Lördagen den 31 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju som vanligt på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko hade redan gått upp klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy kom hem vid halvåtta från sitt nattpass, och han la sig då direkt för att sova. Jenny och Robin sov.

 

Vid strax före nio så gick jag iväg. Jag gick till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag i en halvtimme som vanligt. Och som vanligt också så var det lika underbart skönt att ligga där i värmen och drömma sig tillbaka till Thailand.

 

Sen så gick jag direkt därifrån hemåt, men bara till parkeringen, och så tog jag bilen och körde iväg mot Länna och till Willys. Lugnt och skönt på Willys så pass tidigt på förmiddagen. Men tråkigt att handla själv. Jag brukar alltid försöka att få någon familjemedlem med mig, det är mycket roligare då, och så är det skönt att få hjälp med ipackningen av alla varor. I dag blev det sju fulla plastkassar, och det gick på cirka elvahundra kronor.

 

När jag kom hem igen så hade Jenny och Robin precis vaknat och gått upp. De åt frukost då vid elvatiden. Jag packade upp allt som jag hade handlat i frys, kyl, skafferi och städskåp. När jag var klar så åt jag en liten lätt lunch och tog en fika.

 

Efter det så bytte jag lakan i alla sängar och bytte alla handdukar. Klockan ett så gick jag ner till tvättstugan, för jag hade bokat två maskiner mellan ett och fyra. Tvättade alla lakan, alla handdukar, och en del kläder. Emellan nerspringningarna till tvättstugan så höll jag på och fixade, donade, grejade, plockade, pysslade, och ordnade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Bland annat så rensade jag ur lite ur köksskåpen, slängde lite grejer, och ställde i ordning.

 

Jenny höll på en stor del av dagen och städade på sitt rum. Hon var också med mig ner i tvättstugan och hjälpte till att vika lakan. Och så pluggade hon lite. Och duschade och gjorde sig i ordning.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvfyratiden. Han duschade och gjorde sig i ordning då så klart.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

 

När alla var klara och den sista tvätten var upphämtad så åt vi alla fyra middag tillsammans vid halvfemtiden. Satt en stund och pratade allihopa också.

 

Efter middagen så gick Jenny iväg till tunnelbanan och åkte hem till Robin. Sen så skulle de vidare på fest. Och senare så ska hon sova hos Robin i natt.

 

Borzko åkte iväg en sväng till OKQ8 och tankade bilen, tvättade bilen i en automattvätt och kollade luft, olja, vatten, med mera. Han tog också en sväng till HemKöp i Centrum och köpte lite chips och godis till kvällen.

 

Jimmy satte sig efter middagen på sitt rum vid datorn, och där satt han sen tills det var dags för honom att åka till jobbet. Vid niotiden sen så stack han iväg med bilen för ännu ett nattpass på McDonalds mellan tio i kväll till sju i morgon bitti.

 

Borzko och jag satte igång en DVD-film. Det blev: "Beck - Advokaten". Den var bra, som alla Beck-filmer är.

 

Sen blev det lite allmänt slötittande på teve resten av kvällen. Och samtidigt lite allmänt slösurfande i datorn.  


Fredagen den 30 mars 2007

Och så blev det då äntligen fredag!

 

Gick upp klockan halvfem som vanligt på jobbardagar. Duschade och gjorde mig i ordning. Strax efter halvsex så gick jag ut till bilen. Ingen is på rutorna i morse, trots att temperaturen låg runt nollstrecket. Framme vid jobbet vid kvart i sex. Mötte upp med Snurran utanför, och vi larmade av och gick in. Bytte om till arbetskläder och de övriga kollegerna anlände vartefter. Och så började vi att arbeta klockan sex.

 

Fulltalig personalstyrka var vi även i dag. Hela veckan har vi lyckats med det! Jag hade samma arbetsuppgifter även i dag, först halva dagen i skalen med beredande av grönsakerna, och sen den andra halvan i diskrummet med diskplockning och grovdisk. I dag så serverade vi pyttipanna med tacosmak. Inget speciellt hände i dag, och allt flöt på bara bra. Även i dag så fick vi mycket hjälp i diskrummet av Snurran.

 

Åkte hem direkt efter arbetsdagens slut. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade sovit till elva, och sen mest suttit vid datorn. Han var ledig under dagen, eftersom han jobbar natten. Jenny hade nyss kommit hem från skolan när jag kom hem.

 

Jimmy och jag tog en sväng ner till Centrum. Endast en affär besökte vi i dag, och det var OnOff. Jag hämtade ut massor med fotografier som jag hade beställt till min Mamma bland annat, och så köpte vi en ny trådlös router. Vår gamla trådlösa router har krånglat en hel del på sistone, så därför så köpte vi oss en ny. Jimmy installerade den nya direkt när vi kom hem.

 

Sen vid fyratiden så åkte Jimmy och Jenny iväg med bilen. Jenny skulle på arbetsintervju på McDonalds i Västberga och Jimmy skjutsade henne dit. Intervjun gick snabbt, så de var snart hemma igen. De skulle höra av sig så snart som möjligt och tala om ifall hon fick jobb eller inte. Om hon får jobb där så börjar hon väl där ungefär när Jimmy slutar där.

 

Vi åt middag sen direkt när de kom hem. Efter middagen så satt Jenny mest på sitt rum vid datorn. Jimmy och jag satt i köket med våra datorer. Jag höll på och fixade med lite annat också. Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och sen så duschade han.

 

Vid sjutiden så tog Borzko och Jimmy en sväng ner till Centrum. Där var de på HemKöp och köpte lite gott att äta till kvällen tevetittande. Sen så satte vi oss i vardagsrummet vid åttatiden för att titta på Finalen i "Lets Dance" mellan Tobbe och Martin.

 

Jenny gick också en sväng till Centrum sen vid halvnio. Hon mötte upp med Robin som kom med tunnelbanan. De var också och handlade lite att äta innan de kom och gjorde oss sällskap framför teven i vardagsrummet.

 

Jimmy stack iväg vid niotiden. Han lånade vår bil och så åkte han iväg för att jobba ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti.

 

Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti för att jobba extra.

 

Jag, Jenny och Robin fortsatte med tevetittandet. Vi tittade på sista avsnittet av humorprogrammet "Hjälp", och sen på andra delen av Finalen i "Lets Dance". Tyvärr så vann ju inte min favorit Tobbe, men att komma tvåa är ju bra det också, och Martin var väl i och för sig också värd att vinna.

 

Vid elvatiden så gick Jenny och Robin ner till hennes rum. Jag satt kvar i vardagsrummet och tittade på "Så ska det låta" som jag spelade in tidigare under kvällen. När det är slut vid tolvtiden så blir det lite läsning av bloggar och nyheter fram till ettiden då det är dags för sängen.

 

Ha en fortsatt trevlig helg allihopa!


Torsdagen den 29 mars 2007

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Lite trögare än vanligt var det att gå upp klockan halvfem i morse. Jag brukar ju alltid sova mina sex timmar, men eftersom jag inte somnade förrän klockan tolv i går, så blev det ju bara fyra och en halv timmes sömn i natt. Men upp kom jag i alla fall, duschade och gjorde mig i ordning, och sen ut till bilen. Två minusgrader i dag på morgonen också, så rutorna fick skrapas i dag med.

 

Fulltalig personalstyrka i dag också. Samma arbetsuppgifter för mig i dag med. Först grönsaksberedning halva dagen, och sen diskplockning och grovdiskning den andra halvan av dagen. I dag serverade vi gulaschsoppa, mjukt bröd, och pålägg. I dag blev det en hyfsat lugn dag. Vi hade mycket hjälp i disken, och allt flöt på bara bra, och ingenting speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem. Borzko jobbade. Jenny var i skolan. Jimmy jobbade ett eftermiddagspass mellan halvtre och halvelva. Jag höll på här hemma sen under eftermiddagen och fixade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder också. Middag åt jag i dag alldeles för mig själv vid fyratiden.

 

Vid halvsextiden så kom Jenny och Robin hem hit en kort stund. Jenny skulle bara hämta lite grejer, och sen så åkte de iväg in mot stan igen. Jenny skulle äta middag hos Robin, och sen så skulle hon också sova där i natt.

 

Jag satt sen med datorn och höll på med lite allt möjligt resten av kvällen. Bloggade tre inlägg bland annat. Läste förstås bloggar och nyheter också. Är lite trött i kväll, och ska försöka att komma i säng lite tidigare.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Hans kväll var som vanligt: middag, dusch, och sen sport på teve.

 

Och i morgon så är det då äntligen fredag igen! Wiieee!!!!


MMS från Jimmy.

Den här bilden fick jag som ett MMS i mobilen i dag. Det var Jimmy som skickade den till mig. Jag skrattade gott när jag fick den. Jimmy och jag har samma humor. Jag brukar aldrig glömma att dra av almanacksbladen. Jimmy brukar till och med reta mig på skoj för att jag gör det så tidigt. Ibland så kan jag riva av dagens blad redan vid middagstid. Ibland nån gång under kvällen, eller när jag går och lägger mig. Eller så allra senast på morgonen innan jag går till jobbet. Nu hade jag glömt bort att dra bort gårdagens blad. Så när Jimmy fick se det så tog han en bild och mms:ade den till mig. Kul tyckte jag! Alltid roligt att få sms och/eller mms!


 

Lena Ph + Orup på ChinaTeatern.

Showen med Lena Ph och Orup på Chinateatern var mycket bra!


Jag har alltid gillat Orup ända sen han slog igenom, och har sett honom tidigare, bland annat med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark som GES på Rocktåget.


Lena Ph har jag inte gillat speciellt mycket under tidigare år. Men framförallt sedan hon började samarbeta med Orup så har jag gillat henne mer och mer. Tycker att hon är mycket bättre nu, och speciellt hennes humoristiska sida gillar jag.


Den här showen var verkligen jättebra. Det var en perfekt blandning av gammalt, nytt, Lena, Orup, fartfyllt, lugnt, akustiskt, dans, humor, filmer, och framförallt så var det mycket och bra prat av dem båda.


Jag kan verkligen rekommendera den! Det finns nog inte så många biljetter kvar till föreställningarna under våren, men de kommer även att köra showen i höst.


(Bilden är lånad från pressbild.com/chinateatern. Fotograf Mats Bäcker.) 

Onsdagen den 28 mars 2007

Jobbade som vanligt i dag igen förstås. Fulltalig personalstyrka i dag också. Samma arbetsuppgifter i dag med, först i grönsaksberedningen och sen i diskplocken/grovdisken. I dag blev det en lite lugnare dag än vad det var måndag och tisdag, för det var sju klasser borta i dag. Och vi hade också mer hjälp i disken. Allt var bara bra, och inget speciellt hände.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jenny kom hem precis samtidigt från skolan. Hon duschade och gjorde sig i ordning. Jag höll på och fixade lite här hemma, satt lite vid datorn, och gjorde mig också i ordning.


Vid halvfyratiden sen så gick vi båda två iväg till Centrum och till Tunnelbanan för att åka in till stan. Vi skulle ju gå och se "Lena & Orup" på ChinaTeaterna klockan åtta, men det var ju ett helt fantastiskt väder, så vi bestämde oss för att åka in tidigt och strosa runt och äta på stan.


Vi gick av vid Medborgarplatsen och så promenerade vi in mot City. Vi åt glass på vägen, och vi drack också kaffe på vägen. Vi kikade in i alla möjliga butiker. Jag handlade ingenting i dag, men Jenny handlade lite smågrejer.


(Bilden tagen från takterassen på Åhléns City.)


Så småningom så hamnade vi på Espresso House vid Stureplan där vi åt middag och fikade. Vi hade ätit så mycket smått och gott tidigare, så det blev bara varsin varm macka till middag, och så lite fikabröd till efterrätt. Min varma macka var med mozzarella, pesto och paprika. Jenny åt med ost och skinka. Och efteråt så delade vi på en cheesecake muffins och en peanut chocolate chip cookie.


Dagens kändisspotting:

Rickard Wolff gick och drog en barnvagn vid Slussen.

Blossom Tainton kom cyklandes vid Slussen.

Sanna Bråding gick över bron mellan Gamla Stan och City.

Stefan Sundström gick mellan Hötorget och Drottninggatan.


Klockan åtta så började föreställningen på ChinaTeatern vid Berzelii Park. Tyvärr så hade vi balkongplatser, så vi satt lite långt ifrån, men vi såg rätt så bra ändå. Den höll på i nästan tre timmar inklusive paus, så den var slut strax före elva. Vi promenerade då till Tunnelbanan, och hade tur att den kom precis, så vi var hemma vid halvtolvtiden.


Jimmy hade precis kommit från jobbet då, han hade jobbat ett pass mellan halvtre och halvelva. Borzko sov när vi kom hem. Han hade kommit hem från jobbet vid sjutiden, och sen så hade han tittat på fotbollsmatchen mellan Sverige och Irland på teve.


Jag somnade vid tolvtiden. Trött och nöjd efter en mycket trevlig eftermiddag/kväll med Jenny på stan, och en jättebra show.


Nu sitter Jenny och jag och fikar på Espresso House. Sen klockan åtta så ska vi gå och titta på showen med Lena Ph och Orup.

DSC00942.JPG
Nu sitter Jenny och jag och fikar på Espresso House. Sen klockan åtta så ska vi gå och titta på showen med Lena Ph och Orup.

Tisdagen den 27 mars 2007 (uppdaterad)

Jobbade förstås som vanligt i dag med. På vägen till jobbet sprang ett rådjur över vägen ganska så nära bilen. Inte jättenära, men ändå så pass nära så att det kändes otäckt. Fulltalig personalstyrka i dag också. Jag hade samma arbetsuppgifter i dag som jag hade i går: fixande av grönsaker i skalen halva dagen, och sen diskplockning/grovdiskning den andra halvan av dagen. I dag serverade vi chicken nuggets, kokt ris, och currysås. Det blev en hektisk dag i disken i dag också, men allt flöt på bara bra ändå, mycket tack vare att vi till slut fick lite hjälp där också.


Åkte hem direkt efter jobbet. Till skillnad från i går, när alla i familjen var hemma när jag kom hem, så var det ingen hemma i dag. Borzko jobbade. Jenny var i skolan. Jimmy jobbade ett eftermiddags/kvällspass mellan halvtre och halvelva. Han jobbar ett sånt pass även i morgon och på torsdag, så jag träffar honom inte förrän på fredag, eftersom han åker innan jag kommer hem, och sen kommer han hem efter att jag har gått och lagt mig.


Efter en kall morgon, med två minusgrader, så hade det blivit en underbar, varm, solig, och skön vårdag. Parkerade bara bilen, bytte till en tunnare jacka, och så gav jag mig ut på en promenad. Vet inte riktigt hur varmt det var, men jag skulle tro att det var närmare femton grader. Jag gick en långsam promenad runt omkring i Farsta och njöt av den underbara värmen, och den fantastiska solen, och alla otroliga vårtecken.


Här är fullt med vackra krokusar.
En Solero Exotic blev det på promenaden.
Och mina första tussilago hittade jag i dag.
Ännu en Solero blev det, den här gången en Blackberry Smoothie.
Fina påskfjädrar på Torget i Farsta Centrum.
Förutom ovanstående vårtecken så såg jag ju förstås massor med andra vårblommor: vintergäck, scilla, snödroppar, och flera andra som jag inte vet namnet på. Jag såg också två stycken fjärilar: en citronfjäril, och en nässelfjäril. Flugor, humlor, getingar, och bin såg jag också.


Var i Centrum och uträttade lite ärenden också. Först var jag hos SynOptik och fixade till mina glasögon lite, de har suttit lite löst sista tiden. Bytte ut de två små grejerna som sitter mot näsan också. Sen så var jag på Clas Ohlsson och köpte två saker till en jobbbarkompis.


Kom tillbaka hem efter ungefär en och en halv timme. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma då. Jenny kom hem vid halvsextiden, så då åt hon och jag middag tillsammans. Sen efter middagen så höll jag återigen först på och fixade lite här hemma, och efter det så hamnade jag med datorn i köket. Jenny satt på sitt rum och pluggade en del, och höll även på med lite annat i datorn.


Vid halvåttatiden så gick Jenny en sväng till Centrum och mötte upp med Robin som kom hit med tunnelbanan. Vi satt i köket och pratade en stund. Robin hjälpte mig och Jenny med lite grejer i våra datorer också.


Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag, sen så duschade han, och resten av kvällen så tittade han på sport på teve.


Jag satt vid datorn resten av kvällen. Satt och höll på och prövade hur jag kan lägga in länkar till musikfiler i bloggen bland annat. Tänkte att jag ska lägga in små filmer i YouTube, och länkar till musikfiler, och även fotografier i PowerPoint-bildspel.


Här är förresten kort på de två topparna som jag köpte på Gina Tricot i går.
-------------  

Uppdatering Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 18.30.

 

Uppdaterar dagboken för jag glömde skriva tre saker. Två oviktiga saker, och en viktig sak. Jag uppdaterar för min egen skull, för det är kul att kunna gå tillbaka och kontrollera saker som man inte alltid minns.

 

Jag köpte årets första jordgubbar på Torget i dag. Två paket som Jenny fick att dela med Robin.

 

Jenny åkte hem till Robin och sov där.

 

Och så en lite större och viktigare händelse att skriva om än de två ovanför.

 

Jimmy sa upp sig på McDonalds i dag. Hans sista anställningsdag blir torsdagen den 26 april. Han har jobbat där i drygt fyra år. De första tre åren jobbade han bara extra på kvällar och helger. Men i lite drygt ett år så har han jobbat heltid där. Nu ska han börja med att köra budbil istället, från fredagen den 27 april.

 

-------------  


Måndagen den 26 mars 2007

Måndag igen och jobb igen då förstås som vanligt. Kallt på morgonen, två minusgrader, och bilrutorna fick skrapas rena från is. Personalen var fulltalig i dag, även i annexskolan, så vi slapp skicka ner någon dit för att vikariera. Den här veckan så är jag först i skalen och fixar grönsakerna, och den andra halvan av dagen så är jag i diskplocken/grovdisken. Vi serverade lasagne i dag. Och så vår salladsbuffé förstås. En ganska så hektisk dag blev det i diskrummet i dag, men allt flöt ändå på bra, och ingenting speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko, Jimmy, och Jenny var hemma när jag kom hem. Borzko hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade tagit hand om veckostädningen i dag. Jimmy hade också en ledig dag från jobbet. Han hade sovit till elva, och sen mest suttit vid datorn. Jenny hade gått i skolan på förmiddagen, och sen så hade hon varit hos tandläkaren.

 

Jenny och jag gick en sväng till Centrum. Jag handlade DVD-skivor + fodral på Clas Ohlson. Och så köpte jag två svarta toppar på Gina Tricot. Jenny handlade också några saker. Njöt gjorde vi också av solen och den underbara värmen som i dag äntligen kom till Stockholm!

 

Borzko stack iväg en sväng till jobbet för att lasta upp sin lastbil, och hämta hem en bil till i morgon. Jenny stack iväg hem till Robin, och hon skulle även äta där. Så det blev bara Jimmy och jag som åt middag tillsammans i dag.

 

Efter maten så satte jag mig med min dator i Jimmys rum. Sen så satt jag och lärde mig att lägga upp filmer från digitalkameran och mobiltelefonen till YouTube och sen till bloggen. Tänkte att det kanske kunde vara kul att lägga upp lite små filmer i bloggen ibland.

 

Borzko kom tillbaka från jobbet vid sjutiden. Resten av kvällen så tittade han på ishockey på teve. Jimmy stack iväg vid halvniotiden. Han lånade bilen, och skulle träffa en kompis i Hagsätra. Jag satt vid datorn större delen av kvällen. Jenny kom hem från Robin vid tiotiden. En liten pratstund med henne blev det innan det var dags för sängen.

 
(Och jag lyckades inte blogga detta i går kväll, för blogg.se krånglade hela tiden. Så därför kommer gårdagens dagbok i dag istället.) 

Min första YouTube-video.


Tänkte att jag kanske ibland skulle lägga ut små filmer här i bloggen. Jag kan ju filma både med min digitalkamera och med min mobiltelefon.

Nu har jag suttit och lärt mig hur jag lägger upp filmerna på YouTube och hur jag får in dem här i bloggen.

Här är min första lilla "Test-Film". En fyrtio sekunder lång film på Jimmys dator när han spelar World Of Warcraft och lyssnar på After Dark.

(Klicka på Play-knappen med pilen på.)


Söndagen den 25 mars 2007

I morse så ringde alarmet på mobilen klockan sju som vanligt. Vi ställde ju om klockorna redan på eftermiddagen i går, och jag somnade inte förrän vid halvtvå i natt, så det blev bara fem och en halv timmes sömn i natt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och lite nyhetsläsning i datorn.

 

Borzko gick upp vid halvniotiden och genomgick sina morgonbestyr. Han skulle sen gå till Farstahallen och träna när de öppnade klockan halvtio. Jag gick iväg strax före nio. Och då så gick jag till Centrum och till SolAkuten. Solade i en halvtimme som vanligt, och lika underbart skönt som vanligt var det också.

 

Efter solningen så gick jag en liten promenad. Men den blev verkligen liten, bara en halvtimme ungefär gick jag. När jag kom hem igen så gjorde jag månadens tråkigaste uppgift, alltså så betalade jag räkningarna.

 

Klockan elva så hade både Jimmy och Jenny satt sina mobiler på väckning. De gick upp och åt frukost då, och jag tog en fika och lite lätt lunch med dem. Efter det så duschade de båda och gjorde sig i ordning.

 

När de båda var klara så gick vi alla tre en sväng till Centrum. Först var vi runt lite och kollade efter skor till Jimmy, men det blev inga, för han hittade inga som han ville ha. Jenny köpte i alla fall ett par skor. (Se länk till bild i hennes blogg.) Efter att vi hade gått runt och kollat på lite annat också, så köpte vi oss varsin glass, och gick hemåt igen.

 

Borzko kom hem från gymmet ungefär samtidigt som vi kom hem från Centrum. Han åt lunch och sen höll han på med lite allt möjligt. Jenny satte sig på sitt rum och pluggade en hel del. Jimmy satt vid datorn en stund.

 

Vid kvart i två så stack Jimmy iväg med bilen. Han skulle jobba ett pass mellan halvtre och halvelva. Borzko stack iväg sen vid tretiden. Han skulle hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Jag satte mig och brände ut en hel del filmer. Under tiden som datorn skötte bränningen så satt jag och läste i boken som jag håller på med: "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory. Jenny fortsatte med sitt pluggande.

 

Och faktiskt så kom då äntligen solen fram på eftermiddagen. Så jag borde väl ha gått ut på en promenad då. Men jag har alltid så svårt att komma iväg ut på eftermiddagarna. Jag tycker mest om att promenera på morgnarna och förmiddagarna. Och jag var så igång med brännandet av filmerna så jag fortsatte med det i stället. Det kommer väl förhoppningsvis fler soliga dagar framöver! Och jag fick ju i alla fall sol i solariet i morse! Och det är ju även skönt att vara inne och se solen och ljuset utanför!

 

Jenny och jag åt middag vid fyratiden. Efter middagen så flyttade vi båda två upp med våra datorer till vardagsrummet. Hon fortsatte med sitt pluggande och höll även på med annat i datorn. Jag varvade datorn med boken, och jag läste även ut boken. Den var sådär. Separat blogginlägg med recension kommer senare.

 

Sen vid halvniotiden så satte vi igång en dvd-film. I dag blev det ännu en svensk film, vi såg ju två svenska filmer i går. Det blev: "Förortsungar". Den var rätt så bra. Recension kommer en annan dag i ett eget inlägg. Nu återstår bara bloggandet, och sen så blir det sängen vid halvelvatiden, för i morgon så är det ju då tyvärr redan måndag igen...


Lördagen den 24 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alla mina lediga dagar. Jag var vaken en stund i natt också när Jenny kom hem förstås. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så gav jag mig iväg ut på promenad redan vid kvart över åtta. Jenny och jag hade bestämt träff i stan klockan tio, och hon skulle komma in med tunnelbanan. Jag tänkte att jag skulle promenera in, och det brukar ta ungefär två timmar, så därför gick jag så tidigt. Åt för en gångs skull ingen frukost, utan jag tänkte ta det på vägen.


Bara jag kom utanför dörren så ångrade jag mig. Det var grått, mörkt, dimmigt, disigt, kallt, och blåsigt. Cirka två grader bara, och en isande kall vind, så det kändes som många minusgrader. Jag frös och frös trots att jag gick så fort jag kunde. Jag tänkte vända och gå hem, men envis som jag är så fortsatte jag. Men efter cirka tre kvart så gav jag upp, och så tog jag tunnelbanan från Skogskyrkogården in till T-Centralen.


Jag gick till Pressbyrån i Gallerian och köpte mig en kaffe, en juice, och en grovbrödsfralla med ost. Och så köpte jag mig Internet-tid till deras datorer. Passade på att blogga ett inlägg också när jag ändå satt där och väntade på Jenny. (Se blogginlägg nedanför.) Klockan tio så gick jag bort till T-Centralen och mötte upp med Jenny som då kom med tunnelbanan.


Sen så blev det ett par timmar på stan med Jenny. Vi gick runt och kollade i massor med affärer, och lite shopping blev det självklart också. Fikade gjorde vi två gånger. Först så var vi och "lunch-fikade" på John Criss Coffee. Då tog jag en ostfralla och en vanilj latte. (Se blogginlägg nedanför.) Sen så var vi och fikade en gång till, den här gången på Roberts Coffee. Då delade vi på en stor biskvi och på en portion äppelkaka med vaniljsås.


Här nedanför så kommer bilder på det jag shoppade. Jenny shoppade faktiskt ingenting i dag. Men hon har ju shoppat två gånger tidigare i veckan. En bukett vita tulpaner till sitt rum fick hon av mig i alla fall.


En svart stickad bolero på H&M för 200:-. (Likadan som Jenny köpte i torsdags, fast hon köpte en vit.)


En svart tunn topp med vitt mönster på J.C. för 100:-


En till svart tunn topp med vitt mönster på J.C. för 100:-.


En nyutkommen pocketbok: "Jaktsäsong" av Mats Strandberg för 60:-.


Åtta caffe latte-skedar med inbyggda sugrör på Mique för 80:- tillsammans.


En bukett tulpaner på Hötorget för 20:-.


Vid tvåtiden så kom vi hem till Farsta igen. Gick en sväng runt i Centrum och kollade lite i några affärer där också. Men det blev inga inköp där.


Stegräknaren visade när jag kom hem:

Effektiv gångtid: 2 timmar, 24 minuter och 23 sekunder

Antal steg: 14.271  

Distans: 1 mil, 2 kilometer och 130 meter

Förbrukade kalorier: 432


När vi kom hem igen så hade Borzko nyss kommit hem. Först så hade han varit i Farstahallen och styrketränat. Efter det så hade han åkt till SöderTappen och lämnat blod. Nu höll han på med att ta bort alla timers till våra lampor, och att ställa om klockorna till sommartid.


Jenny och jag satte oss en stund med våra datorer när vi kom hem. Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han hade jobbat ett pass i dag mellan sju och fyra, så han hade gått upp redan klockan sex i morse, och så hade han fått lånat bilen av oss i dag. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen vid femtiden så åt vi middag tillsammans alla fyra, och satt och pratade en stund.


Efter maten så var Jenny på sitt rum och slöade lite. Jag och Jimmy fixade med, och brände, några nerladdade dvd-filmer. Borzko tog en sväng med bilen till OKQ8 för att tanka den och kolla lite olja, vatten och sånt. Han tog även en sväng till Centrum och handlade lite gott att äta till kvällen.


Vid sjutiden så flyttade Jimmy och jag upp i vardagsrummet och satt och slötittade lite på Discovery Channel. Borzko kom och gjorde oss sällskap vid halvåtta, och vid åttatiden så kom Jenny upp.


Strax efter åtta så satte vi igång en nynerladdad och nybränd dvd-film. Det blev: "Wallander - Hemligheten". Den var mycket bra. Recension kommer senare i ett separat blogginlägg. Åt en massa gott gjorde vi också. Jag åt två små Ben & Jerrys-glass och chips.


När filmen var slut så blev det ytterligare en film. Nu blev det: "Beck - Flickan i jordkällaren". Den var också mycket bra. Recension kommer även på den i ett senare separat blogginlägg.


Och nu blir det lite tid vid datorn resten av kvällen.


En fika med Jenny på John Chris. Ostfralla och VaniljLatte blev det för mig.

DSC00936.JPG
En fika med Jenny på John Chris. Ostfralla och VaniljLatte blev det för mig.

Var tog våren och värmen vägen som de lovade till den här helgen!? :-/ :-(

I morse så gick jag upp klockan sju som vanligt. Jenny och jag hade bestämt att vi skulle ta ett par timmar i stan i dag och gå och kolla och kanske shoppa. Jag bestämde mig för att promenera in till stan, och så skulle hon komma in med tunnelbanan. Det skulle ju bli vår och varmt i dag tycker jag att de har sagt, och det har stått överallt.

Jag gav mig i väg vid kvart över åtta, för det brukar ta cirka två timmar för mig att gå till stan, och Jenny skulle komma vid tiotiden. Jag tror jag nästan ångrade mig direkt som jag kom utanför dörren. Fy vad vidrigt kallt det var! Det blåser något fruktansvärt med en isande kall vind. Jag tror inte att jag har frusit så mycket på länge. Det kändes som om jag nästan skulle kunna börja gråta när jag gick. Men ändå så är man ju envis och vill inte ge upp.

Men när jag hade gått i cirka tre kvart och kom till Skogskyrkogården, då gav jag upp. Jag hoppade på tunnelbanan och åkte in med den till T-Centralen. Nu sitter jag på en Pressbyrån som har Internet-Café och väntar på att Jenny ska komma in. Hon är på väg med tunnelbanan och kommer vid tiotiden. Jag har köpt mig en grovbrödsfralla med ost, en kaffe, och en juice, och så tänkte jag sitta här vid datorn tills hon kommer. Affärerna öppnar ju inte förrän klockan tio, och jag vägrar att gå en meter till utomhus nu i den här kylan.

Och var tog våren och värmen vägen som de lovade till den här helgen!? :-/ :-(

Fredagen den 23 mars 2007

Jobbade i dag också, men det blev inte som vanligt i dag. Jimmy kom i alla fall hem i tid efter sitt nattpass. Han hade ju lånat min bil till jobbet, när han åkte för att jobba ett nattpass mellan nio och fem. Han kom hem vid tjugo över fem, så jag kunde åka som vanligt till jobbet vid fem över halv sex.

 

Jag var i skalen som vanligt halva dagen först och fixade grönsakerna. Men den andra halvan av dagen blev lite annorlunda i dag. Hon som jobbar i vår annexskola mådde inte bra, så hon gick hem efter halva dagen. Vi i vår skola turas ju om att vikariera där, och den här gången så var det min tur att åka ner dit. Så vid tiotiden så åkte jag dit. Sen så gjorde jag de sedvanliga arbetsuppgifterna där, de huvudsakliga uppgifterna är ju att servera maten, och sen ha hand om disken.

 

När arbetsdagen var slut så åkte jag direkt hem därifrån. Sen blev eftermiddagen precis som vanligt. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder.

 

Vid tretiden så vaknade Jimmy och gick upp. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han vid datorn. Jenny kom hem från skolan vid kvart i fem. Och Borzko kom hem strax efteråt, vid femtiden, från jobbet.

 

Strax efter fem så åt vi middag. I dag blev det vår lokala pizzeria på gatan som fick ett avhämtningsbesök. Borzko och Jimmy åt varsin pizza. Jag åt en pastasallad med räkor, och till det vitlöksdressing och pizzadegsbröd. Jenny satt bara med och åt lite flingor och yoghurt, för hon skulle äta middag senare med sina tjejkompisar.

 

Efter middagen så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jenny gjorde det samma. Och sen vid sextiden så stack hon iväg för att möta upp med några av sina tjejkompisar för att äta middag med dem, förfesta, och sen åka på fest.

 

Jimmy, jag, och Borzko flyttade upp i vardagsrummet. Jimmy och jag hade givetvis med våra bärbara datorer upp. Vi satt och kollade lite på Discovery Channel. Sen vid sjutiden så tog Jimmy och jag en sväng med bilen och åkte till HemKöp i Centrum. Vi handlade lite gott att äta till kvällen.

 

Klockan åtta så tittade vi på "Lets Dance", och så åt vi förstås en massa gott till. Jag satt även och höll på lite i datorn samtidigt. Sen så tittade vi på "Hjälp". Efter det så blev det lite nyheter, och sen så tittade vi på andra delen av "Lets Dance".

 

Nu sitter vi och tittar på "Så ska det låta" som vi spelade in tidigare i kväll. Det är slut vid kvart i tolv. Jag ska nog försöka att komma i säng då, för jag känner mig trött, och jag har fortfarande ont i halsen. Jag går ju upp en stund i natt också när Jenny kommer hem.


"Let's Dance"

Bra, tycker jag, att mina favoriter Tobbe och Annika gick till final!
Men synd att Erica och Daniel åkte ut...
Jag hade velat haft de två paren i finalen nästa fredag.
Men tyvärr så åkte då alltså Erica och Daniel ut i kväll...
Nu får Tobbe och Annika möta Martin och Cecilia i finalen.
Heja Tobbe och Annika!

En liten test för att se om det funkar att mobilblogga. För det har inte gjort det på ett tag. Nu ska jag äta denna glass, och också en påse chips. Ha en trevlig fredagskväll allihopa.

DSC00935.JPG
En liten test för att se om det funkar att mobilblogga. För det har inte gjort det på ett tag. Nu ska jag äta denna glass, och också en påse chips. Ha en trevlig fredagskväll allihopa.

Torsdagen den 22 mars 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag var en av kollegerna frånvarande, i dag hela dagen. Jag var även i dag först i skalen, och sen försteman i stora matsalen. Vi serverade hamburgare, klyftpotatis, och bearnaisesås i dag. Det blev en väldigt hektisk dag i dag. Tyvärr så tog klyftpotatisen slut, så vi fick servera potatismos till de sista eleverna.

 

Åkte hem direkt efter jobbet i dag. Jimmy var hemma när jag kom hem. Han hade ledig dag i dag, eftersom han skulle jobba natt. Han hade sovit till elvatiden och sen mest suttit vid datorn. Jag höll på som vanligt och fixade med allt möjligt här hemma när jag kom hem. Varvade med datorstunder också.

 

Jimmy och jag åt middag vid halvfemtiden. Sen så blev det datortid för oss båda. Jenny kom hem från skolan vid sextiden. Då åt hon middag, och Jimmy och jag satt med henne och tog en fika samtidigt. Satt och pratade en lång stund också. Sen blev det datortid för oss alla tre.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Då åt han middag, sen så duschade han, och sen så blev det teve resten av kvällen för honom.

 

Jimmy åkte iväg till jobbet vid åttatiden, för att jobba ett nattpass mellan nio och fem. Han fick låna min bil, så jag får verkligen hoppas att han inte blir sen i morgon bitti, för jag måste ha bilen vid strax efter halvsex.

 

Jag känner mig otroligt trött i kväll... Och jag har jätteont i halsen... Jag ska försöka att komma i säng lite tidigare i kväll. Jenny och jag ska ta en fika och en kvällsmacka vid halvniotiden. Och sen så ska jag försöka att komma i säng en timme tidigare i kväll, redan vid halvtiotiden, eftersom jag inte mår så bra. Skönt i alla fall att det är fredag i morgon.


Nån som vill köpa en mobil och/eller en dator?

Nån som vill köpa en mobil och/eller en dator?

Här är två länkar till Tradera.

En till en mobiltelefon.

Och en till en dator.

Kolla gärna in dem! ;-)


Onsdagen den 21 mars 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. I dag hade vi frånvaro igen. En av kollegorna var frånvarande större delen av dagen. Samma arbetsuppgifter för mig i dag som tidigare i veckan: fixande av grönsaker i skalen halva dagen, och sen försteman i stora matsalen den andra halvan av dagen. I dag serverade vi fisksoppa + mjukt bröd och skivad ost. Och så salladsbuffén förstås också. Det blev en hektisk dag, men allt flöt ändå på bara bra, och inget speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll som vanligt på här hemma och fixade med lite allt möjligt, och så varvade jag med lite tid vid datorn. Började också att läsa lite i ny bok: "Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden, och sen så kom Jenny hem från skolan vid halvsextiden. Vi tre åt då middag ihop vid halvsextiden, och satt och pratade en stund. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning, och satt sen vid datorn. Jenny duschade också och gjorde sig i ordning, och sen så satt hon också vid datorn. Jag varvade återigen fixande här hemma, med datorn, och boken.

 

Vid sjutiden så gick vi alla tre ut till bilen. Och så skjutsade Jimmy och jag iväg Jenny hem till Andreas i Huddinge, där hon även skulle sova i natt. Lämnade av henne hos honom, och sen så åkte vi hem till Farsta igen. Stannade till i Centrum och gick in på HemKöp. Mejerivaror och frukt för cirka 200:- kronor i två plastkassar blev det. Kom hem vid åttatiden igen.

 

Borzko hade kommit hem strax efter sju. Han hade ätit middag, och sen duschat och gjort sig i ordning. Resten av kvällen så satt han i vardagsrummet och tittade på sport på teve, mest på ishockey. Jimmy satt större delen av kvällen på sitt rum vid datorn. Och jag satt större delen av kvällen i köket med datorn och boken.

 

-------------  

 

Och i dag så är det vårdagsjämning. :-) Och så har exakt hälften av arbetsdagarna på vårterminen gått, 53 av 106. :-) Och så är det bara tre dagar tills vi ställer fram klockorna till sommartid. :-)

 

Så här skrev jag i ett blogginlägg för exakt ett år sedan: (Länk till inlägget.) Jag känner mig inte alls lika vinter/vår-deppig i år som jag tydligen var förra året. Fast jag längtar så klart något otroligt efter vår, sol, och värme!


Tisdagen den 20 mars 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Vi var fulltalig personalstyrka även i dag. Jag hade samma arbetsuppgifter även i dag, först så var jag i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag försteman i stora matsalen. Vi serverade potatisbullar med lingonsylt. Och så hade vi även blodpudding. Allt flöt på bara bra i dag, och inget speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma och fixade med lite allt möjligt. Varvade med datorstunder också. Läste också ut boken som jag har hållit på med. Läs gärna recensionen på den i föregående blogginlägg.

 

Jimmy kom hem vid halvfemtiden efter sitt arbetspass i dag mellan sju och halvfyra. Vi två åt då middag tillsammans direkt. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så satt han på sitt rum vid datorn mest.

 

Jenny kom hem från skolan vid halvsextiden. Hon åt då middag, och sen så satte hon sig på sitt rum och pluggade, och satt vid datorn.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Vid åttatiden så tog vi alla fyra en fika i köket och satt och pratade en stund. Sen klockan nio så blev det uppflyttning till vardagsrummet för en timmes tevetittande: "Desperate Housewives" på Kanal 5.


"Då gråter änglarna" av Marianne & Unni Wenche Tandberg

---------    

Recension av boken: "Då gråter änglarna" av Marianne & Unni Wenche Tandberg. (Genre: Dokumentär/Biografi.)
  

---------    

"Marianne föddes in i Jehovas Vittnen. När hon var 18 år orkade hon inte längre vara med i församlingen. Hon gjorde allt för att bli utstött, även om hon var medveten om att hon skulle förlora alla sina vänner till och med sin egen mamma.

Så länge hon kan minnas har Jehovas Vittnen och mamman varit det viktigaste i hennes liv. Mamman säger att Jehova tycker om lydiga barn som gör som Jehova och mamma vill. Dessutom är Harmagedon, världens undergång, nära. I början protesterar inte Marianne. Men så börjar hon skolan och upptäcker en annan verklighet. Självklart vill hon att Jehova och hennes mamma ska vara nöjda med henne, men det är roligt att göra julpynt också. Jehovas Vittnen firar varken jul, födelsedagar eller nationaldagen.

Lögnerna och förnekelserna börjar, ibland med hjälp av fadern, som själv inte är med i församlingen. Sedan börjar hon intressera sig för pojkar, gå klädd i minikjol och skolka från möten. Hon börjar få farliga tankar ...

Berättelsen om Marianne är en stark historia om en modig ung kvinna som inte klarar av att leva med så strama tyglar. När hon inte längre orkar leva upp till de krav omgivningen ställer är hon tvungen att göra ett oerhört svårt val ..." 

(Kopierat från bokus.com) 

---------    


För bild och övrig information gå till direktlänk på bokus.com.

 

---------  

 

Den här boken var ganska så bra och intressant. Jag tycker alltid att det är intressant att läsa om olika religioner trots att jag själv är totalt oreligiös. Jag gillar också nästan alltid självbiografiska och "sanna" böcker. Trots det så blev jag ändå lite besviken på boken. När jag såg den, och läste om den, så trodde jag att den skulle vara ännu bättre än vad den var. Men jag kan ändå rekommendera den. Den var billig, tunn, och lättläst. Så för de som är intresserade av att läsa hur det fungerar inom Jehovas Vittnen så kan jag rekommendera den. ///Bim.

 
---------    

Betyg: 3 av 5.  


---------  


Måndagen den 19 mars 2007

Måndag igen, och jobb igen som vanligt förstås. I dag var vi, för ovanlighetens skull, faktiskt fulltaliga, och det kändes ju skönt. Jag är, den här veckan, först i skalen och fixar grönsakerna, och sen så är jag försteman i stora matsalen. Vi serverade spaghetti och köttfärssås i dag. Allt flöt på bara bra, och inget speciellt hände.

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko hade ledig dag i dag, så han var hemma när jag kom hem. Han hade, även den här veckan, tagit hand om veckostädningen i dag. Jag höll som vanligt på och fixade med lite allt möjligt här hemma när jag kom hem.

 

Vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg med bilen. Först hämtade han upp Jimmy på jobbet klockan fyra, sen så körde Jimmy till Borzkos jobb, och där hämtade Borzko hem sin lastbil inför morgondagens jobb. Sen så kom de båda hem vid halvfemtiden. Jenny kom hem från skolan ungefär samtidigt.

 

Vid femtiden så åt vi alla fyra middag tillsammans för ovanlighetens skull. Trevligt att sitta alla fyra och äta och prata. Efter middagen så åkte Jimmy och Jenny iväg en sväng med bilen. Jimmy hade råkat att ta hem nycklar från jobbet, som han åkte och lämnade. Jenny följde med, och så åkte de förbi en klasskompis till henne där hon hämtade några papper som hade med skolan att göra.

 

Sen så satt Jenny på sitt rum och pluggade. Jimmy satt på sitt rum med sin dator. Jag satt i köket med min dator. Och Borzko satt i vardagsrummet och tittade på sport på teve.

 

Vid åttatiden så hjälptes Jimmy och jag åt att göra fruktsallad. Och sen så småningom så flyttade vi alla upp till vardagsrummet. Vi tittade på: "C.S.I." och så åt vi fruktsallad med lättvaniljyoghurt. Mysigt att sitta ihop allihopa, för andra gången denna dag.

  

EFIT - 2007-03-18 - Ett Foto I Timmen - 6 -

-------------  

 

Här kommer fotografierna från min sjätte EFIT-dag, söndagen den 18 mars 2007.

 

-------------  

 

07.17.

 

Nu har jag gått upp, borstat tänderna, varit på toa, och nu är det dags att kliva in i duschen.

       

-------------  

 

08.24.

 

Jag hade tänkt mig en morgonpromenad, men det faller ner snöblask utanför fönstret, fast det syns inte här på kortet, som är taget från franska balkongen i vardagsrummet.

       

-------------  

 

09.47.

 

I stället för en promenad så blev det en stund vid datorn istället.

       

-------------  

 

10.43.

 

Lite bokläsning blev det också på förmiddagen.

       

-------------  

 

11.17.

 

Jenny i köket med en födelsedagsblomma.

       

-------------  

 

12.05.

 

Jimmy kör bilen när han, jag, och Jenny är på väg till Willys i Länna för att handla.

       

-------------  

 

13.22.

 

Jimmy städar och rensar i sitt skåp i sitt rum.

       

-------------  

 

14.13.

 

Jenny sitter och läser i sängen.

       

-------------  

 

15.57.

 

Jimmy skär rödlök till middagen.

       

-------------  

 

16.05.

 

Jimmy och Jenny vid middagsbordet.

       

-------------  

 

17.35.

 

Jenny i sängen med datorn.

       

-------------  

 

18.59.

 

Vindruvor.

       

-------------  

 

19.32.

 

Ben & Jerrys-glass och Chips.

       

-------------  

 

20.07.

 

Jag i soffan i vardagsrummet med min dator i knäet.

       

-------------  

 

21.12.

 

Lite tevetittande.

       

-------------  

 

22.00.

 

Mina kuddar med de fina örngotten som Jenny har köpt till mig.

       

-------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Lördagen den 7 april och / eller Torsdagen den 19 april.

 

-------------  

 

Länk till alla mina sex EFIT-inlägg.

 

-------------     


Veckans Vikt - Vecka 12 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 12 - 2007
19/03

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 11 - 2007

Veckans Motion
Vecka 11 - 2007
12/03 - 18/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------

Söndagen den 18 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse precis som nästan alla mina lediga dagar. (Jag var vaken en stund vid halvfyratiden också när Jenny kom hem från festen som hon var på.) Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp vid kvart över åtta. Han genomgick sina morgonbestyr och åt sen förstås också frukost.

 

Vid kvart över nio så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Jag hade ju tänkt mig en förmiddagspromenad i dag, men jag avstod på grund av vädret. Hård blåst, endast en plusgrad, nederbörd i form av snö/slask/regn, lockade mig inte direkt. Jag satte mig vid köksbordet med datorn istället. Läste lite i min bok också.

 

Vid halvelvatiden så vaknade Jenny och gick upp. Och vid elvatiden så vaknade Jimmy och gick upp. Vi åt då alla vid elvatiden, de åt frukost, och jag åt lunch. Sen så duschade de båda två, och så gjorde de sig i ordning.

 

Vid tolvtiden så åkte jag, Jimmy, och Jenny iväg med bilen till Willys i Länna. I dag blev det bara en liten storhandling, cirka femhundra kronor gick det på. Vi var hemma vid ettiden igen. Borzko hade precis kommit hem från gymmet då. Han åt lite lunch när han kom hem.

 

Sen så höll alla på lite med sitt på eftermiddagen. Jimmy satt mest på sitt rum vid datorn. Han röjde också ur och rensade i ett skåp i sitt rum. Jenny pluggade en hel del, och satt också vid datorn. Borzko tittade lite på sport på teve i vardagsrummet. Jag satt med datorn i köket, och jag läste också lite i min bok.

 

Vid tretiden så åkte Borzko hem till sin Mamma Dragica i Hallunda på sitt sedvanliga söndagsbesök. Vi andra fortsatte göra det vi hade gjort tidigare, fram till fyratiden.

 

Vid fyratiden så åt vi tre middag tillsammans. Vi åt resterna från Jennys tjejmiddag i går, alltså Tacos. Vi kompletterade lite bara med sånt som saknades. Efter middagen så satt vi återigen vid våra datorer.

 

Vid sextiden så flyttade Jimmy och jag upp till vardagsrummet med våra datorer. Vi satt och slökollade på "Sing A Long" på TV3. Vid sjutiden så tog Jimmy och Jenny bilen ner till Centrum och var på Konsum och handlade lite gott att äta på kvällen. För min del så blev det Ben & Jerrys-glass och chips. Och så vindruvor som vi hade handlat på Willys tidigare.

 

Sen så satt vi alla tre uppe i vardagsrummet med våra datorer resten av kvällen. Vi åt allt gott som vi hade köpt, pratade, höll på i våra datorer, och så slökollade vi lite på teve. Bland annat så tittade vi på "Parlamentet". Magnus Betnér och Johan Glans är ju så roliga!

 

-------------  

 

Läs gärna Jennys blogginlägg och titta på de fina bilderna från gårdagskvällens firande med hennes kompisar.

 

Eller förresten, läs alla hennes blogginlägg istället!

 

Sexton fotografier från dagens EFIT kommer i morgon kväll.

 

Och i morgon är det då tyvärr måndag igen... Helgerna går alltid lika otroligt fort...

 

Men det är i alla fall fyra bra saker den här veckan!

- Vårdagjämning på onsdag!

- Halva vårterminen har gått efter onsdagen!

- Löneutbetalning på fredag!

- Omställning av klockorna till sommartid på lördag!

 

-------------  


Lördagen den 17 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt på mina lediga dagar. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost som vanligt. En liten datorstund blev det också. Borzko gick upp vid kvart över åtta. Han genomgick sina morgonbestyr och åt sen också frukost. Jimmy hade kommit hem vid halvsjutiden efter sitt nattpass mellan nio och sex, så han skulle sova till ettiden. Jenny vaknade och gick upp vid niotiden. Hon åt frukost då.


Vid kvart över nio så gick Borzko iväg till Farstahallen för att träna. Och strax efteråt så gick Jenny och jag till Centrum. Först så gick vi till SolAkuten där vi solade i en halvtimme var. Sen så gick vi till Torget där jag köpte tulpaner för att ha med mig hem till min Mamma på kvällen. Och sen så gick vi till HemKöp där vi köpte allt det ätbara till Jennys födelsedagsmiddag för sina tjejkompisar på kvällen.


Kom hem vid elvatiden igen. Då satte sig både Jenny och jag en stund i köket med våra datorer. Vid tolvtiden sen så åt jag och Jenny lite lunch. Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Och då åt han lite lunch.


Borzko stack sen iväg en sväng med bilen för att tanka den, fylla på olja, vatten, m.m, och kolla den lite. Jenny och jag satte igång med att förbereda allting till hennes middag. Vi gjorde i ordning köttfärsen och vi skar alla grönsaker, hällde upp allt i skålar, och förberedde så mycket som vi kunde.


Jimmy vaknade och gick upp vid ettiden. Han åt frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. När han var klar så satt han vid datorn på sitt rum. När Jenny och jag var klara med alla förberedelser av maten så satt vi vid våra datorer i köket en stund. Sen så höll vi alla fyra på med lite allt möjligt.


Jenny skulle ju sen klockan sex ha födelsedagsmiddag och karaokekväll med sina tjejkompisar. De skulle vara cirka tio stycken här. Först skulle de äta tacos till middag, sen skulle de sjunga karaoke. Och sen senare så skulle de iväg in till stan på en fest. Senast klockan tolv hade Jenny lovat att de skulle vara härifrån.


Vid fyratiden sen så åkte Borzko och jag iväg med bilen. Vi åkte hem till min Mamma och Pappa som bor i Örby. Vi gick in en stund, och sen vid strax före fem så gick vi iväg till en kvartersrestaurang nära dem som heter "Örby Bar & Kök". Där bjöd sen Mamma och Pappa på middag. Jag åt Scampi Indiana (scampi med currysås och ris). Till efterrätt så blev det glass och kaffe.


När vi var mätta och nöjda så gick vi hem till Mamma och Pappa. Sen så satt vi där och spelade Canasta hela kvällen. Vi hann med tre spel, jag och Mamma vann ett spel, och Borzko och Pappa vann två spel. Vid kvart över elva så ringde Jenny och sa att de var på väg in till stan till en fest. Så då åkte Borzko och jag hemåt.


Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade varit hemma hela kvällen och ätit och varit lite med alla tjejerna. Det var städat, diskat och undanplockat jättefint hemma. Jenny hade med hjälp av tjejerna och Jimmy verkligen skött sig.


Borzko satte sig framför teven och slökollade lite. Jag satte mig en stund med datorn i knäet innan det var sängdags vid ettiden.


Fredagen den 16 mars 2007

Jobbade förstås precis som vanligt i dag också. Och även i dag så fick en av kollegerna åka ner och vikariera halva dagen i annexskolan, så vi blev en personal kort den andra halvan av dagen. Den sista timmen av dagen så blev vi till och med två personal kort, eftersom en annan av kollegerna gick hem en timme tidigare, så städningen av golvet i matsalarna blev tyvärr inte så noggrann i dag. Jag var även i dag först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade biff stroganoff med kokt ris i dag. (Läs gärna min kollegas (Snurrans) dagbok från i dag).

 

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på som vanligt här hemma i ett par timmar. Jag plockade, fixade, grejade, pysslade, och donade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Varvade lite med datorn också.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid fyratiden. Han hade ju även i natt jobbat ett nattpass mellan tio och sju, och sen så hade han sovit mellan åtta och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt bara han och jag middag tillsammans vid halvfemtiden.

 

Sen så satte sig Jimmy i sitt rum vid datorn en stund. Och när jag var klar med hushållsbestyren så satte jag mig i köket med min dator.

 

Jimmy åkte sen iväg vid sextiden. Han skulle först hem till sin kompis Kristian i Hagsätra en stund, och sen så skulle han åka direkt till jobbet för att jobba ännu ett nattpass, den här gången mellan nio och sex. Han fick låna min bil.

 

Strax före sju så gick jag och mötte upp med Jenny när hon kom hem med tunnelbanan. Hon hade varit kvar i stan och shoppat med sina tjejkompisar, och även ätit middag i stan. Vi gick till HemKöp och köpte chips, dipp, godis, grönsaker, vindruvor, och glass till kvällen.

 

När vi kom hem igen så satte vi oss båda uppe i vardagsrummet med våra datorer och framför teven. Klockan åtta så tittade vi på. "Lets Dance" på TV4. Sen så tittade vi på humorprogrammet "Hjälp". Och efter lite nyheter så blev det den andra delen av "Lets Dance".

 

Efter det så tittade och lyssnade vi på "Så ska det låta" som jag hade spelat in tidigare. Vi åt ju en massa gott som vi hade handlat tidigare också. Och så satt vi ju båda två och höll på med allt möjligt i våra datorer samtidigt.

 

Borzko kom hem från jobbet klockan elva (!). Det blev en väldigt lång arbetsdag för honom, för han gick upp fyra i morse, och kom hem nitton timmar senare... Men nu är han i alla fall ledig i tre dagar, för han är ledig även på måndag.

 

Borzko duschade när han kom hem. Middag hade han ätit ute i dag. Han satt sen en liten stund med oss framför teven, men han gick sen ganska så snart och la sig för att sova.

 

Vid tolvtiden så flyttade Jenny och jag ner från vardagsrummet, hon till sitt rum, och jag till köket. Jag ska bara blogga det här, kolla upp några favoritbloggar, och läsa lite nyheter på Aftonbladet och Expressen på nätet, nu. Sen så blir det väl sängen vid ettiden som vanligt. (Läs gärna Jennys Blogg).


Lena + Orup & After Dark!

Två evenemang att se fram emot i mars och april:


 

Veckans Vikt - Vecka 11 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 11 - 2007
12/03

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 10 - 2007

Veckans Motion
Vecka 10 - 2007
05/03 - 11/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: Promenad, cirka 1,5 tim
Söndag: Promenad, cirka 2,0 tim

Torsdagen den 15 mars 2007

Jobbade i dag som vanligt också förstås. Även i dag så fick en annan av kollegerna åka ner och vikariera halva dagen i vår annexskola, så vi var en personal färre den andra halvan av dagen. I dag så var jag först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag försteman i stora matsalen. Vi serverade pannkakor i dag, och det är ju många barns favoritmat, så det blev en hektisk dag. Men allt flöt ändå på bara bra, och ingenting speciellt hände.


 

Åkte direkt efter jobbet hem till Farsta, men till Centrum istället för hem. Först så köpte jag årets andra utomhus-glass, som jag gick runt ute på Torget och åt. I dag blev det en ny för säsongen: Solero Blackberry Smoothie.


 

Sen så var jag på Farsta Speltjänst och hämtade ut ett bokpaket från Adlibris. Elva stycken böcker för 485:- kronor, och det var blandat pocket, inbundna, häftade, och reaböcker.
  


Efter det så gick jag runt och köpte lite prylar till Jimmys rum, på Clas Ohlsson och Åhléns. Bland annat: en liten papperskorg, magneter, förlängningssladd, tidskriftsamlare, m.m. Var också på H&M och köpte strumpor till Jimmy och Borzko.


 

Kom hem vid tretiden. Höll då på och fixade som vanligt här hemma med lite allt möjligt. En liten stund vid datorn blev det också.


 

Klockan fyra så vaknade Jimmy och gick upp. Han hade ju även i natt jobbat ett nattpass mellan tio och sju, och sen hade han sovit mellan åtta och fyra. Han duschade och gjorde sig i ordning.


 

Klockan halvfem så kom Jenny hem från skolan. Då åt vi tre middag tillsammans och satt och pratade en stund.


 

Efter middagen så var Jenny på sitt rum och tillbringade större delen av tiden med sin dator. Jag hjälpte Jimmy att fixa i ordning på sitt rum. Han hann ju inte riktigt klart i går kväll eftersom han skulle till jobbet. Nu är det rensat, röjt, och fixat efter hans byte av datorbord.När det var klart på Jimmys rum så satt han vid sin dator. Jag satte mig i köket med min dator. Och Jenny var som sagt var på sitt rum med sin dator.

 

Jag började också att läsa en av mina nya böcker: "Då gråter änglarna" av Marianne & Unni Wenche Tandberg - "En berättelse ur verkligheten om ett liv med Jehovas Vittnen".


 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då middag först, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Vid åttatiden så blev det en fika i köket för oss alla fyra. Vi satt sen och pratade en bra stund.


 

Klockan nio så skjutsade Borzko iväg Jimmy till jobbet. Han skulle jobba ännu ett nattpass mellan tio på kvällen och sju på morgonen.


 

-------------  


 

Här är tillbringarna som jag köpte på IKEA i går för 29:- kronor styck.

 Och här är den hudlotion som jag köpte fem stycken av på IKEA i går för 19:- kronor styck.
 
-------------  


 

Och i morgon är det äntligen fredag igen! Wiieee!!!!


 

-------------    


Onsdagen den 14 mars 2007

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Även i dag så var vi en personal färre halva dagen, eftersom en av kollegerna fick åka ner till annexskolan och vikariera där. Jag var även i dag först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fiskgratäng med kokt potatis i dag. Även i dag så var det en mycket hektisk dag, men allt flöt ändå på bara bra.


Åkte hem direkt efter jobbet. Lämnade bara bilen på parkeringen, och sen så gick jag och mötte upp Jenny när hon kom med tunnelbanan från skolan. Vi gick sen en jättekort liten promenad. Först så gick vi till ett ställe där det växer massor med krokus, för jag ville ta några fotografier där. Och sen så gick vi och köpte oss varsin glass. Det var årets första glass som jag åt utomhus! En Top Hat blev det för mig. Nu är det VÅR!

Sen så gick vi hem. Jenny satt vid datorn och så gjorde hon sig i ordning inför kvällen. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och satt även lite vid datorn.


Jimmy vaknade och gick upp klockan fyra. Han hade jobbat i natt mellan tio och sju, och sen sovit mellan åtta och fyra. Han åt lite frukost, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


När han var klar så stack vi alla tre iväg med bilen. Vi åkte till IKEA i Kungens Kurva för att Jimmy skulle köpa sig (eller rättare sagt få av mig och Borzko) ett nytt datorbord till sitt rum. Hans gamla var så stort, det köpte han när han hade sin förra stora stationära dator. Nu har han ju bara sin lilla bärbara dator, och då ville han ha ett mindre datorbord, för han har ju så litet rum.


Vi gick runt och plockade ihop det vi skulle ha, och sen så gick vi till IKEA:s restaurang och åt middag. Jag åt grönsaksgratäng med keso och fetaost. Det var jättegott. Sallad, bröd, och vatten till. Och så kaffe efteråt. Det gick på 170:- kronor för oss alla tre.


Vi handlade datorbordet till Jimmy, 895:- kronor, fem stycken hudlotion á 19:- kronor styck, och två stycken tillbringare á 29:- kronor styck. Och så köpte jag några saker åt en jobbarkompis.


På vägen hem så åkte vi till Ormkärr i Hagsätra och släppte av Jenny där hos en tjejkompis som går i hennes klass. Och sen så åkte Jimmy och jag hem till Farsta.


Kom hem vid sjutiden. Borzko kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Borzko åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Jimmy och jag monterade ner hans gamla datorbord, och sen så monterade vi ihop det nya datorbordet.


Borzko hjälpte också till sen när han var klar. Fixade lite på Jimmys rum när datorbordet var på plats, gick ut med grovsopor, lämnade grejer i källaren, m.m. Men Jimmy hann inte bli riktigt klar på rummet, för han var tvungen att sticka iväg till jobbet.


I kväll så fick han skjuts av en jobbarkompis som också bor i Farsta och som jobbar samma tid som Jimmy i natt. Han stack i väg vid kvart över nio, och ska jobba mellan tio i kväll till sju i morgon bitti.


Sen så blev det datorn för mig i en timme ungefär, innan det är dags för sängen.


Tisdagen den 13 mars 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Tyvärr så var vi redan i dag igen förminskad personalstyrka. En av kollegerna fick åka ner och vikariera i vår annexskola halva dagen. Och förmodligen så blir det likadant i morgon... Jag var även i dag, först i skalen, sen så dukade jag, och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade soppa (tomatsoppa med pasta i), mjukt bröd (skivad limpa), och pålägg (skivad ost och salami). Vi hade även några bleck med rester, bestående av kycklingwok. Och så självklart vår underbara salladsbuffé, i dag med 36 olika skålar. Det var en mycket hektisk och rörig dag i dag, men allt gick ändå bra.


Åkte hem direkt efter jobbet. Jimmy var hemma när jag kom hem. Jag höll på lite och fixade här hemma en stund. Sen vid halvfyratiden så tog Jimmy och jag bilen till Centrum. Först så var vi på HemKöp och handlade en del, mest mejeriprodukter. Vi ställde grejerna i bilen, och sen så gick vi till tunnelbanan och mötte upp med Jenny som kom från skolan.


Eftersom det var Jennys 17-årsdag i dag, så hade vi bestämt att vi skulle äta middag i Centrum. Förra veckan när jag fyllde år så åt vi också middag i Centrum. Då valde jag, så då blev det ju sushi på Sam & Co Sushi. I dag fick Jenny välja så då blev det mat på Café di Corno. Jag åt vegetarisk lasagne, och Jimmy och Jenny åt kebabtallrik.


   


Sen så gick vi runt i Centrum och kollade, och Jenny shoppade även lite. Åkte hemåt vid sextiden sen. När vi kom hem så hamnade vi alla tre framför varsin dator. Vi firade ju både Jenny och mig i lördags, så det blev inget firande i dag, mer än middagen i Centrum.


Borzko kom hem från jobbet vid strax efter sju. Middag och sen en dusch blev det då förstås för honom. Och sen tog han det lugnt en stund.


Nu är klockan nio. Borzko och Jimmy har precis gått ut till bilen. Borzko ska köra Jimmy till jobbet, han ska jobba ett nattpass mellan tio och sju. Jenny och jag har precis flyttat upp med våra datorer till vardagsrummet. Vi ska titta på "Desperate Housewives" och äta popcorn.


-------------  


Och så vill jag bara säga ännu ett grattis på födelsedagen till Jenny som fyller 17 år i dag! Tänk att hon är så stor och gammal! ;-) Bara ett enda år kvar till myndighetsdagen för min lilla stora Tufsan! (Ni läser väl hennes blogg också!?) 

Jag har så svårt att förstå att mina små barn har blivit så stora så fort! Tycker att de var små alldeles nyss! Men de har varit lika underbara jämt! Från att de var små spädbarn, till nu när de är (nästan) vuxna! Jag älskar dem båda två så otroligt mycket! Och jag är så stolt över dem, för de är två mycket bra människor!
(Uppdaterad klockan 21:48)

Måndagen den 12 mars 2007

Jobbade som vanligt i dag igen förstås. I dag så var vi fulltalig styrka, både hos oss, och i skolan där vi vikarierar. Den här veckan så är jag först två timmar i skalen och förbereder grönsakerna, sen så dukar jag, alltså förbereder matsalarna. Och sen så är jag andreman i stora matsalen. Vi serverade färsbiffar, kokt potatis, och brunsås i dag. Inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jimmy var hemma när jag kom hem, men Jenny var i skolan. Borzko hade ledig dag från jobbet i dag. Han hade även den här veckan tagit hand om veckostädningen i dag. Jimmy hade också ledig dag från sitt jobb i dag. Han hade sovit till tolv i dag, och sen bara tagit det lugnt.


 

Jimmy och jag gick till Centrum och mötte upp med Jenny när hon kom med tunnelbanan. Hon hade efter skolan åkt till Globen och hämtat ut mina biljetter till After Dark på Cirkus som jag beställde i går. Sen så gick vi till Clas Ohlsson där jag köpte lite smågrejer. Jag köpte också två uteblommor på Torget.


 

När vi kom hem igen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt. Borzko åkte iväg till jobbet för deras sedvanliga måndagsmöte. De skulle som vanligt få något att äta där, och sen så skulle han hämta hem sin lastbil inför morgondagens jobb.


 

Jag, Jimmy, och Jenny åt middag vid halvfemtiden. Sen vid strax efter sex så åkte Jimmy iväg för att jobba ett extra pass mellan sex och tio. Borzko kom hem igen vid strax efter sju.


 

Jag höll på och fixade lite här hemma igen först. Sen så satt jag lite vid datorn. Flyttade så småningom upp till vardagsrummet med datorn. Lite slötittande på teve blev det sen vid åttatiden också. Först så tittade jag på tredje och sista avsnittet av den svenska serien "Leende Guldbruna Ögon" på SVT 1. Och efter det så tittade jag på "C.S.I." på Kanal 5. 


Söndagen den 11 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så åt jag förstås frukost. Borzko gick upp vid strax efter åtta och genomgick sina morgonbestyr. Sen så gick han iväg till Farstahallen vid kvart över nio. Jimmy gick upp vid halvtio. Sen så åkte han iväg till jobbet vid kvart i tio för att jobba ett pass mellan halvelva och halvåtta. Jenny sov.


 

Klockan tio så gav jag mig iväg ut på promenad. Det var liknande väder som i går, några plusgrader, strålande solsken, men tyvärr ganska så blåsigt med en lite kall vind. Jag såg i alla fall vårtecken på vägen: snödroppar, krokusar och vintergäck i villaträdgårdarna i Tallkrogen. Soligt och molnigt om vartannat, och temperaturen gick till slut upp till cirka tio grader.


 

Efter cirka två timmars gångtid så kom jag fram till Hötorget. Hade hoppats på att Jenny skulle komma in till stan med tunnelbanan och möta upp med mig, men hon sov länge i dag. Jag tog tunnelbanan hem ganska så direkt efter att jag kom in till stan och åkte hem till Farsta igen.


Stegräknaren visade:
Effektiv gångtid: 2 timme, 17 minuter och 36 sekunder
Antal steg: 15.837
Distans: 1 mil, 3 kilometer och 460 meter
Förbrukade kalorier: 479
 

Jenny vaknade vid ettiden och gick upp. Borzko kom hem från gymmet vid ettiden också. Jag och Borzko åt lunch, och Jenny åt frukost, tillsammans då vid strax efter ett. Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Borzko gjorde det samma. Jenny satt med datorn.


 

Vid halvtretiden så åkte Borzko iväg hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Jag och Jenny flyttade upp med våra datorer till vardagsrummet och satt där och slöade. Vid fyratiden så åt vi middag. Efter det så gick Jenny en sväng till Centrum och köpte chips, dipp, och Ben & Jerrys-glass till oss.


 

Sen så fortsatte vi att sitta uppe i vardagsrummet och slöa. Vi satt med våra datorer, vi slötittade lite på teve, pratade, och vi åt chips och glass. Vid åttatiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade, och sen så gjorde han oss sällskap framför teven i vardagsrummet. Vi tittade på: "Melodifestivalen 2007 - Dagen efter" på SVT1, och sen på "Parlamentet" på TV4.


 Och så är det då tyvärr måndag i morgon igen... Helgerna går så otroligt fort...  

Lördagen den 10 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Vid åttatiden så åt jag frukost. Resten av familjen gick alla också upp tidigt i dag. Jimmy vid åtta, Borzko vid kvart över åtta, och Jenny vid halvnio. Alla åt frukost, och sen så gjorde de sina morgonrutiner.


 

Vid kvart i nio så stack Jimmy iväg till jobbet för att jobba mellan halvtio och halvsju i dag. Jag gav mig iväg ut på en morgonpromenad vid kvart i nio. Borzko skulle gå iväg till Farstahallen vid kvart över nio. Och Jenny skulle storstäda på sitt rum hela dagen.


 

Jag gick Hökarängsvarvet och sen en sväng runt i Farsta. Jag gick i lite drygt en och en halv timme. Bara cirka två plusgrader när jag gav mig iväg, men när jag kom hem så var det cirka sex plusgrader. Det blåste tyvärr en hel del med en ganska så kall vind, men det var strålande skolsken från en klarblå himmel, så det gjorde ingenting. Det var så skönt att promenera i dag, jag fick faktiskt lite vårkänslor.


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 47 minuter och 50 sekunder

Antal steg: 12.225

Distans: 1 mil och 390 meter

Förbrukade kalorier: 370


 

Jag gick sen direkt till Centrum och till SolAkuten. Solade en halvtimme där som vanligt, och det var lika underbart skönt som vanligt. Efter det så gick jag in i Centrum och till HemKöp. Där handlade jag en massa gott till kvällen. Borzko kom direkt från gymmet och mötte upp med mig och hjälpte mig att bära hem allt.


 

När vi kom hem så åt vi alla tre en liten lätt lunch. Efter lunchen så fortsatte Jenny att röja på sitt rum. Borzko och jag höll på och fixade, grejade, donade, pysslade, plockade, småstädade, och pulade med lite allt möjligt och omöjligt här hemma. Förberedde lite inför kvällens firande också. Och så satt jag givetvis lite med min dator också.


 

Vid strax före fem så gick vi tre till Centrum. Där mötte vi upp med min Mamma Gun och Pappa Yngve, min systerson Mathias, och min svärmor Dragica, som kom från olika håll med buss och tunnelbana.


 

Sen så gick vi till Kinarestaurangen "Kinahörnet" där vi bjöd de övriga på middag. Vi åt allihopa av den kinesiska buffén. Vi åt och drack gott och satt och pratade. Cirka två timmar var vi där och notan gick på 1.100:-. Det var ju inte speciellt mycket för sju personer.


 

(Från vänster: Pappa, Mamma, Dragica, Borzko, och Mathias. Jenny syns tyvärr inte.)
 


Sen så promenerade vi allihopa hem till oss. Strax efter sju så kom Jimmy hem från jobbet och gjorde oss sällskap. Och strax före åtta så kom min syster Anette och hennes pojkvän Kenneth också till oss. De var upptagna tidigare och kunde därför inte följa med ut och äta.


 

(Födelsedagsfirarna.)


Vi åt och drack sen lite olika. Kaffe, vin, öl, läsk, m.m. Chips, snacks, choklad, godis, vindruvor, m.m. Klockan åtta sen så tittade vi givetvis på Melodifestivalsfinalen! Vi satsade även pengar på vem som skulle vinna. En hundring var la vi, och tio personer var vi, så ettusen kronor låg i potten.


 

(Ibland är min Mamma lite känslig för när vi har för högt ljud på teven.)


Och för en gång skull så vann ju rätt låt! Fyra stycken hade satsat på The Ark så vi fick dela på pengarna. Jag, Jimmy, Jenny, och min Pappa hade satsat på The Ark, så vi vann 250:- kronor var.


 

(Ola Salo i The Ark.)
 


Satt och pratade en stund sen efteråt. Vid elvatiden så åkte alla hem. Borzko körde hem sin Mamma. Och min Mamma och Pappa åkte med Anette, Kenneth och Mathias. När alla hade åkt så hjälptes vi fyra i familjen åt att plocka undan här hemma. Sen så blev det bara lite slöande innan det var dags för sängen. En liten stund vid datorn blev det också.


 

Både Jenny och jag blev ju uppvaktade på våra födelsedagar. Jag fyllde ju 46 år i onsdags, och Jenny fyller 17 år på tisdag. Vad Jenny fick i present skriver hon säkert om i sin egen blogg. Det här fick jag i present:


 

Av min Mamma och Pappa fick jag en bukett tulpaner och 500:- kronor. Av Dragica så fick jag en bukett blommor och 500:- kronor. Av Anette, Kenneth, och Mathias så fick jag två blomkrukor, en med pärlhyacinter och en med krokusar. Av Borzko så fick jag två biljetter till showen: "Lena + Orup" på Chinateatern, för 840:- kronor. Av Jimmy och Jenny så fick jag en svart topp + ett Presentkort som gäller för en heldag/kväll med dem båda, som inkluderar biobesök och restaurangbesök för oss alla tre (jättebra present!). Och eftersom jag älskar att gå på konsert/show/teater/bio/osv så har jag redan bokat biljetter för de ettusen kronorna som jag fick, och det blev showen: "After Dark" på Cirkus, för 870:- kronor. Här är sex stycken bilder:


    
(Det står: "Presentkort på en dag i stan med dina underbara barn! Vi bjuder dig på bio och middag en dag så fort vi alla kan. Jimmy och Jenny. Vi älskar dig.")
  

Fredagen den 9 mars 2007

Jobbade precis som vanligt i dag också förstås. Även i dag så var vi en personal färre än normalt, eftersom en av kollegorna var och vikarierade i vår annexskola. Jag var i skalen halva dagen, och sen så var jag i disken. Vi serverade kycklingwok i dag. Inget speciellt hände, utan allt flöt på bara bra. En ganska så hektisk dag var det i och för sig, men ändå mycket lugnare än vad det var i går.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Ingen var hemma när jag kom hem i dag. Jag höll sen på som vanligt och fixade med allt möjligt här hemma under eftermiddagen. Varvade lite med datorstunder också.


 

Vid halvsextiden så kom Borzko hem från jobbet. Då åt bara han och jag middag tillsammans för en gångs skull. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.


 

Jenny kom hem vid sextiden. Hon hade sin kompis Pauline med sig. De skulle inte ha någon middag, för de skulle bort på en födelsedagsmiddag senare. De gjorde sig bara i ordning inför kvällen.


 

Vid kvart i sju så åkte Borzko iväg och hämtade Jimmy på jobbet när han slutade klockan sju. De åkte också en sväng till Hemköp i Centrum på vägen hem och köpte chips och glass till kvällen. De var hemma vid halvåttatiden. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Borzko åkte iväg en liten sväng igen och tankade bilen.


 

Jenny och Pauline åkte iväg med tunnelbanan vid halvåttatiden. De skulle först iväg på en födelsedagsmiddag och sen så skulle de vidare på en fest efter det.


 

Vid åttatiden så satte sig jag, Jimmy och Borzko uppe i vardagsrummet. Vi tittade på "Lets Dance". Jimmy och jag hade givetvis våra datorer med oss också. Och så åt vi chips och glass. Jag bloggade mina EFIT-kort från i går också.


 Sen så tittade vi på humorprogrammet "Hjälp", och sen på andra delen av "Lets Dance". Efter det så tittade vi på "Så ska det låta" som vi hade spelat in tidigare. Och sen så tittade vi på "Nöjesnytt: Melodifestivalen 2007". Nu sitter vi och tittar på reprisen av standupcomedy-programmet "Stockholm Live". Och efter det så är det väl strax dags för sängen.  

EFIT - 2007-03-08 - Ett Foto I Timmen - 5 -

-------------  

 

Här kommer fotografierna från min femte EFIT-dag, torsdagen den 8 mars 2007.

 

-------------  

 

04.40.

 

Nu har jag varit vaken i tio minuter, bäddat sängen, och nu så är det dags för tandborstning.

       

-------------  

 

05.28.

 

Nyduschad och nysminkad och snart dags att åka iväg till jobbet.

       

-------------  

 

06.43.

 

Det här är hyllorna i vårt grönsakskylrum.

       

-------------  

 

07.24.

 

Snurran står och tar temperaturen på maten i ugnen.

       

-------------  

 

08.11.

 

Monica håller på att duka fram till salladsbuffén i lilla matsalen.

       

-------------  

 

09.04.

 

Mita sitter och äter lunch. I dag serverade vi tacobuffé.

       

-------------  

 

10.23.

 

Jag står framför väggen med våra fina fotografier i stora matsalen.

       

-------------  

 

11.19.

 

Nadja i köket.

       

-------------  

 

12.44.

 

Fikadags.

       

-------------  

 

13.28.

 

Jag står och spolar rent diskmaskinen.

       

-------------  

 

14.05.

 

Dags att åka iväg från jobbet och till frissan.

       

-------------  

 

15.00.

 

Jag sitter med blekmedel i håret hos frissan.

       

-------------  

 

16.03.

 

Nu är jag nyblekt och nyklippt.

       

-------------  

 

17.28.

 

Jag i köket.

       

-------------  

 

18.22.

 

Jag vid datorn vid köksbordet.

       

-------------  

 

19.07.

 

Jimmy spelar Playstation 2.

       

-------------  

 

20.59.

 

Jenny pratar i telefon.

       

-------------  

 

21.37.

 

Vi tittar på Efterlyst på teven.

       

-------------  

 

22.26.

 

En sista nyhetskoll innan det är dags för sängen.

       

-------------  

 

EFIT-dagar:

Torsdagen den 8 mars och / eller Söndagen den 18 mars.

Lördagen den 7 april och / eller Torsdagen den 19 april.

 

-------------  

 

Länk till alla mina fem EFIT-inlägg.

 

-------------  


Torsdagen den 8 mars 2007

Jobbade som vanligt i dag också. Även i dag så var vi en person mindre, eftersom en av kollegorna fick åka till annexskolan och vikariera i dag också. Liksom tidigare under veckan, så var jag först halva dagen i skalen och fixade grönsaker, och den andra halvan så var jag i disken. Vi serverade Tacobuffé i dag, och det innebar tacokryddad köttfärs, tortillasbröd, nachoschips, och så massor med tillbehör till det, till exempel massor med olika grönsaker, salsasås, dressingar, riven ost, m.m.


 

Det blev en mycket hektisk dag i dag, som det nästan alltid är när vi serverar "favoritmat" såsom tacobuffé, hamburgare, pannkaka, m.m. Allra mest hektiskt var de för dem som jobbade i matsalarna i dag, men även i disken, där jag var, så var det en mycket hektisk dag. Allt flöt ändå på hyfsat bra, och inget speciellt hände.


 

Direkt sen efter jobbet så åkte jag till min Frissa Lotta på Susannas Hårservice i Ormkärr. Där satt jag sen i lite drygt två och en halv timme, och gjorde det jag alltid gör var sjätte vecka: helblekte håret, klippte håret jättekort, färgade ögonfransarna och ögonbrynen, och noppade ögonbrynen, och det kostade som vanligt sjuhundra kronor. Lika trevligt som vanligt var det också att träffa med vän och före detta granne Lotta.


 

Hämtade upp Jenny hos Pauline i Hagsätra sen på vägen hem. De hade haft Idrottsdag i skolan i dag, och varit i Flottsbro och åkt skidor. Jimmy var hemma när vi kom hem. Han hade jobbat ett extra nattpass i går natt, kommit hem vid åtta i morse, sovit till klockan fyra på eftermiddagen, sen gått upp och så duschat. Vi åt alla tre middag ihop sen.


 

Efter middagen så satte sig Jenny på sitt rum och vid datorn. Jimmy satt på sitt rum vid datorn en stund. Och jag satt i köket vid min dator. Sen efter en stund så flyttade jag och Jimmy upp till vardagsrummet. Jag fortsatte att sitta med datorn, medan Jimmy spelade spel på Playstation 2. Och så småningom kom även Jenny upp med sin dator.


 

Borzko kom hem från jobbet vid kvart i åtta. Han åt då middag, och sen så duschade han. Det som var kvar av kvällen ägnade han åt tevetittande.


 

Nu tittar vi alla fyra på Efterlyst på TV3. Efter det så är det väl dags att göra sig i ordning, och sen så blir det sängen vid halvelvatiden.


 

- Och i dag har det varit EFIT-dag. I morgon lägger jag in nitton fotografier från i dag.


 

- Och i morgon är det äntligen Fredag! Wiieee!!!!


Melodifestivalen - 2007 - Finalen - 10/03 - Globen - Stockholm

Melodifestivalen - 2007 - Finalen - 10/03 - Globen - Stockholm


 

Så här vill jag att ordningen ska bli på lördag:


 

01. The Ark: "The Worrying Kind"

02. Andreas Johnson: "A Little Bit Of Love"

03. Sebastian: "When The Night Comes Falling"

04. Måns Zelmerlöw : "Cara Mia"

05. Tommy Nilsson: "Jag Tror På Människan"

06. Anna Book: "Samba Sambero"

07. Sanna Nielsen: "Vågar Du, Vågar Jag"

08. Sonja Aldén: "För Att Du Finns"

09: Sarah Dawn Finer: "I Remember Love"

10. Marie Lindberg:  "Trying To Recall"


 

På lördag så är det ju den stora Finalen i Melodifestivalen i Globen. Av alla trettiotvå bidragen som har varit med i deltävlingarna så tycker jag att The Ark har varit bäst. Tycker väl att det, i stort sätt, har varit rätt bra låtar som har kommit med till Finalen. Men två av de absolut bästa låtarna kom ju tyvärr inte med... Och det var MAGNUS UGGLA och AFTER DARK. Jag tycker definitivt att båda de två skulle ha haft en plats i Finalen. Jättetråkigt att de inte kom med.


 

Jag hade också gärna velat haft med Nanne Grönvall och Magnus Carlsson. Två till som jag hade kunnat tänkt mig i Finalen är Caroline af Ugglas och Lustans Lakejer.


 

Av de tio låtarna som nu är med i Finalen så tycker jag, som sagt var, att The Ark är bäst. Sen tycker jag också att Andreas Johnson och Sebastian är riktigt bra. Hyfsat bra är Måns Zelmerlöw och Tommy Nilsson.


 

Tyvärr så tycker jag att ingen av de fem tjejernas låtar är bra. Att jag tycker så, det tycker jag är väldigt synd, för jag som är feminist vill ju självklart även kunna heja på tjejerna. Speciellt i dag när det är Internationella Kvinnodagen.


 

Så här hade jag velat haft startfältet i Finalen:


 

The Ark

Magnus Uggla

After Dark

Andreas Johnson

Sebastian

Magnus Carlsson

Nanne Grönvall

Caroline af Ugglas

Lustans Lakejer

Måns Zelmerlöw  

Veckans Vikt - Vecka 10 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 10 - 2007
05/03

59,5 kg

Veckans Motion - Vecka 09 - 2007

Veckans Motion
Vecka 09 - 2007
26/02 - 04/03

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: Promenad, cirka 1,5 tim

Onsdagen den 7 mars 2007

Jobb som vanligt i dag förstås. Men det var ju ingen vanlig dag i dag, för det var ju min födelsedag! ;-) Fyrtiosex år fyllde jag ju i dag. Bara nitton år till pension! ;-)


 

Dagen började ju med uppgång klockan halvfem som vanligt. Dusch och iordninggörande som vanligt förstås och sen iväg till jobbet vid strax efter halvsex. Jag var i skalen på morgonen och fixade grönsaker, och resten av dagen så var jag i disken. Vi var en kvinn kort i dag också, för en av kollegerna fick åka ner till annexskolan och vikariera där.


 

Jag blev uppvaktad av mina kära arbetskamrater med en bukett tulpaner.


 

Och i gengäld så bjöd jag på två sorters glass till eftermiddagsfikat. 

Vi serverade kycklingsoppa och mjukt bröd med pålägg i dag. Allt flöt på bara bra under dagen, trots personalbristen, och inget speciellt hände.


 

Åkte hem direkt efter jobbet. Möttes av synen av en stor bukett med tjugo röda rosor som stod på köksbordet. Borzko hade varit hemma under dagen och ställt den där. 

Höll på och fixade med lite allt möjligt här sen under ett par timmar. Pratade en del i telefon också. Sen klockan fyra så gick jag till Centrum och mötte upp med Jenny som kom med tunnelbanan från skolan. Hon kände sig bättre från sin förkylning i dag, så hon hade gått till skolan i dag.


 

Först så gick vi till Wedins där jag köpte mig ett par nya skor. Typ promenadskor / finare gympaskor. 300:- kostade de. 

Sen så gick vi till Systembolaget där jag köpte lite drickbart inför helgen när släkten kommer för att fira min födelsedag, som alltså är i dag, och Jennys födelsedag, som är på tisdag. Jag köpte även fem stycken miniatyrvodkaflaskor till min lilla samling i barskåpet, för det var tre stycken i setet som jag inte hade förut. 

Ett besök på Apoteket blev det också där Jenny handlade. Efter det så gick vi till "Sam & Co Sushi" och åt middag. Vi delade på en femtonbitars sushi-tallrik.

 Varsin kulglass på vägen hem blev det också. Väl hemma igen så satte sig både Jenny och jag vid köksbordet med våra datorer. Jenny pluggade lite. Jag svarade på kommentarer och mail som jag hade fått.


 

Vid kvart över sju så stack sen Jenny iväg. Hon skulle åka till sin kompis Pauline i Hagsätra och sen sova där i natt. I morgon har de Idrottsdag och då ska de ut till Flottsbro och åka skidor, och de skulle få skjuts dit i morgon bitti, så därför sover Jenny där.


 

Vid halvåtta så kom både Borzko och Jimmy hem från jobbet. Borzko hade hämtat upp Jimmy på vägen hem. Jimmy hade ätit på jobbet så han duschade bara. Borzko åt middag och sen så duschade han.


 

Sen så ringde de från Jimmys jobb och frågade om han kunde jobba extra i natt, och de ville han. Borzko var snäll och körde honom dit så att han åtminstone hann med att vara hemma en liten stund. De åkte vid niotiden för Jimmy skulle jobba mellan tio i kväll till klockan sju i morgon bitti.


 

Nu blir det bara lite softande här vid datorn resten av kvällen. Det har varit en trevlig födelsedag, och jag känner mig firad i dag, trots att jag egentligen inte hade tänkt att fira något i dag. På lördag så blir ju, som sagt var, både Jenny och jag, firade av familj och släkt. Det ska bli trevligt och roligt.  


 

Och tack för alla gulliga kommentarer här i bloggen! Och tack för alla mail! Och tack för alla sms! Och tack för alla mms! Och tack för alla telefonsamtal! Och tack för alla grattiskort!


Jag har världens gulligaste dotter! :-)

Ni måste ju bara läsa det senaste inlägget i Jennys blogg. Jag blev så glad när jag kom hem från jobbet och kollade in hennes blogg och såg det. Jag har världens gulligaste dotter!

 

Här är länk till just det inlägget.


 
Här är länk till startsidan i hennes blogg.

Tisdagen den 6 mars 2007

Jobb i dag som vanligt, fast ändå inte en vanlig dag. Började klockan sex som vanligt och jobbade med grönsakerna fram till klockan åtta. Sen klockan åtta så tog jag bilen och så åkte jag iväg till vår annexskola där jag skulle vikariera i dag. Den skolan hör till vårt rektorsområde och vi skickar mat dit. Så det är bara ett mottagningskök där, och bara en enda anställd i köket. Hon är för tillfället sjuk, och vi har inte längre någon vikarie att tillgå. Så vi är fyra stycken hos oss i vår skola som får turas om att gå dit och vikariera.


Så här ser matsalen ut där.


Det var länge sedan jag var där och vikarierade. Ända sedan vårterminen förra året, eftersom vi har haft en vikarie att tillgå sedan dess. Så det kändes väldigt ovant att vara där, och allt tog mycket längre tid än vad det brukar göra eftersom jag hade glömt bort många rutiner sedan jag senast var där. Allt flöt ändå på bara bra efter omständigheterna. Roligt att träffa flera av lärarna och fritidspersonalen där, det var länge sedan jag såg dem. Pyttipanna med rödbetor serverade jag i dag.


( Tack Snurran för att du skickade ner en kaffetermos till mig med mattransporten. Och tack för att du skickade med de små påsarna med mina tillbehör! ;-) )


Åkte sen hem direkt efter arbetsdagens slut. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade en ledig dag från jobbet i dag. Han hade bara varit hemma och tagit det lugnt. Jenny var sjuk och hemma från skolan även i dag. Förkylning med feber, snuva och hosta. Hon hade sovit större delen av dagen.


Jimmy och jag tog en sväng till centrum när jag kom hem. Vi köpte födelsedagspresenter till Jenny. Vad vi köpte skriver jag ju givetvis inte här, för jag vet ju att hon läser min blogg. Sen så var vi också inne på Hemköp och handlade lite matvaror.


Sen så åkte vi hem igen, och så åt vi alla tre middag tillsammans. Efter middagen sen så satte vi oss alla tre vid köksbordet med våra datorer. Jenny pluggade lite, Jimmy spelade wow, och jag läste bloggar och nyheter.


Vid sjutiden sen så flyttade vi alla tre upp till vardagsrummet med våra datorer. Sen så blev det slötittande på teve också, "Vänner" och "Klippshowen" på Kanal 5 blev det först.


Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden. Middag, och dusch blev det för honom då. Sen så satte han sig också med oss i vardagsrummet och tittade på teve.


Sen så tittade vi på: "Vi äter oss till döds" på TV 3 och efter det: "Desperate Housewives" på Kanal 5. En kvällsmacka blev det också.


Måndagen den 5 mars 2007

Måndag igen och jobb igen som vanligt... Gick upp halvfem, duschade, och gjorde mig i ordning. Strax efter halvsex så gick jag sen ut till bilen och åkte iväg till jobbet. Kom dit vid kvart i sex, larmade av, och gick in. Bytte om till arbetskläder, och började sen att jobba klockan sex. Arbetskollegerna anlände vartefter till jobbet också.


Den här veckan så är jag halva arbetsdagen i skalen och fixar grönsakerna, och den andra halvan så är jag i disken. Vi serverade köttbullar, kokt potatis, och brunsås i dag. En personal för lite var vi i dag, och det kommer vi också att vara hela veckan. Sjukdom i vår annexskola som hör till vår skola gör att vi måste dit och vikariera. Vi turas om, och i morgon är det min tur...


I dag fick vi blommor på jobbet. Det är en liten friskola som vi skickar mat till som kom med blommorna till oss. Alltid roligt att få uppskattning!
Åkte hem direkt efter jobbet. Både Borzko och Jenny var hemma när jag kom hem. Borzko hade haft sin lediga dag i dag från jobbet. Han ska alltid vara ledig på måndagar egentligen, men ibland så jobbar han extra då om det är ont om chaufförer. Men i dag så hade han i alla fall varit ledig. Han hade varit på kontroll hos tandläkaren, som hade gått bra. Och så hade han tagit hand om veckostädningen.


Jenny var hemma från skolan i dag. Hon är fortfarande inte bra från sin förkylning. I natt så hade hon fått feber också. Även i dag så har febern suttit i, cirka 38,5 grader har hon haft. Så hon har sovit större delen av dagen.


Jimmy var inte hemma när jag kom hem från jobbet. Han skulle egentligen jobba ett pass mellan 10.00 och 19.00 i dag, men sen så blev det två timmars övertid för honom också.


Jag höll på som vanligt här hemma på eftermiddagen. Fixade med lite allt möjligt, och så varvade jag med datorstunder.


Borzko stack iväg vid fyratiden. Han skulle till jobbet på deras sedvanliga måndagsmöte. Något ätbart skulle de också få. Och så skulle han hämta hem lastbilen tills i morgon.


Jenny och jag åt middag vid fyratiden. Efter det så la sig Jenny i sängen och vilade igen. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt igen.


Vid sextiden så flyttade både Jenny och jag upp i vardagsrummet med våra datorer. Och så slötittade vi lite på teve. Borzko kom hem igen vid sjutiden och gjorde oss sällskap. En fika blev det så småningom också.


Klockan åtta så tittade vi på andra avsnittet av "Leende Guldbruna Ögon" på SVT 1. Borzko åkte sen iväg och hämtade upp Jimmy på jobbet klockan nio. Sen så tittade vi på "C.S.I" på Kanal 5.


-------------  


Jimmys bil kommer i alla fall att repareras. Det kommer att ta lång tid, eftersom det är väldigt mycket jobb, och vår mekaniker har mycket att göra. Och det kommer att bli dyrt... Nästan så dyrt så det kanske knappt är värt det. Men vi har i alla fall bestämt oss för att vi nog tycker att det får lov att vara värt det... Det kostar ju att köpa en ny bil också. Så vi får väl försöka att hjälpa Jimmy med en del av pengarna för reparationen. 


Söndagen den 4 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det förstås frukost, och så nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid kvart över åtta och genomgick sina morgonbestyr. Jimmy och Jenny sov.


 

Vid kvart i nio så gick jag ut på en promenad. Gick runt omkring i Farsta i cirka en och en halv timme. Gick förbi både Farstastrandsbadet och Hökarängsbadet och längtade tills jag kan ligga där och sola och bada...


 

Stegräknaren visade:

Effektiv gångtid: 1 timme, 21 minuter och 42 sekunder

Antal steg: 9.496  

Distans: 8 kilometer och 70 meter

Förbrukade kalorier: 287
            


 

Kom hem vid kvart över tio igen. Borzko hade gått iväg till Farstahallen tills när de öppnade klockan halvtio. Jenny var vaken när jag kom hem. Hon hade vaknat vid tiotiden. Jimmy vaknade vid elvatiden. Jenny och Jimmy åt frukost, och jag åt lunch, vid elvatiden.


 

Sen så gick Jenny och la sig igen. Hon kände sig, precis som i går, förkyld, trött, och hängig. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning. Sen så tog han sin dator och satte sig i köket hos mig som också satt där med min dator.


 

Borzko kom hem från gymmet vid tolvtiden. Han åt då lunch. Sen så stack han iväg en liten sväng med bilen för att tanka den, och kolla den lite.


 

Vid tvåtiden så stack Borzko iväg igen. Han tog lastbilen och åkte iväg till jobbet och lämnade den där eftersom han har en ledig dag i morgon. Sen så åkte han vidare till sin Mamma för sitt sedvanliga söndagsbesök.


 

Tyvärr så hände det ett litet missöde på vägen till Borzkos jobb. Han låg lite för nära bilen framför när den bromsade och Borzko hann inte bromsa. Det hände i en rondell så de hade nästan ingen hastighet, så det hände inte någonting farligt. Men Borzko fick 2.000:- kronor i böter av polisen för de tyckte att han hade legat för nära. Inte så roligt precis...


 

Jimmy och jag flyttade upp till vardagsrummet med våra datorer vid tvåtiden. Jenny låg kvar i sitt rum och sov och vilade. Jimmy spelade WOW i datorn. Jag tittade på webb-teve från SVT, på första avsnittet av serien: Leende Guldbruna Ögon. Den var helt okej.


 

Vid fyratiden sen så åt Jimmy och jag middag tillsammans. Jenny låg och vilade och ville inte ha något att äta. Efter middagen så fortsatte Jimmy och jag att sitta i vardagsrummet med våra datorer. Vi kollade på Discovery Channel, på programmet: Förklaring Följer.


 

Vid halvsextiden så klev Jenny upp ur sängen och åt lite. Sen så flyttade hon upp till oss i vardagsrummet. Jimmy och jag tog en sväng till Centrum och köpte, även i kväll, chips, dipp och godis till kvällen.


 

Sen så satt vi alla tre resten av kvällen i vardagsrummet. Alla höll på med sitt i sina datorer. Och så kollade vi med ena ögat på en massa olika program på teve, Parlamentet till exempel.


 

Och så är det då tyvärr måndag i morgon igen...

Bims Blogg är bäst! ;-)

Bims Blogg ?r b?st! ;-)

Mina Favorit-Bloggar.

Det här är mina Favorit-Bloggar just nu.


 

Mina absoluta Favorit-Bloggar är tre stycken.


 

Den allra största favoriten är förstås min dotter Jennys blogg. Självklart så skulle jag tycka den var bra, hur hon än skrev, eftersom hon är min dotter. Men oavsett det så tycker jag faktiskt att hon skriver riktigt bra och intressant om sitt liv, skolan, fester, kompisar, med mera. Även lite djupare tankar och funderingar ibland. Jag kan klart rekommendera den om ni vill läsa om en sextonårig tjejs liv i Stockholms. Hon lägger också in en hel del fotografier. Här är länken till Jennys Blogg.


 

Nummer två på min favoritlista är min jobbarkompis Snurrans blogg. Hennes blogg skulle jag förmodligen också tycka att den var bra, hur hon än skrev, eftersom jag känner henne så väl privat. Vi har ju jobbat ihop i över fem år, och vi umgås även också lite privat. Men jag tycker faktiskt också att hon skriver väldigt bra om sitt jobb och privatliv. Även lite andra saker och funderingar ibland. Det enda jag saknar i hennes blogg är fotografier. Här är länken till Filijokus Funderingar.


 

Nummer tre på min favoritlista är Angelas Dagbok. Jag har aldrig träffat Angela "på riktigt", men ändå så känns det som jag känner henne. Jag har läst hennes blogg nu i många år, ända sedan hon skrev dagbok på communityn Lunarstorm. Vi mailar och chattar också en del med varandra, och är flitiga på att kommentera i våra bloggar. Jag läser även båda hennes döttrars bloggar. Angela lägger in många fina fotografier, ofta naturbilder och matlagningsbilder. Och så skriver hon om jobb, träning, privatliv, med mera. Här är länken till Angelas Dagbok.


 

Sen så har jag femton andra bloggar som jag tycker om att läsa av lite olika orsaker:


 

Hedgehog in a storm  


 

Lotten Bergman


 

Mamselamsens blogg


 

Deckarmamma (Camilla Läckberg)


 

Anna Tigers Blog


 

En Södertäljebos Liv II


 

Annebelle


 

Junitjej


 

Finkan


 

Barajagjohanna


 

BlondinBella


 

Niclas Blogg


 

Bloggfrossa & Mannen som blev trött?


 

Ett liv i exil


 

Åsiktstorped


 

Och sen så har jag ett antal bloggar till som jag också kollar in ibland. Men det är inga som jag lägger ut här. Det är såna som uppdaterar för sällan, eller såna som jag precis har börjat att läsa, eller såna som jag är på väg att ta bort.


Melodifestivalen - 2007 - Andra Chansen - 03/03 - Nyköping

Melodifestivalen - 2007 - Andra Chansen - 03/03 - Nyköping

Det fanns ju bara två stycken i kväll i Andra Chansen som jag ville ha med till Finalen. Och de två var:

Magnus Uggla
och
Nanne Grönvall.

Eftersom upplägget var så dumt, så kunde ju inte de båda två komma med, och då ville jag ha med Magnus Uggla, och den andra spelade absolut ingen roll. Om jag måste välja någon så valde jag i så fall Sanna Nielsen.

Tycker att det var jättetråkigt att Magnus Uggla blev utslagen av Sonja Aldén. Jag hade verkligen velat haft honom med till Finalen.

Nu blev det ju Sanna Nielsen och Sonja Aldén som gick till Finalen.

De två som jag verkligen kommer att sakna i Finalen nästa lördag i Globen är:

Magnus Uggla
och
After Dark.

Av dem som är med i Finalen så kommer jag helt klart att ringa och rösta på:

The Ark.


Lördagen den 3 mars 2007

Mobilen larmade klockan sju i dag också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp halvsex (och inte halvfyra som jag skrev i går) och åkt i väg för att jobba extra i dag. Jimmy kom hem vid halvåttatiden från sitt nattpass på jobbet, då gick han och la sig direkt för att sova. Jenny skulle sova lite längre i dag. Frukosten för mig blev gröt och fika som vanligt. Och så läste jag nyheter i datorn en stund.


 

Vid niotiden så gick jag iväg till Centrum och till SolAkuten. Solade i en halvtimme som vanligt. Och lika underbart skönt som vanligt var det också.
  

Gick sen till Torget i Centrum och köpte fyra knippen tulpaner för hundra kronor. Två knippen att ha i köksfönstret, och två knippen för Jenny att ha i hennes rum.

 Sen så gick jag hem igen. Höll på sen här hemma och fixade lite som vanligt. Jenny vaknade sen vid halvtolvtiden. Hon åt frukost och jag åt lunch vid tolvtiden. Jenny kände sig förkyld, hängig, och trött. Vi satte oss båda två sen uppe i vardagsrummet med våra datorer.


 

Jenny satte igång en dvd-film som hon ville se: "Friends with money" (Rika vänner). Jag tittade också på den med ena ögat.


 

Efter filmen så ville Jenny ut och ta lite luft, så vi gick då en sväng till Centrum. Gick bara runt och tittade lite, och så köpte vi oss varsin glass. Och sen så gick vi hem igen.


 

Vi satte oss i vardagsrummet igen. Nu tittade vi på teve med ena ögat på reprisen på: "Ett Herrans liv" med Filip och Fredrik, gäst: Kjell Bergqvist.


 

Borzko kom hem från jobbet vid tretiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så vaknade Jimmy och gick upp vid fyratiden. Han duschade och sen så åt vi alla fyra middag tillsammans och satt och pratade en stund.


 

Efter middagen så gick vi alla fyra upp till vardagsrummet och satte oss där. Vi fikade och så slötittade vi lite på teve. Mest på de olika Discovery-kanalerna. Borzko tog en sväng till Centrum och köpte chips, dipp, och godis för att ha till kvällen också.


 

Sen klockan åtta så tittade vi så klart på Melodifestivalen. Och så åt och drack vi en massa gott till förstås. Jag ringde många gånger på Magnus Uggla... men tyvärr så hjälpte det ju inte...


 

Efter Melodifestivalen så tittade vi på "Så ska det låta". Jag spelade in det i går, och Jenny och jag såg bara halva i går, så vi såg den andra halvan i kväll. Efter det så blev det en dokumentär om min favoritförfattare på Viasat History-kanalen: "Stephen King - Mörkrets Härskare".


 

Vid halvelvatiden så stack Jimmy iväg till tunnelbanan och in till stan. Han skulle möta upp med några jobbarkompisar och gå på krogen. Borzko gick och la sig vid elvatiden. Han var trött efter sin arbetsdag.


 

Nu sitter Jenny och jag kvar här i vardagsrummet. Vi slötittar på lite allt möjligt på teve. Och så har vi våra datorer i knäet. Jag sitter också och håller koll på månförmörkelsen utanför fönstret. Vi har tur att vi har helt molnfritt här i kväll, så vi kan se bra.
 


Fredagen den 2 mars 2007

Jobbade INTE som vanligt i dag! Utan jag har haft kompledigt i dag. Jag passade på att ta ut lite komptid i dag när det ändå var så lugnt på jobbet. Så klockan ringde sju istället för halvfem i morse, trots att det var vardag. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning, och sen så åt jag frukost förstås. Borzko hade gått upp halvfem och åkt iväg för att jobba. Jimmy kom hem vid halvåtta från sitt nattpass på jobbet. Han gick då och la sig direkt för att sova. Jenny var inte hemma, hon sov hos en kompis i natt.


 

På förmiddagen sen så varvade jag nytta med nöje. Jag höll på här hemma och fixade, donade, grejade, pulade, pysslade, och plockade med lite allt möjligt och omöjligt. Jag varvade med datorstunder och bokstunder också.


 

Vid tolvtiden så kom Jenny hem från sin tjejkompis som hon hade sovit hos i natt. Då stack vi två iväg direkt med bilen och åkte ut till Länna. Först så var vi på Willys och handlade. I dag blev det inte så mycket: sex plastkassar för cirka 750:- kronor. Sen så åkte vi till Bauhaus och handlade en fönsterlampa (200:-)till Jimmys rum. En likadan som vi har fem stycken av förut i alla andra fönster här hemma.


 

Sen så åkte vi hem till Farsta igen, men stannade till i Centrum. Där var vi först på Guldfynd där jag köpte mig en ny tumring i silver för 200:- kronor.
 
Sen så var vi in en sväng på ICA för jag letade efter Ben & Jerrys-glass, men där hade de ingen. Då gick vi till Konsum, och där hade de massor med sorter, så vi köpte två stycken olika sorter.
 
Väl hemma igen så packade vi upp allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp. Sen så tog vi en fika och åt en liten lätt sen lunch. Efter det så var Jenny på sitt rum och satt mest vid sin dator. Jag satt i kökssoffan och läste ut boken som jag har hållit på med: ?Sommardåd? av Stephen King.


 

Klockan fyra så vaknade Jimmy och gick upp. Då åt han, Jenny och jag middag ihop direkt. Eller för Jimmy så blev det väl middagsmat till frukost! I dag blev det mat från vår lokala pizzeria på gatan. Jimmy åt en pizza, och Jenny och jag delade på en pastasallad med räkor. Pizzadegsbrödet till och vitlöksdressingen delade vi också på. Vi satt och pratade en stund efter maten, och sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


 

Borzko kom hem från jobbet vid halvsextiden. Han åt middag då, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Vi flyttade alla fyra sen upp till vardagsrummet. Där satt vi alla fyra tillsammans i sofforna och pysslade med lite olika saker. Jimmy spelade tevespel på Playstation 2. Borzko läste i sin bok. Jag och Jenny satt och höll på i våra datorer. Vi försökte båda att blogga, men blogg.se bara strulade igen.


 

Vid sjutiden så tog Jenny och jag bilen och åkte en sväng till Centrum. Var inne på Hemköp och handlade chips, dipp, choklad, godis, och läsk till kvällen. Klockan åtta sen så tittade vi alla fyra på "Lets Dance", och åt en massa gott.
 
Klockan nio så åkte Jimmy iväg till jobbet för att jobba ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti. Klockan halvtio så gick Borzko och la sig. Han ska jobba extra i morgon och ska gå upp klockan halvfyra.
 
Jenny och jag satt kvar och pratade, åt gott, satt med våra datorer, och tittade på teve. Vi såg på "Hjälp", andra delen av "Lets Dance" och sen så såg vi på "Så Ska Det Låta" som vi hade spelat in tidigare.

"Sommardåd" av Stephen King

---------Recension av boken: "Sommardåd" av Stephen King. (Genre: Skönlitteratur / Noveller.)---------Jag hittar inte boken någonstans för försäljning på Internet, så jag kan inte kopiera någon sammanfattning av boken. Men här finns i alla fall en bild på boken på direktlänk på tradera.com. Och här finns recensioner av två stycken läsare på direktlänk på boksidan.net.---------Det här är ju en mycket gammal Stephen King-bok, ända sedan 1982. Jag har läst den minst två gånger förut, men jag fick lust att läsa om den igen. Jimmy och jag diskuterade filmen "Nyckeln Till Frihet" / "The Shawshank Redemption" och då fick jag så lust att läsa om novellen som filmen baserar sig på. Och det är novellen "Vårbedrift" i boken som heter "Sommardåd" och som innehåller två långa noveller. Den andra novellen har samma namn som bokens titel.Jag gillar egentligen inte noveller. Tycker oftast att de är alldeles för korta. Men den här boken innehåller ju bara två noveller, och då blir de ju så pass långa så de känns båda två som två lite kortare romaner. Båda dessa två noveller i den här boken tycker jag är jättebra. Jag kan verkligen rekommendera boken om ni inte har läst den förut. Och det är inte skräck-noveller, trots att det är Stephen King. ///Bim.---------Betyg: 4 av 5.---------


Torsdagen den 1 mars 2007

Jobbade förstås som vanligt även i dag. Och i dag var det givetvis också sportlov och lugnt hos oss. Det blev mest städning i dag också. Även i dag så började jag dagen i skalen och fixade grönsaker, och sen så blev det städning resten av dagen. Fortsatt städning av alla taklampor och även fortsatt städning av alla element, blev det i dag, och i alla tre matsalarna. Vi serverade chicken nuggets och kokt ris i dag. Till eftermiddagsfikat så åt vi två sorters glass + mums-mums, som en av kollegerna bjöd på, för hon fyllde år i dag.Här är tre stycken kort från jobbet. På det första kortet är det Snurran. På det andra kortet är det Monica. Och på det tredje kortet är det Nadja.

 Åkte hem direkt efter jobbet. Både Jimmy och Jenny var hemma när jag kom hem. Jimmy hade kommit hem vid tvåtiden i natt efter sina övertidstimmar till klockan ett. Han tog nattbussen hem sen. Han hade sovit till tolvtiden i dag. Jenny sov över hos en tjejkompis i går. Sen kom hon hem vid tiotiden i morse. Hon kände sig lite trött och förkyld då och la sig för att sova ett par timmar. Sen gick hon upp vid tvåtiden. Vi tog en fika i köket och satt och pratade lite. Sen så skulle Jimmy spela tevespel i vardagsrummet, och då satte sig jag och Jenny också där, med våra datorer. Vid fyratiden sen så åt vi tre middag tillsammans. Sen så höll jag på och fixade lite här hemma, Jimmy satt på rummet, och Jenny gjorde sig i ordning inför kvällen. 
 


Vid halvsextiden så åkte de båda två iväg till Hagsätra med min bil. Jimmy skulle släppa av Jenny hos hennes kompis Pauline i Hagsätra. Tjejerna skulle sen vidare på fest. Och sen så skulle de sova hos en kompis. Jimmy skulle vara först hemma hos sin kompis Kristian i ett par timmar. Sen så skulle han åka vidare till jobbet för att jobba ett nattpass mellan tio i kväll och sju i morgon bitti.Han kunde låna min bil eftersom jag är ledig i morgon. Jag har tagit ut kompledighet i morgon på jobbet. Det blir ju lite övertid på jobbet ibland, så jag har en hel del komptid nu. Och vi har ju oftast svårt att ta ut ledighet, så då brukar vi försöka att passa på att göra det när det är lovveckor och lugnare på jobbet. Jag ska inte göra något speciellt i morgon, utan bara ta det lugnt och njuta av min extra lediga dag.När Jimmy och Jenny hade åkt i väg så satte jag mig i vardagsrummet med datorn och läste lite nyheter och bloggar. Sen så blev det lite slötittande på teve från sjutiden. Först så tittade jag på : "Extreme Home Make Over" på TV3. Sen så tittade jag på: "Poker Fejs" på TV4. Och efter det så blev det: "Efterlyst" på TV3.Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag när han kom hem, och sen så duschade han. Lite slöande och slappande blev det för honom sen, innan han gick och la sig vid halvelvatiden. Han ska upp halvfem i morgon. 
 


(Nu är klockan strax tolv. Jag har försökt flera gånger att blogga nu i över en timme. Men det fungerar inte. Jag blir så irriterad när det inte fungerar. Struntar i det nu och ska läsa min bok istället. Lägger in dagboken i morgon, fredag, istället.)


Besöksstatistik - 2007 - Februari

Besöksstatistik - 2007 - Februari.

I Februari hade jag i genomsnitt:

192.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i februari: 222.
Lägsta antalet läsare på en dag i februari: 153.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Veckans Vikt - Vecka 09 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 09 - 2007
26/02

58,5 kg

Veckans Motion - Vecka 08 - 2007

Veckans Motion
Vecka 08 - 2007
19/02 - 25/02

Måndag: ---------
Tisdag: ---------
Onsdag: ----------
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------  
Söndag: ---------

RSS 2.0