"Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea.---------    

Recension av boken: "Flickorna från Riyadh" av Rajaa Alsanea. (Genre: Skönlitteratur.)  

---------   


" "...boken ger en fascinerande bild av ett stycke verklighet som är okänd för de flesta."Svenska Dagbladet

Förbjuden kärlek och passion trotsar sträng saudisk tradition!

Varje vecka efter fredagsbönen, cirkulerar ett e-brev mellan en grupp prenumeranter i ett omfattande onlinenätverk. Genom detta brev får vi under ett år följa fyra universitetsstuderande ur Riyadhs övre samhällsskikt: Gamra, Michelle, Sadim och Lamis. Det blir en avslöjande inblick i deras liv. De är uppslukade av Sex and the city, att dejta och att smyga bakom föräldrarnas ryggar i ett samhälle präglat av stränga kulturella traditioner.                      

Möt fyra unga kvinnor vars moderna livsstil skapar förvecklingar men också inspirerar dem till självständighet. Eviga kulturella konflikter understryker svårigheterna att vara en ung, modern och välutbildad kvinna på 2000-talet i en värld så djupt rotad i ett ålderdomligt sätt att leva.

Med denna roman har Rajaa Alsanea skakat om en hel värld, och hennes röst har inspirerat många andra arabiska kvinnor att berätta historien om sina liv.

"...oupphörligt intressant för en västerlänning. Inte bara för att den visar våra kulturers stora skillnader utan framför allt för att den visar våra likheter." Sydsvenskan

"Det bästa med Flickorna i Riyadh är tonen, mixen av språkliga och litterära nivåer." Dagens Nyheter

"Det exotiska förstärker läsvärdheten, boken beter sig som läsafrodisiakum." Gefle Dagblad "


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Den här boken var helt klart lite annorlunda. För den handlar om fyra kvinnor i Saudiarabien. Och jag tror nog inte att jag har läst någon bok förut som har utspelat sig i det landet. 

Boken var välidgt intressant, eftersom man fick en inblick i hur det är att vara en ung kvinna i det landet. Romanen i sig var uppbyggd lite som "Gossip Girl"-böckerna. 

Kan helt klart rekommendera den. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0