"Snabba Cash" av Jens Lapidus.

image617

---------    

Recension av boken: "Snabba Cash" av Jens Lapidus. (Genre: Svensk Skönlitteratur.)  

---------   


"Jorge panikade. Sparkade allt vad han kunde mot kuken på polisen. Mannen vrålade. Jorge hade bara en sak i huvudet: kokset i bagageluckan. Greppade handtaget på luckan. Öppnade den. Slet upp NK-påsen. Polismannen slängde sig mot Jorge. Jorge höll sig fri. Polisen slet upp ett vapen. Skrek något. Jorge sprang. Mannen efter var snabb. Jorge var snabbare. Tacka Gud för tiden på Österåker och den träning han fått på sistone."

Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater som saknar spärrar styr. Med ett rättframt språk och imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid.

JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara som dom.
Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot dem som satte dit honom, juggemaffian med Radovan i spetsen.
Mrado är underhuggare till Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn.
Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de finaste salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och varför? För snabba cash!"

(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  

  
Den här boken hade jag hört och läst så mycket om, så jag hade rätt så höga förväntningar på den. Men jag tyckte inte att den riktigt levde upp till mina förväntningar faktiskt. Jag tyckte nog inte att den var så himla bra som jag har läst om att den ska vara. Visst var den spännande. Och visst kändes den äkta, både beskrivningarna om Stureplansbratsen och om juggemaffian. Men ändå så tyckte jag ibland att den var lite seg och långtråkig. Men den var ändå klart läsvärd, så jag kan ändå rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer
Postat av: En Södertäljebos Liv II

Den här boken är jag sugen på, ska köpa lite nya böcker snart så då får den åka med. Just nu hinner jag inte läsa så mycket..

2007-06-27 @ 20:23:29
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> En Södertäljebos Liv II: Ja, jag tyckte som sagt var sådär om den. Förstår verkligen att du inte hinner läsa så mycket nu för tiden! ;-D

2007-06-27 @ 20:27:09
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0