Dagens Dagbok - Lördagen den 30 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Jag, Borzko, och Jimmy åkte iväg i båda bilarna vid halvtretiden. Jenny var ju inte med, för hon jobbade ju till klockan fyra i dag. Vi åkte till Örby och hämtade upp Mamma och Pappa där. Och sen så åkte vi vidare till Hallunda där Borzkos Mamma Dragica bor.

 

Hon hade ju bjudit hem familj, släkt, och vänner för att fira hennes 70-årsdag som är i morgon. Många kunde ju inte komma, eftersom det är mitt i semestertider. Och många i hennes släkt och bekantskapskrets åker ju ner till sitt gamla hemland Kroatien nu på sommaren.

 

Vi blev i alla fall ett tjugotal personer som samlades för att fira henne. Vi åt först massor med god mat. Sen så blev det kaffe och tårta. Och efter det så blev det snacks. Massa olika gott att dricka förstås också. Hon fick många fina presenter, presentkort, pengar, och blommor.

 

Jimmy åkte iväg en stund för att hämta upp Jenny på jobbet vid fyratiden. Hon duschade och bytte om där, och sen så kom Jimmy tillbaka tillsammans med Jenny.

 

Sen så satt vi alla och åt, drack, pratade, skrattade, umgicks, och hade det allmänt trevligt. Vid åttatiden sen så åkte jag, Jimmy, Mamma och Pappa hemåt. Mamma och Pappa var trötta och ville hem, så jag körde dem hem. Jimmy ville också hem, för han skulle iväg ut med sina kompisar. Borzko och Jenny stannade kvar en stund till.

 

När Jimmy och jag hade kört Mamma och Pappa hem, så åkte vi hem till Farsta. Sen nästan direkt så körde jag iväg Jimmy till Högdalen. Han skulle först hem till en kompis där, och sen så skulle de vidare på en fest.

 

Sen så var det meningen att jag skulle åka och hämta upp Borzko och Jenny så småningom. Men eftersom min Pappa hade tagit fel skor (!) när vi åkte hem, så blev det ändrade planer. Han hade råkat tagit en annan gästs skor. Så Borzkos syster Natalie körde hem Borzko och Jenny. Eller först så åkte de och bytte skor hos min Mamma och Pappa, och sen så körde de hit.

 

Vid elvatiden så var Borzko och Jenny hemma igen. Båda två var jättetrötta och båda två gick och la sig nästan på en gång.

 

Nu är klockan halvtolv ungefär. Borzko sover. Jenny sover. Jimmy är borta på fest. Jag tänkte blogga klart det här, och sen så tänkte jag lämna datorn och ägna mig åt min bok istället.

 

Jag lägger ut femton stycken kort från kvällen här nedanför. Jag brukar aldrig blogga fotografier på andra människor utan att fråga om lov. Men för en gångs skull så gör jag faktiskt ett undantag. Jag tror att ingen av de som var med i dag faktiskt har någonting emot att finnas på fotografi här i min blogg.

 


image657


image659


image654


image655


image653


image652


image651


image656


image647


image648


image649


image650


image646


image658


image660


Dagens Outfit - 070630.

Dagens Outfit i dag när vi skulle på Borzkos Mammas 70-årsmiddag.


image661

Dagens Dagbok - Lördagen den 30 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Väckte Jenny vid kvart över sju också, för hon hade bett om det, eftersom hon skulle upp och jobba. Hon gick upp, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost tillsammans.

 

Jenny kom hem vid kvart över tre i natt. Jag var uppe och mötte upp med henne då. Fyra timmars sömn blev det bara för henne i natt. Jimmy kom hem redan vid halvtvåtiden i natt, och han var ju ledig i dag, och kunde sova hur länge han ville.

 

Vid halvniotiden så skjutsade jag iväg Jenny till jobbet, för hon skulle jobba ett pass mellan nio och fyra i dag.

 

Jag kom hem igen vid niotiden. Och då vaknade precis Borzko och gick upp. Han genomgick förstås då sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost.

 

Jimmy vaknade och gick upp vid halvelvatiden. Han åt frukost då, och Borzko och jag tog en fika samtidigt, och så satt vi och pratade alla tre ganska så länge. Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.

 

Sen blev det bara lite allmänt slappande i ett par timmar för oss alla tre. Jimmy satt mest vid sin dator. Jag varvade datorn med boken. Och Borzko satt och läste i sin bok.

 

Ingen sol i dag. Grått och mulet hela dagen. Och mitt på dagen så kom regnet...

 

Om nån timme så ska vi åka iväg. Vi ska till Borzkos Mamma klockan tre, för att fira hennes 70-årsdag som är i morgon.


PSP spelkonsol med 6 stycken spel till salu.

Jimmy ska sälja sin PSP spelkonsol med 6 stycken spel.
Han köpte den strax innan vi åkte till Thailand i julas.
Men den är i stort sett oanvänd.
Är du intresserad så följ länken.

Fem sedda filmer under tiden 070612 - 070629.

Fem sedda filmer under tiden 070612 - 070629. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image640

"Beck - Den svaga länken "
   ---   Betyg: 3,5 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image641

"Wallander - Blodsband"
   ---    Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image642

"Exit"
   ---   Betyg: 3 av 5


(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image643

"Save the last dance 1"
   ---   Betyg: 3 av 5  


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image644

"Save the last dance 2"
   ---   Betyg: 3 av 5 

(LF) 

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Dagens Dagbok - Fredagen den 29 juni 2007 - Kvällen.

Efter maten så gjorde sig Jenny i ordning inför kvällen, och hon satt också lite vid datorn. Sen så åkte hon iväg med tunnelbanan vid sju-halvåttatiden. Hon skulle möta upp med några kompisar och sen vidare på en fest norr om stan.

 

Jimmy gjorde sig också i ordning inför kvällen. Sen så satt han med mig i köket en stund och hjälpte mig med några saker i datorn som jag ville ha hans support med. Vid halvniotiden sen så skjutsade jag honom hem till hans kompis Kristian i Högdalen. Sen så skulle de och några fler kompisar in till stan för att gå på krogen.

 

När jag skjutsade Jimmy, så gick Borzko en sväng till HemKöp i Centrum för att handla lite. Chips och glass till kvällen blev det, och också mjölk och yoghurt till i morgon.

 

Sen vid halvtiotiden så satte sig jag och Borzko uppe i vardagsrummet. Vi åt chips och glass. Jag drack Fun Light och Borzko öl. Och så tittade vi på en dvd-film. I dag blev det ännu en Wallander-film: "Blodsband". Den var bra som alla Wallander-filmer är.

 

Efter filmen så tittade Borzko på: "C.S.I." på Kanal 5. Själv så satte jag mig med datorn i knäet då istället. Efter "C.S.I." så läste Borzko i sin bok. Och då varvade jag datorn med min bok: "När månen skiner" av Dean Koontz.

 

Nu är klockan tolv. Vi blir väl uppe i någon timme till, innan vi går till sängs. Sen så ringer väl Jenny och väcker mig i natt när hon är på väg hem, och så går jag upp och möter upp med henne som vanligt.


Jag har blivit utmanad! ;-)

Jag har blivit utmanad av Junitjej.

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Pedofiler.
2. Våldtäktsmän.
3. Mördare.


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. Bricka med värmeljus på.
2. Fyra stycken fjärrkontroller.
3. Bok.

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar.
2. Lyssnar på ljudet från TV:n.
3. Pratar med min man.


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Åka ännu en gång till Thailand.
2. Åka till Australien.
3. Åka till Nya Zeeland.


Tre saker jag kan:
1. Läsa fort.
2. Komma i tid.
3. Köra bil.


Tre saker jag inte kan:
1. Ljuga.
2. Hyckla.
3. Leva utan närheten till mina barn.


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Ditt hjärtas röst.
2. Dina barn.
3. Bra musik.


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Datorprogrammering.
2. Mer om fotografierng.
3. Linedance.


Tre favoriträtter:
1. Sushi.
2. Thailändsk mat.
3. Pastasallader.


Vem vill vara med på utmaningen?

Kopiera, klistra in och ändra!

Jag utmanar: Jenny, Snurran, och Angela.

Dagens Dagbok - Fredagen den 29 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan halvsju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det som vanligt frukost och lite nyhetsläsning i datorn. Borzko gick upp halvåtta och genomgick sina morgonrutiner, och sen så åt han förstås frukost. Jimmy och Jenny hade båda åkt iväg strax efter sex i dag också. Gemensam frukost intog de på McDonalds, och sen skiljdes de åt för att båda jobba. Jimmy jobbade mellan sju och tre i dag, och Jenny skulle jobba mellan sju och två.

 

Borzko stack i väg med bilen vid halvnio. Vi hade besiktningstid klockan kvart i nio i Högdalen. Han var snabbt hemma igen. Bilen hade gått igenom och blivit godkänd. Men tre stycken påpekanden gjorde de, som vi kanske borde åtgärda innan nästa besiktning.

 

Borzko var bara hemma en liten stund. Sen så stack han iväg hem till sin Mamma. Han tog med våra två extrabord och våra tio hoppfällbara extrastolar, som vi har i källaren. Hans Mamma fyller sjuttio år på söndag, och i morgon så ska hon ha en liten fest, och därför så skulle hon låna grejerna.

 

Jag hade tänkt mig en promenad i dag också. Men precis som i går så hade jag absolut ingen lust alls. Inget regn i och för sig. Men grått, mörkt, ruggigt, blåsigt. Det såg mer ut som höst än som sommar när jag kikade ut för att bestämma mig hur jag skulle göra.

 

Och det blev en dag utan promenad i dag också. Först så höll jag på med en hel del här hemma. Jag pysslade, grejade, donade, och fixade med lite allt möjligt här hemma först. Sen efter det så blev det vardagsrumssoffan, och så varvade jag datorn med boken. Började med ännu en tunn, lättläst, och dokumentär pocketbok: "På liv och död" - Historien om Micke Dubois" av Gitte Nilsson & Niklas Bodell, och jag läste även ut boken efter en stund.

 

Höll sen på en stund och fotograferade av några gamla fotografier och bloggade. Höll sen på med en massa annat i datorn som vanligt, mycket bloggläsning och nyhetsläsning förstås. Började också på en ny bok: "När månen skiner" av Dean Koontz.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtretiden. Sen så satt han också och läste en hel del i sin bok. Solen tittade även fram lite grann på eftermiddagen. Så jag flyttade ut en stund ut på uteplatsen med min bok.

 

Jenny jobbade över en timme till klockan tre, och Jimmy slutade klockan tre i dag, så han hämtade upp henne och så kom de båda hem vid halvfyratiden. Vi satt alla fyra och pratade en stund, och sen så åkte de två iväg och köpte McDonaldsmat i Sköndal till oss alla fyra. Sen så satt vi och åt tillsammans, och pratade en stund också. Och sen efter maten så duschade Jimmy och Jenny i tur och ordning och gjorde sig i ordning inför kvällen.


Jag - från 6 månader till 2,5 år.

Och här kommer ännu ett Nostalgi-inlägg! :-D Nu är det tio stycken svartvita fotografier från när jag var riktigt liten. Jag är sex månader på första kortet, och på det sista kortet så är jag två och ett halvt år.

Riktigt söt på det här kortet va!?

image630


Jag sitter i min storsyster Anettes knä. Hon är cirka fyra år där.

image631


Min Mamma är 32 år gammal på den här bilden.

image632


Och min Pappa är 37 år gammal.

image633


Jag kommer ihåg hur skön den där gamla fåtöljen var... Nu är den borta sen länge.

image634


Tänk att min Pappa hade HATT på sig när vi åkte skidor! ;-D

image635


Och min Mamma har ju också väldigt fina kläder! ;-)

image636


Fina träningsoveraller har vi allihopa.

image637


Söta tjejer alla tre! ;-D

image638


Min Mamma har berättat att här var jag rädd för fotografen... Jag ville inte sitta där alldeles själv.

image639

Fortsättning följer! ;-D


"På liv och död - Historien om Micke Dubois" av Gitte Nilsson & Niklas Bodell.

image629

---------    

Recension av boken: "På liv och död - Historien om Micke Dubois" av Gitte Nilsson & Niklas Bodell. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"På natten den sista november 2005 tog komikern Micke "Svullo" Dubois sitt liv i ett cykelförråd, bara 46 år gammal. Få visste att den hejdlöst rolige Svullo hade en mörk sida. Att det bakom hans provocerande och utmanande figurer fanns ett avgrundsmörker. I nästan tio år var Gitte Nilsson sambo med Micke Dubois. Tillsammans har de tre barn.

I boken berättar Gitte öppenhjärtigt om deras relation och Mickes allt svårare sjukdom. Berättelsen pendlar mellan ljusaste lycka och mörkaste sorg."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Och då har jag läst ännu en svensk dokumentär bok om en känd person. Den här var, liksom de tidigare, tunn, lättläst, och intressant. Alla vet väl vem "Svullo" är. Jag har väl aldrig gillat Micke Dubois rollfigurer egentligen. Men jag tycker ju alltid att det är intressant att läsa om människors öden. Den här kan jag rekommendera. //Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Jag som femton- och sexton-åring! :-)

Dags för ännu ett Nostalgi-inlägg!  Den här gången så blir det tre fotografier på mig från sjuttiotalet. Ett från 1976 där jag är 15 år, och två stycken från 1977 där jag är 16 år. Det hemska är att det är så himla svårt att hitta fotografier där jag inte står med en cigarrett i handen... Jag rökte ju ett paket om dagen från att jag var 14 år (hemska tanke!) till att jag var 26 år. Men sen den dagen så har jag inte taget ett endaste bloss, och numer så hatar jag cigarretter och rökning, och jag skulle aldrig, aldrig kunna tänka mig att röka igen.

Den första bilden är en bild på väggen i mitt rum ovanför min säng. Syns det att jag gillade Rolling Stones och Mick Jagger!? ;-)


image625


Här är jag på väg till min konfirmation.


image626


Och här är jag på väg till en "fin" fest, i svart lång sammetskjol och vit plyschblus. Kolla in gardinerna i mitt rum! Snygga va!? ;-)


image627


Det här kortet är taget i ett hotellrum i London. Vi var nio stycken sextonåringar och en trettonåring som åkte dit ensamma utan vuxna och var där i två veckor. Jag skulle ju aldrig någonsin ha släppt iväg mina barn så!


image628

Fortsättning följer... ;-)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 juni 2007 - Kvällen.

Efter att Borzko och Jimmy hade ätit middag, och jag och Jenny hade packat upp våra inköp, så höll alla på med sitt ett tag. Jenny var på sitt rum och satt mest vid datorn. Jimmy duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt han också på sitt rum vid datorn. Borzko åkte iväg för att kolla glödlampor och lite annat på bilen, inför besiktningen av den i morgon. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt, och så bloggade jag några inlägg.

 

Vid åttatiden sen så gick vi alla fyra upp i vardagsrummet. Och så kollade vi på en nerladdad film. I dag blev det: "Save the last dance". Vi såg ju tvåan för några dagar sen, och nu så såg vi ettan. Jag tyckte att filmen var riktigt bra, och det tyckte de andra också.

 

När filmen var slut sen vid tiotiden så gick både Jimmy och Jenny in på sina rum. De var båda trötta, och skulle ligga och kolla på teve i sina respektive sängar en stund, och sen sova.

 

Borzko satt kvar uppe i vardagsrummet och tittade på teve i ett par timmar. Själv så satte jag mig med datorn i köket. Jag brände sex stycken nerladdade filmer, och medans de brändes så läste jag ut ännu en bok i dag: "Simmar-Emma - Min kamp mot bulimin" av Emma Igelström och Carina Olofsson.

 

Regnade gjorde det på kvällen... Åskade och blixtrade även lite, men det var inte så nära här.

 

Och snart är det väl sängdags även för mig och Borzko.


Vacker solnedgång i Jennys blogg.

Kolla in fotografiet på den vackra solnedgången i Jennys blogg.
Hon har även några andra fina fotografier i dag.

"Simmar-Emma - min kamp mot bulimin" av Emma Igelström & Carina Olofsson

image624

---------    

Recension av boken: "Simmar-Emma - Min kamp mot bulimin" av Emma Igelström &Carina Olofsson. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


(Det fanns ingen beskrivning på den här boken på Adlibris.)

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken handlar om simmerskan Emma Igelströms kamp mot sjukdomen Bulimi. Den var väl i och för sig intressant, men ändå lyckades den inte riktigt med att fånga mig. Det kan ju bero på att jag alldeles nyligen läste en väldigt liknande bok: fotbollsspelaren Tina Nordlunds kamp mot sjukdomen Anorexi. Så den här kändes lite som samma bok när jag läste den. Men jag kan ändå rekommendera den. //Bim.  

---------   

Betyg:  2,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 28 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade även i dag klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det frukost, med nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko gick upp vid strax efter åtta. Han genomgick då förstås sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost. Jimmy och Jenny hade även i dag åkt iväg tillsammans vid strax efter sex. Jimmy körde Jenny till jobbet, och så åt de båda frukost tillsammans där. Sen åkte Jimmy iväg till Hägerstens Brädgård för att jobba som vanligt mellan sju och fyra. Jenny skulle jobba ett kort pass på McDonalds i dag, mellan sju och tolv.

 

Inget regn här i dag på förmiddagen i alla fall. I går så vräkte det ju ner regn precis hela dagen, från tidig morgon till sin kväll. Mulet, lite blåsigt, och femton grader här vid niotiden i morse. Jag hade väl egentligen tänkt mig en morgon/förmiddags-promenad men jag hade ingen lust. Varför så vet jag inte, men jag kände bara inte för det. Jag satte mig en stund vid datorn istället, och sen efter en stund, så satte jag mig och läste i min bok, och jag läste också ut den så småningom.

 

Borzko satte igång med att sätta upp myggnät i Jennys fönster. Han köpte ju myggnätet i går, men då regnade det ju hela dagen, så han kunde inte fixa det då. Men i dag så gick det då alltså bra.

 

Vid kvart i tolv sen så stack jag iväg med bilen. Jenny och jag hade bestämt att jag skulle hämta upp henne på jobbet klockan tolv. Och sen hade vi tänkt oss till IKEA och lite annan shopping.

 

Vi åkte först då direkt till IKEA i Kungens Kurva. Och där gick vi direkt och fikade och åt lite lätt lunch. Jag åt en rågbrödsmacka med fetaost och tapenade. Jenny tog en räkmacka. Och så tog jag en latte och hon en cola. Sen så bjöd IKEA alla på en liten godsak i dag. Och det var en skål med vaniljpudding, chokladpudding och maräng i. Jättegott!

 


image622


image623


Sen så gick vi runt hela IKEA och kollade på det mesta. Och så handlade vi förstås lite också. Vad jag handlade kan ni läsa om i ett tidigare inlägg, och det finns bild på en del av det också.

 

När vi var klara på IKEA så åkte vi till Skärholmens Centrum. Jag skulle kolla efter ett par Birkenstock-sandaler där, men de fanns tyvärr inte i min storlek. Var inne och kollade i några andra affärer också, men vi handlade ingenting alls i Skärholmen.

 

Efter det så åkte vi till BEA i Svedmyra. Där köpte vi en picknickfilt och Jenny köpte sig en ny pytteliten fön.

 

Sen så åkte vi ut till Länna Handelsplats. Där var vi först på EKO. Jag köpte bara lite billiga c-vitaminbrustabletter där. Jenny köpte lite kemtekniska grejer.

 

Och sen så var vi på RUSTA. Där köpte jag ingenting. Jenny handlade lite schampo, balsam och sånt.

 

Efter det så åkte vi till Haninge och till McDonalds där. Och så åt vi middag där. Jag åt en en McBean (vegetarisk hamburgare), en Side Salad med Balsamicodressing, och Spenatrullar med fetaost.

 

Sen så åkte vi hem. Kom hem vid femtiden. Borzko var hemma när vi kom hem. Och Jimmy kom precis ifrån jobbet när vi kom från vår shoppingtur. Borzko och Jimmy åt middag ihop och Jenny och jag packade upp våra grejer och höll på och fixade lite.


Ny kategori: "Korrekturläsaren i farten"! ;-D

image621

(Uppdaterad 2007-06-29 klockan 00:10)

Skylten satt utanför BEA - ICA Kvantum i Svedmyra, Enskede.


Dagens Shopping - 070628 - IKEA, Bea, Eko, Rusta.

Här är en liten del av de saker som jag handlade i dag:


image619


På IKEA handlade jag bland annat:

En pall till jobbet.
Tre stycken kastruller i olika storlekar i teflon.
En förpackning med värmeljus med vaniljdoft.
Stor stekspade i teflon.
Fyra stycken hudlotion.
Två stycken handcremé.
Två förpackningar plåster.
En fotfil.
Fyra rullar med presentpapper.
Åtta rullar med presentsnören.
Till Jenny:
Vas, blomma, våtservetter, badpuffar, ljus, m.m.

På BEA handlade jag bland annat:
En picknickfilt.
Till Jenny:
En fön.

På EKO handlade jag bland annat:
C-vitamintabletter.
Till Jenny:
Hårmousse, hårrullar, hudlotion, m.m.

På RUSTA handlade jag bland annat:
Till Jenny:
Shampo, balsam, m.m.


Dagens Kändisspotting - 070628 - Mathias Holmgren.

I dag så såg vi Mathias Holmgren  (Fame Factory, Barbados) på IKEA med en manlig vän.


"Såld" av Natasja T. & Vera Efron.

image618

---------    

Recension av boken: "Såld" av Natasja T. & Vera Efron. (Genre: Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   


"Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt.

I Såld berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri. När Såld först gavs ut väckte den stark debatt. Den uppmärksammades av bland annat SVT, TV4, Aftonbladet, Expressen, Metro och Stockholm City."(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Det här en en dokumentär bok som handlar om trafficking. Om en sjuttonårig flicka i Ryssland som blir lurad och sen såld som sexslav till Sverige. Den är mycket otäck och detaljerad med vad hon utsätts för. Så man ska nog inte vara känslig om man ska läsa den. Men det är ju verkligheten, och den kan man ju inte avskärma sig emot. Tycker verkligen att alla bör läsa den, kanske speciellt män. Jag tyckte att den var fruktansvärt hemsk, men också bra och nödvändig. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid femtiden sen så satte sig både Jimmy och jag en stund uppe i vardagsrummet med våra datorer. Jimmy satt även och slökollade lite på teve. Jag läste ut boken som jag har hållit på med ett bra tag nu: "Snabba Cash" av Jens Lapidus. Sen så började jag på en ny bok: "Såld" av Natasja T. och Vera Efron.

 

Vid strax efter sju så åkte Jimmy iväg. Han skulle träffa tre stycken kompisar och så skulle de till Heron City och se "Die Hard 4.0"

 

Jag satt en stund med datorn, och så kollade jag på den extra halvtimmen efter "Allsång på Skansen" som finns på Internet.

 

Efter det så satt jag och läste en hel del i den nya boken. Jag satt för mig själv och festade på glass och popcorn också.

 

Vid halvtiotiden så kom Borzko och Jenny hem från fotbollsmatchen. Glada var de eftersom Bajen vann med 3-1 över Göteborg. Borzko var torr, han och hans kompisar hade plats under tak. Men Jenny var rätt så blöt... Hon och hennes kompis hade plats utan tak...

 

Satt och pratade en stund, och sen så gick Jenny in på rummet och la sig för att kolla på teve. Hon skulle sova tidigt i kväll. Hon somnade sent i går, började jobba tidigt i dag, och det gör hon även i morgon.

 

Borzko satte sig och tittade på teve sen resten av kvällen. Och jag kommer väl att varva datorn och boken resten av kvällen som vanligt. Jimmy kommer väl hem vid halvtolvtiden skulle jag tro.

 

I dag har det varit en fruktansvärt tråkig dag här vädermässigt... Det har vräkt ner regn precis hela dagen... Från jag vaknade i morse, och fortfarande... Mörkt, grått, och ruggigt har det också varit... Blä...


"Snabba Cash" av Jens Lapidus.

image617

---------    

Recension av boken: "Snabba Cash" av Jens Lapidus. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Jorge panikade. Sparkade allt vad han kunde mot kuken på polisen. Mannen vrålade. Jorge hade bara en sak i huvudet: kokset i bagageluckan. Greppade handtaget på luckan. Öppnade den. Slet upp NK-påsen. Polismannen slängde sig mot Jorge. Jorge höll sig fri. Polisen slet upp ett vapen. Skrek något. Jorge sprang. Mannen efter var snabb. Jorge var snabbare. Tacka Gud för tiden på Österåker och den träning han fått på sistone."

Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater som saknar spärrar styr. Med ett rättframt språk och imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid.

JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara som dom.
Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot dem som satte dit honom, juggemaffian med Radovan i spetsen.
Mrado är underhuggare till Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn.
Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de finaste salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och varför? För snabba cash!"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken hade jag hört och läst så mycket om, så jag hade rätt så höga förväntningar på den. Men jag tyckte inte att den riktigt levde upp till mina förväntningar faktiskt. Jag tyckte nog inte att den var så himla bra som jag har läst om att den ska vara. Visst var den spännande. Och visst kändes den äkta, både beskrivningarna om Stureplansbratsen och om juggemaffian. Men ändå så tyckte jag ibland att den var lite seg och långtråkig. Men den var ändå klart läsvärd, så jag kan ändå rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Onsdagen den 27 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också, precis som nästan alltid när jag är ledig. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost med gröt och kaffe vid åttatiden, och så lite nyhetsläsning i datorn under tiden.

 

Borzko gick upp vid åttatiden, och genomgick sen sina morgonbestyr. Sen så åt han frukost när han var klar.

 

Jenny och Jimmy hade båda gått upp klockan sex, sen så hade de tillsammans åkt till McDonalds i Västberga, och så åt de frukost där båda två. Jimmy åkte sen vidare till sitt jobb på Hägerstens Brädgård, för att jobba som vanligt mellan sju och fyra. Och Jenny skulle jobba på McDonalds mellan sju och fyra också i dag.

 

Strax före nio så gick jag iväg till Centrum. Jag ville vara prick nio vid Apoteket när de öppnar. För har man recept, och kommer senare, så kan man få vänta i upp till en timme där... Det var bara tre personer före mig, så mitt ärende gick på några minuter. Jag fick ut mina minipiller, och så köpte jag ett par andra saker.

 

Gick sen till Pressbyrån och köpte en ny åkremsa till tunnelbanan. Sen så gick jag till Åhléns för bokinköp. Och slutligen så gick jag och tittade lite på Bokia. Fotografier på mina inköp finns i ett separat blogginlägg.

 

Hemma igen strax efter tio. Borzko var iväg en sväng med bilen när jag kom hem. Han åkte till en byggmarknad för att köpa myggnät. Jenny vill ha det i sitt fönster. Hon vill gärna ha fönstret öppet på nätterna, men tycker inte om när det kommer in småkryp. Sen hade han ju tänkt att sätta upp det under dagen, men eftersom regnet öste ner precis hela dagen så blev det inget av med det.

 

Sen så hade både Borzko och jag en riktig slö- och slappardag. Borzko satt nästan hela dagen och läste i en bok av Liza Marklund: "Prime Time". Jag läste också en hel del i min bok: "Snabba Cash" av Jens Lapidus. Och så satt jag givetvis också en hel del med datorn. Lunch och fika och pratstunder blev det ju förstås under dagen också.

 

Vid kvart i fyra så åkte Borzko iväg för att hämta upp Jenny på jobbet. Sen så skulle de äta middag på McDonalds, och efter det så skulle de möta upp en av Jennys kompisar. Och så skulle de alla gå på fotbollsmatch på Söderstadion mellan Hammarby och Göteborg. Borzko har ju säsongskort, så han ser ju alla Bajens hemmamatcher, tillsammans med några av hans kompisar. Jenny går med någon gång ibland.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid strax efter fyra. Vi två åt middag tillsammans då. Återigen så blev det hämtmat från Pizzerian. Jimmy åt pizza, och jag åt en pastasallad med räkor, men utan bröd och dressing. Efter maten sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Shopping - 070627. Sex stycken Pocketböcker + Apoteksvaror.

Dagen Shopping i dag, onsdagen den 27 juni, blev sex stycken pocketböcker plus lite varor på Apoteket.

Pocketböckerna köpte jag på Åhléns. De två längst upp till vänster var det rea på, och de kostade 30:- kronor styck. De andra fyra var det ordinarie pris på, 65:- kronor styck, fast sen var det "tag fyra betala för tre" på dem. Så då blev det bara 48:- kronor styck för de fyra. Så snittpriser för alla sex böckerna blev då 40:- kronor styck.


image615


Lite varor på Apoteket blev det också. Hudlotion, minipiller, och handcremé.


image616


Egentligen så sökte jag Mats Strandbergs nya bok: "Bekantas Bekanta". Men den fanns varken på Bokia eller Åhléns här i Centrum. Jag tyckte att hans förra bok: "Jaktsäsong" var så bra, så jag är så nyfiken på hans nya.

När jag kom hem så kunde jag ju inte låta bli att beställa "Bekantas Bekanta" från Adlibris Och då "råkade" jag ju även beställa elva böcker till... ;-) Så nu kommer det ett paket inom 2-5 arbetsdagar till mig med tolv stycken böcker i. Det blev fem stycken inbundna, två stycken storpocket, och fem stycken vanliga pocketböcker. Alla tolv böckerna tillsammans gick på 1049:- kronor, så då blir det ett snittpris på 87:- kronor per bok.

Nog för att jag läser rätt så mycket... Men jag köper många gånger fler böcker än vad jag hinner med att läsa... Jag får nog ta och skärpa mig med mina bokinköp! ;-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Kom hem igen från Centrum vid halvtretiden. Jenny duschade och gjorde sig i ordning, och sedan så satt hon mest vid datorn. Borzko satt i köket och läste i sin bok. Jag satte mig i solen på vår lilla uteplats, och så solade jag, och läste i min bok.

 

Vid kvart över fyra så kom Jimmy hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åkte vi alla fyra iväg vid kvart i fem.

 

Vi åkte hem till Borzkos Mamma, Dragica, i Hallunda. Borzkos syster, Natalie, hennes man Tihomir, och deras dotter, Tina, är här i Sverige och hälsar på och bor där i ett par veckor.

 

Borzkos syster, Natalie, är född här i Sverige, men hon flyttade ner till Kroatien för elva år sen. Hon är tolv år yngre än Borzko, 38 år. Och nu är hon gift med Tihomir, och har Tina som är lite drygt tre år gammal. Nu är de alla tre här på semester och bor hos Natalies och Borzkos Mamma, Dragica, i Hallunda.

 

Vi åt middag och satt och pratade i köket. Sen så flyttade vi in i vardagsrummet och fikade och pratade ännu mer. Mellan åtta och nio sen så tittade vi på Allsång på Skansen på teven. Och sen vid halvtiotiden så åkte vi hem till Farsta igen.

 

När vi kom hem vid tiotiden så släppte bara Jimmy och Jenny av mig och Borzko. Sen så stack de iväg till Flatenbadet med Jimmys bil. Ett helt gäng av Jennys kompisar skulle dit och grilla och bada, så Jimmy hängde också med för att träffa dem.

 

Borzko satte sig och tittade på teve när vi kom hem. Och själv så satte jag mig vid datorn. Jag vet inte när Jimmy och Jenny har tänkt att komma hem, men Jenny ska upp klockan fem i morgon bitti, och Jimmy ska upp klockan sex, så jag antar att det inte blir alltför sent...

 

Här är tre bilder från kvällen:

(Från vänster till höger: Tihomir, Borzko, Dragica, Tina, Natalie, Jag, Jimmy.) (Jenny fotograferar.)


image612


image613


image614


Allsång på Skansen.

Jag tittar väldigt sällan på teve. Och speciellt på sommaren. Jag tittar typ på Sommarkrysset på Lördagar, och så kanske någon film ibland. Jag sitter mycket hellre med datorn eller en bok. Men någonting som jag ALDRIG missar, och som verkligen är SOMMAR för mig det är ALLSÅNG PÅ SKANSEN. När jag ser det programmet så tänker jag på SOMMAR, LANDET, och MIN MAMMA OCH PAPPA.

Ni vet väl att om man missar programmet så kan man se det via Internet? Och ni vet väl att där kan man också se en halvtimme extra!? Det är den halvtimmen som publiken på Skansen får se, men inte tevetittarna. Gå in på SVT:s hemsida så hittar ni all information där.


image611

(Bilden lånad.)

Dagens Dagbok - Tisdagen den 26 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju som vanligt. Gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och åt sen frukost.

 

Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba.

 

Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr och åt frukost.

 

Jenny gick upp klockan nio, hon åt frukost vid halvtiotiden på uteplatsen, och Borzko och jag satt med henne och pratade en stund.

 

Sen så gick Jenny in på sitt rum för att röja och storstäda (igen!) Jag förstår inte hur hon kan stöka till så otroligt mycket på så kort tid. Dessa klädhögar som jämt ligger på golvet...

 

Borzko stack iväg med bilen in till Södertappen för att lämna blod.

 

Jag höll först på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och sen så satte jag mig på nedre balkongen med min bok. 

 

Vid tolvtiden så var Jenny klar med sin städning. Och Borzko var hemma igen från sin blodgivning. Så då åt vi alla tre lite lätt lunch ihop.

 

Sen när vi var klara så gick vi alla tre iväg till Centrum. Både jag och Jenny tyckte att Borzko behövde nya skor och kläder, och han avskyr att shoppa, så vi skulle hjälpa honom.

 

Sen så var vi i Centrum i cirka två timmar. Jag handlade ingenting. Jenny handlade bara tre par trosor. Vi tittade i alla möjliga affärer. Vi fikade på uteserveringen ute på Torget, jag tog en Caffe Latte bara. Vi var sen hemma igen vid halvtretiden.

 

Och det här blev då inköpen till Borzko. Ett par sandaler/slip-ins/flip-flops eller vad det nu heter. Svarta på Wedins för 300:- kronor. Och sen blev det sex t-shirts och en skjorta på J.C. för sammanlagt 1.150:- kronor. Två gråa v-ringade t-shirts, två svarta v-ringade t-shirts, en grå-svart bred-randig t-shirt, en svart piké-tröja med vita smala ränder. Och skjortan var kortärmad och rutig i svart, vitt och grått.


Dagens Shopping - 070625 - Bok.

image610

Jag fick tillbaka mina pengar! :-D

I dag fick jag tillbaka mina pengar! :-D

Läs det uppdaterade inlägget här!


Dagens Dagbok - Måndagen den 25 juni 2007 - Kvällen.

Efter middagen så satte jag mig först en stund vid köksbordet och gjorde månadens tråkigaste uppgift: betalade räkningarna... Sen så satte jag mig på nedre balkongen och varvade datorn och boken.

 

Borzko och Jimmy åkte iväg med båda bilarna vid sjutiden. De skulle till Wash & Drive i Fagersjö och tvätta dem. Sen när de kom hem igen så höll de på och fixade lite med båda bilarna.

 

De stod sen länge ute på gatan och fixade med Jimmys bil. Och jag satt på nedre balkongen och njöt av den fina kvällen, och så datorn och boken förstås.

 

Vid niotiden så åkte jag iväg en sväng med Jimmy för han skulle till Statoil i Sköndal och köpa chips. För en gångs skull så köpte jag faktiskt inga...

 

Väl hemma igen så satt vi alla tre i köket. Jag och Jimmy med våra datorer, och Borzko läste i sin bok.

 

Sen vid kvart över tio så åkte Jimmy iväg igen. Han skulle hämta upp Jenny på jobbet när hon slutade. Jag hade tänkt att göra det, men han kände för att åka dit och hälsa på sina gamla jobbarkompisar.

 

Jenny och Jimmy kom hem vid halvtolvtiden. Sen så satt vi alla fyra vid köksbordet en stund. Borzko fortsatte att läsa, och vi andra tre satt vid våra datorer.

 

Nu är klockan tolv och Jimmy har precis gått och lagt sig. Jenny ska snart flytta in på sitt rum. Och jag ska bara blogga det här, och sen så ska jag byta ut datorn mot boken.


Dagens Dagbok - Måndagen den 25 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Jag gick upp, duschade, gjorde mig i ordning, och sen så blev det gröt och fika till frukost som vanligt. Efter det så blev det en stund vid datorn.

 

Borzko har ju semester den här veckan så han var hemma. Han hade satt sin mobil på larm klockan åtta, så då gick han upp. Han genomgick sina morgonbestyr, och sen så åt han frukost.

 

Jimmy jobbar som vanligt den här veckan. Han hade gått upp klockan sex och åkt i väg för att jobba mellan sju och fyra som hans arbetstider är.

 

Jenny hade beställt väckning klockan nio, så då gick jag in och väckte henne. Hon låg och mornade sig en stund, och sen så gick hon upp och åt frukost, och gjorde sig i ordning.

 

Vid tiotiden sen så stack Jenny och jag iväg till Farstastrandsbadet. Vi försökte få Borzko med oss, men han hade ingen lust. Han ville hellre vara hemma och sätta igång med uppsättandet av vår nya köksfläkt.

 

Först så åkte Jenny och jag en snabb sväng till Centrum. Köpte där en bok som hon (och även jag) ville ha: "Brunst-kalendern" av Emma Hamberg. Sen så åkte vi till Farstastrandsbadet. Vädret var sen inte så bra som vi hade trott att det skulle vara... Varmt och skönt emellanåt, men sen så kom det stora mörka som inte ville flytta på sig.

 


image606


image607


Vi solade i alla fall lite, läste lite, pratade, köpte Kaffe Latte och glass. Men sen vid halvtolvtiden så tröttnade vi på molnen och så åkte vi hem. Vi parkerade bara bilen hemma och sen så gick vi iväg till Centrum.

 

Först så gick vi och tog en fika och åt lite lätt lunch. Vi delade på en baguette med skagenröra.

 


image608


Sen så blev det shopping, shopping, och shopping som gällde. Vad Jenny köpte kan ni se i hennes blogg. Och vad jag köpte kan ni se i mitt tidigare inlägg.

 

Vi kom hem vid halvtretiden. Borzko var då klar med uppsättandet av vår nya köksfläkt.

 


image609


Jenny satt vid datorn en stund, och sen så gjorde hon sig i ordning för att åka och jobba. Hon stack iväg vid fyratiden för att åka iväg och jobba ett pass mellan fem och elva.

 

Jag satte mig i solen på uteplatsen. Solade lite, och så läste jag i boken som jag håller på med. Borzko satt inomhus och läste i sin bok.

 

Jimmy ringde och sa att han skulle jobba över en timme, och sen så kom han hem vid halvsextiden. Då åt han, Borzko och jag middag tillsammans. Efter middagen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning.


Dagens Shopping - 070625 - Kjol + Linne + Topp + Leggings.

Dagens Shopping i dag, måndagen den 25 juni 2007, i Farsta Centrum, med Jenny.

Ett svart linne med "diamanter" på, Gina Tricot, 150:-.

En svart topp med tryck med tärningar på, Cubus, 75:-.

En grå kjol i tunt jerseymaterial, Cubus, 100:-.

Svarta tunna leggings med spets nertill, Cubus, 100:-.image604


image605


Veckans Vikt - Vecka 26 - 2007.

Veckans Vikt
Vecka 26 - 2007
25/06

57,5 kg

Veckans Motion - Vecka 25 - 2007.

Veckans Motion
Vecka 25 - 2007
18/06 - 24/06

Måndag: Promenad, cirka 1,0 tim
Tisdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Onsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Torsdag: ---------
Fredag: ---------
Lördag: ---------
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 juni 2007 - Kvällen.

Så småningom så flyttade jag upp till den övre balkongen. Satt där och njöt av kvällssolen. Lyssnade på "Sommar"-programmet i P1 i datorn. Först så lyssnade jag på Ulf Lundell från i går, och sen så lyssnade jag på Mark Levengood från i dag.

 

När Borzko kom hem från sitt lastbilslämnande så satte han sig också på balkongen. Han läste ut boken som han har hållit på med ett tag.

 

Jenny ringde och sa att hon var på väg från Robin, och skulle möta upp med sina tjejkompisar för att grilla vid Långsjön, och hon skulle komma hem senare.

 

Jimmy kom hem från sitt Midsommarfirande i Norrtälje. Vid åttatiden kom han hem. Han packade upp sina grejer. Sen efter det så hjälptes han och Borzko åt med att sätta in hans baslåda i bilen. Han hade den i sin förra bil, Nissan Primera, men sen han sålde den bilen och köpte sin Volkswagen Polo, så har han inte haft baslådan. Men nu ville han ha den igen. De höll på ända till halvelva, men tyvärr så fick de inte den att fungera. De får fortsätta igen i morgon.

 

Jag satt kvar på den övre balkongen i den underbara kvällen. Jag lyssnade klart på Sommarprogrammen, och sen så blev det bloggläsning och nyhetsläsning som vanligt. Jag satt ända till halvelva innan jag gick in.

 

När Jimmy och Borzko kom in från bilen, och jag från balkongen, vid halvelva, så satte vi oss i vardagsrummet. Jag satt med datorn, Jimmy satt med datorn, och Borzko läste Aftonbladets pappersupplaga.

 

Sen så gick Jimmy och la sig vid elvatiden. Han ska ju upp klockan sex i morgon för att jobba. Borzko ska ju inte jobba i morgon, han har ju semester i nästa vecka, men han kände sig lite trött, så han gick och la sig vid halvtolvtiden.

 

Jag sitter här och väntar på att Jenny ska komma hem. Hon är på väg från Långsjön nu. Hon kommer hem till Farsta vid halvettiden. Hon ringer mig när hon kommer till Farsta, och antingen så pratar vi i telefon medans hon går hem, eller så går jag och möter upp med henne.


Test av fotografier i RockYou.

r>

"Sommar" med Mark Levengood och Ulf Lundell.

I dag så har jag lyssnat på P1:s Sommar-program med Mark Levengood och Ulf Lundell. Först ut i går, på Midsommardagen var Ulf Lundell. Och som andre man var i dag, söndag, Mark Levengood. Jag har alltid gillat att lyssna på Sommarprogrammet, men på senare år så har det inte så ofta blivit av att jag har lyssnat. Men nu när det finns på Internet, och man kan lyssna i datorn precis när man vill, då är det ju lättare att det blir av.

Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna på dem båda. Jag har alltid tyckt om dem båda, och jag blev inte besviken på någon av dem. Ulf Lundell pratade bra, och spelade bra musik. Mark Levengood hade kanske något sämre musik i min smak, men han pratade desto bättre. Mark har ju en sån underbar humor, och även ett djup och allvar. Och han verkar att vara en så god och fantastisk människa. Jag tycker verkligen att ni ska lyssna på dem bägge, eller i alla fall Mark. 

Här är länken till Startsidan för Sommarprogrammen på Sveriges Radio. Där finns all information om hur man gör om man vill lyssna på programmen i efterhand i datorn.

                

  image602                  image603
 
(Bilderna är lånade)

Dagens Dagbok - Söndagen den 24 juni 2007 - Dagen.

I morse larmade mobilen klockan sju som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Och sen när han var klar så åt vi frukost tillsammans. Satt sen och pratade en stund.

 

Sen så satte vi gång med att göra veckostädningen tillsammans. Det blev det vanliga som vi nästan alltid gör: bytte lakan i alla sängar, bytte alla handdukar, tvättade lakan, tvättade handdukar, tvättade kläder, strök kläder, dammsög, torkade golven, putsade speglar och glasytor, skurade av lilla toaletten och stora badrummet, och så lite allmänt fixande, plockande, grejande, pulande, och donande här hemma, med lite allt möjligt och omöjligt.

 

Jenny gick upp vid tiotiden. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. En liten datorstund hann hon också med innan hon stack iväg till stan vid halvtolvtiden. Hon skulle möta upp Robin i stan vid tolvtiden, och sen så skulle de shoppa kläder.

 

Lite lunch blev det för Borzko och mig vid tolvtiden. En liten datorstund blev det för mig också. Sen så åkte vi båda iväg till Willys i Länna för att handla. I dag blev det tio fulla plastkassar, och på kvittot så stod det 1.216:- kronor... Men det var länge sedan vi storhandlade, så det var väldigt tomt i alla skåp hemma.

 

Väl hemma igen så plockade vi upp allt i frys, kyl, skafferi och det mesta den här gången skulle faktiskt in i städskåpet. Sen så blev det en fika. Efter det så åkte Borzko iväg en sväng med bilen och tankade den och kollade olja, vatten, luft med mera.

 

Vid tvåtiden så kom solen till vår lilla uteplats. Jag bytte om till korta shorts och bikiniöverdel, och så satte jag mig där och solade. Borzko satte sig i parasollskuggan och läste i sin bok. Jag varvade solning och läsning.

 

Sen vid femtiden så åt vi två middag tillsammans. Jenny var kvar i stan med Robin, och Jimmy var fortfarande i Norrtälje. Som så många gånger förr så blev det vår lilla lokala pizzeria på gatan som fick stå för maten. I dag så åt vi båda två sallad. Jag åt en pastasallad med räkor som jag oftast gör. Men i dag så hoppade jag över vitlöksdressingen och pizzadegsbrödet.

 

Efter maten så åkte Borzko iväg med sin lastbil. Han tog med sig den hem i fredags för att komma fortare ut till Landet. Men nu så skulle han lämna igen den, för han har ju semester i nästa vecka.

 

Jag flyttade in på nedre balkongen och så satte jag mig i soffan med datorn i knäet. Bloggning, bloggläsning, och nyhetsläsning blev det.


Världens godaste sill! :-D (Och en till som också är god!) ;-D

Vitlökssill.

 

En annorlunda sill med tre sorters lök; vitlök, rödlök, och gräslök...

 

2 rödlökar

1 burk matjessillfiléer

2-3 vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche

½ dl majonnäs

1 knippa gräslök

 

- Skala och finhacka rödlökarna.

- Lägg ett lager rödlök i botten på en låg form.

- Skär sillen i bitar och lägg ovanpå löken. Sillen ska ligga rätt så trångt.

- Blanda creme fraiche med majonnäs och pressad vitlök och fördela sedan detta över sillen.

- Garnera med ränder av finskuren gräslök och rödlökshack.

 

---------  

 

Ovan är originalreceptet som jag hittade i Dagens Nyheter för kanske tio-femton år sedan. Nu gör jag inte kanske exakt så längre. Jag har magrare creme fraiche nu för tiden, lättcremefraiche, minifraiche, eller viktväktarfraiche. Och jag har lättare majonnäs, antingen lättmajonnäs, eller fettfri majonnäs. Färdigskuren matjessill har jag också numer. Och hur mycket man ska ha av alla ingredienserna, det är ju förstås en smaksak. Jag kan i alla fall lova att alla jag har bjudit den på under åren har tyckt om den. Jag tycker att den är den godaste sillen som finns!

 

image595Uppdaterad 2008-03-23:

Så här gjorde jag den i går, på Påskafton 2008:

6 burkar färdigskuren matjessill.
4 burkar (8 dl) lättcremefraiche.
1 tub (200 gram) lättmajonnäs.
3 rödlökar.
2 knippen gräslök.
4 stycken pressade vitlöksklyftor.

I övrigt så gjorde jag som ovan. Men jag tyckte att mängden på dom olika ingredienserna var lite annorlunda i originalreceptet, än vad jag gör nuförtiden. Därför så gjorde jag den här uppdateringen nu.


 

Här är en annan sill som är lätt att göra och också god:

 

Äggsill.

 

2 burkar Lax-Sill i Dill

2 st rödlökar

4 st ägg

3 dl grädde

 

- Häll bort spadet och lägg ut sillen i en skål.

- Hacka rödlökarna och lägg på.

- Koka äggen, låt svalna, hacka dem smått, och lägg på.

- Häll över grädden (ovispad).

- Låt stå kallt en stund före servering.

 

(Här kan man med fördel välja en magrare variant av grädden).


Konstiga tecken i gamla inlägg... :-(

Jag har suttit och lagt till några nya kategorier, tagit bort några gamla, och flyttat inlägg lite fram och tillbaka, och hit och dit. Men nu så blev det jättemånga fel i gamla inlägg när jag gjorde det... :-(

Alla citationstecken ( " " ) , vissa bindestreck ( - ), och när jag har gjort tre punkter i rad ( ...) har blivit till frågetecken... :-(

Jag förskriver ofta mina blogginlägg i Word, och lägger sen in dem i bloggen. Då får jag alltid sitta och ändra alla ovanstående tecken. Men då är det ju ganska så snabbt gjort när man gör det vartefter.

Men inte tänkte jag på det nu, när jag satt och flyttade inlägg... Hade inte en tanke på att det skulle bli så.. Kolla in det här inlägget till exempel. Det är ju jättetråkigt när det blir så.

De här problemen började för ett par månader sen, när Blogg.Esse gjorde en uppdatering. Och jag har påpekat det flera gånger, men tyvärr så har ingenting hänt.

Men nu vet ni alla varför det är så i vissa gamla inlägg. För jag orkar inte sitta och ändra allting nu. Det får vara så där nu tyvärr.


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 juni 2007 - Kvällen.

Jenny och jag satt där i vardagsrummet och slöade med våra datorer och lite slötittande på teve medans regnet öste ner utanför fönstren.

 

Borzko kom hem från fotbollsmatchen vid halvåttatiden. Då tog vi alla tre bilen för att åka och hyra en film. Jenny ville se filmen "Save the last dance" (nummer 1). De hade den inte här i Videobutiken i Farsta, så då tog vi en sväng till Videobutiken i Skarpnäck, men de hade den inte där heller. Då åkte vi tillbaka till Farsta igen, och så handlade vi chips och godis i Videobutiken här.

 

När vi kom hem igen så satte vi igång filmen "Save the last dance 2". Den hade vi hemma, för den köpte vi när vi var i Thailand. Vi hade tänkt se ettan först, och sen tvåan, men nu såg vi bara tvåan istället. Både jag och Jenny tyckte att den var jättebra, och Borzko tyckte att den var helt okej.

 

Vid elvatiden så var filmen slut. Jenny gick då ner till sitt rum. Borzko började att titta på en film på teve. Och jag satte mig vid datorn en stund igen. Nu ska jag läsa min bok strax istället.


Dagens Dagbok - Lördagen den 23 juni 2007 - Dagen.

Vaknade vid halvsjutiden. Låg och drog mig i en timme till halvåtta, för jag ville inte gå upp och störa de övriga. Vid halvåttatiden så gick jag upp och gjorde mig i ordning. De övriga vaknade vartefter och sen så åt vi alla fem frukost vid niotiden.

 

Hade ju gärna velat ta en promenad efter frukosten, men det regnade ganska så rejält ute tyvärr. Så vi blev kvar inne allihopa. Jenny gick och la sig och sov igen efter frukosten. Vi andra satt och slappade. Vi hjälptes åt att lösa Melodikrysset på radio. Vi löste också korsord. Och så satt vi förstås och pratade.

 

Vid tolvtiden så blev det fika och lite lätt till lunch. Jenny gick upp ur sängen för andra gången då. Och sen så packade vi ihop våra grejer och så åkte jag, Borzko, och Jenny hemåt mot stan igen vid ettiden. Mamma och Pappa stannade kvar på landet.

 

Hemma vid tvåtiden. Vi packade upp våra grejer. Borzko stack sen iväg igen nästan på en gång. Han skulle till Råsunda och möta upp med en jobbarkompis. Och så skulle de se Hammarby spela en Cup-match mot ett lag från Färöarna

 

Jenny och jag satt och slöade vid våra datorer, hon i sitt rum, och jag uppe i vardagsrummet. Sen vid fyratiden så gick vi iväg en sväng till Centrum. Jenny ville äta McDonalds-mat till middag, men när vi kom till Centrum så var McDonalds stängt i dag. Burger King var också stängt, och eftersom Borzko hade bilen till matchen så kunde vi inte åka till McDonalds i Sköndal som har öppet jämt.

 

Då ville Jenny ha våfflor, så vi gick till HemKöp och köpte våffelmix och vaniljglass. Men när vi kom hem igen så ångrade hon sig! Så då gick vi bort till vår Pizzerian på vår gata och handlade middag istället!

 

Vi delade på en pizza, räkor på min halva, och salami på Jennys halva. Och så tog vi varsitt vitlöksbröd med ost till också.

 

Efter maten så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet med våra datorer. Vi höll på med allt möjligt i dem, och så satte även Jenny igång teven och slötittade på den lite.


Dagens Dagbok - Fredagen den 22 juni 2007 - Midsommarafton.

Mobilen larmade klockan sex på morgonen. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Väckte Jenny klockan sju, eftersom hon hade bett mig om det, men sen så låg hon och drog sig ända till klockan åtta. Jag packade ner lite grejer, och satt en kort stund vid datorn. Sen så åt Jenny och jag frukost vid åttatiden. Och strax före nio sen så gav vi oss iväg.

 

Jimmy var ju inte hemma, han åkte ju upp med kompisar till Norrtälje redan på torsdagen. Och han skulle vara där och fira midsommar ända till söndagen. Borzko hade gått upp klockan fyra, och åkt iväg för att jobba extra på Midsommaraftonen, och skulle sen komma senare ut till Landet. Jenny hade flera planer på gång inför Midsommar, både i Stan och i Skärgården, men till slut så bestämde hon sig för att trots allt för att följa med ut till Landet.

 

Jenny och jag åkte först till Centrum. Vi var på Torget och handlade blommor till Mamma, och jordgubbar till oss alla: Sen så var vi på HemKöp och handlade en hel del matvaror. Och sen så åkte vi ut till Mamma och Pappa på Landet.

 


image585


image593


image594


Vi kom ut vid halvelvatiden. Vi packade upp och sen så förberedde vi lite inför middagen. Jag gjorde bland annat Vitlökssillen som jag nästan alltid gör till Midsommar. Oftast också till Påsk. Och ibland även till Jul. Det är världens godaste sill! Med både vitlök, rödlök, och gräslök i. Om det är någon som är intresserad av receptet, så bara skriv! :-D

 


image581


Jenny och jag satt även och spelade lite kort en stund. Och sen så åt vi lite lätt lunch vid halvettiden. Jättetråkigt väder... Mulet, grått, blåsigt, kallt, och sen till slut så kom även regnet...

 


image582


Vid strax före två så gick vi sen upp till Festplatsen. Vi såg på när Midsommarstången restes, alla sjöng Nationalsången, och sen så tittade vi på när många dansade runt stången.

 


image583


image584


Sen så ringde Borzko och sa att han var på gång. Så då tog jag bilen och åkte och hämtade upp honom vid pendeltågsstationen i Ösmo. Bussarna ut till Landet går bara ett par gången om dagen, så därför hämtade jag upp honom.

 

När vi alla var samlade i huset igen så gjorde vi i ordning allt inför middagen. Vi brukar oftast först äta sill, och sen grilla, men i år så blev det faktiskt "bara" sillmiddag. Min hemgjorda vitlökssill, plus tre sorters burksill. Färskpotatis till förstås. Och sen så hade vi självklart massor med tillbehör: ägg, kex, bröd, ostar, grönsaker, m.m. Nubbe och öl för somliga, rödvin för andra, och Fun Light för mig! 

 


image586


image587


image588


image589


image590


Efter maten så blev det kaffe, och till det färska jordgubbar med gräddvaniljglass. Efter mat, efterrätt och pratstund så stack Jenny iväg ut. Hon skulle träffa ett gäng med kompisar som hon umgicks mycket med för ett par år sen.

 


image591


För oss övriga fyra så blev det kortspel. Vi spelade Canasta som vanligt. Och jag spelade i par med Mamma som vanligt. Och vi vann som vanligt! Fem omgångar spelade vi, och det blev fyra - ett till oss.

 

Vid tolvtiden så gick vi alla och la oss. Utom Jenny då förstås, hon kom hem vid tretiden ungefär, och hon hade tydligen haft jättekul.

 

Här är länk till hennes blogg. Hon har där satt ihop några fotografier från Midsommarafton till en liten film.

 

Här är ett kort som Jimmy skickade mig som ett MMS. Där han var, utanför Norrtälje, så hade de haft strålande sol!


image592


(Mobil-Blogg) Trevlig Midsommar! :-D

20070622738.jpg
(Mobil-Blogg) Trevlig Midsommar! :-D

Trevlig Midsommar! :-D

Favorit i repris! ;-D Önskar er alla mina läsare en riktigt Trevlig Midsommar med detta inlägg som jag har kopierat från förra årets Midsommarhälsning! :-DHa en underbart trevlig Midsommarhelg alla kära läsare. Hoppas att ni får en toppenhelg allihopa. Och att solen lyser på er. Var rädda om er själva och varandra. Ta det lugnt med alkoholen, och kör försiktigt om ni ska ut i trafiken.

Lägger ut några fotografier från (förr)förra årets midsommarafton.

EFIT - 2007-06-21 - Ett Foto I Timmen - 12 -

-------------  

Här kommer fotografierna från min tolfte EFIT-dag, torsdagen den 21 juni 2007.

 

-------------  

 

(Klicka på bilderna så blir de större!)

-------------  

 

06.40.

Häftiga moln på morgonen. Ska det bli sol eller regn?-------------

07.30.

 

Dags att väcka Jenny!

       -------------  

 

08.27.

 

Rix Morgon Zoo med Roger, Titti och Gert på 105,5.

       -------------  

 

09.00.

         

Missade att ta kort den här timmen...

-------------  

 

10.47.

 

Lastbilen som Jimmy kör hos Hägerstens Brädgård.

       -------------  

 

11.04.

 

Jimmy, Pappa, Mamma, Jenny, och jag fikar på Landet.

       -------------  

 

12.16.

 

En pratstund utomhus innan avfärden till stan igen.

       -------------  

 

13.59.

 

Mellanmål, jordgubbar med vaniljyoghurt.

       -------------  

 

14.56.

 

En datorstund.

       -------------  

 

15.21.

 

Jimmy kommer hem från jobbet.

       -------------  

 

16.05.

 

Jimmy äter middag.

       -------------  

 

17.15.

 

Jimmy är på väg till Midsommarfirande i Norrtälje.

       -------------  

 

18.01.

 

"Kulan".

       -------------  

 

19.00.

 

Missade att ta kort den här timmen... 

-------------  

 

20.46.

 

I bilen på väg för att hämta Jenny på jobbet.

       -------------  

 

21.20.

 

Jenny i sina arbetskläder.

       -------------  

 

22.22.

 

Lite Popcorn är ju alltid gott! ;-)

       -------------  

 

23.00.

 

Hoppade över det här kortet så jag skulle hinna blogga inlägget redan i kväll...

       

-------------  

 

00.00.

 

Hoppade över det här kortet så jag skulle hinna blogga inlägget redan i kväll...    


-------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

 

-------------  

 

Länk till alla mina tolv EFIT-inlägg.

 

-------------  


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Efter middagen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt, och så varvade jag lite med stunder vid datorn. Jimmy packade ner grejer inför helgen, och sen så satt han vid datorn.

 

Vid kvart över fem sen så stack Jimmy iväg. Han skulle först hämta upp en kompis, sen så skulle de två åka till en annan kompis föräldrars landställe utanför Norrtälje, där tre stycken kompisar redan var. Så fem stycken skulle de vara där uppe och fira Midsommar-helgen. På söndag kväll kommer Jimmy hem igen.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sextiden i dag. Han duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt han middag. Sen så satt vi väldigt länge, cirka två timmar, vid köksbordet och pratade och pratade. Väldigt skönt och behövligt. Ibland så känns det som om vi aldrig hinner med att prata med varandra i fred.

 

Vid kvart i nio så satte jag mig i bilen och åkte iväg till Västberga för att hämta upp Jenny. Vi var hemma vid kvart över nio igen.

 

Borzko gick och la sig för att sova vid halvtiotiden. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti, som vanligt... för att jobba extra, som vanligt... trots att det är Midsommarafton, som vanligt... Men sen så har han i alla fall semester i nästa vecka!

 

Jenny och jag satt vid våra datorer sen. Hon gick sen och la sig tidigt, redan vid elvatiden. Jag ska nu blogga det här, sen ska jag blogga dagens EFIT-bilder, och sen så ska jag läsa i min bok resten av kvällen tills det är sängdags för mig.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 21 juni 2007 - Första halvan av dagen.

I morse ringde mobilen redan klockan halvsju. Jag gick upp en halvtimme tidigare eftersom jag ville ha gott om tid på mig när jag skulle iväg. Jag duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko hade gått upp halvfyra och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet. Jenny vaknade vid halvåttatiden, sen så låg hon och drog sig till åttatiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och sen så åt vi frukost tillsammans.

 

Vid kvart i nio så åkte sen jag och Jenny iväg med bilen. Vi hämtade sen upp Mamma och Pappa i Örby vid niotiden. Jag hade lovat att skjutsa ut dem till landet, och så skulle de handla på vägen ut. Vi åkte först till Coop Extra i Stuvsta. Där handlade vi en hel del mat och även andra varor. Och sen så fortsatte vi ut mot landet.

 

Kom ut till landet vid halvelvatiden. Packade ur bilen och packade in allt i kyl, frys och skafferi. Nästan precis samtidigt som vi kom ut till landet, så kom Jimmy dit med den lilla lastbilen som han kör på jobbet. Han hade en körning till ett annat litet område bara en liten bit längre ut på den halvön där Mamma och Pappa har sitt landställe. Och då passade han förstås på att komma förbi en sväng.

 

Vi fikade direkt och åt lite mackor. Jimmy hann med att stanna en stund, fika, äta, och prata. Men sen så stack han iväg mot stan och jobbet igen.

 

Här är den lilla lastbilen som han kör ibland. Det finns även en annan liten lastbil på Hägerstens Brädgård som han kör ibland också.

   


image561


image562


Pappa provade Jimmys solglasögon. Visst ser han cool ut!? ;-D Lägger också in ett gammalt kort på Mamma sen förra året när hon provade Jennys solglasögon. Också cool!? ;-D

   


image563


image564


Vi andra fyra satt sen ute och pratade. Det var ingen sol, men ändå ganska så varmt och skönt. Sen vid halvettiden så sa Jenny och jag Hej Då till Mamma och Pappa, och så åkte vi hemåt mot stan igen.

 

Jag körde direkt till Västberga och släppte av Jenny där. Hon skulle jobba ett pass på McDonalds mellan två och nio. Och sen så åkte jag hem till Farsta.

 

När jag kom hem så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma, och så varvade jag lite med datorstunder också.

 

Vid kvart över tre så kom Jimmy hem från jobbet. Vi stack iväg till OKQ8 direkt och tankade upp en tioliters dunk med bensin som min Pappa ska ha till motorgräsklipparen på Landet. Jag passade på att tanka upp bilen också.

 

Sen så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Och vid fyratiden sen så åt vi middag. Det blev samma middag som i går. Pastasallad med skinka till Jimmy och pastasallad med tonfisk till mig. Basilikadressing och dressing med franska örter till.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 juni 2007 - Kvällen.

Jag fortsatte att sitta på balkongen, varvade datorn och boken. Jimmy kom ut en stund dit med sin dator också. Vi satt där till halvåttatiden.

 

Sen vid kvart i åtta så åkte vi iväg i Jimmys bil. Åkte till Västberga och hämtade upp Jenny på jobbet när hon slutade klockan åtta. Hemma igen vid kvart över åtta.

 

Borzko hade kommit hem från jobbet vid kvart i åtta. Han hade duschat och gjort sig i ordning. Och när vi kom hem så åt han precis middag. Vi satt alla vid köksbordet en stund och pratade.

 

Sen så fixade Jenny och jag i ordning ostdipperna och så flyttade vi upp till vardagsrummet och genomförde vårt lilla test. Jimmy var också med oss på testandet, men Borzko valde att stå över. Tacochips hade vi till dipperna.

 
Jimmy flyttade sen ner i sitt rum och satt vid datorn en stund. Borzko gick och la sig vid halvtiotiden, han ska upp halvfyra i morgon. Jimmy gick och la sig vid halvelvatiden, tröttheten sitter väl fortfarande i sen Dreamhack. Jenny gick och la sig vid elvatiden, och det är väl samma för henne med tröttheten.  


Själv så är jag pigg som vanligt. Men jag har ju varit ledig nu i åtta dagar, så jag är ju utvilad till skillnad mot de andra tre i familjen. Jag blir väl sittande här med datorn och boken som vanligt till ettiden.


Test av Ost-dipp! :-)

När vi var på Pizza Hut förra veckan så åt Jenny och jag ostdipp där. Då ville hon att vi skulle köpa hem ostdipp och äta hemma. Vi köpte då alla sorter som vi kunde hitta för att göra ett test och se vilken som var godast. Fem sorter hittade vi. Två som var ätfärdiga i burk. Två som var pulver som man skulle blanda ut med gräddfil. Och en som var pulver som man skulle koka med mjölk.

 

Jag är inte överhuvudtaget så jätteförtjust i ostdipp. Jag tyckte att ingen av de fem var jättegoda. Men alla fem var ändå helt okej. Jag tyckte bäst om de två pulvren som man blandade med gräddfil. De hade den tunnaste konsistensen och kändes minst feta och mäktiga.

 

Jimmy var också med och testade. Han gillar inte ostdipp något vidare heller. Den enda han tyckte var god var Santa Maria Cheese Dip Mix Pulver. Den tyckte han smakade minst ost, och den smakade mycket paprika.

 

Vad Jenny tyckte får ni läsa i hennes egen blogg. Hon bloggar sitt inlägg om testet i morgon.

 

Jag tyckte så här:

 

Nummer 1:

Santa Maria Cheese Dip Mix Pulver (med gräddfil).

God smak, tunn och bra konsistens, smakar minst ost, smakar lite paprika, lite starkare smak.

 


image551          image552
Nummer 2:

OLW Cheez Dip Pulver (med gräddfil).

God smak, tunn och bra konsistens, smakar lite lik nummer ett fast svagare smak och ingen paprikasmak.

 


image553          image554
Nummer 3:

Eldorado Ost Dip (färdig).

Godast av de färdig dipperna, smakar lite salsa-smak, för tjock och för fet konsistens.

 


image555          image556
Nummer 4:

Old El Paso Cheddar Dip Pulver (kokas med mjölk).

God smak, för tjock och för fet konsistens.

 


image557          image558
Nummer 5:

Santa Maria Cheddar Cheese Dip (färdig).

Lite smaklös, för tjock och för fet konsistens.


image559          image560


Dagens Dagbok - Onsdagen den 20 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost med fika sen, nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko hade gått upp klockan fem och åkt iväg för att jobba. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt iväg för att jobba. Jenny var inte hemma, för hon sov hos Robin i natt.

 

Klockan nio så gav jag mig iväg ut på en förmiddagspromenad. Gick runt omkring i Farsta i cirka en timme. Sen så gick jag till Centrum. Var först på Åhléns och handlade två Date-parfymer och en liten miniburk att ha handcremé i i fickan.

 


image545


Efter det så var jag på Hemköp och köpte en hel del matvaror. Jag hittade bland annat Basilika-pasta som jag har letat efter.


image546


Och slutligen så gick jag ut på Torget och där köpte jag fyra liter jordgubbar och ett halvt kilo bigarråer.

Kom hem vid halvelvatiden igen. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Satt lite vid datorn också. Tog en fika och åt lite lätt lunch också. Sen så förberedde jag allting till eftermiddagsfikat och middagen.  


Jenny kom hem från Robin vid halvtolvtiden. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt hon mest vid datorn.

 

Blev klar med mina förberedelser vid ettiden, så då satte jag mig och läste en stund på uteplatsen. Sen vid halvtvåtiden så kom min Mamma och Pappa. Mamma hade varit hos sin ögonläkare klockan ett, och det är här i Farsta, så vi hade bestämt att de skulle komma förbi på en fika efteråt.

 

Vi satte oss på uteplatsen och fikade, för det var jättevarmt och skönt då, och solen kommer till vår lilla uteplats vid tvåtiden. Till kaffet så åt vi jordgubbar med vaniljyoghurt. Mamma och Pappa hade med sig en liter jordgubbar, och jag hade ju köpt fyra liter tidigare!

 


image547


Satt där och pratade, umgicks, och njöt av den underbara dagen. Vissa av oss i solen, och vissa i skuggan från parasollet. Jag hade tänkt att Mamma och Pappa skulle stanna på middag, men tyvärr så kunde de inte det. Vid halvfyratiden så tog de bussen hem till Örby igen. Jag skickade med dem pastasallad och dressing hem. För jag hade ju gjort jättemycket med tanke på att de skulle stanna på middag.

 

Jenny åkte iväg strax efteråt, vid fyratiden, för hon skulle jobba ett litet pass på McDonalds mellan fem och åtta.

 

Jag satt kvar på uteplatsen och solade lite, och läste även lite i min bok.

 

Jimmy kom hem vid halvfemtiden från jobbet. Då åt han och jag middag tillsammans. Två sorters pastasallad hade jag gjort, en med skinka och en med tonfisk. Och två sorters dressing, en med basilika och en med franska örter. Och så blev det jordgubbar till efterrätt också.

 


image548


image549


Jimmy duschade sen och gjorde sig i ordning. Sen så satt han vid datorn på sitt rum. Själv så satte jag mig i skuggan på den nedre balkongen med datorn.


image550


Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Efter vår tidiga middag höll Jimmy och Jenny på i sina rum, packade upp, och satt vid datorerna. Jag satt i köket och varvade datorn med boken.

 

Vid sextiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen vid sjutiden så stack han iväg. Han skulle ut till Råsunda i Solna och titta på fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården.

 

Jimmy stack också iväg vid sextiden. Han åkte till Hagsätra för att träffa några kompisar.

 

Jenny stack iväg vid åttatiden. Hon skulle in till stan för att möta upp med några kompisar.

 

Jag flyttade upp till vardagsrummet med min dator och min bok. Jag läste ut boken: "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors och bloggade en recension på den. Sen så började jag på en ny bok: "Snabba Cash" av Jens Lapidus.

 

Jimmy kom hem igen vid halvelvatiden. Sen så satt han vid datorn, och så gick han och la sig vid halvtolvtiden.

 

Borzko kom hem från matchen vid elvatiden. Och han var förstås glad, eftersom Hammarby hade vunnit med två-noll. Han gick och la sig nästan direkt efter att han kom hem, eftersom han som vanligt ska gå upp tidigt i morgon.

 

Jenny kommer hem senast med sista tunnelbanan som kommer vid ettiden i natt eftersom det är vardag i morgon.


Lästa böcker under ett års tid, juni 2006 - maj 2007. (Uppdaterad.)Nu bloggar jag det här inlägget en gång till. Det beror på att jag vill ha inlägget i två kategorier. Både i "Statistik" som jag la det i förra gången, men även i "Böcker som jag har läst" som jag lägger det i nu.Ni som är trogna läsare av min blogg vet ju att jag älskar statistik! ;-D
Så nu kommer lite statistik på lästa böcker under ett år.

2006:

Juni   ---   9

Juli   ---   24

Augusti   ---   15

September   ---   5

Oktober   ---   3

November   ---   3

December   ---   2

2007:
Januari   ---   6

Februari   ---   5

Mars   ---   2

April   ---   7

Maj   ---   4

Antal under ett år   ---   85
Snitt per månad   ---   7
Snitt per månad under sommarmånaderna   ---   16
Snitt per månad övriga månader   ---   4

Alltså läser jag ungefär fyra  böcker i veckan när jag är ledig!
Och ungefär en bok i veckan när jag jobbar!

(Läs gärna mina bokrecensioner under kategorin
Bok-Recensioner)
(Här finns också böckerna som jag läste
förra sommaren och också en massa annan statistik från förra sommaren)

-------------


(Uppdaterad klockan 21:45)
Jag lägger väl in alla lästa böcker här också då! ;-D

11/06 - Petter Karlsson - David Lega - när inte armarna räcker till

18/06 - Stephen King - Allt kan hända - 14 mörka berättelser

20/06 - Camilla Läckberg - Stenhuggaren

29/06 - Camilla Läckberg - Olycksfågeln

01/07 - Emma Hamberg - Mossvikenfruar - Chansen

01/07 - Mattias Boström - Du vet att du är svensk

02/07 - Marjaneh Bakhtiari - Kalla det vad fan du vill

05/07 - Katarina von Bredow - Hur kär får man bli

05/07 - Linda Skugge - Ett tal till min systers bröllop

06/07 - Katarina von Bredow - Expert på att rodna

06/07 - Magdalena Graaf - Det ska bli ett sant nöje att döda dig

12/07 - Liza Marklund - Nobels Testamente

12/07 - Hans Lindström - Kvinnor

12/07 - Hans Lindström - Feminister

13/07 - Cecilia Hagen - Ellen Svenssons dagbok

16/07 - Mian Lodalen - Kärlek - samlade krönikor

18/07 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok

18/07 - Sabine Dardenne - Jag väljer livet

19/07 - Annika Sundbaum-Melin/Henrik Kolbjer - Hon och Han - Sambo i Sumpan

19/07 - Zbigniew Kuklarz - Hjälp jag heter Zbigniew

20/07 - Mian Lodalen - Smulklubbens skamlösa systrar

21/07 - John Ajvide Lindqvist - Hanteringen av de odöda

21/07 - Stefan Sundström - Om mjölkens symbolvärde

22/07 - Lasse Anrell - Mammagrisen

24/07 - Dr Carl Burak/Michele G Remington - Jag dödade mitt barn

25/07 - Katarina Mazetti - Mazettis nya blandning

28/07 - Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

29/07 - Magnus Sundholm - Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen

03/08 - Fredrik Strage - Fans

03/08 - Johanna Thydell - Det fattas en tärning

06/08 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok 2

07/08 - Linda Rosing/Daniel Nyhlén - Den nakna sanningen

07/08 - Gunnar Jägberg - Dumt sagt av dokusåpakändisar

07/08 - Stefan Lundell - Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna

08/08 - Liza Marklund/Lotta Snickare - Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

08/08 - Kajsa Ingemarsson - Kajsas Värld

11/08 - Kajsa Ingemarsson - På det fjärde ska det ske

13/08 - John Ajvide Lindqvist - Pappersväggar

13/08 - Lotta Thell - Utan en tanke

13/08 - Lotta Thell - I skuggan av värmen


"Bortom ljus och mörker" av Lotta Thell

"Trekant" av Mian Lodalen

"Kan jag dö, mamma?" av Ingrid Edgardh

"Stockholmssägner" av Danny Wattin

"Inte enklare än så" av Kajsa Ingemarsson

"Tankar från sängkanten" av Marian Keyes

"Små citroner gula" av Kajsa Ingemarsson

"Fallhöjd" av Nick Hornby

"Signal" av Stephen King

"Grevgatan 22" av Jenny Leeb

"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

"Gossip Girl" av Cecily von Ziegesar

"Gossip Girl - Ni vet att ni älskar mig" av Cecily von Ziegesar

"Gossip Girl - Allt och lite till" av Cecily von Ziegesar

"Våta Spår" av Katerina Janouch

"Dotter Önskas" av Katerina Janouch

 "Lycksökare" av Lesley Lokko

"Die Hard, liksom" av Lotten Bergman

"Hemma Hos Martina" av Martina Haag

"Underbar och älskad av alla" av Martina Haag

"Martina-koden" av Martina Haag

"För det är jag värd" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

"...och himlen var oskyldigt blå" av Charlotta Ölander

"Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" av Pigge Werkelin

"Hannibal - Upptakten" av Thomas Harris

"Det som inte kunde ske" - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen

"Svinalängorna" av Susanna Alakoski

 "Sommardåd" av Stephen King

"Då gråter änglarna" av Marianne & Unni Wenche Tandberg

"Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory

"Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson

"Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz

"Jaktsäsong" av Mats Strandberg

"Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk

"Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser

"Det som passar mig" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

"Tyskungen" av Camilla Läckberg

"Hälsa alla andra kändisar" av Karin Ahlborg

"Tillsammans" av Denise Rudberg

"Stigma" av Åsa Schwarz

"Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

"Jonas Eckel" av Karin Fossum.

"Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl.

"Maskrosungen" av Sandra Gustafsson.

"9 1/2 månad" av Annika Lantz."TV-huset" av Sofia Karlsson
"Genom helvetet" av Tina Nordlund
"Kärleksbarn" av Lotta Thell
"Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors"Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors

image544

 ---------    

Recension av boken: "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   
 

"Tänk att det finns människor som Karin. Så engagerad, så vidsynt, så osjälvisk.
Kort sagt: en god människa. Inte alls så inskränkt som de andra i villaförorten där Karin och hennes familj hamnat som av en slump - ja, kanske rentav av misstag.
På dagarna arbetar hon som gynekolog på ett sjukhus, på kvällarna jobbar hon extra på en mottagning för illegala flyktingar. Det är där hon träffar Katerina, en ung kvinna från Moldavien som blivit utnyttjad i den familj där hon arbetar som hushållerska och barnflicka.
Karin bestämmer sig genast: Katerina får följa med hem till henne och hennes familj. Där kommer hon i lugn och ro få hämta sig för att kunna ta itu med sitt liv.
Redan samma kväll installeras Katerina i gästrummet. Men inget blir som Karin tänkt sig. Katerina är inget offer som tacksamt tar emot - och själv är hon inte den goda människa hon trott sig vara.
Och när ytan krackelerar kan vad som helst hända.

Fågelbovägen 32 är en berättelse om relationer och makt. Mellan människor och mellan kulturer. Mellan dem som har allt och dem som har inget.

Sara Kadefors har tidigare skrivit ungdomsromanen Sandor slash Ida, som belönades med Augustpriset 2002, samt dramatik för film, teater och TV. Fågelbovägen 32 är hennes första vuxenroman."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Jag tyckte mycket om ungdomsboken "Sandor slash Ida" och var förväntansfull på vuxenboken "Fågelbovägen 32". Och boken motsvarade helt klart mina förväntningar.  De här raderna som står på baksidan av boken säger så bra vad boken handlar om: "Fågelbovägen 32 är en berättelse om relationer och makt. Mellan människor och mellan kulturer. Mellan dem som har allt och dem som har inget." Boken är mycket bra skriven, och är verkligen tankeväckande. Jag kan verkligen rekommendera den.  ///Bim.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------    


Jennys film på hennes Bungyjump! ;-D

Här är en liten film som Jenny har gjort på fotografier och film från hennes Bungyjump!

Kolla speciellt in eftertexten! ;-D

(Klicka två gånger på Play-knappen!)


Jennys sista inlägg på Expressen.

Nu har Jenny skrivit sitt sista inlägg på Expressens Blogg. (Här är länk till den bloggen.)

Nu återgår hon till sin gamla blogg på Blogg.se igen. (Här är länk till den bloggen.)

På vägen hem från Jönköping så träffade de Borzko som var på väg från Stockholm till Linköping. Så då stannade de och tog en lunch/fika/pratstund med honom.

Snodde Jennys kort som hon tog på lastbilen som Borzko kör, och vår Volvo.
( Och jag som tycker att vår Volvo är en rätt så stor bil! ;-D )


image543

Dagens Dagbok - Tisdagen den 19 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så blev det gröt och fika till frukost, och så nyhetsläsning i datorn under tiden. Läste några bloggar, besvarade några mail och bloggkommentarer också.

 

Sen så gick jag ut på en promenad vid kvart över nio. Mulet och grått, men inget regn. Och lite varmare än var det var i går. Gick en timme runt omkring här i Farsta. Sen så gick jag till Centrum och till SolAkuten. Där solade jag i en halvtimme som vanligt.

 

Hemma igen vid elvatiden. Då satte jag mig vid datorn en stund. Sen så åt jag en lätt lunch vid tolvtiden. Och sen efter det så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma. Läste en stund i min bok också.

 

Vid halvtvåtiden så kom Jimmy och Jenny hem från Dreamhack. Så skönt att ha dem hemma igen! Vi kramades och pratades en stund. Sen så packade vi ur bilen, monterade bort takboxen från Volvon, och monterade ihop datorstolarna. Sen så gick vi ner i källaren med takboxen, en av stolarna, liggunderlagen, och sovsäckarna. Och sen så packade Jimmy och Jenny upp sina saker, och vi satte igång en tvättmaskin.

 

Vid fyratiden sen så åt vi middag. Det var vår lokala Pizzeria på gatan som stod för maten i dag. Jag delade en pizza, och ett vitlöksbröd med ost, med Jenny. På min halva av pizzan var det räkor, och på Jennys halva var det salami.


blogg.se - Mest Aktiva

I morse så låg jag på plats 54.
Och nu ligger jag på plats 43.

bim.blogg.se

Eftersom jag tyckte att tröjan som Jenny tryckte på Dreamhack blev så snygg, så fick hon trycka upp en till mig också!

bim.blogg.se i silvertryck både bak och fram.Coolt va!?


image541

image542


Smultron.

I dag på min promenad så såg jag årets första smultron! I alla fall för mig!


image540

Bilder till två trogna läsare! ;-D

Jag har två mycket trogna läsare som har bott här i Farsta förut.
Det här inlägget är speciellt för er! ;-D
Känner ni igen er?


image536          image537image538          image539

Dagens Dagbok - Måndagen den 18 juni 2007 - Kvällen.

Jag kom hem från stan vid halvfyratiden. Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Varvade med datorstunder också. Åt en lätt middag för mig själv också vid halvsextiden.

 

Sen så flyttade jag upp till vardagsrummet. Varvade sen datorn med boken. Läste ut boken: "Kärleksbarn" av Lotta Thell. Och sen så började jag på boken: "Fågelbovägen 32" av Sara Kadefors.

 

Borzko kom hem från jobbet sent som vanligt, vid åttatiden. Kort kväll blev det också för honom som vanligt, middag, dusch, iordninggörande, och en pratstund, och sen så var det nästan sängdags för honom igen.

 

Min kväll fortsatte som tidigare, jag varvade datorn med boken hela kvällen. Ingen teve blev det i kväll heller, däremot musiklyssnande såklart.


Dagens kändisspotting - 070618 - Christine Meltzer, Karin Mannerstål, Helle Klein.

Dagens kändisspotting i dag, måndagen den 18 juni 2007.

Dessa tre personer såg jag i dag i stan:

Christine Meltzer.
(Hey Baberiba)

Karin Mannerstål.
(Äntligen Hemma)

Helle Klein.
(Aftonbladet)

Jimmy och Jenny i Paintballkläder.

Lånade den här bilden från Jennys blogg.
Tyckte att Jimmy och Jenny var så gulliga i sina Paintballkläder!
Det var första gången som de spelade Paintball, och de tyckte båda två att det var jättekul.
Häftig dag för Jenny! Först Bungyjump och sen Paintball! ;-)


image535

"Kärleksbarn" av Lotta Thell.

image534

 ---------    

Recension av boken: "Kärleksbarn" av Lotta Thell. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------   
 

"Barnet. Det älskade barnet, kärleksbarnet.

Både Eva och Erik hade drömt om det: att skapa det hem de själva inte fick uppleva. Ett hem fyllt av kärlek, ett liv fyllt av kärlek. Ett kärleksfyllt liv åt kärleksbarnet.

När Erik plötsligt förändrades förstod Eva ingenting. Kisande mellan sina blodsprängda ögonlock såg hon Erik, mannen hon älskade mer än sig själv. Han som räddat henne från heroinet. Mannen hon en period varit nästan lika beroende av som av drogen.

Hur kunde han överge henne? Nu? När hon var stark, när hon kunde älska honom på riktigt?

Lotta Thells självbiografiska böcker I skuggan av värmen och Bortom ljus och mörker har fängslat 100 000-tals läsare. Bortom ljus och mörker belönades 2006 med Svenska Förläggarföreningens pris Guldpocket."(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  

  
Det här är Lotta Thells fjärde bok om sitt liv. Recensionerna på de tre tidigare böckerna finns länkar på här nedanför. Jag tyckte att även den här fjärde boken var bra, intressant och välskriven. Men ibland så tyckte jag att den blev lite långrandig och upprepande. De fyrahundra sidorna skulle lätt ha kunnat vara tvåhundra. Det var många omskrivningar och repetitioner. Men trots det så kan jag helt klart rekommendera boken, och även alla fyra böckerna. Klart intressant att läsa om hennes kamp för ett normalt liv.   ///Bim.  

---------  

Min recension på Lotta Thells tredje bok: "Bortom ljus och mörker".

Min recension på Lotta Thells andra bok: "I skuggan av värmen".

Min recension på Lotta Thells första bok: "Utan en tanke".

---------  

Här kan du läsa en artikel om författarinnan Lotta Thell.

---------    

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Måndagen den 18 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse som vanligt. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning blev det efter det. Även lite chattande via MSN med Jimmy och Jenny från Jönköping. Borzko hade gått upp redan klockan halvfyra och åkt iväg för att jobba.

 

Vid halvtiotiden så gick jag iväg mot Centrum och mot tunnelbanan för att åka in till stan och möta upp med min Mamma. Vi hade bestämt att vi skulle träffas för att promenera, prata, shoppa, fika, luncha, och umgås. Vi möttes klockan tio vid Skanstull, och därifrån så promenerade vi de sista fem stationerna in till City. Tyvärr så regnade det när vi gick, men vi gick ändå.

 

Vi stötte på vaktparaden utanför NK.

     


image526


image527


Sen så blev det lite shopping för min Mammas del. Jag köpte ingenting i dag, utan var smakråd och hjälp till Mamma. Det blev ett par beiga byxor i jeansmodell, och två toppar, en turkos och en grön. Allting på Axelssons.

   


image528


Lunch åt vi på Åhléns Restaurang. Vi åt båda två den Vegetariska och GI-anpassade Buffén. Mycket gott var det. Mamma tog in en miniflaska med rödvin, och själv så höll jag mig till mineralvatten. Kaffe drack vi förstås också efter maten.

     


image530


image531


Mer tittande i affärer blev det. Och sen så tog vi en fika på Café Bellman vid Sergels Torg. Då hade det slutat regna, och var lite, lite varmare, så vi satt på uteserveringen. Mamma tog en vanlig kaffe och en mazarin, och jag tog en Kaffe Latte.

     


image532


image533


Vid tretiden så hade vi ätit, druckit, fikat, pratat, promenerat, shoppat, och umgåtts i fem timmar, och Mamma började att känna sig lite trött. Och med all rätt, för hon är ju faktiskt 77 år. Så vi gick till tunnelbanan och åkte hem. Här står Mamma i Hagsätra-tåget, och jag står kvar på perrongen på Hötorget och väntar på Farsta-tåget.


image529


Expressens Jönköpingssida i dag, måndag. ;-D

image525

Expressens Jönköpingssida.

Jennys Blogg i Expressen.

JENNY HAR HOPPAT BUNGYJUMP !!!

JENNY HAR HOPPAT BUNGYJUMP !!!

Min otroligt modiga dotter gjorde det!

Tycker att hon är fantastisk som vågade!

Jag skulle så väldigt gärna också vilja hoppa!

Men jag vet att jag aldrig skulle våga...


Gå till hennes tillfälliga blogg på Expressen och läs hennes egna ord om hoppet.


Där finns sju fotografier från hoppet också.

Här är i alla fall ett kort som jag har lånat från hennes blogg.

Jimmy fotograferade.

image524


Listan för Mest Aktiva.

Listan för Mest Aktiva.

Jenny är på plats nummer 12.

Jag är på plats nummer 58.


Veckans Vikt - Vecka 25 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 25 - 2007
18/06

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 24 - 2007

Veckans Motion
Vecka 24 - 2007
11/06 - 17/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Torsdag: Promenad, cirka 1,0 tim
Fredag: Promenad, cirka 1,0 tim
Lördag: Promenad, cirka 1,0 tim
Söndag: ---------  

Jenny i Expressen! :-D

image523


Kolla in länken! ;-D

Kolla in länken! Världens sötaste, underbaraste, duktigaste, gulligaste, bästaste, gladaste, trevligaste, osv, osv, osv, dotter är på en jättebild i Expressen, i Jönköpingsdelen!

Här är länken! 

(Uppdaterad klockan 23:50)

Ser nu, att hon är inte bara i Jönköpingsdelen, utan hon är längst ner på FÖRSTASIDAN också! ;-D

Jennys nya tillfälliga Blogg på Expressen.se.

Jenny fick en förfrågan nu på kvällen om hon ville blogga för Expressens räkning om Dreamhack. Tjejen som har gjort det sen i går, och som skulle göra det till och med tisdag, har blivit sjuk. Så Jenny fick erbjudandet att hoppa in istället för henne. Och självklart så ville hon det!

Så hennes ordinarie blogg kommer att vila nu tills tisdag eller onsdag. Och från och med nu, och fram till och med tisdag, så kommer hon att blogga på Expressen. Tyvärr så går det inte att kommentera där om man inte är medlem. Men om nån vill kommentera, så kan man antingen bli medlem, eller kommentera i hennes ordinarie blogg, eller maila henne.

Här är länken till hennes nya tillfälliga blogg på Expressen.


Dagens Dagbok - Söndagen den 17 juni 2007 - Kvällen.

Resten av eftermiddagen och större delen av kvällen förflöt likadant. Jag varvade boken: "Kärleksbarn" av Lotta Thell, med datorn, och så lyssnade jag på musik också. I datorn så blev det mycket bloggande, bloggläsning, och nyhetsläsning. Och så givetvis mycket chattande på MSN med Jimmy men framförallt Jenny. Lite Skype-pratande med henne blev det också. Inget teve-tittande blev det i dag.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden. Efter en liten pratstund så gick han och la sig redan vid halvtiotiden, för han ska gå upp halvfyra i morgon bitti, och sen jobba som vanligt.

 

Och min kväll fortsatte precis som förut, och lär väl göra det i ett par timmar till, innan det blir sängen vid ettiden.


Massor med miniatyrer på Jimmy och Jenny.

Den här tavlan har vi på väggen i vårt sovrum.
Det är alla små miniatyrbilder som jag har på Jimmy och Jenny.
Kul att se alla deras åldrar på en gång i en enda bild!


image522


Jimmy och Jenny som små bebisar! :-)

Här kommer ytterligare ett Nostalgi-inlägg.
Den här gången så är det Jimmy och Jenny som små bebisar.
Visst är de väl söta?
Bara ett par månader gamla!

image520

image521

Dagens Dagbok - Söndagen den 17 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Sen så åt vi frukost tillsammans när han var klar.

 

Jag hade tänkt mig en morgon/förmiddags-promenad i dag också, precis som de fyra tidigare dagarna på mitt sommarlov, men det ösregnade ute... Så jag satte mig vid datorn en stund istället och chattade med Jimmy och Jenny från Dreamhack.

 

Sen vid niotiden så beslöt Borzko och jag oss för att göra lite nytta, när det ändå var så dåligt väder ute. Så vi hjälptes åt med veckostädningen. I dag blev det: dammsugning, torkning av golv, dammande, pustning av speglar och glasytor, skurande av toaletten och badrummet, byte av handdukar, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, strykning av en jättehög med kläder, m.m.

 

När vi var klara så satt vi och läste i varsin bok, slöade och tog det lugnt. Borzko håller på med: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson, och jag håller på med "Kärleksbarn" av Lotta Thell. Jag satt även en hel del med datorn också.

 

Vid halvfyratiden så åkte Borzko iväg till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök. Själv så åt jag bara lite lätt till middag för mig själv. Och sedan så satt jag i soffan i vardagsrummet och lyssnade på musik, och så varvade jag datorn med boken.


Fem sedda filmer under tiden 070501 - 070611.

Fem sedda filmer under tiden 070501 - 070611. 

(LF) = Länk till recension på Lovefilm   ---   (MZ) = Länk till recension på Moviezine

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image501

"The Edge"
   ---   Betyg: 2,5 av 5


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  


image502

"Welcome Mrs Doubtfire"
   ---    Betyg: 2,5 av 5


(LF)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image503

"Dude, Where's my car"
   ---   Betyg: 2,5 av 5


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image504

"Nurse Betty"
   ---   Betyg: 2,5 av 5  


(LF)  

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------  

image505

"Spiderman 3"
   ---   Betyg: 3 av 5 

(LF)   ---   (MZ)

-------------   -------------   -------------   -------------   -------------   

(Bilderna är lånade från Lovefilm)


Dreamhack.

Här kommer ytterligare några länkar om Dreamhack för er som är intresserade.

En artikel i Aftonbladet.

En artikel i Expressen.

Och ännu en i Expressen.

Och här är en tjej som bloggar för Expressen på Dreamhack.

Men jag tycker ju att Jennys blogg från Dreamhack är mycket bättre!

Nu är Jenny nummer tio på Mest Aktiva-Listan.

Uppdaterad klockan 15:30.

Länk till mitt förra inlägg med länkar till Dreamhack.

Regnbilder för tredje (och sista) gången.

Jag försökte fånga vattendropparna på fönsterrutan. Tycker att jag lyckades rätt bra med tanke på att det är kameran i mobiltelefonen som jag har tagit med.


image499

image500

Regnbilder igen...

Tog några egna regn-fotografier också...


image493          image494


image495          image496


image497          image498


Regn, regn, regn, regn, regn, regn...... :-(

Regnet bara öser ner utanför fönstren här i dag...
Och blåser gör det också...
Endast tolv grader varmt är det...
Blä...

image487          image488          image489
image490          image491          image492

(Bilderna lånade)

Både Jenny och jag på Listan för Mest Aktiva.

Just precis nu så är både Jenny och jag på Blogg.se:s Lista för de Mest Aktiva.

Jenny är på plats nummer 39.

Jag är på plats nummer 54.


Dagens Dagbok - Lördagen den 16 juni 2007 - Eftermiddagen & Kvällen.

Hela eftermiddagen sen så varvade jag lite olika saker. Jag höll på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma. Jag satt en hel del vid datorn, bloggade, läste bloggar, läste nyheter, och självklart så "snackade" jag med "ungarna" via MSN och Skype. Jag läste också en hel del i en ny bok: "Kärleksbarn" av Lotta Thell. Och så satt jag även också på den övre balkongen, där det är lä, och solade lite.

 

Huvudvärken ville absolut inte släppa tyvärr... Jätteont i huvudet hela dagen, ända från det att jag vaknade. Och trots Alvedon-intag så stannade huvudvärken kvar...

 

Borzko kom hem från jobbet vid fyratiden. Han duschade då förstås och gjorde sig i ordning. Funderade på om vi skulle gå ut och äta på restaurang nu när vi var "barnfria" och kanske gå på bio. Men med tanke på att jag hade huvudvärk, och att han gick upp kvart i fyra i morse och hade jobbat hela dagen, så beslöt vi oss för en mysig hemmakväll istället.

 

Varför ska man egentligen gå ut och äta och gå på bio för att barnen är borta? De är ju så stora så vi kan väl gå ut på sånt när vi vill! Det är ju faktiskt mysigare att ha en skön och lugn kväll för oss själva hemma! Så vi bestämde oss för det.

 

Middag åt vi vid femtiden. Eftersom vi planerade att äta en massa annat gott sen så åt vi bara lite lätt till middag. Sen till efterrätt så åt vi färska, goda, svenska, söta jordgubbar, och till det så hade vi gräddvaniljglass med krossad choklad.

 

Efter middagen så satte vi oss i eftermiddags/kvälls-solen på övre balkongen. Borzko läste i sin bok, och jag varvade datorn med min bok. Sen så satt vi där ända till klockan var halvåtta, men då gick solen ner bakom huset framför och det blev lite kyligt.

 

Vi flyttade in till vardagsrummet då. Borzko fortsatte att läsa i sin bok, och jag fortsatte att varva läsning i min bok, med chattande med Jenny i datorn. Vi dukade fram en massa gott att äta och dricka under kvällen också.

 

Klockan åtta sen så satte vi igång teven. Och så tittade och lyssnade vi på "Sommarkrysset" på TV4. Tänkte på hur lite jag egentligen tittar på teve. Jag har inte tittat en enda minut på teve sedan lördagskvällen i förra veckan. Men jag sitter ju desto mer framför datorskärmen? ;-)

 

Sen så satte vi igång en dvd-film. Det blev actionthrillern: "EXIT". (Länk till Lovefilm.) (Länk till Moviezine.) Den var bra tyckte vi båda två. Den var slut vid elvatiden. Efter filmen så blev det lite slötittande på teve för oss båda två, och så blir det väl resten av kvällen tills det är sängdags. Jag sitter ju som vanligt med datorn samtidigt också.

 

Och glöm inte att kolla in Jennys blogg. Hon har bloggat MASSOR från Dreamhack! ;-)


Jenny och Jimmy på Dreamhack.

De här två bilderna har jag lånat från Jennys Blogg. Jag tyckte att de var så fina. ;-D


image485

image486


Nostalgi-inlägg: Borzko och jag som små.

Här kommer då återigen ett Nostalgi-inlägg.

På det första kortet är det jag som liten.
Jag tror att jag är cirka två och ett halvt år på kortet.
Rödhårig var jag redan då.
Och väldigt lockigt hår hade jag som liten.


image483


På det andra kortet är det Borzko som liten.
Jag tror att han är cirka sex och ett halvt år på kortet.
Jag har för mig att det är taget strax innan han flyttade till Svergie.
Och det gjorde han precis innan han fyllde sju år.


image484


Dreamhack Summer 2007 - Länkar.

Här är några länkar för er som är intresserade av att läsa om Dreamhack.

Dreamhacks hemsidas startsida.

Information om Dreamhack.

Dreamhack Live via webbkamera.

Metro Teknik om Dreamhack.

Och så självklart en länk till Jennys Blogg.

Jenny har redan bloggat sex blogginlägg, lagt in en låt, och laddat upp tretton stora fotografier. Och hon har ju faktiskt bara varit där sedan i morse. ;-D

Uppdaterat klockan 20:50:

Dreamhacks egen webbkamera.

Dagens Dagbok - Lördagen den 16 juni 2007 - Förmiddagen.

Mobilen ringde första gången klockan kvart i tre i natt. Gick upp och pratade en stund med Jimmy och Jenny och kramade dem Hej Då. Sen så stack de iväg vid kvart över tre ungefär, och då så gick jag givetvis och la mig igen.

 

Borzko gick upp vid kvart i fyra och åkte iväg för att jobba extra i dag, som nästan alltid på lördagar numer.

 

Min mobil ringde för andra gången klockan sju. Då gick jag upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Frukost och nyhetsläsning i datorn blev det sen.

 

Pratade med Jimmy och Jenny i mobilen vid åttatiden. De hade kommit fram vid halvåttatiden som planerat. Och vid åttatiden så stod de i kön och väntade på att få komma in. Det är alltid skönt när de väl är framme. Jag är ju alltid orolig när de är ute och kör bil långt.

 

Och redan sen vid niotiden så kunde jag chatta med båda två över MSN. Det hade gått snabbt med kö, incheckning, uppackning och uppkoppling.

 

Jag höll på och fixade lite här hemma en stund. Och satt lite vid datorn också. Sen vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en promenad.

 

Jag hade tänkt mig att gå en långpromenad in till stan, men jag vaknade med världens huvudvärk i morse, så jag beslöt mig för att strunta i det, och i stället gå en långsam promenad runt om i Farsta.

 

Jag gick i ungefär en timme runt om i Farsta. En hel del fotografering under vägen blev det. Ungefär samma väder som i går: jättevarmt och skönt i solen och i lä, men kallt i skuggan och blåsten.

 

Gick sen till Centrum och köpte fyra liter svenska jordgubbar för tio kronor litern. Hemma igen vid strax före elva. Lite lätt lunch och en fika blev det då. En liter jordgubbar åt jag upp till lunch.

 

Sen så satt jag vid datorn en stund. Pratade i Skype med Jenny. Kul att prata genom datorerna så, och att se henne "live" genom webkameran.

 

Höll sen på och fixade med lite allt möjligt här hemma som vanligt. Och så varvade jag med stunder vid datorn som vanligt.

Här är några bilder från förmiddagen:

1. Utsikt ner över Hökarängsbadet.
2. Fina blodlönnar växer vid det badet.
3. Våra fönster på baksidan av huset. Överst är vår franska balkong och fönstret i vardagsrummet. Underst så är Jennys och Jimmys rum.
4. Utsikt ner över Farstastrandsbadet.
5. Den lilla bryggan vid Farsta Gård.                


6. Utsikt över sjön Magelungen vid Farsta Gård.
7. Farsta Gård.
8. Fint träd! Ser ut som ett hjärta!
9. Utsikt vid Farsta Gård.
10. Farsta Gård.


            


11. Fyra liter jordgubbar köpte jag på torget i dag.
12. Tre liter ska Borzko och jag ha till efter middagen och till kvällen.
13. En liter åt jag upp till lunch.          


(Klicka på bilderna så blir de större.)


(Mobil-Blogg) Nu är klockan strax efter tre, och Jimmy och Jenny ä

20070616552.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är klockan strax efter tre, och Jimmy och Jenny är på till Dreamhack.

Dreamhack Summer 2007.

I natt vid kvart över tre så åker Jimmy och Jenny iväg på DREAMHACK.
Det är världens största datorfestival som hålls i Elmia-hallen i Jönköping.
Cirka tiotusen personer brukar vara där.
Jag tror att det är för artonde gången som den anordnas.
Jimmy är där för nionde gången, och
Jenny är där för fjärde gången.

De åker iväg härifrån vid kvart över tre.
Sen så åker de till Högdalen och hämtar upp Jimmys kompis Kristian där.
Och sen så kör Jimmy ner till Jönköping.
Dreamhack håller sen på mellan klockan åtta på lördag morgon
till klockan tio på tisdag förmiddag.

Här är länk till Dreamhacks hemsida.

Jenny kommer förmodligen att blogga massor därifrån,
och lägga ut massor med fotografier,
så kolla in hennes blogg.!


image468


Dagens Dagbok - Fredagen den 15 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid strax efter fem så kom Jimmy hem från jobbet. Han hämtade upp Jenny, och så åkte de och köpte middag på McDonalds i Sköndal till de två. Sen när de kom hem igen vid halvsextiden så åt vi tre middag ihop. Jag åt bara lite rester och hopplock från kyl, frys, och skafferi. Borzko kom hem vid halvsjutiden från jobbet och då åt han middag. Han åt som jag, lite rester och hopplock.

 

Vid sjutiden sen så stack Borzko och Jimmy iväg med båda bilarna. Först så åkte de till Wash & Drive i Fagersjö och tvättade bilarna och städade ur dem båda lite inuti. Sen så åkte de till OKQ8 i Farsta där de tankade båda bilarna och kollade olja, vatten, luft, och allt sånt. Och sen när de kom hem igen så hämtade de upp takboxen ur källaren och monterade fast den på Volvon.

   


image462


Sen så duschade de båda två i tur och ordning, och gjorde sig i ordning. Och efter det så klippte Jenny håret på Borzko. Eller hon körde trimmern på en millimeter, precis som på Jimmy i onsdags.

   


image463


Jimmy och Jenny förberedde sen all packning inför resan till Dreamhack i Jönköping. Nedmonterade datorstolar, sovsäckar, liggunderlag, datorer, plus massor med andra prylar.

   


image464


image465


Jenny hade köpt material för att göra egna tryck på tröjor i dag. Så jag hjälpte henne med att trycka fyra stycken tröjor/linnen. Och så gjorde vi en tröja till Jimmy också.

   


image466


image467


Sen så blev det tidig sänggång för tre i familjen i dag. Först gick Jimmy och la sig vid halvtiotiden. Han ska ju gå upp halvtre i natt, och sen köra hela vägen ner till Jönköping.

 

Borzko gick och la sig vid tiotiden. Han ska upp klockan fyra i morgon bitti för att jobba extra i morgon.

 

Och sen så gick Jenny och la sig vid halvelvatiden. Hon ska upp vid tvåtiden i natt, men hon ska ju inte köra bil, så hon kan ju sova i bilen på vägen ner till Jönköping om hon vill.

 

Jag blev ensam kvar vaken och uppe. Jag går väl och lägger mig vid tolvtiden i kväll. För jag tänkte gå upp sen en stund vid tretiden i natt, för att vinka Hej Då till Jimmy och Jenny när de åker.


Dagens Dagbok - Fredagen den 15 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Och även i morse så larmade mobilen klockan sju. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Alla de tre övriga familjemedlemmarna hade åkt till sina jobb. Borzko hade åkt iväg vid femtiden. Och Jimmy och Jenny hade åkt iväg vid sextiden. Jag åt frukost när jag var klar och läste lite nyheter i datorn under tiden. Sen så höll jag på och fixade lite här hemma en liten stund.

 

Vid halvtiotiden så gav jag mig iväg ut på en liten förmiddagspromenad. Jag gick lite runt omkring i Farsta i ungefär en timme. När jag gick i solen så var det rätt så varmt och skönt, men i skuggan så var det väldigt kyligt, och också en kall vind.

 

Kom hem vid halvelvatiden igen. Då satte jag mig och uppdaterade min dator med Internet Explorer 7.0 som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Höll på med lite allt möjligt i datorn, och höll också på och fixade med lite allt möjligt här hemma.

 

Vid ettiden sen så kom Jenny hem från jobbet. Hon hade jobbat ett pass mellan sju och tolv i dag. Vi tog bilen och stack då iväg en sväng för lite shopping. Först så åkte vi till Farsta Strands Pendeltågsstation för att köpa ett Sommarlovskort till Jenny. Det var närmsta stället från oss att köpa det på. 500:- kronor kostade det.

 

Sen så åkte vi till Farsta Centrum. Jenny köpte lite grejer där, men det skriver hon säkert om i sin egen blogg. Jag köpte mig en svart regn- och vind-jacka på H&M för 500:- kronor. Bild finns på den i ett tidigare inlägg. Glass blev det förstås för oss också.

 

Hemma igen vid halvtretiden. Resten av eftermiddagen sen så höll Jenny på och städade på sitt rum, förberedde packning inför Dreamhack-resan, och satt även vid datorn. Jag höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma, varvade med stunder vid datorn, och satt även ute och solade en liten stund.


Internet Explorer 7.0.

Jag måste ju bara säga till er alla som använder Internet Explorer och inte har uppdaterat till 7.0:

GÖR DET !!!

Jag har gjort det i dag, och vilken skillnad! För mig som brukar ha 22 fönster öppna, varav 16 brukar vara Internet Explorer-sidor, har nu bara 8 fönster öppna, varav 2 Internet Explorer-sidor.

Det som är suveränt med nya 7.0 är att man kan ha ett enda fönster öppet, och sen så kan man ha massor med flikar istället. Så jag har 2 fönster med 8 flikar på varje.

Och om man organiserar sina Favoriter så är det bara att öppna alla flikar på en gång när man startar om Internet Explorer och/eller datorn.

Helt suveränt! Det här kommer att underlätta massor för mig och spara massor med tid.

Jag rekommenderar er verkligen att uppdatera till 7.0. Allt blir mycket bättre och lättare, och även snyggare. Och enkelt var det att göra, och gratis.


              


Och ni som inte har RSS-läsare till bloggarna borde även fixa det! ;-) Kolla in länken!

Dagens Shopping - 070615 - Jacka.

Tunn svart regn- och vind-jacka från H&M för 400:- kronor.


image457


Dagens Outfit - 070615.

Dagens Outfit i dag när jag gick ut på min förmiddagspromenad.


image456

Årets Sommarpratare.

Det här är Årets Sommarpratare.
Det finns ju faktiskt några stycken som det vore kul att lyssna på.
Förr så lyssnade jag alltid på Sommarprogrammet.
Men nu för tiden så glömmer jag jämt bort det.
Jag ska verkligen försöka att komma ihåg det i år.
Här är listan på allihopa.
Jag har markerat de som jag är mest intresserad av.
Fast oftast är de ju de som man minst känner till, som man brukar tycka är bäst!

Brukar ni läsare lyssna på Sommarprogrammet?
Vilka är ni intresserade av att lyssna på i år?

23/6 (midsommardagen) Ulf Lundell (*)
24/6 Mark Levengood (***)
25/6 Anna-Karin Gauding
26/6 Alessandro Catenacci
27/6 Helle Klein
28/6 Göran Lambertz
29/6 Jessika Gedin
30/6 Barbro Dahlbom-Hall

1/7 Thore Skogman
2/7 Zinat Pirzadeh
3/7 Lina Sjöberg
4/7 Filip Hammar/Fredrik Wikingsson (***)
5/7 Jan Egeland
6/7 Per Plura Jonsson
7/7 Anja Pärson
8/7 Michael Treschow
9/7 Lars-Åke Wilhemsson (***)
10/7 Åsa Linderborg
11/7 Sture Linnér
12/7 Lena Nevander Friström
13/7 Gustav Fridolin
14/7 Michael Nyqvist
15/7 Margareta Strömstedt
16/7 Peter Martinsson:
17/7 Camilla Läckberg (***)
18/7 Göran Zachrisson
19/7 Rigmor Gustafsson
20/7 Gunilla von Platen
21/7 Peter Settman (**)
22/7 Erland Josephson
23/7 Mia Törnblom
24/7 Martin Kellerman
25/7 Barbara Bonney
26/7 Salem Al Fakir
27/7 Magdalena Graaf (*)
28/7 Ingvar Lundberg
29/7 Lena Olin
30/7 Peter Rost
31/7 Gustaf Skarsgård (*)

1/8 Sophie Dow
2/8 Mehmet Gürs
3/8 Mona Sahlin (**)
4/8 Paolo Roberto (**)
5/8 Maud Adams
6/8 Lars Fredriksson
7/8 Renata Chlumska
8/8 Knut Knutson
9/8 Magdi Abdelhadi
10/8 Filippa Reinfeldt
11/8 Pernilla Wahlgren (*)
12/8 Christer Fuglesang (*)
13/8 Susanna Alakoski (*)
14/8 Bicky Chakraborty
15/8 Sliva Cigerxwin
16/8 Ingvar Oldsberg
17/8 Howlin' Pelle Almqvist
18/8 Lena Endre
19/8 Sommar 2007 i backspegeln (***)


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Större delen av eftermiddagen sen så höll Jenny på i sitt rum och städade och fixade. Och så varvade hon med stunder vid datorn. Själv så höll jag också på och fixade och grejade, fast i resten av lägenheten. Också jag varvade med datorstunder.

 

Jimmy kom hem från jobbet vid femtiden. Då åt vi tre middag tillsammans. I tur och ordning sen så duschade både Jimmy och Jenny och gjorde sig i ordning. Jenny stack sen iväg för att möta upp med en massa kompisar, och så skulle de grilla vid Långsjön. Jimmy tog bilen och sin bärbara dator och så åkte han hem till Kristian.

 

Jag läste ut boken som jag har hållit på med: "TV-Huset" av Sofia Karlsson, och bloggade en recension. Sen så började jag på en ny bok: "Genom helvetet" av Tina Nordlund. Satt i ett par timmar och läste till slut ut även den boken under kvällen, och bloggade även en recension på den.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvåttatiden i dag. Middag, dusch, iordninggörande, och så lite allmänt slöande resten av kvällen, så blev hans kväll.

 

Nu är klockan halvelva. Jag sitter här ensam vid datorn och läser bloggar och nyheter. Borzko har gått och lagt sig. Ingen av Jimmy och Jenny har kommit hem ännu. Det dröjer nog ett par timmar till tills de kommer hem.


"Genom helvetet" av Tina Nordlund.

image455

 ---------    

Recension av boken: "Genom helvetet" av Tina Nordlund. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Dokumentär.)  

---------    


"Efter en stund bröt psykologen tystnaden:
- Tina, får jag fråga dig en sak?
- Jo.
- Vill du dö?

Tina Nordlund hade allt. Hon var Sveriges bäste fotbollsspelare, hon hade bra vänner, hon hade en pojkvän och ett känt ansikte. 2002 rämnade fasaden. Hon accepterade att hon drabbats av anorexi och slutade med fotboll, 25 år gammal.

Hur ser helvetet ut inifrån? Vad är det som får en ung, framgångsrik, populär tjej att börja svälta och misshandla sig själv?

Genom helvetet är Tina Nordlunds berättelse. Tillsammans med journalisten Simon Bank har hon skrivit en öppen, otäck och fascinerande bok om sina erfarenheter och om ett liv som var på väg att ta slut när det såg som mest perfekt ut."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


 

---------  

  
Jag tycker alltid att det är intressant och kul att läsa biografier, dokumentärer, memoarer och liknande "sanna" böcker. Den här boken handlade om den före detta fotbollspelaren Tina Nordlunds ätstörningar. Den var klart intressant att läsa. Väldigt lättläst var den också. Jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------    

Betyg:  3 av 5.  

---------    


"TV-Huset" av Sofia Karlsson.

image454

 ---------    

Recension av boken: "TV-Huset" av Sofia Karlsson. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------    

"Jessica, 25, kom tvåa i Fröken Sverige. Sen har inte mycket hänt med hennes karriär. Therese, 27, journalist på lokal-TV, har en inte helt lyckad bröstoperation bakom sig. Just när livet är som tristast händer det: producenterna från det stora TV-huset i Stockholm är på jakt. Efter nya TV-stjärnor, tror Jessica och Therese. Efter sex, tror kollegorna. På TV4 pågår samtidigt föreberedelserna inför kvällens avsnitt av Let's Dance. Plötsligt är Agneta Sjödin försvunnen. Det blir panik i TV-huset...

TV-huset är en klassisk feel good-berättelse om vad som händer två nästan helt vanliga tjejer som hamnar mitt i ett spännande drama med kända och okända människor. Det är en roman - men frågan är om den inte är sannare än det mesta du läst om TV-huset... TV-huset har skrivits av Sofia Karlsson som jobbat både på TV 4 och SVT. Hon har en unik kännedom om arbetet bakom kulisserna."

 


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Det här var en riktigt dålig bok tycker jag. Om den inte hade varit så väldigt lättläst så hade jag inte ens läst ut den. Men den gick så fort att läsa, så jag läste ut den trots att jag tycker att den var jättedålig.  ///Bim.  

---------    

Betyg:  1,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Torsdagen den 14 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse också. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt Jenny och jag frukost tillsammans vid åttatiden. Borzko och Jimmy jobbade som vanligt förstås.

 

Vid niotiden så blev det en förmiddagspromenad. Och i dag så fick jag Jenny med mig! Trevligt med sällskap för en gångs skull! Det är inte ofta som jag har det. Vi gick det vanliga Hökarängsvarvet, och det tog en timme ungefär. Tyvärr så småregnade det under hela tiden, så det var ju inte så mysigt precis...

 

Vi kom hem vid tiotiden igen. Hämtade bara bilen, och så åkte vi till Centrum. Sen så gick vi till Närpolisstationen och fixade med Jennys anmälan. Vi anmälde att kameran hade kommit tillbaka, och så anmälde vi istället att hennes plånbok med innehåll är borta, plus några andra grejer också.

 

Sen så gick vi direkt till Folksam och ändrade även den anmälan. När det var klart så gick vi och tog en fika på McDonalds. Jenny tog en cappucino och en fruktpåse. Jag tog en stor Caffe Latte och de nya friterade rullarna med spenat och fetaost. Jag hade inte smakat dem förut och ville testa dem. Och de var goda!

 


image452


Efter det så gick vi till Konsum och handlade en hel del matvaror. Vi lastade in det i bilen, och sen så gick vi till Ica och handlade även lite matvaror där. Och slutligen så gick vi till Torget och köpte tre liter jordgubbar.

 

Hemma igen vid strax efter tolv. Då åt vi lunch. Jag åt en liter jordgubbar till lunch, och så ett stort glas kaffe förstås.

 


image453


Efter lunchen så gick Jenny in på rummet och började att städa och fixa på sitt rum. Jag höll på och fixade med allt möjligt här hemma, och så varvade jag med datorstunder.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

När vi kom hem igen, vid halvfemtiden, så duschade Jimmy och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi tre middag vid femtiden. Satt ganska så länge sen och pratade.

 

När vi var klara så ville Jimmy bli klippt. Jag brukar ju göra det i vanliga fall, men i dag så var det Jenny som gjorde det. Hon körde en millimeter över hela huvudet, så nu är det verkligen kort! Men jag tycker att han blev jättefin! Här kommer två bilder när Jenny kör trimmern, och två bilder på Jimmy, före och efter. På vilken är han finast?

   


image448     image449


image447     image450


Sen så satt vi alla tre vid våra datorer ett tag. Jag och Jenny bloggade lite, och Jimmy höll på med lite allt möjligt. Kolla gärna in Jennys blogg i dag. Hon har bloggat tre inlägg, och lagt in nio fotografier i dag.

 

Vid strax före åtta så stack Jenny iväg. Hon skulle möta upp med några kompisar för att åka till Djurgården och grilla, och sen så skulle de vidare hem till någon.

 

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Han åt middag, sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jimmy stack iväg med bilen vid halvniotiden. Han skulle hämta upp sin kompis Kristian på jobbet när han slutade klockan kvart i nio. Sen så skulle de hem till Kristian, som numera bor i Högdalen.

 

Jag satt sen med datorn större delen av kvällen. Och så åt jag jordgubbar igen. Med Arlas milda lättsockrade lättyoghurt med vaniljsmak. Så gott!


   

image451


Första gången som jag köpte jordgubbar på Torget i dag så kostade de tio kronor litern, och när jag handlade den andra gången så kostade de två liter för femton kronor. För svenska jordgubbar! Inte vet jag om de verkligen ÄR svenska, det har ju stått om mygel i tidningarna. Men de var i alla fall lagom stora, härligt röda, och underbart söta och goda!


Lästa böcker under ett års tid, juni 2006 - maj 2007.

Ni som är trogna läsare av min blogg vet ju att jag älskar statistik! ;-D
Så nu kommer lite statistik på lästa böcker under ett år.

2006:

Juni   ---   9

Juli   ---   24

Augusti   ---   15

September   ---   5

Oktober   ---   3

November   ---   3

December   ---   2

2007:
Januari   ---   6

Februari   ---   5

Mars   ---   2

April   ---   7

Maj   ---   4

Antal under ett år   ---   85
Snitt per månad   ---   7
Snitt per månad under sommarmånaderna   ---   16
Snitt per månad övriga månader   ---   4

Alltså läser jag ungefär fyra  böcker i veckan när jag är ledig!
Och ungefär en bok i veckan när jag jobbar!

(Läs gärna mina bokrecensioner under kategorin
Bok-Recensioner)
(Här finns också böckerna som jag läste
förra sommaren och också en massa annan statistik från förra sommaren)

-------------


(Uppdaterad klockan 21:45)
Jag lägger väl in alla lästa böcker här också då! ;-D

11/06 - Petter Karlsson - David Lega - när inte armarna räcker till

18/06 - Stephen King - Allt kan hända - 14 mörka berättelser

20/06 - Camilla Läckberg - Stenhuggaren

29/06 - Camilla Läckberg - Olycksfågeln

01/07 - Emma Hamberg - Mossvikenfruar - Chansen

01/07 - Mattias Boström - Du vet att du är svensk

02/07 - Marjaneh Bakhtiari - Kalla det vad fan du vill

05/07 - Katarina von Bredow - Hur kär får man bli

05/07 - Linda Skugge - Ett tal till min systers bröllop

06/07 - Katarina von Bredow - Expert på att rodna

06/07 - Magdalena Graaf - Det ska bli ett sant nöje att döda dig

12/07 - Liza Marklund - Nobels Testamente

12/07 - Hans Lindström - Kvinnor

12/07 - Hans Lindström - Feminister

13/07 - Cecilia Hagen - Ellen Svenssons dagbok

16/07 - Mian Lodalen - Kärlek - samlade krönikor

18/07 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok

18/07 - Sabine Dardenne - Jag väljer livet

19/07 - Annika Sundbaum-Melin/Henrik Kolbjer - Hon och Han - Sambo i Sumpan

19/07 - Zbigniew Kuklarz - Hjälp jag heter Zbigniew

20/07 - Mian Lodalen - Smulklubbens skamlösa systrar

21/07 - John Ajvide Lindqvist - Hanteringen av de odöda

21/07 - Stefan Sundström - Om mjölkens symbolvärde

22/07 - Lasse Anrell - Mammagrisen

24/07 - Dr Carl Burak/Michele G Remington - Jag dödade mitt barn

25/07 - Katarina Mazetti - Mazettis nya blandning

28/07 - Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

29/07 - Magnus Sundholm - Robbie - En superstjärnas väg från botten till toppen

03/08 - Fredrik Strage - Fans

03/08 - Johanna Thydell - Det fattas en tärning

06/08 - Emma Hamberg - Linas kvällsbok 2

07/08 - Linda Rosing/Daniel Nyhlén - Den nakna sanningen

07/08 - Gunnar Jägberg - Dumt sagt av dokusåpakändisar

07/08 - Stefan Lundell - Stureplan - Det vackra folket och de dolda makthavarna

08/08 - Liza Marklund/Lotta Snickare - Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

08/08 - Kajsa Ingemarsson - Kajsas Värld

11/08 - Kajsa Ingemarsson - På det fjärde ska det ske

13/08 - John Ajvide Lindqvist - Pappersväggar

13/08 - Lotta Thell - Utan en tanke

13/08 - Lotta Thell - I skuggan av värmen


"Bortom ljus och mörker" av Lotta Thell

"Trekant" av Mian Lodalen

"Kan jag dö, mamma?" av Ingrid Edgardh

"Stockholmssägner" av Danny Wattin

"Inte enklare än så" av Kajsa Ingemarsson

"Tankar från sängkanten" av Marian Keyes

"Små citroner gula" av Kajsa Ingemarsson

"Fallhöjd" av Nick Hornby

"Signal" av Stephen King

"Grevgatan 22" av Jenny Leeb

"Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson

"Gossip Girl" av Cecily von Ziegesar

"Gossip Girl - Ni vet att ni älskar mig" av Cecily von Ziegesar

"Gossip Girl - Allt och lite till" av Cecily von Ziegesar

"Våta Spår" av Katerina Janouch

"Dotter Önskas" av Katerina Janouch

 "Lycksökare" av Lesley Lokko

"Die Hard, liksom" av Lotten Bergman

"Hemma Hos Martina" av Martina Haag

"Underbar och älskad av alla" av Martina Haag

"Martina-koden" av Martina Haag

"För det är jag värd" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

"...och himlen var oskyldigt blå" av Charlotta Ölander

"Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" av Pigge Werkelin

"Hannibal - Upptakten" av Thomas Harris

"Det som inte kunde ske" - Kent Härstedts berättelse om Estonia-katastrofen

"Svinalängorna" av Susanna Alakoski

 "Sommardåd" av Stephen King

"Då gråter änglarna" av Marianne & Unni Wenche Tandberg

"Min Mamma sa att jag var sjuk" av Julie Gregory

"Gravidchock! Reporter erkänner" av Belinda Olsson

"Och fjättra Lilith i kedjor" av Åsa Schwarz

"Jaktsäsong" av Mats Strandberg

"Kärleken skär djupa sår" av Helena von Zweigbergk

"Det grovmaskiga nätet" av Håkan Nesser

"Det som passar mig" - Gossip Girl av Cecily von Ziegesar

"Tyskungen" av Camilla Läckberg

"Hälsa alla andra kändisar" av Karin Ahlborg

"Tillsammans" av Denise Rudberg

"Stigma" av Åsa Schwarz

"Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

"Jonas Eckel" av Karin Fossum.

"Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl.

"Maskrosungen" av Sandra Gustafsson.

"9 1/2 månad" av Annika Lantz.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 13 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag vet att många tycker jag är lite konstig som ställer alarmet och går upp så tidigt när jag är ledig. Men jag mår bäst när jag har mina rutiner, och när jag sover så mycket som är lagom för mig. Jag mår som bäst när jag sover i sex timmar. Så när jag jobbar är jag ju tvungen att gå upp halvfem, och då lägger jag mig halvelva. När jag är ledig så brukar jag oftast att gå och lägga mig klockan ett, och så går jag upp klockan sju.

 

Jag gick alltså upp klockan sju, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen så åt jag frukost förstås, och under tiden så läste jag nyheterna i datorn. Borzko hade gått upp halvfem och åkt till jobbet. Jimmy hade gått upp klockan sex och åkt till jobbet. Och även Jenny jobbade. Hon hade fått skjuts av Jimmy till jobbet i dag, för hon jobbade mellan sju och tolv.

 

Halvsoligt, halvmolnigt, ganska så blåsigt, cirka arton grader varmt. Så det var ju ingen dag för att åka och lägga sig vid badet. Jag gav mig ut på en promenad istället. Klockan nio så gav jag mig iväg. I dag så gick jag det varvet som jag ofta går, och som tar ganska så precis en timme. Bort till Hökarängen, tillbaka mot Farsta, förbi Hökarängsbadet, och så hem igen.

 

Fast istället för hem, så gick jag en sväng till Centrum. Där var jag på Torget och handlade. Det blev fyra paprikor, två gurkor, fyra tomater, tre röda äpplen, tre gröna äpplen, sex bananer, sex clementiner, och så två liter svenska jordgubbar. Nittio kronor gick alltihopa på.

 


image444


När jag kom hem igen så höll jag på som vanligt och fixade med lite allt möjligt här hemma under ett par timmar. Varvade med lite stunder vid datorn också.

 

Vid ettiden så kom Jenny hem från jobbet. Vi åt lite lunch tillsammans då. För mig blev det jordgubbar och lättvaniljyoghurt. Sen så duschade hon och gjorde sig i ordning.

 

Sen vid strax efter klockan två så gick vi båda två iväg till Centrum. Först och främst så skulle vi till Nordea för att fixa en ny legitimation till Jenny. När vi kom till Centrum så fick vi gå hem igen, för vi hade glömt Jennys pass hemma. När vi kom tillbaka till Centrum igen så gick vi till fotoautomaten där Jenny tog kort. Gick sen och tog en nummerlapp och det var många före oss, så vi gick till McDonalds och köpte varsin glass så länge, eller jag tog en Kaffe Cool. Och sen så satt vi och väntade länge.

 

Jimmy fick sluta en timme tidigare på jobbet i dag för det var så lite att göra, så han kom till Centrum direkt och mötte upp med oss på Banken. När vi äntligen var klara där så gick vi vidare för Jenny skulle köpa lite annat. Hon köpte sig ett Headset till datorn på TeknikMagasinet. Och så köpte hon sig ett lås till sin bärbara dator. Hon ska ha båda när hon ska till Dreamhack i Jönköping på lördag.

 

Sen så var vi på HemKöp och köpte lite matvaror, och så var vi på Torget och köpte två liter jordgubbar till.

Så här ser Jimmys Outfit ut på jobbet nu på sommaren! ;-D


image445


Dagens Outfit - 070613.

image446


Och ytterligare några tankar så här i natten...

Och så har då Jenny och Robin gjort slut igen... Tredje gången nu... Tänker inte kommentera det ytterligare, utan ni kan läsa det Jenny har skrivit istället. Här är ett inlägg. Och här är ett annat.

---------  

Och det är så skönt att Jimmy har flyttat hem igen. Han har ju bara bott borta i två veckor, men det har varit så tyst och tomt utan honom här hemma. Jag har saknat honom jättemycket. Den dan som han flyttar iväg på riktigt och för gott, då blir det inte lätt för mig...


Några tankar på kvällen innan Sommarlovet börjar...

Nu är klockan halvtolv på den sista kvällen innan Sommarlovet börjar på riktigt. Det känns lite ofattbart, som det alltid gör, att Sommarlovet äntligen är här. Det ska bli så otroligt skönt att vara ledig i 65 dagar nu. Det är i dag som man förstår varför man jobbar som mattant! ;-) Det är ju så otroligt jobbigt ibland, både fysiskt och psykiskt, lönen är ju inte så speciellt bra heller, och så får vi ju stora avdrag varje månad för att kompensera vår långa ledighet. Men i dag, och i 65 dagar framåt, så är det verkligen värt det! :-)

Jag satt precis här och läste mitt blogginlägg från exakt ett år tillbaka. Eller inte exakt kanske, för det var några dagar innan, men från den sista dagen på terminen från förra året. Det jag har bloggat i dag, var ju väldigt likt det som jag bloggade för ett år sedan. Läs gärna inlägget här om ni vill!

Nu hoppas jag verkligen att det blir ett lika varmt och skönt sommarlov som förra året. Då var det ju verkligen bra väder. Så mycket som jag badade förra året, det var länge sedan som jag badade så mycket i Sverige. Om det blir fint väder så ska jag gå till stranden nästan varje varm dag. Och jag ska gå i shorts, linne, och flip-flops, för då trivs jag bäst. Och jag ska sola massor, och bada en hel del också.

Blir det inte så varmt och fint, så får man väl hålla humöret uppe ändå. Jag får tänka på förra sommaren som var så underbar, och framför allt så får jag tänka på våra två underbara veckor som vi hade i Thailand på jullovet.

Jag ska i alla fall fotografera mycket, blogga mycket, läsa många böcker, lösa lite korsord, kanske brodera, promenera massor, cykla lite, kanske motionera på andra sätt, se på filmer, umgås med Jenny, Jimmy, och Borzko, träffa Mamma och Pappa, åka till Landet, strosa mycket i Stan, och göra massor med annat förstås också.

Hur det än blir, så kommer det att vara ofattbart skönt att vara ledig så länge! :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 juni 2007 - Del 2 av 2.

Vid halvfemtiden så kom Jimmy hem från jobbet. Han flyttade ju hem igen i går kväll. I två veckor har han varit borta, och jag har saknat honom så. Väldigt tomt och tyst har det varit utan honom här hemma.

 

När Jimmy hade duschat och gjort sig i ordning så åkte vi iväg. Jag ville fira Sommarlovet, så jag bjöd med J&J på middag och bio. Vi åkte till Heron City.

 

Där var vi först och åt middag på Pizza Hut. Jag åt en rätt som kallas "Delad glädje", och då väljer man tre stycken förrätter och äter som huvudrätt. Jag tog Totillachips, Potatisklyftor, och vegetariska Quesadillas. Massa olika tillbehör var det till också.

 

              

Sen så handlade vi biogodis. Jag valde lösviktsgodis.

 Och sen så var vi då alltså på bio. Vi såg den senaste Beck-filmen: "Den svaga länken". Den var bra och exakt som alla andra Beck-filmer. Gillar man en, så gillar man väl alla, det tycker i alla fall vi. (Länk - Lovefilm). (Länk - Moviezine).

 Efter bion så åkte vi hem. Vi kom hem vid niotiden. Borzko var hemma när vi kom hem. Han hade kommit hem vid halvåttatiden. Han hade då ätit middag, duschat, gjort sig i ordning, och när vi kom hem så satt han och läste i sin bok.

 

Vi blev sugna på chips när vi kom hem, så J&J stack iväg en sväng till Statoil i Sköndal och köpte chips. Sen så satte vi oss vid våra datorer resten av kvällen.(Klicka på bilderna så blir de större).


Dagens Dagbok - Tisdagen den 12 juni 2007 - Del 1 av 2.

Åkte hem direkt efter jobbet. Sen så mötte jag upp med Jenny när hon kom hem. Och så blev det Centrum och Shopping.

 

Eller först så blev det ett besök på Nordea. Jenny spärrade sitt gamla bankkort, och så ordnade vi ett nytt bankkort till henne. Hennes kort försvann ju i fredags. (Läs här). Jag skrev en reklamation om mina pengar som försvann i Bankomaten i går. (Läs här).

 

Efter det så gick vi till Stadium för att leta efter en ny bikini till mig. Jag brukar köpa en ny bikini till varje sommar. Och i många år nu så har jag köpt nästan exakt likadana svarta varje år. Men nu så blev det faktiskt en svart/vit-randig med dödskallar på! Jätteläcker tycker jag att den var!

 

Sen så gick vi till Teknikmagasinet där jag köpte mig ett par nya hörlurar till min mobil. Jag gillar inte de lurarna som hörde till mobilen. Jag har så små hål i mina öron, så jag hade svårt att få dem att sitta kvar.

 

Efter det så var vi på Hemtex. De hade halva priset på allt där. Och vi har länge tänkt att köpa nya, rejäla, fina badlakan, så då blev det det i dag. Fyra stora badlakan i olika färger till hela familjen, och så två mindre handdukar till Jenny och mig som hårhanddukar.

 

Torget fick också ett besök, och där köpte vi två röda pelargoner att ha på vår uteplats. De andra rosa blommorna som vi har haft ett tag, de var inte så värst fina längre...

 

Jenny shoppade sig ett par shorts. (Se bilder på dem här). (Bilder på mina inköp finns här).

 

Eftersom man ju måste fira att det är Skolavslutning, så blev det också hela två glassar i Centrum i dag! En kulglass och en mjukglass.

 

Sen så gick vi hem. Vi satte oss båda två vid köksbordet då med våra datorer. Fotografering av inköpen, bloggning, och lite annat höll vi då på med.


Dagens Shopping - 070612 - Bikini + Hörlurar + Handdukar + Blommor.

Det här blev Dagens Shopping i dag, tisdagen den 12 juni 2007.

En svart- och vit-randig bikini med en dödskalle på behån och en på rumpan. Märke: Panos Emporio. Modell: Sweet Sacriface B. Inköpsställe: Stadium. Pris: 599:-.


image432


image433


Hörlurar till min nya mobil. Märke: Creative. Modell: EP-630. Inköpsställe: Teknikmagasinet. Pris: 299:-


image434


Fyra stora badlakan och två mindre handdukar. Märke: Living. Inköpsställe: Hemtex. Pris: 125:- för de stora och 40:- för de små. (Halva priset mot det ordinarie priset).


image435


Två röda pelargoner till vår uteplats. Inköpsställe: Torget i Farsta Centrum. Pris: 30:- kronor styck.


image436


Dagens Jobb - Tisdagen den 12 juni 2007.

I dag så var det då alltså äntligen vårterminens och läsårets sista dag! :-D

 

Jag började klockan sex som vanligt. Men eftersom vi inte hade någon lunchservering i dag, så blev det inget jobb i skalen för mig på morgonen. I stället så hjälpte jag till lite överallt, bland annat hjälpte jag husmor med att göra i ordning våra räkmackor som vi skulle ha till lunch.

 

Frukost åt vi klockan sju som vanligt och sen så fortsatte jag att pyssla med räkmackorna, hjälpa till lite här och var, städa och plocka undan lite, m.m.

 

Vi är ju nio i personalstyrkan. Och sex stycken av oss gick på Sommarlov i dag. Tre stycken av kollegerna jobbar i tre veckor till. Det är helt frivilligt av dem, och de får självklart bra extra betalt för det. De ska då laga mat till fritidsbarnen, mellanstadieverksamhetsbarnen, sommarskolebarnen, plus fyra av våra dagis som vi skickar mat till.

 

Klockan nio så var första avslutningen ute på skolgården, då var det de yngre barnen. Och klockan tio så var det nästa avslutning, då för de äldre barnen. Avslutningen hålls alltid på skolgården precis nedanför våra fönster i matsalen. Så vi hörde all sång, musik och tal, och vi stod även en hel del i fönstret och tittade. Bästa uppträdandena är alltid när lärarna sjunger och dansar tycker jag!

 

Vi åt vår lunch vid halvtiotiden. Och precis som vanligt så åt vi våra egenhändigt gjorda och egenhändigt betalda räkmackor! Det är en tradition som matsalspersonalen har haft i över femton år nu. (Jag har jobbat där i sex år nu.)


 

image430


Vi uppvaktade också vår kära husmor med en blomma som tack för året som har gått. Satt och pratade och hade det trevligt en stund.

 


image431


Vid elvatiden sen så kom då de barn och åt som skulle vara där. Men de tog då sommarlovspersonalen hand om. I dag serverades bara korv med bröd. Vi andra fortsatte att småstäda, plocka, och pyssla med lite allt möjligt.

 

Och sen till slut så blev det då stora kramkalaset och så gick vi då äntligen hem!


Nu har jag SOMMARLOV !!! :-D

Och nu så har jag då äntligen SOMMARLOV!
Jag är nu ledig i 65 dagar!
Och i dag så förstår man ju varför man jobbar som mattant! ;-D

image424image425image426
image428image427image429
(Bilderna lånade)

Dagens Dagbok - Måndagen den 11 juni 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Bytte bara om, och sen så satte jag mig direkt på uteplatsen och solade. Läste lite i boken som jag håller på med också. Satt väl i någon timme ungefär. Sen efter det så gick jag in i lägenheten och fixade med lite allt möjligt här hemma ett tag. Efter det så satte jag mig i skuggan på nedre balkongen med datorn en stund.

 

Jenny kom hem vid kvart i fem. Hon hade jobbat i dag mellan sju och fyra. Hon duschade och gjorde sig i ordning, och sen när hon var klar så åt hon och jag middag tillsammans. Vi satt ute på vår lilla uteplats och åt, och sen så satt vi ett bra tag där ute och pratade och njöt av det sköna vädret.

 

Sen så ville Jenny gå till Centrum för att titta på en ny mobiltelefon så då gjorde vi det. Vi tittade runt på Phone House, OnOff, och TeknikMagasinet. Köpte sen en varsin glass medans vi gick runt och diskuterade hur hon skulle göra.

 

Men strax före sju så gick vi sen tillbaka till Phone House. Och så köpte hon sig en ny mobiltelefon. Det blev en LG KE970 Shine. Här är länk om ni vill kolla på den.

 

Kom hem igen strax efter sju. Jenny satt och höll på med sin nya mobil, och hon satt också lite vid datorn. Jag satt med min dator.

 

Vid åttatiden sen så stack hon iväg med tunnelbanan till Medborgarplatsen för att möta upp med Robin.

 

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Han åt middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

 

Jenny ringde sen och sa att hon skulle iväg till Långsjön och grilla med några kompisar, och komma hem senare.

 

Jimmy hörde också av sig och sa att han skulle också bli sen. Han flyttar ju hem i kväll från sitt tillfälliga boende, och de höll på och städade där.


Bankomaten snodde mina pengar! :-(

Jag skulle hämta ut pengar ur Bankomaten i dag. Men jag fick aldrig ut de 400:- kronor som jag begärde. Och sen så stod det att Bankomaten var stängd. Vi gick då till en annan Bankomat och jag tog ut 400:- kronor där. Men på minneslappen så stod det att jag hade tagit ut 400:- kronor två gånger! Så i morgon så måste jag gå till Banken. Men frågan är om de tror mig!? Hur ska jag kunna bevisa att jag inte fick ut mina 400:-!? Den enda som stod bredvid mig där var ju Jenny, och hon lär väl inte vara något trovärdigt vittne eftersom hon är min dotter och också minderårig! Har det här hänt någon av er???(Uppdatering: 2007-06-12 Klockan 21:20)

I dag så var jag på Nordea. Jag fick där fylla i en reklamations-blankett och förklara hur händelsen gick till. Sen så skulle de skicka den till en utrednings-avdelning. Och sen så skulle de höra av sig till mig när utredningen var klar och tala om för mig om jag får tillbaka mina pengar eller ej. Så vi får väl se hur det går. Jag skriver och talar om det.(Uppdatering: 2007-06-26 Klockan 12:15)

Och i dag så fick jag tillbaka mina pengar! Jag fick ett brev från Nordea där det stod:

"Vi har handlagt ditt ärende och satt in reklamerat belopp 400 SEK på ditt konto/kort XXXXXX-XXXX.

Om det efter utredning visar sig att reklamationen är felaktig, kommer vi att ta tillbaka vår rättelse.

Om du får rättelse direkt från inköpsstället, ber vi dig kontakta oss, så vi kan avsluta utredningen."


Så jag hoppas ju verkligen nu att det inte visar sig på något sätt att reklamationen är felaktig efter deras utredning, så att de tar tillbaka mina pengar igen. Men det tror jag ju inte förstås. Jag är i alla fall glad att jag fick tillbaka dem! Även om det inte är någon jättesumma, så kan jag ju ha roligare för de 400:- kronorna!


Dagens Jobb - Måndagen den 11 juni 2007.

I dag så var det den sista "riktiga" arbetsdagen på vårterminen. I morgon har vi ju avslutning, så då har vi ingen matservering. Så då blir det bara städning och avskedslunch med kollegerna.

 

Men i dag så jobbade vi i alla fall nästan som vanligt. Fast det var inte så många ätande i dag, för klasserna sex till och med nio hade Klassens Dag och var inte i skolan, och åt då alltså ingen lunch. Det innebar ju att nästan halva skolan var frånvarande i dag.

 

Jag började som vanligt med att vara i skalen halva dagen och fixa grönsaker. Och den andra halvan av dagen så var jag försteman i stora matsalen.

 

Vi serverade kycklingpastasallad i dag. Och så hade vi även lite rester från förra veckan: klyftpotatis och kycklingklubbor. Trots att vi hade så få ätande i dag, så blev ändå lunchserveringen lite strulig, för maten räckte inte. Så kokerskorna fick värma på mer klyftpotatis och kycklingköttbullar.

 

Allt flöt ändå på bra till slut, och alla fick mat och var mätta och nöjda. Vi satt ute på fikarasten och njöt av det underbara vädret.


Dagens Outfit - 070611.

image423


Nedräkning... ;-D

Nedräkning... ;-D

En arbetsdag kvar... ;-D

En arbetsdag kvar... ;-D

Veckans Vikt - Vecka 24 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 24 - 2007
11/06

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 23 - 2007

Veckans Motion
Vecka 23 - 2007
04/06 - 10/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: --------- 
Fredag:---------  
Lördag: ---------  
Söndag: ---------  

Dagens Dagbok - Söndagen den 10 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid fyratiden så kom Jenny hem från jobbet. Hon duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi två middag tillsammans. Vi satt på uteplatsen i skuggan från parasollet. Satt sen länge efter maten och pratade och njöt av vädret.

   

Vid sextiden sen så stack Jenny iväg mot tunnelbanan. Hon skulle åka och möta upp med ett gäng tjejkompisar, och sen så skulle de någonstans till någon sjö där de skulle grilla och bada.

 


image422


Jag satte mig då på den nedre balkongen. Delade min tid mellan datorn och boken och njöt förstås av den helt underbara kvällen. Läste ut boken så småningom också, och bloggade en recension på den.

 

Började sen på en ny bok: "TV-Huset" av Sofia Karlsson. Och så varvade jag den boken med datorn istället.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid halvtiotiden. Jenny lär väl förmodligen komma hem med sista tunnelbanan, som kommer vid ettiden natten mot vardagar. Och Jimmy sover sista natten i sitt tillfälliga boende i natt.

 

Nu är klockan snart tio, och jag sitter fortfarande ute på nedre balkongen. Det är en underbar kväll, men det börjar att komma lite mörka moln nu. Kanske att det kommer en skur under kvällen och natten, precis som det gjorde i går natt och i morse. Men det är fortfarande varmt och skönt ute, termometern visar 20,5 grader nu.

(Uppdaterad klockan 22:00)

Nu regnar det här... Stackars Jenny som är vid någon strand och grillar och badar... :-/


"9 1/2 månad" av Annika Lantz.

image421

 ---------    

Recension av boken: "9 1/2 månad" av Annika Lantz. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------    


""Utdrivningsskedet låter som exorcism. Och är det nästan också. Visste du att barnets huvud vrider sig tre gånger under själva förlossningen? Det framgår inte av den bok jag läser om kroppen vrids med eller om det bara är just själva huvudet, och jag tror inte att jag vill veta. Vissa saker fattar man ju ändå själv. Som att man inte behöver daska ungen i baken för att den ska ta sitt första skrik det räcker med att den får se sin mamma efter 18 timmars krystvärkar."
Ur 9 ½ månad

Radiolegenden och teveprofilen Annika Lantz är föräldraledig. Hon har fått barn nummer två och upptäckt att alla som säger att det inte är någon skillnad med ett barn till ljuger. I sin dagboksroman berättar hon med sedvanlig humor och skärpa om det lilla heterolivet med kolikbarn, sömnlösa nätter och lattespäckade mammaluncher som aldrig blir av.

Här avhandlas babysim, besök på BVC och eftermiddagsteve med samma inlevelse. Liksom dammtussar och ärvda mammabyxor. 9 ½ månad är den absolut roligaste och mest tragikomiska mammaboken du kan hitta. Inget du vill vara utan, vare sig du är med eller utan barn.

Annika Lantz är prisbelönt programledare på Sveriges Radio. Mest bekant för den stora publiken är radioprogrammen Morgonpasset och Lantz i P3. I teve kan man se henne i Parlamentet och tidigare också i den egna talkshowen I afton Lantz. Märkligt nog har hon aldrig varit med i någon långfilm. 2002 fick Annika sitt första barn och följde upp succén 2005. Nu är hon yrkesarbetande tvåbarnsmamma med sömnproblem."(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Jätterolig bok! Jag kan verkligen rekommendera den. Jag kom på mig själv att jag satt med ett fånigt flin i ansiktet när jag läste den. Man känner verkligen igen sig. Och hon är verkligen oblyg och skriver om precis allt. Läs den! ///Bim.  

---------    

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Dagens Dagbok - Söndagen den 10 juni 2007 - Första halvan av dagen.

I morse så gick jag upp redan klockan sex. Tänkte att jag skulle vara snäll i dag igen och skjutsa Jenny till jobbet, därför så gick jag upp en timme tidigare än vanligt. Jag var trött och hade ont i huvudet när jag gick upp. Jag hade sovit så dåligt i natt. Och det var många olika orsaker till det: grannarna lät litegrann, Borzko snarkade mycket, varmt inne, åskade lite, regnade lite. Tog två Alvedon när jag gick upp, och sedan så kändes det lite bättre.

 

Jag duschade och gjorde mig i ordning. Jenny gick också upp klockan sex och duschade och gjorde sig i ordning. Sen så åt vi frukost vid sjutiden tillsammans. Vid halvåttatiden sen så åkte vi iväg. Släppte av henne vid McDonalds i Västberga vid kvart i åtta. Hon skulle jobba mellan åtta och tre i dag.

 

Kom hem igen vid åttatiden. Då gick Borzko upp. Han duschade, gjorde sig i ordning, och sen så åt han förstås frukost. Jag satt vid datorn en stund.

 

Vid niotiden sen så satte vi båda två igång med veckostädningen. I dag blev det: byte av lakan, byte av handdukar, tvätt av lakan, tvätt av handdukar, tvätt av kläder, dammsugning, torkning av golv, putsning av speglar och glasytor, torkande av utemöblerna, sopande av asfaltsgången, torkande av uteplatsen, strykning av en jättehög med kläder, m.m.

 

Lite pauser här och där blev det förstås för oss båda. Lunch och fika självklart också. Jag satt även vid datorn en stund och la in mina fotografier från EFIT-dagen i går. Sen vid tvåtiden så var vi klara med allt.

 

Borzko stack då iväg med bilen. Först skulle han åka till OKQ8 och tanka och kolla lite grejer. Och sen så skulle han direkt hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök.

 

Själv så satte jag mig ute på uteplatsen och solade. Jättevarmt även i dag. Solade lite och läste även lite i min bok. Satt där i ungefär två timmar tills fyratiden. En Iskaffe blev det även i dag.


image420


Dagens Outfit - 070610.

image419

EFIT - 2007-06-09 - Ett Foto I Timmen - 11 -

-------------  

 

Här kommer fotografierna från min elfte EFIT-dag, lördagen den 09 juni 2007.

 

-------------  

 

(Klicka på bilderna så blir de större!)

-------------  

 

07.05.

 

Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervåningen.

       -------------  

 

08.48.

 

Morgonkaffet är ju så underbart gott.

       -------------  

 

09.16.

 

Jenny äter frukost innan hon ska iväg för att jobba.

       -------------  

 

10.01.

 

Nu är jag klar för avfärd till Farstastrandsbadet.

       -------------  

 

11.02.

 

Caffe Latte + Pepsi Max + Två stycken Wasa Sandwich till lunch på stranden.

       -------------  

 

12.03.

 

Farstastrandsbadet.

       -------------  

 

13.42.

 

En datorstund i skuggan på nedre balkongen.

       -------------  

 

14.00.

 

Missade att ta kort den här timmen...

       

-------------  

 

15.00.

 

Missade att ta kort den här timmen...

       

-------------  

 

16.49.

 

Nu har jag precis hängt tvätt.

       -------------  

 

17.23.

 

Vår lilla uteplats.

       -------------  

 

18.16.

 

Borzko sitter och läser Aftonbladet på nedre balkongen.

       -------------  

 

19.21.

 

Jenny och jag leker och larvar oss inne på HemKöp.

       -------------  

 

20.33.

 

Gry Forsell i "Sommarkrysset" på TV4.

       -------------  

 

21.00.

 

Missade att ta kort den här timmen... 

       

-------------  

 

22.29.

 

Missade att ta kort den här timmen...

       

-------------  

 

23.38.

 

Utsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervåningen.

       -------------  

 

00.00.

 

Sjutton grader varmt ute klockan tolv på natten.

       -------------  

 

Nästkommande EFIT-dagar:

Lördagen den 9 juni och / eller Torsdagen den 21 juni.

Lördagen den 7 juli och / eller Måndagen den 30 juli.

Tisdagen den 7 augusti och / eller Söndagen den 26 augusti.

 

-------------  

 

Länk till alla mina elva EFIT-inlägg.

 

-------------  


Dagens Dagbok - Lördagen den 9 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid femtiden så åt vi middag. Efter middagen så satte vi oss båda två på den nedre balkongen. Jag satt med datorn, bloggade några inlägg, läste bloggar, och läste nyheter. Borzko läste Aftonbladet i pappersformat och sen sin bok. Och så satt vi där och njöt av den underbara kvällen.

 

Vid kvart i sju så åkte jag iväg med bilen. Och så åkte jag till Västberga och hämtade upp Jenny på McDonalds när hon slutade klockan sju. När vi kom hem till Farsta så åkte vi direkt till Centrum och till HemKöp. Och så handlade vi chips, ostbågar, choklad, godis, och glass.

 

Jenny duschade och gjorde sig i ordning. Sen så satte vi oss alla tre uppe i vardagsrummet vid åttatiden. Vi åt och drack en massa gott, och så tittade vi på "Sommarkrysset" på TV4. Efter det så blev det så att vi satt och slötittade på en gammal film på TV3: "Välkommen Mrs Doubtfire". Jenny och jag satt ju så klart med våra datorer i knäet också.


Läs Jennys Blogginlägg om hennes dag i går!

Nu har Jenny bloggat om gårdagen. Läs gärna.

Dagens Dagbok - Lördagen den 9 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Jag gick upp, duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, och lite nyhetsläsning i datorn, Aftonbladet och Expressen som vanligt. Ingen var hemma. Borzko hade gått upp vid halvsextiden och åkt iväg för att jobba extra i dag. Jimmy bor ju fortfarande i sitt tillfälliga boende vid Skogskyrkogården. Jenny åkte hem till Robin vid Medborgarplatsen och sov där efter att hon hade festat klart i natt.

 

Vid kvart över nio så kom Jenny hem från Robin. Hon var hemma i någon timme, åt lite, duschade, och gjorde sig i ordning. Sen vid strax efter tio så åkte hon iväg för att jobba på McDonalds i Västberga mellan elva och sju i dag.

 

Jag gav mig också iväg vid tiotiden. Jag tog bilen och åkte ner till Farstastrandsbadet. Det är ju nära dit, och egentligen för nära att åka bil dit, men eftersom jag vill ha min solstol med mig, och inte orkar bära på den dit, så brukar jag ta bilen dit.

 

Sen så var jag där i ungefär två timmar. Jag solade, läste i min bok, lyssnade på musik i min mobil, fikade och åt lunch, och så tog jag faktiskt också årets första bad! Det brukar alltid stå vattentemperaturen där, men det gjorde det inte i dag. Om jag ska gissa, så tror jag att det var ungefär arton grader. För visst var det kallt, men ändå inte så jättekallt, trots att jag har blivit en badkruka på äldre dar. Två bad blev det till och med. Det första var bara ett dopp, men under det andra badet så simmade jag omkring lite, och det var faktiskt ganska så skönt.

 

Vid tolvtiden så tyckte jag att det fick räcka med sol för i dag, så då åkte jag hemåt. Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma sen i en timme ungefär. Och sen efter det så satte jag mig i soffan på nedre balkongen med min dator.

 

Vid tvåtiden så kom Borzko hem från jobbet. Han duschade och gjorde sig i ordning då. Sen när han var klar så åkte vi iväg för att köpa en ny fläkt till köket. Först så åkte vi till Bauhaus i Länna, men där hittade vi ingen. Inte heller på OnOff i Länna. På ElGiganten så hittade vi en som vi tyckte om, men vi var lite osäkra på om den skulle passa in hemma, så vi åkte hem igen för att titta och mäta.

 

Väl hemma igen så insåg vi att den inte skulle passa. Då åkte vi iväg till Farsta Centrum och till Electrolux Home. Där hittade vi en fläkt som skulle passa in. Så den köpte vi, och den kostade 1.300:- kronor. Vi köpte också en dammsugare som vi ska ha på nedervåningen som en extra dammsugare för hall och kök. Electrolux Ergorapido heter den. Den kostade också 1.300:- kronor. Kolfilter till fläkten blev det också för 400:- kronor. Så 3.000:- kronor gick alltihopa på.

 

Dammsugaren monterade vi ihop och ställde på laddning. Fläkten stuvade vi undan. Den ska Borzko sätta upp en annan dag. I dag kände vi inte för att börja fixa med det. Sånt tar alltid längre tid än vad man från början tror, så det är nog bättre att börja tidigare på en dag. Den får nog ligga och vänta tills Borzkos semester.


Dagens Shopping - 070609 - Dammsugare + Fläkt.

image403

image404


Dagens Outfit - 070609.

image402


Nedräkning... ;-D

Nedräkning... ;-D

Två arbetsdagar kvar... ;-D

Två arbetsdagar kvar... ;-D

(Mobil-Blogg) Nu blir det några timmar vid Farstastrandsbadet igen. Unde

20070609402.jpg
(Mobil-Blogg) Nu blir det några timmar vid Farstastrandsbadet igen. Underbart varmt och härligt i dag också. Kanske att jag tar första badet i dag... Ha en bra dag allihopa.

Dagens Dagbok - Fredagen den 8 juni 2007

Åkte hem direkt efter jobbet. Satte mig sen direkt en stund på uteplatsen och solade. En god Iskaffe blev det i dag också, i dag en med chokladsmak. Hade tänkt sitta och sola i ett par timmar, och sen var tanken att jag skulle duscha och göra mig i ordning, för att sen åka iväg vid halvsextiden. Jag och de flesta av mina kollegor hade stämt träff på en restaurang klockan sex. Vi tänkte äta, dricka, prata och ha trevligt och säga lite Hej Då inför sommarlovet.

 

Men det blev inte riktigt som jag hade planerat... Det hände en massa annat så jag fick förhinder. Jag vill inte skriva om det här i bloggen. Det gäller saker runt Jenny, och om hon vill skriva om det, så får hon själv bestämma om hon vill göra det. I så fall så kan jag skriva om det här vid ett senare tillfälle. Hon mår i alla fall bra, så tro ingenting annat.

 

Det blev i alla fall så att jag var borta här hemifrån mellan fyra och sju. Och då var det för sent att åka iväg till restaurangen. Jag hade inte varit där förrän vid åttatiden efter dusch och ombyte. Så jag höll mig hemma.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt middag, duschade, och gjorde sig i ordning.

 

Jenny stack iväg vid åttatiden. Hon tog tunnelbanan in till stan. Där skulle hon först möta upp med några kompisar, och sen så skulle de vidare på fest. Hon hade ju avslutning i dag, så de hade ju anledning att fira och festa.

 

Borzko och jag gick en sväng till Centrum vid halvniotiden. Vi var på Hemköp och köpte chips, glass, choklad, och godis. Sen så satte vi oss uppe i vardagsrummet vid niotiden. Och så satte vi igång en dvd-film. Det blev en halvgammal film som heter: "Nurse Betty". Den var väl ingen höjdarfilm direkt, men ändå rätt okej.


Dagens Jobb - Fredagen den 8 juni 2007

Jobbade precis som vanligt i dag också. Även i dag så var jag först på morgonen en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen.

 

I dag serverade vi kokt korv med fullkornspasta. Vi hade även potatissallad även i dag för dem som ville ha det. Och en lite mindre salladsbuffé än vanligt.

 

Högstadiet hade städning i klassrum och skåp på förmiddagen, och på eftermiddagen hade de den traditionsenliga fotbollsmatchen mellan lärare och elever. Så det blev lite struligt med lunchtiderna i dag, men allt flöt ändå på bra, och inget speciellt hände.


(Mobil-Blogg) Lunch-dags.

20070608391.jpg
(Mobil-Blogg) Lunch-dags.

Dagens Dagbok - Torsdagen den 7 juni 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Bytte bara om till korta shorts och litet linne, och sen så satte jag mig och solade på uteplatsen. Underbart varmt och skönt var det. Sen så höll jag på hela eftermiddagen med att varva: sola ute och fixa inne. Satt en stund på uteplatsen och solade, sen så gick jag in i skuggan och svalkan inne i lägenheten. Där höll jag på och fixade med lite allt möjligt som vanligt. Och så ut igen... Och sen in igen... Satt även lite med datorn, och läste även lite i min bok som jag håller på med för tillfället: "9 ½ månad" av Annika Lantz.

 

Vid femtiden så åt jag lite middag i min ensamhet. Efter middagen så satte jag mig i soffan på nedre balkongen. Men nu tyckte jag att det fick räcka med sol, så jag drog ner våra jalusier och satt i skuggan istället. Varvade datorn med boken då.

 

Vid halvsjutiden så kom Jimmy förbi en stund. Han hämtade lite grejer, och han åt även middag här. Och så satt vi och pratade en stund. Vid halvåttatiden så åkte han iväg till sitt tillfälliga hem.

 

Vid kvart i åtta så stack jag iväg. Jag åkte för att hämta upp Jenny på jobbet. Först hade hon varit i skolan, och sen hade hon åkt direkt till McDonalds i Västberga för att jobba mellan fyra och åtta. Vi kom hem vid kvart över åtta. Jenny duschade och gjorde sig i ordning, och sen så satt hon vid datorn i sitt rum.

 

Borzko var sen från jobbet i dag också, eller som vanligt, kan man ju säga. Han kom hem vid halvniotiden. Så hans kväll blev kort som vanligt. Middag, pratstund, dusch, iordninggörande, pratstund igen, och sen sängen, för han ska ju upp tidigt i morgon bitti som vanligt.

 

En fika och en pratstund i köket blev det även för Jenny och mig också. Alltid lika trevligt och mysigt!

 

Och i morgon är det fredag! Wiieee!!!! ;-D


Ice Coffee Latte Vanilla. ;-D

Snurran!  I dag så blev det i alla fall en " ICE COFFEE LATTE VANILLA " !   ;-D

image399

(Uppdaterad klockan 22:00)

Snurran! Här är länken till receptet som du ville ha!


Fina bilder i Jennys Blogg. :-)

Kolla gärna in Jennys Blogg i dag!
Hon har lagt ut fina bilder från i går,
 när hon var på Djurgården och hyrde trampbåtar med några kompisar.

Nedräkning... ;-D

Nedräkning... ;-D

Tre arbetsdagar kvar... ;-D

Tre arbetsdagar kvar... ;-D

Dagens Jobb - Torsdagen den 7 juni 2007

Jobbade som vanligt i dag. Jag var först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och efter det så var jag andreman i stora matsalen.

 

I dag serverade vi kycklingben, klyftpotatis med barbeque-smak, och currysås. Vi hade även potatissallad för den som ville ha det i stället för klyftpotatis. Och så vår salladsbuffé förstås.

 

Vi var fulltalig personalstyrka i dag. Högstadiet hade brännbollsturnering, så det blev ingen större ordning på deras mattider i dag. Men allt flöt ändå på bara bra, och inget speciellt hände.

 

Tårta fick vi till fikat även i dag. En snäll kollega i skolan som hade köpt den till oss, som tack för att vi hade uppvaktat henne på födelsedagen.


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 juni 2007 - Andra halvan av dagen.

Vid fyratiden så flyttade jag ifrån uteplatsen, och så satte jag mig på nedre balkongen istället. Bytte ut boken mot datorn en stund då. Läste lite bloggar och lite nyheter istället. Vid femtiden så gick jag in och åt lite lätt middag i min ensamhet.  


Efter maten så satte jag mig återigen i soffan på den nedre balkongen. Varvade datorn med boken då. Bloggade några inlägg, och sen läste jag i boken. Och njöt av den underbara eftermiddags/kvällssolen. Satt där till åttatiden. Målade mina tånaglar också. (Klicka på bilden så blir den större).

   Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Lång arbetsdag för honom i dag, trots Nationaldag och röd dag. Han åt middag, och jag satt med honom och pratade en stund, sen så duschade han och gjorde sig iordning, och efter det så tittade han på det resterande av fotbollsmatchen mellan Sverige och Island.

 

Vid niotiden så kom Jenny hem. Hon hade fyra kompisar med sig, två tjejer och två killar. De satte sig och tittade på det som var kvar av fotbollsmatchen, andra halvlek.

 

Jag, som inte alls är intresserad av någon sport alls, satte mig återigen på den nedre balkongen. Vilken kväll! Helt underbart skönt ute nu, fast klockan snart är tio.

 

Jennys kompisar ska åka hem efter att fotbollsmatchen är slut vid tiotiden. För det är ju vanlig jobbdag och skoldag i morgon. Så då är det ju läggdags för Borzko och mig. Jenny lär väl vara upp längre. Jag kan tänka mig att hon sätter sig med datorn och bloggar om de senaste dagarna, och lägger in lite kort.

 

Jag har i alla fall haft en väldigt skön Nationaldag! Jag har varit ute nästan hela dagen, från tio i morse till tio på kvällen. Tyvärr så har jag ju inte fått vara med min familj så mycket, men så är det ju tyvärr ibland. Det kommer andra dagar då vi har tid att umgås mer! Hoppas att ni alla andra också har haft en bra dag i dag.


Det här ser jag när jag sitter i soffan på nedre balkongen.

Det här ser jag när jag sitter i soffan på nedre balkongen.

    

(Klicka på bilderna så blir de större)


Kvällsutsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervåningen.

Kvällsutsikt från franska balkongen i vardagsrummet på övervåningen.

    

(Klicka på bilderna så blir de större)


Dagens Dagbok - Onsdagen den 6 juni 2007 - Första halvan av dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Ingen var hemma mer än jag. Jimmy bor ju fortfarande borta, och gör så i en vecka till. Jenny sov hos sin pojkvän Robin i natt. Borzko hade gått upp klockan halvfem och åkt iväg för att jobba extra i dag.

 

Jag höll på och fixade lite här hemma, och packade också ner badgrejer. Jenny kom hem med tunnelbanan vid niotiden. Hon kom bara hem för att hämta badgrejer. Vi två åt frukost tillsammans och hann med en kort pratstund. Sen så stack hon iväg igen vid tiotiden. Hon skulle ut till Djurgården och hyra trampbåtar tillsammans med Robin, några av hans killkompisar, och några av sina tjejkompisar.

 

Jag gav mig också iväg vid tiotiden. Farstastrandsbadet för första gången den här sommaren blev det för mig. Jag låg där och solade i cirka två timmar. Sen så vågade jag inte ligga mer där, jag vill ju inte se ut som en skär gris på jobbet i morgon. Jag badade ingenting, kände faktiskt inte ens på vattnet. Läste gjorde jag i en ny bok: "Maskrosungen" av Sandra Gustafsson. Köpte mig en Caffe Latte och en Solero-glass gjorde jag också.


 

image387


Vid halvettiden så gav jag mig iväg hemåt. Gick sen direkt till Centrum. Handlade två flaskor solskyddsmedel, en fickspegel, och en korsordstidning. En glass till blev det också, en Top Hat den här gången. När jag kom hem sen så satte jag mig i skuggan på uteplatsen. Satt och läste min bok, och läste också ut den så småningom.

 

Började sen direkt på en ny bok: "9 ½ månad" av Annika Lantz. Sen så satt jag hela eftermiddagen och njöt av den underbara dagen. Men jag satt i skuggan resten av dagen. När det är så varmt att det är skönt i skuggan också, då är det underbart tycker jag.


"Maskrosungen" av Sandra Gustafsson.

image386

 ---------    

Recension av boken: "Maskrosungen" av Sandra Gustafsson. (Genre: Skönlitteratur/Dokumentär.)  

---------    

"Redan när Sandra föddes var hennes mamma psykiskt sjuk. När Sandra växer upp glider mamman allt djupare in i sin sjukdom och dessutom alkoholmissbruk. Hon pantsätter Sandras saker för att ha råd med vin och cigaretter. Det är Sandra som så gott hon kan ansvarar för hushållet, medan hennes mamma låser in sig i sitt rum och eldar upp brev och pratar med sig själv. Ofta finns ingen mat i huset, de pengar som finns går till mammans missbruk. Sandra får mat av sina kompisar, som smugglar ut smörgåsar till henne. För dem är det ett spännande äventyr, men för Sandra handlar det om överlevnad.

Situationen blir ohållbar, och hon flyttar hem till sin pappa, men inte heller där ordnar saker upp sig. Även pappan är alkoholist, och Sandra får ta hand om sig själv medan han sitter på krogen.

17 år gammal träffar Sandra sin blivande man. De kämpar för ett bra liv tillsammans, gifter sig och får två barn. När andra barnet är fött briserar ännu en bomb i ett liv som bara behöver lugn och ro. De får beskedet att maken drabbats av MS.

Maskrosungen är en gripande och självutlämnande berättelse om en flicka som trots hårda förutsättningar växer upp till en stark, välutbildad kvinna."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 
En mycket bra och gripande berättelse. En självbiografisk och dokumentär bok.  Kan helt klart rekommenderas. ///Bim.  

---------    

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    

Dagens Outfit - 070606.

image385

Sveriges Nationaldag - Svenska Flaggans Dag - 6 juni 2007

image384

(Bilden lånad)

(Mobil-Blogg) Nu är jag på Farstastrandsbadet. Underbart varmt, skön

20070606369.jpg
(Mobil-Blogg) Nu är jag på Farstastrandsbadet. Underbart varmt, skönt, och soligt. Men jag har inte känt på vattnet än... Det är nog kallt. Det blir nog mest solning och kanske en dusch. Och så läsa, lyssna på musik, fika, och äta glass förstås. Ha en bra dag allihopa. :-D

Dagens Dagbok - Tisdagen den 5 juni 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Bytte sen om direkt till shorts och bikiniöverdel, och så satte jag mig på vår uteplats och solade. Underbart varmt och skönt var det ute. Låg och solade i någon timme, och sen så tyckte jag att det fick räcka för i dag.

 

Gick in en stund och höll på och plockade med lite allt möjligt sen en stund. Och när jag sen tyckte att också det fick räcka för i dag, så tog jag med mig min dator, och så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen.

 

Middag åt jag sen i min ensamhet vid femtiden. Sen så kom Jimmy över en sväng vid halvsextiden. Han hade blivit utelåst, från där han tillfälligt bor, på grund av ett missförstånd. Han var väl i nån timme hos mig, och sen så åkte han iväg "hem" igen.

 

Vid halvsjutiden så flyttade jag upp till den övre balkongen. Även då så fick datorn följa med mig. Satt där och njöt av den otroligt varma och sköna kvällen. Började också att läsa en ny bok: "Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl.

 

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Han åt då förstås middag, och sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Sen så tittade han på teve resten av kvällen.

 

Jag satt ute på balkongen till klockan nio. Då flyttade jag in till vardagsrummet istället. Och så blev det en timmes tevetittande: Kanal 5 och "Desperate Housewives". Efter det så blev det datorn varvat med boken igen, och jag läste även ut boken till slut.

 

Borzko gick och la sig vid halvtiotiden. Han ska upp tidigt i morgon och jobba som vanligt, trots att det är nationaldag och röd dag.

 

Jenny var i skolan i dag som vanligt först. Efter det så träffade hon Robin och var med honom hela kvällen hemma hos honom, och ska också sova där i natt.


"Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl.

image382

 ---------    

Recension av boken: "Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------    

"Träffsäkert om unga män.


Ronnie Sandahls debutroman Vi som aldrig sa hora är en bok om killar som växer upp med Fittstim som en välmenande nagel i ögat. Om de som ska bli de moderna männen - men som i stället hamnar i ett ingenmansland mellan den nya och den gamla mansrollen. Som förväntas visa känslor men ändå inte får gråta.

Hannes har precis återvänt till Falköping från Stockholm med svansen mellan benen. Till en stad som han avskyr, till Wilma, före detta flickvännen som förstört hans liv, till kompisar han umgås med av gammal vana, till ett liv utan framtidsutsikter.

Frippe som kom till stan för att gå volleybollgymnasiet - och komma bort från sitt helvete i Borlänge. Som träffar Wilma bakom ryggen på Hannes, men en dag inser att det börjar bli nåt mer än sex. Och det skrämmer honom.

Kristian bara äter och äter, han är arbetslös och han kan inte komma ihåg när han var lycklig senast. Kristian vet vad Frippe och Wilma gör, men har inte bestämt om han ska berätta för Hannes.

Och Stig, som bara håller käften.

Vi som aldrig sa hora är en hård och romantisk skildring av att vara ung i en småstad. Om att gå runt med all sin leda, om att drömma sig bort från sin håla."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Bra bok som kan rekommenderas. Kanske lite väl tunn och lättläst bara. ///Bim.

 
---------    

Betyg:  3 av 5.  

---------    

Dagens Jobb - Tisdagen den 5 juni 2007

I dag var det en vanlig ordinarie åttatimmars arbetsdag. Jag var först en stund i skalen och förberedde grönsakerna. Sen så dukade jag matsalarna. Och efter det så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade fiskpanetter och potatismos i dag. Vi var fulltalig personalstyrka, inget speciellt hände, och allt flöt på bara bra.

 

I dag satt vi ute och fikade på eftermiddagsfikarasten, eftersom det var ett underbart väder ute. Tårta fick vi i dag till fikat. Det var åkerifirman. som kör vår mat som vi lagar till andra skolor och till dagis, som bjöd oss på tårtan som tack för det här läsåret.


image379


Dagens Outfit - 070605.

Min outfit till och från jobbet.


image380


Min outfit vid solning på uteplatsen.image381


Nedräkning... ;-D

Nedräkning... ;-D

Fyra arbetsdagar kvar... ;-D

Fyra arbetsdagar kvar... ;-D

Veckans Vikt - Vecka 23 - 2007

Veckans Vikt
Vecka 23 - 2007
04/06

57,0 kg

Veckans Motion - Vecka 22 - 2007

Veckans Motion
Vecka 22 - 2007
28/05 - 03/06

Måndag: ---------
Tisdag: ---------  
Onsdag: ---------
Torsdag: --------- 
Fredag:---------  
Lördag: ---------  
Söndag: Promenad, cirka 2,0 tim

Dagens Jobb + Dagens Dagbok - Måndagen den 4 juni 2007

Måndag igen och jobb igen då alltså. Och som jag skrev i går, så blev det alltså en väldigt lång arbetsdag. Jag började klockan sex i morse som vanligt, trodde att jag skulle jobba till tio i kväll, men det blev "bara" till halvnio.  

Först så var det då en "vanlig" arbetsdag. Vi var fulltalig personalstyrka. Jag var först en kort stund i skalen och förberedde grönsakerna lite. Sen så dukade jag matsalarna. Och sen så var jag andreman i stora matsalen. Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Lite raggmunk hade vi också. Inget speciellt hände i dag, allt flöt på bara bra.  

Klockan två när det var dags för oss att gå hem, så gick några hem, och fem stycken av oss stannade kvar för att jobba med Niornas Bal. Vi höll sen på och förberedde allt under eftermiddagen. Middag åt vi förstås också, och fikade också.  

Klockan sex så började balen, och vid sjutiden så åt de middag. Sexorna var där och serverade. Vi la upp allting färdigt på tallrikar och sen så gick de runt och serverade. Först så fick de kycklingfilé, klyftpotatis, bearnaisesås, och blandad sallad. Och till efterrätt så åt de blåbärspaj och vaniljvisp. Etthundratio stycken ätande var det.  

Efter maten så tog vi hand om all disk och städade undan. Vid halvniotiden så var vi klara med allt, mycket tidigare än vad vi brukar vara. Så då kunde vi gå hem.  

Jag åkte direkt till McDonalds och hämtade upp Jenny som slutade klockan nio. Vi var båda så godissugna så vi stannade till och köpte lite godis på vägen hem. Kom hem vid halvtiotiden.  

Jimmy var inte hemma, han var ju förstås "hemma" där han bor för tillfället. Borzko var hemma, men han hade precis gått och lagt sig, för han ska upp halvfyra i morgon bitti. Jenny och jag satte oss vid köksbordet med våra datorer. Satt där och höll på med lite allt möjligt i våra datorer, och så pratade vi förstås också.  

Morgondagen.

I morgon så blir det nog ingen uppdatering alls här i bloggen. Jag kommer att jobba en dubbel arbetsdag i morgon, så jag kommer inte att hinna och/eller orka med att blogga något. Först så ska jag jobba min ordinarie arbetsdag på åtta timmar mellan klockan sex och två. Och efter det så ska jag jobba över i åtta timmar mellan klockan två och tio. Så när jag sen kommer hem vid halvelvatiden så blir det sängen direkt. Det är niorna som har sin sedvanliga Bal i morgon, så vi är fem stycken av kökspersonalen som ställer upp frivilligt och ordnar allt till dem. Det är jobbigt, men också roligt. Jobbigt för att det blir en så lång dag. Men roligt för att det är så annorlunda. Och också roligt att se alla fina elever (och lärare) i sina klänningar och kostymer.


Dagens Dagbok - Söndagen den 3 juni 2007 - Kvällen.

Jag fortsatte att sitta på balkongen på övervåningen. Njöt av den sköna eftermiddags- och kvälls-solen. Satt lite med datorn, men mest så blev det läsning.

 

Först så läste jag ut "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson, som jag har hållit på med ovanligt länge för att vara mig, i en hel vecka faktiskt.

 

Sen så läste jag ut boken som jag köpte och började på i dag: "Jonas Eckel" av Karin Fossum. Den gick ju desto snabbare.

 

Klockan åtta så var båda böckerna slutlästa, och solen hade gått ner bakom huset framför. Jag flyttade in från balkongen, och ner till kökssoffan istället. Och så blev det datorn som fick min tid och uppmärksamhet resten av kvällen. Bloggade två bokrecensioner på böckerna som jag nyss läste ut bland annat.

 

Sen så blev det mest bloggläsande och nyhetsläsande större delen av kvällen.

 

Borzko kom hem från sin Mamma vid niotiden. Jimmy sover ju borta i sitt tillfälliga hem. Jenny är på fest och kommer hem senare i kväll/natt. Jag lägger mig vid halvelvatiden som vanligt. Sen ringer hon när hon är på väg hem. Och så möter jag henne vid tunnelbanan, eller så pratar vi i mobilerna medan hon går från tunnelbanan. Förmodligen så kommer hon väl med sista tunnelbanan.


"Jonas Eckel" av Karin Fossum.

image378

 ---------    

Recension av boken: "Jonas Eckel" av Karin Fossum. (Genre: Skönlitteratur / Deckare.)  

---------    

"Bara Karin Fossum kan skapa en sådan kuslig stämning av något så vardagligt!

Jonas Eckel, Eckel med ett E som han själv presenterar sig, är en 38-årig noggrann och korrekt lagerchef. En dag kommer Lillian Ask in på lagret, knubbig, grönögd och omgiven av en svag doft av nyrostat kaffe. För första gången i sitt liv blir Jonas förälskad, inte bara i Lillian utan även i själva tanken på tvåsamheten. Efter en kort tids bekantskap gifter de sig, men det som Jonas trodde skulle bli ett lugnt samliv visar sig med tiden få helt andra och dramatiska konsekvenser."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Det här var en väldigt kort, tunn, och lättläst bok. Vet inte om den direkt kan kallas deckare eller krimnalroman. Som det stod på boken kanske man bättre beskriver den med: "... en liten otäck roman. Äckligt bra." Den var i alla fall klart annorlunda tycker jag. Inte som de böcker som jag tidigare har läst av Karin Fossum. Jag tyckte i alla fall att den var jättebra och klart läsvärd. ///Bim.

 
---------    

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    

"Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson.

image377

 ---------    

Recension av boken: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson. (Genre: Skönlitteratur / Kriminalroman.)  

---------    

"Den tredje och avslutande delen i Millennium-serien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde att bli levande begravd, men hennes problem är långt ifrån över. Starka krafter vill tysta henne en gång för alla. Samtidigt gräver Mikael Blomkvist i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren. Han skriver på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela landet i dess grundvalar. Äntligen finns en chans för Lisbeth Salander att göra upp med sitt förflutna och en möjlighet för rättvisan - den verkliga - att segra.

Stieg Larssons sista bok i hans hyllade Millennium-serie är en politisk thriller av bästa märke.

Stieg Larsson, 1954-2004, var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor, som tilldelades Glasnyckeln. Flickan som lekte med elden blev även den en stor succé och utsågs till Årets bästa kriminalroman 2006."

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.

 

---------  

 

Det här var en mycket, mycket bra bok! En klart värdig avslutning på Millenium-serien. Det känns jättetråkigt att man aldrig mer kommer att få läsa om Lisbeth Salander. Hon är nog en av de bästa karaktärer som jag har läst om i någon bok. 

Om jag ändå måste rangordna de tre böckerna i Millenium-serien, så tycker jag nog att bok nummer två: "Flickan som lekte med elden" var allra bäst. Som näst bästa bok tycker jag nog bok nummer ett: "Män som hatar kvinnor". Och som trea i serien så tycker jag nog också trean i serien: "Luftslottet som sprängdes". 

Men för er som inte har läst böckerna säger jag bara: LÄS DEM! Jag ska helt klart läsa om alla tre böckerna om ett par år. De är bland de bästa böckerna som jag har läst, någonsin.  ///Bim.

 
---------    

Betyg:  4,5 av 5.  

---------    

Dagens Dagbok - Söndagen den 3 juni 2007 - Dagen.

Mobilen larmade klockan sju i morse. Gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp klockan åtta och genomgick sina morgonbestyr. Frukost för oss båda blev det sen. För mig blev det gröt och fika som vanligt.

 

Klockan nio så begav jag mig iväg ut. Först så gick jag till Centrum och till Solakuten. Solade där en halvtimme som vanligt. Men jag solade inte ansiktet i dag, eftersom jag planerade att vara ute i solen sen större delen av dagen.

 

(Här är en bild på en blomma på ett vackert träd vid Centrum. Jag tror att det är en röd kastanj.)


   

image372


När jag hade solat klart så gick jag till tunnelbanan och åkte in till Skanstull. Och sen så promenerade jag därifrån och in till City. Gick sen och strosade runt i stan lite.

 

(Så här fina skulle alla papperskorgar vara!)


   

image373


Köpte mig en begagnad pocketbok på loppmarknaden på Hötorget, "Jonas Eckel" av Karin Fossum. Och sen så köpte jag mig en Ice Latte på Espresso House. Satte mig sen en lång stund i solen och läste, drack min latte, solade, och bara njöt av vädret, solen, folklivet, stan, sommaren, och livet.


   

image374


Sen så gick jag till Skopunkten och köpte mig ett par skor. Jag hade fått ont i fötterna av de skorna som jag hade på mig, så jag köpte mig ett par tygskor för 150:- kronor. (Bild finns i inlägget: Dagens Shopping.)


   

image375


Strosade runt sen lite till, och då ringde Jenny på mobilen och sa att hon var på väg hem från Robin. Så då åkte jag också hemåt. Vi möttes upp vid Medborgarplatsen och åkte sen tillsammans hem. Kom hem vid ettiden.


   

image376


Borzko hade bara varit hemma hela dagen. Han kände varken för att gå och träna på gymmet i dag, och inte heller att promenera med mig i stan. Han hade bara känt för att vara hemma i dag, så han hade varit det. Däremot så hade han gjort en hel del av veckostädningen här hemma under dagen.

 

Väl hemma igen så åt vi lite lunch tillsammans. Och sen så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Hon var bara hemma i någon timme, och sen vid tvåtiden så stack hon iväg igen. Jag gjorde sällskap med henne till Centrum och tunnelbanan. Hon åkte iväg mot stan igen, och jag gick in i Centrum.

 

Jag köpte två par leggings, ett par vanliga, och ett par i nät. Och så köpte jag sex par vanliga små sockor utan skaft. Och så två stycken nya tvättpåsar. Sen så gick jag hem igen.

 

Sen så höll jag på och fixade med lite allt möjligt här hemma en stund. Och sen så gick jag ut i solen igen. Den här gången bara till uteplatsen. Satte mig där vid tretiden och läste i min bok: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson, och så solade jag förstås också.

 

Borzko åkte iväg vid halvfyratiden. Han åkte hem till sin Mamma på sitt sedvanliga söndagsbesök med middag, fika, och en pratstund.

 

Vid fyratiden så kom Jimmy förbi en stund. Han skulle bara hämta lite grejer. Och så pratade vi en stund förstås. Sen så åkte han "hem" till sitt tillfälliga hem igen.

 

Jag åt sen middag i min ensamhet här hemma vid femtiden. Det blev bara lite smått och gott och hopplock från kyl och skafferi för mig. Satt och läste under tiden också.

 

Efter middagen så flyttade jag med mig datorn och boken upp till balkongen på övervåningen. Och sen så satt jag där och njöt av eftermiddags/kvälls-solen. Varvade datorn med boken då.


Dagens Shopping - 070603.

Tygskor, Skopunkten, 150:- (Länk)


image370

image371

Dagens Outfit - 070603.

image369

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 juni 2007 - Kvällen

Så småningom så flyttade jag upp till den övre balkongen istället. Solen stannar kvar längre där på kvällen. Jag varvade datorn med boken. Borzko satt i vardagsrummet och läste i sin bok. Satt kvar på balkongen till halvåttatiden, då hade solen försvunnit bakom huset framför, så då blev det lite för svalt för mig att sitta där.

 

Vid kvart i åtta så åkte jag iväg med bilen för att hämta upp Jenny på McDonalds, för hon fick sluta klockan åtta. Gullig som hon är så hade hon med sig en Solero Sundae ut till mig som tack för att jag kom och hämtade henne.

 

image365

image366


När vi kom hem så duschade Jenny och gjorde sig i ordning. Sen så stack hon iväg med tunnelbanan efter en timme ungefär. Hon skulle möta upp med några tjejkompisar, och sen så skulle de möta upp med Robin och hans kompisar, och åka på fest tillsammans. Och sen så ska hon sova hos Robin i natt.


 

image367


Borzko tittade såklart på fotbollsmatchen mellan Sverige och Danmark. Han tittade i sovrummet. Själv så satte jag mig i vardagsrummet vid halvtiotiden. Och så tittade jag på "Sommarkrysset" som jag hade spelat in tidigare på kvällen. Lite popcorn att äta till programmet blev det också.


 

image368


Efter fotbollsmatchen och Sommarkrysset så blev det lite allmänt slötittande på teve för oss båda. Och jag satt förstås också en hel del med datorn.


Några fotografier från Landet i dag.

Här kommer några fotografier från Landet i dag.

Klicka på dem som vanligt så blir de större.

   

    

Vi gillar våra nya registreringsskyltar! ;-D

image353

image354

Dagens Dagbok - Lördagen den 2 juni 2007 - Dagen

Första delen av dagen finns att läsa i ett av inläggen nedanför: "God Morgon på er allihopa!".

 

Åkte iväg vid tjugo i nio. Hämtade upp Jimmy vid Skogskyrkogården vid kvart i nio. Sen så åkte vi till Örby och hämtade upp Mamma plus alla grejer vid nio. Åkte sen ut mot landet. I dag tog vi inte Nynäsvägen dit, utan vi åkte vägen via Huddingevägen. Stannade till i Sorunda så Mamma fick handla matvaror på Konsum där. Kom ut till landet vid strax före halv elva.

 

Packade ur alla varor och hjälpte till att få in allt på sina rätta platser. Gick runt och kollade lite sen. Och efter det så satte vi oss i solen och fikade. Kall vind, och ganska så blåsigt. Men i lä och i solen så var det jätteskönt. Satt sen och fikade, pratade och solade i ett par timmar.

 

Vid halvettiden så sa Jimmy och jag Hej då till Mamma och Pappa och så åkte vi hemåt igen. Den här gången så tog vi Nynäsvägen. Åkte direkt "hem" till Jimmy vid Skogskyrkogården, och så hämtade han sin bil. Och så åkte vi båda två hem till Farsta.

 

Borzko kom hem nästan samtidigt som oss. Skönt att det blev en kort dag för honom i dag. Han hade ju "sovmorgon ända till strax före sex" i morse, och var hemma redan före två.

 

Jimmy och Borzko stack sen iväg nästan på en gång. De åkte med både Polon och Volvon bort till Fagersjö och "Wash and Drive". Där tvättade de av bilarna, och så dammsög de dem inuti. Sen så åkte de till OKQ8 och tankade, kollade olja och luft, med mera. De var väl borta i drygt en timme.

 

Den timmen satt jag på uteplatsen och njöt av solen och värmen. Först så läste jag lite i min bok, men sen så solade jag bara.

 

När Jimmy och Borzko kom hem igen vid strax efter tre så duschade Borzko och gjorde sig i ordning. Jag och Jimmy åkte en sväng till Centrum. Först så var vi hos Sko- & Nyckelservice och gjorde en kopia av en nyckel. Sen så var vi hos Phone House där Jimmy köpte sig ett Bluetooth Headset till sin mobiltelefon.

 

När vi kom hem igen så åt jag, Jimmy och Borzko middag ihop. Jimmy åt en kebabpizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jag och Borzko åt lite blandade rester från kyl, frys, och skafferi. Vi satt sen och pratade allihopa en stund.

 

Sen så åkte Jimmy "hem" till sitt tillfälliga hem vid Skogskyrkogården igen. Borzko höll på och fixade med lite allt möjligt. Jag tog min lilla bärbara dator med mig, och så satte jag mig i soffan på den nedre balkongen och njöt av eftermiddags/kvälls-solen.

 

Jenny jobbade på McDonalds i dag. Egentligen så skulle hon vara ledig i dag. Men klockan halvåtta i morse hos Robin, så blev hon uppringd på mobilen av chefen. Han sa att det var total kris på folk i dag, och bad henne att komma och jobba. Och snäll som hon är (och alltid i behov av pengar), så åkte hon från Robin, hem till Farsta och hämtade sina kläder och skor, och sen till jobbet. Hur länge hon skulle jobba, det visste hon inte.

 

Och i dag är jag nummer 19 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D

Och i dag är jag nummer 19 på Blogg.se:s Mest Aktiva-lista! ;-D
(Det är nog på grund av mina tolv bloggade inlägg i går!) ;-)

(Mobil-Blogg) Jimmy, Mamma och Pappa på Landet.

20070602319.jpg
(Mobil-Blogg) Jimmy, Mamma och Pappa på Landet.

God Morgon på er allihopa!

God Morgon på er allihopa!

 

Nu är klockan strax efter åtta och jag har redan varit upp i två timmar.

 

Jag gick ju och la mig redan klockan tio i går. Jag mådde inte alls bra: ont i huvudet, otroligt trött, frusen. Tänkte att jag skulle ligga och läsa min bok i den varma och sköna sängen, men när jag väl la mig där, så orkade jag inte ens läsa. Jag släckte lampan direkt och somnade som en sten.

 

Innan jag gick och la mig i går kväll, så var Jimmy förbi en sväng tillsammans med Kristian. Jimmy skulle bara hämta lite grejer.

 

Jag ställde klockan på sex i morse. Eftersom jag ska iväg, och jag tycker det är skönt att ha gott om tid på mig på morgonen. Man vill ju hinna med en datorstund också!

 

Mycket, mycket bättre mår jag i alla fall i dag! Åtta timmars sömn gjorde tydligen susen. Lite, lite huvudvärk har jag fortfarande, men inte alls som i går. Och jag känner mig piggare, och inte lika frusen och hängig.

 

Nu har jag duschat och gjort mig i ordning förstås. Och så har jag ätit en tallrik fiberhavregrynsgröt och druckit ett stort glas med kaffe.

 

Om en halvtimme ungefär så ska jag ge mig iväg. Först så ska jag hämta upp Jimmy vid Skogskyrkogården där han just nu bor tillfälligt. Sen så ska vi åka till Örby och hämta upp min Mamma plus massor med prylar. Efter det så ska vi handla någonstans på vägen. Och sen så ska vi ut på Landet, där Pappa redan är.

 

Mamma och Pappa har ju varken bil eller körkort så jag ska hjälpa dem att köra ut lite grejer. Jimmy är snäll och följer med som sällskap. Han hade ändå ingenting för sig i dag på dagen, inte förrän till kvällen. Så vi åker väl hem framåt eftermiddagen.

 

Jenny sov ju hos Robin i natt, så hon är inte hemma. Borzko gick upp vid kvart i sex, och stack iväg klockan sex för att åka och jobba extra i dag.

 

I dag är det strålande solsken här. Men när jag gick ut på uteplatsen i skuggan för att känna efter lite hur det är, så känns det jättekallt i skuggan, och det är väldigt blåsigt. Men så länge man kan hålla sig i solen så blir det nog skönt. Huvudsaken är att solen lyser!

 

Ha nu en underbar lördag allihopa. Vi "hörs" i kväll. Någon Mobil-Blogg kanske kommer från Landet också. Annars så blir det bilder i kväll.

 

Här är två bilder tagna i morse ifrån franska balkongen i vardagsrummet.

image350          image351


Dagens Dagbok - Fredagen den 1 juni 2007.

Åkte hem direkt efter jobbet. Otroligt skönt när arbetsdagen äntligen var slut. Har inte mått så bra i dag heller. Ont i huvudet, precis som i går kväll, men tack och lov inte lika mycket i dag. Och så väldigt, väldigt trött. Har också frusit ovanligt mycket på jobbet i dag, känt mig hängig, och inte alls bra.

 

När jag kom hem så höll jag på lite och fixade här hemma på eftermiddagen som vanligt. Jenny kom hem vid tretiden från skolan. Hon tog sin dator och satte sig vid köksbordet en stund. Jag satte mig också vid datorn en stund då.

 

Vid halvfemtiden sen så åkte Jenny iväg till sin pojkvän Robin som bor vid Medborgarplatsen. Hon skulle äta middag där, och sen vara där på kvällen, och också sova där.

 

Jag åt middag i min ensamhet vid halvfemtiden. Läste lite under tiden. Efter middagen sen så blev det kökssoffan och datorn mest.

 

Vid halvsjutiden så kom Borzko hem från jobbet. Han åt då middag, och vi satt och pratade en stund. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning. Efter det så läste han i sin bok en stund. Han gick också och la sig tidigt, för han ska jobba extra i morgon, och så var han ju givetvis trött efter sin mycket långa dag i går.

 

Jimmy träffade jag inte i kväll. Han jobbade förstås först som vanligt. Efter jobbet så hjälpte han en kompis och hans familj med deras flytt. Och sen så var han ju "hemma" där han nu bor tillfälligtvis.

 

Nu är klockan snart tio. Jag sitter här och känner mig trött och frusen. Ont i huvudet har jag också. Jag ska lämna datorn nu. Det här blir det tolfte inlägget i dag, och det får faktiskt räcka. Nu ska jag bädda ner mig i min varma säng, och så ska jag läsa i min bok: "Luftslottet som sprängdes" av Stieg Larsson. Och sen så ska jag sova tidigt i kväll, så jag förhoppningsvis mår bättre i morgon.

 

Ha en trevlig helg nu allihopa! Och tack för att ni läser min blogg! Vi "ses" igen i morgon! ;-D


RSS-läsare.

Jag skaffade ju en RSS-läsare för kanske någon månad sedan, och jag måste ju bara säga att det är bland det bästa jag har gjort! I alla fall inom bloggläsandets värld!

Ni kanske har det redan? Jag hade länge, länge, tänkt skaffa det, men det blev aldrig av. Jag satt och klickade i mina favoriter när jag skulle läsa bloggar istället.

Men så laddade jag äntligen då ner RSS-läsaren SharpReader. Och nu undrar jag varför jag inte gjorde det mycket, mycket tidigare! Vad otroligt smidigt det är! Vad mycket tid man vinner!

Så till er som läser en hel del bloggar, och inte har någon RSS-läsare, säger jag bara: LADDA NER EN RSS-LÄSARE! ;-D

Läs Jennys Blogg i dag!

I dag tycker jag att ni ska läsa Jennys Blogg!
Det tycker jag i och för sig att ni ska göra alla dagar!
Men speciellt i dag.

Överst så ligger en novell på svenska.

Och i inlägget under så finns det "en argumenterande text" på engelska.

Jag (som i och för sig är partisk och jävig) tycker att båda texterna är bra skrivna!
Väldigt bra innehållsmässigt, värderingsmässigt, och språkligt.
Kanske däremot inte lika bra när det gäller grammatik, stavning, och kommatering.
Men vilket är egentligen viktigast!?

Hon fick VG på den svenska novellen, och G på engelskauppgiften.

Fyra kort på mig från -72, -74, -74, och -76.

Fler Nostalgi-kort!
Här kommer fyra kort på mig från 1972, 1974, 1974, och 1976.
Jag är alltså: 11, 13, 13, och 15 år på korten.
(Det blev tyvärr lite suddiga och dåliga kort.
Ska försöka fixa lite bättre kvalité nästa gång.)


image346

image347

image348

image349

Dagens Outfit - 070601.

image345

Nyklippt och nyblekt! ;-)

image344

Besöksstatistik - 2007 - Maj

Besöksstatistik - 2007 - Maj.

I Maj hade jag i genomsnitt:

412.

läsare med unika IP-nummer per dag.

Högsta antalet läsare på en dag i maj: 885.
Lägsta antalet läsare på en dag i maj: 247.

Så här har statistiken varit hittills:

(2007:)
Maj: 412
April: 379
Mars: 230
Februari: 192
Januari: 179
(2006:)
December: 137
November: 138
Oktober: 119
September: 108
Augusti: 113
Juli: 80
Juni: 69
Maj: 70
April: 66
Mars: 64
Februari: 54
Januari: 51
(2005:)
December: 42
November: 29

Antal inlägg under Maj månad 2007.

Lite statistik.

Under Maj månad 2007 har jag bloggat 187 inlägg.

Det gör i snitt 6 inlägg per dag.

(Minsta på en dag: 2, flesta på en dag: 10).


Nedräkning... ;-)

Nedräkning... ;-)

Sex arbetsdagar kvar... ;-D

Sex arbetsdagar kvar... ;-D

Dagens Jobb - Fredagen den 1 juni 2007.

Jobbade förstås som vanligt i dag också. Skönt att det äntligen var fredag. Mådde inte så bra i dag på jobbet, trött, frusen, ont i huvudet, och allmänt hängig.

 

Jag var även i dag först i skalen och fixade grönsaker, och sen så var jag i disken och diskade. Vi fick köra utan grovdiskmaskin under halva lunchtiden, men sen så kom de och lagade den, och då flöt allt på bättre. Fick lite hjälp i disken i dag också av en av kollegerna. 

 

Vi serverade couscouspytt i dag. Allt flöt på bara bra under dagen. Inget speciellt hände i dag. Men väldigt skönt när dagen äntligen var slut, eftersom jag inte mådde riktigt bra.


Dagens Dagbok - Torsdagen den 31 maj 2007 - Kvällen.

Gick och la mig redan klockan halvtio i går kväll. Mådde inte alls bra. Var otroligt trött, och så hade jag en sprängande huvudvärk...

 

Borzko kom inte hem från jobbet förrän närmare halvtolv i går. Det blev en väldigt lång dag för honom på grund av att lastbilen gick sönder...

 

Och så en rättelse i gårdagens dagbok. Som två stycken ordentliga läsare har kommenterat, så skulle det ju så klart stå "pojkvän Robin" och inte "kompis Robin". ;-D


RSS 2.0