"Åse" av Denise Rudberg.---------    

Recension av boken: "Åse" av Denise Rudberg. (Genre: Svensk Skönlitteratur / Chick Lit.)  

---------   


"Åse har funnit sig till rätta på Östermalm i Stockholm efter flytten från Olso ett år tidigare. Inredningsbutiken som hon och systern Matilde öppnat har blivit en stor succé och hon har inlett ett förhållande med Manfred, men anar att han ändå inte är rätt för henne. Därför blir hon glatt överraskad när några nyfunna väninnor bjuder med henne på en jakthelg i Värmland med efterföljande smokingmiddag. 

Snart är Åse del av ett umgänge fyllt av fester och människor mer än lovligt förmögna som inte behöver bry sig om morgondagen. Hon försöker hålla sig utanför de intriger som utspelas kring nya väninnan Disa och hennes entourage, men kan inte undgå att märka att det inte står riktigt bra till mellan väninnan och hennes man Otto, något hon blir varse på mer än ett sätt?

Denise Rudberg skriver återigen om den dekadenta överklassen och människor vi älskar att hata, glamorösa miljöer och svåra livsval. Åse är tredje delen i en löst sammanhållen trilogi där de tidigare romansuccéerna är Jenny S och Matilde.  I denna avslutande del träffar vi karaktärerna från de två tidigare böckerna och även många från den tidigare trilogin bestående av Väninnan, Storlek 37 och o.s.a.

Om Matilde: "Denise Rudberg är den sköna underhållningslitteraturens obestridda drottning och med uppföljaren till Jenny S har hon återigen skrivit en bok som kan förvandla den gråaste höstdag till sprakande technicolor ... underhållning på högsta nivå." Glamour.

Om Jenny S: "... du kan inte lägga den ifrån dig utan måste läsa den från pärm till pärm." Veckorevyn."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


För övrig information gå till direktlänk på adlibris.se.


---------  


Gillar man genren "Chick Lit" så gillar man Denise Rudbergs böcker. Jag har läst alla Denise Rudbergs böcker: 

Dom två första böckerna i triologin  med ungdomsböckerna: "Tillsammans" och "Tillsammans - Andra boken".

Sen jag har läst dom tre böckerna i Denise Rudbergs första triologi vuxenböcker: "Väninnan", "Storlek 37", och "o.s.a.".

Och nu läste jag "Åse" som är den sista boken i triologin: "Jenny S", "Matilde", och "Åse".

Och den här boken, "Åse", var precis lika bra som alla hennes tidigare böcker. Riktigt underhållande, lättläst, och väldigt bra Chick Lit. Jag kan helt klart rekommendera alla hennes böcker. 
///Bim.  

---------   

Betyg:  3,5 av 5.  

---------    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0