"Ares tecken" av Dan Buthler & Dag Öhrlund - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Ares tecken" av Dan Buthler & Dag Öhrlund (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Kriminalroman)

---------


"Klockan är exakt 00.46 när Claudio Chavez avlider i ambulansen av skadorna från en brutal misshandel på Götgatan i Stockholm. Vid Chavez sargade kropp finner man en blodig papperslapp med en teckning av ett avbrutet manlighetstecken.


Mordet blir ett fall för kommisarie Jacob Colt och hans kollega Linda Schecker på kriminalen i Stockholm. Tre unga pojkar som setts springa från platsen grips och förhörs, men pojkarna vägrar säga vad symbolen står för i sammanhanget. Några dagar senare hittas en likadan papperslapp vid en dödsmisshandel i Gävle och snart drar en våg av mord och våldsamma misshandelsfall över Sverige.


Snart ser utredarna den gemensamma nämnaren - samtliga offer är antingen homosexuella eller invandrare. Men jakten på mördarna blir alltmer komplicerad eftersom det inte verkar finnas några andra logiska kopplingar mellan morden. För Jacob Colt blir det ett känsligt fall då hans son Stephen är homosexuell. För Linda Schecker är det lika känsligt eftersom hon har ett förhållande med Sara och är livrädd att detta ska komma ut i polishuset.


När Jacob Colt till slut närmar sig ett genombrott i utredningen inser han att hans närmaste är mer berörda än han hade kunnat ana. Och det börjar bli ont om tid..."


(Kopierat från bbb.se)


---------

Jag har läst alla Dan Buthler och Dag Öhrlunds fyra tidigare böcker om kriminalkommissarie Jacob Colt och hans kollegor. Och jag tycker att dom alla har varit mycket, mycket bra. Här är en länk till bok nummer fyra, där det också finns länkar till dom tidigare böckerna.

Och bok nummer fem i serien gjorde mig verkligen inte besviken. Lika spännande var den som dom tidigare. Och ett lika aktuellt ämne tog den upp.

En cliffhanger var det i slutet av boken, så nu längtar jag ju redan efter nästa...

Jag kan verkligen rekommendera hela serien av böcker till alla som gillar svenska spännande kriminalromaner.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Bra Böcker.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0