"Stor" av Caroline Giertz - 1993 - Bok.---------    

Recension av boken: "Stor" av Caroline Giertz (1993) (Genre: Svensk Skönlitteratur). 

---------   


"Fet. Fattig. Finnig. Ful. Sån är Fiona. En överbliven pudding av utgånget datum. En kvinna på god väg att härskna i ensamt majestät. Men på sin tjugofemte födelsedag bestämmer hon sig för att göra något åt resten av sitt liv. Skaffa pengar, dra och börja om. Slut med de slabbiga självmordstankarna. Slut med sängknoppen Sixten, den alltid så ståndaktige älskaren. Slut med demonerna, Föraktaren, Förlamaren och Förgöraren följeslagarna i hennes annars så tröstlösa ensamhet.

Fiona tar steget ut i livet och världen utan att ha en aning om vilken karusell hon sätter igång eller hur hela den vansinniga, farsartade och fasansfulla historien kommer att sluta. Hon vill ju bara ha lite kärlek och sympati. Och ett någorlunda normalt midjemått.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Jag har aldrig läst något av Caroline Giertz förut. Det här är hennes första bok, som nu är sexton år gammal. Men jag ska definitivt köpa och läsa fler böcker av henne, för den här boken var riktigt bra. Lite annorlunda var den, och klart läsvärd. Så jag kan rekommendera den. ///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0