"På grund av Leon" av Jenny Leeb - 2009 - Bok.---------    

Recension av boken: "På grund av Leon" av Jenny Leeb (2009) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick lit). 

---------   


"En gång i tiden var Maja och Angelica bästisar. Leon och Maja var ett par, och de tre vännerna var oskiljaktiga. Men så åker Maja till USA för att gå en språkkurs och det är då allting går sönder. Något händer därhemma, något ingen av dem kan ändra på i efterhand. Något som gör att Maja väljer att stanna kvar i Los Angeles.
Sex år senare, när Leon hastigt dör återvänder Maja hem till Stockholm. De två forna vännerna möts på begravningen. Frågan är om vänskapen någonsin kan bli vad den en gång var. De har båda förändrats, Angelica är snart färdig läkare och lever tillsammans med Jacob. Maja å andra sidan har inte riktigt följt någon rät linje i livet. Hon har författardrömmar men jobbar som servitris för att få ihop till hyran.
Att träffas igen skakar om deras respektive värld.
Angelica som just med glädje accepterat Jacobs frieri, förälskar sig i en av kirurgerna på sjukhuset och börjar ifrågasätta sitt förhållande med Jacob. Plötsligt står så mycket på spel.
För Maja är det tufft att komma hem och konfrontera alla undanträngda minnen, hon och Leon var ett par i många år nu är han död. Hur ska hon kunna gå vidare och skapa sig ett liv i Stockholm igen? Att upprätthålla fasaden med hjälp av nödlögner funkar inte lika bra i Sverige som i Los Angeles.
Charmiga Maja och trista, duktiga Angelica kanske skulle de tjäna på att ge varandra en ny chans? Men det är inte alltid lätt att se vad vänskap kan vara värd när rivalitet och svartsjuka står i vägen.
"


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Länk till recension på Jenny Leebs första bok: "Grevgatan 22". 

Länk till recension på Jenny Leebs andra bok: "Stella & Sebastian".

Jenny Leebs tredje bok: "På grund av Leon" är, liksom dom två tidigare, en så kallad chic lit. Den här tyckte jag var bra, minst lika bra som den första boken, som jag tyckte var bättre än den andra boken. Gillar man chic lit, så ska man definitivt läsa den här. ///Bim
.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------          


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0