"Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson - 2010 - Bok---------    

Recension av boken: "Från vaggan till deadline" av Robert Gustafsson (2010) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Roman / Memoarer/Biografier/Dokumentärer)

---------


"På scen har vi sett honom som Ernst-Hugo Järegård, Tony Rickardsson och Carl Bildt. I tv som Weiron i ottan och Greger - den homosexuelle brandkårschefen.

Privat har Sveriges roligaste man däremot alltid hållt en låg profil. Men inte den här gången.

I Från vaggan till deadline berättar Robert Gustafsson hela sin historia. Han delar med sig av anekdoter från den översexuella barndomen, berättar om ungdomskriminaliteten och bjuder på ett världsrekord. Vi följer hans första stapplande steg på scen och får höra hur han bokstavligt talat tog död på den gamla svenska humoreliten. Han bjuder också på inblickar bakom kulisserna i Killinggänget.

Det är en historia om dödsångest, relationsproblem och om hur en bild på ett koarsle blev en vändpunkt i hans liv. Här finns tempo och eftertanke, dråpliga lägen och djup tragik. Kort sagt, en berättelse om livet med Robert Gustafsson som motor - en ovanligt kraftfull motor.
"


(Kopierat från albertbonniersforlag.se)


---------

Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om biografier, memoarer, och dokumentärer. Tycker alltid det är intressant att få ta del av en människas liv.

Och den här boken var inget undantag. Helt klart intressant att få läsa om Robert Gustafssons liv.

Fast boken hade ändå inte "det där lilla extra" som vissa biografier har. Men jag kan rekommendera boken till alla som vill ta del av Roberts liv.

(Britt-Marie "Bim" Kullin)

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------

Denna bok var en recensionsbok från Bokförlaget Albert Bonniers Förlag.

Här har jag bloggat om boken tidigare.


---------  Kommentarer
Postat av: Camilla, Haninge

Hm, det var ju lite synd att den saknade det där lilla extra, för det hade jag verkligen hoppats på att den inte skulle göra! Nåväl, bra recension som vanligt! Hoppas du får en fin fortsatt dag :)

2010-11-19 @ 12:49:04
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Camilla, Haninge: Men jag har i och för sig läst flera andras recensioner och kommentarer på Boktipset, och flera tyckte att den var jättebra. Den har till och med fått femmor. Så låt dig inte hejdas av min recension! ;-)

2010-11-19 @ 18:09:18
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0