Fredagen den 24 november 2006

Jobbade…


 

Jag brukar ju inte skriva något om jobbet. (Läs den här länken där jag har skrivit om det tidigare.) Men i dag gör jag ett litet undantag. Efter samråd med mina kära kollegor så lägger jag ut två bilder på blommor som vi fick i dag. De är från en mindre skola som vi skickar iväg mat till. Vi lagar ju mat till vår egen skola givetvis, men också till tre andra mindre skolor, och också fem stycken dagis. Blommorna fick vi av en av skolorna för att de är så nöjda med vår mat. Givetvis så blev vi jätteglada över dem.
 


 


I dag bestämde jag mig också för en sak som jag har tänkt på länge. Jag ska försöka att i största möjliga mån bara äta vegetariskt. Fast jag ska äta fisk och skaldjur fortfarande. På jobbet har jag det så bra, så där får jag ett vegetariskt alternativ varje dag. Hemma är det ju nästan alltid jag som handlar och bestämmer vad vi ska äta, så där är det ju inte heller något problem. Fast resten av familjen ska ju fortsätta att äta kött, så det blir väl att fixa två alternativ. Jag vill i alla fall testa och se hur det känns. Men jag ska som sagt var äta fisk och skaldjur. Och även ägg. Men inget kött från däggdjur och fågel.


 

Åkte hem direkt efter jobbet, var hemma vid halvtretiden. Jenny hade precis kommit hem från skolan när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt, och Jimmy jobbade mellan elva och åtta i dag.


 

Höll på med det vanliga fixandet och hushållsarbetet när jag kom hem. Sen så satt Jenny och jag i köket med våra datorer en stund.


 

Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. Efter middagen så hjälptes Jenny och jag åt att skruva ihop hennes tevebänk som vi köpte på IKEA i går.
 


  

Sen så fixade Jenny på sitt rum. Borzko gick iväg med lite grejer till källaren och till grovsoporna. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt.


 

(Här är förresten datorväskan som jag köpte på OnOff i går.)
 
 

 

När klockan blev åtta så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet för att titta på ”Idol”. Mycket spännande var det ju i kväll. Jag ringde fem gånger på Marcus, och fem gånger på Erik. Båda de två var fantastiskt bra tyckte jag. Att det var Johan som åkte ut var helt rätt tycker jag. Jag gillar i och för sig honom också. Han är cool och har grym utstrålning. Men han sjunger inte lika bra som Marcus och Erik.


 

Finalen nästa vecka kommer att bli jobbig att se. Jag kommer att gråta massor vem som än förlorar. Jag tycker att både Marcus och Erik är så himla bra. De sjunger lika bra, de är lika snygga, de har enorm utstrålning, de verkar lika trevliga. Jag kommer inte att ringa på någon av dem. Förut har jag hela tiden hejat på Marcus. Men Erik har hela tiden blivit bättre och bättre. Helst skulle jag vilja att det kunde bli oavgjort! (Men om jag ändå var tvungen att välja någon, så blir det nog ändå Marcus.)


 

Jimmy kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han bara duschade och gjorde sig i ordning. Sen så stack han iväg direkt med tunnelbanan in till stan. Han skulle möta upp med ett gäng kompisar, och sen så skulle de gå ut på krogen.


 

Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti och jobba extra i morgon.


 

Jenny och jag satt kvar i vardagsrummet efter ”Idol”. Vi satt med våra bärbara datorer i knäet och så slötittade vi lite på teve.


 

(Läs gärna Jennys blogg. Hon bloggar mycket nu för tillfället. Fyra inlägg i dag och två i går.)


Kommentarer
Postat av: Emelie

Gud vad kul att du nämnde ditt jobb, jag visste ju inte ens vad du pysslade med innan jag läste detta inlägg :]

2006-11-26 @ 18:34:53
URL: http://Emelietherese.webblogg.se
Postat av: Bim

---> Emelie: Okej! Jag skrev ganska så mycket om mitt jobb förr. Slutade att skriva om jobbet efter förra terminen. Jag skrev väl lite för mycket för vissa... Vill inte gå in på några detaljer här. Men tydligen så var det så att man inte kan skriva vad som helst om sitt jobb enligt vissa... Jättesynd tycker jag. För det var roligt att skriva om de åtta timmarna om dagen också. Men jag jobbar alltså som skolmåltidsbiträde, eller mattant i en grundskola.

2006-11-26 @ 18:39:30
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0