"Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 30/11.


I kväll på "Kör för alla!" så blev Caroline af Ugglas och Heinz Liljedahl uppvaktade av några i kören. Dom hade gjort en insamling och köpt presenter. Vi sjöng också en sång för Caroline: "Du är vår tjej" på melodin till "Du är min man".

Mycket bra initiativ av dom som hade samlat in pengar, skrivit om texten till låten, hittat på presenter, och fixat uppvaktningen. Tack till er! :-D

Vi tränade en sista gång på låtarna som vi ska sjunga på vår lilla konsert i morgon. Vi sjunger på Stockholms Centralstation klockan 16.50. Det är en invigning av en ny rulltrappa klockan 16.00. Och sen sjunger vi efter det.

Här är låtarna som vi ska sjunga:

- Fields of Gold.
- With or Without You.
- Du är min man.
- Live is Life.
- Drummer Boy.
- Hallelujah.
- Bad Romance.

Tre fotografier från i kväll.Tisdagen den 30 november 2010.


Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter i dag som i går. Och i dag var vi faktiskt helt fulltalig personalstyrka, både hos oss och i annexskolan.

Vi serverade kycklinggryta med kokt ris i dag.

Roade mig med att ta lite fotografier på jobbet i dag, med min nya panorama-app.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på och fixade och grejade med lite alla möjliga hushållsbestyr här hemma. Sen blev det en tidig middag. Och så gjorde jag mig i ordning för att åka iväg in till stan och till "Kör för alla!".Dagens Låt - 101130 - Michael Jackson med "Black or White" - 1991.


Dagens Låt - 101130 - Michael Jackson med "Black or White" - 1991.


Måndagen den 29 november 2010.


Tolv grader kallt i morse, och en hel del snö på bilen...

Den här arbetsveckan är jag först en timme i skalen på morgonen, och förbereder grönsakerna. Sen går jag ut i matsalarna och "dukar", alltså förbereder dom inför lunchserveringen. Och slutligen så jobbar jag som försteman i stora matsalen.

Personalbrist i annexskolan var det i dag, så vi fick skicka ner en av oss dit i dag. Så det innebar ju att det blev personalbrist hos oss istället. Inte många dagar precis som vi är fulltalig personalstyrka...

Vi serverade pyttipanna med rödbetor i dag. Och vår salladsbuffé.

Allt flöt på bara bra i dag. Och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Lite bokläsning och lite datorsittande blev det också. Och även lite körsångsträning.

Middag åt jag för mig själv, med datorn som sällskap, vid fyratiden.

Fortsatte sen som tidigare, med mina sysslor.

Höll även på och lekte lite med min nya foto-app, som sätter ihop flera fotografier till en panoramabild. Den ska ju självklart helst användas på långt håll, typ vyer över land, hav, och stadsmiljö. Men jag testade lite inne igen. Ska väl försöka att komma iväg ut på en promenad någon gång snart, och testa den då.

Här är i alla fall några kort från i dag.Vid halvsjutiden sen så kom både Borzko hem, och Jimmy hit.

Jimmy hade haft möte på jobbet, och fått middag där. Sen kom han direkt hit, för han skulle återigen hjälpa mig med några saker. Vi delade på en flaska (alkoholfri) glögg under tiden.

Borzko ville inte ha glögg i dag, men däremot så åt han middag. Och sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Jimmy åkte sen hem till sig. Borzko satte sig och läste i sin bok. Och jag varvade mellan datorn och boken.Dagens Låt - 101129 - Michael Jackson med "They Don't Care About Us" - 1996.


Dagens Låt - 101129 - Michael Jackson med "They Don't Care About Us" - 1996.


Söndagen den 28 november 2010.


Även i morse så larmade mobilen klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr.

Fem minusgrader, snöande och blåsigt var det utomhus...

Efter att Borzko hade gått upp och fixat sig i ordning, så blev det förstås frukost, fika, och en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag.

Och jag varvade mellan mina vanliga tre sysslor: grejande och fixande med diverse hushållsbestyr, bokläsning, och datorsittande.

Vid tolvtiden sen så stack jag iväg med Jimmys bil, som stod kvar i Farsta sen i går kväll. Köpte en bukett tulpaner i centrum, och sen åkte jag hem till mina föräldrar för att lämna dom en första advents-blomma.

Hade tänkt mig röda och vita tulpaner, men dom röda var slut, så det blev nästan påskkänsla istället för julkänsla!Hade bara tänkt lämna blommorna, eftersom vi träffades i flera timmar i går. Men mamma och pappa ville bjuda på fika, så det fick dom.Så här fint hade Mamma och Pappa gjort i köksfönstret och vardagsrumsfönstret.Och nere i porten så har deras bostadsrättsförening redan ställt ut julgranen.Fikade, åt lite pepparkakor, och satt och pratade en stund. Och sen så stack jag iväg med bilen hem till Jimmy.

Jag skulle hjälpa Jimmy med lite grejer, och han skulle hjälpa mig med lite saker.

Han hade tvättstugan mellan ett och fyra, så jag var med som sällskap där också. Och jag klippte även hans hår. Eller rättare sagt så trimmade jag det med hårtrimmern.

Jimmy hjälpte mig med lite grejer i datorn, som jag hade med mig.

Sen så visade han mig en ny app till iPhone4 som jag laddade ner. Den gör så att man kan ta flera fotografier som sen sätts ihop till ett.

Testade den inne hos honom, och det ser jättekonstigt ut när man ser alla väggarna av rummet på samma kort.

Men utomhus kan det nog bli coolt när man tar foton på landskapsvyer.

När vi var klara med allt som vi skulle hjälpa varandra med, så skjutsade Jimmy mig hem till Farsta.

Han stannade också och åt middag. Det blev mycket goda rester från gårdagens adventsmiddag.Jimmy åkte sen hem till sig. Och efter lite plockande och fixande här hemma en stund, så satte jag mig i vardagsrummet med boken och datorn.

Borzko hade åkt hem till sin mamma, som nästan alltid på söndagseftermiddagar, och kommer väl hem lite senare.Dagens Låt - 101128 - Markoolio Vs The Boppers med "Rocka På" - 2001.


Dagens Låt - 101128 - Markoolio Vs The Boppers med "Rocka På" - 2001.


"Så mycket bättre"


"Så mycket bättre" är ett otroligt bra program! Man blir glad och varm i hjärtat av det! Alla sju är så fantastiska människor! Ett av dom bättre programserierna som har sänts på teve på länge! :-)

Nu är det bara ett program kvar, Plura nästa lördag, och sen är det slut... :-/


Lördagen den 27 november 2010 - 2.


Vid tretiden sen så kom Jimmy hit, för att hjälpa mig lite med middagsfixandet och vara lite sällskap.

Vi drack glögg, pratade, och hade det lite mysigt, medans vi fixade i köket.

Jimmy hade på sig sina fina nya kängor/skor när han kom, som han köpte i onsdags.Vid fyratiden sen så gick Borzko upp från sin sovstund. Han duschade då och gjorde sig i ordning.

Jimmy stack iväg vid fyratiden för att hämta upp Jenny på jobbet.

Och vid halvfemtiden så kom Mamma och Pappa hit.

Jag fick en bukett röda tulpaner av dom när dom kom.Och sen strax efteråt så kom Jimmy och Jenny.

Vi drack sen glögg med russin och mandel. Och åt lite pepparkakor med ädelost till.

Sen så åt vi middag. Jag hade gjort potatisgratäng, och stekt oxfilé och fläskfilé. En blandad sallad blev det också. Och två stycken creme fraiche-dressingar, en stark och en svag. Vitlöksbröd hade vi också. Rödvin, starköl, folköl, och fun light drack vi till.

Efter maten så drack vi kaffe. Och åt kladdpepparkaka med vaniljvisp.

Satt och pratade och hade det trevligt.

Vid åttatiden sen så kom Mattias och hämtade Jenny. Han hade jobbat extra i dag, och kom direkt från jobbet. (Annars så hade han ju såklart också varit med på middagen).

Och strax efteråt så gick min mamma och pappa hem till sig.

Jimmy gav sig då också iväg. Han skulle möta upp med kompisar inne i stan, för att sen gå vidare ut på krogen.

Borzko och jag startade diskmaskinen, diskade lite disk för hand, tog reda på mat som blivit över, och snyggade till i köket.

Och när vi var klara så satte vi oss uppe i vardagsrummet och tittade på "Så mycket bättre", som jag hade spelat in.

Efter att programmet var slut, så satte sig Borzko och läste i sin bok, och jag satte mig vid datorn en stund.

Här kommer sex fotografier från kvällen.Lördagen den 27 november 2010 - 1.


I morse så larmade min kära fina lilla iPhone klockan halvåtta som vanligt på lediga dagar.

Kallt var det...Men en fin morgon var det. Inget snöande, och inte så blåsigt. Och en himmel som nästan såg ut som om den skulle klarna upp.Jag duschade och gjorde mig i ordning. Och sen så blev det förstås frukost, fika, och till det lite nyhetsläsande i datorn.

Höll på och fixade med lite allt möjligt här hemma först en stund. Och sen vid tiotiden så klädde jag på mig ytterkläderna och gick ut.

Hade kanske möjligtvis tänkt mig en liten promenad. Men jag tyckte det inte var nåt skönt ute. Så jag gick bara till centrum för att handla.

Hemköp blev det som fick ett besök, och två plastkassar med matvaror blev det.

Borzko kom sen hem från gårdagskvällens/nattens/morgonens jobb, vid elvatiden. Han åkte vid sjutiden i går kväll, och kom hem vid elvatiden på förmiddagen i dag. Långt arbetspass blev det. Sexton timmar.

Han la sig direkt för att sova i några timmar när han kom hem.

Jag satte igång med att förbereda lite inför kvällens middag.

Sen när jag tyckte att jag hade förberett tillräckligt så satte jag mig med datorn och boken istället.Senare i eftermiddag så blir det adventsmiddag med Borzko, Jimmy, Jenny, Mamma, och Pappa. Det ska bli gott, trevligt, och mysigt! :-DDagens Låt - 101127 - Tinie Tempah feat. Eric Turner med "Written in the Stars" - 2010.


Dagens Låt - 101127 - Tinie Tempah feat. Eric Turner med "Written in the Stars" - 2010.


Idol 2010 - 26/11.


Och jag tyckte som vanligt att Jay Smith var bäst i kväll! ;-D Fast han var inte lika otroligt bra i kväll som han brukar vara. Lady Gagas "Bad Romance" var inte så jättebra. Men Phil Collins "Against all odds" var mycket bra.

Dom andra tre Idolerna var också mycket bra. Så jag vet inte vem jag vill ska åka ut i dag... Det spelar egentligen ingen roll faktiskt. Bara Jay kommer till Finalen i Globen så är jag nöjd. Vem som tävlar mot honom där bryr jag mig inte om faktiskt. För dom är så bra, alla dom andra tre.Fredagen den 26 november 2010.


Även i morse så var det mycket snö och mycket is på bilen... Och mycket halt på vägarna... Och sex grader kallt... :-/

Min arbetsdag i dag började med att jag jobbade med grönsakerna i skalen. Efter morgonfikat så fortsatte jag en stund till i skalen.

Efter det så fick jag och en kollega ett "specialuppdrag" av vår husmor. Vi fick plocka ner alla (cirka trettio) fönsterlampor och hänga upp våra adventsstjärnor istället. Det tog rätt så lång tid att klättra upp och ner på stegen, plocka ner, hänga upp, och byta glödlampor. Men vi hann bli klara med alla tre matsalarna innan lunchserveringen började. Dom i våra utrymmen, (köket, skalen, disken och omklädningsrummet) fick vänta tills på måndag.Resten av dagen så jobbade jag i diskrummet.

I dag var det ingen personalbrist i annexskolan, så vi slapp att skicka ner någon dit. Men en annan kollega hade sin lediga dag i dag, och Snurran hade också en ledig dag. Så vår vikarie fick komma och jobba i dag också.

Vi serverade "smått och gott" i dag. Alltså en massa olika rätter från frysen.

Det blev en rätt så rörig, stökig och hektisk dag i dag. Men allt flöt ändå på okej, och ingenting speciellt hände.

Och vi fick goda pecannötswienerbröd till fikat!

När jag kom hem från jobbet så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma. Satt även lite med datorn.

Under eftermiddagen så såg man att fler och fler adventspyntade i sina fönster.Borzko gick sista dagen på sin kurs i dag. Dom slutade tidigare i dag, och sen så åkte han direkt till sitt jobb för att hämta hem lastbilen.

När han kom hem så åt vi middag. Och sen så gick han och la sig för att sova en stund, eftersom han skulle jobba extra i natt.

Vid halvåttatiden sen så åkte Borzko iväg för sin nattkörning.

Kallare och kallare blev det...Och jag dukade fram lite gott att äta och dricka till mig. Och så satte jag igång teven för att titta och lyssna på "Idol" förstås.Lite planering, 27/11 - 24/12.


Här är det som jag har inplanerat, just nu, från och med i morgon, lördagen den 27 november, fram till och med julafton, fredagen den 24 december. Och listan lär väl fyllas på framöver! ;-)

Lördag, 27/11:
- Mamma och Pappa kommer hem hit på adventsmiddag.

Tisdag, 30/11:
- Sista ordinarie träningen i "Kör för alla!".

Onsdag, 1/12:
- Konsert på Stockholms Centralstation, klockan 16:50, med "Kör för alla!".

Fredag, 3/12:
- "The Show of Christmas - Midvinter Soul" i Globen, tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny.

Tisdag, 7/12:
- Sista gången för terminen i "Kör för alla!". Familjemedlemmar och vänner får komma och testa gratis den här kvällen.

Onsdag, 8/12:
- Nobel-fest för fyror och femmor i skolan. Vi jobbar över från 14.00 till cirka 20.00.

Söndag, 12/12:
- "Stockholms Luciakonsert 2010" i Globen, tillsammans med Borzko, Mamma och Pappa.

Torsdag, 16/12:
- "Björn Skifs Show" i Globen, tillsammans med Borzko, Jimmy och Jenny.

Fredag, 17/12:
- Till tandläkaren för att laga två trasiga fyllningar plus ett hål.

Tisdag, 21/12:
- Avslutning i skolan. Sista arbetsdagen för terminen, och därefter ledig i NITTON dagar!

Fredag, 24/12:
- JULAFTON! Hem till min syster och hennes sambo, för att fira jul tillsammans med större delen av familjen och släkten.Idol 2010 - 26/11.Det här är låtarna som Idolerna ska sjunga i kväll. En hel del bra låtar tycker jag. Och jag hoppas verkligen inte att Jay åker ut i kväll... Det finns väl en risk att en del inte längre vill rösta på honom, efter att det kom fram att han rökte hasch...

Jag är (alldeles självklart!) emot alla former av droger. Men om man skulle bojkotta alla artister som håller på med droger, då är det ju många av mina favoriter inom rockmusiken som man inte kunde lyssna på...

Så jag kommer att ringa på Jay i kväll i alla fall. Vem kommer ni andra att ringa på?Om exakt tre månader så åker vi! ;-DHär är en länk till tidigare bloggade inlägg om vår kommande resa till Thailand!Dagens Låt - 101126 - Sean Banan med "Gott Nytt Jul" - 2010.


Dagens Låt - 101126 - Sean Banan med "Gott Nytt Jul" - 2010.


Torsdagen den 25 november 2010.


Morgonen började med att borsta av massor med snö från bilen... Och sen skrapning av rutorna... Halt på vägarna var det också, så det blev till att köra lugnt...

Väl framme vid jobbet så jobbade jag i skalen med grönsakerna i en timme först. Efter det så åt vi frukost och fikade. Sen så satte sig jag och husmor och gjorde nästa veckas grönsaksbeställning. Och efter det så gick jag in i skalen en stund igen.

Sen vid halvniotiden så åkte jag iväg ner till vår annexskola för att vikariera där i dag, eftersom det var personalbrist där i dag också.

Och där jobbade jag med ALLT, eftersom man är ensam när man jobbar där. Maten jag serverade var fiskburgare med bröd, potatismos som tillbehör och en massa olika grönsaker och dressing förstås.

Jobbade över till halvtre eftersom jag även hade hand om mellamålet.När jag kom hem så höll jag på och fixade lite med diverse hushållsbestyr.

Sen vid halvfyratiden så kom Jimmy hit direkt efter jobbet. Han hämtade bara upp mig och sen så åkte vi till Willys i Länna.

Vi behövde båda två storhandla lite, och det är ju klart trevligare att göra det tillsammans.

Självscanning körde vi båda två.När vi sen var klara så åkte vi till McDonalds i Sköndal för att äta middag.Det här åt jag.Jimmy skjutsade sen hem mig, och sen åkte han direkt hem till sig i Fagersjö.

Jag packade upp allt i frys, kyl, skafferi, och städskåp. Höll sen på och grejade med lite allt möjligt.

Borzko kom hem från halvsjutiden från sin kurs. Han hade haft otur med dom kommunala färdmedlen på vägen hem... Det tog två timmar för honom att komma hem, istället för det normala en timme.

Vi satte oss sen båda två uppe i vardagsrumssoffan. Borzko läste i sin bok, och jag varvade mellan datorn och boken.Dagens Låt - 101125 - Orup med "Född i november" - 2010.


Dagens Låt - 101125 - Orup med "Född i november" - 2010.


Onsdagen den 24 november 2010.


Snöstorm hela dagen i dag... :-/Jobbade som vanligt i dag också. Samma arbetsuppgifter för mig i dag, som i går. Först städning av matsalarna. Sen inne i skalen med grönsakerna. Och sen disken.

Vi serverade potatisbullar med lingonsylt i dag. Och vår salladsbuffé.

Personalbrist i annexskolan även i dag, så en kollega fick åka dit och vikariera. Tyvärr så kunde inte vår vikarie komma till oss i dag, så vi hade en personal för lite. Men dagen flöt på bra ändå.Direkt efter jobbet så åkte jag till Högdalen och hämtade upp Jenny. Hon hade en ledig dag i dag.

Vi åkte först hem till Farsta en stund. Och sen så gick vi till Centrum.

Och så gick vi till Waynes Coffee och fikade.Jag drack en chai latte och Jenny en kaffe. Och så delade vi på en chokladboll och en chokladcookie.Vi gick sen runt i Centrum och tittade lite affärer.

Så småningom så kom sen även Jimmy dit, direkt efter jobbet. Han behövde köpa sig ett par kängor, och vill mig och Jenny som smakråd.

Här står vi och tittar på skor på Din Sko.Jimmy köpte sig sen ett par kängor på Stadium.

Vi åkte sen från Farsta för att åka in till stan. Jenny hade hört att dom hade fått in svarta iPhone4-fodral på InLife på Sveavägen. Så Jimmy skjutsade oss dit, och Jenny och jag köpte varsitt svart fodral, likadana som vi hade förut, fast jag hade ett rött och hon ett rosa. (Bild finns i separat inlägg).

Fast först, på vägen in mot stan, så stannade vi till i Högdalen, för Jenny behövde ta ut Mattias hund Thore på en liten promenad, för Mattias jobbade över i dag.Sen så åkte vi alla till Farsta igen. Och då hade Borzko kommit hem från sin kursdag.

Vi köpte då hämtpizza som vi åt till middag. Och satt och pratade en stund. Mysigt att äta ihop alla fyra! Det blir tyvärr inte så ofta nuförtiden.Sen så skjutsade Jimmy hem Jenny till Högdalen igen, och han åkte sen hem till sig i Fagersjö.

Borzko satt sen och läste i sin bok resten av kvällen. Och jag varvade mellan boken och datorn.Efter fyra år som vegetarian är jag nu köttätare igen! ;-DJa i ganska så exakt fyra år har jag varit vegetarian. Eller inte vegetarian kanske egentligen. Men jag har inte ätit någon form av kött från djur på land. Bara fisk och skaldjur.

Jag har ju artros i tår, fingrar och knän. Och en del blir ju bättre i lederna när dom slutar att äta kött. Så jag tänkte att jag skulle testa det. Sen så trivdes jag så bra med att inte äta kött, så jag fortsatte med det.

Jag saknar egentligen inte kött alls. Och jag tycker inte att det är jobbigt för egen del. Men jag tycker det är jobbigt när man är hemma hos andra. Tycker det känns som om man är krånglig och ställer till besvär när man inte äter det som alla andra äter.

Och eftersom mina leder inte blir bättre av min dietkost, så har jag nu bestämt mig för att börja att äta kött igen.

Men jag kommer nog mest att äta det när jag är hemma hos andra. Och kanske någon gång ibland annars. För jag gillar ju fisk, skaldjur, och vegetarisk kost bäst.

Har tänkt på det här länge, och i dag blev det av. Jag åt två små bitar skinka från Jimmys pizza, och en liten salamikorvskiva från Jennys pizza.

Det fick räcka, för jag väl vänja magen och kroppen långsamt vid kött igen.Dagens Shopping - 101124 - iPhone4-fodral.Ett likadant som DET HÄR.Dagens Låt - 101124 - Westlife med "Safe" - 2010.


Dagens Låt - 101124 - Westlife med "Safe" - 2010.


Tisdagen den 23 november 2010.


I dag jobbade jag som vanligt, hela dagen, på min ordinarie arbetsplats i Hagsätraskolan. Det var i och för sig fortfarande personalbrist i annexskolan, men i dag åkte en annan kollega ner dit. Och vi fick ta in vår vikarie i dag också. Så det blev fulltalig personalstyrka hos oss.

Jag började arbetsdagen med att städa i matsalarna. Sen gick jag in i skalen och jobbade med grönsakerna. Och efter det så hade jag hand om disken i diskrummet.

Vi serverade ostgratinerad korv med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé.Riktigt halt var det när jag åkte hem från jobbet... Och nästan snöstorm var det...

Mailade fram och tillbaka med min syster när jag kom hem, om hur vi skulle göra med "Kör för alla!" i kväll. Vi beslöt oss till sist att hoppa över kvällens omgång. Och det av två skäl. Det ena skälet var att vi skulle ha vikarie i kväll, och det lät inte alls lika kul som att ha vår kära lilla körfröken Caroline Af Ugglas. Det andra skälet var detta hemska snöoväder som drabbade Stockholm under eftermiddagen och kvällen.

Så jag höll sen på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma, istället för att ge mig iväg ut. Varvade lite med datorstunder också.

Vid halvfemtiden sen så kom Jimmy förbi. Han hade lastbilen med sig hem från jobbet i dag.Han stannade kvar här och åt middag tillsammans med mig. Och istället för kaffe efter maten så delade vi på en flaska (alkoholfri förstås) glögg. En mysig pratstund blev det också.Jimmy åkte sen så småningom hem till sig.

Och strax efteråt så kom Borzko hem från sin kurs.

Borzko satte sig sen och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Snart ska Borzko se en fotbollsmatch på teven. Då ska jag välja ut en ny recensionsbok, och lägga mig i sovrummet och läsa.Dagens Låt - 101123 - Danny med "In Your Eyes" - 2010.


Dagens Låt - 101123 - Danny med "In Your Eyes" - 2010.


Nu har jag blivit utvald som testpilot för Gooh's färdigrätter - hämtmat från Operakällaren! :-)


Här är en länk till Bloggen som alla Testpiloter kommer att blogga sina synpunkter i.

En värdekupong för att kunna köpa en färdigrätt kommer inom någon vecka.Nu har jag blivit utvald som testpilot för Arlas nya smaksatta vispgrädde! :-)


Här är en länk till Bloggen som alla Testpiloter kommer att blogga sina synpunkter i.

Värdecheckarna för att kunna köpa vispgrädden kommer inom någon vecka.Måndagen den 22 november 2010 - Kvällen.


Kvällen tillbringades till större delen i vardagsrumssoffan. Läste i, och läste också ut, boken "Norrlands svårmod" av Therése Söderlind. Recension finns redan bloggad.

Borzko går på kurs den här veckan, varje dag mellan åtta och fem. Och en timmes kommunal resväg, både dit och hem, har han också. Så han kom hem vid sextiden.Jättetrött i kväll. Mest är det väl efter den tuffa arbetsdagen. Men det här vädret gör ju sitt till också. Ska försöka att komma i säng tidigt i kväll.

Tråkigt med en bloggdag utan fotografier. Men jag la ju in närmare sextio fotografier under förra veckan, så det får väl räcka en bit in på den här veckan också! ;-D"Norrlands svårmod" av Therése Söderlind - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Norrlands svårmod" av Therése Söderlind (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman)

---------


"Det är nästan ljudlöst att kliva över myrmark i torrt väder. Varje steg sjunker ner en aning, varje andetag är lugnare. Genom öppningen mellan träden kommer älgpasset snart att synas


Något hände i Ringarkläppen en septembermorgon för sexton år sedan - något som kom att förändra en familjs liv för evigt.


Anna växer upp i en stökig men kärleksfull omgivning med mor, far och två äldre bröder. I samband med en älgjakt försvinner brodern Charlie spårlöst, vilket blir den utlösande faktorn för familjens sönderfall.


Den sjuåriga Anna blir ensam kvar när marken rämnar. Hon är lillasystern som tvingas bli storasyster i en ny familj. Under uppväxten hanterar hon minnena från Ringarkläppen och sin begynnande sexualitet på sitt eget sätt.


Anna hinner bli ung kvinna innan allt kommer ikapp henne. Det förflutna har då blivit ett garn i vars tåtar omgivningen rycker och nystar tills det kommer upp så oväntade och skrämmande saker att det inte längre går att gömma sig. Vad hände egentligen Charlie? Varför hittade man honom aldrig? Och den andre brodern, vart tog han vägen? Varför var avgrunden så djup och så lockande att Annas mamma och pappa inte kunde värja sig?

 

Detta är ett familjedrama i norrländsk tappning. På ytan är livet det vanliga - medan livslögnerna, sveket och passionen styr mot katastrofen. Therése Söderlinds Norrlands svårmod är en debut vid sidan av allfarvägen - en mörk och suggestiv spänningsroman."


(Kopierat från wwd.se)


---------

Det här var en lite annorlunda roman. "Mörk och suggestiv spänningsroman" står det om boken, och det tycker jag stämmer bra. Ingredienser i boken är Norrland, vemod, svårmod, ensamhet, karghet, relationer, familjedrama, och spänning.

Jag tyckte om boken, men ändå kändes den en aning för lång och omständlig ibland. Men jag kan ändå helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Måndagen den 22 november 2010 - Jobbet + Eftermiddagen.


Måndag igen och jobb igen förstås.

Började dagen med att sopa ren bilen från snöslask, och sen åkte jag till jobbet.

Första timmen städade jag i matsalarna tillsammans med en kollega. Sen blev det fika klockan sju, och efter det så var jag och jobbade med grönsakerna i skalen.

Vid halvniotiden sen så åkte jag ner till vår annexskola. Jag skulle vikariera där i dag på grund av personalbrist.

Det blev en ganska så stressig dag där nere. Man jobbar ju ensam där, och när man inte är van så blir det ju lite virrigt ibland.

Jobbade över en halvtimme också, eftersom jag var kvar på mellanmålet.

Kom hem vid tretiden, och då var det skönt att sätta sig och vila. Hade inte suttit sen sju i morse, och inte heller druckit kaffe sen sju i morse. Så det blev ett stort glas kaffe, och sen satte jag mig i vardagsrumssoffan med datorn i knäet.

Satt där en stund och facebookade, läste bloggar, och läste nyheter.

Sen så gick jag ner till undervåningen och höll på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Middag åt jag sen vid halvfemtiden.

Efter det så höll jag återigen på med hushållsbestyr, och varvade med datorstunder.Dagens Låt - 101122 - B.o.B. feat. Rivers Cuomo med "Magic" - 2010.


Dagens Låt - 101122 - B.o.B. feat. Rivers Cuomo med "Magic" - 2010.


Söndagen den 21 november 2010.


Även i morse så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Efter att Borzko hade gått upp vid halvnio, och sen var klar, så blev det frukost, fika, och en pratstund.


Borzko stack sen iväg mot Farstahallen, för att träna i gymmet även i dag. Och efter att jag hade tittat ut genom fönstret och konstaterat att det regnade, så beslöt jag mig för en innedag.


Förmiddagen tillbringades sen med mina vanliga tre sysslor: hushållsarbete, datorstunder, och bokläsning.


Började att läsa i en ny bok: ”Norrlands svårmod” av Therése Söderlind.


Mina tulpaner är lika fina i dag.Vid halvettiden sen så kom Borzko hem från gymmet. Och sen vid ettiden så kom Jimmy hit.


Jimmy hjälpte sen Borzko med lite uppdateringar till hans GPS.Och Jimmy hjälpte även mig med några saker i datorn och iPhonen.


Sen hjälptes vi alla tre åt med det sista av adventspyntandet. Och vi satte även dit alla timers till alla elgrejer.


(Har redan bloggat ett eget inlägg med sexton fotografier på allt adventspyntet).


Borzko åkte sen iväg vid halvfyratiden hem till sin mamma på sitt vanliga söndagsbesök.


Jimmy och jag åt då middag tillsammans.Och även i dag så blev det pizza från Pizzeria Americana. Jag åt en Amalfi.Efter middag, fika, och en pratstund, så åkte Jimmy sen hem till sig i Fagersjö.


Och jag satte mig då uppe i vardagsrumssoffan, tillsammans med datorn och boken.

 Adventspyntat - En vecka före Första Advent.


Nu har vi adventspyntat klart! En vecka för tidigt! ;-D Eller riktigt allt adventspynt är väl inte framme än. Men alla grejer som går på el är framme. Allt som lyser gör mig glad! ;-D Jag behöver det så här i det trista novembervädret. Nästa år tror jag att jag ska adventspynta redan den första november! ;-) Sexton fotografier kommer här:Lördagen den 20 november 2010 - Kvällen.


Lördagskvällen blev lugn, skön och trevlig, som vanligt.

Efter att jag skrev DET HÄR INLÄGGET, så blev det sen tevetittande resten av kvällen. Först tittade vi på "Robinson" och "Hellenius Hörna" från i torsdags. Och sen tittade vi på "Så mycket bättre", från tidigare på kvällen, inspelat så vi kunde spola fram under reklamen.

En massa gott att äta och dricka blev det förstås också. Mysigt med adventspyntade fönster och en massa värmeljus också.

En mycket trevlig lördag blev det! :-DDagens Låt - 101121 - Von Benzo med "Die Beautiful" - 2009.


Dagens Låt - 101121 - Von Benzo med "Die Beautiful" - 2009.


Veckans Teveprogram - Vecka 46.


Och tevetittandet den här veckan blev precis likadant som förra veckans.

Här är ett inlägg om veckans "Idol".

Och här är en video från veckans "Så mycket bättre".


"The Sorcerer's Apprentice" (Trollkarlens lärling) - 2010 - Film - Bio"The Sorcerer's Apprentice" (Trollkarlens lärling) - 2010 - Genre: Action, Drama, Fantasy, Komedi, Äventyr

"Dave Stutler är en helt vanlig kille som dras in i omständigheter som är allt annat än vanliga. När trollkralen Balthazar Blake kontaktar honom förstår Dave att han besitter krafter som han inte känt till att han hade. Balthazar blir Daves lärare och beskyddare och Dave får finna sig i att snabbt lära sig de magiska konsterna för att hjälpa Balthazar att skydda New York från den lika mäktiga som som ondskefulla Maxim Horvath."

(Kopierat från Lovefilm)

En klart sevärd film. Rolig, och med coola specialeffekter. Och Nicholas Cage är ju aldrig fel att ha i huvudrollen.

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Lördagen den 20 november 2010.


Mobilen larmade klockan halvåtta som vanligt på lediga dagar. Gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade halvnio och efter att han var klar med sina morgonbestyr så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Lite snö hade kommit under natten, men under morgonen så började det att regna istället.

Borzko gick iväg till Farstahallen för att träna i gymmet.

Jag valde bort att gå en förmiddagspromenad och bestämde mig för att ha en inne dag med bokläsning, datorsittande, körsångsträning, och hushållsarbete.

Men jag hann nästan bara med att läsa lite nyheter i datorn och facebooka lite, förrän Jimmy skrev på Skype till mig. Han hade vaknat tidigt, och kände för att shoppa lite.

Så jag struntade i mina planer och satte mig i bilen och hämtade upp honom istället.

Först så åkte vi till BEA i Svedmyra för att titta lite på utbudet av adventssaker. Men det blev inget inköp där då.

Sen så åkte vi till Rusta i Länna. Där köpte Jimmy tre stycken stående adventsstjärnor.

Vi beundrade också deras fina julgranar! Riktigt coola! ;-D Jag skulle kunna tänka mig en vit, svart, blå, eller silver. (Däremot inte en rosa, brun, eller guld.)Vi åkte sen tillbaka till BEA och där köpte jag en adventsstjärna till sovrummet. Fotografier på den har jag redan bloggat tidigare.

Sen så åkte vi båda två hem till Jimmy i Fagersjö. En fika och några mackor till lunch blev det först.

Och sen så monterade vi ihop hans stjärnor och satte upp dom. Två svarta i vardagsrummet och en vit i köket blev det.Vi åkte sen till Farsta. Borzko hade då kommit hem från gymmet, och han hade även hängt upp lite mer adventspynt. Vi hängde också upp den nya stjärnan när vi kom hem.

Vid tvåtiden sen så åkte vi alla tre iväg i bilen, mot Kungens Kurva och till Heron City."Trollkarlens Lärling" med Nicholas Cage blev filmen som vi såg. För det var den enda filmen som gick på dagen, som vi var intresserade av. Recension av den kommer i ett separat inlägg som vanligt.

När filmen var slut så skjutsade vi Jimmy hem till en kompis. Han skulle äta middag där, och sen senare så skulle dom gå på en fest.

Borzko och jag kom hem vid halvsextiden, och då åt vi middag.

Efter det så satte vi oss uppe i vardagsrummet, och så blev det glögg och pepparkakor.Borzko satte sig och läste i sin bok. Och jag satte mig med datorn en stund.Dagens Shopping - 101120 - Adventsstjärna.Ny adventsstjärna till sovrummet. 158:- på BEA.Dagens Låt - 101120 - Jay Smith med "Bad Father, Bad Son" - 2010.


Dagens Låt - 101120 - Jay Smith med "Bad Father, Bad Son" - 2010.


Idol 2010 - 19/11.


I kvällens Idol var alla fem Idolerna jättebra tycker jag. Allihopa gjorde båda sina nummer superbra.

Bäst var ju, som vanligt, Jay Smith. Båda numren var verkligen otroligt bra. Och allra bäst var hans andra nummer, Like A Prayer.

Och om jag måste rangordna Idolerna i kväll så blir det:

1. Jay
2. Andreas
3. Minnah
4. Linnéa
5. Olle

Så jag ville helst att Linnéa och Olle skulle duellera, och att sen Olle skulle åka ut.

Men så blev det ju inte, utan det blev Andreas och Olle som duellerade, och Andreas som åkte ut...

Och här kommer Jay Smiths båda uppträdanden i kväll. Den första videon är bra kvalitét på, men inte den andra. Men den första är ju så bra, så man kan ju höra den två gånger istället! ;-)Fredagen den 19 november 2010.


I dag var det en lite strulig dag på jobbet... En personal var tjänstledig, en hade semester, och en var sjuk... Men å andra sidan så hade vi vår extrapersonal där från skolan som vi hjälper för tillfället. Och så fick vi också ta in en vikarie i dag. Så dagen blev i och för sig lite stressig, men allt flöt ändå på helt okej ändå.

Vi serverade korv stroganoff med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé. Vi hade även några bleck med lasagnette från i går som vi serverade som rest.

Och min lunchtallrik såg ut så här.Åkte hem direkt efter jobbet. Borzko var hemma när jag kom hem. Han hade kaffe klart när jag kom hem, så vi tog en fika och en pratstund då.

Och han hade även den här veckan köpt en stor bukett tulpaner till mig! :-D <3Vid strax före fyra sen så gick jag iväg till Centrum, eftersom jag hade tid hos Tandhygienisten klockan fyra. Hon gjorde en undersökning, tog bort tandsten, polerade tänderna, och vi pratade lite om mina tänder.

Det mesta tyckte hon väl var rätt så bra med mina tänder, vad gäller hennes område. Men jag hade en tandficka på 7 mm, och det var där jag har haft ont dom senaste veckorna, eftersom det var lite infekterat där. Så jag fick direktiv om att vara mycket mera noggrann med tandtråden...

Efter att ha betalat dom 750:- som det kostade, så gick jag till Apoteket och köpte tandtråd. Sen så väntade jag in Borzko som kom och hämtade upp mig.

Vi åkte sen ut till Länna för att kolla in adventspynt och juldekorationer på Rusta. Ett inköp blev det bara, en ljusdekoration att ha på vår övre balkong, i fönstret där.

Men det har jag redan bloggat om.

Åkte sen hem och åt middag.

Efter det så ställde vi ut inköpet på balkongen. Och vi hängde också upp ett ljushjärta och en ljusgardin i köksfönstret.Borzko satt sen och läste i sin bok, och jag satt med datorn en stund.

Klockan åtta sen så dukade vi fram lite gott att äta och dricka. Och så tittade och lyssnade vi på "Idol".Dagens Shopping - 101119 - Ljusdekoration.I dag så köpte vi en ljusdekoration på Rusta för 129 kronor. Den står nu i "fönstret" på vår balkong. Ser jättefint ut från trottoaren utanför! :-DByt batteri i dina brandvarnare till Första Advent!


I dag så fick jag den här kommentaren av Adam: "Tycker du ska skriva ett inlägg om brandvarnare. Såhär i jultider är det jätteviktigt att ha en fungerade brandvarnare. Ta gärna kort på dina och visa om du har några =) Med en stor blogg har du chans att nå ut till många läsare"

Och jag tycker att det var en bra idé! Så jag lyder Adam! ;-)

Vi har tre stycken brandvarnare i vår lägenhet. Och vi gör alltid som Brandskyddsmyndigheten rekommenderar. Så här står det på deras hemsida: "Om du har vanliga batterier ska du byta dem en gång om året (till exempel på 1:a advent)."

Vi byter alltid våra tre batterier till första advent.

Och här är bilder på våra tre brandvarnare.Dagens Låt - 101119 - Far East Movements med "Like A G6" - 2010.


Dagens Låt - 101119 - Far East Movements med "Like A G6" - 2010.


Torsdagen den 18 november 2010.


Arbetsdagen i dag började med jobb i skalen med grönsakerna. Efter det så var jag i disken en stund och hjälpte till med disken som kom tillbaka från skickningarna. Under lunchrusningen sen så jobbade jag i lilla matsalen.

Vi serverade lasagne i dag. Och vår salladsbuffé.

Fulltalig personalstyrka var vi. Och det mesta flöt väl på bara bra.

Här är dagens lunchtallrik.Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på och fixade och grejade med diverse hushållsgöromål i ungefär en timme sen.

Gick sen till Centrum och till Folktandvården för ett besök hos min tandläkare Hanna Palmkvist.

Jag röntgade tänderna och hon gjorde en undersökning. Att jag hade två trasiga gamla amalgamfyllningar, det visste jag ju sedan tidigare. Sen så hittade hon också ett hål. Men jag har inte haft ont på någon av dom tre ställena.

Däremot har jag ju haft ont på ett annat ställe i ett par veckors tid. Men det hade ju (tyvärr?) gått över nu, och hon hittade inget fel där. Det kan ju ha varit en infektion i tandköttet. Hon sa att jag fick ringa direkt om det kommer tillbaka.

Men jag måste ju i alla fall tillbaka ett par gånger för att laga hålet och dom trasiga fyllningarna. Så jag fick en tid om en månad ungefär.

Vi pratade även lite om vad jag eventuellt skulle kunna göra åt dom tänder som jag tycker har blivit så fula... :-/

Och i morgon så ska jag till tandhygienisten! ;-)

Efter jag var klar hos tandläkaren så gick jag ett ärende till Clas Ohlson. Köpte där några grejer till jobbet.

När jag sen kom hem så åt jag middag.

Fortsatte sen med lite diverse hushållsbestyr. Efter det satte jag mig med datorn en stund. Och sen så blev det bokläsning. Fortsatte med, och läste också så småningom ut, boken "Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande så satte han sig också och läste i sin bok.

Fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-D"Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger - den homosexuelle brandkårschefen.

Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången.

I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget.

Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor - en ovanligt kraftfull motor.
"


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om biografier, memoarer, och dokumentärer. Tycker alltid det är intressant att få ta del av en människas liv.

Och den här boken var inget undantag. Helt klart intressant att få läsa om Robert Gustafssons liv.

Fast boken hade ändå inte "det där lilla extra" som vissa biografier har. Men jag kan rekommendera boken till alla som vill ta del av Roberts liv.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 101118 - Petter feat. Säkert! med "Logiskt" - 2007.


Dagens Låt - 101118 - Petter feat. Säkert! med "Logiskt" - 2007.


Dagens Länk - 101117.Jag skrev en kommentar hos min favoritbloggare, Viola Vamp, om att jag tycker så mycket om hennes blogg, hennes inlägg, och speciellt dom numrerade inläggen som hon kör varje dag nu.

Och då gjorde hon ett inlägg om mig och min blogg! :-D Läs det gärna! :-)

Jag gjorde henne glad, och då gjorde hon mig glad! ;-)

Visst är det underbart att det oftast fungerar så! Att glädje sprider glädje! Och att snällhet föder snällhet! Och att delad glädje är dubbel glädje!

Vi borde vara snälla oftare! Och berömma varandra mera! För det behöver vi alla! Speciellt nu i november!

Så tack Viola Vamp! Både för dina fina inlägg i din blogg som glädjer mig varje dag som jag läser dom. Och jättetack för ditt mycket fina inlägg om mig och min blogg!Dagens Låt - 101117 - September med "Resuscitate Me" - 2010.


Dagens Låt - 101117 - September med "Resuscitate Me" - 2010.


Onsdagen den 17 november 2010.


I dag på jobbet så jobbade jag först i skalen med grönsakerna. Sen var jag i disken en stund och hjälpte till med all disk som kom tillbaka från skolan som vi hjälper tillfälligtvis. Det var ju fiskgratäng i går... Så jag kan ju lätt säga att disken som kom tillbaka inte var speciellt trevlig...

Efter det så åkte jag ner en stund till vår annexskola. Jag skulle vikariera där i ett par timmar för den ordinarie personalen var på kurs. Men nästan alla eleverna hade idrottsdag där i dag, så det var väldigt lugnt och skönt där.

Åkte sen upp till min ordinarie arbetsplats igen och kom tillbaka lagom till fikarasten. Sen så slutstädade jag lilla matsalen innan det var dags att gå hem.

Här är min dagens lunchtallrik.Åkte sen hem direkt efter jobbet. Höll sen på här hemma och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr, under större delen av eftermiddagen.

Middag åt jag för mig själv, vid fyratiden.

Efter det så tränade jag på höstens kör-låtar. Och sen satt jag med datorn en stund. Bokläsning blev det sen, och jag håller fortfarande på med "Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Efter middag, dusch, och iordninggörande så satte han sig också och läste i sin bok.Blir nog tidig sänggång i kväll också... Såååå tröööött... Har varit så otroligt trött dom senaste två veckorna. Och så tandvärken, huvudvärken, och det onda i tår, fingrar och knän... Men i morgon är det i alla fall torsdag! Och i morgon så ska jag till tandläkaren! Och nu har i alla fall över hälften av november gått! ;-DIdol 2010 - 19/11.Väldigt blandade låtar på fredag i temat "Klassiker"!

Kul att alla sjunger två låtar var!

Blir nog bra och spännande som vanligt!


"Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 16/11.I den här veckans "Kör för alla!" så kom Höstterminens gäst på besök. Och det var Kikki Danielsson. Vi hade tränat in hennes "Bra Vibrationer".

Först så sjöng vi i kören den för henne en gång. Och sen så sjöng vi den tillsammans med henne två gånger.Resten av tiden så tränade vi på teminens övriga låtar, som vi ska sjunga på Centralen den första december. "Jobbade över" en halvtimme idag. Men det gör vi ju mer än gärna! :-DTisdagen den 16 november 2010.


Orkade inte blogga i går kväll, för jag var så himla trött när jag kom hem från kören vid niotiden... Och i dag så kommer jag knappt ihåg hur arbetsdagen var i går...

Men det här är i alla fall vad jag åt till lunch!Efter jobbet så åkte jag direkt hem, lämnade bara bilen och var inne en kort stund, och sen så tog jag tunnelbanan in till stan. Mötte där upp med min storasyster Anette och sen så gick vi hem till hennes dotters nya lägenhet.

Min systerdotter, hennes fästman och deras lilla dotter har flyttat till en superhäftig lägenhet mitt inne i stan. Den ligger på ett tak på sjätte våningen mitt inne i city. Det är som en gård uppe på taket. Det är ett trettiotal tvåvånings-lägenheter. Det ser precis ut som en vanlig gård på marken med en massa små radhus.

Här är sex stycken fotografier som jag tog uppe på taket. Mest på utsikten men man ser även lite av bostäderna.Vi tittade runt på gården, och inne i deras otroligt fina lägenhet. Och så fikade vi och busade med lilla Nova.

Så småningom sen så stack jag och syrran i väg till S:t Eriksplan och till Filadelfiakyrkan för att vara med på "Kör för alla!". Men det bloggar jag om i ett separat inlägg.

Vi "jobbade över" länge på kören i dag, så jag var inte hemma förrän klockan var strax efter nio. Var så trött då så jag gick nästan och la mig på en gång. Det blev bara ett stort glas the och en pratstund med Borzko.Dagens Låt - 101116 - Tove Styrke med "White Light Moment" - 2010.


Dagens Låt - 101116 - Tove Styrke med "White Light Moment" - 2010.


Trött....


Orkar inte blogga, för jag är helt slut...

Har jobbat först.

Sen varit hos min systerdotter och tittat på hennes och hennes fästmans nya lägenhet.

Och sen varit på "Kör för alla!" där vi hade Kikki Danielsson på besök i kväll.

Fotografier kommer både från eftermiddagen och kvällen! Fast inte förrän i morgon...

God natt... ;-)

Måndagen den 15 november 2010.


Måndag igen och jobb igen förstås... Vi har fortfarande kvar den extra skickningen som vi hade hela förrra veckan, och det innebär att jobbet ser lite annorlunda ut för oss, och vi har fortfarande kvar vår extrapersonal.

Min arbetsdag började med en stund i skalen med förberedande av grönsakerna. Efter det så "dukade" jag, alltså förberedde dom tre matsalarna inför lunchserveringen. Och slutligen så jobbade jag som försteman i lilla matsalen.

Vi serverade kebabgryta med kokt ris i dag. Och vår salladsbuffé.

Så här såg min lunchtallrik ut.Åkte hem direkt efter jobbet. Började med att sjunga när jag kom hem. Jag tränade på höstens låtar i "Kör för alla!".

Efter det så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Satte mig sen och läste i en ny bok: "Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson.Varvade förstås lite med datorstunder också.

Borzko kom hem från jobbet vid sjutiden. Och efter middag, dusch, och iordninggörande så satte han sig och läste i sin bok.Känner mig oerhört trött i dag... Ska gå och lägga mig tidigt. Har fortfarande lite tandvärk också... Och ont i artrosen i stortårna, tummarna och knäna... Känner mig sur, grinig, och på dåligt humör också... Avskyr november! I dag har det inte varit ljust någonting alls! Bara mörkt, grått, trist och regn hela dagen... Blä! :-/Dagens Låt - 101115 - Thomas Di Leva med "Miraklet" - 1999.


Dagens Låt - 101115 - Thomas Di Leva med "Miraklet" - 1999.


Varför inte bli min vän även på Facebook?! ;-D


Du som är min bloggvän! Varför inte bli även min Facebookvän? ;-)

Britt-Marie Bim Kullin | Skapa en profillänk
Söndagen den 14 november 2010 - 2.


Kvällen tillbringades till största delen i vardagsrumssoffan, läsandes i min bok. Och jag läste ut den så småningom också. Recension finns redan bloggad. Varvade lite med datorstunder också.

Mitt vanliga i-landsproblem blev det sen återigen... Att välja ut en ny recensionsbok att läsa! ;-)Borzko kom hem från sin mamma vid halvniotiden. Han satte sig då och tittade på fotboll på teve.Och nu är den här mycket trevliga helgen snart slut. Mysig helg har det varit, med massor med umgänge med familj och släkt.

Måndag igen i morgon tyvärr... Hoppas att den kommande arbetsveckan blir åtminstone liiiite lättare än den förra...(Mysigt i köket med fina blommor!) :-D"Doktor Proktor och världens undergång. Kanske." (Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje.) av Jo Nesbö - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Doktor Proktor och världens undergång. Kanske." (Doktor Proktor og verdens undergang. Kanskje.) av Jo Nesbö (2010) (Genre: Norsk Skönlitteratur / Barn- och Ungdomsbok)

---------


"Det du inte vet, har du inte ont av. Som att världen redan är på väg att gå under. Att vi står inför en fruktansvärd invasion från närmaste rymden. Och än så länge har du inte heller hört om varför våra strumpor EGENTLIGEN försvinner ur tvättmaskinen, om anakondan i kloaken, äkta grodmän, inte fullt så äkta babianer och om andra Djur du skulle önska inte fanns. Men ska du bara läsa en enda bok om världens undergång, sjubenta peruanska sugspindlar, Bulle, Lise och doktor Proktor i år - ja, då bör du nog trots allt läsa den här. Kanske.
"

(Kopierat från piratforlaget.se)


--------  

Piratförlaget skickar mig ibland recensionsböcker som jag inte själv har önskat att få. Och det är ju lite roligt att få bli överraskad.

Det här är andra gången som dom skickar mig en barnbok. Förra gången så var det DEN HÄR BOKEN som jag fick.

Och jag skriver då i den här andra recension, ungefär som jag gjorde i den första recensionen..

Jag tycker det är svårt att recensera en barnbok. Men jag skulle tro att om jag var i tioårsåldern, så skulle jag nog tycka mycket om den här boken. För den var rolig och även lite spännande.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Piratförlaget.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Söndagen den 14 november 2010 - 1.


Även i dag så larmade min mobil klockan halvåtta, och jag gick då upp och genomgick mina morgonbestyr. Borzko gick upp halvnio, och när han sen var klar så åt vi frukost.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna även i dag. Själv så satt jag igång och fixade och grejade med en massa olika hushållsbestyr här hemma.

Sen så tränade jag på alla höstens låtar i "Kör för alla!".

Valde också ut en ny bok att läsa: "Doktor Proktor och världens undergång. Kanske." av Jo Nesbö, från Lilla Piratförlaget.

Satt lite med datorn förstås också.

Vid halvettiden så kom Borzko hem från gymmet.

Och sen vid ettiden så kom Jimmy, Jenny och Mattias hit för att fika och uppvakta Borzko på Fars Dag.

Borzko fick en fin bukett blommor, och så hade dom en massa gott fikabröd med sig.

Vi satt sen i över två timmar och fikade och pratade.Vid tretiden sen så åkte dom allihopa iväg. Jenny och Mattias åkte iväg åt sitt håll.

Och Jimmy skjutsade Borzko till jobbet eftersom han skulle hämta hem sin lastbil. När Borzko sen kom hem med lastbilen så bytte han bara till vår bil, och så åkte han hem till sin Mamma på sitt vanliga söndagsbesök.

Jimmy kom tillbaka hit efter sitt skjutsande, och så åt han och jag middag tillsammans.Sen så åkte Jimmy hem sig i Fagersjö.

Jag satte mig då uppe i vardagsrummet tillsammans med boken och datorn.Veckans Teveprogram.


Och även den här veckan så blev det exakt samma tevetittande för fjärde veckan i rad. (Här är länk till förra veckans inlägg, med länkar till en och två veckor tidigare också).

Idol: Eget inlägg om det finns via den här länken.

Cirkus Möller: Nej, tycker inte att det är speciellt bra. Tittar endast på det för att det ligger mitt i "Idol".

Robinson: Tycker inte att det är speciellt bra heller. Fattar egentligen inte varför jag följer det...

Hellenius Hörna: Roligt och bra. Gillar verkligen David Hellenius. Roliga sketcher och intressanta gäster.

Så mycket bättre: Ett fantastiskt bra program! Men blir glad och varm i hjärtat av det. Och alla artister gör så otroligt bra tolkningar av varandras låtar.

Bäst den här veckan tyckte jag att Petter, Petra och Plura var.


Bim Frågar - 54 - 101114 - "Åsikter om min blogg"?


Bim Frågar - 54 - 101114

Bim Frågar Om: "Åsikter om min blogg?"

Ja, nu skulle jag vilja ha lite åsikter om min blogg!

Jag har ju ungefär 350-400 läsare varje dag, och det skulle var kul att få åsikter av åtminstone några av er!

Självklart så bloggar jag ju precis som JAG vill, och jag gör det ju mest för min egen skull.

Men också alldeles självklart, så är det ju jättekul att ni är så många som läser min blogg! Så därför så skulle jag vilja ha lite åsikter.

Har ställt den här frågan förr, och fick då många bra och konstruktiva svar. Men det var ett tag sen, så jag skulle gärna vilja ha svar igen, både av gamla trogna läsare, och av nya läsare.

Skriv vad ni tycker om min blogg!
Vad som helst!
Till exempel varför ni läser den!
Vad är bäst med den?
Vad är sämst med den?
Vad vill ni se mer av?
Vad vill ni se mindre av?

Vore väldigt tacksam för era åsikter!
:-DDagens Låt - 101114 - Eldkvarn med "Kärlekens tunga" - 1988.


Dagens Låt - 101114 - Eldkvarn med "Kärlekens tunga" - 1988.


Lördagen den 13 november 2010 - 2.


Den andra halvan av eftermiddagen och den första halvan av kvällen tillbringades hemma hos min syster Anette och hennes sambo Kenneth i Sätra. Dom har båda två fyllt år i veckan så vi firade dom båda två. Och vi passade även på att fira pappa i förskott på fars dag.

Vi åt och drack en massa gott förstås. Pratade, diskuterade och skrattade. Och lilla söta Nova var förstås medelpunkten!

Kom sen hem vid niotiden efter att ha skjutsat mamma, pappa, Jimmy och Jenny. Borzko var hemma när jag kom hem.

Resten av kvällen blev det tittande på inspelade program: "Så mycket bättre", "Robinson", och "Hellenius Hörna".

Här är några bilder från kvällen:"Där jag kommer från" av Per Wirtén - 2010 - Bok


---------    

Recension av boken: "Där jag kommer ifrån" av Per Wirtén (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Fakta)

---------


"Jag har aldrig lämnat förorten. Förorten är den enda plats där jag känt mig hemma. Men jag har fått lära mig att min hembygd inte räknas. Jag kommer från en plats som inte finns.


Under tonåren läste jag berättelser om torp i skogsbryn, statarlängor på godsen, stenhus i staden och patriciervillor omgivna av körsbärsträd. Men aldrig om radhusen, allmänningarna eller förortstorgen dit mamma och jag åkte med buss 703 för att köpa nya jeans på Kvickly eller möjligen EPA.


Mina gator, min barndoms hemligheter, räknas fortfarande som ett ytterområde och en periferi. Vårt radhus var inte stad, inte landsbygd, bara ett sätt att bo på. Den som kommer från förorten är Ingen. Jag var en ensam pojke i ett tomt hus genomkorsad av andras röster och hemliga ljud. Jag blev människan utan identitet. Sannolikt är det en befrielse.


Hela mitt vuxna liv har jag undrat vad en förort egentligen är och varför det ser ut som det gör där jag kommer från. Det här är mitt sätt att försöka hitta svaren.

 

På sin vandring från Heron city till Årsta skildrar Per Wirtén förorternas historia och hur de har kommit att förändra staden för alltid. En idérik, trotsig och ofta överraskande bild av den föraktade förorten, där så många av oss trots allt ju bor."


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)

--------  

Jag hade nog läst lite slarvigt när jag beställde den här recensionsboken... För jag trodde att det var en biografi... Men det var ju mer som en ren faktabok...

Så jag kanske inte är rättvis i min bedömning av den här boken. För jag var nog egentligen inte så intresserad av att läsa så mycket fakta om förorter.

Dom delarna som handlade om förorterna i Stockholm intresserade mig rätt så mycket. Men dom delarna som handlade om förorter i andra städer och länder tyckte jag inte var speciellt intressanta.

Men jag tyckte ändå boken var rätt så intressant att läsa, och den var välskriven och lättläst.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


--------- Lördagen den 13 november 2010 - 1.


Mobilen larmade halvåtta i morse, som nästan alltid på mina lediga dagar. Jag gick då upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Borzkos mobil larmade klockan halvnio, och efter att han hade genomgått sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Borzko gick sen iväg till Farstahallen för att träna. Och jag gick till Centrum klockan tio när dom öppnade. Handlade sen presenter på Bokia. Det blev en bok och godis till min Pappa i Fars Dags-present. Och två pocketböcker till min syster som födelsedagspresent.Gick sen hem direkt. Höll sen på och varvade med mina tre vanliga sysslor här hemma. Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Jag satt lite med datorn. Men mest så läste jag i en ny recensionsbok: "Där jag kommer från" av Per Wirtén.Borzko kom sen hem från gymmet vid halvettiden. Då blev det lite lätt lunch, en fika, och en pratstund. Efter det så satte sig Borzko också och läste i sin bok.Vid tvåtiden så kommer Borzko att sticka iväg. Han ska möta upp med några kompisar vid Globen. Sen ska dom gå och äta pizza och dricka några öl. Och klockan fyra sen så ska dom till Söderstadion för att se Hammarby spela fotboll.

Själv så ska jag åka iväg vid halvfyratiden. Ska hämta upp mamma, pappa, Jimmy och Jenny först. Sen ska vi vidare allihopa hem till min syster och hennes sambo, i Sätra. Där ska vi fira båda deras födelsedagar som har varit i veckan. Och vi passar också på att fira pappa på fars dag.Och jag är lika glad i dag också över mina tulpaner! :-DTyvärr så har jag fortfarande lite problem med värk i en tand... :-(

Men i dag har jag i alla fall ingen huvudvärk, och jag känner mig inte lika trött, och fryser inte riktigt lika mycket. Utan "bara" tandvärken. ;-)Dagens Låt - 101113 - Kesha med "We R Who We R" - 2010.


Dagens Låt - 101113 - Kesha med "We R Who We R" - 2010.


Idol 2010 - 12/11.


Så här tyckte jag om kvällens Idol:

Etta: Jay.
Tvåa: Elin.
Trea: Olle.
Fyra: Linnéa.
Femma: Andreas.
Sexa: Minnah.

Men egentligen så tyckte jag att precis ALLA var jättebra. Precis som förra fredagen. Men Jay var ju som vanligt helt outstanding. Så egentligen spelade det inte så stor roll vem som åkte ut, bara det inte var han.

Och det var det ju inte. Utan det blev ju tyvärr Elin.. Henne hade jag gärna haft kvar ett tag till..

Här är dom två bästa låtarna i kväll. Jay Smith med "Rocks" och Jay Smith & Linnéa Henriksson med "Sunday Bloody Sunday".

Fredagen den 12 november 2010.


Äntligen fredag och veckans sista arbetsdag! Den här veckan har varit en av dom jobbigaste på länge. Vi har ju haft otroligt mycket att göra på jobbet, eftersom vi hjälper en närliggande skola. Och jag har mått lite halvdåligt hela veckan också.

Började arbetsdagen med sovmorgon. Fikade när jag kom till jobbet. Och sen städade jag i matsalen. Efter det så var jag i diskrummet, både på förmiddagen och under lunchrusningen och under slutstädningen. Och slutligen så jobbade jag med mellanmålet.

Vi serverade korv med potatismos i dag. Och vår salladsbuffé. Vi var fulltalig personalstyrka, plus vår inlånade personal från skolan vi hjälper. Otroligt stressig dag som sagt var, men i alla fall en aning lugnare än i går. Allt flöt i alla fall på bra ändå, och med gemensam hjälp så hann vi klart allt. Och ingenting speciellt hände.Åkte hem direkt efter jobbet, och kom hem vid strax efter tre. Borzko var då hemma när jag kom hem, för han hade haft sin veckans lediga dag i dag.

Han hade kaffe klart till mig när jag kom hem. Och han hade också köpt en stor bukett tulpaner, på Torget, till mig i dag. Och jag blev så klart jätteglad! :-DEfter en stunds fika och en pratstund så höll jag på och fixade med lite alla möjliga hushållsgöromål här hemma ett tag.

Sen så åt vi middag så småningom.

Vi satte oss sen båda två uppe i vardagsrumssofforna, och läste i varsin bok. Jag läste i, och läste också ut, "Men vi knullar ju inte" av Ann Söderlund. Satt lite med datorn en stund sen.

Och så värmde vi årets första glögg! Åh, vad gott det var! :-DNu ska jag ta i tag med mitt ständiga i-landsproblem: att välja ut en ny recensionsbok att läsa i! ;-DOch sen vid åttatiden så blir så klart tittande och lyssnande på "Idol"!Mår fortfarande som i går... Tandvärk... Huvudvärk... Trött... Fryser... :-(

Några kollegor är ute och äter på restaurang i kväll. Men jag valde att inte följa med... Kände inte alls för det i kväll... Vill bara mysa i vardagsrumssoffan med kuddar och plädar... Och Borzko... Och massor med värmeljus... Och en massa gott att äta och dricka... "Men vi knullar ju ändå inte" av Ann Söderlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Men vi knullar ju ändå inte" av Ann Söderlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Krönikor)

---------


"Men vi knullar ju ändå inte är hejdlöst rolig läsning. Med hög igenkänning och fingret mitt i kärlekssamtiden har Ann Söderlund skrivit en rasande skojig, beroendeframkallande och smart bok om den svåra konsten att leva tillsammans.

Vill du läsa en bok där du får svar på livets alla frågor får du bläddra vidare i bokhyllan. Vill du däremot följa med på en vindlande färd där den moderna kvinnans filosofiska tankegångar står i centrum, så har du kommit helt rätt.

Ann Söderlund är journalist, krönikör och författare.
"


(Kopierat från frankforlag.se)


---------

Jag läste Ann Söderlunds första bok med krönikor, "På spaning med Ann", för ett par år sedan. (Här är en länk till min recension av den).

Den här nya boken, "Men vi knullar ju ändå inte", var ungefär som den första boken.

Rolig, tankeväckande, igenkännande, och lättläst. Kan helt klart rekommenderas.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Frank Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Dagens Låt - 101112 - Rihanna med "Only Girl (In The World)" - 2010.


Dagens Låt - 101112 - Rihanna med "Only Girl (In The World)" - 2010.


Torsdagen den 11 november 2010.


Har förstås jobbat precis som vanligt i dag också. Min kära kollega Snurran, som har bloggen Filijokus Funderingar, har skrivit så bra om vår jobbiga dag i dag, så jag länkar bara till henne i dag...Åkte hem direkt efter jobbet. Kom hem vid kvart över tre, eftersom jag jobbade med mellanmålet i dag. Jimmy ringde precis när jag kom hem, och sa att han hade slutat, och var på väg hem till mig för att hämta upp mig, eftersom vi hade bestämt att vi skulle handla tillsammans.

Han kom vid kvart i fyra, och då åkte vi först till Farsta Centrum. Han gjorde ett ärende där, och jag var på Apoteket och handlade lite.

Sen så åkte vi till Willys i Länna. Där handlade vid båda två en hel del matvaror och annat.

Efter det så åkte vi till Farsta Centrum igen.Och så gick vi till Burger King för att äta middag.Jag åt en fiskburgare, minimorötter och mineralvatten.Jimmy körde sen hem mig, och var in en kort stund. Och sen åkte han hem till sig i Fagersjö.

Jag höll då på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr.

Så småningom sen så hamnade jag i vardagsrumssoffan, med datorn i knäet.Nu ska jag välja ut en ny recensionsbok att börja att läsa i.

Borzko är på väg hem från jobbet, och skulle komma vid åttatiden ungefär.

Jag är jättetrött... fryser jättemycket... har lite ont i huvudet... och har lite tandvärk...

Ska lägga mig tidigt i kväll. Och det är så skönt att det är fredag i morgon! Wiieee!!!! ;-DDagens Låt - 101111 - Petter feat. Veronica Maggio med "Längesen" - 2010.


Dagens Låt - 101111 - Petter feat. Veronica Maggio med "Längesen" - 2010.


Onsdagen den 10 november 2010.


Har förstås jobbat som vanligt i dag också. Först städning, sen skalen, efter det disken, och sist mellanmålet.

Vi serverade kycklingsoppa, mjukt bröd och ost i dag.

Dom flesta i högstadiet hade idrottsdag/friluftsdag i dag, så det blev en lugn dag.

Miljöverket kom på en liten inspektion i dag, och allt gick bara bra.På eftermiddagen höll jag på som vanligt här hemma.

Jimmy kom på besök i ett ärende, direkt efter jobbet. Han åt middag här med mig då också.

Satte mig sen och läste ut min bok. Och satt även lite med datorn.

Borzko jobbade sent i dag, och kom inte hem förrän vid niotiden.Jättetrött... Fryser... Lite huvudvärk... Lite tandvärk... :-("Babylon" av Camilla Ceder - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Babylon" av Camilla Ceder (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Ibland tar hennes svartsjuka över fullständigt, hon vet det, och hon gör vad hon kan för att inte låta den förstöra det hon och Henrik har. Men då och då måste hon ändå ge efter för den där skavande oron och leta igenom hans fickor, bläddra i hans almanacka. Bara för att försäkra sig om att allt är som det ska. Egentligen vill hon inte, för hon vet att om hon en dag skulle hitta något kommer helvetet att bryta ut. Det har hänt förut.


Samma dag som kriminalkommissarie Christian Tell och hans flickvän Seja Lundberg ska åka på sin korta men av Seja hett efterlängtade skärgårdssemester hittas ett par brutalt mördat på en av Göteborgs finare adresser. Hon visar sig vara professor i arkeologi vid universitetet, han är hennes student.


Mordet ter sig först obegripligt, kan det verkligen vara ett svartsjukedrama? Men så börjar uppgifter komma in som pekar mot olaglig handel med antika föremål. Närmare bestämt flera tusen år gamla statyetter från Babylon, stulna från museet i Bagdad under den amerikanska invasionen. Föremål från vår civilisations vagga, så värdefulla att de skulle kunna förändra en människas hela framtid.


Babylon är uppföljaren till Camilla Ceders omtalade och uppskattade kriminaldebut Fruset ögonblick från 2009."


(Kopierat från wwd.se)


---------

(Här är en länk till min recension av Camilla Ceders första roman, "Fruset ögonblick".)

Jag tyckte inte så jättemycket om den här boken, som jag kanske trodde att jag skulle göra. Tyckte Camillas första bok, "Fruset ögonblick" var bättre än den här andra boken, "Babylon".

Boken engagerade mig inte tyvärr så mycket som jag ville att den skulle göra. Den kändes lite långtråkig ibland.

Men dålig var den absolut inte, så jag kan ändå rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Härlig humor! :-)Älskar den här humorn! :-D

Här är en länk till ett inlägg som jag gjorde för ett par månader sen, med nio favoriter i.

Här är en länk till den engelska hemsidan.

Och här är en länk till Aftonbladet där det finns en länk till svenska översättningar. (Går inte att direktlänka, men scrolla ner en bit, och titta på höger sida).Till Peter LeMarc-fans!Fick tips av en vän på Facebook om nya Peter LeMarc-låtar. Länken går till Peters sida på hemsidan SoundCloud. Där finns det tre nya låtar. Eller rättare sagt en är ny, och två är skrivna för nästan tjugo år sen, men fick då aldrig plats på någon skiva.

Nu kommer alla tre låtarna med i Peters LeMarcs Box "Starkare än ord" som är på väg.

Här är länken till dom mycket bra tre nya låtarna! :-DDagens Låt - 101110 - September med "Cry For You" - 2006.


Dagens Låt - 101110 - September med "Cry For You" - 2006.


Tisdagen den 9 november 2010.


Jobbade förstås som vanligt i dag också. Började med sovmorgon eftersom jag har förskjuten arbetstid den här veckan, på grund av att jag jobbar med mellanmålet. När jag kom till jobbet så började jag med fika. Sen så städade jag i matsalarna. Och efter det gick jag in i skalen och jobbade. Under lunchserveringen så var jag i disken och hade hand om diskplock och grovdisk. Och sen så jobbade jag alltså med mellanmålet.

Från och med i dag så har vi också en stor extra skickning på cirka 350 portioner. Vi hjälper en skola i närheten som måste sanera i sitt kök. Men vi får under tiden låna en personal av dom så vi ska klara av allt extraarbete.

Vi serverade köttgryta med kokt potatis i dag. Och vår salladsbuffé.Snöstormen drog in över Stockholm under förmiddagen. Men det gick bra för mig att köra hem från jobbet. Skönt nog så har jag ju dubbdäcken på. :-D

Höll på och fixade och grejade med lite hushållsbestyr här hemma när jag kom hem. Och åt middag.

Vid halvfemtiden sen så stack jag iväg mot Centrum och till T-banan för att åka in till S:t Eriksplan för att gå på "Kör för alla!" i Filadelfiakyrkan.

Så här såg det ut strax innan jag åkte.(Kören har jag redan bloggat om i ett separat inlägg).

Vi sjöng lite extra länge i dag, så jag kom inte hem förrän strax före nio. Ett stort glas varmt te blev det när jag kom hem, och en pratstund med Borzko. Sen blev det en stund vid datorn, och lite bokläsning."Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 9/11.


I kväll på "Kör för alla!" så tränade vi även in en ny låt till vår konsert på Centralen. Det var "The Little Drummer Boy".Övriga nio låtar under höstterminen finns via den här länken.

Men förmodligen så ska vi bara sjunga åtta låtar på konserten, utav höstens tio låtar. Och då blir det nog inte "Hungry Heart" och "Lola".

Lika roligt som vanligt var det i alla fall i kväll! :-DDagens Låt - 101109 - Broken Door med "In The Shadow" - 2010.


Dagens Låt - 101109 - Broken Door med "In The Shadow" - 2010.


Måndagen den 8 november 2010.


Måndag igen och jobb igen förstås... Den sköna tredagarshelgen är slut... Och även den lugna höstlovsveckan... Nu är det sex jobbveckor kvar fram till jullovet...

Åtta grader kallt var det i morse... Och en hemsk is på bilrutorna som jag fick jobba hårt med för att få bort...Den här veckan jobbar jag med mellanmålet. Och det innebär att min arbetstid är förskjuten, från 6-14 till 7-15.

Började arbetsdagen med att fika när jag kom vid strax före sju. Sen så skulle jag egentligen städa i matsalarna, men eftersom det var höstlov förra veckan så var det rent där, och jag jobbade i skalen istället.

Så förmiddagen tillbringades alltså i skalen, och under lunchrusningen så jobbade jag med diskplockning och grovdisk. Och sen var jag alltså kvar och jobbade med mellanmålet.

Vi serverade makaronipudding i dag. Och vår salladsbuffé.

Och så här såg min lunchtallrik ut.Åkte hem direkt efter jobbet. Var bara hemma en kort stund, och sen så gick jag en sväng till Centrum för att hämta ut paket från Posten på Hemköp.

När jag sen kom hem igen så höll jag på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma.

Så småningom sen så hamnade jag i vardagsrumssoffan tillsammans med min dator och min bok.

Borzko kom hem från jobbet vid halvsjutiden, och han gjorde mig sen sällskap i soffan med sin bok.Recensionsbok nummer 136 + 137 + 138.Recensionsböckerna nummer etthundratrettiosex, etthundratrettiosju och etthundratrettioåtta är alla tre från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.Recensionsbok nummer 134 + 135.Recensionsbok nummer etthundratrettiofyra är boken "Men vi knullar ju ändå inte" av Ann Söderlund från Bokförlaget Frank Förlag.Recensionsbok nummer etthundratrettiofem är boken "Norrlands svårmod" av Therése Söderlind från Bokförlaget Wahlström & Widstrand.Dagens Shopping - 101108 - Grå zip-hood med tjockt foder från H&M på nätet för 350:-Dagens Låt - 101108 - Guns N' Roses med "Welcome To The Jungle" - 1987.


Dagens Låt - 101108 - Guns N' Roses med "Welcome To The Jungle" - 1987.


Vilken härlig långhelg jag har haft! :-DDet har varit en mycket härlig långhelg! :-D Jag var ju ledig i fredags, och gick lite tidigare i torsdags, så helgen har varit ovanligt lång!

Jag har hunnit med massor av det som jag prioriterar! <3

I torsdags eftermiddag fick jag ett mysigt umgänge med Jenny i några timmar. Först med hundpromenad, sen med cafébesök och slutligen med lite shopping.

Jimmy har jag också umgåtts en hel del med. Både i går när vi var ute och åt på restaurang, och han var även med hem en stund efter då också. Och i dag, när jag var över hos honom i Fagersjö i några timmar.

Borzko har jag hunnit att umgås massor med i helgen. Vi hade myskvällar både i fredags och i går. En shoppingrunda hade vi i fredags då vi handlade massor med kläder till honom. Och så restaurangbesöket i går.

Mina kära föräldrar plus min moster var vi ute och åt på restaurang med i går. Jättemysigt att träffa dom var det, och mycket gott var det att äta ute.

Lite bra tevetittande har det blivit, i form av "Idol" och "Så mycket bättre". Och även några andra program.

Tre promenader har jag hunnit med på dessa fyra dagar. I strålande sol och i underbart höstväder.

Några böcker har jag hunnit läsa också. Läst ut en som redan var påbörjad, börjat på och läst ut två hela böcker, och sen påbörjat en fjärde.

Så jag måste ju säga, att jag är MYCKET nöjd med min helg! :-DSöndagen den 7 november 2010 - Eftermiddagen + Kvällen.


Under början av eftermiddagen så varvade jag som vanligt mellan mina tre sysslor. Jag fixade och grejade med diverse hushållsbestyr. Jag satt lite med datorn. Och jag läste i mina böcker. Läste ut boken "Ur havet stiger vågorna" av Annika Sjöberg. Och började sen på boken "Babylon" av Camilla Ceder.

Borzko tränade först på gymmet på förmiddagen. Sen åkte han iväg och köpte biljetter till en fotbollsmatch nästa helg. Och efter det så åkte han till jobbet och hämtade hem lastbilen.

Vid tretiden sen så skjutsade han mig hem till Jimmy. Borzko fortsatte sen hem till sin mamma för sitt vanliga söndagsbesök.

Jimmy och jag åt middag ihop och fikade sen. Och efter det så hjälpte han mig med lite saker i datorn.

Efter ett par timmar sen så skjutsade Jimmy hem mig igen.

Resten av kvällen nu så kommer jag att tillbringa med boken mest, och så lite vid datorn. Borzko skulle komma hem vid åttatiden ungefär från sin mamma, sa han.Vill du bli testpilot för Gooh's färdigrätter?Om du vill blir testpilot för Gooh's färdigrätter, så gå in på den HÄR SIDAN och anmäl dig senast den 18 november. Det har jag gjort! :-D

Här kan man läsa lite mer om Gooh!"Ur havet stiger vågorna" av Annika Sjögren - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Ur havet stiger vågorna" av Annika Sjögren (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"På ytan är Louise Strandbergs liv en idyll. Hon har ett bra jobb som rektor på Rosenbäcksskolan i Härnösand, bor i ett vackert hus och har en lycklig familj. Allt är dock inte riktigt som det ser ut. Hennes man Christer är notoriskt otrogen, hennes jobb slukar all fritid och relationen till dottern Isabelle är minst sagt ansträngd.


Pressad av sina privata problem begår Louise ett ödesdigert misstag. Under ett möte med familjen Papadopoulos, där pappan misstänks ha misshandlat sin son Daniel, låter hon sig bevekas till att vänta med en anmälan.

Dagen efter är Daniel inte i skolan och hans lillebror kommer inte till förskolan. Pappan hävdar att hans fru lämnat honom och tagit barnen med sig. Louise godtar hans förklaring och skjuter tacksamt problemet åt sidan, men det dyker genast upp ett nytt. Isabelle har stuckit till Stockholm med sin pojkvän, som ingen i familjen har träffat. Vem är han egentligen? Och varför svarar hon inte i sin mobil?

Ur havet stiger vågorna är en psykologisk thriller där en tragedi uppdagar två trasiga familjers djupaste hemligheter. Det är en berättelse om otrohet, våld och skuld dolt bakom välputsade villafasader. Liksom Annika Sjögrens tidigare kritikerhyllade deckare Där ingen vind blåser och Som glöd blir till aska utspelar sig även denna i Härnösand."


(Kopierat från ordfront.se)


---------

En lite annorlunda kriminalroman, med mycket familjerelationer i. Tyckte stundtals att den var väldigt, väldigt bra, men vissa andra bitar var tyvärr inte lika bra. Fast som helhet var den över godkänd, och jag kan helt klart rekommendera den.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Ordfront.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Söndagen den 7 november 2010 - Förmiddagen.


Förmiddagen i dag blev nästan exakt som förmiddagen i går.

Här är sex fotografier från dagens förmiddagspromenad:Dagens Promenad - 2010-11-07.Länk till min RunKeeper-sida.


Dagens Låt - 101106 - Guns N' Roses med "Paradise City" - 1987.


Dagens Låt - 101106 - Guns N' Roses med "Paradise City" - 1987.


Vill du blir testpilot för smaksatt vispgrädde?Om du vill blir testpilot för Arlas nya smaksatta vispgrädde, så gå in på den HÄR SIDAN och anmäl dig senast den 12 november. Det har jag gjort! :-DVeckans Teveprogram.


Och den här veckans teveprogram blev exakt som förra veckans, och även förrförra veckans.

Idol: Det har jag redan bloggat om. Måste bara återigen säga att jag tycker att alla Idolerna är så fantastiskt bra. Peter Jihde är också så himla bra som programledare. Och Juryn gillar jag också. Tycker att allt med programmet är bra, utom den där djävla jobbiga reklamen som kommer hela tiden...

Cirkus Möller: Njae, inget vidare...

Robinson: Sådär...

Hellenius Hörna: Roligt och proffsigt, och med bra gäster.

Så mycket bättre: Tycker att den här programserien är helt fantastiskt bra! Första programmet med Lasse Berghagen var jättebra. Andra programmet med Thomas Di Leva var jättebra. Och det här tredje programmet med Petter var också jättebra.

Gillar verkligen programmet. Man blir glad och varm i hjärtat av det. Och det är så härligt att höra alla artisters tolkningar av varandras låtar.

Här är Petra Marklunds (September) version av Mikrofonkåt, här tillsammans med Petter.


Lördagen den 6 november 2010 - Eftermiddagen & Kvällen.


Under början av eftermiddagen så höll jag på och varvade med mina tre vanliga sysslor. Jag höll på och fixade och grejade med diverse hushållsgöromål. Jag satt med datorn. Och så började jag att läsa i en ny bok: "Ur havet stiger vågorna" av Annika Sjögren.

Borzko kom hem från gymmet vid halvettiden. Sen så satt han mest och läste i sin bok.

Vid halvfyratiden sen så åkte vi båda två iväg i bilen. Först så åkte vi till Rågsved och hämtade upp min moster. Sen åkte vi till Fagersjö och hämtade upp Jimmy. Och sen så åkte vi till Farsta Centrum och mötte upp med min mamma och pappa.

Vi gick sen alla sex till Restaurang Antonios Kök & Bar där min mamma hade bokat bord klockan fyra för att bjuda oss alla på middag. (Jenny jobbade och kunde tyvärr inte följa med).

Till förrätt åt jag fisk- och skaldjurssoppa med rostat bröd och aioli.Till varmrätt åt jag pasta med scampi.Och till efterrätt åt jag glass med frukt.Till förrätten och varmrätten drack jag mineralvatten, och till efterrätten drack jag kaffe.

Vi var alla sex väldigt nöjda med all mat. Och även med dryck, och framförallt med servicen.

(Tyvärr så blev det inga kort tagna på personerna som var med, utan bara på maten).

Efter ungefär tre timmar, vid sjutiden, så gick vi alla därifrån. Min mamma och pappa gick hem. Och vi andra tre skjutsade hem min moster.

Jimmy följde sen med mig och Borzko hem en stund. Han var väl här i någon timme ungefär. Och sen vid åttatiden så stack han iväg in mot stan för att möta upp med kompisar och sen vidare ut för att festa.

Borzko och jag satte oss och tittade på teve. Tre inspelade program blev det: "Robinson", "Hellenius Hörna", och "Så mycket bättre".

Efter det så satte vi oss båda två och läste igen.Lördagen den 6 november 2010 - Förmiddagen.


Mobilen larmade klockan halvåtta i morse, och jag gick då upp och duschade och gjorde mig i ordning. Borzko gick upp halvnio, och efter att han var klar med sina morgonbestyr, så åt vi frukost, fikade, och hade en pratstund.

Sen så gav vi oss iväg åt olika håll. Borzko gick till Farstahallen för att träna i gymmet. Och jag gjorde mig i ordning för en förmiddagspromenad.

Tog fram min underbart sköna vinterjacka för första gången den här säsongen. Det är nog det bästa klädköpet jag har gjort någonsin. För mig som jämt fryser så är den perfekt. Älskar också att den har så många bra fickor, så jag slipper ha handväska nu på hela vintern. Snygg är den också!Underbart väder var det ute! Klarblå himmel, strålande sol, bara lite lite moln, nästan vindstilla, och temp strax över nollan.

I dag fick Peter LeMarc följa med mig på promenaden. Lyssnade på "LeMarc - Klassiker" från 2009, med nästan alla hans bästa låtar, på Spotify.

Här är sex fotografier från dagens promenad.När jag kom hem igen så blev det lite lätt lunch och en fika. Sen så satte jag mig med datorn en stund.

Och sen blev det mitt vanliga lilla i-landsproblem igen: att välja en ny recensionsbok att läsa... ;-)Dagens Promenad - 2010-11-06.Länk till min RunKeeper-sida.Dagens Låt - 101106 - Guns N' Roses med "Sweet Child O' Mine" - 1987.


Dagens Låt - 101106 - Guns N' Roses med "Sweet Child O' Mine" - 1987.


"Geim" av Anders De La Motte - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Geim" av Anders De La Motte (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Henrik HP Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar veta det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse. Ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har järnkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare... Är det någon som leker med henne?

Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett Spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill Spela?

Anders de la Motte arbetar med säkerhetsfrågor och har tidigare varit polis i Stockholm. Geim är hans debut som författare, ytterligare två böcker är planerade."

(Kopierat från alfabeta.se)


---------

Det här var en mycket annorlunda kriminalroman. Jag fastnade i den från första sidan och hade sen väldigt svårt att slita mig ifrån den.

Den känns väldigt modern, och även språket i boken är mycket speciellt med många ord och uttryck både från spelvärlden, datorvärlden, ungdomsvärlden och engelskan.

Boken var lättläst, spännande och oförutsägbar. Och det känns roligt när jag läser på nätet att Anders De La Motte planerar att ge ut minst två böcker till.

Jag rekommenderar verkligen boken till alla.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Alfabeta.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Fredagen den 5 november 2010 - Kvällen.


I början av kvällen så satt både Borzko och jag och läste i våra böcker. Jag läste ut boken "Geim" av Anders De La Motte precis lagom till strax före åtta. Recension kommer som vanligt i ett separat inlägg.

Klockan åtta så satte vi igång teven och så tittade och lyssnade vi på "Idol". Det har jag redan bloggat om i ett separat inlägg.

Åt och drack en massa gott gjorde vi förstås också.

"Cirkus Möller" tittade på också på, i pausen mellan dom två delarna av "Idol".

Datorn satt jag med i alla långa och många reklampauser.

Sen så tittade vi på "Idol 2010 Eftersnack" i TV400.Idol 2010 - 05/11.


Så här tycker jag om kvällens Idol:

Etta: Jay.
Tvåa: Andreas.
Trea: Elin.
Fyra: Minnah.
Femma: Geir.
Sexa: Olle.
Sjua: Linnéa.

Men ALLA är ju så bra, så egentligen vill jag ju inte att någon alls ska åka ut... Men måste jag välja någon i kväll så får det bli Linnéa.

Bäst, (som vanligt!) var ju såklart Jay!

Här är hans låt i kväll, "Here Without You" med 3 Doors Down.Och här kommer låten som alla Idolerna har spelat in tillsammans. "All I Need Is You". Hittade den inte på YouTube än. Men det fanns en version där bara Andreas Carlsson sjunger.

Uppdaterad:

Bästa temat nästa fredag!

ROCK!

:-DUppdaterad igen:

Här kommer "All I Need Is You" med Idolerna.


Fredagen den 5 november 2010 - Dagen.


Fredag och LEDIG från jobbet! :-D Vi har ju Höstlov den här veckan i Stockholm, och det innebär att vi har det väldigt lugnt på jobbet. Så flera av oss har då passat på att ta ut komplediga dagar den här veckan. Och i dag så hade jag en kompledig dag!

Min mobil larmade klockan halvsju i morse, för jag är ju inte den som ligger och sover bort dagarna precis. Två timmars sovmorgon fick räcka för mig.

Borzko är ju alltid ledig på fredagar för tillfället. Istället för att jobba åtta timmar fem dagar i veckan, så jobbar han tio timmar fyra dagar i veckan.

Han gick upp halvåtta, och efter att vi båda två var klara med våra morgonbestyr så åt vi frukost och fikade tillsammans.

Sen så satte vi båda två igång med veckostädningen.

Vid kvart i tio sen så lämnade jag Borzko och städningen, för jag hade en tid bokad hos Fabian på frisersalongen Ma Griffe i Centrum.

Jag gjorde massor med blekta slingor, och så klippte jag håret kort. En och en halv timme tog det och niohundra kronor kostade det.

Efter det så var jag i ett annat rum på salongen, hos en tjej som jag inte vet vad hon heter, och så färgade jag ögonfransarna och ögonbrynen.  Hon noppade och vaxade även ögonbrynen lite. En halvtimme tog det och tvåhundrafemtio kronor kostade det.

Och så här såg jag ut när jag kom hem:När jag kom hem vid strax efter tolv så hade Borzko gjort klart städningen. Vi åt då lite lätt lunch och tog en fika.

Sen så gick vi båda till Centrum, för att Borzko behövde handla kläder.

Han köpte ett par jeans, en cardigan, en pikétröja, två t-shirts, nio par kalsonger, tio par strumpor, och sex par jobbstrumpor.

H&M, Cubus, och KappAhl handlade vi i.

Och jag köpte mig ingenting.

Sist var vi på Hemköp och handlade några kassar med matvaror.

När vi kom hem igen så höll jag på och fixade och grejade med lite diverse hushållsbestyr här hemma.

Borzko åkte iväg med bilen till gör-det-själv-hallen på OKQ8 för han behövde fixa lite med några saker på bilen.

Sen när han kom hem igen så åt vi middag.

Efter det så satte vi oss båda två uppe i vardagsrummet och läste i våra böcker. Jag fortsatte i boken som jag började på i går kväll: "Geim" av Anders De La Motte.Dagens Låt - 101105 - Peter LeMarc med "Så gott att må gott igen" - 2007.


Dagens Låt - 101105 - Peter LeMarc med "Så gott att må gott igen" - 2007.


Torsdagen den 4 november 2010 - Kvällen.


Större delen av kvällen så satt jag i vardagsrumssoffan och läste i min bok. Varvade lite med datorstunder också.

Borzko kom hem från jobbet vid halvniotiden. Middag hade han redan ätit tidigare, så han duschade bara och gjorde sig i ordning. Sen så satte han sig också och läste i sin bok.

Jag läste ut boken "Frank - Sanningen om lögnerna" av Frank Andersson & Joakim Langer. Recension på den har jag redan bloggat.

Nu kommer i-landsproblemet som jag har så ofta: att välja ut en ny recensionsbok att läsa. Har tretton stycken som står på tur att läsas nu... ;-)

Och i morgon så är jag LEDIG! Eftersom vi har lugnt på jobbet nu under höstlovsveckan, så passar jag på att ta ut en kompdag i morgon! Det ska bli skönt med en tredagarshelg! :-D"Frank - Sanningen om lögnerna" av Frank Andersson & Joakim Langer - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Frank - Sanningen om lögnerna" av Frank Andersson & Joakim Langer (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"Fan Andersson, om du ska skriva memoarer Alla jävlar ljuger upp för att få effekt, du måste ljuga ner, alltså så det blir trovärdigt. Men se fan i mej till att det är preskriberat.
Lennart Hoa Hoa Dahlgren, april 2010

Oj, vad det är nyttigt att skriva memoarer. Jag skjuter ständigt saker framför mig. Jag har i princip skjutit hela mitt liv framför mig, vilket inneburit både ilska och besvikelse för både familj och vänner.

Många är de historier som cirkulerat runt min person. Oftast handlar det inte om brottning utan mera om rykten: Galet festande, våldtäktsanklagelser, Rikskuponger, kuken ska ha sitt, kokain, och så alla bilar och brudar förstås. Det ska den här boken också göra.

Att jag tagit ett junior-VM-guld tre VM-guld, sju EM-guld och en kasse glitter har liksom hamnat vid sidan om.

Den här boken handlar inte heller så mycket om brottning utan om en ganska vilsen kille som växte upp i en dysfunktionell familj tillsammans med fyra syskon i Trollhättan med en ryggsäck hemligheter och hans två följeslagare genom livet: rotlösheten och rastlösheten.

Det finns en hel hög med sanningar, som det är dags att släppa ut i ljuset. Hör här! Lets be Frank!
"


(Kopierat från sivart.se)


---------

Jag gillar nästan alltid att läsa biografier/memoarer/dokumentärer. Tycker det är intressant att läsa om människors liv. Och helst då om personer som man känner igen och känner till. Sen vad som är sant i böckerna, det vet man ju så klart inte, men det är ju ändå den människans version av sanningen.

Frank Anderssons liv har man ju följt, via media, under många år. Så det var helt klart kul och intressant att läsa hans egna ord om sitt liv.

Jag är ju inte ett endaste dugg intresserad av sport, men det behöver man verkligen inte vara för att läsa den här boken. För Frank Anderssons liv har ju varit så mycket mer än brottning.

Så jag kan helt klart rekommendera boken.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Sivart Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Torsdagen den 4 november 2010 - Dagen.


Och även den här arbetsdagen blev en väldigt lugn och skön höstlovsveckodag! Jag hade samma arbetsuppgifter som i går, halva dagen i skalen och halva dagen i disken. I dag serverade vi kycklingben och potatisgratäng.Tog ut en friskvårdstimme i dag, så slutade redan klockan ett. Åkte då direkt till Högdalen och till Jenny som var hemma i sin pojkvän Mattias lägenhet. Hon hade en ledig dag i dag, och hade Mattias hund Thore hemma. Och hon ville att jag skulle komma direkt dit, och gå ut på en promenad. Och det ville jag så klart!

Vi gick runt omkring på gångvägarna i Högdalen, och var ute ganska så exakt en timme.Sen gick vi hem och lämnade Thore i lägenheten, och så gick vi till Högdalens Centrum för att fika.

Det blev Konditori Gullvivan.Och jag åt en god macka med skagenröra och räkor.Sen gick vi till Mattias lägenhet lite snabbt, för att sen ta bilen till Farsta Centrum.

Där blev det lite shopping för Jenny, men jag handlade faktiskt ingenting i dag.

Hem sen, och Jenny var bara där en kort stund, och sen åkte hon hem till Mattias igen.

Jag höll då på och fixade och grejade med diverse hushållsbestyr här hemma en stund.

Och sen så satte jag mig med datorn.

Så småningom så bytte jag ut datorn mot boken, "Frank - Sanningen om lögnerna" av Frank Andersson & Joakim Langer.Dagens Låt - 101104 - Peter LeMarc med "Ett av dom sätt" - 1991.


Dagens Låt - 101104 - Peter LeMarc med "Ett av dom sätt" - 1991.


Dagens Promenad - 2010-11-04.Länk till min RunKeepersida.Onsdagen den 3 november 2010.


Även i dag var det en lugn och skön höstlovsveckodag på jobbet.

Samma arbetsuppgifter för mig i dag som i går.

Sex stycken var vi i dag. En sjuk, en semester, och en på kurs.

Vi serverade korv med bröd i dag. Och en liten salladsbuffé.

Men vi fick lite annat gott att äta i dag. Vår husmor överraskade oss med varsin räkmacka i dag.Så min lunch blev en tallrik från salladsbuffén, och så räksmörgåsen.Jobbade med mellanmålet i dag, så jobbade mellan sju och tre istället för sex och två. Så jag kom hem vid kvart över tre. Jimmy hade då precis kommit till Farsta, direkt efter jobbet.

Vi åkte då båda två direkt hem till mina föräldrar, för Jimmy hade lovat sin mormor och morfar att installera och programmera en ny vhs/dvd som dom hade köpt.

Men vi började först med att fika och prata en stund.

Och sen så fixade Jimmy med den nya apparaten, och visade och lärde dom att sköta den.

Jimmy åkte sen med mig hem en stund, och vi åt middag ihop. Efter det så åkte han hem till sig.

Jag höll sen på och fixade lite med diverse hushållsbestyr. Och efter det så satte jag mig med datorn och bloggade, läste bloggar, facebookade, och höll på med lite annat.

Borzko kom hem från jobbet vid åttatiden. Middag, dusch, och iordninggörande blev det för honom då. Och efter det bokläsning.

Jag började att läsa i en ny bok: "Frank - Sanningen om lögnerna" av Frank Andersson & Joakim Langer."Ares tecken" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Ares tecken" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Klockan är exakt 00.46 när Claudio Chavez avlider i ambulansen av skadorna från en brutal misshandel på Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp finner man en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken.


Mordet blir ett fall för kommisarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker på kriminalen i Stockholm. Tre unga pojkar som setts springa från platsen grips och förhörs, men pojkarna vägrar säga vad symbolen står för i sammanhanget. Några dagar senare hittas en likadan papperslapp vid en dödsmisshandel i Gävle och snart drar en våg av mord och våldsamma misshandelsfall över Sverige.


Snart ser utredarna den gemensamma nämnaren - samtliga offer är antingen homosexuella eller invandrare. Men jakten på mördarna blir alltmer komplicerad eftersom det inte verkar finnas några andra logiska kopplingar mellan morden. För Jacob Colt blir det ett känsligt fall då hans son Stephen är homosexuell. För Linda Schecker är det lika känsligt eftersom hon har ett förhållande med Sara och är livrädd att detta ska komma ut i polishuset.


När Jacob Colt till slut närmar sig ett genombrott i utredningen inser han att hans närmaste är mer berörda än han hade kunnat ana. Och det börjar bli ont om tid..."


(Kopierat från bbb.se)


---------

Jag har läst alla Dan Buthler och Dag Öhrlunds fyra tidigare böcker om kriminalkommissarie Jacob Colt och hans kollegor. Och jag tycker att dom alla har varit mycket, mycket bra. Här är en länk till bok nummer fyra, där det också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Och bok nummer fem i serien gjorde mig verkligen inte besviken. Lika spännande var den som dom tidigare. Och ett lika aktuellt ämne tog den upp.

En cliffhanger var det i slutet av boken, så nu längtar jag ju redan efter nästa...

Jag kan verkligen rekommendera hela serien av böcker till alla som gillar svenska spännande kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Recensionsbok nummer 133.Recensionsbok nummer etthundratrettiotre är boken "Alltför nära" av Linwood Barclay från Bokförlaget Kabusa Böcker.5 år i dag!I dag fyller "Bims Blogg" på "Blogg.Esse" fem år!

Här är en länk till mitt allra första inlägg här, den 3 november 2005.

Innan jag startade den här bloggen, så bloggade jag i ungefär ett halvår på "Windows Live Spaces". Här är en länk dit.

Och innan dess så skrev jag dagbok på "Lunarstorm" mellan september 2002 och fram till juni 2005.

Är det någon av er läsare som har varit med ända sen den här bloggen startade?Dagens Låt - 101103 - Guns N' Roses med "November Rain" - 1991.


Dagens Låt - 101103 - Guns N' Roses med "November Rain" - 1991.


Tisdagen den 2 november 2010.


Jobbet på tisdagen var ungefär som jobbet på måndagen. Lugnt och skönt alltså, eftersom det är Höstlov. Vi var sju stycken, för en hade semester och en var sjuk. Jag hade ungefär samma arbetsuppgifter som dagen innan, alltså först jobb i skalen, och sen i diskplocken/grovdisken. Och vi avslutade sen dagen med ett ungefär timme långt APT-möte. Maten vi serverade i dag var köttbullar med potatismos.

Åkte hem direkt efter jobbet. Höll på som vanligt först och fixade lite med diverse hushållsbestyr.

Sen så åkte jag in mot stan, för jag ville uträtta några ärenden innan jag skullle på kören.

Fixade mina ärenden, och sen så tog jag en fika på Åhléns Café.Åkte sen till S:t Eriksplan och mötte upp med syrran utanför Filadelfiakyrkan. Satt sen och pratade till "Kör för alla!" började.

När det sen var slut, vid strax före åtta, så stod Borzko utanför med bilen, för att skjutsa mig hem. Så skönt att få sätta sig i en varm bil och snabbt komma hem!

Fem stycken nya recensionsböcker väntade på mig när jag kom hem. För ett bokförlag hade varit och levererat dom på kvällen.

Resten av kvällen så läste jag i min bok, och läste också ut den. Sen så gick jag och la mig tidigt, för jag kände mig så trött. Orkade inte ens blogga...Recensionsbok nummer 128 + 129 + 130 + 131 + 132.Recensionsböckerna nummer 128 - 132 kommer alla från Bokförlaget Sivart Förlag."Kör för alla!" - Höstterminen 2010 - 2/11.På "Kör för alla!" den här veckan så var SVT och filmade. Kommer inte ihåg vad programmet hette, men det skulle inte sändas förrän i början av nästa år. Jag skriver mer när jag vet.

Vi tränade på terminens låtar.

Och vi fick reda på att konserten som jag skrev om förut, blir klockan 16.50.Trött.....


Jättetrött...
Blogginlägg kommer i morgon istället...
;-)Dagens Låt - 101102 - Duffy med "Well, Well, Well" - 2010.


Dagens Låt - 101102 - Duffy med "Well, Well, Well" - 2010.


Måndagen den 1 november 2010.


Måndag igen och jobb igen som vanligt förstås. Fast den här veckan så är ju inte jobbet som vanligt. För det är ju Höstlov här i Stockholm.

Och för oss så innebär det att vi har cirka 150 ätande hos oss, istället för det fyrdubbla i vanliga fall. Och likadant är det ungefär med skickningarna.

Men å andra sidan så passar vi anställda på att vara lediga av lite olika anledningar den här veckan. För det är ju bara i såna här veckor som man kan vara borta utan att dom andra blir lidande.

I dag var vi sex stycken som jobbade, istället för nio. En kollega var sjuk, och två stycken hade semester. (Själv så ska jag ta ut en kompledig dag på fredag.)

Den här veckan så kommer vi att ha lite olika sysselsättningar varje dag, eftersom, som sagt var, några är borta varje dag.

Jag började min dag i skalen, där jag var den första halvan av dagen och fixade grönsakerna. Den andra halvan av dagen sen så var jag i disken och där hade jag hand om diskplocken och grovdisken.

Maten vi serverade i dag var potatisbullar med lingonsylt. Och vi hade även några bleck med vegetarisk lasagne. Och en liten salladsbuffé.

(Så här tjusig är jag när jag har hårnätet på, under tiden som jag var i skalen.)Åkte hem direkt efter jobbet. Höll först på och fixade med lite diverse hushållsbestyr här hemma en stund. Satt även lite med datorn.

Efter det så tränade jag på körlåtarna.

Vid halvfyratiden sen så ringde Jimmy och sa att han var på väg hem från jobbet. Vi hade bestämt att vi skulle åka till IKEA i dag, så jag åkte då hem till honom i Fagersjö och hämtade upp honom.

När vi kom till IKEA så började vi med att äta middag.

(Och varför Jimmy ser så sur ut bilden vet jag inte, för han var precis lika glad som han alltid är!)(Jag åt honungsglacerad kapkummelfilé med kokt potatis, sparris och paprikasås.)(Och massor med julpynt finns det nu på IKEA, bland annat denna vackra julgran.)Jimmy var ute efter tre saker på IKEA, och alla tre sakerna var slut! Ingenting annat hittade han som han ville ha, och det gjorde inte heller jag. Så vi gick därifrån utan att köpa någonting alls. Det har nog aldrig hänt föut! ;-D

Jag körde sen Jimmy hem till Fagersjö, och sen åkte jag hem till Farsta, och kom hem vid sextiden.

Borzko kom hem från jobbet strax efteråt. Han åt då middag, och jag tog en fika och en pratstund med honom. Sen så duschade han och gjorde sig i ordning.

Resten av kvällen sen så satt vi båda två större delen av kvällen i vardagsrumssoffan och läste i våra böcker. Jag läste i boken "Ares tecken" av Buthler & Öhrlund. Varvade lite med stunder vid datorn också.Lästa böcker – Oktober – 2010 – 8 stycken


Lästa böcker – Oktober – 2010 – 8 stycken


Carin Hjulström – ”Hitta vilse” – 4 – Roman - Sverige – Kvinna – 2010 – Forum – Recensionsbok

 

Anna-Leena Härkönen – ”Nej tack” – 3,5 – Roman – Finland – Kvinna – 2010 – Norstedts – Recensionsbok

 

Elias Palm – ”Corpus Delicti” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Man – 2010 – Ordfront – Recensionsbok

 

Petra Holst – ”Jag brukade drömma om dig” – 5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Forum – Recensionsbok

 

Karin Alvtegen – ”En sannolik historia” – 4,5 – Roman – Sverige – Kvinna – 2010 – Brombergs – Recensionsbok

 

Bingo Rimér – ”En flickfotografs bekännelser” – 3,5 – Biografi – Sverige – Man – 2010 – Lind & Co – Recensionsbok

 

Sofie Sarenbrant – ”Vecka 36” – 4 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Damm Förlag – Recensionsbok

 

Kristina Appelqvist – ”Den som törstar” – 3 – Kriminalroman – Sverige – Kvinna – 2010 – Alfabeta – Recensionsbok

 

Summa:

8

 

Snitt per vecka:

2

 

Betyg:

5,0:  1

4,5:  1

4,0:  3

3,5:  2

3,0:  1

 

Kategorier:

Romaner:  4

Kriminalromaner:  3

Biografier:  1

 

Land:

Sverige:  7

Finland:  1

 

Kön:

Kvinnor:  6

Män:  2

 

Utgivningsår:

2010:  8

 

Bokförlag:

Forum:  2

Norstedts:  1

Alfabeta:  1

Ordfront:  1

Brombergs:  1

Lind & Co:  1

Alfabeta:  1

 

Recensionsböcker:

Fått från förlagen:  8

Köpt själv:  0

 

Månadens bästa böcker:

”Jag brukade drömma om dig” av Petra Holst

”En sannolik historia” av Karin Alvtegen

 

 


"Saw 3D" (Saw 7) - 2010 - Film - Bio"Saw 3D" (Saw 7) - 2010 - Genre: Skräck

"En dödlig kamp utspelas kring Jigsaws brutala arv. En grupp som överlevt Jigsaws grymma lekar samlas och tar hjälp av självhjälpsgurun Bobby Dagen, även han en av Jigsaws tidigare offer. Bobby Dagen bär dock på en mörk hemlighet som kommer att framkalla en ny terrorvåg med fällor och lekar du inte trodde var möjliga."

(Kopierat från Lovefilm)

Blodig, hemsk, rå, spännande, äcklig, nervpirrande, vidrig, och helt klart underhållande om man gillar den här genren! ;-/

Betyg: 3,5 av 5

(Länk till filmen på Moviezine, som alltid skriver utförliga och bra recensioner, och ofta tycker som jag gör!)

Filmens trailer:


Dagens Låt - 101101 - Olly Murs med "Please Don't Let Me Go" - 2010.


Dagens Låt - 101101 - Olly Murs med "Please Don't Let Me Go" - 2010.


RSS 2.0