Mors Dags-present från Jenny och Jimmy.


I Mors Dags-present från Jenny och Jimmy fick jag en jättefin kaffemugg och ett jättefint kort.

Det roliga var, att Jenny tog hem muggen till sig och Jocke i Tumba sen igen, efter att jag hade öppnat paketet och fotograferat det.

För meningen är att muggen ska vara där, för att jag alltid ska känna mig välkommen att komma och fika där precis när jag vill.

Tyckte att det var en jättegullig och rolig tanke!

Tack så mycket, mina älskade ungar! <3 <3 <3

(Kolla gärna in Jennys blogg i dag också.)

(Direktlänk till Jennys inlägg om Mors Dag.)

Dagens Dagbok - Söndagen den 31 maj 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med fyra fotografier).

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Då åt han och jag lite lunch tillsammans. Och sen blev det en fika uppe på den övre balkongen. Han satte sig sen och läste i sin bok, och jag varvade bokläsning med datorn.


Vid tvåtiden sen så stack Borzko iväg med bilen, för att åka hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag flyttade ner till solen på uteplatsen en stund, och satt och solade. Men jag vågade bara sitta i en halvtimme, och sen så flyttade jag upp till skuggan på den övre balkongen igen.


Jag fortsatte sen att sitta där och slöa och njuta av den underbara dagen. Varvade stunder med datorn och boken som vanligt.


Sen vid halvfyratiden så gick jag iväg, och gick hem till min mamma för Mors Dags-firande. Jag överlämnade mina presenter, som var två pocketböcker och sex stycken skålar.


Strax efteråt så kom Jenny dit, och då gick jag, Jenny, och mamma iväg till centrum för att äta Mors Dag-middag på restaurang. Jag bjöd dom båda två. 


Vi gick till "Antonios" och vi satt i skuggan på uteserveringen.Jag åt en sallad med räkor och kräftstjärtar. Mycket god var den.När vi hade ätit upp, och suttit och pratat en stund, så gick vi ut på en liten promenad. Ungefär en halvtimme blev det.


Sen så gick vi alla tre hem till mamma, där pappa också var. Och så fikade vi på deras balkong.Vid halvsextiden så ringde Jimmy. Han sov ju över hos Jenny och Jocke i går natt, efter festen. Sen så åkte han direkt därifrån och jobbade i dag. Nu ringde han för att säga att han var på väg hem, så då kom han direkt till sin mormor och morfar för att fika.Jag blev uppvaktad på Mors Dag av Jenny och Jimmy, men det kommer i ett separat inlägg.


Sen vid halvsjutiden så gick jag, Jimmy, och Jenny därifrån. Jag och Jimmy skjutsade Jenny till Älvsjö Station där hon tog pendeltåget hem till Tumba. Och Jimmy och jag åkte hem till Farsta sen.

Jimmy och jag kom hem vid sjutiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så åt han middag. Sen så satte han sig vid datorn. Och jag varvade datorn med boken.

(Finns en hel del bilder från dagen i Jennys blogg också.)

(Direktlänk till Jennys inlägg om Mors Dag.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 31 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen halvåtta, precis som i går. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det förstås frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio, genomgick sina morgonbestyr, och skulle sen gå iväg till Farstahallen för att träna, även i dag.


Jimmy var inte hemma. Han sov över hos Jenny och Jocke igår, efter festandet där.


Min förmiddag i dag, blev lik min förmiddag i går. Jag hade inte lust för någon promenad i dag heller, utan ville bara sitta och njuta i solen.


Så jag tog med mig en ny bok: "Vill du ha barn med mig" av Åsa Jinder, och så gick jag till parken bakom vårt hus, och satte mig där och läste, solade, och njöt av det otroligt sköna vädret.


Satt där i ungefär en och en halv timme, mellan nio och halvelva. Sen så gick jag in en stund, och så gick jag iväg till centrum vid strax före elva.


Hämtade ut Jennys och Jockes dator på Onoff, som har varit inlämnad på reparation och service, och sen så gick jag hem igen.


När jag kom hem så satte jag mig uppe i skuggan på vår övre balkong, och så varvade jag stunder vid datorn med bokläsning.


"Outlander" - 2008 - Film.

         

"Outlander" - 2008 - Film.

"Kainan, en man från en annan värld kraschlandar på jorden med sin märkliga farkost, mitt under vikingatiden. Men han kommer inte ensam. En fruktansvärd varelse vid namn Moorwen kommer honom tätt i spåren och förintar allt i sin väg i jakt på rymdfararen. Kainan lyckas till slut liera sig med vikingarna och avancerad teknologi möter nu järnålderns primitiva teknik i kampen mot monstret."

(Kopierat från Lovefilm)

En rätt så cool actionfilm som utspelar sig på vikingatiden, men också med varelser från andra planeter. Underhållande och actionfylld. Kan rekommenderas.

Betyg: 3 av 5.

Filmens trailer:

  

"På grund av Leon" av Jenny Leeb - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "På grund av Leon" av Jenny Leeb (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick lit). 

---------   


"En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.
Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare och lever tillsammans med Jacob. Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran.
Att träffas igen skakar om deras respektive värld.
Angelica som just med glädje accepterat Jacobs frieri, förälskar sig i en av kirurgerna på sjukhuset och börjar ifrågasätta sitt förhållande med Jacob. Plötsligt står så mycket på spel.
För Maja är det tufft att komma hem och konfrontera alla undanträngda minnen, hon och Leon var ett par i många år nu är han död. Hur ska hon kunna gå vidare och skapa sig ett liv i Stockholm igen? Att upprätthålla fasaden med hjälp av nödlögner funkar inte lika bra i Sverige som i Los Angeles.
Charmiga Maja och trista, duktiga Angelica kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Länk till recension på Jenny Leebs första bok: "Grevgatan 22". 

Länk till recension på Jenny Leebs andra bok: "Stella & Sebastian".

Jenny Leebs tredje bok: "På grund av Leon" är, liksom dom två tidigare, en så kallad chic lit. Den här tyckte jag var bra, minst lika bra som den första boken, som jag tyckte var bättre än den andra boken. Gillar man chic lit, så ska man definitivt läsa den här. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------          


Dagens Låt - 090530 - Ali Payami vs Aquagen and Warp Brothers med "Blade" - 2008.


Dagens Låt - 090530 - Ali Payami vs Aquagen and Warp Brothers med "Blade" - 2008.
 Skön låt! :-)

I dag så träffade jag författarinnan Viveca Sten.


I dag så skulle det vara två boksigneringar med författare i Bokia i Farsta Centum: Viveca Sten och Alex Schulman. Tyvärr så kom inte Alex Schulman. Hans förlag hade ringt och avbokat hans besök. Hoppas att han kanske kommer någon annan gång istället. Tydligen så var det någonting med hans flickväns graviditet som var skälet till att han avbokade.

Men Viveca Sten kom, så henne träffade jag. Och det var ett trevligt möte. Hon var vänlig, trevlig, snäll, och tillmötesgående. Jag har kommenterat i hennes blogg ett par gånger, så hon visste vem jag var, och hade till och med varit inne i min blogg och kollat. :-)

Hon tycker ju mycket om hennes två böcker som hon har gett ut. Hon berättade att hon har en tredje på gång, och en fjärde finns i hennes tankar också. Det är även på gång en filminspelning på hennes första bok.

Här är en länk till min recension på Viveca Stens första bok: "I de lugnaste vatten".

Och här en länk till hennes andra bok: "I den innersta kretsen".

Här är en länk till Vivecas blogg.

Och här kommer ett fotografi på Viveca och mig, som en snäll anställd på Bokia tog på oss.Och här är en bild på boken, och också på Vivecas signering.
Det här var mitt femte möte med författare på boksigneringar. Jag tycker det är en kul grej, så jag ska fortsätta med det.

Länk till mitt möte med Åsa Larsson.

Länk till mitt möte med Mia Törnblom.

Länk till mitt möte med Denise Rudberg.

Länk till mitt möte med Camilla Läckberg.


Dagens Dagbok - Lördagen den 30 maj 2009 - Kvällen. (Med två fotografier).


Vid sextiden sen så flyttade vi från altanen, och upp på vår övre balkong. Datorerna och böckerna följde med.Satt sen därute och njöt av den fantastiska kvällen, fram till klockan åtta. Då flyttade vi alla tre in i vardagsrummet.Vi satte sen igång teven och så tittade vi på finalen i "Robinson". Åt och drack en massa gott till gjorde vi också.


Jimmy stack sen iväg, han skulle hem till Jenny, som hade fest hemma i kväll.


Borzko och jag satte sen igång en dvd-film: "Outlander". Eget blogginlägg kommer om den.


När den sen var slut, så satte sig Borzko och läste i sin bok igen, och jag satte mig med datorn.


Dagens Dagbok - Lördagen den 30 maj 2009 - Eftermiddagen. (Med två fotografier).


Jag kom hem igen från centrum vid strax efter tolv. Jimmy hade precis vaknat då och gått upp. Så han åt frukost och jag åt lunch, tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Sen så flyttade både Jimmy och jag ut med våra datorer på vår lilla altan på vår lilla uteplats.


Jimmy tog min "nya" dator, som har varit inne på reparation och service, och som Jimmy formaterade om förra helgen. Nu satte han sig med den och laddade ner alla program som jag vill ha, och fixade i ordning allting på den.


Jag satt mest och läste i min bok: "På grund av Leon" av Jenny Leeb, och jag läste också så småningom ut den. Solade gjorde jag också, och njöt av den fantastiska dagen.


Borzko kom hem från gymmet så småningom, och då gjorde han mig och Jimmy sällskap på vår uteplats. Han satte sig och läste i sin bok.


Vid halvfemtiden så åt vi middag, ute förstås. Och sen så fortsatte vi att sitta och njuta av solen, värmen, och den fantastiska dagen.Dagens Dagbok - Lördagen den 30 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med två fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Och så här blev min Dagens Outfit i dag.Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr, och när han sen var klar så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna.


Jag tog en bok med mig, och så gick jag iväg ut vid kvart över nio. Jag kände inte för att promenera i dag, utan jag ville typ bara sitta hela dagen i solen och njuta av värmen.


Jag gick till parken bakom vårt hus, och så satte jag mig där på en bänk. Läste i min bok: "På grund av Leon" av Jenny Leeb, solade, och njöt av det underbara vädret.


Efter lite drygt en timme i solen, så gick jag hem igen. Och så satte jag mig i skuggan på vår övre balkong istället, och fortsatte att läsa.


När sen klockan närmade sig tolv, så gick jag iväg till centrum. Jag gick till Bokia för att träffa författarinnan Viveca Sten som skulle vara där och signera sina böcker. Men det mötet blir det ett eget blogginlägg om. Här är i alla fall ett kort på henne och mig."Wallander - Sidetracked" - 2008 - Film.

         

"Wallander - Sidetracked" - 2008 - Film.

"Det är höst och människorna i den annars så lugna småstaden Ystad slår sig till ro. Men för kommissarie Kurt Wallander bryts idyllen av att en ung kvinna bränner sig till döds i en rapsåker. Kort därefter slår en seriemördare till med en rad allt mer bestialiska mord. Varför en justitieminister, en framgångsrik konsthandlare och en vanlig småtjuv? Samma vapen, skalperade offer, är det hämnd? Det verkar finnas ett samband. Mardrömmen för Wallander och hans stab har bara börjat. Den flerfaldigt Oscarnominerade och Emmybelönade irländska skådespelaren Kenneth Branagh spelar Kurt Wallander. BBC:s engelska tolkning av Henning Mankells bästsäljare Villospår, är inspelad i det sydsvenska vackra landskapet. Rollgestalterna i historien med Wallander och hans arbetslag, tolkas av mestadels brittiska skådespelare på ett spännande och nytt sätt. Denna nyinspelning gjorde stor succé i engelsk TV under hösten 2008."

(Kopierat från Lovefilm)

Det här är den första av dom tre engelska Wallander-filmerna. Jag tyckte inte att det kändes som en Wallander-film, utan mer som en annan ordinär kriminalfilm. Filmen var helt okej, och klart sevärd.

Betyg: 3 av 5.

Öppningsscenen från filmen:
 


Dagens Dagbok - Fredagen den 29 maj 2009 - Kvällen.

Vid halvsjutiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt då middag, och sen blev det en fika och en pratstund i köket. Efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen vid åttatiden så stack han iväg in mot stan för att möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom vidare ut och festa på krogen.


Jag satte mig sen uppe i vardagsrummet med datorn. Jag bloggade, läste bloggar, och läste nyheter bland annat.


Borzko kom hem från jobbet vid halvtiotiden. Middag hade han redan ätit, så han duschade bara och gjorde sig i ordning.


Vid tiotiden så satte vi igång en dvd-film. Det blev den engelska Wallander-filmen "Sidetracked". (Recension finns i separat inlägg). Åt och drack en massa gott till gjorde vi förstås också.


Efter filmen så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn knäet en stund.

Man kanske ska ta och gå och träffa Viveca Sten och Alex Schulman i morgon?!? ;-DI morgon så har Viveca Sten och Alex Schulman boksignering på Bokia i Farsta Centrum. Får se om jag kanske går dit då och köper böcker och får dom signerade.   


Dagens Låt - 090529 - E.M.D. med "Youngblood" - 2009.


Dagens Låt - 090529 - E.M.D. med "Youngblood" - 2009.

 

"Tillsammans - Tredje boken" av Denise Rudberg - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "Tillsammans - Tredje boken" av Denise Rudberg (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker). 

---------   


"Att vara tillsammans med någon är inte helt lätt. Det är något som Theresa och Alexander får lära sig. Från att ha varit "lite mer än vänner" är de plötsligt något annat. Även Jakob ställs inför svåra utmaningar. Hans roll som den duktige sportkillen har fått en annan inriktning. Han har vuxit och blivit en kille i mångas blickfång.   
   De tre vännernas familjesituationer genomgår också en del förändringar. Alexander har fått en ny pappa. Theresas pappa Torleif berättar något som får henne helt ur balans och Jakob oroar sig för hur hans föräldrar ska klara av att pendla mellan London och Stockholm. Allt ställs på sin spets när någon hastigt insjuknar i en allvarlig sjukdom.

Det verkar bara vara problem kring den kära trion, men faktum är att alla de svåra sakerna faktiskt leder till någon väldigt bra. Även om vägen dit bjuder på en hisnande berg och dalbana av stora känslor..."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Länk till recension av boken: "Tillsammans". 

Länk till recension av boken: "Tillsammans - Andra boken". 

Det här är den tredje och avslutande delen i en trilogi ungdomsböcker av Denise Rudberg. Och den var väl ungefär som dom två tidigare böckerna i serien. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------     


"Må döden sova" av Anna Jansson - 2002 - Bok.---------    

Recension av boken: "Må döden sova" av Anna Jansson (2002) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman).

---------   


"En ung kvinna av estniskt ursprung kör av vägen och kriminalinspektör Maria Wern skickas till olycksplatsen. Kvinnan klarar sig med lindriga skador, men Maria Wern känner att allt inte står rätt till. Varför slutar inte det lilla skrubbsåret på kvinnans knä att blöda? Och varför vägrar hon att åka till sjukhuset?
Kort därefter kallas Maria Wern till Cheironkliniken, ett exklusivt privatsjukhus där man specialiserat sig på provrörsbefruktning. En kvinna har i desperation tagit sitt liv.
Mellan den unga estniska kvinnan och den döda på privatsjukhuset visar det sig snart finnas ett samband...


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Länk till recension på Anna Janssons första bok: "Stum sitter guden". 

Länk till recension på Anna Janssons andra bok: "Alla de stillsamma döda".

En helt okej och ordinär kriminalroman. Inget speciellt, men hyfsat bra. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Shopping - 090529 - Femton stycken böcker från Bokus.
Dagens Dagbok - Fredagen den 29 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag, för både Borzko och Jimmy jobbade i dag.


Jag var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag iväg till centrum.


Först så var jag på Clas Ohlson och köpte cd-skivor och fodral.


Sen så var jag på Åhléns och köpte två pocketböcker till min mamma till Mors Dags-present. Och sen så var jag på Lagerhaus där jag köpte sex stycken små skålar, också till mamma för Mors Dag.


Slutligen så var jag på Hemköp och hämtade ut ett bokpaket från Bokus med femton böcker i.


Jag gick sen hem med alla grejer, och sen så gick jag tillbaka till centrum igen. Den här gången så var jag bara på Hemköp, och så handlade jag en hel del matvaror.


När jag kom hem för andra gången, så satte jag mig uppe på den övre balkongen och solade, läste, och njöt av den underbart varma solen.


Började att läsa i: "Tillsammans - Tredje boken" av Denise Rudberg, och jag läste också så småningom ut den.


Middag åt jag vid femtiden, och sen så fortsatte jag att sitta på balkongen till halvsjutiden.


Dagens Dagbok - Fredagen den 29 maj 2009 - Arbetsdagen.

Och jag jobbade förstås precis som vanligt även på arbetsveckans sista dag. Precis som tidigare i veckan, så var jag först den första halvan av dagen i skalen där jag fixade i ordning grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet där jag hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi korv stroganoff med kokt ris. Och vi hade även några bleck med pannkaka kvar från i går som vi serverade som rest. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bra, men det var lite hektiskt i dag emellanåt. Soligt var det på eftermiddagen, så vi kunde sitta ute och fika.


Och så kom då veckans bästa stund, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 maj 2009 - Kvällen.

Jag höll sen på och fixade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och så varvade jag med stunder vid datorn.


Så småningom sen, så satte jag mig och läste i min bok: "Må döden sova" av Anna Jansson.


Jimmy kom hem från jobbet vid kvart över nio.


Borzko lär väl inte komma hem från fotbollsderbyt förrän vid halvelvatiden.


Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!! ;-D


Man får ju verkligen hoppas att den här prognosen stämmer! ;-)


(Länk)


Dagens Låt - 090528 - Style med "Vill ha dig igen" - 2009 + Freestyle med "Vill ha dej" - 1980.


Dagens Låt - 090528 - Style med "Vill ha dig igen" - 2009 + Freestyle med "Vill ha dej" - 1980.

Nostalgikick! Ja, det får man ju när man hör Styles nya låt "Vill ha dig igen" från 2009. Och då var jag ju bara tvungen att lyssna och lägga in "originalet" från 1980: "Vill ha dej" med Freestyle. ;-D (Tyvärr så hittade jag bara den översta utan bild, och den understa med stillbild, men ljudet är bra!)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag från jobbet i dag.


Jag var bara hemma en kort stund, och sen så åkte jag iväg med bilen till Kungens Kurva för att möta upp med min syster Anette där.


Vi hade stämt träff där för att handla lite inför vår gemensamma studentmottagning för Jenny och Mathias.


Först var vi på Citygross där vi handlade för lite drygt en tusenlapp. Vi beställde också tårtor för en tusenlapp. Sen så var vi på Systembolaget där vi handlade för lite drygt sjuttonhundra kronor. Och sen så tillkommer ju den största biten, som är cateringmaten, som kommer att kosta ungefär tretusen sexhundra kronor. Vi räknar med att allt som allt kommer studentmottagningen att kosta närmare åttatusen kronor. Och så delar vi det lika, så det blir fyratusen för mig ungefär. Men så kommer det ju ungefär fyrtio personer också. Så det är etthundra kronor per gäst och per person för oss.


När vi vara klara med dagens inköp så åkte vi hem åt varsitt håll. Och jag kom hem vid halvsextiden. Borzko var inte hemma när jag kom hem då. Han hade åkt iväg till Råsunda för att se Hammarby spela derby mot AIK.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalrummet och fixade i ordning grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i diskrummet där jag hade hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi pannkaka med pannkakssylt. Och vår salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 maj 2009 - Kvällen.

Kvällen delades sen med lite allmänt fixande här hemma, och stunder vid datorn.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Efter middag, fika, och dusch, så satte han sig framför teven och tittade på sport.


Jimmy ringde nyss från jobbet, nu halvtio, och sa att han är på väg hem.


Jag ska byta ut köket och datorn nu, mot sovrummet och boken.


EU-Valet.


Jag gjorde ett test i Dagens Nyheter om EU-valet. (Länken hittade jag hos Junitjej). Inte för att jag kanske sätter så stor tilltro till såna här test, men det här stämde faktiskt in på mig. Jag hade nog mer eller mindre bestämt mig för att rösta på Vänsterpartiet (som jag skrev om i kommentarerna till min senaste Bim Frågar), och nu blev jag kanske ännu lite mera övertygad om att det är rätt för mig.

Gör testet ni också! Och tala gärna om i mina kommentarer om det stämde in på er eller inte! :-)


Dagens Shopping - 090527 - "Lite allt möjligt"! ;-D

 


Dagens Låt - 090527 - Raubtier med "Achtung Panzer" - 2009.


Dagens Låt - 090527 - Raubtier med "Achtung Panzer" - 2009.

 

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så gick jag direkt till centrum. Gick runt och shoppade lite smågrejer. (Bild finns i separat inlägg). Och så var jag hos frissan och bokade tid.


Sen så köpte jag en bukett blommor på torget, och så gick jag hem till mina föräldrar och fikade.


Satt sen i någon timme på deras balkong och fikade, åt glass, och pratade.


Kom hem vid strax efter fyra. Höll då på med diverse hushållsbestyr här hemma. Och satt också lite med datorn. Middag åt jag sen vid femtiden.  

Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobb som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var jag först halva dagen i skalen, och sen andra halvan i diskplocken/grovdisken.


I dag så serverade vi kycklinggryta med kokt ris. Och salladsbuffén.


Kollegan som har varit sjuk i två dagar, kom tillbaka till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.  

Dagens Låt - 090526 - Hardcore Superstar med "Beg For It" - 2009.


Dagens Låt - 090526 - Hardcore Superstar med "Beg For It" - 2009.

 

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 maj 2009 - Kvällen.

Kom hem från stan vid åttatiden. Resten av kvällen delades med hushållsbestyr och datorsittande.


Jimmy kom hem från jobbet vid strax före nio, och Borzko kom hem från jobbet vid strax efter nio.  

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, och sen så tog jag tunnelbanan in mot stan. Mötte upp med Jenny som kom direkt från skolan.


Sen så gick vi runt i affärer i ungefär fyra timmar. Jag köpte mig en klänning, en bolerojacka, leggings, och sandaler. (Se bilder i DET HÄR inlägget.)


Jenny fick en svart kavaj av mig, att ha till Studenten. (Bilder finns i HENNES blogg.)


När vi var färdiga med shoppandet och tittandet i affärer, vid sjutiden, efter fyra timmars gående runt på stan, så gick vi och åt middag.


Det blev SushiBar i KungsHallarna vid Hötorget. Satt där och åt och pratade en stund, och sen så gick vi mot T-Centralen där vi skiljdes åt, och åkte hemåt åt varsitt håll.  


Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt. Också den här dagen så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och hade hand om grovdisken och diskplocken.


Vi serverade fiskpanetter, kokt potatis, och filsås. Och vår salladsbuffé. Vi hade även några bleck med kycklingwok från måndagen som vi serverade som rest.


En av kollegerna var sjuk den här dagen också. Men eftersom vi alltid är en person mer på tisdagar, så blev vi inte undertaliga.


Allt flöt på helt okej. Och ingenting speciellt hände. 


Dagens Shopping - 090526 - Kläder till Jennys studentdag.


I dag så har jag shoppat nya kläder till mig att ha på Jennys studentdag. Det blev en svart klänning från H&M för 250:- kronor + två par leggings från H&M för 80:- + en vit bolero/kort jacka från Gina Tricot för 300:- kronor + svarta sandaler från Din Sko för 300:- kronor.

Så här ska jag se ut om det är varmt ute:Och så här ska jag se ut om det är lite kallare ute:


Mobilblogg. Middag i stan med

MMS

Mobilblogg. Middag i stan med Jenny. :-)


Mobilblogg. Shoppar i stan med

MMS

Mobilblogg. Shoppar i stan med Jenny. :-)


Mobilblogg. Dagens Lunch. :-)

MMS

Mobilblogg. Dagens Lunch. :-)


Dagens Dagbok - Måndagen den 25 maj 2009 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma i dag när jag kom hem. Borzko hade gått upp klockan fyra i morse och åkt till jobbet. Och Jimmy skulle jobba mellan tolv och nio i dag.


När jag kom hem så höll jag på och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Och så satt jag lite med datorn också.


Sen vid halvfemtiden så gav jag mig iväg med bilen. Och så åkte jag in till Skanstull och till Jensen Södra och hämtade upp Jenny vid hennes skola när hon slutade klockan fem.


Vi åkte sen till Sätra och hem till min syster Anette och hennes sambo Kenneth. Hennes son Mathias var där också. Efter en stund så kom också hennes dotter Maria och Marias sambo Patric.


Vi åt middag, och sen så fikade vi. Satt ute på deras uteplats gjorde vi, och njöt av den sköna kvällen.


Och så gjorde vi det som vi hade åkt dit för att göra: vi planerade Jennys och Mathias gemensamma studentmottagning. Dom tar ju studenten samma dag, så då är det ju bäst att vi har mottagningen tillsammans, annars så blir det ju problem för släktingarna.


Cirka fyrtio personer kommer det att bli på mottagningen, som vi kommer att ha hemma hos Anette och Kenneth i deras radhus.


Vi skrev inköpslistor, och vi planerade det mesta. Vid åttatiden så var vi klara, och då åkte vi alla därifrån.


Jag körde Jenny till Älvsjö station där hon tog pendeltåget hem till Tumba. På vägen till stationen så stannade vi till på McDonalds i Västberga och åt varsin McFlurry marängsviss.


Jag kom hem vid niotiden. Satt och pratade en stund med Borzko då. Och sen så satte jag mig vid datorn och gjorde månadens tråkigaste syssla: betalade räkningarna... Bloggade lite gjorde jag också.


Jimmy jobbade sent, och är inte hemma än, nu när jag skriver det här, klockan halvelva.


Dagens Låt - 090525 - Renegade Five med "Running In Your Veins" - 2008.


Dagens Låt - 090525 - Renegade Five med "Running In Your Veins" - 2008.


Dagens Dagbok - Måndagen den 25 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag igen. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i disken och har hand om diskplockningen och grovdisken.


I dag så serverade vi kycklingwok. Och som alltid så hade vi också vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk i dag. Men vi fick in en vikarie under dom mest hektiska fyra timmarna i alla fall.


Allt flöt på helt okej trots allt. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 22 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 22 - 2009
25/05

59,5 kg

Under veckan: - 1,0 kg
Sammanlagt: - 2,5 kg
Kvar till målvikt: + 2,5 kg


Veckans Motion - Vecka 21 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 21 - 2009
18/05 - 24/05

Måndag: ------
Tisdag: Promenad, 0,5 tim.
Onsdag: ------
Torsdag: Promenad, 1,5 tim.
Fredag: Promenad, 2,5 tim.
Lördag: Promenad, 0,5 tim.
Söndag: ------


Veckans Steg - Vecka 21 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 8.500.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.80.


Tisdag:

Antal Steg: 11.682.

Varav Antal Snabba Steg: 1.539.

Antal Minuter Snabba Steg: 18.

Kilometer: 9.34.


Onsdag:

Antal Steg: 7.753.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.20.


Torsdag:

Antal Steg: 14.157.

Varav Antal Snabba Steg: 8.322.

Antal Minuter Snabba Steg: 74.

Kilometer: 11.32.


Fredag:

Antal Steg: 18.183.

Varav Antal Snabba Steg: 12.790.

Antal Minuter Snabba Steg: 119.

Kilometer: 14.54.


Lördag:

Antal Steg: 4.355.

Varav Antal Snabba Steg: 3.332.

Antal Minuter Snabba Steg: 29.

Kilometer: 3.48.


Söndag:

Antal Steg: 2.136.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 1.70.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 66.766.

Varav Antal Snabba Steg: 22.651.

Antal Minuter Snabba Steg: 211.

Kilometer: 53.38.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 9.538.

Varav Antal Snabba Steg: 3.235.

Antal Minuter Snabba Steg: 30.

Kilometer: 7.62.

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 maj 2009 - Kvällen.

Vid sextiden så blev det molnigt, så då gick jag in från balkongen. Satte mig i stället i vardagsrummet, och fortsatte att läsa i boken "Må döden sova" av Anna Jansson. Varvade med stunder vid datorn också. Och så fortsatte sen hela kvällen.


Dagens Dagbok - Söndagen den 24 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. En fika och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Klockan nio larmade Borzkos mobil, och han gick då upp och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Jag funderade på att ta mig en promenad, men i dag så hade jag absolut ingen lust alls för att gå ut och gå.


Jag tog istället med mig min bok, och så gick jag ner i den lilla parken bakom vårt hus, och satte mig där på en parkbänk i solen. Satt sen där i nästan två timmar och läste och njöt av solen.


Vid tolvtiden så gick jag hem och in. Och ungefär samtidigt så vaknade Jimmy och gick upp. Och också Borzko kom hem ungefär samtidigt från gymmet.


Jimmy åt frukost, och Borzko och jag åt lite lätt lunch, vi fikade alla tre, och hade en pratstund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Vid ettiden sen så åkte både Jimmy och Borzko iväg i båda bilarna. Dom skulle till en jobbarkompis till Borzko, till hans verkstad, för han skulle hjälpa Jimmy med en sak på hans bil.


Dom höll på där sen till framåt halvfyratiden, då dom var klara. Jimmy åkte då direkt till jobbet för att jobba ett kvällspass. Och Borzko åkte direkt hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jag höll på och fixade med lite här hemma i ett par timmar. Och varvade med lite stunder vid datorn.


Vid tretiden sen så kom solen till vår balkong, så då satte jag mig där. Läste ut boken "Stor" av Caroline Giertz, och började på boken "Må döden sova" av Anna Jansson.


Middag åt jag vid fyratiden, och sen så fortsatte jag att sitta och läsa på balkongen, och njuta av solen och värmen, till sextiden.

"Stor" av Caroline Giertz - 1993 - Bok.---------    

Recension av boken: "Stor" av Caroline Giertz (1993) (Genre: Svensk Skönlitteratur). 

---------   


"Fet. Fattig. Finnig. Ful. Sån är Fiona. En överbliven pudding av utgånget datum. En kvinna på god väg att härskna i ensamt majestät. Men på sin tjugofemte födelsedag bestämmer hon sig för att göra något åt resten av sitt liv. Skaffa pengar, dra och börja om. Slut med de slabbiga självmordstankarna. Slut med sängknoppen Sixten, den alltid så ståndaktige älskaren. Slut med demonerna, Föraktaren, Förlamaren och Förgöraren följeslagarna i hennes annars så tröstlösa ensamhet.

Fiona tar steget ut i livet och världen utan att ha en aning om vilken karusell hon sätter igång eller hur hela den vansinniga, farsartade och fasansfulla historien kommer att sluta. Hon vill ju bara ha lite kärlek och sympati. Och ett någorlunda normalt midjemått.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har aldrig läst något av Caroline Giertz förut. Det här är hennes första bok, som nu är sexton år gammal. Men jag ska definitivt köpa och läsa fler böcker av henne, för den här boken var riktigt bra. Lite annorlunda var den, och klart läsvärd. Så jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090524 - Engel med "Sense The Fire" - 2009.


Dagens Låt - 090524 - Engel med "Sense The Fire" - 2009.En ny bra låt som spelas på Bandit Rock 106,3.


Dagens Låt - 090523 - Green Day med "21 Guns" - 2009.


Dagens Låt - 090523 - Green Day med "21 Guns" - 2009.Ytterligare en låt från Green Days senaste skiva "21st Century Breakdown".


"Wallander - Hämnden" - 2009 - Film.

         

"Wallander - Hämnden" - 2009 - Film.

"Kurt Wallander har genomfört sin livs dröm. Han har köpt sig ett hus vid havet. Han tar långa promenader med sin trogne följeslagare labradorhunden Jussi. Kurt känner sig mer tillfreds och harmonisk med tillvaron än på länge. Plötsligt bryts lugnet i det sommaridylliska Ystad av en kraftig explosion som släcker ner hela staden. Det är Ystads enda transformatorstation som sprängts i luften. Sprängningen följs av flera dåd. Militären kallas in och undantagstillstånd utlyses i den lilla staden. Det börjar likna en krigszon. Är detta sabotage eller en terroristattack? Det är allmänt kaos, och med media i hälarna, famlar Wallander i mörkret efter terrorister och gärningsmän."

(Kopierat från Lovefilm) 

Jag älskar ju Wallander-filmer, och kanske ännu mera Beck-filmer. Nu framöver så kommer det ju nio stycken nya Wallander-filmer, och två stycken nya Beck-filmer, och det är himla kul tycker jag. 

Den här filmen, "Hämnden" är den första filmen av dom nio filmerna i den nya omgången med Wallander-filmer. Några personer har ju försvunnit sedan dom förra filmerna, och några nya har kommit till. 

Men annars så tyckte jag att den här filmen var precis lika bra som dom brukar vara. Faktiskt till och med något bättre. Vissa Wallander-filmer kan vara lite sega tycker jag, men det var definitivt inte den här. Jag ser verkligen fram emot kommande filmer. Och jag kan verkligen rekommendera denhär. ///Bim.  

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 maj 2009 - Kvällen.

Vi sextiden så gick jag ut för att handla lite glass och chips till kvällen. Då hade regnandet försvunnit, och det var riktigt skönt ute. Så jag gick ungefär en halvtimmes promenad innan jag gick till centrum och till Hemköp och handlade.


När jag kom hem så satte jag mig med min dator uppe i vardagsrummet. Läste bloggar och läste nyheter mest.


Och så började att läsa i en ny bok: "Stor" av Caroline Giertz.


Klockan åtta så satte jag igång teven, och så tittade jag på "Robinson".


Borzko kom hem vid niotiden och gjorde mig sällskap. Sen när "Robinson" var slut klockan halvtio, så satte vi igång en dvd-film. Det blev den nyaste Wallander-filmen: "Hämnden". Recension kommer i separat inlägg som vanligt.


Efter filmen så satte sig Borzko och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn.


Pratade i telefon i över en timme med Jenny också. Hon slutade på jobbet elva, och vi pratade hela vägen tills hon var hemma, vid strax efter tolv.


Sen blev det datorn en stund igen. Och snart så är det väl sängdags.


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det en fika och lite nyhetsläsning i datorn. Klockan nio sen så gick Borzko upp, och genomgick sina morgonbestyr. Och när han var klar så åt vi frukost tillsammans, fikade, och hade en pratstund.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och jag hade tänkt mig en promenad, även i dag. Men eftersom det regnade, så avstod jag från att gå ut.


Jimmy vaknade och gick upp vid tiotiden. Han åt då frukost, jag tog ytterligare en fika med honom, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


Eftersom jag inte ville gå ut i regnvädret, och Jimmy inte hade något speciellt för sig i dag på dagen, så beslöt vi oss för att fixa i ordning min dator.


Datorn har ju precis varit inne på reparation och service. Och eftersom den är ett och ett halvt år gammal, och aldrig omformaterad, så beslöt vi oss för att göra det.


Så sen så satt vi i köket nästan hela dagen och omformaterade, installerade, och uppdaterade den. I vanliga fall så kanske inte sånt tar så lång tid, men när det gäller mina datorer så gör det det. För jag är väldigt petig med hur det ska vara.


Vid ettiden sen så kom Borzko hem från gymmet. Han åt lunch, och sen så satt han och pratade med oss i köket. Vid tretiden sen så stack han iväg igen. Han skulle till Söderstadion för att möta upp med några jobbarkompisar. Först så skulle dom gå och ta ett par öl och äta en pizza. Sen så skulle dom se Hammarby spela fotboll. Och efter matchen så skulle dom också gå ut och dricka några öl.


Jimmy och jag åt middag vid fyratiden. Sen vid femtiden så stack han iväg. Han skulle först hem till en kompis, och sen så skulle dom vidare, antingen på någon fest, eller så ut på krogen.


Tyvärr så hann vi inte klart med min dator. Så jag får ha min gamla dator ett tag till, tills vi hinner fixa i ordning den nya.


Jag höll sen på och fixade med lite diverse hushållsgöromål här hemma en stund.


15 böcker beställda från Bokus! :-D


Nu har jag lite av sommarlovets bokläsning beställd! I dag blev det femton böcker, varav tretton stycken pocketböcker och två stycken i kartonnage. Pocketböckerna kostade mellan 33:- och 44:-. Och kartonnage-böckerna kostade 89:- och 108:-. Sammanlagt blev det 748:- kronor, och det ger ett snittpris på 50:- kronor per bok.

Jag ska beställa fler böcker till sommaren lite senare. Det är flera inbundna böcker som jag också vill ha. Men jag väntar lite med att beställa dom, för jag vill att jag ska kunna betala dom med mina skattepengar som kommer tillbaka sen senare.

Dom här femton blev det i alla fall i dag. Är det någon som har läst någon av dom? Och vad tyckte ni i så fall?Bim Frågar - 34 - 090523 - EU-valet.Bim Frågar - 34 - 090523.

Bim Frågar Om: "EU-valet".

Nu är det dags för en "Bim Frågar" igen!
Två månader sen senast!

Kommer du att rösta i EU-valet den 7 juni?
Om JA: varför?
Om NEJ: varför inte?
Kommer du att rösta på samma som du gjorde i senaste riksdagsvalet?
Om du vill svara, vad kommer du att rösta på?


En väldigt låååång lista! ;-D


Therése i bloggen Therror in suburbia utmanade alla sina läsare i sin blogg genom att skriva "Gör denna om ni orkar!" Och jag orkar! ;-D Så nu skriver jag samma till mina läsare: "Gör denna om ni orkar!" Och om ni gör den, så skriv i mina kommentarer, så jag kan läsa den.

Vad blir ditt namn baklänges?
nilluK eiraM-ttirB.

Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
I ungefär en vecka, när jag födde Jimmy. (Man låg så länge på sjukhus på den tiden, för drygt tjugo år sen, när man fick sitt första barn.)

Platt eller lockigt hår?
Absolut inte lockigt, men inte direkt platt heller. Rakt hår med lite självfall i.

Är du kär i någon?
Ja, i min man.

Vad gör du när det regnar?
Läser böcker eller sitter med datorn.

Har du en dröm som gått i uppfyllelse?
Många små drömmar har gått i uppfyllelse. Som ung drömde jag om att få bli mamma, och gärna få både en dotter och en son, och så blev det ju. På senare år drömde jag om att åka till Thailand med familjen, och den drömmen gick också i uppfyllelse när jag fick ett arv.

Vad har du som startsida på Internet?
Aftonbladet.

Vem ringde du senast?
Borzko.

Tycker du att sengångare är söta?
Jo, det är dom väl.

Har du haft vattkoppor?
Ja, som litet barn.

Vilken mobilsignal?
"Sweet Child O' Mine" med Guns N' Roses.

Första sporten du utövade?
Fotboll.

Vad längtar du mest till just nu?
Sommarlovet.

Hur gammal har du tänkt bli?
Tresiffrigt vore ju kul att bli.

Kan du gå ner i spagat?
Nej, långt ifrån.

Vad är du mest rädd för i hela världen?
Att någonting ska hända mina barn.

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
Ja, jag är en sån som läser på precis allt.

Röd, grön, blå eller gul mjölk?
Helst minimjölk, men alla sorter går bra.

Vad har du för färg på ditt påslakan?
Typ terracotta-färgade.

Sommar eller vinter?
Definitivt sommar.

Tänt eller släckt när du ska sova?
Släckt.

Godaste drickan till frukost?
Kaffe.

Vem kramade du senast?
Jimmy.

Duscha eller bada?
Duscha. Vi har inte ens något badkar här längre.

Kan du ditt mobilnr utantill?
Ja. Och jag har aldrig bytt nummer. Har haft det i många, många år nu.

Vad var det senaste som fick dej att skratta?
Någon scen i filmen som vi såg i går kväll. "The Wrestler".

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Oj! Massor! Måste räkna och kolla sen. På min stora ring, så har jag sen fyra mindre ringar med olika samlingar av nycklar, som sitter fast med små karbinhakar på den stora ringen. En med nycklar hem, en med nycklar till jobbet, en med nycklar till bilen, och en med övriga nycklar. Alla brukar säga att min nyckelknippa ser ut som den tillhör en vaktmästare.

Vilken svordom använder du mest?
"Shit!" och "Fan!" tror jag.

Äger du en Ipod?
Nej, jag har mp3-spelare i mobilen som jag använder.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
04.30 på vardagar. Och oftast 07.30 när jag är ledig.

Hur många resväskor äger du?
Familjen äger flera stycken stora resväskor tillsammans.

Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Nej, absolut inte, för jag är så frusen av mig. Har inte så ofta flip flops överhuvudtaget. Faktiskt mest utomlands bara.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys och Hemköp.

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Jag älskar att fotografera. Men jag har heller ingenting emot att vara med på bilder.

Vilken var den senaste filmen du såg?
"The Wrestler" med Mickey Rourke i går kväll. Mycket bra var den.

Har någon av dina vänner barn?
Ja, nästan alla.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En resa till något varmt land, till mig själv, och mina nära och kära.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Nej, ingen annan. Men jag kallar mig nog det ibland.

Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, har aldrig behövt det. Inte ännu i alla fall.
 
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
"Så gör jag det igen" med Caroline af Ugglas.

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej, det tror jag inte.

När var senast någon stötte på dig?
Det var nog länge sen, för det kommer jag inte ens ihåg.

Vad åt du till middag?
I går så åt jag faktiskt ingen middag, för jag åt så sen lunch. Och då åt jag grekisk sallad på McDonalds.

Använder du huvtröjor?
Ja, jag älskar dom. Men bara såna med blixtlås hela vägen fram. Nu har jag samma tröja varje dag. Den hinner knappt bli torr efter att jag har tvättat den, tills jag har den igen. Det är en svart  Ed Hardy (fejk) från Turkiet. Älskar den.

Kan du vissla?
Ja.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Ja, när jag var yngre så gick jag ofta i första maj-tåget.

Vem var den senaste som ringde dig?
Jenny.

Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Berg- och dalbanan.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Förmodligen.

Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
08.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Det fanns inte så mycket tecknat på teve när jag var liten. Det var väl typ bara på julafton, när det var Kalle Anka.

Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Cirka 150 butiker.

Hur många syskon har du?
En syster som heter Anette och är fyra år äldre än jag.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen.

Äger du några band-t-shirts?
Ja, många. Köper alltid en t-shirt när jag går på konsert. Så jag har väl typ Metallica, Iron Maiden, Guns N' Roses, Bon Jovi, Queen, Europe, och många många fler. Men jag använder dom aldrig.

När flög du senast?
När vi flög hem från Turkiet förra sommaren.

Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Sex stolar och en kökssoffa.

Läser du för skojs skull?
Jag läser oerhört många böcker. Älskar att läsa. Det är mitt absolut största intresse. Förra året blev det 118 böcker.

Pratar du några andra språk?
Lite dålig engelska.

Diskar du din egen disk?
Nej, diskmaskinen diskar hemma hos oss.

Har du gråtit offentligt?
Ja, många gånger.

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Det beror på vad det är. När det gäller teknikprylar så gillar jag att lära mig nytt.

Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Ja, jag har tio tatueringar och två piercingar.

Tycker du att killen/tjejen borde bjuda på första dejten?
Nej, jag tycker nog att var och en kan betala för sitt.

Kan du kasta macka?
Kunde förr i alla fall, men det var många år sedan jag provade.
 
Vem har du med på bio?
Oftast så brukar det vara min son Jimmy. För vi är dom som mest gillar att gå på bio, och vi har ganska så lika filmsmak.

Vad har du för väder?
Regn...

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Svenska. Speciellt att skriva uppsatser.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Omtänksamhet kanske.

När sov du senast på golvet?
Det kommer jag inte ihåg.

Vilken är din favoritdrink?
Dricker ju inte alkohol längre. Men förr så var det "Bloody Mary".

Gillar du din boendesituation?

Ja, jag älskar den. Men jag skulle ju inte heller tacka nej till att bo till exempel på söder, eller i stan.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Jag sover nästan alltid sex timmar när jag jobbar, och sju timmar på helgerna. Det är perfekt för mig.

Äter du frukost dagligen?
Ja, alltid. Dagens viktigaste mål tycker jag.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
På jobbet är det alltid stressigt. Men inte min fritid.

Vilken är din favoritfrukt?
Hallon och bigarråer.
 
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
49 år.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, väldigt faktiskt. Speciellt stavning.

Tror du på liv på andra planeter?
Ja, det gör jag. Verkar ju konstigt om det bara skulle finnas liv här på vår planet.

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
En kollega.

Tror du att gud är en man eller kvinna?
Tror inte på Gud. Inte som en person i alla fall. Mer som någon högre makt i så fall.

Vad var det senaste du åt?
Rostade mackor.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Det är nog ingen skillnad tror jag.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Det var min syster som valde mitt namn, efter en låt av Thore Skogman: "Hambo med Britt-Marie". ;-)

Gillar du senap?
Ja, helst skånsk stark senap.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, det skulle jag aldrig våga.

Har du någonsin köpt något från ebay?
Bara från svenska Tradera.

Skulle du säga att du är trendig?
Nej, inte det minsta.

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?

Jag skulle tacka nej, både för att jag inte var intresserad, och för att jag är gift.

Vilken är din favoritkaraktär i star wars?
Har aldrig varit någon jättefan av star wars, så jag vet inte.

Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Ja, det gör det. För har man sagt en sak, så ska man väl göra det.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Många. Dom senaste jag grät till var nog "Marley och jag" och "Allt för min syster".

Tycker du att du är attraktiv?
Jag tycker att mitt utseende är helt okej.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Jag äter inte kött sedan ett par år tillbaka. Men jag tror inte att jag skulle få dåligt samvete om jag skulle börja att äta kött igen.

Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du helst hetat?
Jag vet inte. Men inte ett dubbelnamn i alla fall.

Dagens Dagbok - Fredagen den 22 maj 2009 - Kvällen.

Sen så satt både Borzko och jag i vardagsrummet. Han läste i sin bok. Och jag delade min tid mellan min bok och datorn.


Vid åttatiden sen så satte vi igång en dvd-film. Och det blev filmen. "The Wrestler" med Mickey Rourke. En mycket bra film som jag har bloggat ett eget inlägg om.


När filmen var slut vid tiotiden, så kom precis Jimmy hem från jobbet. Han hade egentligen tänkt sig att gå ut och festa i kväll. Men efter att ha gått upp fem i morse, jobbat sen sex, och kommit hem klockan tio, så var han rätt så trött.


Jimmy satte sig uppe i vardagsrummet med mig och Borzko. Och sen så satt vi alla tre och pratade fram till halvtolvtiden. Då gick Jimmy ner på sitt rum. Och Borzko gick och la sig för att sova.


Jag satte mig och läste i min bok, och läste också ut den, och bloggade om den i ett eget inlägg.


"Släke" av Håkan Östlundh - 2004 - Bok.---------    

Recension av boken: "Släke" av Håkan Östlundh (2004) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"Det såg ut att bli ännu en vacker sommardag, även om blåsten skulle göra strandvistelsen mindre behaglig för solbadarna på Gotlands östkust. Vinden förde också med sig en påträngande lukt av rutten tång, eller släke som gotlänningarna säger.

Kriminalpolisen Fredrik Broman, hans fru Ninni och deras barn hade verkligen förverkligat en dröm när de köpte huset i byn utanför Hemse. Fredrik arbetade nu på polishuset i Visby och fick denna sommar ett larm om ett dött lamm i en sjöbod i Ronehamn. Det verkade som ett skämt först. Tills han fick se djuret.

Sedan var det den gamle mannen, Gardelin, som ringde hem till honom på kvällen för att prata om en felparkerad bil med takbox. Men så sade han något om att det luktade släke och plötsligt mindes Fredrik en dag i Stockholm utanför en låst lägenhet och lukten av det han sedan hittade därinne.

Därefter är inget sig likt på Gotland. Sommarparadiset förvandlas till skräckens ö. Och Fredrik och Ninni inser snart att drömmen håller på att förvandlas till mardröm, att det fasansfulla som skett finns alldeles inpå knutarna.

Släke är en oerhört rafflande och effektivt berättad kriminalroman med det gotländska sommarlandskapet som fond. En ny upptäckt för alla deckarläsare och given lektyr för gotlänningar och gotlandsturister de som inte är mörkrädda.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en riktigt bra svensk deckare. Det är den första boken i en serie av Håkan Östlundh. Hittills har han utkommit med fyra böcker, och jag ska definitivt läsa dom andra också. Kan helt klart rekommendera "Släke" om ni gillar klassiska svenska deckare. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Dagens Låt - 090522 - Bruce Springsteen med "The Wrestler" - 2008.


Dagens Låt - 090522 - Bruce Springsteen med "The Wrestler" - 2008.Titellåten till filmen "The Wrestler". Bruce Springsteen som sjunger, och han har också skrivit texten och musiken.


"The Wrestler" - 2008 - Film.

         

"The Wrestler" - 2008 - Film.

"I slutet av 80-talet stod wrestlaren Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke) på toppen av sin karriär. Tjugo år senare är hans stjärnstatus ett minne blott. Tillvaron är livlös men lyses upp av helgerna då Randy brottas i små slitna gymnastikhallar och samlingslokaler inför några få men dedikerade fans. Då Randy sliten av det hårda livet helt tappat kontakten med sin dotter Stephanie (Evan Rachel Wood), är det kärleken till sporten som driver honom framåt. När tillvaron så sakteliga börjar ljusna känner Randy hur passionen för brottarkonsten skapar en stark längtan efter att återvända till ringen. Snart kan "The Ram" återigen befinna sig på wrestlingens bakgård."

(Kopierat från Lovefilm)

Den här filmen var mycket bra tycker jag. Och Mickey Rourke gör en fantastisk insats i rollen som den gamle wrestlaren. Jag kan verkligen rekommendera filmen.

Betyg: 4 av 5.

Filmens trailer:


Dagens Dagbok - Fredagen den 22 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med åtta fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Och jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste nyheter i datorn.


Borzko hade gått upp redan klockan två i natt och åkt iväg för att jobba. Och Jimmy hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba.


Det var tråkigt väder. Grått, mörkt, trist, kallt, och såg ut att bli regn senare. Men jag bestämde mig ändå för att ta en promenad. Beslöt mig för att åka in till stan, och promenera runt där, och i så fall åka hem om det började att regna.


Jag gick iväg hemifrån vid halvtiotiden. Tog tunnelbanan in till Skanstull, och så promenerade jag därifrån in mot stan. Sen när jag kom in till Hötorget, så gick jag runt omkring lite varstans i stan. Mest på små och lugna bakgator.


Gick in på McDonalds och tog en liten caffe latte och en liten sprite light.Sen så promenerade jag runt lite i parker i stan. Bland annat i Tegnérlunden där jag tog dom här tre fotografierna.
 


Och den här fina fontänen fotograferade jag vid Norra Bantorget.Så småningom så kom regnet. Först så duggade det bara, och då fortsatte jag att promenera i alla fall. Men sen så började det att regna mer och mer, och då bestämde jag mig för att ge upp, och åka hem.


Men så blev det ändrade planer, och jag åkte istället till Skanstull, där jag mötte upp med Jenny, Jocke, och Tindra.


Vi gick till McDonalds, där jag bjöd dom på lunch.Jag åt en grekisk sallad, med vitlök & örter-dressing, salladsbröd, och mjölk. Jättegott.


 


Sen så gick vi runt i Ringens Köpcentrum. Jag och Jenny handlade lite saker inför hennes studentmottagning, bland annat inbjudningskort och tackkort, och lite andra småsaker.


Så småningom så skulle dom vidare in till stan för ett ärende, men då sa jag hej då och åkte hem mot Farsta istället.Jag kom hem vid halvfyratiden, sex timmar sedan jag åkte iväg i morse. Och artontusen steg blev det ungefär.


Borzko kom hem från jobbet, nästan samtidigt när jag kom hem. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Sen så åt han middag. Jag hade ju ätit så sen lunch, så jag tog bara en fika när han åt middag.


Vi satte oss sen båda två uppe i vardagsrummet. Borzko satt och läste, först i Aftonbladet och sen i sin bok. Jag varvade datorn med min bok.


Solen tittade fram helt plötsligt sen, och då skyndade jag mig ut på balkongen. Ungefär en timme satt jag där, och sen så kom molnen tillbaka igen, och jag flyttade in i vardagsrummet igen.


Mobilblogg. Nu är jag i stan o

MMS

Mobilblogg. Nu är jag i stan och promenerar lite. Kastanjerna är så vackra nu.


Dagens Låt - 090521 - Beyonce med "Halo" - 2009.


Dagens Låt - 090521 - Beyonce med "Halo" - 2009.Kanske inte egentligen min typ av musik. Men jag gillar den här låten ändå. ;-D

Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 maj 2009 - Kvällen. (Med ett fotografi).


Jimmy och jag åkte från Tumba klockan åtta. Stannade till i Farsta Centrum på vägen hem, och köpte lite godis.


När vi kom hem så låg Borzko och sov.


Jimmy satte sig på sitt rum, framför datorn och teven.


Jag satte mig uppe i vardagsrummet med datorn, boken, och godiset.Mesta tiden gick till datorn, men jag läste också lite i boken "Släke" av Håkan Östlundh.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 maj 2009 - Eftermiddagen. (Med tolv fotografier).


Vid tolvtiden så kom Jimmy och jag till Tumba, och där hämtade vi upp Jenny, Jocke, och Tindra.


Sen så åkte vi alla till Heron City i Kungens Kurva. Och så gick vi till bowlinghallen, Spinners, där.


Vi spelade sen alla fem på samma bana, och vi körde två omgångar, som tog nästan två timmar sammanlagt. Jag kom näst sist första gången, för då hade jag lite mer tur. Och så kom jag helt sist med värdelösa poäng den andra gången, för då hade jag ingen tur alls.
Här är sex bilder till från bowlingen:

 
När vi hade spelat klart, så gick vi och köpte glass. Sen efter det så gick vi in på Media Markt och tittade på lite allt möjligt där.


Vid halvtretiden sen så kom Borzko dit och mötte upp med oss. Han hade jobbat till ettiden. Sen hade han varit hemma och duschat och gjort sig i ordning. Och sen så tog han bilen och kom och mötte upp med oss.


Vi gick sen alla sex till Willys och handlade mat till middagen som vi skulle äta ihop.Och när vi var klara med handlingen så åkte vi med båda bilarna till Tumba. Vi hjälptes sen alla sex åt med att göra i ordning maten.


Vi satt sen länge och åt massor med tacos med olika tillbehör.Efter maten så drack vi kaffe, och åt glass till.


Och sen så diskade jag som vanligt efter maten.


 


Borzko åkte sen hem vid halvsjutiden. Han skulle köra en nattkörning även den här natten, och gå upp klockan två. Så han åkte hem lite tidigare än oss, för att gå och lägga sig att sova.


Vi fem som var klar körde sen lite Guitar Hero. Och det var lika roligt som vanligt.


 


Sen vid åttatiden så åkte Jimmy och jag hem.


(Tre mobilbloggade bilder från eftermiddagen finns sedan tidigare lite längre ner i bloggen.)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

I morse så larmade mobilen klockan halvsju. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp redan klockan två i natt, och åkt iväg för att jobba, så han var inte hemma. Och Jimmy sov.


Vid niotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad. Jag gick den vanliga vägen in mot stan. Det var hyfsat promenadväder. Sol ibland, moln ibland, ganska så blåsigt, men inget regn, och tyvärr inte speciellt varmt.


(En mobilbloggad bild från promenaden finns sedan tidigare längre ner i bloggen.)


Efter lite drygt en timmes promenad så var jag vid Globen. Hade egentligen tänkt att gå ända in till stan. Men efter telefonsamtal med Jenny, så gick jag sen bara vidare mot Gullmarsplan, och där tog jag tunnelbanan hem till Farsta igen.


Kom hem vid halvelvatiden. Jimmy hade vaknat och gått upp vid tiotiden. Så han hade ätit frukost, duschat och gjort sig i ordning när jag kom hem.


Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen vid halvtolvtiden så åkte Jimmy och jag iväg i hans bil. Vi åkte till Tumba för att hämta upp Jenny, Jocke, och Tindra där klockan tolv.

Mobilblogg. Nu spelar vi Guita

MMS

Mobilblogg. Nu spelar vi Guitar Hero. ;-)


Mobilblogg. Tacos i Tumba. :-)

MMS

Mobilblogg. Tacos i Tumba. :-)


Mobilblogg. Nu är vi i Heron C

MMS

Mobilblogg. Nu är vi i Heron City och bowlar. :-D


Mobilblogg. Nu är jag ute på p

MMS

Mobilblogg. Nu är jag ute på promenad. Jag går in mot stan. Syrenerna är vackra nu. Ha en bra dag. :-)


;-D


Nu är jag ledig i 4 dagar!

Sen efter det så är det 16 dagar kvar till sommarlovet!

Och utav dom så är det 12 arbetsdagar!

Och alltså 4 lediga dagar till!

Sen så är det SOMMARLOV!

Då är jag ledig i 68 dagar!

68 dagar ledigt alltså!
Och det innebär nästan 10 veckor!
Nästan 2 månader och 2 veckor!
Wiieee!!!!
;-D


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 maj 2009 - Kvällen.

Vid sjutiden så stack Jimmy iväg med tunnelbanan in mot stan. Han skulle möta upp med några kompisar, och sen ut och festa i kväll.


Vid åttatiden så gick Borzko och la sig för att sova. Han ska upp redan klockan två i natt, för att jobba ett extrapass.


Jag satte mig i vardagsrummet, och delade min tid mellan datorn, och boken: "Släke" av Håkan Östlundh.

Dagens Låt - 090520 - Cher med "If I Could Turn Back Time" - 1989.


Dagens Låt - 090520 - Cher med "If I Could Turn Back Time" - 1989.

Jag och en kollega diskuterade den här låten och den här videon en dag på jobbet i veckan. Hittade den inte någonstans på YouTube, vilket jag tyckte var väldigt konstigt. Bara en hopklippt video där en halv minut av videon finns med (mellan 3:50 och 4:20).
Men sen så googlade jag på låten, och då hittade jag hela originalvideon på en annan sida. Så här har du den,
Snurran! ;-)Tycker att låten är jättebra, och videon är cool, och Cher är superbra! :-D

(Passar också på att säga grattis till Cher, som fyller 63 år i dag!)

Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade sin veckans lediga dag i dag. Vi tog en fika och en pratstund när jag kom hem.


Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma på eftermiddagen. Satt lite med datorn också.


Vid fyratiden så åt vi middag tillsammans. Och en fika sen igen blev det också.


Borzko åkte sen iväg en sväng till jobbet för att hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


Jag åkte en sväng till Länna för att hämta min dator som har varit inlämnad på reparation och service hos Computer City.


Vid sextiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen efter det så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


I dag så serverade vi soppa (gulaschsoppa), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost). Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Låt - 090519 - Green Day med "Know Your Enemy" - 2009.


Dagens Låt - 090519 - Green Day med "Know Your Enemy" - 2009.Senaste singeln med Green Day är bra tycker jag.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 maj 2009 - Kvällen.

Kom hem vid strax före sju. Ingen var hemma när jag kom hem. Både Borzko och Jimmy hade hört av sig och sagt att dom båda två skulle jobba sent, och förmodligen inte komma hem förrän vid elvatiden.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem. Och så småningom så satte jag mig i köket med datorn.


Gick sen och la mig vid halvelvatiden.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 maj 2009 - Eftermiddagen. (Med tio fotografier).


Jenny kom till Hagsätra direkt efter skolan, och hon mötte upp med mig på jobbet när jag slutade klockan två.


Vi åkte sen till Farsta, och var snabbt inne hemma och fixade några grejer.


Sen så tog vi bilen till centrum, och så gick vi till Synoptik. Där fick jag hjälp både av Jenny, och av en anställd i affären, med att välja ut ett par nya glasögon till mig. Jag bestämde mig slutligen för ett par, och jag beställde dom.


Med alla mina fel på mina ögon, dålig syn på långt håll + dålig syn på nära håll + brytningsfel, och med tillägg för reflexfritt glas och lite annat, så gick varje glas på tre och ett halvt tusen... Otroligt dyrt... Så bara glasen kostade cirka sjutusen kronor... Sen tillkom bågen... Så sammanlagt kommer det att kosta åttatusen niohundra kronor... :-(


Men även om det känns hemskt att betala så pass mycket, "bara" för att kunna se bra, så är jag ändå väldigt nöjd med mitt val av glasögon. Här är några kort på hur dom kommer att se ut:

När vi var klara hos optikern, så åkte vi och hämtade upp min mamma. Och sen så åkte vi alla tre iväg i bilen bort till Kristineberg.


Det har varit en tradition i många år, att vi åker dit och promenerar och tittar på alla fina häggar där, och så äter vi middag på Solstugan. Jimmy brukar också vara med, men han jobbar ju kvällar för tillfället, och kunde inte komma.


Vi gick först en promenad på cirka en halvtimme.Och sen så gick vi till Fredhäll och till Solstugan.


Först så åt vi middag, och då satt vi inne, för det var molnigt då.

Jag åt chevrégratinerade rödbetor på salladsbädd med pinjenötter. Och det var mycket, mycket gott.Sen så kom solen fram, så då flyttade vi ut, och drack kaffet efter maten utomhus.Jenny och jag delade på en brownie med vispgrädde.Vi satt där och pratade och njöt av solen och den vackra utsikten. Vid sextiden sen så åkte vi därifrån. Jag släppte av Jenny vid Årstaberg, och hon tog pendeln därifrån till Tumba. Och sen så körde jag hem till Farsta, och släppte av mamma först, och sen så åkte jag hem.


(Här är två inlägg från 2008 års besök i Kristineberg och Fredhäll: TEXT + BILDER. Och här är två inlägg från 2007 års besök: TEXT + BILDER.)


Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobb som vanligt i dag också. Och precis som i går, så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna, och sen så var jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbade som försteman.


Vi serverade köttbullar och makaroner i dag. Och vår salladsbuffé.


En av kollegerna var borta i dag. Men just på tisdagar så är vi ju alltid en mer, så egentligen så blev vi ju då inte undertaliga i dag.


Höstens nya sexåringar kom på besök i dag, och åt lunch hos oss. Så vi hade sjuttio extra lunchgäster.


Det blev en väldigt aktiv och rörig dag i dag. Men allt flöt ändå på rätt så okej.

Dagens Dagbok - Måndagen den 18 maj 2009 - Kvällen.

Kvällen blev lugn och skön som vanligt. Jag började att läsa i ny bok. Det blev ännu en svensk deckare: "Släke" av Håkan Östlundh. Jag satt också en hel del med datorn. Och jag pratade som vanligt en hel del i telefon med Jenny.


Borzko tittade på lite sport på teve. Och han läste också lite i sin bok.


Jimmy har inte kommit hem från jobbet än. Han skulle jobba till minst nio i kväll, förmodligen längre.

Dagens Låt - 090518 - Marilyn Manson med "Arma-God-Damn-Mother-Fucking-Geddon" - 2009.


Dagens Låt - 090518 - Marilyn Manson med "Arma-God-Damn-Mother-Fucking-Geddon" - 2009.Marilyn Mansons senaste singel är jättebra tycker jag. Vad tycker ni?


"Dödens pendel" av Jonas Moström - 2004 - Bok.---------    

Recension av boken: "Dödens pendel" av Jonas Moström (2004) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel. En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen.
Går en seriemördare lös i staden?

Dödens pendel är Jonas Moströms debut och en rapp och spännande deckare som är svår att lägga ifrån sig.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en riktigt bra svensk deckare. Det är den första boken i en serie av Jonas Moström. Hittills har han utkommit med fyra böcker, och jag ska definitivt läsa dom andra också. Kan helt klart rekommendera "Dödens pendel" om ni gillar klassiska svenska deckare. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Måndagen den 18 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem. Både Borzko och Jimmy jobbade i dag.


Regnade ute hela eftermiddagen. Så det var inte ens till att tänka på en promenad.


Jag höll på här hemma hela eftermiddagen med diverse allehanda hushållsgöromål. Jag plockade, fixade, pulade, donade, och grejade med lite allt möjligt.


Satt lite med datorn gjorde jag förstås också. Och jag läste också ut det sista i boken: "Dödens pendel" av Jonas Moström.


Middag åt jag för mig själv vid fyratiden. Och efter den så fortsatte jag som tidigare.


Borzko kom hem från jobbet vid femtiden. Trodde att han skulle komma mycket senare, annars så hade jag väntat med att äta tills han kom. Men jag tog en fika medans han åt middag, och vi hade en pratstund. Sen efter middagen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Dagens Dagbok - Måndagen den 18 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Den här veckan så är jag först den första halvan av dagen i skalen och fixar grönsakerna. Sen så är jag den andra halvan av dagen i stora matsalen och jobbar som försteman.


I dag så serverade vi fiskpanetter med potatismos. Och som alltid så hade vi också vår fina salladsbuffé.


Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Det var en lite rörig dag i matsalarna i dag, men allt flöt ändå på helt okej, och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 21 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 21 - 2009
18/05

60,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 20 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 20 - 2009
11/05 - 17/05

Måndag: ------
Tisdag: ------
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: ------
Lördag: Promenad, 2,0 tim.
Söndag: Promenad, 2,0 tim.


Veckans Steg - Vecka 20 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 16.196.

Varav Antal Snabba Steg: 1.132.

Antal Minuter Snabba Steg: 11.

Kilometer: 12.95.


Tisdag:

Antal Steg: 12.133.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 9.70.


Onsdag:

Antal Steg: 12.021.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 9.61.


Torsdag:

Antal Steg: 10.259.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.20.


Fredag:

Antal Steg: 12.582.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 10.06.


Lördag:

Antal Steg: 14.794.

Varav Antal Snabba Steg: 12.546.

Antal Minuter Snabba Steg: 114.

Kilometer: 11.83.


Söndag:

Antal Steg: 16.758.

Varav Antal Snabba Steg: 13.929.

Antal Minuter Snabba Steg: 130.

Kilometer: 13.40.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 94.743.

Varav Antal Snabba Steg: 27.607.

Antal Minuter Snabba Steg: 255.

Kilometer: 75.75.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 13.534.

Varav Antal Snabba Steg: 3.943.

Antal Minuter Snabba Steg: 36.

Kilometer: 10.82.


Jag, syrran, Caroline, och "Kör för alla!" är med i Dagens Nyheter i dag! ;-D


I dag, i Dagens Nyheter Söndag, så är det ett repotage om en dag i Caroline af Ugglas liv. Här är en länk till artikeln på Internet. Tyvärr så är inte alla bilderna med där, utan bara i papperstidningen. Men här kommer det i alla fall fotografier på tidningen! ;-)Femton arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 maj 2009 - Kvällen.

Flyttade in från balkongen vid sjutiden. Satte mig då i köket med datorn istället. Och så bloggade jag en massa inlägg. Läste bloggar och nyheter också.


Borzko kom hem från Hammarby-matchen vid sjutiden. Han gick då direkt och la sig för att sova. För han ska köra specialkörningen i natt igen, så han ska gå upp klockan ett.


Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum, framför datorn och framför teven.


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 maj 2009 - Eftermiddagen.

Jimmy kom sen hem vid ettiden. Han hade sovit hos en kompis i natt, efter festen dom var på. Han hade kompisen med sig hem, och dom hämtade bara Jimmys bil, och åkte sen iväg igen.


Jag höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma.


Borzko stack sen iväg igen vid tretiden. Han skulle åka till Söderstadion, möta upp med några kompisar, gå och ta en fika, och sen se Hammarby spela match.


Jag satte mig på balkongen vid tretiden, när solen kom dit. Läste i min bok: "Dödens pendel" av Jonas Moström.


Jimmy kom hem igen vid fyratiden. Då åt han och jag middag tillsammans. En fika blev det också.


Jimmy satte sig sen framför datorn på sitt rum.


Jag satte mig återigen på balkongen, och läste i min bok, till solen försvann vid sjutiden.

Dagens Dagbok - Söndagen den 17 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med två fotografier).

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost, fikade, och läste lite nyheter i datorn under tiden.


Borzko vaknade och gick upp klockan nio. Efter en liten pratstund då, så gick jag iväg ut på en promenad vid kvart över nio.


Borzko skulle gå iväg till Farstahallen för att träna, efter att han hade gjort sig i ordning och ätit frukost.


Jimmy var inte hemma. Han sov hos en kompis, efter festen som dom var på i går.


Eftersom jag promenerade in till stan i går, så bestämde jag mig för att promenera här i Farsta i dag. Så jag gick ner mot sjön Magelungen, och så gick jag på den fina promenadvägen längs sjön.


Jag gick bort till där sjön "slutar och vänder", vid infarten mot Fållan, och där vände jag och gick tillbaka igen. Cirka en och halv timme tog det.


Sen ringde jag min mamma och pappa och frågade om dom vill promenera lite och sen fika med mig, och det ville dom.


Satte mig vid Farstastrandsbadet och väntade in dom. Läste i min bok under tiden.


När dom sen kom så gick vi en promenad på lite drygt en halvtimme längs vattnet. Och sen så gick vi bort till Farsta Gård för att fika.Kaffe och en ostfralla blev det för mig. Och vi satt sen länge där och pratade och njöt av solen.Sen så gick vi hemåt. Och jag gick med mamma och pappa hem en snabbis, för att läsa och fotografera artikeln i Dagens Nyheter i dag om Caroline af Ugglas, där syrran och jag också var med på en bild.


Jag gick sen hem, och kom hem vid ettiden. Borzko hade precis kommit hem från gymmet då. Lite lätt lunch och en fika blev det då.


Dagens Låt - 090517 - Malena Ernman med "La Voix" - 2009.


Dagens Låt - 090517 - Malena Ernman med "La Voix" - 2009.

Sveriges bidrag till ESC som jag ville skulle komma på första plats.


Dagens Låt - 090516 - Svetlana Loboda med "Be My Valentine!" - 2009.


Dagens Låt - 090516 - Svetlana Loboda med "Be My Valentine!" - 2009.

Ukrainas bidrag till ESC som jag ville skulle komma på andra plats.


Dagens Låt - 090515 - Waldos People med "Lose Control" - 2009.


Dagens Låt - 090515 - Waldos People med "Lose Control" - 2009.

Finlands bidrag till ESC som jag ville skulle komma på tredje plats.


Dagens Låt - 090514 - Alexander Rybak med "Fairytale" - 2009.


Dagens Låt - 090514 - Alexander Rybak med "Fairytale" - 2009.

Norges bidrag till ESC som jag ville skulle komma på fjärde plats.


Dagens Låt - 090513 - Niels Brinck med "Believe Again" - 2009.


Dagens Låt - 090513 - Niels Brinck med "Believe Again" - 2009.

Danmarks bidrag till ESC som jag ville skulle komma på femte plats.


Dagens Låt - 090512 - Sakis Rouvas med "This Is Our Night" - 2009.


Dagens Låt - 090512 - Sakis Rouvas med "This Is Our Night" - 2009.

Greklands bidrag till ESC som jag ville skulle komma på sjätte plats.


Dagens Låt - 090511 - Aysel & Arash med "Always" - 2009.


Dagens Låt - 090511 - Aysel & Arash med "Always" - 2009.

Azerbadjans bidrag till ESC som jag ville skulle komma på sjunde plats.


Dagens Låt - 090510 - Kejsi Tola med "Carry Me In Your Dreams" - 2009.


Dagens Låt - 090510 - Kejsi Tola med "Carry Me In Your Dreams" - 2009.

Albaniens bidrag till ESC som jag ville skulle komma på åttonde plats.


Dagens Låt - 090509 - Hadise med "Düm Tek Tek" - 2009.


Dagens Låt - 090509 - Hadise med "Düm Tek Tek" - 2009.

Turkiets bidrag till ESC som jag ville skulle komma på nionde plats.


Dagens Låt - 090508 - Alex Swings! Oscar Sings! med "Miss Kiss Kiss Bang" - 2009.


Nu kommer jag att lägga in dom tio låtarna som jag tyckte var bäst i årets Eurovision Song Contest. Jag börjar med min tia och slutar med min etta.

Dagens Låt - 090508 -  Alex Swings! Oscar Sings! med "Miss Kiss Kiss Bang" - 2009.

Tysklands bidrag till ESC som jag ville skulle komma på tionde plats.Dagens Låt - 090507 - Nickelback med "Rockstar" - 2005.


Dagens Låt - 090507 - Nickelback med "Rockstar" - 2005.Älskar den här låten! Och har inte tröttnat på den än i alla fall! ;-)


Dagens Låt - 090506 - Kid Rock med "All Summer Long" - 2008.


Dagens Låt - 090506 - Kid Rock med "All Summer Long" - 2008.
Älskar den här låten! Det gjorde jag även förra sommaren. Och nu den här sommaren kommer jag att lyssna mycket på den igen!


Dagens Låt - 090505 - Bruce Springsteen med "The River" - 1980.


Dagens Låt - 090505 - Bruce Springsteen med "The River" - 1980.Är det här Bruce Springsteens bästa låt? Det är i alla fall en av dom allra bästa tycker jag.


Dagens Låt - 090504 - John Miles med "Music" - 1976.


Nu har jag missat att lägga in "Dagens Låt" i två veckor! ;-D Så här kommer fjorton stycken YouTube-videos i rad! ;-)

Dagens Låt - 090504 - John Miles med "Music" - 1976.En underbar nostalgilåt är den här: "Music" med John Miles. Jag köpte LP:n "Rebel" i London 1976.


Mobilblogg. Nu är jag på prome

MMS

Mobilblogg. Nu är jag på promenad vid sjön Magelungen i Farsta. Naturen är så fantastiskt vacker nu så det nästan gör ont i en. Nästan allting blommar nu. Och grönskan är otrolig. Ha en bra dag allihopa.


Dagens Dagbok - Lördagen den 16 maj 2009 - Kvällen.

Jag satt sen och läste i min bok: "Dödens pendel" av Jonas Moström fram till klockan åtta.


Då satte jag igång teven och så tittade jag på två tredjedelar av "Robinson". Sen så satte jag igång inspelning på den sista halvtimmen, och så ändrade jag kanal för att titta på "Eurovision Song Contest".


Och vad jag tyckte om låtarna, finns i ett tidigare bloggat inlägg.


När sändningen från Ryssland är slut, så ska jag se den sista halvtimmen av "Robinson". Och efter det så är det väl sängdags.


"Live-bloggning" från ESC. Uppdaterar efter varje låt.

"Live-bloggar" från Eurovision Song Contest. Uppdaterar efter varje låt. Jag har inte hört några låtar tidigare. Jo, en förresten, Norges.

01. - Litauen - Alldeles för lugn och tråkig för min smak.


02. - Israel - Lite bättre än Lituaens låt, men också lite för lugn.


03. - Frankrike - Jättetråkig...

04. - Sverige - Patriot som jag är så är ju den här så klart bäst! :-D

05. - Kroatien - Jättetrist.

06. - Portugal - Liiiite mer fart i, men ändå inte speciellt bra.

07. - Island -  Finns det bara ballader i kväll?!?

08. - Grekland - Bra! Äntligen en snabbare låt! Lite Alcazar-liknande låt tycker jag. Och den var bra.

09. -  Armenien - Nja, sådär... Bättre än balladerna i alla fall. Men inte riktigt i min smak.

10. - Ryssland - Nej, inte heller den var speciellt bra tycker jag.

11. -  Azerbadjan - Helt okej. Lite fart i, i alla fall.

12. - Bosnien & Hercegovina - Seg...

13. - Moldavien - Glad låt. Men inte speciellt bra.

14. - Malta
- Trist ballad igen.

15. - Estland - Näe..

16. - Danmark - Riktigt bra!

17. - Tyskland - Lite rolig och annorlunda. Men inte bra.

18. - Turkiet - Glad och medryckande. Men inte mer.

19. - Albanien - Rätt så bra.

20. - Norge - Den här gillar jag skarpt! :-)

21. - Ukraina - Klart bäst hittills! Jättebra rockig låt. Bra sångerska, tänkte på Cher när jag hörde henne. Väldigt cool scenshow också.

22. - Rumänien - Ganska så hyfsad.

23. - Storbritannien - Mäktig, men inte i min smak.

24. - Finland - Jättebra! 

25. - Spanien - Snabb, men annars inget speciellt.Dom tio bästa enligt mig:    (Placeringen inom parantes)

1. - Sverige. (21)

2. - Ukraina. (12)

3. - Finland. (25)

4. - Norge. (1)

5.  - Danmark. (14)

6. - Grekland. (7)

7. - Azerbadjan. (3)

8. - Albanien. (17)

9. - Turkiet. (4)

10. - Tyskland. (20)Och så blev det då den härliga Alexander Rybak, 23 år, från Norge som vann. En kille som kom till Norge som fyraåring från Vit-Ryssland. Han har skrivit både text och musik själv. Sjunger, dansar, och spelar fiol. Underbart söt och charmig är han också. En mycket värdig vinnare, med en jättebra låt.

Grattis Alexander! Och grattis till Norge! Vilken "Syttende Maj" dom får! :-D


"En annorlunda barndom" av Iris Johansson - 2007 - Bok.---------    

Recension av boken: "En annorlunda barndom" av Iris Johansson (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentärer/Memoarer/Biografier)

---------   


"Vad är det för fel på Iris? Hon är ofta svår att kontakta, hon pratar osammanhängande. Hon matvägrar, hon kissar på sig, skriker för det mesta, biter småbarn och gör aldrig som man säger. Och varför kan hon under korta sällsynta ögonblick lösa problem som inte ens vuxna klarar av? Hur kan hon lära sig så många invecklade ord som hon bara hört en enda gång? Varför är hon redan som litet barn en fullfjädrad lögnare och bedragare?

En annorlunda barndom är en fascinerande självbiografisk skildring av hur det är att växa upp med autism. En sann berättelse om kärlekens transformerande kraft och en unik dokumentation inifrån ett autistiskt barns liv och kamp för att skapa sig en plats i tillvaron."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


En intressant bok om hur det är att växa upp med autism. Den är skriven av kvinnan själv. Som sagt var, väldigt intressant att få sätta sig in i en autistisk människas tankar. 

Men tyvärr är boken för lång, och upprepar sig ofta. Så jag tappade intresset en hel del under läsningen.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

--------- 


Dagens Dagbok - Lördagen den 16 maj 2009 - Eftermiddagen.

Jimmy och jag åkte sen iväg i hans bil, och åkte till Mekonomen. Tanken var att vi skulle köpa en grej som han behövde till bilen, och att han och Borzko sen skulle fixa det på eftermiddagen. Men reservdelen var slut, så vi åkte hem igen.


Jimmy ringde runt till andra Mekonomen, och även till flera Biltema, men det var slut överallt. Den kommer in under nästa vecka, så dom får meka nästa helg istället.


Jimmy åkte då istället iväg hem till en kompis, fast utan bilen. Han skulle sen också äta middag där, och sen i kväll så skulle dom iväg på en fest.


Jag höll sen på och fixade, pulade, donade, och grejade med lite alla möjliga hushållsgöromål här hemma. Och varvade lite med stunder vid datorn som vanligt.


Vid halvtretiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning.


Sen vid tretiden så satte sig både Borzko och jag på den övre balkongen, för då hade solen äntligen kommit dit. Vi läste i våra böcker, pratade, fikade, och solade.


Vid femtiden sen så åkte Borzko iväg med bilen. Han skulle hem till sin mamma och hälsa på en stund. Han brukar ju alltid åka dit på söndagar, men i morgon hinner han inte, för då har Hammarby hemmamatch på Söderstadion.


Jag åt lite middag för mig själv efter att han hade åkt. Och sen så fortsatte jag att sitta uppe på balkongen och bara njuta.


Läste ut boken: "En annorlunda barndom" av Iris Johansson. Och började på boken: "Dödens pendel" av Jonas Moström.


Satt på balkongen och läste till sjutiden. Då gick solen ner bakom huset framför, och det blev kallt. Så då gick jag in och satte mig i vardagsrummet istället.

Dagens Dagbok - Lördagen den 16 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan åtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko var inte hemma. Han hade gått upp klockan ett i natt, och åkt iväg för att jobba.


Jimmy sov. Han var på krogen i går, och kom hem sent i natt.


Vädret var fint i morse. Klarblå himmel och strålande sol. Tyvärr ganska så blåsigt med kall vind.


Jag gav mig iväg ut på en promenad vid halvtiotiden. Och som alltid så lyssnade jag på musik under tiden.


Fantastiskt underbart vackert ute nu. Just nu så är nog naturen som allra vackrast. Nästan allting blommar nu. Och grönskan är otrolig.


(Ett mobilbloggat fotografi finns nedanför, på fina häggar i Tallkrogen.)


Gick mot stan längs tunnelbanan. I dag gick jag lite långsammare än vanligt, för jag har väldigt ont i artrosen i mina tår för tillfället.


Vid Globen så gjorde jag ett litet stopp, för inköp av dricka, och för ett toalettbesök.


Fortsatte sen in till Slussen, och det tog ganska så exakt två timmar dit i dag.


Jag tyckte att det fick räcka så i dag, eftersom jag har så ont i tårna. Så därifrån så tog jag tunnelbanan hem igen.


Kom hem vid tolvtiden. Och precis när jag kom hem så vaknade Jimmy och han gick då upp. Så vi åt, jag lunch och han frukost, tillsammans. En fika och en pratstund blev det också. Och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

Mobilblogg. Är ute på promenad

MMS

Mobilblogg. Är ute på promenad i solen. Häggarna är fantastiska nu.


Dagens Dagbok - Fredagen den 15 maj 2009 - Kvällen.

Jag satt sen och läste i min bok, och varvade lite med datorstunder ibland.


Vid åttatiden så gick jag en sväng till centrum och till Hemköp och handlade glass och chips.


Satt sen i vardagsrummet och läste i boken: "En annorlunda barndom" av Iris Johansson. Och åt min glass och mina chips.


Jimmy kom inte hem från jobbet förrän vid halvelvatiden. Han duschade då bara snabbt, och gjorde sig i ordning. Och sen så stack han iväg vid elvatiden. Han skulle möta upp med några kompisar, och sen så skulle dom ut på krogen.


Jag ska nog ta och byta soffan mot sängen nu. Ska gå och göra mig i ordning, och sen lägga mig i sängen och läsa istället.

Dagens Dagbok - Fredagen den 15 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Parkerade bara bilen, hämtade några böcker, och så gick jag till centrum. Gick till torget där jag köpte en bukett blommor till min mamma. I dag så blev det lövkojor. Sen så gick jag hem till min mamma och pappa. Mamma fick blommorna, och pappa fick låna tre böcker av mig som han ville läsa.


Sen så bjöd dom på fika på balkongen. Soligt och skönt, men blåsigt med kall vind. Vi drack kaffe och åt glass, och satt och pratade. Sen vid fyratiden så gick jag hem.


När jag kom hem så satte jag mig på den övre balkongen, där det var soligt, och inte så blåsigt. Började att läsa i en ny bok: "En annorlunda barndom" av Iris Johansson.


Vid femtiden så kom Borzko hem. Då åt vi middag tillsammans. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så satt vi båda två på balkongen och läste.


Vid halvsjutiden så försvann solen bakom huset framför, så då flyttade vi in till vardagsrummet.


Sen vid sjutiden så gick Borzko och la sig för att sova. För han ska gå upp klockan ett i natt för en specialkörning i natt och i morgon förmiddag.


Dagens Dagbok - Fredagen den 15 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt även på veckans sista arbetsdag. Och jag var även i dag först en stund i skalen, sen så dukade jag matsalarna, och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och så hade vi även lite rester som vi serverade. Det var hamburgare med bröd från i går. Och pyttipanna från i måndags. Vår salladsbuffé hade vi förstås också.


Fulltalig personalstyrka var vi i dag. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 maj 2009 - Kvällen.

Sen så satt jag och läste i min bok: "Bitterfittan" av Maria Sveland, och läste också så småningom ut den.


Satt sen mest med datorn i köket.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden.


Och Jimmy kom hem från jobbet vid niotiden.


Sen så hjälpte Jimmy mig med att fixa i ordning min Nokia N95 som jag hämtade ut från reparation och service i går.

Test mobilblogg.

MMS

Test mobilblogg.


Mmm...

Det här köpte jag på torget i Farsta Centrum i dag, och åt till både middag och kvällsmål! :-)


"Bitterfittan" av Maria Sveland - 2007 - Bok.---------    

Recension av boken: "Bitterfittan" av Maria Sveland (2007) (Genre: Svensk Skönlitteratur)

---------   


"Sara är 30 år och redan bitter. En riktig bitterfitta faktiskt. Så en dag i januari när allt blir outhärdligt lämnar hon man och barn för en veckas tankepaus på tönt-Teneriffa.

Med sig på resan har hon Erica Jongs 70-talsklassiker Rädd att flyga, och hon läser och undrar hur det kunde gå så långt att hon längtar mer efter en hel natts sömn än ett knapplöst knull.

Det var ju inte så här det skulle bli. Hon drömde ju bara om kärleken som alla andra.

Sara känner sig lurad och bitter när hon tänker på alla kvinnor hon känner som liksom hon dräneras på energi i familjefängelset. Är det ett ofrånkomligt arv i rakt nedstigande led - från hennes rastlösa mammas diskande eksemhänder till hennes eget nervösa duktighetskomplex?"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken har jag tänkt läsa länge, men det har inte blivit av. Jag köper ju mer böcker än jag hinner med att läsa, och ibland så hamnar vissa böcker liksom aldrig överst. Men nu så hittade jag den här i bokhyllan, och bestämde mig för att äntligen läsa den. Jag kände på mig att det var en bok för mig, som jag skulle gilla mycket, och det stämde verkligen. 

Det är ju en roman, men den känns väldigt självbiografisk. Den är allvarlig, men också väldigt rolig ibland. Den är också gripande och rörande. Man blir glad, arg, och rörd av den. Det enda felet med den var att den var alldeles för kort, och gick alldeles för fort att läsa. Jag kan varmt rekommendera den till alla. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag heller. Borzko jobbade som vanligt. Och Jimmy jobbar mellan tolv och nio i dag också.


Jag gick sen direkt till centrum och till Synoptik, för jag hade beställt tid där för synundersökning klockan halvtre. Jag har sen en tid tillbaka tyckt att jag ser lite dåligt på nära håll i mina progressiva glasögon.


Jag genomgick synundersökningen, och det visade sig att jag skulle behöva två steg starkare styrka på nära håll, och ett steg starkare styrka på långt håll.


Men jag beställde inga nya glasögon i dag. För jag vill ha nya bågar då också, och då vill jag ha mitt bästa smakråd med mig, Jenny förstås!


Jag ska gå och beställa nya glasögon innan den sista maj, för då får man ett par extra glasögon på köpet.


Sen så gick jag till torget, och köpte jordgubbar, bigarråer, hallon, och vindruvor.


Gick sen hem igen. Och så höll jag på som vanligt här hemma resten av eftermiddagen, och plockade och fixade med allt möjligt här hemma. Varvade med stunder vid datorn förstås. Och avbrott för middag blev det vid femtiden.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt i dag också. I dag var vi fulltalig personalstyrka igen, för kollegan hade tillfrisknat och kom tillbaka till jobbet i dag.


Jag var först en stund i skalen. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen var jag andreman i stora matsalen.


I dag så serverade vi hamburgare med bröd och massor med tillbehör. Och potatismos till hade vi också.


Lite hektiskt blev det i dag, det blir det alltid när vi har hamburgare eller liknande mat. Men allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 maj 2009 - Kvällen.

Kvällen var lugn. Jag satt större delen av kvällen med datorn i knäet. Bland annat så bloggade jag dom tre inläggen med tjugosju YouTube-videos i, och det tog ju rätt så lång tid.


Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Jimmy träffade jag inte alls, för han kom inte hem förrän vid elvatiden, och då sov jag.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt igen, efter sina två dagars ledighet. Och Jimmy jobbade mellan tolv och nio i dag, precis som i går.


Jag gick nästan direkt till centrum, för jag hade fått sms från The Phone House om att min mobiltelefon var klar. Jag lämnade in den för reparation tisdag förra veckan, och då sa dom att det kunde ta upp till en månad. Men det tog bara drygt en vecka.


Sen så gick jag till Apoteket och köpte några smågrejer.


Och efter det så gick jag till Hemköp för att hämta ut två paket. Det var Jennys studentskylt plus en annan grej till hennes studentdag. Men det har jag redan bloggat om i ett tidigare inlägg.


När jag sen kom hem igen, så höll jag på här hemma och fixade med diverse hushållsgöromål. Och varvade förstås med datorstunder som vanligt.


Middag åt jag för mig själv vid fyratiden.


Efter middagen fortsatte jag som tidigare: hushållsarbete varvat med datorn.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också.


I dag så hade vi personalbrist, för en av kollegerna var sjuk även i dag, precis som i går, och i dag så jobbade ju inte Snurran hos oss, utan med sitt fackliga arbete.


Så det blev lite annorlunda för vissa av oss i dag. Jag började med att vara en stund i skalen och förbereda grönsakerna. Sen så "dukade" jag, alltså fixade i ordning matsalarna inför lunchserveringen. Och efter det så jobbade jag som försteman i stora matsalen under lunchrusningen. Andreman hade vi ingen i dag, så jag fick jobba själv i dag.


Vi serverade fiskgratäng (hokifilé med räksås) i dag, med kokt potatis till. Och som alltid så hade vi också vår salladsbuffé.


Hektiskt blev det ju förstås, eftersom vi hade en personal för lite. Men allt flöt i alla fall på helt okej. Och ingenting speciellt hände.

27 dagar till Studenten! (enligt nedräkningen i Jennys blogg)


Ja, enligt Jennys nedräkning i hennes blogg, så är det nu tjugosju dagar till studenten!

I dag så hämtade jag ut Jennys studentskylt. Och även en annan sak till studentdagen.

Men jag vill ju inte att Jenny ska se, så jag har fixat till fotografierna lite! ;-DYtterligare åtta låtar som vi har sjungit under vårterminen på "Kör för alla!"


Ja, här kommer ett tredje inlägg med låtar från kören, med dom resterande åtta låtarna.

Vi har sjungit sammanlagt tjugosju olika låtar under vårterminen på "Kör för alla!"

Dom här elva låtarna sjöng vi på konserten i Berwaldhallen den 10 maj.

Och dom här åtta låtarna sjöng vi på terminens sista gång den 11 maj.

Och här kommer då alltså åtta låtar till som vi har sjungit:

"Imagine" med John Lennon från 1971.
"800 grader" med Ebba Grön från 1981."Another brick in the wall" med Pink Floyd från 1979."Red red wine" med UB40 från 1988."Seasons in the sun" med Terry Jacks från 1974."Down on the corner" med Creedence Clearwater Revival från 1969."Take a chance on me" med ABBA från 1978."Ziggy Stardust" med David Bowie från 1972.


Dom elva låtarna som vi sjöng på konserten i Berwaldhallen - 2009-05-10.


På konserten i Berwaldhallen, söndagen den 10 maj 2009, sjöng vi dom här elva låtarna.

"Tender" med Blur från 1999.
"Öppna din dörr" med Tommy Nilsson från 1994."Vi blundar" med Caroline af Ugglas från 2009."Dr Kärlek" med Ratata från 1982."Du var mitt hjärta" med Caroline af Ugglas & Tommy Nilsson från 2009."Realease me" med Oh Laura från 2007."Så gör jag det igen" med Caroline af Ugglas från 2009."I'm too sexy" med Right Said Fred från 1992."Snälla snälla" med Caroline af Ugglas från 2009."En blå blå dag" med Caroline af Ugglas & "Kör för alla!" från 2008."Give peace a chance" med John Lennon från 1969.


Åtta låtar som vi fick sjunga sista gången med "Kör för alla!" - 2009-05-11.


Sista gången på vårterminens "Kör för alla!" så fick vi bland annat sjunga gamla låtar som dom har sjungit tidigare år. Förutom dom som vi har sjungit tidigare den här terminen, som jag har bloggat tidigare, så fick vi sjunga dom här åtta låtarna:

"Do you love me" med The Contours från 1962.
"Sommaren är kort" med Tomas Ledin från 1982."The Passenger" med Iggy Pop från 1977."Sång til friheten" med Björn Afzelius från 1982.
 


"With a little help from my friends" med Beatles från 1967."Sommartider" med Gyllene Tider från 1982."I love rock 'n' roll" med Joan Jett and the Blackhearts från 1982."Life on Mars" med David Bowie från 1971.


Alltid kul att vara omtyckt! ;-D


Så här skriver Annebelle om mig:

"Bim är urbloggaren i mitt blogguniversum. Hennes blogg var den första jag hittade till och fastnade för. Jag gillar att följa hennes inlägg om vardagslivet i stort och smått i Farsta. Hon är den enda jag "känner" som läser mer än jag själv."


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 maj 2009 - Eftermiddagen + Kvällen. (Med åtta fotografier).

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma även i dag. Han hade en extra ledig dag den här veckan, eftersom han ska jobba på lördag den här veckan. Jimmy jobbade mellan tolv och nio.


Jag var bara hemma en kort stund. Sen åkte jag iväg för att åka till IKEA med mina föräldrar och Jenny. Borzko följde inte med, för han skulle på ett möte senare, i vår bostadsrättsförening.


Hämtade upp mina föräldrar först, och sen så åkte vi och hämtade upp Jenny vid hennes skola. Och sen så åkte vi till IKEA i Kungens Kurva.


Vi började med att gå upp till restaurangen för att äta middag. Jag åt fisk med grönsaker. Fikade gjorde vi också.


Sen så gick vi runt på IKEA och plockade ihop det vi skulle ha. Jag köpte ingenting till mig själv. Men jag köpte några saker till en kollega på jobbet, som hon hade bett mig att köpa. Och så köpte jag ett parasoll till Jenny och Jocke, som dom fick av mig. Mina föräldrar köpte sig en ny matta till vardagsrummet, och en lampa.


En glass blev det på vägen ut. Och sen så åkte vi till Tumba och hem till Jenny och Jocke. Jocke var hemma när vi kom dit.


Sen så fikade vi, med glass till, på deras balkong. Och satt och pratade en stund. Och så småningom så åkte jag, mamma, och pappa hem till Farsta igen.


(Bilder från eftermiddagen finns även i Jennys blogg.)

Kom hem vid sjutiden. Ingen var hemma då. Borzko hade gått på mötet. Och Jimmy jobbade fortfarande.


Jag höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och sen så satte jag mig i köket med datorn.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Och precis som i går så var jag först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Efter det så fixade jag iordning matsalarna för lunchserveringen. Och sen så jobbade jag som andreman i stora matsalen.


I dag hade vi en personal frånvarande på grund av sjukdom. Men eftersom vi alltid är en personal mer på tisdagar, så blev vi inte undertaliga ändå.


Vi serverade korv och makaroner i dag.


Det blev en hektisk och lite rörig dag i dag. Men allt flöt ändå på rätt så okej.


Dagens Dagbok - Måndagen den 11 maj 2009 - Eftermiddagen + Kvällen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem, för han hade sin veckans lediga dag. Och som nästan alltid, så hade han tagit hand om veckostädningen. Jimmy jobbade mellan nio och sex.


Lite fixande med grejer här hemma, lite datorsittande, lite lätt middag, och fika, blev det på eftermiddagen.


Sen vid halvfemtiden så åkte jag iväg in mot stan för att gå på terminens sista "Kör för alla!".


Mötte upp med syrran. Och sen efter en stund så kom också Jenny dit. Vi fick ta med oss vänner i dag, som fick vara med och sjunga, så då tog jag med Jenny.


Lika roligt som vanligt var det. Speciellt kul var det att Jenny var med. Hon var förstås med och sjöng. Och hon fotograferade och filmade också.


Vi fick sjunga en massa gamla låtar, som dom har sjungit tidigare år. Och Caroline, och även Heinz och Andreas, blev avtackade med blommor och presenter.


(Tolv bilder från kvällen, och även två filmer, finns bloggade sedan tidigare.)


Kom hem vid halvniotiden. Och resten av kvällen tillbringades vid datorn.

Dagens Dagbok - Måndagen den 11 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt. Den här veckan så är jag först en stund i skalen och förbereder grönsakerna. Sen så fixar jag i ordning matsalarna inför lunchserveringen. Och till sist så jobbar jag som andreman i stora matsalen.


Vi serverade pyttipanna med rödbetor. Och vi hade även några bleck med couscouspytt som vi serverade som rest. Och som alltid så hade vi vår väl tilltagna salladsbuffé.


Fulltalig personalstyrka var vi. Allt flöt på bara bra. Och ingenting speciellt hände.

Veckans Vikt - Vecka 20 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 20 - 2009
11/05

60,5 kg

Under veckan: +- 0,0 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 19 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 19 - 2009
04/05 - 10/05

Måndag: ------
Tisdag: ------
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: ------
Lördag: Promenad, 0,5 tim.
Söndag: Promenad, 0,5 tim.


Veckans Steg - Vecka 19 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 10.948.

Varav Antal Snabba Steg: 1.095.

Antal Minuter Snabba Steg: 11.

Kilometer: 8.75.


Tisdag:

Antal Steg: 6.132.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 4.90.


Onsdag:

Antal Steg: 9.624.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.69.


Torsdag:

Antal Steg: 6.564.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 5.25.


Fredag:

Antal Steg: 8.630.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 6.90.


Lördag:

Antal Steg: 5.219.

Varav Antal Snabba Steg: 2.411.

Antal Minuter Snabba Steg: 21.

Kilometer: 4.17.


Söndag:

Antal Steg: 8.630.

Varav Antal Snabba Steg: 3.120.

Antal Minuter Snabba Steg: 29.

Kilometer: 6.90.


Summa hela veckan:

Antal Steg: 55.747.

Varav Antal Snabba Steg: 5.531.

Antal Minuter Snabba Steg: 50-

Kilometer: 44.56.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 7.963.

Varav Antal Snabba Steg: 790.

Antal Minuter Snabba Steg: 7.

Kilometer: 6.36.


Tjugo arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D

20


"Kör för alla!" med Caroline af Ugglas - sista gången vårterminen 2009 - 2009-05-11 - 2 YouTube-videos.


Dr Kärlek:
Tender:


"Kör för alla!" med Caroline af Ugglas - sista gången vårterminen 2009 - 2009-05-11 - 12 fotografier.

Konsert i Berwaldhallen den 10 maj 2009 med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas. - 3.


Jag måste ju bara lägga in bilder på Caroline af Ugglas outfit, som hon hade i går på konserten i Berwaldhallen. Även om jag personligen aldrig någonsin skulle sätta på mig något liknande, så tycker jag att hon är så otroligt cool och läcker i sina olika outfits. Hon har verkligen en personlig stil. :-)

         


Konsert i Berwaldhallen den 10 maj 2009 med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas. - 2.


Och här kommer lite mer från dagens konserter! ;-)

Här är en YouTube-film, som Jenny har gjort. Det är när vi sjunger "Öppna din dörr". Kvaliteten kanske inte är den allra bästa, men det är kul att ha ändå.
Och här kommer ett fotografi som visar scenen och läktarna bakom scenen, som alla är fullproppade med körmedlemmar. Jag står på scenen, nästan längst fram, nästan i mitten. Jenny har markerat mig på kortet med en röd ring.Tyvärr så har jag ett mikronfonstativ framför mig på nästan alla Jennys bilder...Och här kommer tre små fotografier. Jenny har zoomat in mig från större fotografier, och klippt ut mig. 

  

(Här är länk till mitt inlägg nummer ett.)


Konsert i Berwaldhallen den 10 maj 2009 med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas. - 1.


Ja, vad ska man skriva!? Att det var långt över mina förväntningar. Det var superkul. Det roligaste jag har gjort på mycket länge. Så mycket känslor. En glädje som inte går att beskriva. Och samtidigt så blir man rörd och tårögd. Gåshud på armarna nästan hela tiden.

Så kul att det blev två konserter för oss i Stockholmskören. För det gick alldeles för fort. Men nu så fick vi ju göra om allting en gång till, och det var perfekt.

Roligt att alla som var där tyckte att det var bra. Alla tolv som var där för att titta och lyssna på syrran och mig, var jättenöjda.

Och Caroline af Ugglas är en helt fantastisk människa. Det finns ingen mer som hon. Tusen tack till henne, och till Heinz Liljedahl. Och även till dom andra musikerna.

Drygt sexhundratusen kronor fick vi in till Stadsmission på dom tre konserterna. Och dom är öronmärkta till barn och ungdom som har det svårt.

Dom olika stämmorna skulle ha lite olika färger på sig. Röd stämma skulle ha svart och rött. Grön stämma skulle ha svart och blått. Svart stämma skulle ha svart och vitt. Och brun stämma skulle ha svart och/eller vitt plus guld.

Jag sjöng brun stämma och hade alltså svart och guld på mig.Dom här två korten har jag tagit från scenen innan det började.  På det första så ser man man rakt fram mina tre jobbarkompisar inringade. Och på det andra så ser man familj och släkt, nio stycken, inringade. (Eller inringningarna syns visst inte...) Dom sitter på första balkongen.
Min jobbarkompis, Snurran, i bloggen Filojokus Funderingar, var där, och bloggade förstås om det. Hon har lagt in tre fotografier i sin blogg också. Så kolla gärna in det. Här är en direktlänk till inlägget.

Jag bloggar det här så länge. Sen så kommer det förmodligen ett inlägg till, med korten som Jimmy tog, och kanske en YouTube-film med det som Jenny filmade. (Och här är en länk till det inlägget.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 10 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen + Kvällen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp halvnio och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.


Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade tänkt mig en liten promenad, men tyvärr så regnade det, så det blev ingen.


Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma istället. Och varvade med lässtunder, och datorstunder.


Klockan elva vaknade Jimmy och gick då upp. Han åt frukost, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Och satte sig sen framför datorn en stund.


Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Han åt då lunch, och jag åt också lite. Och sen så gjorde vi oss alla tre i ordning för att åka iväg.


Vid kvart över ett så stack vi iväg med bilen. Vi åkte och hämtade upp min mamma och pappa, och så körde vi in till stan, och ut mot Djurgården, och till Berwaldhallen.


Vi mötte upp med syrran, hennes sambo, och hennes son.


Jenny, Jocke, och Tindra, hann jag inte träffa, för dom kom lite senare. Och likaså mina tre jobbarkompisar, Snurran, Monica, och Mita.


Jag och min syster Anette gick in vid tvåtiden, för att träna lite innan konserten, och övriga fick vänta en stund innan dom fick gå in.


(Och själva konserten med "Kör för alla" och Caroline af Ugglas skriver jag om i ett separat inlägg, lite senare.)


När den första konserten var slut, så åkte våra anhöriga hem. Men syrran och jag stannade kvar för att göra en konsert till.


Den andra konserten var slut vid halvsextiden. Anette och jag promenerade sen från Berwaldhallen och till T-Centralen. Det tog en halvtimme ungefär. Där skiljdes vi åt, och tog varsin tunnelbana hem.


Jag kom hem vid halvsjutiden. Ingen var hemma då. Borzko hade åkt iväg hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök. Och Jimmy hade åkt iväg för att jobba ett kvällspass.


Jag åt middag när jag kom hem. Sen så höll jag på och fixade lite. Och så småningom så satte jag mig vid datorn.


(Inlägg med bilder från konserten kommer lite senare. Förmodligen någon film också. För Jimmy fotograferade, och Jenny filmade.)


(Min jobbarkompis Snurran, i bloggen Filojokus Funderingar, har bloggat om konserten, och lagt in tre bilder. Här är en direktlänk till det inlägget.)


Konsert i Berwaldhallen i dag med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas! :-D
Ja, i dag så är det då den stora dagen! Konserten i Berwaldhallen med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas.

Först så kör Uppsala-kören sin konsert, och sen så kör vi i Stockholms-kören två konserter. 

Tio biljetter har jag sålt, och dom här kommer för att se och lyssna: Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra, Mamma, Pappa, och så tre jobbarkompisar: Snurran, Mita, och Monica.

Sen så kommer syrrans son och syrrans sambo också.Dom här låtarna ska vi sjunga:

1. Tender.
2. Öppna din dörr.
3. Vi blundar.
4. Dr Kärlek.
5. Du var mitt hjärta.
6. Release me.
7. Så gör jag det igen.
8. I´m to sexy.
9. Snälla snälla.
10. Blå blå dag.
11. Give peace a chance. Den sista konserten är väl slut vid halvsextiden, så jag är väl hemma vid halvsjutiden i kväll igen. Så då blir det ett blogginlägg om hur det gick.

Vill ni läsa mer om "Kör för alla!" så finns det flera inlägg i min kategori "Musik, teve, radio, film, m.m."

Håll tummarna för mig att allt kommer att gå bra! ;-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 maj 2009 - Kvällen.


Vid sjutiden så flyttade jag in från balkongen, och så satte jag mig i vardagsrummet med datorn i knäet i en timme.


Sen klockan åtta så blev det veckans enda teve-tittande: "Robinson". Och en massa gott att äta och dricka till förstås också.


Efter att "Robinson" var slut, så satte sig Borzko och läste i sin bok. Jag varvade min tid mellan datorn, och en ny bok: "Bitterfittan" Maria Sveland.

Utmanad av Therror till denna lista.


Jag blev utmanad av Therése i bloggen Therror in suburbia, att göra den här listan. 
Och jag utmanar alla som vill, att göra den. Skriv till mig om ni gör den.

Hur mycket pengar har du på din mobil?
Jag har abonnemang, och har väl räkningar på i genomsnitt kanske 350:- kronor i månaden.

Har du fått en kyss den senaste veckan?
Ja.

Vem tillbringade du två timmar med idag?
Borzko.

Hur lång är du?
163 cm.

Vilken är den senaste filmen du sett?
"Gran Torino" med Clint Eastwood.

Hur löd ditt senaste mottagna och skickade sms?
Mottagna: "Yes men åker snart ringer om en halvtimme"
Skickade: "Okej. Puss. <3"
(Från och till Jenny.)

Föredrar du att ringa eller skicka sms? 
Gillar nog båda lika mycket. Det beror på till vem och när. 
 
Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta.

När såg du senast din mamma?
I går eftermiddag.

Icke godkänt i något ämne? 

Nej.

Mvg i något?
Nej.

När vaknade du idag?
07.30.

Vilken är din favoritplats hemma? 
Balkongen en solig eftermiddag.

Vilken plats föredrar du minst hemma?
Jennys gamla rum, för det är så tomt och tråkigt utan henne i.

Vem får dig att må bra?
Jag själv och min familj.

Hur stor är din säng?
En normalstor dubbelsäng.

Vad sover du i?
Trosor.

Var har du bott/bor?
19 år i Örby.
3 år i Kristineberg.
1 år i Örby.
4 år i Solberga.
8 år i Rågsved.
9 år i Hagsätra.
4 år i Farsta.

Tycker du om kinamat?
Ja, det gör jag.

Tycker du om kaffe? 
Ja, alla sorters kaffe.  

Vad dricker du helst till frukost?

Kaffe och vatten.

Kan du spela poker?
Ja, det kan jag.

Känner du någon med samma födelsedatum som dig?
Nej, faktiskt inte.

Vill du ha barn?

Jag har två stycken vuxna barn.

Kan du några andra språk än svenska? 
Lite engelska. 
 
Har du någonsin åkt ambulans? 
Ja, med Jenny när hon var fyra år, och ramlade med huvudet före ner i en källartrappa... :-/ 
  
Föredrar du havet eller bassäng?
Havet.

Vad spenderar du helst pengar på?
Böcker. Men även datorer, mobiler, kläder och resor. Och till mina barn.

Äger du dyrbara smycken?
Nej.

Kan du rulla med tungan?
Ja.

Vem är den roligaste människan du känner?
Jag vet inte.

Vad har du för ringsignal?
"Sweet Child O' Mine" med Guns N' Roses.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej. Men en palestinasjal från min tonårstid.

Vad har du närmast dig just nu som är rött? 
Några bokryggar i bokhyllorna här i vardagsrummet. 

Kan du byta olja på bilen?
Har aldrig provat.

Vilken var den senaste boken du läste?
"Sekten" av Meg Gardiner, som jag läste ut för ett par timmar sen.

Dansar du i bilen?
Nej, men jag sjunger alltid när jag är ensam i bilen.

När var du i kyrkan senast?
Kanske för ett par månader sen. Brukar gå in i Storkyrkan och tända ett ljus ibland när jag går förbi där.

Hur många hål har du i öronen?
Tre stycken i varje öra.

Har du någon piercing?
Ja, två stycken, i näsan och i naveln.

Har du någon tatuering?
Ja, tio stycken lite här och var på kroppen.

Röka eller snusa?
Nej, slutade röka för 22 år sen.

När slutade du med gosedjur?
Kommer inte i håg. När jag flyttade ihop med min första kille kanske.

Har du pojkvän/flickvän?
Ja, en man.

Har du en bästa vän?
Nej.

Vad ska du göra ikväll?
Fortsätta att sitta här i soffan med datorn och boken ett tag till. Och sen så blir det sängen.

Har du några syskon?
Ja, en storasyster som är fyra år äldre.

När flyttade du hemifrån?
När jag var 19 år.

"Sekten" (China Lake) av Meg Gardiner - 2002 - Bok.---------    

Recension av boken: "Sekten" (China Lake) av Meg Gardiner (2002) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Evan Delaney är jurist och privatspanare, bosatt i Santa Barbara i södra Kalifornien. Hennes bror Brian är stridspilot, stationerad på basen China Lake. Efter att hans fru Tabitha lämnat honom och sonen Luke fråntas hon vårdnaden om barnet. Evan får ansvar för sin älskade brorson då Brian är på olika militära uppdrag. Hon blir chockad när hon får veta att svägerskan värvats av en fanatisk religiös sekt som kallar sig "De Utvalda". En hård kamp om Luke inleds nu och Evan är fast besluten att skydda honom. Men sekten skyr inga medel för att nå sitt mål, inte ens barnarov och mord. Evan tvingas använda både list och våld och uppbåda allt sitt mod för att frita pojken."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Den här boken tyckte jag verkade så himla bra, när jag läste om den. Och handlingen var det väl inget fel på. Men jag tyckte att den var konstigt och rätt så dåligt skriven. Men den var ändå såpass okej, så jag läste i alla fall ut den. Men den är väl inget som jag direkt rekommenderar. ///Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 maj 2009 - Eftermiddagen.

Under eftermiddagen så fortsatte jag först med att hålla på med diverse olika hushållsgöromål här hemma. Varvade lite med datorstunder också.


Vid ettiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning, och sen så tog vi en fika och en pratstund tillsammans.


Vädret blev lite bättre här under eftermiddagen. Solen kom faktiskt fram, men det blåste fortfarande väldigt mycket. På den övre balkongen sitter man ganska så skyddat, så jag satte mig där sen vid tretiden när solen kommer dit.


Sen vid fyratiden så åt vi middag tillsammans, och en fika till blev det sen.


Jag fortsatte sen att sitta på balkongen och läsa i min bok: "Sekten" av Meg Gardiner, och jag läste också ut den så småningom. Satt på balkongen till sjutiden, då solen försvann bakom huset framför.


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen.

Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och fika, och lite nyhetsläsning i datorn under tiden.


Ingen var hemma mer än jag. Borzko hade gått upp klockan ett i natt för att jobba extra i natt och på förmiddagen. Jimmy var på en kompis föräldrars landställe.


Vid halvtiotiden så gick jag iväg ut, för att gå en promenad. Men det blev bara en väldigt kort promenad i dag, bara en halvtimme. Det var inget skönt ute. Molnigt, grått, mörkt, kallt, blåsigt, och så hade jag väldigt ont i artrosen i tårna i dag.


Gick sen till centrum där jag köpte lite hygienprodukter/kemtekniska produkter, både på Apoteket och på Åhléns.


När jag kom hem igen så höll jag på här hemma och plockade, fixade, pulade, donade, och grejade med alla möjliga hushållsgöromål. Varvade med datorstunder. Lite lätt lunch blev det vid tolvtiden också.

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 maj 2009 - Kvällen. (Med sex fotografier).


Kvällen tillbringades sen hos Catrin i Hagsätra. Hon har arbetstränat hos oss en tid, men nu tyvärr slutat. Och hon bjöd in oss alla tio kollegor hem till henne. Vi var sex stycken som kom: jag, Snurran, Mita, Monica, Neda, och Salima.


Catrin bjöd på en jättegod smörgåstårta. Dricka hade vi med oss själva. Jag höll mig till alkoholfritt som vanligt. Efter maten blev det kaffe med choklad. Och sen snacks och godis.


Neda och Salima gick hem vid niotiden. Och strax efteråt så kom Catrins man hem, Affe, och en gammal kompis till honom.


Det var en mycket trevlig kväll. Mycket prat så klart, och väldigt mycket härliga skratt.


Vid halvtolvtiden sen så åkte vi alla hem. Och då ösregnade det något helt otroligt.


När jag kom hem så sov Borzko sedan länge. Han hade kommit hem vid sextiden från jobbet, ätit middag, och duschat, och sen gott och lagt sig för att sova vid sjutiden. Klockan ett på natten sen så gick han upp, och åkte iväg för att jobba ett extrapass.


Jimmy hade jobbat till klockan nio. Sen hade han direkt åkt iväg och hämtat upp två kompisar, och sen åkt iväg ut till den ena kompisens föräldrars landställe.


Jag satte mig vid datorn en stund när jag kom hem. Och gick sen och la mig vid halvettiden.


Här kommer sex fotografier från kvällen:
(Två bilder till från kvällen finns i Snurrans blogg "Filojokus Funderingar".)


Dagens Dagbok - Fredagen den 8 maj 2009 - Eftermiddagen. (Med ett fotografi).


Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt, och skulle komma hem vid sextiden. Jimmy skulle jobba mellan 12-21, precis som dagen tidigare.


Jag parkerade bara bilen, och sen så gick jag direkt till centrum. Jag gick till torget och handlade en blomma till en kollega som jag skulle hem till på kvällen. Och så handlade jag en bukett blommor till min mamma. Handlade chokladask på Pressbyrån också till kollegan. Och även en Situation Stockholm-tidning till pappa.


Sen så gick jag hem till mina föräldrar för en snabbfika och för att titta på deras nya soffa som dom fick hem i går.
Jag kollade på soffan, vi drack kaffe och åt glass, och jag lämnade blommorna. En timme ungefär var jag där, och sen så gick jag hem igen.


När jag kom hem så höll jag på och fixade med diverse hushållsgöromål här hemma. Satt även lite med datorn.


Sen så gjorde jag mig i ordning för att åka hem till en kollega som hade bjudit hem oss till henne. Och åkte sen iväg vid kvart i sex.


Dagens Dagbok - Fredagen den 8 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt även i dag, på veckans sista arbetsdag.


Och även i dag så var jag först den första halvan av dagen i skalen och fixade grönsakerna. Och sen så var jag den andra halvan av dagen i disken och hade hand om disken.


I dag så serverade vi kebabgryta med ris. Och vår salladsbuffé.


Kollegan som har varit sjuk i en vecka, kom tillbaka till jobbet i dag, så vi var fulltalig personalstyrka.


Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.


Veckans bästa stund kom sen, fredag eftermiddag klockan två, och vi fick gå hem och fira helg.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 maj 2009 - Kvällen.

Sen så satt jag större delen av kvällen i köket med datorn. Jag bloggade ikapp en massa inlägg (det här är det nittonde!), eftersom jag inte hade bloggat något sedan i söndags. Jag läste bloggar, läste nyheter, mailade, facebookade (gjorde tre quiz bland annat), och surfade runt på lite allt möjligt på nätet.


Höll på och plockade och fixade med lite allt möjligt här hemma emellanåt också.


Borzko jobbade sent i kväll också, och kom hem vid niotiden.


Jimmy har inte kommit hem från jobbet än, nu när klockan är strax före tio. Men han kommer väl förmodligen snart.


Strax sovdags för mig. Mår fortfarande inte riktigt bra, men bättre än i går, och mycket bättre än i förrgår.


Och i morgon så är det då alltså äntligen fredag igen! Wiieee!!!! ;-D

"Kör för alla!" på SVT Play.Den här bilden har jag "printscreenat" från programmet "Fråga Doktorn" på SVT Play.

Vill ni se mig och min syster sjunga med "Kör för alla!" och Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl?

Gå i så fall in via DEN HÄR LÄNKEN. Filmen ligger kvar till och med den 18 juni. Intervjun med Caroline börjar ungefär 21:30 in i programmet. Och min syster och mig kan man se i närbild strax efter 29:00.


Tre fotografier från onsdagen den 6 maj 2009.


Så här fin var Jenny när hon skulle iväg på en studentskiva i går.Jenny och Jimmy vid middagsbordet.Min gamla dator som jag nu får använda en tid framöver.


Dagens Shopping - 090505 - Mobil.


Köpte en ny mobil för att ha när min Nokia N95 är på service och repartion. Det kommer att ta upp till en månad innan jag får tillbaka den. Och Phone House hade ingen lånemobil att låna ut till mig. Och ingen av dom gamla mobilerna som vi har hemma var något som jag ville ha. Så jag köpte en Nokia 1650 för 400:- kronor. Den får duga att ha en månad. Och sen kan vi ha den som en reservtelefon här hemma.

Så jag kan inte mobilblogga nu på ett tag, för det finns ingen kamera i den. Det går inte heller att ta emot mms i den. Och det finns ingen mp3-spelare. Men det finns faktiskt radio! Så mina promenader är räddade! Och det går faktiskt att prata i den och att skriva sms! ;-DVäldigt suddig bild... Så här ser den ut:


MMS från Jenny. :-D


Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade som vanligt. Och i dag så hade också Jimmy jobb, mellan 12-21.


Jag gick sen till centrum och till folktandvården. Meningen var att jag skulle sätta dit min nya tand i dag. Men när hon skulle sätta dit kronan så passade den inte. Teknikerna hade gjort något fel. Så jag fick ta nya tandavtryck, och så fick jag för andra gången sätta dit den tillfälliga tanden, en hätta över det som är kvar över min ordinarie tand. Och så fick jag en ny tid om två veckor.


När jag kom hem sen igen, så höll jag på med diverse hushållsgöromål här hemma.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 maj 2009 - Arbetsdagen.

Samma arbetsuppgifter som tidigare i veckan.


Samma personalbrist som tidigare.


Vi serverade couscouspytt.


Hektisk dag.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 maj 2009 - Kvällen.

Jenny höll sen på och fixade sig i ordning, eftersom hon skulle ut på en studentskiva på kvällen.


Jimmy skjutsade henne sen in till Söder där hon skulle möta upp med sina kompisar.


Jag fortsatte att fixa i ordning min gamla dator som jag nu ska ha en tid framöver.


Borzko jobbade sent och kom hem vid niotiden.


Mådde inte så bra, ungefär som på tisdagskvällen, fast något bättre.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var även denna dag hemma på grund av arbetsbrist.


Strax efter att jag kom hem, så kom Jenny och Jocke hit. Vi gick då direkt till Onoff i centrum och lämnade in deras dator som det också är fel på. Den är det också försäkring på, så det blir bara självrisk där också.


Sen så åkte Jocke iväg, för han skulle till jobbet på ett fackmöte.


Jenny ville träffa sin mormor, så vi köpte med oss lite glass och gick dit och fikade en stund med min mamma och pappa. Satt där i ungefär en timme.


Jag, Jimmy, och Jenny tog sen bilen och åkte iväg till Länna handelsplats, och till Computer city. Där lämnade jag in min dator på service och reparation. Ungefär tre veckor skulle det ta trodde dom.


När vi kom hem igen så åt vi tre middag tillsammans, och satt och pratade.

Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 maj 2009 - Arbetsdagen.

Onsdagen var ungefär som tisdagen.


Samma arbetsuppgifter.


Samma personalbrist.


Hektisk dag + jobbig för mig för att jag inte mådde så bra.


Vi serverade tomatsoppa + skivad limpa och skivad ost.

Dagens Dagbok – Tisdagen den 5 maj 2009 – Kvällen.

Sen så fortsatte jag och Jimmy att hålla på med min ordinarie dator, och med min gamla dator. Vi satt nästan hela kvällen och höll på med det.


Borzko jobbade sen och kom hem vid niotiden.


Mådde inte bra... Hade ont i magen, ont i huvudet, ont i ryggen, hängig, trött, kände mig ledsen, jätteont i artrosen i mina tummar och mina tår, jätteont i vänster hand + handled + underarm.... :-(

Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han var även den här dagen ledig på grund av arbetsbrist.


Eftersom jag en längre tid har haft problem med både min mobil och med min dator, så bestämde jag mig för att lämna in båda två på service. Jag har försäkring på dom båda två, så det kostar bara självrisken.


Vi gjorde först backup på min mobil. Och så gick vi till Phone House i centrum och lämnade in den. Dom hade ingen lånemobil att låna ut. Och ingen av våra gamla mobiler hemma ville jag ha under tiden. Så jag köpte mig en Nokia 1650 för 400:- kronor att ha under tiden, och att ha som reservtelefon till oss alla. En månad ungefär tar det innan jag får tillbaka min Nokia N95.


Middag åt vi sen när vi kom hem. Och sen så satte vi igång med att göra backup på allt i min dator. Vi brände allt på dvd-skivor. Och vi la också in allting i min gamla dator som jag ska ha under tiden den nya är inlämnad.

Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 maj 2009 - Arbetsdagen.

Samma arbetsuppgifter som måndagen.


Samma personalbrist som måndagen.


Vi serverade pasta med kalkonsås.


Hektisk dag även denna dagen.

Dagens Dagbok - Måndagen den 4 maj 2009 - Kvällen.

Kvällen tillbringades i Frans Schartaus gymnasiums aula, tillsammans med syrran och typ sexhundra andra, med "Kör för alla!". Det var sista träningen inför konserten på söndag, så vi var där lite längre tid än vanligt.


Lika roligt som alltid var det, och syrran och jag fick våra favoritplatser längst fram.


Kom hem vid niotiden. Då blev det telefonsamtal, och en kvällsfika, innan sängdags.


Dagens Dagbok - Måndagen den 4 maj 2009 - Eftermiddagen.

Åkte inte hem direkt efter jobbet den här dagen. Utan jag åkte direkt hem till min mamma och pappa. Och när jag kom dit så var Borzko och Jimmy där.


Borzko hade sin lediga dag. Och Jimmy var hemma på grund av arbetsbrist. Dom hade tillsammans tagit hand om veckostädningen hemma.


Sen så hade min mamma ringt och bett dom komma hem dit för att borra hål i väggen och sätta upp en hylla. Så det var därför som dom var där.


När jag kom dit så var dom klara med arbetet. Och vi fikade då tillsammans alla fem.


Kom sen hem till oss vid fyratiden. Åt då lite grann. Och stack sen iväg igen vid halvfemtiden. Åkte in mot stan för att möta upp med syrran, och gå på "Kör för alla!".

Dagens Dagbok - Måndagen den 4 maj 2009 - Arbetsdagen.

Jobbade som vanligt.


Den här veckan är jag först den första halvan av dagen i skalrummet och fixar grönsakerna. Och sen så är jag den andra halvan av dagen i diskrummet och har hand om disken.


Vi serverade falukorv med potatismos. Och vår salladsbuffé.


En av kollegerna var sjuk, så vi fick klara oss med en personal mindre.


Det blev en mycket hektisk dag denna dag.


Läs gärna min kollega Snurrans dagbok från den här dagen, i bloggen Filijokus Funderingar.

Veckans Vikt - Vecka 19 - 2009.

Veckans Vikt
Vecka 19 - 2009
04/05

60,5 kg

Under veckan: + 0,5 kg
Sammanlagt: - 1,5 kg
Kvar till målvikt: 3,5 kg


Veckans Motion - Vecka 18 - 2009.

Veckans Motion
Vecka 18 - 2009
27/04 - 03/05

Måndag: ------
Tisdag: ------
Onsdag: ------
Torsdag: ------
Fredag: Promenad, 2,5 tim.
Lördag: Promenad, 2,5 tim.
Söndag: Promenad, 1,0 tim.


Veckans Steg - Vecka 18 - 2009.

Måndag:

Antal Steg: 12.115.

Varav Antal Snabba Steg: 1.083.

Antal Minuter Snabba Steg: 11.

Kilometer: 9.69.


Tisdag:

Antal Steg: 8.910.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 7.12.


Onsdag:

Antal Steg: 12.732.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 10.18.


Torsdag:

Antal Steg: 10.119.

Varav Antal Snabba Steg: 0.

Antal Minuter Snabba Steg: 0.

Kilometer: 8.09.


Fredag:

Antal Steg: 18.033.

Varav Antal Snabba Steg: 14.727.

Antal Minuter Snabba Steg: 132.

Kilometer: 14.42.


Lördag:

Antal Steg: 19.338.

Varav Antal Snabba Steg: 14.770.

Antal Minuter Snabba Steg: 138.

Kilometer: 15.47.


Söndag:

Antal Steg: 11.693.

Varav Antal Snabba Steg: 7.759.

Antal Minuter Snabba Steg: 66.

Kilometer: 9.35


Summa hela veckan:

Antal Steg: 92.940.

Varav Antal Snabba Steg: 38.339.

Antal Minuter Snabba Steg: 347.

Kilometer: 74.32.


Snitt per dag under veckan:

Antal Steg: 13.277.

Varav Antal Snabba Steg: 5.477.

Antal Minuter Snabba Steg: 49.

Kilometer: 10.61.


Tredje dagen i rad utan blogginlägg...


Ja, i dag blir det tredje dagen i rad utan bloggande för mig... 

Det har varit en dag med fixande av datorer i dag också.

Och så har jag träffat Jenny! :-D

Mår lite bättre i dag, än vad jag gjorde i går kväll. Men fortfarande inte riktigt bra.

I morgon har jag förhoppningsvis både tid, lust, och ork att blogga lite...


Ett liten snabbt blogginlägg i all hast... I dag också! ;-D


Ingen tid i dag heller för bloggning...

I dag har jag först jobbat. Sen så har jag och Jimmy hållit på med mobiler och datorer hela eftermiddagen och kvällen. Gjort backup, lämnat på reparation, köpt nytt, med mera.

Blogginlägg från i dag, och från i går, kommer förhoppningsvis i morgon.

Fråga Doktorn med "Kör för alla!" sändes ju aldrig på teve i går. Men det finns på SVT Play.
Här är länk till programmet. Inlägget börjar efter 21:30 in i programmet. Och vill ni se mig och syrran i närbild så kommer det efter 29:00 i programmet.

Ska sova nu. Känner mig lite hängig i dag. Har lite ont lite överallt, i huvudet, magen, ryggen, och i min artros.


Ett liten snabbt blogginlägg i all hast...


I dag blev det ingen tid över alls för någon bloggning. Ni får nöja er med mina fjorton inlägg i går. ;-D Och i morgon så kommer alla inläggen som jag inte har hunnit med i dag.

Det här har varit min dag:

- Mobilen larmade halvfem...
- Jobbade mellan sex och två.
- Åkte direkt hem till min mamma och pappa.
- Kom hem vid fyratiden.
- Stack iväg igen vid halvfemtiden.
- Mötte upp syrran.
- "Kör för alla!"
- Kom hem vid niotiden.
- Telefonsamtal, pratstund med Borzko, kvällsfika, lite allmänt fixande.
- Sängdags nu snart...

("Kör för alla!" var inte med i "Fråga Doktorn" i kväll. Det programmet är framflyttat till nästa måndag.)

(Svar på era kommentarer kommer i morgon.)


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 maj 2009 - Kvällen.

Kvällen blev sen lugn och skön.


Jag delade min tid mellan datorn och en ny bok: "Sekten" av Meg Gardiner.


Jimmy satt större delen av kvällen framför datorn.


Borzko var hemma hos sin mamma.


Jimmy och jag gick en sväng till centrum och till Hemköp vid halvåttatiden. Vi var så godissugna. För min del så blev det glass och ostbågar.


Och det här blir dagens fjortonde och sista blogginlägg. ;-D


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 maj 2009 - Eftermiddagen.

Jag höll sen på här hemma större delen av eftermiddagen med diverse hushållsgöromål.


Tvättmaskinen, torktumlaren, och diskmaskinen fick förstås också jobba.


Beställde studentskylt till Jenny. Beställde dammsugarpåsar. Fyllde i en enkät till jobbet. Och höll på och fixade med massor med små olika saker här hemma.


Lite senare på eftermiddagen så satte jag mig ute på den övre balkongen, med datorn i knäet. Bloggade en massa nostalgilåtar, läste bloggar, läste nyheter, och höll på med en massa annat i datorn.


Borzko kom hem från gymmet vid ettiden. Han höll då också på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Och han satt även och läste en stund. Sen vid tretiden så stack han iväg med bilen för att åka hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt han och jag middag tillsammans. Sen efter det så duschade han och gjorde sig i ordning. Och sen så satte han sig framför datorn på sitt rum.

GB:s nyheter våren 2009.Eftersom jag gjorde en sammanställning förra året, över alla GB:s nyheter våren 2008, och eftersom jag fick en önskan av en av mina läsare, "Lundenskan", så gör jag här ett inlägg om alla nya åtta glassar i år från GB.

Här är en länk till förra årets inlägg.

Årets nyheter från GB var åtta till antalet, och alla var goda! Som vanligt, måste jag väl säga. Jag har ju hittills aldrig hittat någon glass som jag inte har tyckt om. Men det klart, vissa är ju klart godare än andra.

Lemon Age.
Sorbet och isglass av smaken citron. Helt okej en riktigt varm dag. 60 kcal. Betyg 4 av 5.

Ice Age 3.
Vaniljglass med jordgubbssås. Enkel och god. 95 kcal. Betyg: 4 av 5.

Magnum Temptation Dark Chocolate.
Chokladglass med en massa godsaker i. Lite "för mycket" i min smak. 240 kcal. Betyg: 3 av 5.

Magnum Temptation Caramel & Almond.
Vaniljglass med en massa godsaker i. Också lite "för mycket" för mig. 240 kcal. Betyg: 3,5 av 5.

Nogger Mint.
Mintglass med choklad och krisp. Jag som inte har haft varken nogger eller mintglass som favorit, blev glatt överraskad av den här. Jättegod, och årets bästa nyhet. 280 kcal. Betyg: 4,5 av 5.

Sandwich Stracciatella:
Som vanlig sandwich fast med krossad choklad i vaniljen. Klart godkänd. 200 kcal. Betyg: 4 av 5. 

Solero Berry Berry: 
Sorbet och isglass av smaken skogsbär och jordgubb. Fräsch och god. 99 kcal. Betyg: 4,5 av 5.

Special Guest: Ben & Jerrys Wich:
Cookies med vaniljglass och chokladbitar. Klart god. 350 kcal. Betyg: 4 av 5.

Jag kan nog tänka mig att köpa alla åtta glassarna igen. Nej, förresten, inte dom båda Magnum-glassarna. Men dom övriga sex glassarna kanske jag köper igen. Men den som jag förmodligen kommer att köpa mest, det är nog Solero Berry Berry. Om man tar hänsyn till både smak, pris, och kalorier, så är den klart bäst av nyheterna. 

"Kör för alla!"Om en vecka så har "Kör för alla!" konserter i Berwaldhallen. Först så har Uppsala-kören en konsert. Och sen så ska vi i Stockholms-kören ha två konserter. Biljetterna såldes slut så fort, och det räckte inte till alla, så därför kommer vi ha två konserter, istället för som planerat, en konsert.

Uppsalakören ska samlas klockan tolv, och sen så har dom sin konsert klockan ett. Vi i Stockholmskören ska samlas klockan tio över två. Sen så har vi den första konserten klockan tre, och den andra konserten klockan halvfem. En timme ungefär kommer konserterna att vara.

Dom som kommer och tittar och lyssnar är: Borzko, Jimmy, Jenny, Jocke, Tindra, Mamma, och Pappa. Och så tre stycken jobbarkompisar. Och så kommer syrrans son och syrrans sambo.

Jag skrev förut, (i det här inlägget), att vi skulle komma med i DN Söndag. Men jag skrev fel söndag. Tydligen så kommer det söndagen den 17 maj.

Men i morgon, måndagen den 4 maj, så kommer vi i alla fall med i teve! Titta på "Fråga Doktorn" i SVT 1 klockan 18.15, så kommer vi i "Kör för alla!" i Stockholm att vara med. Så här står det om det:

"Det händer massor med goda saker i kroppen, när du sjunger! Silvermedaljören i årets svenska melodifestival, Caroline af Ugglas, möter Fråga doktorns Suzanne Axell. Varje vecka samlar Caroline hundratals sångglada i sin "Kör för alla". Alla kan sjunga och ingen lämnas utanför."

Jag får väl ta och spela in programmet i morgon, för just när det sänds så har vi vår sista träning inför konserten. 

Nedanför är dom elva låtarna som vi kommer att sjunga under konserten. Alla finns som YouTube-låtar i original i kategorin "Musik - Dagens Låt" om någon är intresserad. Och fler bloggade inlägg om "Kör för alla!" finns i kategorin "Musik, Teve, Radio, Film, m.m."


1. Tender.
2. Öppna din dörr.
3. Vi blundar.
4. Dr Kärlek.
5. Du var mitt hjärta.
6. Release me.
7. Så gör jag det igen.
8. I´m to sexy.
9. Snälla snälla.
10. Blå blå dag.
11. Give peace a chance. 


"Kör för alla!" med Tommy Nilsson.


Jag har ju tidigare bloggat ett inlägg med text och bilder när Tommy Nilsson besökte kören i måndags. Nu tänkte jag bara länka till tre andra körmedlemmar som också har bloggat om det. Jag lägger in direktlänkar till inläggen i deras bloggar.

Mias Blogg.

Grodår.

Ladyliz.

Och här är en YouTube-video som som Mia i Mias Blogg filmade.

 

Tjugofem arbetsdagar kvar till sommarlovet! ;-D

 

Dagens Dagbok - Söndagen den 3 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen. (Med sju fotografier).


I morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick då upp, och hade en pratstund med Jimmy, innan han stack iväg för att jobba i dag.


Sen så duschade jag, och gjorde mig i ordning, och sen så blev det frukost, fika, och nyhetsläsning i datorn.


Borzko gick upp klockan nio, och genomgick sina morgonbestyr, och sen så skulle han gå till Farstahallen för att träna i gymmet även i dag.


Jag gick ut på en promenad vid kvart över nio. Ingen sol tyvärr, utan ganska så mulet, men hyfsat varmt ändå.


Jag gick mot Hökarängen, och sen tillbaka en annan väg mot Farsta. Lite drygt en timmes promenad blev det i dag.


Sen när jag kom hem igen, så höll jag på och plockade, fixade, donade, pulade, och grejade med lite allt möjligt här hemma. Varvade lite med datorstunder också.


Här kommer sju bilder från förmiddagens promenad.

Nu börjar även syrenen att blomma.Fina orangea blommor på buskar.Och här kommer fem bilder från parkleken i Hökarängen.

 


Dagens Låt - 090503 - Oasis med "Don't Look Back In Anger" - 1996.


Dagens Låt - 090503 - Oasis med "Don't Look Back In Anger" - 1996.

Den här låten, "Don't look back in anger" med Oasis, är från 1996. Men jag har minnen av den från 2006, när vi firade julen i Thailand.

Många av kvällarna, bland annat julaftonskvällen, tillbringade vi på en rockklubb i Patong Beach som hette "RockCity". Där spelade det varje kväll jättebra coverband. Den här låten körde dom varje kväll, och då blev det allsång.

(Jag har bloggat om det här förut. Här är en länk till det inlägget.)


Dagens Låt - 090502 - The Olsen Brothers med "Fly On The Wings Of Love" - 2000.


Dagens Låt - 090502 - The Olsen Brothers med "Fly On The Wings Of Love" - 2000.

Det här är ett lite nyare nostalgi-minne. Endast nio år gammalt, från år 2000.

Vi bodde då i Hagsätra, och vi var fyra familjer, i samma ålder, och med barn i samma ålder, som bodde i samma trappuppgång. Vi umgicks väldigt, väldigt mycket. Och den här sommaren, då den här låten vann ESC, så var vi i Skara Sommarland tillsammans. Både vi vuxna, och barnen hade jätteroligt, och jag kommer alltid att tänka på det när jag hör den här låten.


Dagens Låt - 090501 - Ulf Lundell med "När Jag Kysser Havet" - 1982.


Dagens Låt - 090501 - Ulf Lundell med "När Jag Kysser Havet" - 1982.

Många av Ulf Lundells låtar har jag fina minnen till! ;-D Hade egentligen tänkt lägga in favoriten "Rom i regnet" från 1979, men jag hittade inte den på YouTube. Så det får bli en annan favorit "När jag kysser havet" från 1982 istället.


Dagens Låt - 090430 - Nazareth med "Love Hurts" - 1975.


Dagens Låt - 090430 - Nazareth med "Love Hurts" - 1975.

Den här covern med Nazareth kom 1975, när jag var 14 år. Jag minns den mest från 1976, när jag var 15 år. Det var den självklara "tryckarlåten" och "hångellåten" på festerna då. ;-D


Dagens Låt - 090429 - Nationalteatern med "Livet Är En Fest" - 1974.


Dagens Låt - 090429 - Nationalteatern med "Livet Är En Fest" - 1974.

Den här låten kom 1974, när jag var 13 år. Men jag har minnen från Midsommarafton 1975, när jag var 14 år, från den här låten! ;-D


Dagens Låt - 090428 - KC & The Sunshine Band med "That's The Way (I Like It)" - 1975.


Dagens Låt - 090428 - KC & The Sunshine Band med "That's The Way (I Like It)" - 1975.

Den här låten kom när jag var fjorton år och gick i sjuan. Tänker på alla fredagsdiscon på ungdomsgården när jag hör den.


Dagens Låt - 090427 - Middle Of The Road med "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" - 1971.


Dagens Låt - 090427 - Middle Of The Road med "Chirpy Chirpy Cheep Cheep" - 1971.


.


Upptäckte just att jag har glömt att lägga in "Dagens Låt" i en hel vecka! ;-) Men då kommer det här sju låtar på raden i stället! :-) Och det blir bara gamla nostalgi-låtar! :-D

Den här låten är trettioåtta år gammal. Och den kom när jag var tio år. Den får mig att minnas när vi dansade på klassfesterna i mellanstadiet! :-D


Dagens Dagbok - Lördagen den 2 maj 2009 - Kvällen.

Började sen att läsa i ännu en ny bok: "En shopaholic får en syster" av Sophie Kinsella. Och satt och läste fram till åttatiden.


Då satte vi igång teven, och så tittade vi på "Robinson". Åt och drack gott till gjorde vi som vanligt också.


Och sen efter "Robinson" så hade vi tänkt oss att se en film. Men precis som i går, så var ingen av oss speciellt sugen på att se någon film, utan vi var båda mer sugna på att läsa i våra böcker, så det blev det istället.


Vid halvtolvtiden så kom Jimmy hem. Han var ju på krogen i går, och sov sen hos en kompis, och han blev kvar där hela dagen i dag, och i kväll. Men i kväll kom han hem tidigt, för han ska jobba i morgon.


Och jag läste också ut boken som jag började att läsa i, några timmar tidigare... ;-)


Nu är klockan strax halvett, och det är väl snart sängdags.

"En shopaholic får en syster" (Shopaholic & Sister) av Sophie Kinsella - 2004 - Bok.---------    

Recension av boken: "En shopaholic får en syster" (Shopaholic & Sister) av Sophie Kinsella (2004) (Genre: Skönlitteratur / Chick Lit)

---------   


"En syster, en själsfrände, en snåljåp?
Becky Bloomwood är tillbaka! Mer köpgalen och lika hysteriskt underhållande som vanligt. Och hon har aldrig varit mer upphetsad än nu. Äntligen, hon har fått en syster! De kommer att ha så mycket gemensamt, de kan shoppa tillsammans, välja skor tillsammans, få manikyr tillsammans Becky Bloomwood, som gifte sig med Luke i En shopaholic säger ja, trodde att de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Men verkligheten är inte riktigt så kul och romantisk. Problemen började redan på bröllopsresan när Becky köpte vad hon tyckte var lite souvenirer. Luke missuppfattade allt och nu får Becky hålla sig till en strikt budget. Väl hemma i England börjar Luke jobba som vanligt. Becky själv har inget jobb och hon vet inte vad hon ska göra. Hennes kompis, Suze, har en ny bästa vän och Beckys föräldrar uppför sig konstigt. Det är som om de döljer något för henne. Det visar sig att Becky har en syster i sin egen ålder! När den första chocken har lagt sig blir Becky överförtjust. Äntligen får hon en ny vän, en hon kan hitta på en massa kul med, som att shoppa kläder och skor och smink och väskor och möbler och ja, allt möjligt med. Men hennes syster är inte alls intresserad av att shoppa, de är varandras raka motsatser. Becky försöker verkligen, men allt blir bara fel.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är den fjärde boken i serien om Becky Bloomwood som en Shopaholic. Och den här var väldigt lik dom tre tidigare böckerna. Men det är skön och lättläst underhållning för stunden, men kanske ingenting man direkt minns. Fast jag tycker att böckerna är bra, och kommer att fortsätta att läsa serien. ///Bim.  

Här är en länk till bok nummer tre i serien: "En shopaholic säger ja".

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Lördagen den 2 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med tretton fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse också. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn blev det sen.


Borzko gick upp vid niotiden och genomgick sina morgonbestyr. Och sen när han var klar så skulle han gå iväg till Farstahallen för att träna på gymmet.


Jimmy var inte hemma, han sov hos en kompis i natt.


Jag gick ut på promenad vid halvtiotiden. Det var strålande sol, klarblå himmel, och bara en lite sval vind.


Eftersom jag gick in till stan i går, så beslöt jag mig för att promenera i Farsta i dag. Och jag tog min favoritpromenad, längs sjön Magelungen.


Jag gick ända bort till typ sjöns slut till vänster, där det svänger mot Fållan. Där vände jag, och så gick jag tillbaka igen.


När jag var framme vid Farstastrandsbadet igen, så ringde min mamma och frågade om jag ville promenera med dom.


Så klart ville jag det. Så jag väntade på dom där, och så gick vi på promenad tillsammans där jag just hade gått.Men den här gången så vände vi mycket tidigare, och sen så gick vi till Farsta Gård för att fika.Vi satte oss ute i solskenet och fikade, pratade, och njöt. Efter en stund så ringde Borzko, och sa att han skulle gå från gymmet. Så då kom han också till Farsta Gård och fikade.Satt där länge och njöt av den underbara dagen. Men sen till slut så gick vi alla fyra upp till centrum.


Borzko behövde en ny jacka, så vi gick först till Stadium och Dressman och letade, men hittade inget. Men på KappAhl hittade vi en snygg på rea för bara 300:- som han köpte.


Sen så sa vi hejdå till mamma och pappa, och gick hem. Vi var bara hemma en kort stund, och sen så tog vi bilen och åkte till Länna.


Först så var vi på Bauhaus och handlade lite smågrejer. Och sen så var vi på Willys och handlade lite matvaror.


När vi kom hem så åt vi middag, och en fika blev det också.


Sen så satte vi oss båda två i den sköna eftermiddagssolen på vår övre balkong. Och så läste vi i varsin bok. Jag läste ut boken som jag började på i går kväll: "Mordbyn" av Andrea Maria Schenkel. Och så satt jag med datorn förstås också.


Satt där till kvart i sju, då solen försvann bakom huset framför oss, och det blev lite för kyligt att sitta där, så då flyttade vi in i vardagsrummet.  


Och här kommer tio naturbilder från promenaden i förmiddags."Mordbyn" (Tannöd) av Andrea Maria Schenkel - 2006 - Bok.---------    

Recension av boken: "Mordbyn" (Tannöd) av Andrea Maria Schenkel (2006) (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman)

---------   


"Tyskland, den kalla våren 1955. En händelse skakar bygemenskapen i Einhausen, där livet just tycks ha återgått till det normala efter krigets fasor. Men det förflutna vilar tungt över den till synes idylliska orten, och en dag kommer åttaåriga Marianne inte till skolan. Inte heller på söndagen ser man till flickan eller familjen i kyrkan. Ryktet säger att allt inte står rätt till på den avsides belägna gården Tannöd.

»Man ska lyssna på de gamla«, menar prästens kokerska. »Jag såg Lucifer själv stå i skogsbrynet den dagen, sanna mina ord. Och inte blev jag förvånad.«

Andrea Maria Schenkels flerfaldigt prisbelönta debutbok Mordbyn baserar sig på en verklig händelse och gjorde sensation när den utkom i Tyskland 2006. Den hyllades av såväl kritiker som läsare och toppade de tyska bästsäljarlistorna. I dag är den under översättning till ett tjugotal språk och håller på att filmatiseras.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en mycket bra deckare. Inte så ofta som jag läser böcker från Tyskland. Oftast blir det ju svenska böcker, och i andra hand engelska och amerikanska böcker. Den här boken var lite annorlunda skriven, men som sagt var, mycket bra. Det negativa med den att den var väldigt kort, bara 150 sidor. ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------   


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 maj 2009 - Kvällen.

Och sen så blev det en lugn, skön, och mysig kväll. Vi tänkte först titta på någon film, men ingen av oss kände riktigt för det. Utan vi var båda två mest sugna på att läsa.


Så vi tillbringade större delen av kvällen i varsin soffa i vardagsrummet, läsandes i varsin bok. Och så åt och drack vi en massa gott också.


Jag började, och avslutade, boken: "Som om ingenting" av Katarina von Bredow. Varvade förstås lite med datorstunder också.


"Som om ingenting" av Katarina von Bredow - 1999 - Bok.---------    

Recension av boken: "Som om ingenting" av Katarina von Bredow (1999) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Ungdomsböcker)

---------   


"På skrivarkursen träffar nittonåriga Elin Paul. De finner en alldeles speciell samhörighet och Elin känner att det börjar utvecklas något mer mellan dem. Sakta går det upp för henne att hon är kär. Allvarligt kär. Men Paul är tjugofem år äldre än Elin. Och han är far till Tessan, Elins bästa kompis. Hon kämpar emot. Det får inte hända, det finns inte. Men det händer i alla fall."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag gillar Katarina von Bredows ungdomsböcker. Den här är tio år gammal, men jag hade inte läst den förut. Nu, efter den här boken, har jag läst sju stycken av hennes åtta ungdomsböcker. 

Nackdelen med ungdomsböcker är ju bara att dom oftast är för tunna, för korta, och för lättlästa. Och så var det med den här. Men den var bra. Så jag kan rekommendera den. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------   


"Familjehemligheter" av Niclas Ericsson - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "Familjehemligheter" av Niclas Ericsson (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"" En spänningsdebut med storstadspuls som utspelar sig i Stockholms innekretsar, på sexchattar och i de mörkare hörnen av stadens skuggvärld. Mer samtida och färgstarkt än det mesta i genren."

Patrik har just börjat sin praktik på KvällsKuriren och är inte ens färdig journalist. Så när han får ett erbjudande att slippa intervjua kändisar om klonade husdjur för att ge sig i kast med ett mord tar han chansen utan att tveka. Det verkar vara ett drömläge.


Kändisfrisören René har hittats död i hallen till sin cityvåning. Vem har han släppt in mitt i natten och varför? Polisen misstänker ett hatbrott, men Patrik ser tecken på något annat. Patriks kontakter i "bögfamiljen" - och inte minst med Renés sambo Jamil - ger honom information ingen annan har. Men det finns ett pris.


Han dras in i en ljusskygg värld av sex, på internet och i skumma källarlokaler, när han egentligen borde slicka sina sår. Den tio år yngre börsmäklaren Tobias har just dumpat honom för en porrfilmskarriär i USA. Och sin trasiga familjehistoria bär Patrik hela tiden med sig.


Förstasidan och löpet på KvällsKuriren kommer lätt. Lika lätt är det inte att tampas med intrigerna bland journalisträvarna på redaktionen. Hans nyfunne vän Okan, tidningens street-smarte fotograf, ser till att han inte går på för många minor. I stället springer de på nattklubbar och premiärer tillsammans med Patriks barndomsvän Mandy. En framgångsrik filmfotograf som inte låter någon nypa honom i häcken bara för att han gärna går i högklackat och stringtrosor.


När ett andra mord drabbar en ung man som står Patrik nära tycker redaktionschefen att han är för insyltad för att få fortsätta rapportera. Patrik vägrar släppa taget. Men de spår han finner leder till honom själv och polisen är honom hack i häl. Hans enda väg ut är att stämma träff med mördaren."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en lite annorlunda bok. Den klassas i genren "deckare & kriminalromaner". Men egentligen så tycker jag nog att den är lite mer som "lad lit" (=den manliga motsvarigheten till "chick lit"). Eller egentligen så är den ännu mer som "gay lit". 

Oavsett vilken genre den egentligen hör hemma i, så var det en underhållande och lättläst bok. Kanske ingenting för pryda och/eller fördomsfulla läsare, men alla övriga kan jag helt klart rekommendera boken till. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


;-D


Så här skriver Therése om mig och min blogg i sina bloggtips:


"Frän Farstadonna med exakt statistik på allt från tulpaninköp till semesterdagar. På sina promenader tar hon oerhört fina naturbilder och som relativt nyinflyttad här i förorten har jag haft enorm nytta av hennes frenetiska fotografier."


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 maj 2009 - Morgonen + Förmiddagen + Eftermiddagen. (Med femton fotografier).


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost, fika, och lite nyhetsläsning i datorn.


Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag. Och Jimmy sov efter nattens festande.


Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på promenad. Strålande sol, klarblå himmel, hyfsat varmt, men lite kalla vindar.


Jag bestämde mig för att promenera in till stan. Och jag gick den vanliga vägen ungefär längs tunnelbanelinjen. Lyssnade på radio i mobilen på vägen. Och fotograferade gjorde jag förstås också.


Min absoluta favorit, häggen, börjar att blomma nu.Och här kommer tre naturbilder till.Vid Globen så blev det en liten paus för toalettbesök och glassinköp. Och i dag så blev det den åttonde och sista nyheten från GB i år.Sen så fortsatte jag in mot stan. Vid Slussen så svängde jag av och gick längs kajen bort mot Kungsträdgården. Och återigen så beundrade jag dom otroligt vackra japanska körsbärsträden.Jag gick sen mot och satte mig på bänkarna framför den stora glasskulpturen. Solade och läste i min bok.Demonstrationstågen var på gång. Här är det Syndikalisterna som tågar från Plattan.När jag hade suttit en stund och vilat, läst, och solat, så gick jag till tunnelbanan och åkte hem till Farsta igen.


Kom hem vid ettiden. Jimmy hade vaknat och gått upp vid tolvtiden. Sen så hade han ätit frukost, och han hade duschat och gjort sig i ordning.


Vi tog en fika när jag kom hem. Och sen så satte Jimmy på sina nya skyltar på bilen.När han var klar med det, så åkte vi iväg med båda bilarna. Vi åkte till Wash & Drive i Fagersjö, och så tvättade vi båda bilarna.Sen så åkte vi till OKQ8 och tankade bilarna och kollade allting på dom.När vi kom hem igen, så stack Jimmy iväg, fast med tunnelbanan den här gången. Han skulle in mot stan och möta upp med några kompisar. Dom skulle äta middag tillsammans, och sen så skulle dom ut och festa i kväll igen.


Jag satte mig på vår uteplats en stund. Solade och läste. Sen så småningom, när solen hade kommit dit, så flyttade jag upp till vår övre balkong. Och jag fortsatte att sitta där och sola och läsa. Läste ut boken: "Familjehemligheter" av Niclas Ericsson.


Vid femtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade då och gjorde sig i ordning. Och sen så åt vi middag tillsammans. En fika efteråt blev det också.


Och sen så satt vi båda två på balkongen. Jag satt med datorn, och Borzko läste i sin bok. När solen gick ner bakom huset framför, vid sjutiden, blev det kallt, och då gick vi in.


RSS 2.0