"Släke" av Håkan Östlundh - 2004 - Bok.---------    

Recension av boken: "Släke" av Håkan Östlundh (2004) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalromaner)

---------   


"Det såg ut att bli ännu en vacker sommardag, även om blåsten skulle göra strandvistelsen mindre behaglig för solbadarna på Gotlands östkust. Vinden förde också med sig en påträngande lukt av rutten tång, eller släke som gotlänningarna säger.

Kriminalpolisen Fredrik Broman, hans fru Ninni och deras barn hade verkligen förverkligat en dröm när de köpte huset i byn utanför Hemse. Fredrik arbetade nu på polishuset i Visby och fick denna sommar ett larm om ett dött lamm i en sjöbod i Ronehamn. Det verkade som ett skämt först. Tills han fick se djuret.

Sedan var det den gamle mannen, Gardelin, som ringde hem till honom på kvällen för att prata om en felparkerad bil med takbox. Men så sade han något om att det luktade släke och plötsligt mindes Fredrik en dag i Stockholm utanför en låst lägenhet och lukten av det han sedan hittade därinne.

Därefter är inget sig likt på Gotland. Sommarparadiset förvandlas till skräckens ö. Och Fredrik och Ninni inser snart att drömmen håller på att förvandlas till mardröm, att det fasansfulla som skett finns alldeles inpå knutarna.

Släke är en oerhört rafflande och effektivt berättad kriminalroman med det gotländska sommarlandskapet som fond. En ny upptäckt för alla deckarläsare och given lektyr för gotlänningar och gotlandsturister de som inte är mörkrädda.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här var en riktigt bra svensk deckare. Det är den första boken i en serie av Håkan Östlundh. Hittills har han utkommit med fyra böcker, och jag ska definitivt läsa dom andra också. Kan helt klart rekommendera "Släke" om ni gillar klassiska svenska deckare. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0