Lördagen den 25 november 2006

Mobilen larmade klockan sju i morse, precis som de flesta av mina lediga dagar. Jag gick upp, duschade, och gjorde mig i ordning. Sen blev det frukost med nyhetsläsning i datorn under tiden. Borzko hade gått upp redan klockan fyra och åkt iväg för att jobba extra i dag.


 

Sen så satte jag mig och gjorde månadens tråkigaste uppgift… betalade räkningarna. Skrev några mail och kollade upp lite grejer också.


 

Vid niotiden så vaknade Jenny och gick upp. Hon duschade, gjorde sig i ordning, och åt frukost. Sen vid tiotiden så stack vi två iväg för lite shopping.


 

Först så åkte vi till Willys Länna. Där handlade vi cirka åtta plastkassar fulla för cirka 1.300:- kronor. Sen så åkte vi till EKO Länna. Där handlade vi två stycken adventsstjärnor för att ha i köksfönstret och sovrumsfönstret. Bilder på dem kommer nästa helg när vi har hängt upp dem till första advent. Jag köpte också ett nytt sällskapsspel: ”Med andra ord”. Här är bild på spelet:




 



 

 

Efter det så åkte vi till Bauhaus Länna. Där köpte jag en ny liten fönsterlampa till köksfönstret. Och slutligen så åkte vi till Bea i Svedmyra. Där köpte jag en ny lampa till fönsterbrädan i köket. Här nedanför finns bilder på lamporna. Men det ser lite konstigt ut, för det speglar sig både i fönstret och i inglasningen utanför.




 

 



 

Vid ettiden så kom vi hem igen. Jimmy hade vaknat, gått upp, duschat, och ätit frukost. Vi åt alla tre lite lätt lunch. Vi hjälptes åt alla tre att packa upp allt och få in allt i kyl, frys, skafferi, och städskåp.


 

Borzko kom hem från jobbet vid tvåtiden. Han duschade och gjorde sig i ordning. Sen så hjälpte han till att fixa med de nya lamporna. Han gick också ner i källaren och hämtade upp de grejer som vi ska ha till första advent nästa helg.


 

Jimmy formaterade om Jennys dator. Alltså den bärbara datorn som har varit borta i elva veckor på reparation. Efter formateringen så fungerade inte det trådlösa nätverkskortet… Vi tog en sväng till Centrum och till OnOff och lyssnade med dem. Tydligen så har serviceverkstaden glömt att skicka med drivrutiner till det nya moderkortet som de har satt in… Tyvärr så kan vi inte kontakta dem förrän på måndag, så hon får använda nätverkskabel så länge. (Och som vanligt är jag inte förvånad över att vi som vanligt har problem med våra datorer…)


 

Jimmy satt sen stor del av dagen och fixade i ordning Jennys dator. Han ordnade med virusskydd, och la in alla program och sånt som hon ska ha. Jenny pluggade en del, och hon höll också på och fixade på sitt rum. Borzko och jag höll på och fixade med lite allt möjligt.


 

Vid fyratiden så åt vi alla fyra middag tillsammans. I dag blev det lite blandat. Jimmy åt pizza från vår lokala pizzeria på gatan. Jenny åt hamburgare från McDonalds i Centrum. Jag och Borzko åt rester från kylen. Satt och pratade och hade det trevligt en stund.


 

Efter middagen så satt vi alla tre datornördar i köket med våra bärbara datorer. Borzko gjorde inget speciellt.


 

Vid strax före sju sen så stack Jimmy och jag iväg. Vi tog bilen och åkte till Globen för en konsert med Iron Maiden. Jimmy köpte biljetter till honom och mig till min födelsedag i mars. Men sen har vi bytt dag på biljetterna en gång.


 

Vi parkerade i p-huset och sen så gick vi in. Lyssnade först lite på förbandet Trivium. Sen så gick vi och köpte varsin Iron Maiden-tröja. Sen gick vi in och väntade på att konserten skulle börja.


 

Allt kom i gång i tid. Vi hade hyfsade platser på långsidan. Kanske lite väl långt från scenen. Men vi såg bra ändå. Vi visste ju att de (tyvärr) skulle spela mest nya låtar och det gjorde de också. Jag tror att de spelade hela nya skivan i sin helhet. Men sen på slutet så körde de några gamla låtar. Tack och lov så spelade de min (och många andras) favoritlåt Fear Of The Dark. Konserten höll på i cirka två och en halv timme. Både jag och Jimmy var jättenöjda och tyckte att det var jättebra. Även om vi då kanske i och för sig hade önskat oss lite fler gamla låtar.




 

 



 

Men de sa att de kommer tillbaka sommaren 2008 för en utomhusturné, och då ska de bara köra gamla klassiker. Så den har Jimmy och jag redan bestämt att vi ska gå på. Publiken i kväll var i alla fall suverän. Man får ju gåshud när hela Globen sjunger med. Det är en enorm känsla tycker jag när man går på konserter.




 



 

 

Det gick snabbt att komma hem, så vi var hemma redan strax före elva. Jimmy släppte bara av mig och sen så åkte han till sin kompis Kristian i Hagsätra. Borzko satt i vardagsrummet och tittade på teve när jag kom hem. Jenny var med sin kompis Pauline i Hagsätra. De skulle iväg på en fest på Söder, och sen så skulle Jenny sova hos henne.



Jag satte mig med datorn i knäet en stund när jag kom hem.


 

Här är tröjan som jag köpte.




  


Kommentarer
Postat av: Ahnna

Åhh, vad jag älskar att läsa din blogg. Det händer alltid något kul kul hos er. Förstår att det finns tråktigheter också, men att man inte skriver om det. Nu ser jag fram emot dina adventskort. / kramar Ahnna

2006-11-26 @ 11:53:42
Postat av: Bim

---> Ahnna: Tack för ditt beröm! Vi försöker att göra lite kul saker här hos oss! Men självklart så är det tråkigheter ibland här hos oss också. En del skriver jag om, och en del inte... Adventskort kommer nästa helg! Det kan jag nästan lova! *Kram*

2006-11-26 @ 13:37:16
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anna K

Vad hade ni för platser? Med tanke på korten så verkar vi ha suttit ganska nära varandra :-).

Är det okej om jag "snor" dina kort du lagt ut?

2006-11-26 @ 16:49:04
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> Anna K: Vi satt på sektion A 23, rad 12, plats 32 och 33. (Tror jag att det var i alla fall.) Var satt ni? Du får jättegärna "sno" mina kort! ;-)

2006-11-26 @ 16:52:57
URL: http://bim.blogg.se
Postat av: Anna K

Vi satt på A19, rad 16 plats 33+34, då var det hyfsat nära er. Ni satt nog lite närmare scenen än vi. Fast jag tyckte man såg himla bra fast man var mitt emot. Tack, då snor jag korten :-)

2006-11-26 @ 20:26:01
URL: http://massablaj.blogspot.com
Postat av: Bim

---> Anna K: Ja, då var vi nog nära! Kollade lite efter dig, men såg dig inte. Ja, jag tyckte också att man såg rätt så bra. Ja, sno korten du! Jag kollar in hos dig senare! :-)

2006-11-26 @ 20:32:55
URL: http://bim.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0