta och en halv månad tills vi skulle åka! Och nu är det bara lite drygt en månad!


 

Men ändå så kan det ju vara skönt att ha andra ljuspunkter att se fram emot nu under tiden fram till dess. Och jag har faktiskt ett flertal roliga avbräck från jobb och vardagsliv.


 

I morgon, torsdagen den 9 november, så ska Jimmy och jag gå på konsert på Hovet och se ”Europe”.


 

På fredag, den 10 november, så ska vi hem till min syster och fira hennes födelsedag.


 

På söndag, den 12 november, så ska vi hem till min pappa och fira honom på Fars Dag.


 

Fredagen den 17 november så ska jag hem till en jobbarkompis tillsammans med fyra till jobbarkompisar och spela ”Texas Hold Em”.


 

Onsdagen den 22 november så ska jag ut på festligheter med personal från skolan. Först ska vi spela boule i en inomhushall, och sen ska vi äta buffé på ”Hard Rock Café”.


 

Lördagen den 25 november så ska Jimmy och jag gå på konsert igen. Den här gången är det i Globen och det är ”Iron Maiden” som spelar.


 

Torsdagen den 7 december ska jag, Borzko, Jimmy och Jenny gå på konsert i Globen och se många olika artister i ”Rock’n Roll X-mas”.


 

Söndagen den 10 december så ska jag, Borzko, Jimmy, Jenny plus min Mamma och Pappa gå och se musikalen ”Mamma Mia” på Cirkus. Vi kanske går ut och äter Julbord innan också.


 

Och sen då lördagen den 16 december så åker vi till Thailand! Hem igen kommer vi på Nyårsafton. Sen är jag ledig till och med söndagen den 7 januari. Börjar jobba igen på måndagen den 8 januari. Och då så går vi ju mot våren och sommarlovet!


Kylskåpspoesi

Eftersom min favoritbloggare nummer ett, Angela, uppmanade oss andra bloggare att visa hur våra kylskåpsdörrar ser ut så gör jag självklart det. (Här är förresten hennes).


 

Min kylskåpsdörr är fullproppad av kylskåpsmagneter som är broderade av mig. Jag köper alla magneter som jag hittar som går att brodera. Jag har massor liggande som ska broderas så småningom.
  

 

Förut så samlade jag på alla slags kylskåpsmagneter. Men när vi flyttade hit till Farsta för drygt ett år sedan så slängde jag alla magneter utom de som jag har broderat.


 

Cirka 75 stycken är de nu. Och jag har säkert cirka 25 stycken som ligger och väntar på att bli broderade. Förut om åren broderade jag jättemycket. Inte bara kylskåpsmagneter, utan tavlor och bonader. Men nu för tiden så broderar jag nästan ingenting.


 

Jaha, tänker ni nu, var har familjen alla ”viktiga papper” som alltid brukar hänga på kylen!? Jo, de har vi på två stycken anslagstavlor som hänger strax bredvid, bara ”runt hörnet”, i hallen.
 


  

Väggen som var mellan vårt kök och vår hall är borttagen. Det är bara en liten bit kvar precis vid ytterdörren, och en liten bit vid kylskåpet.


 

Så här ser köket och hallen ut när man står på dörrmattan.
 


  

Och så här ser köket och hallen ut sett från trappan till övervåningen.
  

 

Är du mer nyfiken på hur vår lägenhet ser ut så kika in i mitt fotoalbum på Windows Live Spaces och titta i fotoalbumet som heter ”Farsta – Nya Lägenheten – 2005”. Där finns 44 fotografier tagna här i lägenheten, fast för ungefär ett år sedan.


 

Och jag gör väl som Angela och uppmanar er alla andra att visa era kylskåpsdörrar!  


Tisdagen den 7 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy och Jenny var båda två hemma när jag kom hem. Jimmy hade en ledig dag från jobbet i dag. Jenny var sjuk och hemma från skolan även i dag.


 

Jag stack sen iväg med bilen igen nästan direkt. Åkte till min hudläkare i Björkhagen där jag hade en bokad tid i dag. Sen så tog han bort två ”prickar”/”födelsemärken”/”hudförändringar” eller vad det nu heter. En satt på överarmen och en på ryggen. De brukade klia ibland och jag har lätt rivit sönder dem så att det blödde. Skönt att bli av med dem.


 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade som vanligt med lite allt möjligt här hemma. Vid halvfemtiden så åt vi middag tillsammans.


 

Efter det så tog Jimmy och jag en sväng till Centrum. Där var vi på ”Game” och köpte oss varsitt nytt PSP-spel. Jag köpte spelet ”Boog & Elliot”.


 

Väl hemma igen så satt Jimmy och jag en stund vid datorn. Först så beställde vi nya biljetter till ”Iron Maiden” i Globen. Vi hade ju biljetter till konserten den 17 november. Men Jimmy ska på Ålands-kryssning med jobbet då, så de biljetterna har vi sålt. Nu beställde vi till konserten den 25 november istället.


 

Sen så beställde vi varsitt PSP-spel till, på Webhallen. Och så beställde vi varsitt extra batteri också.


 

Efter det så satt vi båda två i köket och spelade våra respektive nya PSP-spel. Jenny satt vid datorn i sitt rum.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Middag, dusch, och sen sport på teve, så blev hans kväll.


 

Vid åttatiden så kom även Jenny ut till köket. Vi tog en fika allihopa och pratade lite. Sen efter det så blev det PSP-spel igen.


Måndagen den 6 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över två. Både Borzko, Jimmy, och Jenny var hemma när jag kom hem.


 

Borzko hade som vanligt sin lediga måndag i dag. Och han hade också precis som vanligt tagit hand om veckostädningen i dag.


 

Jimmy var ledig på dagen, för han skulle jobba ett kvällspass. Han hade bara varit hemma och tagit det lugnt på dagen.


 

Jenny skulle egentligen ha varit i skolan i dag. Men hon mådde dåligt i magen i dag, så hon var hemma från skolan. Hon hade mest vilat hela dagen.


 

Nästan direkt när jag kom hem så stack Jimmy och jag iväg en sväng till OnOff i Centrum. Vi skulle lämna in min nya dator på reparation som nätverkskortet slutade att fungera på i går. (Läs blogginlägget från i går, fem inlägg neråt: ”Jag blir så trött på krånglande datorer!!!”) Men det visade sig att det inte var något fel på datorn! Jag hade råkat komma åt en liten, liten knapp på sidan av datorn, som jag inte ens hade sett att den fanns! Och den knappen stänger av nätverkskortet! Så vi fick stå där och skämmas lite och känna oss lite dumma! Nej, jag skojar bara, faktiskt så gjorde vi inte det. Vi hade ju inte ens sett att knappen fanns, och inte ens tänkt på att det kunde finnas en sån knapp.


 

Jag måste ju faktiskt säga, att personalen på OnOff i Farsta är väldigt trevlig och serviceminded. Vi har handlat väldigt mycket där, och alltid fått otroligt bra service av säljarna. Kommer givetvis inte ihåg vad alla heter, det är en tjej och ett flertal killar som jobbar som säljare. Men speciellt Kent och Jimmy har verkligen gett oss bra service. Den här gången var det Kent som servade oss, han skulle också kolla upp vart vår andra dator har tagit vägen, och återkomma till mig om det.


 

När vi kom hem igen från Centrum så höll jag på och fixade lite här hemma. Sen så åt vi alla fyra middag tillsammans vid fyratiden. Direkt efter middagen så stack Borzko och Jimmy iväg. Jimmy körde först Borzko till jobbet, och sen så åkte Jimmy till sitt jobb för att jobba ett kvällspass mellan halvsex och tolv. Borzko var på jobbet för ett chaufförsmöte. Sen så hämtade han hem sin lastbil tills i morgon. Han kom hem vid halvåttatiden igen. Resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


 

Jenny tillbringade det mesta av sin kväll på rummet. Hon vilade, sov, satt vid datorn, och tittade på teve. Jag tillbringade det mesta av min kväll i kökssoffan med datorn i knäet.


Veckans Vikt - Vecka 45 - 2006

Veckans Vikt
Vecka 45 - 2006
06/11

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 44 - 2006

Veckans Motion
Vecka 44 - 2006
30/10 - 05/11

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ---------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: Promenad, cirka 1,0 tim

Utmanad!

Eftersom jag har blivit utmanad av Angela så kommer här en liten lista:


 

* 4 jobb jag har haft:

- Kassabiträde

- Personlig assistent

- Postsorterare

- Kontorist


 

* 4 filmer jag kan se om och om igen:

- Sagan Om Ringen

- Sagan Om De Två Tornen

- Sagan Om Konungens Återkomst

- Top Gun


 

* 4 Städer jag har bott i:

(Eftersom jag bara har bott i Stockholm så skriver jag stadsdelar istället)

- Kristineberg

- Solberga

- Örby

- Rågsved


 

* 4 teveserier jag har tittat på:

- Vänner

- CSI

- Cityakuten

- Lagens Änglar


 

* 4 favoriträtter

- Thailändsk mat

- Sushi

- Kinamat

- Fisk på allehanda sätt


 

* 4 platser/länder jag vill besöka:

- Thailand (åker till jul!)

- Nya Zeeland

- Australien

- Irland


 

* 4 typer av websajter jag besöker dagligen:

- Bloggar

- Nyhetstidningar

- Sökmotorer

- Communitys


 

* 4 ställen där jag känner mig bekväm:

- Hemma

- Ute på promenad

- På en solig strand

- I bilen


 

* 4 jag utmanar:

Jenny

Snurran

Finkan

Anna K

Söndagen den 5 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse precis som nästan alla mina lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och nyhetsläsning i datorn under tiden. Efter det så satt jag en stund med datorn. Bland annat så mailade jag vårt hotell i Thailand, Apollo, och Comviq med en hel del frågor som vi har runt vår Thailandsresa.


 

Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet för att jobba mellan sju och fyra. Borzko gick upp klockan nio. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han frukost förstås. Sen så tog han det bara lugnt, han mådde inte så bra, ont i halsen och förkyld. Jenny sov till elva. Sen så gick hon upp och åt frukost.


 

Vid tolvtiden så gick Jenny och jag ut på en promenad tillsammans. Vi gick runt omkring i Farsta i ungefär en timme. Alltid trevligt att promenera och prata samtidigt.


Stegräknaren visade:
Effektiv gångtid: 1 timme, 5 minuter och 59 sekunder
Antal steg: 6.972
Distans: 5 kilometer och 920 meter
Förbrukade kalorier: 211
 


Väl hemma igen så blev det lite lätt lunch. Sen så höll jag på och fixade lite här hemma en stund. Och sen så blev det datorn en stund igen. Efter det så satte sig Jenny hos mig i köket, och så satt vi och spelade PSP ganska så länge.


 

Borzko åkte iväg vid tretiden. Han skulle först till sin Pappas grav för att tända ett ljus och ställa dit en blomma. Och efter det så skulle han hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.


 

Och i dag så var det för ovanlighetens skull Jenny som stod för matlagningen. Hon stekte blodpudding till middag. Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och då åt vi tre middag tillsammans.


 

Efter maten så blev det ju då datorproblem… Som jag skrev om i mitt förra blogginlägg… Så jag satt och gjorde backup och brände ut på dvd, så ingenting försvinner när jag lämnar in datorn. Fixade iordning min jättegamla bärbara dator också så jag kan ha den under tiden.


 

Jimmy hjälpte mig med mina datorer först. Sen så satt han och spelade PSP. Jenny städade på sitt rum, och satt vid sin dator. Och jag varvade datorn med PSP-spelande.


 

Och i morgon är det då tyvärr måndag igen…


 

---------  


 

Och jag måste ju bara lägga in dessa länkar…

Expressen.

Aftonbladet.

Och säga det att jag hoppas att det sprider sig även hit till Stockholm!


Jag blir så trött på krånglande datorer!!!

Efter middagen i dag så skulle jag sätta mig en stund vid datorn. Men då funkade helt plötsligt inte Internet på min dator… Det verkar som om det har blivit något fel på mitt inbyggda trådlösa nätverkskort. Hur Jimmy än försökte så fick han inte igång Internet. Men på hans bärbara dator, och på vår jättegamla bärbara dator så funkade det trådlösa nätverket. Så det är ju inte något fel på vår trådlösa router. Utan felet måste sitta i min nya dator…


 

Så i morgon blir det att gå till OnOff och lämna in även denna dator på reparation. Min gamla bärbara dator, den som Jenny ska få, är ju fortfarande kvar på reparation. Först var den inne på verkstan i 28 dagar, sen fick vi hem den, men felet var inte åtgärdat, så vi lämnade in den igen, och nu har den varit inne i över 28 dagar.


 

Jag vet att det är väl egentligen ingenting att blir upprörd, arg, och ledsen över. Där är ju verkligen lyxproblem / i-landsproblem. Men jag blir ändå så frustrerad… Vi har alltid så himla otur med våra datorer. En gång när jag köpte en ny dator så funkade inte CD-läsaren, så den fick vi byta. En annan gång så var allting på finska... den fick vi börja med att formatera om direkt. Min nya dator, som nu nätverkskortet inte funkar på, får vi inte skrivaren att fungera till. Den som är inlämnad har ju också krånglat mycket. Jennys stationära dator krånglar jämt. Och Jimmys stationära dator krånglar också. I och för sig har vi ju haft många datorer, och de är ju också välanvända. Just nu så har vi två stationära och fyra bärbara datorer tillsammans.


 

Men ändå så känns det så jobbigt att behöva lämna in min sprillans nya, dyra dator. Jag har ju bara haft den i cirka en och en halv månad… Och så kommer det säkert att ta en månad innan jag får tillbaka den. Och då får jag sitta med min allra äldsta bärbara dator som är såååå seeeeg under tiden…


 
Ja, ja, nog med gnällande nu! Det finns, som sagt var, värre problem i livet än krånglande datorer!  

Lördagen den 4 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse som de flesta lediga dagar. Kände mig lite slö och seg så jag låg och drog mig en halvtimme till halvåtta. Gick sen upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och nyhetsläsning i datorn.


 

Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra i dag. Jenny sov hemma hos Robin i natt, så hon var inte hemma. (Hon skulle ju egentligen ha sovit hos sin kompis Pauline i natt, men det blev så att hon åkte hem till Robin och sov istället.)


 

Vid tiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Gick runt omkring i Farsta i cirka trekvart. Vindstilla och cirka nollgradigt. Hade tänkt gå lite längre, men det började falla ner blötsnö, och då hade jag ingen lust att promenera mer, så jag gick hemåt istället.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 47 minuter och 24 sekunder

Antal steg: 5.255

Distans: 4 kilometer och 460 meter

Förbrukade kalorier: 159
 


  

När jag kom hem igen så höll jag som vanligt på och plockade, fixade, grejade, pulade, donade, och småstädade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma.


 

Lite lätt lunch blev det så småningom förstås också. Satte mig en stund också och läste ut den tredje och sista delen i ”Gossip Girl”-serien. Sen efter det så blev det en stund vid datorn. Skrev recensioner på ”Gossip Girl”-böckerna och filmen ”Djävulen bär Prada” bland annat.


 

Efter det så satt jag en ganska så lång stund och testade och spelade mina nya psp-spel som jag fick i går. Och efter det så blev det en datorstund igen.


 

Sen så började familjen komma hem efter min ensamma dag. Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över fem. Borzko kom hem från jobbet vid halvsex. Då åt vi tre middag tillsammans. Jenny åt middag hos Robin, och sen så kom hon hem vid sextiden.


 

Vid sjutiden så tog jag, Jimmy och Jenny en sväng till Centrum. Där var vi på HemKöp och handlade en massa gott att äta till kvällen. Sen så satte vi oss alla fyra i vardagsrummet vid åttatiden. Vi slötittade på teve. Jag hade som vanligt också datorn med mig.


 

Vi åt massor med gott, bland annat så dippade vi grönsaker. Och så chips och godis förstås. Slötittade gjorde vi på Trean: ”Hus i Helvete”, ”Sing a Long”, och ”Extra, Extra”. Borzko gick och la sig redan vid tiotiden. Han hade ont i halsen och kände sig som om han håller på att åka på en förkylning.


 

Vid halvelvatiden så försvann Internet och alla tevekanaler. När vi tittade ut så var gatubelysningen släckt, och två av husen som vi ser var helt svarta. Så det måste ha varit något större strömavbrott någonstans.


 

Jimmy gick och la sig redan vid elvatiden. Han ska ju upp tidigt och jobba i morgon också, fjärde morgonen i rad. Jenny och jag satte oss i köket och spelade PSP båda två. Vid tolvtiden, efter en och en halv timme, kom strömmen, Internet, och tevekanalerna tillbaka. Så nu ska jag passa på att blogga, sen så ska jag spela PSP igen till ettiden, och då blir det sängen. 


"Gossip Girl" av Cecily von Ziegesar

---------   

 Recension av de tre böckerna om ”Gossip Girl”: ”Gossip Girl” – ”Ni vet att ni älskar mig” – ”Allt och lite till” av: Cecily von Ziegesar. (Genre: ”Chick Lit” / Ungdomsböcker.) 

 ---------   
 
”Gossip Girl är den anonyma berättaren i böckerna om ett gäng privilegierade ungdomar som bor, lever och sover (ibland med varandra) på New Yorks Upper East Side.
GOSSIP GIRL tar oss med in i deras värld - en värld där alla är rika och vackra, där allting är fantastiskt och där svartsjuka och svek finns överallt. Invävt i historien får vi det senaste skvallret på sidor som är gjorda för att se ut att komma från webbsajten www.gossipgirl.net.


Undrar du hur den rika halvan lever? Det kan jag berätta. Jag är en av dem.
S är tillbaka från internatskolan. Hennes hår är längre och ljusare. I hennes blå ögon finns en hemlighetsfull och mystisk blick. Om vi inte ser upp kommer S att bli lärarnas favorit, komma till partyt i den underbara klänningen som vi inte kunde bära upp, stjäla våra pojkvänner och helt enkelt förstöra våra liv.
Jag har koll på henne. Jag har koll på oss alla. Det kommer att bli ett händelserikt år. Det känner jag på mig. GOSSIP GIRL.”
 
(Kopierat från bokus.com.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.
"Gossip Girl".
"Ni vet att ni älskar mig".
"Allt och lite till".

 ---------   

 De här tre böckerna om ”Gossip Girl” var mycket lättlästa. Det är ju egentligen ungdomsböcker, men jag har ingenting emot att läsa det. ”Chick Lit” gillar jag ju också, och det är ju de här böckerna. Men en bok hade nog räckt att läsa… Det blev lite mycket med tre i rad, för de var väldigt lika varandra. Men de var ändå lite småkul och underhållande så jag kan rekommendera dem om man gillar den typen av litteratur. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg:  2,5 av 5. 

 ---------    

"Djävulen bär Prada"

---------   

 Recension av filmen: ”Djävulen bär Prada ”. (Genre: Drama / Komedi.) 

 ---------   

 ”Andrea Sachs (Anne Hathaway) är en småstadstjej som kommer till New York med en dröm om att jobba i tidningsbranschen. Hon tror hon äntligen är på rätt väg när hon lyckas få det eftertraktade jobbet som assistent till Miranda Priestly (Meryl Streep), chefredaktör på en av världens ledande modetidningar. Men Miranda visar sig vara chefen från helvetet och Andrea måste snart bestämma sig om hon är villig att sälja sin själ till djävulen för att nå sina drömmar.”

 (Kopierat från biotider.se.)

 ---------   

 För bild och övrig information gå till direktlänk på biotider.se. 

 ---------   

Den här filmen tyckte jag var riktigt bra. Jag har inte läst boken, och jag hade nog inga större förväntningar på filmen. Men den var som sagt var riktigt bra tycker jag. Meryl Streep är ju som vanligt strålande, och de andra skådespelarna var också bra. Filmen var rolig och charmig, men även gripande. Jag kan klart rekommendera den. ///Bim. 

 ---------   

 Betyg: 3,5 av 5. 

 ---------    

Fredagen den 3 november 2006

Jobbade inte i dag. I dag var vi lediga från jobbet. Vi hade en inarbetad dag som vi fick ut i dag. Vi börjar ju att jobba två dagar innan skolan börjar efter sommarlovet. Och de två dagarna får vi ta ut i ledighet. En dag på höstlovet, och en dag på sportlovet.


 

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och så nyhetsläsning i datorn under tiden.


 

Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba mellan sju och fyra. Jenny vaknade och gick upp strax efter nio.


 

Kallt ute i dag. Jag hade egentligen tänkt att promenera in till stan för att sen möta upp med Jenny, men jag hade ingen lust att ge mig ut i kylan i dag. Kände mig frusen och slö i dag.
 

  

Vid tiotiden så gick Jenny och jag till Centrum och tog tunnelbanan in till stan. Sen så gick vi runt och kollade i affärer i ett par timmar. Jenny köpte sig ett par stövlar, en mössa, och ett par vantar. Själv så köpte jag mig ett par vinterfodrade gympaskor, typ Converse-kopior, på rea på Din Sko, för 200:- kronor.
 

  

Vi tog en varsin macka och kaffe/thé till lunch på fiket på Åhléns. Sen klockan tolv så gick vi till Filmstaden Sergel vid Hötorget och så var vi på Bio. Vi såg filmen: ”Djävulen bär Prada”. Vi tyckte båda två att den var jättebra.
 

  

Gick runt lite i stan en stund till sen efter bion. Och så småningom så tog vi tunnelbanan hem igen. Var på HemKöp och hämtade ut ett paket från WebHallen när vi kom till Farsta. Jimmy och jag hade skickat efter spel till våra PSP. Han hade skickat efter ett spel, och jag hade skickat efter fyra spel på rea: ”Kao Challengers”, ”Lumines”, ”Ultimate Block Party”, och ”Go! Suduko”.
  

 

Väl hemma igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jenny satt mest vid sin dator. Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Och Jimmy hade stannat kvar lite efter jobbet, och kom hem vid sextiden. Då åt vi alla fyra middag tillsammans.


 

Vid sjutiden sen så skjutsade Jimmy och jag hem Jenny till hennes kompis Pauline i Hagsätra. De skulle på fest tillsammans, och med några andra tjejkompisar, och sen så ska hon sova över hemma hos henne. På hemvägen sen så stannade Jimmy och jag till vid Statoil och handlade chips, dipp, choklad, och godis.
  

 

Klockan åtta så satte sig jag, Jimmy och Borzko uppe i vardagsrummet. Vi tittade på ”Idol” och åt en massa gott. Jag satt även lite med datorn, och Jimmy satt med sin PSP. Borzko gick och la sig för att sova redan vid halvtiotiden, för han ska upp och jobba extra i morgon.


 

I kvällens ”Idol” så tyckte jag att Marcus och Erik var bäst. Och den jag tyckte skulle åka ut i kväll var Johan. Men det blev ju Danny som åkte ut.


 

---------  


 

Och i dag är det exakt ett år sedan som jag började blogga här på blogg.se. Jag gick då över från min gamla blogg på Windows Live Spaces, som jag numera har som mitt fotoalbum. Där bloggade jag i cirka åtta månader. Innan det så skrev jag Dagbok på Lunarstorm i cirka fyra år. 


Torsdagen den 2 november 2006

I dag jobbade jag, fast inte på jobbet. Jag var på en konferensresa med jobbet till Åland över dagen. Vi var nitton stycken sammanlagt som åkte. Vi var: delar av personalen från expeditionen, mattanterna, vaktmästarna, och städarna.
 

  

Gick upp halvfem. Duschade, och gjorde mig i ordning. Tog en fika också innan jag gav mig ut i kylan, minus sju grader klockan kvart över sex när jag gick. Gick till tunnelbanan, fick stå och vänta för tunnelbanan var förstås försenad. Men så småningom så kom jag till Slussen där jag mötte upp med några av mina jobbarkompisar.
  

 

Tog bussen sen till Viking Line-terminalen där vi mötte upp med resten av oss. Gick ombord på ”Isabella” vid halvåttatiden. Gick först till vårt konferensrum där vi lämnade av ytterkläderna. Sen så gick vi och åt en väldigt fin frukostbuffé.
 


  

Konfererade sen hela ditresan. Avbrott hade vi förstås lite då och då för fika-, rök-, och toalett-pauser. Fick en stor ost- och skink-macka till lunch också. Konferensen var givande. Det handlade mycket om vår fysiska och psykiska arbetsmiljö.
  

 

Solen lyste från en klarblå himmel när vi åkte från Stockholm. Men det blåste en hel del. Och när vi kom ut på öppet hav så blåste det mer än en hel del… När vi kom fram till Åland så var det full snöstorm. De hade nog fått vår snöstorm som vi hade här hemma i går. I Mariehamn så bytte vi bara båt till ”Amorella”, och så gick båten tillbaka mot Stockholm igen.
  

 

På hemresan så hade vi fri tid. Vi åt en underbar Buffé. Satt länge och åt, åt, åt, och drack. Sen så kikade vi i taxfree och i parfym- pryl-shopen. Satt också länge uppe i dansbaren och pratade och lyssnade på musiken. Jag drack (som vanligt) ingen alkohol, utan jag köpte mig några goda alkoholfria kaffedrinkar istället. Till maten höll jag mig till vatten.
  

 

Handlade bara hem lite godis till Jimmy och Jenny, det var allt. Så det gick ju inte mycket pengar i dag precis. Klockan sju så kom båten till Stockholm. Jimmy var snäll och kom och hämtade mig med bilen. Inget snökaos i Stockholm i dag, så det gick fort att köra hem sen.


 

Jenny hade nyligen kommit hem när jag och Jimmy kom hem. Hon hade sovit länge i dag, sen tagit det lugnt. På eftermiddagen och tidiga kvällen hade hon varit hemma hos Robin. Sen skulle han på innebandyträning och då åkte hon hem. Jimmy hade jobbat mellan sju och fyra i dag.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Det hade varit en lite bättre dag för honom i dag än i går… I går så gick han upp klockan fyra på morgonen, och kom hem från jobbet klockan elva på kvällen… Och sen så gick han upp klockan fyra i morse igen…


 

Vid niotiden så satte sig jag, Jimmy, och Jenny uppe i vardagsrummet och slötittade på ”MTV Europe Music Awards”. Jimmy spelade en hel del PSP samtidigt. Jag satt med datorn i knäet samtidigt. Jenny tittade bara på teve. Vi åt upp godiset från Åland också. Borzko gick och la sig tidigt. Han var självklart trött efter gårdagen och dagen.


Ålands Hav...

DSC00368
Ålands Hav...

Onsdagen den 1 november 2006

Jobbade…


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Båda Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade sovit länge, och sen bara tagit det lugnt på dagen. Jenny hade precis kommit hem när jag kom hem. Hon har ju varit ute på Värmdö med ett gäng tjejkompisar i två dagar.


 

Jag höll på som vanligt här hemma på eftermiddagen och fixade med allt möjligt. Satt lite vid datorn också. Vid fyratiden så åt vi tre middag tillsammans.


 

Sen vid halvsextiden så tog Jimmy och jag en sväng ut i snöstormen… Men bara ner till Centrum. Först så var vi på HemKöp och kollade om PSP-spelen hade kommit som vi hade beställt, men det hade de inte. Sen så var vi på OnOff och kollade om min gamla bärbara dator hade kommit från reparationen, men det hade den inte heller…


 

Resten av kvällen sen så satt vi alla tre uppe i vardagsrummet och slöade och slappade. Jenny tittade mest på teve. Jag satt mest med min dator i knäet. Och Jimmy spelade mest på sin PSP.


 

Jimmy och Jenny åkte ut en sväng och handlade chips, dipp, choklad, och godis. Vi var alla tre så himla sugna så vi unnade oss det trots att det inte är helg.


 

Stackars Borzko vet inte när han kommer hem från jobbet i kväll. Det är ju inte lätt att vara lastbilschaufför i snöstorm precis. Nu är klockan nio, och än har han inte kommit hem…


Första snön här... Usch... Stormvindar, fem grader kallt, snön v...

DSC00358
Första snön här... Usch... Stormvindar, fem grader kallt, snön vräker ner... Blä...

Besöksstatistik - 2006 - Oktober

Besöksstatistik - 2006 - Oktober.


I oktober hade jag i genomsnitt:


119.


läsare med unika IP-nummer per dag.


Högsta antalet läsare på en dag i oktober: 159.
Lägsta antalet läsare på en dag i oktober: 78.


Så här har statistiken varit hittills:


Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
December: 42
November: 29

RSS 2.0