"Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström.---------    

Recension av boken: "Edward Finnigans upprättelse" av Anders Roslund & Börge Hellström. (2006.) (Genre: Svensk Skönlitteratur / Kriminalroman.)

---------   


"I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.

Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.

Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar.

Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman."


(Kopierat från adlibris.se) 

---------    


Det här är Anders Roslund & Börge Hellströms tredje bok. Och den tredje boken med dom som jag har läst på en vecka. 

Deras första bok: "Odjuret" finns recenserad HÄR

Deras andra bok: "Box 21" finns recenserad HÄR

Båda dom två tidigare böckerna var mycket bra. Och det var även den här tredje boken, som bland annat handlade om dödsstraff. Den var, liksom dom tidigare böckerna, spännande, gripande, välskriven, och oförutsägbar.  ///Bim
.  

---------   

Betyg:  4 av 5.  

--------- 


Kommentarer
Postat av: Snurran

Ja, det var definitivt inte det slutet som jag hade förväntat mig iallafall! Klart otippad mördare..

2008-08-26 @ 21:25:39
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Bim

---> Snurran: Ja, jag hade förväntat mig ett helt annat slut, och en helt annan mördare! ;-)

2008-08-26 @ 21:30:02
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0