"Utan ett ord" (No time for goodbye) av Linwood Barclay - 2009 (2007) - Bok---------    

Recension av boken: "Utan ett ord" (No time for goodbye) av Linwood Barclay (2009) (2007) (Genre: Amerikansk Skönlitteratur / Romaner / Kriminalromaner.)

---------


"Du vaknar. Huset är tomt. Din familj är borta.


14-åriga Cynthia skriker åt sina föräldrar och slår igen dörren till sitt rum. När hon vaknar nästa morgon förväntar hon sig en konfrontation, men istället är huset tomt. Hennes mamma, pappa och storebror är borta.


25 år senare bestämmer sig Cynthia för att delta i ett tv-program om olösta fall i ett sista försök att få veta vad som hände den där natten. Först händer ingenting. Sen ringer telefonen. En mansröst säger att hennes familj förlåter henne. Cynthia är nära att bryta ihop. Är hennes familj vid liv? Varför har de aldrig hört av sig? Cynthia börjar forska i försvinnandet, och trådarna leder till fruktansvärda hemligheter. Kanske hade det varit bättre att låta det förflutna vila


Om författaren.


Kanadensiske författaren och journalisten Linwood Barcley har skrivit en skrämmande thriller i Hitchcocks anda som snabbt blivit en internationell storsäljare som översatts till över 20 språk. Bakom sig har han flera non-fictionböcker och en deckarserie. Utan ett ord är hans första och oerhört framgångsrika thriller!"


(Kopierat från bokus.com)

 

---------

Det här var en mycket, mycket bra amerikansk kriminalroman / thriller. Den var väldigt spännande, och var svår att lägga ifrån sig. Och den var absolut inte förutsägbar. Jag kunde i alla fall inte räkna ut hur det skulle gå, och hur det skulle sluta.

Jag har inte läst någonting förut av Linwood Barclay. Men det ska definitivt bli fler böcker av honom, efter den här boken. Om jag måste jämföra honom med någon annan författare, så tyckte jag att han var lite lik Harlan Coben (vilken jag i och för sig också bara har läst en bok av: "Berätta inte för någon").

Rekommenderar boken varmt till alla deckar/kriminalroman/thriller-älskare!

(Britt-Marie "Bim" Kullin)


---------   

Betyg:  4 av 5.  

---------  Kommentarer
Postat av: annebelle

Den får jag lust att läsa!

2010-07-20 @ 00:24:39
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Annebelle: Det tycker jag verkligen att du ska göra! Jag tror att du skulle tycka om den! Finns i pocket! :-D

2010-07-20 @ 08:02:59
URL: http://bim.blogg.se/
Postat av: Johanna

Nu hoppas jag att jag kommenterar RÄTT inlägg när jag säger att handlingen lät SUPERINTRESSANT! Lägger till den här i listan över böcker som MÅSTE läsas:-)

2010-07-20 @ 09:21:58
URL: http://freyla.blogg.se/
Postat av: Britt-Marie "Bim" Kullin

---> Johanna: Hahaha! Ja, det kanske inte är så lätt att hålla reda på alla mina inlägg ibland! ;-)Men den boken ska du verkligen läsa! För det var faktiskt en av dom bättre på länge! (Den borde kanske ha fått 4,5 i betyg!?!...) Och den finns i pocket! :-D

2010-07-20 @ 09:26:56
URL: http://bim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0